Pokaż pełną wersje : Maple StoRy
Stron :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Przeciw temu że na nas wygnają z Globala (ale ze nas wygnaja ale przeniasa konta) mam taki argument: Kiedy ludzie, ktorzy nie powinny grac na SEA, zakładali swoje konta mieli juz wlasne wersje maple albo przynajmniej wersje global. A kiedy my (Ci starsi gracze, ale licze nas jako ogół europejczykow) zakladalismy konta na globalu nie bylo jescze europe wiec tym samym nie mielismy wlasnej wersji maple. Poza tym global to global czyli dla całego świata. To mówilem JA Yashima.
@edit
Nadrill w tej samej minucie odpisaliśmy :P
rezydent
02-05-2007, 11:08
na którym świecie najlepiej grać? tzn. na którym gra najwięcej polaków itd.
albo na jakim wy gracie
zara ściągam gre i zakładam warriora
NA WINDIE! Ja tam gram (I nawet Nadrill tez). Jak juz zrobisz postac to pisz do Dofis.
BTW: jak teraz nie uruchomisz maple to sie nie przejmuj. Patch trwa do ok. 12:30
Mój plan: lootować do oporu Maple Kandayo, Claw i zarabiać później nieziemskie kokosy... ;]
A gdy będzie double exp, wybiorę się na flyeye, na których będę robił 8%/10 min...
Ja do oporu bede siedzial na wild boarach i loocil wszystkie maple itemki!
Mieciu999
02-05-2007, 11:32
Tak tak zapraszamy na Windie moj nick sokol17
yashima a co noewgo bedzie po tym updacie bo ja gram dopiero tydzien a juz 29lvl :d
Majiines
02-05-2007, 11:32
Wątpie w to, że konta zostaną przerzucone. Global to global każdy może tutaj grać. Wyobraż sobie wrzucenie wszystkich Europejczyków na jeden server, kocioł niewyobrażalny... Nie ma mowy bez zgody. ; )
Our in-game events include:
2nd Annual Maple Gear Equips Drop!
Birthday Quests!
Cody's Candle Clash Quest!
Double EXP!
Double Drop!
GM Events!
Heh exp x2 :D
Wyobraż sobie wrzucenie wszystkich Europejczyków na jeden server, kocioł niewyobrażalny... Teraz jakoś się Europejczycy, Amerykańce, Ausrtalijczycy i inni się na globalu kiszą, więc na eMS byłoby luźniej. :d
@co do eventa
Pewnie i tak siostra będzie większość czasu eventowego siedzieć. :P
Majiines
02-05-2007, 13:41
Teraz jakoś się Europejczycy, Amerykańce, Ausrtalijczycy i inni się na globalu kiszą, więc na eMS byłoby luźniej. :d
Tylko, że tutaj jest podzielone na servery, a jakby wrzucili wszystkich Europejczyków to do jednego... ; P
Nie przeniosą raczej kont bo niektórzy tak jak i ja mają takie same loginy na eMS i gMS. Musieli by też założyc nowy serwer
Tylko, że tutaj jest podzielone na servery, a jakby wrzucili wszystkich Europejczyków to do jednego... ; P
No fakt, jeśli tak na to spojrzeć... ale w miarę potrzeb powstawałyby kolejne światy. ;]
rezydent
02-05-2007, 18:28
mam pytanie... jak już chcę zainstalować to ile miejsca trzeba mieć? bo ciągle usuwam i usuwam, 2gb mam i dupa ;/ spróbuje znaleźć coś jeszcze do usunięcia ale cała reszta jest potrzebna ^^ (no chyba, że brata - on gra w 10 gier naraz --- irytujące)
Hmm...co do tego przenoszenia to mogą założyć kilka nowych serwerów(odpowiedniki z globalów) i tam wrzucić europejczyków ;-)
Albo 2 w 1 serwer (Windia+Broa ^.^)
mam pytanie... jak już chcę zainstalować to ile miejsca trzeba mieć? bo ciągle usuwam i usuwam, 2gb mam i dupa ;/ spróbuje znaleźć coś jeszcze do usunięcia ale cała reszta jest potrzebna ^^ (no chyba, że brata - on gra w 10 gier naraz --- irytujące)
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1390375&postcount=645 ;]
(no chyba, że brata - on gra w 10 gier naraz --- irytujące)
To moja siostra ma całkiem lekko, skoro studiuje we Wrocku. ;)
http://img209.imageshack.us/img209/2830/gry1xh1.png
...prawda?
Ostatnio robię w kółko PQ. Już mam Emerald, Red Cross i Golden Earrings. Co prawda Emeraldy z innego questu, ale nieważne. Poza tym 5 lub 6 bamboo hatów, w różnych kolorach. Poluję na Weight Earrings i scrolle. (już miałem 10% def for topwear)
wrocilem z dlugiego weekendu i wlasnie sciagam maple europe, kto gra na europe ?
ile dostane za silver i diamond ore ? jakby ktos chical kupic to msg : LuxterPL (Ems)
BlakHant
04-05-2007, 18:23
Ja nie mam tego 2 x expa -.-
Ja nie mam tego 2 x expa -.-
Ja też tego nie mam. Jak to zrobić?
BlakHant
04-05-2007, 18:38
Ja też tego nie mam. Jak to zrobić?
No to witaj w klubie...
Może X-zero to wie?
Necromantor
04-05-2007, 20:26
ludzzzieee 2 x exp dostaje sie jak kupujesz taka paczke za nx'a o innym 2 x expie nie slyszale a tak btw to mialem 2 red presenty i za te dostalem 2 ciastka X( to sie nazywa fart....ale bandane i tak mam moze chce ktos kupic?:)
Majiines
04-05-2007, 20:34
Necro ja miałem 5 redów i dostałem 5 ciast...
Dawno nie dałem fotki:
http://img231.imageshack.us/img231/1360/maple0012kv9.jpg
chce ktos kupic jakies ore na Ems ? jakby co Msg in game to LuxterPL
Ludzie naprawde od ogladania glownej (oficjalnej) strony maple global (jezeli chodzi o tego eventa) sie nie umiera. Nawet sie od tego wysypki nie dostaje. A tam na tej stronce (google tez nie gryzie) macie wyszystko pieknie opisane. Rodzaje eventow i godziny wystepowania. Dodam tylko ze jest normalny double drop i double exp, i nie chodzi tu o ten z eventa. Ale kiedy to juz sobie sprawdźcie...
Dzisiaj wbiłem 25 lvl.
http://img208.imageshack.us/img208/3395/25lvlex6.jpg
Nie wiem, czy znowu sobie nie zrobić przerwy. Zaczynam się nudzić... ;)
Nie ;-)
(chociaż z tobą nawet nie gadałem, ale dodawałem Cię do buddy na tej dawnej(zbanowanej) postaci)
Ja akurat nie gram, bo jestem chory i nie mogę zbyt długo siedzieć przy kompie ;(
@Misza
Źle rozkładałeś skille, najpierw trzeba było wymaxowac skill podwyższający ilośc maxhp a potem dopiero w ataki. Ale nie przejmuj sie, ja też mam troche źle te skille ;) Na 24 lvlu mam cos ponad 1100 hp
Ej mam taki problem. gdzie ja moge wylocic(z zcego)/wykonac questa(w z wiązku z tym co do tego zabic) na maple bandana bo proboje impalera ale cos nie wychodzi.
Wiem... wymasterowałem sobie go dopiero na 22lvl. Już mam master Power Strike, teraz pakuję w Slash Blast. A później się zobaczy, ale chyba wpakuję resztę w Endure, a Iron Body zostawię na 0.
Jutro się jeszcze pochwalę kolekcją kolczyków, teraz nie mam już czasu. ;)
nie pakuj w endure nie oplaca się wwal 1 pkt i styk. Wal w iron body czy jak to tam bylo ze wiekrzy weapon def
btw
debile 2x exp jest to swego rodzaju event trwający od x godziny do y godziny tak samo 2x drop. W tym roku jest to w godzinach nocnych no bo wkoncu ten jeb@&% nexon jest w usa i robi tak jak mu a nie dla więkrzosci graczy pasuje. GRRRRRRRRRRRR
nie pakuj w endure nie oplaca się wwal 1 pkt i styk. Wal w iron body czy jak to tam bylo ze wiekrzy weapon def
Nie opłaca się? Czasami może być ekstremalnie przydatne... dzięki temu można np. przeżyć na luzie na lince w okolicach El Nath. :P Czasami trzeba odejść od kompa... ale z drugiej strony i tak ludzie mogą się do CSa schować.
A co do budowania woja... mam, stosunkowo kiepsko, ale przyjemnie rozłożone skille(na eMS)... a właściwie będę miał... mam zamiar zmaxować 4 piersze skille, ale reszte(7 pkt.?) wsadzić jakoś w PS i SB. Dziwne, ale tak robiłem mniej więcej moją pierwszą konkretniejszą postać. Przyjemnie mi się nią grało.
@up
Hmm, nie nerwicuj sie tak, że nie będziesz mógł wykorzystać 2x expa, bo to jest tylko bonus, nie w każdej grze można na coś takiego liczyć... zwykły dodatek, jakby go nie było wyszedłbyś na to samo, więc ciesz się radością tych, co zrobią kolejne poziomy dzięki 2x expowi... No i nie klnij tak na Nexon, bo Wizet współpracuje z nim raczej z jakiegoś powodu... finansowego? Ale mogli to i tak lepiej zrobić >: D.
zoliax, jaki masz nick na ems ? bo expie i mi sie fest nudzi, a bysmy msg mogli
@up
Ja mam nick na ems: PrinceHutas
Dziś wbiłem na ems 25lvl, mam nowe eq i jestem w trakcie robienia questa na pelerynke na 25 :) zostało tylko 70 tych "papierków" z zombie mushroom :D
cieply adv, moj 1 char ^^ wczoraj zaczolem grac w maple (Ems)
http://img517.imageshack.us/img517/5392/20lvlmaplena5.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=20lvlmaplena5.jpg) Click on it
PQ jest od 20 czy 21 ?
Maple item:
http://img526.imageshack.us/img526/974/uo0841lk6.jpg
50 lvl!
http://img80.imageshack.us/img80/4228/uo0843wh7.jpg
lvl up kolegi i ja w nowym eq
http://img86.imageshack.us/img86/3749/uo0845na8.jpg
Poza tym, sprzedałem 15 blue prezentów za sumę ponad 80 milionów. Łyso wam, co? ;>
Necromantor
05-05-2007, 12:47
jak masz juz tyle kasy to moze bys sie z nami podzielil?Bo ja aktualnie mam 3 mil dlugu.....
Edit:Tracac calkowita nadzieje postanowilem wybrac sie na boary i co mi wypadlo?maple claw!8o ktory poszedl za 5,2 mil wiec na razie jestem oblowiony na jakis czas ;]
@Nadrill:
Gz levelu!!!
@Promel:
PQ jest od 21 levelu...
Może dzisiaj trochę pogram to wbiję z 2 levele ^.^
@up : thx
@nadrill : gz ;s
ile dostane na ems za : http://img520.imageshack.us/img520/3994/scrlex8.th.png (http://img520.imageshack.us/my.php?image=scrlex8.png)
ups cos mi sie zjeb*** i 2 posty ;(( big srry
http://img76.imageshack.us/img76/6421/maks3.jpg (http://imageshack.us)
hmm... postanowiłem wrócić do mapla jako archer i szczerze mówiąc łucznikiem gra mi się najlepiej :)
Powrót z dlugiego wekendu i to co zwykle, maple niczym sie niechce zpatchowac zawsze sie zawiesza przy "Appyling:maple story. exe".
Wiec znowu sciagam, oby mi sie jakis maple item wydropil.
P.S
Mam dobry transfer wiec moze juz za 1h zagram;)
@Morwi
Powodzenia przy prowadzeniu łucznika.
A ja jutro zrobię 51 i rozpoczynam Orbis PQ. Ech, 60% w 1h...
K**WA! 2 godziny i 50 orange potów na candlach i ŻADNEGO prezentu! A wcześniej na PQ miałem najbardziej noobowego leadera jakiego widziałem... Dzień porażek... Jedynie dobrze poszło zbieranie octopus legów, w końcu dokończyłem głupiego questa.
Poza tym Nad, weź ty mnie w końcu wspomóż. ;) Zostało mi jakieś 10k, a to i tak po sprzedaniu wielu rud (brak miejsca w inventory).
A tak swoją drogą, ile za to dostanę?
http://img234.imageshack.us/img234/1792/brownpiettebg1.png
Biłem Octopusy przy Sleepwood, na hunting groundzie z Cursed Eye'ami. Jakiś sporo wyższy lvl przebiegał przez Cursedy nawet nie patrząc co leci, tylko bił z jakiegoś speara... wziąłem, gdy poszedł, co się miało marnować.
zoliax, jaki masz nick na ems ?ralzuk :)
Dziś wbiłem na ems 25lvlHutas, ty pałer gejmerze. :P Ja mam 22. ;p
PQ jest od 20 czy 21 ? Łod 21 do 30lvl.
Poza tym, sprzedałem 15 blue prezentów za sumę ponad 80 milionów. Łyso wam, co? ;>
A do czego te prezenty, że ludzie dają ~5m za sztuke. o.o Daja event i się śmieją jak ludzie szaleją, szukają prezentów... ehh...
Na eventach można nieźle zarobic, na gms jak gralem to z 500k zarobilem na haloween candles (czy cus) ^^
Poza tym Nad, weź ty mnie w końcu wspomóż. ;) Zostało mi jakieś 10k, a to i tak po sprzedaniu wielu rud (brak miejsca w inventory).
Jutro tobie dam i innym, którzy potrzebują. Teraz idę spać.
BlakHant
05-05-2007, 23:59
Jutro tobie dam i innym, którzy potrzebują. Teraz idę spać.
Śpij mały xD
Konfederacja wygra!
Powrót z dlugiego wekendu i to co zwykle, maple niczym sie niechce zpatchowac zawsze sie zawiesza przy "Appyling:maple story. exe".
Wiec znowu sciagam, oby mi sie jakis maple item wydropil.
P.S
Mam dobry transfer wiec moze juz za 1h zagram;)
Lol, a nie pomyślałeś, żeby sobie manual patcha sciagnac? Rofl :)
Hutas, ty pałer gejmerze. Ja mam 22. ;p
Już 26:) jutro 27 albo nawet 28 :D Do końca następnego tygodnia na 100% job :) Jeszcze sie wacham między Page i Fighterem, ale raczej Fighter.
P.S
Zapraszam na europe maplestory: www.mapleeurope.com
z forum grają:
Ja - PrinceHutas
Zoliax - Ralzuk
Promel - ee.. nie pamiętam :) ale gra :D
wbiłem ~70% do 18 lvla żeby uzbierać te świeczki na tą flage, a jak wracałem do cody'iego to ze snaila wypadła mi taka kusza heh
http://img527.imageshack.us/img527/9286/xbowfa8.jpg (http://imageshack.us)
@grzelu
Lol, a nie pomyślałeś, żeby sobie manual patcha sciagnac? Rofl :)
Zauwazyles w moim poscie slowo NICZYM??
Necromantor
06-05-2007, 13:11
Misza ja odkupie od ciebie ta zbroje k?
Ghost online jest lepsze od Maple...
BlakHant
06-05-2007, 14:36
Ghost online jest lepsze od Maple...
...
No coment....
Nie porównuj
Ghost ma prawie tą samą grafike Maple....Jeszcze tam nie ma petów.
Promel - ee.. nie pamiętam :) ale gra :D
LuxterPL ^^
A wiecie co mnie najbardzoej wk*rwia. To ze ja juz ze 6 dni siedze na wild boar'ach i zadnego maple impalerka nie zlapalem. Ba wogole zadnego maple itemka. A ktos idzie z huntu, zabija ślimaczka i wypada mu maple item. To bardzo wk*rwia.
@up
to idz na snaile xD
za 2 dni max job
BlakHant
06-05-2007, 16:59
Nad,wszyscy co znają Piterena96 (chyba tak) prosze nie dawajcie mu kasy!Dałem mu 100 k i nie oddał.
Kumpel, całkowity laik i newbie wylootował Maple Hat po paru dniach gry ze Stumpa =.=
Zaraz 22 lvl będzie kul.
Kuli nie wolno mnie wyprzedzać xD
Zagram teraz zobaczymy czy mi się chce xP
Heh, kołbaś, przestań szukac maple rzeczy to masowo zaczną wypadać... prawie zawsze tak jest, co niby jest bezsensem, bo tu 100% rolę odgrywa los, ale cóż... z drugiej zaś strony, kumpel zdobył po 5 minutach jakiś tam przedmiot(którego szukał), który miał wypadać raz na kilka godzin... nie wiem skąd te statystyki, ale wniosek jeden... trzeba liczyć na przychylność losu, który lubi robić czasem na przekór. :D
Erikhra-Wizard
07-05-2007, 08:41
Polecam tą grę. Najlepsza wg mnie :)
Ja tez gram w MapleStory muj nick to Galipojo Swiat Windia lvl 16 i extra:D
sry za mam malo do pisania ale mam 5 postow a trzeba miec 10 zeby podawac linki ;/
**NANEK**
08-05-2007, 03:59
heh maple story to fajna gierka mam tam dobry level ale troche jest zbyt fantazyjna heh latac z deskom i lac potwory ;D ale wusmie bardzo fajnie zrobione ;) szkoda ze mozna chodic <> a nie tak jak w tibi
OnlyShadow
08-05-2007, 16:34
Hehe, właśnie wymieniłem mój maple sword na maple claw (21att)
szkoda ze mozna chodic <> a nie tak jak w tibi
Cóż... tak jakbyś narzekał, że jakieś FPP nie wygląda jak platformówka... to po prostu nie jest Tibia, więc chodzi się... "<>"... Hmm, no i uzywaj przecinków oraz dowiedz się co powinno stać na końcu rzeczowników w formie narzędnika. :P
Siema nie czytałem całego tematu wiec mnie nie wyzywać.
1Jak włączam gre to pisze Unable to connect to game server itak mam długo jak zrobić żebym mógł włączyć
2Jak podnosić itemy i co zrobić żeby 2 etap tego treningu przejść?
Tawer dzięki tylko sobie nie pogram bo nie wiem jak włączyć.
Tawer Redeye
08-05-2007, 16:54
1. to wina twojego neta lub serwera mapla
2. Z lub 0 na klawiaturze numerycznej.
Zarejestruje postac na broi bo tam kuraj jest :P. Jak by co to ja archer. Imie jak bedzie to zedytuje
Jakby ktos potrzebowal 21 wariora na PQ(ems) to pisac do HunterPL(tez ems) bo ja wyjezdzam, moj brat pujdzie moim warriorem
21lvl wojak nic nie zwojuje na PQ... można takiego zabrać, jeśli już naprawdę nikt nie będzie chciał robić party questa... a czy to możliwe? Taki 21lvl, właściwie niezależnie od profesji, jest mało/prawie w ogóle/w ogóle (nie) przydatny na PQ...
Bowman powinien większość trafiać, jednak jeszcze nie ma sensownego dmg.
Wojak w nic nie trafi, nawet na potkach, chyba, że ładuje strasznie dużo w dexa... aż tak, że na sprzęt siły nie straczy... ale wtedy obrażenia będzie miał śmieszne... i kto takiego woja prowadzi? :D
Złodziej, nie dość, że miałby problemy z trafianiem(być może niewielkie-miałem tylko siłowych thiefów, zręcznościowcy mieliby łatwiej), to obrażenia też nie są zadawalające...
Mag... no tu jest lepiej, bo dzięki temu, że claw uderza dwa razy(mało kto używa tego pierwszego ataku), jest większa szansa na odepchnięcie ligatora... tak czy tak, sporo missów będzie, a obrażenia też nie za wysokie...
Choć jak na 21lvl to mag najbardziej się nadaje... w ogóle magowie od ~18 do 40lvl są ołwerpałered. ;]
@down
No dobra, nawet z marnymi obrażeniami/brakiem ich, ktoś inny może Cię wyręczyć(choć teraz na 24 poziomie jest zapewne spoko)... ale ja tam nie moge robić PQ, gdy sam mam marne obrażenia, a inni muszą wykonywać za mnię robotę. :P
No nie wiem. Ja jestem thiefem, i od 21 lvl bez problemu expie na pq. Znajduje party teoretycznie odrazu. I wbiłem już 3 lvl tylko na pq. Więc daje rade. Choć to fakt, mój best w King Slima to 24 ;p (+1=25 xD)
tak btw. jako warrior w co ładować AP ? w dex czy str bo spotkałem się z dwoma różnymi wersjami :|
Cloudpark ;p tam masz poradniki, jeśli chcesz to kieruj się nimi.
@ktoś nie pamiętam nicku
Jak zrobiłeś, że powiększyłeś C kosztem innej partycji? Kolega ma identyczny problem :)
No, już zrobiłem 2nd joba, teraz czekam na statek do orbis po broń :)
@down
http://sleepywood.net/
może tu znajdziesz?
@EuropeMapleStory patch 0.25
Nic nowego
Cloudpark ;p tam masz poradniki, jeśli chcesz to kieruj się nimi.
no właśnie, a na innej stronie znów pisze co innego dlatego się pytam jak :p
tak btw. jako warrior w co ładować AP ? w dex czy str bo spotkałem się z dwoma różnymi wersjami :|
Idź do Tańczącego Z Balrogami, niech Cię pouczy. ;]
Do 30 poziomu powinieneś mieć zręczność ok. 2 razy większość od poziomu. Potem jakbyś dawał... mmm... 1 DEXa na lvl byłoby dobrze... zależy na czym chciałbyś expić... jak wolisz robić kaszanę mordując wiele słabszych potworów Slash Blastem to możesz oszczędzać na zręczności, jeśli wolisz pojedynczo twarde bić, to daj troch w DEXa żeby trafiać... jednak jest to gorsze rozwiącanie... przykładowo chciałem bić golemy na 40lvl, niby trafiałem, ale DMG i tak miałem za mały, żeby coś zwojować... i trening na słabszych jest raczej szybszy i opłacalniejszy... właściwie przedmówcy dobrze mówili... poszukaj poradników... Ten (http://global.hidden-street.net/guides/warrior_007.txt) zdaje się być ciekawy... do 30lvl. :]
Trzeba jeszcze wziąśc pod uwagę Questy takie jak zdobądź tyle i tyle tego albo zabij tyle i tyle potworków. Zależy czy chcesz zadawac duże hity na słabszych potworach (Pure str) albo zbalansowanie (ja tak mam) albo pure dex czyli duży accuracy i małe hity (nie polecam takim warriorem jest nudna gra, nie ma sie pochwalic hitami xD)
Zastanów się jeszcze kim byś chciał zostac kiedy dorośniesz xD Fighter idący w swordy będzie wydawał dużo hajsu na broń np. ja kupując sworda na 30lvl musiałem wydac 150k i byłem bez grosza, lecz teraz wypadł mi scroll overall dex więc troszkę zarobię.
Dzisiaj jak się wyrobie z WoSem to wbije ten 31lvl, ale wątpie :(
Zachęcam do gry na EuropeMapleStory! www.mapleeurope.com
To jest przyszłośc dla Europy xD
W sobotę pewnie 30lvl. I 2nd job. Jeszcze się waham między fighterem a page (superman odpada - bo tak). Zobaczymy...
Cholera, uzależniłem się. ;) Wredny Nadrill! ;)
A ja na odwrót...bo ja właśnie nie gram teraz ;(
A ja na odwrót...bo ja właśnie nie gram teraz ;(
Bo?trele morele
Hmmm...bo nie chcę mi się? Lepsza postać na banie(mały powód)?Nie chce mi się expić,a jeśli chodzi o PQ to nawet nie trafiam w większość potworów?
Jest wiele powodów...kto jaki woli...
Ale raczej kompletnie nie kończę z grą :D
Virusmaxi
12-05-2007, 13:58
Heh, ja też już nie gram, jakoś się znudziłem ;< Ale kiedyś wrócę ;]
Gold Raven
12-05-2007, 22:54
Gdzie ja mogę znaleść Weight Earrings ?
@up
Wild boar i zombie mushroom lub otrzymac z questu Alex The Runaway Kid ;)
Gold Raven
13-05-2007, 01:31
Z tego zadania dostaje się losowo wybrane kolczyki :/
http://www.happymapling.net/Victoria%20Quests/Alex%20the%20Run%20Away%20Kid.htm
Nic innego mi nie zostaje jak kasować Wild Boar'y i Zombie Mushroom'y do us**** śmierci -.^
Honasolo
13-05-2007, 04:08
Powinienes miec dex: 2x lvl str: 3x lvl.
Nic nie dodawaj do hp, mana ani do luk, int bo to poprostu strata skilli.
Z reszta masz tutaj wszystko opisane: http://www.maplestory.yoyo.pl
Fajna gra mozna sobie pograc jezeli masz duzo czasu. ;p
Gram na windi i zrobilem 18 lvl. ^^
Czy mi sie wydaje czy ktos udpostepnil cheaty na jakiejs stronie? Co krok doslownie co krok spotykam cheaterow na windi. -.-
To sie robi nienormalne przez to kilka razy padlem. omg
nie tyle uzupelnil co dawno rozpowszechnil. Pozdro.
@Gold Raven: jeszcze na PQ można dostać. Ja dostałem.
@Honasolo: normalka. Wczoraj w ostatnim momencie potka użyłem.
Necromantor
13-05-2007, 12:52
a moze by tak fotke grupowa strzelic? oczywiscie na windi miejsce i czas ustali sie pozniej jak bedzie duzo ochotnikow ;p
Z reszta masz tutaj wszystko opisane: http://www.maplestory.yoyo.pl
Raczej tutaj: http://www.maple-story.yoyo.pl/ ;] zawsze mylę te adresy-czy z myślnikiem czy bez... ehh a tak na marginesie-to jest strona mojego kumpla!:evul: Pozdrawiam Ciapa z Bery!!! :PP
Gold Raven
13-05-2007, 14:59
@Gold Raven: jeszcze na PQ można dostać. Ja dostałem.Mógłbyś bardziej rozwinąć ten temat ? co to jest i o co w tym chodzi ...
Necromantor
13-05-2007, 15:47
@up:lap http://maple.superhost.pl/questy/party.htm tam wez kerning party quest.A i co z tym zdjeciem?
Gold Raven
13-05-2007, 16:25
@up:lap http://maple.superhost.pl/questy/party.htm http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif tam wez kerning party quest.A i co z tym zdjeciem?Z tego co widzę to niema Weight Earrings jako nagrody za PQ :/
idz pohuncic wild broa mi po 30 minutach expienia wypadly takie 4. Moze nawet jakis jeszzce mam.
Z tego co widzę to niema Weight Earrings jako nagrody za PQ :/
Ach, sorry. Teraz sobie przypomniałem, że mam je nie z PQ, a właśnie z Wild Boarów, gdy wykonywałem questa dla ducha w tym szpitalu w Kerning... (zebranie 20 fragmentów lustra)
@Necromantor: trzeba będzie zebrać całą ekipę w jednym czasie, w jednym miejscu, a wczoraj zostało udowodnione, że to niemożliwe. Nawet gildii nie założyliśmy. ;<
http://img513.imageshack.us/img513/3882/maple0002hd2.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/1023/maple0003vm8.jpg
06.05.07
http://img412.imageshack.us/img412/8383/maple0004cm8.jpg
10.06.07
http://img412.imageshack.us/img412/1392/maple0011io9.jpg
11.06.07 - ~4:30
http://img257.imageshack.us/img257/1198/maple0012xe8.jpg
11.06.07 - ~10:00
* * *
A tutaj dla tych co mnie nienawidzą - pomylił mi się End z PgDn
http://img513.imageshack.us/img513/5179/maple0010ty2.jpg
Descartes
14-05-2007, 12:40
No to ja też się pochwalę.
http://img204.imageshack.us/img204/6508/beztytuuuo0.jpg
Chce ktoś kupić? (Broa)
Bee ja też chcę taki event :( Będe musiał czekac niecały rok żebym mógł się tym cieszyc ;) na mapleeurope. Szkoda, że eMS nie ma rankingu, miło jest popatrzec na strzałkę w górę i kilka cyferek obok niej ;)
Descartes
15-05-2007, 23:08
Na gMS jest taki myk, że nawet jak nie gram cały dzień to podnoszę się o kilka miejsc w górę bo banują hakerów. :P Jak tak dalej będę się obijał to prześcignę xenę i korwyna! :D
Na eMS jest baardzo mało hackerów - ostatniego widziałem jak miałem 10lvl... No musze sie pochwalic - z Jr. Sentinela wypadła mi silver snowboard :)
Yea. Maple Board z Octopusa :>
Ktoś wie jak tego ceny stoją? Bo nikt jakoś nie może mi pomóc ;x
Następnym razem popytam o ceny scrolli przed sprzedażą. Dzisiaj straciłem 500k, bo za 300 opchnąłem 10% gloves DEX. Ponoć chodzą po te 800...
@up: Eej, to ja miałem bumpnąć :<
@topic:
http://img122.imageshack.us/img122/1517/maple0000qx3.jpg
Mam takie pytanie z czego i jak zrobić Processed Woods i Screws ?
Mam takie pytanie z czego i jak zrobić Processed Woods
Z Tree Branch lub firewood...
i Screws ?
Z steel plate.
Mam takie pytanie z czego i jak zrobić Processed Woods i Screws ?
Jeśli grasz na Windii i nie masz skąd wziąć tych plate'ów (wydaje mi się, że jeszcze jeden bronze jest potrzebny), to mogę ci kilka śrubek zarzucić, mam kilka z PQ. ;) Jak coś to zagadaj na postać Xethgistur. Wiem, porąbany nick. Jeszcze z czasów mojego OTSa...
Descartes
18-05-2007, 16:39
Następnym razem popytam o ceny scrolli przed sprzedażą. Dzisiaj straciłem 500k, bo za 300 opchnąłem 10% gloves DEX. Ponoć chodzą po te 800...
Ja kiedyś sprzedałem Steely w sklepie.
OnlyShadow
18-05-2007, 17:03
Wczoraj, po namawianiu przez Celoza zrobiłem sobie postać na Windii. Jakby co, to zagadam do was.
To powiedz mi jakim cudem Twój portfel zrobił się cięższy... tak jak w jakimś temacie na tym forum... gość zrookował postać, bo wypadły mu bohy przy śmierci... twierdził, że je stracił... co tam, że znalazł je wcześniej w jakimś przypadkowym trupie... >.>
Ehh... zwróć uwagę, że czas to pieniądz... pomyśl ile byś musiał czekać nim znalazłby się ktoś chętny do kupienia scrolla po maksymalnej cenie... przez te sklepy w FM ciężko cokolwiek sprzedać normalnie... :d
To powiedz mi jakim cudem Twój portfel zrobił się cięższy... tak jak w jakimś temacie na tym forum... gość zrookował postać, bo wypadły mu bohy przy śmierci... twierdził, że je stracił... co tam, że znalazł je wcześniej w jakimś przypadkowym trupie... >.>
Ehh... zwróć uwagę, że czas to pieniądz... pomyśl ile byś musiał czekać nim znalazłby się ktoś chętny do kupienia scrolla po maksymalnej cenie... przez te sklepy w FM ciężko cokolwiek sprzedać normalnie... :d
To daje się mi, ja do permita i po krzyku. >.< Zero straty czasu.
@zoliax:
Spójrz na mój podpis :>
Hmm...jeśli o chodzi o to czy gram to chyba nie...ale zawsze może nastąpić powrót :D
Necromantor
18-05-2007, 20:15
hej,hej,hej nie bylo mnie 5 dni ale cóż dzis powracam do gry....cieszycie sie nie?
Aha i termin zdjecia planowalm bym na sobote godz 16:00.Jesli kto chetny to dawac nick(windia oczywiscie).
Nie dałoby rady w niedziele? W sobote nie mogę, a jestem przecież bardzo ważną osobistością na Windii ;p
SiR_DragO
19-05-2007, 09:06
Siemka mam do was pytania
-Na którym servie najlepiej grać
-którą profesje wybrać (chciałbym łucznika ale nie wiem czy dobry)
- do czego dodawac te att i dexy i inne :P
- i jak zacząć oczywiscie
http://maple.superhost.pl/
Mi ten serwis bardzo pomaga ;p
SiR_DragO
19-05-2007, 13:31
Wyskakuje mi błąd przy ładowaniu instalacji
Error Code: -5009 : 0x2
Error Information:
>Ctor\IScriptWrapper.cpp (27)
>Ctor\ObjectWrapper.cpp (163)
>Ctor\ObjectWrapper.cpp (402)
>Kernel\Component.cpp (1163)
>Kernel\CABFile.cpp (389)
Maple jest dużo lepsze niz Tibia tylko ma gorszą grafike(japońska) wiecie o co chodzi? ale łatwo sie przyzwyczaic. wejdz na www.cloudpark.pl czy cos takiego tam sie wtajemniczysz... (ja gram/łem na belocan taki Bandit)
Włączam MapleStory i wyskakuje mi komunikat
http://img142.imageshack.us/img142/4985/komunikateu7.png
Co zrobić aby móc zagrać
Descartes
19-05-2007, 15:33
tylko ma gorszą grafike
Chyba żartujesz.
@up: Pewnie server check, spróbuj za jakiś czas.
"lepsze niz Tibia tylko ma gorszą grafike(japońska)"
PWN3D xD
Gz, grafika gorsza od Tibii. Bardzo brawo ;p
Descartes
19-05-2007, 15:47
Grafike gorszą od tibii to chyba tylko tekstowe MUDy mają. xD
Na MapleSEA mogą grać tylko Azjaci.
@up
To z kąd siciągnąć taką na, której mogą grać Polacy :p
Necromantor
19-05-2007, 17:03
wuwuwu(kropka)mapleglobal(kropka)com proste?
Extermis
19-05-2007, 17:28
mam pytanie co trzeba miec zeby zalozyc sklep w fm? czyzby cahs? ;/ doszedlem do tego 33 lvl i nie mam miejsca na nic a nie chce mi sie biegac i krzyczec co chce sprzedac =p
a i drugeo pytanie do czego sa kawalki zlotych kolczykow ktore sa untradeble?
Necromantor
19-05-2007, 17:37
Sklep tylko za real kase a co do kolczykow to niewiem ;/
Gdy włanczam gre wpisuje ID i pasy pojawia sie komunikat
This not register ID
Co mam zrobić aby móc zagrać ??
Na MapleGlobal nie mogą grać Europejczycy.
Klik! (http://www.nexon.net/Modules/Forums/Board.aspx?mode=view&bbsidx=9602&cat=0&type=1&uid=23&field=&keyword=#)(tylko w IE)
Descartes
19-05-2007, 20:26
To jakim prawem my gramy? Czyżby Polska "jeszcze" nie była w Europie?
To jakim prawem my gramy? Czyżby Polska "jeszcze" nie była w Europie?
Radzę przeczytać oświadczenie, a nie tylko pisać bezmyślnie posty.
Konta aktualnie zarejestrowane przez europejczyków nie będą banowane. Te zakładane od teraz już tak.
We will announce a cut-off date in the near-future for new Europe registrations in MapleStory Global. After this cut-off date, MapleStory Global will no longer accept new European players.
Z tego co rozczytałem, jeszcze można się rejestrować. Dopiero zamkną. Mój kumpel właśnie próbuje się zarejestrować.
@edit: no, okazało się, że kumpel pamięta hasło do konta, które założył wczoraj lub przedwczoraj. Nie musi się rejestrować ponownie.
Na MapleGlobal nie mogą grać Europejczycy.
Klik! (http://www.nexon.net/Modules/Forums/Board.aspx?mode=view&bbsidx=9602&cat=0&type=1&uid=23&field=&keyword=#)(tylko w IE)
Prawie się sprawdziła ta plotka, którą tu przekazałem. :D Cóż, i tak jakoś znudziło mi się całe Maple... a może i wszytkie MMORPG... który to już raz?;] I tak gMS jest przciążony, że mam zero przyjemności z gry... co się dziwić, że ping kiepski, jak gMS w Ameryce stoi? :P
Necromantor
19-05-2007, 22:28
Czyli co cala moja postac wraz z nx'em pojdzie sie je**c?
Descartes
19-05-2007, 22:35
Mam ochotę kogoś zabić.
OnlyShadow
19-05-2007, 22:53
Co za debil to wymyślił?
Tawer Redeye
19-05-2007, 22:58
Nie ale nie będziesz mógł założyć nowego konta
Co za debil to wymyślił? Jakiś amerykanin
Mam ochotę kogoś zabić. Tego amerykanina?
SiR_DragO
19-05-2007, 22:58
Ponawiam pytanie czemu:
Wyskakuje mi błąd przy ładowaniu instalacji
Error Code: -5009 : 0x2
Error Information:
>Ctor\IScriptWrapper.cpp (27)
>Ctor\ObjectWrapper.cpp (163)
>Ctor\ObjectWrapper.cpp (402)
>Kernel\Component.cpp (1163)
>Kernel\CABFile.cpp (389)
Tawer Redeye
19-05-2007, 23:05
Jeśli ktoś potrzebuje konta na globalu to niech pisze do mnie.
@edit
Konto nie ma postaci, można założyć tylko kobiety...
Z tego co rozczytałem, jeszcze można się rejestrować. Dopiero zamkną. Mój kumpel właśnie próbuje się zarejestrować.
@edit: no, okazało się, że kumpel pamięta hasło do konta, które założył wczoraj lub przedwczoraj. Nie musi się rejestrować ponownie.
Hm, widocznie będą DOPIERO banować po ip. Chciałem pyknąć w KartRidera, nie dało się wbić, więc pewnie też jest na maplach, myślałem.
Wyjdź. Umiesz czytać, czy to za trudne?
Mam ochotę kogoś zabić.
ty bondz blokerem ja cie bende uhał
Co za debil to wymyślił?
Ku globalnemu zdziwieniu, nie ja.
No i bardzo dobrze! Wreszcie będzie więcej ludzi na EuropeMapleStory. ;)
Niestety ze względów finansowych musiałem przestac grę Fighterem i zrobiłem maga którym bede robił pq dla kasy
31 maja będzie Cash Shoop w eMS ;)
@down
Czy kolega umie czytac? Banowane będą tylko konta nowych urzytkowników, a istniejące zostaną.
Już nie jesteś elite playerem xD
BlakHant
20-05-2007, 01:04
No bo jak admini gMS sie kapną że stracą na tym to wam oddadzą konto za jakieś 3-5 lat.
Niestety ze względów finansowych musiałem przestac grę Fighterem i zrobiłem maga którym bede robił pq dla kasy
Że co?! Brak kasy w Maple? Takie coś nie istnieje... trenuj na troche słabszych potworach, a zaraz będzie się zwracać... No i moim skromnym zdaniem PQ w Kerning to jeden z najgorszych sposobów na zarabianie. :d
Czy kolega umie czytac? Banowane będą tylko konta nowych urzytkowników, a istniejące zostaną.
Banowane tylko nowych, a nawet nie od teraz... później data będzie wyznaczona. We will announce a cut-off date in the near-future for new Europe registrations in MapleStory Global. After this cut-off date, MapleStory Global will no longer accept new European players.
I nie pytajcie co za debil to wymyślił, bo gMS strasznie przciążony jest... pod wieczór wszytkie kanały zapełnione są dosyć mocno... wczoraj każdy pasek już zielony był. ;]
Descartes
20-05-2007, 13:16
A macie pewność co do działania całej tej blokady? bo np. jeśli ma tylko blokować rejestrację (tak jak się dowiedziałem od innych) to zawsze można poprosić jankesa, żeby nam założył konto.
Nie czytałem całego tematu, ale może już ktoś wie jak się podłączyć? Bo mi takie coś wyskauję. Unable to connect to the login server blabla bla.
Z internetem wszytko ok.
PQ w Kerning to jeden z najgorszych sposobów na zarabianie. :d
No chyba, że ci wypadnie scroll Overall Dex (250-300k) albo Gloves dex(120k) ;)
(Ceny na eMS)
Wczoraj wbiłem 32lvl fighterem, a zaraz będe expił magiem
@down
Wystarczy poczekac, aż będą chodzili i pisali buy scrolls :P
A weź jeszcze taki sprzedaj, jak tam na 1ch pustki... ja tam nie mam cierpliwości do sprzedawania. :P
Na kanale pierwszym zawsze jest od groma ludzi którzy kupują scrolle ;p ja bynajmniej nie mam problemu z ich sprzedawaniem ^^
Ale wy macie cienkie ceny na EMS. ;) U nas 10% gloves DEX chodzi, jak już mówiłem, nawet po 800k. ;)
A poza tym - yes, yes, yes! Maple Item!
http://img168.imageshack.us/img168/6098/soulsingercg6.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=soulsingercg6.jpg)
(wklejam zmniejszone, żeby nie rozciągało nikomu okna)
Do tego mój kumpel zaczął ostatnio grać. Jak na razie 14lvl. Jego nick - Sakonianot. Nadrill fajnie to podsumował - 'dodam to do worka z Xethgisturem'. ;)
Aha, Nad. Kasa by mi się znowu przydała. W Magiciana już 300k poszło, nie oszczędzam potków.
@down: to był mój pierwszy Maple Item (oprócz flagi) od początku eventa. Nie masz tak źle.
ehh jednak wow fajniejszy ja juz d tego mapla nie mam sil. 5 dni grania 0 maple itemków. Chyba kupie sobie orginala wow'a lub wkoncu zaczne sie uczyc wkoncu to 3 rok.
Necromantor
21-05-2007, 20:49
Hehe Nadrill jak tyle osob o pozyczke prosi to moze kase pozyczkowa załóż(albo cos w tym stylu nie znam sie) ;]]
Aha, Nad. Kasa by mi się znowu przydała. W Magiciana już 300k poszło, nie oszczędzam potków.
To zacznij kasa nie bieze się z nikąd masz teraz maple itemka to sobie go sprzedaj i wydawaj juz wlasną kase i oddaj dlugi
Taa fajnie fajnie 10% gloves 800k, gorzej będzie jak TY będziesz to kupował na wysokim levelu, kiedy cena wzrośnie jeszcze bardziej ;) Ech te maple itemy, może i bym sobie zagrał na gms ale już mi sie nie chce patchowac tego shitu
To zacznij kasa nie bieze się z nikąd masz teraz maple itemka to sobie go sprzedaj i wydawaj juz wlasną kase i oddaj dlugi
Długów na szczęście nie mam. A kasy miałbym sporo, gdybym nie potkował moim magiem non-stop. Co do Maple Itemka - jeszcze nie wiem czy sprzedać. Trochę go szkoda, bo fajny. I pierwszy mój. A za pół roku będzie warty sporo więcej.
I spójrz na edita w moim poprzednim poście, już nie będę tego pisał drugi raz. Bo napisałem, a dopiero po chwili zobaczyłem, że jest następna strona już zaczęta.
Ha, wy lootujecie coś fajnego, a ja wczoraj tylko czapę dla maga na 50. Życie jest okrutne.
Wariat Adamo
22-05-2007, 16:44
Gra ktoś na Europe Maple Story ?? Niedawno zaczelem grac i troche nudno samemu expic, nie ma z kim pogadac xD
Moj nick to Slodo jak ktos bedzie gral to pisac !!
@up
Ja gram:
Nick - PrinceHutas i Hutas
Necromantor
22-05-2007, 16:57
Hie hie a znalazlem jak szlem po poty tez na 50 lvl buty tylko dla thiefa ;p nad chcesz kupic?
W Maple lipne jest to, że na każdym kroku spotyka się czitujących lamerów :/
Znalezienie i włączenie cheata np. na nieśmiertelność średnie rozgarniętemu zajmuje mniej niż 5 minut (wiem bo sam sprawdzałem, jak kończyłem grać :))
W Maple lipne jest to, że na każdym kroku spotyka się czitujących lamerów :/
Znalezienie i włączenie cheata np. na nieśmiertelność średnie rozgarniętemu zajmuje mniej niż 5 minut (wiem bo sam sprawdzałem, jak kończyłem grać :))
No widac, że nie grałeś na eMS - jeszcze ani jednego cheatera nie spotkałem :)
Hmm, hmm, albo miasz farta, albo, bez obrazy, albo coś ze wzrokiem*. :P Ale faktycznie, na eMS ich znacznie(99%? ;] ) mniej siedzi... na szczęście. :d
*90% żartem, 10% serio... 10% oznacza: "chyba coś przeoczyłeś" :P
to tak żeby dobić kołbasia: od jakiegoś czasu nie grałem i dziś jakoś tak wbiłem na mapla żeby poexpić wojownikiem i po pierwszych 10 minutach wypadło mi takie cuś :F
http://images21.fotosik.pl/321/e85e1635e8f452f1.jpg (www.fotosik.pl)
morwi masz na sumieniu kolejnego nieszczęśliwego gracza w mapla. Wale będę kupywal odk umpla 30-dniówkę do wow'a i będę normalnei placil co miecha ot co. Tam przynajmniej nie ma tyle cheaterów.
Gold Raven
23-05-2007, 19:15
No widac, że nie grałeś na eMS - jeszcze ani jednego cheatera nie spotkałem :)
Hmmm ... na eMS powiadasz ? ;) no to muszę Cię zmartwić, cheaterów jest sporo, jak na tak mało "zaludniony" serwer. Spotkałem już ~10 (gram około 3 tygodni) więc to całkiem sporo. Zaznaczę że gram tylko na 1 z podserwerów (English.3), który to nie jest zbyt "zaludnionym" podserwerem.
zaden nie jest zbyt dobze zaludniony. Btw jak na taki server jak ems to jest bardzo duze cheaterów z etgo prostego powodu że na stronach z czitami do gms sa tez do ems. Tak przy okazji. Pozdro
Ja też gram, ale niedługo zakupię(pod koniec miesiąca) Test Drive'a: Unlimited i będę miał problem... ;)
Hmmm ... na eMS powiadasz ? ;) no to muszę Cię zmartwić, cheaterów jest sporo, jak na tak mało "zaludniony" serwer. Spotkałem już ~10 (gram około 3 tygodni) więc to całkiem sporo. Zaznaczę że gram tylko na 1 z podserwerów (English.3), który to nie jest zbyt "zaludnionym" podserwerem.
Twierdzisz, że 10 cheaterów to dużo?
@up: tak. Ja w ciągu całej mojej Maplowej kariery spotkałem góra 20. Szkoda, że część bardzo wkurzała, zostając w czitmiejscu. Bo lubię tych, którzy znikają, widząc kogoś na mapie (czy raczej czit ich znika na inny channel/wylogowuje), bo można obłowić się lootem i zabić to co jeszcze biega, a jest tego zazwyczaj sporo.
A to jest jak współudział* w cheatowaniu. ;] Ja tam wolę tych co zostają, spokojnie można
wysadzić raport. :P
*banana mu!! ;p
Gold Raven
23-05-2007, 23:14
Twierdzisz, że 10 cheaterów to dużo?
Oczywiście że dużo, zwłaszcza jak na ogół 10 - 12 osób spotkanych w grze 3 - 4 to cheaterzy -.- (nowe ich postacie albo jeszcze te niezbanowane).
Ja tam setki cheaterów na Berze widziałem
Jestem początujący i mam pytanie. Jaką profesje radzicie wybrać takim burakom jak ja? Najpierw chce poćwiczyć na łątwej profesji wbić jakchiś lev i dopiero przenieść się na trudne. Proszę o odp. i pozdrawiam.
Warrior? Ile jeszcze razy ludzie zadadzą to pytanie?!
Ps: Mnie i mojemu koledzy cos sie dzieje z maplem.
Wlaczamy gramy sobie ok. 2minut i nas wylogowuje i pisze cannot conecct to the server please try again. O co chodzi? Ktos z was wie w czym jest problem?
@up
Na jakiej wersji maple gracie? (Z jakiej strony ściągneliście Maple)
Możliwe, że już zablokowali europejczyków z globala ;) Jak gracie na globalu (www.mapleglobal.com to przejdźcie na europe www.MapleEurope.com)
No chyba, że czitujecie bez crc bypass xD
Co do profesji - Warrior jest najłatwiejszą profesją. Pamiętaj aby dobrze rozkładac staty i skille. Poszukaj sobie w poradnikach np na www.maple.superhost.pl
@edit
Tak, nowe konta na gMS są zablokowane
Necromantor
27-05-2007, 18:59
Wydaje mi sie ze jak jestes zablokowany to wcale nie wejdziesz...A co do tego wywalania to pewnie grasz na scanii a tam sa czeste lagi,kicki itp. wiem bo sam gralem...
Ja też tak miałem kiedyś...za długo trzymacie CTRL (nie jestem pewien czy to to, ale coś tam mnie kicków było)
@down:
No tak...na chwilę przez którą się logowałem XD XD XD
Nie, miałem d/c :)
Ja też tak miałem kiedyś...za długo trzymacie CTRL (nie jestem pewien czy to to, ale coś tam mnie kicków było)
Może chodziło ci o to, że jak długo się trzyma ctrl to przestaje na chwile atakowac?
To jest specjalna blokada na cos takiego że się kladzie ksiązke na ctrl i idziesz an miasto a postac dalej atakuje. Pewnie o to mu chodzi
Adi Pro Knight
28-05-2007, 15:31
1.A gdy ja atakuje spacją to tez jest taka blokada?xD
2.(lvl14)Mam staty 30,30,20 (sila,dex,luk) i jestem thiefem. Powiedzcie mi do czego dodawac bo pierwszy raz gram w ta gre i nie wiem o co chodzi...
3.Widzialem ze thiefy strzelaja z jakis gwiazdek... Udalem sie do sklepu a tam gwiazda za... bodajze 500 mesos (nie pamietam tej waluty xD). To jak kupie ta gwiazdke to bede mogl caly czas strzelac? Czy tyle ile gwiazdek kupie to tyle bede mial strzałów?
Pozdrawiam- ew. jak mozecie to podajcie jakies rady dla poczatkujacego gracza... bo ja laze i zabijam co sie rusza tylko xD Dopiero na 12 lvl zauwazylem ze mozna miec profesje... no i wtedy zaczalem byc thiefem....
sie rozpisalem....
Descartes
28-05-2007, 15:51
1.A gdy ja atakuje spacją to tez jest taka blokada?xD
2.(lvl14)Mam staty 30,30,20 (sila,dex,luk) i jestem thiefem. Powiedzcie mi do czego dodawac bo pierwszy raz gram w ta gre i nie wiem o co chodzi...
3.Widzialem ze thiefy strzelaja z jakis gwiazdek... Udalem sie do sklepu a tam gwiazda za... bodajze 500 mesos (nie pamietam tej waluty xD). To jak kupie ta gwiazdke to bede mogl caly czas strzelac? Czy tyle ile gwiazdek kupie to tyle bede mial strzałów?
Pozdrawiam- ew. jak mozecie to podajcie jakies rady dla poczatkujacego gracza... bo ja laze i zabijam co sie rusza tylko xD Dopiero na 12 lvl zauwazylem ze mozna miec profesje... no i wtedy zaczalem byc thiefem....
sie rozpisalem....
1. Pewnie tak
2. Po pierwsze, jakim thiefem chcesz zostać? Każdym gra się inaczej. Assassin nie powinien nic dodawać do STR.
3. Dostajesz 500 gwiazdek za 1 set, jak ci się skończą to nie znikają, tylko musisz iść do sklepu i je "przeładować" za malutką kasę.
4. Z taką postacią nie musisz się przejmować expem. Poznaj zasady gry, pograj trochę, a jak zachce ci się wyższego poziomu to zrób nową postać w oparciu o poradniki.
Adi Pro Knight
28-05-2007, 19:08
A ja poszedlem do jakiegos wampire ktory siedzial w kiblu w fusion bar. To jakim on mnie thiefem zrobil? Jaki rodzaj?
Co to jest 1 set i jak to miec?
Thx za pomoc
Descartes
28-05-2007, 20:01
On cię zrobił Rogue, w tym momencie możesz jeszcze zdecydować, jaką klasę wybrać na 30lvlu, Assassin (gwiazdki) czy Bandit (daggery).
Set to po prostu zestaw gwiazdek, każde gwiazdki (nawet te w sklepie) są sprzedawane w zestawach standardowo liczących kilkaset sztuk.
http://img168.imageshack.us/img168/3167/patcherly3.jpg
...
I tak od pół godziny. Trzeci raz dzisiaj. Teraz będę próbował użyć Manual Patcha. Ale chyba jednak pogram sobie dopiero jutro. Oczywiście o ile ściąganie klienta się w nocy nie wyłączy...
@nota1: robiłem wczoraj wieczorem formata.
@nota2: wyciąłem bluzgi w stronę gościa, który popełnił Wizet Patcher.
@nota3: szczyt wściekłości osiągnąłem po czwartej próbie zhostowania obrazka.
@edit: mam Manual Patcha, ale nic się nie zmieniło. Cóż, poczekam do dziesiątej, później ściągam klienta od nowa.
@down: tja, ja lubię czekać. Naaaprawdę. A jeszcze bardziej tracić cały dobytek na gMS.
@up
Za niedługo wyjdzie nowy patch, bo się urodzinki skończyły, wydaje mi sie, że 1 czerwca już będzie
Albo graj na eMS ;)
BlakHant
28-05-2007, 21:27
@up
Za niedługo wyjdzie nowy patch, bo się urodzinki skończyły, wydaje mi sie, że 1 czerwca już będzie
Albo graj na eMS ;)
PrincHutas.Ja będe grał na eMS :) Chyba zaczne grać warem albo rogue.
Ściągnąłem nowego klienta. I działa. Kul. Jutro 33lvl.
Narazie nie będe grał bo mam problem z telefonem i szukam ciągle rozwiązania w necie :/
BlakHant
29-05-2007, 23:41
a ja przez flashgeta sciągam transfer rządzi:1-10 kb/s
No właśnie przez flash geta tez mi słaby transfer idzie :/ Lepszy chyba jest DAP
BlakHant
30-05-2007, 19:34
No właśnie przez flash geta tez mi słaby transfer idzie :/ Lepszy chyba jest DAP
Nie oto chodzi.Wszystko co sciągam przez mozzile(choćby tibiame na PC transfer max 1 kb/s.)A przez flashgeta,1-20 kb/s
@edit
Gdyby ktoś mógł przesłać instalke do Gdańska lub żeby dał mi ją osobiście (Musi być ta osoba w Gdańsku!) A instalka ma być na płytce ;) A nagrodom będzie poradą :)
Inhalator
30-05-2007, 21:18
Rozwieje all watpliwosci poniewaz juz jestem pr0 w ta gre.
Knight z tibi = Warrior w maple
Klasy warriora:
2 job 3job
Page White Knight
Spearman Dragon Knight
Fighter Crusader
Magician
2 job 3job
Cleric Priest
Wizard ice/lighting Mage i/l
Wizard fire/poison Mage f/p
po reszte www.cloudpark.go.pl maple-story.xt.pl www.maple.yoyo.pl
@up
Nie rozumiem czyje wątpliwości chcesz rozwiac oO
Wracam chyba do gMS, zastanawiam się nad światem, który wybrac
Windia. Najbardziej rościągnięta. Zaludniona średnio(mniej niz na scanii więcej niz na Bellocan.
) ceny średnie(więkrze niz na scanii mniejsze niz na Bellocan.
) No i na windii gra więcej polaków, normalnie jak i z tego forum. Pomoglem ??
Gralem w Mapla pol roku temu. Dosyc dawno - chcialem dzis wrocic, ale...zapomnialem pinu, jest jakas mozliwosc? ; )
Rozwieje all watpliwosci poniewaz juz jestem pr0 w ta gre.
Knight z tibi = Warrior w maple
Klasy warriora:
2 job 3job
Page White Knight
Spearman Dragon Knight
Fighter Crusader
Magician
2 job 3job
Cleric Priest
Wizard ice/lighting Mage i/l
Wizard fire/poison Mage f/p
po reszte www.cloudpark.go.pl maple-story.xt.pl www.maple.yoyo.pl
No rzeczywiście pr0...ja wolę już w to nie grać bo zostanę takim pr0 co wie jaki jest 2job i 3job o.0 bo normalnie pewnie przeczytał na któreś z tych stron(full pr0)
Na Windi grajcie :D
Ja grałem i nie żałuję wyboru serwera :D
@down:
Właśnie o to mi biega :D
Tyle że to może wiedzieć każdy, a nie tylko pr0...
@up: a czy on zrobił jakiś błąd? (oprócz tego, że było widać, że kopiuje z jakiejś tabelki)
Chyba będe grał na Berze, jeszcze zobacze czy mój kompel też wróci na bere, a jak nie wróci to będe grał na Windii. Grałem sobie moim xbowmanem i kupiłem Maple Crow ;) Teraz tylko wbic 35lvl i wyscrollowac na att :D
Gralem w Mapla pol roku temu. Dosyc dawno - chcialem dzis wrocic, ale...zapomnialem pinu, jest jakas mozliwosc? ; )
Tak, jest. O ile znasz login i hasło... wejdź na swoje konto na stronie(o ile się uda, mi jakoś żadna z podstron nie wchodzi), tam support, account lost czy coś w tym stylu i wysyłasz list z opisanym problemem. Odpiszą Ci, że przypomną PIN jeśli podasz pare informacji o koncie. Tj. imię, nazwisko, data urodzenia, odpowiedź na sekretne pytanie, może podać jakie tam masz postacie(może coś jeszcze, im więcej, tym lepiej :))... po takim zabiegu, możesz tylko czekać na odpowiedź. :)
Mi cały ten proces zajął jakiś tydzień, może mimimalnie więcej... ale teraz może być więcej, bo robiłem to jeszcze, gdy nexon nie miał wiele wspólnego z gMS.
Id i haslo pamietam, a co do imienia, nazwiska etc, to nie pamietam, czy wpisalem prawdziwe, czy ot tak, aby zalozyc szybciej konto ;x.
Edit:
Hum, zaczalem od nowa, na Bellocan, ale chyba moja przygoda z Maplem skonczy sie szybciej, niz zaczela. Mianowicie, po kilku minutach grania wyrzuca mnie z servera i musze jeszcze raz sie logowac. Zeby bylo smieszniej, jest tak tez na innych serverach.
Edit 2:
Juz wiem, w czym problem - mianowicie od 23 maja, Europejczycy nie moga sie rejestrowac na globalu.
@up
Rozwiązanie: www.mapleeurope.com
Gram na Mardii (gMS)
Twoje rozwiązania ograniczają się do grania na eMS xD
Dawno nic tu nie było pisane, więc dam świeżego skrina.
hehe;pp
http://img409.imageshack.us/img409/2127/rogiyy3.th.png (http://img409.imageshack.us/my.php?image=rogiyy3.png)
Typek, który płynął razem ze mną zaczął na mnie wrzucać, że to ja sprowadziłem rogi, że gdyby nie ja to on by mógł sobie spokojnie siedzieć na pokładzie, itp. Kazał mi jak najszybciej się revivnąć i zniknąć, to rogi też znikną. Specjalnie tego nie robiłem. ;)
@down: ja chciałem sobie obejrzeć Balrogi DOKŁADNIE. A że akurat miałem mało expa... to dałem się zabić.
Necromantor
04-06-2007, 16:08
Misza to ssie pod poklad kitrasz ale dobra ;pp
BlakHant
04-06-2007, 18:25
Władca wraca !
Powinienem pojutrze pykać.
Czy oddawanie kont jest legalne, bo jak tak to mam 17 warriora na Broa. Chętni niech na gg piszą. :D
BlakHant
05-06-2007, 15:17
@up
Gdzie bedziesz gral?
Narazie szukam programu który sciąga prawidłowo.
@up
DAP, Flashget
Zobacz na www.dobreprogramy.pl
BlakHant
06-06-2007, 16:02
@up
DAP, Flashget
Zobacz na www.dobreprogramy.pl
MAM !
Ja gram na windi ale mogę jeszcze zrobić chara na Mardii.
no to mam miesięczną przerwe na maplu... wbiłem 25 lvl wczorraj, wyłączyłem mapla, a jak wróciłem to zobaczyłem że dostałem bana za hacking, ale najlepsze jest to, że ja z hackami nie mam nic wspólnego >.> na jakiej podstawie gmy rozdają bany ? bo jak na podstawie samego zgłoszenia to bez sensu to jest
Descartes
07-06-2007, 14:51
Ostatnio mają jakiś system autobanów, kumpel 8x crusader (którym w ogóle nie gra) podskoczył wcoraj o paretysięcy miejsc w rankingu.
ajj tam gdzie gra wiekszośc forumowiczów? Na Windii czy Borze? Bera za bardzo zaludniona, jakiś koles krzyczał przez megafon "free ilbis fm 11 ch 1" wszedłem tam i mi sie komp zawiesił tyle ludu było xD
Ha, wbiłem w końcu 35lvl! Poszedłem poza tym na PQ, więc już mam 70% zrobione. ;)
Za ile chodzi Green Napoleon i Skull Earrings? (z pierwszego PQ pociągnąłem ;))
Descartes
08-06-2007, 00:14
Napoleony możesz bez obaw sprzedawać w sklepie, skull earrings może być trudno sprzedać, bo zanim ktoś wbije ten 50 poziom to sam już ma parę. ;p Zatrzymaj dla siebie.
Gra bylaby fajna ale odstrasza mnie brak pvp ...
Przeciez w gry na necie gra sie praktycznie tylko po to zeby mierzyc sie z zywymi przeciwnikami ;S
Tawer Redeye
08-06-2007, 10:37
Tu bardziej chodzi o lvl. Heh.
Ostatnio gram w ET więc maple mam wyłączone, a mój xbowman na odpoczynku z 32 lvl(wymieniłem maple impalera(dużo tańszy od maple crow, a co dopiero crossbow za maple crossbow. Opłacało mi się :]
Gra bylaby fajna ale odstrasza mnie brak pvp ...
Przeciez w gry na necie gra sie praktycznie tylko po to zeby mierzyc sie z zywymi przeciwnikami ;S
A jak sobie wyobrazasz pvp w maple? Bowman puści strzałę to jakiś 10 lvl się nadzieje. Podobno na najbardziej rozwiniętej wersji mapla są pvp areny
W grze GhostOnline, która zdaje się być zainspirowana Maplem, PvP istnieje. Klikasz na kogoś prawym klawiszem, zapraszasz do PvP... jeśli on(a) się zgodzi to można się bić, ale nie uderzy się osób postronnych. :) Więc w MS też dałoby się coś takiego wprowadzić.
@edit
Woah! Maple się nawraca? Można wejść na stronkę Nexonu i MS z użyciem Opery? Skończyli z rządami IE na swoich stronach?:D
@down
Osobiście, jeśli już, to wolałbym walczyć z kimś, kto się tego spodziewa... przy takim systemie jak w GO przynajmniej można odejść od kompa na chwilę, bez obaw, że gdy się wróci to się ujrzy "You are dead."/swoją postać przygnieiconą nagrobkiem. ;] No i tak bardziej honorowo, niż od tyłu, z zsakoczki, nie? :D
A co do gMS... cóż, postać niby mam na Berze, jednak nie gram prawie w ogóle i zastanawiam się nad zrobieniem "fri itanz". ;]
@up
O faktycznie na firefox też chodzi ;) Zoliax na jakim świecie na gms grasz?
Ps. Ale tak to jest mniej przyjemności, a jak byś ubił kolesia który się tego nie spodziewa to dopiero zabawa ;)
GO zdaje sie byc kopią maplestory, ściągne i ocenie
Descartes
09-06-2007, 13:27
Więc w MS też dałoby się coś takiego wprowadzić.
Tylko trzebaby zmienić przeliczniki damage, bo na wyższym levelu każdy ma każdego na 1 hit (ja warriorem, jak już zdołam do kogoś podejść to z FA walnę z 5k w sumie, nie mowiąc już o assassinach).
najwiecej polakow na broa ;) i forum tego serewra maple.superhost.pl
Wbiłem 38lvl...
Ile są warte te scrolle: 60% Spear ATT, 60% Wand Magic ATT i 10% Two-Handed Axe Attack?
Spodziewam się, że sporo. Chętnie odbiję się od dna. Znowu.
A tak swoją drogą, questy w Korean Folk Town są rąbnięte. Szczególnie ten z Retzami i ryżem z nich. Mam dopiero 45 worków. :F
@up
60% trudno jest sprzedac najlepiej chodza 10% bo najwiecej daja
misza a czym ty grasz. Znaczy jaka profesja bo trodno mi bedzie powiedziec bo moze lepiej żebyś sobie cos zostawił. No i jaki server bo na kazdym servie sa inne ceny. Ale tak uniwersalnie poszukac w sklepikach w FM i od podanej ceny odejmij 200k-300k i wtedy masz normalną cene.
Fighter. Windia.
Zresztą Speara i Wanda już sprzedałem, a Axe chodzi po ~150k. Udało mi się sprawdzić. ;)
Jezu, ja zarabiam za wolno jak na wydatki. Wczoraj znowu 2 Maple Itemy kupiłem. A Event się jeszcze praktycznie nie skończył, one nadal się dropią.
mam problem ;(
jak włanczam MS to pokazuje ze :
niemozan nawiazac lacznosci z Serverem[??]
Firewalla mam wyl. konto zrobione....
Necromantor
13-06-2007, 19:09
Jest serv check chiba ;pp AAAAAAAAAa jest nowy PACZ!!!!2x EXP CARDYY AAAA LECE Nx'a doladowac!!
Tawer Redeye
13-06-2007, 20:38
Maple global V0.39
Link do info z uptade (http://www.maple-story.yoyo.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1399)
boze teraz to chyba naprawdę przeniose sie na ems bo teraz to niby jak ma byc exp. Nie dosc że ktos będzie jechal na hackach to jeszcze 2exp card i 200 w tydzien. Normalnie kocham ich. Btw ma ktos maple impaler na sell na windii ??
boze teraz to chyba naprawdę przeniose sie na ems bo teraz to niby jak ma byc exp. Nie dosc że ktos będzie jechal na hackach to jeszcze 2exp card i 200 w tydzien. Normalnie kocham ich. Btw ma ktos maple impaler na sell na windii ??
Ja. <10znakuff>
Za to ja wbiłem ostatnio lvl:
http://img408.imageshack.us/img408/6595/lvl40it0.png
Do tego dwa skriny z solowania dwóch Rombotów:
1. (http://img207.imageshack.us/img207/5863/rombot1el5.png)
2. (http://img207.imageshack.us/img207/2831/rombot2rw6.png)
Faktycznie to ubiłem 3, ale i tak nic ciekawego nie padło. Za to z questa 10% gloves ATT, który poszedł za 2,2mln. Szkoda, że to nie był 60%. ;/ Ale i tak fajna zabawa zabijać bossów.
Jakby ktoś miał Cursed Dolle (z Zombie Lupinów), tak z 2,3k, to chętnie przyjmę. Ew. kupię, ale po dobrej cenie (~500meso za sztukę). Windia.
Pograłbym chętnie, instalke sciągnąłem ale jest jeden problem... zamulony komp ^^ więc instalka się raczej nie włączy bo tak mam zawsze ;< trzeba format zrobić ; d
Pomóżcie!
Jak włączam grę pokazuje mi się taki komunikat:
Connection to server has ended.
Please try again later.
Albo coś w tym stylu...Co zrobić żeby gra działała=/ bo tyle się wysłuchałem o tej grze od was a nie mogę zagrać =/
Global czy Europe? Jeśli Global, to i tak nie pograsz. Jak Europe, to nie wiem. Ale teoretycznie na E powinieneś wbić.
Kto wie, skąd to wziąć? ;)
http://img230.imageshack.us/img230/3752/onyxappleua3.png
To było właśnie Europe =/ Wie ktoś inny co to może być?
Ja. <10znakuff>
ile chcesz ??? a no i staty podaj
btw pare dni od patha a ja juz hacki mam xD
btw misza to chyba leci z gahapona tego nowego ale pewny nie ejstem. btw moze to quest ?? jak wlazlo zipangou(czy jakos tak) to się pojawily nowe q no nei ??
mam problem ;(
jak włanczam MS to pokazuje ze :
niemozan nawiazac lacznosci z Serverem[??]
Firewalla mam wyl. konto zrobione....
Pomoze ktos ?? :<
idzcie do pliku hosts i wykasujcie wszystko gdzie jest napisane gameguard. Potem idzcie do folderu z maplem i wykasujcie wszystko z folderu z gameguardem. Wlonczcie mapla. Zupdatuje sie gameguard i będziecie mogli normalnie grac.
To nie wiem mi pomoglo. btw nadrill sorka ale juz kupilem za 500k
Najgorsza gra w jaką grałem, lagi no do kitu!
Tawer Redeye
15-06-2007, 17:52
@up lagi? Sorry ale weź nie pierdo* bo tu są lagi tylko jak wejdziesz w miejsce gdzie jest w h*j ludzi albo jakiś hacker się bawi... A jeśli nie lubisz takiej grafiki to idź grac w co innego.
@topic
Mi się upek podoba ale teraz Kupilem neuroshime 1.5,czytam podręcznik, a potem pomistrzuje więc nie mam czasu & ochoty na grę.
coz gralem w gierke, nie mowie ze jest zla bo swoj urok ma, lecz nie jest dla mnie osobiste odczucie to nuda
coz gralem w gierke, nie mowie ze jest zla bo swoj urok ma, lecz nie jest dla mnie osobiste odczucie to nuda
ktos moze usunac te moje powtarzajace sie posty
a teraz w zamian za spam dostaniesz warna. Leci report
Nie zauważyłeś, że to przypadkowy triple post? -.-
BlakHant
16-06-2007, 19:38
Nie zauważyłeś, że to przypadkowy triple post? -.-
Przykro mi on ślepy i ma wade wzroku
zonk rzeczywiście nie zauazylem. No ale kto takiego edita wstawia a srodkowym poscie zawsze wstawia się w końcowym.
No, może ci przebaczymy, cziterze.
Jeśli już masz te hacki, to tak po cichutku, ustaw swoją postać na Zombie Lupinach i zbierz mi 2,3k Cursed Dolli, ok? ;)
to jest tysienczny post
mudl siem do szatana plz
@edit: to już nie jest tysięczny post. A miałem nadzieję...
I SERIO pisze się mÓdl, a nie mudl? Oł, jejku, thenks, nie wiedziałem, plizzz o wybaczenie...
Już naprawdę trzeba oznajmiać głośno każdy malutki żart?
Tawer Redeye
16-06-2007, 22:09
O.0 1000 post w tym topicu :D
Upek mi się podoba chociaż nie nabiłem lvl. Byłem na tych lisach i ptakach itd... Nie jest źle przy expieniu. Questa żadnego z tych nowych jeszcze nie zrobiłem
@edit jednak 1001 heh ale odpowiedź 1000 ^.^
@edit 2 i 999 post w topicu heh
No, może ci przebaczymy, cziterze.
Jeśli już masz te hacki, to tak po cichutku, ustaw swoją postać na Zombie Lupinach i zbierz mi 2,3k Cursed Dolli, ok? ;)
to jest tysienczny post
mudl siem do szatana plz
nie tyle że uzywam co juz są to byla prosta informacja. Btw nie hackuje bo nie moge. Moj komp cos nie gustuje w hackach i zadne mi nie dzialają(a kiedys działały)
btw nie pisze sie mudl tylko módl bo wiesz wymienia się na o w słowie modlić
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.