zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zmiany w grze po Update

Stron : 1 2 3 [4] 5

maVes
19-07-2006, 01:36
Większość zmian mi się podoba, może poza tym lootem... Gdy expimy sami fakt że jest to dobre, ale na huntach niedość że shooter zgarnie expa, to jeszcze loota :\
Myślę że będąc w party każdy powinien mieć równe uprawnienia co do loota - takie coś jak najbardziej by mi odpowiadało, a party na światach n-pvp wkońcu miałoby jakieś zastosowanie ;)

A co do celowania runami w battle - wolałbym żeby ostatecznie tego nie wprowadzili, bo postacie magiczne bez tego mają ogromną przewagę w pvp np nad knightami. Chociaż z drugiej strony gram na non-pvp, więc nie robi mi to wielkiej różnicy.

Ravollo
19-07-2006, 02:43
Słuchajcie przecież jak ktoś sharuje konto to zrobi sobie drugą postać na tym samym koncie i będzie mieć 2 postacie z ładnym lvl...co prawda to już nie to samo ale zawsze coś...gdy będzie grać jedną na drugiej się będzie ładować to zmęczenie i odwrotnie...a moim zdaniem powinni zrobic coś w stylu takie skrzynki która jest od jednej osoby...i może ją przesuwać tylko właściciel, ale żeby nie można było na nią nic dawać(żadnych trupów itp) to by zlikwidowało thief-ów. a co to strzelania z run na battle to mi to obojetne (guardia non-pvp) B) . jakby zrobili te skrzynki to było by naprawde wypas:p :p :p

~~HAIL LEGION SMIERCI~~

luft
19-07-2006, 02:54
Bo nie znajdziecie tu zadnego hlvl knighta/ paladina ktory potrafi grac ze czuja sie gorsi.

Ja jestem Hlvlowym najtem
i czuje sie gorszy....
znaczy byłem bo mi dla skończenia grania wystarczył poprzedni update...
najt który sprawdza sie jedynie jako blocker jest teraz kompletnie bezrobotny szczegulnie na infernie gdzie mamy 1 sec exhast...
Mag Na infernie bije Solo wszystko...
A ja? najleprze co sam moge klepac to drag i vamp/necro ...
jedyne do czego sie przydaje to blokowanei hydr low lvlom...

darmowy aimbot dla wszysatkich to cos co w głowie mi sie wogule nei mieści
Dla mnie to kompletny koniec gry ta postacią nei wyjde z pz nawet...

a stamina to ja sie pytam po cholewe ułatwiaja gre do tego stopnia ze zrobienie teraz 100 lvl magiem to kwestia góra 2 meichow?

Djiny > antyluring >anty trap > runy w sklepach > update mag systemu po którym knight i runy przestały byc magowi potrzebne.... bo wszystko sie kosi z wanda i visa >aimbot , Uh bot i jeszcze gratis niech sombie lotuje monstery bo wielki zły najt kradnie lota...

Cwani są bo mag musi miec pacca zeby grac a najt ma kopalnie i of na faccu a skile ani mlvl tez szybciej najtowi an paccu nei wchodza...

Po ostatnim Update średnia wieku to 12 lat po tym spadnie do 6-8 pewnie..

etc etc
jak po tym tibia nie padnie to juz jej chyba nic nie uwali
Czekam w następnym update na cavebota , autofishing , team shota i jakie tam jeszcze opcje botów zostały

styku
19-07-2006, 03:44
Strzelanie z Sd jest dla nóóbów... uhanie na hotkey tak samo .. ta Stamina jest zeby pomiedzy graczami normalnymi a nóóbami nie było takiej róznic .. Poprostu Komercja ... Robia to zeby nóóby grały.
Haha, ROTFL, Twoim zdaniem, normalny gracz gra codziennie po 15h a nub 8h? LOL. Gracz ktory gra w cokolwiek 8h+ napewno nie jest normalny. Zal mi was wszystkich.

I jeszcze do wiekszosci osob, bardzo inteligentnych zreszta, u ktorych w podpisach zobaczylem rozne ciekawe wstawki. Niektorzy jak widze zamiast 'retired' (tudziez 'retaired' - przypadek autentyczny) powinni sobie w podpis wpisac 'retarded'. Wyglada podobnie, a lepiej oddaje rzeczywistosc. To samo do tekstow "Back to old tibia plx" czy "Cip soft sux!1!". Ludzie, je*nijcie porzadnie lbem o stol i zmodyfikujcie Swoj tok myslenia.
I do paru osob, mowiacych ze CipSoft jest glupi - twierdzicie ze psuja gre? Moze i racja (aczkolwiek nie w mojej opinii), ale zaloze sie, ze zainteresowanie Tibia nie zmaleje, a nawet wzrosnie. Jaki z tego wniosek? CipSoft nie jest glupi - on jest wrecz genialny - potrafia cos spieprzyc i jednoczesnie przyciagnac uwage jeszcze wiekszej liczby osob.
A odgrazanie sie ze zaczniecie grac w cos innego - CipSoft ma to w dupie, i bardzo dobrze. Oni dobrze wiedza, odejda jedni, przyjda inni, obrazaniem sie na kogokolwiek swiata nie zmienicie.
I prawdopodobnie nawet jak odejdziecie, to 90% wroci. Wiem to po moich kolegach - jeden z nich juz chyba ze 4 razy sprzedawal Swoje main chary i co update konczyl z Tibia. Tydzien temu wystawil kolejna postac na aukcje (ktora zreszta wycofal w dwa dni pozniej), i gra dalej. Dziwne? No wlasnie...

Siano Stox
19-07-2006, 04:15
Popi**** To Update... Koniec z Ta Gra Dla Mnie... :confused: w sumie moze nawet lepie, bede mial wiecej czasu.... B)

walker997
19-07-2006, 07:51
Chyba ich poje..... niedawno zaczołem grać i co teraz bede musiał czekać aż mi się odrodzi jakieś zmeczenie.Qrwa co za Żenada Tibie komercha zjada.
Co do tego loota to sie zgadzam bo zawsze mi jakies poje.... nooby kradną zwłoki.
A co do strzelania do ludzi z battle listy to jest chory pomysl bo knight w tej sytuacji bedzie bez szans z takim noobem 12 lvl sorrcem.

Ulltimate son
19-07-2006, 08:24
Ciekawe.... Knight który bloczy nie będzie mógł odrazu otworzyć potworka tylko czekac..(super poprostu) To z battle list ... eh (no coment)
Pożyjemy zobaczymy...

Sail_1990
19-07-2006, 09:07
ale dowalili z tym wyciaganiem lotow z cial ;/ mam nadzieje ze w party to bedzie wszystko porowno i kazdy bedzie mogl zajzec do ciala

DRoN
19-07-2006, 09:41
Powinni teraz obtanic runy leczące albo zmniejszyc bramki mlvli u knight (np. 220% co lvl), bo już od ery wandów/rodów rycki na nowych światach dostawały po dupskach. Dobry będzie podręczny uh, ale 4 mlvl wbija się na ~20lvlu (nie skillując do 70), a mag kupi 5 sd i zjedzie go już na 10 lvlu?
Chyba że obtanią fluidy bądź będą odnawiały hp procentowo (chociaż na wysokich lvlach to byłoby przegięcie i bardziej popularne od ihów, a może nawet uhów).

Mam nadzieje, że w dzisiejszym newsie (o ile taki będzie) dowiemy się czegoś nowego co zadowoli niezadowolonych. Liczę na CipSoft, inaczej nie brałbym udziału w tym (http://sms.tibia.pl/).

YoDog
19-07-2006, 09:41
Dobrze zrobili z tymi dywanami i potworami ... ale zle ze stamina kurw...
Czy oni oszaleli co update to tibia staje sie "Duzo" Gorsza ...
Wiecie co najelepiej bylo rok temu dla sorcow i knightow... Teraz jakies rozdzki ... Knighty nigdy z sorcem nie wygraja ... lub straca duzo uh
:( :( :( :( Update beznadziejny... NIECH KTOS PETYCJE ZROBI DO CIPOW ZEBY WSZYSTKO ZMIENILI PRUCZ POTWORKOW JAK BYLO ROK TEM (Stare dobre czasy) :]
pzdr
YoDog

Nervous
19-07-2006, 09:57
Eh w miare moglobybc gdyby nie strzelanie do ludzi z battla. Po to sa gmy itd zeby banowac boterów, a teraz pvp nie bedzie sie juz tak liczylo a ponadto jest to kolejne wzmocnienie dla sorców. Wiec ogólnie ZAL. Zeby zrobic na zlosc boterom dajmy wszystkim boty 8o Proponuje jeszcze lighthacki itd omg...... p_i_e_r_d_o_l_i_c C_i_p_y

rafalo
19-07-2006, 10:25
Pomyslce teraz jak bedziecie chodzili na hunta to np. jak bedziecie na blod herb quest na gs huncie to wszyscy beda musieli podchodzic do ciala gs bo niewiadmo kto bedzie mogl go opnac ... o lol

MiCh@eL
19-07-2006, 10:28
Jednym słowem z Tibii robią The Sims ! xD :p 8o

Justysia_=*
19-07-2006, 10:28
Pomyslce teraz jak bedziecie chodzili na hunta to np. jak bedziecie na blod herb quest na gs huncie to wszyscy beda musieli podchodzic do ciala gs bo niewiadmo kto bedzie mogl go opnac ... o lol

wyObraz sObie ze jestes na huncie(blood herb)... zadales nawiecej obrazen ale nie chcesz podejsc do gs'a...wystarczy ze po 10 sekundach bloker sam otworzy cialo i wezmie loota... czy 10 sek to naprawDe tak dlugO ???

@up...
dOprawdy ??? mOzna wiedziec w jaki sposob ;>

Corso
19-07-2006, 10:39
Haha, ROTFL, Twoim zdaniem, normalny gracz gra codziennie po 15h a nub 8h? LOL. Gracz ktory gra w cokolwiek 8h+ napewno nie jest normalny. Zal mi was wszystkich.

Dlaczego uważasz, że kto gra 8h+ jest nie normalny ? Może zazdrościsz innym lvli? Marny 20+ lvliku ? Jeżeli Tobie jest nas żal to przymknij mordę i nic nie pisz. To wystarczy,

I jeszcze do wiekszosci osob, bardzo inteligentnych zreszta, u ktorych w podpisach zobaczylem rozne ciekawe wstawki. Niektorzy jak widze zamiast 'retired' (tudziez 'retaired' - przypadek autentyczny) powinni sobie w podpis wpisac 'retarded'. Wyglada podobnie, a lepiej oddaje rzeczywistosc. To samo do tekstow "Back to old tibia plx" czy "Cip soft sux!1!". Ludzie, je*nijcie porzadnie lbem o stol i zmodyfikujcie Swoj tok myslenia.
I do paru osob, mowiacych ze CipSoft jest glupi - twierdzicie ze psuja gre? Moze i racja (aczkolwiek nie w mojej opinii), ale zaloze sie, ze zainteresowanie Tibia nie zmaleje, a nawet wzrosnie. Jaki z tego wniosek? CipSoft nie jest glupi - on jest wrecz genialny - potrafia cos spieprzyc i jednoczesnie przyciagnac uwage jeszcze wiekszej liczby osob.
A odgrazanie sie ze zaczniecie grac w cos innego - CipSoft ma to w dupie, i bardzo dobrze. Oni dobrze wiedza, odejda jedni, przyjda inni, obrazaniem sie na kogokolwiek swiata nie zmienicie.
I prawdopodobnie nawet jak odejdziecie, to 90% wroci. Wiem to po moich kolegach - jeden z nich juz chyba ze 4 razy sprzedawal Swoje main chary i co update konczyl z Tibia. Tydzien temu wystawil kolejna postac na aukcje (ktora zreszta wycofal w dwa dni pozniej), i gra dalej. Dziwne? No wlasnie...

I huj Cię boli jakie mają opisy ? Może oni chociaż pamiętają dobre czasy Tibi ? Co Ty możesz o Tibi wiedzieć ? Wątpie, żeby coraz więcej osób grało jak to powiedziałeś...zobacz sobie na Tibia.com > forum....cale zaspamowane , listy graczy przeciwko temu Uptadowi, nie tylko z Polski , z różnych krajów i serverów..... Weź się koleszko zastanów za nim coś napiszesz..:baby:

damak
19-07-2006, 10:53
Ja pierd0l3, jak przed każdym updatem, każdy panikuje i grozi że przestanie grać :/ to ch*j, trudno, kilka osób mniej, po updacie wszyscy się przyzwyczają i wszystko bedzie normalnie. Skoro tak nie lubicie zmian, to według Was lepiej by było wogóle tej gry nie zmieniać tylko dać raz na 3 miechy nowe serwery non pvp ? Wszyscy płaczą że z tym lootem bedzie ch*jowo dla knighta, bo będzie blokował i nie będzie mógł wziąść loota, to poczeka 10 sekund, przecież ziomki z którymi przyszedł na hunt go nie op13rd0lą i zawsze mogą wprowadzić takie coś ze jak jestes z kimś w party to możesz otwierać ich loot odrazu. Tak samo jest z celowaniem w okienku battle. I tak największe lve używali aimbota i tak, a low lve to se mogą walić z Sd po 60, jak każdy będzie miał UHa pod hotkeyem.

Akane Żul
19-07-2006, 10:53
Nawt fajnie bedzie ale to otwieranie potworuw mi niepasi ja zawsze blokuje mam jakies 10hp a potwora otworzy ten co walil go najwiencej nie tak niemoze byc wole jak zabierajom ci z podnosai musisz gonic nooby ale to to normalnie mnie wkurzylo wszystko co najleprze zabierze X(

Bastek
19-07-2006, 10:57
wszystko przeboleje ale nie battle window i bing uh.

mam nadzieje ze zmienia jeszcze paladynow i knajtow a nie ze top10 nowego serwera to 8 magicznych postaci 1 knajt i 1 palek

Apocalipsus
19-07-2006, 11:02
Wszyscy placza ze knighci nie beda mieli szans z sorkami/druidami...
Bullshit !
Prawda ze sork moze biegac sobie i ladowac w knighta na battlelist z sd...
ale powiedzcie mi, co jest trudnego w nacisnieciu jednego guzika zeby uhnelo knighta ?

A tak wogole to fajnie bedzie wygladal Anihilator... tzn: F1,F1,F1,F1.... You have found Magic Sword.

Wiedźmin
19-07-2006, 11:07
No nareszcie ktoś coś mądrego powiedział :) (tzn jeden z niewielu). Pozatym jakby sprawdziły się te wasz twierdzenia, że knightów będzie coraz mniej,, bo wyszyscy ich będą dupili (chociaż wiem, ża i tak to się nie stanie), to pomyślcie jak będą szanowani później (w końcu ich będzie bardzo mało, a ktoś bloczyć musi, nie?).

MiCh@eL
19-07-2006, 11:10
wyObraz sObie ze jestes na huncie(blood herb)... zadales nawiecej obrazen ale nie chcesz podejsc do gs'a...wystarczy ze po 10 sekundach bloker sam otworzy cialo i wezmie loota... czy 10 sek to naprawDe tak dlugO ???

@up...
dOprawdy ??? mOzna wiedziec w jaki sposob ;>

No bo w The Sims jak sie Sim zmeczy to trzeba iść spać to teraz tak w Tibii bedzie xD ale mi to pasuje przeciesz jak sie gra góra te 5 h dziennie to przeciez przez reszte dnia to sie zregeneruje juz !!! nie wiem o co wam chodzi..
Albo nie podoba wam sie ze blocker nie bedzie mogl otworzyc ciała,przeciez jak sie idzie na hunty to z zaufanymi kolegami.A z drugiej strony zobaczcie jak knight sobie expi sam,dajmy na to na orcach,minosach,cyclopach na PoHu,
i walczy ten knight z orciem leaderem pod światynia na PoHu i gdy leader ma juz red hp dajmy na to 10 lvl ktory sobie przyszedl na Poh schodzi po schodzach świątyni i kradnie loot z leadera ,a tam warrior helmet... i własnie knight stracił dobry loot..A teraz bedzie mógł spokojnie wziąsć swój loot. To byl tylko przyklad ktoś może pomysli teraz ze to co napisalem to idiotyzm ale to jest moje zdanie . I nie mówcie ze juz nie gracie w tibie bo załorze sie ze teraz tak gadacie a tydzien po update powrócicie do gry .Wypatrujecie tylko minusy ze CipSoft sux itp. a przeciez są tez plusy(nowe questy itp.) Takie jest moje zdanie ;)

PoZdRo B)

Piratek15
19-07-2006, 11:12
moim zdaniem ten update udupi gre, bloker który bloczy demona nic z loota nie dostanie i jeszcze uhy straci, stamina jest nawet dobra ale jak to cip napewno pacc bedzie mial np 1min w łóżku i 1min expienia chyba ze cip robi sobie żarty z tym, ale teraz bycie knightem jest nie oplacalne brak loota u np. demona chyba ze sam solujesz.
LUDZIE NIE PRZEJMOWAC SIE UPDATE, POCZEKAMY I ZOBACZYMY CO Z NIEGO WYJDZIE :]

Dariusz
19-07-2006, 12:03
"A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!"

Kiedy ta zapowiedź;p?

Enrico
19-07-2006, 12:09
mmm moze ten update nie bedzie taki zly =]
looknijcie se na www.tibiazone.xt.pl i zobaczcie screeny z testa =]

emilok
19-07-2006, 12:09
"A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!"
Kiedy ta zapowiedź;p?
W środę.aaaaaaaaadfc

Szaryy
19-07-2006, 12:10
W środę.aaaaaaaaadfc

w ktora srode

Kawior
19-07-2006, 12:58
Widziałem fotki z TS nowego update
Nie wiecie co gadacie. Nowe tereny są wypas i na pewno wrócicie do gry... Poza tym nowa grafa i rózne bajery. Update fullwypas ;D

Corso
19-07-2006, 13:02
Widziałem fotki z TS nowego update
Nie wiecie co gadacie. Nowe tereny są wypas i na pewno wrócicie do gry... Poza tym nowa grafa i rózne bajery. Update fullwypas ;D

Ja też widziałem i co z tego... Widziałeś outfity? Niektóre fajne pzyznam , ale większość to jak Pokemony.... Nowa grafa całkiem fajna, fajne bp z gwiazdeczkami , ogólnie fajnie wygląda , ale trochę jak OTS:p

Tina Tanemuraa
19-07-2006, 13:14
Corso muglbys podac link do strony z fotami z gory thx
THX TO CIP FOR THE BEST UPDATE !!!

Sevjij
19-07-2006, 13:25
pokaże procentowo w czym jest problem

Biegnie dwóch sorców 35 lvl ... mają po dwa bp sd .. czli mają 4 bp sd
To jest 80 sdków .. które będą uderzać w knighta po 120
To jest 9600 hp ..... Biegnie 35 lvl knight ma on o ile dobrze kojarze 650 hp (około)... uha się on na 500 hp w przyblirzeniu.
Czyli jak ma bp uh, to liczymy 500 hp x 20 + 650 hp = 1065 hp
Czyli knightowi po samych sd zostaje 465 hp ..
Teraz idziemy dalej .. liczymy, że strzały będą idealnie się wyrabiały w exthaused .. To też jeśli exthaused wynosi 2 sekundy, to podczas strzelania z sd mamy 40 strzałów x 2 sec = 80 sec = 40 strzałów z wand of inferno :) Czyli liczmy 40 strzałów x 2 osoby x 25 hp = 2000hp .... co to w praktyce oznacza ?

w półtorej minuty dwóch sorców 35 lvl, jest wstanie ubić knighta 35 lvl .. ja bym się nawet pokusił o inne obliczenie
Stoi jeden sorc 35 lvl, summonował dwa fire elementale i jest w pełnej gotowości, przychodzi 35 lvl knight nie świadom niczego, szczęśliwy, że posiada nowy golden armor. Knight, ponieważ po zakupie nie ma pieniędzy, standardowo chodzi tylko z jednym bp uh ..
Zaczeło się
2 fire elementale w ciągu 4 sekund zadadzą obrażenie bliskie 400 hp, czasem więcej.
Sorcerer ma dwa bp sd czyli może zabrać knightowi 4800 hp :) Według wcześniejszych wyliczeń wiemy że podczas ataku mamy 40 strzałow z wand of inferno czyli 1000 hp + fire elementale podczas 80 sekund zabiorą one 20x400 = 8000 hp ....

I gdzie tu knight podskoczy ?? Nawet Jak by miał dwa bp uh to ma on tylko 18 tysięcy hp .. i wystarczy, że dwaj sorcowie wybiegną mu przed nos i już padnie ..

Do tej pory to było tak, że wand of inferno trafiał - owszem, fire elemental trafiał - owszem z sd nie wszyscy trafiali - :D ale tu idziemy dalej .. od wand of inferno wystarczy odbiec na 4 kratki i już jest nie groźne, fire elemental to 280 hp, jeśli knight umiał się uhać to zwyczajnie podbiegał do fire elementala i odprawiał taniec deszczu, tak żeby sorc go nie trafił z sd na dobitke ..
I wtedy była zabawa, był sens trapowania, otwarte walki budziły wszelki podziw, gdy to dwaj h lvl sorcowie z zawrotną prędkością biegli i strzelali do siebie nawzajem z burst arrowsów i na siłe próbowali trafić siebie z sd i ue ..

To samo się tyczy knightów, jeśli chciałeś być dobrym blokerem, to musiałeś spełniać warunki .. musiałeś się umieć uhać, musiał umieć "taniec wojenny", musiał umieć zgarnąć coś expa dla siebie. A teraz będziemy widzieli masowo siedzące nooby 20 lvlowe postacie tracące po 3 bp uh na jednego draga .. gdy sorc sobie będzie biegł i z hmm i summonów (ewentualnych) zabijał ..

Nie dość wszystko to nie będzie zwykły aim bot, to będzie aim bot ulepszony .. na aim bocie wic istniał gdy urzywano go jednocześnie do strzału a potem do uleczenia siebie, trzeba było błyskawicznie przeskakiwać z bp do backpack i liczyć, że się zdąrzy. A teraz ? Co to będzie ? f1 bum explosion w draga, bum , bum, f2 uh, f1 bum bum bum .. i po dragu ...
I co może jeszcze cip soft zrobi ? Zniesie exthaused ? Albo zmiejszy go do pół sekundy ? Fajniej będzie .. przyleci 100 master sorc, zobaczy 40 lvl knight który sobie expi, podbiegnie i tylko będzie ue ue i po knighcie ..

Taki sam problem był z sklepem i soulami, druidzi wyparowali, co z tego, że ludzie oszukiwali, trudno margines zawsze musi być, ale nie można zrobić, aby marginesem stali się wszyscy ludzie, któży na siłę próbują coś uskrobać, kradnąc looty, zabijając ludzi, lub sprzedając pacce w tibi licząc, że ktoś się nabierze. Po co komu sklep, kiedyś knight musiał się prosić druida o uhy, a wysokie lvl sorcy, nisko lvlowców... wtedy istniała pomiędzy nimi więź.. a teraz ?
Hi
20 sudden death runes
yes
i tak 20x
Albo łamiące się włócznie .. zmieniły one coś ? Wszyscy nadal urzywają głupich botów, tylko, że muszą kupić speary - co to zmieniło ? A no to, że uczciwi ludzie zrezygnowali z palladyna, czyli tylko szkoda.
Co to za problem był dla cip softu zrobić za system.. 2 k za poprawny report, przy znalezieniu urzytkownika bota, każdy by szukał takich urzytkowników i samo by się wszystko wyjaśniało. A tak, ludzie mało grający idąc na nowy serw (nie mówie o profesjonalistach) nie założą palladyna, bo jak uzbierają na speary ? Wcześniej to jeszcze na 13 lvl robili hmm to jakoś uzbierali ...

Sądze, że moja wypowiedź, nadawała by się na dobry list motywacyjny do zmiany na lepsze tibi, takowa zatraciła na swoim klimacie, taksamo jak zniknięcie luringu.
Co z tego, że ludzie przez to umierali ? Normalna kolej rzeczy, ale kiedy ktoś lurującego dorwał, było jeszcze fajniej. Te wszystkie uczucia jakie tibia wtedy wprowadzała, idąc do dwarven bridige nie byłeś pewny czy przeżyjesz .. a teraz ? to musiałbyś być bez ekwipunku 8 lvl knightem, którego goni kilka wilków ..

To Co nam Cipsoft Wprowadza jako Unowocześnienia (Update), to mogą sobie zabrać dla siebie. Jedynym rozsądnym ich pomysłem od wersji 7.4 jest Hydra, Dark Cathedral i możliwość ropowania siebie, gdy na rope place leżą rzeczy (chociaż przy tym bym się nie upierał, to też coś miało w sobie). Poprawką mogli by być lepsi npc, nowsze potwory, lepsze expowiska, innowacyjne systemy gry, np. chociażby wprowadzenie, możliwości wprowadzenia, sprzedaży run non player characterom (npc). Powinły dochodzić nowe miasta, zróżnicowane co do swojej budowy, jak i stworów jakie osiedliły się dookoła. Cipsoft, a jakże powinien się zająć sprawami o jakie proszą gracze, gracze proszą o :
- wolne expowiska
- nowe czary
- nowe przedmioty (nie odpowiedniki starych)
- nowe potworki, takie które by się różniły od tych, które już są ..
- proszą o rozwinięcie systemu partnerstwa

Dlamnie osobiście poprawką by było gdyby cipsoft wprowadził opcje trening, która nie wytwarzałaby protection zone lock podczas treningu z kolegą.

Wiem, że wątek knighta jako złodzieja jest powszechnie stosowany, jeśli chcesz mieć pewność proś blockera aby urzywał tibiacam (programu powszechnie darmowego i legalnego), jeśli sie nie zgodzi, weź innego - proste.

Powiem tak, wprost i odrazu, cipsoft zadużo myśli - proste poprawki a jakże skuteczne były by lepsze. Prostą a jakże przydatną poprawką była white list i chwale ją cipsoftowi.

Ale wracając do błędów (znowu), acc sharing, zjawisko powszechnie znane i rozumiane, skoro jest acc sharer, to po co się z nim użerać, zadajmy sobie pytanie dlaczego ? Bo ma większy lvl od nas ? To co z tego ? Jego wybór, że gra nie dokońca fear w stosunku do nas, ale wtedy czuj respekt do siebie gdy możesz powiedzieć do siebie, wbiłem sam 100 lvl. A jeśli mi powiecie, że ktoś jest acc sharerem i potem nas zabija itd.. to wtedy jest Nadużycielem Siły (Power Abuser) i wtedy dopiero go ukarzcie, dajcie mu dwie szanse, jak się nie poprawi, to zablokować jego konto i skoro jest acc sharerem to zrobi nowe - trudno.

Gdyby Cipsoft np. dorobił nową miejscówke z demonami, pomyślał o faccach, dał im coś do tak szybkiego expienia jak kazordoon. Albo dał im więcej potworów, albo dostęp do większej części (tej dla pacc).

DLATEGO, TE UPDATE TO JEDYNIE ŻART
TO CO CIPSOFT POWINIEN ZROBIĆ
TO WRÓCIĆ DO 7.4 DAĆ MU DZISIEJSZĄ GRAFIKE
I WSZYSTKIE JAK I TE KTÓRE MAJĄ BYĆ DODANE W NAJBLIŻSZYM
CZASIE TERENY
WPROWADZI DROBNE POPRAWKI CIESZĄCE OKO I POZWALAJĄCE PRZYJEMNIE GRAĆ
A NIE PSUJE TO NA CO TIBIA PRACOWAŁA JAK BY NIE PATRZEĆ PRZEZ 7 WERSJI.

Epikur
19-07-2006, 13:27
co do otwierania potworów po 10s to mogli by zrobic przynajmniej żeby całe party mogło otwierać zabitego potworka kiedy chce.
Było by to przydatne najbardziej na światch npvp ale i na normalnych też.
jak niezrobia tego to np resp na chydrach bedzie dluższy o 10s a to masa czasu podczas której traci sie exp :<

szkoda ze cipy tego nie czytaja ...

Corso
19-07-2006, 13:27
@Tina Tanemuraa
Rynek...nei bedzie bana robimy to dla dobra tibijczykow =]

http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=119151&page=2
2strona tematu.tam sa fotki i na dalszych stronach tez.

P.S.
Widac ze tibia.org.pl jest w 100% oddana swoim uzytkownika i tibijczyka ;)

Kawior
19-07-2006, 13:38
Ja miałem fotki od kumpla. On od Raula. Tam było 60 nowych fotek. Są nowe dachy, ściany,wszedzie są plakietki np Depo, z minosa wypada skóra(nie wiem czy z innych potworów tez). Nowe mosty, nowe przedmioty. Potworów mało widziałem

Alien Wight
19-07-2006, 13:52
dzięki temu uniknę wieluy nieporządanych kradziezy;)

Arte
19-07-2006, 13:59
1. System zapobiegający wyciągania łupu z potworów
Moim zdaniem, dla graczy, którzy są porządni, za wiele to nie pogarsza. Podczas zabijania słabszych potworów, w jaskiniach pełnych ludzi, chociażby na Rookgaardzie, nie będzie trzeba się pieklić z bandą wrednych ludzi, zabierających wszystko, co się nie rusza;)

Kwestia wypraw na silniejsze potwory. Ja to przedstawię najpierw jako druid, czyli postać strzelająca ogólnie. Zabijam dajmy na to, GSa, żeby nie przedłużać, zabieram pieniądze, a resztę "wyrzucam" na podłogę, żeby bloker - rycerz, czyli osoba, która ma dużo udźwigu - mógł je pozbierać. A i tak dzielimy się zawsze pół na pół, więc wielkiej różnicy nie ma. Jest to niewielkie utrudnienie w pewnych przypadkach, ale głównie jest to bardzo pomocne. Chyba, że ktoś chodzi zabijać potwory z nieznajomymi lub "znajomymi" - wasza strata, teraz też mogą was okraść, zabić lub zablokować. Ale jest to krok naprzeciw części RPG w Tibii.

2. Odradzanie się potworów na terenach położonych wyżej i niżej od gracza
No cóż, jest to niezbyt mądre w przypadku gry RPG, w której widać niższe i wyższe tereny, gdyż potwory, odradzając się, mają na sobie nałożoną animację "niebieskiej kulki", więc gdzie tu realizm? Ale oczywiście, jest to bardzo przydatne dla graczy.

3. Wytrzymałość postaci ograniczająca zdolność do zdobywania doświadczenia
BRAWO DLA CIPSOFTU! W końcu dodany zostanie bardzo realistyczny element gry. Moim zdaniem jednak, te limity są mocno za duże. Po przeliczeniu na Tibijski czas wychodzi, że można zabijać potwory DWA MIESIĄCE, i dopiero wtedy nasza postać się zmęczy finalnie. Oznacza to dość duże problemy dla graczy dzielących konto, będących w grze po 10-15 godzin dziennie - aby to "odespać" potrzebują nawet 30 godzin bycia WYLOGOWANYM, a nie stania w grze.

4. Menu Walki pozwala na strzelanie runami w ludzi
Sam nie wiem, co powiedzieć, gdyż z jednej strony była to jakaś przeciwwaga dla mocy run postaci magicznych, a z drugiej jest to jakieś częściowe równouprawnienie, gdyż rycerz czy paladyn sobie zaznaczają postać i nawet zazwyczaj nie muszą operować klawiszami sterującymi.

5. Przedmioty używane poprzez Gorące Klawisze
Największa klapa w nadchodzącym update, oczywiście według mnie. Nie wiem, czy ktoś to zauważył, ale oznacza to też ułatwione ŁOWIENIE ryb. Dla mnie jest to po prostu totalny absurd i sądzę, że mimo wszystko nie powinno to być wprowadzane do gry, lub powinno być ograniczone do używania przedmiotów jedynie na naszej postaci.

6. Kapitanowie statków obsługują wielu graczy na raz
Leniuszki CipSoftowe, leniuszki:P, nie chciało się wprowadzić tego do wszystkich NPC, bo za dużo. Ale dobre i to.

Tabelka ocen
System zapobiegający zabierania łupu z potworów: 5+
Odradzanie się potworów położonych wyżej i niżej od gracza: 4
Wytrzymałość postaci ograniczająca zdolność do zdobywania doświadczenia: 6
Menu Walki pozwala na strzelanie runami w ludzi: 3
Przedmioty używane przez Gorące Klawisze: 1
Kapitanowie statków obsługują wielu graczy na raz: 5

Średnia: 4,08
Ogólne wrażenia, dobre, pomijając rozwinięcia Gorących Klawiszy.

nie ma to jak osiągnąc 33 lvla max i grac po 2 godzinki po szkole...

jeszcze jaki waste czasu na jakieś oceny... N/C!

Mial Nika
19-07-2006, 14:16
Update Jak Update Knajci maja przerypane
statki -Dobre
Hotkey UH - morze byc
zmeczenie - moze byc
Battle List - tutaj jakis blond chyba jakis idiota wdarl sie do cipsoftu i to napisal
Otwieranie cial- cios dla blokerow nastepny...

Trzymajcie Sie knighci Stare PVP bylo dobre i zje***i to durnie

Tibijski Barman
19-07-2006, 14:16
Ale z tym otwieraniem ciala niema sensu jak jakis noobek moze go przezucac przez 10 sek.

ari2423
19-07-2006, 14:30
@up,

przeczytaj uwaznie newsa :), ciało nie bedzie mozna otwierac ani przezucac ( dopiero po 10 sek. :) )

Duch Guardi
19-07-2006, 14:35
UP 2
Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.
nikt ci go nie zabierze :D

matey 14
19-07-2006, 14:40
@up,

przeczytaj uwaznie newsa :), ciało nie bedzie mozna otwierac ani przezucac ( dopiero po 10 sek. :) )
zawsze mozna szybko cos na to cialo wrzucac az minie te 10 sek :evul:

matey 14
19-07-2006, 14:41
@up,

Harry Xin
19-07-2006, 16:15
Przecież jak już otworzysz ciało to inni mogą je zasypać tysiącami itemów a Ty sobie wyciągasz loota jak gdyby nigdy nic. :p

Enigma
19-07-2006, 16:28
Wedlug mnie wszystko jest ok oprocz walenia na battle liste kompletny bezsens ludzie beda ciagle pkowac i bez problemu zabijac wkoncu ile moze np sorc uniesc uhow.. wkoncu po co wprowadzc to walenie na battle przeciez az tak duzo ludzi nie uzywa botow.. chociaz zobaczymy w praktyce jak to wyjdzie pozdro all:)

hennelur
19-07-2006, 17:16
:) caly czas mnie to imponoje jak oni umieja robic takie cudenka!typu ze mozna bedzie robic soki nowa grafika itp!moze ktos wie jak ten cip-soft robi takie rzeczy?

Pan_Dirak
19-07-2006, 17:22
Widzial ktos z was http://www.tibiadown.com/ ?? :P Zobaczcie UHy x3 :P na SDx1 więc jednak nie tak źle dla knighta nie ? ;P ale jedno mnie martwi :/ zobaczcie viale ( czyt. manasy ) ma hotkeya, już to widze staje sorc F10,F10,F10......, UE,F10,F10,F10.....,UE...... to bedzie boskie :/no alew zawsze za tyle samo capa knight ma wiecej UHów wiec moze jednak nie bedzie tak źle dla knightów ?? Pożyjemy, zobaczymy :)

Mathew 1332
19-07-2006, 17:32
nie wiem po co te zmiany ludzie z botami i tak będę lepsi

Grab_iarz
19-07-2006, 17:50
pokaże procentowo w czym jest problem

Biegnie dwóch sorców 35 lvl ... mają po dwa bp sd .. czli mają 4 bp sd
To jest 80 sdków .. które będą uderzać w knighta po 120
To jest 9600 hp ..... Biegnie 35 lvl knight ma on o ile dobrze kojarze 650 hp (około)... uha się on na 500 hp w przyblirzeniu.
Czyli jak ma bp uh, to liczymy 500 hp x 20 + 650 hp = 1065 hp
Czyli knightowi po samych sd zostaje 465 hp ..
Teraz idziemy dalej .. liczymy, że strzały będą idealnie się wyrabiały w exthaused .. To też jeśli exthaused wynosi 2 sekundy, to podczas strzelania z sd mamy 40 strzałów x 2 sec = 80 sec = 40 strzałów z wand of inferno :) Czyli liczmy 40 strzałów x 2 osoby x 25 hp = 2000hp .... co to w praktyce oznacza ?

w półtorej minuty dwóch sorców 35 lvl, jest wstanie ubić knighta 35 lvl .. ja bym się nawet pokusił o inne obliczenie
Stoi jeden sorc 35 lvl, summonował dwa fire elementale i jest w pełnej gotowości, przychodzi 35 lvl knight nie świadom niczego, szczęśliwy, że posiada nowy golden armor. Knight, ponieważ po zakupie nie ma pieniędzy, standardowo chodzi tylko z jednym bp uh ..
Zaczeło się
2 fire elementale w ciągu 4 sekund zadadzą obrażenie bliskie 400 hp, czasem więcej.
Sorcerer ma dwa bp sd czyli może zabrać knightowi 4800 hp :) Według wcześniejszych wyliczeń wiemy że podczas ataku mamy 40 strzałow z wand of inferno czyli 1000 hp + fire elementale podczas 80 sekund zabiorą one 20x400 = 8000 hp ....

I gdzie tu knight podskoczy ?? Nawet Jak by miał dwa bp uh to ma on tylko 18 tysięcy hp .. i wystarczy, że dwaj sorcowie wybiegną mu przed nos i już padnie ..

Do tej pory to było tak, że wand of inferno trafiał - owszem, fire elemental trafiał - owszem z sd nie wszyscy trafiali - :D ale tu idziemy dalej .. od wand of inferno wystarczy odbiec na 4 kratki i już jest nie groźne, fire elemental to 280 hp, jeśli knight umiał się uhać to zwyczajnie podbiegał do fire elementala i odprawiał taniec deszczu, tak żeby sorc go nie trafił z sd na dobitke ..
I wtedy była zabawa, był sens trapowania, otwarte walki budziły wszelki podziw, gdy to dwaj h lvl sorcowie z zawrotną prędkością biegli i strzelali do siebie nawzajem z burst arrowsów i na siłe próbowali trafić siebie z sd i ue ..

To samo się tyczy knightów, jeśli chciałeś być dobrym blokerem, to musiałeś spełniać warunki .. musiałeś się umieć uhać, musiał umieć "taniec wojenny", musiał umieć zgarnąć coś expa dla siebie. A teraz będziemy widzieli masowo siedzące nooby 20 lvlowe postacie tracące po 3 bp uh na jednego draga .. gdy sorc sobie będzie biegł i z hmm i summonów (ewentualnych) zabijał ..

Nie dość wszystko to nie będzie zwykły aim bot, to będzie aim bot ulepszony .. na aim bocie wic istniał gdy urzywano go jednocześnie do strzału a potem do uleczenia siebie, trzeba było błyskawicznie przeskakiwać z bp do backpack i liczyć, że się zdąrzy. A teraz ? Co to będzie ? f1 bum explosion w draga, bum , bum, f2 uh, f1 bum bum bum .. i po dragu ...
I co może jeszcze cip soft zrobi ? Zniesie exthaused ? Albo zmiejszy go do pół sekundy ? Fajniej będzie .. przyleci 100 master sorc, zobaczy 40 lvl knight który sobie expi, podbiegnie i tylko będzie ue ue i po knighcie ..

Taki sam problem był z sklepem i soulami, druidzi wyparowali, co z tego, że ludzie oszukiwali, trudno margines zawsze musi być, ale nie można zrobić, aby marginesem stali się wszyscy ludzie, któży na siłę próbują coś uskrobać, kradnąc looty, zabijając ludzi, lub sprzedając pacce w tibi licząc, że ktoś się nabierze. Po co komu sklep, kiedyś knight musiał się prosić druida o uhy, a wysokie lvl sorcy, nisko lvlowców... wtedy istniała pomiędzy nimi więź.. a teraz ?
Hi
20 sudden death runes
yes
i tak 20x
Albo łamiące się włócznie .. zmieniły one coś ? Wszyscy nadal urzywają głupich botów, tylko, że muszą kupić speary - co to zmieniło ? A no to, że uczciwi ludzie zrezygnowali z palladyna, czyli tylko szkoda.
Co to za problem był dla cip softu zrobić za system.. 2 k za poprawny report, przy znalezieniu urzytkownika bota, każdy by szukał takich urzytkowników i samo by się wszystko wyjaśniało. A tak, ludzie mało grający idąc na nowy serw (nie mówie o profesjonalistach) nie założą palladyna, bo jak uzbierają na speary ? Wcześniej to jeszcze na 13 lvl robili hmm to jakoś uzbierali ...

Sądze, że moja wypowiedź, nadawała by się na dobry list motywacyjny do zmiany na lepsze tibi, takowa zatraciła na swoim klimacie, taksamo jak zniknięcie luringu.
Co z tego, że ludzie przez to umierali ? Normalna kolej rzeczy, ale kiedy ktoś lurującego dorwał, było jeszcze fajniej. Te wszystkie uczucia jakie tibia wtedy wprowadzała, idąc do dwarven bridige nie byłeś pewny czy przeżyjesz .. a teraz ? to musiałbyś być bez ekwipunku 8 lvl knightem, którego goni kilka wilków ..

To Co nam Cipsoft Wprowadza jako Unowocześnienia (Update), to mogą sobie zabrać dla siebie. Jedynym rozsądnym ich pomysłem od wersji 7.4 jest Hydra, Dark Cathedral i możliwość ropowania siebie, gdy na rope place leżą rzeczy (chociaż przy tym bym się nie upierał, to też coś miało w sobie). Poprawką mogli by być lepsi npc, nowsze potwory, lepsze expowiska, innowacyjne systemy gry, np. chociażby wprowadzenie, możliwości wprowadzenia, sprzedaży run non player characterom (npc). Powinły dochodzić nowe miasta, zróżnicowane co do swojej budowy, jak i stworów jakie osiedliły się dookoła. Cipsoft, a jakże powinien się zająć sprawami o jakie proszą gracze, gracze proszą o :
- wolne expowiska
- nowe czary
- nowe przedmioty (nie odpowiedniki starych)
- nowe potworki, takie które by się różniły od tych, które już są ..
- proszą o rozwinięcie systemu partnerstwa

Dlamnie osobiście poprawką by było gdyby cipsoft wprowadził opcje trening, która nie wytwarzałaby protection zone lock podczas treningu z kolegą.

Wiem, że wątek knighta jako złodzieja jest powszechnie stosowany, jeśli chcesz mieć pewność proś blockera aby urzywał tibiacam (programu powszechnie darmowego i legalnego), jeśli sie nie zgodzi, weź innego - proste.

Powiem tak, wprost i odrazu, cipsoft zadużo myśli - proste poprawki a jakże skuteczne były by lepsze. Prostą a jakże przydatną poprawką była white list i chwale ją cipsoftowi.

Ale wracając do błędów (znowu), acc sharing, zjawisko powszechnie znane i rozumiane, skoro jest acc sharer, to po co się z nim użerać, zadajmy sobie pytanie dlaczego ? Bo ma większy lvl od nas ? To co z tego ? Jego wybór, że gra nie dokońca fear w stosunku do nas, ale wtedy czuj respekt do siebie gdy możesz powiedzieć do siebie, wbiłem sam 100 lvl. A jeśli mi powiecie, że ktoś jest acc sharerem i potem nas zabija itd.. to wtedy jest Nadużycielem Siły (Power Abuser) i wtedy dopiero go ukarzcie, dajcie mu dwie szanse, jak się nie poprawi, to zablokować jego konto i skoro jest acc sharerem to zrobi nowe - trudno.

Gdyby Cipsoft np. dorobił nową miejscówke z demonami, pomyślał o faccach, dał im coś do tak szybkiego expienia jak kazordoon. Albo dał im więcej potworów, albo dostęp do większej części (tej dla pacc).

DLATEGO, TE UPDATE TO JEDYNIE ŻART
TO CO CIPSOFT POWINIEN ZROBIĆ
TO WRÓCIĆ DO 7.4 DAĆ MU DZISIEJSZĄ GRAFIKE
I WSZYSTKIE JAK I TE KTÓRE MAJĄ BYĆ DODANE W NAJBLIŻSZYM
CZASIE TERENY
WPROWADZI DROBNE POPRAWKI CIESZĄCE OKO I POZWALAJĄCE PRZYJEMNIE GRAĆ
A NIE PSUJE TO NA CO TIBIA PRACOWAŁA JAK BY NIE PATRZEĆ PRZEZ 7 WERSJI.

POPIERAM TĄ PRZEMĄDRĄ OSOBE I BŁAGAM WYSLIJ TO DO CIPsoftu .TO BYŁA TIBIA A NIE TO CO TERAZ...jeden wielki shitt...!!;/

Angel of Death
19-07-2006, 17:59
Pare dni mnie nie było, teraz patrze .. i mnie zatkało, czy ich popie*****ło ? Przecież to jest chore !! Strzelanie z battle i runy na hotkey'u (omg!), zmęczenie i to z lootem -.- Znowu sorce/druty dostaja wielką przewagę (poprzednio różdzki i 4x szybciej mana co wiaże się z tym ze mogą np. expić z zasranego visa minimalnym kosztem) w postaci strzelania z battle, runy z hotkeya tez wielki plus dla nich, jedyny plus z tego dla knighta jest taki ze moze robic anni bez bota . Ale i tak knighci na wyższym lvl są udupieni totalnie, teraz na hunta tylko z dobrymi kolegami bo inaczej zwiną loota i nie powiedzą że cos było a ja nie mam mozliwości tego sprawdzić (sam jestem knightem, i szlag mnie trafia jak pomysle jak to będzie wyglądać), tak wogóle przecież najwięcej to kradną lootbagów a nie lootów prosto z monsterów więc dla mnie to głupota. Teraz zmęczenie, w takim razie pacc powinien być liczony jako godziny spędzone w grze a nie dni, bo teraz to udupiają pacców, którzy będą marnować pacc żeby im char odpoczął i znów mogli expic -.- SHIT SHIT I JESZCZE RAZ SHIT!! X( Te updaty oprócz nowych terenów sa coraz gorsze !

Angel of Death
19-07-2006, 18:05
Pare dni mnie nie było, teraz patrze .. i mnie zatkało, czy ich popie*****ło ? Przecież to jest chore !! Strzelanie z battle i runy na hotkey'u (omg!), zmęczenie i to z lootem -.- Znowu sorce/druty dostaja wielką przewagę (poprzednio różdzki i 4x szybciej mana co wiaże się z tym ze mogą np. expić z zasranego visa minimalnym kosztem) w postaci strzelania z battle, runy z hotkeya tez wielki plus dla nich, jedyny plus z tego dla knighta jest taki ze moze robic anni bez bota . Ale i tak knighci na wyższym lvl są udupieni totalnie, teraz na hunta tylko z dobrymi kolegami bo inaczej zwiną loota i nie powiedzą że cos było a ja nie mam mozliwości tego sprawdzić (sam jestem knightem, i szlag mnie trafia jak pomysle jak to będzie wyglądać), tak wogóle przecież najwięcej to kradną lootbagów a nie lootów prosto z monsterów więc dla mnie to głupota. Teraz zmęczenie, w takim razie pacc powinien być liczony jako godziny spędzone w grze a nie dni, bo teraz to udupiają pacców, którzy będą marnować pacc żeby im char odpoczął i znów mogli expic -.- SHIT SHIT I JESZCZE RAZ SHIT!! X( Te updaty oprócz nowych terenów sa coraz gorsze !

Post pisany na szybko i w zdenerwowaniu więc za jakiekolwiek blędy sry ;s

oops niechcąco 2 posty, proszę usunąc ten wyżej ;p

styku
19-07-2006, 18:29
Dlaczego uważasz, że kto gra 8h+ jest nie normalny ? Może zazdrościsz innym lvli? Marny 20+ lvliku ? Jeżeli Tobie jest nas żal to przymknij mordę i nic nie pisz. To wystarczy,
Zazdroszcze innym? Co tu ma lvl do rzeczy? Nie mam na tyle skrzywionej psychy zeby zamiast robic rozne inne lepsze rzeczy grac w jakas gierke na kompie...

I męski narząd płciowy Cię boli jakie mają opisy ? Może oni chociaż pamiętają dobre czasy Tibi ? Co Ty możesz o Tibi wiedzieć ?
I tu pokazales ile ty wiesz o Tibii. I ja Ci powiem - napewno mniej ode mnie. Chcesz zeby wrocily stare czasy? Bez staminy, bez SP? Zeby sie latwo expilo bez ograniczen czasowych itd.? To ja Ci teraz rozwine skrot RPG - Role-Playing Game. Nie wiesz co to znaczy? Tego Ci juz nie bede tlumaczyl, wnioskujac z Twoich wypowiedzi i tak nie zrozumiesz.
Ale powiem Ci cos jeszcze: Tibia to gra MMORPG, to tylko gracze tacy jak Ty robia z niej jakiegos pier.olonego H'n'Sa.
I Ty jak sie domyslam gowno wiesz o prawdziwych RPGach. Takie wlasnie byly stare czasy Tibii - kiedy nieznano rozwiazan zadnego questa, nie bylo stron www.spoilery_do_wszystkich_questow.pl, i ludzie zamiast expic wspolnie grali wykorzystujac wszystkie mozliwosci gry, rozmawiajac ze soba, z NPCami, czytajac ksiazki i szukajac nowych wyzwan.
Wątpie, żeby coraz więcej osób grało jak to powiedziałeś...zobacz sobie na Tibia.com > forum....cale zaspamowane , listy graczy przeciwko temu Uptadowi, nie tylko z Polski , z różnych krajów i serverów..... Weź się koleszko zastanów za nim coś napiszesz..:baby:
A ty wez sie 'koleszko' rusz na chwile od Tibii i kup sobie slownik. Albo poszukaj w internecie cos o poprawnym uzywaniu znakow interpunkcyjnych takich jak przecinek "," czy trzykropek "..."(w twoim wypadku cztero- i pieciokropek)
Jak zapewne zauwazyles, to Ty powinienes sie zastanowic zanim wyslesz posta. A wracajac do tematu - gdy mieli wprowadzic SP tez tak bylo. I co? Populacja jakos nie spadla (tylko wzrosla).
Czekam na riposte, byle inteligentniejsza od poprzedniej.

Dragonit
19-07-2006, 18:43
To nie Twoja sprawa czy ktoś jest uzależniony czy nie , gracz płaci za grę i może grać sobie kiedy chce i robić co chcę ;) To moja sprawa czy chcem sobie dzis poexpic 10h czy 2 h.:baby: :baby:

Czy mówisz tu o sobie ? Na czym ty "huntujesz" z kolegami ? Orc plx ?
Na koniec tej wypowiedzi zabrakło mi : "Napisał to newbie - lvl 13"

Zamknij dupe co za **** ...Sory modkowie, ale ten debil mnei totalnei wkurza.Normalni ludzie nei garją codziennie w tibie po 15 h więc nie mów że to twoja sprawa.I śmeisjzesz sie że jestem newbie-Ty jesteś newbie prędzej odemnie, guwno że masz 50+lvl skoro jestes debilem, żal mi takich ludzi X(

Kombain
19-07-2006, 19:06
Super !! "Annihilator Room" zrobiony wciskając "F1"
Reszta może być ;)

Kaper2005
19-07-2006, 19:15
Niedługo Tibia będzie jak "Ogame" albo jak "The Crims" czyli że wbijasz się dwa razy dziennie, robisz co musisz i logout i spadasz grać w Simsy...

Z tymi potworkami i lootem to OK bo nawet knight na 100levie więcej expi solo niż blokuje... chyba...

Marczio
19-07-2006, 20:03

Wiesz grac po 8h to jest obled, sa inne rzeczy do roboty a widac ze wlasnie TY siedzisz po 15h, dziewczyny na oczy nie widziales (poza jakimis tanimi pornosami z neta) a ksiazek i slownikow to o.0 sry wiesz co to?
Jestes zwykly polack retarded ass, klasyfikujesz ludzi po lvlu a nie po rozumie i umiejetnosciach, jestes tak nedzny ze nawet szkoda liter na ciebie bo strach twojej kolejnej zalosnej, glupiej, dziecinnej, tepej, bezsensownej i nie na temat odpowiedzi.

I męski narząd płciowy Cię boli jakie mają opisy ? Może oni chociaż pamiętają dobre czasy Tibi ? Co Ty możesz o Tibi wiedzieć ?

Styku juz powiedzial co wie, powiedz co ty wiesz o starej tibii? Byly czasy ze gowniarze tacy jak ty (nie z wieku ale z rozumu) w Tibie po prostu nie grali, ja na twoim miejscu zamknalbym pysk bo nie znioslbym takiej kompromitacji. Opisy NAS obchodza bo ONE swiadcza o poziomie intelektualnym czlowieka, chyba dajac opis "jestem idiota" liczysz sie z tym ze ktos to w koncu spuentuje jak trzeba.

Wątpie, żeby coraz więcej osób grało jak to powiedziałeś...zobacz sobie na
Tibia.com > forum....cale zaspamowane , listy graczy przeciwko temu Uptadowi, nie tylko z Polski , z różnych krajów i serverów..... Weź się koleszko zastanów za nim coś napiszesz..:baby:

Ciekawe, pojawia sie duzo nowych osob, newbow i lista graczy podpisujacych sie pod jakimis petycjami nic nie zmieni. Uzyj mozgu maestro.

Koleszko :)
podaj adres, na urodziny przysle ci Slownik Jezyka Polskiego.

A na powaznie to zamknij pysk gowniarzu bo za takie gadanie juz by cie na ulicy zabili z 5 razy. Po tobie widac ze glupota nie boli za to myslenie boli baaardzo

Osiol221
19-07-2006, 20:15
z tym lootem to totalna glupota to co za korzysc bedzie mial knight z loota... -.- z fajnej gry robia totalna kiche...

Revi
19-07-2006, 21:13
Po*****o ich w c**j ja pi*****e jak mają tak zj****ć Tibie to niech liczą na strate wielu graczy... myśla ze teraz bedize lepiej a tak naprawde spier***ą tą gre, a co do posta Raula to ch*j mu w dupe jak se lubisz rozkładac exp na pare dni to rób to a nie ku**a ze kazdy teraz tak musi jak ktos chce to niech gra nawet cały tydzien a nie ze robią te za****e utrudnienia .... Prawdziwa Tibia zginie wraz z tym update... jak mi sie pacc skonczy napewno przestane grac bo CipSoft'owi nie zalezy na graczach... wolą robic z Tibi OTS'a niech wypi*******ją ku**a mać ; /

DRoN
19-07-2006, 21:33
Prawdziwa Tibia zginie wraz z tym update

Prawdziwa Tibia, to zginęła jakieś 2-3 lata temu, jak zaczęło w nią grac pełno takich gnojków jak Ty, którzy uważają że odgrywanie roli w grze to posiadanie lvla i nadużywanie go w stosunku do słabszych.

@sprostowanie

Oprócz sharerów, element RPG gry, zniszczyła również powódź noobów, którzy uwielbiają uprzykrzac innym życie.
GM itp. powinni sprawdzac jakoś noobchary i banowac konta tym, którzy takowe mają. Gra powinna byc płatna po przejściu rooka (tzn. taka mała dotacja na wsparcie twórców). Powinno się płacic np. 2 euro na wieczne granie w trybie facc na całe konto. Wtedy kolesiowi byłoby szkoda dostac bana przez noobchara i nie byłoby 40% społeczności (wkurzacze, którzy nie mają lepszego zajęcia) + w ostatnich latach nie byłoby AŻ TYLU uhmakerów.

jak ktos chce to niech gra nawet cały tydzien a nie ze robią te za****e utrudnienia

Dla kogo są to utrudnienia?
Napewno nie dla większości. Większośc to normalni gracze którzy szukają przjemności w RPG'u i grają do 4h dziennie nie skupiając się na expie i skillowaniu. Napewno ucieszą się, że ich 'hero' ze świata zaczną expic 3 razy wolniej, potem na trade będzie:
xxx hero of server says: SELL ACCOUNT
A na koniec dostanie bana albo nowy user odwiedzi rook tą postacią.

La Li Lu Le Lo
19-07-2006, 22:01
z tym lootem to totalna glupota to co za korzysc bedzie mial knight z loota... -.- z fajnej gry robia totalna kiche...

Dlaczego, przecież taki system lootowania jest w każdej szanującej się grze mmorpg, a jak knight będzie chciał to odda loot komu chce i co za problem ? :)

Piotrek Knight
19-07-2006, 23:02
To przez was Cipowie przeczytali albo raczej przetłumaczyli wasz żart i co teraz !!!!! :/ X( :confused: ;( ja nie grałem w tibie juz od 1 roku poprostó mi się znódzilam mam 30 lv prawie palkiem :):cup:

NoobzLW
19-07-2006, 23:38
Zabrali cala radosc grania w tibie :< RL Tibia OTS - IP = www.tibia.com

Piotrek Marycha
20-07-2006, 01:13
Kradzierz loota: bardzo dobrze, chociarz mogło być na 20-30 sek.

to bys sam sobie gsy i hydry bloczyl albo fundowal knightowi kilka bp uhow plus doplacal za marnowanie czasu bo knight expa nie zyskuje -.-

Nowy Asakura
20-07-2006, 03:09
Moze napiszmy petycje (juz ktos kiedys pisal w sprawie klienta pod Linux), w ktorym oznajmimy, ze nie podoba nam sie Update i ze maja go nie wprowadzac bo spalimy ta ich glowna siedzibe i utopimy/otrujemy ich psy.

Jesli ktos juz proponowal napisanie petycji to popieram!

PS Mnie ten Update za bardzo nie szkodzi. Jestem Rookstayerem, wiec nie bede juz sie denerwowal, jak noobek podprowadzi mi loot z minosa. Ale pomysl ze ta Stamina to przesada.

Sevjij
20-07-2006, 05:55
Napiszę jeszcze raz, możliwe, że tym razem taką wersje, która nada się do przetłumaczenia na angielski, wtedy wyśle się ją do tibianews.net tibiabr.com itd, żeby przetłumaczyli na swój język i też umieścili.
Jeśli jakikolwiek mod to przegląda, to chciałbym aby część mojego posta, którą zaraz napiszę umieszczono na stronie tibia.pl jako " Temat o Nie Zadowolonych Graczach".

Gdy była Tibia o pięknym numerze wersji 7.4.

Dawno dawno temu, narodziło się nowe miasto Ankrahmun. Gracze grali jak napaleni, wszyscy jak "dzicy" namawiali rodziców, lub wyjmowali z kieszeni portfele, aby tylko kupić pacc. Istnieli wtedy też ludzie, mało szanowani, nic nie znaczący a jednak wyrózniający się z tłumu - używali programów lub łamali reguły, aby zdobywać to lepszy lvl, to lepszy ekwipunek. To tak jak w PRLu, każdy chciał kapitalizm, ale tak naprawde każdy chciał lepsze warunki socjalne. Tak samo było w przypadku społeczności tibijskiej, każdy miał dość użytkowników bootów lub acc sharerów. Pomimo wszystko nikt nie zdawał sobie sprawy z tego, że to zjawisko nie było złe i nie przeszkadzało, lecz pod naporami cipsoftu ruszyła sie machina zmian. Ludzie chcieli nowych ubiorów (outfit'ów), terenów, czarów, questów czy chociaż głupich a jakże cieszących oko przedmiotów. Zaczeła się tragedia gdy pewna osoba z załogi cipsoftu napisała nową wiadomość na głownej stronie tibia.com. Wszyscy wpadli w panike, pojawiła się zapowiedź wersji 7.5.

Tragedia rozpoczeła się, update miał wprowadzić soul points, które miały zlikwidować ludzi z programami, za nas robiące runy. Czy patrząc z prespektywy czasu, możemy powiedzieć że ten update zlikwidował ich ? Oczywiście, że nie - spowodował on tylko utrudnienie dla uczciwych graczy, któży musieli wykupić pacc, a potem promocje, żeby tak bardzo nie odczuwać tego "ulepszenia" (update).
Wiemy, że wprowadzono możliwość kupowania run w sklepach, co prawie zabiło zarobek dla druidów, magików i palladynów. Wprowadzono również łamiące się włócznie (spear'y), które miały zlikwidować ludzi nie uczciwie trenujących. Znowu wiemy, że nie zlikwidowały; zlikwidowały one tylko ludzi uczciwych, któży myśląc o pieniądzach jakie wydadzą na speary, zrezygnowali. Czyli ten update był zły.

Tragednia trwała dalej, poprawiono, że speary wolniej się łamały, ale nadal to nic nie dało. Ale to co zrobiono dalej jest już nie wybaczalne. Posunięto się do granic nie możliwości. Nie liczył się u magików już poziom magiczny, tylko prawdziwy poziom. Dlaczego ? Magiczne kamienie (runes'y) można było tworzyć od odpowiednich poziomów, przez co niskie lvle już mogły liczyć tylko na jedną rzecz, na nowe różdrzki, które tak naprawde nic nie dawały w porównaniu do run. Różdrzki nie były same w sobie złe, ale przez to co zrobiono z magicznymi kamieniami, nie są w najmniejszym stopniu zastępstwem. Ludzie dalej grali lecz, tydzień temu nadeszła apokalipsa dla tibi.

Wyjaśniło się, że jej twórcy, ponieważ nie mogli sobie poradzić z użytkowników słynnych już dziś aimbotów, wbudowali takowego do gry. Będzie można też strzelać przez okno battle do ludzi, słynne tańce wojenne, nic już nie dadzą, i tak przeciwnik w nas trafi z magicznego kamienia. Czyli zlikwidowany będzie mit i klimat jaki panował przy zabijaniu innych ludzi, zlikwidowane będą opowieści jak to ludzie z trzydziestym poziomem zdołali uciec przed setnym poziomem. Potem mamy do omówienia otwieranie ciał przez człowieka, który zadał najwięcej obrażeń, ten fakt spowodóje zniszczenie blokerów, któży teraz już praktycznie nic nie będą zarabiać, a w starciach z magikami nie będą mieli najmniejszych szans. To samo stanie się z wysoko poziomowymi postaciami .
znikną. Zmęczenie postaci to tragedia dla wysoko poziomowych postaci, bo pomimo iż zapłacą za grę to nie będą w nią mogli grać. Co to kogo obchodzi, że ktoś dzieli konto, dopuki, ktoś swojego wysokiego poziomu zdobytego przez dzielenie konta (acc sharing), nie będzie wykorzystywał do nadużyć siły (power abusingu).

Dlatego aby Tibia, była grą w którą grają miliony ludzi, musimy usunąć te wszystkie złe poprawki !! Musimy usunąć punkty duszy (Soul points), łamiące się włócznie (broken spears), magiczne kamienie w sklepach (magic rune's on the shop), poziom wymagany na dany czar (level requirment, to use a spell), wbudowanego aim bota [aimbot on tibia], zmęczenie [stamina], otwieranie ciał przez najsilniejszego strzelającego [open the body, for the best shooter]. Zróbmy to co do nas należy, oznajmijmy całemu cipsoftowi nasze nie zadowolenie, wróćmy do tej tibi, którą kochamy.

Mam nadzieję, że to co napisałem, któryś z modów poprawi pod względem polonistycznym, a ktoś inny przetłumaczy na język angielski.

Jak by nie patrzyć Dr.Omander mógłby taką malutką moją prośbę spełnić, dać to w łatwy sposób przeczytać polakom czytającym tibia.pl

Z góry dziękuje jako oddany gracz tibi, który gdy usłyszy, że cipsoft nie wypełni ani jednej z próśb, zrezygnuje z tibi.
Pozdrawiam
Jeśli ktoś może, to zamiast pisać coś poraz 5, zacytujcie kawałek mojego posta, tak żeby nie został gdzieś zakopany.

Edit: Czytałem i oglądałem screeny, te pomysły z nurkowaniem pod wodą, nowe potwory czy pomysły z uleprzeniami outfitami (gdyby nie to że są brzydkie) są super i o takie update mi chodzi i takie zasze powinien robić cip soft ..
ludzie błagam zróbmy coś z tą tibą ..

Grzesiex
20-07-2006, 09:32
a ja sadze, ze najt z jakims dobrym mlvlem bedzie mogl walic z sd, a co do expienia na potworkach z runkami i niechcacy walniecie z niej w czlowieka to sie zalatwi latwo: jak ktos sobie odznaczy pozycje kolo eq tak jak bylo zawsze
to nic sie nie stanie. ale ogólnie to update jest w 90percentach sux. jak to dobrze ze mnie shackowali i ze juz nie gram:D

Sevjij
20-07-2006, 11:30
widać panie grzesiu że dane jakie pan wpisał po lewo są kłamstwem .. knight nie będzie strzelał z sd .. najwyższy tibijski m lvl knighta to 9 ..

La Li Lu Le Lo
20-07-2006, 13:00
Ale po co jakieś petycje. Gra zmierza w dobrym kierunku. Wreszcie będzie solidnym mmorpg, a nie skillownią i expownią dla miłośników cyferek

Yoshu Thor
20-07-2006, 14:04
Auhauhauhahua owned

super update

Jeszcze troche i wam numerkow zabraknie zeby ustalic jaka jest aktualna wersja tibii

Nowy Asakura
20-07-2006, 14:10
Ale po co jakieś petycje. Gra zmierza w dobrym kierunku. Wreszcie będzie solidnym mmorpg, a nie skillownią i expownią dla miłośników cyferek

I tu sie nie zgodze.Teraz juz bedzie chodzilo tylko o CYFERKI. W walce z magiem nie bedzie sie liczyla juz taktyka, tylko lvl i skile. Nie czytales uwaznie tekstu? Trenujace postacie nie beda sie meczyc. Teraz wszyscy beda skilowac i trenic m lvl.

DRoN
20-07-2006, 14:52
Auhauhauhahua owned

super update

Jeszcze troche i wam numerkow zabraknie zeby ustalic jaka jest aktualna wersja tibii

Nie wiem o co chodzi, ale zabawnie to brzmi xD

I tu sie nie zgodze.Teraz juz bedzie chodzilo tylko o CYFERKI. W walce z magiem nie bedzie sie liczyla juz taktyka, tylko lvl i skile. Nie czytales uwaznie tekstu? Trenujace postacie nie beda sie meczyc. Teraz wszyscy beda skilowac i trenic m lvl.

Co za różnica czy cały dzień wbijasz skille czy lvl.
Jedno i drugie zwiększa w pewnym stopniu siłę (lvl bardziej), więc jeśli masz takie podejście to zawsze w Tibi będzie chodziło o numerki.
Zamiast sharowac będą przeganiali w skillach EO i już.

Skillowanie też powinno się liczyc do zmęczenia, ale 2-3x wolniej.

hennelur
20-07-2006, 16:04
ja wiem nieco wiecej na temat tego update pisac co was ciekawi! moje gg: 3523932 !

Pandaray
20-07-2006, 16:35
Taaaaaa ciekawe kto ci uwierzy ze ty Xadam auhsuahssauhsauh...lol a tak pozatym update bedzie super z tego co mowia tutorzy bedzie wszystko inaczej niz jest opisane z hotkeyami to bedzie tak ze jak klikniesz np. F10 to masz ten kwadracik (tak jak wezmiesz use na rune) i dopiero mozesz sie uhac albo strzelac a stamina podobno nikomu nie bedzie przeszkadzac na jedna osobe spokojnie starczy xDDD A outfity to nei problem poniewaz stare zostaja kto chce to bedzie chodzic w nowych a kto chce to bedzie chodzic w starych :PPPP Z tego co wiem to bedzie duzo nowych potworow np. Masive water elemental(71 Ms padl w 5 sekund wali 400+hity zjechal mu cala mane i cale zycie ) , Water Demon ( podobno lepszy od zwyklego demona)
No i tyle co do Update :PP

Pozdrawiam

Zyrriczek
20-07-2006, 17:01
POrazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tibia to spox gra ale jesli sie jej nie psuje
Po kazdym update robi sie coraz gorzej jak sie jakies soule to teraz to z lootem i jakas stamina Dno!!!!! Knajci przestaja grac wiem to bo duzo moich wysokich kumpli juz nie gra bo na bloczeniu gowno zarobia dla sorka to dobze ale czemu nie zrobia jakiegos ulatwienia dla knajta???????????;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Anth
20-07-2006, 17:29
@Pandaray
Bedzie mozna wybrac, czy chce się odrazu uzyc na sobie, czy miec na celowniku.

Nowy Asakura
20-07-2006, 18:08
Knajci wcale nie robia sie z kazdym update slabsi. W poprzednich update dodano lamanie sie spearow (utrudnienie trenowania dla palka) i SOULe utrudnienie dla runemakerow :p Knight mial wtedy najlatwiej trenowac. Ten update moze troche uprzykrzyc zycie rycerzom, ale zobaczymy.

paladinox
20-07-2006, 19:09
:] Ja jeszcze się nie wypowiadałem więc się wypowiem. Tibia co to jest?
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

NIE to ta tibia, ta era tibii, która przemija, to w tamtej tibii sie zakochaliśmy. Tibia coraz bardziej się upodabnia do większości gier MMORPG, a kiedys było inaczej wybieraliśmy TIBIĘ bo jest jedyna w swoim rodzaju. pomyślcie sobie czy nie będzie wam brakowało życia bez souli, bez znikających spearów, kiedy życie uplywalo na skillowaniu i nieograniczonym zdobywaniu LVLi. Bardzo dobrze, iż wprowadzajom nowe tereny i potwory, ale niech nie zmieniajom sposobu GRY.:( Ja wiem jedno, iż już nie ujrzę tej doskonałej tibi 7.4. To za czasów tibi 7.4 zaczynałem grać w niom. To za tamtej tibi się zabujałem w tej grze. Jeżeli komuś chodzi by tibia była jak najbardziej grom MMORPG som i inne gry online, które przestrzegajom zasady MMORPG. POmyślcie sobie jak to było kiedys gdy ktoś zabrał nam lota na pvp, chym może i byliśmy wkurzeni, ale mieliśmy i extra zabawę w ściganiu tego nooba co nam zabral lota. Dla mnie tibia umarła po zeszłorocznym update z tiquandom, ale jeszcze w niom grałem, grałem bo, aż tak bardzo się nie zmieniła, ale tera to co ma nastapić to APOKALIPSA. Cyż nie czuliście radoiści gdy na ekranie widzieliście napis YOU ADVENCET TO >>>>> FIGHTING. Jeżeli dobrze wiem to tera na tym update nie będziemy zbytnio skilować na potworach, bo jak to będzie wyglądało że np skilując na potworku nie będzie szła nam siła, a bijac dla expa ta siła będzie spadała. Ja gdy tylko update wejdzie, a nie będzie mi sie podobał sposób gry ja kończe z tibiom i w ten sposób zaprotestuje. Fajnie by było gdyby 90% tibijczyków tak zaprotestowalo może by T 7.4 chociaż w części wróciła. Trochę się rozpisałem, i nikt na pewno nie dotrwał do końca, ale jak chciałem opisać co widzę w prawdziwej TIBII tej bez tapety na twarzy, którom teraz ma coraz grubszom. To przez tom tibie która była kiedyś gracie dzisiaj, bo to tamta tibia wciągnęła was albo waszych kumpli, dzięki którym dzisiaj gracie. Chcę powiedzieć tym, którzy nie zobaczyli TIBII 7.4, iz tamta była extra i z pewnościom już nie WRÓCI.;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( X( A teraz kratuluje CIPOM wyboru jakiego nie zapomnom. W wyobraźni pamiętam tom starom tibie:] .

Nowy Asakura
20-07-2006, 19:24
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom<, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

NIE to ta tibia, ta era tibii, która przemija, to w tamtej tibii sie zakochaliśmy. Tibia coraz bardziej się upodabnia do większości gier MMORPG, a kiedys było inaczej wybieraliśmy TIBIĘ bo jest jedyna w swoim rodzaju. pomyślcie sobie czy nie będzie wam brakowało życia bez souli, bez znikających spearów, kiedy życie uplywalo na skillowaniu i nieograniczonym zdobywaniu LVLi. Bardzo dobrze, iż wprowadzajom nowe tereny i potwory, ale niech nie zmieniajom sposobu GRY.:( Ja wiem jedno, iż już nie ujrzę tej doskonałej tibi 7.4. To za czasów tibi 7.4 zaczynałem grać w niom. To za tamtej tibi się zabujałem w tej grze. Jeżeli komuś chodzi by tibia była jak najbardziej grom MMORPG som i inne gry online, które przestrzegajom zasady MMORPG. POmyślcie sobie jak to było kiedys gdy ktoś zabrał nam lota na pvp, chym może i byliśmy wkurzeni, ale mieliśmy i extra zabawę w ściganiu tego nooba co nam zabral lota. Dla mnie tibia umarła po zeszłorocznym update z tiquandom, ale jeszcze w niom grałem, grałem bo, aż tak bardzo się nie zmieniła, ale tera to co ma nastapić to APOKALIPSA. Cyż nie czuliście radoiści gdy na ekranie widzieliście napis YOU ADVENCET TO >>>>> FIGHTING. Jeżeli dobrze wiem to tera na tym update nie będziemy zbytnio skilować na potworach, bo jak to będzie wyglądało że np skilując na potworku nie będzie szła nam siła, a bijac dla expa ta siła będzie spadała. Ja gdy tylko update wejdzie, a nie będzie mi sie podobał sposób gry ja kończe z tibiom i w ten sposób zaprotestuje. Fajnie by było gdyby 90% tibijczyków tak zaprotestowalo może by T 7.4 chociaż w części wróciła. Trochę się rozpisałem, i nikt na pewno nie dotrwał do końca, ale jak chciałem opisać co widzę w prawdziwej TIBII tej bez tapety na twarzy, którom teraz ma coraz grubszom. To przez tom tibie która była kiedyś gracie dzisiaj, bo to tamta tibia wciągnęła was albo waszych kumpli, dzięki którym dzisiaj gracie. Chcę powiedzieć tym, którzy nie zobaczyli TIBII 7.4, iz tamta była extra i z pewnościom już nie WRÓCI.;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( X( A teraz kratuluje CIPOM wyboru jakiego nie zapomnom. W wyobraźni pamiętam tom starom tibie:] .

Nie grom tylko grą
Nie mugł tylko mógł
Nie muwiom tylko mówią
Nie prawdziwom tylko prawdziwą

Rozumiem, ze mozna zrobic kilka bledow. Ale nie po 2 w 1 slowie.... 11 latkom na forum mowimy nie!

paladinox
20-07-2006, 20:16
Co ci mogę powiedzieć ASAKURA? Ja nie mam 11 lat tylko 14 ;/. A te błędy to spowodowane są przez zamach z jakim pisałem, nie zwracałem uwagi jak napisałem. A tak wogule nie jestem dobry z polskiego mialem prawie 2 na koniec X(

paladinox
20-07-2006, 20:20
Jednak mógłbys zwrócić uwagę na to, iż teraz 50% społeczeństwa pisze w internecie prościej bez polskich znaków. LOL Po co się męczyć sięgając do alta i do litery, a przeczytac się chyba da. I bende pisal jak muwie jak pisalem. LOLX(

Thel Heroes
20-07-2006, 20:28
To, że niemożna zabierac lootu to swietny pomysł:cup: . Jak bloczysz to ze znajmomymi a nie z kimś, kto kradnie ci loot.
Next. Stamina, moim zdaniem ok, bo przez to mniej będzie ludzi, ktorzy sie dzielą kontemB) .
Ale qrcze jak przeczytalem to o waleniu z battle list i o UHaniu sie hotkeyem, to sie normalnie wkur***. Co to ma byc?!X( X( sockowie to bedzie teraz najliczniejsza profesja, bedzie mogl wygrac z wiele lvl wyższym knightem - kilka sd bez celowania i juz. Na serwerach epvp to bedzie po prostu koszmar. Jeszcze bardziej mnie to wkurza bo mam knighta i caly czas skilluje. Tera na gówno sie te skille przydadząX( . Jakis socek/druid na 15 lvl bedzie mnie rozwalal z hmm;( . Może by jakąś petycje do cipsoftu wyslac?
Jeśli się nic nie zmnieni to oceniam update na 3+( w skali szkolnej).

Grab_iarz
20-07-2006, 20:51
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

masz racje Tibia BYŁA.. jedyna w swojim rodzaju... tez dołanczam sie do apelacji aby powrocily dawne czasy tibia 7.4/7.5 jak wejdzien ten update to ja rowniez przestaje w to grac ; ( to normalnie jak bym zucił dziewcyzne do ktorej nadal cos czuje ale zmienila sie na złe... ; / ;(

Zielevitz
20-07-2006, 21:36
Co ci mogę powiedzieć ASAKURA? Ja nie mam 11 lat tylko 14 ;/. A te błędy to spowodowane są przez zamach z jakim pisałem, nie zwracałem uwagi jak napisałem. A tak wogule nie jestem dobry z polskiego mialem prawie 2 na koniec X(

Kogo to obchodzi? Chce wiedziec co ludzie piszą a ich dysmózgowia mnie nie obchodzą. A jak coś nie pasuje to wypier...

paladinox
20-07-2006, 22:27
Pytał cię kto o zdanie ZIELEVITZ ( czy jak ci tam)?

paladinox
20-07-2006, 22:46
Tych, którzy som przeciwni update ZAPRASZAM DO MOJEGO TEMATU. Wpiszcie w szukaj
UPDATE 2006 SUX powinno was tam zaprowadzic.

styku
20-07-2006, 23:16
Pytał cię kto o zdanie ZIELEVITZ ( czy jak ci tam)?
To jest forum, jakbys jeszcze niezauwazyl (co przy Twoich mozliwosciach intelektualnych, jak zauwazylem, wcale nie jest niemozliwe...), a forum jest od tego zeby sie na nim wypowiadac i nie musisz miec specjalnego zaproszenia.
Tych, którzy som przeciwni update ZAPRASZAM DO MOJEGO TEMATU. Wpiszcie w szukaj
UPDATE 2006 SUX powinno was tam zaprowadzic.
Ciebie natomiast zapraszam na strone www.pwn.pl do dzialu "Polszczyzna".
I poczytaj troche o uzywaniu Caps Locka.
Co ci mogę powiedzieć ASAKURA? Ja nie mam 11 lat tylko 14 ;/. A te błędy to spowodowane są przez zamach z jakim pisałem, nie zwracałem uwagi jak napisałem. A tak wogule nie jestem dobry z polskiego mialem prawie 2 na koniec
Masz sie czym chwalic. Gdyby nie to, ze nie chce obrazic pewnej czesci spolecznosci*, nazwalbym Cie debilem, ale narazie siedze cicho.
A pozatym, zanim zaczniesz udzielac sie na forum, poszukaj narzedzia do edytowania postow.

* - mowilem o debilach jakby ktos nie zauwazyl ^.^

I specjalnie dla tych co narzekaja ze znowu udupiaja jakas profesje. Kazdy narzeka tylko na profesje ktora gra, tak naprawde wszystkie profesje wciaz sa rowne. Udupiono palkow ze spearami, udupiono sorcow/drutow z SP, i polepszono wszystkie postacie z hotkeyami + battle. Knight moze sie UHac na hotkeyu, sorc moze strzelac na battle, a pall moze sie uhac na hotkeyu i strzelac na battle.

Dlaczego kazdy musi wyrozniac tak bardzo Swoja profesje?

Anth
20-07-2006, 23:45
Wyczytałem gdzieś że łuk i kusza będą miały zasięg (tak jak różdżki i laski), poszukam tego posta.

http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?p=1200610&#post1200610

"YES there is a range now, ever sense the technichal update. Bows are range 6 and x-bow range 5"

Co znaczy nie mniej nie więcej że strzelając z łuku i kuszy mozemy być maksymalnie oddaleni kolejno 6 i 5 kratek od celu. Pocieszające dla palków jest to, że w tibia.spr są grafiki tarczy (może do trenowania dista?), oraz nowej kuszy.

Nowy Asakura
20-07-2006, 23:53
Paladinox pisz posty w MS Word. Jak ci tam podkresli na czerwono, znaczy ze blad :D

DRoN
20-07-2006, 23:57
@up

A on skopiuje do tego Worda, a potem podkreśli w poście gdzie czerwone i powie "SAMI SE POPRAWCIE" xD

Wyczytałem gdzieś że łuk i kusza będą miały zasięg (tak jak różdżki i laski), poszukam tego posta.

Dla mnie to nie nowośc, że bronie mają zasięg.
Od 7.7 pamiętam, że jak waliłem z łuku, to po poziomie potwór nie mógł stac na krawędzi ekranu, a kusza miotała po całym ekranie.

kusza miała 7
łuk miał 6

Ale jeśli to prawda co mówisz, że kusza ma o 2 kratki mniej zasięgu niż dotychczas, to przypałowo.
Pocieszający jest fakt, że dodano nową broń strzelecką.
Mogłaby miec atak 35, zasięg 6-7 i byc dostepna na poziomie ~k-axe czy drag-hammera.

@ down
Tak tak. Ale ty dostajesz roda/wanda w prezencie. Ma on stały dmg i nie służy do huntowania nim przez całą gre. A pal ma walic spearami? Różdżka daje możliwośc szybkiego expienia bez noszenia dużo droższych itemów i tracenia kupy hp siedząc do 30 lvla na rotach. Pojesz sobie i masz znowu manę. Nie musisz miec capa na zapasową amunicje. U ciebie 2 mana-pocisk, a u mnie 10 mana - strzała. Do tej pory palowi chyba nic nie polepszyli (oprócz tego że zmienili kruszące się speary na łamiące się speary). Dzięki nowej broni dystansowej gra palem może byc ciekawsza.
Ps. jakby te głupie speary ważyły po 12 oz. albo miały więcej ataku i trwałości. Zmniejszając im atak tylko gorzej zje*ali pala, bo i tak treni się raczej kamolami, a te 5 ataku mniej dużo możliwości nie dało.

edit

Ops pomyłka, myślałem że piszesz o tej co ma 4 zasięgu i jest pierwsza :P a nie czwarta i 1 zasięgu. Tu jest troszke gorzej, ale kiedyś magowie nie mieli wandów i było dobrze, to dlaczego teraz runy mają wyjśc z użycia (szczególnie po dodaniu free bota w next update).

Nowy Asakura
21-07-2006, 00:14
@ UP

I tak masz lepiej :( 4 rozdzka dla sorca ma zasieg rowny 1 :( I jak tu zabic cos silniejszego :(

maciek_92
21-07-2006, 00:26
A jak na non-pvp musze na dwarfach skillowac to i tak mi exp dochodzi bo jak tak to chyba bedzie sia meczyl?? Jak tak to czysty idiotyzm. A z tym lootem to niezly pomysl.
P.S Skillowac bede knightem, nie tym drutem co mam w profilu :p

Arie Nena
21-07-2006, 00:29
Ten update tak mnie zdołował, że nawet głosu nie zabieram.:angry:

Nowy Asakura
21-07-2006, 00:39
A jak na non-pvp musze na dwarfach skillowac to i tak mi exp dochodzi bo jak tak to chyba bedzie sia meczyl?? Jak tak to czysty idiotyzm. A z tym lootem to niezly pomysl.
P.S Skillowac bede knightem, nie tym drutem co mam w profilu :p

Mozesz skilowac na slimach. Zabijaj tylko klony, nie daja expa.

Tukan pogromca sebka
21-07-2006, 08:51
Ten update tak mnie zdołował, że nawet głosu nie zabieram.:angry:

No dokładnie, mi też sie ten upadte wogóle nie podoba...kto wogole takie cos wymyslil?? co oni robia z ta tibia?? przeciez to jest pozadna gra...gram w nia zeby zabic czas wolny...a teraz co...poexpimy 4 dni i nastepne 4 musimy czekac zeby znowu poexpic...to jest troszke...mmm...jakby to powiedziec, bez sensu...ale w sumie dla maniaków to pomoze bo beda mniej siedziec przed monitorem :D

Grab_iarz
21-07-2006, 09:08
zje**li tą grę.... tzn zj**ią ja z tym updatem...-.- ; /

DDoS
21-07-2006, 09:49
Gadacie bzdury ten update jest najlepszym jaki dotąd był, tutorzy na test serv nie narzekają na te zmiany już wprowadzone przez Cipsoft.

Zaczniecie grać po update zmienicie zdanie i będziecie grali dalej. Zawsze są jakieś narzekania prze nowym update. a po nim co siedzicie cicho :D.

Dawać ten update szybciej ;P.

DRoN
21-07-2006, 09:52

Ten up naprawi grę, bo będzie mniej ludzi Twojego pokroju. Cud-miód, od sierpnia dalej gram w Tibie.

Zaczniecie grać po update zmienicie zdanie i będziecie grali dalej. Zawsze są jakieś narzekania prze nowym update. a po nim co siedzicie cicho

Wydaje mi się, że jest nieco poważniej niż przy innych upach.

Neo_pl
21-07-2006, 09:53

http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?p=1200610&#post1200610

"YES there is a range now, ever sense the technichal update. Bows are range 6 and x-bow range 5"

Co znaczy nie mniej nie więcej że strzelając z łuku i kuszy mozemy być maksymalnie oddaleni kolejno 6 i 5 kratek od celu. Pocieszające dla palków jest to, że w tibia.spr są grafiki tarczy (może do trenowania dista?), oraz nowej kuszy.

Eureka ?? Przecież cały czas łuki mają zasięg 6 a xbow 5 ....

A co do tej nowej kuszy , wygląda zajefajnie :)

No dokładnie, mi też sie ten upadte wogóle nie podoba...kto wogole takie cos wymyslil?? co oni robia z ta tibia?? przeciez to jest pozadna gra...gram w nia zeby zabic czas wolny...a teraz co...poexpimy 4 dni i nastepne 4 musimy czekac zeby znowu poexpic...to jest troszke...mmm...jakby to powiedziec, bez sensu...ale w sumie dla maniaków to pomoze bo beda mniej siedziec przed monitorem

Wystarczy że będziesz expił 8 h dziennie a był wylogowany 16 h i ci staminy tyle przyrośnie ile straciłeś na expieniu :)

kołbaś
21-07-2006, 10:05
@ UP

I tak masz lepiej :( 4 rozdzka dla sorca ma zasieg rowny 1 :( I jak tu zabic cos silniejszego :(
wal z 3 albo dobij ten 33 lvl i masz lepiej niz drut na tym samym lvl

Ferrerorosze
21-07-2006, 10:08
A ja nadal zaprzeczam temu POJEb### update. Bardzo fajnie, że wprowadzają tereny i zmieniajom grafike, ale żeby tak hujow7 utrudniać greę.
Wiem jedno tibia schodzi na psy. Ciekawe czy cipy przeprowadziły choćby jaki wywiad z ludźmi i się zapytali czy chcieliby takiego UPDATE.

>>>TIBIA TRACI KLIMAT, BO KLIMAT TRACI TIBIE<<<<
Fajnie jak ktoś zacytuje te słowa w swoim poście.

Dandey
21-07-2006, 14:44
Zalosne, bedzie mozna strzelac z runek tylko klikajac myszka w battle. Z tego co wiem boty sa zakazane, a teraz/ sami bota wprowadzili ;s To juz nie bedzie Tibia tylko OTS. :(

Harry Xin
21-07-2006, 16:10
Zalosne, bedzie mozna strzelac z runek tylko klikajac myszka w battle. Z tego co wiem boty sa zakazane, a teraz/ sami bota wprowadzili ;s To juz nie bedzie Tibia tylko OTS. :(
Zauważ, że teraz wyrównają się szanse (z czego osobiście sie bardzo cieszę ;)). Kiedyś ludzie, którzy uzywali botów i innych tego typu rzeczy nie mieli sobie równych. ;(

Dany D
21-07-2006, 16:18
A ja tam jestem za... 8o
choć bardziej doświadczeni widzą w tym jakiś problem
wprowadzi to troche kultury do gry (może)
a z run to przecież każdy może walić :) więc w czym problem???

Grab_iarz
21-07-2006, 16:29
Dron czy jak tam sie wabisz cwaniak z Ciebie to burkini cos na real

DRoN
21-07-2006, 16:32
@ Grab iarz

1. Nagle znalazłeś się na forum i przeszkadza Ci unormalnienie gry. I tak dobrze że zauważyłeś (pewnie któryś z ownerów Ci powiedział albo ktoś w Tibi wciągu tych 23,75 / dobę) szykujący się up. Według mnie, to stamina jest jak narazie najlepszym co zrobili wciągu ostatnich kilku upów (szkoda, że ten 1.04.06 news nie był prawdą). Teraz skończy się sharowanie i szpanowanie postacią zrobioną przez 2+ ludzi.
2. Po kij tyle klniesz? Takich przewrażliwionych tibijczyków jest na pęczki i jeżeli mają odejśc, to jest to BARDZO DUŻY krok w kierunku zRPGowania Tibi.
3. Co ma mój lvl do rzeczy? Może myślisz, że ja też sharuje/gram postacią 23,75/dobę, ale boję się expic na czym innym niż na ratach?
Grałem w Tibie Z kolegami, a że oni przestali (bo się zaczęły wakacje, jakbyś niezauważył), to ja też przestałem grac. Expienie i skillowanie jest cholernie nudne, a gdzie nie spojrze to ktoś expi na c-bocie albo skilluje do spalenia się komputera. Gdzie tu jakaś zabawa? Nie lepiej wziąc do ręki kalkulator i klikac '+1+1===...' i patrzec jak liczba się zwiększa?
4. To Ty masz jakiś problem, bo anonimowo bluzgasz na lewo i na prawo.

@ down

1. Wychodzę z założenia, że gracz któremu nie podoba się 'wyrównanie gry' względem cheaterów ma coś na sumieniu.
2. Troszkę nadpobudliwy jesteś. Jeżeli NAPRAWDĘ grasz fair, to nie wiem co może aż tak złego nieśc ten up, żebyś pisał na niego takie farmazony.
3. Po to jest forum, żeby się na nim wypowiadac.

edit

4. Nie pisałem że mnie rajcują questy. Po prostu lubie pozwiedzac/poexpic z kolegami a nie samemu. 28 lvl jest i mały, ale co z tego? Ja gram dla przyjemności, a jak mogę robic coś lepszego to robię. Przynajmniej cieszę się, że nie jestem uzależniony (nie twierdzę, że Ty jesteś).

5. Tu racji masz, ale jeśli Cipy nie mogą sobie w inny sposób poradzic, to mi pasuje i takie rozwiązanie.

Ps. Edytuj posty.

@ down

Nie mam poco. Mogę omówic wszystko tutaj.
Niby przyj-adę/edziesz żeby powiedziec kto jakich botów używa i kto więcej na tym straci?

DRoN -> trzęsie portami ze strachu i nerwowo wygląda przez okno

Grab_iarz
21-07-2006, 16:47
@ Grab iarz

1. Nagle znalazłeś się na forum i przeszkadza Ci unormalnienie gry. I tak dobrze że zauważyłeś (pewnie któryś z ownerów Ci powiedział albo ktoś w Tibi wciągu tych 23,75 / dobę) szykujący się up. Według mnie, to stamina jest jak narazie najlepszym co zrobili wciągu ostatnich kilku upów (szkoda, że ten 1.04.06 news nie był prawdą). Teraz skończy się sharowanie i szpanowanie postacią zrobioną przez 2+ ludzi.
2. Po kij tyle klniesz? Takich przewrażliwionych tibijczyków jest na pęczki i jeżeli mają odejśc, to jest to BARDZO DUŻY krok w kierunku zRPGowania Tibi.
3. Co ma mój lvl do rzeczy? Może myślisz, że ja też sharuje/gram postacią 23,75/dobę, ale boję się expic na czym innym niż na ratach?
Grałem w Tibie Z kolegami, a że oni przestali (bo się zaczęły wakacje, jakbyś niezauważył), to ja też przestałem grac. Expienie i skillowanie jest cholernie nudne, a gdzie nie spojrze to ktoś expi na c-bocie albo skilluje do spalenia się komputera. Gdzie tu jakaś zabawa? Nie lepiej wziąc do ręki kalkulator i klikac '+1+1===...' i patrzec jak liczba się zwiększa?
4. To Ty masz jakiś problem, bo anonimowo bluzgasz na lewo i na prawo.

po 1 kur... kto Ci powiedzial ze sharuje ,sharowalem i bede sharowa? co powiedz mi .. skad masz takie informacje...?
2 rownie dobrze moge powiedziec ze jest piz...i pie.. noobem ... nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
po 3 jak Ci cos nie pasuje to powiedz mi to w twarz a nie w poscie bo takie cienkie paly to mnie dopiero wkurzaja

Grab_iarz
21-07-2006, 16:52
a i po 4 jak cie rajcuja qesty i zwiedzanie tibi z bardzo wygorowanym i przepotęznym charem z 28lvl ktorym mozesz gowno a nie poznac tibia i cokolwiek w nije NOWEGO odkryc (ja wbijam po to lvl aby pojsc z kumplami na qesty ,a ze nie mam czasu grac caly roak na okrąglo to chcem chociaz te jeb... 15h przez dwa tygodniue sobie pograc i wbic ten lvl skille/mlvl taki aby miec przyjemnosc z tego grania...!!!!)
po 5 to wedlug Ciebie unormalnienie gry jest pier...komercja zeby jakies nooby mialy szanse ja jakos nie mam problemu w wyuhaniu sie albo w trafieniu z sd w playera a jak sie nie zdazy wyuhac to trudno sie mowi a nie uzywa boto z auto uhaniem...-.-!!!!

I jak nie chcesz zeby to bylo anonimowo to prosze bardzo wroclaw ,dolnyslask , i okolice.jesli to bedzie gdzies w mojich okolicach to jak chcesz Cie odwiedze tylko podaj mi swoj adres!!

styku
21-07-2006, 17:14
nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
Ciebie mozna ocenic juz po pierwszym poscie. Styl wypowiedzi, ortografia, i inne liczne czynniki klasyfikuja Cie jednoznacznie jako buraka. (no offence ;P)

I jak nie chcesz zeby to bylo anonimowo to prosze bardzo wroclaw ,dolnyslask , i okolice.jesli to bedzie gdzies w mojich okolicach to jak chcesz Cie odwiedze tylko podaj mi swoj adres!!
Och, och, juz nie strasz. Ktos Ci kiedys w buzie da to przestaniesz kozaczyc. Zreszta kto sie bedzie bal jakiegos dziewieciolatka (nic nie mam do mlodszych, dopoki czasem mozgu uzywaja)? Jestes starszy? O kuzwa, powinienes ze wstydu seppuku popelnic, jezeli w takim wieku Twoj rozwoj umyslowy jest na poziomie kilkulatka. O!

slimaczek
21-07-2006, 19:20
Teraz juz nie jestem taki wytrwaly jak kiedys ze moglem przegladnac caly topic o updacie 7.4, 7.5 czy 7.6 ktore mialy po 2000 postow, dlatego teraz przegladne tylko do 200-tego postu i zacytuje niektore.

Loot: Nie narzekajcie ze bloker nie otworzy loota, mozna zawsze poczekac te 10sek. Pozatym moze jeszcze poprawia to ze jezeli grupa party zbierze najwiecej expa za danego potwora, to wtedy wszyscy z tej grupy moga otworzyc cialo.
Czekam z checia na drugi news o zmianach w grze, bo zwykle byly zawsze dwa-trzy. Mysle ze zmienia cos teraz w treningu knighta - w poprzednim zrobili niszczenie sie spearow is zybciej rosnacy dist weic ludzie nie musza trenowac (dist rosnie z expem), wiec dobrze by bylo jezeli bedzie podobnie z knightem, bo oni nadal musza co jakis czas skillowac.

taa to powiedz mi jak ma se dac rade w walce 30 lvl knight vs 50 ms? (to taki przyklad :p ) mwall nie uzyje teren( a jesli to np pustynia kolo vocation quest gdzie teren jest taki ze mozesz se pozbierac piachu do butow ;) )
A kto mowil ze sie idzie na taki teren? A jak akurat podczas huntu przylapali cie na pustyni to sie idzie na bardziej wygodny dla ciebie teren. akurat pustynia przy voc quescie moglbys spieprzyc na PoH gdzie takiego sorca moga przywitac GSy.

Wychodzi na to, że jeśli idziecie gdzieś z jakimś blokerem wcześniej się umawiacie, że loot dla niego albo nie bloczy... nie wiem jak to inaczej ująć : / (z qumplami najlepiej iść).
Jest tak od lat i nadal tak bedzie, wiec w czym problem?

Ciesze sie ,ze nie gram juz.
po 1. Skoncza sie hunty z przypadkowymi ludzmi (wielki minus)
po 2. Zmęczenie? Pewnie pacc`e sie beda wolniej meczyly znajac cipsoft (kolejny minus)
po 3. Knight`ci nie dosc ,ze traca na blokowaniu , to jeszcze znacznie szybciej moga zostac zabici (... trzeci minus?)
po 4. Hotkeye... Przestanie sie oplacac uzywanie botow i to bedzie ulatwienie dla wszystkich profesji (plus)
Ogolnie uwazam ,ze ten update mozna spisac na straty (tereny tez [mam nadzieje ze nie] only dla pacc [MINUS!!])
1. Kto mowil ze sie skoncza? Po prostu bloker bedzie musial czekac te 10sek.
2. Minus dlaczego? Zmeczenie bedzie przeszkadzac tylko ludziom co graja po wiecej niz 12h dziennie na dobę, a nie chcemy chyba wiecej takich ludzi bijący matke krzeslem? Czy moze dlatego ze PACC ma znowu lepiej? Ludzie powinni sie cieszyc ze to jest jedna z niewielu gier MMORPG ktore sa za darmo.
3. O blokowaniu byl punkt drugi. Szybciej zabity moze zostac rowniez sorc ;] A UHanie sie na hotkeyu tez polepsza troche pozycje knightow.

...... Po dluzszym przemysleniu sprawy dochodze do wniosku ze to update bedzie gwozdziem do trumny.
*Knighci blokujacy np demona beda mogli dopiero po 10 sec otworzyc cialo a w tym czasie podbiega jeden z shoterow co zabral najwiecej hp i zabiera np
MPA -.-
*Sorcowie wlasciwie beda musieli ciagle byc na mana shieldzie bo nawet srednio zgrana banda 30 levelowych sorcow/druidow bedzie mogla zabic na combo np 100+ sorca/druida
Tibia straci swoj klimat i bedzie bardziej przypoiminac jakis je**ny OTS gdzie wygrywana lepiej zgrana armia aim botterow -.-

Wy*****alac mi z takim updatem
To przed huntem w takim razie sie ustala albo ze shooter kreci film, i nie ma podbiegania do ciala.
Myslisz ze przed updatem 'srednio zgrana banda 30 levelowych sorcow/druidow' nie mogla zabic na combo 100+ sorca/druida? Myslisz ze tak trudno zabic postac stojaca pod dp?
I nie, nie zawsze wygrywaja ci z najwieksza iloscia/lvlami. Myslisz ze jak beda aimboty PvP nie bedzie?

Nie czytalem wszystkich odpowiedzi na ten temat ale według mnie potwory powinna otwierac osoba ktora byla najblizej potwora. blokerzy mocnych potworow beda miec troche glupio -.-
Jedyne rozwiazanie zeby ludzie byli usmiechnieci jest to z party ktore pisalem wyzej. Jezeli byloby twoje rozwiazanie to system anty-thief bylby w takim razie bezsensu, bo wtedy ludzie na rooku czy low lvle na foldzie moglyby nadal krasc 5gp z trolla

Celowanie przez battle window ? No to teraz się powoli pokończa kłutnie, kto ma lepsze pvp - Nemtor, czy może Liam ? Teraz nawet 15 UHmaker będzie walił równie celnie, co 180 MS. Wiem, że pvp to nie tylko używanie run, ale i trapowanie, kombinowanie, etc. Ale pod względem samego celowania to porażka. Nikt już nie będzie musiał ćwiczyć pvp... bo 150 MS z Amery, będzie celował równie dobrze, co 13 Sorcerer z Secury. A Knighci ? Co z nimi ?
Nie oceniaj ludzi po lvlu. A moze i tak, ten '150 MS z Amery bedzie celowal tak samo jak 13 Sorcerer z secury', ale napewno nie beda mieli rownie dobrego PvP.

2. - Stamina ?! ... DE*ILSTWO... dlaczego ? Bo jak by nie było gracz im większy ma lvl tym więcej musi zdobywać Expa. Żeby było jaśniej, jak kupuje pacc przykładowo to płacę za 3 miesiące gry - to skoro płacę za 3 miesiące to dlaczego mają mi z tych 3 miesięcy urywać godziny do expowania skoro normalnie mógłbym wyrobić więcej ? żeby było godzina offline to godzina online
1 = 1 to rozumiem ale 2 = 1 ? chyba ich pogieło, albo ostatnie 14 godzin tylko połowa expa ? czy oni się dobrze czują ? Daje wam gwarancje że jeżeli to zrobią to gra straci wielu graczy i jeszcze więcej skarg od posiadaczy pacc uzyska cipsoft ;/
Jak to zrobia gra straci paru graczy ktorzy wydali swoje kieszonkowe ktore zbierali przez rok i grali 24h na dobe bo nie chcieli stracic ani minuty pacca. A przybedzie wiecej. Ograniczenie jest w sam raz - 8h na dobe grania to chyba wystarczajaco duzo.
3. - Wielkie dzięki że Cipsoft który miał "umilić życie knightom" w następnym update jak obiecywali właśnie ich UDUPIŁ. Teraz Knight vs Sorc/Drut to Dead Knight...
A kto mowil ze mial umilic zycie knightom? Nigdzie tak z nich nie pisal. I sorc moze latwiej bedzie celowal z run - ale za to knight ma tez przeciez leczenie z runy na hotkeyu.

DDoS
21-07-2006, 19:32
Z nieoficjanlych wiadomości od tutora, wynika, że można w party otwierać ciało, nie wiadomo czy to będzie w rl tibii.

slimaczek
21-07-2006, 19:55
Ide expić wpada Liam, Ozur Gruchman/Van Tristam i co naet przy hot keyu na Uh nie mam szans się wyuhać bo tamci mnie szybciej ściągną z sd.
Jezeli knight ma podobny lvl do dwoch sorcow i nie maja super duper wielkiego mlvlu (co teraz czeste nie jest bo wkoncu nie ma ludzi blokujacych dp czyli mana sitterow) to knight moze sie spokojnie UHac co dwa SDki.

Przykład 2 Podczas wojny są problemy z expieneim bo jedna strona drugiej przeszkadza i dla przykładu jedni robią sobie impre to ich z 1-2 dni nie ma to druga strona expi ile wlezie a teraz co gówno bo niestety stanina się skończyła.
I teraz podczas wojny bedzie mozna miec czas na RL, a nie ze jak bedziesz na imprze to wrog ma juz totalna przewage. Razem z tym uczciwi gracze beda mieli szanse na nowym serwie.

2 updaty temy dali wandy i rody postacią magicznym podkręcili postacie magiczne teraz co znowu oni, a co knight do lamusa (małe porównanie Knight zostaje w średniowieczu Sorc, drut awansuje do nowożytności)
Rody i wandy byly po to zeby sorc i drut expil podobnie szybko na niskim lvlu tak jak pall i knight, gdy sorc musial do 27lvla expic na rotach z wh.

Co do Pacc to jak nie stanieje albo nei zaczną go przeliczać na minuty/godziny to lekka przesada płacę za cały dzień możliwości grania i co teraz sobie będe mógł tylko pograć 1/2.
Mozesz sobie grac 24h na dobe, i nikt ci w tym nie przeszkodzi (chyba ze twoja mama ktorą po chwili walniesz krzeslem). Jedynie expic bedziesz mogl 8h na dobe - wystarczajaco duzo, bo na swiecie nie istnieje tylko tibia i sen.

Do tego zchszanili jedną z fajniejszych rzeczy w Tibi czyli wojny teraz co wygrywa ta strona która ma więcej pallow i sorców?? I jednocześnie większą siłe ognia.
Jedyne co zmienilo to to ze juz nie trzeba trapowac. Mimo to PvP nadal istnieje i nie chodzi mi tu o typ worlda.

Teraz tibia zmierza w stronę samodestrukci
Wg takich ludzi jak ty zmierza ona od updatu 7.4.

W update 7.9 (taki powinien być w grudniu) zobacyzmy pewnie runki 100x dla postaci pacc i dadza exaust 0 s albo 500 ms żeby ludzi zachęcić do grania w Rl tibie a nie OTS, do tego jescze epwnie napiszą ze dożucają kolejne 2 demony w Anihilatorze bo teraz będzie załatwy jak się można uhać prawie jak automat.
Aim bot byl tylko dlatego zeby dalo rownowage. I tak za 3/4 roku 1/3 tibijczykow by uzywala aimboty - rozpowszechnia sie to tak samo szybko jak kedys np. light hack czy progsy typu TBI przez co mozesz zostawic postac robiaca runki na noc.

Zaraz powstanie masa filmów pt "Patrzcie zrobiłem anihilatora bez macro/bota"
Zaden 100+lvl by nie napisal takiego noobskiego tematu. Znajdz mi choc jeden przyklad to przyznam ci racje.

Blokada ciała, kompletne dno może by to tylko uruchomić na non PVP?? bo jak narazie to mam wrażenie ze na reście światów shooterzy zaczną okradać blokerów.
To sie robi warunki ze nikt nie podchodzi do ciala przez 10 sek. Byc moze jeszcze wprowadza ze jezeli jakis czlonek z party zadal najwiecej obrazen danemu potworowi, to wszyscy z party moga otworzyc cialo. (pisze to juz chyba z 3x w tym poscie)

JEdyne co mi się w tym update podoba to że Cipy zniechęciły mnie nin do gry i nareście skończe w 100% grać :) szkoda tylko tego dziś kupionego pacca:/
I tak za 90 dni wkoncu zrozumiesz ze to co wpisales w swoim poscie to byla zwykla gupia paplanina jak (mam nadzieje) wiekszosc noobkow.

A co z cało dnowymi exani na hydrach, przepraszma bardzo to że sobie skocze ze znajomymi w weekend na hydry na 18-30h zeby zarobić coś na uhy to już musze być sharerem. Nieodś ze pdoczas tego nie powiem ci mnie bierze ale patzrenie na hydyr pprzez 30h jest wnerwiające, ale co musze patzreć żeby potem muc sobie zrobić troche rpzyjemności i pojśc na wrl na przykład.
Ladunek staminy wystarczy na 56h. Wystarczy to na twoj weekendowy hunt. I wkoncu nie bedzie trzeba stac 30h pod hydrami zeby wkoncu zwolnilo sie miejsce na hunt i moglbys pohuncic z qmplami. Pozqatym w updacie moze zostanie dodawne nowe miejsce z takimi oplacalnymi potworami. Kiedys dodano hero i byly czesto zajete, teraz dodano hydry, byc moze w sierpniu dodadza znow jakies dobre potwory na multi-hunt dla PACC.

Treyusui
21-07-2006, 23:02
Fajnie z tym wszystkim.

Duke Dran
21-07-2006, 23:16
Fajnie z tym wszystkim.

Pozytywne nastawienie i tak ma być!!! xD

Tar-Toudi
21-07-2006, 23:40
1 rzecz skatali;
"ten kto odbierze najwięcej to będzie mógł otworzyć ciało" powinno być raczej "otworzy ten któremu potwór zabrał najwięcej życia.
można się przed tym np. uchronić np. rzucać jakiś plecak na potwora a później po prostu knajt po 10 sekundach sobie otworzy.
ciekawi mnie jak będzie z walkami pvp czy jak ja najwięcej zadam ran wrogowi to czy tylko ja będe go mógł otworzyć

Grab_iarz
22-07-2006, 12:10
Ciebie mozna ocenic juz po pierwszym poscie. Styl wypowiedzi, ortografia, i inne liczne czynniki klasyfikuja Cie jednoznacznie jako buraka. (no offence ;P)

Och, och, juz nie strasz. Ktos Ci kiedys w buzie da to przestaniesz kozaczyc. Zreszta kto sie bedzie bal jakiegos dziewieciolatka (nic nie mam do mlodszych, dopoki czasem mozgu uzywaja)? Jestes starszy? O kuzwa, powinienes ze wstydu seppuku popelnic, jezeli w takim wieku Twoj rozwoj umyslowy jest na poziomie kilkulatka. O!

Dostalem juz nie raz w morde i jakos sie nie nauczylem a co moze ty chce zobaczyc czy dasz mi w ta moja morde chcesz to kur...Cie jeszcze odwiedze..

Grab_iarz
22-07-2006, 12:15

mozemy sie spotkac i zobaczymy czy ten dziewieciolatek to tylko taki kozak jak powiadasz... podaj adres tylko znajde wolna chwile to sie przejade do Ciebei ciekawee czy dziewieciolatki maja samochod i prawko..

art3000
22-07-2006, 12:16
Przez tego update'a nie działa mi Tibia jak chce włączyć to pojawia mi sie taki napis : Video surface allocation failed. Please choose another video graphics mode. Jeżeli ktoś miał już taki problem albo wie co zrobić bardzo prosze o pomoc.

Alojzy Mamriel
22-07-2006, 14:04
ciekawi mnie jak będzie z walkami pvp czy jak ja najwięcej zadam ran wrogowi to czy tylko ja będe go mógł otworzyć

FAJNIE BEDZIE !noobki by nie przezucaly ciala z lewo na prawo

-Lootowanie z potworów.
<Otwórzyć ciało zabitego potwora przez pierwsze 10 sekund może tylko osoba która zadała potworowi największe obrażenia. Przez ten czas nie można również przesunąć ciała. Nie dotyczy to jednak zabicia człowieka.Ciało które leży na rope spocie będzie mogło zostać otwarte, było to niemożliwe od świątecznego updat'u>

Kaczmen
22-07-2006, 15:38
Co do tego otwierania ciał...

Rozumiem, że jeżeli zabiję potwora to przez 10 sekund będę mógł go tylko ja otworzyć. A co po tych 10 sekundach?? Będą go mogli otworzyć wszyscy? Czy zniknie loot? Tego się nie doczytałem...

styku
22-07-2006, 16:20
mozemy sie spotkac i zobaczymy czy ten dziewieciolatek to tylko taki kozak jak powiadasz... podaj adres tylko znajde wolna chwile to sie przejade do Ciebei ciekawee czy dziewieciolatki maja samochod i prawko..
Jeszcze raz czytaj tekst napisany na bialo (gdybys nie wiedzial jak, zaznacz go myszka). Jezeli masz wiecej niz dziewiec lat, to nawet sie nie przyznawaj, bo:
1. Nie potrafisz pisac (a co zatym idzie zapewne i mowic) po polsku.
2. Nikt Ci nigdy nie powiedzial, ze na swiecie istnieje taka rzecz jak interpunkcja (a nawet jak o niej slyszales, to prawdopodobnie od innego dziewieciolatka).
3. Forma i styl Twoich wypowiedzi pod zadnym wzgledem nie przewyzszaja tych, dla przykladu, mojej mlodszej siostry. Niestety siostra ma dziesiec lat, co delikatnie zawyza Twoj poziom w stosunku do innych dziewieciolatkow.
4. Ograniczone mozliwosci intelektualne nie pozwalaja Ci brac udzialu w dyskusji z uzyciem konkretnych argumentow. Ty wolisz udawac ze jestes kims innym i straszyc tych co sa od Ciebie madrzejsi (co swoja droga zaprawde brzmi zabawnie).
5. Twoje zdolnosci pojmowania sa na zbyt niskim poziomie, abys zrozumial i zaakceptowal umyslowa wyzszosc paru osob z tego tematu nad soba (i nie mowie w tej chwili o sobie...).

Mam wymieniac dalej, czy juz sobie uswiadomiles, ze jestes smieszny?

Dostalem juz nie raz w morde i jakos sie nie nauczylem a co moze ty chce zobaczyc czy dasz mi w ta moja morde chcesz to kur...Cie jeszcze odwiedze..
Ano, zapraszam, zapraszam. Zacytuje slowa Eeriona: "ph34r my k474n4" ^^"

Harry Xin
22-07-2006, 16:21
Co do tego otwierania ciał...

Rozumiem, że jeżeli zabiję potwora to przez 10 sekund będę mógł go tylko ja otworzyć. A co po tych 10 sekundach?? Będą go mogli otworzyć wszyscy? Czy zniknie loot? Tego się nie doczytałem...
Po 10. sekundach wszyscy mogą otworzyć ciało a loot nie zniknie, więc możesz być spokojny. :p

Krum
22-07-2006, 16:43
Tak , ale i tak jest sposob zeby wyczekac te dziesiec sekund i mozna loota ukrasc ...
Ale z tym battle list to dowalili kompletnie

Harry Xin
22-07-2006, 17:01
Tak , ale i tak jest sposob zeby wyczekac te dziesiec sekund i mozna loota ukrasc ...
Ale z tym battle list to dowalili kompletnie
Oczywiście, że można zasypać ciało nim zostanie ono otworzone. Ja tylko za prośbą przyblizyłem całą sytuację. X(
A co do battle to i tak ci co zostaną to się przyzwyczają. Powtórzy się sytuacja z soul pointsami. Najpierw ogromny sprzeciw ale z czasem graczem to zaakceptują. ;)

papay100
22-07-2006, 17:26
TRAGEDIA! TO JA TU SOBIE KNIGHTA NA HIGH LEVELU ROBIĘ A TERAZ CO? ;( Spotkam Sorca 2x level słabszy i mnie z sd ubije. Może by tak ten CipSoft Auto uh dla knightów wprowadził? A to zmęczenie to +/-. Nałogowcy będą se robić 10 charów i po kolei na każdego wchodzić. Najlepsza to była tibia 7.6. A z tym lootem to szybciej rooka skończy się. Pozdro dla mietka

Harry Xin
22-07-2006, 17:31
TRAGEDIA! TO JA TU SOBIE KNIGHTA NA HIGH LEVELU ROBIĘ A TERAZ CO? ;( Spotkam Sorca 2x level słabszy i mnie z sd ubije. Może by tak ten CipSoft Auto uh dla knightów wprowadził? A to zmęczenie to +/-. Nałogowcy będą se robić 10 charów i po kolei na każdego wchodzić. Najlepsza to była tibia 7.6. A z tym lootem to szybciej rooka skończy się. Pozdro dla mietka
Nie tylko będzie można bić runkami na battle ale takze uhać się na hotkeyu o ile jestem dobrze poinformowany. :p

Kloddi
22-07-2006, 17:32
No to teraz nie będzie się chodzić z blokerami.Osoba która najwiecej oberwała powinna mieć wolny dostęp do lootu ponieważ ona najwiecej traci to by chociasz miała coś za stracone punkty życia... NIech ktoś napisze petycje do CIPsoftu. Szkoda gadać...

Harry Xin
22-07-2006, 17:36
No to teraz nie będzie się chodzić z blokerami.Osoba która najwiecej oberwała powinna mieć wolny dostęp do lootu ponieważ ona najwiecej traci to by chociasz miała coś za stracone punkty życia... NIech ktoś napisze petycje do CIPsoftu. Szkoda gadać...
Jeżeli w teamie jest druid, który uha blokera to knight nie traci na tym huncie nic. :p Ma właściwie same zyski. ;) Dlatego nie rozumiem Twojego rozgoryczenia w tej kwestii.

Iontz
22-07-2006, 17:36

Niech zgadnę - grasz knightem? :)

Gdyby tak było, to wtedy cały loot by brał bloker - oczywiste jest, ze to on najwięcej straci. Przecież shooterzy się trzymają z daleka i obrywają tylko nieznacznie.

papay100
22-07-2006, 18:52
Nie tylko będzie można bić runkami na battle ale takze uhać się na hotkeyu o ile jestem dobrze poinformowany. :p
Nie chodzi mi o uhanie na hotkeyu tylko o AUTO UH! Czytaj uważniej!:)

styku
22-07-2006, 21:24
Nie chodzi mi o uhanie na hotkeyu tylko o AUTO UH! Czytaj uważniej!
Lol... A sorc to niby ma auto SD?
Co bys jeszcze chcial? Auto exp?

Mordonne
22-07-2006, 21:51
OMG ten update to porazka.Teraz to chyba bedą same sorki na serwerach...
czy cip soft nie potrafi zwalczyc botow ? poprostu poszli na łatwizne wprowadzając takie zmiany lepiej niech juz nic nie robia bo np ja skoncze z ta gra :P

papay100
23-07-2006, 00:09
Lol... A sorc to niby ma auto SD?
Co bys jeszcze chcial? Auto exp?Tja... Boty to umożliwiają ,więc gdy CipSoft wniesie taką funkcje to nie będzie pomysłów do botów!;)

Harry Xin
23-07-2006, 11:30
Tja... Boty to umożliwiają ,więc gdy CipSoft wniesie taką funkcje to nie będzie pomysłów do botów!;)
Coś ty się tak uparł na te cheaty. Czyżbyś sam używał i nie możesz się doczekać aż je zlegalizują? ;)

Tore
23-07-2006, 11:33
Fajnie będzie z tymi zwłokami potforówB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia zwłaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krócej bo ich postacie się zmęczą:(

Iontz
23-07-2006, 11:55
Fajnie będzie z tymi zwłokami potforuwB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia złaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krucej bo ich postacie się zmęczoł:(

Tłumaczenie:

"Fajnie będzie z tymi zwłokami potworów B), ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia, zwłaszcza dla pacc'ów, ponieważ będą musieli grać krócej, bo ich postacie się zmęczą :("
Ortografia nie gryzie. Interpunkcja tym bardziej.

Poza tym, dlaczego szczególnie dla PACCów? O ile wiem, to wszyscy się będą męczyć tak samo, czy to PACC, czy to FACC. A nawet jak się wyłoży te 95 zł na PACCa, to jeszcze nie powód, by grać 8h dziennie. Bez przesady.

Grab_iarz
23-07-2006, 15:00
Jeszcze raz czytaj tekst napisany na bialo (gdybys nie wiedzial jak, zaznacz go myszka). Jezeli masz wiecej niz dziewiec lat, to nawet sie nie przyznawaj, bo:
1. Nie potrafisz pisac (a co zatym idzie zapewne i mowic) po polsku.
2. Nikt Ci nigdy nie powiedzial, ze na swiecie istnieje taka rzecz jak interpunkcja (a nawet jak o niej slyszales, to prawdopodobnie od innego dziewieciolatka).
3. Forma i styl Twoich wypowiedzi pod zadnym wzgledem nie przewyzszaja tych, dla przykladu, mojej mlodszej siostry. Niestety siostra ma dziesiec lat, co delikatnie zawyza Twoj poziom w stosunku do innych dziewieciolatkow.
4. Ograniczone mozliwosci intelektualne nie pozwalaja Ci brac udzialu w dyskusji z uzyciem konkretnych argumentow. Ty wolisz udawac ze jestes kims innym i straszyc tych co sa od Ciebie madrzejsi (co swoja droga zaprawde brzmi zabawnie).
5. Twoje zdolnosci pojmowania sa na zbyt niskim poziomie, abys zrozumial i zaakceptowal umyslowa wyzszosc paru osob z tego tematu nad soba (i nie mowie w tej chwili o sobie...).

Mam wymieniac dalej, czy juz sobie uswiadomiles, ze jestes smieszny?

Ano, zapraszam, zapraszam. Zacytuje slowa Eeriona: "ph34r my k474n4" ^^"

wiec bede robil blendy nie bede uzywał znakow interpunkcyjnych poniewaz dla mnie jestes nikim i nie bede zwracal uwagi na styl rozmowy z kims takim jak ty ale jak ktos mnie obraza to jak jzu jest taki "twardziel" to niech mi to powie prosto w twarz
A wlasnie jak jestes tak blyskotliwie inteligetny to zglos kandydature na prezydenta bo taki przemadry i wybijajacy sie z tlumu osobnik zmarnuje sie i co wtedy ; ( to bedzie wielki minus dla naszej prawie doskonale zmodernizowanej polsce prawie bo jeszcze ciebie tam nie ma elo cienka pało

Trichondrius
23-07-2006, 15:40
Ehh... ja nierozumiem Cipów , przecież gdyby ludziom łatwiej sie expiło ,szybciej by kupowali PaCiA ,bo przecież na 100 lvlkuw expić na terenach dla facc to troche głupio ;p

papay100
23-07-2006, 17:40
Coś ty się tak uparł na te cheaty. Czyżbyś sam używał i nie możesz się doczekać aż je zlegalizują? ;)Jeśli zlegalizują to już nie będzie czegoś takiego jak cheat!:]

styku
23-07-2006, 17:51
wiec bede robil blendy nie bede uzywał znakow interpunkcyjnych poniewaz dla mnie jestes nikim i nie bede zwracal uwagi na styl rozmowy z kims takim jak ty
Hmmm... wytlumacz mi, jakie kryteria przyjales oceniajac mnie jako 'nikogo'?
Smiem rowniez twierdzic, ze Ty nie bedziesz zwracal uwagi na styl rozmowy z kimkolwiek innym - i bynajmniej nie bedzie to wynikalo z tego ze nie szanujesz nikogo (choc to teoretycznie mozliwe), tylko wszystko bedzie sie opieralo na braku umiejetnosci operowania jezykiem polskim. Popraw mnie jesli sie myle.
ale jak ktos mnie obraza
elo cienka pało
Och, a to jest dopiero ciekawe zestawienie. Gdybym byl zlosliwy, powiedzialbym, ze ja Cie wcale nie obrazam, tylko stwierdzam fakty - bo wszystko to, co o Tobie napisalem znajduje oparcie w dowolnym z Twoich postow. Natomiast to, co ty napisales do mnie, jest zwyklym, bezmyslnym bluzgiem.
jak jzu jest taki "twardziel" to niech mi to powie prosto w twarz
Jedyna osoba, ktora tu zgrywa twardziela to Ty. To Ty mowisz do innych "burkini cos na real" albo wypisujesz inne zwroty, ktore dopiero po przetlumaczeniu nabieraja sensu (z tym sensem to tylko zart, zaden Twoj post IMO zbyt duzo go nie posiada. Nawet po przetlumaczeniu).
Ja nie bede ukrywal - wystrzegam sie przemocy, uwazam ja za najgorszy typ rozwiazywania sporow, ale nie jestem rowniez nieporadnym dzieckiem.

A wlasnie jak jestes tak blyskotliwie inteligetny to zglos kandydature na prezydenta bo taki przemadry i wybijajacy sie z tlumu osobnik zmarnuje sie i co wtedy ; ( to bedzie wielki minus dla naszej prawie doskonale zmodernizowanej polsce prawie bo jeszcze ciebie tam nie ma elo cienka pało
A tu, droga publicznosci, mamy klasyczny przyklad zachowania sie w sytuacji, jaka potocznie nazywamy "brak argumentow" (czasem poprostu "glupota", ale wole to pierwsze, bo znowu mi ktos wyskoczy ze jestem cienka pala i go obrazam).
Pozwole sobie to zostawic nieskomentowane.

papay100
23-07-2006, 20:34
Styku - jesteś lepszy od Smugglera, może cie przyjmą do CDA!

Grab_iarz
23-07-2006, 20:49
[QUOTE=styku]Hmmm... wytlumacz mi, jakie kryteria przyjales oceniajac mnie jako 'nikogo'?
Smiem rowniez twierdzic, ze Ty nie bedziesz zwracal uwagi na styl rozmowy z kimkolwiek innym - i bynajmniej nie bedzie to wynikalo z tego ze nie szanujesz nikogo (choc to teoretycznie mozliwe), tylko wszystko bedzie sie opieralo na braku umiejetnosci operowania jezykiem polskim. Popraw mnie jesli sie myle.

Och, a to jest dopiero ciekawe zestawienie. Gdybym byl zlosliwy, powiedzialbym, ze ja Cie wcale nie obrazam, tylko stwierdzam fakty - bo wszystko to, co o Tobie napisalem znajduje oparcie w dowolnym z Twoich postow. Natomiast to, co ty napisales do mnie, jest zwyklym, bezmyslnym bluzgiem.

Jedyna osoba, ktora tu zgrywa twardziela to Ty. To Ty mowisz do innych "burkini cos na real" albo wypisujesz inne zwroty, ktore dopiero po przetlumaczeniu nabieraja sensu (z tym sensem to tylko zart, zaden Twoj post IMO zbyt duzo go nie posiada. Nawet po przetlumaczeniu).
Ja nie bede ukrywal - wystrzegam sie przemocy, uwazam ja za najgorszy typ rozwiazywania sporow, ale nie jestem rowniez nieporadnym dzieckiem.

A tu, droga publicznosci, mamy klasyczny przyklad zachowania sie w sytuacji, jaka potocznie nazywamy "brak argumentow" (czasem poprostu "glupota", ale wole to pierwsze, bo znowu mi ktos wyskoczy ze jestem cienka pala i go obrazam).

Jak potrafisz mnie ocenić po Tym co napisalem w 5 postach to naprawde jestem pełen podziwu. jestes taki inteligetny ale nie zauwarzyles ze to jednak ty sie wpier.. tam gdzie nie powinienes i cała rozmowa nie dotyczyla Ciebie ...ja bym nie zucal bluzgami i nie dyskutowal z toba gdyby mnie nikt nie obrazil a jak jest już ktos na tyle odwarzny aby obrazac drugą osobe to niech mu to powie w twarz.

Ch!ni0L
23-07-2006, 20:59
Gdyby nie ten update to bym nie zaczął znowu grać w Tibie. Ale updaty mają swoje minusy jak wcześniejszym minusem był wstawienie kilkurazowych spearów :/ Trening teraz to masakra. W te lato ulepszyli gre sorkiem bo można walić na battle tera każdy 10-12 sorc bedzie peczył :/

styku
24-07-2006, 02:43
Jak potrafisz mnie ocenić po Tym co napisalem w 5 postach to naprawde jestem pełen podziwu. jestes taki inteligetny ale nie zauwarzyles ze to jednak ty sie wpier.. tam gdzie nie powinienes i cała rozmowa nie dotyczyla Ciebie ...ja bym nie zucal bluzgami i nie dyskutowal z toba gdyby mnie nikt nie obrazil a jak jest już ktos na tyle odwarzny aby obrazac drugą osobe to niech mu to powie w twarz.
Mowisz ze ja sie wpier.alam tam gdzie nie powinienem? Moze to dziwne, ale interesuje mnie, jak przyjdzie na forum jakis niezrownowazony emocjonalnie "twardziel", i gdy tylko ktos sie z nim nie zgadza, to probuje go straszyc (patrz: DRoN) ze mu cos zrobi na real. Uwazam takie zachowanie za niegodne nikogo zyjacego dluzej niz dziewiec lat, wiec nie zdziw sie, ze mi (i zapewne nie tylko mi) moze to w jakims tam stopniu przeszkadzac.

I pytasz, jak moge Cie oceniac po pierwszych pieciu postach? Przypomniec Ci?
Post 1:

Post 2:
Nie zacytuje bo zostal skasowany. Hmm, ciekawe dlaczego?

Post 3:
To samo co wyzej, tyle ze tu moge przytoczyc komentarz Dabka:
cenzura nie wytrzymała napięcia

Post 4:
Dron czy jak tam sie wabisz cwaniak z Ciebie to burkini cos na real

Post 5:
po 1 kur... kto Ci powiedzial ze sharuje ,sharowalem i bede sharowa? co powiedz mi .. skad masz takie informacje...?
2 rownie dobrze moge powiedziec ze jest piz...i pie.. noobem ... nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
po 3 jak Ci cos nie pasuje to powiedz mi to w twarz a nie w poscie bo takie cienkie paly to mnie dopiero wkurzaja

Posty nie byly specjalnie wybierane, sa w takiej kolejnosci, w jakiej je mozemy znalezc w tym temacie.
W pierwszym nie jest tak najgorzej, tylko dwa wulgaryzmy w tak rozbudowanym komentarzu. Drugi i trzeci mowia same za siebie, a wlasciwie nie mowia, bo z jakichs powodow ich nie ma...
Czwarty i piaty - klasyczny przyklad bezsilnosci wzgledem inteligentnego rozmowcy i odwolywanie sie do sily fizycznej (prawdopodobnie zreszta wyimaginowanej). Zauwaz, ze sie zlitowalem, i nie wspomnialem w ogole o poprawnej polszczyznie...

Widzisz, przytocze Ci tu jakze zyciowe powiedzenie:
"Lepiej siedziec cicho i wygladac jak debil, niz sie odezwac, i rozwiac wszelkie watpliwosci."

Co do tego, ze Cie obrazam - moglbys powiedziec, ze cie obrazam, gdybys na ten przyklad uslyszal ode mnie bez powodu "cienka palo" (cokolwiek wedlug Ciebie to znaczy), ale gdy ja mowie jak w moich oczach wygladasz, popieram to argumentami, Ty mnie jeszcze do tego prowokujesz, a potem masz do mnie zal ze Cie obrazilem? Przykro mi, sp. z o.o., wszystkie skargi do ksiegi zazalen.

Styku - jesteś lepszy od Smugglera, może cie przyjmą do CDA!
Do Smugga jeszcze mi troche brakuje, ale mimo wszystko dziekuje, caly czas sie doskonale ^.^"

pazuzu
24-07-2006, 13:07
Wiem jedno tibia schodzi na psy. Ciekawe czy cipy przeprowadziły choćby jaki wywiad z ludźmi i się zapytali czy chcieliby takiego UPDATE.

malo chyba wiesz o ankietach na tibia.com wlasnie dzieki niemu cipsoft wie czego potrzeba i wprowadza takie zmiany

ten update ma szanse byc jednym z lepszych jesli nie najlepszym jakie wprowadzili

nie wiem o co ten caly zgielk?

aimbot - nie podoba sie to nie uzywajcie bedziecie mieli klimat
ci co chcieli uzywac i tak mieli poinstalowane boty (chyba ze to wlasnie ci od botow tak protestuja bo cwaniaczyli a teraz kazdy bedzie mial takie same szanse)

zmeczenie - bardzo dobra rzecz tylko ze te 56h to za duzo ja bym dal z 24h zmeczenia aby troche odgonic mlodych ludzi od kompow :)
nie oszukujmy sie nie ma ludzi expiacych non stop po kilkanascie godzin dziennie jesli sa takie postacie to oznacza tylko jedno - dzielenie konta
niech kazdy sobie przeliczy nawet jesli traktuje tibie jak prace (8h gry dziennie) i nic innego w niej nie robi tylko expi to nigdy nie osisgnie pelnego zmeczenia bo pozostale 16h bedzie offline i zmeczenie z 8h expienia mu zniknie
jesli sa pracoholikami i expia 10h to calkowite zmeczenie postaci osiagna po kilkunastu dniach wiec to tez nie jest zadna tragedia ale kto expi 10h dziennie? (no cave boty moga expic bez odpoczynku nawet i 24h ale chyba wlasnie chodzi o zwalczanie tego zjawiska)

zmiany graficzne - no coz nigdy tego nie lubilem bo trzeba sie przyzwyczajac do nowinek no i niektore nowe grafy sa gorsze od starych ale sa i te lepsze wiec chca niech ulepszaja

nowe tereny stwory i questy - tu chyba kazdy sie zgodzi ze mna ze to pozytyw bezdyskusyjny

generalni mnie sie ten update bardzo podoba i czekam z niecierpliwoascie na wprowadzenie go w zycie

@down

zwykle tak bywa ze jak napada na nas kilku graczy a my jestesmy sami to ciezko cos zdzialac
ten rycek jak gral juz troche i jest przygotowany do gry na serwerach pvp to wie co zrobic zeby przezyc - bierze nogi za pas i do najblizeszego pz

rozwaz inna sytuacje
idzie rycek i spotyka na swojej drodze sorca o tym samym lvlu
walcza jeden na jednego sorc jest typowym pkerem cwaniakiem ma aim bota rycek gra uczciwie i musi trafic w siebie uhem jak myslisz kto wygra?
po wprowadzeniu update rycek zyskuje ogromne szanse na przezycie z tym sorcem a co za tym idzie zyskuje tez mozliwosc wygrania tej walki bo sorc to krotkodystansowiec i szybko sie ze swoich sdkow wystrzela

Nieugiety
24-07-2006, 13:14
lol.
Koniec tibii~

Hmm...
Pomyslmy, idzie pięciu 20 sorcow, kazdy ma 25 m lvl i kazdy ma bp sd.
I idzie sobie 45 najt, 0 szans --.--

DRoN
24-07-2006, 13:23
expia 10h to calkowite zmeczenie postaci osiagna po kilkunastu dniach wiec to tez nie jest zadna tragedia ale kto expi 10h dziennie?

Zauważ, że to co nazywamy expieniem nie jest do końca tym samym co 'expienie' według licznika.
Według zeznań jakiegoś Tutora, po paru minutach expienia licznik zmniejszył się o częsc tego czasu. Więc i tak będzie można powyżej 8h dziennie expic.

@ styku

Masz racje, ale nie karm już trolla. Tak czy siak daje 20 expa.
Co do postów 2 i 3, to 4 post jest ich ocenzurowaną formą łączącą wszystkie normalne słowa i zwroty ukryte w sensie poprzednich postów.

@ down

Pomieszałeś trochę.
Zobacz, że on pisze 5 sorców na 20 lvlu, a nie 20 sorców.

115% siła magii
SD ~88 dmg
Podobno na full def wchodzi mniej więc ~65 dmg
5*65=325 5*30/2=75
740 - 325 - 75 = 340
Czyli knight pada po drugiej salwie SD + wand of plague/volcanic rod

styku
24-07-2006, 16:24
Masz racje, ale nie karm już trolla. Tak czy siak daje 20 expa.
Co do postów 2 i 3, to 4 post jest ich ocenzurowaną formą łączącą wszystkie normalne słowa i zwroty ukryte w sensie poprzednich postów.
Nie robie tego dla expa. Powiedzmy ze skilluje ;P
Ale racja, daje juz spokoj, chyba ze mi jeszcze cos glupiego napisze ^^

Hmm...
Oj, oj. A to nowosc. A teraz to niby mialby szanse? Sorc o sile magi przypuscmy 100% bije srednio w gracza ~75, jezeli knight ma dobrego arma, bo chyba on wplywa na obrazenia, zalozmy ze bedzie to +-60.
20 * 60 = 1200... Teraz powiedz mi, ile knight na 45lvlu ma zycia...?
Ja tu roznicy nie widze, ale malkontenci zawsze cos znajda -.-

//Edit:
Przepraszam, rzeczywiscie troche namieszalem, czytalem po lebkach bo mi sie spieszylo, ale Nieugiety rowniez moglby to jasniej napisac...
Co nie zmienia faktu, ze knight z UHami na hotach bezproblemowo sie wyUHa, bo przedtem, poprawcie mnie jesli sie myle, duza czesc smierci knightow wynikala ze stresu i nie trafienia UHem...

@Pazuzu:
Nie zauwazylem Twojej odpwiedzi. Ale mocno se zdziwilem. Knight i to jeszcze H-lvl cieszy sie z upa (nie to, zebym twierdzil ze up w jakims stopniu przeszkadza h-lvlom, poprostu jak do tej pory wszystkie narzekaja
xD)

Arie Nena
24-07-2006, 16:35
lol.
Koniec tibii~

Hmm...

Nie narzekajcie!!! Trzeba iść do przodu!!!
Wszyscy tak narzekają i mówią, że po update nie będą grać w tibie, ale ile osób mówi to na serio??? Mi się update podoba chociaż można mnie zabić szybciej niż knighta!!!

Therus
24-07-2006, 17:12
Ludzie... złe mi się robi gdy czytam coraz to nowsze tematy o nadchodzącym update w Tibii.
A kto najbardziej jest przeciw update?
W pierwszej kolejności są to osoby sharujące konta ponieważ teraz no... będą miały zwałke że tak powiem :).
Później osoby niedoceniające pracy innych...
Najważniejsze zmiany w grze:
Lootowanie- zrobione naprawde jak dla mnie super... to jest moje zdanie pomimo że jestem blockerem.
Zmęczenie- też duży krok do przodu... poprostu już mam dość czytania że tym zepsują Tibie... a od kogo czesto się do słyszy? Od osob sharujących lub... ludzi przesadzających z Tibia, ludzi którzy potrafią siedzieć przed Tibia 24 na dobe a co wy z tego ludzie macie? NIC!( najwyżej skończycie jak ten z Wrocławia).
Jeżeli aż tak lubicie grać w Tibie to i tak macie 8h dziennie grania i 16h na spędzenie czasu w inny sposób.
Sporo osób narzeka także na nowe ubiory... i jakiś genialny człowiek wpadł na jakże genialny pomysł żeby zebrać podpisy ludzi i wysłać to do CipSoftu żeby tego update nierobili ( poszukacie na forum znajdziecie).
Jeżeli ktoś się z moim zdaniem nie zgadza prosze o PW(prywatna wiadomość) na forum... albo jak ktoś woli na gg mój nr: 2354746
Może ktoś mnie nakłoni do swoich racji z co wątpie
Żegnam :]

Arie Nena
24-07-2006, 17:51
W inny grach on-line takie rzeczy są od dawna, ale tam może nikt nie narzeka, bo te gry są całkowicie płatne. Tak to jest jak ma się coś za darmo to się wybrzydza. Jest takie przysłowie :: Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda!!!

Vantristran
24-07-2006, 18:12
A tam sie przejmujecie to tylko gra, jak wam sie nie podoba to niegrajcie. Ale z jednym sie z wami zgodze... knighta troszke udupili, i te runy na battle... na non pvp to fajne ale na pvp do dupy...

dlinnyj
24-07-2006, 18:58
jeśli to wejdzie w życie cała gra straci swój niepowtarzalny klimat, już nie będzie się liczyć "fast hand" i każdy debil będzie potrafił walić runami na lewo i prawo, tibia przestanie być grą poniekąt zręcznościową. zresztą knight ma pozamiatane..

Misiasty
24-07-2006, 20:33
Fajnie będzie z tymi zwłokami potforuwB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia złaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krucej bo ich postacie się zmęczoł:(

Po pierwsze ortografia.
Po drugie fajnie bedzie dla nieuczciwych shouterów (dobrze napisałem ?)

Gelo
24-07-2006, 22:10
Może coś zmienią i dla pacc'ów będzie się szybciej regenerować "zmęczenie" :D

styku
24-07-2006, 22:28
jeśli to wejdzie w życie cała gra straci swój niepowtarzalny klimat, już nie będzie się liczyć "fast hand" i każdy debil będzie potrafił walić runami na lewo i prawo, tibia przestanie być grą poniekąt zręcznościową. zresztą knight ma pozamiatane..
Tibia odzyska utracony juz na poczatku niepowtarzalny klimat. I Tibia nigdy nie miala byc, nawet poniekad, gra zrecznosciowa.

.............i niech zrobią zeby rycez z SD walil to bedzie sprawiedliwe bo taki "biedny"(50) rycezyk nie ucieknie od maga czy druida tego samego lvl'a
Lol, pomysl czlowieku. Gdyby knight mogl bic z SD, to jaki bylby sens dzielenia postaci na magiczne i niemagiczne? Knight walczy wrecz i posluguje sie magia tylko w znikomym stopniu, dlaczego niby mialby byc w stanie uzywac najpotezniejszych run ofensywnych?
Zaniedlugo bedziecie sie domagali UHa na spontanie albo UE -.-
I w ogole niech takim biednym sorkom rosnie skill tak samo jak knightom, be bez run taki biedny sorek nie ma szans na takiego samego knighta, tak bedzie sprawiedliwiej!
A najlepiej to niech wszystkie profesje beda takie same, tylko zeby sie inaczej nazywaly, tak bedzie sprawiedliwie!
Az mi sie slabo robi...
Pozatym, to chyba nie nowosc ze sork jest silniejszy w PvP niz knight, no nie?
A inna sprawa, to to, ze Sork na 50 lvlu nie ubije knighta na 50lvlu z SD, i to dzieki czemu? Oczywiscie, UHom na hotkeyach! Przedtem byly szanse, bo taki knight sobie UHem nietrafil, a teraz, kiedy knight bedzie UHem trafial zawsze, no to coz... w pojedynke na takim samym lvlu bez UE bedzie trudno dziada sciagnac...
Dla tych co lubia liczby:
Knight, 50lvl, 6mlvl
Siła twoich czarów wynosi 118%
Ultimate Healing leczy 295

Sorcerer, 50lvl, 50mlvl
Siła twoich czarów wynosi 250%
Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 302 do 422, na graczach 151 - 211.
Odliczajac od tego armor otrzymamy jakies 110 - 145, z czego srednie uderzenie, bedzie wynosilo 126.
Zakladajac, ze Knight UHa sie co 2 SD, i tak wychodzi na plus (295 - 2*126=43), a do tego zostaje mu jeszcze duze zaplecze HP (na wypadek jakiejs niespodziewajki). Do tego co pare seri Sd, knight oszczedza UHa (295/43=~7). Z tego wynika ze co 7 UHow masz UHa gratis...
Nawet, jezeli przyjmiemy, ze sorc jest niesamowitym farciarzem, i caly czas bije max hity, to i tak suma dwoch maxhitow jest mniejsza, niz ilosc hp leczonego jednym UHem knighta (295 - 2*145=5).

Doggy
25-07-2006, 00:19
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?

.............i niech zrobią zeby rycez z SD walil to bedzie sprawiedliwe bo taki "biedny"(50) rycezyk nie ucieknie od maga czy druida tego samego lvl'a :(

Xarael
25-07-2006, 18:15
Ja też tak myślę xD

A teraz moje zdanie :

*Z tym lootem to tak pół na pół... dobrze dla rookslayerów xD, źle dla blokerów... dla mnie doobrze bo lubie grać paladynem, ale teraz knight stanie się "historią" i nikt już nim nie będzie grał :(

*Zmęczenie... dla mnie to nie przeszkadza, bo i tak mało gram (narazie wcale xD). Dla pacców stamina na pewno będzie szybciej odnawiała się w łóżeczku :D
Wg. mnie to nie jest takie złe dla tych, co 3h grają, a 6h śpią xD

*Respawn-good :D

*Rozmowa z kapitanami-doobre mi pasuje (chociaż jestem Facc :P)

*Runy i battle... to już gorzej nie mogli sp****olić :P teraz refleks każdy będzie miał gdzieś i każdy debil czy koleś ze stritem będą celować podobnie xD
Co do hotkeysów na runy-to tak fivety-fivety bo teraz nie liczy się refleks ;(;(
Runy, battle i hotkeys to najdurniejsza część tego update, teraz tibia będzie wyżynanką w stylu GTA :creature:

Arie Nena
25-07-2006, 20:07

Napewno tak!!! :flaga_pl: :P :] B) :) :cup:

blantos
25-07-2006, 22:32
Moim zdaniem to ten update moze przyniesc wiele dobrego oraz duzo korzysci.:p

Umcik
25-07-2006, 22:54
Czemu wy tak trujecie o tym zmęczeniu? One jest świetne!!! Kilka godzin dziennie grania wystarczy. Jeśli ktoś jest chory i gra całą dobę to musi niestety iść do psychologa i do czasu update się wyleczyć, bo po updacie może dostać zawału.
Jedyne minusy tego update to strzelanie w ludzi w battle oraz chodzenie pod wodą (to już nie Tibia...). Jakbym miał gorszy magic to bym poszedł na non-pvp ale nie chce mi sie odnowa robić 51 magica (nie używam botów).

MrVego
25-07-2006, 23:15
Jedyne minusy tego update to strzelanie w ludzi w battle oraz chodzenie pod wodą (to już nie Tibia...).

Aff nikt nie jest pewien czy bedzie mozna chodzic pod woda. a przynajmniej cipsoft dokladniew tego nieokreslil ;]. Co do strzelania w ludzi z battle to swiaty takie jak np. aldora beda zasypane 15-20lvlowymi pekerami strzelajacymi z sd/explo do wszystkich i wszystkiego. zero skilla, czysty FPS z widokiem z gory.:evul:
Smierdzi mi quakeim.;)

adura
26-07-2006, 10:30
Chodzic po woda bedzie mozna na 100%. Przeciez widac to dokladnie na screenach. Tyle tylko ze chodzenie pod woda nie bedzie sie roznilo niczym od zwyklego chodzenia po powierzechni, poza tym ze bedzie trzeba miec kask i zejsc na poziom -1 lub nizej.

Wilo75
26-07-2006, 11:35
Wszyscy sie tak martwia z tym czekaniem az zmeczenie minie ale poco czekac?
Przeciez mozna stwozyc 2 posatcie i grac na zmiane...
np. Jak ktos gra knightem mzoe zrobic sobie druida wbic z 40 lvl a potem spac nim w luzku i wstawac od czasu do czasu robic uha...

Milten The Druid
26-07-2006, 19:29
OMFG Cip=Noob zamiast poprawiac tibie i ulepszac ja oni calkowicie zmieniaja ta gre i to na gorsze!!!!!!!!!! Masakra jesli kto gra 12h/dziennie to juz SHARER OMFG SHAARER PLX HALP? DO DUPY UPTADE OPROCZ KILKU SZCZEGOLOW

Kaczmen
26-07-2006, 19:41
A wg mnie to jest bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ daje każdemu mniej więcej równe szanse. Nie wszyscy mają przecież czas na granie kilkanaście godzin dziennie... Jednak z drugiej strony jeżeli ustawianie run na hotkeyach da się jeszcze przeżyć, to strzelanie runami w ludzi dzięki battle liście jest już przegięciem i może w znaczący sposób zmienić "nastawienie międzyludzkie" :P

Ernie
27-07-2006, 12:15
Wyobrazacie sobie jak by bylo jakiemus najtowi ktry blokuje orshaabala i jakis noob podbiega i zabieram mu loota? (np. servery non-pvp);(

Te zabieranie loot'a przez 10s powinno byc wylanczane (np. Party) i wtedy party by mialo jakies zastosowanie na serverach non pvp!X(

Dam inny przyklad: jestes np na dwarfach i jakis noob zabrac ci 20gp i to jest wielka frajda goonienia takiego noob'a!!8o

Loot SUX
offite RULEZ
strzelanie z batle list SUX (teraz bedzie wazylo to ile kto ma runek i ile uhow a nie jaki kto ma lv i mlv)X(

Bebop
27-07-2006, 14:26
OMFG Cip=Noob zamiast poprawiac tibie i ulepszac ja oni calkowicie zmieniaja ta gre i to na gorsze!!!!!!!!!! Masakra jesli kto gra 12h/dziennie to juz SHARER OMFG SHAARER PLX HALP? DO DUPY UPTADE OPROCZ KILKU SZCZEGOLOW

Takich jak ty trzeba stawiać pod ściane i rozstrzeliwać. "Jak nie idziesz do przodu to się cofasz!!!" X( . Jeżeli jesteś przeciwko update to są 2 powody, albo dzielisz konto, albo zazdrościsz PACCom. Proste B)

Wera of Saphira
27-07-2006, 14:50
Hmm zmiany w grze som naprawdę świetne ale ja sama mam 13 lvl i wkurza mnie fakt ze z takim lvl trudno gdziekolwiek dobrze nabic lvl. Chodze na dc, ale nie mam pacca iwec jak czytam o potworach znajdujacych sdie na tiquandzie i Darashi albo helgate to mis ei zal robie kurde nie mogilby wymyslic czegos co byloby dostepne bez pacca?? Beznadzieja!!!
A w tym konkursie szansa na wygranom jest jak jedna na milion .X( X( X(

zdzichxxx
27-07-2006, 14:52
mam nadzieje ze pacc potanieje xD

ale dobrze ze chociaz ze bedzie mozna trenowac skille jak twoja postac sie zmeczy

Bebop
27-07-2006, 18:12
Hmm zmiany w grze som naprawdę świetne ale ja sama mam 13 lvl i wkurza mnie fakt ze z takim lvl trudno gdziekolwiek dobrze nabic lvl. Chodze na dc, ale nie mam pacca iwec jak czytam o potworach znajdujacych sdie na tiquandzie i Darashi albo helgate to mis ei zal robie kurde nie mogilby wymyslic czegos co byloby dostepne bez pacca?? Beznadzieja!!!
A w tym konkursie szansa na wygranom jest jak jedna na milion .X( X( X(

Ja wybiłem 25lvl bez problemu na ghost landzie i amazonkach kolo carlin, a hellgate to raczej dla FACCa jest tylko od 25lvl. B)

Maciej Shaman
27-07-2006, 21:43
Z potworkami to super:) ale ze stamiana to lipa :( ale teraz jest dobrze B)

Chockapic
28-07-2006, 00:16
1.Celowanie z battle list = I dobrze. Dla nisko lvl-lowych sorkow/druidow bez roznicy bo raczej zadko ktorego stac na kupienie sobie takiej ilosci runek,lub zeby miec tak dobry m lvl aby mozna bylo zabic kogos bardzo szybko. High lvlowie czesciej uzywaja macro i dobrze ze wyrownali szanse pomiedzy tymi nieuczciwymi a tymi uczciwymi. ;)
2.Lootowanie po 10s = udupienie w jakiejs czesci high lvlow blokujacych potworka , ale pomoc dla low :p
3.Npc = raczej mala roznica ale cieszy :baby:
4.Zmeczenie = Rewelacja :cup:

Anis
30-07-2006, 02:58
Zmeczenie hmm moze byc, to z capitanami tez moze byc, reszta do bani !!!

Juz niebedzie uciekania przed sdkami tylko ten kto bedzie mial wiecej run to wygra... omg beda ludzie stac na przeciwko siebie w 1 miejscu i sie nacierac i bedzie takie cos haha ja mam 2 bp sd a drugi na to hahah a ja mam 4 wygralem lmao!!

To z lootem tez beznadziejne... jaki knajt bedzie chcial isc na hunta z kims jak niebedzie mogl otwierac cial z potworkow?? zaden... no chyba ze sie ugadaja ze beda czekac 10 sec i dopiero knajt otworzy potworka, no ale z 2 strony co bedzie jak wyskoczy wiecej naraz potworkow zabije sie 1 z wielkim trudem i trzeba bedzie uciekac przed reszta ale niebedzie jak mozna wziasc ciala z lootem... a sorc niepodejdzie bo moze latwo pasc przypuscmy na dl...

Jednym slowem SUX!
Tibia 7.5 plaxxxxx !111!!!!!!!!!1

Lecter Shan
30-07-2006, 12:47
to sobie w hunted przeczytajcie że jeżeli knight będzie w party z kimś innym kto zabije potwora będzie mogł loota podnieść. Nareszcie party na non-pvp sie przyda

Bebop
30-07-2006, 13:33
Wie ktoś może kiedy bedzie testserv dla wszystkich??

Jess Dran
30-07-2006, 13:37
Wie ktoś może kiedy bedzie testserv dla wszystkich??

tydzień przed update :D

Crucio
31-07-2006, 09:32
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

A jezeli na przyklad, jest sobie team na demonach, to loot moze otworzyc sorcerer, a nie knight, ktory to blokował ? ;d

Bebop
31-07-2006, 10:32
A jezeli na przyklad, jest sobie team na demonach, to loot moze otworzyc sorcerer, a nie knight, ktory to blokował ? ;d

Otworzyć będzie mógł ten, kto zebrał najwięcej expa.
I mi się to podoba :D

Akhel Cimirus
31-07-2006, 10:52
i dojdzu=ie do tego ze sorkowiem i druidzi beda se sami lazic bo knightom nie bedzie sie to oplacalo i nie bedzie blokujacych
proste :oks:

Kaczmen
31-07-2006, 11:15
Otworzyć będzie mógł ten, kto zebrał najwięcej expa.
I mi się to podoba :D

Oraz każdy, kto będzie z tą osobą w party...

Bebop
31-07-2006, 11:15
i dojdzu=ie do tego ze sorkowiem i druidzi beda se sami lazic bo knightom nie bedzie sie to oplacalo i nie bedzie blokujacych
proste :oks:

Teraz druid i sorc nie wyciągają loota, a chodzą więc dlaczego knightowi ma się nie opłacać. Hmm...?

Angel of Death
31-07-2006, 11:36
Teraz druid i sorc nie wyciągają loota, a chodzą więc dlaczego knightowi ma się nie opłacać. Hmm...?

Bo knight nie dostaje expa za blokowanie -.-? Więc chociaż loota miał, ale i tak zrobili że w party można otwierać więc nie będzie tak źle .. chociaż mogli by zrobić dodatkowe party w którym można tylko otwierać ciała ale przy atakowaniu gracza dostawałoby się normalnie skulla.

tydzień przed update :D
Nah, nie będzie test serva.

Jess Dran
31-07-2006, 12:04
Mi się wydaje że tydzień przed tak jak w tamtym roku! :)

klimek1990
31-07-2006, 13:11
Te walenie z run na battle liscie max porazka!!, taki byle jaki 100 ms, bedzie mogl zabic nawet 150+knighta -.- za kazdym razem bedzie trafiac to sie nie zdazy uhac... (Myslalem ze tibi nieda sie gorzej zje**c, niz zrobili ja ostatniego updatea co wprowadzili runy do sklepow)

zdzichxxx
31-07-2006, 13:33
ciekawe czy przed update bedzie ten bezsensowny test server

Lecter Shan
31-07-2006, 13:48
Ja Pi****le!!!!!!! Czy Wy CzytaĆ Nie Umiecie???????? Test Server ByŁ Tylko Dla TutorÓw!!!!!!!!! X(x(x(x(x(x(

Łolek
31-07-2006, 15:36
Wedlug tego newsa update bedzie jutro ;d.
Co sadza o tym starsi gracze albo modkowie? Myslicie ze to prawda?
Ja gram w tibie od 2 lat i te dwa stare letnie updatey wychodzily ~2 tyg sierpnia

Johny Króliczek
31-07-2006, 16:59
Ludzie ja g zawsze knightem i teraz musze sie przerzucic z takich skili itp...przeciez to idiotyzm ...a ujak ktos przez przypadek wejdzie i dostanie runka??i juz bezpotrzebne PK...Moze Cipy zrobio dla kazdego knighta 15 mlvl??LOLZ hehe
Stamina nawet dobra
Loot 10 s - Dobry na roku spokuj a na Main lipa dla blockerow
Moze wogle blokerzy niebedo bloczyc??lolz

Miodojad
31-07-2006, 17:03
Loot 10 s - Dobry na roku spokuj a na Main lipa dla blockerow
Moze wogle blokerzy niebedo bloczyc??lolz
Jest napisane: W PARTY JEST OPCJA, ŻE KAŻDY Z PARTY MOŻE WZIĄŚĆ LOOTA.

pazuzu
31-07-2006, 19:12
Te walenie z run na battle liscie max porazka!!, taki byle jaki 100 ms, bedzie mogl zabic nawet 150+knighta -.- za kazdym razem bedzie trafiac to sie nie zdazy uhac... (Myslalem ze tibi nieda sie gorzej zje**c, niz zrobili ja ostatniego updatea co wprowadzili runy do sklepow)

chlopie jak ty malo wiesz o tibii
zakladam ze ten sorc ma 65mlvl ktorego zapewne nie ma
a ten 150 rycek ma 7 jesli nie 8 mlvl ale zalozmy ze 7

i teraz to strzelanie sdkami
sorc z podanymi parametrami walnie z sdka 477-668 srednio wychodzi 573 czyli w czlowieka polowa z tego to srednio 286

rycek z takimi parametrami uha sie srednio za ok. 802

teraz zakladajac ze rycek nie bije tego sorca i moze on tylko i wylacznie strzelac z tych swoich sdkow to wychodzi ze rycek musi sie uhnac raz na 3 strzaly wiec calkowicie nie rozumiem jak ma sie nie wyuhac?

gdy dodam do tego ze rycek walczy z sorcem i sorc obrywa z broni fizycznej oraz czasem z explo to calkowicie juz nie kumam jak taki sorc ma zabic takiego rycka?

kvasek
31-07-2006, 21:08
Po przeczytaniu ~30 stron tegoż tematu dochodzę do dość naturalnego wniosku. Większość z forumowej braci zalicza się do grupy dyletantów oraz ignorantów, po części malkontentów. Ale po koleji.

Przez 10 sekund zabierać przedmioty z zabitego potwora może jedynie postać, która zadała mu najwięcej obrażeń. Rycerze się buntujął? Niepotrzebnie. Sam gram Knightem i po przeanalizowaniu sytuacji stwierdzam, iż jest to sprawiedliwe. Ale po koleji. Rycerz (bloker) może zajrzeć do 'loota', z tym że nie może nic z tamtąd brać. Jeśli widzisz, co w nim jest - cóż za problem? Jeśli shooter Cię okradnie - będzież o tym wiedział. A jeśli Cię faktycznie okradnie - sprawa jest prosta. Zabijasz go wraz ze znajomymi, bądź przestajesz huntować. Z resztą - opcji jest dużo, zależy to od Waszej inwencji. Jednak odnośnie tej części update mam jeszcze jedną kwestię. Do tej pory Knight potencjalnie mógł okradać shootera. Nic nikomu nie zarzucam, jednak przyjżyjmy się sytuacji. Strzelec zazwyczaj stoi tak daleko jak to tylko możliwe i w przypadku przeszukiwania zwłok potwora rycerz może wszystko zabrać. Teraz szanse są równe. Koniec końców - przed czy po update - huntujcie tylko z zaufanymi ludźmi!

Jedziemy dalej. Zmęczenie vel Stamina. Jak łatwo wyliczyć 8 godzin expowania dziennie i później wylogowanie na resztę dnia daje absolutną równowagę. Co CIPsoft przez to zyska? Po pierwsze. Zapewne słyszeliście o tym, co zrobił jakiś chłopak idiota w Toruniu, bodajże? CIPsoft napewno słyszał. I nie pomaga mu to, a wiedzieć trzeba, że w większości przypadków to rodzice kupują Premium Accounty wielu graczom. Bez ich pozwolenia tego nie ma, a takie wypadki są niepotrzebne. Ludzie będą może mniej grać - to, koniec końców, nie jest takie złe.
Jest to czas tylko i wyłącznie ekspienia. Przecież nie musisz tylko tego robić przez cały czas. Można potrenować, wykonać questy, bądź uprawiać konkretne RPG.
Jest jeszcze jedna rzecz, o której chyba nikt nie wspomniał. Najwięksi maniacy będą krócej ekspować. Wniosek? Różne ekspowiska częściej będą wolne, będzie można się tam łatwiej dostać. Powiedzcie bowiem, że obecnie nie jest to problem?

Amibot. Chyba najbardziej kontrowersyjna nowinka. Absurdem, idiotyzmem i jak to jeszcze nazwać, jest powiedzenie, iż rycerz w walce 'jeden na jeden' nie ma szans. My - knight'ci - będziemy mieli UH na hotkeyach, więc możemy się leczyć błyskawicznie.
Na wojnie w okienku 'battle' co sekunde - dwie zmieniają się ludzie i uciążliwym bywa używanie tylko i wyłącznie jego.
Natomiast - co trzeba przyznać - ułatwienie w używaniu SD czy HMM może okazać się przydatne, kiedy uśmiercamy złodzieji czy oszustów.

Jeśli chcecie się wdać w polemikę - chętnie podyskutuje. Wierzę bowiem w to, że rozwiązania CIPsoftu nie są bezmyślne i update w praktyce, kiedy już wejdzie, wszystko wyjaśni.

Grenios
31-07-2006, 22:21
Wiec tak,to jest moj pierwszy post ... i z BOLEM serca oswiadczam iz tibia "byla" moja ulubiona gra do czasu az nie przerzczytalem o NEW update ......... powiem wam co mi sie nie podoba

1..Stamina do Kitu ludzie z paccami traca dni na ladowanie jej

2..Strzelanie przerz batle i hotkey o dzis zrobie se posatc na rooku i tam bede expil i skilowal :P bo lubie grac najtem a nie zdaze sie wy uhac na mmainie przed sorkiem 40lvl zlaozmy 60mlvl

3..Outfity moga byc bo satre mi sie znudzily ....moze inni uwazaja inaczej

TIBIA DLA MNIE BEDZIE PO NOWYM UPDATE JAK NIEWIEM CO

I prosze powiedzcie kiedy nowy update pliska ludzie!!!!!!!plis bo nie wiem :/

Gandalf Szzary
31-07-2006, 23:29
Chciałbym się jutro obudzić i wlączając Tibie, zobaczyć, jak ładuje sie nowy update. :D Może nawet pacca sobie kupie. :P

gibx
31-07-2006, 23:30

Jutro, bo wył. juz tibia.com

Kalisiok Knight
31-07-2006, 23:40
Dla mnie to troche nie pasuje żeby był jutro update bo zaczołem robić fake'a i teraz bede mial problem bo połowa fake bedzie z tibii 7.72 a polowa z tibii 7.8 :(

Ale mimo to niemoge sie doczekać!!!!!!! xD

A pozatym nie jestem tego taki pewoen czy jutro bedzie update bo mi tibia com działa ;/

Bebop
01-08-2006, 06:18
Wiec tak,to jest moj pierwszy post ... i z BOLEM serca oswiadczam iz tibia "byla" moja ulubiona gra do czasu az nie przerzczytalem o NEW update ......... powiem wam co mi sie nie podoba

1..Stamina do Kitu ludzie z paccami traca dni na ladowanie jej

2..Strzelanie przerz batle i hotkey o dzis zrobie se posatc na rooku i tam bede expil i skilowal :P bo lubie grac najtem a nie zdaze sie wy uhac na mmainie przed sorkiem 40lvl zlaozmy 60mlvl

3..Outfity moga byc bo satre mi sie znudzily ....moze inni uwazaja inaczej

TIBIA DLA MNIE BEDZIE PO NOWYM UPDATE JAK NIEWIEM CO

A ja powiem tak ::
1. Jak ktoś umie grać to nie będzie miał problemów ze stiaminą.

2.Nie mów że nie zdążysz się uhać bo będziesz miał uhy w hotkeyach.

3. Tu się z tobą zgadzam.

A update może będzie dzisiaj, ale w to wątpie.

Dla mnie to troche nie pasuje żeby był jutro update bo zaczołem robić fake'a i teraz bede mial problem bo połowa fake bedzie z tibii 7.72 a polowa z tibii 7.8

Ale mimo to niemoge sie doczekać!!!!!!! xD

A pozatym nie jestem tego taki pewoen czy jutro bedzie update bo mi tibia com działa ;/

A co do tibi.com to działa.

:] :] :]

Grenios
01-08-2006, 10:53
Tylko ze ja se KUPILEM PACC i bede tracil dni na ladowanie jakiejs gluoiej staminy X( kapujesz

Pawelan
01-08-2006, 11:17
Wiesz o co chodzi z ta stamina? Zeby nie bylo tak ze expie 12 godzin i daje komustam innemu numer i salo i on expi 12 godzin jak ja spie i tak w kolko. Nie pamitam dokladnie ile mozna expic czasu i nie chce mi sie sprawdzac ale powiem ci tak: Zakladajac ze spisz 8 godzin i 4 godziny nie grasz w Tibie (lub chociaz nie expisz) to przez 12 godzin odnawia ci sie stamina na 6 godzin expienia. I znowu nie grasz 12 godzin i tak dalej... A chyba Tibia zajmuje ci mniej czasu (sen + szkola = 8 + 6 = 14h czyli masz przy 6 lekcjach 7 godzin na expienie). A jak zajmuje wiecej to nie martw sie o PACC tylko o siebie...

Bebop
01-08-2006, 11:24
Tylko ze ja se KUPILEM PACC i bede tracil dni na ladowanie jakiejs gluoiej staminy X( kapujesz

JA MAM PACCA DŁUŻEJ NIŻ TY JESTEŚ NA TYM ŚWIECIE.
A jeżeli mówisz, że bedziesz tracił dni na ladowanie stiaminy to nie umiesz grać. X( X( X(

Helixaw
01-08-2006, 11:26
A może zacznij żyć? Tibia ci już tak mózg przeżarła, że grając dzień w dzień po 8godzin jeszcze ci będzie mało?

Arkavie
01-08-2006, 17:00
Ten poziom zmęczenia jest troche głupi. Można zdobywać expa do ograniczonego czasu ponieważ jesteśmy zmęczeni. To mi sie niepodoba. A ten pomysł z kradnięciem lootu z potworków jest nawet spoko tylko teraz niemozna kraść lootow z potworow zabitych przez jakiegoś nooba. Uptade jest całkiem spox :D

filobossek2
01-08-2006, 18:03
Witam tu macie pokazane jak będzie wyglądał nowy client Tibii po uruchomieniu: http://img149.imageshack.us/img149/2709/tibia0001lr9.jpg

;)

Stitl
01-08-2006, 18:04
Stamina < to co najglupsze w tym update

i ouflity i strzelanie z bate te zeczy to masakra ;/

Lord'Nesteloo
01-08-2006, 18:12
Dla mnie ten update jest calkiem okey.

Jesli chodzi o energie to wedlugmnie jest to dobry pomysl, na nowych swiatach wszyscy beda mieli rowne szanse do stania sie hlvlami. Zakladajac ze dziennie expisz 8 godzin (to wersja dla wytrwalych) to po nocy mozesz spokojnie znow expic poniewaz przez 16 godzin zdazy sie odnowic energia.

AimBot..hmm to niezbyt dobry pomysl, wiele osob mowi ze sie nie wyuha jesli jakis sorek zacznie go atakowac, jesli bedziesz uzywal uhania-hotkeyem z pewnoscia dasz rade!

gibx
01-08-2006, 18:35
Jutro, bo wył. juz tibia.com

see i told ya!!!

update nadchodzi juz teraz

CHeeT@H
01-08-2006, 21:05
jeśli to już było to sory
ten updejt faworyzuje chyba bardziej palladynów ponieważ sorkowie i druty jak robią runy to muszą być on a wtedy stamina się nie reguje a kniajci mają tak jak mieli jak skilują to im stamina nie spada
poza tym niebezpieczne jest np expienie na dragach ponieważ na 1 hit z sd sork z 50 levlem wejdzie walnie draga i to co w nim będzie jest jego (wiem ze to mało prawdopodobne ) pzoatym taki paladyn walący po 130 wystarczy ze walnie 3 razy i eq jego

Grenios
01-08-2006, 21:46
Nadal nie moge przywyczaic sie do tych outfitow....
Fajnie wygladaja niektore potwrki naprzyklad szkielet itp. nieche m isie wymieniac
Stamina moze byc i tak nie gram 24 h na DOBE
ALe nie pdooba mi sie to 10 sec zabieranie itemow z loota bo dzis bylem na dragonie i jakis sorc sie wtrynil walnal kilka razy z sd i jego loot w Dragu byl dragon shield:P
strzelanie z battle w ludzi=BOT

EJ wiecie mzoe o co lazi z tymi piorkami co z chikenow wypadaja??;)

Arnlam
01-08-2006, 21:54
Matko ja wejść nie moge ciogle.............

Darco
01-08-2006, 21:58
Hehehehehhe, to tera jak ktos padnie na annim (oprucz sorkow i drutow) to bedzie niezle NEWBIE :D

Duke Dran
01-08-2006, 22:10
http://img192.imageshack.us/img192/3092/amaganixow2.jpg (http://imageshack.us)
Pzdr

Rosi
01-08-2006, 22:20
Rofl dziwne troche stroje wogóle dziki ten update --.- batle list no coment
Ale wiecie teraz wojna wbiega 100+ lvl najt praktycznie nie do ubicia chyba że uhy mu się skonczą ^^ ale jak all na niego wjadą w batle list to bedzie cienko
Gorzej być nie może ;p
chyba...

Rosi
01-08-2006, 22:22
Rofl dziwne troche stroje wogóle dziki ten update --.- batle list no coment
Ale wiecie teraz wojna wbiega 100+ lvl najt praktycznie nie do ubicia chyba że uhy mu się skonczą ^^ ale jak all na niego wjadą w batle list to bedzie cienko
Gorzej być nie może ;p
chyba...

ShinjiIkari
01-08-2006, 22:26
knightci maja teraz, eee, przesrane:p
Update zdecydowanie dla sorcow i druidow, chyba ze non-pvp:S

P.S - Jak sprawić, aby pojawily sie normalne tekstury, a nie jakies omgwtf wyciagi z gry zbugowane?:S

Gardi
01-08-2006, 23:15
jak zmiany to zmiany najpierw coś nowego co wylootowalem z mino archera 22:33 You see minotaur leather.
It weighs 0.40 oz.
a teraz pierwsze spostzreżenia: outfity raczej lipne, z czego dla FACC 2 się praktycznie nie zmieniły...jak dla mnie czyli palka strój elfa nawet mi pasi chociaż głupio wygląda w większości zestawień kolorów...oczywiście jak to przy update wielkie problemy z zalogowaniem się wogulepo 3h mi w końcu zaskoczył(jasne ze nie próbowalem cały czas tylko co kilkanaście minut) więc to przeciążenie to kolejny "popis" CIPsoftu... jeśli chodzi o stamine to spada mi póki co bardzo wolno parwie wogule więc nie narzekam na tą nowiść a co do reszty gram na non-pvp to mnie to nie interesuje za bardzo :)

Nebu
02-08-2006, 00:13
BOŻE DAJ CIPSOFTOWI ROZUM !Update ,wszyscy sie cieszą ....do czasu wielkim minusem jest ta ....ekhem stamina nie mozna se pograc normalnie bo omg stamina jak ktos bedzie chciał sharowac chara to i tak go bedzie sharował !Całkowite marnowanie Pacca ,własciwie kupno pacca jest już stratą kasy chyba że jak ktoś wczesniej powiedział pacc bedzie naliczany w godzinach .Co do celowania z runek w battlelist.....poco my graliśmy na ots cwiczyliśmy pvp poprostu skandal ,od dziś nie bedzie róznicy playerów w pvp ?Dlaczego zabronione jest używanie botów skoro w samej tibi jest bot :confused: ?Ludzie nie róbcie sobie jaj teraz byle sorc/drut z 15 mlvlem bedzie chodził z hotkeyem F1 jako uh i walka bedzie wygladac tak : idzie powiedzmy 30 lvl knight a sorcer/druid SD okienko battle F1 i tak w kółko aż knight padnie teraz nie pvp decyduje o tym kto wygra lecz ilośc runek :S I zwalili ten outfit knighta z mieczykiem reszta jest wmiare ok. Mam nadzieje że po tylu krytykach update zmienią to zachecam również do wysyłania e-maili do CipSoftu przez adminów ,tutorów może sie uda.

P.S : Przez stamine i celowanie z battle tibia to jedno wielkie gó**o nawet najbardziej doświadczony gracz w pvp nie bedzie miał nic do powiedzenia a poco było tyle czasu cwiczyc pvp ?

@Edit ; Mały wykresik co do przegranyh h na dobe.
Jeżeli gramy 24/12h na dobe w czasie 17 dni (wtedy kiedy kończy nam się stamina) przegramy 204h - czas (4 dni) 96h który stracimy na odczekanie staminy do max. wyjdzie nam 108h przegranych na 21 dni.
Jeżeli gramy 24/8h na dobe (opcja najkorzystniejsza) w 21 dni (tyle ile potrzeba zeby znów grac w opcji 24/12h na dobe) bedziemy online przez 168h więc opcja 24/8h na dobe sie nam najbardziej opłaca.

Jeżeli sie pomyliłem to mnie poprawcie.

@Edit 2 ; Adnrew ja przeczytałem i popieram ;P

@Edit 3 ; Przez ten update chyba przestane grac w tibie ,no chyba że only 4fun ;/

PISZMY E-MAILE DO CIPSOFTU ZEBY USUNELI STAMINE I CELOWANIE Z BATTLELIST JEZELI ZASPAMUJEMY DUZA LICZBA E-MAILI TO ZMIENIA TO WIEC SIE STARAJMY!

Knight Patryk
02-08-2006, 00:27
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]

Wez mnie nie dobijaj wiekszosci grach tak jest Maple pewnie od czegos inneo scianol wogule szajska giera.Update jest super tylko ze outfity.Stamina=gram 6h dziennie np.czyli 18h mi sie stamina regenruje czyli 9h expienia wiecej,wiec moge w kolko bez pezerwy expic po 6h per day:>

Andrew
02-08-2006, 00:28
Dla mnie te zmiany maja charakter dwojaki

Z jednej strony:

-"Legalny light hack"- ograniczenie makro

-dodali stamine - aby ograniczyc dzielenie kont i makro rozwijajace za nas postac

-"poprawili" hot keysy - aby ograniczyc makro

-loota moze wziac ten kto wiecej bil stwora - aby ograniczyc makro, programoki ktore w mgnieniuoka yciagaly wszystko ze stwora (niesadze zeby kierowali sie dobrem tych ktorym loot byl skradziony)

Ogulnie podsumowując dbaja o to aby nie oszukiwac, czyli daja nam to co bylo do taj pory nielegalne tylko po to abysmy nie musieli tego brac z innych zrodel i zeby wczyscy mieli to samo, rowne sznse, czyli jeszcze dbaja o nas, ale zamiast robic lepsze zabezpieczenia gry to mozna zrobic to latwiej tak jak wlacnie cip to zrobic. Podsumowując Cip dał wszystkim to samo i wyrównal szanse

Z drógiej strony:
Cip nie wyrównal szans, i oto dlaczego:

-tereny wylacznie dla pacc - faworyzowanei pacc

-przy update'ach powiekszanie terenow dla pacc- faworyzowanie pacc

-CIP dał Soule niby to pogorszylo sytuacje profesji magiznych, ale naprawde to pogorszylo sytuacje profesji magicznych ale facc bo dla pacca to nie byl zaden problem - czyli faworyzowany zaostal pacc
-aby wyrownac sytuacje cip dal sorcka rozdzki i szybciej odnawiajaca sie mane, tansze i wydajniejsze manasy zmiany zapotrzebowania many na czary (zwlaszcza na czary runiczne, ale w gruncie zeczy bardzoej sie oplacalo czary ofensywne), ale dodali rowniez wymagania lvlowe na czary, knightowi nie zmienilo sie zapotrzebowanie na mane tylko lvlele potrzebne na czary - fajna rzecz tylko przeszkadzala gracza z niskimi lvlami - knighci mogli sie szybciej uzywac czarow, ale sorckowi mieli owiele wiekrze kozysci, zwlaszcza dzieki summona

-runki w sklepach - latwy dostep do run- faworyzacja dla sorckow bo im najbardziej te runki sie przydawaly

-terazniejsze hot keysy - zdecydowana faworyzacja profesji magicznych

-stamina - faworyzacja pacc

-zamiast walczyc z botami, zaakceptowac je - chec przyciagniecia jak najwiekszej liczby graczy latwym sposobem, a wogule to latwiejsze niz walka z oszustami

Czyli wychodzi ze Cipsoft jak najlatwiejszym sposobem chce na nas zarobic - teraz pacc moze naprawde owiele wiecej wiec ludzie bez pacc sie nie moga liczyc, a co to faworyzowania magow to od dawna oni juz to robili, bo profesje magiszne owiele czesciej kupuja pacc i maja wieksze kozysci od palka czy knighta. Oni tak chca na tej grze zarobic ze ta gra juz stracila swoj niepowtazalny klimat. Chiałbym jeszcze nadmienic ze dowodem tego jak bardzo chca zarobic jest to ze latwiej dostac bana przy obecnosci GMa za to ze na trade sie napisze przypadkowo "hi" niz za "sell pacc", probowalem tego z dwoma kumplami po tym jak moj kolega dostal bana za "hi"

Szczeże mówiąc ta gra nie jest juz tym w co zaczynałem grać.......

pewnie i tak nikt tego nie przeczyta i produkowalem sie na daremno

Karakataka
02-08-2006, 01:35
Godziny spedzone z kumplami na ots w celu cwiczenia pvp, nie uzywanie battle listy w celu treningu pvp, godziny pekowania....i to wszystko poszło na marne. Byle noob ktory kupil charra będzie walczyl jak rowny z rownym z rasowym graczem. Cip soft zadał nam cios w sama twarz :( .

A co do outfitow, pozostaje mi oglądanie screenow i wspomnienia o tym, jaka tibia byla kiedys piekna.....;(

peace

Fryxjer
02-08-2006, 02:01
A ja mam takie pytanie co do rec keyow, czy na jedna osobe mozna zarejestrowac pare acc?

Fryxjer
02-08-2006, 02:05
Ej no Andrew Cipsoft na paccach zarabia, dopieszcza swoja gierke jak tylko moze najlepiej i chce zeby jak najwiecej osob mialo pacc, tereny dla faccow to tylko prezentacja gry, grac naprawde zaczynasz kiedy kupisz pacca. To wcale nie faworyzacja paccow, nikt wiecznie nie bedzie udostepnial czegos za darmo.

Andrew
02-08-2006, 02:12
niechodzilo mi o to co wywnioskowales, po prostu teraz ta gra traci to co bylo w niej najleprze, kiedys mimo tego ze to byla prosta gra to trzeba bylo miec sprawna reke zeby naprawdeszybko cos osiagnac a teraz wystarczy byc sorckiem...

ta gra stracila w moich oczach duzo

ja teraz raczej tez przestaje grac w tibie, chyba ze na otsach, tam nie bedzie staminy napewno, ale najbardziej mnie meczy to latwe strzelanie runkami, jest bez sensu, jaka ma byc frajda z gry jak gra polega tylko na naciskaniu F1 F2 i F3

Skromny pacyfista
02-08-2006, 02:38
gre zj3bali na calej lini.... teraz to bedzie napiepszanie w hotekey, i napazanie z battle listy..

co to miala w sobie ta gra zostalo zniszczone..

baba rl tibia.. ots only

zdzichxxx
02-08-2006, 02:47
a mialem kupowac pacc na nowy server pvp :d dobrze ze poczekalem do update xD powinni zmienic nazwe gry na NOOBIA

P0nury
02-08-2006, 05:29
O dziwo, jestem dość pozytywnie nastawiony do nowego update'u. Praktycznie od razu mogłem się zalogować do gry i zwiedzić kawałek Liberty Bay, którego i tak pewnie nie będe odwiedzał zbyt często. Outfity mi nie przeszkadzają, bo noszę dalej ten sam, tylko lekko zmodyfikowany - nie jest źle. Jak już ktoś mówił, normalnemu graczowi stamina przeszkadzać w grze nie będzie i jak na razie jest to prawda. Celowanie runami na battle mnie nie interesuje (non-pvp). Niestety, w tym updacie mocno dopakowane zostały guardki. 04:49 You lose 80 hitpoints due to an attack by a dwarf guard., chwilę wcześniej za 75, prawie non stop dostaje jakiś mocniejszy hit. Wot da fak?

Lighthack - śmieszna sprawa, nie potrzebne żadne ułatwienia i magic light wandy od teraz. Antyloot system - nie wiem, nie próbowałem jeszcze. Z tego jednak, co czytałem - na party można oglądać i brać loot, tak więc nie ma problemu. Na respawn potworków i podróże również nie narzekam.

Paradoksalnie najbardziej boli mnie w tym update wzmocnienie ciosów u guardków... Ciekaw jestem jeszcze nowych lootów i wyglądu beho shielda. By the way, wiadomo już co z tą nową kuszą, z czym to się je etc.?

Restemon
02-08-2006, 07:31
Nie wiem moze ktos juz oto pytal w takim razie soory ale i tak zapytam czy w czasie treningu bendzie leciec ten czas co pokazuje ile expic mozna??:confused:

Chrust Emeryt
02-08-2006, 08:47
Moim skromnym zdaniem powino wyglądać to tak... Przed Upade Tibia.pl powina dać od siebie jakiś poradnik new Monsterós, np gdzie występuję, Technika nanie i prawdopodobieństwo wyrzucenia takiego i takiego loota.
Gdy wczoraj o o koło godziny 19 00 próbowałem zalogować się do tibi nie udało mi sie ( chociarz mam pacca ) to jest następny popis Cip Soft-u. Gdy już po wielu nie udanych próbach przebiłem sie do gry praktycznie każdy tibijczyk nie wiedzał oco chodzi. Zresztą ja po prawie całej nie przespanej nocy i kronżeniu po Liberty Bay i ich okolicach nie wiem do teraz gdzie jest tu większość Monsterków i nowych questów. Chciałem nawrócić jeszcze do jednego. Wyspa Skrabów. Wybrałem sie tam z marnymi wunduszami lecz nie mogłem znaleźć tego skrbu więc postanowiełem się wrucić lecz powrót kosztował 500 gp... Hmmm czy to czasami nie zadużo ??

Madrid'ista
02-08-2006, 08:49
ja jestem troszkę rozczarowany update,wszystko było by dobrze gdyby nie outfity.. pasek staminajest jak najbardziej git,bardzo dobrze,że to nareszcie zrobiono :)ale co do outfitów to sie załamałem..:o :(

edmun
02-08-2006, 08:58
a mnie rozwalają na kolana następujące rzeczy:

knight sux.... fajnie sie teraz poblokuje

"08:16 Using the last rope..."

hmm.... prawie jak "last hope"

stamina << jestem za....

runki... moglyby byc same defensywne a tak teraz nie mam szans z jakimkolwiek druidem czy sorciem.

outfity sucks.... nie wiem... niedorobione jakieś czy co ?

podobaja mi sie flagi przy sklepach, depo itp... ilez to razy sie naszukalem sklepu w miescie w ktorym bywam raz na dwa miesiace :)

MasterGos
02-08-2006, 08:58
Ja odbieram update pozytywnie nowe outify, wygląd stuffa. Ale szkoda że znowu tylko pacc "zgarnia" wszystko.
Light hack jest do bani bo ciemne korytaże tibi straciły dawny klimat kiedy szło się przez nieodkryty teren z malym okręgiem światła i w strachu patrzylo się na battle czy zaraz jakiś monster niezakonczy naszego zycia.

hotkey mjały zapewne wyrównać szanse z strzelaniem z battle i na odwrót

Szkoda że znów faworyzowani są hlvl(tak mi się wydaje), pacc (i boterzy?!)

Czemu nie mogli dodać do gry np Game Guard (czy jakoś tak) jest to program do eliminowania botów i działa bardzo sprawnie.

wookieb
02-08-2006, 09:00
Wiecie moze jak sie nazywa nazywa ta nowa kusza? :>

emilok
02-08-2006, 09:14
-stamina - faworyzacja pacc

A to z jakiej paki?
Polecam się zaznajomić z tematem (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual&section=characters#staticpoints) zamiast pisać "wszystko dla pacc!!".

Arkavie
02-08-2006, 12:47
Stamina > najgłupsze w tym uptade. Mam mieć ograniczone expienie? I ta knie expie non stop żeby m itego niestarczyło. Jaki gracz tyle expi zeby mu sie zmeczenie skączyło ? Dla mnie ejst to bez sensu! Qutify wyglądają super. A ten pomysł że kto zada więcej obrażeń jest sciagnięty z gry Runescape. A uptade jest spox :)

hac@hac
02-08-2006, 13:22
OMG
Jeden z najbarzdziej hoojowych update.
Jedezne co mi sie podoba to stamina.
CELOWANIE Z RUN NA BATTLE- PORAZKA
TAK SAMO JAK Z TYM LOOTEM - TO ZNISZCY HUNTY ---> to moze cieszyc jedynie postacie noobowskie

Polaczka
02-08-2006, 13:46
13:05 You lose 106 hitpoints due to an attack by a dwarf guard.

Wam tez cos za duzo zabralo Hp, przy jakims stworku ? :p
nono..

Tegar
02-08-2006, 15:09
O kurw.. ten update jest zjebany,te Qutify sa pojebane nie wiem czemu to zmieniali popszednie mi sie bardziej podobaly i jeszcze te 10 sec :/ OMG

Krwioplaczasty
02-08-2006, 15:11
gram se w tibie i nagle jakis error wyskakuje gra mi sie włącza i niemoge sie zalogowac pisze "cannot connected to a login server i error:disconectet from server" wchodze na tibia.com i mam takie cos "The website is currently not available. Please be patient. Sorry for the inconvenience" co to ma byc ???????????????????X( X( X(

Emi-Eternia
02-08-2006, 15:47
-- post nieaktualny --

Lecter Shan
02-08-2006, 16:17
co się stało? CZyżby Cip-y znowu updatowali tibie? Jestem ciekawy i prosze modkow albo tibijczyków o odpowiedź co się święci:o

p4w3l
02-08-2006, 17:36
czemu nie ma nowych potworow i iteamkow na stronie??

Spliner
02-08-2006, 17:56
czemu nie ma nowych potworow i iteamkow na stronie??
A myślisz, że admin Tibia.pl ma N2O w palcach i potrafi to wszystko zrobić w ciągu 1 dnia ?? Spokojnie, niedługo pewnie będą... ;)

Zalvix
02-08-2006, 18:25
CipSoft prawie zapomniał o Faccach. Niestety. ;( Jednak takie dodatki jak Stamina i Nowe Outifty i wygląd świata urozmaicą grę. Outifty średnie :confused: 2 fajne, 2 słabe. Ale jest lepiej.

Fryxjer
02-08-2006, 18:44
Ze stamina to raczej dobry niz zly pomysl. Co do celowania z run, to zauwazcie ze przy uzyciu hotkeya postac na chwile sie stopuje, czyli sorcowie i druidzi nie beda mieli az tak wielkiej przewagi nad knightami.

Jeszcze raz sie spytam, mozna sobie spersonalizowac 2 konta na jedna osobe (oczywiscie inne maile beda)??

Tifo_Nek
02-08-2006, 19:01
Hrhrhr... Niewiem czemu tak nażekacie na te update...Dla mnie sie podoba z tego względu, że likwiduje to wszystkie boty jakie były ( Np: na różnych Wojnach albo nawet na ANHILATOR,na którego 99% osób idzie z botami:) )
Outfity dla mnie są zabawne...Mogli dodać te i zostawić stare ( nie zmieniając wyglądu ).Stamina też mi sie podoba dlatego, że jak wiele osób w tym temacie powiedziało usunie to coś czego nie znosze a jest tym sharing :) Każdy maniak nie usiedzi więcej niż 16h na dzień(są wyjątki jak we wszystkim:D ) Ale w większości ;) Jedyne co zj3bali to z tym lotem :(, Mogli by to dodać tylko na servach Npvp.

poisoner
02-08-2006, 19:22
BOŻE DAJ CIPSOFTOWI ROZUM !Update ,wszyscy sie cieszą ....do czasu wielkim minusem jest ta ....ekhem stamina nie mozna se pograc normalnie bo omg stamina jak ktos bedzie chciał sharowac chara to i tak go bedzie sharował !
Nie, nie bedzie sharowal bo mozna exp wbijac tylko 8 godzin dziennie, a jak ktos chce sobie runki porobic lub poskillowac to przeciez nie bedzie szukal w tym celu brazola (ktory btw moze konto shackowac) tylko sam sobie bota ustawi.
Całkowite marnowanie Pacca ,własciwie kupno pacca jest już stratą kasy chyba że jak ktoś wczesniej powiedział pacc bedzie naliczany w godzinach .
Biorac pod uwage ze wakacje trwaja tylko 2 miesiace i tylko przez ten czas mamy wolny komputer dla siebie (bo jak jest szkola to nie ma szans zeby grac 8 godzin dziennie) to i tak mozna spokojnie grac 10-12h na dobe zakladajac ze przeciez nie kazdy dzien gramy w tibie. (czasem jakis wyjazd lub cos). Jak ktos gra wiecej to raczej powinien sie leczyc.
Co do celowania z runek w battlelist.....poco my graliśmy na ots cwiczyliśmy pvp poprostu skandal ,od dziś nie bedzie róznicy playerów w pvp ?
OTS jest nielegalny i miedzy innymi wlasnie dlatego cipsoft wprowadzil strzelanie z battle. (zeby gracze ktorzy cwiczyli pvp na nielegalnych otsach oraz ci grajacy na bocie nie mieli przewagi nad normalnymi graczami ktorzy bez bota graja w rl tibie)
Ludzie nie róbcie sobie jaj teraz byle sorc/drut z 15 mlvlem bedzie chodził z hotkeyem F1 jako uh i walka bedzie wygladac tak : idzie powiedzmy 30 lvl knight a sorcer/druid SD okienko battle F1 i tak w kółko aż knight padnie teraz nie pvp decyduje o tym kto wygra lecz ilośc runek :S
Bo tibia to k**** gra rpg a nie jakies strzelanie do kaczek lub paccman. Grales kiedys w inne mmorpgi? To powinienes wiedziec ze tam decyduje taktyka a nie jakas szybkosc klikania itp. A jak decyduje ilosc run to sorc padnie bo ma mniej capa.
P.S : Przez stamine i celowanie z battle tibia to jedno wielkie gó**o nawet najbardziej doświadczony gracz w pvp nie bedzie miał nic do powiedzenia a poco było tyle czasu cwiczyc pvp ?
Cwiczenie pvp na otsach nie jest legalne i nic dziwnego ze cipsoft ukrocil te praktyki.
@Edit 3 ; Przez ten update chyba przestane grac w tibie ,no chyba że only 4fun ;/
A po co sie w tibie gra jak nie 4fun? Widze ze tibia ci juz tak oslepila zycie ze juz tylko grasz w tibie i pewnie dochodzisz do 70 lvla i chara sprzedajesz zamiast sam sie nim cieszyc? Coz... tylko wspolczuc.
PISZMY E-MAILE DO CIPSOFTU ZEBY USUNELI STAMINE I CELOWANIE Z BATTLELIST JEZELI ZASPAMUJEMY DUZA LICZBA E-MAILI TO ZMIENIA TO WIEC SIE STARAJMY!
Spamowanie sie jeszcze moze tym zakonczyc ze do konca wakacji w ogole sobie nie pograsz (ban na 30 dni) i dopiero bedziesz sie wkurzal. :)
Godziny spedzone z kumplami na ots w celu cwiczenia pvp, nie uzywanie battle listy w celu treningu pvp, godziny pekowania....i to wszystko poszło na marne.
No bo tibia to jest gra rpg i tu sie liczy tatyka, strategia i umiejetnosci postaci a nie szybkosc klikania!!!
a teraz raczej tez przestaje grac w tibie, chyba ze na otsach, tam nie bedzie staminy napewno, ale najbardziej mnie meczy to latwe strzelanie runkami, jest bez sensu, jaka ma byc frajda z gry jak gra polega tylko na naciskaniu F1 F2 i F3
Jeeeezuuuuu......... :/
Grales kiedys w innego (lepszego) mmorpga? To se zobacz ze wszedzie tak jest ze sie liczy poziom postaci a nie szybkosc klikania bo tibia to nie paccman. Jak chcesz se poklikac to se pograj w tetris albo inna lolowata gierke co sie szybkosc klikania liczy.

Podsumowujac:
Lootowanie - No wreszcie to zlikwidowali bo tibia byla do tej pory ewenementem. We wszystkich cywilizowanych mmorpgach jest ze ten kto zabil moze brac loot tylko w tibii mogi wszyscy. Na huntach nie przeszkadza bo wystarczy byc w party zeby bloker spokojnie bral loot.
Stamina - polepszenie realizmu+koniec sharingu
Hotkeye i celowanie z battle - świetne, najlepsza nowosc tego update! Dlaczego? Bo tibia to gra rpg, gdzie powinny sie liczyc tlyko statsy postac i odpowiednia taktyka a nie szybka reka jak w paccmanie. We wszystkich innych mmorpg juz dawno tego archaizmu nie bylo, tylko w tibii trzeba bylo szybka reke.

Uwazam ze update jest dobry chociaz i tak juz mi sie nie chce grac w tibie. :P

Elrendell
02-08-2006, 19:45
Ten update jest do bani, outfity sa TRAGICZNE.....

w zeszłym roku było lepiej.... zdecydowanie :(

Level
02-08-2006, 20:40
he he
stawiam na to,że w nastepnym update CIP wzmocni knightów, w przeciwnym razie bycie knightem bedzie tak jak trenowanie fista (jest ale nie wiadomo po co;))

Piter Knight
02-08-2006, 21:14
No i po co ja się tyle męczyłem z tym skillowaniem 71/70 na 24 lvlu ^^ jak i tak byle sorc/druid z 15 mlvlem i bp sd do mnie podleci i mnie zacznie nawalac z sd i po mnie bo nawet sie nie zdaze uhac. Wyjatkiem jest ze bede mial zaznaczoną funkcje "Use on yourself" ale wtedy przypadkowo naciskajoc klawisz F1 lub innny moge stracic cenną runę.
Podsumowując: Ten update niewiele dobrego wrpowadził bo tylko to że nooby nie będą zabierać lootu. A outfity to jeszcze da sie zniesc bo przeciez wygląd to nei wszystko :) ale to celowanie z battle... porazka

Fryxjer
02-08-2006, 21:24
Tylko ze 15 lvl byle sorca lub druta nie podleci do ciebie z BP sd bo go po prostu nie stac :P. BP SD to 6k, i watpie w to zeby jakis niski lvl mial marnowac jakiekolwiek sd na pkowanie.

smikki
02-08-2006, 21:28
update spoko fajne outwity i potworki :cup:

tak przy okazij czy ktos wie o co chodzi bo ciągle wyświetla mi śię you ip address is banished? X( prosze szybko odpowiedziec

Galidark
02-08-2006, 22:16
te UP date ma kikla plusów i minusów
plusy to:
- stamina która ułatwia stanowczo gre na nowych światach (masz szanse się wybić nie grają cały dzień)
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a
- nowe potwory (to również dla pacc)
- otrzymywanie recovery key również dla facc'ów (zmniejszy hacki)

minusy to:
- otwieranie ciał (zupełnie zingorowane blokowanie knitcha)
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zjebana)
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

moim zdanie w nastepnym up date powinnie zaakceptować rookstaylerów.

Galidark
02-08-2006, 22:21
plusy to:
- stamina która ułatwia stanowczo gre na nowych światach (masz szanse się wybić nie grają cały dzień)
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a

minusy to:
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zjebana)
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

Bebop
02-08-2006, 22:24
plusy to:

minusy to:
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zuwielbiam jeść bananyana)

Siema ziomku z Lublina!!! :D
Co do minusów nie moge się z tobą zgodzić.
- otwieranie ciał ( super sprawa na światach non-pvp, nareszcie nooby nie będą kradły loota :cup: )
- outfity ( mnie też sie nie podobają niektóre outfity zwłaszcza dla faceta, naszczęscie przez przypadek gram fajetką :p )
- rookstayerem jestem i nie pękam :P :D :cup: