Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-12-2006, 16:41   #121
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Ogolnie rzecz biorac za jakies setki lat bedziemy mogli wytlumaczyc jak stworzono swiat, a i jeszcze zycie po smierci. (ale komu by sie chcialo czekac;])
Setki lat temu mówili tak samo...

Osobiscie wierze w to, co psize w biblii. A jak to bedzie wygladac naprawde, to juz inna sprawa.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-12-2006, 21:57   #122
Xetasi
Użytkownik Forum

Xetasi's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khunda Pokaż post
Myśle że będzie to coś typu śpiączki. Ciemność, nic nie widzisz, nie wiesz że żyjesz. Byłem kiedyś w śpiączce przez 4 dni. Powiem tylko że było okropnie. Po przebudzeniu straciłem poczucie czasu i myślałem, że zaraz idę do szkoły. Ale naszczęście później było wszystko spoko. Możliwe że jest to coś takiego jak omdlenie, leżysz na ziemii 5 sekund, wydaje CI się jakbyś spał kilka dni z rzędu...
no tak wizja każdego ciemnosc... napewno nie ciemnosc... Wieczna ciemnosc wyobrazasz to sobie bo ja nie...
stary 20-12-2006, 21:58   #123
Player.
Użytkownik Forum

Player.'s Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Imię: Melonowaty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: ~44
Poziom mag.: 50
Player. ma numer GG 2115964
Domyślny

Kiedyś gdzieś czytałem że w chwili swojej śmierci człowiek widzi człe swoje życie w jednej chwili... Ja myśle że będzie tak samo jak w śnie.Albo ci sie coś śni albo nie. Potem sie budzisz w niebie (piekle) albo w następnym wcieleniu...
TAK TO JA SOBIE WYOBRAŻAM
@offtopic
Ostatnio byłem na jakimśtam przedstawieniu w Warszawie. Mówili tam, że za 7 milionów lat bedziemy sie musieli wyniesc z ziemi, ponieważ słońce cały czas sie powieksza i powieksza... Słońce sie przyblizy do ziemi i spali ją! Prawdopodobnie sie przeniesiemy na marsa. A jak nie... to koniec świata

Ostatnio edytowany przez Player. - 20-12-2006 o 22:03.
Player. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2006, 22:13   #124
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Ciao to coś dzięki czemu istniejemy na świecie. Mózg koordynuje jego pracę i jest "domkiem" dla duszy. Dusza zaś po uwolnieniu z ciała wg. mnie będzie zdolna do samodzielnego życia.

Jestem głęboko wierzący, dlatego uważam, że po śmierci jest "coś". Nie mówcie tylko, że nauka dementuje istnienie Boga, bo to nie rpawda. Jest ogrom dowodów naukowych, które potwierdzają Jego istnienie, ale też ogrom, które twierdzą inaczej... Jednak Bóg jest niepojęty dla ludzi i z pewnością nie żyje się zasadami fizyki czy chemii. On może wszystko, dlatego nauka nie może Go ogarnąć.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2006, 08:02   #125
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Player. Pokaż post
@offtopic
Ostatnio byłem na jakimśtam przedstawieniu w Warszawie. Mówili tam, że za 7 milionów lat bedziemy sie musieli wyniesc z ziemi, ponieważ słońce cały czas sie powieksza i powieksza... Słońce sie przyblizy do ziemi i spali ją! Prawdopodobnie sie przeniesiemy na marsa. A jak nie... to koniec świata
A ja zawsze sądziłem, że Mars też zostanie wchłonięty po transformacji naszego Słońca w owego Olbrzyma. A poza tym to po co się zamartwiać czymś co będzie za 7 milionów (albo za 5 miliardów, co inne źródło to inna data) ?
stary 21-12-2006, 21:37   #126
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Kiedyś gdzieś czytałem że w chwili swojej śmierci człowiek widzi człe swoje życie w jednej chwili... Ja myśle że będzie tak samo jak w śnie.Albo ci sie coś śni albo nie. Potem sie budzisz w niebie (piekle) albo w następnym wcieleniu...
@offtopic
Reikarnacja?
A Ty to co?
Budda? ^.^
Zotemut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2006, 21:41   #127
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Asa Bay

Imię: Myth'xas
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sacrifice
Świat: Aldora
Poziom: 55
Skille: 90/70
Poziom mag.: 17
De'sH ma numer GG 8522761
Domyślny

Przeczytalem ostatnia strone i mam pytanie xD

Czy nikt w tym temacie nie napisal ze obudzi sie w swiatyni? nie? to az dziwne : p
De'sH jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2006, 22:03   #128
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
@offtopic
Jezeli chodzi o obraz zycia w jedej chwili to jest dziwne .
Reikarnacja nie wierze w to... Ciemnosc?? 1/2, to co mowi ksiadz??? 1/2
Chociaz bym sie nie zdziwil gdybym po smierci obudzil sie Bogiem XD.

7 milioow lat? Nie chlopie sa 2 mozliwosci: Juz za 3 mln oceany wyschna i bye bye. ;p Zanim chociarz 1 mln istnienia homosapiensa minie i tak sie sami. rozpiepsza ;p. Trzecia nie pisana zglada? Kaczynscy ukradna ksiezyc Nasa zestrzeli ich rakietami, Lepper Nasa kosa urznie, Nato sie do wojny przylaczy i zostanie tylko Tusk XD.

P.S.
Wieczna ciemnosc niejako tako mi sie widzi :/. To okropne...

Ostatnio edytowany przez janek@ - 21-12-2006 o 22:04.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2006, 22:14   #129
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'sH Pokaż post
Przeczytalem ostatnia strone i mam pytanie xD

Czy nikt w tym temacie nie napisal ze obudzi sie w swiatyni? nie? to az dziwne : p
Cytuj:
PO smirci zobaczysz napis YOU ARE DEAD, stracisz plecak (tudziez tornister...) i ewentualnie jakies ciuchy.
Ale spoko po chwili sie obudzisz, coprawda o troche gorszych umiejetnosciach i doswiadczeniu, ale nie bedzie *The end* nie martwcie sie.
Pierwsza strona.
To by było za dziwne.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 16:18   #130
Vatixar
Użytkownik Forum

Vatixar's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Azura/ Nova
Poziom: 55
Skille: 80
Poziom mag.: 17
Domyślny

Trochę dziwny temat... Mi się wydaje że ty zginiesz ale będzie twoja dusza krążyć po świecie...
Vatixar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 16:25   #131
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

Jednym z dowodów na istnienie duszy i życia pozagrobowego jest zjawisko oobe. Taki stan osiąga się podczas paraliżu przysennego. Czasami niektórzy budząc się rano nie mogą się poruszyć, to właśnie jest paraliż przysenny. Wielu ludzi potrafi w tym stanie "wyjść" duszą ze swego ciała i chodzić po świecie. Niby nie prawda, co? A otóż w USA robili badania. W jednym z pokoi, osoba twierdząca, że potrafi osiągnąć oobe zasnęła i osiągnęła je. W 2gim pokoju w momencie kiedy ten człowiek zasnął, jakiś naukowiec napisał na kartce jakieś zdanie po czym położył ją na stole. Człowiek z oobe nie spotkał nigdy wcześniej naukowca z kartką. W oobe poszedł do innego pokoju i przeczyał to co było na kartce. Po przebudzeniu ku ździwieniu wszystkich, powiedział dokładnie co było napisane.

To zjawisko może zajść np. podczas zamroczenia. Ja takie coś przeżyłem, koleś na korytarzu silnie uderzył mnie pięścią w twarz, po czym mnie zamroczyło i przez jakieś 2 sekundy widziałem siebie od zewnątrz, po czym jakby powróciłem do ciała.

Oobe może wystąpić podczas śmierci klinicznej, wtedy osoba może zobaczyć samą siebie.

Ostatnio edytowany przez Korektor - 22-12-2006 o 17:30.
stary 22-12-2006, 17:23   #132
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jednym z dowodów na istnienie duszy i życia pozagrobowego jest zjawisko obee
To chyba było oobe. Może się mylę, ale tak mi się zdaje.
Edit:
Sprawdziłem ;p Tak to było oobe (out of body experience)

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 22-12-2006 o 17:26.
stary 22-12-2006, 17:29   #133
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

@up,
Ok, zaraz to zmienię, dzięki.
stary 24-12-2006, 05:27   #134
King Mati
Użytkownik Forum

King Mati's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
Domyślny

Cytuj:
Kiedyś gdzieś czytałem że w chwili swojej śmierci człowiek widzi człe swoje życie w jednej chwili...
Ja tez cos o tym slyszalem a dokladnie widzi swoje cale zycie w jeden sekundzie ale co potem ?

Ostatnio tez czytalem ze dzieki dziszejszej medycyny tzn dostpepnosci do niej, witamin i itp nasze pokelenie moze zyc nawet 130 lat.
A moze za 50 lat cos wymysla ze bedzie sie zylo drugie tyle...

Ale wiadomo jak to gazety lubia przekrecac.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix Pokaż post
Osobiscie wierze w to, co psize w biblii. A jak to bedzie wygladac naprawde, to juz inna sprawa.
ja uwazam tak samo

Nie zaznaczaj tego tekstu !!

Ostatnio edytowany przez King Mati - 24-12-2006 o 05:35.
King Mati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2006, 01:05   #135
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Kiedyś gdzieś czytałem że w chwili swojej śmierci człowiek widzi człe swoje życie w jednej chwili...
Owszem, "obraz" staje się monochromatyczny, a we łbie buzują wspomnienia z całego żywota.
Tyle, że taki stan wcale nie musi oznaczać przedsionka śmierci - taki "film" można obejrzeć w każdej kryzysowej albo niebezpiecznej sytuacji, chociażby w trakcie przejażdżki skrzypiącą kolejką górską maniaka, albo w wyniku utraty sporej ilości krwi.
stary 25-12-2006, 14:51   #136
LolnY
Użytkownik Forum

LolnY's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl

Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
LolnY ma numer GG 9277178
Domyślny

Ja myślę, że jest tak jakby kilka wymiarów... Umierasz tutaj i przechodzisz do innego, gdzie żyją ludzie którzy umarli (głupio wyszło to zdanie) w naszym wymiarze, a nie umarli właśnie w tamtym. To brzmi głupio, ale tak uważam. W tym ?nowym? wymiarze wszyscy wiedzą, że już umarli i narodzili się na nowo. Gdy się umrze tam, to jest się w następnym. To moja teoria (może wydawać się głupia i bez sensu).

Przykład (załóżmy, że mamy rok 2040):

Ojciec 1927 - 2001
Mama 1931 - 1994
Syn 1972 - 2036
Córka 1983 - jeszcze nie umarła

Wtedy w "nowym świecie" są 3 osoby z przykładu. Żyją tam tyle lat ile w naszym świecie. Wiedzą to samo i mogą lepiej wykorzystać życie. Tylko jest wtedy problem. Mama miała 63 lata. Urodziła się tam w 1994 roku i umarła (+63 lata) w 2057 roku. Jest (w naszym świecie) rok 2040. Przypuścmy, że córka umrze w 2050. W takim razie będzie miała 7 lat gdy straci matke. Jednak nie będzie tam takich rzeczy jak poród. Według mnie każdy będzie posiadał swoją więdzę już od urodzenia. Po prostu pojawią się na świecie inteligentne maluchy. Wtedy (bo nie mają rozwiniętego ciała) będą trafiały do jakiegoś ośrodka, gdzie będą przechowywane do pewnego wieku (nie podam wam go, bo z kąd mam go znać?). Nie będzie możliwe tam rozmnażanie. Technika powinna być tam o wiele bardziej rozwinięta (przez kolejne "światy" przechodziły wielkie umysły, które mogły kontunuować i ulepszać swoje dzieła). Np. teraz istnieje 1000 takich "światów" (nie sprawdzałem czy taka liczba jest realna, ale to tylko przykład). Jeśli moja teoria jest trafna to ten tysięczny "świat" jest o wiele bardziej rozwinięty od naszego i zna się tam wszystkie pierwiastki i odpowiedzi na zagadki natury. Każdy świat się rozwija, jednak my żyjemy w tym najbardziej zacofanym (bez obrazy) i nie dostajemy nowych informacji, a tamte dostają od "światów", które przechodzi się przed nimi. Możliwe (jeśli takie coś jest możliwe), że każda osoba, która istnieje w danym "świecie" otrzymuje całą wiedzę jaką odkryto właśnie w nim.
LolnY jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2006, 17:40   #137
Boozy'woozy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 12 2005

Domyślny

O jaki ty swiatach pierdolisz? to jest twoja teoria wiec czemu mowisz ze nasz swiat jest zacofeny jak to jest moze jednymy swiat ktory istnieje
stary 25-12-2006, 17:46   #138
LolnY
Użytkownik Forum

LolnY's Avatar

Domyślny

Boozy... Nie zrozumiałeś mnie. Możliwe, że jesteśmy jedyni. Jednak jeśli moja teoria jest prawdą to jesteśmy w pewnym rodzaju "zacofani". Wiem, że to wyszło dość zagmatfanie... Jednak postaraj się mnie zrozumieć. To jest tak:

Nasz świat > Świat tych którzy umarli w "naszym świecie" > Świat tych którzy umarli w "świecie tych którzy umarli w "naszym świecie"" >...

I jest to nieskończony łancuch... Dosyć zagmatfane, ale raczej łatwe do zrozumienia.

@Edit
Wiem jak to wytłumaczyć.

Wyobraź sobie, że życie nigdy się nie kończy. Po śmierci zmienia się tylko twoje ciało (odnawia) i świat w którym żyjesz (planeta, a nawet i cała galaktyka zostaje taka sama łącznie z rozmiarami).

Ostatnio edytowany przez LolnY - 25-12-2006 o 17:49.
stary 25-12-2006, 18:14   #139
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Domyślny

@LolnY
Ciekawe. Ale dlaczego tak sądzisz?
@down
Czyli po prostu sobie wymyśliłeś ;p No racja fajnie by było gdyby tak było, ale mi to się nie wydaje.

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 25-12-2006 o 19:15.
stary 25-12-2006, 18:33   #140
LolnY
Użytkownik Forum

LolnY's Avatar

Domyślny

Po prostu dzisiaj wpadłem na ten temat i zacząłem przeglądać wasze domysły. Niektóre odrazu wydawały mi się niemożliwe, a niektóre bardzo realne. Niektóre idiotyczne, niektóre filizoficzne. Sam zacząłem się nad tym zastanawiać i wpadłem na taki pomysł. Byłoby to (chyba) realne i dobrze działające. Myśle, że w moich wyobrażeniach jest choć trochę prawdy (której nie znamy - może to i dobrze?)
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania