Pokaż pełną wersje : Maple StoRy
Stron :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
http://foteka.pl/full/34b1a521670114f887570cf59ff428ec.jpg
Nocia plx!
Necromantor
20-11-2007, 14:52
NIEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! !!;(;(;(;(
Mam pytanko czy w maple istnieja prywatne servery gram w ta grre juz troche czasu mam 32 mage ale bardzo wolnos sie expi
Jezl iowe istnieja prosze o instrukjce jak sie na nie zalogowac
Won stąd :P I o to chodzi, jest to najlepsze w maplu że privów chyba nie ma.
wlasnie zle ze nie ma privow. Darmowe cashshopy exp X10-100 4th joby i wiele wiecej co mogly by privy zaoferowac. Dlaczego nexon nie udostepni tych kodow itd ?/ toz to podobno zadna konkurencja. No popatrzcie na mu online albo wow'a. Pliki gry sa udostepnione i jakos wow zyje bo wiadomo priv to nie to samo ma bugi i nie ten sam klimat co global.
:)
No trudno jakos gralem na globalu to i bede gral dalej moze kiedys bedzie mozna sie troche pobwic :p
Thx za info ;]
http://foteka.pl/full/1c430140ba07f47dbd5becb1d2780fe8.jpg
Celoz jakby lnqba zobaczyla to twoje "wrucilem" to bys polecial z gildi ;d (ja kiedys prawie wylecialem ale poszlo tlko rank down xd)
Też zrobię swojego xDora, a co!
http://foteka.pl/full/c593f5bd3bc1df09e4c5a941f0699ab7.jpg
Dlaczego nexon nie udostepni tych kodow itd ?/ toz to podobno zadna konkurencja. No popatrzcie na mu online albo wow'a. Pliki gry sa udostepnione i jakos wow zyje bo wiadomo priv to nie to samo ma bugi i nie ten sam klimat co global.
Pierd'olisz głupoty, że aż szkoda gadać.
:)
Thx za info ;]
Trochę kulawe to info. Bo, choć privów jeszcze nie ma, są szanse, że wkrótce się pojawią.
Sam wiążę nadzieję z tym projektem: http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?t=160795
Bociek'Bociek
26-11-2007, 16:26
Yey ('.^)\/,, Moja postać
http://i14.tinypic.com/7ymeltv.jpg
http://i14.tinypic.com/8a4wd5g.jpg
@Thero
:) a orientujesz sie mzoe keidy ten projekt bedzie ukonczony?:D
@Thero
:) a orientujesz sie mzoe keidy ten projekt bedzie ukonczony?:D
Ten konkretny? Podobno przed świętami. To jest napisane w temacie, do którego dałem link.
Poprostu Pitbul
28-11-2007, 22:50
Mam takie pytanie. Na czym grać? Na globalu czy na europe?
Mam takie pytanie. Na czym grać? Na globalu czy na europe?
Jak nie masz konta na globalu to raczej tam nie pograsz :D
Poprostu Pitbul
29-11-2007, 09:41
No bo zrobiłem konto na globalu, ale wolę europe. Dzięki za pomoc.
Jak niby zrobiłeś konto na globalu ? oO
Europa w porównaniu do globa sux, nie ma 3rd joba.
Poprostu Pitbul
29-11-2007, 10:32
No, normalnie. Zrobiłem zwykłe konto. Oczywiście jeszcze nie zrobiłem postaci.
Btw. A jak się zrobi konto na nexon.net, to te same passy będą na europe?
Heh, gratki poziomów tak na początek.
Mam pytanko do Was - gdy włączam Maple, po tzw. ekranie powitalnym (tam gdzie sie play klika, dla tych co niezrozumieli) pojawia sie czarny ekran i tyle. Co to jest i jak temu zaradzić? Nie znalazłem sposobnego manuala do "takich" spraw więc pytanie kieruje do Was.
No, normalnie. Zrobiłem zwykłe konto. Oczywiście jeszcze nie zrobiłem postaci.
Btw. A jak się zrobi konto na nexon.net, to te same passy będą na europe?
Konta założone po 21 Maja 2007 nie mogą być używane przez graczy z Europy.
MapleGlobal i MapleEurope to 2 różne wersje MapleStory, które nie mają na siebie bezpośredniego wpływu.
Poprostu Pitbul
29-11-2007, 17:42
Instaluję Mapla, i szykuję się do gry :D. Jakieś rady dla początkującego? Gdzie expić itp? Kur**, jakie mam dać ID???
Btw. zrobi mi ktoś konto?
zrobi mi ktoś konto?
To nic nie da, bo podczas logowania serwer zobaczy, że twoje IP pochodzi z Europy.
Poprostu Pitbul
29-11-2007, 20:19
Eeee, mam pytanie:
Mam już ten 8 level, popłynąłem na tą wyspę, gdzie załatwić prof.?!
Googluj :P
Musisz pójść do Olafa i pogadać z nim. Potem powie do kogo masz się zgłosić.
@Down: Przy prawej części Lith Harbor.
Poprostu Pitbul
29-11-2007, 21:08
A gdzie ten Olaf?
jak juz przyleciales i jestes prz latajacym statku to idz na parter i bedziesz przy takim statku plywajacym a tam bedzie wisal rekin i osmiornica. idziesz ciagle w prawo i bedzie taki olaf w hełmem z rogami, i wogole taki paker.
Poprostu Pitbul
30-11-2007, 10:52
Już kapuję, już włączam Mapla ;].
EDIT@
Już 9 lvl, 38% expa wbitego, robię thiefa, ale to po dysce(dyska będzie do 18) :D.
bardzo nie lubie tej gry dlatego ze to jest jak bajka i bardzo szybko sie nudzi do tego jest grafika 2d i expie sie guzikami ...
expie sie guzikami ...
Eee, że co? Nie mów, że jesteś magiem, masz otwarte okienko 'skills' i ciągle dwa razy klikasz na skille :D
Poprostu Pitbul
01-12-2007, 12:52
Celoz, mam 2 pytania:
Kim grać: thiefem, czy warriorem? Którym łatwiej?
Skąd wziąść cash do cash shopu, bo nie działa na mesos.
Celoz, mam 2 pytania:
Kim grać: thiefem, czy warriorem? Którym łatwiej?
Skąd wziąść cash do cash shopu, bo nie działa na mesos.
Jak ci wygodniej. Na początek polecam warriora, bo łatwiej się nauczyć wielu rzeczy. Żeby grać thiefem trzeba mieć dużo kasy na gwiazdki.
A pieniądze do cash shopu kupujesz za to, co wygrzebiesz z portfela ;)
Hmmmm..grałem w Maple coś koło 3-5 miechów zrobiłem 53lvl sinem i jakoś już czuje się znudzony tą grą... a co do wypowiedzi przed mówcy to ja bym także popierał na start wara :) łatwa postać ;)
Mój przyszły I/L : )
http://foteka.pl/full/6c29b0d658bdd9bbb3453413d467f860.jpg
Virusmaxi
14-12-2007, 22:13
Wruciuem :p
I szybko znowu znudzę się MSem, dopóki nie zajdę gildii/ludzi do buddy z którymi sobie pogadam xD
Szukam przyjaciela przez neta (lol ale trzeba być debilem) gram na Broa Nick Virusmaxi ofc xd
Widzę, żeście się rozgrali, aż mnie zaczyna znowu ciągnąć do Mapleta...
@Down: Pwnt.
Bociek'Bociek
15-12-2007, 11:24
Święta...
http://i4.tinypic.com/81k6nax.jpg
kumpel007
16-12-2007, 09:22
Kto gra na ems?
Chce ktoś się za kase na ems wymienić za konto na gms:)
Oj kiepska propozycja. konta na Globalu są rozchwytywane, musiał bys zaoferować postać na 60 poziomie na eMS, by móc dostać chociaż puste konto na gMS. :P
HoHoHo jak tak to chetnie sprzedam swoje konto na gms z 43 spearmanem i 2 20~ lvl postaci chyba sin i mag a na koncie jest z 1.5 mln messo + 2x tyle w scrollach itd. Ktos chetny na wymiane na maga na ems na 60~ najlepiej f/p lub na speara ewentualnie dobze ulozonego sina. Tylko osoby ktore juz tutaj widzialem i moge im w miare zaufac(po opini na forum itd) a nie konta utwozone 18.12.2007.
kumpel007
18-12-2007, 17:30
ja mam 39 page wiec odpada xD
Lord kasztanowiec
18-12-2007, 18:34
ja mam 45f/p z 10 milionami i sie nie chwale ;d;d
ale ni eno jakbym mial isc na ems to ktos musialby mi jakies 70-80 bowa albo page'a zaoferować z niezlym eq i kasa.....
a przy ww zachciankach przecietny czlowiek moze zapomniec o zdobyciu konta na kms ;p [req, zadna tespia oczywscie]
A co mi dacie za konto gMS z 32(?) ditem na Broa lub 34 assasinem na Windia ? :D
Do tego są jeszcze inne, słabsze postacie ;p
Powiem tyle. Gra uzależnia, gorzej niż tibia. Mi to nie grozi, zrezygnowałem bo grać w to nie umiem ^^
Jakby nie było-wszystkie gry(komputerowe) uzależniają... od komputera. :P No a Maple potrafi wciągnąć... na szczeście wyrwałem się z nałogu. :P
No a Maple potrafi wciągnąć... na szczeście wyrwałem się z nałogu. :P
A ja tez ja tez <hip hiop hurrej>. W sumie to juz zjakis miesiac niegram. znudzilo mi sie wbijanie 51 lvl w 12 dni ;s
OK zmieniam oferte zamienie sie tym 43 spearem na 45-50 f/p mage na europe. No pls wymien sie ktos wkoncu bo chcem jakos normalnie pograc na ems.
A ja się wymienie za jedno z tych kont:
- konto pierwsze:
34 assasin Windia [jeden punkt SP jest źle ;<]
Inne postacie [ niektóre złe ]
- konto drugie:
32 bandit Broa [wszystko jest ok - tak jak na CloudPark'u]
Inne postacie[ dobre? wg. CloudPark ]
Niestety nie mam do tych kont daty urodzeń, więc usuwanie nie wchodzi w grę. Ale jak np. ktoś chce sobie pograć na Broa, to pierwsze konto jest chyba puste. A jak na Windia to drugie konto ma chyba dwie postacie xD [2x crossbowman]
W zamian:
Jakiś 30-40 lev na eMS z dobrze rozłożonym SP i AP (jak coś to nie dla mnie ;p )
Kontakt (tu możecie mnie pytać o szczegóły xD) :
PW na forum ;)
Poprostu Pitbul
21-12-2007, 18:53
Mam pytanie: Ludzie na 11lvlu Swordmanem mają jakieś zbroje, halabardy czy coś... A ja nie wiem jak to zdobyli. Ciągle mam tego toporka od 1lvl, i powoli expię.
BTW. Sell Brown High Boots!(lvl 20)
Mam pytanie: Ludzie na 11lvlu Swordmanem mają jakieś zbroje, halabardy czy coś... A ja nie wiem jak to zdobyli. Ciągle mam tego toporka od 1lvl, i powoli expię.
BTW. Sell Brown High Boots!(lvl 20)
Kupili w sklepie xD
Sklep łatwo poznać, zazwyczaj jest przy nim coś związanego z bronią (Perion- namiot i tam obok jest miecz, Kerning - Nad drzwiami jest coś co dotyczy broni ;) )
@down:
Fajnie.
dosik2006
21-12-2007, 19:30
fajna gierka
Necromantor
21-12-2007, 19:41
naprafde??
Virusmaxi
22-12-2007, 09:34
A ja mam dalej 28 leve, tak dali dupy z tym podwójnym expem, od 22 do 24 ja już śpię/czytam Eragona :| Ale podobno od 24 grudnia będzie od 19 to w sumie lepiej. Chciałbym już ten 30 level... xd
kumpel007
22-12-2007, 23:50
A ja tez ja tez <hip hiop hurrej>. W sumie to juz zjakis miesiac niegram. znudzilo mi sie wbijanie 51 lvl w 12 dni ;s
Zle postać zrobiłeś to widać dopiero po 50 lvlu:D
Ee tam, jeden poziom na 12 dni to dobry wynik. Moja siostra w wakacje wbiła 70 poziom, teraz ma 72...
Ale to nie jest raczej kwestia złej postaci, a tego, że wpada może 1-2, w porywach 3, razy w tygodniu na godzinkę gry. :)
Heh, a ja pamiętam jak Kuraj PGował w wakacje. Z 65 na 72, wbijał po 50% dziennie :D
A kto by tego nie pamietal. Btw wracam na ems wlasnie sciagam instalke. Bede robic f/p maga i mam nadzieje ze zanim nabije 70lvl bedzie juz 3rd job.
btw ile jestescie w stanie zaoferowac za czyste konto na kms. Chetnie wzial bym jakas kase na ems lub konto na ems.
Zle postać zrobiłeś to widać dopiero po 50 lvlu:D
Eeee.. mialem dobra postac i nie chrzan mi tu :<. Nudzilo mnie to wciskanie ctrl, i chodzenie na 30 PQ ludi dziennie.. i Pq orbis :(
I słusznie, moorpgi zwykle są monotonne. ;d
W gruncie rzeczy ja ogólnie się ostatnio trochę nudzę, a na dwór nie wyjdę, bo boję się słońca... A raczej jego braku i niskich temperatur... A nawet się śnieżkami nie porzuca... Ostatecznie to da się w Maple robić. :P Ale maplet mi nie działa. :(
Gra, nie mniej idiotyczna od Tibii...
Bajkowy swiat, niby wszystko fajnie, ale, przedewszystkim brak PvP, jeden mankament który z początku odpycha, poza tym zbyt mało mozliwosci jezeli chodzi o rozwój postaci, (nie mówie ze w Tibii sa mozliwosci) Pod tym względem lezy, niby Ap i SP ok, ale co z tego, skoro Build jest tylko jeden, do kazdej prof, intuicyjny, a z innym czyt. Hybryda, albo cos takiego, nie mozna grac bo EQ i Weapons nie sa do tego przystosowane. kthbye
Noo trzeba przyznać, że masz w tym (troszku) racji... No ale jednak jest coś, co stawia Maple wyżej od Tibii. Znacznie wyżej: społeczność. Właściwie głównym problemem dotyczącym społeczności są małolaty... W Tibię gra wiele bachorów, a w Maple co najwyżej dziecciaka możesz spotkać. :P
Gra, nie mniej idiotyczna od Tibii...
Bajkowy swiat, niby wszystko fajnie, ale, przedewszystkim brak PvP, jeden mankament który z początku odpycha, poza tym zbyt mało mozliwosci jezeli chodzi o rozwój postaci, (nie mówie ze w Tibii sa mozliwosci) Pod tym względem lezy, niby Ap i SP ok, ale co z tego, skoro Build jest tylko jeden, do kazdej prof, intuicyjny, a z innym czyt. Hybryda, albo cos takiego, nie mozna grac bo EQ i Weapons nie sa do tego przystosowane. kthbye
1.Dla wielu brak PvP jest na plus. Ja osobiscie nie chcialbym, zeby na spocie, na ktorym wlasnie sobie expie, przyszedl ktos pare lvl wiekszy i grozil mi zebym zmienil channel...
2.Zbyt malo możliwosci jezeli chodzi o rozwoj postaci !? kazda profesja ma przynajmniej 2 rozgalezienia... A juz nie mowie o takich odmianach np. assasina jak lowdex, czy dexless gdzie zupelnie inaczej rozdajemy punkty.
3.Faktycznie. Niektore itemy nie sa przystosowane do 'hybrydow', jednak zawsze mozemy kupic takie itemy jak: Sauna Robe, Work Gloves, Snowshoes, ktore wystarczy zescrollowac. A jesli nie, to nie jest zadnym problemem chodzic w ubraniach o kilka leweli nizszysz.
Zatharin
01-01-2008, 14:15
Witam! Mam pytanie do graczy w Maple Story:
Czy na internecie: szybkość 100,0 Mb/s czy jakos tak, moge liczyć na normalną chociażby bez większych lagów gre?
Czy na internecie: szybkość 100,0 Mb/s czy jakos tak, moge liczyć na normalną chociażby bez większych lagów gre?
Ja przy predkosci 192 kb/s gram bez problemow. W twoim wypadku mysle, ze wystarczy zmiejszyc grafike w ustawieniach i powinienes spokojnie pograc.
Necromantor
01-01-2008, 15:33
100mb/s net?!?!DOBRY BOŻE!!Gdzie ty mieszkasz?W japonii?
Pewnie chodzilo mu o kb/s.
Yoh Asakura
01-01-2008, 16:05
100mb/s net?!?!DOBRY BOŻE!!Gdzie ty mieszkasz?W japonii?
100 megabitów, a nie megabajtów.
Ja mam wrażenie, że on miał na myśli połączenie lokalne...
Maple zasysa gdzieś 5-10 kilobajtów na sekundę w czesie normalnej gry. Tu się nie liczy przepustowość,a jakość samego połączenia, czy ogólnie twój internet nie ma opóźnień.
neons1994
05-01-2008, 18:44
cześć ej chciałem sobie pograć w to maple story ściągnąłem to z tąd http://maplestory.nexon.net/ zrobiłem tu konto i nie mogę wbijc na to konto co muszę zrobić ?? help
Virusmaxi
05-01-2008, 19:30
Od jakiegoś czasu tylko amerykanie mogą zakładać nowe konta, ponieważ z Europy było za dużo hackerów.
Musisz grać na Maple Europe.
Na MapleGlobal nie można już się rejestrować. Zostaje ci MapleEurope.
@Up: Szybszy ;\
Ale global nas wyprosił nie za hackowanie, a za to, że mamy swoje MapleStory i na nim mamy grać.
neons1994
05-01-2008, 22:07
ej to podajcie stronkę gdzie pobrać i zrobić konto plz
Edit:
ej zrobiłem konto na Europen jak je wpisuje pisze great coś tam coś tam plz sing up www.mapleeurope.com
co mam teraz robic
Pobierz klienta z MapleEurope... boże, czy wy potraficie logicznie myśleć?!
neons1994
06-01-2008, 17:44
ok Thx a może ktoś powie co trzeba zrobić żeby wykonać 1st quest na maga ??
Virusmaxi
06-01-2008, 17:59
Ale global nas wyprosił nie za hackowanie, a za to, że mamy swoje MapleStory i na nim mamy grać.
No właśnie. A to nasze MapleStory zrobili ponieważ Europejczycy hackowali i za to mamy grać na naszym.
No właśnie. A to nasze MapleStory zrobili ponieważ Europejczycy hackowali i za to mamy grać na naszym.
A oni nie hackowali? ;>
My bardziej/wiecej i sie chłopaki obrazili i wywalili nas na jakies zapyziale europe gdzie nawet 3rd joba nie ma.
@up: IMHO cziterzy sobie zasłużyli.
@down: no własnie. Europejczycy to cioty. Szczególnie Polacy, jak widać. Zero uczciwości. Powinni wywalić wszystkich Europejczyków na ich serwer, razem z całym dobytkiem i lvlem. Nieważne, że część by zarobiła na śmieciach z Globala, a część by straciła na cenach scrolli.
Rzart. Cziterów powinni po prostu z miejsca usuwać. Za to reszcie pozwolić znowu rejestrować się na Globalu. Europe jest MOCNO upośledzone.
ALe ja dalej mam konto na globie i sobie czituje teraz magiem =P
"...I przyjdzie czas, iż na ziemię ponownie zstąpi Wielki Mistrz Gry, a wszyscy, którzy czitowali pożałują swych czynów i zostaną wysłani na wieczną banicję, a każdy ich potomek zostanie zabity w czwartą rocznicę swych narodzin..."
Nie wiem skąd to cytat, nie wiem czy to w ogóle jest cytat, ale nich cziterzy mają przestrogę! :P
@down
Hmm, mój post powinien wylądować pod twoim, lepiej by bramialo. ;p
" Witam. Chcialbym sie przedstawic. Nazywam się Kołbaś i jestem nalogowym cziterem. Moj nałóg trwa juz rok. Nic go nie przerwalo poniewasz bylem sprytniejszy od innych i nigdy nie dostalem bana..."
neons1994
07-01-2008, 22:18
szczere ej widziałem dzisiaj kolesia który teleportował potwory obok siebie i zabijał je to znaczy do siebie żeby je bic czy to dez efekt HaX aha a tak na marginesie gdzie mogę kupić zwierzaczka i ile on kosztuje ?? i co daje
Ej, może poczytałbyś sobie czasem, k*rwa mać, FAQ?!
Daj jakąś gwiazdkę(*) w niecenzuralnych słowach bo szkoda dostac warna za wulgaryzmy do trolla.
Gram se chwilowo w maple, po małym huncie...
http://i10.photobucket.com/albums/a140/Matiss/wannafie.png
Subtelna roznica ^^
Oja, zapowiadają 3rd joba na eMS.
O cie panie jakie luksusy xD btw mafuss na czym tak loota wybiles i ile tam siedziales PowerGamerze
A no chyba ze btw kim ty grasz bo tak jakos zapomnialem ?
Na platoonchronosach ( czy jakos tak).
To jest loot z przed 2 - 3 dni wiec sie nie dziw ^^
No robi się z tej gry drugie silkroad jak widzę ... pełno cziterów.
Nudna, trudna, nużąca i gra magiem na około 20lvlu to zwykłe trzymanie klawiszy. Nie polecam.
Eee, słabiak jesteś, tylko do 20 poziomu wytrzymałeś... ja doszedłem do ~45! Ha!
@down
A/punkt pierwszy/1/I
To na górze to żart był... No powiedzmy pół żartem pół serio.
B/drugi punkt/2/II
A ty do którego posziomu doszedłeś? SAMEMU? :>
tez mi wyczyn...
@raf420
Nie, poniewaz tutaj jest auto ban(przed chwilą poprzez glupia moja nieuwage i zapominalstwo dostalem bana do 8 lutego) Dlatego strzescie sie ludzie na EMS poniewasz zaczynam tam hackowac dopoki nie zniknie mi ban na GMS
a co takiego zapomniales ^.^?
tez mi wyczyn...
@raf420
Nie, poniewaz tutaj jest auto ban(przed chwilą poprzez glupia moja nieuwage i zapominalstwo dostalem bana do 8 lutego) Dlatego strzescie sie ludzie na EMS poniewasz zaczynam tam hackowac dopoki nie zniknie mi ban na GMS
Wcześniej pisałeś, że nigdy nie dostałeś bana. To znaczy, że pierwszy ban w GMS aż tak długo trwa?
tez mi wyczyn...B/drugi punkt/2/II
A ty do którego posziomu doszedłeś? SAMEMU? :>
http://img233.imageshack.us/img233/7568/normalplangu6.th.jpg (http://img233.imageshack.us/my.php?image=normalplangu6.jpg)
a co takiego zapomniales ^.^?
Podczas zmiany mapy lub channela trzeba wylaczyc pewnego hacka inaczej jest wlanczany AutoBan no i zapomnialem o tym =/
siemka muj nowyu char D:D:evul::elf::kon:
http://img293.imageshack.us/img293/3740/maple0009lc8.jpg (http://imageshack.us)
tu jakis durzy slim ale pokonalem go solo ^ ^^ :cup::cup:
http://img88.imageshack.us/img88/1159/maple0016oh8.jpg (http://imageshack.us)
p0zDr0 ^.^ \m/
@Down: Jak dawniej, Broa. Jak tylko się lognę dodam cię do buddy.
@up
Też przed chwilą się z nim biłem moim pro-elo-3-2-0 dexless sinem o lvlu 14 :p
Fajny lut.
Btw. Na jakim servie grasz?
@edit
ok ^.^ podaj swój nick i gg (jeśli masz) - PW.
o/
http://img247.imageshack.us/img247/6288/maple0004gg5.jpg (http://imageshack.us)
@Up: Kupiłeś czy dostałeś?
nawet nie wiecie jak on mnie meczy o te hacki na pw. A i tak mu nie powiem gdzie =P
Szukam osoby chętnej do pomocy w stronie o assasinach w ms.
Jedyne kogo potrzebuję, to osoba z dobrą pamięcią, która kiedykolwiek miała (nie kupionego!) hermita. Mam wszystko - buildy dexlessa, lowdexa ale brakuje mi zwykłego assasina. Jak ktoś może pomóc >>> PW
Uff dopiero teraz zauwazylem temat o MS'ie tutaj ;>...Miło że nawet rogalik, jeden z najlepszych graczy na Kradii sie tutaj wypowiedzial, no i kuraj ofc ;D...
Gram w mapleta od dosyc dawna, teraz pykam moim i/l 37lvl <33 . Potem może dam jakieś screeny...
BTW: Mam konto na globalu...wiec moze i tam sobie pykne ;D
ToSmutne
12-01-2008, 23:53
http://i7.tinypic.com/8g5ssok.jpg
O 9 rano był 26 level : ). Zaraz skocze po 1000 elixirow i zostawiam na nocke, pewnie rano bedzie kolo 40 lvla, to zaloze mojego scrollowanego (10%) wanda na 35+6, bede mial pozadny level thundera wiec pomysle o czyms fajnym ^^
@kołbaś:
moj hax, ma auto cc i podczas zmiany channelu blyskawicznie wylacza wszystkie dodatki ;d
@Up...
Lolz, to naprawde smutne że dajesz na forum screeny na których twoja marna postac hackuje...nie rozumie i nie popieram takiego czegoś :< ...
ToSmutne
13-01-2008, 00:02
@Up...
Lolz, to naprawde smutne że dajesz na forum screeny na których twoja marna postac hackuje...nie rozumie i nie popieram takiego czegoś :< ...
Wiesz, narazie marna, ale zobaczymy za tydzień ^^. Poprostu powiem Ci tak - jest masa ciekawszych rzeczy niz expienie manualne, podoba mi sie ta gra, ale po wbiciu 41 sina recznie jestem znudzony, rano sobie odpalilem 4fun bota, zdazylem pojsc na lodowisko, obejrzec TV, pochodzic po sklepach a level wciaz rosnie. Zyc nie umierac ;]
Wiesz, narazie marna, ale zobaczymy za tydzień ^^. Poprostu powiem Ci tak - jest masa ciekawszych rzeczy niz expienie manualne, podoba mi sie ta gra, ale po wbiciu 41 sina recznie jestem znudzony, rano sobie odpalilem 4fun bota, zdazylem pojsc na lodowisko, obejrzec TV, pochodzic po sklepach a level wciaz rosnie. Zyc nie umierac ;]
Aha, czyli zostawiasz kompa (tracąc kasę na prąd m.in.) żeby robić inne rzeczy, a postać jest coraz mocniejsza...
Fajny sens gry xD
<przyjemność - 0 satysfakcja - 1 >
Normalnie granie:
<przyjemność - 1 satysfakcja - 3 >
(moja miara jak coś xP)
@down:
Znaczy - nie ma to jak pogapić się w postać, która bije potwora, który jest na drugim końcu planszy/ekranu/albo nawet obok.
@Up: Nie zapominaj o pr0 h4ck3rZ4ch, dla których gra normalna to 1 przyjemności i 0 satysfakcji, a hackowanie to 999 przyjemności (Orgazm) i 2 satysfakcji.
@ToSmutne
Kurde, żałosne, nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć, przeczy same sobie... Zyć nie umierać? Nigdy nie uznałbym jakiegoś cheatera za osobę czerpiącą z życia garściami...
Nie przekonuj sam siebie, że rzeczywiście korzystasz z życia, skoro nie możesz oderwać się od gry-a nawet używasz w niej cheatów, by ta właśnie gra dała ci jeszcze wiecej...
ToSmutne
13-01-2008, 11:49
@ToSmutne
Kurde, żałosne, nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć, przeczy same sobie... Zyć nie umierać? Nigdy nie uznałbym jakiegoś cheatera za osobę czerpiącą z życia garściami...
Nie przekonuj sam siebie, że rzeczywiście korzystasz z życia, skoro nie możesz oderwać się od gry-a nawet używasz w niej cheatów, by ta właśnie gra dała ci jeszcze wiecej...
Skoro nie siedzac przy kompie 24h i expiac, nie czerpie z zycia to jak to nazwiesz?
btw, chyba nie zdajesz sobie sprawy jak łatwo moge zarobic ;)
http://i4.tinypic.com/7yowiev.jpg
Jedziemy dalej
A przez te 24 godzinny dziennie tylko się zastanawiasz, który poziom już "wbiłeś" i co będziesz mógł porobić, gdy zdobędziesz, powiedzmy, 70, tak?
Jak dla mnie zapowiada się źle.Dlaczego?Z grzybami nie będe walczył co najwyżej to z ptakami ale może zobacze za tydzień jak neta zmienie
Spróbuj sił z Balrogami lub smokami... wyglądającymi jak dinozaury. :P
Z grzybami nie będe walczył co najwyżej to z ptakami ale może zobacze za tydzień jak neta zmienie
Powalcz z głupotą, chociaż na jakieś super wyniki nie masz co liczyc ;<
Lajf is Brutal ;<
razdwatrzy
15-01-2008, 15:39
nawet nie wiecie jak on mnie meczy o te hacki na pw. A i tak mu nie powiem gdzie =P
kołbas cham z Ciebie i tyle... juz sam sobie znalazlem, męczy? (3priv msg) to tak duzo ? jeszcze mnie posadza ze go oszukiwalem... teraz kolbas n00bku expij sobie tym swoim lvlkiem xD ja juz mam 82 i mam ciebie w d...
oj napewno a niwet nie wiesz jak nazywa sie podstawowy skill u warriora z ktoego kozystakles podczas 1st i 2nd joba. Oj no tak 3 pw to malo tyle ze jak raz powiedzialem nie to koniec a nie jeszzce 2 pw wysylasz.
razdwatrzy
16-01-2008, 18:11
oj napewno a niwet nie wiesz jak nazywa sie podstawowy skill u warriora z ktoego kozystakles podczas 1st i 2nd joba. Oj no tak 3 pw to malo tyle ze jak raz powiedzialem nie to koniec a nie jeszzce 2 pw wysylasz.
jaki z ciebie TĘPY bez urazy :) chłopak, masz chyba 12 lat sądzac po twoich postach, co mialem specjalnie na stronke wchodzic jak tego nie pamietałem poniewaz nie grałem od tego priv msg 0.5 roku ? ... widac ze ty chyba oprocz maple to w tibie nacinasz :D typowe zachowanie dziecka...:cup:brawa dla tego PANA . :)
@up
Ty sie zachowujesz jak dzieciak. Nie radzisz se koleżko z brakiem akceptacji najwyraźniej.
Marchewki
17-01-2008, 00:35
nie no koleś mocny na bocie jedzie , skąd wiecie może jazda na bocie to dla niego frajda jakich mało :) was fascynuje manualne expienie a jego na bocie :)
Cóż, jak mi znudziło się manualne expienie to wywaliłem grę zamiast sięgać do bota... ;d Dobra, już nic nie mówię - to i tak nic nie da; jak chcą to nie se cheatują, żadne gadki nie pomogą. ;p
Akurat hacki na viscie żeby działały to musisz mieć imba pro skille aby je uruchomić
A po co komu Vista? :P
@2down
Jeszcze gorzej, jeszcze biedniej. Białystok i na Linuksie jadę. :P
Gdańsk jest biedny i ich nie stać na xpki buahahah
Batman666
17-01-2008, 14:35
@up
heheehe sory bo ty jestes riczi ricz i pewnie teraz piszesz od kumpli albo wyzebrales na kawiarenkealbo sie zapisales na kompy do szkoly lol. siarap then :) I wypieprzaj od gdanska..
@zoliax
ty z gdanska xd?
razdwatrzy
17-01-2008, 16:57
nie no koleś mocny na bocie jedzie , skąd wiecie może jazda na bocie to dla niego frajda jakich mało :) was fascynuje manualne expienie a jego na bocie :)
Mnie tam fascynuje expienie na bocie, moge expic w czasie 20x szybszym wbije ten 100lvl i potem moge sie bawic na jakichs balrogach itd... a wy robcie co chcecie :D fajnie sie patrzy jak postac sama expi ! :)
pozdro dla cziterow :D
@up
I dlatego jesteście skurwysynami. Już jak was tam fascynuje, że postać expi sama, to i tak jest to nie fair wobec innych graczy. Tak jak powiedziałeś, ty se wbijesz 20x szybciej 100 lvl, ale nie posiądziesz nigdy takich umiejętności w tej grze i szacunku jak ktoś kto ten 100 lvl wbił ręcznie.
Jeśli wiesz gdzie mieszka Bluemaster,to ja też(brat jego)
A jak nie wie XD
btw - macie chyba GG, czy PW - tam możecie załatwić takie sprawy, bo tutaj, to zwykły offtopic ;>
@down:
Ojojoj, bo się popłaczę ;<
btw - grałem, ale nie gram i co?
http://img50.imageshack.us/img50/8145/maple0020uj3.jpg (http://imageshack.us)
Bociek'Bociek
21-01-2008, 11:49
http://i26.tinypic.com/2crk03k.jpg
Eee tam, słabo, ja tam kiedyś z przynajmniej 3 worki odpaliłem. :P
Hmm, chciałoby się wrócić do tych czasów gdy się robiło PQ i takie tam... ;]
@Upierz
A nie powinieneś przypadkiem latać wojownikiem i używać jakiejś wielkiej i kolczastej buławy, zamiast grać magiem, co?:P
Ah xd
http://img126.imageshack.us/img126/8596/maple0021kc9.jpg (http://imageshack.us)
Co mam na myśli?
Pipiru piru piru pipiru pi!
No i gratulacje lvlupów. ;d
Mó dex less
http://foteka.pl/full/e9223115845f16227ec4ebdf0b1a0c97.jpg (http://foteka.pl/e9223115845f16227ec4ebdf0b1a0c97)
A ja dostałem hacka na gMS
ehh wbilem 45 ale zapomnialem zrobic ss =/ a dzisiaj ostro pojechalem w ciagu 3h 2 lvl upy xD
A właśnie da się jakoś grać na gMS przy użyciu proxy?
A właśnie da się jakoś grać na gMS przy użyciu proxy?
Spróbuj eBordera.
Spróbuj eBordera.
IP działa tylko na stronę nexona gMS, na grę nie
Lux19R20teR
25-01-2008, 20:27
Hmm, dawno nie gralem w Mapla, a z powodu kiepskiej pogody i nudy, chyba znowu zaczne, lecz nie pamietam na jakim serverze na ems gralem, jakby co gdzie kto gra ?:s
@Down : jak konczylem grac w mapla, to wychodzil ems i byl 1 server, myslalem, ze do dzisiaj jakis dodali :p
Hmm, dawno nie gralem w Mapla, a z powodu kiepskiej pogody i nudy, chyba znowu zaczne, lecz nie pamietam na jakim serverze na ems gralem, jakby co gdzie kto gra ?:s
Na eMS jest tylko jeden serwer xP
BiernyZiom
27-01-2008, 00:22
witam, właśnie zaczynam grać na Ems i jeśli ktoś mógłby dać mi jakiś hajs na początek na mikstury itp. byłbym wdzięczny :p Z góry ThX
(Jak ktoś będzie mógł, niech napisze PW)
Old timez~
http://img136.imageshack.us/img136/9343/maple0051yk8.jpg
;/
Yoh Asakura
27-01-2008, 10:57
Kiedyś to grałem, ale źle rozdzielałem skille i z moja postać była bezużyteczna, dzisiaj zacząłem od nowa i żeby nie popełnić znowu tego samego błędu - jakie trzeba mieć skille, żeby zostać wojownikiem ?
@Down:
Thanks ;*
BiernyZiom
27-01-2008, 11:50
na 10lvlu powinienes miec 20 dex i minimum 35 str
Yoh Asakura
27-01-2008, 13:26
Dobra, jeszcze jedno pytanie dla wyjadaczy:
Gdzie początkujący wojownik może zdobyć trochę doświadczenia ? Gdybyście mogli, to dokładnie opiszcie jak tam dojść, bo zbytnio w świecie Maple się nie orientuję.
@Edit:
Aktualnie jestem w tym mieście, w którym zostaje się wojownikiem.
Dobra, jeszcze jedno pytanie dla wyjadaczy:
Gdzie początkujący wojownik może zdobyć trochę doświadczenia ? Gdybyście mogli, to dokładnie opiszcie jak tam dojść, bo zbytnio w świecie Maple się nie orientuję.
@Edit:
Aktualnie jestem w tym mieście, w którym zostaje się wojownikiem.
Jesteś w Perion. Na dobry początek proponuję przenieść się do Elinii (czy jak to tam się zwie). Ładnie tam się expi na Slime'ach, do ok. 16 lvla. Na samym początku nie warto kombinować z szukaniem jak najbardziej 'wydajnych' map, i tak długo tam nie zabawisz. Tylko upewnij się, że dobrze rozdajesz AP/SP.
Do Elinii chyba można dojść bezpośrednio z Perionu (sprawdź sobie na mapce).
Yoh Asakura
27-01-2008, 13:56
Tylko upewnij się, że dobrze rozdajesz AP/SP.
A powiedz mi, będąc wojem opłaca się wydawać punkty na inteligencję i szczęście, czy głównie ładować w życie i siłę ?
@Down:
Dzięęęęki, kochanie ;*
BiernyZiom
27-01-2008, 14:01
Nie dodawaj do zycia ! tylko sila i dex.
tutaj masz opisane co i jak dodawac : http://cloudpark.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=504&Itemid=66
Jesli nie chce ci sie wchodzic na strone to :
~~~~~~SP~~~~~~
Level 10. 1+ Improving HP Recovnery
Level 11. 3+ Improving HP Recovnery
Level 12. 1+ Improving HP Recovnery, 2+ Improving Max HP Increase
Level 13. 3+ Improving Max HP Increase
Level 14. 3+ Improving Max HP Increase
Level 15. 2+ Improving Max HP Increase, 1+ Power Strike
Level 16. 3+ Power Strike
Level 17. 3+ Power Strike
Level 18. 3+ Power Strike
Level 19. 3+ Power Strike
Level 20. 3+ Power Strike
Level 21. 3+ Power Strike
Level 22. 1+ Power strike, 2+ Slash Blast
Level 23. 3+ Slash Blast
Level 24. 3+ Slash Blast
Level 25. 3+ Slash Blast
Level 26. 3+ Slash Blast
Level 27. 3+ Slash Blast
Level 28. 3+ Slash Blast
Level 29. 3+ Endure
Level 30. 3+ Iron Body
Dla tych, co nie wiedz jak załozyc konto na gMS adze poszukac na forum cloudparku jest tam temat o tym.
Pozdro.
Poziom 10-40 : Co poziom dajemy 5 do STR prócz leveli 20, 25, 30, 35, 40 gdzie dajemy 5 do DEX
Sugerujesz build, gdzie na 40 lvlu base DEX wynosi 45. Całkiem niezły (pierwszy raz na oczy widzę ;p), z tym, że przydałby się mały poradnik 'co kupić, żeby z niskim base DEX efektywnie trenować'.
Na pewno dobrze by było kupić Chainmail, może nawet zaopatrzyć się w DEX rękawiczki, czy DEX buciki, ew. Bandanę. Choć to kosztuje, inaczej zginiesz pod stertą MISSów.
EDIT: Przy okazji opieprzyłbym ideę maxowania PS przed SB. Jeżeli nie boimy się wydatków na poty, lepiej będzie zainwestować pierw w SB, przydaje się na Pig Beach (dobry exp ok. 20lvl). Potem zresztą też, np. w Dungeonie.
BiernyZiom
27-01-2008, 15:53
Poradnik nie jest moj, tylko z cloudparku.
Ja zawsze dodawalem tak jak tam pisze i gralo mi sie dobrze :p
lecz i tak wole maga ^^
Yoh Asakura
27-01-2008, 16:07
No i kolejny problem, jak tu do cholery uciułać trochę więcej kasy ?
@Down:
Dasz coś kasy ?
Necromantor
27-01-2008, 16:31
Kupić na allegro,żebrać,sprzedawać fame,nie zmieniać często eq,pożyczyć,iść na coś co daje dużo kasy,hmm?
Yoh a myslalem ze masz wiecej do siebie szancunku. Ale jak juz musisz to polecam ci zrobic page. Duzo kasy nie zzera, sam zarabia nie malo, wiec i na inne postacie bedziesz mial kase na poczatek.
Oszalałem ^^'
Dam 0,1-1mil meso na Bellocan dla osoby, która pierwsza zamessageuje na nick "Kaszek" XD
Jesli nie chce ci sie wchodzic na strone to :
~~~~~~SP~~~~~~
Level 10. 1+ Improving HP Recovnery
Level 11. 3+ Improving HP Recovnery
Level 12. 1+ Improving HP Recovnery, 2+ Improving Max HP Increase
Level 13. 3+ Improving Max HP Increase
Level 14. 3+ Improving Max HP Increase
Level 15. 2+ Improving Max HP Increase, 1+ Power Strike
Level 16. 3+ Power Strike
Level 17. 3+ Power Strike
Level 18. 3+ Power Strike
Level 19. 3+ Power Strike
Level 20. 3+ Power Strike
Level 21. 3+ Power Strike
Level 22. 1+ Power strike, 2+ Slash Blast
Level 23. 3+ Slash Blast
Level 24. 3+ Slash Blast
Level 25. 3+ Slash Blast
Level 26. 3+ Slash Blast
Level 27. 3+ Slash Blast
Level 28. 3+ Slash Blast
Level 29. 3+ Endure
Level 30. 3+ Iron Body
@Yoh: Taki mały hintzor ode mnie, nie musisz się trzymać idealnie tego builda, ważne jest, by:
- zmaxować AFAP Improving Max HP Increase
- zmaxować oba skille ofensywne (to już tylko od ciebie zależy, jak)
Tyle.
@Down: 60 dex + Zakum + ubranka i styka. Ale na to niestety kesz trzeba.
~~~~AP~~~~
Poziom 1-10 : Sprawiamy, że nasz DEX wynosi na 10 levelu równo 20 a resztę przeznaczamy na STR (minimum 35)
Poziom 10-40 : Co poziom dajemy 5 do STR prócz leveli 20, 25, 30, 35, 40 gdzie dajemy 5 do DEX
Szczerze mówiąc, to nie wiem, kto tego builda używa.
DEX powinien do 30lvl być 2x lvl (czyli na 30lvl powinien wynosić 60), później co lvl tylko po 1 dodajesz. Resztę do STR. A i wtedy są często missy na mocniejszych mobach.
Ja na 43lvl Fighterem miałem 73 bazowego DEX. I było dobrze. Tylko, że Maple mi się znudziło.
@down: jak masz kasę na DEX ciuszki i stosy acc pilli, to proszę bardzo. Bez nich lepiej mieć dmg mniejsze o te kilka pktów, ale jednak trafiać.
Ja z wymaksowanym Sword Mastery (czyli +20 accuracy) w wiele mobów nie trafiam. Przez bardzo długi czas byłem zupełnie nieużyteczny na tym bossie z Ludi PQ (zapomniałem jego imienia ;p).
Necromantor
28-01-2008, 16:17
A ja bym warowi więcej niż 60 dex nie dawał....
Dokladnie potem bedziesz tylko zalowal ze masz za duzo dexa i i tak trafiasz potworki na ktorych bedziesz huncil a tak to bys mial o wiele wiekrzy dmg. Jezeli bedziesz gral na globe to odrazu mowie wiecej niz 60 base dex ci nie potrzeba. sa teraz zakum helmet, acc helmet scrl, taniutkie shoes jump i to wszystko daje ci dexa/acc ktory ci tak potrzebne. Popytaj sie doswiadczonych graczy ile to oni maja albo chciali by miec base dexa i tyle tylko wwal.
My pro hack40r thief(dit)
http://foteka.pl/full/cab0319c653c2a423e39447677ed62bd.jpg
edytowac nie umiesz czy jak ? btw link nie dziala
Polecam green i horned mushroomy w ely~ w drzewach. Resp w 1 miejscu nie przekracza 3-4 wiec nie bedziesz mial zbyt duzych problemow.
Działa...
Gdzie ja biedny mam expić na 21 lvlu?
Yoh Asakura
28-01-2008, 23:26
Czuję, że expienie na tych slimach i pniakach przy Elinii jest już zupełnie nieopłacalne. Mam 14 lvl, jakieś pomysły co do tego, gdzie mógłbym się przenieść ?
@Down:
Kocham cię, skarbie ;**
Czuję, że expienie na tych slimach i pniakach przy Elinii jest już zupełnie nieopłacalne. Mam 14 lvl, jakieś pomysły co do tego, gdzie mógłbym się przenieść ?
Henesys Hunting Ground II i III
<Plansza w lewo od Henesys i w górę po linie do II i wyżej do III ;P>
A później to już chyba dungeon/PQ itp.
tak na 16-17 wpadasz na pig beach i tam jedziesz.
My pro hack40r thief(dit)
Skoro już się chełpisz tym, że hakujesz to przynajmniej wklejaj fajniejsze fotki.
tak na 16-17 wpadasz na pig beach i tam jedziesz.
A po tym, to już chyba tylko Dungeon i tam do 30.
A teraz mój hipersuperextraturbomegabymproelo320mpa/\/\3s0rzp|_4><0r dexless rołdż z hipersuperextraturbomegabymproelo320mpa/\/\3s0rzp|_4><0r zeskrolowanym kandejem i sałna robem, oraz z skacowanym bubblingiem wracającym z babim-babim*.
http://img111.imageshack.us/img111/9358/umcge1.png
babim-babim=mocna impreza xD
@edit
Za max. 4 dni zapodam skrina z moim advancem do drugiego joba i ew. kilka SSaków z testu na 2nd job ;p
Co do komentarza na mój temat
Po co wym wklejał zdjęcie z nickiem gdybym hackował?
Jakich komentazy o co ci chodzi ?
Jakich komentazy o co ci chodzi ?
Patrz Thero
OMG on poprostu nazekal ze nudne foto.
Patrz Thero
Ja się tylko opierałem na tym, co napisałeś. Źle zrozumiałem ;p. Część 'hackerów' nie ukrywa swoich nicków, w sumie - po co to robić?
Ja się tylko opierałem na tym, co napisałeś. Źle zrozumiałem ;p. Część 'hackerów' nie ukrywa swoich nicków, w sumie - po co to robić?
Bo jest wielu kozaków którzy uwierzą w każde słowo masz przykład np:Ty xD
Nowy char na ems:
http://img160.imageshack.us/img160/4907/maple0030tw5.jpg (http://imageshack.us)
@Down: Kup mi nowego kompa dx
Necromantor
03-02-2008, 01:47
Upiesz cho w WoW'a grać,a nie ciągle postacie zmieniasz :d
Mam jedno pytanie dotyczące MS. Czy mając status beginner mogę nie dodawać SP i zbierać do czasu wybrania profesji? Czy będzie możliwość ich późniejszego wykorzystania? Czy poprostu przepadną w momencie wybrania profesji?
Mam jedno pytanie dotyczące MS. Czy mając status beginner mogę nie dodawać SP i zbierać do czasu wybrania profesji? Czy będzie możliwość ich późniejszego wykorzystania? Czy poprostu przepadną w momencie wybrania profesji?
Nie,nie ma takiej możliwości
A czy te punkty zostają, czy przepadają?
Zostają do wykorzystania tylko do skillów beginnerowych...
A jeśli chodzi o SP z jobów to trzeba je wszystkie wykorzystać przed wchodzeniem na kolejny poziom joba...
Więc żadne kombinowanie, przetrzymywanie itp. nie pomaga... A szkoda. :P
Ehh czyli trzymanie all pointów na marne :confused: no trudno. Gdzie może expić 10 lvl warrior? Zupełnie mapy MS nie znam :D
@up
www.cloudpark.pl
Poczytaj troche, poszukaj, sam do takich rzeczy dochodź, nikt Cie cały czas nie będzie wyręczał.
A tam na marne, i tak z umiejętności "początkującego" się zbytnio nie korzysta... choć czasem leczenie się przydawało. ;]
IMO jedynym przydatnym skillem jest nimble feet, ot np. gdy się rushuje z PQ :) zamiast heala wolałem odżałować te 10 sekund na leżaku, a muszlami i tak nigdy nie rzucałem...
Ehh czyli trzymanie all pointów na marne :confused: no trudno. Gdzie może expić 10 lvl warrior? Zupełnie mapy MS nie znam :D
Quest walentynkowy, płacisz 3k a dostajesz pełny lvl i item, dzięki któremu expa po śmierci nie tracisz.
Dzięki za pomoc :D , jeszcze jedno, jak działają Wandy/Staffy? Czy podwyższają damage czarów, czy atakują jak w Tibii?
Jedno mnie jeszcze ciekawi. Zastanawiam się czy jest sens warriorem dodawać sp do regeneracji hp. Przeciez ławka, którą otrzymuje się na Maple Island regeneruje co 10 sek. 50 hp, więc czy jest sens rozwijać regenerację?
Już doczytałem dlaczego warto, dzięki jeszcze raz ;)
Jedno mnie jeszcze ciekawi. Zastanawiam się czy jest sens warriorem dodawać sp do regeneracji hp. Przeciez ławka, którą otrzymuje się na Maple Island regeneruje co 10 sek. 50 hp, więc czy jest sens rozwijać regenerację?
Kiedyś był sens, jak ktoś więcej gadał niż grał...
A teraz? Teraz można sobie odnawiać życie równie szybko z użyciem fotela-60hp/10sek... Bezsens, Wizet nie myśli, gdy wprowadza takie "fajne" bajery...
Tak samo nie dostrzega, że magowie mają największe korzyści z tych foteli czy krzesełek odnawiają życie o pewną wartość, a manę o 50% szybciej... Więc mag leczy się tak jak wojak, ale manę odnawia z rzeczywiście większą prędkością... :F
Maple jest dziwne... ;d
Zastanawiałem się nad kupieniem peta, ale czy nie ma innego sposobu kupna casha, niż Paypal?
Zastanawiałem się nad kupieniem peta, ale czy nie ma innego sposobu kupna casha, niż Paypal?
Chyba nie, a jak grasz na globie to możesz na maplemobie zbierać xd
@down:
Dlatego że Cię nie zaakceptował do listy.
Chyba nie, a jak grasz na globie to możesz na maplemobie zbierać xd
Maplemobie?
Gram na europe, chciałem założyć konto w Paypal, ale martwi mnie punkt, w którym należy wyrazić zgodę na monitoring odwiedzonych stron www i plików cookies.
PS: Dlaczego gdy dodam kogoś do buddy list, to w buddy list ma status offline, mimo tego, że w danym momencie jest online?
Maplemobie?
Gram na europe, chciałem założyć konto w Paypal, ale martwi mnie punkt, w którym należy wyrazić zgodę na monitoring odwiedzonych stron www i plików cookies.
PS: Dlaczego gdy dodam kogoś do buddy list, to w buddy list ma status offline, mimo tego, że w danym momencie jest online?
Osoba którą dodałeś nie zaakceptowała/bądź faktycznie jest offline
michalek18
08-02-2008, 22:08
mam pytanie z kąd wziąć cash z cash shop bo mesos niemozna wytłumaczcie mi
mam pytanie z kąd wziąć cash z cash shop bo mesos niemozna wytłumaczcie mi
Kupuje się za rl pieniądze / zbiera na maplemobie (jeśli global)
michalek18
08-02-2008, 22:23
ja gram na europe to jak tu z tym?
Zadziwia mnie cierpliwość osób takich jak X-Zero, zoliax czy kołbaś, że też dajecie rade odpowiadać tak na każde pytanie.
michalek18
08-02-2008, 22:26
hallo wie ktos ja gram na europe
Omg, kupujesz za rly kasę.
michalek18
08-02-2008, 22:28
Omg, kupujesz za rly kasę.
co to jest rly bo ja sie nieznam troche
michalek18
08-02-2008, 22:30
a co to rly bo ja sie troche nieznam
Proszę Cie. Milcz.
RLY-Real Kasa-Prawdziwe pieniążki.
Proszę Cie. Milcz.
Albo przynajmniej edytuj posty xD
Ehh może na europe wyjdzie też Maplemob (może ktoś wyjaśni co to?).
Chyba zainteresuję się stronami takimi jak ***.to :D . To chyba jedyna szansa na casha.
Ehh może na europe wyjdzie też Maplemob (może ktoś wyjaśni co to?).
Chyba zainteresuję się stronami takimi jak ***.to :D . To chyba jedyna szansa na casha.
Ja zarabiam na ***.to
Co do wyjaśnienia Maplemoba to proszę (było kiedyś na moim blogu):
Uwaga, bardzo stare, teraz jest więcej / innych questów... ;d
mm... nie dawno odkryłem taką stronę na której można zarobić NX w zamian za np. wklejanie bannerów itp.
Opiszę tu jak to działa
Przelicznik:
5 fame = 1k NX
Aktualnie są 3 questy:
Quest 1: Rejestracja
Dość łatwe...należy się zarejestrować i dostajemy 2 fame
Quest 2: Bannery
Wchodzimy w Tools, wybieramy banner dla Siebie...Pod nim jest kod, kopiujemy go i wklejamy na stronę (w niektórych forum działa jak się da np. w podpis )
Quest 3: Zdjęcie
Drugi łatwy quest...tym razem przebieramy się tak jakbyśmy chcieli aby postać wyglądała <tak jak na bal przebierańców >
Zakończanie questów:
Wchodzimy w "Complete quest" (My Mob)
Po kolei:
01- tu wybieramy quest który chcemy zakończyć (oprócz pierwszego ofc.)
02 - tutaj podajemy link do strony z bannerem czy z czymś innym...
03 - opis...właściwie nic nie trzeba wpisywać <no ja wpisałem że w w mojej sygnaturze jest banner i że ja to X-zero itp. >
04 - zdjęcie; ty możemy wysłać do nich zdjęcie z bannerem itp. (opcjonalnie)
Hmm...to chyba wszystko...Jeszcze jedno:
Trzeba być cierpliwym - ani fame, ani NX nie dostaniemy od razu...
Aha i NX jest automatyczny, czyli nie trzeba nic klikać...
Strona:
http://www.maplestorymob.com/
@down:
Nie wiem, ja zacząłem pisać to jak były dwa questy, więc chyba trochę wcześniej :S
Data tego wpisu do bloga to 26-10-2007, czyli trochę wcześniej ;p
Dzięki za wyjaśnienie, ja też zacząłem zarabiać na ***.to i nie tylko ;) .
Jak dawno wszedł Maplemob? Może jest szansa, że na europe maplestory też zawita.
@edit
Level up :D
http://img262.imageshack.us/img262/2951/levelupqh9.jpg (http://imageshack.us)
@edit2
Pisać tutaj kto gra na MapleEurope bo nie mam z kim pogadać :P
EothirSollutos
10-02-2008, 08:52
O ile sie doczytałem gracie na global :P możecie mi podac link do sciagnięcia ?:P
Zaczynam grać na Europe!!!Mam nadzieje że spotkam wiecej znajomosci jak X-Zero ^^
@down: wpisywałem ale chciałem sie upewnić czy dobra strona ,ok dzięki ;( to z wami nie pogram;(
Edit: Ludzie!!! 1708 post xD jakwy to zrobiliscie ? xD
A )Wpisanie w Google "Global Maple Story" jest niesamowicie trudne.
B )Jakiś czas temu zablokowano rejestrację Europejczykom na Globalu, bo mamy swoją wersję. :>
A)Wpisanie w Google "Global Maple Story" jest niesamowicie trudne.
B)Jakiś czas temu zablokowano rejestrację Europejczykom na Globalu, bo mamy swoją wersję. :>
A żebyś wiedział,tylko pure mhrok potrafi to zrobić!
Top:
Dawno Nie gram,bo nie z kim grać a expienie na henesys pq jest nudne jak sięnie ma smooglera
O ile sie doczytałem gracie na global :P możecie mi podac link do sciagnięcia ?:P
Na globie i tak konto Ci nie będzie działać, bo jest blokada xP
Chociaż jest sposób...
Lepiej na Europe (mówiłem Ci już o tym)
<Tylko szkoda że nie ma Cash za SMS dla Polski, ale może dodadzą>
@Arcan:
Ja czasem jeszcze na Europe gram ;d
Na global rzadziej...
@down:
Napiszę do Ciebie zaraz na ten nick na screenie, bo nie pamiętam nicku xD
@up
Oby te sms'y dodali :D
Jaki nick na Europe?
Kurde, mam problem. Mogę odwiedzać strony i tylko strony, nie działa mi ani GG, ani xfire, ani MS. Miał ktoś kiedyś podobny problem i wie, jak temu zaradzić? Czy to wina providera (osiedlówa rox)?
@Down: Nawet mnie nie irytuj, co z moim pg? ;s
btw. jakby to kogoś interesowało, to mój nick na EU to nie Upierz, a TahVpierz.
@Up: Osiedlówka zawsze rox.
@Topic: Wracam do maple, przynajmniej na czas ferii. Jej.
A ja sobie dzisiaj trochę pograłem jakby na eMS 8o :D
I tam ten no...
Jestem cziterem! :cup:
http://img179.imageshack.us/img179/7906/maple0025lw3.jpg
Nie no żart ;s
Tak na serio to mój nick jest tylko dla wybrańców, pomimo tego że umieściłem go na tym screenie.
Ale nie powiem gdzie! 8o :D
@down:
Ja dopiero początek :S
Doganiam cię z levelem :D, ale teraz koniec ferii to będę mało grać.
http://www.imagic.pl/public/pview/114584/Maple0038.jpg
Mój ostatni ss. A net zwalony nadal.
Smutne konsekwencje powrotu do gry...
http://foteka.pl/full/2b8f79bba9bcef151f6b0d2f5df2458d.jpg
Romantyczne chwile na statku...
http://foteka.pl/full/45bbc20cb760daff60b9383fc94d9fa0.jpg
Powód do dumy...
http://foteka.pl/full/0238e2b2895a98dfe3671a0f0e267711.jpg
YOU SUCK in progress...
http://foteka.pl/full/967b501199fd72dbad5e10724e0bf97a.jpg
Konsekwencje PG...
http://foteka.pl/full/1237b432c56c36c6f4e15bf256fcf1d6.jpg
Wzrost popularności...
http://foteka.pl/full/5d94d78a7b6a7dbaa10ba05cff21f67d.jpg
I na koniec podliczenie łupów.
http://foteka.pl/full/e8565840ea270f1abc0badb8186a62b2.jpg
KOMCHOR PL0X
@Edit:
http://foteka.pl/full/e4c245e23e8fc518b7dd4c0e74f04f03.jpg
Zwiększyli ich drop rate, czy co?
800k do przodu xD farcik
To chyba jak opchnie frajerowi. Za pomocą tego buta questu nie zrobisz, to nie jest Arwen's Glass Shoes.
A jak to opchnąć? Trade i drop odpada z wiadomych powodów...
http://img518.imageshack.us/img518/6588/takijokeoc4.png
Mój pro-elo-3 2 0 hermit odzyskany po hacku xD nie dam imienia bo znowu shackujecie wy pro :<
Ej jak zrobić ze widać pasek życia potwora?
Ej jak zrobić ze widać pasek życia potwora?
Option-->System
http://i274.photobucket.com/albums/jj276/Upierzzor/Maple0040.jpg
o/
@up
Gratuluję :D
@topic
Sprzedałem wczoraj 50 firewoods za 35k :D
Majiines
13-02-2008, 00:04
Hah ściągnałem dziś EMS i tak sobie pomału pykam... Narazie Rouge 10lvl nie jest źle, ale kasy coś brakuje... ;d Na globalu nie miałem raczej z tym problemu ;] Jakby coś to Majines nick...
ROBOMAPLERS EVENT!
NARODZINY PROJEKTU...
http://foteka.pl/full/a97b61fc1e2dca92259a34c94c963fda.jpg
INSPIRACJA..
http://foteka.pl/full/46767d49327e503ea6093c3aa6c45044.jpg
SZEŚCIORĘCZNY BOSS..
http://foteka.pl/full/b26813a06713647f7fe63e6e269fff5f.jpg
REALIZACJA..
http://foteka.pl/full/2dcb7fd1fb4214aeaf1b805a2aec112a.jpg
PRÓBY POSZERZENIA BRACTWA..
http://foteka.pl/full/8a592a47910a34765ad9f7caef0eff33.jpg
BUNT..
http://foteka.pl/full/f77d40db2db6608473b731c2bf021385.jpg
CIĄG DALSZY NASTĄPI..
Powie mi ktoś coś więcej na temat questu walentynkowego?
Podobno otrzymuje sie przedmiot dzięki któremu się nie traci expa.
To jest quest u Ace of Hearts, za wykonanie go dostajesz chocolate heart, 800 exp i 1 fame. Quest można wykonać co godzinę.
@Down: Do niektórych questów.
Jeszcze jedno mnie ciekawi, do czego tak naprawdę jest potrzebna fame?
Majiines
13-02-2008, 16:38
No mniej więcej tak się prezentuje ;d :
http://img81.imageshack.us/img81/1557/maple0000mg8.jpg
Jeszcze jedno mnie ciekawi, do czego tak naprawdę jest potrzebna fame?
do itemkow dla warriora na 40/50 i tak dalej(chyba) trzeba miec 20 fame
Rozumiem, dzięki za odpowiedź ;)
@edit
Czy w Maple Story trudniej dropnąć np: firewood na 40 lvlu niż na 15 lvlu?
Nie łapię... To nie ma wpływu... Chociaż na 40 lvl łatwiej ubijać axe stumpy niż na 15 ;]
W Lineage2 coś takiego było, na szczęście w Maple Story jest normalnie :)
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź ;)
@up
Częstotliwość zależy od Hands, a Hands od LUKa..
@down2
Tak. Zagadaj do mnie na gg 2782796 to odpowiem na każde gnębiące cię pytanie ;p
Poprostu Pitbul
13-02-2008, 22:29
Zarejestrowany na maplestory.nexon.net, teraz ściągnąc klienta, przejść "rooka" i do boju! ;-]
@up
Nie można grac już na globalu kontami zrobionymi w europie.
@2up
Czyli w Maplu thiefom wypadają najlepsze itemy?
kumpel007
13-02-2008, 22:36
Cze
Wymienie 43 page za obojetnie jakie konto na gms.
gg--10436549
@up:
Ale się spóźniłeś! Jak wymieniałem się trzeba było się zgłosić ! xD
Bo teraz mam obydwa zajęte postaciami na broa (ta, dzisiaj zrobiłem postać, a na koncie z ditem nie było miejsca xD)
Postać Assasin na razie 14 level (6 h gry dopiero ;s) nick Toshoyo (taki jak na eMS miałem :D).
@up
Jaja chyba se robisz...
Czyli w Maplu thiefom wypadają najlepsze itemy?
Nie sądzę, można się co najwyżej domyślać do czego te Hands jest, ale nikt nigdy oficjalnie niczego chyba nie potwierdził... Złodzieje mają wystarczający bonus(mało expa straconego na lvl); nawet Wizet aż tak sprawy nie zwaliłby...
Zarejestrowany na maplestory.nexon.net, teraz ściągnąc klienta, przejść "rooka" i do boju! ;-]
He, hehe, hehehe...
@Topic:
http://foteka.pl/full/698a3dc96b27f1e8c5371c05d5b021a6.jpg
http://foteka.pl/full/fc9328ebceb3a4fcb026584c863732bb.jpg
@up
Gówno prawda, nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Lv:
http://i274.photobucket.com/albums/jj276/Upierzzor/Maple0045.jpg
Kurwde, nie złapałem /////
A tu taki bonusik ^;
http://i274.photobucket.com/albums/jj276/Upierzzor/Maple0043.jpg
Zgadnijcie, kto to tam z tyłu.
@Down: Tak, moje b00by. bOOOOOOOby ;]
Wy gracie na globalu czy na europe bo już się pogubiłem >.<
Kurde odwiedzam ten temat co jakiś czas i wrócił bym do gry... Ale chyba wszyscy już na europe sie przenieśli co? Gra ktoś jeszcze na globalu?
wejdz na maplepoland tam chyba wszyscy graja na globie
Kurde odwiedzam ten temat co jakiś czas i wrócił bym do gry... Ale chyba wszyscy już na europe sie przenieśli co? Gra ktoś jeszcze na globalu?
Ja, Upierz, X-Zero, Kuraj... kołbaś, zoliax chyba... Wszyscy? Rzeczywiście coś mało...
@up
I JA@!@!:cup::cup::cup::cup::cup:X(X(X(
(-.-)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.