PDA

Pokaż pełną wersje : Zmiany w grze po Update

Stron : 1 2 [3] 4 5

Ril
18-07-2006, 08:00
ten caly update jest smieszny.....

tonio
18-07-2006, 08:05
Hehhh, Cipsoft robi wszystko tylko nie to co należy. Zamiast zająć sie np. lagami na serwach /od tygodnia są lagi na guardii, a wczoraj to takie że nawet
chodzić sie niedało/ to wymyślaja cuda. Na złodziei natomiast jedynie GM bo te zmiany niewiele dadzą. Gdyż lota kradną najczęściej gdy się go tacha :/.
I tyle w tym updacie sprawiedliwości ile w poprzednim kradzież sorkom UE.
Tylko tak dalej, a wkrótce nikt paca nie kupi i bedą grać sami ze sobą :evul:

kamil1153
18-07-2006, 08:11
Nie podoba mi sie pomysł z tymi potworkami.Weżmy np.takiego sorca 8 lvl pojdzie na wild warriora i bedzie po 8 i 13 zadawac.Taki palladyn 34 lvl przyjdzie i 40 lub 34 odejmnie.EEE to nie fer kto pierwszy zaatakowal to powinien miec dalej loota.A graczy bedzie mozna przesuwać??

Royal Lazarus
18-07-2006, 08:17
Czym wy się tak martwicie!?
Zobaczycie jak cipką spadną zarobki, jak 3/4 ludności na serwie to beda sorki.
I z czasem jak te sorki nie beda mialy blokerow to tez nie bedzie im sie to podobalo co spowoduje takze ich protesty.
Zobaczycie ze ten update nie wejdzie w zycie bo cale forum tibia.com bedzie zawalone postami typu "cipsoft sux" a jak juz wejdzie to szybko to sie zmieni jak cipsoft zacznie powoli bankrutowac.
@Topic
Kurwa juz bylo zle ale teraz tu juz przesada! n/c

Zidzio harmonijka
18-07-2006, 08:39
Co będzie z loootem jeśli ds (mój summon) dostanie tyle expa co ja albo inny player dostanie tyle expa co ja. Kto będzie mógł otworzyć potwora?
Prosze o odpowiedź:baby:

Peter of Refugia
18-07-2006, 08:40
Ogólnie fajnie... te uhanie/ihanie mnie zaciekawiło no ale knigtem nie jestem :) A wie ktoś właściwie kiedy ten update' wejdzie w rzeczywistość a nie tylko piszą co zrobią a narazie niema niczego... :)

SilverMaro
18-07-2006, 08:44
1 punk bardzo dobrze

Reszta Sux jak ja mam expic !! -.- to jeszcze gorsze niz soule powoli tibia spada na pasy..... niech cos wymysla zeby sie lepiej expilo a nie ze daja staminare czy co tam bedzie -.- BEZSENS oprócz ponktu pierwszego ! chcialem dobic z 55 lvl do konca wakacji teraz napewno mi sie to nieuda dzieki Sux CipSoft !!X( X( X( X(

Zidzio harmonijka
18-07-2006, 08:45
1 punk bardzo dobrze

Reszta Sux jak ja mam expic !! -.- to jeszcze gorsze niz soule powoli tibia spada na pasy..... niech cos wymysla zeby sie lepiej expilo a nie ze daja staminare czy co tam bedzie -.- BEZSENS oprócz ponktu pierwszego ! chcialem dobic z 55 lvl do konca wakacji teraz napewno mi sie to nieuda dzieki Sux CipSoft !!X( X( X( X(

Ej ale update nie będzie tak szybko miałbyć chyba podkoniec wakacji :>

lethorn
18-07-2006, 08:46
mi sie ten upade kompletnie nie podoba to zmenczenie masakra celowanie z battle list to obłęd sorcowie bendom mieli wielkom przewage to jest niemożliwe;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Ter
18-07-2006, 08:46
Zaczne nosić explo na hydry aby dostawac wiecej expa :p

Dla sorca z tym otwieraniem potworów to dobra sprawa... Nikt juz ich nie oszuka naprzyklad na Demonach na loot...

Szkoda ze jestem knightem :p

Znow knighta ponizyli ;(

SilverMaro
18-07-2006, 08:56
Czym więcej up-date tym tibia bardziej SUX
1. BEznadziejne soule przez to przestalem grac drutem
2.Myslalem ze knight bedzie najleprzy.
3.Po jakiego grzyba ja kupywalem Pacca? zeby poexpic chwile na scarabach?
4.A te z otwieraniem wogule mi nieprzyszkadza chodz tez troche bezsens..... naprzyklad na jakims huncie
5.A hotkey run no thx wole od reki sie uhac..... wielka mi róznica .....

Mowie powoli mnie tibia wkurza ciekawe co wymysla za humm rok ze niebedzie czegos takiego jak free acc? -.- mogli by porobic kilkanascie nowych serwerów zeby nooby poszly na nie z przeludnionych swiatów....... SUX SUX SUX

mowie czym up-date tym gorzej rok temu soule dzis jakies staminary na expa powoli moze zrobia ze wogule sie expic niebedzie? to jest nienormalne..... mogli by cos ulatwic zeby wiecej ludzi gralo a nie utrudnic jak to tylko oni umieja od paru lat .... Tibia 7.2 od tej zaczolem grac byla o wiele leprza niz ta co jest choc niebylo ankh port hope souli i spodziewiajacej sie staminary i jakis tam hotkey na runy ...... przecierz jak sorc zacznie bic w knighta to mozna powiedzec ze sorc najsilniejsza postac do walki pvp jeszcze troche to zrobia ze 8 sorc bedzie zabijac 50 knighty...... SUX SUX SUX !!! Naprawde nawet pacc mi sie nieoplaca dokupywac !!X( X( X( X(

Yamakasi
18-07-2006, 08:57
knighta ponizyli?
co mam palek powiedziec on co up-date jest ponizany ;)

Zidzio harmonijka
18-07-2006, 08:59
Ej a co z tym lootem jak ktos bedzie zasypaywal smieciami np.takiego dla :D
a to z tym expem jest dobre dla tibiamaniaców może zmniejszą sie liczby ataków na mame krzesłem 8o 8o

Kondzio K-ce
18-07-2006, 09:01
Chyba spowrotem zaczne grać w WoWa, bo to co teraz się zrobi z Tibii to porażka...trzeba będzie dobierać odpowiednie towarzystwo na hunty bo inaczej uhy się nie zwrócą na żadnym z nich :/ I znów knight dostaje po dupie! :(

PS: Zobaczcie jak bardzo te zmiany sa zaczerpnięte z WoWa właśnie - lootowanie, zmęczenie(no tutaaj też napewno był wzięty pod uwagę news z Tibia.pl z 1 kwietnia), hotkeye... normalnie drugi WoW tylko z o wiele mniejszym światem, gorszą grafą i teraz po updt - gorszą grywalnością.

Shin Cron
18-07-2006, 09:04
Genialne pomysły z tym zmęczeniem i lootem.

Cinus_ziom
18-07-2006, 09:06
Za każdym updatem tibia robi sie coraz gorsza.... moim zdaniem jedną zaletą tego update bedzie ten zakaz kradzierzy loota przez 10sec :D

Zróbcie wreszcie update który przyniesie kilka zalet dla palka B)

carlos victorious
18-07-2006, 09:10
No to po updacie nie dogonie juz Eternala Obliviona w experience :P Powiem nawet ze malo kto bedzie mogl go kiedykolwiek przegonic, niesprawiedliwe!!!
Czytalem posty innych graczy, maja racje Cipsoft popelni blad i wiele na tym straci. Granie knightem przejdzie do historii, bedzie wiecej sorcow. Ludzie przerzuca sie na gry typu 3D, ktore juz od dawna przewyzszaja tibie. Jedyne z czego mozna sie cieszyc, to ze ceny postaci pojda w gore :]
>> chce ktos kupic 46 palka na nebuli 80 dysta :p zartuje oczywiscie :p nie banujcie mnie :P

noobowaty mistrz
18-07-2006, 09:12
Teraz sork jest na tyle silny ze aby zrownowazyc profesje cipowie musieliby zrobic nastepujace zmiany:
-knight skille x10, exori x2, utani gran hur
-palek skille x10, power bolty do robienia x15 i za 100gp jedna w sklepie, utani gran hur
-druid wszystkie czary leczace 2x mniej many, manarunki leczące manę tylko dla druida (np w przedziale 100-300 many)

Dopiero po takich zmianach profesje bylyby rowne bo teraz to k**** sork wymiata.

Cinus_ziom
18-07-2006, 09:13
znowu lipa bedzie z tym lootem, przykladowo dajesz mf komus na hydry, i ty nie mzoesz przez 10 sec otworzyc ciala chociaz jestes blokerem.... to jest walek
O tym nie pomyślałem .... coś mi tu śmierdzi fake......:evul:

atka
18-07-2006, 09:32
Myslalam ,ze jak wstane to okaze sie ten news sennym koszmarem....niestey koszmarem to jest to co oni robia....:o

Khazam
18-07-2006, 09:39
Troszke was nie rozumiem.. ktory normalny czlowiek expi srednio dluzej niz 8h dziennie? Bo wedlug mnie nie mozna nazwac takiej osoby "normalna". Mozecie przeciez i caly dzien expic a potem zrobic sobie 2 dni przerwy, czy nie widzicie, ze to zmniejsza dystans pomiedzy tymi, co maja czas, a tymi, co potrafia szybko expic (tak! jest cos takiego jak szybkie expienie!).

Mowicie ze jest to ograniczanie waszego pacca, waszych pieniedzy. Kupcie sobie papier toaletowy i po uzyciu go w lazience wszamajcie ze smakiem, no bo przeciez wasze pieniadze nie moga sie marnowac!

O ile sie nie myle patent ze zmeczeniem jest w wielu grach typu MMORPG, takich jak np WoW.

Podsumowujac, zmiana ze stamina ucieszyla mnie tak bardzo, ze chcialbym usciskac te cipy w Niemczech ;] A ci ktorym sie ta zmiana nie widzi, proponuje albo przestac oszukiwac i grac wspolnie jedna postacia albo rozgladnac sie w prawo i lewo od monitora, poszukac drzwi wyjsciowych i sprawdzic jak smakuje swieze powietrze, bo zapewniam wam, ze w przyszlosci ta inwestycja zwana tibia wam sie nie zwroci, to jest tylko zapelnienie wolnego czasu, a nie sposob na zycie.

Pozdrawiam, Khazam.

noobowaty mistrz
18-07-2006, 09:40
Teraz juz tylko skille x10 dla knighta uratuje twarz i dupe cipsoftowi (bo k**** i tak knight jest z***aną profesja bo skillowac musi w *** i te skille mu nic nie daja bo sork wrzuca utani gran hur i sie smieje z zafajdanego knighta ze go dogonic nie umie)

Zabowi
18-07-2006, 09:46
a np jak ktos dednie na potworku jakims na no-pvp to nie moge otworzyc jego ciala? jesli to update to prawda to n/c

noobowaty mistrz
18-07-2006, 09:47
@up
Naucz sie sam zarabiac kase a nie chodzisz jak noobek na follow za hlvl i czekasz az padnie. N/C to jestes ty.

Ril
18-07-2006, 09:52
Te uhanie na hotkeyah to jedyna rzecz ktora mi sie podoba:p .........ale update ogolnie nie potrzebny szczegolnie te strzelanie runami z battle list ( i to ma wyrownac profesje?) a najgorsze ze to nie Żart

Zodus Lorix Astera
18-07-2006, 09:53
Wszystko nawet pasi ale najgoorsze jest z tym lootemm ale tylko dla knightow (blokerow), kazdy wie ze loot jest zawsze blokera ale to nie on zadaje najwiecej obrazen tylko shooterzy wiec nie dosc ze knight'ci nie dostana za duzo expa to jeszcze loota raczej nie zdobeda , chyba ze kumple z ktorymi idziemy na hunta sa spox i powiedza ze loot blokera odczekaja 10 sekund i wtedy sobie bloker wezmie, ale i tak ten pomysl wprowadza troche komplikacji...mogli by to odwolac ;/ .....

Tasman1989
18-07-2006, 09:54
Mam nadzieje że z tą staminą to jakis żart ,lub to wycofają bo niewyobrażam sobie tego!! Co oni wogule robią!!!;( Ten up-date to bedzie wielka porażka<jeśli to wszysko wjedzie w życie> tak myśle spadnie o dużo ilość Graczy szczegulnie H-lvlów ....

Shein Silvershadow
18-07-2006, 09:55
1. System zapobiegający wyciągania łupu z potworów
Moim zdaniem, dla graczy, którzy są porządni, za wiele to nie pogarsza. Podczas zabijania słabszych potworów, w jaskiniach pełnych ludzi, chociażby na Rookgaardzie, nie będzie trzeba się pieklić z bandą wrednych ludzi, zabierających wszystko, co się nie rusza;)

Kwestia wypraw na silniejsze potwory. Ja to przedstawię najpierw jako druid, czyli postać strzelająca ogólnie. Zabijam dajmy na to, GSa, żeby nie przedłużać, zabieram pieniądze, a resztę "wyrzucam" na podłogę, żeby bloker - rycerz, czyli osoba, która ma dużo udźwigu - mógł je pozbierać. A i tak dzielimy się zawsze pół na pół, więc wielkiej różnicy nie ma. Jest to niewielkie utrudnienie w pewnych przypadkach, ale głównie jest to bardzo pomocne. Chyba, że ktoś chodzi zabijać potwory z nieznajomymi lub "znajomymi" - wasza strata, teraz też mogą was okraść, zabić lub zablokować. Ale jest to krok naprzeciw części RPG w Tibii.

2. Odradzanie się potworów na terenach położonych wyżej i niżej od gracza
No cóż, jest to niezbyt mądre w przypadku gry RPG, w której widać niższe i wyższe tereny, gdyż potwory, odradzając się, mają na sobie nałożoną animację "niebieskiej kulki", więc gdzie tu realizm? Ale oczywiście, jest to bardzo przydatne dla graczy.

3. Wytrzymałość postaci ograniczająca zdolność do zdobywania doświadczenia
BRAWO DLA CIPSOFTU! W końcu dodany zostanie bardzo realistyczny element gry. Moim zdaniem jednak, te limity są mocno za duże. Po przeliczeniu na Tibijski czas wychodzi, że można zabijać potwory DWA MIESIĄCE, i dopiero wtedy nasza postać się zmęczy finalnie. Oznacza to dość duże problemy dla graczy dzielących konto, będących w grze po 10-15 godzin dziennie - aby to "odespać" potrzebują nawet 30 godzin bycia WYLOGOWANYM, a nie stania w grze.

4. Menu Walki pozwala na strzelanie runami w ludzi
Sam nie wiem, co powiedzieć, gdyż z jednej strony była to jakaś przeciwwaga dla mocy run postaci magicznych, a z drugiej jest to jakieś częściowe równouprawnienie, gdyż rycerz czy paladyn sobie zaznaczają postać i nawet zazwyczaj nie muszą operować klawiszami sterującymi.

5. Przedmioty używane poprzez Gorące Klawisze
Największa klapa w nadchodzącym update, oczywiście według mnie. Nie wiem, czy ktoś to zauważył, ale oznacza to też ułatwione ŁOWIENIE ryb. Dla mnie jest to po prostu totalny absurd i sądzę, że mimo wszystko nie powinno to być wprowadzane do gry, lub powinno być ograniczone do używania przedmiotów jedynie na naszej postaci.

6. Kapitanowie statków obsługują wielu graczy na raz
Leniuszki CipSoftowe, leniuszki:P, nie chciało się wprowadzić tego do wszystkich NPC, bo za dużo. Ale dobre i to.

Tabelka ocen
System zapobiegający zabierania łupu z potworów: 5+
Odradzanie się potworów położonych wyżej i niżej od gracza: 4
Wytrzymałość postaci ograniczająca zdolność do zdobywania doświadczenia: 6
Menu Walki pozwala na strzelanie runami w ludzi: 3
Przedmioty używane przez Gorące Klawisze: 1
Kapitanowie statków obsługują wielu graczy na raz: 5

Średnia: 4,08
Ogólne wrażenia, dobre, pomijając rozwinięcia Gorących Klawiszy.

Lord Gumio
18-07-2006, 10:00
a np jak ktos dednie na potworku jakims na no-pvp to nie moge otworzyc jego ciala? jesli to update to prawda to n/c

przeciez potwor nie dostaje expa za czlowieka Nc ;/

Mietek Taterka
Kompletna Porażka X( Czemu nie ma starej tibii gdzie blokerzy mogli loota brac i nie mozna bylo walic z run na battle ja chce stara tibie bez souli!!;( X(

Lenidas
A co dla najtow? Znowu lipa, bo runy to pod pozostale profesje ;(

Tasman1989
18-07-2006, 10:02
Kompletna Porażka X( Czemu nie ma starej tibii gdzie blokerzy mogli loota brac i nie mozna bylo walic z run na battle ja chce stara tibie bez souli!!;( X(
Popieram w 100%

Teenak
18-07-2006, 10:06
Omfg, to już nie będzie Tibia tylko 1 wielki BOT, uh'y w hotkey'u, celowanie z battle. Po co ja traciłem kase na pacc? :F

Akhel Cimirus
18-07-2006, 10:08
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]

A jednak to nie jest takie fajne. Powiedzmy że walczysz z takim mino guardem i walniesz go za jakies 40hp on ciebie tez walnie i wtedy przyjdzie taki knight na 50 lvl i zabije go w jednym ciosie. Ty walczyles pierwszy ale to on za wiecej uderzyl potwora. To chyba nie jest takie do końca sprawiedliwe?

emilok
18-07-2006, 10:08
Changes in Tibia 8.14 :
-included light hack, autofisher, superspam
-cavebotter for premmium chars

Ozzie Vis
18-07-2006, 10:10
Tabelka ocen
Odradzanie się potworów położonych wyżej i niżej od gracza: 4
Wytrzymałość postaci ograniczająca zdolność do zdobywania doświadczenia: 6
Menu Walki pozwala na strzelanie runami w ludzi: 3
Przedmioty używane przez Gorące Klawisze: 1
Kapitanowie statków obsługują wielu graczy na raz: 5

Tez sadze ze wszystko moze byc oprocz tych hotkeyow :(

DRoN
18-07-2006, 10:16
@ Zabowi

Leziesz za 60lvl palkiem i go blokasz na GSie, palek padł a tu zonk, bo nie możesz otworzyc ciała przez 10 sekund. I co robic? Jak zostaniesz to padniesz, jak uciekniesz na jakąś górkę to ktoś inny obrobi Twój ciężko zdobyty loot.
Pisz petycje do CipSoftu, że przez nich nie będziesz mógł już odgrywac swojej szlachetnej roli w Universum Tibi.

@ Topic
Prawdopodobnie członkowie party, które zada największy DMG, będą mogli otwierac ciało. To są dopiero wstępne informacje a do upa zostało jeszcze pół miesiąca.
A ten anty-pg system jest zarąbisty. 56h to bardzo dużo (1/3 tygodnia) i nie pie**olcie, że teraz nie będzie można expic 23,75/dobę i to zniszczy grę, bo to jest RPG a nie wyścig kto dłużej przed kompem wytrzyma -.- Bardziej tą gre zniszczyli sharerzy, którzy sprawili że każdy chciał miec wykoksana postac i chcial expic całymi dniami, a nie ludzie ktorzy wczuwaja sie w role, jaką odgrywają w tym swiecie.
Właśnie teraz CipSoft próbuje to naprawic ułatwiając gre low-lvl a utrudniając h-lvl, dzięki czemu każdy będzie miał równe szanse.

Może tym razem sorc dostał więcej od losu, ale zawsze tak będzie, że jak udupią sorca/druida (soule), to wszyscy lamentują, że sorcem/druidem nikt nie zagra i zostaną sami knighci.
A teraz niby EO sprzedaje postac na allegro i kupuje Taifuna?
Pamiętam jak było: CipSoft robi wszystko, żeby ułatwic życie knightów, ponieważ faworyzują EO i Bubble więc knight nie dostanie po dupie.
A teraz jak będzie? Możę: CipSoft robi wszystko żebym nie mógł pograc. Wczoraj kupiłem 46lvl knight na allegro, ale CipSoft to zauważył i zawiązali przeciwko mnie spisek.

Nikt nie dogoni EO? Z drugiej strony on też nie będzie mógł expic zbyt szybko, więc szanse są nadal takie same.
Każdy jedzie w tym samym kierunku, ale tylko my mamy pod wiatr.

Pewnie będzie coś takiego, że Paccowi w łóżku stamina rośnie 2x szybciej więc się nie przejmujcie. Gra idzie w dobrym kierunku (tylko faccom za wolno soule wchodzą :P). Poza tym co UP ludzie zapowiadają apokalipse Tibi, a potem grzecznie grając i zaspamowywując forum pytaniami "dlaczego nie mogłem okraśc ciała smoka, którego zabił ktoś inny?".

Rascal Alton
18-07-2006, 10:18
Zaczynałem grać za panowania tibii 7.4 to było roX, wszystkie profesje były równe(no może z wyjątkiem palka, który był imho najlepszy, a ja głupi grałem sorcem :( )
W ogóle to co cip robi żeby zwalczac boterów nic nie da, ponieważ knight caly czas bedzie uzywac bota do uhania sie, paladyni i tak dalej afkują(ktoś juz to powiedział)wystarczy 10k na kupno 1k spearów, a mając 1k spearów doskillujemy okolo 65 dista O.o.
Ostatnio widziałem 2 kolesi jeden sorc drugi pal, sorc postawil palowi 2 monki, podchodze pisze hi ale nie odpowiada to obserwuje ich, palek podnosi speary i gdy zjechal monkowi 70% hp to sie przerzucil na drugiego.
pS. Imo Ci co używali botów zawsze znajdą pretekst żeby je dalej używać.

Defroy
18-07-2006, 10:20
Moim zdaniem wiekszosci ludzi ten pomysl sie nie podoba.Można zrobić zbieranie podpisow za "Nie" i przestawic nasza wizje jak tibia schodzi na psy i co raz mniej osob w nia gra.Chyba dla Cip Soft chodzi tylko o ludzi , a wiec jezeli tibia.pl by mogla takie cos zorganizowac.Nie mowie te zmeczenie moim zdaniem nie jest takie zle tylko powinno byc ze na dzien mozna grac 10h ,ja do tego nic nie mam i tak to sporo czasu ,a wiele nastolatkowie przestali by wielki wyscig szczurow,chodz na poczatku wchodzacego servera te 56h wieszcie mi to malo.Wydaje mi sie ze jest to sciema ,bo ciezko odroznic czy ktos expi czy np. robi runy,nie wiem jak to bedzie dzialac.Zabijesz np. 2 potworki i co liczy ci jako 1 min ,bo nie rozumiem.Jest to nie mozliwe z mego punktu.Lecz walenie z battle jest wielka przesada zamiast walczyc z tym Cip Soft ,zatwierdzil to.W najblizej przyszlosci moze trenowanie na afk bedzie good.Moim zdaniem ten list do Cip soft powinien dotyczyc ich update ,iz niektorzy posiadaja wyokie lvle ,a pozniej ta voc ,wogole nie ma szans.Moim zdaniem wszytko powinno byc <brakuje mi slowa :>jak kiedys.Kiedys Sorcerer naprawde byl dla osob doswiadczonych robienie bps of hmm aby pozniej wybrac sie na hunta czy kupowanie w hammer aby expic na larvach to bylo to.Teraz nalepsza voc staje sie do tego najlatwiejsza,mam nadzieje ze tibia.pl cos zacznie dzialac.Pamietam zbior "Ots" tutaj ,lecz poszliscie bo bedziemy nowiny dostawac.A co zauwazylem ,eheh takie same ma tibia.org.pl , tylko ze tam nie ma takiego dobrego skladu ,ktory umial by przetlumaczyc wiadomosci z tibia.com.Sry pisalem na szybkiego ,jestem nadal podernowany.Mam nadzieje ze tibia.pl nam w tym pomoze ,a moze i inne strony fanowskie.Napewno nikomu nie przypadlo to do gustu.

Descartes
18-07-2006, 10:20
Dobrym pomysłem nt. zbierania loota przez blokera jest ten: Jeżeli shooter jest w party z blokerem to bloker może otworzyć ciało potwora, któremu shooter zadął najwięcej obrażeń. W ten psosób łatwo i przyjemnie CipSoft rozwiąże wasz problem i zamknie wam usta, a update zacznie cieszyć wszystkich.

Komplikujesz. Możnaby po prostu zrobić, że każdy w party może zabrać loot. Ten system jest głównie przeciwko noobom, którzy przyglądają się jak bijesz coś mocnego, aby na końcu zwinąć loot i prychnąć w siną dal.

Torpedo
18-07-2006, 10:21
W moim odczuciu Cipowie chca nam ułatwić grę do tego stopnia ze odbieraja sama przyjemność z gry.
Umożliwienie strzelania z run na battle to najwieksza tragedia. Otiweranie zabitych potworow przez tego co zadal najwieksze obrazenia to kolejna tragedia zwiazana ze stratami czasu zwiazanymi z otwieraniem przez shooterow potworow i rzucaniu lootu blokerowi. Co do reszty zmian to jest to nic wielkiego oprocz wprowadzenia zmeczenia do gry(ta opcja na +)

Gra idzie w dobrym kierunku (tylko faccom za wolno soule wchodzą :P). Poza tym co UP ludzie zapowiadają apokalipse Tibi, a potem grzecznie grając i zaspamowywując forum pytaniami "dlaczego nie mogłem okraśc ciała smoka, którego zabił ktoś inny?".

I tu wedlug mnie sie mylisz gdyż w ta gre gra coraz mniej osob a Cipowie nie potrafia przyciagnac do swojej gry nowych graczy

FORCE
18-07-2006, 10:21
Do tego z tepowaniem kradnięcia lotów. Sam kradnę i sam jestem okradany nie ma różnicy. Do tej pory tibia się wyróżniała! Mie to nie robi problemu, ale w rzeczywistości wprowadza 2: więcej lagów i problemy na huntach, gdyż na huntach wszyscy się dzielą a tera jest to utrudnione!

Co do zmęczenia to kompletnie spierdolili sprawe! 90% (tak wykazują badania), poświęca tibii więcej niż 4 godziny dziennie. Co za tym idzie? Ich zmęczenie nie pozwoli im dalej expić! Kurwa co jest grane! Tibia ma zachęcać do gry, a nie kurwa jak jakiś rodzic tapować do siebie tostęp!

Co do PACC. Mają nowy teren. SUPER. Tylko to ich zmęczenie nawet nie pozwoli im go zwiedzić! Ludzie kupują pacc po to aby jak najdłużej na nim posiedzieć, a tu dostają karnet! KURWA CO JEST GRANE! Niech tibia wprowadzi PACC godzinny a nie miesięczny i tak z tym zmęczeniem więcej gracze zarobią!

No więc tak: TIBIE PL oceniam na 6 za post, a kurwa CIPSOFT na -1, za tak zjebane pomysły!

Avery_twine
18-07-2006, 10:23
Omg czego te CIPY nie wymyślą przecież to będzie kompletna porażka!! nie może zostać tak jak jest?! te zmiany co planuja zrobic to poprostu (cenzura)

Catum
18-07-2006, 10:26
Tabelka ocen

5+ ? Ja bym tak nie sądził a co jeśli jesteś knightem i idziesz bloczyć demonki... Shooterzy zabija czyli oni będą mogli otworzyć demonka a najt będzie stał i się patrzył przez co może stracić loota jeśli shooter sobie podejdzie i weźmie ( nie wszyscy są uczciwi, a potym update będą mogli tak robić kradnąc loota jeśli wypadnie coś cennego... ) Więc przy tym punkcie bym się zatrzymał i albo będzie to inaczej wymyślone albo po prostu jest to do du.. :>

Tompior
18-07-2006, 10:28
ogolem to nie spotkalem az tak duzo botterow ;P
Nie wiem co cipsoft wymysla :D Chca zrobic tak jak kiedys bylo?? Moze jeszcze exhausted zdejma i bedzie ue spamm i odrazu dead :D (tak jak kiedys)

Mietek Taterka
18-07-2006, 10:31
Na Poczatku jak zaczynalem grac to mi sie ta gra bardzo podobala:) ale teraz nie oplaca sie grac na servach pvp podejdzie do ciebie 25 lv+ do 50 sorca sorc many nie bedzie miec many a 25 lv+ bedzie nawalac z sd i 50 sorc padnie P.O.R.A.Z.K.A X(

noobowaty mistrz
18-07-2006, 10:33
Mnie sie jednak wydaje ze cipsoft zrobi skille x10 dla knighta czy cos w tym stylu bo przeciez oni chyba az tak po***ani nie sa i widza jak knighta robia w bambuko

MKM
18-07-2006, 10:34
Wg. mnie to zmęczenie jest dobre, normalny gracz nie gra 24h cały czas bez przerwy, a co dopiero 56... . Mam nadzieje że zmniejszy to ilość osób które grają całą rodziną jedną postacią. Jak dla mnie przebywanie 8h przed tą grą i patrzenie się w monitor to marnowanie czasu. Te 56h myśle że nikomu normalnemu nie zaszkodzi.

Co do loota z potwora, to jest jedynie dobra żecz na rooku bo na mainie to się nie przydaje. Mozna było by coś zrobic z ciągnieciem lootbaga, żeby jakoś go ochronić przed złodziejami. Ale Złodzieje byli, bedą i są. Dlatego jak dla mnie to "usprawnienie" nic nieda.

Dj Fara0n
18-07-2006, 10:35
5+ ? Ja bym tak nie sądził a co jeśli jesteś knightem i idziesz bloczyć demonki... Shooterzy zabija czyli oni będą mogli otworzyć demonka a najt będzie stał i się patrzył przez co może stracić loota jeśli shooter sobie podejdzie i weźmie ( nie wszyscy są uczciwi, a potym update będą mogli tak robić kradnąc loota jeśli wypadnie coś cennego... ) Więc przy tym punkcie bym się zatrzymał i albo będzie to inaczej wymyślone albo po prostu jest to do du.. :>
Jestem w 99% przekonany ze w party kazdy bedzie mogl otwierac loota nawet jesli nie zadal zadnych obrazen ,(tak jest w wielu grach np.w maple story)wiec nie placznie juz nad losem blokerow ,bo cipsoft nie jest az tak glupi .

Avi.
18-07-2006, 10:36
Ja uważam, że to dobry pomysł. Dlazcego? Większość dzieciaków wreszcze sie może troche do nauki przyłoży a nie tylko do expienia, a co do otwieranai ciał to mieli juz to dawno zorbic ( w Anarchy Online ten system jest juz od bardzo bardzo dawna )

Tasiorstrasz
18-07-2006, 10:38
Jestes przeciwny nadchodzacym zmianom , podpisz sie tutaj.

http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85386

Vision
18-07-2006, 10:39
Changes in Tibia 8.14 :
-included light hack, autofisher, superspam
-cavebotter for premmium chars

Hah dobre xp

Cipy jak zwykle chca dobrze a coraz bardziej chrzania te update...coraz ciezej jest grac... a to dlatego zeby bylo "kup pacc" =p.

Co do update all sux oprocz tych statkow i spawnow potworkow i "staminy" (Final Fantasy rlz ;]).
Te hotkeye i celowanie na battle list...wymaga 0 umiejetnosci od gracza..jedynie stopera zeby liczyc exhaused (czy jak to sie pisze :~) i walenia w F1 -.-".

Pozyjemy zobaczymy :o

Cya all

Pawelan
18-07-2006, 10:40
Co to ma kurcze byc?

Tibia to jest fajna gra taka troche na refleks a nie jakis frajerski MMORPG jakich pelno w necie. Jeszcze moze zrobia ze jak nie zaatakujesz potwora to on cie nie bije??? Jak nie umiesz szybko przezucic ciala potwora to twoj problem. Tak samo jak nie umiesz celowac z run. Teraz PK bedzie se mogl dac follow i nawet nie bedzie na battle do ciebie z run strzelal tylko z hotkeyow -.-
To zmeczenie to ujdzie (i tak nieexpie tyle) a z NPC nawet fajnie wymyslili
No tak jeszcze ze spawnem jest dobre.

PeJ~
18-07-2006, 10:41

Rozwiązanie: na hunty chodzimy tylko z uczciwymi osobami

Moim zdaniem będzie można OTWORZYĆ potwora ale nie będzie można nic z niego ZABRAĆ przez 10 sek. Co do strzelania z battle, były podobno jakieś programy do tego, sami używaliście, więc to Wasza wina

Kanion
18-07-2006, 10:41
Ja mam podzielone zdanie na ten temat,

Zmeczenie dobre jest nie bedzie acc sharowców ktorzy choc by na nowych serverach wbijali w tydzien 50lvle. Tibia robi sie coraz bardziej zryta poniewaz ludzie coraz szybciej expili

No z tym battle list to juz przesada, ludzie co maja cienkie pvp i beda napiedalac jak pojeani.. a anihilatora to teraz nie problem bedzie zrobic jak sie bedzie miec hotkeya na uhanie ekhm. POWINLI TO WYCOFAC!

Z lootem troche lipka bedzie bo jak jakis knight blokuje jakiegos potworka i jest z sorcem nie zaufana osoba ten sorc podbiega i se kroi loota i po zabawie :(

~Olek

Qurak
18-07-2006, 10:44
Siema ludzie!!!!

No coz stalo sie.. przykre ale prawdziwe.. no ale co tu sie dziwic.. przeciez wszyscy wiemy ze cipsoft od jakiegos czasu robi wszystko i jak widac robi to skutecznie aby wreszcie zamknac za soba rozdzial jakim jest tibia.. robia oni wszystko aby jak najbardziej zepsuc tibie i wyeliminowac z niej graczy.. no ale coz na to nic nie poradzimy.. pewnie 50% ludzi zakonczy grac w tibie a ci co zostana to na swiatach pvp zostana sorcowie i druty a reszta jezeli bedzie chciala byc knightami pojdzie na non pvp.. pacc to prosta sprawa lepiej nie kupowac bo po co tracic kase.. nie jest mi tu zal cipow tylko droma bo ma sobie ta firme i pewnie teraz mu ona padnie a szkoda.. jakis juz dluzszy czas temu odszedlem od tibii.. chcialem wrocic do gry ale widac teraz sie to nie oplaca.. wiem co stracilem gdyz mniej wiecej najlepsze czasy tibii opuscilem.. teraz poczekam do update i jezeli bedzie tak jak pisze tibia.com to na pewno do gry nie wroce.. cozpozostaje tylko czekac

pozdro

Justysia_=*
18-07-2006, 10:48
Jestem w 99% przekonany ze w party kazdy bedzie mogl otwierac loota nawet jesli nie zadal zadnych obrazen ,(tak jest w wielu grach np.w maple story)wiec nie placznie juz nad losem blokerow ,bo cipsoft nie jest az tak glupi .

CipsoFt Głupi mOże nie jest ale szybko sie poddaje...

@Kanion
DokłaDnie =)
Ale ludzie z tym lootem nie jest az tak zle..wystarczy chodzic na hunty z zauFanymi osobami..

Corso
18-07-2006, 10:51

A weż Ty KUR** DJ Faraon , stól dziób i tak nie grasz w Tibie więc się nie wypowiadaj na ten temat. I nie porównój Tibi do jakiejś chniskiej giereczki Maple Story

Nie po to ja płacę 90zl za 90dni grania w Tibie , żeby oni mi ograniczenia wprowadzili.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=893988&posted=1#post893988
PETYCJA NA NIE

Xuzassekk
18-07-2006, 10:52
kurw**** co to ma byc do jasnej cholery? przeciez to jest jakies totalne gowno?!!! polowa zrezygnuje z grania w tibie i bedzie uwazala ze tibia teraz po tym update to najwieksze scierwo swiata...:/:/ na jaki hu*** to wszystko? ja juz sobie zapewnie nie pogram.... pacc mialem kupic dzisiaj i akurat wchodze na strone i czytam te gowna...:/:/ masakra nie samowita:/ nie da sie tego odwolac?!!! totalne gowno jakich malo!!!!

DDoS
18-07-2006, 10:55
Ankieta.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=85392

Sie mapes
18-07-2006, 10:56
Mnie sie jednak wydaje ze cipsoft zrobi skille x10 dla knighta czy cos w tym stylu bo przeciez oni chyba az tak po***ani nie sa i widza jak knighta robia w bambuko

a paladyna jak w ostatnich update robiliw bambuko to co? Nic z tego nie wycofali wiec nie porzuc nadzieje ;)

Xuzassekk
18-07-2006, 11:03
Yyy... sam jestes jajeczko? Jakie jajeczko ? O co ci chodzi? ze to sa zarty wszystko? ze to jest tylko taki zart i tego nie bedzie tak? :D

Łukcik2005
18-07-2006, 11:04
nie no czy cipsoft oszalal??najpierw udupili pall teraz biora sei za knighta!!shit niby sie sprzeciwiaja farmor druidow a przecierz teraz oni se beda mogli lepiej walczyc i odrabiac soul runy stana sie poprosty ruzdzka jednorazowego uzytku!!shit czy cipsoft naprawde nie lubi graczy ktorzy nie korzystaja z magi wedlug nie update zrobane przez ta battle list i to z tymi cialami bo znow knight udupiony bo nie zarobi a przecie to on wlasnie bloczy!!shitttttttttX( X( X( X(

Rtoip
18-07-2006, 11:05
Nie po to ja płacę 90zl za 90dni grania w Tibie , żeby oni mi ograniczenia wprowadzili.
Nie wiem jak to jeszcze będzie, ale ciekawe czy to zmęczenie jst na cale konto. Jesli tak to caveboter przełącza na inne konto i cavebot robi mu lvl na innej postaci. Jesli nie, cavebot przełacza mu na inna postać i robi lvl. Jesli będzie na IP to masakra. ;( ;( X(

Predator myszy
18-07-2006, 11:10
Poprostu przed upade mogłem wykożystać 100% pacc to teraz tylko jakies jego 70% a płace to samo. Tutaj nie ma co k.....a rozmyślać czy ten upade mi sie podoba czy nie.....Chyba ze ktoś lubi płacić za to czego nie otrzyma...

all suxxxx

Erhion
18-07-2006, 11:11
Przeczytałem 50!!! stron tego tematu i już nie wyrabiam. 8o Nie wyrabiam z czytaniem setek postów w stylu: "A co z blokowaniem orsha", "dziesiątek postów "juz mnie bende blokał hydry" itp itd. Ludzie spamujecie tutaj aż głowa boli i tak nikt prawie nie wnosi nic do tej dyskusji, bo każdy powiela zdanie poprzednika (no prawie). :baby: Sam teraz opisze każdą nowość, ale będzie to TYLKO moje zdanie a nie użalanie się i napiepszane o byle, czym. Ja osobiście mam mieszane zdanie, co do update, ale może Cipki zrozumieją ludzi i w środę odwołają te głupoty. :]

1. Blokowanie respa - piękna sprawa. :)
2. Stamina - mimo, że wczoraj kupiłem pacca to i tak nie mam zamiaru siedzieć po 24 na dobę 7 dni w tygodniu. Co to jest leady spekstic czy jakoś tak? :D Zwykle dziennie siedzę najwyżej 5 h i mam wielką przyjemność z gry i nie martwię się tak jak NIEKTÓRZY nałogowcy " Ludzie pacc mi wysiada, zmieńcie to, co za kurwa update,". Tibia to tylko gra. A stamina po 5h szybko mi się odnowi bo potem już nie gram a nawet jak siedze na kompie to nie na Tibii. Wiec mnie sprawa staminy nie dotyczy ale współczuje niektórym co grają nawet 10h dla przyjemności, bo nie ma w tym nic złego dopóki nie przerodzi się w nałóg.
3. Kapitanowie - Najlepsza rzecz, jaką wymyśliły cipki, od kiedy gram. Jak czasami stoję w sklepie 10 minut, bo jakieś debilne nooby nawalają " HI hi hi hiho hello" 10 razy na sekundę :p to mnie krew zalewa. X(
4. Strzelanie z listy. Mnie to nie dotyczy, bo mam, knighta i gram na NoN - PvP i tak nigdy nie korzystam z listy, bo to sama radość trafić na "żywca". Co do hotkeyów. Hmm nigdy nie byłem np. dobry w uhaniu. Może nie będzie tak źle.
5. Okradanie loota. Dla mnie bomba, bo gram na non - pvp i w końcu noobki nie zabiorą mi loota. To coś jak możliwość zabicia thiefa na pvp. ;) A wole chodzić na hunty sam. Ale rozumiem innych i współczuje.

Co do udupienia knighta. Nie rozumiem was. Dalej będę grał knightem i wcale nie uważam by został on udupiony. No przynajmniej na non - pvp nie.

A wiec mam do was apel. Jak zmieniacie serwer na non - pvp bo chcecie pograć to byle nie na Harmonie bo i tak za dużo tam ludzi i mam przez was lagi :D :D

Xuzassekk
18-07-2006, 11:13
To jest totalna porazka... 3/4 przestana grac... juz nawet pacc nie oplaca sie kupywac:/ a dzisiaj mialem zamiar to zrobic i pograc sobie:) wiekszosc z rezygnuje z tego i podziekuje za gre w tibie i pujdzie grac w cos innego, bo nie beda sie meczyc z takimi gownami hu**:/ i wszystko h** strzelil cala tibie itd!!!!!!!!!!! zaaaal.pl !!!!!!!!

atka
18-07-2006, 11:13
jesli zmeczenie bedzie dotyczylo tylko jednej konkretnej postacji a nie konta to zawsze mozna zrobic druga i runki robic;]
uptade sux

Mrx
18-07-2006, 11:14
Knight ma dobrze expiac sobie na takich potworach jak cyce , guardy itp. poniewaz nooby nie beda powijac mu loota ale co bedzie jesli bedzie bloczyl demona czy dla? nie bedzie mogl otworzyc loota? a gdy bedzie do niego biegl nastepny dl to co nie bedzie mogl uciec bo bedzie musial 10 s na loota czekac???? ja na szcescie jestem sorcem 8o :cup:

Justysia_=*
18-07-2006, 11:17
Nie wiem jak to jeszcze będzie, ale ciekawe czy to zmęczenie jst na cale konto. Jesli tak to caveboter przełącza na inne konto i cavebot robi mu lvl na innej postaci. Jesli nie, cavebot przełacza mu na inna postać i robi lvl. Jesli będzie na IP to masakra. ;( ;( X(

na pewno bedzie na ip... to jest po to aby dzieci nie scigaly sie w robieniu lvl i aby jedna postacia nie gralo 10 kolegów z rl przez 24/7

Corso
18-07-2006, 11:21
KNIGHT SUX
RYCERZ SUX
NAJT SUX
KNAJT SUX
RYCEK SUX
CIPSOFT TO H.U.J.E. YOU KNOW?

Yes we really know that

Pandorian technomancer
18-07-2006, 11:22
1. 10 sek opóznienia w mozliwości otworzenia lub przesuniecia potworka jezeli go nie zabiles (nie zadales najwiecej obrazeń) dobre rozwiazanie moim zdaniem, nawet na huncie to tylko kwestia umowy miedzu shooterem a blokerem, jesli loot blokera to shooter wogóle nie podchodzi po loot. w innym wypadku blocker mówi "bye" i po huncie.

2. blokowanie respa <ok>

3. Zmeczenie to tylko expienie. Do zmeczenia bedzie sie liczyl tylko realny czas walki. pozatym nawet jesli postac sie zmeczy miozesz skilowac (knight, pally) robic runki. pozatym po 48 expienia mozesz np 2 kolejne dni poswiecic na cos innego robiac czynnosci które nie powoduja zmeczenia. Wiec w rzeczywistosci nie bedzie tak zle bo nawet jak bedziesz gral 24 h to samego expienia bedzie max 12 h ( czekanie na resp, uzupelnianie run, manasow, boltów, wysylanie loota, zbieranie loota, podróze)

4. uzywanie run na na battle, to okaze sie w "praniu" mozliwe ze strzelanie na battle bedzie powodowalo wieksze "wyczerpanie" niz celowanie tradycyjne, co do hotkey'i to przeciw waga do strzelania z batle moim zdaniem.

5. co do obsługi wielu osób przez kapitanó :) wielki plus . Powinni to dodac u innych NCP zwrot w stylu "i have sell...." " I have buy... "

Justysia_=*
18-07-2006, 11:24
jesli zmeczenie bedzie dotyczylo tylko jednej konkretnej postacji a nie konta to zawsze mozna zrobic druga i runki robic;]
uptade sux

Po co?? przeciez jak postac robi runa, odpoczywa czy treni[?] to sie nie meczy.... CIP'om ;o
chodzilo o to aby dzieci nie graly 24/7 i expily by byc najlepszym na servie ;o

atka
18-07-2006, 11:29
KNIGHT SUX
RYCERZ SUX
NAJT SUX
KNAJT SUX
RYCEK SUX
CIPSOFT TO H.U.J.E. YOU KNOW?

moze ja sie czepiam+ ale jest tu jakis adm?

Elder Nagan
Po co?? przeciez jak postac robi runa, odpoczywa czy treni[?] to sie nie meczy.... CIP'om ;o
chodzilo o to aby dzieci nie graly 24/7 i expily by byc najlepszym na servie ;o

ciekawe jak rozroznia czy ktos treni czy expi siedzac na dwarfach treniac...bo niekazdego stac na monka czy ghoula

gawcio1991
Stamina - dobry pomysl jak dla mnie, przynajmniej pewne osoby nie beda graly 23h 45min na dzien (15 minut restar serva) 7 dni w tygodniu bo takich przypadków to moge setkami wymieniac.

Celowanie na battle - kolejne wielkie ulepszenie do sorców,druidów, palladynów. A knightowi nic nie da walenie na battle do ludzi z hmm gdy reszta profesji bedzie w niego z sd jechac.

Pomysl z NPC na statkach ROX
Oglnie pozytyw, choc gram knightem ale pogoodze sie z tym! B)
;)

Ajron 88
no i sie nie zgodze uh pod F12 i kciukiem chodzisz strzalkami nigdy nie probowales?? czas zaczac cwiczyc ;D hihi

a jak chodzisz po skosie ?

Justysia_=*
18-07-2006, 11:37
10:45 You lose 21 hitpoints due to an attack by a beholder.
10:48 You see Paulina ziomek (Level 11). She is a knight.
10:48 You see Paulina ziomek (Level 11). She is a knight.
10:50 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rotworm.
10:55 Server is saving game in 5 minutes.
Please come back in 10 minutes.
10:55 You lose 7 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 5 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 8 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You are dead.

WtF???

@Up ktos tam :P
poprostu zabicie potworka daje ci tam jakies zmeczenie... a stanie i jedzenie mniej czy cus...

Bulbinek
18-07-2006, 11:42
No więc zaczynamy zabawę :P

Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.
Dla expiących solo - rewelacja, nareszcie n00bki przestaną loot kraść, przyda się zwłaszcza na non-PvP. Natomiast jeśli chodzi o expiących wspólnie - jeżeli posiadasz zaufaną ekipę (dobrzy znajomi z gry czy z reala), to Cię nie oszukają, a jezeli nie... Cóż, będziesz musiał poszukać uczciwej :P.

Ponadto blokowanie respawnu będzie odbywało się wyłącznie na piętrze, na którym ktoś stoi, na wyższych i niższych piętrach potwory będą się od teraz odradzały normalnie.
Bardzo dobre. N00bki nie będą wkurzały blokując respa, poza tym jeżeli trenujesz w pustej okolicy, to nie blokujesz go przypadkiem samemu sobie :P. Problem może być tylko wtedy, gdy coś silnego zrespi się jak my zajdziemy gdzieś dalej, a akurat nam się runki strzelające bądź UHy skończą :P.

Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?
W 100% popieram, nareszcie koniec maniaków, którzy nic nie robią, tylko siedzą przy tibii Może wreszcie zrozumieją, że poza grą też jest świat ;). No i mniej h-lvli będzie kończyć grę pod pretekstem cierpień w zyciu osobistym ;). tak se też myśle, czy to po części nie jest sprowokowane sytuacją z gościem, który pobił matkę krzesłem ;). Cóż, koniec z nałogami, od teraz gra dla czystej rozrywki :P.

Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami. Ponadto pojawią się nowe możliwości hotkeyów, którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty. Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.
Ciekawe - z jednej strony będzie łatwiej w kogoś celować, ale z drugiej "celowi" będzie się łatwiej UHać ;). Sorce i druty staną się doskonałe do PKowania. Coś też czuję, że więcej ludzi UHy zacznie kupować, a na expienie mało kto się bez nich wybierze, nawet na trolle czy orci ;). Tu opinii nie wyrażę, bo szczerze nie wiem, jak ostatecznie z tym wyjdzie, aczkolwiek stereotypowi super-extra-mega-power sorca raczej się nie poddam ;). Dla pallków też nie tak źle, bo HMMy low lvli odstraszą (wiadomo, 2 hity z runek + 2 nawet ze spearów i n00bek już zwiewa ;). Gorzej, jeśli PK będzie miał wysoki lvl, ale h-lvle generalnie nie zabijają bez powodu ;)).

Ponadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie. Jeśli wypowiedz magiczne słowo "Please bring me to [nazwa miasta]", postawią żagle lub przygotują swój magiczny dywan, by zabrać cię do celu, oczywiście pod warunkiem, że masz odpowiednią ilość pieniędzy i premium account. Możliwość taka będzie jednak działać tylko, jeśli kapitan już z kimś rozmawia, więc zazwyczaj nadal będziemy po staremu korzystać ze statków i dywanów.
Dla PACC - fajnie, niby drobna zmiana, a przydatna. Dla FACC - wszystko jedno, i tak tego nie odczują ;).

Reasumując, najbardziej zaszkodzi on:
- tym, którzy grali w Tibię dużo (choć moim zdaniem pomoże, bo zaczną robić coś poza nią ;))
- złodziejom loota
- ludziom ryzykującym wyprawy na hunty z nieznanymi ekipami ;)
- słabym graczom, którzy po kilku hitach z byle runek będą ginąć (a kasy na UHy mieć nie będą...)
- cheaterom, bo stracą przewagę, jaką mieli nad uczciwymi grczami ;)

Natomiast pomoże:
- expiącym solo, zwłaszcza na non-PvP
- grającym mało, którzy nareszcie będą mogli kokurować z mającymi więcej czasu na grę
- ludziom, których wkurza blok respa ;)
- PKującym sorcom
- chodzącym na dość silne potwory, zmuszonym często się UHać
- często podróżującym PACCom
- ogólnie wszystkim tym, którzy nie używali cheatów ;)

Jeżeli coś pominąłem, to wybaczcie ;). To tyle, update absolutnie popieram, bo nie jestem maniakalnym graczem (a te parę dedów od low lvli przezyję ;)).

Ajron 88
18-07-2006, 11:43
Czym więcej up-date tym tibia bardziej SUX
1. BEznadziejne soule przez to przestalem grac drutem
2.Myslalem ze knight bedzie najleprzy.
3.Po jakiego grzyba ja kupywalem Pacca? zeby poexpic chwile na scarabach?
4.A te z otwieraniem wogule mi nieprzyszkadza chodz tez troche bezsens..... naprzyklad na jakims huncie
5.A hotkey run no thx wole od reki sie uhac..... wielka mi róznica .....

Mowie powoli mnie tibia wkurza ciekawe co wymysla za humm rok ze niebedzie czegos takiego jak free acc? -.- mogli by porobic kilkanascie nowych serwerów zeby nooby poszly na nie z przeludnionych swiatów....... SUX SUX SUX

mowie czym up-date tym gorzej rok temu soule dzis jakies staminary na expa powoli moze zrobia ze wogule sie expic niebedzie? to jest nienormalne..... mogli by cos ulatwic zeby wiecej ludzi gralo a nie utrudnic jak to tylko oni umieja od paru lat .... Tibia 7.2 od tej zaczolem grac byla o wiele leprza niz ta co jest choc niebylo ankh port hope souli i spodziewiajacej sie staminary i jakis tam hotkey na runy ...... przecierz jak sorc zacznie bic w knighta to mozna powiedzec ze sorc najsilniejsza postac do walki pvp jeszcze troche to zrobia ze 8 sorc bedzie zabijac 50 knighty...... SUX SUX SUX !!! Naprawde nawet pacc mi sie nieoplaca dokupywac !!X( X( X( X(

Koleś , jesteś idiota , tyle ci powiem.

neutralny16
18-07-2006, 11:45
X( TTTAAAAA!!!kiedys to bylo : Tibia-darmowa gra MMORPG....a dzisiaj poprostu PACCA musisz miec....kolejne up-date jeszcze bardziej przyciska...te pkt. zmęczenia będą sie regenerowały szybciej dla PACCA i bedzie ich z 2x wiecej....pier*** kur*** takie hu* -.- X( X(
@Edit
aaa zapomniałem...co do run w Hotkeyach to......KUR*******!!!!!!!!!!!!!!! ja nie moge!!! WTF!!!:/ czyli teraz nie beda sie liczyly umiejętności tylko kto ma wiecej run,wiekszy mlvl ten wygra...to juz jest przesada.....i jak ktos ma duzo uhow to zawsze sie zdazy wyuhac...omg....przesada...koncze z Tibia....

koloda
18-07-2006, 11:51
Moim zdaniem lot powinien byc dla osoby która dostała najwiecej obrazen od potwora dlaczego... lub najczesciej go atakowala . Jezeli sorcek expi sobie to wszystke potwory kture go atakuja , atakuja tylko go i lot jest jego lecz gdy sorcek jest na huncie z knightem to on dostaje najwiecej obrazen i nawet jezeli sie przezuci to tylko knight powinien muc wziasc lota... dlaczego...
Sorcek idzie na hunta po .. Exp , lota a knight idzie na hunta tylko po lota bo nie dostaje expa.. wiec po upadet knight z bloczenia ma jedynie tracenie uhuw...
Ale na kardza rzecz znajdzie sie metoda np bloczymy dl-a ubijamy go i jezeli nie ufamy swojemu parterowi otwieramy potwora patrzymy dsm a on juz podbiega a chcemu dsm-a miec tylko dla siebie no to zucamy poison filda na cialo a puzniej fire filda i sprawa zalatwiona czekamy 10 secund niszczymy fieldy i zabieramy lota i dzekujemy za hunt shoterom... taka sytuacja jest ruwnierz dobra gdy np ty solo bijesz demona a jakis sorcek wbiega kilka sd demon pada i wypada np mpa , ty tego nie morzesz wziasc ale on tak chodz wiesz co tam jest nic ci to nie da wiez zucasz fieldy i tyle po 10 sec zabierasz lota... a jak ci zwinie to juz kaszana bo vo mu zrobisz zabijesz go bedzie miala aola i nic nie wypadnie.. mozna zrobic screen shoty dac na forum i zalatwic mu hunta...
Ten pomysl z lotem dobry tylko na swiaty non-pvp
@down
scaignij sobie z majtek gume i ozbacz czy dziala

Yuno Skumi
18-07-2006, 11:53
a skąd sciągnąć tego update?bo na tibia.com nie moge znaleźć widziałem tylko newsa

neutralny16
18-07-2006, 11:55
a skąd sciągnąć tego update?bo na tibia.com nie moge znaleźć widziałem tylko newsa
??lol???lol??lol??taa wez se sciagaj zycze powodzenia...omg:baby:

Shein Silvershadow
18-07-2006, 11:55
A pamiętacie może, jaki wrzask był przed i po wprowadzeniu łamaniu broni dystansowych i punktów dusz? Teraz jest tak samo, a bronie dystansowe się łamią do teraz. Więc gadajcie zdrów.

SOF-Morgana
18-07-2006, 11:56
Dobra, kazdy pier.doli tutaj podobnie... ja nie bede mowic co mi sie podoba a co nie. Wszystko sie okaze w praniu. Narzekaniem niczego nie zmienicie. I to jeszcze nie jest koniec tego update, jeszcze Cipy mają napewno jakiegos asa w rękawie. A wiekszosc tutaj jest popierd.olonymi noob.ami.

Powiem tylko ze mnie w*****a uzytkownik "Kobieta lekkich obyczajówa", kolejne kur.wa dziecko pierd.olonej neostrady.

Pozdrawiam wszystkich normalnych takich jak ja. <lol>

Celoz
18-07-2006, 11:56
Jupiii!!! wreszcie nikt nie bedzie mi noobował lootu! huurrraaa!:dance:
a jak jest napisane że nikt nie będzie go mógł ruszyć, to nie może go przemieszczac czy tylko otwierać?

Grab_iarz
18-07-2006, 11:58
To sobie pograłem ,w tibie ,wbilem 60 lvl , po PGerowałem.. ; /
Mam wakacje chcialem wbic ten 60 lvl grac 10-12h dziennie a tu co ,
Tu jeden wielki cH***X(
Ale tak pozatym to update wypas.. ;/ na poziomie ,tego co byl z wprowadzeniem znikajacych spearow... -.-'

UPDATE SUX ..!!!!X( :( ;(

neutralny16
18-07-2006, 11:58
Jupiii!!! wreszcie nikt nie bedzie mi noobował lootu! huurrraaa!:dance:
a jak jest napisane że nikt nie będzie go mógł ruszyć, to nie może go przemieszczac czy tylko otwierać?
ku** czytac sie naucz wreszcie..www.tibia.pl poczytaj se jeszcze raz....:baby: :baby: :baby: :baby:

Solar Ray
18-07-2006, 11:59
Wszystkie zmiany są ok, ale celowanie do ludzi na battle to totalna porażka. Teraz sorcowie będą mieli kolosalną przewage nad innymi postaciami. Byle noob bedzie umial celowac z run.

Lord kasztanowiec
18-07-2006, 12:00
moze jednak wróce do tibi...;p

Exodus
18-07-2006, 12:00
Moim zdaniem lot powinien byc dla osoby która dostała najwiecej obrazen od potwora dlaczego... lub najczesciej go atakowala . Jezeli sorcek expi sobie to wszystke potwory kture go atakuja , atakuja tylko go i lot jest jego lecz gdy sorcek jest na huncie z knightem to on dostaje najwiecej obrazen i nawet jezeli sie przezuci to tylko knight powinien muc wziasc lota... dlaczego...
Sorcek idzie na hunta po .. Exp , lota a knight idzie na hunta tylko po lota bo nie dostaje expa.. wiec po upadet knight z bloczenia ma jedynie tracenie uhuw...
Ale na kardza rzecz znajdzie sie metoda np bloczymy dl-a ubijamy go i jezeli nie ufamy swojemu parterowi otwieramy potwora patrzymy dsm a on juz podbiega a chcemu dsm-a miec tylko dla siebie no to zucamy poison filda na cialo a puzniej fire filda i sprawa zalatwiona czekamy 10 secund niszczymy fieldy i zabieramy lota i dzekujemy za hunt shoterom... taka sytuacja jest ruwnierz dobra gdy np ty solo bijesz demona a jakis sorcek wbiega kilka sd demon pada i wypada np mpa , ty tego nie morzesz wziasc ale on tak chodz wiesz co tam jest nic ci to nie da wiez zucasz fieldy i tyle po 10 sec zabierasz lota... a jak ci zwinie to juz kaszana bo vo mu zrobisz zabijesz go bedzie miala aola i nic nie wypadnie.. mozna zrobic screen shoty dac na forum i zalatwic mu hunta...
Ten pomysl z lotem dobry tylko na swiaty non-pvp
@down
scaignij sobie z majtek gume i ozbacz czy dziala

To według ciebie jak sorc idzie z knightem na demony i wystrzela 50 bp sd to dla niego ma byc tylko exp ? Śmieszny jesteś...(włanie takich noobow kilka lat temu bylo mniej a teraz jest pelno , i to oni znisczyli klimat gry : ( )

matey 14
18-07-2006, 12:06
X( TTTAAAAA!!!kiedys to bylo : Tibia-darmowa gra MMORPG....a dzisiaj poprostu PACCA musisz miec....kolejne up-date jeszcze bardziej przyciska...te pkt. zmęczenia będą sie regenerowały szybciej dla PACCA i bedzie ich z 2x wiecej....pier*** kur*** takie hu* -.- X( X(
@Edit
aaa zapomniałem...co do run w Hotkeyach to......KUR*******!!!!!!!!!!!!!!! ja nie moge!!! WTF!!!:/ czyli teraz nie beda sie liczyly umiejętności tylko kto ma wiecej run,wiekszy mlvl ten wygra...to juz jest przesada.....i jak ktos ma duzo uhow to zawsze sie zdazy wyuhac...omg....przesada...koncze z Tibia....

po 1- nikt ci nie kaze grac w tibie wiec nie musisz grac- krzyz na droge
po 2- pokaz mi jakas NORMALNA gre MMORPG ktora jest darmowa... -.-
po 3- mi ten up'date sie bardzo podoba o ile zmienia to ze ludzie na party beda mogli lootowac mobki wspolnie

Szkut
18-07-2006, 12:06
jo dupa teraz pvp na gowno ci sie przyda ;p reszta ok

Level
18-07-2006, 12:09
Brawo! :cup:
W końcu jakis fajny update :)

Ograniczenie czasu exp. to jest własnie to co juz dawno powinno być ;)

Celowanie z okienka battle, to żadna nowość ;)

Galus
18-07-2006, 12:10
Beznadziejny ten update bedzie... np. gdy bloczysz jakiemus magowi np. bk to przez te 10sec moze podwedzic loota... a np. palek latajacy z dlem zanim doleci do deda to juz ktos i tak wedzi loota... bo przeciez mozna go blokowac X(
co do nowych funkcji Hotkeyow to jest parodia!!! zasada Cipow? NIe mozna z botami wygrac, zrobimy wlasnego :evul:
to samo z battle...

jedyna dobra rzecza jest nowe zasady dotyczace blokowania respow ;)

pare postow up/\Yuno Skumi
czy ty qrwa skonczyles chociaz przedszkole? czytac nie umiesz?

Dharell
18-07-2006, 12:10
tylko co z tego będą mieć knighci, przecież oni są blokerami i po zabiciu potwora dostają loota teraz tylko dzięki uczciwośći kolegi będą mogli dostać loota

Corso
18-07-2006, 12:18

Chłopie Ciebie to juz chyba kompletnie POJEB*** , weż lepiej przemyśl to co napisałeś... niewiem kto mógl wymyślić Anty PG.... ktoś chyba kto zazdrości innym...

Seele
18-07-2006, 12:21
To sobie pograłem ,w tibie ,wbilem 60 lvl , po PGerowałem.. ; /
Mam wakacje chcialem wbic ten 60 lvl grac 10-12h dziennie a tu co ,
Tu jeden wielki cH***X(
Ale tak pozatym to update wypas.. ;/ na poziomie ,tego co byl z wprowadzeniem znikajacych spearow... -.-'

UPDATE SUX ..!!!!X( :( ;(

muahahaha...dobiłeś mnie chłopie...całe wakacje grać w tibie od rana do nocy z przerwami na wyjście do kibla i do kuchni...

@topic

a mi sie update podoba jak narazie od początku do końca (zobaczymy następny news)...koniec gry 20h na dobe ^^

jescze antilyring by wyłączyć mogli :evul:

Zamkniety w domku
18-07-2006, 12:32
Mnie jako iż gram knightem na non-pvp update sie podoba, mam tylko nadzieje, ze rozwiaza jakos problem z otwieraniem cial przez blokerow :)

Anty-PG - bardzo dobre, 8 godzin dzien w dzien to i tak za duzo, tylko uzaleznieni tyle graja, a potem mozna sobie jeszcze potrenowac.

Respawn - OK

Celowanie z battle - na pvp moze to uprzykrzyc zycie wszystkim ofiarom pk, no ale co poradzic.

Hotkeye na runy - dla mnie bomba, annihilator bez bota bedzie teraz czyms normalnym :P

Kapitanowie - jestem facc, ale paccom sie przyda, ony wprowadzili to do wszystkich npc (tych skupujacych loot :))

Duke Dran
18-07-2006, 12:38
Ja bym zrobił tak: jeśli bloker jest w party z jakąś grupą graczy w tym momencie nie obowiązuje go dziesięciosekundowy paragraf i może otwierać ciała jak chce i kiedy chce. Dobry pomysł hę ?

@Wiem, że wcześniej pisałem żeby zrobić petycję ale ludzie dajcie spokój co ma być to będzie i już.

@Heheheheh zobaczymy jeszcze jutro co nowego będzie xDDD kto wie może jeszcze coś gorszego od tego co teraz czytamy xD (jutro next info o update)

Dembik
18-07-2006, 12:39
z runami na battle list-do du**;(
z czasem na odpoczywanie to chyba jakis zart k****X(
ale z hotkeyami to good:cup: 8o :]

Padre Ciekma
18-07-2006, 13:09
W mojej opinii:

Blokada staminy to bardzo dobry pomysł, nie tylko ograniczy sharing kont ale również maniaków grających dzień w dzień dłuzej średnio niz 8 godzin,
są wakacje, get a life - pora wyjść z matrixa!
Musieli to wprowadzić, bo zbyt dużo było black public relations o tym że tibia to narkotyk, wicąga ludzi bez opamiętania.
Ci co ostro prostestują to albo oszusci dzielący konta albo nadający sie do odwyku.

Celowanie w battle window - no cóż, ta gra to graficzny MUD a nie zręcznościowa strzelanka gdzie liczy się zwinność myszy i mały ping.
Ale przydało by się dodać dla niektórych zbroi odporność na niektóre ataki magiczne, np. DSM powinien zwiększać defence na atak ogniem, itp.
Ja przestałem grać palladynem gdy stworzyłem sorcerera i odkryłem że na 15 lvl nie tylko moge przeżyć random PK jakiegoś 22lvl knighta czy palla,
ale posiłkując się runami jeszcze ich do czerwonego zbić.
Teraz będzie to jeszcze łatwiejsze.

Blokada lootu i ciał nie na wiele się zda - złodzieje znajda na to sposób, np. w ostatniej chwili przed śmiercią odsuna potwora, a potem nawrzucają smieci na ciało zanim zdąży się go otworzyć.
Co gorsza pomysł ten załatwia blockerów, chyba że wprowadzą sharing lootu w party, ale nic o tym nie wspominali.
Dystansowcy też są tym załatwieni, nie dość że dzidy znikają to jeszcze nie da się podnieść dzidy spod ciała,
jeśli ktoś walnął silnie potworka na którym sie trenowało.

Co do pomysłu z kapitanem, to przydało by sie takie coś również w sklepach,
w RL jak sie chce szybko kupić bilet to sie grzecznie przeprasza panie stojace w kolejce i deliberujące którą szynkę kupić i ile.
A w supermarketach specjalne kasy dla osób z małą ilościa towaru są.

Varetix
18-07-2006, 13:13
Zrabali to troche, no ale coz :) Nie bedzie przynajmniej tyle maniakow ;d

Fire glutek
18-07-2006, 13:13
muahahaha...dobiłeś mnie chłopie...całe wakacje grać w tibie od rana do nocy z przerwami na wyjście do kibla i do kuchni...

Ja gram od 6:00-22:00 w wakacjie w tibie no chyba ze mi sie niechce to gram w san andreas lub inne gry, a z antyluring sie zgadzam poczekam do srody na kolejne info :)

Grab_iarz
18-07-2006, 13:17

własanie co zazdrościsz ze inni mają h-lvle a Tobie mama zabrania siedziec przy kompie i grac w tibie ...kazdy gra wtedy jak ma ochote jak ktos hcce grac caly dzień to jego sprawa ,moze to lubi ... a Ty poprostu takiemu zazdroscisz ..!! @UPDATE SUX !!

Level
18-07-2006, 13:21
własanie co zazdrościsz ze inni mają h-lvle a Tobie mama zabrania siedziec przy kompie i grac w tibie ...kazdy gra wtedy jak ma ochote jak ktos hcce grac caly dzień to jego sprawa ,moze to lubi ... a Ty poprostu takiemu zazdroscisz ..!! @UPDATE SUX !!

oj rozgryzłeś mnie ;)

Dzieki uptade, gra bedzie normalniejsza, bez maniaków siedzacych po 10godz przed kompem i traktujacy gre zbyt powaznie.

Grab_iarz
18-07-2006, 13:22

@topic

a mi sie update podoba jak narazie od początku do końca (zobaczymy następny news)...koniec gry 20h na dobe ^^

nie całe wakacje ,widze ze mam do czynienia z newbiem i to ostrym ... 60 lvl to max 2 tyg..PGera dobre i oczewiscie jak umiesz to robic....a pozniej to sama przyjemnosc...rozumie sa tez tacy co nie potrafia grac w tibie i potrzebuja pół roku na 20 lvl ^^ buhehe @ pozdro^^

Level
18-07-2006, 13:25
nie całe wakacje ,widze ze mam do czynienia z newbiem i to ostrym ... 60 lvl to max 2 tyg..PGera dobre i oczewiscie jak umiesz to robic....a pozniej to sama przyjemnosc...rozumie sa tez tacy co nie potrafia grac w tibie i potrzebuja pół roku na 20 lvl ^^ buhehe @ pozdro^^

Jak zrobią nowy serv pvp to pójde sobei tam i moim 20lvl bede spokoinie grał bez obawy,ze jakiś 14latek 100lvl bedzie terroryzował cały serv ;)

mlodysiwek
18-07-2006, 13:25
czyli juz nie bedzie mozna mowic ze sie jest dobrym w pvp :/ kazdy bedzie mial taka samą celnosc :/

wszystko pieknie ladnei oprocz tego suchara powyzej :D

Baradax
18-07-2006, 13:26
Ja gram od 6:00-22:00 w wakacjie w tibie no chyba ze mi sie niechce to gram w san andreas lub inne gry, a z antyluring sie zgadzam poczekam do srody na kolejne info :)

Jezu, ty jestes naprawde uzalezniony.

Topic:
RObilem se wlasnie postac, nawet juz do lvlu 5 dobilem, a tutaj ten update, i sie od razu wylogowuje, bo nie ma sensu :p

Fire Squirel
18-07-2006, 13:29
A ja mam pytanie z innej beczki i prosze Gremlina albo kogos z serviece o
odpowiedź, mianowicie:
kiedy jak i za ile many bedzie mozna ==> Utevo res ina "nowy potworek:baby:
ciekawi mnie to niezwykle i chce wiedziec :cyclops:

:]

Jason-X
18-07-2006, 13:29
Wszystko to co dostaniemy w nowym update jest jak dla mnie genialnym rozwiazaniem cipsoftu.Skonczy sie sharing,korzystanie z przeroznych botow z autouhem i aimem.Fakt walenie z run na battlelist utrudni troche zycie na pvp world i oslabi jeszcze bardziej knighta ale niezapominajmy ze latwiej bedzie mu sie teraz UHac i wszelaki missklick uha juz mu teraz nie grozi.A i jeszcze jedna sprawa smiac mi sie chce jak czytam takie przesycone agresja posty jakichs 12 letnich "PG" grajacych po 10-12h na dobe i uwazajacych sie za niewiadomo kogo w tibi.Co to ojca matki nie ma?!
ZAL... :D

Grab_iarz
18-07-2006, 13:30
oj rozgryzłeś mnie ;)

Dzieki uptade, gra bedzie normalniejsza, bez maniaków siedzacych po 10godz przed kompem i traktujacy gre zbyt powaznie.

1.Nie jestem maniakiem ... ; ]
2.jak juz za cos sie biere to chcem to zrobic porzadnie i szybko ;]
3.jeśli nie potrefisz w tydzien wbic 50tego lvl to nie moja sprawa...ale dlaczego to uniemozliwaic innym?

*wbije 50 + 60+ lvl w dwa tyg... fakt pomecze sie te pare dni ale pozniej bede mial ochote pograc to bedzie sama przyjemnosc z tej gry same hunty a nie expic,epxic,expic.. przez rok i dalej nie miec sensownego lvl.... -.-"^^

Kawior
18-07-2006, 13:31
Chyba nie wszyscy zrozumieli o co chodzi w tym update. Zmęczenie opada tylko wtedy kiedy jestesmy wylogowanie. Więc nie można expić, trenić, expić, trenić. Bo jak trenisz nie męczysz sie ale też nie odpoczywasz...

Grabiaż hahahah. Ale z ciebie frajer. Totalne dziecko neostrady ;D. Widze że naprawde nie wiesz co jest przyjemne ;D... Gdybyś nie był newbie i pograł w tibie tak jak ja kiedyś dowiedziałbyś sie o co w niej tak naprawde chodzi.
Nie o frii itams plox. Nie o exp 24h. Nie o hunty. Tylko o klimat, żeby grać nie uzależniając sie. Odkrywać questy, miejsca, czytać książki, poznawać historie i gadać z ludźmi.

Ale z was noobki ;D

ragafewee
18-07-2006, 13:32
Tak mowicie ze to z 10s na lootya dobry pomysl moze i tak lae nie dla knighta...
Teraz Knight bedzie o*******any...
Wyszlo z inicjatywy cipków ze KNIGHT BIG LOOSERRRRRRRR :/

Grab_iarz
18-07-2006, 13:39
Wszystko to co dostaniemy w nowym update jest jak dla mnie genialnym rozwiazaniem cipsoftu.Skonczy sie sharing,korzystanie z przeroznych botow z autouhem i aimem.Fakt walenie z run na battlelist utrudni troche zycie na pvp world i oslabi jeszcze bardziej knighta ale niezapominajmy ze latwiej bedzie mu sie teraz UHac i wszelaki missklick uha juz mu teraz nie grozi.A i jeszcze jedna sprawa smiac mi sie chce jak czytam takie przesycone agresja posty jakichs 12 letnich "PG" grajacych po 10-12h na dobe i uwazajacych sie za niewiadomo kogo w tibi.Co to ojca matki nie ma?!

jak o mnie mowa to zdalem mature w tym roku...wiec nie pier*** ze siedze caly rok 24 na dobe przy głupiej gierc "Tibi" bo poswieciłem duzo czasu nauce...ale jak juz gralem to wiedzilem co i jak zrobic w szybkim tępie...i rozumie ze ktos nie ma czasu...na ta gre i gra dla czystej przyjemnosci ja tez to robie ale mi nie sprawai przyjemnoc granie 20lvl ^.- a teraz mam wolne od pracy i nauki wiec chcem przyjemnie spedzic czas...w nocy imprezki ale w dzien co robić? grac w tibie... chyba ze upał to basen... ale dwa tyg moge poswiecic na 60 lvl

Grab_iarz
18-07-2006, 13:44
Chyba nie wszyscy zrozumieli o co chodzi w tym update. Zmęczenie opada tylko wtedy kiedy jestesmy wylogowanie. Więc nie można expić, trenić, expić, trenić. Bo jak trenisz nie męczysz sie ale też nie odpoczywasz...

Grabiaż hahahah. Ale z ciebie frajer. Totalne dziecko neostrady ;D. Widze że naprawde nie wiesz co jest przyjemne ;D... Gdybyś nie był newbie i pograł w tibie tak jak ja kiedyś dowiedziałbyś sie o co w niej tak naprawde chodzi.
Nie o frii itams plox. Nie o exp 24h. Nie o hunty. Tylko o klimat, żeby grać nie uzależniając sie. Odkrywać questy, miejsca, czytać książki, poznawać historie i gadać z ludźmi.

Ale z was noobki ;D

-.-' co jest potrzebne zeby robic qesty? i odkrywac nowe tajemnice tibi?
bo wedlug mnie doświadczenie ...-.- bo 20 lvl raczej nie zrobisz Banshee Questa,Hota,Annihilatora..-.-' pozdro^^

Level
18-07-2006, 13:49
1.Nie jestem maniakiem ... ; ]
2.jak juz za cos sie biere to chcem to zrobic porzadnie i szybko ;]
3.jeśli nie potrefisz w tydzien wbic 50tego lvl to nie moja sprawa...ale dlaczego to uniemozliwaic innym?

*wbije 50 + 60+ lvl w dwa tyg... fakt pomecze sie te pare dni ale pozniej bede mial ochote pograc to bedzie sama przyjemnosc z tej gry same hunty a nie expic,epxic,expic.. przez rok i dalej nie miec sensownego lvl.... -.-"^^

w tydz 50lvl inny w tydz 60 lvl potem zbierze sie kilku maniaków siedzących przed kompem po 15 godz z 100lvl i psują gre innym graczom, którzy mają wyjście,albo skonczyc gre,albo zacząć siedzieć po 12 godz.

Tak więc update :cup:

Grab_iarz
18-07-2006, 13:55
w tydz 50lvl inny w tydz 60 lvl potem zbierze sie kilku maniaków siedzących przed kompem po 15 godz z 100lvl i psują gre innym graczom, którzy mają wyjście,albo skonczyc gre,albo zacząć siedzieć po 12 godz.

Ale co Ci zalezy ze ktos ma 100+ mnie nie bawi o bede gral dwa miesiace bez przerwy wbije 100+ i bede królem servera i jak ktos sie nie spodoba to hunted...-.- to nie do mnie .. srry^ ja nie musze byc najleprzy ja chcem poprostu wykonywac emocjonujace qesty...a nie ubijac graczy o 40 lvli słabszych...-.-

Gregor van Hellsing
18-07-2006, 13:59
Na taki update czekałem od dawna. I proszę, nie narzekajcie na to, że Magowie będą mieli przewagę nad Rycerzami, bo to nie jest prawda. Jeżeli Ryceż jest ryceż a nie dupa, to każdemu przeciwnikowi da radę. Resztą, tak jak zauważyli poprzednicy będzie sobie można UH podpinać pod klawisze, a to eleminuje problem używania tych run w czasie dynamicznego starcia. CIP Soft tak planuje grę, aby wszystko było w harmonii. Liczcie sie z tym.

Corso
18-07-2006, 13:59

w 15 godzin 100 lvl+ powiadasz?
No i co z tego ? Zal ci dupe sciska bo noobem jestes ....

Kawior
18-07-2006, 14:00
Nie prawda. Te questy są ciekawe tylko wtedy gdy znasz całą mapę. Gdybyś nie znał tibii z forów i od kolegów i nie wiedziałbyś o istniejących questach to każdy byłby dla ciebie pasjonujący. Wierz mi... (Nawet questy na rooku)

corso kolejny frajer phi

Corso
18-07-2006, 14:01
Nie prawda. Te questy są ciekawe tylko wtedy gdy znasz całą mapę. Gdybyś nie znał tibii z forów i od kolegów i nie wiedziałbyś o istniejących questach to każdy byłby dla ciebie pasjonujący. Wierz mi... (Nawet questy na rooku)

Najbardziej pasjonujący quest na roku jest dla mnie ten z jednym ratem gdzie nagrodą jest "torch"

Kawiora stara nie kocha phi

Grab_iarz
18-07-2006, 14:06

corso kolejny frajer phi

Nie wiem mi tam wykonywanie takich qestow nie sprawai przyjemnosci... ; ]
MOzna to porownac iz... jednym sprawai przyjemnośc walenie Koni*** a drugi woli poruch*** sobie fajną panienke... UHEHUE^^

Airam Naver
18-07-2006, 14:10
Hahahaha! DNO! Muahuahau! Pierwszy update, który chciałbym wyżucić z historii Tibii zanim go zobaczyłem w grze ;) No to ja JUŻ kończe grać. Mam nadzieje ze na CipSoft spadnie meteoryt, a ci czterej debile co jąwymyślili zginą w straszliwych męczarniach. jedyne co dobrze im w tym update wyszło to to, że nie będzie już tylu nałogowców... X( X( X( spalić na stosie tych heretyków, 3 razy sprawdzałem datę i jest mi tylko ŻAL

Justysia_=*
18-07-2006, 14:17
Hahahaha! DNO! Muahuahau! Pierwszy update, który chciałbym wyżucić z historii Tibii zanim go zobaczyłem w grze ;) No to ja JUŻ kończe grać. Mam nadzieje ze na CipSoft spadnie meteoryt, a ci czterej debile co jąwymyślili zginą w straszliwych męczarniach. jedyne co dobrze im w tym update wyszło to to, że nie będzie już tylu nałogowców... X( X( X( spalić na stosie tych heretyków, 3 razy sprawdzałem datę i jest mi tylko ŻAL

Ehh wszyscy tylko narzekaja i narzekaja.. jak sie komus niepodoba to nie musi grac.. ^^

bl@di
18-07-2006, 14:18
Zgadzam sie z dronem. Sharerzy z tibi zrobili wyscig a nie gre rpg.
A ten kto przeklina tą opcje update widać że sharuje. Proste.
Battle List:
Psuje klimat gry i kolejny raz wywyższa 2 profesje
hotkeye:
patrz wyżej. Żaden problem z anihi~ nie bedzie a to bardzo psuje obraz tibii.
a tak btw. to wszyscy nażekaja na knighta, a zabij mi po update knighta z 1000 + hp? uj ze sorc bedzie walil z sd jak ma exhausted? knight zdąży sie uhnąć 3x -.-

Grab_iarz
18-07-2006, 14:18
Ehh wszyscy tylko narzekaja i narzekaja.. jak sie komus niebodoba to nie musi grac.. ^^

A po co psuc dobra gre...? jak grałaś wczesniej to tez bedziesz grac dalej jak nic nie wprowadzą wiec po co? ^.-?

Rogue
18-07-2006, 14:24
Ehh wszyscy tylko narzekaja i narzekaja.. jak sie komus niepodoba to nie musi grac.. ^^
Dokladnie idźcie sobie grać w RO, WoW i inne MU ,wiecej dla nas :evul: . Cipy po prostu przesiewają graczy. I wiekszosc ludzi odejdzie, racja ale niemożiliwym jest żeby CipSoft padł. Za długo już się utrzymuje żeby tym updatem popełnić samobójstwo. ONI mają w tym jakiś konkretny cel, myslicie że tak po prostu ktoś z Cipów pomyślałi : Chłopaki a może zwalimy ta Tibie ,po co nam ona? A wszyscy mu przyklasnęli -.-' ?

Crusader'Phoenix
18-07-2006, 14:25
Z tym uhaniem przy użyciu hotkeyów to się troche zdziwiłem.
Teraz Annihilator i reszta trudnych questów nie będzie sprawiała najmniejszego problemu wystarzy tylko że se naciskasz np. f1 i czekasz aż demony padną-troche to głupie.

G4Z3L
18-07-2006, 14:28
Widze ze Tibia z kazdym update'm robi sie bardzej gowniana. Najpierw runy w sklepach, potem wandy i rody, teraz to...

GeneralBot
18-07-2006, 14:30
No i wszyscy zaczeli panikowac. Nie bede cytowal wyraznie ale tam chyba pisze ze to nie koniec zmian, wiec poczekajcie moze cos na serio poprawia ale z tymi runami zgadzam sie przesadzili sorki i druty beda juz tak wypasione ze..... wole to przemilczec. Dobrze nawet ze wszyscy ida grac w cos innego cyt. "Mniej noobow bedzie"

Kawior
18-07-2006, 14:31
I wy gracie w gre rpg pff szkoda mi cipów że takich graczy mają. Ja bym nie chciał żeby tacy kretyni grali w moją gre O.o
A questy na rooku jakby nie były ciekawe to by ich wogóle nie było. Tylko musi być ktoś kto wie jak do tego podejść i nie psuje soobie klimatu...
mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi bo jak nie to na odwyk. Traktujecie tą gre jak drugie życie. A wszystko dlatego że nie ma klimatu. Że wszyscy gadają o rzeczach o których gadać nuie powinni. Kuniec ;]

bl@di
18-07-2006, 14:31
Z tym uhaniem przy użyciu hotkeyów to się troche zdziwiłem.
Teraz Annihilator i reszta trudnych questów nie będzie sprawiała najmniejszego problemu wystarzy tylko że se naciskasz np. f1 i czekasz aż demony padną-troche to głupie.

co jest glupie?
1.zeby isc na demony lub anihilator trzeba nabic lvl i sie troche pomeczyc
2. tego demona trzbea czyms zabic i za cos kupic runy a to tez nie jest latwe, chyba ze ktos lubi allegro i sie pozbywac kaski
3. zaden quest nie jest latwy i nigdy nie bedzie z wyjatkiem tych 40 lvl-, beda jedynie troche latwiejsze, a jak widze ze ktos pisze ze z zamknweitymi oczam izrobi anihilatora to jest noobem or newbie

Level
18-07-2006, 14:36

a gdzie napisałem,ze 100lvl w 15 godz?

chyba okulary troszke tobnie zaparowały z nerwów ;), oddech i policz do 10...raz, dwa...:baby:

Battle List:
hotkeye:
a tak btw. to wszyscy nażekaja na knighta, a zabij mi po update knighta z 1000 + hp? uj ze sorc bedzie walil z sd jak ma exhausted? knight zdąży sie uhnąć 3x -.-

zgadzam sie w całej rozciagłości ;)

Grab_iarz
18-07-2006, 14:41
bo co ktos szybciej od was wbija lvl to juz sharuje załosni jestescie....-.-
szkoda słów...najpierw nad soba sie zastanowcie a pozniej kogos osadzajcie...!!

Dragon of Piorun
18-07-2006, 14:42
Czemu te głupie CIP'y robią tak, żeby coraz mniej graczy grało? To jest pytanie które się pojawiło razem z trzema w tył updetami bodajże.
1.Celowanie z battle, to jest koniec rycerzy, no i wiele noobów wśród magów, kiedyś wcelowanie w innego gracza wymagało umiejętności, a teraz byle noob z kilkoma Backpackami Heavy Magic Missle może wymiatać.
2.Zmęczeniem nie przejmuje się za bardzo bo ja i tak nie pocinam godzinami, ale jak ktoś chce poprostu poexpić dłużej to koniec. To jest chyba po to żeby nie było nałogowców, ale ja mam zdanie, że jak ktoś gra nałogowo to jego sprawa i jego najbliższych żeby wyciągneli go z tego nałogu. Nie tylko w Tibie ludzie grają nałogowo.
3.10 sec. po zabiciu to jest udręka huntowania w teamie, huntowanie stanie się nudą bo trzeba będzie czekać.

Jedyne co dobre to respawnowanie się, rozmowa kapitana z wieloma osobami, przypisywanie run hotkeyom i przedmiotom.

Zobaczymy co jeszcze wymyślą X(

Rtoip
18-07-2006, 14:45
Prawda. W końcu wszyscy będziemy grać tak samo, te zasady gry będą obowiązywać wszystkich. Zostaną wyrównane szanse - teraz przed tym update który będzie np. sorc z aimbotem leci bić knighta. Knight dostał z takie combo, że zanim się zdążył UHnąć (nie ma uhbota) pojawił się piękny napis: You are dead. Tylko dlatego, że nie miał tego Uhbota czy jakiegos innego szitu w przeciwienstwie do sorca.
Tibia ma być grą RPG (http://tibia.gery.pl/tibia/rpg.html) a nie wyścigi w PGerów.

Rogue
18-07-2006, 14:45
3.10 sec. po zabiciu to jest udręka huntowania w teamie, huntowanie stanie się nudą bo trzeba będzie czekać.
Hmmm... a jesli samemu zbierzesz caly exp to ten system nie dziala ?:confused:

finio
18-07-2006, 14:51
mi sie ten up podoba.. nawet nie wiecie jakie to frustrujace kiedy 16 lvla nie mozna trafic z runki bo ci biega... i nie potrafisz wyczuc gdzie dupe ruszy.

8-50 lvl rusza sie 1 kratke zanim strzeli runa

51-75 rusza sie 2 kratki zanim strzeli runa

80-x rusza sie 3 kratki zanim strzeli runa

wez takiego wyczuj... a gran hur to juz w ogole.

Potworki tez fajnie.. jak idziesz z blockerem na hunt to cie nie oszuka.

Expienie - no i bardzo dobrze.. legalnie sobie mozna expic 8 h dziennie. Za malo ? To exp wiecej ^^. Koniec z ustawianiem TA na noc! hail \o/

A ja myśle ze nie myslisz wogole:
Po 1. O to wlasnie chodzilo ze cwiczysz pvp i jestes lepszy od innych, i dajesz rade na wojnach etc.
Po 2. Blocker cie nie opier*oli to ty go opier*olisz....
Po 3. W te 8 H da sie nabic lvl przypuszczalnie z 110 na 110 bo tak robilem, ale 8 H to nie jest dlugo, ten czas leci za szybko przy tej grze

Marczio
18-07-2006, 14:52
Myslenie CipSoftu:

Po co chlopaki maja sie meczyc robic nowe boty i dostawac za to bany skoro my damy teraz wszystkim darmowego aim bota, niech newby moga wreszcie zabic skilora... Nie potrafie sobie w tym momencie wyobrazic Inferny przy tym exhaust 1 sek :) .

Jak ida w strone ulatwiania gry totalnym dzieciom i noobom (bo czy NORMALNY gracz nie potrafi sie uhac myszka?) to niech od razu zrobia widoczne stalkery i matki slimow, licznik expa ustawia i darmowy LightHack albo cos takiego. To jest paranoja. Exp system jest kontrowersyjny. Nie wyobrazam sobie siedzenia na necro jak bedzie ~400 osob online bo reszta na exp-locka i musi byc wylogowana.

Cipsoft ma plan ale ten plan jest kompletnie poryty

Ajron 88
18-07-2006, 14:53
Battle List:
hotkeye:

Exaustred na wszytkie runy jest taki sam , 1 sd = 1 uh , jak sie nie znasz to sorry ale nie pisz , bo p********z takie glopoty ze arz serce boli , pozatym zwroc uwage na to ze zaden sorc nie idze zbaic knighta na tym samym levelu sam , wyobraz sobie sytuacje ze bedzie ich dwoch (sorcow) , sa szybsi wiec knight nie ucieknie , 2 x SD to wiekszy dmg niz UH knighta (jesli sa na tych samych lv) , knight jest zgubiony , nie musza nawet kombinowac z double ue.

Cashtan
18-07-2006, 14:54
Z potworami jest zle zrobione.
patrzcie ludzie:
Sytuacja: idzie sobie knight i pall razem na draga. knight bloczy draga, pall go leje. I co ? Tylko pall moze wziac loota bo zadal wiecej obrazen. Trzeba bedzie szukac uczciwych pallow :(
A z tym celowaniem z run to porazka, teraz juz nie ma szans z sorcem ;(

-Chris_master-
18-07-2006, 14:54
te ****e z CIP juz zarobily fure kasy i nic ich to obchodzi ze paccowcy beda mieli hardcore.. i ze polowe ludzi opusci tibie i bedzie po 200 osob online na servach TEN UPDATE TO SHIT!!! niech se go w dupe wsadza
ja napewno odchodze albo zaczne grac na rooku X(

Malios_
18-07-2006, 14:56
elop, to z lootem to good pomysł ale z expieniem... n/c X(

Buc
18-07-2006, 15:12
te ****e z CIP juz zarobily fure kasy i nic ich to obchodzi ze paccowcy beda mieli hardcore.. i ze polowe ludzi opusci tibie i bedzie po 200 osob online na servach TEN UPDATE TO SHIT!!! niech se go w dupe wsadza
ja napewno odchodze albo zaczne grac na rooku X(

Te ziomek, a w domu wszyscy zdrowi ? to ze Ci sie up-date nie podoba nie znaczy ze jest do d**y ! 200 osob online na servach Hmm mysle ze na servach bedzie jeszce wiecej osob niz do tej pory, to bedzie, moim (i nie tylko moim!) zdaniem, up-date wszechczasow ! Koniec z botowaniem moi mili ... jezeli narzekacie na ten up-date to albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem albo kochacie botowac ...

~Yours Buc~

Nynon
18-07-2006, 15:20
chbya wiadomo ze jak komus blokujesz stworka to jest to osoba zaufana ktora podzieli sie lootem
a to z obrazeniami ma zapobiec temu ze bijesz se potwora nawet sorkiem albo drutem i podlatuje ci noobek i zabiera ~chyba :P~

ragafewee
18-07-2006, 15:24
Zniosl bym ten update gdyby bylo tak dodane do tego loot pomysla: przynajmniej by zrobili ze Ci co są w party mogą zbierac ten zasrany loot.

Nynon
18-07-2006, 15:30
@up
no dobry pomysl ale raczej tak nie zrobia ;/

Maniak600
18-07-2006, 15:31
LOL OMFG AFFFFF!!!
Bloker króry dostaje najmniej expa na huntach (np.demony) podleci shooter a bloker nic nie bedzie mogl zrobic O.o ZERO mogli to inaczej wymyslic... Battle list?? to przegiecie! dostawac co 2 sek. od sorca z sd po 200+ to masakra. A dla palkow nic nie uleprzyli... tylko pogorszyli we wczesniejszych updatach ze spirami.... knightow tylko chyba zostawili w spokoju............ AGRRRRRRRRRRRRR

Corso
18-07-2006, 15:33
bo co ktos szybciej od was wbija lvl to juz sharuje załosni jestescie....-.-
szkoda słów...najpierw nad soba sie zastanowcie a pozniej kogos osadzajcie...!!

Szczerze popieram... Po prostu tacy jak cytuje "Level" nigdy zapewne nie mial większego lvl'a niż 50 i mu żal dupę ściska

RAKSON
18-07-2006, 15:35
fajnie Z Tym 10 Sek Bo Ja Przewaznie Solo Chodze Ale Ekipa Jak Lootem Bedzie Sie Dzielila

Corso
18-07-2006, 15:39
Te ziomek, a w domu wszyscy zdrowi ? to ze Ci sie up-date nie podoba nie znaczy ze jest do d**y ! 200 osob online na servach Hmm mysle ze na servach bedzie jeszce wiecej osob niz do tej pory, to bedzie, moim (i nie tylko moim!) zdaniem, up-date wszechczasow ! Koniec z botowaniem moi mili ... jezeli narzekacie na ten up-date to albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem albo kochacie botowac ...

~Yours Buc~

Ciebie to już chyba koleszko pojebało , wez popatrz co piszą tu na forum i co piszą na forum na tibia.com nikt nie chce tego uptade.

"up-tade wszechczasow" w glowie to ty nie masz pokolei napewno

Jason-X
18-07-2006, 15:44
Nie wiem jak wam ale mi wydaje sie ze umiejetnosci pvp to nie tylko aim,wiadomo niekiedy zdarza sie taka sytuacja ze trafisz SD=zabiles typa,nie trafisz ty padasz.Skill PvP to rowniesz samo poruszanie sie i dobra ocena sytuacji,przechytrzenie przeciwnika niespodziewany atak SD zamiast mozliwosci uzycia np. UHa ja to tak przynajmniej widze a wydaje mi sie ze pewne doswiadczenie mam w tej kwesti.

Evil Maul
18-07-2006, 15:50
Dobra dawajcie Testa zobaczymy jak to wyglada xD

Scroos
18-07-2006, 16:04
Ten update jak wejdzie w życie to bedzie wielka porażka dla Cipów.
Nie mówie tu o wszystkich zmianach, ale o celowaniu w battle list, stamina i hotkey.

Celowanie w battle list -- teraz kazda postać magiczna niezalećnie od poziomu i doswiadczenia gracza ma 100% na hita z runa to nie jest ułatwienie gry tylko jej zepsucie. Wszystko co jest za łatwe szybko sie nudzi.

Stamina -- To jest dla mnie totalna głupota! To, ze ja mam duzo czasu, to, że umiem szybko i dlugo expic, to, że w tej grze expienie sprawia mi największą przyjemność to jest MÓJ PRZYWILEJ. Dlaczego mam expic tyle samo czasu co newbie? Dlaczego mam kupic pacc na 3 miesiące, a expic tylko 1 pozostale dwa być wylogowanym?

To, że w Tibie graja także dzieci i im rodzice nie pozwalaja spedzac tyle czasu przed komputerem to nie znaczy, ze wszyscy tak maja i ze wszystkim sie podoba odpoczywanie offline.

Od kiedy to 10h expienia to bardzo duzo? No cóz teraz pewnie to bedzie duzo jak sobie przeanalizujesz ze 10h poexpisz a 20 musisz odpoczac;/
To bez sensu jezeli juz tak ma byc to niech bedze po rowno 10h exp 10h pausa.

Hotkey -- prawie to samo co celowanie w battle list czyli popsucie calej zabawy tym co latami trenuja PVP. CIPy zamiast walczyc z boterami zamontowali wlasny i pewnie myslą ze to wspaniale rozwiazanie;/

Mam nadzieje ze ds sie z tym cos jeszcze zrobic zanim te zmiany zostana wprowadzone:baby: , bo jak nie to wielki % graczy szczególnie H-lvl skonczy z tibia;(

malkolm
18-07-2006, 16:11
tylko co z tego będą mieć knighci, przecież oni są blokerami i po zabiciu potwora dostają loota teraz tylko dzięki uczciwośći kolegi będą mogli dostać loota

Tak jak do tej pory shooterzy moga dostac loota tylko uczciwosci blokera.

styku
18-07-2006, 16:14
Stamina -- To jest dla mnie totalna głupota! To, ze ja mam duzo czasu, to, że umiem szybko i dlugo expic, to, że w tej grze expienie sprawia mi największą przyjemność to jest MÓJ PRZYWILEJ. Dlaczego mam expic tyle samo czasu co newbie? Dlaczego mam kupic pacc na 3 miesiące, a expic tylko 1 pozostale dwa być wylogowanym?
Czytanie ze zrozumieniem. Nie musisz byc wylogowanym, stamina zwieksza sie tylko wtedy gdy zdobywasz expa.

Nierozumiem ludzi ktorzy tu narzekaja. Nawet nie dlatego, ze IMO update zapowiada sie calkiem niezle, ale dlatego ze i tak wiekszosc z nich dalej bedzie grala. Co pol roku widze narzekania - jaki to update zly, SP, speary sie lamia, a teraz niepozwalaja nam expic 24h na dobe. I co z tego? I dalej wiekszosc gra. CipSoft nie zbankrutuje, o to sie nie bojcie, odejdziecie wy to przyjda inni, nikt sie wami przejmowac nie bedzie.

Ach, i jeszcze jedno - tym ktorym przeszkadza ta "stamina" szczerze wspolczuje. Jak ktos gra codziennie po ponad 8 godzin w jakakolwiek gre, a juz szczegolnie w Tibie, to ja mu z calego serca wspolczuje. A jak twierdzisz ze majac PACCa przez to wlasnie go tracisz - nie kupuj. Kupujac PACCa zawierasz umowe z CipSoftem i to on dyktuje warunki, nie ty.

Marchewki
18-07-2006, 16:15
yea przechodzimy coraz dalej tibie chyba już bardziej zjeb..... nie da się tak Cipsof brawo dla nich ze zrabali tibie której i tak juz nie da sie bardziej zrabac :D

Marczio
18-07-2006, 16:17
i jezeli narzekacie na ten up-date to albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem albo kochacie botowac ...

No jasne stary!!! Jestesmy cheaterzy i naaabs!!!!
Teraz ciezko bedzie zabic najta z ledwo 4 mlvlem bo jemu starczy isc i naciskac hotkey z uhami a wszystkie najty-naaby (moze ty tez) chodza nawet bez otwartych uh i przez to w panice jak ich ktos bije nie otwarza ich i puszczaja wszystkie jak padna a teraz po co komu otwarte uhy jak bedzie tylko spamowal f1. Dla ciebie to dobry up~ bo nie znasz nawet piekna wali. Teraz sie bedzie liczyl tylko lvl i mlvl a nie umiejetnosci. Zabijanie PRAWDZIWEJ gry, program zostaje nienaruszony.

Level
18-07-2006, 16:18
Szczerze popieram... Po prostu tacy jak cytuje "Level" nigdy zapewne nie mial większego lvl'a niż 50 i mu żal dupę ściska

Nie mialem nigdy 50lvl,ale nic mi dupy nie ściska, przeciez napisałem,ze szukam serv dla mojego 20 lvl ;)

...tak na marginesie już któryś raz z kolei mówisz o mojej dupie...kręci cie to czy co?

Corso
18-07-2006, 16:24
@Styku
Po 1. Klient nasz Pan , a nie sługa. Więc powinni wszystko robić , żebym nam się lepiej grało bo za to płacimy.

Po 2.Chłopak wyżej mówi dobrze BO on wydaje kasę i ma wymagania

Alojzy Mamriel
18-07-2006, 16:26
yea przechodzimy coraz dalej tibie chyba już bardziej zuwielbiam jeść banany..... nie da się tak Cipsof brawo dla nich ze zrabali tibie której i tak juz nie da sie bardziej zrabac :D

Skąd wiesz? Może CipSoft znowu przeprowadzi jeszcze gorszą zmiane w systemie. narazie nie mam pomyslu ale dam edita i pokaze ci co moze byc gorsze :]

D Vampire Hunter
18-07-2006, 16:30
Moim zdaniem to z stamina to jest choleeernaaa PRZESADA
to dla mnie jest niedopomyslenia... jak bedde grac.. np.: 5h expienia i 10h offlineprzeciez to jest glupota.. nie wiem co te cipy sobie mysla... expienie to podstawa (no i skille tez) ale teraz cus takiego... przeciez np. tkaie h lvl to oni bede "polroku"nabijali lvl... paranoja... albo to jest jakis JOKE z strony cipow albo nie wiem co sie dzieje na tym swiecie... 0.o wszystko okaze sie na test servie.. -.-

Scroos
18-07-2006, 16:30
Czytanie ze zrozumieniem. Nie musisz byc wylogowanym, stamina zwieksza sie tylko wtedy gdy zdobywasz expa.

W takim razie niby co mam robic jak mi sie skonczy stamina? Stac jak noob pod depo? Musze sie wylogowac aby zregenerowac sily (Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie.) inaczek bycie online nie bedzie mialo sensu.

Co z tego wynika ze nie tylko sie wylogowac, ale czekac dwa razy dluzej niż expilem zanim znowu bede mial oplacalna ilosc wytrzymalosci na expa.

lisek1050
18-07-2006, 16:32
Ja to mam ale po co to? To jeszcze bardziej przeszkadza :( Ale po drugie jest troche ulepszonme :) no to CiPowie sie postarali :)

Corso
18-07-2006, 16:34
Nie mialem nigdy 50lvl,ale nic mi dupy nie ściska, przeciez napisałem,ze szukam serv dla mojego 20 lvl ;)

...tak na marginesie już któryś raz z kolei mówisz o mojej dupie...kręci cie to czy co?

Nie nie kręci mnie Twoja dupa , niewiem jak Ty ale ja gejem nie jestem.

Chcem Ci tylko udowodnić , nie miałes nigdy :
50 lvl'a , nie poznałeś Tibi , nie znasz jej starych uroków , nie robiłeś duzo qestuw , nie poznałeś tajemnic Tibi , zapewne nie byłeś nigdy na wojnie o serva.

A wy powiadasz sie jakbyś ch** wie kim byłem...

Keel
18-07-2006, 16:37
Ja mysle, iz to bedzie dobry update... Nie pasuje mi tylko runki na battle, ale da sie przezyc... A co do zmeczenia, jesli ktos bedzie regenerowal stamine, to bedzie wiecej expowisk wolnych... O tym nie pomysleliscie?

D Vampire Hunter
18-07-2006, 16:47
@cytuje Keel'a
Ja mysle, iz to bedzie dobry update... Nie pasuje mi tylko runki na battle, ale da sie przezyc... A co do zmeczenia, jesli ktos bedzie regenerowal stamine, to bedzie wiecej expowisk wolnych... O tym nie pomysleliscie?

a ty niepomyslales otym ze wolniej bedziesz expil... bo np teraz expisz caly dzien... i potem nie mozesz sie logowac przez 2 dni bo muszisz sie regenerowac.. to jest za przeproszeniem pojebane bo to kurwa mac juz sie dosyc wqrwilem... irytuje mnie to strasznie...

Feliix
18-07-2006, 16:48
1. Lootowanie:
Problem z blokowaniem tak? raczej nie... teraz to shooter bedzie robic filmik nie bloker ;] ewntualnie bedzie trzeba czekac 10 sec az knight wyciagnie loot.
2.Blokowanie respa:
Mi tam wissi.
3. Stamina:
Popieram i tak niegra sie wiecej nic 8h dziennie, chyba ze raz na jakis czas.
4: Bot w tibi:
Kto teraz na battle bije z bota? pfff... teraz sie uzywa hotkeya zeby w ludzi trafiac mniej meczonce.
5. Uhanie na hotkeyu:
Tak jak wyzej Kto teraz sie uha na hotkeyu? Kazdego bot uha automatycznie to jest bardziej bezpieczne np. zanim zareagujesz na to ze masz malo hp troche minie i zanim wcisniesz hotkeya tez minie duzo czasu i mozesz pasc a bot odrazu reaguje na zmiane hp..
6. Npc:
Good job nic dodac nic ujac

Takie jest moje zdanie na ten temat wiec boty dalej beda uzywane pfff.. jak by cipowie chcieli usunac boty to by musieli wprowadzic wszystko co jest w TibiaBot NG ^^

hahahahah co wy myslicie ze taki 25 sorc zabije 50 knighta?? xD zobaczymy co powie jak mu sie mf i runy skoncza bo taki sorcyk se wezmie 2 bp sd i z 3 bp mf i zobaczymy kto tu taki masta w pvp bedzie... albo taki 70 sorc vs 70 knight beda takie same szanse jak teraz i tak sorc uzywa bota wiec bedzie trafiac najta (no chyba ze niema ale to juz sie zadko zdaza w tych czasach)a runy mu sie szybko skoncza bo ma malo capa a najcik ma z 10bp uh wiec i tak sorc go latwo niezabije
z 2-3 sd = 1 uh knighta wiec niema co sie martwic musial by sorc nosic conajmiej 20 bp sd -.- a to niemozliwe bo musi jeszcze przeciesz manasy miec bo bez nich padnie odrazu heh...

styku
18-07-2006, 16:51
W takim razie niby co mam robic jak mi sie skonczy stamina? Stac jak noob pod depo? Musze sie wylogowac aby zregenerowac sily (Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie.) inaczek bycie online nie bedzie mialo sensu.

Co z tego wynika ze nie tylko sie wylogowac, ale czekac dwa razy dluzej niż expilem zanim znowu bede mial oplacalna ilosc wytrzymalosci na expa.
Dokladnie tak.
Jezeli grasz codziennie po 8h+ to update Ci dobrze zrobi.

@Styku
Po 1. Klient nasz Pan , a nie sługa. Więc powinni wszystko robić , żebym nam się lepiej grało bo za to płacimy.

Po 2.Chłopak wyżej mówi dobrze BO on wydaje kasę i ma wymagania

1. Jak dla kogo. Kupujac PACCa swiadomie akceptujesz warunki postawione przez CipSoft. Nie aceptujesz - nie kupuj.

2. On wydaje kase i on ma wymagania. Racja. Wymagania to on se moze miec, dla CipSoftu liczy sie to ze dostaje kase. A pozatym jakie on ma wymagania? Chcialby grac cale trzy miesiace bez przerwy? Z tego co on napisal, ze po upie bedzie sie musial ograniczyc do grania 8h dziennie... IMO to to jest chore, ale to juz jego problem, nie moj, wiec sie tym nie przejmuje.

Tajwan
18-07-2006, 16:55
Moim zdaniem wszystko było by ok gdyby nie to walenie z runek na battle w ludzi.

Co do tego expienia przez 56 godzin to dobry pomysł bo jak napisał Keel będzie więcej wolnych expowisk. Czeba wziąść także pod uwage że jak będzie dużo ludzi wylogowanych czekających na odnowienie się energi to będzie też mniej PK oraz mniejsze kolejki.

Picasso
18-07-2006, 17:04
Ale wy narzekacie :F

Przeciez jesli shooter na jakims huncie zwinie loota to knight olewa go i wraca do depo -.- Przynajmniej ja bym tak zrobil. Zaufani ludzie beda huntowac dalej tak jak to bylo do tej pory bez zadnych walkow (a moze i nawet lepiej bo bloker nieczego nie zwinie bez wiedzy shootera).

Stamina - mnie to szczerze mowiac gowno obchodzi bo i tak nie gram jak niektorzy po 15h na dzien ;)

Jedynie to celowanie z battle list jest glownym bledem tego update`u (ja i tak gram na non-pvp wiec mi to rybka uheahueua xD)

Bardon
18-07-2006, 17:05
Popieram pana ktory wysmial ludzi ktorzy sie boja ze nie beda mogli expic 8h+ choc nawet 30lvl+ nie osiagneli... Teraz zeby jakos wyexpic na lvl bedzie trzeba przemyslec gdzie i jak i ile !! CZego sie martwicie Ci co siedza w tej grze po uszy beda musieli sie pogodzic i grac a Ci co jeszcze nie siedza wezma gre na dystans i beda grali 4FUN!! i dzieki temu moze juz nie bedzie przypadkow "bronienia TIBI krzeslem'' co jest kretynizmem

$%&$
Moze w next prima aprilisowmy newsie napisac lepszy program upade... i moze Cipsoft to wezmie i przemysli...

@#%$@
Co do EO PO tym upadzie bedzie expil wolniej i nie bedzie musial (chyba) sie martwic ze go ktos przescignie.....

siniestro
18-07-2006, 17:10
nie wiem czy ktos to napisal wczesniej ale nie czytalem caleg otematu <65+ stron omg> no wiec to lootowanie bedzie dotyczyc tez pvp enforced?

Corso
18-07-2006, 17:11
Ale wy narzekacie :F

Przeciez jesli shooter na jakims huncie zwinie loota to knight olewa go i wraca do depo -.- Przynajmniej ja bym tak zrobil. Zaufani ludzie beda huntowac dalej tak jak to bylo do tej pory bez zadnych walkow (a moze i nawet lepiej bo bloker nieczego nie zwinie bez wiedzy shootera).

Stamina - mnie to szczerze mowiac gowno obchodzi bo i tak nie gram jak niektorzy po 15h na dzien ;)

Jedynie to celowanie z battle list jest glownym bledem tego update`u (ja i tak gram na non-pvp wiec mi to rybka uheahueua xD)

To powiedz mi po co Knight ma poświęcać swój czas, jeśli może być wylogowany i odrabiać Staminę ? ?B)

Widać, że nie grasz dużo, masz zaledwie (pewnie długo robiłeś) 24 lvl...

PeTeRsOn
18-07-2006, 17:18
+ Anty kradziez lota
+ Stamina (9 latki nie beda graly 24/7 ;])

- Strzelanie z run na battle (niszczy knightow)

Choc co do update ja jastem jak najbardziej na + :)

Spalony
18-07-2006, 17:22
To powiedz mi po co Knight ma poświęcać swój , jeśli może być wylogowany i odrabiać Staminę ? ?B)

Widać, że nie grasz dużo, masz zaledwie (pewnie długo robiłeś) 24 lvl...

Boże ale Ty się wymądrzas o lol grasz w tą tibie pewnie 2-3 miesiące kupiłes jakiegoś 56 lvl na allegro omg i kozaczysz ze nie znamy urokow starej tibi i sobie w opisie je-bnales "old tibia back plx" zeby przykozacyc ze on te stare czasy pamieta. Bardziej od Ciebie szanuje tego 24 lvl ktory robil to nawet 3 miesiace odkrywajac uroki tibi niz Ciebie ktory zapewne kupiles albo z 8 kolegami grales..

a i jeszcze jedno CI powiem
Je-bać Pogoń Szczecin

Picasso
18-07-2006, 17:28
@Corso

Faktycznie zabicie jednej czy dwoch hydr to kupa czasu dla knighta :F

Ruszajac na hunt bloker dowiaduje sie o uczciwosci shootera w pierwsze w 5 minut (moze nawet krocej). No ale dla ciebie to pewnie straszne bo bedziesz musial 10 minut odpoczywac(ale co ty bedziesz robil bez tibii przez 10 minut?)

Moze i mam 24lv ale zapewniam cie, ze gram w nia od bardzo dawna i pamietam jeszcze czasy celowania z battlelist do playerow.

Pieprzycie jakies glupoty, ze konczycie z gra, ze to zle i tamto a po update i tak dalej bedziecie katowac tyle na ile tylko wam stamina pozwoli ;-)

Corso
18-07-2006, 17:30
Boże ale Ty się wymądrzas o lol grasz w tą tibie pewnie 2-3 miesiące kupiłes jakiegoś 56 lvl na allegro omg i kozaczysz ze nie znamy urokow starej tibi i sobie w opisie je-bnales "old tibia back plx" zeby przykozacyc ze on te stare czasy pamieta. Bardziej od Ciebie szanuje tego 24 lvl ktory robil to nawet 3 miesiace odkrywajac uroki tibi niz Ciebie ktory zapewne kupiles albo z 8 kolegami grales..

a i jeszcze jedno CI powiem
Je-bać Pogoń Szczecin

Po 1. Gram w tibie 2-3 lata a nie 2-3 miesiące
Po 2. Nie kupiłem tej postaci , tylko 100% jest moja i nie mam czym kozaczyć.
Po 3. Znam kilka uroków Tibia i Tajemnic np(Zakamarki Deserta) Pewnie taki noob jak Ty tera myśli co powiedzieć bo nie ogarniasz co tam moze być:baby:

A z tym co napisałeś na koniec to sam przechodzisz siebie , pokazałeś jaki jesteś cfaniak , powiedziałbym Ci co ty mozesz je-bac ale nie bede sie zniżał do Twojego poziomu

Rtoip
18-07-2006, 17:39
Kradzierz loota: bardzo dobrze, chociarz mogło być na 20-30 sek.
Resp na wyzszych i nizszych poziomach: nie wiedziałem nawet że cos takiego jest. A jesli było, to bardzo dobrze.
Statki: nigdy nie widziałem zeby ktoś komuś blokował (non-pvp)
Runy z battle: przybędzie więcej sorcow i drutow na pvp i pvp-enf, a Knighci dostaną kopa, ale mnie to nie obchodzi (non-pvp)
Stamina: EXTRA POMYSL!! Teraz taki co gra 8 h dziennie będzie grał tyle co grający 12h bez straty tego expa!!!

Hotkeye: którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty
Teraz wzmocnili nie tylko knightow Uhaniem i IHaniem, ale też sorcow MFami i Rookstayerow LFami na np. Goblin Hell

Oprócz nowych, excytującyc terenów, straszliwych bestii i wielu nowych questów, update wprowadzi także zmiany w samej grze, by była ona bardziej wygodna i uczciwa dla graczy.
Będzie to najlepszy Update. (przynajmniej wg mnie) :)

Cashtan
18-07-2006, 17:42
@matey 14
Chcesz normalna gre MMORPG ktora jest darmowa?
prosze bardzo www.kalonline.com
3 profesje, nie ma zadnych premium acc wszyscy sa rowni.
Grafika lepsza niz w Gothic 2 poogladaj sobie screeny.
Zatkalo :] ?

Edit:
Jescze cos: Gra jest nowa, sa dopiero 2 servy, ale da sie grac.
Zasady sa takie, mozna z kims rozpoczac duel. Wpisujesz /duel nick postaci i juz sie bijecie jesli ona wyrazi zgode.
PKowac mozna tylko ze specjalnym helmetem ktory jest dosc drogi (300k chyba) i wtedy nick zmienia ci sie na "ASSASIN"
Mozna tez pimpowac bronie, kupowac jakies kamyki, czesci, i powstaja np. luki (na tym sie znam bo mam archerke) Grade 46 + 4 np. i on dodaje cos tam hp, many, skilla :P
Tylko takie dobrze wypimpowane luki kosztuja ponad 1 mln :(

PS. I nie martw sie o lagi, sam mam 160 kb/s a powaznie przycina tylko w miescie, gdzie na ziemi siedzi 500 ludzi (bo mozna otworzyc wlasny sklepik od 11 lvla chyba, dajesz przedmioty i wyznaczasz cene :P ktos podchodzi i kupuje, ale mimo tych lagow przedzieram sie przez miasta i potrafie cos kupic.
Na deadzie tracisz tylko troche expa (chyba ze na wyzszych lvl) Tylko ty mozesz zebrac loota z potwora ktorego biles. A jak bily 2 osoby to ta ktora zadala wiecej obrazen. Zupelnie jak teraz bedzie w Tibi :]

No dobra rozgadalem sie :P

Oerta
18-07-2006, 17:49
no więc zaczynamy:
-Stamina=nic nei zmienia dla normalnych graczy wręcz jest lepiej!!!
Nie będzie botów które expią za ciebie 24/dobe.Zaszkodzi to tylko uzależnionym.
-Resp=Tu wszyscy są za(chociaż przy tym)
-Loot=ZA!!!Koniec thiefów na non-pvp i na rooku!Blokerzy wcale ciężko nie mają,mogą przecież otworzyć i zobaczyć co jest,może blokerzy chcą jeszcze przy tym ukraść ;)
-Hotkeye=Zdecydowanie nie,ale z jednej strony też zaczniemy wykorzystywać magic walle i inne rzeczy....
Czyli update na drobny plus wychodzi

P.S.: Corso gówno nas obchodzi który masz lvl i czy go kupiłeś i nierozumiem cie co ty się czepiasz do wszytkich ludzi którzy mają mały lvl!
P.S.2: Niektórzy z was gadają jak uzależnieni,znajdzcie se inne zajęcie oprócz grania w tą gre,pokopcie piłke,pójdzcie na basen czy inne rzeczy.

Corso
18-07-2006, 17:52
P.S.:[/B] Corso gówno nas obchodzi który masz lvl i czy go kupiłeś i nierozumiem cie co ty się czepiasz do wszytkich ludzi którzy mają mały lvl!

Odpowiedziałem tylko na pytanie kolegi wyżej

P.S. Co będzie jeśli ustawię sobie autouhanie na F1 , wciśnę F1 i z jakiejś niewiadomej przyczyny, nie zadziała i ja padnę , to co wtedy ?

Cieniobójca
18-07-2006, 17:57
Kompletny nonsens z tym battle-strzelanie do ludzi bo teraz wogóle nie będzie sie liczył skill(umiejętności) gracza. Jakiś newbie może sie równać ze starym wyjadaczem który gra od 3 lat..

Defroy
18-07-2006, 17:58
Mowisz ze super bedzie bo ludzie beda mogli grac 8h dziennie ,nie wiem czy to jest super bo przy smierci na takim 80+ tego samego dnia nie odrobisz juz lvl , a wiadomo ze nikt nie chce sie cofac :P Wydaje mi sie ze Cip Soft chce na sile uszczesliwic ,teraz mozna powiedziec wszystko jest jasne.Pamietam te trapy na ktorych nie mozna bylo sie uhac fire bomb po ktorej nie mozna bylo czlowieka popchnac,zlurowane gsy,dragi, to bylo cos to mozna bylo nazwac pvp :D Mowicie ze teraz jest lepiej , a pomyslcie jak nazakaliscie na to jak poszczegolne osoby trafialy w was.Mowicie ze sorkiem bedzie tak super sie gralo moze i tak,ale sila jego jest taka iz dziala tez na niego.50lvl wpadaja dwa 30 lvl i prawie pada ktos na combo.Pamietac tez trzeba ze wysokie lvle wlasnie hackowane byly przez uzywanie botow,macro itd.Moim zdaniem powinien byc codzienny update ktory uruchamial razem sie z resetem serverow ,ktory by zmienial szyfr.A wtedy nikomu nie chcialo by sie robic bota na 1 dzien?..

Corso
18-07-2006, 18:01
@Defroy

Popieram Cie , dobrze mówisz , chybatrafiłeś w sedno sprawy , tak by było chyba najlepiej

Xoligor
18-07-2006, 18:19
@matey 14
Chcesz normalna gre MMORPG ktora jest darmowa?
prosze bardzo www.kalonline.com
3 profesje, nie ma zadnych premium acc wszyscy sa rowni.
Grafika lepsza niz w Gothic 2 poogladaj sobie screeny.
Zatkalo :] ?

Edit:
Jescze cos: Gra jest nowa, sa dopiero 2 servy, ale da sie grac.
Zasady sa takie, mozna z kims rozpoczac duel. Wpisujesz /duel nick postaci i juz sie bijecie jesli ona wyrazi zgode.
PKowac mozna tylko ze specjalnym helmetem ktory jest dosc drogi (300k chyba) i wtedy nick zmienia ci sie na "ASSASIN"
Mozna tez pimpowac bronie, kupowac jakies kamyki, czesci, i powstaja np. luki (na tym sie znam bo mam archerke) Grade 46 + 4 np. i on dodaje cos tam hp, many, skilla :P
Tylko takie dobrze wypimpowane luki kosztuja ponad 1 mln :(

PS. I nie martw sie o lagi, sam mam 160 kb/s a powaznie przycina tylko w miescie, gdzie na ziemi siedzi 500 ludzi (bo mozna otworzyc wlasny sklepik od 11 lvla chyba, dajesz przedmioty i wyznaczasz cene :P ktos podchodzi i kupuje, ale mimo tych lagow przedzieram sie przez miasta i potrafie cos kupic.
Na deadzie tracisz tylko troche expa (chyba ze na wyzszych lvl) Tylko ty mozesz zebrac loota z potwora ktorego biles. A jak bily 2 osoby to ta ktora zadala wiecej obrazen. Zupelnie jak teraz bedzie w Tibi :]

No dobra rozgadalem sie :P

Oglądłem galerie i nawet fajan grafika . A ile ta zajmuje miejsca :P.

Cashtan
18-07-2006, 18:22
Nie pamietam dokladnie, instalka jakies ~230 mb wiec nie jest znowu gigantyczna :P

de_stroyer
18-07-2006, 18:50
Bardzo dobry update!

1. Koniec z sharerami, nikt poza nimi nie gra w taki sposób żeby ten update mu przeszkadzał...
2. Koniec z kradzieżami loota. To mi się jeszcze bardziej podoba! Dla blokerów absolutnie żadna przeszkoda, przecież rotworma i tak nikt nie blokuje a poczekać na spawnie dragon lorda kilka sekund dłużej to żaden problem.
3. Celowanie z okna battle. PKerzy i inne noobki przecież i tak używali bardzo często boty do celowania w battle list. Teraz przynajmniej przed tym będzie się można bardzo skutecznie bronić (hotkeys) a także takiego PK skutecznie skontrować (ja też mam celowanie).
4. Pomysł z kapitanami również bardzo udany.

W zeszłym roku wywalili z gry farmy druidów i utrudnili makrowanie teraz usuwają z gry kolejne chore zjawiska. W przyszłym roku można się spodziewać w wakacje kolejnych zmian sprawiających, że gra w Tibie będzie jeszcze bardziej uczciwa i w końcu noobki, dzieci neostrady oraz sharerzy zupełnie przestaną w to grać :) To bardzo dobry update, w końcu nie będę się zastanawiał czy dobrze zrobiłem kupując PACC. Jak komuś się update nie podoba to uciesze się gdy przestanie grać (oszukiwać).

Provezano
18-07-2006, 18:54
Co do tego uhania..TBI mialo kiedys taka funkcje ,ze sie na hotkeyu przypisywalo "/uh" ,postac automatycznie sie uhala.I z tym strzelaniem na battle list tak samo tylko pisalo sie "/sd" na hotkeyu

Khazam
18-07-2006, 19:02

Czemu jest noobem?? Bo nie gra 15h dziennie? Moglbys mi to wytlumaczyc?

Odpowiedziałem tylko na pytanie kolegi wyżej

P.S. Co będzie jeśli ustawię sobie autouhanie na F1 , wciśnę F1 i z jakiejś niewiadomej przyczyny, nie zadziała i ja padnę , to co wtedy ?

Prawdopodobnie przy nastepnym logowaniu pojawisz sie w temple. Moze to i dziwne ale zwykle tak sie dzieje.

Jedyna rzecza, ktorej nie potrafie zrozumiec jest celowanie przez battle+hoty na uhy itd...

Ale poczekamy zobaczymy.

I blagam ludzie przestancie pisac o tym, ze knighci na huncie nie moga zbierac lootu, jak juz kilka osob napisalo, prawdopodobnie ludzie z party beda mogli zbierac loot.

Corso
18-07-2006, 19:06
Bardzo dobry update!

2. Koniec z kradzieżami loota. To mi się jeszcze bardziej podoba! Dla blokerów absolutnie żadna przeszkoda, przecież rotworma i tak nikt nie blokuje a poczekać na spawnie dragon lorda kilka sekund dłużej to żaden problem.

Może na spawnie z DL'ami nie jest to problem , ale już z hydrami to tak... ponieważ można przez ten czas już wyciągnąć nastepną, a przecież traci się cenny czas na loocie tylko.. i przytym Shooterzy wolniej expią.

3. Celowanie z okna battle. PKerzy i inne noobki przecież i tak używali bardzo często boty do celowania w battle list.

Może zdradzisz mi tą tajemnicę ? Od kiedy noobki mają boty...?

Teraz przynajmniej przed tym będzie się można bardzo skutecznie bronić (hotkeys)

No tak to będzie dla Ciebie skuteczna obrona skoro sam nie potrafisz się uhnąć.

Conrado_161190
18-07-2006, 19:08
Trenienie na dwarfach w kazoo bedzie zajebi***(na 2 pietrach bedzie mozna:D ). Ciekwae czy w hotkey bedzie mozna przypisac manasy :D

bl@di
18-07-2006, 19:11
@ Croso
mówisz że level wypowiada sie jakby byl niewiadomo kim a ty kim jestes?
nie miales nigdy 60 lvl i sie wypowiadasz jakbys byl pracownikiem cipsoftu.
i to ciebie mi jest żal, on wypowiedzial tylko swoje zdanie a ty go krytykujesz n/c

na marginesie <jebac pogon jebac !>

Harry Xin
18-07-2006, 19:15
Jedyne co mi się tak nie za bardzo podoba to zmęczenie. Są wakacje i jest czas pograć. Jak przekroczę 8 h dziennie to co pewien czas bedę musiał robić przerwę. :( Chyba, że klient się kapnie, iż nie expie tylko np. przerzucam lootbaga (a często to robię :p) no to spox. Tylko nie mam pojecia jak mają zamiar to zrobić.
@edit
Ale nawet to zmęczenie by uszło, gdyby zlikwidowali soule. Przelogowałbym się na inną postać i porobiłbym sobie runy. Ale tak odnawiać soule i właściwie nie grać danym charem to tak trochę szkoda...
P. S.: Sorry, że tak późno zmodyfikowałem posta ale miałem problemy z netem. :(

Corso
18-07-2006, 19:16
@ Croso
mówisz że level wypowiada sie jakby byl niewiadomo kim a ty kim jestes?
nie miales nigdy 60 lvl i sie wypowiadasz jakbys byl pracownikiem cipsoftu.
i to ciebie mi jest żal, on wypowiedzial tylko swoje zdanie a ty go krytykujesz n/c

na marginesie <uwielbiam jeść bananyac pogon uwielbiam jeść bananyac !>

I tu się mylisz.... Choćby tą postaciom miałem 60 lvl ale wojna wybuchła i 4 lvle straciłem , a Berylia nie jest jedynym servem na którym grałem.

P.S. To masz fajnie jak lubisz jebać Pogoń jebać , Bydgoska kurwo!!

Valest
18-07-2006, 19:24
Nie trzeba miec 60lv zeby umiec grac...... wystarczy nie byc Debilem ....... Niektórzy maja po 100 i im lv odbija do glowy @Corso ten typ to jakis debil........

Corso
18-07-2006, 19:26
@Valest
No właśnię zauważyłem, że ma coś nie tak z głową.
Ale jestem ciekaw jednego Bl@di czy tez moze Blondi ? To takie troche kobiece co ? Czyzby dziewczynka bawiła się na internecie ?:)

Pozdro dla Kibiców Pogoni:D

bl@di
18-07-2006, 19:27
@croso
tak btw. jestes juz hanted na berylce bo ja tam mam old chara z 74 lvlkiem :)
@re up
skoro ja jestem debilem to kim jest croso jak pisze posty <pacz 2 strony wczesniej>
zal mi was

bl@di
18-07-2006, 19:27
@croso
@re up
skoro ja jestem debilem to kim jest croso jak pisze posty <pacz 2 strony wczesniej>
zal mi was

SRYYYYY FOR DOUBLE POST, lagi

Corso
18-07-2006, 19:31
@croso
@re up
zal mi was

SRYYYYY FOR DOUBLE POST, lagi

Dobrze jeżeli tego pragniesz, żeby cię zrokowali to oki.
Proszę podaj mi tylko Name....
Tera po wygranej wojnie na Berylce nikt mnie nie ruszy :D :D B)

Valest
18-07-2006, 19:32
@Coros
Pogoń na Zawsze!!!!!!!!!!MKS RLZ :D:D

@Up to i tak nie zmienia faktu ze masz coś z główą a zaraz zobacze co pisał 2 strony wczesnije......

de_stroyer
18-07-2006, 19:35
Może na spawnie z DL'ami nie jest to problem , ale już z hydrami to tak... ponieważ można przez ten czas już wyciągnąć nastepną, a przecież traci się cenny czas na loocie tylko.. i przytym Shooterzy wolniej expią.LOL! Stary to tylko 10 sekund. Ile hydr zabijasz w 10 sekund, że to dla Ciebie taka strata? Albo spytam się ile w ogóle hydr zabijasz w czasie jednego hunta? Powiedzmy, że zabijasz 30 hydr z kumplami tak? 30*10 sekund to wychodzi aż 5 minut straconego czasu :baby:
Może zdradzisz mi tą tajemnicę ? Od kiedy noobki mają boty...?Wystarczy spojrzeć na Allegro. Za 7 do 10 zł takie zestawy botów chodzą. Inne źródło to np. strona zaprzyjaźniona z naszą tibia.pl, jest tam bot do ściągnięcia za free nazwy nie wymieniam bo i tak łatwo znaleść :) Innych botów nie wymieniam bo o takich rzeczach na tym forum zdaje się nie wolno mówić :) Jednak jak ktoś dobrze poszuka to znajdzie i wcale nie musi być od razu zhackowany a to dlatego, że niektórzy ze sprzedarzy botów zrobili sobie biznes i wolą mieć dobrą reputacje żeby więcej osób używało właśnie jego bota :)
No tak to będzie dla Ciebie skuteczna obrona skoro sam nie potrafisz się uhnąć.Nigdzie tam nie pisałem, że się nie umiem uhać, miałem raczej na myśli mniej doświadczonych graczy. A nawet gdybym nie umiał to piszesz to bo brak Ci argumentów i próbujesz ze mnie 'szachistę' zrobić :)

Corso
18-07-2006, 19:40
Nigdzie tam nie pisałem, że się nie umiem uhać, miałem raczej na myśli mniej doświadczonych graczy. A nawet gdybym nie umiał to piszesz to bo brak Ci argumentów i próbujesz ze mnie 'szachistę' zrobić :)

Stary, Niestety ale mnie rozgryzłeś xddd ale nie zmienia to faktu ze Bl@di to dziewczyna!! i ze ma nie pokolei w głowie i że ten uptade jest nienajlepszy , a pozatym POGON RULEZ

Wojtus the pall
18-07-2006, 20:04
z otwieraniem potworkow to jest kompletna klapa spojrzcie jakis knight blokuje domonka na swiecie pvp. zblokowal go i mu zabral

lordvatt
18-07-2006, 20:05
JAKO NIEGRAJAcY OD DAWNA:
Kocham cipsoft :) jak tak dalej pojdzie to sami sie zrujnuja i/badz co lepsze moi koledzy przestana grac w tibie i moje podworko(dziecinstwo?) nie bedzie takie posrane.Juz nie moge doczekac sie nastepnych updatow :).

JAKO GRAJACY KIEDYS:
Wszystkie pomysly sa skopane na maxa, start:
Celowanie z battle listy:szczegolnie przyda sie lamerskim n00bom pochodzacym najczesciej z kraju "POLSKA" i "BRAZYLIA"
na wojnie z pewnoscia sie NIE PRZYDA bo tam zeby kogos zabic trzeba go najpierw zbloczyc.
RUNY w hotkeyach: Teraz wiemy ze knight nigdy nie padnie bo "nietrafi uhem"
przy blokowaniu. W dodatku razem z celowaniem z battle listy znowu poszerzy grono lamerskich n00bow pochodzacych najczesciej z krajow "POLSKA" i "BRAZYLIA".
OTWIERanie potworkow: Szczegolnie przyda sie dla ludzi ktorzy nie maja stalej zaufanej ekipy na potworki na ktore trzeba chodzic z blokerem.
Knightowi to jest jak nuz w plecy (pierwszy widzi = pierwszy kradnie=uhy,manasy,Equip)szczegolnie jesli huntujemy z nieznana nam do tej pory ekipa.
STAMINA:
Porazka na calej lini dla nalogow, a takich w tibi nie malo. (patrz poczatek posta, patrz moi koledzy (dla mnie to pasuje :) )

Wy tibijscy gracze jestescie chyba najbardziej wytrwalymi graczami na swiecie
w wiekszosci gier "zmiany mechaniczne" tak drastyczne jak w tibi wiaza sie z odejsciem ponad 30 PRoCENT(tutaj mial byc symbol PROCENTOW ale nie dziala :|) graczy.

NIe gram w tibie. PRzez wzglad na moich kolegow mam nadzieje ze cipsoft popsuje ja jeszcze bardziej.

Tasiorstrasz
18-07-2006, 20:12
Nasza petycja na forum tibia.com :

http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1308067

Tarantallegra
18-07-2006, 20:16
Powiem tak, jesli to nie jest żart ze storny cip softu to ja szukam innego mmorpg, przecież knight juz nawet nie moze loota zgarniac -.- Stamina mi zwisa.
Battle list i pvp? no to teraz 99% wybieranych profesji to sorc/druid bedzie. Brawo CIPy, brawo.

de_stroyer
18-07-2006, 20:17
z otwieraniem potworkow to jest kompletna klapa spojrzcie jakis knight blokuje domonka na swiecie pvp. zblokowal go i mu zabralTeraz jest z kolei problem z uczciwymi blokerami np. nie powie o wszystkich wylootowanych itemach. Po update sytuacja się odwróci i knight będzie musiał znaleść zaufanyego kumpla sorca/palka. Z resztą całkiem możliwe, że knight będzie mógł obejrzeć loot ale nie będzie mógł go wziąść w takim przypadku sytuacja będzie najuczciwsza, bo wszyscy biorący udział w polowaniu zdążą zobaczyć co wyleciało z potworka, a już na głowie tego kto to weźmie będzie jak to podzielić. Oczywiście jak ktoś się nie podzieli to naraża się na utratę kumpla/hunta.

Duke Dran
18-07-2006, 20:22
Powiem tak, jesli to nie jest żart ze storny cip softu to ja szukam innego mmorpg, przecież knight juz nawet nie moze loota zgarniac -.- Stamina mi zwisa.
Battle list i pvp? no to teraz 99% wybieranych profesji to sorc/druid bedzie. Brawo CIPy, brawo.

Polecam wow'a

Prostyy
18-07-2006, 20:24
ja mysle ze petycja nic nie da bo jak cipsoft ma zrobic update to i tak go zrobi

+++ jak dla mnie anty thief (i'm paladin)
+ resp

------ battle list

pijopiwnik
18-07-2006, 20:42
szkoda, że nie zrobią takiego update, w którym był by potrzebny pacc to zabierania loota z moba

jak sie nazywała oficjalna stronka tibii???? aha już wiem WWW.ZAL.PL

Rekin Master
18-07-2006, 20:42
Znalazłem kolejny + dla postaci magicznych, w czesci palka:
Postac może expować 7h dziennie, mamy danego 150lvl knighta oraz 150lvl sorcka/druta
Od dawna wiadomo, że w biciu najwiekszej ilosci expa w 1 dniu wygrywa sorcek, a miesiecznie knight.Dlaczego?Poniewaz taki 150ms potrafi zrobic setki k expa w godzine expiac na demonach lub innych poteżnych potworach.Aby uzbierac na nastepne runy musi sprzedac loota.Teraz nie ma z tym problemu, poniewaz wylogowywuje glowna postac regenerujac energie i wysyla loota na inna postac,gdzie sprzedaje loota. A taki rycek nie moze wbic tyle expa na np. OF, co sorcek w tym samym czasie na tych "poteznych potworach".
Wniosek: EO jak i Sero niedlugo przestana byc najlepsi :P
Rekin :)

Adik257
18-07-2006, 20:44
ej a moze Cip-owie zrobia ze nie beda mogli strzelac za pomoca listy battle PK-erzy... mi by to sie podobalo... by ci pieprzeni Pkerzy srali a nie huntowali... by zaatakowali kogos i by wytrzeszczyli oczy i zaczeli spierdzielac ;]

Pozdro ;*
P.S. 3majcie sie knighci :).... uszanowanie dla knightow ktorzy mimo wszystko beda grali w Tibie :) naprawde ;]

Daniellek
18-07-2006, 20:53
Wcale ten update nie będzie fajny... znowu kolejna plaga sorków i drutów... A to czasowe zabieranie jest do dupy bo jesli knight bloczy stworka to on powinienen pierwszy zgarniac loot !! CIP soft !! opamiętajcie się i nie niszczcie tej gry !! Powinniście zrównać siły knightów z sorkami !!!!!!!!!!!!!! CIPSOFT zepsuje tibie dla PIENIĘDZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Knajci szykujcie się nadchodzą "chude lata" !!

Defroy
18-07-2006, 21:00
Nasza petycja na forum tibia.com :

http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1308067

Skopiowales cala moja liste z tibia.pl ,i jeszcze wpisales jakbys ja sam utworzyl ehh noob pls?

Dariusz
18-07-2006, 21:05
Jak zwykle rozpaczacie... Ehhh a za miesiąc dwa będzięcie błagać o kolejny update;p

Hell Cast
18-07-2006, 21:05
Wszystko mi się podoba, no może oprócz tego strzelania na battle list... ale co tam.. jakoś przeżyję :(

Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż :p, prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?:D

Vrael
18-07-2006, 21:11
Omg... O ile mój pierwszy post był w miarę ładnie i składnie napisany o tyle ten będzie zawierał bluzgi ;ppp

Napisałem pierwszego posta, wtedy były ze 2 czy 3 posty przede mna, a w tym czasie pojawiło się mase komentów, które dopiero teraz przeczytałem.

LUUUUUDZIE!!! Właściwie zwracam się tu do noobów-nie ludzi, czyli do low lvlowych knighów płaczących nad pomysłem z lootem.

Po pierwsze plebs (czyli wy) nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Czy wy jesteście aż tak ograniczeni? Przecież wyraźnie pisze że nie można wziąć ciała przez 10 sec... otworzyć MOŻNA!!!!! A wy płaczenie (oj było takich textów trochę) że nie będziecie mogli ciała otworzyć...

Po drugie płaczecie że teraz nieznany shooter będzie mógł loota kraść. A co? Nie podoba się zamiana ról, tak? Kiedyś shooter mógł być okradany, teraz wy i to się wam nie podoba. Oczywiście niestety wasze przemyślenia (błędnie oparte na tym że ciała nie da rady otworzyć) są nieprawdziwe gdyż ciało otworzyć może też bloker i zobaczy czy shooter czegoś nie weźmie.

Następną polewke mam z kolejnych noobów którzy płaczą nad pomysłem ze staminą. Połowa z was nie ma nawet 30 lvla i już się plebs kufa boi że im 7h expa nie wystarczy. Pewnie połowa z was na hunty idzie z połową bp uhów (knight) lub połową bp manasów (sorc) i wychodzi po 20 minutach jak capa na loota nie ma (bo o lootbagach plebs nie słyszał).
Wię co wy się kufa boicie że grać nie będziecie mogli?
Teoretycznie będzie można EXPIĆ (nie grać) 8h... To jest strasznie dużo. 8h expa dziennie samego hunta w zupełności wystarczy. I to dzień w dzień. Pisząc pierwszego posta bałem się czy te liczby są dobrze dobrane. Teraz pomyślałem że są idealnie wybrane. Jeśli 2 min offline dają 1 min hunta to jest po prostu boskie rozwiązanie jak ktoś to przemyśli. No ale plebs który i tak w połowie tego nie wykorzysta już płacze. Taka rola noobów...

Jeszcze mam wiele innych zarzutów do niestety mniej inteligenten części tego dforum ale już mnie palce bolą od tego pisania i stwierdzam że te trzynastolenie dzieci nie są warte tego bym tracił na nie kolejne 10 min (tyle by mniej wiecej zajelo pisanie posta, i tak od polowy polskich znakow przestalem uzywac).

Lol masz racje ale pvp nikt nie usprawiedliwi w taki sposob...

Hell Cast
18-07-2006, 21:18

No cóż, przyznam że też nie cierpię acc sharerów, ale mi chodzi raczej o tych ok. 100 lvli w miesiąc na nowych serwerach :) Pozdro.

Czarna_Mamba
18-07-2006, 21:20
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?

Ziściło się... Najgorsze. Moja mama będzie zadowolona :) Nie po to spię codziennie po 15 godzin, aby teraz nie móc nadwyżki energii wykorzystać na Tibię! Ahh, połażę se po mieście.

Miłego Wieczoru.

Daniellek
18-07-2006, 21:31
@Hell Cast
Cytuję: "Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż , prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?"

koleś jesteś śmieszny, czytasz dobrze newsy ?? "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu"

Rogue
18-07-2006, 21:45
Heh , mysle ze Cipy zacyznaja dbać o zdrowie psychiczne graczy. :P Znam paru ludzi ktorzy siedza po 10-15 h dziennie na tibi...oni ni e sa normalni B) cieszcie sie ze o was dbaja!

Ertil
18-07-2006, 21:46
@Hell Cast
Cytuję: "Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż , prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?"

koleś jesteś śmieszny, czytasz dobrze newsy ?? "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu"

Nie wiem czy wiesz ale zadać/dostać hita lekko sie różnią.

Neftanger
18-07-2006, 21:53
Boże... Całe szczęście, że już w Tibie rl nie gram : P
All gut, tylko to celowanie z run w battle najgorsze! -.-
Najlepiej to codziennie patrzyć na swój świat ile jest sorców, druidów, palków, najtów, potem po update po kilku dniach zobaczyć ile będzie sorców i druidów... Pewnie znacznie więcej :P No chyba, że dadzą coś jeszcze bardziej gorszego dla sorców... Czary więcej many? Tak, było by dobre, ale dla ludzi to nic, przeczekać troche czasu... Mam 1 pytanie: Czy wiecie, czy te potwory z konkursu Frankensteina - Ci co wygrali - dojdą po update? :>
Z góry thx za odpowiedź. =)

Marczio
18-07-2006, 21:58
Od dzis kazdy polack retarded ass moze byc evul pekay jesli tylko zainwestuje w runy.

Ertil
18-07-2006, 22:00
A moim skromnym zdaniem, myślę, że stamina to genialny sposób na pozbycie sie sharerów. Kto grając sam wytrzyma 2 doby bez snu? Może to i jest możliwe, ale wtedy człowiekiem powinien zająć się specjalista. Tak więc jestem zdania, że stamina to ogromny plus dla uczciwych graczy i wcale nie jest wyrokiem dla h lvli , tylko dla nieuczciwych sharerów. A nie każdy hlvl jest sharerem ( chociaż większość)

Jedynym minusem zbliżającego sie updata jest celowanie z run. Sytuacja hipotetyczna 60 knight expi sobie na guardach, wpada 2 sorców zaczynają go lać. Ponieważ wszystkie strzały mają 100% skuteczność knight nie ma zadnych szans uratowania sie, poniewaz jak (zapewne nie) wszyscy wiemy knight nie uhnie sie za full hp nigdy, tak więc knight bedzie latwym lupem nawet dla 2 sorcow o podobnych lvl strzelajacych tylko i wylacznie z sd.

Sprawa z lootem... jak dla mnie zbedna, byc moze dlatego ze zawsze gralem na serwerach pvp i gdy ktos chcial mi zabrac loota robilem to co musialem. Ponad to nie rozumiem po kiego rozpaczacie "wypadnie mi mpa i sorc ukradnie " skoro demona widzieliscie jedynie na tibi.pl <<mowie tu do wiekszosci uzytkownikow oczywiscie nie wszystkich>>

Edit: i tak wiekszość hlvli używa botów, wiec mi osobiscie wielkiej nie sprawi to roznicy :P

Bujak
18-07-2006, 22:07
Nie bede sie rozpisywal :S bo to i tak jeden wielki ŻAL
Teraz kazdy noob bedzie cie jechal na wszystkie strony z run, 1 sposob bo ms i gran hur (albo kontratak :> ) A na anihilatora itp teraz nie bedzie trzeba uh bota wiec Cip zaoszczedzil wam szukania i testowania botow. Mam nadzieje ze Cipy zajrza do tego forum i moze zmienia ten battlelist <<>> Reszta cool

PS To moze w nastepnym updacie zrobia wbudowanego autologa i rune makera :creature:

Dragonit
18-07-2006, 22:28
Ja chyba po tym uptade wróce do tibi :D

Stamina to nie taki potworny pomysł, w końcu mniej ludzi bedzie sie uzależniało od tibi(bo nie będą mogli ciągle expić) i koniec z botami B) .System batle i strzelania z run tylko zwalili, dobrze chociaż że do tego Knajt czy Pall może uhać się hotkeysem :D żeby tylko nie zrobili w następnym uptade że można z run przez ściany i z góry na dół :D .Podoba mi sie za to system loota-Przyda się szczególnie na rooku i serwerach non-pvp chociaż na pvp też są przydatne ;D zaś co do huntów to przecież sie chyba tylko z kolegami huntuje, po za tym może zrobią że na party można brać loota nawet jeśli się nie zadało potworkowi loota :D

Hell Cast
18-07-2006, 22:35
Sluchaj mnie UWAŻNIE Daniellek.

Proszę Cię naucz się czytać bo gdybyś opanował tą umiejętność to zauważyłbyś,
że to jest tylko moja propozycja... Głąb... :|

To samo do pana Ertil

Pozdrowionka, i miłej nauki czytania ze zrozumieniem :)

Smerficzek
18-07-2006, 22:51
+ i - update:baby:

+Stamina - to wrecz idealne rozwiaznie, pomyslcie, bedziecie grajac 8 godzin dziennie to na drugi dzien macie 0 zmeczenia.
jak potrzebujecie wiecej niz 8 godzin to jest jedna z dwoch przyczyn
1-Account sharing :p
2-jestescie uzaleznieni(warto sie nad tym zastanowic):confused:

+-looty - mnie to osobiscie pasuje ale blokerom nie za bardzo:o
dobre dla sorcow/druidow

-strzelanie z battle ja gram na servie non pvp ale od niedawna zaczelem, i teraz widze ze dobrze zrobilemB)

i najwiekszy minus ------------te updATE MIALO BYC DLA KNIGHTOW I PALLOW(JA MAM) A CO ONI NAS UDUPILI X( (KNIGHTOW BARDZIEJ) WIEC TERAZ 3/4 POPULARNOSCI W TIBII TO BEDZIE DRUT/SORK.....

PLZ EDITY W RAZIE BLEDOW BADZ NIEZGODY W POGLADACH

Grab_iarz
18-07-2006, 22:54
Nie nie kręci mnie Twoja dupa , niewiem jak Ty ale ja gejem nie jestem.

Chcem Ci tylko udowodnić , nie miałes nigdy :
50 lvl'a , nie poznałeś Tibi , nie znasz jej starych uroków , nie robiłeś duzo qestuw , nie poznałeś tajemnic Tibi , zapewne nie byłeś nigdy na wojnie o serva.

A wy powiadasz sie jakbyś ch** wie kim byłem...

Zgadzam sie ze "leveL' to newbie...

Virusek89
18-07-2006, 23:16
Żegnaj Tibia witaj Silkroad ;(

Harry Xin
18-07-2006, 23:20
A moim skromnym zdaniem, myślę, że stamina to genialny sposób na pozbycie sie sharerów. Kto grając sam wytrzyma 2 doby bez snu? Może to i jest możliwe, ale wtedy człowiekiem powinien zająć się specjalista. Tak więc jestem zdania, że stamina to ogromny plus dla uczciwych graczy i wcale nie jest wyrokiem dla h lvli , tylko dla nieuczciwych sharerów. A nie każdy hlvl jest sharerem ( chociaż większość)
Ja np. jak jestem czymś przygnębiony albo po prostu jestem na fali i czuję w sobie taka "pozytywna energię" to nieraz nie śpie 3-4 dni a potem wracam do normalnego trybu życia, jak gdyby nigdy nic. :p

Corso
18-07-2006, 23:26
Heh , mysle ze Cipy zacyznaja dbać o zdrowie psychiczne graczy. :P Znam paru ludzi ktorzy siedza po 10-15 h dziennie na tibi...oni ni e sa normalni B) cieszcie sie ze o was dbaja!

To jest moja osobista sprawa ile gram , płacę za grę i mogę grać ilę chcem...

blakul
18-07-2006, 23:29
Jak dlamnie wszysto jest suuper oprocz tego atakowania na battle... granie na pvp enforced bedzie hmm do dupy ze tak powiem bo bedzie latwiej zabijac ludzi...

Corso
18-07-2006, 23:37
Stamina to nie taki potworny pomysł, w końcu mniej ludzi bedzie sie uzależniało od tibi(bo nie będą mogli ciągle expić)

To nie Twoja sprawa czy ktoś jest uzależniony czy nie , gracz płaci za grę i może grać sobie kiedy chce i robić co chcę ;) To moja sprawa czy chcem sobie dzis poexpic 10h czy 2 h.:baby: :baby:

zaś co do huntów to przecież sie chyba tylko z kolegami huntuje
Czy mówisz tu o sobie ? Na czym ty "huntujesz" z kolegami ? Orc plx ?
Na koniec tej wypowiedzi zabrakło mi : "Napisał to newbie - lvl 13"

@ Grabi arz ja wiedziałęm to :)

Grenni
18-07-2006, 23:46
Heh kolejny update nadchodzi i znowu zagorzała dyskusja czy i dlaczego ten cipsoft znowu <po,ebało>. Nasi koledzy z cipsoftu systematycznie dobijają klimat jaki czuć było grając w Tibię, i w takim tempie za pare update'ów będziemy mieli tylko hack'n'slash niewyróżniający się niczym spośród wielu, bah nawet odstający kilku(nasto)letnią grafiką... a co się tak zmienia ??
Klimat niewątpliwie tworzyli gracze tzw. hi lvle w ciągu 2-3 dni (jednym znani jako sharerzy innym jako legendy, niedoscigniony wzór i obiekt podziwu). Sam nie raz zaprzątałem sobie głowę myślami jak on/i to robią, 3 dni i już 40 lvl... ehh nawet najwięksi krytycy muszą przyznac ze to im w pewien sposób imponowało, nie mówię tutaj o ironiczynym imponowaniu typu (tak tak, nie mają RL, sam spójrz czy, ile i jak korzystasz ze swojego zanim zaczniesz o kims pisac)
I tak jak kiedyś wszyscy narzekali, że sorc i drut to najsłabsze profesje, tak te 2 update'y sprawiły, że teraz mają się z czego cieszyc. Knight został totalnie zdegradowany i niedługo będzie to profesja wybierana przez zawężony krąg graczy. Dlaczego ? Bo się nie opłaca ... Sama myśl, że shooter będzie miał możliwość wglądu i pierwszeństwo do wzięcia lootu jest dla mnie paralizująca. Teraz blokowanie stworów ograniczy się do stania w miejscu i stukania w hotkey, adekwatnie shooterzy .. "F8 , F8 , F8". Nikt mnie nie przekona... straszne zatracenie na rzecz klimatu :( Wczesniej była ta adrenalinka "zdążę się uhnąć czy też nie ?" NIE WYOBRAŻAM SOBIE WOJNY!! Co z mitami Tibii, Masakrowiec, Nemtor i inni, best pvp'erzy teraz? teraz to mi to lotto :( Kolejne "podmioty piękna gry odchodzą w zapomnienie" bo tak naprawdę klimat tworzą ludzie, ale z drobną pomocą systemu gry, a tutaj mamy sytuację odwrotną =/
To samo z thiefowaniem loota, przyznaje, że zostałem okradziony i to nie raz, i traciłem takie itemki jak demon shield czy royal helmet. Wtedy byłbym zdolny gnoja złapać na rl i ubić, ale teraz jak na to patrzę z perspektywy czasu to szkoda mi, że coś takiego się nie powtórzy, bo było to niewątpliwie ciekawe odczucia i teraz chce mi się smiać jak o tym myśle :)), napewno dla niejeden z was też to tak odbiera :D ? Przecież te ich przyczajki, sposoby hahah to było piękne, wiem że złodzieje dalej będą ale to już nie to samo.
Czasy w których Tibia była grą niewyjaśnionych, nienaturalnych, imponujących "zachowań" ... tempo ich przemijania się nasila
Osobiście uwolniłem się już z TEGO nałogu i nie gram już ponad roczek, jestem bardzo happy, czasami obejrzę sobie jakiś ciekawy filmik i to mi całkowicie wystarcza i NA SZCZĘŚCIE udpate'y nie zachęcają do powrotu :* Kocham Cippy ;)

Gren

slimaczek
18-07-2006, 23:48
Tak jak soule stamina to sa narazie chyba najlepsze pomysly w ostatnich updatach.. - normalnemu czlowiekowi nie bedzie to przeszkadzac, i wkoncu beda jakies szanse na new world.

Co do zmeczenia - bardzo sie przyda na rooku, i wogole na potworkach do 20+lv - pozniej jednak jest to nie potrzebne, moglobybyc tak jak ktos juz tu mowil - ze jezeli wszyscy ktorzy strzelali w potwora są w party, wtedy kazdy z party moze wziasc loot.

Battle-list - ehh, szkoda ze musza stosowac metode 'zamiast walczyc, to popierac'.. ale innego sposobu nie ma, bo oni czegos jak PunkBustera to za chiny nie zrobia. I tak jak juz ktos tu mowil - jeszcze troche to bedzie mozna byc byle noobkiem zeby grac tak jak inni bardzo dobrzy gracze - kiedys trzeba bylo dbac o dupę, miec df na trapy, zlurowane potwory, wrazie czego miec umiejetnosc strzelania z runek.. powoli niszcza ten klimacik. A i juz nie beda mnie ludzie tak podziwiac mojego cela ;/ Co do wywyzszania sie sorcow - az takie wielkie wywyzszenie to nie bedzie, bo knight sie zwykle UHa co 2 SDki, a z hotkeyem to nie bedzie ani latwiej ani trudniej wg mnie.

A to z NPC na statkach czy z respem to male poprawki - ale dobre. Tyle, ze oni co chwile powinni jakies robic poprawki, a nie raz na pol roku dwie zrobia.. no coz, ale niestety to nie jest blizzard a tibia to nie WoW.

Grab_iarz
18-07-2006, 23:49
Ja jzu nie zamierzam sie z wami klucić ,czy dobry update ,czy nie bo i tak to nic nie zmieni ,noobom sie podoba update bo mogą chodz w 50% dorownac doswiadczonym i potrafiacym grac w tą gre ludzia, to moje zdanie na temat waszych wypowiedzi ktore przeczytalem do tej pory.... a tym co opanowali jzu sztuke grania ,sprawi przyjemnosc odkrywania nowych terenow i tajemnic.
Psóją tą gre i tyle..!!

Aktywacja updatu?.. ok cyas Tibia.. ; ] proste... bez tego da sie zyc ... lecz bedzie lekki niedosyt... bedzie brakowac tego klimatu... ; ]
~ba ba newbie~ powodzenia w pekowaniu z aim botem i uhaniem na hotkach bbuHEh skill pvp 999999999... -.-'

Corso
18-07-2006, 23:51
@ Grenni
Poprostu wyjełęś mi to z ust.... na takich jak ty budowała się Tibia... a tera to zapomnienie już....;(

Keel
19-07-2006, 00:04
@cytuje Keel'a

a ty niepomyslales otym ze wolniej bedziesz expil... bo np teraz expisz caly dzien... i potem nie mozesz sie logowac przez 2 dni bo muszisz sie regenerowac.. to jest za przeproszeniem pouwielbiam jeść bananyane bo to kobieta lekkich obyczajówa mac juz sie dosyc wqrwilem... irytuje mnie to strasznie...

A czemu mam niby wolniej expic, jak nie siedze nawet 10 godzin na dobe?

Grenni
19-07-2006, 00:08
@up up
dzieki

Forum tibia.com jest ZAWALONE od postów zażaleń, hi lvle (+100 i dużżo wyższe) postują swoje rychłe odejście z gry i rozpoczęcie przygody w innej... jestem ciekaw co zrobi CIP ! :P

http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1307707

ludzie wejdzcie na tą stronę i postujcie swoimi charami ile tylko sił macie,to są propozycje zmian odnośnie update

Po krótce je przetłumaczę:
1) Zróbcie tak by jeśli jestesmy w party i jeden z naszych zadaje najwyzsze obrazenia dla potwora, byśmy wszyscy mogli lootować ciało.

2)Nie wbudowujcie do gry aimbota, który niszczy rzeczy które ludzie kochają. Zróbcie małe poprawki w protokołach tak by za kazdym razem byly inaczej czytane, tak jak w innych grach tego typu (WoW etc)

3) Stwórzcie przycisk "Huntowanie" podobnie jak są przyciski pvp i gdy jest włączony ten przycisk stamina spada a my zdobywamy exp. Gdy nam się skonczy, wtedy będziemy mogli bawic się z przyjaciółmi, trenowac, robic questy, brac udział w wydarzeniach... Nie każcie nam się wylogowywać z gry!!!!

Gorąco popieram te zmiany, LUDZIE POKAŻMY IM SWOJE NIEZADOWOLENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S.
Znajdziecie tam też inne topicki odnośnie zmian w UPDATE, zamiast żalić się tu, idzcie i napiszcie kilka slow po angielsku tam , a nuż się uda !!!

Valest
19-07-2006, 00:22
@up

Widać ze pełno wiary spamuje Forum bo mi sie wlączyc niechce ;D jak tylko sie uda to napisze posty........ Gdyby w Party bylby exp to normalnie gra idzie w Strone Ko[Knightonline] nawet fajna ale Tibia ma swoj klimat ... znaczy sie miala 3 lata temu to była ;D:D

Drachol'ek
19-07-2006, 00:29
Tibii gratulujemy twórców...
Oto kolejny dowód idiotyzmu CipSoftu. Chcą nabijać kasę, jednak oni odstraszają graczy od swojej gry. Bardzo trafnym stwierdzeniem było "Cipy otworzą burdel..." Yhy, z "nagimi postaciami z Tibii" ale żeby użyć jej trzeba będzie poczekać na soule, stamine, i wogule;/ W 100% zgadzam się z Grenni i chociaż nie gram w Tibię zbyt długo (zaczynałem od 7.4) to podejrzewam, że stara Tibia była duużo lepsza od tej teraz.

Your drach

Valest
19-07-2006, 00:33
Strzelanie z Sd jest dla nóóbów... uhanie na hotkey tak samo .. ta Stamina jest zeby pomiedzy graczami normalnymi a nóóbami nie było takiej róznic .. Poprostu Komercja ... Robia to zeby nóóby grały.

Olitar
19-07-2006, 01:09
Hmm... tak czytam te wszystkie posty i z 60% chce mi sie smiac. "Co to ma byc ze knight nie moze loota wyciagnac tylko jakis shooter wyciagnia a co jak jest thiefem??". A powiedzcie mi a co jak bloker przez te wszystkie update to knight okradal reszte teamu??( oczywiscie nie mowie tu o wszystkich. Jedyn dobre rozwiazanie ktore bedzie wprowadzone w tym updatcie. Battle list i runy na hotkeyach to zenada. No przeciez 0 skilla. Bez sensu sorc sobie nawala tylko w battle a knight sobie klika F1 F1 F1. Przeciezchyba nie o to chodzi w tej grze?? I prosze was nie placzcie ze teraz sorc/druid najlepsi. Bo nie znajdziecie tu zadnego hlvl knighta/ paladina ktory potrafi grac ze czuja sie gorsi. Jezeli knightem/ palkiem nie mozesz z dobrym skillem pokonac 40lvl to sprobuj na sorcu/ druidzie. Tez ci sie nie uda. Jeszcze przed update z wandami narzekaliscie ze sorc/ druid najslabsi. Jezeli ktos umie grac poradzi sobie na kazdej profesji. Co do staminy... Co was obchodzi kto ile gra?? Moze nie ma co innego do roboty?? To jego decyzja. On placi za tego pacca i chce grac. Grajac 24h musi czekac 48h na odnowienie. To jest strata 2/3 pacca. Z tym cos powinni zrobic.

Podsumowujac:
Jedynym plusem tego update jest wprowadzenie systemu wyciagania loota z potworkow. Skonczy sie nieuczciwosc wsrod knightow. Widzialem tu teksty typu" Knightci szykujcie sie na chyde lata". I co?? Zle wam bedzie?? Takie teskty niektorych osob swiadcza tylko o ich nieuczciwosci na huntach. Nie chcialbym miec takiego blokera. Wiec nie bedzie chudych lat- sprawiedliwosci stanie sie zadosc. Reszta to poprostu komercja. Nie rozumiem jakim cudem pracuja tam tak tepi ludzie ktorzy nie potrafia uuczyc sie na wlasnych bledach...

Valest
19-07-2006, 01:16
@Up

Ja bym dodał jeszcze jednogo "+" chyba o tym zapomnialem o Respawnie ;]