|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak byłem nad morzem rok temu to spotkalem nietypowa gre. Mianowicie siedzial koleś za pudłem z kartonu a na nim mial 3 czarne krązki jakby podstawki do piwa tyle że okrągłe. Średnica gdzies 12 cm, grubość 0,5 cm. Dwa byly jednakowe z dwoch stron czarne, jeden mial jakis tam znaczek. Cala gra polegała na tym ze kolo pokazywal pod ktorym jest znaczek, zakrywal go i zaczynal mieszac. Robił to tak powoli ze nawet 5 letnie dziecko, niedowidzace odgadło by na ktorym miejscu teraz jest. Po zakonczeniu mieszania pytal kto chce zgadnac gdzie jest, wchodzac w zaklad placiles np 100 zl a jak zgadniesz dostawales 200 zl. Oczywiscie kazdy by zagral bo bylo oczywiste gdzie jest. Ja mialem tylko kilka minut bo sie spieszylem i moglem zobaczyc jak pewna kobieta w doslownie pare minut przegrala 2 stówki ... Zagrala raz nie trafila ... w tlumie stali wspolnicy kolesia ktorzy ja namawiali zeby sie odegrala a ta glupia znowu zagrala i nie bylo znaczka tam gdzie powinien byc ... Jak juz doszlem do starszego i mu powiedzialem o tym to mowil ze kiedys tez przegral w to troche floty i ze w to nie da sie wygrac mimo ze praktycznie na 100% wiesz gdzie jest znaczek. Zastanawia mnie jak on to robił ? Moze ktos tez to widzial i wie ?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() "Jak rozpetalem II wojne swiatowa"
![]() Duzo zarcia wygral ^^ A co do samego przekretu, nie mam pojecia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() No na pewno nie było tak, że ten facet wyszedł na ulicę z trzema krążkami i postanowił zrobić taki 'biznes'. Na pewno dużo ćwiczył, a cały trick opiera się na iluzji. Musiał być po prostu dobry
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trick z "Jak rozpętałem drugą wojnę światową".Też się zastanawiam jak mógł to zrobić, być może to iluzja.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Tez widzialem takie cos ale w Mielnie i zamiast tych podstawków były kubki i w jednym pileczka.. baba przejebala ponad 1000zeta kome itp=P taka pusta jak nie wiem.. i oczywiscie z 5 osob odniego ....
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() U mnie w miescie kiedys na rynku czesto tacy stali, zawsze duzo ludzi tam bylo wokol. Oczywiscie czasem dali komus wygrac, wchodzil za wieksza stawke i przegrywal. Tez mnie ciekawi jak ten przekret dziala. Tak poza tym jak ktos wygral i chcial odejsc z wygrana, czesto byl sila "namawiany" do zostania itd
Jakies 10 lat temu, ledwo to pamietam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wlasnie kolo co robi siedzi za pudelkiem a w tlumie z 4 jego wspolnikow. Iluzja ? Jak on nic z tymi krazkami nie robi poprostu je przesuwa normalnie. Jak bym tego nie widzial to bym powiedzial ze jest to niemozliwe. Czekam dalej na kogos kto wie juz cos o tym
![]() PS. Jeszcze ciagle cos gadal do siebie, jakies tajemnicze rymy ehehe ale nie pamietam juz co dokladnie. Co do wypowiedzi wyzej stary mi mowil ze nawet jak ktos by odszedl z wygrana to by dostal kose za winklem 100 metrów dalej ... Ostatnio edytowany przez inweestor - 28-05-2008 o 19:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ciekawe czy jakby to zrobił na ziemi a nie na jakimś pudle to też by wyszło. Iluzja prawdopodobnie albo jakiś triczek ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Trzeba było zagrać tak aby wybrać jedno z dwóch pozostałych, które potencjalnie nie mają szans na wygraną, w ten sposób mamy 50% szans, postawić bańke, trafić i pójść : p.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: 3miasto, Gram: Soldat tibia.pl klan!
Wpisy bloga: 5
Stan: Niegrający
Imię: Edward The Matiz
Profesja: Elite Knight
Gildia: First Division
Świat: Pacera
Poziom: 63
Skille: 75/72
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() ten znak był namalowany na krązku czy przyczepiony bo widzialem trick że typ magnesem w srodku kartonu( mial go na kolanie) jezdził i znacznik przyklejał się do kartonu i gdy pokazywał co wyszło szybko zgarniał do rękawa, ale niewiem jakie były krązki i jaki karton
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Widziałem parę lat temu IDENTYCZNĄ sytuację (choć gdzie indziej). I zastanawiam się skąd się tacy ludzie biorą, bo podstawiona nie była, w końcu gdyby była podstawiona to by wygrywała ; )
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Opisze moze troche szczegolowiej jak to bylo. Kolo siedzial bez koszulki wiec do rekawów nic tam nie chowal. Leza 3 krazki na jednym nie pamietam czy to bylo namalowane czy przyklejone jakis znaczek. Kolo zakrywal ten ze znaczkiem i zaczyna krecic. Robi to tak ze na 100% wiemy gdzie jest. Ktos wchodzi pokazuje, on odkrywa i tam tego znaczka nie ma. I cos tam rymuje "zeby nie bylo bla bla bla, odkryj pozostale dwa" no i ktos kto tam zagral podnosi pozostale i w ktoryms z tych jest. Co do jego wspolnikow to oni nie tylko namawiali ale wlasnie sami grali, wchodzili za stówke naprzyklad kolo dawal dla nich wygrywac i w ten sposob reszta sie nakrecala, jak wbijal ktos nie z szajki to przegrywal wiec Ryba ten Twoj sposob chyba zly bo jezeli wchodzi w gre wspolnik i on wybiera ten co my bysmy tez wybrali i znaczek tam jest wiec on musi cos robic przy odkrywaniu czy tam jak... ciezka sztuczka zapewne malo osob wie o co w tym chodzi ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() To jakiś trick.
Skoro jego kolo wchodzą i wygrywają wybierając ten sam kubek, co Ty byś wybrał. A np. ktoś inny wybiera ten kubek co Ty byś wybrał a tam tego niema to po prostu kant. Typ oszukuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() No ta on oszukuje, bo jeszcze slyszalem ze to nielegalne jak by policja wpadla musial by uciekac ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Jeśli te krążki/kubki były obok siebie, stykając się bokami i były duże, to może faktycznie to był tylko jakiś znaczek - magnes, a gość pod stołem przesuwał drugim na inne kółka. Spekuluję, ale może mam rację.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja wiem czy duze napisalem ze jakies 12 cm srednicy, o ile dobrze pamiętam ten karton nie byl az tak duzy i nie trzymal kolan pod nim (nie jestem na 100% pewny ale to by musial bys duzy karton a on taki nie byl raczej)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widze ze tak samo jak jakis czas temu nikt nie wiedzial tak i teraz. Widac malo kto wie o tajemnicy tego tricka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
|
![]() Możliwe jest też, że ten cały znaczek co go chowa pod kapslami ma po prostu magnes po jednej stronie. Jak gra jakiś z jego wspólników to "odwraca" na stronę bez magnesu. Jak gra ktoś z zewnątrz - magnes działa.
![]() |