Pokaż pełną wersje : Multimedia, problemy?
Stron :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
MordercaCienia
10-01-2009, 20:57
wydaje mi sie, ze w gorzowie sa 2 nadajniki czy inne gowna
1.dobry, 0 lagow
2.30 sekundowe lagi
i wydaje mi sie, ze jakos nas przelaczaja miedzy nimi.
Ja mam od ponad "Połowy roku" lagi itp. Wchodze na Tibia 2 sqm zrobie i stoje w miejscu. Nic tylko Exit... -.-
Jak myślicie jaki net jest lepszy w Gdyni ? A może polecacie coś innego?
Netia czy Neostrada? bo UPC nie moge mieć z powodu, że nie ma możliwości podłączenia [jeszcze]
__________________________________________________ ____________________________________
@Szyszkati
Pustki Cisowskie / kiedyś Cisowa
Szyszkati
10-01-2009, 22:04
Up @
Z jakiej dzielnicy jesteś ja grabówek i mam to samo :(
Polecam Ci Netię bo słyszałem dobre opinie o tym Internecie. Pozdrawiam
demoninator
11-01-2009, 00:08
Ehh zrobiłem nawet formata i nic z tego ;/ ciągle lagi nic nie pomaga ;/
Nic tylko Sie wkurzyć porządnie Lagi od Tygodnia Przechodząc kratkę lag X(
Hail Multimedia :cup:
Ps może To przez ten ich X2 Szybkość internetu Do końca karnawału.? bo od tej zmiany mi się wszystko zaczeło ;s (Lagi , Kicki , Freezy) nie wiem jak wam...
hehe sledze ten temat juz troche czasu i widze ze ja najbardziej chyba jestem doswiadczona osoba ;d z tymi lagami ;) mam lagi od listopada w grudniu przez 3 tyg jakos przestaly a pozniej to samo :) jak zawsze przed i po byly kicki lagi etc. i zauwazylem ze ludzie majacy problem z lagami sa z : Olsztyna lub poblizu
oraz Gorzowa. W Olsztynie raczej wiecej osob ma te owe lagi ja tez jestem z Olsztyna moi kumple niektorzy maja - mieli lagi jest to roznie innym przechodza drugim nie np jak mi jeden kumpel zrobil raz formata nic nie zadzialalo 2 x tez :) za 3 zrobil formata i dziala elegancko wedlug mnie to nie dlatego ze formata zrobil tylko to bylo poprostu szczescie ;) i ja mam nadzieje ze ja bede mial takie szczescie i wy rowniez :) dzwonienie do MM czesto jest bezsensu tysiace osob dzwoni a MM nic z tego sobie nie robi ..
MordercaCienia
11-01-2009, 13:05
pomoglo komus wysylanie tracertow? zastanawiam sie czy to zrobic...
mam takie cos:
http://img99.imageshack.us/my.php?image=tracert1xj8.jpg
jak widac problem jest na 3,4,6 hopie, ale najgorzej na 3...
od 7 do konca tez tak jest, ale chyba po prostu jest tak, bo jest tylko 6 hopow?
demoninator
11-01-2009, 13:42
@up
Możesz podać komendę na te tracerty?
A tak co do tych lagów. Był u mnie dzisiaj pan technik bo robił telewizje bo coś kabel się zjebał xd i zapytałem o lagi o to że pingi wysokie i w ogóle. Pan powiedział że to wszystko dlatego że mieli awarie z internetem i pare ulic było podłączonych w jeden punkt byle tylko ludzie mieli neta. W poniedziałek ma się to ustatkować wszystko podobno.
MordercaCienia
11-01-2009, 13:43
@up
Możesz podać komendę na te tracerty?
A tak co do tych lagów. Był u mnie dzisiaj pan technik bo robił telewizje bo coś kabel się zjebał xd i zapytałem o lagi o to że pingi wysokie i w ogóle. Pan powiedział że to wszystko dlatego że mieli awarie z internetem i pare ulic było podłączonych w jeden punkt byle tylko ludzie mieli neta. W poniedziałek ma się to ustatkować wszystko podobno.
haha, i mu jeszcze uwierz :D awarie to oni maja chyba od 4 miesiecy
start>uruchom>cmd>tracert xxx.xxx.xxx.xxx
ja nie wyrobie pacc mi leci xd jak nic nie zrobią w poniedziałek znowu dzwonie
chyba nie doczekam sie konca lagow tak sie w*****am ze sobie nie wyobrazacie... 3 miesiace w lagach KURWA
NIECH KAZDY KTO MA LAGI NAPISZE SKAD JEST :)
JESLI OLSZTYN TO JAKA DZIELNICA :)
jak cos ja ZTRZ
dawid__993
11-01-2009, 17:24
Ja Iława
Lagi ze ruszyc nie moge :S
Gdynia
Przechodzę 1 kratkę i lag X( ;p Z reszta pisałem
I jeszcze mój tracet moze ktos to skomentuje kto się zna ;s ?:lolo:
Swiat Menera
http://img405.imageshack.us/img405/9816/obraxkac9.jpg (http://imageshack.us)
http://img405.imageshack.us/img405/obraxkac9.jpg/1/w663.png (http://g.imageshack.us/img405/obraxkac9.jpg/1/)
to samo ciagle uplyna uplyna ;/ ja olsztyn starówka
no olsztyn i okolice ;s:) wiekszosc problemy maja z lagami u mnie kumple w bloku (11 pietrowym) prawie kazdy ma MM i prawie kazdy mial lagi ;] wszystkim przeminely mi jeszcze nie W*****AM SIE ..;]
Opłynąć może woda a te lagi nawet puścić nie chcą ;/ ;(
demoninator
11-01-2009, 18:47
haha, i mu jeszcze uwierz :D awarie to oni maja chyba od 4 miesiecy
start>uruchom>cmd>tracert xxx.xxx.xxx.xxx
Dzięki :P
A i ja jakoś przez cały rok nie miałem żadnych problemów. Ale dokładnie rok temu takie same miałem. Może miną. Pożyjemy zobaczymy ;p
Ostróda
MordercaCienia
11-01-2009, 19:09
te tracerty sa chuja warte
jak nie ma lagow to jest tak samo, tez uplynal limit czasu zadania, takie same pingi a jednak nie laguje
Pikselek
11-01-2009, 19:13
W*****ajaca jest ta multimedia -.- wszyscy w olsztynie maja takie lagi az kurwa zal takiego neta -.- przez dobre 2,5 roku net chodzil jak cuda a od listopada gowno totalne
Litin_Kaire
11-01-2009, 19:19
No to siemanko! Powiem wam cos na temat tych tracertow. Ze macie uplynal limit to nie jest powod ze beda lagi ;p Musicie miec wysokie czasy..
3 dni do końca tych lagów u mnie <333
@Litin
Gratuluje Twojego nicku na screenie z grejt axem na Kandii xdd
mowisz ze 3 dni do konca lagow ta? :) tylko ze.. co za te 3 dni bedzie? przyjdą te pedaly od MM i Ci naprawia to ? watpie ;] a jak naprawia to badz przy tym i powiedz jak to zrobili :);p
demoninator
11-01-2009, 22:19
Wydaje mi się że kończy mu się umowa i nie przedłuża ;p
aa no pewnie ta :>>
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM :) bo to naciagacze kasy ;] a sami nie mysla jak nam pomoc tylko mysla o tym jak tutaj wiecej kasy zarobic
CytrynowySorbet
11-01-2009, 22:44
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM :) bo to naciagacze kasy ;] a sami nie mysla jak nam pomoc tylko mysla o tym jak tutaj wiecej kasy zarobic
Pomyśl zanim coś napiszesz. Według twojego toku myślenia każdy jest naciągaczem, nawet ty. I przeczytaj to: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2411900&postcount=1189 , szczególnie punkt 2 linijka pierwsza. Jeśli dalej nie zrozumiesz, to znaczy że dopiero zacząłeś gimnazjum i ZACZYNASZ dojrzewać i mieć jakiekolwiek pojęcie o życiu. Czas przejrzeć na oczy i spostrzec, że nie będziesz miał wszystkiego podanego na tacy, a życie nie jest idealne.
Aha a teraz oczywiście mnie zjedź, powiedz że jestem pracownikiem MM czy co tam jeszcze pisano na mój temat...
hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :) a z tymi naciagaczami to prawda moze nie wszyscy ale i tak biora od nas hajs a nic innego w naszym kierunku pozytecznego nie robia
hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :) a z tymi naciagaczami to prawda moze nie wszyscy ale i tak biora od nas hajs a nic innego w naszym kierunku pozytecznego nie robia
a daliscie im podstawy chociaz zeby mogli zrobic bo ciagle tu sie pisze o lagach a polowa z was nawet nie zadzwonila do nich
mowisz ze 3 dni do konca lagow ta? :) tylko ze.. co za te 3 dni bedzie? przyjdą te pedaly od MM i Ci naprawia to ? watpie ;] a jak naprawia to badz przy tym i powiedz jak to zrobili :);p
Za 3, a dziś nawet 2 przychodzą ziomy z UPC, założyć mi nowego neta. ;>>
Jak jesteś taki kozak, to ja chętnie chcę zobaczyć jakiś filmik jak ich wyzywasz.
Jeśli się odważysz ; ))
Pomyśl zanim coś napiszesz. Według twojego toku myślenia każdy jest naciągaczem, nawet ty. I przeczytaj to: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2411900&postcount=1189 , szczególnie punkt 2 linijka pierwsza. Jeśli dalej nie zrozumiesz, to znaczy że dopiero zacząłeś gimnazjum i ZACZYNASZ dojrzewać i mieć jakiekolwiek pojęcie o życiu. Czas przejrzeć na oczy i spostrzec, że nie będziesz miał wszystkiego podanego na tacy, a życie nie jest idealne.
Aha a teraz oczywiście mnie zjedź, powiedz że jestem pracownikiem MM czy co tam jeszcze pisano na mój temat...
Masz wiele racji, ale pomyśl o tym, że w każdym Twoim poscie w tym temacie na kogoś wjeżdzasz.. I potem nie dziw się, że my Cię nie lubimy..
Zresztą po liczbie ostrzeżen widać po co siedzisz na tym forum. Tylko, żeby kogoś krytykować.. No ale jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to się z Tobą zgodzę. W końcu przychodzi w życiu taki czas, że zaczynasz mieć wyjebane w to co wcześniej było dla ciebie ważne. Zaczynasz mieć poważne problemy i inne sprawy. xd
CytrynowySorbet
12-01-2009, 14:27
hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :)
Mi jakoś link działa :)
Masz wiele racji, ale pomyśl o tym, że w każdym Twoim poscie w tym temacie na kogoś wjeżdzasz.. I potem nie dziw się, że my Cię nie lubimy..
Zresztą po liczbie ostrzeżen widać po co siedzisz na tym forum. Tylko, żeby kogoś krytykować.. No ale jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to się z Tobą zgodzę. W końcu przychodzi w życiu taki czas, że zaczynasz mieć wyjebane w to co wcześniej było dla ciebie ważne. Zaczynasz mieć poważne problemy i inne sprawy. xd
Ale przecież ja nie chce nikomu krzywdy robić czy na niego wjeżdżać, piszę tu ciągle żeby jakoś wam pomóc, albo chociaż powstrzymać od zachowań takich jak to:
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM
cały czas powtarzam że nie mam złych intencji...
Co do ostrzeżeń - 6pkt tylko za to, że założyłem temat, który był ale NIGDY nie pomyślałbym żeby akurat tam szukać ^^
Więc jeszcze raz piszę: NIE MAM ZŁYCH INTENCJI.
Kurde 3 tygodnie bez lagow a tu znow od niedzieli sie zaczely:/
http://pl.youtube.com/watch?v=YlR3OnJFWKg <filmik na yt
pentagram
12-01-2009, 14:45
@up
W poniedziałek ma się to ustatkować wszystko podobno.
No rzeczywiście. Nie miałem lagów tydzień i od poniedziałku są z powrotem.
>.<
No rzeczywiście. Nie miałem lagów tydzień i od poniedziałku są z powrotem.
>.<
BYŁO SIĘ ZE MNIE ŚMIAĆ?! HAHAHAHAHA
JA TERAZ BĘDĘ BEZ LAGÓW !!
4 EVUR
Damian284
12-01-2009, 18:57
To może i ja się dołącze do waszych wypowiedzi,zaczęły mnie irytować laggi.
Jakieś 2 tygodnie temu kumpel poprosił mnie,żebym z nim pograł na otsie,pograłem kilka dni,następnie laggi,normalnie hardcore,kicki,freezy i wogóle,nie dało się grać.
Dzisiaj spróbowałem znowu,kilka minut było wszystko wporządku,następnie znowu to samo,myślę sobie wina leży po stronie serwera OTSa.
A więc próbuję sprawdzić czy ten sam problem występuje na Publicznej Tibii i problem występuję ten sam.
Jestem z Olsztyna,Osiedle Hamburg i mam internet z Multimedii.
Problem staje się bardzo uprorczywy,z tego co pamiętam kilka miesięcy temu było to samo,ale przeszło z czasem.
Czy ktoś rozwiązał wcześniej ten problem i czy coś konkretnego mówiliście dzwoniąc do Multimedii?
budzik1325
12-01-2009, 19:49
Chłopaki może to problem Warmi i Mazur ja jestem z Iławy ;]:):)
Jakbyś przeczytał troszkę wcześniej, to byś wiedział, że są tu również osoby z Gdyni i Gorzowa.
dawid__993
12-01-2009, 20:29
Ja tez z ilawy i mam lagi no dzis akurat nie bylo :p
Szyszkati
12-01-2009, 20:45
Coraz więcej jest nas niestety niedługo to się rozejdzie na wszystkie miejscowości :(
demoninator
12-01-2009, 21:31
Nie no jednak ta multimedia to jedna wielka kupa ;/ kumplowi pare bloków dalej wszystko działa normalnie od dziś a u mnie dupa... był nawet u mnie z laptopem i też lagi czyli że to nie od kompa xd jeszczy tylko wypróbować nowy modem. A jak nic nie pomoże to też się żegnam z multimedią założe sobie neo bo nie jest drogie a za neta z mm to nawet ja moge te 30 ziko zapłacić.
pentagram
12-01-2009, 22:30
Jestem z Olsztyna,Osiedle Hamburg i mam internet z Multimedii.
Mieszkam 15 lat w Olsztynie i nawet nie wiedziałem, że jest takie osiedle.
BYŁO SIĘ ZE MNIE ŚMIAĆ?! HAHAHAHAHA
JA TERAZ BĘDĘ BEZ LAGÓW !!
4 EVUR
:<
pentagram to ostro masz;d ja mam 15 lat mieszkam na zatorzu i wiem ze jest takie osiedle w olsztynie jak Hamburg;]
Mario-1987
13-01-2009, 08:15
Ja nikogo nie obrażałem, za duży jestem na to. Z życiem i Xaviourem to był żart, taka aluzja że w końcu będzie miał sprawny internet i sobie wykorzysta, interpretuj poprawnie... Krytykuję tylko za to, że niektórzy krytykują osoby zupełnie za to nieodpowiedzialne (np. pani przy telefonie). Kilkanaście stron wcześniej dawałem różne porady, kilka wcześniej zresztą też, a że tobie się nie przydały, cóż... Co do skanu - wiem z własnego doświadczenia że niektóre syfy zamulają internet, jest to chyba rada co? Może komuś by pomogło, np:
A nadawać to według CIEBIE mogę się na każdego, nawet na prostytutkę, ale twoja opinia nie ma żadnego poparcia póki mnie nie poznasz. Ogólnie cały problem który w tobie tkwi to to że nie czytasz ze zrozumieniem.
Tak w ogóle to wczoraj do mnie z MM dzwonili i pytali czy wszystko mam w porządku o.0 Nie wiem po co, może sprawdzają coś...
a jak mam zinterpretowac to ze do ciebie dzwonia chociaz nie prosiles o kontakt a ja i inni prosilismy z nimi o kontakt i nie dzwonia? jako klamstwo z twjej strny czy co?
Mario-1987
13-01-2009, 08:24
ja tu juz tylko wchodze poczytac sorbeta bo ma takie zyciowe prady, wchodzi na forum gry w ktora nie gra, nie ma takich problemow jak my i nam doradza gz ziomuz, idz pradzac na samosia.pl
ja tu juz tylko wchodze poczytac sorbeta bo ma takie zyciowe prady, wchodzi na forum gry w ktora nie gra, nie ma takich problemow jak my i nam doradza gz ziomuz, idz pradzac na samosia.pl
Owned :>> .
kurde dzwonilem przed chiwla do nich i koles tak gadal ze nic nie uslyszalem powiedzial ze mam mu wyslac ss czegos na email i podl mi wiecie moze co to i jak to sprawdzic bo ja nie mam pojecia :p
z gory dzieki
CytrynowySorbet
13-01-2009, 15:25
a jak mam zinterpretowac to ze do ciebie dzwonia chociaz nie prosiles o kontakt a ja i inni prosilismy z nimi o kontakt i nie dzwonia? jako klamstwo z twjej strny czy co?
Może tak, że w końcu zorientowali się, że coś jest nie tak i sprawdzają czy taki sam problem mają inni klienci? I nie widzę powodu, żeby kłamać na forum, to tak jakbym się chwalił, że w rl jestem piękny super inteligentny i ultra bogaty (oczywiście nie jestem :() :U
Miło mi, że moje porady się przydają, myślałem kiedyś o pracy jako psycholog, ale stwierdziłem, że nie ma sensu się męczyć skoro ludziom i tak zawsze coś nie będzie pasowało i zjadą nawet, gdy poświęciło im się swój czas (vide ty). Co do tego, że nie gram w Tibię, a siedzę na tym forum, to żebyś się nie zdziwił, ale 30% użytkowników nie gra już w tą grę, a grubo ponad połowa ciągle pisze że Tibia to zło itp, więc nędzny argument imo. Co do "nie ma takich problemow jak my", nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, może masz jakieś kompleksy? Nie bulwersuj się, skoro ty masz jakieś spekulacje na mój temat, ja będę tworzył na twój.
Równie dobrze mogę napisać "tak się wszyscy tu żalicie to idźcie na pozalsiepanieboze.omfg" ale nie zrobię tego, bo sytuacja, że ktoś ma jakieś problemy wcale mnie nie bawi.
Uprzedzam wasze pytanie: wypowiadam się tu ciągle (najczęściej cytując posty na mój temat) bo nie lubię jak ktoś kreuje sobie błędną opinię na mój temat.
Coś jeszcze? Chętnie podyskutuję, na POZIOMIE.
dobra juz znalazlem chodzilo mi o tracerta teraz tylko nie wiem na jaki adres mail mam to wyslac bo wysylam na
[email protected] i mi wraca :(
Szyszkati
13-01-2009, 15:39
up@
Sprobój przez jedno o. nie ebook tylko ebok
Widzę że Ci to samo pierdolili co mi bo też z Gdyni. Wyslalem ten tracert 2 tyg temu i ŻADNEJ odpowiedźi do tej pory nie dostałem. A lagi mam takie że szkoda pisać. :/
no niby poszlo nie dostalem wiadomosci zwrotnej zobaczymy ciekawe czy odpisza -.-
MordercaCienia
13-01-2009, 16:03
sorbet przestan juz tu pisac bo nikomu to nie pomaga a jedynie w*****a ludzi...
CytrynowySorbet
13-01-2009, 16:16
sorbet przestan juz tu pisac bo nikomu to nie pomaga a jedynie w*****a ludzi...
Pomagam, tylko ty tego nie rozumiesz. Ale za jakiś czas zrozumiesz, przeczytaj sobie moje posty tu za miesiąc, zobaczymy, do kogo będziesz czuł uraz :)
A skoro komukolwiek z was nie podoba się mój post - pod moim profilem jest taki wykrzyknik w żółtym trójkącie. Tylko podajcie logiczny powód.
pentagram
13-01-2009, 18:04
@up
I co napiszę ? "Nie podoba mi się post użytkownika CytrynowySorbet".
: P
Zresztą jak widzę Ci któży na Ciebie wieżdżają siędzą w tym temacie od tygodnia i widać nie czytali całego topa.
Xaarthez
13-01-2009, 20:18
huh
Od dzisiaj wroclaw dolaczyl do miast ktore maja problemy z multimedia...
Do dzisiaj wszystko bylo wporzadku -.-
Kocham Was !
Dziś przyszedł do mnie pan założyć internet z UPC.
Pełen profesjonalizm.
Dwa razy większa szybkość niż w Multimedii za tę samą cenę.
Żyć nie umierać. No freezez, no lagz, no kickz.
Warlord arena done on 80 RP !
Szacun for me plx
huh
Od dzisiaj wroclaw dolaczyl do miast ktore maja problemy z multimedia...
Do dzisiaj wszystko bylo wporzadku -.-
no to witaj wśród nas xd
demoninator
13-01-2009, 21:35
Orientuje się ktoś może jak jest z możliwością wypowiedzenia umowy? Bo czytając regulamin doczytałem się tylko kary 872 złote jeżeli się zerwie umowe. Ale nic o tym że jeżeli nie dotrzymują warunków umowy i możliwości wypowiedzenia nie pisze... ;/ Szkoda że u mnie UPC nie ma też bym wziął bo to zajebioza jest kuzyn ma w Wawie... jedynie zostaje mi neostrada lub vectra xd
a jest moze w Olsztynie UPC?
CytrynowySorbet
13-01-2009, 23:01
Szacun for me plx
Szacun for him plx /o/
A dziś MM jakieś awarie (znowu) miała, internetu nie było z pół godziny, a potem się włączał wyłączał ^^ FE MM!
ludzie po 3 okrutnych miesiacach nie mam lagow :) znajac zycie zarraz powroca ale narazie 3a sie cieszyc ze sie nie ma ;d jak cos ja Olsztyn ;]
demoninator
14-01-2009, 08:46
Nie masz lagów bo pewnie jest rano więc się nie ciesz ;p dużo razy już tak miałem, pobudka o 4 żeby pograć sobie bez lagów lub nocka do 8 rano. Jednak szkoła na takie coś nie pozwala i trzeba się męczyć. Ja się zastanawiam nad wypowiedzeniem umowy szanownej MM jeżeli taką możliwość będe miał.
W Olsztynie o ile się nie myle to nie ma UPC podobno dopiero ma być.
Mario-1987
14-01-2009, 09:59
Może tak, że w końcu zorientowali się, że coś jest nie tak i sprawdzają czy taki sam problem mają inni klienci? I nie widzę powodu, żeby kłamać na forum, to tak jakbym się chwalił, że w rl jestem piękny super inteligentny i ultra bogaty (oczywiście nie jestem :() :U
Miło mi, że moje porady się przydają, myślałem kiedyś o pracy jako psycholog, ale stwierdziłem, że nie ma sensu się męczyć skoro ludziom i tak zawsze coś nie będzie pasowało i zjadą nawet, gdy poświęciło im się swój czas (vide ty). Co do tego, że nie gram w Tibię, a siedzę na tym forum, to żebyś się nie zdziwił, ale 30% użytkowników nie gra już w tą grę, a grubo ponad połowa ciągle pisze że Tibia to zło itp, więc nędzny argument imo. Co do "nie ma takich problemow jak my", nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, może masz jakieś kompleksy? Nie bulwersuj się, skoro ty masz jakieś spekulacje na mój temat, ja będę tworzył na twój.
Równie dobrze mogę napisać "tak się wszyscy tu żalicie to idźcie na pozalsiepanieboze.omfg" ale nie zrobię tego, bo sytuacja, że ktoś ma jakieś problemy wcale mnie nie bawi.
Uprzedzam wasze pytanie: wypowiadam się tu ciągle (najczęściej cytując posty na mój temat) bo nie lubię jak ktoś kreuje sobie błędną opinię na mój temat.
Coś jeszcze? Chętnie podyskutuję, na POZIOMIE.
Mi sie wydaje ze uwazasz sie wlasnie za goscia ktory umie poradzic itp itd... tyle ze gdybys byl tak madry to zauwazylbys ze nie za bardzo chcemy cie tu sluchac, a jakos na sile tego nie rozumiesz. Tekst o kmpleksach slyszalem juz nie raz od gowniarzy osiedlwych wiec nie bede go nawet komentowal. Skoro nie grasz w tibie wiec stad wywnioskwalem ze nie masz tego samego problemu (czyzby to byl zly argument?). To jest forum i temat zalozony o lagach w tibi tych ktorzy maja multimedie wiec to jest odpowiednie miejsce na zalenie sie, chwalenie itp. Nie osmieszaj sie usilujac na sile cos udwdnic bo w moich oczach sie tylko ponizasz. Marny z ciebie psycholog
Mario-1987
14-01-2009, 10:02
up@
Sprobój przez jedno o. nie ebook tylko ebok
Widzę że Ci to samo pierdolili co mi bo też z Gdyni. Wyslalem ten tracert 2 tyg temu i ŻADNEJ odpowiedźi do tej pory nie dostałem. A lagi mam takie że szkoda pisać. :/
za to do sorbeta dzwonia z pytaniem czy wszystko gra:)
CytrynowySorbet
14-01-2009, 14:52
Mi sie wydaje ze uwazasz sie wlasnie za goscia ktory umie poradzic itp itd... tyle ze gdybys byl tak madry to zauwazylbys ze nie za bardzo chcemy cie tu sluchac, a jakos na sile tego nie rozumiesz. Tekst o kmpleksach slyszalem juz nie raz od gowniarzy osiedlwych wiec nie bede go nawet komentowal. Skoro nie grasz w tibie wiec stad wywnioskwalem ze nie masz tego samego problemu (czyzby to byl zly argument?). To jest forum i temat zalozony o lagach w tibi tych ktorzy maja multimedie wiec to jest odpowiednie miejsce na zalenie sie, chwalenie itp. Nie osmieszaj sie usilujac na sile cos udwdnic bo w moich oczach sie tylko ponizasz. Marny z ciebie psycholog
Uważam się za gościa, który próbuje poradzić, a nie umiejącego poradzić.
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM Takie teksty słyszałem od dzieci z piaskownicy. CHĘTNIE bym coś zrobił, ale akurat teraz mi się NIE CHCE.
I temat wcale nie tyczy się tylko Tibii, bo kilka osób mówiło o laggach w innych grach. Ale... widać marnotrawienie czasu na pomoc jest bezsensowne. Chciałem pomóc, ale niektórzy z was nie rozumieją innych słów niż "MM to ******** walić pracowników *****" więc poddaję się. Nie chcecie mnie tu, ok, wasz cel się spełnił. Po prostu nie komentujcie już żadnych moich postów i nie dawajcie mi powodów do wypowiadania się tu. I pomyśleć że jesteście naszym przyszłym społeczeństwem...
Litin_Kaire
14-01-2009, 15:02
Dzwoniąc do multimedii dowiadujemy się, że mają oni awarie, może teraz uporają się i z lagami \o/. Oczywiście sam w to nie wierze xD
demoninator
14-01-2009, 16:23
@Mario coś tam
Sorbet przynajmniej stara nam się pomóc, z łagodzić nasze frustracje bo wyzywanie ciągle pracowników nic wam nie da.
Ktoś wcześniej pisał że Sorbet wkurza ludzi. Jakoś tylko jedna, dwie osoby tak powiedziały więc nie wiem czy wkurza wszystkich, ale za to z wszystkich tu obecnych pisze coś sensownego.
A co do tego czy ktoś ma lagi w tibi czy w czymś innym to to też są lagi przecież nie? Ma problem z internet z MM to czemu ma się tu nie wypowiadać? Może gra w ultime? Może w WoWa? Ale ma taki sam problem jak my to czemu ma osobno radzić jak może i nam coś poradzi?
@up
W moim mieście z tą awarią mieli się uporać już i w poniedziałek miało być wszystko ok jednak tak nie jest...
Orientuje się ktoś czy trzeba mieć też telefon czy wystarczy samo to że zostanie założone gniazdko i neostrada będzie działać?
demo też mam ten problem ,bo nie mam domowego ale mam gniazdko :D i nie wiem , czy można bez telefonu :)
Litin_Kaire
14-01-2009, 19:33
Nie mam pojęcia jak to jest z neo, ale polecam zadzwonić i się dowiecie :] Kto pyta nie błądzi, nie? :>
Szyszkati
14-01-2009, 19:42
Haha ja dziś miałem zajebistą sytuacje. Przyszedł technik do mnie i pyta sie co jest nie tak ja mu tłumacze, że pingi są wysokie że nawet pobieranie jest niskie itp. Powiedział mi że faktycznie jest coś nie tak ale NIE WIE CO. To ja po utarczce słownej mówie mu kurwa że nie wyjdzie Dopóki nie znikną lagi albo niech w protokole napisze że nic nie udało mu sie zrobić z netem i proszę o zerwanie umowy. Kolo cały nerwowy i W KOŃCU zadzwonił do siedziby w Gdyni a tam przekierowali go do Warszawy? Po rozmowie wszystko sie wyjaśniło otóż zaniżony jest ten sygnal, słaba jest bodajże wymiana danych i jutro przeżucą mnie na głowny jakis server gdzie wszystko ma być cud miód, jeżeli nie to proszę o zerwanie umowy z ich winy. On odpowiednie rzeczy w protokole zaapisał wiec zobacyzmy. PAMIETAJCIE Z NIMI TRZEBA OSTRO BO INACZEJ OBRÓCA KOTA OGONEM. Pozdro
demoninator
14-01-2009, 20:28
@Szyszkati
U mnie jak był (fakt że nie do neta ale przy okazji zapytałem) powiedział że pare ulic jest podłączonych pod jeden punkt i dlatego jest taki słaby sygnał. Podobno w poniedziałek miało być ok ale jednak nie jest... I coś jeszcze mówił o światłowodach ale to raczej nie w tym roku.
@2up
Nom trzeba będzie na błękitną linię zadzwonić :D
demoninator
14-01-2009, 21:00
@up
Ostróda ;p a Ty?
a wiec juz wiem co musze zrobic :D dzieki wielkie czyli chodzi o slaby sygnal przez 3,5 roku mialem ok i teraz przez ostatnie 0.5 roku mam takie straszne lagi frezzy kicki i wszystko ze nie moge nawet przejsc 5 kratek -.- , postaram sie to zalatwic ale watpie jak to wyjdzie, oby pozytwynie tylko nie mam co z nimi zrywac bo moge tylko od nich neta brac wiec musze blef puscic ;P
Olsztyn..................................
witam
mimo ze nie gram w Tibie tylko w wowa to mam ten sam problem ;]
BtW Gdynia wita ;]
U nas w gilldi( na nieszczescie wiekszosc osób związana z multimedia) problem sie zaczal jakies pół roku temu , latency w jednej chwili z niczego podskakiwalo do rekordowych wyników ;] zamieszane to było mniej wiecej koło 20 osób , nasz kochana multimedia oczywiscie cała wine zrzucala na konkretne osoby nie widzac winy po swojej stronie ,to prosze nie bronic multimedi bo to co oni za przeproszeniem odpier... to żal sciska ....
na szczescie kazdy powoli zmienia abonamenta ( ja juz tylko miesiac sie jeszcze z multimedia pomecze ;]) wiec radze jezeli macie taka mozliwosc zróbcie to :) dziwne to ze zawsze multimedia dobrze chodzila do jakiegos sierpnia 2008 ,potem rozpoczely sie lagi i zaczely wystepwowac u coraz wiekszej liczbie osob, dzwonilismy wysylalismy meile itd ale problem jeszcze sie nie rozwiał a czas mija , oczywisice teraz to pisze gdyz na wowie mam masakryczne lagi chociaz przyznam ze ostatni tydzien był wyjatkowo spokojny
ja akutat gram na priv serwie a moj brat na oficjalnym i jest jeden problem ja mam masakryczne lagi na privie a moj brat nigdy ich nie mial na officialu, niewiem czemu , to akurat jest nasz wielka tajemnica kochanej multimedi
pozdrowieni z Gdynii i zycze zmiany operatora ;]
Mario-1987
14-01-2009, 22:56
@Mario coś tam
Sorbet przynajmniej stara nam się pomóc, z łagodzić nasze frustracje bo wyzywanie ciągle pracowników nic wam nie da.
Ktoś wcześniej pisał że Sorbet wkurza ludzi. Jakoś tylko jedna, dwie osoby tak powiedziały więc nie wiem czy wkurza wszystkich, ale za to z wszystkich tu obecnych pisze coś sensownego.
A co do tego czy ktoś ma lagi w tibi czy w czymś innym to to też są lagi przecież nie? Ma problem z internet z MM to czemu ma się tu nie wypowiadać? Może gra w ultime? Może w WoWa? Ale ma taki sam problem jak my to czemu ma osobno radzić jak może i nam coś poradzi?
@up
W moim mieście z tą awarią mieli się uporać już i w poniedziałek miało być wszystko ok jednak tak nie jest...
Orientuje się ktoś czy trzeba mieć też telefon czy wystarczy samo to że zostanie założone gniazdko i neostrada będzie działać?
Demo cos tam cos tam...
jesli widac ze wszyscy pisza ze maja taki sam problem z lagami, ze nie da sie nic zrobic i widac ewidentnie ze t wina multimedi a ktos mi pisze ze najpierw sprawdzmy nasze kmputery itp ze pewnie t cos u nas to jak tu sie nie odzywac? nie sadze zeby to bylo sensowne gadanie, wiekszosc wypowiada sie pod wplywem emocji i tyle, zreszta nie bede tez juz sie wypowiadal tutaj (chyba ze bede mial cos sensownego do powiedzenia) cs mialem jeszcze napisac ale zapomnialem, bye
demoninator
15-01-2009, 14:09
@up
:*
I do tego że sami mamy sprawdzić czy coś mamy z kompami to nie jest bez sensu gdyż kolega pare bloków dalej zrobił formata i mu wszystko działa idealnie (też ma MM) więc jednak zaczęcie od siebie jest dobrym wyborem.
@Gryfik
To masz fajnie, tylko miech, ja jeszcze mam z rok bo niedawno umowa została przedłużona gdyż wszystko było ok i myślałem że już tak pozostanie...to był jednak błąd. Czas się rozejrzeć za nowym providerem. A lagi jak były tak są nic się nie uspokaja chociaż podobno coś miało być już zrobione. Nawet o 6 rano są lagi ;/.
Mario-1987
15-01-2009, 14:42
@up
:*
I do tego że sami mamy sprawdzić czy coś mamy z kompami to nie jest bez sensu gdyż kolega pare bloków dalej zrobił formata i mu wszystko działa idealnie (też ma MM) więc jednak zaczęcie od siebie jest dobrym wyborem.
@Gryfik
To masz fajnie, tylko miech, ja jeszcze mam z rok bo niedawno umowa została przedłużona gdyż wszystko było ok i myślałem że już tak pozostanie...to był jednak błąd. Czas się rozejrzeć za nowym providerem. A lagi jak były tak są nic się nie uspokaja chociaż podobno coś miało być już zrobione. Nawet o 6 rano są lagi ;/.
brawo dla twojego kolegi! moge go usciskac? ja nie mam takich kolegow "mondrych" u mnie wszystkim nie dziala, tylko pozazdroscic
Litin_Kaire
15-01-2009, 15:11
OMG! Co wy pierdolicie o formatach.. Gdyby problem byl po twojej stronie, lagi bys mial NON-STOP ! Nawet na 5 minut by Ci nie odpuscilo.. Wiec prosze, zastanow sie nim cos napiszesz bo to naprawde jest bez sensu -.-
Czekam niby na odpowiedz od tego administratora, dzwoniac do multimedii codziennie, a oni sobie chuj z tego robia.. Lagi jak byly tak i sa, chociaz sa momenty w ktorych idzie normalnie pograc..
Dla innych ktorzy placza, zeby odpuscic tibie.. Nie tylko w tibii mam lagi, wiec jak mamy nie robic nagonki na multimedie skoro naprawde maja cos zjebane..
pentagram
15-01-2009, 15:26
@up
Litin wyluzuj.
Na taką głupote nie ma rady.
@top
Ja jestem 2 tyg. bez lagów i się z tego cieszę. Już zapomniałem jak to jest sobie pograć i się nie denerwować : )
Mario-1987
15-01-2009, 16:37
ja juz zrezygnowalem z multimedii, teraz tylk suzkam co by tu innego wymyslec, netie chyba mozna sobie podlaczyc jak sie ma w telekomunikacji telefon... ;< jest cos dobrego w gorzowie??
najlepsze jak dzisiaj gdzies na necie przeczytalem jaki tam sie gnoj zaczal robic w tej multimedii, teraz juz wiem ze to grono nieprofesjnalnych "fachowcow", odlaczali kablowke, internet bo ponoc ktos nie placil za ich uslugi a oni nawet nie wysylali faktur do zaplaty... zainteresowanym polecam poszukac na necie informacji z gorzowa o multimedii, pozdro dla nich
Endderx Druid
16-01-2009, 07:25
@up
I co napiszę ? "Nie podoba mi się post użytkownika CytrynowySorbet".
: P
Zresztą jak widzę Ci któży na Ciebie wieżdżają siędzą w tym temacie od tygodnia i widać nie czytali całego topa.
A ja siedze od prawie początku ... i co z tego skoro niczego pożytecznego się nie dowiedziałem ?
Litin_Kaire
16-01-2009, 10:41
@up
Ty a moze my jeszcze za Ciebie mamy dzwonic do nich? SKORO MASZ PROBLEM I NIC Z NIM NIE ROBISZ TO JAK CI MOGA NAPRAWIC NETA? Siedzac tylko na forum i czekajac az ktos cie wyreczy i powie co zrobic zeby nie miec lagow gowno zrobisz.
@up
Ty a moze my jeszcze za Ciebie mamy dzwonic do nich? SKORO MASZ PROBLEM I NIC Z NIM NIE ROBISZ TO JAK CI MOGA NAPRAWIC NETA? Siedzac tylko na forum i czekajac az ktos cie wyreczy i powie co zrobic zeby nie miec lagow gowno zrobisz.
@Litin wiekoszosc stad tak robi i oczekuje cudow
@Endderx Druid widocznie zle czytasz bo pisalem jak udowodnic im wysokie pingi i straty pakietow to wystarczy aby wysłac im tracerta ktory jest dowodem na ich nieudolnosc
@topic
co do formatow etc etc. tez mysalem ze to moj komp tylko po formacie nic sie nie zmienilo co lepsze na lapie na sieci bezprzewodowej chodzi to o niebo lepiej niz MM
po drugie dzialania mm zmierzaja do tego 1 tydzien ja mam dobrze drugi tydzien litin i tak w kolko. Ludzie z gorzowa pracujacy w mm mowia ze jest przeciazenie na serwerach i cos w tym musi byc skoro 3 dni po telefonie mam dobry net potem znowu lipa i kolejny telefon i tak w kolko. Prosty stad wniosek przelaczanie uzytkownikow ciagle trwa a dlaczego tak sie dzieje ?? przeciazenia na laczach, slaby sprzet.
Dla porownania podam wam przyklad jak Telekomunikacja traktuje swoich klientow gdy wystapil podobny problem. informowali ich ze jest problem i zostanie rozwiazany jak najszybciej trwalo to 3 tyg. ale bylo wiadomo ze jest cos nie tak. MM nie potrafi sie do tego przyznac.
tyle do tematu
Mario-1987
16-01-2009, 11:30
bede chyba zakladal GTP, nie wiem czy dbry wybor ale wydaje mi sie ze lacze bedzie o wiele stabilniejsze
ja mam nadzieje , ze dzis skonczal sie moje klpoty bo przychodzi dzis pan od mm i mam dostac nowy modem :)
MordercaCienia
16-01-2009, 14:47
ja tez dzis
chociaz pewnie ci nie dadza, do mnie mieli przyjsc w piatek, nie bylo, przepraszali ze nie przyszli. mieli byc w nastepna srode, nie przyszli i dowiedzialem sie, ze moj modem jest dobry i nowego nie dostane :D
Endderx Druid
16-01-2009, 14:51
@up
No pewnie chcesz to dzwoń :)
Sorry bardzo ale ...
DZOWLNIŁEM ZASTOSOWAŁEM SIĘ DO WASZYCH RAD I CO TO DAŁO ? GÓWNO ZA PRZEPROSZENIEM
PS. darowałem sobie tibie ponieważ jestem już na to za stary by się użerać z gówniarzami w grze.
:)
Ja już nie chce by mi naprawili neta ponieważ tak jak z niego korzystam nie widze aktualnie żadnych wad :)
@Litin wiekoszosc stad tak robi i oczekuje cudow
@Endderx Druid widocznie zle czytasz bo pisalem jak udowodnic im wysokie pingi i straty pakietow to wystarczy aby wysłac im tracerta ktory jest dowodem na ich nieudolnosc
@topic
co do formatow etc etc. tez mysalem ze to moj komp tylko po formacie nic sie nie zmienilo co lepsze na lapie na sieci bezprzewodowej chodzi to o niebo lepiej niz MM
po drugie dzialania mm zmierzaja do tego 1 tydzien ja mam dobrze drugi tydzien litin i tak w kolko. Ludzie z gorzowa pracujacy w mm mowia ze jest przeciazenie na serwerach i cos w tym musi byc skoro 3 dni po telefonie mam dobry net potem znowu lipa i kolejny telefon i tak w kolko. Prosty stad wniosek przelaczanie uzytkownikow ciagle trwa a dlaczego tak sie dzieje ?? przeciazenia na laczach, slaby sprzet.
Dla porownania podam wam przyklad jak Telekomunikacja traktuje swoich klientow gdy wystapil podobny problem. informowali ich ze jest problem i zostanie rozwiazany jak najszybciej trwalo to 3 tyg. ale bylo wiadomo ze jest cos nie tak. MM nie potrafi sie do tego przyznac.
tyle do tematu
Dokładnie, pan X ma lagi przez tydzień, a nastepnego tygodnia ma pan Y, szkoda że w moim przypadku lagi mam prawie 24/7.
Choć nie wiem jak wygląda teraz sytuacja.
CytrynowySorbet
16-01-2009, 15:08
Miałem się nie wypowiadać ale...
No pewnie chcesz to dzwoń :)
Sorry bardzo ale ...
DZOWLNIŁEM ZASTOSOWAŁEM SIĘ DO WASZYCH RAD I CO TO DAŁO ? GÓWNO ZA PRZEPROSZENIEM
Mam rozumieć, że radą można nazwać tylko radę która przyniesie pozytywny skutek? Człowiek to nie bóg, nie potrafi poprawnie odpowiedzieć na każde pytanie, a ty mi tutaj wyskakujesz "sprawdziło się, ok; nie sprawdziło: wypi***alaj".
To GL w życiu, widać kilka osób z tego tematu naprawdę nie wie co to jest prawdziwy świat, nie tak idealny jak wy sobie wyobrażacie. Powiem tylko tyle: nie padnijcie na zawał jak dorośniecie.
Litin_Kaire
16-01-2009, 15:29
Dziś mi powiedziano, że przyślą do mnie technika w piątek za tydzień. Wspomniałem im również o * * * występujących w tracertach, a dokładniej chodzi o taki przypadek jak:
Trasa śledzenia do wp.pl [212.77.100.101]
przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30
1 5 ms 6 ms 6 ms 10.34.0.1
2 * * * Upłynął limit czasu żądania.
3 * * * Upłynął limit czasu żądania.
4 11 ms 12 ms 11 ms szelsat-task-gw.task.gda.pl [153.19.102.233]
5 143 ms 215 ms 215 ms 153.19.102.6
6 12 ms 11 ms 10 ms do-r2.rtrd1.adm.wp-sa.pl [212.77.96.98]
7 11 ms 11 ms 12 ms www.wp.pl [212.77.100.101]
Gdzie widać, że na 2 i 3 hopie (należącym do mm), tracimy połączenie. :)
Powiedziano mi, że możliwe że jest to powód lagów, ponieważ dużo gier online jest czułe na tracenie sygnału.
Tyle na dziś. Bibi :]
Endderx Druid
16-01-2009, 15:33
Mam rozumieć, że radą można nazwać tylko radę która przyniesie pozytywny skutek? Człowiek to nie bóg, nie potrafi poprawnie odpowiedzieć na każde pytanie, a ty mi tutaj wyskakujesz "sprawdziło się, ok; nie sprawdziło: wypi***alaj".
To GL w życiu, widać kilka osób z tego tematu naprawdę nie wie co to jest prawdziwy świat, nie tak idealny jak wy sobie wyobrażacie. Powiem tylko tyle: nie padnijcie na zawał jak dorośniecie.
Nie pojmuje twojego rozumowania ...
gdzie jest napisane że macie wy*******ać bo nie działa ?
Twierdziłem że wasze rady gówno dały. Napisałem to waszym językiem gdyż połowa z was nie zrozumiała by słowa "nie pomogły"
Ty człowieku nie wiesz jeszcze co to jest prawdziwe życie ... ale nie po to wszedłem tu, więc ten temat przemilczę.
To tyle na ten temat chyba.
Przyszedł do mnie pan i powiedział , że wszyscy na gry narzekają tylko .
Jak mam problem to mam napisać do administratora gry hahaha
MordercaCienia
16-01-2009, 17:30
od 13 do 16:30 nie mialem lagow.
przyszedl pan technik ktory mial przyniesc nowy modem i przez 30 min cos tam robil
niestety nie mogl go podlaczyc bo modem nie byl nowy, bo takich nie maja, tylko pochodzil od kogos kto go oddal i "był niewyczyszczony"
cos tam poustawial i zapewnil, ze na 100% nie bedzie lagow teraz
zaraz po tym jak wyszedl zalogowalem sie i sa lagi :)
w poniedzialek ma przyniesc kolejny modem.
demoninator
16-01-2009, 17:30
@up
Trzeba było mu powiedzieć że dziwne jest to że w KAŻDEJ grze tak jest ;p
Znajomy z innego miasta (z pare km odległej Iławy) powiedział mi, że MM wymienia łącza na światłowody i to przez to tak jest i ma to trwać kilka tygodni.
@down
Może są tak nieudolni że od kilku miesięcy to robią xd
MordercaCienia
16-01-2009, 17:32
kilka tygodni? ja tak mam od 4 miesiecy...
Mario-1987
16-01-2009, 17:56
Czlowieku podaj mi definicje prawdziwego zycia lub tez opisz swje bo pewnie uwazasz ze jest ono wzrem do nasladowania. Widac ze przeszkadza tobie jak ktos gra sobie w gierki... pewnie jakby to bylo na temat ogladania telewizji to tez bys mogl to samo napisac. Prawda jest ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. Jesli wiesz tak naprawde co mam na mysli. Czasami mam wrazenie ze chodzisz po forach i piszesz jakies bzdury bo takie masz hobby... na samosia , onet czat i inne wlazisz przed wejsciem na poczte i wypisujesz jakies brednie jak tutaj. Ktos chce sie wyzyc na forum t niech sie wyzyje... tyle ze najgorszy jest taki pajac jak ty co wejdzie i zacznie pisac jaki to z ciebie no lifer...
CytrynowySorbet
16-01-2009, 18:25
Nie pojmuje twojego rozumowania ...
gdzie jest napisane że macie wy*******ać bo nie działa ?
Twierdziłem że wasze rady gówno dały. Napisałem to waszym językiem gdyż połowa z was nie zrozumiała by słowa "nie pomogły"
Ty człowieku nie wiesz jeszcze co to jest prawdziwe życie ... ale nie po to wszedłem tu, więc ten temat przemilczę.
To tyle na ten temat chyba.
"Twierdziłem że wasze rady gówno dały", o to mi chodzi. Jak nie pomogły, to od razu źle. Ktoś ci próbuje pomóc, a ty, jeśli ta rada ci nie pomoże, od razu mówisz że gówno dają. Jak pani na stoisku ubraniowym mówi, że dobrze wyglądasz w tej bluzce, a tobie się ona nie podoba (bluzka) to też ją tak traktujesz? Ja nie pisałem tego wszystkiego z myślą "to na pewno pomoże", tylko "jeśli pomoże to dobrze, jeśli nie to trzeba wykombinować coś innego".
Poza tym, nigdzie nie zwróciłem się bezpośrednio do ciebie, jeśli chodzi o życie (a raczej świat, nie myl pojęć), a ty (jak zwykle) na mnie wjeżdżasz. Poza tym miałem co innego na myśli, między innymi to, że za dużo wymagacie od ludzi (dawaj mi tu dobra radę, ta jest do dupy, ci ludzie to frajerzy). Kiedyś też znajdziesz się w sytuacji, w której nie będziesz wiedział co zrobić, a ludzie będą cię tylko obrażać, zobaczymy co wtedy zrobisz (nie zarzucam ci, że na pewno ci się nie uda).
Czlowieku podaj mi definicje prawdziwego zycia lub tez opisz swje bo pewnie uwazasz ze jest ono wzrem do nasladowania. Widac ze przeszkadza tobie jak ktos gra sobie w gierki... pewnie jakby to bylo na temat ogladania telewizji to tez bys mogl to samo napisac. Prawda jest ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. Jesli wiesz tak naprawde co mam na mysli. Czasami mam wrazenie ze chodzisz po forach i piszesz jakies bzdury bo takie masz hobby... na samosia , onet czat i inne wlazisz przed wejsciem na poczte i wypisujesz jakies brednie jak tutaj. Ktos chce sie wyzyc na forum t niech sie wyzyje... tyle ze najgorszy jest taki pajac jak ty co wejdzie i zacznie pisac jaki to z ciebie no lifer...
Znów życie... Ja powiedziałem świat, ale ok niech wam będzie... Nie ma konkretnej definicji życia, ile ludzi, tyle teorii. Chodzi tu bardziej o jego cechy. Że nie jest idealny, nie zawsze wszystko jest po naszej myśli, nie zawsze mamy rację itp. Nie będę opisywał swojego życia, to jest forum publiczne, poza tym nie wymagaj ode mnie czegoś czego sam nie zrobiłeś. Znów wymyślasz jakieś dziwne fakty o mnie, że uważam swoje życie za wzór do naśladowania... Nigdzie tego nie napisałem, więc nie wiem o co ci chodzi. Co do krowy - naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi, byłbym wdzięczny gdybyś mi wytłumaczył. Jedyne forum jakie odwiedzam to tibia.pl, nie wiem co to samosia (?!) a onet chat... Nie szukam virtual dziewczyny ani miłego pana który chętnie się ze mną "spotka". Ja się na forum nie wyżywam, są o wiele lepsze metody ;) Znów pajac - najlepiej jest jeździć po innych, a nie poddawać się samokrytyce. Ale wyzywaj mnie dalej, mi to satysfakcję daje, bo mi nie puszczają nerwy, a tobie najwidoczniej tak. I nigdzie nie napisałem, że jesteś no-lifer.
A to, że ktoś gra w gierki, czemu ma mi przeszkadzać? Sam gram, a sam fakt, że się tu wypowiadam, jest spowodowany tym, że wiele osób ma problemy z MOIM dostawcą internetowym, i że może nadejść i moja kolej.
3,2,1... START! KONTRA MODE ON!
##MordercaCienia##
Napisz czy jak da ci nowy modem to czy nie bedzie lagow.
Chodzi ktos do Czwórki w Gdyni?
Szyszkati
16-01-2009, 18:47
0 poprawy jak laguje tak laguje dalej. :)
Zego@
Ja chodzę do TT
Do 4 obok kolorowych?
W jakiek klasie jestes?
pentagram
16-01-2009, 21:02
E tam.
Już mam to w dupie. Wcale nie są tak często te lagi. Troche pobędą nie da się pograć, ale po godzince, góra dwóch już śmiga normalnie. Oczywiście bd dalej dzwonił do nich, bo przecież płace za szybki i dobrze działający internet. To tak samo jakbym im płacił połowe należnej opłaty za neta. Chyba tak zrobię.
Nadal Te same problemy widzę ? ... Mi lagi przeszły po 3 tyg jakoś.... I na razie odpukać jest ok:)
znowu lagi w multimedi nie mialem przez 5 dni ;o
Mario-1987
17-01-2009, 10:36
"Twierdziłem że wasze rady gówno dały", o to mi chodzi. Jak nie pomogły, to od razu źle. Ktoś ci próbuje pomóc, a ty, jeśli ta rada ci nie pomoże, od razu mówisz że gówno dają. Jak pani na stoisku ubraniowym mówi, że dobrze wyglądasz w tej bluzce, a tobie się ona nie podoba (bluzka) to też ją tak traktujesz? Ja nie pisałem tego wszystkiego z myślą "to na pewno pomoże", tylko "jeśli pomoże to dobrze, jeśli nie to trzeba wykombinować coś innego".
Poza tym, nigdzie nie zwróciłem się bezpośrednio do ciebie, jeśli chodzi o życie (a raczej świat, nie myl pojęć), a ty (jak zwykle) na mnie wjeżdżasz. Poza tym miałem co innego na myśli, między innymi to, że za dużo wymagacie od ludzi (dawaj mi tu dobra radę, ta jest do dupy, ci ludzie to frajerzy). Kiedyś też znajdziesz się w sytuacji, w której nie będziesz wiedział co zrobić, a ludzie będą cię tylko obrażać, zobaczymy co wtedy zrobisz (nie zarzucam ci, że na pewno ci się nie uda).
Znów życie... Ja powiedziałem świat, ale ok niech wam będzie... Nie ma konkretnej definicji życia, ile ludzi, tyle teorii. Chodzi tu bardziej o jego cechy. Że nie jest idealny, nie zawsze wszystko jest po naszej myśli, nie zawsze mamy rację itp. Nie będę opisywał swojego życia, to jest forum publiczne, poza tym nie wymagaj ode mnie czegoś czego sam nie zrobiłeś. Znów wymyślasz jakieś dziwne fakty o mnie, że uważam swoje życie za wzór do naśladowania... Nigdzie tego nie napisałem, więc nie wiem o co ci chodzi. Co do krowy - naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi, byłbym wdzięczny gdybyś mi wytłumaczył. Jedyne forum jakie odwiedzam to tibia.pl, nie wiem co to samosia (?!) a onet chat... Nie szukam virtual dziewczyny ani miłego pana który chętnie się ze mną "spotka". Ja się na forum nie wyżywam, są o wiele lepsze metody ;) Znów pajac - najlepiej jest jeździć po innych, a nie poddawać się samokrytyce. Ale wyzywaj mnie dalej, mi to satysfakcję daje, bo mi nie puszczają nerwy, a tobie najwidoczniej tak. I nigdzie nie napisałem, że jesteś no-lifer.
A to, że ktoś gra w gierki, czemu ma mi przeszkadzać? Sam gram, a sam fakt, że się tu wypowiadam, jest spowodowany tym, że wiele osób ma problemy z MOIM dostawcą internetowym, i że może nadejść i moja kolej.
3,2,1... START! KONTRA MODE ON!
MODE OFF bo mi sie nie chce, musisz mi wybaczyc, puszczaja mi nerwy bo postepuje konkretnie w zyciu, ktos sie wtraca w nie swoje wiec mi to przeszkadza. Napisales komus ze GL w zyciu prywatnym ze cos tam cos tam... nie chce mi sie strone wracac. Ewidentnie zarzucasz ludziom ktorzy graja w tibie ze to strata czasu itp. Skoro ty napisales ze w nia nie grasz t wniosek jest prosty ... ze masz lepsze i ciekawsze zycie niz my bo gramy w tibie. Tutaj pasuje wlasnie to przyslwie ze ktora krowa duzo ryczy, malo mleka daje. Jesli jeszcze nie wpadles o c chdzi to masz rebus bo najlepszy efekt bedzie jak sam to pojmiesz a nie jak ja tobie to wytlumacze. Zaraz oczywiscie napiszesz napisze ze przeciez nikomu nie mowiles ze masz lepsze zycie od innych bla bla bla ale taki jest wniosek z twjej wypowiedzi wiec moze lepiej skladaj zzdania bo my cie nie znamy jaki jestes ale to z tego tutaj wynika. Miala byc kontra mode off ale niestety sie rozpisalem ;<
Mario-1987
17-01-2009, 10:38
swoja droga mam lagi od 5-6 dni non stop... w nic nie idzie pograc... jak dzwonilem do szanownych panow z multimedii to cos moje maile do nich z tracertami nie chca dochodzic... juz nawet z rznych knt im wysylalem ale nadal nic... wysylal ktos do nich mail na
[email protected] ? bo moze cos zle maila mam podanego, niestety musze sie jeszcze z miesiac pomeczyc z multimedia ...
coraz mniej osob pisze na forum bo kazdemu przechodza lagi KURWA ale ja mam JE CIAGLE W*****AM SIE I TO KONKRETNIE
CytrynowySorbet
17-01-2009, 12:50
:>
MODE OFF bo mi sie nie chce, musisz mi wybaczyc, puszczaja mi nerwy bo postepuje konkretnie w zyciu, ktos sie wtraca w nie swoje wiec mi to przeszkadza.
Nie napisałem, że nie postępujesz konkretnie w życiu. Poza tym, może nie wiesz, to jest forum PUBLICZNE, i ludzie będą się wtrącać w twoje sprawy czy chcesz czy nie. Jak chcesz prywatności to załóż pamiętnik.
Napisales komus ze GL w zyciu prywatnym ze cos tam cos tam... nie chce mi sie strone wracac. Ewidentnie zarzucasz ludziom ktorzy graja w tibie ze to strata czasu itp. Skoro ty napisales ze w nia nie grasz t wniosek jest prosty ... ze masz lepsze i ciekawsze zycie niz my bo gramy w tibie.
W ogóle nie wspominałem nic o życiu prywatnym. Przestań zmyślać jakieś rzeczy na mój temat ok? Leczysz tak swoje kompleksy? Tak samo, nie zarzucam nic ludziom którzy grają w Tibię, nie wiem jak to wywnioskowałeś. Gra jak każda inna. I ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie oceniam życia innych w ogóle ich nie znając. Weź się ogarnij.
Tutaj pasuje wlasnie to przyslwie ze ktora krowa duzo ryczy, malo mleka daje. Jesli jeszcze nie wpadles o c chdzi to masz rebus bo najlepszy efekt bedzie jak sam to pojmiesz a nie jak ja tobie to wytlumacze.
Idąc twoim tokiem myślenia, nie powinniśmy w ogóle chodzić do szkoły tylko uczyć się sami w domu, bo wtedy będzie "lepszy efekt".
Zaraz oczywiscie napiszesz napisze ze przeciez nikomu nie mowiles ze masz lepsze zycie od innych bla bla bla ale taki jest wniosek z twjej wypowiedzi wiec moze lepiej skladaj zzdania bo my cie nie znamy jaki jestes ale to z tego tutaj wynika.
To w takim razie źle układasz wnioski i interpretujesz wypowiedzi innych. Czytania ze zrozumieniem uczyło się w czwartej klasie... Albo jeszcze do tego nie doszedłeś, albo spałeś na lekcji, albo na siłę próbujesz wymyślać jakieś historie rodem z Muminków.
Więc taka mała prośba. Przeczytaj kilka razy posty i nie odpowiadaj jeśli nie wiesz jak, bo to co ty tutaj piszesz nie ma żadnego związku z moimi postami i nie ma jakichkolwiek argumentów.
Mario-1987
17-01-2009, 14:28
:>
Nie napisałem, że nie postępujesz konkretnie w życiu. Poza tym, może nie wiesz, to jest forum PUBLICZNE, i ludzie będą się wtrącać w twoje sprawy czy chcesz czy nie. Jak chcesz prywatności to załóż pamiętnik.
W ogóle nie wspominałem nic o życiu prywatnym. Przestań zmyślać jakieś rzeczy na mój temat ok? Leczysz tak swoje kompleksy? Tak samo, nie zarzucam nic ludziom którzy grają w Tibię, nie wiem jak to wywnioskowałeś. Gra jak każda inna. I ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie oceniam życia innych w ogóle ich nie znając. Weź się ogarnij.
Idąc twoim tokiem myślenia, nie powinniśmy w ogóle chodzić do szkoły tylko uczyć się sami w domu, bo wtedy będzie "lepszy efekt".
To w takim razie źle układasz wnioski i interpretujesz wypowiedzi innych. Czytania ze zrozumieniem uczyło się w czwartej klasie... Albo jeszcze do tego nie doszedłeś, albo spałeś na lekcji, albo na siłę próbujesz wymyślać jakieś historie rodem z Muminków.
Więc taka mała prośba. Przeczytaj kilka razy posty i nie odpowiadaj jeśli nie wiesz jak, bo to co ty tutaj piszesz nie ma żadnego związku z moimi postami i nie ma jakichkolwiek argumentów.
robisz dokladnie to samo c ja, nie znasz mnie a oceniasz, podsumowujesz i reszte inne bla bla bla... no comment
Mario-1987
17-01-2009, 14:33
glupio mi sie przyznac ale wlasnie tak lecze swoje kompleksy, jestem bez zycia, jestem bezduszny bo nie chodzi mi internet jak powinien a ja dzwonie na infolinie mm i sie zale... tibia to moje zycie, przepraszam ze najezdzam was multimedio, wy tak sie staracie mi dogodzic a jednak ja nadal jestem niezadowolny :(
CytrynowySorbet
17-01-2009, 15:13
robisz dokladnie to samo c ja, nie znasz mnie a oceniasz, podsumowujesz i reszte inne bla bla bla... no comment
Wskaż mi gdzie cię oceniam. Ja tylko poprawnie interpretuję to, co piszesz.
glupio mi sie przyznac ale wlasnie tak lecze swoje kompleksy, jestem bez zycia, jestem bezduszny bo nie chodzi mi internet jak powinien a ja dzwonie na infolinie mm i sie zale... tibia to moje zycie, przepraszam ze najezdzam was multimedio, wy tak sie staracie mi dogodzic a jednak ja nadal jestem niezadowolny :(
W końcu się przyznałeś (marna ironia). I na przyszłość edytuj posty, bo robisz tu śmietnik.
Umnie lagi powoli powoli powoli przechodza czasem mam czasem nie, najlepiej czekac cierpliwie i nie tracic kase na telefony do tych skorwieli bo i tak maja w nas wyjebane ze mamy cos zjebane z jakas gra
hehe Multimedia to najgorszy shit w Polsce nie ma co ukrywac jebac ich
Mario-1987
17-01-2009, 18:42
Wskaż mi gdzie cię oceniam. Ja tylko poprawnie interpretuję to, co piszesz.
W końcu się przyznałeś (marna ironia). I na przyszłość edytuj posty, bo robisz tu śmietnik.
to nie byla irnia tylk prawda rozgryzles mnie ... bedzie z ciebie psycholog, szkoda ze nie mam takich kumpli jak ty, super ze ty umiesz dobrze interpretowac a np ja nie umiem tego samego zrobic wobec ciebie hehe <-- zinterpretuj to sobie na deser
wskazywac mi sie nie chce i cytowac z innych postow bo mi sie nie chce szukac, nie bede cie nianczyl moj drogi... moze przeprwadzic za raczke przez uliczke?
przepraszam za śmietnik, czasami brak gdzies litery "o" ale to juz wina mojej klawiatury, za to tez przepraszam
Mario-1987
17-01-2009, 18:46
hehe Multimedia to najgorszy shit w Polsce nie ma co ukrywac jebac ich
gdzies sie pogubili niestety, w tym momencie nie nadaja sie do niczego, oby tym ktorym minely lagi, minely one na zawsze bo juz tez tak bywalo ze mijaly ale tylko na jakis czas
Szyszkati
17-01-2009, 20:02
Dziś pierwszy raz od Września nie miałem lagów, więc już jakiś sukces jest? Oby tak dalej i niech to wyeliminują do końca.
chyba nie przejda lagi mi szybko ;) jutro formata jeszcze raz zrobie i kurwa jak nie bedzie to wam powiem ale mam wyjebane nawet jak lagi przestana to nie zmienie zdania o multimedi ;] nie bd pisal z duzych liter bo na to nie zasluguja
CytrynowySorbet
17-01-2009, 20:54
to nie byla irnia tylk prawda rozgryzles mnie ... bedzie z ciebie psycholog, szkoda ze nie mam takich kumpli jak ty, super ze ty umiesz dobrze interpretowac a np ja nie umiem tego samego zrobic wobec ciebie hehe <-- zinterpretuj to sobie na deser
wskazywac mi sie nie chce i cytowac z innych postow bo mi sie nie chce szukac, nie bede cie nianczyl moj drogi... moze przeprwadzic za raczke przez uliczke?
przepraszam za śmietnik, czasami brak gdzies litery "o" ale to juz wina mojej klawiatury, za to tez przepraszam
Pisałem już, jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz w ogóle. "Nie chce mi się" to nie. Ja górą. Jak zwykle. A niańczyć mnie nie trzeba, ale jak już mówiłem: kompleksy?
gdzies sie pogubili niestety, w tym momencie nie nadaja sie do niczego, oby tym ktorym minely lagi, minely one na zawsze bo juz tez tak bywalo ze mijaly ale tylko na jakis czas
Nie nadają się do niczego? Jesteście marnym odsetkiem klientów MM, którzy mają problemy, reszta, np. ja, ma normalnie więc nie są "do niczego".
ja wczoraj caly dzien gralem na poczatku troszke lagow a pozniej exp do 24 i nic a dzis od rana lagi -.-
dziś koło 16 podczas expa dopadły mnie mega lagi ;/ nie bylo ich ze 2 miesiace :/ zamiast 1mb mam 10kb transfer... A i w nocy teraz od 23 do 11 multimedia daje transfer 2x szybszy... rzeczywiscie z 10kb/sec podskoczylo na 20kb/sec... Pewnie znów debile coś majstrują ;/
ktoś wyżej mówił że kładą swiatłowody, kształcę się w dziedzinie teleinformatyka i o tych rzeczach wiem sporo... światłowody są bardzo drogie lecz o niebo lepsze posiadają cechy... nośnikiem danych w nich nie jest prąd lecz fotony. Ich koncówki trudno jest zakończyć. Światłowody się kładzie powoli i ostroznie.. nie że sięwykopie rów wrzuci kabel i bum :) jak już wszedzie je wymienia bedzie się mozna pozegnac z lagami na najbliższe 25 lat tyle wynosi średni okres eksploatacji światłowodu :)
Mario-1987
18-01-2009, 00:03
Pisałem już, jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz w ogóle. "Nie chce mi się" to nie. Ja górą. Jak zwykle. A niańczyć mnie nie trzeba, ale jak już mówiłem: kompleksy?
Nie nadają się do niczego? Jesteście marnym odsetkiem klientów MM, którzy mają problemy, reszta, np. ja, ma normalnie więc nie są "do niczego".
masakra jaki kolo:d tez nic tu sensownego na temat nie napisales wiec japson... nie pierdziel glupot jasiu.... pisalem ci juz cos z tych komplekach w innym poscie stary, nie trafiaja do mnie teksty dzieciakow z osiedla typy kompleksy, jestem gora, czy jestem lepszy a ty gorszy... "A niańczyć mnie nie trzeba, ale jak już mówiłem: kompleksy?" zabolalo cie z tym nanczeniem widze ale to juz ty sie z tym musisz uporac, uwazaj sobie tam ze jestes gora, czy ze jestes psychologiem czy astronautom... MM jest do niczego, wiem to ja i wie to wiecej niz "marny odsetek" polowa gorzowa ma z nimi problemy z fakturami , z oplatami i innymi takimi... to nie tylko net, to sa poprostu partacze, mieli klientow po swojej stronie ale mam nadzieje ze to sie zmieni, ja nikomu nie polecam ich uslug
CytrynowySorbet
18-01-2009, 08:20
masakra jaki kolo:d tez nic tu sensownego na temat nie napisales wiec japson... nie pierdziel glupot jasiu.... pisalem ci juz cos z tych komplekach w innym poscie stary, nie trafiaja do mnie teksty dzieciakow z osiedla typy kompleksy, jestem gora, czy jestem lepszy a ty gorszy... "A niańczyć mnie nie trzeba, ale jak już mówiłem: kompleksy?" zabolalo cie z tym nanczeniem widze ale to juz ty sie z tym musisz uporac, uwazaj sobie tam ze jestes gora, czy ze jestes psychologiem czy astronautom... MM jest do niczego, wiem to ja i wie to wiecej niz "marny odsetek" polowa gorzowa ma z nimi problemy z fakturami , z oplatami i innymi takimi... to nie tylko net, to sa poprostu partacze, mieli klientow po swojej stronie ale mam nadzieje ze to sie zmieni, ja nikomu nie polecam ich uslug
Ehh dziecko, wystarczyła mi jedna książka o psychologii człowieka (którą przeczytałem) żeby rozgryźć twój portret psychologiczny. Wciąż wjeżdżając na mnie udowadniasz, że masz z tym jakieś "złe wspomnienia" lub masz ze sobą jakiś problem. Nauce nie zaprzeczysz, bo pracowało nad tym masa ludzi z intelektem o którym ty możesz pomarzyć (japson, jasiu, pajacu - a to niby skąd? Chyba z placu zabaw). To tak jak ze znęcaniem się nad młodszymi. Jak byłeś mały to ktoś się nad tobą znęcał, dorosłeś, i pomyślałeś że czas wyrównać rachunki. Tak właśnie pracuje ludzki mózg. Przecząc, próbujesz mi udowadniać że nie jesteś człowiekiem. Mnie tu nic nie boli, czuję nawet satysfakcję, bo moje posty mają poparcie w różnych dziedzinach. Twoje są wyssane z palca i pisane pod wpływem emocji, co ci wyraźnie nie służy. Połowa gorzowa, co to jest? Taki ksenofob z ciebie, że uważasz swoje miasto za wspaniałe i zdolne do wystawiania ostatecznej opinii o MM? Jesteście może 10% wszystkich klientów. Po prostu partacze... Już wcześniej pisałem: oskarżasz CAŁĄ MM i uważasz ich za najgorszych na świecie. To ja się boję pomyśleć co by było jakby cię z domu eksmitowali. Zorganizowałbyś zamach na prezydenta?
I naucz się poprawnie pisać, albo ściągnij FF3, bo jak cytuję twoje posty to połowa ekranu staje się czerwona.
demoninator
18-01-2009, 10:02
@Wy dwaj up
Możecie sobie założyć własny temat albo nie wiem na privie albo gadu sobie pogadać? Bo pewnie kilka osób wchodzi sobie bo myśli że zaraz poczyta jak tam się sprawy z lagami mają a tu tylko... no sami wiecie co.
@Bristan
Więc to, że lagi są tak długo to sprawa wyjaśniona (jeżeli naprawde kładą te światłowody). Więc wystarczy nam jeszcze troche czekać i czekać.
Nie wiem jak u innych ale mój transfer działa tak jak działać powinien na 1mb, więc może coś u Ciebie się stało? A może masz neta z limitami?
nici z formata teraz czekanie
na te szczescie ;||||||| zeby laggow nie bylo
juz kurwa bylem happy wbilem patrze nie ma lagow... pogralem 30 minut ~~ i znowu lagi ;) wychodzi na to ze co 2 dni moge po 30 minut grac zal kurwa
mam tak samo jak dominator normalnie 1mb ale lagi sa ;/
@Bristan
Więc to, że lagi są tak długo to sprawa wyjaśniona (jeżeli naprawde kładą te światłowody). Więc wystarczy nam jeszcze troche czekać i czekać.
ja to sie obawiam ze cos spieprzyli z jakoscia polozenia swiatlowodow;p
predkosc niby jest ,a sygnal jakby gdzies bladzil czy tracil moc......i stad mega pingi.....oby nie xd
pentagram
18-01-2009, 15:28
Nie działa MultiMedia kurwa.
Jak nie naprawią to dostane szału.
Jak przyjdzie czas zapłaty to wyśle im 30% kasy ciekawe jak zareagują.
Mario-1987
18-01-2009, 15:38
Ehh dziecko, wystarczyła mi jedna książka o psychologii człowieka (którą przeczytałem) żeby rozgryźć twój portret psychologiczny. Wciąż wjeżdżając na mnie udowadniasz, że masz z tym jakieś "złe wspomnienia" lub masz ze sobą jakiś problem. Nauce nie zaprzeczysz, bo pracowało nad tym masa ludzi z intelektem o którym ty możesz pomarzyć (japson, jasiu, pajacu - a to niby skąd? Chyba z placu zabaw). To tak jak ze znęcaniem się nad młodszymi. Jak byłeś mały to ktoś się nad tobą znęcał, dorosłeś, i pomyślałeś że czas wyrównać rachunki. Tak właśnie pracuje ludzki mózg. Przecząc, próbujesz mi udowadniać że nie jesteś człowiekiem. Mnie tu nic nie boli, czuję nawet satysfakcję, bo moje posty mają poparcie w różnych dziedzinach. Twoje są wyssane z palca i pisane pod wpływem emocji, co ci wyraźnie nie służy. Połowa gorzowa, co to jest? Taki ksenofob z ciebie, że uważasz swoje miasto za wspaniałe i zdolne do wystawiania ostatecznej opinii o MM? Jesteście może 10% wszystkich klientów. Po prostu partacze... Już wcześniej pisałem: oskarżasz CAŁĄ MM i uważasz ich za najgorszych na świecie. To ja się boję pomyśleć co by było jakby cię z domu eksmitowali. Zorganizowałbyś zamach na prezydenta?
I naucz się poprawnie pisać, albo ściągnij FF3, bo jak cytuję twoje posty to połowa ekranu staje się czerwona.
za bardzo jasiu sbie pochlebiasz, nie wystarczy przeczytac ksiazki zeby byc psychlogiem, dla mnie jestes poprostu amatorem ktory mysli ze jest fajny i wyedukowany, nie chce mi sie juz pisac z toba jasiu b nie bede sie wiecej znizal d tego poziomu, mam to gdzies ze pisze niepoprawnie na forum bez "ś" "ć" i innych bo nie staram sie byc fajny jak np ty... MM to partacze bo nawet nie ptorafia utrzymac standardu jaki mieli a byli calkiem dobrzy, to jest moje zdanie i mam to gdzies c o tym sadzisz, sadza tak samo ludzie na tym forum, moze twoj ojciec zywi wasza rodzice i jest pracownikiem multimedii i dlateg tak sie sadzisz... nie wiem bynajmniej to wasz problem i zostaw go w swoim otoczeniu.. nie osmieszaj sie piszac cos o zamachach na prezydenta prosze cie a na koniec to ladnie piszesz ... widac ze jestes "mondry" jak twoi koledzy co po formacie oszukuja multimedie i lagi im mijaja
plum
Mario-1987
18-01-2009, 15:39
zrb przysluge i napisz jak masz problem na moje gadu, jest na innym poscie gdzies wczesniej i nie zasmiecajmy forum, chyba ze chcesz napisac o lagach czy czyms tam na temat, ja juz tu nie bede pisal bo szkoda mi innych ktorzy by sie chcieli cos nrmalnego dowiedziec
plum
CytrynowySorbet
18-01-2009, 15:52
za bardzo jasiu sbie pochlebiasz, nie wystarczy przeczytac ksiazki zeby byc psychlogiem, dla mnie jestes poprostu amatorem ktory mysli ze jest fajny i wyedukowany, nie chce mi sie juz pisac z toba jasiu b nie bede sie wiecej znizal d tego poziomu, mam to gdzies ze pisze niepoprawnie na forum bez "ś" "ć" i innych bo nie staram sie byc fajny jak np ty... MM to partacze bo nawet nie ptorafia utrzymac standardu jaki mieli a byli calkiem dobrzy, to jest moje zdanie i mam to gdzies c o tym sadzisz, sadza tak samo ludzie na tym forum, moze twoj ojciec zywi wasza rodzice i jest pracownikiem multimedii i dlateg tak sie sadzisz... nie wiem bynajmniej to wasz problem i zostaw go w swoim otoczeniu.. nie osmieszaj sie piszac cos o zamachach na prezydenta prosze cie a na koniec to ladnie piszesz ... widac ze jestes "mondry" jak twoi koledzy co po formacie oszukuja multimedie i lagi im mijaja
plum
Widać, że taktyka spokojnego nie działa, więc będę na ciebie wjeżdżał, czyt. pisał w twoim języku. Znowu jasiu, to jakiś pan, który cię kiedyś "wykorzystał" i zapadło ci to w pamięć? Dalej nie rozumiem po jakiego członka ty myślisz że ja jestem/chcę być psychologiem, widać zazdrościsz mi że ja mam ambicje. Dla mnie jesteś dzieciakiem z piaskownicy które "CHĘTNIE by coś zrobiło, ale akurat TERAZ mu się nie chce (czyt. nigdy bo się boi)". I nie wiem jak niby masz się zniżyć do mojego poziomu, skoro mój jest wyższy. Udowadnia to twój styl pisania (nie starasz się być fajny? Jak będziesz pisał podanie o pracę to dyrektor fajnie cię spławi) i dziecięce teksty typu "ja bym im nawrzucał". Jakbyś czytał inne posty to byś wiedział, czemu niektórzy mają ostatnio lagi, światłowody to bardzo zaawansowana technologia, ty oczywiście zrobiłbyś to idealnie, ale ci się nie chce :< Poza tym nie zauważyłeś, że udziela się tu dużo mniej osób? Sam to zinterpretuj. Tak samo sądzą ludzie na tym forum? A masz dowód? Spytajmy przeciętnego użytkownika forum.tibia.pl czy MM to partacze, ciekawe jak odpowie. Gówno ci do tego gdzie pracuje mój ojciec, pocieszę cię tylko, że nie w MM, bo inaczej cierpiałbyś dłużej. I jaki problem? Bo ja nie widzę. To ty masz problem, że wymyślasz rzeczy wyssane z palca. Dowody, argumenty PLX, albo zamilcz. O zamachu na prezydenta wcale się nie ośmieszyłem, był to przykład, jak byś się zachował. To ty się ośmieszasz poruszając temat moich rodziców. Jestem mądry, na pewno mądrzejszy od ciebie. I żaden z moich kolegów nie ma problemów z MM. A format czasem może pomóc, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj na ten temat. Ale ty po prostu zazdrościsz, bo inni mieli lagi przez wirusy, a ty masz bo rodzice taką prośbę złożyli do MM, bo chcą żeby coś z ciebie wyrosło (to było napisane na twoim poziomie).
Ogólnie to żal, ból i rozpacz. Jak coś ode mnie chcesz to na priv, choć możesz i tu, chętnie jeszcze bardziej cię ośmieszę.
@up: "nie chce mi się zaglądać parę stron wcześniej".
kurwa szaalu dostaje ja juz nie mowie o tej tibi ja mowie o KAZDEJ ONLINE GRZE KURWA MULTIMEDIA DLA MNIE TO PSY ( CI CO SIE ZAJMUJA LAGAMI ) jestem w*****ony masakrycznie z kazdym dniem coraz bardziej terraz jak widze kurwa kompa albo kurwa przechodze po olsztynie i widze jakis plakat multimedia wywieszony to zygac mi sie chce a jak jakies ulotki wysylaja do bloku to wy*******am te chujostwo do kosza zeby nikt inny nie bral uslugi MM jebac tych ****i i zamknij pizde CYTRYNOWY SORBET bo wiem ze zaraz to skomentujesz dziwko bedziesz zapewne pierdolil ze zale sie bo w Tibie grac nie moge a taka prawda ze NIC MI NIE CHODZI
PLACE ZA TEN JEBANY INTERNET I CO Z tEGO KURWA MAM? ze nie moge z niego korzystac? nie mow mi ze jak mam lagi to mam siedziec na youtube i inne bajery bo mi sie zle robi jak juz na to wchodze bo majac 3 miesiace lagi siedzialem ciagle na youtube...
pentagram
18-01-2009, 16:05
Multimedia Internet: tani, szybki, niezawodny i całkowicie bezpieczny internet...
To mnie rozbawiło.
multimedia - szybko pojebany zawodzacy internet
Mario-1987
18-01-2009, 16:39
Widać, że taktyka spokojnego nie działa, więc będę na ciebie wjeżdżał, czyt. pisał w twoim języku. Znowu jasiu, to jakiś pan, który cię kiedyś "wykorzystał" i zapadło ci to w pamięć? Dalej nie rozumiem po jakiego członka ty myślisz że ja jestem/chcę być psychologiem, widać zazdrościsz mi że ja mam ambicje. Dla mnie jesteś dzieciakiem z piaskownicy które "CHĘTNIE by coś zrobiło, ale akurat TERAZ mu się nie chce (czyt. nigdy bo się boi)". I nie wiem jak niby masz się zniżyć do mojego poziomu, skoro mój jest wyższy. Udowadnia to twój styl pisania (nie starasz się być fajny? Jak będziesz pisał podanie o pracę to dyrektor fajnie cię spławi) i dziecięce teksty typu "ja bym im nawrzucał". Jakbyś czytał inne posty to byś wiedział, czemu niektórzy mają ostatnio lagi, światłowody to bardzo zaawansowana technologia, ty oczywiście zrobiłbyś to idealnie, ale ci się nie chce :< Poza tym nie zauważyłeś, że udziela się tu dużo mniej osób? Sam to zinterpretuj. Tak samo sądzą ludzie na tym forum? A masz dowód? Spytajmy przeciętnego użytkownika forum.tibia.pl czy MM to partacze, ciekawe jak odpowie. Gówno ci do tego gdzie pracuje mój ojciec, pocieszę cię tylko, że nie w MM, bo inaczej cierpiałbyś dłużej. I jaki problem? Bo ja nie widzę. To ty masz problem, że wymyślasz rzeczy wyssane z palca. Dowody, argumenty PLX, albo zamilcz. O zamachu na prezydenta wcale się nie ośmieszyłem, był to przykład, jak byś się zachował. To ty się ośmieszasz poruszając temat moich rodziców. Jestem mądry, na pewno mądrzejszy od ciebie. I żaden z moich kolegów nie ma problemów z MM. A format czasem może pomóc, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj na ten temat. Ale ty po prostu zazdrościsz, bo inni mieli lagi przez wirusy, a ty masz bo rodzice taką prośbę złożyli do MM, bo chcą żeby coś z ciebie wyrosło (to było napisane na twoim poziomie).
Ogólnie to żal, ból i rozpacz. Jak coś ode mnie chcesz to na priv, choć możesz i tu, chętnie jeszcze bardziej cię ośmieszę.
@up: "nie chce mi się zaglądać parę stron wcześniej".
jasiu mowie to takich tepakow jak ty i gnebie na zywca odrazu... depcze jak szmaty wiec japson... twoj stary moze byc nawet tym swiatlowodem i tak mi chuja zrobi bo i tak bedzie nikim, moze byc nawet spadochroniarzem i zleciec mi na dach to mu najebie przy okazji, nie potrzebuje pisac podania prace skoro mam ja stala.. jesli ci sie nie chce to mam to gdzies:D kumasz? poprostu japson b ty i ta twoja multimedia nie nadajecie sie do niczego... ostatni w multimedii powiedzieli mi ze maja jakas awarie haha od qrwa 4 czy ilu tam miesiecy ja maja? co za pierdolone pajace ... nadajesz sie do nich srorbet:D pewnie sorbet rbi u nich jako internauta i uspokaja ludzi na forum :d przestawiasz ich nowe technologie swiatlowdow? powiedz mi cos o nich albo skopjuj z wikipedi i pokaz aki jestes fajny
kurwa szaalu dostaje ja juz nie mowie o tej tibi ja mowie o KAZDEJ ONLINE GRZE KURWA MULTIMEDIA DLA MNIE TO PSY ( CI CO SIE ZAJMUJA LAGAMI ) jestem w*****ony masakrycznie z kazdym dniem coraz bardziej terraz jak widze kurwa kompa albo kurwa przechodze po olsztynie i widze jakis plakat multimedia wywieszony to zygac mi sie chce a jak jakies ulotki wysylaja do bloku to wy*******am te chujostwo do kosza zeby nikt inny nie bral uslugi MM jebac tych ****i i zamknij pizde CYTRYNOWY SORBET bo wiem ze zaraz to skomentujesz dziwko bedziesz zapewne pierdolil ze zale sie bo w Tibie grac nie moge a taka prawda ze NIC MI NIE CHODZI
PLACE ZA TEN JEBANY INTERNET I CO Z tEGO KURWA MAM? ze nie moge z niego korzystac? nie mow mi ze jak mam lagi to mam siedziec na youtube i inne bajery bo mi sie zle robi jak juz na to wchodze bo majac 3 miesiace lagi siedzialem ciagle na youtube...
wiesz ... maja awarie stary, badz ejszcze 12 miesiecy wyrozumialy to nastapi taki dzien ze normalnie sobie pograsz:D oni nas sprawdzaja mowie wam... kto wytrzyma najdluzej ten wygra
no no kto wytrwa najdluzej oni robia fillm pod stylem zagubieni :) przetrwaja najlepsi ;s a pozniej opubilkuja to w TVN albo TVN TRWAM i chuj ;d
To ja już wolę zostać wyrzucony z programu ale mieć normalny internet XD
Mario-1987
18-01-2009, 18:06
krzemyk tez widze gorzow:D
CytrynowySorbet
18-01-2009, 18:52
Wcale tak nie napisze, napisałem już wcześniej że wcale mnie nie bawi to że macie lagi. Ale opanujcie się trochę, bo takie przeklinanie non stop na pewno nie pomoże... Po prostu miejcie świadomość że jesteście lepsi od tych lapsów i tyle :] A wasi rodzice coś interweniowali u nich?
jasiu mowie to takich tepakow jak ty i gnebie na zywca odrazu... depcze jak szmaty wiec japson... twoj stary moze byc nawet tym swiatlowodem i tak mi chuja zrobi bo i tak bedzie nikim, moze byc nawet spadochroniarzem i zleciec mi na dach to mu najebie przy okazji, nie potrzebuje pisac podania prace skoro mam ja stala.. jesli ci sie nie chce to mam to gdzies:D kumasz? poprostu japson b ty i ta twoja multimedia nie nadajecie sie do niczego... ostatni w multimedii powiedzieli mi ze maja jakas awarie haha od qrwa 4 czy ilu tam miesiecy ja maja? co za pierdolone pajace ... nadajesz sie do nich srorbet:D pewnie sorbet rbi u nich jako internauta i uspokaja ludzi na forum :d przestawiasz ich nowe technologie swiatlowdow? powiedz mi cos o nich albo skopjuj z wikipedi i pokaz aki jestes fajny
Nie jestem tępakiem, nie masz podstaw żeby mnie tak nazywać. Depczesz jak szmaty, ho ho. Napisałbym tu coś teraz, ale nie będę się zniżał do twojego poziomu, bo to tak jakbym skoczył z Mount Everest do Rowu Mariańskiego. Dalej wjeżdżasz na moich rodziców? Rób to dalej i ośmieszaj się dalej, poprawiasz mi nastrój, bo właśnie takie osoby jak ty są potrzebne do pracy w MPO :) Twoi rodzice są nikim, że cię poczęli, fajnie ci? Takie teksty najwyraźniej cię podniecają. I znów twoje bajeczki "co ty byś zrobił". Nie kituj, że masz pracę, bo ŻADEN dorosły człowiek nie pisze i nie zachowuje się jak ty. Może pomyliło ci się z podaniem do gimnazjum? Ta moja MM wcale nie jest moja, a że ja niby do niczego się nie nadaję? Hmm... W takim razie ty już dawno zostałeś spisany na straty. A jak ci się nie podoba jak oni pracują to załóż własną firmę, przecież to takie proste. "Pierdolone pajace", nie wiem skąd znasz takie słowa, chyba nauczyciele tak do was wołają w szkołach specjalnych. "Pewnie" to ty jesteś jakimś zmarnowanym plemnikiem który szlaja się po tym świecie i psuje zapach. Co do światłowodów, jakbyś czytał wszystkie posty, to byś wiedział, że już ktoś przede mną o tym wspomniał. Ale ty czytasz tylko moje posty, zakochałeś się we mnie? Od razu mówię, nie masz szans, wole być gejem niż zoofilem. Poza tym pisałeś że już nie będziesz się udzielał, to może ty jesteś dziewczyną, bo kobieta zmienną jest?
PRIV >>>
pentagram
18-01-2009, 19:57
@Sorbet und Maro
Weźcie idźcie na pw albo na czat jakiś kurna. : \
Zaśmiecacie temat swoimi kłótniami.
@top
Dziś lagi przez cały dzień :confused:
Ktos z was (nie pamiętam juz kto) ma jutro dostac nowy modem (poniedziałek)jesli po dostaniu go nie bedzie lagow niech napisze tutaj. Być może to wida modemów przestarzałe albo cos.
pentagram
18-01-2009, 20:20
Ja mam dopiero pół roku modem, więc czy jest on przestarzały?
Kurna naczytałem się historii o excalibugach, winged helmetach itp. itd. i aż chce się pograć w Tibie. :)
to nie moze byc kwestja modemu......mysle ze problem jest bardziej zlozony i zwiazany z liczba odbiorcow multimedi....
......nasprzedawali uslug a nie sa w stanie zapewnic przepustowosci........dlatego w nocy przyspiesza,bo jest duzo mniej aktywnych odbiorcow....a szeregowy odbiorca to przegladacz stron www a nie wsciekly player on line....
obym nie mial racji ;p
i okazalo sie to usterka ,ktora zostanie usunieta...
pentagram
18-01-2009, 20:55
Dziwne jest to, że ostatnio miałem prawie dwa tygodnie bez lagów.
Może próbują z tym coś robić, ale to takie mameje, że coś wolno im idzie.
Mi koleś nie umiał neta podłączyć. Powiedział, że mam za bardzo zawalonego kompa, a kiedy poszedł zauważyłem, że nie podłączył jednego kabla :p
@Mario
Ta xd
@topic
Dzisiaj udało mi się trochę pograć(tak z pół dnia)ale teraz wieczorem znowu się zaczyna...
CytrynowySorbet
18-01-2009, 21:27
Powiem tak: MM pod żadnym względem się nie wyróżnia. Nigdy nie widziałem reklamy MM w TV, gazecie, na zewnątrz, w ogóle nie pamiętam skąd się dowiedziałem o MM. Kilka lat temu miałem jakieś problemy i koleś przyszedł wymienić modem, okazało się to zbędne, po prostu główny odbiornik na moim osiedlu był lekko uszkodzony... A kasa za nowy modem poszła się...
To dla tych co myślą, że ubóstwiam (pracuję o.0?) MM.
pentagram
18-01-2009, 21:40
@up
Dzięki CI PANIE !!!
Podał nam rozwiązanie problemu pod nos. Po prostu w tych kilku miastach i na tych kilkudziesięciu osiedlach są lekko uszkodzone głowne odbiorniki.
No i wszystko jasne.
ty tytyyt thx thx już zabieram się za naprawe głównego odbiornika
; *** <kiss> <kiss> <kiss> thx !!!!!11111oneoneoneelevenzeinelf
pentagram czy to ma byc ironia z twojej strony ;d? bo nie kminie.
Ja, Rafał Jachimowicz, użytkownik MM z Gdyni, łączę się z wami wszystkimi w bólu [']
Mario-1987
19-01-2009, 08:28
@up
Dzięki CI PANIE !!!
Podał nam rozwiązanie problemu pod nos. Po prostu w tych kilku miastach i na tych kilkudziesięciu osiedlach są lekko uszkodzone głowne odbiorniki.
No i wszystko jasne.
ty tytyyt thx thx już zabieram się za naprawe głównego odbiornika
; *** <kiss> <kiss> <kiss> thx !!!!!11111oneoneoneelevenzeinelf
hahahah, ja "wezne" kombinerki i ide z toba, podaj czas i godzine
Mario-1987
19-01-2009, 08:29
Wcale tak nie napisze, napisałem już wcześniej że wcale mnie nie bawi to że macie lagi. Ale opanujcie się trochę, bo takie przeklinanie non stop na pewno nie pomoże... Po prostu miejcie świadomość że jesteście lepsi od tych lapsów i tyle :] A wasi rodzice coś interweniowali u nich?
Nie jestem tępakiem, nie masz podstaw żeby mnie tak nazywać. Depczesz jak szmaty, ho ho. Napisałbym tu coś teraz, ale nie będę się zniżał do twojego poziomu, bo to tak jakbym skoczył z Mount Everest do Rowu Mariańskiego. Dalej wjeżdżasz na moich rodziców? Rób to dalej i ośmieszaj się dalej, poprawiasz mi nastrój, bo właśnie takie osoby jak ty są potrzebne do pracy w MPO :) Twoi rodzice są nikim, że cię poczęli, fajnie ci? Takie teksty najwyraźniej cię podniecają. I znów twoje bajeczki "co ty byś zrobił". Nie kituj, że masz pracę, bo ŻADEN dorosły człowiek nie pisze i nie zachowuje się jak ty. Może pomyliło ci się z podaniem do gimnazjum? Ta moja MM wcale nie jest moja, a że ja niby do niczego się nie nadaję? Hmm... W takim razie ty już dawno zostałeś spisany na straty. A jak ci się nie podoba jak oni pracują to załóż własną firmę, przecież to takie proste. "Pierdolone pajace", nie wiem skąd znasz takie słowa, chyba nauczyciele tak do was wołają w szkołach specjalnych. "Pewnie" to ty jesteś jakimś zmarnowanym plemnikiem który szlaja się po tym świecie i psuje zapach. Co do światłowodów, jakbyś czytał wszystkie posty, to byś wiedział, że już ktoś przede mną o tym wspomniał. Ale ty czytasz tylko moje posty, zakochałeś się we mnie? Od razu mówię, nie masz szans, wole być gejem niż zoofilem. Poza tym pisałeś że już nie będziesz się udzielał, to może ty jesteś dziewczyną, bo kobieta zmienną jest?
PRIV >>>
ok dziecię, sorry ale nie czytalem calego
Dzis rano niemialem lagow aż do 12 punktualnie o 12:00 zlagowalo mnie i lipa;/
Dawid_AG
19-01-2009, 12:39
PRIV >>>
Cytrynowy Sorbet piszesz jaki ty jesteś mądry nudzisz nas swoimi mądrymi tekstami ja nierozumiem jak jakiś typek z gimnazjum spina sie do ciebie to go olej bo jak będziesz wdawał sie z nim w dyskusje to jeszcze bardziej na ciebie będzie jechał ale widać że Ciebie jak i Go to rajcuje,jeździcie sobie po rodzicach na ogólno dostepym forum jak jakieś zagubione 13 latki pełne nienawiści może założycie epulsa i moze tam w księdze wpisów albo w komentarzach fotek będziecie wyzywali sobie rodziców mówisz że przerastasz go swoim umsyłem i inteligencją a chuj go wie ile ty masz lat naprawde widze cie przez monitor ? nie więc nie pisz ze jestęs od kogoś mądrzejszy bo z tego co czytałem wcześniej dużo osób cie tu nielubi więc może zacznij od siebie a potem kwestionuj posty innych bo narazie po twoich postach wynika że jesteś przerosniętym ambicjami narcyzem który sie wychwala i mówi jaki to on nie jest wspaniały...
@top
ja skończyłem z tą grą mam ciekawsze zajęcia i inny ciekawe gry od tego całego ścierwa ..
pentagram
19-01-2009, 14:22
pentagram czy to ma byc ironia z twojej strony ;d? bo nie kminie.
Ironia, ironią, ale narzędzia już przygotowane.
CytrynowySorbet
19-01-2009, 14:25
Przeczytaj jeszcze raz mój post, bo chyba nie zrozumiałeś.
Dawid_AG
19-01-2009, 15:41
@up
ten post był tylko przypadkiem mówie o każdych innych ...
@top tak z ciekawości jeszcze dziś wszedłem chujnia z grzybnią jednym zdaniem lag,kick,freez,lag,kick ruch o jedna kratke,freez,lag :D
Damian284
19-01-2009, 18:18
Ja nie miałem laggów od czwartku,wczoraj znowu powróciły..
Od tygodnia www.tibia.com nie chce mi się włoczyc cały czas sie ładuję prosze o pomoc.
pentagram
19-01-2009, 21:08
@up
GŁUPKU.
Nie czytałeś tematu, więc nie wiesz, że jest to spowodowane lekką awarią głównych odbiorników.
Wstydziłbyś się.
mam rozwiazanie by nie miec lagow w multimedi!;d sformatowalem kompa chodzi elegancko na dodatek lagow 0 ;d
Endderx Druid
19-01-2009, 21:36
Cytrynowy Sorbet piszesz jaki ty jesteś mądry nudzisz nas swoimi mądrymi tekstami ja nierozumiem jak jakiś typek z gimnazjum spina sie do ciebie to go olej bo jak będziesz wdawał sie z nim w dyskusje to jeszcze bardziej na ciebie będzie jechał ale widać że Ciebie jak i Go to rajcuje,jeździcie sobie po rodzicach na ogólno dostepym forum jak jakieś zagubione 13 latki pełne nienawiści może założycie epulsa i moze tam w księdze wpisów albo w komentarzach fotek będziecie wyzywali sobie rodziców mówisz że przerastasz go swoim umsyłem i inteligencją a chuj go wie ile ty masz lat naprawde widze cie przez monitor ? nie więc nie pisz ze jestęs od kogoś mądrzejszy bo z tego co czytałem wcześniej dużo osób cie tu nielubi więc może zacznij od siebie a potem kwestionuj posty innych bo narazie po twoich postach wynika że jesteś przerosniętym ambicjami narcyzem który sie wychwala i mówi jaki to on nie jest wspaniały...
@top
ja skończyłem z tą grą mam ciekawsze zajęcia i inny ciekawe gry od tego całego ścierwa ..
Też go nie lubie ... :)
PS. Też olałem tibie :)
Polecam AA :)
@up
formata robić żeby grać w grę ?
To albo trzeba być uzależniony albo komputer służy ci tylko do grania w te 1 grę :)
Mi by było szkoda choćby głupiego archiwum tlena (3 lata)
A co ja mam pisać o notatkach do pracy :)
No ale to wasze komputery :)
pentagram
19-01-2009, 22:25
mam rozwiazanie by nie miec lagow w multimedi!;d sformatowalem kompa chodzi elegancko na dodatek lagow 0 ;d
O ja.
Nie licz na to, że lagi zniknęły.
Robiłem 3x formata i nic. Po prostu po formacie miałeś farta i nie bylo lagów.
Wkoncu ktos normalnie skomentowal uslugi MM xD
A co do tych 2 klucacych sie panow to jestescie zalosni i tyle
Mario-1987
19-01-2009, 22:42
sorry DAWID AG jesli w*****ales sie czytajac nasze kltnie, uwazaj mnie za kogo chcesz ale czytajac wypowiedzi sorbeta nie moglem sie powstrzymac bo takich ludzi trzeba tepic, zgadzam sie z druga polowka twojej wypowiedzi
Mario-1987
19-01-2009, 22:44
dzisiaj chyba 8 dzien lagow... ciekawe kiedy naprawia te glowne odbirniki... pozniej moze te srednie sie popsuja a po ich naprawie poloza swiatlwody i bedzie dobrze! nie martwcie sie, nie zrywajcie tylk umow bo nie bedzie kasy na swiatlwody
Mario-1987
19-01-2009, 23:21
banczo tez juz jestes dla mnie zalosny, poprostu nie komentuj i tyle, nie bede sie juz nim wdawal w klutnie bo zauwazylem ze t nie ma sensu, masz jakis problem mozemy sie spotkac poza forum
Litin_Kaire
20-01-2009, 07:42
Wczoraj net smigal normalnie, 0 laga, powrocila mi nadzieja, ze jednak cos z tym zrobili.. Czar prysnal wlasnie teraz, loguje sie a tam nasi dobrzy znajomi - Lagi :/
kurwa smigalo normalnie bez lagow a moj braciak na laptopie wlaczyl sciaganie filmu i znowu sie zaczely ;s znowu wstaje z rana i lagi kurwa .. ostatnio mialem tak ze 5 dni bez lagow moj braciak wlaczyl sciaganie na laptopie filmu i lagi ponownie sie zaczely przez kolejne dalsze dni ;] nie myslcie ze lagi bo sciagal bo on odrazu wylaczyl sciaganie kurwa zal pewnie idealnie by mi chodzilo bez lagow.. gdyby nie wlaczyl sciagania , to nie przypadek ze kurwa wlaczyl 2x sciaganie i chuj ..
pentagram
20-01-2009, 08:35
kurwa smigalo normalnie bez lagow a moj braciak na laptopie wlaczyl sciaganie filmu i znowu sie zaczely ;s znowu wstaje z rana i lagi kurwa .. ostatnio mialem tak ze 5 dni bez lagow moj braciak wlaczyl sciaganie na laptopie filmu i lagi ponownie sie zaczely przez kolejne dalsze dni ;] nie myslcie ze lagi bo sciagal bo on odrazu wylaczyl sciaganie kurwa zal pewnie idealnie by mi chodzilo bez lagow.. gdyby nie wlaczyl sciagania , to nie przypadek ze kurwa wlaczyl 2x sciaganie i chuj ..
Do you speak Polish ?!
Mario-1987
20-01-2009, 09:47
a ja wlaczam tibie od 9 dni... czekam na ten dzien w ktorym chciaz chwile sobie pgram ale widocznie nie bylo mi dane... wczesniej chociaz 1 dzien dal rade psmigac ale teraz od 9 dni chodze jak raper
1420 postów a problem pozostaje ....
@cytrynowy cos tam
madrosc z ciebie az kipi ale kto nam zabroni miec dobry internet ?? ja nawet na kurniku w karty nie moge zagrac o tibii nie wspomne ??
dzwonilem 2 tyg temu nawet nie raczyli odpowiedziec
CytrynowySorbet
20-01-2009, 10:13
@up: A czy ja gdzieś napisałem, że nie zasługujecie / cieszę się że nie macie? No właśnie...
@Do hołoty, która przyczepiła się do posta z odbiornikiem.
Czy ja gdzieś napisałem, że wy też macie ten problem? Czy napisałem, że to WAM pomoże? Napisałem, że to było KILKA LAT TEMU. Ale wy kurwa jak zwykle musicie się do czegoś przyczepić, niewyżyci jesteście? Widzę, że na serio mamy tu do czynienia z samymi dziećmi z podstawówki, bo nikt z was nie ma opanowanego czytania ze zrozumieniem, a uczyli tego właśnie w podstawówce. Cokolwiek będzie napisane to wy to przekręcicie, wymyślicie swoje bajeczki, podbudujecie sobie ego. Wcześniej się z was naśmiewałem, nie pasowało. Przybrałem taktykę pokoju - nie pasuje. Więc wracam do wyśmiewania i języka dzieci ulicy jakim dysponujecie.
Więc cieszę się że wam nie działa dobrze internet, może koło 40stki wyrosną z was ludzie, łachudry.
@up: A czy ja gdzieś napisałem, że nie zasługujecie / cieszę się że nie macie? No właśnie...
Czy ja gdzieś napisałem, że wy też macie ten problem? Czy napisałem, że to WAM pomoże? Napisałem, że to było KILKA LAT TEMU. Ale wy kurwa jak zwykle musicie się do czegoś przyczepić, niewyżyci jesteście? Widzę, że na serio mamy tu do czynienia z samymi dziećmi z podstawówki, bo nikt z was nie ma opanowanego czytania ze zrozumieniem, a uczyli tego właśnie w podstawówce. Cokolwiek będzie napisane to wy to przekręcicie, wymyślicie swoje bajeczki, podbudujecie sobie ego. Wcześniej się z was naśmiewałem, nie pasowało. Przybrałem taktykę pokoju - nie pasuje. Więc wracam do wyśmiewania i języka dzieci ulicy jakim dysponujecie.
Więc cieszę się że wam nie działa dobrze internet, może koło 40stki wyrosną z was ludzie, łachudry.
sam piszesz ze sie nasmiewales ?? czyli co nasmiewales sie ale nie cieszyles czy jak to jest ??
pentagram
20-01-2009, 18:02
:confused:
Jak narazie to ty się wszystkich czepiasz.
Do 40stki to nam neta naprawią może.
Szyszkati
20-01-2009, 18:58
Znowu lagi hooy im w dup* bo se dalej nic z tego pijawki nie robią. -.-
Litin_Kaire
20-01-2009, 19:34
A no lagi.. cóż zrobić. W piątek ma być technik, czekam na niego ;)
MordercaCienia
20-01-2009, 20:04
u mnie juz byl w piatek, cos tam porobil, a w poniedzialek dostalem nowy modem
od niedzieli do dzis do 18 nie bylo lagow, od 18 do 18:20 znowu lagowalo. Niby tylko 20 minut ale mnie to strasznie w*****a, bo to znaczy, ze problem nie zostal rozwiazany...
demoninator
20-01-2009, 21:25
A ja jakoś o dziwo nie mam lagów xd może coś zrobili :D
jutro do mnie typ z MM przychodzi i mam wyjebane jutro tak bede go trzymal az powie mi dlaczego mamy lagi ;] bo naprawic to z miejsca nie naprawi :) chce znac dokladny powod a nie ze klada swiatlowody czy jakos tak
Mario-1987
20-01-2009, 22:48
tej sorbet jaśku... skoncz pierdolic o przekrecaniu, sam niejednokrotnie przekrecales moje zdania i wnioskowales czy tak przypuszczales co ze mnie wyrosnie wiec nie pierdol ze jestes taki znakomity b juz sie zygac chce... ide sie zesrac bb
CytrynowySorbet
21-01-2009, 00:38
No patrz inni jakoś to przecierpieli i tego nie skomentowali, ale ty nie mogłeś cicho siedzieć, obrzydły sierściuchu? Nikt cię tu nie chce!!!!!!!!!!111 ;\\\\\\\\////////
u mnie zdarzaja sie freezy co jakis czas aczkolwiek gra nawet plynnie chodzi
no wlasnie byl u mnie technik ja mu mowie ze problemy z kazda gra online a on mowi "no cos u nas tam z grami nie dobrze musze przedzwonic do glownego typa jakiegos( nie pamietam juz jakiego) i porozmawiac z nimi w tej sprawie ;) posprawdzal pare rzeczy i mowi bym mu pokazal jakas gre a ja wzialem mu tibie pokazalem bo najszybciej wchodzi itp i lagi byly :) a on mowi ze u mnie w bloku moze przedziela nas tam gdzies itp posprawdzal parametry i poszedl ;) aa i jeszcze ping sprawdzil i takie tam rzeczy i przyznal racje ze ich wina
Litin_Kaire
21-01-2009, 17:04
Kurwa, takie lagi ze runek sie nie da robic -.-
Co te pleby robia z tym netem to ja juz totalnie nie wiem.. Transfery ostatnio tez sa zajebiste.. 12kb/s ! Coraz lepiej =] Bedzie u mnie pan technik, to sie zapytam czy jest mozliwosc zerwania umowy, z winy multimedii.. Bo tak to kurwa byc nie moze, nie mam zamiaru czekac do listopada na nowy internet -.-
ja mam lagi nic nie pomaga, gram na blue connect'cie :P i jakos daje rade nieraz sa mini lagi ale da sie grac a na mm to max 5 krokow robie i end ;D
pentagram
21-01-2009, 18:55
oni som gupi : < << < < < < < :(:(:(:( ;(;(;(;(;(;(;(
Szyszkati
21-01-2009, 18:57
Ja 2x dzień z rzędu lagi. Jak będę dzwonić to tak jak Litin będę prosić o zerwanie umowy z ich winy, bo to nie jest już śmieszne tylko irytujące, żeby 4 miesiące pierdolić sie z tym problemem.
Down@
Mnię to nie obchodzi niech se zwiekszają ale nie kosztem innych użytkownków bo to jest nie fair. A tak w ogóle to im wiecznie coś siadało taka z ich 'niedorobiona' firma. Ja bym zmienił ich nazwe na Multisyf SA na pewno dużo klientów by przyciągneło.
BigSmokePL
21-01-2009, 19:35
A mi sie wydaje że nasz problem z lagami skończy sie dnia 24 Lutego (moze troszke pozniej)...
Dlaczego tak sądze???..
Ponieważ ten klopot maja wszyscy uzytkownicy internetu wykupionego w multimedi...a nasze LaGi....zaczeły sie po wprowadzeniu oferty przyspieszania internetu , czyli od 23.00 do 11.00 rano mamy wieksza predkosc internetu razy 2
tylko ze zwiekszaja nam internet w nocy a zeby nie stracic zbyt duzej ilosci pieniedzy zmniejszaja predkosc naszego lacza w dzien w dzien ;p
Ale oczywiscie moge sie mylic to sa tylko moje przypuszczenia ^^..
Litin_Kaire
21-01-2009, 19:58
Mylisz sie bo u mnie lagi zaczely sie jakos na poczatku wrzesnia.. Dlugo przed promocja 2x szybszy internet w nocy.. Wiec to co piszesz odpada ;]
no ja mam nadzieje ze do konca next tygodnia bedzie wszystko dobrze ;) ze naprawde technik zadzwoni tam do nich co sie zajmuja tymi rzeczami i naprawia to w moim regionie ;)
Mi też lagi zaczęły się we wrześniu.Najpierw przez 3 tygodnie nie można było przejść 1 sqm,później trochę spokoju,a teraz znowu syff(chociaż czasami da się pograć z 10-20 min po czym laguje, już się 2 razy tak wyjebałem i poszło 200k na aol i blessy i to nie moim charem XD)Ogólnie to kiedyś była to dobra firma ale teraz jebią i to ostro... No cóz = /
CytrynowySorbet
21-01-2009, 21:41
A mi sie wydaje że nasz problem z lagami skończy sie dnia 24 Lutego (moze troszke pozniej)...
Źle ci się wydaje. Nie oczekuj cudów, że coś się poprawi w bliskiej przyszłości, i nie mówię tego złośliwie tylko oceniam dotychczasowe nędzne efekty ich starań.
Ponieważ ten klopot maja wszyscy uzytkownicy internetu wykupionego w multimedi...
Haha chyba śnisz. Może ćwiartka klientów MM ma ten problem, bo gdyby wszyscy mieli, to nie było by już czegoś takiego jak MM.
a nasze LaGi....zaczeły sie po wprowadzeniu oferty przyspieszania internetu ,
Nieprawda, bo dużo wcześniej. Dużo dużo.
czyli od 23.00 do 11.00 rano mamy wieksza predkosc internetu razy 2
tylko ze zwiekszaja nam internet w nocy a zeby nie stracic zbyt duzej ilosci pieniedzy zmniejszaja predkosc naszego lacza w dzien w dzien ;p
Żałośnie głupie. To tak jakby w jakimś supermarkecie mleko w dzień kosztowało 3 zł, a w nocy 5. Po co by dawali ten 2x internet skoro nie mieliby na to środków? I mieli by obniżać za to w dzień? Chyba wiadomo, co wybrałby przeciętny użytkownik.
Ale oczywiscie moge sie mylic to sa tylko moje przypuszczenia ^^..
Możesz się mylić i właśnie to robisz :) Więc nie wymyślaj już bajek :)
moj problem z lagami juz sie skonczyl wiec chyba cos tam robia albo poprostu naprawili mi bo mieli dosycmoich codziennych telefonow ;)
Litin_Kaire
21-01-2009, 23:57
Ja od 2 tygodni, dzien w dzien do nich dzwonie i jakos mi nie naprawili xD Dalej wykrecaja sie tracertami, ktore im wyslalem ofc jakis tydzien temu, odpowiedzi nie ma do dzisiaj.. :]
Ja od 2 tygodni, dzien w dzien do nich dzwonie i jakos mi nie naprawili xD Dalej wykrecaja sie tracertami, ktore im wyslalem ofc jakis tydzien temu, odpowiedzi nie ma do dzisiaj.. :]
Wiec norma ja bylem upierdliwy do tego stopnia ze jezeli kazali mi wysylac tracerty czy cos w tym stylu to przerywalem im rozmowe i tlumaczylem ze nie w tym problem a za chwile dzwonilem jeszcze raz i tak po kilka razy dziennie nawet
a i jeszcze jedno za kazdym razem prosilem o technika bo twierdzilem ze administracja i tak nie da odpowiedzi i przychodzili panowie i wkoncu trafil sie inteligentny pan ktory zalatwil maja sprawe
VenAlcoath
22-01-2009, 07:24
to ja mam dekoder multimedi , wypozyczylem film i po 6 minutach piszze ze sie skonczyl i czy chce jeszcze raz ogladac...
a i jeszcze jedno za kazdym razem prosilem o technika bo twierdzilem ze administracja i tak nie da odpowiedzi i przychodzili panowie i wkoncu trafil sie inteligentny pan ktory zalatwil maja sprawe
Jak załatwił twoją sprawę?
Mario-1987
22-01-2009, 11:49
patrzcie ludzie na tego cyrkowca sorbeta, wchdzi i tylko komentuje wszystkich wypowiedzi po kolei... gdzie sie rodza takie dzieci? żyd?
CytrynowySorbet
22-01-2009, 14:06
patrzcie ludzie na tego cyrkowca sorbeta, wchdzi i tylko komentuje wszystkich wypowiedzi po kolei... gdzie sie rodza takie dzieci? żyd?
Coś ci nie pasuje? Spotkania Anonimowych wypierdków czekają.
patrzcie ludzie na tego cyrkowca mario, wchdzi i tylko wymysla bajeczki... gdzie sie mutuje takie stwory? arab?
Po prostu skończ do mnie pisać, ja już wcześniej skończyłem, i będzie ok.
No to was oświece.
Czytając ten temat myślałem ze to naprawde ich wina a tymczasem tadam.
Dziś byłem w MM i okazuję się ze problem polega na tym ze kiedy mamy inernet np 512 to wysyla sygnal 512 tak. Kiedy powiekszymy sobie do 1mb wtedy sygnal pozosaje 512 a internet i te wszystkie testy pokazuja 1mb. bumbum.
Rada;Idzcie do mm poproscie o technika który zwiekszy wam sygnal i bedzie cacy.
Edit: Wlasnie zadzwonil do mnie technik ze to "mało prawdopodbne ze to problem z ich strony -.-" W huja se lecą. Kazali przysłąc tracert noobs ;/
pentagram
22-01-2009, 17:34
@up
No, ale co masz na myśli? Chodzi ci o to, że rzekomo powiększają z 512 na 1mb/s, a dalej jest 512mb/s i dlatego lagi?
OMFG.
Zresztą ja mam od początku 1mb/s i nic nie zmieniałem i mam lagi jak chuj.
Powoli tracę cierpliwość.
Binladen pl0x zbombarduj MM : <
@exero
Bylbym wdzieczny jakbys podal mi e-mail multimedi ( zgubilem hehe )
@up
Ja mam lagi od wrzesnia..Miliony telefonow i tak laggi :/
Litin_Kaire
22-01-2009, 18:48
[email protected]
Prosze Cie bardzo ;f
Lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi =/
;CCCCCC
pentagram
22-01-2009, 19:10
[email]
Lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi =/
;CCCCCC
widzę, że mnie uprzedziłeś, ale i tak dodam coś od siebie.
LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI LAGI : <<
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
jaki spam :confused:
Właśnie wysłałem kolejnego maila z serji "MultiMedia halp me pl0x lagi" ; / ciekawe co odpowiedzą.
Jak załatwił twoją sprawę?
przyszedl do mnie technik wszedl na ta swoja stronke MM i zaczal sprawdzac sygnal gdzie sa te wszystkie wykresy lacza itp i okazalo sie ze na mojej Dzieli jest przeciazony upstream wytlumaczyl mi to tak ( ze kazdy rejon "dzielnica" ma swoje lacze a kazde lacze ma limit 32Mb )
druga sprawa to technik wyjasnil dlaczego to tak Dziala
- stronki dzialaja Normalnie bo stronka do wyswietlenia pobiera jakies dane i jak sie wyswietli tych danych juz nie pobiera a tibia i inne Gry aby dzialac potrzebuje ciaglej Wymiany Danych miedzy serwerem a twoim kompem a jak u mnie lacze bylo przeciazone to lagowalo z tej wlasnie przyczyny no i technik przy mnie zadzwonil do swojego kierownika zeby upchneli mnie na mniej zatloczony rejon no i udalo sie !
ps. jak tak patrzylem na Te wykresy lacza z roznych rejonow to 70% bylo zatloczonych tak jak moje!
pentagram
22-01-2009, 19:58
@up
Czyli najlepiej "zaprosić ich do siebie" ?
jak pisalem wyzej zawsze prosilem o technika bo wiedzialem ze z administracji i tak nie oddzwonia!
Litin_Kaire
22-01-2009, 21:39
I jak, zadziałało? Nadal posiadasz nasze ukochane lagi? :]
@Litin_Kaire
Wielkie dzieks
@up
U mnie oni byli raz na dwa-tygodnie od wrzesnia ale i tak laggi i ostatni zamiast mi sie w nocke powiekszac 2x spada mi 2x X(..Czasami po ich wizytach dalo sie z 1 h pograc ale potem laggi..JEDNA WAZNA RADA POD ZADNYM POZOREM NIE DAJCIE SOBIE WMOWIC ZE LAGI TO WASZA WINA!!!
banczo z jakiej dzielni jestes? i czy lagow juz nie masz? u mnie byl technik chuja zrobil :) jak cos ja ztrz; ]i problemy od 3 miesiecy ponad
pentagram
22-01-2009, 22:45
@up
Ja też zatorze. : ]
@top
Jaaa. Dziś takie lagi, że wogle się grać nie dało.
Mario-1987
22-01-2009, 22:54
czyli widac ze multi to syf zeby tylko siano pobierac, oczywiscie takie sprawy tylko w polsce... jak najwiecej jak najmniejszym kosztem bo nie wiem jak to jeszcze nazwac, czekam na odpowiedz sorbeta ktory moze nas znowu oswieci, ja bym chcial mapke z glownym odbirnikami w polsce to skocze je naprawic
CytrynowySorbet
23-01-2009, 01:37
czyli widac ze multi to syf zeby tylko siano pobierac, oczywiscie takie sprawy tylko w polsce... jak najwiecej jak najmniejszym kosztem bo nie wiem jak to jeszcze nazwac, czekam na odpowiedz sorbeta ktory moze nas znowu oswieci, ja bym chcial mapke z glownym odbirnikami w polsce to skocze je naprawic
Wybacz, nie mam nic na usprawiedliwienie MM :\ Skoro mi nie płacą, to nie będę ich dłużej bronił :\! Ale nadal cię lubię.
A to z odbiornikami, ehh, nawet nie będę ci tłumaczył, i tak zrozumiesz tak jak ty chcesz, tym razem wygrałeś, zadowolony? :)
@down: OK, więcej nie popełnię tak drastycznego i niemoralnego błędu.
Mario-1987
23-01-2009, 03:11
Wybacz, nie mam nic na usprawiedliwienie MM :\ Skoro mi nie płacą, to nie będę ich dłużej bronił :\! Ale nadal cię lubię.
A to z odbiornikami, ehh, nawet nie będę ci tłumaczył, i tak zrozumiesz tak jak ty chcesz, tym razem wygrałeś, zadowolony? :)
ten komentarz z naprawianiem odbiornikow mnie zdewastowal odwewnetrznie, wybacz ;p
banczo masz lagi czy juz nie?
nie amm moge normalnie grac i robic wszystko co mi sie podoba ;)
sueroski
23-01-2009, 11:23
ja też ni mam lagów -.- kilka osób już tylko ma :D
Mario-1987
23-01-2009, 12:19
ja też ni mam lagów -.- kilka osób już tylko ma :D
omg, czekam na twojego klejnego posta typu: "omg omfg znowu lagi, co robic? pomozcie!@?!@!?@!?"
sueroski
23-01-2009, 12:32
omg, czekam na twojego klejnego posta typu: "omg omfg znowu lagi, co robic? pomozcie!@?!@!?@!?"
żal.pl -.- po prostu bez komentarza napisałem tutaj dwa posty i od razu się czepiają
pentagram
23-01-2009, 14:30
@up
Do Ciebie też przyszedł technik czy lagi same przeszły?
U mnie bez zmian : |
u mnie tez :) z jakiej ul. jestes pentagram?
Litin_Kaire
23-01-2009, 18:30
Pan technik, który miał dziś do mnie przyjść, nie dotarł a multimedia nawet nie raczyła mnie o tym poinformować i siedziałem jak głupek w domu z nadzieją, że przyjdzie ten pacan i naprawi mi neta.. Cały dzień zmarnowany, lagi jak były tak są i tyle w tym temacie.. -.-
sueroski
23-01-2009, 18:31
@up
Do Ciebie też przyszedł technik czy lagi same przeszły?
U mnie bez zmian : |
same se przeszły :]
pentagram
23-01-2009, 18:37
U mnie chodzą, chodzą i przejść nie mogą : \/\/
CytrynowySorbet
23-01-2009, 19:52
Pentagram ban? :D
Zadzwońcie do nich i powiedźcie coś w stylu "Kompetentna firma informuje o nie przyjściu swoich techników. Dziękuję, że państwo tego nie zrobili. Z brakiem poważania ;)". Trzeba wjechać na ego tym łapserdakom!
To może być dziwne, ale od półtora dnia faktycznie narzekać nie można...
Cóż. Tonący brzytwy się chwyta, a nadzieja matką głupich.
demoninator
23-01-2009, 21:48
Mam prośbe do ludzi posyłających im tracerta. Jak to robiliście? znaczy jak zapisywaliście to droge wiecie te wszystkie msy ip itp.
@up
Start>Uruchom>cmd>tracert www.tibia.com
@top
Lagi , lagi , lagi . Zara biore przyklad z Banczo i bede upierdliwy jak sam h*j
PS. U mnie zadko laczy z login serwerem a jak polaczy to jak przejde 1 sqm to jest sukces .......
Litin_Kaire
24-01-2009, 15:30
Luuuuuuuudzie!!!
Jak sie robi tracert to nie na tibie.com bo tibia.com ma to zablokowane >,>
Sprawdza sie serwer ip serwera na ktorym sie gra w sposob nastepujacy, logujemy sie do tibii otwiramy wiersz polecen (start>uruchom>cmd) i tam wpisujemy netstat -o . Pojawiaja sie adresy i szukamy taki ktory ma port 7171. Kopiujemy adres bez portu, i wpisujemy tracert i ip serwera.
Jesli bedziecie im wysylac tracerty do tibi.com to beda wam mowic ze to nie jest ich wina, ze oni nie biora odpowiedzialnosci za zagraniczne serwery, albo beda inaczej sie od tego wykrecac.
Ja juz wyslalem z :/ z tracertem www.tibia.com i galaxia.ots24.net. Zobaczymy co odpowiedza xd.
MordercaCienia
25-01-2009, 11:51
U mnie od kiedy byl technik/dali modem (albo po prostu przypadek) jest znaczna poprawa. Lagi sa teraz rzadko, znaczna wiekszosc czasu da rade grac.
Litin_Kaire
25-01-2009, 12:44
Moze i jest jakas poprawa, ale lagi sa nadal.. Nie za to placimy!
@MordercaCienia
Co zrobiles ze ci dali nowy ja dzwonie tam "czesto":p i i tak mi nie chca dac nowego Modemu xd
@top
Dzisiaj rano moglem grac az 15 minut SUKCES!!!Kapicie 15 minut bez lagow :D
MordercaCienia
25-01-2009, 17:46
kolega ojca zna ludzi w mm ;p
.:Marta:.
25-01-2009, 18:59
Ja juz nawet nie prubuje tam dzwonic, patrzec czy jest lepiej zrezygnowalam po prostu. W marcu jest koniec umowy, poczekam i zapomne ze bylo cos takiego jak mm -.-
Pozdro dla wszystkich
Litin_Kaire
25-01-2009, 19:58
Fajnie macie, że macie tak krótko umowy z nimi, bo ja się muszę męczyć z nimi do listopada :/
A mi sie konczy umowa w srode (w ta SRODE W TA !!!:]) wiec jutro dzwonie i stawaiam sprawe jasno nie ma lagow macie 24 h jesli nie ide Do NEO B)
@top
Lagi , lagi , lagi . Ale i tak jestem szczesliwy bo dzis rano mogelem pograc 15 minut bez lagow to JEST SUKCES ;) i jedna rzecz dzisiaj zrobilem formata kompa dalo sie pograc moze 30 sekund i juz lag i koniec gry wiec Format nic nie dal :(
@Marta
NIE PODAWAJ SIE JA WALCZE OD WRZESNIA I W SRODE JEST DZIEN MOJEJ CHWALY . Bierz przyklad z Banczo napier#alaj telefony co 3 godziny . Nie przejmuj sie wstydem . TAKIE RZECZY TRZEBA ROBIC W IMIE TIBI (hah) xd
@(przyznajcie ze ten post wyglada jak byl bym super dzieckiem tibi , nio przyznajcie nio xd)
@MorderCienia
moze pogadamy bo ja mam zamiar zaczac grac na askarze "Adapter Corleone" , by juz byl z 30 ale laggi :/ i ty Olszyn?:D
MordercaCienia
26-01-2009, 15:02
gorzow :P
1234567890
A mi sie konczy umowa w srode (w ta SRODE W TA !!!:]) wiec jutro dzwonie i stawaiam sprawe jasno nie ma lagow macie 24 h jesli nie ide Do NEO B)
@top
Lagi , lagi , lagi . Ale i tak jestem szczesliwy bo dzis rano mogelem pograc 15 minut bez lagow to JEST SUKCES ;) i jedna rzecz dzisiaj zrobilem formata kompa dalo sie pograc moze 30 sekund i juz lag i koniec gry wiec Format nic nie dal :(
@Marta
NIE PODAWAJ SIE JA WALCZE OD WRZESNIA I W SRODE JEST DZIEN MOJEJ CHWALY . Bierz przyklad z Banczo napier#alaj telefony co 3 godziny . Nie przejmuj sie wstydem . TAKIE RZECZY TRZEBA ROBIC W IMIE TIBI (hah) xd
@(przyznajcie ze ten post wyglada jak byl bym super dzieckiem tibi , nio przyznajcie nio xd)
@MorderCienia
moze pogadamy bo ja mam zamiar zaczac grac na askarze "Adapter Corleone" , by juz byl z 30 ale laggi :/ i ty Olszyn?:D
nie tak predko jeszcze musisz wypowiedziec umowe :) czyli miesiac masz z glowy kolejny :P im szybciej to zrobisz lepiej dla ciebie
@up
Czyli jesli beda dalej lagi to jescze 1 miesiac meczenia z nimi? czy mniej?:confused:
@top
Coraz lepiej wczoraj 15 minut bez lagow , dzisiaj 4 minuty bez lagow . ZA TO NIE ZAPLACISZ KARTA MasterCard:p
(pomylka zaplacisz zerwiesz umowe i wykopisz neta w innej firmie)
Szyszkati
26-01-2009, 17:08
Cze mam świeże info na temat naszego problemu 100% pewne jak mi mówiła osoba z Multi.
Otóz lagi są ponieważ jakis głowny punkt nie wiem czego ale chyba danych jest zbyt przeciązony w Warszawie dlatego jak mowia jeszcze ze 2 tyg w godzinach 13-23 bedą lagi. Usterka bedzie usunieta jak najszybciej. Facet mi mówil konkretnie i zgadza się w tych godzinach mam najwieksze lagi. Pozostaje nam czekać...
LUDZIE! Wkoncu znalazlem odpowiednie forum. od 7 miesiecy mam te zasrane lagi w tibi. To jest tak. 1-Loguje sie troche i stoje w miejscu nic nie moge zrobic all kolomnie chodza pisze i ja to widze. 2-co kratke zatrzymuje sie na minute.3- freezy itd. Juz nie wiem co robic, trace nadzieje ze to kiedykolwiek sie poprawi NIENAWIDZE TEJ ZASRANEJ MULTIMEDI. jeszcze miech temu kozystalem z takiego szwedzkiego programu Relakks co mi pozwalalo normalnie grac lecz tera wygasla 30 dniowa trialowa wersja i juz se pogralem!! Pomozcie BLAGAMX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( X(X(X(X(X(X(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
gorzow :P
1234567890
W gorzowie ma tak co 2 osoba ;))))
Ja narazie stracilem 400k na blessy i z 200 na aole i zrezygnowalem z dalszej gry ; )
Mala sklejka ^.^
http://img253.imageshack.us/img253/9044/multiownforns9.jpg (http://imageshack.us)
@kilka up
Tez dostalem nowy modem :P i nic ;\
Ja z gdyni jestem tez pozucilem dalsza gre na rl tibi bo stwierdzilem ze to nie ma sensu jak co dzien padalem. Gram sobie od czasu do czasu na ots ale zadko sie zdaza zebym mogl sobie pograc bez lags ;s
MordercaCienia
26-01-2009, 17:30
lol, zainstalowalem tego relakksa i mi lagi przeszly
z tym ze jak go rozlaczylem to nadal nie ma wiec to moze przypadek
MordercaCienia
26-01-2009, 17:35
o kurwa, to chyba dziala :D
rozlaczylem tego relakksa, lagi mi wrocily po chwili, wlaczylem go i nie ma lagow
watpie zeby przeszly same w 5 sekund
o kurwa, to chyba dziala :D
rozlaczylem tego relakksa, lagi mi wrocily po chwili, wlaczylem go i nie ma lagow
watpie zeby przeszly same w 5 sekund
A skad go pobrales ? ;]
MordercaCienia
26-01-2009, 17:43
http://tibia.org.pl/static/out/artykuly/Nowa_alternatywa_dla_Hamachi_-_Relakks.html
robilem 4 proby.
caly dzien mi lagowalo non stop, wlaczylem relaksa lagi przeszly, wylaczylem wrocily, wlaczylem przeszly, wylaczylem wrocily itp
to chyba dziala
Edit: nie chodzi idealnie, sa bardzo male przerwy w plynnosci chodzenia ale to wcale nie przeszkadza (jest cos podobnego jak na amerykanskich serverach).
mowilem wam ze to dziala ja potrafie scrackowac ze mam caly czas za free ale czasami mi to nie pomaga bo moze mam za wolnego neta... tak samo przed chwila mialem akcje na ots net padl i hop siup temple gz multi:D
Litin_Kaire
26-01-2009, 18:00
Jakby ktos jeszcze to przetestowal, i lagi zniknely prosze o info na forum :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.