Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-08-2007, 14:33   #81
thebassa
Użytkownik Forum

thebassa's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Aurea
Domyślny

Hehe widziałem jak o tym gadali chyba w telekspresie

Ja tylko moge podrzymac swoje zdani że kupywanie rzeczy na allegro to głupota w czystej postaci

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-08-2007, 14:53   #82
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ale z kupujących idioci, padlem jak to przeczytalem.
Największymi idiotami w tej calej transakcji to okazali sie ci co wydali rl kase za gp w tibii.

Przeciez skoro juz zdecydowali sie wydac realną kase na tibie (czego ja osobiscie nigdy bym nie zrobil bo uwazam ze wydawanie kasy na tak denną gre jak tibia to idiotyzm) to zamiast kupowac za nia gpeki na allegro mogli kupic bota blackd proxy i samemu sobie zarobić za jego pomocą. Wtedy mieliby 100% pewnosci ze nikt ich nie oszuka. Jakim to trzeba byc idiotą zeby gp na allegro za rl kase kupowac skoro mozna sobie ustawic nawet darmowego bota i w jeden dzien nawet na rooku na szczurach po 5k spokojnie zarabiać. Nie żal mi wiec ze stracili realna kase nie dostajac w zamian nic bo za glupote sie placi. I mam nadzieje ze nikt im tej kasy juz nie zwroci. To moze nastepnym razem pomysla zanim zrobia kolejna glupote. Jeszcze i tak mieli szczescie ze policja zlapala "sprzedajacych" bo jakby tak sie nie stalo to ci kolesie co wydali realna kase zostali by w 100% upokorzeni bo wtedy tylko by kase stracili a "sprzedajacy" dalej siedzieli na wolnosci. A tak wlasnie sie dzieje w 99% przypadków. Kupując za rl kase pelna wersje bota blackd proxy ludzie nie ryzykuja nic bo jeszcze nie zdarzylo sie zeby ktos zaplacil a bota nie dostal, jak i program jest w 100% czysty a nawet legalny w swietle polskiego prawa i posiada tyle roznych funkcji ze istnieje znikome ryzyko otrzymania bana nawet jak sie jest daleko od komputera. A kupując cokolwiek związane z tibią za rl kase na allegro zawsze istnieje przynajmniej 50% szans ze cie oszukają. No ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej niz 12 lat.

A oprocz tego rozsmieszyly mnie jeszcze wasze komentarze. Przeczytalem te 9 stron i w co drugiej wypowiedzi ktos tam pisze ze zna tych 3 "sprzedajacych" (lub przynajmniej jednego z nich) z rl. Z tego by chyba wynikalo ze 50% wszystkich polaków mieszka w olsztynie. Bo z tego co wiem to na forum.tibia.pl wypowiadają sie ludzie z calej polski. Wiec nikt w to nie uwierzy ze az 50% ludzi zna akurat tych 3 lub przynajmniej 1 z 3 skoro w polsce jest ponad 38 milionow. Wiec nie piszcie ze ich znacie z rl jak nie znacie i chcecie tak napisac tylko po to zeby sobie reputacje zwiekszyc.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 23-08-2007 o 15:16.
piotrek26111 jest offline  
stary 23-08-2007, 15:37   #83
Johanes19
Użytkownik Forum

Johanes19's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Johanes19 ma numer GG jak co to priv...
Domyślny

nom jest moj blad

(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!
Johanes19 jest offline  
stary 23-08-2007, 15:54   #84
Ajaxunit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2007
Lokacja: Lubin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ajax Riox
Profesja: Sorcerer
Gildia: Nieposiadam
Świat: Unitera
Poziom: 12
Skille: 16/18
Poziom mag.: 10
Ajaxunit ma numer GG 2189289 Ajaxunit ma login Tlenu nike-27@tlen.pl
Domyślny

[quote=Sir Emilio;1616465]Napewno bylo dosc nie zadowoleni. No, coz prawdopodobnie nie byla to owntibia skoro wyciagali haslo z komputera. Co do udostepnianych plikow, z ciekawosci sam sprawdzilem, znalazlem 1 haslo do allegro... Nie dzialajace. Wiec prawdopodobnie uzywali jakiegos innego keyloggera. Wniosek? Prawdziwy haker nie da sie zlapac.

Z tym komentarzem sie zgodze 100% Haker wyprawia różne żeczy w naszch komputerach nawet czasami niewiemy co Gdy wchodzi sie na swoje allegro łatwo to zauwarzyć! że chaker po nim buszował zaraz dostajesz 100 e-maili z pytaniem jaką formom płatności bendziesz płacił Wystarczy popatrzeć na wygrane aukcje bendzie ich wiele i w dodatku nieznanych Wienc wchodzcie czesto w swe ważne żeczy np allegro Samiałem hakera na allegro ale poprosiłem o założenie nowego konta niestety
Ajaxunit jest offline  
stary 23-08-2007, 16:21   #85
piotrek26111
Użytkownik Forum

Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Domyślny

Wniosek z tego calego tematu jest prosty i sam sie nasuwa: nie bierzcie udzialu w zadnych aukcjach internetowych na allegro.pl zwiazanych z tibią. Ja nigdy nie bralem w nich udzialu i nigdy nic nie stracilem.
Cytuj:
Gdy wchodzi sie na swoje allegro łatwo to zauwarzyć! że chaker po nim buszował zaraz dostajesz 100 e-maili z pytaniem jaką formom płatności bendziesz płacił Wystarczy popatrzeć na wygrane aukcje bendzie ich wiele i w dodatku nieznanych
Jakbym ja mial cos takiego to jedyne do czego bym dazyl to usuniecie wirusów.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 23-08-2007 o 16:26.
piotrek26111 jest offline  
stary 23-08-2007, 17:03   #86
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

Braniewo ?
Aaa tam mieszkaja Ci krętacze z danubii, te chary z danubi mialy po 10 ownerow juz

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline  
stary 23-08-2007, 17:21   #87
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Moze cos odstraszy tych kupcow :giepe i postaci "
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 23-08-2007, 17:38   #88
Absorbal
Guest

Domyślny

Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo. Tak wogóle to nie rozumiem ani trochę kupowania itemków na allegro. Kumpel kiedyś kupił za 80zł zestawik c arm, c legs, boh, rh, tempest i demonka. Jak tylko założył to na siebie, wkurzył się i zrobił z tego free items, bo nie mógł znieść myśli że to kupił Miesiąc później (bez oszukaństwa) wbił 49 lvl, ma g arm, g legi, rh, mmske, bohy no i tempeścika Pozdrawiam...

stary 23-08-2007, 18:16   #89
Pro'Evuler
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: Venore

Imię: Pro'Evuler
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 51
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ka$z3r Pokaż post

Poza tym z 60% ludzi ktorzy mieli kiedyś hacka mogą zawdziędzac Kevinowi Najsprytniejszemu hackerowi jakiego poznalem
No Kevin faktycznie był sprytny.
Kiedyś mój dobry ziomek na real. xD
Pro'Evuler jest offline  
stary 23-08-2007, 18:29   #90
bielszy1989
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 08 2007

Problem

Po pierwsze:
zaden braniewianin nie jest noobem...
po drugie:
tez hakowalem i co z tego ? nie moglem ?
po trzecie:
wyjebane mam na ta gre real life sie liczy dzieci neostrady -.-
bielszy1989 jest offline  
stary 23-08-2007, 18:31   #91
bielszy1989
Użytkownik forum

Domyślny Wyłudzać każdy może!! -.-

nigdy nikt z was nic nie posicnol komus innemu ? nie sadze kazdy ma zgrabne rece i po czwarte jeszcze raz jak uslysze jakis temet na temat braniewa (urwe lep) banda polskich decydentów...
bielszy1989 jest offline  
stary 23-08-2007, 18:32   #92
-Void-
Użytkownik forum

-Void-'s Avatar

Data dołączenia: 21 07 2007
Lokacja: W miescie

Świat: Danubia
Poziom: 78
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
Domyślny

Ludzie boze co wy gadacie.... nie bede pisal ze zal bo to za male okreslenie na wasza jeba*a glupote, i pozniej sie dziwic od czego plotki sie biora... Ci kolesie siedza sobie teraz w domu, robia co chca i czekaja do sprawy, policja wszystkim zabrala kompy, ale jeden z nich juz sobie kupil nowego.

Jestem z Braniewa i pierdola mnie wasze opinie ze dali sie zlapac itp fsjklfhasl

nara.
-Void- jest offline  
stary 23-08-2007, 18:43   #93
bielszy1989
Użytkownik forum

LOL

Np: Ja I powiem wam szczeze ze to jest normalne w braniewie

Najgorszy noob hakniety przezemnie :

- Wilaggio (lol) huehueh pozdro Tibia.pl
bielszy1989 jest offline  
stary 23-08-2007, 18:46   #94
Mr_Oferes
Guest

Domyślny

Bardzo dobrze, że tak się stało bo oni chyba za dużo sobie wyobrażali. Takich przypadków jest jeszcze więcej.

stary 23-08-2007, 18:49   #95
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny
AFAIK nielegalny jest handel postaciami i REKLAMOWANIE sellowania itemów za rl cash. Sorry, ale wątpie, żeby Pskonejott prowadził nielegalny sklep z itemami za rl cash i przy tym zachowywał pozycję ST.

(http://www.trimerashop.com/ - żeby nie było. Można wejść też przez http://pskonejott.com i tam trimerashop.)
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 23-08-2007, 18:51   #96
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Absorbal Pokaż post
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo.
Nie dziel się swoimi zdaniami, jeśli g*wno wiesz. Handel rzeczami, kasą, czy nawet postaciami z tibii jest nielegalny - ale tylko w tibii. W rzeczywistości nikt kto sprzedaje/kupuje coś z tej gry na allegro nie łamie polskiego prawa. Co do drugiej części twojego posta - po prostu ją przemilczę.
Glacial jest offline  
stary 23-08-2007, 18:58   #97
didixxx
Guest

Domyślny

Dorwała się wiejska hołota do internetu i postanowiła zrobić biznes. Taaa, tępe dzieciuchy tępych rodziców, którzy bachorom nie tylko nie wpoili podstawowych zasad etyki, ale nie uświadomili też jak działa prawo. Teraz ci oszuści trafią pod sąd a ich wyroki, nawet jeżeli będą tylko grzywnami, będą się za nimi ciągnęły dłuuuuuugo. Będzie je mógł poznać każdy dyrektor szkoły, rektor uczelni, pracodawca itp, nie mówiąc już o tym że na stałe zostaną w policyjnych aktach jako oszuści.

stary 23-08-2007, 19:08   #98
Sekuryjczyk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 07 2007

Domyślny Hahahahahahahahahahaha

Dobrze im tak

po co kupować na allegro?
nie lepiej samemu do czegoś dojść?
Sekuryjczyk jest offline  
stary 23-08-2007, 19:08   #99
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Przeciez skoro juz zdecydowali sie wydac realną kase na tibie (czego ja osobiscie nigdy bym nie zrobil bo uwazam ze wydawanie kasy na tak denną gre jak tibia to idiotyzm) to zamiast kupowac za nia gpeki na allegro mogli kupic bota blackd proxy i samemu sobie zarobić za jego pomocą. Wtedy mieliby 100% pewnosci ze nikt ich nie oszuka. Jakim to trzeba byc idiotą zeby gp na allegro za rl kase kupowac skoro mozna sobie ustawic nawet darmowego bota i w jeden dzien nawet na rooku na szczurach po 5k spokojnie zarabiać. Nie żal mi wiec ze stracili realna kase nie dostajac w zamian nic bo za glupote sie placi. I mam nadzieje ze nikt im tej kasy juz nie zwroci. To moze nastepnym razem pomysla zanim zrobia kolejna glupote. Jeszcze i tak mieli szczescie ze policja zlapala "sprzedajacych" bo jakby tak sie nie stalo to ci kolesie co wydali realna kase zostali by w 100% upokorzeni bo wtedy tylko by kase stracili a "sprzedajacy" dalej siedzieli na wolnosci. A tak wlasnie sie dzieje w 99% przypadków. Kupując za rl kase pelna wersje bota blackd proxy ludzie nie ryzykuja nic bo jeszcze nie zdarzylo sie zeby ktos zaplacil a bota nie dostal, jak i program jest w 100% czysty a nawet legalny w swietle polskiego prawa i posiada tyle roznych funkcji ze istnieje znikome ryzyko otrzymania bana nawet jak sie jest daleko od komputera. A kupując cokolwiek związane z tibią za rl kase na allegro zawsze istnieje przynajmniej 50% szans ze cie oszukają. No ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej niz 12 lat.

A oprocz tego rozsmieszyly mnie jeszcze wasze komentarze. Przeczytalem te 9 stron i w co drugiej wypowiedzi ktos tam pisze ze zna tych 3 "sprzedajacych" (lub przynajmniej jednego z nich) z rl. Z tego by chyba wynikalo ze 50% wszystkich polaków mieszka w olsztynie. Bo z tego co wiem to na forum.tibia.pl wypowiadają sie ludzie z calej polski. Wiec nikt w to nie uwierzy ze az 50% ludzi zna akurat tych 3 lub przynajmniej 1 z 3 skoro w polsce jest ponad 38 milionow. Wiec nie piszcie ze ich znacie z rl jak nie znacie i chcecie tak napisac tylko po to zeby sobie reputacje zwiekszyc.
Ciekaw jestem skąd bierzesz te wszystkie procenty...

Cytuj:
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo.
Tak, a kiedy ja gram na bocie w cs'a (ot, zwykły przykład, nie pokrywa się w żaden sposób z prawdą) także istnieje możliwość, że zostanę zaciągnięty na komendę, bo to przecież niezgodne z zasadami gry.
Żyłka jest offline  
stary 23-08-2007, 19:31   #100
piotrek26111
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Tak, a kiedy ja gram na bocie w cs'a (ot, zwykły przykład, nie pokrywa się w żaden sposób z prawdą) także istnieje możliwość, że zostanę zaciągnięty na komendę, bo to przecież niezgodne z zasadami gry.
Ale granie na bocie w jakąkolwiek gre jest niezgodne tylko z zasadami tej gry a nie z polskim prawem. Dlatego na pewno nie trafisz za to do wiezienia.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania