zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zmiany w grze po Update

Stron : 1 2 3 4 [5]

looz
02-08-2006, 22:26
Mam pytanko czy to normalne po update że jeżeli sie zabije trola to nie można go ruszyć przez pewien czas z miejsca ??

Bebop
02-08-2006, 22:35
Mam pytanko czy to normalne po update że jeżeli sie zabije trola to nie można go ruszyć przez pewien czas z miejsca ??

Tak, ale napewno już był napoczęty, albo jesteś noobem, który próbował go komuś zabrać :D

Maximp
02-08-2006, 23:05
Ja sądze że to jakiś chyba żart se robią lol :o ?
Bzdura gdyby hotkey-em można było sie uhać -.-
Albo walic z sd na battle kogoś lol ...
Te otwieranie potworów przez osobe która danego potworka zabiła takie sobie bo jak idziesz na solo hunt to fajne ale jak komus bloczysz ? -.-

to wtedy bierzesz party i po sprawie ; ( trudne do zrozumienia nie? ;(

poisoner
02-08-2006, 23:35
No i po co ja się tyle męczyłem z tym skillowaniem 71/70 na 24 lvlu ^^ jak i tak byle sorc/druid z 15 mlvlem i bp sd do mnie podleci i mnie zacznie nawalac z sd i po mnie bo nawet sie nie zdaze uhac.
Bosheeee...... skillowanie godzinami i gapienie sie w te dwarfy odebralo ci jak widac resztki rozumu. :/
Przeciez ten sorc o ktorym wspomniales bedzie cie bil 2 razy slabiej z sd niz ty bedziesz sie uhal!!! A poza tym uhem zawsze trafisz bo masz go teraz w hotkeyu! A poza tym masz duzo wiecej capa niz ten sorc, wiec on wystrzeli ten caly swoj bp sd a ty nadal bedziesz zyc i mozesz go nawet zabic bo nie bedzie mial run bo ma mniej capa!!! Poza tym knight uha sie w biegu a sorc strzelajac z sd robi krotki przystanek na jakies kilkaset milisekund!!!
Wyjatkiem jest ze bede mial zaznaczoną funkcje "Use on yourself" ale wtedy przypadkowo naciskajoc klawisz F1 lub innny moge stracic cenną runę.
Fujara jestes jak przez przypadek hotkeye wciskasz tyle ci powiem. A jak ktos przed update byl elite knightem i zamiast uha mial na F1 exori to co? Tez robil missclicki i na swiecie pvp kazdego zabijal przed depo lub robil se skulle? Nie. Tak samo z uhami.
Tylko ze 15 lvl byle sorca lub druta nie podleci do ciebie z BP sd bo go po prostu nie stac . BP SD to 6k, i watpie w to zeby jakis niski lvl mial marnowac jakiekolwiek sd na pkowanie.
Oj zdziwilbys sie, ile mozna kasy od 8 lvla wyciagnac expiac na tombach! I to nawet bez robienia lootbagow....
A poza tym lowlvl pk to najczesciej second chary dobrych graczy i maja oni kase z glownych postaci. (czesto nawet glowna postac to 100+lvl)
- nowe potwory (to również dla pacc)
Hahahaha, no naprawde duzo potworkow dla facc - 1 nowy rot. ROTFL.
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a
Bylo juz kilka tematow dotyczych tych nowych teren i wszyscy zgodnie twierdza ze zbyt "podniecajace" to one nie sa. Slaby exp, slaby loot, potwory daja malo expa a mocno bija i loot z nich to 5 gp itd itp....
- otwieranie ciał (zupełnie zingorowane blokowanie knitcha)
Knight wystarczy ze bedzie w party z innymi czlonkami huntu i to on bierze loot a shooterzy sie nawet nie zblizaja.
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

moim zdanie w nastepnym up date powinnie zaakceptować rookstaylerów.
Nie, nie powinien zaakceptowac "rookstaylerow". Jesli juz to ROOKSTAYERÓW!!!

POWALA MNIE WASZA IGNORANCJA :/ JUZ SAM NIE WIEM CZY MAM SMIAC SIE CZY PLAKAC JAK PO RAZ SETNY WIDZE KOGOS KTO PISZE ZE JEST KNIGHTEM I SORC NA NIZSZYM LVLU GO POKONA BO MA SD. WY NAPRAWDE JESTESCIE TACY GLUPI CZY TYLKO UDAJECIE?

kris3084
03-08-2006, 01:08
zauważył ktoś może że teraz czy ma się założone bohy czy nie to sie biega tak samo ? ;/// X(

sorx chyba mi od tego update na oczy padło i nic nie widze <lol>

Celoz
03-08-2006, 01:20
chyba ci sie cos w glowie pomieszalo...

kris3084
03-08-2006, 01:25
chyba ci sie cos w glowie pomieszalo...
załuz bohy i zdejmij to sam zauważysz że nie ma zadnej różnicy

hehe xd:D

Tifo_Nek
03-08-2006, 02:05
Poza tym knight uha sie w biegu a sorc strzelajac z sd robi krotki przystanek na jakies kilkaset milisekund!!!

o.0 Co ty nie powiesz? knight uha podczasz biegania?Niesądzę...;)

Knight wystarczy ze bedzie w party z innymi czlonkami huntu i to on bierze loot a shooterzy sie nawet nie zblizaja.

Najśmiejszniejsza rzecz jaka wyczytałem z twojego posta :> Takie cos mogli zrobić na NPvp serv... ale nie na pvp gdzie po 1 spowalnia to zdecydowanie exp dla shooterów i wogóle marnowanie czasu.

Drah Master Knight
03-08-2006, 02:12
Moim zdaniem fajna sprawa ten update fajnych durzo żeczy..Nowe outfity są beznadziejne fajne nowe wyglądy starych itemów...Nowe potwory..Zmeinione wyglądy niektórych potwórów..

maaagda
03-08-2006, 02:15
wczoraj nie dalo sie grac ... a dzisiaj gram sobie i co sie okazuje..gram spearsami jako palladyn zeby cwiczyc dystans..i sie okazuje ze ciala ruszyc przez 10 sekund nie mozna..no i ok..fajnie.. nikt nic nie kradnie..ale spears'a spod niego tez nie wyciagne..zabijam kolejne ..bron sie konczy..:/..spearsy leza pod cialami..gorzej jak jest ich tam(pod tym cialem) wiecej niz 1...jeszcze gorzej jak drugie cialo upadnie na poprzednie:(..aaaa...znowu kolejne 10 sekund bez spearsa..opoznia sie gra..musze czekac zeby je pozbierac:(:(

mogli chociaz wprowadzic taka opcje , zeby te przedmioty spod ciala mozna bylo wyciagnac:(((( po 30 minutach trafilo mnie cos i musialam skonczyc gre:P nerwowo nie wytrzymalam..;(

Zalvix
03-08-2006, 07:34
Ten pomysł ze przestawianiem ciał potworów po 10 sec. to średni pomysł.
1. Minus dla osób, które zabijają ciała spearami i kamieniami.
2. Minus nie można zabrać ciała potworka przed Thiefami.
3 Plus właściwie nie można już kraść loot z potwora.

poisoner
03-08-2006, 09:21
o.0 Co ty nie powiesz? knight uha podczasz biegania?Niesądzę...
Tak, knight nie musi sie zatrzymywac ani na ulamek sekundy zeby sie uhnac, tak samo nie musi sie zatrzymywac zeby zadac cios z broni. Sorc natomiast musi sie zatrzymac na ulamek sekundy zeby strzelic z sd. (nawet jak nie idziemy kursorami tylko za pomoca mapki i w czasie biegu naciskamy hotkey to sorc sie zatrzymuje na ulamek sekundy, wiec knight na takim samym lvlu jak sorc moze sobie spokojnie wziac follow i bic caly czas sorca z broni+ew. exori)
Najśmiejszniejsza rzecz jaka wyczytałem z twojego posta :> Takie cos mogli zrobić na NPvp serv... ale nie na pvp gdzie po 1 spowalnia to zdecydowanie exp dla shooterów i wogóle marnowanie czasu.
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie spowalnia to expa dla shooterow bo jak sa w party z blokerem to bloker od razu po zabiciu potworka moze wziac loota i ekipa bije od razu nastepnego. Jak blocker i shooterzy sa w party to bloker nie musi czekac 10 sekund na loota i nie spowalnia to expa, czy jestes w stanie to pojac?
2. Minus nie można zabrać ciała potworka przed Thiefami.
10 sekund nie wystarczy ci zeby loota zgarnac? To ty chyba masz zjarana ręke.

I CIAGLE TO SAMO :/ WIEKSZOSC Z WAS NAWET NIE UMIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I WLASCIWIE INTERPRETOWAC TEGO CO JEST NAPISANE O UPDATE :/

TEN UPDATE JEST DLA KNIGHTA BARDZO KORZYSTNY PONIEWAZ OD TERAZ KNIGHT NIE BEDZIE MUSIAL CHODZIC KURSORAMI I RECZNIE SIE UHAC TYLKO WYSTARCZY ZE WEZMIE FOLLOW NA SORCA, DOGONI GO I BEDZIE GO MOGL CALY CZAS BIC Z BRONI ORAZ Z EXORI UHAJAC SIE ZA POMOCA HOTKEYI W 100% CELNIE.

CZY JESTESCIE W STANIE TO POJAC?

Zalvix
03-08-2006, 10:57
Tak, knight nie musi sie zatrzymywac ani na ulamek sekundy zeby sie uhnac, tak samo nie musi sie zatrzymywac zeby zadac cios z broni. Sorc natomiast musi sie zatrzymac na ulamek sekundy zeby strzelic z sd. (nawet jak nie idziemy kursorami tylko za pomoca mapki i w czasie biegu naciskamy hotkey to sorc sie zatrzymuje na ulamek sekundy, wiec knight na takim samym lvlu jak sorc moze sobie spokojnie wziac follow i bic caly czas sorca z broni+ew. exori)

Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie spowalnia to expa dla shooterow bo jak sa w party z blokerem to bloker od razu po zabiciu potworka moze wziac loota i ekipa bije od razu nastepnego. Jak blocker i shooterzy sa w party to bloker nie musi czekac 10 sekund na loota i nie spowalnia to expa, czy jestes w stanie to pojac?

10 sekund nie wystarczy ci zeby loota zgarnac? To ty chyba masz zjarana ręke.

I CIAGLE TO SAMO :/ WIEKSZOSC Z WAS NAWET NIE UMIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I WLASCIWIE INTERPRETOWAC TEGO CO JEST NAPISANE O UPDATE :/

TEN UPDATE JEST DLA KNIGHTA BARDZO KORZYSTNY PONIEWAZ OD TERAZ KNIGHT NIE BEDZIE MUSIAL CHODZIC KURSORAMI I RECZNIE SIE UHAC TYLKO WYSTARCZY ZE WEZMIE FOLLOW NA SORCA, DOGONI GO I BEDZIE GO MOGL CALY CZAS BIC Z BRONI ORAZ Z EXORI UHAJAC SIE ZA POMOCA HOTKEYI W 100% CELNIE.

CZY JESTESCIE W STANIE TO POJAC?

I oto chodzi bo ja knight B), ale trzeba skrytykować CipSoft za jeden pomysł.
Otóż zabijam potworam, a tu nagle przychodzi inny Knight i mi zabija go. Potwór powinien należeć mnie. Próbuje go otworzyć. Nie moge i wyskakuje napis "You are not owner". Okazało się, że potwór, którego zabiłem w 95 %, należy do osoby, która go dobiła! CipSoft musi to zmienić. Problem występuje gdy zabija się dobrego potwora. Ech, mam nadzieję, że to poprawią.

zdzichxxx
03-08-2006, 11:02
teraz tibia juz gorsza byc nie moze a te outfity to juz wogule gra dla dzieci z przetrzkola
juz nigdy nie bede grac w to gó**o

Level
03-08-2006, 11:46
teraz tibia juz gorsza byc nie moze a te outfity to juz wogule gra dla dzieci z przetrzkola
a do przetrzkola chodzą przetrzkolaki,a jak skończą przetrzkole idą do rzkoły ;):D bo przetrzkole to inaczej okres przet rzkołą :D

a tak wogóle to poisoner mnie pocieszył z tymi knightami ;)

Emi-Eternia
03-08-2006, 12:13
-- post nieaktualny --

Magma
03-08-2006, 12:23
A mi wszystko jedno, i tak gram sorcem ;)

Lecter Shan
03-08-2006, 12:27
O jednego Nooba mniej:cup:

poisoner
03-08-2006, 18:47
I oto chodzi bo ja knight , ale trzeba skrytykować CipSoft za jeden pomysł.
Otóż zabijam potworam, a tu nagle przychodzi inny Knight i mi zabija go. Potwór powinien należeć mnie. Próbuje go otworzyć. Nie moge i wyskakuje napis "You are not owner". Okazało się, że potwór, którego zabiłem w 95 %, należy do osoby, która go dobiła! CipSoft musi to zmienić. Problem występuje gdy zabija się dobrego potwora. Ech, mam nadzieję, że to poprawią.
Az mi sie wierzyc nie chce. Przeciez wyraznie napisali ze cialo moze otworzyc tylko osoba ktora zdobyla za danego potwora najwiecej expa!

zdzichxxx
03-08-2006, 19:13
wie ktos coś o nowych serverach pvp ?
czy wyjda jeszcze w tym miesiącu ?

Lecter Shan ty szczuża mordo ;)
:cup: :cup: :cup:

poisoner
04-08-2006, 10:05
wie ktos coś o nowych serverach pvp ?
czy wyjda jeszcze w tym miesiącu ?
OMG nie wyjda nowe serwery pvp bo wieksze zapotrzebowanie jest na non-pvp i jesli w ogole wyjdzie nowy serwer to bedzie non-pvp
Wystarczy sobie spojrzec na statsy i zauwazyc ze na non-pvp gra 700 osob srednio a na pvp 500, wiec nie pieprz glupot X(

Maverick$
04-08-2006, 10:17
no dobra wszystko jest ok ale nie wkurza was to ze cip(y)soft nie robi nic dal faccow tylko wszystko jest pod dyktando premium. Oni maja zarabiste wyspy lepszy respaw niedostepne dla facow potworki i jeszcze te addonsy(z tym to juz przecholowali!!!!!!!!!X( ) Moj kumpel tego nie wytrzymuje. A i jeszczejedno pacce mogly by troche staniec wtedy moze cipsoft zarobil by troche wiecej niz teraz!!!!!!!! Mysle ze wiekszosc faccow sie ze mna zgodzi!!!

poisoner
04-08-2006, 10:21
Pacc placi wiec ma lepiej od facca ktory nie placi. Im wiecej placisz tym wieksza przyjemnosc. Proste. A pacce nie moglyby stanieć bo cipy by na tym stracily (jak ktos chce pacca to i tak kupi niezaleznie czy kosztuje 90 zl czy 70 zl wiec niewiele wiecej by osob pacca kupilo)

Okrutny
04-08-2006, 17:50
Dobry UP dla palka, zabije kogoś z daleka, zdąże dobiec i wziąśc loot, a nie jakiś kolo mi zabierze ;)

poisoner
04-08-2006, 18:44
@up
Sorce i druty tez zabijaja z daleka. Teraz jak beda hotkeye to bardzo trudno bedzie ci kogos zabic. (no chyba ze uhow nie bedzie mial). A poza tym ta blokada 10 sekundowa w przypadku zabijania czlowieka a nie potwora to chyba tylko na pvp-e bedzie obowiazywala. (no bo przeciez na zwyklym pvp nie ma expa za czlowieka to i nie wiadomo komu sie cialo nalezy)

Theor
04-08-2006, 19:37
Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.

Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA:

Knight
...

* Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;

Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało?

Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.

Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu.

Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many?

Tasman1989
04-08-2006, 20:17
Mam pytanko , Pojechałem na jedną z nowych wysp i niemam wystarczającej ilości pieniędzy na powrut <500gp> a potworków na tej wyspie jest tylko z 6 crabów ,Co mam robić czy mam już po postaci? :(

Theor
04-08-2006, 20:22
A co, tam depo nie ma? Jeśli jest to wystarczy kogoś poprosić, żeby Ci pożyczył kase. Jeśli depo nie ma, to się rozbierz, stań między scarabami i idź telewizje pooglądać. Lvl w dół, ale w mieście się pojawisz.

Tasman1989
04-08-2006, 22:19
Właśnie niema dp i nikt na tą wyspe nie przypływa ,niemoże się obejść beze deda? :(

juggernaut
04-08-2006, 22:58
mi to nie przeszkadza!!!

Bebop
04-08-2006, 23:06
Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.

Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA:

Knight
...

* Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;

Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało?

Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.

Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu.

Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many?

Czy ty czasem myślisz ???
To że może knightowi szybciej rosnie mana to nie znaczy, że jego mlvl bedzie lepiej rósł. A ten teks:
Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.
to poprostu śmiech na sali, żal mi ciebie.

Theor
04-08-2006, 23:08
To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób.

Kaczmen
05-08-2006, 03:06
Właśnie niema dp i nikt na tą wyspe nie przypływa ,niemoże się obejść beze deda? :(

Zawsze możesz przecież poprosić kolegę, żeby przypłynął na tą wyspę i dał ci kasę.

poisoner
05-08-2006, 11:04
@up
Zawsze mozna stworzyc sobie drugiego chara i tam poplynac. :p (co zajeloby duuuzo mniej czasu niz odrabianie strat po dedzie)

Tasman1989
05-08-2006, 11:22
Zawsze możesz przecież poprosić kolegę, żeby przypłynął na tą wyspę i dał ci kasę.

Ale Jest mały problem zrobiłem pewnego qesta żeby się dostać na te wyspe i go niepamiętam bo chodziłem za jakimiś ludzmi i powtarzałem po nich, takto zawołał bym kolege bądz ,zrobił bym 2 chara :( Plx help
Hiberna 28 Elder druid -"treasure island"

Bebop
05-08-2006, 11:38
To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób.

Tak im szybciej rośnie mana tym szybciej spalasz, ale to nie możliwe żeby knight zrobił 15 mlvl żeby sd urzywać. Kiedyś nie wiem jak teraz, ale największy mlvl u knighta był 9 na 200lvl i wcale na ciebie nie najeżdżam tylko mówie jak jest.

Okrutny
05-08-2006, 13:24
@up
Sorce i druty tez zabijaja z daleka. Teraz jak beda hotkeye to bardzo trudno bedzie ci kogos zabic. (no chyba ze uhow nie bedzie mial). A poza tym ta blokada 10 sekundowa w przypadku zabijania czlowieka a nie potwora to chyba tylko na pvp-e bedzie obowiazywala. (no bo przeciez na zwyklym pvp nie ma expa za czlowieka to i nie wiadomo komu sie cialo nalezy)

Yyyy ja mówiłem o biciu potworków. Bo loot z człowieka to raczej nikt nie kradł, chyba, że chciał podzielic czyiś los.

Vikos
05-08-2006, 19:29

1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii.

2. Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc. Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy. W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta), teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów) i aim bota (100% celność).
Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów.
Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny.

Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka.

Ale czy CipSoft to interesuje? Czy wprowadzą jakąś ochronę przed rosnącą potęgą profesji magicznych? Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy? Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie. Oni na to leją. X(

polecam muonline ;)

poisoner
05-08-2006, 21:28
Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc.
Cipsoft nie liczy sie ze zdaniem graczy? To dlaczego 99% ich pomyslow zostalo zaczerpnietych z proposal board?
Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy.
Niszcza rycerzy dlatego ze rycerze beda mogli teraz non-stop ganiac na follow za potworami i ludzmi? Przeciez wczesniej tego nie mogli.
W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta)
U knight exura odgrywa ogromna role przy expieniu np na scarabach. Na dodatek exori jest teraz o niebo tansze a ten czar pozwala knightom zabijac mocne potwory i wykonywac trudne questy samemu.
teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów)
Nie maja bo wystarczy ze beda w party z blokerem i bloker bierze loota nie czekajac 10 sekund.
i aim bota (100% celność).
A knight ma uhbota (100% celnosc) i dzieki temu zaden sorc go nie zabije nawet bijac z ue.
Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów.
Fire devile gina od piardniecia albo znikaja z pola widzenia w ciagu 5 sekund albo zabijaja sorca ktory nimi atakuje. SD zadaje duzo mniejsze obrazenia niz knight wyleczy uhem, a na dodatek jest drozsze i sorc ma mniej capa wiec ma mniej sd niz knight uhow.
Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny.
A wlasnie ze to knightem sie najgorzej gra bez pacca (brak exori jest bardzo odczuwalny i czyni gre knightem duzo bardziej monotonna bo bez exori trudno zabijac mocne potwory lub wykonywac trudne questy samemu, sorce i druty sa w stanie tego dokonywac bez pacca bo i tak maja ogromny potencjal ofensywny)
Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka.
odpowiedni lvl sorka = 147
Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy?
Nie, nie zaczna. Bo juz sluchaja i czytaja.
Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie.
I dobrze bo tibia to rpg a nie jakas marna gierka zrecznosciowa typu mario.

Theor
05-08-2006, 22:09
1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii.

A o tym nie wiedziaem. Dzięki za uświadomienie. Jednak nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie, że mlvl rośnie szybciej niż poprzednio.

Sprostuję, grałem w tibię 2 lata temu, przed tym wielkim updatem mieszających pali z błotem. Miałem 33 lvl knighta, ale wtedy gra była o wiele bardziej przyjemna. Potem przestałem grać, teraz znowu zacząłem i chyba się zastosuję do Twojej rady, bo Tibia się stacza. Niedługo stanie się grą w pełni płatną. To będzie porażka.

zdzichxxx
06-08-2006, 16:17
Niszcza rycerzy dlatego ze rycerze beda mogli teraz non-stop ganiac na follow za potworami i ludzmi? Przeciez wczesniej tego nie mogli.

noobie zawsze mogli widac ze nigdy w tibie nie grales tylko na ots :D :D :D :D :D :D
poisoner ty kondonie

A knight ma uhbota (100% celnosc) i dzieki temu zaden sorc go nie zabije nawet bijac z ue.

nie musi byc tylko jeden sorc moze byc 10 kazdy SD i knight pada
debiolu

odpowiedni lvl sorka = 147

moze byc kazdy level ale musisz ty grac tym knightem bo tylko noob by padl xD

I JESZCZE JEDNO CIPSOFT DAJCIE NOWY PVP BO NIE MA CO ROBIC xD

juggernaut
06-08-2006, 16:44
:d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d

Vikos
06-08-2006, 17:49
poisoner - nie masz chyba zbyt dużego doświadczenia w grze knightem,co?:)

mógłbym skomentować wszystkie zdania, ale ustosunkuję się jedynie do najlepszych "kwiatków":

co do tego "uhbota"-po pierwsze nauka uhania się to pierwsza rzecz jaką robisz w Tibii, po drugie nietrafienie UHem jakkolwiek mało prawdopodobne, nie powoduje utraty runy, w przeciwieństwie do SD-każde pudło=(-1 runa), po trzecie nie znam gracza, który powyż. ok 30 lvl nie umiałby się UHać. Reasumując to całe ułatwienie jest psu na budę potrzebne.

co do 147 lvl sorca, kory zabija bez problemu 97lvl rycka - nie wiem jak to policzyłeś, ale niestety przed updatem takie obliczenia były niewiele warte. Dobrze manewrujący rycek z kilkunastoma plecakami UH, mógł się bawić z sorkiem i doprowadzić go do furii gdy schodziły mu kosztowne bp SD z czego trafiał raz na 3-4x.

UE - przeceniasz. Spróbuj odpalić podczas wojny a następną rzeczą jaką zobaczysz, będą wyzwiska kumpli, których niechcący wysłałeś do piachu. Najbardziej śmiercionośną bronią są właśnie SD i dlatego zwiększenie ich celności do 100% jest tak istotne. Ponadto, zżera 1100 many i nawet 100 lvl sorc może sobie pozwolić na 2 max 3 UE w miarę krótkim czasie. Rycka który się w tym czasie UHnie nie zabije a sam wypstryka się z całej many. Czego sorce nigdy nie robią bo jest to u nich sporym zagrożeniem. Wystarczy nieoczekiwane pojawienie się palla albo innego sorca czy druta, który przybiegł z pomocą ryckowi a sorc bez many leży trupem.

Samodzielne trudne questy i potwory u rycka - rycek sam na trudne questy i potwory nie chodzi. Raz - za duże ryzyko, dwa - za duże koszty, trzy - czas trwania takiej eskapady, prędzej sam się zarąbie, niż solo zarąbie takiego beha czy demona.

exura na scarabach-no to expij hlvl ryckiem na scarabach, ciekawe ile lvl zdobędziesz zanim się stamina nie wyczerpie.

Bebop
06-08-2006, 21:39
A o tym nie wiedziaem. Dzięki za uświadomienie. Jednak nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie, że mlvl rośnie szybciej niż poprzednio.

Sprostuję, grałem w tibię 2 lata temu, przed tym wielkim updatem mieszających pali z błotem. Miałem 33 lvl knighta, ale wtedy gra była o wiele bardziej przyjemna. Potem przestałem grać, teraz znowu zacząłem i chyba się zastosuję do Twojej rady, bo Tibia się stacza. Niedługo stanie się grą w pełni płatną. To będzie porażka.

Ten ostatni update wcale nie mieszał paladynów z "błotem" ograniczono też druida i sorca (zrobiono soul pointsy), ja gram od 3 lat i tibia dla mnie jest teraz przyjemniejsza, bo paladyn nie robi kasmicznych skilli, a druid mlvl (sam gram druidem) dla mnie jest coraz lepiej :]

Nudny_Paladyn
07-08-2006, 11:55
Po upadate jak dlamnie bardzo dużo sięzmieniło.Niestety na gorsze ;(.
Gram na świecie o nazwie Guardia (jakbymnapisal gram na Guardi niektórzy niezrobumieli) miałem tam 2 kolegów,obydwaj mieli pacc.Ale odkad jest upade strasznie się zmienili ;/ z nikim niegadają wogule się wyłonczyli z tibi caly czas są na piratach i piratach. Ja niestety przesto stracilem 2 przyjaciół z którymi chodziłem na Qlesty i ktozy blokowali mi zwierzęta(stworki).A że mam niski lvl bo 14 to teraz niezbyt moge chodzic na telepsze stworki bo bende dedal . Jakby ktoś gral na Guardi niekt domnienapisze bo stracilem kolegow i czule ze ich nieodzyskam ;/.Nazywam Nudny Paladyn i chętnie z kimśsię zaprzyjażnie i pogadam.

P.S.Przepraszam za błędy jestem dyzlektyk :)

harifiarz
07-08-2006, 12:43
cos mi sie wydaje ze teraz high lavelowi knighci bedą mieli problem. bo np. huntując demony z sorcami czy z kims tam to nigdy nie bedą zabierać lota bo nie mają szans zadac tyle orazen co sorcek jednym sd czy dwoma.... moze sie mylę? ciągnąc dalej jesli wczesniej nie dogadamy sie z shooteami to mamy po locie tak czy siak .... a samotne huntowanie poteznyhc stworów sie skonczy :P.... hmm a moze sie myle?

Raczek
07-08-2006, 13:17
Myslisz ... na party mozna otwierac nawet jak sie zdobylo zero expa...

i teraz moje pytanie na temat questa bagger outfit... ktos zauwazyl czy przypadkiem nie jest zbuggowany?

Pirate Cutthroats
07-08-2006, 13:29
przed updatem jakos tak chcialo mi sie grac w tibie i jak musialem wylaczac to nie bylo co robic, a teraz jakos tak po godzinie juz mi sie nudzi i duzo pekow chce na*******c ;/

Nudny_Paladyn
07-08-2006, 14:03
Jestem Palkiem i choć mam 14 lvl chodzie se na Dwarfy Guary. Ale niestety jeste 1 minus-Gram na świecie no-pvp i jak uciekam przed Guardia zeby miec do niej dystans zeby mnnie nie udezyla to inni ludzie mnie blokuja ;/ i dedam.Jest na to jakiś sposub.??

Akhel Cimirus
07-08-2006, 15:06
Mam pytanie. Czy potwór z zagadki juz się pojawił po updacie?

Evilson
08-08-2006, 15:55
Dla mnie ten update byl wogule niepotrzebny. Na starych zasadach gralo sie fajowsko:D Teraz duzo sie zmienilo, wielu mowi ze na lepsze ale dla mnie na gorsze;( Stara tibia byla the best.

South Park Man
10-08-2006, 09:52
Może tak Wiecie ten nowy update mi nie działa
Ta Nowa Tibia 7.8 nie działa błąd pomóżcie mi ......Ja chce grać
Prosze.....

MaverickSheep
10-08-2006, 12:23
Hoo! A mi się ten update podoba nawet:
Jeszcze nawet nie pobrałem tibii ale juz mi sie podoba (nie mkoge sie ddoczekac az wróće do domciu z wakacji)

+ Outfity dla facc
+ NOwe expowiska
+ Stamina ;] bo ja nie ekspie po 56 godzin
WIecej dobrych uczynkó cipsoftu nie pamietam ;]

- Battle
- i inne

slyszalem tez cos o firebugach ale jeszce nie za bardzo wiem co to ;]
ooo nie moge sie doczekac

pozdrawiam 8o

Aynahanir
10-08-2006, 17:59
mi najbardziej się podoba system przypisania przedmiotów na hotkey. W 1 dzień, zaraz po kupieniu wędki, wbiłem sobie 25 fishingu! wszystko dzięki hotkeyom. A outfity poupdate'owe, nie najlepsze, ale się przyzwyczaiłem.

_SirShadow_
16-08-2006, 08:37
hmm.. bardzo pieknie po updacie, czesto zabierano mi loot wart nawet 1k (dla mnie to duzo), nowe outfity maja +
Ale male pytanko do redakcji strony ( bardzo prosze o odpowiedz) : czy nie udalo Wam sie jeszcze spotkac kilkunastu potworow np water elemental czy Massive water elemental? i kiedy beda zmiany w dziale potwory (chodzi mi glownie o wyglad i loot) ?

zdzichxxx
18-08-2006, 12:05
Nowe servery pvp kiedy beda ??
NEW SERVER PVP ROXXXXXXxxxxxxxxxxxxxx

Akhel Cimirus
19-08-2006, 09:58
update całkiem fajny, lepsze stroje dla facc i mozna zarobic na dodatkach do outfitow dla pacc 8o 8o 8o

Pirate Cutthroats
19-08-2006, 10:17
mi najbardziej się podoba system przypisania przedmiotów na hotkey. W 1 dzień, zaraz po kupieniu wędki, wbiłem sobie 25 fishingu! wszystko dzięki hotkeyom. A outfity poupdate'owe, nie najlepsze, ale się przyzwyczaiłem.

to dobry jestes;]
ja po 4-5 godzinach mialem 39

Rafaedi
23-08-2006, 19:01
Mi osobiscie nie podoba sie to ze od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora z jednego powodu:

Powod jest nastepujacy, jesli jestem Knightem blokujacym potworki i umawiam sie z kumplami (z Tibii) do ktorych zaufanie powinno byc zawsze ograniczone, to jaka mam pewnosc skoro nie moge otworzyc potworka i zobaczyc lootu co w nim naprawde bylo....A przewaznie jest tak ze Knight bierze loot a inna profesja expi :/

A tak poza tym to wszystko fajnie, chociaz "dodatkowe" outfity moglyby byc tez dla Facc a nie tylko Pacc 9

Kaczmen
23-08-2006, 22:45
Mi osobiscie nie podoba sie to ze od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora z jednego powodu:

Powod jest nastepujacy, jesli jestem Knightem blokujacym potworki i umawiam sie z kumplami (z Tibii) do ktorych zaufanie powinno byc zawsze ograniczone, to jaka mam pewnosc skoro nie moge otworzyc potworka i zobaczyc lootu co w nim naprawde bylo....A przewaznie jest tak ze Knight bierze loot a inna profesja expi :/

Jakbyś trochę poczytał to byś wiedział, że każda osoba, która jest w party razem z tym, kto zbiera najwięcej expa może również zbierać loota.

Raverphy
26-08-2006, 13:56
Od zawsze byłem za wprowadzeniem celowania runami w walce PvP z okienka Battle. Dlaczego? Bo to moim zdaniem niesprawiedliwe, że knight, bijący np. sorca, kliknie sobie raz na niego PPM i już automatycznie za nim biega i hituje go, podczas, gdy on musi uciekać za pomocą kursorów i jeszcze trafiać z run w atakującego :/ Co innego, gdyby knight nie miał możliwości automatycznego podążania za celem, wtedy możnaby było mu uciec, a tak to nikłe szanse :/ Jak dla mnie ten aspekt update'a to krok naprzód :P

Nimir
05-07-2007, 19:18
A czy nie wydaje wam sie, Skill Distance leci wolniej po Up-e?

Szybki'lols
05-07-2007, 19:55
A czy nie wydaje wam sie, Skill Distance leci wolniej po Up-e?

Mi się zdaje że nawet szybciej :)

Angel of Death
05-07-2007, 20:34
A nie wydaje się wam, że to stary temat z update'u z przed roku -.-?