|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
Lokacja: Ruda Śląska
Stan: Niegrający
|
![]() Poszukuję prostych tabów dla początkującego gitarzysty (gra od tygodnia). Opanował już motyw z Godfathera i szuka czegoś w ten deseń. Proste, znane utwory (najlepiej bez bicia, bo jak twierdzi "ma ich od uja"). Jak w temacie - gitara klasyczna.
Batman666: Idź sobie porozmawiać z google.pl i nie zaśmiecaj tematu, dziękuję. Vyohman: Od takiego pisania biceps też Ci nie urośnie ;] Walekifa: Dziękuję za radę, jedyną ![]() Ostatnio edytowany przez Raxev - 16-07-2008 o 12:42. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]() WWW.GOOGLE.PL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
|
![]() Od grania na gitarze lvl nie rośnie ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ja bym polecił jakąś książeczkę do nauki. Kosztują chyba nawet kilka zł. A są tam podstawowe,proste melodie na początek.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
|
![]() www.chords.pl - trzeba się zarejestrować (za darmo oczywiście) jest PEŁNO tabów na gitare. Jeżeli chodzi o początki z gitarą to proponuje zrobić tak: Na początku nauczyć się tych prostych akordów m.in. E, e, A, a, C, d, G, jak nauczysz się je grać to spróbuj tworzyć se jakieś własne "pioseneczki" z tych akordów, później naucz sie barrowych (np. F, H, Fis, Gis itd.) wtedy już będziesz spokojnie grał większość piosenek. Sam tak zaczynałem. Ewentualnie jak się nauczysz tych łatwych akordów to możesz powoli grać piosenki, które się z nich składaja, np. T.Love - Jest super.
Spis akordów - http://gitara.terramail.pl/akordy.HTM Jaką masz gitarkę? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Po co płacić? Lepiej wejść na stronę w stylu ultimate guitar ;s.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]() albo sciagnij sobie scrackowane Guitar pro 5 i sciagasz piosenki na google wklejasz tam , i ci samo gra pokazuje itp
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
Lokacja: Ruda Śląska
|
![]() To nie ja, tylko kolega, ale posiada Yamahe C30M.
Dziękuję za pomoc ![]() Edit: Proszę o większy nacisk na tytuły łatwych do zagrania piosenek, taby raczej nie stanowią problemu do znalezienia. Ostatnio edytowany przez Raxev - 16-07-2008 o 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock
Świat: Astera
![]() |
![]() jak umie takie akordy jak E,G,d, to niech się nauczy good riddance grindeja. Łatwe a bardzo fajnie brzmi =] Na tubie chyba są jakieś tutki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2008
Lokacja: Kraków-R22
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 45+
Poziom mag.: 12
|
![]() Tabulatur niestety nie mam, ale zaproponuje kilka prostych piosenek dla początkującego gitarzysty, bez problemu powinieneś je znaleźć w internecie.
-"Jak dobrze nam zdobywać góry" -"Gdzie strumyk płynie z wolna" -"Płonie ognisko w lesie" -"Gdybym miał gitarę" -T.Love - "Jest super" Napiszę jeszcze kiedy coś więcej sobie przypomnę, ww. przykłady to najbardziej znane z tych, które przyszły mi w tej chwili do głowy. Pozdrawiam.
![]() |
#13 |
Krzyżak
|
![]() Partia akustyczna z Knocking on Heavens Door by Guns'n'Roses, Włosy by Kubuś Sienkiewicz itp... Stare szlagiery są najlepsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Profesja: Sorcerer
Gildia: Outlaw Alliance
Świat: Eternia
![]() |
![]() ja tam na początku grałem non stop motyw z "come as you are"
![]() ![]()
“There is a voice.. It screeches in my head. It tells me to kill, kill everyone.. When I try to stop it screams even louder. I'm cursed, damned and banished from the rest of the world.. But we are united in our fate. Our fate is to kill. We were not born this way, we chose it out of our own free will! But it was a decision of no return…” Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2008
Lokacja: Tam, gdzie bez młota, to nie robota
Imię: Monter Elektryk
Gildia: Cumshot Team
Świat: Nekromehokomenc
Poziom: Dwa
Skille: 3bilion
|
![]() Milk Lizard Dillingera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Smoke On The Water w wykonaniu Deep Purple świetnie brzmi na akustyku.
A na początki proponuję Love In Vain The Rolling Stonesów.
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: Bielsk Podlaski
|
![]() Sam gram od 3 miesięcy, co ciekawe też sobie Yamahe CM30 kupiłem
![]() SOAD - Atwa E ||--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------| H ||--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------| G ||----2---|----1---|----4---|----5---|----7---|----5---|----4---|----2---| D ||--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------| A ||--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------| E||-2----2-|-0----0-|-4----4-|-5----5-|-7----7-|-5----5-|-4----4-|-2----2-| Ładnie brzmi i dość łatwe. Co do innych kawałków to możesz spróbować: Scorpions - When the Smoke is Going Down Rolling Stones - Paint it Black (intro) Ta muzyczka z Mario Bros na NESa Intra do hitów Metallici, czyli One i Enter Sandman, NEM może być za trudne. Możesz też spróbować Stairway to Heaven, ale to już wyższa szkoła jazdy. Co do kolegów, tudzież koleżanek up nie zgodzę się do Knocking on Heavens Door. W moim odczuciu to ciut za trudne jest. @down Dzięki, że zauważyłeś. Ostatnio edytowany przez Reg - 05-08-2008 o 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Mogłeś dodać, że najgrubsza struna jest przestrojona na dźwięk D (pierwotnie z dźwięku E). Uniknie to zamętu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() I to, że u nas struna "B" jest popularnie zwana struną "h".
@Reg Knockin' jest zdecydowanie łatwiejszy od Stairway~... Ostatnio edytowany przez gavreonien - 05-08-2008 o 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Bzdura, Schody do Nieba to druga piosenka jakiej się nauczyłem. Trochę się namęczyłem, ale za trudne bynajmniej nie było.
![]() |