zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Prywatny test server otwarty!

Stron : 1 2 3 [4] 5 6

Robert Lublin
16-06-2007, 19:46
@Up

no to wkońcu 2x po 2x wiekrze lvle wiec uwazam to za sprawiedliwe ze mogli Cie ubic... teraz przeciesz 200ms sam by Cie zabil na 1 ue spokojnie wiec...

Stemi Riph
16-06-2007, 19:46
Dzis gdy wbilem na TS spotkalem tedunia i seromontisa kosili wszystkich kogo napotkali mam 140sorca a padlem od nich jakbym byl bym zerem srednie hity we mnie od nich to 300-400 poprostu zal kurwa

No dokladnie. 300-400 a czasami nawet walil w ludzi po 2000 co oni zrobili biednym sorcerom;(

Zaxevo
16-06-2007, 19:55
Jej ale płaczecie... Jeszcze nie wiadomo co będzie na prawdę... Może wrócą do starych sorców i lekko polepszą Kina czego nie chcę :P Jak polepszyć to o dużo :)

Monte
16-06-2007, 20:13
Przeczytałem wszystkie posty i jestem zażenowany treścią wielu z nich. Jeny, uspokójcie się, wypijcie wiadro melisy, wyjdźcie na dwór pokopać piłkę, ewentualnie pospacerować z przyjaciółmi lub z psiunem. Tibia to nie całe życie, to nawet nie jest połowa, czy 3/4 życia. Idą wakacje. Pomyślcie o tym w jaki sposób można byłoby je spędzić. Czy grając w piłkę z kumplami, czy może chodząc nad jezioro, itp. a nie ciągle grając w tibie. Dajcie sobie siana, bo nim się obejrzycie a już będziecie mieli po 25-30 lat i będziecie żałować tego w jaki sposób spędziliście dzieciństwo.

Przed każdym apdejcikiem tak było, że wiele osób narzekało na nadchodzące zmiany a potem się wszyscy przyzwyczajali.
Kojarzycie pewien update i polepszenie szybkości GSów? Paladyni byli zażenowani, a teraz? Czy ktoś o tym pamięta? Tak samo było z soulami, systemem anty-luringu, niewidką od 35 poziomu, łamiącymi się włóczniami, itp.

Po prostu poczekajcie, pożyjcie normalnie a przekonacie się co nowego wnosi update i w jakim stopniu zmieni to oblicze gry.

/Przepraszam, jeśli kogoś w jakiś sposób uraziłem moim postem/

SkateElement
16-06-2007, 20:32
Nowe outfity?

http://img108.imageshack.us/img108/880/outfitvu7.jpg (http://imageshack.us)
link: http://www.tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/26301

Gucias
16-06-2007, 20:54
ee mały problem. jak odpalam tibię testserwer i tibicam8.o to mi pokazuje ,że test serwer i s now offline. a wszystko robię dobrze(5 minut wczesnie ogądąłem film :P) więc nie wiem co jest czyżby wyłączyli test serwa już i przestało działać? trochę by to głupie było :P

Error:Connection refused(10061) - wtf?

Ps;gdy wyskoczyłten bład chciałe obejrzeć ten filmikNowe outfity?

http://img108.imageshack.us/img108/880/outfitvu7.jpg (http://imageshack.us)
link: http://www.tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/26301
Który 2 min wcześniej ściągnąłem i skopiowałem do folderu z tibicam

Robert Lublin
16-06-2007, 20:57
@UP

Bo trzeba tez miec nowa tibiecam... ;>

@Down a no tak, zle przeczytałem... myslalem ze tylko nwego klijeta :P:P:P

Monte
16-06-2007, 21:00
ee mały problem. jak odpalam tibię testserwer i tibicam8.o to mi pokazuje ,że test serwer i s now offline. a wszystko robię dobrze(5 minut wczesnie ogądąłem film :P) więc nie wiem co jest czyżby wyłączyli test serwa już i przestało działać? trochę by to głupie było :P

Error:Connection refused(10061) - wtf?

@Robert. On ma nową tibicam --

Raidmaster
16-06-2007, 21:08
Ten nowy uptade może się okazać naprawdę ciekawy. Co do obaw niektórych że Sorc&Drut zostaną kompletnie bez niczego itp. radziłbym się dobrze zastanowić. Każda profesja ma swoje plusy i minusy, poza tym ostatni uptade dał sorcom rody i wandy, które zadają na 33+ lvlach już spore obrażenia (70+) i co najważniejsze, są one zawsze trafione. A knight? Knight musi siedzieć godzinami dobijając skille, nudząc się przy tym niemiłosiernie. I nie może na niskim lvl solować sobie niektórych potworów, którym sorc da rade bez problemu.

Bartek153
16-06-2007, 21:16
Przeczytałem wszystkie posty i jestem zażenowany treścią wielu z nich. Jeny, uspokójcie się, wypijcie wiadro melisy, wyjdźcie na dwór pokopać piłkę, ewentualnie pospacerować z przyjaciółmi lub z psiunem. Tibia to nie całe życie, to nawet nie jest połowa, czy 3/4 życia. Idą wakacje. Pomyślcie o tym w jaki sposób można byłoby je spędzić. Czy grając w piłkę z kumplami, czy może chodząc nad jezioro, itp. a nie ciągle grając w tibie. Dajcie sobie siana, bo nim się obejrzycie a już będziecie mieli po 25-30 lat i będziecie żałować tego w jaki sposób spędziliście dzieciństwo.

Przed każdym apdejcikiem tak było, że wiele osób narzekało na nadchodzące zmiany a potem się wszyscy przyzwyczajali.
Kojarzycie pewien update i polepszenie szybkości GSów? Paladyni byli zażenowani, a teraz? Czy ktoś o tym pamięta? Tak samo było z soulami, systemem anty-luringu, niewidką od 35 poziomu, łamiącymi się włóczniami, itp.

Po prostu poczekajcie, pożyjcie normalnie a przekonacie się co nowego wnosi update i w jakim stopniu zmieni to oblicze gry.

/Przepraszam, jeśli kogoś w jakiś sposób uraziłem moim postem/

jeden normalny.....

LoCoTe
16-06-2007, 21:23
super macie nad czym lamentowac sorc nie bedzie juz milion razy silniejszy od knighta
wam to by sie najlepiej jakas nowa slabsza profesja przydala zeby sie dowartosciowac majac kozackiego sorca
nie moga byc wszystkie profesje w miare wyrownane?
i jeszcze jakby mogl mi ktos powiedziec lvl req dla arrowsow i boltow i moze jakis nowych rodzai amunicji bo nie orientuje sie ;]
jak to o co prosze juz bylo to przepraszam ale nie czytalem szczegolowo poprzednich 70 stron

Vadem
16-06-2007, 21:28
Przeczytałem wszystkie posty

TO SIE NACZYTAŁEŚ o.0

Przemekox
16-06-2007, 21:30
Nie bo oni by chcieli zeby sorcom dali wiecej zeby knight/pal walil po ~120 a oni po 1500~ i taka jest prawda nie moga wytrzymac ze knight/pall bedzie im doruwnywal .Sorc i drut bedzie dalej mocniej walil od pala/knighta ale nie 10x mocniej lecz 2-3x mocniej tak jak pisali.

A to sa TS zmieniaja dmg... nie wiadomo jak bedzie po upie ... .Cipsoft nie jest chyba na tyle glupi zeby znowu jakies profy byly duzo lepsze od innych(tak jak jest teraz) to jest wyruwnywanie profesji to oni o tym decyduja a nie wy.

Najbardziej podoba mi sie ze bedzie kilka rodzaji amunicji :)

Areisen
16-06-2007, 21:35
ktos wie od jakiego poziomu beda strzaly lub belty?:baby:

Whoopero
16-06-2007, 21:45
Nie wiem czy już to ktoś pisał ale pomyślcie o ile łatwiej będzie rooka przejść :)

Mam palka 45 lvl i na tym samym serwie robie sobie knighta (juz 28) ale bedzie bosko :cup:

Gucias
16-06-2007, 21:52
Wywalcie tego posta. Przez przypadek napisałem

Sasse
16-06-2007, 22:34
Nie chcialo mi sie przegladac calego tematu wiec mam pytanie...

Czy z tej areny jak wejde to moge wyjsc w kazdej chwili?
Jesli nie to po czym?

Yugo
16-06-2007, 22:38
Możesz,tam jest teleport ewakuacyjny ale za każde nowe wejście trzeba chyba od nowa płacić.

Krwioplaczasty
16-06-2007, 22:43
@up (sekundy :P a raczej minuty :D)
tak mozesz uciekac w hańbiwe w kazdej chwili :P

Sasse
16-06-2007, 22:47
@Do wszystkich

Nie podcinajcie sobie zyl, i nie obspermiajcie klawiatur...

Skad wy mozecie wiedziec jak bedzie w rl tibii?
Taka wiedze ma tylko CipSoft, a wy jej raczej nie posiadacie...
Moze do updatu udupia troche hity knightom, ze nie beda wchodzic po 450,
a mage wzmocnia hity zeby taifun nie walil po 500 z ue w ludzi...

Wiec odciac sznurek, odlozyc scyzoryk, odstawic "lekarstwo" na polke, wytrzec
klawiature chusteczka, i czekac na wlasciwy update... :)

Yugo
16-06-2007, 22:52
Popieram pana @up
W końcu oni znają się na swojej robocie i nie robią update pierwszy raz.
Zmniejszyli już troche siłę knighta i palka więc myśle że podrasują troche profesje magiczne i będzie sprawiedliwie.

Tak więc zdajmy się na Cipy i czekajmy do update

Goldscorpion
16-06-2007, 23:12
Przeciez to już chyba dotarło do wszystkich. Iles tam up pisał, że TS potrafa około 2 tygodni i prawie co chwi.ę bedzie zmieniana siła postaci by znaleźć "złoty środek". Zresztą czytajcie newsy. Chociażby www.hunted.pl

Z tego co widziałem na fotkach można wywnioskować, że tereny jakie zostana dodane bedą miały ogromną powierzchnie! Co chwilka wioski barbarzyńców i Chakoyów d lairy (w tym również frost dragów) ogromny kompleks podziemi (braindeath widziałem to dosłownie jakiejś beho hell. Oprócz tego undead dragony knightmare i destroyery tylko pod inną nazwą. Elder beho, bonebest i vampy to normalka) no i warto wpsomnieć o innym respe nieumarłych w podziemiach (crypt shamblery, mumie dsy grasują w lodowych jaskisniach pod metrami lodowej powierzchni. Dodac trzeba jeszcze opalnie, dzięki którym przybysze z carlin założyli tutaj swoją kolonię. No i oczywiscie samo Svarground, które znajduje sie też na niezłym kawałku terenu.
Oczywiscie jest jeszcze wiele innych ale nie sposób będzie je wszystkie wymienic.

Styzoryk
16-06-2007, 23:28
Wg. mnie i mojego skromnego zdania :evul: to:
Myślę,że waste będzie na All Vocationy.
Dajmy,że taki 40~ Sorcerer/Druid idąc na Dragona,Wastuje 2-3 sd-1,2-1,8 k + jak jedzie na Utamce to wtedy gdy wpadnie combo 150~,Straci ok. 1-2 mf.
A to jest duże waste (55¤2).
Ale knight'ci tez mają waste.
Dopiero ten update ich 'napawa w moc'.
Będą mocne hity,knight'ci,póki co gorsi w PvP,będą lepsi.
Lecz zawsze,na draga tracą 1 max 3 uhy(150~gp/1)
Więc max Waste-450~ gp,czyli 3-4x mniejsze niż Sorcererzy/Druidzi.
Ale teraz,knightom nie będzie tak 'z górki'.
Dajmy,że przeciętny 10~ LvL knight ,walący z Warhammera,będzie musiał się przeżucić na ...Daramian Mace | Morning Star | Battle Hammera.
A to będzie cienko.
Pamiętajcie także,że może się zmienić coś z brońmi na Rook'u.
Np.Katana od 8 lvl:confused:.
I co ??
Zastanówcie się zanim coś napiszecie.
Pozdrawiam,
Wasz Styzoryk B)

Dawergo
16-06-2007, 23:31
@up

kto wali z sd w draga? ja wale z hmm/vis i to nawet po update sie bedzie bardziej oplacac niz sd, zapominasz tez ze najt ma rowniez exure wiec moze sie wmiare dobrze leczyc wiec nie musi mu nawet ten uh zejsc :)

Andrealfus
16-06-2007, 23:31
mam pytanko czy tylko mnie nie dziala tibia.com czy innym takze?

Monte
16-06-2007, 23:38
mam pytanko czy tylko mnie nie dziala tibia.com czy innym takze?

Innym także.

Goldscorpion
16-06-2007, 23:38
U mnie też nie działa. Pewnie hakerzy :p

Andrealfus
16-06-2007, 23:40

hehehehe :D:D dobre... hakerzy :D:D

Dawergo
16-06-2007, 23:45
hmmm mi tez nie dziala, cos sie dzieje? update/test server public/hakerzy :D

@down
xD dzieki ;p teraz wole nie umieszczac tylko taki malutenki ;p a opis na pamiatke sobie zostawilem

Andrealfus
16-06-2007, 23:46
@Dawergo
Cos sie dzieje :D a tobie Gratuluje rozmiaru wczesniejszego podpisu :D:D

@topic
Dawac updata jak najszybciej :)

Biorek
16-06-2007, 23:51
oj napewno robia test server dla graczy pacc albo nawet public ;p. A tu sie okazuje że to sorkowie co nie chieli tego upade zhakowali tibie.com hehehe

Goldscorpion
16-06-2007, 23:51
Dawac updata jak najszybciej
Dawac nowe serwy jak najszybciej. Chciałbym non pvp no ale i tak wiadomo jakie bedą. Gdzieś tam pisali, że niby to ma byc ostatni news a potem update szybciej niż sie spodziewamy. Ostatni news był chyba najuboższym no i cipsoft nie dał nic znać o zblizającym się updt. który miałby nastapić w niedługim czasie.

Andrealfus
16-06-2007, 23:55
oj napewno robia test server dla graczy pacc albo nawet public ;p. A tu sie okazuje że to sorkowie co nie chieli tego upade zhakowali tibie.com hehehe
to byłby przkręt nad przekrętami :D:D

@up
całkowita racja :)

libner
17-06-2007, 00:02
New server pliz :D Chce byc jednym z 2% zrobionym na nich druidow ;P

thoriapall
17-06-2007, 00:09
Tibia działa ale stronka nie:o

Andrealfus
17-06-2007, 00:12
a jutro rano na tibia.com napis :

Thanks for update :)

Sorcerers and Druid
@down
Zapomnialem o drucie, to chyba dlatego ze niezauwazylem aby masa druidow narzekala

Sasse
17-06-2007, 00:17
@up hehehehehhe dobre xD

i jescze "and Druids"

mateusz_-14
17-06-2007, 00:17
strona Tibia.com nie działa czyżby update? Rok temu było tak było stronka off przez 1h potem napis ze jutro servery zostaną wyłączone. Zobaczymy :P

Biorek
17-06-2007, 00:18
@up
To by było za szcześliwe żeby się spełniło ale może coś bęndzię ;p

Andrealfus
17-06-2007, 00:21
no dokladnie rok temu byl taki zonk, ze stronka padla a nastepntego dnia sery wylaczyli i up ale rok temu to piekielnie pozno byl ten uipdate (z teg co pamietma to 1 sierpnia?)

ja ide spac bo zaduzo czytam o tym upie hehe :P Diobranoc wszystkim

Demonq
17-06-2007, 00:27
Nie będzie jeszcze update ponieważ:
1. Powinien być publiczny test server najpierw
2. mieli za malo czasu na poprawienie wszystkich bugow oraz wyrownanie profesji.
3. jeszcze nigdy nie byl tak wczesnie żaden update

Przypuszczam że strona padla ponieważ forum bylo tak oblegane przez graczy

Azatarion
17-06-2007, 00:28
Nie będzie jeszcze update ponieważ:
1. Powinien być publiczny test server najpierw
2. mieli za malo czasu na poprawienie wszystkich bugow oraz wyrownanie profesji.
3. jeszcze nigdy nie byl tak wczesnie żaden update

Przypuszczam że strona padla ponieważ forum bylo tak oblegane przez graczy

Może pora na zmiany? :)

Krwioplaczasty
17-06-2007, 00:30
@Demonq

1 niemusi byc publicznego ts :D

2 moze cip uznal ze obecny etap jest juz good i zostawia jak jest

3 jak kolega napisal pora na zmiany

nadzieja matka glupich powiadaja ale ja mam nadzieje ze up bedzie niedlugo :P

Demonq
17-06-2007, 00:33
Nie mówie że nie:p
Ale w to wątpie
zresztą jutro się dowiemy :)

mateusz_-14
17-06-2007, 00:40
o0 mam nowego newsa ponoć servery wyłączają server Guardia off podtwierdzoine to przez 4 graczy z guardi

Zbyszek_Czarodziej
17-06-2007, 00:42
Jusus juz panika ... poprostu strona padla bo niewytrzymala oblezenia br p: up pewnie bedzie za tydzien bo musza wszystko dopiescic zeby bylo jaknajmniej bugow i te wyrownanie bylo madre anize zeby bylo kolejna porazka p; Pozdrawiam Zbyszek

Jecht
17-06-2007, 00:49
Morgana działa.

Sceaux
17-06-2007, 00:49
Ahh no coz :P
Wreszcie! OTSowe Exori Gran :D
o polowe tych boltow to ja w zyciu nie znalem Oo

Użytkowników czytających ten temat: 98 (zarejestrowanych: 23, gości: 75)

hah xD nice

nilipiuk1143
17-06-2007, 01:00
Mi też nie działa tibia.com :P wydaje mi sie że juz jakis news o updte i ts

JUNIR
17-06-2007, 01:02
Pisali że update bedzie szybiej niz sie spodziewamy, więc możliwe ze oto i on xd i zostanie tak jak teraz na TS'ie czyli -15% poprzedniego dmg. Widzialem filmik jak 100+ knight testowal ave na dragach, moim zdaniem tak powinno zostac, nie było żadnych 300+ nawet raz za 1 uderzył =)

Gucias
17-06-2007, 01:03
tibia.com - porostu serwer zmarł śmiercią tragiczną na skutek oblężenia - no chyba,że cudem teraz robią update

Krwioplaczasty
17-06-2007, 01:09
@2up
o nie niebędzie hitow ponad 300 omg to niegram w tibie cipsoft zjebal kina :D

mi tam rybcia byle kina byl polepszony niz teraz i aby all profesje byly zbalansowane

@JUNIR
to byla ironia :P

Zibeq
17-06-2007, 01:12
Juz mnie rozpierdlala jak was czytam : "HhhHAHAH skonczyla sie era Sorcow teraz knightci ROx yeees "

... i wyzywacie innych dziecmi neo?
Widac ,ze jestescie juz maniakami jezeli tak mowiciew ,poniewaz gra sie 4fun a nie dla 3 miejsc wiecej w egigu.

TS jest TYLKO testem

"nie mow hop zanim nie przeskoczysz"

JUNIR
17-06-2007, 01:12
o nie niebylo hitow ponad 300 omg to niegram w tibie cipsoft zjebal kina

Jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem, to wiedziałbyś ze napisałem to jako pozytyw

Sorcer_Pips
17-06-2007, 01:15
o0 mam nowego newsa ponoć servery wyłączają server Guardia off podtwierdzoine to przez 4 graczy z guardi

A ja jakoś na guardii siedzę :baby:

dr.smierc
17-06-2007, 01:15
Moje zdanie na ten temat:

Pall:
Przesadzili z tymi hitami po 800~ moze byc tak jak knight, ale zrobili dobrze

Kngiht:
Wreszcie sam knight bez waste bedzie mogl chodzic na potwory ktore wcześniej tylko bloczyl

Sorc i Druid:
Magowie i druidzi powinni bic tyle samo z SD co pall z najlepszego bełta czy czyms w tym rodzaju a kngiht z najlepszej broni. A druidom powinni dodac jakis jeden czar ofensywny bez pacc

Pozycja4
17-06-2007, 01:59
no Fajny Ts, jak ktos znudzony Pm mnie

Arut
17-06-2007, 02:11
http://img167.imageshack.us/img167/9100/sssrv0.jpg

nie wiecie co mam zrobic?

sciagnalem tibie testerver ze strony podaje w mailu przez cipow, i nie moge sie lognac przez ten bug. any ideas?

Hestoran
17-06-2007, 02:24

sciagnalem tibie testerver ze strony podaje w mailu przez cipow, i nie moge sie lognac przez ten bug. any ideas?

masz tutora?

W innym wypadku test server offline jak i strona.

Arut
17-06-2007, 02:32
masz tutora?

W innym wypadku test server offline jak i strona.

tak, mam tutora ale to nie o to chodzi.

poprostu po kliknieciu enter test i wpisaniu jakichkolwiek pasow, pojawia sie ten debug. nie moge ogladac nawet filmow, wiec to nie chodzi o tutora.

Krwioplaczasty
17-06-2007, 02:36
no jak byk pisze ze test server is offline wienc jest wylaczony a to jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze update juz blisko :D

Edier Master
17-06-2007, 08:15
Według mnie ten upek bedzie na koncu lipca albo na poczateczku sierpnia tak jak zawsze sie to dzieje, myślę że przez wcześniejszy TS CIPsoft chce się upewnic czy aby wszystko będzie dobre. Według mnie na 90% będzie test publiczny.

Yugo
17-06-2007, 08:33

Wiem że jest ograniczenie i osoby które zdały po którymś maja (27 chyba ale pewien nie jestem) niestety nie mogą uczestniczyć w tegorocznym TS.

Andrealfus
17-06-2007, 09:06
Wiem że jest ograniczenie i osoby które zdały po którymś maja (27 chyba ale pewien nie jestem) niestety nie mogą uczestniczyć w tegorocznym TS.

to wtedy pisze ze nie ma sie uprawnien, on ma jakis error o ktroym ja niestety nie mam pojecia, ja nie mam tutka ale pasy moge wpisac

Udenix
17-06-2007, 09:09
Według mnie ten upek bedzie na koncu lipca albo na poczateczku sierpnia tak jak zawsze sie to dzieje, myślę że przez wcześniejszy TS CIPsoft chce się upewnic czy aby wszystko będzie dobre. Według mnie na 90% będzie test publiczny.

Zawsze test servery sa otwierane nagle, jeżeli teraz nie znajdą jakiegoś poważnego buga, to w przeciągu tygodnia mozemy się spodziewać 1-2 dniowego public testa a potem update :)

Soul's
17-06-2007, 09:46
Ciekawi mnie jedna rzecz. A mianowicie, jeżeli bursty nie będą siłą fizyczną tylko ogniem, to jak knighci będą wykonywali annihilatora?!

Luo
17-06-2007, 09:46
Raczej będzie publiczny ts

Boże że strona nie ładowała sie przez kilka minut to nie znaczy że odrazu update a tu już panika xD
Nie moge sie doczekać bardziej nowych serverów niż update :):)

Yugo
17-06-2007, 09:47
Ciekawi mnie jedna rzecz. A mianowicie, jeżeli bursty nie będą siłą fizyczną tylko ogniem, to jak knighci będą wykonywali annihilatora?!
3 bp Ice rapierów i jazda ;p

Soul's
17-06-2007, 09:51
3 bp Ice rapierów i jazda ;p

będzie mógł bić tylko pierwszy z nich.. a reszta?

PS: słyszałem, że mają coś zmienić w anni właśnie... ciekawe co

rutek322
17-06-2007, 10:12

plaga ratów zaatakowała z piwnicy budynek cipsofta

Fonevv
17-06-2007, 10:14
będzie mógł bić tylko pierwszy z nich.. a reszta?

a nie słyszałeś o annim w wykonaniu pallek,knight,knight,knight ? albo pallek,pallek,knight,knight ? proste.

KishonyOgurek
17-06-2007, 10:21

wiem co:200 demonów na 1 kratce, 4 gosci na 1 kratce i jazda, zabij 200 demonów i bierzesz nagrode :P

RAULITO
17-06-2007, 10:24
wiem co:200 demonów na 1 kratce, 4 gosci na 1 kratce i jazda, zabij 200 demonów i bierzesz nagrode :P

Wystarczy zabic 2 demony ktore stoja na przejsciu i bierzesz nagrody B)

Krzysiekkrzysiek
17-06-2007, 10:39
ja nic nie mowie aleto byla ironia

Nuper
17-06-2007, 10:54

To faktycznie bedzie problem.Jedynym rozwiazaniem wydaje mi sie znacznie wyzszy level niz obecnie + explo(explo bedzie slabsze ale coz zrobic). Modlmy sie zeby nie spadla sila uh uzywanych przez knightow bo wtedy to anihilator bedzie znacznie trudniejszy niz teraz dla druidow. Mozna zawsze isc w grupie mieszanej ale za to rycerz chyba powienien placic bo na dobra sprawe nie zrobi nic poza staniem i walczeniem o wlasne zycie.Jak wiadomo-knight bronia reczna demona nie jest w stanie teraz zranic-moze to sie troche zmini ale na cuda nie ma co liczyc.

Yugo
17-06-2007, 11:02
Modlmy sie zeby nie spadla sila uh uzywanych przez knightow bo wtedy to anihilator bedzie znacznie trudniejszy niz teraz dla druidow.

Prosimy jednak zauważyć, że wszelkie zmiany dotyczyć będą jedynie ataków. Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
Nie wiem dlaczego tylu ludzi pyta sie o Uhy skoro było już o tym napisane kilka tygodni temu.

Epikur
17-06-2007, 11:06
co wiecie na temat tego miecza?

19:30 You see a warlord sword (Atk:53 Def:38).
It can only be wielded properly by knights of level 110 or higher.

Apheris
17-06-2007, 11:06
Moze ktos wie czy brda jakies czary dla FACC?

Sir szofer
17-06-2007, 11:11
Moze ktos wie czy brda jakies czary dla FACC?

proponuję poczytać temat... chociaż ostatnie 10-15 stron...

Flasherq
17-06-2007, 11:22
Mam nadzieje ze nie i niech tak zostanie. czrow dla FACC nie bedzie ze wzgledu na mojego wakacyjnego pacca :D.
Nie placisz za gre??? nie grasz :( albo grasz ale jak smiec jakis pacca trzeba i chuj

Hehe, to mnie rozbawiło 8o Pacca trzeba? Wcale że nie trzeba, ponieważ Tibia jest grą D-A-R-M-O-W-Ą! Pacc jest tylko tak jakby ulepszeniem konta, można bez niego żyć.

Szopin
17-06-2007, 11:25
Przydaly by sie jakies expowiska nowe fajne dla FACC !!

Zbyszek_Czarodziej
17-06-2007, 11:30

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stemi Riph Pokaż post
Mam nadzieje ze nie i niech tak zostanie. czrow dla FACC nie bedzie ze wzgledu na mojego wakacyjnego pacca .
Nie placisz za gre??? nie grasz albo grasz ale jak smiec jakis pacca trzeba i chuj

Hehe, to mnie rozbawiło Pacca trzeba? Wcale że nie trzeba, ponieważ Tibia jest grą D-A-R-M-O-W-Ą! Pacc jest tylko tak jakby ulepszeniem konta, można bez niego żyć.

'Ile mam powtarzać nie płacisz za grę nic nie dostajesz to my gracze z pacc utrzymujemy cipsoft i oni robią to dla nas gdyby dali tereny etc to po co by było kupywac pacc? wszyscy pacce by sie zbuntowali ze ich kasa jest wydawana na pierdoły dla faccow

Yugo
17-06-2007, 11:32
Za co mam wam Cipsoft te tereny zrobić?Wszystko kosztuje.Nowe tereny są dla ludzi kupujących premium bo za to płacą.
Zróbcie oddzielny temat bo jak tylko jest mowa o aktualizacji to wszyscy piszą "dajcie tereny dla facc plax"X(

Sir szofer
17-06-2007, 11:38

Sry bardzo ale nie po to płace za PACC żeby taki darmozjad jak ty dostawał nowe tereny...
No ale macie jedną zaletę :) podtrzymujecie respa :)

Oris Palladyn
17-06-2007, 11:38

chcesz nowe tereny to kup sobie pacc ^.- dla cipsoftu FACCe to pasozyty nic wiecej ;d

@topic
a jak dla mnie to moze byc ten update :D tylko denerwuje mnie to, ze "potezni" magowie robia/ kupuja sobie knightow, pallkow ;'d co tylko sie pytam to kazdy " robie knighta" blablabla

Undy
17-06-2007, 11:39
Wie ktos mzoe czy bedzie test server publiczny?

DxV
17-06-2007, 11:44
Mam nadzieje ze nie i niech tak zostanie. czrow dla FACC nie bedzie ze wzgledu na mojego wakacyjnego pacca :D.
Nie placisz za gre??? nie grasz :( albo grasz ale jak smiec jakis pacca trzeba i chuj

Wiesz te czary takie jak exori con czy jakoś tak są zamiennikami run typu hmm, gfb, explo a więc powinny być dla Facc.

Robert Lublin
17-06-2007, 11:45
E tam wg troche ostatio za bardzo pacc nabral przewagi nad faccem...chociasz ja zawsze i tak jak gram w tibie to mam pacca ale pamietam keidys pacc mail tylko dodatkowe tereny: Edron, Darame( bez ank), cormaye i tyle... wtedy pacca kupowalo sie tylko dla czarow i promocji, i to byla wg mnie darmowa tibia ze mogles miec maly dodatek za pacca ale tez nie miales takiej przewagi nad facc jak dzis ze facc ma expowiska ktore byly juz za komuny....

Oris Palladyn
17-06-2007, 11:45
tak jest juz od 2 miesiecy ;'d

wiem ja was tez kocham ;'d

swoja droga mogliby nie zmniejszac ataku assasin stars :D

ArthusLucifes
17-06-2007, 11:46
'Ile mam powtarzać nie płacisz za grę nic nie dostajesz to my gracze z pacc utrzymujemy cipsoft i oni robią to dla nas gdyby dali tereny etc to po co by było kupywac pacc? wszyscy pacce by sie zbuntowali ze ich kasa jest wydawana na pierdoły dla faccow

Nawet sobie sprawy nie zdajesz jak facce się przydają...
Reklamy na stronie?
Ile wiecej osób wchodzi?:P Ludzi którzy mają pacca czy facca? facc>
Jeżeli dziennie na strone wchodzi z 50-100k ludzi to wychodzi na to że Cip Soft więcej zarabia na faccach niż na paccach :P

Oris Palladyn
17-06-2007, 11:48
Co do FACCow to sie zgadzam z osoba ktora pisala wczesniej ( nie pamietam nicku).. przynajmniej resp podtrzymuja :D

ZenNeron
17-06-2007, 11:54
mógłby ktoś powiedzieć jakie bedą nowe bronie dystansowe i lvle uzycia nowych i stary broni dyst.

Sir szofer
17-06-2007, 11:58
Co do FACCow to sie zgadzam z osoba ktora pisala wczesniej ( nie pamietam nicku).. przynajmniej resp podtrzymuja :D

to ja to ja xD:D:D:D:D

Undy
17-06-2007, 11:59
Pytam po raz kolejny mam andzieje iz teraz mgoe liczyc na pomoc, bedzie test serv publiczny? czy mzoe juz jest?

Adner
17-06-2007, 11:59
Nawet sobie sprawy nie zdajesz jak facce się przydają...
Reklamy na stronie?
Ile wiecej osób wchodzi?:P Ludzi którzy mają pacca czy facca? facc>
Jeżeli dziennie na strone wchodzi z 50-100k ludzi to wychodzi na to że Cip Soft więcej zarabia na faccach niż na paccach :P
Na tibia.com nie ma reklam.

Oris Palladyn
17-06-2007, 12:05
mógłby ktoś powiedzieć jakie bedą nowe bronie dystansowe i lvle uzycia nowych i stary broni dyst.

tak trudno poszukac ? -.- w pierwszym stronach jest mniej wiecej i jak powiesz ze nie ma to cie wysmieje ;-)

Undy
17-06-2007, 12:09
Powie Ktos Wkoncu Czy Test Server Bedzie Dostepny Dla Wszystkich?

Szafa
17-06-2007, 12:10
To faktycznie bedzie problem.Jedynym rozwiazaniem wydaje mi sie znacznie wyzszy level niz obecnie + explo(explo bedzie slabsze ale coz zrobic). Modlmy sie zeby nie spadla sila uh uzywanych przez knightow bo wtedy to anihilator bedzie znacznie trudniejszy niz teraz dla druidow. Mozna zawsze isc w grupie mieszanej ale za to rycerz chyba powienien placic bo na dobra sprawe nie zrobi nic poza staniem i walczeniem o wlasne zycie.Jak wiadomo-knight bronia reczna demona nie jest w stanie teraz zranic-moze to sie troche zmini ale na cuda nie ma co liczyc.

LOL knight płacić ? Niby dlaczego ? Co zrobi sorc teraz w takim anhilatorze? strzeli 2 sd puki ma manashielda i się będzie uhać do końca. Rycek mając dużo hp może zawsze sprobować chociaż walnąć jakimś czarem albo explo za 20 :D

Monte
17-06-2007, 12:11
Powie Ktos Wkoncu Czy Test Server Bedzie Dostepny Dla Wszystkich?

Normalni, szarzy ludzie tacy jak my tego nie wiedzą.

gerrard725
17-06-2007, 12:13
właśnie tam nie ma reklam

ZenNeron
17-06-2007, 12:42
tak trudno poszukac ? -.- w pierwszym stronach jest mniej wiecej i jak powiesz ze nie ma to cie wysmieje ;-)

mądralo nie obchodzi mnie to co sobie o mnie myślisz ale tam nie ma jaki lvl wymagany jest na uzycie bolta/p bolta/piercing bolta tylko jaki lvl trzeba mieć rzeczy go stworzyć

@down nie kapuje cie koleś

tylko to tam pisze odnośnie palli
Paladyn:
- Conjure Sniper Arrow (Exevo con hur): Level:24 Mana:160 Soul:3 Ilosc:5
- Conjure Power Bolt (Exevo con vis): Level:59 Mana:700 Soul:4 Ilosc:10
- Conjure Piercing Bolt (Exevo con grav): Level:33 Mana:180 Soul:3 Ilosc:5
- Enchant Spear (Exeta con), przy trzymaniu 1 speara w rece: Level:45 Mana:350 Soul:3 Ilosc:1
- Ethereal Spear (Exori con), przy atakowaniu potwora: Level:23 Mana:35

i co zatkało?

Oris Palladyn
17-06-2007, 12:46
no wlasnie wszystko jest napisane ^.- moze wroc do przedszkola zeby Cie czytac nauczyli

ArthusLucifes
17-06-2007, 12:46
no juz nie ma ale kiedyś były :PP

ZenNeron
17-06-2007, 12:58
jeszcze raz prosze:

@down ja tylko prosze o odpowiedz

thoriapall
17-06-2007, 12:59
Może wrócimy do tematu? Ok?

Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
17-06-2007, 13:10
/\ Up - lol dobrze wlasine ze palkowie i knighci beda mieli duze hity a nie ze sork na pvp na 70 lvl moze ubic sobie 100 lvl knight a knight jak go bije to sie prawie nie przebija , sork walil przez dlugi czas wiecej od knight/palka i niech teraz to zmienia , bo sork moze sobie na spokoj wbic lvl dziennie na hydrach, dl , dragach itp a knight jak by chcial bic to musialby wastowac uhy !!

1. Już widzę jak 70 ms zabija solo 100 ek. Powodzenia życzę...

2. A sorc to za darmo na tych hydrach jedzie no nie? Wcale mu nie schodzą żadne mfy, czy jakieś takie. Po prostu man(n)a z nieba ^^

Nie zgadzam sie .
Porównując 150 MS i 150 EK ,widać wyraźne różnice w praktycznie każdym aspekcie gry i to na korzyść maga. Balans profesji jest jak najbardziej na miejscu i jest potrzebny tej grze. Co do wojen ... hum ... przytoczy ci pewną sytuacje :
Jak wiadomo na Aldorze jest wojna ,na jednym z OB(open battle przyp. red.:S) ,kilku z graczy ,którzy mają rycka zostali odesłani na noob chary ,bo nimi wiecej na takim OB mogli zdziałać ...

Nie w każdym aspekcie. Czy sork miałby jakąkolwiek szansę, aby polować. bez waste'ów, na silniejsze potwory, gdyby nie było rycerzy? (Zakładając, że nie mówię o lvlach 250+)

Co do wojny. Widziałeś kiedyś trap złożony z 8 knightów i combo exori? Mało kto daje radę przeżyć takie coś (No, może sorc na utamce przetrwa chwilę).

Zgadzam sie z toba w 80%. Masz racje ale na wrl rzeczywiscie fajnie, tylko najpier trzeba jakos dojechac do tych wrl( w sensie dobicia lvl, aby moc tam expic). Z tym zmniejszeniem obrazen UE troche przesadzili. Niech sie wezma za only knightow :p Teraz beda sie bardziej liczyly skille. Tak ms to postac do pg i rozwalki, zmieni sie to po update. Tak tak... mateusz dragon wielki nie wbije nigdy wiecej 14 mln expa jednego dnia. Moze po update w koncu zmienia sie pk chary. Ja jestem ZA.

Jak dojechać do tych wrl? No to proszę - Orc Fortress. Poza tym dla wysoko poziomowych knight'ów dochodzi jeszcze możliwość expienia na tombie z gfb, co w przypadku sorca byłoby niemożliwe z powodu niewielkiej ilości hp.

To chcecie zeby knajt/pal zadawal takie obrażenie jak sorc teraz ?? Wyobrażam to sobie MAX PG . Jednym z celow tego upd jest to żeby zmiejszyć szybkosc z jaka zdobywany jest exp przez druta i sorca .

Wiesz, nic nie przeszkadza temu, aby CIPowie zrobili to w inny sposób, czyli TYLKO osłabili sorków. Po prostu sądzę, że niepotrzebnie ruszają obie strony - osłabiają magów i ulepszają knight'ów/pallów.

Od siebie jeszcze dopowiem, że wciąż czekam na update, który da druidom nie nowe czary ofensywne, ale ciekawe czary wspomagające.
I czy nie byłoby miło, gdyby wprowadzili podział expa w party? Pomyślcie, knight gania sobie w party na jakieś silniejsze stworki, a za nim druid, uzdrawiając go i np. zwiększając jego dmg i oboje dostają po równo expa.
Mi by się takie coś bardzo podobało i nareszcie gra druidem nabrałaby nowego wymiaru.

Goldscorpion
17-06-2007, 13:22
Od siebie jeszcze dopowiem, że wciąż czekam na update, który da druidom nie nowe czary ofensywne, ale ciekawe czary wspomagające.
I czy nie byłoby miło, gdyby wprowadzili podział expa w party? Pomyślcie, knight gania sobie w party na jakieś silniejsze stworki, a za nim druid, uzdrawiając go i np. zwiększając jego dmg i oboje dostają po równo expa.
Mi by się takie coś bardzo podobało i nareszcie gra druidem nabrałaby nowego wymiaru.

Wtedy 8lvl weźmie sobie MDW na party i pójdzie z nim na demony i w jeden dzien wbije 100lvl. Widzisz w tym sens?

17-06-2007, 13:25
@ 2 x up
Pardon, rzeczywiście o tym nie pomyślałem.

Goldscorpion
17-06-2007, 13:31
Oczywiście jak chyba już wiemy (no może nie wie tego tylko kilka noobków), że obrażenia na tsie sa zmieniane co chwila, by odnaleźć najwłasciwsza formułe i wszyscy byli zadowoleni. Sądzę, że obrażenia kiedy gosciu z d lance bije po 400+ są nienormalne a u palka z jakijs gwiazdek lepiej niż sorc z UE to absurd. Obrazenia u sorców niech zostaną (moze za wyjątkiem visa) knightów zostana osłabione o 30-40% (oczywiście w porównaniu z obrażeniami z początku tsa) za to jego "specjalne ataki" zwiekszone. Tym czarem co rzucasz bronia 115 ek zadawał 90 msowi w okolicach 158 o n/c. A u palków... Hmm. Nie mam pomysłu...

Sasse
17-06-2007, 13:32
@kłótnie o pacc & facc

KAZDY gracz pacc kiedys byl facc, i zeby zadecydowac, ze chce kupic pacc
musial najpierw zapoznac sie z gra na faccu, wiecie dla cipsoftu
gracze facc to nie pasozyty tylko byc moze przyszli gracze pacc...
wiec jesli troche ulepszen dadza facc a wiecej pacc to napewno wiecej graczy kupi pacc, poniewaz bedzie mialo probke mozliwosci pacca...

Marionus
17-06-2007, 13:38
Dobrze że wyrównali prof. może i nie do końca ale zawsze to coś jakiś ułamek który dzieli nas od tego że:

ZA KILKA LAT: po Ziemi tibia będą biegać same 400lvl+ gra stanie się nudna więc Cipy robią co mogą by zapowiedz przed wbijaniem 15mln expa na 1 dzień.

Oris Palladyn
17-06-2007, 13:43
Boze ale jak masz ze od lvl 55 tworzysz to od tego uzywasz omfg tak trudno zrozumiec ? -.- zreszta na ss ktos pokazywal opis p bolta i ze for paladins 55 lvl or higher czy jakos tak ;'d -.-

@Sasse
Tak dadza im nowe tereny czy cos a FACCe sie beda cieszyc terenami i PACC nie kupia :) -pasozyty-

MasterGos
17-06-2007, 14:01
@kłótnie o pacc & facc

KAZDY gracz pacc kiedys byl facc, i zeby zadecydowac, ze chce kupic pacc
musial najpierw zapoznac sie z gra na faccu, wiecie dla cipsoftu
gracze facc to nie pasozyty tylko byc moze przyszli gracze pacc...
wiec jesli troche ulepszen dadza facc a wiecej pacc to napewno wiecej graczy kupi pacc, poniewaz bedzie mialo probke mozliwosci pacca...

To sam miałem zamiar napisać...

Dodam od siebie jeszcze ze gdyby nie bylo czegos takiego jak FACC to ta gra była by jak WoW na abonament. Wątpie czy gdyby tak bylo ktokolwiek by chcial w nia zagrać dlatego osoby z płatnym kontem są skazane na osoby grajace za free.

A Tibia nie jest już darmowa grą w "pełni tego słowa znaczeniu"...

Sasse
17-06-2007, 14:06
@2x up

Nie chodzi mi zeby im dodawali cale wyspy tylko cos malego, taka probke pacca
malutka...

Osobiscie kiedys mialem pacca i zamierzam go kupic od razu po wakacjach (w wakacje bede caly czas na jakis koloniach...)

A te tereny, zalozmy ze dodadza pojedynczy, i baaardzo wolny resp hydry na facc, faccom sie to spodoba i kupia pacc zeby po 8h dziennie siedziec se na tiquandzie gdzie resp jest duzy i szybki :)

Oris Palladyn
17-06-2007, 14:14
@2x up

malutka...

Osobiscie kiedys mialem pacca i zamierzam go kupic od razu po wakacjach (w wakacje bede caly czas na jakis koloniach...)

A te tereny, zalozmy ze dodadza pojedynczy, i baaardzo wolny resp hydry na facc, faccom sie to spodoba i kupia pacc zeby po 8h dziennie siedziec se na tiquandzie gdzie resp jest duzy i szybki :)

a moze od razu resp Demona pod Carlin ? :baby::baby::baby:

@edit
dostali wyvern wiele respow powinni sie cieszyc ;'d

Salarigoth
17-06-2007, 14:14
Wtedy 8lvl weźmie sobie MDW na party i pójdzie z nim na demony i w jeden dzien wbije 100lvl. Widzisz w tym sens?

Tak a MDW pelny entuzjazmu wezmie rece do gory i zrobi wiatrak z radosci ze mu pozwoliles tak zrobic.

Zbyszek_Czarodziej
17-06-2007, 14:18
Ja mam od zawsze pacc ? i co P:? on 1 lvla mam :D i skaczcie z tymi terenami zaden pacc niezgodzi sie na tereny dla facc bo facc samo za siebie mowi ( free account ) a pacc ( premium account) i skanczcie juz !

dr.smierc
17-06-2007, 14:19
Mogli by dodać pare potworkow ktore sa tylko dla pacc, przecierz jest resp vampa na ktorego zaden noobek nie pojdzie bo droga jest trudna. :]

AQQ
17-06-2007, 14:20
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy według mnie twój pomysł jest bardzo dobry wystarczy tylko żeby exp był dzielony według lvl

Robert Lublin
17-06-2007, 14:28
@2x up

malutka...

Lol przeciesz facce maja silniejsze potwory takei jak wrl,dl,dragi,of.poh i przeciesz facce tam nie expia bo co pójda na dl'e nooby z wandami?
Cos tam mogli by dla nich zrobic ale jakies potwory dla 30~lvli facc...

Salarigoth
17-06-2007, 14:31
Lol przeciesz facce maja silniejsze potwory takei jak wrl,dl,dragi,of.poh i przeciesz facce tam nie expia bo co pójda na dl'e nooby z wandami?
Cos tam mogli by dla nich zrobic ale jakies potwory dla 30~lvli facc...

Zgadzam sie w 70 % bo poh i of to nie potwory ale spox

i tak zawsze sie zastanawialem czy wrl sa dla facc przeciesz demona jest na facc terenie ;s ale nawet jakby byly tylko dla pacc to mi to nic nie zmienia ja zawsze kupuje pacca bo bezt ego nie ma sensu.

Kapich
17-06-2007, 14:31
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion

to chyba logiczne ze roznica lvli pomiedzy postaciami jak cos wynosila by max 10 poziomow... pomysl troche...

Monte
17-06-2007, 14:33
Ile razy można powtarzać, że FACC to taka wersja demonstracyjna gry, która powinna zachęcać do kupna PACC.

Macie na FACC kopalnie dwarfów, fortece orców i elfów, mount sternum, PoH, Venore dragon lair, ghoustland, molts, roty i swamp trolle koło Venore, Dark Cathedral i wiele, wiele innych miejsc do expienia. Jeśli wam to nie wystarcza to musicie kupić sobie PACC. Tylko o to CIPsoftowi chodzi.

CIP nie będą dodawać potworów na FACC area, które są tylko na PACC, gdyż to mijało by się z ich celem.

Oris Palladyn
17-06-2007, 14:39
Ile razy można powtarzać, że FACC to taka wersja demonstracyjna gry, która powinna zachęcać do kupna PACC.

Macie na FACC kopalnie dwarfów, fortece orców i elfów, mount sternum, PoH, Venore dragon lair, ghoustland, molts, roty i swamp trolle koło Venore, Drak Cathedral i wiele, wiele innych miejsc do expienia. Jeśli wam to nie wystarcza to musicie kupić sobie PACC. Tylko o to CIPsoftowi chodzi.

CIP nie będą dodawać potworów na FACC area, które są tylko na PACC, gdyż to mijało by się z ich celem.

Jedyny, który tu mysli chyba.... Szacunek dla Ciebie...:baby::baby:

@edit
Tak mnie tylko ciekawi, czy moze jakis tutor lub inny gracz wie co trzeba bedzie zrobic na outfit eskimosa ( ? :D ) :P

Kaito Yamaro
17-06-2007, 15:28
@up

Nie wiem, ale już 2 osoby (jak nie więcej) na testerze go mają, w tym polak z Pacery, Aires. Podobno jest trudny, ale na teście nie angażowałems sie w questy tylko odkrywałem teren.

Jak macie jakieś pytania, to walcie, postaram się odpowiedziec najlepiej jak umiem.

Yamaro (tut)

BartekOca91
17-06-2007, 15:31
Oj ludzie, przestańcie się w końcu kłócić o jakieś pierdoły :p Co przyniesie update dowiemy się zapewne w najbliższych dniach, więc po co się denerwować czyimiś opiniami ?:p Co ma być, to będzie, takie jest moje zdanie, bo i tak zapewne nie wszystko co jest dostępne na testowym serwerze zostanie wprowadzone do gry :)

Oris Palladyn
17-06-2007, 15:34
@up

Nie wiem, ale już 2 osoby (jak nie więcej) na testerze go mają, w tym polak z Pacery, Aires. Podobno jest trudny, ale na teście nie angażowałems sie w questy tylko odkrywałem teren.

Jak macie jakieś pytania, to walcie, postaram się odpowiedziec najlepiej jak umiem.

Yamaro (tut)

Napisz mi PM jak mozesz na temat tego questu na outfit all co wiesz;p teraz spadam a pozniej nie che mi sie czytac all tych bzdetow ;p z góry thx pa :*

Xerden
17-06-2007, 15:47
Czytalem wiekszosc postow ciekawi mnie jedno czemu wy tak przeztwacie czy tylko gra dla was sie liczy?
Ja gram jak sie nudze a wy to ja nei wiem... Up bedzie ciekawy dla kina ale nie ukrywam ze magowie beda expic teraz juz wyrownaniej co do knightow i o t ochodzi! Wkoncu cip-y pomysleli juz nie bedzie bicia 10 mln expa dziennie.
Kazda zmiana daje cos nowego i dobrego sami zobaczycie pozniej ze bedzie naprawde ciekawie.

A nie masz pojęcia o tym jaką kase sorce/druty traca na tego expa? Czyli wedlog ciebie powinni tak samo expic z wyjątkiem tego ze knia zarobi duzo kasy a sorc duzo kasy straci?
W ogóle nie wiem czemu wy sie czepiacie druidow! Chcielibyście im zabrać visa, ale pomyślcie ze jest to ich JEDYNY ofensywny czar oprócz exori mora(nie biore pod uwagę exori flam, bo to samo co vis tylko ze od ognia)

Wladca sedesu
17-06-2007, 15:50
@monte
może i mamy to dla facc, ale w większości z tych nie expią facc, tylko na taka miejscówkę przychodzi 1 pacc i myśly ze ma już wszytko

maciejd14
17-06-2007, 15:54
na moje dla sorkow/drutow by mogli zrobic exori flam , zeby ludzie wiedzieli jak to jest miec taki czar :D ofensywny , nie mowie zeby dawali morta lub visa bo to by byla przesada

chesek
17-06-2007, 16:06
@monte
może i mamy to dla facc, ale w większości z tych nie expią facc, tylko na taka miejscówkę przychodzi 1 pacc i myśly ze ma już wszytko

Nie powinno się rozdzielać graczy z darmowym kontem i płatnym. Fakt, ci drudzy mają lepiej, ale to nie znaczy, że Facc ma tylko facc, a pacc tylko pacc. Expowiska faccowe są dla wszystkich, tylko po prostu osoby z płatnym kontem mają więcej możliwości, ale to nie znaczy, że nie mogą expić tam gdzie facc. Sorry.

Johanes19
17-06-2007, 16:29
czemu mi test server nie dziala??

Yugo
17-06-2007, 16:38
czemu mi test server nie dziala??

Bo tytuł tematu brzmi Prywatny test server?

Sasse
17-06-2007, 16:43
Czy ktorys z tutkow zdobyl juz jakas nagrode na arenie?
Jesli tak to jaka to nagroda?
I jeszcze jakie mniej wiecej sa potwory na arenie? (jaki najslabszy, jaki najsilniejszy...)

SzlafRok
17-06-2007, 16:48
Dobrze że wyrównali prof. może i nie do końca ale zawsze to coś jakiś ułamek który dzieli nas od tego że:

ZA KILKA LAT: po Ziemi tibia będą biegać same 400lvl+ gra stanie się nudna więc Cipy robią co mogą by zapowiedz przed wbijaniem 15mln expa na 1 dzień.

ło jezu to zamkna servery (antica itp) :D :D
wtedy niebędzie 40000000+ lvl :)

Yugo
17-06-2007, 16:49
Czy ktorys z tutkow zdobyl juz jakas nagrode na arenie?
Jesli tak to jaka to nagroda?
I jeszcze jakie mniej wiecej sa potwory na arenie? (jaki najslabszy, jaki najsilniejszy...)

Nie ponieważ nagrody są zablokowane na TS.

Majkeloo
17-06-2007, 16:58
Czy ktorys z tutorow byl by tak laskawy i poszedl sprawdzic jak wyglada vamp hell dla knighta? :P

Sniper'Blood bro
17-06-2007, 17:35
mag rox druid rox
chlopacy robimy rookslayerow \o/ bo jak tak dalej pujdzie to sorcem bedziemy na ratach expic bez wastu a reszta to juz bedzie szalenstwo tylko dla bogatych

Sasse
17-06-2007, 18:33
@up

No... moze ktos sie odwazy pojsc na cave raty i snake...

PS. bez zartow, przecie knight se dobrze na demonach nie poexpi,
a sorc z blokerem ma calkiem fajnie...

Salarigoth
17-06-2007, 18:51
@up

No... moze ktos sie odwazy pojsc na cave raty i snake...

PS. bez zartow, przecie knight se dobrze na demonach nie poexpi,
a sorc z blokerem ma calkiem fajnie...

Patrzac obiektywnie ? no wiec tak
Jak sorc bedzie tak bic jak na ts to wyjdzie na to ze:
TD przed upem cisnol kule po 600-650 w ludzi na ts wali po 500 z ue czyli
z kul tera po 800 mniej wiecej bedzie walic tyle co 130 ms obecnie to moze wyciagnie 240k/h z wastem 250k.

Robert Lublin
17-06-2007, 18:55
@Up

I tak nie poexpi bo mu nie dadza na furorze... ;)
A co do "kul" to okarze sie po ts'ie ale mam nadzieje ze bedzie tak jak jest w tej chwili na Ts ;>

Sizz
17-06-2007, 20:04
Heh... Niedawno co dowiedziałem się o updacie, a tu nagle test server jest. :)
Z tego co widzę to posiadanie pacca staje się coraz bardziej interesujące. Już nie mogę się doczekać publicznego test servera. Szkoda że tibia nie rozwija się również w kierunku facca, ale cóż - kto płaci ten ma więcej udogodniej. Ja nie kupie pacca nigdy, bo nie mam zamiaru płacić za przyjemności. W końcu tibia to tylko gra.

Tasior1964
17-06-2007, 20:17
ja za rl kase nigdy nie kupilem i jakos pacc jest :]

Ain'aer
17-06-2007, 20:31
@Up

Tożeś mnie rozbawił. Przepraszam bardzo kto ma mu nie dać? Ostatnia potyczka zakonczyła sie wynikiem 13:3 dla Duskiness p_q

Xolpiq
17-06-2007, 20:40
Ja nie kupie pacca nigdy, bo nie mam zamiaru płacić za przyjemności.

a za deda albo hunta zaplacisz? jak za przyjemnosci nie placisz... :/

Kaito Yamaro
17-06-2007, 20:42
@Sasse
Arena podzielona jest na 3 poziomy, na najsilniejszym są potwory podchodzące siłą pod demony (151ms owned). Na najsłabszy może się wybrać już 20-30 lvl. Potrzebne są chyba 2-3 honeycomby (zależy od fuksa) żeby móc walczyć na arenie.

Ain'aer
17-06-2007, 21:00
@up
Honeycomby są potrzebne jedynie do pierwszego z 3 questow ;)

Sasse
17-06-2007, 21:04
@up

To na paccu sie chetne wybiore, obecnie mam 43 lev, do wrzesnia (wtedy pacc)
jeszcze cos wbije...

A jakie sa tam potwory?

Dajcie jakis przyklad...

Dawergo
17-06-2007, 21:07
@Up

A co do "kul" to okarze sie po ts'ie ale mam nadzieje ze bedzie tak jak jest w tej chwili na Ts ;>

ostatnio kazales mi isc na otsy jak tak powiedzialem (juz po odieciu 15% knightom i palkom) a teraz sam tak mowisz, zdecyduj sie

Salarigoth
17-06-2007, 21:11
@2up
na najsilniejszym są potwory podchodzące siłą pod demony

Obiecalem sobie ze juz sie nie bede smial z ograniczonych no ale coz... jak bedziesz jechal na wakacje wez se soba ksiazke bo czytanie nie idze ci zadobrze ;).

ZenNeron
17-06-2007, 21:14
tak sobie myślałem i uważam że dla low lvl knightów ten update to bedzie meczarnia bo po wyjściu naq maina będziecie musieli używać scimitara, serpenta czy innego gówna tak do 20lvl a sorc/druid bedą mogli solować amazy ze swojej lachy...

Salarigoth
17-06-2007, 21:16
@Up
ide sie chyba pociac nie bede mogl na 10 lvl "amaza" zsolowac o nie .. :<

tibiaplayer
17-06-2007, 21:19
@up,

knight z tego serpenta bedzie bil wiecej niz sorc z rozgi.
o ile wbije chociaz te 30/30 :-> (a to jest kwestia 20-30min wiec nie problem.)

Gucias
17-06-2007, 21:22
Ostatnio już nie prowadzają jakichś zmian na TS więc może jutro otworzą public TS?( na ogół otwierali tak na początku tygodnia :0)

Poprostu Pitbul
17-06-2007, 21:35
Teraz pogram sobie na OTS'ach bo testa nie ma;/...

kamilek963
17-06-2007, 21:42
kurde to juz tibia auto nie bedzie dzialac, a szkoda, chodz dla knightow sie to oplaca nowe czary, ale bedo slabiej z runek walili
musze duzy lev zrobic niestety

Robert Lublin
17-06-2007, 21:50
ostatnio kazales mi isc na otsy jak tak powiedzialem (juz po odieciu 15% knightom i palkom) a teraz sam tak mowisz, zdecyduj sie

Bo zmieniłem zadanie, ale z otsem to nadal mam takie zdanie ze tibia zmierza w strone otsa...w next update i tak pewnie MDW bedzie jezdzil czolgiem po Poi a Gugo bedzie na*******al z karabina do wietnamczykow na nowej wyspie i nic nie poradze na pomysły Cipsoftu, przynajmniej bedzie smiesznie... ;>

Piotrek Marycha
17-06-2007, 21:59
Ja nie kupie pacca nigdy, bo nie mam zamiaru płacić za przyjemności.

To znaczy ze nigdy nie byles w Kinie, w MCdonaldzie, na basenie, w sklepie (nie liczac spożywczaka), itp itd, a na obiad i sniadanie jeszc bułke z masłem popijając wodą z kranu?

Grimer
17-06-2007, 22:03
Wiadomo kiedy bedzie publiczny ts??

Sasse
17-06-2007, 22:05
@up

NIewiadomo, ale chyba w tym tygodniu... tak mysle...

17-06-2007, 22:09
A skąd w ogóle ta pewność, że będzie publiczny test server?
Jeśli mnie pamięć nie myli to np. 2 update'y temu publicznego testa nie było.
Ale już przy ostatnim był i chwała CIPom za to ^^
Nie ma jak mała rzeźnia ;p

Sasse
17-06-2007, 22:11
@up

Publiczny ts raczej bedzie, bo ten update jest WIELKI, jednak wyrownanie profesji potrzebuje przetestowania przez duza ilosc osob...

A poza tym w wiekszosci przypadkow jest publiczny ts...

Dawergo
17-06-2007, 22:12
Bo zmieniłem zadanie, ale z otsem to nadal mam takie zdanie ze tibia zmierza w strone otsa...w next update i tak pewnie MDW bedzie jezdzil czolgiem po Poi a Gugo bedzie na*******al z karabina do wietnamczykow na nowej wyspie i nic nie poradze na pomysły Cipsoftu, przynajmniej bedzie smiesznie... ;>

i to jak smiesznie, zapomniales dodac ze seromontis bedzie latal z bazuka na demony a tripida bedzie z granatow w dl-e rzucała ;p

pawel1992
17-06-2007, 22:14
Mam pytanie czy od 55~ strony , powiedział ktoś coś normalnego, albo coś nowego odkryto ? bo nie chce czytać 40 stron chłamu na daremno :baby:

Andrealfus
17-06-2007, 22:16
Mam pytanie czy od 55~ strony , powiedział ktoś coś normalnego, albo coś nowego odkryto ? bo nie chce czytać 40 stron chłamu na daremno :baby:

nic konkretnego :D ie musisz czytac :D

Azreas
17-06-2007, 22:21
Kiedy ten update wie ktos ?? :D

Monte
17-06-2007, 22:23
Kiedy ten update wie ktos ?? :D

Niedługo, do cholery. Zamknijcie się i czekajcie w spokoju. Jeny...

Maxoo
17-06-2007, 23:03
gogo 1000 post nabijacze -.-

ten update... zbyt duże osłabienie magów.... po co aż tak.... to nie jest balansacja. Lepiej by było gdyby zostawili u magów tak jak było a wzmocnić knightów i pallów tak jak teraz ma być...no.

Andrealfus
17-06-2007, 23:10
ludki , bedzie dobrze :) zaufajnie cipsoftowi

@down
o to chodzi

a przepraszam.. Rl = real life i tibia ? :| moze jakis psycholog czy cosik :D:D??

Sasse
17-06-2007, 23:17
@up

Przeciez do Real (niech ci bedzie ;p) tibii wszystko moze sie zmienic...

@edit

to mialo byc do Maxoo ;p

Andrealfus
17-06-2007, 23:26
hehehe :D:D zmieni sie zmieni jak zwykle wiekszosc sie zmieni :)

Ghard Lage
17-06-2007, 23:28
gogo 1000 post nabijacze -.-

Taa i do 100 stronki :p

Galera_Warrior
17-06-2007, 23:32
Wie ktos kiedy UPDATE?

Andrealfus
17-06-2007, 23:36
tego ikt nie wiem, pewnie na (tygo?) dniach

pawel1992
17-06-2007, 23:48
Wie ktos kiedy UPDATE?

"Jak Przyjdom Szfedy" xD

Tego nikt nie wiem , i się nie dowie , dopóki nie zrobią updatu ; )

Więc nie napalajmy się tak :)

Yugo
17-06-2007, 23:54
Szukają i szukają tych bugów.Moim zdaniem powinni włączyć publiczny test serwer,tyle wiary wlazłoby wszędzie więc i każdy bug zostałby wykryty.

Andrealfus
17-06-2007, 23:55
wiekszosc by sie wybijala ale co fakt to fakt, wszedzie bylo by ich pelno :D

Monte
17-06-2007, 23:57
Szukają i szukają tych bugów.Moim zdaniem powinni włączyć publiczny test serwer,tyle wiary wlazłoby wszędzie więc i każdy bug zostałby wykryty.

Tyle wiary wlazłoby i by była jedna wielka rzeźnia a nie szukanie błędów. Niech już tego publicznego TS'a nie włączają, bo to zbyt wielu korzyści im nie przyniesie. Po prostu niech tutorki i wyższej rangi gracze szukają bugów a my spokojnie czekajmy na w pełni oczyszczonego z błędów upka.

Demonq
18-06-2007, 00:04
Ja mam takie przezucie ze Test server będzie do Piątku potem na weekend włączą publiczny test server a po niedzieli możemy spodziewać się update

Andrealfus
18-06-2007, 00:18
powtorze to poraz kolejny jak wiele osob :)
pozyjemy zobaczymy :D zalezy ile bugow znajda i jak beda powazne , mam nadzieje ze zawiele tego nie bedzie :D:D

Elwer Balus
18-06-2007, 00:22
Wie ktoś czy, ta "upgradowana" włócznia ma jakiś limit czasowy na działanie, jak Enchanted Staff??

Bartek153
18-06-2007, 01:05
Wie ktoś czy, ta "upgradowana" włócznia ma jakiś limit czasowy na działanie, jak Enchanted Staff??

tak ale starcza na dosc dlugo.

Ain'aer
18-06-2007, 08:02
Starcza na dużo dluzej niz Enchanted Staff :.P Co najmniej 2 godziny

Duch Guardi
18-06-2007, 08:36
Ciekawi mnie najbardziej po co ludziom na filmach i zdjęciach nóż i łyżka :>

rezydent
18-06-2007, 08:44
@Duch
do wykuwania mamuta z lodu xD (albo testują hity z nich)

według mnie powinni cenzurować wszystko co związane z updatem, to nabijanie by się wkońcu skończyło

Andrealfus
18-06-2007, 09:23
tyle tych dodatkow d odomkow itp. ze zachwile to bedzie the sims :D:D

Kup.Se.Musk
18-06-2007, 09:40
Dla tych ,którzy twierdzą ,że sorc i druid są udupienia ,że nie da się nimi grać.Cipsoft to cioty ,bo zjebał postacie magiczne ,a knighty i palkowie mają hity 2k+ to zapraszam do tego topicu.Na pewno jak to przeczytacie spojrzycie trochę inaczej na zbalansowanie profesji:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=134215

Sie mapes
18-06-2007, 10:01
Starałem się przejrzeć wszystkie posty i mam takie pytanie apropo tej enchanted spear. Jaki ona ma dmg?

@Ain'aer
Mea Culpa, nie pomyslalem ;)

Ech tylko 38 atk, liczyłem na więcej ;]

Ain'aer
18-06-2007, 10:16
Ciekawi mnie najbardziej po co ludziom na filmach i zdjęciach nóż i łyżka :>

Nóż i łyżki kuchenne są potrzebne do wykonania pewnej serii questow ;>
Sam mam po egzemplarzu

@up
Co do statystyk kilku nowych broni (w tym enchanted spear) odsyłam do TibiaWiki (http://tibia.erig.net/Summer_Update_2007)

Salarigoth
18-06-2007, 10:51
Dla tych ,którzy twierdzą ,że sorc i druid są udupienia ,że nie da się nimi grać.Cipsoft to cioty ,bo zjebał postacie magiczne ,a knighty i palkowie mają hity 2k+ to zapraszam do tego topicu.Na pewno jak to przeczytacie spojrzycie trochę inaczej na zbalansowanie profesji:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=134215

Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .Przed przecinkiem powinno byc cipsoft to "cioty" ,hah ty jestes ciota bo narzekasz na wszystko i "kup se musk" szczylu.

Ain'aer
18-06-2007, 10:52
@up
Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .

"Nawet debiu"? Chwile potem oskarżasz kogoś, że pisać nie potrafi poprawnie ._.
Jego post wygląda nawet lepiej niż Twój...

Sie mapes
18-06-2007, 11:11
Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .Przed przecinkiem powinno byc cipsoft to cioty ,hah ty jestes ciota bo narzekasz na wszystko i "kup se musk" szczylu.
Czy ty wiesz chociaż co to znaczy "ciota" prosiaczku?

@Andrelfus
Mi chodziło o to, I dlaczego mnie miało zgiąć :P?

Andrealfus
18-06-2007, 11:13
Cioty (złote baby, wróżki, czarownice) – kobiety zajmujące się u niektórych plemion Słowiańskich magią. Jak większość informacji dotyczących wierzeń słowiańskich informacje na ich temat przetrwały w tradycji ustnej i zostały spisane dużo później, tak więc informacje nie są stuprocentowo pewne. Kobiety, które nie posiadały magicznych mocy, ale posiadały rozległą wiedzę nazywano wiedźmami.

i co teraz cie zgieło ? :D:D:D pewnie nie spodziewal sie nikt takiego znaczenia tego slowa :P
@up
standardowo ciota ludką kkojazy sie z debilem, idiota kretynem i etc.

Albertus
18-06-2007, 11:32
witam wszystkich jestem master sorcem i chcial bym sie dowiedziec kiedy bedzie ten update
wyznaczylem sobie cel ale wiem ze po update sorcem nic sie nie zrobi poza staniem pod depo czyli chcial bym sie dowiedziec kiedy bedzie ten update
bo jak bedzie za kilka dni to musze expic od rana do wieczora a jak za tydzien+/- to moge se powoli expic wiec prosze o jak najszybsza odpowiedz

Andrealfus
18-06-2007, 11:34
nikt tego nie wie... moze byc na dniach a moze byc za tydzien, dwa

Adiago
18-06-2007, 11:46
HiHo :) mam takie pytanie do tutorow ;P
jaki lvl bedzie wymagany do uzywania : Dragon Lance, Knight Axe i Fire Axe po uptade

Andrealfus
18-06-2007, 11:49
D-lance 60lvl
K-axe 20 albo 25
F-axe 35

O ile odbrze pamietam

Adiago
18-06-2007, 11:50
wielkie dzieki :p

Albertus
18-06-2007, 11:51
nikt tego nie wie... moze byc na dniach a moze byc za tydzien, dwa

dobra dzieki no to przyexpie do 75 i mi styka

sir kubax
18-06-2007, 12:43
moj post z Tibia.de

maybe someone pointed that

Does anywone considered that knight
- can go always diagonal ( no risk of getting waved )and they do not have to take right position to attack...
- Moreover they have better skill in shielding
- more HP
- more cap...

now they wont have to buy any runes exept Uhs ( no hmms, gfb explo) becuse they have it as an instant spells....

thats a bit sick for me - little druid with 1.5k cap <naked>

Also when i saw movie of Jegolas doing 200k exp hour i though... OMG!!
That was only word that came to my mind...
110 EK soling DLS with exp rate 200k ...

Im 124 ED and I am dooing around 140k on bb island wasting lot of supplies...

to get 200k I must hunt with blocker...

isnt it a bit stupid so overpower knight like this??

yours

little druid Gavreonien

Salarigoth
18-06-2007, 13:07
@up

"Nawet debiu"? Chwile potem oskarżasz kogoś, że pisać nie potrafi poprawnie ._.
Jego post wygląda nawet lepiej niż Twój...

Wiesz co to pomylka? a nie ty jestes idealny przepraszam :> niezly kretyn z ciebie ... czepiasz sie literowki i to jeszcze pisanej na komputrze , rozumiem jakis blad ortograficzny czy cos a nie pomylke.
Czy ty wiesz chociaż co to znaczy "ciota" prosiaczku?
Tak wiem .

Robert Lublin
18-06-2007, 13:48
moj post z Tibia.de

maybe someone pointed that

Does anywone considered that knight
- can go always diagonal ( no risk of getting waved )and they do not have to take right position to attack...
- Moreover they have better skill in shielding
- more HP
- more cap...

now they wont have to buy any runes exept Uhs ( no hmms, gfb explo) becuse they have it as an instant spells....

thats a bit sick for me - little druid with 1.5k cap <naked>

Also when i saw movie of Jegolas doing 200k exp hour i though... OMG!!
That was only word that came to my mind...
110 EK soling DLS with exp rate 200k ...

Im 124 ED and I am dooing around 140k on bb island wasting lot of supplies...

to get 200k I must hunt with blocker...

isnt it a bit stupid so overpower knight like this??

yours

little druid Gavreonien

Po 1 to juz 100x tu bylo napisane ze to test server i jeszcze wszystko moze sie zminić a nawet jak to ten pan nie wspomniał ze ten knight zeby wbic te 200k/h musi zwastowac 80k~ wiec przy takim waste to czym wy sie tak jaracie? widziałem filmiki co prawda 150ek nie 110 ale expil na tombie 190k/h przed update i mial 2x mniejsze waste wiec jak Evul Druid nie gral nigdy knightem to niech sie nie wypowida jak to go ulepszyli... ;>
Napewno go troche ulepszli ale nie ze expi teraz 10x szybciej niz przed update... ^.^

Aikun
18-06-2007, 14:23
Według mnie Cipsoft trochę za bardzo namieszał tym updatem, jeżeli chodzi o DMG różnych postaci.

Przedstawię wam moje wyobrażenie jak powinny uzupełniać się profesje.

Knight: Dużo: HP, CAP i Def., ale za to znacznie mniejszy atak od Sorca. Nasz rycerz powinien być typowym Tankerem - bierze na siebie moby, by pozostałe osoby mogły uderzać z dystansu.

Sorcerer: DUŻO MP, DUŻY DMG, ale mało Def. Postać do atakowania z dystansu, kiedy knight bloczy. Według mnie Mag powinien posiadać TYLKO czary ofensywne, runy ofensywne. Runy takie jak fire field itd powinny należeć do Druida, a dlaczego?

Druid: Podobnie jak Sorc, ALE:
Nie posiada mocnych ataków ofensywnych, ale powinien mieć więcej umiejętności w dawaniu statusów stworom (poison, fire itd). W dodatku więcej spelli leczących np co leczy całe party, czy zwiększa dmg o ileś %.

Paladyn: Słabszy def i atak od Knighta. W dzisiejszej Tibii prawie nie jest potrzebny, ponieważ bez trudu może zastąpić go Sorc (atak z dystansu z run). Żeby jego pozycja była równoważna powinien mieć takie spelle jak np odnawianie komuś many, albo zwiększenie prędkości chodzenia dla party na daną ilość czasu.

W ten oto sposób Tibia stałaby się bardziej grą wymagającą od graczy współpracy między sobą. Każda profesja byłaby w jakimś stopniu bardziej od drugiej zależna.

Jest tylko jeden problem: Cipsoft nie myśli takimi kategoriami, które przedstawiłem powyżej. Ten update zdecydowanie nie doprowadzi do ciekawszej wg mnie gry zespołowej. Bo chyba lepiej iść z kolegami w party na hunta niż samemu godzinami klepać moby w dodatku, że każda profesja miałaby jakieś ważniejsze zadanie niż w obecnej grze.

Uff, mam nadzieję, iż moje wypociny nie są takie tragiczne, na jakie wyglądają. Co myślicie o mojej koncepcji?

Anoj
18-06-2007, 14:51
Według mnie Cipsoft trochę za bardzo namieszał tym updatem, jeżeli chodzi o DMG różnych postaci.

Knight: Dużo: HP, CAP i Def., ale za to znacznie mniejszy atak od Sorca. Nasz rycerz powinien być typowym Tankerem - bierze na siebie moby, by pozostałe osoby mogły uderzać z dystansu.

Sorcerer: DUŻO MP, DUŻY DMG, ale mało Def. Postać do atakowania z dystansu, kiedy knight bloczy. Według mnie Mag powinien posiadać TYLKO czary ofensywne, runy ofensywne. Runy takie jak fire field itd powinny należeć do Druida, a dlaczego?

Nie posiada mocnych ataków ofensywnych, ale powinien mieć więcej umiejętności w dawaniu statusów stworom (poison, fire itd). W dodatku więcej spelli leczących np co leczy całe party, czy zwiększa dmg o ileś %.

Paladyn: Słabszy def i atak od Knighta. W dzisiejszej Tibii prawie nie jest potrzebny, ponieważ bez trudu może zastąpić go Sorc (atak z dystansu z run). Żeby jego pozycja była równoważna powinien mieć takie spelle jak np odnawianie komuś many, albo zwiększenie prędkości chodzenia dla party na daną ilość czasu.

W ten oto sposób Tibia stałaby się bardziej grą wymagającą od graczy współpracy między sobą. Każda profesja byłaby w jakimś stopniu bardziej od drugiej zależna.

Jest tylko jeden problem: Cipsoft nie myśli takimi kategoriami, które przedstawiłem powyżej. Ten update zdecydowanie nie doprowadzi do ciekawszej wg mnie gry zespołowej. Bo chyba lepiej iść z kolegami w party na hunta niż samemu godzinami klepać moby w dodatku, że każda profesja miałaby jakieś ważniejsze zadanie niż w obecnej grze.

Uff, mam nadzieję, iż moje wypociny nie są takie tragiczne, na jakie wyglądają. Co myślicie o mojej koncepcji?

To co napisales, jest wlasnie teraz na tibi wiec co to za balansowanie??

Gucias
18-06-2007, 14:54

I bardzo dobrze, że nie myśli takimi kategoriami jakie przedstawiłeś(btw widział ktoś żeby cipsoft myślał?:baby:)

Ghard Lage
18-06-2007, 14:55
3Up^
Nie zapominajmy o dzielonym expie na party i żeby wykluczyć oszustwa każdy musiałby coś robić walić moby, czy obrywać obrażenia czy leczyć lub rozdawać buffy. Aha i ja bym jeszcze dodał dla druida olbrzymią ilość buffów (bonusy szybszy atak, chodzenie itp.) a dla pallka możliwość oswojenia zwierzaka i ten zwierzak by podwyższył średni damege pallka i by się rozwijał wraz z treserem np. 3/4 lvla tresera. Ale wtedy to pallek by musiał mieć słabsze bolty nisz się szykują.

Jovere'xik
18-06-2007, 14:58
Wiecie skąd można ściągnąć najnowszą tibicams ?

Maxoo
18-06-2007, 15:15
@Ghard~

nie rób z tibii jakiegoś silkroada, czy muonline...

pawel1992
18-06-2007, 15:17
Wiecie skąd można ściągnąć najnowszą tibicams ?

http://tibicams.tibianetwork.net/en/home

Oris Palladyn
18-06-2007, 15:21

Wyjdz prosze ;'d X(X(X(

pawel1992
18-06-2007, 15:23
Srry

Double wyszlo :X

Reflux
18-06-2007, 15:29
Ja bym wolał większe różnice w prowadzeniu postaci.Bo powiedzmy sobie szczerze czym się różni Druid od Sorca??? <poza robieniem UH lub SD>

tibiaplayer
18-06-2007, 15:37
Ja bym wolał większe różnice w prowadzeniu postaci.Bo powiedzmy sobie szczerze czym się różni Druid od Sorca??? <poza robieniem UH lub SD>

czarami?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10...

Kup.Se.Musk
18-06-2007, 15:42
Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .Przed przecinkiem powinno byc cipsoft to "cioty" ,hah ty jestes ciota bo narzekasz na wszystko i "kup se musk" szczylu.

Dlaczego wyzywasz mnie od debili ,jak w ogóle mnie nie znasz?Najlepiej "w cudzmy oku drzazgę widzisz ,ale we własnym belki NIE".Po drugie pokaż mi takiego posta gdzie narzekam.Nie nazywaj mnie szczylem chłopczyku ,bo po Twoim poście widać ,że masz max 13 lat.

Już nie pisz ,bo dopiero pogadamy jak zmądrzejesz.

Liper
18-06-2007, 15:45

Koleś wszystkie twoje posty sa pozbawione sensu.Wyjdz i zamknij dzwi.

wrogonastawiony
18-06-2007, 15:49

Tak, hp i cap to są plusy knighta tylko szkoda ze nie wpływaja na szybkosc expienia...

Oris Palladyn
18-06-2007, 16:12
ja tam nie rozumiem w jaki sposob cipy chca zbalansowac profesje jedna wzmacniajac a druga oslabiajac.. przeciez tu nie o to chodzi. wiadomo ze knight nie da rady expic z taka szybkoscia jak sorc bo ich dmg znacznie sie rozni, ale zrownywanie dmg to wcale nie jest dobra metoda.

jak juz kiedys liczylem przy pomocy kalkulatorow - knight wykorzystujac caly swoj cap na uhy [tudziez inne runy] jest w stanie SSOLOWAC kazda inna profesje, jak i kazdego potworka, i to wcale nie prawda ze jest on tylko od padania. wiadomo ze na wojnach przede wszystkim liczy sie dmg, ale nawet sorc aby cos znaczyc musi atakowac w grupie, gdyz solo nie bedzie w stanie hitac knighta szybciej niz on sie leczy. moze wyjatkiem sa 8lvle z "ruszczkami" ale kto by sie tam nimi przejmowal...

sorc to jest dobry od zabijania ale innych sorcow :P, a od kiedy sa hotkeye to w sumie liczy sie ten kto pierwszy sd strzeli..

moim zdaniem najlepsze bylo by dzielenie expa na party ale cipsoft musial by jakos rozsadnie do tego podejsc.

Tak wyobrazam sobie to ;'d .. zalozmy,ze ktos ma postac 150 lvl. Na mc wrzuca z 20 postaci w party. Swoja głowna postacia expi normalnie tamci maja exp i ma miliony pekeyow lub uh makerow czy czego tam chcesz ;'d

Voytex
18-06-2007, 16:22
Tak wyobrazam sobie to ;'d .. zalozmy,ze ktos ma postac 150 lvl. Na mc wrzuca z 20 postaci w party. Swoja głowna postacia expi normalnie tamci maja exp i ma miliony pekeyow lub uh makerow czy czego tam chcesz ;'d

Kurwa a jakos w lineage exp dzieli sie na party i jakos nic sie nie dzieje, cale party expi z rowna szybkoscia, rycerz bierze na siebie moba a czarodziej zabija i obaj dostaja po rowno loot i exp -.- a zeby nie bylo ze 80 lvl expi 10 lvla to jest ograniczenie ze exp w party dostana postacie jesi nie bedzie roznicy wiekszej miedzy czlonkami party nic 20 lvli inaczej NIKT nie dostanie NIC expa, pozatym tam po 60 lvlu zadna profka nie oplaca sie solo expic i kazdy w party chodzi i wszyscy sa happy bo kazdy expi z jednakowa predkoscia i kazdy gra kim mu sie pdooba

Voldusd
18-06-2007, 16:28
Kurwa a jakos w lineage exp dzieli sie na party i jakos nic sie nie dzieje, cale party expi z rowna szybkoscia, rycerz bierze na siebie moba a czarodziej zabija i obaj dostaja po rowno loot i exp -.- a zeby nie bylo ze 80 lvl expi 10 lvla to jest ograniczenie ze exp w party dostana postacie jesi nie bedzie roznicy wiekszej miedzy czlonkami party nic 20 lvli inaczej NIKT nie dostanie NIC expa, pozatym tam po 60 lvlu zadna profka nie oplaca sie solo expic i kazdy w party chodzi i wszyscy sa happy bo kazdy expi z jednakowa predkoscia i kazdy gra kim mu sie pdooba

Tibia to nie lineage więc skończ z tymi chorymi pomysłami!

Gucias
18-06-2007, 16:32
mam pytanie czy po upie będzie możliwość kupowania każdej amunicji w sklepie?(small stones , itd?)
Do treningu dista by się przydało a tak jak teraz to trudno je zdobyć , poza tym cena -.- za 100 gównianych kamieni 1k lol:p

milibi
18-06-2007, 16:34

;] co do tego pana to tibia a linage to 2 zupelnei rozne gry i niemozna tego porownywac ,rownie dobrze mogli by wprowadzic legalnego cave bota wiec niewyjezdzajcie z takimi glupimi postami bo to swiadczy tylko i wylacznie o tym jakie macie podejscie do gry (odpalic bota i niech expi) albo jescze lepiej neich odrazu zrobia fast atack ;] nooby by sie cieszyly

Co do tematu to co za sens zeby on jescze istnial ... prawie 100 stron niepotrzebnych narzekan i spamu , proponuje zamknac temat , ale kto mnie bedzie sluchal

Salarigoth
18-06-2007, 16:59
Koleś wszystkie twoje posty sa pozbawione sensu.Wyjdz i zamknij dzwi.

Wiesz co ci powiem ogladam se cale forum i tak juz twoja nazwa wpadla mi w oko od gadania debilizmow :> powiem ci cos na moje 150 postow moze z 10 bylo zle skomentowane.

Po drugie pokaż mi takiego posta gdzie narzekam.
Już nie pisz ,bo dopiero pogadamy jak zmądrzejesz.
Mozna powiedziec ze w 1 wypowiedzi sam sobie zaprzeczyles.

Ps. i twoj post "Kto uwarza ze cipsoft to cioty i knight/pall bedzie walic po 2k niech tu wejdzie <jakis tam link> ",hmm ale nie to nie bylo narzekanie ,nie?

@up
To zraportuj ?

Kup.Se.Musk
18-06-2007, 17:12
Wiesz co ci powiem ogladam se cale forum i tak juz twoja nazwa wpadla mi w oko od gadania debilizmow :> powiem ci cos na moje 150 postow moze z 10 bylo zle skomentowane.

Mozna powiedziec ze w 1 wypowiedzi sam sobie zaprzeczyles.

Ps. i twoj post "Kto uwarza ze cipsoft to cioty i knight/pall bedzie walic po 2k niech tu wejdzie <jakis tam link> ",hmm ale nie to nie bylo narzekanie ,nie?

@up
To zraportuj ?

Owned.

Hmmm... czy ja narzekałem w tym poście?Napisałem tylko ,że pogadamy jak zmądrzeje.To jest dla Ciebie narzekanie?Own

Co do tego drugiego.Kto uważa ble,ble,ble.To specjalnie tak napisałem ,aby te wszystkie marudy i wielce pogrzywceni sorci i druty przeczytały ten temat i przemyślały trochę ten balans profesji.

mteusss100
18-06-2007, 17:14
czy facc... jak zwykle .. glupie pytanko wiem.. ale Czy facc bedzie mugl uzywac chociaz czesci czaruw .. ?

Bartek153
18-06-2007, 17:17
czy facc... jak zwykle .. glupie pytanko wiem.. ale Czy facc bedzie mugl uzywac chociaz czesci czaruw .. ?

kóp se musk i s*******aj do szkoly.

mteusss100
18-06-2007, 17:22
mam glupie pytanie .. ale czy facc bedzie mugl uzywac noweych czaruw dla knighta ?

mteusss100
18-06-2007, 17:23
wal sie to jest forum i ja zadalem pytanie matole ...;/

Nacpany_Wlodek
18-06-2007, 17:32
mam glupie pytanie .. ale czy facc bedzie mugl uzywac noweych czaruw dla knighta ?

Gracze na Facc-u moga też używać słownika jak byś nie wiedział.

Andrew
18-06-2007, 17:34
zgadzam się z poprzednikiem, trochę ta dyskusja zatraciła sens, z tematu do komentowania update, zrobił się burdel, i jakoś taka niemiła atmosfera tu panuje, już są porównania do lineage, a niedługo będą do Need for Speeda?

Ten temat est pełen spamu, zresztą niepotrzebnego, wiele osób zadaje niepotrzebne pytania, niepotrzebne, bo odpowiedź na nie jest, ale nie możemy mieć do nich pretensji, bo żeby znaleźć odpowiedź trzeba przekopać sterty spamu i nie wiem, nie chcę się zastanawiać ile to może zająć.

Jestem przeciwny dokonywaniu zmian związanych z expem, wystarczy wejść na erig.net i widać, że knightem też się da grać. Poczekajmy, zobaczymy jak będzie, tak samo było z innymi updatami, jak wprowadzili SP to każdy pisał, że się nie da grać profesją magiczną, jak wprowadzili różdżki i "super" manasy to wszyscy nimi grali.

Nigdy się każdemu nie dogodzi, więc poczekajmy na zmiany.
Dobra gra nie powinna ściągać pomysłów od innych tylko być oryginalna. A np.: grafika Tibii to sprawia

Salarigoth
18-06-2007, 17:39
Owned.

Hmmm... czy ja narzekałem w tym poście?Napisałem tylko ,że pogadamy jak zmądrzeje.To jest dla Ciebie narzekanie?Own

Co do tego drugiego.Kto uważa ble,ble,ble.To specjalnie tak napisałem ,aby te wszystkie marudy i wielce pogrzywceni sorci i druty przeczytały ten temat i przemyślały trochę ten balans profesji.

A to tak sobie wymieniales ofc

tak tak blebleble nie umiesz pozadnie napisac to nie pisz zaprzeczasz sam sobie blebleble

Poprostu Pitbul
18-06-2007, 17:48
(...)nie umiesz pozadnie napisac
(...)
Pisze się porządnie. Kto tu nie umie porządnie napisać?

Estrellion
18-06-2007, 18:14
Co do tematu to co za sens zeby on jescze istnial ... prawie 100 stron niepotrzebnych narzekan i spamu , proponuje zamknac temat , ale kto mnie bedzie sluchal

No nikt cie nie bedzie słuchał bo gadasz głupio, lepiej niech będzie jeden temat to narzekania niż maja robić 100 rożnych ...

LookamZzaRogu
18-06-2007, 18:21
Siema! Mam prośbę do tutorów. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jaką amunicją opłaca się zabijać potworki (najlepiej wszystkie rodzaje ponumerowane zależnie od obrażeń jakie zadają) oraz czy opłaca się daną amunicje tworzyć. Byłbym niezmiernie wdzięczny, jakby ktoś napisał czy czar ethereal spear zadaje większe obrażenia od np. boltów i w jakim stopniu. Enchant spear też :D Z góry dziękuję.

Pozdr,
LookamZzaRogu

PS: Chodzi mi o paladyna ;)

AIIist
18-06-2007, 18:40
od kturego lvl beda soft boots?

Sasse
18-06-2007, 18:46
@AIIst

A czy softy to bron? ...

No... chyba ze kogos kopniesz, ale tak sie nie da...

Gdyby softy mialy byc od lvla to rownie dobrze army moglyby byc od lvla
i 20 lev by biegal w noble armie...

A zeby zalozyc DSM to 60-70lev, to by byl bezsens...

skwaru
18-06-2007, 18:53
W INSTALCE JEST JAKIŚ TROJAN!
nawet avast mi to wykrywa

pawel1992
18-06-2007, 18:54
W INSTALCE JEST JAKIŚ TROJAN!
nawet avast mi to wykrywa

zapewne tylko avast to wykrywa.... czlowieku zmien antyvirus ...

a update powoli się zbliża :D

rutek322
18-06-2007, 19:00
sto jupi ;d to wie ktoś jak to będzie z tymi dagmage u knighta

Rzolniez
18-06-2007, 19:01
raz dwa trzy proba mikrofonu

Trojan...

<10znakow>

Dziele sie tym postem z "pawel1992" ktory chcial wbic 1000 post ale nie wyszlo :q

PAPA <3 xd

KishonyOgurek
18-06-2007, 19:02
Kiedy BĘdzie Update?!?

Z GÓry Thx

pawel1992
18-06-2007, 19:03
1002

Zołnierz kocham Cię ;)

tak bez offtopu to czy są dodane nowe przedmioty oprócz broni ? Albo coś się zmieniło ostatnio na teście ?

rutek322
18-06-2007, 19:05
o 2 w nocy będzie ;) update!!!
przeczytajcie na br fantastive

to dziś

hurra!

skun__
18-06-2007, 19:10
Taaa, tylko ze jakoś niebardzo łapie po brazylijsku ;/

A pozatym i tak mysle ze w huja walisz :D

Virding
18-06-2007, 19:13
@2up
<lol2>. A czy w tej bajce był smok? :D
@down
Ja po prostu chciałem dać do zrozumienia "mundrym dziecią jnaczei" że to co mówi Rutek322 jest "bullshit"'em :P

Krwioplaczasty
18-06-2007, 19:15
oj gratulacje spamerzy :D hmm co tu mondrego napisac :p eeee up plz :)

@down
mialo byc krwiopalczasty ale ze zakladalem konto po pijaku po ostrej impesce to wyszlo jak wyszlo :D

Ain'aer
18-06-2007, 19:32
czy są dodane nowe przedmioty oprócz broni ? Albo coś się zmieniło ostatnio na teście ?

Prócz broni są jeszcze nowe armory, potiony i "miscellaneous items"
Zresztą- Erig nie gryzie (http://tibia.erig.net/Summer_Update_2007)

Nie wiem po co ja to pisze, bo bylo o tym mowione juz co najmniej pare razy w tych kilkudziesięciu stronach i zaraz znowu ktos zasypie spamem i swoimi zażaleniami

@EDIT Krwioplączasty? Krwiopalczasty? Czy jak? o_O

Lukib
18-06-2007, 19:34
update o 2 w nocy ?? a publiczny test serv??

Krwioplaczasty
18-06-2007, 19:37
@up
jak to ktos juz trafnie uja post jaki i autor posta o update o 2 w nocy jest bullshit'em :D

@Ain'aer
na erig jest tego troche ale i tak zamalo broni malo szczegolnie tych mocniejszych club one hand zadnego nowego tam niemaja (wyszego od skull staffa)

Suk Suk
18-06-2007, 19:53
Witam.
Mam 100+ ek i uważam że wrezcie update wyrówna szanse a nie poprawi stan knightów i palladynów jedynie wyrówna. Byłem na teście widziałem i wcale nie jest tak super dla ek czy pala. Wiadomo kiedyś musiało nastąpić wyrównanie i wreszce teraz to się wydarzyło! Jeżeli macie sorców na 20 lvl i płaczecie to dla was to i tak nic nie zmieni natomiast wyższe lvl docenią update nawet ci sorcowe/druidzi bo dodali nowe expowiska równiesz dla was :) Tak czy inaczej teraz wojny będą ciekawsze nie zapominając i huntach zbiorowych... A na teście kilka razy zmieniali dmg więc komentujcie negatywnie po wejściu update...

Eth~

pawel1992
18-06-2007, 19:58
Witam.
Mam 100+ ek i uważam że wrezcie update wyrówna szanse a nie poprawi stan knightów i palladynów jedynie wyrówna. Byłem na teście widziałem i wcale nie jest tak super dla ek czy pala. Wiadomo kiedyś musiało nastąpić wyrównanie i wreszce teraz to się wydarzyło! Jeżeli macie sorców na 20 lvl i płaczecie to dla was to i tak nic nie zmieni natomiast wyższe lvl docenią update nawet ci sorcowe/druidzi bo dodali nowe expowiska równiesz dla was :) Tak czy inaczej teraz wojny będą ciekawsze nie zapominając i huntach zbiorowych... A na teście kilka razy zmieniali dmg więc komentujcie negatywnie po wejściu update...

Eth~

zmieniali dmg , to jakie jest teraz ? Mniej więcej?