Pokaż pełną wersje : Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze]
W tym temacie umieszczamy komentarze do prac na konkurs: Tibia i magiczny ołówek!. Regulamin tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51232), prace tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231), a ogólny opis tutaj (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51236).
Pozdrawiam i życzę powodzenia
[EDIT]: Nie komentujcie tutaj idei konkursy i nie typujscie zwycięzców od tego jest news, tutaj komentucie tylko wrzucone juz prace!!!
YoungLady
24-09-2005, 08:27
Podoba mi się bardzo praca Arbuzka :P
@Bosal
Wwróciłeś na tibia.pl?
Wojtini12
24-09-2005, 09:34
Mi troche buty w rysunku zioma99 sie nie podobaja alke reszta spoko
OMFG, praca KITajca wymiata :O
ta knight'ka jest za***ista! ^^ taka sexy xD
pwned!
Jackal Silentdark
24-09-2005, 10:22
praca Kamosa to nic innego jak tekst napisany pewną czcionką i przerobione na format *.jpg. Więc to nie jest jego praca tylko wykorzystanie czyjejś czcionki :baby:
praca Kamosa to nic innego jak tekst napisany pewną czcionką i przerobione na format *.jpg. Więc to nie jest jego praca tylko wykorzystanie czyjejś czcionki :baby:
LoL, to są ogólnodostępne czcionki. A nie czyjeś. Tak samo jak te, ktore masz pierwotnie w wordzie.
jak narazie wszystkie prace są beznadziejne ;)
Rabanbar
24-09-2005, 10:26
Przepraszam że tu pytam ale nie wiem gdzie zapytac a nie chce meczyć na PW. Można zrobic zdjęcia aparatem i powklejać na komputerze czy musi być w 100% wlasnoręcznie?
Btw. Fajna ta praca z Knightką, szkoda że niestety chyba nie twoja :/
Kamlot De'Kapy
24-09-2005, 10:29
@master pepi
I ty mowisz, ze all sam zrobiles? oO
@topic
Narazie Knight'ka rzadzi :]
Nie moja ? mam ci udowodnić (tylko ciekawe jak :/) ?... moze ci sie wydawać ze ta prace nie jest moja bo mogłeś ja już widziec na forum "pewnego" komiksu internetowego (*w Topicu z moimi rysnkimi)... rysunek narysowny byl juz dośc dawno... bo jakis miesiąc temu (z zalozeniem by go w jakims topicu na tibia.pl walnąć)... a ze teraz nadazyla sie zarypista okazja :D... pozatym powiedz dlaczego ten rysunek nie ma byc mój ?? powiem ci o nim wszystko co chcesz wiedzec ... napisze ci nawet marke i wygląd ołówków, rapidografów, których do niego uzywałem. nie zapominając o nazwie gumki ...
Tibio-gracz
24-09-2005, 10:41
Master pepi wszystkie miasta miastą są portowe (Kazordoon też posiada statek parowy).Ale nie mogę uwierzyć, że to ty rysowałeś.
najbardziej podoba mi sie kamosa ten napis B) :cup:
Mogę się mylić, ale imo obrazek Cramerosa to nie jego własna praca. Widziałem już ją na innych stronach~
@:Ellenthar Darkblade TO NIE TWOJA PRACA, wiem nawet skąd to wziąłeś ;/
Wojtini12
24-09-2005, 11:48
KiTajec nie zx tej gry masz obrazek bo skad taki dziwny miecz,armor,legi...?Zrobil obrazek z diablo i ma podniete:P
To jest gorsze niz myslalem, polowa osob albo wklejka nie swoje zdjecia sciemniajac przy tym pieknie, albo wklejka jakies za przeproszeniem gowna. W temacie bylo PODKREŚLONE ze prace mająbyć na wysokim poziomie. Modki powinny jakos na to zareagowac ....nie będe juz mowil jak.
Praca Wiluxa nie jest jego, została narysowana przez niejaką Lilyeth rok temu ;)
Lilianos
24-09-2005, 13:04
Ktoś widział arta na początku czwartej, strony, od razu widać że to nie jego, jeszcze nad tym drugim pisze Heroes & Might I magic III, bez jaj...
Sillent Assasin
24-09-2005, 13:05
Ja mam taką malą sugestię. Mianowicie, żeby autor umieszczał swój podpis na rysunku jeśli rysował go wlasnoręcznie a nie na komputerze. Bo na necie tez mozna znalesc szkice związane z tym konkursem.
To tyle.
Peace \/___(^-^)___\/
Cor Tibiarz
24-09-2005, 13:14
te prace sa zaje***te szczegolnie te szkice, jedynie te paintowe mi sie nie podobaly jak te szkice zobaczylem to juz widze ze niestety nie mam sznas :P
bo jak bym wzial udzial w konkursie to na pewno bym szkica zrobil :D ale i tak wbije na konkurs dla zabawy :P
Thimburd
24-09-2005, 13:15
Co do konkursu. Ciekawy pomysł, ludzie mogą się bardziej wykazać. Szkdoa tylko, że część fotek są robione przez kogoś innego, a w temacie gdzie należy wstawiać pracę ludzie również komentują i pytają: "jak fstafic fottkke plex halp!!1". Ja też chyba coś zrobię jak czas pozwoli, najgorsze jest to, że nie mam jak narazie pomysłu :) Najlepsza praca teraz to według mnie Merkyon'a (o ile jest to praca samodzielna). No, to trzeba się wziąść do roboty.
Pozdrawiam,
Thimburd
PS
Bosal, wróciłeś na Tibia.pl??? :O
PS2
To mnie dobiło:
He He He
Ejj powiedzcie jak to zrobic niemam pojencia :( Prosze Powiedzcie
C:\Documents and Settings\Marthyna\Pulpit\For.JPG
zimne_piwo
24-09-2005, 13:29
jednak 90% Polaków to kolpletni idioci :) normalnie jak oglądam prace to nie wiem na który bok się zwijać ze śmiechu xD hehe ciekawe czy google teraz nie ma problemów z transferem, skoro tyle ludzi szuka prac...chyba naprawdę nie rozumiecię, że to trzeba samemu namalować...a narysowania takiej pracy to napewno nie kilkanaści minut, to jest ciężka praca i wątpię by większość z dodanych już prac była samodzielna w tak krótkim czasie....idea konkursu fajna, ale jak zwykle górą jest lenistwo xD
p.s ja już pracuję nad szkicem xD
@Miracle mnie to też bardzooo ale to bardzooo interesuje...przecież na różnych forach i stronach o rpg i fantasy jest pełno takich prac więc jak modki będą wiedzieć, że to praca akurat tego człowieka? o.O
EDIT: oh my God, modki, współczuje, ale macie pracy xD nie dość, że temat z pracami to teraz czat, to jeszcze te prace...hehe orginalne są tylko te, których poziom jest poniżej 'wysokiego' xD pewnie z 7 stron tematu zrobi się 1 xD miłej pracy :evul:
Ostatecznie moje zdanie o ludziach grających w Tibię spadło, gdy zobaczyłem 'nowego potworka' tak idealnie podobnego do Żółwia Ninja O.O *shocked*.
Proste, że grają także normalni ludzie, ale są oni niestety w znacznej mniejszości ; (.
Ja tam sprubuje ale po obejżeniu prac innych mam pewne watpliwosci.Z tych prac które do tej pory zamieścili inni widze 5 które mają realne szanse na zwycięstwo :) chociasz jest tesz wiele plagiatów :(
Thimburd
24-09-2005, 13:41
No, straty google jutro wyniosą kilka miliardów dolarów bo się popaliły servery xD
No, niestety taka jest prawda, że większość noobów i idiotów ze świata to polacy. To smutne.
I też się zastanawiam, w jaki sposób wykażecie autentyczność prac. Szukanie w wyszukiwarce w google? Hehe. Będziecie mieli dużo pracy :)
Lilianos
24-09-2005, 13:42
Ludzie Dodawajcie dedykacje np. "Lilianos For tibia.pl" (tak jak na moim szkicu który ukaże się w poniedziałek), moim zdaniem 90% tych prac to google albo yahoo, dorysujcie dedykacje i bedzie Git (ale swoją droga to też dedykacje na kompie mozna dorobić -.-)
wiele mozna znaleźdz na google, taa serwery sie popalą :/
ale taka jest prawda
ja swoją sygnature do konkursu zrobilem sam, ale widze kilka prac ktore sa w 100% plagaiatem, niemowie ktore bo moge sie mylic, ale jestem pewien ze sie nie myle :D
CRAMEROS DEBILU TO NIE TWOJA PRACA ;/ jak ktoś chce moge nawet podać linka skąd ją masz pajacu
Zell Spellmaster
24-09-2005, 14:25
Wilux, Ellenthar Darkblade, Ozon18, Lakobuv, Ppx3 <- majne faworyci na dzień dzisiejszy. Bardzo dobra robota ;) Tibia.pl team bedzie miała nie lada problem żeby wyłonić zwycięzcę ;)
ja tam moge w każdej chwili 20 zł poświęcic(jeszcze 300zł z 18-tki zostało ;D ) i wysłac pocztą orginał do któregoś z moodów...
The Larch
24-09-2005, 14:35
Ogólne spostrzeżenie mistrza Modrzewia:
60% plagiaty
30% badziew narysowany w 5min w mspaint lub jakies zeskanowane gryzmoły.
Reszta tonie w spamie.
Ogólnie żal dupę ściska jak się to widzi, ale przynajmniej można się pośmiać.
Moje spostrzeżenia :P ...
KITajka zostawcie w spokoju bez dowodów, widac po szczegółach że "może" być to jego praca.
Ellenthar Darkblade tak humm... że tak powiem P-L-A-G-I-A-T
Ja się zabieram za farbki + ołówek + mr Photoshop *Można go używać do lekkich modyfikacji?*... Jakies 0,5 dnia mi zejdzie na tym rysunku :P nvm...
@Rabanbar odpada
@Resthin reagujemy :) ale na plagiaty bedziemy reagowali na samym koncu po zakonczeniu konkursu...
Theron Rangaver
24-09-2005, 15:09
Mam jakies takie dziwne wrazenie ze wiekoszosc tych prac to przekalkowane albo sciagniete z neta grafiki .... Roznice miedzy amatorskim rysunkiem a dzielem wprawnego rysownika od razu widac.... :)
czerwo of sorcerer --> Ta praca już była na forum... :p
ohhh no same plagiaty jeden rysunek - dwie inne osoby (kto takie cos robi na tym forum to chyba jakis idiota) wymaze podpis i mysli ze wygra ;(
podoba mi sie ten minotaur ale dwie osoby go narysowaly (przynajmniej tak wynika skoro dwie osoby maja ten rysunek tylko jedna wymazala podpis )
no comment
Angel of Death
24-09-2005, 15:18
Niestety większość tych prac to plagiaty na necie mozna znaleźc baaardzo dużo prac które nadają sie na ten konkurs. Oby tylko nie wygrał ktoś, kto ukradnie jakis rysunek ...
Maedhros
24-09-2005, 15:23
-Nie wiem gdzie mam o tym napisać ,dlatego wale w tym temacie-
Dlaczego wszystkie prace w paincie sa usuwane? W regulaminie chyba nie ma wzmianki że nie można takich umieszczać ,a jeśli jest to nie zauważyłem.
Powód:Ech... Czy to jest praca na poziomie?
Bosal jeżeli myślisz że w paincie nie da się zrobić dobrej pracy ,to nie znam słów aby cię dobrze określić i nie dostać za to upomnienia(bana).
Możecie usunąć tego posta ale i tak zostanie fakt że nie dopracowaliście tego konkursu jak należy.
Angel of Death:
amsz w zupelnosci racje ... juz większosc rysonków z tego konkursu widzialem w necie =/
To powiedziałem ja: Rysunków w paincie też nie przyjmujemy, chodzi mi o poziom painta, powiedziane jest ze mozecie robic w czym chcecie i jaka chcecie technika, ale maja byc to dobre prace!
Oczywiście w paincie można pixelarty i różne takie zrobić, i oczywiście będą to dobre prace, ale usuwałem prace które nie reprezentowały sobą niczego! Po prostu dla mnie bazgroły! Trzeba się troszkę przyłożyć, żeby namalowac cos dobrego! Można w paincie oczywiście, ale teraz jak już mówiłem usuwałem prace nie warte oglądania, tym bardziej konkursu!
Lilianos
24-09-2005, 15:34
Wymyśliłem idealny sposób na sprawdzenie wiarygodnoci rysunku, niech zwycięzca wyśle go po prostu w kopercie do admina po wyłonieniu wyników :evul: zobaczymy ile osób wykasuje swoje posty :P
hmm, czemu te osoby, które tak ładnie rysują nie należą do MTA ??? Czyżby nigdy nie rysowały i nagle odkryły swój talent? Chyba, że ktoś jest bardzo skromny to co innego :S
regafewee napisal ze (cytuje) "d Jak narazie to 80% prac tu jest wspomaganych roznego rodzaju grafikami z tibi jak i innych zródeł . -.- REGULAMIN
Jeszcze jedno do oszustów czy tak ciezko zamazac podpis z zdjecia, zamazcie bo sie pokapuja ze plagiat muahuha."
A ja sam znalazlem strone z ktorej wzial swoj rysunek i go przerobil -.-
Adres: http://www.aether.demon.co.uk/gallery/dragon.html
Już widze pare osób zlamiło prace z innych galerii, i co to ma być równa walka? Dajcie spokój...
Już bardziej wole prace które są mało dobrze wykonane (lekko powiedziane) niż te które zostały ukradzione z innych www.
@all
Widze ze podzielacie moje obawy,
Pozdro dla prawdziwych artystów.
Można zrobić taką selekcje, prace które mają małe powiązanie z Tibią, (jakieś potwory całkiem nie z tąd, krasnoludy etc) wywalić.
Maedhros
24-09-2005, 15:53
To powiedziałem ja:
Oczywiście w paincie można pixelarty i różne takie zrobić, i oczywiście będą to dobre prace, ale usuwałem prace które nie reprezentowały sobą niczego! Po prostu dla mnie bazgroły! Trzeba się troszkę przyłożyć, żeby namalowac cos dobrego! Można w paincie oczywiście, ale teraz jak już mówiłem usuwałem prace nie warte oglądania, tym bardziej konkursu!
No dobra . Spróbuje zedytować swój rysunek tak aby nabrał sensu .Tym razem czarna owca symbolizująca pech i wyróżnienie. Będzie spychała głaz na rycerza aby uratować swoje rodzeństwo. Czarna owca wyróżni się ze stada w ten sposób i uratuje swoje rodzeństwo. :]
jogro'silverhawk
24-09-2005, 16:03
No dobra . Spróbuje zedytować swój rysunek tak aby nabrał sensu .Tym razem czarna owca symbolizująca pech i wyróżnienie. Będzie spychała głaz na rycerza aby uratować swoje rodzeństwo. Czarna owca wyróżni się ze stada w ten sposób i uratuje swoje rodzeństwo. :]
Bujna wyobraznia heh :)
Powiem jedno do innych ale żeby nieuznali tego za obrażliwe!! :baby: Zauważylem innych ludzi prace powiem jedno ze sciągacie od innych prace.Chodzi mi oto ze to nie wasza robota.Tylko innych ludzi.A komentarz napiszecie np.Pracowaelm nad tym 5 godz ... .Wystarczy że wejde na google na obrazki i wpisze potwory i odrazu mi wyskakujom prace :)Podbne do innych co tu pokazywali.Bede bral w tym udzial :p ale zrobie sam sam prace od podstaw a nie na odwalantusa pozdro dla all.Nara :]
Lilianos
24-09-2005, 16:12
Obrazek gooza znalazłem w googlach, no comment
Ej ludzie czemu wy wklejacie obrazki gotowe ? np mafuss przecież pisze w regulaminie ze nie mozna wklejac zadnych nie zrobionych własno ręcznie obrazków a Ty tam wkleiłeś napis, hydre i jakegoś jeszcze potworka.... przed wklejeniem moze byscie przeczytali regulamin ? -.-
@down: Racja...
Walekifa
24-09-2005, 16:18
OMG TO JEST NIE SPRAWIEDLIWE!!!!!!!!!!!!!!Połowa z tych prac nie jest wcale wykonana przez uzytkowników,tlyko znaleziona w niecie...
Klik: www.google.pl ,grafika i znajdziecie połowę prac wpisując odpowiednie słowo......
Takie prace rysują tylko mistrzowe ołówka.....Oszustwko i skandal! X(
Panicz Bartek
24-09-2005, 16:20
w zasadzie to tez paru osob znalazlem fotki na google ja pracowalem sam no neich ktos znajdzie na gogle moja fotke to bendzei za***isty gosc:D B)
ja robielm sam no moze nie do konca tego draga z gory od gapilem z lekka ale to wszytko co tam jest i co ja zmienilem tego draga przyciemnilem itp nikt nie znajdzie:D a ze inni kopiuja innego prace to chyab kazdy wie chyba 1/5 z tych rysunkow sami narysowali ale z reszta co mnie to obchodzi to idz sprawa mysle ze admin wie co robi..:D pozdro all narx
Lilianos@
Daj link jzeli moj rysunek znalazles w necie -.-
ziomek jakis
24-09-2005, 16:22
zrobilem prace w paincie i mi wykasowali
wiekszasc szkicow znalazlem w googlach
wydaja mi sie ze powinny bys skasowane
postanowilem narysowac prace i bedzie za pare h
morze tej nie wykasoja
B)
Cor Tibiarz
24-09-2005, 16:23
zdaje sie ze ten minos tez jest wyszukany bo maja go az 2 osoby
dobry pomysl z tym wysylanie prac do admina tylko zeby potem je odsylal :D
edit: wlasnie pracuje nad praca tylko szukam w necie jak wygladaja dokladnie szmocze skrzydelka :D
Panicz Bartek
24-09-2005, 16:26
bardzo bardzo dobry pomysl z tym wysylaniem prac do admina tylko ze ja mam same szkice zrobione bo malowalem go na kompie itp:D ale kredkami moge jego taksamo pomalowac:D minotaura znalazlem naa gogle.pl :D lol niezla bania dobra ide sobie nie interesuje mnie juz to mysle ze admin wie co robi pozdro all bye
mi sie wydaje że conajmniej połowa tych rysunków była wyszukana w necie i wstawiona tutaj, lepszym pomysłem byłoby to zeby dać tutaj kilka zdjęć z poszczególnych etapów rysowania, tak dla pewności ze praca jest własna a nie skradziona.
Lilianos
24-09-2005, 16:28
Lilianos@
Daj link jzeli moj rysunek znalazles w necie -.-
Prosze bardzo:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.smoki.cc.pl/zenonus/statek.jpg&imgrefurl=http://www.smoki.cc.pl/zenonus.htm&h=388&w=393&sz=30&tbnid=OYBB-VVYqBIJ:&tbnh=118&tbnw=120&hl=pl&start=9&prev=/images%3Fq%3Dstatek%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D %26sa%3DG
Sorka że długi
Hehe jest link, czysbyś wpadł ? xD
zimne_piwo
24-09-2005, 16:33
ludzię i po co robicie niepotrzebne komentarze? powiedział, że skasuję na koniec konkursu? powiedział...więc zamiast dawać głupię komentarze to lepiej napisać kto i skąd ściągał .... jeżeli organizatorzy znajdą chwilkę czasu to wezmą w pierwszym pościę dadzą listę i będzie można potem kasowac wszystkich, którzy liczą na łatwiznę... xD ahh ale się posypią bany xD
Mam dziwne wrazenie, ale w ciagu jednego dnia, na forum pojawilo sie kilku/nastu profesjonalnych grafikow, ktorzy oczywiscie wczesniej ukrywali swoj talent, no bo po co sie chwalic? Zalosne jest to, ze tak duza liczba ludzi probuje szczescia wklejajac nie swoje prace, ktorych wykonanie w jeden dzien, to chyba mistrzostwo. Dodatkowo wiekszosc z nich ma ~15lat i nie uwierzyl bym takiej osobie, ze jest w stanie narysowac taka prace z wszysktimi szczegolami, pociagnieciami olowka i perfekcyjnym skanem. Zeby tak rysowac, ludzie nieraz trenuja po kilka lat, zarabiaja dzieik temu pieniadze i sa zatrudniani przez duze firmy. Opanujcie sie i jezeli nie macie nic do zaprezentowania, to nie robcie tego, bo to i tak nie ma sensu. Wczesniej czy pozniej ktos wam udowodni ze dana praca nie jest wasza, a moderatorzy mam nadzieje zrobia to co do nich nalezy(proponowal bym bana na IP by zwalaczac takich idiotow).
:) hehehe dobra robota Lilianos pora demaskowac oszustow :baby: .Ide szukac prac niektorych tu osob.Radze żebyscie sie przyznali :p cya
Ej, czy mi sie wydaje czy połowa jak nie wiecej nie przeczytała regulaminu, o ile dobrze mysle to kazdy element pracy ma byc wykonany wlasnoręcznie a nie dajecie tło i wklejacie cos z neta !! Macie to narysowac sami a nie skelic kilka obrazków !! boooze tak ciezko poświecic 3 minuty na przeczytanie regulaminu i kolejne 3 na zastanowienie sie nad tym co tam jest napisane ?? ;/ żałosne...
już pisałem co będziemy robili z takimi praami i inie chce mi się robić tego drugi raz!!!!!
Witam ponownei znalazlem jednom prace B) Minotaura oto link : http://www.esnt.debica.edu.pl/mjb/h3/sketch2.jpg ehh niestac was na cos innego jak bym poświeńcil all dzień to bym znalazl niektorych obrazki.Acha zauwazylem jak mozna was demaskowac wszytskie prace som olowkiem robione czy az tak bardzo niechcialo wam sie pomalowac je.Niemacie kredek czy co??.Odpowiedzcie sobie na jedno pytanie..Warto było...??Pozdro all Cya :cup:
[QUOTE=RefuginAcha zauwazylem jak mozna was demaskowac wszytskie prace som olowkiem robione czy az tak bardzo niechcialo wam sie pomalowac je.Niemacie kredek czy co?? :cup:[/QUOTE]
w tym momencie wykazales sie gosciu zupelnym brakiem mozgo jak sie nieznasz na temacie to sie niewypowiadaj kredkami to ty se kolorowanek pomaluj....
Knight Bicek kolejny mądry, te cos to jest tapeta a nie twoja praca !! ;/ nic do niej nie włożyłes tylko z neta skopjowales, poprostu brak słow...;/
""w tym momencie wykazales sie gosciu zupelnym brakiem mozgo jak sie nieznasz na temacie to sie niewypowiadaj kredkami to ty se kolorowanek pomaluj....""
Wiesz co Miaaru wez mi tu niegadaj glupot bo widze ze te prace to nie ich :evul: i wez sie nie wtryniaj do teamtu jak jestes madry pokaz swoj obrazek -.- nara
http://i7.photobucket.com/albums/y253/Qzik/Dragus.jpg
Komp lepszy od ołówka :P
Koleś ściagnął zdjecie z czasopisma Fantasy < Obrazek był na płycie dołaczonej do tego czasopisma > (rok lub dwa lata temu )
Bo to zdjęcie to art z gry Neverwinter Nights.
btw: nie cytujemy zdjęć :P
@Knight BiceK
Chlopie i w ile to zrobiles? moze w 2-3h?
Sciagniete na zywca. Takim osobom przydalyby sie bany z miejsca
Dzik Dzik Tadzik
24-09-2005, 17:29
Wszystko ok ale coś tu nie gra!!! w życi nie uwierze że przaca ppx3 jest wykonan przez niego. Ludzie on ma 14 lat!!!
Lubie i szanuje w pełni te strone i te forum ale jeżeli np. jago praca, wygra to sie naprawde na was zawiode.
Tyle mam do powiedzenia.
Wszystko ok ale coś tu nie gra!!! w życi nie uwierze że przaca ppx3 jest wykonan przez niego. Ludzie on ma 14 lat!!!
Lubie i szanuje w pełni te strone i te forum ale jeżeli np. jago praca, wygra to sie naprawde na was zawiode.
Tyle mam do powiedzenia.
popieram to co napisales
""w tym momencie wykazales sie gosciu zupelnym brakiem mozgo jak sie nieznasz na temacie to sie niewypowiadaj kredkami to ty se kolorowanek pomaluj....""
Wiesz co Miaaru wez mi tu niegadaj glupot bo widze ze te prace to nie ich :evul: i wez sie nie wtryniaj do teamtu jak jestes madry pokaz swoj obrazek -.- nara
heheh proszed bardzohttp://forum.tibia.pl/showthread.php?p=543607#post543607 i mielgo szukania moja praca tez jest zrobina olowkiem czyli plagiat ^^ .
heheh proszed bardzohttp://forum.tibia.pl/showthread.php?p=543607#post543607 i mielgo szukania moja praca tez jest zrobina olowkiem czyli plagiat ^^ .
1 żecz:Chcialem ci jedno powiedziec ze twojego rysunku nie widze :p wiec niemam zdania onim 2:niedowalaj sie odmnie ja tylko chce zeby to była uciwa gra a nie ktos ze na 2 min. ściągnie skaś i wzuci tu i powie ze 10 godz. pracowal.Nara X(
1 żecz:Chcialem ci jedno powiedziec ze twojego rysunku nie widze :p wiec niemam zdania onim 2:niedowalaj sie odmnie ja tylko chce zeby to była uciwa gra a nie ktos ze na 2 min. ściągnie skaś i wzuci tu i powie ze 10 godz. pracowal.Nara X(
juz widac mialem drobne klopoty :p tez chem zeby to byla uczciwa gra ale niemow mi ze musze kredkami rysowac bo wogule nieznasz sie na tym....
juz widac mialem drobne klopoty :p tez chem zeby to byla uczciwa gra ale niemow mi ze musze kredkami rysowac bo wogule nieznasz sie na tym....
Kredki do dupy -.- na tym wlasnie polega piekno niektórych prac
@up
na tym ze byly robione kredkami hehehe 8o niewiem ocb?
Ja mam propozycje, jeżeli jest tu tyle niby talentów co potrafią w tak króttkim czasie narysowac super prace ołówkiem to niech na ich pracy obok rysunku znjadzie sie nick taki co ma na forum, poprostu niech prace bedą podpisane i wtedy wyjdzie na jaw kto nie zrobił sam, bo podpisac "swoją prace", to żaden problem ale podpisać sciągnietą z kąś to juz wiekszy.
Ja mam propozycje, jeżeli jest tu tyle niby talentów co potrafią w tak króttkim czasie narysowac super prace ołówkiem to niech na ich pracy obok rysunku znjadzie sie nick taki co ma na forum, poprostu niech prace bedą podpisane i wtedy wyjdzie na jaw kto nie zrobił sam, bo podpisac "swoją prace", to żaden problem ale podpisać sciągnietą z kąś to juz wiekszy.
i co to da? podpis i tak bardzo latwo podrobic wzucic komputerowo zaden problem ^^ .
Ma być ołówkiem napisany a nie komupterowo wklejony...
Ma być ołówkiem napisany a nie komupterowo wklejony...
wlasnie o to mi chodzi potrzeba tylko skaner i drukarke i mam wlasny podpis na kazdej pracy :)
No, moze i tak..tylko teraz ciezko bedzie odróżnic kto narysował sam a kto sciągnął...:(
[QUOTE=Uriel_]teraz ja :P
http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg (http://imageshack.us)
http://http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg[/IMG][/URL
100 procent moje z mojej stronki pomyslalem sobie kiedys robilem te portrety moze je uzyje do konkursu cieszcie sie ludzie bo i tak pewnie nie wygram.:(:(:(:(
TO nIE TWOJE KLAMCo nie sie kazdy popodpisuje na pracy
[QUOTE=Uriel_]teraz ja :P
http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg (http://imageshack.us)
http://http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg[/IMG][/URL
100 procent moje z mojej stronki pomyslalem sobie kiedys robilem te portrety moze je uzyje do konkursu cieszcie sie ludzie bo i tak pewnie nie wygram.:(:(:(:(
PLAGIAT
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg&imgrefurl=http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara.htm&h=800&w=572&sz=82&tbnid=OOowYP3k7xkJ:&tbnh=142&tbnw=101&hl=pl&start=1&prev=/images%3Fq%3Dsmok_lecacy.jpg%26svnum%3D10%26hl%3Dp l%26lr%3D%26sa%3DG
trzeci news od gory ''Nowa galeria autorska z 13-ma grafikami, których autorką jest Nalavara.
''autorką shader niewiemdzialem ze jestes kobieta ^^
Heliwurab
24-09-2005, 18:33
Ja Was, ludzie, nie rozumiem! Jak powiedziałem przed chwilą koledze :60% tych zdjęć to zdjęcia znalezione w internecie, 20% nie umie wklejać zdjęć,10% to zdjęcia ktore nie łamią regulaminu i 10% złamało regulamin.
To prawda... nikt nie umiałby tak szybko narysować tak ładnych rysunków. tak więc tylko 10% z tych ludzi ma szanse wygrać. I już :cup:
Ja Was, ludzie, nie rozumiem! Jak powiedziałem przed chwilą koledze :60% tych zdjęć to zdjęcia znalezione w internecie, 20% nie umie wklejać zdjęć,10% to zdjęcia ktore nie łamią regulaminu i 10% złamało regulamin.
To prawda... nikt nie umiałby tak szybko narysować tak ładnych rysunków. tak więc tylko 10% z tych ludzi ma szanse wygrać. I już :cup:
prawda ktos zamiescil ladnego tytana to byl 13 latek -.- takie cos na miejscu usunoc
zimne_piwo
24-09-2005, 18:41
nie wiem czy organizator skorzysta z pomysłu, ale ja bym kasował wszystkie prace osób, które założyły konta od dnia dzisiejszego...
po pierwsze: większość ma pracę z internetu ...
po drugie: zakładają mnóstwo kont ...
nieby obserwowały forum do tej pory? i raptownie konkurs i zakładają konta...przecież to wielka ściema xD
a tak ode mnie: jesteście śmieszni, głupi i lol, bo taką pracę jak tu niektórzy prezentują naprawdę nie namalujecię w kilka godzin =\ takie szczegóły jak są na niektórych wymagają kilkudni ciężkiej pracy....a po za tym szkoła i wogóle inne zajęcia, więc .... wniosek nasuwa się sam xD
nie wiem czy organizator skorzysta z pomysłu, ale ja bym kasował wszystkie prace osób, które założyły konta od dnia dzisiejszego...
nieby obserwowały forum do tej pory? i raptownie konkurs i zakładają konta...przecież to wielka ściema xD
a tak ode mnie: jesteście śmieszni, głupi i lol, bo taką pracę jak tu niektórzy prezentują naprawdę nie namalujecię w kilka godzin =\ takie szczegóły jak są na niektórych wymagają kilkudni ciężkiej pracy....a po za tym szkoła i wogóle inne zajęcia, więc .... wniosek nasuwa się sam xD
A ja bym byl za twoim pomyslem z tymi szczegulami np praca morudiego widac na oko ze nie zego
eh a kto powiedizal ze te prace sa narysowane w kilka godzi? jesli chodzi o moja praca to powstala dlugo przed tym jak ogloszono konkurs i rysowalem ja ohoho albo i dluzej i niemala nic wspolnego z tibia wtedy nawet jeszcze wtedy niegralem w tibie :p
UWAGA!!!
Nastąpił update regulaminu! Regulamin znajdziecie tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51232)!
Patrzeć na końcu punkt 13!
zimne_piwo
24-09-2005, 19:00
eh a kto powiedizal ze te prace sa narysowane w kilka godzi? jesli chodzi o moja praca to powstala dlugo przed tym jak ogloszono konkurs i rysowalem ja ohoho albo i dluzej i niemala nic wspolnego z tibia wtedy nawet jeszcze wtedy niegralem w tibie :p
właśnie dlatego pisałem, że organizatorzy mogą odrzucić mój pomysł, bo nie wiadomo kto kiedy rysował, malował pracę :(
@zimne_piwo warunkiem uczestnictwa w konkursie jest konto na stronie, a nie wszyscy sie rejestruja bo dla nie ktorych strona jest wylacznie zrodlem informacji... jesli chodzi o prace to przeciez ktos mogl sobie wczesniej malowac... pomysl czasem zanim cos napiszesz
zimne_piwo
24-09-2005, 19:07
@zimne_piwo warunkiem uczestnictwa w konkursie jest konto na stronie, a nie wszyscy sie rejestruja bo dla nie ktorych strona jest wylacznie zrodlem informacji... jesli chodzi o prace to przeciez ktos mogl sobie wczesniej malowac... pomysl czasem zanim cos napiszesz
mówiłem, żeby tylko rozwarzyć ten 'problem'
i zaznaczyłem odrazu: 'zauważ, że 99% osób z super, extra pracami założyła konta dziś, więc lepiej posprawdzać ip'
i nie musisz wyskakiwac z krytyką...trudno było powiedzieć swoje argumenty i dodać na końcu: odrzucony ?
myślę, myślę, szukam, szukam i jakoś tego Twoje 14 pkt w regulaminie znaleźć nie mogę -.-"
Ja tu jeszcze tylko daje adres do topica z moimi poprzednimi pracami.. zeby nie było ze nie moje ..albo "możliwe", że moje... A co do tego 13 punktu... jesli ktos wysle prace to czy otrzyma ją spowrotem ?
http://members.lycos.co.uk/kokoartforum/phpBB/viewforum.php?f=11&topicdays=0&start=35 Link do topica.. odrazu poczytajcie sobie komiks .. moim zdaniem jeden z najlepsiejszych polskich komiksów sieciowych ...
No Lol co ja mam narysować???!!! powiedzcie plzZZZZ!!!!!! :(
Slayerek :D
24-09-2005, 19:10
A ja sądze że praca autora ,, Wymiatacz^^ " jest najlepsza ponieważ do swojego pomysłu użył Broni i zwierzęcia.
Jest to super kompozycja xDD !
Mam Nadzieje że zdobędzie :cup: Miejsce ;p ;)
Heliwurab
24-09-2005, 19:18
A ja sądze że praca autora ,, Wymiatacz^^ " jest najlepsza ponieważ do swojego pomysłu użył Broni i zwierzęcia.
Jest to super kompozycja xDD !
Mam Nadzieje że zdobędzie :cup: Miejsce ;p ;)
Wiesz zdaje mi się że Ty i Wymiatacz to ta sama osoba... a czemu?
Ponieważ Wymiatacz ^^ zamieścił swój nick. Gawagi Slayer.
A ty masz nick... OMG! ludzie co za zbieg okoliczności ! Slayerek:D !
Może to zbieg okoliczności, albo oszukujesz X(
daniell0s
24-09-2005, 19:20
moim zdaniem większość osób znajduje w necie prace i poprostu wkleja je X(
sapy - plagiat
http://www.gildia.pl/rpg/systemy/wampir_maskarada/foto/miecz/*html/640
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.gildia.pl/rpg/systemy/wampir_maskarada/foto/miecz/*w/640&imgrefurl=http://www.gildia.pl/rpg/systemy/wampir_maskarada/foto/miecz/*html/640&h=974&w=640&sz=14&tbnid=Ed58__vMqh4J:&tbnh=148&tbnw=97&hl=pl&start=34&prev=/images%3Fq%3Dmiecz%26start%3D20%26svnum%3D10%26hl% 3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN
A wiecie co ja wam powiem ?? Ten konkurs powinien nazywac się " Tibia i magiczne kopiuj-wklej " a nie " Tibia i magiczny ołówek " Ludzie albo prace sa niezwiazane wogole z tibia albo sa wziete z jakiejs strony ( wiekszosc ). Bo kto narysuje w dzien od wyjscia posta takie cos jak np. Ppx3 ( to lamus skopiowal sobie prace Krytyka z www.andegrand.pl ) Ja proponuje zeby adminowie lub modkowie ( nie wiem kto prowadzi ten konkur ) wprowadzili system zgłaszania prac poprzez pocztę . No np. ja chce wziac udzial w konkursie to musze napisac list do Tibii.pl z oryginalnym rysunkiem moim podpisem i danymi. Wiem ze to jest juz w regulaminie ale punkt 13 tyczy się zakonczenia konkursu kiedy bedzie wyloniony zwyciezca. Mowie wam to by ulatwilo wybranie zwyciezcy. Bo jezeli koles skopiowal prace i wkleił tutaj, potem zalozmy zajal 1 m-ce i okaze sie ze on nie jest autorem pracy , to modkowie beda musieli znowu wybrac zwyciezce ew. vice . W ten sposob ilosc prac zmniejszylaby sie i wyszloby na jaw kto naprawde namalował to co zamiescil na stronie. I byloby bez zbednego zamieszania :]
a nie widzisz ze google znalazlo miecz na tej samej stronie ;(
yy nie rozumiem wytlumacz bardziej...
te dwa linki to jest to samo...
bo jak w drugim sie kliknie tam to wychodzi tamten pierwszy link...
kolejny:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg&imgrefurl=http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara.htm&h=800&w=572&sz=82&tbnid=OOowYP3k7xkJ:&tbnh=142&tbnw=101&hl=pl&start=1&prev=/images%3Fq%3Dsmok_lecacy.jpg%26svnum%3D10%26hl%3Dp l%26lr%3D%26sa%3DG
nick: szader
:flaga_pl: ja powiem tak...wchodz esobie rano na tibia.pl i patrze konkurs.....rysowanie...supeeeeeer..nie ejstem najgorszy w rysunkach..wiec sprobuje. patzre na prace ktore juz zostaly nadeslane...zalamalem sie...przecierz polowa to jest sciagnieta...skopiowana od innych...albo wzieta z innych stron. LUDZIE JAK NIE UMEICIE RYSOWAC TO NIE NADSYLACIE PRAC..ALBO NADSYLAJCIE TO CO NARYSOWALISCIE...A NIE SCIAGACIE....PRACA KITaca jest prawdziwa i to ona ja narysowala...wiec sie jej juz nei czepiajcie!!! A wogole...to i tak narysuje cos ...moze dostane chociarz 3 miejsce XD
ale jezeli ktos niema jak wyslac pocztą ? wedlug mnie najlepiej by bylo dac cos wiarygodne, np ja moge zrobic zdjecie mojego rysunku na tle monitora, na biurko, kolo niego olowek, moze byc wlaczona tibia wtedy etc....
a co do pracy na komputerze, to zawsze mozna opisac jakich sie uzywalo filtrow i jak sie robilo prace. Jezeli ktos niewiezy ze tamta sygnatura jest moja niech pisze mi na GG 5823923 , chetnie przedstawie wiele dowodow i powiem jak robilem B)
wedlug mnie 80% prac to sciagniete z internetu rysunki, dlaczego tak mysle?
bo prawie zadna praca nie ma odniesienia do tibii,
np pieknie narysowany rycerz, podpis "rycerz" i c*** xD
zadnego odniesienia do gry, zadnego eq z tibii na nim nie ma, a prace ktore nawiazuja do tibi stoja na dosc niskim poziomie;]
taki maly krytyk ze mnie :C
Thrizz praca humorystyczna, ale taki komiks robi sie w 15-30 minut, moglo by byc jakbys zrobil bardzeij realne twarze, cienie na ubraniach etc...
tylko mnie to nie wyzywac ze wszystko mi nie pasuje :confused: , troche robie z grafika komputerowa wiec wioem co ile trwa B)
<:::MIKE:::>
24-09-2005, 20:14
wedlug mnie 80% prac to sciagniete z internetu rysunki, dlaczego tak mysle?
bo prawie zadna praca nie ma odniesienia do tibii,
np pieknie narysowany rycerz, podpis "rycerz" i c*** xD
zadnego odniesienia do gry, zadnego eq z tibii na nim nie ma, a prace ktore nawiazuja do tibi stoja na dosc niskim poziomie;]
taki maly krytyk ze mnie :C
Ja mam prace z EQ ale nie mam saknera.. :( i teraz kombinuje jak to zamiescic...
Aztec900
24-09-2005, 20:25
nie jestem pewien czy to do końca jest plagiat czy nie ale spojrzcie na prace Panicza bartka http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231
i na to
http://plakaty.pl/bigpic/pp0106.jpg
obrazek jest ze strony z plakatami
jeśli się myle to bardzo przepraszam!
Lancelotis
24-09-2005, 20:31
Ja chyba jestem jedną z dwóch na ty m forum osobek które robiły na kompie i jest to absolutnie moja 5 godzinna praca o dośc humorystycznym podejściu przedstawia nooba i mnie można ją znaleś na stronie 3 !
<:::MIKE:::>
24-09-2005, 21:02
nie jestem pewien czy to do końca jest plagiat czy nie ale spojrzcie na prace Panicza bartka http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231
i na to
nie cytujemy zdjęć
obrazek jest ze strony z plakatami
jeśli się myle to bardzo przepraszam!
Raczej sie nie mylisz... kolejny plagiat... poprostu masakra nielepiej siasc przy stole i popracowac nad SWOJĄ WŁASNĄ kompozycja??:)
wrzucil do photoshopa i uzyl color balance :] | to juz sie staje nudne i wrecz smieszne. Ludzie po co ?? Chyba ze chcecie poprostu byc zje****i
Green Chimerion
24-09-2005, 21:51
Już nawet nie mówię o plagiatach bo nie ma sensu..... ale pośród prac które jednak są własnoręczne ciężko znaleść motyw z tibii.... widziauem wspaniale narysowanego rycerza..... ale gdyby mi ktoś pokazał ten rysunek na ulicy to w życiu bym nie skumał że wiąże się on z tibią..... NAPISANIE NA PRACY "Tibia" nic nie załatwia..... rysujcie sceny z tibii bo jak narazie chyba tylko mój rysunek przedstawia takową..... POZDRO!!! :baby:
Ludzie czy to sens wysylac prace do was . najlepiej zrobic tak aby na pracach rysowanych widniał podpis twórcy . można z weryfkiować czy podpis sie zgadza no nie ?? A z tą pocztą ludzie zrezygnuja z kokursu jak beda mieli wysylac pocztą ... alw nie moja sprawa ( modki zastanowcie sie )
85% wstawionych zdjec to plagiat. proponowal bym do kazdej pracy rysowanej "RĘCZNIE" dopisac gdzies w rogu ołówkiem np. tibia.pl i jescze raz zeskanowac wtedy bedzie wiadomo kto oszukuje. A co do prac zrobionych na komputerze to nie trzeba bo widac golym okiem kto plagiatuje ;) 13 latek mistrz photoshopa uheuha
jezeli taki sam post lub podobny znalazl sie wczeniej to sry ale nie czytam spamu
A co to za problem dopisac w photoshopie tibia.pl ? Bedzie wygladac jak w photoshopie sie nie martw. Wedlug mnie konkurs klapa, poprzedni mial sens, ciezko bylo o jakis plagiat albo oszukanstwo a to ? Wiekszosc to oszusci...
Green Chimerion powiedz mi tylko, kartka jest w kratke, to czemu pod postaciami niema kratek, czyzby znikly, a moze je skopiwales i wkleiles na scana kartki w kratke ?
Morudi- ten twoj smok to powszechny obrazek, widzialem go ze dwa lata temu w CDA
Knight BiceK- no bez jaj, jak dla mnie to plagiat w 100%, taka prace to sie robi kila dni/tygodni
Boze brak slow jak widze wasze plagiaty.... skad by sie nagle wzielo tyle cudownych i uzdolnionych dzieciakow... omg
Antichristian Phenomen
24-09-2005, 22:07
Serdecznie wszystkich witam!
Jestem nowy na tym forum (nowy nie oznacza "zielony")
W zwiąsku z powyższym mam pytanie. Mianowicie:
1:Czy praca może być 3D? (mam na myśli makiete a na niej umieszczone modele (Przypuszczalnei była by to makieta Zrujnowanego miasta po którym panoszy sie chmara potworów i ja jakok pogromca:P)
Pilnie prosze o odpowiedź
Dziękuje i pozdrawiam!!
"http://img360.imageshack.us/my.php?image=dzida0xg.jpg"
MÓJ kolega widzial takie cos dzisiaj na google.com w jakiejsc angielskiej galeri -.-.Jak bedzie na gadu-gadu to poprosze go aby dal linka do strony tej galeri
Green Chimerion
24-09-2005, 22:18
No to tak.... waśnie trzymam oryginał w dłoni i tak się zastanawiam..... zapewne nie dostrzegasz kratek z prostego powodu.... a nawet kilku... raz obrazek jest w małej rzdzielczości (jest taki żeby się szybko ladnie wczytywał.... mam też większą wersję.... umieszczę ją nieco bliżej końca konkursu).... dwa... rysunek o dziwo nie jest rysowany olówkiem ale czarnym długopisem to powoduje taki kontrast, żę nawet na papierze trudno dostrzec kratki.... trzy.... widzisz tę kreskę pionową przez środek ryciny? to miejsce w którym kartka była przymocowana do zeszytu.... nad ręką maga widać ślad po spinaczu.... możesz też przyjżeć się załamaniu na demon shieldzie...... w kwestii formalnej mam 20 lat i wiele lekcji przesiedziałem rysując coś sobie.... a jak chcesz to znajdź mi ten rysunek w necie.... powodzenia POZDRO !!! :baby:
pijany rolnik czemu niema kratek nad malpa a pod nia sa ?
Slóchaj KITajec.Nawet jak bedziesz mial jakeis sznase tym obraziem to dobze ale na 99% to nie jest twoje.Dawal bys swój rysunek na Strone galeri Angielskiej?Wadpie a bardziej Wadpie w to ze umisz czytac po angielsku...
prawie wszystkie (jak nie wszystkie) prace jak narazie zamieszczone nie maja nic wspolnego z tibią...
jakies zmyslne potwory ktorych nie ma w tibii, a ktore mozna sobie sciagnac z netu.
ludzie, rysujcie cos co pozwoli sadzic ze to co narysowaliscie ma JAKIKOLWIEK zwiazek z tibią, bo inaczej wiarygodnosc waszych prac jest naprawde niska... np jakis koles wkleil jakas bestie narysowaną olowkiem (bardzo ladnie swoja droga), ale ni w ch... ni w oko nie wierze, ze to on narysowal (chociaz oczywiscie taka mozliwosc jest) ale to ze ten rysunek nie ma nic zwiazanego z tibią podwaza jego wiarygodnosc...
nie leccie se w kulki...
Green Chimerion
24-09-2005, 23:08
[QUOTE=Avalon]prawie wszystkie (jak nie wszystkie) prace jak narazie zamieszczone nie maja nic wspolnego z tibią...
jakies zmyslne potwory ktorych nie ma w tibii, a ktore mozna sobie sciagnac z netu.
ludzie, rysujcie cos co pozwoli sadzic ze to co narysowaliscie ma JAKIKOLWIEK zwiazek z tibią, bo inaczej wiarygodnosc waszych prac jest naprawde niska...
Otuż to !!!
ale zanim powiesz...."wszystkie"..... zobacz mój ;)
i po *** kazdy teraz mowi ze nie sa ich prace czy konkurs sie powinien nazywac kopiuj-wklej >omg< po to jest 13 punkt zeby nie pisac tych idiotycznych postow-.- a pozatym nie macie 100% pewosci to nie mowcie ze to nie jest czyjac praca dowody plx
Pitagolik
24-09-2005, 23:23
Sylvien- Potwór Kokatyks, można go znaleźć w Księdze Potworów do D&D ed. 3.0. Nawet ladnie przekalkowała :P
bl@di- jest kratka-nie ma kratki-znów jest kratka <?> Nie jestem pewien czy to aby na pewno twoje... ale zawsze moge sie mylic :P
Sylvien- Potwór Kokatyks, można go znaleźć w Księdze Potworów do D&D ed. 3.0. Nawet ladnie przekalkowała :P
Bo z tamtąd go wziełam, lecz nie ściągnełam na kompa i nie wrzuciłam, tylko przerysowywałam patrząc na monitor - kto nie wierzy (niech zmierzy ;)) to niech się lepiej nie odzywa. Praca jest w 100% wykonana przezemnie, i nie mam zamiaru słuchać <czytać> waszych durnego posta.
Bo z tamtąd go wziełam, lecz nie ściągnełam na kompa i nie wrzuciłam, tylko przerysowywałam patrząc na monitor - kto nie wierzy (niech zmierzy ;)) to niech się lepiej nie odzywa. Praca jest w 100% wykonana przezemnie, i nie mam zamiaru słuchać <czytać> waszych durnego posta.
wzorowac sie to tez jest miedzy innymi plagiat, za takie cos jest ban (przynajmniej modki tak piszą - LOL), zreszta wszystkie niezwiazanie rysunki z tibia powinny byc usuwane, bo takie cos mozna wyrwac z podrecznika, ksiazki fantasy lub kupic...
@Jacko
mi chodzilo o dorysowanie na kartce ołówkiem i ponownie zeskanowanie i wklejenie na strone. Trudno podrobic takie cos na komputerze
Z tego co można zauważyć to około 90% prac nie jest związana z tibią -.-' Owszem są rycki, magowie itp. ale oni powinni być w pancerzach tibijskich, z tibijskim uzbrojeniem. Jeśli ktoś ma talent to takie coś narysuje, a jak nie to niech lepiej szuka jakichś rysunków tibijskich. Uważam, że prace takie nie powinny być zaliczone.
(Chyba narysuję katedrę B) )
wzorowac sie to tez jest miedzy innymi plagiat, za takie cos jest ban (przynajmniej modki tak piszą - LOL), zreszta wszystkie niezwiazanie rysunki z tibia powinny byc usuwane, bo takie cos mozna wyrwac z podrecznika, ksiazki fantasy lub kupic...
Może i tak, ale nie mogą mi dać nawet ostrzeżenia, ponieważ, ten rysunek ma prawa autorskie, a autorem jestem ja. Ja go narysowała, ale co z tego, ze sie wzrorowałam na innym? Pare SZCZEGÓŁÓW dałam od siebie więc nie jest identyczny ak ten z D%D. Zresztą nie gadajmy już o tym.
co nie gadajmy? wioche odwaliles i sie migasz.
90% to pomysl 10% to wykonanie
a przerysowywanie albo wzorowanie się na czyms w duzym stopniu (w tej samej pozycji itd) to jest juz totalna wiocha i LAMERSTWO.
lame.
barnaba knight
25-09-2005, 00:55
plagiat Ppx3 o czym juz byla mowa. chcialem tylko wrzucic tutaj link do zaje****** pracy krytyka z andegrand.pl
--------------------------------------------------------------------------
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231&page=1&pp=10 - link do pracy Ppx3
http://www.andegrand.pl/users/krytyk/picture/51383 - link do pracy krytyka
mi chodzilo o dorysowanie na kartce ołówkiem i ponownie zeskanowanie i wklejenie na strone. Trudno podrobic takie cos na komputerze
prosze klik (www.polecki.osiedle.net.pl/jacek/syf/wiki.jpg) to byl czyjs namalowany oazek a ja dopisalem sobie moj 'podpis + for tibia.pl'
Wedlug mnie wyglada tak jakbym to zrobil olowkiem, ale robilem to i tak w ciagu 2 minut...
plagiat Ppx3 o czym juz byla mowa. chcialem tylko wrzucic tutaj link do zaje****** pracy krytyka z andegrand.pl
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51231&page=1&pp=10 - link do pracy Ppx3
http://www.andegrand.pl/users/krytyk/picture/51383 - link do pracy krytyka
Przecież on napisał "Moja Praca" :'(
"WTF?"
Pierwsza moja reakcja jak zobaczylem prace na konkurs. Poprostu mnie powalily. Na grafikach siedzialem dosc sporo i tak nagle sie pojawili utalentowani artysci
'Oo
moja kolejna mysl wygladala nastepujaco:
"nie no.. to niemoga byc plagiaty.. nie ma tyle chamow.. chyba. W koncu niemozna sie doszukiwac wszedzie oszustwa. Poczytam komenty"
a po przeczytaniu komentow
"buhaha, lol, ale zwala" (przyznam, niezbyt inteligetna mysl)
To, co wychodzi z polaczenia glupoty, chciwosci i braku pewnych elementow moralnosci mozemy zobaczyc wlasnie w takich sytuacjach.
Ale, to ma swoje zalety. Dzieki "delikatnym" naruszeniom regulaminu przez "kilku" userow, wprowadzono punkty ktore zmniejszyly prawdopodobienstwo nagrodzenia skradzionej pracy, a takze ujawnil sie "ZLY!" element forum :3
Pozostaje czekac do konca konkursu i patrzec jak leca lebki >;]
A teraz tak na uboczu. Przebijajac sie przez komenty zauwazylem, ze wiekszosc to "a tutaj XX% prac jest plagiatem!" "badz "to niema sensu!"... ludzie, prosze, czytajcie poprzednie posty. Juz zwykle "popieram" jest lepsze od pisania tego samego w innej formie.
Zamiast komentarza pozwolę sobie zacytować słowa listonosza z serialu "Kiepscy" :"Ale jaja".
Tyle mi ślina niesie na język po przejrzeniu prac i przeczytaniu komentarzy. Pozwoliłem sobie na próbę weryfikacji niektórych prac ( z lenistwa sprawdzałem linki podane w kommentach) i .... ręce opadają. A propo czasu rysowania - mój sąsiad rysuje od ... lat i taką grafę wypaca w parę/parenaście dni, tak więc......
Powtórzę cytat/cytate (niepotrzebne skreślić) "ale jaja"
Paleon <--- Mówi że może dać siatke wektorową
Znam się na 3d maxie jak nikt wiec:
1.Siatka wektorowa ? nie ma czegoś takiego, może być najwyżej grafika VECTOROWA <Siatka to siatka>
2.Też moge dać tą siatkę ponieważ ten model jest darmowy
3.Szału dostaje powoli po oglądaniu tych prac !!!
Meriadok<---- prosze Cię usuń tą prace znalazłeś ją w necie i tylko wrzuciłeś napis...
Mistic Wojo
25-09-2005, 07:35
A ja chcialbym podkreślić tematyke tego konkursu...Pisze ZAPROJEKTUJCIE broń, item czy mapke. A w pracach jest 80% nie swoich i nie na temat z Tibią, a cała reszta to rysunki jakis tam knightów itd...To mił być projekt. Chyba każdy źle przeczytał temat :D
Rambo Bambo
25-09-2005, 08:40
OMG! Po przejrzeniu kilkudziesięciu nieskasowanych prac, stwierdzam, że mimo iż pisze "sam to wymyśliłem i narysowałem w 100%" to jest tam kilka postaci z innych gier RPG np. z Warcraft 3. NIestety jednak jak Bosal nie grał w te gry i nie wykryje tego to oszust może wygrać ;(
A ja zrobilem swoja prace sam za pomoca 2 programow i nie mam problemu.
Duke Dran
25-09-2005, 09:10
Według mnie to powinno się odwołać ten konkurs bo widzę, że to nie ma najmniejszego sensu, plagiaty, paitowe rysunki na 3 min :S ( To tylko moje zdanie ) A co do prac to rzeczywiście niektóre z nich są piękne ( czy są to plagiaty czy też nie ) Ale połowa z nich to nie jest nawet na temat ( czyli konkretnie Tibia ) Bleee...
@Edit
Pozatym bardzo podoba mi się praca szadera (smok) :>
Mistic Wojo
25-09-2005, 09:41
Dokładnie TAK! Choc moze sie to wszystko zmieni sa jeszcze 2 tygodnie, na spokojne obmyslenie i rysunek :)
Paleon <--- Mówi że może dać siatke wektorową
Znam się na 3d maxie jak nikt wiec:
1.Siatka wektorowa ? nie ma czegoś takiego, może być najwyżej grafika VECTOROWA <Siatka to siatka>
2.Też moge dać tą siatkę ponieważ ten model jest darmowy
3.Szału dostaje powoli po oglądaniu tych prac !!!
siedziałem nad tym modelem cały dzień, zrobiłem go w całości sam. moge wysłać 8 plików z poszczególnymi etapami prac jeśli chcecie.
Jeśli możesz to podaj link do tego darmowego modelu.
Siatka wektorowa to rander modelu gdzie widać same wektory i ich połączenia.
Lilianos
25-09-2005, 10:03
Nie odwołujcie konkursy bo niektórzy naprawde chcieliby coś wygrać a jak wiecie Pacc nie jest tani. Mój rysunek zamieszcze w poniedziałek bo wtedy bede miał dostępny skaner, oczywiscie w rogu umieszczona dedykacja "From Lilianos For Tibia.pl" ;P
Czytając kilka postów w tym topicu mam wrażenie że wy sie poprostu chcecie pozbyć konkuręcji, a swoje prace wżucicie na końcu by nikt nie podważył ich "wiarygodności".
W regulaminie jest punkt który mówi że można się wzorować na czujmś dziele, ale nie kopiować. Więc w kilku przypadkach chyba niepotrzebnie podnieśliście wrzask.
Co do mojej pracy, to wykonałem ją sam na podstawie gifa zamieszczonego w dziale miecze na tibia.pl http://www.matkus.neostrada.pl/tibiapl/strona/weapon/pharaosword.gif
Prawda że podobny :)
Wkuża mnie takie pezpodstawne oczernianie.
Już , daj mi tylko poszukać .. cos na 3dcafe.com :]
Orokoshi
25-09-2005, 10:37
Ale ludzie niektórzy tylką rżną od siebie prace.:o Też bym coś narysował ale skanera nie mam ;(
@Gadziu: Piekne Sca :)
@Ellenthar Darkblade: Piekna praca :)
He ? znalazles mojo prace na angielskiej galerii ? naprawde nie przypominam sobie żebym go tam wrzucał .. aha i podaj link do tego na googlach i tej niby galerii... Pozatym w poniediałek wysyłam prace do moodów ...wiec mi to tam już to lotto... tylko adres chcialbym :D
Jestem Grafikiem lecz na 99% niewezme udzialu w konkursie...
ale mam pewne ale ;)
wiec proponowal bym dokonac podzialu na kategorie wiekowe bo jakos ciezko mi sobie wobrazic 10 latka kontra 19....
I WKLEILISCIE TYLE PRAC SKOPIOWANYCH!
ZAK*@%!#$^% Xeroboye!
chcecie tworzyc zrobcie cos samemu a nie kopiujcie cudzych prac!
i jeszcze starac sie na tym zarobic...
ale sa tez prace godne pochwaly ;p
np. Sapy czy -=[God]=-
Ppx3- potworek elegancka praca
Meriadok - też elegancka
MoGreene- mojim zdaniem jego praca jest najlebsza stary podziwiam cie
MayGyver
25-09-2005, 11:12
plagiaty zostana odpowiednio ukarane i nie wezma udzialu w konkursie
Nom ludzie moja praca bedzie zwiazana z tibia w 100 % . Zaprojektowalem sam Eq. set juz z wyrzszej półki zaraz podam spis a potem jak dorwe sie do skanera to wrzuce prace na strone :] Ulozenie eq jest identyczne jak w tibii czyli : po prawej bp w srodku helm po lewej amulet nizej bron w srodku armor po prawej tarcza potem po lewej ring w srodku legi i po prawej dwureczna bron na samym dole buty. A oto spis itemow :
1 - Might Amulet (właściwości podobne do might ringa)
2 - Helmet of the Overlord (Wykuty przez starożytną cywilizację półludzi półorkow.Po wyginęciu
tej cywilizacji zostalo tylko kilka helmow , mozna znalezc je na warlockach ktore zniszczyly
rasę półorków. ( cos miedzy royalem a warrior helmetem RAR)
3 - Backpack ( zwykly bp vol:20 )
4 - Thunder Axe (najlepszy loot z DL'a, jednoreczny)
5 - Storm Armor ( cos jak Crown Armor, dostepny wraz z tarcza i legami z questa )
6 - Storm Shield ( cos jak Vamp Shield dostepny z questa wraz z armorem i legami )
7 - Diamond Bangle (wlasciwosci podobne do stealth ringa , tyle ze aktuwuje sie gdy
postać stoi bez ruchu 15 sec , czas trwania nieograniczony )
8 - Storm Legs (jak knight legi, dostepne z questa wraz z armorem i tarcza )
9 - Twohanded Halaberd - (mniejwiecej jak Dragon Lance)
10 - Legion Boots ( buty o 1 slabsze od Golden boots'ów ale o 10.oz lżejsze, RAR z demonow )
Moim skromnym zdaniem powinny wygrac 2 prace, narazie je faworyzuje.
http://img380.imageshack.us/img380/2176/mojapraca8ub.png
nie plagiat, tematyczne, proste, i ladne :D
i
http://img395.imageshack.us/my.php?image=rysnormtibia3bn.jpg
Tiligus się postarał
acha chcialem dodac ze Ppx3 to lamus i kopiuje prace ludzi z neta zaraz podam link do oryginału gdzie podpisal sie autor i gdzie jest sygnatura serwisu na ktorym ona sie znajdue
link : http://www.andegrand.pl/users/krytyk/picture/51383
link do oryginału modkowie zrobcie cos z plagitami bo mnie szlag trafi w koncu X(
Heh niewiem jak wy ale ja naliczylem moze z 7 orginalnie robionych prac z 9 modyfikowanych a reszta .... jak wygra taka praca po modyfikacji to zcisne polewe :D
Jak dla mnie faworytem jest tiligus! mam nadzieje ze dostanie jakas nagrode bo to jedna z nielicznych osob ktora brzydzi sie plagiatami i wszystko robi sam.
Knighkta to plagiat, już kilka razy widziałem tą prace i z pewnością nie jest to praca osoby która ją dodała.
Shias sha
25-09-2005, 11:23
O kudem Sam RObilem prace Lookniejcie na Shias Sha Sam Jom Robilem i to na 100% nie jest plagit . A tak naprawde to 80% jest plagitów a tylko 20% Nie :( Smuci mnie to Bo Mam male Szanse No Ale Mysle Ze <<<<BOSAL>>>>
To Zauwazy :D .... \Zyce All Zeby Wygrali ... Bo Naprawde JEst O co Walczyć kk To Ja Koncze
www.Tibia.pl <<<4ever>>>
Bardzo fajne prace... Czy wytlumaczy mi ktos jak moge umiescic swoja??
zimne_piwo
25-09-2005, 11:36
buahahahaha muahahahaha @szader no, no, ładna masz prace xD choć linka mogłeś zmienić xD
http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg
pawel The Magician
25-09-2005, 12:03
Przejrzałem prace i powiem jedno. Jest wiele prac w żaden sposób nie powiązanych z tibią. Z tego co piszą w komentarzach jest wiele plagiatów. Poza tym szanse w tym konkursie mają tylko wybitnie uzdolnieni, więc jaki sens ma ten konkurs?? Zrobilibyście konkurs na najlepsze opowiadanie lub najciekawszy screen z rl tibii. Założę się że wtedy szanse byłyby bardziej wyrównane, a i plagiatów byłoby mniej bo łatwiej jest napisać jakieś opowiadanie czy zrobić ss inż. Namalować własnoręcznie pracę, która ma zadowolić modków. Przemyślcie to.
Hail tibia.pl.
Pan Nosorożec
25-09-2005, 12:08
"Praca" Saheer'a nie ma nic wspólnego z Tibią, jest to po prostu szkic postaci z Warcrafta, niejakiego Illidiana,a to że to elf, to żadne wytłumaczenie.
Plagiat ? jezu czlowieku kilka razy widziales to prace ? mogłeś ją widzieć tylko na Forum KOKOARTU (komiks internetowy). gdzie indziej jej nie dawałem ...jesli widziałeś ją w innym miejscu to wrzucili ją tam bez mojej wiedzy... mogłes ją jeszcze widzieć gdybym ci linka na GG dal ale w to wątpie bo cie nie znam...
Diakonis
25-09-2005, 12:16
Wiekszosc prac to plagiaty... i to widać na pierwszy rzut oka bo nie maja nic wspolnego z Tibia...
Te ktore widac ze ktos narysował specjalnie na konkurs zwykle stoja na małym poziomie...
A na prawdę żeby przebić to co jest na razie umiesczone wystarczą podstawowe umiejetnosci rysunku...
Sam jestem rysownikiem-amatorem :P
i na razie z tych prac ktore nie sa plagiatami nie widze takiej ktorej nie moglbym przebic...
Nie jest to specjalnie trudne wiec mysle ze pod koniec admini będą mieli jakies 7 prac z wyższej półki z których będą wybierać pierwsze trzy miejsca...
bo na razie to to co sie umieszcza tam to jest dno ...
sorry jesli kogos uraziłem ale wiekszosc prac taka jest
lordvatt
25-09-2005, 12:23
Jestem nowy chciałbym pomoc w wykrywaniu plagiatow i mam kilka pomysłów jak ich unikac:
1. Prace wykonywac na kartce w kratke bo na jakiej stronie fanstasy rysuja na kartach w kratke?
2. Napis zwiazany z tibia.pl umieszczac/wtapiac w tło tzn. niech ma napisane na hełmie tibia.pl i troszczke zaszkicowane.
3. Zbyt duzo ludzi na tym forum jak na moj gust ma dobre uzdolnienia technicze wiec cos jest za dobre sprawdzic to 1000 albo wiecej razy
4. każdy z forumowiczów może niech zwieksza swoje szanse ukazujac ze czyjs rysunek to plagiat czyli niech serfuje po necie i sprawdza różne stronki ja dobrze orientuje sie na stronie www.dnd.polter.pl
gdzie jest masa różnych obrazków .
co do dużych portali fantasy to www.polter.pl
zycze szczescia ludziom bioracym udzial!!
Bardzo dobrze że powstała taka notka bo Ci oszuści moze se nie zdawali sprawy z konsekwencji....
ps a tak wogle to o co chodzi w pracy Hemp Gru ?
ja powiem tak rysunki i wszelkie prace sa bardzo fajne ladnie wygladaja i sa naprawde sympatyczne :) jednakze nie chce wskazywac palcem ale kilka prac wydja emi sie ze sa one plagiatem :) troche smieszna sytuacja :) ale coz najbardziej podoba mi sie praca PPx3, Wymiatacz^^, Magica Hormoniana, Szadera, Sadamqa, MoGreene, Gohana, Bl@diego, Czubakabry, Pavlosa90 i tyle i wszystkim gratuluje wielu pomysłów :)
ragafewee
25-09-2005, 12:46
Pawex 200
Jesteś czystym leniem -.-
co do dodawania zdjec:
Jesli masz juz to okno po dodaniu zdjecia wybierasz odpowiedni kod. Na zdjeciu wiadac kilka kodow, wybierasz ten przed ostatni kod(kopiujesz) wklejasz tu dopisujac na poczatku i na koncu
prawidlowo powinien kod wygladac tak
http://img93.imageshack.us/img93/7596/lolqwer1xg.jpg
Dostaniesz banana na zawsze.
powiem jeszcze tak nie wszystkie ladne rysunki sa plagiatem np. moj ni jest :P co wiecej nikt ine napisal ze nie mozna robic nowych potworkow a jak ktos ma prace ktora juz u niego lezy kilka lat to czemu nie moglby jej dac :) ale zeby miala cos z tibia zwiazanego :) a PPx3-bardzo sie na tobie zawiodlem :(
Lilianos
25-09-2005, 12:58
powiem jeszcze tak nie wszystkie ladne rysunki sa plagiatem np. moj ni jest :P co wiecej nikt ine napisal ze nie mozna robic nowych potworkow a jak ktos ma prace ktora juz u niego lezy kilka lat to czemu nie moglby jej dac :) ale zeby miala cos z tibia zwiazanego :) a PPx3-bardzo sie na tobie zawiodlem :(
Otóz twoja praca jest plagiatem, tam pisze kolo bohatera "Froz" 2004 no comment, co do tej pracy niby z plasteliny to tam ani grma plasteliny nie widać, next no comment
Panicz Bartek
25-09-2005, 13:05
Otóz twoja praca jest plagiatem, tam pisze kolo bohatera "Froz" 2004 no comment, co do tej pracy niby z plasteliny to tam ani grma plasteliny nie widać, next no comment
widzisz stary nogi:D ja nei mowie ze wsytko z plasteliny :D przypatrz sie 5 razy i dobrze i puzniej mow
mozna zrobic w formie komiksu jednostronnego ? :confused:
yawadziacool
25-09-2005, 13:12
Ja proponuje żeby przesłać prace pocztą to będzie najsprawiedliwsze bo nieraz widzialem jak ludzie daja swoje prace na neta pokazac wydaje mi sie ze wtedy bedzie OK bo dostanie ktos nagrode za to co zrobil a nie zkopjowal.
Aha i jeszcze jedno naprzykład mozna zrobić że 10 najlepszych prac musi wysłaać poczta swoje prace i z tych co przyjdą wybiezecie . Oczywiście to tylko moja propozycja moim zdnaiem najsprawiedliwsza :D
Admin rozpacz sprawe możesz usunać ale ja dale propozycje
czubakabra
25-09-2005, 13:23
oto moja praca:
http://i12.photobucket.com/albums/a227/korbor1/kordian1.jpg
jeśli wyżej nie widać to tutaj macie link :
http://i12.photobucket.com/albums/a227/korbor1/kordian1.jpg
przedstawiłem tutaj mojego chara po pokonaniu demona.... :)
Xerafatu El'Oca
Askara
hahaha kolejne cudowne dziecko 8o czlowieku ludzie ucza sie grafiky komputerowej przez kilka dziesat lat i im trudno jest takie cos narysowac a tu prosze znalazl sie ogromny talet moze pomysl nad praca w jakims studiu graficznym czy cos 8o (a tak w nawiasie mowiac :p to chyba z final fantasy scren bo juz go gdzies widzialem)
Panicz Bartek
25-09-2005, 13:35
hahaha kolejne cudowne dziecko 8o czlowieku ludzie ucza sie grafiky komputerowej przez kilka dziesat lat i im trudno jest takie cos narysowac a tu prosze znalazl sie ogromny talet moze pomysl nad praca w jakims studiu graficznym czy cos 8o (a tak w nawiasie mowiac :p to chyba z final fantasy scren bo juz go gdzies widzialem)
ej stary nie pekaj przeciez admin wszytko o tym wie znajda dostanie bana na rok i sie uspokoji nie panikuj tak:D chyba admin nie ma 3 lat:P
moze pomysl nad pracal w jakims studiu graficznym czy cos
A skąd wiecie czy któryś z użytkowników tego forum nie pracuje w studiu graficznym czy coś w tym stylu. Nie zapominajcie że udział w konkursie biorą też i starsze osoby. To znaczy 30+ :)
Tak samo gdy ktoś ma talent lub dostatecznie dużo zapału by się nauczyć dobże rysować, modelować... to wy gadacie że to niemożliwe i oskarżacie odrazu o plagiat. Dziwne myślenie.
Moim zdaniem jest to najzwyklejsza zazdrośc.
czubakabra
25-09-2005, 13:41
A skąd wiecie czy któryś z użytkowników tego forum nie pracuje w studiu graficznym czy coś w tym stylu. Nie zapominajcie że udział w konkursie biorą też i starsze osoby. To znaczy 30+ :)
Tak samo gdy ktoś ma talent lub dostatecznie dużo zapału by się nauczyć dobże rysować, modelować... to wy gadacie że to niemożliwe i oskarżacie odrazu o plagiat. Dziwne myślenie.
Moim zdaniem jest to najzwyklejsza zazdrośc.
to zobacz ile ten gosc ma lat a potem zaczniesz sie wypowiadac ^^
tak jestem za***iscie zazdrosny bo bym sie 3 urodzil i nawet bym w polowie tak dobze nierysowal jak ten dzieciak a ten zaledwie 14 lat i juz na****dala takie grafiki ze smialo mogby pracowac jako grafik w firmir komputerowej
Duke Dran
25-09-2005, 13:45
@ Szaskald - prawie jak mistrz.
@ hakate - To nie jest z final fantasy advent children tylko z FF VII ( to był moment kiedy Sephiroth spalił rodzinną wioskę Clouda, fajna scenka B) ).
@ Panicz Bartek - nieźle wymiatasz tą plasteliną :S jak to jest zrobione z plasteliny to mnie zaszokowałeś...
Panicz Bartek
25-09-2005, 13:53
@ Szaskald - prawie jak mistrz.
@ hakate - To nie jest z final fantasy advent children tylko z FF VII ( to był moment kiedy Sephiroth spalił rodzinną wioskę Clouda, fajna scenka B) ).
@ Panicz Bartek - nieźle wymiatasz tą plasteliną :S jak to jest zrobione z plasteliny to mnie zaszokowałeś...
stary duke nogi z plasteliny cialo z plasteliny glowa juz inaczej ale z reszta moglem robic jak chcialem tylko zeby nie [plagiat a to nie jest plagiat wienc stary wez wyluzuj ale tak wogule to nie bende ci sie tlumaczyl bo ja nei mam 5 lat!! narx pozdro all
A jak regulamin się odnosi do prac zrobionych przez rodiców, starszych braci i oddanych naprzykład młodszemu rodzeństwu by jako swoje mogło umieścić je w konkursie. Wkońcu wtedy pełnoprawnym właścicielem jest dziecko, a nie rodzic (zrzeknięcie się praw do dzieła).
Komiks Thrizza jest chyba najciekawsza tutaj pracą . Ladnie wykonany i zabawny.
Panicz Bartek
25-09-2005, 14:02
A jak regulamin się odnosi do prac zrobionych przez rodiców, starszych braci i oddanych naprzykład młodszemu rodzeństwu by jako swoje mogło umieścić je w konkursie. Wkońcu wtedy pełnoprawnym właścicielem jest dziecko, a nie rodzic (zrzeknięcie się praw do dzieła).
NIe boj sie ja ta prace robilem sam stary bo ja nie ma 5 lat tylko 16 ale dobra znudzilo mi sie zprzeczanie z wami myslcie co chcecie to wasze z danie ale wiem ze admin wie co robi!!
@Ppx3
Juz o gdzies widzialem. Tylko gdzie....
http://img380.imageshack.us/img380/7526/ptwor1bv.jpg
@Wilux
I to gdzies widzialem....
http://img165.imageshack.us/img165/4405/eff2xq.th.png
@Mafuss
To mi sie podoba, bardzo fajne.
http://i10.photobucket.com/albums/a140/Matiss/na-konkurs.jpg
@dj-Haker
Pomysl fajny, wykonanie marne. :(
http://img372.imageshack.us/img372/4205/tib1ti.gif
@szader
Jak zrobiles to sam, to ja ci kupie PACCa -.-' ;)
http://http://www.smoki.cc.pl/gal_nalavara/smok_lecacy.jpg
@vizunn123
jak wyzej... -.-
http://img393.imageshack.us/img393/441/drag12zm21uj.th.gif
@Sadamq
A to mi sie jakos tak spodobalo :)
http://www.toya.net.pl/~ptaki/koszul.jpg
@Meriadok
Czytaj - koment do obrazka vizunn123 i szadera...
http://img281.imageshack.us/img281/3912/fortibia0yk.jpg
@Thrizz
To jest fajne :D Ale na koszulke sie nijak nie nadaje :/
http://img385.imageshack.us/img385/4224/contest0ti.th.jpg
@Motoko
Chocbys mi zaplacil/a to nie uwierze, ze narysowale/las to w wieku 8 lat.
Pozatym to jest z jakiegos anime (czytaj: zero zwiazku z tibia).... -.-'
http://i7.photobucket.com/albums/y269/Mavina-Czarodziejka/rysuneknatibie.jpg
@Wufei
Nie doszukalem sie zadnego podobienstwa z tibia. Pozatym watpie, zebys tak dobrze rysowal/cieniowal.
http://img57.imageshack.us/img57/995/konkurs8xl.jpg
@Gadziu
To tez jest fajne - spoko smoki :)
http://img324.imageshack.us/img324/8295/lalalallalala6sh.jpg
@Panicz Bartek
To jest IMHO troche przerobione zdjecie figurki, wiec sie raczej nienadaje...
http://img294.imageshack.us/img294/4297/dwarfguard1vs.th.jpg
Wiecej nie chialo mi sie komentowac.
Dobra, teraz zalozmy, ze sie myle i prace osob, ktore zjechalem sa naprawde ich pracami (kazdy popelnia bledy). To dlaczego qffa, skoro tak genialnie rysujecie, nie zatrudnicie sie w jakims czasopismie, nie narysujecie wlasnej mangi, komiksu, nie pojdziecie do zadnego wydawcy? Przeciez wy marnujecie swoj talent -.-'...
skoro jestescie tacy pewni ze zlapiecie wszystkich plagiatorow to dlaczego tak bardzo sie tym przejmujecie? i dlaczego ostrzegacie w jaki sposob tego dokonacie? xD
Wcale to nie był atak na ciebie tylko poprostu pytam, tak z ciekawości.
To dlaczego qffa, skoro tak genialnie rysujecie, nie zatrudnicie sie w jakims czasopismie, nie narysujecie wlasnej mangi, komiksu, nie pojdziecie do zadnego wydawcy? Przeciez wy marnujecie swoj talent -.-'...
By zamieścić swoje dzieła w jakimś czasopiśmie trzeba:
A) Być dyplomowanym grafikiem, a nie amatorem pasjonatą.
B) Mieć plecy, układy, znajomości.
C) Być lepszym od stu innych bardzo utalentowanych artystów.
D) Mieć plecy, układy, znajomości.
@Thrizz
To jest fajne :D Ale na koszulke sie nijak nie nadaje :/
http://img385.imageshack.us/img385/4224/contest0ti.th.jpg
Obawiam sie ze jestem innego zdania :)
Komiks mozna zamiescic np. na tyle t-shirta... A z przodu pole do wykorzystania przez Tibie.pl , czyli np. logo . ;)
Lilianos
25-09-2005, 14:35
W obrazku nie pamiętam kogo (bez urazy, podpis dragi na solo czy coś takiego) sa dwa czarne paski, jeden na górze drugi na dole, moim zdaniem to podejrzane
jestem w trakcie pracy wlasnie - pytanie, czy mozną uzyć loga tibia.pl zeby je jakos wkomponowac w calosc? (jak rozumiem to ma byc t-shirt na ktorym ma sie rowniez znalesc logo tibia.pl)
http://powielacz.pl/catalog/product_info.php?products_id=4589
chodzi konkretnie o to tutaj ^
czekam na szybką odpowiedz.
Aell Kenno
25-09-2005, 14:45
W obrazku nie pamiętam kogo (bez urazy, podpis dragi na solo czy coś takiego) sa dwa czarne paski, jeden na górze drugi na dole, moim zdaniem to podejrzane
Specjalnie tak zrobiłem, żeby praca wyglądała jak film czy coś jak przeszkadza ci to bardzo to moge to usunąć ale mi sie zdaje, że tak jest ładniej. :)
Lancelotis
25-09-2005, 15:07
Mi też podoba się ten komiks pt. Dzisiaj byc zupa ;)
Tylko troche mi szkoda ze nikt o mnie nic nie napisał ani zlego ani dobrego pozdro :cup:
http://members.chello.pl/l.wojtasiewicz/hydra.jpg
z maja 2004? mamy do czynienia z wrozka?
a tak pozatym to:
Click (http://xcommander.republika.pl/images/05.2004/hydra.jpg) ze strony www.darkbase.republika.pl w dziale galeria
Zarąbista jest praca Ka Sia CzeK'a :)
kristoff-desann
25-09-2005, 15:40
przepraszam ale niewiem jak zamiescic prace prosze o pomoc :(
Ja tez mam zamiar wziąść udział w tym konkursie (zaczynam rysować jutro). Mnie też irytują te wszystkie plagiatyX( , ludzie i tak ktoś prędzej czy później odkryje że nie wy to rysowaliście!! I jeszcze jedna sprawa: ze ktoś ma 15 lat(jak ja) lub mniej, wcale nie znaczy, że nie umie rysować!! Niektórzy po prostu mają talent.
Duke Dran
25-09-2005, 15:58
praca Szampoliniego jest extra :D
Pawex 200
25-09-2005, 16:14
HEHE
Tamten co pisal ze nie ja nie umie umieszczac pracy niech sie smuci.
Mam prace na kompie i zaraz zrobie za ta praca bedzie tutaj.
Buhahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahhahahahah a 8o 8o 8o 8o
to on ;(
a to ja :cup: :D :D :D :D :] :] :] :) :) :) ;) ;) ;) 8o
praca Szampoliniego jest extra :D
Albo jestes slepy, albo nie widzisz postu Ville Vallo, ze to PLAGIAT! Koles perfidnie ukradl rysunek. Zobacz www.darkbase.republika.pl. Wejdz do dzialu galerie.....
Pawex 200
25-09-2005, 16:23
Mam na kompie ale jak dac to na forum??
Duke Dran
25-09-2005, 16:26
Sory Radix jakoś nie zauważyłem :>
Lilianos
25-09-2005, 16:29
z maja 2004? mamy do czynienia z wrozka?
a tak pozatym to:
Click (http://xcommander.republika.pl/images/05.2004/hydra.jpg) ze strony www.darkbase.republika.pl w dziale galeria
Właśnie to zauważyłem i miałem to napisać, Jammamanter ile lat studiowałeś w królewskiej akademii sztuk pięknych, 20??
Btw. co ma pchła do tibii?
Kwaso, skąd to ściągnąłeś, nie ma Hydra seta w tibii, pozatym na paincie tego nie zrobisz choćby niewiem co
Camper88: niech twój kolega to osobiście zamieści..
Tubi Dupi: czego zamieszczasz cudzą prace??
PS. Fajny ten cyklop w kąpieli, podoba mi sie, serio ;P, ciekawy pomysł moim zdaniem
Cor Tibiarz
25-09-2005, 16:53
ehh...nie bede tego komentowac ;/ ten orc guard - to Elite Orc z Gry "Gothic" ;] gołym okiem widze ze go odkalkowałeś ;]
lol nie kalkowalem go tylko rysowalem zreszta nie mialem skad kalkowac bo rysowalem z kompa -.-
To plagiatowanie jest niesprawiedliwe, niektórzy się naprawdę napracowali i rysowali nawet kilka godzin. A tacy to co? Znaleźli w necie i się artyści wielcy znaleźli :/ Dobrze, że osoba, która wygra dla potwierdzenia oryginału wyśle pocztą swoją pracę.
sirlumpy
25-09-2005, 17:09
bardzo ladne sa obrazki ale jak sie dodaje wlasne i co to sa te ssy i PW bo ja nie wiem :confused: :confused: :confused:
bardzo ladne sa obrazki ale jak sie dodaje wlasne i co to sa te ssy i PW bo ja nie wiem :confused: :confused: :confused:
ss to skrót od screenshot (jak źle napisałem to sry) czyli obraz tego co widzisz na ekranie komputera
PW - prywatna wiadomość
Kwaso, skąd to ściągnąłeś, nie ma Hydra seta w tibii, pozatym na paincie tego nie zrobisz choćby niewiem co
Ziomek jak nie wierzysz to trudno ale moge ci pokazac reszte moich prac.
Siedzialem nad tym 2h 30 min w paintcie . Jak chcesz mozesz poszukac i tak nie znajdziesz. Daj e-mail to ci przesle niektóre prace
Poza tym Hydra set to ja wymyslilem a to jest zwiazane z tibia po tym update'cie
sirlumpy
25-09-2005, 17:14
ss to skrót od screenshot (jak źle napisałem to sry) czyli obraz tego co widzisz na ekranie komputera
PW - prywatna wiadomość
no fakt ale jak sie zamieszcza na tibia tzn forum bo sie mecze i mecze i nie wychodzi
Znalazłeś jakiś plagiat?
Pisz tu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51470
Manieczny
25-09-2005, 18:05
Lilianos jeżeli niemasz dowodów na plagiat to wogóle niepisze...
Za takie cos powinno dostawać sie banna :)
Wierze "Kwaso" bo szperałem w necie i nieznalazłem takiej pracy,
To jest naprawde niesprawiedliwe... :baby:
Ja widziałem jak On to robił byłem u Niego na chacie jeżeli coś masz to napisz na priv to załatwimy sprawe od ręki :D:D Jak on robił to zauważyłem jak i dzisaj albo jutro wydam swoją prace :D
Marek Tibioman
25-09-2005, 18:14
Praca wykonana przez Ppx3 to ewidentny plagiat, bo takiego potwora wogole nie ma w tibii i nie ma on zupelnie zadnego zwiazku z tibia X( !!! Z kolei praca Lukasa Devil nie jest plagiatem (mimo że jego monster tez nie jest zwiazany z tibia), bo na dole pracy pisze "blebleble tibia i magiczny olowek" i widac z prawej strony taki ciemny pasek, ktory jest zawsze, jak sie zeskanuje jakas kartke, wiec widac, ze on sam to namalowal.
P.S. Magic Harmonian fajnie to zrobiles i podoba mi sie twoja praca, ale troche zbyt "kosmicznie" mi to wyglada (nie pasuje do czasow tibi) :p
mlody paczek
25-09-2005, 18:15
na temat tych prac powiem tyle 3/4 to plagiaty a 1/4 to same beznadzieje.
podoba mi sie plagiat PPX3 nie wiem skad on to ściągna ale jest zarąbiste.oczywiście powinien dostac bana za oszustwo. pozatym prace są wykonane prawidłowo chociarz mi sie nie podobaja ja za kilka dni dam tez swoja prace warlock. pozdro dla wszystkich uczciwych malarzy :D
@Poncki
Uzyles smoka tany. Dobry ty jestes. Uratowalo ciebie tylko to ze edytnales.
Rafals from hell
25-09-2005, 18:56
http://img365.imageshack.us/img365/4220/demon0ij.jpg (http://imageshack.us)
Demon
Boil
Galana
To jest Ork i widać to na pierwszy żut oka. Stary jeżeli ty sam nie wiesz co rysujesz to niemożliwe, że tę pracę zrobiłeś sam. PLAGIER!!! KARA ŚMIERCI Z NATYHMIASTOWYM WYKONANIEM!!!
Shias sha
25-09-2005, 18:56
kudem Przydal by sie Premium Accont Nobo Bida W Kraju ;( jest o oc walczyc ja jak bym wygral to kurde bym codziennie komentowal tutaj notki xD
@Modki:
zapomnieliscie zbanowac Ppx3... zreszta powinniscie sie domysleć, bo raczej watpie zeby 14-latek znal az tak dobrze anatiomie czlowieka :/
--------
a takie prace jak Kadzioliero, Hiey, Lakiernik itp. powinny tez zostac usuniete bo ja takie cos uwazam za lekcewage i obraze organizatorow
Leonardo Nik
25-09-2005, 19:07
moim zdaniem blad ze taki konkurs bo jak ktos nie ma talentu to nie zrobi tego :( mogliscie zrobic zeby jakis wiersz albo cos :D
moim zdaniem blad ze taki konkurs bo jak ktos nie ma talentu to nie zrobi tego :( mogliscie zrobic zeby jakis wiersz albo cos :D
No do wierszy też można nie mieć talentu :P No i lepiej dać do konkursu swoją niespecjalną pracę niż czyjś extra rysunek :)
Lilianos
25-09-2005, 19:21
Jeśli pomyliłem się do tego rysunku na paincie to przepraszam :baby: , ale mimo wszystko nie wiem jak coś takiego można na paincie zrobić
Konradzio
25-09-2005, 19:22
Drodzy modkowie jedna z moich prac zostala usunięta z powodu ze pozyczylem potforki z tibia.com grazc $eba tesz ma zapozyczone potfory:/
ale cóż kto powiedzial ze życie jest sprawiedliwe :P:P:P bylo kilka innych prac ale nie pamientam nickoof :P:P:P
Manieczny
25-09-2005, 19:33
Lilianos co do tego painta to bardzo proste ^^
Jezeli chcesz zebym udzielil ci kilku wskazuwek to msg me xD
GG : 6415036... :]
http://img326.imageshack.us/img326/4472/chriss1wa.jpg
specjalnie dla gildi Ethical!
A mi się podoba praca chessterra. Może mu nie wyszła ,ale przynajmniej samodzielna i to sie liczy :D Mam nadzieje że wygra pacc.
Pozdrawiam
Paweł Chilo
Lukas_Devlin
25-09-2005, 19:49
Jak dla mnie to praca VicXar'a jest najlepsza :D
Moja jest do bani :(:( Ale lepiej nie umiem :P
--------
a takie prace jak Kadzioliero, Hiey, Lakiernik itp. powinny tez zostac usuniete bo ja takie cos uwazam za lekcewage i obraze organizatorow
Ciiicho tam! Wiesz ile ja się nad tym namęczyłem?!?!
http://www.angelfire.com/ab9/pacoqq/s/chris.jpg
Najlepsza praca!!!on zasługuje na nagrode
http://img326.imageshack.us/img326/4472/chriss1wa.jpg
Dla tego pana nagroda!
Avandrel
25-09-2005, 20:47
Omfg, wg mnie 100% plagiatem jest praca kolesia Cyborg Ninja.
a) juz gdzies widzialem takiego orka na ktoryms z fansite'ow Gothica
b) ktorys z uczestnikow konkursu juz taka prace chyba nawet dal...
A co sądzicie o mojej pracy??? http://img284.imageshack.us/my.php?image=smokigosczguardianhalabarded6t.jpg Znając życie lipna będzie, ale to jeden z ładniejszych smoczków jaki mi wyszedl. Wedłóg mnie najlepszą pracę wystawił Green Chimerion ze swoim huntem na demonach http://www.republika.pl/huntowaniedemona/index.html
kurde jak tu sie wkleja obrazki posta zrobilem i zaluje;(;(
Loron Soth / Nebula
A mi sie Podoba praca Aerona :D nie wiem czy on sam to zrobil ale mi sie podoba gratz dla ,,twórcy'' :evul:
Lord Hypro
25-09-2005, 22:32
Hwy, widzieliście pacę Wojtaska Zioma?
Blackdead
25-09-2005, 22:48
POWODZENIA WSZYSTKIM BO WIEM ZE MOGE NIE WYGRAĆ
Zajmuje się rysuwaniem Mangi moja jedna z lepszych prac jest z mangi "naruto"
http://img323.imageshack.us/img323/2636/lee6yh.th.jpg (http://img323.imageshack.us/my.php?image=lee6yh.jpg)
TRZYMKA WSZYSTKIM MACIE EKSTRA PRACE :D
stary a kto powiedzial ze ja sie nie podpisuje Froz ?? czlowieku zastanow sie 3 razy zanim cos napiszesz :) stary pomysl naprawde :) moge ci przeslac okolo 6 rysunkow ktore sa moje i sa na kompie jak chcesz to mow a podam ci linki :)
Shias sha
25-09-2005, 23:05
Wkoncu Tibia.Pl sie postarala All Plagity Som Banowane <<< :D >>>
juz nie jest smutek Mnie to cieszy bo muj obrazek niejest plagitem wlasno rencznie rysowalem prze 1 godzine xD 100% jest muj xD No Ale Teraz All Oszustuuw powinno to nauczyc <<<ZLODZIEJ JEST PRAWIE ZAWSZE UKARANY>>>
Magik van Kamikadze
25-09-2005, 23:34
Ladniutkie te obrazki ale naj to knightka ja moze tez cosk dam :P
mam pomysl aby ustalic czy rysunek jest splagiatowany czy jest naprawde narysowany mysle ze powinien byc napis na rusynku w dolnym z ktorys rogow np "Pozdrowienia dla Tibii.pl" zeby to wygladalo ze rzeczywiscie zrobil to ktos a nie sciagnal z neta prosze o komentarze :/
Niektóre prace są bardzo fajnie :) ale wiekszość to poprostu... n\c
Prace przeciesz mialy byc NA POZIOMIE! Po co wstawiac prace naprzyklad swojego 8-letniego brata ktorego rysunek byl poprostu wspanialy... <lol2> tylko obciach se robią niektórzy...
moja pracka jest w 100 procentach moja ... jak ktos nie wierzy moge podac marki i twardosci olowkow jak i gumki itp itd. mam nadzieje ze wam sie podoba ... nie byla to praca czasochlonna zrobilem je w 1 noc i 2 dni :D
Sorrki to tylko podejrzenie nie chce kogos obrazic czy tez oskarzac, ale praca PPX'a 3 jest troche ... ekhem ... powiedzmy za ladna, watpie zeby ktos w wieku 14 lat cos takiego narywsal, choc jednak tego nie wykluczam... Aha i mialbym prosbe do modow, zeby teraz bannowali bo nie wiem czy jest sens wystawiac moja prace skoro inne sa tak wydimiste :o
Sorrki to tylko podejrzenie nie chce kogos obrazic czy tez oskarzac, ale praca PPX'a 3 jest troche ... ekhem ... powiedzmy za ladna, watpie zeby ktos w wieku 14 lat cos takiego narywsal, choc jednak tego nie wykluczam... Aha i mialbym prosbe do modow, zeby teraz bannowali bo nie wiem czy jest sens wystawiac moja prace skoro inne sa tak wydimiste :o
stary ja mam 15 lat i moge ci przeslac kilka rysunkow wlasnorecznie przez mnie namalowane :) nie chodze do MDKu cze czegos takiego czy do skzoly plastycznej ale uwierz mi ze widzialem wiele mlodych osob w wieku 13-15 lat przy ktorych doslownie wysiadam...stary tacy ludzie znaja dokladny kat padania cieni czy przynynajmniej dokladny ksztalt i umieszczenie miesni wiec po wieku nie mozesz nikogo osadzac ;)
Martwi mnie, że nikt nie komentuje mojej pracy. To znaczy, że jest niezauważana ;( .
Chciałbym zasugerować że przydało by się przeprosić te wszystkie osoby które były niesłusznie oskarżone o plagiat.
Ja się czuje urażony oszczerstwami skierowanymi w moją strone.
Fakolpet Fendadra
26-09-2005, 11:04
ta mnie też w moim topicu o rysunkach ktoś oskarżał o plagiat ale udowodniłem że moje więc jest spokój narazie,a co do wieku widxziałem jakiegoś zioma któy narysował coś takiego, jest w moim wieku ;(
http://www.veritaserum.com/interact/fanart/images/trio-camartin.jpg
to jest cuudo ;(
Mi się wydaje że po wieku nie powinno się oceniać czy ktoś jest zdolny coś zrobić czy nie. Talent wielu artystów polega na obserwacji. Właśnie tak. NA OBSERWACJI. Taki człowiek odwzorowuje naprzykład na papieże to co widzi, co oznacza że taki ośmio latek obserwójąc rodziców, kolegów lub oglądając telewizje może się nauczyć w jwaki sposób powinna wyglądać ręka, jak powinny się na niej układać cienie.
To własnie jest prawdziwy talent, a nie wyłuczone schematy w szkole lub na jakiś kursach.
Chciałby zwrócić uwagę na taki trend w sztuce zwany Impresjionizmem. Ktoś kto maluje w ten sposób naprzykład człowieka nie myśli o tym że to ma być człowiek, odzwzorowuje poprostu różnokolorowe plamy jakie ma przed sobą. W momencie gdy nastawia ich sporą ilość to na obrazie zaczynają sę wyłaniać konkretne kształty przypominające naprzykład ręke.
Rozumiecie o co mi chodzi.
Ktoś taski nie musi znać anatomii człowieka. On przenosi na obraz to co ma przed sobą. Wyczucia barw jakien posiadają utalentowani mlaże nie można sie wyłuczyć.
Z tym się rodzisz.
prosze o komenty do mojej drugiej pracy :) aha i bardzo sie zawiodlem na jednym gosciu ktory powiedzial ze moj rysunek to plagiat czlowieku kazdy moze miec podpis nie tylko ty zrozum to a ten rysunek rowniez ma podpis Froz !!!! wiec czlowieku jak juz pisalem zastanow sie co piszesz :/
aha Paleon masz swieta racje tylko ze czasami takie wyklady sa potrzebne od jakichs doswiadczonych ludzi ;)
Masz racje, talent trzeba skierowac w odpowiednią strone. Ewentualnie pomuc mu sie rozwinoć lub ujawnić.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.