Pokaż pełną wersje : Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad!
Marionus
24-04-2007, 13:36
Co ja mam powiedzieć? Grałem 10 miesięcy Kinia i miałem 118Ek(2x hack)
ten 3 Był juz last :P
Z 118 zjechali mi na 15 i stracilem łacznie na hackach ok. 4kk~
niewiem czy zostałem shakowany.
Jak wpisuje numer i hasło to pisze żebym czekał 30 minum bo ip jest zablokowane.
Jak po 30 minumtach wpisuje inne hasło i numer to działa, a jak tamto to znowu musze czekać.
To było moje najlebsze konto
możecie mi cos poradzić
plz
MAM TO SAMO CO KLAKIER 1990
Bartek_Keltera
24-04-2007, 16:00
Mi schakowali 14lv palka i stracilem crown arma X( i warrior helmet X( !! Potem zrobilem konto i patrze ze ktos sie wlamal bo stoje w innym miejscu X( !!
P.S.Niewiem jak wykasować tego keylogerra i niewiem pod jaką nazwą jest ;/ ! Znacie jakiś DOBRY I POLECANY program do usuwania keyloggerów?
Jovere'xik
24-04-2007, 16:12
Byłem se w kopalni nagle zaczoło mnie wylogowywac i wyrzucac zbroje (plate armor) rotwór mnie dednoł potem sie odrodziłem i już mi konto nie znikało zdorzyłem żeczy dac do kolegi bo z nim grałem i zaś sie zaczełó wylogowywanie i zaczoł atakowac pk i czerwone życie po chwili jak sie wlogowałem hopek stał przy depo a tam wał wszystko zdążyłem dać do kolegi
.
Haker był Anglikiem bo jak na innym chopku klnołem do niego po polsku to nierozumiał a jak mu napisałem fa.. you to dopiero zrozumiał:p
9lvl sorcer ;(
JAK JA BYM MU TO SAMO ZROBIŁ Z JEGO HOPKIEM TYLKO BYM MU ZESZED DO 1 LVL!!!
Ded hakerom to NooB
JHAHAHA OWNED:D:D
:D:D jaahahahhahahahahah8o 8o 8o 8o
error_007
24-04-2007, 16:19
hacked poraz 6 tego samego chara, napewno ktos z rl
i znowu b robe, hotm, all ruzgi itd ...
pi*****e ta gre, waste time
canari8x
25-04-2007, 11:55
Zostalem zchakowany :/ 36 lvl. poszlo sie ... rh, b robe, c legs, boh, demon shield i kasa w dp (ok.10k). Czy mozna jakos sprawdziec kto to shakowal co kolwiek :/ nie musze odzyskac itemek chcem tylko wiedziec co za ***X(
canari8x
25-04-2007, 13:44
Tu ktos pisze na tym forum ? omg...
nie wiem jak to możliwe, nikomu nie podawalem hasła ani nr acc (pomijając moją dziewczynę z którą ostatnio zerwałem...dziwny zbieg okoliczności...:o ) nie instalowałem żadnych programów, mam rezydentną ochronę (Avast) oprócz kalkulatora expa z tibia.org.pl.. nie wiem jak sie dostali do mojego konta.
Ukradli mi wszystko z dwóch postaci (oba druty - 25 (honera) i 20 (arcania) lvl)
teraz nie mam nic nawet w dp.
miałem niezłe eq: crown legs, volcanic rod, warrior helm, noble arm, dragon shield, mniej-wiecej to samo na obu
mateusz885
29-04-2007, 22:55
hakneli mnie... a antyvir mi znalazł cos w plikach ip changera, sciagalem wczesniej tez tibie auto :S
Godefroy
30-04-2007, 12:41
Ja tez zostalem shackowany :( .. Wchodze sobie wczoraj z zamiarem uzbierania kaski i zakupu crown armor a tu .... buba ! nie ma nic ... EQ zniknelo nawet BP zabral(a) kaski oczywiście tez nie ma... najsmiesniejsze jest to, ze kolo mi zostawil scale armor leather boots i uwaga ... 17 gp :D bezczelnosc... na szescie konto z 19 lvl najta odzykalem ale z depo 10 k wyciagnal no i itemki:
-Fire sword
-Beho shield
-knight legs
-noble armor
I co ja teraz poczne.. Ponoc gra jest po to aby się bawic i relaksowac.. No nie ma co ubaw mam po pachy no i relaks..:/ Caly dzien nerwicy za sprawa jakiegos noobka:/ Ciesze się z tego ze mogę liczyc na kumpla i pomoze mi się wybic z dna.. Jak to mowia... „Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie”:baby:
Smierc hakerom !!!!!!!
Wchodze pare dni pozniej na tibia.com patrze .. i lol mam bana:baby: za co? za rozsylanie linkow hakerskich:o gosciu shackowal mnie po raz drugi i zabral dragon hammer'a ktorego dostalem od kolegi.. i teraz sobie nowe konto zakladam bo ban na 30 dni to troszke duzo.. :p
Lukasz_fakemaker
30-04-2007, 16:01
Dziś wchodze na mojego 25 sorca chcąć troche na cyclopach poexpic a tu napis : Sorry Your account is banished.
Wchodze na tibia.com a tak ban za pk i comment w którym haker pisze że wyrzucił wszystkie rzeczy, bo grał w tibie od 2 lat i sie od niej uzależnił. A eq miałem takie :
Blue robe
wszystkie wand do sorca
c legi
c helmet
demon shield*
bohy*
crystal ring
* - rzeczy od kumpla
+ 50 k na moje bohy w dp
ale trudno już w tibie nie gram nie chce mi sie teraz w runescape
poza tym aki haker to pośrednio dobry jest bo zapobiega uzależnieniu się od gry ;]
dzięki wszystkim za wszystko
nara
Oscypious
30-04-2007, 16:10
Mnie też hakneli w chamski sposob.Straciłem golden arma,plate legi,meduse shield,crown helmet, 3k z depo i inne ważne żeczy to był moj najlepszy sorc jakiego miałem!!29lvl;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Stracilem 19lvl Knight. Bez eq {przestalem grac knightem}
Jakies miesiac puzniej zachcialo mi sie odzyskac konto. Odzyskalem, wchodze a tam 10k i eq warte 10k 23lvl i dobre skille. To sie nazywa fart ;}
BamboMambo
06-05-2007, 12:17
Pierwszy mój char (druid) 19 lvl (nabrałem się na stronke gildii, początki moje :)),
Później nieco zmądrzałem, chaknięty 34 sorc i ponad 50k w plecy, dla mnie to było wtedy dużo. No i nie dokońca wiem jakim sposobem, bo ani REC key'em sie nie dało odzyskać, ani mailem... Tylko ja znałem passy. No i 31 pall 75/65 14mlvl na PACC (nie nacieszyłem się długo, bo po 7 dniach pacc hack podobnie jak sorcowi).
Teraz jest 39ms i się gra dobrze i bez hacków. Chciałbym nieśmiało zauważyć, że połowa hacków, to wasza głupota. Ja w tej chwili nie ściągam żadnych botów, żadnych filmików, jedyne stronki, na które wchodze to tibia.pl i tibia.com plus poczta itp. I jak skanuje kompa raz na tydzień znajduje mi tylko do 5 robaków i 0 wirów.
Glopsson
07-05-2007, 23:06
Ledwo zdążyłem zrobić trzeci lvl a tu już hacked... Bardzo mi przykro.
SnpierDragonLord
08-05-2007, 08:58
Help ME!!!
Czy dostalem hacka.?? Jedno konto dziala a drogie nie chce wejsc bo pisze
cos Account Disable from five minutes ciagle tak pisze:(
Jak to prawda ze hack to stracilem demon helmet itd :(
Prosze o odpowiedz
Na candii stracilem 40 lvl'i mam teraz 23 :) i standardowe eq knighta dsm, k legi itd. i zaczynam na beryli:D
Adamek-graczpiechota
08-05-2007, 09:23
Ja miałem hacka od razu po bs queście na 52 lvlu, musiałem mamie pomóc po queście to poszedłem do domku i położyłem tam bsa i red gema. No i oczywiście po godzinie wrociłem do tibii i patrze, że hasło zmienione no to szybko zmieniam passy r-keyem i wbiłem sie a tu outfit zmieniony,;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( nic nie ma ale naszczęście haker nie zrookował postaci :].
Teraz na tej samej postaci mam 56 lvl i jakoś mi sie chce dalej grać.
Pozdro dla graczy z honery!!1
@up / raczej straciles ten Demon Helmet
SnpierDragonLord
08-05-2007, 16:08
nara ;( zostalem shakowany 68 level
kurde... ci hakerzy to świnie
miałem 11lvl knighta (miał bohy!!) pewnego dnia wchodze na postać nie ma bohów :( za kilka minut kick chce wejść i mi pisze że złe passy :(
miałem też 30 sorca (kupiłem od kumpla ;p) grałem nim prawie lvl wbilem gdy nagle miałem kicka i znów mi pisze ze złe passy :(
@edit
odzyskałem passy :) dzięki poradnikowi z tibia.pl ;p (nie chce mi się szukać linku bo akurat gram sorkiem ;])
A mi hakneli 27 sorca : blue robe , vampire shield ... i oczywiscie zjechali do 1 lvl ;(
p.s. chce kupic od kolegi postac ale nie wiem czy mam nadal keyloggera.I chcialbym zapytac was czy znacie jakies programy do usuwania kg?
Z góry thx
35lvl shakowali mi. Programem Ventrilo gdzie byl keylooger ,zabilbym tego debila co shakował. JAk się stworzy nowy char i email to dalej może odczytać hasla czy tylko na tej postaci ?Aha i wystarczy usunac z kosza ten program i w procesach zeby juz nie mógł odczytywaĆ?CZy format , przez debila musze robić?
p.s. chce kupic od kolegi postac ale nie wiem czy mam nadal keyloggera.
A chcesz rapora ? :)
A chcesz rapora ? :)
jakiego rapora ?
Ja pdolę... w tej chwili hacka złapałem o_O. 42 Knight poszedł się jebać. Zabawne, że nie wchodziłem na niego od paru miesięcy...
CentralBattleNet
11-05-2007, 20:36
107 ek refugia hacked ;=\ ja to angelina
DEF
19:16 You see Warrior of Refugia (Level 107). He is an elite knight.
19:16 Warrior of Refugia [107]: tp
19:16 Maya Adrevana [69]: 2000=4000gps
19:16 Maya Adrevana [69]: xD
19:16 Lejdi Max [35]: kk
PRIV
19:16 Demonic Angelina [23]: illegal
19:16 Demonic Angelina [23]: i report
19:17 Demonic Angelina [23]: reported
19:18 Warrior of Refugia [107]: =*
19:18 Warrior of Refugia [107]: frajer :)
19:18 Demonic Angelina [23]: =] pewnie shackowales warrior
19:18 Demonic Angelina [23]: i chcesz mu dp ojebac
19:18 Demonic Angelina [23]: =]
19:18 Demonic Angelina [23]: inaczej bys nie zebral o tp =] frajerze...
19:19 Warrior of Refugia [107]: jestes interligenta
19:19 Warrior of Refugia [107]: gratluje
19:19 Warrior of Refugia [107]: zgadza sie
19:19 Demonic Angelina [23]: =]
19:20 Warrior of Refugia [107]: itemy za 200k ma tylko tutaj
19:21 Demonic Angelina [23]: =]
19:21 Demonic Angelina [23]: gratz
19:21 Demonic Angelina [23]: przez takie kurwy jak ty ta gra traci sens
19:21 Demonic Angelina [23]: i co teraz
19:21 Demonic Angelina [23]: na allegro wystawisz posta
19:21 Demonic Angelina [23]: czy kase
19:22 Warrior of Refugia [107]: niewazne
19:22 Warrior of Refugia [107]: ale i tak gratuluje ci ze zgadlas
19:22 Demonic Angelina [23]: ;]
19:22 Warrior of Refugia [107]: masz szanse w zyciu aby duzo osiagnac
19:22 Warrior of Refugia [107]: nie zmarnuj tego
19:22 Warrior of Refugia [107]: trzymaj sie
19:23 Demonic Angelina [23]: czesc
szkoda 107 lvl + pacc ;f
jakiego rapora ?
Raporta* Jezu literówki się czepiacie 8-)
LookamZzaRogu
13-05-2007, 21:47
Wczoraj został zhackowany mój 21 paladyn :/ (nick: Shin Abyth). Koleś na trade pisał, że prosi o pomoc w zmienieniu formatu obrazu na .jpg. Chciałem mu pomóc, więc napisałem do niego, żeby mi przesłał ten plik. Zajmował on 120kb. Przeskanowałem go programem NOD32 i nic nie wykryło, więc spróbowałem mu pomóc. Mój windows xp home odczytywał go jako wygaszacz ekranu. Nie mogłem zmienić formatu tego 'czegoś', więc sie poddałem. Od tego czasu nie wpisywałem moich passów, a gdy chciałem przed chwilą wejść na acc, okazało się, że passy są złe, a moja postać ma już 19 lvl. Wiem, że dałem się jak małe dziecko, ale i tak miałem zamiar kończyć z Tibią ;) Szkoda, że tacy są niektórzy Polacy.
owntibia.exe
13-05-2007, 21:55
Przeskanowałem go programem NOD32 i nic nie wykryło
Dlatego nie używam AV do sprawdzania plików.
Mi postac z hackowali ale sobie poradzilem kolo nie zmienil e-maila i wyslalem sobie nowe haslo i dalej gram tylko ze jestem slaby koles tez mi pomogl zdobyl mi lepsza tarcze :cup:
zhakowali mnie przed chwila:/ mialem g armor 2x noble armor bohy medusa shield k legs i inne wartosciowe itemy wartosc hmm ok 100k :/ lvl nie ruszyli tylko przeslali itemy... najlepsze wtym jest to ze w nic nie wchodzilem a ni nie uzywam botow wiec nie wiem jak oni to zrobili 25 elder druid odechciewa mi sie grac a szkoda mi pacc:/... no nie wiem musze sie jakos pozbierac...:( :(
Maciek_95_xD
17-05-2007, 00:38
własnie nie moge odzyskac pasow X(
ten poradnik nie dziala na tibia.pl co jest X(
moze ktos pomoze ;(
plss:(
Topic@: No to zostawiam po sobie slad :D
1 postac : Blotniak Blotnisty ( schackowany )
2 postac : Volt Vat ( schackowany
3 postac : Xydijo ( najlepsza moja bo az 40lvl i ek ) ( schackowany )
Na tibii stracilem 3 lata zycia i pol nerwow :]
A iteamki co mi zakosili to rownowartosc mpa na harmonii.....
Ale no coz mowi sie trudno i zyje sie dalej , teraz probuje swoich sil jako rookstayer , jak mnie schackuja to przynajmniej nic wartosciowego nie strace :D
Egon_Abus
17-05-2007, 21:21
Powiedzcie mi o co w tym chodzi, bo nie kapuję:
*nikomu nie dawałem passów
*mam dobrego antywira i firewalla
*nie pobierałem żadnych plików
*na swoim koncie mam kilka postaci na światach Nerana, Rafugia, Candia. Wyczyścili mi do zera wszystkie itemy ale tylko z Nerany - inne światy nie ruszone.
*nie zmienili hasła
*no i nie wiem o co kaman - co mogło spowodować to, że mnie shackowali?
Moją gł. postać (Egon Abus - ms) wyczyścili z c-arm, p-ammy, BoH, p-legs, v-shield, Woi i w cholerę itemów pirackich i run. Tylko co mogłem zrobić nie tak, że ktoś poznał moje passy? Help odpowiedzcie, bo nie chce mieć podobnej sytuacji w przyszłości... :(
noobtopro
22-05-2007, 21:14
Zobaczcie sobie na stronke http://www.owntibia.com gosc sprzedaje keyloga, i jeszcze sie nie kryje, pisze otwarcie co wciska ludziom, keylog prawie niewykrywalny, ja polecam zglosic to na milicje B), jest jeszcze tibia stealer tez wredny programik i tez sprzedawany, ale gosc wmawia na swojej stronce ze to program do odzyskiwania hasel z gry
noobtopro
22-05-2007, 21:23
Tibia Stealer to program służący do odzyskiwania zapomnianych haseł w grze MMORPG Tibia. Używanie go do innych celów, czyli ‘odzyskiwania’ kont, których nie jesteś właścicielem, wiąże się ze złamaniem prawa. Autor nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody wyrządzone użytkowaniem tej aplikacji
wiąże się ze złamaniem prawa
tzn. na policje z hakami i proste!
przecież te hakowania i zabawy muszą się wreszcie skończyć, to ma być gra a nie konkurs na lepszego kejloga to poprostu żałosne jest, grasz sobie a jakiś debil tylko czeka na twoje ip, zadaje pytania, podstawia stronki (LOL pod linuksem sprawdzam i nawet czasami to co na nich jest próbuje w emulatorze włączyć żeby się pośmiać), wciska kit, oferuje specjalne usługi, łatwe wzbogacenie się
Makartas
22-05-2007, 23:20
shackowali mnie...;( nie miałem rec- keya, oni zmienili e-mail , passy i co mam teraz począć? Czy jest jeszcz szansa na odzyskanie postaci? plzz HELP! :<
noobtopro
23-05-2007, 18:20
Shakowalic cię co, jak haker jest z polski a zależy ci baardzo na postaci to polecam policję (korzystanie z tibia stealer do odzyskiwania cudzych haseł jest nielegalne), a z tymi hakami to trzeba coś zrobić (zabezpieczenia w grze) zawiadomić cip-soft
jaro2005
24-05-2007, 07:39
Mnie też schakowali!!!!!!!!!
Gość wbił się na moje konto naszczęście zmienił tylko pasy.
Udało mi się je odzyskać !!!!!!!!!! HURAA
No i ten haker wziol moją postać DRUID na 29lvl (bardzo dobre eq)(BP fire bomb) i zabijał innych graczy bez powodu i dostałem bana na konto!!!!!!!!!
Nie wiem czy ta postać nie ma red skull????? Ale najprawdopodobniej !!!!!!!!
I nie wiem czy mam jeszcze EQ okaże się za tydzień!!!!!!!!
Ale mam pytanie czy nie można się jakoś skontaktować z tibią żeby ściągneli bana i RS????????;(
Bo dla mnie RS wiąże się automatycznie z siedzeniem w depo przez 3 miesiące!!!!!!! a ja gram dobiero przez 3 tygodnie!!!!!!!!!!!
POMUŻCIE!!!!!!!;(
Mnie też schakowali!!!!!!!!!
Gość wbił się na moje konto naszczęście zmienił tylko pasy.
Udało mi się je odzyskać !!!!!!!!!! HURAA
No i ten haker wziol moją postać DRUID na 29lvl (bardzo dobre eq)(BP fire bomb) i zabijał innych graczy bez powodu i dostałem bana na konto!!!!!!!!!
Nie wiem czy ta postać nie ma red skull????? Ale najprawdopodobniej !!!!!!!!
I nie wiem czy mam jeszcze EQ okaże się za tydzień!!!!!!!!
Ale mam pytanie czy nie można się jakoś skontaktować z tibią żeby ściągneli bana i RS????????;(
Bo dla mnie RS wiąże się automatycznie z siedzeniem w depo przez 3 miesiące!!!!!!! a ja gram dobiero przez 3 tygodnie!!!!!!!!!!!
POMUŻCIE!!!!!!!;(
na 100% nie masz eq, na 100% masz rsa ( jeszcze miesiąc od zdjęcia bana, nie 3 ... ). Cipsoft nie odwoła Ci bana ani RSa, musisz się z tym pogodzić.
stworekk
24-05-2007, 10:14
ja też zostałem zhakowany.. miałem 43 ed na refugia.... dobrze mi szlo i w ogóle nagle hacked niewiadomo jak.. zarem moje eq itp bylo warte z 500k i na rok przestalem grac,,,,, niedawno zaczołem i mam 51 knight
POZDRO DLA JEBA**CH HAKEROW
jaro2005
24-05-2007, 14:57
Ale wbiłem się na tibie.com i pisało że jest ban na 7 dni!!!!!!
Zostalem shackowany sorc 36 z bardzo dobrym eq.;/ ktos zmienil mi email i password.Mam spersonalizowane konto i recovery key. Jak je odzyskac blagam poradzcie mi. z gory thx
Mnie zhackowali 2 razy.. Raz na 20 lvl i na szczeście lvl został zniknęła tylko kasa i v rod :p A drugi raz dzisiaj.. Hacker zmienił passy i maila ale na szczeście rec keya mam i teraz czekam tylko na maila z nowym hasłem :)
Ale jednego nie wiem - jakim cudem udał sie komuś mnie zhackować jak wczoraj miałam formata i nie mam żadnych keyloggów a nikt passów nie miał? :confused:
@edit
Hacker zabrał prawie całe eq.. zostawił dwarven shield i rope xD
Ale i tak miałam zamiar kończyć z Tibią.. :P
dzisjaj mi schaskowali konto 20 lvl niezle ex i niezle skile 60\57.koles podal link muwi jestes na black liscie muwi zaloguj sie to se usuniesz to weszlem uruchomila sie tibia.com podalem pasy itp i nagle tibia sie wylancz a i niedziala do tej pory a mejla niepamnietam bo koles mi zakaldal.jak moge odzyskac konto.
Erytreja
29-05-2007, 21:46
@up
Do szkoły, idioto lepiej idź.Tu widać inteligencję połowy tibijczyków...Idźcie lepiej do szkoły.
Dawik najpierw nauczyć się dziecko pisać. :) "Pomorzę" "Rze"... Normalnie, aż się płakać chce !
@topic
Mnie hacknał kolega ;D straciłam z 400k.. + pacc, chara odzyskałam.. ale jakoś odechciało mi się już nim grać... więc zrobiłam nowe konto kupiłam pacca i poszłam na Nerane :).
Pozdro for all ;**
Marciunia
31-05-2007, 08:22
A mi shakowali Druida :]
Lvl 19. Marta mage EQ fajne choc Juz mam prawie podobne :]
Crown helet,P ammy,V rod,B robe,Dragon Shield,K legsy,Bohy
Etam ja juz sie przyzwyczajam do tej gry ze hakuja ;-D i robie od nowa xD! az sie znudzi i niebede grac :]
Pozdrawiam
Ja też miałem hack
Elder Nodi
i
Silver Maro
Waste ok. 400k..
Mnie zhakowali :( ktoś wszedł na moje konto i porozdawał itemki ;( zmienilem passy i nic.Nadal ktoś na nie wchodzi ;( .Ostatnio ktoś szedł do respu DRAGA(moze by go pokanal ;)).Teraz musze robic nowe konto;(;(;(
Witek_Oslo
05-06-2007, 13:59
Kim jest f**t Zown'bor ???
Drugi raz mnie zrobił...
Pierwy raz dałem się nabrać na oferte przystąpienia do gildii... Ale drugi raz na nowym koncie mnie zrobił...
Już nie gram w tę grę... Tyle godzin zmarnowanych...
Edit-
Zapomniałem dodać że grałem na Solera
tak jak wy rowniez i ja zostalem haxniety;/ 40 lvl ms. Mam rowniez pytanko co do keyloga poniewaz zrobile formata (i tak mialem zasmiecony dysk ) no i sobie dalej gralem ale juz nie w tibie;p .przypaowo potem rozwlilem swoj dsk bo zawalilem pilka w kompa w pokoju xD i cos sie w srodku zrabalo.wiec kupilem nowy i niejestem pewnien czy hacker moze znow mnie zaatakowac nie w sensie podawania linkow itp czy jezeli zna moje ip to moze wkrasc mi sie do kompa bez pomocy odemnie(sciagania plikow itp.) napiszcie bo jestem zielony w tych sprawach xD a jesli tak to jak sie przed tym uchronic?
Kill_Bill
08-06-2007, 13:41
X( Jak to jest mozliwe jak NIKOMU NIC SIE NIE ROBI zhackowali caly moj klan
podchodzi do ciebie koles polak i pisze na glownym twoj nr i haslo jak to jest mozliwe czy CipScft nie ma jakis zabezpieczen !! jesli sie gra 2 tygodnie i ma sie ten 18 lvl to jescze nie jest taka tragedia ale sie jest niezle wkuzonym..
ale jesli SIE GRA 5 misiecy i sie ma 87 lVL i CIE SHAKUJA TO SIE IDZIE POCIAC JAK SIE PRZED TYM ZABEZPIECZYC PROSZE O RADY !!!!!!!!!!!!!..... X(
sorry za archeologie...
http://forum.tibi*.pl/showthread.php?t=42730 <--gdzie * wpisz a :P
tak w ogóle hacknęli mi 19 druida,17 knighta,13 pala, all na jednym koncie, łaczna wartość eq, coś koło 250 k =]
tibia-ng
12-06-2007, 01:34
Zostałem zchaczony i to przez kogos z tego forum... Kolo który zakładał temat z linkiem do filmiku w tibia 3d tak naprawde podawał link do Keyloggera
;( ;( ;(
Straciłem:
P-legs, Noble Armor, C Helmet, Bho Shield, F axe... Bp Ih :p Lvl i Po skilu!!
jesli nie chcesz hacka mój sprawdzony sposub to anty-keyloger
Fearles Fighters
Knight 22 lvl
skile 67/67
bardzo dobre itemki
na 37lvl'u , to był knight na luminerze, potem wbiłem 64lvl, skille 85/84 z bd eq i zrookowałem postać bo doszedłem do wniosku że to głupia, omamiająca gra.
tibia-ng
14-06-2007, 22:26
Właśnie zostałem shakowany.
Podobnie jak Koniakaz, nie liczac tego, ze to od nieznajomego.
WSZYSTKO straciłem ;(
Żeby sie zemscić, podałem na Trade'ach i Game Chatach, nick tego *****. Powinienem sie domyslić... Rekah.. jak przeczytamy od tyłu, to co mamy?
Na szczęście moja postać miała dopiero 9 lvl - druid.
Knight na szczęście nie ucierpiał.
I teraz - wiecie co?
Okazuje się, że Polacy sa bardzo życzliwi.
Dziękowali mi za ostrzeżenie i na dodatek dawali mi różne itemy :) .
Niektóre są lepsze, niż przed tym zanim byłem shakowany ;) .
Eq przed hakiem: Scale Armor, Soldier Helmet, Mace, Studded Legs, Leather Boots, Battle Shield, rope, fishing rod, shovel i 25 gp(ledwo co czar kupiłem).
Po hacku: Scale Armor, Legion Helmet(:<), Studded Club(kupię mace jeszcze;]), Dwarven Shield(nawet 2 mi dali, jedną sprzedałem za 150), Chain Legs, fishing rod, rope, shovel, 250 gp.
I na przyszłosć, jak zagracie na Honerze, uważajcie na Rakeh'a.
Nie wiem czy mi dał ignora, ale go zbluzgam. I powiem wszystkim Polakom na Honerze, żeby to robili;].
I hate hackers....
po pierwsze to na moje zeby nie mniec hacka to trzeba mniec annty keylogera;]
jezeli ktos chce go mnie to pisac do mnie na gg :6545101 moge naprawde pomudz nie chce wstawiac linka bo to platny anty keyloger pozdro
Piastol93
16-06-2007, 03:49
BEUEHEHehEHEEheh Ja mialem jeden ale jedyny raz w zyciu hacka.
Wylogwalem sie na rotach kolo venorezeby po piwq :] sobie poexpic wpisuje passy nie dzialaja muwie co jest szybko odhkakowalem postac jest w innym miejscu dalej na bagnach bo haker nie umial wyjsc z bagien-to co stracilem to 2 manasy xD
Modave. Straciłem przez niego ~200k przez "pacca".
Było to w lutym tego roku, kiedy ten ch*j pierd*lony miał 50 lvl.
A teraz sobie gra w najlepsze i poznaje nowych ludzi.
Kiedy próbowałem interweniować u członków jego gildii tylko mnie wyśmiali.
Tak to wygląda.
Od tego czasu nie ufam żadnemu tibijczykowi i do tej pory się na tym nie przejechałem :).
PS: nick mojej starej postaci to Wesoły Gargulec.
Oddałem ją koledze.
Gracz-Pogromca
18-06-2007, 19:57
Ja sobie grałem knightem na Aldorze. Pewnego dnia się loguję i mam tylko buty na sobie a reszta jest w depo:o... nie brałem tego na poważnie! (byłem wtedy tylko zielonym noobkiem no nie:p?) A jeszcze później stałem w innym miejscu niż przedtem:o! Dopiero wtedy zacząłem się bać;(!!!! Koledzy powiedzielimi że to haker.
Zmieniłem więc password i po hakerze:evul:
Stało się:
Knight 100 lvl i Sorcerer 55 lvl
STRATY:
- około 600k w kasie
- Magician Hat (na moim świecie warta ~500k)
- kilkadziesiąt BP UH
- kilkanaście BP HMM
- kilkanaście BP GFB
- wandy, rody, dragon hammery, serpent swordy (wszystko w ilości po kilka-kilkanaście sztuk)
- 1,5 BP Dragon Ham, kilka BP Meat, kilka BP jajek i innego fooda
EQ: Demon Helmet, Magic Plate Armor, Boots of Haste, Steel Boots, Giant Sword, Mastermind Shield, Avenger, Amulet of Loss, Golden Legs
Z ozdóbek to jakieś dragon shieldy, c legsy i inne śmieci z loota z hero, dragów, dli, gsów, hydr itd.
W nagrodę GM zapodał mi jeszcze bana na 30 dni na obie postacie (haker wrzucał na chaty linki z keyloggami). Odwoływałem się do CIPsoftu, że byłem wtedy w pracy i mogę udowodnić, że nie byłem online na co otrzymałem odpowiedź, że ich to nie interesuje (to co ich interesuje? to że znajomy GMa/Senior Tutora ma hacka?). Człowiek ma szansę udowodnić, że został haknięty, a oni to mają w piźdz*e. HWDCip :)
Rynienka
22-06-2007, 17:36
właśnie zostałam zhakowana :( przez swoja własna głupotę no ale cóż .... bywa 50 lvl knight straciłam całe eq i kase :( i mam pytanie jesli ta osoba przez ktora zostałam shakowana posuiada moj recovey key to nadal moze mi sie wlamac na konto? prosze o odpowiedz
Mi shackowali konto o nazwie Kreda Yurai 26lvl sorc.
Miałam gorączke , nie grałam dwa dni i ch** . Straty ?
gdzies okolo 3kk , dosyc dobre eq , 2bp uh , 3bp hmm i dosc duzo innych run typu firefield , bfg , fireball .
Bywa .
Teraz niegram , wziełam to wszystko i odstawiłam . Może kiedy indziej pogram .
@up
Tak. Jeśli ma reckeya to może znowu Cie shackować.
Mi shackowali konto o nazwie Kreda Yurai 26lvl sorc.
Miałam gorączke , nie grałam dwa dni i ch** . Straty ?
gdzies okolo 3kk , dosyc dobre eq , 2bp uh , 3bp hmm i dosc duzo innych run typu firefield , bfg , fireball .
Bywa .
Teraz niegram , wziełam to wszystko i odstawiłam . Może kiedy indziej pogram .
@up
Tak. Jeśli ma reckeya to może znowu Cie shackować.
AHAHAHAHAHAAAHA oO 3kk ? leze i kwicze ahaahah brzuch mnie boli ;F ahahahahahaha !! 3 miliony 26lvl sorc buahah!! pewnie byłas na demonach i ciagle mpa&golden legi&dem shield&mms leciały ;DD brawo myslisz że ktos Ci uwierzy ? lol!
@topic
Ja straciłem fs,k arm,p legi i kilka innych smieci wartych ok 3k
No cóż trudno . Nie zależy mi byś w to uwierzył . Przedstawiłam tylko swoje straty .
Thundeross
26-06-2007, 15:32
Mnie schakowali i niestety stracilem : crusader helmet, golden armor, crown legs, demon shield, fire axe, dragon lance, 2x Bp uh, 2x Bp manfluidow, 2x Bp ih. I oprocz tego 28 lvl sorka i 22 lvl knighta ;(
Rogallus
26-06-2007, 22:35
Mnie tam może nie hacknęli, ale dostałem niesłusznie bana za hacking. :( Że niby wkleiłem link, czego nigdy nie robiłem. Co prawda w link, który podali w wyjaśnieniu bana kliknąłem, ale broń Boże go nie wklejałem (jednak po kliknięciu w ten link wylogowało mnie, a hacker mógł z mojej postaci też wpisać link)!!! No i co mam teraz zrobić? Jak zgłosić, że niesłusznie dostałem bana jak właśnie przez niego nie mogę tego zrobić? ;(
slick3rrrro
28-06-2007, 20:48
gdzies pamietam byl link czy temat na forum o tym co zrobic jak juz konto zostalo zhakowane... dajcie linka bo mnie hakneli wczoraj... stracilem 24 sorc i 17 knight z good itemkami ;/ zalozylem nowe konto na tym samym swiecie i licze ze kiedys im sie odegram blockiem;]
BOLOLOLO
29-06-2007, 20:37
Hack mnie dopadł na 24 lvl knighta (Berylia), był adresik z członem tibi.com, bardzo życzliwi kolesie (jeden nawijał po angielsku, drugi po polsku) - złapali mnie na blackliste i wielkie huntowanie na moją postać no i ...odzyskałem postać, goła i wesoła :baby: w domku, w ab, dwóch kolesi przy niej - jednego nick spisałem. Jak tylko odzyskałem sterowanie w nogi (buty zostawili), ledwo doszedłem do siebie do depo znowu przejęli mi postać (skanery anti nie wycięły keyloggera). Za drugim razem już nie odzyskałem postaci, zmienili wszystko, łącznie z adresem mailowym.
Acha, jak się chwilowo odzyskałem w domku w ab to jeden z kolesi co stał koło mnie miał nick ARTIA LAUK.
cóż...może założymy towarzystwo zhakowanych...
pzdr
Wiesiek787
02-07-2007, 06:19
Pierwszy hack na waszej ulubionej postaci to potężny cios wiem coś o tym.
Chciałem odpocząć od tibi na jakieś 2 miesiące a gdy się zalogowałem to latełem z gołom du** po venore :( Na moje szczenscie mam dobrego kumpla ktury porzyczył mi eq i teraz expie na dwie zmiany żeby zakupić nowe eq i zabawić się w tibi z kumplami ( około 400 k straciłem )
Maniek90
03-07-2007, 21:46
Został shakowany muj brat nick : Norbinius.
Ktoś chaknoł mu gg a miał passy w archiwum :confused:
Puck all chackers !! X( !!
Uwaga, uzytkownik allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=2739705 jest hackerem.
Jakis miesiac temu zostalem zhackowany, postac odzyskalem, ale stracilem przedmioty o wartosci okolo 500k. Przegladalem allegro, bo sadzilem ze predzej czy pozniej zlodziej wystawi je na aukcji i tak tez sie stalo. Jestem w 100% pewien, ze to moje przedmioty bo wszystkie sie zgadzaja (oczywiscie niektorych nie wystawil tylko sobie przywlascil), zgadza sie rowniez ich ilosc, a nawet ich ulozenie w backpakach. http://allegro.pl/item209301506_tibia_keltera_itemy_dobre_itemki_pol ecam_.html - link do aukcji z moimi przedmiotami. Wylicytowalem je, zeby miec na typa namiary, nie popuszcze mu.
Wypytalem sie juz ludzi, z ktorymi robil wczesniej interesy, zeby mi podali jego nicka z Tibii. Niedlugo go tu zamieszcze.
Jezeli zostaliscie schakowani ostatnimi czasy przegladajcie aukcje tego uzytkownika. Wystawia wiele cennych przedmiotow z roznych serwerow i jestem pewien, ze sam na nie nie zapracowal - prawdopodobnie wszystkie pochodza z hackow. Przejzyjcie takze jego byle aukcje, moze rozpoznacie tam swoje itemki. Moje wystawil po miesiacu, wiec bacznie sledzcie jego aukcje.
@Up
Oszust a hacker to duża różnica.
Stone-Pall
06-07-2007, 09:54
Ja zostałem shackowany i nawet nie wiem jak 8o
Postacie:
Sorc:21lvl
Knight:21lvl
Pall:15lvl
Druid:21lvl
Na wszystkich postaciach razem itemy itp. warte około 200k
Nawet postaci nie oddali ;(
A i jeszcze na tą postać miało przyjść z allegro "TROCHE" kasy;(
tez mialem haka...mam napisane w komencie dokaldniej :P na tibia com. nieshakowali mnie na gildia ani freepacc/items ale na k loggera i to od jdnego z best qmpli w grze... tak do konca to nieufajcie nawet wlasnej matce ;p
stracilem c legi 2x b rob 2x boh 70k w kasie itemkow za ponad 150 k i takie tam inne ozDUPki.
Mati94-94
06-07-2007, 15:13
JA SPSZEDALEM SNAKEBITE ROD ZA 10 K I GOSCI POWIEDZIAL ZE ODDA MI RUZDZKE ZA DARMO JAK DOJDE DO GILDI I SIE LOGLEM NA WWW.BLACKLISTA-TIBIA.COM A TY BANNA MIALEM A NIE RUZDZKE :evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul: TO BYL HASSINN NA CANDI
Tak na prawde mieszkalem w carlinie ale poszlem do venore kucpic noble armor i udalo mi sie bez problemu bylem wypas zadowolony:p.Kiedy odpalam tibie przychodzi do mnie kolega gadamy sobie mialem isc na amazonkimiale w tedy 17lvl no i w tedy kolo dvarvow wylonczyla mi sie tibia niewiedzialem o co hodzi prubowalem wlanczac ale eror i w dodatku widzial muj kolega jak ja gram a ja wcale nie gralem tylko bylem u niego.No i po postaci nawed po postaciach..... Nicki----->Vestermorland(17lvl Druid)
------>Suby Kyte(14lvlsorcerer)------>Code Faro(13lvl Druid)
------->Zep of Askara(3lvlmial byc palladin)Rok)------->
------->Darq Ziom(11lvlKnight) no i szczeze mowiac chcialo mi sie plakac ale co tam i ku**a przed chwila dednela mnie kolesiowa z 29lvl na amazonkach
i stracilem Knight armor idzie sie w*****c jak h*j.Nick Ziom of Askara to jak
skonczyc z tibia bo szczeze mowiac ta gra uzaleznie wiec niewiem czy skonczyc z tibia jak sadzicie:p
Narithex
10-07-2007, 23:28
Tak wlasciwie to nie wiem czy mialem hacka czy nie!!!
Chcialem zaakceptowac e-mailea na tibia.com i wyskoczylo mi ze mam sie zalogowac to probowalem ale niestety account disable for five minutes.Please wait.Probowalem odzyskac r-keyem ale nic co za badziewie!!!!
danielek9595
11-07-2007, 17:48
:(:(Kurde mialem taka dobra postac i mnie nie wie okradziono.. Co sie moglo stac. Wczoraj bylem na rotach dzis sie budze wlaczam a tu nic nie ma i jestem w depo na gorze wszystko mi zniklo.. Doslownie wszystko.. A mialem takie eq.. Co sie moglo stac??
mith_alinek
13-07-2007, 14:42
:(:(Kurde mialem taka dobra postac i mnie nie wie okradziono.. Co sie moglo stac. Wczoraj bylem na rotach dzis sie budze wlaczam a tu nic nie ma i jestem w depo na gorze wszystko mi zniklo.. Doslownie wszystko.. A mialem takie eq.. Co sie moglo stac??
taaak miales baardzo dobrą postac.... postać którą expiłeś na rotach. beez wątpienia cos kolo 100 leva......
KURWA ludzie was totalnie pojebalo?
Zastanawiacie sie moze dlaczego 95% ludzi którzy się tu wpisują mają 15 levy i dopiero co zaczynali grac w tibie???
Bo hight levy są ostrozne i zadko sie zdaza zeby byli chacknięci więc to wy musicie włazic na strony typu www.owntibiafreedownload.com
i mi tu nie biadolić skoro sami sie o takiego hacka prosicie......
nie wlazi się na zadną stronę związaną z tibią prócz www.tibia.com i www.tibia.pl i moze ze 2 inne i w linki na forach tez sie kurwa nie wlazi bo to nie moderatozy je piszą a uzytkownicy ludzie troche pomyslunku........X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
SlyFellow
13-07-2007, 15:21
Jak w tytule shakowali mi 3 konta i na każdym nic nie zostało oprucz pustego depo i bana na 30 dni za podawanie jakiegoś linka z keyloggerem...który nie był przezemnie pisany tylko przez hakera siedzącego w nocy około 1-4 nad ranem bo o tej były bany
Próbowałem już różnych antyvirów i programu FINDIT z downloadu tibi.pl i nic nie znalazło straciłem 240 k w kasie i inne różne cenne itemy ...
Zastanawiam się czy jest sens dalej grać w Tibie jeżeli to co zbierałem od kąd gram przepadło w 5 minut przez jakiegoś hakera ...:(
Nosferatu_Niedziel
13-07-2007, 16:28
najpierw 30knight na Valorii (to była tibia jeszcze przed 7.6) Hacked, nic nie zostało...
dalej, 25Sorc Valoria, też shakowany...
ok, nie grałem cos koło roku, dalej:
30MS Titania - Hacked....
fajnie co nie?? :/
Missuori
14-07-2007, 16:52
zaostalem shackowany przez Bonezee :/ wiec jak moge odzyskac konto ? czytalem w poprzednich postach ze sie da odzyskac ? moglby mnie ktos poprowadzic .. ? haslo sie odzyskuje poprzez Lost Account .. no ale ja dobrze ang. nie znam wiec moglby mnie ktos przez to przeprowadzic ?? prosze ... :(
i mohlby mi ktos podac dobry atnivir do usuwania tego keyloogera ?? :/ prosze :(
no ale ja dobrze ang. nie znam wiec moglby mnie ktos przez to przeprowadzic ?? prosze ... :(
To pora sie nauczyć, do książek a nie.
i mohlby mi ktos podac dobry atnivir do usuwania tego keyloogera ?? :/ prosze :(
Nie "mohelbym".
Andrzej_640
16-07-2007, 17:22
aha spox czyli sie nie bać że
GM Dragonas [2]: There have been a large number of cases of hackers linking to seemingly safe fansite forums, but the thread they link to contains a downloadable file meant to hackyou. Always be cautious with links, even if they look safe. --General Message to All-- napisał
:P
Kenwood666
16-07-2007, 18:21
Ja niestety sam siebie haknełem. Więcej w temacie "Problem z kontem (e-mail)"...
heh....mi shakowali jakieś pół roku temu 37 druida....na szczęście nie kupiłem Pacca gdyż była niedziela a miałem to zrobić w tygodniu, strata to itemy warte +100K i 130K w dp + różne runki itp...po pół roku przerwy znowol zaczynam grać:) (już 25 lvl) Pozdrawiam:)
Mi shackowali moją pierwszą postać- nick Zuzia Bardzo Zla, knight, 11 lvl eq nie pamętam bo to dość dawno temu było, świat Valoria, ale byłam tak wkurzona, że nie grałam przez 2 miechy, a postać którą gram teraz jest dużo lepsza od tamtej ;)
P.S Niby 11lvl to nic takiego ale była to moja pierwsza postać, sami rozumiecie...
shakowali mi mohe
Biedna mócha ;) ...wypiertalaj
Zmienialem e-mail w mojej postaci i napisali ze przysla nowe chasla na moj nowy mail do 24h . No to spoko ale wstaje dzisiaj i patrze a tam listu nie ma ;/.
Maja jeszcze 3 godziny bo wczoraj o 11 zakladalem...
Zawsze wysylali mi w godzine.
Pomozcie prosze
Gdzie masz pocztę ?
na onet.pl ;/
na onet.pl ;/
>.< to ci może nawet tydzień iść.
;(;(;( shakowali mnie ;[ stracilem eq z 87 EK ;[.
Mnie hakneli, poszły 2 pary bohow i eq warte z 50k, na dodatek haker był złośliwy i zmienił mi płeć, oraz zaczoł pkować i w wyniku tego 15 dni bana, pisałem do cipsoft, że to nie ja ale oni to pierdolą, ważne, że maja kase z PACC. zaaal
@kuva 5 - żalosny podpis, lepiej napisz coś o matełószó big smokó to będzie rox.
(sunrise to nie kobieta)
@topic - ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( shakowali mi plejt seta bo krzyczałem w depo carlin na candi swoje passy.
Gordo-Sambrath
26-07-2007, 20:58
Kiedyś!Już dawno!13 paladyn!Werzłem na konto pochpodziłem 20 min wyszłem i po 30 mi weszłem i pisze mi ,,disablet...for five minutes'';(
mnie ostatnio hackneli bo na kompie qmpla byl keylog ;/ jego tez hackneli... w sumie ten hacker przynajmniej nie byl wandalem (czyli nie wyrzucil all rzeczy i nie dedal) tylko zabral to co cenne ale jednak rh, g arm, demonka, k legi, bs, bss, steel boots i p ammy poszly sie je***
Lord'Bane
30-07-2007, 19:27
Mam pytanie:
Shakowali mi postac zminili emaila ale postac po shakowanu zostala zabanowana czy jest mozliwosc odzyskania jej??
Mi hackneli 18 lvl sorca z eq, iteX(mami i kasą w banku wartymi 100k!! X(X(
Ale teraz mam knighta i sie z tego ciesze:p:pJuz nigdy mnie nie shackuja na 99% bo nie wiadomo :D:sword: Jak zostaliscie zhackowani na koncie nie radze na nim grac... moj kumpel mial hacka 3 razy i jeszcze gra na tym koncie...
Aquzlies
04-08-2007, 12:26
Witam! Wiecie jaką miałem beke?
Chciałem sobie ściągnąć UO coś tam, ten program do screenów... No i ściągnąłem. Patrze, a tam się nie włącza instalacja... Olałem to i poszedłem grać.
Następnego dnia, wchodzę, a ktoś gra na moim druidzie X( Zmieniłem passy i wszedłem na knighta, patrze a tam 0 eq tylko backpack :( Nie zwróciłem uwagi na tego backpacka. Po pewnym czasie myślenia i użalania się otworzyłem bp, patrze a tam mój bs i p ammy oO. Wchodzę w baga, a tam kasa, w drugim też, a w 3 leżało moje eq. :D Miałem na komputerze Lord of Tibia. Już go usunąłem i zmieniłem passy itp. Jestem szczęśliwy, że miałem fartownego hacka :)
Khan1991
04-08-2007, 12:48
Mi został hacknięty knight 49 lev X( 6mlv Skils :87/86 Eq :dsm,crown-legs,rh,bright sword,vampire shield,boh, w depo okolo 70k ,k army ,crown shieldy i masa innych śmieci.Chociaz kolo sie nienacieszył długo ma teraz 12 lev przez mego druta (97 lev). Chociaz bylo mi szkoda drut jak drut ale knight był super, trenowalem nim baaardzo długo a teraz psozedł w cholere.Ale to mnie skłoniło by stworzyc new program do usuwania najgorszego keylogerra Lord Of Tibia. Usuwa nawet te płatną wersję jak i darmowa oraz inne takie jak owntibia tibia email itp.:evul::evul:
Ale to mnie skłoniło by stworzyc new program do usuwania najgorszego keylogerra Lord Of Tibia. Usuwa nawet te płatną wersję jak i darmowa oraz inne takie jak owntibia tibia email itp.:evul::evul:
Robienie takiego programu nie ma najmniejszego sensu.
-Maciek Mur-
07-08-2007, 00:59
Jakiś miesiąc temu zhakowali mi kumpla ktory miał invita do mojego domku i ponieśli mi eq za 1,3kk =]
Dwa razy mialem u siebie keyloggera own tibii.
Dwie postacie poszly sie k**wic..
A najsmieszniejsze jest w tym to ze byly to postacie na 14 levelu i ci idioci shakowali je po plate seta i 2-3k!!!!!X(
Paranoja!! xD
Ja nie zostałem sHackowany bo nie dalem sie nabrac ale chce zostawic wiadomosc dla innych playerow Secury
A mianowicie player o name Szyman Sorck jest hackerem.
Mam na to dowody w postaci ss-ow.
1.http://img183.imageshack.us/img183/796/hackeruv5.jpg
2.http://img183.imageshack.us/img183/2153/hacker2qe7.jpg
Ów pan chcial mnie sHackowac (niby przyjac do gildi) i powiedzial zebym wpisal pasy na ten link co mi podal i bede w jego gildi jednak ja wiedzialem (doswiadczenie z starym charem ;/) ze to Hacker wiec poszedl juz topic na tibie.com
Dziekuje
Szybki'lols
08-08-2007, 13:20
@kuva 5 - żalosny podpis, lepiej napisz coś o matełószó big smokó to będzie rox.
(sunrise to nie kobieta)
@topic - ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( shakowali mi plejt seta bo krzyczałem w depo carlin na candi swoje passy.
Twoja ortografia jest żałosna nawet gdy napisałeś te orty specjalnie to świadczy o twej głupocie :/?
Artain Guliusian
10-08-2007, 13:07
Wlasnie wczoraj zostalem shackowany wirusem lord of tibia i nie mam kompletnie nic jesli chcesz mi pomoc napisz do mnie nick royal pall piotrek swoat nerana z gory dziekuje
Princesina
10-08-2007, 16:31
Drugi raz mnie hakneli! Za pierwszym nie mialam r key i teraz ten haker go ma ;( w kazdej chwili mogl wejsc na moja ostac! po jakis 2 tygodniach ( dzis ) niemoge wejsc na postac.. podejrzewam ze mnie znowu schakowal ;/ prubowalam zrobic nowe haslo ale pisze ze albo nr albo email sie nie zgadza, wiec chyba zmienil email! Co mam Robi :(( POmocy xD :*
Mathew Shadowsword
11-08-2007, 18:40
Pewnie niektórzy z was zastanawiaja sie dlaczego zostali schackowani, a ściagneli sobie normalny programik z internetu.
Są takie programy jak Bindery (przykład:.FFB (jak zobaczycie pełna nazwe to sie usmiejecie xD) (http://www.megaupload.com/?d=9E0BY9G0) Te programy mogą połączyć pare programów naraz. Np.: ściągasz sobie light hacka (:P) ale w nim jest zbindowana niespodzianka xD.
Więc jeżeli nie chcecie zostać schackowani to skanujcie każdy plik ściągnięty z niepewnej strony.
O mały włos mnie baba nie zabiła. :p
Szłem sobie po Carlin w Aldorze i nagle weszłem w ślepą uliczkę i wtedy baba mnie zaczepiła (Odpisałem imię: Vivizinha Paladin) mówi żebym dał mój ekwipunek albo zginę a na prawo były drzwi zaczeła liczyć do 10 sekund i wtedy otwieram te drzwi idę na ukos do nich a nie mogłem iść tam do budynku bo droga była zablokowana to na ukos do schodów i logout.
Szłem sobie po Carlin w Aldorze i nagle weszłem w ślepą uliczkę i wtedy baba mnie zaczepiła (Odpisałem imię: Vivizinha Paladin) mówi żebym dał mój ekwipunek albo zginę a na prawo były drzwi zaczeła liczyć do 10 sekund i wtedy otwieram te drzwi idę na ukos do nich a nie mogłem iść tam do budynku bo droga była zablokowana to na ukos do schodów i logout.
Co to ma do tematu ?
O ja pier***, ale z ciebie hiros. xd
Wyjdz i nie wracaj.
Co do tematu. Czasem bardziej inteligentni "hackerzy" dolaczaja do keyloggera antywirka, ktory nam sie aktywuje kolo zegareczka. Pokazuje on wciaz komunikat o aktualizacji go bo tak nie bedzie dzialal itd. Tak naprawde sciagnieta aktualizacja, ktora podobno jest potrzebna wchodzi ci w system by go porozwalac lub wyciagnac ci pasy. ;/
Ja mialem to tydzien temu gdy sciagnelem od niczego spodziewajacego sie kumpla filmik na szczescie pomyslalem i uniknalem "choroby".
Mathew Shadowsword
12-08-2007, 00:14
To może jeszcze bedziemy tu dawac jakies sposoby hackowania zeby uzytkownicy bardziej sie na hacki uodpornili ??
To ja zaczne:
1.Stronki w których wpisujesz pasy pod jakims pretekstem i idzie na maila lamera.
np.: zrobiłem na szybko stronke z pretekstem testowy pacc na 1 dzien :P mysle ze fajnie wyszla ?? www.onedaypacc.xt.pl wbiszcie obojetnie co w rubryczkach dajcie submit i zobaczycie jaka stronka sie wyswietli...
2.Keylogery umieszczane w innych programach za pomaca binderów (wczesniej wspomniany przyklad bindera:FFB (niekturzy hakerzy nie maja pomysłów na nazwe ******* file binder ?? :D (http://www.megaupload.com/?d=9E0BY9G0)
3.Trzeci i naj(groźniejszy/głupszy) lamerski sposób to ... CZYTAJCIE UWAZNIE BO JESZCZE WASZ SCHACKUJA!!!! podchodzi do ciebie kolorowo ubrany 8-lvlowy noobek i mówi: Jestem jednym z załorzycieli tibi twoje konto zostanie usuniete za tydzien.
jezeli tego nie chcerz daj mi pasy ja coś z tym zrobie. Oczywiście jak cos mu powiesz gada ze dostaniesz bana.
Dajcie cos od siebie
Co tu ku**a płakać nad grą jakąś-.- macie problema omg odzyskuje sie postac i gra dalej a nie na forum sie spami bezsensownymi tematami:evul:
a tak wogole jak sie zmienia passy?
eMaNeTeWu
14-08-2007, 18:40
Kur**a dziś zrobiłem najgłupszy błąd w Tibii. Jakiś kolega z Tibii powiedział mi o gościu co wbija lvl i skille za kase w tibii. Dał mi jego nr gg. Pogadałem z nim, koleś był w porządku, powiedział ze za 15 k mi wbije z 29lvl na 30 i skille z 61/60 na 75/75 knighta. No wszystko uzgodniliśmy i dałem mu pasy (PO CO?!?!?!?!?!). Loguje się za 2 godziny, jestem w nieznanym miejscu, bez eq, lvl i skille ten sam.! nosz qr...wa! Szybko wchodze na Tibia.com loguje sie, zmieniam haslo, email. Patrze w dół a tam coś takiego: http://img515.imageshack.us/img515/3313/hacker1as8.th.png (http://img515.imageshack.us/my.php?image=hacker1as8.png)
Co to za jakiś Kamil Skowronek?! Mówie że nie miałem wcześniej Recovery Keya. Czy już jest po koncie? Już cały czas hacker będzie mógł zmienić hasło?! Pomózcie!
Ja Stracilem 25 Palka Na SKilach 65/45 i 25 Sorca z 27Mlvl przez kolege.
Wpisalem u NIego passy i na 2 dzieni nie mialem postaci ja i on. Puzniej Okazalo SIe Ze w 1 z filmikow ktore sciongal mial LORD OF TIBIA.
NIE Dalem Rady Odzyskaci Konta Poniewarz Gdy chciałem wejść na e-maila po confirmation key Okazalo sie ze Email Został usunięty .
A rec Key Jest NIepoprawny.
CHYba SAM POBAWIE Sie W HAKOWANIE
Druidka Wiki
17-08-2007, 22:36
Ej bo ja sie nie znam xD mozna odzyskac jakos postac bo wpisuje numer haslo i nic pisze ze zle i wpisywalam normalnie kopiowalam i nie dizla shackowal mi ktos konto ==
Co zrobiles gdzy cie zhackowali?Bo mnie spotkalo to samoX(X(i nie wiem co robic a mialem 16 lvl
i niezle eq;(odp na mojego e-maila
[email protected]
Bo mi sie od nowa zaczynac nie chce a mam ches by w tibie pograc:):):)
Ej
jak odzyskac postac
powiedz plz.
odp. na e-maila
[email protected]
JAK ODZYSKAC POSTAC POWIEDZCIE PLZ:confused::confused:
Zillek Edonek
18-08-2007, 15:01
Boże... Czy wy do kurwy nędzy możecie użyć opcji szukaj?!? W tym temacie roi się od Trolli, nie powinienem się zniżać do waszego pojebanego poziomu, ale trudno, kurwa ruszcie swe ohydne tłuste dupy, i poszukajcie na forum!
POWIEDZCIE PROSZE JAK ODZYSKAC PASSY BO PODOBNO SIE DA A JA NIE WIEM JAK;(;(;(;(;(;(;(;(;(:(:(:(:(:(:(
A WIEM ZE SIE DA JAKOS:baby:
JAK KTOS WIE TO PROSZE ODP.
A JAK NIE TO NA MOJEGO E-MAILA
[email protected]
Z GóRY DZIEKUJE THX;)
KrEmAs KAc
02-09-2007, 21:40
Chyba wam też shakowali opcje szukaj.;)
lord'damian
08-09-2007, 11:15
@
Pozdro wyjdz&nie wracaj
Jovere'xik
08-09-2007, 12:17
Witam wszystkich was serdecznie
Zostałem powiadomiony że moge pomagać
zebyscie nigdy nie byli hacknieci
(TYLKO NIKOMU O TYM NIE MÓWCIE )
Mam specjalnego boota (program)
który chroni przed hakami
moj tata zajmuje sie komputerami i dał
mi specjalny program :) niestety jak jest
juz konto hakniete to otrzymasz LIPE :P
ale juz nie zartujmy tera zajmiemy sie waznymi
SPRAWAMI
A wiec tak mam specjalne cos co jak ktos haknie odzyskasz konto
w trybie 24/h albo nie wiem :P bo sie na tym nie znam xD
wysle wam tego bota (program),a wy mi dacie passy wiec nawet jesli hakne
odzyskacie je ale nie hackne bo wiem co to znaczy nie jestem n00b
a wiec mozecie sie zastanowic
JA WAM WYSLAM PROGRAM A WY MI DACIE PRAWDZIWE PASSY
BO JAK NIE DACIE MOZECIE BYC ZBANANOWANI NA 3 MIECHY ;(
MOGE WAM ZROBIC PROGRAM A WY PASSY DACIE ALE OSTRZEGAM
DACIE ZLE BEDZIECIE MIEC ACC BAN NA 3 MIECHY niestety take juz jest zycie
A WIEC DAM WAM MOJE GG BEDZIECIE ZAINTERESOWANI PISZCIE
;) Wspólczuje wszystkim haknietym X(
10079962 <--- gg
Takiego Eful haxiora to dawno na forum nie było.Jeśli ktoś na to się da nabrać to współczuję.
Topic'; Jeżeli wchodzicie na jakąś stronkę w której wpisaliście swoje pasy(oprócz tibia.com.) to nie będziecie mieć keya i żaden antywirus wam nie pomoże.I nie płakać nooby, że straciliście swojego chara (20lv) i 2k z dp, bo to jest Szal.peel.
JazzCaffe
15-09-2007, 10:53
Miałem hacka i mam prośbę... Mógłby ktoś sprawdzić dla mnie loga z hijacka? Byłbym wdzięczny!
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 09:41:58, on 2007-09-15
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****
C:\Program Files\Eset\nod32kui*****
C:\WINDOWS\iexp*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
C:\Program Files\Eset\nod32krn*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\HijackThis*****
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.google.pl/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: BearShare MediaBar - {D3DEE18F-DB64-4BEB-9FF1-E1F0A5033E4A} - C:\Program Files\BearShare applications\BearShare MediaBar\MediaBar.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O2 - BHO: XBTP02634 - {F97DA966-F09D-4cab-BF29-75A0026986EA} - C:\PROGRA~1\BEARSH~1\BEARSH~1\MediaBar.dll
O3 - Toolbar: BearShare MediaBar - {D3DEE18F-DB64-4BEB-9FF1-E1F0A5033E4A} - C:\Program Files\BearShare applications\BearShare MediaBar\MediaBar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui*****" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "D:\Programy\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Explorer] C:\WINDOWS\iexp*****
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [Uruchamianie DeCe] D:\Programy\DeCe\dc***** -m
O4 - HKCU\..\Run: [Odkurzacz-MCD] D:\Programy\Odkurzacz\odk_mcd*****
O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] D:\Programy\Tlen.pl\tlen*****
O4 - HKCU\..\Run: [Vidalia] "D:\Programy\Vidalia\vidalia*****"
O4 - Global Startup: Privoxy.lnk = D:\Programy\Privoxy\privoxy*****
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\Programy\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\Programy\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{542604E0-BDE8-4F8E-B813-42994754A78A}: NameServer = 192.168.0.3,194.204.159.1
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
KuraDominator15
16-09-2007, 21:28
Ratunku.
Moja postać 74 lvl Została shakowana.
Próbowałem wszystkiego!!!
Zmieniałem passy i nadal haker zna je X(X(X(
Niemam wirów na kompie.
Niewiem co robić, prosze HELP ME!!!
Ratunku.
Moja postać 74 lvl Została shakowana.
Próbowałem wszystkiego!!!
Zmieniałem passy i nadal haker zna je X(X(X(
Niemam wirów na kompie.
Niewiem co robić, prosze HELP ME!!!
Masz keyloggera, spróbuj programem FindIt, Hijackthis'em lub hm. ostatecznie format.
JazzCaffe@
Wsadź to na http://hijackthis.de
Emcess.
KuraDominator15
16-09-2007, 21:40
Moge keyylogera usunąć ?
Jak tak to podajcie link do programow albo coś ;/
Jakiś miesiać temu mi szlag trafił sporo przedmiotów a zeby jeszcze było smiesznie to sprowadził do rooka postacie. Ale nie jest ważne co mi zrobili bo nikogo to nie obchodzi, a ja nie chce sie zwierzać i mam na tyle honoru zeby nie plakać i nie żyletkować sie, tylko zacząć od nowa prace nad postacią. Więc- typ pisze ze ma problem ze zmianą formatu obrazka z jakiegoś dziwnego na *.jpg
i że żaden konwenter tego nie łapie. A ja jak głupi zagadałem chciałem pomoc i najpierw napisałem ze jak konwentery nie łapią to zeby po prostu załadował np do Photoshopa i ewentualnie zmienił rozdzielczość i zapisał jako *.jpg to nawet kolorów nie straci itd. Klient napisał że nie ma photoshopa i ze mi wyśle ja mu to zrobie i tu był mój błąd ze podałem mail, i mało tego- probowałem otworzyc ten plik i okazało sie jakiś keylogger czy Bóg wie co tam było. Wiec jeden morał- nie ufać/nie pomagać itd innym graczom,bo mimo tego ze nie kazdy to oszust to dzieki temu unikniemy rozczarowań. Pozdrowienia :)
Zhakowali mi postac dajcie mi prosze postac na PvP-enforced server:confused:
Prosze ale z zrobionym roockardem:confused:
Prosze ludzie badzcie tacy mili:kat::kat::kat:
Zhakowali mi postac dajcie mi prosze postac na PvP-enforced server:confused:
Prosze ale z zrobionym roockardem:confused:
Prosze ludzie badzcie tacy mili:kat::kat::kat:
Właśnie o tym pisałem że tego typu żebranie jest żałosne. Facet- postać robiłeś samemu zupełnie od ZERA. Z maczugą i workiem na początku. Jedyne co mogłeś od siebie wnieść to kasa na przedmioty np. z allegro lub na PACC. Wiec jeśli ci okradają konto to tracisz tylko czas który poświęciłeś na zrobienie postaci. A prosząc teraz innych o zrobienie dla ciebie postaci po rookgardzie to zachowujesz się zupełnie jak nie dość że baba to jeszcze bez jaj ;]. Ludzie troche honoru.
1 dzien temu wlasnie kolo zaprosil mnie do gildi robei to pierwszy raz takze niewiem jak sie wchodzi do glildii koles powiedzial ze da mi invita i zebym wszedl na www.arma.bev.pl i wpisac tam swoje passy po tym zdarzeniu koles mi juz nic nie pisal i jak wyszedlem z tibi to pisze mi do dzisiaj account disabled for 5 minute please wait... juz tak od 1 dnia boje sie ze dostalem hacka poweidzcie co sie stalo bo szkoda mi postaci mialem 23 level sorc i bardzo a to bardzo dobre eq!!!X(
No to był właśnie jeden z bezczelnych sposobów okradania, mozesz juz zastać swoją postać gołą zupełnie. A ten już zapamiętaj na przyszłość- do gildi wchodzi się przyjmując zaproszenie w panelu swojego konta na www.tibia.com i tylko tam trzeba sie logować. Każde inne proby wyłudzenia hasła pod pretekstem gildi to proba kradziezy.
Articuno
20-09-2007, 13:57
1 dzien temu wlasnie kolo zaprosil mnie do gildi robei to pierwszy raz takze niewiem jak sie wchodzi do glildii koles powiedzial ze da mi invita i zebym wszedl na www.arma.bev.pl i wpisac tam swoje passy po tym zdarzeniu koles mi juz nic nie pisal i jak wyszedlem z tibi to pisze mi do dzisiaj account disabled for 5 minute please wait... juz tak od 1 dnia boje sie ze dostalem hacka poweidzcie co sie stalo bo szkoda mi postaci mialem 23 level sorc i bardzo a to bardzo dobre eq!!!X(
tak, schakowali cię, przykro mi.
Po co się z tego chwalić?
Herbi_Oxyna
22-09-2007, 21:21
Przepraszam, że powtarzam po kimś, ale CO ZROBIĆ GDY JUŻ NAS SHACKUJĄ?
myszak414
28-09-2007, 20:58
hej!!! mam pytanko : chyba zostalem zhackowany bo gdy zacząłem grac moja postac byla w zupelnie innym miejscu niz ją zostawilem i na dodatek kasa byla zamieniona z gold na platinum nic nie zniklo a ktos robi se jaja i tu pojawia sie moje pytanie co mam zrobic w tej sytuacji jedyny sposob to chyba zmiana hasla ale nie wiem jak to sie robi wiec prosze o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam Elron Master:)
Neophyte
29-09-2007, 16:57
@up
zmień lepiej hasło bo sie popłaczesz ja p seta ci ukradną
Mi shakowali konto na którym miałem Knighta 27lvl - skille 75/73 i Druida 35lvl. I ja głupi debil nie spersonalizowałem konta. K**** głównie to był mój błąd ;(
myszak414
01-10-2007, 20:53
a jak sie personalizuje konto???:(
Personalizacja to innaczej wyrobienie REC-KEY'a : ]
Kamallas
07-10-2007, 11:47
ja też dostałem hacka i to przez keyloggera... i wiem kto to zrobił, straciłem sporo bo ok 40k... i nie miałem spersonalizowanego konta, a jak odzyskałem konto już bez dobrych itemów, loguje sie na tibia.com a tam konto spersonalizowane na tego kto sie włamał... i mam teraz parę pytań... Czy mogę odzyskać itemy? załatwić bana typowi za zhackoawnie i używanie bota w grze? czy jak już zmieniłem hasło on mi znowu może ukraść konto jak spersonalizował je?
właśnie mi ukradł je kolejny raz tyle, że już zmienił hasło i maila... Tran Nius jego nick w grze... jak ktoś może niech poinformuje jakiegoś admina, bo ja już kończę z tibią...
Mystiquer
07-10-2007, 16:22
Mi zostal zhakowany 23 knight na luminerze skille 63/62 eq: crown legs/crown shield/crown helmet/crown armor/knight axe ponadto fire axe/20k i duzi innych rzeczy. Postac nazywala sie Mirek-knight wiec jak kto kolwiek spotka tego kolesia i bd mial okazje go bloczyc itp.itd to bez wahania. Na moje nieszczescie zapomnialem o recover key i koles sobie ta postacia normalnie gra ;/
Smierc wszystkim hakerowm!
Pozdrowienia!
Zostałem shackowany, shackowali mi 20 Druida na Candii ;( zabije ich!!!
a postac sie nazywala Hitman of Candia, jesli ktos wie kto haknol pisac na gg 7039158 plx bede wdzieczny a eq mialem k legs, k armor, devil helmet, fur boots, volcanic rod, dragon shield, i jeszcze wzieli 10 k ;( chce sie odegrac
Wiktor14
08-10-2007, 10:25
Mnie shackował gościu co się (na 99%) nazywał Pall'Master. A skąd wiem że to on? Bo mojego kolegę tak samo shackował. Podchodzi do mnie i mówi że jestem na czarnej liście. Myśląc za co mogę być na liście wchodzę na stronę. Chcę się zalogować. No i każdy wie co zrobiłem. Piszę numer i hasło!! No i szybko odzyskałem hasło i zdążył na szczęście tylko jedną postać shackować. Najlepszą!! Miałem Viking helmet, Belholder shield, Noble armor, speary ;), plate legi i leather bootsy.
Niestety ale śmiesza mnie dość wypowiedzi takie jak ta nad moja. Hakerzy korzystaja na ludzkiej glupocie <no przykro mi bardzo ale taka jest prawda bo to CZYSTA GLUPOTA> zostac w taki sposob zhakowanym. Ja bym sie tym nie chwalila.
No a nie rmowiac w temacie jakis tydzien temu zhakowano mi 50 knighta, na luminerze of course. Nie rookowano na szczescie, ale nie obylo sie bez przywlaszczenia calego eq i zbanowania mojej postaci na miesiac. Strata - + - 700-750k. Life is brutal.
P.S Zhakowana ? Ale w jaki sposob.
Otorz to tej pory przyczyna nie znana.
Jedyneym wyjasnieniem jest dla mnie to ze nie tylko ja korzystam z mojego komputera.
mnie tez shakowali :( ale chociaz 15lvl :) eq mialem p set'a ale druid to byl ... dobrze ze mialem knighta na innym koncie<fiuu> bo i bylo by po knighcie :)
a juz robilem se IHy...
ja zostalem shakowany na lv 70 prze tibiecam ktora sciagnelem z tibia.org.pl oczywiscie po sciagnieci tego pliku tibicam nie chodzila i nic se z tego nie robile nastepnego dnia loguje sie na postac i patrze pusta ;/ stracilem rh dsm c legi boh steel boots mms bs gs i 150k w kasie + jakies itemy na sell w styli crus helmet dradonki itp oczywisie tez stracilem runy a wszczegulnosci uhs ktorych mialem kolo 500+ cale szczescie ze haker nie zjechal mi postaci ^^ i po haku jak gralem tym charem to mi dal msg zeby nigdy nie sciagac rzeczy zwiaznych z tibia :p
Knightlucera
14-10-2007, 20:20
ja zostalem z hackowany na 61 lvlu :O 300 k expa w plecy, skil w plecy, domek w plecy, 30 dni pacc w plecy, no i eq:
Cranial basher,golden armor, vampire shield,fur boots,knight legs,warrior helmet,platinum amulet.
ehh co poradzic
w zadne strony nie wchodzilem :S
nie dzielilem sie kontem :S
nic.
Ale sie podnioslem!xD
Sir_Binek
15-10-2007, 01:43
Shackowali mnie a 3 dni później odzyskałem konto na którym były itemy takie jak; knight legi, knight armor, crusader helmet, crystal sword, i medusa shield. Ja to mam farta 8o8o8o:cup:
To Ty : ""HAKLI MNIE, OSZUKAŁ MNIE TEN KOLEŚ PODAJĄCY SIĘ ZA KOLEGĘ GMA I MOJEGO WUJKA, MA GRZECH, BĘDZIE SIĘ Z TEGO SPOWIADAŁ. NIE NO PLATE SET MI OKRADLI ( DWA MIECHY NA NIEGO ZBIERAŁEM ) A TERAZ POSZLO SIE TO KOCHAC DO SZATANA, LUJE WREDNE MI ZABRALY MOJA UKOCHANA POSTAC Z 13 LEVELKIEM, KTORY BILEM PONAD POL ROKU BO NIE MOGLEM POKONAC POISON SPIDERA BO BYL ZA SILNY JAK NA MOJ ARMOR Z GOLEJ KLATY I TARCZE Z LEWEGO FISTA !! HELP, LAPCIE HAKERA, PODAM WAM ADRES DOMOWY I NUMER KOMORKOWY. KTOKOLWIEK WIDZIAL MOJEGO P SETA, KTO KOLWIEK WIE !!
Heh, tak by wyglądał w przybliżeniu temat tego Nabisha z Pierwszej Strony Tegoże tematu ;p To nie tylko, że jest debilne zakładanie tematuy typu : "pomóżxie mi odnaleźć zagubionego loota z przed dwóch tygodni. jak myślicie czy troll mógł mi go ukraść bo nie miał na manaruny - . -? "" huaauaaauaa ;] Ten text sam mnie rozwalił heh ;p Ale cóż... Liczmy się z Tym drodzy Tibijczycy, że ten świat jest podzielony na 2 warstwy : ludzi i nieludzi. Do Tej Pierwszej zaliczamy :
- ludzi ;p( np. przechodzień, ćpun, pielęgniarka hehe )
- debili ( np. rycerze okrągłego stołka )
- psycholi (np. kolega z klasy który przyszedł do szkoły z grantem znalezionym w lesie, w bunkrze )
- i tzw, nooby, moby, noobish rasa orkichów czyli TABORETY ( np. thiefy, nooby, stayerzy on main [ 8 lvl 365 day in Rok Sqll ] , lurerzy etc )
Ta druga Warstwa dzieli się na :
- Zombie ( np. Czesio)
- szkieletory ( np. Skeleton nr246 )
- Vampiry ( np. Drake, Dracula )
- i na końcu : przyjeby, przychlasty, plureny, platformy pryszczy i takie tam
Czym wy sie przejmujecie?
Jakimiś debilami co uwarzaja siebie za supermenów a są
w rzeczewistosci są oni wrzodem dla społeczeństwa...
Nie mówie tu o wszystkich ponieważ niektórzy uczciwie pracują mimo swoich umjejętność np.w firmie itd.
Lecz wrućmy do sena sprawy , konto które zostało ukradzione można łatwo odzyskać... chyba że zostało wcześniej zarejestrowane więc w tedy nie obedzie sie bez klucza ...
A więc tak wchodzimy :
Pod login Acount lost?
a następnie wpisujemy nazwe postaci która przebywa na tym koncie.
potem naciskamy my acount by hacked (zaznaczmy) . Potem podajemy informacje: email i numer konta . I pod koniec wchodzimy na email i wpisujemy nowe hasło , w tym momencie nasze konto zostaje odblokowane a my kontynułujemy gre naszą postacią(ami) . Trzeba jednag pamiętac że musimy szybko działac.
Sposób jest sprawdzony;) jakoż często padałem ofiara hackingu :( ...
Powodzenia.B)
A ja po haku stracilem wszystko, procz: skili, Dark Shielda, Levelu, czarów i... wszystko. teraz mam p arma i p legi, dark helmet, leather boots, scimithar (mialem katane;)), 650 gp, wędke i pare innych rzeczy, ale... utknalem w kanałach bez liny!!! Pomocy wyciagnijcie mnie!!! (Hiberna, Carlin)
Jess Veronique
30-10-2007, 22:38
hihihi po 2,5 latach uwaznej gry przyszla kolej i na mnie:P
ale jakos malo mnie to obchodzi:D
Dziwnym trafem padło na mnie. Nie dopilnowałem się...
eq:
B robe
Royal helmet
C legs
Boh
Woi
Demon Shield
120k w kasie
Inne itemy w dp: Stuffed Dragon,Frozen Star~ nie chce mi sie all wymieniać. Poszło ok. 400k
Ale gram dalej :P
Djurasik
01-11-2007, 04:41
Co to mówic :)
Zrobiłem rekeya, ZGUBIŁEM GO i dlatego NIGDY ani razu nikomu nie podawałem passów :)
Aż do pewnego dnia minionych wakacji w które kumpel poprosił mnie o pasy bo chciał coś z mojego chara a ja nie mogłem wejść... dałem pasy pierwszy i ostatni raz w życiu komukolwiek i rada - nie dawajcie ich nawet swoim najlepszym znajomym ! Bo to się źle kończy :)
Widzicie postać z mojego opisu konta na forum ? Już jej nie mam :) I ja tego nie nazywam "Hackiem". To najnormalniejsza w świecie kradzież, tyle że informacji, bo passy to informacja, a posiadając te informacje ma się władze nad kontem :)
pozdrawiam ;)
Ja mialem hacka 2 razy na to samo konto :) Za 1 razem odrobilem straty ale za drugim zanim odzyskalem konto zjechali mi postac ;( Probowalem sie podneisc ale niestety ;x Od tamtej pory szukalem rozwiazania zeby sie zabezpieczyc :p Jak narazie korzystam z programika Keylocker i od roku nic a sie troche dorobilem ^^ Linki sa zabronione ale jak chcecie to moge dac linka do oficjalnej strony :P
www.keylocker.tlg.pl
TO jest oficjalna strona nie zaden plik do pobranie wiec mnie nie banowac! Ja chce tylko pomoc!
grucha123
06-11-2007, 10:33
na tibia.org.pl bikstopa i orc wydali najnowszy programik do usuwania own tibia ktory ma opcje blokowania keylogger na przyszlosc. polecam sciagnac przeskanowac a jezeli czysto to zainstalujcie sobie ad-aware i avasta (niestety trzeba miec troszku dobry kombajn zeby nie bylo zamulek ale coz) dla starszych kompikow polecam nod32.
Chcesz byc bezpieczny? To nie wchodz w linki typu "moja siostra nago" "super bot do skillowania" "klonowanie kasy xxx" Program do hackowania MDW moze byc twoj"... podejrzewam ze wiekszosc hacknieta zostala przez wlasna glupote... login i haslo podajesz tylko na tibia.com nie podawaj go nawet na tibia.pl lub tibia.Br. i polecam przeczytać FAQ na tibia.com duzo dobrych rad.
Sorka za bledy ale za 5 min smigam 200kM dalej ;D cyai uwazajcie w co wchodzicie. Aha jeszcze jedno sciagnij Opere lub Avant i na tym serfuj. Jezeli masz siostre lub brata ktory/-a smiga w explorerze do podmien ikone opery lub mozzili na ikone explorera ;D ja tak zrobilem ;P
Diego411
08-11-2007, 15:22
Mi hakneli 24 druida.
Eq:blue robe,p legs, bohy, crown shield, ruszczka i 14k+.
Albo jak wymienialem (inna postac) 6cc na 600platynek w banku to zapomnialem ze nie mialem miejsca w BP i 100platynek było podemną az rece mi sie zatrzęsły xD
Ale wrzucilem tą kase na stół i wyrzucilem szybko meata i wzialem ale juz jakis gosciu lecial ledwie mi sie udało wziąsc.
Pozdrawiam
Katrinus
20-11-2007, 21:44
X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(Mnie zchackowali,18 lvl,moonlight rod,volcanic rod,qugamire rod,10 jajek z kazdego koloru bo to bylo po wielkanocy.Jak odzyskalam chara to jeszcze dostalam bana....miesiecznego.A char pusty :P
Drakonir
20-11-2007, 22:11
82ek/70ed/64rp/40ms
Razem około 600k ale głównie na rp ponieważ , ek i ed zostali na innym servie w miare biedni.
By Brother's Porns _/
Drakonir
20-11-2007, 22:12
<10 znaków>
Mialam hacka gdy po dlugiej przerwie niegralam char zostal bez ciuchow nic w depo a mialam okolo 127 rzeczy.Nawet niewiem kiedy to sie stalo.A char byl na 14 lvl.:(X(:confused::(X(:confused::(X(:confused:
padles - powstan i lec dednac.;)
Tibia_to_moje_zycie
02-12-2007, 18:29
Miałem 16 knighta i 15 sorca.Dostalem kicka a chwile potem ktos mi haknął konto.To było takie wk....... że już nigdy nie zagrałem w tibię.Ale teraz gram dalej.:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
LukaszekII
02-12-2007, 18:35
mnie też schakowali kiedy byłem noobem 15 druid Agus Arkor jak to się stało www.freepacc*****.pl ;(
Mnie shakowali 10 sorca,nie plakalbym gdyby nie to ze mial fajny nick:( Terza musze czekac az go skasuja i od nowa zrobie charaX(
Ja zostalem schakowany przez mojego kolege. Bylo to tak:
Poszedlem do mopjego kolegi filipa bo mial mi pokazac nowego otsa na ktorym gra.Potem powiedzial ze mu sie znudzil i zaproponowal zebysmy zagrali na rl tibia wiec zalogowalem sie. Potem poszedlem do domu i loguje sie i mam schgakowane konto;(.
Malfarius
09-12-2007, 17:15
To bylo tak gralem sobie gralem i nagle odzywa sie do mnie kolega ze szkoly Julek i mowi ze go koles hacknal podaje mi nick no to ja jako dobry kolega chcialem hakera zbluzgac no i bluzgam bluzgam jade mu po matce itd itp a on sie nie odzywa ni slowa a ja nic to gram dalej wylogowuje sie na drugi dzien... wiadomo co sie stalo nie mam pojecia JAK ON TO ZROBIL ZNAJAC TYLKO MOJ NICK!!!X( STRACILEM WSZYSTKO NA SOBIE W DEPO moja postac 19 lvl sorcorer ehhh...
odechcialo mi sie grac calkowicie gdy znajde jego adres ROZWALE GO REKAMI SWOIMI ROZERZNE GO JAK PROSIAKA:evul: ZABIJE GO I SCHOWAM ZWLOKI BUAHAHAHAHA
stracilem dark seta wand of plague brass legs i wszystko z depo takze 15k
nie wiem czy moge podac jego nick ale...
Guardia - San Keix
Miałem 16 knighta i 15 sorca.Dostalem kicka a chwile potem ktos mi haknął konto.To było takie wk....... że już nigdy nie zagrałem w tibię.Ale teraz gram dalej.:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
Jak już nigdy nie zagrałeś w Tibie to niby jak teraz grasz?
Moim zdaniem , zamiast grać powinieneś iść do szkoły.
Mi hackli 35 druida ;( 2 razy ! Nie nawidze hackerow! Wchodzilem patrze stoie w banku i mam baga i 100 gp X(
Cugu-Peta
21-12-2007, 20:42
Nie ma to jak rospaczac nad +30 lvl'em zal.pl
Mi 2 razy hakli 97 ek'a i zyje... a Wy dzieci po stracie +30 lvl'a placzecie,"konczycie z tibia" itp.:)
Spaceman
23-12-2007, 01:30
Właśnie miałem założyć taki temat..
Całą resztę od teraz podepniemy pod tem (przyklejony) i juz :> nie chcesz-nie wchodzisz, prosta sprawa.
EDIT:
czystka :o Witam a mnie okradli przez G@du Ghost Keylogger dostalem zdjecie ktore bylo najnormalneijsze w swiecie ! i moje doskonale platne zabepieczenia nie pomogly.. bo jednak nei byl otakie normalne tylko zrobione generatorem G@du Ghost Keylogger ! Wiec uwazajcie na zdjecia ! X(
a więc hackneli mi knighta 35lvl postać odzyskałem, ale rzeczy i kase już nie moje byłe eq: dsm, boh, demonka, rh, c legs, bright sword + 140k :( możecie mi poradzić co powinienem teraz zrobić? Kiedyś (jakieś 2 dni temu) byłem bogaty a teraz nie mam nawet sworda ;(
Soveelis
30-12-2007, 18:46
Właśnie zostałem hacknięty byłem na dwarfach skillowałem 41/40 miałem później wchodze i nie mam eq wie ktoś może jak to sie mogło stac?
Sry za ORT
Krystianek1701
30-12-2007, 19:28
Witam :) wczoraj zachciało mi się założyć swój własny OTS ..
więc ściągnąłem silnik a tu dzisiaj patrze pusta postać na moim knighte w rl tibii :(
straciłęm 100k a co lepsze przezemnie zchackowali teżmojego kumpla z któem robiłem ten ots 67 pallka :( jest na mnei wkurzony ;/
ots był pod 8.1 ;/
ehh szkoda gadać ;/
ale pożyczyłem od kolegi 20k kupiłem sobie jakieś eq i gram dalej :P pozdro
smerfiontko
04-01-2008, 21:32
mnie tez niedawno shakowali:( ale weszłem na tibia.com i odzyskałem:cup: ale po zagolowaniu znikło mi z depo 6,8k ;(
A ja też zostałem zhackowany,chociaż właściwie nie wiem czy napewno...Ostatnio w tibie grałem tydzień,półtora tygodnia temu.Jak chciałem tera zagrać to mi pisze "Account or Password has not correct".Wiadomo że mnie hackneli ;/ Wiec rozumiem że mam dać lost account?Prosze mnie nie wyzywać od nooba,dziękuje za pomoc.
EDIT:Już wszystko OK.
co mam zrobic jak mi zmienili halso?? nie moge grac juz w tibie na tym harze?
Wejdź tu:https://secure.tibia.com/account/?subtopic=lostaccount i wpisz nick swojego chara.Później se już chyba poradzisz;)
Aha,znowu mnie hackneło,co zrobić żeby przestało?Być hakerem?:evul:
michal-xa
05-01-2008, 11:25
ja starcilem 35ms =/ + 200k + items .. ale teraz mam 80rp i jest good:):)
Zostałem zchaczony i to przez kogos z tego forum... Kolo który zakładał temat z linkiem do filmiku w tibia 3d tak naprawde podawał link do Keyloggera
;( ;( ;(
Straciłem:
P-legs, Noble Armor, C Helmet, Bho Shield, F axe... Bp Ih :p Lvl i Po skilu!!
Ja mialem tak sam tylko ze nie odzyskalem juz konta a mailem na nim 19 druida i 14 palka... stracilem tez okolo 40k samej kasy ;(
w moim przypadku link byl do screenshota czy cos takiego ale nie pamietam juz :P
Dokladniej stracilem to Dragonke, 3 leopard armory, beho shielda, guardianke, 3 p legi, 2 dark helmety, horseman helmet, duzo adonowych itemków, okolo 20 k w banku, terra rod, 2 necrotic rody, 35 hunting spearów kilka viper starów, sporo present bagów i inne takie :( No i teraz gram od nowa...
Mialem tez kiedzys cos takiego ze ide sobie kolo mostu dwarvów i facet daje mi party, jakis 9 level:
On: Party PLX
Ja: No
I w tym momencie mnie wywalilo z gry potem skanuje system i jakis virus byl usunalem zalogowalem sie i moja postac byla z czerwonym zyciem na fire devilach kolo tegoż mostu... Jak to jest mozeliwe ze odpowiem facetowi i on nagle moze mi wejsc na acc? A ta postac miala wtedy 11 level paladyn.
I hak 40 lvl - ogolnie smieci wartosc nie przekraczajaca 150k
II hak 60~ lvl - hak na jakies 1kk~
III hak 103 lvl - jakies 2,2 kk (sov,dsm,k legs,d helmet,mms,softy,loot,200k plus 100k kumpla)
Mi shakowali 82 ek i jeszcze na dodatek zrookowali... i juz to mnie tak wku***** ze jakbym go spotkal to nawet bym go mogl zabic i pojsc do wiezienie i mial bym to GLEBOKO W DUPIE wiecie co wam powiem? Ze sa takie keyloggery ze ktos przez godzine co minute wysyla Ci wiadomosc i ma po godzinie Twoje passy (nawet jak ma ignore) SAM WIDZIALEM!!X(X(X(X(X(X(X(X(
Są też takie keyloggery ze koleś podejdze do ciebie w tibi i przeskanuje twoje porty i ma już pasy ;)
CzarnyOgon
10-01-2008, 20:22
@Cugu-Peta
a czemu by nie??
pomyśl sobie - zaczynasz grę nie masz doświadczenia ale dobijasz 30 lvl
później włączasz tibie i nie chce ci wejść
co byś wtedy zrobił??
@topic
mi prawdopodobnie hackneło mojego 17lvl sorcaX((może mały:baby::fuck: lvl ale dobrze mi się nim grało)
jeśli rzeczywiście tak jest mam plan co zrobię dalej:czekam jakiś czas(parę tygodni może miesięcy a może nawet rok)i gram od zera :(
po_prostu_ja
10-01-2008, 20:30
mnie hakneli 3 razy... ma sie tego farta :confused:
Up: Ciekawe czemu nie?
Jak piszecie, że was hakneli to może powiecie dlaczego? Bo znając życie to 70% waszych hacków to free pacc, jestem gm daj mi swoje pasy, pasy or hunted, free items na stronie, logowanie się do gildii na innej stronie niż tibia.com
MÓWIĄC KRÓTKO. 70% hacków tutaj jest przez waszą GŁUPOTĘ.
Ehh... nie wiem co począć:/ grać dalej czy zacząć hackować... wiem hackerzy to są tacy ludzie którzy nie potrafią grać... ...ale z drugiej strony zawsze możesz kumpli w szkole postraszyć:p:p8o ehh.. sam już nie wiem :/
CzarnyOgon
10-01-2008, 22:14
już mam pewność
shackowali mi przede wszystkim początkującego rookstayera Błękitny Ogon, 17lvl sorc Czarny Ogon, postać na konkurs Biały Ogon i kilka postaci którymi już nie gramX(;(
zaraz dam edita ze stanem eq
wiem tylko że biały ogon świeci pustką(ale niema to jak całkiem mocni kumple xD)
Są też takie keyloggery ze koleś podejdze do ciebie w tibi i przeskanuje twoje porty i ma już pasy ;)
No to ja tak miałem zresztą pisałem wcześniej ale dzięki, bo nie wiedziałem że tak sie da...
PS. To świadczy o tym że tibia jest zupełnie nie zabezpieczona
takich to tylko wieszać na drzewie :berserk:
Maurycy69
16-01-2008, 00:58
Ktoś mi napisał, żebym wszedł na stronę http://www.banishedlistibia.com/ UWAGA i się zalogował, bo jestem tam na liście zbanowanych. Wszedłem i mnie z tibii wywaliło. Teraz moje hasło jest nieprawidłowe
Co robić...?
nie gralem w tibie okolo tygodnia i dzisiaj postanowilem sobie zagrac 30 min po tym jak skonczylem i sie wylogowalem ktos mi sie wlamal na konto i szedl pk`owac!! nie jestem taki glupi zmienilem moje haslo z 8 razy i nie loguje sie do tibi narazie. Jak on to zrobil? zalozyl mi ktos keylogera? wczoraj skanowalem calego kompa antyvirem nic nie znalazlo. Gdy sie zalogowalem z innego kompa na 5 min zobaczylem nowe osoby w VIP : hestrial, xarturo, samtoz Na szczescie zareagowalem szybko i nie mam duzo strat moja postac to sork 17lvl na thori. W jaki sposob on mnie zhakowal pomozcie!!
zostalem schackowany ale miałem dużo deadów
nie gralem w tibie okolo tygodnia i dzisiaj postanowilem sobie zagrac 30 min po tym jak skonczylem i sie wylogowalem ktos mi sie wlamal na konto i szedl pk`owac!! nie jestem taki glupi zmienilem moje haslo z 8 razy i nie loguje sie do tibi narazie. Jak on to zrobil? zalozyl mi ktos keylogera? wczoraj skanowalem calego kompa antyvirem nic nie znalazlo. Gdy sie zalogowalem z innego kompa na 5 min zobaczylem nowe osoby w VIP : hestrial, xarturo, samtoz Na szczescie zareagowalem szybko i nie mam duzo strat moja postac to sork 17lvl na thori. W jaki sposob on mnie zhakowal pomozcie!!
mialem duzo kasy
mi hakneli konto 25 lvl pal wiem że mały ,ale dobra po jakims tyg odzyskuje konto a tu 16 lvl nic w eq i na dodatek RS;(
Przez strone gildi mnie hakneli ale w linku było napisane że to z tibia.com było ;/
Omg chyba wiadome ze jak ma sie maly lvl i do tego małe IQ to az sie prosisz o hacka... no nie powiem raz mialem hacka... ale naszczescie byl to lvl 9:D:D:D
Przez strone gildi mnie hakneli ale w linku było napisane że to z tibia.com było ;/
Albo jesteś głupi, albo nie umiesz czytać.
*up
A powyzej 150 juz nie? Co za niefart :confused:
*topic
1. 33ed z masa outfitow + 200k~ kasy (nie odzyskalem konta)
2. 28ek z 3 outfitami + eq warte 150k~ i skille 70.70 (nie odzyskalem konta)
tomcio1166
25-01-2008, 11:17
Jeżeli zostałeś okradziony (shakowany) to nie rób nowego tematu :D bo zbiera się tego w piz.... i czytać nikomu się nie chce.
Proszę wszystkich, którym sie przytrafiło to "nieszczeście" żeby pisali tutaj...
niestety mnie to dotknelo i nie wiem co mam robic dostalem maila zwrotnego od tibia.com po zgloszeniu ale nie wiem co mam z tym mailem zrobic
Reboczyna
26-01-2008, 17:57
Mnie jak hakneli rok temu to mialem wtedy 15 lvl <haha>:D
I sluchajcie .... miałem Recovery Key'a ! Wiedziałem ze nic mi nie grozi a kolesie pewnie mysleli ze takiego czegos nie ma :D Czekałem z tym ROK !!!!!!!!!!!!!!!!! Wkoncu mowie zmieniam !! Codzien patrzalem jaki level.. dzien po dniu level rósł. Po Roku zmieniam passy R keyem... I co :P Mam 134 LVL :) brawO.. nie musiałem sie meczyc, lecz tesknilem za postacią.
Trus_Tiber_Karol
26-01-2008, 18:17
each mnie tez Hackneli 52 MS :///
wale to bb Tibia
A wogole jak mam nadrabiac straty ??
bez eq i niczego _.-
CU
tomcio1166
27-01-2008, 18:41
mi juz schakowali konto i zglosilem to oczywiscie i dostalem key logera czy cos takiego i nie wiem co z nim zrobic:confused: moze pomozecie:)
FryzjerZenon
27-01-2008, 18:45
mi juz schakowali konto i zglosilem to oczywiscie i dostalem key logera czy cos takiego i nie wiem co z nim zrobic:confused: moze pomozecie:)
co??? to go usun o.O?
tomcio1166
27-01-2008, 18:48
ale ja chce odzyskac konto i wiem ze z nim cos trzeba zrobic ale nie wiem X(X(X(
wlasnie wczoraj wbilem 35 lvla, nastepnego dnia wbilem sie w szkole i hack!!!:(
to bylo troche glupie...
mam nadzieje ze odzyskam konto, bo ten pier...... hacker jeszcze sie nie wbil, a ja juz na Tibia.com zlozylem prosbe o nowy pass...
mam nadzieje, ze sie uda, bo postac ma bardzo dobre eq i jest warta okolo 50zł X(
@up
Nie loguj się w takich miejscach jak kawiarenki/szkoła itp.
Łatwo zainstalować keyloggera, a potem Cię shackować.
kapi4572753
29-01-2008, 20:46
mnie tez kiedys tam hackneli ale niezalamujcie sie niejestescie sami ;)
Krótko , świat luminera , postać 61 rp Karguull , zostałem ogołocony ze
wszystkiego oprócz skili , proszę o itemy co by na golasa nie latać lub o trochę golda bo wszystkie moje postacie straciły gold i armor
Po 3 miesięcznym odwyku chciałbym chociaż do 100lv dociągnąć
Mi hakneli kiedyś hakneli - 42 knight Crus helmet, DSM, crown legi, bohy, demon shield, p ammy + 20 k w dp - eq całe straciłem :(. Jeszcze dużo innych postaci straciłem przez tych naabów np. 18 knight fire axe 17k w dp knight set..., lub 25 druid knight set, tempest rod, bohy, 30 k w dp...
5 min temu straciłem 22 druid pacc :(Sioher'Of Hell
blue robe, bohy, crus helmet, dragon shield..
Nie chce mi sie już grać w tibie... Wszystko przez naapów... Nie umieją sami grać i hakują a później kozaczą że maja best eq na 8 lvlu...X(
matias123
31-01-2008, 21:38
Nie zostałem shakowany ale mam problem otóż na koncie było trochę k i niestety zapomniałem hasła i nicku postaci czy znacie stronkie na odzyskanie postaci która zawierała by np: postacie z serwera secura od 29-30 levela i ich nicki abym sobie go przypomniał.Lub może na tibia.com gdzie mogę się zwrócić o pomoc.Proszę o pomoc accont numer,rec i adres @ pamiętam
Przyszedł czas na mnie :(
25 Knight ze skilami 70/70 ;(
i 20 Druid z 30 Mlvl ;(
Na koncie było ~300k :((
ZASADY CO ROBIC ZEBY CIE NIE ZHAKOWALI
1.NIE ZAPISUJ PASOW W NOTATNIKU
2.ZAWSZE JAK CHCESZ GRAC W TIBIE OTWIERAJ NOTATNIK PISZ PASY
WYCINAJ I WKLEJAJ DO TIBI POTEM COS NAPISZ NP. BLEE I TO ZKOPIUJ
3.NIE SCIAGAJ MAKROI NIEPODAWAJ NIKOMU PASO
mysle ze muj poradnik kazdemu sie przyda :)
ps: lepiej tez usunac emule jak sie chce niemiec hacka
sebastiano
08-02-2008, 21:05
Tak... dużo nie doświadczonych graczy daje się nabierać na te różne linki itp. CipSoft mógłby to zmienić ale po co :(
W mojej klasie nie którzy gadają ,że tylko frajerzy dają się shackować ,ale gdy się pytam ich ,że taki 80 lvl został shackowany nie mają odp. ;D
Często "hack" jest od tego ,że nie przeczyścimy komputera itp.. ;d
Pewnie dostane niedługo od kogoś posta ,że jestem n00b'em... ;)
A i ja miałem przypadek "głupiego hackera" xd otóż ogolił mnie z dp i eq na każdych postaciach ,ale w banku kasa była =) ,więc jakoś się udało podnieść
red_devil03
11-02-2008, 21:50
zostałem shakowany....miałem druta na poziomie 35/35 i itemki na sume jakichś 150k, jak nie więcej..hasła mi nie zmienili ale ukradli wszystkie itemki..teraz zniechęciłem się do gry..jak mogę odzyskać itemki??proszę o kontakt
sebastiano
13-02-2008, 21:08
zostałem shakowany....miałem druta na poziomie 35/35 i itemki na sume jakichś 150k, jak nie więcej..hasła mi nie zmienili ale ukradli wszystkie itemki..teraz zniechęciłem się do gry..jak mogę odzyskać itemki??proszę o kontakt
Rzeczy niestety już nie odzyskasz :(,chyba ,że haker będzie baaardzo miły i
Ci odda ,ale to jest pewne ,że nie odda na 99%i 9/10 % :baby:
Dvawerniak
20-02-2008, 22:29
mi bardzo bardzo bardzo dawno shakowali Jorika Walnietaego Psyichicznie. To jeszcze było kiedy sorcerzy byli hiper duper super.
Odzyskalem konto, lecz juz wszystkie moje itemy przeslano parcelami gdyz sporo tego dziadostwa znalazlem
Tibijczyk666
21-02-2008, 23:06
Dobra to teraz kolej na mnie zostałem zhakowany 5 razy :( Pierwszy raz zhakowali mi moje druida na 21 lvlu eq to : knight armor, plate legs, dragon shield, crusader helmet, crocodile boots i 10k, drugi raz zhakowali mi mojego sorca 24 lv eq to : blue robe, crown helmet, bohy, crown legsy, demon shield i 40k, trzecia raz hakneli mi mojego knighta na 9 lvlu ale eq to : royal helmet, dragon scale mail, crown legs, mastermind shield, bohy i aol, czwarty raz to był mój sorc na 31 lvlu eq to : crown armor, crusader helmet, vampire shield, platinum amulet, knight legs a piąty raz był najgorszy hakneli mi knajta na 58 lvlu eq : magic plate armor ;(, demon helmet, demon shield, crown legs, bohy, dragon slayer i 50k. Najbardziej to się wkur..... po ostatnim haku ale jakoś znów nabrałem sił i gram w tibie już się więcej nei dam wróbić hakerowi. ;)
Panie @UP, dam ci cztery rady..
1. Nie kupuj za kasę z allegro drogich itemów (bo ta kasa i tak do sprzedawcy wróci)
2. Nie ściągaj ŻADNEGO filmiku, pliku czy programu ze stron fanowskich o tibii.
3. Nie loguj się na ŻADNEJ, powtarzam KUR*A ŻADNEJ stronie jeśli nie ma ona napisane w linku http://www.tibia.com/!!!
4. Zainstaluj sobie duecik, Antyvir + Firewall (np. Avast + Comodo Firewall).
Ja sie trzymam tych zasad i od początku jak gram w tibię (3lata) nikt nie przejął mojego konta!
Tomaszewski
22-02-2008, 10:21
4 lata bez hacka.
i nadszedł czas na mnie :) nawet sie ciesze ze ktos wymusil odejscie od tak zj****** gry.
onycho19
24-02-2008, 10:29
Ja osobiscie niemialem hacka , ale z kąd biorą się key-logery na wszych komputerach ???
Po ch*j wlazicie na strony z botami itp. :/
Armistar
24-02-2008, 11:27
Mnie shakowali 3 accounty ;/
Arye Vivya -galana 29 druid (jak możecie to rokujcie gościa)
Kildare Hunter -honera 25 paladyn
Zaor Chra -honera 25 druid
Ja osobiscie niemialem hacka , ale z kąd biorą się key-logery na wszych komputerach ???
Po ch*j wlazicie na strony z botami itp. :/
A co powiesz na to, ze ja przestrzgam zasad tibi nie uzywam botow ani nie robie tp bo uwazam ze to niszczy ta gre a jakos mialem hacka.
Nigdy nie wchodzilem na strony typu tibjahakiiboty.hakerzy.br.com.pl X(
Bo oprócz uważania na to co się ściąga etc nadal trzeba systematycznie skanować naszego PC'ta.
I uważać na swoich "kolegów"
Super_Pluszaczek
24-02-2008, 20:03
A JA MAM SLODZOTKA PIOSENECZKE p
http://pl.youtube.com/watch?v=RZo_k_lKF9Y
onycho19
26-02-2008, 08:10
Mojemu koledze shackowal konto na 18 lvl ale zobaczyl na tibia.com czy jest online i byl znalazl rey-keya ale niewpisywal przez 2 tygodnie i mu 30 lvl nabili xD hahahaha
Kakashi94
26-02-2008, 22:37
Ja bylem schakowany 2 razy, raz to mi gosc podal zebym sie zalogowal na tibiaguildes.com. Udalo mu sie schakowac ale po 2 minutach mialem konto spowrotem dzieki "lost account". Potem zobaczylem ze on nawet nie jest w gildii do której mnie zapraszal, ale pisal do mnie jakis typek z tej gildii i ze mi dal invita i ze trzeba wejsc na tibiaguilds.com :)
naszczescie drugi raz nie popelnilem tego samego bledu.
Drugim razem, bardzo nie chcialo mi sie lowic ryb, a jeszcze nigdy nie próbowalem Botów :P:P:P Pobralem ze stronki bota NG (slyszalem ze podobno dobry). Zainstalowalem, potem go uruchomilem. Niestety nie udalo sie go uruchomic. Ale trudno. Gram sobie dalej, a tu nagle mi sie postac wylacza. Ale sie od razu udalo zalogowac spowrotem, i pomyslalem ze to troche mi zamulilo kompa bo mialem duzo programów nawłączane. i gram dalej, a za chwilke juz mnie wylogowalo i haslo bylo zmienione. Uzylem lost account i za 2 minuty mialem nowe haslo, ale mialem banika na 5 minut bo sie ten hacker próbowal 5 razy zalogowac i mu sie nie udalo. i sie obudzilem w dp, w rece parcel i label, bez plate legów, bp pusty (mialem tam 35 kamieni, 15 throwing starsów i troche life potionów) Juz myslalem ze mi sie uda go zdemaskowac ale niestety na labelu nic nie bylo napisane. Plate legi szybko kupilem za 200gp, a life potiony zakupilem. Kamienie i tak mialem w dp i to duzo wiec sie tym za bardzo nie martwie. Straty: okolo 0,5k :) Cale szczescie ze mi nic z eq nie zabrali, bo mialem c arma, crus helmeta, vampirke... Wszystko dobrze sie skonczylo, i juz nigdy nawet nie spróbuje sciagnac zadnego bota. Wam tez nie radze, bo to same keyloggery :)
Dzieki za przeczytanie
mnie dzisiaj shackowali 60 sorc ;/ zajebali softy eq itp straty około ~500k
zastawia mnie jak to sie stało skoro w życiu nie ściągałem bota i do tego mam avasta non toper włączonego
Zaknafein
29-02-2008, 22:40
Zhakowali mnie już 2 razy :
1 raz- jakies 5 miesiecy temu, niewiedziałem nawet co to keylogger.
Straty- nic...... nic nie stracilem, chociaz haker gral na mojej postaci to nic nie wzial, a ja pozniej zmienilem passy.
2 raz- 4 dni temu, tym razem wiedziałem co to keylogger, ale zabezpieczalem sie tylko FindIt'em. Haker zabral cale eq i wszystko z dp. Łączna strata- jakies 6-7 k. Odzyskalem passy. Na poczatku niewiedzialem przeciez FindIt nic nie wykryl. Sprawdzam jeszcze raz- FindIt nie wykrywa nic, sprawdzam TibiaOwnDeleter- wykrylo TibiaOwn.
Jest jakiś program, który działa przed faktem, a nie po fakcie tak jak w przypadku dotychczasowych antykeyloggerow, ktore dopiero pozniej usuwaja keyloggery, a raport z passami i tak juz jest wyslany ??
Mnie shackowali dziś :( Ale na szczęście był to bardzo głupi haker ponieważ wzioł mi z domku tylko obsadian knife i ok. 20k a były tam rzeczy warte około 100k :p Z eq nic nie zabrał :D Nic z dp nie znikneło tylko że zalogowałem sie w innym mieście 8o ale i tak miałem farta :p
@Surtius
1. Nie kupuj za kasę z allegro drogich itemów (bo ta kasa i tak do sprzedawcy wróci)
:o Czemu tak sadzisz??
S.T.A.L.K.E.R.
08-03-2008, 14:09
mnie shackowali 2 razy: 1 raz to byla moja pierwsza postac 13 knight (dalem passy gosciowi bo obiecywal ze mi da wzamian za 20 sorka) 2 raz to 40 knighta bez rec keya X(X(X( i hacker sobie gral i lvl bil ...
maks_129
09-03-2008, 12:51
Wczoraj zostalem zhakowany na serwerze nerana Lord of Rydzyk Pall niedosc ze haker wziol itemy to wyrobil bana
prosze o pomoc jak odwoloc bana
"Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
Character: Lord of Rydzyk Pall
Reason: hacking
Statement: "NAJLEPSZY KEYLOGGER W SIECI dueltibia.usite.pl" (Mar 08 2008, 10:12:07 CET in Main Trade Channel)
Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3e
Date: Mar 08 2008, 12:39:25 CET
Until: Apr 07 2008, 13:39:25 CEST
Duration: 30 days"
moje gg:479690
z góry dziekuje
ja na mojej postaci miałem kilka hackow :P powiem wam tak: Nie rozpaczajcie, tylko starajcie się odrabiać! Ja po wszystkich hackach się odrobiłem i jest dobrze ;] a ostatniego hacka miałem na 81 lvl ;P B)
Ostatnio miałem hacka takiego, że się nie mogłem pozbierać^^ Agresive Soul 250k w plecy ;/ W 2 dni odrobilem xD (trochę nielegalnie, ale kasa jest ;P)
hackneli mnie okolo 500 k w plecy ... Asivek i Asivek de'sky
mnie shackowali 2 razy: 1 raz to byla moja pierwsza postac 13 knight (dalem passy gosciowi bo obiecywal ze mi da wzamian za 20 sorka)
<siedzi i wali głową w stół>
Kakashi94
02-04-2008, 20:04
A ja niestety dzisiaj zostalem schakowany, skanowalem kompa i znalazlem takiego trojana Win32:Agent-KND [Trj] czy wie ktos czy to keylog?
Straty: Bohy, c arm, crus helmet, vamp shield, 20k :( moze nie wiele dla was, ale dla mnie to byl dorobek zycia :P
Nie wiem w jaki sposób to zrobili.. wczoraj gralem okolo godziny 18.00, potem sie lognalem. Dzisaij wracam ze szkoly, logam sie a tu nie ma eq, ani nic :(
... Ja mojemu kumplowi zazdroszcze haka, jak bo hakneli to mial 12 lvl knight na celescie eq:plate set knight axe i dvarfen shield.... a jak ja mu przywrucilem passy [bo sie da] to mial; 29 knight z warior helmetem crown armorem knight legami fire swordem vampire shieldem... i skilami 73/73 :) ten to mial fuksa .... ja tez tak chce :D
A zas mojemu kusynkowi hakneli 57 elder druida na eterni ...
o w pyte jeża z 12lvla na 29 i takie itemki
a wracając do tematu to mnie hakneli na Arcania raz na mojej starej postaci:
Lvl:11
Mlvl:1
Eq:
Blue robe
Knight Legi
Crown Helmet
Itemsy:
3cc
reszty nie będę opisywal
Wtedy tak się wkur***em że zacząłem szukać jak hakować i się nauczyłem ale nie jestem takim pierd***nym dzieckiem żeby hakować
kolega miał ze mną domek i z drugim kolegą wtedy też hakneli tego drugiego kolege i wyczyścili domek a były cudne itemki
aha hacker nie hackuje nam kont bo to cracker hakuje konta
Falcon Wings
03-04-2008, 19:03
Dobrze ze mnie nikt nie shackowal ostatno :p
Kiedys to tak, ale wtedy na sorcu z 3 mlvlu na 17 mlvl mi ktos wszedl xD
Rune maker byl :p
Przemek9596
05-04-2008, 21:32
Jesli zostaliscie z hackowani to przed gra patrzcie w folderze windows czy nie ma jakiegos nie znanego pliku albo jak cos otworzycie nie bedzie efektu to odrazu to usuwac bo to keylogger.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.