Pokaż pełną wersje : Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad!
andrzej1234
14-02-2010, 15:25
Witam powiem krotko niewiem czy to huck ale jak sie loguje to pisze ze moje ip jest zablokowane na 30 minut no to po tych 30 minutach sie loguje i to samo prosze o jak najszybsze napisanie mi o co chodzi.
IMHO nie warto płakać nad hackniętym kontem. Nieważne, ile byłoby warte.
andrzej1234
14-02-2010, 16:20
IMHO nie warto płakać nad hackniętym kontem. Nieważne, ile byłoby warte.
Ale jestes pewny ze to hack bo mi pisze ze block ip na 30 minut a wrazie czego mam rev-key tylko ze niewiem jak mozna odzyskac konto ;/
Ale jestes pewny ze to hack bo mi pisze ze block ip na 30 minut a wrazie czego mam rev-key tylko ze niewiem jak mozna odzyskac konto ;/
Moze byś najlepiej poszukał w FAQ czy nie bylo takiej sytuacji.
K@rwa (nie umiem znalezc gwiazdki na niemieckiej klawiaturze). od 3 lat jestem na tym forum, a nadal to samo. Mówić ludziom żeby sprawdzili czy ich problem już się komuś nie zdarzył, to nie.
Witam powiem krotko niewiem czy to huck ale jak sie loguje to pisze ze moje ip jest zablokowane na 30 minut no to po tych 30 minutach sie loguje i to samo prosze o jak najszybsze napisanie mi o co chodzi.
Jasne, najlatwiej wszystko zwalic na Hucka...
Trochę odbiegnę od tematu, czy mogę zostać shackowany jak nie ściągam praktycznie NIC z neta? A już na pewno nic do tibii ;P
@Edit
Nie mam antywira.
Wystarczy, że wejdziesz na jakąś stronę.
@andzej1234
Jeśli coś takiego ci się pokazuje to na pewno nie hack. Może masz wspólne IP z kimś i on próbuje wejść jak debil na konto a mu shackowali i blokuje IP. Z czego masz neta? A tu masz poradnik powinien Ci pomóc http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=153190
@ruszek
ja ci za sponsoruje polską klawiaturę
Na przyszłość polecam pisać klawiaturą ekranową.
nie zostałem zhackownay ani nic. Jednak zamówiłem PACC od firmy DROM, czekam juz prawie 3 tygodnie. Na e-mail nie odpisują, chociaż pisałem do nie nich wielokrotnie. Co mam zrobić?!! Napiszcie na moją poczte, z góry dzięki.
DianaReachel
21-04-2010, 22:10
Hej!
Pragnę ostrzec wszystkich przed kolejną stronką do hackowania. Dzisiaj dostałam wiadomość, że ktoś zgłosił do Gamemastera, że używam bota. Oczywiście, nigdy tego nie robiłam, więc kliknęłam na link, jaki był w wiadomości. Oto on:
http://securee-tibia*********/account_subtopic=accountmanagement.html
Gram dopiero od 4tygodni, nie znam się na tym wszyskim. Stronka wyglądała porządnie, więc wpisałam nazwę konta i hasło. No i BUM. Konta nie ma. Tj jest, ale automatycznie zmieniono passy. Niby zrobiłam wszystko wedle instrukcji, ale było to ponad pół h temu i nadal e-mail nie przyszedł. I pewnie nie przyjdzie, a konto z 19sorciem poszło :(
Szkoda, ale trudno, za głupotę trzeba płacić.;(
Jakby ktoś wiedział, co mam zrobić, to proszę, piszcie!
macintosh
27-04-2010, 01:12
jeśli miałaś spersolizowane konto to powinno dojść hasło
A ja mam pytanko xd tj. na czym najszybciej zarobić kase po hacku. Mam 41 kine, skille slabe 66/65, 9k i plate legs, scale armor, two handed sword xP.
Miałem dsmke, mmske, knight legi, p ammy, bright sword, bohy, crus helmet i 150k w banku. Na czym najszybciej odrobić te straty??
Fri items plx, raty w Ab, itemek za zaufanie lub użycie musku.
@down
Przez ciebie, on będzie miał więcej gp niż ja ;<
Kernkraft
24-05-2010, 03:59
A ja mam pytanko xd tj. na czym najszybciej zarobić kase po hacku. Mam 41 kine, skille slabe 66/65, 9k i plate legs, scale armor, two handed sword xP.
Miałem dsmke, mmske, knight legi, p ammy, bright sword, bohy, crus helmet i 150k w banku. Na czym najszybciej odrobić te straty??
z tym pro evul eq spróbuj na rotach
;P juz mam roche lepsze eq, siedze caly czas na elf fortresie, niezle kaska leci ;]
Bailey Button (http://www.ugg-on-sale.com/)Metallic Classic Short UGG Boots (http://www.ugg-on-sale.com/)Sundance II UGG Boots (http://www.ugg-on-sale.com)
Szajba953
29-11-2010, 21:02
Witam. Chciałem napisac ze starego konta ale zapomniaęłm już nicku i hasęł lecz nie o tym mowa.
Grając na Arcanii widziałem wiele sytuacji gdy ktoś tracił konto. Na szczęście to nigdy mi się nie przydarzyło do dzisiaj.
Pare dni temu postanowiłem wrócic na Refugię i pograć 4fun dostałem od kolegi konto druida. Level 15 ale jak na początek nawet pasowało. Wbiłem 19 lvl wszystko dobrze. Podostawałem itemy od starych znajomych.
Napisał do mnie z zapytaniem gracz Master Setas Marlboras.
Chodziło mu o to żebym doszedł do gildi. Wysłał mi linka ale od razu czułem ze coś jest nie tak. Mimo to otworzyłem linka. Nic się nie ukazało, wiedziałem że już po koncie. Po 20 minutach udało mi się wejść na konto. Zobaczyłem ze nie ma nic. W ręce był list a napisane "Pozdro frajerze" myśle sobię na co tacy debile w to grają.. ;x
Po chwili ten sam gracz napisał że fajna była zabawa keidy to zabrał sobie pieniądze a itemy wywalał po dp. Podobno zabawa była ogromna. Po chwili ustawił moje konto żeby padło i tak się stało.
Prosze żeby administatorzy postanowili coś w tej sprawie bo nie trawie tego jak można okradać kogoś, że ktoś jest gorszy lub coś innego.
Przypomne nick hackera to: Master Setas Marlboras.
Hahahaha, dobre.
Nieoficjalny fansite, ma ukarać jakiegoś debila? Dowody? Brak, drugi szczegół.
Trzeci to ten, że i tak twoje konto było nielegalne, bo masz je od kumpla. Czwarty, to tibia.com jest główną stroną. Piąty, istnieje coś takiego jak kanał do reportowania (ctrl+r w Tibii), ale by ciebie tam wyśmiali.
Po piąte, debilem to możesz być jednak ty, że dałeś się tak ojechać.
Szóste, przeczytaj bibliotekę z TIBIA.COM, tam wszystko ładnie masz opisane, jak dostać się do gildii, itp. No ale cóż, lepiej się dać ojechać.
Haashuashuahsuahush...
Dodam, że to ty dbasz o konto, a nie CipSoft, każde odwoływanie jest głupie, bo i tak będą mieli to w dupie (0 dowodów, a co jakbyś symulował).
Pozdro&poćwicz&bigżalplx...
souldare
30-11-2010, 17:36
Musiales wpisac passy na tamtej stronie bo jak by cie inaczej shakowal. Jak tamte itemy byly dla ciebie cenne to tez mozesz je sobie odkupic na allegro za niewielka cene
Kernkraft
30-11-2010, 18:17
W jaki sposób wchodząc na stronę i nie wpisując swoich passów dostał chacka?
Kernkraft
30-11-2010, 18:51
wirusy...
mózg on
Tyle to wie pięciolatek.
Liczyłem na szersze wyjaśnienie, a nie kolejny pozbawiony sensu ironiczny post by Shivek...
Kurde, a co mam powiedzie? Że możliwością jest również włamanie się pod ip, które przechwyciła strona?
To jest o wiele trudniejsze, więc wirusy są najprostszym wyjaśnieniem, panie über poskramiaczu szifka.
A jak się czepiasz braku sensu, to przestudiuj swój ostatni pościk.
Hew e najs wieczór.
Kernkraft
30-11-2010, 22:29
Kurde, a co mam powiedzie? Że możliwością jest również włamanie się pod ip, które przechwyciła strona?
Dokładnie, tak masz powiedzieć
A może mam dodać, że istnieje również możliwość posiadania farta i włamania się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr -.-
Ogarnij się...
Kernkraft
01-12-2010, 22:11
A może mam dodać, że istnieje również możliwość posiadania farta i włamania się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr -.-
Ogarnij się...
Jestem ogarnięty, ale co do Ciebie mam pewne wątpliwości... :D
Akurat fartowne włamanie się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr można przypisać do kategorii Science Fiction -nie musisz zniżać się do poziomu experta z podstawówki ;)
Jo, ale jest jakże możliwe.
Nie ciągnij dalej rozmowy.
Wirus to pewniak i tyle.
Widzę, że nie ma tutaj działu Problemy z tibią, więc piszę to tutaj bo jestem z tym powiązany .
Otóż mój problem polega na tym ,że wpisuje dobre hasło pokazuje mi się lista postaci, no i cóż wystarczy się tylko zalogować, ach i tu jest problem gdy klikam enter pokazuje się, że hasło jest źle wpisane... Więc muszę robić nowy email po raz 50 aby zrobić przez r-keya nowe hasło i wejść na konto, lecz i tak bo 5 minutach wywali mnie z niego, a na tibia.com nic nie piszę o tym aby ktoś się na nie logował o tej godzinie kiedy mnie wywaliło, np.
loguję się o 18:02 na moje konto o 18:07 mnie wywala czyli ktoś musiał się na mnie wlogować, lecz tak nie jest bo na tibia.com pisze, że logowanie było o 18:02 :| Wie ktoś co na to poradzić ?? Na innym koncie tak nie mam !
Gralem sobie w nocy i dostalem komunikat niebieskim tlem tak jak by gm pisal bo tez mial 1 lvl ze jest nowy program do sprawdzania czy ktos nie ma autobota,ze do 15 min musze sie wylogowac i wejsc na stronke zeby sie wpisac ze nie mam autobota. Przez 15min na moim koncie ktos byl a jak juz wyszedl to nie moge sie zalogowac bo sa nie prawidlowe pasy.. Umie mi ktos odp na te pytanie? prosze o szybka odp :) (PW)
Fajnie, że nie zadałeś pytania.
19tomek48
10-12-2010, 15:19
mam problem od 4 dni nie umie sie zalogowac pisze mi konto zablokowqane przez 5min
i co mamy poradzić odpisz jak najszybciej od 5 mnut proszę o pomoc w pomocy
Weźcie się nauczcie pisać -.-
Masterwizard
03-06-2011, 09:31
Zmorath, to że dostałeś info na niebieskim tle (wiadomość typu priv) - zwyczajnie haker wysyła strony twierdząc, że używasz bota i ich "niezawodny" system to wykrył. CipSoft nie przesyła nikomu żadnych informacji! Nie dajcie się ludzie nabierać na te pierdoły. Ja w ŻYCIU jednego bota nie użyłem, poza lighthackiem (na 20 lv) gdzie po 2 godzinach pożegnałem się z postacią i cudem ją odzyskałem.
NIE UŻYWAJCIE BOTÓW i nie wchodźcie na żadne podejrzane strony, bo to istne hakerstwo. Te gnoje żerują na ludzkiej naiwności i strachu. Czy naprawde niektórzy sądzą, że w internecie jest coś za darmo, aby ułatwić grę? :|
wojteklr1
17-07-2011, 20:41
Wczoraj grałem normalnie jak zawsze, dzisiaj wchodzę... patrzę, i co? Brak Całego EQ wraz z kasą ! Normalnie mnie coś ma wsiąść, nie na darmo kupowałem PACC, żeby teraz nie grać bo nic nie mam...
zostalem schakowany ja czemu to sie zdarza takim jak ja
Cinderella
20-08-2011, 16:14
Nie byłoby tego tematu, gdybyście nie ściągali skryptów do waypointów, botów i cracków do botów.
Po IP nie jest tak łatwo dać się zhackować.
Nigdy nie odpowiadać na priv-ie na zaproszenia do gildii od nieznanych osób, nie otwierać filmów o Tibii na YT polecanych gorąco przez innych graczy.
Jeżeli przez własną głupotę sami nie podacie hackerowi swoich danych, to bardzo, ale to bardzo utrudni mu to włam.
Kommaster5778
23-10-2011, 02:21
bardzo mi przykro :D
rade8888
10-11-2011, 11:55
Mam dość trudna sytuacje. Po 3 latach wracam do gry. Zmienilem e-mail na tibia.com, ktory jest nieistniejacy i musze czekać 30 dni ... i jeszcze potwierdzic zmiane na koncie gdy minie juz te 30 dni. Jednakze zostalem shakowany ... I nie moge odzyskac konta na zaden sposob. Na e-mail nie da rady gdyz on nie istnieje, ale zrobilem zeby wyslalo tam nowe haslo, gdyz nie chce zeby haker przebywal na tym koncie. Co mam teraz zrobic nie mam i e-maila, rec key mialem zamowic bo po 3 latach gdzies sie zapodzial. Co moge zrobic ?? Jak sprawic zeby Cip zmienił e-mail ktory jest podany na zmiane, czy wogole to jest wykonalne ?? Czy juz nic nie da sie z tym zrobic ??
Mam dość trudna sytuacje. Po 3 latach wracam do gry. Zmienilem e-mail na tibia.com, ktory jest nieistniejacy i musze czekać 30 dni ... i jeszcze potwierdzic zmiane na koncie gdy minie juz te 30 dni. Jednakze zostalem shakowany ... I nie moge odzyskac konta na zaden sposob. Na e-mail nie da rady gdyz on nie istnieje, ale zrobilem zeby wyslalo tam nowe haslo, gdyz nie chce zeby haker przebywal na tym koncie. Co mam teraz zrobic nie mam i e-maila, rec key mialem zamowic bo po 3 latach gdzies sie zapodzial. Co moge zrobic ?? Jak sprawic zeby Cip zmienił e-mail ktory jest podany na zmiane, czy wogole to jest wykonalne ?? Czy juz nic nie da sie z tym zrobic ??
Jak stary mail nie istnieje to sprobuj zalozyc taki sam :) I wtedy wyslij na niego nowe haslo. Moze dojdzie. Ew. pozostaje Ci znalezienie tego rk. Innej opcji nie ma.
A więc i ja dziś poległem. Nie mam pojęcia w jaki sposób w żadne linki nie wchodziłem nic podejrzanego nie ściągałem. Straciłem jakieś 350k jeden lvl i blessy wiec ochota do gry odeszła jak ręką odjął...
Chciał bym tylko pozdrowić typka który w taki sprytny sposób że sam nie wiem jak to zrobił ukradł mi sporo itemków.
btw. Mogłeś nie paść przynajmniej ;]
ja zostalem shackowany na 88lvlu;/ moj kochany paladyn. poszlo sporo kasy ale olaac, moglbym sie odbudowac:) ale jakis malo mily hacker zrookowal mi postac;/ musze grac od nowa ale na innym juz serverze:)
Hacka dostalem jedynie jeden raz ;/ ale to tylko byl 11 lvl ;p
19dams19
20-12-2011, 21:55
Ja w całej karierze mojego palka (84 lvl) byłem hackowany chyba z 10 razy ;D
Niestety postaci już nie ma ;(
Zakreconyy7
20-12-2011, 22:45
ile razy to sie mialo hacka
no..no..;d
Za kazdym razem odzyskane konto :D <jeje>
damian160793
15-01-2012, 17:58
Eh mnie również dzisiaj okradziono z blue robe, bohów i crown helmet oraz 14 k które miałem w depo bez sensu teraz to ja nic już nie mam i jak tu grać X( zrobilem formata zmienilem kilka razy haslo na tibia.com dla pewnosci juz komputer mam czysty ale kaski i itemów nie odzsykam :(
Pozdrawiam
ps mogłby ktos wysłac mi co kolwiek jakies standardowe eq czy cos ... bo nawet nie mam jak skilli trenowac teraz będe wdzieczny
Frozen Fruit
Thais
Candia
girolamo
18-08-2012, 16:28
dwa dni temu zostałem okradziony.
Co straciłem? ponad 500k z itemow i 1600k z banku. dziwne bo nie zginęło nic z depo bo straty sięgały by nawet 3000k
KathyKiller
22-08-2012, 15:06
Wchodzę dziś sobie na konto , tak jak zwykle , ale to co zobaczyłam po prostu zamurowało mnie od środka.
http://fotoo.pl/show.php?img=336838_tibia.png.html
Z baku zginęło mi tylko 4cc, na sobie miałam zaoan helmet , crwon armor , zaoan legs, bohy , mms fire sword.
Odkąd założyłam te konto ściagnełam na komputer jedynie jeden film więc nie wiem jak to możliwe ze mnie okradli.
Dostep do konta miałam tylko ja.
NatiFajter
27-08-2012, 20:41
Hej!
Pragnę ostrzec wszystkich przed kolejną stronką do hackowania. Dzisiaj dostałam wiadomość, że ktoś zgłosił do Gamemastera, że używam bota. Oczywiście, nigdy tego nie robiłam, więc kliknęłam na link, jaki był w wiadomości. Oto on:
http://securee-tibia*********/account_subtopic=accountmanagement.html
Gram dopiero od 4tygodni, nie znam się na tym wszyskim. Stronka wyglądała porządnie, więc wpisałam nazwę konta i hasło. No i BUM. Konta nie ma. Tj jest, ale automatycznie zmieniono passy. Niby zrobiłam wszystko wedle instrukcji, ale było to ponad pół h temu i nadal e-mail nie przyszedł. I pewnie nie przyjdzie, a konto z 19sorciem poszło :(
Szkoda, ale trudno, za głupotę trzeba płacić.;(
Jakby ktoś wiedział, co mam zrobić, to proszę, piszcie!
miałam 40 druida, no własnie mialam, od dzisiaj nie mam :c
nabrałam sie w ten sam sposob, moge cos zrobić, to konto mialo 3 lata :C ;(
NatiFajter
27-08-2012, 23:24
Uwaga na hakerow, pisza na priv z 1 lvl'a
"Your account will be banished for violating Tibia Rule article 3*d (using unnofficial software in game) You can still decline raport by entering this code "******"
here www.reeports-tibia.com.nu/?nick=************."
strona jest ludzaco podobna do prawdziwej tibia.com, jest poprostu skopiowana, bo przyciski na stronce nie dzialaja, ostrzegam was ludzie!;(
Masterwizard
30-12-2012, 12:12
albo to:
21:27 Reeport Silvera [1]: Hello. You have been reported for botting by 7 players. You must verify your account at http://tibiabotd....(reszty linka nie wpisuję, bo niebezpieczny)=character&banned/login.html#playername=Kraknorker or else you will be banned. Kind Regards, Cipsoft
Wczoraj z uporem maniaka haker przysłał mi na PW to dwukrotnie z dwóch playerów na tym samym koncie.
NIE OTWIERAJCIE ŻADNYCH LINKÓW, które ktokolwiek podaje. Ja nie otwieram nawet linków od znajomych, nie mówiąc już o nieznajomych....
jeruzalem666
17-10-2013, 18:53
Dolaczam sie do autorow powyzszych postow...
Tez zostalem przez to shackowany..
Wyslalem nawet 5 eur na nowy rec key... Gdzie przyjdzie confirmation ? skoro uwzglednilem tam ze nie mam dostepu do starego maila i podalem nowy do ktorego mam dostep ? Odzyskam konto ? :( stracilem ze 300k i 45 eka ! :(
Jak zamówiłeś nowego confirmation keya to przyjdzie on na dane, na które jest zarejestrowane konto. Musisz nim wyrobić nowego recovery keya oraz go użyć.
Mam rozumieć, że zostałeś shackowany przez zalogowanie się na "fake-stronie"?
jeruzalem666
18-10-2013, 10:44
Tak... Zachowałem sie bezmyslnie. Dostałem wiadomość łudząco podobną do serwerowej z informacją że dostałem report za używanie nielegalnego softwar'u. Oczywiście nic nie używam, czerpię przyjemność z uczciwej gry. Wlazłem na strone "fake" i wpisałem hasło. Za 40 minut juz zamowiłem rec key'a nowego. Dobrze że podałem przy rejestracji dobre dane kontaktowe ;]
Poszukałem troche info na necie o mojej sprawie i mam rozumiec ze odzyskam eka ? Z góry dzieki za odpowiedz przedmówco :)
Tak, postac odzyskasz. Używasz confirmation keya (trzeba podać nazwe postaci tylko) i dostaniesz nowego recovery keya. Wtedy znów podajesz nazwe postaci i wpisujesz RK oraz nowy mail. Na maila przychodzi Ci nowe hasło do Twojego konta.
jeruzalem666
21-10-2013, 21:47
Hej dostalem list. Czy fake strona mogla wrzucic cos do softwaru na kompie ? Key loger? Dodam ze nic nie instalowalem. Sformatowalem dysk na ktorym byla tibia.
Mogła ale jest to mało prawdopodobne. Infekcje najczęsciej pojawiają się na partycji systemowej.
Jak chcesz mieć pewność dotyczącą bezpieczeństwa to zastosuje się do wskazówek z tego tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=240287 i wrzuć odpowiednie logi.
Verttotito
27-11-2013, 21:16
My Story
Dostalem hacka nie wiem od kogo wazne ze konto odzyskalem.
Lvl 44
Profa knight
Skile 70 na 70
Best solo- hydra
Best team-warlock
Eq ktore stracilem-Magic Plate Armor. , Golden Legs. , softy,bohy
Demon helmet. , shadow spectre # war hammer. , masterrmind shield
Aol. , ssa'y. A i jeszcze 60cc w depo no kurwa mac niemoge sie pozbierac ja jebie.
Justyna712
13-12-2013, 16:37
Najlepiej nie logować się na żadnej innej stronce niż tibia.com, nawet jeśli jest łudząco podobna, nawet jeśli ktoś podaje się za GMa lub pisze, że ma się dostać delete za używanie bota... To samo z listami, które czasem przychodzą na inboxa. Kiedyś prawie się na to nabrałam, ale kolega powiedział abym nie wchodziła :D Na niektórych nawet nie trzeba się logować, bo keylogger sam się "ściąga".
Strata 19 levela to jeszcze nie taka tragedia 8o
Mourillo
01-08-2014, 16:38
Witam!
Czy jest możliwość odzyskania konta jeśli mam tylko nick + account name? Do e-maila zapomniałem hasła, r-key'a zgubiłem. Proszę o szybka odpowiedz.
pawelstolik
06-08-2015, 15:54
Super stronka
daryska133
27-02-2016, 19:58
hack? bardzo dziwny mnie dopadł.. pewnie 400cc pojdzie spac
Witam, zostałem niedawno zhakowany, nie zgiąłem się postanowiłem grać dalej. Zrobiłem format komputera żeby mieć pewność że nie mam żadnego wirusa, zmieniłem hasło i zamówiłem nowego R-keya. I tu chciałbym się zapytać ponieważ R-key wysłany może być do 4 tygodni. Więc moje pytanie, czy haker który ma mojego starego R-keya może go użyć kiedy nowy (R-key) jest zamówiony?
Jeśli się powtarza to przepraszam, ale naprawdę nie znalazłem innego posta na ten temat :S
Najpierw weźmy pod uwagę fakt czy "haker" mógł zdobyć rk. Używałeś go do odzyskania na zainfekowanym komputerze? A może to on go wyrobił? Napisz więcej informacji.
Generalnie stary recovery key jest cały czas aktywny, do czasu wyrobienia nowego.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.