Pokaż pełną wersje : Guild Wars
Nightwalker
08-06-2005, 22:18
http://www.cdprojekt.pl/wszystko_o_grze.asp?action=ShowGame&gid=975
Kto ma zamiar kupić tą nieprawdopodobną gierkę (bez abonamentu!) ja prawie na pewno
Server Europejski Ofkors (angielski)
Gierka polega miejwiecej na tym co WoW (w GW nie ma obonamentu).
Pozatym gra kręci sie wokół gildi. Razem z kolegami mozecie rozwiązywać różne questy....PODOBNIE jak w tibi.
Fanowskie forum :http://mmog.pl/forum/index.php?showforum=35
Storna Fanowska:gw.gry-online.pl
System Requirements
Windows XP/2000/ME/98
800 MHz Pentium III or equivalent
256 MB RAM
ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX with 32MB of video memory
500 MB hard drive space
Internet connection
DirectX 8.0
Recommended System Specs
Windows XP/2000/ME/98
Pentium III 1GHz or equivalent
512 MB RAM
ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series with 64MB of video memory
500 MB free hard drive space
Internet connection
COŚ TY POWIEDZIAŁ !??!?!?
GIERAK TO PODOBNA DO WOW ?!~!!!~?!
To cudo nie jest podobne do tego nie wypału !
W GW nie chodzi o bezsensowne bicie lvl'i (a oto chodzi w WoW'ie i głównie oto), nie ma tu takiego czegoś że MAG jest 50000x silniejszy niż warrior .... (WoW'ie masz brak zbalansowania postaci ....i to taki że aż PvP tam jest poprostu do d**y).
W tej grze głównie chodzi o jakość a nie ilość (jakość - taktyka, ilosć - EXP (lvl) ).
Tutaj taktyka i zgrany zespół może zrobić wszystko....a nie bezsensowne rambowanie.
Tutaj każda profesja jest potrzebna w party.... więc.... Poprostu trzeba zagrac....a wtedy się przekonać że gra jest owiele lepsza niż WoW .
EDIT:
Co do questów..... to nawet GW nie porównuj do Tibii....Tibia odpada na samym początku ... . Gra jest głównie nastawiona na Zadania (Questy), Tutaj już umiejętności gracza są bardzo potrzebne.... odpowiednie dobrane skille, drużyna itp.
Nie ma tu porypanego KS lub Spot Campinga..... (Blokowania respa i tłuczenia masowo mobów).
Kupcie... naprawdę warto (ja się narazie zastanawiam...nie wiem czy kupie... może tak może nie...).
Galarion
09-06-2005, 19:32
No ja sie zastanawiam nad kupnem tej gry po polskiej premierze, 139 ma kosztowac, prawdopodobnie to zrobie. Moze jesli bedzie duzo chetnych to gildie forumowa zalozymy :P. Mam obawy, czy nie bedzie to kolejna rabanka jak KnightOnline, czy MU, ale chyba jest dobra (nie gralem podczas beta :().
up:
czytaj mój poprzedni post (dodałem EDIT)
Co do premiery, to ona już była....miesiąc temu..... (z tego co wiem i z tego co mi kolesie z Ultimy gadali przez telefon, Ultima - taki sklep internetowy).
I tak , gra jest warta kupienia... i nie ma tam bezsensownego tłuczenia.... mówiłem .
Nightwalker
09-06-2005, 19:41
@Avager by ludziom wytłumaczyć musiałem się zgodzić na takie barbarzyńskie porównania ;]
Polska Premiera 16 czerwca
Ja również bardzo poważnie zastanawiam sie nad zakupem GW. Myślę , że to najlepszy wybór w tej chwili, kiedy Tibia przejadła mi się całkiem , a po miesiącu grania w WoW nie mam perspektyw dla tej gry ( szkoda mi kasy marnować na abonament, poniewaz nie gram az tak czesto ). Gra jest naprawdę warta tych 130 zł , poza tym to ze placimy tylko raz to najlepszy atut tej wspanialej gry. Zadne darmowe MMORPG w tej chwili jej nie dorownuja, choc nie jest to w pelni MMORPG tylko CORPG, ale najpiekniejsze jest w niej to , ze priorytetową wartością w tej grze są walki miedzy graczami (PvP) i wykonywanie questow ze swoja druzyna.
Transparent Ghost
10-06-2005, 12:58
Płacić za gre 130zł ... Juz lepiej grać w tego WoWa ściągniętego za darmo z neta.
Czytałem recenzje GW w najnowszym CD-ACTION i naprawde mnie ta giera zaciekawiła. Ma dobrą grafę i jest całkiem ciekawa. Co z tego że kosztuje 130zł??
Ale nie trzeba płacić abonentu,a tak wogóle to porównaj - WoW 200zł i jeszcze abonament, a Guild Wars 130zł ,ale możesz grać ile chcesz !!
Na beta testach grałem z Kaldrickiem i ekipą w GW..i muszę przyznać, że robi wrażenie ;) Ech tam, 130zł, a zabawa przednia. Szkoda tylko, że nie ma Paladynów, a wojownicy zawsze wyglądają jak barbarzyńcy. Tak czy owak, GW wymiata =]
Bo wojownik to zawsze jest barbarzyńca. Cywylizacja posiada żołnierzy.
Dmitri Vassilliev
10-06-2005, 15:28
@Transparent Ghost
Co? WoW z sieci za darmo?? buahha chyba żartujesz.... Żeby mieć tą grę trzeba kupić ją w sklepie za około 200zł + płacić miesięczny abonament (około 100zł?) Czyli po roku grania w WoWa zabulisz około 1400zł, a grając w Guild Wars - 130 :p
@topic
Mnie ta gra również bardzo zainteresowała, lecz nie wiem czy będzie działała na moim złomie... mam 256 ram, 1,2 celeron i GeForce 2 mx440 64mb :( :( :( Dodatkowo modem 40kb/s :baby: ale to się niedługo zmieni na około 12mb/s :D (serio) Poradźcie mi, załatwić lepszy sprzęt do kompa i nowego neta i dopiero kupić GW? Czy może już teraz zaryzykować i kupić?
Nightwalker
10-06-2005, 15:35
Neta powineneś mieć raczej szybszego...a co do kompa to... sprawdz w wyamganaich jakie są.
na twym kompie pójdzie.....
ja osobiście mam
Athlon XP 2500+
Radeon 9200 SE (128)
256 RAm (damn it !!!! >:[ )
Realtek AC'97 (audio)
I chula(?) mi na max detalkach.... ale przez te ramy czasem przycina w najważnieszych momentach (musze zmieniszać detale....).
Co do paladina ... to już myślałem że chyba chcesz powiedzieć o tym z Tibii -.-, o świętym wojowniku, mistrza w we władaniu mieczem... który w tibi łazi z łukiem -.- .
Co do profesji to, są:
-Mesmer
-Warrior
-Necromancer
-Elementalist
-Ranger
-Monk
:) i mają być nowe ;P
Raz na 6-9 miesięcy wychodzi dodatek .... kosztuje on coś koło... 50 zł ? Nie trzeba go kupować (więc można grać dalej) ale jak kupisz masz dostęp do nowych broni, profesji, itemków i miejsc ;) .
po co kupowac po premieze jak mozna z ultimy kupic teraz!?!?!?
ja juz mam i jestem z tej gry dumny.Mam troche za slaby sprzet ale i tak gram :P:P:P:P
Transparent Ghost
11-06-2005, 10:18
@Transparent Ghost
Co? WoW z sieci za darmo?? buahha chyba żartujesz.... Żeby mieć tą grę trzeba kupić ją w sklepie za około 200zł + płacić miesięczny abonament (około 100zł?) Czyli po roku grania w WoWa zabulisz około 1400zł, a grając w Guild Wars - 130 :p
@topic
Mnie ta gra również bardzo zainteresowała, lecz nie wiem czy będzie działała na moim złomie... mam 256 ram, 1,2 celeron i GeForce 2 mx440 64mb :( :( :( Dodatkowo modem 40kb/s :baby: ale to się niedługo zmieni na około 12mb/s :D (serio) Poradźcie mi, załatwić lepszy sprzęt do kompa i nowego neta i dopiero kupić GW? Czy może już teraz zaryzykować i kupić?
Jak ktoś umie to znajdzie se gre za darmo na forach warezowych. A darmowe servery już istnieją. Prawda, że mało rozwienięte ale bardzo często dodawane są nowe questy itp.
Nightwalker
11-06-2005, 10:48
Trailery do GW (polecam ten na samym dole bardzo mocno)
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=47
-Necromancer
Ciekawe, kim bede gral? ;) Czekam tylko na kase - jak dostane, lece kupic gierke :)
Ja juz zamuwilem GW, jesli chcecie dowiedziec sie czegos wiecej wejdzcie na www.gw.xp.pl <- fanowska strona z forum :] :]
Nightwalker
12-06-2005, 16:46
Ja czekam aż koelga przetestuje czy na moim necie (ma taki sam) bedzie smigać :P i kupuje czym predzej ;]
Mój Klan edize wyglądał mniejwiecej tak:
Ja
Nekromanta (z tibia.pl)
Digzy (żadko wchodził na tibia.pl, i niewadomo, czy bedzie grać)
Paweł (na sto procent)
Tomek( nie wiadomo)
Artur (raczej tak)
Radzę doczytać jak to jest z tym darmowym GW. Bo wcale darmowe to to nie będzie. Podstawka a i owszem kosztuje 130 zeta i można na niej grać za darmo, ale żeby korzystać z każdego następnego updatu (więcej terenów itp) trzeba będzie płacić.
A co do tego że GW to jakość a WoW to ilość to jeden wielki rotfl. Grałem w to i w to i GW nie umywa się do WoWa.
Radzę doczytać jak to jest z tym darmowym GW. Bo wcale darmowe to to nie będzie. Podstawka a i owszem kosztuje 130 zeta i można na niej grać za darmo, ale żeby korzystać z każdego następnego updatu (więcej terenów itp) trzeba będzie płacić.
A co do tego że GW to jakość a WoW to ilość to jeden wielki rotfl. Grałem w to i w to i GW nie umywa się do WoWa.
WoW to jeden wielki shit dla dzieci -.- lub dla tych co kochają gry ala EXP EXP PLX PLX EXP EXP !!!!
Co do twego super czytania, już wcześniej o tym pisałem tu na forum, że co 6-9 miesięcy wychodzi dodatek (WCALE NIE NIEZBEDNY DO GRY MÓZGU !) który dodaje troche itemków, terenów i skilli oraz możliwe że profesji.
Dodatek kosztuje około 50 zł, i jeszcze raz mówie NIE JEST WCALE OBOWIĄZKOWY BY GRAĆ CIĄGLE W GW !!!!! W GW możesz grać nawet 50 lat beż żadnego z dodatków (tylko na podstawowej wersji, mimo że jest tam w cholere innych dodatków...) ... !!!
Dziękuje .
Nightwalker
12-06-2005, 19:50
Tak samo pisze na stronie fanowskiej, którą ddałęm w głównym poście tego tematu ;]
Avager kiedy lecisz kupić? :P
Tak samo pisze na stronie fanowskiej, którą ddałęm w głównym poście tego tematu ;]
Avager kiedy lecisz kupić? :P
narazie nie wiem czy wogule kupie..... nie wiem czy kupić se SKANER czy GW .... narazie jest porówno a czasem raz tu się przeważa a raz tu ... .
Nightwalker
13-06-2005, 15:32
Niedługo bede widział jak moj kolega testuje giera, a pozniej sam sobie kupie ;] powiem wtedy dokładnie jak to wygląda ;] ale zapowiada sie super
Avanger : Cholera czy ty wiesz o czym piszesz , grales wogule w Wowa ze tak na niego jedziesz. Cos w watpie w to. W Gw gralem chwile i nie spodobal mi sie. A co do Wowa :
-: Wiele mozliwosci budowania swojej postaci do P vs M / P vs P
-: Duza liczba klas postaci.
-: Umiejetnosci.
-: Piekne " PIEKNE < CUDOWNE < ZA***ISCIE ładne lokacje " Kazde duze miasto danej rasy jest tak odpicowane ze szczena opada.
-: Róznorodnosc questow.
-: Najazdy.
-: Samotne nekanie pojedynczych przedstawicieli rasy przeciwnej.
-: Tak Tak ta cukierkowa grafa
-: Postacie sa zbalansowane pod wzgledem p vs p , i wszytko zalezy od umiejetnosci.
Wiec drogi Awangerze pomysl na nastepnym razem i nie pisz takich bzdur. Wow jest i bedzie najlepsza gra mmorpg.
Ps : Znajdz sobie jakiegos dobrego priva i zagraj na nim i wtedy ocen.
Baron Kaldrick
13-06-2005, 16:23
-: Wiele mozliwosci budowania swojej postaci do P vs M / P vs P
Wiele? Porównaj to sobie z GW, gdzie masz możliwość nie dość że łączenia klas, to jeszcze w poszczególnych klasach nastawienia na różne style malki. U elementalisty, poszczególne żywioły, u nekromanty czary bądź przywołańce, u woja defensywa bądź ofensywa, etc. W porównaniu do GW, WoW ma masakrycznie ułomne możliwości walk. Porównywalne z takimi mmorpgami, jak Lineage2 czy inne KO.
-: Duza liczba klas postaci.
A w GW to może nie?
-: Umiejetnosci.
j/w
-: Piekne " PIEKNE < CUDOWNE < ZA***ISCIE ładne lokacje " Kazde duze miasto danej rasy jest tak odpicowane ze szczena opada.
Po czym odpalasz GW, i WoW wygląda jak bazgroły pięciolatka. Nie porównuj graifk tych dwóch gier, bo w tym momencie WoW odpada w przedbiegach.
-: Róznorodnosc questow.
Bwah! Wszystkie questy polegają na wyrzynaniu stworków. Nie ma zakrętów fabuły i specjalnych czynności, jak w GW. Nie wspominając już o braku takich typowo skradanych misji, których w GW kilka znajdziesz.
Są i w GW.
: Tak Tak ta cukierkowa grafa
Która jest chyba największym minusem tej gry - zaraz po niskiej grywalności i nie sprostaniu oczekiwaniom graczy.
Grałem i w WoWa, i w GW na wszystkich możliwych betach. I GW, mimo, że nie miało tak szeroko zakrojonej kampani marketingowej, mimo, że tworzone było dużo krócej niż WoW, i mimo, że nie miało tak olbrzymieog zaplecza finansowego - jest o wiele, wiele lepsze od WoWa.
Baron, You are my master !
I tak jak właśnie Kald napisał, WoW Odpada odrazu przy GW ... to ty chyba nie grałeś w GW -.-, GW już na samym początku przyciąga swą piękną, kolorową grafika (kolorwa w sensie pozytywnym a nie bajkowym -.- = minusowym).
Szczegóły postaci i potworów są tak doskonale dopracowane że WoW wygląda jak ... Wymiociny kota ! Od najmniejszej odstającej kostki kościotrupa do gigantycznych łap Beastmastera ( a raczej tej bestii na której jeździ).
W GW nie masz beznadziejnego systemu PvP jaki jest w WoW'ie (i ty mówisz że tam jest zbalansowane ?! Ty chyba śnisz ..... tam jest tak samo jak w Rylu, że Mag jest 500 silniejszy niż wój , tu mi akurat nie chodzi że Mag silniejszy... ).
Balans postaci jest tak dopracowany że można powiedzieć że każda profesja ma swoich wrogów jak i , że tak powiem, łatwe fragi... Mesmer ma łatwe fragi za Elema i Monka (szczególnie Monka, ale jeśli monk ma dobrego exp'a (chodzi mi o gracza) to mesmer jak i np. Warrior przegra z monkiem - typowo DEFENSYWNĄ postacią !).
Nie wiem jak wygląda system skilli w WoW'ie...ale domyślam się że tak jak w L2 ... czyli że każdy może mieć takie skille (jeśli bedzie miał odpowiednią profesję itp). A tu w GW otóż nie ! Aby zdobyć nie które skille trzeba ładnie się naszukać, gdyż na całej mapie świata są porozmieszczane osady, wioski, miasta i fortece w których są ludzie nauczający Skilli, tak różno rodnych że aż głowa boli...
Jak już wspominałem, Siła profesji zależy od EXP gracza (w RL). Dobrze zbudowana postać może siać takie spustoszenie o jakim wam się nie śniło !
Taki nie pozorny Mesmer (typowa postać jedynie do negatywnych buffów, a może zabić kilkoma ruchami swej różdzki ponad 5 osób , wiem bo grałem Mesmerem i miałem taki dobry Build). Back Fire + Thunderstorm (?) + Energy Explosion (?) daje dobre wyniki ... Thunder storm to skill typowy DMG, powodujący powstanie jak by... chmury bardzo blisko ziemii atakującej wszystkie postacie przeciwnika w pobliżu, a jeśli jeszcze udeżysz z Energy Explosion (?) to wytracisz kolesiowi nawet sporo HP + slow w Thunderze + backfire = gostek jak tylko sie spróbuje uleczyć (60% ludzi grających brało za drugą profesję Monka... więc miało czary lecznicze + Ożywienie) to walnie go backfire (50++ Hp... a max hp jaki widziałem na becie to było 360 bodajże ... więc....), nie ma monka w pobliżu = gostek jest trupem w kilka sekund).
Ah... co tam jeszcze powiedzieć, Jak Baron mówił, w grze jest super fabuła, kręta i nieprzewidywalna... W każdym momęcie gry może się fabuła obrócić w taki sposób że .....nie wiem jak to powiedzieć.
Co do questów (misji) są one poprostu doskonałe.... nie to co WoW (zabij 5 monsterków i przyjdź a dostaniesz to i to / zanieś to do tego i przyjdź a dostaniesz to ) ... Taką fabułe jaka jest w WoW'ie (questy) to se wsadzić wiesz gdzie możesz...
Wracając do grafiki, tak pięknej grafiki i to w Darmowym MMORPG (CORPG) - darmowym = brak abonamentu , to daaaaaaaawno nie widziałem (wogule nie widziałem !). Poprostu żyć nie umierać... a nie to co WoW , nie dość że płatne to grafa chociaż ze screenów wygląda jak Knight Online -.- , i za co ja płace ? Za Płatne KO ? 50 zeta na miesiąc + 200 za gre ..... tak głupi to nie jestem by płacić za taki badziew.
Osobiście bardzo lubie Warcrafta (W3 bardzo ) ale WoW psuje wszystko... przecież to zwykły KO w świecie Warcrafta .... jedyny plus WoW to crafting ... ale to owiele za mało by było dobra gra.....
Wogule, na www.mmorpg.com jaka gra jest the best ? Tak ! GW !!! Mimo że WoW na początku górował jako najbardziej oczekiwana gra ... jak wyszła miała 8,6 pkt....a tera ma 8.0 .... a GW ? Był na 3 miejscu w najbardziej oczekiwanych grach a ma 8.9 ! I co jest lepsze ? Jak sądzisz ?!
Dziękuję .
EDIT:
Mój nick Brzmi A-V-A-G-E-R I nie ma nic wspólnego z Avenger/ Avanger (nie wiem jak się to pisze, ale znaczy to Mściciel czy jakoś tak....). Avager był wogule nie związany z tym słowem.... Więc przestańcie go z nim mylić... .
"""""" Wiele? Porównaj to sobie z GW, gdzie masz możliwość nie dość że łączenia klas, to jeszcze w poszczególnych klasach nastawienia na różne style malki. U elementalisty, poszczególne żywioły, u nekromanty czary bądź przywołańce, u woja defensywa bądź ofensywa, etc. W porównaniu do GW, WoW ma masakrycznie ułomne możliwości walk. Porównywalne z takimi mmorpgami, jak Lineage2 czy inne KO.""""""
-~~- W wowie powyzej 10 lv dostajemy 1 talent. Mamy 3 drzewka talentow zaleznie od klasy postaci. Dodajemy je tak jak chcemy. Zwiekszaja one dmg / zasieg / sile / dlogosc dzialania, zmiejszaja ilosc potrzebnej many / szybkosc zucania czarow. Masakryczne ulomne możliwosci walki ? A czy ty kiedkolwiek widziales jakas grubsza walke ? Powiedzmy postacie powyzej 20 lv kiedy juz mozna kombinowac ze skillami. Dziala tam tylko taktyka , bo 30 lv moze pokonac 40 lv poniewaz ma lepsza taktyke walki.
" """""""Bwah! Wszystkie questy polegają na wyrzynaniu stworków. Nie ma zakrętów fabuły i specjalnych czynności, jak w GW. Nie wspominając już o braku takich typowo skradanych misji, których w GW kilka znajdziesz. """"""""""""
-~~- Coraz bardziej jestem przekonany ze nie zdobyles wyzszego lv niz 10 -.- . W grze jest od cholery questow i jeszcze wiecej. Nie polegaja one tylko na zabiciu kogos. Bede dawal na przykladach : Trzeba uzbierac XX zadko spotykanych roslinek przy czym wystepuja one w calej krainie a nie w danym miejscu.
: Idz pogadac z tym kolesiem, tamten koles da ci jakas misje itp itp (dłozsze questy- niektore nawet bardzo dlogie).
: Uratuj kogos explortujac jaskinie jakstam i przy okazji zabil przywodce.
: Questy zalezne od klasy postaci.
Itp itd jest jescze wiele rodzajow questow niestety nie mialem przyjemnosci zrobienia ich wszystkich. Sa questy przy ktorych trzeba sie niezle naglowic zeby go rozwiazac. Dodatkowa opcja mozemy sami wybrac nagrode z kilku mozliwych. Wiec don't tell me bullsheet.
""""""""""Po czym odpalasz GW, i WoW wygląda jak bazgroły pięciolatka. Nie porównuj graifk tych dwóch gier, bo w tym momencie WoW odpada w przedbiegach.""""""""""""""
-~~- to juz zalezy tylko od gusta uzytkownika. Oby dwie gry maja dobra grafike.
Jesli chodzi o umiejetnosci dodatkowe typu grabarstwo, lowienie ryb, szycie, gotowanie, górnictwo itp. Dodaje tej grze smaczku.
Jesli chodzi o maga w Wowie jest na niego taktyka kazda postacia........
Awanger
Dodatkowa rada jezeli nie pograles dosc dlogo w jakas gre to nie wypowiadaj sie na jej temat z opowiesci innych graczy.
Jeszcze raz mi pomylisz nick ciulki to ci wpie***** normalnie -.-...
Topic:
To ciekawe czemu większość moich kumpli (tylko jeden jest taki że uważa że WoW jest fajny ale i tak jest za GW) uważa że to jest Gra tak denna że ...
Co do tego twojego drzewka....
To podobną sytuacje masz w GW...tyle żę lepszą ...
np:
Warrior ma takie coś:
-Strenght
-Tactic
-SwordFighting
-Axe Fighting
-Hammer Fighting
+ troszke możliwości z innej klasy...
A ty w tym WoWie masz tylko 3 -.- ...i to ma nie być ubogie ? To już w DR (dragon raja) masz o wiele więcej możliwości.... .
Co do jeszcze tego że nie grałem, otóż widziałem u tego kumpla (ten co mówi że fajne) jak własnie grał ....miał coś 10+ ....na becie.... Hordą grał (orc) więc... mi tu nie pi*** ...
Co do questów.... OMG gostek to są questy ?! CZY TY WOGULE POGRAŁEŚ W GW POWYŻEJ 2 LVL'U ?!
Tam to masz questy.... a nie .... rotfl... idź do miejsca tu "uratuj" (zapewne pogadaj i wracaj) do miasta czy gdzieś....
W GW to masz akcje ! Masz iść sprawdzić miejsce gdyż były tam dziwne zjawiska, idziesz a tam kurde armia potworów 2x 3x sileniejszych niż ty ! I masz wracać (BIEC JAK NAJSZYBCIEJ) do bram miasta ... a za toba ponad 20 potworów biegnie... i cie dogania !!!! Musisz się ewakuować z wyspy, gostek przyzywa statek (magia) a ty masz go obraniać, a tu zaraz hordy nieumarłych wybiegają i idą w twym kierunku...
lub misje tzw. Ciche, masz się skradać jak najdalej od oczu przeciwnika (najgorsze wieże, ci co grali to wiedzą oco chodzi :D ) lub iść w ostrą walke.... co jest jednak niezbyt mądre ... jednostki ściągną posiłki....
Co do systemu wogule gry
GW jest 3x a nawet 5x lepsze, więc mi tu nie pieprz że WoW jest lepsze gdzie chodzi o kampienie na spocie z potworkami i tłuczenie ich tonami.... ty chyba głupi jesteś ?! I to ma byc super rozwiązanie ? TO już wole tak jak w GW jest, że po zdobyciu drużyny idzie się na misje... i tam masz świat tylko dla swej drużyny a nie 40000000000000000000000000000000000 innych graczy kampiących na jednym spocie bossa by se kurde stuff zdobyć zabijając albo kradnąc.... I co niby jest lepsze ?! KO Po przeróbce ? Czy Zupełnie nowatorksa gra (super poprostu jest) ! ?
...
@Avenger a gdzie ja napisałem że bez kupienia updatów nie będzie można grać?? Radzę popracować nad umiejętnością czytania ze zrozumieniem.
@Kald
Wiele? Porównaj to sobie z GW, gdzie masz możliwość nie dość że łączenia klas, to jeszcze w poszczególnych klasach nastawienia na różne style malki. U elementalisty, poszczególne żywioły, u nekromanty czary bądź przywołańce, u woja defensywa bądź ofensywa, etc. W porównaniu do GW, WoW ma masakrycznie ułomne możliwości walk. Porównywalne z takimi mmorpgami, jak Lineage2 czy inne KO.
ja cię proszę ty nie wypowiadaj się na temat czegoś o czym nie masz pojęcia. Byłeś kiedykolwiek na siegu w L2?? Albo na wyprawie na KO?? Zresztą za wyjątkiem łączenia klas, wszystko co jest w GW jest zerżnięte z WoWa więc nie wiem czym się podniecasz.
Co do Grafy. Grasz sobie w GW po czym odpalasz Obviliona i GW przypomina jakieś pierdy. Zresztą od kiedy to grafika ma znaczenenie w mmorpgach??
A tak btw to gdzie wy widzieliście tą cukierkową grafikę?? Może na tych bagnach i moczarach, albo w kopalniach Shadow Forge?? No jeżeli dla was to cukierkowa grafika...
@Avenger jeszcze raz.
Chyba coś ci się ubzdurało z tym magiem. Mag wcale nie wymiata. Jeżeli już to najbardziej wymiatającymi postaciami są rogue oraz paladin, ale Blizzard cały czas pracuje nad jeszcze lepszym wyrównaniem możliwości pvp klas.
Co do skilli to się źle domyślasz. Pograj to zobaczysz o co chodzi.
Co do questów (misji) są one poprostu doskonałe.... nie to co WoW (zabij 5 monsterków i przyjdź a dostaniesz to i to / zanieś to do tego i przyjdź a dostaniesz to ) ... Taką fabułe jaka jest w WoW'ie (questy) to se wsadzić wiesz gdzie możesz...
To ja ci opiszę jeden quest z WoWa który akurat pamiętam. Trzeba podłożyć beczkę z bimbrem do gopspody tak aby nikt się nie spostrzegł, problem jest taki, że beczek pilnuje krasnolud cały czas.
Osobiście bardzo lubie Warcrafta (W3 bardzo ) ale WoW psuje wszystko... przecież to zwykły KO w świecie Warcrafta .... jedyny plus WoW to crafting ... ale to owiele za mało by było dobra gra.....
Lol, pograj ponad ten 10 lvl i zobacz czym tak naprawdę jest WoW. Zobacz te eskapady w 50 osób żeby zabić unikatowe, potężne potwory, weź udział w igrzyskach, żyj.
Edit. To widzę że panu Avengerowi już podziękujemy. Ja też u kolegi widziałem dużo rzeczy, a jednak nie wypowiadam się na ich temat jakbym był znawcą.
Pozostaje przy swojim i nie bede juz zaklucal gadek o Gw :P ale prosze nie bluznic mi na temat Wowa. Zegnam
Co za ****** ****** !!!!!!! CZY WY K***** jesteście inteligentni ? (mi chodzi o tego precla czy jak mu tam, te grube ciacho)... ty ty jesteś analfabeta co czytać nie umie ?! CZYTAJ MÓJ NICK MÓZGU -.- ....
Już wytrzymać się nie da jak widze takie -.- dzieci -.- , pozatym CZY JA NAPISAŁEM ŻE W WOW MAG WYMIATA ?! WPROST PRZECIWNIE !!!! NAPISAŁEM ŻE TO JEST NA TAKIE SAMEJ ZASADZIE JAK W RYLU.... Że jedna lub 2 profesje mają przewagę nad innymi !!!! CZYTAJ ! A NIE LECISZ OCZODOŁAMI PO TEKŚCIE !
To ja ci opiszę jeden quest z WoWa który akurat pamiętam. Trzeba podłożyć beczkę z bimbrem do gopspody tak aby nikt się nie spostrzegł, problem jest taki, że beczek pilnuje krasnolud cały czas.
WOW (ŁAŁ) SUPER !!!! 1 na 5000 questów jest jakaś taka normalna ..... GRATZ DLA TWÓRCÓW !
Lol, pograj ponad ten 10 lvl i zobacz czym tak naprawdę jest WoW. Zobacz te eskapady w 50 osób żeby zabić unikatowe, potężne potwory, weź udział w igrzyskach, żyj.
Co do tego ŻYJ to polecam ci wyjść z domu i dowiesz sie co to jest życie -.- ...
CO do igrzysk... jezu też mi rewelacja -.- ...
Co do atakowania super potworów ....
Jezuuuu a w GW co niby masz ? To co że kurde jest 8 w teamie osób.... to se spróbuj takiego White Mantle... em jak on sie zwał ? Ten na takiej arenie... przywódca ich (Ten co skosił tych wieśniaków obrotem z mieczem)... spróbuj go pokonać bez myślenia w 8 chociaż by... zabije cie kilkoma ciosami (2-3 ciosy i leżysz ... ) ! I to jest gra ! A nie że masz 5000000 hp i idziesz na potworki... i jakiś cie tam leje 500 za jeden hit a ty go 500000 i jest git.. bo ginie i tak masowo wybijasz.. super nie ?! O ja ale podnieta tak masowo wyżynać ich...
JA sie nie wypowiadam jak znawca tylko mówie z tego co pisze na stronce i z tego co gadają ci co grają w WoW'a ...
Co do cukierkowej grafy w WoW'ie.... to jest cukierkowa.... i to strasznie .... więc mi tu nie pier*** że nie jest...
WoW to poprostu RYL + KO + inne tego typu gry..... też mi rewolucja...
GW nie jest z żadnej gry mieszanką (W Final Fantazy - ten online, jest jedynie możliwość posiadania dwóch klas i to mi sie wydaje że stamtąd to wzieli).
Aha, ktoś tam powiedział że wszystko prócz tych 2 klas jest zerżnięte z WoW'a ... To musiał być przygłup -.- ... Przykro mi ale to prawda, powiedz mi co jest tam zerżnięte z WoW'a ? Może miecze ? Może topory ? Może młoty ?! A może że sie nosi armory ? ! Jak tak to ty kurde masz małe obeznanie w grach tego typu (MMORPG).
Ja w GW widze same różnice .... i to na plus... nie ma tam masowego tłuczenia jakie jest w Wowie, Nie ma tam campowania na spotach i tłuczenia bossów , nie ma tam Porypanego systemu PvP, a za to jest 1000 więcej lepszych rzeczy jakich w WoW'ie nie ma !
Już WArcraft 3 jest lepszy niż WoW -.- .
(Sorka wszystkich za język, który urzyłem tutaj... ale nie moge wytrzymać jak się rodza takie tempaki i wchodza i nawet nie czytają DOKŁADNIE !).
@Gnojek (tak to do ciebie Avanger czy jak tam się każesz tytułować)
Po pierwsze jeżeli nie potrafisz poprzeć swoich argumentów bez używania wulgaryzmów to nie pisz nic.
Po drugie myśl w czasie pisania bo widzę że ci to nie wychodzi.
WOW (ŁAŁ) SUPER !!!! 1 na 5000 questów jest jakaś taka normalna ..... GRATZ DLA TWÓRCÓW !
Po 10 minutach oglądania gry u kumpla masz jakoś niesamowitą wiedzę na temat questów w WoWie.
Co do atakowania super potworów ....
Jezuuuu a w GW co niby masz ? To co że kurde jest 8 w teamie osób.... to se spróbuj takiego White Mantle... em jak on sie zwał ? Ten na takiej arenie... przywódca ich (Ten co skosił tych wieśniaków obrotem z mieczem)... spróbuj go pokonać bez myślenia w 8 chociaż by... zabije cie kilkoma ciosami (2-3 ciosy i leżysz ... ) ! I to jest gra ! A nie że masz 5000000 hp i idziesz na potworki... i jakiś cie tam leje 500 za jeden hit a ty go 500000 i jest git.. bo ginie i tak masowo wybijasz.. super nie ?! O ja ale podnieta tak masowo wyżynać ich...
Przeczytaj jeszcze raz akapit na który odpowiadasz bo widzę że nie zrozumiałeś.
Ja w GW widze same różnice .... i to na plus... nie ma tam masowego tłuczenia jakie jest w Wowie, Nie ma tam campowania na spotach i tłuczenia bossów , nie ma tam Porypanego systemu PvP, a za to jest 1000 więcej lepszych rzeczy jakich w WoW'ie nie ma !
Lol jakoś nie kampowałem nigdy żadnych spotów w WoWie, a system pvp był idealny i zróżnicowany.
CZY JA NAPISAŁEM ŻE W WOW MAG WYMIATA
(i ty mówisz że tam jest zbalansowane ?! Ty chyba śnisz ..... tam jest tak samo jak w Rylu, że Mag jest 500 silniejszy niż wój , tu mi akurat nie chodzi że Mag silniejszy... ).
Masz rację ty sam nie wiesz co mówisz.
up:
Zmutowany drożdżu, więc używam wulgaryzmów bo takie <ekhm> inteligentne osoby jak ty nie umieją czytać innych nicków .
Po 10 minutach oglądania gry u kumpla masz jakoś niesamowitą wiedzę na temat questów w WoWie.
Gdybyś wiedział to ja czytałem wszystko co masz na officialnej strocne WoW oraz to co piszą inni . A to co widziałem u kumpla to czysty Gameplay (dla ciebie to nie wystarczy bo nie wiesz oco bedzie chodziło, chodzi mi tu o jak poprostu wygląda gra w akcji - do kitu).
Lol jakoś nie kampowałem nigdy żadnych spotów w WoWie, a system pvp był idealny i zróżnicowany.
Nawiązuje tu akurat to Matek i Ojców WoW'a (Knight Online i RYL - Risk Your Life, nie nie bedę mówił o RTS'ie jakim jest Warcraft 1-3 + dodatki, bo nie chcę ich w to mieszać bo je akurat lubię). W każdej z tych gier stoisz w jednym ze spotów i tam tłuczesz tonami potworki .... (bo tam sie respawnują, to samo masz w Tibii - nie nie gram w nią ... ).
Masz rację ty sam nie wiesz co mówisz.
Em, jak byś troche pomyślał to byś się skapnoł że nawiązywałem tutaj do Matek i Ojców WoW'a ... W rylu jest tak że MAG jest najsilniejszy (W Path Of Emperor jest już pewien balans.... ale i tak na wyższym lvl'u mag wymiata -.- ).
To chyba wszystko by ci mózg rozświetlić, chyba nie użyłem wulgaryzmu ale jak widze że jakieś niedorobiony ciasta tu coś gadają to wiesz.... .
Gdybyś wiedział to ja czytałem wszystko co masz na officialnej strocne WoW oraz to co piszą inni . A to co widziałem u kumpla to czysty Gameplay (dla ciebie to nie wystarczy bo nie wiesz oco bedzie chodziło, chodzi mi tu o jak poprostu wygląda gra w akcji - do kitu).
No ładnie, a ja grałem w tą grę i wiem, że to co piszesz jest nieprawdą. Więc porównajmy naszą wiedzę o WoWie. Ja grałem ty tylko czytałeś i widziałeś jak ktoś inny gra (przez chwilę). NIe ma to jak wypowiadać się na temat, o którym nie ma się pojęcia.
Nawiązuje tu akurat to Matek i Ojców WoW'a (Knight Online i RYL - Risk Your Life, nie nie bedę mówił o RTS'ie jakim jest Warcraft 1-3 + dodatki, bo nie chcę ich w to mieszać bo je akurat lubię). W każdej z tych gier stoisz w jednym ze spotów i tam tłuczesz tonami potworki .... (bo tam sie respawnują, to samo masz w Tibii - nie nie gram w nią ... ).
Coś ci się ubzdurało. Jeżeli ktoś tu ma być matką kogokolwiek to jest to właśnie WoW. W dodatku znowu to samo, ty tylko czytałeś o tej grze a nie grałeś w nią.
Em, jak byś troche pomyślał to byś się skapnoł że nawiązywałem tutaj do Matek i Ojców WoW'a ... W rylu jest tak że MAG jest najsilniejszy (W Path Of Emperor jest już pewien balans.... ale i tak na wyższym lvl'u mag wymiata -.- ).
Lol?? Napisałeś to co napisałeś. Fakt że jest to kompletnie nie zrozumiałe to już inna sprawa. Co to ja jestem wróżka, żeby się domyślać co chciałeś napisać?? Balans jest idealny. Wiem bo walczyłem w pvp, ale przecież ty czytałeś o tym jak naprawdę jest!!
To chyba wszystko by ci mózg rozświetlić, chyba nie użyłem wulgaryzmu ale jak widze że jakieś niedorobiony ciasta tu coś gadają to wiesz....
To co?? Zabronisz mi się wypowiadać?? Może jeszcze polecisz na skargę, że ktoś ma argumenty a ty tylko bluzgi??
"""" (Sorka wszystkich za język, który urzyłem tutaj... ale nie moge wytrzymać jak się rodza takie tempaki i wchodza i nawet nie czytają DOKŁADNIE !). """"
Cholender chlopcze jezeli spory na forum to za duzo dla ciebie, kiedy koncza ci sie argumenty zaczynasz obrazac innych i po chwili puszcza ci zylka to sobie daj na luz , i idz pograc w elektryczne bierki pod woda. Mnie szlak trafia jak ktos wypowiada sie na temat o ktorym nie ma zielonego pojecia. Odpusc juz sobie bo za dalsze obrazanie jedne co mozesz zarobic to banik.
dla przyciemniałych mózgów co nawet nie znają podstawowych RPG'ów :
RYL - Risk Your Life (zastosowałem odmiane "rylu")
RYL: POTE - Path of the Emperor - czyli tzw. Ryl2
Teraz do tego co napisałeś:
Napisałeś że WOW (który jest w produkcji od bodajże 2002 roku ? czy tam dłużej a wyszedł sh.it), to ty chyba jesteś zamulony ? WoW matką innych gier (tak z twojego postu wynika)... IQ = 5 (za to że umiesz nacisnąć przycisk do pisania postów). Wychodzi też na to że się wyrzekłeś swojej biologicznej matki i poszedłeś pod opiekę WoW'a .... ah te gry... tak zamulają mózgi...
Tak i czytałem że PVP jest do kitu ! Wejdź se kurde na www.mmorpg.pl i www.mu.xp.pl i tam se poszperaj... zobaczysz w troche starszych topicach jak to wyzywali że profesje nie są zbalansowane... grałeś a o tym nie wiesz... heh Respect !
Twoja wiedza się ogranicza do samej gry, i swoich poglądach, ja wziołem pod uwage wszystkich graczy wrażenia z gry.... większość negatywne po 1 miesiącu gry... nie ma tam innego głównego celu poza EXP EXP EXP EXP EXP EXP EXP EXP i jeszcze raz EXP .
Jeszcze wspominając o tym, jak GW wyszło to czemu na allegro było mnóstwo ofert sprzedaży WoW'a ? (znudził się ? chcieli się go pozbyć by se kupić GW). Jeden mój kolega nawet powiedział :
ReboPL (19:21)
teraz to widac
ze wow jest do bani
jak wyszlo gw to na allegro zaroilo sie pelno ofert
ze spzredaza wowa
nawet z oplaconym abonamentem za 6 miechow 9
za 160zeta
Więc pomyśl.... poco mieli by sprzedawać ? Tak ! To prawda gra się im przejadła, ileż można non stop expić i nic innego nie robić + od czasu do czasu jakieś urozamicenie... Walki itp... raz na ruski rok... super ... za taką grę to se dziękuje, wole w KO pograć.... .
To chyba wszystko, aha co do twego paplania, chlebie czy czym tam jesteś, to nie mam nic przeciwko tobie.. poprostu lubie sie pośmiać, więc proszę, pisz dalej a ja ide pozmywać naczynia ... .
EDIT:
UP:
Mi nie puszczają nerwy z powodu tego że podobnoe nie mam argumentów, tylko z tego że są analfabeci co czytać nie umieją (chodzi tu o mój nick).
Co do tego że jak nie ma się zielonego pojęcia... to po jakeigo grzyba wy tu sie udzielacie ?
Napisałeś że WOW (który jest w produkcji od bodajże 2002 roku ? czy tam dłużej a wyszedł sh.it), to ty chyba jesteś zamulony ? WoW matką innych gier (tak z twojego postu wynika)... IQ = 5 (za to że umiesz nacisnąć przycisk do pisania postów). Wychodzi też na to że się wyrzekłeś swojej biologicznej matki i poszedłeś pod opiekę WoW'a .... ah te gry... tak zamulają mózgi...
Jasne że matką. Przecieki, wzory beta testy są od bardzo dawna. To wszystko ma wpływ na gry, a to że RYL, KO, L2 wyszło wcześniej. Cóż są mniejsze i gorsze.
Tak i czytałem że PVP jest do kitu !
Gratz. A ja wiem że nie jest bo grałem.
Twoja wiedza się ogranicza do samej gry, i swoich poglądach, ja wziołem pod uwage wszystkich graczy wrażenia z gry.... większość negatywne po 1 miesiącu gry... nie ma tam innego głównego celu poza EXP EXP EXP EXP EXP EXP EXP EXP i jeszcze raz EXP .
No popatrz a ja mam wiedzę dotyczącą grania w tą grę. Jakby to powiedzieć, jak ludzie nie umieją grać to zostaje im tylko exp i exp.
Więc zakończę dyskusję prostym stwierdzeniem:
Niejaki gówniarz nie potrafi normalnie napisać posta nie używając bluzg o ile nie zwróci się mu uwagi, wyrabia sobie opinie o grze na temat tego co przeczytał w sieci, oraz tego jak grał jego kumpel. Cóż nie ma to jak szeroka i rozległa wiedza na temat problemu.
wole se wyrobić opinie z tego co widziałem i z tego co słyszałem (czyli potwierdzające to co myslałem - do kitu i wielki nie wypał).
Nie moja wina że jesteś w tej grupie... na początku też myślałem że super gierka (tyle razy czytałem ten sam opis w Cd-action który pokazałsię z 3 lata temu ... ) a teraz jak zobaczyłem to odrazu Cd-action do kosza i poco mam to trzymać ? Wtedy to poprostu miałem by se czytac non stop i wytrzymać aż to wyjdzie...a tu sie okazuje że nawet szkoda tych 200 złotych na kupno cd-keya .....a co najbardziej ....abonamentu ! To jest poprostu gra dla bogatych dzieci rodziców którzy nie widzą co się dzieje...
Ok, koniec sprzeczki !
Nightwalker
13-06-2005, 20:55
Dobra mam nadzieje, ze już nei edziecie się tutaj kłócić.
GW pasuje mi, bo:
-Male wymagania pod względem sprzetowym jakże słyszałem ze na zwykłym lanie smiga bez lagów(forum)
-Ciekawe rozwiązania w grze(150 umiejętności, postawienie głownie na strategie, łaczenie klas postaci)
-Świetna grafika
-Dość tania
-BRAK ABONAMENTU
Btw ponoć w ostatnim pachu weszła możliwość tworzenai chanali Gildiowych, czy cośw tym rodzaju.
Avager : Co do Ryla to nie gadaj jak znowu nie masz pojecia o czym. Mowisz ze mag jest wypasiony do dueli ? MOze i owszem ale istnieje taki skill o nazwie Flexibility ( odbija 1 atak ). Bierzesz go sobie na 1.1 i pierwszy atak Maga / Rune odbija sie a ty juz jestes przy magu i go kosisz, mozna dac wiecej niz 1.1....... Nawet glopi asek moze zucic w maga / rune scyzorykiem i juz mu przerywa atak. Sory za oftop ale koles uwaza sie za wszystko wiedzacego, a tak naprawde gówno wie.
Były już dawno Channele guildi ;) ... myslisz że jak sie zbieraliśmy sie na wojny :D ?
EDIT:
Avager : Co do Ryla to nie gadaj jak znowu nie masz pojecia o czym. Mowisz ze mag jest wypasiony do dueli ? MOze i owszem ale istnieje taki skill o nazwie Flexibility ( odbija 1 atak ). Bierzesz go sobie na 1.1 i pierwszy atak Maga / Rune odbija sie a ty juz jestes przy magu i go kosisz, mozna dac wiecej niz 1.1....... Nawet glopi asek moze zucic w maga / rune scyzorykiem i juz mu przerywa atak. Sory za oftop ale koles uwaza sie za wszystko wiedzacego, a tak naprawde gówno wie.
O NIE !!!!!
tym to już przesadziłeś!
Gostek, to ty nic nie wiesz !
CZy ty na serrio myślisz żę flex. blokuje TYLKO 1 atak ? To ty chyba grałeś do 20 lvl u -.-
Zanim Mag padnie to zabije 3-4 osoby więc mi tu nie gadaj że tak nie jest !
Bo chyba wiem co sie działo na arenie ! Sin tylko walnie nie widzialność ale jest na to sposób by go walnąć mimo że nei masz ...Third Eye . Wystarczy przełączyć na sterowanie myszką i poszukać go myszką po ekranie (pojawi się pod nim kółko - cel). Walisz i po kłopocie, więc mi tu nie gadaj takich bzdur ! To ty chyba nic nie wiesz -.- .
Z tego co pamietam to w RYL'u 1 mag robił przeciętnie 6-10k dmg.... a ma 2-3 czary do dyspozycji..... więc.... Flexiblity / Mana cell to tylko czasowe utrudnienie... .
Następnym razem troche pograj w gre zanim coś będziesz gadał ... .
Nightwalker
14-06-2005, 17:21
Przepraszam, że przeszkadzam, ale to jest temat o GW.
Coraz wiecej z ludzi z mojego otoczenia przechodzi na dobrą strone Mocy czyli GW. Im wiećej tym lepiej!!!
;]
Czekamy tylko do czwartku... kolega kupuje gre i jatestuje. Jeśli wszsytko bedzei dobrze ;] to kupujemy wszyscy... 5 osób ;]
Heh, ja kupie jak będę mieć kase...ale się zastanawiam czy kupić GW czy SKaner.... ale jednak GW ... wtedy szybciej doczekam sie skanera ;P . (potrzebuje:
40 zeta na Earth 2160
100+ na zwykłego odtwarzacza DVD do kompa
150 (+/-) na GW
200+++ na skaner
_________
490+ Zł razem... ).
Nightwalker
14-06-2005, 18:41
Do wszystkich, któzy sądzą,ze ta wspaniała gra im nie pójdzie.
System Requirements
Windows XP/2000/ME/98
800 MHz Pentium III or equivalent
256 MB RAM
ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX with 32MB of video memory
500 MB hard drive space
Internet connection
DirectX 8.0
Recommended System Specs
Windows XP/2000/ME/98
512 MB RAM
Internet connection
redfaction
14-06-2005, 21:24
Słuchajcie, ja też mam wyraźny zamiar kupienia tek gry ;p i dnia 16.06.2005r. o godzinie 9.00 bede juz pod sklepem, zeby zakupic.
Jeśli znajde chętnych to możemy zrobić drużyne i trzymac sie razem :D. Napewno bedzie latwiej niz kazdy mialby grac osobno, więc czekam na ochotnikow :D.
See you not in Tibia but in Guild Wars!
Nightwalker
14-06-2005, 21:43
@up do mojej gildi raczej się nie załapiesz ;]
Team from Gaj/Wrocław rusza do akcji!
redfaction
15-06-2005, 15:27
Trudno Nightwalker. W takim razie bede zmuszony stworzyc moja wlasna ;p. Do zobaczenia w grze ;).
AntyGrins
16-06-2005, 09:00
Slyszalem o tej grze juz dawno mysalem na poczatku ze bedzie bezplatna :P nom ale 129 zl posiadam :P tylko mam jedne problem mam 256 kb/s mu,tibia,knight online chodza w miare bez lagow tylko boje sie tego ze bedize tak jak w warcrafcie 3 ;/ co 10 minut Disconnect ;/ help me :P
Recommended System Specs
Windows XP/2000/ME/98
512 MB RAM
Internet connection
Kurde, 256 ramu mi brakuje...bede pewnie musial smigac na mniejszych detalach ;) Bo karte graficzna to nawet 128mb mam ;)
Gra dziś wyszła w Polsce... za jakieś 2 godziny (prawdopodobnie) będę ją miał http://images.tibia.pl/forum/images/icons/icon4.gif
Nightwalker
16-06-2005, 13:39
To opowiedz jakie miałeś wrażenia. Czekam z niecierpliwością ;] ]
Galarion
16-06-2005, 16:14
Mialem zamiar juz dzis kupic, ale nie mieli jeszcze pozwolenia na sprzedarz od gory, ma byc dzis wieczorem, lecz przyjde jutro. Jesli bedzie gralo duzo osob, jestem za stworzeniem "forumowej" gildii, nawet nie wiem jak sie to robi, ale pewnie ktos "doswiadczony" gral na becie, wiec zostanie liderem. Oczywiscie jesli macie juz jakas gildie zaplanowana jestem chetny do dolaczenia :P(gadam jakbym juz trzymal pudelko w rekach).
A czy moze ktos powiedziec, czy nie ma jakiegos darmowego triala, czy cos.. no bo nie wierze, ze Ci wszyscy ludzie, ktorzy graja, kupili gre w ciemno..
Baron Kaldrick
16-06-2005, 17:20
A czy moze ktos powiedziec, czy nie ma jakiegos darmowego triala, czy cos.. no bo nie wierze, ze Ci wszyscy ludzie, ktorzy graja, kupili gre w ciemno..
BArdzo długo były beta test weekend eventy...
BArdzo długo były beta test weekend eventy...
"były" - czyli juz nie ma? :/ Ee.. szkoda.. :( No bo z tego co slysze to gra super, ale zanim kupie, chcialem oblukac..
Nie masz się czego obawiać ! Kupuj, zagrasz i pokochasz ;) .
Nightwalker
16-06-2005, 17:29
Nie masz się czego obawiać ! Kupuj, zagrasz i pokochasz ;) .
dokładnie!
Ah i jeszcze jedno. W tej grze jest cośtakiego jak Rook w tibi, tyle, że mozęsz z niego wyjść kiedy tylko chcesz ;]
Przekonujecie mnie coraz bardziej. :P Komputer mam nowy (pare dni), wiec nie obawiam sie, ze mi nie "pojdzie".. ale gorzej z internetem. Mam "lekkie" freezy co kilkanascie sekund/kilka minut .. wiec, najpierw zmienie providera, a potem moze kupie GW. ;)
@Down:
To nie chodzi o jakosc lacza. Tylko albo cos mam posrane ze sprzetem od internetu, albo moj kochaniutki provider cos kombinuje. Szkoda, ze mam tak juz od ponad roku..
Nightwalker
16-06-2005, 17:39
Im szybciej zmienisz tym szybciej pograsz ;]
Jak już mówiłem lan 128kb powinien starczyć, ale jak mówisz, że nienajlepiej ci idze, to mozę lepiej odłożyć zakup.
W każdym razie serdecznie namawiam do kupienia tej niesamowitej gry.
May Guild will be with you ;]
To jak jest wokońcu z GW?? Gdzieś czytałem, że już jest w Polsce, ale dziś wybrałem sie specjalnie zakupić GW,ale nie znalazłem ;(
Dmitri Vassilliev
16-06-2005, 19:57
hmmm... mam pewne pytanie.... "ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX with 32MB of video memory " Ja mam GeForce 2 Mx440 64mb... Podobno jest on lepszy od GeForce 4 mx..... czy na tej karcie Guild Wars będzie działać?? (reszte sprzętu pomińmy). No bo teoretycznie nie powinno, lecz w praktyce chyba ruszy...prawda?
Nightwalker
16-06-2005, 22:32
Powinno ruszyć jeśli jest kontatybilne.
Dziś oglądałem u kolegi GW na najniższych detalach. I tak super wyglądało. Jutro jade kupić ;]
Galarion
17-06-2005, 16:40
Wlasnie rozpoczelem przygode z Guild Wars ;).
To jakis skrin z poczatkowego miejsca:
http://img225.echo.cx/img225/4488/sod00232ah.jpg
(to jest na raczej niskich detalach, bo mam slaby net, lagow z winy serwera nie uswiadczylem :))
Nie moge jeszcze obiektywnie ocenic, bo gram zaledwie kilka minut, ale wydaje mi sie ze bedzie bardzo ciekawie :). Jesli chce mnie ktos z forum do gildii, to moge dolaczyc, na razie jestem slaby, ale postaram sie zdobyc doswiadczenie (nie exp ;)).
Dodam, ze CDprojekt bardzo ladnie wydalo GW (zreszta jak zwykle).
Wczoraj była oficjalna polska premiera gry, prawda ? ;) Wczoraj byłem w Media Markcie i nie znalazłem gry ;( Może dziś będzie jeżeli pojade :P
hmmm... mam pewne pytanie.... "ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX with 32MB of video memory " Ja mam GeForce 2 Mx440 64mb... Podobno jest on lepszy od GeForce 4 mx..... czy na tej karcie Guild Wars będzie działać?? (reszte sprzętu pomińmy). No bo teoretycznie nie powinno, lecz w praktyce chyba ruszy...prawda?
GeForce 2 Titanium ma porownywalne osiagi jak GF4 MX440, natomiast GF2MX to juz w dzisiejszych czasach crap jest :/ Za szybko idzie ten rozwoj...
Wlasnie rozpoczelem przygode z Guild Wars ;).
Dodam, ze CDprojekt bardzo ladnie wydalo GW (zreszta jak zwykle).
A czytałeś na stronie CDP ?? :P Najpierw marudzili, że opuzinienia z premierą. Póżniej że mało jest egzemplarzy w sklepach a na samym końcu Ci którzy kupili okazało się że u niektórych nie było CD-Key'a. :D Mam nadzieje,że uda mi się jutro kupić jeden egzemplarz (będzie co robić w wakacje ;) )
CHolera, a na wakacje miałem zakupić sobie Wow'a. A teraz już sam nie wiem. Chyba wybiorę się do sklepu i zakupie GW :)
WoW jest na 2 miechy ;P Nie to co GW (nie nudzi się tak ).
Co do GW, sam nie wiem czy kupie....w wakacje chyba ;( ...
Galarion
17-06-2005, 20:53
No w zasadzie to masz racje... Sam chcialem juz z 1,5 miecha temu zamowic, ale przesuneli premiere, to sie lekko zniechecilem, w sklepach tez chyba jest malo egzemplarzy(zeby w 100k+ miescie w empiku bylo 10 sztuk :P, na szczescie bylem 1). Ale za to ladne pudelko, 2 czesciowa ksiazeczka z historia i opisem gry po angielsku, krotka instrukcja po Polsku(i w 2 innych jezykach :P), pewnie niektore rzeczy byly juz dane od producenta, lecz zawsze jest rejestracja elektroniczna i przynajmniej u mnie cdkey byl na swoim miejscu :P.
No to dam jeszcze screena na high detalach(wcale nie chodzilo wolniej) mozliwe, ze moze byc ladniejsza, ale to chyba juz kwestia PC:
http://img282.echo.cx/my.php?image=sod00279cj.jpg
Jezeli juz zaczeliscie grac, to mozecie podac imiona postaci, bedzie mozna sie wybrac na jakiegos questa czy po prostu pogadac.
Moja postac: Galarion Waterpush, Elementalista(smiesznie to po polsku brzmi).
Nightwalker
17-06-2005, 22:39
Dziś kupiłem GW. Super sprawa ;] Gram na serverze 1 ;] 6 level. Niedługo opuszcze "rooka".
Btw fajna jest sprawa z wychodzeniam z "rroka" samemu należy się przekonać ;]
GAAAAAAAAAAAAAAH! Gdzie to można kupić! :P
Dżizas! Miałem tydzien temu zamowione z wirtusa, a tu wczoraj przychodzi mail ,ze dostali od CDP za malo egzemplarzy i wysylka zostanie wznowiona 30 czerwca -.- . No to anulowałem zamowienie i zaczalem szukac po innych sklepach internetowych. W wiekszoci jest to ktorys z pierwszych dni lipca, niestety ja 5 lipca wyjezdzam i nie wiem kto za mnie odbierze paczke :/ Pozniej wpisalem w wyszukiwarce zakupow na wp.pl Guild Wars i znalazlem sklep merlin ( calkiem o nim zapomnialem chociaz zamawialem z tamtad gre ) w ktorym termin realizacji jest od 3 do 5 dni. Ponieważ brzmiało to nie pewnie zadzwoniłem do Biura Obsługi i powiedzziano mi , ze dystrybutor zobowiazal sie przekazac egzemplarze w takim terminie , wiec to ciagle jest podejrzane , ze nie maja gry w magazynach. Z tego co wiem to w empikach juz nie ma. Pozostaje mi tylko czekac na odpowiedz od Merlina. Oby udalo mi sie juz grac w GW 27 czerwca =)
kilka słówek odemnie:
-Jak się robi screena to gra automatycznie zmienia Detale itp na najwyższe (ale nie rozdzielczość)
-"Rook" ....... opuszcza się na max 5 lvl'u ;P . A raczej Ascalon przed zniszczeniem, taki piękny był....a potem ;( .
Właśnie wróciłem z Empiku z pudełkiem z GW :) CDKey jest na miejscu :P Ide instalować. Później podam nicka i profesje i jakieś zdjęcie :)
EDIT 2 :
http://img.photobucket.com/albums/v688/tytus/dance.jpg
Zdjęcie jak tańczyliśmy :D:D
Mój nick to : Titus ziom Jestem nekromanta :)
Do tych co mają GW :
Może załozymy Gildie ?? ;)
Ja mam taką prośbę , zeby ktos kto ma juz ten poradnik CDP przeslal mi go na maila , bo zanim dotrze do mnie gra to wolalbym nie byc totalnym newbie =)
[email protected]
up:
ja ci dam , bardzo malutki:
poradnik (www.gogle.com)
tam e-maila raczej nie potrzeba... chociaż
JA musze od ojca "porzyczyć" pare złotych ;P (tak 100... ;/ , będzie trzeba potem oddać).
google.com -to porzadna wyszukiwarka. Jednak chodzi mi o oficjalny poradnik przetlumaczony przez CDP , ktorego w necie raczej nie znajde , bo wymaga zarejestrowania gry.
Wogule, za ile w Empiku jest gierka ? (tak na szybko, bo jak wiecie to nie wiem czy jest sens chodzenia 2km tam i spowrotem ... ).
Galarion
18-06-2005, 13:02
U mnie w empiku kosztowala 129 zl, to pewnie we wszystkich tak samo.
ale ZONK..... nima GW u mnie w Empiku -.- .
Później skocze jeszcze do Media Marku.... .
Nightwalker
18-06-2005, 17:54
U mnie w empiku kosztowala 129 zl, to pewnie we wszystkich tak samo.
ja kupiłem za 119zł ;]
a ja se chodze z moim henchmanem stefanem i sie nudze z via negativa i reszta.
Ale niedlogo avager i ja moze zalozymy gildie?
ja tam wole dojść, nigdy nie lubiłem być liderem... ale narazie musze gierke zdobyc....i 90+ PLN :/ . (mam 36 ;P ).
EDIT:
a jeśli już chcę dołączyć to... do jakiejść takiej już rozwiniętej.
Zdjęcie "ładnych" widoków :P
http://img.photobucket.com/albums/v688/tytus/gw.jpg
Nightwalker
20-06-2005, 19:25
Kto już kuoił tą przecudną grę? kto ma zamiar ją kupić? Klasy i levele proszę ;]
Carmen Bone
Woj/Nekro 10
Jak dobrze pójdzie to GW zakupie po zakończeniu roku szkolnego =]. Chociaż wciąż nie mogę się do niej całkowicie przekonać ;/
Nareszcie kupiłem...piękna gra!
Nick: Cry Twist
N/Me, lvla nie napiszę, bo się zmienia ciągle.
Msg me jak co :)
Titus ziom
Nekro/Woj lvl : 9
Jak miło "Przesyłka została wysłana dn. 21-06-2005 pocztą kurierską"
No mam nadzieje ze juz dzisiaj zaczne grac w GW :)
Jakie według was najpotrzebniejsze są profesje w party ?
Bo według mnie Wojownik i Monk.
Wojownik - zawsze może pójść na pierwszy ogień
Monk - może uleczyć całą drużynę
A pomysl o tym, ze ktos musi tego monka wyeliminowac z dystansu. Moim zdaniem niezbedne osoby w teamie to warrior, monk i ktos kto duzo mąci w drugiej linii czyli elementalista/mesmer/necro/ranger =)
Baron Kaldrick
24-06-2005, 18:07
Kaldrick Ar Khazad
W/Mo
Dziś dorwałem się do własnej kopii, i poczułem się jak za czasów BWE. Jeśli ktoś chce - odezwać się do mnie.
JA też już gram - Dark Radovan El/Me 5 lvl. Gierka jest swietna , ale dzisiaj ani minuty nie gralem ;p - WAKACJE!!!!!
No giera jest p oprostu wyjechana w kosmos - :] Według mnie bije Tibię pod względem klimatu - GW posiada także wiele wątków RPG, w przeciwieństwie do Tibii. Gram N/Me lvl 12 i zamieszczam parę screenów. Uwaga - screeny zostały przekonwertowane do .jpg w celu zmniejszenia wielkości, więc nie oddają całkiem piękna tej gry.
1. Taki tam widoczek :)
http://img230.echo.cx/img230/1310/gw0011zb.jpg
2. Moja postać w Bonelace Secie (słaby, ale fajnie wygląda :))
http://img160.echo.cx/img160/5971/gw0026rm.jpg
3. i 4. Screeny z walki.
http://img39.echo.cx/img39/5071/gw0034sa.jpg
http://img100.echo.cx/img100/2060/gw0046zg.jpg
Oczywiście w tej grze najważniejsze są skille i party, a nie ilość godzin spędzona przed grą lub na trenieniu.
w empiku nie ma jade jutro rano do m1 moze bedzie wreszcie pogram
Uncle Warrior
25-06-2005, 10:11
Pytanie: Czy będę miał lagi na necie 300 kbps?
Bo kupiłbym sobie decyzję trzeba podejmować w miarę szybko bo zara nei będzie gierki w sklepach :S
uf, zedytowalem posta bo sie wyglupilem. Popieprzylo mi sie cos i tyle. ;)
Baron Kaldrick
25-06-2005, 10:37
Pytanie: Czy będę miał lagi na necie 300 kbps?
Bo kupiłbym sobie decyzję trzeba podejmować w miarę szybko bo zara nei będzie gierki w sklepach :S
Działam na ISDN2 - czyli 256kbps, i lagów niet.
Cześć
Jestem nowy i niedawno rodzice zalożyli mi internet.
Mam pytanie.
Czy bede mial lagi przy 100,0mb/s i czy to jest dużo??
Nightwalker
25-06-2005, 12:41
Czyli tak naprawdęmasz łącze stałe 128kb/s....
ja mam taki sam net i nie uświadczyłem laga.
No to jednak kupie GW :cup: . Mam nadzieje ż bedzie tak jak mówisz. I jescze jedno pytanie. Czy R/M byłby dobry do walki na moby??
@Up:
300 kb/s ? Pewnie tak.. :P
Nie... Ta gra jest zrobiona w taki sposób, by umożliwić komfortową grę nawet na modemie.
@krakra
Chyba się pomyliłeś, bo 100Mb/s to byś płacił ze 10 tysięcy złotych miesięcznie. Taką prędkość przesyłu danych ma pewnie twoja karta sieciowa.
kurde nigdzie nie ma ani w empiku ani w media trudno kupie ja za tydzien bo dopiero wtedy bedzie:(
Guild Wars wymiata jesli chodzi o klimat, grafe i grywalnos - nie ma to jak dlugie questy wykonywane z ludzką drużyną :)
Tutaj wyglad mojej postaci z wczoraj ( dzisiaj o lvl wiecej :) )
http://img.photobucket.com/albums/v645/Radovan/gw023.jpg
Hmm... bez komentarza :P
http://img.photobucket.com/albums/v645/Radovan/gw017.jpg
Baron Kaldrick
27-06-2005, 22:58
Kto chce się zapisać do nowo utworzonej gildii Guardians of Honour - msg me here, or in game.
Kaldrick Ar Khazad
Dużo osób pyta się o lagi.Otóż na moim łączu 64kb/s (radiówka) z transferem rzeczywistym wahającym się od 7 do 8kb/s gra działa idealnie, nigdy nie miałem laga.Jedyny problem- trochę długo trzeba czekać, aż gra się spatch'uje.
Ja chcialbym sie juz chcial cos konkretnie spytac o gre:
Dla poczatkujacego w tej grze (nie w mmorpgach) jest lepszy wojownik niz powiedzmy nekro/elemental? Chodzi mi o sam system prowadzenia postaci - czy w postaciach bardziej "magicznych" nie robi sie jakis glupich bledow w rozwoju?
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/sit.jpg
Gralem sobie jakis czas dzieki Kaldrickowi ;) Niedlugo mam zamiar wykupic swoje GW ;)
A ja GW będę miał pod koniec lipca + czas na dotarcie paczki .... ;( ;( ;(
Nightwalker
29-06-2005, 21:13
Jak popełnisz błąd zawsze mozesz to zmienić.... ;] mozna zmieniac swoje statsy w trakcie gry ;]
Argh. Byłem dzisiaj w MM i wykupili wszystko. Niech to szlag.
Argh. Byłem dzisiaj w MM i wykupili wszystko. Niech to szlag.
Nie rozpaczaj. Bo ja musze jeszcze kupic RAMy i zasilacz do kompa. A potem moze pozycze kase :p Ale juz w GW gralem, z konta Kaldricka XD
AntyGrins
03-07-2005, 11:41
Witam Mam Gre hmm od 2 Dni :] Gra Jest Cool :] (mam tylko drobne slajdy w miescie ale przypuszczam ze to wina kompa:P bo poza miastem nic) Hmm Wiec Tak okolo 2 tygodnie temu gralem sobie w World Of Warcraft ping 2200 :] a Tu na takim necie kiedy co chwile przerywa neta na 2 sekundy i niby jest 256 kbs a chodzi 0,5 kbs - 10 kbs srednio ... :] Chodzi Ladnie :P ash sie zDziwilme Wiec Polecam Gorąco Gre
Nightwalker
03-07-2005, 21:42
Dziś nabiłem 20 level. Carmen Bone W/N ;] Ehhh a tyle jeszcze gry przedemna ;]
ja dopiero bede w to gral jutro ; ) na razie gralem tylko u kolegi po pare godzinek i doszlem do 10 czy 11 lvl :P niby maly lvl a tyle juz sie wydarzylo ze szkoda gadac :) gram Necro/mnich
up:
Polecam pierw wybrać spomiędzy dwóch płci :
Kobieta lub Mężczyzna... bo wnioskując po "DOSZŁEM" wnioskuje że jeszcze się nie zdycydowałeś :) .
Topic:
Pod koniec lipca i ja wchodze do gry :> .
AntyGrins
04-07-2005, 17:50
A wiec Tak zaczlem grac od nowa Rangerem ale niewiem jaka 2 profesje wybrac pomocy ^^:P
Nightwalker
08-07-2005, 23:34
http://img245.imageshack.us/my.php?image=jpg7zl.jpg
Walka ze kościanym smokiem gdzieś w dżungli
http://img263.imageshack.us/my.php?image=kopia2jpg7ip.jpg
Naprawdę wielki robal!
http://img299.imageshack.us/my.php?image=kopia7jpg5av.jpg
Ładny pyszczek, co? ;]
http://img292.imageshack.us/my.php?image=kopia4jpg6wy.jpg
Dzielna drużyna załatwiła robactwo
http://img295.imageshack.us/my.php?image=kopia5jpg0uy.jpg
Najprawdziwszy Sand Drake! Bardzo lubi wstrzasy ziemi ;]
http://img300.imageshack.us/my.php?image=kopia6jpg2ls.jpg
Ciekawe rzeczy skrywa pustynia, ale by do nich dojśc trzeba pokonać potężne stworzenia. Nie zawsze się to jednak udaje. Wszysko zależy od strategii.
No no :>
A ja dopiero 10 lvl :> (no 9 i z 800 expa brakuje). Ale i tak to nie najważniejsze, zbieram tera rzeczy na craftinga :) .
Ej Night, moge dojść do twojej guildii ?
jak coś to mój nick w grze to Avagra Dastion (tak gram babką :) , Ranger, ah te jej piękne ruchy :) , aha wiedzieliście że jak strzela to jej sie biust rusza o.O ).
EDIT:
JA wybrałem R/E, było w PVP takie coś : Shock Sniper, nawet bardzo dobrze mi się nim grało, ale teraz chce zrobić Ranger - Marksman + Beastiary + Earth Magic .
Nightwalker
09-07-2005, 18:53
Ja kzdobedzeisz 20 level to prosze bardzo ;] we 3 osoby (jakie narazie sa) nei uzbieramy na GH :P
Earth magic? Ja bym proponował Water, byś mogł zamrażaćwrogów, ale kazdy ma swoja taktykę;]
W (axe, Stranght, tactics) N (Blood Magic) pasuje mi ^^
heya
od dłuższego czasu interesuje sie GW i próbuje dostac ją w swoje rączki.
mam tylko jedno pytanie, bo musze mieć pewność że mi pójdzie :/
z tego co w pierwszym poscie napisano, wynika że tak, ale wiadomo ze czasem gry chodza na o wiele slabszym sprzecie niz napisali lub nie chodzi na lepszym :P
mój skromny sprzecik :
Pentium 4 2,4 GHz
512 ram
GeForce 4 FX 5200 128 mb
i to tyle :P
Nightwalker
09-07-2005, 19:28
Najlepsze detale bez problemu ci pojda ;]
okie dokie ;)
dzieki ^^
to ja lece dalej szukac po empikach i innych shopach :D
No ja mam niestety 256 ram (a mam 2,5 ghz -.- )... więc mam takie problemy z grafą :
1) Na początku w misji, Explorable area, PvP pierwsze ataki mi przycinają (tak jak bym miał zawolnego kompa... coś ala 166 mhz :> , poprostu mi tak tnie... klatkuje przez 5-10 sekund...ważne chwile :/ )
2) Od Czasu do czasu w mieście przytnie (ramy odpowiadają za ilość co nie ? ... a tam wcholere ludu :D )
No to chyba najważniejsze... :> na arenach gram se teraz tak z lowest detalami , i tak to nic nie zmienia ale troche polepsza jednka szybkość wyjścia z tego przycięcia
Aha, Night masz może jakiś łuk dobry załatwić dla lvl'a 10 ? (mam bodajże 7-8 marksmana), bo ten mój od collectora (+5 energy, 8-13 dmg, 20%+ dmg na Charr'ach, więc średnie hity po 40 wychodzą .... a to malutko na arenie :>).
Właśnie byłem w fajnym teamie, gostek z dragon swordem (nie wiem jaki dmg, ale ogromny) zabijał kolesi 3-4 ciosami o.O, mesmer dobry skille miał, monka pozbawiał many w 10 sekund i wpychał go w kozi róg (po 30 sekundach monk is dead), Elema - Fire elem, nieźle walił z flare (średnio po 100 ... miał wcholere różnych runek na sobie, tak chociaż mówił :) ), no i ja... mała rangerka xD , co pozbawiała innych many (taki hit co 10 many zabiera... a 10 kosztuje...) no i mój malutki pet, lvl 10 moa bird :) . No cóż w 6 rundzie na Ascalonńskiej Arenie padliśmy :/ a tak dobrze nam szło :/ .
Nightwalker
09-07-2005, 22:53
Mogbym sprobować załatwić łuk(cholera skąd ja wezme następne 5 rogóf minotaura), ale masz pewnego pecha. Niedawno sprzedalem luk max damage 9 marksman req.
Zobaczysz stary prawdziwa gra zaczyna sie po 20 poziomie ;] na pustyni... a moj kolega jest spowrotem w gorach ;]
Mogbym sprobować załatwić łuk(cholera skąd ja wezme następne 5 rogóf minotaura), ale masz pewnego pecha. Niedawno sprzedalem luk max damage 9 marksman req.
Zobaczysz stary prawdziwa gra zaczyna sie po 20 poziomie ;] na pustyni... a moj kolega jest spowrotem w gorach ;]
'
Night daj mi twoje gg... będzie łatwiej :>
pozatym ja znam gre, grałem na chyba.... 1,2,3,4...5 Beta weekandach, a na tym wakacyjnym Open Beta weekend (ta wczesna faza jeszcze, 1 rok temu) miałem najlepszego axe'a w grze :> , wtedy to były bronie z dmg max 7-11 (np. blunt) a ja miałem axe 3-14 dmg :D i 3 hity i gostek lezy (średni dmg = 80) pamiętam to dobrze :D .
teraz mam 12 lvl, przeszedłem tą misje...em... tam gdzie Rurik ginie, wszystkie z bonusami wypełnionymi. Ale błagam załatw łuk :) , bo ja nie wytrzymam jak patrze jak gostek sprzedaje fajny łuk za 2k -.-... a ja 2k to moge se zrobić ... w 5h :/ (z teamem, bo inaczej to padne raz dwa :) ).
Aha wiesz może po ile teraz chodzi Black Dye ? Bo wypadło mi a w sklepie jest po 5k (coś koło tego) :> .
P.S. Załatw łuk :D (ale ja upierdliwy :D ), wkońcu też musze iść na arene i sie nie wstydzić że mnie wyśmieja ;) (nie wyśmiewają jak coś :) , pewnie coś se myślą ale nic nie mówią), aha co do twojej guildii to Polacy sami czy mieszanka ?
Nightwalker
10-07-2005, 10:40
Ehm wypadło ci black dye? OMG farciarz. Sprzedasz za 4k (może nawet więcej) już masz łuk ^^
W mojej gildi sa 3 osoby :P Ja i 2 kolegow z reala XD
Ja jestem w Guildii Kalda :>
Łuk znalazłem jakiś (pomarańczowy nazwa więc jest to unikat :D )
13-24 dmg , i jakieś tam bonusy między innymi +28hp :>
spotkałem Amerykanca co kupił łuk za 80k o.O (był troche lepszy od mojego ale nie aż tak bardzo). Według mnie potwornie przepłacił, wogule kupowanie broni od graczy jest dokitu :>, takie ceny ogromne że hey ho :D .
Ja tera zbieram Steel Ignoty potrzebne na Studded Leather Armor w ...em...jakiejś tam cursed falls czy jakoś tak, tam jest ten "dealer" armorków :> (mam 3 steel, potrzeba jeszcze 4 + troche tanned hides ale to looz).
Już troche walczyłem na arenie, powiem szczerze...to moje powołanie :> , nawet dobrze mi idzie, ale jak sie trafi taka drużyna do kitu ...to aż krew zalewa jak widze że nie ma wogule zgrania (każdy atakuje kogo chce, a przeciwnik Monk se biega luzem i leczy ludzi ...).
Nightwalker
10-07-2005, 20:29
Ten łuk za 80k pewnie był Vampiriciem 3/-1 a mozę jeszcze lepszym ;]
ey, koledzy możecie mi pomóc ( po raz kolejny :baby: )?
problem tkwi w tym, że nigdzie do cholerki nie mogę dostać Guild Wars'a :(
gdzie Wy kupiliście? w jakims sklepie internetowym? help plx ;(
edit:
@down
ehh, dodam, że mieszkam w Płocku ( 100km na zachod od Warszawy), więc raczej nie jestem wstanie przemieścić się do Wrocka :/. W warszawie powinno być, musze się wybrać, ale zeby po cichu sie tam dostac bedzie ciezko :/
Baron Kaldrick
10-07-2005, 21:02
Wrocławskie Empiki mają jeszcze całkeim sporo egzemplarzy...
Nightwalker
10-07-2005, 21:09
Ja kupiłem we Wrocławskim Media Markcie w galerii za 119.99 zł ;]
Cholera ja chyba nigdy nei zrobie Ehlona Reach i Thirsty River... brrr probowałem kazdąpo 5 razy, ale zawsze padaliśmy :( (2 razy w Ehlona Reach bylismy blisko...ale coż jutro też jest dzień)
Uncle Warrior
10-07-2005, 21:43
Ale się napaliłem na tą giere... zamówiłem, ale nei wiem kiedy będzie dostawa w playu @.@. Strasznie mi się chce w to grać już nawet wiem kim będe :P Mówią, że dostawa w tym tygodniu więc może już niedługo ^^
Btw. Jak już będe miał to pomoże mi ktoś na starcie? :>
Kupiłem dziś ostatni egzemplarz GW w Media Markt. :)
Teraz muszę się uczyć w to grać.
pabloxxl
11-07-2005, 17:20
Na necie widziałem już GW za 112 zł.
25 lipca ide do pracy na 4 dni, i już raczej wiem na co je wydam :D
Nightwalker
11-07-2005, 21:34
Chciałbym poprosić jakiegoś modka by zmienił tytuł tego tematu na poprawną formę: Guild Wars.
Przeszedłem Thirsty River yeah ;]
no :D ja mam teoretycznie 19 lvl (bo brakuje mi 6% do niego :> ).
Jestem na pustyni, pierwsza misja, o jezu jak ja sie nameczyłem by sie tam dostać :> te wszystkie sand draki i inne plugactwa -.-...ale se przyokazji przeczytałem notatki jakiegoś podróżnika co zdechł na pustyni z wycieńczenia :> .
Jak ktoś znajdzie (Night do ciebie mówie :> ) Gold bow (Z napisem na złoto) to niech zagada, szczególnie ciebie night prosze :) , bo ten mój to już troche przestarzały :) (z lion arch xD )by sie przydał taki z 15+ - 25+++ :> (może być też 50-99 :) ale jak taki znajdziesz ....to możesz być pewien że to mastah bow :> ).
wogule, Night, może dojdziecie do Kaldricka guildii ? Będzie lepiej...
Zara zedytuje i walne pare screenów :) (50 zrobiłem...musze powybierać któreś... ).
EDIT:
Nie daje w linkach :> tego troche jest....a może wam sie nie chce klikać :>
1) Takie troche późniejsze początki:
http://img99.imageshack.us/img99/8599/gw0038fo.jpg
2) Gdy usłyszałem, że ludzie oferują przeprawę przez góry do Kryty (następne misje, miasta i wogule :> ) za 1k ... to powiedziałem se "LOL ! Henchamni ! idziemy w droge"... fotka z końcówki wyprawy... jaskinia lodowa:
http://img99.imageshack.us/img99/9862/gw0108qo.jpg
3) To co wyżej...
http://img99.imageshack.us/img99/4463/gw0127tu.jpg
4) A jak myslisz ?
http://img99.imageshack.us/img99/7097/gw0177qz.jpg
5) Tu już początki Kryty, Taki gorący klimat a ja w futerku biegam...
http://img99.imageshack.us/img99/6410/gw0239tt.jpg
6) Tu arena w Górach (Góry Lodowe, zimowe czy co to kurde to białe jest)
http://img99.imageshack.us/img99/2125/gw0257mp.jpg
7) Tu już troszeczke dalej, (niż te początki Kryty) . Pierwsza misja, gdzieś tak jej środek (pierw wybiliśmy wszystkie Lighting Drake'i xD - Smoki )
http://img99.imageshack.us/img99/5955/gw0307vj.jpg
8) A tu już Owiele wiele dalej :) , Pustynia, moja zmora ale zarazem raj dla prawdziwych zgranych grup (Tutaj to jest podstawa, wcześniej to tylko rozgrzewka, tu pomyłka może przynieść klęskę całej akcji ! , jest prrzykład :> )
http://img99.imageshack.us/img99/8041/gw0314af.jpg
9) Ni z tąd ni ... o qwa, chyba ortografia mi padła, bo nie wiem czy dobrze pisze... :> , wybiegły 3 potworki, 2 Hydry + Hydra boss (ich przeciętne hity = 50 dmg )
http://img99.imageshack.us/img99/3937/gw0328mw.jpg
10) yuppy...boss is dead :cup:
http://img99.imageshack.us/img99/4868/gw0341ju.jpg
11) To ja lubie, zdobyć przedmiot, zbadać go i odblokować itemka dla postaci PvP :> (tutaj odblokowało mi 2 rzeczy z 1 miecza, drugiej fotki mi sie nie chciało wklejać :> )
http://img99.imageshack.us/img99/9387/gw0455pv.jpg
12) "Run Forstest, RUN !"
http://img99.imageshack.us/img99/8913/gw0515ta.jpg
13) Dobra rzecz i zła w jednym... Dobra - Taki hit :> , zła - Brak Energii -.-, to w PvP jest najgorsze :> , ale to było PvE
http://img99.imageshack.us/img99/8615/gw0570ll.jpg
14) Na pustyni jest mnóstwo tych wielkich kości, ciekaw jestem jak te stworzenia wyglądały za życia :D :> mogli by zrobić quest albo misje "Ancient Dragon" a tu taki olbrzym, 50x większy niż człowiek... i hity średnio po 300-400 :D :D :D :D :D :D
http://img99.imageshack.us/img99/1553/gw0584ql.jpg
15) To czego ja nielubie, Sand Drake, wredne stworzenie, w cholere ich tam jest, by sie dostać do misji później musiałem uciekać, omijać, skradać się...ale ucieczka trwała najwyżej 1 minute....potem sie padało :> to zaszybko biega
http://img99.imageshack.us/img99/7017/gw0627ct.jpg
16) Tu ja i mój kolega :> (henchman), chwile później zginoł :) (a ja z 2 minutki później :D ... ale to zara )
http://img99.imageshack.us/img99/7924/gw0659ls.jpg
17) A kysz mi ! A KYSZ !!! Ja chce zobaczyć co ma collector.... nędzne syfy miał :/ ...
http://img99.imageshack.us/img99/9617/gw0672yj.jpg
18) No i to czego tygryski nie lubią najbardziej ... czyli Dead i grupa goryli agresywnie nastawionych... uciekających z miejsca zbrodni...
http://img99.imageshack.us/img99/6820/gw0691zc.jpg
chwile później przyglądając się mapie dostrzegłem inne przejście...troche bliżej, no i tam była misja :> . Jutro se zrobie, tera spać ... dziś cały dzień (z 10 h non stop grałem o.O ).
pabloxxl
12-07-2005, 10:08
W sumie mam 2 pytanka:
1. Czy to prawda że co jakiś czas mają do GW wychodzić nowe rozdziały, nie bowiązkowe, ale płatne?
2. Czy zaraz po starcie mógłbym liczyć na jakąś pomoc od bardziej doświadczonych ziomków z forum ;) ?
Baron Kaldrick
12-07-2005, 10:12
W sumie mam 2 pytanka:
1. Czy to prawda że co jakiś czas mają do GW wychodzić nowe rozdziały, nie bowiązkowe, ale płatne?
2. Czy zaraz po starcie mógłbym liczyć na jakąś pomoc od bardziej doświadczonych ziomków z forum ;) ?
1) Tak
2) Penwie nie.
Nightwalker
12-07-2005, 11:14
@Avager
Człowieku tak patrze to ty dużo questów nie zrobiłeś. A naprawdę warto. Przynajmiej ze względu na skille. Radze zrobić wszystkie questy.
Max Damage broni:
Hammer - 19-35
Axe - 6-28
Sword - 15-22
Bow - 15-28
Staff/Wand and such - 11-22
czasy:
Flatbow - 2.0s - Long
Longbow - 2.4s - Long
Composite - 2.7s - Longest
Dead Bow - 2.7s - Longest
Recurve - 2.7s - Longest
Ivory Bow - 2.7s - Longest
Shortbow - 1.8s - Short
Halfmoon - 1.8s - Short
Sword - 1.33s - Shortest
Axe - 1.33s - Shortest
Hammer - 1.75s - Medium
Staff - 1.75s - Medium
Wand - 1.75s - Medium
Questów zrobiłem całą mase... no może chociaż większość... przecież gre mam od piątku ...
z Ascalonu - wszystkie (stary i ten nowy stary :> ).
z tej Zimowej - 9-10
Z Kryty i Lion Arch - z 7
z Jungli - 5
Pustynia - 2
Czemu mówisz że questów prawie wogule nie zrobiłem ?
Nightwalker
12-07-2005, 13:33
Widać twoje levele na screenach proporcjonalnie do moich levelów tam...
Chciałbym się Wam pochwalić moim dzisiejszym osiągnięciem:
http://img.photobucket.com/albums/v317/zdjeciarl/6lvl.jpg
Nightwalker
12-07-2005, 14:46
@up
Hmmm 6 levle ;] Nie no W/Mo znowu ;]
ehh ostatnio na rynku mało jest monków primary, za to dużo secundary..
W każdym razie Gz ;] masz taki układ skilli jakbyśbył monkiem a nie warriorem primary ;]
Jaki macie ukłąd skilli?
20 level W/N
Frenzy (5 energy)
Atakuje 33% szybciej przez 8 sekund, ale potwory otrzymuje podwojne obrazenia (dobre jak ty takujesz,a stwor atakuje kogoś innego)
<czas trwania i % szybkości nigdy się nie zmienia>
Healing Signet
Główny Healer warriora (-40 do pancerza w czasie rzucania, ale cóż...) Lecze sie za 100
Power Attack (5 energy)
Główny Damager +25 do obrażeń
Penetration Blow (adrenalina 5)
+16 do obrażeń i 20% penetracji zbroi
Plague Touch (5 energy)
"Transferuje" negatywną Condition na wroga (np. jak jestem Bleeding, to teraz mój wróg jest Bleeding)
Soul Feast (10 energy)
Z pobliskiego trupa wysysa 157 hp. Bardzo dobra rzecz.
Dismember (adrenalina 7)
powoduje Deep Wound, które obniża max hp wrogowi o 20% na 16 sekund
(niezły hardkor)
Axe Twist (adrenalina 8)
Gdy wróg jest Deep Wound otrzymój on (wróg) 15 więcej obrażeń oraz jest Weakness na 20 sekund (Weaknes powoduje spadek zadawanych obrażeń o 66% !!!!!![znaczy że wróg atakuje o 66% słabiej przez 20 sekund]
pabloxxl
12-07-2005, 16:12
Ehh, byłem dzisiaj w MM i po Guild wars ini widu ani słychu :(
Jak myślicie, z jakiego sklepu internetowego opyla się kupić? Prosiłbym o opinie w szczególności Avagera, Raula i Nightwalkera, bo widze że oni są najbardziej obeznani w temacie :D
Nightwalker
12-07-2005, 16:20
Ja sam kupiłem w MM tą grę.
Możesz kupić właściwie w każdym sklepie. Gra kosztuje 130 zł (ja kupiłem za 120zł :P)
Jest wiele sklepów i każdy dba o swoją renomę, więc bezpiecznie jest kupować.
Teraz dajcie mi kase na GW, to moge grac z wami. Komp teraz mam odpowiedni ;)
Mi tylko została misja Thirsty River i robie reszte questów, a potem czyste PvP :> , musze wkońcu sie przygotować do PvP :/ ... .
Aha, taki mały prezencik :), pokazywałeś robaczka to ja ci pokaże jego dokładną paszcze :) , niestety obronił się przed pokazaniem dokładnie gardełka :) (Siege Wurm, wali z kamieni na odległość , coś a'la Katapulta, Balista)
http://img306.imageshack.us/img306/2530/gw0725tq.jpg
Aha Night, Ja robie questy, szczególnie te gdzie są nagrody skille lub dobry łuk oraz fajne zadanie... ale robienie dla takich badziewnych broni czy tez 500 exp, 1k exp...to też nic ciekawego (no ale exp sie przydaje , nawet po osiągnięciu max lvl'a :> ).
EDIT:
Zara dam układ skilli .
POWER SHOT
Wystrzeliwuje strzałę z bonusowym Dmg +19
TROLL UNGUENT
Przyśpiesza regeneracje HP o 6 (tych strzałeczek)
PENETRATING ATTACK
Wystrzeliwuje strzałę z bonusem do Dmg +17 oraz bonusem do penetracji pancerzy 20%
HUNTER'S SHOT
Wystrzeliwuje strzałę z bonusem do Dmg +14 oraz jeśli cel się poruszał lub był przewrócony krwawi przez 24 sekundy (niedotyczy szkieletów i innych istot które nie mają krwii)
MARKSMAN'S WAGER ELITE - Ranger
Przez 10 sekund, każda strzała która trafi przeciwnika dodaje mi +7 energii a jeśli nie trafi trace 10 energii
IRON MIST Earth Magic
Przez 11 sekund, wróg trafiony tym czarem, porusza się 90% wolniej, jest odporny na wszystkie inne żywioły prócz Prądu (Shocking)
Obsidian Flame Earth Magic
Wróg trafiony tym czarem dostaje 61 DMG (nawet nieźle, jeśli to kosztuje tylko 5 energii...ale), ale powoduje wyczerpanie (zużyta energia na ten czar regeneruje się 2-3 razy wolniej, robi sie taki szary pasek... a powinien być ciemny niebieski. żaden bost chyba tego nie przyśpieszy).
Nightwalker
12-07-2005, 18:48
A zrobiłeś tego questa za 4k expa? ^^
Za Black Curtain*
Up:
Nie wiem ale mam kilka info nowych :>
1) Wykonałem Thirsty River (cudem, 3 razy robiliśmy). Było to tak, wszystko cool, byliśmy już w 3 lvl'u atakowaliśmy to środkowe (tóż po zniszczeniu lewego i odczekaniu czasu res'a) , i tam nam padło 50% drużyny...tej ważniejszej :> (bo monk w niej był :/ ), i zostało nam ostatnie, już wszystkie nadzieje poszły się ****, no ale jak już doszliśmy to spróbujemy i idziemy, bijemy, dość ciężko, nie ma monka, nam potworki nieźle dawają w kość :> , co chwile cofanie się na regeneracje ale udało się (dzięki Meteor Storm'owi :> - czar elema)i potem szybko do priesta (zostało z 30 sekund) i go lejemy, a my meteora już nie mamy (regeneruje sie...a to długo trwa.... ) ale udało się, w ostatnich sekundach , i został nam boss...ale tu już bez problemów, były tylko wiwaty i teksty "Finally done" itp :>
2) Pokonałem moje lustrzane odbicie, i o ile się nie myle dostałem 50k exp (albo kasy, ale raczej exp, bo sie pojawiło nad głową na zielono...podczas pokazówki ).
Powiem wam że Rangera Lustrzane odbicie jest trudno pokonać, trzeba się odpowiednio do tego przygotować, a ja zrobiłem tak, gdyż, te lustrzane odbicie ma ataki 2x większe niż moje o.O to wziołem usunołem wszystkie poważniejsze skille (ten co np. zabiera 61...bo mi waliło za 130 we mnie a w niego 61 -.- ), power shota (110 we mnie, 40 w niego) i pare innych takich jak leczenie... potem włożyłem nic nieznaczące prawie że buffy (Rangerzy mogą tworzyć takie dusze potworków co dają różne buffy, np. Favorable Winds - tego nie dałem...bonus do dmg :> , dałem takie jak leczenie malutkie, jakiś tam na cold dmg (jak ma się czary cold), i coś dla zwiezaków...ale nie było ich tam :> ) oraz pare trapów (Dust trap i Piercing Trap), zanim on to wszystko powłączał to ja go zdążyłem zabić perfectem :D i w ciągu 50 sekund (jak zabijesz w ciągu 50 sekund dostajesz bonus...to chyba było to 50k :D :D ).
Dobra tera mam misje ! !! !! (czyli jeszcze nie koniec :> ) Dragon's Lair ! Czyli wiadomo, legowisko smoków :> ,zara se wróce w pięknej skórce smoczka ! Cya ! (a potem questy :> ).
Nightwalker
12-07-2005, 20:17
A ja holera 4 dni męcze się z Ethlona.... jakie to piekielne trudne... albo mam szczęście do teamów jak cholera...
Edit: Udało się :)
A sobowtóra wziąłem na 6 hitów ;] ale on też mi wiele zabrał.... ;]
Edit2: Źle z tymi hitami ;]
Dziś byłem w Media Markcie wrocłąwskim po słuchawki - nie ma już tam Guild Wars
Za to w empiku jest sporo egzemplarzy
Dziś byłem w Media Markcie wrocłąwskim po słuchawki - nie ma już tam Guild Wars
Za to w empiku jest sporo egzemplarzy
Moze do konca tygodnia skocze kupic, dzieki za informacje :)
A ja musze wysłać maila z pytaniem czy można zmienić jakoś kraj ... bo jak sie tworzyło to sie wybierało kraj...a ja swoje konto mam .... od baaardzo starej bety :/ a ono jest na moim głównym końcie e-maila... -.-... i mi sie wydaje że ja teraz mam kraj Ameryka wybrany.... -.-.... no cóż zobacze co odpiszą...tera ide pisać go .
pabloxxl
13-07-2005, 09:38
Ok zamówiłem gierke na merlin.pl i teraz czekam jescze na dostawe :)
Powiedzcie, jak w tej grze jest z elementalistą? Gra nim dużo osób czy wręcz przeciwnie? A z necromancerem?
Nightwalker
13-07-2005, 10:01
Właściwe wszystkich profesji jest dużo, bo są zbalansowane. Monków jest zdeczko mniej, bo ludzie wolą walczyć niż leczyć:P
Elona Reach widziałem Ele Ziemia w akcji... wymiatał, aż się kurzyło!
A ja jestem niezłym tankiem ;]
Avager:
Możesz zmienić serv w menu kiedy wchodzisz do gry (wybierasz postać)
Nekro:
NP :P
Jezu, to ja tera wyjde na głupka xD , ale wcześniej sprawdzałem tą opcje i nie widziałem opcji "Change Territory" -.- ... Ale ja kretyn, ale big thnx :) .
Ja se wczoraj grałem na arenach (do tombów to ja ide tylko rpg charem...chyba że będę miał dużo odblokowanych rzeczy) i tak se gram, i sie okazuje że ten ranger (build) który miałem do PvE wymiata w PvP o.O
Nightwalker
13-07-2005, 18:43
Służę pomocą.
Jedna z prawd o tej grze: Zabawa zaczyna się na pustyni ^^ jazda na maxa ;] Już po smoczkach... fajnego elite Skilla capturnąłem
przez 8 sekund (podwyższe tactics :P) mam 75% na blok ciosu, a na dodatek za kazdy block mój oponent dostaje 23hp obrażeń ;]
Baron Kaldrick
13-07-2005, 18:45
Służę pomocą.
Jedna z prawd o tej grze: Zabawa zaczyna się na pustyni ^^ jazda na maxa ;] Już po smoczkach... fajnego elite Skilla capturnąłem
przez 8 sekund (podwyższe tactics :P) mam 75% na blok ciosu, a na dodatek za kazdy block mój oponent dostaje 23hp obrażeń ;]
Do pvp beznadziejny. Bo ja mam ze 3 fajne skille, ktore za kazdym razem jak sa blocked lub evaded przewracaja i zadaja dodatkowe obrazenia...
skill ujdzie, ja mam dobry do pvp !
Iron Mist: Spowalnia kolesia na 12 sekund o 90% (chodzi tak wolno że aż krew zalewa :> ), a potem tylko strzelać z Hunter's Shota (powoduje krwawienie) + pare innych skilli anti warriorowatych... dobre też jest to (Iron Mist) że jak warriorki gonią naszego monka to sie ich spowolni, jedyny minus to wolny recharging :/ ...
Dobra, tera pare fotek:
1) Pierwsza walka z Glintem (0 doświadczenia nasza grupa miała w walce z nim :> i tak samo było na końcu :> szybko padliśmy)
http://img335.imageshack.us/img335/62/gw0856mh.jpg
2) Walka trwała z 2 minuty...szybko popadaliśmy -.-, 1st walka zakończona porażką
http://img335.imageshack.us/img335/1525/gw0869sc.jpg
3) Druga walka, a zarazem wykonany bonus który nie został zaliczony o.O (bo mam tylko Misje wykonaną ale bonusa ani śladu ...), pewnie dlatego że z nim walczyliśmy :> (Ze smoczkiem).
http://img335.imageshack.us/img335/4044/gw0878py.jpg
4) On.. (lub Ona, sam nie wiem , głoś ma taki dziwny, a niedaleko tego smoczka są jaja ... więc ) to ma dopiero duże skrzydła...
http://img335.imageshack.us/img335/4774/gw0910wo.jpg
5) Gdyż drużyna padła, trzeba było się spowrotem odrodzić, "THANK YOU MONK"
http://img335.imageshack.us/img335/9035/gw0954ft.jpg
6) Taki sobie hit, (34) ale jak na jego pancerz to nawet nawet...zawsze coś ... i tak jeszcze ma z 2k hp -.- ... Walka też została przegrana, znaczy się my już zrezygnowaliśmy po biciu go 30 minut -.- , potrzeba Mesmera by go zabić, gdyż na 50% hp używa skilla który zamienia twoje Dmg na Leczenie dla niego....
http://img335.imageshack.us/img335/914/gw0967pn.jpg
7) Tera z misji, troche pod koniec, fajna armia sobie szła :> SILNA ale możliwa do pokonania, niestety nie mogliśmy z nimi walczyć bo było by znowu KONIEC ... wcześniej większosć poleciała tam gdzie oni idą i gdy tylko sie obejrzeli zobaczyli błyskawice spadające z nieba.... (po 50 dmg jedna, a ich tam było z ...10 ? 15?).
http://img323.imageshack.us/img323/8274/gw1018xb.jpg
8) No i pamiątkowa fotka z "Elite Skill Hunting" :>
http://img323.imageshack.us/img323/9070/gw1048sy.jpg
No to chyba na tyle, Baron co ty tak mało grasz :/ wogule cie ostatnio nie widze online, ja narazie sie ide położyć, odpocząć :> zadużo wrażeń ... jak na jeden dzionek... .
Baron Kaldrick
13-07-2005, 20:43
@Avager
Mówiłem, że staram się nie uzależnić za bardzo. Poza tym -dzisiaj doszedłem do pustyni, mam 17 lvl i fujny hammer... I masę stuffu do sprzedania. Jeśli ktoś chce jakieś axe i staff gripy, bow stringi, jakieś purple/blue/orange dye, złotego sworda, złotego healing ankha i inne pierdoły, może się do mnie odezwać... Takoż, jeśli ktoś chce dołączyć do gildii Guardians of Honour.
JAk masz poision Stringa / gripa czy co tam wogule to ma to chętnie wezme ... ale jeśli to zatruwa, bo jak tak to wtedy to mastah jest :> .
Nightwalker
13-07-2005, 21:36
Fajne screeny. Nasza drużyna nei chciała zrobić bonusa :P
Do pvp wiem, że nieajlepszy, ale bardzo dobry dla tanka na potwory Najlepsze jest jak ktoś jeszcze rzuci przy okazji Aegis :P (50%, cała drużyna ma blocka) Biło mnie 7 stworków ;] szybko hp im leciało ;]
Edit:
Kiedyś chciałbym nosić wszystko w kolorze black. Nosic zbroje Plate czy Wyveryn? Która według was lepiej wygląda?
na ognistych wyspach (albo jak wolisz wulkanicznych) będzie arm warty 75k + nie wiem.....wcholere więcej bo potrzebna ektoplazma (1 chyba kosztuje 6k) czyli z 30 ektoplazmy na armorek, 15k zapłaty gotówką + materiały... a armor nie różni sie statsami...ale.... WYGLĄDEM !!!! TO JEST WERSJA KOLEKCJONERSKA :> czyli jak masz juz najlepszy tani armor (ten co za 1 sztuke musisz gotówką 1,5k w ...Dognar's Forge chyba zapłacić) to możesz ziberać na co chcesz (ja potem pozbieram se na łuk albo na runki superior vigoru i 1 superior marksmana (musze wyrównać HP ...).
JA właśnie dotarłem na Wulkaniczne wyspy... będzie trzeba poszukać misji - to nie problem...wyspa nie jest duża :> . Była przed chwilą fajna misja, mieliśmy bronić fort (przy użyci Balist, Łuków i mieczy) Były 2 bramy i przez nie potwory przechodziły :> , był 1 taki boss z którym walczyliśmy z ....10 minut, ciągle się leczył.. to ten .... co lata (28 lvl miał - monk) , na jednym z moich screenów są jego "miniony" , wcześniej jest misja na Ulepszenie twojego armora żeby ich hity tak NIE BOLAŁY ciebie :) .
K ide szukać misji :> , cya, fabuła jest super !
Czy moj sprzet pociagnie to Cudo
Athlon 1800+
GF 2 mx200 64mb
256 Ram
Win:XP
Reszta chyba nie wazna
Net: 1mbps
Z gory dziekuje
Baron Kaldrick
14-07-2005, 11:55
@up
Będzie śmigać na max detalach.
@up
Jestem dociekliwy troche: czy gra wymaga Pixelshadera ??
Z gory dziekuje
Baron Kaldrick
14-07-2005, 12:50
@up
Jestem dociekliwy troche: czy gra wymaga Pixelshadera ??
Z gory dziekuje
Nie. Ale obsługuje. Tj. z pixelshaderem będziesz miał lepszą jakość grafiki - efekt rozmycia (can't remember t3h name... I nie chodzi o aliasing), post process efects i pierdoły. Ale bez tego też będzie działać.
@up
Wielkie dzieki. Nie chcialem kupowac czegos co na moim kompie nie zadziala
A ja nie wiem czy mam pixelsharda .... gdzie to sprawdzić bo mi sie wydaje że kiedyś miałem ładniejszą grafę (o rozmycie chodzi)...chociaż w Brothers In Arms jest takie rozmycie... sam już nie wiem :> ...
Daje kolejne screeny :> (dziś przeszedłem gre - wszystkie misje , nie nie questy):
1) Hydry na wulkanicznej wyspie, roi się tam od nich :) , Ale za to fajnie się z nimi walczy :>
http://img328.imageshack.us/img328/2448/gw0032fa.jpg
2) Jedna z ostatnich misji, tak jak zawsze, ostatnie najtrudniejsze :> . Tu zostało mi 1hp po walce.... tam są takie jak by wieże co strzelają... i mnie jedna walneła z comobosa :> i widać efekt :) (~250 hp wcześniej było)
http://img328.imageshack.us/img328/5303/gw0094lq.jpg
3) Fajny Magiczny most nad rzeką lawy...
http://img328.imageshack.us/img328/7108/gw0104js.jpg
4) Przedostaniej misji końcówka... nie spodziewał bym się że tu potem rozegra się finał ...
http://img328.imageshack.us/img328/5081/gw0131yo.jpg
5) Ten potwór ma 3 fazy:
1) Widoczna na screenie, piewotna.... i najsilniejsza chyba...
2) Powstaje z popiołów tej pierwszej, używa mocy necro (pierwsza faza używa Elementala Fire i warriora)
3) 2 Małe żywiołaki... używają mocy Warriora i Elema
http://img328.imageshack.us/img328/4901/gw0164nq.jpg
6) Robimy jeszcze raz team, bo ostatni był strasznie głupi (mieliśmy kilku idiotów... co biegli przed siebie i walczyli ze wszystkim...przyczynili się do śmierci naszej drużyny) . Tutaj widać taki The Dream Team :> (3 Monki, 3 Ele, 2 Warriory i 1 Ranger - JA :D )
http://img328.imageshack.us/img328/2706/gw0197ba.jpg
7) Walka z tymi tytanami ... Widać tu 1 Faze (ten na samym początku) i 2 faze x2 w tle
http://img328.imageshack.us/img328/2014/gw0206je.jpg
8 ) Dedykowane Baronowi :> , O te Kule czy tam Portale (jak wolisz) chodziło mi :>
http://img328.imageshack.us/img328/9763/gw0263ck.jpg
9) Pamiętacie Prince Rurrika ? Zginoł w Górach broniąc ludzi z Ascalonu, walczył z Stone Summitami a potem go lawina ... i został dobity przez tego oto stojącego tu LICH'a (Rurik to ten po lewej, jak widać ...martwy)
http://img328.imageshack.us/img328/8898/gw0318aa.jpg
10) Po wale z Rurrikem, widać wygraliśmy :> (nie był trudny...) Dziwi mnie tylko to czemu miał głos jak by był normalnie żywy (taki sam głos miał przed śmiercią...)
http://img328.imageshack.us/img328/7100/gw0339cz.jpg
11) Walka z Lichem oraz rozmowa z Baronem :)
http://img328.imageshack.us/img328/6079/gw0357hx.jpg
12) Dalszy ciąg walki...
http://img328.imageshack.us/img328/7579/gw0440op.jpg
13) To co wyżej...Efekty powalają...
http://img328.imageshack.us/img328/568/gw0473vq.jpg
14) No i po Lichu...
http://img328.imageshack.us/img328/8054/gw0517vv.jpg
15) No i Glint gada że jego (Licha) dusza wróciła tam gdzieś do bramy (Czy coś takiego) i ona już została zamknięta a my uratowaliśmy Tyrie (dobrze napisałem ?)...
http://img328.imageshack.us/img328/34/gw0521ek.jpg
No i koniec gry :> (znaczy się misji.... questy ciągle są... a i jeszcze musze poszukać miasta gdzie dostać zbroje za....75k....).
pabloxxl
14-07-2005, 18:06
Avager, jak Brother in arms ci działa znaczy że masz pixel shading :) Ja mam GF4 MX i gierka mi nie działa :(
@topic max w czwartek przychodzi paczka z GW :):):)
Cholera, zna ktoś jakiś DOBRY sklep wysyłkowy ? Jak będzie trochę taniej niż zwykle to też się nie obrażę :P Wszyscy mówią, idź do empika/MM..A do Empika/MM mam w "ch*j" daleko a i tak po kilku próbach zastałem tylko puste półki...
Patrician
14-07-2005, 21:01
Czy gra pójdzie mi na:
Athlon XP 1700+
GF 4 mx440
256 Ram
Nightwalker
14-07-2005, 21:10
Czy gra pójdzie mi na:
Athlon XP 1700+
GF 4 mx440
256 Ram
Pojdzie. Przecież dałem w perwszym poscie tego tematu wymagania. Ludzie
up:
Ale nie powiedeś że tylko na minimalnych detalach w oknie ! Przecież na takim kompie to nawet GTA 3 nie pójdzie A co dopiero GW co ma mniejsze wymagania ?!
Baron Kaldrick
14-07-2005, 21:48
Co do wymagań...hardkorowym osiągiem było odpalenie GW i granie (na maksymalnych detalach 10-15 fpsów w mieście, jakieś 5-10 w zamęcie walki, na minimalnych wyciągało z 20-30 fpsów) na kompie, o parametrach:
800 MHz Celeron
128 MB RAM
Riva TNT 2 32 mb
Dodatkowo, zawalony przez rozmaity syf i cholernie awaryjny.
Avager mam pare pytan ;)
Po pierwsze - ile mniej wiecej godzin zajelo ci przejscie ?
Po drugie - czy oplacalo sie kupno GW ? Tylko szczerze :D
Po trzecie - Czy 20 lvl to max ? Czy da sie miec wyzsze ?
Po czwarte - Czy nie znudzila ci sie juz ?
Pzdr :D
Bedzie smigalo na max detalach? LOL? Przy konfigu athlon 2000+, GF Ti 4200 128mb i 256 DDR na srednich w miastach mi sie cielo dosc mocno, na expowiskach raczej srednio...
Btw. mam gw ;)
Nightwalker
14-07-2005, 23:38
Czy na max detalach bez przyciecia to nie wiem ;] W każdym razie jak jest walka 8v8v8v8v8 to chyba każdemu się tnie troche ;]
Fajnie ze masz GW :]
A ja lubiem pozować do zdjęć:
Dziewczynka z owocami...
http://img.photobucket.com/albums/v202/Vall/GW/gw116.jpg
Ania z ZIELONEGO wzgórza ;]
http://img.photobucket.com/albums/v202/Vall/GW/gw010.jpg
:)
I) Wymagania:
Ja robie tak, na PvE daje sobie najlepszą jakość (prócza anti-alsing) , na PvP Arena (zwykła) daje sobie średnie (2/4) a na Tombach gdzie ma być 8v8v8v8 daje na minimalne... i to pomaga :>
II) Pytania:
1) Więc, dziś przeszedłem gre, od piątku ją mam, siedziałem NON-STOP (znaczy sie gra była ciągle włączona) z...8 h ? załóżmy że maniaczyłem 8h dziennie, dziś jest piątek to teraz 8x7 = 56 h Grania +/- questy i wizyty na arenach :>... Zależy też od sprzyjających warunków, gry jeszcze nie przeszedłem, nie zdobyłem najdroższego armora w grze (statsy ma jak swój poprzednik - czyli takie same, ale jest gigantyczna różnica w cenie...a to dlatego że ma inny wygląd :> jest to wersja kolekcjonerska ...musze ja miecz...)
2) PEWNIE ŻE TAK !!!!!!!
3) 20 Lvl to teoretycznie max, w tej grze nie chodzi o bezsensowne bicie XP (Korea by wtedy roxowała w grze...) tu chodzi o zgranie zespołu, Taktyka, dobrze dobrane skille... Nawet mając 20 lvl (a powinno się mieć...załóżmy 35) ciągle zdobywasz nowe skille...i wiele różnych bardzo przydatnych rzeczy
4) Troszke, ale jutro mi sie znowu zachce grać :> Robie teraz wojownika...musze na PvP mieć... bo rangerem jakoś mi nie wychodzi :/ a w Warriorku mam dużego skilla :>
III) fotki
Ania zmyła włosy zafarbowane na zielono :> nawet sie nie odwarzyła wyjść!!! TO PODRÓBKA !!!!! (nie odwarzyła się wyjść z domu... bo jak można w zielonych włosach :> ).
Hmm a czy w tych dodatkach co wychodza co 6-9 miesiecy, oprocz dodanych itemow,skillow,klas itd bedza dodane nowe Misje,Qesty,fabula ??
Baron Kaldrick
15-07-2005, 09:46
Hmm a czy w tych dodatkach co wychodza co 6-9 miesiecy, oprocz dodanych itemow,skillow,klas itd bedza dodane nowe Misje,Qesty,fabula ??
Tak. Dodatkowo nowe miejsca, kontynenty, a w najblizszym maja byc tez dodane grywalne rasy (at last...)
Krótko mówiąc, musze zbierać tera kase na dodatek :>... to nie bedzie problem chyba :> (mama wraca dziś z Holandii więc troche zarzuci :) ), a 50-60 zł za dodatek to nie tak wiele (19.99$)
Aha, wracam na rangerke... :> mam już fajnego builda na PvP :D . Ekspoldujące strzały + zatrucie = 50 dmg natychmiastowe +/- 100 dmg od trucizny = 150 dmg :> no i dobijanie Penetrating shotem (przeciętnie w NIE warriora 35). I jakoś idzie.
Baron jak znajdziesz Zeaol (czy cuś takiego) Bow String to powiedz, bo to bardzo potrzebne (ma -1 regeneracje energi ale za to jak sie trafi w kolesia to zabiera JEGO energie... coś anti monkowate lub elemowate :> ... bo na mesmera to raczej nie to :> bo on mi prędzej opróżni zapas many :> ). Wczoraj kupiłem z tym łuk ale pomyliłem to z Vamiprem (Vampir daje -1 regeneracje hp i kradnie 1hp za każde uderzenie....gówno a nie :/ ...wole energie szybciej, bo im szybsza energia = tym szybszy spam z mocnych skilli).
Nightwalker
15-07-2005, 10:28
Taka jest prawda, ze najgorszym wrogiem Warriora jest Ele i Mesmer... z całą resztą dobrze sobie radze....ehhh tylko nie z nimi. Ja gram tam powolutku ciesze się grą ^^ i w ogole mi sie nie nudzi.(trochę wkurzam się, jak padne na misji, ale cóż nei poddaje sie ;] Na pewno bede mial dodatek ;]
Btw W tombach jest 8v8v8v8v8 a nie 8v8v8v8
No, na reszcie mam GW ;) Elementalistka / mesmer na prawie 5lvlu :P
@Avager: Tamta Ania żyła na na początku XX wieku, teraz mamy już XXI. Kiedyś stringi były nie do pomyślenia, a teraz? To jest nowoczesna wersja Ani :P
To jeszcze kilka zdjęć pozowanych :P Większość z Ascalonu przed najazdem, bo gram powoli :)
* Ania z ZIELONEGO wzgórza w roli pszczelarza:
http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw034.jpg
* Niektóre lokacje są wgniatające w ziemię... Tu, katakumby. [trochę mi to Tomb Raidera przypomina...]
http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw005.jpg
I kilka scen batalistycznych :P
Jak widać, w GW są elementy z różnych gier. Tu: Kłejkowy Battle Suit: [;)]
http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw045.jpg
Toż to... Rolling Stones!
http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw046.jpg
A ja też dam fotke :> Może nie super jakości bo to jest fotka z PvP A raczej końca 9 WYGRANEJ ! Pod rząd :>
Tu jest mój rekord, ta druża w której byłem była tak zgrana że miataliśmy tymi oto kolesiami z lewa na prawo :> aż tylko 2 zostało (2 inny wyszło :> ).
Ale niestety potej rundzie przegraliśmy... kolesie mieli dobrego monka/necro -.- ... jak ***noł kilka razy w mesmera (wogule mesmera naszego szyyyyyybko zabili... zgrupowany atak był na niego...). Potem użyłem signeta (na ożywienie ...tylko raz można podczas danej misji) na Me ...to znowu go zabili :/ ... A ten monk to hity lepsze miał niż nie jeden Necro :/ ... no trudno :> ale i tak rekord pobiłem :> , wcześniej to max było 6 wygranych, tera 9 + rekord w fragach drużynowych (aż 11 : 0 !!!).
Aha na fotce widać jak kampiliśmy na ich spawnie (taka to mapka, że tutaj sie można zrespawnować... nie tak jak na pozostałych że głównym celem jest wybić całą drużynę... tu trzeba uzbierać większą liczbę pkt niż druga drużyna... oczywiście mapy są losowo...czyli raz jest tak a raz tak).
http://img312.imageshack.us/img312/1259/gw0593ql.jpg
pabloxxl
16-07-2005, 08:50
Ponownie witamy ze sklepu internetowego merlin.com.pl!
Pragniemy poinformać, że dystrybutor
poinformował nas o przesunięciu daty dodruku pozycji:
"Guild Wars"
w związku z czym zmuszeni jesteśmy
przesunąć termin realizacji Państwa
zamówienia na 27.07.2005.
Bardzo przepraszamy.
Grrrrr X(
up:
Idź na Ultime :> (sklep internetowy), nie pamiętam stronki ale łatwo powinieneś znaleźć (Czy jak to tam).
Nightwalker
16-07-2005, 19:51
Dzisiaj trafiłem do Camp Rankor (zwiedzałem południowe góry).
Niezła jazda naprawdę ;]
Potrzebóje też pewnej pomocy. Ską wziąść skilla "Pomszczę Cię" w jakimśpotworku go widziałem, ale nie pamiętam gdzie :( Na pvp przydał by się ;]
BTW: jaki styl forum mam ustawić, by widzieć avatary?
Witam.
Mialem okazje grac w GW (nadal mam :P) i musze z czystym sumieniem przyznac, ze gra jest przewyza***ista.
Aby niektorych nieprzekonanych przekonac daje kilka screenow:
http://i4.photobucket.com/albums/y104/Kajulec/Guild_Wars/gw007.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y104/Kajulec/Guild_Wars/gw010.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y104/Kajulec/Guild_Wars/gw013.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y104/Kajulec/Guild_Wars/gw027.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y104/Kajulec/Guild_Wars/gw035.jpg
Baron Kaldrick
16-07-2005, 20:36
A ja mam kilka ładnych widoczków...
http://i12.photobucket.com/albums/a211/sztuka/gw/gw384.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a211/sztuka/gw/gw393.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a211/sztuka/gw/gw365.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a211/sztuka/gw/gw360.jpg
Baron Kaldrick
18-07-2005, 17:34
Sprzedałem gościowi warrior rune of superior strength - warty 1k u merchanta - za 30k gp... To się nazywa dobra sprzedaż =D
EDIT: Ładny jestem?
http://i12.photobucket.com/albums/a211/sztuka/gw/gw515.jpg
@Down
Pogadamy =P
Ghost Nieudany
18-07-2005, 18:05
Kald, bez odkrytej twarzy nie jesteś TRU. ;P
A ja wciąż poszukuję sposobu na stworzenie sobie szat a'la Gandalf Biały... Ma ktoś złotą/czerwoną/srebrną farbkę i jakiś podobny do szlafroka zestaw pancerzy? =P
hmm niezła! gierka
aha i nice ss'ki
P.S
w żadnym sklepie niemoge znaleść tej "gierki" ;(
jak ty kald dałeś swoją PIĘKNOŚĆ XD to i ja dam swoją :>
http://img113.imageshack.us/img113/9288/meplx5ot.jpg
EDI:
Jeszcze dodam jedną fotkę :> Synchronizowany Taniec Mesmerów :> :
http://img113.imageshack.us/img113/2593/ll2mz.jpg
Uncle Warrior
18-07-2005, 19:17
hmm niezła! gierka
aha i nice ss'ki
P.S
w żadnym sklepie niemoge znaleść tej "gierki" ;(
www.wirtus.pl (http://www.wirtus.pl) albo www.play.com.pl (http://www.play.com.pl) kupilem w playu jutro powinienem mieć ;D
Dane mi było zagrać trochę w GW, na łasce Valla (IRC: Futrzak). Gdzie ma być Świątynia Vallów? ;]
W każdym razie GW jest BARDZO fajne. Grafika po prostu hardkorowo wymiata. Klimat jest świetny. Sama rozgrywka jest przyjemna. Dalbym 9/10, -1, bo gra troszeczkę niski limit poziomu - 20. Henchmeni są wnerwiający z deczka, ale już po przejściu z zielonego Ascalon (nie spojluję?) nie można bez nich chodzić.
Jutro najprawdopodobniej będę już miał cd-key, i własne konto.
Mój album ze zdjęciami GW:
http://photobucket.com/albums/b348/Wikt/Guild%20Wars/
Uncle Warrior
19-07-2005, 18:48
Mam lv 5 jestem Element/Monk i powiem, że gra wymiata :D Dołączyłem do Gildii Good N Evil :P Są tam bardzo uprzejmi ludzie... bla bla bla, mój album(bez komentarzy bo jakoś za leniwy jestem na nie :P):
http://photobucket.com/albums/v207/eXtremeDami/Guild%20Wars/
Nightwalker
19-07-2005, 22:56
Ja niewiem myśleałem, ze pustynia robi odsianie w ludziach, którzy raczej nie umieją grać, ale nawet na wyspach wulkanicznych spotylam Elementaliste rashera, monka bez resa, warriora z 8 mana (jak on to zrobił?) <jego max>
A w Tombie to już lepiej nie bede mówił ;] Czy tylko ja mam takiego pecha?
1) Oj spotkałem, i to w dodatku Polaka, Rushera W/E (ale se wybrał profesje...dobrze że potem można zmieniać :> second)... przez niego padliśmy na samym początku -.- - ostatnia misja...
2) Widziałem Mo/W co był głównie warriorem o.O same skille warriora i tylko ressurection signet
3) W tombach nie było tak źle....ale gorzej z walkami...4 razy walczyliśmy... 4 razy przegraliśmy xD... 1 raz to była drużyna bez MONKA o.O !!!!!!!!!!!!!!! OMG !!!!! co za noob idzie na tomby bez monka...przegraliśmy z Niewartymi xD .
Nightwalker
19-07-2005, 23:21
Tak ty widziales second ele rashera a ja primary. Mial do wszystkich pretensje, ze ciagle ginie -_-
a u nas na odwrót xD wszyscy do niego...a gostek jeszcze po angielsku... jak Polaczki nawijał -.- (wiesz oco biega...... same bezokoliczniki + orty xD ).
Nightwalker
19-07-2005, 23:31
Najbardziej mnie wkurza w grzez graczami, że jak callnie ktos na atak, to nie, wszyscy wala w swojego (czasem tak jest)
Biore dzielnie 3 Jade Armory na klate, a nikt mnie nie wspomaga leczeniem, ba jeszcze biją czwartego -_-
Monk, który tylko siebie leczy ;]
A najbardziej mnie wkurza, taki jeden chyba elite skill elementalisty. Takie wielkie kamienie spadaja.... 5/8 ludzi z naszej druzyny rozwalil odrazu, bo stalismy bardzo w zwarciu ;] Straszny atak to ma....grrr ;]
Meteor Shower ?
To jest elite ? nie wiedziałem :> Mi to w tombach robiło max 60 dmg xD (mam drake scale seta... ma +15 arma do ognia ...więc wiesz :> , ale zbieram kase na 15k studded armor - 15+ arma do lightinga... bo to w PvP przeważa).
Co do monka co sie leczył, hyhy fajny :> Ale najgorzej jak ktoś calluje na PvP -.- i wszyscy atakują losowo...to jest z0n|< .
Nightwalker
19-07-2005, 23:36
Nie to nie był meteor shower. To były jakby olbrzymie głazy spadające. Wygląd to raczej na magie ziemi, niż ognia.
Dzisiaj, 19 lipca, siedmiu graczy gildii Brotherhood of Steel z pomocą przyjaciela z gildii [CO] dwa razy z rzędu zdobyło Hall of Heroes. BoS jest prawdopodobnie pierwszą polską gildią, której udało się to zrobić.
http://66.241.192.217/BoS/HoHduze.jpg
EDIT:
@down
Nie, niestety nie było mnie w tym teamie. Co do Sigilów to wypada kilka, nie wszyscy dostają (kiedyś wypadał tylko jeden).
Co do małej siły ognia... chyba widać, że jednak była wystarczająca. :P
Nightwalker
19-07-2005, 23:41
O.o good ;] ty byłeśw tym teami? Jęsli tak to jeszcze bardziej gratz ;]
Super robota i jeszcze z Koreanczykami ;]
BTW kazdy w nagrode dostaje sigila? czy jak to jest
4 monków O.o nei za mała siła ognia?
@down
no tak cholera knock down 2 ele się zbierze i od razu rozwalą drużyne
Chyba mam......
http://img148.imageshack.us/img148/9778/image31qx.jpg
No nawet nawet skill... ale to nie elite ......
Earth magic to czysta obrona, ale jeśli taki skill istnieje + tylko 15 many za niego....to roxor rox dla Elemów....
Ale i tak Air Magic jest głównie wykorzystywane na PvP....duże i szybkie DMG, małe koszta.... .
EDIT:
JA widziałem team z 6 monków i 2 necro.......wymiatali ... ...
Aha....
gratz dla
BoS
HAIL POLAND ELITES !
Baron Kaldrick
20-07-2005, 09:27
Cóż, widzę że moje odejście i przyjmowanie dobrych graczy, a nie dobrych kumpli do gildii wyszło BoS na dobre...
Jak się identyfikuje przedmioty?
@down: THX
Ja muszę robić questy z 3 lvlowymi henchmenami, bo nie mam żadnych kolegów :/ mam 8 lvl. Jeżeli ktoś mnie "zechce" do jakiegoś tima to masgnijcie w grze albo napiszcie na gg, mój nick: Karion Esfert (E/Me)
Nightwalker
21-07-2005, 19:17
Jak się identyfikuje przedmioty?
Użyj Identyfication Kit, który kupisz u Merchata za 100gp (bodajze)
Niezła Robota Kald ;] Niezły team mieliśmy co? ;] Mastahs ;]
?? ?? oco biega ?? ??
omineło mnie cuś ?
Baron Kaldrick
21-07-2005, 19:25
@Nightwalker
Ta, kiedy bierzemy się za kolejną?
@Avager
Żyj w słodkiej niewiedzy, muahahah! =p
Nightwalker
21-07-2005, 21:27
Sam nosze Grim Caste, by mieć więcej many...ale zastanawiam się czy nei zaczać jednak nosić tarczy....jakie jeszcze są plusy tarczy(obrócz armora i bonusów)?
E no....powiedzcie ;( ... misje robiliście ? questy ?
skad to mozna wziasc bo w m1 nie ma:(
poszukaj na sklepach internetowych... . Ja chciałem brać z ultimy...
Nightwalker
21-07-2005, 23:56
@Ojczul
Nie rozumiem...gre? to z mediamarktu ja mam ;]
@Avager (tak?:P)
Robiliśmy Fire Ring misje ;]
Nightwalker
22-07-2005, 18:37
Hehe ;]Dziś zdobłem wszystkie atribute pointsy jakie tylko są mozliwe.
Przez zdobywanie leveli mozna max zdobyć 170
Jeszcze sądwa questy, które dają nam 15 atribut pointsów each
Jeden jest na pustyni, drugi w poludniowych górach (taka podpowiedz) :P
a ja wszędzie szukałem XD
Aha, to jest właśnie atrybut RPG xD ... PvP nie bedzie nigdy miało tylko pkt :>
Thnx za info, a możesz powiedziec dokładniej :> ? Bo ja szukałem i gówno :/ .
Nightwalker
22-07-2005, 19:36
Zepsuł bym ci zabawę, jak bym ci powiedział ^^
Szukaj szukaj rób wszystkie questy ;]
MENDA !!!!!!!!! XD
Ale mam taką prośbe (nie nic o questach)
Jak wam wypadnie Vampiric z 1+ : 1 (1++++ every hit , -1 regeneration) lub Zaeol tak jak vampiric, to dajcie mi znać, bardzo tego potrzebuje :> .
Nightwalker
22-07-2005, 21:26
Dotarłem do Grainite Cytadele. Gdzieś głebowko w górach (Av pytaj o instrukcje Kalda) tam włąsnie sązbroje za 15k każda ;]
tam spotkałem pewnego pana z gildii Shadowed Darkness, który zaprosił mnei do gildi (i przy okazji dwóch moich real friendów) moze uda mi się was wprosic do gildi, ale nei znam Ava nicka w grze.
Sam lider tworzy tylko gildie z dobrych graczy (jak bedziesz zły to wypadasz)
I on sam stracił rachube co do wygranych w HoH
Nie ma ich w drabinie (bynajmniej nei znalazłem) ale myśle, że ja sprobuje.
JA już dawno byłem w GC... .
A czemu ty Night nie chcesz wstąpić do NASZEJ guildii ? No, chaotyczna jest... i nie wygląda jak do PvP z prawdziwego zdarzenia, ale pogadać można.
Są 2 miasta (albo 3) gdzie są armory za 15k, w granite są 2, jeszcze jedno koło Thunder Keep (misja) na południowy zachód jest jedno ... .
Nightwalker
22-07-2005, 22:04
Btw uwieżytelnieniem, że jest dobry (lider) moze być fakt, że nois prawie cąłego Dragon Seta ;] (Warrior)
Waszej gildi? Sam nie wiem jakośtak wyszło :)
Jakiego ? Tego za 1,5k czy za 15k ?
Nightwalker
22-07-2005, 23:35
Oczywiscie, ze 15k ;] pokazywał mi ;]
Ponadto ten za 1.5k to Wyveryn jak sie nie myle ;] a to był dragon (inaczej wyglądał w ogóle)
pabloxxl
24-07-2005, 11:13
W piatek dostalem paczke :) Narazie mam R/E poziom 8:
http://img.photobucket.com/albums/v391/pabloxxl/GW/gw001.jpg
redfaction
24-07-2005, 15:16
Hmm to może i ja sie dołącze do tematu :P. Dam narazie jednego screena bo więcej nie mam.
http://img.photobucket.com/albums/v653/Rosseta/gw001.jpg
Aha tak przy okazji czy ktoś wie gdzie moge zdobyć jakiś porządny set dla elementalisty xD?
Nie radze grać Rangerkiem... potem na Tombach jest Strasznie ciężko znaleźć team ... Ani Fire Elemem na tomby (air najlepszy tam + lekki fire - meteor shower).
Daje jeszcze raz starą fotkę (ale ciągle aktualną)
http://img113.imageshack.us/img113/9288/meplx5ot.jpg
nareszcie w srode bedne ja mial moze ktos mi w grze pomuc? jak tak to podajcie nicki to sie odezwe w srode
pabloxxl
24-07-2005, 19:41
Więc to prawda że rangerem gra się tak trudno? Bo w sumie jescze dużo nie grałem i moge zmienić na co innego :)
Trudno sie nie gra...ale są ogromne minusy profesji:
1) Jest najtrudniejszą w Farmingu (zarabianiu kasy)
2) Nikt go nie chce na tombach bo... słaby dmg... prawie bez użyteczny.... jedynym wyjściem jest zastawianie trapów i robienie róznych tzw. "Conditionów" (np. Krwawienie, zatrucie itp). Albo spamowanie Spiritami (by utrudnić przeciwnikowi namierzanie celów)
3) Trudno dobrać dobre skille... nie to co u warriora (on ma najprostsze).
pabloxxl
24-07-2005, 21:15
To jaką profesje wziąść tak żeby się nią łatwo grało, ale żeby też do party chcieli? Myśle nad E/M albo W/Mo ?
W/Mo ... to tylko na PvE
W/N to na PvP
Żeby chcieli.... i łatwo... to na 100% warrior
Zeby chcieli.... ale dość trudno .... Monk (na 100000000% wezmą cię w tombach, nie ma szans...dostaniesz spam propozycji dołączenia xD )
Żeby chcieli.... i dośc łatwo... E/** Fire to tylko na PvE, Air to Zdecydowanie na PvP .
pabloxxl
24-07-2005, 21:43
Ok robie sobie W/Mo, jakby co mam jescze pół wakacji na zmiane zdania :)
P.S Da się przenosić kasę miedzy charami tzn. przez Storage?
redfaction
24-07-2005, 22:03
@Up
Tak wkładasz pieniążki do storage i możesz pobrać inną postacią ;).
Ale jest duży plus, bo potem możesz zmienić drugą profesję :> .. co za tym idzie, możesz zmienić się na PvP oraz na PvE jedną postacią... .
Ale możesz być także super W/Mo na PvP... ale musisz miec dobrego builda.... ja słyszałem jednego super builda dla rangera/monka ... ale cholernie trudny... i nie zabardzo go kapuje...
mozer ktos wytlumaczyc te skruty powiedziec jakeis sa postcie i ktura co robi?
Mo - Monk
E - Elementalist
W - Warrior
R - Ranger
Me - Mesmer
N - Necro
PvE - Player vs. Enviroment
PvP - Player vs. Player
redfaction
24-07-2005, 22:42
Monk - leczy (pewnie się domyśliłeś)
Elementalist (posługuje się czterema żywiołami: wodą, ogniem, powietrzem i ziemią)
Warrior - wykorzystuje swoją siłe w walce w zwarciu przeciwko swoim wrogom
Ranger - żyje w zgodzie z naturą, posługuje się łukiem, zastawia pułapki na swoich wrogów. Może również poskromić zwięrze, które staje się jego twoarzyszem podczas podróży.
Mesmer - Posługuje się magią iluzjonistyczną, oraz wykorzystuje energię przeciwnika dla własnych potrzeb.
Necromanta - Posługuje się magią śmierci, może z ciał martwych wrogów przywoływać różnorakie potwory.
To chyba wszytsko jeśli o to Ci chodziło? :P
tak o to ja bedne gral nekro albo rangerem jesli mozna prosze o zalety i wady tych profesji
a wy gracie na pvp czy pve czy na pvp tez zabija sie potwory jak w tibi czy nie
ps ghost nie muissz odrazu jechac az tak odrazu tez nie byles kozak a chce miec wiedze zeby nie zaczynac odd newbie totalnego
Ghost Nieudany
24-07-2005, 22:47
mozer ktos wytlumaczyc te skruty powiedziec jakeis sa postcie i ktura co robi?
Żałosne. Nie próbuj tej gry włączać nawet, bo już widzę, jak będziesz grał i się zachowywał... -.-
Warrior - czyli rębajło. Nie zna się na magii, a jego skille wzmacniają ataki używaną bronią. Jego atrybuty też są związane z bronią.
Monk - czyli lekarz. Jego zdolności głównie polegają na leczeniu/wskrzeszaniu innych graczy.
Ranger - czyli łucznik. On polega na przychylności zwierząt, naturze i atakach z dystansu.
Necromancer - czyli trupiarz. On zazwyczaj zadaje obrażenia, odbiera energię oraz osłabia przeciwnika, przy okazji tworząc sobie sługi.
Elementalist - czyli mag ofensywny. Jego zaklęcia opierają się na czterech żywiołach.
Mesmer - czyli denerwujące latadło. Jego zaklęcia opierają się głównie na przeszkadzaniu przeciwnikowi poprzez degenerację jego zdrowia, odbieranie energii czy spowalnianie.
PvP - gracz kontra gracz.
PvE - gracz kontra komputerowi przeciwnicy.
@up
Pomyśl chwilę... Jeśli Elementalista jest magiem OFENSYWNYM, to chyba logiczne, że nie bawi się w obronę? -.-
up:
FAjny opis Mesmera :> <hhthyhhyhyhy>
Co do twojego opisu necro... to on zabiera energię (manę) ? Pierwszy raz słyszę... .
redfaction
24-07-2005, 22:54
Żałosne. Nie próbuj tej gry włączać nawet, bo już widzę, jak będziesz grał i się zachowywał... -.-
Może warto dać szansę tym którzy nie są tak wspaniali i obeznani jak Ty? Nie każdy rodzi się mistrzem cRPG. Co z tego, że nie wie takich prostych rzeczy? Niby Paladyn powienien posługiwać się bronią ręczną i aurami, a w Tibi strzela z łuku? Odnosze wrażenie, że Tobie nic i nikt nie jest w stanie dorównać wiedzą w żadnej dziedzinie...Każdy ma prawo do pisania tego czego chce nawet jeśli są to jakieś banalne problemy...
Baron Kaldrick
25-07-2005, 09:47
Też już zrobiłem te questy na dodatkowe 30 attribut points =]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.