zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Multimedia, problemy?

Stron : [1] 2 3 4 5 6 7 8

Cyber Mech
04-11-2007, 15:05
Witam, nie wiem czy to wina akurat mojego providera czy Cipsoft, ale od zeszłego tygodnia, dokładnie środy mam lagi, tzn. ruch trwa z kilka minut, występują kicki, czasami da się pograć jakąś godzine, ale to juz naprawde jest sukces, nawet jeżeli się zaloguje to już będzie cud.

Bardzo proszę o jakąś fachową odpowiedż, bo nie wiem co o tym myśleć, czy te lagi to Cipsoft? A może Multimedia?

Żadnych wirusów nie mam, bo kumple też mają w sieci Multimedia i z tego samego miasta i taki sam problem mają jak ja.

Sąsiad z dołu ma internet w Vectrze, lagi może ma, ale nie ma żadnych problemów z zalogowaniem się, natomiast jak cały dzień mam, tzn. dzisjaj udało mi się zalogować po 11, a potem zaczęły się po woli lagi, potem to już kicki, następnie w ogóle nie mogłem się zalogować. Co robić?

Czekam na odpowiedż. :)

Tibia6669
04-11-2007, 16:32
To napewno jest problem tej multimedi. Ja nie mam żadnych lagów czyli to nie jest wina cipsoftu
po fachowe porady zajrzyj tutaj:
http://forum.programosy.pl

Monte
04-11-2007, 16:56
Zgłoś się do Twojego providera dlaczego tak się dzieje. Najprawdopodobniej jednak prowadzą oni jakieś prace i pewnie minie to za jakiś czas.

Cyber Mech
04-11-2007, 17:03
Dzieje się to już od 10 dni, tzn. ja i moi koledzy mamy problem z zalogowaniem, dzięki że pomogliście mi, ale mam jeszcze kilka pytań.

Tibia6669:Masz internet w Multimedii?
Monte:Co miałbym im powiedzieć, nie chce się spalić ze wstydu pytając się, "przepraszam, mam taki problem, otóż od półtora tygodnia nie mogę zalogować się na tibie, mam lagi,kicki". :p

Doradzcie mi coś, Tibia6669 na tym forum dokładnie czego mam poszukać?

Cyber Mech
04-11-2007, 17:04
Dzieje się to już od 10 dni, tzn. ja i moi koledzy mamy problem z zalogowaniem, dzięki że pomogliście mi, ale mam jeszcze kilka pytań.

Tibia6669:Masz internet w Multimedii?
Monte:Co miałbym im powiedzieć, nie chce się spalić ze wstydu pytając się, "przepraszam, mam taki problem, otóż od półtora tygodnia nie mogę zalogować się na tibie, mam lagi,kicki". :p

Doradzcie mi coś, Tibia6669 na tym forum dokładnie czego mam poszukać?

Sorki za 2 posty.

Monte
04-11-2007, 17:10
Przeglądarki internetowe też Ci wolno chodzą?

Cyber Mech
04-11-2007, 17:12
Właśnie sęk w tym, że przeglądarki, ściąganie plików, ogólnie otwieranie stron jest w porządku, naprawde takie jak powinno być.

Mam 1Mb/s i ściągam po 115,110, 122, różnie i naprawdę jest dobrze, strony się otwierają normalnie, bezproblemowo.

Nie wiem, ale chyba jutro będe musiał zadzwonić do nich i spytać się czy nie prowadzą jakiś prac konserwacyjnych, bo jak chce człowiek pograć sobie w spokoju w tibie to normalnie nie może X(

Mam nadzieję, że koledzy wyżej doradzą co i jak :) na to licze ;)

Monte
04-11-2007, 17:13
Nie do końca się na tym znam ale być może blokują Tobie port 7171 przez, który łączy się tibia.

Edit: Jak już pisałem wyżej nie znam się na tym, ale być może nie jest zablokowany ten port a tylko ograniczony został dostęp? Po prostu zgłoś się do dostawcy i tak będzie najlepiej.

Cyber Mech
04-11-2007, 17:17
Też tak na samym początku sobie pomyślałem, ale czy ten port jakby mi zablokowali to nie miałbym całkowitego dostępu do gry czy z lagami/kickami?

Ja to nie wiem co się dzieje, zagrałbym sobie w tibie, a że coś się dzieje z internetem, żadne tam wirusy, to już naprawde żenada.

Spytałem przed chwilą kumpla, który ma internet w Netii czy nie ma problemów z zalogowaniem się i lagami, to powiedział że wszystko śmiga jak powinno, no to fajnie czyli Multimedia ma problemy :/

Tibia6669
04-11-2007, 18:41
Nie mam internetu w multimedi.
Na tym forum siedzą spece od komputerów.
Załóż temat to napewno ci odpowiedzą ;D

cheerios
04-11-2007, 18:56
Miałem dokładnie ten sam problem, schemat odwalał się przez 5 dni, myślałem że to ataki tego całego DDoS. Sprawę przeważnie załatwiało ponowne włącznie kompa.

Teraz wszystko jest ok ; >

Cyber Mech
04-11-2007, 19:14
Cheerios mógłbyś wytłumaczyć mi powoli bo nie za bardzo kumam o co Ci chodzi?

Jeżeli chodzi o ten problem to mam go od środy zeszłego tygodnia, restartowanie kompa nic nie ma wspólnego z tym, próbowałem.

Do innych użytkowników, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co miałbym dokładnie powiedzieć jeżeli będe to jutro zgłaszał do nich?

Wymyrymydymy
04-11-2007, 20:09
Multimedia ma czasem takie cośX(. Lecz nie zdarzylo mi sie zeby to trwalo wiecej niz tydzien. Gdzie meiszkasz?

Tibia6669
04-11-2007, 20:25
Jeśli chcesz wejść na to forum i nie wiesz jak napisac temat, to napisz go tak jak tutaj napisałeś(najlepiej zastąp słowo tibia jako "gra")

Cyber Mech
04-11-2007, 21:02
U mnie to trwa od 10 dni, jestem z Olsztyna.

Nie wiem co robić, teraz udało mi się wbić na serva, ale laguje troche, tzn. czasami tam stoje w miejscu, dziwne.

Może jest ktoś kto może doradzić coś jeszcze, pomóc?

Arha
04-11-2007, 22:18
Też mam ten sam problem. . . mam neta z multi i mieszkam koło Olsztyna. Często nie włącza mi się character list a jeśli juz się zaloguje to tylko zrobię jeden ruch i lag parominutowy. Dzisiaj zadzwoniłem do multimedi, powiedzieli mi że problem zostanie przeniesiony do administratora sieci. Jeśli do wtorku nic nie zrobią, idę do multimedi i się zobaczy co będzie.

Cyber Mech
04-11-2007, 22:34
A co dokładnie powiedziałeś im? Bo jeżeli np. więcej osób będzie zgłaszało ten sam problem to bardziej się przyłożą i usuną tą usterkę w jak najkrótszym czasie.

Też tak miałem, lag, kilka minut postoje, dostane kicka że mnie z serva wywali to wtedy jest normalnie koszmar, grać się nie da.

Akurat teraz nawet grać się da, choć czasami zdarza się, że przelaguje :(

..::QRAS::..
04-11-2007, 23:00
moich 2 kolegow ma multimedie i nie moga grac w tibie poniewaz maja zablokowany ten port 7171

Arha
04-11-2007, 23:24
Powiedziałem że z netem all jest dobrze lecz gry przez neta mi nie działają. I powiedziałem że kumpel ma ten sam problem.

Cyber Mech
05-11-2007, 16:47
Właśnie dzisjaj będe to zgłaszał za jakąś godzine, choć teraz nie mam problemów z zalogowaniem się na tibie, może po twojej interwencji wszystko wróciło do normy :p

Oby było dobrze i na przyszłość nie było takich problemów :(

Asthan
05-11-2007, 18:04
Właśnie dzisjaj będe to zgłaszał za jakąś godzine, choć teraz nie mam problemów z zalogowaniem się na tibie, może po twojej interwencji wszystko wróciło do normy :p

Oby było dobrze i na przyszłość nie było takich problemów :(

To napisz co ci powiedzieli bo ja i kilku znajomych mamy podobne problemy od ponad tygodnia.

Cyber Mech
05-11-2007, 18:23
Nie wiem czy będę dzwonić bo narazie wszystko jest w porządku, nie będe dzwonił do nich z braku powodów. Kicków, lagów nie ma, problemów z zalogowaniem się także, więc może się ustabilizowało.

Jeżeli nastąpi problem ponownie, znowu będzie lagowało/kickało to zgłosze to oczywiście natychmiast.

Arha
05-11-2007, 19:27
No ja mam dalej ten problem. Zara dzwonie 2 raz i im nawrzucam. omg jestem 64 w kolejce

Zyziek
05-11-2007, 20:13
Też mam multimedie i ten sam problem.

edit:

I też jestem z Olsztyna ; d.

Cyber Mech
05-11-2007, 21:38
Właśnie rozmawiałem z nimi i powiedzieli, że u nich wszystko w porządku :confused:

Poradzili mi, żebym wysłał do nich meila z przedstawieniem dokładnej sytuacji i podaniem portu, na który się loguję? Czy chodzi o port do tibi?

Arha
06-11-2007, 08:49
Nom u mnie to samo powiedzieli, wczoraj wszystjo wyslalem wiec zobaczymy co i jak.

Zyziek
06-11-2007, 16:33
Mam do was jeszcze 1 pytanie. Czy rok temu nie mieliście może podobnej sytuacji ? Bo ja mam identyczny problem już od dwóch lat zawsze w okresie update.

demoninator
06-11-2007, 17:05
Nieee ja dopiero pierwszy raz tak mam jak wszyscy powyżej. Chyba że nie zwracałem większej uwagi na to.

Cyber Mech
08-11-2007, 20:25
Witam, jakoś teraz to w tygodniu, gdzieś do godziny 18 mam luz, lagów nie ma, lecz po to zdarzają się lagi, przez które szczerze można paść od pk czy draga. Nie wiem czy to akurat jest wina Multimedii, ale teraz do nich dzwonie i będę dalej się pytał czy coś u nich się dzieje, naprawiają,itp.

Jak są jakieś osoby, które mają ten problem nadal, proszę napisać w tym temacie. Dzięki.

:) Pozdrawiam

Cyber Mech
08-11-2007, 21:22
Czy teraz ma ktoś z was problem z zalogowaniem? Ja czekam i czekam i nie mogę nawet się zalogować :confused:

Dziwne.

demoninator
08-11-2007, 22:09
Ja od czasów tych ataków DDos nie moge zrobić nic ;/ a od kilku dni nawet w soldata nie idzie pograć. Myślałem że format coś da ale jest jeszcze gorzej bo nie działa zupełnie nic oprócz neta i gg ;/

Cyber Mech
08-11-2007, 22:20
Dodzwoniłem się do Multimedii, zostałem przekierowany do Admina, dokładnie osoby, która zarządza siecią i dowiedziałem się tak, że spora ilość osób dzwoni i pyta się o ten problem, a dokładnie o "Tibie", czyli o lagi i inne problemy. Powiedział mi facet, że nie blokują portu 7171, czyli lagi, problemy z logowaniem nie są zależne od nich, a dokładnie od Cipsoft'u. Jak wiemy, jakieś 2 tygodnie temu, może ponad były przeprowadzone ataki DDoS na servery tibii, co wpłynęło na śmierć wielu graczy, lagi,freezy,kicki i i problemy z zalogowaniem. Według mnie, trzeba jeszcze przeczekać z tydzień czasu, może się coś wykuruje, zmieni.

Bądżmy dobrej myśli, Pozdrawiam i jeżeli są osoby chętne, które mają podobny problem niech piszą tutaj.

Cyber Mech
09-11-2007, 18:19
Co za problemy, jak nie urok to sraczka, jak pamiętam dokładnie to 24 - 26 zaczęły się ataki DDoS na servery Niemieckiego, i dokładnie dnia 24 pażdziernika nie mogę nic zrobić, tzn. jak już usiadłem po szkole aby pograć w tibie to dosłownie nic nie mogłem zrobić, zalogowałem się, ale lagi i kicki były ogromne.

Tak myślę, że gdzieś w połowie tego miesiąca wszystko powinno wrócić do normy, jak pamiętam podobne problemy były z Vectrą,grr...której nie za bardzo lubiłem, z powodu strasznych lagów, i to nie spowodowanych tym, że jakiś atak DDoS czy problemy techniczne, ale ping na onet.pl był po 70 co zazwyczaj powodowały lagi, czasami kicki.

Bardzo proszę, niech udzielają się tutaj te osoby, które mają spory problem z zalogowaniem się i z lagami w tibii.

Litin_Kaire
09-11-2007, 18:34
Mam to samo co wy. Mam multimedie i mieszkam w Gorzowie. U mnie jest tak ze jak sie zaloguje, pochodze troche to sa takie lagi ze nie da sie nic zrobic a na samym koncu jest kick. Nie wiem co robic, ale wiem ze jedni w Gorzowie maja tak jak ja a inni graja normalnie. Powoli zaczyna mnie to denerwowac B) No nic poczekamy zobaczymy.

lord orzech
09-11-2007, 18:36
Hmm może coś dam od siebie.

Jakoś od tygodnia może mniej może więcej mam lagi, pomimo iż z zalogowaniem jest wszystko ok. Nie wiem może mam za wolny net (kablówka, 192 kb/s), fpsy w granicach 20-30. Sądzę że być to związane z cipsoftem ale może mam po prostu coś z netem.

pozdrawiam :)

Cyber Mech
09-11-2007, 18:49
Nie sądzę, że jest to wina twojego internetu, ze względu na to iż dzwoniłem do nich i z ciekawości spytałem, czy takie problemy są zgłaszane z tibią, ogólnie z problemami w grach internetowych i mówił, że było kilka zgłoszeń.

Jak już powiedziałem wcześniej, problem może choć nie musi być rozwiązany w najbliższych dniach, lecz byłoby dobrze, gdyby wszystkie problemy zostały zbadane i oczywiście rozwiązane.

Cyber Mech
10-11-2007, 20:44
Dzisjaj właśnie chciałem się zalogować, długo czekałem, ale się udało, natomiast po zalogowaniu lagi.... Wy też tak macie, oczywiście Ci którzy są z Multimedii.

Czekam na odp.

sebasw22
10-11-2007, 22:18
Też mam internet z multimedii, pamiętam jak jakies pół roku temu modem rozłanczał się co dzień ~4 razy a w okresie wszystkich świętych to masakra jak to chodziło. Do dziś to tak chodzi...
Do tego ci powiem, że mój ojciec był tam u nich (ledwo co strone umie włączyć) to wiecie co mu powiedzieli ? ;d
"Czy dobrym logiem łączę się do internetu i hasłem" a te informację są zawarte w modemie (modem wykrywa jako urządzenie sieciowe i tam nic niema takiego jest: ip brama itp) Pozdro

Chis
11-11-2007, 00:08
tez mam z mutlimedii, mam problemy z zalogowaniem, kicki, lagi, freezy, jestem z ostródy... juz tydzien czasu sie to ciagnie i caly czas tak samo :/

Arha
11-11-2007, 02:55
Zmieniłem sieciowke i all działa \o/

Cyber Mech
11-11-2007, 12:33
Jaką sieciówkę teraz masz, kończyła Ci się umowa czy co, doradż coś to się pomyśli.

Litin_Kaire
11-11-2007, 12:57
A moim zdaniem jest to jednak wina multimedi. Skoro inni gracze grają
przy innym internecie normalnie, a my na multimedi mamy lagi kicki itp to co to moze oznaczac? Kolejny raz wychodzi na to ze multimedia nie umie sobie poradzic z usterka i zganiaja wine na cos innego :/
Zobaczymy jeszcze troche, u mnie lagi nie ustepuja.

demoninator
11-11-2007, 14:22
Ja już od piątku wieczora mam good wszystko... zero laga kicka freeza. A jak u was? Może to tylko przez weekend ;/

Cyber Mech
11-11-2007, 14:41
To nie jest wina Multimedii, bo jak pamietam w zeszlym tygodniu(piątek, sobota, niedziela) miałem takie problemy z wbiciem na server, że nie wiem. Teraz normlanie moge grać, nie mam laga.
Zobaczymy co dalej.

Cipkom coś się wali...

Litin_Kaire
11-11-2007, 15:56
Jak to nie jest wina multmedii? Mam multimedie nie moge sie zalogować, inni mają inny internet logują się normalnie. Ja jeśli się już zaloguje to pogram 5 minut i koniec gry bo mam laga. Nie zawsze tak jest ale przeważnie tak to się kończy.

Cyber Mech
11-11-2007, 16:20
Jakoś teraz gram w tibie, nie mam lagów, problemów z zalogowaniem się, więc jeżeli już są lagi to przez Cipsoft, zresztą wiele osób też się skarży na lagi, a gdyby była to ewidentna wina Multimedii to przez cały czas miałbym problem czy to z zalogowaniem się czy z kickami, lagami i walonymi freezami.

Jeżeli jest ktoś kto ma problem z Multimedią niech się wypowiada.

Cyber Mech
11-11-2007, 16:42
Powoli zaczyna lagować, tak gdzieś w godzinach popołudniowych, małe są, ale co jakiś czas przytnie.

Nie wiem co robić, kurde.

RieL
11-11-2007, 17:35
Mieszkam 50km od Olsztyna i będę brać umowę w multimedii. Nie mam innego wyboru. Niech tylko sprobuja ping mi zjebac :XX

Myszun
11-11-2007, 17:48
Cześć, jestem Maciek, jestem z Olsztyna i też mam ten problem ;(

Blantus
11-11-2007, 17:50
@Cyber Mech

Napisz pismo do ich bióra, że niebyło nic mówione o żadnych ograniczeniach(jest to podstawa do zerwania umowy). Moim zdaniem masz poprostu zblokowane porty. Miałem tak samo w internecie z Multimedi. Pisemko <rach ciach-ciach> doszło w 2 dni i do dnia dzisiejszego niemam problemów z zalogowaniem sie do gry :>

Pozdrawiam.

Myszun
11-11-2007, 18:03
Mógłbyś dać jakiś szablon, albo całe pismo?

(prawie padlem na chakoyach ^^)

Piekny_Marjan
11-11-2007, 22:25
Mam tak samo, internet w multimedii i sytuacja, która miała miejsce rok temu i 2 lata wstecz w listopadzie. Jutro też dzwonię i zgłaszam a jak nic nie da to rozwiązuje umowę bo mam już tego powoli dosyć...

Myszun
11-11-2007, 22:31
Mi Pan z Biura Obsługi powiedział że przekaże administratorowi, pożyjemy zobaczymy...

RieL
11-11-2007, 23:12
Zabawne, ze tylko ludzie z Olsztyna tak mają.

Znalazłem to na jakims forum:
Jezeli jest to multimedia to jest lan. A jesli wiele ludzi korzysta w tym samym czasie z neta w tedy masz lagi. Mosisz tez pogadac z adminem zeby ustawij ci priorytet na port 7171

Zyziek
12-11-2007, 17:36
Mam tak samo, internet w multimedii i sytuacja, która miała miejsce rok temu i 2 lata wstecz w listopadzie.

Hehe czyli tak samo jak u mnie ; d.

bemo
12-11-2007, 17:39
ja rowniez mam multimedie i jestem z kalisza.

mam predkosc 512 kb sciaga w porywach 16 kb'/s mam nawet screena jak sciagalo 4 kb/s ;)

lagi i kicki mam od miesiaca czasem sa zadsze czasem czestsze.

pzodrawiam

Cyber Mech
12-11-2007, 19:41
Są jakieś problemy z tibia.com więc lepiej poczekać, servery zostały cofnięte jak widać, ogólnie coś od tego ataku DDoS się dużo dzieje z serverami, więc tutaj nie jest wina multimedii, tylko jest słabo zabezpieczona przed tymi lagami, problemami.
Naprawią, zobaczymy, jeżeli to nie pomoże będzie się dalej interweniowało.

Cyber Mech
13-11-2007, 19:50
Macie nadal lagi, bo jak dziś jaj wbiłem na tibie to pograłem chwilę dobrze, wszystko było pięknie lecz po jakiś 10 minutach zaczęły się lagi, normalnie ręce opadają, pytam się was czy nadal macie te lagi, bo strasznie mnie to irytuje, lecz jak widać zapewne jest to wina Cipsoft zwracając uwagę na to, ze co chwilę mają jakieś ataki DDoS na servery i zawsze w związku z tym występują problemy.

Czekam na wypowiedzi.

Zyziek
13-11-2007, 20:39
Dziś jakby lepiej, ale nadal lagi itp.

Litin_Kaire
13-11-2007, 20:51
Lagi? To mało powiedziane.. Wcześniej jak się zalogowałem grałem normalnie, następnie po jakiś czasie lagi więc dałem loga. No a teraz loguje się 30 minut - niestety bez skutku ;(

Cyber Mech
13-11-2007, 20:55
Cipsoft oczywiście, nie winmy na razie Multimedii...
Przed chwilą były problemy na wbicie na www.tibia.com i Amerykańskie serwery off, jeden Niemiecki.

Cyber Mech
14-11-2007, 19:46
Jeżeli są osoby, które mają cały czas problem z tibią i są w Multimedii ( najlepiej z Olsztyna ) to proszę o wypowiadanie się tutaj, bo ja mam dziwną sytuację, otóż nie mam problemów z zalogowaniem się, ale pogram sobie z 10 min - 15 min, potem są lagi, zacina się, czasami stanie na chwilę, i znowu 10 do 15 min spokój i w kółko.

Jeżeli się to nie poprawi to trzeba będzie pogadać z dostawcą internetu, choć wątpię w to że jest to ich wina. Bardziej bym się nastawił na Cipsoft, bo coś za dużo tych problemów mają w przeciągu ostatnich dwóch tygodni.

Czekam i pozdrawiam wszystkich :)

Niewiemjak
14-11-2007, 19:56
Tak samo było kiedys z neostrada po okolo 2 miesiacach naprawili to :) Musisz poprostu czekac. Pozdro

Lechista
14-11-2007, 20:13
Cyber Mych kiedy ty się nauczysz edytowac posta?

Cyber Mech
14-11-2007, 20:20
Nie muszę się uczyć, bo od dawna wiedziałem jak się edytuję, i powiedz mi, co z tego, że zaczne edytować jak i tak nikt nie zwróciłby na ten temat uwagi? Jeżeli co jakiś czas zaktualizuje swoją wypowiedż, zobaczą że jest swieży post i zaczną chętniej odpisywać.

Zamiast zwracać komuś uwagę, popatrz na siebie :)

Myszun
14-11-2007, 23:15
Po telefonie, koniec problemow.

Cyber Mech
15-11-2007, 17:39
Myszun czekam na odpowiedż w sprawie tego telefonu, co i jak.

Asthan
15-11-2007, 17:57
Czemu twierdzisz ze to Cipsoft skoro tylko gracze posiadający internet z Multimedi maja takie problemy?

Ethanamoz
15-11-2007, 20:23
Mieszkam w Lublinie, mam problemy identyczne jak te opisywane przez Was. Nie mogę expić, bez przerwy kicki/lagi, jak już po godzinie prób uda sie zalogować, to po zrobieniu 1-2 kroków wyrzuca mnie znów z serva. Net zaczyna sprawnie działać dopiero po północy, cala sprawa trwa już od 3 listopada...
Proszę o kontakt w tej sprawie na priv, kogoś komu już udało sie rozwiązać ten problem.

tak sie w*****łem któregoś dnia ze napisałem maila na wszystkie adresy e-mail jakie znalazłem na stronie internetowej multimedii, oto jego treść:
http://img444.imageshack.us/img444/9969/heheheheheheheez9.jpg

Cyber Mech
17-11-2007, 00:19
Myszun czekam na odpowiedź w sprawie tej wypowiedzi " Po telefonie, koniec problemów."

Moje gg to 9238110.

Lechista
17-11-2007, 14:51
Nie muszę patrzeć na siebie bo ja nie pisze podwójnych postów
@
Już ktoś ci mówił, że masz zajrzeć na forum.programosy.pl i tam się zapytac specjalistów bo tutaj 90% to dzieci poniżej 12 lat i nikt ci tutaj nie pomoże ^^
(Wiem, że ja się na tym nie znam, ale robiąc takie tematy nic nie zyskasz. Wiem z własnego doświadczenia)

Zyziek
17-11-2007, 15:11
@Ethanamoz

Twój mail do MM ownuje XD. Pozdro

@topic

Ciągle to samo

bemo
17-11-2007, 22:18
rozwaliles mnie tym mailem :)

gz za odwage :cup::cup:

bemo
20-11-2007, 21:37
to ja zalaczam moj list bardziej skromyn ;d

http://img108.mytextgraphics.com/photolava/2007/11/20/uo0163-f98tefck.jpg

Cyber Mech
22-11-2007, 16:39
Według mnie na razie wszystko jest w porządku, nie mam lagów, oby tak dalej.

Zyziek
24-11-2007, 18:59
I jak tam u was ? Bo u mnie bez zmian. Ciągle lagi, freezy itp. .

=[Pacek]=
25-11-2007, 18:31
Witam. Jestem z Ełku, wcale nie tak daleko Olsztyna.
Ja i koledzy z podwórka mamy identyczne problemy ,jak te opisywane przez Was. Nie można się zalogować, a jak sie już uda lag 2-3 min i nie można nic zrobić. Wczoraj o dziwo od godziny 7 do 12 dało sie grać a później 2 min lag i to samo. Dziwię się, że jeszcze nie padłem.
Napiszcie jak rozwiązaliście ten problem, o ile to się udało :]
Oczywiście internet z Multimedii.

ColdFire
27-11-2007, 01:23
Ja rowniez mam opisany powyzej problem z multimedia. Pisal juz do nich na poczte lecz bez efektu. Jutro mam zamiar zadzownic wiec moze sie czegos dowiem konkretnego. Gdyby ktos mial jakies info niech pisze

Cyber Mech
30-11-2007, 20:20
Nie wiem, ale u mnie raz są, a raz nie ma, jeżeli zaloguje się np. po 5 min. od pierwszego zalogowania to nie mam lagów, potem chcę się znowu zalogować, lagi. Nie wiem co się dzieje, czy to MM odwala, czy coś od Cipsoft? Kurde, na samą myśl, że jest 2 x exp to grać nie można i jeszcze nadchodzący update, po prostu szczena opada :o

Adrianneq
30-11-2007, 21:38
Eh..:D Powiem tyle, sprzedali dużo hostów na Aldorze dla EM, i teraz pingują MM. Sam wiem :cup:, od pewnego zródła:)

Cyber Mech
30-11-2007, 22:05
Skąd dokładnie o tym wiesz i czy w ogóle jesteśmy w stanie zaradzić tym problemom, może miną kiedyś?

Czekam na odp. Pozdrawiam.

Adrianneq
01-12-2007, 00:11
Zaradzić - pingują w godzinach wieczornych, więc wtedy nie grać. Źródła tajne nie będę ujawniał, miną jak EM o tym zadecyduje, narazie nie mam pingów więc miejmy nadzieje że przestają.:evul:

Cyber Mech
02-12-2007, 15:27
U mnie nadal to samo, wbije na serva, pogram 5 do 10 min, potem lag, i tak w kółko.

Co robić? Nie mam sił, od 24 pażdziernika mam ten problem, bo wtedy zaczęły się ataki DDoS. Pomocy ludzie :]

RieL
06-12-2007, 19:12
U mnie nadal to samo, wbije na serva, pogram 5 do 10 min, potem lag, i tak w kółko.

Co robić? Nie mam sił, od 24 pażdziernika mam ten problem, bo wtedy zaczęły się ataki DDoS. Pomocy ludzie :]

Człowieku powiedz ile zrobiles w tej sprawie? Oprocz plaxenia na forum.

@Adrianneq- Weź człowieku się nie poniżaj.

demoninator
09-12-2007, 15:01
Nie no to już przesada. Od 5 dni nie moge normalnie pograć nawet w godzinach nie wieczornych. Przeinstalowywałem windowsa (nawet linuxa miałem) resetowałem internet. Łączyłem go przez kartę sieciową prze usb i nic.... stronki działają normalnie (czasem tylko nie chce wejść) a jak sprawdzam pingi to są po 20-40 czasem powyżej...

st1L
09-12-2007, 15:18
Moze ja sie wypowiem. Przeczytalem tylko 1-szego posta wiec jak sie powtorze to przepraszam z gory :>
Multimedie mam 4lata... wiec moge sie udzielic.
Pierwsze dwa lata to miesiac lagow co rok. I teraz z tydzien przed i 4 dni podczas expa x2 mialem problemy. Aktualnie jest wszystko w pozadku, radze przedzwonic do nich i wszystkiego sie dowiesz pewnie sa to tylko konsekwencje zblizajacych sie swiat (nowe promocje-nowi uzytkownicy, zwiekszanie predkosci).

demoninator
09-12-2007, 15:58
hmm... 4 lata no w sumie długo. Ja mam od 4 klasy podstawówki (obecnie 3 gim) czyli koło 2 latek dłużej ;)) i nigdy nie miałem takiego problemu jak teraz ;/. Jedynie w tym roku od czasów tych ataków DDos net podczas grania w tibie nie działa tak jak przed nimi. A jeśli napisze/zadzwonie to co im powiem? Halo prosze pana nie moge grac w tibie? xd

IceGacus
09-12-2007, 17:24
Otóż mam identyczny problem jak "Cyber Mech"
Moje problemy zaczęły się miesiąc przed exp x 2.
Wcześniej miałem identyczny problem zadzwoniłem do multimedii i po 2 dniach all było ok. Ale problemy znowu wystąpiły.Gram Max 10-20 min i lagi, freezy, kicki.Po resecie kompa znów 10- 20 min gry.Też jestem z Olsztyna .

demoninator
09-12-2007, 17:50
Może wypowie się ktoś kto tak miał ale już wszystko jest ok? I jak to zrobił ;p

Cyber Mech
14-12-2007, 22:09
Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomośc, ale byli dzisjaj panowie od Multimedii i powiedzieli mi, że do końca roku trwają prace nad tymi problemami, a dokładnie do dnia 24 grudnia.

Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak mówili.

A będąc w temacie, macie :p nadal ten sam problem?

Bristan
14-12-2007, 22:40
Panowie co ja mam powiedziec ? Lagi, freezy kicki i kurwa huj iwe co jeszcze, gg ledwo co dziala, strony ledow co otwiera i jeszcze modem sie sam z siebie na calym osiedlu restartuje kilka razy na dzien

Mam neta na multimedii i jestem z rzeszowa, na tydzien konczy m isie umowa, czas sie przezucic na cos innego

Cyber Mech
28-12-2007, 18:24
Witam, otóż udziele się ponownie, co tam u was słychać, bo u mnie lagi, lagi i jeszcze raz lagi...
Tragedia jednym słowem, nie wiem co robić, jeżeli do końca roku tego nie naprawią, to trzeba będzie się przerzucić na coś innego.
Jak się naprawi i będzie dobrze, to będzie super.

Czekam na wasze wypowiedzi i życzę wam Szczęśliwego Nowego Roku 2008ego.

Cyber Mech
26-01-2008, 16:02
Witam, czy ktoś z Olsztyna ma lagi w tibii będąc w sieci Multimedia?

Bardzo proszę o odpowiedż, może się coś zmieniło?

K0wal
11-02-2008, 11:01
ja mam raz na jakis czas takiego porzadnego laga juz x2 przez niego padłem one sa co kilka godizn albo wogle niE ma a tak to gra sie normalnie dodam ze mam net z MM

Galadorm
15-10-2008, 17:35
Witam
widzę ze temat już dawno nie był odświeżany ale może ktoś odpowie.
czy nadal macie problemy z multimedia ? ja od jakiś 5 dni w ogóle nie mogę sie ruszyć w tibii -.- mam okropne freezy które trwają jakieś 30-50 sec! normalnie koszmar....takie pytanie mam czy ktoś poradził sobie w jakiś sposób z podobnymi problemami? jeżeli tak prosiłbym o poradę

Lechista
15-10-2008, 17:42
No, no cieszę się, że ktoś jednak uzywa opcji szukaj. Nie mam multimedi, ale wydaje mi się, że to nie są laggi/freezy związane z dostawcą internetu, tylko problemami Cipsoftu ;) Pzdro

Galadorm
15-10-2008, 17:45
nie wiem sam czy to problemy Cipsoftu bo inni gracze nie mają takich problemów

DzymekofFurora
15-10-2008, 20:23
@Galadorm:
To moim zdaniem jedynie wina łącza internetowego. Na przykład, miałem kiedyś modem o bardzo słabym łączu, lagi były niemal na co dzień. Gdy zmieniłem na stałą sieć, wszystkie problemy znikły, a od dłuższego czasu nie miałem ani laga/freeza/kicka. Pozdrawiam.

Galadorm
18-10-2008, 13:06
Bump :P

może ktoś coś jeszcze doda

antek_116
19-10-2008, 14:37
Eloss widze ze macie te same problemy co ja ;s

jestem z gorzowa net ofc z mutlimedi ale lagi mam juz od miecha jak nie lepiej
i nie sadze zeby to byla wina tych DDos atak:p

teraz jak spr pare zeczy wchodzimy na www.twojeip.wp.pl
kopiujemy swoj host i wchodzimy start uruchom wpisujemy ping -t i wklejamy to co skopiowalismy klikamy ok

i macie tam takie cos

Odpowiedz z "ip"<jest podawane> : bajtow=32 czas=14 ms TIL=123

jezeli czas miesci wam sie w przedziale 10-20 ms to net chodzi wam b dobrze a jezeli macie 20+ to oznacza ze beda lagi natomiast
gdy pojawi sie wam komunikat
Uplynol limit czasu zadania. bedzie wiadome ze to wasza kochana multimedia wam sie psuje <nie bd przeklinal bo juz mi sie niechce> i dzieki temu wiecie ze dzis beda freeze, kicki, i wogule wszystko ;s
i ja sadze ze to nie jest napewno wina Tibi tylko Multimedi
kiedys mi kumpel mowil ze w gorzowie rok temu w wakacje (nie te wakacje) wogule net nie chodzil to dopiero byly jaja ;s

Edit : Btw Mozecie ustawic piorytet procesora, tzn wejsc (ctrl+alt+delete) znalesc proces Tibia. exe i ustawic piorytet powyzej normalnego gdyby to nie bylo zwiazane z multimedia. Nie radze ustawiac piorytetuu wyzszego od "powyzej normalnego" gdyz moze to spowodowac niestabilnosc systemu. to na tyle

sueroski
19-10-2008, 15:50
ja mam MM i nie mam problemów z tibią jednak faktycznie wyskakują mi takie rzeczy jak kolega up napisał

Cyber Mech
31-10-2008, 20:30
No i powracam z problemem, a dokładnie z lagami. Co dziwne, jeszcze jakiś czas temu, i to przez spory czas (jak dobrze pamiętam z około pół roku) nie miałem lagów. Nagle się loguje, i co widzę? Lagi, może to jest spowodowane tym, że dzisiaj Halloween i wszyscy wbijają, ale nie jestem pewien. Inne gry, jak CS, chodzą wyśmienicie, więc nie ma problemów. Może ma ktoś racjonalne wyjaśnienie czym to może być spowodowane. W tamtym roku, dokładnie na sylwka pamiętam, jak mi chodziła Tibia, nawet po 12 w nocy, kiedy to już był 1 stycznia miałem lagi. Dziwne.

Czekam na rady, im więcej nas i więcej rad, tym mniej pytań i nieścisłości.

Litin_Kaire
02-11-2008, 18:27
Taki problem mam już od około 2 miesięcy. Dzwoniłem do nich 7 razy, oczywiście nic z tym nie zrobili. Problem mam w połowie gier, w cs'ie pingi 800-2000 na niektórych serwerach. Z tego co mi wiadomo, ma już tak coraz więcej osób.. Nic nam nie pozostaje jak dzwonić do nich i ich nękać żeby wkońcu wzięli się do roboty i naprawili :D

sueroski
02-11-2008, 18:30
a mi ciągle teraz odłączają neta
a teraz na dobitkę przed chwilą zaczęły się lagi!!! X(

Litin_Kaire
02-11-2008, 18:31
No to nic nowego. Z tego co wiem, tutaj gdzie mieszkam (Gorzów Wlkp) taki problem trwa już od września jak nie lepiej. :D

Bristan
06-11-2008, 15:14
hello, u mnie w miescie tez sie zaczely lagi, na poczatku nagle net sie urwal na 10 godzin wlaczyli go o 24:00 tak o 24! i od teg oczasu zaczely sie gigantyczne lagi i frezy. Ehh ta Multimedia...

Zyziek
07-11-2008, 20:21
No i widzę temat sprzed roku : D. Mogę tylko powiedzieć to samo co rok temu. Od 3 lat, rok w rok zawsze w tym samym okresie (tzn. ~listopad, grudzień) mam lagi. Już się przyzwyczaiłem. Wszystko wraca do normy na kilka dni po update. Nie wiem czy to wina Multimedii czy Cipsoftu.

Cyber Mech
07-11-2008, 21:14
Teraz to jest tragedia, lagi jak nie wiem, może jest to spowodowane test serverem, a może problem tkwi gdzie indziej. Z zalogowaniem się są problemy od jakiś kilkunastu minut temu, gdzieś po godzinie 15 nie miałem problemu, natomiast lagi były. Pozostaje tylko czekać. Moim zdaniem nie jest to wina multimedii, a tibii.

Shea
08-11-2008, 11:07
Właśnie sęk w tym, że przeglądarki, ściąganie plików, ogólnie otwieranie stron jest w porządku, naprawde takie jak powinno być.

Mam 1Mb/s i ściągam po 115,110, 122, różnie i naprawdę jest dobrze, strony się otwierają normalnie, bezproblemowo.

Nie wiem, ale chyba jutro będe musiał zadzwonić do nich i spytać się czy nie prowadzą jakiś prac konserwacyjnych, bo jak chce człowiek pograć sobie w spokoju w tibie to normalnie nie może X(

Mam nadzieję, że koledzy wyżej doradzą co i jak :) na to licze ;)

mam ten sam problem
multi 1mb
wszystko działa jak należy
Inne gry działają poprawnie, strony, pobieranie plików z najwyższą prędkością
I przyszeł ten czas gdzie chciałem wejść na tibie zobaczyć co mam w dp (wujek zaczoł grać chciałem go zfinansować) a tu lipa :/ nie moge nic robić utknełem na guardach ... żebym nie był knightem to by była lipa :P

no ale nie jestem sam :) dobrze wiedzieć

RieL
08-11-2008, 15:55
Mieszkam niedaleko Olsztyna i znow lagi jak rok temu, chociaż nie tyle lagi co poprostu Multi blokuje porty (w tym 7171)...
http://www.wykop.pl/ramka/107415/jak-multimedia-oszukuje-swoich-klientow-a-jest-ich-niemalo
Dzwonienie ofc nie pomaga bo "to nie ich wina". A tak wogole to teraz fajne transfery sa..Download: 196 kbps (24.5 KB/s)
Upload: 235 kbps (29.4 KB/s)

1mb net.

Litin_Kaire
08-11-2008, 20:37
No to powiem wam że ja już ten problem mam nie tylko w tibii. Na ventrilo też mam fajne pingi.. 500, nagle 2000 a nagle 31000 :D Aż zacząłem robić sobie screeny z pingami z nudów. No nic czekamy aż wkońcu naprawią :>

RieL
08-11-2008, 22:36
Ja z myszonem narazie reklamacja a jak nic nie zrobią to

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=279&news_id=1834&layout=4&page=text
:)

sueroski
09-11-2008, 12:12
Ja z myszonem narazie reklamacja a jak nic nie zrobią to

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=279&news_id=1834&layout=4&page=text
:)

i dobrze :)
oberwą wreszcie :p

Litin_Kaire
09-11-2008, 12:46
Żal.. Dosłownie dziś to już jest przegięcie.. Wiadomości na gg przychodzą z opóźnieniem, ping na ventrilo 600, na tibie nie można się zalogować, a strony ładują się jakby chciały a nie mogły.. :| Od dziś Multimedie pozdrawiam środkowym palcem :D

sueroski
09-11-2008, 14:12
Żal.. Dosłownie dziś to już jest przegięcie.. Wiadomości na gg przychodzą z opóźnieniem, ping na ventrilo 600, na tibie nie można się zalogować, a strony ładują się jakby chciały a nie mogły.. :| Od dziś Multimedie pozdrawiam środkowym palcem :D

a mój net ma taką szybkość jakbym miał 100 kb/s a mam 512 mb/s :/
spowolił net. ciągle odłanczają. na szczęście niedługo kończy mi się umowa i pozdrowie ich środkowym paluszkiem. i kupie neta innego dostawcy!! ;(

ZapodajMuze
09-11-2008, 15:03
Mnie to vvkurvvia mam non stop freezy vv tibi od 3 dni nie vviem ock ale juz mam tego povvoli dosc , nie podlaczajcie se multimedii to govvno.

sueroski
09-11-2008, 15:05
Mnie to vvkurvvia mam non stop freezy vv tibi od 3 dni nie vviem ock ale juz mam tego povvoli dosc , nie podlaczajcie se multimedii to govvno.

ciężko się czyta :) ale tu jest tyle błędów że muszę to dodać do podpisu xD
ale masz rację

Alexis12213
09-11-2008, 19:45
A więc tak powiem mam ten sam problem mam neta z multimedi i jestem z Olsztyna.
A rok temu po jakim czasie przestały istnieć lagi??
Mówicie że nie ma sensu dzwonić do nich bo nic to nie da??
A do nich się dodzwonić to jest coś ;]
Jeszcze nie mam domowego mam tylko internet to dzwonie z komy i tyle k***a kasy naciągają ;]
Najgorsze jest to że podpisałem umowę na rok w październiku.:(

Xr3
09-11-2008, 20:06
Jeśli mam być obiektywny, to chyba tylko Dialog jest najlepszym wyjściem dla osób grających w Tibię...

sim09
09-11-2008, 20:24
Ja też mam to samo w Łodzi. Wywala mnie z Tibii, lagi niemiłosierne, 4 dedy przez nich! A transfer... 7 kb/s przy łączu 512. Normalnie mam 60 - 65. JA CHCĘ NORMALNY DOSTĘP DO INTERNETU I OFEROWANYCH PRZEZ NIEGO USŁUG! TO MOJE PRAWO WOLNEGO CZŁOWIEKA! Niech każdy, kogo to wk**wia, tak napisze w poście i / lub w podpisie.

Bristan
09-11-2008, 20:53
dokładnie rok temu u użytkowników multimedii działo się to samo. Twierdzę iż w tym czasie multimedia prowadzi jakieś coroczne prace konserwacyjne. Powinniśmy się cieszyć że nie święta kiedy jest najwięcej wolnego :D
używałem wszystkich programów co "eliminuja" lagi bull shit... szkoda zawracac sobie głowę... Taka już ta nasza multimedia...

Litin_Kaire
09-11-2008, 22:23
Co do zmiany internetu to powiem tyle ze jesli masz umowe na dluzej to mozesz o tym zapomniec.. Za zerwanie umowy z nimi placi sie nie milosierne kary :confused: 3 miesiace lagow, kickow i freezow :) I jak tutaj nie kochac Multimedii ?

CytrynowySorbet
09-11-2008, 23:42
Ja tylko mam raz kicka, kiedy komputer chodzi z 20 min... Potem jest ok :o

sueroski
10-11-2008, 08:16
Co do zmiany internetu to powiem tyle ze jesli masz umowe na dluzej to mozesz o tym zapomniec.. Za zerwanie umowy z nimi placi sie nie milosierne kary :confused: 3 miesiace lagow, kickow i freezow :) I jak tutaj nie kochac Multimedii ?

jak mi się umowa skończy, a to na szczęście niedługo
@ZapodajMuze
zauważyłem i właśnie to śmiesznie wygląda 8o

sebastiano
10-11-2008, 08:18
Też posiadam internet w multimedi.Też właśnie mam lagi i moi koledzy też ,tak samo jak Cyber Mycha - przeglądarki i wszystko jest ok ,ale w Tibii to mass kicki i same lagi.Czasem można jeszcze pograć przez 2h bez lagów ,ale wieczorem to się nie da.X(

Alexis12213
10-11-2008, 08:54
A więc tak jestem se o 8:00 a tu pach nie ma lagow :] Wiec se skilluje ciekawe co bedzie dalej :]

sueroski
10-11-2008, 08:58
A więc tak jestem se o 8:00 a tu pach nie ma lagow :] Wiec se skilluje ciekawe co bedzie dalej :]

ja mam lagi tylko od 19:00

Kora
10-11-2008, 12:39
mam multimedie , jestem z gorzowa.
Problem z lagami mam już od ponad miesiąca... Dzwoniłem do nich minimum 2 x , nawet facio tu był i wymieniał modem , ale nic! Inne takie gry chodzą mi normalnie. A te lagi zauważyłem po ostatnim patchu.

Szyszkati
10-11-2008, 12:52
Cześć ja też ostatnio borykam się z lagami tak od 1,5 miesiąca~ w tej zakichanej sieci, a jestem z Gdyni. Oczywiście dzwonie tam ale jak to oni robią po prostu maja mnię w dup.e i olewają mnie po prostu. Jeżeli ktoś chce grać w Tibia to nie może se pozwolić na założenie tego internetu. :confused:
Jedynie co można zrobić to czekać cierpliwie.

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

Litin_Kaire
10-11-2008, 12:56
Mam taka mala prosbe.. Moglibyscie napisac dokladnie co wam powiedzieli jak do nich dzwoniliscie? ;>

Kora
10-11-2008, 13:24
Cześć ja też ostatnio borykam się z lagami tak od 1,5 miesiąca~ w tej zakichanej sieci, a jestem z Gdyni. Oczywiście dzwonie tam ale jak to oni robią po prostu maja mnię w dup.e i olewają mnie po prostu. Jeżeli ktoś chce grać w Tibia to nie może se pozwolić na założenie tego internetu. :confused:

Pozdrawiam,
Szyszka ;)
Skąd ja to znam...
Mam taka mala prosbe.. Moglibyscie napisac dokladnie co wam powiedzieli jak do nich dzwoniliscie? ;>

Że u nich oczywiście wszystko w porządku , że pewnie jakieś programy typu ares , kaza pootwierane , kazali ściągać plik ,a co najlepsze ten plik ściąga się 2 x szybciej niż inne pliki internetowe... A mój kumpel w ogóle go nie ściągał ,a gość tylko swoje odwalił mówiąc "transfer widzę jest w porządku , to nie nasza wina" . Umywają od wszystkiego ręce. Tylko to potrafią.

RieL
10-11-2008, 13:45
Sprawdzcie sobie jakims skanerem do portów czy wam nie blokują bo ja mam prawie wszystkie zamkniete, w tym 7171 - od Tibii.

Kora
10-11-2008, 13:48
Sprawdzcie sobie jakims skanerem do portów czy wam nie blokują bo ja mam prawie wszystkie zamkniete, w tym 7171 - od Tibii.

A jak to zrobić ? Albo jakim programem?

Alexis12213
10-11-2008, 14:28
Zmień operatora internetowego czyli neta :P
Ja pie***le 14 i h*j nawet zalogować się nie da...
Loguje się z 20sek i kick :] a przez te 20sek. zaje**ste lagi.
Nawet skillować nie mogę ale kupa -.-!!!

Kora
10-11-2008, 14:56
Zmień operatora internetowego czyli neta :P
Ja pie***le 14 i h*j nawet zalogować się nie da...
Loguje się z 20sek i kick :] a przez te 20sek. zaje**ste lagi.
Nawet skillować nie mogę ale kupa -.-!!!

Nie mogę zmienić ,bo mam umowę . Za zerwanie trzeba trochę zapłacić.
Ale myślę ,że to przejdzie. Rok temu też miałem coś podobnego.

Alexis12213
10-11-2008, 16:57
I po jakim czasie przeszło??

Kora
10-11-2008, 17:02
I po jakim czasie przeszło??

Hmm... Ponad miesiąc to na pewno trwało.

sebastiano
10-11-2008, 17:16

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

Też jestem z Gdyni :/ . U mnie dopiero zauważyłem lagi od tej soboty ;p . A ty?

sebastiano
10-11-2008, 17:18

Właśnie jeśli możesz to podaj program lub powiedz jak to można zrobić ;p ?

Szyszkati
10-11-2008, 17:28
Cześć

sebastiano
Też jestem z Gdyni :/ . U mnie dopiero zauważyłem lagi od tej soboty ;p . A ty?

Więc lagi mam tak od dobrego miesiąca z przerwami i nie wiem kiedy to sie skończy. Będe próbował tam dzwonić ale ich pomoc jest taka, że żal du.e ściska. :(

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

Litin_Kaire
10-11-2008, 17:29
To ja pochwale sie czyms jeszcze.. Normalnie mam predkosc 256kb/s(tak wiem, malo, ale zawsze wystarczalo :D)
http://www.speedtest.net/result/353496128.png

Fatori
10-11-2008, 17:38
w dupe jeza tez mam lagi i se niemoge pograc :( tylko rano przed resem wszystko elegancko jest res i wbijam a tu lagi jak cholera :( ta multimedia to jakis bulshit ! mysle ze neostrada lepsza !

Szyszkati
10-11-2008, 17:39
@up

Ta mniej osób sie żali na neo niż na tą zaje..ną multimedie. ;/

Litin_Kaire
10-11-2008, 18:01
Znalezione gdzies tam w necie :D
Wiec tak...

"Jakis miesiac temu net w MM zaczal mocno kulec. Okazalo sie, ze padl swiatlowod po stronie TPSA dierzawiony przez MM. TPSA jako firma konkurencyjna nie spieszy sie ze zrobieniem tego, a MM nie informuje o problemie swoich klientow (malo tego, uparcie twierdzi, ze jest wszystko OK, dopiero po delikatnym postarszeniu przyznali sie). Nie wiadomo kiedy problem zostanie rozwiazany (czy w ogole; sic!).
Dodam, ze te same problemy sa w sieciach Vectra (byc moze korzystaja z tych samych swiatlowodow)."

Szyszkati
10-11-2008, 18:05
Litin ale nas pocieszyłeś! :( Zapisze se to i w środe zapierda.am tam wyjaśnić sprawę tego internetu

Litin_Kaire
10-11-2008, 18:26
No ja też bym sie do nich wybral, ale niestety multimedia w Gorzowie ma przeprowadzke i jest nieczynna czy cos takiego z tego co mi wiadomo, a wiec lipa..

Fatori
10-11-2008, 18:29
najchetniej to bym tam poszedl do multimedi i im te zaje..ne lby poodp.erdalal jakims axe

Litin_Kaire
10-11-2008, 18:40
@up

Krzeslo jest lepsze do tych spraw :D

Fatori
10-11-2008, 19:07
a no tak krzeselko jest the best do takich spraw =]

a i jeszcze takie pytanko czy wy gracie jak macie lagi? bo ja nie bo mnie tylko to wkurza

Alexis12213
10-11-2008, 20:08
@up
Ja też się wkurzam, ale ja skilluje więc wiesz ;]

U mnie w Olsztynie nie ma co iść chyba z 2h bym stał w kolejce.
Masakra jest narmalna tyle osób a oni nic nie robią.
Bym se netie założył ale do mojego bloku nie dochodzą kable, a przedłużenie ich to droga inwestycja.
Ja nie mogę że jeszcze podpisałem umowę ;/

sebastiano
10-11-2008, 20:33
Najdziwniejsze jest to że tylko na Furorze mam lagi ;\ . Na Honerze i Kyrze już nie.

sebastiano
10-11-2008, 20:38
Będe próbował tam dzwonić ale ich pomoc jest taka, że żal du.e ściska. :(

Tak wiem ,kiedyś mi miałem słaby transfer plików jak na internet 1 mb/s - starszy dzwonił 5x ale to i tak nie pomagało dopiero jak się przeszedł i pogadał to pomogło .

Bristan
10-11-2008, 21:51
a z tym światłowodem to nie było czasem rok temu a nie teraz ?

Litin_Kaire
10-11-2008, 22:45
Tak bylo to rok temu, ale kto wie czy problem nie powrocil?

RieL
11-11-2008, 00:29
Do sprawdzania portów(7171 do tibii) uzywam "roadkil's ScanPort version 1.3". Odblokuujcie mi porty MM!:>>>

Kora
11-11-2008, 01:00
Do sprawdzania portów(7171 do tibii) uzywam "roadkil's ScanPort version 1.3". Odblokuujcie mi porty MM!:>>>

Wszystkie mam jako Closed.

sebastiano
11-11-2008, 07:00
Rano i dużo późnym wieczorem nie ma lagów 8o . Może coś się im popsuło i nie daje rady utrzymać tylu ludzi ;\ . Jeśli ktoś mnie zrozumiał to bedzie dobrze :D

Litin_Kaire
11-11-2008, 10:44
Wlasnie mi tez sie zdaje ze multimedia nie moze utrzymac tylu ludzi, ktorzy siedza w dzien na internecie..
W porach od godziny 1 w nocy do 8 rano lagow nie ma, a pozniej jak juz sie zaczna to po calosci..

Kora
11-11-2008, 10:55
Wlasnie mi tez sie zdaje ze multimedia nie moze utrzymac tylu ludzi, ktorzy siedza w dzien na internecie..
W porach od godziny 1 w nocy do 8 rano lagow nie ma, a pozniej jak juz sie zaczna to po calosci..
Mnie lagi wczoraj też łapały czasem. Nie były już tak częste ,ale się zdarzały , podczas ładowania souli.

bemo
11-11-2008, 11:05
a ja mam od tygodnia mega lagii i freezy (co kratke)

multimedia 1mb kalisz

Vlkyria
11-11-2008, 11:11
Lagi nie wiem ale mege wam powiedziec tak zeby zrobic tak robie jak mam lagi i dziala

Start->tibia->start game->logacie sie jak sie wam uda->ctrl+alt+delete->procesy->PPM na tibia***** chyba->priorytet->niski->wychdzimy z menadzera i gramy powinno dzialac :)
;)

sueroski
11-11-2008, 12:12
2 dni pięknie bez lagów a teraz ciężko się zalogować :/

Bristan
11-11-2008, 15:05
co Wy na to, aby masowo zgłosić do to Rzecznika Praw Konsumenta ?

Litin_Kaire
11-11-2008, 16:34
Ja jestem za tym by zadzwonic do nich jeszcze jutro i przestawic problem na spokojnie, powiedziec ze w dzien sa okropne problemy, a w nocy nie i czy to nie wynika z przeciazenia multimedii. Moze wkoncu uda sie cos ustawilic i bedziemy mogli znow na spokojnie grac.

Cyber Mech
11-11-2008, 17:37
Dobry pomysł, ale może lepiej się wstrzymać. Narazie bym poczekał, może to żaden zbieg okoliczności, ale naprawdę trwają jakieś prace konserwacyjne.
Grając teraz w tibie, co jest naprawdę sukcesem, żadnych lagów nie doświadczyłem, i to już przez pół godziny, a która jest godzina?

Czekamy...

Litin_Kaire
11-11-2008, 17:46
Wlasnie koledzy grajacy w tibie na mm nie maja, a ja mam to nie wiem o co chodzi.. Juz mam tego naprawde po uszy.. Juz 3 miesiac.. NORMALNIE ZAL

sueroski
11-11-2008, 18:06
rano chodziło pięknie, a teraz nie mogę przejść jednej klatki 8o

Uther92
11-11-2008, 18:08
Wlasnie koledzy grajacy w tibie na mm nie maja, a ja mam to nie wiem o co chodzi.. Juz mam tego naprawde po uszy.. Juz 3 miesiac.. NORMALNIE ZAL
Może wina leży gdzie indziej..zasyfiały komp, uszkodzony modem, źle skonfigurowane połączenie...

sueroski
11-11-2008, 18:30
http://img440.imageshack.us/img440/4927/laguspc6.png
hehe umiem w tibi stać na drabinie! a nawet się na niej obracać. stoję tak 5 sec. nawet :)

Banczo
11-11-2008, 18:55
Witam All jak widze wszyscy borykamy sie z tym samym problemem i nie potrafimy go rozwiazac niektorzy uwazaja ze to wina kompa modemu etc Ja uwazam ze to niemozliwe poniewaz strony sciagania itp dzialaja w 100% prawidlowo inni mowili ze trzeba odblokowac (port 7171) moj znajomy powiedzial ze jezeli ten port bylby zablokowany to wogle nie moglibysmy wbic na acc

ja uwazam (i tak zrobie) ze jutro zadzwonie do tej multimedii i bede dotad ich meczyl az mi zadziala albo przysla mi jakiegos technika ktory naprawi ten problem bo widze ze innego wyjscia nie ma a jak to nie pomoze to trzeba bedzie zerwac umowe!

Jestem ich abonentem od okolo 3 tygodni i od poczatku mam ten problem aktualnie!

kiedys tez mialem u niech neta 128kb/s i nie mialem najmniejszych problemow z Tibia 0 lagow i kickow!

trzeba ich przycisnac bo tak nie moze byc ZRobmy jutro masowke telefonow do tych zjebow!! co wy na To?

Kora
11-11-2008, 18:56
rano chodziło pięknie, a teraz nie mogę przejść jednej klatki 8o

Mam dokładnie to samo!
Przykład , teraz robię sd i miałem 380 many , a nagle 420 . Nawet głupiego okienka z rozmową już nie mogę normalnie otworzyć.

sueroski
11-11-2008, 19:06
Mam dokładnie to samo!
Przykład , teraz robię sd i miałem 380 many , a nagle 420 . Nawet głupiego okienka z rozmową już nie mogę normalnie otworzyć.

a ja bp nie mogę otworzyć
z tą masówką to nie zły pomysł
tylko by mój tata dzwonił bo ja niepełnoletni i pewnie nie mogę :]
ale chyba taty nie uda się namówić :(
ale popieram tą akcję :)

@edit
pobiłem chyba rekord świata na skodach stałem 1 min. 10 sec. i nie zeszła mi postać na dół :P dobry jestem :]

Zyziek
11-11-2008, 19:06
Może wina leży gdzie indziej..zasyfiały komp, uszkodzony modem, źle skonfigurowane połączenie...

Nie, prawdopodobnie multimedia w tym okresie coś robi. Ja mam identyczną sytuację od 3 lat. Zawsze listopad-grudzień to są lagi.

Banczo
11-11-2008, 19:07
a ja bp nie mogę otworzyć
z tą masówką to nie zły pomysł
tylko by mój tata dzwonił bo ja niepełnoletni i pewnie nie mogę :]
ale chyba taty nie uda się namówić :(
ale popieram tą akcję :)

nie musisz miec 18 lat normalnie dzwonisz a oni tylko zapytaja o adress gdzie masz neta i dalej juz cie sluchaja co masz do powiedzenia

Banczo
11-11-2008, 19:10
Dobry pomysł, ale może lepiej się wstrzymać. Narazie bym poczekał, może to żaden zbieg okoliczności, ale naprawdę trwają jakieś prace konserwacyjne.
Grając teraz w tibie, co jest naprawdę sukcesem, żadnych lagów nie doświadczyłem, i to już przez pół godziny, a która jest godzina?

Czekamy...

nie ma na co czekac ani sie wstrzymywac bo jak do nich sdzwonilem to sie pytalem czy sa jakies problemy z lacznascia to powiedzieli ze nie ze u niech all dziala prawidlowo

sueroski
11-11-2008, 19:10
nie musisz miec 18 lat normalnie dzwonisz a oni tylko zapytaja o adress gdzie masz neta i dalej juz cie sluchaja co masz do powiedzenia

aha
już im piałem na email ale nie odpowiedzieli
więc dzwonie jutro
PS jak by ktoś nie znał numeru to. tu są numerki:
http://www.multimedia.pl/bd564f4afbea17c1dd3a9023e57c4258

Banczo
11-11-2008, 19:14
numer do tych pajacow mam w Telefonie juz :) ale najgorsze jest to ze w tym dziale technicznym siedza nooby ktore nie maja zielonego pojecia o co chodzi i gadaja nam takie glupoty ze all ok modem dziala trzeba ostro z nimi jutro

Kora
11-11-2008, 19:17
numer do tych pajacow mam w Telefonie juz :) ale najgorsze jest to ze w tym dziale technicznym siedza nooby ktore nie maja zielonego pojecia o co chodzi i gadaja nam takie glupoty ze all ok modem dziala trzeba ostro z nimi jutro

Niestety taka prawda...
U mnie nawet był technik. Wymienił mi modem i poszedł ,ale problem dalej ten sam. Ale oczywiście wszystko w porządku. To nie ich wina . . . Dzwonienie do nich nic nie da.

Banczo
11-11-2008, 19:24
musi cos dac jak maja 1 telefon to leja ale jak dostana ze 20 takich samych to moze sie zainteresuja trzeba jakos dzialac probowac roznych metod bo jak bedziemy bezczynnie siedziec to tym bardziej doopa!;(((

Litin_Kaire
11-11-2008, 19:46
@Do kogos tam wyzej co twierdzi ze to "syf na kompie"

Jakim cudem moze to byc zasyfiony komp, skoro tyle ludzi sie wypowiada i ma ten sam problem ? :>

sueroski
11-11-2008, 19:48
ooo...miałem takie lagi a teraz żadnego zacięcia
normalnie cud

@edit źle że pochwaliłem bo teraz powróciły :/

Szyszkati
11-11-2008, 19:53
Ja jutro się wybiorę do biura obsługi i zobaczymy co jest grane, ale wątpię że mi coś powiedzą. To jest ciekawe bo transfery mam o dziwo w miarę dobre. Jak ktoś mówił wcześniej powtórka z rozrywki z zeszłego roku :)

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

sueroski
11-11-2008, 19:54
Ja jutro się wybiorę do biura obsługi i zobaczymy co jest grane, ale wątpię że mi coś powiedzą. To jest ciekawe bo transfery mam o dziwo w miarę dobre. Jak ktoś mówił wcześniej powtórka z rozrywki z zeszłego roku :)

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

a w zeszłym roku ile to trwało?

Szyszkati
11-11-2008, 19:59
Przed update już było w miarę spokojnie. Zobaczymy ile to będzie trwać teraz i czy w ogóle będzie spokój z freezami.

Litin_Kaire
11-11-2008, 20:02
Moim zdaniem wzieli sie dzis do roboty po tym spamie jaki dostali przez ten weekend bo juz jest tak ze polowa osob nie ma lagow(ja sie do tego nie zaliczam :( ), a polowa ma tak ze sa lagi, nie ma, sa, nie ma i tak w kolko. A moze tak jak to mowil ktos wyzej jest to poprostu wina tego ze multi cos naprawia i jest tak co rok, no ale u mnie trwa to juz 2 miesiace wiec watpie :D

sueroski
11-11-2008, 20:03
no. gdyby nie ten incydent nigdy bym w ,,praktyce" nie spotkał się z lagami
i teraz wiem jakie to wkurzające

@edit
przez lagi straciłem teraz całą swoją kasę

Banczo
11-11-2008, 20:34
ja uwazam ze onie niczego nie robia tlyko maja cos u siebie zjebane bo jezeli by cos robili to max kikla dni do tygodnia a nie po 2-3 m-ce jak niektorzy mowia

czemu u innych dostawcow neta nie ma takich problemow

Miszczu_Rooka
11-11-2008, 20:36
Musi byc jakas forma odwolania od umowy,no nie?
Czy sie myle..?
Chyba, ze nie mozecie miec nic innego..

Banczo
11-11-2008, 20:51
nie wiem mozna by pewnie znalesc jakies kruczki prawne ale ja z nimi podpisalem umowe 3 tyg temu ;/

Banczo
11-11-2008, 21:45
10 minut mialem bez lagow rekord :) i dalej lipa

Midarth
11-11-2008, 22:22
Problem rzekomo wystepuje od 2ch tygodni w calej Polsce, ja juz zglaszalem 5-6 razy, mialem nawet monitorowanie modemu, ktore gowno dalo. No i przy laczeniu sie na infoline mozemy juz uslyszec, ze cala Polska ma problemy [po tygodniu cos takiego wjebali, czyli widac ze niepowazni sa], a z mojej strony powiem tyle, ze najprawdopodobniej sa uszkodzone jakies glowne krajowe routery i caly ruch jest przekierowywany na jakies scierwa, przyklad:
Wrocław > cały ruch na router w Gdynii - praktycznie net nie dziala, zamiast 2mbit/s to jest 2kbit/s
Wrocław > cały ruch na router w Warszawie - net dziala na 40% wydajnosci,

wiec w cmd mozna sprawdzic za pomoca tracert nazwahosta i zobaczyc przez co wam ida pakiety, najlepiej jeszcze zalogowac sie do Tibii, wpisac w oknie komend netstat, spisac ipka przypisanego do portu 7171 i odpalic tracerta dla tego wlasnie ipka, jezeli w pewnym momencie routing sie urywa nie dochodza do puli pakietu docelowego to znaczy ze sa lagi/freezy w chuj, jezeli idzie przez pol Polski a potem pol Niemcowa, to sa lagi i freezy, ale nie takie straszne

No i poki co to moge tylko mowic tyle, zeby dzwonic raz dziennie i caly czas zglaszac ten problem

Bristan
11-11-2008, 22:55
W umowie jest 2Mb... od popołudnia z każdej strony...
http://images46.fotosik.pl/29/00e246d6691fe9c5.jpg

Rafafos
11-11-2008, 22:58
ja podpisalem umowe ze 3 tygodnie temu . w tibie pogralem moze z tydzien i pozniej zaczely sie lagi ze nawet juz nie wbijam na tibie . pozostaje poczekac jak ktos up napisal ze co roku to samo w miesiacach listopad-grudzien? moze w styczniu sie ruszy cos jakos albo moze po update.ja jestem z olsztyna a pytalem nawet ludzi na moim serwie i kazdy powiedzial ktory z multimedi jest ze ma lagi

Banczo
12-11-2008, 11:41
Dzwonilem Do tych pajacy i mam nadzieje ze wezma sie za ten problem bo pojechalem im troche powiedzieli ze maja bardzo duzo zgloszen tego problemu i nalezy czekac na zgloszenie koles powiedzial ze to moze byc wina tego portu ze oni cos blokuja

Rossie
12-11-2008, 12:57
Wina nie wina portu. Problem jest zglaszany od 3 tyg tak jak zaczely sie lagi/kicki/freezy/niemozliwosc wbicia...a oni nic sobie z tego nie robia...w koncu to tylko gra...a to czy mamy lat 15 czy 50 nie ma dla nich znaczenia bo po kazdym kolejnym telefonie sie śmieją ze dzwoni "kolejny uzależniony dzieciak"...nalezy czekac...az laskawie z nudow zechce im sie cos z tym zrobic...

Pozostaje nam tlyko czekac...

Litin_Kaire
12-11-2008, 13:30
Podnioslem telefon i wykrecilem numer biura obslugi klienta.. :)
Dowiedzialem sie tyle ze od tygodnia multimedia ma bardzo duzo takich zgloszen i ich technicy wzieli sie juz do roboty by usunac usterke.. Wiedza juz ze jest to problem z transferem i pingami(coby potwierdzalo to ze mamy lagi), i ze maja nadzieje ze problem zostanie rozwiazany do konca tego tygodnia :)

Alexis12213
12-11-2008, 14:18
Kur... nie mam nic na koncie to nie zadzwonie niestety :(

Rafafos
12-11-2008, 15:12
bardzo fajnie ze interweniuje ktos w tej sprawie no zobazcymy czy do konca tygodnia sie postaraja

Bristan
12-11-2008, 16:46
wlasnie dzwonilem do nich "nasi technicy już nad tym pracuja".... się okaże jak pracują...

Szyszkati
12-11-2008, 18:04
Siemka więc jak większośc z Was zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że problem zostaje rozwiązywany bo było pełno zgłoszeń w całej Polsce w tej sprawie. Widać dzięki naszej presji na nich w końcu coś zdziałają i uda sie normalnie pograć bez pingów 400+ :)

Pozdrawiam,
Szyszka ;)

sueroski
12-11-2008, 18:20
no hehe nie zła interwencja

PS ale popularny ten temat :)

Alexis12213
12-11-2008, 19:01
@up
Się nie dziw :]
@topic
A wiedzą co zrobić??:P
Ehh no ciekawe ciekawe :P czy zrobią :P
już się nie mogę doczekać

Litin_Kaire
12-11-2008, 19:07
Jakby nie wiedzieli dalej mowili by ze to nie jest ich problem, a wiec musza cos juz miec :D
Co do pingow, ja mam pingi na wp,onet czy tez inne portale normalne, a na vetrilo itp sa 300+ :D Tez tak macie?

Banczo
12-11-2008, 19:16
:) tak na poczatek to Ciesze sie ze Udalo nam sie cos zdzialac
I dziekuje wszystkim ze nie czekali z zalozonymi rekami na rozwiazanie problemu a wzieli i zadzwonili do tych pajacy.

tak jak pisalem wczoraj po takiej ilosci telefonow wkoncu wzieli sie do roboty
wiec pozostaje nam czekac a jak nie wywiaza sie z tego co mowili to zjednoczymy sily ponownie Prawda??:>
Dzieki all !!

Bristan
12-11-2008, 19:26
Ciekawe czy znów sie spotkamy za rok w tym temacie :D Jeśli tak to rzecznik praw konsumenta, nie będziemy sie wtedy z nimi bawić:cup:

Szyszkati
12-11-2008, 19:32
Pozostaje nam żyć z nadzieją, że za rok się taka sama sytuacja nie powtórzy :)

Kora
12-11-2008, 19:56

Niestety niektórzy mówili ,że taka sytuacja pojawia się od paru lat. U mnie zaczęło się to od tamtego roku .

Zyziek
12-11-2008, 20:13

U mnie co rok to samo ; X.

Banczo
12-11-2008, 20:14
narazie niech rozwiaza ten problem bo jeszcze nie mamy efektu ich pracy a do nastepnego roku wbijemy troche expa ;)

Litin_Kaire
12-11-2008, 20:40
Pierw niech usuna usterke z tego roku, a pozniej bedziemy sie martwic co bedzie za rok xd
Jesli sie nie poprawia w tym roku, znaczy nie usuna tego z czym maja problem teraz, to ponowna massowka telefonow :D

Kora
12-11-2008, 21:01
Pierw niech usuna usterke z tego roku, a pozniej bedziemy sie martwic co bedzie za rok xd
Jesli sie nie poprawia w tym roku, znaczy nie usuna tego z czym maja problem teraz, to ponowna massowka telefonow :D

Jeżeli nic nie zrobią ,to będzie to oznaczać ,że gdy mówią "Już nad tym pracujemy" chcą po prostu byśmy się jak najszybciej rozłączyli i tkwili w nadziei ,że jutro będzie lepiej xD

CytrynowySorbet
12-11-2008, 21:03
Dawajcie wszyscy zrywamy umowy, płacimy im odszkodowanie, mają pieniążki to stać ich na naprawę, a potem znów zamawiamy internet :>

Banczo
12-11-2008, 21:13
jakie macie modemy od multimedii

Rossie
12-11-2008, 21:14
jakie macie modemy od multimedii

thomson tcm420

Rossie
12-11-2008, 21:16
a po za tym juz wszyscy doszlismy do wniosku ze to nie wina modemow

Rafafos
12-11-2008, 22:21
ale to jak oni to naprawiaja to juz chyba na cala polske naprawia? ja tez mam thomson tcm420

Rossie
12-11-2008, 22:29
nie no wiadomo, przecież jak dzwonimy to my się nie dodzwaniamy do nich w tym mieście w którym mieszkamy, tylko prawdopodobnie do tego głównego centrum które znajduje się w Gdyni czy gdzieś tam, Bo to właśnie tam jest ten problem...na tych ich serverach czy nie wiadomo czym...bo z tego co widzę nie tylko ludzie z Olsztyna się tutaj wypowiadaj prawda?

Kora
12-11-2008, 23:32
nie no wiadomo, przecież jak dzwonimy to my się nie dodzwaniamy do nich w tym mieście w którym mieszkamy, tylko prawdopodobnie do tego głównego centrum które znajduje się w Gdyni czy gdzieś tam, Bo to właśnie tam jest ten problem...na tych ich serverach czy nie wiadomo czym...bo z tego co widzę nie tylko ludzie z Olsztyna się tutaj wypowiadaj prawda?

Prawda. Są chociażby jeszcze ludzie z Gorzowa; p

bemko
13-11-2008, 07:38
ja kalisz, tez mam lagi, modem motorola jaki nie chce mi sie sprawdzac ale maly i dosc cienki.

co do lagow, tak ping w csie mam wyzszy niz kiedykolwiek, w tibie wrecz NIE MOGE grac nawet rano/w nocy, na wszystkie strony co wchodze, z wielkim opoznieniem, scinaja na maxa. dobrze ze ktos up napisal ze beda robili sprawe bo sam bym do nich napisal. swego czasu w zeszlym roku o tej samej porze bylo to samo, napisalem do nich maila, niby sie tlumaczyli nic nie wiedzieli, ale chceli odemnie szczegolowe jakies informacje + cos o modemie, olalem ich i tyle ;|

pyzio2
13-11-2008, 08:00
ja z gorzowa i problemy z netem z przerwami od 3 miesiecy;/

Rossie
13-11-2008, 12:24
Heh powiem wam ze włączyłam o 11 komputer...patrze nie ma ani neta ani telewizji(bo tez z multimedi), za 30 min włączyli...no to mowie wbije i zobaczę czy cos zrobili...wbiłam bez problemu...chodzę bez problemu..lecz potrwało to tylko 3 min...i CHUJ;(;(;(

pyzio2
13-11-2008, 13:34
czyli dalej maja nas gdzies ;/

Litin_Kaire
13-11-2008, 13:48
czyli dalej maja nas gdzies ;/
Zal.. Umiesz czytac? MAJA ZROBIC TO DO KONCA TYGODNIA. Dzis masz czwartek.. wiec w czym widzisz problem?

Banczo
13-11-2008, 13:53
no tak do koca tygodnia ale najprawdopodobniej cos zaczeli juz robic poniewaz neta nie bylo rano ani kablowki

sueroski
13-11-2008, 14:00
a ja już nie mam lagów 8o
od wczoraj popołudnia ;)
pewnie się szybko załapałem bo mieszkam blisko Wrocławia

Banczo
13-11-2008, 14:11
no to fajnie masz ja niestety dalej sie mecze ;//

Litin_Kaire
13-11-2008, 14:30
@up
Nie ty jeden ;)

Rafafos
13-11-2008, 14:42
jak narazie nic sie nie zmienilo

Litin_Kaire
13-11-2008, 14:43
Dzwonil ktos tam dzis do nich ?

pyzio2
13-11-2008, 14:59
Zal.. Umiesz czytac? MAJA ZROBIC TO DO KONCA TYGODNIA. Dzis masz czwartek.. wiec w czym widzisz problem?

ja umiem a to ze maja zrobic do konca tygodnia to slysze od 3 miesiecy

Szyszkati
13-11-2008, 16:27
Jak zobowiązali sie zrobić to zrobią na pewno. Jeżeli będzie sie to przedłużać i będą mi mówić co chwilę, a tu za tydzień, a tu za miesiąc to jeb.e na nich i wnoszę wniosek o zerwanie umowy ;)

Kora
13-11-2008, 18:43
Nie zapeszając na razie nie mam żadnych lagów. Ale też nie miałem rano ani neta ,ani tv.

Edit:
Po niecałych 10 min lagi powróciły z podwójną siłą . . . xD Miałem many 723 ruszył i chciałem się przejść , lag , odlagowało na 813 :P na razie rekord.

Litin_Kaire
13-11-2008, 20:08
Mam nadzieje ze w ten weekend wkoncu normalnie poexpimy :>

Alexis12213
13-11-2008, 20:56
Powiem wam szczerze że o 16 gdzie były zawsze największe lagi nie miałem ich.
!!!8o8o8o8o
Jak coś jestem z Olsztyna :]

No normalnie SUUUUUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRR

Szyszkati
13-11-2008, 21:03
Up @

Nic tak nie cieszy jak brak lagów! Haha ;)

Ravioth
13-11-2008, 21:10
Powiem wam szczerze że o 16 gdzie były zawsze największe lagi nie miałem ich.
!!!8o8o8o8o
Jak coś jestem z Olsztyna :]

No normalnie SUUUUUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRR

gratuluje stary :cup:

Kora
13-11-2008, 22:20
Też ich o 16 nie miałem ,ale teraz to mi się wydaję ,że tak mocnych lagów to jeszcze nie było . . .

Panicz
14-11-2008, 02:32
serwery iridia/pandoria/isara wszedzie to samo..................

dzwonilem w tamtym tygodniu,powiedzieli ze akurat do mnie oslabl sygnal i w srode bedzie serwis,przybyl serwis-niby wzomcnil sygnal i dalej to samo,na speedtestach pokazuje ze jest ok ,a na darashia z dywanu na statek ide jakis 5 minut takie mam lagi,ping nieraz skacze do 4000 ms,lacze mam 1mb

roadkil`s scanport vers.1.3

localhost

port 7171 closed

Banczo
14-11-2008, 09:07
wczoraj rano i cale popoludnie i wieczor nie mialem neta a teraz 10 minut temu zadzwonili do mnie z multimedi i kazali wyslac tracert na meila pomocy i w sumie nie wiem o co im chodzi bo serwer Tibi nie jest taki sam jak strona www.tibia.com

Banczo
14-11-2008, 09:08
zadzwonili do mnie 2 raz i powiedzieli ze (port 7171) nie jest blokowany przez nich

Banczo
14-11-2008, 09:12
jak zrobic Tracert serwera Tibi??:(

Litin_Kaire
14-11-2008, 10:40
Musisz zdobyc ip serwera na ktorym grasz :D

Banczo
14-11-2008, 11:05
To huj im w dupe tym kurwom zajebanym z tej multimedii mam ich kurwa sertedecznie dosyc ja pierdole sami nie wiedza co sie tam u nich dzieje i pierdola takie glupoty ze all jest OK Wyjebac w powietrze ta siedzibe ich cala tam!!

Panicz
14-11-2008, 12:47
To huj im w dupe tym kurwom zajebanym z tej multimedii mam ich kurwa sertedecznie dosyc ja pierdole sami nie wiedza co sie tam u nich dzieje i pierdola takie glupoty ze all jest OK Wyjebac w powietrze ta siedzibe ich cala tam!!

zgadzam sie z tym w 100 % ,bo juz mnie szlag trafia jak slysze konsultanta wedlug ktorego zlotym i uniwersalnym na wszystko srodkiem jest :" A zrestartowal pan modem ?!!!"

juz nie wiem co jest,moze maja jakas umowe z tp na dzierzawe lacza z limitem rocznym (?) i w koncowych miesiacach roku limit jest juz wyczerpany i maja przykladowo 30% przepustowosci ?

Albo maja zero i przekierowuja sygnal przez jakies przyslowiowe pernambuko czy laponie bo czym mam spowodowane pingi od 80 ms do 4000 ms ?

sorki za durne teorie ale normalnie slow brak....jak sie robi Rashida 3 tydzien bo nie mozna sie nigdzie ruszyc......

zastanawiajace jest to ze w dni wolne (11 XI) jak weekendowe chodzila mi Tibia w miare normalnie...

dodam tylko ze jestem z Olsztyna.........

pyzio2
14-11-2008, 13:13
wczoraj od 17 do 22 dało sie grać w tibie po 22 dostalem masakrycznego freeza i dalem sobie spokoj ........

jak dzis bedzie to sprawdze wieczorem

Panicz
14-11-2008, 13:22
Moze sie komus przydac.........

Aldora 62.146.78.205
Amera 67.15.99.114
Antica 62.146.31.173
Arcania 62.146.78.204
Astera 67.15.99.121
Aurea 62.146.31.168
Azura 62.146.78.219
Berylia 62.146.31.180
Calmera 67.15.99.102
Celesta 62.146.31.174
Chimera 67.15.99.100
Danera 67.15.99.122
Danubia 62.146.78.221
Dolera 67.15.99.105
Elera 67.15.99.123
Elysia 62.146.31.169
Eternia 62.146.78.220
Fortera 67.15.99.112
Galana 62.146.31.167
Harmonia 62.146.31.163
Hiberna 62.146.31.164
Inferna 62.146.31.172
Iridia 62.146.31.162
Isara 62.146.31.171
Jamera 67.15.48.98
Julera 67.15.99.106
Libera 67.15.99.104
Lucera 67.15.99.113
Lunara 62.146.31.170
Mythera 67.15.99.119
Nova 62.146.78.200
Pacera 67.15.99.108
Pandoria 62.146.31.176
Premia 62.146.31.175
Pythera 67.15.99.116
Rubera 67.15.99.98
Samera 67.15.99.110
Saphira 62.146.31.179
Secura 62.146.31.166
Shivera 67.15.99.120
Solera 67.15.99.103
Tenebra 200.155.4.42
Titania 62.146.78.208
Trimera 67.15.99.101
Valoria 62.146.31.165
Xantera 67.15.99.115

Lista adresow IP poszczegolnych swiatow
adresy IP czasami sie zmieniaja
Jesli jakiegos serwera nie ma na liscie, to jego IP mozna sprawdzic w nastepujacy sposob:

Zalogowac sie do Tibii a nastepnie:
W Windowsie
cmd
netstat -o
Szukane polaczenie bedzie z portem 7171.

Kora
14-11-2008, 14:16
Mieli niby naprawiać. A ja już nawet nie mogę się zalogować ,a co dopiero przejść kartkę! Porażka.

Litin_Kaire
14-11-2008, 14:37
Niech to robia jak najszybciej xD
Btw. Zrobilem sobie noob chara i nawet nim skillowac nie idzie bo takie lagi :c

Szyszkati
14-11-2008, 14:48
Ja wole nie wchodzić na Tibię po co sie denerwować? ;)

Litin_Kaire
14-11-2008, 16:00
Byl moment gdzie w tibi nie mialem lagow, a ping na ventrilo wrocil do normy, a teraz jest tak ze ping na ventrilo prawidlowy a w tibii nadal lagi :/