zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaki świat mam wybrać?

Stron : 1 2 3 [4]

Hoost
21-07-2008, 02:22
Morgana już dawno umarła.... lepiej tam nie grac jak nie masz zamiaru wchodzić w pupę Russelowi i reszcie xD

Xadrian
21-07-2008, 16:26
To wkońcu jaki świat można wybrać..? chce świat pvp.. ceny żeby niebyło niskie ale i nie wysokie :P Pa i Pk prosze mi opisać.. :P i czy dużo ludzi jest :) a i jakie narodowści :D

Zero-max
22-07-2008, 15:33
MORGANA POWTARZAM!

Ten pan 2x up przegrał wojne pewnie.. ;P bo sie poddali i przegrali PROSTE..

PA Jest po dopiero co sie skończyłą wojna PA jest na ludziach 100 lvle+
(juz sie kończy)
Narodowosci.. głównei polacy i hiszpanie
Ceny dobre! ;]

Greku_Shocker
29-07-2008, 09:49
Czy mógłby mi ktoś doradzić co do wyboru świata non-pvp? Na pvp już gram od ~2 lat i trochę mi się to już znudziło. Głównie chodzi mi o to żeby świat nie był przepełniony anie nie było kolejek. Ceny za bardzo mnie nie obchodzą.

danielo99
02-08-2008, 20:36
A morze ktos mi podac 3 najnowsze serwery alo gdzie to mozna zobaczyc??

Fred_Flintston
02-08-2008, 20:39
@UP
Przy zakładaniu nowej postaci masz podane daty powstania serwerów (najnowsze: Unitera, Nerana).

Tao16
07-08-2008, 11:40
Chciałbym odswieżyć info o SAPHIRZE

- Polacy ~30% Szwedzi ~45% Brazylijczycy, Hiszpanie ~25%

- Polaków może jest i dużo ale co z tego jak najlepszy pl to 19 player Saphiry.

- Ceny sa dosyc niskie jak na PVP. Trzeba liczyc ze 2-5k wiecej niz u Djina badz Radisha.

- Teraz jest wojna Demoralize(PL ktorzy poprzychodzili z Candi, Kyry, Furory oraz paru SWE) vs Masterplan (wszyscy starzy Swe co graja tutaj po pare lat). Ogolnie jest Pa ze strony SWE i Hiszpanow ale jak ktos gra juztu dlugo i kocha ten swiat to latwo mozna sie przyzwyczaic.

- PK hmm? Ze wzgledu na własnie PA to po Saphirze mało jest pekerów. czasem jakieś Random pk cie ubije 4fun ale tak malo sie spotkałem. Najspokojniejsze miasto na fAcc to AB'Dendriel bo tez najmniejsze a najgorzej jest w Thais ;p

- Expowiska praktycznie puste. Resp słabszy trochę ale gdzie nie pojdziesz masz 80% szans ze wolne, no poza np, dragami w ANKH, Minosami przy KAZO.

- Na roku kreci sie srednio po 20-35 osob, ale rowniez szybko mozna przejsc go ze wzgledu na free respy.

Ogolnie, ktos jak nie jest przyzwyczajony do PA to odradzam grać ze wzgledu dostania "szoku Tibijskiego". Lecz jak ktos lubi siedziec cicho i se expic to owszem mozna cos tu zdzialac. A jak bedzie juz tak daleko to 100k zaplaci Paymenta i moze se grac kiedy i ile chce ;p

Xizibi
08-08-2008, 20:46
1. Polacy i Brazole
2. Połowa Polaków
3. Bardzo niskie
FS-5k
Blue Robe-11-13k
Drag Shield-4k
itd.
4. Nie ma pk bo to non-pvp
5. Server Przeludniony ale już mniej od 18 kolejki ale expowiska zapchane
6. Rook średnio zapchany da sie wyjść
7. Hmm, gram na tym servie od 1,5 roku i jest coraz gorzej, chamscy gracze (Polacy i Brazole) którzy wyzywają Cię od noobów za byle co, in. dlatego odszedłem z tego świata a piszę to dlatego żebyście nie wybierali tego servera bo to był by błąd.

PS. Nie piszcie po angielsku do br bo i tak nic nie rozumią

SirAdasii
08-08-2008, 21:44
Saphira
- PL vs SWE vs BR
- jest dużo Polaków tak samo jak i innych narodowosci
- bohy 35k? p ammy 4k?
- atmosfera milutka ;) jeśli nikomu nie podpadniesz to może będziesz mógł pograć, można spotkać naprawde sympatycznych ludzi
- dużo pk'rów jest w AB :D ale to tylko na BR polują
- nie jest przeludniony można poexpić ;)
- na rook'u dużo ludzi nawet dużo i trudno wbić czasem 8 lvl :P jedyny większy minus
- swiat miły o ile nie podpadniecie zarówno swe jak i pl :] można zdobyć dużo przyjaciol jak i wrogów
ale ogolnie swiat polecam!

Jeśli nie wiesz gdzie zacząć zacznij TUTAJ!

sopelek122
08-08-2008, 21:57
- Sporo osób gra ale da sie wytrzymać:p
- Cena są średnie... np:
p set (max 1.2k)
Bohy (max 35k)
Blue Legs ( max 20k)
FS (4-6k)
- Dość sporo nobóóóów (nie dasz im EQ to ci respa np. beda bloczyć
- Świat Non PvP
- Troche wolno sie expi ale fajnych "Ludziów" :p można znaleźć
- Ludzie są ogólnie mili ( pomijając noobów )
-

K-W
09-08-2008, 17:59
Gram na Lucerze od niedawna, jakieś 2-3 miesiące, ale postaram się odradzić wybór tego serwera :p Podkreślam, iż wypowiadam się przede wszystkim o Venore, bo w tym mieście spędzam 80% czasu :)

1.Ilośc PL/BR

Niestety na tym serwerze przeważają BR :( Nie wiem dokładnie jak jest w Carlin i Thais, ale w Venore przed depo to stoją same BR. Słyszałem, że spory czas temu BR wygrali wojnę z Polakami i wielu polskich h lvl skończyło grę, dlatego zaczęli przeważać BR.

2. Ceny

Jakby to ująć, ceny w normie :) Powiedziałbym, że nawet dosyć niskie, dla przykładu:
Plate Armor - 400-500gp
Plate Legs - 200-300gp
Knight Armor - 3-5k
Knight Legs - 6-7k
BoH - 29-35k

3. PK

Raczej niedużo ;) Dwa razy w ostatnim tygodniu spotkałem się z PKującymi neewbie, tj. grupa 10-15 lvl, także można się nawet z nimi zabawić :D

4. Kolejki

Kolejki w godzinach 18:00 - 02:00. Expić najlepiej od 8 do 12, wtedy są pustki na respach.

To mój pierwszy wpis, więc proszę o wyrozumiałość :]

Cytuje stary post ale pierwszy raz tu wszedłem, ale nie jest tak ze wszystkim jak tu up w cytacie opisane :P

Wiec Na serwie przeważaja Brazole, wojna była na tibia 7.6 i przed nią , starzy gracze dostali hunta ale nie znaczy ze nie ma polskich high lvli, jest ich nawet sporo.Ale to prawda że serv "należy" do brazylijczyków za sprawa bardzo starej gildii Elementalis bodajże z 2005 roku. Ale żadko sie zdaża, praktycznie dzis wogole że daja hunta bez powodu.

Ceny:Koleś pomylil sie w cenie boh bo kosztuja one w granicach 35-40k a nie 29-35
K legi,K arm - djinnowe ceny lub 1-2k drozej.
Bronie z areny 2# - 15k +-
bronie z 3 areny 130-150k
b robka 11-13k
mms 150 g legs tak samo i dh ( wiec w miare cena sie trzyma)
(nie wiem jakie itemy podac jescze :P)

No kolejki są wieczorami ponoć( nie wiem dokaldnie bo regularnie pacc wiec nei moge tu powiedziec dokladnie :S)

No serv full wiec expowiska ciezko czasami dorwac, tak popularne jak d lair veno wiadome zawsze zajete ale typu deep fibuli juz nie jest problem zajac.

Dla graczy których interesuje gra na Lucerze :
Odradzam bo serv jest full, wolał bym wybrac świat o statusie 'Empty", lub jesli zaczynac gre od nowa to na nowym swiece przy okazji updatu .

Pozdro :P

Ryszard_Czolgista
16-08-2008, 23:05
moze mi ktos powiedziec ktory z amerykanskich swiatow pvp jest najlepszy???
mam na mysli malo pa no i bez huntow za bycie pl

OldWerladyn
18-08-2008, 02:49
Szukam servera gdzie jest ciągły mainwar/większość polaków/nie dużo hlvl
Grałem na Elysi, ale tam nic nie da się wywojować ;(
Przenosze się z:
kumplami<3-8osób>
Pacc
doświadczenie w PVP
wspomagacze ;]

Proszę o rade...

bombelek14
18-08-2008, 11:34
Zanera ROX

30%polacy
30%mexykance
25%hiszpanie
15%inne narody

Ceny tak niske ze az strach ;/

Preze$
20-08-2008, 10:28
Guardia(non-pvp)
-Kolejki:max do 50 osób i nie tak często
-ceny:stary serwer=małe ceny
boh-30k
crown armor-12k
b robe-12k
-dużo polaków chyba że, ktoś gra w nocy
-nooby trafiają się tylko w carlin i w thais
-miła atmosfera

Davern
31-08-2008, 20:30
Wiec jaki świat mi radzicie wybrać : honera astera nerana unitera Celesta?? TYLKO Z TYCH nie dawac innych propozycji (możecie mi coś więcej powiedzieć o każdym świecie)
Jeśli tak to dlaczego dużo ludzi expowiska zajęte?? np :Tomba facc,D-lari,guardy i roty (fibula) i pacc zome czy dużo ludzi
Proszę o szybka odp
Prosze o sensowe odp

mob
01-09-2008, 16:33
Wiec jaki świat mi radzicie wybrać : honera astera nerana unitera Celesta?? TYLKO Z TYCH nie dawac innych propozycji (możecie mi coś więcej powiedzieć o każdym świecie)
Jeśli tak to dlaczego dużo ludzi expowiska zajęte?? np :Tomba facc,D-lari,guardy i roty (fibula) i pacc zome czy dużo ludzi
Proszę o szybka odp
Prosze o sensowe odp

Neranę odradzam bo serwer jest juz sporo zawalony i bot na Bocie.

Unitera najnowszy server i ciekawy i co najważniejsze jeszcze świeży.

0m3n_Kidler
06-09-2008, 08:10
Witam.
Mam do was pytanie, drodzy userzy. Jaki świat mam wybrać? Chodzi mi tu tylko o światy PVP. Ale proszę podać jakiś świat na którym da się wybić, a nie nabić 8 lvl po czym wrócić na Rook ;P

Pozdrawiam

0m3n_Kidler
07-09-2008, 16:53
Odświeżam.
Czy ktoś mi może odpowiedzieć?

michalek12
09-09-2008, 15:03
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: Jest dość dużo polaków i też br
-ile jest polakow: dość dużo
-jakie sa orientacyjne ceny: w miarę tani serv, plate armor za 500gp kupilem i plate legs tez 500gp
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije: atmosfera miła, choć czasami można usłyszeć wyzywających się polaków
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej: serwer non-pvp
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi: wieczorem bardzo duże kolejki
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: nie pamiętam
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: dobrze się gra na Menerze, polecam ten serwer dla początkujących graczy :D

Kornio249
17-09-2008, 20:47
Że się tak wyrażę, szukam świata pvp, na którym idzie pobotować. Nie zależy mi na cenach szczególnie, ani na dostępności itemków. Narodowości też mnie nie interesują. Chce po prostu włączyć bota i móc spokojnie pracować :)

Awek's
26-09-2008, 10:13
Refugia

1.Hm... Polacy, Brytyjczycy
2.+90%
3.Tanie !!
-k Arm ok. 2k-4k
-Dragon shield ok. 3k
-BoH ok. 20-30k
-P arm ok. 200-300
-P legs ok. 100-300
-K legs- ok 6k-8k
4. Bardzo miła,
5.no ciężko o to na non-pvp
6.Trzeba się namęczyć żeby znaleźć na expie ponad 3ludzi xD
7.Rook... Jeśli chodzi o exp to troche tego jest ,ale większosc sprzedaje mace na rynku więc jest ok xD
8.Jest jak dla mnie najlepszy swiat ,ja gram knightem i 1lv dziennie i ok. 2k dziennie ... z tym ze mam 15lv to expie na tych trolach i skieletonach ...
Bardzo Fajny świat POLECAM !

Silverius
03-10-2008, 12:59
szukam świata pvp z miłą atmosferą i niezbyt dużą ilościa pk....

FaakJu
06-10-2008, 15:47
A wiec jaki server radzilibyscie wybrac ? zastanawiam sie pomiędzy Morganą a Celesta.. Prosiła bym o uzasadnienie .. A jeśli którys z nich to moze ktos mi zaproponuje jakąs drobną pomoc w postaci gp ? ^^ Dziękuje oraz pozdrawiam :>

Wesh
08-10-2008, 15:45
Witam, więc ja szukam serwera PVP na którym jest mało pk i pa, wiem że są wszędzie ale szukam serwa na których jest ich mało. Ceny nie są ważne najlepiej żeby na serwie grało tak ok 600- ludu żeby nie było kolejek.

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ !!!

kozasss
13-10-2008, 12:25
Witam was bardzo serdecznie...
Prosze was o pomoc
W tibie gram mniej wiecej od 1.5 roku dorobiłem się 45 pallka i pare innych mniej znaczących postaci ale wszystko to odbywało się, niestety na serverach NO PVP ktore sa .. hmmm W*********E proste przykłady noobki kradnace loota Pro ewoluszon plajerzy bijace slimy ... tych przykładow sa setki I w takich sytuacjach załuje ze to N-pvp
Poszukuje servera, ktory:
-JEST PVP
-Małe kolejki
-gdzie nie ma sytuacji typu -BR -no, Pl i jazda
-Stosunkowo duzy % to osoby posluguje sie angielskim
Wolalbym jakiś ze starszych serverow , chodzi mi o zwykla przyjemnosc z gry oraz niskie cenny itemow
CZy na takich serverach sa potrzebni "mlodzi" siocherzy ?
Moja postacia bedzie sorc/ druid (wedlug mnie w sumie to samo) w zaleznosci od potrzeby siochania wybiore moja postac
I na sam koniec prosze o kilka praktycznych porad w zwiazku z PK-erami?
Co nosic jak ich unikac..... jak z nimi radzic walczyc

Vierxen
13-10-2008, 14:12
Aldora, Thoria :D

Dendiii
14-10-2008, 09:18
Napiszcie cos o Honera ;D prosze xD

Tibianka
17-10-2008, 23:24
Nebula rules.

Astilinek
20-10-2008, 14:07
Aldora

A więc Aldora xD. Jest dość fajny świat, na którym przeważają polacy, zwłaszcza po wygranej Animy w wojnie. Ok. 60% Polacy, 30% br, a reszta to głównie szwedzi, niemcy, hiszpanie. Pk... to zależy w jakim mieście, w Carlin jest tego cała masa jednak najczęściej są to 8-15 lvl, czasem przyjdzie dwóch sorców z 25 i pozabija parę osób ale ogólnie PK jest niedużo. PA... za nic raczej na 100% nie będziemy huntowani, ale na wszelki wypadek lepiej być spokojnym. Jeśli chodzi o expowiska to łatwo jest znaleźć coś dla siebie, czasem tylko będziemy zmuszeni expić z kimś. Najlepsze public respy na Aldorze to:
Elvenbane, Mount Sternum, PoH, Femor Hills. Na kopach też można expić, bo już nie pekują tu tak jak dawniej.

Przykładowe ceny:
Blue Robe- 11k
Knight Armor-4k
Bohy-31-34k
Mystic Blade- 12k
Bp icicle-2,5k
Demonka- 35k

Hiver
20-10-2008, 18:39
1. Polacy i Brazylijczycy, Szwedów jeszcze nie spotkałem :p
2. Dużo, ale Brazylijczyków jest więcej. Czasem można ich nawet spotkać w południe ;]
3. W miarę tanio
4. Miło, aczkolwiek denerwujące jest to, że dość często widać "K*&%^" "Ty S^$@#!*%" i tak dalej, ale niestety to jest chyba często spotykane na każdym świecie:(
5. PK nie jest za dużo. Prym w najniebezpieczniejszych wiodą jak chyba wszędzie Thais, Carlin i Venore w Ab'Dendriel bardzo spokojnie bywa, że przez 1,5 godziny nikogo nie ma w dp ani pod :) (mam FACC więc nie wiem jak jest np. na Edron)
6. Nie jest przeludniony. Są momenty, że przeludnione jest Amazon Camp, albo PoH, ale nie na długo.
7. Na rooku aktualnie stało się modne zabijanie kurczaków8o dlatego expy świecą pustkami, albo jest mało ludzi.
8. Gra mi się bardzo dobrze. Serdecznie polecam :cup:

romangg
25-10-2008, 15:38
Chcialbym zagrac na swiecie gdzie jest duzo ludzi (nie chcem pustych servow) od czasu do czasu mozna kogos zabic bez hunta za nic itp, gdzie sie mozna wykazac czyli na servie gdzie gdzie nie ma ustawionych gildi(nie na takich ze jek nie jestes w danej gildi to msza hunta) dobrze by bylo jak by bylo duzo polakow pomocy.

Crypton33
26-10-2008, 13:59
Mam parę pytań dot. świata Amera:
1. Opłaca się tam zaczynać grać? (PACC, skill na monku, knight)
2. Jak z cenami?
3. Jest na tym świecie jakaś wojna?
4. Dużo jest PK?
5. Jak z expowiskami? Często zajęte?
6. Jak z ludźmi? Dużo/mało?

Pyxer
26-10-2008, 16:10
server z wszystkich non pvp co ma najlepiej chodzi mi o
1.mało lagów
2.najnizsze ceny z serverow non pvp
3.malo noobow bo brak nigdy nie ma
4.mila atmosfera mili ludzie

aktualnie gram na celescie ale duze kolejki masa noobow mam 20lvl i zastanawiam sie zmienic server na inny lepszy z non pvp jaki polecacie:baby:

Zacharyss
26-10-2008, 16:54
Moge ci polecić Guardię, na której sam gram i jestem bardzo zadowolony. Ceny też są dobre :)

T_Shock
26-10-2008, 17:13
Na Morganie sie fajnie gra.

Demnik
02-11-2008, 00:18
Hiberna
Teraz zaczynam grę na Aldorze.
Ale Skomentuje Hiberne

Gdyby Tylko Nie Teraźniejsza sytuacja grał bym pewnie dalej na Hibernie.
Narazie nie polecam gry na Hibernie poniewaz Dm(rozpadło się) i Ali(+Dm)
Huncą wiekszość osób Medium lev najczęśniej
Dm Dalej sciąga Paymenty a Ali Hunci za darmo
Wiec Przez jakiś Okres Nie polecam GRy na HIBERNIE

ALDORA RLZ ;]:crusader:

romangg
02-11-2008, 16:59
Szukam swiata pvp gdzie gra duzo osob (szczgolnie polakow) i gdzie rzadko kto zna rl hlvl (gralem na servie gdzie 30% znalo rl i hunted)

LK.
07-11-2008, 17:59
Szukam serwera :

- nie przeludnionego
- bez wojny!
- z mala iloscia pk(tzn ze nie ma teamow pkujacych lub jest ich malo)
- w miare male ceny
- gdzie mozna spokojnie grac
- serwer GERMANY ! ;p

Jest wogole taki?

Aldona
07-11-2008, 18:04
Zapraszam na Isarę. Miła atmosfera, niewielu pk. Myślę że ci się spodoba.
See u in game.

Trylek
28-11-2008, 16:04
Wszystko tylko nie berylia.

magmagic
28-11-2008, 21:44
GUARDIA

Wszystkim polecam Guardie, bardzo dużo Polaków, Swe i Brazoli.
Non -pvp, dosyć spore kolejki.
Atmosfera miła, zdażają się n00bki i jeszcze nie spotkałem się z PLZ FREE ITEMS!!
Expowiska, dosyć przeludnione.
RookGaard(czy jakoś tam;p) na rooku nie spotkałem się z dużymi n00bkami.
Ogólnie miły, fajny, server.

Pozdrawiam.

Majsterek.
14-12-2008, 12:49
SECURA:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: PL, BR, SWE
-ile jest polakow, dużo (bo dużo noobów)
-jakie sa orientacyjne ceny: dość niskie
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije: miła, barzo miła
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej: 0
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi: tak
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: duuużo
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: jest cool, łatwo nawiązuj sie znajomości, łatwo znaleźć dla siebie gildię i jest w ogóle ox...

Mario009
14-12-2008, 21:03
szukam jakieś fajnego światu gdzie mogę znaleść kolegów, ceny nie są za duże. Najlepiej server non-pvp ponieważ servery pvp i pvp-enfo już mi się przejadły. Tak jeszcze zeby wolne expowiska byly to super :|

Bekooooooo
16-12-2008, 19:31
Na ogół to polecam.Dużo polaków ( high lvl ) są też anglicy,zbyt dużo nieznam ale np za dragon shield 4 (4,5 ) k bohy shodza po 33 k no bardzo miła lecz dużo n00b'ów złodzieji non-PVP to bez pk B). w dni tygodnia to nawet fajnie jest po szkole sie lognac ale w weekendy to tylko nocki lub przed trzecia czwarta rano bo tak to nawet po 180 kolejka.Rook raczej nieprzeludniony a ja na refugii praktycznie gram od zawsze xD

Avallach
16-12-2008, 19:43
szukam jakieś fajnego światu gdzie mogę znaleść kolegów, ceny nie są za duże. Najlepiej server non-pvp ponieważ servery pvp i pvp-enfo już mi się przejadły. Tak jeszcze zeby wolne expowiska byly to super :|

Premia, kilku polaków jest, ceny nieziemsko niskie, troche trudniej o addon itemki, ale respy sa puste.

Emlo666
19-12-2008, 23:32
Moim zdaniem nie wybierac dla poczatkujacych swiatow pvp-enfo np. Inferna.
Po 1. Za duzo pk
Po 2. Ciezko jest cokolwiek kupic.
Po 3. Ciezko sie poruszac po miescie (patrz pkt.1)
po 4. Wszystko nawiazuje do pkt. 1
Nie ma gdzie expic, pelno botow na wyzszych lvl ~40 (bo tam 40 to juz jest good ;)), Na infernie akurat sporo PL to idzie sie dogadac. Nie wiem jak na Dolerze bo nie gralem (tylko na rooku)
Rook nie jest przepelniony, ale czasem zdarza sie ze zabraknie miejsca na jakiejś miejscowce. Ogolnie polecam tym co juz graliw tibie przez jakis dluzszy okres. :)

Polecam dla poczatkujacych Celeste z uwagi na "Fri Itansy" :P Nie no zatuje, ale jest tam calkiem przyjemna atmosfera. Czeste kolejki :/

Emlo666
20-12-2008, 21:00
[B][I]

ŻĄDZĄ

[/url]

Właśnie widze jak "żądzą" (pisze sie przez rz). Pozatym nie wysylaj key'ow.

LK.
24-12-2008, 22:31
- pvp
- niskie ceny
- germany
- bd gral knightem nie wiem czy cos to zmienia
- bez pa
- minimalna chamowa na serwie

odp please ;]

LK.
25-12-2008, 02:44
refresh -.-

LK.
25-12-2008, 19:53
Odpowie ktos?!

monitor
25-12-2008, 20:30
- pvp
- niskie ceny
- germany
- bez pa

odp please ;]

Wojen aktualnie nie ma bo brazole wygrali.
Niskie Ceny :)
Xantera

Yakky
29-12-2008, 18:28
- pvp
- niskie ceny
- germany
- bez pa

odp please ;]

Furora
2/4 jak ci pasuje graj

--Ogorek--
29-12-2008, 18:30
aj zapraszam na nebule
Tutaj link do mojej gildi jak ktos lubi popekowac (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2399316#post2399316)

Crunsher
29-12-2008, 21:01
br (xD)pl i czasem oi
-nawet duzo co 3 osoba to polak
-mysle ze srednie (choc ostatnio niezle zaczeli podwyszszac :D) ale tak podstawowy eq kupisz za 1k (p legi chodza po 300 gp)
--[nie dotyczy]
-ojj w kolejce mozecie siedziec z 1,5 godziny...(+200 kolejek) expy prawie wszedzie zajete (duze lvle expia na goblinach,amazonkach zamiast na beho)
-prawie codziennie ktos wola sell 4 maces 35 gp (one)i przynajmniej z 4 osoby sa przed glownym budynkiem
-fajnie sie gra ale niewarto sie logowac po 18 w dni powszednie i po 16 w sobote lub wolne (czasem sa kolejki o 14 ale takie 25:])

DiabLo$
02-01-2009, 15:24
Poszukuje świata gdzie sa niskie ceny typu xerena p armor 500gp p legi 300gp
k amorr4-5k itp są morze jeszcze tańsze światy ?:):)

Mariuszqe
07-01-2009, 08:15
Jak ktos jest polak to niech idzie na serv Refugia choc jest tam duzo graczy i trzeba czekac zeby wejsc :(

M@tthew
13-01-2009, 09:58
Czy istnieje jakiś świat pvp, na którym jest mało pl i br? :|

R3T
14-01-2009, 08:45
Premia tak sadze :p

Ulrikk
14-01-2009, 15:47
Szukam serwera pvp, empty, jakiś spokojny bez patologii jak na elysi, jaki polecacie?

dancyk7
17-01-2009, 16:22
GRIMERA
Weżcie najlepiej skasujcie ten świat!!!X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
OK sa niskie ceny i to bardzo ale polakow prawie nic. tylko bracholeX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( X(X(X(X(X(X(X(X(X(

kropik
17-01-2009, 18:25
Up. nie spamuj ok?

2Up. polecam Morgana, rzadko PK'ują, jest spokój, praktycznie 0 noobów

Ziomkers
18-01-2009, 00:50
Zastanawiam sie nad wyborem jakiegos servera non pvp,na ktorym sa najbardziej sposrod wszystkich swiatow non-pvp wolne expowiska przez jak najdluzszy okres a takze srednie-male ceny axe i EQ. Aktualnie na wzgledzie mam Calmere i Nerane ale chcialbym poznac wasze zdanie na ten temat.
Pozdro

juran_se_spychowa
18-01-2009, 02:31
Selena

Serwer gdzie na ogół spotyka się polaków, ale jest tu też paru szwedów i brazoli. Ceny niskie (boh 35k itp). Dużo PA i pk teamów, ale jak masz farta, to nikt Cie nie dopadnie. Wojna? Hmm... Homerun vs. Ownage ale nie wiem, może już się skończyła. Ogólnie ciulowy serwer, ale ma jedną zalete, że jest tutaj strasznie mało ludzi (max online osób 791~~ a to strasznie mało). Chyba drugi serwer po premi pod względem ludności.

Gormitas
05-02-2009, 16:09
szukam servera
non-pvp
niskie ceny
obojętnie
sorc
najmniej kolejek
mało ludzi na rooku
mało noobów

dawnoTEMuVishna
10-02-2009, 13:52
no dobra ludzie. Przeczytalem prawie ze wszystkie wypowiedzi. Sytuacja jest taka, że nie grałem gdzieś 1,5 roku, ostatnio grałem na saphira, teraz pykałem troche na trimerze wprawdzie troche bo dopier 12 level pallem nabilem, ale się przeraziłem bo jest nasrane br, br na br, gdzie sie nie ruszysz to br. Chcę zmienić teraz server na taki, na którym jest najwięcej Polaków żyby można sie jakoś dogadać bo to br tępe nasienie nawet po ANG. nie rozumieją, proszę pilnie o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na Jakim serwerze gra najwięcej Polaków? pytam o to ponieważ wszędzie wypisaliści tylko tak proporcjonalnie a ja chciałbym wiedzieć gdzie jest najwięcej naszego narodu?

Ascaron
12-02-2009, 00:14
Up:
Furora
Kyra

papaj42
02-03-2009, 17:24
Zmiana, wcześniej pisałem o non-pvp, ale jednak zamierzam grać na pvp. Jaki polecacie? Mam na oczku Aldorę i Valorię (kumpel gra, ale podobno wojna jest). Powiedzcie coś o nich, lub jeśli istnieje lepszy, to podajcie.

Neverum
05-03-2009, 21:06
Pacera

http://img22.imageshack.us/img22/8859/pacera.jpg

1.Jakie narodowości najczęściej wystepuja.

Stoisz pod DP i nagle wiadomość "oi" choć Polaków tez trochę jest.

2.Jakie są orientacyjne ceny.

Ceny bardzo niskie dla przykładu BOHy - 35k.

3. Ilość PK/PA ew.Wojny.

Serwer NON-PVP

4.Atmosfera.

Jak na każdym NON-PVP kradną, nOObią, dawają itemy za zaufanie.

5.Ilość osób

O godzinie 20.30 wbiłem na serwer bez kolejki, ogólnie jest to chyba jedyny NON-PVP bez kolejek.

6.ROOK

Tu nie mam zielonego pojęcia jak wygląda ROOK ale gdy przechodziłem to sporo osób było.

7.Moja opinia.

Ogólnie serwer fajny przyjemnie się gra najlepszy serwer na jakim do tej pory grałem

Kubawis93
08-03-2009, 16:28
CANDIA

Ogólnie mój dom ;)

1. Co do narodowości to BARDZO dużo Polaków, i dużo Br, tak pół na pół.. Innych śladowe ilości.

2. Ceny mamy bardzo niskie ;)
BoH, Demon Shield-32K
K.Axe-1,5k
Serpent, Spike 500-700gp
P set-500-700gp
Drag Hammer-1,5k
K set- 14k (5k Arm, Legi se policzcie;))
Full Set sobie policzcie a ja ceny podam ;) - (DH-90-120k, MMS-80k, MPA-200-220k, G Legi 60-70k <szok>, Softy drogie bo 400-430k, bronie z kazdego rodzaju okolo 400-450k)

3.Nie ma PK bo to No-PVP

4. Typowe N-PVP
Kradną, udają kozaków, nobują, świrują i chuja dostają... ogólnie syf, ale jak sie nimi nie przejmujesz i masz na nich zlanie to gra jest spoko

5. Po ostatnich seriach banów wchodzi się bez czekania o każdej porze.
Serv Save o 9.00, godziny szczytu 17-20 naszego czasu, kolejki max 30.

6. Rook... prawie nikogo więc wychodzimy szybko i na luzie, a jak jzu ktos jest to RookStayer który zawsze rzuci z 50gp na start;)

7.Opinia tak ?
Mimo punktu 4. jest spoko. Ceny fajne a jak znajdziesz kumpla (nie problem) to masz granie na cale zycie ;)

Hail Candia i myślę że pomogłem ;)
Pozdro Candijczycy

AnhillatorBear
09-03-2009, 20:52
Szukam serwera na którym są tanie itemy
Gram na Azura ale szukam czegoś co jest troche mniej PK

Najważniejsze Ceny i Zaludnienie !

Z góry thx za odp B)

Davern
10-03-2009, 22:24
Szukam świata NO- PVP, niemieckiego.

Ale zastanawiam się na trzema servami mianowicie Celesta, Refugia i Candia który wybrać i dlaczego ?
Wiem tylko ze na refu są mniejsze kolejki (jak teraz) niż na Celesta.

Proszę o rzeczową odp :)

Aplauz
10-03-2009, 22:32
Refugia ja tam gram na paccu jako tako PL jest fajnie dużo Swe,jeśli znasz język angielski na poziomie 3 gimnazjum-to serv dla ciebie:)

Szef_Ryby_i_Etorica
10-03-2009, 22:37
Szukam świata NO- PVP, niemieckiego.

Ale zastanawiam się na trzema servami mianowicie Celesta, Refugia i Candia który wybrać i dlaczego ?
Wiem tylko ze na refu są mniejsze kolejki (jak teraz) niż na Celesta.

Proszę o rzeczową odp :)

Rurka tomurka jest na candii i wszystkich broni, a nawet poblokuje Ci cyklopy tylko musisz do tej dziewczyny napisać. Wybierz cukierkową Candię, a codziennie będziesz przeżywał mroczne przygody.

papaj42
11-03-2009, 21:21
Mam pytanie. Czym się kierować przy wyborze świata? Ponieważ grałem na Aldorze, jednak nie mam tam żadnych kumpli z reala. Grają na Isarze. Więc lepiej zostać na Aldorce czy przejść na Isarę? A i dodam, że ci kumple za wysokich lvl-i nie mają, tak w granicach 30-40.

RedCrazyJob
17-03-2009, 11:19
Ja ci polecam CALMERA jest to NON PVP ale są tam niskie ceny i przyjemnie sie tam gra i można dużo podszkolić język ang .. :)

RedCrazyJob
17-03-2009, 12:33
hahahahaha calmera 70% noobow,15% thiefow,5% plx items i 5% pro traperow.

hahaha LoL są tam bardzo niskie ceny po pierwsze, a po drugie nie grają tam nooby, i złodzieje jest to b.dobry server według mnie pare kolegów ma tam 200 Levele ja narazie zaczynam.Swietny server, jakiś koleś rozdawał po 1cc mówił tak 10k dla polaka uwilbiam ten server i zachęcam do grania tam.Jak coś to GG podam cenu itemów itp.

Przykład:
BoH : 30 - 34 k | u jakiś małych noobków po 25 k da rade ... żadko ...
Plate Set | Armor ,,, 300 - 400 Gp | | Legs ... 200 - 400 Gp |
Crocodile Boots | 1000 - 2000 gp |
Serpente Sword | 700 - 900 gp |
Jak mówiłem zachęcam

dejw1001
25-03-2009, 22:37
witam. Potrzebuje serwa duzo polish, nowy serw, pełno os na roku, duuuuuuże ceny, NON-PVP,
moze byc przeluniony itp. ale musi byc naj najnowszy
(tylko taki bez tej opłty 30 k czy ileś tam)

jedras96
23-04-2009, 15:24
Pandoria

1. Narodowości: Dotąd spotkałem bardzo dużo PL i bardzo mało BR. Więc jest spoko. :)
2. Ilość polaków: Jak już mówiłem w poprzednim punkcie, bardzo dużo (roi się).
3. Ceny: Bardzo niskie! Lista dla low-lvl i po części dla medium:
3a. Plate Armor 500gp (Plate Set 1,5k)
3b. Plate Legs 500gp
3c. Steel Helmet 500gp
3d. Dwarven Shield 200-400gp
3f. Dragon Shield 2-3k
3g. Boots of Haste 35-45k :):):)
3h. Crown Helmet 2-3k
3i. Serpent Sword 1k
3j. Spike Sword 0,8-1k
4. Zaludnienie: O każdej porze dnia i nocy, wchodzisz bez kolejek! :cup:
5. Player Killer's: Ogólnie to średnio, ale np. przed depo w Carlin codziennie przynajmniej cztery ciała i plamy krwi po całym rynku :).
6. Rookgaard: Bardzo niskie ceny, a jeżeli chodzi o noobów to trochę tego plugastwa jest...
7. Ogólnie serwer jest bardzo fajny jak się wyjdzie z Rook'a. PANDORIA RULEZ!

Silarion
30-04-2009, 00:38
Szukam świata PvP, w miarę nowego, na którym panują głównie Szwedzi. Ceny nie grają roli.

@down
Bo najfajniej się ich fraguje. Na Xerenie się pomieszali Polacy ze Szwedami i jest lipa.

Bourne
30-04-2009, 17:54
@Up

A to czemu wybrałeś sobie Szwedów :D?

Jak tak to idź na Galane chociaż tam co chwila sie zmienia :P

t0ron
05-05-2009, 20:43
od zawsze grałem na non-pvp co byscie mi polecili chcialbym grac na serwerze gdzie jest duzo PL ale serwer nie byl stary jak Antica ze Fs stoi po 1,5k.co sądzicie o premii?;)

Simba_Knight
05-05-2009, 22:27
Ktoś mający pojęcie może jakiś świat z tych podanych polecić:
Iridia, Kyra, Galana, Selena, Pandoria, Thoria

Deras
07-05-2009, 22:32
Ogólnie świat na którym gra się dosyć trudno bo jest dużo pk na niższym lvlu (przynajmniej jak miałem 20-30 lvl).
O cenach powiem że niskie (boh do 35k spokojnie można kupić; o best secie nie będę pisał bo nie wiem ale softy kolo 300k niedawno były).
Wg mnie 50% pandoryjczyków (xD) to Polacy więc gra tu dużo nieuczciwych graczy, noobów (jednym słowem same kur*y i złodzieje).
Bez pleców i jak nie masz fuksa lub umiejętności to nie radze zaczynać, chociaż mi się udało wbić ten 80 lv :D

Farciasz
21-05-2009, 19:44
:flaga_pl: GuArDiA - non pvp

1. Polacy :flaga_pl: (w miare dużo) ,Szwedzi :swe: ,Brazylijczycy ,Hiszpanie 8o
2.Jak powyżej xD :flaga_pl: w miare dużo 8o
3.ceny są umiarkowane i podobne do tych ktore sa na innych serwach np: b robe 11k.
4.Pa ? ? Znajdzie się paru xD
5.Non-PvP
6.Kolejki występują ale rzadko . Exp w wielu miejscach wolny zalezy tez od pory dnia 8o 8o :mag:
7.Rokk no w miare xD
8.Świat super partia jakby taki nie był to nie gram nie ? ? 8o 8o

Wbijać !!

Shadron
21-05-2009, 19:52
Ja polecam ''Unitera''
Spora część Polaków,większość miłych i pomocnych.Na początku w hu* br z pomocą których nie da się skilić? Na wyższych lvl są już spoko ziomki z którymi dobrze się handluje.Jak dobrze pamiętam D shields 5k i podobnie K armor! Polecam świat.

Joomcio
29-05-2009, 18:43
Witam.

Zawsze grałem na No-PvP, i chcę się przerzucić na PvP. Więc szukam świata:

- PvP
- Tanie ceny
- Mało PA, PK
- Dużo polaków

Yokzeen
02-06-2009, 20:45
Witam, chciałem zacząć grać na serverze non-pvp (jestem nowy) z początku wybrałem Celestę ale dużo nobów. Teraz zastanawiam się nad niemieckim non-pvp i rozmyślam nad Guardią i Refugią. Mam pytanie do graczy którzy tam grają jaka jest atmosfera i czy orientuje się ktoś ile kosztują tam small stone's ew. czy mógłby ktoś skołować trochę na początek.

Z góry dzięki!

Paciuch
02-06-2009, 22:40
-PvP,
-Mało PK,
-Dużo PL,
-Srednie ceny,
-Grasz tam :]

Tomcio Pall
02-06-2009, 22:56
Ktoś mający pojęcie może jakiś świat z tych podanych polecić:
Iridia, Kyra, Galana, Selena, Pandoria, Thoria

Na Thorie nie idź, bo nie warto. Sam tam gram i jestem w wojnie i wiem jak tam jest. Zaraz padniesz ofiarą PA/Random PK. No chyba, że chcesz walczyć to na Thorii są bardzo ogarnięci ludzie jeżeli chodzi o PvP.

Genodue
10-06-2009, 11:13
Witam

Chciałbym się zapytać na jakim serwerze Non-PvP mógłbym zacząć grać nie grałem już ze dwa lata a teraz mam mało czasu dlatego właśnie non-pvp,chce grać na niemieckim serwerze oraz aby było jak najmniej osób przeciętnie na serwie,czy warto grać na najnowszym?,ogólnie jakie jest wasze zdanie.

Blooo
10-06-2009, 11:38
@up
Luminera , ale tam w hoy osób , mniej osób na Pacerze

yasiex0r
10-06-2009, 13:43
wszycy to polaki
exp x5
rook do 15lvla
megamanasy sa
pk jest ale nie pekuja
fajnie jest
gm jest mily

beneq6111
11-06-2009, 13:37
Witam

Chciałbym się zapytać na jakim serwerze Non-PvP mógłbym zacząć grać nie grałem już ze dwa lata a teraz mam mało czasu dlatego właśnie non-pvp,chce grać na niemieckim serwerze oraz aby było jak najmniej osób przeciętnie na serwie,czy warto grać na najnowszym?,ogólnie jakie jest wasze zdanie.

z niemieckich serwerow najmniej srednio osob gra na candii

Luminera , ale tam w hoy osób , mniej osób na Pacerze

mowil ze chce grac na serwerach niemieckich a nie amerykanskich idioto

Farciasz
19-06-2009, 18:37
Antica ja polecame antike boo... tutaj morzna naprawde dobrze pograc ale problem w tym rze jest tutaj sporo pekeruw pkz naczy Plyer-Killer czyli Ktos co lubi zabijac innyh graczy ten server jets bardzo tani w tym wniosku rze napszyklad Boots of haste kosztuja 40k+
firesword 3k+ plate set 500gold k set 12k+ i takie podbobne napszyklad golden armor kosztuje 40k lubie ten kraj :) jest spox milej gry mi jurz tibia pszeszla hehe. :]

No widzę ,że polska języka trudna języka dla Ciebie skoro piszesz "że"przez "rz" er zet i w ogóle nie poprawnie gramatycznie ta twoja wypowiedź.

Mariusz_Wielki_Master
19-06-2009, 21:16
w ogóle nie poprawnie gramatycznie ta twoja wypowiedź.

powinno byc chyba poprawna madralo

Rassiek
27-06-2009, 20:10
Mam zamiar grać na jednych z dwóch serwerów (Aldora,Antica) i niewiem na ktorym grac :/.
Prosilbym bym o doradzenie i uzasadnienie wyboru. (Na ktorym serwie jest wiecej wolnych expowisk mniej pk mniej pa itd)
Pozdrawiam Rassiek

Zokar
28-06-2009, 14:22
Witam,
Po długim namyśle postanowiłem wrócić do Tibi, i teraz pojawia się mój problem... Nie mam najmniejszego pojęcia jaki świat mam wybrać. Kiedy ostatnio grałem to była Aldora, w zasadzie dużo ataków PK, i PA.
Świat powinienem zawierać:
1. Średnią ilość PK
2. Jak najmniejszą ilość PA
3. Całkiem dobre ceny
4. Całkiem dobrze się gra Druidem do 35lvl Facc, potem Pacc.
5. Mało Guild Wars.
Dziękuje
Zokar...

Smoczek8228
28-06-2009, 15:28
@up
Pythera

piotr66642
30-06-2009, 16:14
Witam,
dawno nie grałem w Tibie, poszukuje servera
-PVP
-jak najmniej PA
-mało PK
-średnia ilość polaków(żeby można było zrobić jakiś team)
-A i jak coś ja chciał bym być Pallem w ostateczności Knightem(Knightem mam duże doświadczenie)

P.S. Jak ktoś ma jakieś propozycje i by pomógł na start na jakimś świecie to bardzo chętnie tam zagram.
Pozdrawiam

piotr66642
04-07-2009, 16:39
Witam,
dawno nie grałem w Tibie, poszukuje servera
-PVP
-jak najmniej PA
-mało PK
-średnia ilość polaków(żeby można było zrobić jakiś team)
-A i jak coś ja chciał bym być Pallem w ostateczności Knightem(Knightem mam duże doświadczenie)

P.S. Jak ktoś ma jakieś propozycje i by pomógł na start na jakimś świecie to bardzo chętnie tam zagram.
Pozdrawiam

odpowie ktoś na to pytanie?

xumcio
04-07-2009, 16:51
odpowie ktoś na to pytanie?

-PVP (Furora/GER)
-jak najmniej PA (Masz problem? Piszesz do Katrili, Ymyego, Czipsa, Youena, Zwidka, Sowxa i problem będzie wyjaśniony)
-mało PK (Mało ludzi online tzn. 100-400+/- więc uwierz mi, że mało jest PK)
-średnia ilość polaków(żeby można było zrobić jakiś team) (Prawie sami Polacy, a przynajmniej do godziny 22-23)
-A i jak coś ja chciał bym być Pallem w ostateczności Knightem(Knightem mam duże doświadczenie) Graj kim chcesz ;d

Furora :evul:

piotr66642
04-07-2009, 22:37
ok dzięki zaraz tam zrobie posatć i jak coś to sie odezwe w tibii bo widze że grasz tam

@edit
jak cos to mój nick: Veadonar

Rassiek
04-07-2009, 22:37
Mam zamiar grać na
jednych z dwóch serwerów (Aldora,Antica)
i niewiem na ktorym grac :/.
Prosilbym bym o doradzenie i
uzasadnienie wyboru.
(Na ktorym serwie jest wiecej
wolnych expowisk mniej pk mniej pa itd)
Pozdrawiam Rassiek

Pisze jeszcze raz bo nikt mi nie odpowiedział.

Peko96
13-07-2009, 13:41
piotr66642 zagraj na obsidi prawie wogule pk srednio polakow i dobrze gra sie pallem

Rassiek
13-07-2009, 15:39
Cze
Zastanawiam sie nad trzema serwerami pvp - Danera, Antica i Aurea
Prosilbym o doradzenie ,z tych wyzej wymienionych o
-jak najmniejszą ilość pk
-jak najmniejszą ilość pa
-i ,żeby expy byly czesto wolne (chodzi mi o to ,aby nie trzeba bylo czekac w kolejce na expa 5 h....)
To na tyle.......
Ps. Moga tez byc inne serwy pvp ale w ostatecznosci

xumcio
16-07-2009, 21:04
-jak najmniejszą ilość pk
Antica - wieczna wojna, masa graczy - w tym zapewne duża ilość PK.
Auera - chwilowa wojna przez co PK jest nieuniknione
Danera - jak na każdy pvp, PK napewno się znajdą
-jak najmniejszą ilość pa
Antica i Auera napewno mogą się pochwalić PA,
co do Danery nie mam pojęcia
-i ,żeby expy byly czesto wolne (chodzi mi o to ,aby nie trzeba bylo czekac w kolejce na expa 5 h....)
W takim razie odpuść sobie Antice.
Auera może być luźniejsza ze względu na panującą tam wojnę.
Danera - niby świat amerykański ale teraz (tj. o 20:43) jest ponad 700 osób online, więc sporo expowisk napewno jest używanych

Ps. Moga tez byc inne serwy pvp ale w ostatecznosci
Jeżeli chodzi o inne servery polecam zobaczyć mój wcześniejszy post:
KLIK! (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2588704&postcount=853)

Lil'

Dupca
27-07-2009, 08:51
Szukam servera pvp jak wyżej, mała ilość PK i żeby nie było PA albo żeby było słabe, w miarę da się spokojnie pograć, żeby byli polacy.

sueroski
27-07-2009, 09:10
@up
Pójdź tam gdzie ja :) Zanera. Mało pk (ostatnio więcej w thais ale co jakiś czas na około 2 tygodnie tak jest, zresztą to nie są radom pk tylko leją noobów którzy im się narazili) Dość sporo polaków, a noobów nie ma bardzo dużo (w porównaniu z innymi servami to prawie nic). Świat pvp, amerykański. Zapraszam do gry :cup:

Shivek
28-07-2009, 15:46
/\ Jesteś wyjebisty!
R3p0rt3d.

yokiro
30-07-2009, 00:05
<a href="http://www.roblox.com?userid=3729378">Free Games</a>. Check out <a href="http://www.roblox.com/User.aspx?ID=3729378">what I have been building lately</a>!

Ascaron
01-08-2009, 20:34
Witam teraz gram na non-pvp i trochę mi nudno. Chce zrobić nową postać na pvp i głownie na oku mam 2 serwy. Mianowicie Trimere i Morganę. Na obu serwach mam po jednym zapomnianym charze więc miałbym jakieś eq na start. Trimera jest amerykańskim serwem i jest tutaj więcej ludzi. Wieczorem np. w tej chwili jest ponad 800. Mam pacca. Morgana zaś jest niemieckim serwem więc mniejsza możliwość lagów (praktycznie nigdy nie mam lagów w tibii). Jest tutaj też mniejsza populacja. Chce serwer na którym da się poexpić zarówno na pacc jak i później na facc oraz żeby było możliwie jak najmniejsze pk, pa itp.

Andromen
11-08-2009, 20:41
Siemka!
Ponieważ na głównym charze miałem hacka (;(;(;() zaczynam grać od nowa.
Chciałem poradzić się was - użytkowników forum który server wybrać.
Rodzaj serva: PvP lub Non-PvP
Chciałbym aby ceny były w miarę niskie i aby Polacy przeważali. :flaga_pl:
Z góry THX za odpowiedzi.

__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 20:49
@up
Furora, albo Elysia

ew. Obsidia.

@Down
Inferna, wiem ,że e-pvp ale nikt nie zabija bez pardonu.

Sqealer
11-08-2009, 21:04
Szukam serwera PvP ceny niskie / mało ludzi. Małe PA oraz PK dowolne. Serwer bez haseł typu leave im protected by blalablala . Pacc bedzie ;)

Maciej'ka
11-08-2009, 21:46
wszycy to polaki
exp x5
rook do 15lvla
megamanasy sa
pk jest ale nie pekuja
fajnie jest
gm jest mily

otsy sux, nie graj w ten szit ;d

wszystko oprócz mega manasów spełnia Xamash OTS, no może jakiś gm jest niemiły, nie znam all xD ale otsy sux ;p

Szymislaw1010
13-08-2009, 18:39
Jaki świat wybrać:

PvP
Mało pk i pa
w miarę wolne respy
Ger
Najlepiej gdybyś Ty tam grał.

Proszę o szybka odpowiedz.

Shoxii
14-08-2009, 14:07
witam

prosze o poadnie servera pvp o następujących paramertach:

-spoleczenstwo (tak min 10% polakow oczywiscie na oko)
- aktualnie bez wojny i bez zbednego PA tzw pa bez przyczyny
-aby nie bylo sytuacji an tym swiecie ze 1 gilda rzadzi a pozostale siedza cicho /wyrownane szanse aby byly
-server dosc oblegany w sensie ludnosci glownie zima

odpada nebula jak cos:] bo tam obecnie gram

Shoxii
17-08-2009, 12:53
na nebuli keidys bylo ok chociaz ciagle te PA

a teraz tam w szczycie gra 350 osob wolne respawny sa, szkoda mi pacca na taki serwer:)

Buszman
17-08-2009, 23:33
Chciałbym wiedzieć, czy dużo osób gra na Pandorii? Bo zrobiłem sobie tam postać zachęcony postem jednego z użytkowników i na rooku są pustki. Raptem 2-4 osoby w miasteczku. I czy taka sama sytuacja jest na mainlandzie?

scovron
18-08-2009, 02:38
I kto tu pisze "ceny niskie,bohy 60K"

1.Br,PL,nigdy nie spotkalem nikogo innego
2.Polakow ponad polowa,ogrom
3.Ceny? Najtanszy serwer w tibii chyba
BoHy max 35K
C Armor da sie za 10K
K Set 12K
blue legsy 20K
blue robe 12K

4.non pvp
X.serwer nie jest przeludniony,nie ma kolejek
malo ludzi na rooku
wspanialy swiat,szkoda ze non pvp,mnostwo scammerow,najwiecej w thais

IronSatan
21-08-2009, 22:34
Doradźcie jaki świat wybrać. Interesują mnie następujące kryteria:
1. Świat PvP
2. Niskie ceny
3. Aby było dużo polaków
4. Dosyć małe kolejki
5. Żeby na respie nie było PK teamu co 20 minut ;]

dybik
21-08-2009, 22:52
Emeryt Tibijski poszukuje serwera PVP, jacys ludziska z woj. Kujawsko - Pomorskiego, Bydgoszcz/okolice.

Moze ktos z tych okolic gdzies gra i zaprosilby na serwer ? :)

Albo ogolnie ktos jakis serwer moze poleci ? Najlepiej niemiecki. Spokojny, do poexpienia, bez duzego cwaniactwa hlvli...? Mialem dylemat miedzy Furora a Obsidia ale poczytalem na forum ze tam jest porazka, a tym bardziej na furorze niby przekichane grac... ?

PolarnY
23-08-2009, 15:00
Siepanko :D
Po roku przerwy chce wrócic do gry. Szukam servera non-pvp, zależy mi głównie, aby ludzi było mała ilość, server był jak najnowszy i ceny itemów nie były super-uber-extra-mega duże ( żeby dało sie zar0bić ;])
Oraz co to za różnica między serverem niemieckim a amerykańskim???
Dzięki za odp :D:D:D
:cup::cup::cup:

Inferniak2
23-08-2009, 17:05
Emeryt Tibijski poszukuje serwera PVP, jacys ludziska z woj. Kujawsko - Pomorskiego, Bydgoszcz/okolice.

Moze ktos z tych okolic gdzies gra i zaprosilby na serwer ? :)

Albo ogolnie ktos jakis serwer moze poleci ? Najlepiej niemiecki. Spokojny, do poexpienia, bez duzego cwaniactwa hlvli...? Mialem dylemat miedzy Furora a Obsidia ale poczytalem na forum ze tam jest porazka, a tym bardziej na furorze niby przekichane grac... ?

Zapraszam na pvp - enfo. Zabawa gwarantowana.:D

I kto tu pisze "ceny niskie,bohy 60K"

1.Br,PL,nigdy nie spotkalem nikogo innego
2.Polakow ponad polowa,ogrom
3.Ceny? Najtanszy serwer w tibii chyba
BoHy max 35K
C Armor da sie za 10K
K Set 12K
blue legsy 20K
blue robe 12K

4.non pvp
X.serwer nie jest przeludniony,nie ma kolejek
malo ludzi na rooku
wspanialy swiat,szkoda ze non pvp,mnostwo scammerow,najwiecej w thais

Zależy co chcesz kupić. Na enfo ludzie się pozbywają śmieci. Np. nose ring 40k (serio!!!). B legsy spokojnie można kupic za 10k. B robe tak samo.

PolarnY
23-08-2009, 17:59
Pobuszowałęm troszeeeczkę xD
Po długiej i męczącej pracy znalazlem kilka servów
Powidzcie który najlepszy:
-Candia 2006
-Guardia 2005
-Nerana 2007
-Refugia 2005
Chodzi mi o to aby nie było duzo osób (szybkie logowanie)
Srednie ceny ( Zeby sie zwracalo na wyższych LvL)
Mało BR, scamów.
Wolne respy(głównie do skilli)
Dzięki :D
Z góry ^^
B):cup::evul:

Inferniak2
23-08-2009, 20:59
Guardia jest chyba najlepsza. Mili ludzie, nie tak duże kolejki, większość to Polacy, ceny też średnie. Jeśli chodzi o skill, to zależy, czy masz pacc czy facc. Na paccu idziesz sobie na północ od port hope i skillujesz.:p Mój brat grał na Guardii, więc chyba mu się podobało.:cup:

RedFOg
23-08-2009, 22:49
Szukam jakiegoś śwaita PvP, oto kryteria:
-Jak najmniej Polaków (im mniej tym lepiej, mam dość botów i PKowania za nic bo "Pl = hax, n00b, thief" itp. ...)
-MAŁO n00bów
-wolne expowiska
-mało ludzi ogólnie
-ceny itemów nie grają roli, i tak latam z tym co wydropie...
-mało zatłoczony rook

PolarnY
24-08-2009, 09:32
Postanowiłem wybrać Nerane lub Candie, ponieważ na Guardi jest StRRRasznie DuŻŻo osób. Który serv bardziej polecicie i gdzie gra więcej polaków?
PoZZZdro ;]
B):cup::evul:8o

Dupca
24-08-2009, 09:40
Szukam jakiegoś śwaita PvP, oto kryteria:
-Jak najmniej Polaków (im mniej tym lepiej, mam dość botów i PKowania za nic bo "Pl = hax, n00b, thief" itp. ...)
-MAŁO n00bów
-wolne expowiska
-mało ludzi ogólnie
-ceny itemów nie grają roli, i tak latam z tym co wydropie...
-mało zatłoczony rook

Saphira, choć myślę żebyś lepiej nie mówił tam że jesteś Polakiem...

PolarnY
24-08-2009, 11:51
Czy może ktoś odpowiedzieć na moje pytanie ???
Naprawdę nie wiem na jakim servie grać ( Candia vs Nerana ) a zależy mi na odpowiedzi bo mam ochotę już zacząć grać a tak muszę czekąć ;( .

@Sorry za outtoppic ale strasznie chciałbym znać już odpowiedź .
(Jak można prosić to także uzasadnienie dlaczego ten ) .

Libasa
24-08-2009, 12:25
Gram na Candi i mogę Ci polecić :p, osób jest mniej niz na pozostałych serwach, Candia posiada najwięcej high lvli w tibi przy czym jest na 1 miejscu w rankingu z tego co pamiętam ale są wady jak każdy wie (trapują troche na frostach :D) często respią się bosy (to już zaleta) B)

Paralizze
24-08-2009, 12:40
Gram na Candi i mogę Ci polecić :p, osób jest mniej niz na pozostałych serwach, Candia posiada najwięcej high lvli w tibi przy czym jest na 1 miejscu w rankingu z tego co pamiętam ale są wady jak każdy wie (trapują troche na frostach :D) często respią się bosy (to już zaleta) B)

non-pvp - same noby.

danbuia; D

Inferniak2
25-08-2009, 22:10
no a kto chciauby sobie tracic ciężko zarobionego paka na skillowanie? X(X(X(

sklluje się tylko na faku

Jeśli ktoś ma PACCA na długi czas (pół roku, rok), to mu to wisi, że go marnuje na skillowanie.:]

Postanowiłem wybrać Nerane lub Candie, ponieważ na Guardi jest StRRRasznie DuŻŻo osób. Który serv bardziej polecicie i gdzie gra więcej polaków?
PoZZZdro ;]
B):cup::evul:8o

Na Candii wcale nie mniej osób.

Tiktac
25-08-2009, 22:42
Cześć ,

Mam podobny problem też szukam servera Non-PvP jednak ja rozmyślam między :
Honera - Menera - Unitera . Zależy mi najbardziej :

- Aby nie było dużo osób (miejsca expenia nie były tak zawalone)
- Nie zadużo botów (dlatego tylko amerykańskie servy)

A także czy gra na amerykanskich serverach powoduje aż tak duże lagii (Czy są aż tak bardzo zauważalne internet 1 MB) ?

Proszę aby odpowiadali tylko ci , którzy grają/znają się na podanych wyżej serverach .
(Najbardziej myślę nad Honerą a Menerą bo Unitera to najnowszy a co za tym idzie dużo ludzi i botów chodź nie grałem od ponad 1. roku dlatego się was pytam :) ) .
Dzięki z góry za odp.
P.S. Myślałem również o Guardii ale ponoć botów tam jest od zawalenia .

Shivek
26-08-2009, 08:04
to mu to wisi, że go marnuje na skillowanie.
Na pacc lepiej skilluje się, bo nie ma noobków (wyjątki: bogate dzieci).
--------------------
Unitera, najbardziej zaludniona z rana i wogle.
- Nie zadużo botów (dlatego tylko amerykańskie servy)
Zawsze będą boty.
A także czy gra na amerykanskich serverach powoduje aż tak duże lagii (Czy są aż tak bardzo zauważalne internet 1 M ?
Jak powyłączasz bzdety, to nic się nie stanie.
(Najbardziej myślę nad Honerą a Menerą bo Unitera to najnowszy a co za tym idzie dużo ludzi i botów chodź nie grałem od ponad 1. roku dlatego się was pytam ) .
Nom.
P.S. Myślałem również o Guardii ale ponoć botów tam jest od zawalenia .
Za dużo polaczków do tego.
Menera lub Honera. Oba są prawie identyczne.

siemien
26-08-2009, 15:03
Siema. Zastanawiałem, się nad światem PVP, grałem kiedyś na samym początku w ogóle na świecie Lucera. Jaki byście polecili? Ceny powinny być w miarę ustabilizowane, nie zbyt agresywni gracze. Żeby grało się fajnie i spokojnie, a nie co 10 min uciekać przed kimś. Czekam na wasze propozycje :) (podawajcie jakieś plusy i minusy tych serwerów) Może Eternia?

M@tthew
28-08-2009, 20:03
Witam, poszukuje jakiegoś niemieckiego świata pvp. Jedyna ważna rzecz dla mnie to żeby byli na nim Polacy, ale bez przesady nie cały server. Istnieje taki świat?:P

Brave-Cichy
12-10-2009, 15:52
Masz dosc PA na Twoim serwie? Masz dosc ciaglego padania i odrabiania lvlu? Masz dosc wyrzucania z expa?

Teraz specjalnie dla was chcemy stworzyc serwer ktory bedzie idealnym miejscem do gry. Nie obiecujemy ze bedzie idealnie ale chcemy wam pomoc.
Zapraszam do przeczytania posta i do zastanowienia sie czy chcesz grac na najlepszym serwerze w tibi. ZAPRASZAMY NA NEBULE.

Chcemy zaprosic na nasz serwer jak najwieksza liczbe graczy(poczatkujacych jak i tych ktorzy sa juz doswiadczonymi graczami).
Kazdy gracz ktory napisze do mnie lub do jednego z graczy z listy z postaci na 1-15 lvlu zostanie dodany do kolejnej listy z ktorej gracze otrzymaja wiele bonusow.
Lista graczy: Yantora Aldix, Brave Maly, Fajny ludek, Asto Shio, Artek Shadowbolts, Cecron Argeny.

Oto kilka bonusow:
Na dobry poczatek kazdy gracz dostanie darmowe eq na lvlu 15 - P armmy, p legs, steel helmet etc.

Kazdy gracz ktory osiagnie poziom wiekszy od 40 wezmnie udzial w darmowej loteri! Oto niektore nagrodny:
Crown armor, Crown legs, Royal helmet, Boots of haste, Vampir shield
B robe, b legs, vampir shield
150k
100k
50k
DSM
Steel boots
demon shield
boots of haste
10k
LOTERIA ODBEDZIE SIE PO 4 MIESIACACH I BEDZIE POWTARZANA CO 3 MIESIACE DLA NOWYCH GRACZY!!

Kolejny bonus dla nowych graczy:
Pierwszych 10 graczy ktorza osiagna 80 lvl bedzie moglo skorzystac ZUPELNIE ZA DARMO z POI quest serwisu!! miedzy kolejnymi 10 graczami z poziomem 80 zostanie wylosowane
3 nagrodny: 2x darmowy POI quest oraz 1x 50% znizki na POI quest.

Dla pierwszych 3 graczy ktorzy osiagna 120 lvl bedzie specjalny bonus niespodzianka.

Kilka slow na temat PA z ktorym na nebuli walczymy dosc skutecznie. Kazdy kto padnie ofiara zlego traktowania jest zobowiazany do zrobienia screena na ktorym ma dowod na to ze padl ofiara wykorzystywania
sily. Jesli ktos robi na Tobie PA postaraj sie jak najszybciej skontaktowac z jednym z wyzej wymienionych graczy i daj mu dowod(screena). Jesli jednak ktos udowodni ze to Ty wyzywales, kradles, robiles PA
prowokowales, lurowales itp zostaniesz natychmiast skasowany z listy graczy ktorzy wezma udzial w darmowym losowaniu nagrod( w przypadkach drastycznych bedziesz hunted na nebuli bez mozliwosci
zaplaty). Na nebuli nie tolerujemy hamstwa, zabijania bez powodu, kradniecia itp.

Gildie rzadzace moga wyrzucic sie z exp place tylko z tych ktore sa wymienione ponizej(kazdy kto bedzie probowal wyrzucic Cie z innego miejsca zostanie ostrzezony a po 2-3 razach zostanie wyrzucony z
naszej gildi) Pamietajcie zeby robic screeny z dowodem ze ktos Cie wyrzuca. Grajcie uczciwie a na pewno nikt wam nic zlego nie zrobi.

W przyszlosci myslimy o wiekszej ilosci bonusow dla nowych dlatego zapraszajcie kolegow do gry na NEBULI a napewno nie pozalujecie.

Shivek
12-10-2009, 17:09
Dobry pomysł, ale lol... Czemu ten temat nie jest przyklejony (jeszcze niedawno był).

Drani
12-10-2009, 20:35
Siemka! Szukam nowego świata do gry ;)
Jaki polecacie, może być pvp albo non-pvp ważne żeby była jakaś ekipa która pomogła by mi się rozwinąć..
Jaki świat polecacie:
- dużo polaków, ale zarazem w sam raz ludzi <żeby można było pogadać, ale żeby nie były np. zapełnione expy>
- mało random pk <zabijanie dla zabawy>
-żeby była jakaś miła ekipka ;>

A i jaką profesje:
-Przyjemna Gra
-Łatwe skile
-Żeby dużo zarabiała
-Żeby mogła zarobić na Pacca <40-50cc zwykle>
-Nie wasciła itp.
-Dość szybki lv itp.

Osobiście myśle że to pall, ale co mi polecicie? i jaki server?
Czy jakaś zgrana ekipa pomoże mi się rozwinąć?

Moje typy to Morgana/Pal - pomóżcie mi wybrać...
Osobiście gram na refugi 30knightem 60/57 ale mi się znudziło ;D
Jestem miły i takie duperelki, nie theifuje, nie kradne, nie oszukuje, lubie sobie pograć i pogadać z ludzmi "normalnymi" a nie : o cześć k***a(..)K***a(..)k***a(..)H*j(..)k***a(..)J****** e
Proszę o odpowiedź :)

X-Anylon
22-10-2009, 20:09
Cześć. Mam kilka pytań dotyczących serwera - Nova.

- Czy panuje aktualnie tam wojna,
- Jaka gildia panuje nad serwerem,
- Jak stoją polacy,
- Duże R PK ?

Proszę o szybkie uzupełnienie dla mnie informacji.

Pytles1994
22-11-2009, 22:53
Szukam servera dla knight'a pvp niemiecki z duża iloscia polakow, jak najmniej noobow bez lagow bardzo tanie przedmioty lecz malo pk'erow to chyba tyle

El^MumiNo$
26-12-2009, 12:24
Witam, poszukuje jakiegoś niemieckiego świata pvp. Jedyna ważna rzecz dla mnie to żeby byli na nim Polacy, ale bez przesady nie cały server. Istnieje taki świat?:P

Tak, Lunara.

Chcialbym sie dowiedziec jak leci sytuacja na Premi, mam pacc juz zakupiony na 360dni wiec nie ma problemu a jak sie skonczy to sie nowy kupi wiec No problemoz.

Thetawaves
30-12-2009, 01:14
Nurtuje mnie ostatnio pewne pytanie na które oczywiście nie jestem w stanie sam sobie odpowiedzieć. Zastanawialiśmy się ostatnio z moim dobrym znajomym nad zmianą serwera, czyt. założeniem nowych postaci. Obecnie gramy na Furorze ale klimat i ogólnie "ciężka" atmosfera jaka tam pasuje dosłownie zniechęcają do dalszej gry. Masa botterów i hunty za nic. Zresztą każdy kto miał przyjemność tam zagościć doskonale wie o czym mówię. Tak czy inaczej mamy sporo doświadczenia. Gramy w chwilach wolnych od zajęć typu szkoła, bez żadnego pomocniczego softu, ot zdrowe podejście do sprawy. Dochodząc do sedna tematu: poszukujemy serwera na którym mamy szansę wybić się, czy też zwyczajnie odstresować po lekcjach idąc na pk bez obaw że jakiś napalony low-lvl załatwi nam paymenta u swojego rl-a... Proszę o wszelkie pomocne sugestie i opinie, na temat serwerów na których gracie. Mam nadzieję że dzięki nim wybierzemy serwer na którym dalsza gra będzie przynosiła choć trochę satysfakcji.

El^MumiNo$
30-12-2009, 12:33
up@

na Lunarze tak mozesz zrobic, malo kto zna h-lvl z rl, niema az tak duzo botterow to mozesz poexpic (jezeli masz FACC to ciezkoo) hmm

i jeszcze Morgana jest dobra ;]

Guti1902
01-01-2010, 10:12
Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat servera "Kyra"?(najlepiej wg schematu z pierwszego postu)

Rassiek
07-01-2010, 20:17
@Brave-Cichy
Dalej jest to kontynuowane? Jak tak, to bylo by milo, gdybys mogl napisac na pw.

@topic
Czesc
Chcialbym zagrac na Pvp(open pvp sie bodajze nazywa, nie wiem dawno nie gralem na Tibia rl)
Bede tam gral z kumplem, a potem z paroma kumplami, niewiem czy to pomoze.
Moje wymagania:
-W miare male ceny(napiszcie, orientacyjnie ile bohy itd)
-Jak najmniejsze PA (power abusing)
-Jak najmniej nobow itd.

Myslalem o Nebuli, co wy na to?

Wracam
07-01-2010, 21:43
CALMERA

-pl,br
-duzo
-niskie, np: sov - 260k
-atmosfera bardzo mila :)
-swiat non-pvp
-spokojnie da sie poexpic
-malo, nawet bardzo malo
-bardzo dobra, bo ja tam gram :D

n0_name
09-04-2010, 17:51
@ up

Xantera tam w ch*j brazoli ale raczej maja plecy.

Bekow
09-04-2010, 21:32
Witam.

Szukam servera PVP, na wstępie powiem, że dawno nie grałem w tibie, i że mam bardzo małe doświadczenie w PVP, no dobra zerowe xd

Wymagania:
- Żeby nie było za dużo PA, PK.
- Brak wojny
- Ilość Pl, Br itd. - nieistotne
- Mało noobów
- Ceny w miarę, żeby były

Ps. Jeszcze co do profesji, która będzie najlepsza dla FACC, z moim zerowym skillem w pvp?

No to chyba tyle, pomożecie? : )

Upek
10-04-2010, 19:12
Nie polecam Morgany
ZALETY

niskie ceny,
dużo polaków

WADY

respy prawie ciągle zajęte
jak wbijesz się na respa to zaraz PA cię wypie*dala.
praktycznie każdy tam ma plecy
rządzi tylko jedna gildia, nikt jej nie podskoczy. są to polacy ale zachowują sie jak brazole.

pk średnio

Butch
01-07-2010, 08:39
Szukam świata na GER serwerze. Świat tylko NPVP chyba że znacie super świat PVP. Najlepiej mało Polaków i Brazylijczyków z przyczyn wiadomych z większością mieszaną albo SWE. Nie interesują mnie cenny , mało expowisk zajętych. Ma ktoś jakieś propozycje ?

Czarujaca_Lola
01-07-2010, 10:45
Na NPVP raczej nie znajdziesz świata z dużą ilością wolnych (i dobrych) expowisk. Za dużo graczy.
Najmniej Br i Pl chyba tylko na Premii znajdziesz. Poza tym każdy świat jest niemal taki sam - na Facc noob noobka pogania, lepiej na Pacc.
Ja gram na Saphirze i jest mi tam dobrze.

Tibijczyk222
03-07-2010, 14:56
Jaki server powinienem wybrać?
-Mało pl i br , mogą być szwedzi , chodzi mi o ludzi którzy dobrze rozmawiają po angielsku :)
-Pvp ale bez "gildii rządzącej" ,żeby dało się normalnie expić a nie bać się czy ktoś zaraz nie wbije na resp
-Jeśli będę grał to napewno pacc więc premia jak najbardziej wchodzi w grę

zero_skillu_szczylu
03-07-2010, 23:40
no to polecam ci premie ;)

Game_Over
10-08-2010, 15:19
Witam wszystkich,

chciał bym zareklamować wszystkim serwer Furora.

Krótka charakterystyka:
Jest to świat stojący na serwerach znajdujących się w Niemczech (Server Niemiecki).
Jest to server OPEN PVP (stare normal PVP, albo PVP).

Sytuacja na serverze
Po wielu wojnach i potyczkach, serverem rządzą dwie (najstarsze, najbardziej wrogie do niedawna) guildie:
- Duskiness
- Vision

Guildie wspierające to:

- Sunblade
- Vision Academy
- Gloom

WAŻNE

Jeżeli nie zabijasz ludzi za darmo, nie wpychasz się innym ludziom na ekspowiska, nie kradniesz loota a zostaniesz zaatakowany przez kogoś z ww. guildi, bądź innego gracza z serwera i nałoży on na ciebie hunta - pisz do kogoś z ''ekipy rządzącej''... ale kim oni są???
Są to gracze którzy mają największy wpływ na to co dzieje się na serwerze:
- Opi Fex
- Katrila
- Evil Nameck
- Imargam
- Zwidek
- James Caros
- Infamia

Reszta graczy także może ci pomóc, ale w sytuacjach beznadziejnych i niejasnych głównie to oni mogą ci pomóc.

Expowiska - co i jak?
Na Furorze obowiązuje kilka zasad:
- Wszystkie ekspowiska na FACC są publiczne (poh, dragi veno, of... wszystkie)
- Na PACC musisz zostawiać listy, że expisz i robić zdjęcie że byłeś pierwszy ( głównie tyczy się to lepszych exspowisk ).
- Jeżeli nie ma listu możesz wejść na expowisko, jednak gdy okaże się, że ktoś na nim jest, musisz wyjść. Jeżeli nie wyjdziesz do 15 minut - możesz zostać zabity i nikt ci nie pomoże.
- Jeżeli ukradniesz loota możesz zostać zabity, natomiast jeżeli zostaniesz przyłapany kilkukrotnie trafisz na tzn. "Żyd", "Hunted" listę.

Ceny
Furora to tani serwer, oto przykładowe ceny iteamków:
- MPA - 250k
- MMS/G Legs - 45k
- SoV - 200k
- Emerald Sword - 400k
- Softy - 350k

Często są także organizowane serwisy (POI - 150k; DHQ - 30k; Banuta - 10k... itp.)

A jak to wygląda w życiu....
Nie poleca się chodzenia do Thais na dłużej, a na pewno nie stania pod depo - miasto rodzinne PK
Reszta miast i miejscówek jest ok. Ludzi na expach nie ma dużo, więc czy jesteś 30 sorkiem, 80 palkiem, 150 knightem, czy zaczynasz swoją przygodę na serwerze możesz być pewien - jakieś expowisko znajdziesz na 100%

Ilość osób na serwerze: 200-350, w porywach do 450.
Nie są to imponujące liczby, więc zachęcam do rozpoczęcia swojej przygody tutaj, nie ważne czy od zera czy przeniesiesz postać.

Hasło przewodnie: Zaludnijmy Furorę

PS.
80% serwera to gracze z Polski
inne narodowości które w większej grupie grają na Furorze to Brazylijczycy,
reszta stanowi niewielki odsetek całości.

Zachęcam do gry na FURORZE!

czakimag
23-11-2010, 19:38
Witam

Na wstępie piszę iż nie wiem jaki świat wybrać. PvP/EPvP/NPvP
Chciałbym aby spełniał warunki

Dobry aby nie zwastować PACCA ( malo PA,PK)
Mało ludzi
Obojętna ilość PL,BR,SWE itd
Nie ma to być Premia
Niskie ceny ( G legi w granicach 30k)
Sporo wolnych miejsc do farmienia, expa (PACCOWYCH)
Ludzie z wysokim lvl oferujący czyszczenie questów.

Z góry mówię że chcę rozpocząć grę magiem/druidem

Dziękuję za pomoc.

Ridick7
02-12-2010, 16:31
Siema nie wiem na jakim świecie mam grać szukam światu open pvp żeby było tam:
*nie za dużo random pk
*żeby nie było zbyt dużo expowisk zajętych
*żeby polaków było dużo (takich dojrzałych a nie botów)
*żeby osób zbyt mało na serwerze nie grało itp.

Nie mogę się zdecydować czy grać na furorze,galanie,morganie,czy nebuli ale jak ktoś by polecał inny świat też może napisać :D

co do tego postu @up to ja polecam grać na chimerze jak znajdziesz tam Polaka w ciągu tygodnia to będzie dobrze serwer jest open pvp w nort america ale ogóle fajnie się tam gra ,ale nie licz że ktoś tam zrobi quest service.

Jamarka
13-05-2011, 13:31
Siemka grałem na askarze, celescie, beryli, harmoni swiaty takie sobie.
Szukam jakiegoś świata
Mało pk
narodowości mnie nie obchodza
tanie itemki
pvp/non pvp

Co myślicie o morganie?

AdiZgOlekk
09-10-2011, 22:45
Zachęcam do gry na FURORZE!

jak ktos lubi 200lvlem expic na tombach bo wszystkie dobre respy sa pozajmowane 24/7 przez botow lub dostawac hunta za zabicie psa sasiada to tez zachecam do gry tam

Heiyeshi
06-12-2011, 16:16
Witam.
Szukam porady na temat wyboru serwera.
Wolałbym oczywiście, gdyby było mało botów. Chyba nawet wolę mniej zaludnione serwery (sic! wolałem).
Mam dość słabego neta bo raptem 2mb.
Serwer PvP, ale nie tak żeby być bitym za darmo przez znacznie wyższe lvle.
Wolałbym serwer, który nie jest opanowany przez polaków, czy "br".
Ceny itemów mi też różnicy nie robią, wolałbym stosunkowo młody serwer.

Rudimir
06-12-2011, 17:02
Witam.
Szukam porady na temat wyboru serwera.

Witam. Służę pomocą 8o

Wolałbym oczywiście, gdyby było mało botów.
Nie ma takich serverów.

Mam dość słabego neta bo raptem 2mb.
Więc koniecznie niemiecki server.

Serwer PvP, ale nie tak żeby być bitym za darmo przez znacznie wyższe lvle.
Premia.

Wolałbym serwer, który nie jest opanowany przez polaków, czy "br".
Nie ma w zasadzie niemieckiego servera opanowanego przez br. Są albo Polacy albo Szwedzi. Polecam Antice.

Ceny itemów mi też różnicy nie robią, wolałbym stosunkowo młody serwer.
Ceny itemów są bardzo podobne na serverach. Jak koniecznie nowy to Olympa.

Premia/Antica/Olympa - do tego ew. Hiberna, Aurea, Xerena, może jeszcze Morgana.

Aczkolwiek w dzisiejszych czasach są world transfery, zdupione pk i wary, więc tak naprawdę nie robi dużej różnicy gdzie grasz ;)

HooLXdiggi
11-12-2011, 10:23
Tibia Bot NG 9.31 za darmo. Instrukcje masz po Polsku więc nie powinieneś mieć problemów z instalacją. www.*********/elfbotng931 masz link, bot jest czysty możesz przeskanować dowolnym antywirusem :P. www.*********/elfbotng931 <- POBIERZ ELF BOT NG 9.31

-sam expi
-sam się leczy
-sam wybiera target
-sam wpisuje daną czynność [hoty]

www. tnij . org / elfbotng931 <- bez spacji, ponieważ nie można chyba umieszczać linków :(

pilaf14
19-12-2011, 22:22
Polecam Aldore.
jest tam sporo Polakow jak i Brazyli;p
rzadzi jedna gildia choc czesto pojawiaja sie gildie z nimi walczace:D
nie jest mnostwo ludzi, da sie zajac miejsce na exp
jest w sumie malo pk
i latwo o kupno przedmiotow:)

mutek
20-12-2011, 23:41
Galana polecam

exical
19-02-2012, 09:59
Witam,

Poszukuję serwera który posiada mnie więcej 300-400 osób online. Oczywiste jest to że nie szukam serwera gdzie panuje gildia a druga próbuję odbić serwer w takich proporcjach lv na aldorze. Oraz są w miarę wyrównane wary

Ilość br/szwedów jak i Polaków obojętna. Jak i czy serwer jest niemiecki/ amerykański. Mało random pk.

Dzięki za odp, pozdrawiam

Filviro
22-02-2012, 09:47
Siema, bez zbędnego klepania podam moje wymagania:

- n-pvp
- serv USA/Europa - to mi wsio totalnie, bo net dobry
- zależy mi na (realnie) małej ilości osób online w godzinach 8-15
- ceny itemków/wiek serva/narodowości graczy - to mi też wsio

Z góry dzięki ;)