Pokaż pełną wersje : skille knighta.
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
Blokowac mozesz nawet na 55 shieldingu , do blokowania bardziej potrzebny jest lvl im wiekszy tym wiecej zycia.Zamiast skilowac do 80/80 i marnowac 2 miechy to poexpcie troche.Wole miec 40 lvl i 70/70 niz 15 i 80/80.Mowie to z mojego doswiadczenia pozdro;] Ja bym wolal miec 15 lvl i 80/80 ;) A wiesz dlaczego? Bo ten 40 lvl zrobilbym doslownie w ja wiem.. 2 tygodnie na luzach, a trening zajalby kilka tygodni..
Warto trenowac na niskim lvlu, jak sie umie wykorzystac swoje skille ;) Zreszta.. w ostatecznosci nie musza byc takie wysokie. Przyklad? Prosze bardzo:
Moim ryckiem po wyjsciu z rooka trenowalem do 50/50~ i wpadl mi przy okazji 13 lvl. Do 20 lvlu robilem 8-10k expa na godzine. Teraz robie 70/70~ i od 20~ lvlu bede expic do 40 lvlu robiac 20k~/h.
I co.. skilli nie mam super extra jak na lvl, a potrafie wyciagnac tak duzo k/h. I zeby ktos nie myslal, ze ktos mi pomagal w grze albo ze jestem w plecy :P Wychodze lekko na + i nie potrzeba mi pomocy innych ;)
Co do tego na czym trenowac.. Zalezy jakie znacie miejsca. Jak wiecie gdzie nie chodzi zbyt duzo ludzi to mozecie tam zostac :P Najlepiej trenowac na czyms, w co czesto wchodza obojetnie jakie hity, bo to decyduje o szybkosci treningu. Ogolnie wykorzystywane sa na poczatku trolle, potem dwarfy, roty, minosy czy slimy.
Znam goscia co do 90/90 trenowal tylko na dwarfach, a ja od 50/50~ lece na slimach.. (a co do tego ze powinna sie na nich trenic od 60/60 to kufno prawda :P, wystarczy miec kilka ihow badz brac nowego slima gdy bije juz zbyt mocno ;) - czyt. nowa matke dla niekumatych)
Ja bym wolal miec 15 lvl i 80/80 ;) A wiesz dlaczego? Bo ten 40 lvl zrobilbym doslownie w ja wiem.. 2 tygodnie na luzach, a trening zajalby kilka tygodni..
No wlasnie.
80/80 = okolo 300-350 godzin treningu. W tym czasie mozna np. :
-wytrenowac 70/70, wbic 55-60 level i skonczyc ze skillami 75/75 ( lub minimalnie nizszymi )
-wytrenowac 65/65 i zrobic jeszcze kilka leveli wiecej
przyjmujac pierwszy wariant, koncze z niewiele nizszymi skillami od twoich, gdy ty _zaczynasz_ expic ja mam kilka razy wiekszy level, 3x wiecej hp, kilka klas lepszy eq i zapas uhow.
wniosek:
przemysl, czy oplaca sie trenowac 3x dluzej zeby expic o 10% szybciej.
No wlasnie.
80/80 = okolo 300-350 godzin treningu. W tym czasie mozna np. :
-wytrenowac 70/70, wbic 55-60 level i skonczyc ze skillami 75/75 ( lub minimalnie nizszymi )
-wytrenowac 65/65 i zrobic jeszcze kilka leveli wiecej
przyjmujac pierwszy wariant, koncze z niewiele nizszymi skillami od twoich, gdy ty _zaczynasz_ expic ja mam kilka razy wiekszy level, 3x wiecej hp, kilka klas lepszy eq i zapas uhow.
wniosek:
przemysl, czy oplaca sie trenowac 3x dluzej zeby expic o 10% szybciej. Zgadzam sie z toba :P Napisalem ze gdybym mial wybrac.. to lepiej miec wieksze skille, bo szybciej sie zrobi te lvle.. Ale zeby byl taki wybor, to chiba musialbym kupic taka postac, bo te skille same sie nie wytrenuja 8o
Wg mnie robienie 80/80 na takim lvlu to bezsens,bo ciezko je wykorzystac ;) Gdybym chcial takie skille robic to bym robil, a jednak mam inne plany ;) Zreszta sam wiesz z innego tematu :p
Edit:
Ah.. i jeszcze cos. Nie mozna tez przesadzic w druga strone.. Bo mam kumpla, ktory zadowala sie z 10k/h na 50 lvlu. W prawdzie moglby robic te 15k/h ale troche sie boi.. ale to nie wazne :p Ja na tym lvlu planuje robic 40k~ przy skillach 80/80. Chiba jest roznica? ;) W ogole zauwazylem ze duzo osob ma hlvl tylko dlatego, ze graja calymi dniami. Nie raz dowiedzialem sie, ze jakis 80+ lvl robi 20k/h..
Edit2:
Zeby ktos nie pomyslal, ze kupowalem/chce kupic jakas postac.. -.- Mysle, ze wiecie o co mi chodzilo ;)
Mimo tego ja robie nadal skile 80/80 a potem expienie. Przyjemne expienie :)
Dragonit
05-05-2006, 11:40
No chiba myslac logicznie dochodzi sie do wniosku, ze tarcza jest od blokowania ciosow, nieprawdaz? ;)
Hit najpierw idzie na tarcze, jak tarcza go zatrzyma masz 'chmurke', a jak nie to ze tak powiem idzie dalej.. Wtedy dziala cala reszta twojego sprzetu, jak sie uda to masz te zolte kreski a jak nie, obrywasz za jakas tam ilosc hp :P
Bzdura
Zablokowac cios możesz max.2 razy w 1 rundzie.Następne ataki idą na zbroje,legi itd.1 cios możesz zablokować tarczą,ale nei muszisz,możesz także zablokować bronią(losowo)a możesz wogóle nie zablokować.2 cios możesz zablokować też tarczą albo bronią,możesz nawet oba ciosy zablokować bronią,albo oba tarczą,a możesz wogóle ich nie zablokować.Def tarczy jest raczej większy od defa broni,wiec jest troche większa szansa że zablokujesz tarczą.Shielding również nie liczy się do broni 1 ręcznej,ale słyszałem gdzieś,że pewna ilość shieldinga liczy się dobroni 2 ręcznej,ale tego nie testowałem.
@up:
A to przepraszam bardzo co w tym co napisalem jest bzdura?! Na przyszlosc - prosze czytac z wiekszym zrozumieniem :P
Nie wspominalem nic o przyjmowaniu max 2 hitow na runde.. (co jest ofc prawda) tylko o obrywaniu badz nie podczas pojedynczego ataku. ;)
Dragonit
05-05-2006, 12:40
Przeczytałem uważnie i chodziło ci o to,że jak nie zasłonisz się przed atakiem tarczą,to atak idzie na zbroje a jak nie zablokujesz zbroją(albo innym elementem uzbrojenia)to obrywasz.
Przeczytałem uważnie i chodziło ci o to,że jak nie zasłonisz się przed atakiem tarczą,to atak idzie na zbroje a jak nie zablokujesz zbroją(albo innym elementem uzbrojenia)to obrywasz.
No wlasnie.. i czy cos tutaj jest zle? :P Oczywiscie to wszystko dzieje sie podczas kazdego jednego ataku, nie rozklada sie na iles tam tur :P
Dragonit
05-05-2006, 20:34
Tak,bo jak nie blokneisz tarcza możesz bloknoc bronia i odwrotnie.
Dzisjaj se zrobie skille 68/68 B) :cup:
A na jakich skilla można na DS chodzić?
Na 20 lvlu powinienes miec skile 70/70
Na dsa mozesz isc ze skilami 70/70 z fire/bright swordem knight/p setem i crown shieldem
Na dsa mozesz isc ze skilami 70/70 z fire/bright swordem knight/p setem i crown shieldem
i bp uhow. :.:.:
A ja na swoim 27 levelu mam skile 60/60 i nienarzekam.
Wiadome kiedys tam sie zrobi wieksze,ale narazie te sa wystarczające.
;)
te skile sa wystarczjace na co? chyba na roty :] wszystko zalezy od tego jak umiesz grac i gdzie expisz- im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]
Ja narazie wcale niezamiezam isc na draga,bo niemam takiej potrzeby i poco mi uhy marnowac.Expie sobie na solidkach,a czasem na guarda sie pojdzie i wypas sie expi.Jak bede chciał na draga isc to wbije sobie wieksze skile.
:p
im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]
im lepiej grasz tym wiecej wiesz o roznych mozliwosciach expienia i tym lepiej wykorzystujesz nawet niskie skille.
Ja mam kajtka na 17 lvl i skile 52/46. W ciagu jednego dnia nabilem +3/+2 w skilach wiec jest dobrze. Jeszcze kilka dni i beda lepsze:]
Lucyferusek
06-05-2006, 23:07
Ja mam 70/66 skille na 36 lvl i dobrze mi z tym.
Choc wlasnie zaczynam skilowac zeby na scarabach porzadnie poexpic.
Skille 80/80 na 15 lvl sa bezsensu na pvp dostaniesz 1 sd padasz tracisz 30h skilowania i sie zalamujesz , jak ma 40 lvl i skile po 70 to trudniej cie bedzie zabic;]
Dragonit
06-05-2006, 23:59
Ja jeszcze nigdy nie widziałem PK z sd,a żeby wziać15lvl knajat z sd na hita to trzeba mieć lvl 150+ i mlv 70+ i do tego dawke szczęscia.A dzięki skilom 80\80 na 15lvl takie przeciętny 20lvl(zarówno knajt jak i sorc albo druid)może cię pogłaskać,a ty expisz miodnie,gdysz na hita możesz wziąć z k axe\dh\fs soldka.
Ok mam 17lv i dzisjaj już wbije skille 70/70 moje eq sie troche zmieniło (nieznacznie ale zawsze :P):baby:
Devil Helmet//Knight Armor//Fire Sword(tego biore na treningi)//Bringt Sword(tym bede expić ^^)//Plate Armor(to także na treningi biore)//Plate Legs
I 39% do 5mlv
Wiem że to nie zabardzo coś zmienia heh
Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat? Czy może DS nie jest dla knightów? W takim razie co jest dla knightów?(lol)
Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat? Czy może DS nie jest dla knightów? W takim razie co jest dla knightów?(lol)
Poczytaj poradniki a nie kieruj sie zasada " skoro daje 240 expa to sobie na nim poexpie ". DS jest tak twardy ze nawet jesli nie tracilbys na niego zadnych uhow ( co jest niemozliwe ) to i tak zabijalbys go tak dlugo ze nie byloby to oplacalne.
szymon287
08-05-2006, 14:37
Fire Sword(tego biore na treningi)
ze co prosze :o? ty trenujesz fs'em czy tylko od tak go sobie bierzesz bo nie z czailem :P?
@vil:
nice podpis ;D ...axa ;S
ze co prosze ? ty trenujesz fs'em czy tylko od tak go sobie bierzesz bo nie z czailem ?
LOL niee przeciez nigdy w życiu nie nabiłbym skilli 70/70 na lv 17 trenują FS. Trenie knife a FS biore żeby no mieć jakąmś broń dgy mnie aatakuje np druid na 15lv to przecież choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie heh a z FS mam szanse =]
Poczytaj poradniki a nie kieruj sie zasada " skoro daje 240 expa to sobie na nim poexpie ". DS jest tak twardy ze nawet jesli nie tracilbys na niego zadnych uhow ( co jest niemozliwe ) to i tak zabijalbys go tak dlugo ze nie byloby to oplacalne.
Heh właśnie tak pomyslałem hehe(co do tej zasady ;) ) widać mało wiem o expieniu knigthem
Taaa wiem zara ktoś napisze "nie szukałeś" ale móglby mi ktoś podac linka do jakiegoś poradnika czy coś?:P
Nie laska kliknac na gorze w 'szukaj' i wpisac co trzeba? Nie dosc, ze nie podziekujesz za pomoc to len jestes jak nie wiem co.. -.-
dla leni któym sie niechce szukac podam 2 linki do fajnych postów na temat expenia i skilenia, autorów tychże poradników serdeczenie pozdrawiam
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
Nie laska kliknac na gorze w 'szukaj' i wpisac co trzeba? Nie dosc, ze nie podziekujesz za pomoc to len jestes jak nie wiem co.. -.-
heh może masz racje :P sorry i ThX za pomoc wszystkim którzy mnie uświadomili co do knight :P:P (czyli głównie dla Zygfryd i Vil'a)
dla leni któym sie niechce szukac podam 2 linki do fajnych postów na temat expenia i skilenia, autorów tychże poradników serdeczenie pozdrawiam
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
ThX ;)
Venderer
08-05-2006, 21:14
te skile sa wystarczjace na co? chyba na roty :] wszystko zalezy od tego jak umiesz grac i gdzie expisz- im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]
Roty?! Ja na 63/63 luzacko expiłem na soldach + slimach + 1 resp Guarda (No znim to było dużo zabawy xP) Ale jak miałem fuksa to wyciągałem 15k/h...
Dasz mi 20k na przygotowania to też ci zsoluje draga nawet na 8 lvlu, bo wątpie, że na nich opłacalnie expiłeś -.-
Mega_RobalXXL
08-05-2006, 23:01
Ja mam knighta na Chimerze ale nim nie gram 13 lvl 55/55 club =]
poisoner
09-05-2006, 00:32
Ja jeszcze nigdy nie widziałem PK z sd
bo pewnie na non-pvp grasz
A dzięki skilom 80\80 na 15lvl takie przeciętny 20lvl(zarówno knajt jak i sorc albo druid)może cię pogłaskać
wez mi wytlumacz co maja skille do obrazen otrzymywanych od druida/sorka bo nie bardzo moge skapnac ;p
a ty expisz miodnie,gdysz na hita możesz wziąć z k axe\dh\fs soldka.
OMG Soldka mozesz zabic i juz sie podniecasz, a na soldach jest exp zwalony, wiecej mozna na trollach wyciagnac ;p
Fire Sword(tego biore na treningi)
Na demonie trenujesz?
Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat?
150/150
W takim razie co jest dla knightów?(lol)
Trolle na pojedynczym spawnie metoda up/down z uzyciem explosion
dgy mnie aatakuje np druid na 15lv to przecież choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie heh a z FS mam szanse =]
RÓTFL tekst tysiaclecia -.- A co maja twoje skille i twoja bron do atakow pk druida??????????????
Taaa wiem zara ktoś napisze "nie szukałeś" ale móglby mi ktoś podac linka do jakiegoś poradnika czy coś?
RÓTFL, chyba nic latwiej nie mozna znalezc na tym forum niz poradnik dla knighta ktorych juz chyba ze sto jest -.-
Roty?! Ja na 63/63 luzacko expiłem na soldach + slimach + 1 resp Guarda (No znim to było dużo zabawy xP) Ale jak miałem fuksa to wyciągałem 15k/h...
Na rotach na darashi moim drutem wyciagam 13k/h z fire axa ;p
Rotfl 20k? Chyba oszalales. Wystarczy 15 mlvl zrobic, kilka sd i po dragu, nawet 3k nie stracisz.
Na demonie trenujesz?
przecież pisałem że biore go po to żeby nie chodzić z knife 8o
150/150
Ale ty jesteś zabawny. Naucz sie czytać. Napisałem bez większych strat czyli tyle żeby na jednego DS nie schodził bp UH
Trolle na pojedynczym spawnie metoda up/down z uzyciem explosion
.... :fool:
RÓTFL tekst tysiaclecia -.- A co maja twoje skille i twoja bron do atakow pk druida??????????????
Ty naprawde jesteś inny...
Jak to co mają?
choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie
A jak mam FS to bede druidowi zadał jakieś obrażenia no nie? Czyli w wolnym tłumaczeniu z FS bedę mógł sie obronić. Czyli w wolniejszym tłumaczeniu - nie dać sie zabić
RÓTFL, chyba nic latwiej nie mozna znalezc na tym forum niz poradnik dla knighta ktorych juz chyba ze sto jest -.-
Właśnie dlatego że jest ich tyle poprosiłem o jeden konkretny
Na rotach na darashi moim drutem wyciagam 13k/h z fire axa ;p
bez urazy, ale 13k/h na rotach to jest rot co 10 sek, liczac ze nie zabijesz rota 1 hitem musialbys stac i klepac caly czas podchodzace roty. Zaden resp tyle nie wydoi.
Podobnie jak w przypadku 32k hajsu w 3 godziny czekam na filmik, wystarczy 30 minutowy.
no wiec venderer. draga bralem z 3 uhami, nie expilem na nich tylko czasem lazilem <bo moze cos wypadnie:P> a ty mowisz ze na 63 expiles na dwarfach. ok . ale guard by cie jechal strasznie:P poza tym na jakim lvl miales te skille?? bo ja mowielm do Pana na 27 lvl ze skilami 60, a te nie sa za dobre jak na jego lvl ;/
@poisoner. my mowimy o knightach a chyba wiesz ze narazie najwyzszy m lvl knightem to 9< EO>
Ja mam na 16 lvl-u 61(sword)\ 59, więc chyba nieźle...
ja na rotach z wh robie 12k/h i resp daje rade :)
up@ chyba nie...
poisoner
09-05-2006, 18:05
przecież pisałem że biore go po to żeby nie chodzić z knife
A czemu masz nie chodzic z knifem?
Ale ty jesteś zabawny. Naucz sie czytać. Napisałem bez większych strat czyli tyle żeby na jednego DS nie schodził bp UH
Zeby nie schodzil bp uh to mozesz zabic w ten sposob na 8 lvlu ze skillami 10/10 i bez eq, bijac z lmm. A ja napisalem jakie skille trzeba miec, zeby sensowne bylo jakiekolwiek expienie na dsach. I to sa skille 150/150. Tren, moze bedziesz takie mial. :D
....
Trudno wyczuc ironie, jak sie nie ma dostatecznej inteligencji, no nie?
Ty naprawde jesteś inny...
Jak to co mają?
No wlasnie nie wiem. Aaaa, no tak, zapomnialem, przeciez skille chronia przed atakiem magicznym. Że też wczesniej o tym nie pomyslalem.
A jak mam FS to bede druidowi zadał jakieś obrażenia no nie?
Obrona to nie zadawanie obrazen.
Czyli w wolnym tłumaczeniu z FS bedę mógł sie obronić.
Nie.
Czyli w wolniejszym tłumaczeniu - nie dać sie zabić
Taaa myslisz ze taki druid sie ciebie przestraszy i przestanie cie nawalac, jak bedziesz go fsem siekac?
Właśnie dlatego że jest ich tyle poprosiłem o jeden konkretny
Najlepsze zostaly wybrane do "waszych poradnikow".
bez urazy, ale 13k/h na rotach to jest rot co 10 sek, liczac ze nie zabijesz rota 1 hitem musialbys stac i klepac caly czas podchodzace roty. Zaden resp tyle nie wydoi.
Nie. To nie jest rot co 10 sekund. Chyba nie wiesz jak wygladaja tam respy na darashii. Tam sie zabija pod rzad 3-4 roty a pozniej idziesz niecale 10 sekund do kolejnego. Nie zabije jednym hitem, bo zabije dwoma. Tylko ze jak chodze z bohami na 53 lvlu to podroz od rota do rota wiele nie zajmuje. 13k/h to jest lekko ponad 5 rotow na minute, jak najbardziej do wykonania, jesli jestes sam w jaskini. Bo zakladajac ze na jednego rota tracisz 4 sekundy to 5 rotow zajmuje tylko 20 sekund, wiec jest duzo czasu na podroz do kolejnych rotow w respach po 2-3, a takie przewaznie wystepuja. A ta podroz naprawde niewiele zajmuje na 53+boh. Resp nie wydoi? Wydoi, o ile chodzisz po calej jaskini samemu w godzinach wieczornych (najlepszy resp).
Podobnie jak w przypadku 32k hajsu w 3 godziny czekam na filmik, wystarczy 30 minutowy.
LOOOL. Nie zarobilem 32k hajsu w 3 godziny. 3 godziny nalezy grac aby tyle zarobic. Czytaj ze zrozumieniem.
na 27 lvl ze skilami 60, a te nie sa za dobre jak na jego lvl
Zalezy, jaki styl gry preferuje i na jakie potwory chce mu sie chodzic. Mozna i bez treningu grac.
@poisoner. my mowimy o knightach a chyba wiesz ze narazie najwyzszy m lvl knightem to 9< EO>
O knightach? Affff naprawde? W zyciu bym sie nie domyslil. A 9 mlvl ma nie tylko eo.
Czytaj ze zrozumieniem.
pisz po polsku.
poisoner
09-05-2006, 21:20
pisz po polsku.
no juz bardziej nie moglem zasugerowac, jaka metoda zarabiam, wprost napisac nie moge bo dostane kolejnego warna (juz napisalem raz i posta mi usuneli, tresc warna widnieje w moim podpisie ;) )
no juz bardziej nie moglem zasugerowac, jaka metoda zarabiam, wprost napisac nie moge bo dostane kolejnego warna (juz napisalem raz i posta mi usuneli, tresc warna widnieje w moim podpisie ;) )
serdecznie zycze miesiaca odpoczynku od tibii za "using unofficial software to play".
A ja napisalem jakie skille trzeba miec, zeby sensowne bylo jakiekolwiek expienie na dsach. I to sa skille 150/150. Tren, moze bedziesz takie mial. :D
Hahahahahaha http://forum.pclab.pl/style_emoticons/default/smilies/rotfl.gifhttp://forum.pclab.pl/style_emoticons/default/smilies/rotfl.gif[wstaje z podłogi], masz racje mój mistrzu sen sej.
Zeby nie schodzil bp uh to mozesz zabic w ten sposob na 8 lvlu ze skillami 10/10 i bez eq, bijac z lmm. A ja napisalem jakie skille trzeba miec, zeby sensowne bylo jakiekolwiek expienie na dsach. I to sa skille 150/150. Tren, moze bedziesz takie mial.
Po 1. Nie pytałem o to ciebie więc po co piszesz?(na dodatek głupoty)
Po 2. Nie chodzi mi o expienie tylko czy w ogólne bede w stanie je zabić nie marnując bp UH
Obrona to nie zadawanie obrazen
"Najlepszą obroną jest atak"
Nie.
Jak to? Ze skillami 70/70 i z FS nie bede w stanie sie obronić przed 10-18lv druidem?(No i mam przy sobie zawsze bp UH)
No wlasnie nie wiem. Aaaa, no tak, zapomnialem, przeciez skille chronia przed atakiem magicznym. Że też wczesniej o tym nie pomyslalem.
Nie chodzi mi o to że druid mnie bedzie słabiej walił różdżką tylko o to że ze skillami 55/55 nic mu nie zrobie a ze skillami 70/70 już tak(gdyby tak nie było to 8lv druid byłby w stanie zabić 20-30lv pomijając oczywiście fakt że taki bez problemu mu ucieknie)
Taaa myslisz ze taki druid sie ciebie przestraszy i przestanie cie nawalac, jak bedziesz go fsem siekac?
Taki druid już mnie atakował ale jak go uderzyłem z FS za 30 to fakt troche sie przestraszył...
Ej człowieku nie chce mi sie już z tobą gadać pisz co chcesz...
poisoner
10-05-2006, 16:05
serdecznie zycze miesiaca odpoczynku od tibii za "using unofficial software to play".
Bardzo bym chcial podziekowac za te życzenia, ale niestety gram botami od kilku lat i jeszcze nie dostalem ani jednego bana. A poza tym, nawet jakbym dostal pierwszego w swoim zyciu bana to i tak mam wiele kont z niezlymi postaciami, a posiadanie przeze mnie dynamicznego ip neostrady sprawia, ze moge po banie zmienic sobie ip i grac dalej inna postacia, a nikt sie nie kapnie, ze jestem wlascicielem zbanowego chara. A ban na ip to oni mi moga dawac, zycze powodzenia. Nawet jakby mi usuneli 3 konta to i tak bym mial kim grac. Ale po co ja w ogole tyle rozwazam skoro nawet drobnego bana na 7 dni nie dostane? ;)
Hahahahahaha [wstaje z podłogi], masz racje mój mistrzu sen sej.
LOOOL. Ty chyba DSa w zyciu nie widziales. Pokaz mi jak na nich zajefajnie expisz, to dam ci 1kk.
Nie pytałem o to ciebie więc po co piszesz?
Zebys sie pytal
na dodatek głupoty
Ty wiesz lepiej, wiec przedstaw swoje argumenty, a nie tylko krytykujesz.
Nie chodzi mi o expienie tylko czy w ogólne bede w stanie je zabić nie marnując bp UH
LOOOL. Zabic nie marnujac bp uh to mozesz na 6 lvlu z lmm.
"Najlepszą obroną jest atak"
Tylko ze to jest przenosnia, jakbys nie wiedzial.
Ze skillami 70/70 i z FS nie bede w stanie sie obronić przed 10-18lv druidem?(No i mam przy sobie zawsze bp UH)
LOOOL. A czy ja napisalem ze nie bedziesz w stanie sie obronic? Ja napisalem tylko, ze na twoja obrone nie ma wplywu posiadana przez ciebie bron i skille, poniewaz druid jak wiadomo atakuje z magii, nawet jak bije z sd (magia fizyczna) to i tak def broni nie ma wplywu na obrazenia jakie otrzymujesz, ani skille tez nie.
Nie chodzi mi o to że druid mnie bedzie słabiej walił różdżką tylko o to że ze skillami 55/55 nic mu nie zrobie a ze skillami 70/70 już tak(gdyby tak nie było to 8lv druid byłby w stanie zabić 20-30lv pomijając oczywiście fakt że taki bez problemu mu ucieknie)
Sprawdz sobie w slowniku jezyka polskiego co to jest obrona. Bo na pewno nie jest to zadawanie obrazen.
ze skillami 55/55 nic mu nie zrobie
Poza tym, ze kazdy twoj cios z takimi skillami na druidzie bedzie blood hitem. :p
Bez problemu zabilbym 6 lvl sorkiem/drutem mojego noobowate kolege z klasy - 22 lvl knighta co ma skille chyba 72/71 i 3 mlvl i 82% do 4 mlvla. Zdążyłbym go 2 razy dednac zanim wyszedlby poza ekran. A jakby mnie bil to bym tym bardziej padl, bo ja przynajmniej mam czym sie leczyc, a on nie. Zreszta ten kolega juz wielokrotnie byl zabijany przez ludzi ponizej 10 lvla. :D
Taki druid już mnie atakował ale jak go uderzyłem z FS za 30 to fakt troche sie przestraszył...
BUHAHAHAHAHA, za 30 go waliles rotfl i sie przestraszyl? Przeciez on by sie wyuhal 10 razy zanim ty bys mu 150 hp zabral. :p
Ej człowieku nie chce mi sie już z tobą gadać pisz co chcesz...
Nie to nie.
Ostatni Warrior
11-05-2006, 21:32
witam mam 23lvl skill 71/70 eq crut... helmet k armor f axe meduza shield szalik p legi buty gdzie expic
a)fast exp
b)fast kasa
@up
To jest temat o skillach knighta, a nie gdzie sie szybko/oplacalnie expi.. Wystarczy, ze wczesniej zboczylismy troche z tematu :P
Ale.. jest duzo takich srednich miejsc odpowiednich dla ciebie, mysle, ze powinienes sie domyslec -.^ Na cos dobrego masz za maly lvl, skille ci teraz niewiele dadza. Kase zarobisz na czyms, co wyrzuca duzo smieci.. A co wyrzuca? Pomysl badz przeczytaj kilka stron wstecz, chiba ktos sie o to juz pytal.. (i dostal odpowiedz ;) )
Z.I.O.M.E.K
12-05-2006, 23:35
Kurde masakrycznie czy wy tacy slabi jestecie czy mi sie tylko tak wyjdzje
??
ja mam 17 lev i mam skille 71/70
behonder
12-05-2006, 23:44
na którym moge walczyć z róznymi minosami???
Pro Shinok
14-05-2006, 18:33
@up Zależy z jakimi minosami ^^ Ale mysle że na soldiera 50/50 a na guarda 75 shielda i 35 lvl wystarczy w zupełnosci.
Ja na 9 lvlu mam 46/44 i jakoś nie narzekam
Kurde masakrycznie czy wy tacy slabi jestecie czy mi sie tylko tak wyjdzje
??
ja mam 17 lev i mam skille 71/70
Twój opis mówi co innego.
Tylko nie płacz i nie spamuj forum jak zginiesz.
Z tego co widze nikt prawie nie skilluje a jak juz ktos napisze ze ma np.15 lvl skille 70/70 to sie podnieca:baby: a to temat o tym kto ma skille na danym lvl:)
@pro shinok
hehe. mino soldiery <lol?> B) jak one wygladaja??;>
PS jak ktos ma to niech da link do ss`a z Spider Chain Mail plz
no nie wiem...
żeby nie było ,że się z Was naśmiewam czy coś...
ja mam 27lv i skille 86/87 i trenie dalej... za 3 tygodnie pacc'a kupuje i potem exp...
myśle ,że jeżeli ktoś chce trenić expić trenić expić (na zmiane) to można zrobić tak:
*15lv - 50/50
*20lv - 60/60
*30lv - 70/70
*50lv - 80/80
*70lv - 90/90
*90lv - 100/100
potem to już sam sword wchodzi ,nie? :]...
jeżeli się myle to sorry ,ja wolę wersję ~90/90 i potem exp exp exp... no ale jak kto lubi...
miłego tyrania slima ,powo~
~eR~
Koriun Druids
15-05-2006, 21:34
Ja na 11 lvlu mam skile 41/41:]
Ale caly czs skiluje:p Che wbic 70/70:sword:
Armori von Tygero
15-05-2006, 23:21
Ja mam 50 % do 14 levelu i skille 46/38
Moze byc ?? Musze potrenowac shielding tak do 42 chce.
Powiedzcie do ktorego na 14 powinienem miec ??
Bo kumpel mi mowi ze 60/60
Szczepan126
16-05-2006, 23:14
^^
według mnie stanowczo zamale jak na ten lvl.
ja na 16 (praktycznei bez expienia tylko same skillowanie) mam 59/59 i chce zrobic 70/70 i troche expic potem dalej skillowac :D
http://img458.imageshack.us/img458/4307/5mlv4xi.jpg
A oto mój advanced w mlv :D
Nie słuchajcie GAWRONA (czesto treni obok mnie) to juz maniak skillowania on nie przestani nigdy trenic :evul: skille musicie miec takie jakie wam odpoiwadaj a nie takie jak maja inni :)
ja na 19 lvl mam 65/65
ShermanM4
19-05-2006, 02:18
ja se wbiłem skille po 60 i 4 mlv bo sie z kumplem załozyłem o BP UH'ów i HMM'ów :)
ja mam 20 lvl skille 60/60 4 mlvl
wbije 30 vl to wytrenuje do 70/70
potem 40 lvl 80/80
a potem nie będe trenić xD
@up: Mam taką samą taktykę tylko, że mam 38 lvl i skille 77/77. ;)
Kiedyś nie wiedziałem, że trzeba skillować wtedy moje skille to chyba 44/43 na 13 lvlu. No i zacząłem skillować w Hellgate. Pare up-date'ów temu można było tam miesiącami siedzieć.
Dasha Kumagai
20-05-2006, 19:35
Jak widze dobre skille macie..Ja mam 75/74 na 41 lvlu :p .. No coz jak gralam kiedys na Danubi na 20 mialam 70 ale to bez sensu bo na takim malym lvlu jak mnie ubili 2 razyto mi spadlo do 65 .. Wiec teraz taksobie powoli wbijam skile a i tak juz jestem w pierwszej 25 w rankingu ;) na 45wbije 80 a potem to z 60lvl i dalej train .. Wszyscy mi mowia ze mam dobre skile moze dlatego ze na wyzszych levelach maja gorsze ;]
Ja mam teraz na 26lvl 66/66 do jutra rana chce 68+/68+ ale to zależy.....
a ja 9 lvl i 38fist+ i 46 club :P (gram ta postacia kilka godzin)
Ja na 11 lvlu mam skile 51/48 i 3 mlvl :) a na 15 lvlu mam zamiar miec 60/60 a nawet lepsze B)
Gracz Tibijski
21-05-2006, 07:22
182 strony pisania o skilach?
Naprawde ciężko coś tu znaleść.:D
Lucyferusek
21-05-2006, 09:56
HIHO!
Mam skill 73/70 na 38 lvl , mam pacca i sie zastanawiam czy isc expic czy wrzucic train mode do wakacji.
Doradzcie!
HIHO!
Mam skill 73/70 na 38 lvl , mam pacca i sie zastanawiam czy isc expic czy wrzucic train mode do wakacji.
Doradzcie!
Idz xpic.
Ja mam 95/93 :P mialem 96/94 ale mi sie padlo :D Wbilem 100 lvl i 11 minut po wbiciu przewrocilem sie haha :D
Na 99 lvl mialem 8 mlvl...coz musze odrobic
Garbacz rox! :)))
HIHO!
Doradzcie!
Poexpij do 45lvlu i wtedy dobij 80/80 - expienie na wakacje bedzie przyjemne ;)
HIHO!
Doradzcie!
Jeśli nie narzekasz na brak kasy na PACC - poskilluj przynajmniej do 75/75. Albo idź expić i zamiast spędzić wakcje przed kompem gdzieś wyjedź.
Lucyferusek
21-05-2006, 17:28
O moje wakacje sie nie martw , pacca moge kupic za gp wiec o to sie nie martwie , nom to wbije 75/75 i cos zaexpie , a co do wakacji to browar , pilka nozka , panienki i tibia:P
Ja mam 20 lvl skille 53/52.Może wbije 60/60 ale wtedy to dla mnie wystarczy i będę expił.Nie wiem czy wbije 70/70, bo mi sie nie chce całymi dniami siedziec i patrzec jak chłopek bije dwarfy, wole wyjsc na dwór.
@gracze z wysokimi skillami
Co wy robicie, ze macie skille 80/80?Ja juz po godzinie trenienia wysiadam :/
Co prawda nie mam 80/80, ale już na moich skillach 12h treningu to prawie nic. No cóż, niekoniecznie trzeba siedzieć. Ja np. kiedy skillowałem oglądałem tv, forum, a jak nadal mi się nudziło zacząłem się uczyć - to ostatnie polecam podczas treningu. :)
AnthraX_
21-05-2006, 20:43
Ja mam 40 lvl i skille 77/76 w swordzie. Jade do 80/79 i ide expic.
No cóż, niekoniecznie trzeba siedzieć. Ja np. kiedy skillowałem oglądałem tv, forum, a jak nadal mi się nudziło zacząłem się uczyć - to ostatnie polecam podczas treningu.
Kolega wyzej ma racje, nie trzeba siedziec i sie tepa wpatrywac w monitor, mozna sobie tv wlaczyc. Ja na przyklad sie ucze, czytam lub gram sobie na ps2. Jest masa rzeczy ktore mozna robic podczas skillowania.
Ja już wbiłem 74/74 ^^ jescze po 1 skillu i heja :P
Wujek Mietek
23-05-2006, 10:34
Mam 11lvl skille takie sobie (47/44) czy mam dalej skillować czy expić.
Gdzie mam iść skillić czy expić ?
Czy Monki na Iles of Kings będą dobre do treningu
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy ty chcesz skillować na prawdziwych monkach? 8o
up@ a czemu nie?tak mocno jak summony to one nie leją :P
ale nie na takich skillach i lvl jakie on ma
Ja mam drugi char Knight mam 19 lvl i skille po 62\63:p .
Już zaraz bedzie po 63\64:] .
Myśle że mam dobre skile jak na ten lvl.
Ja mam 10 lvl i skille 58/58 i codziennie rosna o 2-3 w gore :P.
I have a question!
mam skille 50/48 ( w club =war hammer)
na 10 lvl gdzie mam expic???? lub do ktorego skillowac i expic????
prosze o pomoc z góry thx;)
I have a question!
mam skille 50/48 ( w club =war hammer)
na 10 lvl gdzie mam expic???? lub do ktorego skillowac i expic????
prosze o pomoc z góry thx;)
p.s. tak dla szpanu na shiverze jestem 46th w highscores in fist fighting
Dotreń do 60/60 / 65/65 :)
ludzie... lvl 15 skille 55/55 lvl 20 skille 60/60 lvl 25 skille 65/65 32 skille 70/70, i nawet wystarczy mozna tam jeszcze te 5 dobic na llu 40 ale nie trzeba
ludzie... lvl 15 skille 55/55 lvl 20 skille 60/60 lvl 25 skille 65/65 32 skille 70/70, i nawet wystarczy mozna tam jeszcze te 5 dobic na llu 40 ale nie trzeba
bo co?ja mu powiedziałem do jakich mu starczy. Ja na 17 lvl miałem 70/70. Na co?żeby potem mniej skilwoać bo kce mieć 85/85. Mam prawie80/80 troche poexpie i zrobie te 85/85 :).
Btw. 'kolezanka'(; d) dała mi spróbować Kakao Danonki nawet dobre to jest xD.
Ja na 11 lvl mam skile po 47/48 czy dobre ?
Joga Bonito
30-05-2006, 13:04
Skille dla knight powinny sie zaczynac do expienia minimum od 75/75 bo tak to nie ma co expic bo sa za slabe na lepszy hunt :)
up@
Widzisz różnice między expieniem a hunceniem?
@up
huncenie to wg mnie jest jak sie chodzi na lepsze potwory np. demony :P, a knight wtedy bloczy, a expienie to zabijanie np. rotwórmow <lol> :D
malas menilan
31-05-2006, 15:53
Skille dla knight powinny sie zaczynac do expienia minimum od 75/75 bo tak to nie ma co expic bo sa za slabe na lepszy hunt :)
MILCZ albowiem twa głupota nie ma granic....
czerwony druid
02-06-2006, 19:51
Mi tam na 21 levelu starczaja skille 54/50 ale skilluje dalej! Nie ma czegos takiego ze koniecznie muissz miec skille po 100/100 na 10 levelu bo ban bedzie!
Knajcik arcania
05-06-2006, 11:47
Ja mam knighta na arcani 12 level skile 52/51 <narazie> bo trenuje do 60/60.
wole trenowac teraz a potem expic do 20 i znowu se poskiluje do 70 /70. :D
Poszedłem wczoraj obadac jakiego hita pociągne na valkiriach i amazonkach,
idzie amazonka i tam jakiś druid 17 level goni za nią ale byłem bliżej podeszlem dałem jej stzrała i padła , koleś zdziwko bo on ciagnie po 25
i sie cieszy . Dlatego warto skilowac!! a jak raz druid ze snakebite rod mi wyzkoczyl z pk to jak mu pociaglem 50 to uciekal gdzie piprz rosnie. :cup:
Potem poszedłem na valkirie i pociagnolem 129 heheh.
P.S niecirpie pedałow którzy rozwalją mi potworki jak se skiluje . <wszystkich bym powybijał chętnie >
Piter Knight
05-06-2006, 14:47
Ja mam na 22 levelu skille 62/62 (obecnie) i mój najlepszy hit to 121 w beholdera. Teraz nic nie expie tylko skilluje bo chce na 30 level zrobic skille coanjmniej 70/70 a mogą być i większe:)
Ja mam 9 lvl :) i mam skille 30/27 :baby: trenuje do 50/50 i czas na expienie...
Ja mam Knighta na Guardi (no PvP) lvl 11 skille 45/45 :] Obecnia nim nie gram, ale kiedys tam wroce..... :D
Maks of Pacera
08-06-2006, 00:12
Wszyscy sie chwala ze na 15lvl maja skille np. 60/60 jakos nie chce mi sie wiezyc ze sidaz przy kompie 8h dziennie i trenia ja tam mam na 15lvl skille 43/42 i wydaje mi sie ze dobre :PP
Rosenkranz
08-06-2006, 07:07
JA gram teraz swoim drugin charem, czyl knajcikiem i na 9lvl mam 46/45, tylko skilluje jak narazie. POzniej czas na expienie.:)
blade-loki
08-06-2006, 08:17
(180 str troszke duzo moze jest gdzies odp. ja jej nie znalazlem)
jest tak gram w tibie 1 raz tzn mam pierwsza postac i trosku sie gubie w tym calym cwaniactwie postac obecnie:
14 lvl skil 45/43
po obliczeniach wychodzi mi ze co 70min dostaje +1pkt do sworda (doliczyc oczywiscie trzeba +10% czasu co kolejny pkt skila) czyli poziom 60/60 osiagne w jakies 1900 min (mniej-wiecej).
Moje pytanie jest takie czy jesli zaliczę wystarczająco dużo dedów by spaść do lvl 10 to czy czas zdobycia skila 60/60 ulegnie zmianie?? jesli tak to o ile i czy to oplacalne ??
blade-loki
08-06-2006, 08:21
(180 str troszke duzo moze jest gdzies odp. ja jej nie znalazlem)
jest tak gram w tibie 1 raz tzn mam pierwsza postac i trosku sie gubie w tym calym cwaniactwie postac obecnie:
14 lvl skil 45/43
po obliczeniach wychodzi mi ze co 70min dostaje +1pkt do sworda (doliczyc oczywiscie trzeba +10% czasu co kolejny pkt skila) czyli poziom 60/60 osiagne w jakies 1900 min (mniej-wiecej).
Moje pytanie jest takie czy jesli zaliczę wystarczająco dużo dedów by spaść do lvl 10 to czy czas zdobycia skila 60/60 ulegnie zmianie?? jesli tak to o ile i czy to oplacalne ??
Bedziesz musial pasc przynajmniej 7-8 razy, zrozumiale ze przy smierci stracisz tez pare pkt skilla, wiec bedziesz musial troche dluzej trenowac.
Jesli chcesz po prostu na nizszym levelu wytrenowac wieksze skille to powiem ci tylko tyle ze jest to bez sensu. Trenuj z tym co masz - przykladowo ja do 20 levela nie trenowalem wogole i skonczylem z 42/35. Potem sypnalem 70/70 i bylo w porzadku.
blade-loki
08-06-2006, 20:14
Bedziesz musial pasc przynajmniej 7-8 razy, zrozumiale ze przy smierci stracisz tez pare pkt skilla, wiec bedziesz musial troche dluzej trenowac.
Jesli chcesz po prostu na nizszym levelu wytrenowac wieksze skille to powiem ci tylko tyle ze jest to bez sensu. Trenuj z tym co masz - przykladowo ja do 20 levela nie trenowalem wogole i skonczylem z 42/35. Potem sypnalem 70/70 i bylo w porzadku.
no tak ale czy taka "operacja" jest opacalna czasowo czyli o ile szybiej leca skile na nizszych lvl
powiem ci tylko tyle ze jest to bez sensu.
skille nie leca szybciej na nizszych levelach, tylko na nizszym poziomie skilla.
20 lev z 50/50 potrzebuje tyle samo czasu na awans co 8 lev z 50/50 jesli o to ci chodzi. Jesli zginiesz, stracisz skille i bedziesz musial trenowac nie krocej lecz dluzej.
Badziej lopatologicznie sie tego nie da wytlumaczyc.
ja na 20 lvl mialem 60/60 wbilem 65 65 doexpilem do 25 lvl wbijam teraz 70/70 i 30 lvl i expie do 25 lvl moze i znowu do 75 75 I na tym chyba skoncze;] do 50 lvl
To pasuje -_-
blade-loki
09-06-2006, 00:37
czy kalkulator na tej str: http://tibia.org.pl/?body=prof-calc mowi prawde ?? glownie chodzi mi glownie o "rezultat" obrazenia bolty i strzaky ktore sa nawet przy skil dist 10 conajmniej 2x wiekszre od obrazen z rączki.
dane ktore wpisałem to
lvl:14
mlvl: 2
sword skil: 47
dist skil: 10
sila broni: 7
Wg. mnie knight powinien na poczatku skilowac po to zeby mial ten 4 mlvl do uzywania uhow. Ja osobiscie tak zrobilem i na ok. 10 lvl mialem 60/60 i 4 mlvl i to mi starczalo. Potem na 30 lvl doskilowalem do 68/68 (len jestem i nie chcialo mi sie do 70/70 ;) ), nastepnie nabilem 40 lvl (tak na skilach 68/68) i zaczolem dalej skilowac tym razem moim celem bylo 80/80. Jak to juz osiagnolem nabilem bez problemu 50 lvl (scarabs rox ;) ).
Btw. nie polecam miec na niskim lvl jakichs wypasionych skili. Bo mozesz pojsc na jedno (lub dwa) sd i skilowac musisz od nowa.
Majkel TrajerQ
09-06-2006, 12:50
Ja mam skille 60/60 lvl 17 i nie wiem czy dalej skillować czy expić?? jak myślicie !!?? Dz z góry:)
Ja mam skille 60/60 lvl 17 i nie wiem czy dalej skillować czy expić?? jak myślicie !!?? Dz z góry
Spokojnie mozesz zaczac expic na takich skilach polecam dwarfy soldiery lub jak masz pacc scaraby.
Rosenkranz
10-06-2006, 07:45
W chwili obecnej mam 11lvl i jeszcze rtenuje ze skillami 52/50 w clubie, zobaczymy jak to bedzie dalej, a na expeinie nadejdzie pozniej czas, bo to moj 2 char mam jeszcze sorca i dosyc sie juz na xpilem jak narazie, wiec probuje czegos odmiennego. Pozniej bede szybko wbijal level taka jest moja dewiza i kazdy gra i trenuje jak chce. ;)
PZdr:)
Mac Artur
10-06-2006, 09:06
Ja mam skile 59/59 na 16 lvl :D dobijam 60/60 i ide exoic :D
Sir Gawein
11-06-2006, 00:54
ja wam powiem z własnego doświadczenia lepiej trenować skile od początku miałem knight 22 lvl skil w swordzie 48 i z bs waliłem 120+.Mój kolega z rl ma knight 20 knight 60 sw i wali po 160. I mam nauczke że im lepsze skile tym na niższym lvl możesz expić na lepszych monsterach.:D ;) :p
Andrealfus
11-06-2006, 08:50
ja wam powiem z własnego doświadczenia lepiej trenować skile od początku miałem knight 22 lvl skil w swordzie 48 i z bs waliłem 120+.Mój kolega z rl ma knight 20 knight 60 sw i wali po 160. I mam nauczke że im lepsze skile tym na niższym lvl możesz expić na lepszych monsterach.:D ;) :p
Masz racje , lepiej zacząć skillowac jak najwczesniej, z własnego doswiadczenia wiem ze potem sie juz niechce :P
virus_16
11-06-2006, 10:51
A ja mam pytanie.
Dlaczego dzieje sie tak ze po ok. 3 h skilowania dostaje takie hity od slimow ze musze przestac skilowac. Czasem juz wchodze na red hp:( Dzieje sie tylko tak po dlugin skilowaniu. Co to moze być?? Czyżby sie ludek męczył??:p
Ludzie niedobrze mi się jak słyszę taką rozmowę...
Lol1 : Jakie masz skille ?
Lol2 :aa mam 60/60 na moim 20 lvl to nie tak źle nie ?
Lol1 : LOL na 20 lvl powinienes miec 80/80 !
Lol2 : A ty byś wbił takie na 20 lvl ?
Lol1 : Jasne ale mi się nie chce...
Poprostu to jest masakra sam mam 21 lvl najta który przed dedem mial 63/62 i uważam że to były skille w sam raz ! Ludzie nie dajcie się wszystkim poradnikom które karzą wam wbić mega skille w CHWILE :D Skillujcie ile chcecie
to od was zależy czy bijecie roty czy guardy ^^
Dymek_sc
13-06-2006, 02:00
Nick : Bayan-Knight
Lv : 35
Skills : 77/71
World : Berylia
FRee ACcouNT
King Mati
13-06-2006, 23:42
mam 22 lvl i skile 68/68 mam zamiar trenic do 70+
A ja mam pytanie.
Dlaczego dzieje sie tak ze po ok. 3 h skilowania dostaje takie hity od slimow ze musze przestac skilowac. Czasem juz wchodze na red hp:( Dzieje sie tylko tak po dlugin skilowaniu. Co to moze być?? Czyżby sie ludek męczył??:p
Poniewaz potworki tez skilluja wy myslicie ze jak dragon czy bug was zabije to nie dostaje expa dostaje tak samo mu rosna umiejetnosci tak sadze :)
knoper1992
18-06-2006, 00:58
Tak na początek mam 22 lvl i skile po 77:) chyba dobre jak na lvl:)
Ja na 19lvlu mam skille 65/65....dla mnie niezle. Skilluje teraz do 70/70 i ide expic: )
knoper1992
18-06-2006, 10:22
Moim zdaniem nieopłaca sie bić skili dobrych na lvlu 20- ponieważ jest duże prawdopodobieństwo ze sie padnie:( Ja bije do 78 i wbijam lepszy lvl :D Jak narazie sword 77 :D shiedling 77 lvl:22 mlvl 5:D Best hit:182 Best solo : dragon (2uh)
Poniewaz potworki tez skilluja wy myslicie ze jak dragon czy bug was zabije to nie dostaje expa dostaje tak samo mu rosna umiejetnosci tak sadze :)
Potworek jak Cie zabije dostaje expa tylko na pvp-e.
Ale na każdym świecie trenuje. Wystarczy że, będzie Cie co jakiś czas hit'ał. A że slime dość często to robi, szybciej te skille mu rosną.
Jaki skill powinien być na jakim lvl(według mojego zdania):
20 lvl - 50/50
30 lvl - 60/60
40 lvl - 70/70
60+ lvl - 80/80
Kaiser_of_Arcania
19-06-2006, 21:02
Zrobiliśmy sobie z kolegą taką tabelkę jakie skille musimy mieć na jakim lvlu. Gramy na Securze. Oto ta tabelka (tylko do 20 lvlu, potem sie zobaczy):
8= 30/30
9= 37/37
10= 42/42
11= 46/46
12= 50/50
13= 54/54
14= 59/59
15= 63/63
16= 65/65
17= 67/67
18= 70/70
19= 72/72
20= 74/74
Wiem że mi nie wieżycie ale my naprawdę trzymamy się tej tabelki. Na razie mam 10 lvl a skille po 38 bo teraz trenie. Myślicie że to dobry wynik?
Nowogard
20-06-2006, 11:45
Zrobiliśmy sobie z kolegą taką tabelkę jakie skille musimy mieć na jakim lvlu. Gramy na Securze. Oto ta tabelka (tylko do 20 lvlu, potem sie zobaczy):
8= 30/30
9= 37/37
10= 42/42
11= 46/46
12= 50/50
13= 54/54
14= 59/59
15= 63/63
16= 65/65
17= 67/67
18= 70/70
19= 72/72
20= 74/74
Wiem że mi nie wieżycie ale my naprawdę trzymamy się tej tabelki. Na razie mam 10 lvl a skille po 38 bo teraz trenie. Myślicie że to dobry wynik?
No tak trochę odbiegają od rzeczywistości, osobiście mój knighy ma 17lvl i skille 59/58 co i tak jest niezłym wynikiem B) a co do twoich skilli, jak mawiał sp. Kaziu Góski: "NIgdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej" :) Ale są dobre.
Sidie Swindraka
20-06-2006, 20:39
ja mam 9 knighta i skille 30/20
i skille caly czas rosna bo mam kumpli ktorzy postawiaja mi ghoula z checia :)
Ja na 14 lvl mam skille 61/61 i jestem zadowolony a trenie do 80 a potem exp ;]
Uriziel Knight
21-06-2006, 20:47
Ja mam knighta na 14 lvl, skille 48\46 (wiem ze slabe ale dotrtenie jeszcze)
Pojedynczego cyklopa spokojnie zawalam:cup:
Diego'Odin
21-06-2006, 21:50
8= 30/30
9= 37/37
10= 42/42
11= 46/46
12= 50/50
13= 54/54
14= 59/59
15= 63/63
16= 65/65
17= 67/67
18= 70/70
19= 72/72
20= 74/74
na 40 lev masz male szansce zeby miec 80/80 a ty chcesz na 23?
a kto ma na 20 lev skile 74/74 chyba jacys maniacy
takie skile masz na ok.35lev
Rycerzyk-Pancerzyk
23-06-2006, 12:43
A Ja mam lvl 19 i skile 64/64 i szybciej mi rosnie shielding niz sword8o I jestem z tego dumnyB)
Ja mam knighta na 14lvl i mam skille 48/42 moze mi ktos powiedziec czy te skille sa dobre czy nie
Ja mam 29 lvl i skille 86/87. Zamierzam wbic 90/91 i zaczne expic ;) Mam swoj plan i konsekwentnie go realizuje ;)
Azkabanczyk
24-06-2006, 12:06
Ja mam knighta na 14lvl i mam skille 48/42 moze mi ktos powiedziec czy te skille sa dobre czy nie
Ja na tym lvlu mialem skille 50/48 ale to najmniej wazne jakie ja mialem... ;)
wiekszosc osob grajacych w Tibie (oczywiscie co juz wiedza cos o niej i garaj dosc dlugo) mowi ze skille powinny byc mniejwiecej rowne... a wiec skoro ty masz roznice 6 skilli i do tego def jest mniejszy to zmien potwory na ktorych trenisz... ja do skilli 50/48 trenilem na Trollach i bylo mi na nich bardzo dobrze. Pozniej zaczalem na Ghulu jak mi kumpel postawil i bylo wrecz wysmienicie... :) I co do tego jakie masz skille zalezy tylko od ciebie, no bo jesli np. nie trenisz od razu tylko expisz do jakiegos 13lvla to wiadome skille masz na ten lvl male no ale jesli juz na 8-9 lvlu pojdziesz an trolle chwile potrenic a pozniej troszke przyexpisz to gwarantuje ci bedzie wrecz ze bosko xD Dla mnie np. jak mam w tym momencie Knighta na 18lvlu i skille 61/60 (10:12 You advanced in sword fighting. B) ) i one sa dla mnie za male bo zdecydowanie zaniedbalem je... na tym lvlu chcialem miec 65/65 i to byl moj cel no ale nie wyszlo :]
A wiec zanim sie bardziej rozpisze, to chce ci powiedziec ze jesli trenisz Swordem to idz na Trolle ustaw max defa i wal z Knife. I po pewnym czasie tak jak u mnie skille ci sie wyrownaja... bo ja np. mam 50% roznicy wiedzy skillami i one doslownie rowno rosna by gdy mi urosnie 1% sworda to od razu 1% defa i sie ciesze bo sie nie musze martwic ze roznica miedzy nimi bedzie jakies 10 skilli jak ktos tam wspomnial na poczatku ;)
Zycze milego treningu i wytrwalosci :)
No no Elex gratz, mi by sie tak nie chcialo =p, jak dlugo juz trenisz? ;d
A co do tabelki Kaisera zgadza sie zrobisz takie skile na takim lvlu treująć na samych potworkach.
@Sidie Swindraka:
zal.pl skile 30/20 takie skile to mają palki na takim lvlu, jedynie może Cie wytlumaczyć, to że zaczynasz grac...
Knight of Siedlce
24-06-2006, 18:03
mam 8level..
mam skille 24/26 czy to dobre skille??
Na trole dobre. :P
Dotreń do 30/30.
kliks_pl
25-06-2006, 10:19
jestem KNIGHTEm 8 lvl posiadam skile 31/27 czy dobre?:(
Ja mam 11 lvl i skille 46/46 i jestem dummny z siebie :]
jestem KNIGHTEm 8 lvl posiadam skile 31/27 czy dobre?
dotren do 40/40 i mozesz spokojnie expic na rotach na darashi lub na fibuli
Arni monster
25-06-2006, 11:56
Ja mam 8 lvl i skile 36/36 i 2 mlvl. CZy to są dobre skile??
Ja mam 8 lvl i skile 36/36 i 2 mlvl. CZy to są dobre skile??
Jak na taki lvl moga byc :P
Ogolnie mowiac polecam najpier skilowanie az osiagniecie 4 mlvl (uh). Ja tak zrobilem i mialem na 20 lvl skile 65/65 i takie wystarcza naprawde. Na niskim lvl moim zdaniem nie oplaca sie skili 80/80+ bo latwo mozna stac sie ofiara jakiegos PK. Ja sam od 20 lvl i 65/65 zaczolem expic zrobilem 40 lvl (skile na expieniu wzrosly do 68/68) i zaczolem skilowac znowu tym razem do 80/80. Jak wiadomo na 40 lvl malo ktory PK sie rzuci wiec skilowac mozna praktycznie bez zadnych zagrozen. ;)
Arni monster
25-06-2006, 12:23
Dzieki za dobra rade.:cup: Amoże bedziemi mi łatwo zdobyć ten 4 mlvl bo mam w dp bp ryb;)
Texterus
25-06-2006, 14:28
Mam male pytanie.
Zakladajac ze od 8 lvla bede skillowal na potworkach i caly czas spalal mane to na jakim lvlu i na jakich skillach wpadnie mi 5 mlvl.
Z góry thx.
Hiho ;)
Ja tam byłem uczony przez kolegów którzy zaczeli grać wcześniej że dla knighta najważniejsze są skille i nie ma takiego czegoś jak odpowiednie. Kiedy tylko masz wolny czas między huntami trenuj. Ja na moim 14 knighcie miałem skille 45/43 i mnie już całkiem zadawalały :D
kliks_pl
26-06-2006, 08:26
dotren do 40/40 i mozesz spokojnie expic na rotach na darashi lub na fibuli
JUz mam skile 40/37 i mam pytanie gdzie robic shielding :(??:(
JUz mam skile 40/37 i mam pytanie gdzie robic shielding :(??:(
sam sie niezrobi...trenuj razem ze swordem czy czym tam walczysz
Ja i kulek xD
26-06-2006, 12:12
ja mam 12 knighta ze skilami 47/47 i dalej bende trenowal bo na 20 lvl chem miec skile 70/70 nieiwem czy mi sie da to 8o
kliks_pl
26-06-2006, 22:55
Mam sposób na robienia szybko skili moj char na 10 lvl ma skile 45/42 czy to są dobre skile? proszę o komentowanie :) POZdroFFka ( Nawet dla noobów ) :):D :)
Ja na 62 skillu cluba zmieniłem typ broni na axe, aktualnie mam skille 58/67 na 22 lvlu - myślę, że wytrzymam do 70 shielda... przed 25 levelem.
Pakeroso Elbląg
26-06-2006, 23:23
Ja mam knighta na 20 lvl mam skile
Axe : 63
Shielding : 62
M lvl : 77% do 5
EQ : Royal helmet, g armor, c legs, demon shield, f axe, p ammy, boh i oczywiście DragoN LancE:cup:
Etan Marth
27-06-2006, 08:53
Moj elite knight:
Skille:
76/74
Equ:
G arm, Royal Helmet, K legi, Boh, Giant Sword, Crown Shield,
I co? Skille ja na moj level (53) mam slabe, i mnie to zadowala, a tera powiem cos co pewnie juz bylo wczesniej powiedziane bo tu 200 stron postow jest:
KAZDY MA SKILLE JAKIE CHCE, NIE MA ZADNYCH WYMAGAN NA DANY LEVEL.
Mi osobiscie 76 skill bardzo pasuje i nie moge zrozumiem kur** takich ludzi co na 9-20 lvl maja skille po 80. Na takim levelu latwo pasc jak h*j a oni trenia i trenia i trenia i trenia i trenia. Skill na takich umiejetnosciach leci gdzies 20h+ wiec tera popatrz, padniesz od laga/kicka/pk(jesli pvp)/monster i co?20h w dupe. A tera popatrz na mnie. Moje proadwopodobienstwo padniecia jest mniejsze mimo nizszych skilli bo mam 860Hp. I tera pomysl zanim na 9 lvl bedziesz mial po 80 bo jak padniesz to sie pewnie tak wkurw*** ze sie ;( albo skonczysz z gra.
Demon253
27-06-2006, 10:24
:crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :miecz: :miecz: :miecz: :miecz: :miecz: :miecz: Ja na 4lvcu na rooku mam skille 14/14 sword ale i tak na rooku bede siedzial do 12lvca;) ;)
Szczepan126
27-06-2006, 10:49
@UP
Lol dlaczego?8o
Venderer
27-06-2006, 11:13
KAZDY MA SKILLE JAKIE CHCE, NIE MA ZADNYCH WYMAGAN NA DANY LEVEL.
amen!!
Ja mam 26 lv i skille 65/65 i mi styka (A jak będzie mi się chciało to może wbije 70 na 30 lvlu), mam wielu kumpli co na tym levie(~25) trenią do 70 a nawet 75-80, ale to jest bez sensu bo i tak na takim lvlu expić bedziemy prawie identycznie...
Etan Marth
30-06-2006, 21:29
@up dzieki za zrozumienie xD, bo nikt nie wie jaka strata 20h jak dopiero nie padnie, wkoncu ich to spotka
@UPUP
wiesz.. pasują ci takie skille jakie masz to OK.
Jednakże optymalnie jest zrobić 70/70 do 20lv a potem expic, expic ...
Zgadzam sie, że każdy powinien mieć takie skile jakie chce.
Ja mam 15 lvl i skile 43/34 i mi to wystarcza.
Marek123
01-07-2006, 12:34
Proszę o zamieszczenie tu rzeczy o skillach dla knighta.
NP. jaki skill jest średni, a jaki dobry na 16 lvl?? a jaki na 20??
Na 20 wbij se 70/70 i 4 mlvl i huńć do 35 I potem 80/80 i na draga z UH-ami
Dajcie spokój z tymi skilami... bo ile można o tym pisać. Zasada jest prosta: masz ochote- skilujesz, nie chce ci sie- nie skilujesz. Zrozumcie, że sprawa skili jest waszą prywatna sprawą, nikt nie może was zmusić do skilowania. Skile są najważniejsze to fakt- każdy knight, który chce być silny "musi" skilować. Zresztą wszytsko już napisaliście na ten temat więc zamknijcie go plz
jak rok temu zrobilem knighta z nudow na wakacjach to na 11lvlu miałem 61/60... na 50lvlu miałem 81/79:)
Ja na 8 lvl teraz gram i skille mam 47/46 i jestem z nich dumny i poprostu zostawiam se na skilowanie i siedze tak z 5 h i skille ladnie leca bo skilluje z kogela ktory mnie wali a ja jego i jeszcze mnie 3 snaki leja a niedlugo bedzimey skillowac tak ze ja go leje snaki mnie leja i on summonuje jakiegos potwora:p
Ja na 8 lvl teraz gram i skille mam 47/46 i jestem z nich dumny i poprostu zostawiam se na skilowanie i siedze tak z 5 h[...]Co to ma wspólnego z przyjemnością grania?
Adrian Orzeł
05-07-2006, 11:09
Gdy mialem ja mojego pierwszego knighta mialem skile na 8 lvl 41/17 wiem ze to lol ale to prawda,bo moj kolega druid stawial mi potworki np. Monk i Ghul.Monka walilem z warr hammera a ghula z battle... i dalej nie pamietam nazwy. :(
P.S Czy to dobre skille??
Nairodex
05-07-2006, 22:07
Widze ze sie wszyscy chwala skillami... ja sie nie mam czym pochwalic bo wole z tej gry czerpac przyjemnosc a nie pol dnia spedzac na skillowaniu. no wiec mam skille 45/43 na 13 lvl
Master Destroyed
05-07-2006, 22:12
Mam knighta na 15 lvl i moje skile to 46\42.Planuje je wbic do 50/50i exp:] do 20 lvl a póżniej skilowac,skilować i exp
Frankolek
06-07-2006, 08:30
Ja na 16 lvl mam skille 61/61 wiec na 20 nalezalo by miec 70/70 ;)
Zdechly kret kanalowy
06-07-2006, 09:23
moj knajt 10 lev
skille :46/45
ml :2
atuografy potem
Nowogard
06-07-2006, 10:01
Widze ze sie wszyscy chwala skillami... ja sie nie mam czym pochwalic bo wole z tej gry czerpac przyjemnosc a nie pol dnia spedzac na skillowaniu. no wiec mam skille 45/43 na 13 lvl
Sorki ale niedługo stracisz chęci do gry. Rola Knighta polega na skillowaniu a potem na blokowaniu, bez skillowania sie daleko nie zajedzie B)
Peter of Refugia
06-07-2006, 10:56
Heh no właśnie skillowanie... Żmudne, długie, marnujące cenny czas skillowanie... wczoraj jednego skilla wbijalem od 11.27 [dobrze pamiętam] do 15.00 :| Lekka przesada ale wiem że bez skilli daleko nie pójde... a powie mi ktoś czy mam dobre skille jak na ten lvl ... ?
24 Knight --> Skills: 56/52 [dziś jeszcze 57/53] :)
prosze o odpowiedź.
Pozdro :]
Artain Guliusian
06-07-2006, 14:52
ja mam 9lvl i skille 17/18 ale dopiero co weszłem na maina moj kolega ma 10 lvl i skille 24/24 podejrzewam ze na 10 lvl bede mial okolo 30/30
Ty druidem bijesz skille, i myślisz że na 10 lvlu będziesz mieć 30/30 druidem? Grubo się mylisz
Ja mam Knighta na 8 lvl i mam skile 24 / 24 powiecie:] czy dobra :)
Heh no właśnie skillowanie... Żmudne, długie, marnujące cenny czas skillowanie... wczoraj jednego skilla wbijalem od 11.27 [dobrze pamiętam] do 15.00 :| Lekka przesada ale wiem że bez skilli daleko nie pójde... a powie mi ktoś czy mam dobre skille jak na ten lvl ... ?
24 Knight --> Skills: 56/52 [dziś jeszcze 57/53] :)
prosze o odpowiedź.
Pozdro :]
3,5 h treningu to bardzo mało :P Skille trochę słabiutkie (w szczególności ten shielding...), ale tak 60-65 już ujdzie. Ja mam na tym samym lvl mam skille 75/76 i po przerwie, związanej z wyjazdem na wakacje, kupuję pacca i zabieram się do expienia. Uważam też, że jeżeli już ktoś woli najpierw dobre skille zrobić a potem expić to na 25 lvl więcej niż 75 się nie opłaca mieć, bo ryzyko śmierci jest zbyt duże (głównie pk), a komu się chce potem odrabiać straty...
knight
level 20
skille 45/41
ani jednej sekundy na trening nie przeznaczylem i narazie nie mam zamiaru... fajnie mi sie expi
jak bede mial lagi albo bedzie mi sie nudzic to potrenie
Mroczny Alfons
06-07-2006, 17:33
knight
level 20
skille 45/41
ani jednej sekundy na trening nie przeznaczylem i narazie nie mam zamiaru... fajnie mi sie expi
jak bede mial lagi albo bedzie mi sie nudzic to potrenie
Moj pk-char na 12 lvlu ma wiecej noobq -.- [taki pk char zo zabijania noobkow rzedu 6-15 lvl ktore cos zawinily main charowi ;) a na takich to szkoda fragow]
Ja mam Knighta na 8 lvl i mam skile 24 / 24 powiecie:] czy dobra :)
Zauybielbiam jesc banany wymiatasz -.-
Po grzyba piszecie ze macie 17/18 8 lv wyszedlem z rooka na rooku sie nie skiluje mowcie jak cos wytrenicie -.-
Royal M@rcin
06-07-2006, 21:55
Ja wciągu 3 dni zrobiłem na 8 lvl skile 55/55 i 3 mlvl. Skilowałem na summonach swojej 2 postaci. Jak widać cierpliwość popłaca. B)
moze mi nie uwierzycie ale jak se zrobielm chara knighta to skililem do 45 w 1 dzien fakt ze w nocy jeszcze skililem ale przesatlem na 55/55 i poexpilem niepodobalo mi sie ze czasem braknie mi 4ptk zeby miec na hita rota i skile dalej do 60/60 no i poprostu lzy w oczkach ja zobaczylem hita w slima za 124(obecnie wynosi 138):cup: i to mnie jeszcze podjaralo obecznie mam skile 64/64 i wlasnie w tej chwili sobie skile (dodam ze mam 23 lvl) skili nie robi sie z nodow jak mowicie ale dla efektow!!!(sry za jakiekolwiek bledy taka klawiatora...)
Moj pk-char na 12 lvlu ma wiecej noobq -.- [taki pk char zo zabijania noobkow rzedu 6-15 lvl ktore cos zawinily main charowi ;) a na takich to szkoda fragow]
sory dzieciaku ale nie nazywaj mnie noobkiem
kazdy obiera swoja taktyke
zamiast siedziec przed kompem i wyzywac innych pobaw sie pilka z kolezankami :]
Mroczny Alfons
08-07-2006, 16:35
sory dzieciaku ale nie nazywaj mnie noobkiem
kazdy obiera swoja taktyke
zamiast siedziec przed kompem i wyzywac innych pobaw sie pilka z kolezankami :]
Z kolezankami wole bawic sie czym innym o czym Ty nawet niemasz pojecia :p
Ehm troche zeszlem z tematu ;)
Moze zrobimy vote z pytaniem "Czy 20 lvlowy gracz ze skillami nieprzekraczajacymi 50.50 niejest noobkiem?" co?
Swoim 29[ teraz 31 i retired] knighcikiem 71/70 bez problemu dawalem rade 35+msom, ba nawet 43 druida zajebalem jak mi lootbaga podkosil..[jakby ktos pytal czemu mi niezwial bo toczyl lootbaga i uciekal a ja bilem dotad poki nieoddal :D ]
A Ty biedaczku swoim knightem kogo ubijesz?[chyba ze grasz na non-pvp bo sie pkerow boisz:D ]
A wczesniej ktos tam napisal ze woli expic i czerpac przyjemnosc z gry niz skillowac,ale jesli sobie chara wyskilujesz przyjemnosc bedzie 2x wieksza B)
A ja na 18lvl mam skile 70/70 bo trenuje ciagle ale teraz zaczne epxić :P
Mroczny Alfons
09-07-2006, 21:54
A ja na 18lvl mam skile 70/70 bo trenuje ciagle ale teraz zaczne epxić :P
Gz
I co jest roznica miedzy "knightem Kucika" a "knightem" Tomeksza?
Z kolezankami wole bawic sie czym innym o czym Ty nawet niemasz pojecia :p
Ehm troche zeszlem z tematu ;)
Moze zrobimy vote z pytaniem "Czy 20 lvlowy gracz ze skillami nieprzekraczajacymi 50.50 niejest noobkiem?" co?
Swoim 29[ teraz 31 i retired] knighcikiem 71/70 bez problemu dawalem rade 35+msom, ba nawet 43 druida zauwielbiam jeść bananyalem jak mi lootbaga podkosil..[jakby ktos pytal czemu mi niezwial bo toczyl lootbaga i uciekal a ja bilem dotad poki nieoddal :D ]
A Ty biedaczku swoim knightem kogo ubijesz?[chyba ze grasz na non-pvp bo sie pkerow boisz:D ]
A wczesniej ktos tam napisal ze woli expic i czerpac przyjemnosc z gry niz skillowac,ale jesli sobie chara wyskilujesz przyjemnosc bedzie 2x wieksza B)
siegnij do slownika i zobacz kogo nazywa sie noobem
zal mi cie
gdybys tak mnie nazwal biedaczkiem noobkiem dostalbys w morde na zywo no ale coz ze taki madry orzez internet jestes
koniec dyskusji nara
xedhgyr zezathyn
09-07-2006, 23:43
a ja mam pytanie które chyba najbardziej pasuje do tego topicku:
niedługo wbijan 60/59 i ide expic
ale niewiem czy mam expic do 25lvla,wbic 65/64,expic do 30lvla i wbic 70/69
czy wbic odrazu 30lvl i dopiero skillowac do tych 70/69??
Mroczny Alfons
10-07-2006, 07:32
a ja mam pytanie które chyba najbardziej pasuje do tego topicku:
niedługo wbijan 60/59 i ide expic
ale niewiem czy mam expic do 25lvla,wbic 65/64,expic do 30lvla i wbic 70/69
czy wbic odrazu 30lvl i dopiero skillowac do tych 70/69??
Wbijaj 60 shield na atk niepatrz,pewnie bedzie okolo 61.
Expisz do 30 [ja zaczalem skillic juz na 28 ale Twoj wybor]wbijasz 71/70.
Z takimi skillsami mozna na luzie do 50 jechac.Pozniej 81/80 i mozesz nietrenic do konca swoim dni w Tibii :P.
Jesli chcesz mozesz rowniez awanse z 70 na 80 troche rozlozyc wtedy gra niebedzie ci sie nudzila.Np 40 lvl 75,50 80 etc.
@Kucik moze solowka w RL :D
zaharius
10-07-2006, 09:50
ja tam powiem krotko:na 8 lvl mam 50/50 a na 16 mozna dobic 70/70.na 20 80/80 i koniec skillowania,czysta gra....
tak a polowa gdy tak doskilluje do tych 80/80 w te 50 dni to gra im sie juz znudzi...
na 20 80/80 i koniec skillowania,czysta gra....
i strach ilekroc spotkasz sorca 30+ ze zrobi ci sie z tego 79/79 albo jeszcze nizej.
Elite Masterek
10-07-2006, 22:07
ja mam 18 knighta na furorze i skille 51/50 slabo co nie? a teraz skiluje do 60/60:) :) :)
dawid mag
11-07-2006, 20:01
ja tam powiem krotko:na 8 lvl mam 50/50 a na 16 mozna dobic 70/70.na 20 80/80 i koniec skillowania,czysta gra....
spoko czlowieku ty to wypas jestes 20 lvl 80/80 ja na non -pvp mam 51/49 na 20 lvl i to sa srednie a dobre to 60/60 na 20 na 30 65/65 na 40 70/70 lub 75/75 a na 50 -80 80/80 no a srednie to 20 lvl 51/51-55/55 ,30 60/60
potem 40 llvl to 65/65 a 50 70/70-75/75 no i 80 to 80/80 (wedlug mnie na tych srednich jest cool a na tych duzysz to trudno ale ja z zahariusa niemoge
ciekawe niewidzialem czlowieka kto jest taki cierpliwy lol :D
a ja mam knighta na 13 lvlu i mam skile 50/50 to dobre?
;) Ja mam 9 lvl i skille 35/33 na razie slabe ale potem mam nadzieje je zwiekszyc male pytanko?gdzie moge chodzi skilowac zeby sie oplacalo iczy chodzic z knifem czy z combat knifem:D :D :D
Master Aparatka
13-07-2006, 13:11
Zgadzam sie z Toba. Sam mam taki zamiar, tylko ja trenuje na potworkach, a Ty zapewne na ghoulu, bo mi na trajnie wbił sie 15 lvl ^^
Chuck Yellow
13-07-2006, 13:22
Heh, mnostwo pytan, ja mam 38lvl 76/76 i skiluje do 80/80 w miedzy czasie wbije ten 40lvl bo z czegos trzeba uhy od mojego makera odkupowac, bo gostek zbankrutuje :P....
I od 40lvl na skilach 80/80 gram i zapominam o moim sickle :P
i o zabijaniu potworkow przez 12lvlowe nooby
Wyślij mi screena jak robisz 80/80 na 20 levelu a potem swoje zdjęcie jak sie wkurzasz, bo padasz i masz 78/78. (O ile wogule uda ci się zrobić 80/80).
Skille po 80 bezpiecznie jest mieć od 35 lvlu.
Chuck Yellow
13-07-2006, 13:33
Skille po 80 bezpiecznie jest mieć od 35 lvlu.
to sie tyczy wylacznie pvp, bo na non-pvp najlepiej miec jak najwyzsze, bo ja ktos cos lurnie to na 35lvl z skilami 60/60 z gsem moze byc ciezko ;D
@Chuck
Oczywiście, chodziło mi o pvp ;].
Chuck Yellow
13-07-2006, 13:39
chodziło mi o pvp ;].
Tak szczerze to jestem w sumie przeciwko skilowaniu na pvp ;)
zrobilem knighta na eterni (0 znajomych) 14lvl skile 55/56 i w ciagu jednego dnia mialem 7 lvl i skile po 40 :] zrobilem delete i gram na non pvp bo nie chce na daremo skilowac :P
Choc kazdy ma swoj gust , mnie nie bawi pkowanie, ani obrona przed pk, zabijanie potworow w grupie jest o wiele lepsze, i wiem ze nie dobije mnie zaden 20lvl+ sorc jak wracam z poha na yellow hp :D
Zodus Lorix Astera
13-07-2006, 13:40
Ja mam 28 lvl i skille 63/61 za bardzo to zadowolony z nich nie jestem ale teraz staram sie wbijac jeden skill na jeden lvl wiec jak dobrze pojdzie to na 40lvl-u bede mial 75/73, ale czuje ze nie dam rady ale na 40 przydaly by sie chociaz 70/68 ;). Ja malo trenilem dopiero na 17 lvlu kumpel mi powiedzial zebym sie wzzial za skille i doskillowalem do 59/57 (a mialem chyba 45/41) a potem staralem sie skillowac raz na jakis czas. Dopiero niedawno wzial sie pomysl na jeden skill w lvl-u ;]. Tak to jeest wlasnie z knightem lepiej sie wyskillowac a potel loic monstery ile wlaza ;] Milego treningu ;-)
P.S.: Powiedzcie tak na oko. Dobre sa te moje skille ?
Chuck Yellow
13-07-2006, 13:42
Ja mam 28 lvl i skille 63/61
dobre, zrob tak jak mowisz dobry plan :)
W sumie to na non-pvp też jest szansa na padnięcie na 20 lvlu ze skillami po 80. Jak ktoś lurnie draga to może sprzedać niezłe combo i łatwo wtedy paść, bo się ma mało życ. Albo chociażby kick. Zawsze lepiej miec to 200 hp więcej w razie czego. Aktualnie gram na non- pvp i na 25 lvlu mam 66/71 (zmieniałem rodzaj broni). Chcę wbić 70 axe i iść expić.
Ja na poczatku nieskillowalem na 20lvl mialeko cos kolo 50 a potem doskillowalem do 60 na 22lvl.
Krzysiek Zabujca
13-07-2006, 15:30
Ja mam 10 lvl i skile 47/47 :cup: co wy robicie ze takie slabe skill? :o na 15 lev to 60/60 trzeba miecB)
Teravista
13-07-2006, 15:33
Ja mam 10 lvl i skile 47/47 :cup: co wy robicie ze takie slabe skill? :o na 15 lev to 60/60 trzeba miecB)
Nie kazdy jest skillomaniakiem jak ty -.- tacy ludzie jak ty to wlaczają bota i zostawiają na noc chara i potem sie chwalą wysokimi skillami :/
Krzysiek Zabujca
13-07-2006, 15:36
właśnie nie trenuje tylko wtedy gdy gram np. teraz trenie i max dziennie siedze 4 godz.
Też mi wielkie osiągnięcie... Nie ma się czym chwalić. Na 11 lvlu miałem 55/55 chyba. Pozatym skill leci coraz dłuzej i zobaczysz jak będzie wyglądał trening z 59 na 60. Więc nie myśl, że jakiś super boss jesteś.
@Down
To sorry, ale 47/47 na 10 levelu to i tak rzadne osiągnięcie.
Krzysiek Zabujca
13-07-2006, 15:57
ale ja miałem postac juz 15 lev ktura miala skill 67/65
Chuck Yellow
13-07-2006, 17:40
Hehe cwaniaki :p skile po 60 skilujcie potem na 70siatkach to zobaczycie jeden po 20h wchodzi :]
up@ Nie prawda. Od 75+ lecą koło 20h, z 79 na 80 24h.
Ja mam 78/77 i wole expić. Kiedyś zrobie te 85/85.
No jak mowilem na 11 lvl podniose jeszcze mam slabe ale rosna rosna 50/49
teletoobis
14-07-2006, 15:14
Ciekawa kłótnia :D
A ja miałem na 10 lvlu 70/70 dzieki kumplom z monkami i co i co i co? No wlasnie...I co? I nic! Kazdy ma takie skile jakie mu sie podobaja. Jak sie ma za duzo czasu i cierpliwosci to mozna na 8 lvlu na monku 100/100 wbic ale jak ma sie to gleboko i chce sie odrazu czerpac przyjemnosc z gry mozna olac to, wbic na 20 lvl 60/60 i dalej nie patrzec na nie ;)
bambus16
16-07-2006, 01:52
ja na 13 mialem 51/50 :) teraz mam nie duzo leprze :(
Bamargera
16-07-2006, 03:13
Z tegoco piszecie wynika ze im wiekszy lvl tym wolniej skille rosna? :/
Ja mam 20 lvl 56/56 wbijam 60/60 ;]
Też mi wielkie osiągnięcie... Nie ma się czym chwalić. Na 11 lvlu miałem 55/55 chyba. Pozatym skill leci coraz dłuzej i zobaczysz jak będzie wyglądał trening z 59 na 60. Więc nie myśl, że jakiś super boss jesteś.
Nie oskarzaj wszystkich o bota to ze masz best 11 lvl nie oznacza ze wszyscy co maja wieksze skille/lvl to cheaterzy. Skille to kwestia wytrwalosci.
Tym co sie chwala ze maja na 8 lvlu 55/55 a na 10 zmierzaja miec 70/70. Wbijecie 60/60 i juz wam tak zostanie, nawet na 30 lvlu >.> wtedy juz sie przestaniecie chwalic...gratulowac moge tym ktorzy wklepia od 80 => 90 skilla, gdyz taki koles musi poswiecic na jednego skilla tyle czasu ile ty na wklepanie 60 -.- Zawsze na poczatku jest takie uczucie woow ale ze mnie boss skille mi szybko leca wiec za 10 dni bede mial po 75 a za miecha ze 100!! WOWOWOW...wiec prosze...chwalcie sie skillem 85 na 35/40 lvlu a nie skillem 60 na 15...bo to nie ma porownania zadnego >.>
Chuck Yellow
16-07-2006, 12:15
chwalcie sie skillem 85 na 35/40 lvlu a nie skillem 60 na 15...bo to nie ma porownania zadnego >.>
Heh no bez przesady mysle ze juz 80/80 to jest super i mysle ze jak ktos ma takie skile to juz jest bardzo dobrze :) nic wiecej :)
Nairodex
16-07-2006, 12:26
Ja mam knighta na juz prawie 18 lvlu i skille 51/49... Czy one sa dobre srednie czy slabe ?? i do ilu mam jeszcze skillowac zeby pozniej expic do 30 lvla bez skillowania ?? Plz odpiszcie i z gory dzieki za odpowiedz ;)
Nie oskarzaj wszystkich o bota to ze masz best 11 lvl nie oznacza ze wszyscy co maja wieksze skille/lvl to cheaterzy. Skille to kwestia wytrwalosci.
Mówiłem coś o bocie albo o cheatowaniu ?
Pozatym narazie mam 25 lvl i 67/72 więc mój best to nie jest 11 lvl.
P.S. Sry za offtop.
Jak ktoś napisał skilowanie jest dła wytrwałych. Ja na 1 lvl'u mam 59/58.
Sonic Aline
17-07-2006, 11:39
to wszystko zalezy od tego jakich skilli potrzebujemy czy gramy z kolegami (blokowanie np gs automatycznie zmusza do wiekszych skilli) czy exp na rotach .. na 20 lvl mi wystarcza 50/50 na 30 65/65 ;] osobiscie mam kolege ktory ma 9 lvl 84/81 i eq >bez komentarza< mpa dh boh ... tylko ze przezucil z poprzedniego chara ;]:P
Reggie Rayner
17-07-2006, 20:54
Druid jest do niczego knajt jest lepszy. :D
Druid jest do niczego, tak? A jakby nie bylo druidow to bys uhy se z exury wyczrowal no nie? Ihy na nizszym lvl tez ciekawe skad bys wzial? Albo kto by cie leczyl na huncie? Sam mam druida prawie na 30lvl i gra mi sie nim swietnie. Takie durne komntarze zachowaj sobie dla siebie X(
@topic
W jakims poradniku przeczytalem, ze jesli twoje skille wystarczaja na te potworki ktore chcesz bic, to znaczy ze masz dobre skille. Uwazam to za swieta prawde. Ja mam knighta na 13lvl ze skillami 58/59. Jak mi sie nudzi to se skilluje
Seyadmo Ethanus
19-07-2006, 00:27
Ktos wczesniej powiedzial "trenowanie jest dla wytrwalych ~~"
Potwierdzam to i wiem o czym mowie.. Bo gram juz knightem
6 dni i mam skille 60/60 (swiezo przed chwila wbite) , 4mlvl i
10 lvl..
Dokladnie to jest "mekka"
Ale staram sie o 75/75 na 15-20 lvl-u.
Pozdro. ^^
noobowaty mistrz
19-07-2006, 09:13
@Reggie Rayner
Runki kupuje knight w sklepie a nie od graczy. Idiotyzmem byloby czekac pol godziny na kupca ktory sprzeda za ledwie 500 gp mniej niz w sklepie.
Teravista
19-07-2006, 16:27
Ja narazie na 9 lvlu mam 47/47 i chce do 50/50 poskilowac i pozniej poexpie do 15 lvla i bede stosował system : 1lvl up = 1 skill up i jesli bede sie tego trzymał to na 30 lvlu powinienem mieć skille 65/65 i to w zupelnosci wystarczy mi ;) niepotrzebnie miec na niskim lvlu jakies super wypasione skille bo i tak na lepsze potwory nie pojdziesz bo bedziesz mial za malo hp.
Ametystowec
26-07-2006, 22:27
na początku ciciałbym napisać GRATULACJE dla Elax'a za jego OGROMNE skille (sprawdzalem na tibia.com) gracz Yahel ma takie skille jak ty teraz :D cowięcej
irytuje mnie że ktos pisze a ja mam na 20 levelu 80/80...tak naprawde nawet połowa z tych ktorzy tak twierdzą NIE POSIADA TAKIEGO SKILLA...sam mam 44 level i mam skill; 74/72 5mgl. i powiem wam że mało kto na moim levelu ma taki skill.
@up zgadzam sie
ja na 27 lvl mam 60/52 :D i spokojnie blokuje(bez uchania,ewentualnie exura) zerki, lidery,a cyce to z palcem w nosie ;)wszyscy mysla,ze mam skille 70/70 :cup:
wiec skillowanie na 20lvl do 80/80 uwazam za strate czasu bo zanim dobije sie do jakiegos pozadnego lvl to z róznych powodów(hack, znudzi sie, zrobi sie nowa postac itp) przestaje sie grac tą postacią..oczywiscie w wiekszosci przypadków
grzesiek123
29-07-2006, 12:47
Ja mam knighta 25lvl ze skilami 56/54 bo niechce mi sie trenic ale na 10lvl jak mialem 40/40 to rozwalalem Dwarfy soldiery, Ghule itp bez trudu.Teraz niemam problemow z Zerkami Mino guardami... Mino guardy rozwalalem ze skilami 45/45 z FSa
Ryos Lura
29-07-2006, 15:08
ja mam 58 knajta i skille "zaledwie" 76/75.
Szczerze mowiac mam teraz pacc, i zbytnio mnie nie interesuje.. Train.. wbije jeszcze z 2-5 lvle na paccu, i wtedy zaczne trenic do 80/80 =]
Matti Hautamekki
31-07-2006, 10:53
cóż według mnie (MNIE) każdy knight powinien obmyślić sobie plan działania (np. na 8lvl robie sobie 30/30 i nabijam 10 na 10 robie 40/40 itd..) wtedy jesteśmy zadowoleni (przynajmniej ja tak robie)
Vietcong Soldier
31-07-2006, 12:59
@up zgadzam sie
ja na 27 lvl mam 60/52 :D i spokojnie blokuje(bez uchania,ewentualnie exura) zerki, lidery,a cyce to z palcem w nosie ;)wszyscy mysla,ze mam skille 70/70 :cup:
wiec skillowanie na 20lvl do 80/80 uwazam za strate czasu bo zanim dobije sie do jakiegos pozadnego lvl to z róznych powodów(hack, znudzi sie, zrobi sie nowa postac itp) przestaje sie grac tą postacią..oczywiscie w wiekszosci przypadków
omg, a co ty robisz ze masz taka rozice miedzy fighting a shielding? czyzbys skillowal na 1 potworku???
Pastor Palladyn
31-07-2006, 20:09
............
maciek_92
31-07-2006, 23:19
A ja mam na 19 levelu 59/58 i jest dobrze ba ciagle rosna :) I wale ze sworda i mam druida co wali z rozdzki ;]
bartek8808
04-08-2006, 01:22
A ja mam knightcika na 10 lvl skile 46/46 ale dobijam do 50/50 a pozniej sie zobaczy ;]
novy the tibijczyk
04-08-2006, 02:15
ja aktualnie na 16 lvl mam skille 55/55 (rosna) do jakich skilli trenowac zeby przy eq (c arm, bs i medusa shield) blokowac draga i zeby eszlo 1-2uh??
ehem a Ja teraz skiluje i czytam wasze brednie...:p
Mam najta 49 lvl i 77/76 i uwazam ze sa dobre skile.
Kazdy ma takie na ile mu chęci starcza:]
Mini teoria 20 lvl -60/60
30 lvl - 70/70
45 lvl - 75/75
50 lvl - 80/80
Potem to juz tylko twoja wola bo i tak powyzej 80skile to uwazam ze dobre skile.
btw. z 20 lvl i skilami po 90/90 blokniesz demka B) ? chyba nie wiec nie zapominac o lvl'u. Po co Tobie najt z 25 lvl i good skilami jak masz mało hp?
Pozdro
Gremb
omg, a co ty robisz ze masz taka rozice miedzy fighting a shielding? czyzbys skillowal na 1 potworku???
ups tzn. 56 shielding czyli 60/56(zaraz 57)
samo jakos tak wyszło ;)
LoL jak mozna wbijac 1 dzien skill na skillach 38??? LoL
Ja mam knighta na 12 lvl ma 46/46 i lece do 4 m lvl a zanim wbije 4 m lvl to beda spokojnie skille 70/70+.
Mysle zeby skillowac do tego momentu zeby zabijac potworki ktore chcial bys zabijac np. Slimy ja chodzilem na nie na skillach 42/43 z EQ K axe p set devil helmet guardian shield i one mnie niebyily mocniej niz po 15 a na soldach to 5 spokojnie zabijalem NARAZ :]
Mysle zeby skillowac a potem expic lepiej na tym wyjdziecie bo co ci z tego jak na 30lv+ bedzieszz mial skille 54/53 i 3 m lv to i tak nieblokniesz zadnego Draga ani nic mocniejszego takze SKILLOWAC POTEM EXPIC
a ja mam na 11 lvlu knighta i skile 41/40 i eq: serpent sword, plate armor, plate legs, steel helmet, dwarven shield
i sie nie wstydze xP xP xP
Mysle zeby skillowac a potem expic lepiej na tym wyjdziecie bo co ci z tego jak na 30lv+ bedzieszz mial skille 54/53 i 3 m lv to i tak nieblokniesz zadnego Draga ani nic mocniejszego takze SKILLOWAC POTEM EXPIC
-znacznie wyzsze.
-4 mlvl mozna bez problemow miec bo nie zalezy on od skillow tylko od czasu grania.
-blokowac smoka mozna na takich skillach swobodnie.
50 lvl - 80/80
niz powyzej 75/75 sie na tym levelu nie oplaca bo sie tego nie wykorzysta ( chyba ze na sile ktos sie chce pakowac na denne guardy ), szczegolnie z paccem.
Mam 17lvl i skille 56/55 czy one sa dobre to ja niewiem.
Mam slabe eq ale zbieram na lepsze ;)-wiec..
devil helmet
plate armor
fire sword
plate legs
leather boots
dwarven shield-ale zbieram na dragon shield :))
pawel ziom
04-08-2006, 19:51
ja na 10 lvl mam 41/40 ale mysle ze na 10 wybije jescze 45/45 ... eq: p set serpent sword dwarven shield steel helmet...wg mnie najpierw skille potem exp !!! hicik na czlowieku o wyzszym lvl 22 :)
Darkwolf
06-08-2006, 00:09
ja na 10 lvl mam skille 35/33 planuje dobic 42/40 a potem na 15 52/50
a potem expienie do 20 lvl
z jakimi skilamui zabje beholdera nie mam fire sworda tylko serpent i spike
Valorianin Vader
06-08-2006, 20:39
Niemartwcie sie ze macie 14 lvl i skille 43/40.Kazdy skiiluje tyle ile uwaza za sluszne :D Hmm, ja beholdera zabijlem ze skillami 54/52 i z lekkim eq (fire sword,dragon shield,warrior helmet,p armor, p legi ,i buty) ale jescze to zalezy jakie masz skille i jakie eq :/
Lukaszek93
06-08-2006, 21:03
Ja mam jak narazie knighta 10 lvl ze skillami 40/40 i ide expic.Mysle ze lespzych skili mi nie potrzeba na ten lvl.cyba mam racje nie????Zreszto kazdy ma takie skille jakie mu pasujoB)
Mam 13 knighta ze skilami 57/55 biegam w k armorze crus helmecie boot of leather skull stafie dragon shield nie wiem czy mam zaczyc expic czy dalej skilowac na tych trolach HELP!!:) :)
REFUGIA (NO-PVP) ROX!!8o 8o
OPWOWIEDZCIE MI ;( ;( ;(
Ja mam skille na 19lvl 59/58 troche slabe ale teraz caly czas bede skillowal i dochodze do 70/70 i koncze..:)
Mojim zadniem (i ja zawsze tak robie ) jest tak :
10lvl-50/50
15lvl -55/55 i robic mlvl
20lvl -60/60 i 4 mlvl
knight na 20 lvl z 4 mlvl i skilami po 60 i lepszymi jest mojim zdaniem b.dobrym charem ktorym mozna chocby chodzic na dragi ... ;]
Hmm ja mam 37 lvl i skile 76/75 . Myśle nad dobiciem 80/80 i dopiero zacząć expic ;)
Bugatti183
08-08-2006, 13:38
Ja mam knighta lvl 14 :baby: (( Xydijo ))
Skille do bani wiem o tym X( (( 43/41 ))
Mlvl w sam raz na ten lvl ;) (( 3 mlvl ))
Eq bardzi cienkie ;( (( Fire sword,plate set,steel helmet,dwarwen shield,leather boots ))
Moze Mi Ktos Odpowie Chyba Ze Wszyscy O Mnie Zapomnieli ;(;(
novy the tibijczyk
08-08-2006, 15:16
CzArrUs wg mnie masz bardzo dobre skille jak na ten lvl. Ja mam 16knighta ze skillami 59/59 (skilluje do 60) i 3mlvl (koncowka) i potem expie.
Eq mam tez ciekie. p set, dwarven shield, serpent sword, dark helmet, i 8.1k w dp. Ja chce zarobic troche wiecej kasy i odrazu cale eq kupie:baby:
Co sadzicie o mojej postaci??
Sorry za błędy.
DZiekx ziomek ale bije do 60/60 ale naczym mam potem expic ??? ;) ;) :D :D 8o 8o :] B)
Ja swoim knightem mam skille 53/52 (pracuje nad nimi) 19 lvl i 3 mlvl (takze pracuje) eq: crown helmet, noble armor, plate legs, medusa shield, fire sword, scarft i laćki. Mam zamiar wbic skille 70/70 i expic expic expic i expic...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.