zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad!

Stron : 1 [2] 3 4 5

Piotrek Knight
11-04-2006, 17:40
Mnie chacneli przdchwila stracilem knight armro ;( ;( ;( ;( X( ;(
plate legi fire swrod dark helemt guardian shield 20k :((((;( ;( ;( ;(

Jezeli ktos moze mi pomuc to muj nic:baby: :baby:
Piotrek Master Sorcerer
Celesta
16lv
3 magiczny
55/51

Browek
12-04-2006, 03:29
[QUOTE=Palek Demon]^^ pewnie rl ;]

Wlasnie nie rl moja mlodsza siorka ktora tez zaczyna grac zassala jakis badziew po haku kompa nie formatnolem dorwalem keya=>znalazlem ip=>i mam dokaldny adres pozatym koles chwalil sie na swojim swiecie ze wychaczyl i koledzy tez go wsypali

heal gogmen
12-04-2006, 14:54
Jeżeli zostałeś okradziony (shakowany) to nie rób nowego tematu :D bo zbiera się tego w piz.... i czytać nikomu się nie chce.

Proszę wszystkich, którym sie przytrafiło to "nieszczeście" żeby pisali tutaj...
;( ;( ;( Shakowali mi konto

-Maciek Mur-
13-04-2006, 20:32
Dziś uniknełem haka. (wystaczy pomyśleć)

Ktoś do mnie pisze, że widział moje fake na tibia.pl i że też próbuje zrobić swoje fake. Prosi, żebym je ocenił, bo niechce być wyśmiany na forum. Szkoda mi sie go zrobiło :P i mówie, żeby dał linka. On mówi, że mi je wyśle i jak coś to żebym zaznaczył co poprawić. Zgodziłem sie ale już coś podejrzewałem. Wysłał mi to spakowane rarem. Skanuje i co widze?? :

VIRUS DETECTED

lukikolczan
14-04-2006, 22:41
Ja zostałem hackniety na asterze przez kolseia o nazwie Dragano choc ma tez paru kumpli. Pod pozorem gildii wyslali mnie na stronke z keyloggerem.
Strarty około 25k+całe depo :(

baranina
15-04-2006, 10:15
Ja powiem tak: Wczoraj jakiś dupek skroił mi konto a nie moge go odzyskac bo nie pamiętam e-maila podanego do konta ponieważ ma bardzo duzo lat i z niego nie korzystam. Podejrzewam kto to zrobił ten wieśniak ma już trojana. Jak tylko włączy internet ma formacik wszystkich dysków. Zemsta jest słodka :D Szkoda tylko 19lev sorcerer :/ może keyloggerem go odzyskam (może).
Pozdro.

Tank26
15-04-2006, 22:39
No coz, mnie tez shakowano, oczywiscie tez przez moj głupote :-(
Koles w świecie ALDORA o nicku Posterunkowy Remidruid zaprosil mnie do gildi JUSTICE TEAM
Logując sie na stronce justiceteam.bo.pl (obejżeć ją można ale nie logować sie pod żadnym pozorem!) straciłem postać na dwa dni, oczywiście starciłem pare żeczy, ale najbardziej wkurzyła mnie strata lvla i skili :-/

Konto odzyskałem gram na nim dalej :-) mimo chamstawa i prostactwa ze strony naszych ukochanych rodaków :-/

Ziooomek
17-04-2006, 16:36
Zostałem schkowany ale nie pamiętam swojego adresu e-mail na jakim była ta posatć proszę o syzbki kontakt na GG 6761310 !!!!!!!!!!!!!!!!!! POMOCY BŁAAGAAAAMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

tomek1192
19-04-2006, 16:06
Witam wczoraj na serverze Thoria zhackowal mnie Kiler of Thoria dalem sie wrobic bo mowil ze przyjmuje do gildi. Trzebalo wejsc na ta http://finall_destination.w.interia.pl/ strone i sie zalogowac wyglada jak tibia.com
:-/ . Wczoraj spotkalem okolo 4 osoby zhackowane przez niego, ktore zostaly okradzione tak jak ja :-/ . Pr0sze o zrobienie cos z nim.

Z gOry dziekuje :-)

dragon skielet
22-04-2006, 20:11
Jeszcze dawno mnie shakowali i stracilem wszytko ale teraz UWAGA.

Pod rzdnym pozorem nie wchodz na strony podawane w tibi.
Nie loguj sie na zadnych z stron bez dopisku (tibia.com)
Od kiedy mnie zahakowano nie pobieram filmikow ani nic nie sciagam z tibi.
Wam tez tego nie radze robic.
Kardzy komputer powinien miec jedno lub 2 dobre zabespieczenia.( np.outpost firewall)
Powinienes conajmiej 2 razy w dniu skanowac tym programem.
Nie urzywac nielegalnych programow (tam tez moze byc haker)
I chyba tyle.

Mnie tez wku..rwia to ze hakuja.Ale czy Cifstow (nie wiem jak sie pisze)
nie moze temu zapobiec??
W prima aprilis na tibia.pl ukazala sie wiadomosc o nowym upadcie.Niekture rzeczy mnie zainteresowaly np. to ze mial wprowadzic jeszcze 1 zapiespieczenie i mozna by bylo sprawdzac jaki adres IP probowal sie logowac
i chyba mozna by bylo go blokowac.A po 2 ( nie mozna by zmienic hasla bez nr juz zapomnialem jak sie nazywa )

Fajnie by bylo z takim upade.
To tyle prosze o komentarze.

Tukan pogromca sebka
23-04-2006, 11:54
Mi chakneli mojego Tukana:/ na 24 lvlu...zakosili mi c-helma d-shield i f-sworda :/ ale naszczescie odzyskalem mojego accounta...tam byl nietylko tukan ale jeszcze 2 dodatkowe postacie...moja kolezanka z gildii podala mi stronke zeby potwierdzic 2 raz moje miejsce w gildii(bo wykupila 2 pacca) ale niewiedziala ze tam jest keylogger...i podala mi ta stronke...ja wszedlem a tu...ch***...wdupil mi sie wirus i keylogger razem z nim...moje passy przeszly do chakera :/...pamietajcie zze ZADEN ANTYWIRUS ANI FIREWALL WAS NIEOCHRONI PRZED CHAKEREM! ANI KEYLOGGEREM! NIEWCHODZCIE NA NIEZNANE STRONKI KTORE PODAJA WAM NIEZNANI LUDZIE!....

Amdallek
23-04-2006, 16:45
Zostalem zhakowany. Ziomek ma recovery keya i niewiem jak go zmienić. Ziomek ma chyba moje ip bo sie w wala na każde konto. Pomóżcie

Pakulas
30-04-2006, 14:47
Mnie też kiedyś sHACKowali, ale tylko raz i mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy. Jedno mnie zastanawia: Jak możemy temu przeciwdziałać? - oczywiście w sytuacji, gdy spotkamy takiego hackera w Tibii, gdy rozsyła wszytkim linki (tego typu ww.free-items... - FREE DRAGON SHIELD etc.). Wiadomo od tego są GM'y, ale widać jak kot napłakał:p Osobiście gdy zobacze takiego cwaniaka to mnie to wkurza i zaczynam krzyczeć, że to HACKX( Oczywiście wtedy większość newbies myślą na odwrót:(

Więc zadam po raz kolejny pytanie (troche nie związanie z tematem ale nie chciałem już zakładać nowego:p ):
Co robić gdy zobaczymy hackera krzyczącego (yells) i/lub rozsyłającego nam linki do swoich stron lub programów (trojanów) do ściagnięcia?
Jak poinformować GameMastera i przekonać go że to hack i jak najszybciej go zbanował?

Sara of Carlin
30-04-2006, 14:50
Ja zrobiłam nowy temat bo wydaje mi sie ze chciał mnie schakoac jeden typek :]
ale to przestroga dla innych

Kollocius
30-04-2006, 21:01
Pewnego razu w Tibii, spokojnie sobie grając, wypisywalem że szukam gildii, mam knighta lvl 23 itd... Nagle, ktoś gada ze mną przez priv'a. Po chwili okazuje się, że to Polak. Pytam z jakiej gildii (nazwa nieważna, w każdym razie właśnie do niej chciałem przystąpić;) Mówi "podaj wiek, miejscowość"- podałem. "Teraz numer konta i hasło i już jesteś w gildii". Dzięki temu, że czytałem na forum, iż nie jest podanie tego wcale wymagane, wyśmiałem go i wyklnąłem... UWAŻAJCIE NA TAKICH NOOB'ÓW I NIE DAJCE SIĘ NABRAĆ!!!!

P.S. Sprawdzając na tibia.com jego staty, okazało się, że to lvl 1 :D :D

Krum
03-05-2006, 18:24
Hmmm , mój kolega mówi ze jego kuzyn ma taki program , ze jezeli zna kogos ip to mu sie moze wlamac na komputer i wszystkie hasla odszyfrowac. Chwali sie ze zarobil w hu* kasy na tym hakowaniu i ze ten program kosztowal 100zl i ze go kupil na allegro :baby:. Co o tym myslec? Czy to prawda? Jezeli tak to hamskie takie cos nie ze ci gosc wlamuje sie na kompa.Przypuscmy masz konto bankowe i co? Gosc ci sie wlamuje i ma kase... Lol nie? Jak tak sie nad tym zastanawiam to nie wiem co o tym myslec. Czy sie go bać ze mi moze shakowac konto czy go wysmiac ze takie cos muwi, ale ja wole byc ostrozny.
I tak nie podaje nikomu nic ani nie wchodze na nic.
Dawno temu malem tak (jeszcze to byla moja 1 postac) ze gralem sobie spokojnie. Przenioslem sie na inny serv i po paru tygodniach patrze na tamta postac i dupa, haknieta. Ale nie wiem czy ktos to zrobily czy to taka przyczyna ze kiedys podalem kolezance z tibi passy bo muwila ze jej sie nudzi ale nic grala sobie spokojnie passow nie zmieniala i przestala nia grac. Ja znowu zaczolem nia grac i pozniej nagle hack x| ;( Mozna sie wnerwic na takeigo hakera. Jakby normalnie nie mogli grac uczciwie. Maja duzo to chca wiecej , wiecej i WIECEJ ...

Voldi
03-05-2006, 20:44
Koleś na Honerze mnie shackował. Mówił, że jest Vice Leaderem Aszkelon Guild. Jakby ktoś mógł mi pomóc.
PS. Stronka którą mi podał www.aszkelon.prv.pl

Pior'firebladde
03-05-2006, 23:17
Koleś na Honerze mnie shackował. Mówił, że jest Vice Leaderem Aszkelon Guild. Jakby ktoś mógł mi pomóc.
PS. Stronka którą mi podał www.aszkelon.prv.pl

KURWA!! usuń TO!! niepodawaj linka bo ktoś k***A wejdzie ZMIEŃ To!!

A co do pozostałych jest chat "help" tam się pytamy czy jest GM lub Tutor online i... dalej sami pomyślcie

Nameless
04-05-2006, 18:43
Koleś niewiem czy naprawde podaje sie za mojego kolege ale namawia mnie zebym zaglosowal na gildie jego kolegi bo inaczej go kolo zleje i ja za ten glos dostane 3k to ta strona http://tiny.pl/mvmk pomocy
chetnie bym zaglosowal bo potrzebuje kasiory

kiler1993-93
04-05-2006, 19:52
Kiedy mnie shackowali (9druid)niemiałem nanim żadnych żeczy zupełna pustka po odzyskaniu pasów do konta tz hasła zajżałem do depo patrze a tam :okolo 40k kilka dragon shieldów,plate setów i wiele wiele innych rzeczy o łącznej wartości około 60k :P to sie nazywa fart co nie??

Midrah
04-05-2006, 22:36
Mialem postac 31lvl 35mag i itemek w depo za okolo 150k w tym Golden Armor
Skull Staff Crown Armor Mesusa Shield Wszystkie Wandy i jeszcze drugi char
mial Crown Legsy 2xBright Sword Giant sword i jakies duperele na 100k.I tu Hack
Na knigcie mialem 29lvl skile 60\60(slabe)teraz 20lvl skile 48\48.A sorcer najgorzej lvl ten sam.Tylko RS i Ban Do poniedzialku.Nie wiem co tam stracilem ale chyba wszystko aha i jeszce mialem 45dni Pacc.Zmieniona plec juz 40 dni zostaje + Ban nie mowiac o RS.Bede dalej grac w tibie.I mam sposob jak odzyskac itemy i lvl.Wystarczy napisac list do CipSoftu i oni oddaja.Tylko jak nie bede miac bana pisze od razu list.Oddadza rzeczy pacca i znowu wroce do grania.Ale i tak jeste wkurzone:evul: Nienawidze hackerow.

Pozdro All

Vandoz
05-05-2006, 21:00
Zmartwie cie, nie oddadza.

(Sorry za offtopic, ale musialem wyprowadzic go z bledu)

Iastemnz
07-05-2006, 15:05
Ja dostalem 2 hacki najpierw stracilem mmsa, rh, dsma, c legi,d lance , f axe
boh , sb +rzeczy z domku warte 500k+ ;/ myslalem ze to jest duzo...

3 miechy pozniej stracilem 700k w kasie, e-plate,reszte eq warte 300k~
i rzeczy z domku warte 1.5kk.

Powiem tylko, że ktos sie oblowil przy tym ;/
Na szczęście mam kumpli, którzy mi pomogli w odbiciu się z tego. :)

Cu
Perm~

Erydan
07-05-2006, 16:47
Ja tesz miałem haca ale szybko odzyskałem passy :D Dzienki tibi com :D
Byłem szybszy !!!!!!!!!!

Tank26
15-05-2006, 20:32
UWAGA ! Na świecie Aldora koleś o nicku NIUNIA LANDRYNKA i BOBIK coś tam
(to ta sama osoba) zaprasza do gildi.
Zawsze ma ten sam text, pyta jaki chcemy domek na ile kratek i prosi o zalogowanie na stronke żeby wysłać nam nowy ekwipunek !

UWAŻAJCIE !!

(dziwi mnie jedna sprawa, raportowałem ten fakt trzy dni temu do obsługi przez CTRL+R i ta osoba dalej ze swoich kont oszukuje ludzi... )

Trencz
18-05-2006, 12:00
Brawo brawo Polacy, używajcie dalej cheat'ów i shared'ujcie :)) Na pewno sie to nie zmieni..

.. sry dla tych, ktorzy zostali hacknieci w innych sposob nisz cheaty,shary,wchodzenie na jakies linki~~,sciaganie nie-wiadomo-czego.

Skeyba
21-05-2006, 13:35
name : Skeyba Bronx

serw : Kyra

miasto: thais

schakowali mnie prze mojego kumpla. Najpierw schackowali jakos mojego kumpla a potem z jego konta napisali do mnie na tibii zebym wszedl na ta stronke i sie zalogowal. ze dojde do gildii i bede mial 100k za darmo od gildii ;(

Nerqo
22-05-2006, 08:21
Ja miałem kiedyś kiedyś kiedyś hacka ale zdazyłem sie od niego uwolnic :cup: nic nie straciłem apropo moglibyscie pisac PRZEZ CO WAS HACKNELI :>?

Lionix
22-05-2006, 09:17
Ta mnie też chakneli bo klikłem na jakiś trefny link X( X( X(
Ale byłem z kumplem na treningu więc miałem postac gdzieś w krzakach i przy sobie tylko plate armora brass legsy dwarven shielda i serpent sworda :D :D

Ps.W depo miałem knight armor plate legs dragon shielda i fire sword, przyłapałem ich jak szli do kazzo bo niew zmienili chasła:D :D :D

Draconisos
22-05-2006, 20:42
Raz mialem taki dead (dziś), że mi się żyć nie chce. Straciłem dragon shield, wand of cosmic energy, scarf, 300gp, wendke, robale, blanki... no i moj 27lvl;(

Upierz
22-05-2006, 21:40
Ja miałem 2 hacki... 1 jak jeszcze byłem totalnym naabem który knight na 13 lvl miał skile chyba 20/20, 2 hack nadarzył się niedawno, z własnej winy.

Otóż - sharing :)
Zhackował mnie kuzyn zioma z klasy... straciłem :
Pl8te legs, Noble Arm, Crown Helmet, Guardian Shield, ponad 10k, ponad 1k strzał, 2 chary jeden 20 lvl drugi 14lvl...
Cheaters and Sharers are always hacked.
Chciałem - mam.

Bye Galana...
Pierzasty Undead Sorcerer.

Raziel_set
22-05-2006, 22:24
ta polacy są naiwni

Coco
30-05-2006, 22:48
hehe ja nigdy nie mialem hacka :D:D bo uzywal to co najlepsze
wiecej na ten temat popatrzcie w poradniku http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42730&page=3
uwazam ze pomoglem wam bardzo papaB)

rona meri
31-05-2006, 18:18
Zostałem zchakowany a mój adres email został usunięty z powodu małego uczęszczania na niego (tak mi się bynajmniej wydaje ża z tego powodu:angry:)!!! Czy mam jakąś szanse na odzyskanie kąta????? Jeśli tak prosze o pomoc na numer GG: 5716927;( :angry:

Avager
31-05-2006, 18:22
up:

Tak, narysuj kwadrat i weź który kolwiek kąt... przy okazji będziesz mieć jeszcze 3 pozostałe

(Nie ma szans -.- ).

Knocik
31-05-2006, 18:59
Zostałem zchakowany a mój adres email został usunięty z powodu małego uczęszczania na niego (tak mi się bynajmniej wydaje ża z tego powodu:angry:)!!! Czy mam jakąś szanse na odzyskanie kąta????? Jeśli tak prosze o pomoc na numer GG: 5716927;( :angry:
Jaki postac ma nick? grales na Askarze?

rona meri
31-05-2006, 19:06
Zostałem zchakowany a mój adres email został usunięty z powodu małego uczęszczania na niego (tak mi się bynajmniej wydaje ża z tego powodu)!!! Czy mam jakąś szanse na odzyskanie kąta????? Jeśli tak prosze o pomoc na numer GG: 5716927 świat:Eternia nick:Adik Lew

robinho
02-06-2006, 20:35
Jeżeli zostałeś okradziony (shakowany) to nie rób nowego tematu :D bo zbiera się tego w piz.... i czytać nikomu się nie chce.

Proszę wszystkich, którym sie przytrafiło to "nieszczeście" żeby pisali tutaj...

zostałem shakowany 4 razy ale mnie to nie zniechenciło
raz na 16 lvl sorcerer potem na 12 palladyn i na 7 w rookgard w jeden miesionc
a teraz gram od poczontku i mam 2 lvl :baby:

Xav
04-06-2006, 12:55
To ja moze wam wyjawie jeden ze sposobow jak nie zostac zhackowanym.
W notatniku trzeba wpisac swoje passy i je kopiowac bo keyloger nie widzi co kopiujesz, ale.. ktos moze trojanem wylookac ten plik z passami dlatego passy trzeba podzielic na pare czesci i wmieszac w inne liczby plik, najlepiej zapisac w jakiejs grze i nazwac plik serial. Mysle ze hacker ma wtedy male szanse :)

frick
04-06-2006, 13:27
Ale z was sa tepaki Hacki spotykaja tylko same low lvl co maja 10 k max i p sety bo oni licza na glidie na 15 lvlu i wchodze w wszyskie linki No comment
Jak widze te komentarze ty chyba wiekszosc ma max 12 lat
kkthxcya

_baniak_
05-06-2006, 21:22
To ja moze wam wyjawie jeden ze sposobow jak nie zostac zhackowanym.
W notatniku trzeba wpisac swoje passy i je kopiowac bo keyloger nie widzi co kopiujesz, ale.. ktos moze trojanem wylookac ten plik z passami dlatego passy trzeba podzielic na pare czesci i wmieszac w inne liczby plik, najlepiej zapisac w jakiejs grze i nazwac plik serial. Mysle ze hacker ma wtedy male szanse :)
Dobry pomysl B) ale po co dzielic passy na czesci mozna w notatniku walnac caly alfabet i liczby a potem poprostu kopiowac po 1 literze badz cyfrze
i nie trzeba chowac mozna mec to na pulpicie:p
troche meczace ale da sie przyzwyczajic ;)

Duch Czikena
05-06-2006, 22:36
Ja miałem dzisiaj hacka;( ;( Jeszcze gorzej zmienili mi pasy i nie mam jak grac...
Kończę z Tibią !!!!!!!!!!X( Straciłem 20 sorck i 19 knighta !!!;(

Kubus^^
13-06-2006, 00:12
Wlaśnie zostałem shakowany dziś w południe stracilem:G armor/bohy/steele/c legi/gs/bs/vampirka/crus helm/aol i okolo 300k nienawidze hakerów!!

Math_Erio
14-06-2006, 15:55
J mia;em niedawno haka ;( Mialem prawei 44lv:confused: . Stracilem 200k w itemach :Golden armor,Royal Helmet,Knight legi,Demon shield,Tempest rod,bohy

Felini
17-06-2006, 10:21
Hack tez name : Sir Feli

Tari Mavieth
20-06-2006, 18:40
X( ;( X( ;( jeden z mojich najlepszych przyjaciół greał zemną na tym samym końcie bno mi sie niechciało i zdobył mi tylko 1 czar i 41 gp a że chciałem pograć to zmieniłem hasło a on dlatego spróbował mnie shaakować wlazł mi do kompa i zobaczył plik w którym miałem hasłło bo miałem takie trudne że niemogłem zapamiętać.no i dzisiaj patrze że pisze mi że wpisałem błene haśło albo ACC wieć robie odzyskiwanie konta jak już odzyskałem patrze że poczta została zmieniona na e-mail mojego kolegi HAM!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Vezir
24-06-2006, 11:49
Hacka mialem 3 dni temu a stracilem 200k+ X( ale naszczescie odzyskalem postac :) i koledzy sie troszke na mnie zzucili :cup: i juz jest calkiem dobze (moglo byc lepiej):(

Vezir
24-06-2006, 11:50
sorka za powtozenie zwisa mialem myslalem ze sie nie umiescilo sryy usuncie to

Adameq
26-06-2006, 19:53
Bylem shakowany podobnie jak vezir tez mialem 200k+B) kasy i 50lvl

ALE NIESTETYX( X( X( X( MUSIELI HACKERZE ZADZIALAC( X( :evul: :evul:

Cristiano Lisek
02-07-2006, 19:12
A ja mialem 40 lvl.
Expie sobie jak zwykle a tu mnie wylogowalo. Czesto tak bywalo wiec sie loguje patrze passy nie te. Mowie kur... shackowali mnie. Szybko odzyskuje wchodze na maila i kur... tez shackowany :( Nie wiem jak to koles zrobil no ale coz... w itemach to bylo jakies 100k+ w depo 40k. Konta nie moge odzyskac a mialem jeszcze uh makera 30 lvl :(
Ale jak widzie ze inni maja gorzej i nie jestem sam to jest pocieszajace:D
KONIEC Z TIBIĄ!!!

Silver'Slade
03-07-2006, 01:08
mialem hacka...
dzien przed hackiem pozyczylem od kolegi bohy(tak zeby sobie posmigacB) )
na nastepny dzienpatrze i "account number is not corect" mysle sobie no ladnie ;/ dzien pozniej hacker wlogowal sie na moj char i poprosil kolege z gildi zeby pokazal mu eq.Ten poniewaz ze mnie lubil pokazal wyzucajac je na ziemie.Hacker skroil co trza i dal loga.Koles ktory nie ma juz eq nie ma do mnie pretensji poniewaz po 1 to nie byla moja wina a po 2 on nie ma tylko eq a ja calego konta ;( ja stracilem wszystko ale zaczelem od nowa ale teraz koles ktory stracil bohy pluje sie do mnie jak nie wiem o co.1 stracil cale eq i jest wyrozumialy i nie ma mi tego za zle poniewaz on nie ma zeczy a ja nie mam czym grac.Jak myslicie czy ten 2 ma racje ze mam mu oddawac bohy skoro shackowali mnie i nie mialem juz kontra i 1 nic odemnie nie chcial a ten 2 ma juz nowe boh zyje mu sie dobrze ma prawie 300k i dalej sepi odemnie na boh ;/. porsze o rade alebo komentaz...

Atin Cler
06-07-2006, 17:28
ja zostalem shakowany przez głupote:( , stoje sobie rano przed depo ( 22lvl druid ) podchodzi do mnie jakis typek (20 lvl sorcerer) i mówi że tibia mu sie znódziła i czy chcem jego passy, ja mówie że chcem, on na to ze ma zapisane w pliku i wysle mi mailem, powiedzialem mu ok (glupi bylem). I wyslal mi keyloggera stracilem pierw cale eq(nooble arm, plate legi,guardian shield) i rzeczy z depo(ok 7k) i eq drugiej postaci (12 lvl knight skile 50/48 dobre eq plate set fire sword) :( :( ;( ;( acha nick tego hakera to sorcerer de'kol serwer iridia. teraz w tibie gram moim rookstayerem

MJowitek
07-07-2006, 17:31
Hehehe. Temat troche dziwny. Co mam się chwalić że mnie shakowali a i tak mi to nic nie da. Moim zdaniem durnota. Poprostu temat na zrzucenie z siebie emocji :)

bartek tibian
09-07-2006, 13:37
Witam mam podobny przypadek do zhakowania,a mianowicie zmieniłem haslo konta i nie wiem czy je pomyliłem czy ktoś je hakersko zmienił.W kazdym bądz razie nie moge wejść na postacie z tego kąta. Najgorsze jest to żę nie pomiętam meila i hasła do niego i nie moge zmienić poasów. Kąto zakładał mi kuzyn ze Szwecji jak był w polsce i ztąd nie pamiętam meila na ktury było założone konto. Poradzcie jak moge odzyskać swoje konto?:(

Chesterkaa
09-07-2006, 17:49
Otoz wczoraj doszlo do tego ze jak polaczylam sie z netem i jakis dziwny program mi sie wlaczyl ktorego wczesniej nigdy w zyciu na oczy nie widzialm. Bylo cos tam po angielsku napisane ale ja nie wiele z anglika kumam bo w zyciu sie go nie uczylam. Przestraszylam sie ze to key logger co chwile wyskakiwaly mi jakies komunikaty na pasku. no to juz zegnam sie z Tibia na zawsze. Wyslalm itemy do qumpeli z rla. Ale co z tego jak tak ostatnio siedzialam na tibii i bilam dzielnie lvl... Wiec moj "Mezczyzna" powiedzial zebym ktos mnie zamknal w jakims pomieszczeniu na klucz. Bylam w Kazo kumpel zamknal mnie w wiezieniu. Siedzialam non stop od 8;30 do 18;30 na kompie i balam sie wylogowac... Kumpela mi powiedzial ze gdzies czytala ze trojany kasuja po kolei wszystkie pliki a key loggery zapisuja wszystkie wpisane hasla. Wiec zmienienie hasla na tibia.com tez nie wchodzilo w gre. Zazdzwonilam do mojego Tomusia zeby zmienil mi haslo na swoim kompie ale pech chcial ze byla burza i net rozlaczyli... siedzialam na tym kompie siedzialm i sie zamartwialam. W koncu moj braciszek przyszedl do domu usunal key loggera... Kamien spadl mi z serca... Zmienilam haslo na tibia.com ale boje sie ze ten key logger jednak zostal...

Co Wy na to ?

mlmduo
12-07-2006, 10:37
ja zostalem shakowany 2 razy
raz mialem knighta na 32 lvl ;/ z niezlymi skillami
za deugim razem zrobilem sorca 26 lvl i wiadomo :] ;/
teraz dalem sobie spokoj na jakis czas z tobia ale chyba wroce za jakis tydzien ;]

dareeek
12-07-2006, 16:50
Założyłem oddzielny temat, ale jakiś "mONdry" moderator od razu usunął. X( Widze, że mody chyba jakąś lewą kase dostają, że zacierają ślady po hacku. Musze pisać jeszcze raz co i jak. Dziś podszedł do mnie PK z red skullem chyba o nicku "Kajtek Ciezki Fighter" (nie pamiętam dokładnie) i zaproponował abym wstąpił do gildii oferując mi sporą sume pieniędzy i super buty (boh'y). Razem z tym dostałem linka, po wejściu w który, wyglądało jakbym był na stronie tibii. Musiałem podać numer konta i hasło. Po wpisaniu i zaakceptowaniu nic się nie działo. Po chwili wywalilo mnie z tibii, a gdy chciałem zalogować się ponownie dostawałem komunikat o błędnym haśle. Zgosiłem sprawe w lost account i dostałem na maila nowe hasło. Po zalogowaniu okazało się, że straciłem cały, w miarę dobry eqp i wszystkie pieniądze (ok. 6k). Po tym incydencie niestety kończę moją przygodę z tibią bo szkoda mi czasu spędzonego na zebraniu tych pieniędzy. Więc jeszcze raz ostrzegam, abyście nie popełnili tego błędu co ja. Owo zdarzenie miało miejsce w dp Venore na Shiverze.

Deka
12-07-2006, 19:10
Heh, ja mam gorzej... bo haker ma dostep do wszystkich moich plikow!!Nie wiem jak, nie wiem po co, ale z 21 lvl spadlem nagle na 19.Zdziwilem sie wiec ide do dp a tam...pustka;/ szczescie ze mialem z ok.30 k 10 w ab ;/ jak ktos by mogl pomoc i ma jakies zbedne rzeczy to Incydent ---- Askara .Jak ktos ma ten sam problem to wspolczuje:D(sobie tez:P);( ;( ;( ;( ;( ;( ;( jak dorwe tego hakera to....X( X( X( X( X(

Chesterkaa
12-07-2006, 22:10
Ta kurna ludzie ja to teraz mam problem <idiotka>
qumpela do ktorej wyslalm all itemy zapomniala pasow a jest na obozie ... a ja mialam wbic 50lvl do konca wakacji ... :D(jezeli nie wiecie o co biega przeczytajcie posta troche wyzej ^^)

bombek
15-07-2006, 06:56
A ja ;( ;( ;( ;( ;( ;(
loguje sie rano na postac wszystko OK nie mam ochoty grac bo sa lagi
pozniej gdzies okolo 15 pisze do mnie kuzyn na gg ze mam pusta postac;( ;( ;( ;(
co to byłonawet nie wiem ale nie chodzi mi tibia.com --> tzn. nie moge nic zrobic na swoim acconcie np zalozyc nowa postac

P.S.
STRACIŁEM:
KNIGHT ARMOR KNIGHT LEGS WARRIOR HELMET BRIGHT SWORD VAMPIRE SHIELD GIANT SWORD 5K złota 4bp uh LOOT na fibule(około 3k) dużo jedzenia
i sporo smieci ;(;(;(
na szczescie nie dedlem
ale dlacego ja?? ja nie jestem p.i.e.r.d.o.l.o.n.y.m noobem ktory wchodzi w jakies gildie moze mialem keylogera??

Avery_twine
15-07-2006, 21:24
wchdzisz na tibia.com, klikasz na My Account i lost account. Potem postepujesz wedlug instrukcji i masz swoje konto, niestety czesto bez itemow :(

Mnie hakneli na 12lvl sorka, mialem serpenta, beholder shield i p-set i nic nie zostalo :(. Na szczescie gosc dodal do vipu pseudo swoich kolegow :). Juz oni o sobie na trade poczytaja ... :)

Znalzelem tego durnia - nazywa sie "Yogix Geniddo" i jest na rooku!!!

Czasami nie da się już odhackować bo hacker zmienia em@ila :p ale wiekszość "Chakierów" nie myśli i zapominają to zrobic :p moj brat kiedyś zostal zkackowany ;p ale wszytsko się dobrze skończylo co wiecej po unhacku dostał nowe eq (c-set wczesniej p set) i dużo fajnych itemów :p

Adow Adan
16-07-2006, 20:19
A jest coś takiego zeby zobaczyć IP shakowanego i zeby porównać zalogowania. Wtedy by znali IP hakera i by go blokneli. Mojego kumpla shakowali na to ze wygral konkurs sms i musi sie zalogować. Bo myślał ze naprawde wygrał.
Miał 33 lvl, spadli mu na 29 i zrobili red skulla. Zabrali mu Crusader Helmet,Crown Legs,Knight Armor,Medusa Shield + wszytskie ruzczki dla sorka, 20k,wpizdu innych przedmiotów wartych z 15k.

AGNI-SZKA
18-07-2006, 13:40
Nie wiem co się stało... czyżby to haker?
Normalnie zalogowuje się wybieram moją postać na 12 levelu i wyskakuje mi komunikat:
Your haracter is banished because of his/her name. -co to oznacza ktoś mi usunął postać? ;(

Wiedźmin
18-07-2006, 16:11
Miałeś imię niezgodne z regulaminem i postać została zbanowana. Nie wiem dokładnie jak to działa (więc jak by co to mnie poprawcie :) ), ale musisz zmienić imię i odczekać dobę (tylko wymyśl jakieś normalnie).

AGNI-SZKA
20-07-2006, 12:12
Czy imię Swinka-morska jest wbrew regulaminowi??? dziwne :D

Prostyy
21-07-2006, 08:34
no mnie sie wydaje ze tak jesli dla ciebie nie to ja nie wiem :P

=eQQ=
25-07-2006, 16:24
Widze ze wy macie naprawde niesamowite problemy. "Shackowali mi mojego druida 9 lvl, stracilem mace i legion helmeta ;("

Wlasnie dzisiaj zostalem shackowany przez BR gildie. Moj ~50 lvl MS zostal zjechany do 32 lvla... Stracilem Royal Helmeta, Blue Robe, Crown Legs, BoH'y, Demon Shielda, i wszystkie Wandy... + ~40k & loot ~25k & Decosy... Jak weszlem na konta to myslalem ze sie zajebie, teraz mi troszke przeslo... I dlaczego? Bo nie chcialem dolaczyc do BR Gildii. Potem smiali mi sie w twarz, ale nawet gdyby powiedzieli ze mi oddadza itemy to bym nie dolaczyl do tych s*****eli...

Zostalem shackowany:
Nick: Troll - mialem pacca, 20 lvl, 17 mlvl, skille 18/22, eq: dark helmet, plate armor, plate legs, leather boots, dragon shield i 3 pierwsze wandy i 5k w depo. Po hacku zabili mnie do 11 lvla i zabrali wszystkie rzeczy. Po tym incydencie rzucilem na swoja matke krzeslem i pojechala do szpitala. (na szczescie nic powaznego poza zlamaniem lewej nogi).

Tak - jestes pojebem. Potem sie nie dziwie ze jakas po... pani psycholog mowi ze ta gra doprowadza ludzi do debilizmu.

franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 17:09
Zostalem shackowany:
Nick: Troll - mialem pacca, 20 lvl, 17 mlvl, skille 18/22, eq: dark helmet, plate armor, plate legs, leather boots, dragon shield i 3 pierwsze wandy i 5k w depo. Po hacku zabili mnie do 11 lvla i zabrali wszystkie rzeczy. Po tym incydencie rzucilem na swoja matke krzeslem i pojechala do szpitala. (na szczescie nic powaznego poza zlamaniem lewej nogi).

gumisiek__14
30-07-2006, 17:07
suchajcie mam taki problem ze krde schakowali mi konto w tibi 16sorc plate wszystki stell helmet i dwarven shiel i 2 rozczka do kogo mam to zglosic rzeby wsszystko wrocilo do mnie??????? plis pomozcie [email protected] gg:6350863;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( X( X( X( X( X(

Melf
30-07-2006, 17:46
@up już raczej tego nie odzyskasz, chyba że haker sie nad tobą zlituje w co wątpie... ;p

@offtop ehhh... omg... naprawde niektórzy robią tu wielką tragedię jak ktoś ich zhakuje (zwykle z własnej winy) na 8 lvl'u i stracą mace, chain armor, dwarv shield i tego typu śmieci... no rozumiem tych co dopiero zaczynają grę i strata tego typu rzeczy jest dla niego czymś przykrym... to powinna być nauczka że jak zaczyna się w coś grać to powinno sie czytać instrukcję(regulamin itp.)

@topic

Pomimo że już w Tibie nie gram (już niedługo testy gimnazjalne, a w wakacje mam wiele innych ciekawszych rzeczy do robienia niż siedzenie po 5-10 godzin dziennie siedząc przy kompie) to nadal pamiętam jak się zalogowałem na stronę hakerską (stare dzieje), byłem wtedy newbie, w końcu chyba każdy nim kiedyś był. Straciłem uu jak na tamte czasy było to dla mnie dużo: około 50k licząc eq... na szczęscie(lub też nie, przez Tibie straciłem sporo czasu) pomogł mi mój kumpel z rl'a dając mi jakieś porządne rzeczy...

Na końcu chciałbym sie zwrócić do większości osób, które tutaj piszą... Jeśli zostaliście zhakowani to zwykle jest to wasza wina (nie zawsze oczywiście ale są to baardzo rzadkie przypadki).Jeśli straciliście swoje rzeczy, zwróćcie sie o pomoc do swoich przyjaciół, jeśli ktoś naprawdę jest twoim kumplem to na pewno pomoże. Czasami jednak warto skończyć grę po hacku, bo jest to szansa dla niektórych osób uzależnionych tak bardzo, że biją swoich rodziców krzesłami. Naprawde nie warto niszczyć sobie prawdziwego życia z powodu jakiejś głupiej gry ( hehe... zaraz tu zaczną pisać tibio-fanatycy: Ale ty głupi jesteś Tibia to super gra itp.). Też tak kiedyś myślałem, byłem uzależniony, na szczęście pewna osoba mnie z tego wyciągneła :*, może nieświadomie ale naprawde mi pomogła.

No troche sie rozpisałem :p

Melfus

gumisiek__14
31-07-2006, 09:48
dajcie mi do polskiego adimna kontakt moze da rade odzyskac to konto:( krde POMOZCIEE;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

gumisiek__14
01-08-2006, 10:16
ksywa tego co mi zarabal konto w tibi Soul of Dark'Archangel mialem 16lcl plate armor plate legs dwarven shield dark helmet 2 rozczka da maga i 5k w depo!!:(:(:(:(:(::(:(:9:9:(:(:(:(:(::(:(

Myst Rydan
01-08-2006, 11:15
Ale mnie smiesza takie posty :)
Przestrzegajcie tibia rules i security hints a nie ma opcji zeby ktos was shackowal. A poza tym znam tylko jeden przypadek zeby CipSoft naprawil straty po hacku - gdy ktos wyslal im sfalszowana kopie paszportu i oni poslali mu rec keya. A tak na codzien to to nie ich sprawa ze ktos cie "shackowal". Poprostu sam dbaj o swoje bezpieczenstwo.

-=WOLF=-
09-08-2006, 03:08
Ja niestety też zostałem shakowany :(
Straciłem: 150k w kasie, crown legi, dsm, bs, gs, rh, demon shield, boh, aol i ok 60k za ozdóbki ktore miałem w hacie :(
JE..... HAKERY SKU..... PIER..... H... ZAJE.....X(

Kurczakos
23-08-2006, 20:44
Też właśnie zostałem shackowany, strociłem knighta na 21lvl bright sword k armor plate legi tower shield i warior helmet ;/
Jak to jest możliwe że ktoś jest obok ciebie i pisze ci twoje pasy??:(

kurzy410
28-08-2006, 15:16
Pewien sku****n z hiberny o nicku "Kira Feabbloni" przy pomocy mojego zje*****o brata zchakowal mnie przed rokiem-przeliczajac na tamte czasy straciłem okolo 100k, 22 druida i 20 knighta bo zapomnialem hasla do meila (mój błąd). Chciał bym aby wszystkie takie niedorobione h*** jak on mialy hunty i spotkało ich tosamo co mi.........

AldoraMisiek
31-08-2006, 21:21
mnie wczoraj hakneli

Ziomnh
01-09-2006, 16:51
Mam problem z kontem- wpisuje swoje pasy i wyskakuje ze moje konto zostalo zbanowane za imie (Mialem imie Ziomnh) i kuzwa mam przypal bo na tym koncie mialem caly swoj dorobekX( :ban:

Zen
01-09-2006, 17:08
Ja tez zostalem shakowany po raz 3 ! :pp i jak to mowi przyslowie: "Do razy sztuka" no i mnie rokneli xD szczerze mowiac w dupie to mam, nie zloszcze sie nie dre sie na nikogo nie pije, poprostu skonczylem grac. pozdr :)

Szkoda ze rokowania cofnac nie idzie ale trudno :/

Seilla
01-09-2006, 20:38
Ja sie tak nie bawie.. Dzisiaj mnie shackowali, puste depo, bez eq, przynajmniej postac nie zabita :/ A tak mi na Menerze tak dobrze ;[ Ale trudno, czas chyba juz skonczyc z Tibia ;)

yazid
03-09-2006, 15:06
mnie chakneli juz dawno tamu 2 razy stracilem 2 bohy c legs k legs g armor b robe rhhat of the mad demon shield dragon shield 2xp ammy w huj kasy runy caly domek i wiele wiele innych rzeczy... nie chem o tym pisac ;((

Tahrus
03-09-2006, 21:39
Data-Dzisiaj 21.30
Lose- itemy o wartości około 160+k
Powód- hmm keyloger pewnie ;/

... tak się kończy gra bez antyvira...

Red_Guard
04-09-2006, 18:34
Hack... Celesta... Knight... 25 lv... Nick: Red Guard... :(

Zawsze pozostanie w mej pamięci jako pierwsza moja postać

We are the Red Guards
We are the power of Chineese army
We are the Honou of World:confused:

Valles Marineris
05-09-2006, 20:54
Jeszcze przed kilkoma minutami dostałem list. Wyglądał jak list z CipSoftu, mówiący, że złamałem punkt 3f w regulaminie. For more informations... link. ;( Zalogowałem się. Chwile poczytałem, i wróciłem na Tibię. Wywaliłem ten list na depo, i wtedy jakiś gość podszedł do mnie i spytał:
-Pokaż ten list, może jest od tego samego hackera, bo też dostałem.
OH MY GOD... Rzuciłem sie na tibia.com, by jak najszybciej zmienić hasło, ale... Zalogować sie juz nie dało. Wrociłem do tibii... A przynajmnie miałem taki zamiar, bo okazało się, że mnie wywaliło. Próbowałem trzy razy... Na "my Account" wysłałem list prze Cipów na moj adres, ale... Na razie nie doszedł. ;(
Czekam pełen nadzieji. A akurat zdobyłem plate seta, z 1,5 k na koncie...
Przepadłem. :(
JAK ONI TO ROBIĄ?!?!?
Wredne dupki. :(

13 lvl, pierwsza postać, druid Valles Marine. :(

MrVego
05-09-2006, 21:03
Mi zchaczyli 16 druida i 14 knighta, itemy okolo wartosc ~15-20k.
Moze to nieduzo, ale pech chcal ze druidem bylem zalogowany w domku mojego rl qmpla. gdy haker zalogowal sie w domq, naturalnie caly obrobil. moj qmpel stracil itemy warte ~200k. Malo tego: haker dostal sie do guild house i jako ze mialem tam wstep, to obrobil rowniez i to (ownezy lacznie stracili itemy warte ~500-600k). Szczeze niebylo mi wtedy do smiechu, oraz zastanawialem jak keylogger mogl dostac sie do mojego kompa, jesli nic nie sciagalem (antyvir wykryl go po 4 dniach po haku). Qmpel takze niebyl zadowolony i to delikatnie mowiac.

Kasia'Drutek
06-09-2006, 21:44
Zostałem zchakowany. na forum zobaczylem interesujący filmik wmv sciągnołem i okazuje się ze jest z rozszeżeniem exe aplikacje natychmiast usunełem po kilku dniach okazalo sie ze posiadam na kompie Keyloggera a moja postac jest pusta .ale lvl haker nieruszyl i jestem mu zato wdzienczny!
(dyslektyk):P n/c

Tari Mavieth
07-09-2006, 18:10
Mam Sorcera na Honerze 15 lvl Noble armor knight legi(od kupmla) Leatcher boots wand of dragonbreath Dark helmet Beholeder shield 2,2k.Hacker niezmienil mi Hasła wszystko miałem jak wyjeżdżałem na wakacje po wakacjach wlogowuje sie patrze i pusto nic niemam.CO mam zrobić żeby odzyskać żeczy ?
Okocim slabe

Mroku
09-09-2006, 20:00
Dzis ok. godfziny 18:00 zostalem shakowany -.-
hakierek mial max. 15minut na zrobienie wszystkiego -.-
nowe passy jeszcze nie doszly a zmienilem maila dzieki rec keyowi -.-
nie wiem skad mialem je**** keyloggera -.-
jedyne co mnie cieszy,to to,iz wiem kto mi pomoze,a kto nie -.-

zadne itemy mi nie zginely :D :D :D

Daro93
11-09-2006, 12:23
Mi postać Hakneli i na niej mialem ok 30k (w sumie nie duzo, ale zawsze cos) Z leksza sie zalamalem to bylo na drugi dzien jak shakowali mojego kolege :/ X( Daje wam rade niesciągajcie zadnych plików z innych stron polecam wam odwiedzać Tibia.pl , Tibia.com , mytibia.com i takie tam... P()Z|)R()

Alesson
11-09-2006, 22:20
Uwaga !!! na gildie ukradli mi konto
niby zapisujesz się do gildii a oni maja twoje konto i hasło Kaplem się przed chwila a mianowicie wszedłem na stronę tibi zobaczyłem na stan postaci i pokazało mi ze moja postać miała logowanie o 21:30 dzisiaj a ja ostatnie logowanie miałem w niedziele o 22 ;] uważajcie na takich naciągaczy... moj stratny char to Alesson SIth straciłem 100k 5bp hmm caly set crowna X( X( X( X( i chyba juz nie gram w ta gre ;( bo tamten char mial skila dista na 76 a shielding na 60 ;] a mial dpoiero 17 level....jeszcze zobacze ale raczej zegnam sie juz z ta grą CYA all aha dodam jescze ze ci zlodzieje dzialaja na Xerenie ok cya all

Alesson
12-09-2006, 19:56
A jednak nie skączyłem jescze z moją najlepszą grą xD zaczołem nowego chara druta Pozdro for all:cup: :cup: :cup:

DexteroO
15-09-2006, 20:08
no wiec
dawno, dawno temu (kilka miechow) skonczylem gre na Azurze
sprzedalem chara i items, ale na 10 knightcie (noob charze) zostawilem bohy, ktore mialy dla mnie wartosc "sentymentalna"
przed chwila wchodze na chara na xerenie (8, no teraz juz 7 drut) i dziwie sie czemu padl, wchodze na knajta a tu (nie ma BOHOW!)

robie wlasnie skana :P
i teraz mam pytanie do osob "obeznanych"
mianowicie zaczalem dzis sciagac z forum film (z koncowka ******) ale gdy mialem 51% zauwazylem to i dalem szybko "zakoncz"
po tej sprawie nie logowalem sie na chara, dopiero za kilkadziesiat minut, ale wtedy bylem juz hackniety! czy to moze byc wina tego "filmu"?

pozdrawiam

; ]

Celoz
15-09-2006, 22:12
up: nie, wszystkie wirusy uaktywniają się po otworzeniu lub jak znajdują się w C:\WINDOWS\

gandalf126
16-09-2006, 11:41
Witam .Zostałem shackowany i znalazłem temat na forum jak postępować w takich sytuacjach.Wyprubowałem to ale gdy wpisuje mój adres e-mail to wyskakuje mi że ten adres jest nieprawidłowy.Co mam zrobić żeby odzysjać konto?proszę o pomoc.;(

Celoz
16-09-2006, 12:07
up: jak nie zrobiłeś recovery key'a to przepadło..

Pro'falcon
18-09-2006, 22:36
omg co za wiarygodnosc w linki we mnie siedzi-.-V 10min temu zostalem shakowany na refugi by Rodnik, 22 Druid polak co fajniejsze -.-V oczywiscie zawalil mi druta 16 ;( a naszczescie 19 knighta nie zdazyl :lolo:, tak czy siak radze uwazac na niego, a ja jutro sobie z qmplem pogadam na temat dozywotniego hunta dla niego, lub dopóki nie odda itow (p-set, steel helmet, g-shield, moonlight rod)

Bugatti183
19-09-2006, 09:15
moja ukochana postać została schackowana 3 dni przed letnim update -.- .

Knight
23 lvl
Bohy , BS , Vamp Shield , C Arm , Crus Helmet , K Legs , Platinium Amm i 13k w depo !!!!!!!!!!!!!!

Boże święty nawet nie wiem jak to się stało !
Gram i gadam z moim angielskim kumplem . Nagle on chce odemnie 3 pierwsze cyfry acc number ! Oczywiście mu nie podałem . Na następny dzień wchodze i H*** accont number and password is not correct ! X( X( X( X( X( X( X( X(

cola13
19-09-2006, 21:55
Sale kyon przeslal mi jakas strone co wygladala identycznie ja tibia.com
mialem dostac darmowe przedmioty dla rycerza potem wchodze na konto i nie moge sie dostac . potem weszlem na www.tibia.com i odzyskalem haslo wpisujac e-mail i moj acount numberr. zhakowal mnie i okradl Sale kyon.
odzyskalem konto ale bez 2 tysiecy i bez plate arom i bez plate legs.
jak ktos ma program do kasowania konta to prosze skasujecie konto zlodziejowi o imieniu sale kyon .

AmeN
25-09-2006, 07:27
Mialem 29 sorca, najelpsza postac jaka mialem.

Na 28 levelu oddalem ja koledze w tibi
Pozniej on mi ja oddal bo chcialem grac znowu.
Lecz wczoraj, ten moj niby ,,Kolega'' mnie haknol, zmienil maila, mial rec keya, wszystko pozmienial :(

Moral

NIKOMU NIGDY NIE UFAJCIE!

AGNI-SZKA
30-09-2006, 16:28
Ej właśnie ze mną gada haker mówi mi że jak sie zaloguję na stronke www.kyra.5u.com to wtedy trafie do gildi nazwa: Hull House ... oto jego nick: Furick Thos
ja sie nie zaloguje ale co z takimi zrobić żeby innych nie wciągali :confused:

Monere
01-10-2006, 08:47
co to za urządzenia i programy i wogóle że mi kolo porty skanuje na 1 czy 2 stronie że antiwir mu skanowanie jego portów wykrył i uniemożliwił, i tego nie hackneli ja chce taki antiwir co mi takie różne operacje wykryje i zablokuje i odetnie dziada i keyloggi mi wykryje

Pagon
04-10-2006, 20:14
Właśnie dostałem propozycję dołączenia do gildii.
Koleś obiecywał że dostanę za to jakieś lepsze itemy, tylko jest jeden warunek: mam zaakceptować regulamin gildii na ich stronie.
Podał mi takiego linka http://www.kingsofhonourguild.republika.pl/
Strona ta jest conajmniej podejrzana więc nie mam zamiaru tam się logować, jednak myślę że ta informacja może komuś uratować "życie" :)
Pozdrowienia dla uczciwych Tybijczyków :)

Magic Dru
16-10-2006, 16:11
wczoraj ja zostalem zhakowany ;/ rano wstaje patrze passy nie dzialaja ... potem tibia.com a tu 2 deady szybko wyslalem haslo na meila i postac odzyskalem. stracilem jakies 40k i 3 levele... nie wiem jakim to cudem nie wchodizlem na zadne stronki typu www.freepacc.pl
:(

marcin071
16-10-2006, 20:07
;( Pomocy wiem że jest opcja szukaj :P ale nie mam czasu prosze od szybką odpowiedz ok jush muwi.
Napisał do mnie noobek ze jak chce dolonczyc do jakiejs glidi to musze na stronce jakiejs pasy wpisac. Wiedzialem że to hakerska i wipsialem jakiees bzdury nie swoje pasy . Czy moze mnie shakowac dlatego że wpisalem czy mugl mi keylogery przeslac boje sie że starca knajta prosze o szybkom odpowiedz będe Wzieczny :P a jak ktos chce to moge podac nazwe tego noobka i tom strone
aha i sorki za ortografi i literuwki ale szkoła uczy :P

Edit by Parys
Na drugi raz, nie przepraszaj tylko popraw błędy np. w wordzie. Na literówki i brak polskich znaków nie zwracałem uwagi. Używaj też przecinków, aby można było łatwiej dowiedzieć się o co chodzi.

De'sH
16-10-2006, 20:43
Kolo masz przesrane... zmieniaj passy co 10 min bo inaczej stracisz konto, odrazu musisz zrobic formata itp, innej szansy nie ma! ALE PAMIETAJ CO 10 MIN ZMIENIAJ PASSY

btw. wes sobie znajdz slownik - . -

sirpatrick
23-10-2006, 14:40
Koleś powiedział żebym wszedł na www.blacklist-tibia.bbs.pl , bo powiedział, że jestem na Black Liście i to jest "odlogowanie" się z niej... Czy to prawda?

Marcjanx
23-10-2006, 14:47
Dobra tłumacze wszystkim @up.
Niema czegoś takiego jak darmowy pacc,darmow itemki itd.Nie logujemy sie na żadnej stronie,którą podadzą ci w tibi. Jedyną stroną gdzie można wpisywać swoje passy to na www.tibia.com Nikomu nie podawaj pasów. Tylko na tamtej stronie wpisujesz passy do tibi i sam masz te passy znać nikt inny chyba że sharujesz(dzielisz konto nielegalne :P)

@Magic Dru:
Pewnie miałeś keyloggera(program który zapisuje wszystko co napisałeś) i przesyła do tej osoby co ci go wpuściła. Albo lognełeś sie u kolegi/w kafejce/ lub gdzieś indziej gdzie pełno wirusów itd.
@De'sH:
No troche tam błędów jest ortograficznych. To jest newbie wiec niemożna go tak zjechać ostro. Wytłumacz mu a zrozumie. Kiedyś każdy z nas był newbie i ktoś inny nam pomagał teraz kolej na ciebie :P
Sądzę że pomogłem chociaż troche komuś :D
Cya

sirpatrick
23-10-2006, 15:07
Ta strona którą ja podałem to tibia.com Black List i właśnie niewiem czy moge się tam logować...

Rater
23-10-2006, 15:11
Ta strona którą ja podałem to tibia.com Black List i właśnie niewiem czy moge się tam logować...

Ta strona, którą podałeś tylko wyglkąda jak tibia.com -.-
A pozatym powiedz mi gdzie jest napisane, że jesteś na tej niby "black liscie"?

sirpatrick
23-10-2006, 16:00
To się zapytej tego, który mi to podłożył;) ...

Marcjanx
23-10-2006, 16:23
Oki. Znowu tłumacze poraz 2 :D
Jeżeli stronka ww wygląda jak tibia.com a w adresie strony tej u gury gdzie wpisujesz stronke np. www.wp.pl. I tak bedzie inny adres jak tibia.com to nie loguj sie. @moje up jak wspominałem nie logaj sie na żadnej black lisćie i na niczym innym, jakie podają ci adresy z tibi.

bohenekdarek
25-10-2006, 11:53
Konto zostalo zdezaktywowane na 5 minut, prosze czekac

juz czekam od wczoraj godziny 19 ;/ co jest? czy to wina ze zapisalem sie do tej gildi www.fenixguild.go.pl X(

Gromexorek
26-10-2006, 07:51
Używajcie klawiatury ekranowej do logowania się do gry.

@up:

Tak.

Pirus
26-10-2006, 14:50
heh... też kiedyś dałem się nabrać ale kiedy to było... poszło 2k i trochę w itemach (nie wiecej jak 1.5k) :p

Rater
26-10-2006, 15:25
To się zapytej tego, który mi to podłożył;) ...

Lol? A co mi do tego? Koleś dał ci stronke, na której rzekomo jesteś. Ale gdzie? To ty powinieneś się go zapytać ;]

pest
28-10-2006, 08:14
Okradziono mnie z kata X( i nie chcacy zalozylem nowy temacik:( .co mam teraz zrobic jak je odzyskac te konto dla mnei weile znaczylo> Dla mnie ktos zmienil wogole chaslo i nie moge sie zalogowac i nie pamietam imienia postaci co za lol ze mnie

yashima
28-10-2006, 15:09
Zgodnie z tematem ja też zostałem shackowany ;( .
W jaki sposób? Ano jak zwykle przez propozycje przyłączenia się do nie istniejącej gildi. Moja postac która została shackowana to Hesor.
Nick Hackera: Svex Kades lvl 11:( .
Cała rzecz działa się na świecie Dolera.
Radze Uważać na tego Pana bo ma on wiele postaci na różnych światach!
Pisze tego posta w oczekiwaniu na nowy password. Na szczęście hacker nie zdążył zmienić e-mailu. Jak dostane nowe passy do zedytuje posta i opisze jakie poniosłem straty w związku z tym hackiem.
Pozdrawiam i radze uważać na tego pana!

@edit

Czy mógłby ktoś podać mi jakiś dobry skaner który wyszuka tylko keyloggery? Popularne antywiry jak Mks czy Panda przepuszczają większość Keyloggerów ponieważ są nastawione na szukanie trojanów/robaków a nie keyloggerów. Z góry dziękuje.

@edit2

Zgodnie z obietnicą opisze straty:
Nie straciłem lvl, nie straciłem skillów, ale straciłem wszystkie przedmioty! Wszystko! Nawet puste parcele do bloczenia potworków! Wszystko co miałem w depo poszło do innego (nieznanego mi) właściciela!!!

Jajecznica
29-10-2006, 14:41
Mam do Was pytanie: Jka napisać do GM-a, a później jak odzyskać posatcie!!!!! Proszę szybko odpowiedzcie.

Jajecznica
29-10-2006, 14:44
Konto zostalo zdezaktywowane na 5 minut, prosze czekac

juz czekam od wczoraj godziny 19 ;/ co jest? czy to wina ze zapisalem sie do tej gildi www.fenixguild.go.pl X(

Ja wiem dlaczego. Tak hacneli mi pierwszą postac na 27 lvl. Też się nabrałem. O tej postaci możesz juz zapomnieć. :(

WoW
29-10-2006, 14:44
hmm nie wiem jak napisac do Gm-a xD

yashima
29-10-2006, 16:27
Ja wiem dlaczego. Tak hacneli mi pierwszą postac na 27 lvl. Też się nabrałem. O tej postaci możesz juz zapomnieć. :(

Nie jest to prawda. Mój hack który wcześniej opisałem był zrobiony w ten sam sposób. Lipna strona Gildi wyglądająca jak orginalna tibi.com. A jednak ja odzyskalem postac! Liczy się szybka reakcja. Natychmiast trzeba zablokować konto (Czyli poprosić o nowe hasło). W moim wypadku hacker nie zmienił e-mailu
i odzyskałem postać choć całkowicie wyczyszczoną z eq, pieniędzy i itemków:( .

@edit

Czy jest jakaś szansa na odzyskanie itemków? Czy bazy Serverów zawierają informacje o wcześniejszym stanie depo? Czy po napisaniu do Gm/Udowodnieniu Hacka można odzyskać stracone itemy/gp? I czy można sprawdzić do kogo wysłano ostatnio parcel i z jaką zawartością? I jeszcze czy Gm może ukarać postać która rozprowadza linki do Hackerskich stron Gildi?

Sliczna_Knightka
29-10-2006, 20:07
Ja zostałam beszczelnie shakowana tydzień temu. Nadal gram tą samą postacią odbudowywuje ją. Niestety staciłam dobre rzeczy, ale nie mam zamiaru przesto nie grać. X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( Troszkę się wkurzyłam ale mi przechodziX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

dudek126
31-10-2006, 19:39
;( ;( Ja też zostałem hacknięty na celeście i straciłem noble armor plate legs o koło 2000 gp i trzy postacie

Sulfrendil
02-11-2006, 16:36
Dziś się to stało ;( Jeszcze rano bylo ok. czekałem na parcel od znajomego. Wracam ze szkoły włączam Tibie loguje sie na Yoymn Alcor. Szok :(:( nie ma eq.
straciłem: Noble armor, crown helmet, plate legs, guardian shield, bright sword i inne rzeczy wrte w sumie ok. 5k.

Zawsze omijałem ten temat uważając go za nudy, nie warty posta. Zmnieniłem zdanie i co ważne, skończyłem z TIBIA w niezbyt miły sposób

Uther92
02-11-2006, 16:52
@edit

Czy mógłby ktoś podać mi jakiś dobry skaner który wyszuka tylko keyloggery? Popularne antywiry jak Mks czy Panda przepuszczają większość Keyloggerów ponieważ są nastawione na szukanie trojanów/robaków a nie keyloggerów. Z góry dziękuje.

Anti keylogger elite, ale zwykły ad-avare powinien wystarczeć.

Spec_Haker
05-11-2006, 13:49
Polecam wam raz w tygodniu skanować komputer Ad-Aware SE Personal...
Pamiętać by przed skanowaniem zaktalizować program :)
Wersja personal jest darmowa :-)

Ja niemam problemu z straconymi postaciami bo niegram w ten shit...

Szkoda że połowa z was niewie coto haker :-) Haker niejest wcale negatywny!!
Obrażącie HAKERÓW :-)
Poczytajcie o hakerstwie (znajomości komputera) to się obronicie przed spyware

Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, m.in. z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.).

mati150791
06-11-2006, 16:18
ZHACKOWALI MI KNIGHTA NA 21 LEV ALE GO DZYSKALEM STRACILEM 100 PLATINUM I ZBROJE A TO SA LUDZIE KTOZI MNIE ZHACKOWALI http://www.tibia.com.communiity.subtopic.kw.pl=guilds&page=view&GuildName=phalanx+eroica ;( ;( ;( ;( ;( ;(

tibia-fan
06-11-2006, 21:15
Dzis Sie Normalnie Tak Wnerwilem Bo Mnie Hackneli
Skille I Lvle Mam Takie Same Ale Stracilem Kase Armory Legsy I Rozczki Jakie Mialem
To By Wyszlo Z Jakies Ponad 15k Bo Stracilem Wand Of Cosmic Energy/plague Plate/scale Armor Plate Legsy I Z Ponad 5k

Na Szczescie Mam Ardes(nie Ip Tylko Prawdziwy) Tej Pizdy Co Mnie Hacknela(jak Ktos Chce To Moge Wyslac Mu Na Pw)

EDIT/
mati150791 ONI TEZ MNIE ZCHACKOWALI WSZYSCY WYSLIJMY IMN REPORTA
NAJPIERW TAM KTOS PROPONOWAL WEJSCIE DO GILLDI NO A POTEM ZJEBALI MI POSTAC

Trifit
10-11-2006, 17:47
Niewiem jak to nazwać ale nie moge wejsc an żadną postać na swoim koncie oprucz jednej. Jeśli wiecie oco może chodzic to prosze o pomoc

Maderi
11-11-2006, 21:38
Mnie z hakowali jak byłem Newbie , we szlem na strone www.tibiaguild.uk ;/

Niewchodzic na zadne strony

BiancoNeri
12-11-2006, 17:46
Mnie wczoraj hacneli przezcwlasna glupote. Sciaganalem keyloggera i konto poszlo sie j***c.

Kris Bloodaxe
12-11-2006, 21:47
Mnie również zhakowali , podejżewam że ściągnałem keyloggera z filmikiem :(
Straciłem cały ekwipunek oraz zawartość depo , warte jakieś 400 000 ;(
Po za tym geniusz zginął mną na Slimie X(
Postać udało mi sie uratować , 57 Elite Knight :)

Nitro89
14-11-2006, 22:59
a co zrobic gdy ktos z inneg IP zalogował sie na moje konto i okradł mnie z kasy?? Gdy sie zalogowałem wyskoczył mi napic kiedy sie ostatnio logowałem..i skopiowałem to
mozna gdzioes wniesc skarge??? lub cos???

Pop01
15-11-2006, 13:53
mnie zhakowali 2 razy!
raz mialem 19,5 lvl i okolo 5k. nie probowalem odzyskac konta przez 2albo 3 miechy az zobaczylem ze to morzliwe. jak sie zalogowalem mialem 18 lvl i buty w eq:(
potem hakneli mi konto i odzyskalem je w 3 min.
okradli mnie z 2k serpent sworda i z k armora

ThomasM
26-11-2006, 18:33
Tiaaa... Dzisiaj konta moje i moich dwóch kumpli poszły się ... Moje chyba najdosłowniej. Ban na 30 dni, za to, że ktoś w moim imieniu wypisywał na Tradzie różne głupoty... Najgorsze jest to, że nie mogę sprawdzić, czy straciłem też eq. Lvla na pewno nie, ale być może miesiąc mojego pierwszego, wyczekiwanego PACCa -.- Napisałem complaina i czekam na odp...
Prawdopodobnie hacki były dlatego, że wczoraj wieczorem logowaliśmy się na chwilę wszyscy u jednego z tych kumpli... Najprawdopodobniej miał on keylogga -.- On stracił w sumie itemy i kasę o wartości 50~k. Ten drugi stracił 3 lvle i około 15~k...
Od dzisiaj nie loguję się nigdzie indziej oprócz własnego domowego kompa i zabezpieczam go jak tylko można...
Heh...

filczyk
26-11-2006, 20:26
W piątek padł bym ofiarą hacka :( Gość zaprosił mnie do gildii, nieźle przy tym słodząc co to za gildia hall maja :D. Oczywiście ja głupi i szczęśliwy zarazem dałem się nabrać i klikam w link, strona jak najbardziej podobna do oryginalnej nawet na dole strony chyba w tz. zaproszonych był mój nick, wiec loguje sie...
nic nie wchodzi o kurka! :( spoglądam na klienta tibi nadal jestem, gościa nie ma moment później postać się wylogował. Złość się udzieliła a zarazem strach.
Nie mogę się już zalogować. Szybko na odzyskaj hasło. Wszystko dobrze loguje się i postać nie ruszona wcale :D
miałem wielkie szczęście
strzeżcie się!

p.s okazało się później że ta strona to kopia gildii z innego serwera niż mój :D

B.Jozef
29-11-2006, 20:47
I mnie się to zdarzyło wczoraj wieczorem. 37ek. Starciłem 50k+ plus jakies smieci. Zaczynam od nowa druidem.

dareczek1981
30-11-2006, 20:22
MNie też nisstety zchakowali.Zabrali załe depo i dobili 2 lvl niżej.

Ent3x
30-11-2006, 23:38
Dziś mnie tesh hakneli<Choć niewiem jakim cudem ;/>Mój głowny char ma bana na tydzien za pk ;/ a char na sell nic niestracil
;] pozdro

Morius najt
02-12-2006, 22:03
mnie się wydaje ze jak shackują to nawet i lepiej wtedy coniektórzy przestaja grać w tibię i w ten sposób wychodza z tego nałogu czyli gdyby nie taki "chaker" byćmoże pograżyli by sie na zawsze a tak jak wyjdzie to git

BYĆ MOŻE MARNUJESZ NAJLEPSZE CHWILE SWOJEGO ŻYCIA GRAJĄC W TO TO COŚ ZMIEŃ TO DASZ RADE MUSISZ TYLKO CHCIEC ZROB TO ZANIM NIE JEST ZA PÓŻNO!!!

Serek z Śmietaną
04-12-2006, 10:56
Mnie Zhackowali :((( Nigdy nie wchodźcie na strone tibiafoto.dog.com lub pl nie pamietam strona wygląda jak oficjalna strona tibii

Zginoł mi:Fire Sword,Noble Armor,PLate Legs,20 platynek(2k) i jeszcze kilka pzdetów z depo ale Mój Brat (Gandalf Elben) uratował mi konto :)

FellanK
04-12-2006, 21:05
Hacked....stracilem 25 lvl znaczy zjechany na 1lvl chcecie to sprawdzicie
Knigt of'Fortune
I moj druid na tym samym koncie ma reda....
Fellank....
zobaczcie jak chcecie

ZipperX
10-12-2006, 17:48
HACKEDwylogowalem sie poszlem ogladac telewizor waracam loguje sie i o k....... jestem w innym miescie bez eq
poszlo b robe, woi, 20k, p ammy, medus shield, obsidian knife, 3bp hmm 1bp gfb, addon itemki, i w ciul rzeczy wartych ok 20-30k
ale postac zostala nie naruszona niewiem czy grac dalej ;[

abdull1
12-12-2006, 01:18
Może komuś to pomoże i się nienabierze (Selena , Rookgaard)

Channel saved at Tue Dec 12 01:06:34 2006
Gregi'peesem: juz jest nowa tibia mhs
Kierowca Wiertarki: jaka nowa tibia ?
Gregi'peesem: tibia mhs
Kierowca Wiertarki: czyli ?
Gregi'peesem: moj kolega mi dzis dal link... fajny bot - jak tibia auto tylko ze wiecej funkcji
Kierowca Wiertarki: i?
Gregi'peesem: jest cos takiego ze masz opcje: lacz poprzez proxy i nie ma lagow
Kierowca Wiertarki: i?
Gregi'peesem: skille mozna faknie cwiczyc bo automatycznie jak podchodzi trzeci potwor to go zabija z najlepszej broni jaka masz w bp
Gregi'peesem: pisze, bo czasami ludzie chca takie nowinki
Gregi'peesem: a zeby moj kolega dostal licencje na bota to musi go uzywac 100 osob
Kierowca Wiertarki: licencje na bota :D
Gregi'peesem: boze... nikt cie nie namawia... nie chcesz to nie... czasami ludzie chca dorwac w swe rece nowiutkiego bota, ktory ma kilka fajnych opcji wiec pisze... lol
Kierowca Wiertarki: a czy ja pisze ze niewierze ?
Kierowca Wiertarki: gdzie tak napisalem ?
Gregi'peesem: no nie wiem... masz negatywne nastawienie - tak odczuwam
Kierowca Wiertarki: ale licencji na boota sie niedostaje :D
Gregi'peesem: on na to mowi licencja, ale to mu jest potrzebne do jakiejs umowy
Gregi'peesem: nie wdaje sie w jego interesy
Kierowca Wiertarki: ok i gdzie jest ten jego boot ?
Gregi'peesem: na jego ftp'ie
Kierowca Wiertarki: a masz adres ?
Gregi'peesem: czekaj zaraz ci dam
Gregi'peesem: http://www.tibic.yoyo.pl/tibia.html tam masz linka...
Gregi'peesem: mam nadzieje ze dziala bo kilka godzin temu strona nie dzialala... yoyo.pl strasznie sie zlamilo
Kierowca Wiertarki: 6 lvl masz i bana dostaniesz :/
Gregi'peesem: za co?
Kierowca Wiertarki: dobrze wiesz za co
Gregi'peesem: szczerze? niezbyt... typ mi tylko mowil zebym nie dawal linka na trade bo za dawanie linkow na trade banuja
Gregi'peesem: poprosil mnie o pomoc, to mu pomagam
Gregi'peesem: ja sobie na tym skilluje i tyle
Kierowca Wiertarki: no to mu podziekujesz teraz bo przez niego dostaniesz bana
Kierowca Wiertarki: i przez swoja glupote
Gregi'peesem: jak to?
Gregi'peesem: dobra, pogadamy jutro... jutro na osma do szkoly ide... dodam cie do vipow to jutro mi wyjasnisz ocb
Gregi'peesem: nara
Kierowca Wiertarki: niewiem czy do jutra bedziesz mial to konto :D

http://i14.tinypic.com/3zb8bad.jpg

XIII
12-12-2006, 01:32
Sciagacie niewiadomo co z przeroznych stron, uruchamiajac bez uprzedniego przeskanowania, nawigujac po sieci bez zadnego firewalla tudziez porzadnego antywirusa (nie jakiegos avasta czy panda), a stronki otwierajac IE. No to wybaczcie, ale potem sie dziwicie, ze postacie maja 1lvl i sa ogolocone z itemkow. Przy okazji czasami trzeba myslec, przegladajac siec i patrzec, w co sie klika, ruszajac troche przy tym glowa.

@up
Nie slyszalem o takim bocie.
@EDIT
Potestuje sobie te badziewia.

Hasla przychodza na adres [email protected], kolega mieszka w Wawie :).

Mac Artur
14-12-2006, 15:16
Straciłem blue robe, bohy, vampire shield, medusa shielda, tempest roda, crown helmet, platinium amulet, plate legsy, i jakies 20k :/
A najgorsze jest w tym ze nie wiem gdzie popelnilem błąd.

Pozdro

Brisingr
18-12-2006, 21:19
Pierwszy raz gralem w tibie i założyłem sobie sorca. Grałem ponad miesiąc i wielkimi wypocinami dorobiłem się 20 lvl i miałem ok 200 exp do 21. Byłem jeszcze noobkiem i wszedłem na strone, zeby wejść do gildii. Niestety nie wchodziłem przez tibia.com, tylko przez link. :( I tak straciłem pierwszą postać. Teraz mam sorca na 16 lvl. Zrobiłem go w troche ponad tydzień :) . Niby nic wielkiego, ale dlamnie to wielki wyczyn. Powiem tylko: jak ktoś pyta się czy chcecie do gildii, to wchodźcie przez tibia.com. Nie przez linki wypisywane przez innych graczy. Później próbowali mi 2. raz zhackować konto. Ale wszedłem poszukać gildii przez tibia.com, i nie znalazłem. Gość powiedział że mam hunta. Jak kupiłem 3 SD i wypiepszyłem mu to skulił ogon pod siebie i od tamtej pory go nie widziałem (miał 18 lvl- sorc). Także: HAMSTWO TRZEBA TĘPIĆ!!!:evul:

olimpijski
25-12-2006, 20:09
mi hacker wyszedl 22 levelm rookstayerem na main ;/

Subaru
27-12-2006, 00:15
NO dobrze .. ja mialem 65 Elder Druida na Danubi ... mial 60 magi clvl Name :Robertoo teraz niema go juz bo go deleted X( ;( bardzo sie zdenerwowalem ale teraz mam juz 48 druida :D m lvl 50 i jakos se radze ale i tak sie boje o hacka ale bardzo sie zalamalem bo wtedy ten 65 elder mial takie eq ze szkoda gadac np B-ROBE, G-LEGI,RH,MMS,BOH,TEMPESTA , I Z 300K W DP W KASIE I JAKIES ITEMKI ;( ;( ;(

oli_noip
27-12-2006, 00:56
A ja miałem hacka tylko na 1 postaci. POtem ani razu. A wiecie dlaczego? Ponieważ mam Bitdefendera 10 plus i uzywam mozzili firefox. Więc nic sie nie wbije mi na kompa ;d. mam sobie 60 palka na kyrze ale qrwa musze kupić paca. No to to na tyle ;]

MateuszMateja
27-12-2006, 21:22
Ach te czasy.Dzisiaj grałem sobie w tibie gracz zaproponował mi wejście do
gildii kazał zalogować się na tibia.com wiec wpisałem w wszykiwarce www orginalną stronkie z tibi kazał dać Personal Information
Real name: (not specified)
ICQ: (not specified) wpisałem natychmiast hack na moje konto antywirus nic nie wykrył szybko weszłen na tibie niestety zmienił też emial 10 miniutach udało mi się uzyskać nowe hasło moje eq i depo oraz bank były puste czy można do kogoś napisać ażeby zablokować mu konto lub oddzysać część przedmiotów gdyż jestem spłukany wzioł golden armor,demon shiled,hełm warty 10 k,kingh legi 3 różczki,20 k oraz itamki warte ok 10 k razem zabrał ok 140-160 k mam jego nic nic nie robi się z adminów,używa treści rasistowskich chociaż nie jestem z jakiegoś innego kraju.Oto fragment rozmowy

Lord Matias Shark: byle czym zioom nie zglosza cie nigdzie i bedziesz good
Fracel: strzaleczka ---> zIOOOOOOOoOoOoOm
Fracel: a do adminoq
Fracel: do adminow
Fracel: co ty nie powiesz
Fracel: a moze do adminow osiedlowych?
Fracel: >.<
Fracel: bo i tak miales tam tylko ok. 2 k
Fracel: ,,!,,
Fracel: ja spadam narx
Lord Matias Shark: zioom ja chce eq a nie itamki
Fracel: nie wysle ci
Fracel: wal sie na rj stara ci.. wykasowale
Lord Matias Shark: no ok to nara z kontem zioom
Fracel: wyedytowałem słowo na ku... rasistowska
Fracel: widac ze jestes frajer
Fracel:
Fracel: dzieki
Fracel: za emon shielda
Fracel: demon shielda
Fracel: knight legi
Proponowałem mu 10 k żeby zatrzymał za oddanie nie chciał teraz nawe butów nie mam.I ciongle mam z nim kontakt mówi że nic mu nie mogę zrobić

Xa'Dam
27-12-2006, 21:44
Eh,
pamiętam jak mnie koleś ze szkoły zchakowal:)
Na drugi dzień dosyć drastycznie go potraktowaliśmy z kumplem i oddał eq:D.

Ale i tak po pewnym czasie pobrałem od kogoś z neta kayloggera i D**a.

Yawex
27-12-2006, 22:21
mnie zhakowali 2 razy!
raz mialem 19,5 lvl i okolo 5k. nie probowalem odzyskac konta przez 2albo 3 miechy az zobaczylem ze to morzliwe. jak sie zalogowalem mialem 18 lvl i buty w eq:(
potem hakneli mi konto i odzyskalem je w 3 min.
okradli mnie z 2k serpent sworda i z k armora

STRASZNE!!:baby: Ile robiłeś ten lvl :D

SirBenq
28-12-2006, 11:46
..+...załamka w ch** !! --HaCkEd--

Straty:
200k w kasie i itemach ;/
zjechana postac na roocka ;/

To w sumuie tyle, passy mam, rano wstaje 8;00 - nic nie ma, ostatni log - 7;43 ;/

MateuszMateja
28-12-2006, 12:20
Cze można od tego Fracel w jakis sposób odzyskać te żeczy bo ciągel mnie wk**** a ma moje 160 k napisałem do tibi.com to mi zaraz posłali odp na 5 stron że mam poczytać ich forum i linków ze 10 ale tam nic nie ma a ten gość ciongle cieszy się kontem dzisiaj znowu miałem kontak z inna osobą co shkował.

XIII
28-12-2006, 15:47
wiecie, ze te wszystkie hacki waszych charow sa z waszej glupoty?

otwieracie byle jaka strone, ktora powie wam 7 druid pod depo w carlin, a potem placzecie, ze wam scale armory pokradli.

@down
wybacz, nie bardzo Cie rozumiem.

P.S
fajna lista zgonów.

MateuszMateja
28-12-2006, 16:00
ok chiał mnie wziaść do swojej gildii.Sam wpisałem orignalną strone z tibi po wpisaniu hasła w Real name: (not specified)
ICQ: (not specified) zaraz mnie shakował jak to było możliwe na orginalnej stronie od nich sam to wpisywałem te tibia.com

Me$z
28-12-2006, 19:12
ok chiał mnie wziaść do swojej gildii.Sam wpisałem orignalną strone z tibi po wpisaniu hasła w Real name: (not specified)
ICQ: (not specified) zaraz mnie shakował jak to było możliwe na orginalnej stronie od nich sam to wpisywałem te tibia.com
W zasadzie podzielam zdanie XIII, bo ja też za bardzo nie rozumiem:confused: ...

MateuszMateja
28-12-2006, 19:33
Hm.opiesze to jeszcze raz po zakupie 100 k za real asę kupiłem sobie przedmioty w depo miałem ok 50 k gram sobie w tibie a tu nagle pisze do mnie
osoba o nicku Fracel powiedział czy nie chcę do gildii ponieważ od nich odeszły 2 osoby powiedział że pomogą mi w questach gram tibie od niedawna więc nieświadom zgłosiłem się.Powiedział że aby zostałem dodany mam zalogować się na tibia com wpisałem sam www nie żebym na link wchodził
klikłem my acount zalogowałem sie kazał odszukać opcji
klikłem i wpisałem dane Lord Matia Shark numer hasło oraz 2m. w tych polach
Personal Information
Skond miałem wiedzieć ż z orginalnej strony można hacka zrobić antywirus milczy.Po 1 min chcę zalogować się na konto w grze natychmiast
daję opcję zmiany hasła niestety zmienił adres email musiałem czkać na nowy kod a następnie hasło co zajeło 10 min w tym czasie szanowny Fracel okradł depo moje nowe eq oraz bank w sumie 160 k.Nikomu nnie podawałem mojego chasła mam najnowszy system microsoftu vista wersja beta niemożliwe żeby gdzieś się wkradł z programem.A teraz rozmawiam z nim przez tibie i się śmieje że i tak mu nic się nie stanie dzisiaj oszukał kolejną osobe.

Nytalith
28-12-2006, 19:44
omfg... dane ktore wpisujesz w polu "real name", "location" i "icq" sa widoczne dla wszystkich... po prostu wszedl na tibia.com, zobaczyl na dane twojego chara i sobie wzial pasy... po prostu podales je do publicznej wiadomosci.
Ps. wspolczuje, nie potrafi sie grac i samemu zarobic tylko lepiej na allegro kupic?-,,-

Hoxiu
28-12-2006, 19:46
Hm.opiesze to jeszcze raz po zakupie 100 k za real asę kupiłem sobie przedmioty w depo miałem ok 50 k gram sobie w tibie a tu nagle pisze do mnie
osoba o nicku Fracel powiedział czy nie chcę do gildii ponieważ od nich odeszły 2 osoby powiedział że pomogą mi w questach gram tibie od niedawna więc nieświadom zgłosiłem się.Powiedział że aby zostałem dodany mam zalogować się na tibia com wpisałem sam www nie żebym na link wchodził
klikłem my acount zalogowałem sie kazał odszukać opcji
klikłem i wpisałem dane Lord Matia Shark numer hasło oraz 2m. w tych polach
Personal Information
Skond miałem wiedzieć ż z orginalnej strony można hacka zrobić antywirus milczy.Po 1 min chcę zalogować się na konto w grze natychmiast
daję opcję zmiany hasła niestety zmienił adres email musiałem czkać na nowy kod a następnie hasło co zajeło 10 min w tym czasie szanowny Fracel okradł depo moje nowe eq oraz bank w sumie 160 k.Nikomu nnie podawałem mojego chasła mam najnowszy system microsoftu vista wersja beta niemożliwe żeby gdzieś się wkradł z programem.A teraz rozmawiam z nim przez tibie i się śmieje że i tak mu nic się nie stanie dzisiaj oszukał kolejną osobe.

OMG wpisałes swoje passy w okienku swoje imię i miasto ... Koleś szybko ściągnął te dane i wbił ci na konto. TO nie był żaden wirus tylko wpisałes swoje hasło w miejsce swojego opisu ! Gośc tylko dał search character i miał twoje passy ... POWTARZAM TO NIE BYŁ ŻADEN KEYLOGGER ANI WIRUS, jakbyś umiał po angielsku pare słowek chociaż to byś hacka nie miał :[

Twoja naiwność > antywirus :(

Troska
30-12-2006, 23:04
Omg... Właśnie miałem hacka X( Ściągnąłem przedwczoraj jakiś pi****ny "filmik" w SCR, no i keylogger'a przy okazji... To było nawet zabawne: loguje się przed chwilą do Tibii, jest OK, a tu nagle otwiera się strona: http://www.marduk123.yoyo.pl/[email protected]&c=NOWE%20HASELKA:360766983vaor38

Tak tak, są moje passy... Ale zabiły Mnie te 'NOWE HASELKA' :p

Tylko dziwne jest to, że NOD32 nic nie wykrywa... Cóż, i tak przymierzałem się do formata dysku, więc...

Ale... Udało jeszcze Mi się wejść na konto, i... rozdałem cały eq (Plate armor, Dwarven shield, Soldier helmet) i kasę :evul: I jeszcze atakowałem każdego i wykrzykiwałem: ZABIJCIE MNIE SHAKOWALI MI KONTO :p A na koniec usunąłem postać :evul:

Razor
30-12-2006, 23:48
"filmik" w SCR, no i keylogger'a przy okazji...

Nie no inteligencja porażająca, wiesz przeważnie keyloggery to są pliki SCR, a filmu SCR jeszcze rzadnego nie widziałem...

Troska
30-12-2006, 23:52
Nie no inteligencja porażająca, wiesz przeważnie keyloggery to są pliki SCR, a filmu SCR jeszcze rzadnego nie widziałem...

Teraz już to wiem. I podaję link do tego "filmiku" - www.rapidshare.com/Hunt_Mitzun_155_lvl_cośtam_cośtam*****...

zwaniq
31-12-2006, 00:58
czytam sobie to wszystko i dochodze do wniosku: KAZDA (!!) osobe po hacku bede wysmiewal :D. tak tak frajerzy dawajcie swoje numerki gg, uzywajcie mega bezpiecznego gadu gadu, sciagajcie ***** ***** z trade channel, wchodzcie do gildi przez logowanie sie na stronkach www.macius666.onet.pl, rozdawajcie swoje ip bez opamietania (np bo ktos chce w cs'a pograc :))

.

nigdy nie mialem hacka i tutaj niezle rotflowale po niektorych postach :D

a jeszcze jedna rzecz dodam bo mnie to irytuje
nie mowcie ze haker to noob, a osoby ktore sie nabraly na jego tricki to normalni gracze, otoz jest dokladnie odwrotnie o.O hacker wcale nie musi (aczkolwiek moze bo kupi se stronke albo mu kolega zrobi i on teraz mega haxior jest) byc naabem a w wiekszosci przypadkach nie jest a osoba ktora daje sie nabrac jest nupkiem w 300%

( hi noob yes)

XIII
31-12-2006, 01:37
Co bardziej pasuje do zlodziei kont tibijskich? Zakladam, ze jest to kilkunastolatek, ktora sciagnal przykladowego keylogera, skonfigurowal go i umiescil w sieci, a teraz proboje okrasc 15lvle z ich scale armorow:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haker
czy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamer

NiedbaL
31-12-2006, 09:44
Dołączam do grona shakowanych...
Loguje się rano: Last login 5:55...
24 Sorc shakowany...
Straty to:
10k, pare bp of gfb, knight legs, vampire shield, blue robee, warrior helmet, pare wandów, boots of haste...
Grać mi sie odechciało...

Sku*****y j****e... Swojego chara nie potrafią zrobić tylko by czyjeś hackowali... Nooby...
Pozdro dla wszystkich shakowanych ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

XIII
31-12-2006, 12:04
@up
zostales shackowany przez wlasna glupote - a tym lamerom podziekuj, bedziesz mial wiecej czasu, zeby porobic inne ciekawsze rzeczy.
get a life.

Druid20
31-12-2006, 14:23
Przed chwila zostalem shackowany :/ nawet niewiem przez kogo bo nic niesciągalem.

zwaniq
31-12-2006, 21:35
Co bardziej pasuje do zlodziei kont tibijskich? Zakladam, ze jest to kilkunastolatek, ktora sciagnal przykladowego keylogera, skonfigurowal go i umiescil w sieci, a teraz proboje okrasc 15lvle z ich scale armorow:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haker
czy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamer
wypraszam sobie ;x, jakies 2 lata temu sie tak bawilem i skosilem naprawde ladna kase z neebow o.O

a co do kogos kto napisal cos w desen

skurwysyny jebane wlasnych postaci nie potrafia zrobic to kradna nooby jebane
odpowiem tak: jezeli haker jest noobem a ty sie dales nabrac na jego tricki to kim ty jestes? =D noobem w 200 procent? :)

$orc
31-12-2006, 22:19
Qrde ja zostałem hacknięty 2 razy i to za pierwszym razem kumpel z klasy a za drugim Friend z TIBI!!!!!!!!!!!!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Ale gram dalej :cup: :dance:

Explorer of Hell
01-01-2007, 13:02
Sale kyon przeslal mi jakas strone co wygladala identycznie ja tibia.com
mialem dostac darmowe przedmioty dla rycerza potem wchodze na konto i nie moge sie dostac . potem weszlem na www.tibia.com i odzyskalem haslo wpisujac e-mail i moj acount numberr. zhakowal mnie i okradl Sale kyon.
odzyskalem konto ale bez 2 tysiecy i bez plate arom i bez plate legs.
jak ktos ma program do kasowania konta to prosze skasujecie konto zlodziejowi o imieniu sale kyon .

LOOOOOOOOOOOOL xD
Niema programow do kasowania kont, wyobraz sobie noobow kasujacych konta 100+ lvli >.<
Nie ufajcie ludzia, ktorzy mowia, ze jak zalogujecie sie na jakas stronke to dostaniecie itemy! NIE MA czegos takiego!

XIII
01-01-2007, 15:11
@up
prawdopodobienstwo, ze noobki przeczytaja i zrozumieja Twoj apel, wynosi jeden do miliona ; ]

Kawa93
01-01-2007, 16:27
Wie Ktos gdzie jest lista top 10 w tibia ??

Stan50
02-01-2007, 13:23
Dałem się shackować. Po namyśle wniskuję, że dostałem keyloggera przez Gadu-Gadu, bo tylko to mi przychodzi do głowy. Odzyskałem dostęp, ale dużo straciłem. Mam jeszcze dodatkowy problem: Coś się zapisało w ustawieniach kompa, że nie moge wcale wejść na domenę tibia.com (wszystkie strony się otwierają, tylko tibia.com nie) - pokazuje się informacja, że nie można znaleźć serwera. Ciekawe, że zainstalowałem Operę i przez Operę też nie mogę wejść na tę stronę. Czy ktoś wie co zrobić? Już wyczyściłem całą historię, wszystkie cookies, wszystkie pliki tymczasowe, co jeszcze? Help X( Proszę ;(

NiedbaL
02-01-2007, 13:57
Mam jeszcze dodatkowy problem: Coś się zapisało w ustawieniach kompa, że nie moge wcale wejść na domenę tibia.com (wszystkie strony się otwierają, tylko tibia.com nie) - pokazuje się informacja, że nie można znaleźć serwera. Ciekawe, że zainstalowałem Operę i przez Operę też nie mogę wejść na tę stronę. Czy ktoś wie co zrobić? Już wyczyściłem całą historię, wszystkie cookies, wszystkie pliki tymczasowe, co jeszcze? Help Proszę

Ja mam to samo... Ostatnio znalazłem keyloggera na dysku, usunałem go ale nie mam jak zmienic hasło bo tibia.com nie działa ;( Wie ktoś jak to naprawić?

Najemnik Bobi
02-01-2007, 21:57
Idz do kafejki internetowej, albo do kumpla... Zmien passy, a pozniej FORMACIKA PIERDOLNIJ i gites :P

Adi_Sorcek
03-01-2007, 12:18
No i się stało:
12:07 Your last visit in Tibia: 03. Jan 2007 04:57:38 CET.

Ja skończyłem przed 1 i patrze cały bp okradziony czyli:
Nagrody z deserta(wczoraj zrobionego)
kaski trochę(ponad 4k)
bp manafluidów
b robe
c helmet
wand of plague

No i to chyba wszystko ma to chyba związek z tym iż nie mogę się logować na strony www.tibia.pl www.tibia.com
a na tibia.org.pl mogę i takie dziwne bo sciągnełem z tibia.org.pl uosu(Ultima screenchot utility) i w nocy bum po rzeczach pieprze to chyba wracam na ots...Tam nie ma hakerów

Szpaczunio
03-01-2007, 19:09
Mam Pytanie mam Royal Paladyna na Guardi i zauwazylem gosci ktorzy notorycznie oszukuja w depo zrobilem screena http://s004.wyslijto.pl/?file_id=21856586538782448550 co z tym mam zrobic ?? niechce zeby im to przeszlo płazem

Troska
03-01-2007, 20:09
Mam Pytanie mam Royal Paladyna na Guardi i zauwazylem gosci ktorzy notorycznie oszukuja w depo zrobilem screena http://s004.wyslijto.pl/?file_id=21856586538782448550 co z tym mam zrobic ?? niechce zeby im to przeszlo płazem

Tez chce pokazac swoje screeny ale niepotrafie ich wlozyc w wiadomosc wiec dalem na stronke:) http://s004.wyslijto.pl/?file_id=21856586538782448550

Mam Pytanie mam knighta na candi i zauwazylem gosci ktorzy notorycznie osszukuja w depo zrobilem screena http://s004.wyslijto.pl/?file_id=21856586538782448550 co z tym mam zrobic ??:cup:

OMG... Nie dajcie się nabrać! Te wszystkie zdjęcia to pliki SCR, czyli krótko mówiąc - keyloggery! Ja niestety ściągnąłem raz "filmik" w SCR i byłem zmuszony do usunięcia postaci! X(

Proszę o bana dla Szpaczunia...

pietrzyk92
03-01-2007, 21:01
Moj kumpel najlepszy kumpel jakiego mialem 45 elder druid.... wspolne hunty, imprezy, jaja ma hacka i wszystko sie pierdoli bo jakis ci** nie umi zalozyc wlasnej postaci i dorobic sie itemek itemy warte 100+k ida sie je***.... jaka decyzja mojego kumpla sellnac konto.... i powiedzcie czy to jest sprawiedliwe dorabiasz sie itemek a tu dup jakis frajer cie hakuje bo potrafi.... wiem co to znaczy miec hacka mialem takiego tak jakby.... pierw przyjaciel pozniej zakosil itemy.... ale nie o tym post wiec wytlumaczcie mi wszyscy ci ktorzy hackujecie czy to ejst fair dla mnie kazdy haker t noob!!!!!! niezaleznie czy ma lvl 8 czy 200!!!!!!!

POZDRO ANGEL!!!!!!!!!! Jeszcze tu wrocisz... <oby> ;(:(

XIII
04-01-2007, 00:20
rotfl, kompa nie potraficie sobie zabezpieczyc.
dobrze wam tak.

@up
:p

Voolver
04-01-2007, 17:17
;( ;( MOze byscie sie nie uzalali tylko napisali co mam zrobic zeby zabezpieczyc konto i jak mam je odzyskac bo nie moge wejsc od 10 minut i wywalilo mi wszystkie rzeczy na sobie....NIENAWIDZE HAKEROW NOOOBS..;( ;(

NiedbaL
04-01-2007, 22:16
No a moze powiecie jak zdjąc blokade z adresu Tibia.com? Pilnie potrzebuje a nie moge! Prosze o pomoc...!

Troska
05-01-2007, 11:31
No a moze powiecie jak zdjąc blokade z adresu Tibia.com? Pilnie potrzebuje a nie moge! Prosze o pomoc...!

Usunąć keylogger'a np. Kasperskim (http://kav.pl/products.php?t=2&cat=9&prod_id=134).

NiedbaL
05-01-2007, 13:01
Usunałem Keyloger tym HijackThis... I teraz na dodatek co start systemu pokazuje mi sie ze nie znaleziono aplikacji services***** czy coś w tym stylu...

kukuruku
13-01-2007, 12:16
Rok temu ( mniej, więcej ) zacząlem grać w tibie i byłem newbie, nie wiedziałem co i jak...;) Zrobiłem knighta na Antice i (z pomocą kolegi) miałem już 20lvl.
Byłem strasznie podjarany, bo miałem knight seta i medusa shielda...8o
Chciełem dołaczyć do gildii i wszedłem na strone z key loggerem i podałem passy!8o Straciłem ACC i miałem nauczkę, by nie ufac jakimś noobkom hackerom
:baby:
W sumie to każdy uczy się na błedach, ale niektórzy popełniają ten sam bład wiele razy...( na szczęscie ja nie popełniłem )
I juz nigdy nie dam się haknąc w tak frajerski sposób...

P.S.Wtedy byłem tak wkurzony, że mało klawiatury nie rozwaliłem, ale
w porę się zczaiłem, że to tylko gra...:baby:

Nicolas de Neuvic
14-01-2007, 10:46
Dzizas gram dzisiaj z kumplem na dragach a tu kick. Ok co sie stalo patzre i nie moge wejsc na konto. Lookam na tibia.com mam 10 dodatkowych charow. OMFG. Zostalem hackniety. Najgorsze jest to ze mam spersonalizowane konto z danymi osobowymi :/ Od dzisiaj nie ogladam filmow w TibiCAM.

Siemandeiro
17-01-2007, 17:38
Ja zostalem schakowany mialem 46 lvl sorcerer i zajebiste eq jakis idiota schakowal mi postac najpierw przeslal se itemy na swojego acc,kupil pacca przez tibie.com na mojego acc i zaczal sie zabijac na demonach

Spectro
17-01-2007, 22:30
no to ja tez dzisiaj zostalem shackowany i nic nie mam w zadym depo w zadnym miescie ale mam taki zajebisty humor przez temat "kto to bravo?" ze nic mi go nie zepsuje ;d

Zwadzik
18-01-2007, 10:28
Ja mialem hacka w sobote, oczywiscie przez TibiaCAM, myslalem ze jak mam antywirusa i jak sciagne cos z keyloggerem to mi to zauwazy i usunie^^ Mialem MS 33lvl 33mlvl koles zwinol wszystko, i dodatkowo chcial mnie chyba zrookowac ale zdazyl tylko do 30lvla ^^, wartosc wszystkiego co zabral to ok. 100k na szczescie chaty nie sprzedalem predzej i mialem cos na start nowej postaci. Teraz gram znow na tym samym koncie tez Magiem i juz mam 16lvl :P

michaln92
18-01-2007, 14:23
Gdzie Wpisac Mam Recover Keya Bo Nie Wiem??? Pisac Tu Lub Na Gg 945275

Shiantis
20-01-2007, 11:57
I moją koffana Vanesse Thylie hakneli... 17 lvl sorc.. <chlip>... bo kumplowi brakowało kasy na bohy... to potrzebował... Chciał za nia 100 k... :/ Wogole to na policję podobno nawet się da zgłosić ale nie będę taka... Pozdro dla wszystkich shackowanych... Teraz mam nowego chara ale już mi to wisi... Moja Arya Thylia nigdy nie będzie taka jak Vanessa... <chlip>

Uther92
20-01-2007, 18:05
Wogole to na policję podobno nawet się da zgłosić
A no bo można jak co to ty masz paragrafy, które łamie taka osoba.
Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 268. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1, wyrządza znaczną szkodę majątkową,
§ 3. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 269a. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu komputerowego lub sieci teleinformatycznej,

Limh
21-01-2007, 03:09
Calkiem niedawno siedzialem sobie w domq. W dodatku byl to domek mojego kumpla z rl. Wyjechal w nagles sprawie. Gdy zanosilem loot do domq(gdyz tam trzymalem all itemki) nagle nie wiadomo jak wylogowalo mnie. Okazalo sie ze haker X( odrazu zaczol okradac domq. Wyobrazcie sobie jak miaelm przesrane.
To jeszcze nic kumpel zamówil kilka dni przed hakiem kaske na allegro i niestety stracil ja. Chociaz zalobe bede mial juz do konca zycia to z pewnego kontu ze hakneli mnie akurat wtedy to dobrze gdyz nastepnego dnia chcialem isci wplacic kase na pacc. Pzdr dla macka kumpla z rl.

Uther92
21-01-2007, 11:51
nie, nie mozna, no chyba ze na policje zglosil by sie cipsoft, bo to do cipsoftu naleza wszystkie konta, gdyby konto rzeczywiscie nalezalo do ciebie - moglbys je legalnie sprzedac a jak wiadomo zabrania tego tibia rules. a dodatkowo przypominam ze hakerzy tibijscy sa na calym swiecie, i jesli haknal cie jakis br itp to juz na pewno nie masz co liczyc ze ktos go bedzie szukal.

policja na pewno nie bedzie szukac kogos kto shakowal konto w grze, bo taka osoba teoretycznie nie spowodowala zadnych szkód majatkowych, w koncu nie ma przelicznika jakis itemkow na rl kase. przeciez sprzedawanie charow jest nielegalne.

pomijam juz, ze gdyby sie postepowalo zgodznie z zaleceniami cipsoftu do zadnego hacka by nie doszlo, jesli masz na kompie jakies nielegalne programy, chocby najmniejsze to ty predzej odpowiesz za to niz ten kto te programy zrobil.

zeby policja znalazla hakera to cipsoft musial by przekazac ip logi do polski czego na pewno nie zrobi.

a walka z hakerami jest bardzo prosta - trzymajcie sie tibia rules, to jak karta gwarancyjna, jak nie zdejmiesz plomby i nie bedziesz sam majstrowal to nic ci sie nie stanie...
BulShit
To tak jakbyś powiedział, ze niemozesz pozwać hackera dom sądu bo zhakował ci windowsa należącego do Microsoftu...Bo tak bo do ciebie należy tylko nośnik z windowsem.
A w szkoday materialne można wliczyć czas i kase potrzebną na sformatowanie kompa etc.

Uther92
21-01-2007, 12:36
ale jesli to piracki windows to wszyscy cie maja w dupie

szkod materialnych wcale nie ma, kto mowi ze stracisz konto przez keyloggera, a jesli przez keya to czemu na twoim kompie. jesli grasz w kafejkach itp to zapomnij o takich manewrach. a jesli masz cokolwiek pirackiego na kompie to lepiej wogle nie poruszaj tematu kompa z policja xD

i przypominam, ze postepowanie wedlog tibia rules wyklucza mozliwosc shackowania, wiec jesli je lamiesz to tak jakbys tracil gwarancje na produkt.

Z tym ostatnim się nie zgodze bo wystarczy, że ktoś zna twój ip to już możesz mieć przesrane ;) A do tego wystarczy, że ktoś ma twój numer gg ;)

GrzegorzJakubiak
22-01-2007, 17:37
Z tym ostatnim się nie zgodze bo wystarczy, że ktoś zna twój ip to już możesz mieć przesrane ;) A do tego wystarczy, że ktoś ma twój numer gg ;)
może Ty sie lepiej nie udzielaj jesli nie wiesz co jest grane. Miałem doczynienia z policją, sądem w sprawie komputerów i nic nie mogą zrobić, bo jak już Caban Nadbaltycki napisał postac w Tibi nie ma zadnej wartosci materialnej, a na policje idziesz jak zginie Tobie kartka na której byly zapisane wazne rzeczy ? :)

XIII
22-01-2007, 18:21
@up
3 e
Kradzież kont innych graczy, lub ich hackowanie, jest przestępstwem z prawdziwego życia i może doprowadzić do interwencji policji, gdy prawowity właściciel konta, postanowi to przestępstwo do nich zgłosić.
Poza tym, wszelkie próby kradzieży konta, poprzez rozpowszechnianie różnych linków w grze, lub na forum, by oszukać innych graczy, którzy przez te linki ściągną keyloggera, doprowadzi do długoterminowego zbanowania, lub skasowania konta. Jeśli przypadkowo uzyskasz dostęp do konta innego gracza, np. poprzez brak uwagi o hasło i numer, nie powinieneś wykorzystywać na swoją korzyść tej wiedzy, tylko jesteś zobowiązany poinformować tego gracza, by pomóc mu zabezpieczyć jego konto.

dziesiec znakow.

Shubik
22-01-2007, 18:31
Ekstra swietnie...
Własnie mnie okradziono z 61 Royalka na furorze ;-(
Adijos!

XaniX
27-01-2007, 01:23
W skrócie powiem że kiedyś miałem dwóch sorcków na darmowych kontach, każdorazowe skończenie grania postacią (działo się to z różnych powodów, ale nie przez hacki) było równoznaczne ze złożeniem sobie obietnicy "nie będe więcej grał w tą pop.......ną tibie". Trzecia postać to był (do dzisiaj) znowu sorc, zaszpanowałem wtedy kupiłem sobie pacca i zrobiłem go na Premii :D. Narobiłem troche gnoju na serwerze, więc postanowiłem zmienić profesje, zrobiłem palka (na tym samym koncie i świecie, ale go ukryłem więc związku między nimi nie było widać). Dzisiaj wbiłem 17lvl (rano). Chciałem mieć pare HMMów wrazie gdyby mi się amunicja skończyła więc zalogowałem się na sorca, robiąc HMMy napisał do mnie gościu że ktoś mnie obraża na forum (myślałem że jest to związane z tym gnojem co narobiłem), oczywiście ja głupi skopiowałem link wszedłem na niego i wyskoczyła mi prośba o zalogowanie się, ja jeszcze bardziej głupi to zrobiłem, i nic wyskoczył błąd, klikam na pasek tibii i patrze że jestem wylogowany, próbuje się zalogować i zobaczyłem ten mój kochany napis "Accoun number is not correct" (czy jakoś tak). Serce mi do gardła podskoczyło, patrze na tibia.com moja postać jest zalogowana ;(. Lece po kartke z Recover Keyem. Zanim się przebiłem przez całą procedurę Account Lost, a robiłem to na czuja bo angielskiego dobrze nie znam, hacker miał jakieś dobre 10 minut na wywalenie/wysłanie moich żeczy, a i jeszcze zanim się procedura skończyła musiałem stworzyć nowego Emaila. Loguje się na sorca nic nie zostało :(, miałem nadzieje że na palku zostało moje całe eq ale nie ;(. Łącznie straciłem: Eq (B robe, Knight legi, C hel, Vamp shield), Ze 3000 strzał, Kase (18k była w banku),98 Iron Ores, 24 Henharded Bones, 2 Bast Skirt, Santa Doll, santa hat, 76 Christmas Token, 7 BP HMMs, 2 BP GFB, BP UH i wiele innych cennych żeczy. Teraz znowu daje sobie postanowienie że nie będe już grał w tibie, nie wydam przynajmniej kasy na kolejnego pacca i nie zawale drugiego półrocza tak jak pierwsze. Konto dam koledze (może se kupi pacca).

Zachowałem się jak totalny newbie wchodząc na ten link :baby: :baby:

Zaprawde powiadam wam kochani gracze tibii nie kopiujcie żadnych jeb..ych linków jakie wam podadzą!!!!!!!!!

To ten link: http://xxx.xxx.xx.xx/forum/?action=thread&threadid=xxxxxxx dałem te ixy żeby nikt nie pokusił się na wejście na niego, zamiast nich były cyfry.

Pozdrawiam i gratuluje jeśli chciało ci się to przeczytać :cup:

Mam jedno głupie pytanko :baby: czy po samym wejściu na stronke morzna złapać keyloga lub inny syf? Bo nie wiem czy warto skanować dyski.

Gollada
27-01-2007, 16:23
Z rok temu miałam postać 26lvl - Sorcerer. Ale niestety jakiś kapsztoniec mi całe konto haknoł.. Mojej koleżance na Tibi też wczoraj shakowali 32lvl-Druid. Czy nie można tego uniknąć? Czy można w jakiś sposób odzyskać konto? Czekam Na Odpowiedź...;)

cdanio
31-01-2007, 00:59
Witam! Kupiłem chara na h lvlu przez allegro. Dostałem rec keya, passy,meila itd. gram sobie jakis tydzien po czym mam hacka. gram next kilka dni i znow mam hacka. Jak wyczyscilem chara to kolo mi deduje postac..Zauważyłem że jest to kolo ktory mie sellnał chara i ma reca. Chcem zmienic reca, ale musze najpierw poczekac 30 dni aby moje dane rejestracyjne zostaly zmodyfikowane na moje. I Mam takie pytanie.. czy mogę coś w tej sytuacji zrobić? ;( czy można jakoś zablokować rec keya aż do czasu zmiany na nowego?;(

Pozdro:(

XIII
31-01-2007, 02:52
@up
nie, nie da sie.
dlatego postaci na allegro sie NIE KUPUJE.

vulvi
31-01-2007, 11:47
Taa, z tymi hackami jest tak jakoś głupio...

Myślę sobie kiedyś "nikomu hasła nie podaję, nie loguję się na podejrzanych stronach, nie wchodzę na linki itp. kto by mnie tam hackowal, niby jak i po co?"

Miałem palladyna 22lvl (na 23 ded), 55 distans chciałem poskillować (ferie na dolnymśląsku są). Wczora z wieczora wziąłem se ściągnęłem 2 programy z tibia.org.pl (tam wam radze nic nie ściągać ani nawet tam nie wchodzić. Ich po**ane forum nie działa często, a większość rzeczy jest gorsza niż na tibia.pl ale muszę przyznać że polskie funsite'y tibijskie są do D) te programy to rybak.792 (przydatny program do łowienia, potrzebny mi był żebym mugł wcinać rybki i łowić jednocześnie) a drugi to TBI cośtam. TBI wywaliłem z dysku zanim sie tibia załadowała bo coś mi winda szaleć zaczęła. Rybak se został, ja se złowiłem 50 ryb coby mieć na jutro. Włączam chwile temu tibie. Patrze jakiś Error. A, faktycznie neostrada nie włączona. Włączam i wklepuję hasło i numer acc. hasło zacytuję było takie: "k86krdfr" - teraz i tak już zmienione no i co po nim komu. Myślałem że w kalwiaturę nie trafiam i źle hasło wpisuję - zamiast r na końcu daję T albo E albo cuś. Wnerwiony po 7 próbie obleciał mnie strach - to na pewno hack. Wbijam na tibia.com, szukam tego acoount lost, na czuja (kiepski englisz) wbijam wszystkie te stracone głupoty, dostaję nowe hasło, wklepuję i komp międli i ładuje tibie, ja tymcasem już wiem że hacker nie dedał mi specjalnie bo w Characters nie ma żadnych dedów nowych. I co ja ci widze? ano equipu ni ma (crown armor, BOHy, knight legsy, crus helmet, plecak z paroma rzeczami ok. 4k warty.) depo też czyściutkie (130itemków wartych raczej niedużo, lae potrzebnych do gry), lece do banku, hi - balance (powinno być 13870gp) Suzy mowi że konto puste.

Myślałem że mnie coś pokręci na krześle. Łzy w oczach i i pięści zaciśnięte zacząłem nawalać w klawiaturę. wiele niecenzuralnych słów (sami wiecie co się w takich chwilach mówi) a potem taka pustka - tyle czasu zmarnowane, tyle pracy poszło się pi**dolić i ktoś teraz skręca się ze śmiechu że ja taki n00b jestem. Telefon do kuzyna, (śląskie nie ma ferii więc dzwoniłem na jego przerwie) - kończę z tym gównem, zhackowali mnie.
- No chyba nie! niemożliwe!
- Możliwe juz to wyje..rzuciłem z dysku
- No cóóż, trudno później zadzwonię.

Jesli ten sku** to czyta teraz, to życzę mu z całego serca żeby kiedyś jego okradli i żeby nie mógł nic zrobić. Słyszałem że podobno można iść na policje z taką rzeczą, ale w sumie to te przedmioty warte góra z 50zł więc pałecjanty mają to gdzieś. Apropo tej histori z tym nastolatkiem co na matkę z krzesłem... to ja bym teraz tymże krzesłem tego "hakiera" zaje*ał

Ja już się nie podniosę i kończę z nałogiem. Wam też radzę skończyć

wolandd
31-01-2007, 15:55
Panie i panowie mam postać na infernie o nicku wolandd możecie sobie zaobserwować jak to goście mniej więcej robią!byłem na lvl 20 a teraz jestem na 15lvl!oprócz tego ze moja postać została doszczętnie okradziona to jeszcze zdegradowana!jestem strasznie wkurzony ale chce was przy okazji uczulić na postać Hito skya!
być może się mylę i to nie on mnie z hakował ale jeżeli nie on to cóż to z zbieg okoliczności sprawił że dednoł moja postać kilka dobrych razy!!!
ps dla przekonania się co do moich słów zerknijcie sobie na tibia.com!!!
pozdrawiam i nie życzę nikomu takiej sytuacji!!!

Carkerek
01-02-2007, 16:30
W skrócie powiem że kiedyś miałem dwóch sorcków na darmowych kontach, każdorazowe skończenie grania postacią (działo się to z różnych powodów, ale nie przez hacki) było równoznaczne ze złożeniem sobie obietnicy "nie będe więcej grał w tą pop.......ną tibie". Trzecia postać to był (do dzisiaj) znowu sorc, zaszpanowałem wtedy kupiłem sobie pacca i zrobiłem go na Premii :D. Narobiłem troche gnoju na serwerze, więc postanowiłem zmienić profesje, zrobiłem palka (na tym samym koncie i świecie, ale go ukryłem więc związku między nimi nie było widać). Dzisiaj wbiłem 17lvl (rano). Chciałem mieć pare HMMów wrazie gdyby mi się amunicja skończyła więc zalogowałem się na sorca, robiąc HMMy napisał do mnie gościu że ktoś mnie obraża na forum (myślałem że jest to związane z tym gnojem co narobiłem), oczywiście ja głupi skopiowałem link wszedłem na niego i wyskoczyła mi prośba o zalogowanie się, ja jeszcze bardziej głupi to zrobiłem, i nic wyskoczył błąd, klikam na pasek tibii i patrze że jestem wylogowany, próbuje się zalogować i zobaczyłem ten mój kochany napis "Accoun number is not correct" (czy jakoś tak). Serce mi do gardła podskoczyło, patrze na tibia.com moja postać jest zalogowana ;(. Lece po kartke z Recover Keyem. Zanim się przebiłem przez całą procedurę Account Lost, a robiłem to na czuja bo angielskiego dobrze nie znam, hacker miał jakieś dobre 10 minut na wywalenie/wysłanie moich żeczy, a i jeszcze zanim się procedura skończyła musiałem stworzyć nowego Emaila. Loguje się na sorca nic nie zostało :(, miałem nadzieje że na palku zostało moje całe eq ale nie ;(. Łącznie straciłem: Eq (B robe, Knight legi, C hel, Vamp shield), Ze 3000 strzał, Kase (18k była w banku),98 Iron Ores, 24 Henharded Bones, 2 Bast Skirt, Santa Doll, santa hat, 76 Christmas Token, 7 BP HMMs, 2 BP GFB, BP UH i wiele innych cennych żeczy. Teraz znowu daje sobie postanowienie że nie będe już grał w tibie, nie wydam przynajmniej kasy na kolejnego pacca i nie zawale drugiego półrocza tak jak pierwsze. Konto dam koledze (może se kupi pacca).

Zachowałem się jak totalny newbie wchodząc na ten link :baby: :baby:

Zaprawde powiadam wam kochani gracze tibii nie kopiujcie żadnych jeb..ych linków jakie wam podadzą!!!!!!!!!

To ten link: http://xxx.xxx.xx.xx/forum/?action=thread&threadid=xxxxxxx dałem te ixy żeby nikt nie pokusił się na wejście na niego, zamiast nich były cyfry.

Pozdrawiam i gratuluje jeśli chciało ci się to przeczytać :cup:

Mam jedno głupie pytanko :baby: czy po samym wejściu na stronke morzna złapać keyloga lub inny syf? Bo nie wiem czy warto skanować dyski.

Na moje to lepiej sformatuj komputer.

Kind regards,
Carker

aerone
03-02-2007, 11:49
No dobra piszecie tutaj o swoich charach bardzo sie dolujecie to posluchajcie. Mialem 81 royala oraz 59 ek na Nebuli gralem sobie zadowolony questy porobione itd. No i tak jak w tytule byl hack 2 charow . Ogółem poszło jebac sie jakies 800 k tzn ( 3x k legs 6 x v shield 2 x gs 2 x c armor Rh G-armor B-robe C legs 4 tower shield okolo bp WOI 2x boh okolo 60 bp hmm 20 bp uh d lance ELM STREET 2 itemy na addony - summoner , assasin i beggar , 2 p ammy w chuj ozdób i okolo 5 bp sd ) nie pamietam wszystkiego ale ten hack byl bardzo bolesny ;/ od tamtego czasu nie bardzo gram w tibie bo nie wiadomo co bedzie ;d

X-Zero
03-02-2007, 18:52
Mnie też kiedyś haknął koleś, ale to moja głupota...

Tera nie dawno cudem odzyskałem swoją postać :D
A mój kolega zaliczył haka...

<Post został edytowany z przyczyn @down>

XIII
03-02-2007, 21:17
@up
Cala Twoja wypowiedz stanowi dla mnie zagadkowy oksymoron, tyle ze w tym przypadku calkowicie pozbawiony metaforycznej glebi - co za tym idzie jakiegokolwiek sensu.

Pearl Agata
03-02-2007, 22:07
Mnie też kiedyś haknął koleś, ale to moja głupota...

Tera nie dawno cudem odzyskałem swoją postać :D
A mój kolega zaliczył haka, a później sam(z moją małą pomocą) zhakował kolesia...

P.S.:Interesuje się hakerstwem, jednak nie hakuję!!! Nie psuję komuś przyjemności...

Ty wiesz co to 'hacking'? Ty jestes marnym script kid'em i tyle (zakladam ze nawet tyle za duzo - sciagniecie zwyklego keyloggera i wlozenie go do jakiejs gierki nie stanowi problemu chyba dla nikogo)

X-Zero
04-02-2007, 00:18
Wiem! Ale to moja sprawa w jakim stopniu! Mówię nie wykorzystuję tego co wiem, ani nie mówię komuś innemu!

I nigdy nie wgrywam żadnych keylogerów! Jestem uczciwym człowiekiem...

TheThunder
04-02-2007, 12:41
Wiem! Ale to moja sprawa w jakim stopniu! Mówię nie wykorzystuję tego co wiem, ani nie mówię komuś innemu!

I nigdy nie wgrywam żadnych keylogerów! Jestem uczciwym człowiekiem...

Hacker to osoba zajmujaca sie bezpieczenstwem sieci - a takich ludzi czym wiecej tym lepiej ... zakladam ze chodzilo ci o script kiddle albo o crackerow B)

asd123456789
04-02-2007, 16:37

zhackowali mnie ale mam wątpliwosci bo wpisuje kody i nie wyskakuje ze jest zly kod lub numer tylko cos innego ..............fire minutes....................... tam gdzie sa . nie pamietam co pisalo

X-Zero
05-02-2007, 21:12
Poczekaj 5 minut -.-

Ja też tak miałem, to następuje gdy wpisujesz login i hasło źle :/

P.S.:Jaki nick xD(ads123456789)

Zigurraty
10-02-2007, 15:45
Ale skąd hakerzy biorąnasze passy?;(

Pakto
10-02-2007, 18:33
Dzisiaj dostałem hacka.. Grałem moim charem przez 4 lata chociaż miałem tylko 79 lvl skills 89/86 6mlvl.. Ściągałem filmiki z tibi ale na prawie kazdym bylo żeby wejść na stronke i ściągnąć filmik bo jest bardzo duży albo że jest w avi.. Ściągnąłem a potem okazało sie że to nie jest filmik tylko wyglądało to na jakiś obrazek (filmik miał być o tym jak Makaveli Thug robi DHQ solo)..
Niestety recovery keya gdzieś przesiałem i nie moge odzyskać postaci :/ Na koncie miałem także 46 Palla 80 dist 15mlvl.. Mineły jakieś 2godziny a ja jakoś nie przejełem sie za bardzo.. Myśle że to jeszcze bardziej mnie zmotywuje do dalszej gry :-)

XaniX
14-02-2007, 14:13
Już prawie miesiąc nie gram w tibie :cup: :cup: :cup: oczywiście po hacku, i narazie nie mam ochoty wrócić!!!!

Deqrofil
14-02-2007, 21:12
Jakim prawem?

Zaczełem grać moją wspaniałą posatcią ze wspaniałym eq przyjaciela : Irka. A eq to : Bright Sword , Knight Set, Royal Helmet, Vampire Shield, Boh, P Amulet. Około godziny 19:33 wyłaczylem Tibie, komputer itd. z powodu że jutrzejszego dnia miałem mieć turniej, więc chciałem sie wcześniej położyć spać i tak było. Miałem zamówione 70 k na postać wiec nie wiem czy haker przypadkiem nie powielił tego dla siebie, bo coś sie klijent nie odzywa... Na Eq kolega nie był zły, nie kazał odrabiać w naturze itd. <joke> ... Dlatego strzeszcie sie przed tym jeb***m hakerem, Sebą Cz... Pseudo : Dżamdżajda.

@Your's Deq@

Admex
15-02-2007, 00:53
Najpierw shakowano mi moje 12 knghta Trinkin Nedor zmienili wszystko hasło mail itp.
potem moje Adam From Krakow i Adas from Krakowie kazdy mial po 16 lvl i to samo potem kolejnego tym razem 17 druida...:(

Vlad Dracula
17-02-2007, 13:56
Właśnie przestałem grać na Guardii(czego bardzo żałuję). Mój 36 Druid został hacknięty:( Chyba już nie będę grać w Tibię.

Mordragg
17-02-2007, 14:22
Moja 12 lvl postac została zhackowana (Mordragg);( A było tak dobrze
tera to nawet bug mnie zabije

PS nieufajcie gościowi na Candi który namawia do wstąpienia do gildi
to zwykły oszust

artur_waw
18-02-2007, 12:43
Ktoś musi niezłą kasę robić na dzieciakach które zostały hackniete* aż kusi żeby zacząć.

* hack = podałem passy na stronce i płaczę

Już kilkadziesiąt stron a na każdej po kilkanaście wpisów hahahaha
Tak to jest jak ma się komputer tylko od grania.

Tomcio Pall
18-02-2007, 15:13
Godzina 22.10 odchodzę od komputera bo byłem zmęczony. Dzisiaj rano chce wejść żeby iść na guardy bo miałem już all uszykowane a tu złe passy. To tibia.com. Acc lost i passy na e-mail. Wchodzę i ku**a ban na 7dni... Napisałem do GM i teraz czekam na odp...

P.S. 36 Sorc 36 Mlvl i rzeczy 200k+(100 chicken feathers, 50 honey combs, 150 mino leather, sniper gloves, 9 iron ore, 3 apre fur, 30 heaven blossom, 22 brown pieces of cloth, 17 bat wings + eq: Demonka, B robe, P ammy, k legi, Hat of the Mad, Boh, woi).

Shor'tugal
26-02-2007, 08:41
36 sorcerer... Zmiana hasła, ban za zabijanie, 100k w itemach w plecy... Najgrosze jest to ze odyzkac niemoge spowodu, że nieprzychodzi nowy email...

Thoundoom
26-02-2007, 09:50
W moim Tibijskim życiu miałem jednego hacka. Pierwszy char na Guardi. Knight 60/60 z k-setem, f-axe, crown shieldem, crocodile boots, protection amulet, 10k+ w dp. Jednego sie po tym nauczyłem. Jeśli chcesz do czegoś dojść, dojdź sam.

Uther92
27-02-2007, 16:29
Ale skąd hakerzy biorąnasze passy?;(
Człowieku wisisz mi kase za krzesło uszkodzone w wyniku spadnięcia na ziemie z niego ^.~
może Ty sie lepiej nie udzielaj jesli nie wiesz co jest grane. Miałem doczynienia z policją, sądem w sprawie komputerów i nic nie mogą zrobić, bo jak już Caban Nadbaltycki napisał postac w Tibi nie ma zadnej wartosci materialnej, a na policje idziesz jak zginie Tobie kartka na której byly zapisane wazne rzeczy ? :)
A czy powiedziałem, ze mi chodziło o kradzież postacie/eq ? Nie, samo wysłanie keyloggera i uzyskanie nieautoryzowanego dostępu do czyiś danych, haseł, zasobów sieciowych jest czynem karalnym.

-Per-
05-03-2007, 16:05
Robiąc postać, którą teraz grałem myślałem, że będę długo nią grać, że będzie fajnie, że nabije jakiś dobry lvl na rookgaardzie (rookstayer). Dzisiaj chcąc wejść na moją postać, zauważyłem, że ktoś undeletował moją starą postać, gdy już wszedłem na główną - zobaczyłem brak eq i inny outfit. Tak się kończy moja przygoda z Tibią, pewnie będę zaglądał jeszcze na to forum. Ale do tibi : I will never come back

Ascaron
06-03-2007, 21:02
Kiedyś też zostałem haknięty to było chyba w 2005 roku to była moja druga postać od kąd zacząłem grać a stało się to przez moją głupotę jakiś koleś domnie zagadał czy chce wejść do gildi a ja chciałem podał mi link wszedłem wpisałem pasy a tu tibia mi wypadła i już więcej tej postaci nie zobaczyłem a teraz już gram 2 rok i mam 28 druida 18 sorca 10 knighta skile 45\46 ale rosną jeszcze podskiluje troche i będe expił

Apollo12
18-03-2007, 15:29
Mi terz kiedyś shakowali postać ;( Miałem 34 knighta ze skillami 76/71 B)
eq bardzo dobre : RH, Crown arm. crown legi, bohy, dragon lance, demon shielda i fire axe... Miałem juz nie grać w tibię, lecz po czasie zatęskniłem za tą grą... Postanowilem odzyskac postac, przez meila. Tak terz zrobilem, gdy wbijalem na konto cieszylem sie ze odzyskalem swojom posatac :p A tu nagle odradzam sie na rooku z rsem i 1 lvlem :D

artur_waw
18-03-2007, 19:54
I was Hacked

A kasa na koncie się "komuś" mnoży dzięki temu - nic nie zapowiada zmian

bania11
19-03-2007, 13:24
mi tez hakli postac wczoraj mialem pecha bo z pacem a czy ktos mi powie czy moge zdobyc ta postac jezli tak pisac na maila [email protected]

lajner_89
04-04-2007, 12:43
JA tez zostalem zhackowany mialem 24lvl sorka i 25mlv
eq: c shield plate armor noble armor i depo warte jakies 30k
i tez juz nie zamiezalem grac jednak meczylem sie i udalo sie:D odzyskalem charach i teraz mam eq lepsze niz w tedy teraz mam c armor p legi v shield warrior helmet i juz mam nadzieje ze nie dostane hacka

lajner_89
04-04-2007, 12:49
konto latwo odzyskac jak chcesz to ci pomoge moje gg 8481692

juran_se_spychowa
05-04-2007, 08:54
Jebac Hackerow... ;(

Logoje sie na chara a tam nic nie ma....

Czemu akurat na mnie musialo pasc ;/

Dorzywocie dla nich!!!!!!!!!!

Pierdole Cala Tibie kurwa

Przez nia sa same smutki...ale coz to tylko gra :)

hackli...trudno... widocznie nie uwarzalem za bardzo :baby:

ale dziwne to bylo...bo tylko dodalem moje screeny na tibie.pl i na drugi dzien hacked ;/;/;/;/;/;/;( ;( ;( ;(

@Edit
Mialem 42 knight'a z knight set'em, crus helm, vamp shield , p ammy, f axe, d lance i bohy ;/

Kosterus
06-04-2007, 12:24
Zhackowali mnie... jak kazdego z tad- dru 18 lvl. Czy jest mozliwe odzyskanie kota?

lajner_89
06-04-2007, 14:11
no pewnie ze jest to banalnie proste odzyskac konto

LookamZzaRogu
06-04-2007, 14:22
Ludzie, ja nie wiem jak można dać się hack'nąć. Poczytajcie trochę poradników na temat hack'ów! Zabezpieczyć się przec hackiem jest bardzo prosto, a odzyskać zchackowane konto jeszcze łatwiej! Ale trzeba zdążyć przed tym jak Cię okradną...;)

Zriz
07-04-2007, 19:33
X( X( X( X(
Widze ,że coraz więcej osób zostało hakniętych(czy jak to się tam pisze).
Gralem 2 miesiące i hack.OK myśle sobie to pewnie miałem przypadek.Zakładam drugą postać gram 3 miecha i ... hack.
Niem czy założyć nowe konto czy nie....

Znam jednego hakera ****** jakich mało

Dominet
07-04-2007, 22:33
Ja tez mialem haka. Ale to byl iscie chamski hak poniewaz stracilem postac na 20 lvl ze skillami 53/52 i z EQ NA POZIOMIE OKOLO 50 lvl'a!!!!! Ale pokazalem temu peda*owi ze mi moze!! Wywalilem wszystkie KEYLOGGERY z mojego kompa i odnowilem postac!!!! Teraz mam 22 lvl skille 60/60 i w miare dobre eq. I teraz on mi moze ......... Je*any pe*al!!!!!!!

Nikomu nie zycze by zostal zhakowany!!!!! Hakerzy nie mysla wogole!! Wezma sobie konto ciezko napracowany lvl a oni sobie wezma go!!!!! I jaka, JAKA DO KUR*Y NEDZY ONI MAJA Z TEGO RADOSC!!!!????? Nic nie robia tylko zeruja na czyjejs pracy!!!!!! Bezmuzgi jedne....A gdzie czlowieczenstwo???? Gdzie sa do jasnej cho*ery ludzkie cechy??!! I co? Maja satysfakcje?? Ze zabrali efekt czyjejs pracy??!! Jesli tak to jest najlepszy dowod na to ze to je*ane kretyny!!!!

Jakbym dorwal tego debila to bym go za jaja przywiazal do anteny satelitarnej na dworze!!!!! A WY ktorzy jeszcze nie mieliscie haka pilnujcie swoje konta i nigdy nie wchodzcie na ZADNE strony!!!!!! Oby Was nigdy nie spotkalo to co nas!!!!

Rednos
08-04-2007, 10:21
Tez mialem ostatnio hacka ;/ Zhackowali mi 51 sorcerera z eq przyzwoitym ;/
Je***ać wszytkich hackerow ;/ Nie rozumiem skąd tacy sie ludzie biorą żeby zabierac ludziom ich ciezko zapracowane eq i postacie ;/

X( X( X( X(

Up@
Popieram przedmówce .Nigdy niewchodzicie na strony typu tbia , guild, free items i itp.
P.S
Pilnujcie swoich kont aby was nie spotaklo to co wszytkich w tym temacie.

Calen Futh
08-04-2007, 10:57
Nikomu nie zycze by zostal zhakowany!!!!! Hakerzy nie mysla wogole!! Wezma sobie konto ciezko napracowany lvl a oni sobie wezma go!!!!! I jaka, JAKA DO KUR*Y NEDZY ONI MAJA Z TEGO RADOSC!!!!????? Nic nie robia tylko zeruja na czyjejs pracy!!!!!! Bezmuzgi jedne....A gdzie czlowieczenstwo???? Gdzie sa do jasnej cho*ery ludzkie cechy??!! I co? Maja satysfakcje?? Ze zabrali efekt czyjejs pracy??!! Jesli tak to jest najlepszy dowod na to ze to je*ane kretyny!!!!

Jakbym dorwal tego debila to bym go za jaja przywiazal do anteny satelitarnej na dworze!!!!! A WY ktorzy jeszcze nie mieliscie haka pilnujcie swoje konta i nigdy nie wchodzcie na ZADNE strony!!!!!! Oby Was nigdy nie spotkalo to co nas!!!!

Czy ty aby nie przesadasz ? Rozumiem, że możesz być zły z utraty chara bądź konta, ale bez przesady. Cracker ma radość- że zarobił czyimś kosztem. Ludzkie cechy ? W obliczu stuffu który można dobrze sprzedać na allegro - Zanikają ;) Zresztą troszkę Was nie rozumiem - kiedy grałem w Tibie i obawiałem się przed hackiem, to prawie każdy ściągnięty pliczek który miał coś związanego z Tibią skrupulatnie skanowałem. Grając przez ponad 2 lata nie złapałem ani jednego hacka- Jeśli się człowiek stara i nie wchodzi na jebnięte stronki (nie rozumiem jak mozna się wogle na to nabrać -.-), nie ściąga podejżanych plików, nie wchodzi na linki do tibicamów z napisem "MDW Solo Poi Quest" -> Nie złapie tego hacka.

MarciuSzelerek
08-04-2007, 12:24
X( X( X( X(
Widze ,że coraz więcej osób zostało hakniętych(czy jak to się tam pisze).
Gralem 2 miesiące i hack.OK myśle sobie to pewnie miałem przypadek.Zakładam drugą postać gram 3 miecha i ... hack.
Niem czy założyć nowe konto czy nie....

Mks_2007 i cie nie hakną:)

kosmonauta1
12-04-2007, 14:03
ktoś mnie shakował łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
proszę o pomoc!
plz pomocy!
kto mi może pomuc niech pisze!
kolorowy kosmita to moja najlepsza postać!

gdy chce się zalogować to wyświetla mi się: http://foteka.pl/miniaturka.php?id=8429(kliknij) kto mi pomoże?

lemek
13-04-2007, 22:09
qurwa Wlasnie Zostalem Shakowany Mam 71 Lvl A Eq Mialem Takie Jak Nikomu Sie Nie Snilo Postac Odyskalem Ale Bez Eq. I Czy To Jest Mozliwe Haknac Konto Jezeli Nikt Nieznal Rk Ani Numeru Ani Hasla Jezeli Nigdzie Nie Wchodzilem Ani Nic Nie Sciagalem Wiec Jakim Cudem Ktos Mnie Haknol(w Worku Zostal Tylko List A W Nim Tresc "kolejne Konto!!ha Ha!!" Prosze Mi Wytlumaczyc Jakim Cudem Ktos Mnie Haknol Haslo Aha I Jakim Cudem Zgadnol Moj Rk Bo Zmienil Poczte

Calen Futh
13-04-2007, 23:51
@up: Czy na polskim Cię nie uczyli do czego służy duża literka ? Napewno Pani kiedyś wspomniała, że nie stosujemy jej w każdym słowie. Nie gadaj, że nic nie sciągałeś itp bo hack sam z siebie nie przychodzi. Grałem w Tibie przez 2 lata i ani razu nie złapałem hacka - może dlatego, że używałem mózgu. Niektórym to brakuje kiedy tak patrzę na te posty tutaj.

@Kosmita:
Nikt Ci nie pomoże.

Imm0rtal
18-04-2007, 15:57
Byłem se w kopalni nagle zaczoło mnie wylogowywac i wyrzucac zbroje (plate armor) rotwór mnie dednoł potem sie odrodziłem i już mi konto nie znikało zdorzyłem żeczy dac do kolegi bo z nim grałem i zaś sie zaczełó wylogowywanie i zaczoł atakowac pk i czerwone życie po chwili jak sie wlogowałem hopek stał przy depo a tam wał wszystko zdążyłem dać do kolegi
.
Haker był Anglikiem bo jak na innym chopku klnołem do niego po polsku to nierozumiał a jak mu napisałem fa.. you to dopiero zrozumiał:p

9lvl sorcer ;(

JAK JA BYM MU TO SAMO ZROBIŁ Z JEGO HOPKIEM TYLKO BYM MU ZESZED DO 1 LVL!!!

Ded hakerom to NooB

Kua, stary, wzruszyłeś mnie, rotwór dednoł ci 9lvl hopka? co to jest rotwór? xD

Banować takich pls -.-"

Wanish
18-04-2007, 18:05
Ja pier***e shakowali mi knighta nie wiem jakim cudem bo nie pobierałem żadneo key logera ani nic trgo typuX( Hasło mialem na 17 znakow loguje sie a tu lvl taki sam skile takie same ale hu* nie ma eq wjeb**o.
Knight armor
Knight legs
Crusader helmet
Medusa shield
Bright swird POSZŁO SIE JEB*Ć X( ;( :evul:
ale trudno trzeba grać dalej jak jaeszcze raz mnie hakną robie nową postać

Bigzone
18-04-2007, 22:59
Mnie zhackował jakis polak>>oczywiście z nim gadam podał link>> skopiowałem>le w pore się kapłem i fast zmieniłem passy>>oczywiście minus 30k w plecy...
$$ został na szczęście (nie ruszył jmi ani 1 gp z głównego boxu)

rada: nie gadajcie z nieznajomymi pl,br i innymi (no chyba że chodzi o trade)
Jeszcze jedno ostatnio ok 2 tyg temu na forterze wyszemir lvl 113 ek dostal hacka i spadł do rookgarda to smutne że jak ktoś płaci za pacc i nie może w żaden sposób odzyskać kasy i lvl'u (mówię to mimo tego że mam facc)

klakier1990
21-04-2007, 13:32
witam. pewnego dnia pewien paladyn w depo rozmawial ze mna i sie zapytal czy chce wejsc do jego gildi. ja sie zgodzilem . to on mi przyslal taki dziwny dlugi link i powiedzial abym sie tam zarejstrowal, wiec ja sie zarejstrowalem. potem patrze a tutaj mnie z tibi wylogowalo i nie moge sie zalogowac bo pisze ze zle haslo wpisuje !! X( tak mnie ten haker wkurzyl a mialem 20 lvl druida i dobre nawet eq . teraz chyba kupie jakas postac na allegro i sie odwdziecze temu kolesiowi !!
jak ktos wie czy moge odzyskac to konto to niech napisze mi gg: 3839310 thx :P