|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mam problem wielkiej wagi... Robię pastelkę na zamówienie, ma być wzorowana na zdjęciu jakie dostałam. Jest to mój ochroniarz szkolny, który zażyczył sobie swoją podobiznę w wersji pastelowej.
No więc na razie stoję na tym: LINK Mój problem leży w dwóch wariantach tła, które sobie obrałam. Oba wydają mi się ciekawe, choć oba wymagają odrobiny zmiany tonacji barw postaci pana Grzesia. Oto próbne fotomontaże ze zdjęciami, które wybrałam i przerobiłam nieco w programie graficznym... OPCJA I "Uczeń mistrza o zachodzie słońca" OPCJA II "Mistrz kontemplujący w mrokach nocy" I tak mam problem. Rozważam jeszcze opcję zrobienia tej bramy, która była na oryginalnym fotomontażu(dodam: słabym fotomontażu), ale wtedy musiałabym ją "przesunąć" w prawo względem postaci. Proszę o pomoc, radę i opinie. Pozdrowienia Eileen Blue Rose |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Pierwsze bardziej mi się podoba. Nie wiem, czemu. ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A ja osobiście proponuję wymyślenie czegoś na własną rękę i nie wzorowanie się na fotografiach, japońska brama w tle + jakieś drzewka i góra fuji na dalszych planach ;]
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wszystko fajnie, ale właśnie boję się, że przez to obraz straci głębię. Na bazie zdjęcia potrafię to zachować, robiąc sama niekoniecznie. Poza tym, gdybym robiła sama budynek/bramę to zapewne zawaliłabym perspektywę i wyglądałoby to tak, jakby pan Grzesiu stał na kolanach, a brama leżała
![]() Rozważam opcję zrobienia lepszych chmur (nie takich na szybko) i usunięcie z tej nocnej sceny tego płotu, czy to czego, aby odsłonić front budynku. Ale dalej mam problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() wybierz drugie tło, wywal płot, wywal drzewa, czyste niebo księżyc, parę gwiazdek i coś z tego pewnie wyjdzie, zrób szkic i podrzuć nam tutaj ;]
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jak zrobię księżyc i gwiazdki z tyłu, to zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami twarz pana Grzesia będzie niewidoczna, bo będzie nieoświetlona. Wydaje mi się, że sięgnę po radę mojej mamy i zrobię wstępny szkic i pooglądam co ja tu mogę zrobić...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Po raz kolejny kłania się jakość mojego aparatu. Przy maksymalnym oświetleniu jakie udało mi się skołować jakimś cudem po retuszu udało mi się uzyskać obraz mojego dzieła
![]() Na razie jest to szkic. Kolorki zacznę kłaść jak tylko pójdę po mleko i odrobię trochę zadań domowych... SZKIC |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() no, jest cacy, teraz tylko dobrze dobierz kolorki ;]
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Uwazam, ze spokojnie mozesz wziac sie za szczegoly i kolorowanie.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Kolorki to najmniejszy problem. Tydzień kartkówek jaki mnie czeka to jest dopiero problem. Kolory powinnam położyć albo w piątek, albo po troszce w tygodniu, choć wątpię - teraz czekają mnie stałe powroty do domu w okolicach 20.00, więc może być ciekawie.
Jeszcze muszę zrobić te okienka przy wejściu i samo wejście... Ale to chyba zrobię już samą pastelką... Pozdrowionka Eileen Blue Rose |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Czekam na wersję końcową, kto wie, może jak mnie zachwyci to sam się zgłoszę po portrecik w podobnym stylu ;]
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Tą lewą łapkę (swoją lewą) ma troche za wysoko w stosunku do prawej, nawet w odniesieniu do zdjęcia. Czekamy na pastele, dobrze Ci wychodzą
![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pan Grzesiu na zdjęciu ma dłuższą głowę!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ojej... Jak zobaczyłam napis "Blacko" to tak sobie zagrałam w totolotka, bo wytypowałam, że znajdziesz u mnie "szczęśliwą szóstkę" błędów. A tu tylko jeden! Huraa!!! (czy aby na pewno? ;P) Ale liczę, że jak zrobię pastelę, to raczej nie zostawisz na mnie suchej nitki ^^
A ja dziś pograłam sobie na gitarce trochę, w szkole mam tydzień dręczenia nieletnich pod hasłem "profesor też jest ZŁY!". Osobiście jestem zapatrzona w moją nauczycielkę z MDK, z powodu tego jak dobrze gra i tego, jak przy tym dobrze wygląda (elf idealny!). Obiecałam sobie zrobić jej fotkę z gitarą na wzór i zrobić z tego najmniej szkic, ew. pastelę ![]() Pozdrowionka Eileen PS: Mam pełno nauki, a ja stukam posty ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem drugie. Ma ładniejsze odcienie.
|
![]() |