zaloguj się

Pokaż pełną wersje : skille knighta.

Stron : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14

Zenon Burcymucha
17-02-2006, 18:09
Ale ma dobry level, gdyby trenił, miałby pewnie 10.
I co mu z tego levela? Sila knighta to w 90% skille, lvl sie zaczyna liczyc dopiero jak masz skille 75/75, bo wczesniej to ten lvl ci gowno da jak potwora trafic nie mozesz. :p
I tak dają cienki loot...
Jak masz skille 85/85 to sie bardzo oplaca na nich expic, ale dla ciebie slaby loot bo nie mozesz cyca zabic i stoisz z nim przez minute, to i sie nie zwraca, normalka. :p
Expienie knightem na zerkach jest raczej bez sensu.
OMG, a orc fortress to co? Pies? tam expia czesto knighci i jest duzo zerkow, ale jak tobie sie trenic nie chce to i bez sensu bic zerki. :p
Znakomicie się na nich expi i dają świetny loot.
No i chodz jak ten noobek z rooka targajac worek z hatchetami i robiac 5k expa/h. Bedziesz mial zawsze koszmarne skile i koszmarny lvl, a bedziesz sie jaral ze masz duzo kasy i demon shielda kupiles ktory gowno ci da bo nawet draga nie zabijesz, ale niestety tak gra wiekszosc polakow, zamiast wziac sie za expienie i skilowania to targaja worek i mysla ze to szpan bo na 30 lvlu ma demon shielda a skile 55/55 najczesciej. :p

frick
17-02-2006, 20:14
Z 55/55 i z GSem imho zabije draga na 35 lvlu... !: D
Skile są ważne, ale lvl również! Założmy idzie 10 lvl knight z 60/60 i spotyka jakiegoś sorca lub druta PK, sd + wand + dorzućmy dobre gfb - bye bye.
A założmy 20 lvl przeżyje, zdązy sie uhnąć i ucieknie, bo ma WIĘCEJ hp!
Ale sam musze przyznać, że trenic trzeba, ale od przyzwoitego lvla, np: 15 by czuc się bezpiecznym!
Mowa tu tylko o światach pvp!: )
Na nonpvp to raczej skile ważniejsze, bo to oczywiste, że nawet na 20 lvl z skilami po 40/40 nie zrobimy duzo cyklopowi.
Ale nie przesadzajcie, 8 lvl i 60/60 to idź człowieku exp, chyba, że bijesz rekord skili na low lvlu!

.::Jaro::.
17-02-2006, 20:36
Z 55/55 i z GSem imho zabije draga na 35 lvlu... !: D
Jakie masz eq i ile razy się uhasz?

Vil
17-02-2006, 20:54
Jak masz skille 85/85 to sie bardzo oplaca na nich expic

Tylko w cyclo, inne respy nie wyrobia ..

OMG, a orc fortress to co? Pies? tam expia czesto knighci i jest duzo zerkow

Nie na tym levelu, niezaleznie od skillow..

niestety tak gra wiekszosc polakow, zamiast wziac sie za expienie i skilowania to targaja worek i mysla ze to szpan bo na 30 lvlu ma demon shielda a skile 55/55 najczesciej. :p

20 lev, 70/70 i 80k zapasu gotowki w depocie. Wystarczy ?

Zauwaz, ze nawet z 85/85 na guardach nie pociagniesz na slabym eq. Z dobrym - 75/75 na mniejsze respy w zupelnosci wystarcza, poza tym lootbagi to tez kasa na uhy ..

Poisoner, prawda ?

Level
17-02-2006, 20:59
Z takim podejsciem jak ty, nigdy niczego w tibi nie osiagniesz.
Cyc - zabijesz ze strata pol zycia
Zerk - zabijesz 2 razy uhajac sie na jednego zerka
Hunter - zabijesz jak wyzej, albo nawet 3 razy uhajac sie jesli to otwarte pole
Beholder - zabijesz tracac 3/4 zycia
Solda - Tego zabijesz spokojnie. Ale czy twoja ambicja ogranicza sie do rabania soldow?

...a ty z takim podejściem wrzodów żołądka sie nabawisz ;) to tylko gra

Cyc i pół życia? :D ja czasem zakładam tarcze,zbroje,hełm itp
Zerka-to podczas zabicia zerka nie użyłem wiecej niż 1 IH
Hunter-no nie , tu chyba przesadziles ;), po walce z hunterem,ewentualnie szyneczka
Beholder-to samo co Zerk

Piotrek Marycha
17-02-2006, 23:34
Cyc - zabijesz ze strata pol zycia
pogielo cie chyba za przeproszeniem ja mam 18 lvl i ze skilami 50/50 ( nie smiac sie, wiem ze zalosne) moge pojachac dwa cyce na raz z 3 exurami max 4

Dragonit
18-02-2006, 11:52
1.Mam na 12lvl skile 46\44 to sa słabe skile jak na mó lvl czy nei takie złe?
2.Skoro twierdzisz,że Knight ze skilami 56\55 w walce z cycem straci pół życia to się mylisz,mój kolega ma skile 56\54 i z bs'a cycowi bije po 100 i tracipodczas walki na ful taak labo 0,albo ze 20 hp.

Piotrek Marycha
18-02-2006, 14:04
masz dosc dobre , ja zrobilem sobie nowego knighta i na 12 lvl mam 50/47 i uwazam ze to bardzo dobre skile B) ale mozna miec lepsze tjak sie ma dostep do monka albo innego knighta qmpla , bo ja nie mam ;(

Dragonit
18-02-2006, 14:16
Ja też nie mam dostępu,ale jak będe miał to mój axe fighting gwałtowni wzrośnie:P

Zenon Burcymucha
18-02-2006, 15:01
Z 55/55 i z GSem imho zabije draga na 35 lvlu
Tak, zabijesz. Ale oplacalnosc minusowa. :p
Skile są ważne, ale lvl również!
Do 85/85 najwazniejsze sa skille. Jak juz osiagnales takie skille, to mozesz z nimi bloczyc demona. Wtedy juz koncentrujesz sie tylko na swoim lvlu (ilosci hp), bo skille masz wystarczajace na kazdego potworka. I tak jedziesz do 100 lvla, a pozniej znowu skillujesz, zeby bicie solo mocnych potworkow sie oplacalo. Robisz wtedy skille 100+/100+ i zdobywasz stonecutter axe/magic sword i juz dalej mozesz olac train, bo szkoda czasu, szybciej lvl zrobisz niz skill. :p
Założmy idzie 10 lvl knight z 60/60 i spotyka jakiegoś sorca lub druta PK, sd + wand + dorzućmy dobre gfb - bye bye.
No to mozna zrobic 20 lvl, a pozniej zaczac skillowac do 85/85, masz 4 mlvl i cie pk juz nie zabije, no chyba ze jestes newbie i na 20 lvlu masz 3 mlvl. :D
A założmy 20 lvl przeżyje, zdązy sie uhnąć i ucieknie, bo ma WIĘCEJ hp!
Zrob granice przyzwoitosci (czyt. 20 lvl) i pozniej tylko skilluj do 85/85. To najlepsze rozwiazanie. :p
Na nonpvp to raczej skile ważniejsze, bo to oczywiste, że nawet na 20 lvl z skilami po 40/40 nie zrobimy duzo cyklopowi.
Lvl bardzo malo polepsza twoja sile ataku, wiec 100 lvl ze skillami 10/10 jest duzo gorszy niz 8 lvl ze skillami 40/40. :p
Ale nie przesadzajcie, 8 lvl i 60/60 to idź człowieku exp, chyba, że bijesz rekord skili na low lvlu!
Expienie na tym lvlu jest bezsensowne, ale przeciez jak skillujesz to tez robisz lvl i takie expienie przy skillowaniu to najlepsza metoda.
Jakie masz eq i ile razy się uhasz?
Eq nieistotne - drag z lapy nie trafia. :p No chyba ze dwureczna masz bron albo shielding -50. :p A uhac sie bedzie co kilka sekund. :p
Tylko w cyclo, inne respy nie wyrobia ..
A myslisz ze mi chodzilo o co innego niz cyclo? :p
Nie na tym levelu, niezaleznie od skillow..
Racja, ale tez na wiekszym levelu ze skillami ponizej 85/85 bedzie ci ciezko tam expic, no chyba ze masz sca/sov. :p
20 lev, 70/70 i 80k zapasu gotowki w depocie. Wystarczy ?
Lepiej 50 lvl, 85/85, knight set i 10k zapasu gotowki w depocie. :p
Zauwaz, ze nawet z 85/85 na guardach nie pociagniesz na slabym eq.
Lepiej ci pojdzie w plate secie na 85/85 niz w crown secie na 75/75.
Z dobrym - 75/75 na mniejsze respy w zupelnosci wystarcza
Ale masz slaby exp. :p
poza tym lootbagi to tez kasa na uhy ..
W tombach bez lootbagow zarabiasz prawie tyle co na guardach z lootbagiem i masz duzo lepszy exp niz latajac z workiem. :p
Poisoner, prawda ?
Nie. :p
...a ty z takim podejściem wrzodów żołądka sie nabawisz
Nie, ja bede spokojnie zabijal te potwory majac skille 85/85 i nie bedą mi ręce drżaly przy uhaniu w swiadomosci ze kazdy hit tego potwora trafia we mnie. :p
Cyc i pół życia?
Ja jak mialem 16 lvl i skille 53/51, 4 mlvl, eq: crus helmet, c-set, leather boots, vampire shield, f-axe (druid rox :p ) tracilem na jednym cycu okolo pol zycia, a czasem nawet wiecej. :p
Zerka-to podczas zabicia zerka nie użyłem wiecej niż 1 IH
Ja tez zabilem pewnego razu dragona bez straty hp bo nie chcialo mu sie gfb walic i to nie znaczy ze to jest normalne, a jedynie super fart. :p
Hunter-no nie , tu chyba przesadziles , po walce z hunterem,ewentualnie szyneczka
Wiele razy juz 50 lvl knight z dobrymi skillami i eq zszedl na hunterze, bo mial pecha i trafil na jego mocne combo, na ktore nie byl przygotowany. :p
Beholder-to samo co Zerk
Beholder tak samo silny dla knighta jak zerk? Chyba na rooku siedzisz. :p
pogielo cie chyba za przeproszeniem ja mam 18 lvl i ze skilami 50/50 ( nie smiac sie, wiem ze zalosne) moge pojachac dwa cyce na raz z 3 exurami max 4
Zabij 2 cyce, jeden po drugim, czyli pojedynczo, nie leczac sie na swoich skillach i lvlu i zobaczysz, ze zostanie ci red hp albo w ogole zejdziesz. :p
1.Mam na 12lvl skile 46\44 to sa słabe skile jak na mó lvl czy nei takie złe?
Ani nie sa slabe, ani nie sa dobre. :p
mój kolega ma skile 56\54 i z bs'a cycowi bije po 100 i tracipodczas walki na ful taak labo 0,albo ze 20 hp.
Jak ma farta. :p
ja zrobilem sobie nowego knighta i na 12 lvl mam 50/47 i uwazam ze to bardzo dobre skile
Nie. :p
ale mozna miec lepsze tjak sie ma dostep do monka albo innego knighta qmpla
OMG, ja przez cale swoje zycie skillowalem tylko na zwyklych potworkach i na szybkosc wcale nie narzekalem nigdy, jak umiesz sie dobrze ustawic to caly czas cie bija 2 potworki. :p A monk to szajs, nawet go trafic nie moglem z fire axa na full defie majac skille 75/75. :p Dla knighta ghoul 100 razy lepszy. :p Ale i tak najszybciej sie robi skille na potworkach normalnie ciebie bijacych. :p
Ja też nie mam dostępu,ale jak będe miał to mój axe fighting gwałtowni wzrośnie
Nie rob sobie takiego apetytu, bo na pewno sie przeliczysz. :p

CzAkS
18-02-2006, 16:54
Ja miałem knighta 12 lvl skille 56/54 Hiberna ale mnie hackneli miał 3 mlvl i 17 % do 4 :/ szkoda hacka

Edwardo
18-02-2006, 22:10
A ja mam takie pytanko : ile czasu potrzeba trenić żeby np.wbić skile 80/80 za odpowiedź dziękuje

Dragonit
18-02-2006, 22:17
Zeby mieć takie skile trzeba skilować ok.80 godzin

Asti
18-02-2006, 22:23
Dział PORADNIKI post WSZYSTKO O TRENINGU...

tam jest

Edwardo
18-02-2006, 22:24
Zeby mieć takie skile trzeba skilować ok.80 godzin

Ale jak już mam 54/52 to w 4miechy po 2h skilowania to jakie gdzieś skile będe miał??

Mystic Hero
19-02-2006, 09:57
A ja na 22lvl mam 66/67
Chyba dobre skille jak na ten lvl?

BEST HIT: TARANTULA 139hp
BEST SOLO: ASSASIN

GUARDIA RULEZZZ!!!

Vil
19-02-2006, 11:30
Lepiej ci pojdzie w plate secie na 85/85 niz w crown secie na 75/75.

Nie.

Ale masz slaby exp. :p

Dlatego nie expie na guardach.

W tombach bez lootbagow zarabiasz prawie tyle co na guardach z lootbagiem i masz duzo lepszy exp niz latajac z workiem. :p

Dlatego nie robie lootbagow na guardach, wole spedzic raz w tygodniu kilka godzin na mino i za zarobiona kase expic w EF przez kilka dni, i to znacznie szybciej niz bym to robil na guardach.

Knight lev ~25 z bohami i skillami 65/65 robi srednio 25k/ h na elfach, ze wzrostem levelu expi coraz szybciej. Znajomy 87/86 na guardach robi pod 30k/h. Roznica w czasie treningu - wg kalkulatora okolo 450 godzin.

http://myweb.cebridge.net/tlttemp/skillcal.html

ile czasu potrzeba trenić żeby np.wbić skile 80/80

Wg wspomnianego kalkulatora, trening od 10 do 80 to jakies 290 godzin +-20% poprawki na to ze nie skillujemy w pelni efektywnie.

Duch Niespokojny
19-02-2006, 19:42
No to mozna zrobic 20 lvl, a pozniej zaczac skillowac do 85/85, masz 4 mlvl i cie pk juz nie zabije, no chyba ze jestes newbie i na 20 lvlu masz 3 mlvl. :D
Zatem jeśli 20 lvl wbiję szybciej niż mi zdąży wpaść 4 mlv, to jestem newbie? Ciekawe podejście. Jakbym na 8 lvl zrbobił 50 mlvl, to pewnie według ciebie bym wymiatał?
Wiele razy juz 50 lvl knight z dobrymi skillami i eq zszedl na hunterze, bo mial pecha i trafil na jego mocne combo, na ktore nie byl przygotowany. :p
Z czego niby hunter wali to combo?
OMG, ja przez cale swoje zycie skillowalem tylko na zwyklych potworkach i na szybkosc wcale nie narzekalem nigdy, jak umiesz sie dobrze ustawic to caly czas cie bija 2 potworki. :p A monk to szajs, nawet go trafic nie moglem z fire axa na full defie majac skille 75/75. :p Dla knighta ghoul 100 razy lepszy. Ale i tak najszybciej sie robi skille na potworkach normalnie ciebie bijacych. :p
Najlepiej chyba skillować z innym graczem - można trenić non-stop, dopóki się żarcie nie skończy i można dopasować ilość uderzeń tak, żeby skille rosły najszybciej.

Vil
19-02-2006, 20:55
Z czego niby hunter wali to combo?

0-3 strzaly po 0-100 dmg kazda, jesli EK lev 50 po czyms takim zejdzie to jest delikatnie mowiac ROTFL ;p

Najlepiej chyba skillować z innym graczem - można trenić non-stop, dopóki się żarcie nie skończy i można dopasować ilość uderzeń tak, żeby skille rosły najszybciej.

Nie.

Ciezko znalesc partnera z odpowiednimi skillami, knight leczy sie za wolno zeby trenic tak szybko jak na slimach, hity z reguly wchodza nieregularnie ( i czas treningu sie wydluza, pomimo, ze statystycznie mamy te 2-3 uderzenia na minute ). Wbrew pozorom nie zawsze jest latwo dobrac eq, wiec w praktyce najlepiej wychodzi sie na treningu ze slimami, przynajmniej od pewnego momentu.

Kajzer
20-02-2006, 13:03
0-3 strzaly po 0-100 dmg kazda, jesli EK lev 50 po czyms takim zejdzie to jest delikatnie mowiac ROTFL ;p

Nie.

Ciezko znalesc partnera z odpowiednimi skillami, knight leczy sie za wolno zeby trenic tak szybko jak na slimach, hity z reguly wchodza nieregularnie ( i czas treningu sie wydluza, pomimo, ze statystycznie mamy te 2-3 uderzenia na minute ). Wbrew pozorom nie zawsze jest latwo dobrac eq, wiec w praktyce najlepiej wychodzi sie na treningu ze slimami, przynajmniej od pewnego momentu.
po update knight moze walic exurke o wiele czesciej wiec leczy sie na tyle szybko zeby trenic na odpowiednim levelu z nieskonvincowanym monkiem;]
jak ja;]

Mallarz
20-02-2006, 17:43
Ja na 10lvlelu Mam Skille 44/44 Salbiutko :P jak dla mnie ale na 20lvl zamierzam miec 60/60 badz 58/58 :))) Cyaaa:evul:

karacz
20-02-2006, 20:41
Ja na swoim knajciku ~14 lvl , skille swordem 60/59 xD
Teraz expie do ~20 lvl, pozniej ~2 tyg. do 70 :)

Verus
21-02-2006, 02:36
Zapomnij o Druidzie. Druid jest do robienia UH i nieczego więcej:P:P
Knight roxx. Ja mam teraz 47lvl i 73/72, ale na 50lvl powinno się miec 80/80 i takie bedę robic :) Na slime oczywiscie. Pozdro for All. Zapraszam na Askare.

\G/
21-02-2006, 08:40
Według wszystkiego co tutaj przeczytałem moje skile są dobre.. heh nawet bardzo. Problem tylko tkwi w tym ze nie wszyscy pozwalają mi skilować, no i ten ban ;( . Mysle że jezeli dalej będe skilował to zrobienie 90/90 nie będzie jakąś wielką sensacją, tylko mam pytanie GDZIE skilować (przydałby się lepszy "exp" i "kasa" niż na dwarfach)

koran
21-02-2006, 11:23
bede gral knajtem 14 lvl scale armor macheta studed legs solider helmet leather buts 38/30
jak mozecie mi cos dac bardzo prosze

bardzo cienki jestes ja mam 12 lvl na Calmerze i co

lvl:12
skills:50/50
mlvl:2
swiat:Calamera

Niewierzycie to trudno ale to Fakt Coment PLX

Tibiomankaa
21-02-2006, 11:58
@up
A w czym tu nie wierzyć? Ja mam knighta 9 lvl skille 65/64 4 mlev ; )

Juve kibol
26-02-2006, 20:48
A ja sie nie przejmuje skilami i mam 78 / 71 na 66 lvl :D nie widzie wiekszej roznicy np po zalozeniu sword ringa ..nie treniklem a jakbym mial trenic to bym musial hoho duuzo trenic .. a mi na to szkoda czasu ;)

Mithgar XX
26-02-2006, 22:23
Ja mam najta 60lv 86 /86 skile. Mam rh, dsm, c legi, bohy, demon shielda, f axe/d lance, 20 bp uh, 5 bp hmm, 5 bp gfb+ 80k w kasie. Skilowalem sporo, ale czy jestem biednym knightem? Zaznaczam, że wszystko kupilem za tibijski hajs, nie mialem innego chara, gralem Mithgarem od zera. Mówienie wiec, że najt nie skilujacy, a huntujacy jest 100x bogatszy jest brednia.
Jeśli chodzi o expienie na guardach, to schodzi mi 1bp manasów na godzinke przy expieniu na wszystkich pietrach.
Na elfach wyciagam 30-35k expa w godzinke, manasy schodzą tam w większych ilościach, ale exp jest lepszy niż na guardach. Loot zwraca mi z nawiązką koszty wyprawy.
Dragi bije ze strata 0-1 uha, zalezy czy bije gfb czy nie.
Orc fortress jeszcze nie badalem, ale na 70lv zamierzam tam przezucic sie z expieniem.
Ogólnie mowiac, skilujcie jak najwiecej, wyzsze skile zawsze sie przydaja.
Życzę powodzienia w Tibii i cierpliwości w skilowaniu:)

Vil
26-02-2006, 22:28
Skilowalem sporo, ale czy jestem biednym knightem?

To ze skillowales nie musi znaczyc ze jestes biedny, ale logika podpowiada ze jesli ktos przez 300 godzin stoi i leje monka/ghula a inny w tym czasie expi i robi lootbagi to jeden z nich zarobi znacznie wiecej.

Jeśli chodzi o expienie na guardach, to schodzi mi 1bp manasów na godzinke przy expieniu na wszystkich pietrach.

Skille robia swoje.

Na elfach wyciagam 30-35k expa w godzinke, manasy schodzą tam w większych ilościach, ale exp jest lepszy niż na guardach. Loot zwraca mi z nawiązką koszty wyprawy.

Milo ze sie ze mna zgadzasz.

Ogólnie mowiac, skilujcie jak najwiecej, wyzsze skile zawsze sie przydaja.

Potwierdzam.

Mithgar XX
26-02-2006, 23:08
[QUOTE=Vil]To ze skillowales nie musi znaczyc ze jestes biedny, ale logika podpowiada ze jesli ktos przez 300 godzin stoi i leje monka/ghula a inny w tym czasie expi i robi lootbagi to jeden z nich zarobi znacznie wiecej.

Pomyśl, ja na skilach 86/86 moge robisz lootbagi warte naprawde fortune. Czy najt na skilach 65/65 zrobi np 10k oz z samych guardow? nie po 3 guardach stwierdzi ze dostal za duze obrazenia i sobie pojdzie na soldy. Na soldach jest milion i wiecej noobow, ktorzy nie umozliwia mu nawet expienia, a co dopiero lootbagowania. Lepsze skile- wielokrotnie ciezsze i drozsze lootbagi.

Skille robia swoje.
Prawda, to prawda:)

Milo ze sie ze mna zgadzasz.
Mi rownież, ze zgadzasz sie ze mna:P

=

Vil
27-02-2006, 10:25
[QUOTE] Czy najt na skilach 65/65 zrobi np 10k oz z samych guardow?

Zrobi np 20k z samych minosow. Bez uzywania uhow, wolniej expi ale przez ten czas ktory ty zuzywasz na trening zarobi wiecej.

sasiad252
27-02-2006, 12:08
Druid jest do niczego knajt jest lepszy. :D

A grales kiedys drutem, koles?
mam druta na 30 lvl i wale kombo hity 250 hp na runde.Potrafisz tyle knajtem?
Knajt jest najprostszy do grania,wymac***esz mieczykiem i jest fajnie,a do grania postacia magiczna trzeba troche mozgu uzyc ktorego ty z pewnoscia nie masz za wiele sadzac po twioim poscie.
See U in tibia.

sasiad252
27-02-2006, 12:11
A grales kiedys drutem, koles?
mam druta na 30 lvl i wale kombo hity 250 hp na runde.Potrafisz tyle knajtem?
Knajt jest najprostszy do grania,wymac***esz mieczykiem i jest fajnie,a do grania postacia magiczna trzeba troche mozgu uzyc ktorego ty z pewnoscia nie masz za wiele sadzac po twioim poscie.
See U in tibia.

P.S.Mam rowniez knajta na 25 lvl,skile 60 na 60, wiec wiem o czym mowie.

Duch Niespokojny
27-02-2006, 12:22
@up
Naucz się edytować swoje posty, żeby nie dawać jednego po drugim.
I po jaką cholerę cytujesz sam siebie? Nie chcę cię martwić, ale gadanie ze sobą to objaw choroby psychicznej :P

MiXer
27-02-2006, 14:22
@up
Naucz się edytować swoje posty, żeby nie dawać jednego po drugim.
I po jaką cholerę cytujesz sam siebie? Nie chcę cię martwić, ale gadanie ze sobą to objaw choroby psychicznej :P

dziesięciolatkowie tak mają ;)

moze to male skille ale mój kumpel na 30 lvl mial 80 sword(wow) :)

Exolius
27-02-2006, 14:44
A ja mam pytanie, niechce zakładać nowego tematu więc pytam się tu:
Ile czasu zajmie mi dobicie skilli od 47/47 do 65/65? Musze wiedzieć jak sobie czas rozplanować ^^

Xoligor
27-02-2006, 14:56
Ja moim knightem na 23lvlu mam skille 50/53 shield wiekszy bo chodzilem kiedys z clubem potem z swordem ale axe rox.Dopiero od 23lvl zaczoelm skille robic mialem slabsze wolalem expic albo grac sorcem .:cygaro:Porostu nichciao mi sie skillowac .

Exolius
01-03-2006, 15:14
@Up
Tak samo jak ja, niemam cierpliwości wogule do skillenia, najwięcej 4h w 1 dzień usiedze ^^

Czy skille 49/49 na 11lvl są dobre ( :baby: )

neuro997
03-03-2006, 12:52
knight 26lvl, 4 mlvl, 66/66 i ciogle rosno :cygaro:

Nazgul of Shadow
03-03-2006, 23:02
17lvl 3MLV 55/54

bimb
04-03-2006, 02:32
Ja mam knighta na 26 lvl jujz teraz i skille 77/77 sword tylko 4% wyprzedza shieldi niedlugo go dogoni^^
Skilluje do 80 i exp!

Siggurdius
04-03-2006, 05:19
Ja mam knighta na 26 lvl jujz teraz i skille 77/77 sword tylko 4% wyprzedza shieldi niedlugo go dogoni^^
Skilluje do 80 i exp!
widze ze nie masz co robic :)

ja mam 30 knight, skille 66/62 i skilluje

ShadowKaczor
07-03-2006, 09:17
Mam bardzo słabe skille. Powiedzialbym wprost tragiczne! Mam 17 lvl i i zbliazm sie do 18 a moje skille to ledwie 40/36. Jak mam trenic zeby to sie poprawilo? Bo to jest straszne ;(

Edit:
Chyba juz wiem jak to robic ^.^

ShermanM4
07-03-2006, 10:31
Masz tu małe porownanie :)
Polecam znaleźć jakieś spokojne miejsce z respem rotwormów, dwarfów, minów lub tym podobnych, w łapy short sword, rapier. Zmieniamy styl walki na full defens (zielona tarcza). Niech atakują cię 2 potwrki naraz, bijesz jednego z nich.

Dymek_sc
09-03-2006, 14:40
No ja tam mam kinghta 15lv skille 54/54 ;/ i nie moge trenic bo kó### jak zaczynam to zaraz musze konczyc bo jakis kiep nierop przyjdzie i powyzyna wszystkie ;/
PoZdRo:cygaro:

Sethite
10-03-2006, 00:26
A ja jestem na lvl 15 a skile mam 51/48 3mlvl

Pozdro

cichorek
10-03-2006, 07:39
No cóż... Knight musi mieć dobre skille. Ale co to znaczydobre skille? Ja osobiście na 10 lvl (świeżo wbity) mam skille 45/45 B) I da rade?? Można jak sie chce! Kilka dni już skilluje ale uważam, że naprawde warto.

A jeżeli ktoś nie wie jak się skilluje, to proponuje iść w ustronne miejsce z dwoma potworkami, czytać forum i co minute zaatakować potwora, który ma więcej życia. Proste B)

Gatho Gokhinin
10-03-2006, 10:32
30lv 73/73, wbijam 80/80 jeszcze coś koło 2 tyg, no nie? Skilluje na slimach bo na summona żadko mam kogo poprosić, tak samo z knightem :f

Vizharan
10-03-2006, 11:33
dla was to gites pvp i lecisz a ja non pvp :P
Skille 47 knighta 72/70 i mi narazie styka Polecam skilowac do 75 a kiedy wbijecie 50 do 78-80 tak mniej wiecej :P

chesek
10-03-2006, 12:06
36 knight - 76/76 - wbijam 85/85
11 knight - 60/60 - nic nie robię tą postacią. (pvp rox)

Sperow Knight
10-03-2006, 16:23
A ja mam skille 83/82 noi 51 lvl... dla mnie te skille sa za słabe więc wbije sobie po 100/100 i bedzie fajnie.:dance:

killer645
10-03-2006, 18:47
Ja mam 9lvl i skille 36/32 knightem na miecz i jestem w Venore

Dragonit
10-03-2006, 19:24
Lol kolejny lolek ktory walczy swordami niestety.

ShermanM4
10-03-2006, 20:26
Tez walcze mieczem, ten typ broni preferuje :)

Hegrat
11-03-2006, 08:57
ja mam 50 knighta , ma skile 85/85 < nadal trenie > i wszyscy mowia mi ze mam za dobry eq jak na moj lvl < mms , dsm , k legs , rh , boh , s boots , aol , bs i gs > + 100 k w dp < na g legi zanieldugo > Jak mi radzicie trenic czy expic ? i czy dalej kupowac eq ?

edmund biznes'kszy
11-03-2006, 09:28
:cygaro: Ja ci radze nie słuchac nikogo tylko robic co chcesz, a raczej skilluj jeszcze troche a poźniej bedziesz expic

Gatho Gokhinin
11-03-2006, 09:38
Echh...
Z pewnością idź nabijać lv ;] Eq masz b. dobre, skille tak samo, więc w czym problem o.0

Olszak Knight
14-03-2006, 17:49
Moje skile to 54/53 na 15lvl. :)
Słyszałem ,że podobno na wyższym lvl (exp) skile wolniej lecą. Czy to prawda???

master of bania
14-03-2006, 18:49
A ja mam skille 61/61 na 15 lvl i mi sie cay czas nie podobają.Uważam , że powinienem mieć lepsze. ;) Tak z 75/75 na 20lvl jak sie uda:]

koozak
15-03-2006, 03:45
Ja na 22 lvl mam skille 70/70:) mam zamiar dobic do 30 lvl 80/80:)? a pozniej sie zobaczy czy checi beda;)

Danthorr
15-03-2006, 12:09
A ja mam 84/82 na 80 lvl i szczerze mowiac mam gdzieś skille. Nie są dobre ale nie uważam też, że są beznadziejne, zwlaszcza, że miałem w miedzyczasie hacka.

Hencaran
16-03-2006, 14:16
Ech... za dużo gadacie o skillach i tym kto jakie ma, na jakim lvlu, a za mało myślicie. Ważne jest to, kto jest lepszy, a nie kto ma lepsze skille na jakim poziomie ;]. Jeśli wychodzisz z rooka razem z jakimś gościem, obaj w tej samej sytuacji, a za miesiąc się spotykacie - jeden ma o 5 wyższe skille, ale o 20 niższy lvl, to szczytem głupoty jest chwalenie się skillami. Ważne jest to, jak jesteście przygotowani do przetrwania na swoim serwerze, a nie jakie macie cyferki...

Olszak Knight
16-03-2006, 18:21
Moje skile to 54/53 na 15lvl. :)
Słyszałem ,że podobno na wyższym lvl (exp) skile wolniej lecą. Czy to prawda??? Może ktoś mi odpowiedzieć na moje pytanie??? :baby:

Hencaran
16-03-2006, 18:25
Skille rosną jednakowo szybko niezależnie od twojego lvlu. Jak nie wierzysz, to zrób sobie jakieś skille na jakimś lvlu, dednij pare razy i zrób je drugi raz na niższym ;]. Potrwa tyle samo czasu.

Mercurial
16-03-2006, 23:58
Ja może nie mam zawrotnych skilli... gram na Xenerze od 2 dni jestem na mainie, ale mam skile 50/50 a wcale nie skiluje caly dzien, bo czasami ide loota zrobic itp.

Czytalem rozne poradniki na temat skilowania i nie do końca się z nimi zgadzam

Większość mówi że należy trafiac do krwi potwora raz na 15 uderzeń... prawda taka że jak będziemy trafiać raz na 5 uderzeń to skill nam 3x szybciej będzie rósł..
Myślicie że nie nadąży respawn ? Idźcie w takie miejsce gdzie respawnujo sie 4 potworki conajmniej... najlepiej zabierać od 1hp do w porywach 5...

Polecam skilowanie na 2 potworkach (Ja skiluje na dwarfach) Wtedy szybciej rośnie Shielding, który i tak wyrównamy ze Swordem expiąc... gdyż wtedy znacznie szybciej niż Shielding rosnie Axe/Sword/Club...

Szybciej Shielding rośnie na 3 dwarfach itd. itd. należy uwazać żeby nie paść :)

Dobór broni... i trybu jest bardzo ważny...
Jeśli zaczynasz skilwoać na dwarfach dobrze jest wziąć dobrą broń i wziąć full defense... zabieramy im po 1-5 hp ale one nam malo robią :)

Jak już jesteśmy silniejsi bierzemy słabszą broń np. sabre i robimy full attack jak za dużo zabieramy to balance... potem sword i tak samo ustalamy... kończymy knifem ... jak będziemy dobrze skilowac knifem na full defense to warto przejść na 3,4,5,6 dwarfów lub wybrać się na cyklopy...

Żenujące jest to jak widze jak ktoś skiluje całymi dniami i zabija dwarfa w godzinę... POdczas chmurki lub uderzenie ale nie do krwii skill albo nie rośnie (na malych skilach mi rósł ale na np. 50 stalem godzine i walilem chmurki i nadal bylo tyle samo % a jak 2 minuty powalilem do krwi (tak gdzies co 5 cios) to wzrastal)... tak więc warot się zastanowić...

Nie wiem czy to dobry poradnik tu napisałem... bo nie ejstem ekspertem ale tak mi się wydaje, że to ciekawy poradnik...
Puenta ?
Lepiej zabić w 25 minut 5 dwarfow i 5 minut szukac innych niz 30 minut bic 2 dwarfy ;p

Co o tym myslicie ? Nie o puencie ale o poradniki mini of kors :)

Kraaj
17-03-2006, 07:15
Popieram w 100%. Polecam również minosy (:
Ja na niczym innym trenic nie moge, bo gram na non-PvP d:

Mignus
17-03-2006, 08:50
ja sie biore do roboty 14 level a skile 39/35:(

Vil
17-03-2006, 17:01
Jedno 'ale' :

najlepiej zabierać od 1hp do w porywach 5...

full def + crowbar przy 70/70 bilem w slima 8 w porywach do 15 trafiajac prawie kazdego hita. Dwarf ma nieco lepszy def, ale znacznie mniej hp. Zaden resp przy tym nie wyrobi.

Frapper
18-03-2006, 09:35
Vil ma racje. Ja jak na 72 sworda chciałem poskilować w kopalni to mi resp nie wyabiał :(. Slimy albo (na pvp) ghoul/monk rox ^^.

Osamura
19-03-2006, 11:37
Ja jestem knightem na 9 lvl i mam 24/21 niewiem ale to i tak dobrze :D Chciałem byc druidem ale knight lepszy :]

Tibiomankaa
19-03-2006, 11:59
Ja mam knighta: 10 lvl 69/69 i 4 mlvl. To dobrze czy źle? xD

Bart Knight
19-03-2006, 12:28
Ja mam knighta: 10 lvl 69/69 i 4 mlvl. To dobrze czy źle? xD

Przeciez chyba kazdy debil wie ze to wspaniale :faceoff: ;)

Kraaj
19-03-2006, 12:29
@up
ujdzie :}

Marcin Fresz
19-03-2006, 19:00
Co do skilli to na nowych serwerach sie w ogole nei oplaca trenic. Tylko expic by miec jak najwiekszy level :P Co do Treningu to as pomysl:po pierwsze jak sie dobrze skilli to melee i shield ida tak samo. Mozesz miec jakas roznice przez uzywanie broni 2 recznej do expienia ale ona tez nie bedzie taka wysoka, po 2 skille sie "gonią" tzn. jesli masz skilla 80 w melee to przeciez zanim wbijesz 81 klepniesz shielda do 65... Teoretycznie kiedys kazdy skill nawet 90/10 bedzie kiedys rowny sobie. Gdyz kazdy melee bedzie o nawet ta minute dluzszy od poprzedniego skilla.

TomekPL
21-03-2006, 14:14
ja knightem na 9 mam 45/45 wiec skille u osob moga byc zroznicowane

Magma
21-03-2006, 15:03
Skille w profilu, są jakieś takie w miarę? Jak coś to ja się nie śpieszę, nie musze mieć na 10 lvl 60/60...

Kraaj
21-03-2006, 15:58
Skille w profilu, są jakieś takie w miarę? Jak coś to ja się nie śpieszę, nie musze mieć na 10 lvl 60/60...

Tak :)
Ja mam takie jak w profilu, wiec mi też styka :}
Tylko 4mlvl by sie przydał...

Akzcepic
22-03-2006, 18:21
Teraz ja przykozacze mojim knightem którego uważam za dobrą postać :p. Już uprzedzam wasze pytaniea czy kupywałem postać/eq za realne pieniadze albo czy na macro gram...otóż odpowiedz brzmi nie:o .

Nick: Akzcepic (przeczytajcie od tylu ;) )
Skille: 66/66
M level: 4 (66% do 5)
Level: 20 (tylko zeby desert qesta zrobić)
Eq:Crusader Helmet
Golden Armor
Plate Legs
Giant Sword

Prosił bym abyście napisali co sądzicie o mojej postaci :confused:

Ps: Dla niedowiarków moga dać screnna...

Groszek16
22-03-2006, 22:00
Hmm...Ja mam 23 knighta i skile 68/66. Na 20 lvl należy miec 60 skila na 30 lvl 70skila a potem jak juz chcesz;)

Niwgnip
22-03-2006, 23:02
full def + crowbar przy 70/70 bilem w slima 8 w porywach do 15 trafiajac prawie kazdego hita. Dwarf ma nieco lepszy def, ale znacznie mniej hp. Zaden resp przy tym nie wyrobi.

Niezbyt sie z tym zgodze. Ja do 82/82 trenilem na dwarfach tylko (sickle , full def) i nie brakowalo mi respa. Grunt to znalezc dobre miejsce, gdzie malo ludzi chodzi, i odpowiednia ilosc dwarfow sie respi. Obecnie skiluje do 90/90, ale to juz tylko na monku, postawionym przez kumpla. Tutaj to tylko 2 potworki na shielda, 2 potworki na monka , i jade z sickle balanced.
I jeszcze jedna uwaga. Wiele jest sporow jakie skile na jakim lvlu i wogole. Wg mnie kazdy powinien robic to, co mu w danej chwili sie chce. Jak chcesz expic - expisz , chcesz trenic - trenic. Chcesz miec na 8lvlu skile 100/100 to je robisz. Nie zmuszajcie sie do tego, czego nie chce wam sie robic, tylko dlatego, zeby dorownac innym, bo moze sie wam to szybko znudzic. A to przeciez chodzi o to zeby czerpac przyjemosc z grania...

Zycze cierpliwosci i wytrwalosci w trenowaniu ;)

Vil
23-03-2006, 00:13
Chodzilo mi raczej o to, ze ciezko jest ustawic sie na slabe hity gdy tak naprawde nic poza full defem i uzywaniem najslabszej broni nie mozemy zrobic. Zakladanie ze bedziemy bic po 1-5 jest bez sensu.

A co do respa dwarfow to z zasady trenuje na slimach wiec w tej sprawie ekspertem nie jestem.

Akzcepic
23-03-2006, 20:02
Chciałbym tylko dodać ze gram na Securze a to jest swiat non-pvp...i nie wiem gdzie powinnienem pozniej skillowac bo na monku sie nie da ;p

Bartek05
24-03-2006, 00:21
Ja moim Knightem na 17 lvl ma skille 63/60 i wciaż rosną;) :miecz:

-xedro-
24-03-2006, 10:02
20 lvl skille 50/50 lub wiecej a na 60 45/45

Kraaj
24-03-2006, 13:07
Ile czasu potrzeba zeby z 60 na 70 skilla wbic w ataku?
Bo kalkulator na tibian library nie dziala...

Vil
24-03-2006, 14:52
Dziala w Operze i IE. Firefoxa nie lubi ..

Mateq
24-03-2006, 23:54
Ja na 28 lvl zrobilem 80/80.. znalem kolesia ktory wbil 80/80 na 24 lvl a obecnie ma 60 lvl i 89/89.. rozne sa opinie na temat skilli ale gdybym jeszcze raz zagral natem robil bym odrazu 80/80

mistill
30-03-2006, 13:06
Niezbyt sie z tym zgodze. Ja do 82/82 trenilem na dwarfach tylko (sickle , full def) i nie brakowalo mi respa. Grunt to znalezc dobre miejsce, gdzie malo ludzi chodzi, i odpowiednia ilosc dwarfow sie respi...

Ja teraz jestem chory wiec wykorzystuje czas na dorobienie skilli. Skilluje srednio teraz 2-3 h dziennie jak wstane i wszyscy w szkole :) i na dwarfach - czasem mam ich za duzo. Co do skilli na konkretnym lvl'u - popieram Niwgnip'a. ja mam teraz knighta 18 lvl skile 53/51 potrenuje do 6x/6x i expie do jakiegos 30 potem znow :) narq B)

Lanci
30-03-2006, 15:23
Ja obecnie Knight 49lvl mam skille 71/69... Big lol no nie?
Wiem że słabe no ale cóż, nie gram zadużo, szkoda czasu na skillowanie, "czitów" też nie używam..

Ale narazie dobijam 50 a potem skilluje do 80 :]
:cygaro:

Fikoł
30-03-2006, 18:00
Niezbyt sie z tym zgodze. Ja do 82/82 trenilem na dwarfach tylko (sickle , full def) i nie brakowalo mi respa. Grunt to znalezc dobre miejsce, gdzie malo ludzi chodzi, i odpowiednia ilosc dwarfow sie respi. Obecnie skiluje do 90/90, ale to juz tylko na monku, postawionym przez kumpla. Tutaj to tylko 2 potworki na shielda, 2 potworki na monka , i jade z sickle balanced.
I jeszcze jedna uwaga. Wiele jest sporow jakie skile na jakim lvlu i wogole. Wg mnie kazdy powinien robic to, co mu w danej chwili sie chce. Jak chcesz expic - expisz , chcesz trenic - trenic. Chcesz miec na 8lvlu skile 100/100 to je robisz. Nie zmuszajcie sie do tego, czego nie chce wam sie robic, tylko dlatego, zeby dorownac innym, bo moze sie wam to szybko znudzic. A to przeciez chodzi o to zeby czerpac przyjemosc z grania...

Zycze cierpliwosci i wytrwalosci w trenowaniu ;)

Wiesz.. trza tylko uświadomić co niektórych.. że czasami warto.. sie pomęczyć troche :P

Mam teraz knighta... gram nim 10 dni... i skonczylem.. exp na 20 lvl z 51/51 skills... Kupiłem promocje.. i trenuje obecnie do 70/70 na 20 lvl..

Bambooha
31-03-2006, 15:02
Ja mam na 83 Knighcie 86/88 Magic level 8 ... ale nie warto skillowac tak jak ja cale noce prez to zarywalem :) ...

Raayden
31-03-2006, 22:32
Moim zdaniem do 40 lvla nie oplaca sie trenic, lepiej sie wziasc za expa szybkiego.Potem ustac okolo 3 tyg(tak jak ja) zrobic 80/80 i dalej expic skile same pojda.Ale warto sie pomeczyc bo potem naprawde szybko potworki padaja.Mily widok jak sie cyca na 2 hity sklada ;] Hail Knight power xD

Grzybicostopy
01-04-2006, 00:33
Moim zdaniem do 40 lvla nie oplaca sie trenic, lepiej sie wziasc za expa szybkiego.

A ja jestem kompletnie odwrotnego zdania. Uważam mianowicie, iż najlepiej jest najpierw trenować. I to jak najdłużej. Wcześniej oczywiście możemy wbić kilka lvli, abyśmy nie byli zbyt łatwym i nazbyt "rozchwytywanym" celem. Ale nie powinniśmy wychodzić poza lvl 15. Skille najlepiej odrazu doprowadzić do poziomu ok. 70-tego. Dlaczego? Bo im wyższe skille, tym łatwiejsze i tym szybsze expienie. Tak na zdrowy rozum.
Poza tym, mało jest milszych zdarzeń od tego, kiedy atakuje cię jakiś pk i z myśliwego staje się on zwierzyną :)

jacor_16
01-04-2006, 04:37
ja mam 11 lvl skile 51/49 mlvl 2 To dobrze??

Vil
01-04-2006, 11:14
Ale nie powinniśmy wychodzić poza lvl 15. Skille najlepiej odrazu doprowadzić do poziomu ok. 70-tego. Dlaczego? Bo im wyższe skille, tym łatwiejsze i tym szybsze expienie. Tak na zdrowy rozum.

Powoli.

Skok 70-71 zajmuje jesli dobrze pamietam okolo 10-12 godzin. Roznicy w stosunku do 70 nie widac. Do 72 - kolejne 12-13. Zauwazalna roznica jest dopiero okolo 4-5 skillow, co daje juz czas w granicach 70 godzin. Przecietny knight w 70 godzin jest w stanie zrobic ( przy skillach 70/70 ) grubo ponad milion expa, co moze np oznaczac awans 42 -> 52 wbijajac przy tym _przynajmniej_ 72/72.

Wniosek - 5 skillow bez grama expa rowna sie w czasie >2 skillom i 9-10 levelom. A to dopiero poczatek. Czas potrzebny na kolejne skille rosnie wykladniczo, na levele - prawie liniowo wiec roznica bedzie sie znacznie zwiekszac w miare coraz dluzszego treningu. Warto sie wiec czasem zastanowic do ilu trenowac zeby faktycznie sie to oplacalo.

Bo im wyższe skille, tym łatwiejsze i tym szybsze expienie.

Szybkosc i latwosc expienia zalezy w pierwszej kolejnosci od miejsca w ktorym expisz i broni ktorej uzywasz.

Poza tym, mało jest milszych zdarzeń od tego, kiedy atakuje cię jakiś pk i z myśliwego staje się on zwierzyną

Jesli atakuje cie knight bez solidnej ( 40-50 ? ) przewagi levelu spokojnie zdazysz mu zwiac jesli masz uhy. Skille ci nic nie dadza, bo hity i tak beda wchodzily malutkie ( mowimy oczywiscie o sensownych porownaniach, nie 50/50 vs 90/90 .. )
Jesli atakuje cie sorc wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic skille, zabic tez go raczej nie dasz rady.
Jesli atakuje cie palek bolty za wiele ci nie zrobia niezaleznie od skillow.

bociek
01-04-2006, 16:54
I wy mówicie że macie słabe skille .

bociek
01-04-2006, 16:57
I wy mówicie że macie słabe skille . Ja mam 24 lvl i mam skille 48 na 40 .1 skill clubem (war hammer) na 2godziny mi idzie. Gra ktoś na aurerze.

mistill
01-04-2006, 17:12
ja mam 11 lvl skile 51/49 mlvl 2 To dobrze??

bardzo dobre jak na ten lvl. nabij mlvl ;] ja mam nieco wieksze na 18 xD

Drafti
01-04-2006, 19:07
Yo all.:)
Ja to myśle tak : 20 lvl-60/60 // 30lvl-65/65 // 40 lvl-70/70+I dalej jak ktoś lubi skillować to niech skilluje:p.Ja na 60 lvl-u zrobie 80/80B)i to mi wystarczy^^
Większość ludzi może się ze mną niezgadzać ale pamiętajcie,że to tylko moja opinia:p

$orcerx
01-04-2006, 19:56
40 lvl 84/84 mlvl 5 dobre??:>

Blusik
04-04-2006, 19:35
Teraz mam 9 lvl i skille 32/32 i mysle ze powinienem trenowac do 50/50 lub nawet 60/60(qmpel mi podpowiedzal ). No bo co mi po knighcie na 20 lvlu ze skillami ponizej 35/35? (mialem tak na starym koncie do ktorego passow juz dawno zapomnialem :D) Dam wszystkim początkującym knightom rade: TRENUJCIE OD WEJSCIA NA MAINLAND I OD TEGO ZAWSZE ZACZYNAJCIE! Bede trenowal dalej i jak tak dalej pojdzie to na 15 levelu serio bede bil guardy!

Venderer
04-04-2006, 19:37
Bede trenowal dalej i na 15 levelu serio bede bil guardy!
Ta Już to widze <buhahahahahaha> Ty masz ledwo skille 40 planujesz zrobić 50 a już myślisz o guardach? Żeby je spokojnie bić to cza mieć dobry eq i skille 80-85 ;) powodzenia...

EDIT
@Blusik
"Tam o 15 lvlu i guardach coś pisze" No suuuper sam nie wiesz co tma pisze a mnie pouczasz?

@Matiz666
Po 1 jesteśmy jednakowego wieku panie "nie młodzież", po 2 jak już się czepiamy to pisze się "Żargon" i "młodzieŻy" ;)

Blusik
04-04-2006, 20:09
Żeby je spokojnie bić to cza mieć dobry eq i skille 80-85
Man, nie czytałes "Wszystkiego o treningu..."? Jesli nie to przeczytaj. Tam o 15 lvlu i guardach coś pisze. A co do tego spokojnego bicia to nie chodzi mi o to zeby mi zabierały hp tyle ile trolle mi aktualnie. Chodzi mi o zabicie ich. A i jeszcze eq. Hmm... sie zarobi :sword: Narazie mam takie: fire sword, plate legs, k armor, dragon shield, warrior helmet i scarf :dance:
PS To twoje "to cza mieć" to miało znaczyć "to trzeba miec"? :baby: Poćwicz pisanie. :P

Matiz666
04-04-2006, 20:24
@UP
Taki zargon dzisiejszej mlodziezy ;)

Menhol
08-04-2006, 16:03
Mała rada dla all knigtow:]

Trencie na trolach az dojdzie do 30/30
Potem tak do 43/43 jedzcie na rotach
A potem az do konca na slimach;]
Ja tak robilem z tym ze musicie miec takie eq:
dragon shield
plate seta
crown/dark helmet
f sword

i spokojnie na slimy aha i na poczatek radze katane zalozyc i def;]
Potem stopniowo zmniejszac sile razenia sworda/axe/cluba
Obecnie mam skile po 60 i je jade z knifa;]:evul:

Miłosz
10-04-2006, 10:42
O luuudzie.
Wy to potraficie pomagać, tyle stron na ten temat a co post jeden mówi że po 40 warto trenować a drugi że najlepiej na początku -.-

Więc tak:
Mam 30 lvl, 5 poziom magiczny(połowa do 6), skille 72/71, eq w miare dobre:Royal Helmet,Golden Armor, Knight Legi, Boh'y, Demon Shield, Bright Sword, Giant Sword, Amulet of Loss.
Miałem plany wbijać teraz 80 skille, i wyrobić się do setki z 95/95
Ale osatatnio moi kumple zaczeli grać na moim świecie z paccem jako druid.Już 36 lvl mają. Miałem w planach wbić po 80 i zacząć expić ale wtedy oni mnie prześcigną że huhuhuX(
Prosiłbym o dobrą rade co z tym skilowaniem robić(ale bez takich że jedna osoba że wbij 80/80 druga 90/90 a trzecia skończ skilować, prosze o jedną dobrą odpowiedż)

Draak
10-04-2006, 12:00
Dobre skille są ważne, ale do czasu - ponieważ ja gram w Tibie dla rozrywki, a nie do godzinnych gapień się na chmurki i co chwila pisać coś w stylu "No kill plz":p Jeżeli lubisz skillować/masz do tego cierpliwość to rób do 80/80 (90/90 to dla mnie lekka przesada bynajmniej a takim lvl) ja sam 80/80 zamierzam mieć na 60 lvl

ShermanM4
11-04-2006, 22:50
Ja jestem zadowolony z tego co mam teraz nabite, gram rzadko w Tibie a jak gram to expie z kumplami. Tak i tak mało ludzi ma skile po 60 ponizerj 20 lv :)

kostooch
11-04-2006, 22:53
O luuudzie.
Wy to potraficie pomagać, tyle stron na ten temat a co post jeden mówi że po 40 warto trenować a drugi że najlepiej na początku -.-

Więc tak:
Mam 30 lvl, 5 poziom magiczny(połowa do 6), skille 72/71, eq w miare dobre:Royal Helmet,Golden Armor, Knight Legi, Boh'y, Demon Shield, Bright Sword, Giant Sword, Amulet of Loss.
Miałem plany wbijać teraz 80 skille, i wyrobić się do setki z 95/95
Ale osatatnio moi kumple zaczeli grać na moim świecie z paccem jako druid.Już 36 lvl mają. Miałem w planach wbić po 80 i zacząć expić ale wtedy oni mnie prześcigną że huhuhuX(
Prosiłbym o dobrą rade co z tym skilowaniem robić(ale bez takich że jedna osoba że wbij 80/80 druga 90/90 a trzecia skończ skilować, prosze o jedną dobrą odpowiedż)

Rób 90/90.

Zalvix
12-04-2006, 10:09
Ja bardzo się nudzę skillowaniem, ale efekt bardzo zadawala ;) Ja (nie wiem czy dobre) mam skille na 10lvl skille: 59 w swordzie i 50 w shieldingu. Jeśli coś ja chodze na roty. Oceńcie czy dobre (tylko proszę bez ostrej krytyki:D )
A jeszcze jedno. Czy mogę teraz chodzić na dragi (wiem, może mi odbiło,ale proszę powiedzieć mi z jakim lvl i jakimi skillami chodzić solo na dragi)

Gram na świecie Non-Pvp.:kon:

Hail Tibia :flaga_pl:

kostooch
12-04-2006, 10:32
Ja bardzo się nudzę skillowaniem, ale efekt bardzo zadawala ;) Ja (nie wiem czy dobre) mam skille na 10lvl skille: 59 w swordzie i 50 w shieldingu. Jeśli coś ja chodze na roty. Oceńcie czy dobre (tylko proszę bez ostrej krytyki:D )
A jeszcze jedno. Czy mogę teraz chodzić na dragi (wiem, może mi odbiło,ale proszę powiedzieć mi z jakim lvl i jakimi skillami chodzić solo na dragi)

Na 10 lvl drag sciagnie cie jednym kombosem, wiec nie radze ryzykowac. Probowalem kiedys moim noobkiem (skill 64/64, lvl 19, eq: spike sword, p set, dwarven shield) i drag leczyl sie szybciej, niz ja go hitowalem. Po stracie 2 bp uh ucieklem.

Miłosz
12-04-2006, 10:54

Drag?lol!Knightem na tym lvl?
JA na 30 lvl wale mu:
zero-zero-zero-132-zero-zero-51 itd.

Vil
12-04-2006, 13:49

Jesli lubisz lazic po kilka razy zeby zebrac stracony ekipunek to nie ma sprawy.

Dragi min 50 lev i skille pod 80/80.

Pytajnik
12-04-2006, 16:51

jak nie masz 4 mlvla to draga se mozesz w telewizji poogladac w dobranocce -.-

Zalvix
12-04-2006, 19:31
Jesli lubisz lazic po kilka razy zeby zebrac stracony ekipunek to nie ma sprawy.

Dragi min 50 lev i skille pod 80/80.

Ja widziałem gościa co zabił draga SAM na 15 lvl i ze skillami 75 w clubie.
A to dość duża różnica między lvl 50.

Dragonit
12-04-2006, 19:44
Ja miałem 13lvl(troche expiłem) i skile 48\48 ale przed haka miałem 12lvl skile 45\45 i mnie wnerwiło nie chce mi sie skilować i zaczynam expić żeby zaznać troche gry :p pożneij jak odkupie k axe plate seta to znowu zaczne skilić (nei wiem do ilu) i znowu zaczne expic i skilować na zmaine(co kilka lvl)

Qui-Gon
17-04-2006, 13:01
Mam Skille 62/62 A Jestem 35 Ek,to Sa Dobre Skille Jak Na Moj Lvl???

Venderer
17-04-2006, 13:30
Ja widziałem gościa co zabił draga SAM na 15 lvl i ze skillami 75 w clubie.
A to dość duża różnica między lvl 50.

Strażak Sam - spoko gościu ;)

Vil'owi chodziło o HUNT na dragach a nie 1 SOLO dla przyjemności -.-

Scania
17-04-2006, 14:50
qui - gon gdzies osatnio wyczytalem ze skille sa dobre gdy starczaja ci na efektywny hunt
w sumie im lepsze skille tym szybszy exp
ocena subiektywna twoje skille sa straszne

Argest Fog
19-04-2006, 18:29
Mam Skille 62/62 A Jestem 35 Ek,to Sa Dobre Skille Jak Na Moj Lvl???
Oczywiście że tak!To najlepsze skile na jakie widzialem na takim lvlu! *

*- ironia
Człowieku ja widzialem 10 lvla o skillach 84/84 w clubie -.^
Poza tym skille na 15 levelu powinny wygladac conajmniej tak - 65/65

Vil
19-04-2006, 21:12

Na 32 levelu mialem porownywalne i zaloze sie o g-arma ze expilem ( zarowno przed tym levelem jak i po ) tak samo szybko/ szybciej niz wielu ludzi 75/75+ z wyzszym levelem.

Elex
19-04-2006, 21:19
Ja mam skille 84/85, za 10% bedzie 84/86 :) Uwielbiam trenic , a niedlugo zrobie 40 lvl i skille 100/100 bede porbowal nabic ;) I fajnie jest ;D

Mroczny Alfons
19-04-2006, 21:31
Taaaaaa i zabija Cie jakis byle sorcek ztym samym lvlem a godziny treningu ida sie je**** -.-
Na 15 50/50 starcza na 20 dotrenic 60/60 a od 25 mozna sobie trenic.
Co z tego ze moj kolega pall mial 60 dista na 8 lvlu jak padl pozniej 4 razy[w ciagu jednego dnia] i wsadzil kilkaset gp na spery psu w du** dokladajac jeszcze swoj czas -.-.

Venderer
19-04-2006, 21:43
Moi poprzednicy mają racje (Vil i mroczny Alfons)
Skille to nie wszystko, muszą być one jeszcze proporcjonalne do lvla.
Tak samo z expem, jeśli nie potrafimy wykorzystać skilli ~75 to i tak będziemy wolniej expić niż powinniśmy...

Moim zdaniem wielką głupotą jest "skillować do 100" odrazu na 8 lvlu.
Moim knightem próbowałem jak najszybciej nabić 60/60 ale im mniejsyz mamy lv tym mniejszy mamy respekt... Więc nie warto się tka męczyć.

Mój system (tak samo robie) to:
dojechać do 45-50 po r00ku, wbić 15 lv -> 55/55, wbić 20 lv -> 60/60, wbić 25 ->65/65 -> I do 30-35 lva wbić sobie 70/70

Narazie mam 23 lv i skille 61/61, pozatym powinniśmy GRAĆ, a nie WYLICZAĆ NUMERKI, bo co to za przyjemność z gry jeśli siedzimy 8h na dzień, klniemy na gre jaka to strata czasu i przyjemności z tego 0... SKillujmy kiedy mamy na to ochotę i już.

Mroczny Alfons
19-04-2006, 21:50
Dam przyklad mojego qmpla.
Po roku zrobil 50/50
Nabil 18 lvl.Pozniej dobil 60/60 i zrobil 29.
I wyskilowal 70/70 ale padl na beho bo mu prad odcieli xD i gra palkiem teraz :P aby sie odstresowac.
I mam jeszcze 2 pytanka.
Co to znaczy RETIRED[niezabardzo english znam]
i drugie czy mozliwe aby knajt 24 z p legami k armorem c helmetem dragon shiedem i fire sworden ze skilami 52/52 zabil dwarfa guarda?[bez zadnych ih i uh bo ma 3 mlvl rotfl]

Venderer
19-04-2006, 22:09
Dam przyklad mojego qmpla.
Po roku zrobil 50/50
Nabil 18 lvl.Pozniej dobil 60/60 i zrobil 29.
I wyskilowal 70/70 ale padl na beho bo mu prad odcieli xD i gra palkiem teraz :P aby sie odstresowac.
I mam jeszcze 2 pytanka.
Co to znaczy RETIRED[niezabardzo english znam]
i drugie czy mozliwe aby knajt 24 z p legami k armorem c helmetem dragon shiedem i fire sworden ze skilami 52/52 zabil dwarfa guarda?[bez zadnych ih i uh bo ma 3 mlvl rotfl]

Retired oznacza, że ktoś na jakiś czas kończy z tibią... (To tak oznacza ogólnie ale wybacz, dokłądnego tłumaczenia tego słówka nie znam ;/)

Ja knight 23 lv identyczny eqip tylko, że Warior Helmet, skills 60/60 miałem lekki problem... 3 guardy zsolowałem, raz poszedł Uh, raz 2 IHy, raz nic (sama exura) więc wątpie, że dasz rade...
Pozatym na 3 Mlv można przecież IHów używać, a ty napisałeś, że nie masz IHów bo tylko 3 Mlv lol:P

Dragonit
19-04-2006, 23:43
Taaaaaa i zabija Cie jakis byle sorcek ztym samym lvlem a godziny treningu ida sie je**** -.-
Na 15 50/50 starcza na 20 dotrenic 60/60 a od 25 mozna sobie trenic.
Co z tego ze moj kolega pall mial 60 dista na 8 lvlu jak padl pozniej 4 razy[w ciagu jednego dnia] i wsadzil kilkaset gp na spery psu w du** dokladajac jeszcze swoj czas -.-.

BUAHA

Teraz sorcowie to n00by chodzące z beznadziejnymi różdżkami sorcer z 15lvl może takiemu 15lvl ze skilami 65\65 naskoczyć.Przyuzanm jednak że kolega troche przesadził,wielu graczy ma na 15 skile 40\35 a tylko grono badrziej doswiadczonych ma na 15lvl skile ok.60.

Einstein15
19-04-2006, 23:49
Witam.mam knighta ze skillami 65/64 (wkrotce 66/65) i mam 20 lvl czy te skille sa dobre na ten lvl ??.Prosze o odpowiedz :cup: :) ;) .

Dragonit
19-04-2006, 23:50
Tak,dobre.Patrząc na średnia graczy nawet bardzo dobre.Jak cchesz,zrób 70\70 i poexpij troche.

Einstein15
20-04-2006, 00:02
dzieki za pochwale. :) .skilluje ciagle i chce zrobic skille do 75/75 a dopiero potem za exp.na ile lvli mi skille 75/75 starcza??

ps. Gram na luminerze :) :)

Venderer
20-04-2006, 09:15
BUAHA

Teraz sorcowie to n00by chodzące z beznadziejnymi różdżkami sorcer z 15lvl może takiemu 15lvl ze skilami 65\65 naskoczyć.Przyuzanm jednak że kolega troche przesadził,wielu graczy ma na 15 skile 40\35 a tylko grono badrziej doswiadczonych ma na 15lvl skile ok.60.

NO i właśnie przez takich n00bów z różdżkami (Dzięki którym teraz PKowanie nie wymaga nawet 0 PvP) musiałem moim knightem ze 3 razy nadzień uciekać nim nabiłem ~17 lv =.=.
Te różdżki cholernie ułatwiają "N00b Pking"... Jesli jeszcze jakiś n00b potrafi się dodatkowo posługiwać HMMami to może być problem z nabiciem tego 60 skilla...

Dragonit
20-04-2006, 13:32
dzieki za pochwale. :) .skilluje ciagle i chce zrobic skille do 75/75 a dopiero potem za exp.na ile lvli mi skille 75/75 starcza??

ps. Gram na luminerze :) :)

Do ilu cchesz.Takie skile możesz mieć nawet na 40lvl i bedą niezłe.

Mroczny Alfons
20-04-2006, 13:40
Pozatym na 3 Mlv można przecież IHów używać, a ty napisałeś, że nie masz IHów bo tylko 3 Mlv lol:P
Ihy sa od pierwszegomi chodzilo o UHY :P
I tu niechodzi o mnie tylko o mojego qmpla ktory upiera sie ze zabil guarda :P.
Chyba powiem zeby filmik przeslal :D

@dragonit
Ja niemowie o 15 lvlu.Wlasnie napisalem ze tutaj watro zrobic 60/60 -.-
Przeczytaj doqadnie tekst i pozniej pisz co masz na mysli...Mi chodzilo o takich co na 8 chodza 60/60
A ciekawe czy 15 lvla 65/65 stac na bron ktora ma wiecej ataku niz 30[no moze k axe] ale w wiekszosci beda chodzili z czyms typu serpent sword a wtedy zabicie ich z samego roda jest dziecinnie proste -.-

Dragonit
20-04-2006, 13:46
Ja skioowałem dużo i na 11 kupiłem k axe i plate seta .I na 9 ubiłem 13 sorca i 10 druta którzy bezczelnei zabijali mi trole na których skilowałem neizważajac na moje ostrzeżenia.

Mroczny Alfons
20-04-2006, 14:17
No tak zlezy od swiata,czy sie ma drugiego chara itd.
Co do 13 sorca i druta to Ci niewierze.
13 sorc moze uzywac drugiej rozdzki juz...
A tak mam jedno pytanko jeszcze.
Czemu wszedzie pisze z f axe tanszy od BSa.
U mnie jest odwrotnie :/[swiat to saphira]
BS kosztuje 15k a FA 25 :/

Einstein15
20-04-2006, 16:59
zalezy jakie zapotrzebowanie :) :) .Jak czesciej zdobywa sie bsa i jest ich duzo na rynku to ida tanio a jak fire axow jest malo to sa drozsze :)

Empenino Korir
20-04-2006, 17:47
Bs ma 1 atak wiecej od Fs-a a jest duuzo lepszy w ataku (nie mowiac o obronie). Ja majac skilla ataku 55 z bs-a w dwarf soldiera sprzedalem hita za 127 8o (a kalkulator tibi mowi o najwyzszym akatu w mojej sytuacji za 118 :evul: )

Frankolek
20-04-2006, 19:38
Ja mam na 10lvlu skille 49/49 :] :cup: :]

Stożek
20-04-2006, 19:53
Ja skilowalem tak: na 15lvlu skile cos okolo 55, na 20lvlu 60, nastepnie trening i wbijanie levelikow do 30 i na 32 mialem skile 71/71, potem solidnie poexpilem i na 44lvlu mam teraz 74/74, dopiero teraz wbilem skile (wczesniej jak skonczylem 44lvl mialem 72/72). Wg mnie najlepiej zrobic skile okolo 65 i mozna smialo expic na slimach i elfach, exp jest dobry a jak ktos chce zarobic to nie porobi lootbagi na mino. Znam osoby ktore robia skile po 80 i expiac na guardach do znudzenia robia marne 19-20k exp/h i nie zarabiaja za duzo. Po co komu skile bez dobrego levla?

JUNIR
20-04-2006, 20:05
No tak zlezy od swiata,czy sie ma drugiego chara

Ja gram na elysi mam 33lv druida nudzi mi sie troche granie druidem wiec sobie nim tylko soule robie i runki(tylko hajs nie exp :D), zrobiłem sobie knighta ostatnio mam 11lv i skille 52/52 i 3mlv(teraz na treningi chodze z ihami jakby jakiś noob był :D) jak bede mial 55/55(czyli niedługo bo ciągle nim skilluje)to kupuje fire sworda(u mnie kosztuje 5k-7k)

Ej ja skilluje non-stop od 8lv i nie wiem jak można mieć na 8lv skille 60/60...Ja 11lv nabiłem wyłącznie skillując...

Na 20-25lv zamierzam mieć skille 65/65-70/70 gdzieś takie...A potem sie zobaczy...

Mroczny Alfons
21-04-2006, 15:47
Ej ja skilluje non-stop od 8lv i nie wiem jak można mieć na 8lv skille 60/60...Ja 11lv nabiłem wyłącznie skillując...

Da sie spokojnie.Jesli niewiesz jak trenic to trudno :D
Powiem tyle-przy skillu 70 kazdy awans wymaga kilku godzin roboty.
Skillujac na czlowieku awans skraca sie o 40-50 MINUT!!!Na potworkach jest dluzej
To nie zart jesli niewierzysz to sobie sprawdz.Niewiem czemu tak jest ale jest i tyle,wiec ja nieskiluje na potworkach tylko na koledze badz multiklient [zaraz sie zacznie ze noobek jestem ale wole przez 40 minut nabic troche nowego skilla niz grac jak wy i obijac godzinami slima..]

Einstein15
21-04-2006, 15:49
Jak sie postarasz to te skille napewno wpadna :) :) .ja tez nie wiem jak mozna na 8 lvl miec skille 60/60 X( .Chyba ze ktos na rooku skillowal co jest bardzo nieoplacalne

Frapper
21-04-2006, 15:57
Skillujac na czlowieku awans skraca sie o 40-50 MINUT!!!Na potworkach jest dluzej
To nie zart jesli niewierzysz to sobie sprawdz.Niewiem czemu tak jest ale jest i tyle,wiec ja nieskiluje na potworkach tylko na koledze badz multiklient [zaraz sie zacznie ze noobek jestem ale wole przez 40 minut nabic troche nowego skilla niz grac jak wy i obijac godzinami slima..]

Taa, to czemu hlvl trenią na monku/geomancerze?Bo knightowi za cholere się nie opłaca skilowanie na ludziu. Co innego z paladynem.

Mroczny Alfons
21-04-2006, 16:05
Taa, to czemu hlvl trenią na monku/geomancerze?Bo knightowi za cholere się nie opłaca skilowanie na ludziu. Co innego z paladynem.
Czy aby napewno?
Kolo trenuje na multi i odrazu Ci powie ze to robi tak?
Moze sie nieoplaca jesli ktos tak lubi te geomancery i ma mase czasu..
To jest informacja sprawdzona przezemnie i qmpla.
On trenil na mobach ja na czlowieku i szybciej wbijalem skill od niego :P
Niemam zamiaru dalej o tym dyskutowac.Jeden woli trenowac tak drugi tak...

Vil
21-04-2006, 16:41

Jest pewien bardzo mily, choc nieco juz przestarzaly kalkulatow skillow. Poniewaz zwykle lubie wiedziec ile czasu musze przysiasc do wbicia nastepnego skilla regularnie to sprawdzam, i o ile na slimie trenuje o ok. 10-15% szybciej niz wynik z kalkulatora, o tyle na czlowieku 10-15% wolniej.

Poza tym szybkosc treningu zalezy glownie od czestotliwosci trafiania, a ta w pewnym zakresie jest losowa, co moze prowadzic do kuriozalnej sytuacji w ktorej np 64 -> 65 zajmuje tyle samo co 65 -> 66 pomimo tego ze trzeba zadac wiecej bloodhitow ( zakladajac ze trenimy w taki sam sposob ).

Frapper
21-04-2006, 16:46
Czy aby napewno?
Kolo trenuje na multi i odrazu Ci powie ze to robi tak?
Moze sie nieoplaca jesli ktos tak lubi te geomancery i ma mase czasu..
To jest informacja sprawdzona przezemnie i qmpla.
On trenil na mobach ja na czlowieku i szybciej wbijalem skill od niego :P

Jak trenił na monku to pewno nie trafiał raz na 30 tur.
A Twój 'qmpel' do treningu miał zapewne na sobie niepełne eq.
Potreń na slimie(praktycznie każdy hit kończy się bloodem a zobaczysz na czym najszybciej.

Mroczny Alfons
21-04-2006, 20:41
@Vil & Frapper
Rozumiem wasze poglady ale:

Zaraz dolaczy sie ktos trzeci ktory powie ze nieoplaca sie trenowac ani na mobie ani na playerze bo najlepiej jest nietrenowac i solowac na 50 roty :D
Ta dyskusja moglaby sie ciagnac w nieskonczonosc wiec zakonczmy temat na czym skillowac :P

Zygfryd
21-04-2006, 21:14
165 stron odpowiedzi.. no ladnie ^_^
Jak juz niiektorzy pisali, trza zrobic takie skille, zeby moc expic na tym na czym sie chce wychodzac na plus. Po co 20 ryckowi skille 80/80 skoro zamierza expic na soldach? Tak przy okazji to nie rozumiem ludzi ktorzy robia 80/80 zeby huncic na guardach, wg mnie to porazka.. ale niewazne :P Wysokie skille powinno sie robic jak chce sie bardzo szybko expic (wychodziac na 0 badz minimalnie na plus lub minus), np dragi (choc od kiedy sa WoI oplaca sie na nich expic ;] ) i kiedy planuje sie wbic wysoki lvl, nie chcac sie poznijej martwic o skille np do bloczenia demciow itp.

Podam jak ja to zrobilem jakis czas temu, jak gralem ryckiem.. po wyjsciu z rooka trenowalem do 30/30 na trollach, w miedzyczasie troszeczke poexpilem. Na 13 lvlu i 45/45 (po trainie na dwarfach) poszedlem trenic na minoskach do 50/50, lvl pozostal ten sam. Nastepnie (z tymi skillami !! ) w pewnym miejscu robilem 10k/h i w kilka godzin zrobilem 20 lvl.. Reszty nie powiem.. :P Ale to jest wg mnie bardzo dobra droga do zrobienia szybko i z nienajgorszymi skillami jakiegos tam lvlu ;)
A przeciez nie jeden 30, ba, 40 lvl zadowala sie 10k/h przy skillach, no.. 'zdeczka' wiekszych :P (mowa o skillach 60-70/xx tak dla rozjasnienia..).

Podsumowanie: nie liczy sie czy macie 60/60 czy 90/90. Liczy sie jak szybko przy swoich skillach expicie, bo trenuje sie po to, zeby szybciej expic, czyz nie?? ;)

Venderer
21-04-2006, 21:21
Podsumowanie: nie liczy sie czy macie 60/60 czy 90/90. Liczy sie jak szybko przy swoich skillach expicie, bo trenuje sie po to, zeby szybciej expic, czyz nie?? ;)

Otóż to! Po co babie pralka, jeśli musi wyprać 2 skarpetki! ;)

Każdy ma swój super sposób na trening... Ma swoje super miejsce do treningu... Ma swoje super żarcie na trening... I ma swoje super skille jakie mu się podobają ;) (lub będą podobać)...

Mystic Warrior Mateo
21-04-2006, 21:36
Ja mam 14lvl i skille 35/31, z tego co piszecie to powinienem sie powiesić czy jak??:p

Vil
21-04-2006, 22:51
Rozumiem wasze poglady ale:

Skoro to komentujesz to znaczy ze nie rozumiesz. Moj post mial na celu pokazanie ze to ze ktos potrzebuje wiecej czasu na wbicie tego samego skilla nie musi oznaczac ani ze zle trenuje ani ze trenuje na zlym mobie.

Zaraz dolaczy sie ktos trzeci ktory powie ze nieoplaca sie trenowac ani na mobie ani na playerze bo najlepiej jest nietrenowac i solowac na 50 roty :D
Ta dyskusja moglaby sie ciagnac w nieskonczonosc wiec zakonczmy temat na czym skillowac :P

Oplacalnosc treningu jest mocno dyskusyjna.

Awans o 1 skilla na poziomie 70+ = ~11-12 godzin. W tym czasie nie meczac sie mozna ( przy typowym dla tych skillow levelu 30-35 ) wbic DO 4 LEVELI nie meczac sie zbytnio jak rowniez, przy okazji, wbic _nawet 30% tegoz skilla_.

Spedzajac 12 godzin na treningu nie zyskujemy nic - ani leveli, ani kasy, cieszymy sie natomiast z awansu o 1 punkcik ktorego efektu i tak nie zauwazymy.

Konkluzja jest taka: trenowac ile sie chce, ale z rozmyslem, bo 130/130 na 8 levelu i tak nam zycia nie ulatwi na tyle zeby sie oplacalo.
Przy treningu

Mroczny Alfons
22-04-2006, 09:21
Skoro to komentujesz to znaczy ze nie rozumiesz. Moj post mial na celu pokazanie ze to ze ktos potrzebuje wiecej czasu na wbicie tego samego skilla nie musi oznaczac ani ze zle trenuje ani ze trenuje na zlym mobie.

Rozumie o co Ci chodzi :P
Niema doqadnego kalkulatora do skilli,wszystkie sa na podstawie obliczen ich autorow a one bardzo czesto sa mylne.Ale ja nieopieram sie na kalkulatorkach bo jak napisalem wyzej tylko wprowadzaja w blad.
Tylko Cipsoft wie na jakiej zasadze to wszystko sie opiera i dlaczego awans czasami nadchodzi szybciej a czasami wolniej.Moze to jest losowe?Niewiadomo..
Ale dla mnie 40 minut roznicy przy skillu 70 to dosyc duza roznica.
Zostawie tu moze mala tabelke na jakim lvlu powinismy trzymac skille.
Dla leniwych:
lvl/skill atk/skill shield
10-20/20
15-30/30
20-40/40
30-55/55
35-60/60
50-70/70
80-80/80
Dla majacych czas na train:
10-50/50
15-60/60
25-70/70
40-80/80
80-90/90
Dla uwielbiajacych to robic[znam kilku takich :P ]
10-60/60
15-65/65
20-70/70
30-80/80
50-90/90
+100-95/95+
Tabelki niekrytykowac prosze :D

Venderer
22-04-2006, 10:03
Tabelki niekrytykowac prosze :D
A jednak ;):
Na 20 lvlu 40/40 to nawet leniwiec wbiłby więcej choćby expiąc...

Niema doqadnego kalkulatora do skilli,wszystkie sa na podstawie obliczen ich autorow a one bardzo czesto sa mylne.Ale ja nieopieram sie na kalkulatorkach bo jak napisalem wyzej tylko wprowadzaja w blad.
Nie wszystkie są złe, akurat tabelka skilli w TYM (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102) temacie jest bardzo dokładna, przynajmniej co do mojego treningu i jeszcze nigdy nie pomyliła się o więcej niż ~10% podanego tam czasu (Choć i tat troche to zawyżyłem ;) dokładność tej tabelki jest naprawde duża)

bosiak
22-04-2006, 14:02
a ja na 15 lvl ma skile 62/62 i 4 m lvl. jestem zadowolony. jasli ktos ma nizszy lvl to kazdy mysli ze ma male skile. gow*o prawda.nadal skiluje(zamierzam doskilowac ;p do 85/85- pozniej juz spokoj do konca kariery) pomimo tego ze to nudne ale na nizszym lvl sie skiluje latwiej bo jezeli ma sie wyzszy lvl to chce sie GRAC a wg mnei skilowanie to nie granie ;]

Tibia jest bogiem, expienie nałgogiem, skile to podstawa a pk zabawa ;]

rafalinho
22-04-2006, 14:25
ja mam 33 lv i skille 72/71 i nie narzekam ;) kazdy ma takie skille jakie uwaza za dobre na dany lv i takie jakie mu sie chce robic :p

Dragonit
22-04-2006, 16:07
Mroczny Alfons

Troche przesadziłes z tą tabelką,że na 20lvl skile 40\40 dla leniwca(i tak nei ebdzie miał wyrównanych skili)a dla troche lubiacych train skile 50\50 na 10lvl /;

Mroczny Alfons
22-04-2006, 17:32
Mroczny Alfons

Troche przesadziłes z tą tabelką,że na 20lvl skile 40\40 dla leniwca(i tak nei ebdzie miał wyrównanych skili)a dla troche lubiacych train skile 50\50 na 10lvl /;Leniwca-chodzilo mi o osobe ktor praktycznie nietreni.
A o lubiacych trenic chodzilo mi o graczy ktorzy wiedza o co chodzi w grze knajtem :P

Jergen
22-04-2006, 17:39
Moje propozycje na skille knighta:

do 10 lvl - 40.40
do 15 lvl - 50.50
do 20 lvl - 60.60
do 25 lvl - 65.65
do 30 lvl - 70.70
do 50 lvl - 80.80

bosiak
22-04-2006, 20:37
przesadzielm z tym 85/85. wbije 80 bo wg wiarygodnej tabelki skil z 79 do 80 to 24 godziny....mysle ze to starczy na dragi ;]

Asti
23-04-2006, 11:49
mam 29 lvl skille 67/66

do jakich skilli trenować żeby sobie poexpić?

chodzi mi o quardy, itp

Dragonit
23-04-2006, 12:41
Jeśli chcesz poexpić,to możesz już teraz,ale jesli akurat na guardach to skile muszisz jeszcze bardzo podskilować,żeby zbytnio nie obrywać i mocno siekać z 2 handa to ok.80\80(Przynajmneij tak słyszałem)

Mroczny Alfons
23-04-2006, 12:46
Na 75/75 mozna z 1 handed[na upartego na 70 sie da ale uhy schodza] ale co to za expienie?

bosiak
23-04-2006, 13:19
wiecie co. zeby skilowac na skilach 60+ trzeba se podbic lvl bo np. taki koles 95 rp podbiega do mnie i krzyczy pay i zaczyna bicX( n oto ja ful def ibłagam ;( tu lista hitow
0:21 You lose 21 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:21 Lord Sudden: man
10:21 You lose 43 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:21 Lord Sudden: plzz
10:21 Gammbler: pay
10:21 You lose 64 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:21 Lord Sudden: iwhat
10:21 Lord Sudden: ?
10:21 Gammbler: armor
10:21 Lord Sudden: plzz
10:21 You lose 14 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:21 You lose 1 hitpoint due to an attack by Gammbler.
10:21 You lose 42 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 32 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a slime.
10:22 You see Gammbler (Level 95). He is a royal paladin. He is Sentinel of the Wanted (Gammbling with your life).
10:22 Gammbler: utevo lux
10:22 Lord Sudden: exura
10:22 You lose 29 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 Lord Sudden: exura
10:22 You lose 29 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 31 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 2 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 21 hitpoints due to an attack by a slime.
10:22 Lord Sudden: why
10:22 Lord Sudden: ?
10:22 You lose 8 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 Gammbler: armor
10:22 You lose 34 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 50 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 18 hitpoints due to an attack by a slime.
10:22 Lord Sudden: noble arm
10:22 You lose 6 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 19 hitpoints due to an attack by a slime.
10:22 You lose 10 hitpoints due to an attack by a slime.
10:22 You lose 8 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 You lose 26 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 Lord Sudden: it`s true
10:22 You lose 35 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:22 Lord Sudden: i give u link
10:22 Lord Sudden: to ss
10:22 You lose 44 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:23 Lord Sudden: link to screen shoot
10:23 You lose 1 hitpoint due to an attack by a slime.
10:23 You lose 16 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:23 You lose 16 hitpoints due to an attack by a slime.
10:23 Lord Sudden: exura
10:23 You lose 30 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:23 You lose 33 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:23 You lose 20 hitpoints due to an attack by Gammbler.
10:23 You lose 16 hitpoints due to an attack by Gammbler.
mysle ze nie chciak mnie zbaic bo mnie uhnął!!!ale zawsze cos jest. wbijcie level ok 20 i pozniej skilujcie na 80+ bo wasz respekt jest duuuzo za niski i przez to nawet jakas ciota moze was zabic. pzdr Gammbler :P

Grooveliker
23-04-2006, 14:30
mam 10 lvl 49/43 dobre skille ?? :baby:

Einstein15
23-04-2006, 15:19
moga nawet byc ja nowym knightem mam na 8 lvlu 31/31 :) :) .postaraj sie je wyrownac bo cos sa nierowne ;/

Vil
23-04-2006, 16:32
mam 29 lvl skille 67/66

chodzi mi o quardy, itp

75/75 poexpisz na praktycznie wszystkich oplacalnych miejscowkach.

guardy omijaj szerokim lukiem.

Kris Bloodaxe
25-04-2006, 00:54
Mam 28 leb skille 70/69 :confused:

pijopiwnik
25-04-2006, 11:41
Moje propozycje na skille knighta:

do 10 lvl - 40.40
do 15 lvl - 50.50
do 20 lvl - 60.60
do 25 lvl - 65.65
do 30 lvl - 70.70
do 50 lvl - 80.80

jesteś na czasie -.-

Tukan pogromca sebka
25-04-2006, 12:36
wbijcie level ok 20 i pozniej skilujcie na 80+ bo wasz respekt jest duuuzo za niski i przez to nawet jakas ciota moze was zabic. pzdr Gammbler :P

Popieram Cie...niektorzy mysla ze maja wysoki lvl i swieca...np 20 lvl skile 70/70 moze zabic 35 lvla ze skilami 65/65...:| ja tak mialem :/ zabili mnie...i skile w dol...

emilok
25-04-2006, 12:41
Popieram Cie...niektorzy mysla ze maja wysoki lvl i swieca...np 20 lvl skile 70/70 moze zabic 35 lvla ze skilami 65/65...:| ja tak mialem :/ zabili mnie...i skile w dol...
Nie wiem co powiedzieć.......
Różnica 15 lvli to jest około 220 hp, a 5 skili to jest hmmmm.... niemam pojęcia wogóle jak knight może zabić knighta.... może nie nosisz uhów......

Vil
25-04-2006, 14:47

Machnij od razu 90/90 na 20 lev i placz jak sredni sorc wezmie cie na 3 sdki. I skille w dol.

20 lev nie moze zabic 35 levela z jednego prostego powodu: technicznie nie jest w stanie go dogonic w otwartym terenie. Poza tym 65/65 a 70/70 to zadna roznica - liczy sie bron jakiej uzywamy i ilosc uhow jakie ze soba nosimy.

dla porownania - kilkukrotnie ucieklem ( hi Valhiru :> ) 50+ sorcem knightowi grubo ponad 100+ z niezlymi skillami. Co prawda nie zlapal mnie w waskim labiryncie ale jednak da sie przezyc nawet przy 21/25.

Vanzi
25-04-2006, 15:42
mam 29 lvl skille 67/66

chodzi mi o quardy, itp
hmm trudno powiedzieć czy na guardy istnieją skille na których będzie się zarabiać, mi przy 88 skills wychodzi z FA na balanced na malutki zysk, z full atk/dlance to już nawet za uhy się nie zwraca. Bez SCA/SOV ani rusz... więc generalnie zakładając BS/FA, balanced, skille 75/75 i odrobina szczęścia do Steel Helmetów i wyjdziesz na 0

Venderer
25-04-2006, 15:47
Nie wiem co powiedzieć.......
Różnica 15 lvli to jest około 220 hp, a 5 skili to jest hmmmm.... niemam pojęcia wogóle jak knight może zabić knighta.... może nie nosisz uhów......

Jeśli ten 35 lv co go zabił miał GSa, a ten 20 słaby eq i tarcze to jest możliwośc O_O Ale i tak choćby z kilkoma Uhami ta walka mogłaby być dłuuuga... Najwyraźniej było tak jak powiedziałeś; deficyt UHów.

Belfregor
25-04-2006, 16:03
Mojim zdaniem dla knighta skille powinny wygladac tak :
10 lvl 40/40
15 lvl 50/50
20 lvl 60/60
25 lvl 70/70
40 lvl 80/80
80 lvl 90/90
120 lvl 100/100
+120 lvl 100+/100+

B)

Vil
25-04-2006, 16:27
więc generalnie zakładając BS/FA, balanced, skille 75/75 i odrobina szczęścia do Steel Helmetów i wyjdziesz na 0

baaardzo watpie.

przy mojej ostatniej wizycie balanced + ss zwrocilo sie 30% kosztow a exp tragiczny.

JUNIR
25-04-2006, 21:14
No bo guardy są bardziej dla sorców pallów i drutów ;)

ja mam 33 lv i skille 72/71 i nie narzekam kazdy ma takie skille jakie uwaza za dobre na dany lv i takie jakie mu sie chce robic

Dokładnie każdy sam sobie ustala jakie bedzie miał skille, ja mam teraz w tibi taki okres że nie chce mi sie expić to sobie trenuje heh :)

Mam już 12lv i skille 56/56 :D

Ale mlv mam 3 :(:(:( i do 4 brakuje mi aż 83%

Rzadko sie zdarza że 12 lv atakował jakiś h-lv...Zazwyczaj atakują sorc i druid noob(głupie rożdzki ;/) ale z takimi skillami z FS i z bp ihow (jak 4mlv bede miał to bp uhow :D)raczej bez problemu dam rade...A jak padne? Trudno :D:D

Dragonit
25-04-2006, 22:02
Właśnie,ja podobnie zabiłem 2 razy sorców na wyższym lvl niż ja(byłem knajtem)po prostu te ich różdżki wnerwiają,ale biją słabo.Co do skili,to ja am nie wiem co o nich myśleć,jak ktoś mówi,że spoko ma na 12 55\55,a drugi że ma dobre skile jak ma na 15 40\40.

JUNIR
25-04-2006, 22:08
No bo to zalezy na czym chcesz expic itd :)

Jak komus starczą roty i dwarfy to sobie nabije skille 40/40 i expi :D

Bully
26-04-2006, 11:16
Ja mam skille 62/62 i ponad 4 mlvl na 12 lvl to jest dobrze?

Einstein15
26-04-2006, 13:47
ja ci powiem jedno.Sa zarabiste !!!!

My991
26-04-2006, 14:31
Co za ludzie trenujcie jak chcecie jeżeli skille 40/40 na 20lvl ci wystarczaja i masz przyjemnosc z gry to ok. Pozatym większość knightow nawet z 200lvl nie treniła skilli, a ci co tak trenuja dobijaja ten 35-40lvl i na tym ich gra się kończy, jezeli masz mieć skille 70/70 na 8lvl i ten 6 mlvl to i tak bendziesz chodził na te same potworki co ja na tym lvl ze skillami 40/40 bo na uhy i tak cie niestać. Zaraz znow pojawi sie pelno idiotycznych postow typu "ty noobie pewnie masz skille 30/30 na 100lv" a powiedz mi co Ci do tego??

Gelo
26-04-2006, 15:05
Heh, ja mam skille 87/86 na 55lv i uważam że już nie musze trenować podaczas expa skille same idą. Mimo, że powoli ale jednak idą. Expie na dragach/scarabach/tombach/guardach, czyli tak gdzie jest wolne. Na guardy biore 5bp mfów i jade 5h lub szybciej gdy strace mfy, staram się ograniczać uhy. Expie z bs balnced i jakos zawsze z guardów loot wychodzi mi na ++++ Na dragonach używam prawie tylko uhów (dragi tylko północne od ankrahmun - 7resp), czasami się nie zwraca kasa za uhy i wychodzi troche kasy na minus, ale zawsze duużo expa do przodu. Na scarbach nie trace ani uh ani mf expiąc czy z GS'em czy z BS'em + demonką, tomby tak samo.

ShermanM4
26-04-2006, 15:57
Dobrze by było wbić chociaż te 45 w skilach długo to to znowó nie trwa. Potem expic i wypalic 4 mlv.
Skille bedą rosnać tak i tak przy expie

Vil
26-04-2006, 17:43
@Gelo

jeszcze jakbys napisal ile srednio expa na godzine wyciagasz na guardach/scarabach to bym sie bardzo ucieszyl.

JUNIR
26-04-2006, 17:58
jezeli masz mieć skille 70/70 na 8lvl i ten 6 mlvl to i tak bendziesz chodził na te same potworki co ja na tym lvl ze skillami 40/40 bo na uhy i tak cie niestać.

I to akurat zależy. Ja np mm 33lv druida i stać mnie na uhy dla knighta :D

Ale i tak sie nie opłaca expić na takich potworach jak np guardy na 12lv chociażby ze skillami 80/80 bo poprostu za mało hp na taki exp

Myśle że dobrze jest skillować na mnijeszych lv bo nie zaatakują cie pk z lv wiekszym niż 25 a jak bedzie sie skillować na np 40lv to mogą do ciebie podejść 3-4 sorc z sd combo i po skillingu. Ja dzisjaj ze skillami 57/57(stale rosną hehe)miałem party z 18lv knight. On walił mnie z war hammera ja go z FS. Jego największy hit na mnie to było 27 a mój na nim 49(tak wiem że miał broń dwuręczno i nie miał tarczy ale on mi małe hity zadawał). Więc czuje sie w miare bezpieczny(jakby co mam bp ihow :D:D)

Albo mój hit na monku to 60. Jak nabije dobre skille będe poprostu szybciej(i przyjemniej) expić :D. A jak padne i starce skille? Przecież to tylko gra :P skille da sie odrobić

A ja i tak nie chodze z FS na trening tylko z spike swordem. Nie stac mnie narazie na 2 FS jakbym padł (po hacku jestem :D)

Vil
26-04-2006, 22:03
Myśle że dobrze jest skillować na mnijeszych lv bo nie zaatakują cie pk z lv wiekszym niż 25 a jak bedzie sie skillować na np 40lv to mogą do ciebie podejść 3-4 sorc z sd combo i po skillingu.

Racjonalne myslenie polega na tym ,ze czlowiek lapie ze lepiej jest jak na zabicie go potrzeba 4 ludzi a nie 2 sdki od jednego.

(jakby co mam bp ihow :D:D)

3-5 ihow na sdka ( slabego ) lub ih co strzal z wanda = rownie dobrze mozesz go zostawic w depo.

Cvdak
27-04-2006, 09:55
Ja osobiscie mam Knighta na Askarze 39lvl skille 76/75... trenowalem najpierw do 75/75... zeszlo mi tak do 20lvl bo napoczatku trenowalem na dwarfach a potem z kumplem na ghoulu... I teraz znowu zaczolem trening do 80/80. Wbije ~50lvl i poczekam az mi sie pacc skonczy i juz trenie do ~85/85 i na tym sie moj trening w Tibi zakonczy... :)

JUNIR
27-04-2006, 13:54
Racjonalne myslenie polega na tym ,ze czlowiek lapie ze lepiej jest jak na zabicie go potrzeba 4 ludzi a nie 2 sdki od jednego.

A znasz kogoś kto wali z SD w 13lv?

3-5 ihow na sdka ( slabego ) lub ih co strzal z wanda = rownie dobrze mozesz go zostawic w depo

Ih co strzal z wanda? no nie powiedziałbym chyba że ten najlepszy wand lub rod. Ale znowu czy znasz jakiegoś 33lv(co najmniej) który by pekował 13lv? Przecież to strata fraga...

Knightow na 12-15lv atakuja zwykle 8-12lv sorc/druid z najslabsza rozdzka ktora na czlowieku zadaje obrazenia 5-9. Miałem party z sorc na 11lv(kumplem) on i walił z roda ja mu z FS jego hity na mnie było max 9 a moje na nim 30-40

Ale i tak FS bede nosic na treningi dopieor gdy bede mial 4mlv(70% jescze:baby: )No i jakby to moge napisać do jakiegoś kumpla(bo ja spike sword na trening biore wiec z tym zabardzo nie :D)

Gelo
27-04-2006, 22:59
@Gelo

jeszcze jakbys napisal ile srednio expa na godzine wyciagasz na guardach/scarabach to bym sie bardzo ucieszyl.

Na guadrach 20k/h + (jeśli mam 2 piętra i stały resp może nawet ponad 25k/h), scarabach na -3 piętrze do 20k/h, tomby 20k/h, dragi (północne - 7 resp) wieczorem, czyli gdy jest wspaniały resp ;) do 30k/h a w ciągu dnia ok.20k/h.

@up up

Ja na 15lv wbiłem skille 70/70 i 4mlv nosiłem od 13lv m.in. c arm, bs, c shield czy crusa i jakoś nikt mnie nie chciał nigdy zabić. Fart czy jak ? ;)

Przy tych skillach na amazon camp północ od Venore wbiłem w 3-4 godziny dz z 15lv na 21lv. Potem w w tydzień do 30lv i zabrałem się na doskillowanie do 75/75 potem kupiłem pacc (nie wykorzystałem ponad 30dni pacc'a .... szkoda się tłumaczyć ;/ ) i na 53lv skończył mi się pacc, więc postanowiłem poskillować do 85/85 i kupić next pacc. Jak pomyślałem tak wykonałem i dziennie wbijająć 20-25% skilla po krótkim czasie wbiłem po 85 i z racji świąt wielkanocnych nie dało się zapłacić za pacc, wieć jeszce poskillowałem i wbiłem 87/86. Kupiłem nowy pacc i teraz nie mam zamiaru stracić żadnego dnia i wbijać ten lvl up bo już tylko to mi zostało do wykonania.

Einstein15
27-04-2006, 23:10
Pieknie Gelo.Zazdroszcze ci ale co trza trenic a nie zazdroscic :) :) .Ja mam 9 lvl i skille 42/42 i 1 mlvl.To sa dobre skille ??

Gelo
27-04-2006, 23:15
Dobre a może i nawet Bardzo dobre ;) Sam na 11lv miałem 50/50 więc pewnie bedziesz miał lepsze niż ja. ;) GOGO. Do treningu knightem potrzeba cierpliwości, dużo cierpliowści. Druid czy sork mogą w nocy stać w jakimś dobrym miejscu i afk klepać uh/hmm/sd przy czym sam mlv leci a knight'a musisz pilnować ;)

Einstein15
27-04-2006, 23:21
Jak bede skillowal regularnie bez expa to jak sadzisz na ktorym lvlu bede sie cieszyl ze skilli 75/75.Ps kase sam uzbierales podczas treningu na ten ekwipunek Gelo??;)

Gelo
27-04-2006, 23:49
Hehe... w zbiorze eq pomógł mi kolega (był mi winny jeszcze z innego serwera ponad 30k i oddał mi 10bp uh, więc je sprzedałem i kupiłem co nieco). Jak wbijesz szybko te skille 65/65 i minimum 15lv+ to idź na slimy bo roty będą za szybko schodziły. Pamiętaj o odpowiedni lvl (ten 15+), bo slimy nawet 2 mocno hitują więc możesz się nie wyrobić z exurami i w ruch pójdą uhy a ich szkoda tracić na trening. Ja osobiście nie skillowałem za długo na slimach bo do skilli 70/70 skillowałem na koledze (ten co robił mi uhy :P ) dopiero gdy dobijałem z 71/71 do 75/75 poszedłem na slimy (domek bk) taszcząc bag hamów (zapas na cały dzień).

@up

Jak bedziesz skillował tak regularnie to skille 65 wbijesz pewnie na 13-14lv więc dobij sobie 15lv i go na slimy do skilli 75/75. Tam nawet na 15lv powinieneś wbić te 75 bo slimy nic nie dają expa ;)

Vil
28-04-2006, 02:26
Na guadrach 20k/h + (jeśli mam 2 piętra i stały resp może nawet ponad 25k/h), scarabach na -3 piętrze do 20k/h, tomby 20k/h, dragi (północne - 7 resp) wieczorem, czyli gdy jest wspaniały resp ;) do 30k/h a w ciągu dnia ok.20k/h.

Czy w takim razie jestes zadowolony ze swoich skillow, gdy 25 lev knight 65/65 wyrabia tyle samo expa/h ( a z bohami nawet wiecej ) wiedzac gdzie expic?

Frapper
28-04-2006, 10:24
Ukryta dziura scarabów w Ank na -3 - 35k exp/h, dużo kasy, błyskotek.
Ja mam na knitku 75/75 na 40 lvl i nie jestem zadowolony.
Pacc się kończy będę skilował do 90/90 a potem może wróce na honerke :).

Gelo
28-04-2006, 11:07
Czy w takim razie jestes zadowolony ze swoich skillow, gdy 25 lev knight 65/65 wyrabia tyle samo expa/h ( a z bohami nawet wiecej ) wiedzac gdzie expic?

Jestem zadowolony, może on potrafi lepiej expić odemnie, chodź ostanio gadałem z 110ek i mówił że na scarabach wyciąga do 25k/h.

Frapper
28-04-2006, 11:33
110ek na scarabach? Idiotyzm...

JUNIR
28-04-2006, 17:00
A ja wbiłem dzisjaj skille 60/60 :cup: a lv mam 13 :D a do 4mlv brakuje mi 45%:baby:

Kuryca
28-04-2006, 17:11
Ja miałem na 15 lvl 65/65, na 23 lvl 70/70, na 32 lvl 75/75, teraz na 41 lvl 80/80.
Spokojnie wystarcza, i nawet dobre są.
A co do expienia - bez pacca moj rekord 26k/h, w dodatku na zajętych slimach na dark cathedral.

Serious Sam
28-04-2006, 23:15
Niezłe masz skille pewnie musiałeś się nieźle napracować ja mam 17 lvl i skille
47/44 co o tym myślicie?

TaJemniczy
29-04-2006, 00:17
Moje skille to
82 cluba
58 axe
81 shielda
noi mam 48 lvl
Zmieniam skille gdyż to był poważny błąd postawienia na cluby ---uświadomiłem to sobie późno lecz dobrze że wogule:)

Xetasi
29-04-2006, 01:47
sratata ja mam 48/47 na 14 lv i jest ok na non pvp

$orcerx
29-04-2006, 08:32
Ja nie widze sensu trenować do 80/80+ na lvu -40 bo to bezsens nabije ten lvl na małych skillach a urosna tak samo jak bym trenił

tyczy sie do tych Up co mają skille po 70/70+ na 20 lvach

Vanzi
29-04-2006, 09:41
Ja nie widze sensu trenować do 80/80+ na lvu -40 bo to bezsens nabije ten lvl na małych skillach a urosna tak samo jak bym trenił

tyczy sie do tych Up co mają skille po 70/70+ na 20 lvach
A potem się dziwisz że na 70lv Guardy klepią cie niemiłosiernie, a w kopie obok na luzie siedzi sobie 40 knight :P

JUNIR
29-04-2006, 10:06
Szczerze mówiąc nie rozumiem wypowiedzi tych ludzi którzy mówią że nie opłaca sie skillować. Przecież knight jest taką profesją która musi mięc wysokie skille jeśli chce przetrwać. No fakt że jak będe miał skille 75/75 na 20lv to gówno z tym zrobie bo lv za mały itd ale przecież wtedy wbije 5 razy szybcjej(no i zarobie 5 razy więcej...) ten 30lv niż ci knightci co na takim lv mają skille 50/50 (skillować i tak będą musieli chyba że chcą być ały czas na dwarfach i rotach). Dla mnie to jest proste - teraz wyskilluje 75/75 później bede mógł spokojnie expić do 25-30lv i znowu skilling do 80/80 a te skille starczą mi na dłuuuugo

Vil
29-04-2006, 11:25
A potem się dziwisz że na 70lv Guardy klepią cie niemiłosiernie, a w kopie obok na luzie siedzi sobie 40 knight :P

potem sie dziwisz, ze masz 80+ lev , skille po 80 a na guardach expisz jak 20 lev 65/65 na elfach.

przecież wtedy wbije 5 razy szybcjej(no i zarobie 5 razy więcej...) ten 30lv niż ci knightci co na takim lv mają skille 50/50

Wlasnie chodzi o to ze nie, bo z pewnych oczywistych wzgledow expic bedziecie w praktycznie takim samym tempie.

Powtorze to poraz kolejny: 60/60 na 20 lev - ok, 65/65 - ok, ale wszystko powyzej oznacza tak ogromna strate czasu w stosunku bo zyskow ze jest to praktycznie nieoplacalne, bo takie 80/80 nawet na 40 levelu wcale tak nie przyspiesza expienia jak sie ludziom wydaje.

Na szybkosc expienia maja najwiekszy wplyw: pomyslowosc i wytrwalosc w szukaniu dobrej miejscowki oraz eq w jakim tam pojdziemy. Przeklada sie to na ilosc expa/h oraz ilosc uhow traconych bardziej niz skille o kilka pktow wieksze.

Miłosz
29-04-2006, 17:16
Awięc tak, mam 32 lvl skille 77/76 i skilluje do 81/80, chce te skille dobić do 35 lvla wraz z 6 mlvl(mam 37% do 6), póżniej zamierzam "masywnie" expic do 50 lvla a potem dobić skille po 87 i kupić pacc.
Czy mam tak zrobić czy ktoś ma lepszą propozycje?

bosiak
29-04-2006, 18:22
czytam ten temacik i wiele osob mowi ze nie oplaca sei skilowac X godzin dla X wiekszego skila bo to nic nie daje. jakby nic nie dawalo to by Cipsoft nie wysmyslil czegos takeigo jak skill. za przyklad moge podac siebie. kumpel poprosil mnie zebym poszedl z nim na guardy pobloczyc no i jak bloczylem na skillach 61 to jechal mnie max po 40<med shield> .mam skile 65 i jedzie mnie max 25 wiec nie mowcie ze to nic nie daje !!!

Miłosz
29-04-2006, 18:46
/up\
No shielding dużo daje ale axe/sword/club już mniej;]

Damio1990
30-04-2006, 00:20
Ja mam skile 67/67 i 16 lvl 3mlvl. Swiat honera (non- pvp) Dzisiaj poszedlem z druidem 22 lvl na dwarfy guardy blokowac. Jak mnie 1 guard bił bylo ok prawie wogóle mnie nie bił jak bily 2 to juz bylo gorzej biły kolo 50;/ Niestety kumpel dednol zabily do 2 guardy bo sie na niego 2 rucily i jak ja z tamtąd wracałem to tez dedłem. Mialem zółte hp i nie mialem przy sobie run;/ Zlecialo sie chyba z 15 dwarfów soliderow i mnie dedly;/ Moje eq to: Crown Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Beholder Shield, Fire Sword i Leather Boots. Gdzie bym mógł expic na tych skilach i eq??

Kowal Tear
30-04-2006, 08:01
Myśle ze z takimi skillami mógl byś expic na Dwarfach Soldierach, daja one dobry loot, i nie bija mocno (chyba że w grupach ) , a jeśli niechce expi w kopalniach na tych Soldierach to idz do Kazoo tam sa fajne kopalnie i jeden olbrzymi poziom z rotami, drwarfami, i soldierami. Jak Ci sie to nie podoba to możesz isc także na ghostland albo katedre, ja osobiście na tych skillach juz cyclopy łupiłem tylko ze na balanse i to troche trwa, zreszta jak chcesz wszystko zależy od ciebie :)

Your Kowal...

Einstein15
30-04-2006, 12:35
Ja osobiscie doradzam ci Dark Catedral.Duzo fajnych i nie zasilnych potworkow na exp.Uwazaj tam na dark monki i assasiny :)

Delixiz
30-04-2006, 14:17
hmm...niektorzy z pierwszej strony chyba nie powinni pisac bo..sami wiecie newbie ;] ale mysle ze skile po 70/70 na 20 lvlu to mozna miec ale warto takze przyexpic bo tak skilowac bez konca nie jest fajnie ;] wiec mam na 13 lvlu 58/58 4 % w tym momencie do 4 mlvl wiec chyba niezle ;] na 13 lvlu bedzie po 60 ostatecznie na 14 na 25 zamierzam zrobic te 70/70 :) a dalej sie zobaczy ;]

Frapper
30-04-2006, 16:35
Ja póki co mam 76/75(12%) na 40 lvl i 50% do 6 mlvl. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale w planach mam zrobić 80/80 do pierwszej niedzieli maja.

JUNIR
30-04-2006, 19:25
Ja chce zrobić skille 70/70 i wtedy troche poexpic do 25-30lv a potem skilling do 80/80 i potem nie wiem co dalej :D albo exp albo tren ^^

Stożek
30-04-2006, 20:16
hmm...niektorzy z pierwszej strony chyba nie powinni pisac bo..sami wiecie newbie ;]
Pierwsza strona byla pisana dawno, dawno temu (jak jeszcze tibia.pl wygladala jak zrobiona w notatniku ;) ) Pozatym kiedys malo osob wiedzialo jak sie skiluje, nawet najlepsi wtedy trenili z fire swordem na dwarfach ;) i robili skile 60 na 20-30lvlu. Teraz kazdy moze przeczytac poradnik o treningu i juz sie jest mistrzem... A wien nie komentujcie wypowiedzi sprzed kilku lat.

Gelo
30-04-2006, 20:27
czytam ten temacik i wiele osob mowi ze nie oplaca sei skilowac X godzin dla X wiekszego skila bo to nic nie daje. jakby nic nie dawalo to by Cipsoft nie wysmyslil czegos takeigo jak skill. za przyklad moge podac siebie. kumpel poprosil mnie zebym poszedl z nim na guardy pobloczyc no i jak bloczylem na skillach 61 to jechal mnie max po 40<med shield> .mam skile 65 i jedzie mnie max 25 wiec nie mowcie ze to nic nie daje !!!

tak tak i co jeszcze ? Przy skillach 65 schielda i z medusa rozumie, że na full def hitował Cię max 25 ? hahahahahahahahaha. Jakoś mnie przy 86 schielda i demonką tylko, że balanced potrafi walnąć ponad 50 spokojnie ... Wiem, że to nie full def, ale to jest niemożliwe. No chyba, że blokowaleś 1 guarda tylko i akurat taki fart.

bosiak
01-05-2006, 15:08
no wiesz, najwiecej wtedy stuknal mnie 40 ale powiedzmy ze to byl "best hit" :P najczesciej bil mnie po 15-25 wiec tak napisalem. a i bil mnie 1 guardB) a wlasnie. walczysz w axe?? czy w sword. jak bedziesz to napisz. ja uzywam b sworda, a ty moze uzywasz f axa wiec stad ta róznica w hitach <14 def w broni>

Zygfryd
02-05-2006, 23:17
no wiesz, najwiecej wtedy stuknal mnie 40 ale powiedzmy ze to byl "best hit" :P najczesciej bil mnie po 15-25 wiec tak napisalem. a i bil mnie 1 guardB) a wlasnie. walczysz w axe?? czy w sword. jak bedziesz to napisz. ja uzywam b sworda, a ty moze uzywasz f axa wiec stad ta róznica w hitach <14 def w broni>
Uwierz mi, ze def twojej broni napraaaaawde nic nie daje, jesli tylko masz dragon shielda wzwyż. Jestem tego praktycznie pewien, bo jakis czas temu testowalem.

szymon287
03-05-2006, 00:17
Uwierz mi, ze def twojej broni napraaaaawde nic nie daje, jesli tylko masz dragon shielda wzwyż. Jestem tego praktycznie pewien, bo jakis czas temu testowalem.
naaaaaaaprawde daje zblocz ze gs'a z fa i potem bs -.-"

Arut
03-05-2006, 00:23
Def broni sie NIE LICZY. Ile razy to trzeba powtarzac?

A i ten na gorze, takie testy z gsem nic nie dadza, poniewaz gs ma bardzo zroznicowane hity, raz walnie za 5 a raz za 250 wiec to nie ma roznicy.

Geralt ze Spychowa
03-05-2006, 00:24
tez gdzies czytalem, ze w walce brany pod uwage jest jedynie jeden defens tzn. przedmiot w ktorym jest jego wiecej. Wiec praktycznie zawsze wykorzystywana jest tarcza. Ale (zastrzegam sobie prawo :P) nie pamietam gdzie to wyczytalem (mozliwe ze gdzies tu na tibia.pl) a sam tego nie testowalem.

edit:
@up - no wiec wlasnie, chyba ktos dobrze prawil ;)

bosiak
03-05-2006, 10:07
no powiedz mi SKAD WIESZ ZE DEF BRONI SIE NIE LICZY???!!?!?!?!?!? prosze o link. i nie chcem linq do jakiegos poradnika napisanego przez gracza tylko cos od cipsoftu B)

Vil
03-05-2006, 11:56

A i ten na gorze, takie testy z gsem nic nie dadza, poniewaz gs ma bardzo zroznicowane hity, raz walnie za 5 a raz za 250 wiec to nie ma roznicy.

Zatem na jakiej podstawie twierdzicie ze macie racje, skoro przez zroznicowane hity nie mozna tego jednoznacznie stwierdzic ? Zablokujcie 2x gsa, raz z fa, raz z bs. Czy obrazenia beda takie same/ zblizone/ wieksze dla fa/ wieksze dla bs ? Czy jest to wogoloe w jakims stopniu miarodajne ?

Konkluzja jest taka, zeby sie nie przejmowac i brac to co sie bardziej podoba, wiekszy def broni moze, ale nie musi wplywac na cokolwiek, wiec wybierajac swordy praktycznie nic nie tracimy, a jesli zyskujemy to i tak niewiele.

Ashlon
03-05-2006, 12:02

Idz na dwarf guardy z demon shield + speary, a potem z demon shield + bs. Kiedy bedziesz otrzymywal SREDNIO mniej obrazen?

Dragonit
03-05-2006, 13:48
Po prostu def shielda liczy się bodajże x2 a def broni x1 i sie podlicza.Def broni 2 recznej jest wyjątkiem.

Zygfryd
03-05-2006, 16:07
Moze jeszcze powiecie, ze mam isc testowac na demonach albo behe/wrl? Bez przesady.. Przeciez na potworach ktore bija naprawde roznie nie da sie tego ocenic -.^
Poza tym.. zrobilem wprost genialny w swojej prostocie test. Poszedlem na slimy. Majac v shielda i f axe - zadko obrywalem za niewielka ilosc hp, tak samo po zdjeciu f axe. A gdy zdjalem shielda i zostawilem f axe.. Obrywalem troche czesciej i za podobna, moze troche wieksza ilosc hp. Wniosek? liczy sie zarowno def broni jak i tarczy, ale tylko ten wiekszy..

Po prostu def shielda liczy się bodajże x2 a def broni x1 i sie podlicza.Def broni 2 recznej jest wyjątkiem.
W takie cos nigdy nie uwierze ;) Za proste na Cipsoft.. zreszta i tak nie prawdziwe wg mnie.

Vil
03-05-2006, 19:18
Wniosek? liczy sie zarowno def broni jak i tarczy, ale tylko ten wiekszy..

Zle. Przy blokowaniu bronia jednoreczna nie pomaga ci shielding.

Dwarven shieldem i knifem blokuje sie nieco lepiej niz samym bs pomimo ze ma mniej defa.

JUNIR
03-05-2006, 20:58
hmm czyli do blokowania bardziej liczy sie tarcza i eq niż broń? (ja tam nie wiem robie knighta pierwszy raz ^^ )

Mam 15lv skille 65/65 mlv 4 ^^

I mam też małe pytanie jak już będe miał skille 70/70 to gdzie moge expić żeby jak najszybciej zarobić?

Na ghulkach? Czy na soldach zbierać bp kusz i je na fibule sprzedawać? (mam już prawie 2bp ale to jeszcze jak druidem grałem heh)

Zygfryd
03-05-2006, 21:38
Zle. Przy blokowaniu bronia jednoreczna nie pomaga ci shielding.

Dwarven shieldem i knifem blokuje sie nieco lepiej niz samym bs pomimo ze ma mniej defa. Byc moze masz racje, nie potwierdze tego bo nie wiem.. Mi to i tak zwisa i powiewa ze sie tak wyraze.. Wystarczy dobra tarcza i dobre skille ;)

hmm czyli do blokowania bardziej liczy sie tarcza i eq niż broń? No chiba myslac logicznie dochodzi sie do wniosku, ze tarcza jest od blokowania ciosow, nieprawdaz? ;)
Hit najpierw idzie na tarcze, jak tarcza go zatrzyma masz 'chmurke', a jak nie to ze tak powiem idzie dalej.. Wtedy dziala cala reszta twojego sprzetu, jak sie uda to masz te zolte kreski a jak nie, obrywasz za jakas tam ilosc hp :P

I mam też małe pytanie jak już będe miał skille 70/70 to gdzie moge expić żeby jak najszybciej zarobić?
To jest szeroki temat.. Przede wszystkim zalezy jakie masz eq ;) I skoro juz chcesz robic 70/70 to nie bij czegos, co mozesz bic z powodzeniem na nizszych skillach, bo to bezsens -.^

JUNIR
03-05-2006, 22:31
To jest szeroki temat.. Przede wszystkim zalezy jakie masz eq I skoro juz chcesz robic 70/70 to nie bij czegos, co mozesz bic z powodzeniem na nizszych skillach, bo to bezsens -.^a

No tak ale mi chodzi o to żeby jak najwięcej zarobić w jak najkrótszym czasie i z jak najmniejszymi stratami(na ghulkach z takimi skillami raczej nie bede musiał uhow tracić no nie? :D)

Moje eq wygląda tak:

Devil helmet//Noble armor//Guardian Shield//Fire Sword(niedługo BS)//Plate Legs//Buciki ^^ (mam jesce 25k ale narazie nie kupie nic lepszego bo teraz tylko skilluje wiec po co? :P ale 25k jest więc jakby co to na co je przeznaczyć? No i desert quest nie wykonany knightem i noob charem ^ czyli kolejne 20k)

To gdzie moge jak najszybciej zarobić? (wiem wiem głupie pyt. ale knightem gram pierwszy raz....)

Ateyah
03-05-2006, 22:59
(mam jesce 25k ale narazie nie kupie nic lepszego bo teraz tylko skilluje wiec po co? :P ale 25k jest więc jakby co to na co je przeznaczyć? No i desert quest nie wykonany knightem i noob charem ^ czyli kolejne 20k)
Wykonuj deserta,kupuj GSa i przy skilu 70 sobie expisz :)
BS narazie niejest priorytetem bo FS niema takich zlych statoi a z dwureczna bronia naprawde sie lvle szybko wbija :)

JUNIR
03-05-2006, 23:14
hehe ale uhy ide na dwuręcznej ^^

No i mi nie o lv chodzi bo i tak na lv 20-25 skilluje do 75/75

Vil
04-05-2006, 00:00
Podziel sie jeszcze pomyslem na czym chcesz z ta dwureczna expic na 70/70 zeby bylo szybciej niz z jednoreczna ?

Zygfryd
04-05-2006, 10:55
@JUNIR
Jak masz pacca to proponuje scaraby i to chiba z gsem wlasnie.. Nie expilem tam ryckiem ale slyszalem, ze sie nienajgorzej zarabia..
A bez pacca.. proponuje huncic cos, co wywala duzo smieci, ktore da sie sprzedac.. ja wiem.. minosy? (na poludnie od kopalni dwarfow w dziurze, bo chiba jestes za slaby na mintwallin) Moze te soldiery.. Nie mam specjalnie pomyslu, bo ja zazwyczaj chce expic jak najszybciej, a nie zbierac kase :P

@Vil
Nie wiem jak dajesz rade mowic kazdemu w tym temacie ciagle, ze trzeba huncic efektywnie na danych skillach, a nie trenowac do upadlego bez rezultatow w expieniu.. :P

JUNIR
04-05-2006, 11:02
Jak masz pacca to proponuje scaraby i to chiba z gsem wlasnie.. Nie expilem tam ryckiem ale slyszalem, ze sie nienajgorzej zarabia..
A bez pacca.. proponuje huncic cos, co wywala duzo smieci, ktore da sie sprzedac.. ja wiem.. minosy? (na poludnie od kopalni dwarfow w dziurze, bo chiba jestes za slaby na mintwallin) Moze te soldiery.. Nie mam specjalnie pomyslu, bo ja zazwyczaj chce expic jak najszybciej, a nie zbierac kase

Pacc niestety nie mam bo mysle że sie nie opłaca kupiować pacc przed 40lv :)
(bo hp też jest potrzebne)

@Vil
Nie wiem jak dajesz rade mowic kazdemu w tym temacie ciagle, ze trzeba huncic efektywnie na danych skillach, a nie trenowac do upadlego bez rezultatow w expieniu..

Ja to wiem i sie z tym zgadzam ale najpierw chcę troche zarobić i wole teraz trenować niż później(bo każdy knight ternować i tak będzie musiał)

Jeszcze jedno pytanie na które zwsze chciałem znać odp ale zawsze zapominam zapytać :baby:

Na jakich skillach i lv można solować GS? I tak samo smoki?

Zygfryd
04-05-2006, 11:39
Ja to wiem i sie z tym zgadzam ale najpierw chcę troche zarobić i wole teraz trenować niż później(bo każdy knight ternować i tak będzie musiał)

Jeszcze jedno pytanie na które zwsze chciałem znać odp ale zawsze zapominam zapytać :baby:

Na jakich skillach i lv można solować GS? I tak samo smoki?
Nie mowie akurat o tobie.. chociaz tez warto pomyslec :P

Co do solowania gsow to nie jestem zbytnio zorientowany, ale strzelalbym, ze 40+ lvl i 80/80+ z 2 handed bronia ofc i ringiem, byc moze +explo badz hmmy.

A dragi.. tak zeby tylko zabic 1 draga to starczy 20 lvl i skille 60/60~ z 1 reczna bronia + hmmy.. (nie mowic, ze sie nie da, bo kiedys tak zrobilem :) ), a tak zeby nie stracic prawie bp uhow (tylko pol bp ^_^ )wystarczy 2 reczna bron i skille 65/65~

Vil
04-05-2006, 11:59
drag:

-dobra miejscowka
-65/65
-dwureczna bron

GS

-zalecam min. 75/75, na upartego mozna z nizszymi ale koszty ida w gore niesamowicie
-koniecznie dwureczna bron.

Ateyah
04-05-2006, 13:57
Podziel sie jeszcze pomyslem na czym chcesz z ta dwureczna expic na 70/70 zeby bylo szybciej niz z jednoreczna ?
Minosy,soldy,orki i wiele wiecej :)
Mozna i na cycach ale 1uh idzie na jakies 10 cycow a to niezawsze sie zwraca :)

JUNIR
04-05-2006, 14:06
Nie mowie akurat o tobie.. chociaz tez warto pomyslec

heh spoko ale ja sobie postawiłem taki cel żeby mieć jak najwyższe skille na jak najniższym lv ^^

Co do solowania gsow to nie jestem zbytnio zorientowany, ale strzelalbym, ze 40+ lvl i 80/80+ z 2 handed bronia ofc i ringiem, byc moze +explo badz hmmy.

A dragi.. tak zeby tylko zabic 1 draga to starczy 20 lvl i skille 60/60~ z 1 reczna bronia + hmmy.. (nie mowic, ze sie nie da, bo kiedys tak zrobilem ), a tak zeby nie stracic prawie bp uhow (tylko pol bp ^_^ )wystarczy 2 reczna bron i skille 65/65~

aha a do blokowania?(ja skilluje z 3-4 kumplami którzy mają troche mniejsze skille niż ja ale też duże jak na lv jeden ma chyba 57/56 drugi 55/55 a trezci 54/53 jakoś tak)
jest też 2 sorców z lv 18 i 19 chyba co może z taka ekipą robić(lol)

Zygfryd
04-05-2006, 14:21
@up
Shooterzy powinni miec nieco wiekszy lvl i zapewne mlvl na dragi ;)

A do blokowania dragow.. ja wiem.. 30-35+ lvl moze, w kazdym razie tak, zebys spokojnie sie uhal majac w miare bezpieczna ilosc hp i nie tracil jakby hp, ktore bys dostal uhajac sie.. (ciezko to wytlumaczyc ;/ ) Przykladowo :P : majac 500 hp max uhasz sie na 300 i masz max hp, ale mialbys powiedzmy 550, bo sila twojego uhania jest wieksza :P

Gumciu
04-05-2006, 17:21
As ty masz palla czy co ze sie wypowiadasz a shielda dajesz takiego slabego?? na 16 knighcie powinno sie miec 65+ skille z obu a na 20 75+

Trzeba skillowac a nie expic i expic........omg X(

Pozdro:cup: :miecz:

Vil
04-05-2006, 18:16
As ty masz palla czy co ze sie wypowiadasz a shielda dajesz takiego slabego?? na 16 knighcie powinno sie miec 65+ skille z obu a na 20 75+

Trzeba skillowac a nie expic i expic........omg X(

Zrob na 20 levelu 100/100, ja w tym czasie zrobie sobie wakacje, a jak mi sie bedzie chcialo to jeszcze z 10 leveli i sprobuj mnie zabic.

Slyth
04-05-2006, 18:32
Panowie !
Witam serdecznie i takie małe pytanko ( fo tych bardziej doświadczonych najtów mam )

no skill 61/60 na 24 są dobre czy może jednak dotrenić do jakiejś innej barierki chociaż za bardzo to mi sie nie chce
no i drugie pytanko chłopaki na czym tutaj można expić bezz pacc
Fire Axe, Vampire Shield, Noble Armor, Plate Legs, Steel Helmet, Scarf no i może w co zainwstować ( mam jakies lootbagi to można cos sprzedać )

pozdrawiam

Djkwaku
04-05-2006, 20:17
@slyth

Ja na 18 lvl'u miałem 60/60, na 25 65/65 a na 30 aktualnie mam 72/72 - P.S. inni robią skile 70/70 i masowo expią - tak więc to jest taka bariera przełamania. Ja i tak skiluje do 80/80, ponieważ nastawiam się na bloczenie :]. A wg mnie sam powinieneś zdecydować czy ci sie chce skilowac czy nie. Przecierz nikt ci nie każe. To twój wybór. Jeżeli masz dosyć skilowania, idź troche poexpić a potem znowu skiluj.

Slyth
04-05-2006, 21:15
tak super tylko kurcze na czym ? :( bo ja naprawde niewiem jest to mój pierwszy najt biegam troche po zamku ale tam zajete czesto, szukalem minosow na foldzie nei znalazlem, niewiem czy mintlawin to dobre miejsce, soldiery tez troche lipne :/

Lucyferusek
04-05-2006, 21:36
Blokowac mozesz nawet na 55 shieldingu , do blokowania bardziej potrzebny jest lvl im wiekszy tym wiecej zycia.Zamiast skilowac do 80/80 i marnowac 2 miechy to poexpcie troche.Wole miec 40 lvl i 70/70 niz 15 i 80/80.Mowie to z mojego doswiadczenia pozdro;]

Djkwaku
04-05-2006, 22:21
@up

fakt ale jak będę miał skile 80/80 to mnie wszystko wali już - liczyć się bedzie tylko exp a pozatym chodzi mi także o exp na guardach z małych użyciem uhów :) .

@2xup

ja skilowalem

do 60/60 = rotki

do 66/66 = mino

powyzej = slime'y i nie narzekam :)

JUNIR
05-05-2006, 02:32
A ja mam skille 67/67 i nadal na rotach skilluje LOL

Propan Butan
05-05-2006, 08:10
knightem neijestem ale o skilowaniu od nich wiem od koelgi duzo i na rotach siedzi do 80/80 i pewnie dluzej na nich posiedzi