zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad!

Stron : [1] 2 3 4 5

Costanzo
03-10-2004, 17:47
Jeżeli zostałeś okradziony (shakowany) to nie rób nowego tematu :D bo zbiera się tego w piz.... i czytać nikomu się nie chce.

Proszę wszystkich, którym sie przytrafiło to "nieszczeście" żeby pisali tutaj...

$corcerer
04-10-2004, 17:26
Właśnie miałem założyć taki temat..
Całą resztę od teraz podepniemy pod tem (przyklejony) i juz :> nie chcesz-nie wchodzisz, prosta sprawa.

EDIT:

czystka :o

Flash_Radzio
16-08-2005, 00:37
hacka miałem i na złośc hakerow i zrobiłem i rozwinąłem gre na tym samym koncie :p :p :p :p :p . jest całkiem oki ale straciłem 2 sorcow na 13 lvl X( X( X( X( X( X( i niezły eq jak na takie postacie X( X( X(
Ale tera haker moze mi naskoczyć :D :D :D :D :D :D :D

Vesper Drago ma rację, to wszystko przez te durnoty, jakby nie można było grać uczciwie. Wtedy masz pewność ,że haka nie bedzieszmial. No.... chyba ze jestes nuuupkiem(lub jak kto woli noobkiem) i wchodzisz na durne konkursy, strony gildii na Interii, czy ufasz innym graczom. czyli kiedy nie uzywasz czegoś w stylu TBI, czy tibia suite, to tylko shakują cie kiedy jestes noob i zawierzasz innym, zwłaszcza tym co proponują pomoc. Sam dostałem list od polskiego "GM'a" z propozycją pomocy w stylu lepsze skile czy itemy. Miał szczeście ze nie dał adresu zwrotnego bo bym mu wysłal explo z dopiskiem uzyj byś był z tymi na górze :D :D :D :D :D :D . Heh tacy są ludzie... :(

Magister Bond
16-08-2005, 16:45
Qrwa teraz też się ucze Hakowac wiec sie bójcie to pewnie jakies ****e co mają wszystkiego za dużo SQrwiele za***ane
Teraz Zrobilem cos na Tibii com i mają mi przeslać na E-maila nowy accont zobaczymy jak bedzie jak mi nie pójdzie to żegnaj tibia !! ;(

Flash_Radzio
16-08-2005, 21:50
omg up ty sie posty naucz edytować :baby: co za @#$%

A tak co do hakowania to mnie hakneli już 3 razy -.- moją kochaną postać na 18 lvl'u ;( I tesh drugie konto ;( A tam był cudny sorc na 15 lvl'u... Ale to jest już pszeszłość... od dzisiaj założe konto na mejla do którego pamiętam hasło... :D Ah... jeszcze hakneli moje 1 konto w życiu :D Pogromca Wody Solifasola :D Yea! Solifasola górą !!!!!

Ziomek ja robiłem kilka postów dla efektu:P. W każdym jest napisane inne więc nie łącze

bazpl
17-08-2005, 14:53
X( Jak to jest mozliwe jak NIKOMU NIC SIE NIE ROBI zhackowali caly moj klan
podchodzi do ciebie koles polak i pisze na glownym twoj nr i haslo jak to jest mozliwe czy CipScft nie ma jakis zabezpieczen !! jesli sie gra 2 tygodnie i ma sie ten 18 lvl to jescze nie jest taka tragedia ale sie jest niezle wkuzonym..
ale jesli SIE GRA 5 misiecy i sie ma 87 lVL i CIE SHAKUJA TO SIE IDZIE POCIAC JAK SIE PRZED TYM ZABEZPIECZYC PROSZE O RADY !!!!!!!!!!!!!..... X(

*Koniakaz*
17-08-2005, 17:33
Mnie chyba zhackował jeden z moich "najlepszych kumpli" ;( Gadamy sobie w najlepsze a tu nagle przestaje na chwile i mówi "zaraz" a przecierz nic takiego nie robił i pytał sie czy chcem nalerzec do guildi mówiem że tak to muwi zebym sie zalogował no to sie logujem i benc wyskoczyła mi gra zmnienił mi hasło nie wiem czy to przez przypadek nie haker Który shackowal też mojego kolege a tą gildie sprawdziłem była a po hacku już jej nie bylo ;( nie wiem co o tym myślec :(

Name:Koniakaz <-- hackowana postac;(
world:danera:cup:
profesja: Paladyn:lucznik:
level:15
magic level:7
skile: 50/40
best solo:slime
best in team:beholedr

bazpl
17-08-2005, 23:25
X( Nie chodzi o to ja wiem robia ludzi w taki sposob ze podaja stronke ale pamietajcie ona wyglada jak tibia.com ale latwo jak rozpoznac jesli nie bedzie dopisku (tibia.com)np. tak jak tu jest --->http://www.tibia.com/guide/?subtopic=tutorguide widac dopisek tibia.com 1 zasada nie podajemy nikomu hasla ani nr. ani nie logujemy sie na zadnej stronce oprucz tibia.com
Lecz sa takie przypadki ze koles podchodzi do ciebie i poprostu na glownym wypisuje twoje nr. i hasla !!!!!!!!!!!!! jak on to robi i jak sie przed tym zabezpieczyc !!!! czekam na odpowiedz.. szpecjalisty :p HWDH X( :wiking:

Infernal Assassin
18-08-2005, 12:02
Zostałem zchaczony i to przez kogos z tego forum... Kolo który zakładał temat z linkiem do filmiku w tibia 3d tak naprawde podawał link do Keyloggera
;( ;( ;(

Straciłem:

P-legs, Noble Armor, C Helmet, Bho Shield, F axe... Bp Ih :p Lvl i Po skilu!!

MATI9630
18-08-2005, 14:52
Właśnie zostałem shakowany.
Podobnie jak Koniakaz, nie liczac tego, ze to od nieznajomego.
WSZYSTKO straciłem ;(
Żeby sie zemscić, podałem na Trade'ach i Game Chatach, nick tego *****. Powinienem sie domyslić... Rekah.. jak przeczytamy od tyłu, to co mamy?
Na szczęście moja postać miała dopiero 9 lvl - druid.
Knight na szczęście nie ucierpiał.
I teraz - wiecie co?
Okazuje się, że Polacy sa bardzo życzliwi.
Dziękowali mi za ostrzeżenie i na dodatek dawali mi różne itemy :) .
Niektóre są lepsze, niż przed tym zanim byłem shakowany ;) .
Eq przed hakiem: Scale Armor, Soldier Helmet, Mace, Studded Legs, Leather Boots, Battle Shield, rope, fishing rod, shovel i 25 gp(ledwo co czar kupiłem).
Po hacku: Scale Armor, Legion Helmet(:<), Studded Club(kupię mace jeszcze;]), Dwarven Shield(nawet 2 mi dali, jedną sprzedałem za 150), Chain Legs, fishing rod, rope, shovel, 250 gp.

I na przyszłosć, jak zagracie na Honerze, uważajcie na Rakeh'a.
Nie wiem czy mi dał ignora, ale go zbluzgam. I powiem wszystkim Polakom na Honerze, żeby to robili;].

I hate hackers....

xaxkx
19-08-2005, 13:50
wchdzisz na tibia.com, klikasz na My Account i lost account. Potem postepujesz wedlug instrukcji i masz swoje konto, niestety czesto bez itemow :(

Mnie hakneli na 12lvl sorka, mialem serpenta, beholder shield i p-set i nic nie zostalo :(. Na szczescie gosc dodal do vipu pseudo swoich kolegow :). Juz oni o sobie na trade poczytaja ... :)

Znalzelem tego durnia - nazywa sie "Yogix Geniddo" i jest na rooku!!!

iskra
20-08-2005, 21:14
Mialem nie dawno hack i co mam zrobic nie pamientam hasla do email ;( ;( ;( ;( ;(

ShoX
21-08-2005, 08:46
Muj rl friend jeden z h-lv na aldorze uhronil sie przed hakiem poprostu trzeba miec dobrego anty wira....

Chcial kupic bp hmm i dal trade a jakims kolesiem a ten nic nierobil i tak kilka minut potem dal znowu trade i kolo znowu nic....puzniej sie okazalo ze kolo mu porty skanowal.Gdyby nie anty wir to 90lv w ****u.

A pozatym technika hakerska teraz tak poszlo up ze keylogera da sie prawie wszedzie wsadzic nawet w rec.

Szalony
22-08-2005, 10:28
To byla moja najlepsza postac jaka zrobilem w tydzień 14 lvl i 20 mlvl mialem crown helmet, p-seta, dragon hammera i dwarfen shield wlaśnie zbieralem kase na guardian shield sprzedając UHbylo juz puzno bo 22:30 więc wylaczylem tibie rano jak wstalem poszedlem wlączyć gra a tu mi pisze że wpisalem nieprawidlowy password lub accont namber ;( . Spulczuje wszystkim kturych to spotkalo wiem że tych hackerów za jadra czeba powiesić. :D

Lord Arturs
23-08-2005, 00:05
... Ja mojemu kumplowi zazdroszcze haka, jak bo hakneli to mial 12 lvl knight na celescie eq:plate set knight axe i dvarfen shield.... a jak ja mu przywrucilem passy [bo sie da] to mial; 29 knight z warior helmetem crown armorem knight legami fire swordem vampire shieldem... i skilami 73/73 :) ten to mial fuksa .... ja tez tak chce :D

A zas mojemu kusynkowi hakneli 57 elder druida na eterni ...

Flash_Radzio
25-08-2005, 00:03
Zostałem zchaczony i to przez kogos z tego forum... Kolo który zakładał temat z linkiem do filmiku w tibia 3d tak naprawde podawał link do Keyloggera
;( ;( ;(

Straciłem:

P-legs, Noble Armor, C Helmet, Bho Shield, F axe... Bp Ih :p Lvl i Po skilu!!

Hihihi mi tez kolo chciał filmik pokazac, ale go zbylem ze i tak mam formata:P.
P.S. sory ze bez polskich znakow ale te debile w serwisie miw przestaily cos i jak naciskam alt+c wyskakkuje mi okienko ati catalyst :/

P.S.2. sry jush opanowałem sytuację (po 1 min. zastanowienia;p)

kwadro90
25-08-2005, 00:46
Zosatłem zhackowany juz 2 raz. Za pierwszym razem straciłem sorca na 23 lvlu z niezlym eq[c set, rh, bohy, fs,cshield] to jeszcze przezylem ale drugi raz stracilem rycerza na 32 lvlu ze skilami 75/75 i to bardzo bolało bo cała moja praca poszła na marne bo hacker jeszcze zaliczył nim kilka dedów ze z 32 zrobił sie 18 :/ i gdzie tu k***a ludzkość... X( Tylko zabic takich ludzi... :(

Świat:Isara

Pzdr dla all ekipy B)

Sidav
25-08-2005, 14:01
hakneli mi 41 sorcerera z roniutkim milionem expa:] stracilem c seta , hat of the mad, skull staff, bohy, medusa shield, ponad 30k, duzo runek i ozdoby z domku ;( lacznie okolo 300k

Swat slejer
26-08-2005, 02:08
Nie no zwała.Mam pytanie .Własnie mnie jakis noob zhackowa.Spytał sie mnie czy chce dołaczyc do jego gildi.Dał mi link. O to i on.Pod żadnym pozorem nie logujcie sie tam bo to jest KEY LOGER !!!!!! http://www.lekcja-tibia.xt.pl/ serwer GALANA.Był to polak.Nick to Sprzedawca Uszkow druid 19 lev.Jak sie tam zalogowałem to po 5 min.Wylogowało mi z gry i ten cep zmienił mi hasło. :/ Mam pytanko.Czy jest możliwość odzyskania hasła.Wkoncu mam jeszcze numer i jest tam moj e-mail.Czy moge napisac jakos do cip softu o przysłanie nowego hasła na e-maila,albo aktualnego.Prosze o szybka odpowiedz . Moja postać.
Swat slejer
knight 15 lev
skile sword 47/45 plate armor,plate legs,dwarfen shield,dark helmet,spike sword,serpentine sword,
Wydaje sie biedne ale fajnie mi sie grało.Miałem juz prawie na fire sworda,Brakowało mi jakies 1 K czyli miałem 7 K.
Game masterzy i zażadcy tibia.pl Zrobcie cos z tym hackowaniem.Podałem wam strone i nick hackera.Czy nie mozna jakos tego odkrecic.
PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!! ;(

Ellenhorin
26-08-2005, 02:15
@Up
ROTFL !! Chyba wypadaloby przeczytac regulamin zanim sie go zaakceptuje...

Game masterzy i zażadcy tibia.pl Zrobcie cos z tym hackowaniem.Podałem wam strone i nick hackera.Czy nie mozna jakos tego odkrecic.

To sobie chyba dam do podpisu :D

Jak chcesz odzyskac konto wejdz tutaj:
http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount
dalej juz Cie strona pokieruje

Swat slejer
26-08-2005, 02:50
Posługiwałem sie według listy.Zgłosiłem ze zapomniałem hasła .Wysłali mi zatem jakies inne hasło.Ale i tak ono nie działa.POmocy.Zalezy mi na czasie.Poniewarz tego uzytkownika ni ma na kompie ani na moim koncie sprawdzałem.CHce jak najszybcej odzyskac hasełko.Jakby ktoś mogł sie odezwac na gg to moj 2030812 plz fast.

Swat slejer
26-08-2005, 02:57
A i po tym jak dostałem te hasło.Logowałem sie na tibia.com ,bo chyba trzeba było .Musze zmienic hasło.Loguje sie i pierw mi pisało ze chyba musze czekac 5 minut ,a i tak juz to mineło . Zalogowałem sie jeszcze raz i klikałem na swój e-mail do wyboru (pytanie brzmiło :Które konto zapomniałes hasło) klikam na ten moj e-mail.Bo wiem ze teraz dzieki ubdatowi e-maila zmienia sie po mieechu.Bug zapłac za to :D. A teraz mi pisze

IP-address blocked for 30 minutes. Please wait. chyba serw jest zajety nie wiem. HELP me

Ellenhorin
26-08-2005, 03:16
Tak , zrob jeszcze ze 4 posty pod rzad bo modom sie zapewne bardzo nudzi >.>

Jesli wyslali Ci haslo a konto dalej nie dziala to sa 3 wyjscia:

1.Nie umiesz nawet hasla przepisac , w co akurat jestem w stanie uwierzyc
2.Zle wpisujesz acc number
3.Sprawdz czy masz wlaczonego caps locka

@Down
Tak sie dzieje poniewaz zle wpisujesz acc/pacc , chyba nie myslisz ze hacker wlamal sie do bazy danych cipow i blokuje Ci dostep do konta >.>

Jest jeszcze mozliwosc ze ktos z twojej sieci gra w tibie ,wpisuje zle passy i robi IP blocka przez to Ty tez nie mozesz grac

Swat slejer
26-08-2005, 03:26
Niechce cie obrazic ale nie rub ze mnie glupa.Dobrze pisze i capslocka ni ma właczonego.Zalogowałem sie tam i pisze IP-address blocked for 30 minutes. Please wait. czyli IP - adres zablokował dla 30 minut. Proszę zaczekaj. Nie wiem czemu jest cos zablokowane.Czy to zrobil ten hacker czy co?/

Swat slejer
26-08-2005, 03:39
Sory wszytkich ze jeszcze 1 post z mojej strony,ale UDAŁO sie odzyszkałem konto ale schkował mnie gnuj.Bp z 6 vikingami i z cała kase diabli wzieli tak samo jak plate armor ,plate legs,spike sword,serpentine sword i dark helmet. Dorwe gnoja.NICk to Sprzedawca uszków. Kto ma postać na Galanie niech pomoze mi go z rookowac.Cały moj staf :/ .Moze ktoś mnie wesprze co ?? Jakis item plz

MefistoS
26-08-2005, 15:09
Ja zostałem chaknięty 3 razy na Lunara więc przeniosłem się na Aldora gdzie grają moi kumple z rl :p

S@nchez
26-08-2005, 18:20
Ja tez wlaśnie teraz zostałem shacowany i straciłem wszystkie itemy spadłem na 8 level i mam czerwonom czache. Wszyscy mnie mordują jak wyjde z świątyni. Co zrobić żeby czacha znikneła, bo sie żyć nie da??
A po drugie game master powinien wstawic zabezpieczenia których hackerzy
nie mogli by zlamac :baby: :kat: :axeman:

Bronas
26-08-2005, 18:22
ja zostalem shakowany(moja najlepszą postać na 14 lvl na aldorze) ;( ;(
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Bake Romkant
27-08-2005, 13:24
Mnie też chakneli wczoraj, nie używam TBI ani żadnych innych makro (gram czysto) a tu co? Chak! ale jakoś się tym nie przejmuje nierobie nowego konta innych postaci po prostu mam przerwę w grze muszę się troszkę wyluzować i może kiedyś znów zacznę grać ;)

Nie przejmujcie się gdy ktoś was chaknie, okradnie, oszuka. Lepiej zrobić sobie małą przerwę kilka dni lub tygodni i zacząć odnowa ;) po co się stresować wyklinać jak i tak to nam nie zwróci eq czy nawet postaci. ;)

Moja chaknieta postać
Nick: Bake Romkant
Lvl: 20
Mlvl: 30
Profesja: Druid

Mistrz_Adriano
28-08-2005, 14:35
Zostalem shackovany 18 LvL Rycerzem dobre eq 14 K w depo :/ Nie gram juz w to nie bede od nowa zaczynal predzej czy pozniej znowu mnie shakuja coraz wiecej takich ludzi jest...wogole to jak mozna podchodzi do ciebie i ci pisze jakie haslo mam :/ brak zabezpieczen...taka gra a takie badziewie sie robie szkoda nerwow

Rycerz Moxe
28-08-2005, 21:54
Wlasnie se wlaczam tibie a tu pacze i nie mam eq. No i co ja mam zrobic oprucz zmienienia passwordu ???
Plz pomuzcie jezeli jest to mozliwe.

Stracilem s-sword, steel helm, p-armo, brass legi, drvalfen shielda, no i 1k

Niech wszyscy hakerzy pi****** sie. Ale jestem wkor****y. OMG.

DjOLO
28-08-2005, 22:45
Dziś już drugi raz mnie hakneli.Miałęm postać na 46 lvl nic nikomu nie podawałem zadne kody zadne keylogery,a tu nagle nie mam całęgo eq wszystko z depo ukradzione i list "You hacked". X( Coraz więcej osób hakują na Tibi moim zdaniem nie warto grać jak nie wiesz kiedy Ciebie z hakuja starta czasu.Cipsoft nie umie poradzić sobie z bezpieczeństwem :/

~Misiek~
28-08-2005, 23:55
Ehhh ja i moj brat gramy obydwaj w Tibie na oddzielnych kontach. Dzis mu wlasnie schakowali ;( stracil wszystkie itemy ktore byly dobre jak na 12 lvl sorc, zagadal do mnie na rooku taki koles, nie pamietam nicka, jak wyszlem na maina to mi schakowal, bo jak zapytalem sie czy on mi schakowal to mi dal ignora ... Hacker grasuje na Guardi, jak dowiem sie nicka napisze ... ;(

Edit: Nie czepiaj sie :p

pijany rolnik
29-08-2005, 00:09
wyszlem na maina

A jak ja wyszłem to zaraz poszłem do szkoły.

TmXX
29-08-2005, 09:15
koncze z tibia zhakowali mnie 10 razy pod zad koniec tibia to koniec juz finito :x: :x: :x: :x: :x: :x: :x: mozecie mi dawac bana nie wiem co ? ale ja koncze na 64 lvl czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee<papa>

Teravista
29-08-2005, 15:09
Mnie też kiedyś schackowali :/ działo się to na Świecie Lucera i stalo się to przez mój głupi błąd(każdy kto został hackniety to jego wina) ale potem sobie wybaczyc tego nie umialem bo stracilem fsa(NOWIUTEŃKI za 14k;( Tower Shield(tez w tym samym dniu kupilem;( ) crown helmet,p-armor,p-legs i cos ok 5k i takie duperele....od razu się przeniosłem na inny świat i teraz bardzo ostrożny jestem nikomu nie ufam w Tibii:(

Matek
29-08-2005, 15:17
Cipsoft nie umie poradzić sobie z bezpieczeństwem :/

Nie CS tylko sieroty nie umieja sobie poradzic z bezpieczenstwem.

Flash_Radzio
29-08-2005, 22:58
Zostalem shackovany 18 LvL Rycerzem dobre eq 14 K w depo :/ Nie gram juz w to nie bede od nowa zaczynal predzej czy pozniej znowu mnie shakuja coraz wiecej takich ludzi jest...wogole to jak mozna podchodzi do ciebie i ci pisze jakie haslo mam :/ brak zabezpieczen...taka gra a takie badziewie sie robie szkoda nerwow

Jezu człowieku to byłaby twoja wina jakby cie haknęli.... o rany...
(to na niebieskim)
taaaa używa sie TBI czy tibiacam :baby: dzieciak, o boże dzieciak.....

P.S. może być kilka postów moich bo ja oglądam stronki po kolei i robie odpowiedzi do niektórych postów

DjOLO
31-08-2005, 16:41
Ja sobie wypraszam.Nigdy zadnych programów nie używałem i nie mam zamiaru :/ nikomu passów nie dawałem i co zhakowali mnie.Coraz więcej ludzi hakują po tym update. X(

Skibi
31-08-2005, 22:28
a co ja mam powiedziec jak mnie hakneli na 68lvl i eq warte ponat 800k poszlo jak wiatr

Flash_Radzio
31-08-2005, 23:42
Ja sobie wypraszam.Nigdy zadnych programów nie używałem i nie mam zamiaru :/ nikomu passów nie dawałem i co zhakowali mnie.Coraz więcej ludzi hakują po tym update. X(

Taaaaaak???? to wskaż gdzie problem :confused:

celesta_Master_oRRor
01-09-2005, 01:04
Przyznaje sie uzywalem macra , ale napoczontku niewiedzialem ze tam sol key loggery (dawno bylo) . Wczoraj mnie shakowali poprostu gralem innol postaciol na innym koncie i puzniej sie loguje na tol zhackowanol postac i jest ze zle wpisalem passy i tak pare razy puzniej prbuje na tibia.com to samo puzniej last acount itd... jeszce nieprzyslali mi e-maila z nowym passem kiedy przeslol? co puzniej robic ? jak ktos moze mi pomuc prosze napisac na gg:1431600 X(

Flash_Radzio
01-09-2005, 02:31
wiecie co?? czas sie wziać za te Cipy... chyba trza sie zebrac i napisac do nich by poprawili lost account interface- by odzyskac konto trza czekac 3 tyg. "bezczynnosci konta". ale co moze stac sie w tym czasie?? shackowany wie...:/
mam nadzieje ze wielu ludzi pojdzie za mną... teraz mi powie ktos ze lepiej dla hakerow bylaby ta zmiana bo odrazu maja konto- a oni maja twoj adres mailowy?? czy wyswietla sie on w dziale community/character?? nie- czyli rozwiazanie jest najlepsze. kto sie zgadza??

luft
01-09-2005, 02:44
A ja ci powiem co cipy na to:
pracujemy nad anty hack systemem w nastepnym updacie
albo cos jeszcze gorszego
czyli zapomnij i sie pilnuj

Flash_Radzio
01-09-2005, 12:00
mnie nie chodzi o siebie bo ja znam sie na tym wszystkim(przynajmniej w stopniu początkującym)

Fredo
02-09-2005, 14:52
Ja mam troche inny problem niż wy mi nie zhakowali accounta tylko poczte X(
ale ta poczta była na pacca X( którego kupiłem i zapłaciłem chamstwo ja tu kupuje pacca i zaraz mam zhakowaną poczte a na poczcie miałem zapisany kod do tibii bo mi kolega powiedział że tak nigdy mnie nie hakną a mi zhakowali poczte i koniec hasła nie pamiętam bo to było fgvuisgi czy coś innego jeżeli wiecie jak odzyskać poczte napiszcie plz (po tibijsku) hehe :(

mlvl:11
gildia:narazie bez hehe
świat:THORIA

Flash_Radzio
02-09-2005, 16:38
[QUOTE=Fredo]Ja mam troche inny problem niż wy mi nie zhakowali accounta tylko poczte X(
ale ta poczta była na pacca X( którego kupiłem i zapłaciłem chamstwo ja tu kupuje pacca i zaraz mam zhakowaną poczte a na poczcie miałem zapisany kod do tibii bo mi kolega powiedział że tak nigdy mnie nie hakną a mi zhakowali poczte i koniec hasła nie pamiętam bo to było fgvuisgi czy coś innego jeżeli wiecie jak odzyskać poczte napiszcie plz (po tibijsku) hehe :(

Oj lolq, jak mozna zostawic hasło na poczcie-.-?? ja swoje wykasowałem jak tylko dostałem-.-
musisz byc szybki, i jak mina 3 tyg to lost acc interface i lost pass and acc... proste... trza miec szybkosc.... codziennie proboj

Fredo
02-09-2005, 16:48
zostawilem haslo na poczcie bo tak by mi nigdy acc nie chakli a pisze ze w pazdzierniku bedzie acc deleted ale co mam probowac??
:confused:

Fredo
02-09-2005, 17:00
i tak w ogóle to to pacc był więc mi troche szkoda X(
mlvl:11
gildia:narazie bez hehe
świat:THORIA

Flash_Radzio
02-09-2005, 23:02
jak accma byc zdeletowane to juz w c***a...-.-

AMax
03-09-2005, 18:18
Pewnego dnia knightem z 23 lvl-em nabijałem mlvl aż nagle napisała do mnie jakaś dziewczyna, która podała mi jakąś strone na której jest quis i powiedziala żebym zagrał. Wszedłem na tą stronę i zrobiłem dobze quis w nagrode miałem dostać c-legi, c-helmet i c-armor pod warunkiem ze podam swoje passy :confused:. Wtedy byłem noobem i oczywiscie podałem tam moje passy.Myślałem ze to jakaś dobra strona i podałem ją mojemu kuzynowi, ale on powiedział zebym nie wchodził ani nie podawał passów jak wygram quis(ale napewno jak źle bym odpowiedział to i tak bym wygrał). Mój kuzyn powiedział mi zebym szybko włączył na tibi.com przysyłanie nowego kodu na e-maila do postaci. Ale problem w tym że ten e-mail co był zapisany na moim koncie juz nie istniał, a do ustawienia nowego e-maila pozostało chyba jeszcze 7 dni. I nic nie mogłem zrobić. Ale pewnego dnia moją drugą postacią spotkałem mojego knighta. Prosiłem go żeby mi oddał postać, ale on mnie wyśmiał. W końcu powiedział mi ze za 2k mi ją odda, ale boje sie ze za jakis czas kiedy bede miał dobre eq a e-mail sie nie zmieni ( a podejżewam ze napewno zmienił e-mail na swój )to zmieni hasło i mi wszystko zabierze i cała praca pójdzie na marne. Co mam zrobic dac mu 2k czy można jeszcze jakoś zmienic hasło czy zostawic tą sprawe w spokoju? Proszę o pomoc!!! ;( ;( ;( :baby: :baby: :(

pinokiooooooooo
03-09-2005, 20:20
tak jak niektórzy też zostałem shackowany 2 razy za 1 razem nic nie straciłem tylko jak chciałem zabić potworka to mi nagle uciekał (podejżewam że to mój kolega który pomagał mi zakładać konto :P) a za frugim razem jakiś patafianek sie spytał czy chce wstąpić do gildi no i wszedłem na linka który mi podał i dobra sie wylogowałem żeby coś sprawdzić i wpisuje passy i że wpisuje źle hasło no dobra to wchodze na konto siorki i patrze moja postać jest online więc pisze do mojej postaci jako moja siorka i tam nikt sie nie odezwał i wręcz sie wylogował X( z przykrością stwierdzam że tylko siostrze troche nabije lvl itd. i kończe z tibią (może na jakiś czas lub na zawsze ;( ) niech no tylko sie dowiem kto mnie hacknoł zabije patykiem i wsadze łyżke w d..e i se nia pokrece żeby bolało :evul:

P.S. Życze aby nikogo żaden noob nie shackował! Chyba żeby w dobrym sensie np. dołożyli coś dobrego i nabili dobrego lvl. :D
Niech WAM(oprócz nobów którzy hackują) GRACZOM sie dobrze wiodło i nigdy nie dedli :D
P.S.2 Uważajcie na tego noobka który chce was przyjąć do gildii (na Harmoni lub innych światach) i podaje link przez stronke darmową onetu(republika.pl)

EvilSmille
04-09-2005, 12:39
Eh Szlak by to Kurde miałem jusz prawie 9 lvl a tu trach wylogowałem sie nagle i juz sie nie moge zalogowac .... Potem wziołem Odzyskaj Acconta i bum Nie ma nic Ani postaci Ani nic wiec weszedłem po raz kolejny na strone i zobaczyłem ze deleted Postac no dobra wezme ja od deletuje myslałem ze bede tam gdzie byłem i wszystkie itemy bede miał a tu bam Rook i to 1 lvl !! Kurde Kto mi pomoze kto mi pomoze od nowa nabic i to wszystko zdobyc Proszee jejj

pinokiooooooooo
04-09-2005, 18:52
Dobra mam już swoje konto dzięki mojemu koledze ale q...a musze zbierać na nowe eq bo mi z.....li ;( ale to pikuś bo mam studded narazie :D :D

pele2006
05-09-2005, 16:21
Mi Z 3 Miesiace Temu Shakowlai Mojego 33 Levka Pala Mialem Dobre Eq Shakowali Mi Meila Do Tego I Tera Ten Ktos Gra Sobie Moja Postacia Gadalem Z Nim I Ribi Se Ze Mne Jaja Co Moge Zrobic Zeby Cos Z Tym Zadzialac Zeby Moze Uzyskac Dostep Do Tej Postsaci Alb Zeby Dali Deleta Na Ta Postac Bo Tak Nie Moze Byc Ja Sei Meczylem Tyle Grania A Tu Mnie Hakuja :( Odpiszcie Prosz

Zyzek
06-09-2005, 06:33
Ja tez zostalem z hackowany. Ale stalo to sie przez moja glupote i niewiedze o hackerach. Chcialem kupic mieczyk na trade i jakis koles do mnie sie odezwal (Siwy'Bezel) i mowil ze ma do sprzedania no to ja mowie spoko, tyle ze oboje bylismy z innego miasta, a ze ja mialem 11 lvl knighta to nie wybieralem sie nigdzie w podroz za niczym. To ten ziomek mowi ze ja zaglosuje na jego gildie to on przyjdzie to mnie i dokonamy tranzakcji. To ja mowie ok i podaj mi stronke gdzie trzeba wpisac passy i acc. Mi to troche smierdzialo ale koles byl mily i jeszcze stronka wygladala jak orginal wiec bez zastanowienie wpisalem szybko passy. I za 5min. wylogowalo mnie LOL. Chce ponownie wpisac passy i nie wchodza. Wpisuje jeszcze raz i jeszcze kilka razy i zaczolem panikowac bo nie wiedzialem co sie stalo, preciez dokladnie przepisuje i wpisuje passy. Po chwili doszlo do mnie ze zostalem z hackowany, wiec zaczolem kombinowac jak odzyskac konto. Wszedlem na stronke tibia.com i podalem o zmiane passworda na maila i za 5min przychodzi mi nowy password, wpisuje i jest ok. Lvl nie stracilem ani skilli, pewnie sie kolesiowi nie chcialo bo i tak byla slaba postac:P , stracilem tylko cale eqiup i i 1k . Teraz gram dalej ta postacia i jest dobrze. Jestem bardzo uwazny i nie ufam nikomu oprocz moim znajomym. I raczej nie uda sie nikomu mnie juz z hackowac bo mam policyjnego anti virusa :p . A najlepsze jest to ze po 2 tygodniach od z hackowania mnie ten sam koles odezwal sie do mnie z ta sama propozycja zaglosowania na jego gildie to zwyzywalem go i mowilem ze ma rooka i od tamtej pory ani razu go na tibi nie widzialem bo mam go caly czas w vipach dodanego a mija juz 3 tydzien. I jak was ktos z hackuje to nie zamartwiajcie sie tylko jak najszybciej wlazcie na stronke i zmieniajcie passy. A jak juz straciliscie postac to zalezy jak mala strata to dajcie sobie pare dni na odpoczynek i ochloniecie a ja jak duza to juz wasza decyzja i wasz wybor . Pozdro For All

qwe
06-09-2005, 08:57
Ja stracilem druida 26 lvl Nick Siostra Janka mialem 39 magic lvl 75 k crow armor c leg crusaider helmet skull staff medusa shield mialem tez 3 bp sd 5 bp uh 2 bp hmm 2 bp explo i rozne smiecie w depo ;( ;( ;( jak teraz mysle o tym to odechciewa mi sie grac

:{ To sie stalo 5 miesiecy od momentu kupienia chara

quiqqly
08-09-2005, 22:48
jak bylem noobem to na asterze mi powiedzieli zebym wszedl na taka stronke i podal swoje passy i dostane darmowego pacca a ze ja wtedy noobkiem bylem to jak glupek zem mu podal ale potem przestalem tam grac....dzisiaj jeden z moich kolegow powiedzial ze mi sprzeda postac za 6K ja mu wyslalem czekam n apassy a ten sie lognal :( potem do niego powiedzialem dawaj passy a ten mnie okragl bardzo mnie tym wkurzyl nie chce dac kasy jest jednej z lepszych gilidii wiec go chyba nie zabije :/ powiedzcie mi co robic ma 14 lvl i jest drutem :/

Alanus Lutinum
09-09-2005, 11:48
Na miejscu CipSoft dałbym hasło do otwarcia depo i hasło do ściągnięcia jakiejkolwiek rzeczy z siebie. I żeby zmienić e-mail też trzeba znać dodatkowe hasło ,a jeżeli komuś to nie pasuje to można wejść na jednym kompie na konto/a które zostało/y na nim założone. :evul:

Orokoshi
09-09-2005, 16:13
Ja kiedyś miałem paladyna na Celeście 14lvl, 40 dystansu (słaba postać).

The Larch
10-09-2005, 10:31
Na miejscu CipSoft dałbym hasło do otwarcia depo i hasło do ściągnięcia jakiejkolwiek rzeczy z siebie. I żeby zmienić e-mail też trzeba znać dodatkowe hasło ,a jeżeli komuś to nie pasuje to można wejść na jednym kompie na konto/a które zostało/y na nim założone. :evul:
Hahaha, następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz. Zdobycie nawet 10 dodatkowych haseł dużo trudniejsze nie jest przy głupocie jaką się zdecydowana wiekszość hackniętych wykazała. Wyobraźcie sobie podmianę łuku/kuszy na tarczę w wirze walki gdyby trzeba bylo haslo wpisywać :D

pinokiooooooooo
11-09-2005, 21:08
...Ej jak moge zmienic emeila na tibia.com bo hasło wiem jak i czy numer też można??

Niestety chyba nie można bo to by było głupie to tak samo jak by można było w komórce zmienić nr. telefonu na taki jak si chce :D ;)

Niba
13-09-2005, 15:46
Dzisiaj po szkole wchodze do tibi a tu rzeczy nie mam. Ogarnal mnie szok i tym wiekszym ze nie wiem jakim cudem hakneli mnie. Nie dawalem nigdy passow i nie sciagalem nic. Ma ktos jakis pomysl ?? ;(

pinokiooooooooo
13-09-2005, 21:25
@UP
Wiesz być może miałeś key logera na kompie i dlatego(może wszedłeś no wiesz na jakąś stronkę z key logerem, moja siorka mówiła że często wrzucają na fora jakieś trojany itd.) ;(
Życzę szybkiego powrotu do Tibi i odzyskania konta z eq.
Pozdrawiam

adambramkarz
14-09-2005, 10:39
hakneli mnie hyba z 15 razy za kazdym razem zabierajom eq i zeczy z t dp X( ale zonstawiajom postac nienaruszonom mam na 100% key lagoer czy ktos wie jak se s tym poradzic bo antywirek se hyba nieradzi zmieniam haslo codziennie mam 19 druida i cohwila bobre eg ,ialbym jusz c seta skul stafa bohy i maduza shild za tom kase co mi ukradli:( X(

MATI9630
14-09-2005, 19:03
Zamiast grać w Tibię - naucz się ortografii... na dobre ci wyjdzie...
Sorry za offtop ale na tyle blędów... n/c

The Larch
14-09-2005, 20:12
hakneli mnie hyba z 15 razy za kazdym razem zabierajom eq i zeczy z t dp X( ale zonstawiajom postac nienaruszonom mam na 100% key lagoer czy ktos wie jak se s tym poradzic bo antywirek se hyba nieradzi zmieniam haslo codziennie mam 19 druida i cohwila bobre eg ,ialbym jusz c seta skul stafa bohy i maduza shild za tom kase co mi ukradli:( X(
Nie poddawaj się, jesteś moim stałym źródłem utrzymania!

Amberion
14-09-2005, 20:21
mnie tez hakniento.Zabrali wszystkie rzeczy z depo i eq X( X( X( ;( ;(

Fluro
14-09-2005, 22:55
11 września jakiś kolo mnie zhakował i niewim co robić bo zamoniałem e-maila plz pomużcie mi błagam :( :(

Matriel
14-09-2005, 23:10

Respect. 15 razy to chyba jakiś rekord. Mówi się że mądry polak po szkodzie ale to w niektórych przypadkach widać sie nie sprawdza. Zainstaluj sobie Kasperskiego i Spy Sweepera a nikt nie powinien cie zhackować. Tylko nie zapomnij zrobić skanowania kompa jak już zainstalujesz.
I jeszcze jedno. Przydało by się trochę pochodzić na lekcje polskiego bo z tego co widze to prezentujesz poziom niższy od mojej 10-letniej siostry. :evul:

The Larch
14-09-2005, 23:40
11 września jakiś kolo mnie zhakował i niewim co robić bo zamoniałem e-maila plz pomużcie mi błagam :( :(

Oto kilka rad:
1. Zmądrzej.
2. Naucz sie poprawnie pisać.
3. Don't f*ck with Osama :D

Alora
14-09-2005, 23:44
otóz pewnego dnia szukajac w www.gogle.pl strony o hackerach
przeczytalem ciekawy artykuł.

Załóżmy że Jan Kowalski gra w tibie. Ma 50 lvl. Haker chce go zhakować.
Wieć wchodzi na www.tibia.com wpisuje w community imie postaci. Tam wyswietla mu się nazwa gildi w jakiej jest dany koleś.
Wchodzi na tibia.com przegladajać informacje o gildi.
Tam jest adres np www.gildia.prv.pl
haker wchodzi tam. Na załozonym forum odnajduje adres E-Mail Kowalskiego.
Wchodzi na strone serwerapoczty gdzie ma maila Kowalski.
Próbuje odzyskac konto przez pytanie pomocnicze.
Pytanie brzmi np: "Mój ulubiony film"
Jak to nie działa. Stosuje (Mechanike Społeczną).
Tworzy postac na serwerze gdzie gra Kowalski.
Zaprzyjaźnia się z nim. W końcu pyta go o jego ulubiony film. Ofiara zwykle nie pamięta pytania pomocniczego do maila.
Haker dostaje dostę do e-maila. Następnie podaje link do strony którą sam założył. Kowalski wchodzi tam bo myśli mój kolega mnie nie oszuka.
Tam pisze żeby podać swój Acc number. Kowalski myśli a tam acc number podam i tak nie znaja hasła.
Haker zna hasło i maila zmienia kody do maila i odzyskuje postać przez tibia.com w ten sposób ofiara traci cale eq. ( Zanim zakapuje że ma haknietego maila bedzie juz po wszystkim) DLATEGO nie wchodzcie an strony podawane na trade przez 1 lvl itp itd maila do tibi miejcie zawsze takiego zeby nikt go nieznał i nie wysyłajcie z niego poczty!!!!!!!!!!!!!
Nie dawajcie kodów i nie UZYWAJCIE programów do Tibi. To na tyle CYA.

down&

Rób jak chcesz znalazlem to na stronie o tibi. Kolo haker sie wypisywal a pozatym bylo cos o programi do hakowania przez tibia GG program zmienial adres do ktorego klient wysylal kody.

Matriel
14-09-2005, 23:47
otóz pewnego dnia szukajac w www.gogle.pl strony o hackerach
przeczytalem ciekawy artykuł.

Załóżmy że Jan Kowalski gra w tibie. Ma 50 lvl. Haker chce go zhakować.
Wieć wchodzi na www.tibia.com wpisuje w community imie postaci. Tam wyswietla mu się nazwa gildi w jakiej jest dany koleś.
Wchodzi na tibia.com przegladajać informacje o gildi.
Tam jest adres np www.gildia.prv.pl
haker wchodzi tam. Na załozonym forum odnajduje adres E-Mail Kowalskiego.
Wchodzi na strone serwerapoczty gdzie ma maila Kowalski.
Próbuje odzyskac konto przez pytanie pomocnicze.
Pytanie brzmi np: "Mój ulubiony film"
Jak to nie działa. Stosuje (Mechanike Społeczną).
Tworzy postac na serwerze gdzie gra Kowalski.
Zaprzyjaźnia się z nim. W końcu pyta go o jego ulubiony film. Ofiara zwykle nie pamięta pytania pomocniczego do maila.
Haker dostaje dostę do e-maila. Następnie podaje link do strony którą sam założył. Kowalski wchodzi tam bo myśli mój kolega mnie nie oszuka.
Tam pisze żeby podać swój Acc number. Kowalski myśli a tam acc number podam i tak nie znaja hasła.
Haker zna hasło i maila zmienia kody do maila i odzyskuje postać przez tibia.com w ten sposób ofiara traci cale eq. ( Zanim zakapuje że ma haknietego maila bedzie juz po wszystkim) DLATEGO nie wchodzcie an strony podawane na trade przez 1 lvl itp itd maila do tibi miejcie zawsze takiego zeby nikt go nieznał i nie wysyłajcie z niego poczty!!!!!!!!!!!!!
Nie dawajcie kodów i nie UZYWAJCIE programów do Tibi. To na tyle CYA.

Dzięki za poradnik, na pewno wykorzystam. :evul:

Fren Tarli
18-09-2005, 12:10
Wczoraj (17.09.05) jakiś ziom nie polak zaczął pisac mi na mojego palka żebym dał mu swój nr ACC i PASS ale odpowiedziałem mu nie... Napisał "Tomorrow youre account be banished" i "Bye"... Dzisiaj rano (18.09.05) patrzę loguję się do gry palkiem patrze... a tu mi bp bolts znikło i brass legi... Jestem w świątyni Venore troche expa mi poszło w dół... ale to nie najgorsze ( aha paladynek na 10 lvlu byl ) logam sie na druida ( Fren Tarli 16 Lvl ) szybko włączam tabelke z skillami i... ufff nic nie dedlem patrze a tu Dragon hammer poszeeeedł wraz z całym plate setem i horseman helmetem i dwarven shieldem... nie wiem co robić czy skończyć z Tibia i poPeKować czy moze zacząć od nowa sprzedawać runki na nowe eq... się zobaczy najpierw zgłoszę podanie o hacka konta na Tibia.Com... Szczerze nie życzę tego innym graczom... X( ;(

MATI9630
18-09-2005, 12:37
Nie poddawaj się.
Mi też wszystko znikło, zacząłem ostrzegać ludzi przed hakerem.
A oni z wdzieczności dali mi itemy.
Miałem wtedy nawet lepsze eq;].

Fluro
18-09-2005, 14:46
Wczoraj (17.09.05) jakiś ziom nie polak zaczął pisac mi na mojego palka żebym dał mu swój nr ACC i PASS ale odpowiedziałem mu nie... Napisał "Tomorrow youre account be banished" i "Bye"... Dzisiaj rano (18.09.05) patrzę loguję się do gry palkiem patrze... a tu mi bp bolts znikło i brass legi... Jestem w świątyni Venore troche expa mi poszło w dół... ale to nie najgorsze ( aha paladynek na 10 lvlu byl ) logam sie na druida ( Fren Tarli 16 Lvl ) szybko włączam tabelke z skillami i... ufff nic nie dedlem patrze a tu Dragon hammer poszeeeedł wraz z całym plate setem i horseman helmetem i dwarven shieldem... nie wiem co robić czy skończyć z Tibia i poPeKować czy moze zacząć od nowa sprzedawać runki na nowe eq... się zobaczy najpierw zgłoszę podanie o hacka konta na Tibia.Com... Szczerze nie życzę tego innym graczom... X( ;(

gdzie sie zgłasz ta na tibi.com ;( ;( plz napisz mi instrukcje.

Koszykarz
18-09-2005, 17:37
Witam wszystkich użytkowników na forum serwisu www.tibia.pl. Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że nie ostatni. Dotychczas byłem jedynie czytelnikiem forum, ale dziś zarejestrowałem się w celu podzielenia się z Wami moimi przykrymi doświadczeniami.

Miesiąc temu na Allegro kupiłem postać tibii. Po 15 dniach wykupiłem również na Allegro konto PACC(Premium Account) na 90dni. Parę dni temu moje konto zostało „zhakowane”. Ze wszystkich postaci założonych na tym koncie zniknęły oczywiście wszystkie wartościowe rzeczy(itemy oraz pieniądze). Dodatkowo jedna z postaci została prawdopodobnie zabita, chociaż na stronie www.tibia.com nie pojawiła się informacja o śmierci tej postaci. Na pewno jednak Level tej postaci zmniejszył się o 1.

Natychmiast po stwierdzeniu „zhakowania” konta podjąłem próbę jego odzyskania. W serwisie www.tibia.com wybrałem opcję: „My account has been hacked”, a następnie potwierdziłem chęć utworzenia nowego hasła i wysłania go na mój adres e-mail. Niestety na ekranie pojawił się komunikat: „Incorrect account number or email address”. Włamywacz po prostu zmienił adres e-mail w posiadanym przeze mnie koncie. Należy pamiętać, że adres e-mail może zostać zmieniony na dwa sposoby.

Pierwszym z nich jest zmiana adresu e-mail bez wykorzystania Recovery Key. Trwa to jednak 30 dni od momentu zgłoszenia chęci zmiany adresu, a także informacja o zmianie adresu jest wyświetlana przy każdym zalogowaniu na swoje konto na serwisie www.tibia.com . Ten sposób zmiany mojego adresu e-mail przez Hakera zostaje rzecz jasna odrzucony ze względu na brak jakiejkolwiek informacji o chęci zmiany adresu poczty elektronicznej na stronie mojego użytkownika w serwisie www.tibia.com.

Drugim sposobem jest natychmiastowa zmiana adresu e-mail oraz przesłanie na ten adres nowego hasła do konta Tibii poprzez podanie Recovery Key. Osoba, faktyczny właściciel konta, otrzymuje Recovery Key po spersonalizowaniu konta za podaniem swoich danych osobowych. Pamiętajmy, iż tylko jedna osoba może zostać przypisana do jednego konta i nie możliwości zmiany tej personalizacji !!!

W moim przypadku włamywacz posiadał Recovery Key do mojego konta, gdyż kupiłem konto już spersonalizowane, o czym w momencie zakupu mnie nie poinformowano. Zadzwoniłem do osoby, od której zakupiłem konto Tibii, w celu uzyskania Recovery Key. Osoba ta poinformowała mnie, że od razu nie może mi przysłać Recovery Key, podając różne powody. Ostatecznie otrzymałem Recovery Key do „mojego” konta, ale z wystarczającym opóźnieniem aby konto zostało wyczyszczone w sposób opisany powyżej.

Pomyślałem także, że przecież mógłbym zmienić Recovery Key aby być wyłącznym posiadaczem konta i uniknąć kolejnych przypadków „zhakowania”. Można to zrobić poprzez wysłanie kopii dowodu tożsamości tj. dowodu osobistego, prawa jazdy,paszportu lub kopii aktu urodzenia do siedziby Cipsoft GmbH w Regensburgu. Jeśli dane osoby z któregoś z powyższych dokumentów zgadzają się z danymi podanymi podczas personalizacji konta, na aktualny adres e-mail zostaje wysłany nowey Recovery Key oraz nowe hasło do konta Tibii. Jednakże niezależnie od tego czy dostaniesz nowy Recovery Key czy nie, należy pamiętać że zawsze kluczem do konta jest kserokopia dowodu tożsamości osoby, na ktorą zostało spersonalizowane konto. Może ona w każdej chwili, bez twojej wiedzy, zmienić Recovery Key, czyli jedyną osobą, którą możemy oskarżyć o zhakowanie naszego konta jest Ten na którego jest to konto faktycznie spersonalizowane. W moim przypadku może to być wyłącznie osoba, od której kupiłem konto Tibii lub osoba której spersonalizowany właściciel udostępnił Recovery Key w celu wyczyszczenia wszystkich moich postaci. Niewątpliwie oprócz utraty efektów wielu godzin spędzonych przed monitorem, straciłem także dalszą możliwość gry na tym koncie, gdyż kompletnie bez sensu jest narażać się na kolejne "zhakowanie".

WNIOSKI!!!
Wszystkich tych, którzy kupują od kogoś konto Tibii, przestrzegam przed oszustami, wykorzystującymi niewiedzę uczciwych graczy. Pamiętajcie, gdy kupujecie konto od razu żądajcie zapewnienia, że wy i osoba sprzedająca konto jesteście jedynymi posiadaczami Recovery Key. Wówczas w przypadku „zhakowania” tylko osoba, która sprzedała wam konto jest winna nadużycia.

Nie chciałbym niesłusznie oskarżać osoby od której kupiłem konto. Jednakże jak widać nie wydaje mi się, aby istniało inne wytłumaczenie tej sytuacji, w szczególności wtedy gdy w rozmowie telefonicznej osoba ta próbowała odwrócić od siebie wszelkie podejrzenia.

Moim zdaniem, ludzie często mylą się sadząc, że przyczyną zhakowania ich konta jest Keylogger lub bot Tibia Black Ice. Mam nadzieję, iż po przeczytaniu mojego artykułu, każdy kto kupił konto Tibii będzie mógł oskarżyć właściwą osobę o "zhakowanie" konta. Pozwoli to oczyścić z zarzutów w rzeczywistości całkowicie nieszkodliwego bota Tibia Black Ice.

Pozdrawiam wszystkich czytelników forum
Koszykarz

Padme Light
18-09-2005, 18:29
Mój brat i moi kumple zostali zhakowani! Normalnie jeden mój kumpel stracił ekwipunek wart 30k! My jesteśmy dołem :( , a hakerzy górą :cup: ! I to jest nie fair! Trzeba coś z tym zrobić! Normalnie tak mnie to wkurza, że nie wiem co by się stało jak bym spotkała tych co hakują! Napewno leżeli by w szpitalu na ostrym dyżurze! :evul: Biedacy! I wtedy ja będę górą :cup: !

Hasharii
18-09-2005, 20:14
****a hackneli mnie dzisiaj Blood Vazal moja ukochana postać wraz z rzeczami z dp straciłem około 23k+40godz grania ubił bym takich ***i. Pedały tylko bym was spotkał to ****a na urazówce byście leżeli a miałem już zacząć grać w tibie, ale ta akcja tych n00b'ów odebrała mi chęć do gry *** wam w dupe. Cya Tibia.pl i dzięks tym wszytkim kumplom, którzy mi pomagali w grze. Pozdro dla Flądry&Hunter'a

Matq3
20-09-2005, 11:58
Qrw...właśnie dzień temu mnie hackneli... gość podszedł i pyta sie czy chce do gidlii...podał strone... dalem passa i acc... dalem join i postaci wiecej nie zobaczylem... stronka wygladala zupełnie jak tibia.com.... ale link byl inny://
Jeśli nikt z Was nie chce zostać zhackowany nie popełniajcie tego błędu co ja... nie właźcie na ten site: http://imperiousperpetum.tibia.gu.pl/

LPR
20-09-2005, 13:09
Qrw...właśnie dzień temu mnie hackneli... gość podszedł i pyta sie czy chce do gidlii...podał strone... dalem passa i acc... dalem join i postaci wiecej nie zobaczylem... stronka wygladala zupełnie jak tibia.com.... ale link byl inny://
Jeśli nikt z Was nie chce zostać zhackowany nie popełniajcie tego błędu co ja... nie właźcie na ten site: http://imperiousperpetum.tibia.gu.pl/
ciebie nie hakneli ty sam mu haslo dales :p

Detro
20-09-2005, 14:52
Mnie shakowali na Ruberze
Detronic wielu ludzi prawie cała Rubera mnie znała a teraz juz nie gram przeniosłem sie na Lunare ;(

Swietlik galana
20-09-2005, 20:40
Dzisiaj zostalem hackniety 20.09.05 22 Sorc 35 mlvl Galana Facc konto odzyskalem ten sam lvl ale itemy poszly sie j.... mialem : Crown Helmet , Knight Armor , P-Legs , Bohy :( Sqll staffa :( i Dragon Shielda 24k w kasie i duzo run X( Nie wiem kto mogl mnie hacknac nie wiem czy mi maila hackneli bo passa do Tibi napewno nie zgadli :( Na koncie byly jeszcze inne postacie pal i knight 15 lvle ale te nie wazne . Zreszta cale moje konto nie ma porownania do hacknietego Najwyzszego lvlu Galany Jejiheva 137 MSa lub Tatapy 62 EK. X( Niweczą czyjś wysilek-J***ć Hakerów ! ! X( X( X(

Pduch123456
28-09-2005, 15:57
Okradli Moje Konto Mialem Nawet Dobry Sprzet i Mi Go Ukradli Co Mam ZrobiC??WSPOMUZCIE MNIE PLEASE
LORD PDUCH
ŚWIAT IRDA
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Lord Darekk
03-10-2005, 22:53
Mnie także okradli jakieś dwa tygodnie temu <Knight 25lvl> ;( ale nie poddałem się i robię nową postac także knighta :D :D :D B)

debil123
15-10-2005, 13:54
Ja jestem najlepszy... pisało że wygrałem w loteri i miałem wejść na www.tibia*******.glt.pl (* z wiadomych przyczyn ;) ) i ponoć jakieś buty wygrałem miałem tam wpisać swoje hasło i login. Wtedy dostałem się zamsit na konkurs to na newsy tibi.com X( a trenowałem półtora dnia na 5 lvl... zmarnowałem to wszytko!! :evul:

lilyve
20-10-2005, 13:05
Hey

Are you hesitating?

Are you thinking about?

How step up the status of the game ?

Oh ! Please don’t hesitate again!

Enter: http://www.playerturbo.com/

http://www.playerturbo.com/img/wow_usa_ico.gif (http://www.playerturbo.com)http://www.playerturbo.com/img/wow_eur_ico1.gif (http://www.playerturbo.com)

Nevada
26-10-2005, 16:07
Ja jestem najlepszy... pisało że wygrałem w loteri i miałem wejść na www.tibia*******.glt.pl (* z wiadomych przyczyn ;) ) i ponoć jakieś buty wygrałem miałem tam wpisać swoje hasło i login. Wtedy dostałem się zamsit na konkurs to na newsy tibi.com X( a trenowałem półtora dnia na 5 lvl... zmarnowałem to wszytko!! :evul:

LOL!!! muehehehehehe... jaki noob...
Nie myślałem, że istnieją jeszcze mózgi nabierające sie na takie numery... Człowieku twoje konto nie zostało zhackowane! Ty je dobrowolnie oddałeś. (fakt, że nieświadomie... ale twoja łatwowierność i niewiedza jest tylko twoim problemem...)

A co do hackowania... Poradze tylko żeby nie ściągano instalatora tibii z innych stron niż tibia.com ponieważ byle programista znający VisualBasic może napisać keyloggera który będzie się instalował razem z tibią. A w większości przypadków nie będzie wykryty przez antyvirki i firewalle (wkońcu programiści testują swoje wyroby :P)... a i tak nadal pełno niedoświadczonych użytkowników którzy niemają żadnych zabezpieczeń :/

PS. Jeśli nie napisałem nic nowego (nie przeczytałem całego tematu więc nie wiem), napisałem coś niezgodnego z przeznaczeniem tematu, niezgodnego z zasadami forum lub moderator ma zły dzień i niepodoma mu sie mój post - Prosze o niezwłoczne jego skasowanie :D

Bennassi
27-10-2005, 15:11
sa w****iajacy hack na 30 lv 72/71 all poszlo sie jabac przez jakis debili 100k w *** takich to zlapac i za***ac

Deli Lurn
30-10-2005, 09:35
shakowali mi knighta 11lvl nazywał sie pipi ziomek a eq ;( płakac sie chce golden arm crown legi warior helmet bright sword i vampire shield ;( ale trudno mowi sie :kon:

Solero
30-10-2005, 10:54
Hey

Are you hesitating?

Are you thinking about?

How step up the status of the game ?

Oh ! Please don’t hesitate again!

Enter: http://www.playerturbo.com/

http://www.playerturbo.com/img/wow_usa_ico.gif (http://www.playerturbo.com)http://www.playerturbo.com/img/wow_eur_ico1.gif (http://www.playerturbo.com)

Po co ten temat ? shakowali Cię czy co ?

zyga1111
31-10-2005, 06:31
Jeżeli zostałeś okradziony (shakowany) to nie rób nowego tematu :D bo zbiera się tego w piz.... i czytać nikomu się nie chce.

Proszę wszystkich, którym sie przytrafiło to "nieszczeście" żeby pisali tutaj...
Mi przytrafiło się to nieszczęście.Grałem na Nepterze i gdy wyłączyłęm grę później nie mogłem jej włączyć. Prosze was wszystkich o pomoc piszcie jeżeli wiecie jak by można było grać na tej postaci dalej piszcie na adres [email protected] POMOCY LUDZIE!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Louisek
31-10-2005, 13:22
hackerzy tez mnie dosiegneli.
zostal zhackowany 17 lvl druid z dobrym eq. ;( ;(
hacker zhackowal mi tez konto e-mail.
nie zostala mi juz zadna szansa na odzyskanie konta.
hacker k..... jeaszcze gadal ze mna na gg i musialem ciote zablokowac xD.
moj druidto jeszcze nic zhackowany zostal moj kolega nazywa sie Toony Knight lvl 67(hacker go dedzil wiec teraz mniejszy) ;( ;(

CYA IN TIBIA LUDZIE

Stasioman
31-10-2005, 14:16
Jeszcze nie wszystko stracone, o ile to było mniej niż miesiąc temu. Kliknijtutaj (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount), wpisz nick swojej postaci i wybierz "my account has been hacked".

Pirko
31-10-2005, 15:04
Jeżeli nie używam żadnych macro, ani nie ściągam podzejrzanych plików, to czy istnieje możliwośc zhakowania...?

Vshark
31-10-2005, 15:16
Mi też hacknęli konto gdzie były dwie piękne posty:

Night shadowman
lvl 8(obecnie 6 bo mnie zabili jak mnie shackowali)
23 mlvl
dosyć dobre eq
Shadowcrouler
lvl 8(i dalej taki jest)
16 mlvl
lepsze niż w porzednim charakterze eq

teraz mam bardzo slabom postac na 9 lvl, sorcerer, 3 mlvl, i bardzo słaby eq,

wszystkie postacie były na świecie Titania i mój "Nightshark" też tam jest(to
ta postać opisana powyżej)

wielka szkoda bo sporo straciłem, ale dostane od kolegi post na 41 lvl i sie zemszcze :D :D :D :D

Master Shaolin
31-10-2005, 15:40
Ja także zostałem shakowany. Moja pierwsza postac która przekroczyła lvl 20. Została shakowana na 30 lvl, miała k set, cruz helmet, crown shield, bright sword, 5 bp uh, 2 bphmm, 20k, i mnóstwo smieci na sell. Ale trudno, teraz mam nauczke zeby nie grac w kafejkach internetowych.

Arcydemon
31-10-2005, 18:22
...dlaczego nie znajda sobie innej roboty tylko "zabieraja" innym postacie :( w tym mi :( i nikomu togo nie zycze. Ja stracilem dwoch drutow i jednego rooka :P i najbardziej sie wk... ze stracilem wpi... run i chcialem juz skonczyc z Tibia, ale pomyslalem ze warto jeszcze raz sprobowac sobie pograc i narazie nie jest zle :), ale i tak nie moge pogodzic sie z losem ze stracilem tamte postacie, ale to moze tak mialo byc nikt tego nie wie szczegolnie ja.

No coz, chwilowo mam knighta i druta i jak narazie dobrze sie powodzi :)
KNIGHT
16 lvl
3 mlvl
49/44 skille :(
nick-hehe chcialo by sie wiedziec co ?? :P

Ps. Przepraszam jesli kogos urazilem w miejscach wykropkowanyh :]

Arcydemon
31-10-2005, 18:50
...No coz pierwsza rada to taka NIE GRAC W KAFEJKACH INTERNETOWYCH druga nie podawac nawet "najlepszym" kumplom z tibi swoich passow (ale to chyba powinien kazdy wiedziec :P) trzecia rada to hmmm... nie wlazcie na zadne rozne podejzane stronki i nie gadajcie z kolesiami co mowia "chcesz miec za darmo PACCA ?? zglos sie do mnie i bedziesz mial PACCA i bedziesz nalezec do super gildi" lub cos podobne jak zauwazycie bo ja gram dosc krotko a widzialem to tyle ze moglbym ksiazke napisac o tym i jak by wyszlo pierwsze wydanie to by bylo grubsze od Harrego Potera :P ale teraz serio wiec pamietac o tych trzech zasadach a jesli kto wymysli jeszcze pare to dopisujcie prosze sie nie krepowac skoro ja napisalem to czemu nie wy :D i bardzi mi przykro jesli ktos sie spotkal z hackiem ale wiezcie mi ze wielu jest takich tibijczykow o jakies 100% za duzo ale coz, nic nie poradzimy jesli ktos jest takim ch... ekhem :D jest tak nie mily. Aha jeszcze jedna rada, jesli juz sie naprawde stanie ze stracicie posatc czego wam ze szczerego serca nie zycze to nie poddawajcie sie bo kiedys moze ten koles co wam zabral postac to moze ktos zrobi to samo z jego :D i chetnie byscie sie zasmiali mu prost w oczy <Puchar>. I to chyba bedzie wszystko co mialem do powiedzenia i pamietac "trzeba byc tfardym a nie mietkim" :D

Ps. Ten kawalek "trzeba..." jest z filmu i te bledy byly specjalnie porobione wiec aby ktos sobie nie pomyslal ze nie uzywam slownika jezyka polskiego :P

Toperz1991
01-11-2005, 07:47
Mnie niestety też schakowali miałem świetne itemy bo tez kogoś schakowałem ( 34 lvl lee tom ) :D miałem 18lvl knight
skile 53/52
a moje EQ to mażenie
Crown Legs , Crown Shield , Blue Robe , Bright Sword , Steel Boots , ( a czapki nie pamiętam miał 10 armor ale nie pmiętam jaka ) :P
Postaci nie odzyskałem i gram teraz nową postacią
Toperz from Poznan 11 lvl skile 41/39
EQ w miare dobre ale nie zadowalające
Noble Armor , Plate Legs , Serpent Sword , Dwarven Shield , Steel Helmet , Leather Boots

Moj kolega tez miał hacka ale postać mu oddali
Warmaster Drablo 16lvl
skile 47/46 ( sam mu robiłem )
EQ przed hackiem
Serpent Sword , Plate Set ( Plate Legs + Plate Armor ( dla tych co nie wiedzą ) ) , Guardian Shield , Dark Helmet i Leather Boots
EQ po hacku
Leather Boots :D

Toperz1991
01-11-2005, 07:52
Dlaczego nie podawać passów j z moim kuimplem znamy swoje kody i mamy pełny dostep do swoich postaci jak mnie nie ma on mi robi lvl jak nie ma go ja mu robie lvl i skile ! ! ! Fakt że znam się z nim 6 lat i znam go ze szkoły ale moje passy ma i dzięki niemu zawdzieczam 8k na rooku na start na mainie
PS. On jest specjalistą od rooka w 30 minut zarabia nawet do 2k nie macie z nim szans :P :D :P :D :P :D :P :D :P

Majin
01-11-2005, 08:04
Mnie niestety też schakowali miałem świetne itemy bo tez kogoś schakowałem ( 34 lvl lee tom ) :D miałem 18lvl knight
skile 53/52
a moje EQ to mażenie
Crown Legs , Crown Shield , Blue Robe , Bright Sword , Steel Boots , ( a czapki nie pamiętam miał 10 armor ale nie pmiętam jaka ) :P

Marzenie przez r-z sie pisze :P No i wynika, że po shakowaniu 34lvl miałeś Demon Helmet

Ja raz byłem shakowany ale nie chce mi się o tym mówić 20 najt skille 55/55 (dupne) i dobre eq na Lucerze.

Arcydemon
03-11-2005, 13:25
Dlaczego nie podawać passów j z moim kuimplem znamy swoje kody i mamy pełny dostep do swoich postaci jak mnie nie ma on mi robi lvl jak nie ma go ja mu robie lvl i skile ! ! ! Fakt że znam się z nim 6 lat i znam go ze szkoły ale moje passy ma i dzięki niemu zawdzieczam 8k na rooku na start na mainie
PS. On jest specjalistą od rooka w 30 minut zarabia nawet do 2k nie macie z nim szans :P :D :P :D :P :D :P :D :P

No znacie sie 6 lat i jeszcze ze szkoly i jestescie prawdziwymi kumplami no to nie widze przeszkod ale chodzi o to by nie dawac passow "kompletnie" obcym gostkom tez mam kumpla co znamy sie od malych szkrabow :D a tez nie podawalismy sobie passow. A co do tego 2k na rooku to niezle i az strach pomyslec jak tyle zarabia w 30 minut a co dopiero w caly dzien :D

Pirko
05-11-2005, 17:26
Account disabled for five minutes. Please wait.

błagam was powiedzcie co to znaczy :/

Cardever
05-11-2005, 18:28
Zostalem zchackowany. Nie wiem jak i przez kogo. Nie stracilem takich dobrych itemików ale to ci mi z dp zwineli najbardziej boli. ;(

Stracilem: fire sword, dragon shield, platinum amulet, crusader helmet, blue robe, plate legs a z dp 6bp uhow i 13k. :(

To by bylo na tyle. co tu duzo mówic. Pech. Nie życze tego nikomu. :)

Maciekk
05-11-2005, 19:20
Moja siostra grala sobie ok godz 1 w nocy kiedy przyszedl do niej jakis koles pogadali chwile a potem ona powiedziala mu ze idzie sie kapac gdy wrucila i sie zalogowala znikna crown armor po tygodniu od tej histori opowiedziala koledze a na 2 dzien miala crown armor oddal jej ten koles co z nim gadala
powiedzcie mi jak to jest mozliwe ??

mistrz of sword
06-11-2005, 07:40
Hakneli mi mojego cudnego sorcera na Beryli ;( .
A w tej chwili ostrzegam ktoś tam zadaje ci pytanie czy hcesz dołonczyć do gildi o nazwie Star Team.
Nazwa postaci:Brus Aqor
profesja: patrz na^^^^
lvl:10

admo12
08-11-2005, 10:40
Hmm....dziwne,ale jakieś 2 miechy temu mnie shackowali.Jednak był to nietypowy przypadek.Otóż moje konto nie zostało UKRADZIONE tylko SHACKOWANE.Nie musiałem wypełniać żadnych pierdółek na stronce głównej.Ale te shackowanie według mnie nie miało sensu.Kto by shackował 2 lvl??I do tego nie używałem (i nadal nie używam) żadnych gówienek w stylu tibia gg,czy inne.

P.S:Nie wiem po co to napisałem.Może chciałem podzielić się z wami moimi refleksjami może nie...O kurde,już 7.00 ;)

Don Toro
08-11-2005, 11:01
Ja byłem hackowny 2 razy (jeden raz to ewidentnie moja wina...zresztą nie istotne X( ). Za każdym razem traciłem: knight armor, p legi, fire sword, dragon shield, i warrior helmet + jakieś 15k z depo :(

A co do podawania passów to też sadze, że nikomu nie wolno podawać chyba kumplowi, który jest jak brat (znasz się z nim od piaskownicy).

Arcydemon
08-11-2005, 20:56
Moja siostra grala sobie ok godz 1 w nocy kiedy przyszedl do niej jakis koles pogadali chwile a potem ona powiedziala mu ze idzie sie kapac gdy wrucila i sie zalogowala znikna crown armor po tygodniu od tej histori opowiedziala koledze a na 2 dzien miala crown armor oddal jej ten koles co z nim gadala
powiedzcie mi jak to jest mozliwe ??

Tak to jest mozliwe i mozna by tez pomyslec ze to ten niby "kolega" twojej siostry zabral jej tego armora i jak uslyszal o tym to albo sie wystraszyl, ale nie wiem czego lub poprostu juz mu nie byl potrzebny ten armor i ladnie oddal ( ale to bylo szlachetne najpierw zabiera a potem oddaje ).

Arcydemon
08-11-2005, 21:05

błagam was powiedzcie co to znaczy :/

Hmmm... to moze po kolei:
Account - "account" (chyba) :P
disabled - tak serio to sprawdzilem w slowniku i bylo "inwalida" i "uposledzony"
for five minutes - "prosze czekac 5 minut" czy cos takiego
Sumujac: You account zostalo uposledzone (? co to ma byc ?) prosze poczekac 5 minut. cos tu nie pasuje z tym "uposledzeniem".
A czy jak to ci sie pokazalo to mogles wejsc na tibie ? Bo troche watpie i czy teraz mozesz juz wlazic ?

Avager
08-11-2005, 21:18
up:

JEśli serrio to mówisz i nie wiesz co to znaczy to jesteś idiotą i kretynem w jednym, więc wyręczę twą dysinteligencję i powiem :

Account Disabled for 5 minutes
Konto dysaktywowane na 5 minut

a jak nie rozumiesz co to znaczy "dysaktywizacja" to powiem to prościej:

Konto wyłączone/zablokowane na 5 minut.

Account - Konto
Disabled - Wyłączone, zdezaktywowane, zablokowane (W pewnym sensie)
for - za (np taki shout (okrzyk), "For Poland" oznaczający Za Polskę!), na (czas określony)
5 - 5
minutes - minuty

Khazar
08-11-2005, 21:40
up:

JEśli serrio to mówisz i nie wiesz co to znaczy to jesteś idiotą i kretynem w jednym, więc wyręczę twą dysinteligencję i powiem :

Account Disabled for 5 minutes
Konto dysaktywowane na 5 minut

a jak nie rozumiesz co to znaczy "dysaktywizacja" to powiem to prościej:

Konto wyłączone/zablokowane na 5 minut.

Account - Konto
Disabled - Wyłączone, zdezaktywowane, zablokowane (W pewnym sensie)
for - za (np taki shout (okrzyk), "For Poland" oznaczający Za Polskę!), na (czas określony)
5 - 5
minutes - minuty

heh a napewno istnieje takie slowo jak "dysaktywacja"?:D jak dla mnie to raczej dezaktywacja :P
hmm wiecie nad czym mysle? zeby napisac jakis poradnik w ktorym dla niekumatych przetlumaczone beda najczesciej wystepujace frazy w Tibii (account disabled, ip banished itp itd ). chociaz jak znam zycie i tak nikt z "zainteresowanych" nie bedzie tego czytal, tylko napisze "omg omg omg acont disabet for 5 minets!!!!!!11 - co to snachy?"

Avager
08-11-2005, 22:16
heh a napewno istnieje takie slowo jak "dysaktywacja"?:D jak dla mnie to raczej dezaktywacja :P
hmm wiecie nad czym mysle? zeby napisac jakis poradnik w ktorym dla niekumatych przetlumaczone beda najczesciej wystepujace frazy w Tibii (account disabled, ip banished itp itd ). chociaz jak znam zycie i tak nikt z "zainteresowanych" nie bedzie tego czytal, tylko napisze "omg omg omg acont disabet for 5 minets!!!!!!11 - co to snachy?"

taaa... a moze ze nie istnieje... cos tam za duzo kumple uzywali to taki nawyk mam ze "Dysaktywacja" istnieje ... sam nie wiem.

Ale i tak..... jak juz mowiles.....
chyba zrobie cos takiego w grafikach, przetlumaczenie tibii na polinglisz.

Shleiter Knight
09-11-2005, 07:16
a ja dostalem drugiego hacka ;( na oczatku gralem na pandori i wlazlem na n00bska stronke i tam trzeba bylo wpisac rzeczy jakie sie chce swoje miasto
i passy wpisalem 5 minut pozniej zagierzylem w tibie a tu...biegam se ze studded setem ;( ;( ;(
a drugi hack sie zdarzyl dzisiaj o 07:58
mam postac na harmoni Peter De Mon(Shleiterem mi sie nie chce grac bo mnie zawsze ktos zabije :( )wiec wpisuje passy wchodze na petera de mon a tu qrde jestem na rooku z 5 expo i bez rzeczy!
hackerzy to n00by!
przez n00bow sie prawie nikomu grac nie chce
czlowiek gra zeby byc najlepszym to oni ci to wszystko rozwala ;(

Grzehoo
09-11-2005, 11:52
Nie płakać, a śmiać mi się chce, że straciłem chara przez 'free pacc' :) Knight 14 lvl z komicznymi skilami, strata nie była więc zbyt wielka.

Dedzik sall
09-11-2005, 12:34
Znam ten bul co wy. Mam 47 palladyna na Mytherze i zostałem zchakowany niewiem kiedy niewiem jak i dlaczego ale sie domyślam kto to mugł zrobić kolega z cafe. Tam gdzie mieszkam niemożna nikomu ufać a te miasto to Ostróda.
Kiedyś czesto chodziłem do Cafejki internetowej bo tam spotykali się wszyscy co grają w tibie. Czasami nawet tam grałem ale to był mój błąd zostałem okradziony z ittemków a były troche warte cały 1 rok grałem w tibie i mnie okradli i nabili red skulla i przy okazji bana na 7 dni :(
Ale od tej pory tam niechodze i mam problem z głowy.Niegrałem miecha w tibie ale znowuwruciłem mam plate seta ,royal helmet i 5 k w depo.
:)
Pozdrowienia i niezałamujcie sie :]
Dedzik sall

Rycerz Edric
09-11-2005, 14:50
<b>Witam zostałem okradziony przez adigra zabrał mi wszystko co miałem ;(
Całą kase i mój topór X( proszę o pomoc!!!! Pozdrawiam Rycerz Edric

simon66
09-11-2005, 20:13
przepraszam jezeli zadane było się juz to pytanie
zostałem shakowany i nie pamietam adresu e-mail
jak sprawdzic z jakim adresem zrejestrowała się moja postać na tibia.com?
bardzo prosze o szybką odpowiedz !

Rycerz Edric
09-11-2005, 21:20
Witam!!!!! Jak ja nie lubie tych ludzi na tibie przez jednego kolesia zabił mnie cyklop X( . Zabrał mi wszystko co miałem proszę was o pomoc!!!! Jeśli znacie Rycerza Edrica to ja :) dajcie mi coś ja napewno oddam jak będę miał kase proszę was!!! z góry dziękuje Rycerz Edric. Pozdrawiam wszystkich!!!!!

Rycerz Edric
09-11-2005, 21:24
a ja dostalem drugiego hacka ;( na oczatku gralem na pandori i wlazlem na n00bska stronke i tam trzeba bylo wpisac rzeczy jakie sie chce swoje miasto
i passy wpisalem 5 minut pozniej zagierzylem w tibie a tu...biegam se ze studded setem ;( ;( ;(
a drugi hack sie zdarzyl dzisiaj o 07:58
mam postac na harmoni Peter De Mon(Shleiterem mi sie nie chce grac bo mnie zawsze ktos zabije :( )wiec wpisuje passy wchodze na petera de mon a tu qrde jestem na rooku z 5 expo i bez rzeczy!
hackerzy to n00by!
przez n00bow sie prawie nikomu grac nie chce
czlowiek gra zeby byc najlepszym to oni ci to wszystko rozwala ;(

Tak znam ten ból ja zostałem oszukany 3 razy lub 4. Pozdrawiam!!!!!

Rycerz Edric
10-11-2005, 12:25
Witam!!! Chcę dzisiaj napisać o dobrych ludziach. Byłem wiele razy w kłopotach a jednak ci ludzie (Ci co mi pomogli to wiedzą że to do nich)nie zostawili mnie, ale jeszcze mi pomogli!!!! Serdecznie pozdrawaiam tych ludzi!!!! Rycerz Edric :)

plati92
12-11-2005, 10:23
Zostalem zhackowany ;( ;( ;( przez reoddaj X( X( X( na Iridi. potrzebuje pomocy kogos kto by mugl odzyskac moje rzeczy :evul: :evul: :evul: lub zeby zbanowali tego kolesia :evul: :evul: :evul: :kat: :kat: :kat: . Ja sie załamałem ;( ;( ;( . Stracilem: Baholder shield k-armor p set spike sword ponad 3 k w samej kasie i w rzeczach pare k. Łaczna wartosć na dzień dzisiejszy to około 25k. dorobiłem sie to sam a moja postac to był sorc :mag: na 13 lvl i 14 mlvl ;( ;( ;(

Michal knight of light
12-11-2005, 16:26
mnie hakneli ale na szczescie tylko troche straciłem tylko p-seta :(

Babik Silas
16-11-2005, 11:48
X( ZARANE W PUPE HACKERY przez nich moj kumpel nie gra w tibie :evul:

jezeli ktos wam napisze wejdz na strone www.jakas tam i tak dalej.pl to nie wlaz na nia albo bedzie pisalo ze jest loteria na MPA :glupek: <---- to sa
i powini miec :ban:

Pogromca^^
17-11-2005, 20:46
Ja tez zostalem shakowany i ****a wszystko przez ***anom www.tibia.xx.pl nie scigajcie nic z downolandu KEYLOGERY.Sciagnelem sobie MC :) mmialem zamiar wlnczyc 2 drutow do robienia uh's a tu ****a wlonczylem clienty gram 3 minuty i koniec tak wiec nie scgajcie nic z tibi xx pl Wielki keyloger

STRACILEM:Knighta 39 lev 8% do 40 lev 5 magic level....
Skill's 76 72 :/ slabe
Eq:Crown armor,knight legs,boots of haste,vampir shield,crusader helmet,platinum amulet,weding ring,3 bp of uh's i 30k w depo i smieci ktre byly w depo i jestem w****iony zrubcie cos PLX X(

a najgorsze to ze 10 dni przed hakiem kupilem BOH-y :p

1 rok grania a oni to zrobili w 5 minut ;( Naszczescie mam kumpli duzoooooo i mi pomagaja

Thorin-Debowa Tarcza
18-11-2005, 13:41
"Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad!"

Sorry ale jaki ślad masz na myśli??

>Thorin<

MATI9630
18-11-2005, 13:58
LOL..
Chodzi o to, aby nie było w kółko tematów "plx! shakowali mnie! to noob! TAK, TO NOOB MNIE SHAKOWAŁ!!!!!!!!!!!111111111111DAJCIE MI COS!".. wiec powstał jeden taki..

Xmdestruktor
18-11-2005, 18:34
Mnie wlasnie niedawno zhackowali , bylem zalamany bo tyle nad tom postacia pracowalem ;( . Ale jestem uparty i dalej gram ta postacia. I mam pytanie gdzie moge zmienic swoje haslo aby znowu mnienie zhackowali ?

Frog zioom
18-11-2005, 19:48
to ja sie przyloncze i powiem ze mnie tez shakowano na Elysi z: c helmet,noble armor,p legs,guardian shield i d hammer
DLATEGO GRAM NA NEBULI

Lyssea
18-11-2005, 21:52
Z przykrością muszę stwierdzić, że też zostałam "shackowana" (czy jak to tam sie pisze ;) ) X( Myślałam, że mnie coś szczeli! No ale cóż mi pozostało poza zmianą hasła?! Niestety nic.... Ciekawa jestem tylko kto to zrobił.
I zadaję sobie pytanie: Dlaczego ja? Straciłam zbroję, tarczę i plecak, ale na szczęście miałam drugą wędkę w depo :] ale i tak jestem wkurzona bo nie mam zbroi i mam gorszą tarcze X( aha no tak zapomniałam wspomnieć o kluczu, który też zniknął. :(
Cóż niestety są ludzie debile, którzy chcą się zabawić czyjimś kosztem. Trudno uwierzyć, że są tak prymitywni ludzie jak hakerzy... jakbym wiedziałą którzy to, to normalnie.... by nie pożyli za długo !!
Pozdrawiam wszystkich, których spotkał (tak jak mnie) taki przykry los.

Horuss
18-11-2005, 22:54
jak to w ogole jest mozliwe ze ktos zostaje shackowany, mimo ze nic nie zrobil ( wnioskuje to z niektorych wypowiedzi) ? nikomu nic nie podal, nie powiedzial a tu wchodzi.... i nic nie ma........

ja juz 1 konto mialem hackniete ale przez wlasna gupote

prosze o odpowiedz kogos doswiadczonego

misiek_on_lucera
19-11-2005, 20:19
Mi schakowali mojego 24 knighta =(. Hakerzy zarabali mi moje eq: skull staff, knight armor, plate, legs, devil helmet, towr shield. Byl to dosyc nowy serwer i ceny nie byly tanie; :/ W dp 3bp UH, 2bp HMM i 1bp GFB. A stalo sie tak: Bylem na cyckach i jakis koles zablokowal mnie, skonczyly sie 6 UHow i dedlem. Byl to Polak, powiedzial ze mial laga i ze odda mi ten warrior helmet, co mi wypadl. Bylem z nim na Trade, napisal "LAG!!" to ja poczekalem. - Po 5 minutkach wylogowalo mnie... Wyslali mi na mejla passy. Ale postac juz bez niczego. :/ Bylo to dawno i postac juz odrobilem ;). NIkomu nie zycze tego: koles mnie haknol i skasowal lvl o -2 i skille tez polecialy w dol :/.

jak to w ogole jest mozliwe ze ktos zostaje shackowany, mimo ze nic nie zrobil ( wnioskuje to z niektorych wypowiedzi) ? nikomu nic nie podal, nie powiedzial a tu wchodzi.... i nic nie ma.......

Teraz nauczylem sie na wlasnym bledzie. Koles stoi obok Ciebie, nie wiesz o niczym a on grzebie w Twoich portach systemowych. Tam masz zapisane co wpisywales, albo ci podrzuca Trojana. Tylko wpiszesz pasy jeszcze raz w okienku Tibii i masz chaka :/ Tak mi sie zdaje, ze tak wlasnie jest.

Adolphus Elbragol
19-11-2005, 21:47
@wszystkie powyzsze posty: O lol =D

@Topic: ... slad.

Horuss
19-11-2005, 23:26
@ misiek on lucera

czyli wedlug ciebie mozesz o niczym nie wiedziec a tu nagle hack ???
rozumiem ze jak sie trzyma otwarty trade to moze sie cos stac...

niesprawiedliwosc...
przeraza mnie mysl ze kazdy napotkany gosciu moze mnie hacknac...

Pomidorowy drago
21-11-2005, 07:18
Mnie shackowali wczoraj prubuje odzyskac te durne haslo lecz kiedy wpisuje je pisze zebym czekal 5 minut, czekam po pare godzin i nic a wiec tak co stracilem : 2 platinum amulety = 36k , 2 knight armory = 28k , 2 plate legsy = 2k , 1 crocodyle bootsy = 2k , warior helmet = 7k , 2 dragon shield = 14k , i jakies 45k = 179k za wszystko

+ shackowany 21 i 47 lvl

Horuss
22-11-2005, 16:26
widze ze malo kto odpowiada tu na moje posty ale...

mam jeszcze 1 pytanie: moze jestem zielony ale co to jest keylogger (o ktorym duzo sie mowi) ? czy to jest program (raczej trojan) ktory znajduje twoje passy do tibi ??

plx o odpowiedz...

Krysiu_Zool
27-11-2005, 12:59
”°o•o°” Ślad ”°o•o°”

Zostałem po raz pierwszy hackniety (crackniety).
Stracilem retirednietego sorca na 22 lvlu (malo warty) i knighta na 19 lvlu ze skillami 65/65, FSem, p-legami, k-armem, w-helmem, drag shieldem i kilkoma tysiacami gp w dp :( .
Takie zycie (i moja bezgraniczna glupota [keylogger, n/c])...
PS. Strata nie byla tak ogromna, passy mam.. no coż, na pewno nie porzuce tej postaci ...

Mati-Mat
27-11-2005, 18:11
Ja też zostalem z hackowany. Piszcie jak mozna odzyskac kono moj gg:7975144

Bia!y
27-11-2005, 18:45
Teraz nauczylem sie na wlasnym bledzie. Koles stoi obok Ciebie, nie wiesz o niczym a on grzebie w Twoich portach systemowych. Tam masz zapisane co wpisywales, albo ci podrzuca Trojana. Tylko wpiszesz pasy jeszcze raz w okienku Tibii i masz chaka :/ Tak mi sie zdaje, ze tak wlasnie jest.

Hahahaaha... Zgon nigdy w życiu nie słyszałem takiej durnoty. Uświadom sobie to synu, żę to jest nie możliwe. Hakniety możesz zostać tylko przez własną głupotę. Podawanie komuś swoich haseł, ściąganie tzw. wspomagaczy, czyli kalkulatory, macra itp.

Ktoś się pytał co to jest keylogger. To jest program zapisujący naciskane przez Ciebie klawisze, i wysyłane bezpośrednio do hackera. ;)

Bokoszek z Mythery
27-11-2005, 21:34
Pewnego razu mój kumpel (in real) miał haka ( ja o ty min nie wiedziałem ). Ktoś kto go shakował podszedł do mnie i mówi żebym dał mu swoje passy bo chce bochy na hunt porzyczyć (często dawałem mu passy wkońcu kumpel z piaskownicy) Ja na to przecież juz ci dawałem. A on że sobie zmieniłem wiec mu dałem po 10min zostaje wywalony z gry, próbuje sie zalogowac znowu i nic X( . Wkońcu dorwałem tego kumpla i mówie mu żeby mi konto oddał, a on na to że miał nie dawno haka X( . Myślałem że go R*****bie X( . Ale w końcu skończyło się na tym że odzyskałem postać tylko że o zabita chyba ze 100 razy na 8 lvl depo puste. I jak tu życ praktycznie ludzie hakujący są bezkarni.

Morał: nikomu nie uwaj w tibi nawet matce rodzonej :p

Virius the Master
27-11-2005, 21:49
Ja tez zostalem shakowany i ****a wszystko przez ***anom www.tibia.xx.pl nie scigajcie nic z downolandu KEYLOGERY.Sciagnelem sobie MC :) mmialem zamiar wlnczyc 2 drutow do robienia uh's a tu ****a wlonczylem clienty gram 3 minuty i koniec tak wiec nie scgajcie nic z tibi xx pl Wielki keyloger

STRACILEM:Knighta 39 lev 8% do 40 lev 5 magic level....
Skill's 76 72 :/ slabe
Eq:Crown armor,knight legs,boots of haste,vampir shield,crusader helmet,platinum amulet,weding ring,3 bp of uh's i 30k w depo i smieci ktre byly w depo i jestem w****iony zrubcie cos PLX X(

a najgorsze to ze 10 dni przed hakiem kupilem BOH-y :p

1 rok grania a oni to zrobili w 5 minut ;( Naszczescie mam kumpli duzoooooo i mi pomagaja

Bezczelny 12-letni smarkacz. Archarius- doświadczony informatyk, super admin tibia.org.pl NIE PODRZUCA keyloggerów.

@topic:

Ja zostałem raz hacknięty jak newbie byłem, 11 level sorcerer...

doginator
30-11-2005, 06:05
Mnie raz jak schakowali to z druta znikly uhy i b-robe a z sorca sd i skull to wszystko ;( jednak to bylo cos

Royal Zuczek
30-11-2005, 15:55
Zchakowali mnie niedawno mialem kinghta 30lv skile 70/70 k-set warrior helmet GS i troszke kasy w dp(okolo 10k) i wszystko szlag trafil tydzien temu gram od nowa

virus120
02-12-2005, 21:09
Mam pytanie. Znajomy został shackowany(niestety, podał passy niby "zaufanemu znajomemu". Skończyło się na stracie konta, zmianie pass i maila.

I teraz jest problem. Czy jest możliwiść odzyskania konta, jeśli został zmieniony pass i adres e-mail?

Z góry dzięki za info. Koledze zależy tylko na postaci, nawet nie na przedmiotach. Musi się skontatkować z Guild Masterem i opowiedzieć cała sytuacje i dać name nowego chara.

Rycerz Damissimo
04-12-2005, 09:59
A ja mam inny problem. Ostatnio w Tibi spotkalem lidera pewnej gildii (napewno był liderem bo sprawdziłem na tibia.com) powiedziałem mu że chce się przyłączyć do jego gildii. Zgodził się i ja też i poprosił mnie o moje passy. Podałem mu i od tamtego momentu (wczoraj) nie moge grać w tibie bo mi sie pokazuje napis "Account disabled for five minutes. Please wait.". No i czekam te 5 minut, loguje się i to samo!!! To poczekałem dłużej. Też nic!!! Nie wiem co mam zrobić. Mógłby mi ktoś pomóc (Administrator też może :))

Vard Acal
04-12-2005, 10:22
A ja mam inny problem. Ostatnio w Tibi spotkalem lidera pewnej gildii (napewno był liderem bo sprawdziłem na tibia.com) powiedziałem mu że chce się przyłączyć do jego gildii. Zgodził się i ja też i poprosił mnie o moje passy. Podałem mu i od tamtego momentu (wczoraj) nie moge grać w tibie bo mi sie pokazuje napis "Account disabled for five minutes. Please wait.". No i czekam te 5 minut, loguje się i to samo!!! To poczekałem dłużej. Też nic!!! Nie wiem co mam zrobić. Mógłby mi ktoś pomóc (Administrator też może :))

Miałem tak samo jak mnie zhackowali (Byłem wtedy newbie 13 lvl knigth) i skończyło się na tym że do dziś nie moge grać :(, i jeszcze jedna moja rada: "jak cie zhakują to weź to pier*** i zacznij grać od nowa !

Rycerz Damissimo
04-12-2005, 12:56
Miałem tak samo jak mnie zhackowali (Byłem wtedy newbie 13 lvl knigth) i skończyło się na tym że do dziś nie moge grać :(, i jeszcze jedna moja rada: "jak cie zhakują to weź to pier*** i zacznij grać od nowa !
ty to dopiero masz źle ja miałem 11lvl knight. Teraz zaczynam nową grę na palladynem

Kolonazbaq
08-12-2005, 12:26
Shakowano mi Knighta na 25 lvu. Proszę o radęco mam zrobić, żeby go odzyskać. Czy istnieje jeszcze jakaś marna szansa ?

gryniex
09-12-2005, 14:40
Shakowano mi Knighta na 25 lvu. Proszę o radęco mam zrobić, żeby go odzyskać. Czy istnieje jeszcze jakaś marna szansa ?
Przecież wybierasz opcje account lost, tam wypełniasz kolejno informacje typu: nr konta, nazwa postaci i adres e-mail, po pewny czasie odsyłają Ci maila z noymi hasłami, na maila, na który jest zarejestrowana postać i który podałeś wypełniająć przy Account lost.
Ostatecznie r-key albo wysłać kopie paszportu, ale musiałbyś mieć spersolizowaną postać na siebie, a tekie coś jest możliwe chyba na pacc, albo gdy miłes pacc..

Galgoon
10-12-2005, 23:48
Dwa dni temu stracilem ukochanego palka :D:D
Nick: Gal'goon
Tak na oko poszlo sie je...ac 500k :P
... ale to , to nic gosciu na beszczelnego sie podpisal i zostawil Bolty kusze i bp sd i moje 200 power boltow :D jak sie domyslacie szybko to stracilem :D

PS: Uwazajcie na niego : Craced By CyberKid
ps2 : jak by ktos mial namiary na tego goscia dajcie znac :D

Miszcz
18-12-2005, 08:45
Ja straciłem druta 14lvl niby nisko ale bright sword poszedł sie je....ć ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( wziołem account lost ale chyba nic juz sie niedazrobić ;( ;( ;(

Kajzer
23-12-2005, 01:02
i po 2 latach przyszla kolej na mnie

mialem 111 ek stracilem all eq nie mialem keylogera, nie chce mi sie grac
nara wam...

Spartakuss
24-12-2005, 13:25
a ja mam pytanie jak usunąć keyloggera bo mnie też ciągle hackuja i cały czas trace rzeczy ze swoich postaci ;(

Avager
24-12-2005, 14:12
up:

Sformatuj dysk -.-

Spartakuss
24-12-2005, 15:20
yyyy a jest jakis inny sposob???

sebolP
27-12-2005, 17:36

no i co mam niby zrobic JAK MNIE SHAKOWALI co ?????
:confused: :(

Elun
27-12-2005, 17:50
no i co mam niby zrobic JAK MNIE SHAKOWALI co ?????
:confused: :(
wziasc sie w garsc, przestac sie zalic ryczec i marudzic i zaczac jak najszybciej odrabiac straty. Proste i logiczne.
Ale wczesniej pozadnie zabezpiecz swoj komputer, gdzies nawet byl poradnik jak uchronic sie przed shackowaniem.

Sow@
27-12-2005, 17:59
Wnerwia mnie to, że osoby, które miały rec-key i mają 50lvl+ po schakowaniu strcili tylko rzeczy i kończą gre z tibią. To jest chore kompletnie ich nie rozumiem po hacku piwinniśmy wziąść się w garść i grać dalej.

KmIeTeK
27-12-2005, 18:07
mnie hakneli 2 razy i teraz to czasami mi sie odechciaewa w tibie grac
chyba o to chodzilo w temacie :p

Celoz
27-12-2005, 18:48
i po 2 latach przyszla kolej na mnie

mialem 111 ek stracilem all eq nie mialem keylogera, nie chce mi sie grac
nara wam...

ja miałem knighta na 15 lv, może słabo, ale on był dla mnie wszystkim... a straciłem cały eq i DP: plate set, buty, dark helmet, dvarfen shield, spike sword ;( garlick necklace, szary plecak, czerwony plecak, fioletowy plecak, worek, parcel z prezentam gwiazdgowym dla kolegi, 3K, 53 meat, 32 ham, 50coś blueberries, 100 grzybów, 50 ryb, pick, 2 liny, brozowe plecaki, worek listów świeżych...
i to chyba wszystko

ale ja sie nie poddałem, robie se charka nowego i jakoś idzie...

Sow@
27-12-2005, 19:13
ja miałem knighta na 15 lv, może słabo, ale on był dla mnie wszystkim... a straciłem cały eq i DP: plate set, buty, dark helmet, dvarfen shield, spike sword ;( garlick necklace, szary plecak, czerwony plecak, fioletowy plecak, worek, parcel z prezentam gwiazdgowym dla kolegi, 3K, 53 meat, 32 ham, 50coś blueberries, 100 grzybów, 50 ryb, pick, 2 liny, brozowe plecaki, worek listów świeżych...
i to chyba wszystko

ale ja sie nie poddałem, robie se charka nowego i jakoś idzie...
i dobrze robisz. Uważam, że high lvl, które miały hacka i wcześniej mówiły na low lvl noob. To teraz sami okazali się big noobami. Przecież to tylko gra! X( X(

Thanatos
28-12-2005, 21:37
No więc dnia 28.12.2005 zostałem zhackowany ;(
jeszcze konta nie odzyskałem więc nie wiem co straciłem - narazie 1 ded i wiem, że potem się zalogował gostek=prwdopodobnie utrata WSZYSTKIEGO z dp + lev/mlev/skill shielding (tak! sorc jestem)/ miałem 1% do axe skill
No i start tylko z lev (miałem crown armor (miałem go od nowego roku nosić/dragon shield/p-set/k-axe/inferno wand/trochę ksy - tak z 10K/RUNY - 3bp SD (teraz nie umiem ich robić) ogólna wartość strat przekroczy 100K)
A teraz zadziwie wszystkich:
Nie botowałem, nie cheatowałem w tibi, żadnych innych programów pod tibie, WSZYSTKIE WYMOGI BEZPIECZEŃSTWA Z TIBIA.COM PRZESTRZEGAM!!

A teraz ostrzegam:
Pozbądźcie się GaduGadu - spyware było w nim i gdyby nie drugi system to niemógłbym go usunąć... (system nie umiał, a ręcznie pisał odmowa dostępu - drugi nie był zarażony tym keyloggerem dlatego z niego się dało). Od kumpla (nie tibijczyka) wiem, że od około miesiąca hacki przez GG są BARDZO CZĘSTE.

ALE BĘDĘ GRAŁ DALEJ - tylko start będzie trudny - miałem do nowego roku nabić lev 35 (miałem już 30% do zrobienia a tu znowu lev 33)

aerosol77
29-12-2005, 19:25
ja tam mialem tylko jednego haka 43 Sorc (e:c-set,g-shield,skul staff,boh)i 22 Palek (eq:c-et,boh,cross bow,430 botow w bp i 15 k) a co se okazalo??ze koles ma wszystkie itemy na swojej postaci a moje postacie zjechal do 8 lv. Tera gram na eterni i tam juz kolesiowi podalem link z trojanem toten mi hunted a ja go kill i spokoj... :cup:

Eraiva
30-12-2005, 07:45
Nom, ja tez mialam hacka. Zabrali mi cale eq, okradli skrytke i z 16 levelu zrobili mi 13 level. Nie mam pojecia jak to zrobili :confused: ;(
Nie wiem jaka oni maja przyjemnosc z grania cudzymi rzeczami...
No coz, ci hackerzy to najwieksze n00by jakie moga byc :p

Galeon
30-12-2005, 09:50
mnie kiedyś shakowali na guardii. mialem 3 postacie: 1 na 16 lvlu druga na 8 a 3 na 10. to byli: knight :crusader: paladyn :lucznik: i sorc :mag: najabrdziej stracilemu u knighta b mial c set i 10k ale teraz gram na thorii i jest git :]

Tigra Szczodre
30-12-2005, 12:48
ja wam powiem tak straciłem eq, kase i moje kolekcje na druidzie, to było:
blue robe, crown helmet, crus helmet, crown legs, fire sword, crown shield, platy ammu, 120k w kasie, 50k w gh, 30k w runach a sell, 20k w runach na hunty i ciagle robilem runki bo zbieralem o tak sobie na demon helmet :P a zaostalem schakowany w ten sposob ze byl atak orc na Thais i znalazlem wygaszacz ekranu w jednym z podpisow uzytkownika forum i sciaglem zainstalowalem po 2h mialem hack.Teraz mam knighta 32lvl skille 70/70 5mlvl eq crown armor, knight legs, vamp shield, bright sword, giant sword, crus helmet, platy ammu.I chce wam powiedziec ze choc byscie nie wiem jak chcieli zobaczyc jak cos wyglada to c*** nic nie sciagajcie...ja stracilem pół roku mojej pracy przez to że chcialem sobie zobaczyc wygaszacz ekranu -.-

Tigra Szczodre
30-12-2005, 12:52
No więc dnia 28.12.2005 zostałem zhackowany ;(
jeszcze konta nie odzyskałem więc nie wiem co straciłem - narazie 1 ded i wiem, że potem się zalogował gostek=prwdopodobnie utrata WSZYSTKIEGO z dp + lev/mlev/skill shielding (tak! sorc jestem)/ miałem 1% do axe skill
No i start tylko z lev (miałem crown armor (miałem go od nowego roku nosić/dragon shield/p-set/k-axe/inferno wand/trochę ksy - tak z 10K/RUNY - 3bp SD (teraz nie umiem ich robić) ogólna wartość strat przekroczy 100K)
A teraz zadziwie wszystkich:
Nie botowałem, nie cheatowałem w tibi, żadnych innych programów pod tibie, WSZYSTKIE WYMOGI BEZPIECZEŃSTWA Z TIBIA.COM PRZESTRZEGAM!!

A teraz ostrzegam:
Pozbądźcie się GaduGadu - spyware było w nim i gdyby nie drugi system to niemógłbym go usunąć... (system nie umiał, a ręcznie pisał odmowa dostępu - drugi nie był zarażony tym keyloggerem dlatego z niego się dało). Od kumpla (nie tibijczyka) wiem, że od około miesiąca hacki przez GG są BARDZO CZĘSTE.

ALE BĘDĘ GRAŁ DALEJ - tylko start będzie trudny - miałem do nowego roku nabić lev 35 (miałem już 30% do zrobienia a tu znowu lev 33)

ok, nie uzywałeś macro, gg tesh nci do tego nie ma -.- pewnie wpisałeś gdzies passy albo jaksi twój kumpel sam zainstalował ci key'a na kompie...

Ciupa Masakra
30-12-2005, 20:51
Witam mnie hakneli jak tylko wyszedlem a to bylo tak:
Jakis Ziom podaje mi na vip moje passy!!! :(
Się pyta czy moje ja ze nie,nagle mnie wyrzucilo z tibii ;(
Szybko zmieniam passy pozniej patrze nic nie mam bieda całkowita
A jak na 8 lvl to miale wypas p seta i dvarwa serpa i nwet 5 k X( X( X( X(
POdejrzewam ze to oni oto ich niki Elf Tollie, Farionna Algressiax , Myron Kivohno,Death Fighter of Gondor.(jakby cos to nie umiem powiedziec o tym gm ani nikomu takiemu piszcie na nr gg 8352656 help plz) :( :( :(

Thanatos
02-01-2006, 22:36
ok, nie uzywałeś macro, gg tesh nci do tego nie ma -.- pewnie wpisałeś gdzies passy albo jaksi twój kumpel sam zainstalował ci key'a na kompie...

To ci powiem - NIE naprawdę bardzo uważam na hasła - nie mam ich nawet zapisanych u siebie na kompie - mam tylko metodę wybierania haseł - 3 dziedziny + własny klucz połączony z kombinacją 1-3 liczb dla mnie ważnych i nawet jak hasło zapomnę to po 3-4 próbach dojdę do tego jakie było... no może trochę więcej ale zapomniałem hasło tylko raz - do maila - do tibi nigdy, a u kumpli/przy kumplach nigdy nie grałem...

elite knait
02-01-2006, 22:45
Trzeba być ładnym idiotom żeby wchodzić na strony,podawać numery i hasła:)normalnie inteligencia tej osoby jest równa 0%.Już niewspominam o stronkach typu wpisz hasło i numer a dostaniesz zaje....... eq hhahhahaha<---------te bajery są najleprze.Sam gram w tibie ok.1.5 roczka i nigdy mnie nie hakli.i odpukać mam nadzieje że tak się niestanie.

Lord Dami
08-01-2006, 11:38
I to w dodatku ile staciłem... Jak dla mnie Skull Staff, Noble Armor, Plate Legs i Dark Helmet, Guardian Shield i duuużo, duuużo kasy to poważna strata... ;( ;( ;(

Zummer
09-01-2006, 15:11
***ani hakerzy !!! Teraz bym ciorał na Danubi pięknym drutem ! Ahhh 24 druid hacked ;(

Masterek Danio
11-01-2006, 15:48
[QUOTE=MATI9630]Właśnie zostałem shakowany.
WSZYSTKO straciłem ;(

Nie wiem czy mi dał ignora, ale go zbluzgam. I powiem wszystkim Polakom na Honerze, żeby to robili;].
QUOTE]
Koles dzieki jak bys byl na rooku to bym ci dal eq hehe .
Co do zbluzgania to moge pomuc :cup: .
#$%^ all hackers X( X( X( X(

Rycerz Damissimo
14-01-2006, 17:03
Ja niedawno założyłem sobie takie konto incognito (tak żeby kumple sie nie dowiedzieli że to ja) i mnie chakneli. Najdziwniejsze jest to że nie podawalem nikomu moich passów i nie ściągam zadnych programów do tibii (prawdopodobnie którys zkumpli sie dowiedział jakie mam passy i mnie chaknoł). Najgorsze jest to że stracilem crown armor, plate legs, crushader helmet i inne takie ;(.

Andreff
15-01-2006, 23:03
A co powiecie na to.

Kiedys, gdy kupilem sobie pacca, i zautoryzowalem konto, zapisalem sobie w pliku .txt mojego rec-keya.

Zostalem shakowany. Proboje sie zalogowac na maila - "nieprawidlowe haslo",
po kilku minutach wylogowalo mnie z gadu-gadu...
Chcialem skozystac z rec-keya.. okazalo sie ze brat sformatowal dysk...

Z nadzieja na to, ze moze Cipy mnie zrozumia, wyslalem do nich list z moja historia. Niestety nie otrzymalem odpowiedzi...

I tak oto jakis ... przywlaszczyl sobie czesc mojego zycia. Nie wazne ze to tylko gra... ale poswiecilem dla niej wiele mojego czasu.

Pozdro

Alcor Sake
16-01-2006, 15:38
Fajnie pilnowalem siebie
a hacker keylogera podeslal (ja nie uzywam cheatów)
i k-set,medusa shield,bs,cruz helmet,30bp of uh i rózne rzeczy ..

MATI9630
16-01-2006, 16:22
[QUOTE=MATI9630]Właśnie zostałem shakowany.
WSZYSTKO straciłem ;(

QUOTE]
Koles dzieki jak bys byl na rooku to bym ci dal eq hehe .
Co do zbluzgania to moge pomuc :cup: .
#$%^ all hackers X( X( X( X(

To było w sierpniu, a ta postać ma obecnie k arm, warrior helm, volcanic/quagm rod, p legs, bootki, drag shield i scarf... Patrz na daty ó.Ó"

Quezacoatl
16-01-2006, 17:02
Ja miałem hacka tylko raz jak byłem jeszcze newbie. (moja wina)
Ucze się na swoich błędach. (nie używam też botów macro itp.)

PS
Wkurzają was hackerzy?? X( ;(
Przyłączcie się do akcji "Złap hackera!!"
zakładacie nowe, puste konto, tworzycie postać na 1 lvlu...
wpisujecie passy do tego konta na hacksitach.
Potem odzyskujecie konto na tibia.com, i tam jest napisane że adres email tego konta ma być zmieniony z waszego na XXX<jakiśtam> (hacker musi zmienić emaila na tibia.com żeby mu wysłali nowe hasło)
zapisujecie ten adres gdzieś na kartce... i anulujecie zmiane emaila.
Co na tym zyskujecie?? :confused:
No cóż... macie adres email hackera :cup: . możecie mu napisać co chcecie... (albo wysłać link do innej stronki hackerskiej, lub virusa/keyloggera, wasza inwencja)
To nieczysta walka ale trudno... on zaczął XD :evul:

gryniex
19-01-2006, 17:28
Ja miałem hacka tylko raz jak byłem jeszcze newbie. (moja wina)
Ucze się na swoich błędach. (nie używam też botów macro itp.)

PS
Wkurzają was hackerzy?? X( ;(
Przyłączcie się do akcji "Złap hackera!!"
zakładacie nowe, puste konto, tworzycie postać na 1 lvlu...
wpisujecie passy do tego konta na hacksitach.
Potem odzyskujecie konto na tibia.com, i tam jest napisane że adres email tego konta ma być zmieniony z waszego na XXX<jakiśtam> (hacker musi zmienić emaila na tibia.com żeby mu wysłali nowe hasło)
zapisujecie ten adres gdzieś na kartce... i anulujecie zmiane emaila.
Co na tym zyskujecie?? :confused:
No cóż... macie adres email hackera :cup: . możecie mu napisać co chcecie... (albo wysłać link do innej stronki hackerskiej, lub virusa/keyloggera, wasza inwencja)
To nieczysta walka ale trudno... on zaczął XD :evul:

Gratauluje pomysłu, z tym że mam trzy informacje dla Ciebie.
1. Haker, jesli mówimy o takim który stworzył stronke do hakowania, czy też podesłał keyloggera, watpliwe jest aby podał Ci swojego aktualnego maila, którego używa do prywatnej korenspondencji.
2. Założenie konta e-mail jest darmowe, i wymaga około 2óch minut czasu. Z czego z pewnością on skorzysta, przy zmianie maila.
3. Masz jego e-mail, o którym się dowiedziałeś przy zmianie maila na własny, co teraz? napiszesz mu, ze do wych****eś i masz jego hakerskiego maila? Przeczyta i się tylko reześmieje, że chciałeś go podejść.

Nie dajcie się shakować, czyli nie cheatujcie, tudzież używajcie jak już musicie, sprawdzonych od dłuższego czasu programów, co może się uda a może i nie. Po drugie nie wpisujcie numerów i hasła z klawiatury, najlepiej kopiować i wklejać gotowe numery oraz hasła, Cipsoft nie zaleca tego typu sposobu, ale da mnie jest on od 1,5 roku skuteczny. możecie zawsze rozdzielić hasło na nazwy z jakichś plików, katalogów, tak żebyście tylko wy wiedzili z których. Trzeci dodatkowy sposób, poprostu używajcie antivirów i firewalli, to na prawdę pomaga.

zapytałeś czy wkurzają nas hakerzy - nie, jeśli potrafisz skutecznie się przed nim obronić, wtedy to on jest wkurzony:)

reszty komentować mi się nie chce, co do wpisywania haseł z pierwszego lvla... bo na cholere mu 1 lvl...
Myślę że poprostu był to głupi zarcik z Twojej strony :) i za takiego go uznam
bywajcie, i nie ufajcie nikomu:) nawet "ziomki" z rl, potrafią NIEmile zaskoczyć.

Spikee
20-01-2006, 09:24
Zostałem zbanowany zmieniono mi passwordy ;(
Stracilem swojego DRUIDA na 17 lvl ;(
Co mam zrobić?

gryniex
21-01-2006, 02:48
Zostałem zbanowany zmieniono mi passwordy ;(
Stracilem swojego DRUIDA na 17 lvl ;(
Co mam zrobić?
to logiczne, że jak Cie zbanują to nie mozesz sie zalogować. Musisz poczekać przez okres, na ile ten ban przypada, i wtedy znowu bedziesz mógl się lognąć.
a z tego co widzę, to nie masz bana, wiec zatsanwó się o czym w ogóle chciałeś napisać

Celoz
21-01-2006, 05:56
Niechce cie obrazic ale nie rub ze mnie glupa.Dobrze pisze i capslocka ni ma właczonego.Zalogowałem sie tam i pisze IP-address blocked for 30 minutes. Please wait. czyli IP - adres zablokował dla 30 minut. Proszę zaczekaj. Nie wiem czemu jest cos zablokowane.Czy to zrobil ten hacker czy co?/
to juz natura Cipów... zawsze wymyślą antyhakerowski sposób, tylko że on utrudnia gre... Cipy chcą dobrze, a tylko nas frustrują...
już ci wyjaśniam:
Jeśli 5 razy źle wpiszesz swój(albo zgadujesz zeby cos dostac) acc to masz acc zablokowany na 5 minut. jeśli po tych 5 minutach nadal wpisujesz źle to masz IP-blocka na 30 minut...
UWAGA!
PACERA - ,,gildia'' POLISH ARMY - MYSZKA MIKUS <-HAKEEER!!! X(

Celoz
21-01-2006, 06:18
Niestety chyba nie można bo to by było głupie to tak samo jak by można było w komórce zmienić nr. telefonu na taki jak si chce :D ;)
mylisz się, my account, wpisujesz passy: ******* i hasło ********, potem change e-mail adress, tam se wpisujesz i czekasz miecha ;/

Weed
21-01-2006, 08:19
Gram tyle czsu i jeszcze nigdy nie zhackowali mnie...... ;)
Moim zdaniem to nie ma fizycznej możliwiści żeby od tak zhackowali wam konto..
W tibii są miliony kodów "account" i tyle samo haseł więc hacker działa w sposób "chybił trafił" wybieraz sobie jakis 7 cyfrową liczbe i wpisuje accout do tej pory az czgos nie znajdzie.
Moja rada to od razu po wejsciu na tibie zmienic hasło.Takie jakie pamiętaci i napewno nie zapomnicie. Ja myśle że jest na 99% możliwe że ten hacker trafi na jakąs postać! Najniebezpieczniejsze są linki wpisywane przez ludzi na trade o treści np."Super itemy z FREE Golden armor, Crown Legs, Cruss Helm, BOH, Bright Sword i Crown Shield jeśli chcesz być posiadaczem tych wspaniałych itemów wejdz iz zaloguje sie tutaj www.Freeitemstibia.pl"
Jeśli wejdziecie i zalogujecie się to już na 50% nie odzyskacie swojej postaci drugie 50% to spróbować zmienić ACCOUNT poprzez maila tz. Account Lost?.
Jeżeli to nie pomoże PACC mają jeszcze Recovery-Key to zawsze działa lecz nie zawsze zdążysz powstrzymac Hackera przed zabraniem twoich rzeczy!
Dobra to na tyle co mam na ten temat do powiedzenia! B)
Cy'a

kristo
22-01-2006, 11:04

mi sie to przytrafiło na świecie aldora i ostrzegam przed nijakim 'Vali Vake" to ta postać to zrobiła.radziłbym wogule sie z nią niezadawać i mam pytanko jeszcze bo wrazie zchakowania mojej postaci powinienem podkablowac hekera do GMów .Kto to jest i jak moge się z nim zkontaktować??Prosze o odpowiedz.

Patryk92
23-01-2006, 12:42
Witam, moj problem wystapil dzisiaj. Dostalem od jakiegos goscia wiadomosci ze wygralem PACCa na 90dni. Byl tam podany link na strone. PWisalem go i wszedlem,, okazalo sie ze strona na ktora wszedlem byla strona oficjalna Tibia. Adres byl taki:

www.tibialuckywinners.friko.pl
:( :( :(
Na poczatku sie zastanawialem czy to nie zart, ale w koncu postanowilem sie pochwalic koledze. Wyslalem mu wiadomiosc i nagle wywalilo mnie z Tibi. Probujac sie zalogowac wyswietla mi sie komunikat:

Nie wiem czy to znaczy ze mnie zhakowali czy nie. Prosze o pomoc. Aha, i niech mi ktos powie czy byla jakas loteria PACCowa ogloszona oficjalnie. Dzieki zgory za pomoc. ;( ;( ;( ;( ;(

Bakuo
23-01-2006, 12:52
@up
Zostales shakowany teraz lepiej rusz pupe i odzyskuj haslo bo zostalo ci okolo 30 dni :D . Powodzenia :)

P.S daj edita i wykasuj te strone bo niedaj boze ktos na nia wejdzie

malyjanek
23-01-2006, 14:38
jak czytam ze ktos zostal shackowany bo wygral pacca i gdziest tam wyslal/zalogowal sie ze swoimi haslami to nie wiem czy sie smiac czy plakac.

W TIBI JAK W ZYCIU NIE MA NIC ZA DARMO!!!

ja nigdy nie zostalem zhackowany (wiem tu sie wpisuja Ci zostali zhackowani) nie dlatego ze mam super strzezony komputer (nie mam obecnie nawet antywira,adwarem skanuje raz na rok :P ) ale dlatego ze mysle RACJONALNIE!!!

nie dziw sie ze masz hacka jesli:
- wygrywasz pacca i sie nabierasz
- grasz w kafejce
- wchodzisz na nieznane strony podane w tibi albo na stronach tibi
- cheatujesz,uzywasz wspomagaczy

Pamietaj >>NIE UFAJ NIKOMU<<

sorki ze troszke offtopowo ale niewytrzymalem ;)

Filip Konopka
24-01-2006, 19:41
Spytalem sie goscia czy nie wezmie mnie do swojej gildii, ons ie sporo wypytal i Wpisal mnie na Invited Characters. Teraz ja mam sie tam zalogowac i podac Login i Password. Czy chce mnie on zhacowac, czy poprostu tak trzeba. Jest to strona www.Tibia.com a dokladniej

http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds

Czy musze podaclogin i hasło??:evul:

Rycerz Damissimo
25-01-2006, 10:50
Spytalem sie goscia czy nie wezmie mnie do swojej gildii, ons ie sporo wypytal i Wpisal mnie na Invited Characters. Teraz ja mam sie tam zalogowac i podac Login i Password. Czy chce mnie on zhacowac, czy poprostu tak trzeba. Jest to strona www.Tibia.com a dokladniej

http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds

Czy musze podaclogin i hasło??:evul:
Ja tak zostałem hacknienty i radze żeby nie podawać haseł. A dokładniej to było tak; Spotkałem pewnego gościa, miał nick Zbyszek K******* (Na Danerze jest bardzo znany), Spytałem się czy mogę się zapisać do jego gildii i zgodził się. Po jakimś czasie napisał do mnie "jego kumpel" ( dla pewności spytałem sie Zbyszka czy to on). Ten gość powiedział że bede w gildii i bede miał protekcje jeżeli podam mu passy i podałem mu. Przez miesiąc nie mogłem w chodzić w moje konto. Na szczęście wszystko jest teraz OK :). Odzyskałem postać i nic nie straciłem. Nawet przeszedł mną z Carlin do Thais. Ani razu nie dednolem.

Rycerz Damissimo
25-01-2006, 11:01
Witam, moj problem wystapil dzisiaj. Dostalem od jakiegos goscia wiadomosci ze wygralem PACCa na 90dni. Byl tam podany link na strone. PWisalem go i wszedlem,, okazalo sie ze strona na ktora wszedlem byla strona oficjalna Tibia. Adres byl taki:

www.tibialuckywinners.friko.pl
:( :( :(
Na poczatku sie zastanawialem czy to nie zart, ale w koncu postanowilem sie pochwalic koledze. Wyslalem mu wiadomiosc i nagle wywalilo mnie z Tibi. Probujac sie zalogowac wyswietla mi sie komunikat:

Nie wiem czy to znaczy ze mnie zhakowali czy nie. Prosze o pomoc. Aha, i niech mi ktos powie czy byla jakas loteria PACCowa ogloszona oficjalnie. Dzieki zgory za pomoc. ;( ;( ;( ;( ;(

Jak Ci się pojawia komunikat "Account disabled for five minutes. Please wait." to znaczy że Cie ktoś ZCHAKOWAŁ! Jezeli chcesz odzyskać konto musisz wejść na http://www.tibia.com tam wejdz w "My account" i wybierz "Account lost?". Tam musisz wpisać nick postaci która była na twoim koncie i nacisnąć "Submit". Potem Ci się pojawia takie coś i trzeba zaznaczyć "My account has been hacked". Potem trzeba wpisać swój acc number i swój mail i Ci przyślą nowe passy i będziesz mógł grać swoją postacią o ile jej nie usunęli :). To był krótki poradnik dla schakowanych.

PS. Mój kumpel był tak samo schakowany.

ZKS
25-01-2006, 13:01
Jak coś to nigdy nie grajcie w Tibie w kafejach. Kolesie zakladaja programy do zapamietywania numerów i haseł
--------------------------
PS. Siema jestem nowy :);)

-=WOLF=-
26-01-2006, 00:10
Ja też zostalem zhackowany a mialem już sobie kupować Bright sworda, Knight legi, Knight armor, Bohy i warrior helmeta. Mój biedny sajanek został zhackowany PPLLZZ!!! Jak by ktoś mógłby mi dac jakies rzeczy albo by mi mógł ktos dac jakaś postac na mainie bym byl bardzo wdzieczny, rzeczy teraz jak ktos by mogl dac do do Vegeta of Silvera na serverze Silvera. Z Góry Dzięki

SimonEKO
28-01-2006, 12:16
ja moze nie zostalem hakniety, ale zapomnialem numeru i hasla :P wpisuje email, i wyskakuje mi komunikat: "This account has recently been used. Your account number and a new password will only be sent to your email address if the account is not used for 2 weeks. Please try again after this waiting period."

rozumeim ze mam czekac 2 tygodnie... ale poco i dlaczego? :|

edit: dobra, juz se poradzilem :

Undead Zbuj
31-01-2006, 08:33
Siema Wszystkim przeczytajcie to i napiszcie do mnie na MSG bo mnie hakneli na furoze czlowiek chce byc uczciwym graczem a tu podlatuje ci rodak polak i cie hakuje PLx piszcie NIk:Undead Zbij:D

Krzysiekevil
01-02-2006, 15:25
Zostałem oszukany przez postać Devilsen na serwerze Valoria ukradl mi haslo
i niechce oddac z EQ niewiem co mam w takim przypadku zrobic najchętniej dałbym mu bana ale nie jestem GM tyle pracowalem nad ta postacia a u h*j !!
Prosiłbym kogoś o zrobienie coś z tymX(

karcio 1212
01-02-2006, 18:46
Moge wymienić postacie co do tego. Mam (a raczej chyba miałem) Postać Rallashasa Reluxusa na Refugii. Miałem kolege który wyprowadził mnie na maina i poszedł polować. Wpadł w dziure bez liny... Powiedział żebym dał mu mojego passa a on tam dojdzie i wyciągnie się. Nic z tego. Przed chwilą próbowałem się zalogować.
Wyświetliło mi ''Account number or password is not correct".
Wszedłem na www.tibia.com/service/?suptopic=accountlost
Napisałem że zostałem zhackowany i żeby wysłali mi nowy pass na e-mail.
Obawiam się, że osoba która to zrobiła okradła mnie w depo. Miałem tam ponad 1k. Wiem, że pomyślicie o mnie jak o głupcu, który dał się oszukać jakiemuś co teraz zrywa boki ze śmiechu, bo n00ba (czyli mnie) okradł i mu zmienił hasło.
Pisało też, że za 2 tygodnie mi to wyśle. Ale wątpie... Czy wogule odzyskam mój ekwipunek. Postacie i inne rzeczy z tym związane.
I też uważam, że źle zrobiłem podając mu mojego passa.;(

W tym momęcie nie obchodzi mnie prawo prywatności. (powinno obowiązywać prawo buszu) : Rudio lelune! Ten podły cham zawędził mi wszystko co najlepsze miałem! nie mam mojego 1k w depo!

Rookslayer of Dolera
03-02-2006, 08:05
Mnie też hackneli ale naszczescie straciłem tylko 2 lvl 3 mlvl i cale eq podreczne oprocz wanda.;(

Maly zabijak
03-02-2006, 09:27
tez mnie zhakowali a powanie okradli bo mialem sie zamienic na potacie dale mu 3 k i moja postac a on zminil pas i po mojej postaci kurde kiedys mu sie dostanieX(

Andrzejus
03-02-2006, 12:17
Zostałem okradziony:(
Przed hackiem mialem nastepujace eq:
Plate armor
Plate legs
Dwarwen shild
Dark helmet
Serpen sword
Wand of dragonbreath
5000gp
I pozostale warte około 3500gp itemki w dp.
Teraz mam:
NIC;( ;( ;( ;( ;( ;(

Winny jest MakuroX( X( X( X( !!!!!!!!!!!!!!!!
Więdz pamiętajcie jak gracie na swiecie ASTERA uwazajcie na Makuro ( wstretny NOOB )
Uwazajcie na niego!!!!!!!!!!

Barteo
07-02-2006, 14:28
gralem sobie na celescie 42lvl (nick: Ekonomista) eq: c set bohy gs bs vamp shield 63 k w depo 2,5 bp of uh skile: 71/70 mlvl 6 ;( ;( ;( ;(

Erdi
07-02-2006, 20:24
Mam pytanko.Czy przez program TBI GG można zostać chacnkęty?Czy ma to jakieś keyloggery?

Bart Knight
08-02-2006, 12:56
Mam pytanko.Czy przez program TBI GG można zostać chacnkęty?Czy ma to jakieś keyloggery?

No wiesz,to zalezy skad sciagasz tibie gg :p ale ja sam tego nie uzuwam i nie radze tez tobie;)

Erdi
08-02-2006, 19:19
No niestety ze wstydem muszę się przyznać,że używałem z dwa dni.Lecz teraz usunołem to zmieniłem hasło i precz z tym.Chyba nie było z keyloggerami,bo ściągnięć było z 100 tysięcy,ale koniec z tym gram uczciwie :)

Wonski89
08-02-2006, 19:46
No i stało sie! Hackneli mnie po raz drugi, miałem keyloggera którego złapałem wchodząc na strone poleconą przez jakieś użytkownika tego forum:P
No cóż...Mogłem nie wchodzić :D :D :P:P

No i to chyba koniec z Tibią!! Przynajmniej na jakiś czas:)

Pozdrawiam

dupasonik
18-02-2006, 17:02
tesz mam problem tylko rze zapomnialem koduw i poczty i kodu do poczty i odpowiedzi na kod co mam zrobici rzeby odzyskaci
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Leera
18-02-2006, 21:29
Hehe ja swojego czasu kiedy byłem jeszcze nubkiem (druga postać w mojej historii 11 lvl druid) miałem haka. Niestety połowa mojego podwórka została haknięta przez tego samego hakera...Jak? Otóź jeden z moich qmpli wlazł na stronkę www.*%&^.prv.pl i się tam "zalogował" do "gildii". Oczywiście został shakowany...Teraz haker jego postacią (qmpla) tym samym trikiem z gildią i wredną stronką haknął następnego qmpla...I w końcu ten efekt domina dotarł do mnie :/ Poszlooo:longsword, scale arm, brass legsy, sold helm , dwarven shield. Tak naprawdę to są same śmieci no ale cóź.... Zrobiłen nowe konto i zacząłem grę od nowa...

Komandos Strong
20-02-2006, 09:49
zostawiam slad :)

Bruno II
21-02-2006, 08:58
X( taki tam ślad %##%@%$#@$#

Cormyr
21-02-2006, 09:52
A mnie hackli i jeszcze dla kumpla domek uwalili -,..,-

ari2423
01-03-2006, 12:45
8^*&^^ mnie chyba teraz hackneli :( nie umie sie zalogowac i pisze you accot disabled fo 5 minut czy cos takiego

edit :

kur*&*&^*^& nic nie mam .....

Diego'Odin
01-03-2006, 21:44
Mnie hakneli dzis przed pierwszą 20k w kasie z 10k w itemach i lev w dol
zabije go jak sie dowiem kto
:faceoff:
dzis se zeskanowalem antyvirem z najnowszą aktualizacją i co 11 trojanow i keyloggerow
i ja sie dziwilem ze mnie hakneli...

hawli
02-03-2006, 11:07
mnie tez, narazie jeszcze go nie odzyskałem :((X( X( X( X(

Lumpus12
02-03-2006, 15:39
wlasnie moj antyvirus wykryl key loggera plz niech ktos mi powie jak sie z tamtad wydostac plz plz plz plz!!!

Diego'Odin
02-03-2006, 22:20
omg człowieku
JKA MASZ KEYLOGGERA TO GO USUN!
tak ciężko pomyśleć...

jaruczek
04-03-2006, 20:11
mnie hackneli jakos tak w srode -.- stracilem plate armor, plate legs, devil helmet , fire sword i pozostały eq oraz ponad 3 k :/ do tego ham mi zmienil plec wiec 5 dni pacca w plecy :///

Ciechomix
04-03-2006, 21:19
Mnie tesz zhackowali ale
co najdziwniejsze(jestem knightem) zabrali mi tylko long sworda a mialem'
spike sworda a zostawili 10 boltsow:cygaro: :dance:
Caly hak

Variath
04-03-2006, 21:38
ja co gorsza stracilem demon shielda, crow armor, bright sworda, knight legsy i crus helmet i co ja mam na to powiedziec a i jeszcze sobie normalnie expil moja postacia i chyba juz jej nie odzyskam:(( jak bym dorwal kolesia to bym mu nogi z d*** wyrwal, a wiem ze koles we wroclawiu na wszystkich kafejkach keylogery pozakladal!!!!!!!!!!!!!!!!! nie chodzcie do kafejek na tibiebo hack bedzie

postac zhackowana Mutal blood 32 knight 65/65

Rtoip
05-03-2006, 21:12
Shackowali mnie dziś ;( ;( ;( X( X(
nie mam niczego oprocz dark helmeta ;( jak to mozliwe ze nic poza tym nie zostawili? nawet smieci w depo? nawet cooper shield? X( nie wyglada to na hack, nie podawalem nikomu hasla, niczego...
... a jutro mam dostac PACC X( to chyba nie przypadek? powiedzcie!

alzIK
05-03-2006, 21:30
Shackowali mnie dziś ;( ;( ;( X( X(
nie mam niczego oprocz dark helmeta ;( jak to mozliwe ze nic poza tym nie zostawili? nawet smieci w depo? nawet cooper shield? X( nie wyglada to na hack, nie podawalem nikomu hasla, niczego...
... a jutro mam dostac PACC X( to chyba nie przypadek? powiedzcie!

Odp. sciagasz syf to masz haka .. :baby:

smash4
06-03-2006, 00:14
kurde shackowali mi 52 knighta a najgorsze w tym jest to ze moj tary email adress jest nieaktywny nick postaci Lordsmash kurde tyle czasu poswiecilem skile o ile sie niemyle mialem slabe 72/68 czy jakos tak 5mlvl ale kurde mialem pacca ale juz sie skonczyl da sie cos zrobic zeby go odzyskac ?? mialem go na asterze knight /guild nalezalem do asterianskich wymiataczy :/ accont i stare haslo znam ale juz niema ich :/ co mam zrobic porsze o pomoc !!! umieram !!! jezeli nieuda mi sie odzyskac postaci to niegram juz w tibie !!! moze itemki niebyly najlepsze crown armor,knight legs,giant sword,crusader helmet,plate amulet ,leather boots,wedding ring :( gg 8176440

Rtoip
07-03-2006, 14:42
Juz wiem kto mnie shackowal :]
Zapisalem taka rozmowe:

Channel saved at Tue Mar 07 14:23:27 2006
14:17 Janon Ircy: ok
14:18 Dembik Knight of Guardia: Dlaczego jestes na polskiej blackliscie prowadzonej prez GM'a Xadama ?
14:18 Janon Ircy: gdzie?
14:18 Dembik Knight of Guardia: na czrej liscie jestes
14:18 Dembik Knight of Guardia: Bana bedziesz mial :/
14:18 Janon Ircy: shackowali mnie przedwczoraj
14:19 Dembik Knight of Guardia: lol
14:19 Dembik Knight of Guardia: :/
14:19 Dembik Knight of Guardia: Jak??
14:19 Janon Ircy: nie iwem
14:20 Janon Ircy: pewnie przez keyloggera
14:20 Dembik Knight of Guardia: :/
14:20 Dembik Knight of Guardia: co straciles ?
14:20 Janon Ircy: 4 k w gp i 2 k w przedmiotach
14:21 Dembik Knight of Guardia: aha
14:21 Dembik Knight of Guardia: ;/
14:21 Dembik Knight of Guardia: www.guar****blacklist.oz.pl
14:21 Janon Ircy: ;[
14:21 Dembik Knight of Guardia: zaloguj sie
14:21 Janon Ircy: ok
14:21 Dembik Knight of Guardia: Pisze pl bo to jest polska blacklista
14:21 Dembik Knight of Guardia: Stworzona przez polskiego Gm'a xadama
14:21 Janon Ircy: oooo
14:22 Dembik Knight of Guardia: ?
14:22 Janon Ircy: ladna ;]
14:22 Dembik Knight of Guardia: ?
14:22 Janon Ircy: NIE DAM SIE SHACKOWAC!
14:22 Dembik Knight of Guardia: <lol2>
14:22 Janon Ircy: <lol3>
14:22 Dembik Knight of Guardia: cya noob

:o widzicie to "lol" jak napisalem ze mnie shackowali?
PS. zmienilem kawalek linka zeby jakis newbie nie wszedl

Rtoip
07-03-2006, 15:00
sorry za double post

Mazur...^^
07-03-2006, 17:01
Mój kumpel chciał ściągnąć coś z tibia.org.pl(specjalnie pisze nazwe)
Po 2 dniach Hacked.Miał 44lvl K-legs,C-ar,bs,c-shield,warr helm nie dużo ale to był już jego 2 hack i przestał grać w tibie.Straciłem jednego z lepszych kumpli:(

Mazur...^^
07-03-2006, 17:10
Aff jakie lagi...sorry za double posta...usuńcie :p

Sir Fajrant
08-03-2006, 00:01
mi tez shakowali postac 15 knight ale jeszcze tego samego dnia odzyskalem i nic nie stracilem jakies nooby z tych hakerów:faceoff:

Lord Wlodek
08-03-2006, 00:09
Hehehe
Hacked on level 114
Lost:
Sca
Mpa x2
G-Legs x5 ?
Boh (w ****u i troche)
Dsm
Sb
127 bp hmm (wszystko trza miec obliczone :) )
150 bp sd
50 bp uh
86 bp mf
20 bp explo
3kk
Oraz masa Skull stafow,Fire axow,Dragon lance,G-armorow itp....
Lvl on hack 114
Jak odzyskalem 112 (ufff)
Annhi byl zrobiony Sca poslzo sie..... Demon Helmet quest nie ale juz nigdy nic nie sciagam na kompie mam tibie i antyviry i rozne osłony.
Po hacku poprosilem kumpli o pomoc i zyje a Sca se odkupilem :D

Stracone itemy moga odbiegac od prawdy(Skleroza) ale co do run mam pewnosc lubie wiedziec ile ich mam :)

Crocir
08-03-2006, 08:00
ja mam zupelna depreche:sgralme na postaci na rooku inny acc i widze ze moj char jest on...ok pisze czy to nei 2 owner,koles sie podpisuje pod drugiego ownera,dopiero potem lookam na tibia.com czy jaki level wbil co a tam level mniej i jezcze jakie unjustified:Sstracilem bohy,plate legi(x2)blue robe,temepst rod,crown shield,crusader 15 bp uh,noble armor,crown helmet,guardian shield,spiek sword,ancient shield,wsyzstko.....okolo 200kX( teraz ja wszystjich wyhackuje bo mudze odzyskac eq...i tak w kolko:cygaro:

Lord Wlodek
08-03-2006, 20:15
heh bendziesz hackowla niewynnych ludzi bo noi cie hackli?? nie liczylem moi strat ale bylo by z 50kk ale trzeba sie podniesc (ale nie ze przez 7 dni 24/h w tibie)
Pamietaj Tibia To Tylko Gra!!! (PTTTG)

knajcik100%
08-03-2006, 23:48
Zhakowal mnie na morganie ris thug frajer ale sie zemscilem :dance: !
Bo debil jak kazdy haker ma 2 konta i zmojej wyslal parcela na swoja(ta ktora gra) a ja go znalazlem 3 level w dol :faceoff: !!!!!!

Torensew
13-03-2006, 00:25
Witam.NIestety tak się dziś stało. Daje w tym dziale ten temat,poniewaz nie wiedzialem do którego się dopasować.Chodzi o to,ze kolega mi wysłał niby filmik , a to sie okazalo EXE i to był zapewne keylogger. Jesli mi kompa nie wylaczal to okradł postać,zmienil haslo i stracił 2levele w dół, teraz 23lvl.
Oprócz tego pkował ludzi. Teraz o dziwo moge wejśc na postać,ale niestety jak mówie po całym LOOCIE((. I mam pytanie. CZy po formacie już nie bedzie miał szans kolejny raz włamać sie na moją postać? CZy na ten keylogger(o ile to keylogger) jest sposób? Sformatowalem partycje,na którą zgrywalem go , czyli tam gdzie jest instalacja XPka, drugiej partycji nie ruszałem bo mam tam bardzo wazne rzeczy. WIęc juz jest ok? CZy może dalej mi się włamywać na chara i robić jaja??
dzięki za pomoc , bede wdzieczny....
POstać mam na TRIMERZE.
PLIK--GRUBASEK*****

ari2423
13-03-2006, 00:38
nie jestem pewien ale KL mogl zainfekowac też inną partycje ;/ tak jak niektóre wirusy... może przeskanuj dyski jakimś antywirusem ( chociaż nie mowie że to podziałą ;/ )

Torensew
13-03-2006, 00:48
A jaki byłby najlepszy?????ze bankowo znajdzie

Andri Neon
15-03-2006, 15:37
Zhakowali mi postac ale ją odzyskalem bo weszlem na tibia.com i zglosilem zaginiecie.thxB)

Wileki Bialy'Ninja
19-03-2006, 17:58
Witam
Zostalem wczoraj shackowanyX(
stracilem: Crown armora, crown shield, crown helmet, plate legsy i wiele innych rzeczy wartych okolo 10k.
Teraz po shakowaniu mam bardzo maly wobraz w grze i niewiem czy przez to ze robilem format i zle cos ustawione mam w systemie czy w grze ten koles cos zmienilprosze o porade.

Ps: tylko mi sie piszcie ze mam myszka normalnmie to powiekszyc bo nie idzie próbowalem juz wiele razy.

Pozrdo

M.pl
21-03-2006, 22:14
__________________________________________________ ____________
Stało się to wczoraj :D jak robiłem Uhy ;) przed dp.Już mam robić Uha(ostatniego do bp) a tu wywala mnie.próbuje sie dobić.Ok nie moge.ALe jednak wlazłem:dance: i oni nawet parcela nie zdażyli kupic(stałem przed pocztą).Jaki z tego morał? trzeba zawsze miec PACC(reszte już można sie domyślić);) .

ps.2 linijki!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
__________________________________________________ ___________

Zoru_Sous
22-03-2006, 14:19
Witam

Mnie tez hackneli :/

Poprostu Pitbul
22-03-2006, 14:56
mnie jeszcze w tym roku hakneli/moja glupota bo tak to bylo: ide se moja postacia z kolega na slimy i wale a tu nagle koles z tibi mi pisze zebym weszedl na jakas strone nie pamietam jaka i weszlem bylem taki ze gosc mnie namowil zebym sie tam zalogowal i shakowal mnie:(:(:(:( stracilem: Plate set, spike sword, bootsy, dark helmet, dwarven shield a postac miala 11lvl:(:(

Drachol'ek
28-03-2006, 07:05
To chyba moj ulubiony temat :D
Jak czytam wasze posty typu "ja tez zostalem shackowany" albo "stracilem 87 rp" to fruwam z krzesla. Jakim cudem 87 rp nie moglby odzyskac acc? Albo ktos kto uwaza ze "przed hackiem mialem 28 lv 80/80 c set, rp, boh, demon shield" a nie umie odzyskac acc to juz przejaw noobostwa, bo 28 lv z w/w skillami/eq nie mozna nazwac newbie.
ZALOSNE

Riddok
29-03-2006, 11:46
Shakowali mnie ostatnio (mój 25 lvl knight poszedł się rypać) ale dobra , wchodzę na tibia.com (u kolegi bo u mnie nie wchodzi nie wiem dla czego) no i dobra , wpisuje że mi postać hakneli , daje imię postaci , numery , i tu wał . nie pamiętam e-maila (robiłem je tylko po to żeby założyć konto) a haker na tamtom postac kupił sobie PACC ;( (mało mnie szlag nie trafił) . JA TO QWA MAM SZCZĘŚCIE, czy jest szansa żebym odzyskał jeszcze tamto konto jeśli nie pamiętam e-maila ? PLZ odpowiedzcie szybko.

Legendarny Banita
29-03-2006, 12:42
Musialbys napisac Cipsoftowi i udowodnic ze to twoja postac, choc to bedzie trudne. Jezeli oczywiscie cie Cipsoft bedzie chcial wysluchac...
Jezeli to nie poskutkuje pozegnaj sie z postacia i naslij na nia znajomych ;]

Riddok
29-03-2006, 19:58
No to lipa. ;( . A jeszcze jedno mam pytanie. Czy można mieć tego recover keya bez początkowego e-maila ? Tzn. czy ten haker mógł bez mojego e-maila załatwić sobie recover keya ? i coś jeszcze. kto wie jaki jest e-mail do CipSoftu ?

Cham Juni
29-03-2006, 23:02
Wczoraj mój kolega zostal shackowany a że mial invita do mojej chaty to i ukradli wszystkie moje rzeczy najenniejsze to 30 white pearls, vamp shilda
dragon lance, crown armor, crusider helmet, 5 bp uh i fire axe. X( Mam naucze kumpel nie mial zabezpieczonego kompa to i mnie okradli a ze on dal loga w domku to nie mieli daleko.

ShermanM4
01-04-2006, 14:34
Wczoraj koło 16-17 moja postac na Celescie została "przejęta" (brat pewnie (wusiał coś sciągnonc), najlepsze jest to ze na tym serwerze cofneli czas.
Wszystko odzyskałem :D

Elex Mlody
03-04-2006, 19:19
Zostałem haknięty bo chciałem wstąpic do gildi golden-scoripons. Pewin gosciu Jacek of hiberna podal mi stronke. Później ogladałem jak brat gra w tibię i szpanuje moim typkiem (Elex Mlody). CO robić??X( X( X( X( X(

Elex Mlody
04-04-2006, 13:51
Udało sie odzyskać konto ale rzeczy nie.. I tak ten typ bedzie mial deda:kat: :mag: :evul: :evul: :evul:

Throdal
06-04-2006, 09:14
i wlasnie kurwa czora jzostalem shakowany ja pierdole ale jestem zly, jak bym kurwa wiedzial co za kurwa jebana pizda mi to zrobila to leb bym rozpierdolil. Kurwa tylko zeruja na szyjejs pracy kurwa pizdy jebane jakby to kogos interesowalo to stracilem:

*cala postac (druid 35 lvl z 42 mlvl)
*crown legs
*crown armor
*dragon shield
*devil helmet
*tempest rod
*i okolo 20k w dp

pozdro dla kurwa pizdy jebanej ktora mi to zrobila aha i zeby nie bylo jak probuje wyslac na miala passy to wyskakuje ze e mail lub nr. jest nieprawidlowy.

Browek
09-04-2006, 13:45
Hehe skoro wszyscy pisza to ja tez napisze:P
6 kwietnia o godzinie 22 zostalem shakowany nie wiem jak sie to stalo no ale..
Najsmieszniejsze jest to ze gralem w tym czasie zostalem wyzucony z postaci uzylem Rec-kay dostalem haslo ale... gdy wpisalem pasy ujrzalem piekny napis "account was desable for 5 min" koles sobie buszowal po mojej postaci 2h zanim sie dostalem na postac
Stracilem:
Cale eq to pisac nie bede co dokladnie ale wymienie fajniejsze itemy Hota,Sov,Castle Shield

Co lepsze shakowal mnie 18 letni gnoj.. mam jego wszystkie dane reszty domyslcie sie sami:)

Palek Demon
10-04-2006, 22:56
Hehe skoro wszyscy pisza to ja tez napisze:P
6 kwietnia o godzinie 22 zostalem shakowany nie wiem jak sie to stalo no ale..
Najsmieszniejsze jest to ze gralem w tym czasie zostalem wyzucony z postaci uzylem Rec-kay dostalem haslo ale... gdy wpisalem pasy ujrzalem piekny napis "account was desable for 5 min" koles sobie buszowal po mojej postaci 2h zanim sie dostalem na postac
Stracilem:
Cale eq to pisac nie bede co dokladnie ale wymienie fajniejsze itemy Hota,Sov,Castle Shield

Co lepsze shakowal mnie 18 letni gnoj.. mam jego wszystkie dane reszty domyslcie sie sami:)
^^ pewnie rl ;]

A co do innych niewchodzcie na zadne glupie stronki z gildi -. - i potem macie wonty do all ze was hack w sumie nic niejest bezpieczne gdy chcialem pograc na ots na ots.pl pod wejscie na ots wlonczyl sie antyvir i "obca strona"
>. <