|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() No ja już niewiem czy wy się na tym forum chwalicie, żalicie, czy po prostu chcecie pogadać. Bo na razie wygląda to na tą pierwszą opcję. Jeśli ty się zabijesz to wiadomo że ktoś, ktokolwiek nawet nieznany przechodzień może ci zacząć współczuć lub uważać za debila, ale to już dłuższy temat a mi się śpieszy. Myśle że próby samobójcze to rozpaczliwa próba znalezienia się w środku zainteresowania połączona z niewyobrażalną głupotą.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() boli cie to, że to prawda? Z tych osób co sie tu wypowiedziały może 2% ma prawdziwe problemy. A reszta sobie wszystko wyolbrzymia żeby być kól. I nie mam trzynastu, mam prawie 14 ale co ci zrobie ze urodziłam sie 31 grudnia.. ; d
![]() |
#63 |
Zbanowany
|
![]() @up,
To skoro jesteś z 31 grudnia, to sobie na sylwka możesz wyobrażać, że ta cała heca jest dla Ciebie ;p Głupie, ale fajne jeśli jesteś niedowartościowana xP @topic, Samobójstwo to sprawa dość nieprzemyślana. Ale pozwólmy każdemu decydować o swoim życiu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Fuck the world because it doesn't understand me. I will now go and cut myself.
Emo o samobójstwie ![]() @2 Down W sumie też. Ostatnio edytowany przez LolnY - 20-10-2007 o 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Jedno mnie trzyma przed samobojstwem. Zycie.
A tak na powaznie to komentowanie glupich postow i tematow na forach(tak ogolnie). Taka moja zyciowa pasja i hobby =P
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() A ja myślałem, że to jest różnica między emo a punk rockiem. Bo przesłanie punk rocka to Fuck the system, a emo to Fuck the world because it doesn't understand me. I will now go and cut myself.
![]() |
![]() |
#67 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Hehe, zawsze myslalem, ze osoby faktycznie majace problemy raczej zamykaja sie w sobie/rozmawiaja o tym z bliskimi, psychologiem, a nie opowiadaja o swoim psim zyciu na jakims forum
![]()
![]() |
#68 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Nie, po prostu ktoś, kto świadomie popełnia samobójstwo nie myśląc o bliskich, którym na nim zależy, którzy nie chcą jego śmierci jest po prostu nieodpowiedzialnym, egocentrycznym gówniarzem.
Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 20-10-2007 o 11:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
![]() |
![]() Onori czy jak ci tam, pomysl ze jesli dajmy na to ty popelnisz samobojstwo to będzie cierpiec jeszcze wiecej osób! Twoi rodzice, znajomi, rodzina. I wtedy oni mogą mieć "powód" i popełnić saqmobójstwo. Wtedy to by było takie błędne koło, rozumiesz?
@Korektor Tata mi zawsze wmawial ze fajerwerki są dla mnie ^^.
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
|
![]() ja bym raczej powiedziala, ze ktos nieswiadomie popelnia, bo zwykle samobojcy sa w hjakims szoky czy jakiejs silnej emocji...
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() Co nie zmienia faktu, że nad taką decyzją trzeba się wpierw zastanowić, prawda?
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Smierc jest to dla mnie rzecz normalna powtarzajaca sie kilka set tysiecy razy, ale mimo to nadal wierze, ze cos po niej jest. (Bog)
Nieodzowny element zycia krocej mowiac. Jesli chodzi o samobojcow mam podzielone zdanie na ich temat. Czesto jest tak, ze sa to osoby nie radzace sobie z swoimi "problemami" i zyjace w ciaglym stresie. Nie widza poza samobojstwem nic oprocz samego bolu. Takie zachowanie fakt, faktem ma swoje naukowe "usprawiedliwienie", ale ci zamierzajacy sie zabic ludzie nie maja pojecia ile szkod moga wyrzadzic swoim bliskim. ;/ Dlatego zabijanie sie nie ma sensu. Drugim argumentem jest to, ze inni moga miec od was (smobojcow) wieksze problemy, a jednak dalej zyja swoim zyciem. Mowa tu o bezdomnych, ktorzy wychowali sie w patologicznej rodzinie, podczas wojny nie maja wogole bliskich do tego mozna dodac jeszcze ich niekonczacy sie dolek biedy. Szanujcie zycie, bo to jest najwiekszy dar jaki mogliscie otrzymac od tego swiata. Ja je szanuje, ale zadazaly mi sie chwile przelotnych mysli samobojczych. Dopiero po niemalze tragedii jaka mnie spotkala (chwilowe zatrzymanie czynnosci serca 4 sec i byloby po mnie :|) przestalem o tym myslec, ale to nie wszystko co ustalo mi na drodze... Pytaliscie sie "Czemu nie moglem sie zabic?" otoz to tez ma swoje uwarunkowane podloze psychiki(czy cus xD). to, ze nie mogliscie sie zabic swiadczy o waszej "zdrowej" (nie wiem jak to juz jest) psychiki. Poprostu wlacza sie u was system obronny nie pozwalajacy wam tego dokonac. Do wszystkich co ich tak gnebia i pluja. Nie macie prawa osadzac innych przez pryzmat waszej "twardosci". Nie wiecie przez co oni przeszli wiec nie zgrywajcie "bardziej mardych". Fakt z tym sie zgodze zycie jest piekne, ale dochodzi tu jeszcze kwestia dla kogo? P.S. Nie robcie tego kazdy problem mozna rozwiazac oraz kazda chorobe pokonac. Wystarczy odrobina checi. P.S. 2 Albo lepiej pomedytujcie. =p @edit to up Tez racja. ;p Ostatnio edytowany przez janek@ - 20-10-2007 o 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
|
![]() "Szanujcie zycie, bo to jest najwiekszy dar jaki mogliscie otrzymac od tego swiata."
1. dlaczego mam szanowac cos co nie szanuje mnie ?O.o 2. Ja o zycie sie nie prosilam 3. <co do reszty wypowiedzi> Pisalam juz o tym. Nie mozesz powiedziec, ze ktos ma wiekszy/mniejszy problem bo ludzie to naprawde inaczej odczuwaja.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Świat: Aurora
|
![]() 4. Bawisz się w emo?
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Bruksela/Białystok
Imię: Magoo Allmighty
Świat: Morgana
|
![]() Ludzie, ktorzy probuja popelnic samobojstwo nie musza byc koniecznie tchorzami. W pewnym sensie moga nimi byc, ale tylko z powodu tego ze chce ich ktos zabic lub innych, a jest ich wiele. Czuja wtedy strach i mysla nad sprawa taka czy czekac az ktos tego czlowieka zabije lub popelnic samobojstwo. Mieszkalem w Bialymstoku (teraz mieszkam w Belgii) na jednym z najgorszych osiedli w tym miescie, czyli na Dziesiecinach. To osiedle ma wokol pelno wrogich osiedli. Mialem kumpla Skinheada. Nagrabil sobie, bo zabil Pretoriana z innego osiedla. Jego brat opowiadal dla mnie ze do jego brata 29 sierpnia 2005 w nocy (pamietam ta date)
zadzwonilo do niego paru Pretorianow i zaczeli go straszyc ze nie wyjdzie juz nigdy z domu, ze jak zobacza jego w byle jakim miejscu to nie wroci juz do domu. Wpadl w depresje i nie wiedzial co robic, wiec popelnil samobojstwo, wyskoczyl z 7 pietra. Tydzien pozniej wyskoczyl tez jego kumpel, ale z 9 nie wiadomo z jakiego powodu i tutaj nie mozna powiedziec, ze on byl tchorzem. Bo co mial zrobic stawic tamtym ludziom czolo, zeby go zadzgali czy kryc sie ciagle w domu? Sam nie wiem czy bym wybral 2 opcje ktore wczesniej wymienilem czy popelnil bym samobojstwo. Patrzcie, ze zycie to nie jest zadne GTA czy tez Tibia, nie odrodzisz sie w szpitalu po smierci i nie odtworzysz sie w temple po deadzie. Niektorzy ludzie maja wybor zginac z reki kogos kto chce ich zabic lub popelnic samobojstwo. Takich ludzi nie mozna wyzywac od tchorzy jak to mowiono w postach na wczesniejszych stronach. Przemyslcie to gdybyscie byli w takiej sytuacji, ja nie wyobrazam sobie tego ze zgine przez kogos lub pod wplywem czegos. Nie wiedzial bym co wybrac. Patrzcie ze smierc moze byc drastyczna lub glupia. Raz moga cie zabic za cos czego nie zrobiles, a drugi raz (tak bylo na moim osiedlu) starszy pan palil papierosa na 5 pietrze na klatce schodowej. Byly tam szerokie i nie az tak wysoko wstawione okna. Dla tego pana wypadl papieros (i to bylo glupie) chcial go zlapac, za mocno sie wychylil i wypadl, smierc na miejscu. Zycie jest beznadziejnie, a za razem wspaniale. Kazdy ma czasami tak ze by wolal wogole nie istniec, a czasami ze cieszy sie ze ma wspaniala rodzine, prace i jego zycie jest piekne. @down Czyli, wowal bys naprzyklad zostac wieziony, pociety i wowal bys zeby ci np nogi odcieli i chcieli zebys cierpial, a oni nie wiedzieli by o tym ze tego nie zrobiles, a uwazaja cie za winnego. Ostatnio edytowany przez Psychotata - 20-10-2007 o 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() Cytuj:
2. Słyszałaś o wędrówce dusz? Zapewne żyłaś już wiele razy... @up Wolałbym pożyć dłużej i zginąć ze świadomością, że się nie poddałem.
<wieszok tu był> Ostatnio edytowany przez Mad-Sin - 20-10-2007 o 14:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() depresje forumowych samobujcow zazwyczaj sa wywolane niepowodzeniami w zyciu codziennym, wiec nie wiem dlaczego mieszacie w to ludzi bez nog :>
a jesli ktos zabija sie z powodu niepowodzen - a tak jest wlasnie wasz motyw - to jest tchorzem :> |
![]() |
![]() |