zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Guild Wars

Stron : 1 2 [3] 4 5 6 7

Avager
22-11-2005, 22:25
*RESSURECTION*

Ok, ożywiam topic.

Najpierw robimy spamik ;P, a więc, jak byście mogli powiedzieć jaką profesją wam sie najlepiej gra i jaki "Styl" gry używaćie (chodzi o PvP no i możę PvE).

Ja zaczynam... więc:

PvP

R\##

Spike Ranger z własnymi dodatkami, że warriorek może mnie pocałować gdzieś ;* (chyba że ma odpowiedniego skilla .. ale i tak tylko chwilowe osłabienie mnie ;P ). Otóż, Spike Ranger polega na olbrzymim dmg w krótkim czasie, czyli, widzisz dłuuugi pasek dmg za każdym razem (u mnie zazwyczaj wygląda to tak, przykład podaje na wymaiginowanym (Dobrze ;P ?) przeciwniku:

-20 -21 (kindle arrows) -5 (Life Steal) -13 -21 (kindle arrows) -5 (Life Steal)

to wszystko jest w jednym rządku, po użyciu Dual Shot (bez niego) by to wyglądało tak:

-27 -21 (kindle arrows) -5 (Life Steal)

czyli po użyciu Dual Shota = 85
Bez niego = 53

(Dual shot zmniejsza max. dmg o 15% lub 25% - nie pamiętam ;P ). Ale i tak przeciętnie necro pada po 8 strzłach (1 strzał = 1,5 sek + jeśli mam tiger fury ( co daje +33% szybsze strzelanie) 1 strzał = 1 sek).

Co do PvE:

R\Mo

Nie mam dobrego builda.. musze go rozwinąć... .

Aha i jak możecie to podajcie wasze statsy z PvP :P:

Faction (total) = ~100k
Fame = 3 (nie gram zbytnio na tombach ;p, musze super builda pierw obmyślić).

Caer
23-11-2005, 17:22
Jeśli ide samemu na Tomby, to z reguły IWAY warrior (m3h n00b plaxorz!). Jeśli ide z gildią to mniej więcej tak:

W/E
Eviscerate (elite)
Axe Twist (czy "rake" nie pamietam :P)
Executioner's Strike
Disrupting Chop
"For Great Justice"
Conjure Frost
Frozen Burst
Rez Sig

Takie tam... Nic nadzwyczajnego, taki worek do spike'owania :P

PvE:
Zwykły tank. Nic specjalnego.

Faction: aktualnie 25k
Rank: 1 Rzadko na tomby chodze. Tylko IWAY'e i ele spike... Boooooring... Ostatnio byłem na tombach i dziwny build widzieliśmy: kolesie narobili pełno Bone Minion'ów, jeden monk ciągle 'Heal Area". Razem było chyba 4 monkow, 2 rangerow i 2 necro. Co to jest?:PP

Jadrol
23-11-2005, 18:03
@up

To nie jest IWAY ;) to by mogl byc cos podobnego do builda opartego na Gale + AS

Iway= I will Avange You (taki skill wariora, a po 2 do iwaya jest pet potrzebny)

A sry nie zrozumialem sensu twojego posta xD

38k Faction
35 Fame (dopiero zaczalem)

Spike Rangera to lepiej w 5, albo 4 na Tombach robic. Jak jeszcze dobry Mesmer w Teamie to miodzio, bo monki z mana nie wyrobia, chyba ze Ritual+well ale i tak ciezko im bedzie. Ja obecnie farmie.

Avager
23-11-2005, 22:07
aha, dam wam jeszcze cool monk builda (od kumpla go mam, jest bardzo dobry ;P na 4vs4 ... nie wiem jak na tombach). Otóż:

(według kolejnosci lewo->prawo)

1) Dwayna's Kiss
2) Healing Touch
3) Orison Of Healing
4) Healing Breeze
5) Blessed Signet (może byc inny skill, ten jednak nie wypala tak dobrze)
6) Divine Boon (należy użyć przed Peace and Harmony !!! Bo inaczej skasuje go)
7) Peace and Harmony (elite, jeśli nie atakujesz i nie używasz agresywnych czarów - takich co namieżają wroga - to dostajesz +1 reg many)
8) Res Signet

Aha i ważne, statsy:

Healing : 15
Divine : 14

(może być ofcoze większe ;P )

Co do mego Spike'a

1) Dual Shot
2) Troll Unguent
3) Oath Shot
4) Whirling Defense
5) Kindle Arrows
6) Favorable Winds
7) Tiger's Fury
8) Res Signet

oraz

Short bow z Vampem 5:1 .

Caer
23-11-2005, 22:48
@Up:
Ja jednak wole Mo/Me z Power Drainem i Word of Healing jako 1337 skill ;P Identycznego builda rangera używa na tombach kumpel z gildii :P

!Edit:
Zbieg okoliczności :P Albo ty jestes tym kumplem... ;)

Avager
23-11-2005, 22:57
@Up:
Ja jednak wole Mo/Me z Power Drainem i Word of Healing jako 1337 skill ;P Identycznego builda rangera używa na tombach kumpel z gildii :P

ale wiesz :P ja go sam obmyśliłem :P, jedyne mając na zadaniu utrzymać duży dmg oraz swe bezpieczeństwo :D .

Radek 666
24-11-2005, 14:26
Ja jeszcze nie osiągnełem takiego stopnia wtajemniczenia, żeby mówić o swoim buildzie, którego jeszcze do końca nie wykonałem i nie wiem czy dalej by się to sprawdziło. Grałem postacią E/Me, dograłem do 14 poziomu i znudziło mi się, bo grało się trudno. Potem zagrałem N/Me, dograłem do 16 poziomu i dalej nie grałem. Gdzieś już mówiłem, że gram na accouncie kumpla. Niestety on grał tak często, że ja prawie nie mogłem. A kiedy przeszedł całą fabułę, wykonał większość (jak i nie wszystkie dostępne dla niego) questów gra mu się znudziła i sprzedał account na allegro. Mam nadzieje, że na święta wkońcu dostanę GuildWars i będę mógł zacząć od nowa swoją przygodę :).

Adaras
24-11-2005, 17:34
Ostatnio nie mam możliwości grania w GW (jadę na starym dysku, nowy do reklamacji poszedl), ale...

Może mi ktoś powiedzieć, co może zdziałać Warrior na PvP? Bo ja się załamałem.
Na walce 4 vs 4 rzuciłem się na ELEMENTALISTĘ i pomimo, że praktycznie nic mu nie robiłem, dostawałem od niego samego takie dmg, że głowa boli. Wiem, jechanie na huraaaa nie popłaca. Mimo wszystko...Niby paker, a jednak 0 szans z jakąkolwiek inną klasą. Unfair!

Caer
24-11-2005, 19:55
@Up:
Albo masz saby build, albo mają dobrego protector monka :P Moj W/E na arenie 4 vs. 4 zabija elementaliste w około 10 sekund :P No chyba, że mają healera lub prota dobrego ;) I nie gadaj, że zero szans, bo to największa bzdura jaką w życiu słyszałem.

Avager
24-11-2005, 22:16
up:

JA mym spikem zabijam elemki w 10 sekund max ;P jak nie ma prota/heala... a monka ŚREDNIEGO (nie lepszego i pro) to w 30 sek (troche się poleczy...ale hp mu będzie tak spadało szybko że hohoho) .

Tera robie Warriorke (tak, babka ;P tak samo jak mój ranger ;* )do farmingu. Ma ktoś może zarzucić MAx Dmg Swordem ? Plzzzz ;* (może być gold ;P ) . JAk by tak to proszę pisać na Lady Dastion lub Avagra Dastion (raczej to pierwsze, bo to warrior i nia tera gram ;P ).

z gory thnx

Jadrol
25-11-2005, 13:14
@ Up

Sword do farmu :confused: :confused:

Axe wez bo adrenalinke Cyclonem bedziesz bil. Polecam kupic ten Axe z Droknar i wlozyc upy. No chyba ze chcesz farmic w SF, ale tam solo sie nie da, a tym bardziej W/Mo farmerem.

Avager
25-11-2005, 19:13
Farmić to ja będę bijąc White Mantles'ów...

A jak chcesz wiedzieć... Farming W/Mo polega na daniu jak największej ilości Smiting Skilli do paska (najlepiej takich co na ciebie wchodzą... ;P - nie takich co działają na daną powierzchnię).

Builda ci nie podam bo to Top Secretus ;P .

Ale farmić także będzie mozna w SD (Snake Dance).

(Tak wiem że jest ten update że potwory uciekają od mass dmg ... ale ja mam na to sposób - także top secretus ;P ).

Aha, co do sworda, kupiłem dziś jeden za 20k

Max dmg (gold)
Armor penetration (11%)
18%+ dmg (vs. hexed foes)
30 hp
10 sword req

i coś tam jeszcze ;P (1 jeszcze dodatek był)

oraz mam tarcze (to ze skrzyni w fire ring'u wypadło ;P ):
16 def (11 req ;/ )
Quick Recovery from Blind (Ranger kiss maj ass ;P , ofcoze bez przesady ;/ )
+39 hp (while hexed - czyli, mesmerki... hexujcie ;* ).

Ashlon
25-11-2005, 19:32
Ostatnio nie mam możliwości grania w GW (jadę na starym dysku, nowy do reklamacji poszedl), ale...

Może mi ktoś powiedzieć, co może zdziałać Warrior na PvP? Bo ja się załamałem.
Na walce 4 vs 4 rzuciłem się na ELEMENTALISTĘ i pomimo, że praktycznie nic mu nie robiłem, dostawałem od niego samego takie dmg, że głowa boli. Wiem, jechanie na huraaaa nie popłaca. Mimo wszystko...Niby paker, a jednak 0 szans z jakąkolwiek inną klasą. Unfair!

Bo chyba jestes niedaleko od poczatku ;)

Elementalista ma taki fajny czar, ze oddaje mu hp - a dokladniej 200%+ tyle, ile many zuzyl (ja doszedlem do 260 bodajze). Dlatego mu tak duzo nie sciagales. A ty pewnie zadnego resista przed ogniem nie miales...;) Potem warrior ladnie sieka ele, mnie czasami potrafili ladnie sieknac :P

Avager
26-11-2005, 19:38
Bo chyba jestes niedaleko od poczatku ;)

Elementalista ma taki fajny czar, ze oddaje mu hp - a dokladniej 200%+ tyle, ile many zuzyl (ja doszedlem do 260 bodajze). Dlatego mu tak duzo nie sciagales. A ty pewnie zadnego resista przed ogniem nie miales...;) Potem warrior ladnie sieka ele, mnie czasami potrafili ladnie sieknac :P

dupa a nie -.-, ja tam od początku warriorami zawsze siekam najbardziej Elemów -.- , tera moim mieczem (Czarna Klinga - tak go nazwałem ;P Bo był bug i był cały czarny ;P - przemaluje go potem na czarno ;P ), elemki na arenie w ascalonie padały po 7-8 ciosach (średnie hity = 60, w elemka ofcoze, w wara ktory nie byl w armorze lepszym niz asalonskim to 30).
No ale coż. Wszystko zależy od builda ! Tak więc...
Nawet najsłabszy build (czyt. podstawowe skille) zabijają elemków.

Aha, tera byłem na arence w yaks bend ... elemek lvl 15 (ja lvl 12 warriorek) poszedł na ~11 ciosów... padł ... więc nie gadaj mi że elemki siekają na początku -.- ... .

Jadrol
27-11-2005, 10:46
Farmić to ja będę bijąc White Mantles'ów...

A jak chcesz wiedzieć... Farming W/Mo polega na daniu jak największej ilości Smiting Skilli do paska (najlepiej takich co na ciebie wchodzą... ;P - nie takich co działają na daną powierzchnię).

Builda ci nie podam bo to Top Secretus ;P .

Ale farmić także będzie mozna w SD (Snake Dance).

(Tak wiem że jest ten update że potwory uciekają od mass dmg ... ale ja mam na to sposób - także top secretus ;P ).

Ahhh, masz przestarzale info ;) propo w/mo, teraz mam w smiting 0 :) biore balthazar's aure po to zeby jak mnie otocza uciekly, jezeli chcesz to sie odezwij ign: Jadrol Pl. Srednio biore 10 na klate (gdyby nie update to bym z 15-20 bral, bo jak wiadomo im wiecej tym latwiej [imho]). I ostatnio na gryfach lece black i silver dye wiec da sie zarobic, wystarczy sie pobawic buildem.

Aha, co do sworda, kupiłem dziś jeden za 20k

Max dmg (gold)
Armor penetration (11%)
18%+ dmg (vs. hexed foes)
30 hp
10 sword req

i coś tam jeszcze ;P (1 jeszcze dodatek był)

oraz mam tarcze (to ze skrzyni w fire ring'u wypadło ;P ):
16 def (11 req ;/ )
Quick Recovery from Blind (Ranger kiss maj ass ;P , ofcoze bez przesady ;/ )
+39 hp (while hexed - czyli, mesmerki... hexujcie ;* ).

vs hexed jest max 15% (pewnie Ci chodzilo while hexed)
AP jest max 10%/10%.
Ja kupilem dzis Rockmoldera 20/10 za 2k a moge go sprzedac za kolo 40k.
Do farmu lepiej wez sobie Crimson Carapace Shield z Dzungli 12arm req9 +45hp while enchanted received dmg -2 while enchanted.

Teraz robie sobie solo farmera do UW (nie mo/w)
Znam jeszcze jedna fajna miejscowke. ale to jest ''Tope Secretus'' :p
Ten twoj czarny miecz to pewnie Fellblade (czarny z animacja swiatla)
Ale ja i tak wole Chaos Axe'a, Zwlaszcza pomaranczowego.
Miecz na PvP jest slabiutki w/e z Hammerem i shakerem ownuje zwlaszcza jak ma jeszcze 2 Ele z aftershockami to wchodzi kolo 400 na 2 sek wiec monki go nie wyprotuja.

Nekromanta ten spell sie nazywa Aura Of Restoration i sie go dostaje w 1 qescie w pre Ascalonie jak dostajesz pierwsze 2 skille, a po 2 co to za pomysl zeby Ele sie sam leczyl :| od tego sa monki.

Apropo w/mo na arenie znam build (top secretus) w ktorym hity z axe'a wchodza po 150.

Vaxupoto
27-11-2005, 11:01
Miecz na PvP jest slabiutki w/e z Hammerem i shakerem ownuje zwlaszcza jak ma jeszcze 2 Ele z aftershockami to wchodzi kolo 400 na 2 sek wiec monki go nie wyprotuja.
Nekromanta ten spell sie nazywa Aura Of Restoration i sie go dostaje w 1 qescie w pre Ascalonie jak dostajesz pierwsze 2 skille, a po 2 co to za pomysl zeby Ele sie sam leczyl :| od tego sa monki.

w/e z hammera ma straaasznie wolny atak ;P na dmg'a to sie robi zdaje sie w/r poza tym 2 sec spike jest swobodny do wyleczenia. Zalezy tylko od monka. Prot spirit i mozesz co najwyzej possac :P

@Avenger

Ten build monka cinki imo, slaby en managment, zreszta w ogole p&h to jeden z gorszych elitow monka. A jeszcze z divine boon (-2 en za kazdego heala) to sieczka i sie z ene nie wyrabiasz.

Co do mnie. Gildia rank 500~ (jak na razie 11 win - 0 loose, ale fakt faktem najlepsza druzyna na jaka trafilismy do rank 300~ :x ), 110k faction za mna i 100 fame ;x boze, jak mi sie nie chce na tombach siedziec ;d

Jakis build... hmm...

Shutdown mes?

Domination 16 fast casting reszta

1. guilt
2. shame
3. diversion
4. ene burny
5. ene surge
6. shatter ench
7. power leak (albo ten drugi nie pamietam ;P)
8. res

typowy shutdown

albo moze mes/n heal debuff? ;d

curses 9 inspiration 16 fast cast reszta

1. Lingering curse
2. defile flash
3. rigor mortis
4. drain ench (en managment, przewijasz liste na dowolnego monka uzywasz i +23;P)
5. leech sig (element interupta
6. hex breaker, czy tam jakas mantra, ble ;d
7. co tam sobie zyczysz (interupta czy en manage)
8.res

przy build debuffa jest nieco trudny do opanowania, bo na poczatku moze ci sie wydawac, ze nie masz jak sie z ene wyrobic ; )

Jadrol
27-11-2005, 14:29
w/e z hammera ma straaasznie wolny atak ;P na dmg'a to sie robi zdaje sie w/r poza tym 2 sec spike jest swobodny do wyleczenia. Zalezy tylko od monka. Prot spirit i mozesz co najwyzej possac

A od czego sie frenzy/sprint, ale ten W/E jest do spike'a. Zreguly Ciezko o pozadnego Monka, 2 sec jest swobodny ?? te 2 sec to licze upy staffa.

Vaxupoto
27-11-2005, 14:51
A od czego sie frenzy/sprint, ale ten W/E jest do spike'a. Zreguly Ciezko o pozadnego Monka, 2 sec jest swobodny ?? te 2 sec to licze upy staffa.

frenzy na gvg = dead, chyba ze grasz z lamiaca gildia, albo szybko czyms nakrywasz, o pozadnego monka owszem ciezko, najlepiej samemu sie nauczyc ;P Zreszta u mnie w gildii mam dwoch dobrych to nie ma problemu ;p 3 sie doksztalca ;>

A monkowania to najlepiej np. infuse heal'em buildem sie uczyc.

Poza tym, no coz wszystko zalezy od monka. JAk zdazy prota zarzucic na cel spike'a to jest git! ;d (no... zaelzy jeszcze od spika)

Avager
27-11-2005, 14:58
Ahhh, masz przestarzale info ;) propo w/mo, teraz mam w smiting 0 :) biore balthazar's aure po to zeby jak mnie otocza uciekly, jezeli chcesz to sie odezwij ign: Jadrol Pl. Srednio biore 10 na klate (gdyby nie update to bym z 15-20 bral, bo jak wiadomo im wiecej tym latwiej [imho]). I ostatnio na gryfach lece black i silver dye wiec da sie zarobic, wystarczy sie pobawic buildem.

vs hexed jest max 15% (pewnie Ci chodzilo while hexed)
AP jest max 10%/10%.
Ja kupilem dzis Rockmoldera 20/10 za 2k a moge go sprzedac za kolo 40k.
Do farmu lepiej wez sobie Crimson Carapace Shield z Dzungli 12arm req9 +45hp while enchanted received dmg -2 while enchanted.

Teraz robie sobie solo farmera do UW (nie mo/w)
Znam jeszcze jedna fajna miejscowke. ale to jest ''Tope Secretus'' :p
Ten twoj czarny miecz to pewnie Fellblade (czarny z animacja swiatla)
Ale ja i tak wole Chaos Axe'a, Zwlaszcza pomaranczowego.

Apropo w/mo na arenie znam build (top secretus) w ktorym hity z axe'a wchodza po 150.

tia, masz racje, ździebko go podrasowałem ;P . 10% penetrationa i 15% Vs hexed...

I to nie Fellblade ale normalny longsowrd (ale miałem buga - taka fajna karta graficzna w "mym" kompie jest.. .Geforce 2 mx 100/200... robi fajne czasami jaja ;P - że cały miecz zrobiłsię całkowicie czarny ! (żadnych refleksji itp...).

Topic:
co do builda tego monka co podałem, no nie wiem.. ja jakoś wyrabiam wyśmienicie z Energią... no ale cóż ;P ja sie do niego przyzwyczaiłem... a iż lecze w odpowiednim momęcie jakoś udaje mi się (no czasem, jak trafie na dennego teama ...co wali każdy innego to wiadomo).

Spike ze Strip Enchantem... lub Shatter Enchantment ... to prota se wiesz...

Ale nvm ;P Dziś jestem ździebko naćpany (wczoraj, a raczej dziś, poszedłem spać o 3..a wstałem o 7 :/ ... ).

Co by tu jeszcze nabazgrać...
Mam nawet spoczko farm builda dla warriorka/mo, tylko że taki sobie dmg zadaje dookoła (żadnych skilli co powoduje że zadaje masowe dmg.. .znaczy się spelli, typu fire storm - ofcoze to tylko przykład, bo wiadomo, tera potworki uciekają ;/ ).

Jadrol
28-11-2005, 18:23
@Up

Signet of Judgement,lub Shield of Judgement, lub Gladiator Defence i gitus.

Norbal
28-11-2005, 19:19
Dzisiaj na tombach chciałem wypróbować spike team, którt okazał się świetny gdyby nie czwarta z rzędu grupa IWAY. Pierwsza, druga ,trzecia były proste ale czwarta nas rozgromiła. Nasze lighting orby zabierały po 40 bodajże. Myśle, że nasz team miałby szanse dojść nawet do HoH ale zawsze jak gram w spike teamie to zawsze się trafiają IWAYe. Build na ele spike team był taki:

6 E/Me

1.Lighting Strike
2.Chain Lighting
3.Lighting Orb- Najlepiej używać z Glyph of Ele power
4.Mind Shock (Elite)- trzeba go używać jak sie ma dużo many bo zadaje podwójne obrażenia i przerywa cast
5.Glyph of Elemental Power- doładowuje następny spell związany z jakąś magią o 2
6.Air Attunement (albo Mantra of Resolve)- każdy czar związany z air magic "oddaje" ci 30% many potrzebnej do tego czaru
7.Glyph of Lesser Energy- przydaje się gdy jesteś zabity a air attunement jeszcze długo będzie się ładował a many wciąż mało.
8.Rez Sign

Runki:
Superior Air Magic
Superior Vigor
Minor Energy Storage

Atrybuty:
Air Magic (12+1+3)
Energy Storage (12+1)

Taktyka:
Bez TeamSpeak'a nawet nie próbujcie grać tym buildem. Gdy wszyscy są przygotowani caller wskazuje cel i mówi na przykład Lighting Orb 3..2..1 i na 1 wszyscy rzucają Lighting Orb. Ważne by odstęp między orbami był jak najmniejszy bo gdy oponenci mają zkapowanego prota to kulki będą wchodzić po 40. Gdy jeden cel padnie lecimy na następny i tak w kółko. I nie bądźcie tacy zmyślni, że monki zawsze na początku na samym początku najlepiej usuwać tych co najbardziej ci przeszkadzają.

Dwiema ostatnimi osobami są mo/me

Skille:

1. Word of Healing
2. Dwayna's Kiss
3. Orison of Healing
4. Healing Touch
5. Healing Seed
6. Drain Enchatmant
7. Inspired Hex
8. Energy Tap

Atrybuty:

Healing Prayers: 16(12+1+3)
Divine Favor: 9(8+1)
Inspiration Magic: 10

Powodzenia !!!!

Avager
29-11-2005, 00:44
macie fotke.... to jest jeden z buildów które planuje urzyć (sprawdzić jak działają... ;P , mam jeszcze 3 ale one top secret -> tajemnice kumpla ;) ).

http://img382.imageshack.us/img382/2469/1044319ex.jpg

znalazłem ją na jednej stronce o GW ... .

Vaxupoto
29-11-2005, 07:20
imo mantra of resolve to niezbednik do takich teamow jak ele spike. 1 interupt i w sumie game over.

Jadrol
29-11-2005, 13:18
@Avager

No calkiem fajny (ale sprzet pewnie bedzie bardzo drogi :( ).

Vaxupoto
29-11-2005, 19:52
@Jadrol

Po kiego byka 4x rend? To juz nie lepiej chocby nawet drain ench? O_o Fuj build imo

Ja juz bym tego wardera podciagnal pod spike (obsidian flame) a jednego elema zrobilbym dedykowanym flaggerem

sylwanas15
03-12-2005, 15:43
ja nie wiem po co tyle rendow, na tombach gra siena 3 monkach a na gvg powinno sie z takim spikiem grac na dwoch i zabijac najszybciej spikujace profesje z przeeciwnego teamu, a i mantra of resolve obowiazek

Avager
03-12-2005, 18:59
z innej beczki

Z tego co widze grasz w guild wars

Ja też zamierzam w tą grę grać tylko nie znam numeru seryjnego mogłbyś mi go podac??

Very please :o

takiego PW dostałem, o jezu... ludu się bać mać !

a odp, była taka:

no oczywiście że mógłbym ci podać....

Kup-Sobie-****a-mac-original

a jak nie dziala to

****a-itak-by-nie-dzialal-ci-debilu

a jesli nie tamten to jeszcze jeden

zalatw-sobie-mozg-kretynie-jeden

powodzenia i miłej gry

Bye Bye.

Vaxupoto
03-12-2005, 22:46
@Avager

Pelna kultura osobista, pogratulowac poziomu

Avager
04-12-2005, 00:08
@Avager

Pelna kultura osobista, pogratulowac poziomu

Pogratulować tym kretynom, jak będziesz dostawać spam na gg i pw typu "Czesc! Dasz mi seriala???/" Lub podobnej treści rzeczy... to odpisz.

sylwanas15
04-12-2005, 08:49
Ale to nie zmienia rzeczy ze Cie w domu nie wychowali, na gg ja zawsze robie jedno - blok i nie mam takich problemow, a co do seriala to moze oni nie widza ze trzeba kupic orginala bo tylko na jednym mozna grac, wiec zrozum ich

Avager
04-12-2005, 09:03
1) Nie znasz mnie, nie wiesz jak się zachowuje,
2) Nie wiesz ile dziennie dostaje takich pw, spamu na gg i wogóle
3) Pierw doświadcz tego co ja a wtedy pogadamy !

sylwanas15
04-12-2005, 09:13
Wiem jak to jest dostawac spam, ludzie prosza mnie o buildy itd., najczesciej im pomagam, ale jak mi sie nie chce to poprostu blokuje, a jak Ci duzo ludzi pisze co sa zajerestrowani na forum to poprostu w swoim profilu usun numer gg, ale to nie zmienia faktu, ze zachowales sie nagannie ;].
Wogole napisz mi ile grasz w GW, rank i faction, pozniej odpisze bo teraz do kosciola ide.

Scream
04-12-2005, 09:31
czy ktos mogl by mi napisac co zmienilo sie w gw od czasow darmowego update w ktorym dodane byly fioletowe albo zielone (niepamietam;p) itemy wypadajace z bossow? bylo to chyba tak z 2 miech temu jakos ;s

@edit
chodzi o sorrow furnance

Avager
04-12-2005, 10:09
up:

JEden z głupszych updatów a jednocześnie dobrych... to:
Że potwory uciekają od masowego DMG (typu Fire storm, Balthazar Aura, itp ...).

Co tam jeszcze było... wejdź sobie na główną i zobacz co dodali a nie ;P .

btw.
Fame:4 (nie gram na tombach na tym kompie bo bi cholernie tnie (1 GHZ, 256 ram, Geforce 2 MX 100/200 - to chyba wiadomo czemu ) ).
Faction: ~115k +
ile w GW ? Odkąd w Opolu były w MM (MediaMarket).

sylwanas15
04-12-2005, 10:48
Updatow bylo duzo, najwiecej dotyczy skilli, a ten ze moby uciekaja od AoE to jest bardzo przydatne, jak grasz z henchami, nie martw sie sa nowe spopsby farmienia, jak chcesz moge dorzucic pare buildow. Teraz rozumiem dlaczego grasz w tibie ;]. ;)

Avager
04-12-2005, 10:52
Updatow bylo duzo, najwiecej dotyczy skilli, a ten ze moby uciekaja od AoE to jest bardzo przydatne, jak grasz z henchami, nie martw sie sa nowe spopsby farmienia, jak chcesz moge dorzucic pare buildow. Teraz rozumiem dlaczego grasz w tibie ;]. ;)

nie gram w tibie od 8 miechów ;P

up:
Kilkanaście postów wcześniej dałem fotke z buildem prostym... ale ujdzie ;P (mam jeszcze pare ale to raczej nie do wglądu osób nieupowarznionych).

Dla mnie raczej jest jak najmniej przydatne... zawsze spam z balthazar'a i wratha itp .

Scream
04-12-2005, 13:48
wtf, zainstalowalem gw, cos tam sie z neta posciagalo, wchodze na swoja postac, a tutaj lokacja mi sie sciaga z neta od nowa ? wtf?

sylwanas15
04-12-2005, 15:02
pewnie jakis update, a tego screena co mowiles to nei chce mi sie szukac, mozemy pogadac w GW moj nick Sylwanas Icebreath, albo Sylwanas Pvp, lub Xll Sylwanas

Avager
04-12-2005, 15:16
To raczej ty zagadaj...

Lady Dastion (często - bo to mój przyszły farmer... )
Avagra Dastion (główna postać... ranger)
Dastion PvP (najczęściej)

ostatnio mało gram, nie chce mi sie.
a screen jest na poprzedniej stronie -.- .

Vaxupoto
04-12-2005, 16:06
Pogratulować tym kretynom, jak będziesz dostawać spam na gg i pw typu "Czesc! Dasz mi seriala???/" Lub podobnej treści rzeczy... to odpisz.

pw -> delejt
gg -> ban

przechodzilem juz taka sytuacje z jednym poradnikiem: aco, a jak, a gdzie itd. wiec uwierz wiem co to jest. pierwszym osobom pomagalem, reszte blokowalem, bo mi sie nie chcialo, ot proste i nie musze sie sprowadzac do kultury i urody wioskowego debila : )

Caer
07-12-2005, 23:26
A nie lepiej w gg włączyć opcje nie przyjmowania opcji od osób spoza listy? Ja tam się cieszę, że do mnie nikt z forum na gg ani na pw nie pisze... :P A mnie GW się z***ało :/ Miałem format dysków, potem próbowałem zaisntalować GW i mi jakiś wy****iście długi error ze znakami zapytania wyskakuje. Robiłem ponowny format, nic nie pomogło. Pytałem na GWguru, nie wiedzieli co jest. 3 dni temu wysłałem maila do ANet i jeszcze sie nie doczekałem odpowiedzi... :(

@Avager:
Co ty za cyrki z tymi buildami uskuteczniasz? Przypomina mi to zachowanie dziesięciolatka, które wszystko wie, ale nic nikomu nie powie....

Avager
08-12-2005, 07:20
up:
Bo buildy te są stworzone przez kumpla z RL, mówił by nikomu go nie przekazywać (Build dostępny tylko dla guildii). Wiecej szczegółów nie musze mówić -.- ? Po drugie, nie wiem wszystkiego -.- ...

Ashlon
08-12-2005, 13:32
Heh, jak myslicie - da rade sprzedac gw uzywanego? ;) Bo troche zaluje, ze wydalem az 120 zl na jakis miech zabawy - ta gierka zbyt szybko sie nudzi. Nie podniecaja mnie ciagle walki PvP, a jesli tego nie liczyc, gra jest sredniawa...Liczylem na lepsza fabule, lepsze i ciekawsze questy ;)

sylwanas15
10-12-2005, 22:34
@up
Buildow sie nie pokazuje, my np. gdy mielismy sie walczyc z gildia BoS na gvg wyszlismy, zeby nie zobaczyli buildu. Co do GW, ze jest nudne to powiem tak: kiedys znudziolo mi sie GW, nie gralem 2 tygodnie, nie wiem dlaczego wrocilem, ale sie ciesze, bo teraz mam gildie, ktora aktualnie ma rank 89 i smurfa mamy do trenowania buildow na 88, ale to sie czesto zmienia bo codziennie gramy gvg. Gra w Gw zaczyna sie dopiero od pvp, pve to nedzny dodatek do tego wszystkiego co Cie czeka w pvp.

Caer
10-12-2005, 23:27
@Up:
Taaa... Tylko należy wspomnieć, że wszyscy używają tych samych (lub lekko zmodyfikowanych) buildów na PvP. Competition Arena = pełno paladynów, aż się żygać chce. Tomby = Iway, smite, spike, rzadziej healingball. GvG = Tutaj czasem spotka się coś ciekawego, ale ludzie z reguły używają buildów aktualnej "guild of the week" O.o Jedynie te wyże położone gildie mają własne buildy. Ja po dwóch tygodniach klepania PvP i GvG już tym żygam O.o

sylwanas15
11-12-2005, 17:44
@up
zaczne o tego ze moja gildia nie kupujuje buildow z guild of the week, bo to lamerstwo, a co do CA to jest bardzo dorzu mendingowcow, ale popatrz kazdy tam chce zdobyc jakies faction, nie wazne jak ale chce, dlatego ludzie wybieraja w/mo bo latwo sie nim gra, a jak sie skili nie ma to jakos trza zaczac. Co do tombow i gvg na gvg spotyka sie tyle roznych buildow, ze ohoho wiele jest kopiowanych, ale co z tego jak i tak oni tego zagrac nie umia. Ostatio zauwazylem ze wiele czolowych polskich gildii gra tym samym i tu wlasnie sie liczy skill graczy. Zostaly jeszcze tomby, tu iway rzadzi to jest wspanialy build, aczkolwiek przez wiele ludzi uwaza go za noobski, w tym ja, nie farmilem nim fame nigdy nie chce sie znizac do ich poziomu;]. Na tombach najlepiej grac jakisms spikiem holdingiem ;].

eldian
11-12-2005, 18:31
Grałem w wersję beta. Ostatnio nawet zaczołem "krucjatę" żeby rodzice mi kupili:cup:. Gra według mnie jest fajna. A wielkim plusem jest to że nie trzeba płacić abonamentu

GW best
12-12-2005, 21:10
Szkoda tylko, że nie ma Paladynów, a wojownicy zawsze wyglądają jak barbarzyńcy. =]
Za to masz 6 klas postaci i mozna z tego zrobic fajna mieszanke {1postac ma 2profesje}. Np. W/Mo {wojownik/mnich} z odpowiednimi umiejetnosciami to twoj ukochany paladyn... jak nie wiesz jakie umiejetnosci to robisz postac Only PvP wybierasz paladina i sprawdzasz jakie ma....

Wg mnie gw to najlepsza gra na swiecie {tibie to se moge wsadzic gdzies}. Tu trzeba myslec taktycznie i nad tym jakie umiejetnosci sie teraz przydadza, jaka bron najlepiej tu dziala {np. w zimowej krainie najlepszy mieczyk to dragon sword, albo jak sie go nie ma to kupujemy ulepszenie do broni, ktore sprawia ze ta zadaje ogniste obrazenia}. Podoba mi sie tez ze nie lata za mna 10000000000000000 ludzi idac na jakiegos potwora... po za miastami widzimy tylko swoja druzyna i przeciwnika. ograniczenia lvl do 20 tez ma swoje plusy. nie ma tak wielkiej roznicy miedzy grajacymi od wydania a poczatkujacymi... Tryb pvp pozwala na granie przeciw innym nie dobijajac do jak najwiekszego lvl... odrazu mamy max. Muzyka i krajobrazy sa bardzo fajne. Kazda misje {nie questa tylko misje} konczy filmik mowiacy nam o tym co sie w swiecie tyrii dzieje, takie filmiki czasem zdazaja sie podczas wykonywania misji. prawie wszystko jest tu wyjasnione i nie walczy sie tu z jakimis szczurami czy krulikami a z roznorodnymi potworami, z ktorych kazdy gatunek ma slabszy i mocniejszy punkt. w grze odbywaja sie przerozne turnieje takie jak: turnieje gildii, turniej papier, kamien i nozyce... mamy tu duzo mozliwosci na spedzenie mozliwosci. mamy tu 3 SERWERY: Amerykanski, Europejski i Koreankski. Wkrotce dojdzie i chinski. serwery te takze konkuruja ze soba {w Hall of Heros} o Favor of Gods. Favor- przychylnosc bogow- pozwala nam na wejscie do takich miejsc ja FoW, czy Uw. bogowie sa takze dla nas laskawsi i np. jak zlozymy im ofiare to dodaja nam morali badz regeneracji zycia. po wiecej informacji zapraszam na strone www.guildwars.pl
GUILD WARS RZADZI!!!!!!!!!!!

Ashlon
12-12-2005, 21:39
Za to masz 6 klas postaci i mozna z tego zrobic fajna mieszanke {1postac ma 2profesje}. Np. W/Mo {wojownik/mnich} z odpowiednimi umiejetnosciami to twoj ukochany paladyn... jak nie wiesz jakie umiejetnosci to robisz postac Only PvP wybierasz paladina i sprawdzasz jakie ma....

Pograj sobie w Baldurs Gate, dowiesz sie, co to znaczy "paladyn" ;) Albo obejrzyj aury paladyna w "prostym" diablo...

Tarlos
12-12-2005, 22:29
Niechce nikt kupic orygianlnej gry z posatcia na 20 lvl?//pw prosze jak cos

Vaxupoto
12-12-2005, 22:31
@up

Wiesz, czmemu zarzucli tryp pvp w Niejakim mmo spod stajni D&D?

"Bo klasy postaci nie są zbanslowane"

Innymi słowy jak chcesz paladynka to "se" kombinuj. Tak wsystko to tylko panu w erze zrobia :|

@sylwanas:

czyżby czlonek słynnej ostatnio XII? :>

sylwanas15
14-12-2005, 00:13
wow skad wiedziales ;p, a wogole dlaczego slynna ?;p

Vaxupoto
15-12-2005, 09:23
Bo ambitna i ma smurfa wyzej od wlasciwej gildii ;PPP

Mosqit3
15-12-2005, 11:50
Tu trzeba myslec taktycznie i nad tym jakie umiejetnosci sie teraz przydadza, jaka bron najlepiej tu dziala {np. w zimowej krainie najlepszy mieczyk to dragon sword, albo jak sie go nie ma to kupujemy ulepszenie do broni, ktore sprawia ze ta zadaje ogniste obrazenia}.

LMAO! Najlepszy tekt, jaki w życiu słyszałem :D Jaką niby interakcję ma twój ognisty miecz na arenę np. w Yak's? Żadną. Upy albo dragony kupuje się i są do nich skille, np Greater Conflagration, które zadają dodatkowe obrażenia od ognia! To co, do UW albo FoW weźmiesz Grim Cestę, bo zadaje obrażenia od cienia? :P Zwykle (nie zawsze) moby, które atakują jakąś domeną Elemelka, są odporne na ten rodzaj magii.

sylwanas15
15-12-2005, 12:45
Vaxupoto z jakiej gildii jestes ?

Vaxupoto
17-12-2005, 20:06
@sylwanas

Black Spectrum [BSP]

sylwanas15
20-12-2005, 13:16
nudzilom mi sie napisalem wam fajnego builda na ragnera

R/Me
Atrybuty:
Domination Magic: 10
Expertise 15 (11+4)
Marksmanship 11 (10+1)

Skille:
1. Oath Shot
2. Savage Shot
3. Distracting Shot
4. Debiliting Shot
5. Read the Wind
6. Signet of Weariness
7. Mantra of Signets
8. Ressurection Signet

W razie klopotow pisac 1569950 - niewidoczny lub w grze Sylwanas Pvp

Nightwalker
14-01-2006, 22:46
Ho ho dodatek się szykuje... na dodatek weekend ten bedzie sie działo, niestaty ja jadę do babci, więc sobie nie pogram. Mam nadzieje, że wyrazicie w tym temacie swoją opinie, i bede wiedział oco chodzi, czy warto kupić... bo mam taką ochotę kupić dodatek, ale co przyniesie przyszłość nie wiadomo...

BTW nie ma to jak:
Me/E
Fast Casting/ Fire

Nikto się nie ostanie....

Caer
14-01-2006, 23:45
@Up:
Ostanie, ostanie... Magia ognia za dużo energi żre. Można kombinować z signet of energy... ale nie będziesz stał 15 sekund bezczynnie :P Co do dodatku... Ja już wiem, że będzie dobry ;)

Alex
18-01-2006, 16:38
Heh nie moge sie juz doczekac weekendowego eventu ;] , a tak wogole to smiesznie jest po tym jak zresetowali laddera ^^

Ojczul1
18-01-2006, 19:27
Gw mi cos nie działa to dam build do tomb
nazwa:Hellfire
5 fire ele nuker 1 z nich musi byc e/r z frozen soil
1 warder
2 heal mo
skille nukera meteor,meteor shower fireball reszte według uznania
jak grac:
Wszyscy wala meteor shower meteor i inne obszarowe stojac w wardach dobrze wymiata to iway który ostatnio ciagle mozna spotkac w tombs.

Nightwalker
18-01-2006, 20:23
GRRRR Guildwars STRASZNEI WCIĄGA! to wręcz niebezpieczne.... no cózGW RULEZZZZ

Kombinue sobie i wymyśliłem ;]

E/Mo -nazwa buildu Martyr
13earth MAgic
13 Energy Storage
10 Prot Prayers
Martyr(elite)
Purge Condition
Mend Ailment
Remove Hex
Res Signet albo Armor Of Earth
Ward Agains Foes
Ward Agaist Elements
Ward Agaist Melee

MArtyr "zbiera" wszystkie konditiony na ciebie (zbiera z całej twojej drużyny)
Purge Condition usuwamy je z siebie
Mend aliment używamy, gdy conditionów jest mało (za każdy, który na nas pozostał dostajemy 40 zycia)
A resztę to nie uszę tłumaczyć.

Bardzo fajny na condition removera...

Mała poprawaka nei healing a protection prayers ma być :P

Avager
18-01-2006, 20:44
A ja daje super build Mesmera. Jak zapewne niektórzy zauważyli, na CA czasem biegał taki mesmer (2 naliczyłem takich, w tym originał ;P od którego mam tego builda ^^ ).
W buildzie chodzi o to że ... skupiamy sie na jednym przeciwniku... jak i zabijamy go (tak zabijamy) w nie całe 10 sekund !
Oczywiście potem trzeba chwilke odczekać aż skille sie zregenerują... build to taki jest (tak jak mo mówił).

Me/N
13 Fast Casting
16 Domination Magic

1)Phantom Pain
2) Grenth Balance <<ELITE>>
3) Shatter Delusions
4) Shatter Enchantment
5) Energy Build
6) Signet of Agony
7) Wastrless Worries (nie pamietam dokladnej nazwy, to ten co przerywa danna czynnosc natychmastiowo dajac pewien dmg)
8) Res signet

Chodzi tu o to by... (nie wiem dokladnie, tak sie domyslam), bawic sie na poczatku Signet of Agony (Ale uwazac by nie pasc ;P ) tak by zostalo ci z ... 60% zycia zanim zacznie sie walka... no i jak najmniej zanim ty zaczniesz atakowac.
Czyli tak:
1) Używamy SoA (signet of agony) tak by stracić jak największą część życia a zarazem przeżyć
2) Używamy Grenth Balance (odejmuje przeciwnikowi tam roznice ktora dzieli was...czy tam polowe jej.. nie pamietam, i dodaje tobie)
3)Walimy Phantom pain (szybko !!!)
4) Shatter Delusions (by wywalic phantom pain z przeciwnika a zarazem stworzyć mu Deep Wound - phantom pain gdy sie kończy powoduje głęboką ranę (Deep Wound))
5)energy Burn (nie trzeba tlumaczyc... robimy to po to by poprostu go dobic)
~6) Alternatywnie uzywamy teraz lub wczesniej Shatter Enchantment (jesli przeciwnik ma enchanta na sobie !!!! TYLKO WTEDY GDY GO MA !!!! ) i juz powinien lezec...tera czekamy az sie to zregeneruje ... i walimy w nastepnych
~7) Alternatywnie jesli przeciwnik robi jakas akcje (np. uzywa Troll Unguent..Res signet i inne *******y) to mozna go tym takze dobic jesli nie ma enchanta (sredni dmg chyba z tego to 50)

To wszystko...tylko trzeba troszku uwazac by nie zabic sie samemu ;P

EDIT:

Dam jeszcze swego builda na interrupting ranger

R/Me ofcoze

1) Migrena (nie pamietam nazwy po angliesku -.- ... migrene czy cos - elite mesmera)
2) Troll Unguent
3) Diversion
4) Power Spike
5) Distract shot
6) Savage Shot
7) Hex Breaker (ale mozna uzyc innego dowlnego skilla, np. Read wind by szybciej walic, lub favorable winds, albo chocking gas albo albo albo inne)
8) Res Signet

Atrybuty tak rozdac by jako do mesmera zostalo 8 domination i 9 illusion...czy cos kolo tego (migrena powinna trwac 14 sekund, a diversion blokowac skille na okolo 42 sekundy lub power spike zadawac 72 dmg).

Caer
18-01-2006, 21:20
@Up:
Build działa na CA... I tylko na CA... I to pod warunkiem, że w przeciwnej drużynie nie ma monka. Więc wolę tam pójść shutdown mesem :P

@Nightwalker:
Fajny ten build ^^ Można nim nieźle igay'e na Tombach udupić :P

Nightwalker
18-01-2006, 21:34
Teraz wśród mesmerów jest moda na Migrene...tak potrafią interupnąc że hoho...ale elementalist ma takei coś jak glyph of concentration :) naszczęście :)

Igay'e mogą paść szybciutko :) ale najlepsze jest na ranger teamy, które zreguły wszystkich conditionami wykańczamją ;]

Pozatym wardami bronimy naszych kolegów casterów :)

Co do igayi to nawet nie wiesz jakie zameisznie robi wsrod nich eruption :)

Co do Mojego builda Martyr... cóż mozna Mo/Ne złamać i bawić siew condition transfera, ale zabraknie energi jak mniemam... :)

Avager:

Wastrel`s Worry (Obawa Wastrela)
Opis: Po 3 sekundach od rzucenia czaru wybrany wróg otrzymuje 8-64 obrażeń. To przekleństwo (Hex) kończy się przedwcześnie, jeśli ten wróg użyje umiejętności.
Koszt: 5
Czas rzucania: 1/4 sekundy
Czas odnawiania: 1 sekunda
Atrybut: Domination Magic (Magia Dominacji)
Rodzaj skilla: Przekleństwo
Trenerzy: Master Scout Kiera (Henge of Denravi), Sorim (Quarrel Falls)
Quest: North Kryta Province, Damaris, The Ascalon Settlement

Ppa
19-01-2006, 06:55
@Transparent Ghost
Co? WoW z sieci za darmo?? buahha chyba żartujesz.... Żeby mieć tą grę trzeba kupić ją w sklepie za około 200zł + płacić miesięczny abonament (około 100zł?) Czyli po roku grania w WoWa zabulisz około 1400zł, a grając w Guild Wars - 130 :p

hmm w WoW istnieja darmowe servery a pozatym wiele serverow udostempnia linki z ktorych mozna pobrac WoWa ale komu sie chce czekac??
te 10/25h?? ja osobiście kupiłem na ALLEGRO wersje beta wowa(ta ktora mozna bylo sie polaczyc z beta servem i betatestowac giere ;)

Caer
21-01-2006, 15:03
Jak tam wrażenia z "dodatku"? Z tego Assassina można zrobić niezłego killera wszlkiego rodzaju casterow... Do tegto fajna sprawa z tą teleportacją. A Ritualist... Miodzio ^^ Wspaniałą druga profesja dla Rangera. Byliście na starych Tombach? Nowe green itemki lecą ^^

Btw. WTS Elswyth's Recurve Bow :P

Vaxupoto
22-01-2006, 00:54
Wszyscy wala meteor shower meteor i inne obszarowe stojac w wardach dobrze wymiata to iway który ostatnio ciagle mozna spotkac w tombs.

kazdy myslacy player wyjdzie z tak superackiej zagrywki O_o

E/Mo -nazwa buildu Martyr

sory ale to bezsens ze wzgledu na dobor skilli ; p

A ja daje super build Mesmera.

boze taka kombinacja z grenth balance t musi fajnego skilla wymagac ... i zerowego laga ; d

to zobacz sobie cos takiego ; )

Soul barbs -> fragility -> pp -> dd -> virulence -> conjure phantasm/parasitic bond

total max degen ; ) buuild ze tak powiem STAAAAAAAAAARY

Dam jeszcze swego builda na interrupting ranger

ten interupter rownie dobrze moze byc mesmerem ; d

ale elementalist ma takei coś jak glyph of concentration

ja zawsze myslalem ze to sie mantra of resolve uzywa ; o

co do nowych postaci
assa ssie imo (estetycznie i w ogole nie przypadl mi do gustu)
rt jest przewypie****fajny ; d ale z takimi castami to siara troche : /

Ojczul1
23-01-2006, 11:40
Nowa gildia White Star Army(WSA) Rekrutuje
Mamy Gh/Cape
Nie jest to Polska gildia.
Rekrutujemy tylko rank 3+!
Benda częste wypady do HoH i gvg.
Info w tym temacie albo w grze Ojczul Deathblade.

Nightwalker
28-01-2006, 11:42
Szkoda , że nie było mnie na tescie....
W każdym razie jak będe maił dodatek to robie PvE

Et/A

Yeyeye Król Szamanów ;]

Nie mogę siędoczekać dodatku.

Koman
28-01-2006, 12:11
Moj kumpel byl spoko ziomem kiedy jesscze nie gral w GW.
Gdy zaczął stał się dziwny był wściekły na wszystko i si nie mył !!
Poszedłem do niego i on siedzi na kompie wsztrymuje... wiecie co i starzy nie nie reagują. Zbliżały się moje urodziny.... nie przyszedł bo grał. Nawet do fryzjera nie chodzi włosy do pach. Ciągle gra gra gra. To BYŁ mój przyjaciel od "piaskownicy" ( wiecie o co chodzi ) nadal chciałbym z nim gadać i w ogóle ale on gra i gra. Czy wy też tak macie?? :(

Wolfer
30-01-2006, 18:58
Zrób mu format jak pójdzie do kibelka :D

Ja mam GW... Jestem dumny... Max lvl... Fissure Set, Storm Bow (ranger/Elementalist) zakończona gra... Gildia SaaT więc kto podskoczy? :D

W dodatek grałem kiedy był darmowy trail na dwa dni PvP Assasin i Ritualist'em i trzeba powiedzieć, że bez sensu bo Assek wymiata z Rytualem i Warrem w PvP i to bez sera bo jak wyjdzie dodatek to wszyscy będą grać Assem i Rytualistą... No comment

Avager
30-01-2006, 19:06
up:

Rytualista pada w 10 sekund przez spike rangera (nawet jak on ma healing skille i monka jeszcze maja...) on sux...

Assek jedynie ma farta ze ma duzo evade skillow ... tak to tez pada jak mucha....

Ja jestem wierny mojemu Spike rangerkowi (pure Ranger), jak jakas profesja bedzie miala jaeszcze jakiegos SUPER bonusa do dmg (nawet nie wielki ;) ) to se wezme tego skilla i nikt nie podskoczy ;) .

Ale... ogolnie rzecz biorąc, dodatek jest do D. wg. mnie ;/ .

Caer
30-01-2006, 20:16
@Up:
Dla ciebie jest do D. boś jest uzależniony od jednej profesji ;p Ile można grać tą samą postacią? Przecież to się nudne robi ;p

Squaess'me
07-02-2006, 17:24
I teraz ja mam pelno problemow.
Nie upgradowany komp od... hmm, dawna : D
AMD Athlon XP-A 1833MHz 2500+;
256MB RAM;
karta NVIDIA GeForce FX 5200 128MB;
lacze 128kB/s;
I czy to wystarczy na to cudo? xD

Avager
07-02-2006, 17:31
up:

1 GHZ, 256 RAM, GeForce 2 MX 100/200 (32mb) ... chodzi spokojnie na Minimum><Medium (Coś pomiędzy)...

EDIT:

@Up:
Dla ciebie jest do D. boś jest uzależniony od jednej profesji ;p Ile można grać tą samą postacią? Przecież to się nudne robi ;p

Nie gram tylko jędną, ale Spikiem najbardziej lubie :) (Wogóle rangerem),
Rangerem mam kilka buildów ulubionych:
1)Spike
2)Interrupt
3)Condition dealer
4)Beast Master :) (troche dziki build dla niego mam ...ale sprawdza sie ... zwierzątko nie pada wogole ;D (prawie ;P ))

Caer
07-02-2006, 18:39
@Up:
I ten beast master na PvP czy PvE tylko? Bo jak PvP to nie wierzę, że to ma jakiś sens :p

Scream
15-05-2006, 19:50
czas odswiezyc stary topic ^^ napalilem sie na dodatek i wracam do gw, nawet kupie sobie karte graficzna lepsza specjalnie dla gw, troche kasy brakuje ale jakos to zalatwie ^^ a jak u was gw?;o :D czyzby wszyscy przestali grac i topic zostal zapomniany?

Alerione
15-05-2006, 20:04
Gw rzadzi a dodatek rzadzi x2:p
a najlepszy jest elementalista i kropka necro MM tez dobry ale nuker the best :D

Scream
15-05-2006, 20:06
I teraz ja mam pelno problemow.
Nie upgradowany komp od... hmm, dawna : D
AMD Athlon XP-A 1833MHz 2500+;
256MB RAM;
karta NVIDIA GeForce FX 5200 128MB;
lacze 128kB/s;
I czy to wystarczy na to cudo? xD

sory za nowy post, ale nie chce mi sie edytowac i dodawac cytatu bla bla. Pojdzie spokojnie, raczej nie na full detalach ale pojdzie, ja mam geforce 2 mx i idzie, co prawda bardzo slabo, ale idzie, tak ze da sie grac.

Nadrill
18-06-2006, 22:10
Oświeżenie ;d
Chciałbym się zapytać: czy ktoś jeszcze w to gra? Bo zastanawiam się nad kupnem tej gierki... czy wogóle się opłaca?
Czy GeForce MX 400 wytrzyma tą grę? Wiem, są podane wymagania, ale niektórzy podobno odpalają ją na niej...

Pawelsik
18-06-2006, 22:39
Ja pogrywam w Gw i polacem :) . To przynajmniej nie jest takie cos jak Tibia lub inna gra w której bijesz tylko lvl i nic więcej.Grafa jest odjechana misje super, czary, stwory po prostu doskonała gra:cup: . Mówie Ci abyś ją kupił bo nie ma na co czekac a podobno po wakacjach ma sie pojawic drugi dodatek:evul:

Elios
19-06-2006, 18:28
Ja zamierzam to kupic mysle ze bedzie to dobry wydatek ;]

Raket
20-06-2006, 08:20
Do tej gry mają wychodzić ulepszenia w postaci nowych gierek to znaczy dodatek zbódowany na starej wersji ale jako osobna gra i tu mam pytanie:
1) Czy ktoś kto ma starszą wersję będzie grał na tym samym serverze co osoba która ma nową wersję ?
2) Jeśli tak to czy ten kto ma lepszą wersję będzie miał w grze przewagę nad tym kto nie kupił nowego wydania ?

Ashlon
20-06-2006, 10:08
Do tej gry mają wychodzić ulepszenia w postaci nowych gierek to znaczy dodatek zbódowany na starej wersji ale jako osobna gra i tu mam pytanie:
1) Czy ktoś kto ma starszą wersję będzie grał na tym samym serverze co osoba która ma nową wersję ?
2) Jeśli tak to czy ten kto ma lepszą wersję będzie miał w grze przewagę nad tym kto nie kupił nowego wydania ?

1. To wyglada tak, jak w tibii - kupisz dodatek, uzyskujesz dostep do wyspy o nazwie Cantha.
2. Nie. Po kupieniu dodatku dostajesz tylko 2 dodatkowe postacie do dyspozycji, ktore tez maja swoje + i -, jak postacie z podstawki.

Sashion
23-06-2006, 20:19
GW super gra :P Troche mało lvl i itemków, ale jest spoko :P
Ej moze zrobimy sobie forumową gidlie? :P

Nadrill
24-06-2006, 15:06
Wczoraj wieczorem kupiłem GW: Factions.
Co najważniejsze: gra CHODZI.
Sukcesem jest odpalić tę grę na moim kompie:
Celeron 1 ghz
GeForce 2 mx/mx400
384 ram
monitor
Kompletnie nie orientuję się w grze... czytam pełno poradników i nic. No cóż, w końcu się nauczę...

Ashlon
24-06-2006, 15:11
GW super gra :P Troche mało lvl i itemków, ale jest spoko :P
Ej moze zrobimy sobie forumową gidlie? :P

To dobrze, ze jest malo lvli - trzeba prezentowac cos gra, a nie tylko "lvl up, me is mastah!"

@Nadrill : pytaj tutaj, ktos na pewno napisze odpowiedz :)

Nadrill
24-06-2006, 17:30
Dobra... tylko uwaga - (prawie) nic nie wiem...
Takie moje podstawowe pytania:
1. Jak rozdawać te umiejętności, które daję w kanale Hero?
2. Ile mogę mieć skilli?
3. Jak wynając Henchmanów?

I pytanie za 100 punktów:
Mogę zmienić fryzurę? ;)

Jak ktoś gra w GW:F, niech napisze, chętnie z kimś pogadam(najlepiej, żeby mi pomagał ;) )

Ashlon
24-06-2006, 22:14
Dobra... tylko uwaga - (prawie) nic nie wiem...
Takie moje podstawowe pytania:
1. Jak rozdawać te umiejętności, które daję w kanale Hero?
2. Ile mogę mieć skilli?
3. Jak wynając Henchmanów?

I pytanie za 100 punktów:
Mogę zmienić fryzurę? ;)

Jak ktoś gra w GW:F, niech napisze, chętnie z kimś pogadam(najlepiej, żeby mi pomagał ;) )

1. Masz xx skill pointow (wartosc pokazana na gorze okienka "hero"), potem rozdzielasz je dla danych umiejetnosci (np fire magic) poprzez klikanie na "ptaszki". Im wiecej punktow, tym efektowniejsze skille z danej grupy.
2. Na skillbardze - tylko 8, z czego tylko 1 moze byc skillem elitarnym.
3. Klikasz na xx [ xx henchman] i po prawej stronie w malym okienku pojawia ci sie jego nick. Klikasz na plusik obok imienia i masz osobe w grupie.

Polecam poczytac poradniki na www.guildwars.pl :)

@edycja : nie, nie mozesz zmieniac fryzurki.

Nadrill
24-06-2006, 22:50
Czy będę musiał robić nowa postać do pvp? Czy tam będę miał wszystkie skille?
Czy mogę pozbyć się tych skilli, które dostałem na początek za quest? Czy muszę mieć drugą profesję? Jeśli nie, to czy się opłaca jej nie mieć?

Ashlon
24-06-2006, 23:28
Czy będę musiał robić nowa postać do pvp? Czy tam będę miał wszystkie skille?
Czy mogę pozbyć się tych skilli, które dostałem na początek za quest? Czy muszę mieć drugą profesję? Jeśli nie, to czy się opłaca jej nie mieć?

Nie, postacia z pve (gracz kontra srodowisko) mozna spokojnie grac we wszystkich trybach pvp. Jesli zrobisz postac tylko do pvp, bedziesz mial na niej odblokowane tylko to, co zdazyles odblokowac w pve / zdobyc za balthazar faction points (za zabicie przeciwnika otrzymujesz 25 bfp, za zwyciestwo 100 itp , zwykly skill kosztuje 1k bfp).
Aby pozbyc sie skilli, wystarczy wejsc do miasta i "przeciagnac je w nicosc", ew z listy skilli (pod klawiszem k domyslnie) przeciagnac nowy skill na miejsce starego. Skille zostaja na zawsze.
Druga profesja nie jest obowiazkowa, ale zazwyczaj sie przydaje. Oplaca sie ja wziac, nawet gdybys mial nie uzywac jej skilli - tak czy siak mozesz odblokowac kilka skilli, moze sie tez kiedys przyda. W dalszej czesci mozna zmienic druga profesje.

Nadrill
24-06-2006, 23:36
Mhm... dzięki wielkie, teraz już wiem wszystko, co chciałem. ; )

TiTuS
28-06-2006, 11:23
Gra jeszcze ktoś w GW ? ;) Ja postanowiłem wrócić, po bardzo długiej przerwie ;) Może założymy jakąś gildię ? :D

Ojczul1
29-06-2006, 01:26
Ja mam gildie Gh tez mam ale nikogo w gildi moge wrocic do gry po przerwie ale musze gildie zrobic minimum 10osob.

Hydro
29-06-2006, 22:26
ja to sobi kupie nareszcie.jakas gra gdzie nie liczy sie tluczenie lvl tylko taktyka (czyli co uwielbiam najbardziej) sa tam tytuly np. gladiator itp. miasta daja premie dla frakcji ,ktora je przejela i jest arena gdzie mozna sie pobawic .Chyb sobie te gre kupi i bede tam magiem
edit@ na pewno kupie jutro kupie w arkadii swoja droga na koniec roku moj ojciec dal mi 100zl wiec 20zl z wlasnej kieszeni .ej Nightwalker co to za gildia i o co chodzi z tym forum?
czy jak kupie dodatek to nie bede potrzebowal podstawki?
akurat o tym to wiem ,bo sa areny w miastach wlasnie mnie nikt jeszcze na pytanie o dodatku nie odpowiedzial

Nightwalker
29-06-2006, 22:44
Cóż wróciłem do ry w GW po pół roku i muszę stwierdzic, ze gierka nadal jest fajna :]
Zastanawiam się nad kupieneim Factions po wakacjach

Avager
29-06-2006, 22:57
JA tez ostatnio gralem...mam arma za 15k ..super build do farmingu rangerem....
i ..
Za slabego kompa ;/ ...
narazie mi sie odechcialo grac - bo za slaby komp i pvp za dlugo sie wgrywa = team juz zazwyczaj walczy a mi sie gra dopiero wlaczyla i troszke na poczatku przycina... itp.. .

Squaess'me
29-06-2006, 23:08
avagerzerorzegerze.
pytanie.
czy w drokach oplaca sie juz kupowac 15k, czy moze czekac na dalsze outposty na sziwerpiku, albo RoF ?

Ashlon
29-06-2006, 23:25
@UP : W droknars masz juz najlepsza zbroje pod wzgledem arma, 1.5k za czesc + materialy. W ring of fire juz nie ma crafterow...za droknars masz (np w morhans grotto) czesci zbroi za 15k + materialy, a w Fissure of Woe (kryta) FoW armor (ktory kosztuje wraz z materialami jakies 1mln gp :P) Jesli chcesz dobra zbrojke, a nie jakas leet - kupuj w droknars ;)

@Hydro : aby zrobic glatiatora, to trzeba miec troche doswiadczenia ;)

@gidlia : ja trafilem na fajna gildie, dosc duzo osob pyka, na razie prawie tylko pve, ale niedlugo bedzie smiganko i ownowanie HoHa :P

Avager
29-06-2006, 23:38
up:

Ectoplazma chyba stoji teraz po ...20k za kawalek.. kazda czesc chyba wymaga 30 ektoplazmy ... 30 x 20 = 600 k + 15k + cos tam ... w sumie wartosc calego armora wacha sie w graniach 4-5 mln (dla archera itp mniej...bo oni helmu nie potrzebuje, w przeciwienstwie do warriora).

Armory te w droknars i te w mniejszych osadach niczym sie nie roznia procz wygladem...

te za 15k to wersja kolekcjonerska (ja mam Drake Scale Arm)...

A to moj koffany Drake 15k

http://img231.imageshack.us/img231/4779/lol1gi.png

Nightwalker
30-06-2006, 00:13
@up Ładne naprawde ładne
Ja teraz zbieram Na Dragon Set (tez po 15k) dla Warriora... opornie mi idzie...
Mam dopiero 2 częsci
Zrobilem sie w balona, bo pól roku temu Superior Absorption kosztowało nawet 100k w sklepie, ja kupiłem z 80k..o ja głupi..

Goodrik
30-06-2006, 00:33
Kurde ja tez sie zastanawim czy do GW nie wrocic. Sam osobiscie gram w WoW`a i mam pewien dylemat co wybrac jak myslicie ?? :baby: :baby:

Ashlon
30-06-2006, 00:57
Ectoplazma chyba stoji teraz po ...20k za kawalek.. kazda czesc chyba wymaga 30 ektoplazmy ... 30 x 20 = 600 k + 15k + cos tam ... w sumie wartosc calego armora wacha sie w graniach 4-5 mln (dla archera itp mniej...bo oni helmu nie potrzebuje, w przeciwienstwie do warriora).

Na klate potrzeba 15 ecto + 15 shardow. Wczoraj u tradera ecto stalo za 8.5k, shard za 4.3. Ogolnie wartosc zbroi waha sie w granicach 1-1.2mln, a nie 4-5 ;) Ja tylko mam 2 dolne czesci z twojego arma, gora mi sie nie podoba ;) Mam jeszcze 1.5k canthan armor na elemku i 15k na assasinie ;) Zbieram na 1.5k luxon dla rangera :P

phoneix
30-06-2006, 01:03
ja to sobi kupie nareszcie.jakas gra gdzie nie liczy sie tluczenie lvl tylko taktyka (czyli co uwielbiam najbardziej) sa tam tytuly np. gladiator itp. miasta daja premie dla frakcji ,ktora je przejela i jest arena gdzie mozna sie pobawic .Chyb sobie te gre kupi i bede tam magiem
edit@ na pewno kupie jutro kupie w arkadii swoja droga na koniec roku moj ojciec dal mi 100zl wiec 20zl z wlasnej kieszeni .ej Nightwalker co to za gildia i o co chodzi z tym forum?
czy jak kupie dodatek to nie bede potrzebowal podstawki?

W gw w ogole nie liczy sie lvl, wkocnu jest ich tylko 20... kazdy moze miec topowy sprzet, 20 lvl wystarczy tylko zalozyc postac pvp, osobiscie calkowicie zrezygnowalem z trybu pve (wole lineage) tych 2 gier nie mozna jednak porownywac, tak samo jak WoW'a, to 2 zupelnie rozne gry, mozna powiedziec ze AN calkowicie wylamalo sie z schematu nabijania lvli, kupowania lepszego sprzetu i okazyjnie grania pvp, tutaj predzej czy pozniej trzeba zaczac pvp, bo to sens tej gry ;].

Fusek Knight
30-06-2006, 07:22
Na klate potrzeba 15 ecto + 15 shardow. Wczoraj u tradera ecto stalo za 8.5k, shard za 4.3. Ogolnie wartosc zbroi waha sie w granicach 1-1.2mln, a nie 4-5 ;) Ja tylko mam 2 dolne czesci z twojego arma, gora mi sie nie podoba ;) Mam jeszcze 1.5k canthan armor na elemku i 15k na assasinie ;) Zbieram na 1.5k luxon dla rangera :P

nie prawda na klate fow armora potrzeba 45 ecto+45 shardów

Ps. Sam mam już 46 ecto i 6 shardów :D

Hydro
30-06-2006, 14:28
to ktos mi powie czy bede musial posiadac podstawke zeby grac w dodatek ?
edit@ avager mylisz sie w tym dodatku nie mozna na kraine z podstawki przejsc
oto co znalazlem na pewnej stronie:

Trzeba tutaj jednak zaznaczyć wyraźnie, że posiadając Factions, nie da się odwiedzić terenów z podstawki, jak również nie jest wymagane posiadanie podstawki, aby w Factions zagrać

przy okazji kolejny powod by kupic dodatek .do 5 lipca jest swieto smoka i mozna wygrac ow maske smoka i tam sa minigry itp.

M&M
30-06-2006, 15:44
@Hydro
Nie, nie musisz mieć podstawki, żeby grać w factions, choć lepiej mieć obie gry połączone na jednym koncie.W innym wypadku lepiej kupić podstawe, a dopiero później dodatek.

edit: co do festiwalu to już sie zrobił nudny... trzeba tylko czekać na ostatni dzień, żeby wymienić kulki na maske :<

Hydro
30-06-2006, 16:59
za pozno juz kupilem factions .Tak przy okazji popatrzylem sobie na inne gry w tym wow ,ktore stanialo i kosztuje teraz 190zl i na gw podstawke ,ktora kosztuje
tyle samo co rok temu

Ashlon
30-06-2006, 18:36
za pozno juz kupilem factions .Tak przy okazji popatrzylem sobie na inne gry w tym wow ,ktore stanialo i kosztuje teraz 190zl i na gw podstawke ,ktora kosztuje
tyle samo co rok temu

Tyle, ze koszt rocznego grania w wow to 50 zl (za abonament) * 12 + 190 = 600 + 190 = 790zl.A koszt ogolny grania w gw = 120zl.
No i jesli masz tylko factions, to polecam zaczac gre ritkiem lub assasinem. Przy reszcie moze ci troche skilli brakowac.
M&M : a ile tych kulek trzeba miec? 250?

Hydro
30-06-2006, 18:50
wzialem elementaliste jakby ktos gral w dodatek to znajdzie mnie pod nickiem hydro mag .calkiem fajnie mnie sie nim gra i uzywam glownie flary na przeciwnikow bo rod slabe obrazenia daje

Scream
30-06-2006, 20:13
jesli ktos potrzebuje jakiejs pomocy w gw to moj nick to "Dont Be Lame" (musicie dodac mnie do friend list, wtedy nawet gdy bede pod innym nickiem bedziecie mnie widziec), mam na mysli pomoc czysto-informacyjną, itemow ani kasy nikomu nie dam;p

M&M
30-06-2006, 20:24
@Hydro
no to zbieraj na podstawkę :P, bo imho ciężko będzie bez prophecies skills...
@Nekromanta
250, tyle na maske, nie wiadomo, a może będzie coś jeszcze co AN trzyma na finał (nadzieja...).

Scream
30-06-2006, 20:28
jedyne co mi sie w tym evencie podoba to to, ze doszly dwa nowe tytuly - lucky i unlucky, mam tylko nadzieje ze nie zabraknie mi kasy na kupno biletow-.- minigierki glupie, arena nie taka zla ale nudzi sie po kilku walkach... nie wiem jak questy bo pve nie chce mi sie grac, ale z tego co slyszalem tez nic ciekawego.

Squaess'me
30-06-2006, 21:31
15k armor to wszystkie (oprocz FoW) powyzej Droknars?
czy te z droka, to tysh pjentnasicie ka? ;<

btw. jest ktos moze z gildii top30, poszukujacej nowych graczy-niekoniecznie-wymiataczy? ;d

Hydro
30-06-2006, 21:46
a gdzie te minigierki mozna znalezc?bo chyba jeden z questow na festyn to zabicie yetiego przy posterunku jednej z frakcji

M&M
01-07-2006, 07:31
Pogadaj z ziomem Festival Games czy jakoś tak, stoi przy Xunlai'ach

@Scream
A ile na te tytuły? 50k biletów wygranych i 5k przegranych? Heh, hapless to jeszcze, ale charmed :P

Scream
01-07-2006, 09:35
cala noc stalem afk, unlucky prawie do polowy doszlo, lucky nie ma nawet 20% procent-.-

Hydro
01-07-2006, 12:15
szczerze mowiac to moj nick sie tak wgryza w gw gdy tak sobie patrze ,jak wszyscy maja "japonskie" nicki .Ale gry sa tam strasznie drogie ,a jeszcze zadnego polaka nie spotkalem (albo nie mialem farta)

Elios
02-07-2006, 14:24
Ja wziołem elementaliste (chyba tak to sie pisze) mam juz parwie 6 lvl xD Mój
nick Roliso Silos . Gra bardzo mi sie podoba mam zamiar dokupic dodatek :)

Ashlon
02-07-2006, 14:46
@UP : Dojdz na razie conajmniej do 3/4 gry, zeby miec 200 attribute points i troche skilli, a dopiero potem mysl o zakupie dodatku ;)

Elios
02-07-2006, 15:20
dzieki za podpowiedz ;] moze puzniej wzuce pare fotek z mojej posatci ;)

Hydro
02-07-2006, 16:55
sobie pogralem assasinem musze przyznac ,ze jest calkiem niezly jezeli chodzi o obrazenia ,ale pancerz ma slaby i many ma nieporownywalnie mniej niz elementalista

moje kombo wynosilo ok. 90 hp

M&M
02-07-2006, 17:29
@Hydro
Assasin nie potrzebuje dużo energi, wystarczy coś koło 27-30, on nie ma, tak jak elementalist, czarów z kosztem energii po 15-25. Armor co prawda nie taki jak u warriora, ale on nie jest tankiem, najlepiej walczy 1 vs 1 lub 'hit and run' - 'comba' ma zabójcze. Na PvP mi się bardzo przyjemnie gra, na PvE usunełem go na 15 lvlu :P.

Bartokos
03-07-2006, 22:05
Witam. Mam zamiar kupić sobie tą gierkę, ale mam jedno zasadnicze pytanie... Od kolegi dowiedziałem się, że za granie w GW trzeba płacić... i nie wiem, czy to prawda. Więc moje pytanie brzmi:
Czy jeżeli kupię oryginalną wersję GW (np. w MediaMarkt), to będę mógł grać w GW odrazu, bez żadnych abonamentów itp? (żeby nie było, że za 6 miesięcy muszę płacić np. 100 zł za możliwość dalszej gry).
Oczywiście chodzi mi o servery główne, a nie jakieś prywatne servery ....

Proszę o jak najszybszą odpowiedź

Scream
03-07-2006, 23:51
nie trzeba placic abonamentu, ale w gw wyglada to tak, ze co pol roku wychodzi dodatek ktory kosztuje 100zl, a ten dodatek to tak jak pacc w tibi, mozna grac bez niego, ale gra z nim jest nieporownywalnie lepsza. Ale jesli chcesz, mozesz kupic sama podstawke za 100zl i cieszyc sie gra bez dalszego placenia.

Ashlon
04-07-2006, 09:30
@UP : Bzdura. Dodatek wychodzi jak na razie co rok, a i tak gra bez niego wcale nie jest gorsza...Jest taka sama :P

M&M
04-07-2006, 09:55
Dodatek wychodzi jak na razie co rok, a i tak gra bez niego wcale nie jest gorsza...Jest taka sama

Z tego co pamiętam to twórcy już zapowiedzieli, że kolejne dodatki będą wychodziły co 6 miesięcy.

Porównując dodatek do podstawki to podstawka wypada dużo lepiej niż dodatek :P.Imho, dużo przyjemniej przechodzi się fabułe Tyrii, niż Canthe. Dla mnie największym plusem Factions jest Assasin(PvP) i Alliance Battles(12vs12), reszta jest jakaś nieciekawa.

Scream
04-07-2006, 10:28
@UP : Bzdura. Dodatek wychodzi jak na razie co rok, a i tak gra bez niego wcale nie jest gorsza...Jest taka sama :P

dodatki beda wychodzily co pol roku i jest to oficjalne oswiadczenie anetu. Pierwszy dodatek nie byl poprzedzony zadnym innym dodatkie, wiec termin pol roku sie niego nie dotyczyl i nawet jesli byl wydany rok po wydaniu podstawki, to i tak ja mam racje a ty gadasz bzdury. Jesli gra bez 1/4 skilli dla starych profesji. A teraz porownajmy podstawke z podstawka kampania

podstawka
360 skilli
duzy swiat

dodatek
280 skilli
sredni swiat
wszystkie eventy (jak ten ostatnio w shing jea monaster) robione tylko na terenie dodatku.

wiec podstawka vs. podstawka + dodatek
360skilli/640 skilli
duzy swiat/bardzo duzy swiat
brak eventow/dostep do wszystkich eventow

to tak jak by powiedziec ze w Angli ludzie sa taK samo biedni/bogaci jak w Polsce.Sam gadasz bzdury.

Squaess'me
04-07-2006, 11:00
w anglii ludzie wcale nie sa bogatsi =]
to kwestia rzadu i ukladow :<
skoro mamy rozpizdziel, to tak zyjemy ; D

Sashion
04-07-2006, 11:05
up
Heh praktycznie większosc krajów UE jest bogatsza od nas :P

Mam i podstawke i dodatek ale wole dodatek poniewaz wole bardziej klimat chiński :P Fajna muzyka, fajne questy (4000exp, 200golda średnio za quest Oo)
i wogole fajnie jest :P
Ja tam mam ekipe z 5 kolegami z klasy sobie razem gramy, huntujemy itp. ale jeden kolega psuje zabawe: NIE połączył dodatku z podstawką bo wg niego cytuje: "Napisali w instrukcji zeby zrobic nowe acc".
Ogolnie GW wymiata i tyle :P i Monk rlz xD

Ashlon
04-07-2006, 12:02
dodatki beda wychodzily co pol roku i jest to oficjalne oswiadczenie anetu. Pierwszy dodatek nie byl poprzedzony zadnym innym dodatkie,

A Sorrow Furnace? ;)

wiec termin pol roku sie niego nie dotyczyl i nawet jesli byl wydany rok po wydaniu podstawki, to i tak ja mam racje a ty gadasz bzdury. Jesli gra bez 1/4 skilli dla starych profesji. A teraz porownajmy podstawke z podstawka kampania

"Dodatek wyszedl raz na rok, ale beda wychodzily raz na pol roku, wiec mam racje". Bedziesz mial racje, jak beda wychodzily, na razie to racje mam ja. No i mam nadzieje, ze dodatki beda dopracowanie, a nie trzeba bedzie czekac na 5 upkow :/

dodatek
280 skilli
sredni swiat
wszystkie eventy (jak ten ostatnio w shing jea monaster) robione tylko na terenie dodatku.

podstawka ~120zl, podstawka + dodatek = 240.
280 skilli, w ktorych zawiera sie 30 powtorek + kilkanascie czarow-prawie kopii (lighting orb vs lighting hammer - prawie to samo, tyle ze hammer zawsze trafia, ma o wiele wiekszy recharge i zzera 10 many wiecej) + kilkanascie podobnych czarow. Jesli kupisz podstawke i grasz profesja bez dodatku, wcale wiele nie stracisz.
Sredni swiat - piekna wyspa shing jea + OKROPNE pol canthy (slumsy + te cale miesciny...syf, z ktorego tylko kaineng ladnie wyglada) + ladne tereny luxonow i super kurzickow vs duzy swiat - piekny pre-ascalon, brzydki ascalon, piekny shiverpeak, ladna maguuma, piekna pustynia i sredni maly ring of fire. A dragon event nudzi sie po godzinie...

to tak jak by powiedziec ze w Angli ludzie sa taK samo biedni/bogaci jak w Polsce.Sam gadasz bzdury.
No tak, bo w Anglii nie ma biednych, a w Polsce nie ma bogatych :<

M&M
04-07-2006, 12:07
brak eventow/dostep do wszystkich eventow.
Brak eventów w podstawce? A Halloween 2005 i Christmas Event? Wszyscy narzekają na eventy w Canthe i żałują, że nie są tak świetne jak te w Tyrii.

Hydro
04-07-2006, 12:15
a ja od siebie dodam,ze dzis warto przyjsc chociazby po to by zobaczyc ladne efekty fajerwerkow oraz chyba byla przed chwila bvitwa bo trfilem pare sek. przed koncem i zdobyc festival prize (mam juz 10) niewiem jak wy, ale ja zostawiam sobie jeden na pamiatke

Scream
04-07-2006, 12:20
nekromanta i m&m

www.guildwars.com

thx&bye

@edit
a i jeszcze www.google.pl -> czytanie ze zrozumieniem , to szczegolnie do m&m

Ashlon
04-07-2006, 13:12
nekromanta i m&m

www.guildwars.com

thx&bye

Haha, twoja riposta jest swietna :D :D

@m&m : slyszales kawal o wujku Staszku, mistrzu cietej riposty? :D

M&M
04-07-2006, 13:23
nekromanta i m&m

www.guildwars.com

thx&bye

@edit
a i jeszcze www.google.pl -> czytanie ze zrozumieniem , to szczegolnie do m&m

taaa... wybacz, może jestem za głupi, ale nie moge znaleźć związku między google i tematem mojej odpowiedzi na stwierdzenie : podstawka - brak eventów.
Adres oficjalnej strony GW także znam, chodź tam nie bywam, bo imho, nie ma tam nic ciekawego poza ladderem, kilkoma zrenderowanymi screenami z dodatku i informacjami o World Championship/Factions Championship/Playoff'y, w których i tak nie biorę udziału.

@Nekromanta
Może to 'deadly riposte' ^^

Xantis
23-07-2006, 11:32
Wiem ze temat stary ale to jest świetna gra typowo druzynowa.Zapraszam do Media-Markt 84.99zl!

Nadrill
23-07-2006, 13:52
Ja niestety nie gram, 5 dni i koniec, niestety...
Trafiłem na strasznie trudną misję... i tak mój komputer zdycha przy tej grze...

Nadrill
28-07-2006, 21:26
W celu odświeżenia tematu, chciałym zaprezentować swoją nową postać...
20 lvl, P/W. Tak, to nowa profesja. Paragon(taki paladyn).
http://img162.imageshack.us/img162/851/gw009ng6.png

Shanhaevel
28-07-2006, 22:20
@up
Kurde, specjalnie dla test server do Nightfalla sobie formatuję C:, bo ostatni antywir mi zapaskudził wszystko strasznie...

Niedługo mam urodziny i może zakupię sobie Factions. :]

Bia!y
28-07-2006, 23:08
Nie ma to jak moja cizia ;)

Dervish

http://img61.imageshack.us/img61/8601/gw003ra6.jpg

Ashlon
29-07-2006, 00:17
Btw wg mnie powinni troszke znerfic tego dervisha, bo na ta chwilke jest zbyt mocny, nawet w porownaniu z warriorem. No i atakuje wszystkich wokolo...Co prawda, wystarczy mesmer, zeby go zniszczyc (m.in posciagac enchanty), ale nie kazdy zawsze dysponuje mesmerkiem ;) I wydaje mi sie, ze faktycznie znerfia dervisha, tak jak ostatnio assassina.

@Shan : coz, ja polecam factions, ktore zaczyna sie od polowy (tzn gdy wchodzisz na ziemie kurzickow/luxonow) bo slumsy suxx.

Shanhaevel
29-07-2006, 00:48
@up
Wolałbym najpierw odkryć wszystko w Prophecies, bardzo mało terenu mam odkrytego, a już któryśtam-nasty level będę miał.

phoneix
29-07-2006, 03:46
"Sila" dervisha poki co przynajmniej wg. mnie ogranicza sie do ra/ta, na obsie zobaczyc mozna bylo, ze gildie wybieraja r/p (cos w stylu thumpera), dervisha ani razu nie widzialem... nerf predzej dopadnie wlasnie wspomnianego paragona (r/p) niz dervisha, przynajmniej mi sie tak wydaje ;] pozatym ladnie sie fp nabija dzisiaj na ra na glupkach ktorzy testuja nowe postacie a nie umia nimi grac ;p

Scream
29-07-2006, 05:48
obydwie postacie fajne, ale wydaje mi sie ze to jednak paragon wiecej namiesza w pvp, glownie przez swoje skille protekcyjne. dervish nie jest zly, pewnie wymusi w kazdym buildzie anywarka albo mass sciaganie enchantow, i albo odrazu przeciwnicy posciagaja enchanty z dervisha i go zespikuja albo beda trzymac na blindzie wiec nie bedzie to az taki wielki problem.

Sashion
29-07-2006, 13:55
Ja teraz tylko czekam na Nightfalla i odrazu robie dervisha bo jest swietny ^^ A paragon sux :P Podejdzie do niego dervish i nie ma goscia :P

Ashlon
29-07-2006, 14:12
obydwie postacie fajne, ale wydaje mi sie ze to jednak paragon wiecej namiesza w pvp, glownie przez swoje skille protekcyjne. dervish nie jest zly, pewnie wymusi w kazdym buildzie anywarka albo mass sciaganie enchantow, i albo odrazu przeciwnicy posciagaja enchanty z dervisha i go zespikuja albo beda trzymac na blindzie wiec nie bedzie to az taki wielki problem.

Wiekszosc enchantow ma dwa efekty, wiec jesli zostanie sciagniety jeden enchant, wokol wszyscy zlapa np bleeding. Spike bedzie trudny, chociazby z tego powodu, ze ma kupe hp i bedzie czas na leczenie. Co do blinda - wtedy taki derwisz bedzie smigal z enchantami z earth prayers i razil wrogow... Cos za cos ;)

@UP : no coz, dervish ma tylko 70 arma (jak assek), natomiast paragon ma juz 80 i tarcze...i walczy na dystans.

Mnie sie podobaja obie klasy, ale chyba zagram derwiszem, bo wole zwykly dmg, niz stanie stylu, slabsze atakowanie i zajmowanie sie aurami.

Scream
29-07-2006, 14:44
rownie dobrze moge takie cos pisac o assassinie, ktory ma najszybszy dmg w grze, albo o warku, ktory ma najwiekszy dps na pojedyncza osobe w grze, a dervish bedzie mial najwiekszy dps w grze z tym ze obszarowy~~

M&M
29-07-2006, 17:16
Ja wolę Paragona, taki R/Mo/W tylko do tego secondary prof :). Dervish nie przypadł mi do gustu, ale imho znerfic powinni nieco te Avatary. Wczoraj jak obserowałem to Esoteric Warriors i jeszcze jakaś gildia grały z D/A na Sand Shards i spam Exhausting Assault, niezły dmg :P. D/Mo na misticism z Arcane Zeal i spam RoFem - nieskończona energia i ciężko cie zabic.

!~L2~!~Existence~!
29-07-2006, 18:24
eee... ;/ sciagam gre z oficjalnej strony... dobrze robie?
Zapowiana sie lepiej od l2 ;]
EDIT O M G Taka fajna gra i trzea za nia placic ;(

Scream
29-07-2006, 18:36
zeby pograc potrzebujesz oryginalnego cdkeya, NIE nie znajdziesz go na google, NIE nie warto kupowac go na allegro. empik ftw.

Hydro
31-07-2006, 20:07
ktos napisal, ze ass ma arm 85 , dziwne bo ja widzialem pancerz u colectora 95, a tak pozatym na pvp zabil mnie 2 uderzeniami oczywiscie z enchantami.byc moze sie myle co do arma, ale sprawdze bo to bylo gdzies w okolicach wajjun baazar

EDIT O M G Taka fajna gra i trzea za nia placic

to trzeba ja ukrasc co?

edit@ scream miales racje ten arm mial 70

Scream
31-07-2006, 20:56
zabil cie 2 hitami? branie superiora do kazdej czesci to niezbyt dobry pomysl ;] widziales armor 95 aska? to byl armor warriora ;]

Shanhaevel
01-08-2006, 12:21
EDIT O M G Taka fajna gra i trzea za nia placic

Nie ma tak dobrze... Nie ma też prywatnych serwerów, ale płacisz raz i grasz praktycznie do końca życia. :P

BTW. Mój elemek nuker zdobył wczoraj 13 lvl, I'm happy (nie grałem nim już od daaaawna). ^^

Hydro
02-08-2006, 21:07
Cos szybko te dodatki wychodza 2 miesiace temu wyszedl factions niedlugo nightfall.

Przygotowywuje sie do mayhem in the market i wykonuje questy z shing jea na potege

lol obszedlem inna droga z henchami

Virding
09-08-2006, 12:06
Tak więc bardzo sie napalilem na tą gierke ale niewiem czy pójdzie na moim "szatańskim sprzecie" a niechcialbym wydac 120zl~ na próżno ;)

Mam:
Athlona 1G,hz+
Geforce 4 Fx 5200 128mb
384 pamięci ram
:confused:

Więc... pójdzie czy nie? B)

Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Avager
09-08-2006, 12:15
up:

tak. jezu ludzie !!!!! SPRAWDZCIE WYMAGANIA NA STRONIE !!!!!

Ta gierka pojdzie nawet na 500 mhz, 32mb karta, 128 ram !.... tylko bedzie ciela troche... (bardziej niz troche) ... ALE BEDZIE CHODZILA I BEDZIE TROSZKE GRYWALNA !

Pierw czleku sprawdz wymagania na stronie, jesli sa bliskie twojemu kompowi (roznica 200 mhz to jest nic w wymaganiach) ... to mozesz byc pewny ze pojdzie, jasne ?

ja mam 1ghz, Geforce FX 5200 (128), 256 ram i jakos chodzi, nawet na max detalach ! Z AA na x4 ... i nie tnie zbytnio... (jakies 20-25 fpsow wtedy mam... ), ale z takimi ustawieniami nie radze grac na PvP tylko na PvE ... na PvP wymagane minimalne wymagania by miec jak najwieksze FPSy.

Virding
09-08-2006, 12:23
Dzieki stary :)
Właśnie o to mi chodziło żebyś napisał czy będzie sie cieła czy nie :]
Bo wiesz, kiedyś kupilem gothica I (uuuu jak dawno to bylo :D ) i mialem jeszcze gorszego kompa jak teraz, i według instrukcji "powinno" mi pójść a tak naprawde gra strasznie skakała, wiesz o co mi chodzi ;)

-=KthxBye=-

Virding
09-08-2006, 17:03
Yupi !
Jutro będe mial GW :)
Mam pytanko.
Kim mam grac?:confused:
Myśle nad Nekromantą ale niewiem czy nie będzie za ciężko, oraz czy wogule ktoś mnie bedzie chcial do teamu ;)

Pomóżcie plax :p

Mlaan
09-08-2006, 17:44
Yupi !
Jutro będe mial GW :)
Mam pytanko.
Kim mam grac?:confused:
Myśle nad Nekromantą ale niewiem czy nie będzie za ciężko, oraz czy wogule ktoś mnie bedzie chcial do teamu ;)

Pomóżcie plax :p

Nie wiem jak jest teraz bo dawno nie gralem, ale kiedys bylo duze zapotrzebowanie na monków do druzyny ;) ... Jak nie wiesz kim grac to poczytaj sobie opisy postaci na jakiejs stronie o GW

Hydro
10-08-2006, 11:53
najczesciej to wlasnie biora wojow lub monkow, a gra nekro nie jest az taka trudna tymbardziej, ze masz zaklecia wysysajace zycie i przywolywanie roznych nieumarlych stworow chociazby golem z ciala w pozniejszej czesci gry

edit Avager sie obudzil w tym temacie

~~AnpeR~~
10-08-2006, 12:17
Witam.Zastanawiam sie nad kupnem GW,mam male pytanko w zwiazku z tym,mam kupic zwykle GW czy GW:Factions ?Z gory thx za help

Mlaan
10-08-2006, 12:52
Witam.Zastanawiam sie nad kupnem GW,mam male pytanko w zwiazku z tym,mam kupic zwykle GW czy GW:Factions ?Z gory thx za help

Jesli dopiero zaczynasz grac to proponuje zwykle GW, a jesli Ci sie spodoba to dokupisz sobie dodatek ;)

Virding
11-08-2006, 17:47
Ja Pier**** ! Dzisiaj mialem mnieć Gw A tu HU* ! Te picze z e-marketu sobie w kulki lecą. Paczka miała być wczoraj. Dupa. Nie doszła. Wiec dzwonie i sie pytam co sie ku*** dzieje i czemu paczka nie doszla. Mówią ze dopiero przygotowali do wysylki czy cus. Mówie - Dobra. 1 Dzień czekania więcej mnie nie zbawi. To czekam dzisiaj caly dzień na przysyłke. Żaden kurier nie dojechał. Już ostro w****** ( :p ) wchodze na e-market.pl żeby sie dowiedzieć co TYM razem sie stało...
"W związku z przerwą spowodowaną dniami wolnymi, najbliższy termin dostwy przewidywany jest na dzień 16 sierpnia.
W dniach 14 do 15 sierpnia kontakt z dyżurującym pracownikiem działu obsługi klienta możliwy
pod numerem tel.kom. +48 609 340 051 lub pod adresem email [email protected].
Za utrudnienia przepraszamy"

CO TO KUR** MA BYĆ ?! X( HU** Jedne --.-- Damn. AFFFFFFFFFF!!

Edit:
I sobie pograłem w weekend -.-
Edit2:
Podajcie mi adres jakiegoś ż(?)etelnego sklepu internetowego pls. Od tych szwabów jebanych nie bede kupowal :P

Avager
11-08-2006, 19:47
up:
pojedz sobie do najblizszego miasta co ma Media Market..i se kup -.- .

Virding
12-08-2006, 00:01
O to chodzi ze ja mieszkam na uboczu Plocka i niechce mi sie jechac :p
ale no bez jaj. Jak bym kupil na allegro bylo by szybciej... >.<

Btw: Mozecie mi wytlumaczyc o co chodzi jak ktos mówi: -
ja to gram R/mo-
a ja to W/Mo
?? :P

Wiem że nuubek jestem ale czy to oznacza ze mozna dwie profesje na raz wybrac?

Squaess'me
12-08-2006, 10:58
tak, nawet trzeba ;)
po ok 80% gry mozesz zmienic druga profesje.

Virding
12-08-2006, 11:09
Aha dzięki :)
To w takim razie powiedzcie czy Ranger-Necromanta byłby dobry? :baby:

Conan Barbarzyncaa
12-08-2006, 11:20
Rob Ranger/Mesmer bedzie lepszy 8o A tak wogole to najlepszy jest Warrior/Monk.

Avager
12-08-2006, 14:12
heh.. na samym poczatku gry (postacia PvE) wypelniajac chyba 2 lub 3 quest, zdobywasz 2nd profesje, pozniej mozna ja zmienic... jak sie dojdzie do pustyni (jakies 60-70% gry).

Nadrill
15-08-2006, 21:03
A ja się bardzo cieszę, ponieważ najwyżej za 3 dni będę miał nowy komputer(Geforce 2 MX na Geforce 7600 GT/GS, będzie można odczuć zmianę). ; ) Nareszcie pogram sobie na full detalach, bez żadnych zaciachów...
BTW, niedługo ma się ukazać spolszczenie Guild Wars od CD-Projektu. Będzie zupełnie za darmo, będzie do wszystkich ukazanych wersji i nadchodzących. Spolszczenie wgra się automatycznie, przy ściąganiu uaktualnień. Kiedy się ukaże? Jesień tego roku.

=Pekin=
16-08-2006, 02:33
Koncze z Tibia qpuje Guild Wars :P

Mam pare pytan :]

1. Jak wyglada walka tam pvp, czy traci sie cos przy smierci ?
2. Ktos pisal pustynia 60-70% gry, jezeli przejde gre zabije jakiegos bossa mam koniec ? czy jest to niekoncza sie przygoda jak np.. Tibia ?
3. W moim otoczeniu nie graja w GW jest tam duzo nowych graczy ? i czy duzo polaków

odp plz ;)

Nadrill
16-08-2006, 08:35
Koncze z Tibia qpuje Guild Wars :P

Mądra decyzja. Brawo!

1. Jak wyglada walka tam pvp, czy traci sie cos przy smierci ?

Nie.

2. Ktos pisal pustynia 60-70% gry, jezeli przejde gre zabije jakiegos bossa mam koniec ? czy jest to niekoncza sie przygoda jak np.. Tibia ?

Tu się nie wypowiem, bo sam jestem newbie w GW...

3. W moim otoczeniu nie graja w GW jest tam duzo nowych graczy ? i czy duzo polaków

Jest dużo nowych graczy, także polaków(przynajmniej ja tak widziałem)

Squaess'me
16-08-2006, 08:57
po przejsciu fabuly mozesz sobie do woli chodzic po mapce, wykonywac poboczne questy, ktorych nie wykonywales, wchodzic do kazdego outpostu itd. :)

=Pekin=
17-08-2006, 01:27
Jutro qpuje Guild Wars :P mam nadzieje ze bedzie w media markt albo w empiku :PP

Mam jeszcze jedno pytanie, angielski znam na poziomiem podstawowym moze wiecej dam rade wykonywac tyle zadan ? czy sa strzalki czy cos :d

Squaess'me
17-08-2006, 08:25
no warto tam znac chociazby podstawy angielskiego, ale sa strzalki i wykrzykniki nad npc, ktory ma ci cos do powiedzenia
jakby co, to WSZYSTKO znajdziesz na guildwars.pl i guildwars.pl/forum. ;)

Nadrill
17-08-2006, 11:35
Niedługo powinna być poslka wersja gry, wtedy wszystko bez problemów połapiesz.

=Pekin=
17-08-2006, 17:23
Kupilem Guild Wars : Factions :P Innej nie było
Wchodze i robie narazie questy na wielkim terenie jakby las ;P w miescie pelno ludzi itd Narazie nie moge sie połapac jakos 3 lvl wbilem , ale faktycznie pisali ze po polsku gra niedługo. Pozdro cya
Duzo "zasad" gry nie znam np mam lvl up i nie moige wszykich pkt dac w Air Magic ;P to dalem w Earth itd Móglby ktos opisac co robic na początku ? ;P

Jak ktos zaczyna grac to niech pisze na 7778722 we dwóch zawsze razniej questy porobic :PPP

Ashlon
17-08-2006, 20:02
Na pierwszy poziom air magic potrzebujesz 1 punkt, na drugi 2 punkty, na trzeci 4 cos w tym stylu. Na 12 poziomow potrzeba bodajze 80pkt.

Necromantor
17-08-2006, 20:45
też musze kupic tą gre :evul: a i jeszcze coś mam pytanie czy w gw też są różne servy jak w np. tibii ?? jeśli głupie pytanie to sryy ale ja też jestem newbie ;)

Shanhaevel
17-08-2006, 23:18
@up
Ta gra jest tak świetnie zrobiona, że wszystkie klasy są wyważone. Bierz co chcesz...

Właśnie wróciłem z wczasów, czas dobić do 18 lvlu... Od jakiegoś czasu jestem w Druid's Overlook, co się niedługo zmieni, jak sądzę... =]

Ashlon
17-08-2006, 23:19
W tej dzungli to tylko Henge of Denravi jest fajne, a pozniej pustynia ownuje wszystko :)

=Pekin=
18-08-2006, 00:05
Robie misje w tym lesie :P Moim zdaniem cholernie trudno znalesc kogos do teamu -.-

Ashlon
18-08-2006, 00:16
No bo na poczatku malutkie misje o wiele szybciej robi sie z najemnikami, niz z ludzmi...Przy powaznych misjach zaczniesz to doceniac;)

Avager
18-08-2006, 02:04
wiec... 60-70% gry to pustynia (mowie o zaliczeniu 3 testow ... dzieki ktorym..uwaga...zmierzycie sie ze swoim lustrzanym odbiciem). Czy koniec jest toz zaraz po zakonczeniu gry ? NIE ! zostaja jeszcze questy, Dodatki typu Factions i te shadow cos tam, oraz Sorrow Furance ( darmowy dodatek do GW ... niby taki wiekszy patch - pare trudnych questow i lokacja).

Czy sa serwery ? Nie, Tobie chodzi o takie jak by ... ze niby startuje nowy serw, i tam wszyscy zaczynaja od zera (do d... bylo by tak w GW), sa districty (w razie zatloczenia, lub swobodnego poruszania sie... mozna zmienic district ... co przenosi cie na inny Pod-serwer , a takze mozna wejsc na International...gdzie spotykaja sie ludzie z Ameryki + Europy + Azji ... (moga sie spotkac) ... gdyz, gra jest podzielona na regiony... Ameryka , Europa i Azja, a czemu ? w HoF (Hall of Fame, albo HoH Hall of Heroes - jak kto woli) te 3 regiony walcza o dominacje !!! Ten region ktory wygra... zdobywa laske bogow, i moze wejsc do paru dobrych lokacji (Underworld lub Fissure of F... (zapomnialem) - zadnej z tych miejscowek nie zsolujecie (ale...da sie .. :) jest to trudne, ale odpowiedni build... i jazda ) )

Dobra... coz tu mowic,
jesli przejdzie sie gre, mozna dokonczyc misje (misje maja 2 czesci... Primary objective oraz Secondary Objective), mozna zbadac cala Tyrie , walczyc na PvP postacia PvE (to juz radze jak macie dopiero super eq, i odpowiednie skille i odpowiedni build - chyba ze chcecie byc miesem armatnim - jesli nie chcecie nim byc, to lepiej zalozcie postacie PvP ... i tam se przydzielcie Skille, itemki i takie tam (itemki te ktore odkryles w czasie gry + kupiles za pkt. Balthazara (w walce PvP)),

Anyway, polecam Dragon's Lair ... Glint to suppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer rrrrrrrrrrr smoczek, super wyglada i super atakuje (mocno) :P.

Mozna takze zbierac kaske na 15k armor (lepsza wersja tego za 1,5k (to ten sam co w PvP dostepny) ) itp ... albo uzbierac ten ~1mln na FoF armor :) (to jest wersja kolekcjonerska armora... nie ma on jakichs mega uber statsow).

aha, taka porada dla Rangerow w walce z Lustrzanym odbiciem (by zabic go ponizej okreslonego czasu = bonus 50k exp ):

1) Wziasc jak najwiecej SPIRITow , i 2 ataki ... zanim lustro uzyje wszystkich spiritow, bedzie lezec (on uzywa pierw spirity a potem walczy)

2) Podbiec do niego blizej , wtedy on wyciagnie miecz, i zacznie atakowac (iz masz slaby (0 zapewne) skill w mieczu bedzie Ci robic dmg ~10 max) ... dobij go z luku

Powodzenia :)

Nadrill
18-08-2006, 12:42
A ja mam takie pytanie... kupuję nowy komputer i na nim będę grać. Czy coś muszę kopiować jakiś plik z Guild Wars(żebym miał już niektóre mapki ściągnięte, czy coś)?

Squaess'me
18-08-2006, 13:13
duzo raczej nie skopiujesz, bo wszystko chyba siedzi w .dat, ktory z kolei ma 1++(++++++++++) GB, to jedynie mozesz przerzucac ;d

Nadrill
18-08-2006, 13:18
Czyli skopiować gw.dat, zainstalować GW na nowym komputerze i go zamienić?

Squaess'me
18-08-2006, 13:56
mozesz sprobowac, bo nie widze innych plikow.
chociaz ja nie bawilem sie nigdy w ten sposob ;d

=Pekin=
18-08-2006, 15:32
Jesli kupilem Guild Wars Factions ( innej w media markt nie bylo-.- ) moge grac tylko na kampani Factions czyli tej srodkowej ? Bo kumpel mowi ze moe grac tylko na tej pierwszej a na Factions nie moze :S bez sensu

Btw. nie moge sie lognac :P albo ja mam problemy albo oni z serwem ;/

Ashlon
18-08-2006, 18:14
Tak, masz dostep tylko do kampanii dostepnej w Factions, zadnej innej.

=Pekin=
18-08-2006, 23:06
Tak, masz dostep tylko do kampanii dostepnej w Factions, zadnej innej.

To chyba lipa nie ? Za 130 zł :/ Jeszcze mialem ladny kisiel jak kupywalem sam dodatek Factions i nie mialem Guild Wars podstawki i nei wiedzialem czy mi pójdzie :P

Ale tak ogólnie gra przednia !!! :]

Ashlon
19-08-2006, 11:02
Dlaczego lipa? W kazdym samodzielnym dodatku tak jest...A najlepiej traktuj to jak dwie osobne gry - GW1 ma kontynent i GW2 ma kontynent...Co w tym lipnego?

Scream
19-08-2006, 12:28
na pvp ma lipe, prophecies jest starsze, a co za tym idzie, skille z podstawki sa popularniejsze niz te z factions.

=Pekin=
19-08-2006, 22:33
na pvp ma lipe, prophecies jest starsze, a co za tym idzie, skille z podstawki sa popularniejsze niz te z factions.

A wyważone są ? :S czy moze z guild wars pierwszych sa lepsze a twórcy Guild Wars dodatek ( Factions ) zrobili na odwal sie ? :P

Scream
20-08-2006, 00:08
nie sa lepsze, ciezko mowic o jakis skillach ze sa lepsze lub gorsze, sa poprostu popularniejsze bo sa w grze o ponad pol roku dluzej.

Squaess'me
20-08-2006, 09:42
dazynt meder
i tak grajac pvp nie wybiera sie losowych ludzi z losowym paskiem skilli, najczesciej gra sie wg. buildow
w nightfall derwisz to przeciez masakrator, a jest przeciez tak 'swiezy'.
tak i grajac z postaciami z factions (mam proph.) mam wiecej frajdy ze skilli np. rytualisty niz monka czy xxxxxx
w factions jest duzo ladnych zbrojek i podobno expi sie duzo szybciej, masz mozliwosc zdobycia domu frakcji bla bla bla

=Pekin=
23-08-2006, 01:26
No piszcie cos w tym temacie jakies ciekawostki itd itp :]

Chcialbym dodac ze swiat Guild Wars Factions jest ... Gigantyczny xD
Myslalem na pcozatku ze mapa to ta wyspa to tak pół na pół bylem zachwycony dopiero po kilkunastu questach wchodze w mapke i kliknelem przez przypoadek zeby zwiekszylo...
Zonk
Ta wyspa polozona jest kolo gigantycznego kontynentu xD a wysepek jest jeszcze pare. Massacre WoW ma wielki swiat ale nie ash tak :] :] :]

Pablofrs
23-08-2006, 01:34
A ja mam takie pytananie do was...
W guild wars ponoć jak sie juz wyjdzie z miasta to juz potem jak expimy to sie nikogo nie spotka prawda?

I drugie pytanie:

Czy warto kupic tę (tą?) grę? Wymiencie + i - :D

Scream
23-08-2006, 09:19
swiat gw jest maly, pozatym poszczegolne tereny roznia sie tylko akustycznie i wystepujacymy na nich potworami, nie ma na nich nic nie zwyklego, wlasciwie to raczej nie zwraca sie wiekszej uwagi na otaczajacy nas swiat bo nie ma on wiekszego znaczenia, tak jak jest to w tibi czy wowie(a swiat w wow czy tibi i tak jest wiekszy niz ten w gw;p). plusy, minusy, ciekawostki - www.google.pl

Sashion
23-08-2006, 09:24
@up
Yea ale guild wars jest bardziej dopracowany niz WoW -.-''

A ja mam takie pytananie do was...
W guild wars ponoć jak sie juz wyjdzie z miasta to juz potem jak expimy to sie nikogo nie spotka prawda?

I drugie pytanie:

Czy warto kupic tę (tą?) grę? Wymiencie + i - :D

1. Nikogo, chyba ze wyjdziemy w party :P
2. Tak warto :P

+
Przeczytaj recki w CDA albo w necie :P
-
Przeczytaj recki w CDA albo w necie :P

XD

=Pekin=
23-08-2006, 15:44
Ale swiat i tak jest weeelki :P

A tan na marginiesie twórcy Tibii moim zdaniem powinni zrobic swiat z 2x wiekszy -.- nie dosc ze trzepia taka kasiore z pacców a tworzenie swiata w Tibii jest o wiele prostrze niz w innych grasz mmorpg o lepszej grafie :P
Tutaj teren powstawiac drzewka itd ale im sie pewnie nie chce ....

Adaras
25-08-2006, 11:57
Czy są jakieś dobre sposoby na zarabianie złota?

Handel z graczami? Nie orientuję się w tym za bardzo...

Avager
25-08-2006, 15:18
Farmienie...

Odpowiedni build + Odpowiednie potworki i idz farmic...

Ja moim R/Mo na 1 wyjsciu na moja farme (ice Impy) zarabiam 2-4k (jakies 30-45 minut).

=Pekin=
25-08-2006, 15:28
Farmienie...

Odpowiedni build + Odpowiednie potworki i idz farmic...

Ja moim R/Mo na 1 wyjsciu na moja farme (ice Impy) zarabiam 2-4k (jakies 30-45 minut).

Powiedz cos wiecej o farmieniu, kumple lataja i maja zielone i złote itemki :P
Avager masz tylko GW : Factions ??

Shanhaevel
25-08-2006, 22:03
Mam już Factions. :P

+
Nowy świat
Nowe profesje
Questy
-
Nie jest tak dobrze jak mówili...
Na kontynencie wszystkie potwory mają 20 lvl+
Assassin małe obrażenia zadaje :/
Brak nowych terenów pvp

Ogólnie: Dodatek (w sumie to coś więcej niż dodatek) nieco gorszy od podstawki, ale to akurat mnie nie dziwi.

8/10 (dopiero zaczynam grać, więc może się to zmieni...

Hydro
25-08-2006, 22:18
UP@ co ty mowisz assem az tak duzych sie obrazen nie zadaje? to jest kwestia buildu jak ma slaby to obrazenia beda slabe.tak przy okazji moj build: unuspecting strike,fox fangs,horned of the ox,falling spider strike,twisting fangs,shadow refuge oraz rez signet. I z takim buildem moge zabic woja (przy 75% zycia pada od obrazen,powyzej od trucizny lub innego gracza i w tym momencie moze przezyc)

Co do potworow to niewiem jak dla ciebie, ale dla mnie to jest plus bo z twojej postaci nie robi sie tibijskii heros co praktycznie kazdego potwora moze zabic

Scream
26-08-2006, 13:44
nie polecam assassina na pve.

Adaras
26-08-2006, 14:40
No cóż, dawno nie grałem w GW i nadal niewiele wiem.

W każdym bądź razie zmieniłem hammerka na sword+shield, skille, trochę builda ale...Nadal kiepsko idzie walka solo.

Aktualnie z 16lvlem wróciłem sobie do Ascalonu i zmiatam wszystko. Kasy trochę z tego jest, trzeba przyznac. Ale mogłoby byc lepiej...

Zastanawiam się, jak się leczyc. Healing Signet to w sumie szit. Natomiast spelle monka nie są raczej przystosowane do leczenia siebie i żrą dużo many...

Gram W/Mo

Avager
26-08-2006, 15:46
up:

5 Energii to dla wara duzo, to prawda...

Jak chcesz sie leczyc...to polecam taki build dla Ciebie...

(chyba takie skille sa dostepne dla low lvlowych warriorkow):

Skille monka:
Live Vicariously - Za kazdy cios jaki zadasz, dostajesz HP (Enchant - dziala poki go ktos nie usunie, lub sam go nie wylaczysz)
Vigorous Spirit - na 30 sekund, gdy zadasz dmg. leczy Cie
Balthazar's Spirit - Za kazdy cios jaki dostaniesz, dostajesz 1 Energii oraz odpowiednia ilosc Adrenaliny, im wyzszy smitting tym wiecej adrenaliny (smitting mozesz zostawic na 1 nawet ..albo 0 )

Skille Warriora, rob jak chcesz

To powinno Ci starczyc.

TOPIC:

Ja chce nowego kompa ;/ bo gra dla mnie na arenie to rwanie nerwow, za kazdym razem bluzgam jesli Mapka sie nie wlaczy w ciagu 5 skenud -.- (wtedy zazwyczaj wybiegaja z zagrody ;/ ).

Scream
26-08-2006, 16:01
@up
z zagrody wybiega sie po 30-50 sekundach, nie pamietam dokladnie.

dla warka do leczenia wydajny jest wlasciwie tylko healing sygnet, przynajmniej w pvp, w pve zalezy na jakie potwory walczysz, jesli nie ma ich zbyt duzo to wtedy sygnet, jesli walczysz na przeciwka duzym grupka to najlepiej wziasc healing sygnet, lub ew. healing seed jesli nie chcesz tracic elita.

Avager
26-08-2006, 16:43
up:

Z tego co pamietam Healing Seed jest do uzycia WYLACZNIE na celach Sojuszniczych, ale nie na sobie !
Ale to jakos zalezy...
Czasem mi sie odrazu wgra po wlaczeniu Loading Window... i zostalo 5 sekund, czasem 17 , a czasem jest juz 30 sekund gry...
A jesli chce ten ktos walczyc na PvE (Farming), to bardziej polecam moj build, jest mniej zniszczalny (jesli chodzi solo...bo jak Mission robi, to raczej niech wezmie inny build), Twoj build jest taki ... zbyt amatorski (Healing Signet na PvE to tylko po walce...bo jesli jestes otoczony przez 5-6 potworkow to raczej na ch... Ci Healing Signet... ),
Gdyby uzywal Axe, moglby zrobic Cyclone Axe, a co za tym idzie... zdobyc duzy zapas hp .

Ja moim buildem rangera do PvE (farming) jesli atakuje 6 (Barrage) celow naraz, to za kazdy strzal otrzymuje (12 + 15)*6 = 27*6 = 162 hp (cos kolo tego) ...wiec pomysl, Essence Bond (Czyli cos podobnego do Balthazar Aura - tylko ze essence nie daje Adrenaliny) dostarcza mi nei skonczona energie... Barrage kosztuje mnie 2 energi... 6 Atakow na mnie dodaje mi 6 energi co sekunde... , wiec chyba tak zle nie jest, co ?
Wiele buildow Warriora do Farmienia wlasnie uzywa podobnego systemu, uwierz mi, ze zaden Farmer nie idzie na farming z Healing Signetem .

Topic:

Dam swojego builda z PvP, moze komus sie przyda :) :

>>>>>>KLIKNIJ TUTAJ<<<<<<< (http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=13415&pid=144471&st=0&#entry144471)

Ashlon
26-08-2006, 23:03
Avager : do linii komend gw dodaj -perf i looknij ile masz fpsow. Potem dodaj -nosound. Ilosc fps powinna pojsc w gore ;)

@Val : na razie daj spokoj pieniadzom, przechodz gre, kasa sama wpadnie.

Kulek
27-08-2006, 11:03
Ktoś gra w GW:Factions? ;P Jestem nie w temacie dawno mnie tu nie było ;)

Avager
27-08-2006, 12:52
up up:

W tym ze FPSy mam dobre, nie musze ich sprawdzac (frapsem jak cos robilem...znaczy sie przed wlczeniem nagrywania = 30-40 na minimalnych, 15 na max z AA na 4)...
Problem w tym, ze lokacje dlugo sie wgrywaja !
Np. Arena (po zalozenia checi walki) ... od 5 - 30 sekund a czasem i dluzeeeeeeeeeeeeeej

...

EDIT:

Zatrzymje sie na 100% i musze czekac te 5-30 sekund...

Virding
27-08-2006, 14:31
@up
Ja tak samo mam :P
Tyle że ja mam w tej chwili procek 700hz (me rox blz) bo qmpel spalił mojego nowego durona 1,8 ghz ;( i czekam aż mi odkupi ;)
Ogólnie gierka jakoś śmiga ale czasami potrafi ostro zaciąć :confused:
Jednak nie o tym mój post.
Jako że widze iż jest w tym temacie wtajemniczonych kilka pojętych w tej grze graczy GW (skłon ku Avengerowi, Necromancie) mam pytanko(a):
1) Wybrałem R/E < czy dobrze zrobiłem?
2) Chciałbym korzystać z elementalisty z kręgu magii ognia jednak niemam pojęcia jak mam pakować punkty tak, by ich niemarnować...
Chciałbym by ktoś opisał mi ile punktów mam rozdawać, w jakie atrybuty i ile tych atrybutów mam cały czas "upgrade'ować" bo wiadomo że niebede walil raz w pułapki, drugi raz w celność a pózniej we wszystkie szkoły magii pokoleji bo to raczej "waste" tychże punktów. Tak więc -=Halp blx=-

Wiem że moja wypowiedz jest nieco chaotyczna ale mam nadzieje że ktoś ją zrozumie i pomoże mi :p

Avager
27-08-2006, 15:10
wiesz, rob jak chcesz...

ale..
zanim cos powiem ..to

A-V-A-G-E-R

Wiec,
..

rob jak chcesz..hyhyhy

no ale jesli jednak... to ... no nie wiem co Ci poradzic, na PvE takiego super build nie potrzebujesz, wez zdobadz Conjure Flame lub podobne (Conjure Lighting, Conjure Frost) ...jesli masz bron (luk) z dmg. od ognia to wez C. Fire, jesli od Lightining to wez C. Lightining, jesli Cold. to C.frost ... proste, to Ci starczy na PvE, moich tajnych PvE buildow nie zdradze, wybacz).

Ashlon
27-08-2006, 17:20
@up
1) Wybrałem R/E < czy dobrze zrobiłem?
2) Chciałbym korzystać z elementalisty z kręgu magii ognia jednak niemam pojęcia jak mam pakować punkty tak, by ich niemarnować...
Chciałbym by ktoś opisał mi ile punktów mam rozdawać, w jakie atrybuty i ile tych atrybutów mam cały czas "upgrade'ować" bo wiadomo że niebede walil raz w pułapki, drugi raz w celność a pózniej we wszystkie szkoły magii pokoleji bo to raczej "waste" tychże punktów. Tak więc -=Halp blx=-

Wiem że moja wypowiedz jest nieco chaotyczna ale mam nadzieje że ktoś ją zrozumie i pomoże mi :p

Tak wiec :
Kazde polaczenie jest dobre, jesli umiesz je wykorzystac. W dalszej czesci gry bedziesz mogl zmienic druga klase na dowolnie wybrana.
Jesli rozwijasz ekspertyze, to kazdy 1 poziom tejze powoduje, ze kazdy skill kosztuje 4% many mniej, wiec przy 12 poziomie ekspertyzy skill zzerajacy 10 many pobierze ci niecale 6. Niestety, nie dziala to na czary, wiec czary beda kosztowaly "normalny" poziom many. Pamietajac, ze ranger ma dosc malo many, ze szkoly ognia polecam conjure fire (reszta jest droga, powoduje exhausted, albo jedno i drugie). Z air magic mozesz wykorzystac zwiekszajacy obrazenia conjure lighting (pamietaj o luku z lighting dmg!), blinding flash. Z water conjure frost, armor of frost/mist (zwieksza AL przeciwko physical dmg, drugi dodaje arm + speed), blurred vision na atakujacych warriorow, ew. cos do zwalniania goniacych cie przeciwnikow. Z earth ciekawy jest magnetic aura, silver armor, iron mist na goniacych cie, mozesz ward against foes/melee.

Scream
27-08-2006, 17:31
a najlepiej grac skillami samego rangera, po co sobie komplikowac zycie (przynajmniej na pve)

Adaras
28-08-2006, 02:49
A może mi ktoś powiedziec, po ile średnio chodzą Gripy do broni oraz Runy? Mam tego trochę i przydałoby się sprzedac.

Zapytałem jednego gościa ile chce za Bow Grip Armor+5 i powiedział...3k. Więc stawka jest duża =P

Ashlon
28-08-2006, 10:46
Zalezy, Val. Dam ci przyklad na dagger tang :
+23hp mozna sprzedac za 1, max 2k
+29hp za jakies 10k
+30hp (najlepszy) kosztuje w granicach 15k
A cena run szybko sie zmienia, najdrozsze sa superiory i vigory, oczywiscie;) Lookaj w lion's arch na rune tradera, on ma najaktualniejsze ceny :P

Avager
28-08-2006, 12:01
up up:

3k To jest gowno...Wybacz, ale taka prawda..
ja teraz farmie Totem Axe ... ktore sprzedaje za 10-15 k ... (zielony max dmg Axe...nawet ladny), Powiem Ci ze trudno go sie nie farmi ale niestety cos ostatnio nie wypada ...

I...
To zalezy od Gripa

Taki Vampire 5:1 (5 Steal, -1 degen) kosztuje od 10k do nawet 100k ...
inne kosztuje marne grosze, inne zas fortune ...badz polowe jej ... proste :>

Adaras
28-08-2006, 13:08
To może później przytoczę i zapytam ;)

Dzisiaj akurat robiłem z ekipą questa w D'alessio Seaboard i szczęście się do mnie uśmiechnęło - wyciągnąłem pierwszego w historii mojej postaci złotego itema. Nie jest najlepszy, ale zawsze cos.

Healing Ankh Energy+10, Armor+5 (vs. psyhical attacks)

A co do run: Mam trochę minorów, jakis supreior też się trafi.

Dzięki.

Jana Thramish
28-08-2006, 14:27
zapraszam do tematu

http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=959533#post959533

puginu
04-09-2006, 21:45
3x up
Ciekawe to twoje 10-15k bo przynajmniej od ostatniego miecha ceny totem axa nie przekraczaja 6k.... Ja farmie w UW dzisiaj polecialo 7 ecto czyli jakies 42k. Po 21k na głowe (farmi sie z necro, ja monk) Farm trwal ok. 1h

Scream
04-09-2006, 22:18
omg, znudzilo mi sie lol, nie chce ktos kupic konta prophecies + factions z dwoma postaciami pve na 20lv (elementalista i assassin), rank 5(prawie 6), 500kfb, gildia top 200-300 ? lol, nie handluje kontami, pytam z ciekawosci tylko, info na gg 9478893 ;]

Avager
04-09-2006, 23:07
Serrio Ci sie znudzilo o.O ?

Zostaw, moze potem Se bedziesz chcial pograc... .

=Pekin=
04-09-2006, 23:34
Serrio Ci sie znudzilo o.O ?

Zostaw, moze potem Se bedziesz chcial pograc... .

Mi tez jakos sie znudziło same Factions :P
Narazie pykam w Americas Army :P
i znalazłem cos lepszego niz siedzenie przed kompem :]

Śmigam na deskorolce xDDDD Nie nie jestem skejtem, to tylko jakis stereotyp :P

A ty Avager katujesz GW ?

Avager
05-09-2006, 00:09
Gdybym mial kompa, który by pozwalał na wgranie sie lokacji krocej niż 5 sekund, to bym grał...tak to nie ma sensu...czekać 5 - 1,5 minuty az mapa sie wgra ...

Po za tym, mam dziewczyne :*
Ucze sie flasha wkoncu...
Chodze do szkoly
i mam kumpli...
no i robie fake'i oraz pykam w gierki ;p ...

Wiec ...raczej nie, ale pykac pykam...czasem wlacze na pare chwil :) .

alienXX
09-09-2006, 10:37
4 miesiace bylem uzalezniony od gw, teraz mi przechodzi, bo czasu nie ma - liceum sie zaczelo.

Generalnie gra swietna, nie zaluje wydania 200 zl~ na prophecies i factions. Najbardziejw grze podoba mi sie elastycznosc - to, ze w (prawie) kazdej chwilil mozesz zmienic caly build, atrybuty, pojedyncze skille... dzieki temu postaci nie da sie zepsuc jak w wiekszosci innych gier. Poza tym mozliwosc tworzenia nowych postaci pvp na 20 lvlu bardzo uprzyjemnia gre - mozna grac codziennie czyms innym ;p Polecam.

Nadrill
12-09-2006, 21:32
Dla tych, którzy zastanawiają się nad kupnem GW, a chcą najpierw grę przetestować: od 22 do 25 września można będzie zagrać całkowicie za darmo. Dostępne będą chyba tylko 2 profesje(te z tego dodatku, który będzie za miesiąc), ale...

Kajulec
01-12-2006, 20:03
W najnowszym CDA Guild Wars: Factions, 14-o dniowy trial, 10h gry.. w sumie to może ponownie obczaję GW, dawno nie grałem. =p

=Pekin=
02-12-2006, 22:09
Mam pewniem problem :P
pare miechow temu gralem z miecha w Guild Wars Factions, potem odlozylm na półke ale tera kiedy chcialem wrocic ( passow nie pamietram juz ;S tylko maila ) nie da sie ;O

Zainstalowalem factions i w menu glownym lata mi Guild Wars nightfall lol -.-
CD-KEY wpisuje zły lol wtf -.-
Nie wiem co robic :S

Uther92
02-12-2006, 22:37
Ty, że pisze nightfall to sie nie przejmuj bo tam jest zawsze najnowsza wersja po prostu.

=Pekin=
03-12-2006, 01:32
Ale jak mam odzyskac stare konto ;S zapomnialem hasla a cd key ktory mam w orginalnym pudeleczku factions nie dziala -.- pisze ze dziala tylko do factions a jak napis nightfall jest to pewnie dlatego nie dziala =.=
Nie wiek kuurwa co robic , a tak pogralbym sobie i do tego polskie serwy wychodza ;S Jest jakas strona gdzie sie moge zalogowac jak np tibia.com pomoz ktos ;PPP

Ashlon
03-12-2006, 10:22
To powinno pomoc :
http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=7329

=Pekin=
04-12-2006, 15:52
Kurrrrrrrde dalem reset passord wpisalem maila na ktory maja mi wyslac ( mialem na takim meuli wczesniej ) pisza ze za 24h dojdziue haslo i NIC PO DOBIE LOOOOOOOOOOL

Senseal
04-12-2006, 19:38
Nie długo dołączam do do graczy Guild Wars. Powinieniem mieć w środę :) .
Może jakiś help jak już dostanę? Jak coś - GG 5921388.

Ghard Lage
04-12-2006, 19:50
No hyba se pogram w GW bo dawno nie grałem.

Nadrill
04-12-2006, 22:41
Nie wiem, czy wiecie, ale:
Guild Wars będzie pierwszą grą MMO, która będzie po polsku, już 8 grudnia.
Czy będzie jak zwykle, a więc przełożenie premiery, zobaczymy już w piątek.

Nightwalker
09-12-2006, 17:01
Cóż lokalizacja prawie im sie udała.
Prawie robi wielką różnicę. W tym wypadku moze nie tak wielką.

Trzeba poprawić opis runów/armorów/ i przyrzadów do zadawania bólu
ale to się da zrobić łatwo (brak dodatkowych mocy i samo to, że można wypić icy dragon sword-a. Taki opis)

Gorzej "Lodu młot z obrony" czyli Icy Warhammer of Defense. no żal. A to tylko przykład.

I Kurcykowie bardzo mnie denerwują...

@down
Wszystko przez steama, jak zawsze.
Kiedyś było inaczej?? Nie pamiętam

Uther92
09-12-2006, 17:14
Ciekawy jestem czy poprawione spolszczenie będzie dodane jak normalny update, czy trzeba będzie ściągać jakiegoś patha czy coś podobnego ?

Max121
10-12-2006, 09:31
Spolszczenie już jest (od wczoraj)... Wystarczy w ustawieniach włączyć język polski ;) Ludzie jaka jest najlepsza 2nd klasa dla sina ? (oprócz Patrona z GW:N)

Nadrill
10-12-2006, 09:54
Polonizacja jest, delikatnie mówiąc, bardzo zła. Najprawdopodobniej to wina ArenaNet, która źle załączyła polski język. No bo jak inaczej to nazwać, kiedy w polskiej wersji nie ma statystyk przedmiotów, a każdy przedmiot można wypić i prowadzi do odurzenia?!
Plus jest taki, że można grać po angielsku, mając staty przedmiotów, i mieć tekst po polsku. Wystarczy RCtrl i mamy wszystko po polsku. Aby mieć pierwotny język, zwolnij(;<) przycisk.
@up
Ja mam rytualistę i jest niezły.

=Pekin=
10-12-2006, 23:39
Dziwne to spolszczenie xD
Kupie 1gb ramu wtedy pogram tera mapk wchodzi tak ze daj spokoj ...

Ghard Lage
11-12-2006, 11:45
No wróciłem do GW i hyba se Factions kupie :D
Ey a jakie questy trzeba robić w Properies, żeby się dostać do Crystal Desert i innych terenów? Bo narazie moge do tych lodowych gór i w Askalonie...

Noi tu mój rekord 18 wygranych pod rząd!!! Szkoda tylko, że dziwne kolory.

http://i83.photobucket.com/albums/j290/arano_adamo/gw006.jpg

Marduck
11-12-2006, 18:57
EEE GW ju po polsku?8o

Uther92
11-12-2006, 19:06
@Up
No już od 8 grudnia jest polski klient i polskie serwy ;)
BTW @2up
Coś ci grafika nawala. 8o

Senseal
11-12-2006, 19:16
Tak nawiasem... dziala wam guildwars.pl ?
Mi sie wyswietla "This IP address cannot be used for browsing." Czyzby mnie zbanowali? 8o