Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-09-2004, 22:09   #1
Gumez
Guest

Domyślny Tibia- hit czy kit?

Ostatio kolega podał mi na gg link:
http://www.cdaction.pl/?strona=wyswietl&id=514
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-09-2004, 22:26   #2
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Niedawno czytałem tą recenzje i mojim zdaniem może być ale niejest ona obiektywna. Tak myślę nad napisańiem tam recenzjii tibii.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 22:40   #3
The_FaLLen
Użytkownik Forum

The_FaLLen's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
The_FaLLen ma numer GG 1972913
Domyślny

Niestety nie ma czegoś takiego jak obiektywna recenzja , poprostu każdy człowiek ma swoje zdanie i trzeba to uszanować . W tej recenzji widać było że autor przywiązuje szczególną uwagę do grafiki a przecierz nie ona jest najwarzniejsza w grze liczy się grywalność. Większość ludzi po zagraniu w tibię przewarznie wciąga się niemiłosiernie albo poprostu wymiotuje odrazu na widok grafiki i rezygnuje z dalszej gry nie wiedząc co traci . Nie zgodził bym się z autorem tej recenzji co do grafiki i animacji postaci według mnie grafika jest całkiem spoko i ma swój klimat a animacje wcale nie są takie złe potwory takrze wyglądają całkiem fajnie . Autor krytykował też to że na początku gry trzeba zabijać szczury , ciekawe czemu bo przecierz nie każdy na 1 lvlu chciał by solować Dragony. Z jednym moge się zgodzić że w tibii brak jakich kolwiek dźwięków i komuś może to przeszkadzać.
There is no death , there is the Force.
The_FaLLen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 22:45   #4
Elermis Elemelkier
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny !!!

Nie no qrw@! Jak to przecztyałem to mi się normalnie ciezko zrobilo!!! Jak oni smią! Odkąd CDA zmieniło wydawce (tak samo jak dobre stare Kawaii...) i odeszla wiekszosc redaktorow do pismo schodz na PSY! Ale nie jestem tu od "zachwalania: CDA...

Oto commenty, które mni dobiły:

-> "Potwory to żenada (smoki wyglądają jak jakieś nadto dożywiane psy)"
Odp: LOL

->"...a także je pokolorować (ale już skóry się nie da zmienić. A ja tak marzyłem o jakimś marsjaninie)"
Odp: TO chyba jakies dziecko pisało... LOL

->"...i groźniejszą ich odmianę "caveraty" aż dobijesz do !!!magicznego poziomu drogiego!!! i będziesz mógł wyjść podziwiać ten infantylny świat."
Odp: Jaki magiczny poziom drugi?

->PODSUMOWALI TIBIE NA 2+!!!

To nmie dobiło.. rozumiem my mamy inne spojrzenie na tę grę, ale bez jaj nie musieli jej tak zjeżdzać...
Elermis Elemelkier jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 22:50   #5
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Stan: Niegrający
Domyślny

Hej kiedy sie zjednoczymy mozemy WSZYSCY dac ocene 10! Wtedy by byla jazda gosc ktory napisal ta "recenzje" mialby opadnieta szczeke i w ogole ;P A wiec wszyscy dajcie Tibii ocene 10!!!! Ja juz to zrobilem Moze nam sie to udac i Tibia bedzie miala wypasiona ocene ;D

Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 11-09-2004 o 22:52.
Uncle Warrior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 23:12   #6
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

"Co ty qwa wiesz o zabijaniu?!"

@re: up
żeś wymyślił. Przecież tam się ocenia artykuł nie grę, więc raczej negatywy trza wstawiać inteligencie, bo se gostek pomyśli że fachową recenzję napisał

Ps. nie wytrzymałem i napisał maila do autora

Ostatnio edytowany przez p.l - 11-09-2004 o 23:15.
p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 23:25   #7
Gniew Mroku
Użytkownik Forum

Gniew Mroku's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

No cóż nie wszędzie tibia ma kiepskie oceny. Np takie www.mmorpg.com . Tam tibia jest taka dobra, że ma ocene 4.2/10 za.. uwaga.. dźwięk(lol).
stary 11-09-2004, 23:43   #8
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny

@P.l:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Durni goście z CDA
a jak ty oceniasz tą grę (w skali 1-10)?
Tu pisze oceń GRĘ a nie RECENZJE.
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2004, 23:43   #9
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Wyslalem do autora tej recki, hmm...jakby to ladnie nazwac...o - bluzgi .Bo ladniej juz sie nie da napisac o tresci tego hmmm...tego textu (tu tez ladniej nie nazwe bo wstyd).
Edit : wyslalem do niego maila pt. "slowa uznania" : oto jego tresc :>
Brawo.Chcialbym Ci pogratulowac swietniej recenzji o grze "Tibia".Wykazales sie w niej typowym brakiem mozgu (a raczej w twoim przypadku musku).Jesli oceniasz gierke tylko za grafike i dzwiek, to ja cie zaluje.A co powiesz o fajnych grach textowych - MUDach?Tam ani grafy ani dzwieku nie ma...A nie oceniles w tibi NIC poza grafika i dzwiekiem (najlepszy jest opis smoka - wez go pokonaj w grze, a nie tylko pisz o nim, to zmienisz zdanie, ok?).A moze ocen mechanike, klimat itp?Bo w recce o tym nic nie pisze...

I jak, podobalo sie?

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 11-09-2004 o 23:53.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 00:21   #10
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Bueh, dzięki za ten link, bo mogłem zagłosować na tibię wpisując "2" (2 a nie 1, bo posiada grfikę) .
stary 12-09-2004, 11:27   #11
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Napisałem do autora bo widać zazdrości sukcesu ludziom którzy stworzyli grę z grafiką na 1 a grywalność 10..
Co z tego że gra jest ładna ma fajny dźwięk jak nie ma klimatu i grywalnośći:|
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 12:08   #12
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Odkąd CDA zmieniło wydawce (tak samo jak dobre stare Kawaii...) i odeszla wiekszosc redaktorow do pismo schodz na PSY!
Cytuj:
TO chyba jakies dziecko pisało... LOL
Tak, tą recenzje pisało dziecko. Od jakiegoś czasu można samemu napisać recenzję i zostanie ona opublikowana na stronie www. Ale widać itak, że receznja była pisana, przez kogoś kto nieprzepada za tą grą.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 12:32   #13
Dark Vilej
Użytkownik Forum

Dark Vilej's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Dark Vilej ma numer GG 4463885
Domyślny

LoL. Jak to przeczytalem to mnie zatkalo. Cytuje: "Ogółem: niestety nie mogę wystawić grze oceny obiektywnej (zdania są podzielone) więc wystawię moją własną ocenę czyli 2+ ( za znośną grafikę i niezłą mechanikę)"

2+ dla Tibi? Gosc chyba byl pod wplywem alkoholu jak to pisal albo gral w to najwyzej pare dni.
Dark Vilej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 12:46   #14
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Nie - to chyba Wy się nie znacie na recenzjach i ocenianiu gier. Nie bierze się tylko pod uwagę tego czy gra jest gywalna. Bierze się pod uwagę grafikę, muzykę, grywalność, język, poziom trudności, łatwość obsługi itp. To, że Wam się głupia tibia podoba i, że lubicie w nią grać nie oznacza, że powinna mieć ocenę 10.
stary 12-09-2004, 13:52   #15
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

Faktycznie, recenzję pisał ktoś z poziomem 13-latka, a chyba już 10-latki wiedzą że DRUGI pisze się przez "u" otwarte. Po za tym ilość stosowanych nawiasów też świadczy o niskim poziomie recenzji. Teraz się przyczepiłem strony stylistyczno-gramatycznej, jednak przejdźmy do sedna, czyli do tego co autor napisał w swojej recenzji. Moim zdaniem ma on:
.
.
.
RACJĘ
.
.
Grafika jest złomowa, to prawda. Odgłosów też brak, ale tego bym sie nie czepiał. Czasem wolę muzykę z winampa niż dźwięki z gry. Gonzo ma rację, że w recenzji liczy się całokształt, a nie tylko grywalność, jednak to grywalność decyduje o tym czy gra nam się ostatecznie podoba czy nie, moim zdaniem taki Master of Orion 1 jest lepszy od Cywilizacji 3, a ZDaemon/ZDoom (Doom 2) od Quake 2. Niestety nie zmienia to faktu, że grywalność tibii stoi na poziomie... niskim. Gra posiada jakąś dziwną cechę, która wciąga na kilka miesięcy (jednak u mnie te kilka miesięcy wyglądało tak: 30 minut grania w tibię, godzina rozpierduchy w UT, 30 minet grania w tibię, godzina... itp.).

Zadajmy sobie pytanie: czymże jest tibia?
Chodzimy śmiesznym ludzikiem a naszym celem jest nabicie jak największych cyferek znajdujących się w okienku o nazwie "Skills", a także nazbieranie fajnych przedmiotów i kasiory. To wszystko! Takie Diablo 1 tylko że bez audio i ze słabą stroną wizualną.

Teraz do każdego kretyna który mi powie, że tibia to ludzie: spadaj gościu na drzewo, bo takimi argumentami mnie nie przekonasz, dlatego że ja mam mocniejsze: Gadu-Gadu, IRC, Chat, itp. Jeżeli mi powiesz, że gdyby nie tibia nie poznałbyś tylu fajnych ludzi, znaczy że w prawdziwym życiu jesteś frajerem którego nikt nie lubi, albo który nie potrafi się postarać żeby go ktoś polubiał. Wyjdź człowieku z domu, to nie boli.
Teraz do każdego kretyna który mi powie, czemu siedzę na tym forum skoro nie lubię gry: Na forum odwiedzam tylko 4 działy: O wszystkim i o niczym, RPG, Inne i Twórczość, chociaż w tych dwóch ostatnich sprawdzam mało który temat. Lubię po prostu to forum. Po za tym fajnie się wyżyć w takich topicach jak ten.
Ulrek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 18:43   #16
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Domyślny

Calkowicie sie z toba zgadzam, ulrek.Jest jedno ale (nie, nie mam problemow ze znalezieniem znajomych na rl) - w tibi POZNALEM wielu fajnych gosci (i dzieki temu mam ich na giegie).A co do tej ''magii'' tibi - faktycznie...A gg, IRC jest faktycznie lepszy.Np dzieki IRCowi poznalem kaldricka na rlu
stary 12-09-2004, 18:45   #17
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l
"Co ty qwa wiesz o zabijaniu?!"

@re: up
żeś wymyślił. Przecież tam się ocenia artykuł nie grę, więc raczej negatywy trza wstawiać inteligencie, bo se gostek pomyśli że fachową recenzję napisał

Ps. nie wytrzymałem i napisał maila do autora
Bosh... zes wymyslil... przeczytaj sobie uwaznie ten napis na dole -.- a ujzysz " a jak ty oceniasz tą grę (w skali 1-10)?"... pffff... inteligent sie znalazl...

Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 12-09-2004 o 18:51.
Uncle Warrior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 20:05   #18
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A gg, IRC jest faktycznie lepszy.
Moim zdaniem NIE jest lepszy... ,bo:
1. Ze znajomymi nie można huntować, bawić się, grać, mieszkać w jednym domku, trenować... itp.
2. Przez IRC, czy też gg nie można zbyt dobrze poznać charakteru nowo poznanej osoby, a w Tibii owszem. Napisać "friendly guy" to każdy potrafi, ale stanąć w czyjejś obronie, pomagać innym i walczyć o swoje przekonania można tylko w Tibii. Osoba grająca postacia 1 rok+ z pewnością zachowuje się zarówno w grze jak i w rl tak samo. W rozmowie 1 z 1 (gg) nie można być pewnym prawdziwego zachowania rozmówcy (inaczej rozmawiasz z kolegą, inaczej ze swoją dziewczyną). W Tibii dużo osób Cię zna i nie można udawać miłego rzucając czyjeś zwłoki do wody i ze skullem nad głową...

Co do samej rozgrywki w Tibii, to każdy induwidualnie decyduje czy chce grać w RPG, czy tylko zwiększać swoje cyferki w tabeli "skills"
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2004, 22:06   #19
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Domyślny

@Up : tylko, ze twoj kolega z domku nie zajuma ci sprzetu / nie hackna koledze IRCa, na GG nie padniesz i nie bedziesz mial nerwicy zoladka.A bawic sie to mozna na RL z qmplami / qmpelami i browarkami .
Ale w pelni sie zgadzam z dalsza czescia twojego posta
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania