PDA

Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji

Stron : [1] 2 3 4

Drzamich
10-02-2007, 20:37
Dodatkowo, wyważenie profesji jest gorącym tematem nadchodzącego lata.
Jak miałoby wyglądać to wyważenie profesji?
Pogorszenie drutów i sorców poprzez np. odebranie im ich różdżek?
Czy może ulepszenie pallów i knightów?
Jaki sposób byłby lepszy?
A może jest jeszcze inne wyjście?

Eximos
10-02-2007, 20:51
Mogli by dać żeby na non-pvp można było bić sumonnyX(

Ragnar666
10-02-2007, 21:17
Tak jestem knight'em i nie chcę ulepszenia mojej profesji, wolę żeby pogorszono te które są zbyt silne, a to tylko dlatego żeby ta gra nie stawała się zbyt łatwa.
To moja opinia i macie prawo się z nią nie zgadzać więc oszczędźcie sobie wyzwiska pod moim adresem.

@up
jakby to zrobili to jak myślisz - długo by ten twój summon pożył? według mnie bardzo krótko ;]

smikki
10-02-2007, 21:47
Mogli by dać żeby na non-pvp można było bić sumonnyX(

Tego chyba nie przemyślałeś . Tylko rodzi się pytanie co zgnoić u sorców/druidów

Vantem
10-02-2007, 21:54
Kur*a po ch*j wam ulepszanie tych knightów i paladynów?! I tak te postaci są już za potężne!!! Szczególnie paladyn! Przynajmniej na non-pvp...

było wziąć inną profesje! Ja wziąłem sorca bo wiedziałem że knight jest dupiaty bo w każdej grze tak jest...

Drzamich
10-02-2007, 22:04
Kur*a po ch*j wam ulepszanie tych knightów i paladynów?! I tak te postaci są już za potężne!!! Szczególnie paladyn! Przynajmniej na non-pvp...

Nie byłbym tego taki pewien.
Pomyśl na przykład: ile pracy potzreba knightem i druidem na pokonanie solo cyklopa.
Drut wystarczy że pójdzie sobie do sklepu po darmową różdżkę i juz może uciekają zabić cyklopa.
Knight musi poświęcić długie godziny na skilowanie zanim da z nim radę.

Niwe92
11-02-2007, 01:08
kupi hmm i też skopie cyclopa :]

wg. mnie powinni odebrać czarodziejom rużdżki i mana powinna sie ładować 4 razy wolniej (tak jak było kiedyś) tylko, że knight by miał wtedy troche lepiej:p . Gram Sorcem a nie knightem jak by co:] .

DziubSs
11-02-2007, 01:24
Ulepszenie Knightów i Palladynów.. ;p

H_A_W_K
11-02-2007, 01:47
Dobrze jest jak teraz jest
Nie chce zmian w profesjach

btw. JEstem Knightem [:najetem]

d4rqu
11-02-2007, 02:33
Ja głosuje za ulepszeniem knightów i palków, ale zarazem jestem za pogorszeniem sorców/drutów. Przecież to jest nie normalne, że sorc wbije 50lv i bije z visa po 130-160 w potwory. Takiej średniej to EO na 290lv nie ma w dragi. A sorca nie obchodzi czy przeciwnikiem jest ds, drag czy demon. Każdego bije równo i traci za to 20many lol.

Pancho_1991
11-02-2007, 02:39
ulepszenie knighta i palla (u knighta mogli by przyspieszyc regeneracje many)

--Cienius--
11-02-2007, 17:08
poco knightowi mana?
2x skille
i o polowe wieksze hity(knight)sorcowi dodac 1 ruzdzke na 50 lvlu i zmniejszyc ich def (knight na 80 + shielda broni sie tak samo ja sorc na 20 + shielda na full def
200 many na exori
to by bylo wyrownanie i tyle...

$Vego$
11-02-2007, 17:30
Zostawic tak jak jest.

sir Tifejo
11-02-2007, 17:44
Nie ma sensu żeby ulepszać profesje Rycerzy i Paladynów (tak, zdaje sobie sprawę, że Knight jest wieeki do tyłu w porównaniu z profesjami magicznymi, a do Palka to nie wiem czego się doczepiliście, mi się gra wybornie :-)). Jak dla mnie CIPSoft przesadził z ulepszeniem Czarodziejów i Druidów, także powinni wprowadzić jakieś zmiany w systemie gry tymi profesjami - jakie? Nie mam bladego pojęcia, jak tylko mi coś wpadnie do głowy to dam znać ;-).

Pozdeawiam,
Sir Tifejo

LordofHuragan
11-02-2007, 18:08
Ja jestem za ulepszeniem profesji palladyna. Wprowadzenie systemu nie lamania sie spearow bo to uciazliwe, a jak spiry sie lamia zrobic tansze spiry o polowe ceny albo wiecej! Druidowi dodac jakis czar/rune ofensywna, a sorcowi defensywna. Dodac po jednej rozdzce od poziomu 50. Knighci powinni miec o polowe wieszy atak i lepsza obrone. Po tak jak pwoiedzial moj przedmowca(nie amietam jaki nick) pall z 80 shieldem broni sie tak jak sorc na 20+ full def.
No i jeszcze moja prosba ale chba nierealne. Wylaczyc system cap.

Mefisto_of_Bhaal
11-02-2007, 18:11
Do usuniecia , przepraszam zdublowal sie post przez przypadek

Mefisto_of_Bhaal
11-02-2007, 18:11
Popieram zmiana nie ma zadnego sensu. To ze np sorc i druid na 33 lvlu bija hity po 60+ nie jest prostsze do osiagniecia , niz takie same hity na knighcie . Bo zeby bic rozdzka na 33 lvl trzeba troche expic a zeby bic na knighcie po 60 wystarczy wbic skills okolo 40 wiec sorce i druidy wcale nie sa prostsze od knighta ... albo palka

Capality
11-02-2007, 18:21
Aha, czyli chcecie różdżkę od 50 lvl która będzię bić jak najt ze skillami po 90 i najlepszymi broniami?? Świetny pomysł! A najlepiej żeby miała obrażenia fizycznie!! Tak to wtedy by się szukało pala i najta 2 miesiące na deserta np

Ja bym dodał jakiś nowy rodzaj broni 2 ręcznej dla palka i 2x szybciej rosnące skille(tak, żeby móc nadrobić nad sorcem/drutm który w tym czasie wbije 40 lvl). I lekko pogorszył magiczne profesje

T3H_VirUs
11-02-2007, 18:49
Jak miałoby wyglądać to wyważenie profesji?
Pogorszenie drutów i sorców poprzez np. odebranie im ich różdżek?
Czy może ulepszenie pallów i knightów?
Jaki sposób byłby lepszy?
A może jest jeszcze inne wyjście?

co do sorców wg , mnie wszystkie czary za wiecej many (no moze z wyjatkiem ue), ale np vis etc. za 40 lub 30 many?

Knight: szybciej skille wyzsze hity + 30hp na lvl
Paladyn: na pewno by sie przydało pare łuków i pare kusz (wiem arbalest ale nie kazdy moze)

było wziąć inną profesje! Ja wziąłem sorca bo wiedziałem że knight jest dupiaty bo w każdej grze tak jest...

Btw Gdzie Knight jest potezny na 50 lvlu knighta mozna uklepac 33 sorcem...to jest zenujace
Po 2 Knight jest potezny na 130lvl+ z sca/sov i skillem 90~ Wiec nie wciskaj kitu ziom :/

A co do wybierania profesji...przecczytaj podpis kolegi powyzej...
Gust jest jak dupa: każdy ma swoją

Wrócmy do sprawy sorcerera/druida po ki grzyb im różdżka od 50 lvla? zeby po 100 klepal i combo za 40 many po 200+? nie ma mowy panowie :/
Stała by sie klęska :PPP

Knoxy
11-02-2007, 19:33

Hmm.... co do twego postu to mysle ze g*wno wiesz na temat tibi szczegolnie na temat profesji. Knight i Palladyn to potezne profesje? Tak naprawde to każda profesja jest dobra a szczególnie Sorcerer i Druid, te dwie profesje są aż za dobre, każdy update cipsoft robi gorszą tibie. Jak ja wybieralem postac to knight był najlepszą(dominującą) postacią, wiec byłem w 100% pewien ze bedzie mi sie tą profesją dobrze grało, miło. Wracając do tematu to chciałbym, aby wróciła tibia 7.5 oczywiście grafike, expowiska niech zostaną, ale reszta niech wróci i dla knighta niech zrobią ilość potrzebnej many dla knighta na exori, ponieważ bez sensu jest widok 40 ek ze 150 obaj mogą urzyć tylko raz (berserka) na pełną manę.

customer17
12-02-2007, 10:38

Sam sobie zaprzeczasz :D mam nadzieje ze cipy zrobią coś z druidami/ sorcami nie ma bata na nich... top 500 na erigu zamieniło się w listę druidów i sorców...
czemu? walą z visa we wszystko co się rusza strzał co 1 sekunda hit po 300?
a knight? <puff>, <puff>, 1, 5, 50 , <puff> itd... wkruzające jest też to ze 10 lvl knight który sobie wbije 90 skila wali tak jak 200 lvl knight z 90 skilem... i to jest najgorsze! Palki tez... zal.pl a codo pvp to wydaje mi się że tego bota co z sd można w ludzi walić na battle to lekka przesada... teraz knight nawet nie zwieje bo sorc sobie walnie utani gran hur i wtedy knight to sobie moze juz stanac jak go 4 sorcow goni...

Pancho_1991
12-02-2007, 11:36
poco knightowi mana?
2x skille
i o polowe wieksze hity(knight)sorcowi dodac 1 ruzdzke na 50 lvlu i zmniejszyc ich def (knight na 80 + shielda broni sie tak samo ja sorc na 20 + shielda na full def
200 many na exori
to by bylo wyrownanie i tyle...

np po to zeby sie wiecej leczyc albo jak kto lubi (utevo lux) (przy biciu magicznego) bo straszne wolno lec!!!

Mastach
12-02-2007, 11:57
Po co ulepszać palla? on jest najlepszy w swoim fachu czyli w pk'waniu .sorc i drut nie potrzebują lepszej różdzki. dlaczego? bo exori vis jest jakby lepszą "różdzką" która się ulepsza wraz z adwansami. Ten uptade musi należeć do knighta nie ma bata

Dader
12-02-2007, 13:22
Powinni ulepszyć knightów i pallów. Kto jak nie knight bloczy potworki?? Zastanówcie sie X(

NoooBeeeK
12-02-2007, 14:13
Rzeczywsicie mozna by bylo dyskutowac na ten temat godzinami...
Ale knight NIE PALL moglby dostac jakies ulepszenie... pall nie ma az tak zle jesli chodzi o magie jzu nei wspomne o sorcach czy drutach... ktorzy moga rzeczywsice wykorzystac wszystko :)
chociaz jedna , dwie runki dla knighta... bo odejmowania jest bezsensu...

Mastach
12-02-2007, 14:51
@up Jasssne i za 3-5 uptadow każda profesja bedzie taka sama a to knightowirunki,a to sorcom xX skille i wkońcu wyjdzie że najlepsza będzie jedne średnia profesja
@down Ty a wiesz że to naprawdę dobry pomysł :D Leave plax -.-

st1L
12-02-2007, 15:01
A co palkowie na to zeby zamiast tych wszystkich czarow na robienie strzal i boltow zrobic na kamienie?

Viedzminek
12-02-2007, 16:32
Rzeczywsicie mozna by bylo dyskutowac na ten temat godzinami...
Ale knight NIE PALL moglby dostac jakies ulepszenie... pall nie ma az tak zle jesli chodzi o magie jzu nei wspomne o sorcach czy drutach... ktorzy moga rzeczywsice wykorzystac wszystko
chociaz jedna , dwie runki dla knighta... bo odejmowania jest bezsensu...

Runy dla knighta, od tego są drudzi i magowie... pomysl zanim coś napiszesz-.-

PS. Avatar świadczy o fajnym otsie, daj mi ip plx :baby:

daleko up kolega powiedział o zwiekszeniu many na czar(chodzi w szczególności o force strike) dla postaci mage, w 100% sie zgadzam.

Knight moglby tez dostawac troche wiecej hp na lvl, i wiecej walic w pvp, ponieważ teraz rzadko trafi w sorca/druta noszącego dobre eq X(

Keel
12-02-2007, 17:24
Knight moglby tez dostawac troche wiecej hp na lvl

lol...............

skurczebyk
12-02-2007, 17:33
Ta ankieta jest żałosna.
Mam nadzieje że druid dostanie jakieś czary ofensywne

swiniaQq
12-02-2007, 18:08
aha
vis za 40 ? to exori za full mana -.-

Ujo
12-02-2007, 18:26
Wydaje mi sie ze druid i soccer zostanie osłabiony bedze mógł robić uhy od 40lv i tylko pacc tego bym nie chciał wtedy druiduw było by najmiej a knight dostał by exure gran i vite wtedy cena bp uhuw wynosiła by 2k a ihuw 500gp w tego nikt by niechciał i mam nadzeje że tego nie zrobiom

mago
12-02-2007, 18:27
Ulepszyc palow i knightow !! :D

Pal nie ma zadnych czarow ofenzywnych , jako jedyny za wszystko musi placic - ammo runy itp. Sorce druci maja swoje rozdzki , kina bronie.

Wogole wielu tu wypowiadajacych sie nie mialo nigdy 100 levela.

Kina zeby normalnie expic musi brac explo , gfb i nawalac na lewo i prawo. Pal to samo. Jak ma sie oplacac taka gra?

Magiczne postaci wezma se te 40 bp manasow skocza na wrle czy gdzie tam chca i jeszcze zarobia. wbijajac 200-250k expa na godzine tak na lajcie.

Pal , Kina by taki exp wbic musi zrobic mega waste kasy. A i tak psim swedem jakies max 150k wbija.
Potem pojdzie taki kina na hunta bloczyc by zarobic kase i nie poexpi. wychodzi na to ze i tak czy expi 50-70k/h bez waste czy 150k/h z runami to i tak tyle samo expi bo na hunty czesciej musi chodzic bo odrpobic waste.

Teraz potezni sroce i druty zarabiaja prawie zawsze chyba ze im sie raz czy dwa rzzy mega pech z lootem trafi.

zoliax
12-02-2007, 18:33
"polepszyć, polepszyć!"

OSŁABIĆ!
Polepszanie nie zmusi graczy do walki w drużynie. Poza tym chcecie, żeby każdy normalnie, bez problemów bił demony? Wyobraźcie sobie małego człowieczka bijącego samotnie demona 3x3m.

Ujo
12-02-2007, 18:42
wydaje mi sie ze bedze wiencej wanduw i roduw i broni dystansowych i wiencej hp dla knighta a broni dystansowych jest malutko i jednoręczne są bardzo słabe więc jak by dawli palladynowi wiencej broni jednorecznych (mocnych) i kilka rodzajów łuków palladyn były dobrą profesją no i oczywiśćie musieli dać że jak zabije potwora to spear leży na wierzchu :P

skurczebyk
12-02-2007, 18:55
Postacie magiczne powinny dostać więcej capa (przynajmniej 20 od lev), gdy druid/sorc używa ytamo vita to mlev powinien rosnąć, shielding powinien rosnąć 2x szybciej i żeby z jednego użytego mf przybywało ze 400 many. No, to chyba wszystkoB)

Gucias
12-02-2007, 19:04
Postacie magiczne powinny dostać więcej capa (przynajmniej 20 od lev), gdy druid/sorc używa ytamo vita to mlev powinien rosnąć, shielding powinien rosnąć 2x szybciej i żeby z jednego użytego mf przybywało ze 400 many. No, to chyba wszystkoB)
Mózg też ci powinien 2x szybciej rosnąc, a nie rośnie....

Chyba mama cię za często przytula(a może tata?)

I jeszcze może, runa która będzie zmieniać ci pieluchy....

Aqua Mador
12-02-2007, 19:23
Może nie jestem zbyt doświadczonym graczem ale mi się o wiele lepiej gra knightem niż sorcem i drutem.
Drut i Sorc nie grają pary. (nie są porównywalni co do siły)
Ile jest silnych Sorców?? TYSIĄCE!
A Drutów?? może setka chociaż nie jestem pewien.
Powinni ulepszyć druta, Knighta i Palladyna a Sorca zostawić w spokoju z tego:
Drut- jedne co mu jest potrzebne to sio dla facca (jest to jeden z powodów czemu jest tak mało druidów)Bo na paccu Druid jest dobry ale Facc...
Knight- Może coś w stylu czar między Exurą a Exurą gran? + szybsza regeneracja many
Pall - Czary ofensywne + Conjure Bolt dla Facca
~>Moja opinia<~
Każdy się może z nią nie zgadzać

Chciałbym jeszcze oznajmić że prawie wszystkie najlepsze postacie z Tibii to Knightci.... Eternal,Seromontis, Bubble(etc.) :p

zresztą teraz narzekacie a kto wcześniej knighta wybrał??

skurczebyk
12-02-2007, 19:46
Mózg też ci powinien 2x szybciej rosnąc, a nie rośnie....

Chyba mama cię za często przytula(a może tata?)

I jeszcze może, runa która będzie zmieniać ci pieluchy....

Człowieku, powinieneś opanować swoją fantazje, wydaje mi sie że ta runa "na mieluche" bardziej przyda sie Tobie.... i odrobina oleju w głowie.

skurczebyk
12-02-2007, 19:49
Może nie jestem zbyt doświadczonym graczem ale mi się o wiele lepiej gra knightem niż sorcem i drutem.
Drut i Sorc nie grają pary. (nie są porównywalni co do siły)
Ile jest silnych Sorców?? TYSIĄCE!
A Drutów?? może setka chociaż nie jestem pewien.
Powinni ulepszyć druta, Knighta i Palladyna a Sorca zostawić w spokoju z tego:
Drut- jedne co mu jest potrzebne to sio dla facca (jest to jeden z powodów czemu jest tak mało druidów)Bo na paccu Druid jest dobry ale Facc...
Knight- Może coś w stylu czar między Exurą a Exurą gran? + szybsza regeneracja many
Pall - Czary ofensywne + Conjure Bolt dla Facca
~>Moja opinia<~
Każdy się może z nią nie zgadzać

Chciałbym jeszcze oznajmić że prawie wszystkie najlepsze postacie z Tibii to Knightci.... Eternal,Seromontis, Bubble(etc.) :p

zresztą teraz narzekacie a kto wcześniej knighta wybrał??
Po częsci sie z Tobą zgadzam. Sam jestem druidem i z doświadczenia wiem że druid na 33lev+ bez pacc jest niczym:/ (brak czarów ofensywnych i rod o zasięgu 1 kratki)
Na początku grałem knightem i musze powiedzieć że fajnie mi sie grało, oczywiście jeżeli są dobre skile i dobra dwóręczna broń;)

Sir Radzio Angelus
12-02-2007, 20:04
Pogorszenie? phi...nonsens, cipsoft nigdy nie przyzna się do błędu i nie pogorszy profesji magicznych.

Krzyhoo
12-02-2007, 20:17
Aqua Mador super pomysły!!!

Moje pomysły:

Knight -> nigdy nie grałem ale wiem, że trochę słabsza profesja ale dobra ale można by mu dodać "exori gran" czyli zabiera 2 razy więcej many nawala na 2 razy większym obszarze (2 kwadraty dookoła postaci) i takie same hity nawala.

Pall -> ostatnio dodano nową kuszę ale wiadomo jak to jest :/ ale i tak dobrze mimo, że powinni dodać że czar na bełty nie jest dla pacc.

Sorc -> wiadomo nic nie ruszać!

Druid -> no tu ciężko ale powinni dodać Unlimate Energy to samo co UE ale energią nawala !!!! 8o (ŻART :) ) a tak w ogóle powinni dodać fire i energy wawe oraz zwiększyć zasięg ostatniej różdżki do 2 kratek. Wiadomo, że druid to najbardziej udupiona profesja jeśli nie masz pacca a masz lvl 33+.

Albo inny pomysł powinni dać 3 rodzaje blesów. Oto one:
1. Tylko dla sorców i druidów - mana odradza się tak samo ale życie to 1 punkt nie co 12 ale co 8 sekund

2. Taki bless jaki jest teraz i dla wszystkich

3. Tylko knight - życie idzie tak samo ale mana 1 punkt co nie 12 ale co 8 sekund.

Palka nie uwzględniałem bo 2 bless jest dla niego idealny.

Może z tymi bessami przesadziłem i niektórymi czarami ale jest ok jeśli dodać pomysły Aqua Mador'a.

Dziękuję za przeczytanie.

Rekin Master
12-02-2007, 20:39
Wydaje mi sie ze druid i soccer zostanie osłabiony bedze mógł robić uhy od 40lv i tylko pacc tego bym nie chciał wtedy druiduw było by najmiej a knight dostał by exure gran i vite wtedy cena bp uhuw wynosiła by 2k a ihuw 500gp w tego nikt by niechciał i mam nadzeje że tego nie zrobiom

wydaje mi sie ze bedze wiencej wanduw i roduw i broni dystansowych i wiencej hp dla knighta a broni dystansowych jest malutko i jednoręczne są bardzo słabe więc jak by dawli palladynowi wiencej broni jednorecznych (mocnych) i kilka rodzajów łuków palladyn były dobrą profesją no i oczywiśćie musieli dać że jak zabije potwora to spear leży na wierzchu :P

omg... n/c =/
@Topic
*cena exori vis/flam/mort 40many
*minimalny hit u najta co 2 lvl-e wzrasta o 1, u palka co 3lvl-e o 1<przebija sie przez tarcze> sparki i puffy zostaja, pojawiaja sie rzadziej
*exori ma staly koszt many<np 150>

Arca
12-02-2007, 20:58
Według mnie knight jest najbardziej zdupioną profesja ... Sorc/Drut/Pall na 90 lvl moze latac juz an lepsze potworki typu dl'e a najt jesli nie chce miec waste to musi siedziec na potworach typu scaraby/zolwie. Knightowie nalezy wprowadzic cos w rodzaju combosa. Mianowicie zabieralo by to mane ale nie bylo by to czarem poniewaz moc tego zalezala by od skilla i pkt. ataku broni, a zadawalo by to obrazenia miedzy 90-100% wartosci best hita. Dla urozmaicenie moznaby zrobic kilka poziomow np. ok.20% i zabiera mniej many, ok. 40% i wiecej many itp. Oczywiscie mialoby znaczenie czy gracz jest w opcji f def/balance/f atak. (ewentualnie dla palka moze byc to samo)

P.S. Nie dodawac zadnych zaklec najtowi typu exura gran/exori gran (wczesniej ktos napisal ze exori gran i 2x tye many co exori - skad najt ma wziac tyle many jesli exori zjezdza mu okolo 80% many?

kamil_unia
12-02-2007, 21:05
Co wy gadacie? Odebranie rozdzek bylo by ze strony cipsoftu gorszym krokiem dla druidow i sorcow od lamania sie spearow dla palka ;[
Wg. Powinni zrobic tak
Skille powinny leciec szybciej
Speary nie powinny sie lamac
Jakies nowe czary dla knight i palka

Arca
12-02-2007, 21:20
Hmm.. jesli chodzi o czary dla knighta to cos takiego jak wyrzej wymienilem, a dla palka to mogloby cos byc. Ze skilami to jest problem, bo jesli teraz zaczna szybciej leciec to pokrzywdza tych co skilowali wczesniej, a jesli mieliby im podnosic skile i odpowiednio to wyliczac to chyba juz latwiej podniesc pkt ataku broni.

P.S> Mogliby dodac nowych broni bo teraz an starych swiatach wychodzi sie z roka i lata z g-sem/d-lanca. Jakies bronie pomiedzy g-sem/d-lancom a sovem/sca.(wiecej broni typu Avenger) Mogliby zrobic tez wieksza rozbieznosc w pkt. ataku.

Pawelan
12-02-2007, 21:48
Od razu po waszych postach widać jaką gracie profesją.
Na pewno nie pogorszą nikogo celowo (zabranie wandow/rodow)
Jak znam życie to w jakiś sposób ułatwią grę paladynom i knightom, ewentualnie potrzeba będzie więcej many na jaksieś czary postaci magicznych (exori vis).
Ja gram paladynem i chętnie zobaczyłbym niełamiące się speary i poprawiłbym czary na amunicję (mniej many, więcej amunicji ;p).

Liper
12-02-2007, 22:07
Dobrze jest jak teraz jest
Nie chce zmian w profesjach

btw. JEstem Knightem [:najetem]

Koleś ty chyba nigdy nie grałeś.

']['ommy
12-02-2007, 22:41
Wystarczy jakby palek mógł 2 razy szybciej strzelać z boltów/strzał. Dla palka to jest wystarczające udogodnienie i myślę, że większość się zgodzi z moją opinia :)

Exolius
12-02-2007, 23:15
Mogliby dać knightowi atak co 0,5 sekundy a palkowi 0,7 (częściej mu siada) oraz zwiększyć szansę na trafienie do 90-95%. Przecież to śmieszne - rycerz z zajewielkim mieczem (gs) wali z całej siły w takiego sorka i puff nic mu się nie dzieje -.- Mogliby też dodać coś takiego - różnica między skillem broni atakującego a skillem shielda ofiary dodawana by była do obrażeń np. knight/pall z 90 skillem sword/dist. uderza w takiego sorca ze shieldem 20 powiedzmy 50-150. Po dodaniu tej różnicy siadałoby 120-220. Fajnie by było też gdyby wprowadzili coś takiego jak uderzenie krytyczne które ma siłe 3x max hita (bez tego czegoś że w gracza 2x słabiej niż w monstera ,z uwzględnieniem tej różnicy up) i szansa na jego zadanie to: skill broni/5=%szansy na krytyka
Sorka i druida oczywiście zostawić jak jest (no może exura sio dla facc)

No rozpisałem się, mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi chodzi :D

Ragnar666
13-02-2007, 01:16
Moje pomysły:

Knight -> nigdy nie grałem ale wiem, że trochę słabsza profesja ale dobra ale można by mu dodać "exori gran" czyli zabiera 2 razy więcej many nawala na 2 razy większym obszarze (2 kwadraty dookoła postaci) i takie same hity nawala.

You made my day man! :glupek:

Cashtan
13-02-2007, 10:10
Moje pomysły:

Dziecko drogie, jak masz pisac ze lepsze exori zabiera 2x wiecej many niz zwykle to sie nie odzywaj, bo chyba nie wiesz ile exori many zabiera..

Pewnie myslisz ze zwykle zabiera 100, nagrales sie otsow..

Niuchacz kwiatkow
13-02-2007, 11:42
Fajnie by było też gdyby wprowadzili coś takiego jak uderzenie krytyczne które ma siłe 3x max hita (bez tego czegoś że w gracza 2x słabiej niż w monstera ,z uwzględnieniem tej różnicy up) i szansa na jego zadanie to: skill broni/5=%szansy na krytyka

Genialny pomysl! Criticale milo wspominam z Final Fantasy ;)

Tjor masaker pro skater
13-02-2007, 14:49
Po pierwsze ROTFL, po drugie czytajac wypowiedzi w tym temacie stwierdzam ze polowa ludzi ktora sie wypowiada słowo "ortografia" zna tylko z opowiadań. Natomiast druga polowa w zyciu nie grala knightem a tibie zna tylko z otsow. :baby::cup: :baby:

Grocix
13-02-2007, 15:36
Fajny bylby system criticali, jak powiedzial przedmowca. Ew. czar dla knighta zwiekszajcy czestotliwosc uderzen na jakis czas ;) Dobrym pomyslem mogloby byc tez zwiekszenie mlvla knightowi.

kil-ler
13-02-2007, 16:45
Dla knighta: zwiekszenie szansy na trafienie blood hita, zeby czesciej siadaly mocne hity no i moze exori za stala ilosc many.
Dla pala: nie lamiace sie speary, lzejsza amunicja(palek na 20 lvl weznie max 400 strzal co starcza na godzine..), power bolty w sklepie za rozsadna cene ;]

Rekin Master
13-02-2007, 17:25
Dla knighta: zwiekszenie szansy na trafienie blood hita, zeby czesciej siadaly mocne hity no i moze exori za stala ilosc many.
Dla pala: nie lamiace sie speary, lzejsza amunicja(palek na 20 lvl weznie max 400 strzal co starcza na godzine..), power bolty w sklepie za rozsadna cene ;]

pomysl z spearami beznadziejny, reszta ok :)
wiesz, dlaczego beznadziejny? bo prawda jest taka, ze bym zrobil okolo 5 palkow treniacych na monku przy pomocy bota, po pewnym czasie 80dista na 8lvl-u...
i na 100% nie jestem jedyna osoba, ktora by zrobila to, co ja

Miłosz
13-02-2007, 17:26
Kolejny master temat >.>
I co wam to da?I tak waszych pomysłów nikt nie spełni...

Moim zdaniem powinni ulepszyć arabelesta żeby był coś wart i zrobienie coś z bronią typu club. Bez żadnych dziadoskich nieprzemyślanych pomysłów typu bicie summona >.>

skurczebyk
13-02-2007, 17:30
Mogliby dać knightowi atak co 0,5 sekundy a palkowi 0,7 (częściej mu siada) oraz zwiększyć szansę na trafienie do 90-95%. Przecież to śmieszne - rycerz z zajewielkim mieczem (gs) wali z całej siły w takiego sorka i puff nic mu się nie dzieje -.- Mogliby też dodać coś takiego - różnica między skillem broni atakującego a skillem shielda ofiary dodawana by była do obrażeń np. knight/pall z 90 skillem sword/dist. uderza w takiego sorca ze shieldem 20 powiedzmy 50-150. Po dodaniu tej różnicy siadałoby 120-220. Fajnie by było też gdyby wprowadzili coś takiego jak uderzenie krytyczne które ma siłe 3x max hita (bez tego czegoś że w gracza 2x słabiej niż w monstera ,z uwzględnieniem tej różnicy up) i szansa na jego zadanie to: skill broni/5=%szansy na krytyka
Sorka i druida oczywiście zostawić jak jest (no może exura sio dla facc)

Padłeś na głowe? Jak taki 20 lev knight uderzy w sorca/druta 120-220 to 2 hity i po 30 lev sorc/drucie. Ten pomysł jest beznadziejny:/
A poza tym ciekawe co będzie wtedy gdy knight osiągnie 16 mlev (troche jeszcze to potrwa) i zobaczymy kto wtedy będzie lepszą profesją

sherlock holmes
13-02-2007, 18:07
ulepszyć knightow i pallow i to tak : niech zadają większe hity!!!
bo hlvl sorc walnie z sd w demca za 300 a knight an full atk z avengera na jakims 105ksillu za 140i to bedzzie best hit pewnie

tomektrz
13-02-2007, 18:39
bo hlvl sorc walnie z sd w demca za 300 a knight an full atk z avengera na jakims 105ksillu za 140i to bedzzie best hit pewnie

hmm... ale dlaczego odnoszę wrażenie, że knight uderzy za friko a strzał z SD kosztuje 300 gp? (na moim świecie bp SD = 6k)

krzint
13-02-2007, 18:54
Padłeś na głowe? Jak taki 20 lev knight uderzy w sorca/druta 120-220 to 2 hity i po 30 lev sorc/drucie. Ten pomysł jest beznadziejny:/
A poza tym ciekawe co będzie wtedy gdy knight osiągnie 16 mlev (troche jeszcze to potrwa) i zobaczymy kto wtedy będzie lepszą profesją

Naucz sie najpierw czytac a dopiero potem wyrazac wlasna opinie 8o . Gdzie masz napisane ze 20 lvl knight mialby udzerac za 120-220. Jemu chodzilo o knighta ze skillem 90.

Wracajac do tematu musze powiedziec ze Knight w walce PvP jest nikim w poruwnaniu z innymi profesjami. 100 lvl Ek nie dalby nawed rady dogonic 100 MS albo Rp. Pozatym hity jakie zadaje Knight sa znacznie miejsze jakie moze zadac sorc, drut (duzy mlvl= mocny hit z SD) lub palek (walka w dystansie + SD). Dlatego powinno sie wzmocnic Knighta w nastepnych updatach

Wemxiu
13-02-2007, 18:59
@upupup...
Heh koleś..Najpierw spróbuj w ogóle tyle w tego Demca walnąć.. Potem możemy pogadać.... ;)

@Topic
ja tam nie chce aby pogorszyli sorca/druta.. lecz aby knightowi czar "exori" brał np. 150 many... Chciałbym, aby atak knightów zwiększony był co najmniej 2x..
Np. moje hity wynoszą teraz mniej więcej 130~ a tak by wynosiły około 260~ oczywiście to tylko przykład.. dobrze by było nawet z tego hita 200~
Może to przesada lecz ja bym tak chciał... Mogli by też zrobić, aby nie było nietrafień w potwory, lecz aby minimalnym hitem był atak broni (np. minimalny hit z bright sword - 36) to jest moje zdanie...

PS. Gram knightem, i nie żałuję, że to właśnie nim gram... Każda profesja jest dobra, trzeba tylko umieć nią grać...

Cygan Slejter
13-02-2007, 19:31
lol...B) B)
co wy ludzie opowiadacie za bzdury(nie wszyscy)

Sorcera i Druida niech zostawią w spokoju
Paladynowi niech nie łamią się speary i żeby byly tansze w sklepie...o wiele tańsze
Knight powinien miec exure gran no i jakięs takie bronie co walą z 400+ albo exori spalało tylko 100 many

i to w zupelnosci wystarczy

gadacie o udupianiu postaci magicznych...no cóż, nikt wam nie kazał wybierać najta albo pala...wiedzieliście ze cieżko się gra tymi profesjami

a mi się nie podoba że sorc ma mało cap i co mam płakać...albo że nie moze robić uh
druid powie że nie moze robic sd

powinni tylko podkręcić pala i najta i wtedy bedzie okej

skurczebyk
13-02-2007, 19:44
Naucz sie najpierw czytac a dopiero potem wyrazac wlasna opinie 8o . Gdzie masz napisane ze 20 lvl knight mialby udzerac za 120-220. Jemu chodzilo o knighta ze skillem 90.

Wracajac do tematu musze powiedziec ze Knight w walce PvP jest nikim w poruwnaniu z innymi profesjami. 100 lvl Ek nie dalby nawed rady dogonic 100 MS albo Rp. Pozatym hity jakie zadaje Knight sa znacznie miejsze jakie moze zadac sorc, drut (duzy mlvl= mocny hit z SD) lub palek (walka w dystansie + SD). Dlatego powinno sie wzmocnic Knighta w nastepnych updatach

a kto powiedział że 20 le knight nie może mieć skili 90?

Exolius
13-02-2007, 20:03
Te hity były tylko przykładem, chciałem tylko pokazać jak by to wyglądało, może walnąć za 0 a może i 200 więc wiesz ;]

krzint
13-02-2007, 21:42
a kto powiedział że 20 le knight nie może mieć skili 90?
Jak wbijesz 90 sworda czy czegos tam knightem nie przekraczajac 20 lvl to zaplace ci fortune :D. ALe tak na powaznie majac skill 90 sworda i walac z GS maxymalne hity w playera wchodza po 126 ale srednio 63. Opieram sie na sprawdzonych zrodlach i zamieszczam link'a http://tibia.erig.net/Giant_Sword

Nie wierzysz? Sprawdz!
Wzmocnienie ciosow knight'a bylo by moim zdaniem bardzo dobrym rozwiazaniem i tego oczekuje w nowym update :D wkoncu samemu mam knight'a, wiec im lepiej dla mojej profesjii tym lepiej dla mnie :D :P

Marsik92
13-02-2007, 21:50
@ Cygan Slajter
Moim zdaniem Cip'y już nie spowodują, aby speary się nie łamały.

Wracając do tematu to myślę, że rozsądnie byłoby ulepszyć knight'ów i palladyn'ów. Nie mam pomysłu w czym by to się mogło przejawiać, ale myślę nad nowymi broniam. Czyli większy wybór broni.

d4rqu
13-02-2007, 21:58
Jak wbijesz 90 sworda czy czegos tam knightem nie przekraczajac 20 lvl to zaplace ci fortune :D. ALe tak na powaznie majac skill 90 sworda i walac z GS maxymalne hity w playera wchodza po 126 ale srednio 63. Opieram sie na sprawdzonych zrodlach i zamieszczam link'a http://tibia.erig.net/Giant_Sword

Nie wierzysz? Sprawdz!
Wzmocnienie ciosow knight'a bylo by moim zdaniem bardzo dobrym rozwiazaniem i tego oczekuje w nowym update :D wkoncu samemu mam knight'a, wiec im lepiej dla mojej profesjii tym lepiej dla mnie :D :P

Na skillu 90 średniej 63 w innego gracza nigdy nie osiągniesz. Jak player ma plate set to możesz w porywach osiągnąć 40-50hp średnią. Ale jak założy MPA i inne rare to może będziesz miał średnią 15-20 w druida za 29 shieldingu. Knighta z MPA i najlepszą tarczą nawet nie ma po co atakować, bo będziesz miał średnią niższą niż sorc 8lv z różdzki.

skurczebyk
13-02-2007, 22:01

Nie wierzysz? Sprawdz!

Już wyżej było napisane że druid/sorc za 1sd placi 300gp a knight wali za free ile mu sie podoba. Knight jest dobry w blokowaniu i tego powinien sie trzymać;)

krzint
13-02-2007, 22:27
Tylko knight aby prezyc placi 150 gp :D , a pozatym ilosc odbieranych punktow zycia ma tez wplyw na predkosc expienia

Visqn
13-02-2007, 23:47
Nie no jak przeczytalem cały temat to nie mogłem powstrzymać się od śmiechu.
HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA.
Wiekszosc wypowiadających graczy są bossami, wszystko wiedza i wogole, ale na otsach. Ofc nie wszyscy. Ktos napisal h lvl sorc w dema za 300 xD 40 lvl juz mysle, ze walnie za 300, ale ok walnie tylko niech do niego dojdzie najpierw a pozniej wejdzie. Kolejny koles napisal, zeby knight mogl normalnie expic musi uzywac explo/gfb. Troche przyznam ci racji, na wrl to explo chociaz nie zawsze, ale tez chodza na wrl/dle z druidami, mniejsze koszty sio niz uhy. Na tombie zeby wbic szybko exp to gfb i jazda w horde vampow. Na of tez mozna normalnie knightem poexpic, bez gfb/explo. Wiem, ze teraz knightem exp to porazka. Powinni cos zmienic z tymi hitami, ale nic z cap/hp/mana, moze jakis nowy czar. Inny geniusz napisal :"Knight -> nigdy nie grałem ale wiem, że trochę słabsza profesja ale dobra ale można by mu dodać "exori gran" czyli zabiera 2 razy więcej many nawala na 2 razy większym obszarze" zobacz ile many zabiera exori, a pozniej wypowiadaj sie na temat tego twojego "exori gran". Palkowi niech nie lamia sie speary tak ? i znowu bedziemy widziec 5 palkow treniacych 10 godzin np. na 2 spearach. Jak cos takiego ma byc to niech dla magow zabiora soule ok ? Nastepny napisal "idzie na wrl czy cos tam bierze 40 bp mf" ok spoko niech to uniesie. Jak poniesie po ziemi to mu zajebia i tyle zobaczy swoje mf. Ja na 159 nie uniose tyle. wezme 30bp i mam niecale 20 cap ? ofc z eq, lina, lopata itp.
Wiem, sorc jest potezny i to bardzo moze zrobic sporo expa na godzine... Kolejna osoba napisala "zabierzcie ruszczki" ta zabiorą różdżki i magowie na low lvlu beda znowu na*******ac z war hammerem na rotach, pomyslales o sorcach, ktore nie maja pacc i nie maja exori vis ?
Tyle. Cya

TheThunder
14-02-2007, 00:29
@Up
Nic dodac, nic ujac

@Do tego nubsa od exori gran
exori zabiera ZAWSZE many tyle co lvl*4 ... knight na 101 lvlu ma 500 many wiec zabierze to mu 404 many ... a exori gran wg twojej teorii powinien zabierac 808 ... dziwne, reszte many chyba pozyczy od kogos -.-

Btw, reszty mi sie nie chce komentowac

ZRESZTA CO WY MOZECIE WIEDZIEC JAK ZBALANSUJA POSTACIE? -.- no właśnie

Krzychos_CALMERA
14-02-2007, 03:01
zrobić taką tibie jak przed updatem z soul pointsami i rózdzkami.. to bylo cos.. tibia byla ciekawa nieprzewidywalna.. co z tego jak wyrównaja profesje... nie o to chodzi , chodzi o ten klimacik ;] kiedys bylo fajnie mmm tibia 7.4 ... xd a nie teraz jakies quary co to ma byc!! to nie tibia.. ja chce zeby udupili sorcow i drutow.. moze wtedy zaczne pykac magicznymi ;d

Lapsuss
14-02-2007, 14:27
Moim zadaniem ulepszanie postaci magicznych jest niecelowe (już i tak za łatwo się nimi gra).
Od wielu lat najmniej unowocześnianą postacią jest rycerz i tą profesję trzeba polepszyć. Można to zrobić w następujący sposób:
- zaletami rycerza jest jego siła (caps) i parametry walki wręcz - to zostawiamy bez zmian B)
- wadą podstawową jest natomiast mała odporność na ataki magiczne.
Tyle wstępem.
Wyrównanie profesji powinno polegać na wprowadzeniu dla rycerzy odporności na ataki magiczne ("ćwiczalnej") oraz wprowadzenie systemu znikania przedmiotów w przypadku za dalekiego oddalenia się z miejsca wylotowania (zawiłe dosyć to), w przypadku gdyby były wynoszone w sposób inny niż w plecaku na grzbiecie.
Jakie byłyby zalety powyższego ??
1) postaci magiczne nie mogłyby bez pomocy rycerzy wynosić lootbagów, więc byłyby biedniejsze a w zwiazku z tym wolniej by nabijały EXP, więc byłyby słabsze (osłabiono by je pośrednio),
2) odporność na ataki magiczne poprawiłaby parametry bojowe rycerza zarówno jako blokiera jak i podczas wojen,
3) i po trzecie moim zdaniem najważniejsze znowu racjonalne byłoby tworzenie drużyn na wyprawy, więc wzmocniłaby sie pozytywna więź miedzy graczami. Zalety zaś tego większość graczy zna.

Explorer of Hell
14-02-2007, 17:53
Wg. mnie skille powinny wzrastac okolo 10-20% szybciej i exori powinno zabierac zawsze tyle samo many ( np. 200 )
No i jeszcze to celowanie runami na battle... kiedys to 100 ms mial problem zabic 50 ek bo wystarczylo ze knight dobrze uciekal i sorc nie mogl trafic w niego z sd, a teraz to taki sorc zaznaczy sobie atak i wciska jak pojebany klawisz F1 a sdki same lataja X(
Wiele osob mowilo, ze fajnie by bylo gdyby knight udezal 2x mocniej... wtedy to bylo by troche glupie np GS + 80 skilla to teraz mozna walnac okolo 190, to wtedy best hit bylby 380 a sredni hit okolo 200. Wtedy sorce by zaczeli mowic ze knight bije za mocno, bo bije tak jak oni z visa.
Wandy moga zostac, ale wypier... z tym celowaniem runami na battle X(

^Trial^
14-02-2007, 18:11
Zmniejszyć troszkę obrażenia z visa i morta oraz żeby ssały z 35 many ;]
Nie ma co ich pogarszać bo znowu nikt nie bedzie grał casterami ;}

Iron'knight
14-02-2007, 18:36
Knight jest obecnie NAJlepsza profesją i NAJtrudniej sie nią gra. Moim zdaniem nie ma co ulepszać (chociaż jakby ulepszyli było by rox ! xD)
po 1) Zeby knight (na wysokim lvlu) dodał sobie full HP wystarczy 2-5 Uh a full mana dla sorca to 2 BP manasow (chyba ze chce mu sie czekac B) ) wiec niech sie noobki nie podniecaja że oni na 41 lvlu maja 1k many i na utamo to są lepsi od knighta na 41 lvlu )

po 2) Sorc/druid na Annihilatora na 100 lvl nie zrobi za Chiny (chyba że pójdzie z 150+ Sorcami co mu z SD wyczyszcza), a knight na takim 100-110 lvlu zrobi spokojnie (choć z adrenaliną ;) ) - wiem bo znam kilku gości co na 100 robili

po 3) Przyznaje ze do 60 lvla knight w pvp jest nieprzydatny ale od 60 lvl inne profesje (o ile knight jest doświadczony) mogą mu ...

po 4) Co z tego że sorc/druid/pall walą wieksze hity z SD niż kina z jakiegos tam czegos jeżeli knight moze takich hitow walnąc ile zechce a pozostali tyle ile maja kasy.

po 5) KNIGHT POWER _/

Tutaj napisałem MOJE zdanie

Draggy_Slayer
14-02-2007, 19:08
Moim zadaniem ulepszanie postaci magicznych jest niecelowe (już i tak za łatwo się nimi gra).
Od wielu lat najmniej unowocześnianą postacią jest rycerz i tą profesję trzeba polepszyć. Można to zrobić w następujący sposób:
- zaletami rycerza jest jego siła (caps) i parametry walki wręcz - to zostawiamy bez zmian B)
- wadą podstawową jest natomiast mała odporność na ataki magiczne.
Tyle wstępem.
Wyrównanie profesji powinno polegać na wprowadzeniu dla rycerzy odporności na ataki magiczne ("ćwiczalnej") oraz wprowadzenie systemu znikania przedmiotów w przypadku za dalekiego oddalenia się z miejsca wylotowania (zawiłe dosyć to), w przypadku gdyby były wynoszone w sposób inny niż w plecaku na grzbiecie.
Jakie byłyby zalety powyższego ??
1) postaci magiczne nie mogłyby bez pomocy rycerzy wynosić lootbagów, więc byłyby biedniejsze a w zwiazku z tym wolniej by nabijały EXP, więc byłyby słabsze (osłabiono by je pośrednio),
2) odporność na ataki magiczne poprawiłaby parametry bojowe rycerza zarówno jako blokiera jak i podczas wojen,
3) i po trzecie moim zdaniem najważniejsze znowu racjonalne byłoby tworzenie drużyn na wyprawy, więc wzmocniłaby sie pozytywna więź miedzy graczami. Zalety zaś tego większość graczy zna.

napisal cos madrego:)
a propo "skilla" obrony magicznej:) moglby wzsrastac wtedy keidy bylibysmuy "uderzani"magia:D dobry pomysl:P

Kopiko
14-02-2007, 19:43
Może nie znikające speary ułatwiły by życie boterom, ale mniejsza szansa na rozwalenie się kamyków by się przydała. Tak samo jak czar na przywoływanie ich. Było by też miło, gdyby na non pvp można by było atakować kolegów z party i ich summony.
Co do skilla w odporności na obrażenia magiczne- pomysł dobry, ale jakby można go było wbijać bez potrzeby mocnego obrywania z magii. Jak shielding.

Biernak
14-02-2007, 21:46
ja tez troche napisze ...

a wiec jesli chodzi o sorca nie powinni nosic tarczy gdy maja rozdzki Vis jakies 40 many zeby bral

palkowi powinni dodac wreszcie jakies bronie i jakis czas ofensywny ludzie mowia ze pall jest dobry do PK ale chyba na 100 lvl 15 mlvl i summonami -.-

jak dla knighta to wlasnie te odpornosci na zywioly roznego rodzaju wtedy moze bloczyc bez takiej samej straty jak pall

to by bylo na tyle czekam na jakies uwagi
cyu ^^

Exolius
14-02-2007, 22:50
a wiec jesli chodzi o sorca nie powinni nosic tarczy gdy maja rozdzki Vis jakies 40 many zeby bral

Hmmm tak 2 ręczne różdzki to dobry pomysł.

skurczebyk
14-02-2007, 23:41
ja tez troche napisze ...

palkowi powinni dodac wreszcie jakies bronie i jakis czas ofensywny ludzie mowia ze pall jest dobry do PK ale chyba na 100 lvl 15 mlvl i summonami -.-

jak dla knighta to wlasnie te odpornosci na zywioly roznego rodzaju wtedy moze bloczyc bez takiej samej straty jak pall

to by bylo na tyle czekam na jakies uwagi
cyu ^^

Ty chyba sobie nie wyobrażasz ile sorc/druid wydaje na hunty:/ koszty knighta w porównaniu do sorc/druida sa ogromne, a ty chcesz by vis brał 40 many w następstwie tego sorc/druid będzie wydawał więcej kasy na manasy.
A i tak mysle że waszymi propozycjami cip soft sobie tyłki podetrze:D (w sumie nawet ich pod uwage nie wezmą). I to by było na tyle...;)

zipper
14-02-2007, 23:53
Wedłóg mnie powinni ulepszyć knighta i palla.

1) Knight :
a) Jeśli to rycerzyk to powinien znać jakieś combo
Np:
[X][X][X]
[ ][K][ ]
[ ][ ][ ]

K = Knight
X = hit

itd.
b) Obpornośn na żywioły

Np : Z water elementala (na wodzie po nim zostaje szkatułka [która znika tak jak ciało ded monstera] )lootowało by się Water orb który (use i znika) zwiększa odporniśn na wode.Jedna daje ilaś tam punktow obrony ( tak jak lev na 2 - 100 exp ,3 - 200 exp ,4 - 400 exp)i to ci się ładuje pasek a jak zajdzie do końca dostajesz ten 1% ochrony na ten żywioł.A dostać nex procent będzie coraz trudniej, tak jak z levelem. ( np 1 % = 1 orb, na 2 % 3 orb...)

2)Pall

Np. :
a) Burst Bolt

(znowu tabelka)
Wygląd wybuchy - explo; hit- lev and m lev;

[ ] [X] [ ]
[X] [X] [X]
[ ] [X] [ ]

Poison Bolt(chyba każdy wie)

Shadow Bolt - obrażenia fizyczne (nawet jeśli potwór odporny na normalne fizyczne obrażenia) "wybóch" SDkowy

I jeszcze Black Crossbow co wazy (dużo) ok. 100.oz
Strzela jedynie Inferial i Shadow Boltami oraz Ma zasięg (duży) 8 (???)

Pozdro,
Zipper

Biernak
14-02-2007, 23:57
Ty chyba sobie nie wyobrażasz ile sorc/druid wydaje na hunty:/ koszty knighta w porównaniu do sorc/druida sa ogromne, a ty chcesz by vis brał 40 many w następstwie tego sorc/druid będzie wydawał więcej kasy na manasy.
A i tak mysle że waszymi propozycjami cip soft sobie tyłki podetrze:D (w sumie nawet ich pod uwage nie wezmą). I to by było na tyle...;)

no ile wydaje ale ile ma expa za to myslisz ze taki EO woli kase niz bic taki ilosci expa jak oni?

exori nie powinno brac nawet wiecej niz 50 many poniewarz jest nawet nie 2 razy lepsze od visa ale co tam tak jak powiedziales oni nawet nie chce czytac postow ludzi bo maja swoja inna banie;/

skurczebyk
15-02-2007, 00:04
no ile wydaje ale ile ma expa za to myslisz ze taki EO woli kase niz bic taki ilosci expa jak oni?

exori nie powinno brac nawet wiecej niz 50 many poniewarz jest nawet nie 2 razy lepsze od visa ale co tam tak jak powiedziales oni nawet nie chce czytac postow ludzi bo maja swoja inna banie;/

Postaw sie w sytuacji druida, od 33lev rod który ma zasięg 1 kratki, druid pomaga sobie poprzez vis i wyobraź sobie że kilka sekund i trzeba użyć 5 mf bo brak many. Wszyscy sie uczepili postaci magicznych bo zadają dobre hity, zauważcie ile cap ma druid/sorc a ile knight. Jeśli vis u druida/sorc to u knighta 15 cap za każdy lev i exori po 170 many

Wemxiu
15-02-2007, 17:36
exori nie powinno brac nawet wiecej niz 50 many poniewarz jest nawet nie 2 razy lepsze od visa ale co tam tak jak powiedziales oni nawet nie chce czytac postow ludzi bo maja swoja inna banie;/[/QUOTE]

Exori mniej niż 50 many??? Posrało cię kolego?? wyobrażasz sobie to? knight który ma jakiś 100 lvl ma 400~many.... wali po 400 dmg i do tego tyle razy by mógł walnąć.. wtedy knight stałby się najłatwiejszą profesją do grania... W Tibii o to właśnie chodzi aby była trudna X( .. "pomyśl kilka razy za nim coś powiesz"...
Wystarczy żeby zrobiono minimalne hity... to dałoby już lepszą grę.... Exori powinno brać przynajmniej 130 many... albo jak widziałem na forum tibii.com 2*lvl..

Ps. mam knighta lecz uważam że to przesada co wiedziałeś...

Diego'Odin
15-02-2007, 19:40
wiec tak:
ulepszenie knighta
zwiększyc srednia hitow, podniesc arm pancerzy, helmetow etc dodajac nowe, zmniejszyc shieldnig mobow

pall
podniesc troche dmg boltow/zwiekszyc wartosc skila

i teraz sorc/drut
przede wszystkim kary za nozsenie "zbyt dobrego" eq
przyklad
150ms zalozyl mpa wiec chce byc jak "knight"
skoro tak bardzo tego pragnie to obnizamy mu regeneracje many do poziomu rycka, a ze nie ma tyle "siły" wiec obnizamy predkosc o 40-50lev
chodzi o to zeby zniechecic sorcow/drutow do ubierania zbyt dobrego eq i dac małe bonusy za noszenie slabszego
optimum moze stanowic na przyklad crown set + crus/warrior (zadnych bonusow ani kar) a shield max vampirka

co do visa i zwiekszenia ilosci many...
nie, nie i jescze raz nie
no chyba ze ktos chce wrocic do 7.5 gdzie sorce beda latac bo rotkach bo inny exp to waste...

prawde mowiac inaczej tego nie widze

Ribery
15-02-2007, 20:15
Hmmm tak 2 ręczne różdzki to dobry pomysł.

Świetny pomysł. Szczególnie przy tempeście o zasięgu 0. Pomyśl zanim coś napiszesz -.-

Mateuszek10
15-02-2007, 20:36
najci to taka zalosna profesja ze....
palek juz jest lepszy od zalosnego najta ale pomijajac to to ulepszenie pallkow tak zeby walili z sd po 1337 a najci to i tak zalosni sa ;)

Marvolis
15-02-2007, 21:03
z tego co widzialem pisze pare osob ze jak ktos ma pretensje to niech bierze sorca tylko problem w tym ze ja bralem knighta zanim sorc zrobil sie taki dobry
a jak ktos powiedzial ze zeby knightow poprawic to usunac cap... lol? chociaz w tym knight ma przewage a poza tym cap jest bardzo dobry i nadaje rzeczywistosci. a tak wogole te up date'y to glupi pomysl bo kiedys tibia byla bardzo fajna ale za kazdym razem co pol roku systematycznie sie pogarsza. wg mnie jak cos bylo dobre to czemu sie to zmienilo? te cipy by mogly robic taki up date kiedy sie cos juz zaczyna nudzic no i powinni jednak bardziej sluchac graczy w tym co zmienic. a tak wogole to tak se cipy mysla ze jak jest cos nowe to wtedy lepsze ale tak nie jest czasem cos nie wyjdzie i kicha. jedyny dobry pomysl to moze byly te rozdzki chociaz sa troche za silne. a wracajac do tematu to powinni poprostu odrobine knightowi zwiekszyc hity i kilka drobnych czarow ofensywnych (z duzym naciskiem na slowo drobnych) cos takiego jak exori

druid_gucio
15-02-2007, 21:25
po pierwsze gram elder druidem obecnie mam 50 lvl (mialem 108 ek )

i gra mi sie nim ciezko X( proponuje usunac czary niepotrzebne takie jak przywolanie kzaka a dodanie np jakiegos czaru ofensywnego moze byc hociaz f-wave

zostawci ruzdzki/mane/visa w spokoju

przypominamz ze aby wbic lvl 51 musze wydac kolo 20 k na mf jak dobe pujdzie to wyjde na + moze z 1 k :cup: knight jak moze bez wysilku i straty duzei ilosci pieneiedzy wbic bardzo wysoki lvl

ludzie pamietajcie ze najwieksze prawdopodobienstwo padniecia w czasie kikcka ( a zabijaja one o 900% wiecj ludzi niz pk i moby ) ma ed/ms gdyz jego przeogromna ilosc hp nie pozwoli mu zbyt dlugo przezyc

Paladynem trudno wyrobic na pcozatku, poniewaz on poczatku musi bulic na bolty, podczas gdy knight jeszcze nie musi uzywac uhow do expa, a sorc/drut uzywa manasow tylko sporadycznie, wyrównuje sie to na wyższych lvlach kiedy te 6k na bp boltow to "drobne", a wtedy juz knightci spalaja tony uhow na expie, a sorcowie chleja manasy setkami i jest sprawiedliwie

Moroxs
15-02-2007, 23:20
Przeczytałem cały ten temat , większość postów jest totalną bzdurą i wynika z tego ze osoby piszące te posty nie grały w te grę zbyt wiele czasu a lvl ich postać nie przekroczył 25 lvl.

No to tak według mnie dobrym pomysłem byłoby aby knight'ci trafiali częściej i minimalny dmg zależał od ataku broni i &frac12; skilla. Pyzatym knight jest bardzo dobrą profesją , ale zarazem trudną , przyjemnie się nim gra , uderza za free więc nie traci przy tym kasy tak jak każda inna profesja.
Czego chcecie od visa , według mnie powinni go zostawić w spokoju bo później będziecie narzekać ze nikt nie chce hunt'ować , a poza tym visów mogą używać tylko posiadacze premium accont. Czytając ten temat bardzo spodobał mi się pomysł odporności za pomocą soul orbów ale powinien wypadać tak jak każde inne przedmioty , a z potworów typu water elemental lub fire elemental o ile uda nam sie wylootować takie coś leżałoby nad wodą , ogniem , oczywiście można by mieć max kilkadziesiąt % odporności , nie ma mowy o 100% .
Co to paladynów mogliby dodać jakąś nową amunicję co zadaje obrażenia fizyczne plus dodatkowo od jakiegoś żywiołu i może jakieś nowe zaklęcia typu tworzenia kamieni. Co do druidów nie wiem może sio dla facc ale to chyba będzie za duże udogodnienie. Sorców należy pozostawić bez z zmian ponieważ mają juz wystarczającą przewagę nad innymi profesjami.

To wszystko co chciałbym powiedzieć w tym temacie , zapewne część z was uzna to co napisałem za bzdurę , ale to moje zdanie.

Cya.

PS: Zapewne nie napisałem wszystkiego co chciałem , ale już dość się rozpisałem.

Gollada
15-02-2007, 23:25
No Sorc jest dobry ale też ma swoje wady. Co wy gadacie żeby go pogorszyć gdybyście byli Sorcem to byście się trochę pokłócili. Knight jest dobry nie ma co przy dobrych skillach wali nieźle więc nie macie na co narzekać!!! Troche hitów podnieść i będziecie znowu lepsi od Sorców. (A pallków nie lubię z jednego powodu --> nie można mieć tarczy. Zresztą nie będę się wypowiadać bo nigdy nie grałam Pallkiem;))

Mam pytanko czy lepszy jest Druid czy Sorc? Prosze o odpowiedź?:confused:

Wemxiu
16-02-2007, 01:36
(A pallków nie lubię z jednego powodu --> nie można mieć tarczy. Zresztą nie będę się wypowiadać bo nigdy nie grałam Pallkiem;)):confused:

Heh... a co miałoby być??? Palki z kuszą i tarczą?? Bez przesady... Chyba oto chodzi w tej profesji co? Walka na dystans musi mieć jakieś konsekwencje.. Przemyśl to co powiesz...

Pozdro!

Mojżesz
16-02-2007, 01:42
Witam.Chciałbym dodać swoją wypowiedź,bo jak patrze co niektórzy piszą,to mi się nogi uginają:/.Że knight najtrudniejszą profesją,ta?Hahaha,przecież wystarczy popatrzeć ilu jest knightów 100+,a ilu np. palków.Do tego knight kiedy expi np. na ofie rzadko kiedy padnie na kicku/freezie,nie to co sorc,albo palek.Myślę ze kompleks knightów polega na tym,że nie potrafią znaleźć odpowiedniego miejsca do expienia,no bo na ofie to za dużo ludu,d lair wiecznie zajęte,tomby sux,a na żółwiach pełno noobów-wystarczy się troche postarać-kumpel na 89 lvlu aktualnie znalazł super miejsce gdzie robi 50k/h i zarabia bardzo dobrze,miejsce bardzo mało znane i nigdy przeludnione.Co do tematu to niech pozostanie jak będzie-palkami i ewentualnie knightami grają hardkorowcy,a drutami/sorcami tacy,którzy chcą mieć łatwo(coś ala easy,medium,hard:D).To tyle,nara;p.

Wemxiu
16-02-2007, 02:13
@up

Nom racje masz ;)... Na serio sorców i drutów ludzie wybierają ponieważ jest nimi łatwiej grać.. Heh ciekawe co się stanie jak to właśnie wróci dawna moda na knighta i palladynka... Choćby po przyszłym update :P..

Gilu90
16-02-2007, 08:48
Hmm, ja jestem tylko za ulepszeniem paladynów. Choć mogli zrobić choć mały plus dla sorców/druidów, że mogło by się sprzedawać runy w sklepie. Dla Knightów żeby trochę szybciej MLVL, więcej broni i nie wiem jeszcze co. Dla paladynów nie wiem co dokładnie by mogli dodać ale wiem że dużo.

Gilu

Visqn
16-02-2007, 10:31
.Co do tematu to niech pozostanie jak będzie-palkami i ewentualnie knightami grają hardkorowcy,a drutami/sorcami tacy,którzy chcą mieć łatwo(coś ala easy,medium,hard:D).To tyle,nara;p.

Tak graja co chca miec łatwo. Ja gram od tibii 7.4 swoim sorcem i na poczatku wcale nie bylo łatwo. Bez wandow, tylko summony, w hammer, bs czy inny shit w lapie na niskim lvlu, a pozniej faza z knightem na dlach ofc z hmmami. Tomby z summonami itp.

Wemxiu
16-02-2007, 12:27
@up

No Visqn ale mi się wydaję że teraz co zrobili dla profesji: drutka/sorka to lekka przesada.. mi się w nich podobało tylko wprowadzenie różdżek.. to chyba była najlepsza myśl Cipów.. Mogli by zwiększyć ilość potrzebnej many na te "najsłabsze" a najpotrzebniejsze czary, mowa o exori vis/mort/flam.

RobertoIchi
16-02-2007, 13:04
Panowie a morze tak dodanie nowej profesji?????Nie wiem jakiej ale żeby była jakaś nowa;)

abySS
16-02-2007, 13:11
up@: Morze Baltyckie :)

Ja uwazam ze raczej na psucie profesji nie ma co liczyc. Ewentualnie na poprawienie slabszych :P

Roman114
16-02-2007, 13:15
Ja bym chcial zeby knighta ulepszyli w pk jakos,i zeby czesciej trafial w takie potwory jak np.demon warlock czy hydra:]

Yrelius
16-02-2007, 16:21
Przedstawię moje propozycje ulepszenia profesji:
Knight-Więcej broni, Bronie mogłyby zadawać dodatkowe obrażenia od np. Ognia , Energi itp ... , Nie uwazam aby dac "najtom" lepszych zaklęć uleczających (typu exura gran) dlaczego? gdyż rola E Druidów (exura sio) i gra zespołowa starciłaby znaczenie gdyż rycerze byliby całkowicie samowystarczalni, (przpominam ze tibia to gra RPG [jesli nie wiecie co to znaczy odsyłam do wikipedii], a robi się z niej typowy hack 'n slash), powinno się dodać nowe ekspowiska dla knightów, niektóre mogłyby być dostępne po zrobieniu questów (mniej noobów :) )
Pall-Tu także więcej broni chodźby, zrobić pare typów łuków, kusz (drewniane, obite metalem itp. ..), więcej rodzajów amunicji (tu tez zrobione z różnych surowców) oraz możliwość ich umagiczniania (dod. obrażenia od ognia, energii itp...)
Druid-Tu pewnie wszyscy powyzywaja mnie że druidzi i sorce i tak już sa za mocni ale ... powinno się dodać czary zwieksząjące obrażenia od np. obrażeń fizycznych (dla knightów i palli ) , oraz magicznych , oraz zaklęcia zwiększające odporność na magie (zaklęcia te żucane byłyby tez na innych graczy oczywiście jak exura sio ...)
Sorc- Ewentualnie możnaby dodać jakieś czary ofensywne, ale i tak ich mają dużo :P

Ktoś wspominał, że sorce/druty nie powinny nosić za dobrego eq ...
A może by podzielić (tak jak w innych rpg) na lekkie, srednie i ciezkie pancerze ... Tylko że kara to np mniejszy dmg od magii i wolniejsze sie poruszanie ...

:)

MlodyPL
16-02-2007, 18:31
Powinni ulepszyć knightów i pallów. Kto jak nie knight bloczy potworki?? Zastanówcie sie X(

Dragi od 28 lvla druid/sorc/palek
Gsy - 60lvl sorc/druid, 50lvl palek
Hydry po 150 lvlu sorc na solo bierze ...
Dle po 120 na solo tez widzialem ...
Demce, o tutaj potrzeba blokera raczej
Wrl czesto bez blokera widzialem ...

Co mam ci jeszcze podac ? :P

@UP, POPIERAM!!

Veer~
16-02-2007, 18:32
Wg mnie to w ogole jest bez sensu ... Niech zostanie tak jak jest , a jak ktos chcial grac najtem to ma pecha . Powiem wam ze sorcem nie jest tak fajnie jak myslicie... soule , runy i mfy troche kosztuja(...)

Zamknij morde. Cip soft już napisał że bedzie zabalnsowanie profesji i noobki 60sorce nie beda juz takie silne ^^

Upierz
16-02-2007, 18:35
Przedstawię moje propozycje ulepszenia profesji:
Knight-Więcej broni, Bronie mogłyby zadawać dodatkowe obrażenia od np. Ognia , Energi itp ... , Nie uwazam aby dac "najtom" lepszych zaklęć uleczających (typu exura gran) dlaczego? gdyż rola E Druidów (exura sio) i gra zespołowa starciłaby znaczenie gdyż rycerze byliby całkowicie samowystarczalni, (przpominam ze tibia to gra RPG [jesli nie wiecie co to znaczy odsyłam do wikipedii], a robi się z niej typowy hack 'n slash), powinno się dodać nowe ekspowiska dla knightów, niektóre mogłyby być dostępne po zrobieniu questów (mniej noobów :) )
Pall-Tu także więcej broni chodźby, zrobić pare typów łuków, kusz (drewniane, obite metalem itp. ..), więcej rodzajów amunicji (tu tez zrobione z różnych surowców) oraz możliwość ich umagiczniania (dod. obrażenia od ognia, energii itp...)
Druid-Tu pewnie wszyscy powyzywaja mnie że druidzi i sorce i tak już sa za mocni ale ... powinno się dodać czary zwieksząjące obrażenia od np. obrażeń fizycznych (dla knightów i palli ) , oraz magicznych , oraz zaklęcia zwiększające odporność na magie (zaklęcia te żucane byłyby tez na innych graczy oczywiście jak exura sio ...)
Sorc- Ewentualnie możnaby dodać jakieś czary ofensywne, ale i tak ich mają dużo :P

Ktoś wspominał, że sorce/druty nie powinny nosić za dobrego eq ...
A może by podzielić (tak jak w innych rpg) na lekkie, srednie i ciezkie pancerze ... Tylko że kara to np mniejszy dmg od magii i wolniejsze sie poruszanie ...

:)

Dobrze gada, dać mu piwo.

A nie uważacie czasem, że eksura sio powinna być dla facc? Bo czym drut ma leczyć, jak nie tym...

Draggy_Slayer
16-02-2007, 19:03
@up
nie

to tak jakby dac ue faccom:)
moze odrazu visa i dostep do wysp dla pacc:) a cipsoft sie bedzie utrzymywal z dobrowolnych datkow na gre:)

salatore13
17-02-2007, 00:26
Według mnie nie fair byłoby odbieranie sorom ich różdżek... Wiecie jak trudno jest o dobry exp bez różdżki na np 20lvl? Powiedzmy chesz iść na dwarfy soldiery, ale to jest wogole nieopłacalne, bo musisz używać hmmów a sam robić ich jeszcze nie możesz, jedynymi runkami jakie się nadaja to energy field, tlyko że one zabierają 30hp, a knight na 10lvlelu ze skillami 40/40 wieksze obrażenia zadaje... A z topora/miecza/palki chyba bic nie bedziesz... Jestem za polepszeniem knightow, a pale maja wystarczajaco dobrze! X(

Ankh
17-02-2007, 01:39
Ktos sie rzucal, ze sorc i druid wala nie wiadomo ile w dragi z visa. Tak, ale nie moga stac do nich skosem, wiec jest szansa, ze dostana z wave (nie wspominam o ilosc hp magow), a knight staje sobie jak chce.

Ja bym zmienil (dodal) 1 z 3 rzeczy dla knighta:
1. Prawdopodobienstwo XX% na zadanie krytycznego ciosu (kilka procent mocniejszy niz bylby przed updatem)
2. Nie zwiekszenie hitu rycerza, tylko zwiekszenie szansy na przebicie sie przez pancerz potwora
3. Jak juz ktos powiedzial, male obrazenia od zywiolow, ale zeby nie bylo za latwo, jakies prawdopodobienstwo na zadanie obrazenia od zywiolu, i oczywiscie kupienie <czegos> w sklepie, co nalezaloby trzymac w bp zeby te obrazenia zadawac (zeby mialo okreslona ilosc ladunkow).

P.S. Nie pisze sie pall tak jak to w sondzie jest :).

d4rqu
17-02-2007, 01:52
Różdżki dobrze, że są. Kto widział, żeby sorc biegał z war hammerem? Nam się rozchodzi o ulepszenie knighta/pala i zmniejszenie mocy visa.

Volshio
17-02-2007, 02:13
Napisałem juz to w jakims temacie i dalej tego sie trzymam:

Dodam swoje 3gp

Sorc & Drut:
- 2 Ręczne Wandy/Rody (Choć w sumie za duzo to nie da, wanda/roda zostawi w dp weznie shielda, manaski i jedzie z exori vis). Taki "chudy" sorc trzymie shielda dostanie od "przypakowanego" knighta z WIELKIEGO miecza w RYJ i .... NIC albo hit za 30hp max 60 przy dobrych wiatrach
- Zwiekszenie ubycia many po Exori Vis itd obecnie 20 po update zaluzmy 30/40
a najlepiej jak by bylo w przedziale od-do nigdy nie bedzie wiadomo ile uderzenie zabierze many
- Zeby nie bylo troche szybsze robienie run (Troche) (wyjdzie to tez lepiej dla innych profesji i bardzo duzo dla samego sorca/drucisza)

Palladino:

W sumie ogółem jest OK, ale

- Mozliwosc kupna kazdego rodzaju amunicji u NPC oczywiscie nie beda to tanie ceny za bolta którym palek ze 90 skilla walnie za 300hp

Knight:

- Troche wieksza czestotliwosc udezania (Troche)
- Wieksza zaleznosc sily ciosu od skilli (Sila ciosu przy skilach w ataku 80 a 90 nie jest zbyt wielka ale czas poswiecony na skilowanie jest ... nudny i bardzo długi
- Dodanie wiekszej ilosci broni (po 3 do kazdego typu, i to maja byc bronie cos pomiedzy BS a Sov a nie pomiedzy Sabre a Serpent...
-Expowiska TYLKO dla knigtow, idziesz sobie widzisz dzwiczki obok tabliczka i napis: Only For Knight's. Sorc, Drut i Pall nie wejda i tak maja duzo expowisk

YyyeeyIsBack
17-02-2007, 08:56
Ale wy już pier*olicie, jakies czary dla knighta, burst bolty dla palla lub inne gó*na. Knight niepowinien NIC mieć związanego z czarami, dali mu z łaski to nieszczęsne Utevo lux i exurkę. Exori jest już swoistym "Combem" czy czymś innym, wiele osób wymyśliło wiele nazw. Knight powinien zostać taki jaki jest.

Jak wy sobie wyobrażacie np. Burst bolty, czy wy myślicie chociaż? Z kuszy nie strzela się jak z łuku, kusza to ciężka broń, potrafiąca powalić jednym bełtem, a wy wymyślacie jakieś średniowieczne wynalazki. Używając łuku było możliwe kombinowanie zatruwając strzałę bądź podpalanie jej, w celu spalenia jakiś fortyfikacji. Tibia jest związana z rzeczywistością, lecz nie dokońca, resztę tej gry wypełnia świat baśiowy, gdzie są możliwe czary, różdżki, zaczarowane bronie (np. Infernal bolt, nie jest to moze magiczna rzecz, aczkolwiek niemożna jej nazwać rzeczywistą.). Więc w sprawie palladyna także powinno zostać tak jak jest.

U druida i maga mam z kolei inne zdanie. Najciekawiej grało się nimi przed grudniowym update 06', wbić 40lvl nie było tak łatwo jak dzisiaj różdżką, potrzebne były zapasy run by expić, bądź stare poczciwe bronie, i roty, tomb (z samymi skeletonami), i sie expiło. To redukowało liczbę noobów wśród magów i druidów, za tamtych czasów można było spotkać takiego czarodzieja z 30 skillami (Gan da Jah jest galańskim przykładem). Podsumowywując najlepiej było by pogorszenie, a raczej cofnięcie Druida i Sorcerer'a do czasów gdy nie expiło się tak łatwo.

Anoj
17-02-2007, 10:17
@up
Taak i znow bylaby era knightow i mozolne szukanie hlvl sorca i druida na demki np.

Rekin Master
17-02-2007, 10:48
Wg mnie to w ogole jest bez sensu ... Niech zostanie tak jak jest , a jak ktos chcial grac najtem to ma pecha . Powiem wam ze sorcem nie jest tak fajnie jak myslicie... soule , runy i mfy troche kosztuja . Najtem raz na tydzien kupujesz troche uh i masz zysk 2x , a sorcem czesto waste. Pall jest dobry , nie placzcie ze sie spiry lamia , bo to dobre rozwiazanie ... przynajmniej na macro nie bedziecie jechac ;) . Powinno zostac tak jak jest i D**A !!

do 60 lvl-a wszystkie profesje sa w miare rowne, pozniej juz nie :) im wiekszy lvl, tym sorc/drut jest lepszy od najta :p

salatore13
17-02-2007, 17:15
Nie chcielibyście zbyt wiele????? Może najlepiej odrazu usunąć magów i druidów, albo zrobić znich tylko runmakerow... -,- zastanówcie sie, jeśli pogorszyliby druta do tego stopnia, że grałoby się nim naprawde trudno, albo gorzej od palladyna, to nikt niechciałby nimi grać i ciekawe kto robiłby wam UHy. To samo z sorcami. A co do pomysłu żeby exori vis zabierało losową ilość many to głupszego nie widziałem. Tak wogóle to nie wiem czy zauważyliście, ale rycerz może expic do woli, dopoki ma życie, a mag/druid co jakiś czas musi czekać na mane bądź używać MF. Jak na mój gust to palladyni są najlepsi, bo mają exure vitę, całkiem dużo życia, sami robią sobie amunicje (z promocją nie jest to większy problem, 100 many=15 strzał dla porownania u maga 280 many=5 użyć HMMa na które z resztą niektóre potworki są odporne) zadają duże obrażenia bez utraty życia... No chyba, że atakujący go dogoni bądź używa broni dystansowej.

Rekin Master
17-02-2007, 17:20
Nie chcielibyście zbyt wiele????? Może najlepiej odrazu usunąć magów i druidów, albo zrobić znich tylko runmakerow... -,- zastanówcie sie, jeśli pogorszyliby druta do tego stopnia, że grałoby się nim naprawde trudno, albo gorzej od palladyna, to nikt niechciałby nimi grać i ciekawe kto robiłby wam UHy. To samo z sorcami. A co do pomysłu żeby exori vis zabierało losową ilość many to głupszego nie widziałem. Tak wogóle to nie wiem czy zauważyliście, ale rycerz może expic do woli, dopoki ma życie, a mag/druid co jakiś czas musi czekać na mane bądź używać MF. Jak na mój gust to palladyni są najlepsi, bo mają całkiem dużo życia i zadają duże obrażenia bez utraty życia... No chyba, że atakujący go dogoni bądź używa broni dystansowej, ma exure vitę i sam może tworzyć sobie amunicje.

pierdzielisz glupoty :)
nie chce mi sie tobie wszystkiego tlumaczyc =P
widac, ze boisz sie o wlasna profesje :)

D Vampire Hunter
18-02-2007, 20:29
Luuudzie xD uspokujce sie! xD

A moim skromnym zdaniem powinni lekko powieszyc czestotliwosc bicia najta i paladinha :D i zeby mocniejsze hity walily xD
a co do magicznych voc'ek to mysle ze nic nie powinni zmieniac chyba ze wlasnie powiekszyc zuzycie many na rozne czary xD
i to by bylo na tyle
xD
pozdro ;D

Morii
18-02-2007, 21:05
moim zdaniem jedyne zmiany ktore powinny nadejsc to zmiana kosztu exori na staly np 150 albo 200 mana, i wprowadzenie pewnego rodzaju ograniczen odnosnie ataku rycerza ,zeby przy skillu 100 axa nie mial mozliwosci nie trafic,

co do palladyna to zwiekszyc mu czestotliwosc strzal do takiej jaka ma druid i sorc w ataku z vis.

Kurczakos
18-02-2007, 21:14
Kiedys to sorc/druid byl najbardziej udupionymi profesjami, jakis 18 knightek sobie na cycach ostro expil, o palku juz nie mowiac 25+lvl obstawia sie parcelami i n gsy na pohu a taki sorcek/drucik siedzi na rotach w war hammerem i uzbiera trocha kasy kupi manasy/runy pojdzie na jakies smoki i spowrotem na rotki... A tera to knight i palek sa najbardziej udupionymi profesjami dalatego ze knight ma kilka expowisk dobrych dla niego, a nie pojdzie np. na 150+ expic solo na hydry bo bedzie je bil po 80? 85? huh? moze sobie pomoze explo ale to i tak bedzie BIG waste a taki sorc vis - 20 many (ach! jak wiele!) walnie kilkadziesiat visow i hydra lezy a knight - hyba nie... Taki palek tez nie pojdzie expic na hydry, bedzie sobie uciekal bloknie go slonik nie zdazy rzucic utamo i leci na 5 hitow? Wiec powinni ulepszyc troche hity knighta np. w pvp gdzie knight jest tylko do uciekania (duzo hp) a w walce nie nadaje sie do niczego hyba ze exori i blokowanie hyba tylko to ciosy knighta zadawane w pvp powinny bys wieksze. Ciosy palka w pvp i w normalne potwory tez nie sa zbyt fajne, palek musi wydawac wiecej na bolty/arrowsy niz sorc na mansy jedyny z wiekszych + plaka to to ze moze uzywac sd czasem naprawde bardzo przydatne, knightem mlvl leci jakby mogl ale nie chcial takze wbicie juz np. 7mlvla jest BARDZO ciezkie a takze runy jakie moze uzywac knight hmm? gfb? uh? explo? tylko te z takich ktore mu sie przydaja a pozatym knight nawet jakby bardzo chcial na upartego zrobic wiecej expa niz sorc/druid to i tak mu sie nie uda, np. sorc kosi d lair przypuscmy vis + hmm, czasem explo, zanim knight wykosi swoimi WIELKIMI hitami to minie SPORO czasu, sorc na WRLach mort czaem jakies runki dla pomocy a knight co? mieczyk + explo? watpie knight moze wyciagnac nawet duzo w tombach - duzy resp + spam gfb i jest tego expa :>. I to byyl na tyle z mojego punktu widzenia strzaly knighta powinny byc zwiekszone w pvp a takze w walce z monsterami... A sorce powinni dalej z war hammerem zasuwac na rotach a jak cos sie nie podoba to na dwarfy
@up: Zmiejszenie kosztu exori to w sumie dobry pomysl ale przypuscmy taki EO - 500 w czlowieka exori 150 many to nie bylo by za trudne dla niego zabic jakiegos 100+ sorcia :)

LarvaExotech
18-02-2007, 21:56
Zacytuje po prostu post Baldore'a na forum tibia.com

"
Knighci są tacy jacy byli na początku. Nigdy nie zmienili się chociaż troszkę i wszystko byłoby fajnie, gdyby inne profesje nie zmieniały się co update. To co się teraz dzieje jest niedorzeczne. Różnica pomiędzy Knightem i innymi profesjami jest przeogromna. 2 dni temu, zrobiłem test, aby zobaczyć dokładną różnice:

Na początku sprawdziłem mojego Knighta (131, 107/106, sov/mms/dh/mpa/gl/boh) w dwóch miejscach: tomb Tar pit, dla różnorodności potworów, potem hydr:

rezultaty:

Tar pit tomb - średnio 82 punkty życia na runde zadane potworom, 2 bp uhów zużyte, 3000 z loota (- 3000 przychdu), 45k expa.

Hydry - średnio 43 punkty życia na runde, 2 bp uhów zużyte, brak lootu jako że nie byłem w stanie zabić nawet jednej (leczą sie za szybko w porównaniu do moich obrażeń). Użyłem dwóch ice rapierów aby zobaczyć jak to z nimi jest (każdy warty 3k czyli około pół bp sd), pierwszy uderzył za 154, drugi za 83 (sic!).

Wtedy użyłem mojego druida (lvl 44, mlvl 65, crown set, leather boots, ds, ss) w tar pit tomb aby zobaczyć jak mu idzie, używałem exori vis + tempest rod. Poprosiłem mojego przyjaciela (lvl 130 sorcerer ml 75~ Blue robe/gl/sov /mms/dh/boh) aby zasolował hydry dla tego testu:

rezultaty:

Tar pit tomb - średnio 324 punktów życia na runde zadane potworom (2 exori visy na runde!), 7 bp manansów użyte, 3400 loota (-2600 przychodu), 48k expa.

Hydry - zabił tylko 3 dla testu, średnie obrażenia na runde (ciężko policzyć dokładnie, bo numery latały za szybko) około 480 na runde, 1 bp manasów zużyty, średni czas na zabicie jednej hydry - 15 sekund.

Nie testowałem palów, ale z tego co zauważyłem, są one definitywnie bliżej Knightów niż sorców i druidów, ale zmiana many przynajmniej dała im możliwość taniego leczenia się. Niestety ich speary teraz się łamią, to osłabia paladyna.

Test pokazał prostą rzecz: Knight ssie.
Wytrzymałość rycerzy nie jest już tak dobra, jak w dawnych czasach, każdy może być zabity z łatwością, i jako, że knighci zawsze idą w środek bitwy, są najczęściej zabijaną profesją. W PvP solo knight ssie jeszcze bardziej. Nie może zabić nawet postaci z poziomem dwa razy niższym, jeśli goniona osoba założy tarcze i ustawi tryb full def (nawet druid/sorc jeśli ma około 28-30 shieldingu i mms/ds), zresztą, nie może nawet zranic sorca/druida jako że w razie kłopotów zarzucają utani gran hur i są daleko 10 sekund później.

Co mogłoby być poprawione?

Moim zdaniem obrażenia knighta powinny być zwiększone. Nie mówie tu o maksymalnych obrażeniach, te są dobre. Myślę o używaniu lvla aby obliczyć średnie obrażenia, innymi słowy obrażenia byłyby bliższe maxa z kolejnymi awansami na wyższe poziomy. Każdy poziom który knight by zdobył, jego ramy obrażeń byłyby zwiększone, co nie spowodowałoby, że knight jest wiele lepszy, jako, że jego maksymalne obrażenia zawsze byłyby takie same (tylko skille wpływałyby na max obrażenia).

Dlaczego uważam, że tak powinno zostać zrobione?

Po pierwsze, wszystkie inne profesje (z wyjątkiem pallków, mimo, że ignorują one shielding celu) są w o wiele lepszej sytuacji. Magiczne obrażenia, różdżki, zawsze zostają wysokie. Kiedy używasz exori vis, hmm lub sd, nie ma szansy na poff, gwiazdke albo uderzenie za 1 pkt obrażeń. Zawsze zadajesz za 70-100% twoich maksymalnych obrażeń. Knight nigdy nie wie czy poison spider którego on chce uderzyć z sova trzymanego mocną dłonią ze skillem 111 umrze za pierwszym uderzeniem, czy też biedna istota zostanie zagwiazdkowana/zapoofowana (ostatnio biłem poison spidera - najpierw zrobiłem gwiazdke, potem zadałem 6 punktów obrażeń, co spowodowało, że zabiłem go w trzech uderzeniach). Po drugie, nie jest to logiczne? Biegasz szybciej, jesteś większy, silniejszy lvlując. Moge zrozumieć, że siła drzemiąca w skillach jest najważniejsza, ale im silniejszy fizycznie jesteś, tym szybciej możesz machać bronią, mocniejsze są twoje uderzenia i więcej obrażeń możesz zadać
przeciwnikowi.

Tutaj mamy sytuacje w której byłem setki razy. Jest zarazem śmieszna i smutna, ale myślę, że ilustruje nasze problemy właściwie.
Lokacja: Ab'dendriel, depo
Czas: troche czasu po twardych dniach huntów, kiedy zdecydowałem po prostu postać i porozmawiać z przyjaciółmi chwilę.

Noob: Omigosh, omigosh!
Noob: To Baldore! Najlepsze skille na Novie!
Ja: Witam
Noob: Uderz mnie!
Ja: Uderzyć Ciebie?
Noob: Tak, uderz mnie, proszę!
Ja: Ok.

(teraz jest moment stresu. Ok, nie zapomnieć o ringu, full attack, mocno zaciskam dłonie na moim sovie, pare kroków w tył... SZAAARŻAAAAAAA!!!!!)

pofff ..... poffff....
(Cholera! Nie teraz!)

pofff ..... gwiazdka
(chwila ciszy)

Noob: Oszukujesz! Miałeś full def!
Ja: No w sumie to n... oczywiście że miałem! Bawie się tylko!
Noob: Zdjęłem mój eq, pamiętaj o full attack tym razem.
Ja: kk
(grmbl... nigdy nie zapominam! >.< )
(Dobrze, teraz powinno zadziałać! Jest gołym, 22 druidem. Musiał mieć jakiś rare set albo coś. Lecimy! Szaaarżaaaaa!!!)
12 26 8 57 36

(Cholera!!!!! Nie moge dłużej czekać na dobry hit, on już jest na yellowa.. co jeśli teraz hitne dobrze?)

Noob: Przestań sobie robić jaja, wrzuć full attack Baldore, błagam Cię!

(co robić?!?!?! co robić?!?!?! *** )
Ja: Mój dorig, musze dać loga, przykro mi, może innym razem. Baw się dobrze i miłego wieczoru!
(Być może zostawie biednego noobie bez satysfakcji, ale przynajmniej nie sprawie, że pomyśli, że jestem starym gościem z bugiem w statystykach >.< )

<logout>
"

(tłumaczone przezemnie, nie odpowiadam za jakość tłumaczenia)

druid_gucio
18-02-2007, 22:08
jakbyscie nie zauwazyly jesli wyrownaja profesje to zapewne tylko ą cos dodadza gdyz jakbyscie nie zauwazyli druidow z wielkim lvl jest strasznie malo

Kempna_Mce
18-02-2007, 22:08
wg. mnie powinni odebrać czarodziejom rużdżki .

po pierwsze ort a po drugie kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera :P powiedz mi jeszcze czym druci i sorcki będą walczyć jak nie będą mieli różdżek? :P
Po co ujmowac skoro mozna innemu cos dac? eh... i tak jest dobrze jak jest. ja tam nie potrzebuję żadnych zmian. knight jest mocną profesją ale jeśli poświęci mu się dużo czasu na trening. po co więc jakieś ulepszenia? jeśli ktoś się upiera to mogą wymyślić jakieś nowe czary ale dla mnie jest to zbędne...

Quadres
18-02-2007, 22:49
Zacznę od tego że przyznaje racje profesje magiczne mają dużą przewagę z tym że jeżeli patrząc na to z punktu nie mechanicznej gry, a klimatycznego Fantasy to zawsze było tak że waleczni rycerze ratowali księżniczki(to akurat z bajek) walczyli ze smokami i różnymi innymi potężnymi istotami. Palladyni natomiast to królewscy wojownicy (przypisze ich do rycerzy czyli smoki itp). No to teraz magowie ... Zostawiali potężne istoty rycerzom sami natomiast równali się z boskimi istotami, a nawet samymi bogami mądry mag może równać się z boską siłą i nikt nie jest mu wstanie przeszkodzić. Jednak musieli Spędzić dużo czasu nad magicznymi księgami zwojami. No jeżeli podzielić magiczne profesje na druida i maga to mag to co wcześniej natomiast druid to właśnie uleczanie, zmiana w zwierzę, Pomoc zwierząt w walce różne trucizny itp. Powiedzmy że wszystko się zgadza tylko nie palladyn który zawsze jest doskonałym wojownikiem który mistrzowsko włada mieczem jednoręcznym i (nie zdziwcie się) tarczą. Tak tarczą nikt nie może równać się z jego wspaniałą obroną i blokowaniem tarczy ( więc skąd u licha Cip wpadł że to ludziki strzelające lukami i nie noszące tarczy) Zresztą odszedłem od tematu. Zmierzam do tego że w Fantastyce magowie są zawsze lepsi i dla nich przypisane są lepsze istoty wiec z punktu widzenia zagorzałego fana fantastyki i rpg (prawdziwego) uważam że jest w miarę dobrze. Jednak z punktu widzenia gracza w tibie wolałbym żeby magowie niebyli takimi kozakami. Różdżki powiny zostać lecz trzeba by ulepszyć knighta. Dodać mu parę numerków do hitów jakoś zwiększyć plynność ruchów(żeby w walce pvp mógł chociaż dobiec do wroga) palladyn to w ogóle pomyłka powinien dostać tarcze i robić za brokera :P.

Draggy_Slayer
18-02-2007, 23:01
ja mysle ze dobrym sposobem dla knightow bylby czar rodem z wowa jak krwawa furia:)
i wszystko jasne np odbiera nam 3hp co ture za to ZAWSZE trafiamy, co nie znaczy ze ominiemy defa ale ZAWSZE trafiamy bez chmurek

to by bylo eleganckie

wiecej broni moim zdaniem
+ ciezkie pancerze tylko dla rycerzy
ewentualnie mozlliwosc wykupienia dla tarczy/arma czegos jak blogoslawienstwo ktoro oslabialoby sile magii

Omernon
18-02-2007, 23:35
Niech dodadzą Knightą czar na 10 sec obronę (który sprawia że nic go nie tknie) zabierający 100 many i od tak gdzieś 40 lev. Dodanie np. czarów na odstraszanie umarłych, oraz szybsze skillowanie.
U paladyna czar na walenie przez 15 sec fast attack sprawiający że paladyn wali z 3 strzały na sec, dodanie też możliwość robienia jakieś runy tylko dla paladyna.

Coś w tym sensie powinni dodać, byle by sprawiło że walka knighta, paladyna z magami była wyrównana.

Jabad
19-02-2007, 04:17
Cipsoft przesadził z ulepszeniem postaci magicznych. Chodzi mi o wandy\rody i i visy. Żeby to wyrównać trzeba wprowadzić kilka zmian m. in. osłabić postacie magiczne, ale też zrobić kilka udogodnień dla palów i knightów:
~rody i wandy 2- ręczne (widział ktoś maga z tarczą? rożdzki i wandy to duże,poteżne, ciężkie laski, a nie kawałek patyka jak w Harrym Poterrze...). Ubij jakiegoś druida lub sorca knightem to będziesz wiedział o czym mówie. Kiny się nikt nie boi, a to chyba źle świadczy o tej profesji. Wyrównałoby to nieco szanse na przeżycie pala z szansą druta czy sorca jeśli napotkają na swojej drodze wrogo nastawionego knighta.
~visy sa stanowczo za tanie... powinny kosztować CONAJMNIEJ 40-60 many(to i tak łagodna wersja... za 20 many można zadać spokojnie 100+ obrażeń, a tymczasem knight ma problemy z przebiciem defa potworka...
~o połowe lżejsza amunicja i 2 razy rzadziej łamiące się speary. Paladyn jest zanikjącą profesją, możnaby im umilić życie.
~rosnące obrażenia wraz z levelowaniem u palków(niedużo, ale chociaż troche bo zależa one w obecnej chwili tylko od skili,a u magicznych czy u knighta te obrażenia się zwiekszają wraz z levelem...).
~oczywiście jakieś nowe bronie dla knighta, szczególnie club klasy sova czy sca(sam wale swordami, ale potrafie pomyśleć o innych. Z clubem na 100+ ma się delikatnie mówiąc przerąbane w porównaniu do tego co mają właściciele sova czy sca).
~mniejsza różnica w zadawanych obrażeniach u knightów, bo ze skilem 90+ zdarza się i to dośc często, że z broni dwuręcznej raz walniesz za 10 a raz za 200(wtf?)
~jakaś nowa runka dla knighta typu sd z obrażeniami zależącymi tylko i wyłącznie od levelu i obrażenia z niej wyważone w taki sposób żeby zadawały mniej więcej 50% obrażeń jakie postacie magiczne zadają z sd (knight jako jedyny nie może używac sd bo osiągnięcie 15 mlvla jest nim niemożliwe...) Załóżmy że sorc na 100 levelu z 65 mlv wali z sd 516-633 w potwory, wystarczyłoby żeby ta runka waliła na 100 levelu 250-300 w potwory... dla porównania explo wali na tym levelu 0-216 więc nie przesadziłem. Każdy mógłby jej używać, a jej cena byłaby porównywalna z sdkami(6k za bp). Toteż używaliby jej tylko i wyłącznie knighci bo innym profesjom by się poprostu nie opłacało. Mlvl runki 6 żeby nie było, że dostępna dla wszytskich.

Zawsze sorcowie i druci coś dostawali wraz z kolejnym update'm.... jedyne zmiany, które im przeszkadzają to soule i system skuli. Cipsoft troche zagalopował się w ulepszeniu tych profesji, czas żeby to naprawił:P Exurka gran dla knighta to już raczej przesada ale miłoby było poużywać xD Knight i pal zostali z tyłu:/ Jestem ciekaw czy to się zmieni po update, bo mam dość "kozaczenia" się ms i wypisywania przez nich na forum że "knight i pal to dupa i dlatego wybrałem ms..." Eledr druidzi w przeciwieństwie do nich są jakoś bardziej skromi... Oczywiście nie wszyscy ms to kozaki i nie wszyscy ed są skromni. Świat już taki jest, że nie ma co do tego reguły, ale moja się sprawdza w dużym stopniu. Rozpisałem się. hehe

Kempna_Mce
19-02-2007, 08:32
bardzo podoba mi się to co napisałeś i chyba zmienię zdanie co do wyrównania profesji ;]

(knight jako jedyny nie może używac sd bo osiągnięcie 15 mlvla jest nim niemożliwe...)

ale a propo tego to da się osiągnąć 15mlvl knightem ;] przez trochę ponad 7 lat trzeba używać manafluidów bez przerwy :P ale komu by się chciało? :P ciekawe czy ktoś dojdzie do 15mlvla knightem... :P

d4rqu
19-02-2007, 12:51
Cipsoft przesadził z ulepszeniem postaci magicznych. Chodzi mi o wandy\rody i i visy. Żeby to wyrównać trzeba wprowadzić kilka zmian m. in. osłabić postacie magiczne, ale też zrobić kilka udogodnień dla palów i knightów:
~rody i wandy 2- ręczne (widział ktoś maga z tarczą? rożdzki i wandy to duże,poteżne, ciężkie laski, a nie kawałek patyka jak w Harrym Poterrze...). Ubij jakiegoś druida lub sorca knightem to będziesz wiedział o czym mówie. Kiny się nikt nie boi, a to chyba źle świadczy o tej profesji. Wyrównałoby to nieco szanse na przeżycie pala z szansą druta czy sorca jeśli napotkają na swojej drodze wrogo nastawionego knighta.
~visy sa stanowczo za tanie... powinny kosztować CONAJMNIEJ 40-60 many(to i tak łagodna wersja... za 20 many można zadać spokojnie 100+ obrażeń, a tymczasem knight ma problemy z przebiciem defa potworka...
~o połowe lżejsza amunicja i 2 razy rzadziej łamiące się speary. Paladyn jest zanikjącą profesją, możnaby im umilić życie.
~rosnące obrażenia wraz z levelowaniem u palków(niedużo, ale chociaż troche bo zależa one w obecnej chwili tylko od skili,a u magicznych czy u knighta te obrażenia się zwiekszają wraz z levelem...).
~oczywiście jakieś nowe bronie dla knighta, szczególnie club klasy sova czy sca(sam wale swordami, ale potrafie pomyśleć o innych. Z clubem na 100+ ma się delikatnie mówiąc przerąbane w porównaniu do tego co mają właściciele sova czy sca).
~mniejsza różnica w zadawanych obrażeniach u knightów, bo ze skilem 90+ zdarza się i to dośc często, że z broni dwuręcznej raz walniesz za 10 a raz za 200(wtf?)
~jakaś nowa runka dla knighta typu sd z obrażeniami zależącymi tylko i wyłącznie od levelu i obrażenia z niej wyważone w taki sposób żeby zadawały mniej więcej 50% obrażeń jakie postacie magiczne zadają z sd (knight jako jedyny nie może używac sd bo osiągnięcie 15 mlvla jest nim niemożliwe...) Załóżmy że sorc na 100 levelu z 65 mlv wali z sd 516-633 w potwory, wystarczyłoby żeby ta runka waliła na 100 levelu 250-300 w potwory... dla porównania explo wali na tym levelu 0-216 więc nie przesadziłem. Każdy mógłby jej używać, a jej cena byłaby porównywalna z sdkami(6k za bp). Toteż używaliby jej tylko i wyłącznie knighci bo innym profesjom by się poprostu nie opłacało. Mlvl runki 6 żeby nie było, że dostępna dla wszytskich.

Zawsze sorcowie i druci coś dostawali wraz z kolejnym update'm.... jedyne zmiany, które im przeszkadzają to soule i system skuli. Cipsoft troche zagalopował się w ulepszeniu tych profesji, czas żeby to naprawił:P Exurka gran dla knighta to już raczej przesada ale miłoby było poużywać xD Knight i pal zostali z tyłu:/ Jestem ciekaw czy to się zmieni po update, bo mam dość "kozaczenia" się ms i wypisywania przez nich na forum że "knight i pal to dupa i dlatego wybrałem ms..." Eledr druidzi w przeciwieństwie do nich są jakoś bardziej skromi... Oczywiście nie wszyscy ms to kozaki i nie wszyscy ed są skromni. Świat już taki jest, że nie ma co do tego reguły, ale moja się sprawdza w dużym stopniu. Rozpisałem się. hehe

Zgadzam się. Ja bym dodał jeszcze parę rzeczy, m.in zwiększenie średniej knighta z melee, większy wpływ shieldingu na blokowanie ciosów, minimalny hit knighta w zależności od lv.

Draggy_Slayer
19-02-2007, 14:55
z tym minimalnym hitem to taki sredni pomysl bo co to za zabawa (i po co wogole bylby armor potworow) skoro zawsze by trafial, fakt ze uderza jak anemik a magowie kosza z visa ale magia to magia a bron zawsze mozna zablokowac

LarvaExotech
19-02-2007, 15:02
Zgadzam się. Ja bym dodał jeszcze parę rzeczy, m.in zwiększenie średniej knighta z melee, większy wpływ shieldingu na blokowanie ciosów, minimalny hit knighta w zależności od lv.

wiekszy wplyw shielda? O_o Teraz jest taki jaki powinien byc, knight na full defie ze skillem 80+ i dobra tarcza rzadko kiedy dostaje obrazenia od chocby takiego black knighta :|

za to za zwiekszeniem sredniej obrazen knighta jestem za, jak najbardziej! moim zdaniem powinno to sie dziac tak, ze maksymalne obrazenia sa jakie sa, za to minimalne wzrastaja do XXX / 300, gdzie XXX tam poziom postaci. To znaczy ze postac na 150 poziomie zadaje zawsze przynajmniej 50% swoich obrazen, postac na poziomie 200 zadaje conajmniej 66% swoich obrazen, poostac na poziomie 300+ zadaje zawsze maksymalne obrazenia. I to powinno tyczyc sie paladyna i knighta. Uwazacie ze to przesada, ze 300 lvl = always max damage? To wbijcie sobie ten 300 level. A potem stancie obok takiego 300 llv sorca i zobaczcie ile zadaje z visow - postac na 300 lvlu zasluguje na to.

Przyblizone obrazenia:

Kngiht na 280 lvl, 115 skill, bron 50 ataku...

cipsoft:
0 - 402 damage
moj pomysl:
375 - 402 damage

Knight na 150 lvlu, 80 skill, bron 45 ataku...

cipsoft:
0 - 252 damage
moj pomysl:
126 - 252 damage

Pall na 180 lvlu, 95 skill, bolty
0 - 199 damage
moj pomysl:
119 - 199 damage

Pall na 30 lvlu, 65 skill, bolty
0 - 136
moj pomysl:
14 - 136

Hm?

d4rqu
19-02-2007, 15:33
wiekszy wplyw shielda? O_o Teraz jest taki jaki powinien byc, knight na full defie ze skillem 80+ i dobra tarcza rzadko kiedy dostaje obrazenia od chocby takiego black knighta :|
(...)

Czy sprawiedliwe jest to, że knight na skillach 80 na full attack otrzymuje większe obrażenia niż sorc/druid z 25 shieldingu na full def? NIE! Testowałem wielokrotnie i knight na full attack ma co ture blood hit od mino guarda na full attack. Druid/sorc na full def otrzymuje mniej blood hitów.

Ujo
19-02-2007, 15:40
jak dadzom druidom i soccerom dwu ręczne rody/wandy to druid i soccer nawet na trolle bez knighta lub utamo vita nie pójdze bo go zakłukom

a ja pomyślałem nad kołczanem co był by dostępny tylko dla palla by go miał tam gdze trzyma sie arrowsy i bolty miał by pojemność 10 i można było by tam trzymać amuinicje nie zabierało capa amunicja w środku bo nawet 100 arrowsy są bardzo ciężkie dla poczontkujoncego palla

d4rqu
19-02-2007, 15:56
Ale chrzanisz. Troll się nawet przez scale armor nie przebije, a po za tym wandy są dystansowe więc można bez tarczy spokojnie chodzić np. na guardy.

Gollada
20-02-2007, 00:37
Heh... a co miałoby być??? Palki z kuszą i tarczą?? Bez przesady... Chyba oto chodzi w tej profesji co? Walka na dystans musi mieć jakieś konsekwencje.. Przemyśl to co powiesz...

Pozdro!

No ja wiem, że oto chodzi w tej profesji. Tylko miałam co innego na myśli. A pallków nie wybieram bo mam bez sensu internet i mi często na Tibi lagi występują. A w razie ucieczki byłaby lipa. A zresztą nie będę się rozpisywać. Bo ty źle mnie zrozumiałeś a ja źle napisałam..;) więc PoZdrOoo..;););)

Zummer
20-02-2007, 01:07
Moim zdaniem powinni ulepszyć arabelesta żeby był coś wart i zrobienie coś z bronią typu club. Bez żadnych dziadoskich nieprzemyślanych pomysłów typu bicie summona >.>

Taa, niby dodali tego Arcane Staffa, ale ile tego jest ? 2-5 w Tibii ^^

@Ujo
Jesteś moim idolem w dziedzinie ortografii :D

@Druids & Sorcerers
Wandy/Rody są dobre. Ale to że vis zabiera 20 many a wali się z niego na 50 lvlu po 150+ to przesada -.-

Draggy_Slayer
20-02-2007, 01:45
@up
moze chodzi mu o lepszego cluba one handed

ale chyba cluby takie maja byc...tanie z malym defem i srednim atakiem

ale nie wiem:P moze sie nie znam:P

Visqn
20-02-2007, 14:15

za to za zwiekszeniem sredniej obrazen knighta jestem za, jak najbardziej! moim zdaniem powinno to sie dziac tak, ze maksymalne obrazenia sa jakie sa, za to minimalne wzrastaja do XXX / 300, gdzie XXX tam poziom postaci. To znaczy ze postac na 150 poziomie zadaje zawsze przynajmniej 50% swoich obrazen, postac na poziomie 200 zadaje conajmniej 66% swoich obrazen, poostac na poziomie 300+ zadaje zawsze maksymalne obrazenia. I to powinno tyczyc sie paladyna i knighta. Uwazacie ze to przesada, ze 300 lvl = always max damage? To wbijcie sobie ten 300 level. A potem stancie obok takiego 300 llv sorca i zobaczcie ile zadaje z visow - postac na 300 lvlu zasluguje na to.

Przyblizone obrazenia:

cipsoft:
0 - 402 damage
moj pomysl:
375 - 402 damage

cipsoft:
0 - 252 damage
moj pomysl:
126 - 252 damage

0 - 199 damage
moj pomysl:
119 - 199 damage

0 - 136
moj pomysl:
14 - 136

Hm?

Po części się z tobą zgodzę, a po częsci nie. Patrz na początku piszesz, że minimalne obrażenia są takie jak lvl, a później z twoich przykładów coś innego wynika. Wogóle to patrz, stoisz tym 300 ek i obok ciebie 300 sorc, ty w niego minimum za 150 walniesz i nic na tym nie stracisz, a on w ciebie no minimum jakies 200~ i straci 20 many. A i musisz lepszą propozycję dać z tymi hitami. No bo patrz: jestes sobie 150 ek i bijesz minimalnie 150 tak ? to po co bylyby skille skoro z kazdej broni, niezależnie od skilla i atk broni walniesz tyle co lvl ? Walisz minimalne hity większe niż maksymalne ?

Wemxiu
20-02-2007, 14:31
Taa, niby dodali tego Arcane Staffa, ale ile tego jest ? 2-5 w Tibii ^^

Heh.. Arcane Staff wydaje się być dobry ;).. To że jest go mało zależy od świata, na którym grasz ;P. U mnie na Harmonii Arcane Staff, Arbalest i Avangerów jest już bardzo wiele, a ich cena wynosi 320k~.. Sam jestem posiadaczem Avengera i jestem zadowolony. Także to wszystko zależy od serveru, na którym grasz i od tego, czy jakaś ekipa odważy się zrobić ten trudny qest ;)

Pozdro!

LarvaExotech
21-02-2007, 18:50
Po części się z tobą zgodzę, a po częsci nie. Patrz na początku piszesz, że minimalne obrażenia są takie jak lvl, a później z twoich przykładów coś innego wynika. Wogóle to patrz, stoisz tym 300 ek i obok ciebie 300 sorc, ty w niego minimum za 150 walniesz i nic na tym nie stracisz, a on w ciebie no minimum jakies 200~ i straci 20 many. A i musisz lepszą propozycję dać z tymi hitami. No bo patrz: jestes sobie 150 ek i bijesz minimalnie 150 tak ? to po co bylyby skille skoro z kazdej broni, niezależnie od skilla i atk broni walniesz tyle co lvl ? Walisz minimalne hity większe niż maksymalne ?

Wybacz, chyba źle napisałem posta, bo nie zrozumiałeś. Nie chodiz o to, że 150 ek bije minimalnie 150 dmg. On bije 50% swoich MAXYMALNYCH obrażeń.

50 lvl bije minimalnie okolo 16.7% swoich maksymalnych obrazen
100 lvl bije minimalnie okolo 33.3% swoich maksymalnych obrazen
150 lvl bije minimalnie 50% swoich maksymalnych obrazen
200 lvl bije minimalnie 66.6% swoich maksymalnych obrazen
250 lvl bije minimalnie 83.3% swoich maksymalnych obrazen
300 lvl zadaje zawsze maksymalne obrazenia

Czyli im wyższy level tym obrażenia bardziej zbliżają się do maximum.

Xeradus
21-02-2007, 21:44
Wystarczyło by zwiększyć dmg knightów o 1.5x i dać im exure gran. Co do palladynów to nie sądzę aby trzeba było ich w jakikolwiek sposób wzmacniać...

skurczebyk
21-02-2007, 22:32
to co piszecie jest żałosne..... marzenia które sie nie spełnią xD

Ujo
22-02-2007, 00:23
up@
popieram!!

niewiem czemu tu piszecie napiszczie to do cip soft no i zobaczymy co dalej :P

Arka_Sath_Wielki
22-02-2007, 19:52
Wiecie co ?? jak byloby najlepiej ?? Cofnac tibie do czasowm kiedy druty i sorce nie mieli rozdzek, aby miec czar, trzeba bylo miec wymagany MLVL, czar mozna bylo kupic, jesli mana na to pozwalala. Wtedy profesje byly rowne. Gralo sie wszystkim dobrze. Knight byl swietna profesja, pall zreszta tez. Gram druidem, ale wolalem tamte czasy.

Anoj
22-02-2007, 20:06
@up
Tamte czasy? I kupowanie przez tydzien hmmow ktore wystrzelasz w godzine ;/ dziekuje za taka gre

LarvaExotech
22-02-2007, 23:20
Jak dla mnie to exori vis droższe, hmmy tańsze i w sumie sprawa załatwiona >.> Teraz to wogóle zero klimatu, sorce i druty walą wręcz, pallki chcą mieć exori vis a knighci nic nie mówią bo są przezwyczajeni do tego, że każdy ich olewa. >.>

Mojżesz
22-02-2007, 23:45
Jeżeli chcecie żeby polepszyć profesje to zastanówcie się co mówicie.Jeżeli cip będzie co update ułatwiał profesje to w końcu w Tibię będą grały dzieci z porażeniem mózgowym bez żadnych problemów....Po części cip to już robi(runy na hotkeyach)Według mnie powinni pogorszyć troche sorców/drutów lub nic nie robić,ewentualnie jakies bronie/dobre expowiska dodać:P.
@Visqn:Pamiętasz może postać o nicku Master Fayt?:D.Lurowaliśmy razem zerki na amazon camp :D.

Xeradus
23-02-2007, 21:20
Lurowaliśmy razem zerki na amazon camp :D.

:spam: Masz się czym chwalić... :spam:

Ujo
24-02-2007, 14:37
hmmm ja gram druid i rzadko widze druida powyżej 24lv bez pacca expiącego a dla czego?? Bo druid bez pacca jest tylko ,,fabrykom uhuw''!! powinno sie dać druidowi z facc czar leczący innych!! a jak by dali dwu ręczne rody i wandy klapa z druidem tak samo z uhami jak były by mogły robić je pacc :/
palladyn i druid zanika palladyna robią tylko noobki a druida tylko hig lv knightowie aby im uhy robiły

Riptiman
24-02-2007, 21:21
mi sie zdaje tak, knightowi wsadza jakas lepsza wersje exori albo bedzie ono mocniej hitac, druidowi wsadza jakis czar ofensywny, pall zostanie taki jaki jest a sorcowi cos zabiora albo zwieksza wymagania. Bardzo goracym tematem sa nowe wandy i rody ale zapewne bedzie to ciezkie do zlootowania albo nagroda z questa typu PoI. Co z tego wynika? Tibia schodzi na psy ;d

LarvaExotech
24-02-2007, 22:15
W Tibie już nie gram (głównie z braku kasy na pacca i braku wyważonych profesji), ale wczoraj miałem okazje popatrzeć chwile na gre mojej kuzynki. Jest 18 knightem ze skillami 54/54, i jakimśtam ekwipunkiem (miła k-axe, to jest w tym momencie ważne). Została zaatakowana przez 8lv sorca, włączyla full attack i ruszyła na niego... i... nie mogła go zranić :| max hit jaki jej wszedł to był ~5 ... po krótkim czasie obrywania od tej różdżki dla 8 lvla z energi zdecydowała się uciec :| Moim zdaniem oburęczne różdżki do dobry pomysł. Sorce mają po prostu za dobrze :|

sallceson
24-02-2007, 23:13
ja bym ulepszyl knighta a pall niech zostanie.. jedynie niech mi sie zadziej speary lamia :)
co do knighta:
zmniejszyc koszt many na exori
zwiekszyc zaleznosc zadawanych obrazen od lvl (150lvl z tymi samymi skillami i bronia wali niewiele wiecej niz 100lvl)
zwiekszyc znacznie szanse trafienia bo czasami 'dymkow' jest o wiele za duzo :evul:
co do magow to moglyby byc obureczne rozdzki :D

janek@
25-02-2007, 02:18
Mogliby wprowadzic umiejetnosc "Player". Umiejetnosc ta kierowana byla by do zwiekszenia np skilli, uleczenia za pomoca modlitwy.
No to zaczynamy:
Moglibysmy "modlic" sie do Boga i dostawac jak wspomnialem ulepszenia, leczenie. Cena kazdej modlitwy siegalaby 60 PP (player points) niezaleznie czy bylo by to ulepszenie do 15% czy uleczenie. Leczenie leczyloby po 100 hp natomiast ulepszenie wybranego skilla siegalo 15%.
Ilosc PP zalezalaby od profesji jaka posiadacie:
Paladin- Mialby 240 PP (zagorzaly obronca wiary;p)
Knight- 120 pp (srednio jak zawsze)
druid&sorc- 60 pp (pol heretyk)
Te punkty uzupelnialo by sie do pelna w niedziele europejska w kosciele, wypowiadajac modlitwe.
Jak dlugie modlitwy powinny byc? Najlepiej bedzie gdy beda mialy 9 wyrazow.

W ten sposob wyrownamy sile profesji i ulatwimy sobie gre. ^^

Jakies pytania?

d4rqu
25-02-2007, 03:43
W Tibie już nie gram (głównie z braku kasy na pacca i braku wyważonych profesji), ale wczoraj miałem okazje popatrzeć chwile na gre mojej kuzynki. Jest 18 knightem ze skillami 54/54, i jakimśtam ekwipunkiem (miła k-axe, to jest w tym momencie ważne). Została zaatakowana przez 8lv sorca, włączyla full attack i ruszyła na niego... i... nie mogła go zranić :| max hit jaki jej wszedł to był ~5 ... po krótkim czasie obrywania od tej różdżki dla 8 lvla z energi zdecydowała się uciec :| Moim zdaniem oburęczne różdżki do dobry pomysł. Sorce mają po prostu za dobrze :|

Heheh, ja mam knighta ze skillami 86/86 i nieraz testowałem hity na moim koledze sorku 19lv (plate set), średnia trochę poniżej 30hp. Później testowałem hity na jego drugim charze, knightcie 14lv (scale a, brass leg), skille po 40, średnia hitów ok. 10hp:D Knight jest kompletnym zerem w pvp, czasem zdarza mi się mocno uderzyć, ale większość razy to noobskie hitki wychodzą:D Jak przeciwnik jest bez armora to hity wchodzą jak w masło, nawet za 100 uderzę czasem, ale jak założy armor, tarcze! i włączy full def to noobskie hity wchodzą. A to co inni mówią, że knighta najtrudniej ubić jest nic nie warte. 50lv knighta trapnie się dsami, a on nawet ich nie ubije, bo sd nie może używać:D

ps. Rozmawiałem z kolegą sorcem 60lv i on powiedział, że ma teraz duże waste na expie, ale się tym nie przejmuje. Bo z każdym levelem będzie mocniej bił, taniej się leczył, miał więcej many hp i waste będzie coraz mniejsze, aż wreszcie będzie na + wychodził. A knight? Knight będzie cały czas bił tak samo, chyba że posiedzi tydzień w jaskini na slimach/monku wtedy skill wpadnie i będzie bił średnio 1,5hp mocniej w potwory. Co lv będzie się też leczył o 5hp więcej z uha i co 5lv i 1hp z exurki:D lol. Jedyny plus knighta, jest taki, że przy wzroście lv ma więcej hp i szybciej się porusza - dzięki temu głownie wzrasta szybkość expienia. Ale hitki z miecza dalej noobskie. Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza:D

P0nury
25-02-2007, 04:26
Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza:D

A druid/sorc nie ubije demona z wanda. Tylko co to ma do rzeczy?

mwite
25-02-2007, 10:43
Mnie zaatakował 13 lvl druid , jak skillowałem . Ja knight 9 lvl dopiero skille 39/39 i walilem w niego w k axa i go zabilem po 17 - 15 tylko ze czasami nie wchodzilo , a sorcowi z rodzki zawsze wchodzi ;
Według mnie dla knightow powinna byc dodana exura gran . Fajnie by było ;p . I palkom , zeby np. bolty zamiast 3gp 2gp w sklepie byly :]

LarvaExotech
25-02-2007, 10:50
Heheh, ja mam knighta ze skillami 86/86 i nieraz testowałem hity na moim koledze sorku 19lv (plate set), średnia trochę poniżej 30hp. Później testowałem hity na jego drugim charze, knightcie 14lv (scale a, brass leg), skille po 40, średnia hitów ok. 10hp:D Knight jest kompletnym zerem w pvp, czasem zdarza mi się mocno uderzyć, ale większość razy to noobskie hitki wychodzą:D Jak przeciwnik jest bez armora to hity wchodzą jak w masło, nawet za 100 uderzę czasem, ale jak założy armor, tarcze! i włączy full def to noobskie hity wchodzą. A to co inni mówią, że knighta najtrudniej ubić jest nic nie warte. 50lv knighta trapnie się dsami, a on nawet ich nie ubije, bo sd nie może używać:D

ps. Rozmawiałem z kolegą sorcem 60lv i on powiedział, że ma teraz duże waste na expie, ale się tym nie przejmuje. Bo z każdym levelem będzie mocniej bił, taniej się leczył, miał więcej many hp i waste będzie coraz mniejsze, aż wreszcie będzie na + wychodził. A knight? Knight będzie cały czas bił tak samo, chyba że posiedzi tydzień w jaskini na slimach/monku wtedy skill wpadnie i będzie bił średnio 1,5hp mocniej w potwory. Co lv będzie się też leczył o 5hp więcej z uha i co 5lv i 1hp z exurki:D lol. Jedyny plus knighta, jest taki, że przy wzroście lv ma więcej hp i szybciej się porusza - dzięki temu głownie wzrasta szybkość expienia. Ale hitki z miecza dalej noobskie. Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza:D

A co myślisz o moim pomyśle pare postów wyżej na uśrednienie obrażeń?:P

d4rqu
25-02-2007, 13:56
A druid/sorc nie ubije demona z wanda. Tylko co to ma do rzeczy?

No ale sorc te potwory może ubić z czarów/run, a knightowi z run już się nie opłaca i nigdy nie będzie opłacało:D Co to za balans jak knightem nie można bić wiele potworów solo, a sorcem można expić na wszystkim...

P0nury
25-02-2007, 19:40
No ale sorc te potwory może ubić z czarów/run, a knightowi z run już się nie opłaca i nigdy nie będzie opłacało:D

A to knight nie może ubić niczego z run? I sorcowi się zawsze opłaca? No sorry, ale jak ktoś idzie na demon hunt 60 lvl sorcem i leje sam z SD, to też wątpliwe, że mu się zwróci.

Ogółem - nierówne porównania r0x0r

d4rqu
25-02-2007, 21:44
No i co z tego, że sie nie zwróci? Jak ktoś mądry gra w tibie to kasę zawsze będzie miał i to nie koniecznie z huntów. Ale ty już nie wiesz co to handel i jak można na nim w krótkim czasie dużo zarobić;d Ja mam knighta 50lv skille 86/86 i w depo mam 350k (tylko 100k zarobione na lootbagach, reszta na sprzedaży obsidianów i innych rzeczy). Sorce które narzekają na brak kasy po prostu nie umieją grać w tibie i nie potrafią wykorzystać ogromnej przewagi którą mają nad knightem i pallem.

ps. ale na co mi tyle kasy jak knightem nie mogę jej wykorzystać:D Przecież nie będę expił z run przy sile czarów 118%:D

P0nury
25-02-2007, 21:56
No i co z tego, że sie nie zwróci?

Powiedz, że udajesz tylko, że nie zrozumiałeś.

Zakładasz po prostu, że sorc może używać run, po czym wyjeżdżasz z OPŁACALNOŚCIĄ ich używania przez knighta. To trochę tak, jakby porównać spalanie na godzinę ze spalaniem na 100km. Oczywiste, że wyjdą 2 różne wyniki.

i w depo mam 350k

Słabo. Jeszcze do niedawna na 50 lvl'u miałem 460k. Potem przyszła pora zakupu eq.

ps. ale na co mi tyle kasy jak knightem nie mogę jej wykorzystać:D Przecież nie będę expił z run przy sile czarów 118%:D

A będziesz mieć całe życie tą siłę czarów 118%? Bo mnie się nie wydaje.

siniestro
25-02-2007, 22:54
DELETE EXORI VIS!!
wtedy byloby lepiej, zostaloby im mort :D z
nie wiem czemu niektorzy pisza, ze knight nie dogoni palka... przeciez maja taka sama predkosc :S
down@
do dolu, poniewaz tak latwiej ;)

P0nury
25-02-2007, 22:56
Od kiedy to równa się do dołu? Przeważnie równa się do góry, czyli to knight/paladyn powinni coś dostać.

Mojżesz
26-02-2007, 02:09
Jak ktoś mądry gra w tibie to kasę zawsze będzie miał i to nie koniecznie z huntów. Ale ty już nie wiesz co to handel i jak można na nim w krótkim czasie dużo zarobić;d
O kurde.Właśnie się dowiedziałem,że jestem głupi,nie umiem grać w Tibię,a 101 lvl to za mnie wbiła mama lub tajemnicza siła z kosmosu.Na serio,to nawet taki co umie grać w Tibię i jest mądry też może cierpieć na brak kasy,uwierz mi.A jeżeli nadal myślisz ze tylko głupki nie mają kasy to zważ się,zmierz i sprawdź,czy woda jest gorąca-powinno poskutkować :P.
Ludzie więcej chyba nie zaglądam do tego tematu,bo mi włosy dęba stają i żołądek wychodzi gardłem jak patrze,co inni piszą.Że paladynem grają tylko noobki?To znowu wychodzi na to,że jestem noobkiem :<.Jaka szkoda....

^Trial^
26-02-2007, 04:55
O kurde.Właśnie się dowiedziałem,że jestem głupi,nie umiem grać w Tibię,a 101 lvl to za mnie wbiła mama lub tajemnicza siła z kosmosu.Na serio,to nawet taki co umie grać w Tibię i jest mądry też może cierpieć na brak kasy,uwierz mi.A jeżeli nadal myślisz ze tylko głupki nie mają kasy to zważ się,zmierz i sprawdź,czy woda jest gorąca-powinno poskutkować :P.
Ludzie więcej chyba nie zaglądam do tego tematu,bo mi włosy dęba stają i żołądek wychodzi gardłem jak patrze,co inni piszą.Że paladynem grają tylko noobki?To znowu wychodzi na to,że jestem noobkiem :<.Jaka szkoda....

Widzisz ;<
Zal.pl poprostu co inni wypisuja.
To ze jedna profesja ma lekka przewage w predkosci expa i pvp to nieoznacza ze inne sa blee i fee. -.-

Ujo
26-02-2007, 07:49
Ja druid i sam nie mam kasy chyba że te 2gp :P te 3 k za uhy to mało jak na te 4 godziny to wiencej zbierzesz na huncie na dragah

Rekin Master
26-02-2007, 10:21
Ja druid i sam nie mam kasy chyba że te 2gp :P te 3 k za uhy to mało jak na te 4 godziny to wiencej zbierzesz na huncie na dragah

bo jestes nubkiem i grac nie umiesz...
bierz roda i jedziesz na guardy czlowieku, zarobek bedzie lepszy niz z robienia run, a i lvl-a troche wpadnie....
kto w dzisiejszych czasach robi runy?=o

LarvaExotech
26-02-2007, 16:18
To ze jedna profesja ma lekka przewage w predkosci expa i pvp to nieoznacza ze inne sa blee i fee. -.-

"Lekką"? 110 ek expi w tombach z wiekszym waste niz 40 ms, to jest lekka przesada? Jeden z sorcow wbil 1.000.000 expa w ~35 godzin, knight tego po prostu nigdy nie zrobi. Sorc zadaje zawsze wysokie obrazenia, a polowa obrazen knighta to gwiazdki i puffy, i okolo 25% obrazen palla to gwiazdki i missy. Sorc z manashieldem wytrzyma znacznie wiecej obrazen niz knight z tego poziomu. Sorc moze wrzucic utani gran hur, leczyc sie mocno praktycznie za darmo i robic sie niewidzialny na zyczenie, knight musi targac uhy i ringi >.> W PvP knight nie moze trafic nawet przeciwnika z dwukrotnie nizszym poziomem od siebie. Pall przy expieniu ~30% strzal traci nie zadajac konkretnych obrazen, jego sila magii jest niczym w porownaniu do sorca. 290 EK jebie srednio po ~100 obrazen w potwory na runde (liczac te wszystkie j***e gwiazdki, puffy itp) a 290 ED po ~800 (2x exori vis). Gdzie tu jest kurwa mac lekka przesada, idioto? >.>

Xeremon
26-02-2007, 16:25
Zmniejszył bym cenę Mana fluidów do 30gp. Są jak na moje dochody drogie jak skurczybyk. Plecak manasów (1100gp) wystarcza mi na jakieś pół godziny expienia na Guardach:(

Cvonio
26-02-2007, 16:35
moim zdaniem powinni dac dla druida exevo mort hur a dla sorca exura gran mas res

Rekin Master
26-02-2007, 16:42
moim zdaniem powinni dac dla druida exevo mort hur a dla sorca exura gran mas res

Zmniejszył bym cenę Mana fluidów do 30gp. Są jak na moje dochody drogie jak skurczybyk. Plecak manasów (1100gp) wystarcza mi na jakieś pół godziny expienia na Guardach

was obu chyba pojebało...

Auntie from Ghostland
26-02-2007, 16:42
Mam wrażenie, że za mało jest opinii paladynów o ich profesji, która obecnie jest
najsłabszą profesją w tibii.
Już na starcie pozbawiono paladyna możliwości noszenia źródła światła, co sprawia, że najczęściej namierzam potwory przez "battle" z powodu złego
oświetlenia pola gry. Żeby mieć widoczną "battle list" , paladyn chowa obrazek ekwipunku i nie widzi, ile ma amunicji w kołczanie. Nieraz brakowało mi amunicji,
podczas strzelania do potwora. :/
Istotnym polepszeniem paladyna byłoby więc automatyczne załadowywanie
amunicji do kołczanu lub zwiększenie pojemności kołczanu.
Komfortowa byłaby sytuacja, gdyby wyeliminowano z tibii ciemności i nie
trzeba by używać źródeł światła. Wielu graczy przestałoby cheatowania
i co za tym idzie mniej byłoby shakowanych kont.
Bardzo ważnym elementem wymagającym poprawy jest zwiększenie siły
rażenia broni dystansowych do poziomu siły uderzenia broni rycerzy
w zwarciu. Nie rozumiem czemu paladyn musi dłużej zabijać potwory od
rycerza, pomimo tego, że nie może nosić tarczy i ma o wiele słabszą
obronę. Wręcz żenujące jest w obecnej grze to, że paladyn potrzebuje
kilkakrotnie więcej czasu na zabicie potwora niż sorc (druid)!:/
Popieram słuszne propozycje na poprawienie paladyna zgłoszone powyzej
przez m.in.Mago, Sherlock'a Holmes'a, Gilu90 i Ujo.
Twórcy gry mogliby poprawić jakość broni dystansowych (celność kusz,
zwiększyć częstotliwość strzelania), mogliby zmniejszyć wagę amunicji
i ich cenę, wprowadzić magiczną kuszę strzelającą np. z energii (jeśli
paladynowi zabraknie amunicji) oraz zwiększyć asortyment amunicji
(silniejsze, tanie pociski) no i mogliby przywrócić trwałość amunicji dla
paladyna.

Kocurek93
27-02-2007, 09:12
Mam wrażenie, że za mało jest opinii paladynów o ich profesji, która obecnie jest
najsłabszą profesją w tibii.
lol nie jest najgorsza masz dobre skille i idziesz na guardy sobie solo albo na dragi (ale to juz z lepszymi)

@topic:
Ale według mnie to powinno być tak:
-sork/druid- runki mozna robic od mniejszego lvl tzn tak jak w tibii 7.5
-knight- szybciej rosnie shielding (bo to ma byc dobry bloker)
-paladyn- nielamiace sie speary no i tańsza ammunicja

wizu
27-02-2007, 12:06
Komfortowa byłaby sytuacja, gdyby wyeliminowano z tibii ciemności i nie
trzeba by używać źródeł światła. Wielu graczy przestałoby cheatowania
i co za tym idzie mniej byłoby shakowanych kont.
Tak sie składa, że to już dawno zrobili ;)
Logujesz się, options, graphic, advanced i masz tam taki suwak:
Set ambient light: przesuwasz go na 100% i już masz jasno ;)

P0nury
27-02-2007, 16:56
lol nie jest najgorsza masz dobre skille i idziesz na guardy sobie solo albo na dragi (ale to juz z lepszymi)

I żyj tak tymi guardami i dragami przez większość swego żywota. Ciekawe, czy Ci się nie znudzi.

@topic:

Ej, i jeszcze UE za 200 many dla wszystkich profesji! I fri itanz plx!

Rozpędź się, a ściana sama Cię...

Fenzopi92
27-02-2007, 17:11
Ci którzy glosowali na pogorszenie sorc i druidów to skaczeni idioci ! sorki fakt maja za latwo ale druidzi !

tylko 3 czary ofensywne ( exori vis , mort , flam )

knight leje za free a druid i sorc ? za mane która tak szybko nieodrasta

Ja w tibi bym zmienil tylko to zeby speery nieznikaly

Podziwiam wogule ludzi którzy graja druidem na facc , ja niedawalem rady i zakupilem pacc

P0nury
27-02-2007, 17:48
Ci którzy glosowali na pogorszenie sorc i druidów to skaczeni idioci ! sorki fakt maja za latwo ale druidzi !

tylko 3 czary ofensywne ( exori vis , mort , flam )

Z czego dwa pierwsze używane są non-stop. Sorc jest o tyle lepszy, że ma parę tych czarów ofensywnych, tylko co mu z tego, skoro wykorzystuje je raz na ruski rok? Już wolałbym mieć to tańsze leczenie.

knight leje za free a druid i sorc ? za mane która tak szybko nieodrasta

Ej ziooooom, słyszałeś kiedyś o czymś takim, jak manafluid? :/

Ja w tibi bym zmienil tylko to zeby speery nieznikaly

A ja bym dodał UE za 200 many wszystkim profesjom. Łamanie się spearów praktycznie w niczym nie przeszkadza. Chyba, że tak Cię boli dojechać na spearach do tego 40 dista i potem zacząć expić.

Exolius
27-02-2007, 18:51
Mogliby wprowadzic umiejetnosc "Player".
~~~~
Moglibysmy "modlic" sie do Boga i dostawac jak wspomnialem ulepszenia, leczenie. Cena kazdej modlitwy siegalaby 60 PP (player points) niezaleznie czy
~~~~
Jakies pytania?

Super! Niech wprowadzą umiejętność "Gracz"! Człowieku, najpierw lepiej dowiedz się jak poprawnie napisać słowo "Prayer" a potem proponuj takie coś.
Imo sam pomysł dobry, takie PP można by też uzupełniać w temple wypowiadając jakąś formułę.

Przyblizone obrazenia:

cipsoft:
0 - 402 damage
moj pomysl:
375 - 402 damage

cipsoft:
0 - 252 damage
moj pomysl:
126 - 252 damage

0 - 199 damage
moj pomysl:
119 - 199 damage

0 - 136
moj pomysl:
14 - 136

Hm?

Good idea :)

Liper
27-02-2007, 19:12

@topic:

Runki od mlvl !!! Jeżeli nie umisz wybic dobrego lvl'a to nie graj w tibie.Albo ten shielding....

Anoj
27-02-2007, 19:32
Powinni wprowadzic niszczenie ekwipunku z powodu długiego uzywania.

d4rqu
27-02-2007, 21:22
Dokładnie. Knight powinien bić mocne hity takie jak sorc, ale jego broń po jakimś czasie powinna się niszczyć i można np. naprawić ją za opłatą. Wtedy knighci nie będę marudzić, że biją noobskie hitki, a sorce nie będę mieć argumentu, że knight bije za darmo:D

Draggy_Slayer
27-02-2007, 22:03
@up
i kolejny ktoremu nie mozna wyjasnic...
tak pallkowi niszcza sie speary, sorc i druid musza kupowac manasy i runy ktore sie koncza
ale DO KURWY NENDZY ONI ZA BRON NIE PLACA ~2KK (BRON KLASY SOV/SCA) WIEC NIE PIERDOLCIE ZE POWINNA SIE NISZCZYC

sorki za bluzgi ale bialej gorackzi dostaje jak widze cos takiego...
knight nie potrzebuje boskich hitow
ja nie musze solowac demona
ale hit w zolwia za 20 (przyklad) z avengera gdzie sorc/drut wiecej walna z roda/wanda to przesada:)
nie musze walic hitow po 500 (moj 280 max mi zupelnie wystarczy, jakby wchodzil czesciej to bardzo bym sie cieszyl) nie chc tylko miss hitow:) bo to najbardziej w*****a
knight atakuje za darmo wiec nie powinien miec hitor jak sorc ktory badz co badz wydaje na to kase, ale nie mozna tez isc za bardzo w 2 strone
ze skoro wali za darmo to niech wali jak ciota:)

d4rqu
27-02-2007, 22:30
Ale naprawa broni nie kosztowałaby 2kk. Czy to sprawiedliwe, że druidem na 19lv expi mi się cholernie bardziej opłacalniej na guardach niż knightem ok. 50lv ze skillami 86/86? Czy to uczciwe, że knight nie może expić z broni na bardzo wielu potworach? Przecież chyba wiadome, że jak knight ubija dziennie masę potworów to po jakimś czasie broń powinna ulec zniszczeniu:D Moje zdanie jest takie, żeby moc obrażeń i blokowanie na full attack i balanced zostały zwiększone do takiego poziomu, żeby knight bił mocniej z miecza niż sorc z visa (przecież musiał dodatkowo trenować). W zamian będzie musiał co jakiś czas wydać kasę na naprawę broni (im lepsza broń tym większy koszt naprawy).

Ragnar666
27-02-2007, 22:31
was obu chyba pojebało...

i to chyba ostro...

a UE dla knight'ów jak nie było tak nie ma. to nie fair!!!!!!!!11111111jeden+szyft ;(

ludzie... proste bedą jakieś przedmioty klasowe lub różdzki 2-ręczne to sobie sorcek nawet tarczy nie zaloży i zobaczymy jak wam będzie i 'czemu ten knajcz mnie tak mocno hita? :| halp! knajt owerpałered! :| cip sux! ;('

eh. koniec z żartami. wy ludzie za dużo chcecie.
co będzie to będzie. jedyne co nam pozostanie do zrobienia 'po' update to tylko zbojkotowanie ich 6-miesięcznego 'tworu'.

Ragnar~

Wipigi
28-02-2007, 08:06
Lól... czytajac ten temat krew sie we mnie gotuje... "A sork jest leprzy bo ma e visa zlikwidowac e visa plx plx plx " " A knajt musi targac uchy i ringi " ... Przypominaja mi sie zalosne tematy " A ja chce konia w tibi, bedzie kon to ja bede gral!!1111"

@topik:

Wg mnie po prostu powinni ulepszyc troche pallka ;) Moze tansza amunicja? Moze wprowadzic tego monka na npvp ? (Nie wiadomo czy pozyje dlugo, zalezy jak sie schowasz i jaki masz respekt ;> ) To nie takie duze zmiany, jednak moglyby poprawic sytuacje tych graczy...

Xydijo
28-02-2007, 09:55
Ludzie ! Trzeba ulepszyc knightow poniewaz oni prawie nic nie maja , spojrzcie na dzial czary na stronie glownej tibia.pl i co widzicie ? 5 czarow dla knighta i tak wiekszosc tylko dla pacc.... A druid , sork i pall ? Cipsoft powinien dodac wiecej hp z kazdym lvl , ale to tez by bylo bez sensu poniewaz naprzyklad postac z 40lvl knight ( taka jak ja xD ) ma xx hp a tu podchodzi 20lvl knight ( po ulepszeniu ) i sie smieje ze mam malo hp xD Druid moze bez eq wogule nie wychodzic z miasta ! Bedzie siedzial tydzien i robil uhy i uzbiera 60k ! A knight ? Bedzie siedzial tydzien na potworkach typu beho i guardy i co ? Uzbiera z 20k max i jeszcze ze strata uh .... ( chyba ze ma sie pacc to wtedy sie chodzi na tomby ale tam tez uhy zchodza jak nie wiem co.........Boze CipSoft zrob cos z tym -.- knight nie ma jak zarabiac kasy !!! No i dla druida i sorka troche capa dodac i bedzie git ! I jeszcze jedno , tak jak kilka up ktos przyznal : Miss Hit Wk*** , Powinni zrobic tak ze knight i pall zawsze trafiaja w cel !
Raz mialem taka sytuacje , bije gsa solo i kilka kolejek bylo miss hit , przychodzi 30lvl sork i po gsie ..........
No i moze zmniejszyc cene uh ... zeby wbic 40lvl musialem kupic 6 bp uh ......

A tak nie z tej beczki : Zmniejszyc ,, kare '' po smierci postaci !! Zdecydowanie za duzo tracimy !

Fpitolony w sprawe
28-02-2007, 13:13
Wqrwia tez to, ze na 30 lvlu pall/knight se moze zrobic 100 skila i zadaje taki sam dmg co 200 lvli wyzej -.-, przeciez to jest... przepasc... Juz nie bede taki skrajny - 30 lvl - 70 dista 130 lvl - 100 dista... A dmg?? gowno wiekszy w porownaniu do lvla -.-

siniestro
28-02-2007, 14:38
up
to wbij 100 dist :)

upupupup....
zlikwidowac e vis, niech im zostanie e mort :) bedzie ciekawiej, bo z e vis huty schodza podobne caly czas, a z e mort juz nie tak bardzo :P
przydalaby sie tansza amunicja dla paladynów, bo co to ma byc, ze zeby wbic 30k exp musze marnowac 3k na bolty (80 dist):/ i co te 30k wracac do miasta po amoo :S(zmniejszyc wage bolt/arrow) Kazdy palek wie, ze amunicja jest za ciezka :P

Haxaxer
02-03-2007, 21:08
Hmm .. Tez popieram .. Poprawe Knightow .. Wystarczy porownac .. Ja mam 96 Lev .. Knight .. I moj kuzyn .. tez 96 Lev, ale druid .. W granicach oplacalnosci moge isc na OF .. i to bedzie jeden z szybszych expow dla mnie .. Ewentualnie dragi, ale ciezko wbic na nie bo wlasnie .. glownie siedza tam druidzi i sorki .. dosc dlugo poki im sie manaski na viska nie skoncza .. Btw .. Natomiast druid/sorcerer pojdzie sobie gdzie chce Hero, Quary, Dragi, Dl .. itd .. I szybciej leci mu expik .. No i ma wieksza szanse na rare item .. Cos mialem powiedziec, ale mi sie zapomnialo .. Aaaa .. Wiem .. :P Wezmy przyklad takiego Dragon lorda .. Solo Knightem .. Pojde ze skillami 87/87 i GS .. tak na oko z 30 % hitow trafi mu w "zbroje" .. tzw iskierki .. czy jakos tam inaczej .. mniejsza o to .. a inna czesc hitow .. to sa ponziej krytkyki .. Przy zabijaniu dragon lorda knightem co to jest hit za 40 hp np ? Many starcza mi na 1 exori .. Hit a la 300 + maximum .. ? I jak tu sie oplaca ? Z drugiej strony druid/sork idzie i bije z visa tego dl'a .. nie orientuje sie tak za abrdzo ale mysle ze taki 95 druid/sork uderzy tak za 200 chyba nie ? No .. ;D i bije tak caly czas .. nie ma zadnych "puff" jedynie to moze sobie nie trafic tym visem .. :P I jesli bedzie dobrze trafial to taki dragon lord padnie gora po 1.5 minuty .. A knightem moze bym mu dopiero na light green hp wszedl .. To byl przyklad mozna tego mnozyc i mnozyc .. I tak pewnie zaraz mnie ktos zbeszta .. Ale oki .. :P Forum to forum ma swoje prawa ;) Ale idac dalej i walkujac temat .. To moja propozycja jest .. nawet nie oslabianie profesji .. Bo druidzi i sorkowie maja przyzwocie wszystko zrobione .. Natomiast ja dolaczyl bym sie do zrobiena czegos ze skills .. Stanowczo za dlugo trzeba trenowac, trzeba to jakos przyspieszyc i znow analogia .. czamu palkowi szybciej rosnie distance niz knightowi sword/axe/club/fist ? I moja inna propozycja jest cos zwiazane z exori .. Ciezko mi to sprecyzowac .. Ale Mozna to powiazac z HP knighta np .. Exori bedzie zabieralo powiedzmy iles HP i troszku many ze wzgledu na ulomnosc magiczna knighta oraz jakis koszt w obecnie nie przydatnych soul points .. I lekkie wzmocnienie tego czaru, ale nie az tak nazbyt .. Co do nowej broni nie skladam reklamacji bo sa dobre .. Ale moze cos z tymi skills faktycznie zrobic .. Moze zeby shielding na wysokich skills a la 80 faktycznie stanowil o sile .. A nie tak, ze majac skill 87 shieldinga idac na full def zerk mnie zaraz puknie za 100 ;) Skille z melee moze zeby w wiekszym stopniu decydowaly o wiekszym uderzeniu i lepszej "celnosci" mniej .. puff i iskierek .. Co by tu jeszcze .. To sa wszystko propozycje .. Marzeniem moim jest zeby chcoiaz polowa jednej mojej propozycji byla zrealizowana .. ;P Ech .. marzyc .. ;P Ale btw .. Moze Fist bylby do czegosc przydatny ? Fist fighting => walka na piesci moze swiadczyc o "napakowaniu" danego gracza .. Chyba z prostej kalkulacji wychodzi, ze bardziej umiesniony uderzy mocniej niz lebioda .. ;P Proponuje tu jakis drobny mnoznik obrazen albo droba suma .. Nie wiem jak by to mial owszystko wygladac, ale to tylko propozycje .. Dobrze chyba narazie tyle napisze .. Dalej mi sie nie chce .. :P Piszta co chceta na moj temat .. To jest moje zdanie.. :P Ooo albo cos takiego jak "critical hit" ? Np skill fista .. Decydowal by w jakims % o jakiejs "frequency" "critcal hitow" .. Te krytyczne uderzenia .. To proponowalbym jakis mnoznik, ale bez przesady .. Hity za 700 to paranoja Ucieszy mnie jak bede mogl mniej wiecej z rowna czestotliwoscia bic ~ 200 .. Marzenia .. Ech .. Ale bajeczki nie ? :P Choc oze jedna osoba sie ze mna zgodzi ? Plx .. Heja Wam i pozdro ! Jol ..

Zapraszam na Aldora thread .. :P Obejrzyjcie moje ss'ki i jakies komenty plx .. :P

Snopeczek
02-03-2007, 22:01
tak pallkowi niszcza sie speary, sorc i druid musza kupowac manasy i runy ktore sie koncza
ale DO KURWY NENDZY ONI ZA BRON NIE PLACA ~2KK (BRON KLASY SOV/SCA) WIEC NIE PIERDOLCIE ZE POWINNA SIE NISZCZYC

Nie szpanuj ortografią, plx

Anyway, sorc/druid owszem, nie placi 2kk za broń. Wystarczy mu EQ za max 80k. Ale zauważ, ze na kazdy hunt trzeba wydac sporo kasy. A na lvlach 100+ są to juz astronomiczne sumy. Reasumując, kina kupi EQ raz i starczy mu na długo, a sorc/druid i tak po pewnym czasie mają dużo większe wydatki.. mf, runy etc.

Dodatkowo, gdy kina posiada siowera, wydatki na UH są minimalne.

Topic:
Co do zmiany profesji..
Kina - dobrym pomyslem wydaje mi się więcej Hp co lvl. Jednak jest to niemozliwe do prowadzenia. Gdyby przykladowo kina otrzymywal 20hp co lvl, to juz na lvlu ~76 posiadalby tyle Hp co teraz kina na lvlu 100

Palladyn - Wszyscy mowią o trudnosciach ze skillowaniem. Moze dobrym sposobem byloby poprostu zredukowanie ataków spearów? Nie wiem, nigdy nie gralem tą profesją.

Sorcerer - czy trzeba tu coś mówic? Dobijamy ~80lvl dwarf guardy/tomby etc no i PG, PG, PG.....

Druid - Mój wybór także. No i cóz, jedyne czego mi brakuje to jakis czar ofensywny typu Exevo Mort Hur u Sorca.. No ale jest to niemozliwe do wprowadzenia :P Znacznie pogorszyloby wtedy sorca. Szkoda tez, ze z Tempest Rodem trzeba przyjmować ciosy na klate; z drugiej strony moze siowac samego siemie za koszt 2x mniejszy ( exura vita = 160mp, exura sio "yourself = 80mp)

To chyba wszystko od siebie, z wlasnego doswiadczenia.
Seeya

Liper
02-03-2007, 22:21
Nie szpanuj ortografią, plx

Anyway, sorc/druid owszem, nie placi 2kk za broń. Wystarczy mu EQ za max 80k. Ale zauważ, ze na kazdy hunt trzeba wydac sporo kasy. A na lvlach 100+ są to juz astronomiczne sumy. Reasumując, kina kupi EQ raz i starczy mu na długo, a sorc/druid i tak po pewnym czasie mają dużo większe wydatki.. mf, runy etc.

Topic:
Co do zmiany profesji..
Kina - dobrym pomyslem wydaje mi się więcej Hp co lvl. Jednak jest to niemozliwe do prowadzenia. Gdyby przykladowo kina otrzymywal 20hp co lvl, to juz na lvlu ~76 posiadalby tyle Hp co teraz kina na lvlu 100

Palladyn - Wszyscy mowią o trudnosciach ze skillowaniem. Moze dobrym sposobem byloby poprostu zredukowanie ataków spearów? Nie wiem, nigdy nie gralem tą profesją.

Sorcerer - czy trzeba tu coś mówic? Dobijamy ~80lvl dwarf guardy/tomby etc no i PG, PG, PG.....

Druid - Mój wybór także. No i cóz, jedyne czego mi brakuje to jakis czar ofensywny typu Exevo Mort Hur u Sorca.. No ale jest to niemozliwe do wprowadzenia :P Znacznie pogorszyloby wtedy sorca. Szkoda tez, ze z Tempest Rodem trzeba przyjmować ciosy na klate; z drugiej strony moze siowac samego siemie za koszt 2x mniejszy ( exura vita = 160mp, exura sio "yourself = 80mp)

To chyba wszystko od siebie, z wlasnego doswiadczenia.
Seeya

Człowieku ty mielisz tu wszystkich.Grales tylko sorcem i nie widzisz potrzeby zmian -.- typowy polak przez takich jak ty byly 3 rozbiory -.-

schanelia
02-03-2007, 23:11
Ale brednie. Zalozmy ze knight expi na dragach bo tak robi wiekszosc 100+ lvli. Na draga idzie knightowi srednio 1 UH na 100 lvl a zeby wbic 101 to potrzebuje 485200 expa. Dragon to 700 expa więc teraz sobie policz: 485200/700=693 dragi=693 uhy*175 gp=121k!8o A sorc traci na draga średnio 2-3 mf czyli 110-165 gp a więc mniej niż knight. Jedyna zaleta knighta to to że pada rzadziej od sorca bo jakikolwiek lekki lag to sorc się przeważnie składa stojąc na wprost smoka.
Dodatkowo, gdy sorc posiada blokera, wydatki na mf są minimalne.

Snopeczek
02-03-2007, 23:41
Człowieku ty mielisz tu wszystkich.Grales tylko sorcem i nie widzisz potrzeby zmian -.- typowy polak przez takich jak ty byly 3 rozbiory -.-

Chłopczyku, cieszę się że wiesz iż były aż 3 rozbiory. Gz dla Ciebie. Ale co moją rozbiory do mojej wypowiedzi to zapewne wiesz tylko Ty.
Ale postaraj się czytać ze zrozumieniem, ok?
1. Czy gdziekolwiek powiedzialem ze gralem tylko sorcem? Ja osobiscie nie widze tu tego. Nie grałem tylko palladynem, więc dałem propozycje. Zastrzegłem sobie ze akurat tą profą nie grałem, więc mało wiem.

Ale brednie. Zalozmy ze knight expi na dragach bo tak robi wiekszosc 100+ lvli. Na draga idzie knightowi srednio 1 UH na 100 lvl a zeby wbic 101 to potrzebuje 485200 expa. Dragon to 700 expa więc teraz sobie policz: 485200/700=693 dragi=693 uhy*175 gp=121k!8o A sorc traci na draga średnio 2-3 mf czyli 110-165 gp a więc mniej niż knight. Jedyna zaleta knighta to to że pada rzadziej od sorca bo jakikolwiek lekki lag to sorc się przeważnie składa stojąc na wprost smoka.

Tobie także gratuluje. Potrafisz obsługiwać kalkulator :o
No ale z pomyślunkiem tez nie dobrze. Na kalkulatorku wszystkiego nie sprawdzisz. Drag z łapy nie bije mocno, a powinno się stać wylącznie na skos. Kłopotliwe jest tylko gdy drag ucieka. Wtedy najlepiej dobic z HMM, by nie narazac się na Wave. Strata HP od Draga jest najczęściej z Fireballa.
Mowisz o kinach lvl 100+; otóż taki kina ma juz zazwyczaj SCA/SoV'a i skille min 85/85. Zatem srednio schodzi 1 UH na 2 Dragi. Co redukuje Twoje domniemania cenowe o polowe. Dodatkowo jak juz powiedzialem gdy ma siowera wydatki na UH spadaja do minimum.

Dodatkowo, gdy sorc posiada blokera, wydatki na mf są minimalne.

Tak, ale rosną wydatki na UH kiny. B)

Starasz się za wszelką cene porównać te 2 profesje. Kina i Sorc. Każda jak zapewne wiesz ma swoje wady i zalety. Ich wymieniać nie będe, od tego jest masa innych tematów.

Pzdr

schanelia
03-03-2007, 00:11
Mowisz o kinach lvl 100+; otóż taki kina ma juz zazwyczaj SCA/SoV'a i skille min 85/85. Zatem srednio schodzi 1 UH na 2 Dragi.
Nieprawda. Schodzi 1 uh na 1 draga średnio. Oczywiście zdarza się, że na 5 dragów pod rząd nie zejdzie ani jeden albo na jednego zejdzie 5 ale mówimy tutaj o wartości średniej.
Tak, ale rosną wydatki na UH kiny.
Knight blokując prawie zawsze wychodzi na plus. A jesli nie to nie ma sensu blokować bo robi sie to wlasnie dla kasy.

Mojżesz
03-03-2007, 03:14
@Up:Po 1 to rozsądny knight nie używa uh tylko manasów/siowera.Po 2 knight na dragach pomaga sobie hmmami.Co do blokowania to masz rację-knight prawie zawsze wychodzi na plus,a blokuje się także dla zabawy.Chyba o to chodzi w Tibii,czyż nie?
@Topic:A ja nadal uważam,że nie powinni nic zmieniać,tylko dodać jakieś nowe miejscówki bądź bronie dla posczególnych profesji(pal&kina plx).

Snopeczek
03-03-2007, 03:17
Nieprawda. Schodzi 1 uh na 1 draga średnio. Oczywiście zdarza się, że na 5 dragów pod rząd nie zejdzie ani jeden albo na jednego zejdzie 5 ale mówimy tutaj o wartości średniej.

Ok, to juz zostawmy, kazdy ma inne zdanie. Chociaż niezgadzam się z tą rzekomą 'wartością średnią'

Knight blokując prawie zawsze wychodzi na plus. A jesli nie to nie ma sensu blokować bo robi sie to wlasnie dla kasy.

Tak, ale Ty takze nie umiesz przeczytać, nie chce Ci się, nie potrafisz, lub nie chcesz zrozumieć. Biorąc pod uwage to, ze kina blokuje bez siowera, to musi uzywac UHów. I zakładając Np Hunt na DLach. Wylatuje DSM. Kina zużył na blokowanie kilkunastu DLi 3Bp UH. W tym momencie na dzieląc to na 2 osoby, obydwie otrzymują po ~40k. Jednak dla kiny jest to zysk tylko 31k. Przeciez zuzyl 3 Bp UH.

Teraz z kolei gdyby mial siowera, zarobiłby pelne 40k. Kumasz? ;)
(Oczywiście shooterzy tez wydaja kase na taki hunt. mf, runy etc. Jednak mówimy tu tylko o zysku kiny)

Sorry, ale naprawde bardziej dobitnie nie potrafiłem

schanelia
03-03-2007, 09:21
@up
No tak, zgadzam sie z tym ze bardziej oplaca sie chodzic z druidem niz sorcem. Ale nie zawsze kumpel druid jest online. Poza tym blokuje się również dla zabawy.

Shardzik
03-03-2007, 17:10
Moze i wymienicie wszystkie pomysły jakie chodzą wam po spaczonych od grania umysłach, ale to i tak nic nei zmieni, pamiętam przez te prawie 10 różnych wersji tibii od tych owłosionych GSów - 3-4 lata temu aż po dzisiaj w dobie nici zamiast rope CIPsoft pomimo roznych skandów graczy robił zawsze po swojemu, i nie widać żeby to się zmieniło.

Snopeczek
03-03-2007, 22:52
@up:
Zgadzam się z Tobą, poniekąd. Ale zauważ że temat ten służy do dyskusji na temat wyrównania profesji. I dlatego właśnie dyskutujemy; nie jest to jakiś nakaz czy też wezwanie w stronę CipSoftu..

Elthorn
03-03-2007, 23:03
Powinni ulepszyc palkow i knightow bo za wolno expia zobaczcie na erigu w expie dnia kto przewaza codziennie.

Lapsuss
08-03-2007, 14:13
Czemu uważacie że rycerz atakuje z broni ręcznej za darmo ??
Ja będąc rycerzem gdy zabijam np: GS (z tarczą) MUSZĘ zużyć kilka run UH, więc zabicie GS kosztuje mnie pi razy oko około 700gp (4 x UH)
Palek zużyje ze 20 boltów zwiewając - koszt ok. 60gp
magowie mają tak szeroki wybór czarów, że jak są sprytni to koszt zabicia GS będzie znikomy (runki mogą sami sobie robić wzywać summony bić z magii spontanicznej itp).
GS jest tylko przykładowym potworkiem przyjętym do roważań.

Ktoś wyżej napisał że będąc magiem wbicie 51 lvl kosztowało go 20k - czyli jakieś 6 bp UH, mnie te 6 bp jak dobrze pójdzie starcza czasem na pół lvl.
Rozpowszechnianie dalej mitów, iż rycerz jest najbogatszą profesją jest chyba niezasadne.
Na marginesie pozostaje fakt, że najszybciej i najtaniej rosną lvl postaci magicznych, spójrzcie na statystyki erig.net

Dartra_rokstayrers
08-03-2007, 15:02
Ja jestem druidem i jestem za ulepszeniem knightów i palladynów. :)

chociaż by tym że co lvl ma 30 więcej życia a nie 15 (sorcer/druid dostaje 30 many i 5 zycia a knight 5 many i 15 życia X( ).

I moim zdaniem nie ma sęsu pogorszać magów i druidów :)!!

d4rqu
08-03-2007, 15:06
Powinni ulepszyc palkow i knightow bo za wolno expia zobaczcie na erigu w expie dnia kto przewaza codziennie.

Ale zaraz Vil wyjedzie z tekstem: że knighci są leniwi:D

Xeremon
09-03-2007, 11:57
HAHA! Ale wpadłem na głupi pomysł:D Niech sorcowie i druidzi nie tracą many za walenie z wanda, a pale mają nieskończenie wiele boltów i arrowów (oczywiście kosztem nieznacznego zmniejszenia obrażeń przez nie zadawanych) :cup: Nie mówię, że to dobry pomysł...

@down
To jest JOKE!!!

Rekin Master
10-03-2007, 15:44
HAHA! Ale wpadłem na głupi pomysł:D Niech sorcowie i druidzi nie tracą many za walenie z wanda, a pale mają nieskończenie wiele boltów i arrowów (oczywiście kosztem nieznacznego zmniejszenia obrażeń przez nie zadawanych) :cup: Nie mówię, że to dobry pomysł...

juz kiedys Ci to napisalem...
Ciebie chyba porządnie pojebalo...

Vil
10-03-2007, 16:12

A nie sa ? Z top10 knightow expi moze 3 z czego 1 sie stara. Reszta wbija po 300k/ tydzien.

Spongyfhy
10-03-2007, 16:40
Nie czytałem wcześniejszych postów, więc nie wiem, czy moje propozycje będą się pokrywały z Waszymi wcześniejszymi wypowiedziami, ale według mnie:

- CipSoft powinien zmniejszyć wagę boltów i arrowów (o 0.1 lub 0.2 oz.) i poprawić czary na ich tworzenie (800 many na jednego power bolta to wedlug mnie lekka przesada) - udogodnienie dla paladynów
- Możliwość zadawania dużych obrażeń poprzez exori vis i exori mort przy zużyciu jedynie 20 punktów many (i ich dostępności już na 11 i 12 levelu) to według mnie małe nieporozumienie - proponowane ograniczenie możliwości postaci magicznych
- Zmienna ilość zużywanej many na czar exori powinna być zmodernizowana do stałej wartości (na przykład powinien on zawsze zużywać tylko 150 punktów many) - udogodnienie dla rycerzy

d4rqu
10-03-2007, 16:45
A nie sa ? Z top10 knightow expi moze 3 z czego 1 sie stara. Reszta wbija po 300k/ tydzien.

Jakby expili z prędkością sorca to by mieli motywację, żeby grać.

Wirgo
10-03-2007, 20:20
Zabrać sorcom i druidom rozgi.Zmniejszyc ilosc many jaka daje mana fluid.
Kiedys sorc byl profesja elitarna i trudna teraz jest bajeczne prosty

Vil
10-03-2007, 20:39
- CipSoft powinien zmniejszyć wagę boltów i arrowów (o 0.1 lub 0.2 oz.) i poprawić czary na ich tworzenie (800 many na jednego power bolta to wedlug mnie lekka przesada) - udogodnienie dla paladynów

Rownie dobrze mozna druidowi zmniejszyc o polowe koszt poison storma - przydatnosc taka sama czyli zerowa.

- Zmienna ilość zużywanej many na czar exori powinna być zmodernizowana do stałej wartości (na przykład powinien on zawsze zużywać tylko 150 punktów many) - udogodnienie dla rycerzy

Przegiecie.

litt
10-03-2007, 21:28
Proponuje wzrost ilosci many do rzucenia visa w zaleznosci od posiadanego lvla (im wyzszy level, tym wiecej many żre), oraz wprowadzenie dwurecznych wandow i rodow.

d4rqu
10-03-2007, 22:12
Zabrać sorcom i druidom rozgi.Zmniejszyc ilosc many jaka daje mana fluid.
Kiedys sorc byl profesja elitarna i trudna teraz jest bajeczne prosty

Rózgi mogą zostać bo jak sorce/druty facc będą expić? Większość newbie się zniechęci na początku. Zmniejszyć siłę visa lub zwiększyć manę której wymaga. Tanie mana fluidy, szybka mana to powinno być zmienione, bo sorc ma za dobrze:D

KrEmAs KAc
10-03-2007, 22:29
Dać nowe czary Knightowi i więcej Capa bo ma za mało:)

Piotrek Marycha
10-03-2007, 22:35
O rly?

Ja będąc rycerzem gdy zabijam np: GS (z tarczą) MUSZĘ zużyć kilka run UH, więc zabicie GS kosztuje mnie pi razy oko około 700gp (4 x UH)
Palek zużyje ze 20 boltów zwiewając - koszt ok. 60gp
magowie mają tak szeroki wybór czarów, że jak są sprytni to koszt zabicia GS będzie znikomy (runki mogą sami sobie robić wzywać summony bić z magii spontanicznej itp).

Ktoś wyżej napisał że będąc magiem wbicie 51 lvl kosztowało go 20k
1: a co sorc to za free wali?
2: Spox, daj mi kase na pacca (+ prowizja x] ) to zrobie ci 50 lvl za 0 gp, tylko ciekawe ile to potrwa
a komu sie chce expic jeżeli robi to 2x wolniej od sorca

Teraz z kolei gdyby mial siowera, zarobiłby pelne 40k. Kumasz? ;)
(Oczywiście shooterzy tez wydaja kase na taki hunt. mf, runy etc. Jednak mówimy tu tylko o zysku kiny)

A co, ten drut to go siowa tak charytatywnie? za Sio też sie płaci

Sevjij
11-03-2007, 04:43
Ja jestem wstanie znieść dużo ale nie zniosę jednego :
Głupoty .. będą naprawiać błędy na około.

Pomyślcie, bo to kilka rzeczy spowodowało tą dysproporcję... :
1. New Mana Regeneration
2. Soul Points
3. Cip Bot
4. Wands + Rod
5. Runes in the shop

Czemu wprowadziły dysproporcję ?
Bo kiedyś :
1. Mag musiał na te 20 many, 80 sec !!
2. Mag musiał wydać 100 gp, żeby te 20 many zdobyć.
3. Mag musiał użyć myszki i przewajchlować całą długość ekranu (2x pół) i wcisnąć ctrl przy okazji, żeby tego mf'a wypić.
4. Mag musiał mieć cela, żeby ustrzelić zdobycz z run.
5. Mag nie musiał pilnować czegoś tak głupiego jak soul points, żeby tych run narobić.
6. Mag mógł zarabiać na sprzedaży run ... sprzedawał je ludziom
7. Mag musiał sobie runy zrobić, żeby po expić
8. Palladyn był opłacalny, bo nie wydawał fortuny na speary, a dzięki treningowi 1 vs 1 mógł szybko i efektownie na niskim lvl wbić skill, który dawał mu możliwość treningu
9. Knight był świetny, bo wyciągał tyle co inni na tych samych lvl .. albo przynajmniej w jeden dzień, wy expił tyle co sorc, grając tyle samo czasu.
10. Żadna profesja nie miała kłopotów...

Czy to nie było piękne ? harmonia była ..
Rozumiecie ? Każda profesja była zależna od drugiej, z expem. Sorcowie też mogli iść na wrl, tylko nie mogli tak pić mfów, dlatego był im potrzebny bloker..

Ludzie, to trzeba zorganizować poważną ankietę, opisującą cały problem i napisać do cipsoftu, żeby była to ankieta obowiązkowa do zagłosowania przez każdego ..

Xeremon
11-03-2007, 11:41
Zabrać sorcom i druidom rozgi.
:D
Jak sorcowie i druidzi mają "Rózgi", to knighci mają nożyki, młotki i ostrza na kiju!

Kurde Wandy i rody jeśli już;)

Zabranie sorcom i druidom wandów i rodów to zwyczajne udupienie ich na cacy! Niech zamiast tego ulepszą knighta. Uważam, że ulepszenie jednej profesji, udupiając drugą jest idiotyzmem. Tak zrobili z knightem i wszyscy widzimy czym teraz jest...

Piotrek Marycha
11-03-2007, 13:00
Bo kiedyś :
1. Mag musiał na te 20 many, 80 sec !!
Przez to magia spontaniczna ograniczala sie do Vity i Ue o.O cip'om sie to nie podobalo wiec chcieli upowrzechnic magie

3. Mag musiał użyć myszki i przewajchlować całą długość ekranu (2x pół) i wcisnąć ctrl przy okazji, żeby tego mf'a wypić.

Aha to teraz znowu knight jest overpowered bo ma Uhy pod hotem?

5. Mag nie musiał pilnować czegoś tak głupiego jak soul points, żeby tych run narobić.
No tak, nie mozna sobie posiedziec kilka nocek na bocie co?

6. Mag mógł zarabiać na sprzedaży run ... sprzedawał je ludziom
Zarobek byl mierny i czasochłonny, ze strony sorca lepiej juz bylo isc na roty z byla jaka bronia

8. a dzięki treningowi 1 vs 1 mógł szybko i efektownie na niskim lvl wbić skill, który dawał mu możliwość treningu
I to sie nazywa wdziecznosc.... a to ze masz 2x szybszy trening, a własciwie to nie musisz wogle skilowac, to ci zwisa?

Sevjij
11-03-2007, 19:11
@up
Żeby Ciebie cytować, to byś musiał trzymać jakiś poziom wypowiedzi, a ty się zachowujesz jak gnojek, więc Ciebie cytował nie będę.

Wystarczy, że powiem, że to kto używa bota to jego sprawa i jego sposób gry, ja nie muszę używać.

Jeśli cipbot odejdzie, to knight nie będzie power ranger's ale i sorc na tym straci - wyrówna się.

Co do exury gran i ue to może bym się zgodził, ale wtedy też nikt z tego powodu nie płakał.

Zarobek był odpowiedni i każdy się prosił, żebyś mu tę runę zrobił

I tyle chyba poprostu chciałeś mnie zjechać, bo podoba Ci się projekt, że knight będzie walił z exori jak 2x sorc z ue.

Fejkowiec
11-03-2007, 19:13
Niech ulepsza Knighta, aby szybciej expil, bo z postaciami magicznymi teraz przegięli :/

qq2
11-03-2007, 19:54
Heh racja, większość osób skarży się na udupienie palka i najta, ja sam (chociaż gram druidem) przyznam im rację... Gdy była tibia 7.4 to grało mi się baaardzo fajnie palkiem, ale sorcem zrypanie;/
Teraz jest inaczej, sorciem za łatwo się gra, a palkiem za trudno
Ale na letnie update cipy mają wyrównać profesje, więc boję się, że dla druida nic nie dadzą, a może i nawet "upośledzą"
Pożyjemy, zobaczymy... xD

skurczebyk
11-03-2007, 22:02
Według mnie powinni urozmaicić gre w więcej błogosławieńst. Chodzi mi o poszczególne częsci eq, a mianowicie wykupujemy błogosławieństwo np. na armor za jakąś kwote na dany żywioł lub odporny na udeżenia z sd, ue... ogień, energia itp. Knight dzięki temu zyskał by na obronie (chodzi mi o to że błogosławieństwo zmiejszało by obrażenia). Wiadomo że na pvp knight w trapie na którego nasiadło 10 sorc/druidów nie ma żadnych szans. A co do szybkości expa to powinni zmienić coś ze skilami by szybciej rosły, dzięki temu knight będzie zadawał większe obrażenia.
Możliwe że juz ktoś coś takiego tu napisał, gz dla niego;)
To jest moje zdanie, a poza tym głupotą było by osłabianie innych profesji.
Takie urozmaicenie gry mi by sie spodobało.... nie wiadomo kto na co byłby odporny;)

Deselino
12-03-2007, 00:14
Jeśli cipbot odejdzie, to knight nie będzie power ranger's ale i sorc na tym straci - wyrówna się.
Ręczne uhanie sie knightem jest o niebo latwiejsze niż ręczne trafianie z sd sorcem. Cipbot ulepszył magów i w niewielkim stopniu również palka, natomiast zdupczył rycerzy ktorzy jako jedyni nie moga uzywac sd.
Przez to magia spontaniczna ograniczala sie do Vity i Ue o.O cip'om sie to nie podobalo wiec chcieli upowrzechnic magie
Teraz z kolei runy się w ogóle nie opłacają sorcom/drutom i wszystko walą ze spontany. Niestety udupiło to rycerza poniewaz na wyzszych poziomach ma on podobna sile magii jak sorc i jesli zarowno sorc jak i knight expili z run to knight byl w stanie dotrzymywac mu kroku a teraz kiedy sorc wali po 300 za jedyne 11 gp jest to niemozliwe.
Aha to teraz znowu knight jest overpowered bo ma Uhy pod hotem?
Porownaj sobie jak trudno trafic w siebie uhem recznie a jak trudno recznie trafic z sd. Kiedys 300 ms mialby problem z zabiciem 100 ek, a teraz bierze go na 2 sdeki bo ma sd pod hotkeyem. Mit knighta-czolga niezniszczalnego upadl bezpowrotnie wraz z przybyciem hotkeyów.
Pomyślcie, bo to kilka rzeczy spowodowało tą dysproporcję... :
1. New Mana Regeneration
2. Soul Points
3. Cip Bot
4. Wands + Rod
5. Runes in the shop
1. Udupiło ryców (visy i morty po 300 hp za jedyne 11 gp)
2. Nikogo nie udupiło bo normalni sorce i tak expili.
3. Udupiło ryców (kiedys latwiej bylo trafic uhem w siebie niz sdekiem w knighta)
4. Udupilo lowlvl rycow bo teraz expia wolniej od magow.
5. To akurat polepszylo rycerzy bo to oni czesciej kupuja runy niz magowie. Magowie do expienia uzywaja glownie mf.
8. Palladyn był opłacalny, bo nie wydawał fortuny na speary, a dzięki treningowi 1 vs 1 mógł szybko i efektownie na niskim lvl wbić skill, który dawał mu możliwość treningu
A teraz pal wystarczy ze wbije 40 dista i moze dalej juz tylko expic bo skill wpada przy expieniu 2 razy szybciej niz kiedys. Swoim palem nie wydalem nic na speary bo 40 dista wbilem na trollach w ab.
1: a co sorc to za free wali?
Strzał za 300 hp ktory kosztuje 11 gp to jest prawie za free. Nie uważasz?
A komu by sie chcialo expic skoro knight jest underpowered juz od prawie dwóch lat?

Nokh
12-03-2007, 06:02
Wedlug mnie to kazka postac ma swoja zalete sorc czy drut szybki exp ale tez mozna latwo pasc nim. Knight muwia ze wolno expi bo nie pojdzie na wieksze stworki ale moze isc na mniejsze potworki a zeby ich bylo wiecej no i oczywiscie knightem trudniej pasc :D.No a paladin tez ma dosc hp oraz many zeby wyjsc z trudnych sytuacji.Mozna tam zeby najtowi szybciej mana rosla czy cos albo m vll troszke szybciej ale zeby tez nie wiadomo jakie hity sadzil xD.

Nokh
12-03-2007, 06:44
Dobra a pomyslcie 70% sorcow i drutow stoi pod dp i klepie runy i nie dla m lvl tylko dla kasy ... knightem nie ma tego problemuX( z kasa

Frapper
12-03-2007, 08:14
up@ Panie, a kto dzisiaj robi runy?

Nie moga zmienic szybkosci skila - co z tymi ktorzy trenowali po kilkaset godzin?
Cip ma w tradycji, ze to co wprowadzi to zostaje, wiec dodadza cos knightowi jak minimalny hit.

Rekin Master
12-03-2007, 08:43
Wedlug mnie to kazka postac ma swoja zalete sorc czy drut szybki exp ale tez mozna latwo pasc nim. Knight muwia ze wolno expi bo nie pojdzie na wieksze stworki ale moze isc na mniejsze potworki a zeby ich bylo wiecej no i oczywiscie knightem trudniej pasc :D.No a paladin tez ma dosc hp oraz many zeby wyjsc z trudnych sytuacji.Mozna tam zeby najtowi szybciej mana rosla czy cos albo m vll troszke szybciej ale zeby tez nie wiadomo jakie hity sadzil xD.

pl?
twoja wypowiedz jest trudna do zrozumienia. W tym samym zdaniu piszesz, ze ma mu szybciej magic lvl rosnąć (co jest glupota), i zeby za mocno nie walil :confused: .

Dobra a pomyslcie 70% sorcow i drutow stoi pod dp i klepie runy i nie dla m lvl tylko dla kasy ... knightem nie ma tego problemu z kasa

Niektórzy naprawdę przegapili pare up-date'ow.

Vil
12-03-2007, 10:54
teraz kiedy sorc wali po 300 za jedyne 11 gp jest to niemozliwe.

sredni dmg 300 z visa ma 5-6 osob w grze.

Mit knighta-czolga niezniszczalnego upadl bezpowrotnie wraz z przybyciem hotkeyów.

i wraz z wysypem 300 levelowych sorcow.

czesc goburu.

d4rqu
12-03-2007, 11:12
Wedlug mnie to kazka postac ma swoja zalete sorc czy drut szybki exp ale tez mozna latwo pasc nim. Knight muwia ze wolno expi bo nie pojdzie na wieksze stworki ale moze isc na mniejsze potworki a zeby ich bylo wiecej no i oczywiscie knightem trudniej pasc :D.

To nie jest prawda. Ja mam 50lv kine 86/86 i 30lv druta. I powiem tak, druidem na 30lv expie na guardach tak szybko jak 50lv knightem na ef czy dc. Druidem podczas expienia wychodzę na plus. Kwestia pk, knight 50lv jest beznadziejny do pk, ciężko nim kogokolwiek ubić. Natomiast druidem 30lv ubiłem kilku knightów 30-35lv, kilku sorców/drutów ok. 40lv i jeszcze nie zdarzyło się, żeby moja ofiara uciekła. Nie lubię profesji magicznych, ale grając druidem/sorcem czuje się power i gra się dużo łatwiej/lepiej niż knightem. Wiem, że na wyższych levelach i mając pacc przewaga sorca/druta powiększa się jeszcze dużo dużo bardziej.

A czy knightem trudniej paść? Doświadczony gracz nie padnie na potworach nigdy, przy pk zgodzę się, że knightem w niektórych sytuacjach trudniej paść, jednak nie zawszę. Najczęściej deady zdarzają się na lagu/kicku i tu już każda profesja ginie równo.

Prostyy
12-03-2007, 12:02
up@ Panie, a kto dzisiaj robi runy?

harmonia, bo tam ceny sa tak niskie, ze nic sie nie oplaca

Coach
12-03-2007, 15:28
powinni polepszyc najta i palika poprzez szybsze wbijanie skili najtowi powiedzmy 1,5x razy szybciej a palikowi 1,2x razy szybciej, palikowi i tak szybko skile wchodza
dobry pomysł byl z minimalnym hitem, taki hit mógłby wynosić 15% max hita :)

Kopiko
12-03-2007, 20:25
W prawdzie palowi szybciej rośnie skill dista niz knightom sword/axe/club, ale pal mósi mozolnie podnosić kamyki, za które wcześniej musi duużo zapłacić. Poza tym atak kamyków jest trochę za duży, przez co nawet wszystko umiera duuuzo za szybko...

zelow
12-03-2007, 22:12
Ja chciałbym podniesienia zdolności magicznych Knighta,pal jest w dobrym stanie i nie wymaga poważniejszych modyfikacji;) Niech ten CipSoft wymyśli se co chce,ale to powinien zrobić koniecznie:o

Reyder
16-03-2007, 16:28
z pogarszaniem profesji dajcie sobie spokój , za to przydałby sie jakiś czar ofensywny dla palka

Xzonixek
16-03-2007, 16:37
Ulepszenie palka, bo bolt ktory bije 180+- na 90 skillu to troche zal^.- Zwiekszenie ataku boltow chociazby do 35-40, power 50 a blood 55...
Jesli nie, to chociazby wyeliminowanie visa z gry bo hit 180^.- za 20 many to lekka przesada

Astral55
16-03-2007, 17:50
ja bym odebral drutom i sorkom rozdzki, zeby bylo tak jak dawniej czyli runy :D to by zmiejszylo ich liczbe o 9/10 i bylbym 1 z nielicznych to mi pasuje :D

Lipers
16-03-2007, 20:50
moim zdanie nie powinni psuc sorca ani druta, ale za to podrasowac rycka i pala, po pogarszanie profesji bylo by troche glupie.... robisz cos a na drugi dzien juz tego nie mozesz robic itp

Albertus
16-03-2007, 22:01
powiem wszystkim jedna bardzo madra zecz i wescie to do serca

nie ma slabej profesi
wazne zeby umiec nia grac i nie ma ze sorc od pala lepszy

bo 8 palek ( umiejacy grac ) pokona 40 sorka nooba

i nie mowcie ze kturas jest lepsza bo kazda dobze wytrenowana jest swietna

ja ulepszyl bymcosw kazdej profesi

Paladyn :
- wiecej kusz i lukuw np. energy bow itp kazdy ma np obrazenia razy iles
np zaluzmy ze masz skil 50 walniesz z bolta 50 to tymlepsza kusza to powieksza jedne o 2 razy jedna o 3 itp

- wiecej rodzaju amunici np>. energy arrow

- powiekszenie kolczanu i automatyczne ladowanie amunici

- nie lamiace sie speary

Knight :
- szybciej leci skil shieldingu

- mozliwosc noszenia 2 broni jedno recznych zamiast tarczy

Sorcer :

- dodanie kilku czarow ofensywnych ( np exori pox ( jak exori vis ale z trucizny )
oraz exevo gran mas mort ( czar dostepny od 250 lv tak jak UE alewali wiecej iwali z smierci)

- zwiekszenie ilosci sumonow ( drag (2000 many) i GS ( 5000 many ) )

- likwidacia soula

- zwiekszenie ilosci ruzdzek
takie jak:
od 50 lv ( wali ze smierci hity okolo 100 zabiera 30 many )
od 75 lv ( wali z ofnia na powierzchni takiej jak explo obrazenia po 150 zabiera 50 many)
od 100 lv ( wali ze smierci na powierzchni jak explo obrazenia po 200 zabiera 150 many )
od 150 lv ( wali z ognia na powiezchni jak gfb a ognia obrazenia po 250 zabiera 200 many)
od 200 ( wali ze smierci tak jak gfb obrazenia po 350 many : 250 )

od 250 ( wali z ognia tak jak UE obrazenia po 500 many : 500 )
od 300 ( wali jak ueale ze smierci obrazenia po 1000 many = 850 )

- Druid

- wiecej ruzdzek tak jak sorc
od 50 lv ( wali z Energi hity okolo 100 zabiera 30 many )
od 75 lv ( wali z Poxa na powierzchni takiej jak explo obrazenia po 150 zabiera 50 many)
od 100 lv ( wali ze Energi na powierzchni jak explo obrazenia po 200 zabiera 150 many )
od 150 lv ( wali z Poxa na powiezchni jak gfb a ognia obrazenia po 250 zabiera 200 many)
od 200 ( wali ze Energi tak jak gfb obrazenia po 350 many : 250 )

od 250 ( wali z Poxa tak jak UE obrazenia po 500 many : 500 )
od 300 ( wali jak ueale ze Energi obrazenia po 1000 many = 850 )

- zwiekszenie czarow o ruzne dziwne runki typu :
- manarune
- jakas runka dzieki kturej jak uzyjesz na siebie mozesz robic 3potworki az sie nie logniesz
i jesce troche dziwnych runek

- likwidacia soula

Lord Wardi
16-03-2007, 23:24
Niech w ogóle profesje dodadzą... Tylko cztery? Fee...

d4rqu
17-03-2007, 00:11
Albertus: umiesz poprawiać ludziom humor:D I życzę powodzenia w grze twoim sorcem, ale po update łatwiej ci się nie będzie grało niż teraz:D

Bhall the Destroyer
17-03-2007, 08:40
Knight :
- szybciej leci skil shieldingu

- mozliwosc noszenia 2 broni jedno recznych zamiast tarczy

Pomysł niezły (z tym noszeniem 2-uch broni). Uważam, że to nie szybkość "awansowania" lecz ilość trafień, ich średnia, jakość powinna przejść przebudowe. Wielu graczy twierdzi, że knight nie powinien dostawać nowych czarów, myśle, że niegłupim pomysłem byłoby dodania paru sztuczek dopakowujących knighta na jakiś czas lub na 1 hit, tak samo można zrobić z paladynem.

Sorcer :

- dodanie kilku czarow ofensywnych ( np exori pox ( jak exori vis ale z trucizny )
oraz exevo gran mas mort ( czar dostepny od 250 lv tak jak UE alewali wiecej iwali z smierci)

- likwidacia soula

- zwiekszenie ilosci ruzdzek

Sorce i tak mają dobrze... Co do likwidacji souli to w sumie mas swoje wady i zalety: ludzie nie będą tak mocno "botować", jak nie masz ochoty na expienie/postawiłeś summona dla kolegi zawsze możesz sobie porobić runki i nia martwić się o brak soula, prawda jest taka: masz pacc'a ok soul cie nie interesuje, grasz na facc zawsze dokucza ci jego brak. Jednak to i tak nic nie zmieni bo czego by Cipsoft nie zrobił to zawsze ludzie wynajdą sposób by ułatwić sobie życie, ograniczyli mc ale co z tego jak i tak wielu używa bota, jeszcze większego udogodnienia niż mc. The end

D Vampire Hunter
17-03-2007, 09:51
a moim zdaniem powinni troche zwiekszyc czestotliwosc zadawania ciosow u knighta, i jakis czar cos takiego jak exori tylko dla wyzszych lvli i wieksze obrazenia ;) i moze szybciej rosnace skille ;) by sie przydalo xD

Pally - moze tak jak tam wyzej bylo mowione ze jakies nowe zeczy
i tessz wlasnie zwiekszyc czestotliwosc zadawanych ciosow,

A dla profesji magicznych ... to chyba powinni zostawic tak jak jest ;)

pozdroo

Albertus
17-03-2007, 10:26
mogli by dodac jesce profesje

Barbazynca

tylko jeden czar

exura

mlv rosnie 4 razy slabiej niz u knighta czyli jak on by wytrenil 2 mlv to spox

nie moze nosic zbroi ( poniewazr jest taki napakowany ze nie ma takich rozmiarow )

ale za to nosi 2 dwureczne bronie
czyli bardzo szybko zabija jak np 2 gsy

zycie co lv rosnie o 50
a mana o 2
i nie moze miecwierzchowca ( hyba ze slon )

moze jesce sprawidzilo by sie kupowanie wierzchowcca

to by bylo fajne
ze np jak na czyms jezdzisz to zwieksza to szybkosc oraz obrazenia ( bojak szarzujesz to wiecej stukniesz )

i potworek twoj umiera jak ty dedniesz

byly by takie:

swinia ( dostepna od 8 lv ) - koszt 100 gp - 2 % zwieksza szybkosc
5 % zwieksza obrazenia

Osiol ( dostepny od 20 lv ) - koszt 200 gp - 5 % zwieksza szybkosc
10 % do zwiekszzenia obrazen

Kon ( dostepny od 30 lv ) koszt 1 k - 25 % do zwiekszenia szybkosci
25 % do zwiekszenia obrazen

Slon ( dostepny od 50 lv ) koszt 5 k - 20 % do szybkosci
35 % do obrazen

Jednorozec ( dostepny od 100 lv ) koszt 10 k - 50 % o szybkosci
25 % do obrazen + specialny atakuje energia ( 40-60 )

Dragon ( dostepny od 150 lv ) koszt : 25 k ) - 70 % do szybkosci
50 % do obrazen - + atakuje ogniem ( okolo 100 )

Dragon Lord ( od 200 lv ) koszt : 50 k - 85 % do szybkosci
75 % doobrazen - + atakuje ogniem ( okolo 200)

Demodras (od 300 lv ) koszt 100 k - 100 % do szybkosci
100 % do obrazen -- + atakuje ogniem ( okolo 300 )

zwiekszenie obrazen tylko u palow barbarzyncy i knightom

mysle ze fajne bylo by z wierzchowcami

mozna by jesce cos dorobic

ze mozna kupic pusta dzialka zamist domku gdzie mozna posiac zborze
hodowac owce ( nasionkazburz ( 1 k i przez miesciac codzienie sie robi )
a owce 1 k i przez miesiac rodza sie 3 owce dziennie )

oraz posadzic ruzne wazywa

mozna by bylo tez wprowadzic lapanie potworow

np mozesz zlapac na line ( byly by do tego skile )
sobie smoka ( na bardzoi wysokim skilu po wielu prubach )
i albogosprzedac albo na nim jezdzic mozna by byla lapac przeruzne potwory

jakwymysle cos jesce to napisze

Maraghort
17-03-2007, 13:15
Wszyscy byścietylko narzekali i narzekali.Ruszcie sie i idzcie skillowac a nie.Nowe czary nowe bronie...itd.itd.Nuuuda.Niedobrze mi sie robi.Ruszczie sie i skillujcie.

Rekin Master
17-03-2007, 13:46
Wszyscy byścietylko narzekali i narzekali.Ruszcie sie i idzcie skillowac a nie.Nowe czary nowe bronie...itd.itd.Nuuuda.Niedobrze mi sie robi.Ruszczie sie i skillujcie.

debil<10znakufff>

Bhall the Destroyer
17-03-2007, 20:27
mogli by dodac jesce profesje

Barbazynca

tylko jeden czar

exura

mlv rosnie 4 razy slabiej niz u knighta czyli jak on by wytrenil 2 mlv to spox

nie moze nosic zbroi ( poniewazr jest taki napakowany ze nie ma takich rozmiarow )

ale za to nosi 2 dwureczne bronie
czyli bardzo szybko zabija jak np 2 gsy

zycie co lv rosnie o 50
a mana o 2
i nie moze miecwierzchowca ( hyba ze slon )

Pomysł bynajmniej jest ciekawy osobiście wprowadziłbym ograniczenia w noszeniu zbroi dla takiej klasy a nie całkowite upośledzenie jej pod tym względem. Taki barbarzyńca byłby jednak chodzącym kamikadze co z tego, że dostaje dużo hp na level jak praktycznie nie może się leczyć a hity wchodzą w niego jak w masło. Pomysł z wierzchowcami jest godny uwagi ale raczej nie wprowadzał bym ich tak wiele (wierzchowców) i gracz nie dostawał by wierzchowca za kase tylko z jakiegoś questa którego trzeba wykonać samemu. Działka do domku to pomysł świetny :). A z łapaniem smoków to na myśl odrazu przychodzą mi pokemony (o zgrozo!)xD.

Albertus
17-03-2007, 21:30
w barbazyncy nie hodzilo by o to zeby dlugo bic potywora on poiniem kilka hitow i potwor lezy wiesz po ile by sadzil ? pomsyl sobie
u niego skil sworda - axe - cluba szedl by 2 razy szybciej nie u knighta
i pomysl ze ma 2 gsy w rece ile pizdnie ? z 400 moze na dobrym skilu ale ona ma 2 gs

wiec 800 pizdnie takie kombo

skurczebyk
18-03-2007, 00:33
w barbazyncy nie hodzilo by o to zeby dlugo bic potywora on poiniem kilka hitow i potwor lezy wiesz po ile by sadzil ? pomsyl sobie
u niego skil sworda - axe - cluba szedl by 2 razy szybciej nie u knighta
i pomysl ze ma 2 gsy w rece ile pizdnie ? z 400 moze na dobrym skilu ale ona ma 2 gs

wiec 800 pizdnie takie kombo

Może najpierw sam sie "pizdnij"
Gs jest 2 ręczny a Ty chcesz nosic 2 gsy (no chyba że masz 4 ręce to nie ma problemu, w co wątpie):/
Nie musze chyba pisać że Twój pomyśł jest kompletną porażką?

Macrow
18-03-2007, 01:20
Moim zdaniem pogarszanie profesji druida i sorca to głupota... Po co odbierać postaciom magicznym ich atrybuty. Lepiej ulepszyc knighta i palla, bo knight jest troszke "upośledzony" magicznie :p Sam grałem knightem i wiem jak to jest;) Teraz gram drutem i nie wyobrażam sobie np. aby zabrano "nam" różdżki, czy coś w tym stylu :cup:

Rekin Master
18-03-2007, 10:43
Moim zdaniem pogarszanie profesji druida i sorca to głupota... Po co odbierać postaciom magicznym ich atrybuty. Lepiej ulepszyc knighta i palla, bo knight jest troszke "upośledzony" magicznie :p Sam grałem knightem i wiem jak to jest;) Teraz gram drutem i nie wyobrażam sobie np. aby zabrano "nam" różdżki, czy coś w tym stylu :cup:

Jakby ci to powiedzieć... knight ma być upośledzony magicznie!
Problem w tym, że jego głównym atrybutem jest walka w zwarciu, w czym nie jest bardzo dobry i musi sobie pomagać magią.
Problemem nie są różdżki, tylko wszelkiego rodzaju strike.

Carchii
18-03-2007, 11:18
SkasowaĆ Profesje Rycerza!!!11