zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać?

Stron : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

NicNIeWiedzący
16-06-2006, 11:24
lepiej się nie chwalić bo ktoś chce odrazu miec te kase i mówi za cię zabije :kat:
heh napewno mnie na "harmonii"* mnie zabiją....

harmonia-german no-pvp

Dark Jaro
16-06-2006, 11:56
Więc tak, moja postać jak w profilu. Moje eq - BS, Crusader Helmet, K-set i M shield.

Co powinienem kupic w najblizszym czasie ? Niemam GS, ale wydaje mi sie że na 30 lvl nieopłaca sie z nim latać, mało HP.

Prosze o wypowiedzi ...

Lauchyn
17-06-2006, 20:49
hym...no moze tak...33 lvl palek
eq - crown arm; crown helm; p legi; bohy; dragon shield; kusza i w grzyba beltow...
narazie mam 22k ale (bardzo) niedlugo kupuje pacc to bedzie na promocje, haste i conjure bolt...czy wg was oplaca sie kupowac crown legi? a moze lepiej zostawic moje kochane gp w spokoju i czekac? (niezauwazylem zeby mi sie zbroja przydawala bo i tak ciagle uciekam ; p) run niepotrzebuje poniewarz mam druida runemakera, ktory mi robi wszystko co chce opr sd oczywiscie.
kupic czy nie kupic...hmmm

Duch Niespokojny
18-06-2006, 02:17
@up
U palka eq ma minimalne znaczenie, liczy się za to cap, więc radziłbym ci pozostać przy plate legs, crown armor natomiast zamienić na blue robe.
Czar conjure bolt też jest średnio opłacalny - może się przydać podczas expienia, żeby uzupełnić amunicję, jeżeli natomiast zamierzasz stać pod depo i tworzyć bolty, to znacznie lepiej jest zamiast tego robić hmm na sprzedaż i za zarobione pieniądze kupować bełty.

durel
18-06-2006, 09:54
mam knighta 16 lvl, 52/49 skille
eq:
p set
fs
dragon shield
buty
dark helmet
zbieram teraz na knight armor a potem? na meduse shield? czy na co? a co dalej? crown armor? czy k legi i wh?

Abdrus
18-06-2006, 17:31
mam knighta 16 lvl, 52/49 skille
eq:
p set
fs
dragon shield
buty
dark helmet
zbieram teraz na knight armor a potem? na meduse shield? czy na co? a co dalej? crown armor? czy k legi i wh?

ja na twoim miejscu kupiłbym sobie crown helmet a potem... k-legsy

Zuper Hero
18-06-2006, 17:58
Co mam kupić dla 8 lvl sorka mam 50k
moje eq: bohy, blue robe, dragon shield, knight legs, cruz helmet i wszystkie wandy ale niemoge używać wszystkich :)
może inwestować w mana fluidy dla mglvla albo w rune.. ?? prosze o szybką odpowiedź

Duch Niespokojny
19-06-2006, 15:04
Co mam kupić dla 8 lvl sorka mam 50k
moje eq: bohy, blue robe, dragon shield, knight legs, cruz helmet i wszystkie wandy ale niemoge używać wszystkich :)
może inwestować w mana fluidy dla mglvla albo w rune.. ?? prosze o szybką odpowiedź
Hm... ciężka sprawa :p Ja bym na twoim miejscu poczekał aż będę mógł robić jakieś przyzwoite runki i wywalał kasę na mana fluidy, żeby te runy wytwarzać.
A swoją drogą, to na 8 lvl jest zbyt łatwo paść, żeby się opłacało nosić takie eq, ale to już twoje zmartwienie...

Johny Króliczek
26-06-2006, 09:59
Mam 18 lvl jestem Knightem skile 62/62 noble armor p legi steel helmet dwarven axe i grifin shield.Kasy moge miec duzo powiecmy 4 k ale niewiem co kupic.Tym Axe srednio wale a przy takich skilach chce jeszcze lepiej.
Pomóżcie

PS.Gram na swiecie Hiberna i mam 4 mlvl:PP

Rybzor
26-06-2006, 17:09
Mam 18 lvl jestem Knightem skile 62/62 noble armor p legi steel helmet dwarven axe i grifin shield.Kasy moge miec duzo powiecmy 4 k ale niewiem co kupic.Tym Axe srednio wale a przy takich skilach chce jeszcze lepiej.
Pomóżcie

PS.Gram na swiecie Hiberna i mam 4 mlvl:PP
4k kupa kasy, kup sobie knight axe i moze beholder shield

mateusz11934
27-06-2006, 13:38
mam 10 k i :( i noi moge kupic leguw nik nie mam knaj legs w cenie 10 k ani crow legs

Johny Króliczek
27-06-2006, 14:09
Mam małe pytanie.Gram na Hibernie.Ile tu stoi Knight Axe??jest mi bardzo potrzebne.A Knight Armor??

Mysterious Flash
27-06-2006, 14:23
Mam pytanie. mam 30lvl Elder Druid z 34mlvlem. Moje eq to : Crusader Helmet, Scarf, Knight Armor:( (Crown Spadl przy dedzie), Knight Legs, Medusa Shield, Bohy i okolo 120k w domku, w calosci do wydania. Mam sporo run wiec wiec interesuje mnie TYLKO eq. Napewno kupie Blue Robe i...? Moze RH? Pomozcie!!!

Flisik
27-06-2006, 15:03
@UP
Sprzedaj k legi bo niepotrzebne, kup se plate, hat of the mad i ewentualnie demon shield, a za resztę kup jednak runy i manaski, lub po prosu zostaw

Patol
29-06-2006, 18:47
Mam 8lvl skille 26/26, ale ciagle skiluje dzis wyszlem z rooka i zamierzam miec niedlugo 55/55. Mlvl 1. Scale armor, brass legs, dwarven shield, legion helmet (niedlugo kupie soldiera). A teraz sedno sprawy. Otoz nie wiem czy kupic spike sworda czy serpent sworda?? Ktory jest lepszy??

Sex symbol
30-06-2006, 19:04
Mam narazie tylko 15k, ale zastanawiam sie na co mam zbierac aktualne moje eq to:

*scraf
*dark helmet
*Volcanic Rod/dragon hammer/ war hammer/Quagmire Rod
* blue robe
* dragon shield
*plate legs
*bohy :P

Jestem druidem 32lvl 36mlvl... Chyba powinnam zmienic legs, helmet i ew. shield ale na jakie?

Sry nie druidem tylko elder druidem :P

_ktos_in_tibia
01-07-2006, 11:07
bron dla knighta, level 8, 4 platynki

Myur wolf
01-07-2006, 14:01
Mam knighta na 26 lvl skille 71/70 eq pset :( ,fire axe,dark helmet i beheloder shield.I...2k:(.
Kupiłbym cos wartościowego za taką kase?

griffin
01-07-2006, 15:31
@2up
orcish axe/ morning star/ scimitar
@up
moze noble armor? albo uda ci sie crown helmet kupic? i kup sobie scarf. btw idz na dwarf soldiery to zarobisz sobie na warior helmet i knight armor, pomysl tez nad dragg shield

Arek-Kiler
02-07-2006, 18:57
Poziom 22
Skille/Mlv:
Posiadany Eq:
5,5k
Co chcemy kupić:c-legi,c-armor,
Cena przedmiotu który chcemy kupić:c-legi-15k,c-armor-15k

_ktos_in_tibia
03-07-2006, 10:48
a co myślisz o templar scytheblade? aktualnie mam carlin sworda ale mam brass shield:( i lepsze by bylo cos z wieksza obrona

Kompek13
03-07-2006, 18:28
Poziom:20
Skille/Mlv:21/22
Posiadany Eq:Plate set,Ancient Shield,Scraf,Steel Helmet,
Sandały,Crystal Ring,Ankh,Volcanic Rod
Il. dostępnej kasy:167 Platynek
Swiat:Secura
Profesja:Druid

Niedawno wykonalem Deserta noi chce cos kupic.
Mysle o Crown set ale niewiem za ile schodza takie zeczy.:p

Kompek13
03-07-2006, 22:53
Poszukalem na forum i znalazlem:]
kupie:
Crown Helmet , Blue Robe , Crown Legs , i Platinum Amulet.
Tylko za ile schodza takie zeczy.HELP PLZ:baby:
Jeszcze tylko jaką kupic tarcze??

Mafuss
04-07-2006, 19:39
Mam dylemat. 30 lvl knight i zatsanawiam się czy kupic vamp shielda za 22 k na xanterze. Mozecie mi doradzic?

gomrez
05-07-2006, 15:28
mam 10 lvl 3 mlvl(zaraz 4) do dyspozycji malo bo 2 k ale niewiem jak spozytkowac :D eq scale arm dwarven shield leather legs wand of wortex soldier helmet gram na Eterni. Prosze(Blagam na kolanach) o szybka odpowiedz.

Mysterious Flash
06-07-2006, 16:25
Witam. To pytanie nie oto Co kupic tylko CZY kupic. Otoz jestem Elder Druidem na 33lvlu/36mlvlu:( ale robie runki wiec bedzie lepiej;) . Moje eq to : Platinum Amulet(5k)
Royal Helmet(33k)
Tempest rod(7k)
Blue Robe(11k)
Demon Shield(36k)
Knight Legs(9k)
Bohy(38k)
Otoz moj problem polega na tym, ze nie wiem czy oplaca mi sie kupic Aola. Zaznaczam, ze gram dosc ostroznie(ta postacia nigdy nie padlem:cup: ) i jest to swiat non-pvp wiec tez sie pk'row nie obawiam:] Prosze o szybka odpowiedz!

Duch Niespokojny
06-07-2006, 23:47
Witam. To pytanie nie oto Co kupic tylko CZY kupic. Otoz jestem Elder Druidem na 33lvlu/36mlvlu:( ale robie runki wiec bedzie lepiej;) . Moje eq to : Platinum Amulet(5k)
Royal Helmet(33k)
Tempest rod(7k)
Blue Robe(11k)
Demon Shield(36k)
Knight Legs(9k)
Bohy(38k)
Otoz moj problem polega na tym, ze nie wiem czy oplaca mi sie kupic Aola.
Zdecydowanie się nie opłaca - wszystkie rzeczy z twojego ekwipunku są warte znacznie mniej niż 50k (a nawet gdyby któraś była tyle warta, i tak by się nie opłacało) a szansa, że wypadną dwie jest naprawdę znikoma. Pamiętaj, że AOL to pewna strata 50k w razie śmierci, natomiast jeśli nawet stracisz coś z ekwipunku, to jest jeszcze szansa, że uda ci się to odzyskać.

Mysterious Flash
07-07-2006, 10:04
Royal Helmet(33k)
Tempest rod(7k)
Blue Robe(11k)
Demon Shield(36k)
Knight Legs(9k)
Bohy(38k)
Otoz moj problem polega na tym, ze nie wiem czy oplaca mi sie kupic Aola. Zaznaczam, ze gram dosc ostroznie(ta postacia nigdy nie padlem:cup: ) i jest to swiat non-pvp wiec tez sie pk'row nie obawiam:] Prosze o szybka odpowiedz!

Edit : Ok thx :)
oj sorry za double posta zle wcisnalem ;/

noobowaty mistrz
07-07-2006, 19:33
@Mysterious Flash
Nie opłaca ci sie kupowac aola bo istnieje 0,0001% szansy ze po dedzie stracisz wiecej niz 50k.
@offtopic
A poza tym to nie udawaj wielkiego progejmera (jak ten co wali z axa) i nie gadaj ze masz slaby mlvl (ta smutna minka co wstawiles przy mlvlu mnie powaliła) bo zarozumialstwo nie jest mile widziane. (jak ktos normalnie gra a nie stoi przed dp nie expiac co jest idiotyzmem to na twoim lvlu ma 33 albo 34 mlvl wiec twoj jest bardzo dobry)

Adela Gem
08-07-2006, 21:31
Poziom:29
Skille/Mlv:71/70
Posiadany Eq:crow armor,crow legs, vampire shield, fire sword, dark helmet
Il. dostępnej kasy:22009
Co chce kupić:niewiem czy giant sword czy Pharao Sword
Cena przedmiotu który chce kupić: niewiem

Waki
09-07-2006, 20:21
Siema Mam Knighta
Eq: C-Armor
K-legi
Bohy
Gs
BS
P-Ammy
V-Shield Czy opyla sie kupic Demon Shield : 60k

Czy moze inny item : 35k RH , Golden Arm 55k

Dragmax
10-07-2006, 15:54
Witam ,
Mam 14 lvl knighta
Eq:
Crown Helmet
Crown Armor
Plate Legs
Leather Boots
Guardian Shield
Fire Sword

Mam do dyspozycji ok. 30k
Zastanawiałem się czy nie poczekać do deserta (wtedy miałbym 40k) i kupić wtedy vamp shielda(35k)

Poradźcie co mam kupić?

Flashman
10-07-2006, 16:45
Druid lvl 28.
Reszty nie trzeba.
Eq: b robe, p legi, volcanic, vamp shield, boszki i postoficer hat (pozniej z questa crusader).
Co kupic? Demon shield czy crown legs?
Shield - 50-60k
Legs-30-35k
W sumie cena jest mało istotna. Chodzi mi o pozyteczność.

Maxu50
12-07-2006, 20:46
Jestem Paladynem :lucznik:
Poziom:10
Skille/Mlv:40/30
Posiadany Eq:Rh , B robe , p , legs , boh , drag shield , scarf , spears
Il. dostępnej kasy:37k
Co chcemy kupić:cokolwiek co wg was mi sie przyda
Cena przedmiotu który chcemy kupić:tyle zebym sie zmiescil w moich skromnych oszczednosciach :cup:
Tylko prosze o nie pisanie cos np. kupuj runy bolty i manasy najlepiej wpakuj w to cala kase...
Nie chce runow bo na takim lvl moge se je za przeproszeniem w dupe wsadzic :baby:

Maxu50
12-07-2006, 20:49
@up 2x
Mysle ze raczej na pewno demon shield bardziej ci sieprzyda jest bardzo lekki a skoro jestes magiem :mag: (czy tam drutem nie pamietam) to przyda ci sie bardziej niz crown legsy , zostan przy plate i kup demonke :oks:

Marcinqq
12-07-2006, 23:16
Mam knighta na 13lv.Posiadam spike sworda ,ale chce sie przerzucić na coś lepszego.Serwer Zanera ,miasto Thais. Po ile schodzą lepsze miecze(fire sword i w góre) .:)

Galeon
13-07-2006, 09:36
Poziom: 13
eq: fs, beho shield, noble arm, p legs, scarf, leather bots
ileośc kasy: 5k
chce kupić: k armor lub w helmet
cena: 5k - 7k

Neo_pl
13-07-2006, 10:23
Jestem Paladynem :lucznik:
Cena przedmiotu który chcemy kupić:tyle zebym sie zmiescil w moich skromnych oszczednosciach :cup:
Tylko prosze o nie pisanie cos np. kupuj runy bolty i manasy najlepiej wpakuj w to cala kase...
Nie chce runow bo na takim lvl moge se je za przeproszeniem w dupe wsadzic :baby:

To masz skille 40/40 i 30 mlev??? Fajnieeeeeeeeeeee

A tak na poważnie byś powiedział na jakim świecie grasz ... żeby znać orientacyjnie ceny. Moim zdaniem kup sobie c-shield i knight legs (mogą być crown)

P.S. Skąd masz takie eq , tyle kasy , i mlev 8o na takim levelu ?

Kupuj warrior helmet !! Bo jak kupisz k-arm to ci doda ogólnie tylko 1 do arma (noble ma 11 , knight na 12) A gdy kupisz w helmet to ci doda 7 do arma bo teraz (tak jak napisałeś ) nie masz żadnego helmeta a warrior ma 7 arma więc tyle ci doda :)

Maxu50
13-07-2006, 13:25
po 1. chodzilo mi o skille 40 dist 30 shld... mlvl mam w opisie
po 2. nie gadaj mi ze nie napisalem swiata ktory tez mam w opisie X(
po 3. po co mi c shield skoro jestem paladynem , drag shield starczy
po 4. c legsow nie kupie bo to bez sensu sa ponad 2x drozsze niz knight
po 5. dzieki za pomoc ale jak juz to kupie k legsy i p amulet

Neo_pl
14-07-2006, 18:19
po 2. nie gadaj mi ze nie napisalem swiata ktory tez mam w opisie X(
po 3. po co mi c shield skoro jestem paladynem , drag shield starczy
po 4. c legsow nie kupie bo to bez sensu sa ponad 2x drozsze niz knight

Jak ci drag starczy to życzę powodzenia ;) Czasami te 2 defa może dupe uratować !!

Kuba Szamocki
14-07-2006, 19:44
Mam 10 knighta skile 30\30
ide w cluby
eq
P armor
p legi
steel helmet(crown helma mam z sorca)
dragon hammer
war hammer
dwarven shield
:crusader:
a wiec co mam zmienic cena do 10 k

chinka
15-07-2006, 17:47
Next spam post?
DAjcie sobie spokoj!X(

ŻaQ
15-07-2006, 17:51
ide w cluby
eq
P armor
p legi
dragon hammer
war hammer
dwarven shield
:crusader:
Hmm moze mozg? Skad mamy wiedziec jakie sa ceny na twoim swiecie? -.-

Anonimek
15-07-2006, 23:22
37lvl
Knight
bez eq
100k na wydatki
jestem w axe
skile: 75/75
gram na Azurze
Ceny mniej więcej:

Crown helmet - 2k
Crusader, warrior - 5k
rh - 30
dragon shield - 3-4k
crown - 7k
medusa - 8k
vamp - 15-18k
demon - 35-40k
k axe - 2k
f axe - 8k
d lanca - 17k
g hally - 8-10k
k legi - 8k
c legi - 15-16k
boh - 35k
steel boots - 40k
k arm - 5k
c arm - 10-13k
g arm - 35-40k
dsm - 70k
p ammy - 4-5k

Więc co kupić :)

Kitty Kat
17-07-2006, 11:39
Mam problem nie wiem jaka bron ze soba nosic giant sworda czy bright sworda i vamp shielda?? :] co lepiej ?? .......

Plump
18-07-2006, 19:05
Zalezy od calego eq i skilow,ale chyba bylo by lepiej bright sworda i vamp shielda tak do 60 lvla

Kitty Kat
18-07-2006, 21:21
Skile 50/46 ;/ i eq to: crus helmet , crown armor , knight legs , coco boots , platinum amulet. to co lepiej bs i v shield czy gs?

Tibijski Barman
19-07-2006, 20:01
kup se bs i v shield i uzbieraj na gs

Mui
19-07-2006, 21:55
Mam problem nie wiem jaka bron ze soba nosic giant sworda czy bright sworda i vamp shielda?? :] co lepiej ?? .......Zdecydowania to drugie... b sworda i v shielda, g sworda mozesz nosic czesto jako dobry dodatek... a jezeli juz go posiadasz to zawsze mozesz wsadzic go tam gdzie masz miejsce na drugi bp/torcha.

Tibijski Barman
20-07-2006, 01:23
mam knighta 15lvl noble armor devil helmet (taki jak crown zeby nikt nie bylil z dark :p) britcz sword (atk36 def30) guardian shield skille male 43/41 mam 5k co mam se kupic?

Sevjij
20-07-2006, 06:42
@up
mózg .. kupic plate set i trenować do 60/60

Dark Xove
20-07-2006, 07:52
zalezy jaki swiat itp. ale najlepiej kup jakiegos shielda

Tibijski Barman
20-07-2006, 17:41
thx myslalem na madusą gram na nova a medusa chodzi okolo 5 do 6k to tani swiat

kula_606
20-07-2006, 17:42
A ja co mam kupić? Drut lvl 13 mlvl 6 mam 2 k do wydania.Posiadam d-shield p-legi scale armor leather boots dark helmet.

Rafcio
20-07-2006, 17:50
Prosze modka o skasowanie posta.Widać ze nikt nie pomorze -.-"

noobowaty mistrz
22-07-2006, 13:55
Poziom:29
Skille/Mlv:71/70
Gratz 70 mlvla. Tez bym chcial taki miec knightem. Moze jakies taktyki zdradzisz jak to robiles? ;)
Co chce kupić:niewiem czy giant sword czy Pharao Sword
Cena przedmiotu który chce kupić: niewiem
LOL? Pharao sworda to ty przeciez nie kupisz, to jest rare warty sporo ponad 1kk. Oczywiscie ze gsa kupuj. Chyba pytanie retoryczne. :p
Siema Mam Knighta
Eq: C-Armor
K-legi
Bohy
Gs
BS
P-Ammy
V-Shield Czy opyla sie kupic Demon Shield : 60k

Czy moze inny item : 35k RH , Golden Arm 55k
Ja na twoim miejscu kupilbym 20 bp uh i poszedl expic.
Ale jak jzu chcesz wybierac z tych trzech to kup demon shielda bo tarcza sie bardziej liczy niz armor/helmet.
Witam ,
Mam 14 lvl knighta
Eq:
Crown Helmet
Crown Armor
Plate Legs
Leather Boots
Guardian Shield
Fire Sword

Mam do dyspozycji ok. 30k
Zastanawiałem się czy nie poczekać do deserta (wtedy miałbym 40k) i kupić wtedy vamp shielda(35k)

Poradźcie co mam kupić?
Lepiej kup bsa i jakas troche slabsza tarcze. (zalezy od tego jakie ceny na twoim serwie)
Druid lvl 28.
Reszty nie trzeba.
Eq: b robe, p legi, volcanic, vamp shield, boszki i postoficer hat (pozniej z questa crusader).
Shield - 50-60k
Legs-30-35k
Jesli juz wybierac z tych dwoch to demon shielda, ale ja polecam kupic runki/manasy bo te 1 def i kilkadziesiat oz az tak wiele ci nie da na tym lvlu.
Jestem Paladynem
Gratz 30 mlvla paladynem na 10 lvlu. Wymiatasz.
Cena przedmiotu który chcemy kupić:tyle zebym sie zmiescil w moich skromnych oszczednosciach
Nie chce runow bo na takim lvl moge se je za przeproszeniem w dupe wsadzic
Po pierwsze to kupuj speary i small stonesy i porzadnie potrenuj skille bo z takim czyms bo masz to nawet tych shitow z katedry nie wybijesz. Po drugie nie dokupuj juz nic do eq bo i tak masz za dobre, 100+ palkowie czesto chodza w p-secie bo jest niepotrzebny palkowi dobry eq.
Co masz kupic? No wlasnie najpierw speary i small stonesy i zrob jakies przyzwoite skille, pozniej majac 65+ kupuj bolty i manasy i expij. Runy niepotrzebne, ewentualnie mozna miec kilka uh/gfb na wszelki wypadek.
Mam knighta na 13lv.Posiadam spike sworda ,ale chce sie przerzucić na coś lepszego.Serwer Zanera ,miasto Thais. Po ile schodzą lepsze miecze(fire sword i w góre) .
To se k**** wlacz tibia.com, kazdy serwer ma swoj price list, wejdz na forum i dzial twoje serwera, przeczytaj price list i bedziesz wiedzial. Ewentualnie popytaj ludzi na trade. Myslisz ze teraz kazdy bedzie tworzyl postac na twoim servie zeby ci laskawie podac ceny? ROTFL
K-arm kup bo armor jest wazniejszy od helmeta.
Moim zdaniem kup sobie c-shield i knight legs (mogą być crown)
Paladynem?! C-shield i k-legs? chyba cie po******. To nie jest ots tylko rl tibia.
P.S. Skąd masz takie eq , tyle kasy , i mlev na takim levelu ?
Eq i kasa z innego chara, mlvla takiego nie ma.
Kupuj warrior helmet !! Bo jak kupisz k-arm to ci doda ogólnie tylko 1 do arma (noble ma 11 , knight na 12) A gdy kupisz w helmet to ci doda 7 do arma bo teraz (tak jak napisałeś ) nie masz żadnego helmeta a warrior ma 7 arma więc tyle ci doda
A czy on napisal ze nie ma zadnego helmeta? Zacytuj plax.
napisales ze masz 30 mlvl
po 2. nie gadaj mi ze nie napisalem swiata ktory tez mam w opisie
nie jest pewne ze chodzi ci o postac ktora masz w opisie
Bez sensu. Hlvl palkiem sie chodzi w plate legsach a co dopiero lowlvl. P-ammy tez g**** daje palkowi bo walczy na dystans.
Jak ci drag starczy to życzę powodzenia Czasami te 2 defa może dupe uratować !!
Paladynowi?
ide w cluby
eq
P armor
p legi
dragon hammer
war hammer
dwarven shield

Kupic skull staffa i jakas lepsza tarcze.
Next spam post?
DAjcie sobie spokoj!
Ty za to nie spamujesz? Ha ha ha
Przynajmniej inni pisza na temat - ty nie.
Mam problem nie wiem jaka bron ze soba nosic giant sworda czy bright sworda i vamp shielda?? co lepiej ?? .......
Do expienia zawsze lepiej 2-hander, nawet jak bijesz guardy lub cyce i inne potwory fizyczne
A do blokowanie zawsze 1-hander.
Zalezy od calego eq i skilow,ale chyba bylo by lepiej bright sworda i vamp shielda tak do 60 lvla
Nie. Z 2-handerem sie expi wyraznie szybciej i dzieki szybszemu zabijaniu potworow schodzi mniej uhow. Sprawdzone. Nawet na guardach i cycach tak jest.
Skile 50/46 ;/ i eq to: crus helmet , crown armor , knight legs , coco boots , platinum amulet. to co lepiej bs i v shield czy gs?
GS.
kup se bs i v shield i uzbieraj na gs
nonsens bo gs jest tanszy niz te 2 itemy i lepiej sie z nim expi
Zdecydowania to drugie... b sworda i v shielda, g sworda mozesz nosic czesto jako dobry dodatek... a jezeli juz go posiadasz to zawsze mozesz wsadzic go tam gdzie masz miejsce na drugi bp/torcha.
A ty porownywales kiedys jak sie expi z 2-hander a jak z 1-hander?
mam knighta 15lvl noble armor devil helmet (taki jak crown zeby nikt nie bylil z dark ) britcz sword (atk36 def30) guardian shield skille male 43/41 mam 5k co mam se kupic?
Nic nie kupowac tylko skillowac bo masz takie szajsowate skille ze z tym to dwarfy nawet powoli ci beda padac.
zalezy jaki swiat itp. ale najlepiej kup jakiegos shielda
Duzo zablokujesz na shieldzie 41...........
A ja co mam kupić? Drut lvl 13 mlvl 6 mam 2 k do wydania.Posiadam d-shield p-legi scale armor leather boots dark helmet
Plate armora i manaski i idz expic.

Garden
22-07-2006, 23:46
Jak widze te ceny na niektórych światach to az mi oczy bieleją vamp shield 130k !!!!! kurde ja gram na świecie non pvp harmonia i vamp shield masz za 16k.

dobra przechodz do pytania:
Mam 18lvl knight prawie 19 i jak wiadomo niedługo desert quest mnie czeka wiec 10k bede miał .
w dp mam5k mam zamiar wybrac pomiedzy dozbierac do ,steel booots 20-30k,
knight legs 15k i Crown armor (aktualnie nie wiem ile stoi)
moje eq to:
devils helmet
knight armor
plate legs
leather boots
medusa shield
fire axe

noobowaty mistrz
23-07-2006, 19:47
Jak widze te ceny na niektórych światach to az mi oczy bieleją vamp shield 130k !!!!! kurde ja gram na świecie non pvp harmonia i vamp shield masz za 16k.
Bardzo fajne ceny. Pojdziesz na vamp hell i masz jeszcze zysk. Tez bym tak chcial. :p
dobra przechodz do pytania:
Mam 18lvl knight prawie 19 i jak wiadomo niedługo desert quest mnie czeka wiec 10k bede miał .
w dp mam5k mam zamiar wybrac pomiedzy dozbierac do ,steel booots 20-30k,
knight legs 15k i Crown armor (aktualnie nie wiem ile stoi)
moje eq to:
devils helmet
knight armor
plate legs
leather boots
medusa shield
fire axe
C-arm -> k-legsy -> steel botsy
W takiej kolejnosci kupuj.

Garden
23-07-2006, 20:32
dzieki za podwodzieć zrobie tak jak powiedzialeś myśle że to bedzie dobre rozwiązanie

tomektrz
23-07-2006, 20:46
Knight, 13 lvl, skille 45/44. Jaki miecz powinienem sobie kupić? (cena do 10k)

noobowaty mistrz
23-07-2006, 20:50
Knight, 13 lvl, skille 45/44. Jaki miecz powinienem sobie kupić? (cena do 10k)
1. Zmien na axy poki ci sie oplaca.
2. Trenuj bo na tych skillach wiele nie zdzialasz.
3. To zalezy od cen na twoim serwie
4. Jak juz sie uparles na swordy to mysle ze serpent. (chyba ze na starym swiecie grasz i fs tani)

Aduil
23-07-2006, 21:40
Ja na twoim miejscu kupil bym Fire Sworda ale masz jeszcze kilka możliwości :
- Spike Sword (400-800gp) jest mieczem o dużej obronie i niskiej cenie
- Serpert Sword (500-1000gp) miecz o większym ataku od Spike Sworda , lecz ma mniejszą obronę . Jest też droższy .
- Fire Sword (4-6k) moim zdaniem najlepszy miecz jak dla ciebie na tym lvl i skillach .
Jego cena jest juz wyższa .
- Bright Sword (10-18k naprawdę można kupic go za 10 k) najsilniejszy jednoręczny miecz dostępny dla każdego tibijczyka , ma spory atak i obronę jest też lekki , lecz cena jest wysoka .(ceny są z Secury)

noobowaty mistrz
23-07-2006, 21:50
- Spike Sword (400-800gp) jest mieczem o dużej obronie
...... a obrona ta do niczego ci sie nie przyda ......
- Serpert Sword (500-1000gp) miecz o większym ataku od Spike Sworda , lecz ma mniejszą obronę .
...... co nie ma absolutnie zadnego znaczenia ......
- Bright Sword (10-18k naprawdę można kupic go za 10 k) najsilniejszy jednoręczny miecz dostępny dla każdego tibijczyka
Nah...
SoV jest silniejszy.

caveki
24-07-2006, 10:30
lvl 33 knight skile 74/74 mlvl 5. eq:Bright sword[10k],Crusader helmet[5k], crovn shield[8k],crovn armor[14k],knight legs[8k],3bp uh :D za darmo 8o bp hmm za free :p

caveki
24-07-2006, 10:31
lvl 33 knight skile 74/74 mlvl 5. eq:Bright sword[10k],Crusader helmet[5k], crovn shield[8k],crovn armor[14k],knight legs[8k],3bp uh :D za darmo 8o bp hmm za free :p A potem mnie hackneli ;(

Aduil
24-07-2006, 10:48
...... a obrona ta do niczego ci sie nie przyda .......
Tak , może nie wiesz ale kiedyś gdy nie było Bright Sworda do bloczenia używalo sie właśnie Spike Sworda .
...... co nie ma absolutnie zadnego znaczenia ......
Tak atak nie ma znaczenia idz z Knifem na Dwarfy Guardy ;) (o obronie nie mowie nic gdyż nie wiem dokladnie czy cos daje czy nie w broni)
Nah...
SoV jest silniejszy.
Czytać umiesz ? ? ? - Bright Sword (10-18k naprawdę można kupic go za 10 k) najsilniejszy jednoręczny miecz dostępny dla każdego tibijczykaPisze DLA KAŻDEGO TIBJCZYKA , zgadza sie każdy może miec SoV ale nie każdy osiągnie 100lvl+ i znajdzie team na tego questa . A Bright Sword jest tańszy od Sova (2.5kk) i każdy kto pozbiera przez kilka tygodni sprawi sobie Bright Sworda.(ceny z Secury)

Rafcio
24-07-2006, 11:30
mam knighta 18lvl 53/55 skilluje narazie do 60/60 mam jeszcze 6 dni pacc eq:c arm c shield cruz helmet p legi f axe mam do wydania 100k =) z druida co radzicie kupic vamp shield (25-30K)k legi (30k)rh(30k)d lance (25k) kupic cos z tego czy moze cos innego?

Frisbi
24-07-2006, 12:40
mam knighta 18lvl 53/55 skilluje narazie do 60/60 mam jeszcze 6 dni pacc eq:c arm c shield cruz helmet p legi f axe mam do wydania 100k =) z druida co radzicie kupic vamp shield (25-30K)k legi (30k)rh(30k)d lance (25k) kupic cos z tego czy moze cos innego?

Ty lepiej teraz nie skilluj, tylko exp, póki masz PACC'a ; >
I lepiej narazie nic nie kupuj, bo eq masz w miare dobre ; P

Aduil
24-07-2006, 18:34
Frisbi ma rację skorzystaj z tych 6 dni PACC i poexpij . Gdy skończy ci się PACC skilluj . Nabicie 60/60 powinno zająć 12-15h (wiem bo moj kolego ostatnio liczyl ile skillowal ) Eq masz spox na lvl . Po skillowaniu poexpij do 25 lvl i skilluj na 70/70 i masz praktycznie skillowanie skonczone (możesz na wyższym lvl dobic do 80/80 i koniec ;) ) Jedyne co możesz kupic to D Lance i P Ammy , ewentualnie Crown Legsy (kiedyś i tak je kupisz :) )

Jarosz
24-07-2006, 18:44
kto mi powie jaki armor moge sobie kupic na 17 levelu mam 14k i czy oplaca kupic sie warrior helmet za 6 k :confused:

Rafcio
24-07-2006, 20:53
C legow nie kupie bo to jedno wielkie gowno k legs kosztuja 30k a c legi u mnie na servie 50k wiec stosunek tych 20k z 5oz jest smieszny

wrogonastawiony
24-07-2006, 23:52
Mam 50k.. level 21 knight :) co zakupic radzicie ? mam swoją wizje ale chce poznac wasze zdanie.. nie mam KOMPLETNIE nic ale o tym niechce pisac.. doradzcie cos co nielaska ;0

Aduil
25-07-2006, 00:16
Hmmmm........ Nie wiem na jakim servie grasz i czym walczysz więc podam moje propozycje (ceny z Secury). Oto one :
-Crusnader Helmet (6k)
-Crown Armor (12k)
-Knight Legs (9k)
-Leather Boots (są bardzo drogie ;) )
-Vampire Shield (15k)
-Fire Axe (8k) / Bright Sword (10k) / Skull Staff (6k)
Łącznie : 50 k / 52 k / 48 k
A więc jeśłi walczysz Axe mozesz wyposażyć się w takie eq pozniej dokupic
P Ammy i Dragon Lance . Gdy władasz Swordem musisz uzbierac jeszcze z 2 k
lub kupic Fs . Możę jednak Club ? Jeśli tak to masz jeszcze 2 k , możesz wydac tą kasę na War Hammera i jakies runki (IHy bądz odlozyć na Uhy)
Pisze jeszcze raz nie wiem na jakim servie grasz więc podaje moją propozycję jakbys grał na Securze . Jeśli twój świat jest drogi kup Knight Seta , Crown Helmet , Scarf , Dragon Shield i Fire Sword/Knight Axe/Dragon Hammer .

Kamilek Palladynek
25-07-2006, 01:22
:) Mam na Azurze Palladyna:
Eq:
Szaliczek
Dark Helmet
Plate-set
Buty

Skils:
17lvl
60/30

Wbije se ten 20lvl jutro i pojde na desercika. Razem będe mial około 15k. Co radzicie kupic? Może zbierac dalej na coś lepszego np. BOH czy odrazu wszystko wywalić na Blue robe ? :p

Kaczmen
25-07-2006, 01:31
:) Mam na Azurze Palladyna:
Eq:
Szaliczek
Dark Helmet
Plate-set
Buty

Skils:
17lvl
60/30

Wbije se ten 20lvl jutro i pojde na desercika. Razem będe mial około 15k. Co radzicie kupic? Może zbierac dalej na coś lepszego np. BOH czy odrazu wszystko wywalić na Blue robe ? :p

Blue Roba się nie opłaca kupować na razie...na Bohy też jeszce trochę za wcześnie... Najlepiej pozbierać kasę, a jak będzie większy lvl (mniejsza możliwość śmierci - straty itemów) kupić Bohy i B-Roba.

Krwioplaczasty
25-07-2006, 01:49
jestem 25 lvl knightem moje eq k-armor, p-legi d-shields d-hammer dark helmet mam z 23k co według was mam se kupic??

Kubalolz
25-07-2006, 08:17
na 69lvlu e druidem mialem
Mastermind Shield (190k)
DSM (80k)
G Legs (190k)
Tempest Rod (6k)
Skull Staff (5k)
Volcanic Rod (1.5k)
SB/BoH(80k/35k)
Demon Helmet (300k) (naprawde)
@edit
ceny dodalem
jestem 25 lvl knightem moje eq k-armor, p-legi d-shields d-hammer dark helmet mam z 23k co według was mam se kupic??
hmm...na jakim swiecie jak na starym to k legi i crusader helmet albo medusa shield i skull staff

Krwioplaczasty
25-07-2006, 18:08
Gram na danerze:)

Penten
27-07-2006, 12:13
Witam jestem 20lvl (za chwile 21 lvl ) druidem.
Mam 22mlvl.
Mój Eq to: Dark helmet , K - armor , P - legs , Leather boots , K - axe / Vol rod , dwarven shield.
Mam prawie 16 k (prawie nie robi wielkiej różnicy).
Serwer REFUGIA.

Co kupic?

Tauna Bruhuye
27-07-2006, 13:11
JESTEM Z PANDORII

Poziom:22 jestem przed desert qestem i mam 500 gp bo dopiero kupilem fs`a(jestem po hacku)
Skille/Mlv:3 mlvl 57/54
Posiadany Eq:Steel Helmet,Noble Armor,Plate legs,Leather Boots,Beholder Shield,Scarf
Il. dostępnej kasy:około 12 k kupić sobie knght legs czy knight armor i dragon shield ?

Mysterious Flash
27-07-2006, 21:25
Gram palkiem. Lvl : 12. Skille 45/37 mlvl 4 (slabiutkie wiem ale zbieram amunicje wiec beda leeeepsze :) ) Eq : Steel Helmet, Plate secik, Scarf, buty :P Dwarven shield i bow/crossbow. dostepna kasa to 1.5k malo ale na Edron na rotkach bedzie. Wiec tak. Nie interesuj mnie runy ani amunicja bo mam wystarczajaca ilosc, interesuje mnie TYLKO eq. Co kupic? Moze zbierac troche wiecej i kupic cos lepszego? Aha, gram na Julerze. Prosze o szybka odpowiedz. Thx ;)

Aduil
28-07-2006, 15:27
Hmm za 1.5 k to za dużo rzeczy sie nie kupi ;) Radzę nie zmieniac eq aż do 20lvl (dezert quest-10 k) wtedy mozes kupic Crown Armora za 12 k i Crown Helmeta za 2.5 k , zakładam że uda sie tobie uzbieraz z 5 k do 20 lvl .Potem zbierasz na BoHy (do 30 lvl powinno się udać) . Jeśli ktoś uważa że Crown Armor jest za cięzki dla Palla i uważa ze leprzy jest Blue Robe jest w błędzie . Sry nie doczytalem twojego posta do konca sry napislaes ze grasz na Julerze to ceny są podane przezemnie z Secury.

Pakulas
28-07-2006, 16:29
Witam.
Facc, sorcerer: 19 level i magic level, plate set, guardian shield, dark helmet, wand of dragon... itd., mam 40k. Co kupić?
Jednocześnie informuję, że gram na świecie gdzie pk jest niestety w modzie.

A tak przy okazji: ile razy zwiększają prędkość bohy? Np. zakładają bohy na 20 lvl będę chodził jak 30 lvl, 40 lvl? Thanks.

Leon Arkail
28-07-2006, 16:43
Sorcerer,17 lvl magiczny taki sam,
eq: plate legs,noble armor,steel helmet,guardian shield,leather boots,
10k do dyspozycji
Gram na nebuli

Snib'ek
30-07-2006, 14:29
Jestem magiem, 17lvl i 11mlvl ( wiem, że slabiutko :P ). W dp mam tylko 6k.
Moje eq:
P-Set, Dark Helmet, Dwarven Shield, Wand of Dragonbreath, Leather boots :P.

Co kupić? :]

Zamne
31-07-2006, 16:09
Jestem sorcem 21 lvl 23 mlvl
eq: p set, dark helmet, dwarven shield, wand od truciny i oczywiscie leather bootsy
mam do dyspozycji 15k
Isara

ŻaQ
31-07-2006, 18:02
Witam.
Facc, sorcerer: 19 level i magic level, plate set, guardian shield, dark helmet, wand of dragon... itd., mam 40k. Co kupić?
Jednocześnie informuję, że gram na świecie gdzie pk jest niestety w modzie.

A tak przy okazji: ile razy zwiększają prędkość bohy? Np. zakładają bohy na 20 lvl będę chodził jak 30 lvl, 40 lvl? Thanks.

Hmm... nie wiem jakie sa ceny na twoim swiecie, ale w miare mozliwosci proponuje kupno b-robe i crown helmeta... Pozniej przydadza sie tez bohy ;]. Co do drugiego pytania: butki te przyspieszaja predkosc chodzenia o 20 lvli, czyli np. jesli bedziesz je nosil na 20 lvl, bedziesz chodzil jak 40 lvl :P.

PS Do obliczania szybkosci polecam adres http://erig.net/speed.php. ;)

Celoz
31-07-2006, 18:18
Sorc
17 level
eq: garlick necklace, dark helmet, dwarven shield, scale armor (nie chce plete, bo sie nie opyla), wand of vortex (dragonbreath straciłem w dedzie), plate legs i buty.
mam 3.5K

Co polecacie mi kupić?

Antek Morderca
01-08-2006, 11:41
Jakie eq najbardziej oplaca sie kupic dla druida z 30 lvlem i 33mlvlem. (Kasa nie gra roli.)

P0nury
01-08-2006, 12:59
Antek - crown helmet, blue robe, plate legs, vampire shield, volcanic i tempest rod (wszystkie inne też mam, ale nigdy nie korzystam) i później bohy. Ja w takim secie latałem swoim druidem też od ok. 30 lvl'a. Właściwie teraz już do końca gry nic nie musisz zmieniać. No, może tylko opłaca się dokupić demon shielda, aczkolwiek to już czysta kosmetyka jak dla mnie, bo 1 pkt defa więcej niewiele mi daje, a te kilkanaście oz więcej na rzeczy za, na przykład, ponad 30k drożej od vampirki (cena z Harmonii), to ja dziękuje.

Abdrus
01-08-2006, 13:51
Paladyn
32lvl 67dist
eq: p ammy, crus helmet, b-robe, d-shield, c-legs, bohy

i mam w dp 60k i niewiem co kupić :P ( czy jakieś runy czy co, a może dalej zbierać :P )

P0nury
01-08-2006, 14:31
IMHO już tylko runy/bolty/manasy. Żyć nie umierać. Jak wbijesz tak 50 lvl, to wierz mi, że kasa się przyda (blessy).

Druid Azury
02-08-2006, 23:48
Druid (facc) 25lvl -Azura
Mam 30k w depot eq: Hat of The Mad, P-set, Medusa Shield, zwykle buty.
Na jakim lvl kupic sobie BOH? 30lvl?

Grzehoo
03-08-2006, 03:15
Nie mam PACCa, info o postaci jest po lewej. Na którym lvl'u opłaca się kupić k-set i ile może on kosztować na Obsidii?

barti1991
03-08-2006, 21:15
Mam katanę, chain armor, cooper shielda, studed legsy, leather boots, legion helmet. Czy coś ciekawego moge kupić???

Keono Falys
04-08-2006, 16:28
Jestem Kinghtem na 16 poziomie chciałem kupic leprzy miecz bo mam Serpent Sword co proponowali byscie mi teraz kupic (jak byscie mogli podajcie cene ) :] :p

Sorka za błendy :p :p

Grzehoo
05-08-2006, 00:18
Mam katanę, chain armor, cooper shielda, studed legsy, leather boots, legion helmet. Czy coś ciekawego moge kupić???
Właściwie to nie.
Jestem Kinghtem na 16 poziomie chciałem kupic leprzy miecz bo mam Serpent Sword co proponowali byscie mi teraz kupic (jak byscie mogli podajcie cene ) :] :p

Sorka za błendy :p :p
Łykaj fire sworda. Cena w zależności od świata 4-8k.

Dami-Man
05-08-2006, 09:39
Witajcie! Mam 16 knighta z eq: k armor, warrior helmet,fs,p legs,dragon shield.
Zastanawiam się co kupić sobie po wykonaniu dezerta. Zdecydowałem się na
K legs, BS lub c armor. Jednak nie wiem co wybrac ;( . Plax
Ps.Mam tez 21 sorca i 18 druta:p

Zjedz Skreta
06-08-2006, 05:53
Oo powiem ci tani equip : plate legs 400 gp plate arm 400 gp steel helmet 300 gp dwarven shield na dwarfach soldierach ci sie trafi :o jesli jestes knightaem wez kup se spike sworda albo serpenta w okolicach 1 k :]

Zjedz Skreta
06-08-2006, 05:55
Witajcie! Mam 16 knighta z eq: k armor, warrior helmet,fs,p legs,dragon shield.
Zastanawiam się co kupić sobie po wykonaniu dezerta. Zdecydowałem się na
K legs, BS lub c armor. Jednak nie wiem co wybrac ;( . Plax
Ps.Mam tez 21 sorca i 18 druta:p
ja bym ci proponowal skilowac najpierw a jesli masz dobre skile to Radzil bym kupic Bright sworda ! :]

tomo93
09-08-2006, 09:22
Skille moje 30 axe /28 i 600 gp forsy najlepiej żeby broń była 1 ręczna KONIECZNIE AXE no i przy okazij czy mam dobre skiille to dopiero poczatek 9 lvl tylko mam 53 expa na tym levelku. Odpowiedzcie plz :)

pieknyiorschabaal
09-08-2006, 12:00
mam 12 level niedlugo 13 mam do 900gp (800 cos) i kupic Utevo Gran Lux czy czekac na 13 level i kupic rozdzke?? (kase zbieram powoli)

Vietcong Soldier
09-08-2006, 12:06
mam 12 level niedlugo 13 mam do 900gp (800 cos) i kupic Utevo Gran Lux czy czekac na 13 level i kupic rozdzke?? (kase zbieram powoli)

odpusc sobie... jest to czar praktycznie nieprzydatny - zwykle utevo starcza w zupelnosci. wydaj te (500?)gp na co innego. z wlasnych doswiadczen wiem ze gran lux jest dobry do spalania many (knight) bo nie ma problemu z exhausted.

Frankolek
11-08-2006, 12:00
Skille moje 30 axe /28 i 600 gp forsy najlepiej żeby broń była 1 ręczna KONIECZNIE AXE no i przy okazij czy mam dobre skiille to dopiero poczatek 9 lvl tylko mam 53 expa na tym levelku. Odpowiedzcie plz :)

Narazie niekupuj nic tylko skiluj skiluj i jescze raz skiluj na skillach 70/70 bedziesz mial weicej kasy a napewnoie wczensiej nazbierasz sobie na k axa a potem f axa i dragon lance:]

Susshirs
11-08-2006, 18:49
poprosilbym o rade. na jakim lvlu i na jakich skillach powinienem kupic Giant Sworda ??

plss piszcie na PW (Prywatne Wiadomości) bo moge zgubic temat -_-

dziex i pozdro all

Mariox16
16-08-2006, 10:15
Witam mam sorcerera poziom 25 prawie 26 swiat secura wiec bardzo tani eq

crown helmet
blue robe
knight legs
vamp shield
wands

cio zmienic ?? mysle zeby kngiht legsy na plate legsy zmienic?? mam do dyspozycji 8k

Mroku
16-08-2006, 10:16
Witam mam sorcerera poziom 25 prawie 26 swiat secura wiec bardzo tani eq

crown helmet
blue robe
knight legs
vamp shield
wands

cio zmienic ?? mysle zeby kngiht legsy na plate legsy zmienic?? mam do dyspozycji 8k

nie zmieniaj nic..czemu chcesz sie na gorsze przezucic?bo lzejsze?eee tam :P

Slayer Shaphiree
16-08-2006, 20:00
Poziom: 15 lvl
Skille/Mlv: 55/55 3 mlev
Posiadany Eq: knight armor , plate legsy , crown helmet , guardian shield
Il. dostępnej kasy: 24k
Co chcemy kupić: Knight legs albo medusa shield
Cena przedmiotu który chcemy kupić: K legs ( okolo 10k ) , M shield ( okolo 16k )

Agent Madness
16-08-2006, 21:12
@Slayer Shaphiree
Zależy z jaką bronią biegasz. Jeżeli ganiasz głównie z dwuręczną to kupuj legi, ale jeżeli sporo skillujesz, ewentualnie biegasz z bronią jednoręczną to kup Medusę, różnica w porównaniu do Guardian Shielda będzie bardzo duża.

Dewazar
17-08-2006, 13:00
Witam!
Mam knight na swiecie Honera ze skillami 61/60 i 20 lvl prosilbym o rade coi nim kupic. Moje eq to: serepnt sword, p arm, p legs, soldier helmet, dwafen shield i butki :P . Do wykorzystania mam 25k Mam rowniez wygonanego dezerta.

Marcinqq
17-08-2006, 23:40
Witam!
Mam knight na swiecie Honera ze skillami 61/60 i 20 lvl prosilbym o rade coi nim kupic. Moje eq to: serepnt sword, p arm, p legs, soldier helmet, dwafen shield i butki :P . Do wykorzystania mam 25k Mam rowniez wygonanego dezerta.

Kup bright sword , knight armor ,Dragon shield ,crown helmet.A jak zostanie Ci pare k to zamiast crown helmet , kup warrior helmet.

Dewazar
18-08-2006, 09:36
Hmmm obawiam sie ze na takie bajery nie starczy bo sam bright sword kosztuje tam 17k... k armor 7 k a draggy shield 6,5k..... wiec raczej nie starczy.

Pirate Cutthroats
18-08-2006, 10:57
gsa kup może ;]

Drzamich
18-08-2006, 11:18
Poziom:19
Skille/Mlv:50/45/3
Posiadany Eq:p set, dvarwen shield, spike sword
Ilość dostępnej kasy:10k
Chciałbym kupić coś co mi się przyda w walce.
Żebym mógł łatwo i szybko expić.

Dewazar
18-08-2006, 11:48
gsa kup może ;]

-.-"

Prosze o powazne odpowiedzi od graczy z honery.

Leothyr
18-08-2006, 12:19
Witam, mam pytanie: mam 20k - kupić promocje, czy coś innego?? Proszę o prywatną wiadomość :)

Lord Hanym
18-08-2006, 20:07
Na wstępie bardzo chciałbym przeprosić Adminów forum, że umieszczam moje pytanie w nie odpowiednim temacie... ale...

Po pierwsze bardzo mi zależy na czasie...
A po drugie... nie wiedziałem gdzie oto zapytać...

A więc... zepsuł mi sie komputer... przezucilem sie na laptop...
Gdy uruchamiam Tibie 7,8 wyskakuje mi cos takiego:

Tibia Error

Video surface allocation failde. (Error Code 13)

Please choose another video graphics mode.

Nie wiem co jest nie tak...? Pierwszy raz mam taki problem...
Prosze o odpowiedz...
I jeszcze raz przepraszam za rozmywanie tematu.

Drzamich
19-08-2006, 22:32
Na wstępie bardzo chciałbym przeprosić Adminów forum, że umieszczam moje pytanie w nie odpowiednim temacie... ale...

Po pierwsze bardzo mi zależy na czasie...
A po drugie... nie wiedziałem gdzie oto zapytać...

A więc... zepsuł mi sie komputer... przezucilem sie na laptop...
Gdy uruchamiam Tibie 7,8 wyskakuje mi cos takiego:

Tibia Error

Video surface allocation failde. (Error Code 13)

Nie wiem co jest nie tak...? Pierwszy raz mam taki problem...
Prosze o odpowiedz...
I jeszcze raz przepraszam za rozmywanie tematu.
Odpowiedź z FAQ:Klient Tibii:

Podczas uruchamiania klienta Tibii, wyskakuje mi jeden z tych błędów:
-The Tibia client encountered a critical error and had to be stoped
-Video surface allocation failed. (Error code 13)
Co mam robić?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia***** na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia*****"
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia*****" engine 1).
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta. Wypróbuj wszystkie możliwośći.
Jeżeli dalej nic nie działa, spróbuj wykonać polecenia opisane w poprzednim punkcie(tak, te z instalacją sterowników itp).

Jeśli Ci pomogłem to wstaw mi notkę.

Piaskowy duch
20-08-2006, 16:47
Poziom:12
Skille/Mlv:45/41 mlvl2
Posiadany Eq:scale armor, brass legs, dark helmet, dagger, leather boots, battle shield
Il. dostępnej kasy:7k(gdzieś za tydzień będzie 13k)
Co chcemy kupić:nie wiem czy legi jakieś razy 2 czy miecz jedno ręczny
Cena przedmiotu który chcemy kupić:do 10k(jak coś to cena 1 legów)

tak przy okazji mam wspólną kase z kolegą palem i też chce mu jakieś legi kupic tylko nie wiem czy najpierw morze sobie kupie jakiś dobry miecz(np.fire sword) JESTEM NA CANDII

Maxu50
21-08-2006, 21:36
Nie wiem czy ci starczy 7k na fsa ale jak nie starczy to kup serpent sworda i moze jakis plate set? ;)

Adow Adan
24-08-2006, 00:27
Siemka. Mam pytanie do tym co grają na honerze i wiedzą po ile itemki chodzą.Mam 24 lvl,skile średnie(wstyd napisać :baby: ) .Mam troche kasy(14k) i eq K-armor,Warrior Helmet,Fire Sword,Meduza Shield,Plate Legs,Bootsy. Co mi teraz polecacie teraz kupic kupić??

WIEWIOR
26-08-2006, 13:48
kupie na pacerze crown legs, crown armor, crown shieldi boh???? :( :)

Snib'ek
28-08-2006, 17:15
Dobra. Zrobiłem sobie Palladyna na świecie non-pvp (Candia). Zrobiłem 20lvl, poszedłem na desert quest. W depo mam 25k.
Moje eq to:
Crown helmet
Plate Legs
Plate Armor
Dwarven Shield (Niemówcie, żebym kupywał nową, ponieważ mi narazie niepotrzebna)
Scarf
Oczywiście Bow/Crossbow :P
Leather boots

Co moge dokupic?
Przypominam, że Candia to nowy server i ceny są w miare duże.

Yasiek
28-08-2006, 17:50
Jestem druidem 18 lvl, 29 mlvl. Mój eq to: noble arm, p legs, dwarven shield, dark helmet, moonlight rod, buciki. Mam do dyspozycji 14k. Gram na titanii.
Co mam kupić?

Druiddek
29-08-2006, 09:18
Dobra. Zrobiłem sobie Palladyna na świecie non-pvp (Candia). Zrobiłem 20lvl, poszedłem na desert quest. W depo mam 25k.
Moje eq to:
Crown helmet
Plate Legs
Plate Armor
Dwarven Shield (Niemówcie, żebym kupywał nową, ponieważ mi narazie niepotrzebna)
Scarf
Oczywiście Bow/Crossbow :P
Leather boots

Co moge dokupic?
Przypominam, że Candia to nowy server i ceny są w miare duże.

Ja na twoim miejscu kupil bym Blue robe. Nie znam dokladnie ceny ale powinno wystarczyc. Jak zostanie ci reszta to kup se manasy, uh nie kupuj bo masz exure vite.;)

Druiddek
29-08-2006, 09:20
Jestem druidem 18 lvl, 29 mlvl. Mój eq to: noble arm, p legs, dwarven shield, dark helmet, moonlight rod, buciki. Mam do dyspozycji 14k. Gram na titanii.
Co mam kupić?

Kup se Volcanic Roda (u npc za 5k a u ludzi ok. 3k) lub Medusa Shield.
To chyba stary serwer wiec Medusa nie bedzie droższa niz 8k.

Snib'ek
29-08-2006, 10:05
Ja na twoim miejscu kupil bym Blue robe. Nie znam dokladnie ceny ale powinno wystarczyc. Jak zostanie ci reszta to kup se manasy, uh nie kupuj bo masz exure vite.;)

Nah. Blue Robe 50-60k :P

Yasiek
29-08-2006, 13:54
Co mam kupić?

A co sądzicie o propozycji mojego kolegi:
kupić guardian shield, crown helmet, volcanic rod, p ammy, a resztę zostawić sobie na później.

qwert_stary
30-08-2006, 19:42
@Adow-Jak dla mnie sa 2 potrzebne ci przedmioty.Mozesz kupic albo crown armor,albo troche nazbierac jeszcze kasy i kupic Giant sword(wtedy bedzie ci sie lepiej expilo).

@Snibek-Mozesz kupic blue robe + platinum amulet,albo zaczekac troche na 30 lvl i troche wiecej kasy i kupic boh.

@Jasiek-volcanic rod,dragon shield,crown helmet i scarf.

@wiewior-s***** nobie.to nie dzial na takie pytanie.Frajer ^^--^^

Yasiek
30-08-2006, 22:50
Volcanic rod - jest.
Scarf - jest.
Mam jeszcze jakies 13-14k i coraz poważniej myślę o medusa shieldzie (jakieś 8-9k) zostanie mi koło 5k, które zostawię sobie na później (ew. kupię też crown helmeta)

P.S. Dzięki za wszystkie rady. :)

pup
31-08-2006, 15:12
Swiat Calemra W miare tanio
Knight
Lvl: 21
Skille 65/65
EQ: DARk helmet, p leggi, k-arm, scarf, fs, buty zwykle, dwarven shield;( ;(
Co kupic? Moze poskillowac jeszcze do 70/70 i gs? Moze warrior helmet i lepsza tarcze? Moze bright sword? Moze pozbierac?
Mam 15k. Czekam na odpowiedz.

Evil'Sniper
31-08-2006, 16:01
Ja mam druida:

21lvl 27mlvl
EQ-Crown helm, Noble arm, Plate legs, Dragon shield,Volca Rod, Scraf, Buciki zwykłe:p
Mam 23k
Swiat to Celesta(Nie czepiac sie no-pvp.Mialem dosc dedów;(.)

pup
31-08-2006, 18:51
Bohy. Jak ci brakuje to dozbierajbo ci wiele raz yzycie uratuje. A jak ci duzo brakuje to runki mf i bedzie git:cup:

mario20
02-09-2006, 09:00
Wedlug mnie powinienies tylko kupic blue robe i vulcanic rod i tak moze byc do jakiegos 35lvl

Marvelo13
02-09-2006, 21:48
Mianowicie mam postać:
26 knight
Świat: Fortera
EQ: p set, fs, crown shield, crown helmet, leather boots.;(
Niestety takie słabe bo mnie spekowali. Pytam sie czy mam kupić knight arma czy czekać na crown. Mam około 8-9 k.

Templar
02-09-2006, 23:22
@pup
doskiluj sobie do 70/70 i kup gsa to chyba najlepsze rozwiazanie :]

pup
03-09-2006, 12:37
A co dalej? Jakis helm? Moze bs i tarcza typu vamp? A juz se postanowiel dawno poskillowac do 70/70. Moze knight legi? Nie wiem na co dalej zbierac? Odpiscie8o

Aris
03-09-2006, 13:07
jezeli bedziesz expil z gs'em no to k-legi chociaz bs i jakis lepszy shield sie przyda na blokowanie ;)
sam przemysl to co bedziesz chcial robic...

Templar
03-09-2006, 14:02
jak kupisz gsa to kup sobie k legi potem crusader helmet , platinum amulet v shield i bsa proponuje na koniec bo i tak czesciej expi sie z gsem

Robert93
03-09-2006, 19:15
Ja mam knighta na 27 lvl ze skillami 60/57 i z takim eq:
-golden armor
-vampire shield
-knight legsy
-leather boots
-bright sword
Nie mam żadnego hełma bo sprzedałem. Mam 34k i co mam se kupić??
Czy bohy, royal helemt albo zbierac narazie kase na cos??
I czy biegać z brightem i vampire shieldem czy kupic moze giant sworda??
Mój świat to Aldora.

Kobi Knight
03-09-2006, 19:26
Mam taki problem... Mam najta 21 lvl na dość tanim świecie Calmera.

Eq:

Crown Helmet
Knight Armor
Plate Legs
Fire Axe
Boots
Dragon Shield

Mam 15k i nie wiem co kupić ... zastanawiam się nad medusa shield, knight legs i dragon lance... Wolał bym kupić dragon lance bo właśnie skilluje i chce iść na dragi solo... Ale żebym później nie żałował ... Co radzicie? :-)

Tajniaczysko
04-09-2006, 14:41
drut 10 lvl harmonia 4 mlvl dark helmet, chain arm, plate legi bootsy leather snakebite rod dwarven shield 1,9 K do dyspozycjii:baby: :baby: :baby:

Tengo
04-09-2006, 18:08
Mam Palka na 101 lvlu (i ponad 510k) Zal mi dawac Kasy Na dobre Eq
Chodze w RH (Royal Helmet) , Mpa (Magic Plate Armor) , Crown Legach , i Bohah (Boots Of Haste) :cup:

Tengo
04-09-2006, 18:25
drut 10 lvl harmonia 4 mlvl dark helmet, chain arm, plate legi bootsy leather snakebite rod dwarven shield 1,9 K do dyspozycjii:baby: :baby: :baby:

Kup Sobie Najlepiej P arma i zbieraj Dalej

Peter of Refugia
05-09-2006, 20:22
19 lvl pall do dyspozycjii 20-23k (po desercie)
Świat : Refugia :)

Tengo
06-09-2006, 16:50
Swiat Calemra W miare tanio
Knight
Lvl: 21
Skille 65/65
EQ: DARk helmet, p leggi, k-arm, scarf, fs, buty zwykle, dwarven shield;( ;(
Co kupic? Moze poskillowac jeszcze do 70/70 i gs? Moze warrior helmet i lepsza tarcze? Moze bright sword? Moze pozbierac?
Mam 15k. Czekam na odpowiedz.

Radze ci kupic medusa shield i zbierac na bright sworda , Ewentualnie potem mozesz kupic GSa lub vampire shield

Tengo
06-09-2006, 16:59

Mozesz kupic Dwarfen axe tak mi sie wydaje

Tengo
06-09-2006, 17:06
Druid lvl 28.
Reszty nie trzeba.
Shield - 50-60k
Legs-30-35k

Radze kupic Demon Shielda poniewaz jest lekki , sprzedajac vampire shield
(o ile chcesz) mozesz zainwestowac w c legsy

Tengo
06-09-2006, 17:11
Moj Brat Ma 56 EK
Eq : Demon Shield
Bright Sword
Giant Sword
Royal Helmet
DSM
Steel Bootsy
Plate Legsy;(
Do dyspozycji okolo 135k Co Kupic ??

Master Scorpionous
06-09-2006, 17:18
Moj Brat Ma 56 EK
Eq : Demon Shield
Bright Sword
Giant Sword
Royal Helmet
DSM
Steel Bootsy
Plate Legsy;(
Do dyspozycji okolo 135k Co Kupic ??
Możesz se kupic Knight Legi ale skoro masz więcej kasy to zainwestuj już na przyszłość w Crown legi, no i oczywiście kup BoHy(Boots of Haste).

P.S. Jak kupisz BoHy to miej też zawsze przy sobie Steel Bootsy.

Johny Króliczek
06-09-2006, 18:24
Witam:) Mam 8 lvl:baby: skile 21/21 wale clubem.
Moje eq:
studded Legs:PP
Scale armor
Dwarven shield
Battle Hammer
Mam okolo 1,5 k wiec
a)Walic clubem czy szybko zmienic na axe/sword(jestem doswiatczony ,kiedys walilem axem
B)jak odpowiemy na A to co kupic

Tengo
07-09-2006, 16:16
A nie lepiej jeszcze pozbierac i zainwestowac w Golden Legsy lub Mpa ?? B)

Tengo
07-09-2006, 16:19
Moze Od Brata Wyciagne ze 170k :D

Peter of Refugia
07-09-2006, 20:10
20 lvl paladin 18k niewiem co kupic :/
swiat: refugia

Prostyy
07-09-2006, 20:54
Harmonia 45 k 36 sorcerer FACC (crown helmet, c robe, p legs, boots, dragon shield, WoI) zainteresowania : bohy

pomóżcie czy lepiej kupić bohy czy zainwestować w tarcze lub manaski

Pan Goner
07-09-2006, 21:38
ja gram na calmerze imialem 37 k do wydania...napewno mnie wybrechtacie albo cos...kupilem sobie bohy i mam p seta i dark helemt (jestem pallem 14 lvl 7 mlvl :P) ale fjanei ejst z bohami,polecam je kazdemu kto ma okazje je nabyc,zdobyc :)

jubilatki
07-09-2006, 21:55
(jestem doswiatczony

jak taki doswiaTczony jestes to respekt 4u ziom

szuszu
07-09-2006, 22:38
Harmonia 45 k 36 sorcerer FACC (crown helmet, c robe, p legs, boots, dragon shield, WoI) zainteresowania : bohy

pomóżcie czy lepiej kupić bohy czy zainwestować w tarcze lub manaski

Radziłbym kupić V-shielda za 15 - 17k oraz K-legi 12 - 14k i P-ammy 6 - 8k.

Dopiero następną rzeczą bohy, zapewne expisz na cyckach, dwarfach a tam prędkość nie jest najważniejsza dla sorcer'a.

- na paccu to i owszem polecałbym boh'y przy vampach, i mumiach, lecz dla facc'a na non-pvp def jest ważniejszy.

Pozdrawiam

Tengo
08-09-2006, 15:37
Sprzedalem GSa :P i dostlem od brahola 100k inwestuje w g legi a potem kupie odnowa GSa (Dobrze Zrobilem) ;P mam skille 80/79

Tengo
08-09-2006, 17:58
Tera Pytanie co do sorca ;P 38 lvl Sorcer
Do dyspozycji 110k

Eq : Blue Robe
Vamp Shield
Bright Sword
C armor
P Legs
Boh
Crown Helmet
Prosze o szybkie podpowiedzi

Moze Zaiwestowac w RH albo Demon Shielda Lub Jakies Lepsze Legsy ?? (A moze wszystko na raz)

Moze w Blue Robe Ktora kosztuje tam 30-40k

Swiat Guardia (Blagam o szybkie odpowiedzi)

babcia666
08-09-2006, 18:21
hiho!!!!!!!! mam 20% do 24 lvl:P moje eq to:
-noble armor
-p legi
-leathet boots:]
-warhammer(chyba najlepiej mi sie z tego wali :P)
-dark helmet.
kasy nie mam(musiałem sobie kupic pare bp ih i uh:P) ale na luzie w 1h zarabiam 1-3 k:P co powinnienem wymienic?? na pewno nie bede kupowal drago hammera( bo szkoda kasy, z warhammer moge spokojnie chodzic na beho i zerki). prosze o szybka odpowiedz:P:P:PxDxDxD

Tengo
08-09-2006, 21:04
LvL 70
39% do 71
Dostepna Kasa Ok. 270k

Eq Crusader Helmet
C armor
C legs
Boh
Kusza i Bolty :D

Co Kupic Skille:81/43

Swiat :Guardia
Profesja :Pall
BLAGAM O NATYCHMIASTOWE ODOWIEDZI

Alora
08-09-2006, 21:56
Kup B-RObe a cala reszte zainwestuje w manasy o ile masz pacc i lec na tomby z wand + exori vis . Zbierzesz loota z tomba i powinno wyjsc an okolo -50% ale expa nabiejsz bardzo duzo i magiczny bardzo mocno podskoczy.

Marcjanx
09-09-2006, 08:43
SIemq. Mam takie eq: crown helmet,blue robe, medusa shield,k legi,bohs,volcanic rod i scarf. Mam 33 lvl 98% to go do 34 i prawie 40 m lvl. Mam dylemat bo: Mam dostępne 18 k i niewiem co z tego kupić c legi v shilda czy co?
Proszę o pomoc :D

Tengo
09-09-2006, 09:09
Kup B-RObe a cala reszte zainwestuje w manasy o ile masz pacc i lec na tomby z wand + exori vis . Zbierzesz loota z tomba i powinno wyjsc an okolo -50% ale expa nabiejsz bardzo duzo i magiczny bardzo mocno podskoczy.

Nie wiem czy chodzi o mnie ale ja jestem Pallem

nie poczebuje blue robe (Kupilem DSM i RH) Zostalo 100k (POdpowiedzcie)

Tengo
09-09-2006, 09:12
SIemq. Mam takie eq: crown helmet,blue robe, medusa shield,k legi,bohs,volcanic rod i scarf. Mam 33 lvl 98% to go do 34 i prawie 40 m lvl. Mam dylemat bo: Mam dostępne 18 k i niewiem co z tego kupić c legi v shilda czy co?
Proszę o pomoc :D

Mozesz se kupic v shielda a sprzedac medusa shielda :P

I sprzedac K legi i zainwestowac w plate (Sorc/Drut) nie potrzebne sa dobre legi :P wkoncu plate maja tylko 1 arma mniej niz Knight/Crown

Marcjanx
09-09-2006, 09:13
nie poczebuje blue robe (Kupilem DSM i RH) Zostalo 100k (POdpowiedzcie)

Kup AOla na takie eq.

NicNIeWiedzący
09-09-2006, 10:16
Więc tak mam:
Crusader Helmet
Blue Robe
Crown Legs
Boots of Haste
backpack
Vampire Shield
Platinum Amulet
All rody
Crystal ring
w dp 80k świat harmonia

Marcjanx
09-09-2006, 10:19
Ja na twoim miejscu bym kupił demon shilda. Bo to śwait non-pvp wiec niemasz co sie obawiać ze pk cie zjedzie. A za reszte kasy kup sobie mass runy i idz expic :P i mfy kup :P

Progmaniak
09-09-2006, 10:22
blue robe, c helm, p legi, dragonka, volcanic rod 21lvl

zbierac na k legi? czy moze lepiej meduske?

Marcjanx
09-09-2006, 10:24
Napisz jaki to świat :P

Tengo
09-09-2006, 10:34
Kup AOla na takie eq.

Nie potrzebuje aola swiat no-pvp pk mnie nie dopadnie pozatym nie padam mam 25 bp uhow i w pore je uzywam :P kupilem p ammy (Zostalo 90k) Prosze o odpowiedzi (Koledzy mowia zeby kupic manasy)

Tengo
09-09-2006, 10:42
Mam druida na 40 lvlu. Moje eq to : Crousader helmet, blue robe, crown shield, BoH, tempest rod, p legi. Mam pytanie co kupic za 60k- demon shielda(nie zostanie nic kasy) czy crown legi(i zostanie troche kasy) lub royal helmet (zostanie z 10k).
Prosze o odpowiedz z gory thx.

Nie Poczeba ci lepszych legow (Nawet Mozesz sprzedac crusader helmet i kupic crown) Poniewaz jest o wiele lzejszy
Mozesz kupic Demon Shielda a potem inwestowac w RH

Tengo
09-09-2006, 10:44
25 royal pally
Skille: 60/40
Eq: crusader helmet, crown armor, crown legs, platinum amulet, zwykłe butki
Dost. kasa: 20k
Czy cokolwiek mam kupować/na co zbierać?

Mozesz zbierac na boszki :P

Tengo
09-09-2006, 10:58
Tera pytanie co do dobrego sorca xD

LvL-28
Mlvl-35
Eq:
Crown Secik
Bohy
W Dp okolo Backpack Plate legow i p armow
Dostepna kasa (73k)
Ale razem z selnietymi zeczami bedzie okolo 90k(Wiem ze to dosc malo)

Swiat: Guardia

Ale na looz w 1h zarabiam 2-7k (z Dragow) :P a na czym innym

Gofrit
09-09-2006, 23:23
Cemu nikt nie odpowiada??

Tengo
10-09-2006, 11:42
Knight lvl 59
mlvl 6

Eq
Crusader Helmet
Crown armor
Knight Legs
Boh
Bright sword
Giant sword
Vampire shield
Do dyspozycji 61k

W depo knight armor , crown legs (Co zalozyc , co kupic) Prosze o szybkie odpowiedzi

Tengo
10-09-2006, 11:51
[/U]Cemu nikt nie odpowiada??

LOL Nie umiesz

Tibia jest Bogiem , expienie nalogiem, pk zabawa , skille podstawa

Trajerq
10-09-2006, 18:16
Knight lvl 59
mlvl 6

Eq
Crusader Helmet
Crown armor
Knight Legs
Boh
Bright sword
Giant sword
Vampire shield
Do dyspozycji 61k

W depo knight armor , crown legs (Co zalozyc , co kupic) Prosze o szybkie odpowiedzi
Demon Shield.Sellnac Knight Seta I Kupic Royal Helmeta

Cauri
10-09-2006, 19:04
Teraz ja :
Sorcererer
23 lev/ 23 mglev

EQ:
Crown Helmet
Noble Armor
C. Bootsy (shit:P)
P. Legsy
Scarf
Beholder Shield
Vand of Plague
Do dyspozycji (aż wstyd się przyznać) 14 k. Świat nowy, ceny olbrzymie. Co kupić ?

Cauri
10-09-2006, 19:13
Sorrka za Double posta ale jak dałem 1 raz to się nie wyświetliło

Trajerq
11-09-2006, 11:09
Jestem druidem 19lvl, 29mlvl niedlugo 20lvl i DQ bede mial ~15k.
Moje EQ to:
-Plate Set
-Dark Helmet
-Dwarfen shield
-Leather Boots
-Moonlight Rod

Gram na świecie Titania.

Jakąs tarcze lekka i crown helmeta.Narazie takie eq ci styknie

L. W.
11-09-2006, 11:18
13 sorc 4 mlv
Leather Boots
Plate Legs
Dwarven shield
Wand of Dragonbreath
Noble Armor
Scarf
Steel Helmet

World: Astera
Jakiś item (najlepiej tarcze lub helmet), by cena była max 1K

Drzamich
11-09-2006, 16:56
13 sorc 4 mlv
Leather Boots
Plate Legs
Dwarven shield
Wand of Dragonbreath
Noble Armor
Scarf
Steel Helmet

World: Astera
Jakiś item (najlepiej tarcze lub helmet), by cena była max 1K
Shielda ani helmet lepszego od tego który masz za max. 1k nie kupisz.

Tengo
12-09-2006, 14:14
Kupilem RH i DSM (kupilem kasy na allegro troche)
Zostale okolo 40k (
Dla przypomnienia moje eq (Z nowosciami:D )

Royal Helmet
DSM
Crown legs
Boh/SB
Bright Sword
Demon shield

(zbierac na MMSA czy Golden Legi ?? Lub wylacznie mpa kazde podpowiedzi wezme pod uwage

Robert93
12-09-2006, 18:05
Ja mam knighta na 27 lvl ze skillami 60/57 i z takim eq:
-golden armor
-vampire shield
-knight legsy
-leather boots
-bright sword
Nie mam żadnego hełma bo sprzedałem. Mam 34k i co mam se kupić??
Czy bohy, royal helemt albo zbierac narazie kase na cos??
I czy biegać z brightem i vampire shieldem czy kupic moze giant sworda??
Mój świat to Aldora.

Czemu nikt nie odpisuje?? Potrzebuje szybko jakiś rad.:(

szuszu
13-09-2006, 03:31
Zostale okolo 40k (

Royal Helmet
DSM
Crown legs
Boh/SB
Bright Sword
Demon shield

(zbierac na MMSA czy Golden Legi ?? Lub wylacznie mpa kazde podpowiedzi wezme pod uwage

Mms da więcej.

Helm.. warior lub royal, następnie gs , bohy pozatym p-ammy

Golbud
13-09-2006, 09:15
kup sobie moze clerical mace, a jesli ci nie starczy to potren na trolach, a przy okazji troszke kasy bedzie

Moje pytanie:
Paladyn 20lvl skille 52/35, eq: Plate set, leather bootsy, hat of the mad i kusza z boltami. Mam UH makera (elder druid 24lvl), gram na pacerze, co kupic dla palka? mam okolo 15k w kasie + desert quest czyli 25k, wedlug mnie najlepiej kupic b robe chyba, ale nie wiem, a jakbym kupil b robeto co pozniej - crown legi czy odrazu bohy?

Mysle ze najlepiej Gdybys porobil z 4/5 bp Uhow i Sprzedal je po 3k sztuka
i kupil sobie BOHY :]

Tengo
13-09-2006, 14:43

Po co ci lepsze eq masz bardzo dobre mozesz se narazie kupic Crusader Helmeta o ile sie orientuje nie jest drogi na starych swiatach

I wyskilowac szybko skille 70/70 i zainwestowac w gsa :p

szuszu
13-09-2006, 16:29
Po co ci lepsze eq masz bardzo dobre mozesz se narazie kupic Crusader Helmeta o ile sie orientuje nie jest drogi na starych swiatach

I wyskilowac szybko skille 70/70 i zainwestowac w gsa :p

Co ty z tym crusem, warior taki sam def i tańszy..

Memori
13-09-2006, 18:20
co mam kupić, jeżeli: jestem początkującym druidem pow. 9 lvl dosć niski mlvl do 30 platinum picks(3k gp)?

Rooker666
14-09-2006, 19:04
mam kilka k kasy co mam kupić dla druida guardian shield warty 4k czy beho shield warty 2 k .
co mam kupić, jeżeli: jestem początkującym druidem pow. 9 lvl dosć niski mlvl do 30 platinum picks(3k gp)?
A jakie masz eq

Tengo
14-09-2006, 20:36
Co ty z tym crusem, warior taki sam def i tańszy..

Warrior wiecej wazy chyba o 12 oz ;]

Tengo
14-09-2006, 20:43
Zostale okolo 40k (

Royal Helmet
DSM
Crown legs
Boh/SB
Bright Sword
Demon shield

(zbierac na MMSA czy Golden Legi ?? Lub wylacznie mpa kazde podpowiedzi wezme pod uwage -TO JUZ PRZESZLOSC ^^

SPRZEDALEM DSM A TERAZ MOJE EQ TO

RH
G ARMOR
G LEGS
SB/BOH
GS/BS
MMS^^

I KUPUJE MPA MAM 700K ;] ZOSTANIE 200-300K CO KUPIC ;] CO POTEM KUPIC (TAK MOJE FUNDUSZE SIE POWIEKSZAJA PONIEWAZ KUPUJE KASE NA ALLEGRO^^) A LVL 60 (6MLVL) 27% DO 7 ^^

CIEKAWE ZA ILE CZASU SKULL HELMETA WYLOTUJE (HUNTUJE TYLKO QUARA PREDATOR)

Tengo
16-09-2006, 15:32
To znowu ja :D juz 62 lvl 7 mlvl !! :p
MAM SKULL HELMET NARESZCIE :D :D
Eq dla przypomnienia
Skull Helmet
Mpa
Golden Legs
SB/Boh
SoV(sword of valor)(Magic Sword)-kupiony na allegro
MMS
(Juz kasy nie kupuje) zostalo 250k (Kupowac cos czy moge z tym pochodzic
jesli moge z tym chodzic do do ktorego lvla (koledzy mowia ze dokond ci sie nie znudzi tibia :D ) ale mi sie wydaje ze do 100 lvla az bede mogl zrobic demon helmeta qest (Potem dopiero az mi sie znudzi) Blagam o odpowiedz

Przyjmuje wszystkie odp

Jesli mam bardzo dobre eq to nie znaczy ze koniec z postami w tym temacie

(beda posty dotyczace innych postaci)

ragafewee
16-09-2006, 16:04
omg /\

Dobry jestes, tracic kase na gupią gre. Jeszcze pacca rozumiem, ale kasy na allegro n/c

Tengo
16-09-2006, 20:43
omg /\

Dobry jestes, tracic kase na gupią gre. Jeszcze pacca rozumiem, ale kasy na allegro n/c

LOL da sie jak trafilem 5 w lotka -.- chyba 300000zl wygralem wiec sie nie wymadrzaj nie twoja sprawa

Trichondrius
16-09-2006, 21:06
Skull Helmet
Mpa
Golden Legs
SB/Boh
SoV(sword of valor)(Magic Sword)-kupiony na allegro
MMS
(Juz kasy nie kupuje) zostalo 250k (Kupowac cos czy moge z tym pochodzic
jesli moge z tym chodzic do do ktorego lvla (koledzy mowia ze dokond ci sie nie znudzi tibia :D ) ale mi sie wydaje ze do 100 lvla az bede mogl zrobic demon helmeta qest (Potem dopiero az mi sie znudzi) Blagam o odpowiedz
Koledzy dobrze Ci muwia :D :) ,a pozatym ciekawy jestem ile zł wydałeś na to wszystko ;]

Tengo
17-09-2006, 11:44
Koledzy dobrze Ci muwia :D :) ,a pozatym ciekawy jestem ile zł wydałeś na to wszystko ;]

1500-2500 zl :]

Marcjanx
17-09-2006, 12:09
Po ile chodzą: Bohy, vampire shield, blue robe, c helmet na Xanterze?

Mysterious Flash
17-09-2006, 12:10
Siema ja przenioslem sie kilka dni temu na Eternie. 20 lvl sorcerer 17mlvl (sux ale juz trenie do 20+ :] ) Eq to :
Scarf
Crusader/Crown/Devil Helmet (Devil na sell Crus~ i Crown narazie zostawie)
Crown Shield
Plate Armor
Wszystkie Wandy dla Sorca ;]
Wedding Ring
Plate Legs
Boots of Haste

Do dyspozycji : 10k i jutro Desert jak znajde palka :P i pytanie. Czy kupowac eq czy zainwestowac w promocje i runy/mf'y???

Boom_Refugia
17-09-2006, 13:01
zbieraj na blue rope, plate armor jest zaciezkie dla czarodzi!

Piotrek Marycha
17-09-2006, 13:19
Scarf
Crown Shield
Plate Armor
Wedding Ring
Plate Legs
Boots of Haste

Do dyspozycji : 10k i jutro Desert jak znajde palka :P i pytanie. Czy kupowac eq czy zainwestowac w promocje i runy/mf'y???

sprzedaj bohy bo nie wiem po grzyba ci one i kup z tego promocje + b robe i amsz jeszcze 10k z deserta

Furous
17-09-2006, 13:28
Scarf
Crown Shield
Plate Armor
Wedding Ring
Plate Legs
Boots of Haste

Ja bym tez sprzedal Bohy i Kupil promocje Blue robe , sprzedal lub zamienil crown helmet na Hat of the Mad a reszta na mfy i runki

Adow Adan
17-09-2006, 13:49
Yo. Gram na honerze. mam troche kasy w depo (ponad 14k) i nie wiem na co je wydać. Moje Eq to:
--------------Warrior Helmet-----------------
V-Shield--------C-armor---------Bright Sword
--------------Plate Legs---------------------
--------------Leather Boots------------------

Na co teraz zbierać??

Tengo
17-09-2006, 20:06
Co kupic 12 lvl (2mlvl)
skille 40/40

eq Steel helmet
p set
buty
War Hammer (nie trzeba lepszego)
w 1h zarabiam 1-3k (co kupic moze skull staffa
i crown shielda
czy odrazu na vampire zbierac (KNIGHT)

Konradzio
17-09-2006, 20:16
Ja to mam problem :P mam 120k(robilem na uhah moim 42 druidem :))15 lvl pallek w dp bp bolts bp arrows bp small stones i niewiadomo ile spearów :P eq c-armor k-legi crus helmet p-ammy medusa shield i co mam kupic ? (postac na swiecie celesta :P)

Rooker666
17-09-2006, 22:05
Ja to mam problem mam 120k(robilem na uhah moim 42 druidem )15 lvl pallek w dp bp bolts bp arrows bp small stones i niewiadomo ile spearów eq c-armor k-legi crus helmet p-ammy medusa shield i co mam kupic ? (postac na swiecie celesta
Najlepiej Bohy

ŻaQ
17-09-2006, 22:12
Ja to mam problem :P mam 120k(robilem na uhah moim 42 druidem :))15 lvl pallek w dp bp bolts bp arrows bp small stones i niewiadomo ile spearów :P eq c-armor k-legi crus helmet p-ammy medusa shield i co mam kupic ? (postac na swiecie celesta :P)

Bohy i b-robe - sellnij c arma... W koncu i tak to walniesz w bolty i runy bo po prostu ci sie skoncza...

tylozel
18-09-2006, 13:11
najlepiej royal helmet g armor lub dsm c legi boh vamp lub demon shield oraz ruzdzka do odbpowiedniego lvl;) i jakis moze dobry naszyjnik i ring dla bezpieczeństwa

teletoobis
18-09-2006, 18:04
Yo. Gram na honerze. mam troche kasy w depo (ponad 14k) i nie wiem na co je wydać. Moje Eq to:
--------------Warrior Helmet-----------------
V-Shield--------C-armor---------Bright Sword
--------------Plate Legs---------------------
--------------Leather Boots------------------

Na co teraz zbierać??

porponuje k legi a nastepnie boszki ;]

Adow Adan
18-09-2006, 20:25
nie wiem czy na k-legi zbierać bo ostatnio podrożały i kosztują "tylko"(jak na honere) około 30-35k. ;/

świruss
19-09-2006, 10:55
p-arm / sold helmet / dwarfenka /bass legi /butki 8o /barabara axe :p
14 lvl
2 mlvl
skille 32/25 dlaczego slabe tajemnica
mam w dp 1.2k
zbierac czy cos kupic
(k-axe 4.5k :( )

tomektrz
20-09-2006, 19:55
Witam, mam druida 15 lv i chciałbym sobie sprawić jakiś item. Waham się między Vampire Shieldem a Crown Armorem (ew. Blue Robe, ale wolałbym go uniknąć - za mały ARM). Co wybrać?

Filviro
21-09-2006, 15:00
@tomektrz
Ja bym wybrał b roba i crown shield, ale skoro ty wolisz c armor, to lepiej go niz wampke bo skoro i tak bedziesz bil z dystansu(różdżka) to aż tak bardzo shield nie potrzebny, ale sam wybierz.
@świruss
Ja bym kupił p arm, a poskilował(przynajmniej 50.50) i potem kupił k axe jak uzbieram. A teraz lepiej skilluj jak pisałem wyżej bo takie skille to ...

Barthas
21-09-2006, 15:28
30 lvl knight.Do dyspozycji mam okolo 80k.Teraz latam w podstawowym eq czyli plate set;]Pozdro

Weel
21-09-2006, 20:09
30 lvl knight.Do dyspozycji mam okolo 80k.Teraz latam w podstawowym eq czyli plate set;]Pozdro

80k hmm....

C-Armor (10 k), K-Legs (20 k), Warrior Helmet (3-4k), V-Shield (25 k) Co do broni niewiem czy walisz swordem/axem/clubem więc reszta w twoich rękach :D

Salamence
23-09-2006, 09:39
Poziom:23
Skille/Mlv:shielding:20 mlvl:22
Posiadany Eq:crown helmet, plate set, dragon shield, volcanic rod
Il. dostępnej kasy: ok. 15k
Co chcę kupić:knight armor albo blue robe
Cena:na moim swiecie knight arm kosztuje ok. 5k a blue robe w granicach 10-14k
profesja: :mag: (druid)

@Down: knight arm ma wiekszy pancerz. boje sie ze b robe jest troche za drogie...

Vark-york
23-09-2006, 10:08
Lepiej kup sobie Blue Robe bo jest lżejsza a pozatym chyba ma wiecej arma ?!:cyclops:

Marcinqq
23-09-2006, 17:03
Mam knighta(lv24) na świecie Zanera .EQ : Devil Helmet,Fire Sword,Crown Shield ,Knight Armor ,Plate Legs.Zastanawiam się pomiędzy Bright Sword a Giant Sword.Giant sword przydałby mi sie do blokowania dragów moim kumplom.Co wybrać?Lub może wymienić zupełnie inną część eq? Mam do dyspozycji 20k.

Tengo
23-09-2006, 17:35
Poziom:23
Skille/Mlv:shielding:20 mlvl:22
Posiadany Eq:crown helmet, plate set, dragon shield, volcanic rod
Il. dostępnej kasy: ok. 15k
Co chcę kupić:knight armor albo blue robe
Cena:na moim swiecie knight arm kosztuje ok. 5k a blue robe w granicach 10-14k
profesja: :mag: (druid)

@Down: knight arm ma wiekszy pancerz. boje sie ze b robe jest troche za drogie...
To oczywiste ze blue robe poniewaz jest lekka

Tengo
23-09-2006, 17:37
Mam knighta(lv24) na świecie Zanera .EQ : Devil Helmet,Fire Sword,Crown Shield ,Knight Armor ,Plate Legs.Zastanawiam się pomiędzy Bright Sword a Giant Sword.Giant sword przydałby mi sie do blokowania dragów moim kumplom.Co wybrać?Lub może wymienić zupełnie inną część eq? Mam do dyspozycji 20k.

LOL X( Giant Sword Do blokowania :baby: BSa Kupic jak chcesz Blokowac
a jak huntowac Gsa

Marcinqq
23-09-2006, 21:09
LOL X( Giant Sword Do blokowania :baby: BSa Kupic jak chcesz Blokowac
a jak huntowac Gsa

Drag tak mocno z łapy nie wali ,a że shotera mam druida to dla niego jeden uh wiecej to nie za duża różnica.Więc ponawiam pytanie.

Lotress
23-09-2006, 23:21
28 Sorcerer
Eq:
Hat of The Mad
Blue Robe
Medusa Shield
Lether boots
Wand of Cosmic~
Scarf
Plate legi

20k do dyspozycji

Co kupic?:)

Glinus
24-09-2006, 00:22
@up
Moim skromnym zdaniem mógłbyś sprzedac meduse i dołożyć troche do V shielda, ponieważ jest lżejszy :], a im lżej dla Sorca tym lepiej chyba, że sie myle?

Lotress
24-09-2006, 15:43
No to tak.
Sprzedalem Meduse i kupilem Vampirke.
Zostalo okolo 12k,ale dostane jeszcze 10.
To teraz mam 22k i czy kupic p ammy czy lepiej zbierac na bohy?

Marcinqq
24-09-2006, 18:58
@up

Bohy !!!!

moki
24-09-2006, 19:44
co kupić jak jestem na pacerze w carlin i mam dość mało kasy bo mniej niż 200 gp co najlepiej kupić bo dopiero sie teleportowałem jestem rycerzem więc czary nie wchodzom w gre

Marcinqq
25-09-2006, 19:01
co kupić jak jestem na pacerze w carlin i mam dość mało kasy bo mniej niż 200 gp co najlepiej kupić bo dopiero sie teleportowałem jestem rycerzem więc czary nie wchodzom w gre

Dwarven shield ,i zarabiać na roty idz !!8o

Marvelo13
25-09-2006, 21:09
Mam 25 knighta, na forterze, bez eq. Do dyspozycji myśle około 40 k. Co mam kupić?? O skille sie nie martwcie. :D

adramalech
26-09-2006, 09:32
a ja wlasnie zaczynam grac i co na tym rookgardzie najlepiej kupi ???

Krwioplaczasty
26-09-2006, 13:31
mam 27 knighta eq warrior helmet, k arm, p legi, lether boots, dragon shield skull staff/war hammer i scarf mam z 21 k i jestem na danerze jak myslicie co kupic

zbyszko
26-09-2006, 15:34
Gram knightem na xanterze, moje skille to 35/30 a lvl 14. Chciałbym wiedzieć za ile można kupić fire sworda. Jak by można to proszę o odpowiedź w prywatnej wiadomości.

ŻaQ
26-09-2006, 16:11
mam 27 knighta eq warrior helmet, k arm, p legi, lether boots, dragon shield skull staff/war hammer i scarf mam z 21 k i jestem na danerze jak myslicie co kupic

Nie znam cen na Danerze, ale polecałbym Knight Legs lub Crown/Medusa Shield, ew. Vampire Shield jeśli stać Cię na niego.

ziomkrs
27-09-2006, 07:38
witam wszystkich, mam pytanuie jak sie nazywa plecak ktury mozna kupić, pierwszy ktury mozna kupić itp?? prosze lo szybka odpowiedz

pozdrawiam

Tengo
27-09-2006, 18:56
Level 19
Mlvl 4
Skille 51/49
Knight
Eq:Steel Helmet
Plate Set
Boh
Skull staff/war hammer
Dwarven shield

Okolo 7k dostepnej kasy co kupic ?

Swiat guardia na looz 1k kasy na 1h

Tengo
28-09-2006, 22:17
jak sie da all zabic sie nudzi tibia :D

Prosze o odpowiedzi do ostatniego pytania

Marvelo13
01-10-2006, 20:27
Jestem knightem 25 lvl na forterze. Ceny na tym servie to około:
bs- 12-15 k
gs- 25k
crus helm- 5k
k armor- 5k
k legs- 5k
Mam do dyspozycjy 120 k. Co kupić?? Oczywiscie nie chce wydac wszystkiego. Jakby co shielda już mam (medusa). Z góry dziękuję. 8o

Tengo
02-10-2006, 15:37
Czemu nikt nie odpowiada

21 knight
mlvl 3 i 1% do 4
Dostepna kasa (7k)
eq:
Steel Helmet
Plate Armor
Plate legs
BoH
Skull staff/war hammer
Crown shield
(NIE MA WYKONANEGO DESERTA) BRAK TEAMU;(

Tisue
02-10-2006, 21:40
Kgnihgt
Poziom 12
Skille 36/32
EQ: Crown Helmet, Knight Armor, Fire Axe, Dragon Shield, Plate Legs, Leather Boots.
Kasa: 20k

Świat: Honera

Oleks Lacins
04-10-2006, 19:07
Jestem Druidem mam 26 lvl (Celesta) . Co oplaca sie bardziej kupic , knight armor i dragon shield czy crown shield? Moje eq to:
-crown helmet
-noble armor
-p legs
-guardian shield
-leather boots

Sledziu69
04-10-2006, 19:40
Szkoda, ze w tibi niezaduzo przedmiotow

Progmaniak
05-10-2006, 07:43
@2up

to ty jeszcze nie masz b robe? zal...

kup crown shielda i uhcz stary uhcz i kup b robe

Alcadieas Lord of Spirits
05-10-2006, 19:57
Mam 17lvl 13 mlvlv (wiem że fatalny i wogóle więc nie poruszajcie jego tematu xD runnuje) Eq: P set Steel Helmet, Leather Boots xD i Dwarven Shield. 10k do dyspozycji. Co kupić? Shielda, cisnąć na Blue Robe, czy może secik lepszy???

Ashlon
05-10-2006, 20:20
Mam 17lvl 13 mlvlv (wiem że fatalny i wogóle więc nie poruszajcie jego tematu xD runnuje) Eq: P set Steel Helmet, Leather Boots xD i Dwarven Shield. 10k do dyspozycji. Co kupić? Shielda, cisnąć na Blue Robe, czy może secik lepszy???

Na takim lvlu wg mnie nie ma sensu pakowac w eq - bardzo latwo cie zabic. Ja na twoim miejscu poczekalbym do ~25lvlu.

Assuan
09-10-2006, 20:54
Poziom: 10 zaraz 11
Skille: 42/34
Eq: Plate Armor, Plate Legs, Dark Helmet, Leather Boots, Double Axe
Il. dostępnej kasy: ok. 4k+
Kupuje: Jakis axe lepszy niz double ale dosyc tani <Candia>
Cena: ok 4k+

Doradzcie mi cos :evul: :evul: :evul:

Rohas
10-10-2006, 09:22
@up
Narazie bym radził poskilować do conajmniej 50/50;) a potem zaczac expic az bedzie wiecej kasy, bo za 1k, to za duzego wyboru nie masz:( i do tego candia to nowy swiat, więc drogo.:(

MavReN
11-10-2006, 19:13
chce powiedzieć 2 rzeczy jak masz 300k kupuj co ci pasuje WOGULE jest taka muzyka ktora pasuje klimatem do tobi chyba nie sonda 1/10 moja ocena

Marcjanx
11-10-2006, 22:50
Moje eq plate set,crus helmet, gs,bs,vamp shield,leather boots,szalik. Mam 10 lvl 3 m lvl,knight. Moje skile 34/44. Dlatego taki sword niski bo sie przezucilem z cluba :P
Mam na wydanie 32k. Co polecacie kupić?

Progmaniak
12-10-2006, 07:19
@up

wara mi z cluba....
ta kase zatrzymaj....inwestowanie w eq na tym lvl to bezsens