PDA

Pokaż pełną wersje : Multimedia, problemy?

Stron : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

Rafafos
14-11-2008, 17:03
przedchwila po zrestartowaniu modemu pochodzilo ale tylko 5 minut

Rossie
14-11-2008, 17:26
jak zrobic Tracert serwera Tibi??:(

Zrobiłam, wysłałam, czekam na odpowiedz...zobaczymy co z tego wyjdzie. : |

Rafafos
14-11-2008, 18:08
ale co zrobilas co wyslalas po co komu gdzie? :P

Cyber Mech
14-11-2008, 20:32
Widzę, że coś się zmieniło, lagów na razie żadnych, więc może do końca tygodnia coś robią.

Kora
14-11-2008, 22:45
Widzę, że coś się zmieniło, lagów na razie żadnych, więc może do końca tygodnia coś robią.

Rzeczywiście teraz nie ma. I nie miałem internetu przez chwilę . Ale może to przez to ,że jednak godziny wieczorowe. Jutro się wszystko okaże. Albo dalej będzie tu marudzić :P

Panicz
14-11-2008, 23:32
2023 ms .......lagi mam dalej

olsztyn

Litin_Kaire
14-11-2008, 23:57
Tez mam lagi..
Odpoczynek od tibii czas zaczac ;x

Temox
15-11-2008, 00:34
Troche ulga mnie wziela jak zobaczylem ten temat, w sumie to dokladnie opisaliscie to co sie dzieje z Multimedia ostatni mi czasy.

Ja ciagle lagi mam od patcha na 8.31. Nie da sie nic robic, ni chodzic ni grac.

Kilka faktow:

-tracert do kazdego servara usa/germ jest w normie, wiec uwazaja ze problemu nie ma.
-ping do wp mam ciagle w granicach 30, wydaje sie normalnie
-lagi jednak sa bezustanne :)

Ja w przeciwienstwie do was mam lepsza sytuacje, w piatek koniec umowy..

Rossie
15-11-2008, 02:10
ale co zrobilas co wyslalas po co komu gdzie? :P

Dziś rano dzwonili i prosili o wysłanie Tracertu serwera tibi...tylko nie pojmują ze każdy server ma inne ip...ale to inna bajka...
Sprawdzałam ten Tracert i im wysłałam ss'a tego co mi wyszlo. Czekam teraz na meila z odpowiedzią od multimedi.

Panicz
15-11-2008, 02:28
Troche ulga mnie wziela jak zobaczylem ten temat, w sumie to dokladnie opisaliscie to co sie dzieje z Multimedia ostatni mi czasy.

Ja w przeciwienstwie do was mam lepsza sytuacje, w piatek koniec umowy..

i na jaki zmienisz ? vectra ? czy tpsa ?

Rafafos
15-11-2008, 08:37
ja zauwazylem ze juz nie ma takich ostrych lagow ale jednak sa

Alexis12213
15-11-2008, 08:40
Nie miałem lagów przez 2 dni :(
ale w sobote i to dziwo o 8 mam lagi ;(

dddudus
15-11-2008, 09:39
kto mial kicka w czwartek okolo 18?

Panicz
15-11-2008, 11:18
nowy laaag rekord
53797 ms

ktos pisal ze cos robia ?
ale chyba nie w ta strone

chcialbym dodac ze zwykle posiadalem pingi na poziomie ~70 ms

a jutro POI :((((

juz se poszedlem

Temox
15-11-2008, 12:08
Prawdopodobnie zmienie na vectre, w mojej okolicy cieszy sie zaufaniem.

Multimedia to druga z głównych po vectrze sieci u nas w Olsztynie.
Nic dziwnego więc ze polowa tu piszacych jest z warmi i mazur :)

Gowno da dawanie im tracertow, bo tam niczego nie widac, ping jest normalny a lagi jak byly tak sa...

Nie sadze zeby oni cokolwiek z tym zrobili :9

Rossie
15-11-2008, 13:04
Dzwonili, prosili to dałam...tylko i tak to jest po chuju bo i tak mi nie odpowiadają na meile...porostu...N/C dla multiemdiX(X(X(X(

Lechista
15-11-2008, 13:53
Prawdopodobnie zmienie na vectre, w mojej okolicy cieszy sie zaufaniem.

Multimedia to druga z głównych po vectrze sieci u nas w Olsztynie.
Nic dziwnego więc ze polowa tu piszacych jest z warmi i mazur :)

Gowno da dawanie im tracertow, bo tam niczego nie widac, ping jest normalny a lagi jak byly tak sa...

Nie sadze zeby oni cokolwiek z tym zrobili :9
I później będziesz płakał, że ip zablokowane na 30 minut. Polecam chello, zero problemów ;) Widzieliście kiedyś temat, mam chello i mi lagguje, ale mam chello i nagle w czasie expienia dostaje kicka?? Ja nie widziałem :>

Panicz
15-11-2008, 15:01
hahahah dzwoniliscie do nich ?

juz w menu powitalnym jest opcja na dzien dobry :
awaria internetu wybierz 1
zbyt maly transfer wybierz 1
i na koniec nagroda !!!!!!!

przepraszamy ale mamy awarie !!!!

napewno nie od dzis xD

hahaahah

Kora
15-11-2008, 17:28
hahahah dzwoniliscie do nich ?

juz w menu powitalnym jest opcja na dzien dobry :
awaria internetu wybierz 1
zbyt maly transfer wybierz 1
i na koniec nagroda !!!!!!!

przepraszamy ale mamy awarie !!!!

napewno nie od dzis xD

hahaahah

Haha! Rzeczywiście!!
Ciekawe tylko czy tą awarię zwalczą xD

Litin_Kaire
15-11-2008, 21:05
Kolejny dzien z lagami :] Dziekujemy Multimedii !!
Ciekawe kiedy to wkoncu naprawia.. -.-
Awaria trwajaca 2 miesiace o/ TAK, U NICH JEST WSZYSTKO DOBRZE!!!
Kolejny dzien, w ktorym w nic nie idzie pograc przez neta. Dziekujemy :]

Canvaser
15-11-2008, 21:34
ja mogę jedynie was pocieszyć, że mi troszkę popuściło ;D więc może coś jednak zrobili te gamonie z multimedi xd, od 2 dni nawet poexpiłem troszkę
chociaż miałem stracha :p, ale zobaczymy jak długo to potrwa ;)

Ghernie
15-11-2008, 22:22
Ja już nadzieję straciłem dawno..

@Co do osoby używającej chello,
Rzecz tkwi w tym że chce miec rowniez kablowkę, a vectra ma dosyc tanie uslugi. Na zablokowane ip najlepszy jest reset routera :)

Lagi byly i beda bo oni nic z tym zrobic nie maja zamiaru ;)

Rafafos
16-11-2008, 08:39
mi sie wydaje ze do updatu bedziemy miec lagi a po lagi sie skoncza

Rossie
16-11-2008, 09:39
Do update jeszcze trochę czasu...a ja bym pograła puki mam wolne w pracy.......

pyzio2
16-11-2008, 09:48
ta wczoraj i przedwczoraj bylo dobrze dzis od rana lagi ;/

Bristan
16-11-2008, 10:12
u mnie lagi już wyraźnie mniejsze :) rano i po południu da się grać wieczorem już trochę większe są

Matejek
16-11-2008, 10:26
Ja mam tak samo jak wszyscy jestem z lubelszczyzny dzwonilem do tych palacow a oni odparli na to ze jaka mam predkosc sciagania
powiedzalem 100-110kb/s mam neta 1mb powiedzieli mi ze to prawidlowy transfer i nic niemaja w tej sprawie do powiedzenia wszystko powinno byc tak jak nalezy, a jest zupelnie inaczej transfer fakt mam taki sam jak kiedys ale :B)
- Otwieranie stron www szkoda gadac do 2 min (allegro 12 sek :D )
-Tibia ( w dzien lagi ze szkoda gadac po 22 do 6 dosyc znosnie 0 kickow )
i tak mogl bym wiliczac dalej ale to te 2 ktore przyszly mi do glowy =/
Macie jakis pomysl co zrobic zeby bylo jak kiedys ;(

Litin_Kaire
16-11-2008, 10:39
Nie mamy pomyslu, bo mamy taki sam problem jak ty, tylko ze u mnie ze stronami wszystko dobrze, a tibia laguje :)

Ghernie
16-11-2008, 11:00
@up, same ;)

Alexis12213
16-11-2008, 11:45
Spokojnie ludzie ja już nie mam lagów.
Jestem z Olsztyna.
Może robią pokolei najpierw olsztyn później ... itp itp.

Kora
16-11-2008, 12:26
Jestem z Olsztyna.
Może robią pokolei najpierw olsztyn później ... itp itp.

Pewnie chwilowe. Też często nie mam na chwilę. Później historia się powtarza ;p

Rafafos
16-11-2008, 12:27
daj znac jesli lagi powroca lub jesli nie bedzie juz ich wcale

Rossie
16-11-2008, 12:40
Jestem z Olsztyna.
Może robią pokolei najpierw Olsztyn później ... itp itp.

Ja też jestem z Olsztyna i ciągle mam lagi...wiec pewnie to jest chwilowe.
Jest trochę lepiej nie tak jak na początku tygodnia ale dalej nie da sie expic

Rafafos
16-11-2008, 12:53
a mi do tego jeszcze transfer zmniejszyli :]

Kora
16-11-2008, 14:47
a mi do tego jeszcze transfer zmniejszyli :]

Gdyby Multimedia dotrzymała obietnicy byłoby zbyt pięknie...

Rafafos
16-11-2008, 15:35
kora twoje slowa to przenajswietsza prawda ;d

Litin_Kaire
16-11-2008, 18:10
Jakby ktos jutro do nich dzownil to niech napisz co powiedzieli. : )

Temox
16-11-2008, 18:30
Jeden dzień bez lagów to nie powód, żeby myśleć, że coś się ruszyło :)

Ja nie mialem wczoraj, dzisiaj już "normalnie"

Rossie
16-11-2008, 18:45
Myśle że ja bede jutro do nich dzwonic

Szyszkati
16-11-2008, 18:59
Cześć u mnie zero totalne zero poprawy, nawet wydaje mi się, że jest jeszcze gorzej niż było kilka dni temu :/ Jutro zadzwonię też jeszcze raz i zobaczymy... :( btw. temacik nam sie rozkręca niestety :x

dddudus
16-11-2008, 19:20
ja dzisiaj tez mialem lagi o to wczesniej niz zwykle bo juz od 9 rano a wczesniej zaczynaly sie po 15 cos sie dzieje niedobrego z ta multimedią grac sie nieda i jescze padlem przez kicka w czwartek zal i tyle.

Banczo
16-11-2008, 19:49
ja powiem tyle mowili ze do konca tygodnia problem rozwiaza i nie zrobili praktycznie nic lagi jak byly tak i sa o powaznej grze nie ma co myslec jak narazie musimy chyba znow sie w*****c i zrobic druga masowke telefonow

Ghernie
16-11-2008, 21:06
Haha, co wogole mowicie jak dzwonicie? Pytam serio.

Mam lagi w grze online chociaz ping jest w normie? :S

Litin_Kaire
16-11-2008, 21:48
No jasne. Dzwonie i mowie, siema elo yo, mam lagi w tibii!! nie moge grac wezcie cos z tym zrobcie xD
A tak na serio to mowie ze mam straszne opoznienia w grach online i nie tylko, a oni juz wiedza o co chodzi xD

boooh_W
16-11-2008, 21:58
Wiecie co ? Kurde o dziwo tez mam lagi tak jak wy i gram na niemieckim serwie.. co pare kratek mam laga, jak narazie nie doswiadczylem kicka (na szczescie) ...
Wg mnie to u Cipsoftu cos sie dzieje bo jak multimedia zapewnia ze nic u nich zlego sie nie dzieje to wiecie.. pisac do CIP :) btw jestem z Prabut.

Banczo
16-11-2008, 22:50
Wiecie co ? Kurde o dziwo tez mam lagi tak jak wy i gram na niemieckim serwie.. co pare kratek mam laga, jak narazie nie doswiadczylem kicka (na szczescie) ...
Wg mnie to u Cipsoftu cos sie dzieje bo jak multimedia zapewnia ze nic u nich zlego sie nie dzieje to wiecie.. pisac do CIP :) btw jestem z Prabut.

Wina jest na 100% multimedii bo znajomi majacy neta w innej korporacji nie maja zadnych problemow z laczem

Rossie
16-11-2008, 22:52
Nie moze byc wina CIPsoftu skoro użytkownicy innych sieci graja normalnie.
Po za tym zauważ że Ci co maja dluzej multimedie wypowiadaja sie ze co roku jest ta sama sytulacjia...wiec? tym razem CIPsoft jest bez winy.

@Edit:
Tez gram na niemieckim servie.

Banczo
16-11-2008, 22:56
Haha, co wogole mowicie jak dzwonicie? Pytam serio.

Mam lagi w grze online chociaz ping jest w normie? :S

Dzwonie i mowie " jestem od niedawna waszym abonentem internetu i mam traki problem gramw pewna gre MMORPG i sa straszne lagi freezy kicki i wiem ze napewno problem lezy u was bo inni znajomi maja u was neta i tez maja identyczne problemy chcialbym zebyscie powaznie zajeli sie ta sprawa".... bla bla bla a oni mi pierdola ze modem ze costam zalosni sa huj mysle ze musimy walczyc o swoje i barabanic do tych kurew po pare razy Dziennie moze sie w*****a i dla swietego spokoju naprawde cos zrobia

a tak wogle to jest juz lepiej niz bylo bo zostaly mi tlyko lagi a nie kickuje mnie juz wiec moze jutro dokoncza dziela i bedzie w porzadku

Panicz
16-11-2008, 23:30
Dzwonie i mowie " jestem od niedawna waszym abonentem internetu i mam traki problem gramw pewna gre MMORPG i sa straszne lagi freezy kicki i wiem ze napewno problem lezy u was bo inni znajomi maja u was neta i tez maja identyczne problemy chcialbym zebyscie powaznie zajeli sie ta sprawa".... bla bla bla a oni mi pierdola ze modem ze costam zalosni sa huj mysle ze musimy walczyc o swoje i barabanic do tych kurew po pare razy Dziennie moze sie w*****a i dla swietego spokoju naprawde cos zrobia

a tak wogle to jest juz lepiej niz bylo bo zostaly mi tlyko lagi a nie kickuje mnie juz wiec moze jutro dokoncza dziela i bedzie w porzadku

sie zgadza troszke lepiej niz w ciagu tygodnia ale jestem pewien ze sytuacja sie powtorzy od poniedzialku....moim skromnym zdanie oni wiedza o co chodzi ale nic nie moga poradzic............

niestety pozostaje czekac na na cud ,ale on nastapi jak sie wbije na nasz rynek inny nowy operator...
teraz ich jedyna konkurencja jest vectra nie u wszytskich dostepna albo tpsa czyli w obu przypadkach to samo pod inna nazwa......

na wiosce internetowej miszkamy i trzeba sie z tym liczyc..

pozdrawiam

Rossie
17-11-2008, 00:02
Gdyby wiedzieli to by chyba powiedzieli ze wiedza i ze nie moge/nie wiedza jak naprawic usterke...nie wiem, wydaje mi sie ze oni wogole do tego powaznie nie podchodza bo to tylko gra.

Zyziek
17-11-2008, 15:18
Usterkę naprawią napewno tylko trzeba czekać. Zazwyczaj przed świętami już wszystko jest ok.

Kora
17-11-2008, 16:03
Wydaję mi się ,że multimedia nic już nie robi ,nawet jeśli nic nie zrobili. Jeżeli do nich zadzwonicie jest stare menu główne. Nie tak jak podczas "prac" "problem z netem 1 , potem niski transfer 1 , mamy awarie" teraz nic takiego nie ma. Nie jest to chyba dobra nowina ;S

Temox
17-11-2008, 17:04
Wioska internetowa, mmm dobry pomysl :)

Rossie
17-11-2008, 20:38
caly czas jest tak jak bylo...sa chwile ze da sie pograc, sa chwile ze nawet sie wbic nie da...
To jest kpina...

Szyszkati
17-11-2008, 21:02
Ja mam podobnie jak Rossie tylko, że od groma freezów i później kicki, widać że za przeproszeniem gówno dało dzwonienie do ich siedziby -.-

Litin_Kaire
17-11-2008, 21:18
Dziwne troche.. Nie mialem lagow od 15-20 a teraz jak sie zaczely to juz po calosci.. lagi i kicki oczywiscie :] Dzwonil ktos tam dzis do nich ?

Kora
17-11-2008, 21:21
A ja nie miałem dziś wogóle. I nie mam dalej. Ale widzę ,że wy macie więc jutro pewnie będzie szara rzeczywistość :/ Dobrze ,że od exp się powstrzymałem ,bo bym się zdziwił.

Litin_Kaire
17-11-2008, 21:45
@Up
Ty z Gorzowa jestes tak? :] No bo ja tez no i tez nie mialem lagow, byly przez 2 minuty tylko ;p Pospieszylem sie z postem wyzej xD

Rossie
17-11-2008, 22:07
No ja dzis gralam cale rano do godziny 16 bo potem wyszlam wrocilam o 20 i juz sie nie dalo grac.
znaczy w miedzy czasie freezowalo ale to np przez 10 min freezowalo a potem na dlozszy czas bylo ok. Tylko ze teraz pogrywam 15lvl bo robie nowego chara dlatego dalo sie pograc, swoja Rossie bym z dp nie wyszla przy czyms takim ;p

Kora
17-11-2008, 23:09
Ta... Jeden dzień bez lagów minął ;/ Znowu źle... Nawet souli naładować nie można.

Banczo
18-11-2008, 12:29
wyslalem im ostatnio SSy z tym Tracertem co chcieli i ich odpowiedz jest nastepujaca :

"Witam serdecznie,
W odpowiedzi na państwa wiadomość pragniemy poinformować, że przesłane do nas wyniki badania tracert wskazują na problem od strony serwera content-colo.net, gdzie pojawiają straty. Nie są to serwery należace do nas więc nie mamy wpływu na te urządzenia. Sprawe prosimy skierować do aministratora serwera, z którym występuje problem.
Dziękujemy"

Co my mozemy zrobic?

Rossie
18-11-2008, 12:30
Zrobiłam, wysłałam, czekam na odpowiedz...zobaczymy co z tego wyjdzie. : |

Dostałam odpowiedz od multimedia na meila po wyslaniu im tego ssa z tracera.

"Witamy,

Na wstępie dziękujemy za kontakt z naszą Firmą
W odpowiedzi na Państwa maila z dn. 2008-11-14 dot. zgłoszenia problemów
technicznych związanych z usługą internetową informujemy ,że w celu
przyjęcia zlecenia usterki konieczna jest dokładna weryfikacja danych
Abonenta.
Bardzo prosimy o podanie danych osobowych , dokładnego adresu świadczenia
.Po uzyskaniu tych danych niezwłocznie zweryfikujemy zaistniały problem .
Bardzo przepraszamy za utrudnienia, dołożymy wszelkich starań aby w
przyszłości podobne problemy nie miały miejsca.

Dziękujemy za wiadomość"

Temox
18-11-2008, 16:20
Wysyłanie tracertów nic nie da, tam niczego nie widać :/

Rossie
18-11-2008, 16:32
To dla czego po zgłoszeniu problemu oddzwonili do mnie i prosili o wysłanie tracera? Widocznie tego im było trzeba i widocznie coś tam znaleźli skoro stwierdzili usterkę i poprosili o dane.

Kora
18-11-2008, 18:04
To dla czego po zgłoszeniu problemu oddzwonili do mnie i prosili o wysłanie tracera? Widocznie tego im było trzeba i widocznie coś tam znaleźli skoro stwierdzili usterkę i poprosili o dane.

Co z tego ,że stwierdzili usterkę skoro po tygodniu "ciężkiej" pracy ,dalej mają to w poważaniu ? I znając ich już nic z tym nie robią.

Rossie
18-11-2008, 18:12
Nie no nie wiem, ale napisali ze teraz do naprawienia usterki potrzeba im danych zeby wiedzieli gdzie dokladnie dochodzi ten sygnal...nie wiem no ale we mnie sie obudzila nutka nadzieji...

Banczo
18-11-2008, 18:22
Kurwy stare zajebane niech zalatwia problem a nie tlyko im kurwa wysylac i nie wiadomno co jeszcze jak nie wiedza co jest niech sie dowiedza od konkurencji dlaczego u nich nie ma lagow na Tibi

Banczo
19-11-2008, 15:10
zadzwonilem dzis do nich po raz kolejny i powiedzialem krotko ze jezeli usterka nie zostanie naprawiona zrywam umowe!

Litin_Kaire
19-11-2008, 15:40
A co oni na to powiedzieli? :]

Banczo
19-11-2008, 18:39
ąĄ ĘĘ ŚŚ ĆĆ sprawa zostanie napewno zalatwiona prosze sie nie denerwowac!!

ale ile mozna kurwa czekac????

Shea
19-11-2008, 18:53
Zapewne cip soft myśli ...
"cholera już 25% polaków przestało grać"

_________
A ja się teraz śmieje z tych którzy wydali kasę na tę grę <lol>

edit:
w ogóle mnie bawią te komentarze:
"Kurwa mać ja pierdole zaraz się zabije to już 2 tydzień bez tibii moje życie jest nic nie warte !!!11"

Panicz
19-11-2008, 20:29
Nie wiem jak wy ale,ja mam nadal lagi i ponownie dzwonilem to uslyszalem ze:
Byly problemy u jakiegos ich kooperanta z laczem i do dzis znaczy do srody miala byc usterka naprawiona,chodzi o polaczenie poza polska z konkretnie o niemcy.Ich siec szkieletowa pracuje idealnie,to nie ich wina ze sygnal traci moc za granicami kraju.

Pozdrawiam
::(

Temox
19-11-2008, 21:21
@up, dzięki za news, to wiele wyjaśnia, niestety skazany jestem na Multimedię jeszcze miesiąc. Dzis rozwizalem umowę.

Problem w tym ze oprocz vectry nie ma tu nikogo interesującego :S

Myślisz, że ten kooperator załatwi problem?

Shea
19-11-2008, 21:46
Ja jestem troszke dłużej uziemiony :)
durna promocja ...
tylko ja różnie się od wszystkich tym że nie zależy mi na tibii ^.^ ?

Panicz
19-11-2008, 23:11
Myślisz, że ten kooperator załatwi problem?

watpie,mysle ze to jest kolejny wykret w stylu to nie my.....bo juz nie wiemy co mowic ludziom :(

pozdr

Litin_Kaire
20-11-2008, 00:08
Ludzie, u mnie lagi wystepuja w grach online na www.kurnik.pl albo na www.gryonline.wp.pl xDDDDDDDDDD! To jest przegiecie :D Nawet w glupiego bilarda, albo snookera nie idzie normalnie pograc :D Gratujalcje dla panow z Multimedii, i zyczymy powodzenia w dalszych bajeczkach wciskanych uzytkownika zglaszajacym problem _/

Naprawia to kiedys? xD

Ghernie
20-11-2008, 00:32
@Up
Taa... W 2012 roku xD, okaże sie wtedy iż słynny dzień apokalipsy miał być dniem naprawienia internetu Multimedii i wrzuceniem jakiejś dobrej oferty.

Aae
20-11-2008, 17:57
Olsztyn/Zatorze.

Nie no żenada. Dopiero teraz doceniłem jak bardzo lubię grać w tibie. Wręcz żyć bez niej nie mogę. Czy to już uzależnienie ? 8o

U mnie lagi są od 2 tyg. i tak bez przerwy. Wbijam pobiegam chwilke zaczynają się krótkie freezy, potem dłuższe i dłuższe, aż w końcu dostaje kicka i się kończy moja radość ;]

Czasem nawet nie mogę się lognąć. Czy ktoś wie kiedy to się skończy lub rozmawiał z typami z multi medii ? Co powiedzieli ?

Ja chcę już grać normalnie ;(

Rossie
20-11-2008, 20:03
Tak, prawie codziennie ktoś z nas do nich dzwoni...i słyszymy ze problem jest przekierowany do administracji...mi w tamtym tygodniu powiedzieli ze do końca tego tygodnia zostanie naprawione drugi tydzień mija a tu nic...

Panicz pisał ze mu powiedzieli ze "Były problemy u jakiegos ich kooperanta z łączem i do środy miała być usterka naprawiona,chodzi o połączenie poza polska z konkretnie o Niemcy.Ich siec szkieletowa pracuje idealnie,to nie ich wina ze sygnal traci moc za granicami kraju." ale to chyba juz przeczytałeś.

U mnie od 3 tygodni to trwa i jest tylko gorzej i gorzej...nic lepiej...ja już nawet nie próbuje wbijać...tylko sprawdzam rano jak chodzi i daje sobie spokoju.

Aae
20-11-2008, 20:32
Hmm.
Ja co jakiś czas sprawdzam czy może nie jest lepiej i biegam tak 20 min aż dostaje kicka i radość się kończy. ;(

Widziałem, że pisaliście, że rok temu też tak było. I ile wtedy to trwało ? !

Rossie
20-11-2008, 20:56
Z tego co wyczytałam to do update? Ale nie jestem pewna.

Aae
20-11-2008, 22:17
Oh, a nie wiesz kiedy dokładnie będzie update?

Już sie nie mogę doczekać, żeby pograć swoim knight'em. B)

Rossie
20-11-2008, 22:35
Update zimowy zawsze jest z tego co kojarzę parę dni przed Wigilia. Wiec to jeszcze trochę:(

Shea
21-11-2008, 07:52
Drogie dzieci ... panie ...
wytrzymajcie jescze tylko ... 30dni <lol>

Aae
21-11-2008, 08:10
O masz. Dorosły się znalazł o0

To, że tobie nie zależy na Tibii nie znaczy, że jesteś jakiś lepszy lol.
A z tym uzależnieniem to był "dżołk" no , ale chciałbym już pograć xd

Shea
21-11-2008, 13:37
O masz. Dorosły się znalazł o0

To, że tobie nie zależy na Tibii nie znaczy, że jesteś jakiś lepszy lol.
A z tym uzależnieniem to był "dżołk" no , ale chciałbym już pograć xd

Tyle że ja nie szaleje że nie gram w tibie <lol>

Aae
21-11-2008, 14:29
No widzisz, a my szalejemy. Jezu . To ja gramy w Tibie i chcemy już grać to jesteśmy dzieciaki tak ? : > :baby:

Temox
21-11-2008, 17:25
Jakby te wasze kłótnie zmniejszyły lagi, to się przyłączam!

U was 20 minut? Huh, u mnie 20, KRATEK :D

Xaviour
21-11-2008, 17:40
No ja mam ten sam problem co wy.. Multimedia.. Tylko, że ja mieszkam w Gdyni :P Ale też rozwiązuję umowę 6.12, a 5.12 się ban kończy, więc sie spasowało :P

Oct 23 2008, 20:12:36 CEST Died at Level 65 by a hydra

Net kick. Retried na 4 dni :P

Odrabiamy! Let's go na frosty, niestety PA..

Oct 28 2008, 17:48:39 CET Killed at Level 66 by Enion Warrior

Odrobiłem 66 do 30.10 na bog raiderach i wtedy zaczely sie freezy, pierwszy raz mnie dorwały jak uciekałem przed 2 GS'ami, nie wiem jak dobiegłem do tego tmpl.. Cholernie się nudziłem siedząc na youtube, epulsie, NK i grając w CS, gdzie prawie na wszystkich serverach dostawałem bany za zbyt wysoki ping.

Był dzień niepodległosci. Odpalam CS'a i patrzę, że mój ping wrócił do normalności. Hurra! Loguje sie na Tibie. No freezes, no lags, no kicks! What a fun! Tylko,że przez te dwa deady trochę kasy ubyło.. Ale trudno, odrobię kasę na tombie.. expie se 2h na tarpit -3 nawet ice rapier poleciał:PP Juz się rRS'y kończą więc trzeba wracać do dp :/ Ale nie, jeszcze jedną rundkę sobie zrobię, powinno starczyć RS :P ide sobie, przez ten tomb, nic mnie nie bije i nagle tak jakby lag, zignorowałem, myślałem ze mi sie wydawało, niesłusznie ;/ nagle freez. Przez 15 sekund próbuję się poruszyć.. Pomyślałem sobie, ze na szczęście nic mnie nie bilo i raczej nie padnę. Dalem exita. Odpalam Tibie (as fast as possible) wpisuję passy, i nagle temple Venore..

Nov 11 2008, 21:50:35 CET Died at Level 66 by a vampire

Ale się w*****łem, do tego jeszcze laska, w której się zakochałem se teraz toczy ze mnie bk ;/ To był bardzo zły dzień..

To chyba uzależnienie bo wróciłem po 6 dniach, i kupiłem sobie płatnego bota którego nazwy nie podam.. Pomyślałem, że niech się dzieje co chce.. Kupiłem BS'a i na 11 skillu wsadziłem co w łapę i na noc bot zostawiłem na nomadach ( pvp ) ; o. Rano budzę się cały podniecony o 5:00 a mój pallek biega sobie z 31 skillem sworda 12% do 66 levela 0 capa, ponad 4 bp kasy, 4 nomad parchmentami. Nieżle było ;]. pomyślałem, że jak tak mało zostało to sobie pójdę dobić na frosty levelik ;o. Jak pomyślałem tak zrobiłem, przy okazji towerka spadła ;] Po szkole poszedłem sobie na vamp hell, ale bardzo mnie korciło żeby pójść na grim reapery, próbowałem 1 zasolować up/down, ale się za mocno leczył, nie dało się, nagle zobaczyłem 114 ms, kory sobie tu przyszedł expic, był to mój kolega:P. Spytałem się czy mogę z nim pohuncić. On powiedział że mu się przyda pomoc.. I tak up/downowaliśmy, za grim reapera ja dostawałem 1,2k~expa. Bardzo ładnie lvl rósł. i patrzę, że 4 speary zostały.. Postanowiłem wrócić do dp po więcej, nawet sobie myślałem że enchanty wezmę ;P

I stało się coś czego naprawdę nie przewidywałem -.-

Nov 18 2008, 15:39:29 CET Died at Level 66 by a ghost

Retired do czasu zmiany neta, poza tym dostałem bana za comment z refrenem piosenki " Do you wanna fuck? " :P. Na szczęście dziś koniec pacca:P

Troszkę się rozpisałem xddd

Jak już taki długi post robię to może jeszcze kilka screenow dołączę ;P

http://img515.imageshack.us/img515/2459/nocbotowaniaki5.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/9452/assassinka3gh5.jpg

http://img156.imageshack.us/img156/6571/uexy4.jpg

dddudus
21-11-2008, 18:22
Gram na Candi mieszkam w okolicach trzebini jezeli to komuś coś mówi (pomiędzy krakowem i katowicami) i mam freezy juz od włączenia Tibi. Ma ktoś jeszcze?

Aae
21-11-2008, 22:12
Hahah xD

Ale nam się "temat tematu" zmienia ;d

Ja już chce noł lags ; <<

Dziś nawet się lognąć nie mogłem, a kumpel mi eq przesłał i się chciałem podniecić xdd.

Fuckin lags and freezy

no i kicki . ; <

a także multimedia :x

Ja wbijam sprawdzić. Chociaż po 22 już nie miałem normalnie. Jutro sprawdze w godzinach szczytu. Proszę oby to był już koniec : ]

Shea
21-11-2008, 23:08
Jutro będzie płacz :D <lol> :p:p:p:p

Aae
21-11-2008, 23:40
czemu ? :o

lognąłem się po 22 i gram bez lagów 2 godz :cup:

Xaviour
22-11-2008, 07:37
Jutro będzie płacz, bo lagi zaczną się w najmniej przewidywanym momencie : )

Temox
22-11-2008, 08:30
Olsztyn wita gości z 3miasta, widać też macie tam syf :P

Od wczoraj od 19 0 lagów mam, nowy komputer czy tylko fart..?

Aae
22-11-2008, 08:51
Nie będzie płaczu, bo nie pójdę expić i nic się nie stanie. Jakoś wytrzymam do końca lagów : |

Jest u was jakaś poprawa ? Bo u mnie wciąż tak samo. :(

sueroski
22-11-2008, 10:22
ja już od tygodnia nie mam zbyt lagów. czasem dziś na 2 sec stanie ale to nie katastrofa
ogólnie nie mam lagów :)

Aae
22-11-2008, 10:32
hmm. ja się zastanawiam czy nie iść expić już . wczoraj nie miałem, dziś nie mam .

może to już koniec ? B)

piszcie czy macie jeszcze czy nie. ? ! :baby:

Litin_Kaire
22-11-2008, 10:34
Tak mamy.. Nie radze expic.

Aae
22-11-2008, 10:54
Ehh.

W dupie mam taki internet. :]

; |

Xaviour
22-11-2008, 11:10
Znów się zaczęlo przed chwilą, nawet bota nie można ustawić na noobcharze;/

a tak btw. to jaki internet dla mnie polecacie,, bo zmieniam?

Nov 03 2008, 15:04:11 CET Died at Level 211 by a novice of the cult u.U

Aae
22-11-2008, 11:13
Neozdrada :D

a tak na serjo to jak miałem Vectre to nigdy nie miałem takich problemów. :baby:

Xaviour
22-11-2008, 11:15
Neozdrada :D

a tak na serjo to jak miałem Vectre to nigdy nie miałem takich problemów. :baby:

A tania jest? ; d

Litin_Kaire
22-11-2008, 11:32
A no gleba fantastyczna :D
Po raz kolejny dzwonilem dzis do multimedii, i kolejny raz kazali wyslac pingi i tracerty.. Co im to pomaga to nie wiem.. -.-

antek_116
22-11-2008, 12:26
No to ladnie nie jestem sam z gorzowa ;d

tez mam lagi ;x

w hooy nie mozna nawet z dp wyjsc :s

a co dopiero expic :\

Choje nie wiedza nawet co zrobic, tylko se w kulki leca ;S!

Aae
22-11-2008, 18:03
A tania jest? ; d

no chyba cena jest podobna do multi medii, ale nie wiem czy nie droższa.

Hmm. Dziś chciałem sobie na rooku pograć to na 5 lvlu padłem na racie przez laga xDD

nieeźle ^^. 8o

ja do nich maila napisałem to w odpowiedzi prosili o kontakt poprzez telefon -,-' jeszcze na mojej biedzie chcą zarobić >.<

Temox
22-11-2008, 21:05
Sry za podnoszenie wszystkich na duchu, cały piątek i sobota bez lagów, myślałem, że to dzieki new pc.

GÓWNO, nawet się nie chce juz wyrazac, padlem 3ma charami i serio mam dość tych idiotów.

Jak oni moga tak ignorować swoich "kaso-dajców"?

Aae
22-11-2008, 23:15
Masz rację. Choć niezupełnie. Może wszyscy się mylimy co do multi medii ?

Bo nie wiem jak wam, ale mi np youtube.pl działa normalnie, prędkość 'dołnlołdu"
też jest taka jaka powinna być, a inne gry mmorpg działają normalnie, więc może tu nie chodzi o multi medie, ale o tibie, a raczej serwery te co były ostatnio zaatakowane wirusami czy czymś tam ?. :o

Litin_Kaire
22-11-2008, 23:36
No nie bardzo.. Ping na ventrilo jest wysoki.. Podczas gry w bilarda, snookera czy cos innego na grach.wp.pl wyrzuca z serwera..

Temox
23-11-2008, 07:50
@Aae, pomysl jesli to byloby cos z tibia to dlaczego tylko multimedia nie moze grac? Dlaczego tylko my mamy te lagi i dlaczego to lwasnie topic o multimedi ma 350 postow a nie o jakiejs neostradzie np.

to JEST wina od strony providera, 100%.

Jak tam wasze lagi? Chociaz rano blessy moglem kupic -.-

Aae
23-11-2008, 08:37
No to nie wiedziałem, bo nie gram w te gry. No, ale w innych mmorpg'ach nie mam lagów : |

Temox no masz rację : | , ale dlaczego muszą być akurat na tibii ? :<<

Jakoś w MU itp. mogę sobie pograć normalnie omfg.

Weź jaki żaal* xdd.

* normalnie tak nie mówię no, ale na to co się dzieje po prostu brak mi słów. ^^

Aha jak tam wasze lagi ? Bo ja teraz nie mam, ale nie chce iść expić, bo pewnie zaraz będą .

A u was jak ?

Shea
23-11-2008, 11:47
Tez nie miałem lagów np: w conquer online
teraz to ciężko się w a-albionu gra :D
na youtube filmik 3min wygrywam z 10 :D

oii stracą klientów :)
ja czekam tylko na koniec promocji i bb :)

Aae
23-11-2008, 12:05
Racja, bo tibia raczej graczy nie straci. Ona jest tu poszkodowana i cipsoft, bo gra mniej ludzi w tym okresie. No i ja na przykład miałem zamiar pacca kupić, ale teraz już sam nie wiem, bo jak będą takie lagi to tylko kasa w błoto ~.~

Xaviour
23-11-2008, 12:06
Gram sobie na OTSach i nie można narekać, ale to pewnie młoda godzina:)

Temox
23-11-2008, 12:08
Idzcie w moje slady, rozwiazalem umowę zrobilem im awanture i 2 dni lagow nie mailem.. do teraz xD

To sie nie skonczy poki:

1) Spam telefonow
2) Brak klientow :)

Aae
23-11-2008, 12:08
Ja nawet nie wbijam teraz, bo i tak zaraz będzie lagować. ^^

A na ots też próbowałem grać to muliło ostro. Tylko o dziwo to był ots 8.31, a gdy wbiłem na jakiś 7.6 to nie miałem lagów. Tzn. były takie "otsowe", że co jakiś czas był taki lag pewnie przez save, ale grać się dało o każdej porze. o0

ale dla mnie ots, a real tibia to wielka przepaść.

OTS może paść po dwóch dniach,a tibia była, jest i mam nadzieje, że będzie jak najdłużej xd.

przynajmniej mogę sobie poczytać i się dowiedzieć ciekawych rzeczy jak nie gram :D

Shea
23-11-2008, 13:51
23.11.2008r.
Niedziela
13:38
Nadal zamulony internet.

:D:D

Aae
23-11-2008, 14:00
Mi dziś nie laguję, ale expić jeszcze nie idę. Dobry znak. ;d

ale fajnie śnieg pada :p

Xelius
23-11-2008, 14:08
A tak żeby nie zakładać nowego tematu:

Chce założyć sobie internet netii, a mam telefon w tpsa czy muszę zmieniać telefon na netie czy mogę mieć w tpsa a internet w netii?;)

Aae
23-11-2008, 14:22

Chce założyć sobie internet netii, a mam telefon w tpsa czy muszę zmieniać telefon na netie czy mogę mieć w tpsa a internet w netii?;)

Jak ja miałem kablówke w vektrze, a chciałem neta w multimedii to musiałem zmienić i kablówkę, ale może w twoim przypadku jest inaczej.

Rossie
23-11-2008, 14:32

Wydaje mi sie ze nie musisz. Kable telefoniczne masz i im to powinno wystarczyc. Tyle ze za internet bedziesz wiecej placil poprostu, tak to pewnie bys mial jakas zniżkę ze to ze masz u nich i telefon i internet.

A czemu Neostrada Ci nie odpowiada? Ja przez 5 lat nie miałam z nimi problemu...teraz się niestety przeprowadziłam i musiałam zmienić internet.

Co do naszych lagow...to jest bank multimedia...bo serwer kurnika.pl raczej nie znajduje sie na serwerach niemieckich ani nic i jakos tez nie za bardzo da mi rade grac...u mnie 1min =2 min jak nie wiecej takie mam opoznienie a nigdy takiego problemu nie mialam...wiec problem lezy u nich...a ja mam juz resztki cierpliwosci...
I tu nie chodzi o to ze nie moge sie doczekac kiedy sobie przyexpie czy cos...tylko poprostu w*****a mnie to ze olewaja problem i gowno sobie robia ze zglaszanego problemu...

Xelius
23-11-2008, 14:35
Wydaje mi sie ze nie musisz. Kable telefoniczne masz i im to powinno wystarczyc. Tyle ze za internet bedziesz wiecej placil poprostu, tak to pewnie bys mial jakas zniżkę ze to ze masz u nich i telefon i internet.

A czemu Neostrada Ci nie odpowiada? Ja przez 5 lat nie miałam z nimi problemu...teraz się niestety przeprowadziłam i musiałam zmienić internet.

Co do naszych lagow...to jest bank multimedia...bo serwer kurnika.pl raczej nie znajduje sie na serwerach niemieckich ani nic i jakos tez nie za bardzo da mi rade grac...u mnie 1min =2 min jak nie wiecej takie mam opoznienie a nigdy takiego problemu nie mialam...wiec problem lezy u nich...a ja mam juz resztki cierpliwosci...
I tu nie chodzi o to ze nie moge sie doczekac kiedy sobie przyexpie czy cos...tylko poprostu w*****a mnie to ze olewaja problem i gowno sobie robia ze zglaszanego problemu...

Nie chce odchodzić z neo, bo jej nie mam xD mam teraz neta radiowego i chce zmieniać bo nie da się nic robić w zimę;) a netia jest po prostu tańsza od neostrady i każdy ją poleca.

Aae
23-11-2008, 14:44
No tak mnie też do wkurza, że oni sobie wszystkich olewają. No, bo co ich obchodzą nasze gry.

Też do nich maila napisałem to kazali się skontaktować telefonicznie. Co to za różnica ? Chyba po to maila dają, żeby w razie problemu do nich pisać, a taką pomoc to ja mam w dupie. X(

Litin_Kaire
23-11-2008, 17:34
Mylisz sie, sprawe przez telefon zalatwisz w 10 minut max, a przez maila bedziesz pisac z nimi przez 3 tygodnie, bo oni tak na to odpowiadaja :D
Radze ci zadzwon do nich i powiedz w czym lezy problem, ja dzwonilem wczoraj i czekam na odpowiedz, bo maja do mnie zadzwonic..
Lagi dalej wystepuja -.- Ale juz coraz "niby" mniejsze ;)
Pozdro i oby nie bylo jutro lagow!

Temox
23-11-2008, 17:42
Ja też mala poprawe widze, od piatku laguje mniej,

Masz racje z tym klientem, problem u mnie np. wystepuje dopiero od 8.31 patcha, pierwszego dnia, ciekawe ocb ;)

Aae
23-11-2008, 18:17
Mylisz sie, sprawe przez telefon zalatwisz w 10 minut max, a przez maila bedziesz pisac z nimi przez 3 tygodnie, bo oni tak na to odpowiadaja :D
Radze ci zadzwon do nich i powiedz w czym lezy problem, ja dzwonilem wczoraj i czekam na odpowiedz, bo maja do mnie zadzwonic..
Lagi dalej wystepuja -.- Ale juz coraz "niby" mniejsze ;)
Pozdro i oby nie bylo jutro lagow!

mi odpisali po około 3 godzinach ;d

no, ale masz rację lepiej zadzwonić. chociaż już jest coraz lepiej, więc nie wiem czy się opłaca. zobaczymy jak będzie. jak jutro będą to dzwonie od razu X(

noo dziwne z tym klientem, bo ja jak teraz sobie przypomnę to też od razu na najnowszym patchu 8.31 się lagi zaczęły, a na starszych mi śmigało normalnie : | ee tam. ma nie być lagów. nie chce mi się myśleć o tym ; ]

Rossie
23-11-2008, 18:44
JA jak bym teraz miala do nich dzownic to byl by to 5 raz...
"maja odzwonic":D odzwonia albo za 5 dni albo jak juz bedzie z tydzien po problemie.

Tez juz przezylam okres gdzie byly mniejsze lagi...wtedy co pare reazy nie bylo neta i marzylam ze to przez to ze cos robia...niestety...lagi powrocily ze zdwojaona sila...

Aae
23-11-2008, 18:51
ale mi namieszaliście xd

dzwonić nie dzwonić oto jest pytanie.

hmm.

jednak spróbuję, ale tylko raz i nie bd czekać aż oddzwonią. powiem im wprost wszystko itp.

i chyba zmieniam na vectre jak się umowa skończy. jak miałem vectre to nie było lagów nigdy . no może w roku zdażyły się 2-3 dni, że neta nie było, ale tak to nic do nich nie mam więcej.

: )) śnieg pada.

Temox
23-11-2008, 19:00
@up, nie zrób tego błędu co ja i nie czekaj do ostatniej chwili, musisz wypowiedziec umowe miecha przed jej zakonczeniem, inaczej bedziesz musial zostac miesiac dluzej bez promocyjnej ceny..

Rossie
23-11-2008, 19:08
Znaczy ja uwazam ze powinnismy dzwonic non stop bo jak damy se spokoj my to tym bardziej dadza sobie spokoj oni. Dlatego ja jutro tez bede dzwonic po raz 6...zobaczymy co tym razem mi powiedza?

Aae
23-11-2008, 19:50
@temox

spoko thx, ale mi się kończy chyba dopiero w czerwcu albo później, więc przez ten czas albo nie będzie lagów albo będe musiał coś wymyślić albo poszukać innej gry.
@topic
chociaż dziś lagi naprawde były minimalne. przynajmniej u mnie 8o

no racja. musimy walczyć o swoje. może im się znudzi ciągłe odbieranie telefonów z pretensjami i w końcu to naprawią. ;d

Temox
23-11-2008, 19:51
Ja mialem w piatek i sobote 0 lagow, no i co z tego jak juz dzis caly dzien mam :)

Czasem jest dobrze, czasem zle, ja osobiscie czekam na update jako ostatnią deskę ratunku ;)

Litin_Kaire
23-11-2008, 20:05
U mnie lagow jako tako nie bylo w czwartek.. Piatek zal, sobota tak sobie, niedziala szkoda slow ;)

No ja tez moze przeczekam jeszcze do update.;p
Pozyjemy zobaczymy :x
Jakby ktos jutro do nich dzwonil, albo oni oddzwonili do kogos, to prosze niech napisze co mu powiedzieli.
Z gory thx.

Kora
23-11-2008, 20:05
Ja też mala poprawe widze, od piatku laguje mniej,

Masz racje z tym klientem, problem u mnie np. wystepuje dopiero od 8.31 patcha, pierwszego dnia, ciekawe ocb ;)

Ja dokładnie tak samo i trochę mnie to dziwi.
Pamiętam w tamtym roku lagi zaczęły się dopiero po podwójnym expie. I skończyły się dopiero podczas update. I ja zaczynam myśleć ,że lagi miną dopiero jak wejdzie update.

Aae
23-11-2008, 20:15
@up

My też ;d

Mam nadzieje, że szybciej. :)

Ale po tym co dziś u mnie było wróciła mi nadzieja. Normalnie mogłem expić. :D

zobaczymy co będzie jutro :p

Leondoris
23-11-2008, 20:46
Od jakiego czasu macie te lagi? bo ja mam od kilku dni takie ze nawet chodzic nie mozna (co ajkies 2 min moge przejsc sie o kilkanascie sqm). Objawy mam takie jak wy - czasami sie da czasami nie da ;]

Postanowilem wrocic do gry a tu dupa - kombinowalem czy to nie z kompem itp ale jak czytam wasze problemy to sadze ze mam to samo - ofc Multimedia (Wroclaw jesli ktos chce wiedziec)

Pamietam jak rok temu tez mniej wiecej w swieta wszystko zajebiscie chodzilo - mi zaczelo sie psuc na poczatku tych wakacji (lekkie lgi skoki przycinki) i tak stopniowo bylo coraz gorzej a teraz to juz w ogole kaszana. Wiec powtarzam pytanie - kiedy wam sie to zaczelo?

Kora
23-11-2008, 20:58
Od jakiego czasu macie te lagi? bo ja mam od kilku dni takie ze nawet chodzic nie mozna (co ajkies 2 min moge przejsc sie o kilkanascie sqm). Objawy mam takie jak wy - czasami sie da czasami nie da ;]

Postanowilem wrocic do gry a tu dupa - kombinowalem czy to nie z kompem itp ale jak czytam wasze problemy to sadze ze mam to samo - ofc Multimedia (Wroclaw jesli ktos chce wiedziec)

Pamietam jak rok temu tez mniej wiecej w swieta wszystko zajebiscie chodzilo - mi zaczelo sie psuc na poczatku tych wakacji (lekkie lgi skoki przycinki) i tak stopniowo bylo coraz gorzej a teraz to juz w ogole kaszana. Wiec powtarzam pytanie - kiedy wam sie to zaczelo?

Przycinki.. Hm nie powiem Ci dokładnie ,bo do gry też wróciłem niedawno. Ale takie ostre lagi zaczęły się dosłownie po patchu 8.31! Wcześniej wszystko dobrze działało..

Kevet
23-11-2008, 21:02
Mam problem taki sam jak kazdy tu... :/
Od 3 miesiecy lagi/freezy/kicki czesto tez zalogowac sie nie moge...
Dzwonilem wiele razy do MM i nic. Nie moge przez tych &%^#3 grac w wiekszosc gier przez neta (tylko CS dziala normalnie). Wzywalem nawet specjalistow bylo dobrze przez tydzien i znowu problemy :/ Nie wiem co robic a nie chcem czekac bezczynnie... Kazdy z moich kumpli ktorzy maja MM ma to samo.

Dodam ze jestem z Gorzowa.

Rossie
23-11-2008, 21:06
Ja do września mieszkałam w Lodzi i miałam Neostradę nic sie nie działo...od października mam Multimedie i mieszkam w Olsztynie i od końca października..jest lipa nie da się wogolę grac...

Litin_Kaire
23-11-2008, 21:17
U mnie trwa to od sierpnia jakos ^.^
Niech te pleby to naprawia bo mnie juz kurvvica bierze..

Aae
23-11-2008, 21:19
Winna jest tylko MM.

@Rossie

uuu ja bym nie chciał się przeprowadzać na twoim miejscu. chociaż do Olsztyna too spoko ;d

ja miałem się przeprowadzić do bydgoszczy, bo moi starsi się rozwiedli i ojciec tam wyjechał, ale wole sto razy badziej Olsztyn ;d

Leondoris
23-11-2008, 22:07
Teraz mi char normalnie smiga, nie wiem jak dlugo bedzie to trwalo ale da sie pograc (i tak nie warto isc expic bo nie wiadomo kiedy znow sie zacznie) jak pisalem 1 posta to nic sie nie dalo

Dzieki za tyle odpowiedzi :P

@Juz o 23 zaczelow chuj lagowac - dzis od 13 narazie nie mam lagow, hail multimedia _/ normalnie gorzej on neo

Banczo
23-11-2008, 22:11
ale mi namieszaliście xd

dzwonić nie dzwonić oto jest pytanie.

hmm.

jednak spróbuję, ale tylko raz i nie bd czekać aż oddzwonią. powiem im wprost wszystko itp.

i chyba zmieniam na vectre jak się umowa skończy. jak miałem vectre to nie było lagów nigdy . no może w roku zdażyły się 2-3 dni, że neta nie było, ale tak to nic do nich nie mam więcej.

: )) śnieg pada.

jak do nich zadzwonisz to gadaj ostro i zdecydowanie nie daj zeby ten pajac z biura obslugi cie przegadla tekstami typu ze modem zresetowac czy cos w tym stylu mow ze wszyscy maja ten problem i maja go rozwiazac huje jebane

Xaviour
24-11-2008, 15:05
Ja dziś miałem lagi przed szkołą i po również, a chciałem sobie na OTSie pograć, dopóki się na RL nie da:P

Jak u Was?

Litin_Kaire
24-11-2008, 15:34
Tragedia.. nic sie nie da zrobic.

Aae
24-11-2008, 15:35
jak do nich zadzwonisz to gadaj ostro i zdecydowanie nie daj zeby ten pajac z biura obslugi cie przegadla tekstami typu ze modem zresetowac czy cos w tym stylu mow ze wszyscy maja ten problem i maja go rozwiazac huje jebane

ok ;)

@topic.

dziś minimalne lagi co jakiś czas. jak do tej pory przynajmniej (15.20)

Temox
24-11-2008, 15:58
Panowie, sugeruje wam odpocząć i dać sobie spokój z dzwonieniem, to serio nic nie da gdyż jak wiekszosc widzi lagi zaczely się od 8.31 w wiekszosci.

Myślę ze zostalo zmienione polaczenie albo droga, kto wie jak to dziala.

Update jest blizej niz myslicie wiec badzcie dobrej mysli.

Litin_Kaire
24-11-2008, 15:59
Mistrzu problem jest taki ze klopot nie wystepuje tylko w Tibii..
Tyle w tym temacie.

Aae
24-11-2008, 16:16
Kłótnia nie zmniejszy lagów.

Tak samo jak pisanie na forum no, ale xd.

mogę jakoś rozwiązać umowę nie płacąc jakiejś kary itp ?

bo zauważyłem, że netiie zrobili u naas na osiedlu i są 4 mega za tyle co w mm 1. :D

Shea
24-11-2008, 17:02
Mistrzu problem jest taki ze klopot nie wystepuje tylko w Tibii..
Tyle w tym temacie.

Mistrzu czasem (50% czasu) wszystko inne działa normalnie, a tibia laguje.
Tyle w tym temacie.

Litin_Kaire
24-11-2008, 17:14
Czasem nie oznacza zawsze.
50% nie oznacza 100%.
Lagi są nie tylko w tibii.
K thx bye !

Leondoris
24-11-2008, 17:28
Tak, racja problemy dotycza nie tlyko tibii (sprawdzam sobie szybkosc lacza od czasu jak sa lagi i 1 dnia mam predkosc sciagania 10kb/s a czasem normalne 120kb/s) wiec problem nie dotyczy tlyko tibii dlatego dziwi mnie ta wypowiedz:

Ja dziś miałem lagi przed szkołą i po również, a chciałem sobie na OTSie pograć, dopóki się na RL nie da:P

Jak u Was?

Mozesz grac na ots'ie a na rl tibii nie? o0 moze ma raje ten pan X up ktory napisal ze problem lezy w rodzajupolaczenia (np niektore porty sa "zablokowane" wiec sa z nimi problemy)

Jak narazie dzis od rana nie mam lagow i wszystko gra ;p

Banczo
24-11-2008, 19:32
Ja juz kurwa nie wiem w czym lezy problem czy to sa porty czy nie czy droga czy cokolwiek innego jak zglosilem im problem z (port 7171) to mi powiedzieli ze all jest ok

ja juz nie mam kurwa sily na tych hujow

ktos napisal zeby czekac do update a co jesli nowy klient nie rozwiaze problemow co wtedy czekac do kolejnego update i tak do usranej smierci??

trzeba dzwonic i to masowo bo tylko w tym nasza sila panowie i panie

Dawid_AG
24-11-2008, 19:37
zgadzam sie w pełni jestem nowym użytkownikiem forum i mam takie same poroblemy jak wy i szczerze mówiąć juz mam wysrane na dzwonienie do tej multimedii licze na to że to sie samo jakoś ogarnie choć wątpie.... jakbyście wiedzieli więcej to dajcie znać ....X(;)

Litin_Kaire
24-11-2008, 20:05
Toz czekanie na update nic nie da! To nie sa problemy tylko w Tibii! Co ma do tego klient >,< GDYBY byla to wina Tibii, wszyscy by mieli lagi i tylko w Tibii ! A lagi ma tylko Multimedia i ma tez w innych grach. Ludzie wezcie sie troche ogarnijcie plx.

Ja dzwonilem w sobote i czekam na odpowiedz, bo wyslalem im screeny z pingami i tracertami.

Pozyjemy zobaczymy, ale mam juz tej sytuacji dosc..

Pozdro

Banczo
24-11-2008, 22:31
Toz czekanie na update nic nie da! To nie sa problemy tylko w Tibii! Co ma do tego klient >,< GDYBY byla to wina Tibii, wszyscy by mieli lagi i tylko w Tibii ! A lagi ma tylko Multimedia i ma tez w innych grach. Ludzie wezcie sie troche ogarnijcie plx.

Ja dzwonilem w sobote i czekam na odpowiedz, bo wyslalem im screeny z pingami i tracertami.

Pozdro

Ja w Tamtym Tygodniu tez im to wysylalem i gowno mi powiedzieli ze wina lezy w jakims niemieckim niby serwerze ze tam sa jakies zaniki Gowno prawda!!!

Aae
25-11-2008, 07:55

Pozdro

To jak wytłumaczysz to, że jakieś dwa tyg temu jak jeszcze miałem windowsa grałem sobie na ots 8.22, 7.6 itp. i nie było lagów, a jak logałem się na rl to były:confused: I lagi mam tylko i wyłącznie na tibii. Tak to net śmiga jak powinien : |
@topic
Teraz jest jeszcze gorzej! Wogle się zalogować nie da ; / Ciągle Connection Problem albo Network Error. Też to macie ?

Leondoris
25-11-2008, 08:42
Mi sie osobiscie wydaje ze ludzi w chuja robia - zmniejszyli przeplyw danych na jakies porty ( czy jak to sie tam nazywa ) np do gier i roznych programow - nie wiem czy to tego wina ale np u mnie emule nie moze znalesc serwerow wiec mam pytanie: czy wam dziala emule?

@wczoraj tibia mi ladnie chodzila dzis narazie tez

Aae
25-11-2008, 08:57
Ja zmienie na netiie albo vectre jak się umowa skończy. :p

Dalej lagi. nie da się grać kompletnie xd.

Chociaż z rańca to nawet udało mi się posprzedawać itemki, ale potem lag, kick i koniec grania. :)

Banczo
25-11-2008, 13:42
Mi sie osobiscie wydaje ze ludzi w chuja robia - zmniejszyli przeplyw danych na jakies porty ( czy jak to sie tam nazywa ) np do gier i roznych programow - nie wiem czy to tego wina ale np u mnie emule nie moze znalesc serwerow wiec mam pytanie: czy wam dziala emule?

@wczoraj tibia mi ladnie chodzila dzis narazie tez

nie dziala mo ani Emule ani jakis tam Ares Bearshare itp P2P programy i jak wchodze w bitcomet to moj antywirus pokazuje mi komunikat ze program nie moze sie poloczyc z serwerem (121.45.333.56) jakims tam i prosze sprawdzic polaczenie internetowe poniewaz lacze jest niestabilne!

tak mi sie wlasnie robi

Litin_Kaire
25-11-2008, 13:53
@aea czy jak ty sie tam masz
Ile ty masz lat? -.- CZYTAJ uwazniej a zrozumiesz ze nie u wszystkich tylko TIBIA laguje >,<

Shea
25-11-2008, 14:57
Ile ty masz lat? -.- CZYTAJ uwazniej a zrozumiesz ze nie u wszystkich tylko TIBIA laguje >,<

przecież on dobrze to chyba wie ...
jest tu na tyle długo że nie muszisz mu pisa.ć tego

Dawid_AG
25-11-2008, 15:44
Mi tam net doskonale chodzi ogólnie z rana ale to wstałem dziś przed 4 i gralem do tej 9 to powiem ze chodzilo elegancko a teraz sie juz zalogować niemoge ale otsy tez mi tak chodzą jak RL .... nie wiem o co biega ale poczekam jeszcze do niedzieli jak nic nie da to w poniedziałek zaczynam działać ....X(:)

Rossie
25-11-2008, 15:49
Moim zdaniem nie ma na co czekac...jak dzownilam drugi raz zglaszac problem to powiedzieli ze do konca tygdnia naprawia problem...a bylo to na bank 2 tyg temu...jak nie dluzje.

Xaviour
25-11-2008, 16:06
Wyjebane mam na nich, teraz to ja już jestem pewnien, że zmieniam neta...

@Dawid AG

Podaj adres, najebię Ci z kumplami : )

Temox
25-11-2008, 16:27

Chodziło mi o to, że większość osób ma lagi W TIBI od patcha, więc w updacie można upatrywać pewne nadzieje na poprawe stanu gry.

Ja u siebie mam lekka poprawe, od piątku mam nowego kompa i mam przerwy w lagach, co nie zmienia faktu, że expić nie mogę :P

Litin_Kaire
25-11-2008, 17:38
Dokladnie nie ma na co czekac.. Trzeba dzownic do nich..
Co do tego pana tam up co chce adres i wpasc z kumpali. Dlaczego z kumplami? Sam nie mozesz? ;o

Xaviour
25-11-2008, 19:10
Może chodzi na siłkę i jest mocny, więc mógłby mnie rozwalić solo, a z 2 kumplami to mu byśmy zrobili na chacie ARA ARA ARA KURWO STARA xdd

To, że mieszkam w Gdyni, nie znaczy, że jestem za Arką ;P

Aae
25-11-2008, 19:11

hah xd.

pytasz ile mam lat tak? A sam masz problem z przepisaniem nicku : >

dobrze wiem, że nie u wszystkich tylko Tibia laguje, ale czy ja napisałem "U wszystkich laguje tylko tibia" czy coś w tym stylu ? :)

Poprostu chodzi mi o to, że u mnie tylko Tibia laguję, a co do innych to niektórym też tylko tibia, a niektórym nie tylko. apff. ;x

Shea thx ; )

Xaviour
25-11-2008, 19:31
Ejj, a zostaniemy przyjaciółkami ?

Aae
25-11-2008, 20:24
8o do kogo to xd

@topic

dalej lagi. i Connection problem czasem. ; |

Xaviour
25-11-2008, 20:27
Nosz kur... Ja nie mogę grać ani na OTS, ani na rl, ani nawet w CS -.-

Kora
25-11-2008, 20:54
Może chodzi na siłkę i jest mocny, więc mógłby mnie rozwalić solo, a z 2 kumplami to mu byśmy zrobili na chacie ARA ARA ARA KURWO STARA xdd

To, że mieszkam w Gdyni, nie znaczy, że jestem za Arką ;P

Haha. Ale z Ciebie "kozak".

Co do tematu to dziś nie miałem lagów xd.

Xaviour
25-11-2008, 20:57
Kozaka to zaraz możesz mieć na ryju :)

Tak samo jak Multimedia ; o

Kora
25-11-2008, 21:04
Kozaka to zaraz możesz mieć na ryju :)

Tak samo jak Multimedia ; o

Też z kolegą? ;D

Aae
25-11-2008, 21:09
Xaviour chcesz, zeby nikt cię nie lubił ? Jak narazie ci się to udaję B)

@topic

też nie mam lagów jak narazie

Xaviour
25-11-2008, 21:22
A tak mi się zaczyna mocno nudzić w tej chacie, tym bardziej że moja dziewczyna (teraz była) to k**** i zaczynam być agresywny nawet w necie, lol xdd

Wyobraźcie sobie co czuje teraz moja stara :D

Litin_Kaire
26-11-2008, 07:54
Nie sadzicie ze jest to problem w polaczeniu sie z serwerami zagranicznymi ? :>
http://www.speedtest.net/result/362453870.png
Multimedii gratulujemy internetu!

Rossie
26-11-2008, 12:42
Też nie mieliście neta wczoraj?
Bo ja od około 16 do 1 (bo tak sprawdzałam ostatni raz potem już wyszłam z domu x) nie miałam neta.

Ale gówno zrobili...bo dzis nawet nie można zalogować.

Litin_Kaire
26-11-2008, 12:48
Neta mialem ale tv padalo czesto.. na jakies 10-20sec.
Co do lagow.. Nic nowego ;)

Dawid_AG
26-11-2008, 13:23
Wyjebane mam na nich, teraz to ja już jestem pewnien, że zmieniam neta...

@Dawid AG

Podaj adres, najebię Ci z kumplami : )
o kurde ale tu lecą do mnie groźby przepraszam zmieniam juz nick i wogole cały internet zebyś mnie tylko nieznalazł :D a pozatym siłownia ci nie daje nic do walki# lagi mam dalej niedługo do nich dzwonie ..X(

Litin_Kaire
26-11-2008, 13:52
Polecam zadzwonic odrazu.. Bo to nie minie ;x

Temox
26-11-2008, 14:18
Ja nie mam lagów dobre pare dni, dziwne :o

Współczucia 4all.

Shea
26-11-2008, 17:33
Dobra, morda wszyscy :)

Wy i tak macie fuksa że możecie czasami wejść :D
Ja mam 24
choć w grach typu tibia, cq, itp mam lagi to o dziwo diablo2, tdu, bf2 przez neta nie ma lagow :D
i dopiero teraz to zauważyłem :)
nawet jeśli na youtube czekam 10min na buffora to na diablo lagów nie widać :>
Ciekawe :>

A lagi na dodatek teraz gdy odnalazłem passy do 64 i 34 pk charów :/
Lipaaa

Aae
26-11-2008, 19:09
Ja mogę się lognąć tylko jak nie ma kolejki xd

a tak to mam connection problem po jakimś czasie czekania ;]

ale jak patrze speedtesta o byle jakiej porze to mam normalnie download speed 1mb/s 8o

Temox
26-11-2008, 20:01
Nacieszylem sie brakiem lagow 5h xD

To chyba taki prezent gwiazdkowy od tych <....>

Rossie
26-11-2008, 20:25
no u mnie tez dziś czysto...
czyż by??

Litin_Kaire
26-11-2008, 21:05
U mnie raz byly lagi a raz nie.. Moze panowie z multimedii ruszyli dupe i cos wkoncu zaczeli dzialac :o

Shea
26-11-2008, 22:52
Skoro ja mam lagi to, to nie koniec :)

Xaviour
26-11-2008, 22:53
W tej chwili się zaczęły :)

Aae
27-11-2008, 15:38
ile można czekać ? 8o

dalej lagi.;(

Xaviour
27-11-2008, 16:23
No kurwa, wracam ze szkoły porobić coś co pozowli mi zapomnieć o problemach, a tu kurwa lagi -.-

Chyba trzeba będzie z kimś na piwo iść..

Shea
27-11-2008, 16:46
No kurwa, wracam ze szkoły porobić coś co pozowli mi zapomnieć o problemach, a tu kurwa lagi -.-

Chyba trzeba będzie z kimś na piwo iść..

Żebyś się czasem redsem nie nawalił :)

Aae
27-11-2008, 18:04
;d

no, ale czemu ja mam lagi tylko na tibii, a wy na p2p i u tube itp.
? : D

Litin_Kaire
27-11-2008, 18:06
A ja dzis nie mam lagow, zobaczymy jak bedzie dalej :>

Shea
27-11-2008, 19:51
Zaczyna mnie nudzić to ...
mam lagi
nie mam lagów
o znowu mam lagi
o nie mam lagów przez 3min
o znowu lagi

Aae
27-11-2008, 20:56
Shea przeżywam to samo ;d

ale chwilami da się pograć. Stwierdziłem, że pogram na rooku, bo trudniej paść jak już mam te best eq, a na mainie nie ma po co grać narazie. Tzn. na mainie też mógłbym poexpić na słabych, ale jakoś mi się chce rookstayera zrobić ; )

Wbiłem 5 lvl i nie było lagów. Potem kick i tyle sobie dziś pograłem.

pyzio2
27-11-2008, 21:05
ja dzis z 20 min pogralem do tej pory ciagle lagu

Litin_Kaire
27-11-2008, 21:12
i juz sa lagi, tyle z expa na dzis :]

Aae
27-11-2008, 21:46
Yhy. Już teraz się pograć nie da ;)

Litin_Kaire
27-11-2008, 21:59
To teraz tak, dajcie sobie start uruchom cmd i wpiszcie tracert 193.47.187.131
Jesli na 3 pierwszych serwerach czasy wynosza wiecej niz 25, polecam dzwonic do multii i im to zglosic :]
U mnie dzis w czasie lagow wygladalo to tak:
2 142 ms 5 ms 201 ms 89.228.6.17
3 150 ms 20 ms 20 ms host-217-172-225-241.gdynia.mm.pl [217.172.225.241]
3 140 ms 221 ms 505 ms host-217-172-225-241.gdynia.mm.pl [217.172.225.2
41]
Po czym czasy wrocily do normy i lagow juz nie bylo :o

Aae
27-11-2008, 22:28
Bym sprawdził, ale mam ubuntu i nie wiem jak tu sprawdzić to, bo mam ubuntu od 2 dni ; <

Shea
28-11-2008, 07:11
Shea przeżywam to samo ;d

ale chwilami da się pograć. Stwierdziłem, że pogram na rooku, bo trudniej paść jak już mam te best eq, a na mainie nie ma po co grać narazie. Tzn. na mainie też mógłbym poexpić na słabych, ale jakoś mi się chce rookstayera zrobić ; )

Wbiłem 5 lvl i nie było lagów. Potem kick i tyle sobie dziś pograłem.

Chodziiło mi o wasze wypowiedzi ...
bo ja tam lagi mam non stop ...

Xaviour
28-11-2008, 15:16
Nosz kurwa, to jest nie do wytrzymania! Codziennie lagi..

Aae
28-11-2008, 15:59
Chodziiło mi o wasze wypowiedzi ...
bo ja tam lagi mam non stop ...

Aha. Masz racje, bo tylko posty nabijamy, ale każdy chce wiedzieć na bierząco czy u innych są lagi czy nie ma itp. ;)

Xaviour
28-11-2008, 16:43
Przecież na tibia.pl nie są liczone posty, więc nie ma nabijania =]

Vierxen
28-11-2008, 18:57
Ja mieszkam w Rzeszowie. Miałem lagi z tydzien temu i trwały ponad miesiąc ale już mam spokój :D

Shea
28-11-2008, 19:37
Przecież na tibia.pl nie są liczone posty, więc nie ma nabijania =]

Jak ktoś nie bedzie lagów przez pare dni to niech napisze ale komu co pomoze że ktoś miał w nocy dobrego neta ...

Rossie
28-11-2008, 22:11
To wam powiem że dzis zagadalam do kolegi tez z olsztyna ktory wrocil do gry i ma multimedie i nie ma lagow...łącze ma 512...ale modem ma motorolli.

Wczesniej tez mialam maodem motoroli i wtedy nie mialam zadnych problemow...teraz mam thomsona i sie dzieje to co sie dzieje...

Zastanawiajace.

Kora
28-11-2008, 22:56
To wam powiem że dzis zagadalam do kolegi tez z olsztyna ktory wrocil do gry i ma multimedie i nie ma lagow...łącze ma 512...ale modem ma motorolli.

Wczesniej tez mialam maodem motoroli i wtedy nie mialam zadnych problemow...teraz mam thomsona i sie dzieje to co sie dzieje...

Zastanawiajace.

Miałem modem Thomsona , niedawno wymienili mi na motorole (miesiac temu) i lagi mam więc pudło ;p

Malduron
29-11-2008, 00:18
Dzieeennndobryyyy Polskooooooooooooooooooooooo

Banczo
29-11-2008, 01:07
Dzieeennndobryyyy Polskooooooooooooooooooooooo

oo Sooray Tez masz Multimedie i Grac nie mozesz ??

Malduron
29-11-2008, 01:15
oo Sooray Tez masz Multimedie i Grac nie mozesz ??

Nikt z Multimedii nie moze grac ^^

Rossie
29-11-2008, 01:20
Jakos gadalam ze Szpeniem i mowil ze nie ma problemow.

Malduron
29-11-2008, 01:23
Jakos gadalam ze Szpeniem i mowil ze nie ma problemow.

Szpeniu od poczatku lagow nie mial...

Rossie
29-11-2008, 01:31
Nikt z Multimedii nie moze grac ^^

Ale Szpeniu ma multimedie.

Temox
29-11-2008, 01:49
Każdy kogo znam ma lagi z multimedi, to musi być ewenement albo syn prezesa xDD

Litin_Kaire
29-11-2008, 10:08
Sobota 29 listopad
Nic nowego nie zrobili.. :] Lagi jak byly tak i sa.
K thx bye. :<

Dawid_AG
29-11-2008, 12:49

Zastanawiajace.
to witaj w klubie koleżko ;) ja to samo mialem ale ludzie nie kminie jedej rzeczy jak gralem na otsach 2-3 miesiące temu i zero jakich kolwiek lagow przeniosłem sie na rl odrazu lagi .. dzwonilem do nich w sprawie tego portu powiedzieli ze zdejmą mi blokade w ciagu doby i nie wiem czy zdjeli bo dalej mam freezy,lagi,kicki a teraz juz nawet sie zalagowac nie da .... sory że to powiem ale tak grafika na kolana nie powala to jak to ścierwo za przeproszeniem może jeszcze lagowac !?X(

Shea
29-11-2008, 13:31
PS. polacy sa na 4 miejscu najmniej pijących europejczyków ...
a ponoć my i ruscy wszystkich rozpijamy ...
ehh

Spiszemy sie kochać lagi ... tak szybko odchodzą.

ciekawe ile to jeszcze potrwa :P
mam nadzieje że w wakacje sobie pogram bo o świętach nie myśle nawet

Bebilon
29-11-2008, 14:28
Ja tam mam lagi od 4 miesięcy, a mieszkam może z 200metrów od siedziby tej całej Multimedii... Lagi + net offy + po blokowane porty p2p...

Ps. Wybite okno w MM - 30zl
Porysowany samochód prezesa MM - 100zl

Jak cos to na pw pisac :P

Litin_Kaire
29-11-2008, 14:31
Bebilon w swoim poscie zapomniales dodac
"Lagi = bezcenne" xD

jara98
29-11-2008, 15:13
Jestem z okolic Olsztyna i tak samo jak wy mam ten sam problem... Nie ma żadnego rozwiązania żeby to wszystko chodziło normalnie?

Kora
29-11-2008, 15:20
Jestem z okolic Olsztyna i tak samo jak wy mam ten sam problem... Nie ma żadnego rozwiązania żeby to wszystko chodziło normalnie?

Gdyby było to byśmy tutaj nie pisali :P

Banczo
29-11-2008, 15:35
Ja tam mam lagi od 4 miesięcy, a mieszkam może z 200metrów od siedziby tej całej Multimedii... Lagi + net offy + po blokowane porty p2p...

Ps. Wybite okno w MM - 30zl
Porysowany samochód prezesa MM - 100zl

Jak cos to na pw pisac :P

A ile kosztuje "Wyjebac to wszystko w powietrze" ??

Kora
29-11-2008, 15:37

To jest bezcenne xDD

Bebilon
29-11-2008, 17:01

40 lat odsiadki.

Vyohman
29-11-2008, 20:08
Właśnie sęk w tym, że przeglądarki, ściąganie plików, ogólnie otwieranie stron jest w porządku, naprawde takie jak powinno być.

Mam 1Mb/s i ściągam po 115,110, 122, różnie i naprawdę jest dobrze, strony się otwierają normalnie, bezproblemowo.

Nie wiem, ale chyba jutro będe musiał zadzwonić do nich i spytać się czy nie prowadzą jakiś prac konserwacyjnych, bo jak chce człowiek pograć sobie w spokoju w tibie to normalnie nie może X(

Mam nadzieję, że koledzy wyżej doradzą co i jak :) na to licze ;)
Też tak mam. Coś sie dzieje... youtube też sie psuje...

Shea
30-11-2008, 11:27
Też tak mam. Coś sie dzieje... youtube też sie psuje...

No nie gadaj !
TO nie youtube się psuje tylko multimedia.
Jeśli chodzi o lagi na www to przejdą :)
przynajmniej w moim wypadku.

Tak się zastanawiam co policja by zrobiła po zatelefowaniu iż na mojej ulicy wylądował transporter na ruskich tablicach oraz 5 niezarejstrowanych czołgów :)

Xaviour
30-11-2008, 12:42
30.11.2008 r.

godz 12:10 - powrót do normalności ; d ( do lagów :P)

jara98
30-11-2008, 13:20
Właśnie skończyłem rozmawiać z typem z biura obsługi klienta, przestawiłem jaki mamy problem i że mam tak już od połowy września(gry on-line nam laguja mamy cholernie wysokie pingi, przeglądarka i ściąganie chodzi normalnie) i zgadnijcie co się okazało... mój modem Thomson jest walnięty, coś się w nim popieprzyło i jest albo do konfiguracji albo mi dają nowy. Jutro o 9 przychodzi technik i ma mi to naprawić.

Nie czajcie się tylko łapcie teraz za telefony i dzwońcie do nich.

Litin_Kaire
30-11-2008, 13:52
Dzwonilem do nich chyba z 8 razy, i nic mi nie mowili o modemie, wiec nie wiem o co chodzi :]

pyzio2
30-11-2008, 14:10
Właśnie skończyłem rozmawiać z typem z biura obsługi klienta, przestawiłem jaki mamy problem i że mam tak już od połowy września(gry on-line nam laguja mamy cholernie wysokie pingi, przeglądarka i ściąganie chodzi normalnie) i zgadnijcie co się okazało... mój modem Thomson jest walnięty, coś się w nim popieprzyło i jest albo do konfiguracji albo mi dają nowy. Jutro o 9 przychodzi technik i ma mi to naprawić.

Nie czajcie się tylko łapcie teraz za telefony i dzwońcie do nich.

to nie jest winna modemu tylko ich serwerow u mnie byl technik bo mialem za slaby sygnal i go wmocnil ale to nic nie dalo

ja wyslalem w sobote poraz drugi trace z tibii gdzie widac ze pinigi z ich serwera sa od 150-400 jest to chwilowe ale sprawia ze nie da sie grac w zadne gry online

napisze wiecej lepiej mi chodZi na laptopie z bezprzewodowym internetem, wiec po co im placic skoro za darmo i jest lepiej szkoda tylko ze sygnal niestabilny

moim zdaniem nie ma sensu dzwonic do technikow tylko zglaszac ciagle reklamacje, musza na te pismo, zgloszenie telefoniczne odpowiedziec i naprawic usterke jezeli nie mozna bezproblemowo rozwiazac umowe.

Aae
30-11-2008, 15:39
Omg.

to nie jest wina modemu. Ja mam motorole i jakoś też mam posrane lagi. Zmiana modemu nic nie da. : |

Rafafos
30-11-2008, 16:22
napewno to jest cos z sygnalem ale moze dlatego ze sie zbliza update pozatym lagi raz sa raz nie ma w nocy w ogole nie ma ale to w jakiej nocy godzina 2 no i gdzies tak w dzien do 12

jara98
30-11-2008, 16:27
napewno to jest cos z sygnalem ale moze dlatego ze sie zbliza update pozatym lagi raz sa raz nie ma w nocy w ogole nie ma ale to w jakiej nocy godzina 2 no i gdzies tak w dzien do 12

Cała zabawa polega na tym, że ja nie tylko w Tibi mam lagi. Mam tak samo na OTSach, w Conquerze, w Knight Online, w Guild Wars, w każdej grze on-line. Więc to, że update idzie to raczej nic nie znaczy.

pyzio2
30-11-2008, 16:31
ich serwer w gdynii nie wyrabia

Bebilon
30-11-2008, 16:54
@UP

Ja pingi do ich servera mam ok, dopiero na zagranicznych routerach sygnal sie łamie.

Banczo
30-11-2008, 17:52
Mam Jeszczejeden problem Mam antyvira kasperskiego i jezeli wchodze jakies Programy Typu P2P Skype Torrents itp Kasperczak Wyskakuje mi Komunikat Ze aplikacja "C\:Bala/Bla\Bla" nie moze polaczyc sie z Serwerem "tu podaje ip"
ze jest niestabilne polaczenie i ze mam sprawdzic dostawce polaczenia!!!

Wie ktos o co w tym chodzi moze to tez jest jakas przyczyna naszych lagow ze mamy niestabilne lacze idlatego nawszystym Sa lagi kicki itp a strony dzialaja normalnie!! ???

Rossie
30-11-2008, 18:05
Niestabilne lacze mamy napweno.

Ja mam routera i odbieram z niego sygnal droga WI-Fi , oczywiscie zasieg znakomity ale...kreski zasiagu...migaja, gdy sa zielone net dziala normalnie wszystko jest zajebiscie i tibia nie laguje, gdy kresi zasiegu staja sie szare...migaja tak zielone szare zielone szare to juz wiem ze bede miala probelm z zalogowaniem.

Napewni nie chodzi tu o polonczenie miedzy komputerem a routerem. Napewno chodzi wlasnie o ten sygnal....

Dawid_AG
30-11-2008, 19:12
mi tam sie wydaje że to może być wina modemu ale niekoniecznie ja też mam modem Thomsona ale skoro koledzy wyżej mowią że zmiana modemu nic nie da to nie wiem .... ja do nich dzwoniłem i powiedzieli ze tą usterke usuną wciągu doby czyli to Port 7171 prawdopodobnie nie usuneli ponieważ dalej lagi,freezy,kicki nie wiem juz naprawde poczekam do update jak nic niepójdzie to zrywam z nimi umowe a ktoś powiedział że w Gdyni pada im siedziba można coś więcej na ten temat ?

Rossie
30-11-2008, 19:23
Powtórzę po raz kolejny bo Litin_Kaire mowil nie raz- nie tylko tibia tnie i nie tylko na tibi sa lagi,tna inne gry a nawet zwykle strony...-czekanie na update juz nic nie da.

takie jest moje zdanie

Litin_Kaire
30-11-2008, 19:36
Teraz dopiero zauwazylem ze w czasie laga, sprawdzajac tracert serwer multimedii wykazuje pingi ponad 200ms.
Tak wiec jest to wina multimedii. Dzwonilem do nich kilka razy mowili ze tylko 3 pierwsze serwery w tracertach naleza do nich, a problem wystepuje wlasnie na tym trzecim. Napisalem do nich wczoraj, odpowiedzi jeszcze nie uzyskalem. Jutro wezme telefon i zadzwonie i im to zglosze. Moze cos pomoze, i wkoncu zaczenimy normalnie grac :D
A jak nie pomoze to dalej bedziemy miec rebus do rozwiazania, bo multimedia sama nic nie umie zrobic :D
Tyle z mojej strony na dzis.

Aae
30-11-2008, 20:00
To dzwoń, bo ja muszę jeszcze zdobyć sword of fury, zabić mino maga na rookgaardzie i dojść do bazyliszka na mainie : \

ahm zapomniałem o skarbcu w kazoo.

^^

Xaviour
30-11-2008, 20:25
Typek w BOK mi powiedział, że mam źle skonfigurowany modem, przyszedł wtedy technik i powiedział: Uwaga ! "Od kilku dni sygnał na mojej ulicy jest zbyt mocny i następuje przeciążenie" To jest śmiech na sali jak oni potrafią bajerować klientów -.-. Jeden mówi, że problem leży w modemie, drugi, że w sygnale. Szkoda słów.

Aae
30-11-2008, 20:55
No tak każdemu mówią, że jest z czymś problem i to by wychodziło na to, że każdy ma problem z czymś innym i to nie jest ich wina.

Namieszałem z lekka, ale wiadomo o co chodzi.

Temox
01-12-2008, 01:18
Powiem Wam, że odkąd mam nowy komputer <od nowa instalowalem router i modem> Lagi mam miejsze, prawie pol dnia normalnie gram..

co z tego? dzis byla openka, wyjsc z dp nie moglem..
Do tego padlem na lagu, nie wiadomo skad sie pojawil..

zalosne :(

Update moze cos da, chociaz szczerze watpie ;]

Xaviour
01-12-2008, 06:48
Po prostu przed update lagi znikną jak w poprzednich latach :)
I to nie z powodu update, tylko wtedy w MM będą mieli nowy limit który im sie w listopadzie wyczerpuje :)

Banczo
01-12-2008, 08:51
Po prostu przed update lagi znikną jak w poprzednich latach :)
I to nie z powodu update, tylko wtedy w MM będą mieli nowy limit który im sie w listopadzie wyczerpuje :)

Dzis juz Jest 1 Grudnia sa jakies Zmiany??

Bebilon
01-12-2008, 14:10
IDZ DO MAMY, ZAPYTAJ KIEDY KONCZY SIE UMOWA I ZMIEN INSTERNET NA UPC LUB INNE KABLOWOWE GOWNO.

MM kiedys byl bardzo dobrym providerem internetu, teraz sie zjebal. Temat ma juz 25 stron, kazdy ma problem... MM jakos nie zapowiada by ten problem naprawic. Sporo osob pisze ze to wina modemu - nie to nie widna modemu... UPC jest stabllniejsze, tansze, szybsze, i zakladaja ci w pare dni... Aha okres wypowiedzienia z MM trwa jakis miesiac. Do tego nie wiem jak u was ale ja jeszcze mam telefon z MM, oczywiscie nie ma dnia w ktorym cos by nie bylo tak, rozlacza sie itp. Mialem nawet przypadki ze telewizja mi sie rozlaczala. Nie ma co dziwnic do MM bo ich pracownicy sa nie kompetentni by cokolwiek zdzialac. W tej firmie jest jeden wielki syf.

Aha, a co do gier online - Polecam grac na globalu w World of Warcraft do czasu az nie zmienicie neta. Ja mam pingu do 280ms i bez problemu w wowie mozna z takim pingiem grac.

Pozdrawiam
Beb.