Pokaż pełną wersje : Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać?
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
/up/dragon shield, belted cape reszta na kamienie.
Później jak zarobisz trochę i skilla będziesz miał dobrego to kup c helmet i vampire shield. Bohy także się przydadzą ale dopiero od 30-40 lvl a od 50 bohy to konieczność.
Smoczek8228
02-01-2009, 19:53
27 Sorcerer
Mammhoot Fur Cape, Plate Legs,Dragon Shield,Dark Helmet,WOCE & WO Draconia & WO Decay
Mam w dp Blue Legs i Blue Robe, a także Vampire Shield... Mam 8k na wydanie... co kupić ?? Może założyć jakiś itemek z depo ?? :)
@up
Załóż all co masz w dp, a kase zbieraj na bohy ;]
Smoczek8228
02-01-2009, 20:37
No tak, założe. A jak padnę ?
BryqHero
02-01-2009, 20:38
Knight(40) , do dyzpozycji prawie 50 k (49 z groszami xD ) i z dnia nadzien suma sie powieksza ...
EQ :
Crus Helmet , Golden Armor , Vamp Shield , BS , BOH , Blue Legs , P ammy
I teraz co wybrac : Assasian Dagger\Demon Shield\DSM (troche bym musial dozbierac ;p ) , albo jakies wasze propozycje ?
Kup Demon Shield a NeXt zbieraj na DSM :)
BryqHero
02-01-2009, 20:40
No tak, założe. A jak padnę ?
To może byś napisał na czym expisz -.-
Matinn i reszta ma sie domyślać na czym expisz ?
Jak expisz na dragach to nie zakładaj, a jak na Soldach to załóż, ale napisz na czym expisz ; D
Smoczek8228
02-01-2009, 21:00
Tomb pod DTD (Ghoule, Mumie, Beho, Crypt Shamblery)
Czasem wypad na Dragi lub Gs z teamem.
Tomb pod DTD (Ghoule, Mumie, Beho, Crypt Shamblery)
Czasem wypad na Dragi lub Gs z teamem.
spirit cloack, hat of the mad, shield dający +1 m lvl, p legi, zwykłe buty, i jedziesz, w teamie lepsze eq ci nie jest potrzebne a za te +3 m lvl to wyleczysz się więcej. I to jest także tanie i łatwo dostępne eq.
Baleron93
04-01-2009, 09:57
Co kupić 35 knightem: Fire Axe, czy Noble Axe?
było...nobel axe został jednoznacznie wybrany bowiem na dłuższy czas się bardziej przydaje.
Baleron93
04-01-2009, 11:04
było...nobel axe został jednoznacznie wybrany bowiem na dłuższy czas się bardziej przydaje.
Oj... fakatycznie było, teraz w google wpisałem i dużo tego jest, sorry
Cze, mam 16 knighta. Eq podstawowe : Soldier helmet, plate armor, plate legi, dwarven shield, Serpent sword. Mam 5k i chce sie was spytac czy lepiej bylo by kupic dragon shielda czy knight armora? dzieki
Kup dragonke.
Potem zbieraj kase na k seta i crus helmeta.
Sharker
no to teraz ja mam 83 ek i chodze w crown secie + bohy+ mystic blade+ avanger co mam kupic?? mam do wydania okolo 600k a ceny sa na moim servie niskie i chcialbym dodac ze gram na serverze dosc trudnym gdzie duzo pk i warow(Thoria)
@Dabir:
Polecam kupic nastepujace eq:
-RH,
-DSM,
-G legs,
-MMS,
-AoL.
Jak ci starczy to dokup soft bootsy.
Przad pk to staraj sie ciagle zmieniac miejsca expa miej sporo potow i to powinno ci pomoc.
No i oczywiscie staraj sie nie prowokowac zadnych klopotow.
Sharker
Andromen
04-01-2009, 13:39
20 knight
16k
eq:
noble arm
dark helm
p legs
fur buty
dragonka
drag hammer
szalik
skille 48/45 (skilluje do 60/60)
Co kupić?
20 lvl sorc : eq podstawowe :)
p set
dwarven shield
steel helmet
wand of decay , dragonbreath i woce
scarf :>
leather boots -.-
9k do wydania
server pvp (morgana)
20 knight
16k
eq:
noble arm
dark helm
p legs
fur buty
dragonka
drag hammer
szalik
skille 48/45 (skilluje do 60/60)
Co kupić?
k legi, k armor, devil helmet.
20 lvl sorc : eq podstawowe :)
p set
dwarven shield
steel helmet
wand of decay , dragonbreath i woce
scarf :>
leather boots -.-
9k do wydania
server pvp (morgana)
spirit cloak zamiast p armora, p legi zostaw, steel helmet zamień na hat of the mad
flecher777
04-01-2009, 14:11
16 paladin
Cos kupic cos zmienic ?
crown helmet
blue set
boh
demon shield
scarf
5k w dp
Ps:Do jakiego lvl mi to styknie ??
lepiej zmień eq na słabsze bo jak padniesz to ściane rozwalisz :p
flecher777
04-01-2009, 15:09
wiesz dla mnnie to tylko gra i niemam zamiaru z byle gry sie pociac B) a tak poza tym ktos poradzi ? :)
@flecher777:
kup p ammy.
Eg starczy do 60 lvla spokojnie, jesli bedziesz chcial do do o wiele wiekszego tylko lepiej zbieraj kase jak juz kupisz p ammy(jesli posluchasz mojej rady) na pally armora.
Sharker
BryqHero
04-01-2009, 16:23
16 paladin
Cos kupic cos zmienic ?
crown helmet
blue set
boh
demon shield
scarf
5k w dp
Ps:Do jakiego lvl mi to styknie ??
Crus Helmet lub P Ammy
flecher777
04-01-2009, 16:30
shaker pall armora mam w depo ale nienosze bo kilka capa wiecej i 2 spiry wiecej wchodzi na exp ;p crusa neizamierzam kupywac bo wbijam 35 i robie questa ^^
Z gory tx for All :**
Saphirek
04-01-2009, 17:14
100+ Knight, przychodzi Inq quest i nasuwa sie pytanie : Emerald sword czy Fireborn giant armor? skille 87/85, aktualne eq: yala arm,dh,g legi, mms, js i ave prosze o uargumentowane odpowiedzi.
SirLasmix
06-01-2009, 12:43
A teraz ja:
Paladin:
128 lvl
22 mlvl
skille: 91/79
Eq:
Demon Helmet/HotA
Master Archers Armor/Demon Armor/MPA
Golden legs/Yalahari Leg Piece
BoHy/softy/steelki/FireWalker Boots
Necromancer shield
i co mi sie bardziej kala nosić:
Enchanted Speary
Royal Crossbow i Infernale
Warsinger Bow i i Onyxy
BoH Assassinek
siemano
35 knight
59/55
k set, strange helmet, leather boots, tower shield, bright sword
100 k do wydania
chce wymieni armor, legi i shield w pierwszej kolejnosci, potem jakis helm i bohy, ale watpie ze na te ostatnie starczy, wiec bohow pod uwage narazie nie bierzmy, myslalem o dsm/g armor , g legs , demonke , ale starczy kasy na te 3 rzeczy chociaz? pomozcie cos
aha btw nie piszcie zebym najpierw podszlifowal skille, wiem co mam robic ;>
A teraz ja:
Paladin:
128 lvl
22 mlvl
skille: 91/79
Eq:
Demon Helmet/HotA
Master Archers Armor/Demon Armor/MPA
Golden legs/Yalahari Leg Piece
BoHy/softy/steelki/FireWalker Boots
Necromancer shield
i co mi sie bardziej kala nosić:
Enchanted Speary
Royal Crossbow i Infernale
Warsinger Bow i i Onyxy
BoH Assassinek
najbardziej opłacają ci się enchanty potem, royal crossbow i power bolty, następnie assassinki
siemano
35 knight
59/55
k set, strange helmet, leather boots, tower shield, bright sword
100 k do wydania
chce wymieni armor, legi i shield w pierwszej kolejnosci, potem jakis helm i bohy, ale watpie ze na te ostatnie starczy, wiec bohow pod uwage narazie nie bierzmy, myslalem o dsm/g armor , g legs , demonke , ale starczy kasy na te 3 rzeczy chociaz? pomozcie cos
aha btw nie piszcie zebym najpierw podszlifowal skille, wiem co mam robic ;>
vamp shield, golden armor, k legi zostaw, crusader/warrior helmet. Poźniej na wyższym lvl sobie lepsze eq kupisz.
tomszter
09-01-2009, 13:41
Musze dowiedzieć sie ile kosztuje focus cape i had of the mad
Focus Cape :
5k-8k
Hat of The Mad:
2k-4k
Sharker
tomszter
11-01-2009, 14:53
Dwarven ring za ile sprzedam w sklepie 2k moge sprzedac za 50gp jak koles chcial kupic to oferowal 200 gp mi sie wydaje zo zdecydownie za malo ???? napiszcie po ile sprzedam dvarwen rings
@up:
100gp-300gp(potrzebny ci spory fart)
Sharker
Duzy9292
12-01-2009, 18:26
Dwarven ring za ile sprzedam w sklepie 2k moge sprzedac za 50gp jak koles chcial kupic to oferowal 200 gp mi sie wydaje zo zdecydownie za malo ???? napiszcie po ile sprzedam dvarwen rings
zależy od serwera, ale w granicach ~1K
Siemka. Posiadam 18 knighta, i zastanawiam sie jakie kupić EQ oraz broń (axe user).
Do wydania mam 40k co polecacie? z góry thx
Wiec lecimy:
(pisze nie biorac pod uwage ceny promotion jesli masz zamiar kupowac w najplizszym czasie)
Vampirka 16k-17k,
Crus helmet 6k-7k,
K set 11k-12k,
Knight Axe 2k-3k,
A potem kolejne topory na level.
Jesli nie bedizesz expic super szybko(tylko exp) to bez problemu zbierzesz kase.
Sharker
@up Thx. Narazie skilluje i jak wbije ~60-65 zacznę expić
Musze dowiedzieć sie ile kosztuje focus cape i had of the mad
Nie jestem pewien ale Focus Cape jest tania okolo 1-2k, zaś sam Hat of The Mad okolo 4-5k w zależności o jaki server Ci chodzi
Co kupić 35 knightem: Fire Axe, czy Noble Axe?
Proponuje zakupić Noble Axe ponieważ lepszy wygląd i o 1 atk + , o kilka defa +
Oraz jest lżejsza. ;p
SirLasmix
14-01-2009, 18:32
Proponuje zakupić Noble Axe ponieważ lepszy wygląd i o 1 atk + , o kilka defa +
Oraz jest lżejsza. ;p
no ale knight to raczej nie nazeka na capa bo ma go w chuj i troche
TonerrroxD
14-01-2009, 18:33
Poziom: 21 Knight
Swiat: Astera no-pvp
Skille/Mlv: Club User 50/55 3 mlvl
Posiadany Eq: plate legs, scale armor, soldier helmet, dwarven shield,
battle hummer( w depo jest dragon), leather boots
Il. dostępnej kasy: 200k (jestem 3 miechy po haku i kumpel mnie wspomogl:D)
Chce kupić: DSM, BOH, Crown legs, Crown helmet, Demon shield
Co o tym sadzicie? Dobre rzeczy do kupienia czy wrecz odwrotnie?
EDIT: a moze zamiast demonki vampirke a DSM golden armor??
Witam mam Dla ciebie reklame na start 7,5 zl
Chcesz zarobić w dzień 50 zl to tylko kilka klikow .Mozesz w mieściąc zarobić 3 tysioce zl .
To łatwe i proste zarabianie pięniedzy możesz wynieść z tej reklamy milon złoty także polecam.
To nic prostrzego zapisz się .Potem przyjdzie na twojom poczte formularz który musisz wypełnić
Zycze dużo zarobionych pięniedzy ..
http://bitmails.info/pages/index.php?refid=rabiola
Wejdz to nic nie kosztuje .
Dragonit
14-01-2009, 21:07
Nie polecam noszenia takiego eq na tym lvl, wystarczy kick\długi freez i nawet na średnich potworkach możesz padnąć. W zupełności wystarczy axe na lvl, knight set, crown helmet i dragonka (mowa o dobrym, ale nie przesadnym eq).
Mam pytanko.Moim rp na 39 lvlu posiadam eq :Crusader Helmet,Paladin Armor,Blue Legs,BoH,Vampire Shield,Platinum Amulet.Chcę tu jeszcze coś poprawić no i tak
-Crusader Helmet-mógłbym wymienic na rh
-Paladin Armor-nie ma narazie lepszego dla pala prócz Master Archer's Armor
-Blue Legs-Yalahari Leg Piece od 80 lvla jak się nie mylę
-BoH-narazie nie planuję zakupu softów
-Vampire Shield-mogę wymienić na demonke
I się teraz zastanawiam- czy wpierw wymienić vampirke na demonke, czy crusa na rh
Pomóżcie :)
P.S : I po zmianach jakie mi zaproponujecie, napiszcie czy opłaca mi się nosić aol
redloheb
15-01-2009, 07:44
Co kupić ? Mam 5k w banku (wiem, ze to mało, ale ostatnio miałem mały kryzys) i takie EQ:
Dark helmet
Wand of Draconia
Noble Armor
Dragonka
Plate legs
Leather boots
FAST!!!
@redloheb:
Crown Helmet 2-3k(starczy na dlugo)
Spirit Cloak (takze starczy na dlugo na tym levelu co masz przydaje sie mlvl W dodatku z tego co pamietam masz pacca to tym bardziej hity wieksze z czarow i leczenie lepsze)
Sharker
-14 sorcerer
-Swiat PvP
-8 mlvl
-6k w kasie +100 kamykow+jakis loot ~8,8k
-Co mam sobie kupic? Chodze w czapce maga <3 arm>,peleryne maga <6 arm>
Studded legs,leather boots,dwarven shield. Nosze takie eq ze wzgledu na pk ale mysle ze moge kupic lepsze ale nie wiem co wybrac,chce zeby bylo dosyc lekkie... Srednio arma i srednia cena mam ~8,8k Wiec nie moge zaszaleć ,
Ale mysle ze prawie 9k to i tak duzo na 14 lvl (nie kozystalem z niczyjej pomocy):baby:
Igim
Bij lvl i lataj w eq takim jakie masz. Trochę później kup bohy (25-30 lvl, lub jeśli jesteś pewien swojego pvp około ~20).
liszka98
15-01-2009, 21:07
wg mnie kup sobie plate secika dwarven-guardian shielda dark helmeta i lataj tak ile sie da to w koncu pvp jak cie dednom nie bedzie szkoda:p
Dziubasek
16-01-2009, 19:16
Ile kosztuje mms na Candii?
Witam.
Ostatnio jako że, ujrzałem przyjemny dostatek gotówki sprawiłem sobie dwa addony i następujący ekwipunek:
- Crusader Helmet
- Blue Robe
- Vampire Shield
- Blue Legs
- Boots of Haste
Mam pytanie do was, drodzy użytkownicy - zacząć nosić AOL'a czy zmienić/dokupić jakieś inne eq, żeby żadna część z tego nie wypadła? Mam do dyspozycji 18k.
sorki ze przerywam temat ale jak mam 40k Paladin to leprze jest boots of haste czy soft boots?:baby:
Cacciatore
17-01-2009, 02:28
@Up
To jeden z tych zartow, ktorych nie jestem w stanie do konca pojac?
czyli jakich zartow? :baby:
Softy za 40k?? Chyba tylko na otsie....
a ile sol warte na eterni?:o
Poziom:35
Profesja: knight
Skille:56/55
Posiadany Eq: Golden Armor , Dragon Shield , Steel Helmet , Lather Boots,Bright Sword
Il. dostępnej kasy:40-45k
Piotrek05
17-01-2009, 13:56
Mam 25 lvl. Pall. 70 dista i 19k. Noob set i co kupic? Troche zejdzie na rsy ale powinno starczyc.
MuLtI_^of^_HeLL
17-01-2009, 14:42
Mam 35 rp eq b robe vampirka p legs boh i okolo 190 k w dp co kupic??
crown helmet, p.ammmy, blue legs.
Resztę rozdaj biednym albo na poty zostaw :)
a ile sol warte na eterni?:o
Jeżeli ci o softy chodzi to około 150k-200k
xdkarolol
18-01-2009, 18:42
mam 80k na pacerze i 20 sorca (bez desert) w p secie co kupić ??
nie_pozwol
18-01-2009, 18:48
Witam!
Moje doświadczenie w grze paladynem ogranicza się do postaci o którą mam zamiar zapytać. Prawie 31lvl i 40k. Moje eq na dzień dzisiejszy to: Steel helmet, Belted Cape, Plate legs, Dragon Shield i zwykłe badziewne Leather boots. Postać na serverze non-pvp. Kupować b-robe? Zmienić tarcze? Nie wiem jakie są priorytety dla palka o takim poziomie.
Pozdrawiam.
@up:
Bohy i scrown helmet i potem zbieraj na blue legi i pally armor.
@2up:
Blue set, demonka(zejdzie z 60k) hat of the mad, i zbieraj na bohy albo zamiast demonki bohy i na demonke zbieraj.
Sharker
nie_pozwol
18-01-2009, 19:46
@up:
Bohy i scrown helmet i potem zbieraj na blue legi i pally armor.
Sharker
Zapomniałam dodać, że gram na świecie non-pvp. Nadal podtrzymujesz, że BOHy pasowałoby mieć już teraz?
Pozdrawiam :)
Polecam bohy szybciej biegasz i uciekasz przez co mniejsza szansa ze oberwiesz od potworow.
Sharker
Nie rozumiem kupowania super eq dla palka.
Eq ma być lekkie i pożyteczne.
NA 31 lvlu na czym będziesz expić? NA GS-ach?
NIe sądze.
Pewnie jesteś Facc i chodzisz na Guardy wiec Kup tylko Crown helmet.
Na około 50 lvlu kup Bohy, paladin armor i blue legsy.
Chyba że rzeczywiście potrzebujesz koniecznie Bohów to je kup :P
xdkarolol
21-01-2009, 20:20
zmieniła się moja sytuacja finansowa dzięki koledze co przestał grać mam na 24 sorcu hat of the mad, focus cape, demon shield, b legs, boh i albo 160k albo 330k co mam kupić żeby się przydało
co kupic po bright sword ? miecz 1reczny
Bald Drah
22-01-2009, 21:41
Co zakupić? mam 30k do wykorzystania jakąs tarcze, oraz miecz na 30 lvl(bright sword i vampirka)/
Yondaime92
25-01-2009, 20:40
Selnij vampirke i kup demonke rezte zbieraj na assasin daggera i potem relic sword a nastepnie mystic blade.
Yondaime
Tak jak kolega wyżej napisał, vampirka jest niewiele tańsza od demonki (różnica 2-3k) sellnij ją, kup demonke, bright sworda zostaw i zbieraj na relic sword.
@up
hsauhuasHUHASUHAhsahsuahsasHUahsuahsuahsu Ale żeś dojebal, roznica 2-3k ?! shuauAHSUahs dobre !
S*******aj kurwa myślisz że ja się znam na knightach ? -.-
Skoro się nie znasz , to po co piszesz co ma kupić ? bb
BryqHero
26-01-2009, 14:41
S*******aj kurwa myślisz że ja się znam na knightach ? -.-
Booże rozjebałes mnie ;) Tak jak kolega wyżej powiedział jak nie wiesz to nie pisz, a w ogóle nie trzeba byc knightem zeby wiedzieć po ile chodzi demonka. Dam przykład ze na serverze Luminera Vampire Shield chodzi po okolo 16k, a Demon Shield około 35k, więc to jest jakies 18k +/- różnicy B)
Sorry all to brat napisał a mnie nie było w domu, jak są głupie posty z mojej strony to ignorujcie
redloheb
30-01-2009, 09:11
A więc:
http://img220.imageshack.us/img220/4563/81384095wr4.png (http://imageshack.us)
Mam PACC i 20k co kupić ?
VenAlcoath
30-01-2009, 09:23
mozesz dozbierac na bohy ;p , jak chcesz to b robe albo blue legs
Poziom: Aktualnie 19 (w przeciągu 2-3 dni będzie ~35)
Skille: Aktualnie 66/65 (dobijam właśnie do 70/70)
Posiadany Eq:
- Crown Helmet
- Crown Armor
- Knight Legs
- Leather Boots
- Knight Axe
- Medusa Shield
Il. dostępnej kasy: 50k
Co chcemy kupić: Co mi doradzicie, może coś zmienić, kupić ?
Na lvlu 35 wiadomo Fire Axe, a jeżeli chcesz skilować na slimach to proponuje coś do eq dokupić np: Vampire Shield czy Crusader/Warrior helmet. Ale znowu jeżeli skilujesz na czymś innym to zbieraj sobie na jakieś konkretne eq ;)
Jak uważasz, że umiesz grać (tzn. rzadko padasz = umiesz grać) to kup sobie coś takiego:
Broń - nie znam się, nie expiłem nigdy Axe'ami więc nie wiem ile stoją
BoHy - szybsze poruszanie, oszczędność czasu = szybszy exp. Lepsza ucieczka przed pk ; ]
A jak zaczniesz zarabiać (jak masz pacc to na barbarianach szybciutko) to G Armor, Vampirka, RH, Blue Legi weź z questa, ale na to masz czas ;]
Pan sorc niech sobie na boszki zbiera.
56 rp eq:boh,blue legs,paladin armor,crusader helmet,demon shield, p ammy
Kasy mam 0 dopiero co odrobiłem eq po hacku, a jeszcze 4 dni bana (nie za bota ;P)
Zarabiam dość szybko(best na małpach to 35k na demonke +10k kumplowi wisiałem w jeden dzień zarobione).Jak myślicie na co zbierać ?Zrobić se ubezpieczenie na przyszłość i zapas assassinek, czy może zbierać na coś konkretnego hm ?
Mam w planach soft bootsy chociaż nie wiem czy nie nabić 80 lvla (bije 1 lvl dziennie,czasami więcej) i nie iść na PoI za 150k.Na co mógłbym zbierać ?A może nie patrzyć w przyszłość i całą kase kłaść w manasy na fast exp ?
Poradźcie coś, chociaż i tak na 80% będę zbierał na softy ^^
VenAlcoath
05-02-2009, 17:06
18k , 22 pall eq vampirka , belted cape , crown helmet , p legi
Kamilq96
13-02-2009, 15:43
na moim pallku na Isarze mam 4k eq : ranger's cloack :D renger's legs :D dwarfen shield buty i bp
12 lvl
3 mlvl
37 dist
25 shielding
Witam kolejny pytanko z seri co kupic....
Świat: Celesta
Profesja: Palladyn
Lvl: 19 (zaraz 20)
Skille 61/47 (dopiero na 70 ide expić więc można powiedzieć że skille 70)
Eq : crown helmet, blue robe, blue legs, dragon shield, bohy
Kasa: ponad 50k
Czekam na fast odpowiedź :P
@up
kupić kamieni na doskillowanie 70, nawet 75. Kup vampire shield/ demon shield, Ite EQ powinno ci starczyć do 40/45 lvl. Kup od ludzi RS i idz expic
Dzieki za szybką odpowiedź ;]
Bercik_14
14-02-2009, 20:50
Siemka. Mam 10k do wydania i nie wiem jakie eq kupić? Wszystko widoczne po lewej. Mam pacca. Moje obecne eq to Plate set, terra hood, dwarven shield i rod :/
sebastiano
14-02-2009, 21:41
No niewiem czy głupek jest z niej.Jezeli ma tyle kasy to niech sobie kupuje dobre itemki.No.. wiadomo nie można przesadzic z bardzo dobrymi itemkami na niskim lvl, bo jak padniesz to moze któraś z nich polecieć.
Gdy grasz na swiecie pvp na 20 lvl gdy grasz knightem powinienes miec
-knight armor
-plate legs
-crown helmet
-dragon shield
-crimson sword (taurus mace) lub (jakas axe na 20lvl)
Gdy gramy pallem:
-blue robe
-plate legs
-crown helmet
-guardian shield
-spear
Gdy gramy druidem:
-focus cape
-plate legs
-hat of the mad
-dragon shield
-necrotic rod
Gdy gramy sorcem:
-focus cape
-plate legs
-hat of the mad
-dragon shield
-wand of decay
Jeżeli jednak mamy duzo kasy i gramy na swiecie non-pvp to eq powinnismy miec takie na 20 lvl:
Knightem:
-bohy
-k set
-medusa shield
Pallem:
-blue robe
-crown legs
-crown helmet
-bohy
Sorcem:
-bohy
-focus cape
-hat of the mad
-medusa shield
Druidem:
-bohy
-focus cape
-hat of the mad
-medusa shield
A tak na marginesie:rzeczy pisze sie przez "rz" a nie przez "z".:cup:
Ok widzę, że pokazałeś się bardzo ładnie ze strony polonistycznej :D
Po pierwsze :
nie jakieś tam axe - google nie boli, piszesz długi post to mogłeś to zobaczyć np. Barbarian Axe dosyć popularne i nie za drogie.
Po drugie :
Jak ktoś jest bogaty to raczej go stać na Legi 8o Dla sorca/druta proponowałbym Blue Legs - lekkie i dobre. Nie rozumiem tez jeszcze jednego dla uboższych wpisywałeś Rody/wandy dla "bogaczy" już nie, ale to kwestia gustu =). Oczywiście żartuje są to błędy - pamięć zawodzi :) Jeśli możesz popraw te proste błędy.
Po trzecie :
Cip Soft ruszył głową i w ostatnich updatach pododawał różnie itemki z atrybutami i może coś by się znalazło w granicach 13-15k zamiast tego Blue Robe :baby:
Jeszcze jedno trochę źle to napisałeś - chodzi mi o to, że gdy gramy na pvp mamy takie i takie a non-pvp takie i takie. Napisałeś tam, że gdy mam dużo środków na koncie :D i gramy na serverach typu non-pvp możemy mieć lepsze items - fakt nie zabije nas byle kto, bo nie ma takiej możliwości, ale mogłeś napisać tylko gdy mamy dużo kasy, bo raczej newbie nie będzie miało ~100k na początek no chyba, że zna tak nie znany portal jak allegro.pl - ale raczej wyda na bzdury tu też fakt, że takie bohy na nonie trudniej straci - ale prędzej czy później padnie i je straci =) . To na tyle
Bercik_14
15-02-2009, 21:39
Siemka. Mam 10k do wydania i nie wiem jakie eq kupić? Wszystko widoczne po lewej. Mam pacca. Moje obecne eq to Plate set, terra hood, dwarven shield i rod :/
Płyn na edron i kup Spirit Cloak, walisz na dystans więc 2 arma nie odczujesz a ten 1 mlvl na niskim lvlu może dużo pomóc, kosztuje to tylko 900gp, kup do tego Hat of the mad i idź expić i zbieraj na bohy, potem na blue robe, potem kup dragonke i takie eq starczy.
Piecia69
19-02-2009, 20:18
Lvl 8, Unitera
Paladin
Skille 11/15
Środki: 1k
Co kupić na początku przygody na mainie? Oo Prosiłbym także o podanie typowych cen.
Lvl 8, Unitera
Paladin
Skille 11/15
Środki: 1k
Co kupić na początku przygody na mainie? Oo Prosiłbym także o podanie typowych cen.
-Plate Armor (450gp-500gp),
-Plate Legs (300gp-400gp),
-Dwarfen Shield (100gp).
Jeżeli zostanie 300go to kup jeszcze Dark Helmet a jeżeli zostanie około 200gp (200gp-10gp) Speary na skillowanie.
Piecia69
19-02-2009, 21:33
O taką konkretną odpowiedź mi chodziło. Dziękuję.
AnhillatorBear
21-02-2009, 11:41
Mam 11k i gram na świecie PvP a moje EQ to
-Crown Helmet
-Spirit Clock
-Plate Legs
-Dwarven shield
-Moonlight Rod
-Lether Boots
Jak myślicie co kupić ?? Czy może oszczędzać na blue legs ?? Proszę o szybką odpowiedź !
EDIT:
Zapomniałem :P Gram druidem prawie 17 lvl !
Mam 26 knighta i Cranial basher'a od 60 lvl (30k u Rashida)walcze obuchami sprzedac czy trzymac??
Vistusia
24-02-2009, 00:23
@Tarajem
Ja osobiscie sprzedala bym.
Dlaczego?
Poniewaz do 60 lvlu troche jeszcze Ci brakuje, teraz kasa Ci sie przyda, a jestem na 98% pewna ze spokojnie bedziesz mial na 60lvl kase na ta bron. A za pieniadze dokupila bym cos z eq :P
41 knight, po hacku.
EQ: Crown helmet, knight armor, guardian shield, bright sword, plate legs.
Narazie kase zarabiam. Bede mial jakies 30k, co kupić??
Anonimowy-Alkocholik
24-02-2009, 18:37
Poziom: niedługo 20
Skille/Mlv:25
Posiadany Eq:
Hat Of The Mat
Sprit Cloack
Plate Legs
Tower Shields
Il. dostępnej kasy:okolo 40k
Poziom 8 :)
świat guardia
Eq
iron helmet
Dwarven shield
Rangers cloak
Legi z wyspy przeznaczenia
Leather Bootsy
Mam 50k CO Kupić
AnhillatorBear
25-02-2009, 19:16
Sorry .. Ale nikt nie odpowiada na mojego poprzedniego posta .
Proszę o odpowiedź ,z góry thanks :)
liszka98
25-02-2009, 19:42
wg mnie jeśli to PVP, to kup co najwyżej dragon shield i zmieniaj rod-y:baby:
Mam około 85k (Nie chce mi się patrzeć bo są kolejki po 100 osób na luminere)
Moje eq:
Hat of the mad, focus cape, blue legs, bohy, wand of voodoo,
spellbook of enlightenment, platinum amulet
Co by zmienić i na co?
liszka98
27-02-2009, 19:40
z chęcią bym ci pomógł, ale niestety nie bardzo jarze te nowe itemy dla sorca i drutaX(;(
z chęcią bym ci pomógł, ale niestety nie bardzo jarze te nowe itemy dla sorca i drutaX(;(
Aha jak mnie to cieszy -.- X(X(X(X(X(X(
Witam.
W depo mam 7,9 k. Moje eq to dark helmet, dark armor, plate legs, dwarven shield, leather boots. Gram palkiem, mam 19 lv.
AnhillatorBear
03-03-2009, 19:18
Witam.
W depo mam 7,9 k. Moje eq to dark helmet, dark armor, plate legs, dwarven shield, leather boots. Gram palkiem, mam 19 lv.
Jeżeli grasz palkiem i masz 19lvl to lepsze EQ nie jest ci za bardzo potrzebne ,ewentualnie możesz zmienić shielda na dragonke i zbierać na BoH i jakiś lekki armor co daje trochę Distansu :] Możesz też kupić trochę HP i MP jak cwiczysz mlvl
@EDIT
Jeszcze jedno :] To już zależy czy grasz na PvP,PvP-enforced czy non-PvP
Jak non-PvP
to kup dragonke ,crown/crusader helmeta,blue legs,BoH
DzymekofFurora
05-03-2009, 14:46
Hmm... więc 75 lv już niedługo, dlatego chciałbym zainwestować w jakąś nową broń (Knight). Tylko nie wiem na co wydać gp, czy na Arcane Staff(dwureczna), czy Blessed Sceptre(1-reczna) ? (Używam club'ów)
Z góry dzia :}
AnhillatorBear
05-03-2009, 20:53
@up
To już zależy od tego czy jesteś dobry w shieldingu :)
bierz arcane staff, ma niemało defa, a atak jest dużo lepszy
- Knight 33 lvl
- Facc
- 70/70 , 5 mlvl
- Świat Non-pvp
- Eq:
* Crusader Helmet
* DSM
* Knight Legs
* Vampire Shield
* BOH
* Bright Sword
* Platinum Amulet
Mam do wydania około 50k. Co radzicie mi kupić lub na co zbierać?
Mario009
09-03-2009, 08:23
Kup Crown Legs oraz Demon Shield a zbieraj na większym levelu na Steel Boots'y.
Hmm a dobrze zrobię kupując Steel Bootsy i Obsidian Knife?
Hmm a dobrze zrobię kupując Steel Bootsy i Obsidian Knife?
Po pierwsze nie kupuj crown legów, niepotrzebny wydatek a mają tylko 5 cap mniej... Po 2 eq masz świetne jak na ten lvl i nie powinieneś się niczym przejmować. Radzę zakupić blessy których zakup będzie tani na tym lvl, osbidian knife jest dobrą inwestycją, steel bootsów nie będziesz na razie używał, boszki są przydatniejsze. Zbieraj na nowe bronie.
Palek, 27 lev (będzie jeszcze rósł), skile 59/45 (wiem że słabe, będę trenował po tygodniu podwójnego xp ;P), mlev 8.
Eq beznadziejne (chociaż nie jest mi z nim tak źle): scale arm, p legi, steel helmet, leather bootsy, oczywiście łuk/kusza/dwarven shield + speary.
Możliwości: nieco ponad 10k (tak tak, świeżo wykonany desert quest ;P)
Jakieś rady?
Palek, 27 lev (będzie jeszcze rósł), skile 59/45 (wiem że słabe, będę trenował po tygodniu podwójnego xp ;P), mlev 8.
Eq beznadziejne (chociaż nie jest mi z nim tak źle): scale arm, p legi, steel helmet, leather bootsy, oczywiście łuk/kusza/dwarven shield + speary.
Możliwości: nieco ponad 10k (tak tak, świeżo wykonany desert quest ;P)
Jakieś rady?
kup belted cape oraz crown helmet. Poźniej zbieraj na boszki.
Pacz_knight
20-03-2009, 16:39
A ja ostatnio zaczolem sobie pogrywac w tibie i mam takie male pytanie.
Mam 48 knighta, skille 66/62 (taaa, wiem ze cienkie). I o to moje pytanie co lepiej nosic? Bright Sword czy Asassin Dagger?
Wiem ze moze zly temat, ale nie bede zakladal nowy bzdurnych tematow i zasmiecal forum.
Z gory dzieki za pomoc ;)
A ja ostatnio zaczolem sobie pogrywac w tibie i mam takie male pytanie.
Mam 48 knighta, skille 66/62 (taaa, wiem ze cienkie). I o to moje pytanie co lepiej nosic? Bright Sword czy Asassin Dagger?
Wiem ze moze zly temat, ale nie bede zakladal nowy bzdurnych tematow i zasmiecal forum.
Z gory dzieki za pomoc ;)
przy takich skillach lepiej bedzie jak potworki bedziesz zabijał szybciej, polecam Asassin Dagger
Pacz_knight: Oczywiście że dagger, większy atak
Witam Was. Mam palka, świat pvp, lev 21, skille 64/50. W depo mam ~40k. Co doradzicie mi kupic? Teraz nosze Plate Armor, Plate Legs, Dark Helmet, Acient Shield.
Andromen
28-03-2009, 17:24
11 knight
eq
scale arm
p legs
steel helm
buty zwykle
tortoise shield
serpent sword
100k
chodzi mi co kupic "na potem"
Witam Was. Mam palka, świat pvp, lev 21, skille 64/50. W depo mam ~40k. Co doradzicie mi kupic? Teraz nosze Plate Armor, Plate Legs, Dark Helmet, Acient Shield.
Skoro grasz na pvp, więc nie warto nosić świetnego eq, ja polecam Ci kupić :
-Belted cape,
-Crown helmet,
-Dragon shield.
Zostanie ci po tym kupnie trochę ponad 30k i radzę kupić na przyszłość(25 lvl) 500 royal spearów, wydasz na nie 10k. Gdy zostanie 20k zostaw je w dp, gdybyś chciał skillować (przydałoby się do 70 i później spokój) to kup sobie jeszcze 500 kamieni. Zostanie Ci trochę pieniędzy, które zostaw w dp. Na ok. 35-40 lvlu będziesz miał już zapewne 40k i kup wtedy Boots of Haste.
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedź ;] Royal spearów już mam 400 w depo, small stonów tak samo, więc pozostaje podskilować i kupić eq ;]
26 Pall
Skille 55/37;(
Eq :
Crown Helmet
Belted Cape
Plate Legs (w depo Knight Legs)
Dragon Shield
Leather Boots
Spear's (zwykle)
15k w banku
26 Pall
Skille 55/37;(
Eq :
Crown Helmet
Belted Cape
Plate Legs (w depo Knight Legs)
Dragon Shield
Leather Boots
Spear's (zwykle)
15k w banku
-Crown helmet-OK
-Belted cape - OK
-Plate legs -OK , k legi sprzedaj za ok. 6k
-Dragon shield - OK,
-Leather Boots - narazie OK, ale niedługo trza zbierać na bohy
Będziesz miał 20k to kup za 10k 500 royal spearów i za drugie 10k kup 500 kamieni i wyskilluj je :P Powinien wejśc 65 skill.
Gdy tak zrobisz kasa na dobrym skillu będzie rosła niesamowicie szybko i zbieraj na bohy , gdy uzbierasz 35k kup je. Myślę, że jak będziesz robił wszystkie questy dostępne na swój lvl to na 40 będziesz mógł już biegać w bohach.
3 dni temu zacząłem grać w tibie spowrotem
jestem chory więc potreniłem knightem do 70/69.
Mam 15 lvl
w depo jakies 30k +
i teraz co kupywac ?
expic juz na dragach czy poczekac jeszcze chwile ?
i gdzie expic jezeli nie na dragach ??
za odp z gory dzieki
ps . palka haknęli ;/ 51cc w plecy X(
Anonimowy-Alkocholik
02-04-2009, 07:48
16 Palladin
mam do wykorzystania 20k skille 60/50
eq: steel helmet
belted cape
plate armor
anacient shields
MOgę sprzedac jeszce tower shields za 7k. wiec bede iec 27k.!!!
16 Palladin
mam do wykorzystania 20k skille 60/50
eq: steel helmet
belted cape
plate armor
anacient shields
MOgę sprzedac jeszce tower shields za 7k. wiec bede iec 27k.!!!
kup crown shield* (to mialem na mysli ;d) i kamienie.
Mystiquer
02-04-2009, 18:10
kup crown armor i kamienie.
ewentualnie b robe bo lżejsza ;) a towerke selnij dołóż troche i crown or medusa.
pozdrawiam
Knight
Poziom: 17
Skille/Mlv: 50/45 2 mlv
Posiadany Eq: steel helmet, serpent sword, dvarwen shield, plate set
Il. dostępnej kasy: 8k
Knight
Poziom: 17
Skille/Mlv: 50/45 2 mlv
Posiadany Eq: steel helmet, serpent sword, dvarwen shield, plate set
Il. dostępnej kasy: 8k
Dobij 20 lvl i crimson sworda kup, a jak narazie to możesz zainwestować w lepszą tarczę - ot, taki dragon shield i będzie okej.
Siemka! To znwou ja :D Mam następne pytanie co do eq ;] Mam 25 lv i skille 70/56. Przypomnę, że świat pvp.
Eq:
Crown Helmet
Batled Cape
Crown Shield
Plate Legs
I zwykłe buty
Royal speary mam, wiec kupować ich nie musze. W banku mam 65k. I mam do was pytanie, czy oplaca sie na tym lv kupic BOHy?? Jeśli nie to co?
EDIT: A może kupić jeszcze Obsidian Knife i chodzic na minotaury ??
@up
Tak,naprawde przydadzą Ci się BOSZKI,skoro to palek polecam kupić Paladin armor,jeżeli jeszcze uzbierasz troszke to blue legi.
Co do obs knife-narazie nie warto,mały lvl polecam expienie narazie skile dobre.
Miłej gry.
Knight skille 40/40 lvl 10
w banku około 33k.
bije do 50 skili i ide na slime.
mam p seta i anacient shields...
@UP
Jeżeli to KIna to kup Knight Seta zostanie ci okolo 20k wiedz kup jeszcze Crusader helmet i Tower Shield.
mam tower shields i nadal taki sam stan konta mysle zeby zamiast crus helmeta kupic c helmet
Jak chcesz-ale crus helmet ma 8arma Twoj wybór.
:)
Ale racja Crus helmet jest troszke ciężki
36 lvl knight.
Eq: Vampire shield, warrior helmet, noble axe,knight legs,crown armor.
Coś zmienić?
Iluzionistaa
10-04-2009, 23:00
20 Sorcerer na pvp
Eq:hotm,spirit cloak,plate legs,leather boots,scarf,wand of decay,dragon shield
(z itemami mam 18 mlvl)
Mam 55k~
Myśle na kupieniem bohów i blue legów ale to pvp i często padam wiec może się nie opłacić...może zainwestować w mlvl? albo zostawić kasę na później?
@up
a bohy masz?
jak nie masz możesz sobie kupić a jak masz to możesz nic nie zmieniać na razie.
Yalahari
11-04-2009, 08:38
Ile bym musiał kasy uzbierac(oczywiście tak mniej więcej) by kupic:
Demon Helmet,Demon Shield,Blue Legs,BOH-y
Nie wiem dokładnie po ile chodzą te rzeczy.
Gram na świecie non-PVP.
Co kupic na 40 lv knightem eq crus helmet g arm b legs v shield BS mam w banku 46k :)
MuLtI_^of^_HeLL
11-04-2009, 08:41
Co kupic na 40 lv knightem eq crus helmet g arm b legs v shield BS mam w banku 46k :)
Dsm se zakup!!:P
MuLtI_^of^_HeLL
11-04-2009, 08:42
Ile bym musiał kasy uzbierac(oczywiście tak mniej więcej) by kupic:
Demon Helmet,Demon Shield,Blue Legs,BOH-y
Nie wiem dokładnie po ile chodzą te rzeczy.
Gram na świecie non-PVP.
no na oko koło 250-280 k
Yalahari
11-04-2009, 08:55
no na oko koło 250-280 k
Ałc....8o
Damy rade...hehehe thx:D:D:D
Iluzionistaa
11-04-2009, 09:36
20 Sorcerer na pvp
(z itemami mam 18 mlvl)
Mam 55k~
Myśle na kupieniem bohów i blue legów ale to pvp i często padam wiec może się nie opłacić...może zainwestować w mlvl? albo zostawić kasę na później?
Mam knighta 18 lvl
eq- p set, guardian shield, steel helmet, crimson/ serpent sword i scarf. Na którym lvl kupic knight seta i lepszy helm ?
Mystiquer
12-04-2009, 21:31
Mam knighta 18 lvl
eq- p set, guardian shield, steel helmet, crimson/ serpent sword i scarf. Na którym lvl kupic knight seta i lepszy helm ?
jak nazbierasz kase? obojetne to przeciez.. mozesz w k secie latac na 8 a mozesz kupic go na 50. as u wish.
pozdrawiam
20 Sorcerer na pvp
(z itemami mam 18 mlvl)
Mam 55k~
Kupna blue legow ci nie polecam, lepiej kup vampirke lub innego shielda. Jesli czesto padasz to zostaw kase na potem.
Pallek
Skille 75/60
40 lvl
EQ: Pally Armor, Blue Legs, Vamp Shield, Crown Helmet, Boh'y Platinium Amulet
FACC
Gram na PVP
Do wydania mam jakies 100k,
Oplaca sie kupic, AOL'a? do eq podanego wyzej? Posiadam 4 blessy, czyli wszystkie dla facc.
Knight
Poziom:18
Skille/Mlv:60/60 ale nadal trenie
Posiadany Eq: pset
Il. dostępnej kasy:130k
Co chcemy kupić:
komplet
helm/armor/legi/buty/tarcza
Knight
Poziom:18
Skille/Mlv:60/60 ale nadal trenie
Posiadany Eq: pset
Il. dostępnej kasy:130k
Co chcemy kupić:
komplet
helm/armor/legi/buty/tarcza
crusader helmet, DSM, blue legs, demon shield (zostanie ci troche kasy, ale na 18 lvlu nawet w.w eq nie jest niezbedne)
40 knight eq: golden arm, warrior helm, knight legs, leather boots, titan axe. Coś zmienić?
Diablo91
18-04-2009, 17:05
@up
Tak, kupić bohy oraz platinum amulet :)
Już kupiłem platinum amulet, dzięki za rade. Bohów nie kupię, bo poprostu ich nie potrzebuje, zależy mi tylko na armie i defie w eq ;).
Knight
Skille 45/44
Lvl:14
EQ: Knight Armor, Plate legs, Dragon Shield, Strange helmet (6 arm,) , Buty szmaciaki :p , Knight axe [ na zmianę stell axe]
FACC
Gram na NO-PVP
Do wydania mam jakieś 6k
Co kupić :)?
Edit : Dopisałem "lvl" przed 14 ^^
Knight
Skille 45/44
Lvl:14
EQ: Knight Armor, Plate legs, Dragon Shield, Strange helmet (6 arm,) , Buty szmaciaki :p , Knight axe [ na zmianę stell axe]
FACC
Gram na NO-PVP
Do wydania mam jakieś 6k
Co kupić :)?
Edit : Dopisałem "lvl" przed 14 ^^
Medusa shield.
Misiakox
22-04-2009, 10:24
Mam 15 Pala jakie eq powinien mieć na tym lvl ?:)
Zalezy ile masz kasy:) Mógłbys chociaz napisac :/ Bo niektorzy na tym lvlu chodza z pall armorem, blue legami, royal helmetem, bohami, vampirka, bronią....a tu nic... nie podałeś kasy ani nic :/
Zresztą co Ty sie zastanawiasz na eq dla 15 lvla? Leć p setem do 20 lvla, zrób deserta ziomek i kup wtedy jakies eq...
Kup sobie crown helmet bo mało waży a jest dobry na ten lvl...
Eq: Golden arm, platinum amulet, warrior helmet, knight legs, leather boots, titan axe. Coś zmienić? Zależy mi na defie/ armie, a nie na speedzie jakby co ;).
Eq: Golden arm, platinum amulet, warrior helmet, knight legs, leather boots, titan axe. Coś zmienić? Zależy mi na defie/ armie, a nie na speedzie jakby co ;).
Moze podasz ile masz kasy na wydanie?
Moze podasz ile masz kasy na wydanie?
Posiadam 30-40k do wydania :).
damianwzl123
22-04-2009, 21:58
44 knight non-pvp
Eq:
-dsm
-blue legs
-boh
-noble axe
-demon shield
-platinum amulet
-crus helmet
-bez blessow
Mam 150k jeszcze do wytracenia co kupić?
Posiadam 30-40k do wydania :).
Narazie odpusc sobie kupowanie czegos lepszego.
44 knight non-pvp
Eq:
-dsm
-blue legs
-boh
-noble axe
-demon shield
-platinum amulet
-crus helmet
-bez blessow
Mam 150k jeszcze do wytracenia co kupić?
Lepszego eq nie potrzebujesz, narazie trzymaj kase, na pewno potem sie przyda.
MaciejGt
22-04-2009, 22:13
Najlepiej nie pytać o porady tylko samemu myśleć.Ja tak robię i nie żałuję.;)
Najlepiej nie pytać o porady tylko samemu myśleć.Ja tak robię i nie żałuję.;)
Nie zgodze sie! Zawsze lepiej jest wiedziec co mysla o czyms bardziej doswiadczeni gracze. Decyzja i tak nie nalezy do innych tylko ciebie.
Mam pytanie kupować blessy czy nie na 43 lvlu. Mam dość dużo kasy na zbyciu, ile kosztowałyby blessy na 43 lvlu?
Mam pytanie kupować blessy czy nie na 43 lvlu. Mam dość dużo kasy na zbyciu, ile kosztowałyby blessy na 43 lvlu?
Ile - łatwo policzyć.
A czy opłaca się? Jeśli grasz manualnie, to nie. Bo nie ma na czym paść, chyba, iż posiadasz kiczowatego neta.
Ale jeśli botujesz - to jak najbardziej.
:)
Karol4722
23-04-2009, 17:30
51 Master Sorcerer
Focus Cape, HotM, Spellbook of mind Control, BoH, Woi, P ammy, Blue legs
Co dokupić/zamienić ew na co zbierać?
mam do wydania ~50k
51 Master Sorcerer
Focus Cape, HotM, Spellbook of mind Control, BoH, Woi, P ammy, Blue legs
Co dokupić/zamienić ew na co zbierać?
mam do wydania ~50k
Na tym lvlu nie jest potrzebne i nic lepszego. Jak bedziesz mial wiecej kasy to pisz :>
Co wybrać na 45 lvl dla knighta w axe? Mam do wyboru angelic axe (2h, 44 atk 24 def) albo Butcher's axe (1h, 41 atk def 24 i niestety bonus w postaci -2 do shielda).
Falubazforever
28-04-2009, 18:20
Cześć,
Co wybrać na 45 lvl dla knighta w axe? Mam do wyboru angelic axe (2h, 44 atk 24 def) albo Butcher's axe (1h, 41 atk def 24 i niestety bonus w postaci -2 do shielda).
Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest butcher's axe. W połączeniu z demon shieldem dobrze będzie Ci się z tym expiło.
smolskouei
29-04-2009, 16:49
Witam!
Mam 17 knighta prawie 18.
EQ:
Dark helmet
Plate legs
Plate armor
Knight axe
Norse shield
Leather Boots
Co kupić?
Mam tylko 5k :/
Myślałem o dragonce, dobry pomysł?
Falubazforever
29-04-2009, 17:35
Cześć,
Witam!
Mam 17 knighta prawie 18.
EQ:
Dark helmet
Plate legs
Plate armor
Knight axe
Norse shield
Leather Boots
Co kupić?
Mam tylko 5k :/
Myślałem o dragonce, dobry pomysł?
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie kupno dragon shielda oraz noble armora. Jak trochę zarobisz, kup crown helmet.
/Daw
Piatik92
01-05-2009, 11:18
Witam , mam 25 druida i ok. 30 k do wydania ,moje aktualne eq to:
Hat of the mad
Scarf
Spirit Cloak
Dragon Shield
Blue Legs
Necro Rod
Leather Boots
Gram na Asterze
Anonimowy-Alkocholik
01-05-2009, 12:38
Poziom:10lvl Knight
Skille/Mlv:40/40
Posiadany Eq:C helmet//K set// Tower Shields
Il. dostępnej kasy:30k
Poziom:10lvl Knight
Skille/Mlv:40/40
Posiadany Eq:C helmet//K set// Tower Shields
Il. dostępnej kasy:30k
na 10 lvl nie opłaca się kupować nic dobrego. Skilluj, skilluj ;)
Witam , mam 25 druida i ok. 30 k do wydania ,moje aktualne eq to:
Hat of the mad
Scarf
Spirit Cloak
Dragon Shield
Blue Legs
Necro Rod
Leather Boots
możesz kupić bohy, ew sprzedać dragon shield i kupić Vampire shield. Lepsza tarcza, to już tylko będzie niepotrzebny wydatek
Pozdrawiam
Anonimowy-Alkocholik
01-05-2009, 14:55
[QUOTE=jerrry;2534822]na 10 lvl nie opłaca się kupować nic dobrego. Skilluj, skilluj ;)
to na jakim lvl cos kupic i co.?
Lvl 50 elder druid, mam trochę kaski. Eq: HOTM, spellbook of enlightenment, BOH, blue legs, spirit cloak, wszystkie najlepsze różdżki dla druida, platinum amulet, coś zmienić?
Falubazforever
05-05-2009, 20:20
Lvl 50 elder druid, mam trochę kaski. Eq: HOTM, spellbook of enlightenment, BOH, blue legs, spirit cloak, wszystkie najlepsze różdżki dla druida, platinum amulet, coś zmienić?
W sumie to zmieniać nie musisz nic, ewentualnie możesz zamienić spirit cloak na focus cape oraz spellbook of enlightment na spellbook of mind control.
/Daw
Tibijczyk222
10-05-2009, 09:38
No więc zrobilem sobie sorca ,i mi się spodobał więc wziąłem sobie kaske z palka :D Mam 116k
28lvl
24 (z eq 26) m lvl
Hotm
Focus Cape
Blue legs
P ammy
Buty
Dragon shield
Woce / decay
Mam też w dp zakupione juz Spelbooka of enlightenment i warding
Coś dokupic czy zbierac na softy?
KaYvasH1993
19-05-2009, 20:06
A w jakiej cenie na Inferna korzystnie kupie blue robe bo nieorientuje się w cenie na tym serwerze a niechce aby mnie wykiwali???
Sorc 33lvl
Ragnir Helmet, Mammoth fur cape, Blue Legs, Guardian Shield, WoI/WoCE
CO zmienić w swoim eq?? xd
Next--Ogorek--
20-05-2009, 21:52
/\ Kup sobie spellbook of enlightenment(czy jakoś tak), spirit cloak zamiast mommoth fur capa, Hat of the Mad zamiast tego hełmu :)
wez nie zartuj.. on i tak wali z rozdzki to po co mu eq dodajace mlvl?
wez nie zartuj.. on i tak wali z rozdzki to po co mu eq dodajace mlvl?
Z kąd wiesz? Ma 33 lvl więc może równie dobrze z Icicle albo strike'ów walić... Nie każdy jest "ruszczkowym noobem"
To co ma zakupić da mu dmg i + do leczenia, arm mu sie nie przyda ponieważ leje tylko z dystansu praktycznie.
53 RP
Royal helmet, Paladin armor, blue legs, boh'y, vampire shield, rs'y, platinum amulet
Co by zmienić w tym eq? Cena nie gra roli ponieważ moge kupić to na co mnie stać a na reszte dorobić.
Raczej nic ale jak chcesz to możesz vampirke na demonke zamiennić.
sir rafski
22-05-2009, 17:36
@kropik
Jakim rózczkowym noobem?
Dla mnie nooby expia z hmmow i na 33 lvl :D Opalaca sie only rozga + jakies visy jak masz pacc i manafluidami sie ladowac!
A co do eq to palkowi nie oplaca sie zmieniac.. sam mialem 120 rp i zbieraj kase potem na lepsza kusze (pozniej bedziesz expil z pb zapewne) i yalahar lrgs.. boc jezeli bedziesz chcial expic z jeszcze szybciej to odkladaj kasy na ass stary! Potem bedziesz mial duze zapotrzebowanie na pieniadze wiec nie warto caly czas inwestowac w eq! A jezeli nie masz ambicji na wiekszy lvl to kupuje eq ! :D
102 lvl knight, broń to axe, 200k do wydania. Jak go ubrać?
55 lvl Elder druid, eq: magma cloak, magma legs, HOTM, platinum amulet, trzy różdżki, spellbook of mind control, BOH. Coś zmienić?
mam 40 pala kasy całkiem sporo jak go wyposarzyć?
ps. broni nie uwzględniać bo mam jej bardzo duże zapasy
mam 40 pala kasy całkiem sporo jak go wyposarzyć?
ps. broni nie uwzględniać bo mam jej bardzo duże zapasy
coś lekkiego np. palladin armor, crown legs, boh (koniecznie), c helmet or crusader, demonke, rs.
55 lvl Elder druid, eq: magma cloak, magma legs, HOTM, platinum amulet, trzy różdżki, spellbook of mind control, BOH. Coś zmienić?
Nie nie musisz nic na razie zmieniać.
102 lvl knight, broń to axe, 200k do wydania. Jak go ubrać?
Bronie z Inquisition quest.
Chodzi mi o cały set a nie tylko broń... Np:
Royal helmet
Golden armor
Demon shield
Heroic Axe
Knight legsy
BOHy
Na takie coś mi starcza ;)
@kropik
Jakim rózczkowym noobem?
Dla mnie nooby expia z hmmow i na 33 lvl :D Opalaca sie only rozga + jakies visy jak masz pacc i manafluidami sie ladowac!
A co do eq to palkowi nie oplaca sie zmieniac.. sam mialem 120 rp i zbieraj kase potem na lepsza kusze (pozniej bedziesz expil z pb zapewne) i yalahar lrgs.. boc jezeli bedziesz chcial expic z jeszcze szybciej to odkladaj kasy na ass stary! Potem bedziesz mial duze zapotrzebowanie na pieniadze wiec nie warto caly czas inwestowac w eq! A jezeli nie masz ambicji na wiekszy lvl to kupuje eq ! :D
Nie wiem czy będę pb nosił bo mówią mi że jest to nieopłacalne a widzę że na moim świecie mało osób to sprzedaje, wole już na assy trzymać forse...
Needforspeed
27-05-2009, 13:26
10 lvl Druid eq: HOTM, spirit cloak, p legs, leather boots, dragon shield, rod, scarf
Co zmienić? mam do dyspozycji 10k
31 lvl pacc devil helmet, crown armor, vampire shield, plate legi, leather boots, knight axe niedlugo chyba fire axe czy cos innego. mam cos około 30-35k chcialbym kupic bohy alenie wiem czy sie oplaca i czy jest widoczna roznica przy 20x szybszym bieganiu....? jutro dostane 100k od kumpla.. wiec co kupic??
3x@up. Nic nie zmieniaj, jedynie rody w przyszłych lvlach :P
2x@up. Jak sie nie znasz to nie pisz pl0x
@up. Kupuj bohy i hełm zmnień na crusa/crown bo ten ciężki i słaby
Bercik_14
30-05-2009, 21:25
Witam. Mam 48 msa a do wydania na eq mam ok 150k~. Obecnie posiadam takie: hotm, focus cape, dragonka, b legs, all wandy, bohy/softy. Coś dokupić, coś zmienić? Proszę o rady.
Needforspeed
01-06-2009, 17:34
Witam. Mam 48 msa a do wydania na eq mam ok 150k~. Obecnie posiadam takie: hotm, focus cape, dragonka, b legs, all wandy, bohy/softy. Coś dokupić, coś zmienić? Proszę o rady.
Nie dokupuj nic.
A więc ...
12 Sorc
EQ: Brak
Kasa: 200k~
W jakie EQ go ubrać, nie piszcie, że na takim lvl'u nie opłaca się nosić dobrego eq tylko postarajcie się napisać dobre eq dla sorc'a ;p Jeśli zostanie coś kasy to możecie od razu napisać co kupić na później. ;]
Z Góry Dzięki ;]
A więc ...
12 Sorc
EQ: Brak
Kasa: 200k~
W jakie EQ go ubrać, nie piszcie, że na takim lvl'u nie opłaca się nosić dobrego eq tylko postarajcie się napisać dobre eq dla sorc'a ;p Jeśli zostanie coś kasy to możecie od razu napisać co kupić na później. ;]
Z Góry Dzięki ;]
Zostaw sobie kase na później . Jeśli naprawde chcesz sobie kupic dobre eq to kup sobie :
bohy ,platinum amulet , spirit cloak (zawsze 1 mlvl,jak nie chcesz to po prostu blue robe) ,hat of the mad ,blue legi a tarcze to ja bym kupił vampirke.
Jednak jak dla mnie to jest idiotyzm troche kupowac takie eq na takim lvl.Aaa i kup blessy skoro teraz sa takie tanie dla ciebie.
jedras96
04-06-2009, 18:32
Witam!
Level: 14
Magic Level: 4
Skille: 41/24 :p
Profesja: Paladin
Co mam zmienić? Do dyspozycji jest 300k. B) (z innej postaci)
Mam:
- Spear's
- Dark Helmet
- Belted Cape
- Plate Legs
- Dwarven Shield
- Leather Boots
- Scarf
Myślę, żeby zmienić na: (dobry pomysł?) (jak nie to podajcie lepszy)
- Paladin Armor
- Blue Legs
- Dragon / Vampire Shield
- Pirate Boots
- Boots of Haste
- Obsidian Knife (wypady na minoski)
Ile wydać na manasy i ewentualnie na runy (jakie?) ?
Dziękuję z góry :p
PS: Pytanie: czy przy użyciu Obsidian Knife na dead minosie skóra zawsze wypada?
Co do Obsidan Knife, to skórki nie zdzierają sie zawsze.
Co do Eq myślę ze dobry pomysł
jedras96
04-06-2009, 19:19
OK, dzięki ,ale pozostała sprawa potionów i run. Czego ile kupić? Kupować runy ofensywne?
Gothanor
04-06-2009, 21:20
Myślę, żeby zmienić na: (dobry pomysł?) (jak nie to podajcie lepszy)
- Paladin Armor
- Blue Legs
- Dragon / Vampire Shield
- Pirate Boots
- Boots of Haste
- Obsidian Knife (wypady na minoski)
Ile wydać na manasy i ewentualnie na runy (jakie?) ?
Dziękuję z góry :p
PS: Pytanie: czy przy użyciu Obsidian Knife na dead minosie skóra zawsze wypada?
Kup to co sam zaproponowałeś. Run nie kupuj. Nie, nie zawsze przy użyciu OB knife na zabitym minotaurze uzyskasz część jego skóry. Powinieneś to wiedzieć, mając main chara, którym możesz podesłać 300k dla nowej postaci.(chyba, że ten 'main char' to pewien serwis aukcyjny)
jedras96
04-06-2009, 22:10
Co do run: miałem knight'a.
Co do obsidian knife: nigdy go nie używałem więc nie wiem.
Co do serwisu aukcyjnego: nie używam.
Co do run: miałem knight'a.
Co do obsidian knife: nigdy go nie używałem więc nie wiem.
Co do serwisu aukcyjnego: nie używam.
Ja tam bym kupił do tego wszystkiego jeszcze bp kamyczków i wytrenował chara.
Mam 36 knighta na Securze. Skile na tą chwile 69/69. Nie wiem co mam zrobić.
Obecne eq : Crusader Helmet,Crown Armor,Knight Legs,Bright Sword,Medusa Shield,Boh.
Doradzcie:
1.Dalej latać z Bright Swordem ?
2. Sprzedać K-Legs i kupić Blue Legs/Crown Legs?
Licze na normalne odpowiedzi.
Maciekxd
26-06-2009, 18:46
1. Tak
2. Nie
Dzięki :D.
Jeszcze 1 pytanie : do którego levelu mam latac z Bright Swordem?
Dzięki :D.
Jeszcze 1 pytanie : do którego levelu mam latac z Bright Swordem?
Do Relica (ew jak chcesz wydawać kase to do 40 a potem zmienić na assasin dagger)
Nie kupuj blue legów, nie potrzebne ci na knighcie...
A wiec tak mam 75 rp. I okolo 300k gotówki.
Eq na dzień dzisiejszy to:
*Royal Helmet
*Paladin Armor
*Blue Legs
*Demon Shield
*Boh
*P-ammy
Wiec zastanawiam sie co jeszcze dokupic ?;/ Prosze o rade ;d
A wiec tak mam 75 rp. I okolo 300k gotówki.
Eq na dzień dzisiejszy to:
*Royal Helmet
*Paladin Armor
*Blue Legs
*Demon Shield
*Boh
*P-ammy
Wiec zastanawiam sie co jeszcze dokupic ?;/ Prosze o rade ;d
Blessy jesli nie masz, mms. No i trzymaj kase na poi service na 80.
Blessy jesli nie masz, mms. No i trzymaj kase na poi service na 80.
Po co mu mms? Demonka jest lekka i mu starczy
Blessy oczywiscie mam ale zastanawialem sie wlasnie nad kupnem mmsa i dh. W sumie pallek tez przyjmuje hity na klate.
Rp, 45 lev, 12 mlev, skille 71/55 (aktualnie staram się trenować, mam +600 kamieni), eq: noble arm, p legi, crusader helmet, scarf, dwarven shield (tak wyszło;p), leather boots.
Mam jakieś 17k aktualnie - na co zbierać/co kupić?
Blessy oczywiscie mam ale zastanawialem sie wlasnie nad kupnem mmsa i dh. W sumie pallek tez przyjmuje hity na klate.
Dh możesz kupić, a mms kup skoro tak często przyjmujesz hity z łapy na klate
@2up
K legs, dragonka obowiązkowo... I jeżeli Ci starczy to k armor jeżeli nie to dozbieraj na niego. :)
PenDrive
08-07-2009, 12:03
na ktorym lvlu oplaca sie kupic softy knightem ?
Jak już masz w miare dobre eq typu:
DSM, k legi, crusader helmet, demon shield albo lepsze to kupuj softy :D
A, no i jeszcze blessy/aol obowiązkowo
@2up
K legs, dragonka obowiązkowo... I jeżeli Ci starczy to k armor jeżeli nie to dozbieraj na niego. :)
K set palkiem? ;P myślałem bardziej nad czymś typu bohy czy paladin armor.
Tak ale mając 17k nie poszalejesz :/ Jeżeli wolisz tak to uzbieraj 5cc i kup pal arm, bohy i blue legs ;p
Dlatego pytam też na co ewentualnie zbierać. A i nie trzeba wszystkiego od razu kupować, właśnie np. jest dylemat czy kupować pal arm czy zbierać na bohy ;d
Jakbyś napisał w poście coś na styl "mam 17k i zastanawiam się czy zbierać na pal arma lub bohy" To zinterpretowałbym to całkiem inaczej... W takim razie na Twoim miejscu zbierałbym teraz na bohy pal arm trochę później 40+ lvl
Gandalf Blakc
10-07-2009, 22:12
Może nie ten temat ;)
Ale jeśli kupie SOV jednak nie spełniam wymagań na niego to czy on będzie działać ? Znaczy czy będzie walenie z niego liczyło się jako sword czy po prostu go nie założę ? :D
@up
założysz i będziesz bił, ale słabiej niż normalnie. Nie pamiętam ile tam % słabiej jest o lvl w dół. :)
Gandalf Blakc
11-07-2009, 00:34
A jeśli lvl jest o 34 za wymaganiami ? To nie będzie działać gorzej niż BS ?
liszka98
15-07-2009, 09:53
mam pytanie mam 22 palka skille 58/41 posiadam crusader helmet / p ammy / paladin armor / knight legi /leather bootsy / beho shield //i mam 23k co kupic zastanawiam sie nad wampire shield to dobry pomysł??;(
AnonimowyPowrot
15-07-2009, 10:22
Dragon Shielda, najlepiej na Demon albo Spellbook, ja wolałbym to drugie. Ewentualnie dokup coś od żywiołu, jeśli sam zauważysz taką potrzebę (lub po prostu będziesz miał taką zachciankę).
@Topic
25 Druid, non-PvP, FACC:
Platinium Amulet
Hat of the Mad
Necrotic Rod (Terra Rod w depo)
Focus Cape
Demon Shield (Spellbook of Enlightenment w depo)
Crystal Ring (^^)
Blue Legs
BoH
Do wydania mam ponad 40k, ale sam nie widzę potrzeby zmiany czegokolwiek (w przyszłości Magma Legs, Yalahari Mask, kolejne różdżki i książki, a jak nazbieram to może Soft Bootsy), zapas HP i MP mam, runy sam produkuję, też niezła ilość. Raczej planuję fundusze zachować na przyszłość, ale może coś przeoczyłem, dlatego liczę na waszą pomoc!
@Edit
Elvenhair Rope, Light Shovel, Obsidian Knife - obecne.
@Edit 2
Wszystkie czary, nawet niepotrzebne na non-pvp (np. Poison Field) mam wykupione.
@Edit 3
Ślub wzięty, Newly Wed Outfit - jest.
@Edit 4
Brak błogosławieństw, jednak i tak nie będę miał wszystkich, warto zainwestować?
@Down
24 poziom magiczny, ale 26 z rzeczami. Wiem, że mały, ale cóż. Na hunt nie mam mocy, od... no, długiego czasu :D Nie mam zmianiać nic w EQ?
Dkkmaster
15-07-2009, 15:42
0123456789
@4up
raczej będziesz bił słabiej niż z bs.
@3up
Vampire shield to dobry pomysł, z tym że ja zainwestowałbym w kamyczki i poszedł skillować ;)
@down
tak jak napisałem vampka jest dobrym pomysłem.
liszka98
15-07-2009, 18:46
mam 1400 kamyczkow ale bede skill jak 25 lvl wbije. czyli wampka to dobry pomysł?:cup:
pawlik123
16-07-2009, 21:23
a ja mam tak chce sobie zrobić 2 chary knighta i palka na non-pvp. knightem niebęde skilował ani nawet kupował se dobre eq chce nim zarobic kase na kamienie i eq dla palka potem usune tego knighta. No i teraz bede skilował palkiem i nic więxcej więc moje pytanie jest takie jakie eq najlepiej kupić do skilowania na trolach potem na rotach. żebyt nietracić dużo hp ale żeby niebyło zadobre bo każdy wie że jak za dobre to shielding nierośnie.i ile będe potzrebował kasy na to i czy expić do 9 i kupić exure czy jhak sam wpadnie lvl podczas skilowania to kupować??????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? jak narazie to tyle
PUSZEKXD
16-07-2009, 21:40
mam 25k na wydatki :P
a wiec mój lvl 23 sorcer
EQ: Plate legs > Crown helmet > mfc > dragon shield > lather botsy > wod (draconia) > szalik > ...
i teraz co moge zmienić w tym eq lub dokupić by było dobre na kilka następnych lvl :) kasy dojdzie ponieważ expie wiec na wydatki 25k+ można by powiedzieć.
:) prosze o szybkie udzielenie odpowiedzi z góry dzięki :p
:) :p
@2up
Prowokacja? -.-
Ale żeby nie było offtopu
Kup na pala na początku p seta dopiero jak się przeniesiesz na slimy to jakiegoś k seta i dragonke. Wbij 9 lvl do exury.
@up
Możesz blue legsy tylko wtedy uważaj żebyś nie padał, jeszcze jak Ci starczy kasy to hat of the mat.
PUSZEKXD
17-07-2009, 10:26
przeciez hat of de mad ma 3 arama i 1 mlvl :s
;/
29 RP eq: Boh, k legs, c helmet, belted cape, dragon shield, p ammy.
mam 30k, i czy opłaca się kupic na moim lvlu paladin arma? czy zostawic te 30k na expa zarobić troche i dopiero potem kupić?
PUSZEKXD
17-07-2009, 14:29
mam 25k na wydatki :P
a wiec mój lvl 23 sorcer
EQ: Plate legs > Crown helmet > mfc > dragon shield > lather botsy > wod (draconia) > szalik > ...
i teraz co moge zmienić w tym eq lub dokupić by było dobre na kilka następnych lvl :) kasy dojdzie ponieważ expie wiec na wydatki 25k+ można by powiedzieć.
:) prosze o szybkie udzielenie odpowiedzi z góry dzięki :p
:) :p
PONAWIAM :S
CMPunk15
17-07-2009, 14:47
13 druid npvp.
Eq: hotm, focus cape, blue legs, bohy, mms, p ammy, all rody, kilka bp potków i nowe backpacki.
Blessy 4 sa.
Mam 100k na wydanie, coś dokupić?? Coś zmienić??
Ob knife i light shovel mam.
@3up
Pal arm to dobry pomysł, ale uważaj żebyś nie padł.
@2up
Odpisałem Ci omg... Po co spamujesz
hotm ma 3 arma tylko ale dodaje Ci 1MLVL Czyli bijesz mocniej nie musisz się mnie słuchać. Następny Twój post typu "odświeżam" tu lub w temacie, gdzie expić zostanie zgłoszony...
@up
Narazie nic nie kupuj wrzuć to w expa. Dopiero później pobaw się w magma set czy coś :)
Gandalf Blakc
17-07-2009, 15:11
SOV na 48 lvl to poroniony pomysł więc ku przestrodze przyszłym pokoleniom zastanówcie się nad Kataną ;)
Chodź sądzę że te hity co waliłem to z Fista a nie Sworda lecialy ;)
AnonimowyPowrot
17-07-2009, 23:04
13 druid npvp.
Eq: hotm, focus cape, blue legs, bohy, mms, p ammy, all rody, kilka bp potków i nowe backpacki.
Blessy 4 sa.
Mam 100k na wydanie, coś dokupić?? Coś zmienić??
Ob knife i light shovel mam.
Ciekawe, czy scyzoryk za taką kasę kupisz (jeśli w ogóle kupisz)... Elvenhair Rope - nie wspomniałeś, czyli pewnie też nie masz. MMS później powinien zostać zastąpiony książką, a kasa jak kolega wspomniał - runy, potiony.
CMPunk15
17-07-2009, 23:25
Elvenhair rope dokupione, a na scyzoryk poczekam do 50 lvla bo na razie najmniejsza oferta to 50k :/.
A na expie i tak wychodzę na + bo nigdy nie expie sam :D
BladeAPO
18-07-2009, 14:08
Elo,
Mam 61 rp, skile 76,54 (wiem ze słabe ale mi się nie chciało skilować),
jestem po haku, nie mam eq, a kumpel pożyczył mi 300k. Co kupić ?
PS; Świat no-pvp
@up
Royal helmet, paladin armor, mms, golden/yalahar legi, boh. Zostanie Ci nie całe 100k to na expa będzie ;)
@up
Royal helmet, paladin armor, mms, golden/yalahar legi, boh. Zostanie Ci nie całe 100k to na expa będzie ;)
On nie ma lvla na yalahar legi a zamiast golden ja bym kupił blue legi
12 lvl eq crown helmet knight legs knight armor crown shield serpent sword scarf leather boots, do wydania 7k
Co dokupić? Mam potki na exp. Kupić obsidian knife? czy może coś do eq?
PUSZEKXD
28-07-2009, 19:41
13lvl+
3mlvl
skill : 53/53 axe
Knight
FACC
co kupić abym mógł bez wiekszego problemu poskilować na slimach ?? powiedzmy za jakies 2lvl"e
do wydania 20k :P
proszę o opd... :D
13lvl+
3mlvl
skill : 53/53 axe
Knight
FACC
co kupić abym mógł bez wiekszego problemu poskilować na slimach ?? powiedzmy za jakies 2lvl"e
do wydania 20k :P
Skile chociaż 60/60 to po pierwsze.
A za 20k, Knight armor (4-5k), Knight Legs (5-7k), Warrior helmet (4-5k), Platinum amulet (2-3k), Dragon shield (4-5k) = ~19-25k
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.