Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji
Nie wiem czy juz to ktos napisal wczesniej ale:
Mogli by dodać Knightowi mocniejsze hity gdy wbijamy wyższy lvl
General_Caster
25-04-2007, 23:46
Trzeba by ulepszyc (to przede wszystkim, dać im cos w rodzaju exori, albo cos innego) palów, knightów i dodać druidowi czaru typu exevo mort hur lub ue. A sorc jest dobry i go ulepszać nie trzeba
lol jak sama nazwa wskazuje Druid Defensywna profesja Sorc Ofensywna jak chciales miec mort hur albo UE to sorka mogles se wybrac
Ktos tam mowił o biciu sumonów na non-pvp mogli by to zrobic tak zeby moglli je bic tylko czlonkowie party czy jakiejs innej opcji dpecjalnej do non-pvp na skillowanie
Jebac... wtf? po co ulepszac palle i knighty? -.- trzeba pogorszyc druda i sorca ale serio bo jak ja wbijam w 2 tyg 40 lvl sorcem to juz jest przesada -.-' a tak serio... no to teraz nie ma przyjemnosci z gry... nie ma juz huntow bo na wszystko sorki i druidzi sami chodza klimat gry zepsuty pfff... =/ juz wolalem tibia 7.4 z farmami drutow :D
Jebac... wtf? po co ulepszac palle i knighty? -.- trzeba pogorszyc druda i sorca ale serio bo jak ja wbijam w 2 tyg 40 lvl sorcem to juz jest przesada -.-' a tak serio... no to teraz nie ma przyjemnosci z gry... nie ma juz huntow bo na wszystko sorki i druidzi sami chodza klimat gry zepsuty pfff... =/ juz wolalem tibia 7.4 z farmami drutow :D
ja modle sie codziennie żeby przywrócili stary system magii :P to by kolosalnie zmieniło tibie na lepsze :PPPP
rezydent
30-04-2007, 11:47
cipsoft powinien zrobić jakiś czar dla facc na druta, żeby ci wszyscy uhmakerzy ruszyli się a nie tylko stanie pod depo i "adura vita"
dla knighta i palla hity zależne też od lv, ale w niewielkim stopniu, tak aby na wyższym lv było widać średnią różnice
HAHHAHAHAHAHAH nie mogę ...Pall szybceij zabija smoka ? Chyba do 50 lvl'a ... Potem najtowi wchodzą hity po 150 i może dojść do 200 a palkiem średni hit na 80 dysta to ~110 ...
Hmm..Wątpie,żeby pallek "potem" (jak ty to wyraźiłeś) strzelał z boltów po 110~,przy 80 dyst'cie,ponieważ wątpie,żeby taki chociażby 70 pall miał równo 80 dysta.Pall jest 10000000000000000000000000000x silniejszy niż Knight.Knight w pvp to gówno,w PvM może być,a napewno pallek rozwali draga szybciej niż knight.
cipsoft powinien zrobić jakiś czar dla facc na druta, żeby ci wszyscy uhmakerzy ruszyli się a nie tylko stanie pod depo i "adura vita"
chłopie te czasu uhmakerów pod dp minęły już bardzo dawno temu... fajnei by było gdyby wróciły :p
Shor'tugal
30-04-2007, 14:18
Teraz warhammer i na roty :D
rezydent
30-04-2007, 14:26
u nas i tak się utrzymuje ilość 4-6 drutów stojących przed depo i robiących uhy ;p
Hmm.... co do twego postu to mysle ze g*wno wiesz na temat tibi szczegolnie na temat profesji. Knight i Palladyn to potezne profesje? Tak naprawde to każda profesja jest dobra a szczególnie Sorcerer i Druid, te dwie profesje są aż za dobre, każdy update cipsoft robi gorszą tibie. Jak ja wybieralem postac to knight był najlepszą(dominującą) postacią, wiec byłem w 100% pewien ze bedzie mi sie tą profesją dobrze grało, miło. .
LOL
Sam sobie zaprzeczasz pisząc, że "knight był najpotężniejsza profesją" - (jeżeli uważasz, że cipsoft coś w tej sprawie zmieni to się mylisz)(widzisz kiedyś nikt nie dorównywał knightowi teraz nikt nie dorównuje sorkom (komuna też kiedyś rządziała w Polsce so what?[mam nadzieję, że nie wróci tak jak knight na pierwsze miejsce wśród profesji]) więc czego się burzysz lolq??) jak widzisz był ale czasy się zmieniły, być może kiedyś knight będzie najlepsza profesją tak jak za dawnych lat...(póki co sorcowie i druidzi rządzą).. a być może profesje zostaną zbalansowane...zobaczymy.
Napisałeś: "każdy update cipsoft robi gorszą tibie." A może z każdym updatem stajesz się coraz głupszy??
A teraz się zastanów nad moim pytaniem : W jakiej grze najt ma na początku jakiekolwiek trudności z zabiciem sorca??
Ponadto knight poskiluje sobie z ~20h i może o skilach do powiedzmy pewnego lvl'a zapomnieć -.- Jaka profesja w tibii najszybciej zdobywa wszystko na początku?>knight. Jaka profesja ma w dalszym etapie gry przesrane?>knight i pamiętaj, że tego nikt nie zmieni. Mogą polepszyć jakoś knighta ale to nie znaczy, że taki dla przykładu 200ek ma zabić 200ms'a to byłaby maxymalna głupota bo najtem by isę wtedy za łatwo od samego początku grało.:baby:
Można było by zrobić tak, że all wandy i rody miały by 1 sqm zasięgu, może trochę by to wyrównało profesje, przynajmniej na mniejszych lvlach. Nie było by już tak, ze sork na 8 lvlu solo dsa bierze itp. Bo np. na 8 lvlach to magic profy walą jak palki, a potem woi też 2 sqm i to wystarczy, żeby na guardach śmigać bez większych strat, a tak nie powinno być.
Raz mi kolega mówi, że powinni dać nową różczkę dla sorca i wand dla druta, bo kina na 200 lvlu wali z "aksa" po 150+ a sork to z wanda ma tylko 65, a ja odpowiedziałem że sork ma jeszcze sd za 700+ i UE za 1000+ a knight tylko żałosne exori, a o palku to już nawet nie wspominam.
kthxbye
ps. temat był założony w lutym chyba, ale sie rozpisałem, to nie będę kasował : p
Soldiermic
01-05-2007, 11:53
Powinni ulepszyc knighta i palla...
Knight i te marne exori a pall to juz 0 czarów atakujacych tylko na bolty i arrows kase traci bo z expa sie nie zwraca <cap malo, lota za duzo nie wezmie>.
Knight lota wezmie do bp bo cap duzo ale za to niektórych potworków nie ubije sam.
Ale takze chcialem zauwazyc <hehe> ze druid na 33 lvlu ma ruzdzke która bije z 1 sqm i zeby dsa walic to musi do niego podejsc i wtedy waste w nic...
Socerer to najlepsza profesja dlatego powinni inne polepszyc <33 lvl i jedzie na guardach potem ue itp....>
P.S: To jest moja skromna opinia <Jestem knightem ;] >
Pall jest 10000000000000000000000000000x silniejszy niż Knight
Pomyliles sie o jedno zero.
Knight w pvp to gówno
Zdziwilbys sie.
pallek rozwali draga szybciej niż knight.
Do 40 levela moze i tak.
pall to juz 0 czarów atakujacych
Niedorzecznym pomyslem jest to, zeby mial czary ofensywne inne niz runiczne, przynajmniej tak dlugo jak nie wprowadzono zadnych arcane arrowow badz energy arrowow uzywajacych many ( czego nie nalezy sie spodziewac bo bursty juz sa i wiadomo jak dzialaja ).
Knight NIE MA CZAROW OBSZAROWYCH, ma atak polmagiczny ktory ma wiecej wspolnego z tak popularnym w rpg whirlwindem ( zadajacym fizyczne obrazenia na pewnym obszarze ) niz z gfb.
Można było by zrobić tak, że all wandy i rody miały by 1 sqm zasięgu, może trochę by to wyrównało profesje, przynajmniej na mniejszych lvlach.
Na mniejszych levelach = przez pierwsze 4-6 dni gry. Biorac pod uwage ze gra ciagnie sie miesiacami bylby to g*wno nie balans.
borekziom
03-05-2007, 19:25
Według mnie trzeba pogorszyć magów i druidów bo paladyni i knightci niemają szans , a jak coś sie jeszcze polepszy to w ogóle w tą gre będą grać same 10 latki -.-
Według mnie trzeba pogorszyć magów i druidów bo paladyni i knightci niemają szans , a jak coś sie jeszcze polepszy to w ogóle w tą gre będą grać same 10 latki -.-
znów tutaj bym zaapelował że większość tej "fali noobów" to właśnie 10 latki w wiekszości children of neo (czy jakos tak :P) kupujace sobie pacca i jebiące życie normalnym graczą... czemu?? bo od czasów wprowadzenia nowego systemu magii nawet mój 6 letni kuzyn radzi sobie moim noob drutem...
Logitechi
04-05-2007, 15:16
Dokladnie jak up ktos napisal
jedynie zeby zrobili ze knight walac z exori by tracil 50 many a nie lvl*4
Grzesiek194
04-05-2007, 16:30
Ja myśle, że powinni nie pogaraszać druidów i sorców, bo to bezsensu. Powinni zrobić coś takiego żeby co lvl rosła siła ciosu knighta i pallka.
Lepiej knightowi i pali ulepszyć żebym ja nie miał gorzej. :p
rezydent
04-05-2007, 17:05
jak widze, większość (80%) pisze "ulepszyć knighta!!!!111oneone" ale nie podaje przykładu ^^
druta na facc powinni wyrównać z sorcem, u knighta większą różnice w armie (30% większy niż by nosił sorc taki sam eq) a dla palla jakiś łuk nowy (większe hity itd.)
@2up
gdyby nietrzeba było tyle trenić knightem to bym grał właśnie nim, bo do walenia hiper mega combo z sd to ja się nie nadaje... palem nienawidze grać więc mi drut zostaje (słabszy od sorca o kilka czarów ofensywnych, ale w razie kupna pacca będe wymiatać) przynajmnej kasy mi nigdy nie zabraknie (oj się troche uzbierało)
nie ma co sie martwic ze pogorsza sorca i druta. cipsoft nigdy nie naprawia swoich bledow.
Moje zdanie jest stanowcze!NIC NIE ZMIENIAC!Zastanowcie sie!Przeciez profesje sa wywarzone!Racja.. sorc/drut potrafi szybciej expic od knighta.. ale przeciez jego to kosztuje a knighta nie!!Albo chocby wojny-wszyscy narzekaja ze knight sie do wojen nie nadaje.. a przeciez on jest ronie wazy co sorc/drut/pall.. bez nich wojny trwaly by pare minut.. Najty sluza jako fortece nie do przebicia!!zauwazcie ze aby zabic najta trza w cholere ludu(a i tak jeszcze trza trapnac.. oczywiscie nie biore pod uwage duzych roznic lvli)a taki sorc?wystarczy ze sie zagapi.. nie wlaczy utamki i po nim.. a nawet jesli bedzie mial utamke to jedyne co moze robic to sie manasowac.. a najt ma uhy(magiczne postacie ofc tez ale gowno z nimi zrobia bo maja tyle hp, ze inni biora je czesto na strzala)!!! Zastanowcie sie!!na serio!! oo,wpadl mi do glowy kolejny przyklad.. wezmy sorca/druta i knighta.. postac magiczna chcac ubic potwora polega na offensie(np.sd) i czesto okazuje sie ze ginie jesli nie ma gdzie uciec w razie czego.. a najt?moze stac przy nim ile chce(oczywiscie z duzo iloscia uh.. a capa to ona ma!)wystarczy ze pojdzie na potwora ktory sie nie leczy albo leczy sie lecz slabo.. I JEST JEGO!!co do palla to nigdy nie gralem nim ale zawsze chcialem bo przeciez ma w cholere plusow!!uderza skad chce!!owszem sorc/drut tez moze z runek ale bolta kosztuje 1gp a sd 325-.-
jest roznica hitow,ale wlasnie dlatego ta gra jest ciekawa!!!jakas profesja jest w tym dobra, a inna a tamtym..
Na koniec dodam ze gram sorcem.. ale dlatego ze wole walke offensywna..
jesli ktos tak jak ja ja lubi to ja wybierze.. jesli nie to wybierze knighta ktorego jakby co nie bede mogl zbyt szybko zabic bo ma w chuj hp!!!ehh.. to tyle.. mam nadzieje ze przemowilem do rozsadku..
PS.jak pisze szybko i pod wplywem impulsu to robie duzo bledow ort takze sry:P
Szarancza
04-05-2007, 19:50
Mojim zdaniem tylko profesja "Sorcerer" niewymaga ingerencji
Druid jako postac magiczna costam bardziej z przyroda jest zwiazany niech dadza mu mozliwosc sumonowanie wiekrzej ilosci monsterow (wiekrzej znaczy leprzych bo teraz chyba Fe jest naj ...)
Palladyn wsumie mi by wystarczyly tanie bolty i zwiekrzenie ich ataku
Knight hmm tutaj najbardziej mi sie podobal pomysl z critikalem zadawanym raz na jakis czas :P no i te skile zeby szybciej lecialy co do tego critika to palkowi tez by sie zdal zeby pozniej nieplakali ze palek dostal po dupie
Btw. ja wiem i wy wiecie ze te pisanie tych propozycji na forum nic nieda watpie zeby jakis pracownik zajzal na forum ... My mozemy tylko czekac co wymysli cip soft i nic wiecej
Pozdro
Gutomarah
04-05-2007, 20:17
Dokladnie jak up ktos napisal
jedynie zeby zrobili ze knight walac z exori by tracil 50 many a nie lvl*4
Dla mnie to by byhlo bez sensu. Taki Seromontis moglby sobie walnac chyba z 30-40 exori co 2 sec jedna chyba nie wiesz ze w tym momecie knight molgby werzucic miecz do kosza i walic z czaru -.-
@Tristo
mysle ze nie masz zadnego doswiadczenia w tibi i grasz jakims 40sorckiem. Mysli ze kto lepiej zarabia 150ek czy 150master sorc?... dla 150ek exp powyzej 150k na 1h to juz waste i to spory a sorck moze jechac na warl po 200k na 1h i jeszcze jedzie na plus 500many na 1 wrl schodzi takiemu sorckowi czyli 10mf... a naprzyklad wypadl blue robe to juz ma 10bp mf ! przemysl pierw to co mowisz i nzbierz wiekszego doswiadczenia i patrz na wszystkie postacie ten nisko lvlowe i te wysko ! :)
up, zgadzam sie
@Tristo
Eli Stormstriker 222 ek padł. Jakto przecież ma w huj hp!!! Chodzi o to że teraz już taki lvl mało znaczy, jeżeli może paść na 1 combo sd/ue z wypadku zgranej grupt sorców... Jak ktoś wyżej zauważył masz małe doświadczenie. Ja moge tylko przypuszczać (lecz myślę że jednak tak jest) że przed grudniem 2005 nie znałeś tibii, a teraz gdy gra sorciem polega głównie na niższym lvlu na klikaniu na monstery w battle a na wyższym waleniu exori vis/exura gran, grasz właśnie tą profesją bo nie trzeba w niej prawie wogóle wysiłku...
u knighta większą różnice w armie (30% większy niż by nosił sorc taki sam eq)
nic nie stoi na przeszkodzie zeby bogaty sorc mial wiecej arma na sobie od knighta. Glupie to ale tak jest.
Chodzi o to że teraz już taki lvl mało znaczy, jeżeli może paść na 1 combo sd/ue z wypadku zgranej grupt sorców...
w epoce aimbota kazdy moze pasc od dowolnie skomponowanej grupy ludzi 15+.
Racja.. sorc/drut potrafi szybciej expic od knighta.. ale przeciez jego to kosztuje a knighta nie!!
darmowy exp knighta konczy sie na 60-80k/h, sorcowi na odpowiednim levelu zwraca sie i 200k/h. Knight moze na 140 levelu cisnac po 250k/h, ale waste bedzie miec na tyle duzy, ze szybko wroci na oplacalne expowisko zarabiac kase.
Marionus
04-05-2007, 21:10
dla palla jakiś łuk nowy (większe hity itd.)
Maja kusze niech siedzą cicho-.-":evul: :cup: X( 8o
krzysheak
04-05-2007, 21:15
No coz... nie mam pojecia co powinno sie dodac knajtowi bo w gruncie rzeczy logiczne jest ze jesli dostanie super hiper mega mozliwosc walenia po 500+ to wszyscy beda grac knajtami ... poza tym knajty maja juz ze tak powiem ATRYBUTY to znaczy duza ilosc capa , mozliwosc zarabiania duzej ilosci hajsu poprzez bloczenie
Chyba najlepszym pomyslem byloby dodanie takiego hunt spotu zeby knajt expil tam szybko a jednoczesnie zeby wychodzil na 0 albo na lekki plus
Dla mnie jest dobrze tak jak jest teraz. Taki palladyn an 100+ levelu mając 1000+ hp i 1000+ mp to już potęga wy chcecie ulepszenia... 8o
No coz... nie mam pojecia co powinno sie dodac knajtowi bo w gruncie rzeczy logiczne jest ze jesli dostanie super hiper mega mozliwosc walenia po 500+ to wszyscy beda grac knajtami ...
jakoś nie było, lub ja nie odczuwałem tej różnicy między profesjami przed wprowadzeniem nowego systemu magii, bo to kina i pala trzeba było się przyłożyć skilami, a sorcem trzeba było mieć ogromne doświadczenie, więc znając Cipy to co dobre nigdy nie wróci :(
Blyskawica
04-05-2007, 23:01
A ja jestem za ploepszeniem kinow i drutow xD
@założyciel tematu
Ee a czemu w sondzie nie dałeś opcji "Ulepszenie sorców i drutów(jestem sorcem/drutem)" i "Ulepszenie sorców i drutów(jestem palem/knightem)"?
Zgodze sie z toba calkowicie ze tamte czasy byly ciekawsze po 1 mniejsza ilosc swiatow powodowala ze na serverach bylo wiecej osub na raz. Co uatrakcyjnialo rozgrywke. Ponadto taki 30-40 druid/sorc to byl juz kozak a nie jak teraz. Teraz z takimi lv sie wogule nie licze bo taki lv robi sie w pare dni. Ja swojego eldera 38 zanim weszly wandy bilem dobre pare miechuw ;p i bynajmniej nie dlatego ze jestesm lub bylem jakims noobem.
Uwazam ze nalezalo by zabrac sorcom i drutom te ich rużdżki.
Sorki z orty itp nie chce mi sie ich poprawiac xD
Moim skromnym zdaniem należałoby zwiekrzyc ilosc hitów u kina i palla co koleiny skills, ,,troszke,, skrucić czas rośnięcia skilli,i dać jakies nowe bronie dla lvli 30-50 lub cos kolo tego bo tak przez xx czasu nie jest fajnie bic bs'em czy gs'em jeśli chodzi o mnie :] (to dotyczy kina i palka),co do sora i druida to myśle że należy zostawic tak jak jest bo kto jak wybrał tak ma... ofensywa albo obrona i heal:p .Każda profesja ma co innego albo na przykład zauważyłem że knight lepiej sobie radzi niz sorc czy druid z potworami na solo bo różdżki maja zasieg 1 kratke z tych najleprzych dodatkowo knight ma wiecej hp i mniej obrywa a sorc musi sie leczyc non stop i kupuwac bp mf i uhy
To tylko moje zdanie wiec jeśli ma ktos jakies inne zdanie to spoko tylko prosze nie mówic o tym co mówie cos wulgarnego każdą wypowiedź wezme do siebie :] jaka by ona nie była
Moje zdanie jest stanowcze!NIC NIE ZMIENIAC!Zastanowcie sie!Przeciez profesje sa wywarzone!Racja.. sorc/drut potrafi szybciej expic od knighta.. ale przeciez jego to kosztuje a knighta nie!!Albo chocby wojny-wszyscy narzekaja ze knight sie do wojen nie nadaje.. a przeciez on jest ronie wazy co sorc/drut/pall.. bez nich wojny trwaly by pare minut.. Najty sluza jako fortece nie do przebicia!!zauwazcie ze aby zabic najta trza w cholere ludu(a i tak jeszcze trza trapnac.. oczywiscie nie biore pod uwage duzych roznic lvli)a taki sorc?wystarczy ze sie zagapi.. nie wlaczy utamki i po nim.. a nawet jesli bedzie mial utamke to jedyne co moze robic to sie manasowac.. a najt ma uhy(magiczne postacie ofc tez ale gowno z nimi zrobia bo maja tyle hp, ze inni biora je czesto na strzala)!!! Zastanowcie sie!!na serio!! oo,wpadl mi do glowy kolejny przyklad.. wezmy sorca/druta i knighta.. postac magiczna chcac ubic potwora polega na offensie(np.sd) i czesto okazuje sie ze ginie jesli nie ma gdzie uciec w razie czego.. a najt?moze stac przy nim ile chce(oczywiscie z duzo iloscia uh.. a capa to ona ma!)wystarczy ze pojdzie na potwora ktory sie nie leczy albo leczy sie lecz slabo.. I JEST JEGO!!co do palla to nigdy nie gralem nim ale zawsze chcialem bo przeciez ma w cholere plusow!!uderza skad chce!!owszem sorc/drut tez moze z runek ale bolta kosztuje 1gp a sd 325-.-
jest roznica hitow,ale wlasnie dlatego ta gra jest ciekawa!!!jakas profesja jest w tym dobra, a inna a tamtym..
Na koniec dodam ze gram sorcem.. ale dlatego ze wole walke offensywna..
jesli ktos tak jak ja ja lubi to ja wybierze.. jesli nie to wybierze knighta ktorego jakby co nie bede mogl zbyt szybko zabic bo ma w chuj hp!!!ehh.. to tyle.. mam nadzieje ze przemowilem do rozsadku..
PS.jak pisze szybko i pod wplywem impulsu to robie duzo bledow ort takze sry:P
6 sorków 100+ + tibia NG = 170 knight pada ; )
btw bolt = 3 gp ;d
rezydent
05-05-2007, 09:44
jak kupisz od playera to będzie 1gp ;p
nie pisze się wywarzone, tylko wyważone (chyba, że to jest słowo pochodne od warzywa)
rozwaliło mnie, jak na filmie widziałem jak MDW rozwala dragon lorda na 5-6 e-visy!!! (100+ many zużył + te 70 na exure sio)
palek na 8lv może wstępnie na poh expić (ds) tak jak mój kolega ;p
na 30-40lv draga może pal bez trudu rozwalać i huncić bez waste (co chwile dobre itemki, co chwila woi które sprzedawał za 1k xD) wystarczy mu dostawa boltów, albo weźmie throwing stars (troche więcej kosztują, ale wystarczą na dłuuuugi... hunt)
dartra111
05-05-2007, 11:41
Ja jestem za ulepszeniem knajtów i pallków. Grałem knajtem i Druidem i...
-Knajtem na 12 lvl wydałem z 7-8k na uzbrojenie, Zabijałem ciągle rotowrmy
-Druidem na 12 lvl wydałem 2-3k na uzbrojenie, zabijałem już cyklopy na poh...
Trzeba coś z tym zrobić... X(
Tanivupo
05-05-2007, 13:46
Powinni dac kng czar lub cos takiego umozliwiajacego kng mocniej uderzac przez jakis czas.... no i sila uderzenia powinna zalezec nie tylko od skill ale tez od lvl ;] bo np 50 sorc z 50 mlvl walnie wiecej niz 8 sorc z 50 mlvl ... ( przyklad tylko taki ^.^) a 50 kng z skilem 75/75 walnie tyle samo co 10 kng z 75/75 skila... i ta sama bronia
Dajcie Tibie 7.5 i po kłopocie.... Może wtedy będzie mniej noobów, bo teraz każdy może w dwie minuty stworzyć sorca i w*****ać resztę graczy przez wybijanie im monsterów. A pallka nie trzeba ulepszać, wystarczy zmniejszyć ratio niszczenia spearów i kamieni bo on sam jest bardzo dobrą profesją. Skille szybsze od knighta, najszybsze expienie przy wyższych skillach i wyśmienity do pkowania, ale co większość forumowiczów może o tym wiedzieć jak mają postacie na 10lvlu na świecie pvm...
wyśmienity do pkowania
ludzi z polowe mniejszym levelem ? czy jeszcze slabszych ?
ludzi z polowe mniejszym levelem ? czy jeszcze slabszych ?
Grałeś kiedyś pallem? Na 20 lvlu i 70 skillu dista jesteś w stanie zabić sorka/druta 30+. Oczywiście jezeli nie będzie miał run lub manasów.
@luki69
Jeżeli jest taki układ ze niema run, to mogę zabić 8 pakiem 250 Sorca!!!
pod warunkiem że niema run!!!!
@
Zaraz powiecie, ze by mi uderzył exori vis i bym zaliczył glebę.
@DOWN \/
Jakiś powód? Czy powiedziałeś tak bo 55 stron tematu mówi tak? Pall i knight tak/sorc druid nie :)
Ulepszenie knightów i paladynów
Grałeś kiedyś pallem? Na 20 lvlu i 70 skillu dista jesteś w stanie zabić sorka/druta 30+. Oczywiście jezeli nie będzie miał run lub manasów.
proponuje dla rownowagi palkowi zabrac bolty.
Wszyscy tylko nazekaja i mowia knight jebie roty na xx lvl, palkowi to wogole najlepiej luk i kusze zajebac i zeby tylko z kamieni sypal, sork bez wanda, a drut to wogole tylko by siedzial i uhy robil. Slyszalem juz opinie w ktorych knighci nazekali ze kiedys knight byl najlepsza postacia i na wojnie byl nie do podjebania, a tera taki 220 ek ginie w kilka chwil... Moim sposobem na rozwiazanie tego problemu bylo by wywalenie opcji nawalania z run poprzez klikanie w hotkey bo to glupota ktora ulatwia np pekowanie noobom na 15 lvl ktorzy nie maja pojecia o tibii. Dodal bym Arcane Staffa do wandow/rodow ktory nie byl by juz clubem. W takim wypadku magowie mieli by jakis fajny item z powaznych questow (PoI) bo tak to tylko ryckowie na tym korzystali. Wand ten by walil hity jakies takie dosc konkretne (100-200). Obnizyl bym tez troche hity z UE. Wzmocnil bym palka poprzez wieksza czesttliwosc zadawania duzych ciosow z boltow/strzal, tak samo knighta bym wzmocnil. Sam gralem palkiem to wiem jak to jest kiedy raz sie jebnie 120 a raz 5, albo nawet wogole sie niejebnie :D. Mam nadzieje ze ktos poprze moja wypowiedz, bylbym bardzo zadowolony :)
up: dla sorca z poi bardzo korzystne są soft botsy, a pozatym nie pieprz że przez to ze w poi nie ma broni dla sorca, bo nawet knight z avangarem nie dorównuje sorcowi
chyba zle mnie zrozumiales misiu :P przeczytaj uwaznie tekst i go zrozum, kiedy wywalimy hotkeye i obnizymy hity z UE sork nie bedzie juz tak potezny, wtedy rycek bedzie tak potezny jak np w tibii 7.5, a co do softow, to one sie przydaja kazdej profesji nawet knightowi, ale jeszce nieslyszalem zeby ktos softami kogos ujebal ;D bo softy to nie bron
Niemoge poprostuX( Jak można ulepszać jedną profesję, udupiając drugą?!X(
Tak samo jak nie mam pojęcia, jak można być tak posranym, aby uważać, że sorcom i druidom należy pozabierać wandy i rody...
PEWNO!!1
-ZABRAC SORKOM WANDY
-150 MANY ZA EXORI VIS I MORT
-USUNAC EXEVO MORT HUR!
-OBNIZYC MU PRZYROST HP DO 1 CO LVL
-OBNIZYC MU PRZYROST MP DO 5 CO LVL
-DAC MNIEJ CAPA
-10X MNIEJSZE ODNAWIANIE SOULI
-5X WIEKSZA CENA ZA MANASY
-KILKAKROTNIE WOLNIESZY SHIELDING!
-ZABRAC UE111 (A JAKZE!)
... potezny, wtedy rycek bedzie tak potezny jak np w tibii 7.5, a co do softow....
jak pisałem zgrana grupa sorców nawet bez aimbota złoży każdy lvl, a pozatym nawet jak sie zmniejszy siłe ue to nadal sorcom zostanie karabin maszynowy w postaci evis i szybkiej many, a knightowi ??? uwierz samym ue sorc nie żyje...
btw mówiąć że softy są korzystne chciałem podważyć to:
W takim wypadku magowie mieli by jakis fajny item z powaznych questow (PoI) bo tak to tylko ryckowie na tym korzystali.
rezydent
05-05-2007, 20:45
Slyszalem juz opinie w ktorych knighci nazekali ze kiedys knight byl najlepsza postacia i na wojnie byl nie do podjebania, a tera taki 220 ek ginie w kilka chwil...
knight ginie :
-bo jak jest 15 sorców, to nieda rady przetrzymać takiego combo (powaliło by moragotha)
-z braku uhów (jak go kilka osób gania godzine, to wiadomo, że kiedyś się kończą)
-lag (to chyba najczęściej) ^^
-przy trapie (tu akurat połączenie pierwszego punktu z drugim, tyle, że knight i tak nie przeżyje chyba, że Gm zdąży zbanować blokujących ;p)
-z głupoty - to niestety też często
tak w ogóle to nie tylko strzelanie z sd na hotkeya, knighta też ma tę możliwość - uhanie (annihilatora kiedyś się nie dało zrobić bez specjalnego bota, a coś ty myślał? - no może były wyjątki z dużym refleksem i lubiących sytuacje ekstremalne w tibii)
im knight większy lv tym większy sku*wiel bo nie da się go zabić przez gigantyczną liczbę punktów życia
coś s tym e-visem jest nie tak - mdw rozwala dl'a na 5 visów ;/ (wyobrażam sobie takiego hunta 0.o)
IceGacus
05-05-2007, 21:57
Ulepszyc Knightow/Pallkow
I bardzo podoba mi się pomysł z tym cricital hitem co jakis czas.
(ziom to co wymislił brava dla ciebie) \o/
Ciekawe jak udoskonalic knighta 8o
----+++----
GRAM knightem I nie NARZEKAM :baby:
))-->Palla udoskonalic<--((:cup: :cup:
----------------------
VEL ZIOMEKX( X(
Ciekawe jak udoskonalic knighta 8o
----+++----
GRAM knightem I nie NARZEKAM :baby:
))-->Palla udoskonalic<--((:cup: :cup:
----------------------
VEL ZIOMEKX( X(
Jeśli grasz 13 knightem (jak w opisie) to nie masz na co narzekać. Może powiesz że ihy są zajebiste?
Niemoge poprostu Jak można ulepszać jedną profesję, udupiając drugą?!
Tak samo jak nie mam pojęcia, jak można być tak posranym, aby uważać, że sorcom i druidom należy pozabierać wandy i rody...
Knight jest udupiony od czasu wprowadzenia aimbota/visa za 20 mp. Grałeś kiedyś knightem ?
Lorte Zirano
06-05-2007, 21:25
ja proponuję wiecej czarow dla knighta, jesli juz pojawily sie te nieczczesne rody/wandy to niech juz zostana, ale niech ulepszaja pala i knighta
Moim zdaniem oplacalnosc profesji wyglada tak: (oczywiscie mozecie sie nie zgodzic ale to moja opinia)
Przed updatem:
1.knight
2.paladyn
3 i 4 sorc i druid
Po Update:
dokladnie na odwrot
;/
Lord of the Universum
06-05-2007, 21:29
Ludzie, nie wkurza was jak magowie sobie walną z różdżki+exori vis 2x szybciej i bez minimalnych obrażeń? A jak najcik zabija potwora 1,1,2,5,1,200? Powinni albo dać takie minimalne obrażenia jak w przypadku magii, albo zwiększyć częstotliwość uderzeń z broni białej.
Ludzie, nie wkurza was jak magowie sobie walną z różdżki+exori vis 2x szybciej i bez minimalnych obrażeń?
Wkurza to prawie wszystkich Knightów, ale 3/4 z nich nie powie co można by nowego dla nich DODAĆ, tylko marudzą, że należy USUNĄĆ wandy i rody, razem z exori vis i exori mort:baby:
Wkurza to prawie wszystkich Knightów, ale 3/4 z nich nie powie co można by nowego dla nich DODAĆ, tylko marudzą, że należy USUNĄĆ wandy i rody, razem z exori vis i exori mort:baby:
BO 99% STARYCH GRACZY POWIE ci ZE STARA TIBIA BYŁA LEPSZA I JEŻELI ZACZOŁEŚ GRAĆ PO ZIMNIE/2005 (A TEGO SIE DOMYSLAM) TO SIE NIE WYPOWIADAJ BO WTEDY TIBIA UMARŁA PRZEZ SORCOW CAŁKOWICIE ZAWALAJĄCYCH KLIMAT
K
THX BYE
CYA IN HELL ;*****
Knightow i palladynow jakby ulepszyli bylo by fajnie
Mutilator
08-05-2007, 10:42
IMHO powinni wprowadzić rosnące obrażenia knighta wraz z lvlem, dlaczego sorc ma bić co lvl mocniej a knight nie?
sorc 200lvl 60mlvl ma większe obrażenia niż sorc 70lvl 60mlvl (dużo większe)
knight 200lvl 100/100 ma takie same obrażenia co knight 70lvl 100/100
100/100 w przeciwieństwie do 60 mlvla robi się tysiące godzin i nie da się wbić takich skili jedynie expiąc, a u sorca się da, oraz UWAGA! nie przyspieszysz treningu skili jak w wypadku sorca przez "picie manasów" (nawet podczas expa).
Paladyn ma o tyle lepiej, że jest sprawniejszy w używaniu magii od knighta i nie wydaje fortuny na uhy oraz uderzenia są bliższe średniej, a także mniej poof, spark...
@do sorców
Uważacie, że to jest uczciwe? Jasne, nie musimy grać knightami, zróbmy wszyscy sorców i drutów xD W końcu są 4 profesje...
Rekin Master
08-05-2007, 10:50
1. Obrazenia zaleza od lvl-a. (ok, powiedzialem co mozna dodac najtowi)
2. Pare osob napisalo(doslownie 2-3 osoby pare stron temu), by usunac rozdzki, a ty jak jakies obrazone dzieco w kazdym poscie piszesz, ze my, zazdrosni rycerze chcemy, by mag stracil swoja cenna bron.
3. Stworzylem maga, bez problemów wbilem nim 40lvl w 2 tygodnie(przed dlugim weekendem, wiec chodzilem do szkoly), stamina nigdy nie byla ponizej 50h.
Jest to dziecinnie proste.
knight 200lvl 100/100 ma takie same obrażenia co knight 70lvl 100/100
to jest argument przeciw treningowi a nie za slaboscia knighta.
Paladyn ma o tyle lepiej, że jest sprawniejszy w używaniu magii od knighta i nie wydaje fortuny na uhy oraz uderzenia są bliższe średniej, a także mniej poof, spark...
Sile magii ma wieksza, ale im wyzszy level tym bardziej roznica zanika. Leczenie ma tansze, to fakt, ale z kolei ma znacznie mniej hp przez co w pewne miejsca bedzie mu trudniej/ mniej oplacalnie wejsc. Uderzenia ma bardziej wyrownane, ale ich sila nie rosnie powyzej pewnej granicy i znowu, przepasc pomiedzy nimi a hitami knighta maleje stopniowo.
Mutilator
08-05-2007, 14:09
to jest argument przeciw treningowi a nie za slaboscia knighta.
Rozumiem, że te dwie rzeczy nie są ze sobą powiązane?
Wynikałoby z tego, że knight NIE jest słaby, choć NIE opłaca mu się robić dużych skili :D
Widziałeś kiedyś mocnego knighta z małymi skilami?
Rozumiem, że te dwie rzeczy nie są ze sobą powiązane?
Sa w niewielkim stopniu.
Wynikałoby z tego, że knight NIE jest słaby, choć NIE opłaca mu się robić dużych skili :D
To czy jest slaby nie zalezy od czasu wymaganego na trening. Gdy nie trenujac powyzej 85 skilla oszczedzisz 500 godzin to chyba jestes na plus ?
Widziałeś kiedyś mocnego knighta z małymi skilami?
Tak. Np jeden z pierwszych i najslabszych w poczatkowym okresie osob blokujacych Orsha - Fenza.
aa pamiętam jeszcze Fenze :D on dziwnie grał bo na początku chyba trenił do 70 cluba i później na swordy przeszedł .8o
Ja chciałem napisać historie mojego kolegi ;D
Mój kolega ma 70+ knighta skille 85-tki, bił 4fun Sorca na 40 lvl.
Wchodziły mu max hity 110 MAX , a sorc na luziku utamo vita i co pare hitów mojego kolegi manasek.
W końcu mój kolega przestał go bić bo to jest bez sensu...;)
Gdzie jest tu sprawiedliwość :D
70 elite nie może ubić 40 sorca !! HAH
śmiech na sali :|8o
Drzamich
08-05-2007, 20:13
A co myślicie na wprowadzenie exhausted dla różdżek.
Jeśli jest dla czarów, które biorę maę, to czemu nie mogłoby być dla rózdżek które tez biora manę?
Moim zdaniem powinni dodac nowe czary dla sorcow i druidow, polepszyc szybkosc skilli u palla, a z knighta zrobic wiekszego tanka niz jest aktualnie (np lepszy def, szybciej rosnace HP)
upierdziela sorcow i drutow napewno
Esmersharr
10-05-2007, 00:53
Dobry temat do filozofowania ;) Ale spróbuję i ja :)
Wg mnie można zmienić:
1. utamo vita - bardzo mocny czar, za bardzo. Dzięki niemu magicy mają więcej życia niż knighci na tych samych lv. Wg mnie zamiast 100% pochłanianych obrażeń mogłoby być tylko załóżmy 70-80% dzięki czemu możliwe byłoby zabicie maga.
2. mana fluidy - powiązane z magic shieldem, ale nie tylko. Zamiast natychmiastowemu uzupełnieniu many mogłyby w bardzo znacznym stopniu przyśpieszać jej regenerację, powiedzmy do 20pkt/s
3. awanse - knight przy awansie zdobywa 15pkt życia i 5 many, pal 10 i 15, sorc i druid 5 i 30... Jak widać, knight dostaje najmniej ze wszystkich profesji, co wg mnie powinno zostać zrekompensowane poprzez wyrównanie: 20hp i 10 mana, a pal 15 hp i 15 mana.
4. leczenie - knight może się leczyć jedynie poczciwą exurką, podczas gdy wszystkie profesje mają exura vitę, co też jest niesprawiedliwe, bo mógły mieć chociaż exura gran.
5. skille - trening skilli jest baaaardzo czasochłonny, a zrobienie mlv nie jest żadnym wyczynem, nawet można to sobie przyśpieszyć kupując mf. Dlatego czas treningu powinien zostać nieco skrócony, lub w przypadku maga, wydłużony.
2. mana fluidy - powiązane z magic shieldem, ale nie tylko. Zamiast natychmiastowemu uzupełnieniu many mogłyby w bardzo znacznym stopniu przyśpieszać jej regenerację, powiedzmy do 20pkt/s
CHYBA CIE POJE**ŁO!!!X(
Ah, wy Knighci i te wasze pomysły na zniszczenie maga..:baby: . Czy do waszych tępych łbów to naprawdę nie dochodzi, jak trudno Sorcererem zdobyć kasę na mana fluidy, które niekiedy i tak za mało odnawiają. Równie dobrze mogły by kosztować 400gp/szt
Esmersharr
10-05-2007, 09:42
CHYBA CIE POJE**ŁO!!!X(
Ah, wy Knighci i te wasze pomysły na zniszczenie maga..:baby: . Czy do waszych tępych łbów to naprawdę nie dochodzi, jak trudno Sorcererem zdobyć kasę na mana fluidy, które niekiedy i tak za mało odnawiają. Równie dobrze mogły by kosztować 400gp/szt
Trudno ? A runy to co ? Nawet palek może robić runy i potem je sprzedawać, a knight jak ma zarabiać ? Tylko nie wyjeżdżaj tu z lootbagami, bo tak samo może je robić knight jak i każda inna profesja.
Lord Dreathan
10-05-2007, 10:47
RE:UP
Kto Ci kazal trenowac? Ja swoim EK W ZYCIU nie spedzilem wiecej niz 10h treningu tygodniowo, a bylem pierwszy w axe skille mialem 85/82 dla ciekawskich.
Buhauahauha, knight nie ma jak zarabiać?! ROTFL!
Knight zarabia kilka razy szybciej od innych profesji, skołuj sobie ~45 ed, idź z nim na Crusa pohuncić GSy, on niech Cie siocha, loot na pół. W godzine jesteś ~7k+. A na 7k druid musi robić 5h runy, a Ty masz to w 1h. Inny przykład to Hydry też z siocherem. A jak nie masz pacc/siochera to sie przejdź na EF to zobaczysz, że tam też idzie nieźle zarobić...
A co do punktu nr 3 to Wy macie tyle CAPa na 50 lvlu co mag na ~120 (tzn tak mi sie zdaje bo nie liczyłem ;) )
1. utamo vita - bardzo mocny czar, za bardzo. Dzięki niemu magicy mają więcej życia niż knighci na tych samych lv.
Sila uha rosnie, sila manasa nie. Sorc nigdy nie bedzie w stanie uzupelnic many nawet 3x wolniej niz knight zycie.
= bezuzyteczne
4. leczenie - knight może się leczyć jedynie poczciwą exurką, podczas gdy wszystkie profesje mają exura vitę, co też jest niesprawiedliwe, bo mógły mieć chociaż exura gran.
W wiekszosci gier RPG knightopodobne ludki wogole nie moga uzywac czarow leczacych.
5. skille - trening skilli jest baaaardzo czasochłonny, a zrobienie mlv nie jest żadnym wyczynem, nawet można to sobie przyśpieszyć kupując mf. Dlatego czas treningu powinien zostać nieco skrócony, lub w przypadku maga, wydłużony.
Mlvl dziala na zasadzie " rosnie nam przy expieniu - fajnie, gdyby nie rosl - niebyloby z tym problemu ". Ma znacznie mniejsze znaczenie niz skille, wiec nie ma sensu ich porownywac.
CHYBA CIE POJE**ŁO!!!X(
gralem sorkiem i nigdy nie nazekalem na brak pieniedzy...
Krzysiekkrzysiek
10-05-2007, 16:26
Esmersharr:
Knight - 15 hp , 5 many, 25 capa (15+5+25=45)
Palek - 10hp, 15 many, 20 capa (10+15+20=45)
Sorc/Druid - 5hp , 30 many, 10 capa (5+30+10=45)
45=45=45 i co tu jest nierówno
Sam jestem knightem ale nie bede mowil zeby zabic sorca bede obiektywny
Na wysokich lvlach ( 100+ ) mlvl nie ma większego znaczenia od skili gdyż wtedy lvl bardziej wzmacnia magię niz mlvl ( we wszystkich profesjach ).
I to, co wszyscy tu piszecie w stylu ...
Knight : Sorców udupic za dobrze mają 10000k expa na hodzine !!! zabrac im wszystko
Sorc : !#$!$!@! prawda !! Sorc jest najbiedniejszy !! nie ma kasy ! powinni mu dać mfki za darmo i 10000many na lvl !!
... wynika tylko z tego, że chcecie nie wiadomo co , zeby wam sie samo expiło , zeby inne profesje byly 100tys razy gorsze .
Zero obiektywizmu. :confused:
Esmersharr:
I to, co wszyscy tu piszecie w stylu ...
Knight : Sorców udupic za dobrze mają 10000k expa na hodzine !!! zabrac im wszystko
Sorc : !#$!$!@! prawda !! Sorc jest najbiedniejszy !! nie ma kasy ! powinni mu dać mfki za darmo i 10000many na lvl !!
... wynika tylko z tego, że chcecie nie wiadomo co , zeby wam sie samo expiło , zeby inne profesje byly 100tys razy gorsze .
Zero obiektywizmu. :confused:
wiesz ja pisze od początku że przywrócenie starego systemu magii wszystko by polepszyło, bo wtedy nikt nie narzekał (oprócz pallków- mogłyby sie żeczywiscie speary żadziej łamać) i chociaż to w 99% niemożliwe ja i tak na to licze :PP
Ja chce tylko zwiekszenia średniej dmg i moze exori za stała mane ale np od 7 mlv
Ostatnio gram knightem i widze, że troche wolno skille lecą. Powinni troche to zwiększyc. Może większość sie ze mną nie zgodzi, ale mam mały pomysł. Knight mógłby zdobyć (tylko knight) jakis amulet czy pierscien, który w jakimś stopniu by ochraniał przed żywiołami. mogą być np. pierscien tylko przed ogniem który chroni w 15 % albo takiej samej wartości amulet który chroni przed każdym żywiołem np 5%. Albo mam glupi pomysł. Rycerz idzie np. do gildi i ktoś żuca na jego pancerz czar po którym jego odpornosć na żywioły rośnie powiedzmy 10 %.Oczywiśce nie opłacalne jest rzucić taki czar na słabą zbroje. Oczywiście taki czar można rzucić tylko np.2 razy. I tak można zdobyc eq które chroni przed żywiołami (ognia itd) np 40 %. Może trochę przesadziłem, ale można zmienic wartości. I tak 100 lvl EK ma jakąś szanse ze 100 lvl MS. To moje zdanie. Oczywiście takie eq kosztuje fortunke ale dla wys. lvl to nie taki straszny problem. Acha prosze nie zważać na błedy ortograficzne bo trudno mi pisać jedną ręką (druga ręka w gipsie).
Ghard Lage
10-05-2007, 19:25
2xUP
Exori za stala mane? Wiesz jakby to wyglodalo? Knight idzie do sorca bez utamki 4 exori+melle+explo=dead (przy 100 many). Powinni zrobic taki szal bojowy dla knighta, ze wali 4x szybciej i jego atak wzrasta o +10 do broni czas trwania czaru wynosilby mlvl*2 sekund.
I znów zapomniałem o jednym. Fajny by był czar great haste dla knighta, albo czar gdy np. knight na 5 sek. zatrzymuje przeciwnika zeby nie uciekl. Oczywiście albo ten, albo ten, bo gdyby dodali takie czary dla knighta to by mu nikt nie uciekl. Chociż nie wiem jak by sie rzucało ten 2 czar. Moze runka, ale wtedy trafienie trudne by było. Dziękuję za uwagę i do zobaczenia.
Na jaki kórwa hój maja cipy ulepszac druida i sorca.
pokaze to tak knight na 100 lvl moze max expic na DL a druid sorc to juz wtedy jest bomba z sd hity 3 razy mozniejsze jak knight i pall.
tak jak reszta mowila nie ma bata knight i pall do ulepszenia.
A jescze taki fajny pomysl odemnie moze: moze by dodali funkcje noszenia 2 broni jedno recznych ? .8o
rezydent
10-05-2007, 19:50
1.mf jest dla sorców/drutów jak uhy dla knighta (czyt. niezbędne)
2.szybsza regeneracja życia knightów
3.knighta powinien dostawać 20 hp/lv (a z tym 10mp/lv to przesada - mogli byście 2 razy exori pizgnąć)
4.ten arm powinien się zwiększać u knightów o kilka %
5.knight ma duże szanse (przeżycia of course) z sorcem (chyba, że combo dobre) knight ma dużo cap i więcej run uniesie, sorc walnie z sd za mniej hp niż uleczy się knight, uh kosztuje 2 razy mniej niż sd, uhać można się 2 razy szybciej niż spamować sd'kiem
6.@cieju4 - dobry byłby taki bless przeciwko żywiołom, ale np. 20%~ max
7.@misiuuu - zawsze ktoś narzeka (to "niezależny" warunek)
8.ja tam lubie powolny hunt (i'm druid) za to dużo kasy wpada do kieszeni (ja mam bardzo dużo kasy - kiedyś i tak 0 zostanie ^^)
Powinni zrobic taki szal bojowy dla knighta, ze wali 4x szybciej i jego atak wzrasta o +10 do broni czas trwania czaru wynosilby mlvl*2 sekund.
Pomysl dobry, ale czs trwania troche za krotki. Chyba ze hity zadawane podczas trwania tego czaru bylyby bardzo wysokie, inaczej byloby to nieoplacalne.
Xzonixek
10-05-2007, 21:05
Mlvl dziala na zasadzie " rosnie nam przy expieniu - fajnie, gdyby nie rosl - niebyloby z tym problemu ". Ma znacznie mniejsze znaczenie niz skille, wiec nie ma sensu ich porownywac.
Ale mlvl jest ważny, dla takiego ed, gdy idzie na hyderki... Tak czy tak zwiększa siłę visa...
W wiekszosci gier RPG knightopodobne ludki wogole nie moga uzywac czarow leczacych.
Tak, ale w MMORPG (TOP, Conqer~~) mają buteleczki lecznicze które regenerują około 1/5hp... Więc co to ma do rzeczy?
Tomekompka
10-05-2007, 22:16
To bez sensu troche zeby byly wyrówno profesje:(
Dodaja new potwory miasto i styka :d
Co sadzicie o tibi 3D ja przeciw B)
__________________________________________________ _______________
Best solo: Gs,Banshee
Best team: Hero :cup:
To bez sensu troche zeby byly wyrówno profesje:(
0wn3d XD
btw bardzo dobry pomysł z tym szałem bojowym czy jakoś tak :)
Exori za stala mane? Wiesz jakby to wyglodalo? Knight idzie do sorca bez utamki 4 exori+melle+explo=dead (przy 100 many). Powinni zrobic taki szal bojowy dla knighta, ze wali 4x szybciej i jego atak wzrasta o +10 do broni czas trwania czaru wynosilby mlvl*2 sekund.
Nie mówie ze te exori ma brać 20 many :p tak na 100lv na 2-3 hity bylo =)
Astral55
10-05-2007, 22:50
PEWNO!!1
-ZABRAC SORKOM WANDY
-USUNAC EXEVO MORT HUR!
-DAC MNIEJ CAPA
-ZABRAC UE111 (A JAKZE!)
nom :) bylo by fajnie
Ale mlvl jest ważny, dla takiego ed, gdy idzie na hyderki...
co nie zmienia faktu, ze nie oplaca sie go trenowac, bo sam wpadnie na wystarczajacy poziom podczas expienia. Inaczej niz skille.
Tak, ale w MMORPG (TOP, Conqer~~) mają buteleczki lecznicze które regenerują około 1/5hp... Więc co to ma do rzeczy?
To to ma do rzeczy, ze tibia jest jedyna gra w ktorej mechanika wymaga leczenia sie, w wiekszosci pozostalych gier knight jest w stanie obyc sie bez jakiegokolwiek leczenia, i wcale nie jest przez to slabszy od innych klas. Wszystko jest kwestia pomyslu tworcow gry, a nie szopek wielkanocnych w stylu " ten jest za slaby wiec go ulepszymy, choc na dobra sprawe sami nie wiemy jak to zmieni gameplay ".
Ktos tam pisal zeby byl czar co zatrzymuje wiec inforumuje cie ze jest taka runka ktora moze wykorzystac tylko druid bo koszt uzycia jej to 900 many tylko musisz znalez 54 ed co ja robi i ma wykupiny czar w koncu najlepsza runa do ktorej trzeba miec az 54 lvl Co do czarow ofensywnych dla druida zeby nic mu nie dawac patrzyliscie kiedys na odpornosci potoworkow wszystko od draga odporne jak jakas litania paraliz trucizna to ja sie pytam czemu druid nie moze w jakikolwiek sposob wykorzystac swoich najsilniejszych czarow nich mi ktos to wytlumaczy
A na powaznie zmiany dla knajta tak ale przemyslane w taki sposob zeby nie zrobic z niego jakiegos herosa ktorego trzeba bedzie udpupic w next update
Ghard Lage
11-05-2007, 09:17
Pomysl dobry, ale czs trwania troche za krotki. Chyba ze hity zadawane podczas trwania tego czaru bylyby bardzo wysokie, inaczej byloby to nieoplacalne.
To można by było zrobić, że to zabiera 20 many wtedy knight by mógł puszczać dość często ale też byłby jakiś moment gdzie na knighta nie działa szał. Wtedy to byłoby coś w stylu exori visa a napisałem, że +10 do broni bo jakby było +20 no to co jakbyś miał SCA to byś miał 70 ataku? Myśle, że i tak 60 ataku by waliło mocno tak z 200+ na pewno.
Ktos tam pisal zeby byl czar co zatrzymuje wiec inforumuje cie ze jest taka runka ktora moze wykorzystac tylko druid bo koszt uzycia jej to 900 many tylko musisz znalez 54 ed co ja robi i ma wykupiny czar w koncu najlepsza runa do ktorej trzeba miec az 54 lvl
No właśnie. Jest ona dla druida. A mi chodziło o to tylko żeby knight miał jakieś szanse uciec lub dogonić sorca czy druida, którzy mają Great Haste i spokojnie sobie uciekają przed biednym knightem, który ma skromny czar Haste. Acha, pomyśleli by coś z cipsoftu aby troche coś dla facc wpadło, bo druidem, czy knightem bez pacc traci sie duzo. To moje skromne zdanie.
Tylko wiesz ta rune da sie zneutralizowac jakimkolwiek leczenim exura tu pasuje idealnie i juz po paralizu leczenie 25 many uzycie runy 900 zastanow sie dobrze czy chcesz zeby knajt mial cos takiego
-ZABRAC SORKOM WANDY
-USUNAC EXEVO MORT HUR!
-DAC MNIEJ CAPA
-ZABRAC UE111 (A JAKZE!)
jaaasne... spróbuj sobie wtedy pograć sorkiem czy drutem
TAKTAKTAKTAKTAK!!!! Macie racje !!! Udupic Sorcow i Druidow!!! Powinni wprowadzic wandy od 250 levela, poziom magiczny powinien im rosnac tak jak knajtom, i mana powinna im sie ladowac 1/129 sec. oczywiscie manafluidy powinny dodawac 3-7 many. Co lewel powinni dostawac 0.5 many i 0,2 zycia.
Wtedy profesje bylyby zbalansowane. Aha, i powinni niemiec capa wcale, wkoncu to sa staruchy ktore nic nieudzwigna.
Dla niekumatych- to IRONIA. Zaznaczylbym opcje ,,nic niezmieniac" bo wedlug mnie profesje juz sa zbalansowane. Ta ankieta jest do d... bo narzuca stwierdzenie, ze druid i sorc sa najlepsi. Szybkosc expienia nic niedowodzi. Nic.Nic.Nic. Mam nadzieje ze Cipsoft nieprzejmie sie pyskowkami ,,bjednyh knajtuff".
Chociaz...przydalby sie czar spontaniczny-ofensywny dla druida facc.
@Down: Expienie niczego nie dowodzi. Btw, jesli wygladasz tak jak na avatarze to ja jestem za aborcja
Bartek153
11-05-2007, 15:16
up
wez sie kurwa super druidzie zastanow co mowisz zagraj kurwa pallem albo chociaz na 200 lvlu pallem wyciagnij te hmm 1.500.000 expa to ci bede bil oklaski na stojaco.
Ghard Lage
11-05-2007, 15:31
up
wez sie kurwa super druidzie zastanow co mowisz zagraj kurwa pallem albo chociaz na 200 lvlu pallem wyciagnij te hmm 1.500.000 expa to ci bede bil oklaski na stojaco.
Sam se zagraj pallkiem pall expi jak druid (druid nie ma ue) a nawet lepiej na high lvlu i middle pod względem wzracalności. Pallek ma więcej capa, tanią amunicję choć mogłaby być tańsza. Dzisiaj grałem swoim 30lvl pallkiem 60 dista no-pvp guardia wyciągnąłem w godzine 30k expa na pohu przy średnim zaludnieniu gdzie druidem na tym samym lvlu wyciągałem 30k expa/h gdy byłem sam na pohu. Moim zdaniem powinni dac pallkowi więcej rodzaji kusz (arbalest to shit ma tylko więcej zasięgu - nieograniczony i tylko trochę więcej wali) i polepszyć power bolty do siły sd sorca na tym samym lvlu, np. 40lvl sorc z 40 magiciem waliłby tyle samo z sd co co pallek 40lvl z 70 dista z power bolta. Aha a infernal bolty powinny mieć siłe ue i powinny kosztować tyle co ilość manasów na ue. A dla knighta powinni dać lepsze exori o sile ue i powinna zabierać full mane knighta aha czar byłby od 60lvl.
Diego'Odin
11-05-2007, 15:45
up
wbij sie czasem na erig.net...
alunir aktualnie 196rp na arcani
Alunir's best recorded day:
03 Ap 2007 +1,586,079 3 189
rezydent
11-05-2007, 16:05
alunir jest z mojego serwa (arcania rox)
wie ktoś może ile EO expa wyciągał na godzinę?
@Askaral
na facc ofensywny czar albo leczący jakiś
@Gered
to co napisał ten koleś to była ironia
-powinno być opuźnienie w neutralizowaniu efektu paraliżu (k**** 900 many wyje*** aby taki koleś sobie zużył 25 many i nic nie odczuł
-taki sorc sobie dla jaj zupełnie walnie z exori visa (20 many dla niewiedzących) i taki h lv walnie w pvp za 150 (mdw prawdopodobnie za 250- jakby był na świecie pvp) - więc liczy się już w visowaniu element zaskoczenia i refleks w naciskaniu hotkeya "exori vis"
Szybkosc expienia nic niedowodzi. Nic.Nic.Nic.
skoro roznica w szybkosci expienia nie dowodzi imbalansu, to co wedlug ciebie jest dowodem balansu ?
@Vil:
profesje sa zbalansowane, bo: Sorc/drut wala najwiecej z sd, a knight z profesjii wali najmniej. Ok. Ale nikt niezauwazyl, ze knight bije ZA DARMO. W pvp tez jest rownosc- ciebie ciezko zabic, knighciku, za to wiec ty bedziesz mial problem z zabiciem kogos. Jest jeszcze wiecej dowodow na poparcie mojego zdania, ale niechce mi sie juz pisac.
rezydent
11-05-2007, 16:39
no dobra, bija zadarmo - ale zużywa tony uhów (o ile druta nie ma w teamie) a bez explo nie da rady nic zabić mocniejszego
@Vil
co od szybkości expienia
patrze przed chwilą na eriga - Tiuso Ms lvl 168 (Arcania) 7 days change [^] 67 (4kk expa w tydzień) Bellish Elane Ed lvl 170 (Arcania) 7 days change [^] 68 (5kk expa w tydzień) Zwidek Ms lvl 176 (Furora) 7 days change [^] 73 (prawie 7kk expa w tydzień)
bug jakiś czy jak? jak nie bug to na racani ale szybko expią (~70lv w tydzień to jest coś lecz 100% bug na stronie)
Trenowanie paladyna na swiece non-pvp, kocham to!
Gdyby kamienie nie znikaly... <sweat dream>
Nie koniecznie bug ponieważ myśle że oni studjują i kiedy nie mają sesji nikt im nie każe chodzic na wykłady więc mogą grac nawet 24h na dobe.
A co do tematu pogorszenie sorca i druta było by głupotą.Powinni zdecydwoanie polepszyc pala i knighta , myśle że w palu powinni zrobic coś z tym jak np. pall jest w wąskim pomieszczeniu i przychodzi taki sorc czy drut ma 2 fe i juz jest po palu.
Exp zalezy od czasu i zaangazowania jak w to wkladasz to ze teraz jest czas kiedy uczniowie 3 gimnazjum i maturzysci maja czas bo sa po egzaminach i juz nie musza sprzedac czasu na nauce to wiadomo ze szybciej expia i dluzej to wiecej expa wchodzi to ze kanajtowie wolniej expia to fakt i tu ssie zgadzam na poprawe np bronie 2 reczne mialy by jakis zasieg tak jak np woi czyli 2 nie mozna miec wtedy tarczy ale za to masz szanse unikonac cisow bo utrzymujesz odlegosc ale chce zeby wyrownanie dosiegnelo tez druidow i paladynow sork moze zostac bez zmian bo nie ma co dodac paladyn i kanjtom jakas stala lizbe pkt ataku zalezona od skili i lvla cos jak maja bursty czyli obraznie zalezne od mlvlu no i druid nie musza byc wcale zmiany czarow ale zeby potwory przestaly meic odpornosc na jego najlepsze czary czyli na 50 lvl pox i na 54 lvl ! powinnan byc najsliniejsza runa tylko ze potwory od draga sa odporne na nia a gracze niweluja exura
Hidenburg
11-05-2007, 19:59
Uważacie że sorc jest taki potężny, a knight taki ciulaty?
Akurat gram sorcem i czasem wolałbym mieć knighta.
Sorcem na niskim lvl grać to masakra. Mieszkam w Venore i jak szedłem do amazon camp i wylootowałem p arma czy może double axe to zaraz musiałem wracać do miasta bo capa brak. Trochę expienia i zdobywania kasy i co? Zaraz powrót bo brak capa. Sorc niby runy może nosić i manasy. Ile on tego weźnie?
3BP jakiś runek i ze 2 BP manasów? Do tego trochę jedzenia i miejsca na loot.
Bardzo często zdarzało się że musiałem wybierać między tym co zabiore ze sobą, a co wyrzuce, gdyż wszystkiego bym nie uniósł.
Knight może i musi najpierw skile wbić odpowiednie, ale później jak już expi to może praktycznie pół dnia spędzić tam. A ja jako sorc zazwyczaj po godzinie max dwóch musiałem wracać bo mi capa brakowało, albo manasy się kończyły.
Knight wcale nie jest złą profesją, tylko trzeba umieć nim grać. Wiadomo że sorcem łatwiej expić na początku, ale później? Sorc ma tylko WoI (na co trochę potworów jest odporne), które zabiera 13 many i wali hity po około 55.
A Knight może nie trafia tak często jak sorc, ale za to siła jego hitów to rekompensuje. Ma dużo więcej HP niż sorc. Sorc przez byle laga może mieć odrazu deda, knight się tym nie przejmuje.
Jeśli sorc ma runy, to może szybko i łatwo zabić knighta (jeśli ten nie ma uhów), po za tym sorc może solować silne potwory bez pomocy innych.
Ale to tylko na dużym terenie. W jakieś jaskini knight ma przewagę, gdyż sorc nie może utrzymać dystansu.
Tylko że sorc najpierw te runy musi zrobić. Stoi pół dnia pod dp i runy robi tylko po to żeby w ciągu 2-3 godz je wykorzystać.
Nie gadajcie głupot typu: "kto teraz runy robi?"
Jakoś na trade cały czas są oferty sprzedarzy.
A szybkość odnawiania many i souli sorca bez pacca jest porażająca.
Uważam że sorc wcale nie jest aż taki potężny, ale knightowi przydało by się zwiększyć albo hity, albo szybkośc rośnięcia skila.
Co do paladyna to myślę że tańsza amunicja i lżejsza i może ciut lepsze hity.
O druidzie się nie wypowiadam, gdyż nie grałem.
up: musisz sie jeszcze dłużo nauczyć :)
profesje sa zbalansowane, bo: Sorc/drut wala najwiecej z sd, a knight z profesjii wali najmniej. Ok. Ale nikt niezauwazyl, ze knight bije ZA DARMO.
Ze wzrostem sily czarow, przy stalym koszcie run i manasow, od pewnego momentu sorc/ drut zaczyna expic za darmo, bo niczym nie rozni sie sytuacja w ktorej wkladasz 5k wyciagajac 10k od sytuacji w ktorej bijac za darmo wychodzisz 5k na plus. I tu i tu masz 5k do przodu, czyli nic na expie nie tracisz = mozesz w ten sposob expic do usranej smierci.
A sorc ma caly czas mozliwosc expienia szybszego z wiadomych powodow.
To tak jak porownywanie przydatnosci bojowej darmowego kija znalezionego w lesie i pakistanskiego kalashnikova za 120$.
W pvp tez jest rownosc- ciebie ciezko zabic, knighciku, za to wiec ty bedziesz mial problem z zabiciem kogos. Jest jeszcze wiecej dowodow na poparcie mojego zdania, ale niechce mi sie juz pisac.
Kiedy przyjdzie ci do glowy zorganizowanie solidnego trapa z uzyciem noobcharow, daje sobie reke uciac ze nie beda to knighci. Co z tego, ze dmg zadawany w walce 1v1 nie pozwala nikogo zabic, skoro odpowiednio go skalujac ( ilosc ludzi w grupie ) sorcami da sie doprowadzic do sytuacji w ktorej przeciwnik zejdzie przy koszcie pojedynczego SD na osobe, a knightami mozna go najwyzej trapnac w rogu i okladac az mu sie uhy skoncza.
Hidenburg
11-05-2007, 20:39
up: musisz sie jeszcze dłużo nauczyć :)
A dokładniej? Ja napisałem to co zaobserwowałem. Możesz napisać z czym się nie zgadzasz żebym mógł porównać Twoją opinię z moją?
Glopsson
11-05-2007, 23:43
A dokładniej? Ja napisałem to co zaobserwowałem. Możesz napisać z czym się nie zgadzasz żebym mógł porównać Twoją opinię z moją?
Zacznijmy od tego, że sorc/druid expi na dragach z Cosmic Energy/Tempest a knight SOV/SCA :/ Bronie dwuręczne gwarantują większe waste.
wie ktoś może ile EO expa wyciągał na godzinę?
210k~
sorc uzywa cosmic energy Druid uzywa tempesta mala poprawka do twojej wypowiedzi
Krzysiekkrzysiek
12-05-2007, 00:04
Zacznijmy od tego, że sorc expi na Dragach Tempestem a knight SOV/SCA :/
210k~
Ta a sorc tempestem to sobie może najwyzej w uchu podrapać :P
A knight z sca i sovem wcale nie musi expic na dragach. Dobrze sprawdzają się tez bronie dwuręczne :confused:
dobre by było też żeby sorc i druid mógł więcej mieć cap
Gra'velo
12-05-2007, 04:24
Moim skromnym zdaniem powinni wprowadzic zwiekszenie częstatliwości best hitow dla knighta i pallka, exori za stala liczbe many i moze exure gran dla knighta ( ehh fajnie by bylo :D), dodanie druidowi czaru ofensywnego na facc... moze i jest to jakies rozwiazanie.. sam niewiem... sorc jest wystarczajaco dobry moim skromnym zdaniem :baby:
Pozdrawiam
Schwenkler
12-05-2007, 10:08
Mysle ze wandy i rody powinny byc bronia dwureczna tak jak kusza i luk dla paladyna(widzieliscie w jakiejs innej grze tego typu zeby czarodzieje z tarcza biegali?). Pozatym po co knightowi exura gran?(chyba ze by mial wtedy wiecej many) i tak niebylo by wiekszej roznicy w leczeniu, a taki 20 knight to by mogl z full mana jej gora 2 razy uzyc ;/
grałem sorciem i wiem jak to jest, ale uwież mi na 35 lvlu nosiłem przy sobie (noobsko troche :D ) bp uh i 2 bp manas, i nigdy nikt mnie nie zajebał, po za tym istnieje takie coś jak loot bag (czasami ryzykowne ale jest :P) i z każdego hunta wychodziłem na +, nie mów że sorciem czy drutem trzeba tydzień stać pod dp i klepać runy żeby porządnie przyexpić, bo ja runy robiłem tylko i wyłącznie gdy miałem lagi/ nie było wolnego cave'a a w 2 z moim kolegom 36 drutem rozwalaliśmy nawet 60 knightow, więc gdy grałem nim niegdy nie czułem się jak prawie wszyscy sorcowie w tym temacie "ofiarą losu" tylko nic nie znaczącym ludkiem, bo i takt moj lvl można wbić w 2 tygodnie
Krzysiekkrzysiek
12-05-2007, 13:17
Tak sobie czytam to co piszecie i patrze, ze kazdy knight narzeka na to jak knight ma okropnie, druid jak to druidzi mają strasznie , a palek jak to paladynom ciężko idzie. Wezcie sie powymieniajcie charami bedzie spokoj :D
Hidenburg
12-05-2007, 17:44
grałem sorciem i wiem jak to jest, ale uwież mi na 35 lvlu nosiłem przy sobie (noobsko troche :D ) bp uh i 2 bp manas, i nigdy nikt mnie nie zajebał, po za tym istnieje takie coś jak loot bag (czasami ryzykowne ale jest :P) i z każdego hunta wychodziłem na +, nie mów że sorciem czy drutem trzeba tydzień stać pod dp i klepać runy żeby porządnie przyexpić, bo ja runy robiłem tylko i wyłącznie gdy miałem lagi/ nie było wolnego cave'a a w 2 z moim kolegom 36 drutem rozwalaliśmy nawet 60 knightow, więc gdy grałem nim niegdy nie czułem się jak prawie wszyscy sorcowie w tym temacie "ofiarą losu" tylko nic nie znaczącym ludkiem, bo i takt moj lvl można wbić w 2 tygodnie
Jak tak gładko Ci gra szła to pewnie lepiej grasz ode mnie i masz większe doświadczenie. Ja nigdy nie wychodziłem na "-", ale często zdażało się że wyszłem na 0 albo zysk był w granicach 1k. Lootbagi wg. przy obecnym systemie nie jest to najlepsze rozwiązanie. Chyba że w kolejnym update wprowadzą że tylko właściciel lootbaga będzie mógł go przesuwać i otwierać to co innego.
Ja miałem trochę długa przerwę w graniu i te obserwacje są z przed jakiś 2 może 3 update. Nie wiem dokładnie jak wszystko się zmieniało w tym czasie.
Dzisiaj 2 knightów (21 lvl i 19 lvl) próbowało mnie zabić (aktualnie mam sorca 21lvl). Najpierw jak zaczęli udeżać to ja praktycznie nie obrywałem. Po chwili jednego knighta zjechałem (mam WoP) do reda i w tym momęcie drugi uciekł, ale ten co został miał IHy więc się leczył. Ja miałem BP manasów i koleś nie miał szans mnie pokonać. Na początku był pewny siebie że mnie rozwalą, a po jakimś czasie zaczął przepraszać i prosić żebym przestał.
Ten sam knight w czasie gdy ja zdążyłem zabić 2 amazonki, zabił ich chyba 7.
Później się wpieprzał do moich potworów i miał do mnie pretensje że to ja mu się wpieprzam.
Knight do PvP jest beznadziejny. To że ma więcej hp nic mu nie daje. Największego hita jakiego mi zadał to ~40, a ja raz za razem biłem po około ~20. Koleś myślał że BP IHów mu starczy, ale sie pomylił.
Wszystko by wyglądało inaczej gdybym nie miał manasów i gdyby tamten drugi knight nie uciekł.
Dla przykładu ja w amazonke muszę trafić 5 razy żeby zabić, a on brał ją na 2 razy.
Ale i tak uważam że sorc ma zbyt mało capa. Utamo Vita nie jest taka super jak niektórym się wydaje, gdyż znacząco uszczupla zapasy many która jest potrzebna do ataku różdżkami.
I jeszcze zeby dac rycerzowi UE, exura sio, magic shield i zeby magic lvl szybciej lecial i zeby wpadalo 30 mp i 5hp na lvl.... zaczyna wygladac troche jak mag, nie przyznasz?
Nie, exori gdyby zabierało 250many byłoby good, np sorc na 100lv ma na 3(?) ue a knight miałby na 2 exori, a na 3 exori musiałby czekac na 150lv wiec wcale jak mag by nie wyglądał bo mag ma jeszce kilka czarów ofensywnych np "zwykły" vis od 120lv moga próbowac z mort bez utamki an wrl expic, bez waste (znam druida który od 115lv tam expił)
krzysheak
12-05-2007, 19:45
Ja tam uwazam ze powinno sie cos dodac knightowi tylko z sensem a nie zeby np. knight mial wszystkie ataki co sorc + wiecej hp capa itp
Z drugiej strony knightem w tej chwili mozna bardzo przyzwoicie poexpic i sam nie wiem czy jakbym nie gral kina to czy bym nie wbil 100 lvla szybciej niz sorkiem... turtle i dragi na przemian..
Zgadzam się z tym że paladyn oraz knight muszą zostać ulepszeni w najbliższym update, ale postacie magiczne FACC też wymagają ingerencji twórców gry. Jako tako system gry knighta i paladyna na FACC nie różni się zbytnio od gry z kontem premium. Expią podobnie, muszą trenować, jedyną różnicą jest większa liczba expowisk. Takie czary jak: utani hur, exori itp są dodatkami, da się bez nich obyć lecz wiadomo iż są one przydatne. Natomiast różnica gry postaciami magicznymi między darmowym a płatnym kontem jest zbyt odczuwalna. Gra na FACC powyżej 35 lvl jest bardzo trudna, i w żadnym stopniu nie jest podobna do gry z płatnym kontem. Główną tego przyczyną jest brak takich czarów jak: exori vis, mort itp. Przecież teraz właśnie te czary są główną bronią profesji magicznych. Dlaczego ta broń jest zabierana graczom FACC. Oczywiście mają różdżki oraz runy ale runy są drogie i nie używa się ich tak często. To tak samo jakby zabrać paladynowi kusze i łuk a zostawić mu same włócznie i runy. Oczywiście regeneracja many też wpływa na jakoś gry PACC\FACC ale nie jest to aż takie odczuwalne, chodź postacie magiczne FACC w tej kwestii tracą najwięcej ze wszystkich profesji. Kolejnym przykładem jest regeneracja soul point. Graczom z darmowym kontem te punkty regenerują się AŻ 8 RAZY WOLNIEJ !!! Dobrze, że mana nie regeneruje
się 8 razy wolniej... Ostatnią kwestią jest brak odpowiednich expowisk na FACC area dla postaci magicznych, lecz myślę, że z czarem exori vis dało by się expić na FACC magiem bardziej efektywnie.
Morał: postacie magiczne są dobre, ale tylko z PACCem. Chodzi tutaj o normalną grę, a nie np. pekowanie. W pekowaniu zgadzam się, postacie magiczne są najlepsze.
Uważam że w updacie również postacie magiczne FACC muszą zostać ulepszone poprzez zamianę np. takich czarów na FACC które nie są potrzebne np. Fire Wave albo chociaż Cancel Invisibility albo Creature Illusion na PACCowe czary takie jak Exori Vis, Exori Mort a nawet Exura Sio.
Piotrek Marycha
12-05-2007, 23:34
przepraszam ale gdy przeczytalem ten post to prawie sie poplakalem
moglbys cos zrobic z tym avatarem?
Tylko wiesz ta rune da sie zneutralizowac jakimkolwiek leczenim exura tu pasuje idealnie i juz po paralizu leczenie 25 many uzycie runy 900 zastanow sie dobrze czy chcesz zeby knajt mial cos takiego
Ty nawet nie wiesz jakie ta runa cuda dziala
Ok. Ale nikt niezauwazyl, ze knight bije ZA DARMO. W pvp tez jest rownosc- ciebie ciezko zabic, knighciku, za to wiec ty bedziesz mial problem z zabiciem kogos.
Jak taki knight ma po kilkaset CC w dp to mu wisi ze bije za darmo...
Sorcem na niskim lvl grać to masakra. Mieszkam w Venore i jak szedłem do amazon camp i wylootowałem p arma czy może double axe to zaraz musiałem wracać do miasta bo capa brak. Trochę expienia i zdobywania kasy i co? Zaraz powrót bo brak capa. Sorc niby runy może nosić i manasy. Ile on tego weźnie?
wiesz co to lootbag?
Knight może i musi najpierw skile wbić odpowiednie, ale później jak już expi to może praktycznie pół dnia spędzić tam. A ja jako sorc zazwyczaj po godzinie max dwóch musiałem wracać bo mi capa brakowało, albo manasy się kończyły.
max 1/3 dluzej niz ty, robiac 1/3 mniej expa
Sorc ma tylko WoI (na co trochę potworów jest odporne), które zabiera 13 many i wali hity po około 55.
Tylko? a mi sie cos ubzudralo ze ma jeszcze z 15 rodzajów run i spontanów
Sorc przez byle laga może mieć odrazu deda, knight się tym nie przejmuje.
Na kicku kazdy pada...
Jeśli sorc ma runy, to może szybko i łatwo zabić knighta (jeśli ten nie ma uhów) A knight moze zabic sorca jak ten nie ma run/mf, niby czego to dowodzi?
Tylko że sorc najpierw te runy musi zrobić. Stoi pół dnia pod dp i runy robi tylko po to żeby w ciągu 2-3 godz je wykorzystać.
Nie gadajcie głupot typu: "kto teraz runy robi?"
Jakoś na trade cały czas są oferty sprzedarzy.
Lol kto teraz runy robi?? runy sie w sklepie kupuje...
Lootbagi wg. przy obecnym systemie nie jest to najlepsze rozwiązanie. Chyba że w kolejnym update wprowadzą że tylko właściciel lootbaga będzie mógł go przesuwać i otwierać to co innego. Ta i zeby byly na sznurku przywiazane bo ci sie raczka meczy?
Utamo Vita nie jest taka super jak niektórym się wydaje, gdyż znacząco uszczupla zapasy many która jest potrzebna do ataku różdżkami. ....i dlatego sie jej nie uzywa zazwyczaj, nic odkrywczego
Drzamich
12-05-2007, 23:58
Normalny gracz jest w stanie wbic skille 50/50 pierwszego dnia po wyjsciu na Main.
Chciałeś chyba powiedzieć "nałogowy gracz" co nie?
kk już moge zostawić tych noob sorców, ale na pewno każdy z was powie że bezsensem było wprowadzenie aimbota ;/
Krzysiekkrzysiek
13-05-2007, 10:43
Jak ktoś ma wątpliwości ze sorce naprawde mają ze prosto i ze za szybko expią polecam ten temat :
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126284&page=11
182 lvl w rok... hmm . No nie wiemc zy knight ktory gra normalnie a nie cale dnie tyle wbije.
Drzamich
14-05-2007, 08:32
kk już moge zostawić tych noob sorców, ale na pewno każdy z was powie że bezsensem było wprowadzenie aimbota ;/
Powiem więcej. To było bezsensownym bezsensem. CipSoft chyba zapomniał że Tibia to gra RPG, a aimbot bardzo niszczy klimat.
Domyślny
Taa? W takim razie powiedz mi, JAK mam trafić z runy 250lvl+ gościa z bohami, który za*******a dookoła mnie?:baby:
Technick
14-05-2007, 08:58
@up
Zmniejszając szybkość postaci ; /
@down
Też dobry pomysł! Proponuje OwnTibie xD
aGgreSSive
14-05-2007, 09:10
Taa? W takim razie powiedz mi, JAK mam trafić z runy 250lvl+ gościa z bohami, który za*******a dookoła mnie?:baby:
Haknij go i zrokuj :P
Moim zdaniem nie ma sensu pogarszać profesji druta lub sorca. Lepiej jest dać
knightom jakomś lepszom broń na średnim poziomie.
Mam pallka i gra mi sie nim wybornie:)(tzn jak mialem pacca :D)
wg mnie jedynie jezeli mielby cos zmeniac z profesjami to byloby to ulepszenie knightow...moze jakies nowe czary i jakis nowy sword miedzy bs a sov:).zadnych tam ruzg od 50 lvlu bo wtedy zrobiliby ze hity w potworki wcodza w okolicach 80! z czego wynikia ze taki 50+sorek w pvp za KAZDYM razem walilby w okolicach 40 do tego dochodza jeszcze runki...czyli ma kompletna przewage nad np. knightami bo im niezawsze wchodza duze hit.ile razy wala po 10 a czasami widac sama chmurke -.-X(
heh a powiedz mi jak ludzie radzili sobie na wojnach przed wprowadzeniem aimbota?? o.O
jak dlugo grasz synku?
heh a powiedz mi jak ludzie radzili sobie na wojnach przed wprowadzeniem aimbota?? o.O
jak dlugo grasz synku?
wyjoles mi to z ust, niektórzy grają dopiero od wprowadzenia aimbota i nie przeżyli by bez niego :D wg. mogą to cofnąć
Piotrek Marycha
14-05-2007, 19:54
Haknij go i zrokuj :P
pawn3d! xD
jak dlugo grasz synku?
uzywali "nielegalnych" botów... jak długo grasz synku?
Piotrek Marycha nie wiem czy debila udajesz czy masz to w naturze, zgadzam sie ze powinni ulepszyć knighta, ale przestań udawać nie wiadomo kogo i że nie wiadomo ile wiesz o tej grze bo prawda jest taka że wiesz mało, a twoje komentarze sprowadzaja sie do nieudolnych prób ośmieszenia kogoś, jak uważasz sie za mądrego to do swoich komentarzy dodaj krytyke konstruktywną o ile wiesz co to jest
Taa? W takim razie powiedz mi, JAK mam trafić z runy 250lvl+ gościa z bohami, który za*******a dookoła mnie?
Szybko.
Tak na serio - pojedynki wtedy wyglądały inaczej. A skill PvP był bardzo ważny.
Człowiek uczył się strzelać tak,b y trafić. I nie potrzebne były aimboty - wystarczyła sprawna myszka. No, ale teraz moje skille są na guzik potrzebne - wystarczy wcisnąć f12...
Ghard Lage
14-05-2007, 22:10
Szybko.
Tak na serio - pojedynki wtedy wyglądały inaczej. A skill PvP był bardzo ważny.
Człowiek uczył się strzelać tak,b y trafić. I nie potrzebne były aimboty - wystarczyła sprawna myszka. No, ale teraz moje skille są na guzik potrzebne - wystarczy wcisnąć f12...
Albo F1 exori vis...
A tak na serio to najlepiej byłoby wciśnać alt+f4 i by zniknoł aimbot powiem więcej "nie byłoby niczego" - Mr. Kononowicz.
Gram od Tibii 7.2 (nie sugerujcie się dołączenie do forum bo miałem wcześniej inne konto, którego przestałem używać) pamiętam czasy kiedy low lvl paladyn przy dobrym skillu pvp i distancie potrafił ubić znoobowaciałego sorca. Kiedyś master sorcerer na 35lvl budził respekt teraz to kwestia 2 tygodni max miesiąca...
Nie wyobrażam sobie, jak bym miał trafić gościa 250lvl, utani gran hur, bohy+time ring.;)
uzywali "nielegalnych" botów... jak długo grasz synku?
taaa i oczywiście 57546% h lvli uzywalo bota? znam ludzi którzy radzili sobie bez botów, sam grałem bez bota, jak dla mnie boty to poprostu znak że twoja postać staje sie twoim życiem i chcesz żeby ciągle rosła nawet gdy nie możesz patrzeć w szklany ekran, gdzie tam przyjemność w grze??
eerion i Ghard- wreszcie ktoś kto wie o co mi chodzi :) sam grałem chyba od tibii 7.3/4 i niewyobrażalnie tesknie za tamtym klimatem 11 drutow pod dp ;p
Xeremon, wlasnie dzieci/mlodziez typu niewyobrazam sobie/ ja nie umiem zaglosowaly w sondze za botem ^.-
edit: kk ze wzglendu na twoj wiek mlodziez :P
Ghard Lage
14-05-2007, 23:25
taaa i oczywiście 57546% h lvli uzywalo bota? znam ludzi którzy radzili sobie bez botów, sam grałem bez bota, jak dla mnie boty to poprostu znak że twoja postać staje sie twoim życiem i chcesz żeby ciągle rosła nawet gdy nie możesz patrzeć w szklany ekran, gdzie tam przyjemność w grze??
eerion i Ghard- wreszcie ktoś kto wie o co mi chodzi :) sam grałem chyba od tibii 7.3/4 i niewyobrażalnie tesknie za tamtym klimatem 11 drutow pod dp ;p
Xeremon, wlasnie dzieci/mlodziez typu niewyobrazam sobie/ ja nie umiem zaglosowaly w sondze za botem ^.-
edit: kk ze wzglendu na twoj wiek mlodziez :P
Heh pamiętam jak mój qmpel miał farmę 20 druidów 11lvl. I chociarz nie lubiłem farm druidów bo powodowało to gigantyczne lagi to i tak tibia była super. Ale wtedy wszyscy używali programów typu tibia.proxy bo nie dało się zalogować na faccu (nie było systemu kolejek-wprowadzony chyba w 7.4 albo 7.3 nie pamiętam ale raczej 7.4). Ale miałem polew jak okazało się, że większość tibii proxy było key loggerami ^^
Kiedyś master sorcerer na 35lvl budził respekt teraz to kwestia 2 tygodni max miesiąca...
jak sie ktos uprze to max 4 dni.
tylko wiesz grupa 8 ludzi na ~30 lvl vs 1 mag na 120 to jest kwestja 8 SD (tak zwani jednostrzalowcy).
Tylko sorc i dru.
Pal raczej nie, knight kompletnie.
Ale po co Sorc na takim lvlu ma UE? ^^
Choć teraz byłby ban.
A kiedyś to było ostro :D
zdarzało się ginąć od Ue pod depo ;d
Nie rozumiem tylko, dlaczego całą młodzież pchacie do jednego worka. Co, że jesteś 3 lata starszy, to z miejsca jesteś lepszy??? Nie wszyscy w tym wieku to dzieci Neo i głąby...
jestem za tym aby ulepszyc knightow i palladynow, z prostej przyczyne , te profesje sa najslabsze
Najsłabsza profesja to niestety palek :D powinni coś z nim zrobić :D żeby była najlepsza :D I knighta też niech Polepsza :D
Powiem wam tak. ;)
Nikt nie bije solo 250 sorca.
Najczęściej są to trapy albo gania się 20 ludzi na takiego sorca/druta.
W tych 20 osobach też sa 5 sorcow minimum i lecą m-walle i po 5-2 mniutach jest w trapie :baby:
Nie wiem czy ktoś idzie solo ubić 250 ms.8o
Pozdro.
Uwierz mi ze dobry drut pall lub najt na 250 lvl sa w stanie zabic 250 sorca.70% zależy od gracza
Uwierz mi ze dobry drut pall lub najt na 250 lvl sa w stanie zabic 250 sorca.70% zależy od gracza
70% zależy od gracza
lagów gracza :)
Wbudowany aimbot to zło wg mnie, ale Cipy nie będą cofały Tibii wstecz :)
Niech ulepszą knightów jakimiś czarami dla FACC(bo teraz knight bez PACC jest do d**y) i PACC oczywiście ;]
no i tyle ;dd lol itp.
pograj troche pvp, wroc tutaj, zaedytuj posta zeby sie nie osmieszac.
Czy ty sobie zdajesz sprawe co 250 sorc zrobi 250 palowi? Jesus Christ
Diego'Odin
17-05-2007, 19:10
Czy ty sobie zdajesz sprawe co 250 sorc zrobi 250 palowi? Jesus Christ
tyle samo co pal sorcowi (solo) - nic
Dark Horseman
17-05-2007, 21:41
70% zależy od gracza
lagów gracza :)
Wbudowany aimbot to zło wg mnie, ale Cipy nie będą cofały Tibii wstecz :)
Nie, bedą cofali Tibię w przód -.-'
Nie, bedą cofali Tibię w przód -.-'
updatowali Tibię w tył :D
Knight:
20hp na LVL mana zostaje
Palek:
Ulepszenie czarów(np.conjure arrows).Mana i HP zostaje.
Druid:
35 many na LVL.HP zostaje.
Sork:HP i Mana zostają, ale MP niech rosnie troche szybciej niz Drutowi:D
PS:
Sam gram trache ryckiem ale częściej SORKIEM:D :D :D
Ojojoj ale tu postów, a najbardziej mnie śmieszą "niech druid dostanie czary ofensywne a mag defensywne".... po co? Chcecie aby była jedna profesja magiczna, a przecież jasno jest ustalone że druidek ratuje życie a "zły" mag raczej je chce szybciutko odebrać ^^
Sam gram "złym" magiem ale jestem za ulepszeniem knigtów mianowicie:
Knight powinien otrzymać czary które nie zależą od mlvl lecz od skilli i lvl. Myślę że wiele osób grało w MUonline (jeżeli nie to jakoś muszą to zrozumieć) i w tej grze Black Knight czy Dark już nie pamiętam miał bardzo ciekawe "zaklęcia" a raczej triki w walce np. miotanie mieczem w kółko (w tibii berserk) które zjadały by niewiele many (jak u maga wand czy rod) a zamiast zwyczajnego "dziuchania" mieczykiem waliłby jakieś małe komboski ze stratą przypuśćmy 20-50 many. I wtedy nie dość że jebał by mieczykiem/toporkiem/pałą to jeszcze "czarem". Przypuśćmy combos 4 ataki pod rząd (bez exhausend), lub czar działający w czasie jak magic shield który daje 3 razy silniejsze hity z broni itp.
Nie musicie się zgadzać ze mną ale to chyba nie jest takie głupie rozwiązanie ;] A jeżeli znajdę jakieś wyjście dla palladyna to napiszę ;]
Irwin546
18-05-2007, 09:24
Drodzy gracze!
Myślę że co do kinghta, Autorzy się nie popisali.
1)Kinghci powinni mieć jakieś bonusy do ataku i obrony przed magią.
2) szybsza regeneracja many(wolniej od magów ale szybciej) i życia(najszybciej)
3) Specjalne tarcze, miecze, lokacje a może nawet miasta (no dobra... pół)
4)zabranie celowania run. A dokładniej przycisku ,,use with"
5)co do różdżek to powinny zostać. Kinghtom nie zaszkodziłby gdyby miał duży bon do obrony przed magią(z lv na lv coraz większy)
6)specjalne czary
EDIT!
7)droższe Mana fluidy
Pozdrooo Irwin Cinus
Kerin Tale
18-05-2007, 09:58
czytam i czytam a ja to widzę tak:
Knight:
- ulepszenie statów broni, której generalnie i tak tylko knight używa.
- dodanie ringów wspomagających dodawania skilla (ring który powiększa np, shielding o 10 albo sword,club itd ringi dodające po 5 do skilla)
- promocja dla Premium Account pozwalająca kupić czar, dający możliwość szybszego miotania bronią (powiedzmy 2 razy szybciej niż teraz)
- skille lecą odrobinę szybciej a w szczególności shielding
- czar na szybkość ( Utani Gran Hur ) w erze gdzie panują sorkowie i druidzi taki czar jest niezbędny dla knighta
- ustalenie low dmg i max dmg odpowiednio do danego lvl i do danej broni.
Palladyn:
- większa moc bełtów, strzał etc.
- łamanie się spirów ale po określonym czasie np po 45 minutach albo po 20. W ten sposób dałoby się określić ile ma trwać trening etc.
Druid:
- czary defensywne
Sorcerer:
- mniejszy dodatek many na lvl (powiedzmy tylko 10 a nie jak teraz 15) za to więcej capa (10 a nie 5)
wsio
Siergiey
18-05-2007, 11:44
czytam i czytam i widze to tak, ze kolega nademna pier.. smuty. lol
ringi dodajace skila sa. nie slyszales o takim czyms? co ci to da jezeli shielding bedzie ci szybciej lecial? pobijesz dzieki temu swoje rekordy w xp? O_o
i od kiedy to sorc dostaje 15!!! many na lvl lmao chyba ci sie z paladynem cos pomylilo -.-'
dwa pomysly mogly by okazac sie dobre ; low i max dmg i spell na szybszy atk
ale reszta...
Hidenburg
18-05-2007, 11:53
Drodzy gracze!
Myślę że co do kinghta, Autorzy się nie popisali.
1)Kinghci powinni mieć jakieś bonusy do ataku i obrony przed magią.
2) szybsza regeneracja many(wolniej od magów ale szybciej) i życia(najszybciej)
3) Specjalne tarcze, miecze, lokacje a może nawet miasta (no dobra... pół)
4)zabranie celowania run. A dokładniej przycisku ,,use with"
5)co do różdżek to powinny zostać. Kinghtom nie zaszkodziłby gdyby miał duży bon do obrony przed magią(z lv na lv coraz większy)
6)specjalne czary
EDIT!
7)droższe Mana fluidy
Pozdrooo Irwin Cinus
Bonusy do obrony przed magią? Co jeszcze? Miasta tylko dla knightow? Szybsza regeneracja many i życia (życie i tak się mu regeneruje najszybciej ze wszystkich profesji), a knight nie jest magiem żeby miał mieć jakieś dodatkowe czary. Knight w ogóle nie powinien posługiwać się magią.
Droższe mana fluidy to też poraniony pomysł.
Knight powinien mieć lepsze hity, dostać lepsze bronie (jednoręczne z dobrymi statami) i tyle. Powinien być też ustaloni max hit i low hit ze względu na skile i lvl. Można też dodać cios krytyczny i np 10% szans że taki cios padnie. Jego siła też zależała by od lvl i od skili i byłby 30% silniejszy od max hita dla danego lvl i skila. Czary są nie dla niego. Ewentualnie można mu na lvl odebrać 5 pkt capa i dodać to do HP.
Droższe mana fluidy to też poraniony pomysł.
LOL
Zwróć uwagę że w ciągu parunastu sekund 80 lvl mag może zregenerować swoją manę do maximum za śmieszną cenę. Za taki bonus powinno się słono płacić.
Ghard Lage
18-05-2007, 18:53
Knight:
20hp na LVL mana zostaje
Palek:
Ulepszenie czarów(np.conjure arrows).Mana i HP zostaje.
Druid:
35 many na LVL.HP zostaje.
Sork:HP i Mana zostają, ale MP niech rosnie troche szybciej niz Drutowi:D
PS:
Sam gram trache ryckiem ale częściej SORKIEM:D :D :D
Wiesz co? Człowieku chciałbyś grać profesją (w-g ciebie sorcerer), która wraz z jej rozwojem nic nie dostaje? Bo ja nie... Reszty nie skomentuję - szkoda klawiatury na to.
rezydent
18-05-2007, 21:12
czytam i czytam a ja to widzę tak:
Knight:
- ulepszenie statów broni, której generalnie i tak tylko knight używa.
- dodanie ringów wspomagających dodawania skilla (ring który powiększa np, shielding o 10 albo sword,club itd ringi dodające po 5 do skilla)
- promocja dla Premium Account pozwalająca kupić czar, dający możliwość szybszego miotania bronią (powiedzmy 2 razy szybciej niż teraz)
- skille lecą odrobinę szybciej a w szczególności shielding
- czar na szybkość ( Utani Gran Hur ) w erze gdzie panują sorkowie i druidzi taki czar jest niezbędny dla knighta
- ustalenie low dmg i max dmg odpowiednio do danego lvl i do danej broni.
Palladyn:
- większa moc bełtów, strzał etc.
- łamanie się spirów ale po określonym czasie np po 45 minutach albo po 20. W ten sposób dałoby się określić ile ma trwać trening etc.
Druid:
- czary defensywne
Sorcerer:
- mniejszy dodatek many na lvl (powiedzmy tylko 10 a nie jak teraz 15) za to więcej capa (10 a nie 5)
wsio
byłeś w śpiączce? (joke)
ringi są... (no kto by pomyślał)
""mniejszy dodatek many na lvl (powiedzmy tylko 10 a nie jak teraz 15) za to więcej capa (10 a nie 5)"" --- ktoś może mi powiedzieć w której wersji tibii tak było bo nie wiem
promocja i szybsze miotanie --- ale by rp robiły PA!!!
Sir szofer
18-05-2007, 21:53
mozliwość urzywania 2 broni jednorecznych naraz, szybkośc melee rowna szybkosci uderzania visem/mortem/flamem , minimalne dmg , wyzsza srednia hitow, no i słynna obrona knighta ze skillami 80.80 + gs/d lance/ w hammer/ na max atack (guard jedzie po 40~) gorsza od 27 skilla shield u sorca/druida + nawet taka vampka (chmurka, sporadycznie 20~)
Oczywiście mowie w przybliżeniu hity.
Hidenburg
18-05-2007, 23:16
LOL
Zwróć uwagę że w ciągu parunastu sekund 80 lvl mag może zregenerować swoją manę do maximum za śmieszną cenę. Za taki bonus powinno się słono płacić.
Ale spójrz na to ze strony kogoś na ~20 lvl. On nie ma tyle kasy ile sorc na 80lvl.
I napewno dla niejednego 1,1k za bp mf wydać to jest dużo.
Dla mnie na ~35lvl ten koszt jest bardzo niski, ale na początku są to wysokie koszta.
Doombanor
19-05-2007, 16:17
knight:
-bardzo odczuwalna roznica po wbicu skili 80/80 (zwiekszony sredni dmg cos porownywalne do WoI), zwiekszona obrona.
- Obrazenia/obrona rosnie wraz ze skillami i lvl.
-20hp na poziom
-czar cos w stylu enchant staff zwiekszajacy statsy na okreslony czas.
Pall
-zwiekszony sredni dmg bolt,na malych lvl jest dobrze ale ile taki 200 lvlowy musi bolt wystrzelic zeby wbic ten lvl.
Sorc/dru
ogolnie moze zostac i tak nikt nie porowna ich szybkosci expienia do knighta w ramach dowodu: Vick demon
25.01.07
16:44 You advanced from Level 1 to Level 2.
25.03.07
22:29 You advanced from Level 99 to Level 100.
Moze mi ktos udowodni ze knight/pall expi tak samo i bez zadnych botow wbije 100 w 2 miech na nowym servie.
Magowie sa za silni, nie wazne w co bijesz zawsze bijesz tak samo.
Masz mozliwosc solowania elitarnych potworow bez wiekszych strat.
Ogolny wniosek pally i knight do ulepszenia.
Czesio_wlatca_ratuf
19-05-2007, 17:48
knight:
-bardzo odczuwalna roznica po wbicu skili 80/80 (zwiekszony sredni dmg cos porownywalne do WoI), zwiekszona obrona.
- Obrazenia/obrona rosnie wraz ze skillami i lvl.
-20hp na poziom
-czar cos w stylu enchant staff zwiekszajacy statsy na okreslony czas.
(...)
Magowie sa za silni, nie wazne w co bijesz zawsze bijesz tak samo.
Masz mozliwosc solowania elitarnych potworow bez wiekszych strat.
Ogolny wniosek pally i knight do ulepszenia.
Może na 100 lvlu owszem, ale spójrz na takich 20 lvl:
Knight kupuje sobie FSa za powiedzmy 3-5k (guardia), skille ma powiedzmy 60/60 ( to niewysokie skille na ten lvl) wali średnio 40-60 (nie wiem dokładnie, nie liczyłem)
Druid kupuje sobie Volcanic Roda za 3-4k (guardia) wali średnio po 25, do tego musi marnować MF lub czekać na manę (rozdzka zabiera 5 many na runde, mana rosnie po 2 pkt na runde)
Uważam że na low lvl wzmocnienie należy się profesjom magicznym, zwłaszcza drruidom (mają mniej przydatne różdzki i nie maja ofensywnych czarów dla FACC)
Doombanor
19-05-2007, 18:19
@UP
No dobra tylko pierw musisz wbic te 60 i kupic eq, gdy drutem idziesz na jakies dwarf rot lub nawet cyce i w 2 dni robisz 20, zreszta nie widze problemu we wbicu 20 lvlu dlatego nie biore tego pod uwage.
Bardziej interesuje mnie przyrost sily na ok 50 lvlu gdzie magiem mozesz bic juz powazniejsze stworki na tombie czy drag bez wiekszych trudnosci.
Jesli masz jakis pomysl to zaproponuj zmiany.
@2up No nie wiem czy bije 40-60 średnio... Z poofami (hity za 0) średnia się zniża i to o dużo,bo poofów jest dużo ;-] +wbicie 60/60 To kwestia co najmniej 43 godzin... W czasie których taki drut/sorc ma juz 30 lvl
_Blooman_
19-05-2007, 21:39
Wiadomo ze i tak znowu bedziemy zaskoczeni "zbalansowaniem" postaci... oby sie nie okazalo tak ze knightci i pallki zostana bez zmian a sorc i drut poprostu stracą moc czarow;]
◘ja osobiscie zrobil bym tak : knightom i pallom hity OD - DO tak jak maja sorki... to jest nonsens... przeciez takiego zolwia mozna bic minute -.- (chmurka , chmurka)
◘Ulepszył training system bo ten jest <za przeproszeniem> do dupy...
◘Sorcom i Drutom zmienic: Teraz maja co 1 lvl 1 więcej dmg.. zmienilbym na 5 lvli 1 wiecej dmg... (dla przykladu)
dodalem swoje 3 grosze...
/Aqua/
Dałem opcje numer 3. Jak dla mnie knight i pall są dobrzy i nie trzeba ich ulepszać, ale powinni zrobić coś takiego że z visa/morta itp. uderzać mogą co 2 kolejkę bo teraz ten spam jest za dobry.
Technick
19-05-2007, 22:41
Zgadzam się z panem up
Pall i knight - tu można ulepszyć jedynie PvP, bo jeśli chodzi o expienie to jest całkiem przyjemne (przynajmniej do 60-70lvla).
Można by ewentualnie przyspieszyć regeneracje życia u knighta, bo IMHO to nie fair, że sorcowi mana rośnie tak szybko a knight czeka i czeka...
Hidenburg
19-05-2007, 23:43
Jeśli by sorców mieli pogorszyć to proponuje:
knight może używać jedynie knife oraz nie może wbić skili większych niż 25/25
sorc powinien dostawać 200 many, 150 hp i 100 capa na lvl, a żeby zdobyć następny lvl powinien potrzebować 10% expa który jest wymagany w tej chwili.
Mana i hp powinno mu się odnawiać z prędkością 100/ sec, a soule 50/ sec
UE powinno być dostępne dla facc od 20 lvl i zadawać 15x większe obrażenia niż w tej chwili oraz pobierać o połowe mniej many. Mlvl sorcowi powinien rosnąć o 1 lvl podczas 1 strzału z jakieś różdżki. Do tego sorc powinien na 10 lvl biegać tak szybko jak teraz na 200 lvl z Bohami i utani grand hur. Powinien też mieć jakąś różdżkę od 50 lvl która zadawała by obrażenia fizyczne ~800 - 1000.
Myślę że wtedy będą profesje wyrównane i będzie uczciwie.
zgadzam się.
btw dlaczego qwa mac mam plusika kolo nicku?
No wiecie..... Większość z Was gra może od 4-7 miesięcy w tą gre... Nie wiecie jak się fajnie grało sorciem/drutem przed wandami i ograniczeniami do run. Wbijasz 10-11 lvl robisz UHy/HMMy aż Ci będzie starczyć na fajne EQ. Robisz runki do expa, idziesz na roty, 27~ lvl i monk. Później 35~ i na dragi, 45 i na DLe z blokerem, gra była zajebista!
Ja bym wypierdolił wandy/rody i ograniczenia do robienia run. Zrobił sklep do sprzedaży run za taką cene (troszkę niższą może) z którą się robi. ALL.
UP@ ja też mam :D Chyba nas modki lubią i dali nam plusa :D
Kwadrat-.-
21-05-2007, 23:05
A oto mój pomysł na balansację profesji:"
Sorcerer:
- bez zmian
Druid:
- ewentualnie jeden czar ofensywny, ale nie jakiś super mocny (przecież druid to nie sorcerer)
Paladyn:
- większa efektywność "conjure arrow" and "explosive arrows" (przy pierwszym zamiast 10 strzał, powiedzmy 20, a przy drugim, np. 5 burst arrows zamiast 3. Paladyn też musi jakoś zarabiać na życie)
- zmniejszenie częstotliwości łamania spearów
- wolniejszy przyrost shieldingu (przecież paladyn to nie knight)
Knight:
- szybsza regeneracja życia (dajmy na to 40 knight z reda do max hp, nie używając UHów, a tylko exury z pewnością będzie się dłużej leczył, niż taki sorcerer używając zregenerowanej many do exura gran, bądź vita)
- szybszy wzrost skilli sword/axe/club fighting oraz shielding (15~ godzin aby zrobić z 74 sworda na 75 to chyba przesada)
- wpływ lvl na zadawane obrażenia oraz umiejętność blokowania ciosów [shielding] (100 lvl ze skillami 65/65 bije i broni się słabiej niż 15 lvl ze skillami 75/75, przyjmując, że oboje mają takie same eq)
- mniejsze zużycie many na exori
Rozpisałem się :) Niektórzy uznają, że za bardzo faworyzuję knighta, ale uważam, że ta profesja musi dostać najwięcej, aby być równą z innymi.
następna osoba która chce dodać druidowi czar ofensywny... po co?
Lord Dark'Wiz
22-05-2007, 23:57
Byłoby naprawdę bosko gdyby paladynom, którzy od zarania dziejów muszą się tachać z kuszą i bełtami (30:atk.) dodali by albo jakieś nowe, zróżnicowane bronie, albo podwyższyli atak o 3-4-5 pkt. w łuku i kuszy, tzn. strzałkach i bełtach...
A wbijanie skilli przez knighta, to też lekka przesada, trwa to w **uj długo, może nawet za długo...
Co do druidów i sorcererów, może jakoś by ograniczyć ten spam z visa, albo taki wzrost siły względem lvl'a...
Piotrek Marycha
23-05-2007, 23:43
No wiecie..... Większość z Was gra może od 4-7 miesięcy w tą gre... Nie wiecie jak się fajnie grało sorciem/drutem przed wandami i ograniczeniami do run. Wbijasz 10-11 lvl robisz UHy/HMMy aż Ci będzie starczyć na fajne EQ. Robisz runki do expa, idziesz na roty, 27~ lvl i monk. Później 35~ i na dragi, 45 i na DLe z blokerem, gra była zajebista!
Ja bym wypierdolił wandy/rody i ograniczenia do robienia run. Zrobił sklep do sprzedaży run za taką cene (troszkę niższą może) z którą się robi. ALL.
UP@ ja też mam :D Chyba nas modki lubią i dali nam plusa :D
Po dacie dolaczenia widac ze ty chyba tez grasz nie za dlugo...chyba nie wiesz jak to jest przez miesciac na zmiane stac pod dp i trzepac runy i biegac na trole/roty/larvy? a moze wlasnie jestes "oldskulowym" graczem i sie wkurzyles jak ci skasowali farme druidów?
btw - dobrze ujęty problem:
Taaa i jeszcze w wersji 3.1 i 5.9 i... czy na prawde chcial bys grac na serverze gdzie w chwili gdy wyjdziesz z Temple na 8 lvl ktos cie zabija od razu bo akurat stwierdzil ze tak bedzie zabawnie?
Pewnie bawi cie tez server gdzie na 800 graczy jest 500 afk druidow na 11 lvl, 200 sorcow na 15 i na reszcie sie tloczy tych kilku graczy ktorym udalo sie cudem zalogowac.(...) A no i oczywiscie wladze trzyma 1 gildia high lvl ludzi ktozy wybili sie kiedys tam i kazdy powyzej 50 lvl i skilli 70 jest zabijany z jakiegos tam powodu az pojdzie sobie grac gdzie indziej zeby nie zagrozil ich pozycji.
PwnT?
Kasztaniaczek
24-05-2007, 00:00
Po dacie dolaczenia widac ze ty chyba tez grasz nie za dlugo...chyba nie wiesz jak to jest przez miesciac na zmiane stac pod dp i trzepac runy i biegac na trole/roty/larvy? a moze wlasnie jestes "oldskulowym" graczem i sie wkurzyles jak ci skasowali farme druidów?
Po twojej tego tez nie widac...
Moja teoria:
Knight wali tak sobie ale się naraża bo wali z bliska, pall wali z odległości ale dużo słabiej, niż np. Drut czy sorc by walił z wanda czy z SD. Więc pewnie zrobią tak, ze drut i sorc będą walili jak knight - twarzą w twarz !
Siergiey
24-05-2007, 17:23
wiekszosc drutow/sorcow wali twarza w twarz -.-
bialy1661
25-05-2007, 23:52
hmmm gram zawsze gram w tibie albo najtem albo palkiem bo nie lubie isc na latwizne. Ale to co sie dzieje z tymi klasami to troszki przesada zwlaszcza knght!! Godziny skilowania np na ten 80 skill a przyjdzie ci taki skork o polowe mniejszy lvl moze wiecej i jak nie masz zbyt wiele uhow i daleko do dp to ded skile spadaja a ty X( mnie to rozwala najbardziej w Tibi to ze druid/sorc moga nosic MPA itd itp widzial ktos kiedys maga ktory zapie***a okuty w ciezki pancez trzymajacego przy tym wypasiona tarcze i jeszcze walacego z run albo rozdzki ?? mag kojarzy mi sei raczej z chudym staruszkiem z laska!! W sumie do palladyna to nic nie mam trudno sie gra ale fajnie przydaly by sie tylko kamyki w sklepie bo na non-pvp to skilowanie idzie baaaardo opornie:p i moze utani gran hur bo wkoncu jest to postac ktora uciekac musi najbardziej.
bialy1661
25-05-2007, 23:52
hmmm zawsze gram w tibie albo najtem albo palkiem bo nie lubie isc na latwizne. Ale to co sie dzieje z tymi klasami to troszki przesada zwlaszcza knght!! Godziny skilowania np na ten 80 skill a przyjdzie ci taki skork o polowe mniejszy lvl moze wiecej i jak nie masz zbyt wiele uhow i daleko do dp to ded skile spadaja a ty X( mnie to rozwala najbardziej w Tibi to ze druid/sorc moga nosic MPA itd itp widzial ktos kiedys maga ktory zapie***a okuty w ciezki pancez trzymajacego przy tym wypasiona tarcze i jeszcze walacego z run albo rozdzki ?? mag kojarzy mi sei raczej z chudym staruszkiem z laska!! W sumie do palladyna to nic nie mam trudno sie gra ale fajnie przydaly by sie tylko kamyki w sklepie bo na non-pvp to skilowanie idzie baaaardo opornie:p i moze utani gran hur bo wkoncu jest to postac ktora uciekac musi najbardziej.
Robert Lublin
26-05-2007, 11:51
No no niby wszystkie profesje są na takim poziomie ale ten kto grał każdą profesją i miał jakiś konkretny lvl to wie ze tak nie jest... Nie chodzi mi o siłę ("ze niby sork jest najlepszy dla tego bo jest silny") bo każda profesja ma inne zdolności (knight trudny do zabicia, palek w wszystkim po trochę, sork dobry shoter).Mi mianowicie chodzi o to ze knight i palek wolnia dużo wolniej nisz sork na tym samym lvl i zobaczcie ze na prawie każdym servie na hight liscie Top1 jest ms/ed... Bo dajmy na to ja knightem na 110lvlu expiłem max 70k/h na d lair a qumple msy expili conajmniej 2x tyle na godzine w dodatku mogli expic praktycznie wszędzie... Wiec myśle ze powinni troche uleprzyć palka i knighta good idea ;)
To racja knajt potrzebuje pomocy ale ja bym mu dal lekko zwiekszony fast atak zeby szybciej uderzal dalo by tez to ze skile szybciej by rosly a co sciagniecie knajta na kombo to kazda o\postac z bota NG da sie sciagnac z czego na sorca starczy 3 postacie na 50 lvl i sciagaja 100 sorca druida bez zadnych klopotow Sorca bym zostawil bez zmian Pall tez bym zostawil bez zmian bo uzywa najsilniejszej runy ma mana shield exure vite a jedyna rzecz na jaka narzeka to wlucznie ktore mu pekaja ale mozna nie skilowac tylko luk i strzaly i mozna i expic i skilowac A taki pall na 150 lvl bijde demony tak jak sorc i druid czyli sd sd sd itd do deda demona Druid Czar offensywny mile widziany albo wywaleniu potworom odpornosci na trucizne bo wszystko od ds w gore odporne na trucizne czyi wychodzi na to ze czarem od 50 lvla mozna expic co najwyzej na minosach
PwnT?
A wiesz co to jest "Soul Point"? ;) Mówiąc o ograniczeniach do robienia run chodziło mi o Lvl, choć zwracam honor, troszkę przesadziłem. Gram od 09.03.2003~, cóś długo nie? A ty?
Robert Lublin
26-05-2007, 18:04
To racja knajt potrzebuje pomocy ale ja bym mu dal lekko zwiekszony fast atak zeby szybciej uderzal dalo by tez to ze skile szybciej by rosly a co sciagniecie knajta na kombo to kazda o\postac z bota NG da sie sciagnac z czego na sorca starczy 3 postacie na 50 lvl i sciagaja 100 sorca druida bez zadnych klopotow Sorca bym zostawil bez zmian Pall tez bym zostawil bez zmian bo uzywa najsilniejszej runy ma mana shield exure vite a jedyna rzecz na jaka narzeka to wlucznie ktore mu pekaja ale mozna nie skilowac tylko luk i strzaly i mozna i expic i skilowac A taki pall na 150 lvl bijde demony tak jak sorc i druid czyli sd sd sd itd do deda demona Druid Czar offensywny mile widziany albo wywaleniu potworom odpornosci na trucizne bo wszystko od ds w gore odporne na trucizne czyi wychodzi na to ze czarem od 50 lvla mozna expic co najwyzej na minosach
omfg...za duzo otsów... ;o
DAJMY KNIGHTOWI GłOWICE A PALKOWI KARABIN!!! KTO JEST ZA?! -.-
No karabina dla pallka ok, i głwcia też ok - wszyscy będą mieli SD a knight coś opdobnego ;)
Według mnie powinni pogorszyć sorca i druida.
Exori Vis teraz bieze 20 many co to jest dla takiego 100 sorca wedlug mnie powinno brać przynajmniej 50 many albo i wiecej.
A knightowi mogli by zrobić lepszy czar uleczający :)
PwnT?
heh ale czar tibii polegał na tym że ZAWSZE grupa dobrych sorców potrafiła ujebać tak jak dziś wysokolvlowego kina, ale sorciem grali doświadczeni gracze, lecz było ich mało, a teraz względu na wanda i banalny system magii sorców jest w h.u.j. a co 2 to kolo który spadł z choinki ale jest progamer bo umie klikać w battle w potworki a jego starych stać na pacc :l
Minimalne uderzenia(knight + pall), to by była fajna sprawa. No i critical hity(wszystkie profesje). A co do wypowiedzi odebrać różdżki itp. Cipsoftowi o to chodziło aby gra postaciami magicznymi była bardziej magiczna, no chyba że magia to dla was klepanie larw z war hammera do 50 levela -.-
critical hity(wszystkie profesje)
Troche glupio jeszcze casterom dawac w nagrode spell crity...
no chyba że magia to dla was klepanie larw z war hammera do 50 levela -.-
i to jeszcze w pelnej zbroi plytowej ..
Aqua Mador
27-05-2007, 09:45
Wiem że już się tu wypowiadałem na ok. 4 stronie xd , ale przyszło mi pare nowych pomysłów do głowy. (Kilka zaczerpniętych z MMoRPG Dofus , ale co tam xD)
Po1. Praca , łatwy sposób na zarobek bądź zrobienie jakiejś dobrej rzeczy za surowce typu turtle shell , z tym , że trzeba by było dodać spooooro eq. przykłady prac: Alchemik (tworzy life i mana fluidy), Kowal tarcz (tworzy tarcze (ale nie wszystkie)), Jubiler (tworzy pierścienie i amulety). Każda praca miała by swój oddzielny poziom bądź skilli np. co 10/15 skilli/poziomów moglibyśmy robić nowe rzeczy oczywiście za coraz trudniejsze do zdobycia surowce. Prace były by odskocznią od ciągłego expienia , a palek mógłby na nich uczciwie zarobić , by kupić bolty/strzały.
Po2. Bonusy od setów. Jak wiadomo są w tibii sety , lecz nazwa "set" jest tylko umowna gdyż nic nam nie daje posiadanie całego crown setu , więc zamiast crown legów kupujemy zwykle kina legi bo są tańsze a mają tyle samo defa.Myśle że takie coś jak Bonusy setowe było byprzydatne ponieważ druid i sorc zwykle latają w plate secie , a knight lata w najlepszycz setach więc np.
Crown set:
1 przedmiot - brak bonusa
2 - | | - - + 5 hp
3 - | | - - +10 hp , + 4 do dmg (wali o 4 mocniej o ilenie ma "puffff")
4 - | | - - +20 hp , +10 do dmg
lub coś w podobie.
po3.
Druid - wszyscy nazywają go magiem defensywnym lecz w tibii jest on klerykiem, czyli tzw. uleczajką. Druid powinnien być w pełni związany z naturą , ale jeśli ma być on magiem Defensywnym to zróbmy czary na tarcze! powiedzmy 4 tarcze - na truciznę, ogień , energię i obrażenia fizyczne.
np.
Tarcza na truciznę (czar 20 lvl)
Tarcza na ogień (czar 30 lvl)
Tarcza na energię (czar 40 lvl)
Tarcza na Ob.Fizyczne (czar na 50 lvl)
Myślę , że to wyrównało by sorca z drutem bo zdaniem większości tibii Druid to S.Y.F . Każda tarcza trwała by minutę/ 2 min. i pochłaniała by 50 % obrażeń
Proszę o komentowanie moich pomysłów może nie przewidziałem jakiś skutków ubocznych lub coś w tym stylu.
@down
o który pomysł ci dokładniej chodziło??
@up: :O Ty, naprawdę dobry pomysł :P Co prawda zaczerpnięty trochę z WoWa, ale Tibia to także MMORPG, więc...
Gdzieś też napisałem, że Druid powinien mieć więcej mocy ze sobą związanych, np. WSKRZESZANIE lub leczenie X hp przez Y sekund.
Technick
27-05-2007, 10:59
@up
Hm... wszkrzeszenie to byłby IMO świetny pomysł, ale pod warunkiem, że i tak traciło by się te skille itd. (no... może 50% :P).
Ciekawie wyglądałyby wtedy wojny ; dd.
Robert Lublin
27-05-2007, 11:02
@Aqua Mador
Nawet fajny pomysł z tym Drutem ale wątpie ze relany zresztą według mnie drut i tak jest dobrą profesja a zacofane są palek i knight, wiec dobrze by było zeby do niech coś dodali... :p
Salarigoth
27-05-2007, 11:03
@up
Hm... wszkrzeszenie to byłby IMO świetny pomysł, ale pod warunkiem, że i tak traciło by się te skille itd. (no... może 50% :P).
Ciekawie wyglądałyby wtedy wojny ; dd.
Tak oczywiscie! to by byla rewolucja w wojnach ! IMO pomysl...Pomysl co ty mowisz te je jego pomysly to zenada. 0 Orginalosci .
@3Up
Z tymi setami to totalna zenada tylko crown set mozesz uzbierac pelny wiec pomysl zanim cos napiszesz.
Aqua Mador
27-05-2007, 11:52
@3Up
Z tymi setami to totalna zenada tylko crown set mozesz uzbierac pelny wiec pomysl zanim cos napiszesz.
Mylisz się można mieć całego np. plate seta jest on niewielkim setem , ale zawsze ;) , najgorzej byłoby z Golden setem bo aż 2 części są niedostępne chociaż z tego co wiem to na Antice czy gdzieś tam są buty oraz hełm ze złotego setu.
Nie każdy set jest wielki ale jest setem. Np. Knight Set = Armor + Legi + Axe .
Studded = Armor + Legi + Tarcza + Club + Hełm
Leather = Armor + Legi + Helmet + Buty
iTp.
(oczywiście im lepszy set tym lepszy bonus)
@down
Nie kumasz cza czy , MPA jest oddzielnym itemem , który nie dawał by żadnego bonusa tak sako jak byś miał same leather boots , nie dostawał byś żadnego bonusa .
Salarigoth
27-05-2007, 12:02
Mylisz się można mieć całego np. plate seta jest on niewielkim setem , ale zawsze ;) , najgorzej byłoby z Golden setem bo aż 2 części są niedostępne chociaż z tego co wiem to na Antice czy gdzieś tam są buty oraz hełm ze złotego setu.
Nie każdy set jest wielki ale jest setem. Np. Knight Set = Armor + Legi + Axe .
Studded = Armor + Legi + Tarcza + Club + Hełm
Leather = Armor + Legi + Helmet + Buty
iTp.
(oczywiście im lepszy set tym lepszy bonus)
To ja powiem MPA set masz mpa i walisz po 2k plus z reki... dobry pomysl KOMENT PLAEAX
Po1. Praca , łatwy sposób na zarobek
po co zarabiac stojac pod depotem, skoro mozna zarabiac wbijajac expa ?
a palek mógłby na nich uczciwie zarobić , by kupić bolty/strzały
jesli wg ciebie palkowi najtrudniej zarobic na groszowe wydatki zwiazane z amunicja to l2p.
Myśle że takie coś jak Bonusy setowe było byprzydatne ponieważ druid i sorc zwykle latają w plate secie , a knight lata w najlepszycz setach
Pomysl jaki sens wkladania do danego seta bonusow, jesli kazda klasa potrzebuje innych ? Poza tym po co komu bonus +20hp ?
Każda tarcza trwała by minutę/ 2 min. i pochłaniała by 50 % obrażeń
pochlanianie 50% obrazen od trucizny - bezuzyteczne; 50% obrazen od ognia - huntowanie solo DLi od idiotycznie niskich leveli. 50% obrazen fizycznych - druid blokuje anni.
Jesli juz cos proponujecie to pomyslcie, czy oprocz tego ze to jest fajne to jest jeszcze w jakims stopniu realne.
Krzysiekkrzysiek
27-05-2007, 13:55
Ahhh nie ma to jak wszystko krytykować nie umiejąc samemu nic wymyślić :]
Siergiey
27-05-2007, 17:18
jedni sa od tworzenia a inni by to krytykowac ;
ale ten pomysl z czarami zmniejszajacymi obrazenia nie jest taki zly gdyby mogli go rzucac tylko na innych i gdyby go odpowiednio zmodyfikowac oraz wprowadzic wysokie ograniczenie lvlowe; knighci moze nie padali by na jedno combo bedac pod ochrona takiego spella.
ale wtedy blokowanie potworow typu morgaroth, orshabaal nie byloby juz wyzwaniem co wiazaloby sie z wprowadzeniem nowych, o wiele silniejszych potworow.
Independence
27-05-2007, 19:49
ja na nic nie głosuję, bo zważcie na to, że Master Sorcerer a Sorcerer to też dwie inne profesje...
Tu równie dobrze może chodzić o dodanie nowych czarów dla promotion...
(bo jak na razie czar master sorca ulepszający staffa jest super extra do niczego czarem)
ja tam bym zostawił tak jak jest, najwyżej "exori pox" (exori vis tylko poison) dodał faccom (na poison i tak sporo stworów odporne)
Dirk Pitt
27-05-2007, 20:30
Sorcer powinien dostać jakiś czar z haste,[lepszy od utani grand hur] + lepszą różdżke+ możliwość robienia burst arrow.
Wtedy gra nim stała by się przyjemniejsza.
Robert Lublin
27-05-2007, 20:34
@UP
AHAHAHAHAHAHA...ta i co jeszcze?
Ja bym był za sumonowaniem demonów by sie lepiej pkowało no nie? -.-
Marine19lin
28-05-2007, 03:02
Ja najbardziej bym sie cieszył gdyby wprowadzili możliwość noszenia 2 broni jednoręcznych przez knightów naraz ;]
Serio to nie jest taki zły pomysł, gdyby np podczas jednej tury ataku wykonywał w tym samym momencie 2 ataki xd
Ale wtedy ta profesja mogła by stać się zbyt potężna, już widzę jak np EO jak podbiega do jakiegoś sorca z tym swoim 114 swordem i dwoma icami i robi combo z nich za 1k hp ;].
Ale to raczej nie możliwe chyba z oczywistych dla wszystkich względów ;]
Ja najbardziej bym sie cieszył gdyby wprowadzili możliwość noszenia 2 broni jednoręcznych przez knightów naraz ;]
zabawa zaczyna sie od momentu w ktorym stac cie na drugi SoV.
zabawa zaczyna sie od momentu w ktorym stac cie na drugi SoV.
Ta hehe to już sztuka, albo mieć kolege który nie wykonał anni a ma 110+
i ty tez nie wykonałeś :P
Ja np mam 97lv i 900k w dp softy ave etc a mój koles 99lv tez kina i 80k w dp nie ma softów, tyle że on na addon wydał kase i zamiast softów mpa kupił, zarobić 1kk to w sumie nie jest trudno po 3 wypadach na of mam 80-120k wiecej zalezy ile mi w helmetów poleci :P
ale wtedy blokowanie potworow typu morgaroth, orshabaal nie byloby juz wyzwaniem co wiazaloby sie z wprowadzeniem nowych, o wiele silniejszych potworow.
h lvle typu matek tajfun czy eo sero'ek by sie nie nudzili przynajmniej :P mnie np wkurza to ze tibia nadal stoi z eq i potworami tak jak z 2 lata temu, np kina od 100 lvl jest zkazany na tem sam best set a przydaly by sie urozmaicenia :P
Ahhh nie ma to jak wszystko krytykować nie umiejąc samemu nic wymyślić :]
wiesz przynajmniej ktos tu myśli realistycznie :)
Iron'knight
28-05-2007, 20:33
Przydalo by sie w Tibia (moim zdaniem) cos takiego jak:
1) Unikalne zary - nie da sie ich kupic, mozna zdobyc z bardzo, bardzo trudnych questow (porownywalnych z Dream C. ).
2) Robienie manasow. Druid moglby swoja mane (150 many) przelac w viala, i dodawalby on tyle samo co manas (rownierz losowa ilosc). Wtesy druidzi stali by sobie przed depo i czekali na 150 many, robiac tym sposobem manasy.
3) Dodac kilka questow w ktorych nie potrzebny jest duzy lvl i dobre skile, a inteligencja. Cos w stylu Dream C. ale z ta roznica ze nie trzeba by tylu drogich itemkow, a na to konto wiecej zagadek.
To by bylo na tyle.
żal.pl rozwalają mnie ludzie którzy gadają o ulepszeniu facca. Żaden druid na paccu nie narzeka tak. Ci którzy płacą wymagają a nie noobki z 20 lvl się odzywają bo im many na roda nie starcza. A rycek to co najbardziej opłacalna postać do grania bez pacca bo po co mu skoro ma wszystko na faccu taki rycek na 100 to se expi na faccu a taki sorcerer czy druid bez pacca raczej daleko nie zajedzie.
3) Dodac kilka questow w ktorych nie potrzebny jest duzy lvl i dobre skile, a inteligencja. Cos w stylu Dream C. ale z ta roznica ze nie trzeba by tylu drogich itemkow, a na to konto wiecej zagadek.
Poi też miał być super trudnym questem ale spierdolili wszystko niskom bramkom i tym że spoiler odrazu ukazał sie w necie, a nie myśl że quest to tylko isc zabic wziasc np. wiesz ile mineło zanim odkryli desert quest? tak samo na początku szukali w książkach, myśleli a teraz każdy noob zna droge na "10K QUESTA", do dziś np. niektórzy szukają questu na wingded (czy jakos tak) helmet. Po co dodawać super trudne questy gdy spoiler pojawi sie w necie tydzien po update??
@up
A co dopiero z paradox tower... to jest strasznie rozbudowany quest, potem jeszcze przejscie po polach = rozne nagrody :P Jakby spoilera nie bylo na necie to 9/10 graczy by sie chyba posralo zanim by zrobilo tego questa...
Po co dodawać super trudne questy gdy spoiler pojawi sie w necie tydzien po update??
PoI to quest na kase, po to zeby ludzie mogli sobie wyciagnac jakies blyskotki ze skrzynek. Wszystkie zagadki jakie sa aktualnie roztrzasane, jesli sa zwiazane z questami to na pewno takimi, ktorych rozwiazanie wymaga tygodni/ miesiecy pracy, sa w grze juz od lat i na pewno nikt nie bedzie tak glupi zeby pochwalic sie publicznie w jaki sposob questa rozwiazal ( oczywiscie jesli nikt tego questa nie zamknie zaraz po rozwiazaniu, co zreszta byloby zrozumiale ).
Ta ankieta jest żałosna.
Mam nadzieje że druid dostanie jakieś czary ofensywne
HAHAHHAHA ale sie usmialem HAHAHAH Sam jestes żałosny tak ja Twój nick;)
TAAAA a może byś jeszcze chcial zeby exori vis,mort,flam brało zamiast 20 many,10 ?:baby:
@TOPIC
Niech coś dają dla knightów.
Jeszcze miecha temu głosowałem za ulepszeniem knightów i palantów ale teraz jak patrze na wasze posty to jestem za pogorszeniem sorca i druta..
Bez sensu polepszac profesje w nieskonczonosc bo tibia straci urok ktorego itak juz malo zostalo i powstanie jeden wielki ots z fast attackiem i "exori na caly ekran" bedzie wymiatac... ;p
Robert Lublin
29-05-2007, 14:33
@UP
Tibia juz straciła urok teraz jest jak diablo :p
Przeciesz jeszcze nie dawno Bubble wbiła jako pierwsza 200lvl który robiła 7~ lat a teraz sami zobaczcie ile jest 200lvli i ile czasu takiemu ms/ed zajmuje wbicie 200lvla? rok dwa? dla mnie to juz nie jest tibia tylko całkiem inna gra... I nie powiem ze to mi sie podoba, bo owszem udogodnienia w expie to dobra rzecz zeby expiło sie lepiej ale teraz wielu graczy zapomniało ze tibia to nie tylko exp...
@down
Lol...palek to pół mag wiec coś mu sie należy chyba nie?
nom byloby spox :p ale nie za mocnych bo by ludzie lazili z dwoma bsami/sovami/scami naraz o.O tylko np. dwie katany... 2 spike swordy... etc...
a i jakby dali knightom exure gran bo nawet pall ma exure vite ,a przeciez az tak "utalentowany" magicznie nie jest...
nom byloby spox :p ale nie za mocnych bo by ludzie lazili z dwoma bsami/sovami/scami naraz o.O tylko np. dwie katany... 2 spike swordy... etc...
a i jakby dali knightom exure gran bo nawet pall ma exure vite ,a przeciez az tak "utalentowany" magicznie nie jest...
Wez,wyjdz jak widze Twojego posta to zygac mi sie chce 2 bronie naraz -.-"
knight i exura gran?hahahah mlvl za szybko by rósl
@UP
Tibia juz straciła urok teraz jest jak diablo :p
Przeciesz jeszcze nie dawno Bubble wbiła jako pierwsza 200lvl który robiła 7~ lat a teraz sami zobaczcie ile jest 200lvli i ile czasu takiemu ms/ed zajmuje wbicie 200lvla? rok dwa? dla mnie to juz nie jest tibia tylko całkiem inna gra... I nie powiem ze to mi sie podoba, bo owszem udogodnienia w expie to dobra rzecz zeby expiło sie lepiej ale teraz wielu graczy zapomniało ze tibia to nie tylko exp...
@down
Lol...palek to pół mag wiec coś mu sie należy chyba nie?
Gram na pewno z 2 razy krócej od ciebie ale też to czuje i popieram każde twoje słowo :P
Neak_Shine
29-05-2007, 17:30
Moim zdaniem ( i pamiętać o tym ) nie Cipsoft nie powinni wprowadzać takiego czegoś jak 'wyrówananie profesji' Jak się powtarza na praktycznie każdej stronie każda profesja ma swoje wady i zalety ! Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. Nie będę teraz wymieniał co i jak, ale jeśli ma być wprowadzona jakaś zmiana to dodanie więcej czarów dla Knighta i ciut wiecęj many i to wszystko a nie pogorszenie Magów i Druidów, to nie miało by sensu odbierać jakieś czary czy różdżki to co Mag będzie walczył mieczem !? wręcz przewciwnie powinni dodać jakieś nowe czary, dla Magów i Druidów a dla Knighta lepsze bronie czy zbroje... I jeszcze jedno oni to projektują nie my nic nie poradzimy na zmiany, jeśli przez tyle lat ludzi utrzymywała ta gra z ciekawością tzn. że wiedzą co robię i myślę że Cip'y zrobią to co najlepsze.
Wez,wyjdz jak widze Twojego posta to zygac mi sie chce 2 bronie naraz -.-"
knight i exura gran?hahahah mlvl za szybko by rósl
Co ty gadasz z tym mlvl jak jakis knight ma powiedzmy 50 mp użyje 2 exury zamiast exury gran to co i tak na użyciu exury gran lepiej wyjdzie???
Kean_Arcaron
29-05-2007, 21:29
(...) Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. (...)
Stary, co Ty znowu pierdolisz.... Knight i Palek zbierają najwolniej doświadczenie.
I to chyba widać skoro taki mag wbija 200lvl w rok, najlepszym pg jest druid, a Tripida wygrał bez problemu wyścig z seromontisem o 300lvl...
down@
dwa lata, pasuje? -.-
Salarigoth
29-05-2007, 21:40
Stary, co Ty znowu pierdolisz.... Knight i Palek zbierają najwolniej doświadczenie.
I to chyba widać skoro taki mag wbija 200lvl w rok, najlepszym pg jest druid, a Tripida wygrał bez problemu wyścig z seromontisem o 300lvl...
Co ty za to gadasz wcale nie jest lepsze. Wbij 200 maga w rook chce to zobaczyc.Tripida wiesz ze mial 293-295 jak zaczeli sie gonic a Seromontis 290-291
Profesormarian
30-05-2007, 00:01
Czy ktokolwiek z wypowiadających się tutaj ludzi osiągnął magiczną barierę 15 lat i 50 lvla?
Bo jak widzę wasze argumenty o jakichs rodach i wandach w temacie o wyrownaniu profesji to nie wiem doprawdy czy śmiać się czy płakać....
Teraz przyklad, chociaż szczerze wątpię byście go zrozumieli, expię sobie na of z rycerzami 150-180 lvl którzy mimo tak wysokiego lvla i skili 100+ muszą bic orki bo na innych rzeczach po prostu mają waste, teraz stanmy z drugiej strony barykady, kumpel -70 lvl sorcem- bierze 10 bp manasów i idzie dla zarobku solowac sobie black knighta... Nie dosc ze wali z morta 2 razy szybciej, zawsze trafia, to przeciętny hit wynosi tyle co mój maxymalny, głónym powodem takiej rozbieżności jest niewątpliwie to, ze atak magiczny rosnie z lvlem zas atak fizyczny nie, na 150 lvlu mag moze bez problemu solowac hydry , warlocki a nawet demony, knight ma waste nawet na 200 lvlu, a ponieważ lvl ma wpływ jedynie na atak magiczny to mamy jak mamy, wysokolevelowy knight zamienia się nagle w pseudo maga i expi z run tudzież burstów, mam nadzieję ze po tym updacie lvl będzie miał wpływ również na atak fizyczny gdyż nie uśmiecha mi się grając rycerzem biegac i rzucać czarami niczym niedorobiony mag, cya.
Linkater
30-05-2007, 08:44
Hmm...
Dlaczego uważacie że należy zabrać sorcowi exori~/zwiększyć ilość many za nie? Przecież to tak jakbyście zabrali knightowi exurke (bo za dobrze mu sie healuje) i pallowi hmmy (bo za tanio bolty kupuje ;]).
Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna. To właśnie sorcerer powinien mieć czary ofensywne, bo to on jest typowym elementalistą. Niech się cieszy druid z visa...
Jeszcze trochę o pallu. Wg. mnie powinno się udostępnić Conjure Bolt dla Facc, i spiry łamiące się dwa razy wolniej.
Dziękuje ;d
Goldscorpion
30-05-2007, 08:50
down@
dwa lata, pasuje? -.-
Chodziło mu o to , że w czystym expie tzn. bierzesz wanda 2 summony i expisz gdzieś (nie coś jak hydru demy itp.). Knight expi szybciej od sorcka na początkowych lvlach. Później niestety baaardzo wolno i trzeba to zmienić.
Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna
zeby bylo wsparcie, musi byc i druzyna, Tibia jest gra singleplayer, do tego opiera sie prawie wylacznie na expieniu, wiec wypadaloby wszystkim profesjom zapewnic odpowiednie srodki do tegoz expienia.
Czy ktokolwiek z wypowiadających się tutaj ludzi osiągnął magiczną barierę 15 lat i 50 lvla?
Bo jak widzę wasze argumenty o jakichs rodach i wandach w temacie o wyrownaniu profesji to nie wiem doprawdy czy śmiać się czy płakać....
Teraz przyklad, chociaż szczerze wątpię byście go zrozumieli, expię sobie na of z rycerzami 150-180 lvl którzy mimo tak wysokiego lvla i skili 100+ muszą bic orki bo na innych rzeczach po prostu mają waste, teraz stanmy z drugiej strony barykady, kumpel -70 lvl sorcem- bierze 10 bp manasów i idzie dla zarobku solowac sobie black knighta... Nie dosc ze wali z morta 2 razy szybciej, zawsze trafia, to przeciętny hit wynosi tyle co mój maxymalny, głónym powodem takiej rozbieżności jest niewątpliwie to, ze atak magiczny rosnie z lvlem zas atak fizyczny nie, na 150 lvlu mag moze bez problemu solowac hydry , warlocki a nawet demony, knight ma waste nawet na 200 lvlu, a ponieważ lvl ma wpływ jedynie na atak magiczny to mamy jak mamy, wysokolevelowy knight zamienia się nagle w pseudo maga i expi z run tudzież burstów, mam nadzieję ze po tym updacie lvl będzie miał wpływ również na atak fizyczny gdyż nie uśmiecha mi się grając rycerzem biegac i rzucać czarami niczym niedorobiony mag, cya.Nic dodać, nic ująć. Może nigdy 50lvla nie miałem, ale widziałem jak mój kumpel expi swoim 90 knightem. Ha, "expi"... Jestem całym sercem z tobą ;F
Co ty za to gadasz wcale nie jest lepsze. Wbij 200 maga w rook chce to zobaczyc.Tripida wiesz ze mial 293-295 jak zaczeli sie gonic a Seromontis 290-291
hmmm Ri'Goku 210 ms Candia, Candia powstała w lipcu/sierpniu 2006 a mamy maj/czerwiec 2007... da sie?? ;>
Moim zdaniem ( i pamiętać o tym ) nie Cipsoft nie powinni wprowadzać takiego czegoś jak 'wyrówananie profesji' Jak się powtarza na praktycznie każdej stronie każda profesja ma swoje wady i zalety ! Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. Nie będę teraz wymieniał co i jak, ale jeśli ma być wprowadzona jakaś zmiana to dodanie więcej czarów dla Knighta i ciut wiecęj many i to wszystko a nie pogorszenie Magów i Druidów, to nie miało by sensu odbierać jakieś czary czy różdżki to co Mag będzie walczył mieczem !? wręcz przewciwnie powinni dodać jakieś nowe czary, dla Magów i Druidów a dla Knighta lepsze bronie czy zbroje... I jeszcze jedno oni to projektują nie my nic nie poradzimy na zmiany, jeśli przez tyle lat ludzi utrzymywała ta gra z ciekawością tzn. że wiedzą co robię i myślę że Cip'y zrobią to co najlepsze.
1.Knight choćby sie zesrał nigdy nie będzie mógł expić jak sorc/drut.
2.Kiedyś walczył mieczem i nikt nie nażekał bo jak ktoś go tworzył wiedział że będzie trudno.
3.Wymień co i jak :)
4.Nowe tarcze, zbroje itp. mogly by sie przydać żeczywiście.
5.Heh, wiesz teraz gra utrzymuje z ciekawością nałogowców myślących tylko o expie, i noobów których jest jak grzybów po deszczu...
Hmm...
Dlaczego uważacie że należy zabrać sorcowi exori~/zwiększyć ilość many za nie? Przecież to tak jakbyście zabrali knightowi exurke (bo za dobrze mu sie healuje) i pallowi hmmy (bo za tanio bolty kupuje ;]).
Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna. To właśnie sorcerer powinien mieć czary ofensywne, bo to on jest typowym elementalistą. Niech się cieszy druid z visa...
Dajcie mu zupy czy co ... o.0
Chętnie oddam exure u knighta za możliwośc tak szybkiego expienia jak ms/ed.
Do druidow ulepszyłbym czar/y paraliżujące.
Salarigoth
30-05-2007, 20:04
hmmm Ri'Goku 210 ms Candia, Candia powstała w lipcu/sierpniu 2006 a mamy maj/czerwiec 2007... da sie?? ;>
Nie powiedzalem ze sie nie da ale ile jest takich MS/ED 2?
zeby bylo wsparcie, musi byc i druzyna, Tibia jest gra singleplayer, do tego opiera sie prawie wylacznie na expieniu, wiec wypadaloby wszystkim profesjom zapewnic odpowiednie srodki do tegoz expienia.
Druida potega polega na tym ze moze szybciej expic od sorca na roznych potworach, jest chetnie brany na hunty a sorca pg i pvp (ue w dzisiejszych OB sie nie uzywa bo tera sie z noob charami lata zeby sorcow od UE powstrzymac). Wiec taki 50 ED moze isc expic na dragi (Fakt,ryzyko) i mu sie zwrocic powinno a 50 sorc...? Nie ma szans.
Siergiey
31-05-2007, 00:59
@up
ale 50 MS ma juz takie same szanse jak 50 ED ;;; btw gupis jest lmao
Linkater
31-05-2007, 08:16
Tu sie zgodzę, ale przecież druid i sorc do bodajże 30-35.v expia w prawie takim samym tempie! A dopiero później, żeby zmniejszyć waste lootu zabiera się blokera i tu pojawia się rola druida ... Palladyn to w ogóle profesja która bez blokera na 60lv nie może expic (no chyba ze gsy/dragi) bez blokera. A knight? od 30lv do 60lv najszybciej expiąca postać, do i później bloker na huntach..
Ale to tylko moje zdanie ...
Na początku przedstawię się;)
Mam 30 lat w Tibię gram około roku. Może dla niektórych to krótko, ale swoje zaległości nadrabiam 15 godzinami dziennie siedząc przy kompie:](pracuję w sklepie komputerowym)..to tyle.
Balansowanie postaci...Według mnie nie jest to wogóle potrzebne. W tej chwili każda profesja ma swoje wady i zalety.
Knight-30 lvl wyskilowany chociażby do 55\55 może podróżować wszędzie, dużo zarabia(cap) i b ważne: nie pada od comba 2 sd !!!gdzie sorc czy drut składa sie na 50 lvl
Pall- początki ciężkie(bez skili), pózniej z dobrym distanse expi jak burza, nosząc przy sobie tarczę i włączając utamo idealny bloker, w pvp też radzi sobie niezle.
Sorc- dużo ofensywnych czarów, ale gra zaczyna się dopiero od 40+.Cóż z tego, że ma exori~ jak to zasięg na 1 sqm. Mało capa więc ciąga lota jak dziad jakiś nieraz tracąc go na rzecz wyższego lvl-a.
Drut- jak wyżej z małymi wyjątkami. Pierwszy to plus za sio dla siebie (tylko 70 many). Minus za ostatnią rózgę. Przecież on musi expić niczym Knight, wszystko na klatę8o
@down Wiem, wiem jestem za stary na Tibię i noob ze mnie:p
Jak zobAczylem ta ankiete myslalem ze posram sie ze smiechu niebedzie zadnego ulepszenia co wy gadacie na 100% knight i pall niebeda ulepszeni po up date tak,jedek koles napisal tak "powinni druidowi i sorkowi zabrac ruzdzke" samo moge powiedziec zeby pogorszali palla zabierajac mu kusze a knighta zabierajac mu sova thunder hammera i sca~~
powinni dodac cos dla palladyna i knighta.
Naprzyklad skile rosly o 30 % szybciej lub nowe bronie (oczywiscie duzo silniejsze). zeby dodali cos jak armor points czyli ze jak knight zalozy jaks tam zbroje zeby mu dawalo 20 + defense PONIEWAZ
knight na skilah 80 broni sie jak 20 lvl druid i czy sorc na full defie.
prosze komentowac jesli nie zauwazylem jakis skutków ubocznych.B)
Morqadir
31-05-2007, 18:54
Atak minimalny dla Knighta i Palladyna (na odpowiednim skillu i bronią, którą się ma w ręku) by się przydał napewno... skoro postacie magiczne mają ze swych rózg, visów itp...
Moim Zdaniem powini zmienic zeby EXORI bralo 200 many anie ze 300 knightowi ktury ma 1495 many zarlo 900 many -.-.
Morqadir
31-05-2007, 19:33
skoro masz propozycję zmienić exori u knighta na 200 many to go jeszcze pogorszysz, bo bierze 140 :P
skoro masz propozycję zmienić exori u knighta na 200 many to go jeszcze pogorszysz, bo bierze 140 :P
gooffno prawda bo to zależnie od lvl/mlvl czy jakoś tak i wychodzi na to że eo jak i jakis 35 kina jebie exori za prawie full mane tylko obrażenia się różnią
rezydent
31-05-2007, 20:38
@2up
noob plax???
zamknij się jak nie wiesz nawet ile czar bierze
Im wyzszy lvl tym sorc coraz bardziej zbliza sie do knighta jesli chodzi o umiejetnosc blokowania gdyż oplacalnosc jego leczenia rosnie szybciej niz knighta a shielding stoi w miejscu obydwu profesjom. Na pewnym lvlu dochodzimy do absurdalnej sytuacji kiedy to sorc lepiej atakuje i jednoczesnie lepiej blokuje od knighta. Pomyslcie o tym zanim piszecie glupoty. X(A czy Ty mógłbyś pomyśleć (oczywiście, o ile jesteś do tego zdolny) zanim zaczniesz pisać głupoty? Sorc lepiej blokujący od Knighta??? Możesz mnie oświecić co trzeba wciągnąć i z którego końca, żeby wpaść na taki pomysł? Idąc Twoim torem "myślenia" (nie odważyłbym się nie użyć w tym miejscu cudzysłowu) na moim levelu powinienem być w stanie bez problemu brać na klatę Behemotha? a może Demona bez utamo?. No, bo przecież tak świetnie się leczę i blokuję (całe 28 shieldingu i ~680hp, szaleństwo istne...). Opowiedz mi jeszcze o tym jak knight, bidulek, któremu shielding "stoi w miejscu" zalicza co drugiego hita od GS-a za 100+ hp... Jeśli coś tu jest absurdalne to tryb "rozumowania" niektórych.
Technick
31-05-2007, 21:34
Im wyzszy lvl tym sorc coraz bardziej zbliza sie do knighta jesli chodzi o umiejetnosc blokowania gdyż oplacalnosc jego leczenia rosnie szybciej niz knighta a shielding stoi w miejscu obydwu profesjom. Na pewnym lvlu dochodzimy do absurdalnej sytuacji kiedy to sorc lepiej atakuje i jednoczesnie lepiej blokuje od knighta. Pomyslcie o tym zanim piszecie glupoty. X(
@up
A po co się rozpisywać!?
Ja powiem tylko jedno:
OWNED! 8o
skusilo mnie zeby sprawdzic IP, szkoda ze tak pozno.
#####
do zobaczenia na nowym koncie :*
witekr77
01-06-2007, 04:36
przegladam ten temat od 3h i widze ze wy sami NIE WIECIE CO CHCECIE...
chcecie aby wrocilo cos jak 7.3? farmy druidow, kolejki na 100% serverow? (tez tego chce bedzie szybszy resp ^^) juz teraz ceny uhow hmmow itp sa nizsze niz kiedys koszt bp to 2-2.5k i tak mozna kupic wszedzie... teraz se pomyslcie ze druidzi robia 6-7razy wiecej uhow... co sie stanie z cenami? POLECA do 1-2k za bp...
ale zeby nie bylo ze Ja tylko komentuje...
wedlug mnie najbardziej rozje*ana postacia jest pall... kiedys palek byl fajny mozna bylo sobie stanac na bocie i robic skille 24/7... teraz co?
Erig -> There are 76 Paladins in the Top 500 List.
co do min/max damage zgadzam sie!!
co do zwiekszenia szybkosci zgadzam sie do pewnego stopnia
bo nikt nie mysli o tym ze ktos mogl trenowac skille 2 miesiace czasem 3 a przy zwiekszeniu mogli oni zrobic te same skile w mniejszym czasie...
nie bedzie gratulowania komus jak wbije np 100 sworda bo te 100 to juz bedzie norma
@ A tak pozatym pewnie znowu bedzie tyle co zawsze... czyli zje*ia jeszcze bardziej tibie ;/
@Edit
You are 94 years 121 days 20 hours 24 minutes old!
stary dziad jestem hehe
ale zeby nie bylo ze Ja tylko komentuje...
wedlug mnie najbardziej rozje*ana postacia jest pall... kiedys palek byl fajny mozna bylo sobie stanac na bocie i robic skille 24/7... teraz co? Przez 10 minut próbowałem wymyślić jakiś komentarz, ale w efekcie tylko wpadłem w stupor...
Marine19lin
01-06-2007, 10:22
Moim zdaniem tylko Profesormarian mat tutaj rację.
Szczególnych różnic w szybkości expienia do 50 lvl nie ma, każdą profesją można do tego lvl do 40 k expa na godzinę wyciągnąć. Sorcem od 33 lvl na guardach w labiryncie udawało mi się 35 k/h, knightem podobnie tylko z powodu niewygórowanych skili to był raczej waste, dużo lepiej już za to szlo na cycach, cyklopolis, czysty zysk 1 uh na 10 min, ok 35k/h, palladyn tak samo jak sorc ze skilami 70+ w dyscie tez wyciągnie 35k chociażby na pohu, bo labirynt za mały i nie ma gdzie uciekać, już gorzej drutem ze względu na beznadziejną ostatnia różdżkę, trzeba walczyć w zwarciu, więc guardy odpadają, raczej tylko cyce i dobrym stufem, ok 25-30k/h.
Natomiast różnica pojawia się powyżej 50 lvl, żaden sorc i drut już z różdżką nie będzie expił, expi się chociaż by z visa, sorc jest w stanie wyciągnąć później już bardzo dużo expa dużo mniejszym kosztem niż knight.
Bardzo dobrym przykładem jest exp osiągnięty przez: Mateusz Dragon wielki - 14 milionów expa na 325 lvl ED w jeden dzień, rekord tibi, a największy exp jednego dnia zdobyty przez knighta: Seromontis na 293 lvl, 5,5 mln punktów doświadczenia. Różnica 10 milionów prawie do duuuża różnica ;], poza tym jak seromontis robił te 5,5 mln to walczył prawie tylko jak mag, z samych runek, tylko troszkę obrażeń zadawał mieczem.
Jeszcze raz powtarzam powinni wprowadzić duale-możliwość noszenia 2 broni na raz dla knighta! ;]
Chyba cie poje*bało jak knight moglby miec 2 bronie naraz, to sroc/drut mial by 2 ruzgi naraz i co? na 33 lv jebal by tak jak z explo, a pal to juz by siadl w ogule ....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.