Pokaż pełną wersje : Zmiany w grze po Update
Niestety nawet z expem knighta udupili troche, bo rycek jak to rycek czesto nie jest w stanie wbijac tak samo duzo expa w 1h co sorc. A ze teraz czas bedzie ograniczony no to i lvl knightow beda mniejsze...
No ale zobaczymy, moze nie bedzie zle :)
Schnapie
17-07-2006, 20:44
Petycja o niewprowadzanie staminy
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1306767
A tu delete aim things
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1306884
noobowaty mistrz
17-07-2006, 20:44
A ja mam pytanie:
Czy zmeczenie sie liczy tylko dla pojedynczej postaci czy dla calego konta (tj moge wylogowac zmeczona postac ktora nie dostaje expa a pozniej sie zalogowac na inna i expic normlanie, i czy wtedy jak ta druga expia to ta pierwsza odpoczywa i mozna pozniej nia grac czy calkowicie trzeba byc wylogowanym wszystkimi postaciami?
Wszystko dobrze pieknie...tylko na cholere wprowadzili uzywanie run na ludziach przez batte list ? ??? Kazdy lepszy idiota który kupi sobie chara na allegro.pl moze byc mistrzem pvp -.-.
Ciekawe jak to będzie z Orshabaalem :P
inferna rider
17-07-2006, 20:47
gram na inferni.... mam 30 sorka, kumpel to samo, mielismy pkowac niedlugo, lecz po tym jak to ku*wa uslyszalem padlem.... Jebniety pomysl w h*j. Reszta ok, ale te uhanie hotkeyem i battle hack to masakra....
wypierdole cala inferne:D
pfff....poprawcie mnie jak się myle.
Knight idzie na hunt z sorcem i zabijaj powiedzmy.....hydre.....nastepnie knight czeka 10 długich sekund i bierze loota tak jak to bylo wczesniej, ale celowanie z listy battle suxxxx plz!!!!
:baby:
Piotrek Marycha
17-07-2006, 20:48
JEDNO SŁOWO - PORAŻKA
z tymi 10 sekundami - kicha!!!!! wczesniej to przynajmniej po zabiciu potwora wszycy lecieli i patrzyli, i naprawde ciekzo bylo knightowi tak zabrac zeby nikt sie nie kapnal, a tak podchodzi sobie sorcek szybciutko zabiera powiedzmy..... k legsy z GSa i mowi ze nic nie bylo....i nawet nie ma jak sparwdzic bo nikt nie otworzy przez 10 sek, pozatym jak jakis noob wbije ci sie na respa to jeszcze skuteczniej bedzie ci loota zabiearc jak bedzie zgarniac expa
zmęcznie - na h*j to?? to w ilu trzeba sharowac zeby przez 56 godzin grac non stop?? we 6? 7 ?
celowanie z run na battle list - beznadziejaaaa , zeby wyrownac szanse z boterami.... dali bota wysztkim!!! o.O pzrejebane, byle noob 13 lat bedzie strzelal tak dobrze jak ja -.-
morał ? CIP SOFT SUX!!!!!!!
YoSHi_DRaGGy
17-07-2006, 20:50
Heh nie minęło 15min a już tyle odpowiedzi od czasu mojego ostatniego posta :D
więć se przeczytałem co wteczmas napisaliście i doszedłem do takiego wniosku:
1: AD botów - jeżeli nie możesz pokonać wroga - przyłącz GO =]
2: AD Sorca - jak z kałasza to nie ale powiedzmy jak z szybkostrzelnej broni snajperskiej =]
3: Troche mi to przypomina Diablo II i kolejne uaktualnienia jeżeli chodzi o PVP =] (w 1.09 najlepszą postacią na pvp była amazonka a w 1.10 z kolei paladyn - prawie jak w tibi =])
4: Czy CIP Przypadkiem nie powinien zachęcać ludzi do gry?
5: AD CaveBota - jak przeczytałem o przyłączeniu tego do tibi to odrazu przypomniała mi sie niepamiętam jaka bajka z dzieciństwa w której była bogata rodzina pudli w której z kolei rodzicie qpili dziecion gre... w której gra sama grała - bo po co się męczyć? =]
6: Może jeszcze niech dadzą do Tibi wallhacka tzn żeby było można strzelać z sd i boltów w przeciwnika mimo tego iż na przeszkodzie stoi nam ściana =]
7: Jeżeli wam to sie aż tak nie podoba - nic prostszego niech wszyscy którzy są przeciw temu updatowi napiszą petycje na mail Cip-Softu <Dodatkowo można wytłumaczyć im chcąc zrobić na złość dwuznaczność słowa CIPY =] ale to tylko tak na marginesie> =]
Na koniec od siebie dodam że W ŻYCIU nie widziałem aby popsuł ktoś tak wciągającą gre... Nawet ja chcąc zrobić komuś na złość bym tak nie potrafił
tym razem knight dostal po dupie...
Bloczy orsha i jako ze on wogule nie zadal obrazen nie moze go otworzyc...
wiec po 10 sec bydlo szybko podlatuje do orsha i zaczyna go odpychac..
Co do walenie z batle to kaszana co to ots jeszcze troszke i exhaused zniszcza i 10 lvl ubije 200 w kilka sec.
Co do staminy dobra rzecz bo ja i tak tyle nie expie max 10 h dziennie wiec to w niczym nie przeszkadza mysle ze h lvl com tez nie.....
Statki hmmm dobry +
Mysle ze upadet taki sredni....
Schnapie
zmęcznie - na h*j to?? to w ilu trzeba sharowac zeby przez 56 godzin grac non stop?? we 6? 7 ?
Wystarczy 2, ewentualnie 3 ;)
hm... najlepsza tibia? Tibia 7.3 z wprowadzonym skill barem, oraz dzisiejszymi grafikami...
BlackIce
Czy k**** CIPY nie maja co robić zamist naprzyklad dac wiecej potworkow EQ czarów czy ulepszyc system raportowania to oni jakies gowno z tibi robią.
Jak chca walczyc z nieuczciwwymi graczami to niech wprowadza tak ostre prawo ze ludzie beda srac w majty jak ktos na nich doniesie. Mam nadzieje ze wrzedie podniesie się glos sprzeciwu tak jak na tym fotum i cipy cos zrozumieja bo jak nie to krzesła w dlon i jedziemy do ich siedziby
Manik Rookmaster
17-07-2006, 20:55
CIPSoft zawsze się lubił znęcać nad graczami, ale to już przesada...
Masakrutator
17-07-2006, 20:55
CALKIEM ICH POP***DOLILO !!!!!!! PO CO W TAKIM RAZIE BEDZIE PACC ?? PLACE ZA TO ZEBY MOC GRAC TYLE ILE CHCA TE MATOLY ? NIE DZIEKI... BEZNADZIEJNY POMYSL TWORCOW GRY :CIP (softu)
Dr.Dondi
17-07-2006, 20:58
Najlepiej będzie z anhilatorem.Włanczasz auto uh-nie,manasy i jazda.Teraz każdy 100 level będzie robił z palcem w d**** anhilatorcia :evul:
^^^^
A teraz co trudniej ??? Kto robi bez macro "anhilatorcia" ( no sorce na non-pvp z 4 ue xD)
co do tego lootu to powinni wprowadzić takie coś, że jak jesteśmy w party z kimś to ten ktoś też może wziąść loota. i to było by najlepsze rozwiązanie. Może tak i będzie, kto wie...
Dokładnie to pomyślałem (albo coś ala party tylko oddzielny tryb)
Heh tym razem Cip-y poprawili gre sorcem/druidem z facc.........
Knight tez ma luz.......
A co z palem????!!!! X(
Ehh no to tak...... PACC plz ;)
^^
Ue jest dla facc ??? 8o :D
Ja wiem raczej nie będzie zaraz , że każdy knight nie ma szans z sorkiem (ale zawsze ten bind z runkami to pomoc dla sorca , albo to celowanie)
Eh ja i tak czy tak zrobie palka, a jak nie wyjdzie to sorc na infernie for fun..
Zgadzam się, najlepsza byla siedem-czwórka...
Szkoda ze nie bedzie nowych outow:(
^^^^
też chcialem nowe outfity ,albo zmiane ikonki (mi się ta ikonka nie podoba i musze ją podmieniać ;( )
@ o demnie
Zawsze musimy płacić (ci któży nie używają macr , albo nie dzielą konta) badziewne update żeby to wyeliminować. Teraz nikt nie będzie używał macr albo dzielił konta , ale za to gra knightem robi się ciężka (nigdy nie mówiłem ze nie była ciężka) . Mam nadzieję , że nie zrobi się taki podział 46 %- druid 50% - sorc 3%-pall 1%-knight
Nadzieja matką głupich (ale każda matka swoje dzieci kocha !! :D )
ChynyDruid
17-07-2006, 20:58
Knighty wszystkie nie beda chodzic na hunty bo sorce ,druty ,pale beda ich w huja ładowali z lotem wiec wiecie KNIGHTA POSTAC MOGA JUZ WYCOFAC Z 4 POSTACI DOSTEPNYCH W TIBI !!(TIBIA RIP)!!! P.S i WES KUP PACC? STRATA KASY JAKIES POZIOM ZMECZENIA TO PO CHUJA MI PACC!! JAK NIEMOGE WPELNI WYKOZYSTAC!!
Magin Gewu
17-07-2006, 21:02
heh a ja uważam, że cip-om sie wszystko udało. Ponieważ:
Po #1: Stamina:Wspanialy pomysl dla kazdego. Grasz sobie pieknie konczy ci sie stamina i myslisz, że sie tym przejme?? Przeciez wtedy mozna sie wbic na mojego uh makera i zrobic troche uhów i to nawet przez caly ten czas duuuuuuzo uhów zrobie i bede mial tak samo na sprzedaz jak i na hunty a wiec duzy +
Po #2: Lootowanie:Także wspaniały pomysł gdyż na non-pvp nie bedzie juz tak wielkiej skali kradzieży (przestepczosc spada) a jak idziesz z blokerem i juz ustaliliscie ze loot blokera to sorc przez jakis czas sie nie zbliza do ciala i jest wszystko ok. Takze +
Po #3: Strzelaniew battlelist:Tu juz przesadzili. Reszta jest wporzadku ale to jest fuj. Nie da sie juz uciekac przed sorcem/drutem z sd gdy zawsze trafia w cel z wieksza precyzja niz palek z boltów. Jest to krok w strone sprzedawania kont z h lvl sorców i drutów gdyz poprzedni ovner wspaniale mógl strzelac z runek a nowy to kompletna ciamajda która by w stodole nie trafila, wiec teraz beda uderzali tak samo. Z punktu widzenia profesi magicznych (w tym z mojego) jest to + do naszego jakze wspanialego(hehe) pvp, a jeśli ze strony profesi wspaniałych fizycznie jest to przeokropny błąd niewybaczalny nawet jesli mialby zostac usuniety podczas swiatecznego upa gdyz do tego czasu mozna spokojnie wybic polowe populacji knightów
To wszystko apropo tych pomyslów pozdro dla was i powodzenia z nowym upem B)
P.S: Przemawiał minister do spraw gry tibia w rządzie Pana prezydenta Wasia :D
Knighty wszystkie nie beda chodzic na hunty bo sorce ,druty ,pale beda ich w męski narząd płciowya ładowali z lotem wiec wiecie KNIGHTA POSTAC MOGA JUZ WYCOFAC Z 4 POSTACI DOSTEPNYCH W TIBI !!(TIBIA RIP)!!! P.S i WES KUP PACC? STRATA KASY JAKIES POZIOM ZMECZENIA TO PO Cmęski narząd płciowyA MI PACC!! JAK NIEMOGE WPELNI WYKOZYSTAC!!
Czy ktos sie opiekuje tym dzialem?to prosze to usunac...
Ps.Moze niech oni sobie daruja juz te uptade...
Masakrutator
17-07-2006, 21:03
W Nastepnym Up-dacie Usuna Postac Knighta.. Bo Po Tym Update Kto Bedzie Gral Knightem ? Wielkie Dzieki Dla Cip
Djurasik
17-07-2006, 21:03
Wiecie... granie graniem ale jak napisał pewien użytkownik forum:
YoSHi_DRaGGy Napisał:
Na koniec od siebie dodam że W ŻYCIU nie widziałem aby popsuł ktoś tak wciągającą gre... Nawet ja chcąc zrobić komuś na złość bym tak nie potrafił
Zgadzam się, Tibia może ma słabą grafikę, wygląda jak dla dzieci, ale naprawde tworzy niesamowity klimat. Może CipSoftowi udało się takie cudo stworzyć celowo i z zamierzenia a może poprostu przypadkiem. Fakt faktem że ta gra jest naprawde wciągająca i nikt nie może zaprzeczyć temu. Niestety muszę się zgodzić że CipSoft popełnia jeden błąd. W grach przeważnie twórcy starają się w updatach poprawiać to co było źle zrobione i co nie odpowiadało graczom, natomiast tutaj CipSoft dodaje właśnie to co NIE odpowiada WIĘKSZOŚCI graczom i krzywdzi poszczególne grupy osób a inne faworyzuje (mówie tu o drutach/sorcach oraz o poszkodowanych knightach)... Grałem w te gre od wersji 6,4. Ale żałuję że przez ten czas tak się zepsuła... Prócz lepszej grafiki ta gra nic nie wniosła od czasu Skill Barów a wiele ujeła. Pozdrawiam... "Old Tibia... Please Back..." ...
Hmm wszystko wskazuje na to, że cipsof stara się usunąc jak największą liczbę graczy, którzy niegrają uczciwie. Bo po co komu pvp bot skoro jednym kliknięciem bije w playera? Po co kompu uh bot na anni skoro za pośrednictwem 1 klawisza może się "spammować" uhami? Update fajny jedyne co mi sie niepodoba to to z lootem, kiedy sami huncimy to ok ale jeśli siedzimy na hydrach, wiadomo, że knight niedostanie najwięcej expa aby mógł sprawdzić loota...więc co czekamy 10sek? Przez ten czas można ubić nastepna hydrę. A czekać aż podbiegnie osoba, która dostała najwiecej expa? Jestem pewien, że z czegoś takiego wynikną kłótnie.
Pozdrawiam.
HAHA Juz nie będzie kradnięcia loota.!! XD
Radomski
17-07-2006, 21:05
Nie gram w Tibie od roku ale odwiedzam stronke i tak widze jak tibia.pl coraz wiecej siana cisnie na konkurs sms np ale starsza tibia.pl byla bardzo spoks jeszcze z 2 lata temu to bylo cos.Co do update to dajcie spokoj cipsoft za 2 lata tylko pacc beda mogli grac i sie porzegnacie.A dobre bylo pamietam jak nie bylo souli SkillBara itp i bardz dorbze sie grało tibia sux!(stara tibio wroc!)
Przynajmniej udupili knighta teraz łatwo takiego PKnąc i dobrze ze udupili zawsze udupija palkow lub sorcow/drotow.
Piotrek Marycha
17-07-2006, 21:06
A co do strzelania przez hotkeye... wcale PvP nooba się nie polepszy (przynajmniej nie z tego powodu), bo zauważcie, że trzeba walnąć w HotKeya a potem w człowieka - trzeba więc latać ręką między klawiaturą a myszką, co też nie jest zbyt wygodne.
a drugą ręke ci amputowali?
zangariev
17-07-2006, 21:06
HAHA Juz nie będzie kradnięcia loota.!! XD
A i tak cię okradnę!:D Bo ty noobek jestes:D
Wiecie... granie graniem ale jak napisał pewien użytkownik forum:
Zgadzam się, Tibia może ma słabą grafikę, wygląda jak dla dzieci, ale naprawde tworzy niesamowity klimat. Może CipSoftowi udało się takie cudo stworzyć celowo i z zamierzenia a może poprostu przypadkiem. Fakt faktem że ta gra jest naprawde wciągająca i nikt nie może zaprzeczyć temu. Niestety muszę się zgodzić że CipSoft popełnia jeden błąd. W grach przeważnie twórcy starają się w updatach poprawiać to co było źle zrobione i co nie odpowiadało graczom, natomiast tutaj CipSoft dodaje właśnie to co NIE odpowiada WIĘKSZOŚCI graczom i krzywdzi poszczególne grupy osób a inne faworyzuje (mówie tu o drutach/sorcach oraz o poszkodowanych knightach)... Grałem w te gre od wersji 6,4. Ale żałuję że przez ten czas tak się zepsuła... Prócz lepszej grafiki ta gra nic nie wniosła od czasu Skill Barów a wiele ujeła. Pozdrawiam... "Old Tibia... Please Back..." ...
Zgadzam sie...
Justysia_=*
17-07-2006, 21:07
Teraz światy non-pvp beda zapchane sorkami i druidami...
@Zangariev...
noobish plx ?
A do cmęski narząd płciowya co kobieta lekkich obyczajówa i tak żeński narząd płciowy bo cmęski narząd płciowy!
Naucz sie pisać. :D
gavreonien
17-07-2006, 21:08
Mi sie tam podoba, ale chyba zbytnio ułatwiają grę. Co to za filozofia w odpowiednim momencie nacisnac hotkeya ? pfi to nie jest trudne.... no ale rozmowy z NPC'kami , loot z potworkow - podoba mi sie . A co do zmeczenia rozlozy to troche bardziej rownolegle sily wszystkich w tibii i mysle ze zmniejszy sie ilosc sharerow . Pozdro
zangariev
17-07-2006, 21:09
Naucz sie pisać. :D
Lol? O czym ty piszesz? Widać jakis noob jesteś co innego wogole napisalem grac nie u mniesz i wogle dupa! Dziecko NEO!
Dagenoth
17-07-2006, 21:12
Dagenoth przecholowałeś. Doczytałem do 16 strony i poprostu nie wytrzymałem. Kim jesteś że ośmielasz się nazywać ludzi Plebsem? nOObami ? Dziećmi 13 letnimi ? Ja za pare miesięcy uderzam w 18 i nie uważam się za dorosłą osobę aczkolwiek jestem kulturalną osobą i dbam o dobre imie mojej osoby, nie obrażając nikogo i nie bluzgając. Średnia wieku, jak ktoś już napomknął, w Tibi to 13-16 lat. Znam osoby które mają 14 lat a są lepiej wychowane od Ciebie i mają większy szacunek do ich towarzyszy oraz innych osób z gry nawet tych których nie znają. Nie wyzywają nikogo od plebsu ani od tego typu "odchyleń od normy". Co do Twojej teori mówiącej że mamy pewnie 15-20 lvle to się grubo mylisz, nie jeden tzw. przez Ciebie "plebs" ma dużo większy level od Ciebie i ubiłby Cię z pewnością z palcem w pupie. Ech troche mnie poniosło ale sam do tego doprowadziłeś. Dobra koniec Offtopicu, czas na małe manto dla Ciebie.
Zaczne jeszcze raz:
1. Blokowanie - ok... dobra masz 10 sekund i możesz zaglądnąć chociaż do loota. Rozumiem kolego, ALE zacznijmy od tego że to nie Blookerzy kradli kiedyś loota, dlaczego nie ? Bo blooker Z REGUŁY po loota idzie blokowac a shooter jest tam po to by zdobyć exp za potwora który blokuje mu Blooker. Co się dzieje po update ? Idziesz sobie na loota, z osobą towarzyszącą. Nagle gdy zabije ta osoba potworka otwierasz go i widzisz przykładowo ze wypadło demona MPA. Nagle on podchodzi i zabiera je. Mówimy o świecie non pvp. I teraz taka akcja, mówisz do niego że ma Ci je oddać... i tu się pojawia zonk. On Ci powie że nie było MPA... Tylko mi nie mów że "przewidziałeś sytuacje i specjalnie zrobiłeś screena". Po za tym nawet jak byś go zrobił jako dowód ta osoba poprostu sobie pujdzie i ma Cie gdzieś, a wierz mi że większość by wolała to MPA od kumpla, mnie okradł dobry ziom z mojego EQ za łączną wartość 250 k. Takich kumpli się widziało wielu ;/ i nic na to nie poradzisz więc wierz mi ale ten aspekt update aby zwiększy "fałszywych przyjaciół" do chodzenia na Hunty z nic nie winnymi uczciwymi graczami :/
2. Stamina - spoko... masz racje... tylko powiedz mi... po co się kupuje Pacc? po to żeby usługodawca zmniejszał Ci czas za który zapłaciłeś ? Ograniczał Cię już po kupnie Pacc bez uprzedzenia ? Bo nie pamiętam żeby jak kupowałem Pacc była tam notka mówiąca "Uwaga ! po update będziesz musiał mniej Expować". Co do tych paru godzin expienia... Wiem że niektórzy nie mogą grać ale inni grają powiedzmy więcej bo lubią i mogą a jak do tego płacą to mają prawo grać nawet 2 doby jak im się podoba, wkońcu od tego są gry - żeby w nie grać. Jak tak dalej pujdzie będzie jak w chinach/japoni gdzie gdy postać za długo jest w grze to jej staty spadają (był w jakiejś gazecie artykuł o tym, żółtki mają fisia na punkcie ograniczania młodzierzy).Co do tego czy starczy czy nie to nie Ty to kolego ustalasz. Każdy jak pisałem gra tyle ile ma ochote bo nigdzie nie było nigdy notki "macie tyle i tyle grania a potem won". Poza tym to przyczyni się do mega afkerów, dlaczego ? bo jak nie będzie można expić to każdy bedzie trenował i robił runy co zwiększy ilość osób online. Ponownie ostrzegam że nazywając nas plebsem łamiesz zasady forum które z tego co wiem zabraniają obrażać innych użytkowników a Ty to robisz.
Co do inteligencji badałeś nas testami z IQ ? Bo ja sobie tego nie przypominam więc ponownie nas obrażasz i ponownie łamiesz zasady forum. Jak to się nie zmieni proszę moderatorów/administratorów forum o zareagowanie jeżeli zależy wam na utrzymaniu tu porządku.
3. Atakowanie na Battle Runami oraz Hotkeye (dwa w jednym) - I tu Ci dowale ostro. Spróbuj mi powiedzieć że się mylę. Mianowicie :
Jesteś MS, z Twoim mlev i lev jeżeli dostaniesz bp SD to co się stanie ? już Ci tlumacze. Na każdą Runę jest taki sam Ex, czyli czas potrzebny na ponowne użycie następnej runy, wyobraź sobie że walczysz z EK. Ty mu zadasz SDkiem 400 a on się uleczy Uhem za 250-300 czyli i tak będzie 150 hp do tyłu, i obojętnie co by zrobił nie obroni się bo musicie tyle samo odczekać do następnego użycia run. Jaki morał z tego ? Sorce będą najlepszym pvp z drutam na czele w Tibi. I powiedz mi jakim argumentem przebijesz moja tezę że to jest nie fer nie patrząc na to że grasz MS ? Bo musisz przyznać że w ten sposób nikt nie ma szans.
I jeszcze tak na zakończenie na marginesie, zanim kogoś obrazisz i wyzwiesz od noboow to zastanów się po pierwsze czy ta osoba to noob czy newbie to raz a po drugie zastanów się czy chcesz osądzać konkretną osobę popierając to oskarżenie argumentami czy odrazu bezmyślnie nazywać wszystkich plebsem i noobami, no ale to już leży w Twoim sumieniu. A ja grzecznie wszystkie osoby które w ten sposób obraziłeś moge jedynie pocieszyć tym że może poprostu najnormalniej bezmyślnie to napisałeś będąc pod wpływem impulsu i nie zastanowiłeś się nad tym co piszesz. Pozdrawiam i mam nadzieje nadal że CipSoft zmieni plany co do tego update =/
sluchaj... po 1 nie pisalem o wszystkim ale o wiekszosci i tak aniestety jest prawda. A teraz w punktach bede sie bronil przed niestety nieskutecznymi i zalosnymi twoimi atakami.
1. osoby ktore kradna loota nie moga byc naszymi kumplami! poza tym to ze to ze ciebie okradl "ziom" to wyszlo ci mysle na dobre. Lepiej stracic 250k i dowiedziec sie ze "ziom" jest g* wart niz pozniej dac mu np. inva do chatki i stracic ponad 1kk... Jesli dzieki temu z lootem tracilo by sie takich "ziomow" to tylko bogu dziekowac za tego update'a
2. sluchaj...
po 1 nawet nie policzyles ile expic bedzie mozna dziennie (pewnie jak wiekszosc) non stio... dzien w dzien
po 2 pewnie i tak tego nigdy nie przekroczysz (jak wiekszosc)... expic mozna 7h, a 56 czy tam ile (nie pamietam) max godzin spokojnie wystarczy na 2-3 dni pgowania po ktorych bedziesz odsypiac i all godziny znowu sie napelnia
po 3 patrzac na inteligencje i poziom intelektualny tej mlodziezy to tylko dobrze ze cipy ogranicza czas tej mlodziezy przed kompem
po 4 (wiecej mi sie pisac nie chce... powod masz w ktoryms poscie powyzej)
2. wiesz... moze i za te 400 z sd walne... nie wnikam... ale za te 250-300 to sie uha 40-50 ek z 6 m lvlem wiec chyba nic dziwnego ze 94 ms z 64 m lvlem bez problemu go z sd zabije... ek na 94 lvlu i zalozmy 7-8 m lvlem uha sie za ponad 500hp wiec takiemu z sdkow g* zrobic moge... ja go sdkuje za 400 i trace runke wartosci 300gp a ten sie uha (przywracajac all zycie) runka wartosci 150gp... poza tym on sie za 500 uha zawsze... ja z sd 400 chyba nawet w best hicie nie walne... a jak wejdzie 200 to co?
wiec musze powiedziec ze z tym battle to mi ostro dowaliles... ciekawe... porownales ~95 msa z 50 ek i placzesz ze ek przegrywa... porownaj 95 msa z 95 ek... wtedy ms ma g* do gadanie nawet z sdkami z battle...
Lord Gumio
Jestem Total zaskoczony kiedy czytalem wasz prima aprilsowy zart to nigdy bym sobie tego niemógl wyobrazic tibia przechodzi wielkie zmiany tylko czy na lepsze ;/
Justysia_=*
Lol? O czym ty piszesz? Widać jakis noob jesteś co innego wogole napisalem grac nie u mniesz i wogle dupa! Dziecko NEO!
moze jest dzieckiem neostrady...ale nie gorszym niz ty...
K***a mać. No to już tylko na OTSach grać będę. PvP było jedynym, co trzymało mnie przy tej coraz bardziej zje*anej grze, ale to jest przesada. Tak, jakby każdy na bocie jechał. Już wolałem, jak był jakieś % botterów -.- Żenada, zgon, załamka -.-
Black Bloody Bear
17-07-2006, 21:15
Omg jak to przeczytalem co ma byc to kur*a leb mnie rozbolal X( Do czego to doszlo najpierw soul pointy teraz jakies zmenczenia , otfieranie potworkow po 10 sek Omg !! Chyba przestane grac w tibie -.-' bez sensu juz to bendzie X( X( X( X( X(
Wievioor
17-07-2006, 21:15
Heh... Załosne to...
Loot z potworków - SWIETNY POMYSŁ, ale powinni wprowadzić to, że na party każdy może zabierać
Zmęczenie - Średnio, zmniejszy liczbe debili grających 24/24 7/7 31/31 360/360 (przesadziłem nie?:D )zmniejszy też opłacalność PACCA, ale mogę się założyć, ze zrobią cos takiego, że jak śpisz w łużku albo bedziesz mial promota to ci bedzie szybciej szło ;)
To z respem (wiecie o co chodzi) - Też dobrze
Celowanie z okna battle - DUPA DUPA I JESZCZE RAZ DUPA ich chyba pojebało no jasne po co bot, jak bot jest już w kliencie, ja proponuje żeby wprowadzili jeszcze kody...
Kapitanowie - może być, powinni zrobić to też w sklepach, to, że gdy rozmawiasz z NPC nikt nie widzi o czym gadacie (pogaduchy :P) i mogł też z nim pogadać, a propos czy to bedzie działało też na takich tratwach typu wycieczka na folde?
Knighty wszystkie nie beda chodzic na hunty bo sorce ,druty ,pale beda ich w męski narząd płciowya ładowali z lotem wiec wiecie KNIGHTA POSTAC MOGA JUZ WYCOFAC Z 4 POSTACI DOSTEPNYCH W TIBI !!(TIBIA RIP)!!! P.S i WES KUP PACC? STRATA KASY JAKIES POZIOM ZMECZENIA TO PO Cmęski narząd płciowyA MI PACC!! JAK NIEMOGE WPELNI WYKOZYSTAC!!
10 sec to chyba nie dużo, więc można to odczekać..
Każdy kto przynajmniej raz użył bota może winić sie za dodanie walki w battle window. Teraz powinni "płakać" tylko lamerzy, którzy już nie beda mieli przewagi z uczciwymi graczami.
A co do anty-pg mode, jak dla mnie też jest to dobre. Nie zapominajcie że to CipSoft stworzył tą gre i oni po części odpowiadają za zachowanie graczy. Sama myśl że przez gre którą oni stworzyli gościu uderzył matke krzesłem dała im dużo do myślenia... A mało było takich historii? Mało ludzi siedzi dniami i nocami nie odrywając sie od kompa? Poprostu chcą z tym skończyć i dobrze że nie liczą sie dla nich tylko pieniądze które zgarniają za pacce.
Wievioor
17-07-2006, 21:18
@Glarnig
Dobrze mówisz
Justysia_=*
17-07-2006, 21:18
10 sec to chyba nie dużo, więc można to odczekać..
Każdy kto przynajmniej raz użył bota może winić sie za dodanie walki w battle window. Teraz powinni "płakać" tylko lamerzy, którzy już nie beda mieli przewagi z uczciwymi graczami.
A co do anty-pg mode, jak dla mnie też jest to dobre. Nie zapominajcie że to CipSoft stworzył tą gre i oni po części odpowiadają za zachowanie graczy. Sama myśl że przez gre którą oni stworzyli gościu uderzył matke krzesłem dała im dużo do myślenia... A mało było takich historii? Mało ludzi siedzi dniami i nocami nie odrywając sie od kompa? Poprostu chcą z tym skończyć i dobrze że nie liczą sie dla nich tylko pieniądze które zgarniają za pacce.
no na pewno chca uniknac uzaleznienia od Tibi.. ^^
oni chca poprostu zeby postacia nie gralo kilku ownerów 24/7...
ale masz racje ;]
@topic... mi sie z deka podoba..bo chyba pojde na swiat non-pvp :P
Kornelotia
17-07-2006, 21:23
Hah w sumie Ci ownerzy to grają 25 / 8 :P:P a tak poza tym to z tymi runami.... hmm... teraz to moim druidem będzie fajnie jak będę kończył z grą.... :D to będzie coś ;] pewo bana dostane za zabijanie :D reszta zmian jest dobra.... na miejscu cip-softu nie wprowadzałbym tych samonaprawadzających run to będzie rzeź.....
Mr.Minister
17-07-2006, 21:25
oni chca poprostu zeby postacia nie gralo kilku ownerów 24/7...
Czyli koniec br :D:D
A tak na serio.. hmm.. ja nie gram w ten gniot bo nie chce 2 gim zawalic :P, mimo wszystko najlepsza tibia byla przed 7.6 i kropka ;)
Nieee! Co z Knightami? Bloczy Orshabaala a tu podchodzi ktos kto byl blisko i dostal najwiecej expa bierze TH i ucieka? Powinni zrobic taką opcje, że team na hunta bierze party (leader party to bloker) i tylko bloker powinien zbierac loota. Wiecie o co mi chodzi :) Moim zdaniem tak by było najlepiej.
No to pięknie nam cipy zrobiły. A miałem zamiar kupic pacca na wrzesień, a tu taki klops :(
Co do tego poziomu zmęczenie to debilizm. Jakiś koleś ma faze i za*******a z expem 10h, a tu taki pojebany przepis cipów go zatrzyma
Miejmy nadzieję że to tylko propozycje...
gram knightem i co do update podoba mi sie tylko to uhanie
ale celowanie z runek... bezsens?
mowicie że knighci będą mieli zjebanie, ale sorc tez nie ucieknie przed innym sorcem.. utani gran nic tu nieda...
a otwieranie potworków? - żenada... teraz będzie można chodzić na hunty tylko z zaufanymi ludźmi...
ale...
poczekamy - zobaczymy
ChynyDruid
17-07-2006, 21:26
pislaem h,u,j to mi pislao meski nazad plciowy samo ^^ sry all
Justysia_=*
17-07-2006, 21:28
ehh sa ludzie i parapety... :D
Wievioor
17-07-2006, 21:29
BUHAHAHAHAHA!!
Wiesz, to się nazywa C-E-N-Z-U-R-A
powtórzyć??
Smash-Shady
strasznie mi sie podoba ten pomysl z 10 sek czekaniem..zmeczenie?..moze byc....strzelanie na battle list....lekka przesada...20 knajta bez 4 m lvlva moze nawez zabic 15 sorc z lmmami :S ale update mi sie bardzo podoba..inni mysla ze klimat tibi sie psuje...ale wg mnie nabiera "innego ksztaltu" btw do strzelania na battle...uwaga na palkow....moga nam niezle combo zrobic (bolt+Sd :S) powtarzam, podoba mi sie updejt, wydaje mi sie ze ceny runek troche powinny isc w gore...a nie bp hmm 1k -.-" wogole spox mozecie mnie zbeszczescic za taka odp ale to tylko taka moja "skromna: opinia :S
pzdr
Smash
ChynyDruid
ehh sa ludzie i parapety... :D
szkoda ze ty to 2
Djurasik
17-07-2006, 21:31
Oryginalnie napisane przez Dagenoth
sluchaj... po 1 nie pisalem o wszystkim ale o wiekszosci i tak aniestety jest prawda. A teraz w punktach bede sie bronil przed niestety nieskutecznymi i zalosnymi twoimi atakami.
1. osoby ktore kradna loota nie moga byc naszymi kumplami! poza tym to ze to ze ciebie okradl "ziom" to wyszlo ci mysle na dobre. Lepiej stracic 250k i dowiedziec sie ze "ziom" jest g* wart niz pozniej dac mu np. inva do chatki i stracic ponad 1kk... Jesli dzieki temu z lootem tracilo by sie takich "ziomow" to tylko bogu dziekowac za tego update'a
2. sluchaj...
po 1 nawet nie policzyles ile expic bedzie mozna dziennie (pewnie jak wiekszosc) non stio... dzien w dzien
po 2 pewnie i tak tego nigdy nie przekroczysz (jak wiekszosc)... expic mozna 7h, a 56 czy tam ile (nie pamietam) max godzin spokojnie wystarczy na 2-3 dni pgowania po ktorych bedziesz odsypiac i all godziny znowu sie napelnia
po 3 patrzac na inteligencje i poziom intelektualny tej mlodziezy to tylko dobrze ze cipy ogranicza czas tej mlodziezy przed kompem
po 4 (wiecej mi sie pisac nie chce... powod masz w ktoryms poscie powyzej)
2. wiesz... moze i za te 400 z sd walne... nie wnikam... ale za te 250-300 to sie uha 40-50 ek z 6 m lvlem wiec chyba nic dziwnego ze 94 ms z 64 m lvlem bez problemu go z sd zabije... ek na 94 lvlu i zalozmy 7-8 m lvlem uha sie za ponad 500hp wiec takiemu z sdkow g* zrobic moge... ja go sdkuje za 400 i trace runke wartosci 300gp a ten sie uha (przywracajac all zycie) runka wartosci 150gp... poza tym on sie za 500 uha zawsze... ja z sd 400 chyba nawet w best hicie nie walne... a jak wejdzie 200 to co?
wiec musze powiedziec ze z tym battle to mi ostro dowaliles... ciekawe... porownales ~95 msa z 50 ek i placzesz ze ek przegrywa... porownaj 95 msa z 95 ek... wtedy ms ma g* do gadanie nawet z sdkami z battle...
Wiesz nic mi nie zrobiłeś, nic do Ciebie nie mam więc nie mam zamiaru się tu z Tobą użerać bo wkońcu poprostu wymieniamy poglądy. Ale nie rozumiesz jednego. Stamina jak napisali w newsie miała ograniczyć dzielenie kont ale zrozum że to nic nie zmieni. Bo jeżeli by się odnawiała jak nie zabijam potworów tylko jak stoje se gdzieć to rozumiem ale dlaczego mam się wylogować ? A co do tej bariery 7 godzin, dziennie w wakacje siedzę nawet po 2 doby jak mi sie chcę a to 48 godzin czyli 96 godzin do puźniejszego odsiedzenia od Tibi przez ten update. Nie jestem żadnym maniakiem ani nikim w tym stylu ale poprostu nieraz mam taki czas że robie tzw. maraton z kumplami. Coś w tym złego ? W dodatku zrozum że zapłaciłem za te gre za 90 dni a tu robią coś takiego "expisz 52 godziny to potem czekaj 104 godziny bo inaczej se nie poexpisz mimo że za to zapłaciłeś". Teraz mnie rozumiesz ? Poporostu chcąc zdyskryminować Sharerów krzywdzą uczciwe osoby. O to mi się najbardziej rozchodzi i to mnie nie bawi. Przemyśl to co napisałem zanim znowu powiesz że jestem noobem co się nie zna na tej grze itp. a potem zastanów się proszę Cię naprawdę uprzejmie, czy to co oni z tą staminą chcą zrobić jest fer dla uczciwych graczy bo nawet jak ktoś posiedzi sobie 12 godzin to już żeby to odrobić musi sobie dobe odpuścić. A i wierz mi że wielu przegina "magiczną barierę 7h". Jeszcze podziękuje Ci że wogule czytasz to co piszę do końca i chociaż prowadzisz normalny dialog, tak mogę pertraktować. Moje zdanie jest takie a nie inne i nie zmienie go, choć każdy z swojego punktu widzenia może inaczej na to patrzeć. Ja uważam przedewszystkim stamine i battle za faworyzowanie rune shoterów i tyle. Pozdrawiam.
Sir Deziom
17-07-2006, 21:31
Mam nadzieje ze CipSoft udoskonali jakos ten system nie kradniecia loota, czyli jak ktos jest w party z druga osoba to obydwaj moga odrazu brac przedmioty z ciala...
Xaemus Serigimox
17-07-2006, 21:32
...a ja się nie mogę doczekać. Rozumiem również wszystkich zawiedzionych, ale ich nie żałuję. Zawiedzionymi mianowicie będą ci którzy walili po rogach innych.
1.Teraz nikt mnie na lota nie wydyma.
2.Mam legalnego bota, a co za tym idzie równe szanse z dotychczasowymi boterami.
3.Ograniczy się ludzi typu "sorry krzyska nie ma poszedl grac w pile tu jego brat".
Same plusy więc, a wy se placzcie i drapcie sie po tyłkach.
CYA
przynajmniej nie bedzie AFKow no moze bede ale w mniejszej ilosci bo juz nie zrobi tak ze : rano expi wieczorem runy tylko rano expi to sie wyloguje bo na nastepny dzien bedzie o polowy mniejszy exp :D Brawa
Te lootowaniue mnie dołuje.
Powinno być tak ażeby 1 mogł otworzyć gracz którego atakował monster w chwili jego deda. Te strzelaie w ludzi z batle list... Ots plx??
kostooch
17-07-2006, 21:34
@ktostam:
nie rob z Cipsoftu takich troskliwych i opiekunczych zawodnikow, napewno nie chodzi im o zdrowie psychiczne graczy, ani tym bardziej zmniejszenie wplywow do swoich portfeli.
@stamina:
tak sobie wlasnie na spokojnie wszystko przeanalizowalem i musze stwierdzic, ze az tak bardzo nie bedzie ona przeszkadzac w graniu (co nie znaczy, ze jestem za). expiac okolo 8h dziennie, musisz odczekac 16h, po ktorych znow pelnoprawnie bedziesz mogl zdobywac exp. Pozwala to na w miare standartowa i komfortowa kontynuacje expienia w stylu w jakim bylo ono prowadzone dotychczas. Dysponujac tymi 42h expa w pelnym wymiarze, wychodzi na to, ze masz do dyspozycji 5 dni po ponad 8h. Wyglada wiec na to, ze po 5 dniach normalnego (przynajmniej dla mnie) expienia, bedziesz musial odczekac maksymalnie 1 dzien.
nie zmienia to jednak faktu, ze to po prostu nietrafiony pomysl i jedyny sens, jakim mozna wytlumaczyc jego wprowadzenie, jest chec zablokowania przez cipsoft predkosci rozwoju postaci. w aktualnym tempie prowadzonego pg przez niektorych graczy moznaby sie spodziewac pewnie z 350 lvla juz w przyszlym roku. do czego by to doprowadzilo, chyba tlumaczyc nie trzeba. lepsze takie rozwiazanie, niz znane z innych gier sieciowych resety serwerow do stanow poczatkowych.
dodatkowo gracze, ktorzy przykladaja duza wage do expa, nie beda tracili czasu na chociazby kontakty towarzyskie, gdyz lepiej bedzie im sie wylogowac i zregenerowac przez ten czas stamine, niz pogadac z kumplem...
@aimbot/uhbot:
omg, strasznie nierozwazna decyzja. od teraz calosc pvp ograniczy sie zgromadzenia odpowiedniej ilosci run/mf, odpowiednio szybkiego wciskania hotkeysow i nie spuszczania wroga z ekranu. mozna by sie rozwodzic na faktem, ze slabsi pvperzy beda mogli teraz latwiej skupic sie na innych aspektach pojedynkow (przeciez nie chodzi tylko o celne strzelanie runami), ale, do kur*y nedzy, od kiedy to jest sprawiedliwosc na swiecie?! w nastepnym technicznym update'cie (o ile tibia do niego dotrwa) proponuje usunac exhausty - wtedy to bedzie jazda.
chyba wszystko, jak mi cos jeszcze wpadnie do glowy, nie zawaham sie o tym napisac ;]
signed,
kostuch
Dragonhearted
17-07-2006, 21:35
Co za dno...kto bedzie na hanty łaził jak bloker nie bedzie mogł brac loota....Shooterzy beda biegali po loot z drugiego konca ekranu?? Beznadzieja .. matko te Cipy to sa naprawde jacys idioci....Wielu graczy pewnie odejdzie...X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Wievioor
17-07-2006, 21:36
@ChynyDruid
Parapet to ty
@ Moim zdaniem to nieprawda.
@ Jeśli tak będzie, to zapewne duża część graczy opuści tą gre.
@ PozDRo!
ChynyDruid
17-07-2006, 21:37
Mam nadzieje ze CipSoft udoskonali jakos ten system nie kradniecia loota, czyli jak ktos jest w party z druga osoba to obydwaj moga odrazu brac przedmioty z ciala...
Chlopak ma głowe zajebisty plan tak powinno byc
Dark Sven
17-07-2006, 21:38
Knighci to mają przesrane -.-''
Xaemus Serigimox
17-07-2006, 21:38
@ktostam:
nie rob z Cipsoftu takich troskliwych i opiekunczych zawodnikow, napewno nie chodzi im o zdrowie psychiczne graczy, ani tym bardziej zmniejszenie wplywow do swoich portfeli.
@stamina:
tak sobie wlasnie na spokojnie wszystko przeanalizowalem i musze stwierdzic, ze az tak bardzo nie bedzie ona przeszkadzac w graniu (co nie znaczy, ze jestem za). expiac okolo 8h dziennie, musisz odczekac 16h, po ktorych znow pelnoprawnie bedziesz mogl zdobywac exp. Pozwala to na w miare standartowa i komfortowa kontynuacje expienia w stylu w jakim bylo ono prowadzone dotychczas. Dysponujac tymi 42h expa w pelnym wymiarze, wychodzi na to, ze masz do dyspozycji 5 dni po ponad 8h. Wyglada wiec na to, ze po 5 dniach normalnego (przynajmniej dla mnie) expienia, bedziesz musial odczekac maksymalnie 1 dzien.
nie zmienia to jednak faktu, ze to po prostu nietrafiony pomysl i jedyny sens, jakim mozna wytlumaczyc jego wprowadzenie, jest chec zablokowania przez cipsoft predkosci rozwoju postaci. w aktualnym tempie prowadzonego pg przez niektorych graczy moznaby sie spodziewac pewnie z 350 lvla juz w przyszlym roku. do czego by to doprowadzilo, chyba tlumaczyc nie trzeba. lepsze takie rozwiazanie, niz znane z innych gier sieciowych resety serwerow do stanow poczatkowych.
dodatkowo gracze, ktorzy przykladaja duza wage do expa, nie beda tracili czasu na chociazby kontakty towarzyskie, gdyz lepiej bedzie im sie wylogowac i zregenerowac przez ten czas stamine, niz pogadac z kumplem...
@aimbot/uhbot:
omg, strasznie nierozwazna decyzja. od teraz calosc pvp ograniczy sie zgromadzenia odpowiedniej ilosci run/mf, odpowiednio szybkiego wciskania hotkeysow i nie spuszczania wroga z ekranu. mozna by sie rozwodzic na faktem, ze slabsi pvperzy beda mogli teraz latwiej skupic sie na innych aspektach pojedynkow (przeciez nie chodzi tylko o celne strzelanie runami), ale, do kur*y nedzy, od kiedy to jest sprawiedliwosc na swiecie?! w nastepnym technicznym update'cie (o ile tibia do niego dotrwa) proponuje usunac exhausty - wtedy to bedzie jazda.
chyba wszystko, jak mi cos jeszcze wpadnie do glowy, nie zawaham sie o tym napisac ;]
signed,
kostuch
sam bot nie wystarczy trzeba miec jak do tej pory jeszcze mózg
Smash-Shady
17-07-2006, 21:39
Co za dno...kto bedzie na hanty łaził jak bloker nie bedzie mogł brac loota....Shooterzy beda biegali po loot z drugiego konca ekranu?? Beznadzieja .. matko te Cipy to sa naprawde jacys idioci....Wielu graczy pewnie odejdzie...X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
jest 1 rada do tego....po 1 tylko na blood herbie (gsy)
knight bloczy gsa....ma w plecaku w parcele...shootezy zabija gsa...ty szybko wlozysz parcele..oni cie ne przesuna..odczekasz 10 sek...otworzysz gsa....wezmiesz loot....zchowasz parcele <- i tak do wyczerpania zapasow... :P
moze to nie byl dopry pomysl ale wkoncu jakies rozwiazanie...chyba ze mozna ludzi na parcele przesuwac.. @@"
PACC się będzie marnować jak cholera, mało kto będzie kupować jak będzie trzeba czekać pare dni na generowanie siły.
Po przeczytaniu tego ubdate jestem z minuty na minute bardziej zadowolony :D tylko powiedziec mi musicie czy ten ubdate juz jest ??? Bo dawno nie grałem a mam zamiar wrócić jak juz jest ;] 8o
Sie mapes
17-07-2006, 21:40
No coz ostatnio CipSoft dreczyl updejtami paladynow teraz zabral sie za rycerzy. Hmm skoro z aby zwalczyc userow AimBota dali mozliwosc celowania z battle list to moze w nastepnym update bedzie cos takiego jak TBI albo inne makro
Kolejne upośledzone dziecko zatrudnione do Cip Softu czy jaki c**j?!
Co to będzie za wojna, na battle
...
kostooch
17-07-2006, 21:42
sam bot nie wystarczy trzeba miec jak do tej pory jeszcze mózg
o tym samym napisalem w dalszej czesci tego podpunktu. czytanie ze zrozumieniem nie boli.
btw - chyba forum.tibia.com przezylo male oblezenie graczy, bo cos sie, za przeproszeniem, skórwilo.
Saviol007
17-07-2006, 21:42
A więc może teraz ja wyraże swoją opinie. Ten Update bedzie porażką, biorąc pod uwage chociazby lootowanie monsterow, no np. blocker idzie sobie z Shoterem na Demony, po zabiciu potwora shoter moze sobie lootowac monsterka a knight sobie patrzy..., albo przykladowo bije sobie dlka, jestem knightem hit z miecza niewpada tak czesto jak z jakies runy. Wbija jakis palek, mimo ze ja bylem pierwszy nawala a bolt i hmm, no i oczywiscie przewaza iloscia udezen, co za tym idzie? Lootuje mojego monsterka mimo ze ja bylem pierwszy.
Co do maniakalnego grania? moim zdaniem kazdy odpowiada za siebie i gra na ile ma ochote, nie jestemy wkoncu komunistycznym krajem.. 56h i z tego 14h to polowa expa.. Osoba ktora poddala ten pomysl jest jakas zazdrosna albo cos... jezeli chca zeby ludzie byli zadowoleni z Update niech przynajmiej wycofaja ten durny plan z Ograniczeniem sily.
Okej wiec teraz uhanie sie hotkeyem.. najpierw Cipowie byli przeciwni Botom a teraz sami go wprowadzaja ? ktory z was niemial satysfakcji z tego ze uhnol sie z deep reda przy uzycu wlasnych umiejetnosci, anihilator teraz bedzie robiony prawie afk... rownie dobrze mogli zmienic nazwe gry na Botia...
Strzelanie z sd na battle osobiscie nie gram na pvp, ale to kolejny przyklad na Botie ;// niebedzie ucieczki przed strzalem :|
To chyba na tyle na temat "unowoczesnien"
Wydaje mi sie ze bedzie wiele rezygnacji ze strony knightow, zmieni to calkowicie teraznisjszy system. i zrujnuje gospodarke :////
Pozdrawiam i jestem na Duze NIE dla Update'a
Mazur199
17-07-2006, 21:43
Mi osobiscie podobaja sie tez zmiany ktore chca wprowadzic Cipy.Przynajmniej skonczy sie dobra zabawa brazolom z lucery ( 25/8).
A co do otwierania zwlok po 10s to tez dobry pomysl ale tylko na solo hunta,bo na innych huntach w teamie bloker moze zwinac loota.Powinni zrobic ze gosciu ktory nie zabil moze otworzyc i sprawdzic co jest w zwlokach ale nie moze wrzucic do swojego bp czy gdziekolwiek.Tylko te celowanie z run to bedzie cos jak aimbot.Wiec z tymi runkami "powinni zblokowac,nie powinni" tak robic:P
Black Bloody Bear
17-07-2006, 21:45
Nie tylko knighci benda mieli przesrane bo takze inne profesje bo knight nie pujdzie z nikim zeby go okradal :] wienc inne profejse se nie po hunca tak jak kiedys na fajnych potworkach benda zmuszeni expic na jakis noobowatych potworkach X(
rzut okiem:
-cipsoft zabil multi player.
Knighci przestana blokowac, bo po co skoro shooter moze ich zrobic w ch**? Sorce beda sobie expic solo nie ogladajac sie na nic, na stworkach ktore moga sami zablokowac i z ktorych beda ciagnac profity ( ewentualnie z zaufanymi blokerami np hydry ). Palkom zycie sie nie zmieni - co ich nie dogoni to zabija i git. Kazdy zacznie grac sam dla siebie, poza nielicznymi wyjatkami zaufanych przyjaciol ktorzy pojda czasem razem na hunta.
-cipsoft zabil pvp
Przewiduje epidemie niskolevelowych sorcow z pojedynczymi bpkami SD, nawet niekoniecznie na main accouncie, jadacych na combo_botach, w ilosci odpowiedniej do zabijania danego levela 1 combosem. Skoncza sie wojny ( bo po co prowadzic wojny skoro bitwy beda sie ograniczac do lazenia kupa i zabijania kazdego kto wejdzie w zasieg ekranu ), skonczy sie expienie podczas wojen, zacznie sie exploit bugow typu 100 ludzi na 1 kratce ( schody, drzwi itp ).
-cipsoft zabil powergaming.
I dobrze, moze brazylijczycy grajacy np Randellem zaczna grac w pilke ?
-cipsoft zabil roznice pomiedzy profesjami
aka knight wreszcie ma vitke na autosendzie.
-cipsoft zabil swiaty pvp.
aka wszyscy beda zyli w pokoju jak cholerni hipisi bo kazdy bedzie sie bal ze jak podpadnie jednemu to przyjdzie 3-4 kolegow i go zabija w 20 sek.
patrzcie: jeslitylko ta osoba ktora najwiecej zadala obrazen moze otwierac stwora, to co z np. hydra huntem, gdzie loota sprawdza przeciez bloker nie? a te 10 sekund ktore trzeba czekaczeby otworzyc to juz kolejna hydra zlurowana bedzie.... strasznie przedluzy sie czas zdobywania exp bo to albo bedzie musiala podchodzic jakas osoba.... to zlodziejstwo fest bedzie... albo trzeba bedzie czekac tyle czasu i sie strasznie znudzi...wedlóg mnie to bezsens jest
druga sprawa... celowanie na battle.... totalna lipa...."nie mozemy wyapac aimbotterów to damy to wszystkim i bedzie good" tak zapewne mysla sobie cip.. no i ma... wg mnie powinny byc osto banowane osoby ktore go uzywaja.. np. widzialem film gdzie jest tak <puff><puff><puff>SD<puff><puff><puff>... a to wszystko w ulamkach sekundy...taki kolo to tylko bana powinien dostac a nie...ech... a co ja tu sie bede rozwodził... LIPA TOTALNA K***A I TYLE..
to z potworami to spoko, ale z runami a juz wogole z tym zmeczeniem wogole mi sie nie podoba X(
Kornelotia
17-07-2006, 21:51
hmm... a ztymi team huntami to nie jest przypadkiem tak że przez 10 sek może otworzyć ta osoba która straciła monsterowi najwięcej hp.... ale po tych 10 sek może otwierać już każdy ??
Gimli From Kazz
17-07-2006, 21:51
ehhhhhh... o każdym nowym uptade mój stosunek do Tibi zmienia się coraz bardziej na negatywny... Nie mam siły pisać jakie to dno... Mam nadzieje że to niesmaczny żart ze strony cip. Tylko możliwość celewonia z battle list można uznać na + ale wtedy to sorce po prostu będą wszystkich zabijali... jak kiedyś... Noo jeszcze pamiętam te czasy :)
No cóż... mam mieszane uczucia.
Z jednej strony sprawa loota. Nieziemsko denerwowały mnie kradzieże loota na non-pvp. Nareszcie będzie szansa na zniwelowanie tego, prawdopodobnie jednak kosztem knightów. Właściwie jeśli teraz nie dodadzą czegoś nowego, pożytecznego knightowi to marnie widzę jego los.
Z drugiej strony sprawa staminy. Jestem PACCem, płace za grę więc oczekuje, że nie będe miał ŻADNYCH limitów w tej kwestii. ABSOLUTNIE ŻADNYCH. A tu CIPSoft odwala taki numer... Jeśli PACC/promo nie będzie szybciej wypoczywał, to czuje, że zyski CIPSoftu z płatnych kont znacząco zmaleją. Może jak mniej sianka wpadnie do kieszeni, to uświadomią sobie, że coś tu jest nie tak.
Celowanie poprzez battle list - dość neutralne jak dla mnie, gram na non-pvp, więc średnio mnie to obchodzi. Mimo wszystko pvp, w mojej opinii, mam całkiem dobre, od czasu do czasu gram na Berylii. Tym samym lekko wkurzające będzie dla mnie to, że pierwszy lepszy dzieciuch z szybką rączką, wytrenowaną zapewne pod kołdrą oraz odpowiednim zapasem run z kasy kupionej na allegro będzie "pwnować".
Podróże - miły bajer, aczkolwiek rzadko kiedy uświadczyłem jakichś kolejek podczas podróży.
Najbardziej obawiam się staminy oraz "A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!". To daje realną nadzieje, że CIPSoft spieprzy coś jeszcze :/
Cipy nas znowu zachwyciły. W sumie ta gra zaczeła sie jeb*ac odkąd wprowadzili te soule....Ograniczyło to ilosc afkerów. Potem robienie run co było kompletną porażką. Uhy od 24 hmm od 25...Dlaczego? Bo cholerny pal na zrobienie hmma potrzebuje 280many, które ma dopiero na 25lvl. Różdżki były ok. Gdy przeczytałem primaaprilisowy zart tibia.pl to myślałem że zawału dostane... A teraz takie cós se strony cipów. Podają nam boty na tacy... Na anni nastawisz bota(chociaż nie wiem po co) I ci gówno udowodnią. Tak samo jak pk... Jakie są szanse knighta. który naprzykład wraca z hunta i nie ma ani uhów ani nic takiego w starciiu z wpełni wyposarzonym sorkiem gotowym na pekowanie. Wtedy dead będzie momentalny, a nie tak jak teraz że jak byłeś dobry to mogłeś slalmomem spokojnie zwiac do dp przed pk... Stamina też do dupy. Z pewnością ograniczy to przypływ gotówki cipom bo poco ktoś bedzie kupował pacca jak np w wakacje nie bedzie mógł poexpic 15h na dobe po po 3-4 dniach bedzie musiał czekac następne 3-4dni na to gówno.
Tak więc zapowiadane zmiany cipów to jeden wielki BURDEL.
A tych środowych zapowiedzi to sie k***a boje
Smash-Shady
17-07-2006, 21:54
Najbardziej obawiam się [..] "A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!". To daje realną nadzieje, że CIPSoft spieprzy coś jeszcze :/
Dokladnie...zgadzam sie z toba w 100%..oby CIPki czego nie spartolily...albo to bedzie jakis + 4 knights...ale pozyjemy..zobaczymy
Opcja czasowego expingu ma jeden plus: zmniejszy się nabów.
Czemu?
Po prostu naby najczęściej chodzą do kafejki, lecz gdy usiądą przy stanowisku, zobaczą z daleka błysk w oku maniaka, który wychodzi po 15h huncie... ;>
celowanie zbattle list poraża z tym expieniem tonawet fajnie nie gram za dużo dogonie kumpli maniaków z lootem nawet dobrze wezme toco moje poczekam on wezimie to co swoje i git i tak ten upade mi sie niepodobaX( X( X( X(
Dj Fara0n
17-07-2006, 22:03
Do wszystkich tych co boją ze blokerzy nie beda mogli sprawdzac loota: Zapewne w party kazdy bedzie mogl oblookac loota nawet jesli nie drasną potworka.
Co do samego update to w sumie mi to zwisa bo jestem retired. Ale jesli zechce mi sie wrocic to nie bede plakal ani z powodu staminy ,ani z powodu strzelania runkami na battle ,ani wogle ;).
ogolnie czytajac proposal board 4 strony o tym ze update smierdzi wyglada ze
1. Loot system bedzie wzbogacony o party<wszyscy w party moga patrzec i dotykac>
2. Stamina przejdzie mimo wiekszego sprzeciwu niz SP po prostu to CIP uwaza za antycheat tool i koniec<nawet jesli to zmniejszy wplywy z PACC-nie zmniejszy a nawet jesli to PACC beda szybciej odnawiac w lozku>
3. Aimbot wbudowany jak wyzej
4. Respy beda bo to jedyne co cieszy sie aprobata grajacych
5. Kapitan nie bedzie dawal trapowac ludzi na statkach
6. Punkty 1-6 starcza
Hah, czyli na hydrach bloker nie bedzie moj loota wziasc ;s
hiho
Zapowiada sie doskonaly update :)
1. to shooterzy beda otwierac martwe potworki( ciekawe ilu knightow zlozy mi propozycje... chodz na Demonki :)
2. skonczy sie lub ograniczy dzielenie kont i nie bedzie rekordu typu 100 lvl w 2 msc. nie bedzie juz robienia 2 mln expa w ciagu dnia przez 20 dni w msc :D
3. Nie bedzie potrzeby uzywania botow, bo wszystko bedzie tak jak powinno byc czyli hotkeye R O X
4. Strzelanie do graczy z listy battle :D nie bedzie juz "cudow" typu 70 ms pokonal 120 ms'a :baby:
czekam na kolejne propozycje : np. mozliwosc ogladniecia loota prze blockera :cup: a niech sobie chlopak popatrzy :)
pozdrawiam
wieslaw
Sir Deziom
17-07-2006, 22:09
ogolnie czytajac proposal board 4 strony o tym ze update smierdzi wyglada ze
1. Loot system bedzie wzbogacony o party<wszyscy w party moga patrzec i dotykac>
2. Stamina przejdzie mimo wiekszego sprzeciwu niz SP po prostu to CIP uwaza za antycheat tool i koniec<nawet jesli to zmniejszy wplywy z PACC-nie zmniejszy a nawet jesli to PACC beda szybciej odnawiac w lozku>
3. Aimbot wbudowany jak wyzej
4. Respy beda bo to jedyne co cieszy sie aprobata grajacych
5. Kapitan nie bedzie dawal trapowac ludzi na statkach
6. Punkty 1-6 starcza
Ad.1 Zeby tak sie stalo, blagam ;<
noobowaty mistrz
17-07-2006, 22:09
Teraz sie bedzie w tibie gralo dla zabawy a nie dla lvla i glownym elementem tej gry bedzie wbijanie sie na resp i pekowanie z kumplami sorcami z sd. Moze i fajnie bedzie chociaz ta gra nie powinna sie juz rpg nazywac bo nie chodzi tutaj o rozwoj postaci.
Dagenoth
17-07-2006, 22:14
czekam na kolejne propozycje : np. mozliwosc ogladniecia loota prze blockera :cup: a niech sobie chlopak popatrzy
ekhm... przeczytaj posta jeszcze raz... ten lvl to na pewno twoj? ciezko uwiezyc z takim czytaniem ze zrozumieniem...
Djurasik
17-07-2006, 22:14
Teraz sie bedzie w tibie gralo dla zabawy a nie dla lvla i glownym elementem tej gry bedzie wbijanie sie na resp i pekowanie z kumplami sorcami z sd. Moze i fajnie bedzie chociaz ta gra nie powinna sie juz rpg nazywac bo nie chodzi tutaj o rozwoj postaci.
DOKŁADNIE - RPG to rozwój postaci a Cipsoft wprowadzając stamine "zakończy ich rozwój" Teraz poprostu 100 level nie ma szans dogonić 120 levela bo nie wygra więcej godzin od tamtego gdy tamten będzie grał tyle ile można wycisnąć. Porażka. Lepiej żeby głosy setek jak nawet nie tysięcy graczy które wpłyną do CipSoftu coś zdziałały bo inaczej Cipki stracą raz graczy facc a dwa pieniądze z Pacc bo jak ktoś to powiedział wcześniej płacąc żądam żadnych ograniczeń bo za to się płaci. Pozdrawiam.
A myslalam ,te to tylko brothers Duck potrafia cos zje...bac;)
hiho
Zapowiada sie doskonaly update :)
1. to shooterzy beda otwierac martwe potworki( ciekawe ilu knightow zlozy mi propozycje... chodz na Demonki :)
2. skonczy sie lub ograniczy dzielenie kont i nie bedzie rekordu typu 100 lvl w 2 msc. nie bedzie juz robienia 2 mln expa w ciagu dnia przez 20 dni w msc :D
3. Nie bedzie potrzeby uzywania botow, bo wszystko bedzie tak jak powinno byc czyli hotkeye R O X
4. Strzelanie do graczy z listy battle :D nie bedzie juz "cudow" typu 70 ms pokonal 120 ms'a :baby:
czekam na kolejne propozycje : np. mozliwosc ogladniecia loota prze blockera :cup: a niech sobie chlopak popatrzy :)
pozdrawiam
wieslaw
1.Teraz to juz nikt nie bendzie chial blokowac nic bo sie to nie oplaca -.^
2.Jak Wyjdzie nowy server skonczy sie robie fast lvl :D bo będzie trzeba czekać
3.Boty ? co tam teraz to anihilator bendzie nuda co to kilikanie tylko bindów
4.A co będzie w next Uptade bendzie można bylo z sd jeb**ć z venore do carlin :D? :D :D :baby: :D :D
Niewidzialna reka
17-07-2006, 22:18
Mi sie wydaje ze teraz tibia to bedzie taki hack and slash jak MU ze na PVP jeden sorc 60 lvl rozwali calo gildie :(
No ale ja juz poprostu boje czytac tych waszych wszystkich wypowiedzi...
Ktos tam mowie ze gra caly dzien calo noc, przeciesz to nienormalne!!
Wiecie co to tibia? To gra a gra jest po to zeby jak sie nie ma co robic to spedzic jakos ten czas a wy siedzicie przed monitorami 24h na dzien.
Ja gdy gralem w tibie to max 2 godziny wiecej ...
mamy a wy wolicie siedziec przed monitorem expic te 12 godzin i pozniej narzekac ze wam sie stamina skonczyla ;(
Tibia to tylko gra wiec opamietajcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolejny raz zadaje te pytanie :D ubdate jest według mnie dobre teraz pytanie czy ten ubdate juz wszedł b dawno nie grałem a mam zamiar po ubdate zacząc grać wreszcie normalna gra stanie się dla wszystkich :D8o Tylko cz ten ubdate juz wszedł w życie
Kolejny raz zadaje te pytanie :D ubdate jest według mnie dobre teraz pytanie czy ten ubdate juz wszedł b dawno nie grałem a mam zamiar po ubdate zacząc grać wreszcie normalna gra stanie się dla wszystkich :D8o Tylko cz ten ubdate juz wszedł w życie :baby:
Teraz juz nietrzeba bedzie sciagac botow zeby cheatowac.
Powiem tylko tak De.....ne dla Knightow !!! bende bloczyc a sorcer zabieze mi z demona MPa i Dluga aha Cip Soft THx Very .... NO COMMENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Djurasik
17-07-2006, 22:25
Bedzie dno ? dno to bedzie w portfelu CipSoftu... z tego co wiem to Klient nasz pan a nie sługa... no ale jak się nie poprawią to poprostu zbankrutują ;/ proste ;/
Thristen
17-07-2006, 22:26
ZALOBA narodowa. Updejt rulezzz
Drogi CIP soft team czy jakos tak ;p
Proszę Cię w następnym update o Lighthaka oraz cavebota.
z pozdrowieniami Mee ;]
JOKE ;D
mi sie tam podoba update ;)
cya
Skromny pacyfista
17-07-2006, 22:28
No to CIP-ki traca polowe gracze... prawie wszyscy moim przyjaciele sa oburzeni i mowia ze nie beda grac ... (sell char) przesada z tym updatem o,OX(
Powiem tylko tak De.....ne dla Knightow !!! bende bloczyc a sorcer zabieze mi z demona MPa i Dluga aha Cip Soft THx Very .... NO COMMENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie rozumiem tych obaw przed kradzieżą lootów... Przecież na hunty przeważnie chodzi się z kumplami, no to wystarczy uzgodnić przed huntem, że czekacie 10 sec i knight otwiera loota, a jak ktoś otworzy przed tobą to kończysz exp i tyle ;p
Niewidzialna reka
17-07-2006, 22:30
Najlepiej by bylo gdyby cofneli wszystkie update techniczne od 7.5 do 7.72
wtedy jeszcze zadna profesja nie byla udupione teraz udupili calo tibie a zwlaszcza knightow :(
Ozzie Vis
17-07-2006, 22:30
Wlasnie kupilem pacca , a tu gowno z gry robia -.-....
Szczególnie to z runami na hotkeye
Nie no hotkeye to juz przesada... ale z tym lootem to calkiem fajnie ;) ale jesli podejdzie ci na non-pvp taki h lvl i dednie monstera i wezmie loota :/ i przez 10 sekund nic mu nie zrobisz ;/
Rafix vel Banitu
17-07-2006, 22:33
gram na npvp wiec strzelanie z blist to zadna zmiana
blokowanie respawnu to nawet dobre
zmęczenie to nienajlepszy pomysl... powinni jakos inaczej walczyc z share... szczegolnie nie kosztem innych... ale to bedzie tylko na test servie, bo sie zorientuja moze jakims cudem ze coraz mniej ludszi bedzie kupowac pacca i to wycofaja... jak przejdzie przez t server to pociagnie najdluzej do grudnia
w najgorszej sytuacji jest taki np. 150 ek - granie nim na pvp to nie bedzie jak kiedys polegalo na umiejetnosciach, a na szybkim necie(uh na hotkey) i spadaniu do miasta
kapitan gada z kilkoma graczami - nawet dobre -,^
wiec teraz pozostaje nam tylko czekac do srody, bo "A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!"
hail!
Geralt ze Spychowa
17-07-2006, 22:33
uhaha sie usmialem ;P nie no... teraz to wam powiem ze zart prima aprillisowy udal sie podwojnie :D
a z tymi kradzionymi potworami to az dziw ze dopiero teraz to robia.... naprawde - to byl skandal, ktos moglby powiedziec ze kolejny zart :|
Pan Jordi
17-07-2006, 22:35
R I P
TIBIA
1997 - 2006
Killed by Next Update
Niewidzialna reka
17-07-2006, 22:38
R I P
TIBIA
1997 - 2006
Killed by Next Update
OW3D!!!!:D :D
Morgaroth
17-07-2006, 22:38
Według mnie update zapowiada się dobrze , ale i tak już nie gram :P Mam tylko sceptyczne zdanie co do tego loota. Z jednej strony dobrze , gdy bym expił , jednak z drugiej wczasie blokowania będę musiał czekać 10 sekund... Pozdrawiam.
A ja chcialem poczekac na new serw pvp i tam zaczac grac najtem ;)
Chociaz sugerujac sie wypowiedzia kogos z forum w nastepnych update'ach powinni wzmocnic "kajtka"
Ja daje temu update'owi 4-
A idz pan w ch*j z takim zartem !! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Gniew Mroku
17-07-2006, 22:41
1. Wytrzymałość - czy naprawdę 8 godzin tibii na dobę to tak mało?!? Jest to bardzo dobry pomysł, chociaż i tak ciągle dużo czasu dają na grę.
2. Runy w battle list - "Czego się nie da zniszczyć z tego trzeba szydzić". Tak więc CipSoft niweluje Aimboty, ale czy nie lepiej było by wyeliminować wogóle używanie run w battle?
3. Anty-thiefs - kolejny dobry w teorii pomysł, który rozbija się o hunty z blokerem. Ale po co shooterzy mają wogóle podchodzić do ciała? Pozatym Cipsoft z pewnością zauważy opinie graczy i przed wprowadzeniem updatu wymyśli by wszyscy z party mogli brać loot.
Jak zwykle, update w miarę mi się podoba (zielony pasek wyobrażam sobie już od 7.4).
PS. Orshabaal przy blokadzie kradzierzy loota. Wyobrażacie sobie ten tłok po 10 sekundach?
Ozzie Vis
17-07-2006, 22:42
I po co zmieniać coś co nikomu nie przeszkadza?
Duke Dran
17-07-2006, 22:43
Widać jak się wszyscy cieszą z next update może by zrobić ankietę ? xD
btw Ciekawe kiedy ruszy test serwer ? juz sie doczekac nie moge.
ChynyDruid
17-07-2006, 22:44
Co to za tibia teras bedzie słodka grafika pokemonowa ^^:baby: widocznie tvn albo cos zadziałało na tibie ze czas grania ograniczyli .Zapewne nie chodzi im o wielu ownerow bo to ich pie***** to jest gra ktora przynosi zysk jak bym byl szefem tibi i za pacc dostawal kase to by mnie to pierd***** czy ktos ma 2 ownerow,widocznie zaplacili jakas kare lub przegrali jakas sprawe w sadzie typu http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=118121 ze wprowadzaja czas grania ograniczony.Poprostu 1 jest pewne ze po tym update wejdzie nowe update ze pacc nie beda musieli odpoczywac tyle co facc tylko polowe czasu mniej i tym chwytem marketingowym zacheca facc do kupienia pacc wiec sie nie martwcie a ten czas grania to dla prasy,medi czy innego tego typu duperszmitow gra bez uzaleznien.
Jak juz ktos wspomniał to lootowanie komuś potwora jest niedorobione. Wyobraźcie sobie jak będzie wyglądac jakikolwiek hunt zwłaszcza na non pvp, omg. Ogólnie sam pomysł z tym jest ok, moze gdyby pomysleli nad czyms typu otrzymane obrazenia*4 + zadane obrażenia i kto najwiecej ten otwiera, bloker by dostał raczej. Chociaz tez niewiadomo jak by to wygladało...
Stamina - OK, Kapitanowie - OK, celowanie z battlelisty - nie dotykam tego tematu nawet pięciometrowym kijem...
Przyzwyczaiłem sie ze jak są zapowiedzi ostatnich updatów to zapiera mi dech w piersi ale ten teaser był już mocny...
Powiem tyle :D
1)loot thief:ok
2)strzelanie z run na battle: sam gram sorcem :| Dla mnie by to było cool :( No ale bez jaj, najtow bedzie coraz mniej i nie bede mial z kim na hunty chodzic bo wszyskie pk powybijaja :| I nie bedzie mozna sie uchronic przed atakiem :P
Ale tylko 56h na tydzien to tak srednio :P Bo jezeli ide na hunta odrabiac soule, potem robic np: sd albo hmmy, no to wtedy nie odpoczywam, musze miec loga :| Straszna lipa :| Powinni zrobic ze jak expie to sie mecze, a jak nie expie i np: tylko stoje sobie to odpoczywam, bez jajow no :| Run nawet nie bedzie mozna robic :( To naprawde zje****, oprocz tych dwoch rzeczy wsio mi pasi :P Współczucia dla najtow :P
mario devil
17-07-2006, 22:50
A to bydlaki z tych cipów;p. Sorc dzieki kolejnym update rośnie w siłe. W zimowym update okradli paladyna więc powinnie teraz go jakoś wynagrodzić. W tym update postawiono knajta w ciężkiej sytuacji. No cóż może kiedyś udupią sorca. Przynajmniej wtedy siły były by wyrównane. Ale z tymi hotkeysami to sami siebie przeszli... A co do loota to myśle że to pomysł trafiony.
Czy oni podurnieli to jest bez sensu zeby jakies zmeczenie miec ;).
Czy jak bedzie sie siedzialo na np. hydra huncie to tez to bedzie brane jako zmeczenie ?
Bake Samo
17-07-2006, 22:52
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.
Moze to i dobre... ale co teraz shooterzy beda kradli loota blokera?:D :D
Zmeczenie postaci... BETON :D :D Kazdy gra tyle ile chce grac a nie tyle ile tibia pozwala, nom w sumie po upie tak juz nie bedzie....
Ale co prawda, REWOLUICJA bedziemy mieli WBUDOWANEGO BOT do tibi, bedzie dzialal zawsze :D uh na hot keya dla ruca, sd do pkowania dla sorca nom po prostu Z*J*B*S*I*
Co update to gorszyX(
Teraz powstaje pytanie, grac dalej w ten shit czy dac sobie spoko?:]
We will see...
Pozdrawiam Bake.
@Edit:
Down:
ROX!!!! szkoda ze nei gram na pvp :D:D:D:D:D:D
noobowaty mistrz
17-07-2006, 22:52
Moj nowy styl gry:
10 godzin expie robiac lootbaga na senji zeby w *** kasy sie dorobic -> kupuje sd -> ide pekowac przez nastepną godzinę -> biore loot z dedow ludzi na 50+lvl (bo gorszych zabijac nie bede) -> kupuje sd -> ide dalej pekowac az do bana -> przed ostatnim zabiciem loguje second chara zeby wzial loot jak bana dostane i oddaje second charowi reszte run -> biore loot, runy i dokupuje sd w sklepie -> ide pekowac second charem do bana -> rozwalilem w *** pol swojego serwera, mam 1kk albo i wiecej -> tworze kilka nowych charow do pekowania (na manasach 15 mlvl i expie z sd zeby szybko z 20 lev wbic) -> dalej pekuje i tak az do usranej smierci
Ocencie czy moj sposob na gre po nowym update jest dobry? :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:
zajefajny sposob tylko szkoda ze nie wykonalny :D
ziemniak1600
17-07-2006, 22:55
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.
Tak teraz expienie na hydrach bedzie dawalo loot dla sorkow?
Ponadto blokowanie respawnu będzie odbywało się wyłącznie na piętrze, na którym ktoś stoi, na wyższych i niższych piętrach potwory będą się od teraz odradzały normalnie.
To mi się podoba
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
To troszke lipa bo jak ktos poexpi na hydrach 3 dni (japoncy to potrafia:) ) to bedzie musial dlugo czekac zanim sie bedzie moglo ponownie expic:/
Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami. Ponadto pojawią się nowe możliwości hotkeyów, którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty. Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.
Tibia robi sie jak bot...niebedzie banow za boty :)
Ponadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie. Jeśli wypowiedz magiczne słowo "Please bring me to [nazwa miasta]", postawią żagle lub przygotują swój magiczny dywan, by zabrać cię do celu, oczywiście pod warunkiem, że masz odpowiednią ilość pieniędzy i premium account. Możliwość taka będzie jednak działać tylko, jeśli kapitan już z kimś rozmawia, więc zazwyczaj nadal będziemy po staremu korzystać ze statków i dywanów.
To jest dobre jak jakies nooby blokuja npc
Ten news NIE jest żartem.
Ta a ja niejestem gópi;p
Nataniel
17-07-2006, 22:55
noobowaty mistrz
twoj nik muwi wszystko za ciebie za slaby poziom by smieszylo ..
Może ktoś już to proponował ale naprawde nie mam sily ani czasu czytac 40 stron tematu.
A mianowicie mozna by wprowadz specjalna liste, na ktora dodajemy osoby upowazniajac je jednoczenie do zabierania loota z zabitych przez nas potworkow. I mysle ze po klopocie ;)
noobowaty mistrz
17-07-2006, 22:59
noobowaty mistrz
twoj nik muwi wszystko za ciebie za slaby poziom by smieszylo ..
naucz sie pisac po polsku zanim kogos skrytykujesz
Descartes
17-07-2006, 23:00
Ludzie, czy wy nie umiecie czytać?! Stamina będzie ograniczać tych, co EXPIĄ 24/7! Normalny gracz może sobie expić z 5h dziennie, a siedzieć on-line jeszcze więcej, a go zmęczenie nie będzie dotyczyć.
A mianowicie mozna by wprowadz specjalna liste, na ktora dodajemy osoby upowazniajac je jednoczenie do zabierania loota z zabitych przez nas potworkow. I mysle ze po klopocie ;)
Co to da? Nadal musisz liczyć na uczciwość shooterów, bo taki może cię nie dodać do listy i możesz obejść się smakiem.
Widać jak się wszyscy cieszą z next update może by zrobić ankietę ? xD
btw Ciekawe kiedy ruszy test serwer ? juz sie doczekac nie moge.
Test server zapewne bedzie tylko dla tutorow... Jak to przy kazdym powazniejszym updacie ;s.
Wiecie co? Mam plan! Zrobmy petycje w podobie do tej z klientem pod linuksa, ale zeby nie dawali nam aimbotow i zeby nie bylo systemu "anty-thief"!
Bake Samo
17-07-2006, 23:03
Ludzie, czy wy nie umiecie czytać?! Stamina będzie ograniczać tych, co EXPIĄ 24/7! Normalny gracz może sobie expić z 5h dziennie, a siedzieć on-line jeszcze więcej, a go zmęczenie nie będzie dotyczyć.
A jak ja sobie gralem po 10-14h dziennie jak mialem ochote, to chyba mnie to teraz ogranicza czy nie? co z tego ze bede stal pod domkim i gadal glupoty? wole wyjsc na dwor i tam sobie pogadac
chce ktos kupic 49 royala na Selenie?:D
Retired.
i 65 pala na kyrze -.- Retired dopóki nie polepsza pala xD
zamienie na 25 sorca z exori vis -.- -.- -.-
Zaniedługo będzie Tibi-Online, to co teraz jest zmeinniane wyrózniało się na tle 'chińskich' rpgów w których zwyczajnie sie expi...
Nie ma juz pvp skilla - tak jak w sithach typu silk, kal, mu, liczy sie level, mlv, uhy,
Brak kradziezy loota - rowniez zgapione z tychze mmrpg,
Blok respa - mi nie przeszkadzało to starsze wiec nowsze i takze,
Anty PG - wedlug mnie b. dobre
Multi NPC - rowniez dobre, szczegolnie na test servie ; >
BUAHAHAHAH śmiech na sali ...
Ciekawe jak bloker otworzy orshaka : )
to z tym lootem jest idiotyczne...
BATTLE LIST I RUNKI PVP ? znowu smiech na sali...
a no i bardzo fajnie bedzie pg...
TO WSZYSTKO PRZEZ WAS TIBIA.PL I WASZ ZART 1KWIETNIA ! :[
ludzie nie placzcie z tym lootem blokera moze bedzie tak ze jak bloker jest w druzynie z tym co zadal najwiecej obrazen potworowi (shooterem) to moze wziasc loot ?? wg tak wlasnie bedzie. nawet jesli nie to mi nie bedzie przeszkadzac bo raczej soluje potworki i zaden noob nie bedzie mi kradl loota : ] statki-dobra zmiana dla mnie nie przydatna bo nie posiadam pacca. to zmeczenie nie wydaje mi sie ze bedzie tak przeszkadzalo zobaczymy jak to bedzie wygladalo w praktyce a celowanie na battle to raczej negatywna zmiana gram na non-pvp ale sadze ze to wyeliminowanie knightow z serwow pvp teraz knight na pvp nie ma zadnych szans w walce z sorcem/drutem hotkeye hmmm w sumie nie zmienia az tak wiekszosc i tak uzywa botow dla mnie nic zlego/dobrego umiem sie uhac -.-
najgorsze jest to ze gracz, ktory swiezo zakupil pacca bedzie korzystal z niego mniej o ile sobie wyliczyl!! powinni teraz przedluzyc pacca o jeszcze raz tyle -.-
ja np. gram sorcem i czasami lubie popykac ostro przez kilka dni i mam w planach next pacca, ale teraz to sie zastanawiam czy kupowac bo stamina... ehhh
Co do tego z tym odpoczywaniem to moim zdaniem loooz
Pewnie high lvle ( sorce ? bo pewnie 70 % najtów i palków nieuzaleznionch od tibii zostawi je jak smiecie bo przeciez sorc lepszy :P ) poradza jakos sobie z tym anty PG, chociazby jezeli postac odpoczywa na afku gdzies mozna expic / sharowac 12h a drugie 12h postac moze na afk gdzies stac ;P
Co do potworow to jest to strzal w dziesiatke, lecz z tym stamina skill dla wielu starych graszy moze to zniechecic do dalszej gry. Lecz jak sie gra knightem, i sie wykozysta ten skill to mozna przez czas odnowy robi runki swoim runemakerem.
Skoro ludzie uzywają aimbotów to cipy zamierzają zrobić aima w tibii, jeszcze cavebot, a moze i niech ryby same wyskakuja po nacisnieciu hotkeya.
Predator myszy
17-07-2006, 23:08
1.pouwielbiam jeść bananyane jest to po pierwsze, ze musisz czekać 10 s na otwieranie lota z potwora,poniewaz...
a)jaki knight bedzie chciał bloczyć. Jezeli wiadomo że knight przy bloczeniu zbiera najmniej expa i nigdy nie bedzie mógł otworzyc lota jako pierwszy-.-X(. Gdzieś czytałem takie stwiedzenie"jak ktoś otworzy pierwszy to go wyuwielbiam jeść bananyią i ta osoba kończy expienie. kobieta lekkich obyczajówA CO ZA NOOB TO PISAŁ kobieta lekkich obyczajówA A JAK JEST TO HUNT DEMONÓW I kobieta lekkich obyczajówA POLECIAŁO MPA TO ON ZAuwielbiam jeść bananyIE MPA I KOŃCZY EXPIENIE........:cup: I WINNER kobieta lekkich obyczajówA JEST A KINA ZNOWU WYuwielbiam jeść bananyANY JESZCE 1 UPADE I SAME SORCE BEDA CHODZIC A DRUID BEDZIE BLOCZYŁ BO MOZE SIE SIOCHAC-.-
b)Jeżeli bedziesz np. robil jakiegoś zespołowego questa typu of quest albo jakis djinn quest. Na jednego potwora udeza powiedzmy 10 osób. Krótko mówiac w tym rzodkiewka jest superonym haosie nikt nie będzie wiedział kto zebrał wiecej experiensa i połowa lota zgnije w ciele potwora;(
2. Celowanie z run.......
No kobieta lekkich obyczajówa cytuję
(Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.)
No to kobieta lekkich obyczajówa mać w*******am 100 lv sorcem 70 mlv + ustawiam kobieta lekkich obyczajówa Hotkey
na używanie runy SD na celu pod myszka i kobieta lekkich obyczajówA GRAM W KURKE WODNĄ czyli ustawiam na F1 sd pod myszka i send automatically(dla nie kumatych powtarzanie po wciśnieciu i trzymaniu klawisza. Spotykam tym 100 sorcem 100 knighta celuję myszką trzymam klawisz lecą sd. I co myślicie stanie sie dalej....
męski narząd płciowy wie
bo knight ma na Hotkey używanie runy Uh na siebie i kobieta lekkich obyczajówa ja go sd on kobieta lekkich obyczajówa uh.Normalnie to zależalo od refleksu gracza kto szybciej sie uha lub wali sd.
A teraz kobieta lekkich obyczajówa zalezeć bedzie to wylocznie od tego kto ma więcej run...To po męski narząd płciowy mi ten 70 mlv affff X( X( X( X( X( X( Lepiej wlozyć kase w runy.. TO JEST kobieta lekkich obyczajówA BOT.....X(:evul:
3. kobieta lekkich obyczajówA ja kupuje pacc czy tibia cip-soft?
no kobieta lekkich obyczajówa ja
to kobieta lekkich obyczajówa jakim prawem oni będą mi zabraniać kobieta lekkich obyczajówa grać i będę tracił pacc.
No bo kobieta lekkich obyczajówa jak zjade 56 h expienia to kobieta lekkich obyczajówa jezeli chcem jeszce coś wbić lv muszę kobieta lekkich obyczajówa przez jakiś czas wylogować postać, czyli tracę dni pacca;( X(
blokowanie respawnu moze być
rozmowa kilku osób z Npc na statku roxx mniejsza strata czasu
OGÓLNIE KUPA =(
Pozdro i sory za wyrażenia ale nie dawno kupiłem pacc i żałuje affX( X(
Skargi to Tibia.pl za zart z 1szego kwietnia...
Rzucam tibie... no chyba ze to zart ze strony cipsoftu...
Jedyne co mi sie podoba to to ze Tajfun nie bedzie wbijal 2mil exp dziennie :D
ogolnie SUX chyba przerzuce sie na Lineage2 ...
Bake Samo
17-07-2006, 23:10
ludzie nie placzcie z tym lootem blokera moze bedzie tak ze jak bloker jest w druzynie z tym co zadal najwiecej obrazen potworowi (shooterem) to moze wziasc loot ?? wg tak wlasnie bedzie. nawet jesli nie to mi nie bedzie przeszkadzac bo raczej soluje potworki i zaden noob nie bedzie mi kradl loota : ]
Nom rzeczywiscie nie ma co plakac. BUAHAHHAAH solujesz SAM wow majac 46lvl tez bym solowal, guarda, a idz na demki wrle czy nawet na glupie hydry czy dle i co wtedy? jak narazie tibia.pl przetlumaczyla newssa z tibia.com i nie widzialem zadnego opisu o teame zeby mogl caly team zbeirac to co wypadlo. a co jak exp podzieli sie na rowna polowe?:D:D:D
Nataniel
17-07-2006, 23:10
do noobowaty mistrz
pff koles to ty sie czytac naucz kazdy sie doczyta jak napisze o zamiast ó
A propo upadate nei przejmujcie sie tak.
Bedzie doprze, musi byc ;)
Moja mala ocenka na temat update'a.....Pieprzą tą gre coraz bardziej...ehhh :/
Walka poprzez Battlelist-
Porazka, Pallek bedzie walic z bolta i z sd rownoczesnie, taki sorc na nizszym lvl 0 szans, knight to samo gowno zrobi...
Co do zabitych potworków i zbierania loota-
Np. jest bloker ...i co ?? nie bedzie mogl sprawdzic loota tylko zrobi to jakis inny koles i nie bedzie musial mowic co wylootowal...a knight'owi tym bardziej nie beda sie zwracac uhy -.-
Zmęczenie -
No comment...Ciekawe jak ludzie rooka beda przechodzic omg
I tyle z mojej oceny...ogolnie sux ! zdeka nie przemyslane ehh...
Pozdr0 B)
Dziękuje sobie że zdążyłem sellnac mojego palla za okazała sumke. Chciałem iść na new normal-pvp server ale zakoncze moja przygode z ta grą bo ona schodzi na psy. Teraz 90% charow to beda sorce na nowych swiatach chociarz i tak ich bylo za dużo. Knight już wogole odchodzi do lamusa.
Cya on OTS gdzie mozna normalnie postrzelac z runek ;]
Dark Brozyn
17-07-2006, 23:13
1.pouwielbiam jeść bananyane jest to po pierwsze, ze musisz czekać 10 s na otwieranie lota z potwora,poniewaz...
a)jaki knight bedzie chciał bloczyć. Jezeli wiadomo że knight przy bloczeniu zbiera najmniej expa i nigdy nie bedzie mógł otworzyc lota jako pierwszy-.-X(. Gdzieś czytałem takie stwiedzenie"jak ktoś otworzy pierwszy to go wyuwielbiam jeść bananyią i ta osoba kończy expienie. kobieta lekkich obyczajówA CO ZA NOOB TO PISAŁ kobieta lekkich obyczajówA A JAK JEST TO HUNT DEMONÓW I kobieta lekkich obyczajówA POLECIAŁO MPA TO ON ZAuwielbiam jeść bananyIE MPA I KOŃCZY EXPIENIE........:cup: I WINNER kobieta lekkich obyczajówA JEST A KINA ZNOWU WYuwielbiam jeść bananyANY JESZCE 1 UPADE I SAME SORCE BEDA CHODZIC A DRUID BEDZIE BLOCZYŁ BO MOZE SIE SIOCHAC-.-
b)Jeżeli bedziesz np. robil jakiegoś zespołowego questa typu of quest albo jakis djinn quest. Na jednego potwora udeza powiedzmy 10 osób. Krótko mówiac w tym rzodkiewka jest superonym haosie nikt nie będzie wiedział kto zebrał wiecej experiensa i połowa lota zgnije w ciele potwora;(
No kobieta lekkich obyczajówa cytuję
(Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.)
No to kobieta lekkich obyczajówa mać w*******am 100 lv sorcem 70 mlv + ustawiam kobieta lekkich obyczajówa Hotkey
na używanie runy SD na celu pod myszka i kobieta lekkich obyczajówA GRAM W KURKE WODNĄ czyli ustawiam na F1 sd pod myszka i send automatically(dla nie kumatych powtarzanie po wciśnieciu i trzymaniu klawisza. Spotykam tym 100 sorcem 100 knighta celuję myszką trzymam klawisz lecą sd. I co myślicie stanie sie dalej....
męski narząd płciowy wie
bo knight ma na Hotkey używanie runy Uh na siebie i kobieta lekkich obyczajówa ja go sd on kobieta lekkich obyczajówa uh.Normalnie to zależalo od refleksu gracza kto szybciej sie uha lub wali sd.
A teraz kobieta lekkich obyczajówa zalezeć bedzie to wylocznie od tego kto ma więcej run...To po męski narząd płciowy mi ten 70 mlv affff X( X( X( X( X( X( Lepiej wlozyć kase w runy.. TO JEST kobieta lekkich obyczajówA BOT.....X(:evul:
3. kobieta lekkich obyczajówA ja kupuje pacc czy tibia cip-soft?
no kobieta lekkich obyczajówa ja
to kobieta lekkich obyczajówa jakim prawem oni będą mi zabraniać kobieta lekkich obyczajówa grać i będę tracił pacc.
No bo kobieta lekkich obyczajówa jak zjade 56 h expienia to kobieta lekkich obyczajówa jezeli chcem jeszce coś wbić lv muszę kobieta lekkich obyczajówa przez jakiś czas wylogować postać, czyli tracę dni pacca;( X(
OGÓLNIE KUPA =(
Pozdro i sory za wyrażenia ale nie dawno kupiłem pacc i żałuje affX( X(
człowieku a nie mogłeś tego napisać bez tych wszystkich głupich tekstów typu kobieta~ itp? Twoj post jest beznadziejny omg.
@update
no cóż każdy narzeka a i tak będą grali. z soulami było to samo. pomyślcie kiedy przestaniecie grać w tibię (....) wymyśliłeś ? to właśnie wiesz co będzie w next update :)
Powiem jedno:
Gdzie do qrwy nędzy wyczytaliscie ze w party też bedzie loot share?
Może ja jestem ślepy?
// Edit, literówka
To ja jeszcze cos powiem:
Mamy Pacc:
Zmęczenie>Krócej gramy>Szybciej pacc zlatuje>Kupujemy pacc
Czyli to co CIP chce, wiecej kasy zarobia.... X(
Ogolnie mowiac, te zmeczenie mnie najbardziej wqrza..
A co do kradzenia loot, to wreszcie rook stanie sie pozadnym miejscem...
Prawie, bo i tak podejda i zawala potworka... Huh...
Błędne koło...
A battle list... Współczuję knight'om... Gram palkiem, wiec, tez bede musial byc na bacznosci.. Chociaz.... ;-)
C ya
A co do przerzucania sie.. To od pewnego czasu gram w Silkroad online...
Pociesza mnie ta gra narazie ^.^
guzik116
17-07-2006, 23:14
Stary ,rooka sie przechodzi w 4h max ;/
Zupka_Chinska
17-07-2006, 23:15
R I P
TIBIA
1997 - 2006
Killed by Next Update
To mnie dobiło xD.
Topic:
- Wszyscy krytykują, że knight`ci na huntach mają kiepsko z lootem. A po co shoterzy w ogóle mają podchodzić do ciała ?
- Nie wyobrażam sobie gry teraz knight`em na serverze PVP-E, ogólnie nie wyobrażam sobie gry na PVP-E
- Tibia zacznie być chyba teraz robiona na wzorze OTS`ów, zaczynam wyobrażać sobie runki po 100x
- " Czego nie można zlikwidować, lepiej poprzeć " jak ja tęsknie za Tibią 7.5
- Knight`a robić to teraz będzie porażka, może wymyślą użycie hotkey`s na "wsadzanie" ice rapierów do ręki z plecaka, a może nawet będzie je można kupować w sklepie za grosze
- Mam nadzieje, że zaraz po wprowadzeniu planu w życie, zrobią jakiś przyzwoity exhausted
- Wojny będą teraz polegały na tym kto ma więcej sd i sd-shooterów po swojej stronie
- Nie dziwie się, że CIPki ostatnio dodały servery non-pvp, jak wszyscy klneli na ten rodzaj serverów, zdaje mi się że po incydencie z Battle, większość zacznie tam grać xD
- Ale w sumie wszystko **** mnie to obchodzi bo skończyłem z tym badziewiem ;)
Powiem tyle: co każde naciśnięcie F5 widze 3 nowe posty i za moment mod zamknie ten chatroom.
Bake Samo
17-07-2006, 23:18
Dobra wbijam w to co tu pisze.... juz mi sie nei chce tego sledzic.
SPRZEDAM SIEBIE msq na gg.
cya i pozdrawiam.
UPDATE ROOOOOOOOOOX!
a co do tego pana co zadal pytanko kiedy konczymy grac. Wiec nei gram juz od 2 miechow bo mi sie nie chce (nie patrz na last loginy bo czasem sie logowalem zeby looknac czy wszystko jest na miejscu, a jak ci to nie wystarcza to znajdz sobie aka magiczna stronke w ktoerj pisze na ile byles zalogowany albo ile expa wbilem www.erig.net) wiec... nie gram od 2 miechow i teraz juz w ogole nie gram :D
Heh, pewnie zaraz topic pod kluczem będzie.
Stary ,rooka sie przechodzi w 4h max ;/
Tak, na pacc area, albo w nocy, kiedy to rook jest pusty.. Bo jak w dzien zaczniesz, to pelno noobkow sie wszedzie kreci, wszystko kradnie... i jeszcze Ciebie nazywaja noobem za nic :-/
Tasiorstrasz
17-07-2006, 23:20
Fajnie jest sie na koniec dnia dowiedzieć o takich bzdurach :)
Jezeli to wejdzie w zycie... ehhh.
Rekin Master
17-07-2006, 23:20
sama zmiana uhania sie duzej roznicy mi nie robi...stojac potrafie sie recznie uhac czasem szybciej niz bot, ale w biegu...to juz inna historia wiec jednak sie przyda :)
jak narazie tibia.pl przetlumaczyla newssa z tibia.com i nie widzialem zadnego opisu o teame zeby mogl caly team zbeirac to co wypadlo. a co jak exp podzieli sie na rowna polowe?:D:D:D
a czy zauwazyles slowo MOZE ?? to sa moje przypuszczenia
Wali mnie zmeczenie, wali mnie battle list, najlepiej jeszcze zeby cipsoft zrobil light hacka wbudowanego w tibie, mody na tibia.org.pl maja mniej roboty nad botami.
Loot - bye bye tibia 4 ever, nie wyobrazam sobie tego, hunty staja sie dla mnie nie oplacalne, a z knighta zrobili pieprzonego dupka do tracenia uh.
MIalem isc zaraz po zakupie nowego pacca na demony, lecz to kobieta lekkich obyczajówa nie ma sensu. W 10 sek zdolal bym skosic shooterem 3 mpa, 4 mmsy i 2 g legs. "nie nic nie wypadlo, sux hunt :(" gdzie ma byc ta uciecha z zobaczeniem loota jako pierwszy i przekazac wiadomosc shooterom....Porazka, naprawde Retired my dear knight :( Robie sorca na enforced i kupuje sd na allegro ( -.- ) i bede napieprzal na battle w h lvle ....Bez jaj, nawet nie moge wyrazic tego co teraz czuje jestem kur** bliski swieczek w oczach jak to czytam....NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEe
btw. Sorcem mozna, UEowac, praktycznie legalnie aimbotowac, gran hastowac, kroic loota gdy dostaniesz najwiecej expa. Co jeszcze ? Gdy knighci rzekomo kosili loota czy ten walony cipsoft nie pomyslal co teraz bedzie ??? Czy ich juz konkretnie poj***** ?? Brzmi to tak jakby mieli knightow za ostatnich smieci ktorzy jako jedyni sa zdolni do koszenia loota, wiec udupili ich z korzyscia dla sorca, druta , palla. Jest to nie wyobrazalne..Troche sie unioslem ale naprawde nie mam slow . :(
Rekin Master
17-07-2006, 23:28
@Boorex
widze ze sie przejoles ;/
ja odczuwam to samo, lecz zawsze mozesz umowic sie z qmplami ze po zabiciu potwora odchodzicie wszyscy od ciala i po 10sekundach biegniecie razem obejrzec nowego mpa czy g-legi :)) luzik
Sebastianky
17-07-2006, 23:28
Boorex zgadzam sie z tobo w 100%
Boorex i inni knight-ci Jak co kolwiek bloczycie komus to przez pierwsze 10 sec nie mozecie brac z potworka nic ani go przesuwac ale otworzyć go można!
Więc sie nie martwcie ... -.- zaden shoter wam nic nie zajebie. A shoterom mozna zaawsze powiedziec aby nie podlazili przez 10sec. A loot zawsze zobaczy pierwszy knight ^^ :)
....dobre dobre , ale placzecie Najty :D , jakis 97 EK "ktos mi ukradnie MPA z demona i co ? " hahaa :) skonczyl sie wasz monopol na otwieranie zabitych potworkow, teraz to WY bedziecie musieli, tak MUSIELI zaufac shooterom w czasie huntu. Po update napisze do paru osob ktore chcial pojsc mi bloczyc Demony zobacze ilu bedzie chetnych :D :cup:
Nie wiemy jeszcze jak daleko zajdzie update, to jest dopiero pierwsza czesc, moze w nastepnej dowiemy sie czegos wiecej np. o nowych questach, takich dla lvli 100+ ;)
pozdrawiam
Wieslaw
lecz zawsze mozesz umowic sie z qmplami
Nie zawsze kumple sa spoko...czasem moga ci nie powiedziec a jak idziesz na hunta z malo znanymi ci ludźmi to tym bardziej
Tu potrzeba naprawde zaufanych osób...
Ajron 88
17-07-2006, 23:31
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]
Takie rozwiazanie widzialem w innej grze online jakies 3-4 lata temu , w tamtej grze to sie sprawdzalo.. w Tibi ? watpie , teras juz napewno nie pojde blokowac Demonow czy Hydr dla "obcych" , nie ma sensu.
Co do celowania runami na battle screen , Cip'y poszly na latwizne , zamiast wypowiedziec wojne bot'om , ulatwiaja gre innym zeby nie czuli sie pokrzywedzeni przez swoja uczciwosc, jak to bedzie wygladac w praktyce ?
1. Sorc stanie sie zabojcza bronia.
2. Jeden z najwazniejszych elementow pvp (celowanie run + wybor odpowiedniej runy w odpowiednim momencie) zostanie praktycznie calkowicie zautomatyzowane , za 2-3 update wrzoca poprostu do klienta boty i tak to sie skonczy , jak dla mnie ten update bedzie chyba ostatnim ktorego wyprobuje , potem mnie juz w tibi nie zobaczycie , gra ktora byla kiedys gra trudno i taktyczna , staje sie zwykla naparzanka dla laików.. nie , dziekuje.
Co do tego zmęczenia:
nie chciało mi się czytać 41 stron więc Czy Nikt Nie Pomyślał, Że To Wychodzi 8 Godzin Expienia Dziennie? Wiecie ile to jest? Jeżeli grasz dziennie 10 godzin, to na pewno nie logujesz się na PoHu i od razu lejesz GSy, wylogowujesz się w świątyni na PoHu i idzesz spać. Od tego odliczyć trzeba tą godzinę przygotowań, no i nie codziennie jest przecież wolny PoH. Czyli taki przeciętny, nienapalony h-lvl nie będzie miał z tym problemu, a nawet raz w tygodniu będzie mógł zrobić nockę :)
lootowanie:
Mam nadzieję, że dodadzą do tego coś takiego, żeby członkowie party w którym jest osoba która zadała największy dmg. też mogli brać loota.
Zgadzam się
podsumowując
no z deka dopiesili graczy na non-pvp i zalatwili low-lvl
Z drugiej strony jednak straaaasznie wzmocni to sorców i druidów, więc obawiam się, że inne profesje też zostaną w jakiś sposób w następnym updacie wzmocnione (nie może chyba tak zostać, że sorc z battle za każdym razem trafia z sd, a knight nie dość że tylko raz na jakiś czas trafi to zada obrażenia 10 razy mniejsze).
a ja bym dodał pacc, który nalicza się nie w dniach tylko w minutach ( godzinach), wtedy pacc był by bardzo opłacalny.
no to tyle :)
Rekin Master
17-07-2006, 23:37
Nie zawsze kumple sa spoko...czasem moga ci nie powiedziec a jak idziesz na hunta z malo znanymi ci ludźmi to tym bardziej
Tu potrzeba naprawde zaufanych osób...
tak, jezeli sie umowicie ze nie podchodzicie przez 10sekund, a on podejdzie to juz z nim nigdy na hunta nie idziesz... zawsze myslalem ze to knight wybiera team i nie ma problemu ze znalezieniem shooterow, nie odwrotnie
mam z 4 zaufanych qmpli, ktorym bym mogl powierzyc nawet wlasny acc i wiem ze nic nie zniknie :)
edit.
chcialbym jeszcze dodac, ze poziom sorckow na e-pvp bedzie sie bardzo zmienial...jedbnego dnia bez problemu moze wzrosnac o 3-4lvl<mowie o 80+> oraz spac o np. 5
walka sorc kontra sorc...kto ma wiecej run ten wygrywa...no i oczywiscie kto wiekszy lvl i magic...pvp sie nie liczy :(
Pandaray
LOLz prawda ;/// gra z update na update coraz gorsza ....jak dlamnie tibia 7.4 wymiata..a z tym expieniem to totalna porazka mysle ze duzo osob odejdzie z tibi nie wiem co im strzelilo do uba z tym expieniem zupelnie bez sensu ;// a blokowanie potworow pojdzie do historie tibi :(
Bamargera
Ten loot to przesada! :/ Jak knight blokuje potworka to dostaje najmniej expa! I co? Zblokuje demka shooter podbiegnie i przy farcie ma mpa! :/ Chyba napisze do CIP zeby to zmienili :/
1. Sorc stanie sie zabojcza bronia.
Zauwaz, ze jest to bron obosieczna. W tym ukladzie mam kazdego sorka (do lvl ok 100) na 2 x sd + 2 x bolt. I nie pomoze mu nic, chocby nie wiem jakim zygzakiem s*******al.
Ajron 88
17-07-2006, 23:41
Jest druga strona medalu. Wszyscy myślą, że battle na ludzi tylko dla pvp/pk. A ja dam sobie ślepą kiszkę uciąć, że po tygosniu od update'a wyjdzie nowy który specjalnie na pvp da 5+ sekund exhausta.
Niewarzne czy jest 2,4 sekundy czy 5 sekund exausted (chyba kazdy potrafi sie uhnac w 2,4 sekundy recznie ?) , chodzi o to ze teras kady bedzie trafilam 100 % strzalow co = smiercia jesli wysokolevelowy sorc zaatakuje nisko poziomowego kinight , lub w wypadku gdy knight potrafi sie wyleczyc , bedizie to ogromny uh waste , nie , dziekuje.
noobowaty mistrz
17-07-2006, 23:42
do noobowaty mistrz
pff koles to ty sie czytac naucz kazdy sie doczyta jak napisze o zamiast ó
A propo upadate nei przejmujcie sie tak.
Bedzie doprze, musi byc ;)
LOL
Nie o to mi chodzilo.
Jakbys byl chociaz troche inteligentny to bys zauwazyl ze napisales "muwie" zamiast "mowie" badz "mówię". -.-
browomir
17-07-2006, 23:42
Wszyscy mowia, ze sorc bedzie zabójczą bronią bo będzie mógł strzelać runami z okienka 'battle' , ale czy ktoś pomyślał z kąd sorc zdobędzie sporą ilość soul points'ów aby mieć run pod dostatkiem ? Bo jakoś mi sie nie widzi ze przez te zmeczenie duzo souli nabije.A w sklepie raczej nie opłaca sie kupować. To dotyczy sie także providerów bo z kąd ci zrobi jak nie ma souli,i musi odczekać X godzin aby móc wpęłni poexpić.
Ajron 88
17-07-2006, 23:43
Zauwaz, ze jest to bron obosieczna. W tym ukladzie mam kazdego sorka (do lvl ok 100) na 2 x sd + 2 x bolt. I nie pomoze mu nic, chocby nie wiem jakim zygzakiem s*******al.
W walce 1 na 1 nic sie nie zmieni , ty go bedziesz pukal z 100 % celnoscia, a on bedize sie leczyl hot keyem , chodzi o to ze grupa osob goniacych 1 osobe zawsze zabije ta osobe (chyba ze "cel" jest zybszy i zdola uciec) , chodzi terz o to ze tibia stanie sie banalnie prosta , nie, dziekuje.
Ajron 88
17-07-2006, 23:45
Wszyscy mowia, ze sorc bedzie zabójczą bronią bo będzie mógł strzelać runami z okienka 'battle' , ale czy ktoś pomyślał z kąd sorc zdobędzie sporą ilość soul points'ów aby mieć run pod dostatkiem ? Bo jakoś mi sie nie widzi ze przez te zmeczenie duzo souli nabije.A w sklepie raczej nie opłaca sie kupować. To dotyczy sie także providerów bo z kąd ci zrobi jak nie ma souli,i musi odczekać X godzin aby móc wpęłni poexpić.
Jesli ci sie wydaje ze sorce pkuja/walcze na wojnie wylacznie z sd'kami ktore zrobili to.... no comment.
Normalna rzecza est ze runy sd/uh sie kupuje w ogromnych ilosciach .
Nazywam sorca bronia zabojcza ,bo teras kazdy , powatarzam KAZDY sorc bedzie mial celnosc aimbota , ustawiasz sobie plecaczek kolo battle screen i jedziesz z koksem , to jest jakis żart..
Predator myszy
17-07-2006, 23:45
Dark Brozyn specjalnie dla Ciebie
1.To po pierwsze, ze musisz czekać 10 s na otwieranie lota z potwora,poniewaz...
a)jaki knight bedzie chciał bloczyć. Jezeli wiadomo że knight przy bloczeniu zbiera najmniej expa i nigdy nie bedzie mógł otworzyc lota jako pierwszy-.-. Gdzieś czytałem takie stwiedzenie"jak ktoś otworzy pierwszy to go wywalą i ta osoba kończy expienie. Kurczę CO ZA NOOB TO PISAŁ A JAK JEST TO HUNT DEMONÓW POLECIAŁO MPA TO ON Zabiera MPA I KOŃCZY EXPIENIE........ I WINNER =( JEST A KINA ZNOWU zostaje na lodzie. JESZCE 1 UPADE I SAME SORCE BEDA CHODZIC A DRUID BEDZIE BLOCZYŁ BO MOZE SIE SIOCHAC-.-
b)Jeżeli bedziesz np. robil jakiegoś zespołowego questa typu of quest albo jakis djinn quest. Na jednego potwora udeżą powiedzmy 10 osób. Krótko mówiac w tym haosie nikt nie będzie wiedział kto zebrał wiecej experiensa i połowa lota zgnije w ciele potwora
No do k.... cytuję
No to qurde mać mam 100 lv sorcem 70 mlv + ustawiam Hotkey
na używanie runy SD na celu pod myszka i GRAM W KURKE WODNĄ czyli ustawiam na F1 sd pod myszka i send automatically(dla nie kumatych powtarzanie po wciśnieciu i trzymaniu klawisza. Spotykam tym 100 sorcem 100 knighta celuję myszką trzymam klawisz lecą sd. I co myślicie stanie sie dalej....
męski narząd płciowy wie
bo knight ma na Hotkey używanie runy Uh na siebie i ja go sd a on uh.Normalnie to zależalo od refleksu gracza kto szybciej sie uha lub wali sd.
A teraz zalezeć bedzie to wylocznie od tego kto ma więcej run...To po co mi ten 70 mlv affff Lepiej wlozyć kase w runy.. TO JEST cipsoftBOT.....
3. qurka ja kupuje pacc czy tibia cip-soft?
no ku.....rwa ja
to ku...rwa jakim prawem oni będą mi zabraniać grać i będę tracił pacc.
No bo kur.......wa jak zjade 56 h expienia to jezeli chcem jeszce coś wbić lv muszę przez jakiś czas wylogować postać, czyli tracę dni pacca
OGÓLNIE KUPA =(
Pozdro dla DARK BROZYN;) ;)
Dalej nie mogę uwierzyć w to, co dzisiaj przeczytałem.
Po paru głębszych przemyśleniach... to będzie po prostu rzeźnia. Gra na pvp właściwie straci całkowicie sens. Bo po co? Skoro zabijanie teraz będzie po prostu banalne...
Zawsze w Tibii pociągał mnie wspaniały system pvp, idealnie wyważony jak dla mnie. Niedługo to wszystko legnie w gruzach...
Czas poexpić paladynem, a po update zobaczy się. Najwyżej więcej czasu spędze na treningu skilli/mlvl'a. Huncić sam lubie, więc bloker mnie średnio obchodzi.
R.I.P. knights.
Boze narazie wszystko poza strzelaniem na battle jest dobre, ale to bezsensu jezeli tak bedzie to kazdy n00b bedzie mogl zabic innego czlowieka-.-
Dark Brozyn specjalnie dla Ciebie
1.To po pierwsze, ze musisz czekać 10 s na otwieranie lota z potwora,poniewaz...
a)jaki knight bedzie chciał bloczyć. Jezeli wiadomo że knight przy bloczeniu zbiera najmniej expa i nigdy nie bedzie mógł otworzyc lota jako pierwszy-.-. Gdzieś czytałem takie stwiedzenie"jak ktoś otworzy pierwszy to go wywalą i ta osoba kończy expienie. Kurczę CO ZA NOOB TO PISAŁ A JAK JEST TO HUNT DEMONÓW POLECIAŁO MPA TO ON Zabiera MPA I KOŃCZY EXPIENIE........ I WINNER =( JEST A KINA ZNOWU zostaje na lodzie. JESZCE 1 UPADE I SAME SORCE BEDA CHODZIC A DRUID BEDZIE BLOCZYŁ BO MOZE SIE SIOCHAC-.-
b)Jeżeli bedziesz np. robil jakiegoś zespołowego questa typu of quest albo jakis djinn quest. Na jednego potwora udeżą powiedzmy 10 osób. Krótko mówiac w tym haosie nikt nie będzie wiedział kto zebrał wiecej experiensa i połowa lota zgnije w ciele potwora
No do k.... cytuję
na używanie runy SD na celu pod myszka i GRAM W KURKE WODNĄ czyli ustawiam na F1 sd pod myszka i send automatically(dla nie kumatych powtarzanie po wciśnieciu i trzymaniu klawisza. Spotykam tym 100 sorcem 100 knighta celuję myszką trzymam klawisz lecą sd. I co myślicie stanie sie dalej....
męski narząd płciowy wie
bo knight ma na Hotkey używanie runy Uh na siebie i ja go sd a on uh.Normalnie to zależalo od refleksu gracza kto szybciej sie uha lub wali sd.
A teraz zalezeć bedzie to wylocznie od tego kto ma więcej run...To po co mi ten 70 mlv affff Lepiej wlozyć kase w runy.. TO JEST cipsoftBOT.....
no ku.....rwa ja
No bo kur.......wa jak zjade 56 h expienia to jezeli chcem jeszce coś wbić lv muszę przez jakiś czas wylogować postać, czyli tracę dni pacca
OGÓLNIE KUPA =(
Pozdro dla DARK BROZYN;) ;)
Takim samym prawem, jakim ci dali, i powinnieneś sie cieszyć.
Ludzi kupujących pacc są tysiące, ty jestes tylko pionkiem, A cipsoft królową ; )
Btw,
Pipul hu sejs sorkerer ownzz!!!11sgiftone!
Gdy zmęczysz sie naciskaniem F5 zeby wyj.ebac jak najwiecej SD, zapamietaj że nie jestes immortal, oraz o tym ze masz 3x mniej hp od najta, i 2x mniej od pala, a osoba z która walczysz rowniez moze spamowac hotami ; D
Predator myszy
17-07-2006, 23:50
Zgadzam się=(
ChynyDruid
17-07-2006, 23:52
boze hoteysy beda Sorc z SD bedzie na*******al ofiara bedzie sie hotkeysami uh to kto wygra? przeciesz bp uh jest tanszy niz bp sd sorc po pewnym czasie zwatpi ^^jesli nie mam wiecej sd niz ty uh ^^
Proszę moderatorów tibia.pl następnym razem jak będziecie robili sobie żarty to wspomnijcie coś o nowych broniach dla paladynów BO MOŻE ZNÓW SIĘ SPEŁNI!!!
Nowy update ujdzie.
pawlusek
17-07-2006, 23:55
Blokowanie przechodzi do historii :/ No cóż dla mnie tyle dobrego że będe miał Uha w hotkey. Mimo to update mi się niezbyt podoba
Predator myszy
17-07-2006, 23:56
boze hoteysy beda Sorc z SD bedzie na*******al ofiara bedzie sie hotkeysami uh to kto wygra? przeciesz bp uh jest tanszy niz bp sd sorc po pewnym czasie zwatpi ^^jesli nie mam wiecej sd niz ty uh ^^
I właśnie to próbuje wam uświadomić ze to już bedzie zależalo od ekwipunku (ilości run)
Dlatego cip soft nie zacznie robić Mario Bross
A kurka wodna bedzie po tym Upade lepsza^^8o
Pandaray
17-07-2006, 23:58
Taaaaaa TIBIA.PL TO WYKRAKAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xDDDDDDDDDDDDDD
Wbudowany Aimbot?!?!X( tak kochany Cipsofcie, gratuluje stracenia paru tys graczy a co do reszty do GL & HF bo na pewno wam sie przyda!X(
Jeśli to co jest tu napisane jest prawdą to mnie to cieszy ; ) Gram na non-pvp, czyli ten update tylko poprawi ład i porządek na serwerze ; )
Gratuluję pomysłów.
Koniec share'owania i loot'owania xD
Sebastianky
18-07-2006, 00:01
teraz dostano w pplecy.... nikt juz nie zakupi pacca. ciekawe z czego bendo zyc
hahahahahhah
Aimbot stanie się niepotrzebny,bo po co płacić za cos co będzie darmowe?? pomysł z runami całkowicie do bani,juz widzę te wojny i walki -.-
niech cip zlikwiduje jeszcze exhaused to już wogólę będzie bosko
z tym otwieraniem ciał bardzo dobry pomysł,zmęczenie tak samo,myslę ze pomysleli także o zdrowiu maniaków którzy non stop expią:)
ciekawe jak to bedzie
Tak z ciekawosci zapytam,
Ilu z was nie ma pod hotami /sd, /uh, /hmm, /explosion ?
O ile mnie pamięć nie myli, z tibijskiego 'zakazanego' downloadu, boty sciaglo okolo pol miliona polaków (ilość sciągnieć, nie koniecznie osób), większość być może 'płacze' dlatego że szanse będą równe teraz.
Zważcie że mówię większość ; )
Hmm Mowicie ze pomysl z lootem jest taki swietny nie zgodzilbym sie z tym do konca poniewaz: Knighty maja teraz za przeproszeniem przesrane poniewaz gdy idziesz na hunta dajmy na to demony i jestes blockerem bloczysz i co ? nie mozesz otworzyc loota bo nie zyskales najwiecej expa na moje jest to zle posuniecie.. knight beda musailby chodzi tylko z zaufany kolegami lub prosic tych co zabijaj potworki zeby robili filmy paranoja.;)
Moim zdaniem: Przegięcie i totalny idiotyzm... jak juz ktos wspomniał jedyna dobra zecza bedzie update w otwieraniu zwłok... Chociaż jak myslicie? kto zada wiecej obrażeń? bloker czy shooter?
Aff...
Obejże nowe tereny po update i chyba zmieniam stan na: ,,Na emeryturze".
Edycja: wiec sran juz zmieniłem i przezucam sie na ,,MU Online"(wracam do starego chara bo znalazłem passy".
P.s. Kazdy nazeka na najta... a co maja do powiedzenia ,,rune makerzy" którzy zeby wbic te 100 souli(facc) musza expic pare godzin i jeszcze musza czekac aby to expienie im się opłaciło.
Wpadłem na taki dziwny pomysł: w sumie jesli najt chce zaszpanowac ze na 9 lvlu ma skille 90+/90+ to prosze bardzo, trole stoją otworem w koncu mozesz trenic do upadłego nie zgarniając nic expa ;p.
Gratuluje CIPSoft'owi straty kasy i zrobienia z Tibii posmiewiska(co najmniej w moim mniemaniu).
P.s.2 Tibio 7.4 wróć!!!
ChynyDruid
18-07-2006, 00:05
Czy tibia stanie sie niedlugo platnym otesem? płatnym=pacc
Ronzidio
18-07-2006, 00:06
Omg
jak to przeczytałem poszedłem się przewietrzyć na dwór...
Cipsoft coraz bardziej pomaga sorcą a najtą nic...
I tak po ostatnim update liczba knightow i palkow drastycznie spadla a teraz to bedzie masakra.
Dzisiaj akurat się tak złożylo że padłem. Dorwali mnie przy expieniu na scarabach wpadli w 5 i raczej nie było szans a dobijałem 60 lvl...
Teraz knight nie będzie miał w pvp nic do pokazania...
Jesce to celowanie z battle Omg.. Chyba przestane zaś grać w tibie i już chyba nie wróce żałujje że kupiłem pacca i przy zakładaniu chara wybrałem najta.
Nawet został zabrany najtowi luksus otwierania ciała teraz shooter który zabierze najwięcej expa będzie mogł wy*** ekhm ;/ innych którzy biorą udział w huncie tak jak jest shooterzy mogą podbiec do ciała i sprawdzić co jest a tak 10 sekund ekhm to bardzo dużo starczy na podbiegniecie do ciała i zabranie tego co trza zavbrać a co do przydatności tego że nóóbki nie będą loota zbierać z trudnych do zabicia potworów to raczej nóóbki nie zapędzają się w takie miejsca ... bo by tam nawet nie doszli ... Jedynie przydatne na non-pvp ale jak mówie nooby nie będą chodzić na hero bo by tam nie doszły albo demony... więc nie wiem po co to wprowadzili tylko to pomoże socom/drutom oszukiwać najtów. Ten update to wykluczenie najta z gry takie moje zdanie... No coment ;/ Jedyne dobre to to zmęczenie ;/
Sebastianky
18-07-2006, 00:06
Czy tibia stanie sie niedlugo platnym otesem? płatnym=pacc
niech jeszcze zrobio w jakich godzinach moga grac free account.....
Evil Maul
18-07-2006, 00:07
Jedno słowo mi sie cisnie na usta "jeb*** ta gre" szczerze mówiąc po update z łamiacymi spirami zaczołem bać sie kolejnych updateów . Ale teraz co maja zrobic to istny kataklizm . Gra powoli staje sie giereczka dla 9 , 10 latków co nie maja nic robic w domu . Juz nikomu nie bedzie potrzebne zajebiste pvp aby zabic jakiegos 100 lv + , a annihlator ? LOL ? toc to bedzie rat quest ;p
0 grywalnosci ! , 0 satysfakcji z grania , a PG ? OMG ! n/c
Kończe z ta gra nie taka Tibie chcialem
bye
Wszysctkie pomysły są ogólnie spoko, ale z celowaniem runami na battle to jest okropne, wogule nie będzie juz czegoś takiego jak skill PVP no chyba ze w sensie blokowania rzucanie Magic Walli ale ech Tibia straci znowu magię... robi się z niej takie MU
Predator myszy
18-07-2006, 00:11
LEGALIZE IT MARiCHUANA - yes =)
LEGALIZE BOT- yes? Oo Nooooooooooooooo!!!!!
KUPUJE PACC na MARIO BROS Będę mógł grać luigii xD:)
Pandaray
18-07-2006, 00:11
Hmmm......a ciekawe czy jak sie kogos zabije pvp to czy tez bedzie opcja odczekania 10 Sekund ;P
Predator myszy
18-07-2006, 00:13
To juz zależy czy dostaniesz więcej expa od 2 killera
:P
x:baby:
hehehehehhe
teraz swiaty na ktorych w top 3 rzadza sorki wyludnia sie...
Ajron 88
18-07-2006, 00:16
No dobra knighty..
Zmieniamy sie na pallkow? Chyba najbardziej oplacalna postac to bedzie
Plusy dla pallka:
- bloker nieukradnie loota;]
- sd/hmm/i inne runki w battle do wojen/pkowania :evul:
- jedyne wydatki to bolty beda no i czasem hmmki na hunta ;]
Czyli najmniejsze waste mi sie wydaje zrobimy, a tym czasem duzo zarobimy na guardkach;]
Duzo minusow dla knighta teraz bedzie:
- shooter moze ukrasc loota
- sorcki beda mogly go bardzo latwo ubic (battle)
Jedyny plus jaki widze dla knighta to uhanie na hotkeyu podczas, gdy jest wojna;]
Uhanie na hot keyu sprawdza sie tylko jak stoisz w miejscu , a knight na wojnie stojacy w miejscu , to martwy knight , dlatego naprawde nie rozumiem po co komu uhanie sie na hot keyach ? jedynym miejscem gdzie to sie przyda bedzie Annihilator ( co sprawi ze quest ten , jeden z finalowych wyzwan stanie sie rownie prosty jak quest na rapier na rooku).
Podziekowal za taki update, pewnie niedlugo poleci pare petycji do cip soft , jak to nie poskutkuje.. papa !
ChynyDruid
18-07-2006, 00:17
Ale naprawde to jest beznadzieja zeby byly platne konta jak będa te ograniczenia nie wiem jak wy ale ja juz nie kupie pacc bo to zupełna strata pieniędzy.Powinni dac za te niedogodnosci knightom pacc dozywotni ^^
Barcelona rox
18-07-2006, 00:18
to bedzie wielka lipa ( np idziesz z shooterami na demon hunt oni dostaja exp a ty nie i kto otworzy zdechlego demona?? shooter i moze ci loot zabrac ) wedlug mnie to straszna lipa bedzie
z tym lootem to powinno być takie coś, że shooter daje pozwolenie,że ten i ten może otwierać loota...w takim okienku jak teraz mamy ignore.. gram na non pvp no i co będe stać sobie na bk..tam będzie jakaś ekipa...ja zaczne z SD...podchodze, otwieram i biore loot-a LOL... troche dziwne...a strzelanie z run to mi to wisi :D i tak mi nikt nic nie zrobi.. a z tym zmęczeniem hmm.. ma to plusy i minusy.. no bo np chce siedziec 10-14 h dziennie i expic bo mam czas i chęci... no i co ... lol a nie bede stać przed depo jak jakiś pajac i robić runek..dla mnie to strata czasu...a wracając do tego loota to.. hmm.. jak idziesz na hero/dl-e/demony/itp to idziesz z zaufanymi ludźmi ( przeważnie z gildi) i wątpie, żeby okradali swoich kumpli z gildi.... LOL .. no racja knightów poniżają cały czas...zresztą druida też....ale gram druidem..i jest GIT..aaaa zapomniałem :) ~~ HAIL LEGION SMIERCI ~~
Suzorewu
18-07-2006, 00:21
Ten up ma tyle samo dobrych jak i zlych stron...ale to ylko i wylacznie o npvp chodzi.... na pvp albo olaboga na epvp to bedzie czysty deathmatch.. h-levy porobia mnostwo noob-sorc-pk-charow i kiedy minie im czas/stamina na expienie beda sie na takich o logac i wszystkich roz.*******ac z battla..... boze...Candio przybywam.
Rune Kene
18-07-2006, 00:21
Użytkowników czytających ten temat: 129 (zarejestrowanych: 40, gości: 89)
lols :]
Porazka z tym sd na battle wtf ... co to ma byc do h.u.j.a. ?
Pozdro
Powiem tylko tyle:
Cipsoft to powaleni idioci ta gra robi sie coraz gorsza im nowsza tibia tym gra gorsza ja tesknie jak to bylo z tiba 7.4 speary sie nie lamaly, nie bylo tych glupich souli itp.
Predator myszy
18-07-2006, 00:22
Uhanie na hot keyu sprawdza sie tylko jak stoisz w miejscu , a knight na wojnie stojacy w miejscu , to martwy knight , dlatego naprawde nie rozumiem po co komu uhanie sie na hot keyach ? jedynym miejscem gdzie to sie przyda bedzie Annihilator ( co sprawi ze quest ten , jeden z finalowych wyzwan stanie sie rownie prosty jak quest na rapier na rooku).
Znowu noob
Chyba łatwiej biegnać i co jakiś czas się zatrzymać i walnać hotkey niz use na siebie myszką trochę mózgu. A w miejscu to raczej nik nie stoi jak go atakują...afff
ChynyDruid
18-07-2006, 00:26
bedzie tak po update kazdy tak bedzie robil http://tibia.kamikaze.patrz.pl/
Predator myszy
18-07-2006, 00:26
No do k.... cytuję
męski narząd płciowy wie
no ku.....rwa ja
OGÓLNIE KUPA =(
MARIO BROSSSSSSSSSSSSSSSSS ROXXXXXXXXXXXXXXXX
MAM NADZIEJĘ ŻE TO WYCOFAJĄ JAKIŚ MINI UPADE I WSZYSTKO BEDZIE JAK WCZEŚNIEJ
TERAZ JESZCE SZANSE SA WYRÓWNANE
Tak do końca zadna postać nie króluje
ALBO NIECH ZROBIĄ ŻE JEZELI SIE NIE LOQOWAŁĘM W DANYM DNIU OD np 12;00 do 12;00 nastepnego dnia nie trace 1 dnia pacc
a nie huje
No to niech se Cipy darują Ruthless Seven, Orshaballa itp itd, bo żaden Knight nie nadstawi głowy, uhów i nerwów, żeby popatrzeć jak mu jakiś sorc loota bierze.
Btw. I po co ja Knighta robie ;/
Sebastianky
18-07-2006, 00:33
poczekajmy do srody moze dowiemy sie cos wiecej na temat uptade....>
moze zmienio ztym battle i cialami
X(
Mistrz Harnas
18-07-2006, 00:34
No nie, totalna załamka....Czyli mam blokować hydrę i czekać potem 10 sekund....extra.
Powino być chociaż, że knight w party z shooterami może otwierać potwora odrazu ;s
Moim zdaniem update 50/50 (+/-)
ziomal tam masz racje z tym pacc-em...no to niech przeliczą 90 dni na godziny..i tyle ile grasz tyle Ci ubywa....gram druidem na non pvp i nie widzę siebie na Facc-u bo bym nerwowo nie wytrzymał... więc sam już nie wiem.. zobaczy się...może po uptade zmienie na pala.....na Faccu sobie pogram bo szkoda kasy....hhah za chwile pewnie będzie trzeba kupić pacc żeby grać.. nie będzie FAcc ... o lol ...........albo wiem... zamówisz hero hunt na jakimś automacie i musisz placić 5 k/h omg - kto wie możę nawet do tego dojdzie :(
Ajron 88
18-07-2006, 00:36
@Otwieranie potworow
Najgorsza czesc update, teraz jak ktos ci sie wbije w potwora i zada mu wiecej obrazen to tylko mozesz patrzec jak ci potwora okrada i nic nie mozesz mu zrobic... chociaz moze to i sprawdzi sie przeciwko low lvl thiefa (ale niby co ma ich powstrzymac od zwiniecia ci lootbaga?).
@Blokowanie respu
W sumie fajna opcja, czasem chodze po jaskiniach i gdzies poziom wyzej ktos sobie trenuje i pol spawnu nie regeneruje sie przez bogu ducha winnego kolesia.
@Zmeczenie
Czy wy wszyscy umiecie liczyc?
Non stop stamina skonczy sie nam po 3 dniach (pokazcie mi czlowieka ktory niespiac tyle bedzie w stanie rozroznic monitor od klawiatury :)), ale expiac 12h, sprzedajac loot/kupujac runy 2h i reszte czasu bedac offline staminy starczy na ponad miesiac expienia dzien w dzien... a wystarczy ze zrobimy sobie dzien przerwy (np z powodu lagow) i juz nasze codzienne expienie wydluza sie o kolejny tydzien.
Expiac normalnie (12h co kilka dni albo kilka godzin codziennie) stamina nigdy nie powinna spac ponizej polowy.
@Runy przez klawisze
Badzcie realistami, trafienie w postac na 90+ lvl z haste bez aimboota normalnie probujac zgadnac gdzie pojdzie to powinna wchodzic 1 na 10 runa... ogladaliscie Tibia.CAM ostatnio? Jakos 9/10 osob trafia za kazdym razem = uzywaja aimboota. Tak samo Annihilator, przeciez prawda powszechna jest ze poza sorcami i kolesiami co czekali do 180 lvl wszyscy inni uzywali UH bota jakiegos rodzaju (znam 2 osoby ktore chcialy isc bez ale po 3 -4 smierciach na 130+ lvl dali sobie siana i zrobili z UH botem).
CIP po prostu zdecydowal ze skoro wiekszosc uzywa i tak tego typu zabawek to czemu nie dac temu uczciwym ludzia tez.
@Blokowanie NPC
Czemu dopiero teraz??? Przeciez lecza NPC nawet jak sa zajeci od kilku lat juz.
Stracilem szacunek do ciebie Gremlin , wejs jescze podaj link gdzie mozna sciagnac uh bot dla tych ktorym niehcce sie czekac do update , ok ? Osobiscie znam kilka osob ktore zrobily anni bez bota, znam 2 osoby ktore zrobily to na lv 100 , bez bota . Annihilator jest to quest ELITARNY , "brave the annihilator" "enter annihilator anddie with your friends" , o to chodzi w tym calym Anni zeby wkoncu po zrobieniu jego powiedziec "ja jestem k*rwa gosc" , osobiscie jescze ine probowalem , ale zaklinam sie na honor, jesli dotrwam do lv 100+ (z nadchodzacym update to malo prawdopodobne) , to zrobie Anni bez bota , i udowodnie wszystkim zalosnym boterom co to znaczy "pro" .
Complete Anni , or die tryin. (parafrazujac 50 Cent'a [tego prawdziwego Cent'a]).
Taka patologia
18-07-2006, 00:39
Taaak to grajmy w Tibie only 5h dziennie xD
Chodzmy na hunty tylko z zaufanymi ludzmi
a na pvp to jeżeli 100lvl sorc nie zginie z ręki trzech 30lvl sorc/druid to bedzie dobry (wogule to jak niebedzie magic shield'a to dead odrazu) a seromontisa to chyba zrokują kilka ~100lvl sorcow/druidow i on juz Die a wczesniej go w dwudziestu bili i ledwo zabili
Update od paru lat to zmiana ktora tylko pogarsza gre moze lepiej by bylo jak by byla cofka do tibi 7.3 max 7.4 (100% exp z summonami :D , 300% mniej noobow itd)
~Taka
Diamentowe Ostrze
18-07-2006, 00:39
pytanie, kto zlootuje oshbala?:]
ChynyDruid
18-07-2006, 00:41
Wie ktos dokladnie czy to jakas data jest tego UPdate? czy to bedzie kiedy beda chcieli to zrobia?
TIBIA=SETLERS IV ^^po update (lecz w seteler VI nie ma platnych kont hehe)
Rascal Alton
18-07-2006, 00:49
No to teraz knight nie może podpierniczać loota na huntach bo shooter i tak pierwszy otworzy potwora.^^
Zmiana ról?:D
A ja jeszcze przed wiadomością o up date postanowiłem że zrobie sobie pala a nie knighta(i chyba dobrze że tak postanowiłem)
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]
no spoko, ale popatrzmy z drugiej strony:
knight, ktory idzie jako bloker na powiedzmy hero/hydry, gdzie sorc stoi prodem do potwora, bedzie mogl teraz byc wylotowany prez takiego sorca.
I naprawde, mimo ze na tego typu hunty chodzi sie z zaufanymi shooterami, jestem pewniem ,ze nie jeden dzieciak nie oprze sie pokusie podwedzenia czegos cenniejszego...
PARODIA
.
Juziu II
18-07-2006, 00:54
granie knightem to porazka, zero sprawdzania loota, zero mozliwosci ucieczki przed atakujacym sorciem z hotkeami sd...
Zycie sorciem wypas, hotkeye miazdzace wrogow i loot wylacznie dla nich...
Tibia sie zmienila... za mocno
Predator myszy
18-07-2006, 00:56
TEN Upade i 10 sec na otwarcie ciala ma zlikwidować ilosć złodzieji. A będzie wręcz przeciwnietylko ze teraz złodziej będzie anonimowy a knight nie będzie wiedział ze został okradziony=(:creature: :creature: :creature: :creature: :creature: :creature: :2handed: <<<<<kina szkoda mi CIEBIE=(;(
Miernota
18-07-2006, 00:56
Odjebali prawie caly updateX( X( X( juz te 7.41 7.5 7.6 to tez byly zle po prostu tibia "schodzi na psy" jeszcze ze 3 i 100 % 1 profesja 0% inna a sporzcie na Eternala teraz to on ma po prostu zjebanie teraz to 80 % wątpie że on zdobędzie 300...:( X( ;( po prostu trzeba napisac do cipow zeby najpierw pytali graczy czy chcą taki i taki i jakies sondy ;) a zauważyłem jeszcze że CIP'y zarabiaja na PACC ale za jakies 1-5 lat juz 80 % nie bedzie gralo w tibie...
no dobra.... zobaczmy bo przeżyliśmy poprzednie update wiec moze ten... tez obejdzie?
w tym waleniu z run na battle to dlatego ze ludzie boty uzywaja .. a dla knighta wymyslili ... ze na hotkey-u sie bedzie mozna uhac ;p a nie celowac w siebie .. to prawie jak bot... ^^
Skoro Cipsoft nie moze zwalczyc botow to je zalegalizuja. Porazka.
Calen Futh
18-07-2006, 01:11
Dobra ludzie. Ch*jz z tymi ulepszeniami. ALE DLACZEGO NIEMOGE SOBIE TERAZ NORMALNIE POGRAĆ ?
Cholera jasna :/ Płace ze PACC'a i chce coś z tego mieć. Nierozumiem czemu mnie kicka co chwile i cały dzień mam nagle lagi -.- I to nie tylko ja. <Mój internet jest wporządQ> Podobno PACC'e mają osobną część servera a co za tym idzie mniejsze lagi. To dlaczego dzisiaj ja i moje ziomki mmają te lagi ? Jestem pewien że to wina tego Update'u który nie wniesie nic dobrego i tylko zesra całą gre. i już teraz mi psuje bo sobie nie mogę na Questa iść -.- nc kur.wa
in maj opinion:
Stamina.
Jak dla mnie dobry pomysł, ponieważ nie gram zbyt dużo, ale np. "tajfuny" mogą raczej zapomnieć o wbiciu 300 lvl'a przed Eternal'em
Loot.
Dobry pomysł, jednak jak już kilka osób wcześniej napisało, mogłoby to niedotyczyć osób w party(wreszcie party na non-pvp znalazło by swoje zastosowanie). Jeśli by tak nie było knight mógłby się umówić z szoterami, żeby nie podbiegali do potwora i on sprawdzal by loot(10 sekund to bardzo mało, policzcie sobie 1...2...3...4...5...6...7...8...9...10).
Celowanie z run.
imo nie jest to takie złe dla knightów. Jeśli rycerz zostanie zaatakowany przez sorców, pozostaje mu ucieczka i napierdzielanie palcem w FX. Nie jest to chyba takie trudne... nie martwisz się już czy trafisz uh'em czy nie.
Statki.
Jak dla mnie mało istotne.
Fisz
ps. już nie moge doczekać się środy ;)
Djurasik
18-07-2006, 01:32
Dobra ludzie. Ch*jz z tymi ulepszeniami. ALE DLACZEGO NIEMOGE SOBIE TERAZ NORMALNIE POGRAĆ ?
Cholera jasna :/ Płace ze PACC'a i chce coś z tego mieć. Nierozumiem czemu mnie kicka co chwile i cały dzień mam nagle lagi -.- I to nie tylko ja. <Mój internet jest wporządQ> Podobno PACC'e mają osobną część servera a co za tym idzie mniejsze lagi. To dlaczego dzisiaj ja i moje ziomki mmają te lagi ? Jestem pewien że to wina tego Update'u który nie wniesie nic dobrego i tylko zesra całą gre. i już teraz mi psuje bo sobie nie mogę na Questa iść -.- nc kur.wa
Nic dodać nic ująć. Drastycznie powiedziane ale prawdziwie. Popieram.
Chyba większość co się wypowiada tutaj uzywa tyych botów i chyciałaby mieć przewage taka jest moja opinia kiedyś rzeczywiście to fajnie było celować w kogoś itp ale patrząc ze teraz większość ludzi botów uzywa to czemu reszta ma mieć nierówne szanse?
co do staminy zajebista sprawa przynajmniej tibia przestanie ludziom rujnowac życie :p znikną szarerzy co po 24h na dobę siedzieli :)
normalnie pierwszy dobry up od wielu wielu wieków ;)
no i ze statkami jak jakiś noobek stał w pz i se dla jaj podtrzymywał konwersacje z kapitanami a druga osoba nie mogła iść gdzie chciała super ;)
a co do loota zajebista sprawa
raz że 10s to nie jest dużo
dwa przeważnie to blokerzy na loocie kantowali
dla mnie powinni zrobic ze cale party widzi co kto podnosi wyciąga z ciała wtedy byłoby super ;)
Jest to dla mnie lekka załamka, CipSoft przesadził... I przy okazji jestem zdeka ****** na Pana z tibia.pl team który, umiescil newsa na prima aprillis i m.in podrzucił pomysł Cip Softowi :angry:... Oby to tym razem był żart ze strony Cipków...;)
ExpHolicy beda na odwyku :D
Lade Noro
18-07-2006, 01:51
trudno jest powiedziec ze caly ten nowy update będzie z**bany no ale... to z tym strzelaniem z runek to porazka :/ bedzie 0 umiejetnosci pvp..
jedyne co moge powiedziec ze jest okej to stamina bo miałam dość mass sharerów na moim servie i z tym kapitanem statku (w sumie mi to obojetne ale nie przeszkadza)
a co do tego loota... -.- fajnie ze na hydrach bede musiala czekac zeby otworzyc ciałko, spowolni to cały hunt :/
pocieszające są nowe tereny i potworki bo dzisiaj przedluzylam pacc :D
Aska~
OW3D!!!!:D :D
Dokladnie JuSt OwN3d.
Pandaray
18-07-2006, 02:06
szczerze powiem wam ze po glebszym zastanowieniu sei to update mi pasuje.na poczatku zezloscilem sei z tymi godzinami ze po ilus tam godzinach trzeba oczekac jescze raz tyle ....lecz nigdy nei gralem dluzej w tibie niz 12 H łehehe kłade lache na wsystko ale i tak tibia 7.4 rox (a ze statkim nawet przydatna sprawa :P)
Pozdr~
Panowie niewiem z update update tibia staje się coraz mniej rozrywkową grą. No Dobra nowe potworki questy wyspy... na to kazdy czeka i oczekuje od cipów ale czy oni nie poupadali na głowy trafiać z runek na battle i jeszcze to expienie czekac 2x dłużej od czasu w którym expiles zeby znowu expic normalnie i w tym za uczciwe zabicie np. miotaura dostaniesz jedynie 25 exp. -.-
Jeżeli ma to pomudz w zastopowani sharingowaniu acca hyh bezsensu niech odrazu gm-owie posprawdzajom ip gracza który szybko expi a nie jakies cuda by coraz bardziej utrudnic grę... X(
Dlamnei o nie ma sensu :(
Wali mnie zmeczenie, wali mnie battle list, najlepiej jeszcze zeby cipsoft zrobil light hacka wbudowanego w tibie, mody na tibia.org.pl maja mniej roboty nad botami.
Loot - bye bye tibia 4 ever, nie wyobrazam sobie tego, hunty staja sie dla mnie nie oplacalne, a z knighta zrobili pieprzonego dupka do tracenia uh.
MIalem isc zaraz po zakupie nowego pacca na demony, lecz to kobieta lekkich obyczajówa nie ma sensu. W 10 sek zdolal bym skosic shooterem 3 mpa, 4 mmsy i 2 g legs. "nie nic nie wypadlo, sux hunt :(" gdzie ma byc ta uciecha z zobaczeniem loota jako pierwszy i przekazac wiadomosc shooterom....Porazka, naprawde Retired my dear knight :( Robie sorca na enforced i kupuje sd na allegro ( -.- ) i bede napieprzal na battle w h lvle ....Bez jaj, nawet nie moge wyrazic tego co teraz czuje jestem kur** bliski swieczek w oczach jak to czytam....NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEe
btw. Sorcem mozna, UEowac, praktycznie legalnie aimbotowac, gran hastowac, kroic loota gdy dostaniesz najwiecej expa. Co jeszcze ? Gdy knighci rzekomo kosili loota czy ten walony cipsoft nie pomyslal co teraz bedzie ??? Czy ich juz konkretnie poj***** ?? Brzmi to tak jakby mieli knightow za ostatnich smieci ktorzy jako jedyni sa zdolni do koszenia loota, wiec udupili ich z korzyscia dla sorca, druta , palla. Jest to nie wyobrazalne..Troche sie unioslem ale naprawde nie mam slow . :(
NIe chce Cie dobic co jeszcze sorcem mozna wyczyniac po tych zasranych update .. Ale mni tez to załamuje :/ = Sorcem mozna na 100 lvlu expic na dragach z exori vis i robic 80k/h a najtem na dragach 50k/h :/ i sorc ma wielki plus w kasie jeszcze do tego AFFF . Sorcem z tym zasranym visem mozna expic na WRL ( Tafiun story 2 mlnexp/ dzien ) wyciagajac ze 150k/h przy czym najt / palek moze pociosac dragi :PPPP z expem dwa razy mniejszym.
Szkoda no kiedys sorc byl respektowana profesja i jak siedzialem z kumplami i gadalem to szly teksty "Gdybym mial takiego 150 sorka" a tera sorc expi najszybciej wiec to jest przegjęcie :S
Ajron 88
18-07-2006, 02:52
in maj opinion:
Stamina.
Jak dla mnie dobry pomysł, ponieważ nie gram zbyt dużo, ale np. "tajfuny" mogą raczej zapomnieć o wbiciu 300 lvl'a przed Eternal'em
Loot.
Dobry pomysł, jednak jak już kilka osób wcześniej napisało, mogłoby to niedotyczyć osób w party(wreszcie party na non-pvp znalazło by swoje zastosowanie). Jeśli by tak nie było knight mógłby się umówić z szoterami, żeby nie podbiegali do potwora i on sprawdzal by loot(10 sekund to bardzo mało, policzcie sobie 1...2...3...4...5...6...7...8...9...10).
Celowanie z run.
imo nie jest to takie złe dla knightów. Jeśli rycerz zostanie zaatakowany przez sorców, pozostaje mu ucieczka i napierdzielanie palcem w FX. Nie jest to chyba takie trudne... nie martwisz się już czy trafisz uh'em czy nie.
Statki.
Jak dla mnie mało istotne.
Fisz
ps. już nie moge doczekać się środy ;)
po nacisniecu hotkeya nie zostaniesz uleczony tylko zostanie automatycznie wybraa runa przypsiana pod ten hotkey , czyli przyjmujac ze masz jedna reke na myszce zeby nacelowac tego uh , to zeby nacisnac hotkey musisz zdjac reke z "strzalek" , czyt. zatryzmac sie , dlatego jak juz mowilem przedtem , hotkey's do healownia nadaja sie tylko jak stoisz w miejscu , a stojacy knight to martwy knight.
hhahaha ciekawe co bedzie jak orsh sie pojawi to bloker nic nie dostanie bo shooterzy zgarna exp ogólem update do bani
Moze by tak sonde jak te rewelacje sie uzytkownikom podobają?
Sry za rozmiar, ale w tym spammie, i tak to nie zostanie zauważone :/
ZARAZ DO TEGO DOJDZIE ZE
next update - bedzie "Have you ever been mad that you waste cap and cash on torches when other cheaters use light hack? Dont worry, since the update we delete light effect so everythingis visible anyways ! "
po nacisniecu hotkeya nie zostaniesz uleczony tylko zostanie automatycznie wybraa runa przypsiana pod ten hotkey , czyli przyjmujac ze masz jedna reke na myszce zeby nacelowac tego uh , to zeby nacisnac hotkey musisz zdjac reke z "strzalek" , czyt. zatryzmac sie , dlatego jak juz mowilem przedtem , hotkey's do healownia nadaja sie tylko jak stoisz w miejscu , a stojacy knight to martwy knight.
no i sie nie zgodze uh pod F12 i kciukiem chodzisz strzalkami nigdy nie probowales?? czas zaczac cwiczyc ;D hihi
a czemu nie mogą wrócić do tibii 7.5 ?? mi sie podobala ='(
a czemu nie mogą wrócić do tibii 7.5 ?? mi sie podobala ='(
Hmm... moze dlatego ze gry z reguly sie rozwijaja a nie ida wstecz...?
A tak swoja droga, tibia zawsze sie rozwijala, ale dopiero teraz zaczela dazyc w dobra strone. Zmniejszy sie nieco acc sharing (choc podejrzewam ze tylko troche), pomysl z protectowaniem cial potworow rowniez trafiony, choc z innych gier zaczerpniety - napewno poprawi gre na non-PvP. Dodatkowo powinni pomyslec cos o lootbagach (jakies przypisanie, np. wkladasz label z Twoim nickiem do srodka specjalnego baga, i tylko ty go mozesz pchac/otwierac), ale nie ma co narzekac, to i tak spora zmiana na dobre. Co do celowania z battlelist - na pierwszy rzut oka mogloby sie to wydawac zle, ale jednak... jest to spora szansa dla uczciwych graczy, byc moze zwyciestwo w PvP nie bedzie juz tylko zalezalo od lepszego bota?
Ogolnie jestem zachwycony, i nie moge sie doczekac nastepnych wiesci z tego co CipSoft nam szykuje. Moze spowrotem zachce mi sie grac w Tibie? ^.-
To bedzie chyba najbardziej radykalny up jakiego moglem doswiadczyc...
Kto się nie rozwija ten sie cofa :]
A ten update nie jest taki zły np:
Knight nie bedzie KRADŁ (niepokazywał) loot no huncie X( X( X(
Nie dędzie czeba czekac w tych głupich kolejkach 8o 8o 8o
Nie bedzie osób siedzoncych po 24h i zajmujących expowiska
A co do tych hotkays to nie widze problemów w wielu grach mmorpg wykorzystywane som hotkay i boty na Leczenie a wy robicie z igły widły
A niby wszystko dla PACC CHYBA ZA COŚ PŁACE NO NIE
Najlepiej jak by te nooby bez PACC latały se po Edron, Ankrahmun i mnie wnerwiali żebym coś dal albo coś jak sie komuś nie podoba to niech zacznie grac w sapera :]
Djurasik
18-07-2006, 05:04
Kto się nie rozwija ten sie cofa :]
A ten update nie jest taki zły np:
Knight nie bedzie KRADŁ (niepokazywał) loot no huncie X( X( X(
Nie dędzie czeba czekac w tych głupich kolejkach 8o 8o 8o
Nie bedzie osób siedzoncych po 24h i zajmujących expowiska
A co do tych hotkays to nie widze problemów w wielu grach mmorpg wykorzystywane som hotkay i boty na Leczenie a wy robicie z igły widły
A niby wszystko dla PACC CHYBA ZA COŚ PŁACE NO NIE
Najlepiej jak by te nooby bez PACC latały se po Edron, Ankrahmun i mnie wnerwiali żebym coś dal albo coś jak sie komuś nie podoba to niech zacznie grac w sapera :]
A co masz niby do osób siedzących 24h ? Jak mam czas i chęci to dlaczego mam nie grać ? zastanów się ... co do płacenia też płacę - więc płacę za zdjęcie ograniczeń... przy okazji zrobiłem prosty rachunek - 24 godziny expienia to 48 godzin przymusowego Offline co daje nam w rozłożeniu taki wynik - Kupiłem pacca na 90 dni to jak wyexpie 30 dni to 60 musze przesiedzieć offline -.- chyba sobie jaja robicie. Ale jak znam życie albo CipSoft nie wprowadzi staminy albo zrobi tak jak z soulami że Paccom będzie ona szybciej odrastać. I to będzie fer. Powiecie że dyskryminuje facc? Ja miałem facc kilka lat i gram dalej, teraz zapłaciłem więc żądam proste. Nic bym nie powiedział, NIC gdyby stamina odrastała w czasie Online, ale Offline need... idiotyzm. Ktoś kiedyś powiedział "nieraz lepiej zostawić coś takie jakie jest niż przedobrzyć" - popieram... Żegnam i pozdrawiam.
Poprostu zdechne ..
Ludzie co wy mi tu pieprzycie .. update oznacza poprawki - czyli to nie jest update ... poprawianie to nie psucie .. a to jest tylko i wyłącznie psucie...
Podważę wyższość updatów po 7.4 ..
Odnośnie
Wprowadzenie psujących się spearów .. teraz też ludzie nie uczciwi robią to samo, tylko że muszą za to bulić .. więc nic to nie zmieniło prócz utrudnienia życia normalnym graczom
Soule do przyzwyczajenia się, lecz i tak utrudniają życie ... jeszcze za nim wprowadzono lvl na robienie run, to profesje mogły normalnie zarabiać -.-
Zmęczenie co to kurwa ma być ? to jest za to, że ludzie się denerwują ? co to do cholery jasnej jest .. zapłacę za pacc żeby expić i nie mogę ? bo zmęczony jestem ? Przecież to acc sharingu nie usuwa .. jeśli ktoś bez przerwy expi kupe czasu to znaczy że ma acc share i trzeba to sprawdzić -.-
Strzelanie z run przez battle przez to że wysoko lewelowi gracze nie mieli dobrego pvp, to na 30 lvl udawało mi się nie raz przed nimi spierdzielić .. np. przed nevis masterem, a tak to co mam powiedzieć ? otworzy 10 bp sd i jak narąbany będzie strzelał do mnie co dwie sekundy ..i wtedy na moim lvl poprostu chodze z dwoma bp uh to nawet 100 kratek nie przebiegne, bo padne
Przynależność zdechłego ciała po jaką to cholere .. jeśli nie ufasz blokerowi to mówisz żeby film kręcił .. a teraz co ? shooter podbiegnie, rzuci gp kilka kokosów z plecaka i happy
Głupota ludzka nie zna granic .. naruszyło to maxymalnie zasady tibi i jej wizerunek, jak by nie patrzeć z przed półtora roku -.-
Dlatego, postanawiam w niedługim czasie zrobić ankiete dla tibi pod hasłem .. updatom stop back to 7.4, with mini change ?
i po co te glupie zmiany? wystarczyloby tylko troche wiecej gm'ow online na kazdym ze swiatow. oczywisicie chodzi mi o "boty"
Djurasik
18-07-2006, 06:34
Poprostu zdechne ..
Ludzie co wy mi tu pieprzycie .. update oznacza poprawki - czyli to nie jest update ... poprawianie to nie psucie .. a to jest tylko i wyłącznie psucie...
Podważę wyższość updatów po 7.4 ..
Odnośnie
Wprowadzenie psujących się spearów .. teraz też ludzie nie uczciwi robią to samo, tylko że muszą za to bulić .. więc nic to nie zmieniło prócz utrudnienia życia normalnym graczom
Soule do przyzwyczajenia się, lecz i tak utrudniają życie ... jeszcze za nim wprowadzono lvl na robienie run, to profesje mogły normalnie zarabiać -.-
Zmęczenie co to kobieta lekkich obyczajówa ma być ? to jest za to, że ludzie się denerwują ? co to do cholery jasnej jest .. zapłacę za pacc żeby expić i nie mogę ? bo zmęczony jestem ? Przecież to acc sharingu nie usuwa .. jeśli ktoś bez przerwy expi kupe czasu to znaczy że ma acc share i trzeba to sprawdzić -.-
Strzelanie z run przez battle przez to że wysoko lewelowi gracze nie mieli dobrego pvp, to na 30 lvl udawało mi się nie raz przed nimi spierdzielić .. np. przed nevis masterem, a tak to co mam powiedzieć ? otworzy 10 bp sd i jak narąbany będzie strzelał do mnie co dwie sekundy ..i wtedy na moim lvl poprostu chodze z dwoma bp uh to nawet 100 kratek nie przebiegne, bo padne
Przynależność zdechłego ciała po jaką to cholere .. jeśli nie ufasz blokerowi to mówisz żeby film kręcił .. a teraz co ? shooter podbiegnie, rzuci gp kilka kokosów z plecaka i happy
Głupota ludzka nie zna granic .. naruszyło to maxymalnie zasady tibi i jej wizerunek, jak by nie patrzeć z przed półtora roku -.-
Dlatego, postanawiam w niedługim czasie zrobić ankiete dla tibi pod hasłem .. updatom stop back to 7.4, with mini change ?
Sevji jesteś jednym z nielicznych którzy ujeli wszystko w jednym poście dokładnie w ten sposób o jakim myślałem... Acc Sharingu nie usuną, Sorców sfaworyzują, a knightów jak zwykle udupią. Brawo CipSoft Brawo ! podobno "Więcej sp*erdolić się nie da" - A jednak sie da :/
Dziki Świstak
18-07-2006, 07:00
mi sie ten up podoba.. nawet nie wiecie jakie to frustrujace kiedy 16 lvla nie mozna trafic z runki bo ci biega... i nie potrafisz wyczuc gdzie dupe ruszy.
8-50 lvl rusza sie 1 kratke zanim strzeli runa
51-75 rusza sie 2 kratki zanim strzeli runa
80-x rusza sie 3 kratki zanim strzeli runa
wez takiego wyczuj... a gran hur to juz w ogole.
Potworki tez fajnie.. jak idziesz z blockerem na hunt to cie nie oszuka.
Expienie - no i bardzo dobrze.. legalnie sobie mozna expic 8 h dziennie. Za malo ? To exp wiecej ^^. Koniec z ustawianiem TA na noc! hail \o/
kostooch
18-07-2006, 07:31
Po pobieznym przeczytaniu tych kilkuset postow dochodze do wniosku, ze czego by Cipsoft w Tibii nie zmienil, to i tak beda w nia ludzie grali.
ej ale jak zrobio to ze dla pacc i dla facc tak samo sie odradza zmęczenie to ostro im spadnie popularnosc no i jak jeden z uzytkownikow stwierdzil jezeli masz pacc na 90 dni to jak grasz 30 dni to 60 musisz byc offline za to mozna podac do sądu(chyba) a jak nie mozna to ciul im w tylek i gram w cos innego
Dziki Świstak
18-07-2006, 07:58
@up
koles co ty masz za CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.