PDA

Pokaż pełną wersje : skille knighta.

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

Couranger
30-08-2008, 11:47
Imho skillowanie pol roku to idiotyzm, przez ten czas mozna wbic w cholere leveli co ogolnie przelozy sie na lepsza gre niz te ilestam leveli mniej z lepszymi skillami.

tak tylko wez pod uwage ze jak ma sie juz dobre skile to wbicie lvla nie jest potem czyms trudnym , a z dobrymi skilami exp to przyjemnosc : ]

Kajulec
30-08-2008, 11:47
@Amorekboy
Tylko problem w tym, ze wysoki level ma duzo wiecej hp niz Ty, wiec i moze chodzic na calkowicie inne potwory. Najlepiej miec wysokie skille i wysoki level, ale wg mnie level>skille. Poza tym, podczas wbijania levela rosna tez skille (no jak by nie bylo tak jest), a podczas skillowania level nie bardzo. Nie chce sie klocic, kazdy ma swoja technike i oczywiscie ma prawo do jej kontynuowania. Szkoda tylko, ze na tym 55lv nie tak trudno pasc, a 90lv ma ponad 500hp wiecej niz Ty, wiec moze automatycznie chodzic w inne miejsca i tak dalej. ;) Nic, pozostaje mi zyczyc powodzenia i braku deadow, bo troche skilla stracisz. ;)

@Couranger
Jak sie ma dobre skille to wbicie levela jest stosunkowo niewiele latwiejsze od kogos ze skillami przecietnymi. Knight jest profesja, ktora dluuuuuuzo expi na tym samym.. =p

troyanX
30-08-2008, 21:11
16 lvl skile 54/54 i ciagle skiluje musze wbic te 65/65 a potem juz nie skiluje mam to gdzies ;p nawyzej bd dluzej bil cycki ale co mi tam.

SŁYSZAŁEM I CZYTAŁEM JUZ PARE RAZY ZE TERAZ PODOBNO NA KAZDY LVL KNIGHT BIJE O 5 MOCNIEJ !!! NIE WIEM CZY TO PRAWDA ALE JUZ WIELE RAZY SLYSZALEM !!:):):)B)

ROZKMIŃCIE SAMI CZY TO PRAWDA ?!?!?!?!?!?!?!?!

Hawusss
30-08-2008, 21:26
@up
Więc Seromontis bije po ~1500 z broni ? Nie wydaje mi się :P

Aggro
30-08-2008, 22:12
<cut>
SŁYSZAŁEM I CZYTAŁEM JUZ PARE RAZY ZE TERAZ PODOBNO NA KAZDY LVL KNIGHT BIJE O 5 MOCNIEJ !!! NIE WIEM CZY TO PRAWDA ALE JUZ WIELE RAZY SLYSZALEM !!:):):)B)

ROZKMIŃCIE SAMI CZY TO PRAWDA ?!?!?!?!?!?!?!?!

Nie. Średnia damage rośnie co kilka leveli i co 1 skill.

Coromax
31-08-2008, 00:39
Ja mojim knightem na 10 lvl obecnie mam skile 40/41.
I nie skiluję 24/7 nie wiem co jest takiego trudnego w skilowaniu.
Wychodzisz z rooka idziesz do Ab'dedriel trole i do 60/60 lecisz proste..

Isulaf
31-08-2008, 04:25
ja wam powiem jak ja to robie (knightem)
1. Kupujemy club,sicle,knife (w carlinie)
2. Walimy bugi na full def z broni up
3. Jedziemy tak do 13 lvl'a~~
4. I mamy tak 13 lvl z skilami 40/40~~
5. Cieszymy się grą do 20 lvl'a
6. Wbijamy skile 55+/50+ (dwarfy full def)
7. Jedziemy se do 30 lvl'a~~
8. Skilujemy do 65+/65+
9. I można się cieszyć grą do lvl'a 80+ :) Potem już raczej każdy powinien mieć skile 80+/80+ aby jako tako z hitami wyglądać :P

Piotrek Marycha
31-08-2008, 09:10
tak tylko wez pod uwage ze jak ma sie juz dobre skile to wbicie lvla nie jest potem czyms trudnym , a z dobrymi skilami exp to przyjemnosc : ]
a z kiepskimi skilami wbicie lvla jest czyms trudnym? pozatym nie wiem co to za przyjemnosc z dobrych skili skoro zmarnowało sie w cholere czasu czasu a mimo to wszystkie inne profki expia szybciej na danym lvlu...

Amorekboy
31-08-2008, 14:05
a z kiepskimi skilami wbicie lvla jest czyms trudnym? pozatym nie wiem co to za przyjemnosc z dobrych skili skoro zmarnowało sie w cholere czasu czasu a mimo to wszystkie inne profki expia szybciej na danym lvlu...

tylko ze jak ja dobije do jego lvla to on sie bedzie mogl schowac zamna ;) gdy ja bede mial o wiele wieksze skile niz on...

Kajulec
31-08-2008, 14:20
Tylko, ze jesli obaj bedziecie podobnie expic to on nadal jest pol roku przed Toba. ;)

troyanX
01-09-2008, 13:56

Tak !! Z kiepskimi skilami gra najtem to kompletna kicha !! Wiem bo kiedys gralem najtem kumpla mial 40 lvl ze skilami 58/54 to kompletna porazka cycka na 5-6 hitow bralem a smith mi zawsze red hp robil i trzeba bylo sie ratowac potionem ;(;( SKILE TO PODSTAWA TAK BYLO OD ZAWSZE trzeba miec temin 70/70 a jak juz jest 75/75 to spox sie gra sama przyjemnosc :):)

hapnik
01-09-2008, 14:14
Według mnie (i mojego kolegi) najlepiej jest skillować do 70/70 minimum. Potem można nabić 50lvl, doskillować do 75/75 i potem już można sobie darować B)

troyanX
01-09-2008, 18:44
Ja tez sie zgadzam min 7070 a potem juz olac same wpadna i tak wkoncu zanim wbije sie ten 100 lvl to bda juz skile kolo 80/80 lub wiecej a takie stykna ;)

Piotrek Marycha
04-09-2008, 08:24
Tak !! Z kiepskimi skilami gra najtem to kompletna kicha !! Wiem bo kiedys gralem najtem kumpla mial 40 lvl ze skilami 58/54 to kompletna porazka no ale bez przesady z tym olewaniem skilli, conieco trzeba wbic, ale nie tak jak tam panowie radzą (ktorzy zapewnie nigdy nie mieli takich i nie wiedza ile to kosztuje czasu)

SKILE TO PODSTAWA TAK BYLO OD ZAWSZE
nie, dopiero od tibii 8.0 :)

Deriv
04-09-2008, 09:38
Hmmm... z cała stanowczością zgadzam się że skille to podstawa trenowanie knightem jest bardzo trudnym i długo trwałym zajęciem wymaga czasu i poświecenia, gra knightem na małych skillach nie ma sensu najlepiej posiedzieć miesiąc lub dwa treniąc swoje umiejetności. Rycerzowi doświadczenie rośnie zupełnie inaczej niż w przypadku Palladynów, i raczej same expiąc tak nie wpadną :]

Grałem kiedyś knightem i miałem 142 level ze skilami 93/91 i nie wyobrażam sobie gry na mniejszych bo jak na taki level to chyba minimum. B)
Dlatego moja rada trenujcie, trenujcie i jeszcze raz trenujcie...

Powodzenia ;)

Amorekboy
04-09-2008, 09:49
ten to ma skille :D przydaly by sie :D hity chyba wali z avengera jak palladyn z assasinow ;p Cliany <--- wielki szacunek dla niego ma swod fighting rowny 115 :D

jerrry
04-09-2008, 15:26
Według mnie (i mojego kolegi) najlepiej jest skillować do 70/70 minimum. Potem można nabić 50lvl, doskillować do 75/75 i potem już można sobie darować B)

co racja to racja. wbiłem na 40 lvl 70/70 a teraz z nudów (bo szkoła) tylko skilluje. miałem wbić 50 lvl i dojechac do 80/80 ale i tak nie gram a nie chce zeby postać się marnowała

staszek666
13-09-2008, 10:24
Ludzie ja na 12 lvl mam skille 58/57 widzę że nie którzy prawie ni skilowali:D
a Co do Druida i Knighta to graj kim lepiej Ci się gra, czyli wolisz patrzeć jak ci skille wolna lecą czy wolisz jak trenować mlvl druidem i czekać na mane
Ja osobiście wole Knight'a ponieważ dużo hp, dużo capa,opłacalnie expi od Druida\Sorca na 20 do 40 lvl. To było by na tyle :)

Wilvendeus
13-09-2008, 14:05
Mam Knighta i co?No dobra!14 level i skille tak cienkie ze glowa boli(41/32)!Na 10 to mialem dobre skille bo az 36/ 25(zaczalem ze swordem 11)!Co to za skille?Nie wiem juz co robic?Zeby miec 1 skill w gore musze trenowac 2 dni!Nie wiem o co chodzi!Chyba zrobie nowa postac!

Vodinesi - 14 knight! - Rubera

jak masz dobre eq to idz na slimy
ja mam RH,Boh, B legs, B armor, Demon shield - 16lvl i skille 40/39 i skilluje na slimach wprawdzie czasem walnie za 30 ale to rzadko ;)

globusek93
15-09-2008, 13:10
mysle ze na 10 levelu <pvp> powinno sie miec skille ok 55/55 zas na <n-pvp> troszke trudniej.. 10 lev i skile ok 42/42.....
ja osobiscie mam 10 knighta na n pvp i skile 45/45 a na 16 levelu benda 70/70

Juzefek
15-09-2008, 15:09
mysle ze na 10 levelu <pvp> powinno sie miec skille ok 55/55 zas na <n-pvp> troszke trudniej.. 10 lev i skile ok 42/42.....
ja osobiscie mam 10 knighta na n pvp i skile 45/45 a na 16 levelu benda 70/70
Gdy twoja posać będzie skillować, to lepiej poskilluj ze słownikiem ortograficznym.

skultis
15-09-2008, 16:23
Zkile maż dobre naprafde tylko teraz musziz skilac na ratah tak bedzie najlepiej ! B)

zuczek0808
15-09-2008, 16:32
Każdy początkujący knight powinien zająć się swymi skillami tj.: wybrać z czego chce walić, na co chodzić itp. Trzeba zacząć od tego, aby zdobyć jako takie eq i postarać się o odpowiednią broń. Do wyboru są cluby, swordy, axe i fists:). Po przejściu na mainland, najlepiej od razu iść na skilowanie. Do skillowania potrzebne jest nam:
-najsłabsza z rodzaju broni (club/knife/sickle - odpowiednio cluby, swordy, axe).
- trzy potwory
-dużo fooda (meat, bread, wszystko co odnawia życie i mane)
-dużo szczerych chęci
- równie dużo czasu

Całość polega na tym, by uderzać potwora, podczas gdy dwa inne atakują nas. Przykładowo atakują nas dwa rotwormy, a my jednego z nich najsłabszą bronią na full defence (zielona tarcza). Robimy tak ponieważ zależy nam na tym, aby potwór na którym skilujemy nie zginął za szybko. Żeby zdobywać skille, co pół minuty musi być uderzenie do krwi (pod potworkiem pojawia się plama krwi). Inaczej licznik umiejętności zatrzyma się aż do uderzenia. Dlatego duże znaczenie ma, byśmy trafiali regularnie w potwora. Więc jeśli nie będziemy nic robić potworowi trzeba zmienić styl ataku na balance ( żółty miecz i tarcza). Na full defie zaczniemy juz całkowicie uderzać od skili 30+ bądź trochę wcześniej. Pamiętajmy aby nas atakowały tylko dwa potwory. Trzeci będzie bił bezpośrednio w nas, co nic nie daje, a możemy przez to stracić hp.

Takie minimalne skille powinniście mieć na poszczególnych levelach, oczywiście mogą być wyższe :)

8 level - 30/30 -(trole)
10 leve l- 40/40-(dwarfy)
15 level - 50/50-(dwarfy, minosy)
20 level - 60/60-(dwarfy, minosy)
25 level - 65/65-(dwarfy, minosy, slimy)
30 level - 70/70-(slimy)
40 level - 75/75-(slimy)
50 level - 80/80-(sumony monki, slimy, cyce)
65 level - 85/85-(sumony monki, slimy, cyce)
90 level - 90/90-(sumony monki, slimy, cyce)
140+ lev - 95+/95+-(monki, cyce)

Następnym ważnym elementem treningu jest magic lvl. Tu nie będę się rozpisywał, powiem tylko, że naszym podstawowym celem jest zdobycie 4 mlvl pozwalającego na używanie run UH (patrz słownik). Skilujemy się poprzez rzucanie zaklęć.

Teraz przejdźmy do broni i ekwipunku jaki powinniśmy posiadać na poszczególnych levelach:

8 level -soldier helmet, scale armor ,brass legs, leather boots, dark/dwarven shield, morning star, scimitar/ longsword; orcish/barbarian axe

10 level -soldier helmet, plate armor, brass legs, leather boots, dwarven shield, scarf, clerical mace; serpent sword; barbarian axe

15 level -dark helmet, plate armor, plate legs, leather boots, beholder/dragon shield, scarf, dragon hammer; serpent/spike sword; knight axe

25 level -warrior helmet, knight armor, plate legs, leather boots, dragon shield, scarf, dragon hammer/skull staff+ war hammer; fire sword; fire axe

35 level -crusader helmet, crown armor, knight/plate legs, leather boots, crown/medusa shield, platinum amulet, skull staff+ war hammer; bright sword+ giant sword; fire axe+ dragon lance

45 level -crusader helmet, crown armor, knight legs, BoH, vampire shield, platinum amulet, skull staff+ war hammer; bright sword+ giant sword; fire axe+ dragon lance

60 level -royal helmet, golden armor/DSM, knight/crown legs, BoH, demon shield, AoL, skull staff+ war hammer; bright sword+ giant sword; fire axe+ dragon lance

85 level -royal helmet, DSM, crown/golden legs, BoH+ Steel Boots, demon shield/mms, AoL, skull staff+ war hammer; bright sword+ giant sword; fire axe+ dragon lance

100+ level-anciet/royal/demon helmet, MPA/demon armor, golden legs, BoH, steel boots, mastermind shield, AoL, skull staff, war hammer, magic sword, stonecutter axe

A teraz czas na wbijanie levela, czyli zaczynamy expić, mając dobre skille i ekwipunek, spokojnie damy rady tym potworom :

10 lvl - roty, trole, swamp trole, frost trole,

15 lvl - minosy(zwykłe), roty, dwarfy, trole wszelkiej maści

20 lvl - minosy(wszystkie oprócz maga), roty, dwarfy, ghoule, trole wszelkiej maści, bandity, wild warriory, smuglery, elfy(zwykłe), larvy,dwarfy soldiery, beholdery

25 lvl - larvy, minosy (wszystkie oprócz maga), roty, dawrfy (zwykłe i soldy), amazonki, bandity, wild warriory, smuglery, larvy, beholdery, ghoule, tarantule

30 lvl - dwarfy(wszystkie oprócz geo), minosy(wszystkie), slimy, tarantule, cyce, ghoule, bandity, wild warriory,beholdery, larvy, żółwie

35 lvl - dwarfy(wszystkie oprócz geo), dworce, minosy(wszystkie), slimy, tomby i wszystko co tam jest(do tp),orki(do leadera włącznie), tarantule, cyce, ghoule, bandity, wild warriory, scaraby, beholdery, larvy, żółwie

40 lvl - dwarfy (wszystkie ), minosy (wszystkie), slimy, tarantule,tomby i wszystko co tam jest(do tp), cyce, ghoule, bandity, scaraby, orki(do leadera włącznie), wild warriory ,beholdery, dwore, larvy, żółwie

45 lvl – dwarfy (wszystkie ), minosy (wszystkie), slimy, kulty, tarantule, tomby i wszystko co tam jest (do tp), orki (do leadera włącznie), cyce, ghoule,piraci, bandity,scaraby, wild warriory,beholdery,dwore, larvy, żółwie

50 lvl – dwarfy (wszystkie ),orki (wszystkie) minosy (wszystkie), slimy, tarantule,kulty,tomby i wszystko co tam jest, cyce, ghoule, bandity,scaraby,piraci, wild warriory,beholdery,dwore, larvy, zółwie,dragi

60 lvl - dwarfy (wszystkie ),orki (wszystkie) minosy (wszystkie), slimy, tarantule,kulty,tomby i wszystko co tam jest,elfy (wszystkie) cyce, ghoule, bandity,demon skeletony, scaraby,piraci, wild warriory,beholdery,dwore, larvy, zółwie,dragi

70 lvl –dwarfy (wszystkie ),orki (wszystkie) minosy (wszystkie), slimy, tarantule,kulty,elfy (wszystkie),tomby i wszystko co tam jest(za tp), cyce,beholdery,dwore, larvy, zółwie,dragi, ghoule, bandity,scaraby,piraci, wild warriory,

80 lvl - dragi, dragon lordy, scaraby i ancient scaraby, dwarfy (wszystkie), orki (wszystkie), elfy (wszystkie), minosy (wszystkie), cyce

90 lvl - dragi, dragon lordy, scaraby i ancient scaraby, dwarfy (wszystkie), orki (wszystkie), elfy (wszystkie), minosy (wszystkie), cyce

100 lvl - dragi, dragon lordy, warlocki, scaraby i ancient scaraby, dwarfy (wszystkie), orki( wszystkie), wampiry, elfy (wszystkie), minosy (wszystkie), cyce

100+ lvl - no teraz to walicie we wszystko co się rusza :)

Nanerenderiel
18-09-2008, 00:36
dorzuce cos od siebie.

knight moj w lutym bedzie mial 5 lat. na 133 lvlu mam skilla w swordzie 94 i nadal trenie. pytanie: po co?

odpowiedz jest prosta: nie ma czegos takiego jak skille na dany lvl, nigdy nie ma sie za wysokich skilli do lvla, skille co jedyne to mozna miec zbyt male.

co daja skile???
skille zwiekszaja sile ataku i to diametralnie.

obecnie uzywam na codzien zestawu: avenger + fireborn giant armor + sword ringi (mam ich spory zapas dlatego uzywam na okraglo). na takim zestawie skille wynosza 100 a avenger robi swoje czyli spustoszenie na masowych respach. przecietny hit to od 300-350, a czesto wpada 400+/-. wiec oplaca sie skilowac.

dlaczego najpierw skille pozniej lvl:
dobre skille - ubijasz szybciej monstera -> on wowczas uderza cie mniejsza ilosc razy -> co daje miejsze straty hp u ciebie -> a to pociaga za soba oszczednosci na potach-> szybciej ubijasz monstery ->szybszy exp->szybsze awanse.

o potrzebiew skilli nie powinien sie wypowiadac ten kto nie zrobil ich, lecz osoby ktore maja dobre skille powinny odpowiedziec czy warto bylo je robic i czy wyobrazaja sobie gre bez skilli.

obecnie trenuje do 100, 1% skilla robi sie w okolo 55 min. ale uwierzcie mi ze warto.

a dla tych co mowia ze skillowanie jest nudne to ss, jak widac skilujac nie trzeba sie wlepiac w postac i liczyc hitow, wystarczy kontrolowac hp na pasku bocznym i podkarmiac :)

http://img222.imageshack.us/img222/1724/analizasl7.jpg

zielona16kama
21-09-2008, 01:29
ja na 10 lvl mam skile 40/40 i uwazam ze sa dobre skilowalam caly lvl 8 i 9 teraz skiluje 50% 10 a drugie 50% expie i zgadzam sie z poprzednikiemm skile sa bardz o wazne lepiej sie natrenowac a pozniej walic mocne potwory a lvl idzie szybciutko:)

quresmo
23-09-2008, 15:52
Osobiscie trenowalem az do 80/80, ktore zdobylem na 65 lvlu. Teraz nie trenuje i na 94 lvlu mam 84/82. Hity sa wysmienite. Na exp chodze z Justice Seeker'em i Avengerem. Doswiadczenie plynie jak marzenie ;)

paluch89
30-09-2008, 19:16
Ja mam 50ek i skile 73/72.
Skiluje już od 69/68 i chyba dociągne do 80/80.

kozasss
01-10-2008, 14:33
od jakich skilli moge bic z sickle dwarfy bo przy 41 nie trafiam;/
a poza tym skille 50 starcza do trenienia na slimach;/?
moje eq vampire shield crown legs knight armor i crusader helmet i boszki
stac mnie na lepsze ale na 9 lvlu nie chce kupowac lepszego bo moge latwo pasc

WoodMan
01-10-2008, 23:44
Tak naprawde całe te skille to jeden wielki wybór gracza!
Niektórzy na 40 lvla na knighcie mają po 80 skilla a ja swoim knightem mam 76 skilla na 53 lvlu :D
Narazie mi starcza ale planuje na 60 wbic conajmniej 80.

~Wood

Snejk
03-10-2008, 16:45
Kiedys postanowilem zorbic knighta po nieudanej karieze wielu moich wczesniejszych charow... bylo to najlepszym pomyslem, na jaki kiedykolwiek wpadlem ; D
Moje skille moze nie sa genialne (74/75) ale przewyzszaja umiejetnosci kazdego knighta do 60lvl jakiego spotkalem (a sam mam 44lvl) i zarabiam o wiele wiecej niz inni na tym samym expie... dlaczego? Bo zanim taki koloes z 60 skillem nameczy sie z mino guardem ja wezme 3 na siebie i zabije w 8-9 hitach wszystkie... on sie uleczy... pota wypije... a ja smig na 1 potionie wyciagne 4k expa i zloce 0.1k ;)
Posumowojac warto wbic lepszego skilla niz inny, bo po I kozaczysz, a po II mozesz zakozaczyc lepszymi itemami, bo wiecej zarobic mniejszym kosztem ;)
ogolnie knight kozacki jest ;d (btw nic mi sie z glowa nie stalo ^^)

Archeolodzy rox :)

Dehaem
09-10-2008, 20:57
To prawda, że nie da się ustalić jakie skille powinno sie mieć na danym poziomie. Jak grałem ok rok temu (czy półtora) to na 14lvl knight miałem skile 47/46. Miałem ochote poskilować i wyszło mi to na dobrę. Tutaj zależy wyłącznie od chęci gracza:)

Lothalis
12-10-2008, 00:38
Ja mam knighta z 22 levelem , w sumie 'nigdy nie skillowałem ' tego knighta , ponieważ podczas expienia wbijałem z balanced fighting i to dało 49/48 na 22 levelu sadze ,ze to w miare dobry wynik.

perek1892
12-10-2008, 10:21
może ale lepiej poskilowac bardziej...

Hunter_Focus
12-10-2008, 11:23
Nie do końca zgadzam się ze stwierdzeniem, że skille nie mogą być za duże na lvl. Wbijanie na niskim lvlu skilli rzędu 60/57 jest bezsensownym marnowaniem czasu. Mamy za mało hp, żeby chodzić na potwory przy których takie skille się nam przydadzą. Może będziemy zabierać im dużo hp ale one będą zabierać nam w jednej rundzie 1/4 całego hp i będziemy musieli używać potków.

Ja obecnie stosuje taktykę do 10 lvla ~45/45 i na gobliny(i tak każdy ich rodzaj wchodzi na 2-3 strzały i praktycznie nas nie rani). Tutaj radzę posiedzieć przynajmniej do 17 lvla - zarobimy dość dużo, szczególnie ze small stonesów i będziemy mieć już + 300 HP. Możemy też się raz na czas sprawdzić z hunterami albo cycami. Dopiero w tych granicach zabieramy się za skillowanie do 60/57.

Tak jeszcze przy okazji moja luźna uwaga. Jak dla mnie przy skilowaniu największym problemem nie jest wolno wlokący się czas, ale ludzie... z radością ubijający potworki na których się trenuje. Pamiętam, że jeszcze rok temu można było spokojnie skillować w kazo, ale teraz nie ma szans utrzymać dwóch dwarfów przy życiu zawsze znajdzie się ktoś kto ubije potwory. Najgorsze jest to, że coraz częściej zamiast "12 lvlowych sorców i pallów" robią tą h-lvle wracający z guardów...

EmEmEmS
13-10-2008, 12:59
A Ja tam mam skill 61/61 na 22 lvl i spokojnie sobie expie,bloczyc tez silniejsze potworki nei mam probolemu.Skill zalezy od tego ile ci sie chce siedziec i patrzec co chwile jak trojkatny ludzik bije dwarfa,slima czy jeszcze cos innego :)

Nero_Flavius
15-10-2008, 15:49
Ja na 30 lvl mam 71/71 na 40 lvl zrobie 80/80 i wiecej mi nie potrzeba...
Chyba ze kiedys mi sie zachce to dobije 85/85 ale watpie.
Kazdy powinien miec taki skill jaki uwaza. Osobiscie uwazam ze 70/70 to podstawa...;)

domin3x
15-10-2008, 18:27
Nie do końca zgadzam się ze stwierdzeniem, że skille nie mogą być za duże na lvl. Wbijanie na niskim lvlu skilli rzędu 60/57 jest bezsensownym marnowaniem czasu. Mamy za mało hp, żeby chodzić na potwory przy których takie skille się nam przydadzą. Może będziemy zabierać im dużo hp ale one będą zabierać nam w jednej rundzie 1/4 całego hp i będziemy musieli używać potków.

Ja obecnie stosuje taktykę do 10 lvla ~45/45 i na gobliny(i tak każdy ich rodzaj wchodzi na 2-3 strzały i praktycznie nas nie rani). Tutaj radzę posiedzieć przynajmniej do 17 lvla - zarobimy dość dużo, szczególnie ze small stonesów i będziemy mieć już + 300 HP. Możemy też się raz na czas sprawdzić z hunterami albo cycami. Dopiero w tych granicach zabieramy się za skillowanie do 60/57.

Tak jeszcze przy okazji moja luźna uwaga. Jak dla mnie przy skilowaniu największym problemem nie jest wolno wlokący się czas, ale ludzie... z radością ubijający potworki na których się trenuje. Pamiętam, że jeszcze rok temu można było spokojnie skillować w kazo, ale teraz nie ma szans utrzymać dwóch dwarfów przy życiu zawsze znajdzie się ktoś kto ubije potwory. Najgorsze jest to, że coraz częściej zamiast "12 lvlowych sorców i pallów" robią tą h-lvle wracający z guardów...

Masz chłopie pojęcie o grze knightem? Im większe skille - tym szybszy exp. Ty sobie wbijasz marne 45/45 i idziesz na gobliny. A ja sobie wbiję 70/70 i idę na scaraby, gdzie level i kasa leci znacznie szybciej niż na goblinach. I tak, po miesiącu mam 40 level, skille 72/72, a Ty masz 30 level ze skillami 50/50 i dużo mniej kasy.

troyanX
16-10-2008, 17:45
Lol jak widze wieksosc tych wypowiedzi zwlaszcza wczesniejszych to mi sie robi zal i niedobrze ;( Goscie na 15-20 lvl skile po 30-35 żal.pl Ja jakos potrafilem sie zmusic i na lvl 16 miec skille 62/62 a na 25lvl 70/70 i fajnei sie wtedy gra :):):):cup: PoOozZzdroOo dla Noobków B)B)

Iloid
19-10-2008, 11:09
Wg. mnie najlepszym rozwiązaniem jest wbicie jak najszybciej 65/65. Dobić z tym i skilami 35 lvl i skilowac do 80/80. A mlvl to 4 a dalej to już obojętnie.

Nanerenderiel
20-10-2008, 12:02
wczoraj wbilam 95 sworda. kiedys postoje do 100.
ale ze swojego doswaidczenia wiem że dla przyjemnej gry i szybkiego expa 85 to podstawa. warto, naprawde wato.

do 85 skille szybko sie robi, uwiezcie mi w porownaniu do tych nastepnych.

nasciagajcie sobie filmow z netu, zrobcie zapas. odpalcie skillowanie, zostawcie pasek boczny postaci (hp, battle liste itp) a na pozostalej czesci ekranu ogladajcie sobie filmy albo grajcie w cos innego.

skillowanie nie musi byc nudne, nikt wam nie kaze siedziec i wlepiac sie w posac i liczyc uderzenia bo tak nawet do 50 skilli nie zrobicie.

a tak na marginesie to nie rozumie osob ktore placza ze z sicle nie trafiaja potworów. - nigdzie nie jest napisane ze trzeba walic z knife, sicle.

POTWORY BIJESZ TAK ZEBY JAK NAJWOLNIEJ JE ZABIJAC ALE ZEBY RAZ NA 15 UDERZEN TRAFIC DO KRWI. OT CALY DYLEMAT. JAK NIE UDERZASZ DO KRWI Z SICLE TO PO PROSTU ZMIEN BRON NA MOCNIEJSZA!

JAK SKILLUJESZ TO TAK JAKBY URUCHAMIAL SIE ZEGAR KTORY NAPEDZAJA UDERZENIA DO KRWI. JAK ZABRAKNIE UDERZEN DO KRWI ZEGAR STAJE. OD DAWNA WIADOMO ZE ZEGAR STAJE JAK NIE DOSTANIE KRWI RAZ NA 15 UDERZEN.

jezeli pomoglam tym komus to ciesze sie bardzo. pozdrawiam

Matti Hautamekki
20-10-2008, 12:24
@up
takie "cuś" ma sens tylko gdy trenisz na monkach lub innych stworzeniach, które same mocno się leczą.. zaznaczasz monka, bierzesz 2 raty lub inne ustrojstwo i sobie film oglądasz... Masz ponad 1k hp więc spokojnie, nie padne ta? a co ma powiedzieć hmm 25lvl na 65/65 który trenuje na slimach? filmu to on za bardzo nie poogląda, bo musi zmieniać slime i co chwila palić manę na exure by wyleczyć się z drobnych obrażen, które slime na takim lvlu i skillach jest w stanie zadać. Fakt, kiedy wbija się 95+ skille, to już nie jest nudne.. bierzesz monka i go zaznaczasz i np. czytasz książke czy coś innego...

ljankowiak17
20-10-2008, 14:18
Moja opinia jest taka : aby "szybko" expić należy wbic te 70 skilla wystarczy ono do 30-40 lvl'a, po tym 40 należało by wbić te 80 skilla... Dla mnie zawsze 80 skilla to był powód do dumy, tak więc masz 2 wybory, pierwszy to wbicie 80 skilla na jak najmniejszym lvl'u lub ciagle expić z twoim bierzącym skillem, ja osobiście wybieram pierwszy wybór :) Zrobisz jak zechcesz, pozdrawiam.

T_Shock
20-10-2008, 14:29
Knight 38lvl skille 62/60.
I teraz pytanie: Skillować dalej czy iść expić?

Matti Hautamekki
21-10-2008, 15:52
@up
zależy to tylko od Ciebie. Sam musisz ocenić, czy masz dobre skille, czy słabe.
Jednak jeżeli pytasz się, cco np. ja bym zrobił na twoim miejscu, to Ci odpowiem, że wbiłbym 70 lub 65 skilla

*Carlsberg
21-10-2008, 17:19
@up
takie "cuś" ma sens tylko gdy trenisz na monkach lub innych stworzeniach, które same mocno się leczą.. zaznaczasz monka, bierzesz 2 raty lub inne ustrojstwo i sobie film oglądasz... Masz ponad 1k hp więc spokojnie, nie padne ta? a co ma powiedzieć hmm 25lvl na 65/65 który trenuje na slimach? filmu to on za bardzo nie poogląda, bo musi zmieniać slime i co chwila palić manę na exure by wyleczyć się z drobnych obrażen, które slime na takim lvlu i skillach jest w stanie zadać. Fakt, kiedy wbija się 95+ skille, to już nie jest nudne.. bierzesz monka i go zaznaczasz i np. czytasz książke czy coś innego...

O botach nie słyszałeś?....

Co do skilli , mam 92 ek, w pełni wyboconego, skille 78/73, i na co mi lepsze?

Arostytakles
21-10-2008, 23:29
Ja mam teraz 16 lvl i skile 50/50 i tez wolno idą poexpie sobie do 20 i znowu zaczne trenowac :) tak dla upomnienia do skili 40 skilujcie sobie na trolach lub frost trolach Polecam frosty bo ucikaja na mniejszym hp :cup: o zapomnialem ze na rotwormach skilujcie sobie od 40 w gore nawet do 80 mona siedziec :)

Arostytakles
21-10-2008, 23:34
Knight 38lvl skille 62/60.
I teraz pytanie: Skillować dalej czy iść expić?

ja bym ci radzil isc poskilowac na slimy bo szybko skile ida lub na rotwormy jak wolisz najlepij poskiluje sobie do 75/75moim zdanie cos takiego ale shielding zawsze jest mniejszy :]:cup:

Nanerenderiel
22-10-2008, 09:24

widzisz, bo zapewne nie grales w czasch jak tibia byla gra bez bota i dawala przyjemnosc, gdzie trzeba bylo pomyslec i wysilic sie zeby miec cos.
sa ludzie ktorzy grali w tamtych czasach i moze osoba do ktorej piles grala w tamtych czasach i moze botami gardzi bo tamte czasy byly lepsze.

widze ze dla ciebie bot to jedyne rozwiazanie na ta gre i bez niego jak bez reki sie czujesz. ale zrozum sa osoby ktorze mowia o tibii jak o grze w ktorej trzeba myslec, a ta gra to tibia bez bota. wiec wybacz, ale ludzie rozmawiaja tu o normalnym skilowaniu i normalnej grze.

*Carlsberg
22-10-2008, 14:19
@uP
I tu się mylisz - grałem w 7.2 bez żadnego bota etc, wtedy było zajebiste pvp - teraz to tylko hotkeye, a gram by trapować ludzi na non-pvp, i mam "zdeka" wyj****e na tibie poprostu, niemniej nadal uważam że teraz się nie opłaca skillować do tych np. 90/90 bo w tym czasie ktoś inny będzie expił i bedzie miał paredziesiąt kk expa więcej i skille nie tak znowu małe...

Poprostu mam teraz inne podejście do tej gry...

gnusmas
22-10-2008, 14:40
potwierdzam Tibia za starych dobrych czasow to bylo cos, 7.4 to byla ostatni klient Tibii w dobrym wydaniu.. pozniej gdy skonczylo sie lurowanie i dochodzily kolejne udziwnienia gra stracila kilmat...

Ci ktorzy pamietaj ciarki na plecach w drodze z venore do dwarven bridgew obawie przed natknieciem sie na GS wiedza o czym mowie :p

no i wtedy doswiadczenie w pvp procentowalo..

Matti Hautamekki
22-10-2008, 19:08

I się tym szczycisz?
A skąd wiesz, że wszyscy, którzy JESZCZE grają w tibię, używają botów? Ja ich np. nie używam i mam 50 knighta z 74/74... Dotychczas jedyne boty jakie używałem to były lighthacki -,-

Herro
23-10-2008, 09:31
Ja mam teraz 9 knighta ze skilami 41/40 i zamierzam skilowac bez przerwy do 70/70 i nierozumiem pytan po co skilowac ??!! ZEBY SIE LEPIEJ GRAŁO!!B)

Kojotes
23-10-2008, 14:33
nierozumiem pytan po co skilowac ??!! ZEBY SIE LEPIEJ GRAŁO!!B)

To ja nie rozumiem, o ile Twoja gra będzie lepsza ze skillami 70/70 niż ze skillami 40/40, jeśli i tak w obu przypadkach będziesz bił tylko trolle?

Zanim Ty wbijesz 70/70 to ja będę miał pewnie 35 lev (jeśli nie więcej), skille ~55/50, więcej kasy i dostęp do broni z wymaganiem lev. I w zależności na co mam zamiar biegać i jakie skille mi beda do tych mobów potrzebne, tak bede sobie później w trakcie gry skillował po trochu (albo i nie).

Btw. koleś wbił 100 lev kiedyś w ogóle nie trenujac, skille miał 76/10 (bo używał tylko 2handedów). I twierdził że dobrze mu sie tak gra.

Rokis
26-10-2008, 17:24
@Kojotes
Do max 40leva może nie odczujesz tako jakiej różnicy w skilach, ale później będziesz obrywał za duże hity (chyba że do końca życia będziesz siedział na słabych mobach). I dlaczego na skilach po 70 ma bić trolle? W czasie gdy ty na ~30levelu z skilami ~50 będziesz bił roty, on ze swoimi po 70 na 20-25levelu śmiga sobie na grupowe hunty, wynosząc profit (dragsy, gsy).
Więc skilować sie opłaca, tak samo przykład 100+ knighta. Jeden ma skile ~83 i męczy się na koszmarach, drugi ma skila ~95 (+ może być sword, axe, club ring)
i sieka je jak masło. I kto lepiej wychodzi?

@down
Nigdy nie będzie miał na 8levie po 70, bo podczas skilowania jednak ten exp wchodzi.
Mówiłem ze dragi i gs'y grupowe hunty, tak możesz wychodzić na profit z rotów monotonnie wbijając na nich level.

Kojotes
26-10-2008, 18:43
Do max 40leva może nie odczujesz tako jakiej różnicy w skilach, ale później będziesz obrywał za duże hity (chyba że do końca życia będziesz siedział na słabych mobach).

Nie wątpię. Dlatego uważam że skillować powinno się 'bo ten mob jest trochę za silny, warto by podbić skilla o kilka poziomów' a nie 'bo na 8 lev musze miec 70/70, na 15 lev 80/80 a na 20 lev 90/90, a kto ma slabsze to noob'.

I dlaczego na skilach po 70 ma bić trolle?

A czy ruszy na coś mocniejszego na 8 lev, niż trolle, roty, czy dwarfy, mając nawet 70/70? Szczere wątpię: brak hp.

W czasie gdy ty na ~30levelu z skilami ~50 będziesz bił roty, on ze swoimi po 70 na 20-25levelu śmiga sobie na grupowe hunty, wynosząc profit (dragsy, gsy).

Wątpię, żebym nadal bił roty na 30 lev, ale napewno robiłbym na nich całkiem solidny profit i exp, kto wie czy nie większy niż Ty na dragonach (20-25 lev to jednak troche mało hp, a drag bije głównie z magii) albo na GSach (dużo potionów, póki nie możesz się wspomagać w miarę silną exurą).

Więc skilować sie opłaca, tak samo przykład 100+ knighta. Jeden ma skile ~83 i męczy się na koszmarach, drugi ma skila ~95 (+ może być sword, axe, club ring)
i sieka je jak masło. I kto lepiej wychodzi?

Ten kto myśli. I nie chodzi ze słabymi skillami na relatywnie mocne potwory.

Kazami_Kemo
30-10-2008, 17:59
Czy na 31 65/65 są wystarczające? Na czym expie mam góra na 3 hity.

Kazami_Kemo
01-11-2008, 14:29
Sry za double posta.
Jakie skille na 8? Chcę mieć 45/45 ale czy się opłaca? Na 4 mam 14/14 dobre czy jeszcze poskillować?

JuN!oR
09-11-2008, 13:03
Sry za double posta.
Jakie skille na 8? Chcę mieć 45/45 ale czy się opłaca? Na 4 mam 14/14 dobre czy jeszcze poskillować?

hmm po1. Jest takie cos jak edytowanie posta no dobra.. ;).Po2.na jakims swiecie chcesz miec takie skille bo napewno nie na non pvp ,jezeli to na 8-10 zrobisz tak do 45 jest git :) a co do twojego 4lvl to co ty robisz rookslayera ?oO wbij 8 i wyjdz na maina to wtedy zacznij :).

Lipus94
09-11-2008, 13:26
Witam
Mam jedno pytanie,
Posiadam 20lvl kine ze skillami 60/60, eq: devil helmet, k set, k axe, p ammy, dragon shield, i pytanie od ktorego lvl/skill bede mogl spokojnie expic na dwarf guardach?

Incarcerous
09-11-2008, 14:12
Knightem sie nie opłaca guardów bic

Romzzi
09-11-2008, 20:36
na 16 powinny być 55/55 a na 20 powinny być ok. 60/60 lub 63/63 :)

delight
09-11-2008, 21:13
Według mnie skille sa dobre, jezeli TY jestes z nich zadowolony. Jezeli na 30 lvl skille 50/50 cie sadysfakcjonuja to dobrze, jezeli na 30 lvl chcesz miec skille 80/80 to do roboty, ale moim zdaniem skillowanie na niskim i srednim lvl do poteznych skilli jest strata czasu. Przy lvl 20 i skillach 70/70 i tak nie pojdziesz na lepsze potwory niz dwarfy guardy, czy cyce. Według mnie bezwzgledne minimum to
20lvl-50
30lvl-60
40lvl-65
Mam nadzieje ze pomogłem :)

Dragal_2097
15-11-2008, 22:06
Ja na 15 knighcie miałem skille 61/59 i 3 mlvl i fajnie się grało 8o

Dragonit
16-11-2008, 17:14
Knightem sie nie opłaca guardów bic

Nie prawda - jak masz dobre skille to przyjemnie się młóci. Zależy wszystko od nich i ekwipunku.

Co do skilowania - czytając wiele postów widzę, że ludzie nie rozumieją podstawowej rzeczy. Wypisują, że w czasie gdy ktoś skilluje to ja bym nabił ten i ten lvl i więcej kasy miał i w ogóle ... a dla mnie to bez sensu, bo o wiele bardziej wolę expić mając np. na 10 lvl 55\55 niż na 30 50\50 ... najważniejsze jest by grało się przyjemnie i czuło swą siłę, a nie że na 30 walczę żałośnie bo się z soldierem męczę ... Bijąć knightem o dobrych skillach gra się zdecydowanie lepiej, a przeliczanie tylko że lepiej jest poexpić i mieć fatalne skille to dla mnie nonsens i odbieranie tibii resztek role playa ...

Cawaliere
20-11-2008, 14:54
Pozwolę sobie się wtrącić,

Po przeczytaniu większości postów doszedłem do pewnych wniosków. Podstawowy z nich to : brak znajomości zasad ortografi z wielu piszących na forum.

Odnośnie tematu - zauważyłem, że dla bardzo dużej rzeszy osób/graczy to już nie tylko gra a swojego rodzaju wyścig... Dla mnie Tibia to sposób na oderwanie się od codzienności, zabicie nudy kiedy nie ma nic w telewizji, czy spedzenie czasu przy komputerze kiedy za oknem zimno i pada deszcz. Bardzo duzo radosci daje mi np omawiane tu skilowanie, jako ze jestem na Thais wybieram sie w kierunku poludniowym na minosy nieopodal cyclopow i sobie biore dwa minosy na siebie i skiluje, mam czas zeby zapalic papierosa mam czas zeby napic sie czegos albo popisac z kims znajomym czy z gry czy na gg. Moze dla wielu wyda sie to dziwne ale jakos nie pociaga mnie strasznie expienie, mi sie nie spieszy i wole sobie powoli skilowac a potem expic kiedy bede juz mial dobre skile.

Jesli ktos moglby sie skontaktowac ze mna i doradzic bardzo chetnie wzbogace swoja wiedze odnosnie gry

Pozdrawiam

Dragonit
20-11-2008, 14:57
żeszy

Taa ... za to ty masz ortografię ...

Haribo^^
21-11-2008, 12:17
gdy gralem knightem to na 16 lvl mialem skille 63/63.

Jestemfajny
21-11-2008, 14:30
mam 75/73 na 64 lvlu i jakos zyje
(wedlug pro poradnikow powinienem miec 85/85 _/ )

anusiakmasta
21-11-2008, 14:33
Ej a jak mam na 11 lvl 73/73 to jestem fajny.?

Ej a jak jade do 80/80 to jestem fajny.?

Ej pozdrawiam, Anusiak.

Liper
21-11-2008, 14:51
Ej a jak mam na 11 lvl 73/73 to jestem fajny.?

Ej a jak jade do 80/80 to jestem fajny.?

Ej pozdrawiam, Anusiak.

Nie. Jesteś głupi. Cze

Rock_Star
21-11-2008, 16:02
ja mam 50 EK, skile 67/63 na serverze no-pvp i mi takie wystarczaja, nie wydaje mi sie zeby potwory wchodzily we mnie bardzo mocno ani zebym ja slabo hital =] wszystko wedle gustu =]

PawlaxTeam
19-12-2008, 12:34
Ja mam knighta na 20 lev z skilami 71/68 >w teh chwili skiluje na cycach i nie narzekam wbijam do 80 i wyruszam w trase :D:] :sword:

polaczyna123
23-12-2008, 07:55
Po to masz najslabsze bronie w grze + wooden shield :P zakladasz crowbar / sickle/ knife i wooden shielda reszte zostawiasz w depo i idziesz z gosciem podobnie "ubranym" i trenujecie :]

z weaponem masz racje ale czym shield lepszy tym szybciej idzie shielding skill.
@Topic
mam knighta 10lvl skille 38/36 i radze innym o podobnych skillach dobic do 45-50 bo potem na 16lvlu nie trzeba tyle skillowac. Najgorzej zaczanc skillowac , potem juz z gorki xD

Niezbawiony
23-12-2008, 13:41
ja na 9 najcie mam skille 24

MadMaster
28-12-2008, 12:06
Ja tam mam skille 45/46 na 11 lv. Skilluje do 60/60 bo nie lubie skillowac a lepiej poskillowac teraz jak by się miało skillić np z 80 na 85 to by trwało dłuzej to ja bym radził poskillowac xD;)

Baleron93
06-01-2009, 19:37
7 lvl 57/57 ;]

bilka_14
07-01-2009, 18:59
ja mam 76/75 48level i w 2 dni zrobiłam jeden skill wiec nie jest jeszcze tak tragicznie ... dla mnie każdy powinien mieć 70/70 potem to jak kto uważa .. ale to 70/70 to wystarczy tydzień poświecić i już sie ma :D ... ja skillujac uczę sie i nie marnuje czasu patrząc sie jak uderzam slima ... włączcie telewizor czy cokolwiek ... skilowanie naprawdę sie opłaca ... każdy powinien mieć minimum 70/70

Trion
17-01-2009, 19:49
ogólnie moim zdaniem to pierw sie powinno skillac po wyjsciu z rooka conajmniej do 60/60 potem 30 lvl 70/70 i praktycznie juz po tym nie musimy skilac...:):)
sam teraz skillam sobie kinaska na 9 lvlu mam 52/51 skille i 50% do 4 mlvla wyskilam do 60/60 i bede sobie powolutku expil...:]:]:]

POZDRO;)

Gadzixor
17-01-2009, 20:11
sam teraz skillam sobie kinaska na 9 lvlu mam 52/51 skille i 50% do 4 mlvla wyskilam do 60/60 i bede sobie powolutku expil...:]:]:]

POZDRO;)
Jak ci sie udało wbić na tym lvlu 3,5 mlvl? To jakiś tajemniczy sposób? ;) Domyslam sie, ze nigdy nie brakowało ci fooda :]

Trion
17-01-2009, 20:18
miejscowka nad woda+wedka+robaki+tibia auto=mlvl:p:p:p:p:p:p:p

Gadzixor
17-01-2009, 21:32
@up: tak myslałem :) też uzywam TA żeby mi biło mlvl :p

PZDR!

Borin
24-01-2009, 20:57
Odpowiem wam na wasze smutki :
1. Zapewne bocisz?!
a) Nie - Idiota..., do 75 lvla albo i lepiej knightem nie ma fajnej gry.
b) Tak ;p - Wiec lepsze skille nie sa ci potrzebne, bo wbicie lvla o 5 minut dluzej i tak wam nierobi roznicy.
2. Expisz na :
a) Nedznych potworkach , bo sie boisz ze padniesz - To po co ci lepsze skille, jak i tak gdy stanie przed toba drag to uciekniesz. Skille neipotrzebne, wystarcza bohy;
b)Słabych potworkach, bo masz lagi - po co grasz w ogole w tibie? Nie graj, problem skilli zniknie sam.
c) Silnych, czesto blokujesz - to wtedy zainwestuj w skille...

Do pro elo powah mastah ktorzy chca miec na 9 lvlu skille 80/80 - jesli siedzisz na no-pvp to spoko. Ale jesli wbijasz to na pvp - juz widze wasze smutne miny gdy na facc'u padliscie 3x od 15 sorka ktoremu niedaliscie rady na waszych super skillach... I tu po tym przykrym incydencie straciliscie kilkanascie dni skilowania; Jakie to straszne....:evul:

Dragonit
25-01-2009, 22:32
UP - nie wyrabiam z takimi ludźmi. Botują tylko idioci, a ty nazywasz tak uczciwych graczy ... po prostu porażka. Poziom tibi.pl zeszedł poniżej dna, jeśli mianem głupich określa się tych co nie używają bota. Ja zacząłem grać knightem i jest fajnie, mimo że nie mam 75 lvl (możliwe, że wtedy gra będzie nudna bo lvl będzie się biło długo i tylko hunty\questy będą fajne). I w ogóle nie wiem kto wymyślił że ktoś kto ma dobre skile ucieka od lepszych potworków bo się boi że padnie, chyba ktoś kto na 15 ma 80\80 co jest już nonsensem, jednak wyskilowanie np. 60\60 na 20 lvl jest jak najbardziej normalne.

Envim
26-01-2009, 01:13
@2up
Skile na np.9lv+ sa tylko potrzebne do szpanu xD bo jezeli to bot czy nawet nie to i tak na 9 lvl-u hydry?/draga?/a moze dema? nie blokniesz...
a ja powiem tak, uzywalem bota bo chicalem miec pro postac <uzywalem tylko do skila> ale znudzila mi sie gra bo przewaznie wlaczony komp a ja gdzies na podwórku... po przerwie wrócilem do gry i gram na czysto ;) troche knightem i robie sorka (znudzi sie skill - gram sorkiem) itd ;) yy ale powiem szczeze z reką na sercu nigdy nie wykozystalem bota na expienie... Dla mnie exp knightem to do 70lvl-a była przyjemosc potem mi sie znudzilo i char zostal opylony :D
PoZdRo

Emlo666
26-01-2009, 01:52
Mi expienie zawsze sie nudzi wiec opylam chary, dlatego nigdy sie 100lvl nie dorobilem xD. Aha. Kolega (niewiem ile w tym prawdy) mial skille 80/78... niby nic, ale na 9lvl :D Bot ofc ;P

kropik
26-01-2009, 11:46
Temat z 2003 roku po co robicie odkop? -.- koleś już pewnie nie gra

LocoDist92
26-01-2009, 19:20
Ooo ku**a jakie macie fajne problemy na dobra sprawe wychodzac z roka w ciagu jednego dnia lajtowo mozna wbic 50 a pier******* mam 36 aa chce miec 45 jak to zrobic nooo matko kochana nie bedzie efektow jak bedziecie siedziec na forum i sie zamartwiać jak wbic jebane skile to moja rada dla Knajtow : skilujemy najslabsza bronia lecz tak zeby zadawac blood hity REGULARNIE potworki sa oczywiste jak sadze dla was !! pzdr...

ziommek1144
26-01-2009, 20:58
Jeju ja skile 60/60 kinem zrobilem w 5 dni potem sie na slimki przezucilem i leciutko dociagnelem d0 70 na 20 lvl'u:P

komarma
10-02-2009, 23:29
ja powiem tylko tyle:)
http://spokogildia.republika.pl/kn.htm
to jest dobry poradnik z którego kożystam

Xevez
14-02-2009, 13:12
Temat z 2003 roku po co robicie odkop? -.- koleś już pewnie nie gra

ale ty jesteś popierdolony.
jakbyś nie zauważył, to temat ma 160 stron i ciągle 'żyje', nie było większych przerw w jego istnieniu, więc nikt tu nic nie odkopuje, tylko ciągnie nowe wątki

lolnik1
28-02-2009, 20:03
Ja na 16 lvlu mam 61/62 skille, trenuje do 70 i daje sobie spokój ze skilaniem. Lvle wbiły się przy skilowaniu.

thomson1708
28-02-2009, 20:30
na 13lvl skille 49/46 ale juz nie gram bo zapomniałem passów szkoda

Allyn
01-03-2009, 13:45
Ekhm, co do skillowania ręcznego i na bocie.

Ja tam preferuję na bocie , gdyż szybciej i wygodniej. :p Jeżeli komuś się chce ręcznie to spoko. : >

No ale jeżeli ktoś ma bota a go nie używa gdyż chce być uczciwym graczem to rzeczywiście idiota. :D

Bamboek
02-03-2009, 22:18
Moim Zdaniem jesli Knight ma dobre skile to gra sie bardzo dobrze... a Skile nie ida az tak zle. chyba nikt z was nie mial nigdy ponad 90skila.... wtedy to dopiero skile idą wolno... wiec jesli macie mały lvl to skilujcie jak najwiecej... szybciej bedzie lvl wchodził bo szybciej bedziecie ubijac monstery...

pozdro Berylia

Eikozlan
04-03-2009, 20:53
Panowie i Panie, wszak wiadomo iż knight ze skillami poniżej 60 to jest d*pa...
Radzę wbić 80 skilla i mieć spokój, a jak wam się nie chce to 70 i lećcie expić, wiadomo, że 80 skilla to jest próg "pro", jak chcesz być kimś w późniejszym etapie gry to trenuj do 70 lub 80 skilla, na wyższym lvlu nie pożałujesz tej decyzji... Pozdro.

Xevez
04-03-2009, 21:38
80? Próg do późniejszej baaardzo luźnej i dającej wiele satysfakcji gry zaczyna się dopiero po 90 skillu. Taka jest prawda, jak wbijesz na ~50 lvlu 90 skilla to potem praktycznie można odpuścić skillowanie i cieszyć się pełnią tej gry;]

lolnik1
04-03-2009, 21:40
Teraz 17 lvl i 62/63 skille (dziwne, że shielding wyprzeda fighting o 50 %). Z rotów przeniosłem się na slimy, znam miejscówke przy wodzie, dzięki czemu świetnie się tam skiluje. Wbijam 70 skille i myśle, że przy expie do 50 lvla wbiją mi się same skille około 75.

Varxenior
15-03-2009, 16:33
Ja gram Ek od miecha i skilowałem tak :
-8 lvl - 40/40 - Trzeba mieć jakieś skille na początek (proponuje to na dwarfach wyskilować )
-15 lvl - 55/55 (MONK)
-20 lvl - 60/60 (MONK)
-30 lvl - 65/65 (MONK)
-40 lvl - 70/70 lub 75/75 - Jeśli masz czas tak jak ja :)
-50 lvl - 80/80 - W tym momencie możesz już przestać skillować na tym lvl i tych skillach dragona masz na 4-6 hitów i spalasz niecałą 1/3 many 8o

Konradzio
15-03-2009, 16:42
Ja tam mało grałem knightem ale myśle że skille koło 75 to nie problem wbić a dużo daja.. jak na 20 lv takie bedziesz miał(a) to do 80 lv na luzie bez trenienia :)

grzesio512
15-03-2009, 19:15
a ja na 10lvl miałem skille 80/80 potem na 300lvl skille 100/100 a teraz na 650lvl mam skille 350/350 i jest spoko :D

OTS RULEZ :p

PS: można sobie do sygny wziąć 8o

lolnik1
15-03-2009, 22:10
Aktualnie 64/65 skille, przeżuciłem się ze slimów na dwarfy/roty, bo na slimach 2 razy padłem. Gdy czytałem forum (spoglądałem na tibie co około 2 minuty), gościu wziął na siebie slima, później mnie przeciągnął i spowrotem slimy mnnie zaczęły bić, tyle, że kilka slimów, niestety. Mijało to się z celem, dlatego od teraz skiluje na słabszych potworkach, bo jest bezpieczniej.

Revirovy
17-03-2009, 12:06
A ja tam wlasnie robie nowego Rycerzyka i jak narazie 13 lvl 56/56 i 3 mlvl :) i nie narzekam ze dlugo schodzi skilowanie, bo wiem ze teraz sie meczysz, ale potem sie naprawde oplaci a nie jak inni RYCERZYCY ^^ na 50 lvl 60/60 niahahaha i ledwo 3 mlvl i zeby rozwalic Cyc Smitha schodzi im 3 Potiony ^^ <widziałem takie przypadki> <żal.pl> :baby:

Pamietajcie !! Skilowac najtem zawsze sie oplaci :)

lolnik1
22-03-2009, 16:29
Aktualnie 26 lvl (korzystałem z exp razy 2, bo co ma się marnować), teraz wróciłem do skilowania i podwyższyłem sobie poprzeczke chce conajmniej wbić 72 skille. Narazie mam 66/67, znowu na slimach skiluje jakos idzie ;).

Anonimowany
22-03-2009, 19:45
Ja mam aktualnie 13lvl, skille 35/33 a mlvl prawie 2 :(

Słabo, ale to non-pvp i exp teraz x2 to szybko level urósł :)

Bulzor
29-03-2009, 16:52
Ja, nie chwaląc się na 40lvl mam skille 83/82 w swordzie. Ktoś mocniejszy?

Xuminn
29-03-2009, 17:07
85+ knight
6mlvl (55% do 7)
77sword (30% do 78)
69shield (40% do 70)

Jedyne co trenowałem to na 10 levelu do 50/50, potem już kompletnie nic. A avenger robi swoje (od 70lvl ze skilami 72/68 avenger nonstop, teraz juz nie...)

lolnik1
29-03-2009, 18:18
Mam teraz 29 lvl i skille 68/68 dobić do 75 i dopiero expić, czy lepiej już expić?

domin3x
29-03-2009, 18:28
85+ knight
6mlvl (55% do 7)
77sword (30% do 78)
69shield (40% do 70)

Jedyne co trenowałem to na 10 levelu do 50/50
widać
Mam teraz 29 lvl i skille 68/68 dobić do 75 i dopiero expić, czy lepiej już expić?
skilluj

na 155 95/90, chciałbym więcej, ale nie jest źle

Xuminn
29-03-2009, 18:46
widać
No i oki, mi wystarcza. Hity wchodzą dobre.

na 155 95/90, chciałbym więcej, ale nie jest źle

Banished: until Apr 02 2009, 15:44:42 CEST because of using unofficial software to play

No to już wiemy skąd te skile i ten lvl, no sory ja nie używam.

lolnik1
29-03-2009, 19:06
To ponawiam pytanie skilować na 29 lvlu i skillach 68 do 75 czy już expić?

domin3x
29-03-2009, 21:55
No to już wiemy skąd te skile i ten lvl, no sory ja nie używam.

no oke, przynajmniej się nie kryję - skille wybocone w 100%, level nie
wolę dostać tego bana niż dalej gnić z 85/85;]

Piotrek Marycha
31-03-2009, 12:36
To ponawiam pytanie skilować na 29 lvlu i skillach 68 do 75 czy już expić?
oczywiscie ze expić

Wladca sedesu
04-04-2009, 19:20
ja nie mam cierpliwosci na grania knightem, prosze mnie wyśmiać 45 lvl skille 67/66 ale szczerze mowiąc to tak samo jak Xuminn z hitów jestem zadowolony, jakoś nie odczuwam robić ich do 75....

Morfius
04-04-2009, 23:55
Czy skille na 17 lvl Knightem 50/45 mogą ujść, czy lepiej trenować do 60/60?

krzysiekb852
07-04-2009, 21:52
czy skille 48/48 są dobre dla 16 knighta?:confused:
dużo czasu poświęciłem na skillowanie a efekty są śmieszne. W sumie skillowanie ie jest takie złe ba jak mój char skili ja oglądam film albo siedze na rybach a jeszcze nie padlem. Jakie skille powinienem mieć na ten lvl , a jakie na 20 czy na 25 ( jestem clubberem i śmogam z morning starem)

Kliyeamsis
08-04-2009, 09:31
Aktualnie 39 knight 66/65, 4 mlvl (58% do 5).
Chyba źle nie jest, ale postanowiłem, że na 40lvlu dobije 70. Później jakoś poleci ^^ Co o tym sądzicie?

lolnik1
08-04-2009, 16:48
33 lvl skille 70/70, do którego lvla mogę sobie dać spokój ze skilami i wtedy jak już wyexpie ten lvl to do jakiego skilla wbić jeszcze?

Emlo666
08-04-2009, 17:12
up:
narazie ja bym expil. 40 lvl i zrob jak chcesz do 75 a potem juz do 50 i 80 skill. Ja powiem tyle, mam knighta na 37 lvl ale skille to mam dobite, 63/60. Ale poprostu chu* mnie strzela gdy mam skiloowac. Ja przy kompie z nudow nie wytrzymuje.

Zacharyss
10-04-2009, 11:34
A ja mam takie pytanko :

Od jakich skilli minumalnych można zaczynać skillować na slimach ? Obecnie mam 51/46 i chce wiedzieć do kiedy mam skillować na dwarfach

Xzonixek
10-04-2009, 12:28
A ja mam takie pytanko :

Od jakich skilli minumalnych można zaczynać skillować na slimach ? Obecnie mam 51/46 i chce wiedzieć do kiedy mam skillować na dwarfach

Od 50 shielda z optymalnym eq - k set/towerka, medusa, vampa/warrior.

MuLtI_^of^_HeLL
10-04-2009, 12:39
Aktualnie 39 knight 66/65, 4 mlvl (58% do 5).
Chyba źle nie jest, ale postanowiłem, że na 40lvlu dobije 70. Później jakoś poleci ^^ Co o tym sądzicie?

Moim zdaniem dobrze postanowiłeś :P Ale spróbój do 75 chyba że ci sie niechce to do 70

MuLtI_^of^_HeLL
10-04-2009, 12:41
Od 50 shielda z optymalnym eq - k set/towerka, medusa, vampa/warrior.

Mój kumpel skilil od 45 eq k set guardianka crus i nie biły go nawet dużo

braian10gw
10-04-2009, 16:53
A co o moich skillach myślicie ? Na swoim 9 knighcie mam skille 45/43. Skilluje przez cały czas na trolach i nie wiem czy przenieś sie na dwarvy.

lolnik1
10-04-2009, 18:39
A co o moich skillach myślicie ? Na swoim 9 knighcie mam skille 45/43. Skilluje przez cały czas na trolach i nie wiem czy przenieś sie na dwarvy.
Ja ci polecam od 45 do 60 skilować na rotach w Venore. Później dwarf soldier albo slimy z dobrym eq.

Morfius
12-04-2009, 20:47
Mam knighta 18 lvl, skille 53/49. Mam dobić do 55 czy do 60 i expic do 20-25 lvl ?

lolnik1
13-04-2009, 14:26
Aktualnie 38 lvl i skille 71/71 i skiluje, teraz pytanie do jakiego skila mam dobić?
Sam myśle, że do 80 skila wypadałoby dobić.

hapnik
20-04-2009, 01:07
Czy ze skillami 45/45, ale w full secie (mpa, mms, dh, g legs, steel boots) dam rade już trenować na slimach? :confused:

Kristo16
20-04-2009, 07:58
lolnik1 mozesz doskillowac do 80 i w sumie będziesz miał z głowy na długi czas [ ja bym tak zrobił ] ale robił bym sobie przerwy ( nie potrafił bym wytrzymac tyle skillowania na raz )

Ale możesz również expić z tymi skillami ( dobre masz jak na ten lvl ) do 40/50 mozesz poexpic i potem skillic to juz od ciebie zalezy

@Goku
20-04-2009, 18:23
Mam knighta 18 lvl, skille 53/49. Mam dobić do 55 czy do 60 i expic do 20-25 lvl ?

wbij do 60 najlepiej na slimach albo rotach...ja na 21 lvl wbilem 60\60 i cyce zabijam bez problemu :)

skoraczek
24-04-2009, 15:18
a ja wam powiem ze kazdy skill nawet na 8 lvl ponizej 60 jest do niczego jak sie zakłada knighta to sie trzeba liczyc z tym ze trzeba nim na początku skilować przynajmniej do 60 wiem ciezko idzie ale zaufajcie mi warto
:evul: ja mam 8 lvl knightem zalozonym jakos 5 dni temu skill 42 ale nie wyjde z wyspy przeznaczenia przed 60 i wam tez tak radze szczegulnie na światach pvp bo na non pvp to w zasadzie niema znaczenia czy skilujemy na wyspie czy później

lolnik1
24-04-2009, 15:47
Mam 45 elite knighta skille: 71,5/71. Teraz pytanie skilować czy expić?

skoraczek
24-04-2009, 16:10
skilowac do 80 mniej wiecej na 50 powinienes miec juz 80 potem dopiero gdzies na 70 - 80 wbic skil 85albo 90 i dac se spokuj ze skillem

hapnik
24-04-2009, 21:54
@lolnik1
Dobij 50lvl, a potem skilluj do 75 lub 80. Dalej wedle uznania :)

Ya2Pa2Cze
24-04-2009, 23:53
Ja bym Ci zaproponował poskillowac w miarę tak długo jak możesz, potem zarób
na jakieś eq i jazda na slima do 80 walić.

Pozdro

VVV -.^ VVV

Revirovy
29-04-2009, 17:53
8 lvl Isle of Destiny >> 43/43
9 lvl MAin >>>>>>>>> 49/49
10 lvl Main >>>>>>>> 55/55
11 lvl Main >>>>>>>> 58/58
13 lvl Main >>>>>>>> 62/63
15lvl Main >>>>>>>>> 67/67
CIAGLE ROŚNIE :)

Przebije ktos ? B)B):p:p;)

PMIETAJCIE ZEBY WYKORZYSTYWAC ISLE OF DESTINY ZWLASZCZA NA PVP :)

Zawsze to lepiej wyjsc na maina na pvp ze skilem 40/40 niz 15/15 :P

Herdrak'knight
29-04-2009, 19:28

eee, co Ty dajesz człowieku? 15 lvl skille 67/67 to nie sa jakieś pro evul skille i na niskim lvlu nie opłaca sie mieć wysokich skilli bo jak padniesz to Ci więcej zleci i zaczniesz płakać i skończysz grac

giaurka
01-05-2009, 15:45
hej!

jestem początkująca. na koniec 8 lvl-u miałam skille 26/28. to dobrze?

Herdrak'knight
01-05-2009, 16:30
hej!

jestem początkująca. na koniec 8 lvl-u miałam skille 26/28. to dobrze?

nabij 9 lvl by miec exure, potem zacznij skillowac:)

lolnik1
01-05-2009, 18:15
47 lvl elite knight skille 73/72 skillować jeszcze?

M.A.R.I.U.S.Z
01-05-2009, 18:20
Na twym miejscu olał bym już skilowanie, masz bardzo dobre skile

giaurka
01-05-2009, 18:39
:) dzięki Herdrak'knight za odpowiedź :)

kupiłam exurę i na koniec 9lvl miałam skille 29/31... coś słabo, ale nie wiem, jakoś tak wolno idzie

pozdro

P.S. Na koniec 10lvl skille 35/37 :) coraz lepiej...

ZenonRozbojnik
03-05-2009, 23:55
wie ktos w ile sie nabija z 50 na 60 z 60 na 70 itd bo podobno sie zwiekszyl czas kiedys bylo 24h, 56h, ~156h

AIIist
05-05-2009, 09:49

jestes koksem? moj knight na 52 lvl miał skile po 95/95 ( obecnie 67 ek ze skilami po 94 ( padłem ;D )

Azdragor
15-05-2009, 22:00
ja mam 16 najtka z skillami 47/46 i ciągle skiluje do 50/49 ,a z 20 lvl chce mieć około 60/60

balmora
15-05-2009, 23:55
Generalnie polecam dobicie 70/70 potem ostry exp(i odrabianie jeśli się padnie :D) i dopiero na 50 lvlu doskilowywanie jeśli sie chce

Azdragor
16-05-2009, 19:50
To z 25 wbije te 70 ;P trochę dużo roboty ...

euphoris
25-05-2009, 22:46
Ja mam przy 9 lvlu skille 36/35. Chcę dobić do 65/65 w miesiąc, skilluję na rotach, gram 2/3 h dziennie, myślicie, że dam rade?

Pirate Cutthroats
26-05-2009, 01:09
Ja mam przy 9 lvlu skille 36/35. Chcę dobić do 65/65 w miesiąc, skilluję na rotach, gram 2/3 h dziennie, myślicie, że dam rade?

Tak. (zznnaakkii)

Xevez
26-05-2009, 09:18

w 1,5 tygodnia to wbijesz albo szybciej nawet

euphoris
26-05-2009, 15:41
w 1,5 tygodnia to wbijesz albo szybciej nawet

to jeszcze lepiej ;d

już 41/40 ;p

Bob Marley
26-05-2009, 23:31
A ja mam 30 lvl i skille 55 bo cisne ciągle exp na bocie i nie trenuje :)

Bob Marley
26-05-2009, 23:46
no oke, przynajmniej się nie kryję - skille wybocone w 100%, level nie
wolę dostać tego bana niż dalej gnić z 85/85;]

Na pewno odczuwasz ogromną różnice między 85 a 90, hity 2 razy większe wchodzą.

Kazdy gra jak chce i robi sobie skille jakie ma ochote. Wszystkim fachowcom, którzy "wiedza najlepiej a inni to debile bo mówią inaczej" polecam zabrac się za nauke

Agnless
29-05-2009, 20:24
Ludzie, po co wbijać skille nie wiadomo jak wielkie na 10-15 lvlu, jak podbiegnie byle drut i zdejmie was na 3 sd, bo nie będziecie mieli wystarczającej ilości hp? Każdy skilluje jak uważa. Ja mam takiego tricka, ze najpierw wbijam ten 20-25 lvl skillujac niewiele, na prawde niewiele. Tylko tyle, by mi na te ghoule starczyło. Od 29 lvla zaczęłam skillować na slimach pod Carlin i tak nabiłam już 65/64 (zaczynałam z 56/54 chyba) i jeszcze będę skillować do 70-75. I teraz wiem, ze jak podbije do mnie jakiś pk to nie padnę od razu, bo mam 515 hp, a nie jak 15 lvl 290. A to już jest znacząca różnica. Czy wy też tak zrobicie, zależy od was, ale taka jest moja rada. Najpierw trochę hp, potem dopiero skill. Bo i tak będziecie padać. Możecie mieć na 10 lvlu skille 80/80, ale co wam z tego, jak i tak na dragi nikt nie pójdzie.

Roxxy
30-05-2009, 11:27
@up
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to że:

-większość osób wybiera non-pvp (według mnie po to, żeby się "bardziej nacieszyć grą")

-zależy czy chcesz efektywnie grać czy expić, bo możesz mieć na 15 lvlu skile 50/50 i expić do 40, będziesz miał wtedy pewnie 60/60 i mówisz że wolisz grać niż skilować, bo to jest nudne ;>

Ja osobiście polecam do 20 lvla wbić 60/60 na 30 już żeby było 65/65 potem na 45-50 75/75 i dopiero gdzieś na 75-80 wbić 80/80. Bo najlepiej mieć jednak tego 80 shielda; >

euphoris
03-06-2009, 16:15
wbiłem skille 60/58, 19 lvl i 3,5 mlvl w 1,5 tygodnia. Teraz expie do 35, troche poskilluje i może dopiero kiedyś tam mi się zbierze znowu na skillowanie. I dla mnie to jest idealna metoda ; d

_Asta_
05-06-2009, 13:35
bede gral knajtem 14 lvl scale armor macheta studed legs solider helmet leather buts 38/30
jak mozecie mi cos dac bardzo prosze
-----------------------------
Na tym lv powinieneś mieć skille 65/60. Jeżeli to osiągniesz to naprawde dobrze będzie się grało np. na Surwiwalu jeżeli masz Pacc, robisz tam szybko 30 lv i skillujesz do 75/70. Na innych expowiskach na Facc tez mozesz szybko wbic dobry lv.;)

Overus
05-06-2009, 16:57
Ja mam na 21 lvlu 47/45. Gdzie i na czym mogę efektywnie skillować? roty i minosy schodzą za szybko. Mam pacc.

Arka_Sath_Wielki
05-06-2009, 22:42
Ja mam na 21 lvlu 47/45. Gdzie i na czym mogę efektywnie skillować? roty i minosy schodzą za szybko. Mam pacc.
Najsłabsza broń i dwarfy. Jak mało ludzi na servie to nawet w browarze w kazz.

maken
06-06-2009, 18:42
siemka
skille 58/57 eq lvl 27 demon shield, soldier helmet, p armor, brass legi boszki i zwykłe buty. dam rade na slimach i co ile zmieniać matke?

Lukiaso12
06-06-2009, 21:08
31 lvl skille 70/70 co robić iść expić czy skillować do 80/80 moje eq:K Armor,K Legs,C Helm,Medusa Shield,Boh,Bright Sword

FerdekKiepski
06-06-2009, 21:46
siemka
skille 58/57 eq lvl 27 demon shield, soldier helmet, p armor, brass legi boszki i zwykłe buty. dam rade na slimach i co ile zmieniać matke?
Na slimy przede wszystkim dobry armor
Ofc dasz rade a ile wytrzymasz na 1 matce? 40 minut?
Jak masz kase kup dsm i chociaż p legi, steel helmet bo widze ze nawet noob seta nie masz oprócz shielda xD

luki9913
25-06-2009, 18:16
A ja gram na Celescie (swiat non-pvp) i na 17 lvlu mam na razie skille 60/58 (sword). Wogóle na razie nie expilem a lvl wskoczyl sam. :D

kropik
23-07-2009, 00:03
13 lvl, skille 47/45 -.- wiem że słabe ale nie chcę mi się skillować

Vevo
23-07-2009, 17:23
Włąściwie to skillowanie wdg mnie i tka ejst ebz sensu w dzisiejszej tibii bo co wbiejsz te skille 80 i bedziesz walil o 20 wiecej od tego co ma 75 sensu nie widze...

kiedys owszem mialy znaczenie jak najci walili hity po 100+ max
a teraz to tylko dla przyjemnosci ktos moze.

Vevo
23-07-2009, 17:34
mam druga postac i mam 178 lvl i mam skille 278/298

nie muwci ze nie mam takich skillów bo mam a jak sądzicie że nie mam to jesteście noobami

haha jak najlepszy skill w swordzie i shieldingu jest na moim servie i jest to bodajze 117/117

-Pogromca-
26-07-2009, 17:13
jestes koksem? moj knight na 52 lvl miał skile po 95/95 ( obecnie 67 ek ze skilami po 94 ( padłem ;D )

Na 52 lvl miałeś skille 95\95 ?? Ale z ciebie dzieciak.Na takim lvl nie ma szans wbic takich skilli.Chyba ze jestes taki glupi i bocisz bo samemu ci sie nie chce,choc bardzo nie mozliwe.Nie lubie dzieci,ktore mówia glupoty i sie chwala jak idioci,a wogole nie maja tego czym sie chwala -.-

Jacekkkkk
26-07-2009, 18:33
Na 52 lvl miałeś skille 95\95 ?? Ale z ciebie dzieciak.Na takim lvl nie ma szans wbic takich skilli.Chyba ze jestes taki glupi i bocisz bo samemu ci sie nie chce,choc bardzo nie mozliwe.Nie lubie dzieci,ktore mówia glupoty i sie chwala jak idioci,a wogole nie maja tego czym sie chwala -.-

To ty gadasz głupoty jak jakieś dziecko... Podaj chociaz jeden sensowny powód dlaczego wbicie owego skilla na tym lvlu jest nie mozliwe? Wiele osób zanim w ogóle zabierze się do expienia woli wbić takie skille, zeby juz do końca gry sobie nimi głowy nie zaprzątać...

Szefie :)
26-07-2009, 22:12
Włąściwie to skillowanie wdg mnie i tka ejst ebz sensu w dzisiejszej tibii bo co wbiejsz te skille 80 i bedziesz walil o 20 wiecej od tego co ma 75 sensu nie widze...

Idac dalej twoim tokiem myslenia - po co wbijac 95, bo to przeciez tylko 80 wiecej bede walil od tego co ma 75.

-KitKat-
27-07-2009, 08:46
Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości, przyczajcie gracza: Zwinny Lew.
Z Guardii chłopak. Kiedyś z nim parę razy gadałem. Wszyscy, którzy go widzieli poświadczą, że nie używa bota... A przynajmniej nie odchodzi od komputera. :D
AIIist ma bardzo dobre skille i warto takie sobie wbić, IMO oczywiście później blessy i promocja obowiązkowo, bo żal by to było tracić.

lolnik1
14-09-2009, 00:28
Mam pytanie mam 57 Knight-a skille 74/72 i sie zastanawiam do jakiego skilla dobić jeszcze.

Rbk
14-09-2009, 10:58
do 80/80 narazie :)

lolnik1
14-09-2009, 16:03
zalezy gdzie chcesz expic
Na dragach od 60, jak będę mieć już dostęp do heroic axe.

K.Jay
26-09-2009, 11:06
Mam 48 knighta ze skillami 68/67. Skille słabe, ponieważ gdy miałem pacca (10 [55/55] - 45 lvl) w ogóle nie skillowałem. Potem było kilka deadów. Jakie skille powinienem mieć na 50 lvlu? Z góry dziękuję. ;)

K.Jay

BajecznyBarabasz
28-09-2009, 14:50
Na 50 lvl to 75/75.

Hugo-rek
28-09-2009, 15:18
Wg. większości opinii i poradników skille 75/75 są średnio na 35lvl~ ,więc powinieneś mieć z 80/80

BajecznyBarabasz
28-09-2009, 15:36
Ale to zależy od siebie samego, jakie chce się skille, dla mnie te 75/75 starczyły by do końca gry, inny za to wbije sobie 85/85 bo mu się tak podoba. Nie ma ustalonych reguł.

Narcyz
30-09-2009, 11:35
60 knight 72/67 skille. Słabiutkie wiem :D Ale nie chce mi się skillować, jak kupie mystic blade to poskilluje do 80 jakoś.

sunortas
12-10-2009, 19:53
nie ma znaczenia jaki lvl masz mozesz nawet na 20 lvl mniec skill 90/90 liczy sie czas tylko jak skilujesz.

Legenda:

* @ = 10h.
* # = 1h.
* \ = 30 min.

Jeśli jesteś Paladynem, skille wchodzą ci 3 razy szybciej.
Więc: Czas, który masz zapisany poniżej należy podzielić na 3. Toteż, jeśli jest napisane,
że skill będzie sie wbijać 1h, to paladyn wbije ten skill w 20 minut.
Obliczenia: 1h=60 minut 60 podzielić na 3 wynik 20 minut.

10-19(30min){10min}

20-29(1h20min){~30min}

30-39(3h20min){1h10min}

40-49(8h40min){2h50min}

50-59(25.5h){8h 30min}

050 #................................................. ...(1h){20min}
051 ##................................................ ...(2h){40min}
052 ##................................................ ...(2h){40min}
053 ##................................................ ...(2h){40min}
054 ##................................................ ...(2h){40min}
055 ##................................................ ...(2h){40min}
056 ###............................................... ...(3h){1h}
057 ###............................................... ...(3h){1h}
058 ###............................................... ...(3h){1h}
059 ###\.............................................. ...(3.5h){1h 10min}

60-69(56h){18h 40min}

060 ####.............................................. ...(4h){1h 20min}
061 ####.............................................. ...(4h){1h 20min}
062 ####.............................................. ...(4h){1h 20min}
063 ####\............................................. ...(4.5h){1h 30min}
064 #####............................................. ...(5h){1h 40min}
065 ######............................................ ...(6h){2h}
066 ######\........................................... ...(6.5h){2h 10min}
067 #######........................................... ...(7h){2h 20min}
068 #######........................................... ...(7h){2h 20min}
069 ########.......................................... ...(8h){2h 40min}

70-79(152h){50h 40min}

070 ########\......................................... ...(8.5h){2h 50min}
071 ##########........................................ ...(10h){3h 20min}
072 ############...................................... ...(12h){4h}
073 #############..................................... ...(13h){4h 20min}
074 ##############\................................... ...(14.5h){4h 50min}
075 ################.................................. ...(16h){5h 20min}
076 #################................................. ...(17h){5h 40min}
077 ##################\............................... ...(18.5h){6h 10min}
078 ####################\............................. ...(20,5h){6h 50min}
079 ######################............................ ...(22h){7h 20min}

80-89(364.5h){121h 30min)

080 ########################.......................... ...(24h){8h}
081 ##########################........................ ...(26h){8h 40min}
082 ############################\..................... ...(28.5h){9h 30min}
083 ###############################................... ...(31h){10h 20min}
084 ##################################................ ...(34h){11h 20min}
085 #####################################............. ...(37h){12h 20 min}
086 ########################################.......... ...(40h){13h 20 min}
087 ############################################...... ...(44h){14h 40min}
088 ################################################.. ...(48h){16h}
089 ################################################## ##.(52h){17h 20min}

90-99(911h){303h 40min}

090 @@@@@#######...................................... ...(57h){19h}
091 @@@@@@###......................................... ...(63h){21h}
092 @@@@@@@#########.................................. ...(69h){23h}
093 @@@@@@@######..................................... ...(76h){25h 20min}
094 @@@@@@@@####...................................... ...(84h){28h}
095 @@@@@@@@@##....................................... ...(92h){30h 40min}
096 @@@@@@@@@@#....................................... ...(101h){33h 40min}
097 @@@@@@@@@@@#...................................... ...(111h){37h}
098 @@@@@@@@@@@@###................................... ...(123h)(41h}
099 @@@@@@@@@@@@@@#####............................... ...(135h){45h}

100 - 109(2375h){791h 40min}

100 @@@@@@@@@@@@@@@................................... ...(150h){50h}
101 @@@@@@@@@@@@@@@@@#####............................ ...(165h){55h}
102 @@@@@@@@@@@@@@@@@@................................ ...(180h){60h}
103 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.............................. ...(200h){66h 40min}
104 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@............................ ...(220h){73h 20 min
105 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.......................... ...(240h){80h}
106 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@........................ ...(260h)(86h 40min}
107 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@..................... ...(290h){96h 40min}
108 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.................. ...(320h)(106h 40 min}
109 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@............... ...(350h){116h 40min}

109 - 110(385h){128h 20min}

110 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#####...... ...(385h){128h 20min}

Pozdrawiam :cup::)B)

PitbullEK
12-10-2009, 21:22
Witam!

Mam 22 level i bardzo słabe skille 43/39 CO ROBIĆ!!!??

Siulaf
12-10-2009, 21:35
Witam!

a jak myslisz? skilowac lol

z takimi skilami to sobie na trole mozesz isc... wbij PRZYNAJMNIEJ 65 i wtedy mysl o expieniu

Aryyt
12-10-2009, 22:00
Witam!

skilować? : \

Seba@
13-10-2009, 12:26
Mam 150lvl i skille 90/85 . Oplaca mi sie skillowac ?

Sarius
13-10-2009, 16:36
mam 47 lvl i skille 75/75 to dobrze? ; dd
przy okazji mam 5% do 6mlvl ; dd to tez dobrze ? ;P

speed'speed
02-11-2009, 01:20
Mam 150lvl i skille 90/85 . Oplaca mi sie skillowac ?

oplaca sie poplaca obciagnij je do 100 jak masz taki lvl ;pB)

--- speed'speed dodał 2 minut i 46 sekund później ---

mam 47 lvl i skille 75/75 to dobrze? ; dd
przy okazji mam 5% do 6mlvl ; dd to tez dobrze ? ;P

z mlvlem okey ze skilami tez na ten lvl ale niema to jak moj kinas 25lvl i 80 w axe :D

Monster3
02-11-2009, 16:26
a jak myslisz? skilowac lol

z takimi skilami to sobie na trole mozesz isc... wbij PRZYNAJMNIEJ 65 i wtedy mysl o expieniu

lol?

z takimi skillami moze spokojnie bocic na rotach w venore :baby:

oplaca sie poplaca obciagnij je do 100 jak masz taki lvl ;pB)

tomurka np ma na 439 lvl skille 103/102 to on nie musi miec na 150 skilli po 100 ;<

Promadd
06-12-2009, 08:55
Mam Knighta i co?No dobra!14 level i skille tak cienkie ze glowa boli(41/32)!Na 10 to mialem dobre skille bo az 36/ 25(zaczalem ze swordem 11)!Co to za skille?Nie wiem juz co robic?Zeby miec 1 skill w gore musze trenowac 2 dni!Nie wiem o co chodzi!Chyba zrobie nowa postac!

Vodinesi - 14 knight! - Rubera

Co? Wcale jak masz skile 41/32 nie muszisz trenowac 2dni. Ja mam 16 Knighta ze skillami 44/41 i Mój Sposób na robienie skilli to taki ze jak jestem n axie to biorę sobie jakas slaba bron co ma 10 ataku i ustawiam sobie zeby bil z balanced i chodze sobie po kopalniach dwarfow i robie skille i jesnoczesnie wbijam lvl. 1 Skill w góre to czas okolo 1h xD:)

--- Promadd dodał 4 minut i 41 sekund później ---

mi knightem 2 skille do obrony jak i ataku podrosły o 2 w ciagu 3 godzin , i to nie przy treningu tylko przy expowaniu:)

Ale z jakiego skilla na jaki?:)

--- Promadd dodał 3 minut i 2 sekund później ---

ok tylko kim grac druidem czy knightem??

Ja Polecam Knighta Gralem kiedys druidem i wogule druidem bez pacca to nie jest gra ;) ale knightem jak masz dobre skille to nawet gra bez pacca jest fajna :D

Macko121
06-12-2009, 11:30
tomurka np ma na 439 lvl skille 103/102 to on nie musi miec na 150 skilli po 100 ;<

To że Tomurka ma słaby skill to nie znaczy, że każdy ma taki mieć.
Moim zdaniem wszystko zależy od Ciebie. Jeżeli dobrze Ci się expi z takim skillem to po co tracić czas na trening? Wiadomo jednak, że im większy skill tym większe obrażenia, a 10 zrobi już jakąś większą różnicę.

adramalech
07-12-2009, 00:07
Sorry, ale pier%$#^

Grasz i się "nie przejmujesz" skillami. Niby fakt, że osoba z większym skilem będzie w przyszłości szybciej ekspić... ale to tylko takie złudzenie...

Do czego chce sprowadzić.... w perspektywie czasu (godzin spędzonych przy jednej postaci!!!) skill sworda/axe/club rośnie identycznie u osoby skilującej i ekspiącej (pod warunkiem, że dobieramy expowisko tak aby zadawać hita w ciągu 15sec). Osoba skilująca po 200h gry będzie miała taki sam skil jak ekspiąca, ale o wiele niższy lvl co za tym idzie będzie sprzedawała mniejsze hity -.- ! Z drugiej strony osoba expiąca bedzie miała mniejszy shielding, ale to da się przeboleć ;).

Pozdro dla wszystkich maniaków marnujących czas na skilllllll :D

Kin_Yuki
12-12-2009, 16:40
Sorry, ale pier%$#^

Grasz i się "nie przejmujesz" skillami. Niby fakt, że osoba z większym skilem będzie w przyszłości szybciej ekspić... ale to tylko takie złudzenie...

Do czego chce sprowadzić.... w perspektywie czasu (godzin spędzonych przy jednej postaci!!!) skill sworda/axe/club rośnie identycznie u osoby skilującej i ekspiącej (pod warunkiem, że dobieramy expowisko tak aby zadawać hita w ciągu 15sec). Osoba skilująca po 200h gry będzie miała taki sam skil jak ekspiąca, ale o wiele niższy lvl co za tym idzie będzie sprzedawała mniejsze hity -.- ! Z drugiej strony osoba expiąca bedzie miała mniejszy shielding, ale to da się przeboleć ;).

Pozdro dla wszystkich maniaków marnujących czas na skilllllll :D

Pieprzysz. Jaki sens jest biegać i walić hity po 10 lub 20? Ja nie widzę w tym przyjemności. Wczoraj biegałem pod Darashią i wyciągałem 25kexp/h. Chyba dużo, nie? Skille mam 67/67. Wtedy takie miałem, dzisiaj już 68/68.

Gdybym miał cienkie skille, to bym expił w nieskończoność. Rota mam na 1 hita, a carrion'a na 2-3. Więc biegam sobie i tylko exp, i kaska leci do plecaczka.

Trening to podstawa. Prosisz kumpla, albo własną dziewczynę, siostrę, mamę czy kogokolwiek. Stawiasz swojego chara, on/a stawia swojego i trenujesz.

Czas stracony? Wcale nie. Wystarczy posadzić dupsko przed komputerem i co jakiś czas patrzeć. A w między czasie można... czytać książkę, uczyć się. Czy bzykać się z laską... albo jak ktoś woli z facetem.

Ja trenuje do 75/75. Wbijam 50 lvl. A potem do 80/80. Używam sworda (bo prawdziwy knight, walczy mieczem. Barbarzyńca toporem, a ciota pałką).

Wczoraj w ciągu 3h wbiłem z 15 na 20 (50% do 21). I expiło się wyśmienicie. A nie jakieś sranie ze skillami 45/45. Co to za gra? Walić po 20 w potworka. Z nudów można umrzeć.

Miałem ED (tzn. mam, ale nim nie gram) to miał 47 lvl i 54 mlvl. To dla niego ważniejszy jest mlvl niż lvl. Tak samo dla knighta, najważniejsze są skille i eq. Potem lvl (bo on też do hita się liczy). Tylko krety nie trenują. Przyjdzie Ci na exp taki 20lvl i padasz po paru sekundach, mając nawet 40 lvl. Dlaczego? Bo ty masz 50/50, a on 80/80.

Zaraz powiecie "Cwaniak, bo ma PACC". Mam i jestem z tego dumny, 80zł to nie majątek. Jedno wiem, knightem bez pacc'a da się grać. Druidem nie.

Pozdrawiam ludzi bez mocy w mieczu ^.^

@Down:
Nie, nie jestem z nonpvp. Kiedyś grałem na nonpvp. Ale mam dość boterów, którym można co najwyżej drogę zablokować.

golonkamatu
12-12-2009, 18:53
@up jesteś z nonpvp, więc didn't happened.

adramalech
12-12-2009, 20:00
@ Kin_Yuki

W pierwszej kolejności przeczytaj ze ZROZUMIENIEM to co napisałem, dopiero wówczas się wypowiedz. Jeżeli masz problemy (ze zrozumieniem tekstu) nie mam pojęcia jak Ci inaczej wytłumaczyć.

Pzdr.

Kin_Yuki
12-12-2009, 21:09
@ Kin_Yuki

W pierwszej kolejności przeczytaj ze ZROZUMIENIEM to co napisałem, dopiero wówczas się wypowiedz. Jeżeli masz problemy (ze zrozumieniem tekstu) nie mam pojęcia jak Ci inaczej wytłumaczyć.

Pzdr.

Wybacz, ale to Twój tekst to bełkot. A ja potrafię czytać - rozumiem tekst - Zapewne lepiej niż Ty.

Pozdrawiam.

PS: Co do skilli mam już 69/69.

thomson1708
20-12-2009, 09:48
Ja na 21lvl mam 53/49
Podejżewam że wbije do 25lvl 60/56-58 i z dragon hammerkiem bd latać
Wg. mnie skile są
10lvl-30/30-35/35-Potrzebne na roty/gobliny
15lvl-40/40-45/45-Carrit worriory, amazony
20lvl-50/50-55/55-Amazon camp(valkirie,Amazony itp.)
25lvl-60/60-65/65-Cyce, Pojedyńcze dragi
30lvl-65/65-68/68-Tu już orc fortes
Gdzie skilać?
20-35-Trole:
*Krypta zachód od carlin
*Podziemia "A'bee"
*Północ od venore (przy dvarf brige)
*Jaskinia na zachód-południe od miasta(Thais)
35-45-Roty
*fermous hills(podziemia) W drodze z "A'bee" do Carlin
*ancient temple północne wyjście z thais
45-55-Dvarfy
*kopalnie na zachód od kazzdo
55-xx-Slimy
*Podziemia Carlin
*Północ od venore
*reszty nie znam
Co warto wiedzieć skilając na slime
*Przy skilach 50 shielda
-1 matka co 40 minut
-1mp średnio na 10 minut skila
-Minimum arm 60
-food
*Przy skilach 60 shielda
-1 matka co 2h/3h
-0mp przez pierwsze 3h skila na 1 matce
-Minimum arm 55(Patrz użycie mp przy skilach 50)
-food
*Przy skilach 65 shielda
-1 matka co 5h/6h
-0mp przez pierwsze 5h skila na 1 matce
-Minimum arm 50(Patrz użycie mp przy skilach 60)
-food
*Przy skilach 70 shielda
-1 matka co 20h-24h
-omp przez pierwsze 20h skila na 1 matce
-minimum 45 arm(Patrz użycie mp przy skilach 65)
-food
Mam nadzieje że komuś pomogłem

Lugal
20-12-2009, 11:56
ja na 12 lvl mam prawie 56/52 i zamierzam skillować ile się da, nigdzie mi się nie spieszy ;)

Kin_Yuki
20-12-2009, 15:45
Ja na 21lvl mam 53/49
Podejżewam że wbije do 25lvl 60/56-58 i z dragon hammerkiem bd latać

25lvl-60/60-65/65-Cyce, Pojedyńcze dragi

Heee? 25 lvl i skille 65/65.

Będziesz walić w draga średnio 100. Powiedzmy, że każdy hit wejdzie za min. 100. Dragon ma 1000hp. Czyli musisz mu przywalić 10 razy. Powiedzmy 11. Bo raz pewnie nie trafisz. W ciągu 11 ciosów go zabijesz.

W tym czasie drag (bo pewnie nie trafi za każdym), zada ci 7 ciosów po 50, chociaż wali nawet i więcej. Ale powiedzmy, że zada ci 350 obrażeń. Do tego dodajmy 50 z GFB, Fire Wave nie liczę, bo jej uniknąć można. Czyli 400. Na tym levelu masz 440hp. Zostaje Ci więc 40. Strasznie dużo... No, nie?

Teraz weź pod uwagę, to że nie walniesz za 100, a drag walnie mocniej niż 50. Masz 100% deada.

kropik
21-12-2009, 20:51
Witam!

Skillować, jeżeli się nie da to graj na pvp servie tam się nie musisz martwić że są boty albo dzieci które się na skilla wbijają i biją ci dwarfa żeby dostać 10 expa

Czarnobrody
22-12-2009, 19:09
Ja nabiłem na 11lv. skill 75 i miałem spokój do końca gry (70lv.).

Mattias
22-12-2009, 19:33
Witam
Mam 68 knighta z 81/80 skillami -> mam trochę poskillować, czy już (praktycznie) do końca gry mogę sobię odpuścić?

Arenthor
22-12-2009, 19:38
Ja bym wbił te 90 i grał bym już bez skillowania;)

rukplajer
23-12-2009, 14:44
skille mam 58/57
lvl 21
raz expie raz trenie
nie dawno wrocilem do gry (gralem przed limitem broni) stad moje pytanie jaka bron bedzie najefektywniejsza w expieniu z limitem na 20 /25/30 czy 35 na moj lvl

Kin_Yuki
25-12-2009, 19:06
skille mam 58/57
lvl 21
raz expie raz trenie
nie dawno wrocilem do gry (gralem przed limitem broni) stad moje pytanie jaka bron bedzie najefektywniejsza w expieniu z limitem na 20 /25/30 czy 35 na moj lvl

Jaki lvl taka broń. Po to wprowadzili, żeby to miało jakiś sens.

maniek14
30-12-2009, 22:33
Ja mam 35 knighta z eq: dsm,demon shield,k legs,steel helm,boh,noble axe,p ammy. Skile 74/73 ale cały czas skiluje do 80.

I gdy wbije 80/80 na tym 35 czy tam 36 lvlu. Jade do 40 lvlka i jazda do 85/85.

zgadzam się z kin_yuki , że skile to podstawa inaczej nie ma sensu grać chyba , że bocić i to też na trolach/rotach/max soldkach np. takim 30 knightem ze skilami 60/60.

Bo gdy przejdziemy się takim knightem na guardy bodajże to wastujemy jak cholera i tylko iron ore jak nam polecą ze dwa to wtedy wyjdziemy na + z expa.

Coach
30-12-2009, 23:21
Bo gdy przejdziemy się takim knightem na guardy bodajże to wastujemy jak cholera i tylko iron ore jak nam polecą ze dwa to wtedy wyjdziemy na + z expa.

hee.. na guardach waste ?
Ja mam skill 67/66 na 42 lvl, z optymalnym eq i nie mogę powiedzieć, żebym miał waste : ) (btw. moje motto growe brzmi: "Jest waste jest zabawa" ^^ )

Miałem kiedyś motywację skillować do 70, ale skończyła mi się na skillu 65/64 :p
Może jak się zawezmę do skillowania, na przykład w zbliżające się ferie, to zrobie 75/75 i do 55.. nie, 65 lvl dam sobie spokój : )

rukplajer
02-01-2010, 21:28
nie chce smiecic gdzie indziej wiec zadam to pytanie tu

jakie runy ofensywne sa najefektywniejsze dla knighta?

Bubusiek
03-01-2010, 01:23
(btw. moje motto growe brzmi: "Jest waste jest zabawa" ^^ )

jest profit jest dodatkowa kasa w rl

Maximp
03-01-2010, 02:23
hee.. na guardach waste ?
Ja mam skill 67/66 na 42 lvl, z optymalnym eq i nie mogę powiedzieć, żebym miał waste : ) (btw. moje motto growe brzmi: "Jest waste jest zabawa" ^^ )

Miałem kiedyś motywację skillować do 70, ale skończyła mi się na skillu 65/64 :p
Może jak się zawezmę do skillowania, na przykład w zbliżające się ferie, to zrobie 75/75 i do 55.. nie, 65 lvl dam sobie spokój : )

Eee powiem Ci ,ze zakupilem sobie pacca,mam knighta skille 77/75 i 68 lvl-do dupy,conajmniej 80 skille zeby mozna bylo sobie pograc,wiec skilluj,skilluj,skilluj:D

Mattias
07-01-2010, 17:35
Witam
Mam 71 knighta (FACC) i 81/81 skille.. chciałbym trochę poskillować. Może mi ktoś doradzić, gdzie i na czym mogę efektywnie trenować? Eq: Dsm, Dh, G legi, BoH, MMS. Świat non-pvp (obecny optional <chyba> :D).

Ravervick
15-01-2010, 14:43
Witam
Mam 71 knighta (FACC) i 81/81 skille.. chciałbym trochę poskillować. Może mi ktoś doradzić, gdzie i na czym mogę efektywnie trenować? Eq: Dsm, Dh, G legi, BoH, MMS. Świat non-pvp (obecny optional <chyba> :D).

Slime? Na monku moglbys ale pewnie musialbys uzywac poty

kamciooo
15-01-2010, 21:45
Knight:
10 lvl
skille obecnie 51/51
Mam pytanko. Co myślicie? Expic i potem skillać czy dobić skille do 60 bądź 70 i dopiero zacząć expic?

Kin_Yuki
15-01-2010, 23:00
@Up
Skill to najważniejsza rzecz u knighta, zaraz po eq.

Mam pewne doświadczenie, mam 2 EK (jeden refugia, drugi pythera)

1. EK 40 lvl i 75/75 i 5 mlvl eq: Crusader Helmet, K armor, B legs, boh, demonka, bright sword, p amulet
2. EK 40 lvl i 59/55 i 4 mlvl eq: Royal Helmet, DSM, MMS, boh, bright sword, p amulet, g legi

Ten drugi ma o niebo lepsze eq, ale obrywa dużo bardziej, ponieważ jego skille to "kupa". Obrażenia zadawane prze "2" są też DUŻO mniejsze, a przecież atakują z tego samego sworda (best hit "1" to 195, natomiast "2" to 156, same hity średnio są 20-30 mniejsze). Więc różnica jest ogromna. Dmg które dostajemy jest też ok. 20% większe. Co za tym idzie potrzebujemy 20% więcej potów i manasów. Więc waste większe.

Bez skilli się wolniej expi, gorszy profit, i mniejsza frajda. A podczas expa skille rosną dużo wolniej, niż podczas treningu. Ponieważ uderzamy mniejszą ilość razy.

I niech mi nikt nie pierdzieli, że nie mam racji. Bo wiem lepiej.

domin3x
16-01-2010, 00:46
@up
prawda, ale imo skille są ważniejsze nawet od eq

Mattias
16-01-2010, 10:48
Slime? Na monku moglbys ale pewnie musialbys uzywac poty

Slime zbyt szybko pada (a bota nie zamierzam używać...), dobijanie 80 skilla na 50lvlu było już tragiczne, co dopiero mówić, jak zamierzam wbić 85+. Inne propozycje? Monk? no nie wiem, myślę, że jeszcze za wcześnie... Może cyclopy? ale gdzie? non-pvp (Harmonia), to wiadomo, ile noobków chodzi i potwory zabija..

domin3x
16-01-2010, 12:31
jeśli masz kasę, to najlepiej się skilluje na gargoylach, ale to tylko pacc

Mattias
16-01-2010, 14:08
a ja mam facc ;x a pacca zamierzam kupić dopiero na wakacje. Zresztą, szkoda by było mi pacca na skillowanie... Ma ktoś jakieś inne pomysły?

rysiekkk5
16-01-2010, 17:00
jest profit jest dodatkowa kasa w rl

hahaha jezeli expisz na guardach by sprzedawac kase w rl to gz

kamciooo
17-01-2010, 11:25
@Up
Skill to najważniejsza rzecz u knighta, zaraz po eq.

Mam pewne doświadczenie, mam 2 EK (jeden refugia, drugi pythera)

1. EK 40 lvl i 75/75 i 5 mlvl eq: Crusader Helmet, K armor, B legs, boh, demonka, bright sword, p amulet
2. EK 40 lvl i 59/55 i 4 mlvl eq: Royal Helmet, DSM, MMS, boh, bright sword, p amulet, g legi

Ten drugi ma o niebo lepsze eq, ale obrywa dużo bardziej, ponieważ jego skille to "kupa". Obrażenia zadawane prze "2" są też DUŻO mniejsze, a przecież atakują z tego samego sworda (best hit "1" to 195, natomiast "2" to 156, same hity średnio są 20-30 mniejsze). Więc różnica jest ogromna. Dmg które dostajemy jest też ok. 20% większe. Co za tym idzie potrzebujemy 20% więcej potów i manasów. Więc waste większe.

Bez skilli się wolniej expi, gorszy profit, i mniejsza frajda. A podczas expa skille rosną dużo wolniej, niż podczas treningu. Ponieważ uderzamy mniejszą ilość razy.

I niech mi nikt nie pierdzieli, że nie mam racji. Bo wiem lepiej.

To Twoim zdaniem jak najlepiej wbić te skille na sam początek? 70/70 czy może być również 65/65? Pytam się bo dobijam właśnie 56/56 i nie wiem czy siedzieć do ferii z tym skillem czy nie?

maniek14
17-01-2010, 12:58
mattias ty mówisz że slime za szybko pada ?

Ja mam 48 lvl skile 80/79 i jade teraz do 90/92 tak jak mój kumpel i jakoś jak narazie stykają mi slimki :P

Mój kumpel jak skilil od 88-90 axe to mówił że wtedy dopiero można się przezucać na coś innego bo do 88-90 stykają slimy.

A jeżeli masz już te skile to cyce i gargoyle ale na PACC.

Mattias
17-01-2010, 16:13
mattias ty mówisz że slime za szybko pada ?

Ja mam 48 lvl skile 80/79 i jade teraz do 90/92 tak jak mój kumpel i jakoś jak narazie stykają mi slimki :P

Mój kumpel jak skilil od 88-90 axe to mówił że wtedy dopiero można się przezucać na coś innego bo do 88-90 stykają slimy.

A jeżeli masz już te skile to cyce i gargoyle ale na PACC.

tak, ale ja mam 71lvl, a z tego co wiem, na zadawane obrażenia składają się zarówno skille jak i lvl, więc moje hity w slime są trochę wyższe niż Twoje :)

Kin_Yuki
17-01-2010, 18:26
To Twoim zdaniem jak najlepiej wbić te skille na sam początek? 70/70 czy może być również 65/65? Pytam się bo dobijam właśnie 56/56 i nie wiem czy siedzieć do ferii z tym skillem czy nie?

Do ferii trenuj, a potem w ferie graj. Po feriach potrenujesz znowu. Żeby z 56 wbić 65, potrzeba ponad 30h. A znowu żeby wbić 70, trzeba ponad 2x tyle. Sam zdecyduj. Ale, żeby coś pograć to te 65/65 to takie minimum.

Optymalny lvl do trenowania to 10-50. Bo wtedy lvl tak bardzo nie zwiększa obrażeń w slima. Mnie slime na 40 lvl i 68/66 wystarcza na 1 minute. Obrażenia knifem na full def 1-16. Średnio 9.

kamciooo
17-01-2010, 21:36
Do ferii trenuj, a potem w ferie graj. Po feriach potrenujesz znowu. Żeby z 56 wbić 65, potrzeba ponad 30h. A znowu żeby wbić 70, trzeba ponad 2x tyle. Sam zdecyduj. Ale, żeby coś pograć to te 65/65 to takie minimum.

Optymalny lvl do trenowania to 10-50. Bo wtedy lvl tak bardzo nie zwiększa obrażeń w slima. Mnie slime na 40 lvl i 68/66 wystarcza na 1 minute. Obrażenia knifem na full def 1-16. Średnio 9.

Dzięki za pomoc :)

Sequenzo
24-01-2010, 19:35
Ja Wszystkim Ludziom którzy zaczynali grać w Tibie Rycerzami Radziłem żeby już od 8 Levela Skillowali do 80/80, ale gdy już się nudzi to chociaż do 75/75 No i wbijać Magic Level :)).. Gdy Ja zaczynałem grać Moim Obecnym Knightem w ogóle nie skillowałem, na 40 Levelu miałem 65 Axe i 54 Shielding i wtedy się zastanowiłem, że co to za gra na Takich Skillach :) i się wziąłem :].. i teraz mam Takie Skille które Mi starczają :]:].. a co do Mlvl to zawsze miałem dobry :P 40lvl 5mlvl i 20% do 60 :-))..

Jeśli ma ktoś czas, to Polecam Skillowanie ile wlezie :) a jeżeli komuś na czasie zależy to, tak jak Wyżej napisałem chociaż do 75/75 :)

Silarion
25-01-2010, 03:50
Proste podsumowanie. Zacząłem grać z kumplem na N-PvP jakiś czas temu. Obaj EK Pacc. Ja postanowiłem skillować do 85, kumpel na 50 skończył. Pacc 30 dni. Graliśmy mniej więcej tyle samo czasu (on miał chyba 11-12h w ciągu tych 3 miesięcy więcej). Efekt:
Ja: 68 lvl 86/85 DSM/Crown Legi/RH/MMS/BoHy/Mystic Blade
Kolega: 113 lvl 82/73 MPA/Glegi/DH/MMS/BoHy/Avenger

Nie dość, że on wszystko mocniej bije to jest 45 lvl do przodu. Ja mogę z ED DLe huncić, on na kopalniach. Jaki jest sens skillowania?

Sequenzo
25-01-2010, 19:31
No Sens jest.. jeżeli na Niższym levelu masz Wysokie Skille, to już później nie musisz się męczyć.. Prawda ??

a co do Eq to Ja mam :
Demon Helmet
Earthborn Titan Armor
Zaoan Legs lub Golden Legs
Boots Of Haste lub Soft Boots
Necromancer Shield
Stonecutter Axe

Silarion
25-01-2010, 20:40
Ale przy równym tempie grania z lvl go nigdy nie dogonię, ba on mi odskoczy dalej, bo może DLe solo trzaskać, a ja się męczę.

Sequenzo
25-01-2010, 20:47
Zauważyłeś, że Wszyscy Rycerze z powyżej 100+ lvl nie mają RÓWNYCH Skilli ?? Zawsze jest przewaga Skilla Atakującego ??:) Ja mam 94/88(armor 2 Axe) i to Mi w zupełności starcza jak na razie, choć nie ukrywam, że dziś Pierwszą Nockę Będę Wbijać Skilla z kolegą, chociaż chcę podgonić do 96 żeby z Armorem mieć 98 :)

timeez
26-01-2010, 15:05
a ja chce wbić 90 skill, nawet jakby miało do wakacji zając. Chce teraz uzbierać kase i wbić gdzieś 35 lvl. Dobre eq kupić i iść na slime i tam siedzieć i siedzieć. Wbije skile te co chce i wtedy pacca kupie i już nie bd musiał skilowac i całe wakacje przede mną;d szybko coś moze sie wbije. Ciekawe jak mi to wyjdzie:D

Gofersonn
29-01-2010, 16:50
Knight bez skilli to jak facet bez siusiaka... Skille u rycerza to podstawa. Wróciłem własnie z zagranicy i sam zabieram się za porządne trenowanie, chociaż do 85/85.
Wykalkuluj jakie plusy będą z tego, gdy wbijesz większe skille:

- Będziesz używał mniej potionów, a co za tym idzie - mniejsze waste.
- Potworki będą padały szybciej - zdobędziesz czas na szybsze zabicie innych, a co za tym idzie - szybciej wzrośnie Twój lvl oraz większy loot.

Mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale każdy ma swój rozum i każdy zrobi po swojemu.
Skillowanie jest męczące, ale o to chodzi w tej grze, żeby o postać 'dbać'. Jeżeli poważnie myślisz o graniu to zrozumiesz że bez dobrego treningu, gra postacią będzie nudą.

Pozdrawiam, Sir Gofer

MerQ
30-01-2010, 11:03
ja na 76 lvlu mam 72/66 i mi starczają !!! wali jak wariat po 300 w dragi 8o

dev1987
30-01-2010, 12:30
Witam,

Grajac knightem jak zaczynalem 1 raz z ta postacia miec doczynienia grajac na guardii, wyskillowalem knighta na 18 lvl do 80/80, uwierzcie mi ze skillowanie na slime bez uzycia bota jest bardzo meczace, wtedy pomoglo mi bardzo gdyz jedynymi dostepnymi bronmi bylo faxe, dlance i sca (na ktore nie bylo mnie stac jeszcze). Wbilem bodajze 50 lvl do wakacji a potem przez wakacje gdy pracowalem i nie mialem zbytnio ochoty na expienie, skillowalem. Tak wpadlo mi 91/91. Nadszedl update i bronie sie zmienily, lecz z tego co zaczalem zauwazac ze na tak dobrych skillach i tak uderzalem duzo mniej majac 80 lvl niz byle jaki 100+ ze skillami po 80. Reasumujac to nie tibia 7.x zeby skillowac jak glupim, owszem skille sa wazne ale takie 70/70 powinno starczyc nam spokojnie do 75 lvla gdyz w tym czasie pare skilli wpadnie samo. Ludziom grajacym na pvp gratuluje wbijania ogromnych skilli na niskim lvlu, wpadnie jakis pk team i pare-parenaście godzin w plecy wiec nie dosc ze strata mase gp na food to do tego strata cennego czasu. Przez 30h srednio robiac kolo 30k exp/h jestes 900k expa w plecy. Wiadomo problemem jest stamina. Wiec to moze troche zostac zredukowane. Ale szczerze nie ma co bic jakis super skilli bo to przeklada sie na exp ktory moglbys wbic wg 70/70 starczy a skilluj gdy odrabiasz lekcje lub masz tv nie daleko siebie i ogladasz zarazem co jakis czas sprawdzajac czy nie zabiles monka.

P.S. Robie knighta na swiecie pvp obecnie 30 lvl skille po 69, wiec tak jak mowilem wbijam do 70 i lece expic.

Torcidziol
31-01-2010, 23:03
Knight
lvl: 12 (prawie 13)
skill: 50/49
mlvl: 1 (prawie 2)
eq: Crown Helmet/ P- Set/ Dragon Shield/ Spike Sword/ Scarf/ Boots

Planuję dobić do 51/50 potem expic do 15 lvl. Następnie skillowac do 61/60, doexpic do 20 lvl, zrobić deserta, kupić Knight Seta (Crimnson Sword już mam).
Więc chcę się dowiedzieć czy do tej pory wszystko ok i co dalej? Chodzi mi czy od razu potem skillowac czy doexpic do jakiegos poziomu?

Sidis
01-02-2010, 12:59
Jak Ci się chce* to od razu dobij 80/80, potem już tylko exp (imo bez sensu jest skillować więcej, bo jeden skill kilka godzin zajmuje, a hity o 4-6 większe?)
* - musisz też mieć dobrego neta i w miarę ogarniać. Czemu? Otóż jak padniesz, to dużo skilla stracisz (chyba, że masz blessy ;p)

Sequenzo
05-02-2010, 21:20
Nom ^ ^ ^ od razu walić do 80/80 i Gitara :):):):) ale też mlvl trzeba Wytrenować :) żeby później nie było Lipy :)

Imladir
06-02-2010, 03:03
Osobiscie radze skillowac. Dlaczego ? Juz tlumacze na przykladzie moim i kolegi

Ja aktualnie 75 ek ze skillami 79/79 on 71 ek ze skillami 91/90
Aby sprawdzic roznice w obrywaniu poszlismy na behe. Dostawalem dosc czesto 300+ podczas gdy max hit jaki w niego wszedl to cos pomiedzy 230-250 (dokladnie nie pamietam)

Teraz hity ktore my zadawalismy:
przez 1h klepalismy dragi i liczylismy hity 300+, ja mniej niz 10 on ponad 15
Ja na utito tempo + exori gran 570~ on ponad 600

moglbym tak jeszcze kilka przykladow podac ale mysle ze zrozumiecie juz ze skille nie tyle co sa potrzebne bo mozna wogle nie skillowac ale roznica w zadawaniu obrazan jak widac jest ;p

Btw tibia to nie tylko exp exp exp exp...

mozecie krytykowac itp ja wyrazilem swoje zdanie

ps chcialbym pozdrowic towarzyszaca nam siocherke ;**

Xay
28-02-2010, 21:26
Witam.
Mam pytanie na jakim lv jakich skillach i z jakim eq będę mógł iść skilować na monku (świat optional PVP ). Z góry dziękuje za wszystkie sensowne odpowiedzi

Aktualny stan

Lv:33
Skille: 80/80
Eq:Rh,Dsm,K-legs,Demon shield,boh/steel boots, p-amulet

MerQ
02-03-2010, 18:20
po co skilowac?
Ja na 83 (prawie) lvl mam skila 73/66 i zabije szybciej DLa, draga itp od 140 lvla (ja avanger i on)!
fakt, że gs mi bije po 220- ale to nie przeszkadza bo jestem na nim raz na [...] 8 miesięcy ;o
eq to oczywiście MPA, MMS, SOV, DH, BOH, G-LEGS, P AMULT i softy 2x

kolega gral tez ek od 0 z pacc to w 90 dni wbil 100lvl i nie skilował (na 100 lvl ma skila 78/75 czy tam o 1 większe)

mattie1333
10-03-2010, 02:10
kazdy kto ci poweidzial jakie skille powinienes miec na jakim levelu jest no-liferem, grasz dla zabawy ! to ty decydujesz jakie skille sa dobre :) jesli chcesz excpic na jakims potworze a jest za dobry do doskilluj se albo leveluj. moje skille zazwyczaj wygladaja tak :
8=30/30
15=40/40
20=50/50
30=65/65
50= 80/80
dla mnie wystarcza ;)

Wymacaru
15-03-2010, 20:44
Ja pierdziele widze tu wymiatacie ja mam skille 61/60 na 35 lvl i widze że cienki bolek, porównując się do was ;)

Mocny'Full
17-03-2010, 06:26
Ja pierdziele widze tu wymiatacie ja mam skille 61/60 na 35 lvl i widze że cienki bolek, porównując się do was ;)

Nie tylko ty :PPP
Ja mam 58 Skilla na 30 levie xd

MadJoachim
17-03-2010, 15:53
Hehehe, moim starym knightem na 44 lvlu mam 62 sworda 8o
Szczerze? Grało się fatalnie :P

Dilazax
23-03-2010, 12:02
Moim zdaniem, jedyne co potrzeba to skille 80 zrobione gdzies na 60 lvlu. Od tego momentu gra się już w miare komfortowo. Pozatym lepiej jest chyba wbić 4-5 lvli niz skillowac te 30 pare godzin. Większa zabawa z gry

Wymacaru
27-03-2010, 16:59
No ja akurat wbijam skille xD ale idzie to koszmarnie powoli :) mam 63/61 ale jest masakra :D mam knife`a i na full def skilluje może coś robie nie tak ?:(

Mac796
27-03-2010, 22:47
Dilazax dobrze Wam napisal dotrenic skil 80 na 50 do 60 lvla a potem juz skile ladnie wejda na 180 lvlu spokojnie beda od 95 do 100.

Loulkan
28-03-2010, 12:37
Mam 41 knigh'ta. skille 83/83 axe-shield. + 5mlvl. To chyba nie tak źle?:confused:

Bubusiek
31-03-2010, 12:55
oj nie chwal sie nie chwal. padniesz, stracisz wiecej..

deduwa
05-04-2010, 21:22
70/70 i bendzie ok:baby::baby::baby:

Rooo
07-04-2010, 22:09
Dilazax dobrze Wam napisal dotrenic skil 80 na 50 do 60 lvla a potem juz skile ladnie wejda na 180 lvlu spokojnie beda od 95 do 100.
Chyba w snach . Kumpel miał na 100lvlu 88/87 i teraz na 260lvlu ma tylko 94/92 ^^

110ek 92/90

Według mnie teraz najlepiej jest kupić kilkanaście BP Spellwandów i trenić na Target Dummies jak wbije się ten 75-80level ( potrzebny na questa). Poniżej tego wystarczy 75 skill w zupełności. Nie warto się męczyć skoro to i tak nie zmieni tego , że do tego levela EK musi bić słabe moby.

rasiak16
09-04-2010, 11:08
Ja osobiście grając pierwszym knightem z kuzynem.. nie wiedziałem co to "sword fighting" - myślałem że jakiś czar czy coś w stylu sznasy na "krytyka". i skończyłem na 10 lvlu ze skillami nie większymi niż 25 :D. później, gdy nabyłem troche doświadczenia i wiedzy o samej tibii, co to jest MPA, co to jest ten skill, to stwierdziłem że szkoda tracić czas i grałem drutem/drutami. Ale przez te słabe hity zawsze lvl nie przekraczał 20... I tak grałem w tą Tibię, raz na OTS raz na rl(zawsze druidem - sorc jakoś mi nie podszedł) i nigdy nic nie osiągnąłem... Założyłem Paladyna (już wtedy dość dobrze grałem i znałem się na grze, kto oszukuje, po ile chodzi to a po ile to itp.) i dość przyjemnie mi się grało.
skillowałem dopiero na 10 lvlu - wbiłem coś koło 45/35. I tak wbijałem 1 level 1 skill i tak do 16 lvla, kiedy był ten słynny exp x2 i wbiłem lvl 24. I tak przestałem grać w Tibię na jakiś czas, bo trudniej było expić na zwykłym expie po takim przyzwyczajeniu... Gdy powróciłem po ok. 4 miesiącach wbiłem skille 60/50, mlevel dobiłem 9 i zaczełęm expić. O dziwo po doskillowaniu bardzo fajnie wpadał exp na ghostlandzie gdzie dobiłem 27. I znowu taki lekki kryzys - 3 dni zbierałem kamyki gdyż nikt nie sprzedawał po wygodnej cenie.. Knightem z tego samego konta - konta na którym kolega założył sobie kiedyś knighta i wbił 20 lvl(skille 42 axa :D:D). Później z kamyków dobiłem skill 62, kupiłem palladin armor i po pierwszym wejściu na ghostland ze świeżym skillem jakiś 100 ek zlurował 8 dsów i ustawił że każdy kto wejdzie dostaje 800hp na morde - padłem tracąc cały skill. Wnerwiłem się, 3 dni "na marne". I zaczełęm grać tym knightem, wbiłęm skill 50, z deserta kupiłem knight seta - i coś wywnioskowałem - Bez sensu sie tak z tymi skillami męczyć. Teraz mam tego knighta 21lvl skille 53/50 i dobijam lvl 25. Gram równocześnie tym pallkiem(30lvl) i knightem ale takie skillowanie do 70 czy nawet 80 to totalna bzdura - wsyzscy mówią jak wbili swoimi postaciami skille 80 i w ogóle, a jeszcze nigdy nie spotkałem knighta z takimi skillami na 15-20 lvlu. SZPANUJCIE NA FORUM ale i tak ja osobiście wam nie uwierze - może i macie racje ale mam swoje zdanie. Ułożyłem takie swoje własne progi - powinny nosić nazwe "lamerskie" :D
Palladyn(gdyż łatwiej mu wbijać skilla)
10lvl 40/30
15lvl 50/40
20lvl 55/35
30lvl 60-65/45-55
40lvl 70/60
A knightem wszędzie skill -5, oprócz lvla 40 gdzie też mam zamiar dobić ten 70.

Większość tego nie przeczyta(tylko progi), ale miałem ochote wyrzucić tą moją historię z siebie i troche mojego "mrnego" doświadczenia, i mam nadzieje że ci mniej doświadczeni i nielubiący mocno skillować skorzustają z moich porad.

chyba mój najdłuższy post, proszę o krytykę jak chcecie, tylko sorki za błędy ;]

Danthorr
11-04-2010, 21:09
wsyzscy mówią jak wbili swoimi postaciami skille 80 i w ogóle, a jeszcze nigdy nie spotkałem knighta z takimi skillami na 15-20 lvlu. SZPANUJCIE NA FORUM ale i tak ja osobiście wam nie uwierze - może i macie racje ale mam swoje zdanie.

http://img683.imageshack.us/img683/9391/uo0014u.jpg

To stary char.

Po 4 latach przerwy robię knighta o tym samym nicku. Kolega stawia monka i mam w tej chwili 78/78 na 11 lvl. Jakieś jeszcze 'nigdy nie spotkałem' panie Doświadczony?

Zlatan1988
12-04-2010, 12:15
juz sie tak nie chwal dant bo i tak Cie kiedys przegonie xD <dream>:D:D:D:D

rasiak16
14-04-2010, 21:32
No to gratulacje jeżeli masz tyle czasu i chęci żeby wbijać taki skill... Tylko żeby nie było smutku jak padniesz nawet przez głupiego debuga i stracisz 10h~~ (nie wiem ile dokładnie) skillowania. Oczywiście nie mówie że jest to takie straszne, bo wiem że z takimi skillami lvl idzie jak błyskawica :p