Pokaż pełną wersje : Prywatny test server otwarty!
cielakmateusz
14-06-2007, 22:08
Oryginalnie napisane przez Magson
Cipsoft has been namelocked to CIPBLOW
191lvl/79mlvl - (PVP) 400 ue, 200 sd, 100 vis (czasami, przeważnie gorzej)
191lvl/79mlvl - (PVM) 835 ue, 420 sd, 225 vis
112lvl/7mlvl (ek) - (pvp) 238 we mnie z dlancy
112lvl/7mlvl (ek) - (pvm) 389 w draga
140lvl (ek) z sca demona traci 5 uhow
100 rp+ dist 90+ wali z pbolta po 200-300 co sekunde
p bolt - 6 gp - 200-300 dmg
sd - 325 gp - 200-300 dmg
BALANCED?
( i to ma byc jak w sredniowieczu ? takie bylo zalozenie przeciez ...)
Więc z takiego założenia wynika, że sorców czy druidów nie powinno być w ogóle...
kumpel 179 ms opowiadał mi o "balansacji"
Przed update z sd walnął max 990.:):)
Teraz max walnął 600.:o:o
Jego kumpel knight wziął draga na 3 strzały.B)B)
Nie to że się podlizuje ale...
CipSoft naprawde przesadził z tymi obrażeniami sorca:confused::confused:
Więc z takiego założenia wynika, że sorców czy druidów nie powinno być w ogóle...
Zalozeniem bylo realistyczny swiat sredniowiecza , swait fantasy (np wladca pierscieni itp ) gdzie wystepuja postacie magiczne i tzw. rycerze.
Postacie magiczne chakratkeryzuja sie ogromna sila lecz mala wytzrzymaloscia
Rycerze wytrzymalosc odwaga ( blokowanie ) lecz slabsi w walce
a teraz to co ? odwrotnie ... + wytrzymalosc i latwo dostepnosc sprzetu pozostala
Powiedz mi drogie dziecko visa i taniej many miales kiedys knighta 60 lvl?
NIE? No pewnie ze nie ,.... nie wiesz jak sie ciezko gra ... skillujesz setki godzin i bijesz jak ciota ;(
Moze sie zdziwisz mialem 60 + lvl a nawet o wiele wiekszy a nie jak ty nuupku 70 -.-
i wiem jaki to ból skilowac ponad 80+
CO nie zmienia faktu ze cipy przesadzily i to w huj
Medivh Shady
14-06-2007, 22:12
chodzi o to ze teraz 70 pal i albo 90ek ma wieksze hity niż sorc na 190 lvl . pozatym skila nie jest trudno zrobic a mlvl o wiele trudniej , tak samo knight nic nie traci bijac potworki oprucz uh , p-bolty za 6 gp to masakra szczegulnie ze maja takie hity
pozatym ile mag i druid maja hp w poruwnaniu do paladynow , i knightow
Mimo ze popelnilem blad (chyba;p) to itak to bede komentowal chrzanic to xD
A wiec na poczatku mialem chyba racje co do sorcow czyz nie ? :>
Elisabett
14-06-2007, 22:15
Dajcie Wiecej Info O Pallach:)
mateusz_-14
14-06-2007, 22:17
Wy magowie macie narąbane... tu chodzi oto byście wbijali mlev a nie lev dawniej liczył sie lev a teraz mlev. Potrenisz mlev tyle ile knight treni sworda to tez będziesz taki koks jak on.. A zresztą poczekajcie na publiczny ts to sie wszystkiego dowiemy. A po za tym magowie maja sd a rycerze nie!!
Capality
14-06-2007, 22:17
chodzi o to ze teraz 70 pal i albo 90ek ma wieksze hity niż sorc na 190 lvl . p
A teraz jest kurwa jak!! Sorc na 70 wali jak 190 knight
P.R.O.S.T.O.
14-06-2007, 22:18
Jak dla mnie to szkoda tracić czas na tą grę :))
Pozdro:D!
--Cienius--
14-06-2007, 22:19
Moze sie zdziwisz mialem 60 + lvl a nawet o wiele wiekszy a nie jak ty nuupku 70 -.-
i wiem jaki to ból skilowac ponad 80+
CO nie zmienia faktu ze cipy przesadzily i to w huj
Daj mi Ajpi tego oteka :> fast atack nie?
Goldscorpion
14-06-2007, 22:19
pozatym skila nie jest trudno zrobic a mlvl o wiele trudniej
OMG! Postac allegro.pl? Pewnie knight nie musi szukac wolnego i pustego od pk miejsca do skilowania, liczyć na skruchę napotkanych noobów którzy ubiją ci rota na redzie byle dostac parę expa. Knight nie wypije sobie skill fluida i bedzie good. Co to za problem stanąć pod depo i dawac czary lol. Na non pvp to poprostu... A knight? Zawsze może się obawać zlurowanego potworka.
Robert Lublin
14-06-2007, 22:20
Powiedz mi drogie dziecko visa i taniej many miales kiedys knighta 60 lvl?
NIE? No pewnie ze nie ,.... nie wiesz jak sie ciezko gra ... skillujesz setki godzin i bijesz jak ciota ;(
WIEC STFU!!!!!!!!
Nie CHCESZ GRAC??? TO NIE GRAJ !!!!!!!!
Przynajmniej nie bedzie trolla w tibii -.-
Nie pasuje bo profesje złe? idz zagraj sobie w wowa tam jest cacy ale tibia ma ten klimat...
Po pierwsze tibia mila "ten klimat" 3 lata temu teraz to juz zadnych klimatow nie widze...
Z poczatku all mi sie podobalo w tym update i bylem stanowczym zwolennikiem ale teraz nie bardzo chodz i tak nie bende gral sorkiem ani drutem ale bez przesady palla i knighta ulepszyli to sorka mogli choaż zostawic w spokoju...
A teraz jest kurwa jak!! Sorc na 70 wali jak 190 knight
taa ale hp i brak waste sie nie liczy ?
niech knajt wali 500 , ma full hp i capa i brak waste
a magowie malo hp , malo capa , i niech malo traca , bosko
Daj mi Ajpi tego oteka :> fast atack nie?
NIe płacz kupie ci kredki
ok, będę robił jak niektórzy ahahhahahah cipszoft zwalil sorca uhauhauuh knigcht bedzie lepszy ahahahahha jest jest, ja się cieszę ze cipsoft wreszcie coś zmienił w grze knighta, co prawda mógł zostawić sorca takim jaki jest ale niech sorc teraz pocierpi takie jest moje zdanie, cya
Soulmann
14-06-2007, 22:24
Wy magowie macie narąbane... tu chodzi oto byście wbijali mlev a nie lev dawniej liczył sie lev a teraz mlev. Potrenisz mlev tyle ile knight treni sworda to tez będziesz taki koks jak on.. A zresztą poczekajcie na publiczny ts to sie wszystkiego dowiemy. A po za tym magowie maja sd a rycerze nie!!
Po chuj im SD, skoro bez nich będą walić niewiele mniej, bez wydawania 300gp/hit.
Rycerz ma HP i CAP, a sorc nie, no popatrz popatrz :o Można tak w nieskończoność wymieniać, ale przed update jest średni sens.
PS Jesteś pojebem.
Mam 62 MAGIC, od ponad tygodnia klepie po około 5-7h dziennie runki (w międzyczasie 3x przeładowywałem softy, czyli po około 30 000 many + piłem trochę MF) i wiesz co, mistrzu? Wbiłem 45% magica. Przypominam, że dążę do 63.
Pozdro.
http://blog.tibiacity.org/2007/06/test-server-part-i.html :)
Medivh Shady
14-06-2007, 22:26
OMG! Postac allegro.pl? Pewnie knight nie musi szukac wolnego i pustego od pk miejsca do skilowania, liczyć na skruchę napotkanych noobów którzy ubiją ci rota na redzie byle dostac parę expa. Knight nie wypije sobie skill fluida i bedzie good. Co to za problem stanąć pod depo i dawac czary lol. Na non pvp to poprostu... A knight? Zawsze może się obawać zlurowanego potworka.
powidz mi ile ci zajmie zrobienie skili 80/80 knightem . hm.. max miecha treniac dosc sporo , a zrob sorcem 80 mlvl ( zapomnij )
Huhu :p
44ek 76 sword fighting + 4 sword ring + bs = 80 sword fighting = dmg w draga
http://img162.imageshack.us/img162/4382/uo0024dw9.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/3472/uo0025ww2.jpg
Noi fun
blok demka ;p
http://img162.imageshack.us/img162/2853/uo0027br1.jpg
http://img239.imageshack.us/img239/6567/uo0028rs3.jpg
http://img118.imageshack.us/img118/5189/uo0029wc9.jpg
chodzi o to ze teraz 70 pal i albo 90ek ma wieksze hity niż sorc na 190 lvl . pozatym skila nie jest trudno zrobic a mlvl o wiele trudniej , tak samo knight nic nie traci bijac potworki oprucz uh , p-bolty za 6 gp to masakra szczegulnie ze maja takie hity
pozatym ile mag i druid maja hp w poruwnaniu do paladynow , i knightow
o lol kolejny troll
ok przetestowalismy wasze teroie. nie da sie zabic draga na 3 hity walilismy je ze 3 h i najlepszy winik osiognol ted( 5 hitow) owszem padaja szybciej. wyciagalismy na tombie 120 Ek 100k. 120 MS wyciagnol tam 130. przy tych samych nakladach. co do pb ich cena ulegnie zmianom. to jest tylko cena na testa. 140 k zabil draga na 5 uh uzywal takrze exury bo mial softy i trawalo to bardzo dlugo.
Macie coś żebyście sie niekłucili
1.Zaprzeng
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test5.png
2.Bawanik
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test4.png
3.nowy npc
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test3.png
4.Statek vikingów
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test2.png
5.Avanger i royal helmet ;p
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test1.png
@edit
Widze że ktos buł odemnie szybszy ;p ale i tak macie
Capality
14-06-2007, 22:30
"Pozwolę sobie na osobistą opinie": Nie podoba się to nie grać :P
mateusz_-14
14-06-2007, 22:32
Pomyśl człowieku! Poza tym sam jesteś Poje***y. Oblicz sobie ile taki knight musi trenić zęby wbić ten 100 sword? Wy ciągle wbijacie lev a runy robicie tylko wtedy gdy potrzepujecie a rycerze trenia żeby chociaż ubić tego draga i stracić przy tym z 5 uh. A wy magowie takiego draga walicie z sd po 600++. A teraz na 80 mlev będziesz tyle walić. A pomyśl sobie bitwe knighta i sorca. Knight podchodzi wali cie max po 90, 70, 4, 6, 58. A ty podchodzisz UE za 500++ i na dobitkę sd za 300++
walić, jeśli tibia straci paru zbuntowanych nabów nic sie nie stanie x) nie podoba się ?! nie grać !
mateusz_-14
14-06-2007, 22:37
jestem za mi tez sie podoba chociaż gram palkiem
Ech, ja już nawet tego nie czytam tylko screenów szukam.
Nie mógłby ktoś zrobić nowego tematu na to?
Darcik_ridaow
14-06-2007, 22:38
Pomyśl człowieku! Poza tym sam jesteś Poje***y. Oblicz sobie ile taki knight musi trenić zęby wbić ten 100 sword? Wy ciągle wbijacie lev a runy robicie tylko wtedy gdy potrzepujecie a rycerze trenia żeby chociaż ubić tego draga i stracić przy tym z 5 uh. A wy magowie takiego draga walicie z sd po 600++. A teraz na 80 mlev będziesz tyle walić. A pomyśl sobie bitwe knighta i sorca. Knight podchodzi wali cie max po 90, 70, 4, 6, 58. A ty podchodzisz UE za 500++ i na dobitkę sd za 300++
Ta wale ue za 500+ i niemam 1200 many :)) cudnie
ZAstanowmy sie jak bedzie wyglądac gra:
Sorc[220]:hi how are you
Knight[130]: fine
Sorc:[220]: hunted
knight130[okey comon]
you see recognize sorc. he was killed by knight :)
uwazacie zw to funny jest? :D
jak dlamnie powinni ulepszyc knightow i palkow bo maja przejebane zycie.
ale bez jaj :d miejmy nadzieje ze to spozniony zart prima aprilis
Soulmann
14-06-2007, 22:38
Kurwa mać. Kto leje dragi z SD? Ty? GZ. Wiesz, ile bije się magic 80? Nie? No to Cię debilu uświadomię.
Grając bez przerwy, mając promocję (czyli przyrost many 2/2sec):
1y 14d 3h 30m 40s
Ponad rok. Wtedy z VISa walniesz (zakładając level również 80, żeby było CI to łatwiej rozumkiem objąć) około 200 (przed update, po - kto wie?).
A teraz powiedz mi, palancie, ile czasu wbijasz skill 76 knajtem? No? 4tygodnie? A widziałeś na poprzedniej stronie tematu, za ile w dragi z durnego BSa łupił ~45 knight ze skillem 76? 200+, bez wastowania MFków na każdy hit, leje je za darmo.
Jest jakieś porównanie do trenowania magica przez rok (załóżmy nawet kurwa, że będziesz ciągle pił MF - kosztuje Cię to wtedy 18 mln gp i trwa ponad tydzień) a trenowania skilla przez miesiąc, nie mówiąc o waste na expach, o ŁATWEJ możliwości padnięcia przez denną ilość HP, o słabszych i kosztowniejszych hitach?
Jak masz zamiar być stronniczy to wyjdź. Miałem już kontakt ze wszystkimi, wykluczając palka profesjami, i bynajmniej wiem co mówię.
Krzysiekkrzysiek
14-06-2007, 22:41
Oryginalnie napisane przez Magson
Cipsoft has been namelocked to CIPBLOW
191lvl/79mlvl - (PVP) 400 ue, 200 sd, 100 vis (czasami, przeważnie gorzej)
191lvl/79mlvl - (PVM) 835 ue, 420 sd, 225 vis
112lvl/7mlvl (ek) - (pvp) 238 we mnie z dlancy
112lvl/7mlvl (ek) - (pvm) 389 w draga
140lvl (ek) z sca demona traci 5 uhow
100 rp+ dist 90+ wali z pbolta po 200-300 co sekunde
p bolt - 6 gp - 200-300 dmg
sd - 325 gp - 200-300 dmg
BALANCED?
mateusz_-14
14-06-2007, 22:43
mi to nie przeszkadza ze pogorszyli magów ale wg ciebie było to uczciwe ze knight ma ze sorkiem przesrane??Knight co ma zrobić? uhac sie i uciekać nad lecącymi sd'kami co zabierają mu 2/3 jego hp?(zależy jaki lev knighta)
ps.Co do sd to było tylko porównanie gdybyś nie wiedział... knight z gsa wali mniej niz ty z sd. A pozatym macie hmm które wchodzą ładnie w draga. Ja tam nic do magów nie mam ani do knightow ja gram palkiem to wiesz.
Soulmann
14-06-2007, 22:44
po tym update ja będę używał starej śpiewki ale dla sorców :) ostatnio sorcowie mi pisali " wiesz co wybierałeś " teraz ja tak będę mówił
Wybieraliśmy całkiem co innego.
Kurwa mać. Kto leje dragi z SD? Ty? GZ. Wiesz, ile bije się magic 80? Nie? No to Cię debilu uświadomię.
Grając bez przerwy, mając promocję (czyli przyrost many 2/2sec):
1y 14d 3h 30m 40s
Ponad rok. Wtedy z VISa walniesz (zakładając level również 80, żeby było CI to łatwiej rozumkiem objąć) około 200 (przed update, po - kto wie?).
A teraz powiedz mi, palancie, ile czasu wbijasz skill 76 knajtem? No? 4tygodnie? A widziałeś na poprzedniej stronie tematu, za ile w dragi z durnego BSa łupił ~45 knight ze skillem 76? 200+, bez wastowania MFków na każdy hit, leje je za darmo.
Jest jakieś porównanie do trenowania magica przez rok (załóżmy nawet kurwa, że będziesz ciągle pił MF - kosztuje Cię to wtedy 18 mln gp i trwa ponad tydzień) a trenowania skilla przez miesiąc, nie mówiąc o waste na expach, o ŁATWEJ możliwości padnięcia przez denną ilość HP, o słabszych i kosztowniejszych hitach?
Jak masz zamiar być stronniczy to wyjdź. Miałem już kontakt ze wszystkimi, wykluczając palka profesjami, i bynajmniej wiem co mówię.
Wszystko ladnie i poparte dowodami ale ... i tak oni tego nie zrozumieja , ciesza sie ze knajty ich beda bily jak pojebana i sraja na to ze magowie zostali zniszczeni ... nooby ktore nie potrafia patrzec obiektywnie na sprawe tylko stroniczzo zapatrzeni w swoich czolgistow ...
Jest takie powiedznie :
Tibia zrzera muzg
szkoda ze tak wiele osob udowadnia ze to prawda
@soulmann~
bywa skarbie ;* to ich gra mogą zrobić co chcą
Soulmann
14-06-2007, 22:48
mi to nie przeszkadza ze pogorszyli magów ale wg ciebie było to uczciwe ze knight ma ze sorkiem przesrane??Knight co ma zrobić? uhac sie i uciekać nad lecącymi sd'kami co zabierają mu 2/3 jego hp?(zależy jaki lev knighta)
Taifun Devilry jebiąc z SD w 100EK i zdejmując mu 600 hp, zabiera około 1/3 tego co ma, o 2/3 możesz pomarzyć.
Nigdy nie mówiłem, że męka knightów była sprawiedliwa, zawsze byłem za ich ulepszeniem. Ale nie pierdol głupot o wbijaniu 80 mlvl i waleniu wtedy tak jak KNIGHT, bo ni chuja tego nie zrobisz, chyba ze na super waste i smiganiu z SDkami -.-.
Ja mam 62 level i moge paść na pojedyncze kombo draga jeśli tylko puści double f wave i dobije z GFB, 62 EK może na HP zjechać DLa (z waste bo z waste, ze względu na słabe hity, ale jednak).
Własnie owe hity knighta były powodem, dla któego zawsze twierdziłem, że należy im się update. Ale NIE TAK RADYKALNE, profesja która ma tyle więcej HP i CAP nie może mieć dodatkowo WIĘKSZYCH, ALBO NAWET PORÓWNYWALNYCH HITÓW DO SORCKÓW, to jest chore.
Draggy_Slayer
14-06-2007, 22:48
Wszystko ladnie i poparte dowodami ale ... i tak oni tego nie zrozumieja , ciesza sie ze knajty ich beda bily jak pojebana i sraja na to ze magowie zostali zniszczeni ... nooby ktore nie potrafia patrzec obiektywnie na sprawe tylko stroniczzo zapatrzeni w swoich czolgistow ...
Jest takie powiedznie :
Tibia zrzera muzg
szkoda ze tak wiele osob udowadnia ze to prawda
a jak magowie bili jak szaleni a knighci jak ostatnie anemie to bylo ok?
Robert Lublin
14-06-2007, 22:50
Hmm...mag to profasja ofensywna a knight defensywna czyz nie?
Wiec co dziwnego ze musial uciekac...ale przynajmnij trodno bylo go zabic zaraz ma to i to :D
Mi to nie przeszkadza bo niegram tymi profesjami ale sprobuj noobie ich obczaić o co im chodzi...
NO ALE COZ CIPY TAK ZROBIA I NIC NIE PORADZIMY WIEC PO CO TA GADKA?
A magom radze czekac z nadzieja na lepszy dla nich next update...
Soulmann
14-06-2007, 22:50
@soulmann~
bywa skarbie ;* to ich gra mogą zrobić co chcą
A to moja klawiatura, i jak mi się ich decyzje nie podobają to jak najbardziej mogę sobie je krytykować, zwłaszcza jak mi jakieś palanty pierdolą, jak to szybko wbija się 80 magic i leje dragi z SD. Kurwa, wbij sobie super szybko knightem 9 magic, 200 level i na*******aj we wszystko z exori, też będzie szybko.
Wybaczcie mi moją frustrację, ale za dużo stron tematu przeczytałem naraz i się we mnie zebrało.
Pozdro.
Zalozeniem bylo realistyczny swiat sredniowiecza , swait fantasy (np wladca pierscieni itp ) gdzie wystepuja postacie magiczne i tzw. rycerze.
wiesz oglądałem wszystkie części władcy pierścieni dokładnie po kilka razy, jestem wielkim fanem, a jedyni magowie to Gandalf i Saruman (chyba że coś przegapiłe) których było aż 2 i zawsze chowali sie w krzaki lub do zameczku a bitwa wygrywały rasy walczące mieczem
wow ale sie rozpisałem :PP
Medivh Shady
14-06-2007, 22:51
jak knight potrafi tak przywalic jak teraz to sorca powinni zostawic takiego jak byl przed update , bylo by sprawiedliwie , i ja bym tyle walil i ty
Krzysiekkrzysiek
14-06-2007, 22:51
To najlepszym wyjsciem byloby tak co pol roku pogarszanie innej prof :]
Polepszyli knightow - weri gud bo ja knight
Ale po cholere tK POGORSZYLI magiczne profesje :confused:. W koncu wszyscy w tibii są potrzebni :P
A pozatym nie klocic sie tak dopoki nie wejdzie update bo jeszcze sie wszystko zmieni :P
Omg krystek nie pisz juz nic bo mi sie zal ciebie robi :/
NIe nie bylo ok , ale mieli inne zalety , i wcale nie byli az tacy zli ?
Wyobraz sobie knajta z przed update ktory nad chodzi z 3 razy mniejszym hp , z 3 razy mniejszym capem i z ogromnym waste .... tak to wlasnie sorc po tym update
CIPy mowią, że teraz w większym stopniu będzie sie liczył m lvl (u magów), i że to niby dlatego, że knightom/palkom liczą sie skille. OK. TYLKO, ŻE JAK DO KURWY NEDZY MAM WBIC 75-80 mlvlX(X(, Bo knighci zaczynaja expić zazwyczaj właśnie z takimi skillami.
przy kazdym update placzecie.. o.O bedzie dobrze
moim zdaniem mogli zostawic magow a wzmocnić jedynie kine i palla, no ale coz zobaczymy co z tego bedzie;) to tylko gra;d
Soulmann
14-06-2007, 22:55
jak knight potrafi tak przywalic jak teraz to sorca powinni zostawic takiego jak byl przed update , bylo by sprawiedliwie , i ja bym tyle walil i ty
Tia, hity przynajmniej byłyby takie same, ale wciąż byłaby sprawa HP... -.-
Gra'velo
14-06-2007, 22:55
Mam pytanko... czy wie kots od jakiego lvla beda te bronie? Widze tutorow na forum wiec licze na odpowiec Thx z gory :baby:
Pzdr Gra'v
Niestety ale wiele osób sieje tu straszne ploty i nie potrzebnie się martwi..
Otóż Knight jak i palek (nawet 150+) nie walą non stop po 200+, tak jak teraz czasem za 20 czasem za 10.. tyle że większa średnia dmg która i tak nie jest jakaś porażająca... nie ma co płakać.
P bolty mają dosyć wysoki dmg ale nie mają kosztować 6 gp tylko około 300 jak nie więcej.
Cipsoft wiedział że pojawi się ogromny "bunt" ms i ed.. to zrozumiałe, po update na 7.6 liczba ms i ed drastycznie wzrosła i dziś widać tego efekty, stojąc w dp lub patrząc na liste online widać tylko MS MS MS MS MS MS MS MS ED ED ED ED
Przynajmniej teraz 150 ek nie złoży się z combo gfb nie widząc nawet 1 przeciwnika....
Artur1Archer
14-06-2007, 22:59
Mam pytanko... czy wie kots od jakiego lvla beda te bronie? Widze tutorow na forum wiec licze na odpowiec Thx z gory :baby:
Pzdr Gra'v
80lvl trzeba mieć
Ja jestem za updatem,gdyz poprostu chuj mnie strzela jak mnie pkuje jakis 30 ms/ed.
Ja sie w niego prawie nie wbijam a jak juz to 40 max a on we mnie po 20-25 z wanda + po 40 z Eksori Wis na ture wychodzi 40:6-70
Zakladajac ze trafie....
Ja jestem za updatem,gdyz poprostu chuj mnie strzela jak mnie pkuje jakis 30 ms/ed.
Ja sie w niego prawie nie wbijam a jak juz to 40 max a on we mnie po 20-25 z wanda + po 40 z Eksori Wis na ture wychodzi 40:60-70
Zakladajac ze trafie....
mateusz_-14
14-06-2007, 23:00
A co do mlev nie pasi ci coś? Sonek, ED, lev 52, mlev 90 ? i co ty na to? Ale to prawda zajęło mu to bardzo dużo czasu. Rycerze mieli przesrane teraz są up i magowie maja pretensje. Jak magowie dostali rózgi to było dobrze, 8 lev sorc zabije spokojnie 8 lev knighta z rózgi (jeżeli wyszli w tym samym czasie z rooka.)
ps. Wole poczekać do update niż sie kłócić:P
Medivh Shady
14-06-2007, 23:01
Tia, hity przynajmniej byłyby takie same, ale wciąż byłaby sprawa HP... -.-
hp styka , obrażenia się liczą .
Goldscorpion
14-06-2007, 23:05
To wyglada tak:
Knight vs Drag
50(n/c/30(n/c)/0(n/c)/120(ss reakcja na forum: lol ile biją knighty??!!)/30(n/c)/200(ss: "fucking work cipsoft)/100(ss: "takie combo a sorcy to nic!"/...
xD ale fajowe z mamutka można lootnać nawet niezła broń:
21:56 You see a furry club (Atk:31 Def:19 +1).
It can only be wielded properly by players of level 20 or higher.
It weighs 42.00 oz.
Soulmann
14-06-2007, 23:10
A co do mlev nie pasi ci coś? Sonek, ED, lev 52, mlev 90 ? i co ty na to? Ale to prawda zajęło mu to bardzo dużo czasu. Rycerze mieli przesrane teraz są up i magowie maja pretensje. Jak magowie dostali rózgi to było dobrze, 8 lev sorc zabije spokojnie 8 lev knighta z rózgi (jeżeli wyszli w tym samym czasie z rooka.)
ps. Wole poczekać do update niż sie kłócić:P
Sonek bił swój magic ponad 5 lat, <tutaj chciałem dodać pewne słowo, wyrażające, co czuję na myśl o inteligencji tego pana, ale się opanowałem>. Jakie skille knight by miał po 5 latach skillowania? Pomyślałeś o tym?
WOw, 8 lev zabije 8 lev, nie nooo, to jest skandal, trzeba ZBALANSOWAC 8 LEVELKI! Chuj z tego, ze ten sorc go zabije, skoro <jeśli w update nic się nie zmieni> kilkanaście leveli wyżej knight zrookoje tego sorcka.
W ogóle nie wiem po co Sonka tutaj wspomniałeś, po prostu nie rozumiem. Jakbyś 5 lat grał w tibie (i potrafił grać, a wcale po Tobie nie wygląda) to można dużo rzeczy osiągnąc. Popatrz na Cliany z Secury, skille 113/113 :OOOOO CO TY NA TO?!?!?!?!?oneoneone!!111(...)1111 Patrz, jaki kozak!!11(...)1oneoneonejedenascie11(...)1
hp styka , obrażenia się liczą .
Na wyższym lev owszem, ale chyba już nie pamiętasz, jak ciężko było expic między 30, a 60-70 (zwłaszcza druidowi, który nie może sobie zarabiać kokosów wyskakując na guardy i waląc je z WOI). Ja osobiście do tej pory nie znalazłem ŻADNEGO miejsca gdzie miałbym niezły exp, nie padałbym od jednego kombo i nie miał waste.
@Goldscorpion
Co poradzisz? :s
Są ludzie młotki, są i taborety. A że w Tibie grają dzieciaki o średniej wieku 12 lat, to nikt im nie przetłumaczy że po prostu została trochę zwiększona średnia hitów postaci walczących "melee".
Poprostu oni by chcieli by ich "eful pr0 game sorki na kturyh nabili 80 lewul na dragah" dostali jeszcze runy typu "mega extra hiper truper explosion" która w sklepie kosztowałaby 20gp, zadawała 2x wiekszę obrażenia od SD no i oczywiście miała 99x chargów. Niedlugo domagać się będą słynnych "mana run". No bo jak! "Pszecierż knajt dostal tyle sóper bronj i czaruw a my to co? z rurzcczek morzemy sobie powalic. Sóden Ded kosztóje 300gp i czeba 4 urzyć na draga! A knajt w 1 hitcie go zje! o!". Bla Bla bla...
Rzygać mi się chce jak patrze na tą narzekającą dzieciarnie, która pewnie z nerwów jeszcze obiadu nie jadła. Ehhh.
Knight miał w dupe -> było dobrze. Można było zrobić Sorka i szybko lvl wbić.
Sork dostał w dupe -> Mam wbity 100 "levul". Płacz i zgrzytanie zębów.
Na wyższym lev owszem, ale chyba już nie pamiętasz, jak ciężko było expic między 30, a 60-70 (zwłaszcza druidowi, który nie może sobie zarabiać kokosów wyskakując na guardy i waląc je z WOI). Ja osobiście do tej pory nie znalazłem ŻADNEGO miejsca gdzie miałbym niezły exp, nie padałbym od jednego kombo i nie miał waste.
Ja wlasnie tez nie znalazlem a mam taki sam lvl jak ty ... i jak pomysle ze oni jeszcze mnie udupia 2x to nie wiem czy sie smiac czy plakac ?
Po tym upade juz nie znajdziemy ;]
ta pujde na dragi zabije 10 w 10 min zrobie 7 k expa i lal jaki druid jest wypasny , 3 sek pozniej You are dead bo dragowi hit poszedl , i tak w kolko , jedene lepsze combo i mnie nie ma ...
pojde do tombu , lal , podejdzie do mnie 2 crypty i vampir lepsze combo i lal you are dead !! nie no trzeba zbalasnowac knajt ma tylko 3x tyle hp i nie pada i nie ma waste to skandal !!
Sir Raxez
14-06-2007, 23:18
No więc, zacznijmy od tego
"Siła obrażeń zależna od poziomu spowodowała, że wysoko poziomowi magowie stali sie bardzo potężni w PvP i PvM. Postanowiliśmy to zmienić. Wszyscy wciąż będą zadawali mocniejsze obrażenia wraz z poziomem doświadczenia, ale znacznie wolniej. Jednakże rycerze i paladyni dostali w końcu zwiększenie obrażeń z bełt i broni wraz z poziomem."
Dla niekumatych:
"Knighci z wysokim lvlem (np. Seromontis, 303 EK) będzie walił mocniej z broni, chociażby miał mniej skila niż 100 ek z tą samą bronią"
"Magowie i Druidzi, będą walić mocniej wraz z wzrastaniem lvla, lecz będzie to następowało stopniowo"
<Tego akurat nie rozumiem, bo mogli zostawić te ataki Maga i Druida no ale żeby ich power rósł troszke wolniej wraz z lvlem [TU NACISK NA MLVL]>
Według mnie teraz jest 2:1 dla Knightów i Palladynów, chociaż trudno mówić już teraz, przed publicznym test serverem, ponieważ może nastąpić dużo zmian.
Teorie, i jak jest w praktyce?
"Czy będzie możliwe uderzenie w Dragona za 350+/-?
Tak, lecz nastąpić to może dopiero na 250+ lvlu (Tak myśle)
"Czy Palladyn będzie lepszy od Knighta?"
Obawiam się, iż tak... ponieważ szacując, że 1 power bolt będzie kosztował ciągle 6 gp, to palladyn wydając 600 gp, waląc po 250-350, nie narażając się na ataki melee <waląc z daleka np. Dragona>, będzie expił z samych power boltów, bez potrzeby używania run (oprócz uhów, na wszelki wypadek ew. Exura Vita/Gran
longhairs93
14-06-2007, 23:23
Popatrzmy na ten UpDate z RPGowskiej perspektywy:
-Sorcerer:
Dumny mag wkracza do legowiska Zielonego smoka pewien swych umiejętnosci i wyposarzenia (sdki),
jesli ktos gral w BG czy inna Forgotten Realmowska produkcje zna smoczą niewrażliwość (czesciowo) na magie.
Mag atakuje smoka runami ale ten wykorzystuje wradzana obrone magiczna.
Smok polegl, mag starcil kilka (3-4) run co wydaje sie jak patrzec na RPG realistyczne.
-Knight:
Bohaterski rycerz w pelnym uzbrojeniu oraz z Magicznym toporem wkracza do legowiska.
Smok szarzuje ale rycerz swietnie wycwiczony i o ogromnej sile miesci wykonuje ciecie z prawej strony, lewej i na odlew.
W wyniuk tych perfekcyjnych ciec rycerz zdjal glowe smoka z jego waskiej szyji.
To bylo naprawde realistyczne.
Taka moja teoria ale wy uwazajcie za sluszne to co chcecie.
pozdrawiam BArtlomiej~
longhairs93
14-06-2007, 23:24
Popatrzmy na ten UpDate z RPGowskiej perspektywy:
-Sorcerer:
Dumny mag wkracza do legowiska Zielonego smoka pewien swych umiejętnosci i wyposarzenia (sdki),
jesli ktos gral w BG czy inna Forgotten Realmowska produkcje zna smoczą niewrażliwość (czesciowo) na magie.
Mag atakuje smoka runami ale ten wykorzystuje wradzana obrone magiczna.
Smok polegl, mag starcil kilka (3-4) run co wydaje sie jak patrzec na RPG realistyczne.
-Knight:
Bohaterski rycerz w pelnym uzbrojeniu oraz z Magicznym toporem wkracza do legowiska.
Smok szarzuje ale rycerz swietnie wycwiczony i o ogromnej sile miesni wykonuje ciecie z prawej strony, lewej i na odlew.
W wyniuk tych perfekcyjnych ciec rycerz zdjal glowe smoka z jego waskiej szyji.
To bylo naprawde realistyczne.
Taka moja teoria ale wy uwazajcie za sluszne to co chcecie.
pozdrawiam BArtlomiej~
Nacpany_Wlodek
14-06-2007, 23:25
@Prośba do tutorów
Czy mógłby ktoś wkleić ss z powiększonym okienkiem rozmowy jakiegoś maga na, którym byłoby widać wykaz min. 10 hitów zadanych przez dobrego rycerza.
Na szczęście to tylko test serwer i mam nadzieję, że CIPsoft jeszcze raz przemyśli kilka rozwiązań.
Ps. Rada dla NIEKTóRYCH podjaranych osób grających rycerzami.
Wyjmijcie rączki z majtek, wyjdźcie na dwór, nabierzcie powietrza i już się uspokójcie.
Dzieci nie kloccie sie.... trzeba poczekac
Dam nowe sski żeby was uspokoić :)
1.Noob
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test12.png
2.Mamuty
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test9.png
3.Gildia magów
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test8.png
4.Pingwiny
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test7.png
5.Wieża skad możemy zobaczyć ciekawe widoki :)
http://i200.photobucket.com/albums/aa154/Bormist/test6.png
"Czy Palladyn będzie lepszy od Knighta?"
Obawiam się, iż tak... ponieważ szacując, że 1 power bolt będzie kosztował ciągle 6 gp, to palladyn wydając 600 gp, waląc po 250-350, nie narażając się na ataki melee <waląc z daleka np. Dragona>, będzie expił z samych power boltów, bez potrzeby używania run (oprócz uhów, na wszelki wypadek ew. Exura Vita/Gran
cena power boltow zostala specjalnie obnizona na test, mozliwe ze nie bedzie mozna w sklepach kupic
gwizdek4
14-06-2007, 23:43
a co sie tyczy p boltow to z was sa nobki nieprzecietne lub jak wolicie PA jesli sadzicie ze bedzie walil 200-300 palek z nich kurde nie zapominajce 1 bolt na ture no i do tego nie zawsze trafia wiec nie ma co plakac beda wieksze ekipy lazic na demony wruca stare czasy. w tibie gram 3,5 roku zeby ktos nie mial watpliwosci
gwizdek4
14-06-2007, 23:45
wiece co przeczytalem tu wszystko i tak sie zbulwersowalem ze lepiej nie mowic pierwsza zecz z kad wiecie jakie skile mial kino lejacy dragi i zauwazcie ze mial sword ringa. 2 sprawa cipsoft to nie debile ( niewylaczajac poszkodowanych palkow ) a nie o to mi biega mam 77 RP dist 96;
druida na 112 lev z 69 mlev i wiem jedno jak nie umiecie grac druidem bez wastowania to mi was szkoda bo ja nim nigdy kasy nie stracilem. Jednak wole gre palkiem i nim gram od niedawna i jedyny ded jaki nim mialem to wlasnie od sorca ktory podlecial domnie pod domek ue+sd i niemial co zbierac bo aola mialem wiec, bylo cos nie tak z sila zwlaszcza sorcow ale poczytajcie co pisza na stronie www.tibia.pl
"Trochę faktów na temat balansu postaci" a moze zrozumiecie o co w tym chodzi i tak magowie beda lepsi macie 2 viski na ture i do tego jeszcze rody i wandy. jaki kinio jest w stanie zabijac solo hydre choc musze przeznac ze 2 razy padlem na combo od hydry (bloker nawalil) wiec nie ma co plakac na pewno gra bedzie trudniejsza i to dobrze bo co to za sztuka isc na latwizne
a co dotyczy p boltow "Powiedziałem że dostępność power boltów wzrośnie. Powinny one zastąpić używanie runów SD przez paladynów. Spowodowało to pytania czy będą zadawały one takie same obrażenia. Odpowiedz brzmi: oczywiście że nie." i pamietajcie oni zrobia tak zeby bylo dobrze gdyz oni nie robia tego dlanas tylko dla pieniedzy pozdro
Użytkowników czytających ten temat: 294 (zarejestrowanych: 101, gości: 193) xD
troche pogorszyli sroców/magów ale jest spoko
(wyrabane sa te bronie xD)
Mam nowy pomysl na next update ;]
Damy dla knighta Exure vite a sorc bedzie biegal z exurą. W koncu sorc sie duzo leczy ;]
kEyLoGgEr.
14-06-2007, 23:56
Gadamy o knightach,sorkach,drutach pallach , a co z Rookstayerami? wiadomo cos?
Andrealfus
14-06-2007, 23:58
wiecej ss'ow :) narazie jest dobrze
chciałem przeczytać wszystkie posty zanim się wypowiem ale niestety nie dałem rady głupota innych mnie powala :P jak to knighci cieszą sie ze sorc uwalili zal ? według mnie dobrze było do tej pory (pomimo to ze magowie expili szybciej) wiadomo zaraz jakis 20 lvl mnie pojedzie ze sie nie znam XD miało byc wyrównanie a tym czasem jest "troszkę" żałosny mag i wymiatacz male fighter xd nie tego sie spodziewalem no i na koniec sprzwdzicie erig net top 500 lvli i kazde top 300 jakiej profesji jest najwiecej nie bylem na tescie ale mam w gildi tutkow i mniej wiecej wiem jak to wyglada widzialem mase ssow i mam nadziej ze ten update wejdzie troche zmieniony bo to co jest teraz na tsie z sorcmi mi sie nie podoba i jeszcze jedno bo nie moge sie oderwc od klawiatury piszac tego posta wezcie pod uwage to ze jestem pallkiem profem z pozoru najslabszym ;D
aaa zapomnial bym o druidach ktorych tez uwalili a oni byli słabsi od sorko ...
no ale cieszcie sie bedziecie lepsi gz dla was !!! ...... <zal>
licze na to ze mnie pojedzieci i udowodnicie tym samym jak to z polskiego nooba jest wyborowy idiota xD
@milibi rox XD
mateusz_-14
14-06-2007, 23:59
elo. mam pytanko przepuszcza ktoś kiedy będzie test server login dla wszystkich otwarty?
Problemaker
15-06-2007, 00:02
Pytanie do tutorów !
Wiadomo Wam cos o Tescie dla zwyklych graczy?
Andrealfus
15-06-2007, 00:05
z tego co pamietam to zadko zdarzal sie open TS przy letnim update
@down
był ale od 2 lat nie bylem na letnim i co sie pytam to ludzie twierdza ze nie było.
A stare dobre czasy to dla mnei tibia 6 - 7.4 :)
byl nie raz... za starych dobrych czasow :)
Skonczcie -.- temat 1 dzien 33 strony spamu powinni zamknac ten temat jak wam niepasuje idzcie sie powiesic czy zrobcie co chcecie ale niepiszczie tu tyle spamu ! co chwile napisane jest to samo na kazdej stronie jest post z wymaganiami lvlowymi broni odpusccie sobie nic nieporadzicie na ten update bo niezalezy od was tylko od cipsoftu
co do ms/ed sam gram ms i wisi mi co zrobia trzeba bedzie sie przyzwyczaic do nowego stylu gry
CLOSE THIS TOPIC PLX
tibiaplayer
15-06-2007, 00:11
czytalem caly teamt ale nie dowiedzialem sie nic o:
Knight Axe
Fire Axe
Dwarven Axe
nowych axe do 50lev~ ;>
karol321
15-06-2007, 00:11
ktos tu napisal ze 200ek+ ze skillami 90 bedzie mogl bocic na dragach jak na rotach, a teraz to co mamy? od 130lvla blackd vis hunter i jazda na dragach sorki jada
Andrealfus
15-06-2007, 00:12
mnie to tam wisi i tak lvl pewnie spełniam :D
gwizdek4
15-06-2007, 00:13
podsumowywujac wszyscy se poradzimy jednym bedzie trudniej drugim latwiej (poprostu zycie ) narazie nie ma sesu sie klucici bo i tak prawda lezy po srodku, a wszystko sie rozstrzygnie po up. interesoja mnie nowe fotki potworkow broini itp wsumie wszystkiego co nowe to ma ses cos zobaczyc a nie gdybac bez sesu. a rare itemy to podrozeja (mpa) na 99% nie bedzie mialo juz tej samej ceny wieksze koszty zdobycia wiecej sd i wiecej uhow NO HYBA ZE PUJDZIE 1 KINIO SIO NO I Z 3 PALKI WALACE Z P BOLCOW LACZNIE 600-900 NA TURE Z P BOLCOW DEMON PADNIE ZA 600 GP I JAKIES MF badzmy realistami ide spac sory za wszystkie bledy
WIECEJ FOTOSOW PROSZE xD
Andrealfus
15-06-2007, 00:15
te p-bolce napewno nie beda tak tanie, tak pewnie zroibli na test server
dark_solti
15-06-2007, 00:19
Moze i glupie pytanie ale od ktorego lvl mozna bedzie uzywac War Hammera? (tylko prosze nie 55 :P)
czytalem gdzies wyzej ze magiczni musza sie nameczyc by wbic mlvl a knighci ida potrenia miesiac i maja luz
zakladajac ze gramy legalnie knight na pvp by potrenic musi zaplacic magicznemu za postawienie monka, a jesli takiego nie ma lub gra na non pvp musi stac caly czas przy kompie bo slime naprawde szybko pada, a na ghoula przed 130lvl raczej nie pojdziesz bo za wolno sie leczysz. W trakcie expa skilli niewiele wchodzi
magiczny by trenic moze poprostu stac afk nie bojac sie niczego (non pvp) lub na pvp zchowadz sie gdzies ladnie i raz na 5-15 min podejsc podjesc i szczesiwie klepie mlvl, do tego w trakcie expa pije mfy co sprawia ze mlvl na huncie rosnie baaardzo szybko (1,5h hunta 10 bp manaskow i juz 3-5% mlvl wlazi na ~63mlvl) magiczni expiac trenia sie zara biajac na runach trenia sie
knight na exp musi poswiecic osobny czas i na train osobny
mimo ze jestem knightem uwazam ze dmg magicznych zostal za bardzo oslabiony, co najprawopodobniej zostanie naprawione
do tychczas magiczni musieli sie pomeczyc do 60-70 lvl a potem zaczynalo isc blyskawicznie
exp knightem caly czas byl zmudny i monotonny
ta postacia gram dopiero 6 miesiecy, 2 miech train i 4 miech expa
w axe jestem 17 lecz jakis 50 lvl jest 9 i wali mocniej odemnie....
moze same bronie od okreslonego lvl rozwiazalyby problem lecz zawze z utesknienem patrzylem na magicznych w tombie bijacych wiecej odemnie, chodzacych na gsy, hero i zbijajacych kokosy na silkach i red clothach ( sa po 5k na harmonii) u nich duza role gra szczescie, raz wyciagna 1 innym razem 10, ja huncac na of/arena(jeszcze nieoplacalne)/malpy (do 15k na full cap) musze wiecej czasu spedzicc by zarobic na to wszystko
zawsze przed update byly nazekania tym razem tez sa ale jesli ktos jest dobrym graczem to szybko sie przystosuje do nowych realiow i zacznie wymiatac jeszcze lepiej niz przedtem
Wszystko fajnie Update podoba mi sie B)
Ale co z Anni ? w 4x Knight jak bursty maja zalerzec od dista to jak kngihtci beda robic anni ? ;(
dark_solti
15-06-2007, 00:27
Ale co z Anni ? w 4x Knight jak bursty maja zalerzec od dista to jak kngihtci beda robic anni ? ;(
Ktos napisal ze wchodza hity nawet 400+ w stworki z avangera :p wiec zabicie 2 demonow raczej bedzie latwe :o
Problemaker
15-06-2007, 00:27
A dobrze wam tak kurwa... teraz musicie zabrac sorca albo palla ktory teraz i tak gowno uderza z SD wiec macie problem!
gwizdek4
15-06-2007, 00:29
ani bedzie taki ze bedzie jeden kinio z av nawalal i jakis palek do tego a reszta sie uha no chyba ze da sie zucac wasza bronia i sie uhac jednoczesnie wsumie dobre pytanie jakies sposob jest na banka
jak bylo napisane w zapowiedzi update nawet na annihilatora trzeba bedzie przewidziec nowa taktyke :)
Sorcer_Pips
15-06-2007, 00:31
a jesli takiego nie ma lub gra na non pvp musi stac caly czas przy kompie bo slime naprawde szybko pada
I to jest to co czyni tą grę fajną =]
Slimy rox xd
ani bedzie taki ze bedzie jeden kinio z av nawalal i jakis palek do tego a reszta sie uha no chyba ze da sie zucac wasza bronia i sie uhac jednoczesnie wsumie dobre pytanie jakies sposob jest na banka
No boje sie tymbardziej ze na moim servie wogole niema pala 100+ albo jest jeden :(
Ja 23:15:37
jak tam update
Ja 23:15:40
uheuheueheuh xddddddd
magsonn 23:15:46
wy*******aj
magsonn 23:15:58
kurwa
magsonn 23:16:02
200 z sd PVP
magsonn 23:16:06
400 ue PVP
magsonn 23:16:09
100 vis PVP
magsonn 23:16:12
chyba ich pojebalo nieco
moj maksoneq =*******
Doradźcie mi. Mam 43 sorca w tym tygodniu chciałem kupic pacca ale jak przeczytałem info z testa to zwątpiłem. I tu małe pytanie do tutorów (poniżej 60 lvlu ofc sorcow/druidów) : Czy odczuliście jakies duze/małe/średnie/ogrromne zmiany w hitach ??
Wsumie to pisało, że na tym lvlu nie odczuje zmian ale ja nigdy cipkom nie wierzyłem.
Sorcer_Pips
15-06-2007, 00:36
A dobrze wam tak kurwa... teraz musicie zabrac sorca albo palla ktory teraz i tak gowno uderza z SD wiec macie problem!
Ta Pal z p boltów będzie walić.
Psychotata
15-06-2007, 00:39
Dobra... Chciałbym wiedzieć od którego lvl można będzie uzywać BS :D
Skoro hity sorców są rzeczywiście takie słabe to przecież jest jest jeszcze czas żeby je zmienić... Przecież po to jest test serwer żeby wykryć takie rzeczy. Myślę że Cip posłucha graczy i zwiększy hity magów, tak jak to było np. z expem za wiwerne w zimowym update - gracze stwierdzili że jest za łatwym potworem i daje za za dużo expa (600) więc zmniejszyli tą liczbę do 515.
Cipsoft ostatecznie pozbył się farm druidow i sorkow. Niby magowie beda duzo pizgac z runek ale to nie zastapi kupcow w psoatci palkow i knightow. Wiec szykuje sie maly krach. Czas sprzedac zapasy hmm/sd/uh/gfb itp.
gwizdek4
15-06-2007, 00:40
no faktycznie na twoim swicie nie ma szlu z palkami xD niewiem palek okolo 130 lev da rade ani zrobic wiec i to jest dodatkowa przeszkoda podnoszaca trudnosc no chyba ze 100 lev i posiedzi na hero i nazbiera z 3 bp Might Ringow niewem sam ciekaw jestem ani ale to dopiero za miesiac bo jeszcze deczko ponad 20 lev zostalo
Dobra... Chciałbym wiedzieć od którego lvl można będzie uzywać BS :D
Bright sword jest od 30 lvl... Na szczescie...
okrzesik
15-06-2007, 00:45
Jak bs od 30 to f axe od ktorego :o :?/
Jak bs od 30 to f axe od ktorego :o :?/
Nie wiem... Sprawdzilabym, lecz... Albo o jeden dzien, albo o 1,5h za pozno zdalam test na tutora (bo nie wiem czy liczy sie od save czy od okolo polnocy)...
Godzinka w plecy ale wszystko przeczytalem :]
W h*j się ciesze wkońcu Kinio bedzie zadawal przyzwoite ciosy , a exori wkoncu bedzie zadawac ciagle tyle samo :cup:Koniec 4*lvl :cup:
Koniec 10 lvli z gs'ami od kumpli
Koniec pkowania przez 20 +/- lvlowe postacie magiczne
Koniec visowania wszystkiego co sie da 8o
Nowe Czary , Nowe Bronie można czegos wiecej chciec?
@Do Dzieci neo (nasi kochani sorcowie co sie tutaj tak pieknie o tym upie wypowiadaja ) @
Co kur.. narzekacie? dalej bedziecie walic wiecej niz kinio ,zarabiac na runkach .
Nie podoba sie wam ze teraz kinio bedzie mogl sie bronic jak go napadniecie?
Teraz zacznie sie roczna epoka Knightow i Pallkow , wiecie dlaczego roczna ??
Bo zapewne w nastepnym letnim updacie dostaniecie 50-60 wand/ rod ktory bedzie walic po 100 , jakies nowe czary , nie podoba sie?? nie musicie grac w tibie nikt sie nie poplacze jak odejdziecie ;:p;(:p
@ Co do ani
4 kiniow pojdzie i bedzie walic z nowych czarow :]
Zbyszek_Czarodziej
15-06-2007, 00:55
Godzinka w plecy ale wszystko przeczytalem :]
W h*j się ciesze wkońcu Kinio bedzie zadawal przyzwoite ciosy , a exori wkoncu bedzie zadawac ciagle tyle samo :cup:Koniec 4*lvl :cup:
Koniec 10 lvli z gs'ami od kumpli
Koniec pkowania przez 20 +/- lvlowe postacie magiczne
Koniec visowania wszystkiego co sie da 8o
Nowe Czary , Nowe Bronie można czegos wiecej chciec?
@Do Dzieci neo (nasi kochani sorcowie co sie tutaj tak pieknie o tym upie wypowiadaja ) @
Co kur.. narzekacie? dalej bedziecie walic wiecej niz kinio ,zarabiac na runkach .
Nie podoba sie wam ze teraz kinio bedzie mogl sie bronic jak go napadniecie?
Teraz zacznie sie roczna epoka Knightow i Pallkow , wiecie dlaczego roczna ??
Bo zapewne w nastepnym letnim updacie dostaniecie 50-60 wand/ rod ktory bedzie walic po 100 , jakies nowe czary , nie podoba sie?? nie musicie grac w tibie nikt sie nie poplacze jak odejdziecie ;:p;(:p
@ Co do ani
4 kiniow pojdzie i bedzie walic z nowych czarow :]
powiem ci cos huj ci w dupe i nie kozakuj p; i tak masz raka i neo cie wypierdoli na behemotah i padniesz na 3 hity xD a pozatym pvp suck i jak ci sie niepodobalo gra knightem to po co grasz w piksele ?
i tak masz raka
Jesteś lub może znasz Zbroja?
okrzesik
15-06-2007, 00:59
powiem ci cos huj ci w dupe i nie kozakuj p; i tak masz raka i neo cie wypierdoli na behemotah i padniesz na 3 hity xD
prosimy o bana dla nooba.. -.- i co srasz teraz zes sie meczyl tyle czasu z magicznym charem ? ZAL! Jak nie umiesz juz grac to wypad powiedzialem jasno ale juz... zal mi was dzieci... macie 40+- lvl drutkow / sorcow i kozaczycie az zaczniecie w dupe dostawac w tedy pyskowki itp. Sam bylem ownerem 61 ms lecz po takim upie najwyzej sd na sell bym nim robil.... a zrobilbym knighta.... nie rozumiecie ? Najlepiej na acc miec zrobione 4 profesje kazda inna na kazdy up date. Jak jestescie tacy tepi zeby tego nie rozumiec to wspolczuje. Nara.
pawel1992
15-06-2007, 00:59
Mnie zastanawia jak beda wygladaly hunty po updacie , hity magow sie zmniejsza z run ... To chyba bedzie wiekszy waste np. na demcach :X
@Caelhan
LOL. Koles ale mi ciebie jest zal. Jaką neostrade dostałes na komunie ??A przypomniec ci kto płakał 2 miechy temu nad losem knightow ??
Zbyszek_Czarodziej
15-06-2007, 01:01
prosimy o bana dla nooba.. -.- i co srasz teraz zes sie meczyl tyle czasu z magicznym charem ? ZAL! Jak nie umiesz juz grac to wypad powiedzialem jasno ale juz... zal mi was dzieci... macie 40+- lvl drutkow / sorcow i kozaczycie az zaczniecie w dupe dostawac w tedy pyskowki itp. Sam bylem ownerem 61 ms lecz po takim upie najwyzej sd na sell bym nim robil.... a zrobilbym knighta.... nie rozumiecie ? Najlepiej na acc miec zrobione 4 profesje kazda inna na kazdy up date. Jak jestescie tacy tepi zeby tego nie rozumiec to wspolczuje. Nara.
idz lizo dupie i tak zrobie nowe konto no miales 61 ms z 20 magicznym bravo p; a wolanie o bana nic ci nie da wlasnie widz ejakiego amsz wypasionego knighta z szalonym 35 lvl dostales go na komunie od babci gieni i dziadka józka?
@ co do huntow teraz bedzie taki wastle ze wkoncu ceny moze podskocza w gore p; bo nikt niebedzie huncic demonow etc
@pawel1992
no raczej :baby:
Krwioplaczasty
15-06-2007, 01:02
Powiem jedno nadchodzi era FENIFERA :D
I mam pytanko o nowe i stare cluby statystyki i ten lvl wielce dzieki :P
A ja wam kurwa proponuje cos takiego: Jedna osoba zakłada sorca a druga knighta, jedna skilluje knighta do 75 w swordzie a druga treni mlvl sorca do 75 ( bo cipki twierdza ze mlvl sorcow to cos jak skille knightow) i zobaczymy kto wygra.
DZIECI NEO NIE CZYTAJCIE TEGO:
Rozumiecie o co mi chodzi, czy mam powiedziec wprost ??
okrzesik
15-06-2007, 01:05
...<wycięte>...
To po kiego sie z nim klocisz skoro gadasz ze nie masz zamiaru ? :D
Dobra jutro zobacze sobie ile sie nazbieralo tu spamu a tera nara all
Wiechoss
15-06-2007, 01:14
Ja nie wiem w ogóle po co sie tu żalicie skoro to i tak nic nie zmieni a grac nadal
będziecie grali i przyzwyczaicie sie do tego jak knighty przyzwyczaiły sie do tego ze 8 lvl sorce od razu z rooka idzie po (free) wanda i bije cyce ;| :baby:
Wiecej Screenow !!!
@Zbyszek_Czarodziej cus do ciebie:
Moje slowa kierowane rzekomo do dzieci neo są kierowane głownie do ciebie , jestes doslownie pasozytem tego forum który nic pródz chorup do niego nie wprowadza . Rak jest to doslownie mutacja komórkowa pewnego narządu badz narzadów ciala , która prowadzi do smierci lub uposledzien. Wiec nie rzycze ci tego co ty mi ponieważ jush to masz :p PvP wymiata jest przynajmniej fun ,
a kto powiedzial ze nie lubie grac kiniem ?? ja to uwielbiam .
@ teraz cuś do pana Skun__:
Data dołączenia: 04 03 2007 - to wszystko wyjasnia
Informuje cie ze nie jestem posiadaczem neostrady tak jak ty :cup:
a tak pozatym wtedy kiedy mialem komunie ty bawiles sie drewianymi klockami :D
Ehh może i teraz noobki beda expac tak samo do 70 lvla , lecz pożniej beda musialy ruszyc główką by wbijac lvle , nie jak teraz :D
Sorka za ortografie jestem doslownie dyskiem : dyzgraf, dysortoraf itp.
Marchewka
15-06-2007, 01:26
Ja nie wiem w ogóle po co sie tu żalicie skoro to i tak nic nie zmieni a grac nadal
będziecie grali i przyzwyczaicie sie do tego jak knighty przyzwyczaiły sie do tego ze 8 lvl sorce od razu z rooka idzie po (free) wanda i bije cyce ;| :baby:
Wiecej Screenow !!!
dokladnie, tak jak do tej pory wszedzie biegaly sorce i druty - tak teraz wszedzie widziec bedziemy kiny ;) postacie magiczne na 8 lvl mogly bardzi duzo gdzie knightowi pozostalo bic roty i larvy.
przyzwyczaicie sie.
http://img400.imageshack.us/img400/1651/crystaleu1.jpg (http://imageshack.us)
Nie radze wybierac sie na niego paladynom solo ;.] Zamraża i miota sd na dystans.
Krwioplaczasty
15-06-2007, 01:42
a coto za palka w tym bagu to nowy club ?? loot z pajaczka ?? pajenczynka tez z tego leci ??
Postacie magiczne chakratkeryzuja sie ogromna sila lecz mala wytzrzymaloscia
Rycerze wytrzymalosc odwaga ( blokowanie ) lecz slabsi w walce
a teraz to co ? odwrotnie ... + wytrzymalosc i latwo dostepnosc sprzetu pozostala
Odróżniasz ŚREDNIOWIECZE od Fantasy?
Wiesz ile ma Fantasy wspólnego ze sredniowieczem? to że budowle, bronie itp. PRZYPOMINAJĄ te średniowieczne. Akcja niektórych powieści fantasy itp. może dziać się w czasach równoległych naszym, ale w średniowiecznej scenerii. Nie mylcie też cyberpunka z fantasy, bo to już osobna bajka.
A średniowiecze to okres w kulturze, historii świata, zwany też czasami ciemnoty i zacofania. W średniowieczu tzw. magowie to byli ci co potrafili zrobić pare błachych sztuczek, któe poruszały tłum. Więc nie pierdol, że średniowiecze to fantasy. Rycerze byli. Paladyni też, ale paladyni to byli rycerze, ale oddani Bogu, tacy kapłani w zbroi i z mieczem.
Tibia opiera się na fantasy, ale nie na średniowieczu.
@Ain'aer
mogł/ a bys powiedziec wiecej na temat crystal spider?
Furry staff, rzadki loot z mamuta :F
Co do crystal spiderow, co konkretnie mam powiedziec? Hp nie liczylem :.P
powiedz cos na temat np lootu z nich, jaka siłą dysponuja cos w rodzaju GS'a czy bardziej czego ? :P
Jedyne co mi z nich spadlo to kostka lodu (mozna po nich wchodzic jak po parcelach) i 20 gp o_O 100 lvl knighta biją po 110, z sd po 150-200+paraliz
Krwioplaczasty
15-06-2007, 02:25
mocny skubany a taki niepozorny :P a jakies inne monsterki tez zlookane przez ciebie sa ?? jak tak opowiadaj :P
Hmm, ciezko tam cokolwiek znalezc, procz pingwinow -,,- (ze znalezieniem tychże nie ma problemu) biega troszke mamucików, a w górach z rzadka jakaś wiwerna, ice golemy a w najwyzszych partiach ze 3 crystal spidery (to wszystko na 1 wyspie) Poza tym "spore" kawerny z frost trollami. Aby walczyc na arenie oraz odblokowac nowe wyspy trzeba wykonac serie questow, z ktorych pierwszym jest test na picie miodu... (jesli wypijesz 10 kubelkow i nie padniesz na posadzkę, przechodzisz wstepny test i dostajesz ciekawy itemek- róg na miód :D) Dalej juz nie bede spoilowac ;p
poza tym jest pewien bug, gdy otworzy sie zabitego zsummonowanego Frost Gianta przez chwile widac napis "Dead Blind Beholder" o_O
Cos liczba czytających topnieje ;p
Krwioplaczasty
15-06-2007, 02:38
o lol z tym miodem normalnie przywarłem do podlogi jak pijawka do czlowieka normlanie rotfl a jak o wyglada z arenami wchodzisz i pojawiaja sie pokolei monstery automatycznie czy ty tym sterujesz ?? opowiedz cos blizej o arenach
@down
"Gdzie sie podziały tamte prywatki gdzie te dziewczyny gdzie tam ten świat..." oj chyba cos mi sie pomylilo jestem w idolu ?? :P
morthifer
15-06-2007, 02:43
gdzie te czasy gdy, sorcem expilo sie z wh na rotach, od 34 lvl ue, zabicie knajta graniczylo z cudem :<
Co do aren, to wlasnie usiluje zrobic na nie questy (znalezc niedzwiedzia, ktory chcialby mnie przytulić -,,- jesli dobrze rozumiem itd.)
Co do amunicji
Power bolty o ile sie nie myle mozna kupic za 6 gp.
Do luku doszly sniper arrows, do kuszy sharp bolts, oraz jest nowa bron dystansowa, assasin star bodajze.
pawel1992
15-06-2007, 02:45
omg temat prawie 40 stron niby to o ts a istotne posty mozna policzyc na palcach 1 dloni... przeczytalem all i dalej nie wiem od jakiego lvla jest f axe...
w sumie to mnie interesuje tylko wzrost cen WSZYSTKICH przedmiotow a jak na razie sie na to zanosi ^^ [pod warunkiem ze kina nie zyska mocy dawnego sorca.. -.-]
Tak tak , wątpie , że przeczytałeś wszystko -.-"
bo byś wtedy przeczytał You see a bright sword (Atk:36 Def:30 +1). It can only be wielded properly by players of level 30 or higher. Itweighs 29.00 oz. The blade shimmers in light blue.
I jeżeli twoje IQ > 50 , skapnąłbyś się na to , że BS a Faxe nie różnią się od siebie tyle ; ) i , że wymagania na lvle też mają podobne ; >
Hmm, ciezko tam cokolwiek znalezc, procz pingwinow -,,- (ze znalezieniem tychże nie ma problemu) biega troszke mamucików, a w górach z rzadka jakaś wiwerna, ice golemy a w najwyzszych partiach ze 3 crystal spidery (to wszystko na 1 wyspie) Poza tym "spore" kawerny z frost trollami. Aby walczyc na arenie oraz odblokowac nowe wyspy trzeba wykonac serie questow, z ktorych pierwszym jest test na picie miodu... (jesli wypijesz 10 kubelkow i nie padniesz na posadzkę, przechodzisz wstepny test i dostajesz ciekawy itemek- róg na miód :D) Dalej juz nie bede spoilowac ;p
poza tym jest pewien bug, gdy otworzy sie zabitego zsummonowanego Frost Gianta przez chwile widac napis "Dead Blind Beholder" o_O
Cos liczba czytających topnieje ;p
Jak dla mnie możesz napisać całego spoilera ; D
btw , jak tam nowe bronie ? Są łatwodostępne ? Pozatym jak hity knighta i pala , czesto się nie trafia ? Albo zadaje małe hity ? Btw duża ta cała wyspa ?
Krwioplaczasty
15-06-2007, 02:54
@up
obawiam sie ze nasze jedyne źrodło informacji poszlo spac :P chyba ze znajdzie sie kolejne albo poprzednie wruci :D
@2 down
To dobrze ze zrodlo informacji nieposzlo spac :P niech zrodlo sie dowiaduje jak najwiencje aby przekazac krwio duzo informacji bo krwio lubi informacje :D
morthifer
15-06-2007, 02:54
2 updejty temu gdy zwiekszono moc sorcow, na 2 nowych swiatach kyra, ocera(?) ludzie robili samych sorcow/drutow, teraz beda robic knajtow, to ja juz widze te wojny, hunty etc : D
Spac bynajmniej nie poszedlem;p , ale i wiem niewiele. Wyspa jest gigantyczna, jednak wiekszosc to biale pustynie pelne mamutów -,,- Wiecej na temat wysp i questow bede wiedziec jutro rano... maybe
Co do broni nie musisz miec wymaganego lvlu aby móc nią walczyc. Mając nizszy level bedziesz po prostu bic slabiej. (sprawdzone na enchanted spear)
01:55 You see a sabre (Atk:12 Def:10 +1).
01:55 You see a double axe (Atk:35 Def:12).
It can only be wielded properly by knights of level 25 or higher.
01:56 You see an obsidian lance (Atk:34 Def:10).
It can only be wielded properly by players of level 20 or higher.
It weighs 80.00 oz.
Spell ethereal spear ogolnie slabo sie sprawdza, duzo lepiej strzelac ze zwyklych boltow
pawel1992
15-06-2007, 03:11
Mam takie pytanie z Ekonomią
rozważam 2 warianty rozwinięcia rynku po update
1. Coraz mniej ludzi będzie kupowało bronie (lvl) , a ich ilość będzie spora i dużo osób będzie chciało je sprzedać = ceny spadną
2. Coraz mniej ludzi będzie kupowało bronie (lvl) , coraz mniej ludzi będzie chodziło na hunty , żeby je zdobyć itd , dlatego na rynku będzie ich coraz mniej , i będzie trudno je dostać = ceny urosną
Ja obstawiam wariant 1 : D a wy ?
Krwioplaczasty
15-06-2007, 03:13
po pierwsze to jeszcze kontaktujacych ludzi na tym temacie jest z 5 :P to raz
a dwa to tez bym obstawial pierwszy wariant bo malo ktore potwory hunci sie wylacznie dal broni z nich spadajacej
Tasior1964
15-06-2007, 03:17
tutor daj passy :p:p wiecej Ss wklejajcie plz
kina RoX
Co do wariantow, ciezko to stwierdzic. Mysle ze bedzie roznie na rozmaitych swiatach.
pawel1992
15-06-2007, 03:22
i to mnie wlasnie przeraza o.o d lance od 55 chyba.. ja 55 to moze bede mial na emeryturze ^^
D lance 60 , GS 55 ; )
F axe bedzie mial 30-35 max nie wiecej
Krwioplaczasty
15-06-2007, 03:25
@Caban Nadbaltycki
Przynajmniej bedziesz miał bodziec do expienia :P
@topic
more more more plz :D mowic cos, ss dawac wiencje ciagle mi malo :P
pawel1992
15-06-2007, 03:33
@Caban Nadbaltycki
Przynajmniej bedziesz miał bodziec do expienia :P
@topic
more more more plz :D mowic cos, ss dawac wiencje ciagle mi malo :P
nie licz juz na to ... wszyscy normalni poszli juz spac , zostaly tylko specyficzne okazy , ktore albo zamulaja/juz spia i zapomnieli wylaczyc komputera/ albo robia cos innego niz graja w tibie
wiec najpredzej zobaczymy cos nowego kolo 6 rano , ewentualnie jakis dziwny czlowiek wklei cos kolo 4-5 :D
Hmm, ja jeszcze nie spie i wlasnie zakonczylem questy, mianowicie wypilem miod, przytulilem misia i kopnąłem mamuta.Wlasnie ide na arene porobic troche screenow ^_^
Hmm, ja jeszcze nie spie i wlasnie zakonczylem questy, mianowicie wypilem miod, przytulilem misia i kopnąłem mamuta.Wlasnie ide na arene porobic troche screenow ^_^
fajnie by bylo jakbys jakies wrzuill =d
np. do tematu ze zdjeciami z TS
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=133811
nao tutor for me :S
133 rp z 101 distem
http://img176.imageshack.us/my.php?image=75657770zk0.jpg
133 ms z 72 ml
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=206037&stc=1&thumb=1p
Z tego wniosek ze rp bedzie zadawal wiekszy dmg z jakis smiesznych red starow niz ms z ue na tym lvl
Ale hit lool (jeszcze okaze sie ze pall bedzie najlepsza ranga ;))
JAK MOZECIE DAWAJCIE WIECEJ ZDJEC LUB INFO O RP pzdr
Andrealfus
15-06-2007, 08:28
Tutorzy... wiecej ss'ow, wiecej wymagan lvlowych broni PLS :D:D:D
Narazie to mi sie podoba
To najgorszy update w histori tibi:
1. knight wali 5x mocniej z melee niz sorc z visa
2. pall wali mocniej z jakis pojebanych sratow od UE oraz od SD ktore mialy zastapic
moglbym tak wymienac w nieskonczonosc
zapewne wielu knightow i palladynow sie oburzy
ale pomyslcie, w rzadnym update nie obniżali wam hitow
skoro nam obnizyli to nie powinni wam podwyzszac.
albo jak juz chcieli wam podwyzszac to chociarz nie obnizac nam magom.
znajomy tutor walnol z sca za okolo 500 w potwora przy czym po update sorc walnie tyle samo z sd z tym ze musi za 1 strzal z sd zaplacic sporo kasy a knight bije tak za darmo.
a te red stary wala tak mocno jak UE z tym że sa duzo latwiej dostepne i mozna nimi szybciej strzelac bo zanim mag najaduje nastepne 1200 many na ue to pall walnie z 5 razy tymi strami
Jeśli ktoś ma chociarz odrobine mózgu to zastanowi sie i przyzna mi racje.
ps. to ze magowie po update beda nadal silniejsi to bylo jedno wielkie klamstwo a dowodza tego ssy przedstawione na forum.
Goldscorpion
15-06-2007, 08:44
2. pall wali mocniej z jakis pojebanych sratow od UE oraz od SD ktore mialy zastapic
znajomy tutor walnol z sca za okolo 500 w potwora przy czym po update sorc walnie tyle samo z sd z tym ze musi za 1 strzal z sd zaplacic sporo kasy a knight bije tak za darmo.
a te red stary wala tak mocno jak UE z tym że sa duzo latwiej dostepne i mozna nimi szybciej strzelac bo zanim mag najaduje nastepne 1200 many na ue to pall walnie z 5 razy tymi strami
ps. to ze magowie po update beda nadal silniejsi to bylo jedno wielkie klamstwo a dowodza tego ssy przedstawione na forum.
1. Knight nie bije po 1000 bo tak wynkika z twojej wypowiedzi
2. Pall bije po 500+ a to dopiero...
Więc wymieniaj
Zresztą chciałbym tutaj zauważyć, że knight używając run jak i tych śmiesznych ataków (no może po za exori gran które ma być troszkę lepsze od wczesniejszego) zajade małe obrażenia.
1. Knight nie bije po 1000 bo tak wynkika z twojej wypowiedzi
2. Pall bije po 500+ a to dopiero...
Więc wymieniaj
Zresztą chciałbym tutaj zauważyć, że knight używając run jak i tych śmiesznych ataków (no może po za exori gran które ma być troszkę lepsze od wczesniejszego) zajade małe obrażenia.
1. Nie 1000 ale 500+
2. na ssie widac pall bije 433 w playera czyli 866 walnolby w potwora
co z tego ze z czarow knight zadaje smieszne obrazenia jak z melee bedzie bic 500+
Goldscorpion
15-06-2007, 08:53
1. Nie 1000 ale 500+
2. na ssie widac pall bije 433 w playera czyli 866 walnolby w potwora
co z tego ze z czarow knight zadaje smieszne obrazenia jak z melee bedzie bic 500+
OMG! Widac dziecko otsa. Raz na jakijś czaa 150ek ze skilami 95+/95+ walnie 300+ i to jest wszystko. A pall mógł walnąć w playera 433 ale on mógł być bez eq tak jak to było w przypadku sska z hitem knighta w playera...
Andrealfus
15-06-2007, 08:54
1. Nie mieli juz co nam obnizyc bo przeciez te hity byly smieszne
2. Ja tak mysle ze te hity sorca zostana jakos skorygowane
OMG! Widac dziecko otsa. Raz na jakijś czaa 150ek ze skilami 95+/95+ walnie 300+ i to jest wszystko. A pall mógł walnąć w playera 433 ale on mógł być bez eq tak jak to było w przypadku sska z hitem knighta w playera...
idioto znajomy tutor mi mowil ile walnol
okolo 500+ w draga z SCA i zdazyly mu sie juz 2x takie hity a bil tylko chwile te dragi bo potem poszedl ogladac nowe miasto, arene, itp.
Goldscorpion
15-06-2007, 09:00
idioto znajomy tutor mi mowil ile walnol
okolo 500+ w draga z SCA i zdazyly mu sie juz 2x takie hity a bil tylko chwile te dragi bo potem poszedl ogladac nowe miasto, arene, itp.
Hahaha żal.pl Są dwa wyjścia:
a) znajomy tutor to Seromontis który nie wiadomo jak potrafi ukrywac swoje skile 200/200, by nie doszły do wiadomości innych
b) tutor chyba na ots...
idioto
Zresztą oglądałem photoski na necie to 145ek ze skilami 90/87 z Avengerem walnął max hita 320
widać że jestes przykladem zalosnego knighta ktorego obchodzi tylko wlasna korzysc i teraz bedziesz opowiadal niewiadomo jakie rzeczy ze knight nawet po tym update bedzie pokrzywdzony bo sorc bedzie lepszy itp.
pierdolenie i tyle.
Pokazany na ssie jest MS na 194 bije z energy wave za 359 to dopiero smieszne. zaluzmy ze walnol min. to i tak okolo 200 mniej niz teraz wali swoje min.
Hahaha żal.pl Są dwa wyjścia:
a) znajomy tutor to Seromontis który nie wiadomo jak potrafi ukrywac swoje skile 200/200, by nie doszły do wiadomości innych
b) tutor chyba na ots...
idioto
Zresztą oglądałem photoski na necie to 145ek ze skilami 90/87 z Avengerem walnął max hita 320
hahaha lol 110 kina skill 93 bije po 358~w dragi 220~ pvp Bron to D lanca...
Kina 206 lvl skill 93 bron to avenger hit w warlocka 450 (rowne 450) wiec nie wiem koles co ty gadasz widac ze nie mozesz uwierzyc w to co widzisz i slyszysz
Ivanomen
15-06-2007, 09:08
Jezu, wy się tak podniecacie... Przecież wiadomo, że zmienią te hity, po to jest ten test, nie? Przecież to nie jest normalne, aby tak obniżyć magów, nie?:P
moim zdaniem zamiast obnizac powinni podwyzszyc sile magow aby dorownala knightom bo teraz na 100 bedziemy bic z visa za 180 a knight na tym samym lvlu za okolo 400
Goldscorpion
15-06-2007, 09:13
Zresztą dobra ja poczekam do update i sobie wszystko wyjaśnimy
widać że jestes przykladem zalosnego knighta ktorego obchodzi tylko wlasna korzysc i teraz bedziesz opowiadal niewiadomo jakie rzeczy ze knight nawet po tym update bedzie pokrzywdzony bo sorc bedzie lepszy itp.
pierdolenie i tyle.
To jednak źle widzisz. BO napisałeś, że knight wali 5x wiecej niż sorc teraz z visa więc po 1000+. I nie jestem za siłą knighta bo nie tyle gra byłaby za łatwa co 99% to byliby knighty i pallki a pozostałe 1% rookslayerzy. mam nadzieję że hity knightów zostaną trochę osłabione a hity sorcków powrócone jak było wszesniej. Chociaż to może taki TS dla tutorków, żeby mieli gdzie sie pobawić. Na 100% beda jakiejś poprawki wiec spokojnie możemy czekać na zmienjszenie obrażeń.
Sie mapes
15-06-2007, 09:14
. Rycerze byli. Paladyni też, ale paladyni to byli rycerze, ale oddani Bogu, tacy kapłani w zbroi i z mieczem.
Hmm paladyn to było określenie jakiegoś wzoru cnót rycerskich. A paladynami określano 12 rycerzy Karola Wielkiego (lac. palatinus-pałacowy) i sama nazwa paladyna wzięła się od tego że mieszkali z królem w pałacu. A co do tych kapłanach w zbroi ty takimi "kapłanami" byli bardziej zakonnicy typu templariuszy czy krzyżaków nie sadzisz?
A jakie statystyki ma ta Enchanted Spear?
pawel1992
15-06-2007, 09:17
Ludzie bez obrazy , ale czym wy sie podniecacie !!
Ze na TS coś jest , to nie znaczy, ze w rl tibi tez bedzie, oni specjalnie zrobili niektóre rzeczy, zeby latwiej sie na TS gralo, przetestowale rozne rzeczy, a te red stary to pewnie bedzie jakis rar z areny wiec nie gadajcie bzdur jak to bedzie, ze jestescie udupieni albo sie cieszycie bo gracie knightem jak jeszcze UPDATE NIE BYLO X(
Zresztą dobra ja poczekam do update i sobie wszystko wyjaśnimy
To jednak źle widzisz. BO napisałeś, że knight wali 5x wiecej niż sorc teraz z visa więc po 1000+. I nie jestem za siłą knighta bo nie tyle gra byłaby za łatwa co 99% to byliby knighty i pallki a pozostałe 1% rookslayerzy. mam nadzieję że hity knightów zostaną trochę osłabione a hity sorcków powrócone jak było wszesniej. Chociaż to może taki TS dla tutorków, żeby mieli gdzie sie pobawić. Na 100% beda jakiejś poprawki wiec spokojnie możemy czekać na zmienjszenie obrażeń.
1. nie bylo tam zadnego slowa teraz w tym co napisalem wczesniej
2. chodzilo o hity za okolo 500
3. Jezeli nie zmienia tych hitow to knight i pall beda huncic kazde potwory solo nie tracac przy tym za duzo kasy. gra wtedy nie bedzie miec zadnego sensu bo bez jakiego kolwiek wysilku zabijesz wszystko juz na 100 lvlu solo
Przeciez najci nie wala caly czas po 400. srednia obrazen jaka zadaje wacha sie w granicach 50-100. sorca na moim 150-200 (vis) to jest prawie 100% , a z wisa walisz szybciej niz melee. A te "400" nie jest wcale za darmo nie liczycie uh jakie musze tracic bijac takiego draga? nie liczycie ile musialem wydac na ta bron ktora zadaje takie obrazenia.
Przeciez najci nie wala caly czas po 400. srednia obrazen jaka zadaje wacha sie w granicach 50-100. sorca na moim 150-200 (vis) to jest prawie 100% , a z wisa walisz szybciej niz melee. A te "400" nie jest wcale za darmo nie liczycie uh jakie musze tracic bijac takiego draga? nie liczycie ile musialem wydac na ta bron ktora zadaje takie obrazenia.
ok teraz sa srednie sa 50-100 a potem beda takie jak podales z visa
a takie obrazenia z vis pewnie beda na 150 lvlu
Erytreja
15-06-2007, 09:30
I dobrze wam tak vis'owcy. Jedynie z vis'a jedziecie, nawet nie pamiętacie czasów kiedy różdżek nie było i się z BS'em lub SS'em chodziło. --'
Jesli tak lubicie sorc'ow to nimi grajcie, a nie, że teraz sorc mam kryzys(tak jak knight miał) to tibia jest be.
LOL, a to mnie zniszczyło.
1. nie bylo tam zadnego slowa teraz w tym co napisalem wczesniej
2. chodzilo o hity za okolo 500
3. Jezeli nie zmienia tych hitow to knight i pall beda huncic kazde potwory solo nie tracac przy tym za duzo kasy. gra wtedy nie bedzie miec zadnego sensu bo bez jakiego kolwiek wysilku zabijesz wszystko juz na 100 lvlu solo
OWN3d, a sorc na 100 nie może zabić demca? --' Żal mi was ludzie Pomyślcie też o stracie UH na takiego demona u knightow. Knight ma takie koszty jak wy TERAZ macie (knight z update) albo i wieksze.
rezydent
15-06-2007, 09:32
już widze ten waste moim drutem (do tego jest najgorszą profesją)...
to przesada, że knight zużywa 5 uhów na demka (porównajcie ile sd trzeba by było zużyć żeby ubić demona a co dopiero po tym update)
lubie wszelkie zmiany, update podobał mi się zanim to zobaczyłem,
te hity - są zj****, chcieli pewnie wyrównać obrażenia knighta do sorca i to zadarmo wali...
mam nadzieję, że cipsoft wie co robi i wszystko się wyjaśni bo nie wyobrażam sobie jak knight dorównuje potęgą ofensywną magowi w pvp
albo p bolty tak samo, 6gp (???) ja mam 20 p boltów z wyvern i się z nich cieszyłem ;/
Mam nadzieję, że Cipsoft wie co robi.
to mozesz chodzic z bsem lub ssem nikt ci nie broni
i nie musisz tez bic z visa to nie obowiazek
OMG !!
pawel1992
15-06-2007, 09:37
już widze ten waste moim drutem (do tego jest najgorszą profesją)...
to przesada, że knight zużywa 5 uhów na demka (porównajcie ile sd trzeba by było zużyć żeby ubić demona a co dopiero po tym update)
lubie wszelkie zmiany, update podobał mi się zanim to zobaczyłem,
te hity - są zj****, chcieli pewnie wyrównać obrażenia knighta do sorca i to zadarmo wali...
mam nadzieję, że cipsoft wie co robi i wszystko się wyjaśni bo nie wyobrażam sobie jak knight dorównuje potęgą ofensywną magowi w pvp
albo p bolty tak samo, 6gp (???) ja mam 20 p boltów z wyvern i się z nich cieszyłem ;/
Mam nadzieję, że Cipsoft wie co robi.
a jak kur bylo 2 updety temu ?! Knightowie plakali , sorcowie i druci sie z nich smiali , teraz knightci tryiumfuja, za te pol roku czy za rok jak bedzie next update magiczni znowu cos dostana zeby wybalansowac...
Jakos knightcie tak nie ryczeli jak niektorzy teraz , wzieli sie za siebie trenowali expili , bo mieli nadzieje, ze bedzie lepiej. I stalo sie jest lepiej ! Ale to tez sie kiedys skonczy ; ) Wiec bez obaw , i tez sie nie poddawajcie
ps. Sam gram MS i mi sie update podoba :D
Erytreja
15-06-2007, 09:37
Wam sorc'e jest i tak dobrze. Szczerze mowiac zdyskryminowali druidow, ani wave'a zadnego, tylko jakas exura sio za 70 many to jedyny przywilej druida...BTW. exevo flam hur lub exevo pox hur albo i oba powinny byc dla druta bo to sila natury.BTW2. Exevo pox hur sam wymyslilem, nie ze jestem jakis noob z ots'a...
Tasior1964
15-06-2007, 09:40
nie wszystko naraz druidzi tez sie doczekaja :]
wiecej SS bo tu nudy
@up od ss ten temat (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=133811&page=3)
ok teraz sa srednie sa 50-100 a potem beda takie jak podales z visa
a takie obrazenia z vis pewnie beda na 150 lvlu
te srenie obrazenia najta to na moim lvl. a pamietajmy tez ze juz nie powala sobie z hmm po 150. zabrali mi to. i dobrze bo nie jestesm jakims czarodziejem.
po 1 to jest test serwer więc musieli dać cene power boltów 6gp żeby ludzie mogli je testować
po 2 to że komuś wszedł hit 400+ nie oznacza że będzie on tak walił non stop, średnia i tak wyjdzie w granicach 100
po 3 sorc dajmy na to na 100 lvl z 70 mlvl wali teraz z visa 200 + lekko, co licząc 2 visy na ture + różdzka ponad 450 na ture, po updacie będzie miał visy za 150, czyli wyjdzie mu 350 na ture, więc i tak zabije Draga w 3-4 tury, a Najt średnio dajmy na to w 10.
Po 4 kiedyś przed era wandów i rodów, sorc i druid byli postaciami elitarnymi, cieżko się nimi grało i mało bylo lvl 100+ ms lub ed, a teraz byle noobek wbija w pare miesięcy 100 lvl, więc utrudnienie gry sorcom uważam za dobre, może zostaną tylko ci co naprawde umieją grąć sorcami.
seksowna_druidka
15-06-2007, 09:59
BS-30lvl
F axe-35lvl
To ma byc sprawiedliwe? X(
Trza bedzie pouprawiac pg do update, lub wyciagnac zakurzonego dwarven axe z depo... Jesli po update bede z niego bic tak jak teraz z f axe, to zadna strata w koncu. Ten nowy toporek od 30lvl napewno bedzie bardzo drogi, ze wzgledu na znikoma podaz w najblizszym czasie.
Ktory lvl na naginate/guardian helbard?
Grzesiek194
15-06-2007, 10:01
Brawo! W jeden dzień 40~ stron nabite :]
Z tego co widze chyba wszelkie kłótnie się zakończyły.
Czekam na następne screeny - tutorzy nie obijać się :D
@down
Kolejny dzieciak neo co myśli, że wdupi komuś trojana(ew. jeśi ma kase to owntibia?).
Świetnie, że screeny są w .com, a może to jakieś nowe archiwa w rarze? buahhahaha... N/C
Oj nieczekajcie w tym temacie na wszelkie screeny jak chcecie poglądać to od tego jest ten temat:http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=133811&page=3
BS-30lvl
F axe-35lvl
To ma byc sprawiedliwe? X(
Trza bedzie pouprawiac pg do update, lub wyciagnac zakurzonego dwarven axe z depo... Jesli po update bede z niego bic tak jak teraz z f axe, to zadna strata w koncu. Ten nowy toporek od 30lvl napewno bedzie bardzo drogi, ze wzgledu na znikoma podaz w najblizszym czasie.
Ktory lvl na naginate/guardian helbard?
Będzie 20 nowych axe:baby:
Jestem przekonany że cipy nie wprowadzą takiego "zbalansowania" w życie ;p
To by było bez sensu, wogóle te czary niczym z otsów... Jakby wprowadzili zmiany z test servera tibia by juz calkiem stracila to czego juz dawno niema ;p
Sens jest wtedy kiedy magowie są najsilniejsi?? Grasz tą profekcją którą najbardziej lubisz, styl, taktyka... Wszyscy narzekają.. Albo inaczej to ujmę... Narzekają jedynie magowie bo tylko w tym update nie dostali czegoś SUPER, jak to zazwyczaj było.
A zobaczcie na druidów, praktcznie nic nie dostaną a nie narzekają. Tylko sorcowie noobki :p
Exevo mas 80 ek za 8 hahh xD
A zobaczcie na druidów, praktcznie nic nie dostaną a nie narzekają. Tylko sorcowie noobki :p
Wyjdź.......
Po 4 kiedyś przed era wandów i rodów, sorc i druid byli postaciami elitarnymi, cieżko się nimi grało i mało bylo lvl 100+ ms lub ed, a teraz byle noobek wbija w pare miesięcy 100 lvl, więc utrudnienie gry sorcom uważam za dobre, może zostaną tylko ci co naprawde umieją grąć sorcami.
I BARDZO DOBRZE!!
Bo już mi się zaczeła nudzić ta gra.... Przynajmniej trzeba będzie się wykazać
Zdążyłem się już przyzwyczaić, że druidzi są zawsze jedną z gorszych profesji.
Sens jest wtedy kiedy magowie są najsilniejsi?? Grasz tą profekcją którą najbardziej lubisz, styl, taktyka... Wszyscy narzekają.. Albo inaczej to ujmę... Narzekają jedynie magowie bo tylko w tym update nie dostali czegoś SUPER, jak to zazwyczaj było.
Nie dostali, ale ich ujeb*li bardziej niż myslalem. Teraz kinia bedzie walił wieksze hity z bronini za darmo niz sorck z visa ktory jest platny.. zobaczcie ze 130 ek walnal w jakiegos 140 msa za 260 z avangera, a ten sorck z mort hura w potwora za 400 co daje 200 w pvp. Jego mort hur kosztuje, a knighta hit? Nic! Do tego patrzcie na druida, nie będzie miał mort hura i żeby uderzyć sensowny hit będzie musiał strzelac z sd (325gp) dając podobny efekt co darmowy strzał kini.
Nie dostali, ale ich ujeb*li bardziej niż myslalem. Teraz kinia bedzie walił wieksze hity z bronini za darmo niz sorck z visa ktory jest platny.. zobaczcie ze 130 ek walnal w jakiegos 140 msa za 260 z avangera, a ten sorck z mort hura w potwora za 400 co daje 200 w pvp. Jego mort hur kosztuje, a knighta hit? Nic! Do tego patrzcie na druida, nie będzie miał mort hura i żeby uderzyć sensowny hit będzie musiał strzelac z sd (325gp) dając podobny efekt co darmowy strzał kini.
A zanim knight walnie 1 cios to sorc 2 visy wystrzeli. A to ze ktos walnal 400 na tescie, to nie znaczy, ze kazdy cios na rl Tibii bedize taki. Wrecz prezciwnie, nadal beda poffy, sparki i inne misy + hity 1-50.
Pozatym policz sobie ile kosztuje taki avenger czy anni weapon. A pozniej przekalkuluj, ile sorc by zrobił expa za ta kase, która knight wyrzuci na bron (i full seta rowniez).
Marionus
15-06-2007, 11:42
Pozatym policz sobie ile kosztuje taki avenger czy anni weapon. A pozniej przekalkuluj, ile sorc by zrobił expa za ta kase, która knight wyrzuci na bron (i full seta rowniez).
Zgadzam się za ok. 1.7k~ sorc może sie nieźle zabawić i przy tym dobrze po expić i jeszcze 2x mniej zarobić ^.-
A zanim knight walnie 1 cios to sorc 2 visy wystrzeli. A to ze ktos walnal 400 na tescie, to nie znaczy, ze kazdy cios na rl Tibii bedize taki. Wrecz prezciwnie, nadal beda poffy, sparki i inne misy + hity 1-50.
Word!!!!!!!!!!
Golden'Fanatyk
15-06-2007, 12:10
Word!!!11111
Test fajny, ale Cip Soft trochę przesadził.. np, 160 ms nie może mnie ubić solo (77ed) , żal ; o
Mając 77 ed i 60 mlvl wale o 20dmg~ mniej co 160 ms 8o
Czy dla was nie jest logiczne, że 20ed z 65mlvl wali MOCNO BO MA MLVL?
TAK TAK, OBRAŻENIA MAGICZNE ZALEŻĄ OD MLVL, JA PI*RDOLE!!!
Knight musiał skilować przed expem, sorc teraz też musi, dziękuje.
Ivanomen
15-06-2007, 12:27
@Myszoon
Jak najbardziej logiczne.
A co do tego, że sorcem jest drogie expienie, to nie jest do końca tak. Przyznam sorcami na 50-80~ lvlach w miare cieżko zarabia się kase, ale juz sorc na tym 120+ bierze 200bp mf na demone wbija tam w kij expa w krótkim czasie i zarabia prawie drugie tyle ile wydal na mf. Knightem nie ma możliwości ani expic tak szybko bez wasta ani zarobić tyle przy expieniu w tak krótkim czasie. Zresztą ja bym wolał chyba nawet wolniej kase zarabiać a mieć jakies urozmaicone expowiska a nie caly czas dleir, of, żółwie i tak w kółko nie mówiąc już o tym, że wogóle cieżko dorwać jakieś sensowne expowisko.
Mam pytanie : Będą nowe servery?
Mam pytanie : Będą nowe servery?
Nie wiadomo.
351 w dl :D
http://img207.imageshack.us/img207/1769/uo0101vy4.jpg (http://imageshack.us)
Unholy_Mastah
15-06-2007, 12:53
Przeczytalem wieksza czesc tego tematu i po prostu no comment:baby:. Omało popłakałem sie ze smiechu gdy czytałem posty tych sorców płaczących bo Cip~ zredukował Was do zera.Chciałbym jednak przypomniec ZE TO NIE KONIEC ZMIAN !!!!!! TEST SERVER SLUZY WYKRYCIU BŁĘDÓW I POPRAWIENIE ICH ! Takze przestancie wreszcie plakac ze juz nikt nie bedzie gral sorcem bo nadal ten voc bedzie lepszy od pozostałych, szczerze mówiąc równiez jestem rozczarowany tym co zafundowal Cip~ graczom. Uwazam ze wystarczylo jedynie troche podniesc hit knightom a sorcom go obnizyc, UE jest najmocniejszym czarem i tak musi zostac, nie powinni tego zmieniac i sprawiac zeby knight bil podobnie z miecza bo to bedzie zupelnie bez sensu, kilka nowych czarow dla knajta jest na pewno dobrym rozwiazaniem. Paladyni na pewno rowniez beda zadowoleni z tego co dostana, mam jedynie nadzieje ze power bolty nie bedapo 6gp za sztuke bo to mogloby przyniesc kiepskie skutki na swiatach pvp, gdyz ten voc mialby duza sile.
Szczerze mówiąc podobało mi sie tak jak jest :P taka jest przynajmniej moja opinia, grałem 100+ek i hity nie były jakies rewelacyjne ale mnie to odpowiadało, ta gra zmierza z kazdym update do ulatwienia zdobywania expa a mnie sie to nie podoba, sorc robiacy 10mln expa dziennie to przesada... Co to za przyjemnosc z gry gdy pięcioro 10 latków moze zrobic 100 sorca w mniej niz 2 miesiace.
Mam tylko nadzieje ze CS wie co robi i wszystko bedzie Ok. Ciekawe co przyniesie nam zimowy update :P moze zwieksza zasieg Tempesta do 2 kratek jak Woi , mysle ze to byłby dobry pomysl :P
ZenNeron
15-06-2007, 12:56
zal.pl tylko myślicie o sobie popatrzcie ile jest sorców i knightów a wy sie jeszcze kłócicie według mnie najmniej teraz będzie druidow teraz druidzi będą kosić największą kase naabki bo za deserta tak jak z pallami, druidzi bedą dostawać dodatkową kase i walcie się na twarz
Goldscorpion
15-06-2007, 13:00
Uspokujcie sie już. Przecież co innego gdyby to był oficjalny test serwer. To tylko prywatny ts. Muszą to zmienić bo byłoby to niesprawiedliwe. Sądzę, że zrobili to celowy, by tutorzy szybko urośli w siłę zwiedzili wszystkie tereny (zabili wszystkie potworki) i poinformowali o zaistaniałych bugach. Przecież jak mogliby je odkryć wpuszczając kilku 100 lvlowców na tsa.. Zwiedzili by miasto a dalej dead
Uspokujcie sie już. Przecież co innego gdyby to był oficjalny test serwer. To tylko prywatny ts. Muszą to zmienić bo byłoby to niesprawiedliwe. Sądzę, że zrobili to celowy, by tutorzy szybko urośli w siłę zwiedzili wszystkie tereny (zabili wszystkie potworki) i poinformowali o zaistaniałych bugach. Przecież jak mogliby je odkryć wpuszczając kilku 100 lvlowców na tsa.. Zwiedzili by miasto a dalej dead
ehm jakoś do tej pory nie robili tak na test servach i tutorzy dawali sobie jakos rade ze zwiedzaniem:P
Goldscorpion
15-06-2007, 13:09
Ale z tego co pamietam to zawsze pojawiała sie informacja, ze jest prywatny ts.
a ja nie sądzę jakby tak było to by też magom by siłę podnieśli, ale ok zgadzam sie żeby sie naaby nie bulwersowały pozdro
kaxiorek
15-06-2007, 13:15
Nowy Update i jak zwykle wszyscy marudzą :}
W tibi od dawna było to z update ze jak nie jedne profesje udupili to drugie ;p
Ja osobiście nie narzekam jeszcze nic nie wiedząc o Upie postanowiłem zrobić Knighta a teraz jeszcze bardziej Mam na to ochotę :}
W tibi siedzę już prawie 1,5 roku (ehh xD) i zawsze po upie był okres 1-2 tygodni do marudzenia a później ludzie dopiero zaczeli zauważać zalety Update
Dobrze tak dla sorców....Mieli swoje panowanie przez rok (60ms 150z vis, 400 z ue) Knight 0 szans...Teraz zoabczycie jak to jest być gorszą profesją!!
Hauhaua
Angel of Death
15-06-2007, 13:30
30 stron przeleciałem, więcej już mi się nie chce :O
Nie no według mnie to przesadzili z takim dodaniem powera knightom a odebraniu siły magom. Jeżeli knighci tak walą to stara siła magów powinna zostać taka sama. I żeby nie było - to gram knightem, i cieszę się z takich hitów ale to miało być wyrównanie profesji a nie kolejne spore przechylenie szali na czyjąś korzyść.
Duke Dran
15-06-2007, 13:30
Dobrze tak dla sorców....Mieli swoje panowanie przez rok (60ms 150z vis, 400 z ue) Knight 0 szans...Teraz zoabczycie jak to jest być gorszą profesją!!
Hauhaua
Nie gorsza tylko wyrownana.
moim zdaniem zamiast obnizac powinni podwyzszyc sile magow aby dorownala knightom bo teraz na 100 bedziemy bic z visa za 180 a knight na tym samym lvlu za okolo 400
Tak? Naprawde?
Z "Eksori Wis" A teraz uwazaj,jezeli umiesz pisac wpisz takie slowa
Exevo Mort Hur. Przeliterowac?
Nie?
I kto wali wiecej?
@up:
Rotfl.
Ja tam nie uważam, że będę słabszą profesją.
Najbardziej odczują to wszystko ci "porno PG sorce" którzy lecieli tylko w lvl.
Poza tym - to tylko pół roku.
I tak się wszystko bardzo zmieni (znowu) w zimowym update :P
@up
Poprostu magowie sie pluja ze stracili sile tego swojego genialnego czaru (Exori Vis dla niekumatych) ktorym na 40 lvl walili po 100 a many nie zabieralo (co to jest 20 many jak masz ok. 1000?)
@edit: I manafluidy ktore daja niekiedy 160 many
Nawet moim knightem jak huntuje na EF i lecze sie manaskami to na co 2 manasie mam 140+ many,
A najgorszym dodaniem bylo 101...
@up
Poprostu magowie sie pluja ze stracili sile tego swojego genialnego czaru (Exori Vis dla niekumatych) ktorym na 40 lvl walili po 100 a many nie zabieralo (co to jest 20 many jak masz ok. 1000?)
@edit: I manafluidy ktore daja niekiedy 160 many
Nawet moim knightem jak huntuje na EF i lecze sie manaskami to na co 2 manasie mam 140+ many,
A najgorszym dodaniem bylo 101...
Wyobraź sobie, że to jest jedyny czar ofensywny druidów. I co? ^,^
SquintZebra
15-06-2007, 13:45
ok chyba nadszedł czas żebym też sie wypowiedział
1. ponieważ nie expie (znajomi wiedza dlaczego), kwestia visów, sdków itp
mnie nie dotyczy, więc nie będę tego komentował
2. test to test na upie będzie na pewno troszkę inaczej, ale nie czarujmy sie ogólne zasady testu sie nie zmienią
---
teraz wnioski
* w jakimś wcześniejszym poście jakiś knight napisał że sorki 50-80 rzeczywiście są bardzo pod kreską, ale że potem sie odkuwają na mniej więcej 120+,
no właśnie - sorki grając na tych 50-80 mają jakiś cel przed sobą (a raczej miały), myślą sobie "ok pocierpię, przeżyję, potem będzie lepiej";
no to sobie soreczki już tak pomyślały, po co sie męczyć na 50-80 jak wyżej też nie będzie lepiej
* mam nadzieję że sie mylę, ale niestety ten up uglebi względną symbiozę wszystkich profesji,
knighty sobie, ew. z pomocą drutów do leczenia , palki sobie i sorki sobie
wspólne hunty pozostaną tylko w sferze marzeń albo w sferze dobrych kumpli
* mam nieodparte wrażenie że z wypowiedzi knightów przebija jakaś dziwna pazerność, do tej pory niepisane prawa mówiły knight bierze loot, shoterzy exp - każdy był zadowolony, w wypowiedziach knightów przebija się podtekst "noooooooooo, teraz sobie odbije, za lata zniewag" - czyli rozumiem że tą zniewagą był brak expa, czyli teraz knight bierze i zdobycz i exp, i to jest "w porządku", no niestety moi kochani rycerze, może gdybym nie zaznał wspólnych huntów uważałbym że to jest w porządku, musze was rozczarować nie uważam tak
--------------
podsumowując
czytając info o zbalansowaniu i wyrównaniu spodziewałem sie raczej tego że od tej pory każda profesja będzie miała szansę na mniej więcej równe zdobywanie expa i kasy, okazało się jednak że powinniśmy ten up określić mianem raczej "wyrównania rachunków za błędne pomysły z poprzedniego roku"
niestety to wyrównanie nie spowoduje wyrównania tylko kolejny skok jednej profesji a zblokowanie drugiej
z wyrazami szacunku
Mag 8 stopnia Squint Zebra
niestety to wyrównanie nie spowoduje wyrównania tylko kolejny skok jednej profesji a zblokowanie drugiej
z wyrazami szacunku
Mag 8 stopnia Squint Zebra
Zablokowanie? Ta jasne. Niech każdy moze najpierw przeczyta:to http://tibia.pl/strona/update-faq
i to http://tibia.pl/strona/update-faq2 zanim zacznie gadac glupoty/zalic dupe.
Tak? Naprawde?
Z "Eksori Wis" A teraz uwazaj,jezeli umiesz pisac wpisz takie slowa
Exevo Mort Hur. Przeliterowac?
Nie?
I kto wali wiecej?
You see yourself. You are an elder druid.
Anyway, mort hur kosztuje, a hity broni nie. Btw 140 ms na screanie uderzył za 400 w potwora z mort hura, a taki sam palek 400 w pvp, za to kinia za 260 w pvp co daje 420 w pota. Hit mort hura kosztuje dosc duzo, bełt 3gp, hit boni nic.
Nie zapomnijcie o roznicy hp i capa
wrogonastawiony
15-06-2007, 14:30
Wyobraź sobie, że to jest jedyny czar ofensywny druidów. I co? ^,^
Z druidami w next upd maja cos zrobic =]
Btw czego placzecie ? wiekszosc z was nie gralan a tym tescie.. teraz jest tak jak byc powinno - knight bez magii ale za to miota bronia =] Uwazam ze wiekszosc krzykaczy nie moze przebolecz ze ich profa juz nie jest najlepsza (a mi sie wydaje ze i tak sorc bedzie lepszy) i nie beda mogl sie juz smiac jak ich 50 sorka klepie 100 ek ja nic nie moze zdzialac..
To bedzie chyba upd. stulecia i wg. mnie wreszcie bedzie rowno. Co do tych p boltow to nie wierze ze beda po 6gp.. pzdr.
SquintZebra
15-06-2007, 14:31
Zablokowanie? Ta jasne. Niech każdy moze najpierw przeczyta:to http://tibia.pl/strona/update-faq
i to http://tibia.pl/strona/update-faq2 zanim zacznie gadac glupoty/zalic dupe.
niby 18 lat, a czytac nie umie
Zblokowanie nie zablokowanie
zblokowanie w sensie zatrzymanie w rozwoju
a newsy i tłumaczenia czytałem i muszę cię rozczarować ale nie mają sie nijak do tego co napisałem
You see yourself. You are an elder druid.
Anyway, mort hur kosztuje, a hity broni nie. Btw 140 ms na screanie uderzył za 400 w potwora z mort hura, a taki sam palek 400 w pvp, za to kinia za 260 w pvp co daje 420 w pota. Hit mort hura kosztuje dosc duzo, bełt 3gp, hit boni nic.
Nie zapomnijcie o roznicy hp i capa
Broń trzeba kupić -.-
Ta gwiazdke z której padł cios 360 w pvp tez- i to za 500 gp sztuke, i tylko jesli masz assassin outfit. Czy wspomniałem, że znika po 1 rzucie? A o tym, że mozesz nia nie trafić lub trafić np. za 10?
Mort hur to 250 many, czyli niecałe 3 manasy, co sie równa 165 gp.
Za 500 gp, które paladyn wyda na 1 assassin star mag uderzy 3 razy z mort hura (który posiada w miare stałe obrażenia). A paladyn moze nie trafic w ogóle. I czyje górą?
Broń trzeba kupić -.-
Ta gwiazdke z której padł cios 360 w pvp tez- i to za 500 gp sztuke, i tylko jesli masz assassin outfit. Czy wspomniałem, że znika po 1 rzucie? A o tym, że mozesz nia nie trafić lub trafić np. za 10?
Mort hur to 250 many, czyli niecałe 3 manasy, co sie równa 165 gp.
Za 500 gp, które paladyn wyda na 1 assassin star mag uderzy 3 razy z mort hura (który posiada w miare stałe obrażenia). A paladyn moze nie trafic w ogóle. I czyje górą?
Zwracam honor, nie wiedziałem ze ta amunicja tyle kosztuje.
Jednak nadal jedynym ofensywm czarem druida pozostaje exori vis i exori mort, ktore teraz będą prakrtycznie bezuzyteczne, nie wspominając ze tempest ma 1 sqm zasiegu wiec z tym tez nie poexpie
wrogonastawiony
15-06-2007, 14:39
Czekaj do nastepnego upd.. tam beda cos z tym robic ! :)
Czekaj do nastepnego upd.. tam beda cos z tym robic ! :)
Poł roku to nie chop siup, przez te pół roku większość magów straci całą kase na mf
Mam pytanko, czy ktorys z nowych spelli dla palka i kiny bedzie dla facc? I od jakiego levela jest Fire axe?
Krwioplaczasty
15-06-2007, 14:45
A ja mam pytanie o nowe cluby bedzie jakas rewolucja ?? wiecie cos o nich ??
Mam pytanko, czy ktorys z nowych spelli dla palka i kiny bedzie dla facc? I od jakiego levela jest Fire axe?
NAUSZ SIĘ CZYTAĆ DO KU... jasnej ciasnej ; d
Juz mi sie zal robi tych placzacych msow..
Jak wam dodali visa wandy i mogliscie expic szybko to bylo wszystko ok.
Nam cos dodali - zle!
Zasrani egoisci!
Tak samo bylo w upie z soulami. Pojawil sie news to pierwsze lepsze dziecko:
"O nie! Zepsuja Tibie! Juz nie moge stac 5 dni na bocie! Prosze nie!"
Wszyscy pomarudzili tydzien i sie przyzwyczaili, tak samo bedzie teraz, zobaczycie -.-'
BTW. Wszyscy gadaja o tych hitach a malo kto juz pamieta o tym ze maja byc nowe funkcje npc xDD (ja pamietam xD).
I przestancie w koncu marudzic bo sorc dalej bedzie lepszy tylko juz nie 10x :baby:
Wy walicie 2x na ture, powiedzmy taki 100 ms na pewno wali 100+ z visa, na ture mu to daje ~200 i to jeszcze zawsze mu wchodza hity prawie takie same a knight i pall ma pufki i zalamania nerwowe (ja tak nazywam to jak wejdzie np hit 2 :P)
#2Down
W 1 teaserze pisalo cos ze npc dostana nowe "umiejetnosci" ;]
wrogonastawiony
15-06-2007, 15:20
Hmm to ze power bolt kosztuje 6gp to chyba ulegnie zmianie ?
@Cashtan
Hmm...Nowe funkcje NPC?
Ej, tutorzy, nie spotkał nikt żadnego NPC trener czy coś w tym rodzaju?
wiesz oglądałem wszystkie części władcy pierścieni dokładnie po kilka razy, jestem wielkim fanem, a jedyni magowie to Gandalf i Saruman (chyba że coś przegapiłe) których było aż 2 i zawsze chowali sie w krzaki lub do zameczku a bitwa wygrywały rasy walczące mieczem
wow ale sie rozpisałem :PP
przepraszam, ze nie ta temat, ale nie moge...
Gandalf i Saruman nie byli jedynymi magami (Arwena, Tom Bombadil itd.), a co do tego, że Gandalf sie chowal w krzakach, to nie skomentuje.
P.S.: Zanim popiszesz się wiedzą o czymkolwiek, lepiej sprawdz swoje 'informacje'.
Goldscorpion
15-06-2007, 15:26
Ale jednak ostatecznie dostał w dupę :p
Sry za mały offtop ale znacznie lepiej potrafie niemiecki niż angielski więc czy ktoś potrafi przetłumaczyc notkę tej treści?:
A new feedback form has been released today. We would appreciate your detailed feedback concerning Premium Accounts.
Pojawiło sie to na tbia.com niestety nie potrafię przetłumaczyć...
Wydaje mi się, że chodzi o zakonczoną sondę ale nie jestem pewnien
@upup
Być magiem a umieć czarować to dwie różne rzeczy. Jak knight tibijski sie leczy exurą i oświetla utevo luxem to też jest magiem?
@up
Nowa ankieta feedback (nie umiem przetłumaczyć, to są te bardzo rozbudowane) została dzisiaj wprowadzona. Możecie ocenić szczegóły PACC'a
Feedback form co sądzisz o Premmy Acc.
Echh, czego w tych polskich szkołach teraz uczą...
Tibia-Fighter
15-06-2007, 15:28
Ktoś napisał że to nie koniec zmian... że będą sorcowie jeszcze bardziej udupiani...
Dopisał również że TS służą do wyłapywania BUGS... Więc te przesaddy mogą być traktowane jako BUGi...
Ps. Jak dla mnie TROSZKE udupić knighta i będzie ok...
Dla czego f axe od 35...?Bo jest lepsze droższe i trudniejsze do zdobycia...
PS od którego FS?
Lol... BS od 30 a ja grając od 0 bez kumpli na 20 miałem... I jeszcze v sihield'a :/
Lol... BS od 30 a ja grając od 0 bez kumpli na 20 miałem... I jeszcze v sihield'a :/
teraz tez bedziesz mogl miec od 20 lvla nawet od 10 jak chcesz
jedyna roznica bedzie taka ze nie bedzie sensu go uzywac przed 30 lvlem
wracajac do tematu to jako rycek nie moge sie doczekac na upa
do marudzacych sorcow: opanujcie swoje emocje
gdyby nie poprawili rycka i pala to za rok w tibii byloby 90% sorcow
mieliscie rok raju teraz dajcie i nam pograc
Goldscorpion
15-06-2007, 15:44
Echh, czego w tych polskich szkołach teraz uczą...
Języka tych co rozpiepszyli pół polskiX(X( NIe dano mi wyboru między angielskim i szwabskim :(
na szczęście teraz w większość uczą angielskiego.
Uszatek_Jacek
15-06-2007, 15:55
W koncu banda sharerow msow co robia 100msa w 1-2 miecha odejdzie w zapomnienie( typu tetro itp ;p) a nooby 60 + ms nie beda kozaczyli jacy sa silni ;) Przed tibia 7.5 zeby wybic sie z lvlem magiem/druidem trzeba bylo umiec grac a nie teraz banda noobow pojdzie na hydry wbije 100 i jeszce ma 1 kk kasy -.-. Przyklad mojego 70 msa 1 miech w tym z 1 tydz na hydrach i za free 300 k eh. Malo to razy 100 ek padl od 20 + lvl msow ktorzy summonowali monstery ? W koncu to sie skonczy ;>
Pozdrawiam wszystkich " normalnych ".
Andrealfus
15-06-2007, 16:05
Wyjdź.......
I BARDZO DOBRZE!!
Bo już mi się zaczeła nudzić ta gra.... Przynajmniej trzeba będzie się wykazać
Dawno niewidzialem pozytywnie nastawionego sorca :)
@topic
Bedzie teraz hardcorowo sorcem, dziekawe co powiedza te ziomki
"Moj kol kolega wa wali z aksa a a ja ja wa ww wale z rozdzki. "
skonczy sie dobr rok dla sorcow a wreszcie bedzie mozna knightem pociagnac :)
RoneTorun
15-06-2007, 16:06
- Długo już niegram ,czytając te posty muszę się wpisać
,ponieważ niewytrzymuje z ludzi będących tutaj:
- gadacie na CipSoft ,że zwalili sorcerów i druidów to nieprawda
,bo player który umie grac takimi postaciami da sobie radę i
będzie lepszy od najta.
- Co do palladina i knighta Cipsoft się postaral ,ponieważ za starych
pogrywalem knightem osiągnelem 183lvl i wiem jak cieżko sie gra
knightem ... ludzi zrozumcie ze teraz jest lepiej niby knight będzie
mial dobry dmg ,ale sorc i druid zawszę sobię poradzi i będzie i tak
lepszy exp na 1h robił
- i niepłaczcie ,że CipSoft zwalił gre ..JAK TO NIEPRAWDA czemu sorcer
musi być najlepszy? niewiecie jak sie grało knightem wiec niegadajcie,albo najlepiej niegrajcie w tą gre
Ma ktoś linka do nowego klijenta tibi? Bo chciałbym obejrzeć filmy z testa ale nie wiem jak:(
http://download.tibia.com/tibiatestserver8. e x e (http://download.tibia.com/tibiatestserver8*****)
to jest client tibi /\ (bez spacji)
http://rapidshare.com/files/37290028/TibiCAM_-_Test_Server__8.0.0_. z i p.html (http://rapidshare.com/files/37290028/TibiCAM_-_Test_Server__8.0.0_*****.html)
to jest nowa tibicam (bez spacji)
http://www.speedy.share.com/384379385.html
a to sa 4 dostepne filmiki ;]
RoneTorun
15-06-2007, 16:16
Szymcio wszystko masz w tym temacie na 1 stronie i nigdy nie ściagaj takich plików jak kolega up Tobie podał , niemówie ze ziomek ma keylogerra ,ale nigdy nic nie wiadomo
POZDRO NA PROSTO
Gangland
nie ma jak to zamulić po nudnym dniu w szkole;p
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 16:22
W koncu banda sharerow msow co robia 100msa w 1-2 miecha odejdzie w zapomnienie( typu tetro itp ;p) a nooby 60 + ms nie beda kozaczyli jacy sa silni ;) Przed tibia 7.5 zeby wybic sie z lvlem magiem/druidem trzeba bylo umiec grac a nie teraz banda noobow pojdzie na hydry wbije 100 i jeszce ma 1 kk kasy -.-. Przyklad mojego 70 msa 1 miech w tym z 1 tydz na hydrach i za free 300 k eh. Malo to razy 100 ek padl od 20 + lvl msow ktorzy summonowali monstery ? W koncu to sie skonczy ;>
Pozdrawiam wszystkich " normalnych ".
Haha i tu sie moj drogi mylisz. Po upie sile takiego 20 lvl noba ktory cale zycie na bocie runki robil, bedzie porownywalna z sila znacznie wyzszego lvl. Jesli tylko jego mlvl bedzie dosc wysoki. Malo to na starych swiatach jest drutow z farm Uh? kolesie po 25-30 lvl z mlvl 40+. Po tym upie taki koles bedzie lupal z sd niewiele mniej niz 100lvl sorc. Jakw iec latwo policzyc 5 takich nobow zdejmie cie z combo SD zanim zdazysz wogole sie zorientujesz. Mage boms i nobs trapy beda duzo skuteczniejsze niz kiedys.
Sam gram drutem i po tym co na tes widzialem to magiczne dostana mocno po dupie, a hlvl to juz wogole, zal.pl.
Pamietam czasy kiedy wandow nie bylo i sie na byle dll ekipami chodzilo. Obecny up jeszcze bardziej od tych czasow odbiega, bo sprawia ze wspolne hunty to juz historia. Teraz kina solo demce leje, po co mu shooter? Nie bedzie sie musial dzielic lotem. All dla niego kasa loot i exp. Po upie kina bedzie mogl spokojnie solo na hydrach expic.
Gadacie ze sie liczy sredni dmg, na t-serwie przy mnie kumpel na ank d lair w 15 minut zrobil 47k expa - kina 137 lvl. I sredni dmg nie odbiegal od tego co robi sorc czy drut po upie z visa.
czary kina nie sa wcale slabe, exori gran robi z anni weaponem praktycznie tyle co stare exori - tyle ze taki 200+ bedzie mogl tego 2x uzyc.
Hity z p bolt czy assasin starsow nie skomentuje - ciekawe tylko ile beda robic z infernali - skoro sa najsilniejsza amunicja.
Podumowujac - up ma sie nijak do balansacji profesji. Bardziej mi to wyglada na zamiane tego co bylo po ostatnich upach. Magiczne hlvl maja przej... . Coz smuci mnie ten up bo nie widze sensu rozwijania mojego druta gdyz roznica w sile pomiedzy 90/63 ed a sorcem 160/70 jest praktycznie zadna. Przyrost dmg od mlvl nie daje az tak duzej roznicy w hitach, a przyrost lvl symboliczny.
Pozostaje tylko czekac na kolejnego upa.
A co do pvp - to zmieni sie to o 180 stopni do tego co jest teraz. Przy tak duzej redukcji dmg z czarow magicznych postaci, ubicie 200l kina bedzie graniczylo z cudem, chyba ze na silne combo z duzej ilosci ludzi - party boty roox.
Po upie 2 kina z dobrymi skilami i bronia bez zadnego klopotu beda wstanie zabic sorca czy druta, nawet z duzo wyzszym lvl.
Ave.
Teraz kina solo demce leje, po co mu shooter? Nie bedzie sie musial dzielic lotem. All dla niego kasa loot i exp. Po upie kina bedzie mogl spokojnie solo na hydrach expic.
Co teraz robią sorce, hm?
Doombanor
15-06-2007, 16:26
Haha wypowiedzi niektorych sa zenujace ^^
I bardzo dobre sa te zmiany, wreszcie rycerz bedzie mogl kozaczyc chociarz i tak sorce beda mialy lepsze hity. I dobrze ze musza pierw trenic m lvl tak jak knight skile.
ZAUWAZCIE ze CIP STWORZYL TA GRE I WIEDZA CO ROBIA BO Z KAZDYM UPDATE GRA CORAZ WIECEJ LUDZI.
Napewno wszystko zostalo dokładnie przemyslane i przedyskutowane, wiec niech zaden idiota tu nie pier... ze zje.... tibie!!
Drzamich
15-06-2007, 16:30
ZAUWAZCIE ze CIP STWORZYL TA GRE I WIEDZA CO ROBIA BO Z KAZDYM UPDATE GRA CORAZ WIECEJ LUDZI.
Napewno wszystko zostalo dokładnie przemyslane i przedyskutowane, wiec niech zaden idiota tu nie pier... ze zje.... tibie!!
Po prostu ludzie przenoszą się z OTS'ów bo widzą że na rl Tibii jest tak samo.
BTW. Tibia 7.5 plx
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 16:32
Co teraz robią sorce, hm?
Ta ale zeby solo huncic demce sorcem czy drutem bez waste i ryzyka deda przy minimalnym lagu to trzeba miec te 200+ lvl
A po upie kina 100 z bronia typu ave, sov czy sca i skilu 90 moze lajtem expic na demcach zuzywajac srednio 5-6uh na dema.
A wydaje mi sie ze chyba taniej kupic 6 uh majac 100 lvl, niz kupic 6 sd ( tyle to mdw zuzywa na dema majac 330+ lvl)
po upie bedzie zuzywal ich 20 na 1 demca lol. sux
Duke Dran
15-06-2007, 16:33
I dobrze ze musza pierw trenic m lvl tak jak knight skile.
Tyle, ze za trenowanie tego mlvla jeszcze zgarniasz kase za zrobione runki :P
Capality
15-06-2007, 16:34
Moze mi ktos sprawdzic od ktorego lvl jest spike sword i serpent sword??
SzlafRok
15-06-2007, 16:38
Tyle, ze za trenowanie tego mlvla jeszcze zgarniasz kase za zrobione runki :P
to miał być żart ?
jeśli nie to puknij się w łep do 70 mlvl stukac runki ?
8o
A po upie kina 100 z bronia typu ave, sov czy sca i skilu 90 moze lajtem expic na demcach zuzywajac srednio 5-6uh na dema.
Demon ma 8200 hitpoint's więc jeśli knight uderzała nawet po 400 to z tego wychodzi że trzeba wykonać 20 tur.I myślisz że wystarczy te 5-6 uh żeby zabić demona?
Ta ale zeby solo huncic demce sorcem czy drutem bez waste i ryzyka deda przy minimalnym lagu to trzeba miec te 200+ lvl
A wydaje mi sie ze chyba taniej kupic 6 uh majac 100 lvl, niz kupic 6 sd ( tyle to mdw zuzywa na dema majac 330+ lvl)
po upie bedzie zuzywal ich 20 na 1 demca lol. sux
Jak to napisał Craban, niektóre zasady pochodzą z dawien dawna gdy bubble miała 100lvl i wszystko było kól.
Nie przewidzieli ze taki mdw wyj*bie z sd po 1000 : <
mateusz_-14
15-06-2007, 16:39
yoo zauważyłem nowego newsa na tibia.com o treści
"A new feedback form has been released today.
We would appreciate your detailed feedback concerning Premium Accounts."
Chodzi tu o jakiś nowy formularz który jest nagradzany paccem o co w tym chodzi?
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 16:41
yoo zauważyłem nowego newsa na tibia.com o treści
"A new feedback form has been released today.
We would appreciate your detailed feedback concerning Premium Accounts."
Chodzi tu o jakiś nowy formularz który jest nagradzany paccem o co w tym chodzi?
Nie
to ankieta czy masz pacc, jesli tak to skad go masz, czy sam kupujesz czy tez ktos ci za niego placi itd.
milan233
15-06-2007, 16:43
Haha i tu sie moj drogi mylisz. Po upie sile takiego 20 lvl noba ktory cale zycie na bocie runki robil, bedzie porownywalna z sila znacznie wyzszego lvl. Jesli tylko jego mlvl bedzie dosc wysoki. Malo to na starych swiatach jest drutow z farm Uh? kolesie po 25-30 lvl z mlvl 40+.
Ta, ja mam 15 druida 56 mlvl na pytherze :D
Jeśli chodzi o ceny power boltów itp. pamiętajcie, że to jest narazie jedynie test server, jeszcze wszystko może się zmienić.
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych knightów, którzy pomimo swojej dotychczasowej "słabości" nie skończyli grać swoją profesją. Nastąpiła wasza era :evul:
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 16:46
Jak to napisał Craban, niektóre zasady pochodzą z dawien dawna gdy bubble miała 100lvl i wszystko było kól.
Nie przewidzieli ze taki mdw wyj*bie z sd po 1000 : <
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.