Pokaż pełną wersje : Guild Wars
redfaction
25-07-2005, 11:11
tak o to ja bedne gral nekro albo rangerem jesli mozna prosze o zalety i wady tych profesji
No to tak:
Nekromanta - Nekromanci są mistrzamy mrocznej sztuki opierającej się na duchach umarłych oraz samej śmierci by pokonywać przeciwników i tworzyć z ich martwych ciał swoich sługusów. Poprzez poświęcenie swojego życia oraz klątwach mogą oni zadać ogromne obrażenia tym którzy staną z nimi do walki.Martwi i umierający przeciwnicy stają się niechcianymi sługami w ich rękach.
Atrybuty Nekromanty:
Soul Reaping - (dostępny dla nekromanty jako klasy podstawowej) Soul [/Reaping pozwala Ci pobierać energię kiedy kreatura blisko Ciebie umiera
Curses - Ten atrybut zwiększa efektywność i czas trwania klątw, które redukują efektywność twoich przeciwników w walce
Blood Magic - Blood Magic zwiększa czas trwania i efektywność czarów które kradną życie z Twoich przeciwników i owe życie dostarczane jest Tobie
Death Magic - Zwiększa czas trwania i efekt skilli które zadają obrażenia od lodu i śmierci twoim przeciwnikom
Ranger - Leśni strażnicy są niedoścignieni w swoich umiejętnościach osiągania celu wykorzystując do tego naturę i otoczenie. Naturalne rytuały pozwalją im manipulować otoczeniem, co bardzo przeszkadza ich przeciwnikom. Specjalizują sie w broni dystansowej, która jest bardzo efektowna w miejscach takich jaki mosty i klify. Strażnicy wykorzystują również swoje otoczenie do zaskoczenia swoich przeciwników. Tylko oni potrawfią zauroczyć zwierze, które towarzyszy im podczas bitew i podróży otrzymując doświadczenie i zdobywając poziomy przez cały czas.
Atrybuty Rangera:
Expertise -(dostępny dla rangera jako klasy podstawowej) Punkty zainwestowane w tę umiejętność obniżają koszt energii Twoich ofensywnych umiejętności, pułapek.
Beast Mastery - Beast Mastery polepsza podstawowe obrażenia zadawane przez Twojego chowańca
Marksmanship - Ulepszając Marksmanship zwiększasz podstawowe obrażenia zadawane za pomocą łuku i jego skilli.
Wilderness Survival Wildernes Survival polepsza postawe obronną, przygotowanie i pułapki.
To chyba wszystko żadną z tych klas jako podstawową nie grałem ale mam rangera jako drugą profesje (dużo z niej nie korzystam :P).
a jakie stwory mzoe nekro wskrzeszac bo bedne gral nekro
i jeszcze czy na pve mozna bic ludzi i potwory czy tylko potwory i czy na pvp mozna bic ludzi i potwory czy tlyko ludzi i na jakich wy gracie?
redfaction
25-07-2005, 11:41
Dokładnie jakie stworki przywołuje to nie wiem ale jeden to chyba "Bone Minion?" coś takiego.
PvE - tylko potwory (ale są areny gdzie można bić się z ludźmi)
PvP - tylko ludzi
Ja mam postać na PvE, gdyż na PvP kiedy zrobisz postać masz dosyć ograniczoną liczbę spelli, a im więcej odkryjesz swoją postacią na PvE to bedziesz mógł tego używać na swojej postaci w PvP ;).
Ghost Nieudany
25-07-2005, 12:10
Może warto dać szansę tym którzy nie są tak wspaniali i obeznani jak Ty? Nie każdy rodzi się mistrzem cRPG. Co z tego, że nie wie takich prostych rzeczy? Niby Paladyn powienien posługiwać się bronią ręczną i aurami, a w Tibi strzela z łuku? Odnosze wrażenie, że Tobie nic i nikt nie jest w stanie dorównać wiedzą w żadnej dziedzinie...Każdy ma prawo do pisania tego czego chce nawet jeśli są to jakieś banalne problemy...
Tragiczna ortografia + pytanie o informacje, którze może dostać w max. dziesięć minut na googlach albo oficjalnej stronie nie wróży NIC dobrego, wierz mi. Uruchom Tibię i posłuchaj tekstów w stylu "FRI ITANZ", "buy goldet buts 100gp" albo wejdź na IRC i postaraj się, żeby cię szlag nie trafił na sto pytań w stylu "jak se zauozyc postac na tej tbjibiii!?!1111111", to pogadamy na temat tego, czy takim osobom warto dać szansę.
Nie mówiąc już o tym, że w zamian za pomoc dostaje się zazwyczaj informację, jakim to @#%! jesteś, bo mu podałeś "tylko" direct link do odpowiedzi na jego WSZYSTKIE pytania, a on musi wysilić mięsień mózgowy i to przeczytać. Wtedy to już krew człowieka zalewa, zwłaszcza, kiedy wchodzi 666 osoba z pytaniem "jak sie zalogowac do tibii????????????????????? :D :P :O :) :*" a potem wali bez ostrzeżenia tekstem "a jakie hasło trzeba wpisać???????????????????????????????????????????? ????????????".
Tak więc zapraszam do konkurencji pt. "Spróbuj Odpowiedzieć Bez Użycia >>Cholery<< Ani Cięższych Zwrotów Tysiącom Idiotów, Którzy Nie Są W Stanie Sami Sobie Czegokolwiek Poszukać" - jeśli ją ukończysz pomyślnie, ukłonię się i będę ci czyścił buty do końca żywota.
I dla świętego spokoju wymienię jeszcze atrybuty Warriora i Elementala...
Warrior
Strength (tylko podstawowa klasa) - zwiększa penetrację pancerza z każdym poziomem atrybutu o 2% i wpływa na niektóre skille powiązane z atrybutem Strength
Hammer Mastery - wpływa na skille powiązane z młotami
Axe Mastery - wpływa na skille powiązane z toporami
Swordmanship - wpływa na skille powiązane z mieczami
Tactics - atrybut wpływa na skille związane z tarczą i postawami (Stance)
Elementalist
Energy Storage (tylko podstawowa klasa) - każdy poziom zwiększa ilość energii (many) o 3
Earth Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Ziemi
Air Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Powietrza
Fire Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Ognia
Water Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Wody
@Avager
Crapit, chodziło o HP, odruchowo napisałem "energia". ;P
masz troche racji ale wlasnie po to cche dowiedziec zeby nie zaczynac tak samo jak w tibi dziekuje za wszytkie odpowiedzi odstatnia prosba aby redfaction podal nick chara to jak bende mial gw to pogadamy
redfaction
25-07-2005, 23:23
@Ojczul1
Mój nick w grze to: Vaughn Eisenhart
;)
Uncle Warrior
26-07-2005, 08:37
Damian Soulstealer, Thw Witchers, Lv: 10
http://img.photobucket.com/albums/v207/eXtremeDami/Guild%20Wars/gw001.jpg
Qomar freak
26-07-2005, 10:36
Czy po zabiciu tego "bossa" i zdobyciu 20 lvl , jest jakas szansa na dalszy rozwój ? czy tylko totalna samowolka ? i moze ktos mi przedstawi jakis NAJLEPSZY voc ktory jest przydatny lub wymieni + / - wszystkich postaci , bylbym wdzieczny.
zobacz pare stron wczesniej masz wymienione ja uwazam ze najlpeszy jest nekro(jeszcze nie gralem ale jutro bende gral) z opisuw nekro mi najbardziej sie spodobal
no i jeszcze ranger
zobacz pare stron wczesniej masz wymienione ja uwazam ze najlpeszy jest nekro
Źle uważasz. Guild Wars jest tak zrobioną grą, że na każdy build znajdzie się anty-build. Nie istnieje najlepszy. Profesje są dobrze wyważone. Co najwyżej niektórymi będzie się grać łatwiej niż innymi. Do tego GW jest grą w której bez współpracy nie masz szans daleko zajść. Każdy członek teamu ma swoje zadanie, jedni mają atakować i zadawać dmg, inni mają rzucać uroki, inni leczyć, jeszcze inni przerywać/utrudniać innym rzucanie czarów. I jak tu określić która jest najlepsza?
PS. Spróbuj popracować nad ortografią, bo aż oczy bolą... :S
PS2: Fajna mordka :D
http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw071.jpg
A ja mam pytanie, bo jak sie dowiedzialem (od kolegi kolegi kolegi.....).
Chodzi o to: czy w GW za RL Cash sie kupuje jakies dodatkowe skille ??
juz mam spoko jest mam 10 lvl nekro ojczul deathblade
ps kiedy mozna sie nauczyc summonowac te szkielety co wala na odleglosc i kiedy mozna sie nauczy summonowac cos co nie umiera
up up:
eeeeee........nie.
Co 6-9 miechów wychodzą NIEOBOWIĄZKOWE dodatki, jeden wart 19$ (ale są plotki że wart tyle co normalna gra... już nie wiadomo komu można wierzyć ... ).
up:
Wszystko umiera... to zależy od skilla ... .
SS'y Summer Update : Sorrow's Furnace
http://www.guildwars.com/gallery/gwscreenshots/gallery4.html
up:
Taaa...wiemy... (ci co grają w GW). To jest taki bonus od twórców... ale i tak to jest tylko PATCH.... a dodatki napewno wyjdą i wniosą ... nie wiem 20% tego co jest już w grze (terytoria itp... profesje (ciekawe jakie... :> ) oraz pogłoski chodzą żę i rasy).
pabloxxl
28-07-2005, 13:02
A ja mam pytanko, jak nie spełniam wymagań broni (hammer mastery 9 a mam 5) jakie straty ponosze z tego powodu?
nie możesz atakować...albo atakujesz słabiej...nie wiem.
Vaxupoto
28-07-2005, 16:50
aloha ja mam jedno pytanie.
Na jakiej zasadzie wyceniacie przedmioty? Na co patrzec? ( :
czy się przyda .... .
Daj mi jakiś przedmiot to ci go wycenie .
pabloxxl
28-07-2005, 18:22
I jescze jedno pytanko czy bonusy ze sprzetu sie kumilują? Na przykład jak zbroja dodawała by mi hammer mastery, i spodnie też? To one razem dadzą mi 1 hm, czy każda z osobna 1 czyli razem 2?
Ktoś wcześniej wspomniał zę za Wowa trzeab płacić abonament -.- zdementuje to bo mój qmpel gra za darmo na jakimś ruskim servie wprawdzie co jakas godzine go wyloguje ale da si grac :P
@Edit : jak płacisz abonament to jest uczciwa gra ( tak jak pacc) a na tym ruskim servie tak jakbys uzywał cheatów :evul:
każda 2... ale ... jeśli dajesz RUNY to tylko jedna runa się liczy (jeśli runy dodają do jednego... czyli, masz superior vitality i major vitality... to sie liczy tylko superior).
uP:
CO ty nie powiesz ?
Wiesz że wszyscy tu wiedzą że WoW ma PRIV - Servy ?! (TAK to SIE TAK NAZYWA !).
I po co mam grać na priv serwach za friko jeśli pogram 1 miech, rozkręcę się a tu serv już wogule nie działa i nie będzie działać ?
Nie Dementuj plotek których wogule nie było -.- ... tu sie gadało o OFICIALNYM WOWIe a nie pirackich serwach.
<idiot -.- >
Vaxupoto
28-07-2005, 20:42
czy się przyda .... .
Daj mi jakiś przedmiot to ci go wycenie .
purporowy schocking short bow of marksmanship lightining dmg 10-16 marksmanship+1 (13% while using skills)
jak go zidentyfikowalem to mi sie dwa komponenty odblokowaly ;P chyba, ze bardziej oplacalne byloby wyciagniecie komponentow?
hmmm... max 1k...
Mało kto kupi taki łuk, jesli może se kupic MAX DMG bow za 500 g potem dokupić 2 upgrady za łącznie 2k , czyli wyniesie go to razem 2,5 i będzie miał nawet dobry łuk (zależy też jakie upgrady kupi).
Ziomisław
29-07-2005, 12:45
Kolega mi mówił, że można w tej grze mieć maksymalnie 20 lvl. Jednak wydaje mi się to dosyć dziwne, ponieważ wtedy prawie nikt nie grałby w taką gre dla osiągnięcia tak małego poziomu.
Czy to prawda z tym 20 lvl czy nie?? powiedzcie tak czy nie i poprosze o dowody :P
Vaxupoto
29-07-2005, 14:53
owszem w grze mozesz osiagnac tylko max 20 lvl , a ty masz archainczne i zeby nie powiedziec kretynskie podejscie do mmorpg ( znaczy sie tylko lvlowanie ....)
pabloxxl
29-07-2005, 15:32
Dobiłem ten 9 hammer mastery, teraz wymiatam :)
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw006.jpg
Moja aktualna postać:
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw004.jpg
I to jak w GW potwory mogą zaskakiwać. Tu spotkałem Żubra, w puszczy, tuż za rogiem :) :
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw002.jpg
Ziomisław
29-07-2005, 17:20
owszem w grze mozesz osiagnac tylko max 20 lvl , a ty masz archainczne i zeby nie powiedziec kretynskie podejscie do mmorpg ( znaczy sie tylko lvlowanie ....)
No masz problem taki już jestem.
Ghost Nieudany
29-07-2005, 17:33
Kolega mi mówił, że można w tej grze mieć maksymalnie 20 lvl. Jednak wydaje mi się to dosyć dziwne, ponieważ wtedy prawie nikt nie grałby w taką gre dla osiągnięcia tak małego poziomu.
Czy to prawda z tym 20 lvl czy nie?? powiedzcie tak czy nie i poprosze o dowody :P
Wiesz, kto pwnzuje w WoWa?
Koreańczycy.
Wiesz, kto pwnzuje w MMORPG?
Koreańczycy.
Czy ty jesteś to mózgiem w stanie objąć? Wyobrażasz sobie, w jak krótkim czasie Korea wymiatałaby w GW wszystkich (i tak wymiata) nabijając po 300 leveli na miesiąc?
GW to nie jest TYLKO lvlowanie. W tej grze chodzi PRZEDE WSZYSTKIM o questy i walkę między graczami...
@pabloxxl
Mogłeś prosić wcześniej, na swojej postaci mam chyba z trzy takie młoty. =P
WoGle to olej młoty... Najlepiej się przerzuć na topory/miecze z jednego powodu - artefakty i tarcze. Młotki są dwuręczne, więc nie można w drugiej łapie ściskać artefaktu, który ci doda +20 HP i +15 nrg (jak w moim przypadku)... Owszem, młoty mają największy DMG... Ale co z tego, skoro topory mają najwięcej skilli do obrażeń a miecze są chyba najszybszymi broniami?
Nie mówiąc już o tym, że łatwiej znaleźć świetny topór/miecz i artefakt od młota, który by był przynajmniej trochę gorszy od takiego miksu.
Ivellios Galanodel
29-07-2005, 18:33
Mam z Shanem postać w GW E/Mo. Zrobiliśmy kilka ciekwaych zdjęc tylko, że mamy ich tak dużo, że by sie cała strona zawaliła moim jednym postem z zdjęciami.:P Niektóre też są bardzo śmieszne i bym je umieścił na forum, ale niektórzy by sie czepiali, że wykorzystuje w GW przenikanie tekstur do robienia śmiesznych, niezbyt przyzwoitych sytuacji.:p ;)
@pabloxxl
Najlepiej się przerzuć na topory/miecze z jednego powodu - artefakty i tarcze. Młotki są dwuręczne, więc nie można w drugiej łapie ściskać artefaktu, który ci doda +20 HP i +15 nrg (jak w moim przypadku)... Owszem, młoty mają największy DMG... Ale co z tego, skoro topory mają najwięcej skilli do obrażeń a miecze są chyba najszybszymi broniami?
"Co ty wiesz o zabijaniu ?"
Chodzi mi o to że... Na tombach znajdzie owiele łatwiej team bo:
-Ludzie szukają tzw. "Knockerów" (wojowników co poszli w młoty i mają skille na przewracanie - Knock down) gdyż tacy warriorzy mogą zabić w kilka sekund sami monka (a on ledwo sie ruszy i już leży ... wiem bo mam warriora z młotem).
-Wcholere samych Młotów mi wypada... więc miecze i topory są bardziej rare ... .
Co do axe:
-Axe to broń do ataku kilku celów naraz (ma dużo takich skilli ... chociaz tak mi sie wydaje). Jest szybki... ale i tak jak warrior z młotem ma frenzy/berserker stance ( nie widziałem jeszcze tego skilla w akcji) to taki axe padnie mimo że ma tarcze... co on se zrobi jak młot go wywali przerywając skill który był wtedy używany (czyt. Healing Signet...ale co za kretyn używa tego skilla jak dostaje z młota xD )
Co do swordów:
-Swordy (miecze tak dla kretynów) , są ...hmm jak by tu... to dziwna broń xD ... raczej do zadawania conditionów (krwawienie, to że wolniej sie chodzi ... nie pamiętam nazwy - troche nie grałem :) i innych). Tak są to szybkie bronie ale wcale nie najszybsze. Z mieczami raczej powinno się iść w Tactic niż w Strenght, gdyż miecze mają większy dmg niż axe (max minimum dmg (chyba wiadomo oco chodzi?) jest nawet 2,3x większy niż axe'a) więc nie potrzeba takich neutralnych skilli do dmg.
To chyba wyjaśnia... wszystko ?
pabloxxl
29-07-2005, 20:36
Hamera kupiłem za 500g, i sądze że to był dobry wybór. Zresztą Avager ma racje, przewracanie młotem to pierwszorzędna sprawa jeśli chodzi o Pvp. Zresztą na PvE też się przydaje w konfrontacji z potworami które się leczą przy małej ilości hp. Moja postać jest niska, jako druga profesje ma monka, coś jak ten drugi paladyn z WArcrafta 3. Klimacik też się liczy :)
Długo nad tym myślałem. Wkońcu doszłem do wniosku, że kończe grę w Tibie. Wszycy kumple odeszli od Tibi, zostałem sam. A szczegónie ten update mnie dobił. Zastanawiałem się także nad kupnem Guild Warsa. Dziś wyjeżdzam na 2 dni. Myśle, że zaraz po przyjeździe złoże zamuwienie w jakimś sklepie internetowym. (Najbliszy Media Markt lub Empik Łodz [120km] ).
Edit: Oka.. Juz wszytko wiem ;). Dzięki !
Vaxupoto
30-07-2005, 14:46
eee rotfl ;d
serwer europe ;p
Ghost Nieudany
30-07-2005, 21:30
@Bia!y
Tam nie ma serwerów. Tam każdy gracz/drużyna poza miastem (każde dzieli się na kupę dzielnic, tzn. na każdej jest to samo, ale są po to, by gracze nie tkwili na jednej) żyje w czymś jakby równoległym świecie.
w jkim miescie moge sie nauczyc i jak czaru animate bone field chodzi o tego co na odleglosc wali
sorry za double post ale chce zeby było wiadomo ze nowy problem a wiec potrzebuje ludzi kturzy pomoga mi przejsc lonar pass mam 13 lvl nekro prosze pisac w tym temacie
edit: jak nie masz odpowiedzi na temat to nie pisz i nie wiesz ile mam lat więc nie mów ze jestem dzieciakiem
@up Więc ile masz? =)
Znacie może jakiś zaufany sklep internetowy z którego moge dostać Guild Wars?
Przegladając wszytksie sklepy zauważyłem brak towaru, dosatwa dopiero jutro (3 sierpnia). Czekam z niecierpliwością. :) :o
w jkim miescie moge sie nauczyc i jak czaru animate bone field chodzi o tego co na odleglosc wali
Droknar's Forge. Daleko, daleko, gdzieś koło końca linii fabularnej.
Droknar's Forge. Daleko, daleko, gdzieś koło końca linii fabularnej.
chyba że masz runnera do Droknars Forge... .
Z grą musze się wstrzymać.. Premiere przesuneli na 8 sierpnia. Na innych vortalach mowa jest nawet o 16 sierpnia. Ehh.. Cóż zrobić, zazdroszcze Wam.
Czemu dopiero teraz wybudziłem sie z koszmaru zwanym Tibią.
Bo tibia to shiat ! Płacisz i musisz wykorzystać (płacisz czasem xD ).
Sorka kald że opóściłem twoją guildie ale zostałem zmuszony przez kumpli z RL'a... bo by mnie dręczyli xD.
Teraz sobie robie Wariorka do farmingu (kaska kaska -.- ) ... mam dobrego builda do zabicia 30 potworków naraz :D .
Ta Tibia to shit, uświadomił mi dopiero to ten Update. :P Znacie, jakieś forum o GW, gdzie moge nauczyć się wszystkiego od podstaw, czyli dobrych buildów postaci, co gdzie i jak zdobyc, takie tam rózne farmazony? :D
tia... czekaj...
tu se wejdź na forum (dużo info, tu właśnie znalazłem mega builda do farminga)
http://www.guildwarsguru.com/
oraz
http://guildwars.gameamp.com
<trzyma w ustach kawałek papieru>
..A ja..wciąż..szukam...GW...<ekhu>..od ponad miesiąca... ;(
<wali głową w blat biurka>
@up Może w czymś pomoge, szukasz jakiegoś sklepu wysyłkowego, opisz swój problem postaram sie pomóc.
@up Może w czymś pomoge, szukasz jakiegoś sklepu wysyłkowego, opisz swój problem postaram sie pomóc.
Nie, nie lubię sklepów wysyłkowych. Pomimo, że droga daleka to jeżdżę po empikach i MM i jak na razie każda dostawa GW trzyma się na półkach parę godzin. Maksymalnie.
Hm...jakbys chcial, moglbym skoczyc do empiku i popatrzec, czy sa jakies egzemplarze.Ostatnio jakies 15 bylo. Wyslalbys mi kase, ja bym kupil i odeslal gre w paczce :P Ale duze ryzyko z tym ;) Ew. sam moglbys pociagiem skoczyc :P
Coż to za niechęc to sklepów wysłkowych, przed cwhilą mojemu kumplowi przyszła paczka. Ładnie zapkowane, a w śrdoku Guild Wars. Wszytko działa. Może warto zaryzkować? :)
@down Bo merlin SUX ! olej kuriera z merlin, powiedz , ze ty tego nie zamawiales i zamów z www.wirtus.pl po 8 sierpnia bedzesz mial :) :D
GRRRR!!! Zamówiłem se w Merlinie (taki sklep netowy) GW i dzisiaj miałem mieć a tu K***A pisze że za 25 dni będzie! GRRR!!
Spartakus
06-08-2005, 13:19
GW nie nazlezy porownywac w zaden sposob do tibia czy wow bo to odmienne gatunki.GW jest nastawiony na dzialania w grupie a tibia lub wow na nieograniczone niczym explorowanie terenow.
Gralem we wszystkie gry (wow,tibia,GW) i najlepszy jest wow.Why?Tibia wypada jak robak przy niesamowicie rozbudowanym wow.GW mnie denerwowal bo nie moglem nic zrobic sam.Ciagle musialem szukac jakis ziomkow by poszli na questa a tych dla jednego gracza bylo niewiele.W GW grafika jest lepsza od tej w WOW ale co z tego.Niekiedy szedlem sobie zabijajac z grupa potwory by po chwili zakonczyc wedrowke przez...krzaczek ktory stana na drodze i nie bylo mozna przejsc.GW ma liniowe zadania (trzeba ciagle podazac ustalona przez autorow droga.W WOW jak cialem przejsc przez krzaczek to po prostu przez niego przechodzilem i moglem chodzic gdzie chcem i robic co chcem.
WOW jak by mial mniejszy abonament...
@Up
Czemu nie wymieniles wad Wowa? Hmm..? Tam tylko exp, exp i jeszcze raz exp.
Kolejny minus abnonament, i wiele wilele innych. Bądzmy sprawiedliwi. Bleh !
GW nie nazlezy porownywac w zaden sposob do tibia czy wow bo to odmienne gatunki.GW jest nastawiony na dzialania w grupie a tibia lub wow na nieograniczone niczym explorowanie terenow.
Gralem we wszystkie gry (wow,tibia,GW) i najlepszy jest wow.Why?Tibia wypada jak robak przy niesamowicie rozbudowanym wow.GW mnie denerwowal bo nie moglem nic zrobic sam.Ciagle musialem szukac jakis ziomkow by poszli na questa a tych dla jednego gracza bylo niewiele.W GW grafika jest lepsza od tej w WOW ale co z tego.Niekiedy szedlem sobie zabijajac z grupa potwory by po chwili zakonczyc wedrowke przez...krzaczek ktory stana na drodze i nie bylo mozna przejsc.GW ma liniowe zadania (trzeba ciagle podazac ustalona przez autorow droga.W WOW jak cialem przejsc przez krzaczek to po prostu przez niego przechodzilem i moglem chodzic gdzie chcem i robic co chcem.
WOW jak by mial mniejszy abonament...
WAdy WoW'a:
1) WoW to płatny Knight Online + RYL z dodatkami w postaci niektórych skilli (kowal itp)
2) TAk jak inne denne mmorpgi... EXP EXP EXP... jak nie grasz przez pewien czas jesteś w tyle (nie tak jak w GW)
3) NUdnnneeeeeeeee i monotonneeeeeeeeeeeee (Czyt. Knight Online)
4) Więcej bachorów... niż w GW ... CZemu ? W GW jest potrzebna wiedza językowa... a w WoW, szybka myszka i gówno... Tam nie wiem jaki tam jest system skilli....ale pewnie że możesz mieć w danej chwillii 50000000 skilli i wszystkie pokolei używać, w GW masz max 8 skilli na misje wybrać (z pośród tych co zdobyłeś ) lub na PvP więc... trzeba mieć dobrze dobrane skille by robić tzw. COMBA !
5) W WoW'ie jest tam jakaś klasa co rozwali wszystkich.... w GW nie ma takiego czegoś... niektóre są dobre przeciw innym ale słabe przeciw jeszcze innym (Np. Necro Vs. Warrior...necro powinien wygrac...ale także zależy to od dobranych skilli).
6) Silnik Warcrafta 3 (tylko że troche ztuningowany)
Nie chce mi się więcej pisać...
Aha gostek popraw se ortografię bo nie "chcem" już tego więcej czytać !
Ghost Nieudany
06-08-2005, 19:07
@up
Tutaj się mylisz, bo WoW tak naprawdę nie różni się niczym od GW prócz wspomnianego abonamentu - każda rasa ma własną linię fabularną i questy... Ba, oferuje czasami więcej - bo wspomniane już prace (kowalstwo, zbieractwo itd.), mounty, więcej klas i przede wszystkim RASY na samym początku.
Więc wiesz - jakbym miał wybierać pomiędzy GW i WoW kierowałbym się tylko gustem graficznym i portfelem. :]
@down
Co nie przeszkadza w tym, że pierdzielisz głupoty bez najmniejszego pojęcia o przeciwniku. Już lepiej by było, jakbyś chociaż poczytał, co jest na Official Community Site - www.worldofwarcraft.com. Blah.
e tam...mi się WoW zupełnie nie podoba...już wole RYL'a !
E albo mi sie wydaje albo czytając twojego posta dostałem tzw. "DEŻAVU" xD .
czy ktos muglby pomuc mi w przedostaniu sie do Droknar's Forge?
sam bym chciał...kumpel RL próbował.... ani szansy... zasrane Wurmy -.- ...a potem w cholere Summitów i Grawlerów ... .
ja byłem z teamem praiwe doszlismy ale pod koniec padł nasz runner i kasy nie oddal:(
Witam. Mam dwa pytania odnośnie gry Guild Wars.
Czy gra pójdzie na sprzęcie: P4 1.7 256sdr 133 gf2mx400 64mb?
Czy nie będzie mi cieło na złączu którym na p2p mam transfery 4-10kb/s, a na stronach 100kb/s? (Sieć osiedlowa). Z góry dziękuje za odpowiedzi.
@UP
***ać żydów
Faajniee...Młody Hitler...
up:
www.guildwars.com -> FAQ
@UP
Recommended System Specs:
* Windows® XP/2000/ME/98
* Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
* 512 MB RAM
* CD-ROM Drive
* 2 GB Available HDD Space
* ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
* 16-bit Sound Card
* Internet connection
* Keyboard and mouse
Jest napisane po prostu "Internet Connection". A ja chciałbym wiedzieć czy ktoś
z udzielających się w tym temacie gra na równie słabym łączu jak ja?
pabloxxl
10-08-2005, 13:29
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/runa1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/runa2.jpg
Jak myślicie ile moge dostać za te runki? I czy sprzedawac je u rune tradera czy u gracza?
Jakby ktoś z forum chciał kupić to jestem otwarty na propozycje, mam jescze do sprzedania 2 silver dye http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/sd.jpg :)
Minor są najlepsze :> (mimo że dodają tylko +! pkt, ale za to nie odejmują tylu hp -.-) Em, idź do Rune Tradera i zobacz aktualną cene Minor (Sword o ile pamiętam (minor) stał coś koło 6k u tradera... czyli 3k powinieneś dostać :) za sworda...major w sklepie sprzedaj - rune trader ).
Silver dye :>... nah wole se poczekać na Favor i iść do UW .
Shardzik
10-08-2005, 14:30
Czy ta gra jest warta każdego grosza wydanego na nią??
Bo może ją kupie ;)
moze mi ktos wyjasnic o co chodzi z tym charem do roleplay i do pvp? bo nie kleje tego, wiem ze char pvp ma skille chara role play ale na tym sie moja wiedza konczy....
up:
RPG - Dostęp do wszystkich miejsc
PvP - Tylko PvP i GvG (dostaje skille poprzez granie na RPG char...., rpg odblokowuje skille, itemki i inne).
Nie bluzgajcie mnie jak bylo juz takie pytanie ale za duzo tu stron zeby to czytac.
Wiem juz, ze w GW max lvl(narazie) = 20. I tu wlasnie moje pytanie: Jak juz sie zdobedzie ten lvl to konczy sie zabawa z ta postacia??
Nie bluzgajcie mnie jak bylo juz takie pytanie ale za duzo tu stron zeby to czytac.
Wiem juz, ze w GW max lvl(narazie) = 20. I tu wlasnie moje pytanie: Jak juz sie zdobedzie ten lvl to konczy sie zabawa z ta postacia??
Nie, jestes moze...w polowie gry? :P
@Edit : Kilka sskow.
River Drake.
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw4.jpg
;)
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw5.jpg
Mapka swiata.
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw017.jpg
Arena.
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw052.jpg
Mission.
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw49.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gw/gw047.jpg
Dzieki. Teraz juz mam pewnosc. W przyszlym tygodniu gram juz w Guild Wars. :D
Wtedy właśnie się zaczyna :D :D !
Jak ledwo zdobywasz lvl 20, tak jesteś w środku gry :D (linia fabularna).
Potem zostaje dokończyć linie faburalną, zrobić pare questów by dorównać postacią PvP ... i wogule :D :D , ostatnio se pograłem na UW (Underworld), byłem w Trapping Party... zara mam gdzieś screeny więc se wrzuce :D ,
1) Początki Underworld'u :D, i pierwsze koty za płoty :D:
http://img272.imageshack.us/img272/1435/gw0259uk.jpg
2) Niezła armia idzie :> , pułapki zastawione...czekamy ...
http://img183.imageshack.us/img183/7907/gw0293je.jpg
3) Kolejne pułapki w akcji :D (troooche dalej)
http://img183.imageshack.us/img183/2236/gw0379qz.jpg
4) Ahhhh...te piękne lokacje, pięęęęęękne :> (to nie jest płaskie :> wszystko w wymiarach :D )
http://img301.imageshack.us/img301/6056/gw0401mj.jpg
5) Ta lokacja + odpowiednie czary...śliczne !
http://img301.imageshack.us/img301/1929/gw0428xt.jpg
6) Taniec na noob warriorze :D (Gościu był kompletnym idiotą :D, ginoł co każdy atak, biegł na wprost ... Zsolować potwory - przęciętne hity potworów = 100, warrior może mieć MAX 1k Ze skillami i enchantami), wszyscy mieli tańczyli na zwłokach :D , potem pytanie było:
-Res him ?
-No!!!
-Noo
-nope !
ale wkońcu ożywiliśmy go, bez biedaka było nudno :D, a on tak se biegł na smoczki... pobił je 3 sekund i leży :D :D :D
http://img339.imageshack.us/img339/3271/gw0470nb.jpg
7) Ostrzał Rangerów (strzelaliśmy do takich...robactw co w ziemi stoją i nie mogą się ruszać...Behemoty tzw. (takie jak by Wurmy, ale sie nie ruszają) ). I tu jest plusik, ukształtowanie terenu dodają także bonus do odległości w strzelaniu z łuków itp :) , także zależy od typu łuku, ja mam shortbow a co za tym idzie... krótka odległość :> (musze se załatwić Gold StormBow - taki jak oni mają ...ten niebieski, świecący... a gold to taki jak by...upgrade, nie wiem jak to nazwać, ilość bonusów na broni... czyli im lepszy kolor Biały -> Niebieski -> Fioletowy -> Złoty tym lepsze bonusy itp :) ).
http://img339.imageshack.us/img339/2596/gw0517ed.jpg
8) Ostatnie chwile w UW... chwile później (~10 minut) padliśmy.... za szybko zlurowane zostały potworki... a za mało pułapek było zastawionych :/
http://img339.imageshack.us/img339/5794/gw0531ee.jpg
9) Tutaj już bardziej świeże :D , Ładna armia, huh :D ?
http://img339.imageshack.us/img339/6756/gw0556oj.jpg
10) Wygrana na GvG (guild vs. guild), to był jeden z lepszych pojedynków, bardziej...em... zbalansowany, czyli nie, że np. Tacy Koreańcy (zasrani cheaterzy xD nie wiem jak oni tak wymiatają :/ ) biegną ... pum pum pum i nasz team leży... rekord wytrzymaliśmy z koreą aż 10 minut :D :D :D (to jest wyczyn... uwierzcie mi :D ). A tutaj na fotce akurat biegłem zając flage (jest takie miejsce na mapie że się daje flage, i co 2 minuty - flaga musi tam być równe 2 minuty, jak zostanie zmieniona to od nowa liczy się- dana drużyna dostaje Boost'a (+10) ).
http://img339.imageshack.us/img339/6619/gw0563vf.jpg
11) Ostatnie chwile.... tóż potem se wyszedłem z gry i do tej pory nie włączyłem (wyszedłem tak o 19:40), na fotce Boss Necro w postaci Wurma :D
http://img339.imageshack.us/img339/2929/gw0612ds.jpg
Te fotki powinny przekonać :D do kupna :> .
pabloxxl
12-08-2005, 16:34
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw009.jpg
Mała pocztówka z gry :)
Dostałem wczoraj GW :D. Mam narazie 6 lvl.
me:
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw001.gif
me too (xD):
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw002.gif
up:
CZemu nosisz AXE mając skille SWORD'a ?
up:
CZemu nosisz AXE mając skille SWORD'a ?
Bo wtedy jeszcze nie zmieniłem skilli :P Zrobiłem to dopiero po napisaniu posta.
Teraz jest tak:
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/zdjeciotazGW3.gif
@Avager : to jest ten nowy dodatek? Nie orientuje sie w tym...
Dodatek ?
Płatny ? Nie
Patch z nowymi terenami ? Jeszcze chyba nie ...
Shardzik
13-08-2005, 09:15
@Avager Jaki trzeba mie komp żeby ci tak gibało??? ;)
PS:Tylko nei odsyłąj mnie do wymagań systemowych...
EE... kurde. Już 4 raz edytuje bo nie mogłem zrozumieć posta wyżej. NAjpierw myślałem że on się pyta jakiego czeba mieć kompa żeby tak chodziło a później wydawało mi się że on pyta jakiego kompa ma Avager.
A że teraz wreszcie zrozumiałem to piszę odpowiedź.
Jak ty chcesz się dowiedzieć jakiego czeba mieć kompa żeby tak chodziło nie znając parametrów??? Że niby Avager ma powiedzieć "zajefajny i wypaśny"??
Tak więc i ja kupiłem gierkę i zaczałem grać.
Wstępnie mogę powiedzieć, że mi się podoba, choć sporo jeszcze nie wiem.
Czy ktoś gdzieś widział jakieś porządne poradniki jak grać? Nie chodzi mi o instrukcję obsługi, bo ta jest w pudełku, tylko o informacje na czym warto się skupić, gdzie łazić, jak długo warto gdzie siedzieć........
<<TUTAJ>> (guildwars.gameamp.com) - dobra stronka, są poradniki jak zaczynać itp (Angielski... ale ty raczej nie powinieneś mieć problemów... :> ).
Shardzik
13-08-2005, 20:22
@UP coś ten link nie działa mi na Firefoksie sprawdź jego poprawnośc jakby co, dzięki...
zapomniałem że tam nie może być www :> . Teraz już działa.
Mystic Krupek
14-08-2005, 11:46
;) Kurde Zastanawiam Sie Czy Dobrze Wygrałem R/Mo . Będzie on dobry na 20 LvL I Na PvP ?? Umieszczajcie Ss Swojich Rengerów ;p Ja Zaraz Umieszcze swoje ... =) ;)
Trochę screenów :).
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw013.gif
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw009.gif
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw031.gif
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/gw014.gif
Tak więc i ja kupiłem gierkę i zaczałem grać.
Wstępnie mogę powiedzieć, że mi się podoba, choć sporo jeszcze nie wiem.
Czy ktoś gdzieś widział jakieś porządne poradniki jak grać? Nie chodzi mi o instrukcję obsługi, bo ta jest w pudełku, tylko o informacje na czym warto się skupić, gdzie łazić, jak długo warto gdzie siedzieć........
Www.guildwars.org.pl - ciekawa stronka.
@Ktostam : Najlepiej procek 1.5GHZ + karta pokroju GF3Ti i lepsza + minimum 512 ddr ram.
pabloxxl
14-08-2005, 19:26
Niezły team :)
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw010.jpg
Widoczki
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw011.jpg
Oraz moja nowa piękna odpicowana zbroja :D
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw012.jpg
eeeee.... to tak ogolnie - kto w to gra? kupilem se, pogralem kilka h, zrobilem wara 6lv ale byl nudny i teraz mam 5lv elem. w najblizszych dniach mnie nie bedzie bo jestem u rodziny... moj nick to master helllbike ( przez trzy l w srodku)... jak ktos znajomy z forum to pisac :]
kryptograf
14-08-2005, 22:23
@up
Tutaj się mylisz, bo WoW tak naprawdę nie różni się niczym od GW prócz wspomnianego abonamentu
GW to gra rozgrywana praktycznie na prywatnych serverach w których wybierasz sobie z kim chcesz grać. GW jest grą... same as Diablo
WoW to pełne mmoRPG w któym nie wiesz co się czai za rogiem. PvP niekontrolowane tysiące ludu i nie tylko friendó ale i wrogów...
;) Kurde Zastanawiam Sie Czy Dobrze Wygrałem R/Mo . Będzie on dobry na 20 LvL I Na PvP ?? Umieszczajcie Ss Swojich Rengerów ;p Ja Zaraz Umieszcze swoje ... =) ;)
I tak bedziesz mogl zmienic potem druga klase wiec sie o to nie martw...
A do PvP znajdziesz sobie spirit teama (o ile do tego czasu jakos tego nie zmienia) i bedziesz w tombach ownowal, a wszyscy cie beda od noobow wyzywac xD
Nightwalker
15-08-2005, 00:22
R/Mo hmm moim zdaniem niezbyt udane polaczenie. No ewentualnie jesli skupisz sie na Procie to moze być, ale myśle, że ranger powinien bardziej ofensywnie byc nastawiony (mozesz sprobowac ze smitingiem, ale druzyna chyba nei bedzie zadowolona, chodz smiting to bardzo dobra rzecz)
R/Mo hmm moim zdaniem niezbyt udane polaczenie. No ewentualnie jesli skupisz sie na Procie to moze być, ale myśle, że ranger powinien bardziej ofensywnie byc nastawiony (mozesz sprobowac ze smitingiem, ale druzyna chyba nei bedzie zadowolona, chodz smiting to bardzo dobra rzecz)
Dupa a nie :> Nie grasz R'ką to nie gadaj :D :D
Więc,
R/Mo jest jedynie dobry na PvE (ale na taki luźny farming itp...), R/E To większość na początku wybiera, bardzo dobry na PvE (zależy jakei skille), R/N Jeśli idziesz w Conditiony (Krew zalewa jak masz taki spam ikonek w lewym górnym rogu... takie 2 rzędy :D ) to wymiatasz.... ale potrzeba dobrego teamu. R/W ... dla mnie to shit...ale potrafi nieźle dowalić... ze skillem bleeding (mam anti skill na to...odsyłam spowrotem kolesiowi :> ) i inne bzdety warriora... tylko dobry na low lvl, na tombach lepiej się z tym nie pokazywać. R/ME to czysty Anti Monk (skille na zabieranie many - jest taki jeden rangera co zabiera 10 many...a kosztuje 10 - skill od expertise... czyli mam z 10 experitse to to kosztuje mnie 6-7 many), skille na przerywanie aktualnej czynności (skilli, czarów, signetów) no i mesmerka na wywalenie przeciwnikowi Many (Dobry build jedynie na PvP... ja tam wole Conditiony :> ). Co tam jeszcze zostało ? Nic....
Ranger to raczej twór Conditionów... na UW jak trafisz do Trap Team to wszystko jasne (Bierzesz pułapki ...prócz Spike Trapa (elite skill) który neutralizuje inne conditiony). Więc robi się pierw taki spam trapów, następnie sie luruje potworki... wchodzą...leżą w 2 sekundki... tak samo jest na tombach..ale potrzeba minimum 2 monkow (bo tam to nie bezmyslne potworki :> ).
Czyli na PvE polecam:
Może te bazgroły moje pomogą ci wybrać :> .
Arrivald
15-08-2005, 10:59
Ja juz zamowilem Guild Warsy, dzisiaj maja je dostarczyc :) Mam zamiar zrobic Elementaliste i jako druga klase wybrac Mesmera, czy to dobre rozwiazanie? I czy jest wskazanie zeby rozwijac konkretne magie czy to zalezy juz od moich upodoban?
Mystic Krupek
15-08-2005, 21:32
Zastanawiam Sie Czy Mój R/Mo Wytrzyma Na Tombach I Zgra Sie z Drużyną :) jak Myślicie JEstescie bardziej doświadczeni :]
Nightwalker
15-08-2005, 22:58
Zastanawiam Sie Czy Mój R/Mo Wytrzyma Na Tombach I Zgra Sie z Drużyną :) jak Myślicie JEstescie bardziej doświadczeni :]
Zalezy od ciebie i druzyny...
Ja juz zamowilem Guild Warsy, dzisiaj maja je dostarczyc :) Mam zamiar zrobic Elementaliste i jako druga klase wybrac Mesmera, czy to dobre rozwiazanie? I czy jest wskazanie zeby rozwijac konkretne magie czy to zalezy juz od moich upodoban?
Gram sam takim zestawem i uzywam tylko 1 spellu mesmera jak na razie. Czary mesmera przydaja sie glownie w PvP. A co do magii :
magia ziemi stanowi raczej defensywna rzecz.
magia wody ciekawie spowalnia, jednak dlugo rzuca sie czar, jak i go odnawia.
magia powietrza ciekawie wymiata w PvP.
Natomiast magia ognia najlepiej dziala na potwory, poniewaz wiekszosc graczy uzywa itemkow uodparniajacych na ogien (jednak nadal jest b. szybka i skuteczna).
Gram sam takim zestawem i uzywam tylko 1 spellu mesmera jak na razie. Czary mesmera przydaja sie glownie w PvP. A co do magii :
magia ziemi stanowi raczej defensywna rzecz.
magia wody ciekawie spowalnia, jednak dlugo rzuca sie czar, jak i go odnawia.
magia powietrza ciekawie wymiata w PvP.
Natomiast magia ognia najlepiej dziala na potwory, poniewaz wiekszosc graczy uzywa itemkow uodparniajacych na ogien (jednak nadal jest b. szybka i skuteczna).
Magia ognia tylko na PvE chyba że Meteor Shower na noob Guild lub kiepski team na tombach... czyli:
PvE = Fire
PvP = Air
R/Mo jest do dupy na PvP... padnie prędzej czy później mimo ze może się leczyć... jest jeden dobry skill ale go nie zdradze.... bo to mój build.
Na PvP (arena i inne) uważaj jeśli bierzesz E/Mo masz 2x więcej szansy ze zostaniesz zaatakowany...bo wezmą cię za Healera.
Bercik z Pythery
16-08-2005, 03:24
elo elo
mam zamiar kupić se GW
powiedzcie czy pójdzie na kompa: pentium III 966mhz 256 ram a reszty nie
pamiętam :p
czy dobre byłoby rozwiązanie D/E??
plx odpowiedzcie fast
Yerhilliaeh
16-08-2005, 03:52
Mam pytanie:
Jaka jest szansa wykrycia, ze gosc xxx ma pirackiego cd- keya
skoro pobrał z www.serialeblabla.trarta.com ? i jest to oryginalny klucz? i co może się sta,ć jak przyłapią (ten debil się mnie pyta na gg ja kupuje oryginalke ;p).
No albo Hardware Ban ... albo Ip Ban (to raczej kiepskie jeśli ma się neostrade) albo poprostu ban na konto... .
Daj mi linka na PW jak możesz :> , może znajde jakiś porzyteczny, bo szukam do pewnej gierki cd-keya od kilku dni... .
Nightwalker
17-08-2005, 16:54
Mam nadzieje Nekromanto, ze podoba ci sie sprzet, ktory ci dalem ;] (znaczy zamieniles sie ze mna na silver dye)
Polecam pomieszac (znaczy wlac jedno Vial do drugiego Vial) srebny z zoltym super efekt :) (złota farba :P)
Lord Fakolpet
17-08-2005, 22:56
kupilem GW i powiem jedno. Olejcie tibie idzcie do sklepow i kupujcie GW. Polecam z calego serca. Banalna historia ale w jakiej oprawie
stawiam 9+ na 10
Knight Patryk
18-08-2005, 19:31
ok to moim zdaniem kupujme ta gre na 100% ale niewiem czy menser czy jak mu tam ma dobre ataki ofensywne moglibysice mi troche lepiej wyjasnic klasy bardzo prosze:)
EDIT:a jak deniesz to monk musi cie wskrzeszac? by dalej grac? czy jednak masz do wyboru wszkrzesic lub od miasta zaczac?bo jesli to 1 ze tlyko wskrzesic to mi nie bedzie sie podobalo :?
pabloxxl
18-08-2005, 20:40
Mesmer to taka profesja co nie zadaje dmg, tylko niesamowicie wkurza tymi swoimi pierdzielnikami :) Monk nie musi cie wskrzeszac.
Mystic Krupek
18-08-2005, 21:01
Jak Myślicie czy Necro dobrze połączy się z Mesmerem ? Jeżeli Nie To piszcie swoje propozycje Drugiej Profesji Dla Nekromanty . :)
Nightwalker
18-08-2005, 21:22
Kazda dobra jest druga profesja (lecz jedynie nekro moim zdaniem powinien łaczyc sie z wojownikiem)
Nekro + Mesmer? ok ;] Jesli dasz + Ranger to Conditionami bedziesz niezle razil(przede wszystkim) i typi swoimi trupami itd....
+wojownik - niezly czarodziej umie walczyc okrzyki woja
+monk niezla zadyma ;]...szczegolnie na pvp.....brrr.....
Na początku zastanawiałem się nad kupnem PACCa w tibii. Jednak teraz, moim zdaniem o wiele bardziej opłaca się kupić Guild Wars niż PACC. O GW czytałem już w kwietniu. Niestety, nie wykupiłem jej. Teraz jestem pewien, że to był błąd (3 moich kolegów wykupiło GW i z ich recenzji wynika że jest świetne). Niedługo wybieram sie do jednego z nich aby obejrzeć tę grę na wlasne oczy.
A co najbardziej cieszy: Brak abonamentu!:)
Lord Fakolpet
18-08-2005, 21:49
lol a ja zlamilem i wybralem warrior ranger -.- teraz mam 9 lvl i wougle nie kozrystamz luku tylko troche ze skilli ;/
Mystic Krupek
18-08-2005, 22:06
O robie N/W Myśle Ze Dobrze Sie Będzie Grało :)
Wiecie C Jednak Zostane Przy Mojim R/Mo mam juz 17 Lvl ;] Tylko Nie Wiem W co ładowa Umiejęności mam 12 mark... i chyba bede dawac do Expertise Jak Uważacie ?
Nightwalker
18-08-2005, 22:27
N/W naprawdę musisz umieć grać. Jak juz umiesz to jest super :)
Edit: Przeniosłem się na amerykanski server ;]
szukam ludzi do robienia questow..... jestem e/me 9lv ale stan ten szybko sie zmienia... whisp w grze do : master helllbike ( trzy l )
pabloxxl
19-08-2005, 15:08
A jakie są korzyści zgry na amerykanskim servie? Widze że dużo Polaków tam gra.
Nightwalker
19-08-2005, 16:01
Czesciej Ameryka ma fovor of gods. Dzięki temu mozesz polowac w FoW i UW a tam najlepiej sie zarabia ^^
A ja doszedłem do wniosku, że GW wcale taki wspaniały nie jest.
To, co mi przeszkadza, to że ta gra nie jest tak do końca singleplayer, szczególnie, jak ktoś (tak, jak ja) nie lubi walczyć PvP. Dla osób, dla których walka z innymi graczami nie jest szczytem marzeń, ta gra jest nudna. W czasie grania "singlowego" multiplayer ograicza się do handlu w mieście. heh, tyle, to ja se mogę z NPCami porobić. No tak, mogę niby w teamie iść na hunta/questy. ale jak mam ludzi poznać, skoro po za miastem nie ma nikogo żywego. A mnie siedzenie godzinami w mieście nie bawi, to po prostu jest nudne. A w każdej innej grze 90% ludzi poznawałem zawsze właśnie dla tego, że expili/wykonywali questy w tym miejscu, co ja.
I w tym momencie z gry sieciowej robi się singleplayer z możliwością pogadania sobie z innymi graczami i/lub wspólnego robienia questów.
No cóż. Pewnie skończy się na tym, że niedługo sprzedam swoje GW.
Shardzik
19-08-2005, 17:02
@Up
...ale zawsze jakąś nową grę "zaliczyłeś" i to się liczy...
Mam takie pytanie czy dobry byłby Monk\Elementalista (na zwykłym świecie) ??
Jeśli nie to jakie proponujecie połączenie z Monkiem ?
P.S.Takie pytanie odnośnie monka może było ale nie chciało mi się przeglądać tych wszystkich postów :P Pozdro All :D
P.S.2.Jakie polecacie połączenie elementalisty ??
Proszę o szybką odp :P
jako że temat ma juz 20+ stron, wiec nie chce mi sie czytac kazdego posta, (najprawdopodobniej ktośto powiedział już :s) Czy wiecie, że Guild Wars, jest zrobiona przez byłych pracowników Blizzarda (tworców D2, WoW i WC)? ;] z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.
Btw. co do tematu, ja kupie na 100% jak bede miał kase, ale w GW gralem juz w pierwsze bety ( Top Fragger;] Hail Area'soft Team <- nasze party tak sie nazywalo :s)
Nightwalker
19-08-2005, 17:42
Ja robie mojego monka z nekrem tak btw.
@Matkus
No coż nie każdemu gra musi przypaśćdo gustu. 2 miechy temu w CDa podawakli, że niedlugo rynek zaleje sie czyms ala WoW więc bedzie w czmym wybierac ;]
jako że temat ma juz 20+ stron, wiec nie chce mi sie czytac kazdego posta, (najprawdopodobniej ktośto powiedział już :s) Czy wiecie, że Guild Wars, jest zrobiona przez byłych pracowników Blizzarda (tworców D2, WoW i WC)? ;] z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.
Btw. co do tematu, ja kupie na 100% jak bede miał kase, ale w GW gralem juz w pierwsze bety ( Top Fragger;] Hail Area'soft Team <- nasze party tak sie nazywalo :s)
Owszem, ci ludzie robili d + d2 + wc, ale w WoWie juz palcow nie maczali. Ciekawe, czy ukaze sie kiedys diablo3 ;)
@Matkus : taa, ale dzieki temu osiagneli:
1)b. malo lagow
2)wspolprace miedzy graczami, a nie tylko "exp exp exp"
3)brak zajmowania expowisk przez ludzi z wyzszym lvlem niz twoj
@Night : ja tez mam na 4lvlu ne/mo :P Ale ciekawym polaczeniem jest tez monk/warrior.
Ghost Nieudany
20-08-2005, 14:01
z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.
1. Nie trzy lata temu, a dwa.
2. Ropper programistą? ROTFL! Zapalony gracz, koleś od public relations i jeszcze główny programista? Ropper nie jest programistą. Ma (chyba) takie wykształcenie, ale nie maczał palcem w kodzie W3 i innych, był tylko nadzorcą projektu.
3. ROTFL!!! GW jest podobny do WoWa GRAFICZNIE? Większej bzdury nie słyszałem. Zobacz screeny z obydwu gier - niebo i ziemia...
WoW jest maksymalnie komiksowy, GW to raczej styl "poważna kreskówka", ale te gry NIE SĄ podobne graficznie.
Arrivald
20-08-2005, 14:18
Hehe, wczoraj zaczalem grac a dzisiaj juz mam 6 lvl E/Me :) Gra sie bardzo przyjemnie tylko nie wiem gdzie moge zdobyc czary air magic. Potrzebuje np. Chain Lightening, Air Attunement, Lightning Orb. Jak je zdobyc? Czekam na odpowiedz.
1. Nie trzy lata temu, a dwa.
2. Ropper programistą? ROTFL! Zapalony gracz, koleś od public relations i jeszcze główny programista? Ropper nie jest programistą. Ma (chyba) takie wykształcenie, ale nie maczał palcem w kodzie W3 i innych, był tylko nadzorcą projektu.
3. ROTFL!!! GW jest podobny do WoWa GRAFICZNIE? Większej bzdury nie słyszałem. Zobacz screeny z obydwu gier - niebo i ziemia...
WoW jest maksymalnie komiksowy, GW to raczej styl "poważna kreskówka", ale te gry NIE SĄ podobne graficznie.
1) napisałem "jakieś" :c
2)kiedyś czytałem jego wywiad to coś o tym wspominał dlatego tak napisałem, ale jeśli to nie prawda to sorx, wkoncu to nie jest takie wazne ;p
3)chodzilo mi tu bardziej o perspektywe widzenia, i wiekszość obiektów. Wiadomo ze kazda gra sie rozni w jakims stopniu grafika, ale nie o to doslownie mi chodzilo.
Nightwalker
20-08-2005, 15:20
Hehe, wczoraj zaczalem grac a dzisiaj juz mam 6 lvl E/Me :) Gra sie bardzo przyjemnie tylko nie wiem gdzie moge zdobyc czary air magic. Potrzebuje np. Chain Lightening, Air Attunement, Lightning Orb. Jak je zdobyc? Czekam na odpowiedz.
Kolo WIzards Folly jest miasteczko. Tam jak zrobisz dla typiary misje zdobedziesz pare air magic spells.
2 UP
Czyli według ciebie wszystkie gry TPP mają podobną grafikę bo mają taką samą perspektywe widzenia?
@up
rotfl, mowimy tu o WoW i o GW a nie o wszystkich grach
Poprostu mi sie wydaje, że między tymi obiema grami jest jakiś wspólny element. Grałem w obydwie i są według mnie podobne do siebie, między inymi z perspektywy widzenia, a także nie patrząc na to, że jedna jest bardziej animowana od drugiej - graficznie.
dobra zakonczmy ten temat, kazdy inaczej widzi gre =p
MAAAAAAAAAAAAAAAAM GGGGGGGGGGGWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!111111111 1111111
<wdech>
Dobra, ale wtedy co przyszło GW net mi siadł i nie mam go do końca wakacji..ku**a, beznadziejność...
Btw. piszę z Cafe =,=
Kolo WIzards Folly jest miasteczko. Tam jak zrobisz dla typiary misje zdobedziesz pare air magic spells.
Kurde, ominalem. Chociaz niewazne, bo i tak fire magic jade ;)
@Adaras : hehe! ;)
Pytałem się i jakoś nie moge otrzymać odpowiedzi :confused: :confused:
Tamto pytanie już nie ważne :p Mam teraz inne pytanie:Możecie mi powiedzieć gdzie się zdobywa skille fire magic (wzięłem skille już od elemetalistki aziure i od tego kolesia co stoi przy bramie zaraz jak wychodzisz z pierwszego miasta :D)
CZEKAM NA SZYBKO ODPOWIEDŻ :D
PoZdRo All :P
Nightwalker
21-08-2005, 00:29
Dzis zrobilem interes mojego Gwuskiego zycia
kupilem Vampiric Sword Hilt 2/-1 za 1k!
Ciekawe po ile chodzi naprawde
Ja juz zglupialem z tymi cenami. Roznie ludzie gadaja ;/
Pytałem się i jakoś nie moge otrzymać odpowiedzi :confused: :confused:
Tamto pytanie już nie ważne :p Mam teraz inne pytanie:Możecie mi powiedzieć gdzie się zdobywa skille fire magic (wzięłem skille już od elemetalistki aziure i od tego kolesia co stoi przy bramie zaraz jak wychodzisz z pierwszego miasta :D)
CZEKAM NA SZYBKO ODPOWIEDŻ :D
PoZdRo All :P
Poszukaj na mapach nauczycieli.
http://guildwars.gameamp.com/
Dzięki za pomoc Klimmek
Mam jeszcze jedno pytanie:Podczas gry w guild wars pojawiaja mi sie takie zielone plamki na całym ekrenie i musze zresetować kompa :(.(Mam GeForca FX 5200).Czekam na szybka odpowiedz :D.Z góry dziękuje.
P.S.Wiem że jest na głownej stronie guild wars poradnik jak temu zaradzic ale za dobrze nie znam ang.(od razu mówie że próbowalem przetłumaczyć przez translatora w interku i niestety nic to nie dało) Pozdro
Nightwalker
21-08-2005, 23:02
Yeah kupilem Superior Vigor Rune!
40k poszlo sie walic ;] ale mam ;]
Teraz Superior Absorption ;] 80k u tradera :P
Pozniej tylko dragon set(ten za 15k jedna czesc)....(zapewne wyjda tez inne rodzeje zbroi w najblizszym duzym updacie) wiec moze inny :P
A na Koniec...Fissure Set :P ciekawe jak ja zbiore na to pieniadzee ;] bym musial maniakalnie wygrywac HoH :P
mam pewna propozycje dla graczy gw na naszym forum moze zbierzemy sie razem rpg albo pvp charami do tombuw i sprubujemy wywalczyc favor?
mam pewna propozycje dla graczy gw na naszym forum moze zbierzemy sie razem rpg albo pvp charami do tombuw i sprubujemy wywalczyc favor?
Do tych tombow trzeba jeszcze dojsc...Sory, ale ja na razie Kryte opuscilem :p Bo nie mam zbyt duzo czasu na gre...
mozna by sprobowac.... tylko ze ja gram 5 albo 6 dzien i nie doszlem tam jeszcze, wlasnie zrobilem misje w dragon's lair ^^
Siema! Właśnie zamówiłem Guild Wars'a w sklepie wirtus.pl mam nadzieję, że ta gra jest warta swojej ceny i nie pożałuje kupna tej gry. :)
PS. Czy postac E/W może być dobra? ;)
Ghost Nieudany
22-08-2005, 18:26
@up
Każda postać w GW jest dobra. Najwyżej będzie się trudniej nią grało na początku.
Cóż, sugerowałbym W/E. Więcej hp, manę sobie możesz spokojnie podpakować artefaktami i pancerzami...
Dzięki za rade Ghost i być może skorzystam ale bardziej chciałbym zagrać jakąś postacią bardziej magiczną
mieszanie e i w jest pomyslem kiepskim.... i sa polaczenia lepsze i gorsze, co najwyzej wszystkie klasy sa rowne ( ale polaczenia moga byc lepsze i gorsze). z e dobrze bedzie sie spisywac mo, n, lub me..... podobno me najlepiej, ale ja mam e/me i jakos srednio jestem z niego zadowolony, zmienie na monka prawdopodobnie. w/e jest bezsensu, jeden spell i nie ma many, pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora... a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp... niz w mane lub inne zdolnosci magowe..... e/w tez raczej bezuzyteczne, poniewaz w skupia sie glownie na broni i z tym sa zwiazane jego skille, a e z swordem/axe/ham. to bezsens...
To może Mo/W. Lepsze czary lecznicze i odrazu bije lepiej.
Shardzik
22-08-2005, 19:18
Dzięki za pomoc Klimmek
Mam jeszcze jedno pytanie:Podczas gry w guild wars pojawiaja mi sie takie zielone plamki na całym ekrenie i musze zresetować kompa :(.(Mam GeForca FX 5200).Czekam na szybka odpowiedz :D.Z góry dziękuje.
P.S.Wiem że jest na głownej stronie guild wars poradnik jak temu zaradzic ale za dobrze nie znam ang.(od razu mówie że próbowalem przetłumaczyć przez translatora w interku i niestety nic to nie dało) Pozdro
GeForce FX 5200 to najwredniejsza karta na świecie... jedynym sposobem jaki możesz zaradzi to zmieneinie go na inną, ja zmieniłem na Radka 9600 XT i świat jest w lepszych barwach, to że FX 5200 jest szitem nie zaradzisz nic
mieszanie e i w jest pomyslem kiepskim.... i sa polaczenia lepsze i gorsze, co najwyzej wszystkie klasy sa rowne ( ale polaczenia moga byc lepsze i gorsze). z e dobrze bedzie sie spisywac mo, n, lub me..... podobno me najlepiej, ale ja mam e/me i jakos srednio jestem z niego zadowolony, zmienie na monka prawdopodobnie. w/e jest bezsensu
EuhehuEHuehuehueHUE... wybacz, ale musze cie wysmiac, gdyz po prostu pieprzysz glupoty... w/e bez sensu!? w takim razie powiem Ci, ze KD/AS Hammer W/E to jeden z niewielu, jezeli nie jedyny grywalny primary warrior build w PvP (no moze sporadycznie jakis W/Mo).
, jeden spell i nie ma many,
lol... a czego ty chcesz niby uzywac tym w/e? Earthquake i Eruption? Stance przypsieszajacy atak (flurry/frenzy/berserker stance) to 5 energii, Aftershock to 10 energii, sporadycznie Irresistible Blow (5 en) i Armor of Earth (10 en)... z klata i nogami gladiatora oraz mb masz >27 energii, regen 2, wiec w czym problem?
pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora...
co ciezko znalezc? focus +12en/+30hp/req.9 czy cos zblizonego mozna dostac od collectorow na pustyni, zakladajac ze wolisz jednoreczna bron i focus zamiast tarczy
a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp... niz w mane lub inne zdolnosci magowe.....
czemu bez sensu? ja moim W/E mam 12 Earth Magic, powiesz mi ze zle robie? btw. jak chcesz pakowac w hp (?) oraz w mane (zakladam ze chodzi o Energy Storage, ale to przeciez primary elementalisty, a mowimy o W/E)
e/w tez raczej bezuzyteczne, poniewaz w skupia sie glownie na broni i z tym sa zwiazane jego skille, a e z swordem/axe/ham. to bezsens...
jak chce grac e/w to moze sobie grac, niekoniecznie musi uzywac broni bialej... np. Energy Storage + jakas tam magia + kilka punktow w Tactics (healing signet, okrzyki) - nawet niezle by sie gralo w pve... w pvp mozna grac E/W tez, bo taki typowy spiker to i tak nie ma nic z secondary profesion :P... dla funu E/W z mieczem/toporem tez moze byc do pve, czemu nie? Armor of Earth/of Mist + jakies wardy, a z kilkoma punktami w Energy Storage nie bedzie mu brakowac many... w pve da sie grac wszystkim :)
btw. miecze/topory/mloty nie sa zastrzezone dla primary wariorow... Me/W z mieczem i illusionary weaponry to strasznie mocny build, a taki Mo/W, ktory jest postacia najsilniejsza do farmienia (solo w UW :P) tez zazwyczaj ma miecz/topor z Enchantments last 20% longer
Nightwalker
22-08-2005, 20:50
@up
Solo UW?
Nigdy nie uwieze
Aaxela maja za potezne ciosy, widizalem jak wlasnie monk/warrior byl okladany przez 3 aaxela(czy jakos tak im jest) ale wspomagali go drugi monk i nekro. Jednak gdy im sie skonczyla mana...to wiesz ;]
Ja sam moim W/N sam chodze na Blessed Griffony (bo 2 biore na klate, a maja 24 level, raz udalo mi sie 3 wziasc i przezyc :P) kolo Camp Rankor
Polecam :)
Ghost Nieudany
22-08-2005, 21:01
w/e jest bezsensu, jeden spell i nie ma many, pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora... a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp...
ROTFL!
Facet, nie pieprz, że trudno znaleźć itemy podnoszące manę dla warriora - Gladiator Set podpieprza manę o jakieś 15 punktów, do tego Focus Item podnoszący manę o 15 - dostępny niemal na początku gry, bo bodaj dostępny niedaleko miasta z questem na odnalezienie córki Duke'a...
Nie mówiąc już o tym, że wystarczy JEDNORAZOWO odpalić zaklęcie "Glyph Of Lesser Energy" i już każdy czar kosztuje 15 many mniej... Blargh.
Ja swoim wojem mam 48 many i nie mam kompletnie żadnych problemów...
"a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp..." - ROTFL! Wykluczasz istnienie artefaktów (których od cholery jest), które podnoszą i hp, i energię/skille? Co ty chory jesteś? Myślisz, że są tylko jedne i te same, dupiate Focus Itemy podnoszące manę o +2? Buahahahhahhah.
normalnie bym cie wysmial i podal argumenty ktore mialy by za zadanie udowodnic ze to ja mam racje.... jednak tego nie zrobie bo w gw gram dosc krutko (krotko?sorry jesli ort) i moge sie mylic.... (w co jednak watpie )
@up
Solo UW?
Nigdy nie uwieze
Aaxela maja za potezne ciosy, widizalem jak wlasnie monk/warrior byl okladany przez 3 aaxela(czy jakos tak im jest) ale wspomagali go drugi monk i nekro. Jednak gdy im sie skonczyla mana...to wiesz ;]
Ja sam moim W/N sam chodze na Blessed Griffony (bo 2 biore na klate, a maja 24 level, raz udalo mi sie 3 wziasc i przezyc :P) kolo Camp Rankor
Polecam :)
niezbyt mnie obchodzi czy wierzysz, tak po prostu JEST ;)
nie chce mi sie teraz pisac o co w tym chodzi, przeczytac mozesz tu: http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=320
napisze tylko, ze zadajesz wszystkim wokol >40 obrazen na sekunde, leczysz sie co sekunde o 100 i mozesz otrzymac naraz max. 5 obrazen, i tak NON STOP :P btw. w necie mozna znalezc mnostwo filmow solo w UW, poszukaj na zagranicznych forach
Ghost Nieudany - tez gadasz troche bez sensu :P gladiator podwyzsza mane max. o 8 Afair (3 klata, 2 nogi, 1 helm, rece i stopy), a i tak przeciez nie ma sensu rzucac warem gosu spelli za 25 en powodujacych exhaustion :P KD/AS W/E to hammer warrior jak kazdy inny, tyle ze gdy wywroci przeciwnika rzuca aftershock (z 12 earth magic chyba 141 obrazen w sumie), a gdy robi sie goraco Armor of Earth (+53 armor) ;)
Takie male pytanko guildwarsowego newbie - ktos wczesniej pisal o zmianie profesji. Czy jest to mozliwe? Bo ja aktualnie raczej srednio ciesze sie z second mesmera...wolalbym e/n niz e/mo.
hah mam ten sam problem co ty :D tak zmiana jest mozliwa. Tez chcem zmienic e/me bo mi sie nie podoba. Zmiana bedzie mozliwa po wykonaniu misji na pustyni (pokonanie mirrora) czyli 20lv bedziesz miec pewnie wtedy... to tak zebys mniejwiecej wiedzial kiedy to nastapi :D chociaz musze powiedziec ze im dluzej gram tym bardziej mes mi sie podoba na sec.... pozatym jak zmienisz second prof to musisz zbierac dla wybranej profesji skille od nowa... ale pozniej mozesz swobodnie wrocic do swojej poprzedniej prof i beda skille ktore miales(swobodnie tzn. nalezy wykonac odpowiednia misja ^^).
musisz wykonac quest "Hero's Journey" z Droknar's Forge, polegajacy na odwiedzeniu 3 outpostow na pustyni (Hero's Audience, Seeker's Passage, Destiny's Gorge) - potem bedziesz mogl u duchow z tych outpostow dostawac questy "xxx's path", gdzie xxx to nazwa profesji. Po wykonaniu takiego questa mozesz zmienic profesje (najlepiej wykonac wszystkie 4 questy mozliwe dla twojej postaci, wtedy bedziesz mogl zmieniac sec. prof na jaka chcesz jednym kliknieciem myszy ;)). Wykonanie jednego z tych questow jest niezbedne do otrzymania questo 'Hero's Challenge", za ktory nagroda jest 5k expa i 15 atribute points :)
wiecej infa o wszystkich questach na stronie quests.gwonline.net
chce ktos zrobic questa w thunderhead keep? :S
bo nie daje rady... strasznie trudny >.<
btw. teamt ma juz 400 postow omg >.<
GeForce FX 5200 to najwredniejsza karta na świecie... jedynym sposobem jaki możesz zaradzi to zmieneinie go na inną, ja zmieniłem na Radka 9600 XT i świat jest w lepszych barwach, to że FX 5200 jest szitem nie zaradzisz nic
Niestety nie mam kasy na wymiane karty graficznej :( . Ale wpadłem na inny pomysł ściągnęłem stare sterowniki do karty graficznej (a miałem najnowsze) i wszystko narazie chodzi :D:D. Jak znowu coś się zacznnie walić to chyba będe musiał skombinować kase na nową grafikę :( . Tylko skąd ja kase wezme... :o :o
ja tez tombów jeszcze nie mam ale istnieje cos takiego jak pvp char ja mam swojego i cagle w tombs siedze narazie 17fame europa sux ;(
ale char dobry bo wykupilem ulepszenia za facion
Farander
23-08-2005, 18:53
Ja gram w GuildWarsa 2 miesiące i jestem bardzo zadowolony jest to bardzo dobrze pomyslana gra na myslenie maksymalny lev to 20 i bardzo dobrze bo w takich grach jak ta liczy sie spryt i taktyka a nie level czego niesttety o tibii powiedziec nie mozna zachecam do kupna moze sie tam spotkamy
Avarak Arks Ranger/Monk B)
Nightwalker
23-08-2005, 19:20
Dzis bylem w Underworld - screenow nie chce mi sie zamieszczac...
W kazdym razie jednemu gosciowi wypadlo ectoplazma (9-10k)
Fajny team. Poki jeden noob (zawsze znajdzie sie jeden w druzynie) wzial questa, jak reszta nei byla przygotowana....
No i padlismy
W kazdym razie polecam elementalista wziasc Ward Agaist Male Attack (Czy jakos tak) bardzo ulatwia zycie blokerom. No i oczywiscie Aegis.
E/Mo moze byc naprawde super protectorem.
W/Mo spelnił role glownego blokera. ja stalem pare krokow za nim bo jak zawsze potworki nie zawsze wszsystkie potworki* atakowaly jego, wiec nie raz by nas zabilo, jakbysmy stali w jednym rzedzie, a tak reszta mniee atakowala.
BTW. Wyobrazcie sobie, ze na poczatku musialem na sile bumpowac ten temat? :P
*np dwa aaxele 29 poziomowe
Eh, pamietam jak pierwszy raz bylem w FoW :) grupa noobow pobiegla do przodu i zlurowala 3 patrole :P na szczescie nie za moje pieniadze bylo
Btw. Kocham farmienie w tej grze - po dwoch dniach zdobylem Unid. Superior Vigor, Superior Monk, black dye, kilka silver, czekajace na zsalvagowanie przedmioty z modami w stylu +28hp, Enchantments last 19% longer czy sundering 10/9 oraz wystarczajaca ilosc gotowki ze smieci na 15k armor:
http://i4.photobucket.com/albums/y126/rof/armor.jpg
kosztowala mnie ona ok. 73k luzno liczac (rekawice sa stonefist) - wszystko dyed silver
Dobra. Net jest, GW jest. Jutro wielkie odpalanie.
- Houston, we have a problem <tsst>
- Affirmative.
<Three>
<Two>
<One>
- Launch!
Arrivald
24-08-2005, 15:06
Moja postac fajnie wyglada, niedlugo wrzuce screena :) Szaty pyromancera, mroczna mina, czerwone wlosy, czerwony kamyczek na czole, jednym slowem mrokh666!1 10 lvl E/ME tak pozatym ;p
Nightwalker
24-08-2005, 17:05
http://gw.gry-online.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=494&start=0
^^
chce ktos zrobic ostatnia misje ( tam gdzie zabija sie licha )? Bo nie moge przejsc, jeszcze ani razu good teamu nie dostalem, wszyscy atakuja inne cele itp.... niewiem jak ci ludzie tu doszli..... wiec kto sie podejmie? :D
moze sie ktos na cos skusi?
http://gw.gry-online.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1082&highlight=
Nightwalker
26-08-2005, 14:48
Pytanie natury....hmmm handlowej
Otoz sprzedaje collector itemy (taki jeden nie powiem ktory, by nie robic sobie no konkurencji) za 10k..... i udaje mi sie przynajmniej 2 dziennie sprzedac
mam juz 40k.... przez to...
Pytanie: Czy uwazacie to za wielkie oszustwo, czy poprostu sposob na handel
(nie mowie im ze to collector....), ale kupuja?
Co wy o tym myslicie?
a dlaczego mialo by to byc oszustwo? jak by ci z potwora wypad taki sam item jak u collectora i bys go sprzedal to nie bylo by oszustow, a jak masz od collecta to juz oszustwo? ;/
Heliwurab
26-08-2005, 16:19
Nie wiem czy mogę ale co mi tam. Znałem z WoW gościa, potem gadaliśmy często na gg.Ostatnio gadaliśmy o tym że gość chce kupić oryginała WoW i mnie też namawiał... I wyszło potem tak.Ja powiedziałem, że od WoW-a na 100% lepszy jest Guild Wars, a ten ciół powiedział że miał to dziadostwo i wywalił je... Dzięki Avagerowi wiem co-nieco o tym, więc od razu gościa zablokowałem...
Ten post świadczył o tym że Guild Wars jest lepszy od WoW i że niektórzy ignoranci są naprawde nienormalni :evul:
Mam nadzieję że ten komentarz pomoże innym dokonać wyboru między zakupem World of Warcraft a Guild Wars ^_^ Ja nie mam GW ale po komentarzach w tym temacie jestem za tą grą.
Pytanie natury....hmmm handlowej
Otoz sprzedaje collector itemy (taki jeden nie powiem ktory, by nie robic sobie no konkurencji) za 10k..... i udaje mi sie przynajmniej 2 dziennie sprzedac
mam juz 40k.... przez to...
Pytanie: Czy uwazacie to za wielkie oszustwo, czy poprostu sposob na handel
(nie mowie im ze to collector....), ale kupuja?
Co wy o tym myslicie?
Jak nie chce im sie szukać to czemu mieliby nie kupić?
gw lepsze od wow? lol! Ale wlasciwie zalezy jak na to patrzec.... jesli tylko jakosc to gw nie ma nawet co porownywac do wowa, ale jesli chodz i cena/jakosc to wygrywa zdecydowanie gw.
pabloxxl
26-08-2005, 17:43
Moja nowa piękna zbroja :)
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/Guild/gw020.jpg
szukam ludzi na tomby... bo z randomami to sie nie da grac.... wsumie tylko raz mi sie dobry team trafil ....>.<
Nightwalker
26-08-2005, 22:25
No coz...dzisaj na collector itemach zodbylem... 30k....
mam teraz 61k!
Jeszcze jedna udana sprzedaz i......... Super Apsorp kupiony od gracza jest moj!
A pozniej tylko zbierac na zbroje...no moze pozniej jeszcze lepszy axe z +30 hp vampiriciem 3/-1 i innymi duperelami :)
ale to pozniej :)
Pare pytan i prosb Newba :)
1) Do czego sluza Red,Yellow itd DYE (albo inaczej bo o ile wiem to sa farbki, jezeli dobrze mysle to co mozna nimi ufarbowac)
2) Nie raz jak znajde item niezidentyfikowany, i jak go z identyfikuje to pisze ze jest on Savagabel (czy jakos tak), Co to znaczy ??
3) Gdzie jest NPC w Wizard's Folly ktory daje qest a za jego wykonanie otrzymuje sie Skille dla Rangera. (Najchetniej Mapka)
4) Czy jak w Ascalon zdobede 2nd Class, to moge wykonywac qesty dla tej profesji ??
5) Gdzie sie Wynajmuje Henchmanow (jaki ma kolo nazwy opis np [Collector])
6) Skad sie otrzymuje runy ??
Z gory dziekuje
1) kliknij dwa razy na farbke a pozniej na wbrana czesc armora, jesli masz maly lv to black dye radze sprzedawac gdybys go czasem zdobyl bo jest bardzo drogi jak na farbke.
2) na takim itemie mozna uzyc salvage kit i uzyskamy materialy/rune/bonus do broni
3)niewiem :)
4)tak...... chociaz niezupelnie wiem o co ci chodzi bo wydaje mi sie ze nie ma zadnych bonusowych questow dla danej klasy.
5) w prologu ( przed zniszczeniem ascalonu ) nie ma henchow, a jak juz b eda to napewno ich poznasz, ich ncki to fighter henchman, healer henchman itp. pozniej beda bez hench..... w nicku ale tez ich rozpoznasz.
6. rune trader badz za pomoca salvage kit z itemow.
pabloxxl
27-08-2005, 11:39
3) Wydaje mi się że zaraz na początku są 3 npc, od jednego z nich dostaje się zadanie znalezienia peta. Wystarczyło przejść przez wąski kanion i tyle.
4) Nie ma żadnych bonusowych questów dla sec profesji, jest tylko ten na jej zdobycie.
6) Kupujesz je, zaczynając od Zniszczonego Ascalonu, u rune tradera. Jeżeli znajdziesz jakiś salvage item, który jest niezidentyfikowany, zidentyfikuj go a następnie użyj expert salvage kita, po 400 w sklepie. Użycie zwykłego salvage kita spowoduje stracenie runy!
Ghost Nieudany
27-08-2005, 12:55
Nie wiem czy mogę ale co mi tam. Znałem z WoW gościa, potem gadaliśmy często na gg.Ostatnio gadaliśmy o tym że gość chce kupić oryginała WoW i mnie też namawiał... I wyszło potem tak.Ja powiedziałem, że od WoW-a na 100% lepszy jest Guild Wars, a ten ciół powiedział że miał to dziadostwo i wywalił je... Dzięki Avagerowi wiem co-nieco o tym, więc od razu gościa zablokowałem...
Ten post świadczył o tym że Guild Wars jest lepszy od WoW i że niektórzy ignoranci są naprawde nienormalni :evul:
Nie spodobało mu się GW i już jest debilem i ignorantem, da? Śmieszny jesteś.
Avager jest naprawdę niesamowicie wiarygodny - WoWa na oczy nie widział i próbuje ludziom wmawiać, że tam się exp i przedmioty tylko przez walkę i handel zdobywa, że brak questów, że profesje niezbalansowane i że gra ma nieporównywalnie mniejszą grywalność od GW (grał? Widział? A może linijką zmierzył?). :S
Nie mówiąc już o tym, że WoW oferuje WIĘCEJ - profesje, krawiectwo, bitwy pomiędzy całymi sojuszami, więcej klas i RASY. Ba, ma nawet te sławne areny. :P
I jeszcze to wszystko można wyciągnąć z www.worldofwarcraft.com, a tyś się na ploteczki dał nabrać. +P
Mam nadzieję że ten komentarz pomoże innym dokonać wyboru między zakupem World of Warcraft a Guild Wars ^_^ Ja nie mam GW ale po komentarzach w tym temacie jestem za tą grą.
Hahahahah, argument z piaskownicy po prostu.
Mogę założyć temat o takim np. Endless Online. Powiedzmy, że giera zbierze więcej pochlebnych opinii niż GW. I co, dalej będzesz za GW? ;d
Może wcześniej grałem w GW
Ale gra znudziła mi się gdzieś tak w tydzień.
Teraz gram w WoW. AVAGER! Zapraszam, możesz sobie na mnie poflame'ować.
Nightwalker
27-08-2005, 14:41
Nie chcem by ten temat zamienil sie w wojne miedzy GW a WoW
Wiec prosze bez takich ok? (mowie do jednej strony i do drugiej)
pabloxxl
27-08-2005, 14:48
Już wiem czemu GW jest od 12 lat :)
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/Guild/gw019.jpg
Ziomisław
27-08-2005, 15:22
Czy chciałby ktoś zagrać w guild wars na dwóch ownerów??
Od 1 lvl jednym charem :). Zainteresowani prosze pisać na priv...
Guild Wars to gra naprawdę świetna... Sam od niedawna w nią gram i w pewnych aspektach daje kopa WoW (nie chodzi tylko o grafikę). Owszem pełno osób pisze, że są to dwie inne gry..., no owszem, ale nie na tyle by nie można ich było porównywać... Obydwie gry to MMORPG..., tyle że w GW twórcy postawili na wspólne wykonywanie misji i w trakcie zadań, czy chodzenia po terenach jesteś tylko Ty i Twoja drużyna... dlatego też pasuje dobrze pasuje tu nazwa CORPG...
Jeżeli masz pełno zielonych papierków - wybierz WoWa, a nigdy tego nie pożałujesz ;) (mimo, że pełno kretynów się znięchęca do WoWa grając na darmowych serwerach...)
Jeżeli nie stać Cię na abonament, a chciałbyś pograć w coś bardziej ambitnego niż Tibie, MU czy inne podobne twory to bezapelacyjnie GW będzie najlepszym wyborem...
Moim zdaniem: Obie gry są warte zainteresowania, jednak WoW wg mnie niepodzielnie rządzi na rynku MMORPG (ma więcej graczy niż niektóre darmówki..., ba... ma więcej graczy niż darmówki, a jest płatny... chyba wystarczający powód ;)).
Guild Wars to gra naprawdę świetna... Sam od niedawna w nią gram i w pewnych aspektach daje kopa WoW (nie chodzi tylko o grafikę). Owszem pełno osób pisze, że są to dwie inne gry..., no owszem, ale nie na tyle by nie można ich było porównywać... Obydwie gry to MMORPG..., tyle że w GW twórcy postawili na wspólne wykonywanie misji i w trakcie zadań, czy chodzenia po terenach jesteś tylko Ty i Twoja drużyna... dlatego też pasuje dobrze pasuje tu nazwa CORPG...
Jeżeli masz pełno zielonych papierków - wybierz WoWa, a nigdy tego nie pożałujesz ;) (mimo, że pełno kretynów się znięchęca do WoWa grając na darmowych serwerach...)
Jeżeli nie stać Cię na abonament, a chciałbyś pograć w coś bardziej ambitnego niż Tibie, MU czy inne podobne twory to bezapelacyjnie GW będzie najlepszym wyborem...
Moim zdaniem: Obie gry są warte zainteresowania, jednak WoW wg mnie niepodzielnie rządzi na rynku MMORPG (ma więcej graczy niż niektóre darmówki..., ba... ma więcej graczy niż darmówki, a jest płatny... chyba wystarczający powód ;)).
brawa dla tego pana! <klap klap klap>
Święta prawda. GW to gra dla ludzi, którzy nie mają dużo czasu i pieniędzy na gry, a lubią pograć w coś konkretnego. WoW to gra dla ludzi, których stać na nią, i którzy mają kopę czasu do spędzenia na coś równie konkretnego.
Uncle Warrior
27-08-2005, 22:55
Mam problem z grafiką, otóż niedawno przeszedłem na nową kartę graficzną mianowicie Ge Force Fx 5200 i teraz mam taki problem:
http://img.photobucket.com/albums/v207/eXtremeDami/Guild%20Wars/gw014.jpg
Jak widzicie w okół niektórych potworów są takie dziwne kolorowe obwodki nie wiecie jak to naprawić? Na Ge Force 4 nie było takiego problemu... :/
szczerze mowiac to wydaje mi sie ze na geforce 4 problemem byl brak obwodek, bo z tego co wiem bossowie zaleznie od profesji maja jakies obwodki, a ja na swoim gf 2 nic takiego niewidze wiec pewno o to chodzilo :S
8o
< wstaje z podłogi >
LOL!
Taką obwódkę mają wszystkie bossy (unikalne potwory) w GW. Twoja karta jest w porządku, don't worry.
edit: aha, i każda obwódka ma inny kolor, to zależy od profesji.
elementalista
monk
ranger
nekromanta
mesmer
warrior
< rotfluje dalej >
mam pewnien problem. pasuje on dotego tematu dosc srednio, ale dotyczy rowniez gw wiec napisze tutaj ;] wiec..... gw czasami lapie freeza. Nie dotyczy to tylko gw - problem powstal ok. miech temu, jak jeszcze gralem w w3(w tej grze tez byl freeze). Co kilkadziesiat sec do kilku min gra jakby zawieszala sie na kilka sec (ale wciaz reaguje na to co nacisne na klawiaturze co mnie dziwi). Z poczatku myslalem ze to wina neta - to jednak nie to, wczesniej wszystko dzialalo dobrze, to napewno nie lag ( wyglada to tak, jak by serwer przestal na chwile wysylac informacje do mojego kompura, ale sam wciaz by je otrzymywal, ale wtedy nastapil by disconnect z serwerem chyba :S ). Napewno nie jest to problem karty graficznej czy innego sprzetu - niezaleznie jakie detale/res ustawie, freez jest taki sam. Kolega poradzil mi bym zmienil sterowniki co wlasnie robie, ale watpie zeby to pomoglo. hlp me plx!111111oneonejeden
Uncle Warrior
28-08-2005, 02:04
8o
< wstaje z podłogi >
LOL!
Taką obwódkę mają wszystkie bossy (unikalne potwory) w GW. Twoja karta jest w porządku, don't worry.
edit: aha, i każda obwódka ma inny kolor, to zależy od profesji.
elementalista
monk
ranger
nekromanta
mesmer
warrior
< rotfluje dalej >
To dlaczego pet mojego kumpla tez mial czerwona obwodke tak samo jak miniony jakiegos necra? -.- Tzn. nie, że ja Ci nei wierze tylko jakis pet nie jest raczej unikatem :>
@upup
Możliwe, że był problem z 4... to mnie wkurza więc myślałem, że jest cos z karta :|
Nightwalker
28-08-2005, 11:03
@up
a przez przypadek wtedy nie byl na arenie? :)
Pety i miniony maja obwodki, by je jakos rozroznic, ludzie maja kolorowa capy :)
Uncle Warrior
28-08-2005, 13:18
Ok dzięki, ale to jest straszne :p Odkupie sobie Ge Forca 4 lol :D
Wow przyszedł guild wars i od pierwszego momentu się w nim zakochałem. Narazie mam 3 lvl E/N i narazie dobrze mi idzie :p ale wiem, że jutro będzie lepiej :P
up i co z tego?
mam na sell 2 gold rare axe niehc ktos zagada w gw do mnie nick Ojczul deathblade to pokaze bo mi sie wypisywac nie chce oba maja max dmg
Shardzik
31-08-2005, 20:08
Ostatnio mi przyszło GW, i pykam zdrowo ;)... Ale brakuje mi kumpli, z którymi mógłbym sobie pofarmować, porobić questy ect. Albo jakiejś pomocy od jakiegoś silniejszego herosa, dla mojej postaci ;)
Jakby co to msg w grze nick" Clarissa Shard 7 E/N
Albo jakby co to na GG ;)
Nightwalker
31-08-2005, 22:10
JA tak w ogole i w szczegole polecam grac na amerykanskim serverze :)
Msg me Carmen Bone 20 level W/Mo
Czy warte jest cos to :
http://img.photobucket.com/albums/v213/Jadrol/gw.jpg
Moj nick Gorgoth Pl
Royal Drizt
09-09-2005, 21:10
Ale się wkurzyłem - kupiłem gre wczoraj dzisiaj zaczynam gre i na 4 levelu polazłem for ronik z tymi co da się nająć dobrze szło i pod koniec 1 godzinnej wędrówki dostałem dc -.-. I trza od nowa :(. A i mam pytanko ja wybrałem Ranger/Necromancer - dobry wybór?
Nightwalker
10-09-2005, 09:20
@up
Ostatnia z głownych misji - zabić Licha. Super zespol i w ogole. Lich miał już czarne hp....(znaczy życia nie miał właściwie), a tu nagle tytany wychodza z lawy + odnawia sobie cale hp....ehhh przerznelismy, a bylem tak blisko... JEDNO UDERZENIE! to jest wkurzajace.
R/N propozycja głównie dla...hmmmm osłabiaczy cełow (poision, curse etc)
Edit:sell Golden Water staff(11 water req) 11-22 +10 energy +29hp armor +5 Quick recovery from Crippled! OFFER! ;]]]]]
Royal Drizt
10-09-2005, 09:49
Ok to jeżeli można to jeszcze jedno pytanko- W co dawać punkty?
night -on sie nie odnowil, on poprostu ma dwa paski zycia.
royal - to sprawa indiwidualna, kazdy atrybut jest dobry na swoj sposob wiec nie pytaj o takie zeczy >.<
Za ile mozna opchnac (jezeli wogole sie da) Hammer Grip of Fortitiude (lol nie wiem jak sie pisze) +20hp ??
up:
Tanio..... 1k max, ale i tak sie nie opłaca...lepiej iść se pobiegać do skrzyń chociaż by w shiverpeak (tym drugim) i tam se potwierać skrzynki... ..
Nightwalker
10-09-2005, 23:01
Najlepiej otwierac skrzynki to w kopalni... zielone przedmoioty ahhh :)
mam pytanko moze ktos pomuc mi w misji thundear keep jest prze***ana ciagle albo zabija króla albo padna monki i po druzynie
jak padna duchy to calym teamem stojcie kolo krola i nie ruszajcie sie stamtad...... wtedy misja staje sie bardzo latwa. Oczywiscie dwa monki to minimum. Btw. meczylem sie nad ta misja ok. 20 - 30 razy
Ok to jeżeli można to jeszcze jedno pytanko- W co dawać punkty?
Na początek pakuj w Swordmanship/Hammer Mastery/ Axe Mastery/ Marksmanship i główne skille magiczne podstawowej i drugiej profesji, potem w te inne pierdoły które są mało przydatne.
Nightwalker
11-09-2005, 16:48
@R/N Swordmastery?
BTW w co uznasz za stosowne.
Dam wam kilka porad takich ogólnych:
Ranger - Expertise (Tylko dostępna dla PRimary Ranger), zmniejsza koszt wszystkich skilli (SKILLI, nie enchantów, hexów, spellów itp).
Warrior - Strenght (Tylko dla Prim. Warrior) każdy 1 nowy pkt daje 1% Armor Penetration oraz silniejsze ataki i skille
Mesmer - Fast Casting ( ---||--- ) jak sama nazwa mówi...szybkie rzucanie czarów
Elementalist - Energy Storage ( ---||--- ) Każdy 1 pkt dodaje 3 energii
Necro - Soul Reaping (czy jakoś tak, ---||--- ), za każdego zmarłego przeciwnika w okolicy dostaje ileś tam energii
Monk - Divine Favor (czy jakoś tak, ---||--- ) rzucając czary lecznicze, pomocniczne itp na swoich lub siebie są leczenie o ileś tam hp (każdy 1 pkt dodaje hyba po 3... czyli mając 10 w divine i urzywając czaru co leczy np. 100 hp to wtedy leczysz 130).
W co inwestować ?
Zależy kim grasz i co ci odpowiada... mnie akurat tworzenie conditionów i hexów na przeciwniku... (więc gram R/N albo czasem R/Me albo poprostu N/** ).
Dobra ide se troche faction zdobyć... :> .
@R/N Swordmastery?
Dla Rangera tylko łuki. ;]
Royal Drizt
13-09-2005, 16:27
Jestem już po tym wybuchu, i mam 10 lvl jednak nie mam zwierzaka. Chciałbym beara bądz panterę skąd je wziąść? Byłem w regent valey obszukałem ale nic nie znalazem prócz tych głupich moa birds :( Please help me :(...
Nightwalker
14-09-2005, 20:14
Dalej sa inne zwierzaki. BTW masz Convice Animal (czy jakos tak) jesli bedziesz mial to w pasku Skilli, to zwierzak za toba bedzie chodzil.
Cholera kupilem z 10 kluczy Miners,a zaden zielony item nie wypadl :(
Ja mam tylko pytanie... pójdzie to to na P3 600, 256Ramu i karta GFMX4 (64mb; SUX!)?
Dalej sa inne zwierzaki. BTW masz Convice Animal (czy jakos tak) jesli bedziesz mial to w pasku Skilli, to zwierzak za toba bedzie chodzil.
Cholera kupilem z 10 kluczy Miners,a zaden zielony item nie wypadl :(
Więc, zielone itemki wypadają tylko i wyłącznie z bossów, itemki wtedy mają imię bossa ..czyli np. boss nazywa się :
"Gorgoth Gralon" to wypadnei ci zielony łuk to będzie "Gorgoth's Short Bow of Forttitude" czy jakoś tak... (zależy od rodzaju łuku, a jest ich troche, oraz od bonusów... ).
Ze skrzyni max może wypaść gold itemek albo runa ... .
Ja mam tylko pytanie... pójdzie to to na P3 600, 256Ramu i karta GFMX4 (64mb; SUX!)?
Nie ma szans... mi ledwo chodzi na
GHZ 1000, 256 ram, Ge Force 2 MX 100/200 ... tnie sie na medium detalach że kamera przytnie 2 razy w czasie obrotu o 360 stopni na 0,1 sekunde ...
Współczuje ale sobie nie pograsz ;( ... im So SAD !
Thx... :/
Kurde u mnie w biurku leży cieplutki Pentium4 1,9ghz... tylko płyty głównej nie ma...
Jak się uda zdobyć zastanowie się nad GW... z tego co naczytałem się w tym topicu, oraz nasłuchałem od kumpla to piękna gra...
Mystic Krupek
14-09-2005, 23:05
Witam ! OStatniio Zrobilem W/mo Nie Wiem czy TO Dobry Wybór NApiscie . Mam Pytanie sprzedaje ktos moze jakies dobre swordy za rozsądną cene ?? Jak Cos To Piszice do mnie .. Mój Nick To Zew Shump ... Wiem Że Głupi :p
Nightwalker
14-09-2005, 23:38
@Avager
Dzienki ;] bym wydal fortune na te klucze
BTW w Temple of Ages mozna kupic klucze:
Jeden za 750gp drugi za 1.5k...Pierwszy do FoW, drugi do Uw?
Ciekawe co z takiej skrzynaczki za 1.5 moze wypasc ;]
@Avager
Dzienki ;] bym wydal fortune na te klucze
BTW w Temple of Ages mozna kupic klucze:
Jeden za 750gp drugi za 1.5k...Pierwszy do FoW, drugi do Uw?
Ciekawe co z takiej skrzynaczki za 1.5 moze wypasc ;]
przypuszczam że :
Fow:
Chaos Axe
UW:
Stormbow
Enternal Shield (crystal shield - jak kto woli)
Enternal Bow
Shadow Staff (wygląda jak wszystko z rodzaju Enternal, czyli takie jak by kryształowe).
Witam ! OStatniio Zrobilem W/mo Nie Wiem czy TO Dobry Wybór NApiscie . Mam Pytanie sprzedaje ktos moze jakies dobre swordy za rozsądną cene ?? Jak Cos To Piszice do mnie .. Mój Nick To Zew Shump ... Wiem Że Głupi :p
Jak wypadnie mi jakiś max dmg sword... to ci dam (bo po co mi taki syf... za 50 g w sklepie do sprzedania -.- ... no chyba że jakiś gold co idzie w sklepie za 200++ to nie ma mowy, nie daje :> ).
Co do W/Mo, na PvE jest najlepszy (znaczy się te misje), ale to też zależy od :
Czym lubisz grać... bla bla bla, Tanker, High Dmg, Berserker itp ... .
Nightwalker
15-09-2005, 08:28
Tak btw Warrior Tanker rulez ;]
A Shadow staff jest czarna ;] Ghostly Staff jest tak jakby eternal ;]
Tak btw Warrior Tanker rulez ;]
A Shadow staff jest czarna ;] Ghostly Staff jest tak jakby eternal ;]
EEE TAM...
warrior sux... szczerze mowiac bys padl przy moim buildzie rangera... nawet bys mi nie zdjol 50% hp. A na uw ranger team (trapping) wymiata... .
Moze karzdy sie pochwali w jakiej gildi jest ? :)
Jak wypadnie mi jakiś max dmg sword... to ci dam (bo po co mi taki syf... za 50 g w sklepie do sprzedania -.- ... no chyba że jakiś gold co idzie w sklepie za 200++ to nie ma mowy, nie daje :> ).
Hmmm... A jest szansa na jakis Mlot/Miecz/Topor (szczerze mi to obojetne) to kupie tylko w Dolnym Pulapie (czytaj kolo 500g). Ale najbardziej mi na Tarczy zalezy. Jak cos to Nick Jadrol Pl/Gorgoth Pl
Nightwalker
15-09-2005, 14:56
@Avager
A pokonalbys 5 gryfow pustynnych naraz? Nie? a ja owszem ;]
Nie jestem damagerem. Mam przyjmowac obrazenia. A na pvp to glownie rzuca sie na mnie Balthazar Aura ;]
sryy za double post skasowac
Potrzebuję osób chętnych do wykonania misji ring of fire jestem nekro/ranger 20lvl europe nick Ojczul Deathblade
Mystic Krupek
15-09-2005, 21:25
Jak Już Wczesniej Wspomniałem gram W/Mo . Zastanawiam Sie Jak Zarabiac Pieniądze Tą postacia . Znacie moze jakies szybkie sposoby . Mam 10 LvL (mały ale nowa postac). Jak Ide Na Misje TO za tak JAkby Loot I kase co zbiore jest niecale 350 Gold . :(
Co to znaczy farmic ?? n00b jestem :baby:
Jak bedziesz na pustyni i kupisz odpowiednie eq i dobierzesz skile to mozesz farmic ;) , teraz jest to trudniejsze ale i tak mozesz zyskac duzo kaski.
Nightwalker
16-09-2005, 16:30
Farmic znaczy chodzic na potworki samemu (dla kasy)
Moj ranger 12level a dopiero w Yaks Bend jest ;]
Bedzie Pokemon Trainerem zapewne (znaczy Zwierzątko ^^)
@down
nie ma sprawy :)
Mystic Krupek
16-09-2005, 23:56
Kucze Nie wiele z teog zrozumiałem. Co to znaczy farmic ?? ;]
Sorrki Że To Napisałem Nie ZObaczyłem wcześniejszej wypowiedzi ;p Dzienki NighWalker
Nightwalker
24-09-2005, 20:57
http://img255.imageshack.us/img255/883/17do1.th.jpg (http://img255.imageshack.us/my.php?image=17do1.jpg)
http://img350.imageshack.us/img350/7970/26wv.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=26wv.jpg)
http://img349.imageshack.us/img349/9112/33ju.th.jpg (http://img349.imageshack.us/my.php?image=33ju.jpg)
http://img313.imageshack.us/img313/5018/45fl.th.jpg (http://img313.imageshack.us/my.php?image=45fl.jpg)
I wszystko jasne. Hunt na zielone itemy plz ;] Jeszcze żaden nie wypadł ale to kwestia czasu. Build zasłoniłem, bo nie mam zamiaru ułatwiać wam sprawy.
Dziękuje ;]
Morun Kous
24-09-2005, 21:53
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z kąd wziąść jaki KEY z pudełka gry?? PLIZ HELP !!!
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z kąd wziąść jaki KEY z pudełka gry?? PLIZ HELP !!!
Jak otworzysz pudełko będziesz miał w nim karteczke... Guild Wars na czarno napisane... i dookoła będzie do otworzenia... znaczy się oderwania (dziurkowane miejsca) oderwiesz to... i masz w środku kod... .
Shardzik
24-09-2005, 23:05
A ja mam taki problem... mam 13 W/Mo w Yak's Bend, dotychczas oprócz questów głównym moim sposobem expienia było expowanie na Charrach koło Piken Square, ale teraz wiadomo - nie dają nic doświadczenia, Stone elementale nie wchodzą w grę bo walcze axami, które mało im robią, a z kolei one są wyjątkowo upierdliwe... hydry, pojedyncze owszem, ale aggrując jednego przyjdą jeszcze dwie i patrol elementali... z kolei summici... są zbyt mocni żeby można było na tym etapie farmić... pytanie... jak dobrnąć dalej ? (oprócz robienia questów, bo ludzie się nei kwapią party robić na tym etapie)
up:
Zrób se questa by przejść do następnej misji (jest tam jakiś quest... ) albo idź drogowskazami ...
Aha, Axe nie mają nic wspólnego w co walą -.- ... może masz poprostu kiepskiego axe'a (czyt. Nie max dmg).
Nightwalker
25-09-2005, 09:13
@up wiesz mi, że mają przeicież jest cośtakiego jak np. +7 armor vs shlash damage
Nikt nie pochwali mnie za zdjęcia :(
Shardzik
25-09-2005, 09:36
Avager: http://img373.imageshack.us/img373/2176/axeaxe7mj.jpg (http://imageshack.us)
W niektóre gargulce wchodziło mi około 100 dmg
A w summity elementale po 20-50
Chodzi ci o borlis pass?
_________
Nightwalker cudne zdjęcia ;)
Nightwalker
25-09-2005, 11:54
Zabiłem już 8 razy bossów solo, a ani razu nie wypadł nawet fioletowy item. :(
Jak często wypadają zielone?
BTW teko builda opracowałem w 3 dni :)
Zabiłem już 8 razy bossów solo, a ani razu nie wypadł nawet fioletowy item. :(
Jak często wypadają zielone?
BTW teko builda opracowałem w 3 dni :)
Idź do oklic War Camp'a ... tam wypada.
Up uP:
Niby dobry a jednak kiepski axe... jak byś zsumował wszystkie bonusy itp... wychodzi na taki średni..... raczej by pasowało do niego jasno niebieskie... .
No ale dobra... a jak masz W/Mo to se załatw Judge's Insight i będziesz miał na ileś tam sekund +20% Armor Penetrating... . Lub jakieś inne Smiting Skille.
Aha wiecie o tym że najlepiej faction się monkiem zdobywa :D ?
Co oplaca sie kupic za faction pointy dla 15 e/me, ktory uzywa staffa? Run dla elementalisty juz mam ;)
up:
Za faction odblokowujesz jedynie rzeczy dla postaci FULL PVP nie dla RPG -.- .
Nightwalker
25-09-2005, 13:22
Tylko w okolicach War Campa?
Lol... ;/
up:
Za faction odblokowujesz jedynie rzeczy dla postaci FULL PVP nie dla RPG -.- .
Heh, nie wiedzialem, bo nigdy postaci PVP nie robilem:P
Tylko w okolicach War Campa?
Lol... ;/
nie tylko, mi chodzi że tam najczęściej wylatuje.. ..
Shardzik
25-09-2005, 16:27
Avager: No to jak wam wypadni fajny axe z tych stworów to kupie (nle tak do gdzies 3k ;) )
up:
ja gram narazie tylko na pvp .... .
Mystic Krupek
26-09-2005, 22:32
Ma Może Ktos Na Sell Jakies Dobre Bronie ?? :) Axe Ewentualnie Sword . Ewentualnie jakies bonusy do broni . Wiee Ktoś Moze Czy MOzna Zagrac W Wowa Ten 1 MIesionc co jest gratiz czy trzeba kupic Pre-paida ?? :baby:
Ja mam 2 złote axe zagadaj do mnie w gw albo na pw
nick w gw ojczul deathblade częsciej gram jednak pvp charem pvp death hunter
pabloxxl
27-09-2005, 19:21
Jakbyś chciał to mam ebon sword hilt na sell ;)
W końcu udało mi sie kupić. :P Wykorzystałem te 10h darmowe i mi się spodobało ;]
!Edit:
8lvl W/Mo ;] Kupie jakis toporek lub mieczyk ale tak do 500gp :P
Nightwalker
01-10-2005, 20:30
Zaczołem grać PvP Water Elementalistą i jest zadyma.... niecierpie rangerow zabijac ;] ah ta ich ochrona przeciw żywiołą ;]
Mesmerzy z tym BACKFIRE ahhh no cóż remove hex monka....ale wole nosic sygnet wskrzeszenia, więc mesmera zabijają inni ;]
Podoba mi się Elitarna umiejetnośc "Mist Form" nie mozna mnie zranic zadnym toporem, strzala itd (ale mozna otruć, czy przewrócić o dziwo) ah ta zdziwiona mina warriorów ;]
Bardzo fajnie się gra
Max Water Magic
Max Energy Storage
Wielkości liczb z Water Magic 15 (ja taką mam :P)
Mist Form(10 energy) (elite) jak wczesniej powiedziałem 20 sekund trwania
Ice Spear - Zadaje 65 obrażeń 5 energy odnawia się natychmiast
Ice Spikes - Zadaje 80 obrazen spowalnia na 6 sekund o 66% 15 energy
Frozen Burst - Zadaje wokół ciebie 110 obrażeń i spowalnia na 11 sekund o 66% - 15 energy
Maelstorm - 25 energy - troche słabsze obrażenia od fire storm, też czas trwania 10 sekund/obrażenia na sekunde 25 + to że każdy czar rzucany przez przeciwnika w obszarze, gdzie rzucony jest Maelstorm , jest przerwany.
Swirling Aura - 10 energy - przez 20 sekund mamy 75% szansy, że zablokujemy strzały i magiczne pociski
Resurrection Signet - nie trzeba opisywać
Water Attunement - 10 energy - przez 60 sekund za każde rzucone zaklęcie otrzymujemy spowrotem 30% many, jaką użyliśmy, by rzucić go.
Radek 666
02-10-2005, 10:17
Chche ktoś może kupić takiego dynksa do sworda co dodaje +4 armora? Albo takiego innego dynksa, też do swoda co dodaje +4 armora (przeciw obrażeniom fizycznym).
Więcej dynksów nie mam, serdecznie za to żałuje.
:P
EDIT
Zapomniałem dodać, zgłaszać się też można do Doktor Proktor w grze, albo dzwonić na numer 0700 666 666.
guild wars sux, nudna jest ta gra..... na arenie naprawde nie ma az tak duzo taktyki jak byc powinno.... wole grac w warcraft 3 (nie mowie o wowie, tylko o w3).
Nie chcąc, aby moje ogłoszenie pozostało niezauważone, piszę tego posta ;]
Kupię dobry toporek lub mieczyk w rozsądnej cenie (czyt. do 1k).
!Edit:
Mam fioletowy salvageable item, z tego co mi się zdaje to jest runa :p Mam na tym użyc expert salvageable kit czy jak?:P Miałem jeszcze niebieskie ale użyłem salvageable kit i poszło się walić... dostałem 4 skórki xD Świetnie na tym wyszedlem xD
UP
Sprzedam toporka ale drozej niz 1k max dmg fiery hand axe nie pamitam paremetrów zagadaj do pvp death hunter w GW powiem dokladniej
@Ojczul:
O jakiej porze mogę cię złapać?;p
@Topic:
Już 13lvl... ;]
Vaxupoto
08-10-2005, 03:20
Mam na tym użyc expert salvageable kit czy jak?:P Miałem jeszcze niebieskie ale użyłem salvageable kit i poszło się walić... dostałem 4 skórki xD Świetnie na tym wyszedlem xD
expert salvage kit albo superior
@nightwalker
srednio do mnie przemawia water ele ;p a imo najlepszym czarem watera jest elite water trident ;d a co ja mowie, ja tam farmie factiony moim sw33t mes/n ; > max deg ;d a zebym backfire'a rzucac jako pierwszego to trzeba byc zdrowo kopnietym ;p
Panowie, temat został zapomniany? Jak mogło do tego dojść? :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.