|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2006
|
![]() @korektor
Ladnie to stresciles i przyznam ze sie z toba zgadzam. Pedofile maja w wiezieniu przesrane, nie wiem jak to jest z gwalcicielami wiec pozostaje mi zdac sie na to co mowi twoja mama. Niemniej jednak uwazam ze kara smierci (w tych najcierzszych przypadkach) powinna byc stosowana. Zdaje sobie jednak sprawe ze jezeli Polska przywroci najwyrzszy wymiar kary to zostaniemy pozbawieni clzonkostwa w uni europejskiej, dlatego tez proponowalbym aby wiezniowie byli wysylani na przymusowe roboty, tak aby kazdy z nich zarabial na siebie i np. rodziny ofiar ktorm wyzadzili krzywde. Powinni tez zostac pozbawieni takich wygod jak telewizja, silownia, boiska do gier sportowych. Niezmiernie szkoda mi tez Grazynki i jej rodzicow, na pewno zasluzyla na cos lepszego niz to co ja spotkalo. @nekromanta Chcialbym zapytac czy jestes religijny, i jaki jest twoj ogolny stosunek do kosciola(nie ma w tym pytaniu ani odrobiny zlosliwosci). Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez alahakbar - 02-01-2007 o 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zbanowany
|
![]() @up,
O jaki jesteś "analizatorski". Skrzywiona minka jest stąd, że ktoś mógł w pierwszej części zdania pomyśleć, że moja mama siedziała. Pozatym kara śmierci to krok w tył, a to czy pedofil popełni samobójstwo to jego sprawa. Wiesz, to co ludzie piszą może mieć ukryte znaczenie, albo chociaż może mieć wiele znaczeń. Człowiek powinien umieć odczytać te wszystkie i domyślić się, o które chodzi, Ty tego nie umiesz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prosze bez klotni. Mysle ze Eivrel nikogo nie chcial obrazic. Co do tej buzki to pamietaj korektor ze ludzie sa rozni i roznie interpretuja niektore rzeczy, chociarz mi ta buzka nie przeszkadza.
Co do offtopa to Nekromanta moze wyslac mi PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zbanowany
|
![]() wyjdzie taki przykurcz za dobre sprawowanie,wspomni sobie co mu zrobili współwięźniowie,i zrobi to jeszcze jednemu dziecku,nie ma chyba,bardzo mało więźniów ginie w więzieniu skazanych na dożywocie po xx latach wychodzą
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Za dobre sprawowanie można wyjść po odbyciu połowy kary, ale więzień musi mieć opinię od psychologa, że nie jest już niebezpieczny, a jego trudno oszukać. W niektórych przypadkach stymuluje się skazanego zdjęciami dzieci (niekoniecznie nagich) i na podstawie intensywności fal mózgowych można stwierdzić, czy człowiek nadal traktuje dzieci jako fetysz. Pomijam fakt, że jeśli jesteś zkazany na dożywocie, to o wyjście możesz się starać po 25 latach, a i tak 99% skazanych nie dostaje zgody na opuszczenie więzienia. Weź pod uwagę też to, że osoba, która spędziła 25 lat w więzieniu z reguły nie ma gdzie wracać, a powrót do normalności jest niemożliwy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do tego drugiego, miałem odczucie, że pisząc o tym co czeka pedofila w więzieniu i że popełnia potem samobójstwo tak jakby cie zadowala i w ogóle więc napisałem to co napisałem, a ty wyjaśniłeś i jest spoko nie musisz się tak unosić. (mógł bym się teraz trochę pokłócić, ale zważywszy na to co napisał alahakbar no i w ogóle pozostawię post takim jaki napisałem xp No i jest fajnie =) ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Dożywocie, jak sama nazwa wskazuje, zapewnia dożywotni pobyt w więzieniu, nie ważne jak dobrze byś się zachowywał.
O jo joj, bardzo przepraszam. ;< Ostatnio edytowany przez Tasior - 02-01-2007 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Hmmm... Trudno okreslic kare. Z jednej strony dziecko stracilo zycie (dziecko!), a z drugiej strony ten pedofil jest nadpobudliwie emocjonalnie. Jakby on nie zabil jej bylo by mi latwo poniewaz mogl by jeszcze po tych 10 latach przy badaniach wrocic do normalnosci, ale niestety musial zabic. Dozywocie to najlepiej wywazona kara za morderstwo. Nie ma lepszej kary. Dodatkowo mogli by pracowac na rzecz panstwa sadzic drzewka, dbac o porzdaek itp.
Niektorych wiezniow mozna odzyskac. Wiem poniewaz tacy juz pracowali u mnie na osiedlu i jednego wypuscili (teraz sobie zyje w sasiednim bloku i nie sprawia klopotow). |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widze ze watek powoli sie wypala, znalazlem jednak cos co pasuje do tego tematu. Chodzi o sprawe Dawida Jackiewicza ktory popchnal agresywnego mezczyzne gdy ten zaczepial jego zone i dziecko. Napastnik zmarl w skutek odniesionych ran(udezyl glowa w kraweznik). Szczegolowe informacje znajdziecie tutaj: http://wiadomosci.onet.pl/1458369,11,item.html
Zastanawiam sie co wy myslicie o calej sytuacji, według mnie mezczyzna ktory bronil swojej rodziny ma prawo zabic i nie powinien ponosic zadnych konsekwencji. To jednak jest tylko moje zdanie i chociarz wiem ze wiele osob ma podobne to chcialbym uslyszec co wy o tym myslicie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() "Nieumyślne spowodowanie zabójstwa w obronie rodziny" - Mam tutaj całkowicie tako samo zdanie jak alahakbar i osobiście uważam że pojęcie "przekroczenia obrony koniecznej" jest dla mnie absurdem...
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Tak samo jak 2 panow powyzej, zrobil bym to samo co Jackiewicz w takim przypadku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Jackiewicz w tym przypadku nie ponosi winy za to co sie stalo. Po 1. bronil swojej rodziny, a po 2. nie chcial zabic tego mezczyzny, to byl po prostu wypadek.
![]() |
#96 |
Zbanowany
|
![]() Wg. mnie to było pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Samo pchnięcie jest postrzegane przez prawo jako czyn zaliczany do bójki. Niestety pech sprawił, że facet walnął głową o krawężnik. Teraz jednak może nasunąć się pytanie, czy czyn popchnięcia był przekroczeniem obrony koniecznej. Wg. mnie to w ogóle nie podlega wątpliwościom, nie było to przekroczenie obrony koniecznej. Ale może ktoś powiedzieć "zaraz, przecież obrona konieczne jest wtedy, gdy napastnik zaatakuje pierwszy". To prawda, napastnik musi jawnie użyć siły wobec rodziny, żeby ojciec mógł nią odpowiedzieć. Ostateczną moją odpowiedzią jest to, że to było pobicie ze skutkiem śmiertelnym, jednak okolicznością łagodzącą jest fakt, że napastnik zaczepił rodzinę i zachowywał się nachalnie. Na miejscu sędziego dałbym mu kilka miesięcy zawiasów. Nie można go uniewinnić, bo jednak jest sprawcą.
Wiem, że kłóci to się z Waszymi przekonaniami moralnymi, jedkak nie można dopuścić, by ofiara w pewnym momecie mogla stać się bezkarnym napastnikiem. Pierwszy napastnik to też obywatel kraju i trzeba go również chronić. Nie można doprowadzić do samosądów. Takie jest prawo, tak mówi nawet prawo międzynarodowe. Ostatnio edytowany przez Korektor - 03-01-2007 o 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() Jestem za karą śmierci, ale tylko w przypadkach okrutnych zabójstw albo ich dużej ilości! Ew. Można by zrobić dożywocie w jakiś złych warunkach bez możliwości zwolnienia za dobre sprawowanie itd. Tacy ludzie powinni cierpieć do końca życia jak nie fizycznie to psychicznie!! Jaka praca taka płaca! Tak to się chyba mówiło...
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zgadzam sie z czescia twojej wypowiedzi, jednak nie podoba mi sie ta czesc w ktorej mowisz ze na miejscu sedziego dalbys mu wyrok w zawieszeniu. Otoz dla mnie niedopuszczalne jest aby w panstwie prawa czlowiek musial bac sie bronic swojej rodziny. Przypuscmy ze teraz jakis kolega tego pijaczka zechce zemsty za smierc kompana od butelki i napadnie na tego posla z nozem w reku. W wyniku szarpaniny napastnik zostanie dzgniety nozem, niekoniecznie smiertelnie. jezli jednak posel dostanie wyrok w zawieszeniu to teraz pojdzie siedziec za to ze bronil najpierw swojej rodziny, a pozniej siebie. Moim zdaniem prawo powinno zostac tak zmodyfikowane aby to napastnik byl zawsze w gorszej sytuacji niz napadniety, chodzi mi o to ze nie mozna porownywac smierci bandyty ktory chce skrzywdzic rodzine do zwyklego zabójstwa. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@down Kurcze przecież nie powiedziałem jaka. Jakaś czyli np. bardzo mała, taka symboliczna, ale żeby była. Zastanów się jak czytasz. Ostatnio edytowany przez Eivrel - 03-01-2007 o 19:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() I w ten sposob prawo bedzie chronic przestepcow, a karac ofiary... Zastanow sie co piszesz.