Pokaż pełną wersje : Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze]
Czy pracą może by np. figurka z plasteliny związana z tibią ?
Tytuł konkursu : Tibia i magiczny ołówek.
Czy figurke z plasteliny zrobisz ołówkiem ? pomyśl troche... -.-
Wieczor178
02-10-2005, 13:47
Uwazam ze wiele z tych prac to plagiaty a duza czesc z nich nie mają wogule związku z grą Tibia lug z Tibia.pl co z tego ze jakis kolo narysował rycerza w zbroi z sredniowiecza z ksiezniczką albo jakiegos dziwacznego potwora mam nazdieje ze przy wyborze prac bedzie na to zwracana szczegulna uwaga.
POZDRO 4 ALL poczekajcie az umieszcze swoja praca to bedzie dopiero coś.
Uwazam ze wiele z tych prac to plagiaty a duza czesc z nich nie mają wogule związku z grą Tibia lug z Tibia.pl co z tego ze jakis kolo narysował rycerza w zbroi z sredniowiecza z ksiezniczką albo jakiegos dziwacznego potwora mam nazdieje ze przy wyborze prac bedzie na to zwracana szczegulna uwaga.
POZDRO 4 ALL poczekajcie az umieszcze swoja praca to bedzie dopiero coś.
Jaki skromny...
Marek Tibioman
02-10-2005, 14:37
bo w paincie wychodza gowniane prace
Nieprawda! Jak ktos ma talent i chce zrobic na kompie, a nie ma programu to zrobi w paincie i moze mu nawet wyjsc bardzo dobra praca z painta np. super narysowal Gieniu Wymiatacz^^ i jeszcze tam jacys inni nie pamietam jak sie nazywali :p ....
powiadasz sklep zamknięty ???
http://www.gothic.phx.pl/galeria/displayimage.php?album=12&pos=11
a może szkoda tuszu wdrukarce żeby wydrukowa podpisa i zeskanowa ;)
TAk sie składa ze gram tesz w Ghotika i to ja to narysowałem.....
Adrian15
02-10-2005, 17:22
Więc zmien prace na taką z podpisem normalnym, a nie w paincie. Albo zrób zdjecie pracy aparatem cyfrowym. Jakby to była twoja praca, tobyś walnął podpis.
PS: To na 100% plagiat. Ten rysunek na stronie Gothicka należy do Admina o nicku Advocate. Znajduje się on w jego albumie. Daje to do tematu Plagiaty.
Cor Tibiarz
02-10-2005, 17:56
Tak sie sklada ze dobrze znam advocate i wiem ze jest on fajnym czlowiekiem a nie jakims pierwszym de**lem walacym takie bledy ortograficzne X( I jak sie wypowiada to z sensem, jest fanem gry gothic i w 100% nie napisalby ghotik tylko gothic X(X(X(X(
Horrofic Archer
02-10-2005, 18:08
chcialem zauwazyc ze rysunek pijanego rolnika na stronie 5 jest wzorowany na postaci wielkiej malpy z Filmu "Dragon Bull Z" :D nie jestem pewien czy to ma znaczenie ale chcialem to zainformowac :P
retired....Pacera friends....
nosferatu magic toy
02-10-2005, 18:27
<src>http://i10.photobucket.com/albums/a150/rudy_cycus/UO0009.jpg<src>
Nosferatum
02-10-2005, 19:25
99% prac w tym konkursie to, że tak powiem g*wno. Tego szajsu się nie da opisać. Mam zamiar zamieścić mój rysuneczek żeby nieco podnieść poziom.
Polske zalewa fala beztalencia..... :/
Kobi Knight
02-10-2005, 19:25
hmmmm ełstachy czy jak ty tam masz powinienes dostac bana ... to plagiat ;P z gothica napisalem e-maila do tego kto go narysowal i mi odziwo odpisal ze on to narysowal czyli "advocate" a nie ełstachy bana !!
jak myślicie która praca wygra???
co do wygranej to nie mam pojecia, ale mi sie najbardziej mnie przyciagnely prace (oprócz mojej :evul: ) od :
-Mancubus (naprawde dobra praca, mile rozmieshczenie, wykonanie GIT)
-pebe83 (pracka ciekawa, dobrze uchwycony GS, dobre rozmieshczenie poprostu GIT)
-Sir Azazel (naprawde dobra praca w olowku, dobre cienie, mily i czysty rys. milo sie na niego patrzy )
Jestem konsekwetny,a to są uzytkownicy ktorzy zwrocili moja uwage swoimi pracami :P po za tym jest duzo prac na hmm..."niezbyt wysokim poziomie"
Lord Vaal of Bhaal
02-10-2005, 20:36
??
Fajny admin jestes :P
powiedzcie czy ta praca
http://img43.imageshack.us/img43/4041/tibiapl6bs.gif
Jest nie związana z tibia??
LoL
a ja bardzo bym chciał wygrać chociaz raz Paccka :D
Ja uważam, że większość prac jest beznadziejnych, ale jest kilka, które są godne uwagi. Szczerze mówiąc chciałbym, aby wygrała praca "bryndiego"
Tibia Death Team (http://img133.imageshack.us/my.php?image=tibiateam3kn.jpg)
Tyrandee
02-10-2005, 23:37
99% prac w tym konkursie to, że tak powiem g*wno. Tego szajsu się nie da opisać. Mam zamiar zamieścić mój rysuneczek żeby nieco podnieść poziom.
Polske zalewa fala beztalencia..... :/
Kim ty właściwie jesteś że masz czelnośc obraża ludzi którzy włożyli dużo pracy w namalowanie swoich rysunków ( nie wliczając plagiatorów) myślisz że malujesz najpiękniej na świecie co? Jesteś żałosny :D X(
A i chciałabym dodac że narazie nie widze jakoś twojej pracy a więc skoro jest taka świetna to może ją wstawisz na stronke bo dużo gadasz a mało robisz :D B)
prosze o komenty do mojej pracy
http://img355.imageshack.us/img355/510/dwarfgeomacner8zv.jpg
PS.
jakby co to moge jeszcze poprawic !!!!
co do wygranej to nie mam pojecia, ale mi sie najbardziej mnie przyciagnely prace (oprócz mojej :evul: ) od :
-Mancubus (naprawde dobra praca, mile rozmieshczenie, wykonanie GIT)
-pebe83 (pracka ciekawa, dobrze uchwycony GS, dobre rozmieshczenie poprostu GIT)
-Sir Azazel (naprawde dobra praca w olowku, dobre cienie, mily i czysty rys. milo sie na niego patrzy )
Jestem konsekwetny,a to są uzytkownicy ktorzy zwrocili moja uwage swoimi pracami :P po za tym jest duzo prac na hmm..."niezbyt wysokim poziomie"
myslish ze jak tak pishesh to fajnie wygladash? pszeciesh to nie po polsku....
facet roz*ebujesz mnie takim pisaniem.... prace masz nawet niezle ale przez to ze psizesz tak a nie innaczej, nigdy nie oddal bym na nie "zlamanego glosu".
mnie osobiscie najbardziej w tych wszystkich pracach wkurzaja dzieciaki ktore skrobna cos w paincie i mysla ze wygraja (zobaczce sobie ten ->http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=553877&postcount=333 post, a dokladniej podpis pod obrazkiem. ze tez on sie nei wstydzi takiego badziewia dawac, a do tego jeszcze ma nadzieje ze wygra.....
mi najbardziej podoba sie praca przedstawiajaca crusader helmet quest. Jedyna wada w niej to wlasnei nazwa, bo brzmi "Crusader Quest" a takiego nie ma...
a oto moja praca a dokladnie Rysunek GSa. :D
Tak powiny wyglondac GSy po nastempnym updejcie. ;p
a moje praca TUTAJ (http://img14.imageshack.us/my.php?image=pict01071cu.jpg)
myslish ze jak tak pishesh to fajnie wygladash? pszeciesh to nie po polsku....
facet roz*ebujesz mnie takim pisaniem.... prace masz nawet niezle ale przez to ze psizesz tak a nie innaczej, nigdy nie oddal bym na nie "zlamanego glosu".
buehe....stary ja tak pishe na klawie od kad pamietam czyli jakies 4-5 lat i wierz mi ze napewno "ty" tego nie zmienish swoimi wywodami na temat moich przyzwyczajen, bo po pierwshe Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje, po drugie nie jestes dla mnie jakimkolwiek autorytetem (z ktorego mialbym brac przyklad i nie tylko) i shczerze watpie zebys nim kiedykolwiek zostal, a po ostatnie jestem czlowiekiem wolnym, a co sie z tym łączy? to ZE BEDE PISAC JAK MI SIE BEDZIE CHCIALO i tak jak "MI" sie bedzie podobac B)
btw: Twojego glosu to bym nawet nie chcial
a oto moja praca a dokladnie Rysunek GSa. :D
Tak powiny wyglondac GSy po nastempnym updejcie. ;p
a moje praca TUTAJ (http://img14.imageshack.us/my.php?image=pict01071cu.jpg)
Żul > jak na moje oko to nie jest Twoja praca, moze nie mam jakichs dowodow zeby Cie nazwac plagiatorem, ale jak dla mnie to ewidetnie widac ze Twoj podpis wyglada jakby byl wykonany zupelnie innym medium niz praca, po za tym pod podpisem jest widoczna druga warstwa oryginalnego podpisu (tak oczywiscie mi sie wydaje, a z tego powodu ze nie jestem grafologiem nie moge stwierdzic ostatecznie i dokladnie, a opinia ta jest tylko moją dygresją na ten temat)
Żul > jak na moje oko to nie jest Twoja praca, moze nie mam jakichs dowodow zeby Cie nazwac plagiatorem, ale jak dla mnie to ewidetnie widac ze Twoj podpis wyglada jakby byl wykonany zupelnie innym medium niz praca, po za tym pod podpisem jest widoczna druga warstwa oryginalnego podpisu (tak oczywiscie mi sie wydaje, a z tego powodu ze nie jestem grafologiem nie moge stwierdzic ostatecznie i dokladnie, a opinia ta jest tylko moją dygresją na ten temat)
Ta masz racje ze inny medium poniewarz nie hcialo mi sie temperowac ołówka no i wziołem pierwszy z brzegu.
Cerverius
03-10-2005, 12:37
Nie.. blagam.. prosze nie... brak mi slow. po prostu nie moge wytrzymac takich bezmozgow -.- NAUCZCIE SIE CZYTAC x( z regulaminu wyraznie wynika ze mozna wzorowac sie na czyms rysujac swoj rysunek -.- pozatym jestem poczatkujacym rysownikiem i 6h to dla mnie nie duzo i bylo to niecale 6h -.-
i wez sie zastanow zanim cos powiesz bo jesli sadzisz ze przerysowanie takiego orka to taka latwa sprawa ze wstyd ze az 6h mi to zajelo to narysuj mi lepszego w krotszy czas -.-
Super tylko ze mozna sie wzorowac na pracach ale nie wolno ich bezczelnie przerysowywac ... Mogłeś zaczerpnąć kilka elementów z gothic'a 2 ale bezczelne przerysowanie to juz wstyd :/ to nie jest twoja praca jakiś grafik sie namecył by zrobić tego orka a ty go poprostu przerysowałes ze wszystkimi szczegółami i sie smiesz pod tym podpisywać ? :/
powinieneś sie wycofać z konkursu albo pokazac coś naprawde twojego :/ chyba ze nie zaley ci na dobrym imieniu ;/ dla mnie jesteś tandetnym oszustem a w dodatku bezczelnie leniwym bo nawet niw dodałeąś nic od siebie ;/ co co zrobileł to nie jest jak to mówisz "wzorowanie sie na czyjejś pracy " tylko pospolity plagiat i złodziejstwo
Mam nadzieje że moderatorzy też popierają moje zdanie i nie dopuszcze do tego bezprawia
to tak samo jakbyś przepisał ksiązke albo przekopiował obraz i podpisał sie własnym imieniem i nazwiskiem ;/ to plagiat w biały dzień i marna podróbka ;/
kristoff-desann
03-10-2005, 16:24
Co sadzicie o mojej pracy i czy mam jakies szanse jest na stronie 8 ;)
Co sadzicie o mojej pracy i czy mam jakies szanse jest na stronie 8 ;)
swietna praca, niesamowite uchwycenie ruchu beholdera, nieziemsko wykonany swiatlocien obrazujący wshelkie wypuklosci przez co wyglada jak zywy, poprostu niesamowite, a na dodatek te oczy !!! inne prace mu niedorownują ;)
kristoff-desann
03-10-2005, 20:06
Dzieki za ocene ale nie wierze zebys mowil naprawde :p
buehe....stary ja tak pishe na klawie od kad pamietam czyli jakies 4-5 lat i wierz mi ze napewno "ty" tego nie zmienish swoimi wywodami na temat moich przyzwyczajen, bo po pierwshe Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje, po drugie nie jestes dla mnie jakimkolwiek autorytetem (z ktorego mialbym brac przyklad i nie tylko) i shczerze watpie zebys nim kiedykolwiek zostal, a po ostatnie jestem czlowiekiem wolnym, a co sie z tym łączy? to ZE BEDE PISAC JAK MI SIE BEDZIE CHCIALO i tak jak "MI" sie bedzie podobac B)
btw: Twojego glosu to bym nawet nie chcial
ja wiem ze polska to wolny kraj ale ja Ci "delikatnie" zwrocilem uwage ze przez takich jak Ty przestaje ona byc polska. normalne jest ze wytrwarzaja sie rozne "slangi", jak zreszta w kazdym jezyku ale bez przesady... patrzec tylko jak na maturze z polskiego napiszesz "moshna" albo "pszeciesh". jezeli czujesz sie jakos specjalnie dowartosciowany tym ze w taki a nie inny sposob sie wyslawiasz to psiz tak dalej, ale wiedz ze pozytywnei na tym forum postrzegany nie "bedziesh", co z reszta widac po np powodach kasacji bzdurnych tematow przez adminow.
EOT
ja wiem ze polska to wolny kraj ale ja Ci "delikatnie" zwrocilem uwage ze przez takich jak Ty przestaje ona byc polska. normalne jest ze wytrwarzaja sie rozne "slangi", jak zreszta w kazdym jezyku ale bez przesady... patrzec tylko jak na maturze z polskiego napiszesz "moshna" albo "pszeciesh". jezeli czujesz sie jakos specjalnie dowartosciowany tym ze w taki a nie inny sposob sie wyslawiasz to psiz tak dalej, ale wiedz ze pozytywnei na tym forum postrzegany nie "bedziesh", co z reszta widac po np powodach kasacji bzdurnych tematow przez adminow.
EOT
tylko ze ja siebie nie uznaje w zadnym stopniu za patriote, ja wrecz nie lubie tego kraju, kidzac po samym konkursie polowa prac to plagiaty, polacy nie maja innego zajecia od kradziezy, w tibii jest tak samo - kto wpada na nowe pomysly jak okrasc? PALACY, kto jest najbardziej nie lojalny jak POLAK --> NIKT. W tych czasach polakom brak kultury i krzty honoru i wlasnie dlatego nie uwazam zeby moim celem bylo chronienie tego co polskie dbanie o to jak inni i tak nam zepsuja wizerunek, a pishe tak tylko na klawiaturze i wierz mi ze na maturze tak nie napishe bo dlugopisem jeshcze nigdy tak nie napisalem ja poprostu mam juz to w dłoni (przyzwyczajenie) i wcale nie uwazam ze przez to moglbym byc lepshy od kogokolwiek. A co do postrzegania mnie to jakos hmm....watpie zeby inni ludzie mnie zle postrzegali przez moje przyzwyczajenie
The best ist praca Aschitaki :D
http://i5.photobucket.com/albums/y200/Aschitaka/praca.jpg
Aschi ROXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
AK too co nie? :DD
Jak umiescic ten obrazek za stronie??
Proszę o ocene mojego nowego dzieła. Znajduje sie bodajże na stronie 33.
ej a moj wam sie podoba praca sermata :D
Proszę o ocene mojego nowego dzieła. Znajduje sie bodajże na stronie 33.
hmm....shczerze to mi sie bardziej podoba poprzednia praca B)
ej a moj wam sie podoba praca sermata :D
co do tej pracy to hmm....jak dla mnie to tutaj zdecydowanie widoczny jest brak zroznicowania waloru olowka w w elementach rysunku na pierwshym drugim i trzecim planie, poprostu wshystko sie zlewa w jednosc :D w sumie no moze troshke widac ze ta "kapota" jest z tylu :D
hmm....shczerze to mi sie bardziej podoba poprzednia praca B)
Wiem że wszystko psuje ten napis i to beznadziejne odbicie w podłodze, ale znów ktoś by mi próbował wmówić że to plagiat, a tak to przynajmniej nie będzie głupiego gadania.
Wiem że wszystko psuje ten napis i to beznadziejne odbicie w podłodze, ale znów ktoś by mi próbował wmówić że to plagiat, a tak to przynajmniej nie będzie głupiego gadania.
hmm...wiesh chodzi mi o to ze jakas ciekawsha textura by sie przydala itp, sam giant sword on jest takim skromnym mieczem co do wygladu, a przeciez o to chodzi :P juz nawet nie chodzi mi o napis, a co do plagiatu to chyba mash etapy modelowania to jaki problem, ja mam etapy jak powstawala moja praca i o to ze zostane posadzony o plagiat sie nie martwie
Rise WTF
04-10-2005, 16:27
lookajcie na moja pracke i powiedzcie czy wam sie podoba ;).koledzy mowia ze zle behemota narysowalem, bo on nie ma sierci tlyko brazowa skore. jak wy myslicie? czy behemot ma sierc?
http://members.lycos.co.uk/hcforum2/konkurs.jpg
lookajcie na moja pracke i powiedzcie czy wam sie podoba ;).koledzy mowia ze zle behemota narysowalem, bo on nie ma sierci tlyko brazowa skore. jak wy myslicie? czy behemot ma sierc?
http://members.lycos.co.uk/hcforum2/konkurs.jpg
zalezy jak mam opisac
(tak w celu pocieshenia) wiec tak, nie shczerze :
-swietna praca nic w niej nie trzeba poprawiac i w ogole swiatlocien super po za tym bardzo dobre rozmieshczenie postaci i samo utrzymanie perspektywy
a teraz shczerze (ale nie pocieshnie jak w/w)
wiec takgdybys nie napisal ze to behemot to bym nie widzial (bohemoth w tibii troshke jednak inaczej wyglada :P) po za tym brak w ogole swiatlocienia, postaci są bardziej pozostawione na dzialanie wyobrazni i na domysł no ale moze byc :p
The Angel
04-10-2005, 19:58
:) :) :) Według mnie najlepszą pracą jest praca stobka. Zarąbiscie wykonana i rzeczywiscie jak się przyjżeć to są tam charakterystyczne cechy np. golden armora wielkie GZGZGZGZGZ :) :) :) :)
okas a teraz jak wam sie podoba moja praca ? przyjmuje wshystkie komentarze te pozytywne jak i negatywne. Praca jest caly czas zmieniana i ulepshana i dorabiana :D takze raczej juz jestem przekonany ze zmienie palla, jeshcze mysle nad magiem :P
http://img138.imageshack.us/my.php?image=nowy4ut.jpg
Hmm,mnie tam bardziej podobaja sie te smoczki od postaci ;) Przede wszystkim postacie dzierżą broń zbyt hmm,sztucznie. Niemniej coś jest w twojej kresce, tyle że nie moge oprzeć się wrażeniu, że gdzieś juz to widzialem :S
pozdro
Blacko
w sumie to nie mam pojecia gdzie :D poniewaz praca jest w 1 000 000 000 % moja juz to udowadnialem moderatorom takze nie ma sie co martwic :P tego widziec nie mogles :p
Nie mówię,ze jest plagiatem, tylko że gdzieś już widziałem podobny sposób rysowania, może jest po prostu nadmiernie czymś inspirowana ;) Mówiąc,że coś jest w tej kresce miałem na myśli ze jest ciekawa. Nadal jednak podtrzymuje swoje zdanie jeśli chodzi o trzymana w łapkach broń. :)
ładniej wygladało bez tych smoków. Stara wersja była 100 razy lepsza.
niech ktos skomentuje szczerze moja prace :D :D :D
czy wymagam az tak duzo :D :D :D
a oto obiecany link http://img355.imageshack.us/img355/...eomacner8zv.jpg
co do trzymania broni itp :D to troshke moze i racja :P, w sumie kilka osob mi powiedzialo ze mam kreske podobna do krechy Sama Kietha :evul: a postaci mag i pall i tak raczej beda zmienione :P
Paleon ma racje, Smoki sa ładne ale z osobna. Nie zmieniaj za dużo bo tak można łatwo coś spieprzyć ;p To co najbardziej kłuje w oczy to ta broń.
PS jestem na stronie 36 w razie jakbyś chciał się odgryźć :p
Paleon ma racje, Smoki sa ładne ale z osobna. Nie zmieniaj za dużo bo tak można łatwo coś spieprzyć ;p To co najbardziej kłuje w oczy to ta broń.
PS jestem na stronie 36 w razie jakbyś chciał się odgryźć :p
hehe...odgryźć powiedash :evul: nie no tu nie ma co sie odgryzac, juz widzialem Twoja prace, a wiec tak :D proporcje i perspektywa wydaja mi sie w porzadku aczkolwiek piersi kobiety mi sie pasuja :P tzn zbroja, jedynie nie podoba mi sie perspektywa miecza przy pasie poniewaz wychodzi tak jakby jąprzeshywal, tzn shpic powinien byc troche przesuniety do tylu :evul: (musialem sie czegos przyczepic :P prawda ) po za tym jeshcze troshke sie zlewają nozki tej pani, ogolnie pracka mila dla oka a najlepiej mi sie patrzy na meduse :D
EDIT: w sumie co do miecza to jednak nie jest tak zle :P czyli prawie nie mam sie do czego przyczepic procz nozek
Nobody is perfect :p Pracuje jeszcze nad jednym rysunkiem ale nie wiem czy zdąże-za późno wyczaiłem ten konkurs :( Oh well, ten też nie jest zły :D
w sumie u mnie cos mi nie pasuje z proporcjami u maga najbardziej ale u palla tez i dlatego zmieniam cale postaci one są jakies takie shtywne troche chce je ozywic :P mam nadzieje ze mi sie uda w sumie jak narazie pall mi idzie dobrze :D troche pracy przy tym jest :/ bleh
Mag ma fajny klimat, do tego rozdętego płaszcza można sie przyzwyczaić ;p Ale skullstaff #1 kiepsko leży #2 czacha jest za duża a trzonek za cienki #3 jest krzywy.
Postac rycerza jest ciekawa, te potężne łapska itp, fajne fajne. Tylko znowu broń...wygląda to tak jakby on prawą dłoń oryginalnie trzymał na udzie, a tyś mu pod nią "wsunął" TH :p
Palek jest najsłabszy,kojarzy mi sie z wyłączonym golemem :) No i tez ta kusza,podobnie jak th u knighta...
Ale kreska mi sie podoba, to ręczne lawowanie czy cieniowałeś jakimś programikiem?
ogolnie jak dla mnie to u knighta mi tylko nie pasuje tylni but :P
pall jest shtywny jak go*no z dźidą :P i w ogole mi nie pasuje takze juz go nie bedzie :P teraz robie nowego taki agressor :), mag hmm....tez raczej bedzie inny, a co do SS to specjalnie zakrzywiony :P bo prosty mi sie nie podobal :D, a czashka taka dluga poniewaz zeby pasowalo do potężnego TH u knighta :P ale mag raczej tez bedzie poddany zmianom :P tylko glowa nie heheehehe....ją uzylem juz we wczesniejshej swojej pracy :P ale to w mojej galerii :D glowe tylko wycialem z tamtej pracy :D
EDIT: ah a co do pracy to wykonana w całosci na tablecie (WACOM - moja ukochana dziecinka :P ) w programie PS7 i pierwshy raz wypelniam postacie tątechniką :D dlatego wyshlo tak a nie inaczej :P
Tak myślałem. Wiesz,uznaje jedynie tradycyjne narzędzia...heheheh j/k tzn oficjalnie bo prawda jest taka,ze nie stac mnie na tablet :( Może kiedyś...ale nie ma tego złego,przynajmniej ręka się ćwiczy :p
wiesh....tzn ja tabletu uzywam :D bo bardzo lubie sie nim poslugiwac i bardzo mi sie podobaja prace :D ale to nie znaczy ze ani pedzlem ani olowkiem sie nie umiem poslogiwac
pedzel : (kopia aniola memlinga) http://www.digart.pl/prace/miniaturki400/90629.jpg
ołowek : http://www.digart.pl/prace/download/211685.jpg
ja poprostu wole tablet :P ale tabletem nie zastapi sie olowka :evul:
Co tu dużo gadać,ładny ten Memling. Z malarstwa nigdy nie byłem dobry :( Portret troche nijaki, bo nie ma w nim żadnej indywidualności(twojej).
heh...co do malarstwa to tez nie bylem dobry jezeli mam cos sam namalowac bo nie mam malarskiej wyobraźni, a co do portretu to jest moj drugi portret w zyciu :baby: ja bardziej ide w concept arty :p
huehue....juz prawie skonczona nowa wersja palla i o wiele bardziej mi sie podoba :P ale pokaze dopiero jutro, bo troche nie wiem jeshcze co mu dac do drugiej rapy oprocz kushy narazie ma Demon shielda :D ale hehehe jak kusha i demon shield (paradox) :P ok ja lece nunu spac
Moim zdaniem niektóre prace są starannie wykonane.
Mam nadzieje że ja zdąże z moją pracą.
Chociarz mam wątpliwosci bo praca jest na kartce A3 a obiekty są dosyć małe.
Dzisiaj zawale jedną noc na dokończenie :D:D:D.
Podejrzewam że niec nie wygram no ale warto sprubować :D:D
Podejrzewam że niec nie wygram no ale warto sprubować :D:D
W pełni się zgadzam.
Ja naprzykład wiem że nie mam szans, ale nie o pacc'a tu przecież chodzi. Taki konkurs to świetna zabawa i trzeba do niego podchodzić z dystansem. Gdyby tak nie było to spora część z tych prac nie znalazła by się na tym forum.
kurde... jak narazie nikt mojej nie komentuje (tylko 3 osoby) czy ona az taka dupna jest ? :/ praca (http://img91.imageshack.us/my.php?image=dzida4wk.jpg)
Kitajec > wiec tak, co do Twojej pracy to troche mi brakuje subtelnego swiatlocienia tzn ogolnie mi brakuje swiatlocienia, niektore elementy (wypelnione) moglbys jeshcze troshke lepiej wypelnic bo wygladaja na wypelnionie "przedwstępne", po za tym zlikwiduj tyle zgięć skornych u niej pod kolanem :p , i jeshcze cos w konczonach donlych mi nie pasuja troshke jej konczyny dolne tzn pod kolanem troshke za dlugie (ja sobie zdaje sprawe ze ona ma buty na koturnach ale i tak za dlugie :P
a ogolnie cala reshta git :P
Wlasnie to nie so zagieńca skórne (kuzyn tez mi mówił ze to idotycznie wygląda xD moze to usune jakoś...) tylko hmm.. cos A'la takie lateksowe przylegające do skóry spodnie.. niewiem zabardzo jak to wytłumaczyc.. a co do cieni.. to nie che mi sie juz tego rapidografem poprawiac jeszcze cos spierdziele i kuniec ewentualnie ołówkiem moge conieco porobic ... pobawiłbym sie z nią w wphotoshopie i tam to pododawał.. ale jesli o ten program chodzi to jestem tluk pancerny... ;D jesli nie gorzej... moze jednak jeszcze tym ołówkiem zobacze... a co do nóżek :D to lubie długie xD mój fetysz... :D
hehehe....git fetysh :D ale jednak troshke za dlugie kosci pistrzelowe w porownaniu do ud :P, a jezeli chodzi o cienie to popracuj olowkiem naprade bedzie o wiele lepshy efekt :D ale wez tak hmm 2B i potem po tych cieniach przejedz 2-4 H uzyskash taki fajny efekt przejscia, a co do zgiec to wiem mniej wiecej o co Ci chodzi z tym latexem :P HEEHEH ale lepiej jakos je zlikwiduj :P
Co wy chcecie? latex jest sexi :D :D :D
ehhhhhh.....OK.....rozumeim ze moja praca jest kitowa skoro nikt jej nie chce skometowac ale prosze niech przynajmniej jedna osoba ja skomentuje
http://img355.imageshack.us/img355/...eomacner8zv.jpg
hej a ci co przynajmij zglosili prace dostanom cos ???
ehhhhhh.....OK.....rozumeim ze moja praca jest kitowa skoro nikt jej nie chce skometowac ale prosze niech przynajmniej jedna osoba ja skomentuje
http://img355.imageshack.us/img355/...eomacner8zv.jpg
Jakby mi sie wyswietlala to moze i bym skomentowal :p Sprawdź czy link jest aktualny
no wlasnie stary ==> qui~ <== ona poprostu nie chodzi :D
rzeczywiscie :) przepraszam ale maly blad techniczny :D tak wiec juz wam podaje prawidlowego linka bo tamtego zle skopiowalem z tematu Tibia....prace :D tak wiec prosze o wyrozumialosc i komenty
http://img355.imageshack.us/img355/510/dwarfgeomacner8zv.jpg
quiqqly > a wiec tak po pierwshe proporcje leżą i "kwiczą" (tak jakby to ujela moja pani z plastyki) :P, hmm....twarz taka jakaś "nietwarzowa", po za tym ogien taki hmm....."kaktusowaty", ogolnie trzebaby jeshcze duzo pozmieniac i popracowac nad pracka. Wierze w Ciebie mash jeshcze czas do 9.10 :p po za tym jeshcze brak perspektywy, troche bledow jest
Piotreb8
05-10-2005, 17:06
Dziwna jest praca Knight'ka cos nie chce mi sie wiezyc ze to sam robil nawed niema zadnej zeczy co jest w tibi omg choc mugl kilka dodac ale wiecie jest troche inaczej robiona nisz inne przyjzyjcie sie:) dobra dosc krytykowania na dzis yhy moze niedlugo dam swoja ale zapewniam ze sam zrobie B)
czyli krotko mowiac : źle??
quiqqly > no nie badz az tak samokrytyczny ;) chodzi o to ze "troshke" trzeba poprawic ale nie przejmuj sie jest jeshcze duzo czasu ja swoja prace zmieniam prawie cala :D wiec sie nie przejmuj
Poza tym, nikt jeszcze od razu nie nauczył się rysować...ja swoje prace sprzed kilku lat spaliłem (ze wstydu) >.>
heheh blacuś :p > ZGADZAM SIE W 100% ze od razu nie bedziesh wymiatac jak np: ANRY :D, "cwiczenie czyni mistrza" a zeby wshystko wychodzilo jak marzenie to trzeba RYSOWAC, RYSOWAC, RYSOWAC i po ostatnie RYSOWAC (slowo rysowac mozesh zastapic slowem TWORZYC), ale co do starych prac to ja lubie sie na moje popatrzyc poniewaz widze bledy i fajnie tak sie posmiac i widziec postep :D
Dziwna jest praca Knight'ka cos nie chce mi sie wiezyc ze to sam robil nawed niema zadnej zeczy co jest w tibi omg choc mugl kilka dodac ale wiecie jest troche inaczej robiona nisz inne przyjzyjcie sie:) dobra dosc krytykowania na dzis yhy moze niedlugo dam swoja ale zapewniam ze sam zrobie B)
Hm, a możesz powiedzieć chociaż na której stronie można ją znależć?
inaczej robiona pewnie dlatego że ołówka nie widać :D.. hmm.. to dobrze czy źle ? Strona 1 (skonczyłem cieniowanie jutro może wrzuce po obróbce)
heheh blacuś :p > ZGADZAM SIE W 100% ze od razu nie bedziesh wymiatac jak np: ANRY :D, "cwiczenie czyni mistrza" a zeby wshystko wychodzilo jak marzenie to trzeba RYSOWAC, RYSOWAC, RYSOWAC i po ostatnie RYSOWAC (slowo rysowac mozesh zastapic slowem TWORZYC), ale co do starych prac to ja lubie sie na moje popatrzyc poniewaz widze bledy i fajnie tak sie posmiac i widziec postep :D
Ale najgorsze jest to, że stare prace które uważało się za boskie majo potem takie rażące błędy, że aż wstyd się przyznawać że się je rysowało :D
Sie mapes
05-10-2005, 20:37
praca wampirek007 jest to chyba przerobiony screen z gry lineage2 albo jakiejs podobnej (http://img151.imageshack.us/img151/8495/tibia7xk.png)
Ale jest duzo prac majacych duuuuze szanse na wygrana ;D
Pro-murderer
05-10-2005, 20:46
;)... te wszystkie wyczebiste prace robione w olowku z najwieksza dokladnoscia a na nich :miech, rycez itd... uwazam za jakies takie malo przyciagajace liczy sie pomysl a nie czy ktos pieknie rysuje. Moim zdaniem najlepsze prace na ktore komisja powinna zwrocic uwage bo sa naprawde dobre i mi sie przynajmniej spodobaly i jakos zapamietalam to :
- praca frienzen a (niezly spis runek)
- praca Kobi Knight (lubie taki sposb rysunku to takie slodkie ;P)
- praca Terranova (naprawde mila dla oka uwazam ze to jedna z tych cio powinna wygrac)
- praca Nenkus (powinna zajasc 2 miejsce jest ladna, starana, ciekawa, duuuzy zwiazek z tibia i w ogole mam nadzieje ze zajmie 2 miejsce bo pierwsze juz od dawna jest zarezerwowane dla:...)
- Dari Dari Dari Dari!!!!!! MUSI WYGRAC!!!! nie znam czlowieka ale praca najlepsza!!!! poprostu najlepsza!!!! nadaje poziom temu wszystkiemu!!!! jak nie wygra to naprawde jakas lewa komisja sprawdzala!!!! juz jak 1 raz zobaczylam te pracke to utkwila mi w pamieci!!!! boooze jaki sposob, estetyka, pomysl!!! wlasnie jak mowilam na poczatku liczy sie pomysl!!!! a to jest pomyslowe i w dodatku z sensem!!! niooo niech mi ktos wskarze lepsza prace... owszem moze sa... ale na tej jest swiat ukazany z punktu widzenia postaci jaka gra kazdy z nas!!!! praca poprostu najlepsza na 1 miejsce!!!!
jeszcze czyjasc grafika mi sie podobala ale nie zapisalam nicku :P wiem ze Palladyn bylo to byla najlepsza grafika jaka widzialam do tej pory ;P
No cóż,aktualnie pracuje nad kolorkami mojej pracy (str 36) Kupa roboty ale tak to jest jak sie nie ma tableta tylko myszke... -_-'
http://i19.photobucket.com/albums/b190/blacko356/athircolour.jpg
(edit) Kolorowanko zakończone,enjoy! :)
Patrze ze jest wysoki poziom trudno bedzie wygrac xD
Są tutaj rysunki w niezlym wykonaniu i gz dla ich wlascicieli
Bleh,ftp mi wysiadł...no cóż poczekamy :p
marcinwww4
06-10-2005, 20:29
knight'ka zarombisty obrazek spoko tylko ze wiesz niezabardzo zobroje i wszystko do tibi ale spox podoba mi sie niedlugo swoja prace dam :) terz troche zeczy umieszcze innych niz w tibi hyhy :)
X( daniell0s@
a wiesz dorysuj Hero :D a nawet i stuff z boku ;) . Tylko nie wyrazne sa postacie reszta good :)pk;'l,opjm;lpl[;[;[lplp;[;lpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpkpk pkp
@Lord Marcin
Tydzień to chyba trochę dużo jak na 1 rysunek? Najmocniejszym elementem twojej pracy sa ptaki,udalo ci sie uchwycic ich sylwetki w bardzo realistyczny sposob. Postac maga jest jednak wciąż bardzo sztywna...ale nie martw się, ćwiczenie czyni mistrza ;)
Tydzień to chyba trochę dużo jak na 1 rysunek?
Dużo? No nie wiem ^^'... Szczerze powiedziawszy ja swój robiłam od momentu kiedy ukazał się news o konkursie aż do wczoraj ^^"... A to chyba nieco ponad tydzień ^^.
No narescie mój rysunek gotowy :evul: :evul: .
Już za jakiś czas znajdzie się na forum :evul: :evul: .
Mam nadzieje że się spodoba :evul: :evul: .
Moim zdaniem tu nie chodzi tak bardzo o wygraną :evul: :evul:
ale o dobra zabawe :evul: :evul: .
Życze wszystkim powodzenia ale sobie najbardziej :D :D :D :D :D
Xenomorph
07-10-2005, 12:11
Bardzo mi sie podoba praca motocyklusa ( http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231&page=44&pp=10 ), myśle że zajmie na 100% pierwsze miejsce. Te wspaniałe kształty, cienie i światła, każdy szczegół idealnie dopracowany. A kierownica to mistrzostwo świata!! Zastanawiam się tylko jaką technika wykonał pedały:D A tak na serio to ciekawi mnie czy dostanie za to bana. Regulamin złamał perfidnie ale w końcu to tylko dla jaj:P
Huaehue,ftp ruszył ponownie więc moge wrzucać prace bez resizeowania :) Oto link,żeby nie spowalniać forum: http://www.icpnet.pl/~dracus/athircolour.jpg
Rovenka,twoja praca sie nie wyświetla,sprawdź czy link jest dobry albo czy serwer nie padł...
Jora Karlai
07-10-2005, 15:42
Chciałbym wysłać prace na konkurs lecz nie umiem jej wkleić na forum. Czytałem poradnik, robiłem wszystko według wskazówek i nic nie wyszło :-(
O, dzięki Blacko ^^. Zaraz to poprawię.
kudlaty_cn
07-10-2005, 16:01
Kurde cos czuje ze zawalilem lekko nie mialem tylu materialow na to zeby to dobrze wyszlo :/ Btw zycze wszystkim powodzenia ;]
O, dzięki Blacko ^^. Zaraz to poprawię.
Nie ma sprawy. Fajne iskry, pracy przydałoby się jednak więcej "złamanych" kolorów,jeśli wiesz o czym mówię :)
Karmazynowy zwierz
07-10-2005, 18:20
Ello
Po powierwsze czy moglbym mi ktos powiedziec czemu jak wkleilem prace to nic nie widac na forum?
Po drugie komentujcie moja prace na stronie 44.Tam jest link.
Po trzecie jesli komentowac to najlepsze (poza moja :]) sa prace "polowanie na demony" (w olowku na kratce zeszyu) nie pamietam autora.
Hahaha nareszcie moja praca gotowa zobaczcie szanowni forumowicze:D:D:D komenty wysyłać w prywatnych wiadomosciach. :D:D:D
Dymeczek
07-10-2005, 18:56
Kurcze Jak Wzycic SwÓj Obrazek Plz Pomuzcie Moje Gg: 7179301
Adrian15
07-10-2005, 19:18
Skomentujcie mój rysunek. Przyjmuje każde komentarze:
http://img189.imageshack.us/my.php?image=smokkonkurs2vn.jpg
SoulflyRED
07-10-2005, 21:35
Skomentuje ktoś mój rys ?
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=559367&postcount=457
kudlaty_cn
07-10-2005, 22:03
SoulflyRED
Przyznam ze pobiles mnie wedlug mnie twoj projekt jezt niezly i gdybym mogl mialbys zagwarantowane 2 miejsce ;]
@Adrian
Wybacz ale nie widze walorów artystycznych w twojej pracy...ale przynajmniej nie dałeś plagiatu
@Soulfly
Widać, że posiadasz pewną swobode rysunku i biegłość w posługiwaniu się programami graficznymi ale jak na mój gust to niektóre partie są zbyt płaskie. Troche wygląda też to tak jakbyś fajnymi efektami świetlnymi chciał zamaskować niedoróbki. Ale i tak praca na poziomie ;)
Ello
Po powierwsze czy moglbym mi ktos powiedziec czemu jak wkleilem prace to nic nie widac na forum?
Po drugie komentujcie moja prace na stronie 44.Tam jest link.
Po trzecie jesli komentowac to najlepsze (poza moja :]) sa prace "polowanie na demony" (w olowku na kratce zeszyu) nie pamietam autora.
a wiec tak, smok mi sie kojazy ze smokami z jakiejs chinskiej parady, twarz maga ? jest hmm ciut dziwna (oczy, brwi, rysy twarzy :/ cos mi nie pasuje ) po za tym napis jest hmm conajmniej dziwnie wykonany tzn najbardziej nie pasuje literka "B"
Skomentujcie mój rysunek. Przyjmuje każde komentarze:
http://img189.imageshack.us/my.php?image=smokkonkurs2vn.jpg
hmm w pracy brakuje pewnych pociagniec, hmm....w sumie gad ma zrogowacialy naskorek ktory uklada sie w takie tarczki nakladajace sie poshczegolnie na siebie jak dachowki, ale pamietaj to NIE SĄ DACHOWKI, po za tym brakuje mi takiego pewnego cienia, brak w Twojej pracy shyku, po za tym dobra rada na przyshlosc "cwiczenie czyni mistrza" wiec cwicz cwicz rysuj i rysuj a bedzie coraz lepiej :D
Skomentuje ktoś mój rys ?
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=559367&postcount=457
hmm.....widzac Twoja kreske widze niepewnosc w Twoich ruchach :P (zabrzmialo jak z karatekid - jak slowa mistrza NiJAGIEGO) podoba mi sie zroznicowanie kreski pierwshego planu itd. ale widac w Twojej pracy ubytki takie jak nie dokonczona kreska, miecz troche siada perspektywicznie wyglada jakby byl plaski tzn nie jak bryla tylko taka blashka, po za tym widoczne jest niewykonczone kolorowanie, mogles usunac recznie wyjechane kolory zza shkica, i ogolnie zgadzam sie blackusiem :baby:
Windy mimichal / inferna
08-10-2005, 08:51
Do 9 mozna wysylac prace. Czy wlacznie z tad data?
Ostry321
08-10-2005, 10:05
Widze Ze Niektórzy z was Nie Umia Prac Wkaladac a Niektóre Sa Poprostu na Poziomie Przedszkola -.- Bez Komentarza -.- :(
Dementia
08-10-2005, 10:39
Hej! TO był komentarz! ;p
(hehehehehe)
-De.
SoulflyRED
08-10-2005, 11:26
Kreske mam niepewną przez tablet jest troche Za duzy, płaskość wyszła mi własnie przez dodanie efektów bez których rys. wyglądał dziwnie a co do miecza to to i tak najlepsza wersja jaka mi wyszła :x
Z tym mieczem chodzi o to,że wygląda jakby go od wewnątrz przystawiono na płasko do szyby,mimo ze rysunek wskazuje iż znajduje się on w perpektywie. Rodzi to paradoks, który większość oczu natychmiast wychwyci.
Hej Bryndi pokaz swoją prace to wtedy my pokomentujemy
Dolor> NO PROBLEM :D
http://img353.imageshack.us/img353/7205/chybakomniec3be.jpg
a oto moja praca :D
Dementia
08-10-2005, 13:44
Heej a co sądzicie o mojej pracy? Jakies uwagi? Komentarze? Propozycje? Zastrzezenia? Cokolwiek?? :3
http://www.deviantart.com/view/23772510/
Blacko> Ona ( ta panienka na Twej pracy) jest bardzo ładnie zrobiona anatomicznie, za wyjatkiem twarzy ktora jest troszke za bardzo 'mangowa' jak na ten styl wykonania reszty, i biustu - wyglada troszke jakby byl.. ehm. przyklejony z plasteliny (?).. Ale, to nie zmienia faktu iz calokształt jest niezwykle interesujacy i jeeszcze baardziej.. :3
-De.
Heej a co sądzicie o mojej pracy? Jakies uwagi? Komentarze? Propozycje? Zastrzezenia? Cokolwiek?? :3
http://www.deviantart.com/view/23772510/
Dementia> wiec tak praca jest czysto zgrabnie wykonana, ale shczerze to ona by ŚWIETNIE wygladala jakbys jąjeshcze pokolorowala techniką channelową w PS :P wtedy to by byl wypas, ale teraz w takich pracach jak Twoje (czyli taki komiksowy rys. te kontury) to zdecydowanie brakuje koloru, serio polecam pokoloruj :P praca wtedy bedzie o wiele bogatsza :D
@Dementia
Niom,mangą interesowałem się wieki temu i to jeszcze niestety wytrąca się w moich pracach :p Troche też nieszczęśliwie siedzi na tym murku...ow well.
Co do twojego rysunku to hmm,cieżko jest zrobic dobra pracę w wysokim kontrascie. Najtrudniej jest osiągnąć odpowiednie zróżnicowanie planów gdyż nie można posłużyć się półtonami i szarościami do oddalenia niektórych elementów i właśnie przestrzeni w Twej pracy mi brakuje. Wydaje mi się też,że głowa jest ciut za duża ale ciężko to stwierdzić gdy postać nie jest ukazana w całości :( Ale za posta z pracą masz u mnie 10 punktów ;)
shiruken
08-10-2005, 16:58
a co sadzicie o mojej pracy (chodzi mi o pomysl)??? moze potem ja poprawie, bo nie mialem czas i chyba go nie bede mial ;(
X( prosze nie krzyczec ;(
Luiz Fernandez Don Juan
08-10-2005, 17:01
chcem umieścić swoją pracę ,klikam na ikonke "Wstaw obrazek" i wyskakuje mi coś w ogóle innego ("wprowadź tekst ,który ma być sformatowany")
shiruken
08-10-2005, 17:02
przeczytaj temat przyklejony do tego dzie sie prace umieszcza tam pisze all
Mancubus
08-10-2005, 18:40
Widze ze coraz wiecej b.dobrych prac przybywa na forum - gratuluje talentu i warsztatu.
Przez ten konkurs sie za bardzo rozkrecilem, ale to wina Tibi. Gdyby miala lepsza grafike nie ruszyla by tak mojej wyobrazni :P
Przez te poltora tygodnia zrobilem 4 scenki i teraz, nie moge sie zdecydowac ktora wyslac na konkurs. :o
1)http://mancubus.glogow.org/projects/konkurs/crusader_helmet_quest2.jpg
Ja (mag w bluerobie z mieczem dwurecznym, rzucajacy swiatlo po prawej stronie) wraz z kumplem Kalamatriusem (mag z halabarda po lewej) na crusader helmet quescie.
2)http://mancubus.glogow.org/projects/konkurs/tomb_hunt2.jpg
Tass z naszej gildi (Knight w Dark Armor + Crusader Helmet + Plate Legi + Medusa Shield ze Spike Swordem) wlasnie pokonal Bonebeasta w Tombach.
3)http://mancubus.glogow.org/projects/konkurs/tiquanda_swamps1.jpg
Lolik z naszej gildi (Knight Plate arm+steel helmet+2handed sword+plate legsy) przemierza noca bagna na polnoc od PH
4)http://mancubus.glogow.org/projects/konkurs/Folda_Island1.jpg
Kolejny gracz z naszej gildi Ryba zaraz po wyjsciu na maina (Palladyn - scale armor, legion helmet, dwarfen shield, carlin sword) poplynal na Folde.
Dzieki za commenty, mam nadzieje ze to pomoze mi w wyborze. Szkoda ze nie mozna wysylac animacji :D
Zapomnialbym, co do autentycznosci moj link jak powstawala pracka :
http://www.spinquad.com/forums/showthread.php?t=8261&page=1&pp=15
Phil Odaerin
08-10-2005, 18:50
Niezle pracki 3d. Ile czasu zajelo Ci ich zrobienie?
Adrian15
08-10-2005, 19:36
Widze ze coraz wiecej b.dobrych prac przybywa na forum - gratuluje talentu i warsztatu.
Przez ten konkurs sie za bardzo rozkrecilem, ale to wina Tibi. Gdyby miala lepsza grafike nie ruszyla by tak mojej wyobrazni :P
Przez te poltora tygodnia zrobilem 4 scenki i teraz, nie moge sie zdecydowac ktora wyslac na konkurs. :o
Ja (mag w bluerobie z mieczem dwurecznym, rzucajacy swiatlo po prawej stronie) wraz z kumplem Kalamatriusem (mag z halabarda po lewej) na crusader helmet quescie.
Tass z naszej gildi (Knight w Dark Armor + Crusader Helmet + Plate Legi + Medusa Shield ze Spike Swordem) wlasnie pokonal Bonebeasta w Tombach.
Lolik z naszej gildi (Knight Plate arm+steel helmet+2handed sword+plate legsy) przemierza noca bagna na polnoc od PH
Kolejny gracz z naszej gildi Ryba zaraz po wyjsciu na maina (Palladyn - scale armor, legion helmet, dwarfen shield, carlin sword) poplynal na Folde.
Dzieki za commenty, mam nadzieje ze to pomoze mi w wyborze. Szkoda ze nie mozna wysylac animacji :D
wszytkie sa swietne, ale ta pierwsza jaos za duzo elementow ma. Ile siedzisz w robieniu obiektow 3d?
Dementia
08-10-2005, 19:49
Dementia dicid: (;p)
Bryndii> Ta miła pani, na moim arcie miala byc w czerni i bieli, uznalam ze bedzie miec w sobie przez to pewien hm.. no cóż urok. Kolory moim jakze skromnym zdaniem, zdewastowalyby swoimi ciezkimi kopytami moje wyobrazenie skonczonego (wlasnie tego) rysunku. Nie wątpie że kolory zdecydowanie wzbogaciłyby moje dzieło, i równiez nie smie watpic, ze masz calkowita racje, lecz taka byla wizja i jej (przynajmniej) postaram się utrzymać (chyba że jakis wprawny trener Neurolingwistycznego Programowania [kto wymysla takie dlugie nazwy??] mi to wyperswaduje...;p )
Tak, czy tez inaczej, dziekuje za rade i klaniam sie nizutko, lamiac sobie przy tym bolesnie kregoslup w paru(nastu) miejscach :}
Blacko> Mange tez mam za sobą, równiez spaczyla moja dlon.. I umysl (tak, tak, to ja przesiaduje godzinami czytajac poraz 100ny Sandman'a ) w ktory nieodwracalnie zostala wcisnieta i zakotwiczona fantastyka, komisky i inne smacze potrawki z indyczka ;p
A co do 'glebi' mojego dziela.. Czyz jej oczy nie wyrazaja powagi, godnej jedynie najdostojniejszego krola, stojacego niczym marmurowy posag nad swym konajacym, jedynym synem, kroty zabil z zimna krwia jedyna osobe zdolna uratowac swiat przez szalencem zbierajacym potezne artefakty, ktore pograza swiat w nieopisanych ciem... [DUP!] Auć! Ale nie krzeslem! NIE! Powiedzialam NIE! [DUP!!] Dobra dobra!.. Do rzeczy! [masuje guzy na glowie]
O czym to ja..? A! Ta glebia! To mieszkaja w niej takie smieszne swiecace rybki.. Dobra! Dobra! Juz nie bede! Ale odlozcie te krzesla!
Ekhem. Czy brak tej glebi (z plywajacymi rybkami [DUP!!!]... ) jest spowodowany brakiem doswiatczenia w mej dloni, czy (osmiorniczkami wygladajacymi jak male plywajace lampki choinkowe... [DUP!!!!]...) samym faktem, ze taki rodzaj cieniowania (zle wplywa na kwiatostan szuflady pelnej kostek do gry..[DUPDUPDUP!].. )...po-prostu...j-uz...ta-k..wygl-ada...? [zatacza sie z bolu i serji wstrzasow wykonanych krzeslami o glowe]
Ah i dlaczego mam az 10 za posta? :3
Ide zmrozic glowe...
-De.
[odchodzi do kuchni i (ledwo) wciska (opuchnieta od guzow) glowe w do zamrazalki...]
[... a w tle leci spokojnie: ]
"I feel the darkness on my shoulder,
The frost is in my heart (head ;p).
So cold my hair is frozen,
Touching my skin, my flesh."
(Within Temptation - Frozen)
Dementia
08-10-2005, 20:04
Dementia dicid from zamrazarka:
[stumionym glosem: ]
Czy ja naprawde nie umiem pisać KRÓTKICH postów? (bez osmiorniczek przypominajacych lampki choinkowe.. [robi zgrabny unik przed lecacym krzeslem] HA! Mam Was! [DUP!!DUP!!DUP!!]... Auć... A mowili na Krav Madze zeby zawsze sie upewniac czy nikogo nie ma z tylu...)
-De.
O! TO jest któtki post! 8D
@Mancubus
Wg mnie najlepszy jest tomb hunt a zaraz potem crusader quest. Osobiście uważam,że scenka z crusader questa jest lepiej wykonana,ale sam hełm jest tam w zasadzie jedynym "czystym" elementem z Tibii. Postacie kojarzą mi się bardziej z Warhammerem 40k (te księgi,pieczęcie) ;) Mówiąc krótko: tomb hunt jest bardziej na temat :)
@Dementia
Heheheh(odkłada krzesło), myślę po prostu że wybrana przez ciebie technika okazała się niefortunna :) Częściowo poradziłaś sobie z przestrzenią (np ręka) ale częściowo niestety nie (np skrót miecza). Myślę że to po prostu kwestia ćwiczeń (tzn na pewno), albo zmiany medium. Powodzenia! :)
Dementia
08-10-2005, 21:04
Postacie kojarzą mi się bardziej z Warhammerem 40k (te księgi,pieczęcie) ;)
Tak! Dokładnie Warhammer 40k! A dokładniej to Witch Hunterzy (mrrau 8''} )
Tylko by im wdzianka (tzn. opancerzenie) zmienic i do tla zaprosić Tyranid'e (hohohoo powodzenia ;p) i mozna by pomyslec ze dokladnie TE klimaty :)
---
@Dementia
Heheheh(odkłada krzesło)
O tak... prawidłowo! :D
---
myślę po prostu że wybrana przez ciebie technika okazała się niefortunna :)
Dlaczego? (czyt. Po czym to poznajesz?)
---
Częściowo poradziłaś sobie z przestrzenią (np ręka) ale częściowo niestety nie (np skrót miecza).
To jest bardzo krótki sztylet (z takimi miłymi ząbkami do wybebeszania 8P~~)
---
Myślę że to po prostu kwestia ćwiczeń (tzn na pewno).
Noo bom jeszcze mloda dziewoja i sporo musze sie nauczyc o tym "(...)...Brutalnym świecie Hallo Kitty (w którym) istnieje tylko wojna!"
---
albo zmiany medium.
Medium?
---
Powodzenia! :)
Dziekuje! :3
---
Ah, i dlaczego 10 za posta? :>
-De.
Medium czyli środek przekazu :p mówiąc banalnie-narzędzie ;) A 10 za posta gdyz stanowil jakże miłą odmianę od reszty postów w tym temacie (łącznie z moim,heheh) "Oto mój rysunek...", "Oto moje dzieło...", "100% moje...", "Sam z kolegą rysowałem..." :p
Mancubus
08-10-2005, 22:49
Dzieki za odpowiedz.
@ Phil Odaerin : Pracki powstawaly przez poltora tygodnia. Wypadalo po 2-4 dni na pracke po 4-10 godzin dziennie.
@ Adrian15 : Siedze juz ponad rok w 3d. Praktycznie od samego poczatku jeden program - Lightwave.
@ Blacko & Dementia : Licze sie z waszym zdaniem i wybralem Tomb Hunta, choc mnie osobiscie najbardziej podobaja sie bagna Port Hope. Moze dlatego ze tam przesiaduje od wyjscia z rooka :]
Co do podobienstwa do warhamera 40k. Zgadzam sie w 100% - po prostu kocham ten styl (za duze miecze, zbroje zbyt ciezkie zeby ktos mogl je uniesc, ksiegi w oldschoolowym stylu). Styl ktory uwielbiam to wh40k / swiat DoomTroopera / przegiety Warcraftowy styl / Duze roboty i cycate panienki, tego typu klimaty :]
I pomyslec ze wychowalem sie na Bolku I Lolku.
Dzieki, jeszcze raz za odpowiedz a teraz ide na browar, w koncu sobota wieczor - pozdrawiam Mancubus
SoulflyRED
08-10-2005, 22:51
Wybierz którekolwiek 8o ,np mi się wszystkie jednakowo podobają ^-^
adrenalinas
08-10-2005, 23:37
co sądzicie o tym?
http://members.lycos.co.uk/adren1990/tibia.jpg
pitt6ull
09-10-2005, 03:48
Znam mancubusa z RL . Ziom rzucil prace rzeby się zająć grafiką 3D (bo to naprawde lubi) zawsze za***iscie szkicował. Wcześniej wykonał demko dla naszego klanu ( bo przez 4 lata gralismy w CS-a a od 7-8 miechow w tibie ;] ) Wie co mozna zrobic na kompie . Jego prace tworzone w 4 h innym zajely by kilka miechow(mogł co prawda dluzej je randerowac ale jedynie rozdziałka by byla lepsza). Moim zdaniem pod wzgledem prac w 3D jego są najlepsze (widziałem je od poczatku i modele ROX). Ale jak to mowią są gusta i gusciki :P wiec niech zwyciezy najlepszy.
Hail obsidia, hail rasid from shivera (u was anty rasism and PA so respect for that ) Hail all true rpg style players (i play in rpg 8 years ;])
Szkoda ze to nie jest konkurs na animacje bo tam by dopiero mogł sie popisać ;]
jak ktos chce link do demka z CS-a ;] to napisać do mnie a udostepnie ;]
misiek_on_lucera
09-10-2005, 10:09
Skomentujcie mojš pracę:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=tibia1zc.jpg
nie za bardzo znam sie na photoshopie i nie pokolorowalem, ale meczylem sie troszke. Rysowałem na wycieczce szkolnej - i pamientalem tylko jak dwarf wyglada :( Wiem ze nie wygram, ale chce wiedziec co sadzicie o tej pracy. Z gory wszystkim wielkie thx. Hail LUCERA ;)!!
co sądzicie o tym?
http://members.lycos.co.uk/adren1990/tibia.jpg
hmm...wiec tak, kreska mnie nie zaciekawila, brak jej zroznicowania, brak takiej glebi ktora wlasnie mogles stworzyc za pomoca kreski i zroznicowania nacisku :P widoczny brak swiatlocienia co rowniez powoduje ze jest brak glebi, proporcje troshke siadly, perspektywicznie tez niezbyt dobrze,po za tym napis z leksha bardzo nie pasuje,a przyuwaz ze drzewa sa w jednej lini i to troshke śmishnie wyglada, ale sie nie przejmuj to tylko moj komentarz do pracy (ja tylko wyrazam swoje zdanie)
Skomentujcie mojš pracę:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=tibia1zc.jpg
nie za bardzo znam sie na photoshopie i nie pokolorowalem, ale meczylem sie troszke. Rysowałem na wycieczce szkolnej - i pamientalem tylko jak dwarf wyglada Wiem ze nie wygram, ale chce wiedziec co sadzicie o tej pracy. Z gory wszystkim wielkie thx. Hail LUCERA !![/URL]
heh....wiec tak rysunek dobry, lecz brakuje tu mocniejshego cienia, zly kadr poniewaz uciales axe a to psuje efekt :( , troshke sie gubi, chodzi mi o to ze mogles zroznicowac poerwshy plan, drugi itp.
yours bryndii
Witam .
Proszę o komentarze dotyczące mojej pracy.
KONKURS (http://i10.photobucket.com/albums/a148/mallhow/shyatibia3.jpg)
Pozdrawiam
shaya
Fajne, fajne tyle, że (na moje oko) ma nie duzy związek z tibią.
Co to znaczy że ze zwyciężcą skontaktują się przez PW ? Czy to ma znaczenie jeżeli moja postać nazywa się Obi-Wan Master ,a napisałem Obi-wan master ? Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania. :)
Windy mimichal / inferna
09-10-2005, 11:32
A jak podoba sie wam moja praca?
http://img123.imageshack.us/my.php?image=mimichal4re.jpg
Tutaj rozdzielczosc pomniejsza dlatego najlepiej zapisas obrazek na dysk.
zimne_piwo
09-10-2005, 12:01
widze, że są na forum profesjonalisci, więc mam pytanie ... co sądzicie o mojej pracy? :>
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=558022&postcount=397
z góry dziękuję za odpowiedź ;)
Jeśli macie chwilkę to prosze o skomentowanie mojej pracy:
http://img357.imageshack.us/img357/6923/magicznyowek2bb.jpg
Z góry wielkie dzięki...
Luiz Fernandez Don Juan
09-10-2005, 12:12
Bardzo mi się podoba i życzę Ci 1 miejsca w konkursie :cup: !
Luiz Fernandez Don Juan
09-10-2005, 12:19
A oto link do mojej pracy ... mam nadzieje że się podoba :) Co o niej sądzicie ?? http://img306.imageshack.us/my.php?image=logindotibia8ys2sc.jpg
PS.Wszystkim życzę powodzenia
Witam .
Proszę o komentarze dotyczące mojej pracy.
KONKURS (http://i10.photobucket.com/albums/a148/mallhow/shyatibia3.jpg)
Pozdrawiam
shaya
oooo w koncu ktos sie postaral :D i dał DP, pracka przejrzysta, ladnie wykonana, tylko ze postac wydaje mi sie taka hmm...."bułkowata", chelm totalnie dziwny :/ w sumie zwiazek z tibia ma tylko to ze to jest knight :P, ale nie patrzac na to jest git :P
Biszkopt
09-10-2005, 12:44
Jak wszyscy to i ja:P Co myslicie o mojej pracy??
http://img243.imageshack.us/img243/5793/darthravenn651ev.jpg
A jak podoba sie wam moja praca?
http://img123.imageshack.us/my.php?image=mimichal4re.jpg
Tutaj rozdzielczosc pomniejsza dlatego najlepiej zapisas obrazek na dysk.
wiec tak hmm....pracka taka pokombinowana, ale chyba nawet przekombinowana, wyciecia zblurowane w sumie to nic shczegolnego
widze, że są na forum profesjonalisci, więc mam pytanie ... co sądzicie o mojej pracy? :>
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=558022&postcount=397
ogolnie pracka mi sie podoba, ciekawie wykonana, nie mam zastrzezen do cieni, tylko to ze w niektorych momentach sie zlewa i to psuje efekt, a wystarczylo lekko uzyc gumki :P ale jest dobrze
Jeśli macie chwilkę to prosze o skomentowanie mojej pracy:
http://img357.imageshack.us/img357/6923/magicznyowek2bb.jpg
Z góry wielkie dzięki...
shczerze to hmm...pracka fajna, lecz napewno nie chcialbym miec tego na koshulce, postaci kojarzą mi sie z kielbaskami (bez obrazy, nic zlego nie mialem na mysli) po za tym za duzo blasku maja ich zbroje i wygladaja jakby nie umieli sie rushac w nich, ale ogolnie pracka ciekawa :Pnajbardziej mi sie podoba RH naprawde mushe Cie pochwalic bo wyshedl bardzo ladnie demon tez niczego sobie :P
A oto link do mojej pracy ... mam nadzieje że się podoba :) Co o niej sądzicie ?? http://img306.imageshack.us/my.php?image=logindotibia8ys2sc.jpg
PS.Wszystkim życzę powodzenia
wiec tak jezeli smok by byl Twoj i reshta scenografi to poprostu za****scie wykonane, lecz smiem stwierdzic ze nie jest to Twoje dzielo, lecz ty tylko je wykorzystales do stworzenia panelu startowego, w sumie shczerze to panel tez niezbyt ciekawy, kolorystycznie mi nie pasuje i w ogole kompozycyjnie, napis pixlowaty co psuje calosc i lepiej by wygladal z innym efektem
Jak wszyscy to i ja:P Co myslicie o mojej pracy??
http://img243.imageshack.us/img243/5793/darthravenn651ev.jpg
wiec tak....pracka ciekawa, proporcje utrzymane w porzadku, lecz mam zastrzezenia do broni bo jej wykonanie mi sie nie podoba taka plaska w porownaniu do innych przedmiotow, praca by wygladala o wiele efektowniej gdybys oczyscil ją z wshelkich brudow, i po za tym brakuje mi swobodnych przejsc, po za tym podejrzewam ze robiles jej fotke cyfrowka, bo widac przeswietlenia w pewnych miejscach, zlikwiduj je i troshke podkrec kolory a bedzie o wiele lepiej i przede wshystkim oczysc :D
zimne_piwo
09-10-2005, 13:00
@up widziałem, że z tym będzie mały problem, ale w rzeczywistości nie zlewają się, aż tak mocno, to poprostu winna mojego skanera...(złom) :(
dzięki za ocenę ;)
Twoja praca też jest super :) B)
aaa początkowo miało być eq identyczne jak w tibi, lecz nie wiedziałem, czy nie będzie to plagiat...wkońcu przerysowanie czyjejś pracy można nazwać plagiatem...
organizatorzy będą mieli bardzoooo trudny wybór :D
Rysowalem ten rysunek 4 lata temu.. jak jeszcze nie znalem Tibii :P Teraz mam nadzieje ze mi sie przyda :D
http://i14.photobucket.com/albums/a343/Sepris/dragon.jpg
@Shaya
Podoba mi się kolorystyka Twojej pracy, niemniej jak już Bryndii wspomniał,postać jest niewyraźna i "bułkowata". Nie wiadomo czy to zbroja, czy ubranie etc. Poza tym nie widzę związku z Tibią...:(
@Zimne Piwo
Rysuneczek ogólnie miły dla oka, jednak tu również musze zgodzić się z Bryndiim, że całość jest zbyt jednorodna.
@Anders
Royal helmet jest najładniejszym elementem Twej pracy, reszta wygląda jednak dość prymitywnie i wręcz tandetnie, jeśli porównać ją np z pracami Mancubusa.
Przepraszam jeśli byłem zbyt okrutny... :(
Adrian15
09-10-2005, 14:54
Rysowalem ten rysunek 4 lata temu.. jak jeszcze nie znalem Tibii :P Teraz mam nadzieje ze mi sie przyda :D
http://i14.photobucket.com/albums/a343/Sepris/dragon.jpg
Przecież to widać, że ten podpis jest robiony w paincie albo w czymś, a nie napisany na kartce.
zimne_piwo
09-10-2005, 14:57
@Zimne Piwo
Rysuneczek ogólnie miły dla oka, jednak tu również musze zgodzić się z Bryndiim, że całość jest zbyt jednorodna.
dziękuję za komentarz...xD
jak już mówiłem, w rl rysunek nie wydaje mi się aż tak jednorodny .... myślę, że to winna skanera :( spróbuję to jakoś troszkę poprawić.... :)
Przecież to widać, że ten podpis jest robiony w paincie albo w czymś, a nie napisany na kartce.
Wyraznie napisalem ze rysowalem ten rysunek 4 lata temu gdy nie znalem tibii a rysuniek mialem na dyskietce jak olowkiem po ekranie mialem pisac LOL
Popatrzcie sobie na muj rysuneczek :p
http://i23.photobucket.com/albums/b388/Def14/Concurs/Druid.jpg
Comment plx
@Kas
Jeśli mam być szczery to wg mnie jest to druid z Diablo II:LoD(art z instrukcji do gry)...
http://img391.imageshack.us/img391/9497/dw35ad.th.jpg (http://img391.imageshack.us/my.php?image=dw35ad.jpg)
to moja knight'ka po pokolorowaniu... (konturowa znajduje się na stronie 1'szej)
Hmm? Nadal jest czarno-biała,sprawdź link :confused: Ale już teraz mogę ci powiedzieć,że poza w jakiej ją przedstawiłeś jest dosyć niefortunna. Widać,że włożyłeś dużo pracy w detale co świadczy o cierpliwości (ważna cecha) ;) ale popracuj jeszcze nad anatomią i mechaniką ruchu ludzkiego ciała.
Pozdrawiam i powodzenia!
Chcialbym sie zapytac jak wam podoba sie moja praca :)
http://i20.photobucket.com/albums/b237/Cichy20/Obraz043.jpg
No to teraz niech "RRK" napisze coś na temat mojego szkaradztwa... :P
http://img116.imageshack.us/img116/7052/dragon5nm.jpg
@Blacko
Troche sie wzorowałem lecz nie skanowałem anic nie kopiowałem tylko wzorowałem sie troche bo dowiedzialem sie o konkursie od qmpla i to w piatek wieczorem to pomysła nie miałem
@Alekss
Hmm, całkiem ładne proporcje postaci,ale jak na mój gust ciut zbyt ubogi światłocień no i zupełny brak zróżnicowania kreski...szkoda też,że to tylko fotografia cyfrówką.
@Idler
Nie bądź taki samokrytyczny,widziałem w życiu gorsze smoki :p Nie będe się wypowiadał na temat sposobu wyobrażania smoczego łba, bo to kwestia gustu, jednak wszystko wydaje się nieco zbyt obłe. Popracuj nad różnicowaniem światłocienia i kreski(tu mocniej tam słabiej,obserwuj uważnie a mózg i oczy podpowiedzą resztę) ;)
Popatrzcie sobie na muj rysuneczek :p
http://i23.photobucket.com/albums/b388/Def14/Concurs/Druid.jpg
Comment plx
wiec tak kreska hmm...nie widoczna lecz podejrzewam ze to wina skanu, ale to wcale nie zwalnia z tego ze rys. mozna poprawic i obrobic w jakims programie chociazby w ACDsee i ryscina wtedy jest o wiele bogatsha, po za tym wprowadz cienie i bedzie lepiej
http://img391.imageshack.us/img391/9497/dw35ad.th.jpg
to moja knight'ka po pokolorowaniu... (konturowa znajduje się na stronie 1'szej)
wiec tak co do knightki to juz ciut lepiej wyglada lecz mogles troshke bardziej oczyscic prace tzn lepiej, zauwaz ze ostrze miecza ma taki sam color jak tło za nim i dlatego ten miecz nie ma swojego wyrazu jest taki hmm......dziwny, lepiej sie bedzie prezentowac jak oczyscish powierzchnie za nim, po za tym mam zastrzerzenie co do tych hmm..."wyladowan elektrycznych z laski" totalnie mi nie pasuja są ciemne i przez to nie dają takiego efektu wyladowan i ogolnie to juz lepiej po ale co do nozek to dalej mam zastrzezenia :P
Chcialbym sie zapytac jak wam podoba sie moja praca :)
http://i20.photobucket.com/albums/b237/Cichy20/Obraz043.jpg
hmm...wyciagnij w jakims programie to co w niej najlepshe bo jak narazie to praca stracila detale i nie tylko przez to ze to jest zdjecie shkicu a jak wiadomo grafit odbija swiatelko i powstaje nam efekt "oslepienia" w niektorych miejscach pracy, z tego co narazie widze to hmm....napewno to ze jest rysowane pewnymi pociagnieciami, ale czy ma zwiazek z tibia ?
No to teraz niech "RRK" napisze coś na temat mojego szkaradztwa... :P
http://img116.imageshack.us/img116/7052/dragon5nm.jpg
co do Twojej pracki to zmniejsh ją troche i wtedy olowek bedzie sie lepiej prezentowac bo w tak duzej rozdzielczosci jest widoczna faktura papiero a to troshke hmm...."shpeci", po za tym popracuj jeshcze troshke nad glowa tego smoka (btw: widziales kiedys GADA z MAŁŻOWINĘ USHNĄ ? bo ja nie za bardzo) a Twoj wyglada jakby ewoluowal :p , po za tym popracuj troche wiecej nad detalami twarzy, fakturą skory, wez sobie olowek automatyczny i pokombinuj cos jakies kły, rogi, pekniecia skorne, zrogowaciale tarczki na skorze i zrob jeshcze takie swobodne przejcscia w cien :) no i fakt popracuj jeshcze nad kshtaltem jego czashki i bedzie dobrze :D
Moim Zdaniem praca ma zwiazek z tibia dlatego ze jest na nim knightka ktora zabila dla,jak bys nie widzal to tez sa to axe z tibi
;p
Adrian15
09-10-2005, 18:15
Wyraznie napisalem ze rysowalem ten rysunek 4 lata temu gdy nie znalem tibii a rysuniek mialem na dyskietce jak olowkiem po ekranie mialem pisac LOL
To powiem ci tylko tyle, że nie możesz brać udziału w konkursie. Bo przecież nie wyślesz tego rysunku na papierze...
BTW Kto trzyma rysunek na dyskietce 4 lata?
zimne_piwo
09-10-2005, 18:21
W konkursie biorą udział rysunki nadesłane przez użytkowników do dnia 09.10.2005. Rysunki moga być wykonane dowolną techniką (zeskanowany szkic, rysunek, obrazek, lub wykonane komputerowo). Pamiętajcie jednak, że nie chodzi o pixelarty, tylko rysunki, więc powinny być nieco większe.
to znaczy, że pracę można nadsyłać do 24:00 9.10.2005r.? czy do 24:00 8.10.2005r.? bo dokładnej godziny podanej nie ma...
wolę się upewnić, gdybym miał wprowadzić jakieś zmiany w mojej pracy xD
Moim Zdaniem praca ma zwiazek z tibia dlatego ze jest na nim knightka ktora zabila dla,jak bys nie widzal to tez sa to axe z tibi
;p
hmm....ah !!! to, "to" jest DL a to przeprasham i zwracam honor :P tak po za tym jeshcze co do wlosow to wygladaja jak plashczyzna, wprowadz wiecej cieni i wprowadz zroznicowana kreske bedzie lepiej i przede wshyskim podrasuj kolorystyke i wykadruj
hmm....ah !!! to, "to" jest DL a to przeprasham i zwracam honor :P tak po za tym jeshcze co do wlosow to wygladaja jak plashczyzna, wprowadz wiecej cieni i wprowadz zroznicowana kreske bedzie lepiej i przede wshyskim podrasuj kolorystyke i wykadruj
ahaaaaaaa......ja mam swoja wizje tego jak postcie i potwory wygladaja w Tibii wiec przestan pisac takie bzdury i daruj sobie komentarze. a jak wygladaja twoje prace? kolejny znawca sztuki sie znalazl, niestety, luuudzie ratunku!!! :(
Alekss> wierz mi ze troche juz siedze w grafice (takze troche juz mam o tym pojecie) a jezeli "ktos" mowi zeby skomentowac jego prace, to ja ją komentuje, co do mojej pracy to proshe bardzo http://img353.imageshack.us/my.php?image=chybakomniec3be.jpg to link w sumie ja znam jej plusy i minusy (ale na tym poziomie pracy i z taka iloscia czasu trudno je skorygowac) ale proshe komentuj jak chcesh sie odegrac
ahaaaaaaa......ja mam swoja wizje tego jak postcie i potwory wygladaja w Tibii wiec przestan pisac takie bzdury i daruj sobie komentarze. a jak wygladaja twoje prace? kolejny znawca sztuki sie znalazl, niestety, luuudzie ratunku!!! :(
Skoro masz własną wizję jak co ma wyglądać to najmocniej przepraszamy...wytłumacz mi tylko,po co w takim razie prosiłeś o komentarz?
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy? :)
Dahinsa - Celestia, powiat Ab
Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią
Krzysztov
09-10-2005, 19:39
http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg
:)
Jakby nie tegowalo sie http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg
Plssssss dajcie komenta :)
Alekss> wierz mi ze troche juz siedze w grafice (takze troche juz mam o tym pojecie) a jezeli "ktos" mowi zeby skomentowac jego prace, to ja ją komentuje, co do mojej pracy to proshe bardzo http://img353.imageshack.us/my.php?image=chybakomniec3be.jpg to link w sumie ja znam jej plusy i minusy (ale na tym poziomie pracy i z taka iloscia czasu trudno je skorygowac) ale proshe komentuj jak chcesh sie odegrac
zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ??
Karmazynowy zwierz
09-10-2005, 20:24
Ja moge skomentowac, jak mozna...Praca wyglada niezle, ale mam wrazenie ze gdyby nie napis "tibia" i golden helmet "pala"(?) to bym w zyciu nie powiedzial, ze to jest zwiazane z tibia.Smoki nie sa nawet podobne do smokow z tibia (i dziwne ze sa zupelnie inna kreska niz postacie).Pal wyglada jakby dostal wsciekliny, knight jak napakowany sterydami goryl (szczegolnie ze ma jakas mala glowe).I jeszcze jedno:nie rozumiem dlaczego tak natarczywie wyciagasz niedorobki innych prac.Nie widzialem zebys kogos chwalil a jedynie ciagle mowisz co jest zle.Az tak niski poziom tutaj "mistrzu"?Moze popracuj dla jakiejs firmy z tym talentem graficznym.Moze nie robisz tego swiadomie ale wyglada to jakbys chcial sie pozbyc konkurencji mowiac "ze rysunkom czegos brakuje".Twoja praca nie jest idealna...dluzo mozna by sie jeszcze doszukac mankamentow w twojej pracy...
zimne_piwo
09-10-2005, 20:33
Ja moge skomentowac, jak mozna...Praca wyglada niezle, ale mam wrazenie ze gdyby nie napis "tibia" i golden helmet "pala"(?) to bym w zyciu nie powiedzial, ze to jest zwiazane z tibia.Smoki nie sa nawet podobne do smokow z tibia (i dziwne ze sa zupelnie inna kreska niz postacie).Pal wyglada jakby dostal wsciekliny, knight jak napakowany sterydami goryl (szczegolnie ze ma jakas mala glowe).I jeszcze jedno:nie rozumiem dlaczego tak natarczywie wyciagasz niedorobki innych prac.Nie widzialem zebys kogos chwalil a jedynie ciagle mowisz co jest zle.Az tak niski poziom tutaj "mistrzu"?Moze popracuj dla jakiejs firmy z tym talentem graficznym.Moze nie robisz tego swiadomie ale wyglada to jakbys chcial sie pozbyc konkurencji mowiac "ze rysunkom czegos brakuje".Twoja praca nie jest idealna...dluzo mozna by sie jeszcze doszukac mankamentow w twojej pracy...
on komentuje tylko prace osób, które proszą o komentarz ;) ja poprosiłem dostałem pochwałe i pokazał mi błedy (choć akurat to trochę winna skanera;) ) które postaram się poprawić..
żadna praca nie jest idealna, a potworki nie są identyczne jak w tibi, gdyż jest napisane w jednym z postów, że nie wolno 'klonować' potwory z tibi...więc uważam, iż inwencja twórcza będzie wyżej oceniana przez organizatorów :D
a tak po za tym: życzę wszystkim powodzeni !!! :evul:
EDIT: @up masz trochę racji mi jego praca bardziej pasuje do mrocznego fantasy niż zabawnego i kolorowego świata tibi, ale to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać :D
Patrząc na pare ostatnich postów odnoszę wrażenie ze niektórzy uczestnicy mają nadzieję, że Jury bedzie myslało nie mózgami a penisami :P Czas pokaże ;) a panienki niczego sobie ;p
"Silikooooon! on wypelnil mi biuuust!!!" jak to spiewal niegdys Stan Tutaj xDD
<zeby sie szanowne Jury czasem nie doszukalo tu urazy swojej osoby ;) Bo nie ma jej ni kszty! x3 >
zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ??
wiec tak....nie shkodzi ;) . W sumie nawet w ACDsee mozesh uzywajac opcji podrasowac kolorki i wyciągnąć z obrazka to co najlepshe, najlepiej daj autocolor to od razu zmieni kolory na realistyczne i podejrzewam ze obrazek bedzie lepiej widoczny i wshelkie detale (ACDsee to prosta przegladarka graficzna lecz ma kilka dobrych uzytecznych funkcji) np: wyciagash punkty czerni przez co kontur jest o wiele ciemniejshy, a juz takim lepshym programem ktory ma o wiele wiecej funkcji jest photoshop (ja mam werscje 7), ale kazda jest wypas :P, po za tym troshke wzmocnij cienie i napewno bedzie lepshy efekt i trosheczke popraw wlosy (w głębi przyciemnij, a tam gdzie pada swiatlo rozjasnij)
http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg
:)
Jakby nie tegowalo sie http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg
Plssssss dajcie komenta :)
shczerze mowiac to juz wczesniej zauwazylem Twoja prace (tak przyciagnela moj wzrok) hmm....wiec wez olowek automatyczny i popracuj nad detalami, nad zroznicowaniem kreski i ukazaniem głębi pracy wtedy bedzie o wiele efektowniejsha naprawde, bo ja juz sobie wyobrazam i podoba mi sie ta Twoja koncepcja pracy, zwieksh ilosc zebow u smoka (taki troshke shczerbaty :baby: ) co do perspektywy to wydaje mi sie wporzadku
co do mojej pracy to tak jak wczesniej napisalem wiem ze ma wady (tylko ze w tym stadium pracy i z tak małą iloscia czasu juz ich nie zlikwiduje) po za tym (postacie wsciekly pall i napakowany knight mial tak wygldac - polega to na tym ze pall ktory strzela zawshe musi byc agresywny i przygotowany a jak wiadomo agresja powoduje lepshą i shybsha reakcje takze pall strzela i zabija efektywniej, a co do knighta to tworzac go wzorowalem sie na czołgu, ktory jest potezny i zazwyczaj bardzo dobry w defie ale w ofensywie rowniez, dlatego jest taki wielki bo jego zadaniem glownym jest blokowanie), a jesli chodzi o smoki to są inną kreską to chyba normalne ze są na dalshym planie (i wlasnie tu mash zroznicowanie kreski, co tworzy głębie pracy, jezeli one byly by rysowane tąsama kreska to by sie zlewalo i wzrok by sie nie rzucal na postacie tylko na calosc). Co do komentarzy do innych prac to kazdy prosi o komentarz a ja chetnie komentuje, a to ze nie zawshe są w pracy dobre strony takze wtedy co mam napisac "super swietna pracka tak dalej" jezeli uwazash ze taki komentarz czegos uczy to spoko moge Ci tak ocenic prace, tylko, ze tu nie o to chodzi (myslish ze ja slyshe tylko "o ! zaje*ista pracka" wcale nie, black mnie zjechal pokazal mi minusy pracy i wtedy staralem sie je poprawic) takie komentarze maja uczyc a nie zachecac do popelniania tych samych bledow, jezeli czyjas praca jest dobra to jąchwale tak ze nie mow ze TYLKO wytykam. btw: za zadnego "mistrza" sie nie uwazam ;)
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią
hmm...jezeli chodzi o Twoj rys. to popraw jego konczyny poniewaz ma troshke zniekshtalcone (pishczel prawy i przedramiona) po za tym bron jest calkiem ciekawa (detale, faktura drewna itp.) co do cieni to podejrzewam ze tworzyles je rozmazujac palcem kontur, a uwazam ze o wiele lepiej bedzie wygladac jak cienie stworzysh walorem olowka uzyskash naprawde o wiele lepshy efekt, dorob jeshcze troshke detali ;)
-yours bryndii B)
Anetka Wizard
09-10-2005, 22:25
mój rysunek i tak wymiata :D
Podoba sie moja praca? prosze o komentarz.
@Karmazynowy zwierz
Bryndii ma po prostu swój indywidualny styl (bądź co bądź cel każdego artysty) który nie wszystkim musi się podobać. Popatrz po innych pracach i co stwierdzisz? Że jest 37 podobnych do siebie smoków, 55 jednakowych elfów, 87 krasnoludów z toporami. A czy możesz powiedzieć to samo o jego postaciach? Chyba nie...
Poza tym styl stylem, ale technicznie nie można mu wiele zarzucić.
Podoba sie moja praca? prosze o komentarz.
hmm....zaczne od tego ze troshke perspektywa sie sypie, po za tym proporcje tez troshke mi nie pasuja, w nienaturalny sposob trzyma bron i brakuje w Twojej pracy takiem mocniejshej pewnej kreski, zgieta noga mu trosheczke uciekla, kolorki Ci nawet fajnie wyshly, przypushczam ze praca kolorowana jest pastelami olejnymi (ja nie lubie nimi kolorowac :p ) ogolnie troshke widoczne biale przeswity kartki (faktura papieru) zlikwiduj, wypelnij je i popracuj troche nad swiatlocieniem i troshke lepiej by wygladalo jakbys postaral sie nie uzywac linijki a jakbys sam sie postaral stworzyc tarcze wlasnąprostą krechą:D
wiele sie moge zgodzic, ale proporcje i perspektywa sa dobre :P moze tutaj tak dziwnie wyglada, ale przy szkicu ogolnym, proporcje byly dobre. Ta peleryna troche zaburza ogolny wyglad ;) Topor w pierwowzorze byl uniesiony ku górze, ale zabraklo kartki, wiec tak lipnei troche narysowany.. btw. troche to widac, ale juz nogi sa doklejane, bo kartki zabraklo ;).
btw. duzo osob ulega zludzeniu ze ta glowa jest jakas nie tego. ja rysowalem na poczatku ogolnie, i bylo ok, jak juz mowilem, doradzam wyobrazenie sobie tego rycerza bez helmu, wtedy gra.
btw. w calytm rysunku ni ezostala uzyta linijka ;-) a z tarcza to wogole, byla odrysowywana na kartce osobnej, potem przykladana pod swiatlo zeby pasowala itp, wiec moze sie wydawac ze troche zbyt idealne linie. Byly one odrysowywane od kartki, nie od linijki + pastelami, wiec grubosc pasteli nie pozwala na takie widoczne odjazdy :P.
Praca robiona pastelami olejnymi, zgadza sie. Gdybym mial wiecej czasu, to to co widzimy, bylo by 10% efektu pracy glownej :)
wiele sie moge zgodzic, ale proporcje i perspektywa sa dobre :P moze tutaj tak dziwnie wyglada, ale przy szkicu ogolnym, proporcje byly dobre. Ta peleryna troche zaburza ogolny wyglad ;) Topor w pierwowzorze byl uniesiony ku górze, ale zabraklo kartki, wiec tak lipnei troche narysowany.. btw. troche to widac, ale juz nogi sa doklejane, bo kartki zabraklo ;).
btw. duzo osob ulega zludzeniu ze ta glowa jest jakas nie tego. ja rysowalem na poczatku ogolnie, i bylo ok, jak juz mowilem, doradzam wyobrazenie sobie tego rycerza bez helmu, wtedy gra.
btw. w calytm rysunku ni ezostala uzyta linijka ;-) a z tarcza to wogole, byla odrysowywana na kartce osobnej, potem przykladana pod swiatlo zeby pasowala itp, wiec moze sie wydawac ze troche zbyt idealne linie. Byly one odrysowywane od kartki, nie od linijki + pastelami, wiec grubosc pasteli nie pozwala na takie widoczne odjazdy :P.
Praca robiona pastelami olejnymi, zgadza sie. Gdybym mial wiecej czasu, to to co widzimy, bylo by 10% efektu pracy glownej :)
w sumie wiesh i tak nie jest zle bo kolorki pasuja, toporek troshke krzywy ;) , a co do nozki wygietej i tak mam zastrzezenia skad ona wychodzi :P ale coz, po za tym fakt kartka to nie linijka :p hehehehe
A skad zazwyczaj wychodza nogi? Z d^py :P Z ta noga zreszta jest podobnie :) btw. ja patrze na oryginal, nie na skan, wiec moze na skanie rzeczywiscie pewnie rzeczy powychodzily smiesznie, ale akurat zgieta noga na oryginale wyglada poprawnie :P
Ale dziekuje za rzeczowa opinie ;)
Jeszcze tylko prosze o taka ocene od x/10 tzn od 1 do 10 i ide spac ;p
@Tomo
Pastele olejne to trudna wbrew pozorom technika ale właściwie użyta może dać wspaniałe efekty. Niektórzy stosują dodatkowo pędzel+terpentynę żeby uzyskać rozmycie pasteli (podobnie jak z kredkami akwarelowymi), jednak papier nie jest odpowiednim podkładem do takich praktyk. Co do samej pracy to Bryndii w sumie już wszystko Ci wytłumaczył,więc tyle moich rad dla Ciebie :)
Czlowiek Pajak
09-10-2005, 23:14
Według mnie praca Ikorona jest super ;)
Moze nie bede oryginalny, ale tak jak wczesniej wykrece sie brakiem czasu ;)
A skad zazwyczaj wychodza nogi? Z d^py :P Z ta noga zreszta jest podobnie :) btw. ja patrze na oryginal, nie na skan, wiec moze na skanie rzeczywiscie pewnie rzeczy powychodzily smiesznie, ale akurat zgieta noga na oryginale wyglada poprawnie :P
Ale dziekuje za rzeczowa opinie ;)
Jeszcze tylko prosze o taka ocene od x/10 tzn od 1 do 10 i ide spac ;p
ale przyuwaz ze noga wystaje nie z pupy bo patrzac na obrazek wydaje mi sie ze on nie ma miednicy mowie Ci przyjrzyj sie pracy i to przemysl ;) a co do ocen to ogolnie nie umiem oceniac ja tylko komentuje :]
Dementia
09-10-2005, 23:30
Bryndii> Po cześci zgadzam się z Karmazynowym Zwierzem. Otóż rzeczywiście, zauważyłam niejednokrotnie w Twoich odpowiedziach na prośby ocenienia artu, kompletną z góry do dołu, od lewej do prawej i po ukosach, przejażdżke po pracy. Myślę, że gdyby naprawde zależało Ci na tym żeby ktoś poprawił swój rysunek, ocena pisana bylaby w zupełnie innym tonie. Twój aktualny ton wypowiedzi sugeruje, raczej irytacje dzielem niż chęć jakiejklwiek pomocy, tudziez wsparcia. A irytacja w tym momęcie, raczej zniechęca autora krytykowanej pracy nie tylko do poprawiania jej ale i równiez wywoluje irytacje Tobą. Gdybyś rzeczywiście chciał doradzić komuś a nie wyeliminować go z 'rozgrywki' dało by się to odczuć. Nie wątpie w Twoje doświadczenie, widać to po Twojej pracy, ale jak to mawia pewna wspaniała artystka, "Zapomniał wół, jak cielęciem był". Pewnie w każdej chwili, nawet teraz, możesz przypomnieć sobie jak byłeś młodszy i zaczynałeś rozwijac swój dobrze zapowiadający się talent. I teraz, gdy masz to przed oczami, możesz przypomniec sobie, jak bolesna była własnie taka krytyka, jaką teraz stosujesz - przykre wytykanie błędów przez doświadczonego artyste i porównać, jak muszą czuć się osoby krytykowane przez Ciebie - doświadczonego atryste. Milton Erickson, jeden z najbardziej znanych terapełtów na świecie mówił, że ludzie którzy nie potrafią znależć wiecej niz 20% pozytywnych rzeczy w czyims dziele, sa jak otwarta ksiega, rozlozona mapa na ktorej naniesione sa wszystkie kompleksy, porazki i zle dosiwiadczenia. Szkoda ze widac to tak bardzo, bo ja wolalabym zeby czlowiek taki jak Ty, był dla mnie wieksza tajemnica. Nie lubię gdy ktos tak bardzo obnaza sie przed innymi.
Przegladajac zachodnie fora, zauwazam ze ludzie w pewien szczegolny sposob udzielaja sobie krytyki. Miast wyspiewywac litanie bledow drugiej osoby, mowia co ich zdaniem mozna byloby naprawic i w jaki sposob tego dokonac. Czyli stosuja tzw. Rame Rozwiazania. Pomagaja rozwiazac problem, a nie zostawiaja czowieka zmiazdzonego pod glanem. Czy oznacza to, ze maja mniej kompleksow? Byc moze tak, bo to inne spoleczenstwo.
Jak sadzisz, co jest bardziej pozyteczne? Objazd jak po lysej kobyle bez podawania drog rozwiazania, czy zyczliwe, motywujace uwagi pomagajace rozwiazac jakis problem? Jesli sadzisz ze ktos motywuje sie do pracy przez siniaki na ciele i kopy w tylek, to oznacza ze uwazasz ze cale forum to masochisci dla ktorych jedynym sposobem rozwoju, jest bicie palka po glowie. Jestesmy normalna spolecznoscia ktora rzadza normalne mechanizmy, czyli pozytywna, zyczliwa motywacja. Bo pozytywna motywacja, jest motywacja pasji. Pasji i zamilowania. A motywacja unikania ciosow jest mantra biedy i nikogo i niczego nie nauczyla procz odpowiadania atakiem na atak. Pozwol nam motywowac sie w taki sposob, aby rozwijala sie nasza pasja, jesli tego nie potrafisz a nie mozesz powstrzymac przez sprawianiem komus lomotu, to sprawdz na innych forach czy bedzie to dzialalo lepiej. Bo my tu nie chcemy sie klocic. Chcemy sie rozwijac...
Wasza kochana,
-De.
PS: Jak sądzisz, co przyjemniej przylega do dloni? Karabin czy pędzel?
Ciekawe, czy masz wystarczjaco duzo wyobrazni, na przetestowanie innych sposobow udzielania krytyki...
Bryndii> Po cześci zgadzam się z Karmazynowym Zwierzem. Otóż rzeczywiście, zauważyłam niejednokrotnie w Twoich odpowiedziach na prośby ocenienia artu, kompletną z góry do dołu, od lewej do prawej i po ukosach, przejażdżke po pracy. Myślę, że gdyby naprawde zależało Ci na tym żeby ktoś poprawił swój rysunek, ocena pisana bylaby w zupełnie innym tonie. Twój aktualny ton wypowiedzi sugeruje, raczej irytacje dzielem niż chęć jakiejklwiek pomocy, tudziez wsparcia. A irytacja w tym momęcie, raczej zniechęca autora krytykowanej pracy nie tylko do poprawiania jej ale i równiez wywoluje irytacje Tobą. Gdybyś rzeczywiście chciał doradzić komuś a nie wyeliminować go z 'rozgrywki' dało by się to odczuć. Nie wątpie w Twoje doświatczenie, widać to po Twojej pracy, ale jak to mawia pewna wspaniała artystka, "Zapomniał wół, jak cielęciem był". Pewnie w każdej chwili, nawet teraz, możesz przypomnieć sobie jak byłeś młodszy i zaczynałeś rozwijac swój dobrze zapowiadający się talent. I teraz, gdy masz to przed oczami, możesz przypomniec sobie, jak bolesna była własnie taka krytyka, jaką teraz stosujesz - przykre wytykanie błędów przez doświatczonego artyste i porównać, jak muszą czuć się osoby krytykowane przez Ciebie - doświatczonego atryste. Milton Erickson, jeden z najbardziej znanych terapełtów na świecie mówił, że ludzie którzy nie potrafią znależć wiecej niz 20% pozytywnych rzeczy w czyims dziele, sa jak otwarta ksiega, rozlozona mapa na ktorej naniesione sa wszystkie kompleksy, porazki i zle dosiwiadczenia. Szkoda ze widac to tak bardzo, bo ja wolalabym zeby czlowiek taki jak Ty, był dla mnie wieksza tajemnica. Nie lubię gdy ktos tak bardzo obnaza sie przed innymi.
Przegladajac zachodnie fora, zauwazam ze ludzie w pewien szczegolny sposob udzielaja sobie krytyki. Miast wyspiewywac litanie bledow drugiej osoby, mowia co ich zdaniem mozna byloby naprawic i w jaki sposob tego dokonac. Czyli stosuja tzw. Rame Rozwiazania. Pomagaja rozwiazac problem, a nie zostawiaja czowieka zmiazdzonego pod glanem. Czy oznacza to, ze maja mniej kompleksow? Byc moze tak, bo to inne spoleczenstwo.
Jak sadzisz, co jest bardziej pozyteczne? Objazd jak po lysej kobyle bez podawania drog rozwiazania, czy zyczliwe, motywujace uwagi pomagajace rozwiazac jakis problem? Jesli sadzisz ze ktos motywuje sie do pracy przez siniaki na ciele i kopy w tylek, to oznacza ze uwazasz ze cale forum to masochisci dla ktorych jedynym sposobem rozwoju, jest bicie palka po glowie. Jestesmy normalna spolecznoscia ktora rzadza normalne mechanizmy, czyli pozytywna, zyczliwa motywacja. Bo pozytywna motywacja, jest motywacja pasji. Pasji i zamilowania. A motywacja unikania ciosow jest mantra biedy i nikogo i niczego nie nauczyla procz odpowiadania atakiem na atak. Pozwol nam motywowac sie w taki sposob, aby rozwijala sie nasza pasja, jesli tego nie potrafisz a nie mozesz powstrzymac przez sprawianiem komus lomotu, to sprawdz na innych forach czy bedzie to dzialalo lepiej. Bo my tu nie chcemy sie klocic. Chcemy sie rozwijac...
Wasza kochana,
-De.
PS: Jak sądzisz, co przyjemniej przylega do dloni? Karabin czy pędzel?
Ciekawe, czy masz wystarczjaco duzo wyobrazni, na przetestowanie innych sposobow udzielania krytyki...
De> mushe przyznac ze Twoj komentarz mi dal bardzo duzo do zrozumienia poczulem sie jak stalin, co do neglizowania sie moja dziewczyna mi dzis powiedziala ze ja jestem chyba exfibicjonista :P . Hmm..patrzac sie na moja przeshlosc zauwazylem ze jedyna osoba ktora mnie chwalila byla moja mama :P heh ale mnie to smieshy wole miec wytyczone od gory do dolu i w inne strony moje błędy, po za tym przeprasham jezeli kogos skrzywdzilem swoim komentarzem, nie mialem tego na celu (naprawde mam dobre serce: jak dzis ogladalem pensjonat pod roza to sie wzrushylem i mi bylo zal biednej kobiety mieshkajacej na dworcu, zrobilo mi sie smutno i poczulem uczucie zalu) ale hmm....moja maxyma jest "per aspera, ad astra" = przez bole cierpienia do gwiazd. W sumie wiem ze jezeli mnie ktos zjechal to to bylo motywacja do bardziej wytezonej pracy do osiagniecia lepshych efektow, mushe przyznac ze czasami bylem troshke "niemily" (moze to niestety to ze opieram sie czasami na teoriach Nitzschego).
za to przeprasham postaram sie to zmienic ale nie obiecuje ze zawshe moja krytyka bedzie pozytywna, moze poprostu bedzie mniej dosadnie przekazana, po za tym nie uwazam zebym znowu kazda prace tak ostro komentowal, wytyczam bled, ale raczej staram sie powiedziec co moze zrobic zeby poprawic prace reshte pozostawiam domyslom tworcy.
postaram sie komentowac delikatniej ;)
a co do pytania co lepiej przylega w dloni wole nie odpowiadac, poniewaz osobiscie nie lubie malowac, a zawshe chcialem zostac wojskowym :evul:
yours bryndii
Firebird
10-10-2005, 00:15
Błagam o szybką pomoc mam jeszcze 35 minut na załączenie mojej pracy tylko niewiem JAK mam postawić obrazek w moim poście!! :(
Prosze o pomoc bo nad pracą siedzialem kilkanaście (albo i lepiej) godzin a teraz okazuje sie że niumiem wstawiac obrazków!!! Jak naciskam "wstaw obraze" to mi wyskakuje jakieś okno i chce zebym coś tam wpisał!
Prosze o HELP i z góry dziekuje.
wejdz na http://imageshack.us/ potem uploaduj obrazek i wyskoczą Ci do niego linki i potem wypisujac posta kliknij obrazek z gorami na zoltym tle znajduje sie on pod opcjami wyboru rozmiaru czcionki i wyswietli Ci sie okno tam wklej odpowiedni link ( Direct link to image) i gra muzyka :D
Dementia
10-10-2005, 00:23
Bryndii> Bardzo się cieszę że zrozumiales moj kometarz. Należysz to tych 3% populacji, ktore motywuja sie poprzez bol i do jeszcze mniejszej ilosci, ktora jest w stanie, tudziez ma checi do tego, by poprawic swoj stosunek do innych, bez niepotrzebnej klotni i skakania sobie do gardel. Obserwowalam wiele miejsc dyskusyjnych i wiem, ze takie osoby jak Ty, to prawdziwy skarb.
Bardzo dziękuję za przemyslenie moich slow i zycze wygranej w konkursie (tym i jeszcze wiecej...) oraz odmrozenia tylka (no wiesz, zima idzie wielkimi krokami, a to prawdziwa udreka dla ekshibicjonistow :D )
Wasza,
-De.
Bardzo dziękuję za przemyslenie moich slow i zycze wygranej w konkursie (tym i jeszcze wiecej...) oraz odmrozenia tylka (no wiesz, zima idzie wielkimi krokami, a to prawdziwa udreka dla ekshibicjonistow :D )
Wasza,
-De.
Heheheh,a kto wtykał główkę do zamrażarki?!? :D
ja jak widze wiecej niz 10 linijek tekstu, to odechciewa mi sie czytac XD
a tak powaznie..
sa dobre i.. mniej dobre prace. To ze ktos po nich jedzie i nie pisze jak poprawic, jest zrozumiale. W koncu ludzie powinni sami myslec, a nie byc prowadzeni za raczke... jak to w LP odpowiadaja na pytanie "to jak mam to poprawic" "niewiem, to twoja praca".
Chodzi o to by samemy do czegos dochodzic, a wskazanie bledu jest duza pomoca. Mozna takze napisac, co zrobic, jak ktos sie pyta o uzyskanie danego efektu.
Dementia>15 lat? Albo jestes taka madra/y, albo ja jestem taki glupi :3 (co nie oznacze, ze nie zrozumialem tekstu :P)
Bryndii> Bardzo się cieszę że zrozumiales moj kometarz. Należysz to tych 3% populacji, ktore motywuja sie poprzez bol i do jeszcze mniejszej ilosci, ktora jest w stanie, tudziez ma checi do tego, by poprawic swoj stosunek do innych, bez niepotrzebnej klotni i skakania sobie do gardel. Obserwowalam wiele miejsc dyskusyjnych i wiem, ze takie osoby jak Ty, to prawdziwy skarb.
Wasza,
-De.
hehhe....Demi> ale wiesh ja powiedzialem ze sie postaram delikatniej komentowac, ale nie powiedzialem ze nie bede wytykac bledow itp. za to na pewno postaram sie radzic jak co poprawic i co zrobic zeby sie praca miala lepshy efekt :D
(a co do statystyk to hmm...ponoc nie warto sie na nich opierac one kłamia, co do statystyk maja swoje plusy:
-duzo ludzi przebadanych w bardzo krotkim czasie
lecz maja takze minusy:
-nie wiadomo co jest prawda a co nie ! )
a jezeli chodzi o odmrozenie niektorych czesci ciala to hmm...raczej nie wchodzi w gre, poniewaz ma mi je kto ogrzewac :evul:
po za tym popatrz dementia jak skomentowalem Twoja pracke, tam nie bylo ani krzty sadyzmu, terroru, brutalnego komentu :P. Wyrazilem swoja oninie, powiedzialem jak mozna prace poprawic i odshedlem w zacishu mego cienia :P w głąb nieustannej ciemnosci goshczącej hektolitry shatanskiego nasienia :evul: (ale to zabrzmialo :P)
Dementia
10-10-2005, 00:48
Heheheh,a kto wtykał główkę do zamrażarki?!? :D
Jak by Ciebie, Blacko TAK sprali krzeslami tez bys wkladal glowe do zamrazarki :) A poza tym tak jest tak ciemno, cicho, spokojnie... Jak by postawić choinke to jak w swieta! Nawet nie ma klocacej sie rodziny.. Tylko Ty, snieg, nieustajaca mantra zamrazarki w rytmie szczekania Twych zebow... A czasem nawet jak sie bardziej wdlubac w zakamarki to i pudelko lodow sprzed paru lat, ktore 'przypominaja' smakiem czekoladowe, znalezc mozna!
I feel the darkness on my shoulder,
The frost is in my heart.
So cold my hair is frozen,
Touching my skin, my flesh.
(Within Temptation - Frozen)
Dementia>15 lat? Albo jestes taka madra/y, albo ja jestem taki glupi :3 (co nie oznacze, ze nie zrozumialem tekstu )
limenu>Madra? Moze.. Ale jak bys mial matke - trenerke Neurolingwistycznego Programowania (Bogowie! KTO wymysla takie dlugie nazwy?!) tez by Ci krew taka 'filozofia', albo raczej takim mysleniem, przesiaknela ;D
Bryndii> A ja, nie powiedzialam, zebys ich nie wytykal :)
I nie skarżylam się ze to akurat MNIE najbardziej skrzywdziles ;}
A statystyki? Cóż. Opieralam sie na wlasnych doswiadczeniach... :)
Wasza oziębła,
-De.
lingwistyczne programowanie to cos w stylu zmieniania ludzkiej psyhy poprzez gadanie madrymi i inteli.. intele.. intol... madrymi zdaniami? (:3
@Deme
Btw,czy wspominałem, że Twój avatarek jest słodki? ^.-
gorthang
10-10-2005, 00:55
Hehe.. no i koniec czasu na zamieszczanie prac- 68 stron sie uzbieralo... odjac ze dwie na usuniete komentarze a i tak sporo zostanie. Powodzenia dla sprawdzajacych! (zycze cierpliwosci ;P)
jescze trzeba wywalic z polowe na plagiaty.. dobra, ide spac. nara wam XP
ja sie cieshe ze nie naleze do jury i pewnie kilka osob tez sie z tego cieshy :P, po za tym tez wspolczuje hehe.....:]
Oj Bryndii,a co obiecałeś?!? :p
Dementia
10-10-2005, 01:04
lingwistyczne programowanie to cos w stylu zmieniania ludzkiej psyhy poprzez gadanie madrymi i inteli.. intele.. intol... madrymi zdaniami? (:3
Tak by to można w telegraficznym skrócie ująć.
Ale,
gdy zdecydujesz sie o tym dowiedzieć więcej, i nie musi byc to teraz, daj znać na gadu-gadu :}
Blacko> Dziękuję bardzo i klaniam się niziutko, lamiac sobie przy tym bolesnie kregoslup w kilku(nastu) miejscach. Woof-woof!
Avatarek został narysowany na życzenie pewnej osobki z Zahcon'u (konwent fantastyki w Toruniu). Odzwierciedla od moj stan fizyczny po trzech dniach w zimnych murach fortu.. :D
Polechtana,
-De.
Oj Bryndii,a co obiecałeś?!? :p
hehehe........Ciiiiiiiii.......... ;)
Dementia
10-10-2005, 01:08
Hm.. a tak swoja droga to ciekawa jestem na co bedzie klasc nacisk Szanowne Żyri. Na 'użytkowość' rysunku, czy dopracowane i dopieszczone szczegoly...
Zastanawiająca sie,
-De.
zastanow sie Demi ile i ktore z tych prac chcialabys miec na koshulce :P I JUZ MAMY PIERWSHA ELIMINACJE :D
Dementia
10-10-2005, 01:17
zastanow sie Demi ile z tych prac chcialabys miec na koshulce :P
Na paluszkach sredniowiecznego zlodzieja (czyt. zestaw niekompletny) policzyc by mozna...(?) :P
Chodzi mi tu o użytkowość prac. Nie wszyskie poprostu nadaja sie na koszulke z powodow czysto technicznych - wygodniej ( i taniej) przecie wydrukowac na kilkuset koszuklach prosty, wzor z mala iloscia kolorow, nizli (kolorowe niczym obrazy) Picassa ...
Licząca na paluszkach sredniowiecznego zlodzieja,
-De.
Bryndii> Ah Ty podstępny! ;P
Demi> huhuhuhihihi no a jak :evul:
Dementia
10-10-2005, 01:23
Bryndii> Diabeł wcielony! :D
Zsunięta tylko odrobinę za nisko,
-De.
Demi> moja (swietej pamieci prababcia) tez mi to powiedziala w
smingusa-dyngusa
btw: ale przypadkiem sie nie martwcie to nie dlatego zmarla ze mnie tak nazwala, to poprostu starosc :P
Tak oto kończy się moja jakże krótka kariera komentatora rysunków :p Mam nadzieję, że moje skromne rady okazały się przydatne, przepraszam też wszystkich, których moimi komentarzami zraniłem bądź uraziłem. Jeszcze raz powodzenia ! :]
wasz Blacko
Dementia
10-10-2005, 01:48
Blacko> przestajesz komentować arty? Opuszczasz nas? No wieeesz? Bedziemy płakać!
Na trzy-czte-ry plakac bedziemy! :P
(widze ze nie tylko adresat wziął sobie moj post do serca :) )
Bryndii> Znam to doskonale, moja babcia (żywa. Jak w morde szczelił!) mowi tak nie tylko na mnie, ale i na moja matke i jej brata... Niemal przy kazdej leprzej okazji
Piekielna,
-De.
gorthang
10-10-2005, 02:02
Prosze o pieszczace uszy pochwaly i druzgocace slowa krytyki! Wiem ze mamy juz 10 dzien pazdziernika i konkurs sie wzial i zamknal, ale coz ;P
http://i21.photobucket.com/albums/b292/gorthang/utevo_lux_done.jpg
(konkurs sie skonczyl i momentalnie pustki w temacie 'prace' xP choc moze to kwestia godziny...)
Dementia
10-10-2005, 02:48
Prosze o pieszczace uszy pochwaly i druzgocace slowa krytyki! Wiem ze mamy juz 10 dzien pazdziernika i konkurs sie wzial i zamknal, ale coz ;P
(konkurs sie skonczyl i momentalnie pustki w temacie 'prace' xP choc moze to kwestia godziny...)
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy ;). Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce :]. Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki :D) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic' :) (-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to jest Utevo Lux, ale art wzbudzil we mnie takie zainteresowanie ze szukalam az znalazlam :D Powalilo mnie! Smialam sie niemal tak, jak po wymysleniu tej (nie oklamujmy sie, durnej) piosenki ktora mam w podpisie! :D
Jejku! Gratuluje pomysłu i życze powodzenia w konkursie!
Wasza podziwiająca (i wzbudzajaca podziw ;p)
-De.
wiec tak teraz ja wydam swoja opinie :P bądź co bądź mushe uwazac :D (bo w koncu obiecalem ;( ) hmm....pracka dobra, przyuwaz jedno jeden OGROMNY SHCZEGOL nie dalas cienia pod chlopakiem :P a to DUZY MINUS :] (musialem sie czegos uczepic, bo bym nie byl soba) chodzi o to ze jezeli on pushcza utevo lux to nie wazne czy dzien pogodny czy pochmurny ale zawshe bedzie jego cien na trawie a w tej pozie moglas cien wyeksponowac takze obrazek bylby bardziej pelny, ogolnie brakuje mi naturalnej scenerii i troche barwy za malo nasycone (i pani ma piersi ciut za duze) :P, a jezeli chodzi o plusy :p to mushe przyznac ze cienie na ubraniach mi sie podobaja i ogolnie swiatlo na nogach kobiety, faktura drzewa ciekawie wyglada. Cóżja jestem chyba stworzony do krytyki :evul: chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną :P
yours bryndii (biadełła) :evul:
OGŁASHAM ZE CALY CZAS MOZNA UBIEGAC SIE O KOMENTARZ TO, ZE KONKURS SIE SKONCZYL NIE OZNACZA ZE NIE MOZNA KOMENTOWAC DO JEGO ROZSTRZYGNIECIA
No dobrze już dobrze, będe komentował, tylko nie płaczcie! :(
@Deme
książeczka S. Simblet to faktycznie dobra rzecz:p Niestety nie posiadam z powodu cięć finansowych ;(
co do ksiazeczek anatomii to ja posiadam kasiazke pt "Anatomia człowieka" :P Jose M. Parramon i nie narzekam :D (28 zl = ździerstwo) :P i jest tu nawet pupa kobiety narysowana :evul: (i nie tylko)
Muahah,też ją mam, jest dobra na początek ale nic poza tym...
mueehehe....ale i tak raz ją przeczytalem ja tam wole nauke anatomii na zywo z moja kobieta :evul: taka nauka jest lepsha niz we wshystkich ksiazkach
Hej
Do fachowców to ja nie należę ale rozumiem, że swoją ocenę mogę przedstawić.
Otóż praca jest ciekawa, pomysł rewelacyjny (zauważcie, ze wiekszość prac przedstawia smoki, demony tudzież inne potwory, których wiekszość grających w Tibię nawet nie widziała), a goblinek jest oryginalny. No i ta broń-samopał, marzenie wszystkich goblinów ;) Gdybym spotkała takiego groźnego potwora, szczególnie nocą byłoby ze mną cieńko :o , mimo mojego nieniskiego już levelu. No i ten kolorek,zielony... Nic dodać (no może troche wiecej czasu na prace), nic ująć. Praca poprostu świetna. Pozdrawiam wszystkich i życzę wygranej twórcy.
Dardar
zimne_piwo
10-10-2005, 16:29
pytanie do organizatorów:
prac jest naprawdę dużo, więc czy będziecie wyłaniać zwycięzce w jakiś etapach? np: wybieranie 20 prac, potem z tego 5, itp czy wybieracie w jakiś inny sposób? i czy będą jakies opóżnienia w wyłonieniu zwyciezcy (spowodowane nauką, brakiem czasu) ?
a także czy planujecie może jakiś następny konkurs?
:evul: JA CHCE NASTEPNY KONKURS :evul: (MAM POTRZEBE KOMENTOWANIA i TWORZENIA :P )
po za tym, mi sie wydaje ze bedzie tak przez ten tydzien jury bedzie przegladac wshystkie prace co bedzie dluga robota i nudna :P, z tego kazdy member wybierze najlepshe jego zdaniem prace i przedstawi je innym potem inni pokaza swoje typy i potem beda sie klocic, nastepnym etapem bedzie dojscie do porozumienia a na koniec podjecie decyzji i wyłonienie laureatow :cup:
Dementia
10-10-2005, 17:04
Dahinsa> Pierwsze co pomyslalam o Twoim snajperze, to to, ze jest piękny. Zawsze podziwialam ludzi ktorzy rysuja obrazki tak paskudne (chodzi o cel zamierzony. nie zas o wykonanie, czy umiejetnosci rysowanika). Obrazek, w ktorym nie szczypales sie by ten gobalek wygladal na Super Model o spojzeniu Don Juana De Marco. On jest piękny w swej odrazajacej brzydocie. Tak jak i w przypadku 'ofiary' mojego poprzedniego komentarza, na Twoim miejscu popracowalabym nad anatomia. Do tego polecam wymieniony przez mnie wczesniej album (niestety jest cholernie drogi ;/). Przecież niewazne jak dziwaczny pomiot bodajże H.P. Lovecrafta narysowany bez przemyslanej i wystudjowanej anatomii wygladac bedzie jak bazgrol. Nie twierdze , ze Twoje dzielo to bazgrol, podaje jedynie skrajnosc, do ktorej sie nie zaliczasz jak najbardaziej. Spojzmy wiec moze na http://uk.games-workshop.com/tyranids/getting-started/images/tyranid-codex-cover.jpg na tym coverze Alexa Boyda, mamy coś, co w niezbyt wielkim stopniu przypomina czlowieka prawda? Ale przy tym nie wyglada jak zlepek przypadkowych atrybutow, krote autorowi wydaly sie byc ciekawe. Cala postawa, anatomia, naturalne opancerzenie i jeszcze wiecej, sa przemyslanie umieszczone w Tyranidzie. To wielka i trodna sztuka umiec stworzyc COŚ, co mimo iz nie powinno przypominac czlowieka, jest tak jak on, rownie logicznie zbudowane...
No i pragnęłabym dodać, ze bardzo ciekawie wyszla Tobie 'pukawka' :) Wyglada jak jaki muszkiet albo co... :D Choc osobiscie mam slabosc do garlaczy... Nie musicie zgadywac dlaczego ;p
Ogolnie trafiles w moje gusta tym gobalkiem :D
Wasza,
-De.
no to sie chłopek bardzo ciekawie wypowiedział :P hehehe
Dahinsa> Pierwsze co pomyslalam o Twoim snajperze, to to, ze jest piękny. Zawsze podziwialam ludzi ktorzy rysuja obrazki tak paskudne (chodzi o cel zamierzony. nie zas o wykonanie, czy umiejetnosci rysowanika). Obrazek, w ktorym nie szczypales sie by ten gobalek wygladal na Super Model o spojzeniu Don Juana De Marco. On jest piękny w swej odrazajacej brzydocie. Tak jak i w przypadku 'ofiary' mojego poprzedniego komentarza, na Twoim miejscu popracowalabym nad anatomia. Do tego polecam wymieniony przez mnie wczesniej album (niestety jest cholernie drogi ;/). Przecież niewazne jak dziwaczny pomiot bodajże H.P. Lovecrafta narysowany bez przemyslanej i wystudjowanej anatomii wygladac bedzie jak bazgrol. Nie twierdze , ze Twoje dzielo to bazgrol, podaje jedynie skrajnosc, do ktorej sie nie zaliczasz jak najbardaziej. Spojzmy wiec moze na http://uk.games-workshop.com/tyranids/getting-started/images/tyranid-codex-cover.jpg na tym coverze Alexa Boyda, mamy coś, co w niezbyt wielkim stopniu przypomina czlowieka prawda? Ale przy tym nie wyglada jak zlepek przypadkowych atrybutow, krote autorowi wydaly sie byc ciekawe. Cala postawa, anatomia, naturalne opancerzenie i jeszcze wiecej, sa przemyslanie umieszczone w Tyranidzie. To wielka i trodna sztuka umiec stworzyc COŚ, co mimo iz nie powinno przypominac czlowieka, jest tak jak on, rownie logicznie zbudowane...
No i pragnęłabym dodać, ze bardzo ciekawie wyszla Tobie 'pukawka' :) Wyglada jak jaki muszkiet albo co... :D Choc osobiscie mam slabosc do garlaczy... Nie musicie zgadywac dlaczego ;p
Ogolnie trafiles w moje gusta tym gobalkiem :D
Wasza,
-De.
Cieszę się że masz taki pięknie perwersyjny gust, jak przeczytałem że według ciebie mój snajper jest piękny to aż się nogi pode mną ugięły:) Masz rację co do anatomii, postawy i ogólnie budowy tego cielska, spieszylem się i skupiłem się głównie na pukawce, która jest wzorowana na poprzedniku muszkietu - arkebuzie, tyle że ma lekko rozszerzony wylot lufy.
Masz słabość do garłaczy? ??? no no...
Dzięki za obiektywne podejście do mojej pracy, chociaż jeśli tak lubisz paskudne potworki... oby więcej takich komentatorek na tibijskich forach!
Zdrówko!
:]
zimne_piwo
10-10-2005, 18:31
no to sie chłopek bardzo ciekawie wypowiedział :P hehehe
podobają mi się Twoje niektóre wypowiedzi, więc dam ci radę...nie pisz postów nie związanych z komentowaniem prac...bo w tym temacie jest zakaz :D i możesz dostać za to ostrzeżenie ;)
calineczka
10-10-2005, 18:42
dobry.
to ja poprosze o jakies komentarze od profesjonalistow lub nie . . .
abo fajnie sie potem konfrontuje wlasne wyobrazenia z opinia innych.
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=559313&postcount=454
Hej
Do fachowców to ja nie należę ale rozumiem, że swoją ocenę mogę przedstawić.
Otóż praca jest ciekawa, pomysł rewelacyjny (zauważcie, ze wiekszość prac przedstawia smoki, demony tudzież inne potwory, których wiekszość grających w Tibię nawet nie widziała), a goblinek jest oryginalny. No i ta broń-samopał, marzenie wszystkich goblinów ;) Gdybym spotkała takiego groźnego potwora, szczególnie nocą byłoby ze mną cieńko :o , mimo mojego nieniskiego już levelu. No i ten kolorek,zielony... Nic dodać (no może troche wiecej czasu na prace), nic ująć. Praca poprostu świetna. Pozdrawiam wszystkich i życzę wygranej twórcy.
Dardar
Cześć Dardar :)
no po prostu miodzio, sama prawda spływa z Twoich ust, uważam że powinnaś zasiadać w komisji oceniającej prace 8o , a co najdziwniejsze przecież wogóle się nie znamy a tak dobrze rozumiemy, jak jakieś bratnie dusze czy co.... :p
PS: następny huncik to będzie dragonek, weż jakiegos amuleta czy wisiora, no i azbestowy hełm.
Dahinsa
dobry.
Praca ma swój klimat,nie boisz sie narzędzia, eksperymentujesz z techniką...dobrze,dobrze :) Smok (zwierz?) wg mnie ciut przekombinowany ale to kwestia gustu. Efekt psuje nieco lewy dolny róg roztarty w Photoshopie bądź podobnym programie (albo to mnie się już obraz przed oczami rozmywa...).
Parsley'ka
10-10-2005, 19:47
Dobra, może wiele osób myśli sobie, że skądś to mam, sama też tak bym pomyślała. Nie liczę na wygraną, bo nie mam żadnych szans xD. Zresztą rysowałam dla przyjemności. Ale bym grzecznie prosiła o komentarz. Co z tego że ze mnie śmierdzący glutowaty newbie - spróbować zawsze można xP. Ym Em Om. http://img89.imageshack.us/my.php?image=cipfriend5gx.png
Doobra wiem że beznadzieja... Ale próbowałam xD.
Werner Szary
10-10-2005, 20:08
8o Noobki i ludki od plagiatow nie maja szans, siedze w "zabezpieczenaich" troche czasu i stwierdzam ze ludza sie ci co plagiaty powoduja albo sa poprostu poj...
:baby: podoba mi sie "1" niestewty PLAGIAT, ale jest wedlug mnei najleszpy (coz przez deibli zycie takie ejst)
zimne_piwo
10-10-2005, 20:20
8o Noobki i ludki od plagiatow nie maja szans, siedze w "zabezpieczenaich" troche czasu i stwierdzam ze ludza sie ci co plagiaty powoduja albo sa poprostu poj...
:baby: podoba mi sie "1" niestewty PLAGIAT, ale jest wedlug mnei najleszpy (coz przez deibli zycie takie ejst)
heh no siedzisz w zabezpieczeniach...hmm tylko po jaką cholerę zabezpieczałeś słownik ortograficzny? -.-"
sorry mój błąd Ty siedzisz przecież w 'zabezpieczenaich' .....
Shein Silvershadow
10-10-2005, 20:22
A ja siedzę i siedzę, myślę i myślę, że może teraz pora na konkurs na wiersz? W końcu bym miał jakiekolwiek szanse;p
zimne_piwo
10-10-2005, 20:27
A ja siedzę i siedzę, myślę i myślę, że może teraz pora na konkurs na wiersz? W końcu bym miał jakiekolwiek szanse;p
nie błagam ...tylko nie wiersz :D już widzę wiersze od takich Panów jak Pan dwa posty wyżej ;) normalnie trzy dni spać nie będę mógł :)
a tak serio to całkiem dobry pomysł, lecz sądzę, iż admini, modkowie czy organizatorzy denerwują się takimi pomysłami....w końcu to oni fundują nagrody...jeżeli ktoś ma pomysł i fundusze to może się zgłosić do administratorów forum i będziemy mieli i więcej konkursów i więcej pacców (lub innych nagród) :D
dobry.
Do Calineczki :)
Wampirek jest niezły, wygląda troche jak emerytowany ćpun z przerostem górnych kłów, a jakie palceeeeeeeeeeee, palce pianisty, pewnie nieźle zapierdziela na klawiszach, wróże karierę na konkursach szopeńskich.
A może to lord Waldemord tzn Voldemort z IX części HP pt. Harry Potter i poszukiwacze zaginionej siarki. ???
Ta bestia rozpłaszczona u jego wampirzych stóp jest jeszcze lepsza, przypomina mi potwora z filmu "Braterstwo wilków" - Bestia z Gevodan - auuuuuuuuuuuu...
To tyle na poważnie a teraz bedzie do śmiechu . . . ;(
Rysunek bardzo mi się podoba chociaż jest baaaaaardzo smutny, wywołuje u mnie wspomnienia z dzieciństwa, kiedy pierwszy raz ugryzłe... ale to nie ma związku z temtem.
Wspaniale zrobione cienie na fałdach szaty , na skórze czy też pancerzu bestii, na ścianach, być może troche za ciemne ale rozumiem że taka miała być atmosfera, mroczna i nostalgiczna. Jedyne do czego bym się przyczepił to oczy pana nieumarłego - mogłyby być troche bardziej wyraziste, a nie takie przymglone i troche nijakie. Myślę że na luziku wygrasz PACCa na jakieś dwie godziny i pół koszulki ;)
Oby moc była z tobą i twoim ołówkiem a twoja gumka niech nigdy nie pęknie.
Komentował Prof. dr nieskutecznie rehabilitowany Jan Maria i 2 rogi z łysej głowy!
]v[ichal
10-10-2005, 21:00
Praca Limenu = Killer ;)
Dementia
10-10-2005, 21:51
Wiersze? O Dobrzy Bogowie! Zerknijcie na moj podpis.. A juz nie musicie sobie wyobrazac CO takiego bym wymyslila :D
Wasza,
-De.
dobry.
:evul: tak to fakt ze fajnie sie konfrontuje wlasne wyobrazenia :P co do calokshtaltu nie jest zle, praca ma swoj klimat, po uno wempajr jest dziwnie podparty :P(on siedzi w jakiejs malej klidce ? ) , ogolnie shczerze nie mam sie czego czepic, co do kriczera (smoka) zgadzam sie w calosci z blackiem, a jezeli chodzi o rog to wydaje mi sie ze to chyba blur i z leksha z nim przesadzilas :D ja go zawshe uzywam do zatushowania :p (jezeli w ogole mam potrzebe <skromny> hehe ) ale ogolnie to praca ciekawa
Dobra, może wiele osób myśli sobie, że skądś to mam, sama też tak bym pomyślała. Nie liczę na wygraną, bo nie mam żadnych szans xD. Zresztą rysowałam dla przyjemności. Ale bym grzecznie prosiła o komentarz. Co z tego że ze mnie śmierdzący glutowaty newbie - spróbować zawsze można xP. Ym Em Om. http://img89.imageshack.us/my.php?image=cipfriend5gx.png
Doobra wiem że beznadzieja... Ale próbowałam xD.
co do tej pracy to hmm....wyglada na shybki rys. tzw "5 minutowa lekcyjna praca" w sumie hmm pracy brakuje rozbudowanego swiatlocienia, proporcje siadaja, brakuje shczegolow
rysuj rysuj rysuj caly czas rysuj a potem bedziesh widziec efekty :D
<obietnica> ale jest dobrze ;)
to fajnie mash :D wyobraz sobie wiersh na koshulce albo na kubku :confused: a zwlashcza jak ktos walnie jakis wiersh o zapisie symultanicznym BUEHEHEEHHEE ktorego nawet nie mash pojecia jak przeczytac, to z leksha nie ciekawy pomysl i nie realny poniewaz wyobraz sobie ile wtedy bedzie plagiatow ? ZADNEGO bo kto PISHE WIERSHE O TIBII wiec nic ciekawego nie bedzie sie dzialo jak nie bedzie plagiatow i ile bedzie moze jedna lub dwie podstrony z wiershami (ale zabawa) :evul:
kudlaty_cn
10-10-2005, 22:18
Mi punkt 13 pasi nie mam 11 zapisow z mojej pracy (balem sie zeby jakis blad nie wyskoczyl i nie skasowalo ;])
a moja praca jest such TRU, ze jakby mi ktos powiedzial zeto plagiat to bym sie chyba zesral ze szczescia, ze ktos uwazataka prace za profesjonalna ^^
btw. a nawet jesli by ktos tak uwazal.. Kartka jestbrudna, a prace profesjonalne zazwyczaj sa robione na czystych :p No, i doklejane nogi sa, bo kartulenki zabraklo na buciki ^^
JAk dzisiaj patrze na ten rysunek to misie podoba ;d
gorthang
10-10-2005, 23:43
wiec tak teraz ja wydam swoja opinie :P bądź co bądź mushe uwazac :D (bo w koncu obiecalem ;( ) hmm....pracka dobra, przyuwaz jedno jeden OGROMNY SHCZEGOL nie dalas cienia pod chlopakiem :P a to DUZY MINUS :] (musialem sie czegos uczepic, bo bym nie byl soba) chodzi o to ze jezeli on pushcza utevo lux to nie wazne czy dzien pogodny czy pochmurny ale zawshe bedzie jego cien na trawie a w tej pozie moglas cien wyeksponowac takze obrazek bylby bardziej pelny, ogolnie brakuje mi naturalnej scenerii i troche barwy za malo nasycone (i pani ma piersi ciut za duze) :P, a jezeli chodzi o plusy :p to mushe przyznac ze cienie na ubraniach mi sie podobaja i ogolnie swiatlo na nogach kobiety, faktura drzewa ciekawie wyglada. Cóżja jestem chyba stworzony do krytyki :evul: chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną :P
Lol O_o faktycznie... duza pomylka z tym cieniem... i kolorki tez tak nie do konca zrobione.. w sumie to chwila w szopie, ale praca byla tak na szybko robiona ^^; tu konkurs a tu szkola- trudno to pogodzic...
"chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną :P "? Nie pojmuje chyba o co chodzi z ta pracka tworzona =P Ogolnie pracka jest spora tylko zmniejszona zostala, bo do 250kb na photobucket obrazek moze miec ^^' =>lenistwo xP
A co do piersi to bywaja rozne rozmiary xP Chodza po swiecie i naturalne szczuple "e-cups" jakby poszukac =P (ale tego cienia to sobie nie wybacze >o<)
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy . Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce . Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki ) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic' (-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła.
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)
A ogolnie to dziekuje za komentarze i obiecuje poprawe ;P
<edit> Ta praca mi sie podobala od poczatku :D http://www.members.lycos.co.uk/lukasz0004/ice-sword.jpg nie jest to przypadkiem wizualizacja z windows media pleyera? :P
Lol O_o faktycznie... duza pomylka z tym cieniem... i kolorki tez tak nie do konca zrobione.. w sumie to chwila w szopie, ale praca byla tak na szybko robiona ^^; tu konkurs a tu szkola- trudno to pogodzic...
"chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną :P "? Nie pojmuje chyba o co chodzi z ta pracka tworzona =P Ogolnie pracka jest spora tylko zmniejszona zostala, bo do 250kb na photobucket obrazek moze miec ^^' =>lenistwo xP
A co do piersi to bywaja rozne rozmiary xP Chodza po swiecie i naturalne szczuple "e-cups" jakby poszukac =P (ale tego cienia to sobie nie wybacze >o<)
:P no fakt to chwilka w PSie ale wiesh nie uzyskash takiego fajnego cienia jak kredkami :Pco do kolorkow to fakt mozna je troshke podrasowac :D , co do rozmiaru to chodzi mi o sama prace właściwa, ale fakt to photobucket (sorry :P), a jezeli chodzi o piersi to hmm....tak wiem wiem ze bywaja roznorodne rozmiary ale tej pani by bardziej pasowaly male piersi :P ale coz hehe zostala bardzo chojnie przez Ciebie obdazona :evul: ,ale pracka mi sie podoba :P
Hmm z tego co zauwazylem to o komentarz trzeba poprosic ;P a wiec ->
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231&page=65&pp=10
(3 od dolu o ile sie nie myle)
@gorthang
Mozna prosic o direct linka do twojej pracki? chetnie sam zobacze a nie chce mi sie przeszukiwac calego forum, z gory dziekuje :)
Dementia
11-10-2005, 01:40
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)
Nie pokonasz? To tylko kwestia przekonania, tudziez nastawienia. Jesli dobrze nastawiasz sie do cwiczenia anatomii a Twoje przekonania są ukierunkowane na jasny i klarowny cel jakim jest sukces, czyli w tym przypadku perfekcja, reakcja zaczyna zwać sie łancuchową.
Malwina Użarowska na swoich kursach CreativeNLP mówi uczestnikom "Postaraj się skutecznie, wlasnie teraz, przypomniec sobie cos, na czym Ci bardzo zależy. Możesz w tym momecie, gdy masz ten obraz w swojej wyobrazni, wsluchac sie w swoje mysli ktore mowia Tobie, "muszę mieć czas, miejsce i pieniadze na narzedzia ktorymi bede usprawniac moja umiejetnosc" i poczuc jak zmniejsza się realność osiągnięcia upragnionego celu, bowiem najpierw musisz pokonac ciezka drogę. Ale obracajac sie i spogladajac na osiagniecie tego, na czym Ci zależy z zupelnie innej perspektywy, mozesz uslyszec wlasne mysli ktore mowia Tobie "Chce miec to, na czym mi zalezy. Co musze zrobic, by to osiagnac?" i teraz zapewne czujesz jak droga wydaje się łatwiejsza a swiadomosc jasno okreslonego celu z niesamowita predkoscia zbliza Ciebie do niego, gdyż tak jak w przypadku malarstwa, mistrzowie mowili swoim uczniom od wiekow "od ogołu do szczegolu" co sprawialo ze czuli się malując,wspaniałe obrazy w transie przypływającej weny twórczej , tak jak teraz Ty - zblizeni do jasno okreslodego celu, co sprawiało że czuli się spełnieni twórczo. Kiedy już zapamiętasz ten stan bardzo dokładnie, z każdymi szczegółami, byc moze za pięć sekund, byc moze teraz, decyzja nalezy do Ciebie, mozesz zaobserwowac jak za kazdym razem, kiedy podnosz olowek i przyciskasz go do kartki, tworzac najrozmaitrze linie, rosną Twoje umiejetnosci w takim tempie jakie jest dla Ciebie zadowalające i jeszcze bardziej..."
No ale wracajac do tej reakcji lancuchowej to jak juz wyzej zostalo wspomniane, Patrzac na cel, widzsz cala droge, a to pozwala Tobie łatwiej ja pokonac. Nieprawdaż?
I nawet nie chcesz widziec moich rysunków sprzed paru lat.. Wtedy tez myslalam ze nie pokonam anatomii :)
A co do 'pozowacza' to bardzo dobry pomysl. (ja tez takiego mialam! :D )
Poradzisz sobie!
Przeciez KAŻDY czlowiek posiada WSZYSTKIE potrzebne zasoby do zmiany. (Tylko nie każdy je widzi :) )
Wasza zaspana jak jasny, cholera, gwint
-De.
"I need some sleep
You can't go on like this
I tried counting sheep
But there's one I always miss"
(Shrek II Soundtrack - Eels - I Need Some Sleep)
zimne_piwo
11-10-2005, 07:51
organizatorzy: Czy moglibyście usunąć posty bez zdjęć, z samymi komentarzami, itp bo przeglądanie prawie 70 stron i to z pracami różnej wielkości (od linku do prac, które trzeba ogladać w kinie lub na rzutniku) jest trudne i męczące :( a i napewno łatwiej się wyłapie plagiaty ;)
komentarze ---> post: 48, 118, 143, 163, 304, 389, 398, 403, 454, 463, 490, 550, 580, 613, 632, 660,
bez zdjęcia ---> post: 90, 164, 212, 242, 251 ?, 313, 342, 367, 447, 487, 502, 533, 535, 551, 552, 571, 587, 597, 611 ? , 628, 647,
posty zbanowane itp: 95, 96, 98, 104, 108, 130, 131, 137, 217, 246, 261, 309, 429, 620,
niedziałające 'linki': 117, 168, 520 (522, 523) ?,
397 --- jaki Ty masz ekran, bo chyba pobiłeś wszystkich z wielkością obrazka :D
nie ujełem tutaj prac, które nie sądzę by były na 'poziomie'....
a także daje wskazówkę dla ludzi, którzy mają komputer XXX calowy...zmieńcie rozmiar obrazka, np: programem: IrfanView (wystarczy wejść w opcje ->zmień rozmiar obrazka i dać na około 800) i odrazu będzie się lepiej oglądało zdjęcia :D <program łatwo znaleźć w google.pl>
Hmm z tego co zauwazylem to o komentarz trzeba poprosic ;P a wiec ->
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231&page=65&pp=10
(3 od dolu o ile sie nie myle)
wiec tak....jezeli smoka zrobiles sam to naprawde Ci fajnie wyshedl tylko uwazam ze mogles go ujac w innym kadrze, po za tym tlo to shczerze mowiac nic shczegolnego kilka filtrow w Photoshopie, po za tym ta ramka z napisow "Tibia.pl" troche zbyt kontrastuje z wnetrzem dlatego dziwnie to wyglada i uwazam ze bez niej by o wiele lepiej wygladalo :P, najbardziej podoba mi sie smok :D
Lord_Nerevar
11-10-2005, 11:13
Hej, w tibie już nie gram ale tak co jakiś czas odwiedzam, ten konkurs to porażka, ilośc ciekawich prac można na palcach policzyć ! większość to chała bądź niedokończone shity. A 50 % tych fajnych to poprostu przerysowane z jakiejś gazety/ gry / strony itp.
Nie staracie się, w porównani uz tym co było na konkursie z przebieraniem się.
Miłego grania, cya.
a co sadzicie o mojej pracy ?
skeleton ;p (http://i16.photobucket.com/albums/b21/mighter/PA090491.jpg)
Bad boys
11-10-2005, 11:40
No KITajec nice job :p
nie wiem czy o to chodzi ale komentuje moją prace, bo nei zdążylem tego zrobić przy wysylaniu, a nie wiem jak sie robi [edit] bo jest nowym użytkownikiem forum
Na rysunku chciałem pokazać żart jednak niewiem czy jeston a tak śmieszny i podalem wzór nowego outfita, jednak zauważyłem w nim male podobieństwo do stroju Nameczanina z Dragon Balla :p
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to ten "Prezzes" używa czaru (poprostu sika ) na FE, na drugiej czesci rysunku ten koleś sobie zapina rozporek i prosze bez skojarzeń :p
chyba to wszytko, wiem że nie wygram ale dałem to dla wielkiej frajdy i do (mam andzieje) rozbawienia innych :]
Pozdrawiam :)
calineczka
11-10-2005, 13:39
Blacko >>> Dzieki za komentarz. Rog roztarty w photoshopie, przyznaje sie, zdemaskowales mnie : D Tla mi zbraklo, poszlam na skroty. (Brzmi lepiej niz na latwizne)
Dahinsa >>> To ja zamienie 2 godziny pacca na 10 dodatkowych centymetrow koszulki , co by chociaz do pepka mi siegala. Gorzej jesli to bedzie dolna polowa, badz sam tyl/przod. ; )
Interpretacja jest pierwsza klasa.
Bryndii >>> Wampir siedzi w klitce, dziwnie podpierajac sie, wspomina swoja narkotyczna przeszlosc. A kriczer, smok, zwierz moze faktycznie zbyt udziwniony, bo sam siebie nie przypomina czyli bone beast.
btw podoba mi sie Twoja praca.
a co sadzicie o mojej pracy ?
skeleton ;p (http://i16.photobucket.com/albums/b21/mighter/PA090491.jpg)
hmm...praca jest fajna, mam zastrzezenia do tego ze brakuje tu widocznego zroznicowania kreski i dlatego zlewa sie Twa rycina, mozna to nieco podkrecic w programie musish tylko wlaczyc auto colors. A ogolnie jest dobrze :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.