Pokaż pełną wersje : Maple StoRy
Stron :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Descartes
17-06-2007, 12:59
btw nie pisze sie mudl tylko módl bo wiesz wymienia się na o w słowie modlić
To chyba było umyślnie
Sorki za odkopywanie tematu... Ale czy nikt już nie gra?
Ja mam wakacyjną przerwę. Sakonianot (~38 cler) też.
Hmm...właśnie ktoś gra? Może bym wrócił do gry ^^ <Mernionem nawet xD>
@edit:
Dobra, właśnie mi się Patchuje...zobaczymy...
@edit2:
"System windows<blablabla>" ---- druga próba...zobaczymy...
@edit3:
Nie działa, chyba nie pogram...ale!...zobaczymy...
@edit4:
Ściągnę od nowa...hmm...i wtedy...zobaczymy...
Necromantor
13-07-2007, 14:50
ja gram nick:LocBow wiekszosc mnie znaaa :o edit:loc'iem juz nie gram mam nowa postac:smithy777
Lepiej powiedz jaki serwer a nie tylko nick podajesz
@Up:
On gra na Windi, tak samo jak ja, misza i kulikos :D
@topic:
Cały dzień a gra nie rusza ;/
Eh wy to gracie.
Jeśli wam to potrzebne to Rogalik 6X+ cleric kradia(dlawaszej informacji EMS= europe maplestory)
NeonRive
16-07-2007, 09:57
Mi ostatnio (przed tem tego nie mialem) jak pobralem sobie mapleka aby ponownie pokrac sobie to przy wlanczaniu pojawia mi sie Niebieski ekran i pisze tam cos z Pamiecial.
Jak by co to moj komp:
Athlon XP +2000 1,67 GHZ, 1,25 GB RAM
ATI Radeon 9800 oraz ATI Radeon 9200 SE (stara karta graficzna)
Halp me pls, jestem bezranny, szukam i szukam fajnego MMORPG ale bez skutku :(
@up:
A ja mam to samo ;p
Tam jest coś o BIOSIE, buforowaniu...
@edit:
Umiem to wyłączyć, ale to i tak gówno daje, bo Maple się resetuje ;(
NeonRive
18-07-2007, 12:17
No właśnie o BIOSIE, a wczesniej tez to miałeś? ;(
Dawniej nie (kilka osób może to potwierdzić ;) ) tylko teraz...
Gdzieś czytałem że koleś miał ten błąd i zmienił sterowniki, tyle że ja mam te same sterowniki co wtedy o.0 zmieniłem sterownik na najnowszy i nadal lipa x//
-------
Wiem mogłem edytować tamtego posta
NeonRive
19-07-2007, 10:17
ach... Chętnie popykał bym sobie w Maple story, ale nie wiem o co chodzi z tym BIOSem ;(
Ja mam 96 hermita nick : bula
Necromantor
19-07-2007, 12:20
up@
no fajnie ale szkoda ze nie na windi tylko na scanii :(
matteq94
21-07-2007, 21:03
Niezła gierka,ale trzy czwarte tych co w nią grają są znudzeni tibią
Mam w niej 112lvl
ach... Chętnie popykał bym sobie w Maple story, ale nie wiem o co chodzi z tym BIOSem ;(
No ale pewnie nie masz konta więc musisz grac na mapleeurope
NeonRive
22-07-2007, 09:12
Kiedyś jak mi jeszcze działało to grałem w Maple Story, mam konto z 21 lvl Thief'a
Czy ktoś wie na jakim porcie chodzi europe maplestory ?
8484, 8585, czy moze jakis inny ?
Gram czasem, z nudów. Mam 20 Archer i 15 swordman ;x.
chce grac warkiem, ale do konca nie wiem jakie skile wkladac, prosze o wszelkie rady, sugestie.
Najpierw wymaksuj Max HP Increase, później zajmij się Power Strike'iem i Slash Blastem.
@edit: chodziło o jakieś Improving Max HP, zapomniałem nazwy. Drugi skill od góry. ;)
FullWypasiq
26-07-2007, 18:31
W maple byl uptade... 0.40... nie dosc ze mozna bylo grac jak pisalo o 12.30... co bylo klamstem, do teraz nie mozna... a pozatym hakerzy nawet nie wyrobili z hakami 0.39 ;/
Wie ktoś może kiedy będzie można normalnie w Maple Story grać ? Wczoraj był ten Update i już "niby" wczoraj można było grać, a ja do teraz nie mogę się zalogować do gry. X(
Necromantor
27-07-2007, 19:36
ci gracze ktorzy zalogowali sie krotko przed blokada maja teraz problemy z wejsciem do gry :confused: nie pytajcie mnie dlaczego mowie co wiem....
matteq94
28-07-2007, 17:31
@stun
najpierw zajmij sie power strikem,puzniej slash blatem a na koncu
improving max hp.
@offtopic
Sprzedam konto w maple
-25lvl warrior na MARDIA
-1.000.000 w kasie
-maple bow,maple impaler,maple kandayo
-duzo dupereli(ore,zwoje,jakies tam itemy,8 maple BBQ
-swietnie rozłożone AP* i SP**
-full eq na swoj lvl
-20lvl na SCANIA
-400.000 w kasie
-troche dupereli
-swetnie rozlozone AP i SP
-jakies tam jeszcz epostac po 10,8 lvl na roznych swiatach
*AP=Ability points
**SP=Skill points
Kontakt na gg lub na PW
@edit
zapomnialem,postac znajduje się na Maple Global
Pacz_knight
30-07-2007, 15:33
Yo all. Kiedys gralem w ta gierke ale jakos mi sie znudzila. Teraz mam amiar pograc ale niewiem czy grac na Global czy tym drugim. Prosze o podpowiedz.
@edit
Ok wszystko juz mam. Tylko niewiem o co chodzi z tym Cash Shop. Moze ktos to wyjasnic tak w skrucie?
FullWypasiq
02-08-2007, 13:23
CASH SHOP to inaczej płatny sklep... żeby cos w nim kupic musisz najpierw zakupić NEXON CASH... 5k za ok. 20zł na allegro, jednak za te 5k nx mało zrobisz ^^... więc zebys sie fajnie ubral w te super itemki !!! (tylko dla wygladu) i kupil sobie zwierzaczka, dodatek dla zwierzaczka lub 2x exp na 10 dni zapłacisz jakies 200zł :D a mało tego, wszystko zniknie po 90dniach, (2x exp trwa o wiele mniej)
a więc nie radze kupywać tego ile sie da, poprostu kup sobie kotka, mesomagnet, i woreczek (razem jakies 40zl) i bedziesz mial przyjaciela ktory bedzie zbieral loot i kase za Ciebie !! :))
Nick : FullWypas
Świat : Windia
Profesja : Spearman
Lvl : 44, można powiedziec 45 XD:D:D:D
Pacz_knight
02-08-2007, 14:18
@up
Wielkie dzieki. Chcialem sobie kupic jakies wybajerowane eq i wogule ale skoro tak mowisz to zeczywiscie sie nie oplaca.
Jak co to mam 16 archera na windii nick: Zuukii ;)
Mam pewna sprawe : Wczoraj o 15 godz sciagnalem se MS zrobilem se kont wszystko pieknie no i wlanczam gre tralala, pisze passy ale ch*j nie moge sie zalogowac bo pisze ze server pelny >.< no to sie wscieklem. probowalem lognac sie tak o godzinie 20-21 bo moze wtedy zmniejszy sie liczba nieletnich graczy ktorzy musza isc juz spac... ale nadal nie da sie , no to k***a postanowilem zalogowac sie o 8 rano wtedy napewno 50% graczy nie bedzie grac. Zaspany wlanczam gre i znow k***a nie da sie zalogowac...
I tu moje pytanie czym moze byc to spowodowane ? Przeludnieniem Serveru czy poprostu gra jest tandetna i grac nie mozna ?? -.- Prosze o szybka odpowiedz ;s
@up
mój kumpel miał to samo nie mógł się zalogować,próbował nawet o 2 w nocy i nic.Spowodowane jest to błędem gry.
podstawowe pytanie:
-Skąd ściągałeś Maple?
-Ile zajmuje miejsca na dysku?(wersja,może być fałszywa)
@up
mój kumpel miał to samo nie mógł się zalogować,próbował nawet o 2 w nocy i nic.Spowodowane jest to błędem gry.
podstawowe pytanie:
-Skąd ściągałeś Maple?
-Ile zajmuje miejsca na dysku?(wersja,może być fałszywa)
Instalka zajmuje 732 MB
A sciagnalem ja z tej strony = http://maplestory.nexon.net/
no to wszystko powinno być ok.
weź usuń gre z dysku,ściągnij jeszcze raz i od nowa zainstaluj powinno działać
Mam 2 pytanie :
Czy brak polaczenia z serverem moze byc to spowodowane tym iz posiadam Windowsa Viste ? ;(
@up
tak to może być przez to i na 70% właśnie dlatego ci nie idzie.
sam nie mam visty ale wiem jaki to jest dziadowski system.Radziłbym zainstalować Windows XP.
Ogłoszenie!!
Od czerwca b.r wszyscy nowi gracze powinni sie rejestrowac na maple europe, ponieważ wszystkie europejskie konta utworzone po tym czasie są bezużyteczne.
Proszę o pomoc!
Całe 700~ MB ściągało się całą noc z prędkością 20 Kb/s. Ściągnęło się, allright.
Zrobiłem se te konta, chce się do gry zalogować a tu taki hu*:
The IP of the country you are connected under is currently blocked from MapleSEA.
We strongly recommended you to play Maplestory provided your region
I co dalej?! X( Bo już nic z tego nie rozumiem, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami >.<
Btw. Dyskryminacja!
Tawer Redeye
09-08-2007, 13:44
Widzisz. taka głupia firma nexon nei pozwala ci grać na wersji globalnej nowym kontem(aka ameryka) oraz na SEA czy poludniowo wschodnia azja musisz grac na maple europe :P, a ściągnąłeś złego klienta, albo załatw sobie program od zmiany IP
link do europejskiej wersji http://en.mapleeurope.com/Landing.aspx szybko się rozwija
A rejestracji muszę dokonywać ponownie? Bo rejestrowałem się na MapleSea.com + A~ Passport
Tawer Redeye
09-08-2007, 16:53
niestety tak
Dla Europejczyków, którzy mają teraz zamiar dołączyć do MapleStory maja jeden wybór wersji. Oczywiście jest to europeMS.
Chętnych zapraszam na strobie oficjalna europe MS.
http://en.mapleeurope.com/Maple.aspx
Dla osób chętnych poradnikami lub innymi rzeczami polecam :
http://www.maple-story.yoyo.pl/
http://maple.superhost.pl/index.htm
http://www.maple.yoyo.pl/
Jeszcze coś :
Instalka to około 800 mega, a pełna na HDD zajmuje około 1 Giga (Tam są moje foty z MS'a wiec może troche mniej zajmować).
FullWypasiq
11-08-2007, 15:04
Ludzie po co Wam grać na MapleEurope ?? nie lepiej grać na globalu? no chyba że lubicie grać z rodakami :D bo ich sie troche uzbiera jak każdy zacznie na europe grac... :P
ja tam gram na globalu.
Moge sprzedać konto 25lvl ponad milion w kasie.Więcej informacji na PW,lub jak będzie dużo chętnych
Ludzie po co Wam grać na MapleEurope ?? nie lepiej grać na globalu? no chyba że lubicie grać z rodakami :D bo ich sie troche uzbiera jak każdy zacznie na europe grac... :P
Bo może nie wiesz ale na europejczycy na globalu nie mogą logowac się na konta zrobione niedawno
FullWypasiq
11-08-2007, 16:26
chodzi mi o tych co konta zrobili wcześniej... :P
Oni się przenoszą na europe dlatego, że tam są mniejsze lagi, mniej ludzi, europejskie eventy itp.
FullWypass
12-08-2007, 15:17
Oni się przenoszą na europe dlatego, że tam są mniejsze lagi, mniej ludzi, europejskie eventy itp.
Z lagami nie miałem do czynienia na globalu chyba ze przez jakies 10sec jak wejde do free marketu na 1ch :) ilość ludzi też mi nie przeszkadza, ponieważ bardzo mało tam Polaków 13> :] a pozatym jest 20 channelów jedynie te europejskie eventy mogą być ciekawe ale nie będe sobie robił specjalnie od nowa chara ;P na globalu gra mi się przyjemnie i nie zamierzam tego zmieniać :)
@down:
Panie pro evul frajerze, po co Ci był format? Poprostu następnym razem Panie Frajerze lepiej dobieraj pytania, jak nie wiesz o co chodzi to twój problem.
FullWypassiq
13-08-2007, 10:50
Lokacja: hacked by rox, [Hacked again] by ®X
2 konta mi SHAkowaŁ ;O ale spryciarz, mało tego... haknął mi chara w tibi którego sprzedawalem, kolega zmienił hasło bo odzyskałem na maila którego ten "haker" nie zmienił... mało tego tak myslalem ze to haker to wsadzilem itemki do parcela w dp :D:D:D i tego nie zauważył, dodam ze bylo tam ok. 150cc xDDDD
zrobiłem formata i teraz PANIE HAKERZE ®X !! Powodzenia w dalszym fachu !! XDDDDDDDDD :D:D hahahahaahahaha
Lokacja: hacked by rox, [Hacked again] by ®X
2 konta mi SHAkowaŁ ;O ale spryciarz, mało tego... haknął mi chara w tibi którego sprzedawalem, kolega zmienił hasło bo odzyskałem na maila którego ten "haker" nie zmienił... mało tego tak myslalem ze to haker to wsadzilem itemki do parcela w dp :D:D:D i tego nie zauważył, dodam ze bylo tam ok. 150cc xDDDD
zrobiłem formata i teraz PANIE HAKERZE ®X !! Powodzenia w dalszym fachu !! XDDDDDDDDD :D:D hahahahaahahaha
Swoim postem nic nie wznonisz do tematu, wyjdź pan z tąd.B)
a jak wciskas, żeby ci podniósł jakiś item na globalu to jest troche różnicy w czasie niż w podnoszeniem itemów na globalu.
Voxy'Blaze
13-08-2007, 14:52
Mi się ta gierka nie podoba ;]
Dla mnie jest taka dziecinna trochę...
Bez urazy dla fanów ;)
Ja ta wolę robić własne gry :)
FullWypassiq
16-08-2007, 13:46
Voxy blade, sprawdzilem twoją gierke... i jest do dupy :D
facc 10~ pacc 100~xDDDD kur... dawno sie tak nie usmialem jak zobaczylem to forum :D
RobTheZombie
20-08-2007, 19:39
mam pytanie czy ktoś na maple europe mógł by mi podnieść fame za mesos bo ciągle podbiega jakis n0ob i mi bez powodu odejmuje fame plizzz
9cena do ustalenia:confused:
Bywa. :P Nie kupuj fame, bo na sławę (http://www.dict.pl/plen?word=fame&lang=EN) trzeba zapracować, nie ją kupić... Albo zlikwiduj rzecz, ze względu na którą mogą CI zabierać... Brzydkie buty? Zła czapka? Chyba, że zabierają za kolor skóry czy nick. :P
RobTheZombie
20-08-2007, 19:57
ale co mam zrobic jak mi ziomus podbiega jak mam trade (za każdym razem tak bylo) i tylko mi pisze "masterEmosYourMom lowed your fame";(
heh,znowu gram w mapla :). Wczesniej gralem na globalu, teraz na europe. Jak ktos chce to niech gada do Spiritcurse. Chetnie pogadam bo mi się nudzi.
Pacz_knight
04-09-2007, 19:01
Hello all. Mam pytanie. Za pare dni konczy mi sie pacc i mam zamiar troche pograc w maple. Mam 22 thiefa i po zrobieniu 30 nie wiem jaka dac druga profesje. Assassin wali z gwiazdek a mi ida cienkie hity z clawow. Wiec nie wiem kogo wybrac. A drugie moje pytanie to gdzie kupic clawy Igor (czy jak one tam maja - te na 20 lvl). Mniej wiecej jakos wiem jak tam dojsc ale jedna prosze o mapke albo wskazowke.
Pzdr for all. ;)
jak ma sie zle pkt rozsadzone w dexa itp to ja sie nie dziwiwe ze mogo byc cienkie jednak jezeli jednak masz dobze rozlozone(znaczy z jakeigos poradnika) to musze ci powiedziec ze pozniej na 2 jobie bedziesz wymiatal i chodzil na takie moby na ktore warrior musial by poczekac co najmniej 5 lvl.
Pacz_knight
05-09-2007, 18:03
@up
W statach rozdaje dex i luk. Skoro mowisz ze na 2 jobie bedzie own3d to wybieram sina :D
P.S.
Mam problem bo nie wiem jak dojsc na te zombie grzbki. Wiem ze sa one w ant tunel. Jak tam dojsc? Help plzzz. :confused:
@edit
Juz ma sam znalazlem :p . Dzieki kolbas za pomoc.
P.S.
Mam problem bo nie wiem jak dojsc na te zombie grzbki. Wiem ze sa one w ant tunel. Jak tam dojsc? Help plzzz. :confused:
idziesz w kerning city do kanalow(srodkowe kratki i strzalka w dol) i tam bagna i leziesz az do konca potem jak juz doleziesz to biegiem ze 2 mapy w dol az bedziesz obok 2 tp jeden na pieterku jagby drogi na parteze to wejdz w ten na 1 pietrze i jestes w sleep wood idziesz ciagle w prawo i tam w tp i masz juz ant tunel czyli zombie i horned mushrooms.
Camoorcha
06-09-2007, 20:01
Po nabiciu 30lvla gra się juz nudzi ; s
zalezy kim grasz ja warriorem sie nie nudze zwlaszcza jak sie wie co sie chce robicc. Ja na ten przyklad poluje na coraz silniejsze fake bossy i jestem juz po papa pixie teraz chem zlapac croga a potem pomysle nad paplatusem.
Descartes
07-09-2007, 15:07
Na 30 poziomie (warriorem tym bardziej) to prawdziwa gra się jeszcze nie zaczęła. :D
A mi na 45poziomie się nuuudziiićć i dłuuuużżżyćć zaczęło.... Zmuuuuuułłłłaaaaaaa... ;d
Necromantor
07-09-2007, 20:47
ja takze kiedy dobilem 30 zaczołem sie staaaasznie nudzic ;/ aha gram ditem.
Hmm, u mnie wyglada to tak:
Wlaczam gre, jest G-guard, wlacza gre, czarny ekran, i gasnie ; s
Tak, mam MS-europe
;s
(sciagalem rarem,)
Pacz_knight
09-09-2007, 13:18
Mam 25 thiefa i troche zaczyna mnie to nudzic. Moze przez to ze jest brak kumpli. Narazie gram i jest ok. Nie wie ktos gdzie moge szybko wbic 30?
Spróbuj PQ w Kerning. Albo Zombie Mushroomy w Dungeonie.
Hmm, u mnie wyglada to tak:
Wlaczam gre, jest G-guard, wlacza gre, czarny ekran, i gasnie ; s
Tak, mam MS-europe
;s
(sciagalem rarem,)
Spróbuj odpalić plik setup w folderze Mapla... :)
A tak btw. po co ściągać rar'y? One i tak rozpakowują instalator, który normalnie można zassać... A przy nim przynajmniej nie trzeba ściągać 10 plików. ;]
Ale jeśli przerwie ci ściąganie (a nie masz żadnych StarDownloaderów, ani nic), to musisz ściągać od nowa. A te kilka mega, co zajmuje jedna część, to nie wielka strata. Dobre dla niepewnych łącz.
na wszystko jest lekarstwo trzeba byc poprostu szybkim i sprytnym zeby wiedziec jak sciagac flashgetem jak nie ma zadnych startow.
I dzielenie pliku na części to właśnie jeden ze sposobów.
@edit: kumplowi się tak przydało. Nie miał IE taba (dodatek do FF pozwalający otwierać strony w nim strony 'tylko dla IE'), a transfer często mu przerywało. Co dziwne, niewiele plików mu tak przerywa.
No tak racja... Ahhh, dawno się nie ściągało niczego przez IE. ;) Bo każda prawie inna przeglądarka potrafi kontynuować zasysanie... Choć nie wiem jak to się ma z IE7. :)
A co do dzielenia na części dla lepszego transferu: może i to coś daje, nigdy nie porównywałem... Jednak tylko wtedy, gdy serwer ma ograniczenie transferu wysyłania na jeden plik/część pliku(nie wiem jak to w praktyce wygląda, ale ograniczenie transferu na IP wydaje się być lepszym pomysłem... ale czy to się stosuje?)... No ale jakby nie było-nie ma ograniczenia transferu na serwerze mapla, więc zasysamy tak szybko, na ile pozwala nam własne łącze. :)
Ale słusznie, gdy ktoś ma niepewne łącze to rzeczywiście na części lepiej ściągać, jak już Misza zdążył mi wytłumaczyć. ;d Bo i nie ma nic niezawodnego, więc też przeglądarka z opcją kontynuacji może się wykoleić. ;]
Kioshiro
13-09-2007, 21:24
Chce wrócić do Mapla ale jest problem - zakładałem konto na globalu z rok temu, więc konto powinno wejść do gry.Tylko chodzi o to że zapomniałem zarówno Id jak i hasła ;P wiem że na stronie jest przypomnienie hasła i Id ale to tylko do tych nowych kont "zarejestrowanych" w asiasofcie - kedyś tego nie było.Moje pytanie czy mógłbym jakos odzyskać moje konto ?
jak podasz swoje dane ktore podales podczas rejestracji to oczywiscie. jednak jezeli podales nieprawdziwe i ich nie pamietarz to nie ma bata nie odzyskasz konta
Kioshiro
13-09-2007, 21:34
Ktoś tam jeszcze pisał że możliwe jest granie przez zmiane ip.Próbował ktos już ? jeśli działa to może pogram na nowym koncie..
Za instalator twórcy gry powinni się smażyć w piekle. Co nie zmienia faktu, że zainstalowałem o/
Screen mojej roxor postaci z serwera Broa:
http://img300.imageshack.us/img300/6303/tibiasorc0002za4.th.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=tibiasorc0002za4.jpg)
Necromantor
22-09-2007, 16:29
Jjjjaak się zarejstrowałes na globcu o_O????????Kiedy zrobiłeś tą postac??
@Pacz:Jak mogłeś ,,nie dostać'' nagrody??Zrób jeszcze raz i daj skrina jak to się powtórzy.
Pacz_knight
22-09-2007, 16:58
Heya. Dzis czekalem sobie na pacc'a i z nudow weszlem na moja postac. Poszlem na pq w Kering, wszystko ok, przechodzimy calego pq ale 0 nagrody. Przechodze juz tego pq 3 razy za pierwszym razem dostalem iles tam expa, za drugim nic a dzis za trzecim dostalem scrola 10%. Czytalem ze mozna z tego pq zdobyc kolczyki i bambo hat. Co jest grane, czemu nie dostaje nagrody? :confused:
Z gory dzieki za odpowiedz. ;)
dostajesz wlasnie taki scroll czasami expa(zadko) a nic ?? moze nie wykonaliscie bonusu ?? zawsze wykonujcie bonus wtedy dostaje sie nagrowdy.
Jjjjaak się zarejstrowałes na globcu o_O????????Kiedy zrobiłeś tą postac??
Grałem już wcześniej po prostu. :) Na tym koncie mam jeszcze 20 archera (klik) (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1371423#post1371423), bodajże na Bellocan'ie.
http://img236.imageshack.us/img236/22/tibiasorc0009md3.jpg (http://imageshack.us)
koks.
Necromantor
03-10-2007, 16:48
X-zero cho do nas na broa ;x mam tam dita na windi mam maga w sumie też moge tam zagrać jak chcesz sie zgadać na gre to pisz pm nick:Harlekiin(ale nie jestem pewny jeszcze sprawdze :P)
Pacz_knight
04-10-2007, 16:28
X-0 ja gram na windii. Ostatnio nie gram bo pacc ale jak mam chwile to czasem wejde. Mam 26 thiefa i niewiem gdzie wbijac do drugiego joba.
Pzdr for all. ;)
A tu mój sorcerer 17 lvl, to nie są jego maxymalne hity, normalnie wale po 200 [po dwa razy], ale to jest jeden z lepszych potworów jak na mój lvl ;p
http://img222.imageshack.us/img222/5241/sspu9.png
Turok-.-
04-10-2007, 22:47
Heh kiedyś też grałem xP ale jak zawsze mi się znudziło xD
@Kashek gz i wogołe koment xDD
normalnie wale po 200 [po dwa razy], ale to jest jeden z lepszych potworów jak na mój lvl ;p
Nie narzekaj, te grzyby i tak mają niską obronę magiczną. :P
bo te grzyby to normalna rzecz na ktorej sie expi =P
Hmm...jak się teraz założy konto na globalu, to je usuwają po jakimś czasie? jak tak to chyba idę na eMS :/
Necromantor
06-10-2007, 13:54
Na gms ludzie z europy wcale nie mogą już zakładać konta ;x
@Down:Na jump quescie chodzi o to aby skakać do góry po tych platformach i na końcu zdobyć to co tam musisz..
Batman666
06-10-2007, 14:11
Witam, gra ktoś na Kradii ? Pisać tutaj ,lub na PM =).I o co chodzi z tym jump quest, może mi ktoś powiedzieć : >?:D|
@up
No okej, ale kto zleca te jump questy? Dam radę na 20 lvl ?
@2xup:
Dziwne, bo ja wczoraj założyłem aż 2 (tzn.jeden z proxy, bo podobno tak się da..a drugie bez niczego) oczywiście passów już nie znam ;p
@topic:
Chciałem dać screena...ale wchodzę w folder z grą a tam tylko jeden xD
Po prostu niby robiłem screeny a się nie zapisywały ;o
@edit, up:
Level - miasto - NPC - Nazwa - nagroda - komentarz
15 lev - Lith Harbon - John - "John's Pink Flower Basket" - 30 x screw + 300 doświadczenia (po ponownym przejściu questa dostaniemy część losowego minerału) - trzeba będzie iść do Dungeon i pogadać z misterious statue...robiłem wczoraj, nawet trudne...
30 lev - Lith Harbon - John - "John's Present" - rękawice na 35 lv + 5000 doświadczenia - też trzeba iść do Dungeon
20 lev - Kerning city - Shumi - "Shumi's Lost Coin" - 30 zwojów do Losowego miasta + 1 Fame + 2200 doświadczenia - musisz kupić bilet w tej stacji... ten JQ wydaje mi się łatwiejszy
30 lev - Kerning city - Shumi - "Shumi's Lost Bundle Of Money" - Mana Elixir x 100 + losowy minerał
4700 doświadczenia - kiedyś go wykonywałem...
Nie wiem czy są na wyższe levele, ale jeszcze są questy w Ellini, bierzesz je od Sabitramy w sleepwood (dungeon!)
Irwin, wróć się do fajciów i dalej żal na tą swoją uber elytę. Jesteś zbyt mały i nieelytarny, żeby zaszkodzić forum twoim spamem.
To w końcu gdzie się tą gierkę ściąga? na maplesea.com, czy global?
@Down
czemu?
Na globalu już nie zagrasz, chyba że masz kumpla który nie jest europejczykiem. On by ci założył koto i podał passy.
Dam radę na 20 lvl ?
Zależy od skupienia i od nerwów, przeszkadzajki różnego rodzaju odejmują tam po 1 hp, więc hm, raczej nie padniesz. A tu szkrin z nowej postaci:
http://img211.imageshack.us/img211/2378/maple0027oi1.jpg (http://imageshack.us)
\o/
Na globalu już nie zagrasz, chyba że masz kumpla który nie jest europejczykiem. On by ci założył koto i podał passy.
A ja się pytam: Jakim prawem ja założyłem konto ?! (wczoraj)
@topic:
Najnowszy PQ :D
http://img402.imageshack.us/img402/1019/maple0007xx6.jpg
Hmm...chcę zrobić inną postać i zastanawiam się czy wybrać: xbowmana, sina czy dita...chyba wybiorę dita, bo sinem i xbowem grałem ;d
Udało mi się stworzyć konto. :) Teraz pobieram grę.
A ja się pytam: Jakim prawem ja założyłem konto ?! (wczoraj)
Mój kumpel założył konto tydzień temu, dzisiaj założył nowe, i nadal wyskakuje mu, że żeby zagrać, musi sie zarejestrować na mapleeurope.com ...
Mój kumpel założył konto tydzień temu, dzisiaj założył nowe, i nadal wyskakuje mu, że żeby zagrać, musi sie zarejestrować na mapleeurope.com ...
Hmm...kurde, a ja pilnie potrzebuję dwóch kont :/
Znaczy jedno konto mogę oddać (chociaż trochę szkoda postaci...ale to i tak na innym serwie) a drugie...drugiego nie ma xD
gdzies widzialem sposob zeby ominanc ta blokade zeby mozna bylo grac na globie. Jak sobie przypomne gdzie jest to zapodam linka. Btw chyba spowrotem zaczne grac robie new postac bedzie mag. Tylko cholera ciezko bedzie na maple island expic magiem =P
Pacz_knight
07-10-2007, 14:32
Niewiem czemu ale ja jakos mam konto na Globalu z jakis rok (kiedys w to gralem) normalnie sie loguje i jest ok. Niewie ktos dlaczego moge normalnie grac i czemu mi nie skasowali konta? ;)
Btw.
Jutro moze damm ss'ka mojej postaci :D
Niewiem czemu ale ja jakos mam konto na Globalu z jakis rok (kiedys w to gralem) normalnie sie loguje i jest ok. Niewie ktos dlaczego moge normalnie grac i czemu mi nie skasowali konta? ;)
Btw.
Jutro moze damm ss'ka mojej postaci :D
Bo założyłeś konto przed tą "blokadą" :)
@2xup:
Proxy?!
@edit:
Zna się ktoś na Frapsie? BO mam problem z długością nagrywania (samo się wyłącza) i mam pełną wersję ;)
Wie ktoś, ile na Broa warty 10% spear atk?
@Pacz_knight: Na jakim serwerze grałeś? :P
Pacz_knight
07-10-2007, 16:20
@up
Nie gralem tylko gram :D Tak jak mowilem ostatnio mam przerwe bo mam pacc'a. Jesli chodzi o serv to gram na windii. ;)
Necromantor
07-10-2007, 17:06
@Upierz:Scroll for Spear for ATK 10%
Basil Price: 100k - 500k
Gachapon
Perion, Sleepywood
» DROPPED BY 2 MONSTERS
Na przyszłość www.basilmarket.com.
nie sugeroj sie basilem bo podaje mocno zanizone ceny. Ja bym to sprzedal za okolo 2 moze 2.5 mln. Choc nie wiem jak na broa z cenami ale na windii by sie tyle wyciagnelo. btw zaczynam grac magiem nabilem 5 lvl i chyba ide na "maina" bo mam na innej postaci flage amerykanska +10 str.
Kupię :
Tarczę - Red Tringular Shield.. po rozsadnej cenie .. :) Badz red cross shield, ale moge dac max 70 k :p
Dzis 30 lvl zrobilem ^^ Jestem fighterem...
Eduit:
Broa:
Yuno Skumi
08-10-2007, 15:57
mam problem sciągnąłem maple story i zarejestrowałem się na ma mapleSEA i zaapdejtowałem grę do 0.47 kiedy włączam grę pojawia się czarne tło i gra się wyłącza zna ktoś rozwiązanie problemu?
Najprawdopodobniej problem występuje z kartą graficzną (maple nie działa na niektórych). Rater miał podobny problem.
@Edit:
http://foteka.pl/full/351645a1b7d76e62fd2211bbe395d9d1.jpg
gz wbij jeszcze jeden i wio na kerning pq.
A ja swojego nowego maga bede robic na maga f/p narazie 13 lvl. btw jak dojde do 3th job to bede na chmurke robiony chyli na poison myth czy jakos tak. Bo explosia jakos mi sie nie podoba.
No pewnie. PQ ftw.
A bowmanów na 21lvlu to biorą jak swieże bułeczki! :d
Na razie nabite mam 60% :P
@Kołbaś: Nick plx!
@Ontop: Zapomniałem dodać jeszcze tej fotki. Śmiać się, or hunted by Kuraj!
http://foteka.pl/full/bf8ae03847fbca715eb1dc90d4f73f74.jpg
Jak bede mial conajmniej 18-20 to podam bo inaczej to bez sensu. btw i tak ci sie nie przyda ja gram na windii.
btw2 nie od dzis wiadomo ze ubranka dla bowmana na 20lvl sa ble
A ja nie pamiętam gdzie grałem ;/ przestałem bo nikogo nie było. Ale grałem z Nadem i Miszą. Necromantora też pamiętam, co to za serwer? ^^
@Kulikos:
Jak Nadrill i Misza grali to Windia pewnie będzie (też grałem^^)
Necromantor
10-10-2007, 15:21
Ludzie come to broa!!!Aha nick mam harlekiin jakby ktoś chcial mnie dodać...btw.już 32 :D
Yuno Skumi
10-10-2007, 16:25
mam problem sciągnąłem maple story i zarejestrowałem się na ma mapleSEA i zaapdejtowałem grę do 0.47 kiedy włączam grę pojawia się czarne tło i gra się wyłącza zna ktoś rozwiązanie problemu?
a jest jakiś rozwiązanie?
A ja nie pamiętam gdzie grałem ;/ przestałem bo nikogo nie było. Ale grałem z Nadem i Miszą. Necromantora też pamiętam, co to za serwer? ^^
Windia, Windia. Na pewno. Jezó, mam tam jeszcze 42 fightera. I trochę Maple Itemów na mulku. ;/
Jest tu jakis znaffca rzeczy ;(? Po ile chodzi taki scorll :>?
http://img505.imageshack.us/img505/861/lolpy5.jpg
Necromantor
10-10-2007, 18:52
@Up:http://www.basilmarket.com/show/auction/8343901/0/Maple_Story_Selling_Scroll_for_Wand_for_MATK_60_au ction.html
Na przyszłość www.basilmarket.com
Mnie nie pamiętasz :/
Chodź teraz na Broa...teraz tam gramy xD
Dam później jakąś fotkę :D
@edit:
Fotki nie będzie...Anię dopadł kaszel! xD
Yuno Skumi
10-10-2007, 20:07
wie ktoś co zrobić żeby gra hulała?
BlueMaster
10-10-2007, 21:00
wie ktoś co zrobić żeby gra hulała?
Maple Europe
Necromantor
11-10-2007, 20:58
Mysle ze po 2mil
No to zle myślisz,max 900k jak trafisz frajera.
@down:człowieku nie wiem czy ty wiesz że ja to wszystko z basil market biore....
czlowiek nie wiem ile ty w to grasz ale jak podajesz takie ceny to lepiej woole sie nie odzywaj. Po 2 mln posci i zejdzi na bank.
A wiecie, że wszystko zależy od serwa?
...
wiem i wiem ze ten koles pyta sie o ceny na servie na ktorym gra a necro wynajduje ceny z basila ktore nawet jak na scanie itd sa mocno zanizone.
Jednak w przypadku scrolli jest inaczej niż z innymi przedmiotami, jako że po użyciu znikają z rynku ich cena jest wprost proporcjonalna do wieku serwera. :P
@edit
To mówi zoliax.
:F
@Up: I kto to mówi :P
@Topic: Patchuję MS, ale od godziny step 3/3 stoi mi w miejscu :| Tylko ja tak mam?
@Edit: Gotowe!
Maple story...fajna gra, mój brat w to gra... pozdro dla niego! (jest jednym z userów tego forum)
Batman666
12-10-2007, 14:07
Elo.
http://www.maple.yoyo.pl/qtxt27.php
Gdzie znajdę tego gościa co zleca ten quest ?
ehh trodno wytlumaczyc trzeba isc na prawo jak wejdziesz w ta mapke z stump/dark stump i axe stump i idziesz ciagle w prawo i tak chyba 2 lb 3 mapki i jest taki teleport u gory. Tam wlazisz i zchodzisz troche nizej. I jest ten winston czy jak mu tam. Taki profesorek z bialymi wasami w ubranku al'a safari
Elo.
http://www.maple.yoyo.pl/qtxt27.php
Gdzie znajdę tego gościa co zleca ten quest ?
http://www.maple-story.yoyo.pl/index.php?module=CMpro&func=viewpage&pageid=134#erm1
@Down:
1) Rozmawiamy z Winstonem w East Rocky Mountain II niedaleko Perion.Już?
Batman666
12-10-2007, 16:31
@up
Niewiele mi to pomogło, albo coś tutaj nie rozumiem ;o.
Mam pytanie, gdy robię konto mam problem z jedną rzeczą a mianowicie z PIN-em 3 zakładka podczas tworzenia kąta. Co tam trzeba wpisać ?
Vlad Dracula
12-10-2007, 19:40
Kod zabezpieczający przez hackiem.Będziesz go używał podczas każdego logowania aby zabezpiczyc swoje konto.Więc radze go gdzieś sobie zapisac zeby później móc do niego się wlogowac.
BTW
Sell Maple Sword
@up
ale gdzy wpisuje ten kod i klikam "next>" to nic się nie dzieje tylko nad tym pojawia się napis na czerwonym tle "Re-key Security PIN"
Vlad Dracula
12-10-2007, 19:59
Bo masz powtorzyc taki jaki wpisałes...
@up
A już chyba łapie... dzięki za informacje.
Po jakiejś godzinie na JQ xD
@down:
No wpisz ten PIN co wcześniej wpisałeś!
@2xdown:
Ale trzeba mieć 13 lat żeby w nią grać xD
Gdy wpisuje swoje pasy i ID pokazyje mi się napis "Self-verification system is now active."
@down
Tłumaczenie "System Samosprawdzenia jest teraz aktywny "
I co mi to daje ?
Człowieku, ta gra jest pisana pod kątem 10letnich dzieci. Jest niesamowicie prosta w obsłudze... Pomyśl, weź słownik, pokombinuj... sam! To nie takie trudne. :F
Vlad Dracula
13-10-2007, 14:41
@X-Zero
Jak tam się dostac? :D
Na jakim serwerze grasz? Ja mam 27 lvl i jeszcze ani razu tam nie byłem :P wiem chyba że to jest jakiś party quest
Gram na Broa, to jest Jump Quest, a nie Patry quest ;p
Jak się dostać:
Idziesz do Kerning, gadasz z Shumi <przy stacji> i bierzesz od niej questa. Później wchodzisz na stacje, gadasz z typem co trzyma bilety. Kupujesz od niego bilet (do pierwszego JQ za 500 meso), klikasz dwa razy na ostatni kasownik. No i zaczyna się zabawa :D
JQ są nie dla mnie ;x tracę cierpliwość po 10 minutach.
Necromantor
13-10-2007, 22:14
Ja JQ wręcz uwielbiam ;] Btw.zaraz 44 ;dd
Yuno Skumi
13-10-2007, 22:33
wytłumaczy mi ktoś czemu maple europe wyłącza się gdy wybiorę postać?
PS:maple story(to inne jak ono się tam nazywało?)mi nie chodzi przez kartę graficzną jak już ktoś napisał
BlueMaster
13-10-2007, 22:46
Po jakiejś godzinie na JQ xD
@down:
No wpisz ten PIN co wcześniej wpisałeś!
@2xdown:
Ale trzeba mieć 13 lat żeby w nią grać xD
Można go solo zrobić???
Yuno Skumi
13-10-2007, 22:52
wytłumaczy mi ktoś czemu maple europe wyłącza się gdy wybiorę postać?
PS:maple story(to inne jak ono się tam nazywało?)mi nie chodzi przez kartę graficzną jak już ktoś napisał
Wątpie by ktoś przeczytał post z poprzedniej strony dlatego piszę go jeszcze raz.
@misza
blue master napisał żeby grać w maple europe w tym drugim maple story nawet menu się nie włączało
@up: dziwnym trafem niektórzy to czytają. Ale po co mają ci odpowiadać, jeśli sam to robisz?
Można go solo zrobić???
Można... ja zawsze <no to teraz się nie liczy> robiłem go sam...
Ale fajniej jest z kimś - można się pośmiać itp. ;p
@topic:
Heh, nieźle mi się stan pieniężny waha :D
Dzisiaj rano miałem z 90k...wykonałem questa (musiałem bić bardzo mocne potwory jak dla mnie, więc wydałem sporo kasy, ale - wykonałem go!) i zostało mi 30k... no i expię i kupuję poty, aż nagle stan 9k...No i trzeba było się poświęcić xD - sprzedałem moje 16 (czy 15) cukierków(Necromantor- sorry że Ci ich nie sprzedałem, ale potrzebowałem pilnie tą kasę), no i 138k xD
http://img147.imageshack.us/img147/1566/beztytuule6.png
@down:
Nawet nie wiesz jak teraz jest -.-
@3xdown:
Kto Ty? :O
Chyba nie...
PISZE DUZYMI LITERAMI BO TO WAZNE
NIE RADZE TAM GRAC , MIALEM TAM OKOLO 20 LV I GDZIE NIE WCHODZILEM TO WIDZIALEM BOTA CO WALIL Z ROGU MAPY WE WSZYSTKIE POTWORY NA MAPIE I ZBIERALI LOOTA Z CALEJ MAPY...
Taa gra nie ma sensu jak nikt tam nie pilnuje
@Up: Serwer? Ja dziś na Broa spotkałem tylko dwóch, dzięki którym zdobyłem jakieś 8k...
PISZE DUZYMI LITERAMI BO TO WAZNE
NIE RADZE TAM GRAC , MIALEM TAM OKOLO 20 LV I GDZIE NIE WCHODZILEM TO WIDZIALEM BOTA CO WALIL Z ROGU MAPY WE WSZYSTKIE POTWORY NA MAPIE I ZBIERALI LOOTA Z CALEJ MAPY...
I to jest powód do tego aby nie grać? Zmieniasz chanel i już :D
@3xup:
Kogo jawidzę :D
@Up: Serwer? Ja dziś na Broa spotkałem tylko dwóch, dzięki którym zdobyłem jakieś 8k...
Oj nieładnie, nieładnie, takie zachowanie też klasyfikuje Cię, jako chcącego bana. :>
Mam pytanie do Kuraja, lub innych doswiadczonych warriorow ;]. Od ktorego lvlu, oplaca sie scrollowac 2 h sword?
Co to jest ? Włącza się za każdym razem gdy włączam maple i wydaje mi się, że to jest ten "Program Sprawdzający" o którym pisałem na poprzedniej stronie. Jak wyłączam maple to to też się wyłącza.
Tu zdjęcie:
http://img138.imageshack.us/img138/8271/cotojestxd2.jpg
PS.
Chyba zrezygnuje z gry na maplesea, już mi się sciąga mapleeurope ;)
To jest GameGuard. Sprawdza, czy używasz botów, wspomagaczy, itd.
Vlad Dracula
14-10-2007, 15:52
Maple Europe to shit ściągnij sobie MapleGlobal tam najlepiej się gra.
A to niebieskie to jest GameGuard który sprawdza czy nie używasz botów.
btw
jak do dziecka...
Descartes
14-10-2007, 15:55
Ciekawe jak sobie pogra, skoro od maja blokowane są wszystkie nowe konta z Europy... ale fakt, to my mamy tańsze NX :>
Mam pytanie do Kuraja, lub innych doswiadczonych warriorow ;]. Od ktorego lvlu, oplaca sie scrollowac 2 h sword?
Zależy od twojego stylu gry. Teraz np. od 35 do 50 poziomu masz LPQ, do którego nie trzeba mieć dobrej broni, a od 51 do 70 masz Orbis PQ, do którego (jeśli robisz rush) nie będzie ci w ogóle potrzebna broń. Ale na pewno nie dasz rady rushować przez 20 poziomów, wiec tak to scrollowanie opłaca się od 50lvl+. Ewentualnie na 35lvlu możesz wyscrollować sobie dobrze Lionhearta i nie kupować Zarda na 40 (LH jest szybszy).
Batman666
14-10-2007, 15:56
Panowie, opisze mi ktoś DOKŁADNIE co zrobić żeby zacząc jUmp questa tego na 20 lvl. Proszę o DOKŁADNY opis będę wdzięczny. POzdrO!
A to niebieskie to jest GameGuard który sprawdza czy nie używasz botów.
btw
jak do dziecka...
Sciągnołoem i zarejstrowałem się ale przy próbie logowani kazali mi spadać na www.mapleeurope.com i jak mniemam nie ma żadnego sposobu żeby zagrać na MapleGlobal.
Zależy od twojego stylu gry. Teraz np. od 35 do 50 poziomu masz LPQ, do którego nie trzeba mieć dobrej broni, a od 51 do 70 masz Orbis PQ, do którego (jeśli robisz rush) nie będzie ci w ogóle potrzebna broń. Ale na pewno nie dasz rady rushować przez 20 poziomów, wiec tak to scrollowanie opłaca się od 50lvl+. Ewentualnie na 35lvlu możesz wyscrollować sobie dobrze Lionhearta i nie kupować Zarda na 40 (LH jest szybszy).
Kurde, szkoda ze wczesniej nie zapytalem xD. Kupilem juz zarda dawno... no coz strace troche kasy na tego Lionhearta.. Dzieki za odpowiedz.
Kuraj:
Jesli to do mnie to dodalem ^^'
Descartes
14-10-2007, 16:06
Nie nie nie, nie ma sensu. Jak już masz zarda to nim graj, bo kupienie + wyscrollowanie Lionhearta wyniesie cię jeszcze więcej. ;p
BTW dodaj mnie do buddy: Wunderwaffle
BlueMaster
14-10-2007, 16:32
ten jq jest od 20 ?!
Batman666
14-10-2007, 16:34
Są rózne JQ mnie interesuje ten od 20.
@Up:
Chodzi Ci o ten ze screena?
Chyba pisałem -.-
Idziesz do Kerning, gadasz z Shumi <przy stacji> i bierzesz od niej questa. Później wchodzisz na stacje, gadasz z typem co trzyma bilety. Kupujesz od niego bilet (do pierwszego JQ za 500 meso), klikasz dwa razy na ostatni kasownik.(raczej czytnik - kasownik to się kiedyś mówiło xD)
No...coś jeszcze?
Lord kasztanowiec
14-10-2007, 18:00
nie gram w mapla ale dobrze ze mam konto na gMS, kMS, jMS sobie moge przynajmniej sprawdzic co gdzie jest nowego ;p
BlueMaster
14-10-2007, 22:45
a mi wpadł już mój 16 lvl na thiefie/Windia
@up: niezłyś.
Ja może jeszcze wrócę do Mapla. Może. Szkoda mi mojego 43 Fightera. Z ładną kolekcją Maple Itemów. ;p
BlueMaster
14-10-2007, 23:03
Ale ja to robiłem na henesys PQ
Przez moje kochane 256 MB RAM uchwyciłem fotkę ciut za wcześnie. No, ale jest.
http://foteka.pl/full/59ff919f6895532ae7556fbaa2e80805.jpg
Ubranka
http://foteka.pl/full/2f07c3475c1b4ddc042fe8e965492b50.jpg
Przez moje kochane 256 MB RAM
256... uh, uh... coś o tym wiem... Kiedyś Maple na tym śmigało... a teraz, gdy zajmuje 2 razy więcej... ;/
@Celoz: Nie pograć przez chwilę i już przeganiają, chamy!
http://img85.imageshack.us/img85/1489/maple0034se7.jpg (http://imageshack.us)
P.S. Sprzedam mithril wand za 30k.
Zacznę sobie grać na Broa. Nick Mishival. Będę archerem.
Zacznę sobie grać na Broa. Nick Mishival. Będę archerem.
^^ Ja tam wole Kradie na Europe :). Niestety to ma jeszcze wady (3rd joba brak). Jednak expienie jest fajny i klimat "europejski":D
http://foteka.pl/full/8e754e89f5b2178b459651aab3300bca.jpg (http://foteka.pl/8e754e89f5b2178b459651aab3300bca)
ja na 70 bym przestal expic i czekal na 3rd job bo inaczej pozniej zonk. btw co to za klimat gdzie ja wchodze o okolo 19-20 do FM na Ch1 a tam nikogo nie ma ?? Jak spotkam gracza to cud ?
Mam małą prośbę do niektórych typów... Weźcie mi nie piszcie na GG żebym Wam dał konto, bo nie dam...I nie stworzyłem żadnego konta przez proxy, czy inne gówno...A jak już piszecie to nie musicie pisać dwa razy...na tyle tępy nie jestem -.-
Dziękuję!
Mam jedna strone gdzie jest napisane jak zrobic konto na globie bez proxymity czy jakos tak ale sa tam te hacki do maple europe itd wiec no wai.
Wszędzie się chwali ta gra ze zajmuje niby 500>MB na dysku, ale szkoda że nie jest wspomniane o tym że do instalacji potrzeba 2000MB na dysku C!!! :baby: X(
Tak więc nigdy sobie w to nie zagram bo moja partycja C ma ~2000 MB, no chyba że usunę windowsa -_-
sa i na to sposoby wejdz na www.maplestory.up.pl i tam bedzie w dziale pomoc jak temu zaradzic.
Pomogło jedynie w tym że pierwsze rozpakowywanie(~800MB ) było na dysku E:, jednak keidy już chciałem zainstalować pokazało że potrzebuje 1500MB na dysku C:!!!!!
Tak więc ten system pomógł w tym że zamiast 2000MB potrzeba 1500MB !
Sam Windows zajmuje ponad 1000MB, więc pozostaje mi max 800-1000MB wolnego miejsca.
Zwiększ pojemność partycji C:\, to taki problem?
Reinstalacja windowsa + utrata plików z innej partycje? Myślę, że to jest problem.
jak bardzo chcesz grac w mapla to warto =P
Kucza, nie słyszałeś nigdy o programach, które robią to bez reinstalacji windy? Przejrzyj ostatnie 30 stron tematu, ktoś o tym pisał.
@down: ej, on miał się męczyć z szukaniem, no. ;/
Descartes
17-10-2007, 18:50
Acronis Disk Director albo Paragon Partition Manager... ostatecznie możesz też przenieść tempa na inną partycję
Server check :/
Dobrze że zdążyłem przed :D
<i jeszcze zrobiłem jedną część questa xD>
BlueMaster
17-10-2007, 20:13
A ja zaliczyłem hattricka w lvlach :P 17-20
@edit
Jutro sobie pogram :/
A ja zaliczyłem hattricka w lvlach :P 17-20
@edit
Jutro sobie pogram :/
Podobnie jak ja ;p, 17-21.
I ja od 14 do 17 w 1.5h (26% do 18) cholera kto by przypuszczal ze tak super exp jest na pig beach i na dodatek praktycznie nikogo nie ma.
Gdzie jest pig beach? Wszędzie szukałem i nie mogłem znaleźć.
<.<
Kiedy dotrzemy do lokacji Victoria Road: 3-Way Road Split przechodzimy mniej więcej na środek tej sporej mapy (śrogek poziomo jak i w pionie). Odszukujemy zrgupowanie zółtych kwiatków (żonkili? ;) ). Właśnie w tym miejscu znajduje się teleport do legendarnej świńskiej plaży.
(skopiowane z http://www.maplestory.oz.pl/ )
@down
Raczej tak dość szybki respawn "świniaków" tylko czasem iron hog przeszkadza ale możesz tam siedzieć do około 25lvl.
Batman666
17-10-2007, 23:22
Byłby dla mnie exp. na pig beach na 21 lvl ?
Exp tak... Ale nie kasa, za dużo potków by ci szło.
I zależy jaką masz profesję... wojakiem można próbować, złodziejem magiem-ostatecznie. Łucznikiem- bez szans.
Ja o kase sie nie martwie bo mam 42 spearmana i tylko exp exp exp i czasami zbieram scrolle. Np wczoraj trafil mi sie scroll for shoes for dex 10% I mysle ze jak dobze pojdzie to za 400k opchne moze wiecej.
BlueMaster
18-10-2007, 12:41
Nawet chiciałem zostać hakerem :PAle botów nie umiem ściągnąć/używać a JQ zrobisz jedynie na fly bocie
ja JQ robie za pomoca opcji fly up ale odpowiednim miejscu i wtedy odrazu na sama gore lecisz =P Ale teraz zonk na globie bo jest autoban =P i chyba sie przenosze na europe tam nie ma autobana ale poczekam z tym bo teraz jest tam path i poczekam az wyjdza nowe hacki itd. btw nie oplaca sie uzywac botow ja wole siedziec przed kompem i przycisnanc tego ctrl niz postac zostawic sama i czekac czy dostane bana czy nie =P A tak to szybko cc i po klopocie.
A oto piękny ja, nowa postać na Broa:
http://img145.imageshack.us/img145/5342/metamorfozavv4.png
10k NX, kupuje jeszcze paczkę z togą i aureolą(żeby było włosy widać) a jak coś zostanie to się zobaczy :D
Necromantor
18-10-2007, 23:08
A oto piękny ja, nowa postać na Broa:
Najs,co jeszcze kupowałeś i ile nx'a? ;p btw.koubaś iz a hax00rr omgzor1!111!!!onedwatrzy!!11122
Ehh... żeby się jeszcze przyznawać do oszustw na forum publicznym...
ot i mi forum publiczne. I tak nikt nie wie kim gram na ems =P wiec co mi szkodzi
ot i mi forum publiczne. I tak nikt nie wie kim gram na ems =P wiec co mi szkodzi
A czy mógłbyś być na tyle mhroczny i podać mi linka do tego fly bota? ;>
możesz też przenieść tempa na inną partycję
Próbowałem to już wcześniej, i jedynie pierwsze rozpakowywanie odbywało się w tempie(na partycji E), ale już przy samej instalacji znów pisało że wymaga miejsca na partycji C - 1500MB!
Acronis Disk Director albo Paragon Partition Manager...
Paragon Partition Maanager:
Wpierw spróbowałem 'Redistribute free space' i pokazało się że dysk C jest aktualnie używany choć nie był!(wyłączyłem wszystkie otwarte foldery + wyłączyłem wszystkie procesy poza Partition Managerem i systemowymi + wyłączyłem plik wymiany)
Dałem nawet Restart Now ale i tak się nie udało!
Spróbowałem drugą metodą(zmniejszenie partycji D, i dopiero wtedy połączenie z C), ale wtedy pisało, że dysk D jest używany!
Na dysku D mam zainstalowanego
Partitino Managera, więc skopiowałem jego folder na partycję E i z niej uruchomiłem go i dalej pokazywało że partycja D jest używana!
A czy mógłbyś być na tyle mhroczny i podać mi linka do tego fly bota? ;>
Nie bo:
Nielubie cie
nieznam cie
sam sobie znajdz(a nie na gotowca lecisz)
zapomnialem...
Bo jestem wredny xD
(a nie na gotowca lecisz)
Nie wstyd tak mówić osobie, która sama "leci na gotowca" z JumpQuestami? W grze kierowanej do... praktycznie dzieci? :d
http://foteka.pl/full/a09f5a6af614b187866b9922a2e7fe3b.jpg
Ten za mną, co uciekł z pola ryżowego to Upierz.
Pacz_knight
19-10-2007, 21:34
Mam pytanie. Zeby grac z konta maple europe trzeba sciagnas nowego klijenta czy mozna grac na tym sciagnietym z globala? ;)
Wie ktos gdzie expic 27 thiefem do 30?
Nie bo:
Nielubie cie
Kogo ty tam lubisz... :P :D
@Kucza
No trudno uspokój się to tylko gra...
W sumie jedynie posty Ryby mnie jako tako ciesza i lubie je czytac. Reszta jest taka sobie. A no i lubie herbi oxyna nawet fajnie sie z nim gada/postuje wymienia poglady na temat avkow i wzajemnie w tym wspiera.
btw pacz knight nie musisz sciagnanc klienta pod ems ale pamietaj zeby zainstalowac trzeba miec wolne 2300~ mega na dysku c wiec najpierw sprawdz czy bedziesz mogl tyle meic a dopeiro pozniej sciagaj inaczej bedziesz sie meczyl tak smoa jak jeden user co tutaj napisal.
BlueMaster
19-10-2007, 22:04
Kołbaś,ty miszczu powiedz mi gdzie mogę znaleść p-lvl(flybot)?
Ja nie znalazłem nic w google jedynie jakiś bot który nie działa
Tawer Redeye
19-10-2007, 23:59
Mam pytanie. Zeby grac z konta maple europe trzeba sciagnas nowego klijenta czy mozna grac na tym sciagnietym z globala? ;)
Wie ktos gdzie expic 27 thiefem do 30?
1. Trzeba innego - kwestia patchów i ipbtw pacz knight nie musisz sciagnanc klienta pod ems ale pamietaj zeby zainstalowac trzeba miec wolne 2300~ mega na dysku c wiec najpierw sprawdz czy bedziesz mogl tyle meic a dopeiro pozniej sciagaj inaczej bedziesz sie meczyl tak smoa jak jeden user co tutaj napisal.A... O tym to nie wiedziałem
2. Kerning PQ, Kerning PQ, i jeszcze raz Kerning PQ.
BlueMaster
20-10-2007, 00:21
Jak zamieścić screena,bo nie wiem gdzie są moje zdjęcia
Ten za mną, co uciekł z pola ryżowego to Upierz.
Celoz, kto Cię wpuścił do Alkohochlików?
Batman666
20-10-2007, 00:52
Chcę się zalogować na mojego chara (EuropeMaple~) A, tu mi wyskakuje coś takiego po naciśnięciu PLAY , gameguard był aktywny po czym http://img155.imageshack.us/img155/5868/hehcq0.jpg Zaradzi ktoś ?
Tawer Redeye
20-10-2007, 01:12
Chcę się zalogować na mojego chara (EuropeMaple~) A, tu mi wyskakuje coś takiego po naciśnięciu PLAY , gameguard był aktywny po czym http://img155.imageshack.us/img155/5868/hehcq0.jpg Zaradzi ktoś ?
Spróbuj zainstalować od nowa...
Batman666
20-10-2007, 02:53
Ha, problem już naprawiony wystarczy że ściągnąłem maunalpatcha. Hyh. Widział ktoś takie bajer http://img484.imageshack.us/img484/8318/ujjjjjry3.jpg :D?
widzialem fajny mieczyk ale zeby za niego chciec 120kk to bez przesady. btw z samym botem nic nie zrobisz trzeba jeszczemiec tabelke enegina i wszystko podpasowane pod odpowiedniego path'a Ja sam jak narazie mecze sie z swoim enegine bo cos nie chce zaskoczyc. Ale tabelke i cem pod ten path juz mam.
Descartes
20-10-2007, 10:55
http://img522.imageshack.us/img522/2695/maple0115il8.jpg
hehe
Nie bo:
Nielubie cie
nieznam cie
sam sobie znajdz(a nie na gotowca lecisz)
zapomnialem...
Bo jestem wredny xD
Nie lubisz mnie, mimo że mnie nie znasz. Szukałem - nie obrażaj mnie. Wredny jesteś rzeczywiście.
http://img206.imageshack.us/img206/3835/maple0048le5.jpg (http://imageshack.us)
lol
LV UP!!
http://foteka.pl/full/adb5f38eeceb71fc48a941ee161cb5af.jpg
Ech, stare, dobre czasy mi się przypominają...
Necromantor
20-10-2007, 15:57
1 drop ;o<zonk>
http://img140.imageshack.us/img140/9130/maple0036ih2.th.jpg (http://img140.imageshack.us/my.php?image=maple0036ih2.jpg)
pet park done
http://img518.imageshack.us/img518/9412/maple0040kl1.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=maple0040kl1.jpg)
me for president :PP
http://img518.imageshack.us/img518/8242/maple0046yy2.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=maple0046yy2.jpg)
lulz
http://img140.imageshack.us/img140/7471/maple0048lf3.th.jpg (http://img140.imageshack.us/my.php?image=maple0048lf3.jpg)
BlueMaster
20-10-2007, 18:35
21 lvl ;]
A tak po zatym wczoraj dropik 15 k
Nie lubisz mnie, mimo że mnie nie znasz. Szukałem - nie obrażaj mnie. Wredny jesteś rzeczywiście.
Wiedzialem ze ktoras z tych opcji bedzie trafna xD
btw musiales slabo szukac lub klamiesz bo strona ejst strasznie latwa do znalezienia. No ok a teraz podpowiedz
Strona zaczyna sie na "N" a konczy na "IE POWIEM" mam nadzieje ze troszke pomoglem w poszukiwaniach
BlueMaster
20-10-2007, 21:24
@up
Próbowałem ale nie do tej wersji :<
Batman666
20-10-2007, 21:39
Gra ktoś na eMS ? Bo samemu kompletnie nie chce mi się grać.
przeczytaj tak ze 3-4 strony do tylu to bedziesz wiedzial kto. Btw malo tam ludzi z dopiskiem PL do nicku ??
Batman666
20-10-2007, 22:03
A mało. 10znakow blablabla...A btw. czytałem,i tylko na globcu no ale ołrajt miszczu : /.
Ej no bez jaj przeciesz troche ludzi sie wpisalo ze graja na ems. Np ja xD Reszty nie pamietam =P. Ale naprawde jak chcesz znalezc kumpla to znajdz kogos z twoim przedzialem lvl'owym i z nim chodz w party a potem mozecie pojsc na randke(bez roznicy na plec wkoncu jestesmy tolerancyjni xD)
http://img212.imageshack.us/img212/7360/maple0049hv1.jpg (http://imageshack.us)
Tu dowartościowuję Celosa:
http://img136.imageshack.us/img136/9343/maple0051yk8.jpg (http://imageshack.us)
No i ostatni ss:
http://img91.imageshack.us/img91/3209/maple0053il4.jpg (http://imageshack.us)
Inn. słowy efekty 20-godzinnego grania w 2 dni. -.-
@2down: Moje! <.<
Descartes
21-10-2007, 02:43
widać, że kohasz maple
http://foteka.pl/full/8d49666697a2fe7e5f5e316167a71ea6.jpg
Maple to moje rzycie!
Vlad Dracula
21-10-2007, 12:58
Kto gra na globcu na ostatnim serwerze? Chętnie bym sobie pogral z kims :)
znaczy kradia ?? pewnie nie wiele osobek bo to dosyc nowy server
Pacz_knight
21-10-2007, 13:44
Ja moge grac na globalu na tym nowym servie. ;) Jak bede mial czas to w nastepnym tygodniu zrobie tam postac i podam ci nick jak co.
A ja juz na new postacie na innych servach nie mam sil teraz robilem maga(jak nie wypala haczki na ems dalej bede go robil) to normalnie katorga bez zadnego wspomagania a teraz robie warka na ems zeby miec sporo kaski na poczatek(latwy zarobek) i robie tam maga(a co tez a haxach xD)
.Matrik.
21-10-2007, 14:38
Lol, Celoz - masa polaków widać w Alkoholikach, bo jeden mój kumpel i drugi z klasy (nie pamiętam nika, ale 90 - któryś lvl).
Vlad Dracula
21-10-2007, 15:10
Hee nie na tym nowym na tym przed ostatnim nie wiedzialem ze teraz jakis nowy dodali. sry
#edit
Windia się nazywa chyba 4 pozycja
Pacz_knight
21-10-2007, 15:12
No to xtra! Bo ja juz mam tam 8lvl X(
No trudno. Zrobie jeszcze raz xD
@edit
Moja super evul postac xD
http://img142.imageshack.us/img142/1843/maplexv6.png
Wiem ze cienki lvl ale nie wiem gdzie expic.
Jak ktos gra na globalu na windi to niech pisze!
BlueMaster
21-10-2007, 17:12
Ja Gram na windi nick:LaHypex
Wiem ze cienki lvl ale nie wiem gdzie expic.
Jak ktos gra na globalu na windi to niech pisze!
Polecam kerning PQ lub zmobie mushrooms oraz horned mushrooms. Ja na tym siedzialem do 30lvl jak gralem warriorem(no ale mialem hacki xD) mozesz sprobowac kotki z orbis(nie bede znowu wyjasniac gdzie sa znajdz sobie na poprzednich stronach jezeli nie wiesz)
BlueMaster
21-10-2007, 19:11
@up
Powiedz o tych hackach plx i gdzie je znaleść daj jak już p-lvl
http://img88.imageshack.us/img88/3184/maple0056fr6.jpg (http://imageshack.us)
Doba.
@Down: Ssij or Katon! Buokakyu no Jutsu!
@Up: spokojnie, w tygodniu cię prześcignę :P
A żeby aż tak nie offtopować, tutaj takie coś dla fanów Omgruto.
http://img218.imageshack.us/img218/6470/omgrutowl2.png
@Down: Na początku miałem zamiar się nazywać >.>, ale pech chciał, że taki nick jest już zajęty.
.Matrik.
21-10-2007, 20:57
Mam głupie wrażenie, że Twój nick ostatnio był w drugą stronę, tzn. >.> :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.