|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny gracz
Imię: ***********
Profesja: Knight
Gildia: nie ma
Świat: Xantera
Poziom: 9
Skille: 40/40
Poziom mag.: 2
|
![]() Bpki hmm + Lry?? czy to sie oplaca czy sie zwroci nie musi byc kasy na + nie mam pacca
|
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
|
![]() Twoja sentencja ma bardzo mało sensu... Spróbuj to jakoś zedytować.
Z tego co mi podpowiada wrodzona entelygencyja pytasz o HMMy i life ringi czyż nie? Ale w jakim kontekście? robienia HMM przy użyciu LRów i sprzedaży? expienia z nimi? @down Cytuj:
Ostatnio edytowany przez S.T.E.K. - 19-07-2006 o 18:15. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Nowa Sól
Profesja: Paladin
Świat: Askara
Poziom: 25+
Skille: 60+
![]() |
![]() pisze wyraznie hmm.....
lr to tylko sd, moze uh ale na hmm to raczej waste ;p lepiej po czekac te 280 many chyba ze ci an czasie zalezy
16:57 Rahuelle [21]: ej ludzie moji drodzy powieccie mi jedno po ile chodzi >>>>>wand of plague <<< jak tos wiem nie wali do mnie ;D: ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
![]() praktycznie opłaca sie tylko UH i tylko z promocją ! można jeszcze sd ale jest sie pare gp w tyl na kazdym bp chyba ze uda się sprzedać za ponad 6k.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() cena bp - 2k, 2 life ringi - 1.8k i zostaje na ostatnim chyba minuta. Wychodzimy na czysto tylko cena za bp w plecy. Porada? znajdujemy hlvl co by skupywał po 2.1k i juz jesteśmy to 90 gp do przodu.
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny gracz
Imię: Malas Menilan
Gildia: Bractwo Feniksa
Świat: aurea
Poziom: 67
Skille: 83/79
Poziom mag.: 6
|
![]() Robienie run na ringach to tylko i wyłącznie w celu wbicia naprawde szybkiego mlvl.
Tak bp hmm na 2 lr jest opłacalne jeśli ktos kupi od ciebie runy po 2k z UHami robi się inaczej. pierwsze 10 run na mana fluidach następne z normalnej many. 2x wiecej run w tym samym czasie. i wychodzimy minimalnie na + chociaż mój kolega w taki sposob potrafił dorobić się majątku (400K+ jak nie wiecej - szkoda ze było to za czasów gdy na UHa trzeba było 100 many ;-) ) |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2006
Lokacja: Słubice
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Albo mozna robic z liferingami i wieksza ilosc (np. 20bp) sprzedac na cene, zeby bylo na plusik niz z osobna sprzedawac bp
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tukan pogromca sebka
Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
![]()
||
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() Jeżeli masz pacc i wykupioną promocje, to moim zdaniem jak najbardziej opłaca się robić hmmy na Life ringach. Ponieważ jest to dobry sposób na zrobienie mlvl (Na paccu z promocją i life ringiem robisz 1 hmma co 2 minuty).
No i jeżeli wydasz łacznie 2k na blanki i 2 life ringi to masz Bp of Hmm w czasie 40 minut. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Weźcie pod uwagę, że na każdy plecak sprzedany jesteśmy w plecy 10 gp(za backpack). 2x 900 = 1800 1800+200(blanki)=2k.
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Kup sobie ~1.5bp of manafluid, pij manasy i rob hmm. Prawdopodobnie manasow nie starczy na wszystko, wiec dorob te 3-4hmm sam i sprzedaj je. Prawdopodobnie bedziesz okolo 300 gp na + a lf zostaw sobie na kiedys. To tylko moja sugestja, kiedys tak sie szybko robilo hmm (niebylo souli) i niedosc, ze sorc mogl miec duzo kasy to jeszcze mialby potezny mlvl w stosunku do swojego lvl'a
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
|
![]() Jeżeli zależy ci na szybkim mlvlu - tak rób na life ringach (nie chcesz byc do tyłu to zrób 1 bp hmm normalnie i już nie jesteś do tyłu - chodzi mi o cene bp ;p jak to ktoś wyżej powiedział
![]() Jeżeli nie ? Rób normalnie! |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
2k? za bp hmm ? Niewiem jak na innych światach ale na Xerenie Bp HMM = 1.5k Life ring = 800gp (u npc) Lub 600-700gp u playera Więc wychodzisz raczej na + |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() A u nas life ringi u npc kosztuja 900, dziwne...bp hmm rzeczywiscie 2k.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Nie opłaaca się to
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 05 2006
|
![]() mysle ze sie oplaca bo 20br po 10 gp za sztuke daje 200 gp + 20 gp za bp +220gp
i mlvl nam rosnie! |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Oplacalne ale musisz znalezc kupca na hmmy za 2,1k.
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 12-09-2006 o 21:30. |
||
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 05 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Świat: Aldora
![]() |
![]() Zacznijmy o tego, że L-Ringi CIĘŻKO jest kupić od playerów.. Jedyna rozsądna akcja to Edron -> NpC -> Life Ring 90 gp Each.
Jeżeli jesteś przy kasie, to rób se runki na L-Ringach (jak ja), sprzedaj, zakup kolejną porcję, nabij soule, i znów. Łatwo i szybko mlvl podskoczy, a jeżeli masz kogoś kto skupuje HyMyMy po 2k, to po prostu dobry biznes. Jeżeli nie jesteś przy kasie, nie masz kolesia co Ci skupowałby HMM za 2k - odpuść...
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2006
|
![]() Wedlug mnie jest to dobry pomysl
![]() ![]() ![]() |
![]() |