Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-06-2008, 12:35   #41
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NewQapek Pokaż post
jakby były prawdziwe to by chyba nie zamieszczali ich w necie... dlaczego? bo taką sekcję mogła by przeprowadzić tylko jakaś spora organizacja, a oni na pewno przewidzieli by skutki takiego nagrania(światowa panika, załamanie gospodarki światowej, itp...).
Jaka tam panika. Oczywiście znaleźliby się idioci wieszczący z tej okazji koniec świata albo postulujący budowę świątyń na cześć przybyszów, czy też jakieś inne bzdury, ale przecież samo wylądowanie Obcych na Ziemi nie miałoby wpływu na życie przeciętnego człowieka większego niż np. zamach na World Trade Center czy podyktowanie karnego w 92. minucie
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-06-2008, 12:42   #42
kombossik
Użytkownik Forum

kombossik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2008
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Do sphinx123

a ty jakbyś kroił ,,ufoludka'' to zachowywał byś się normalnie ??

a po za tym podobno lekarz (czy huj tam wie kto) miał tą kasetę zniszczyć ale sprzedał pewnej osobie za pewną kasę która puźniej sprzedała ją 2x drożej xD

kombossik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 12:47   #43
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kombossik Pokaż post
Do sphinx123

a po za tym podobno lekarz (czy huj tam wie kto) miał tą kasetę zniszczyć ale sprzedał pewnej osobie za pewną kasę która puźniej sprzedała ją 2x drożej xD
Szkoda, że nie sprzedali Ci słownika ortograficznego 2x taniej.

@down: A czemu miałbym się nie czepiać?

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 15-06-2008 o 13:55.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 13:07   #44
Batman666
Użytkownik Forum

Batman666's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa

Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
Domyślny

@up
czemu sie zawsze kazdego czepiasz ?
stary 15-06-2008, 13:30   #45
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Stan: Niegrający
Imię: b.d.
Domyślny

Przekazuję ;<
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michos
@Lasuh
Prawda, UFO nie musi oznaczać obcych. Ale czy Ufoludkami możemy nazwać pilotów prototypu-samolotu xd?
Jad dla mnie jest jakaś supercywilizacja, która kiedyś była na ziemi. Przekonują mnie do tego chociażby rysunki z Nazca, czy słynny "Jaskinowy kosmonauta" (Rysunek w jaskini, który przedstawia człowieka w kombinezonie spadającego z nieba).
Cytuj:
@Edit
@Duch Niespokojny
A zamach na WTC akurat zmienił życie wielu ludzi...Tak wielu, że porównywanie tego do karnego jest po prostu obrzydliwe...

Ostatnio edytowany przez X-Zero - 15-06-2008 o 13:34.
X-Zero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 13:32   #46
tarind
Użytkownik Forum

tarind's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Opole \o/

Świat: Nerana
Poziom mag.: 6
Domyślny

Nie ma duchów ani innych istot
To są jedynie wymysły człowieka, ten kto w to uwiezy to bedzie mowic ze sa duchy itp <LOLZ>
tarind jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 15:23   #47
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Do sphinx123

Gdybym był prawdziwym chirurgiem a nie marnym aktorem to kroiłbym tą istotę we właściwy sposób, aby nie uszkodzić jej bardziej niż trzeba.
stary 15-06-2008, 15:50   #48
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

O.o zapowiada się jeden z moich ulubionych tematów na które zwykłem się wypowiadać conajmniaj na stronę a4. Szkoda, że teraz nie mam na to zbytnio czasu :=\.

Wierzę w duchy, demony itp. To znaczy: uważam, że one istnieją w różne sposoby. Są one tak jakby poza naszymi zmysłami, wykraczają po części nasze pojęcie i istnieją dla każdego- nieważne w co wierzy, a w co nie.
Małe wytłumaczenie:

1. Dla ateisty itp.) Chodzi mi o osobę, która nie wierzy w istnienie sił pozaziemskich. Osoby te twierdzą, że nie istnieje nic takiego jak diabełek kuszący ich do złego, czy aniołek, który odciąga od pana D. Jednak mogę udowodnić, że one istnieją:
- kto kusi ateistę, aby zrobił coś złego? on sam, czyt. jego mózg, który wysyła mu bodźce.
/zbieżność z naukami Kościała (oczywiście przypadkowa): on sam- czyli człowiek= 666. 666= diabeł. A kim były kiedyś demony itp.? Aniołami. a kto pomaga odrzucić Ci pokusy? anioł stróż.
Podsumowując istoty pozaziemskie u ludzi nie wierzących to ich myśli, oraz bodźce. Człowiek nigdy nie zrozumie do końca na jakiej podstawie one działają. Pewna metafora jest w tym, że niektórzy twierdzą, że życie na ziemi jest z innej planety.
- pseudo nauki takie jak lewitacja, pirokineza itp.
/ Przykładowi ateiści dzielą się na tych, którzy nie wierzą w nic, oraz na tych, którzy wierzą tylko w człowieka i jego rzekomo naturalną moc ciała, oraz duszy, która spotyka się w miejscach zwanych chakrami (tylko proszę nie wyskakiwać z Naruto- to jest inna bajka).
Tutaj występuje pewna groteska, a mianowicie to, że:
Ludzie dzielą się na tych "wierzących" i niewierzących ( sekciarze mieszani), nie wierzący przypominają wiele niezgodnych ze sobą stron (2 wymieniłem wyżej) i tu groteska: ludzie "wierzący" tak samo! Zbieżność oczywiście przypadkowa.
Troche zboczyłem z tematu. Pseudo nauki. Część ludzi próbuje dowieść tego, że te nauki są fałszywe, a część odwrotnie. Pytanie- po której stronie się ustawić? Nie mogę dowieść na 100% czy to prawda. Jednak ja wierzę, że tak.
2. Dla osób wierzących (nie ważne czy chrześcijanin, Żyd czy Muzułmanin- to wszystko i tak podobne))
- istoty pozaziemskie.
Przedstawiciele głownych religii wierzą w istnienie tych istot, jednak istnieje podziałna tych:
/którzy uznają je za metaforyczne. Wyjaśnienie podobne do 1. pkt.
/ tych, którzy wierzą, że są to istoty autentyczne.
Wiara tych ludzi opiera się na własnych przeżyciach (stanach umysłów), oraz na świadectwie innych ludzi (czy rzeczy- Biblia, Koran itp.). Tutaj istnieje podobne wyjaśnienie to drugiego myślnika pkt.1. Troche rozbuduję:
~ opętania, nawiedzenia, jakieś tam wycia, czy wpływ jakiejś siły na jakiś przedmiot. Ludzie wierzący dzielą się w tym na tych, którzy uważają, że może robić to człowiek i na tych, którzy uważają, że robią to istoty pozaziemskie. Ludzie niewierzący dzielą się na tych, którzy uważają, że może to robić człowiek, człowiek i jakieś tam prawo fizyki, chemii itp., oraz na tych, którzy wierzą w przypadek, oraz w/w prawa. Tych pierwszych wyjaśniłem prędzej, drudzy to zmieszanie wymienionych wyżej, a trzeci zostali wyjaśnieni częśćiowo w 1pkt.

Podsumowując: Wszystkie te aspekty mieszają się w nierozrozumiały dla człowieka sposób (kto rozumie boga? kto rozumie przypadek?- nikt) i żeby wytłumaczyć to wszystko musiałbym napisać książkę (zapewne w wielu tomach). Napisałem to nieużywając fachowych pojęć. W związku z tym, że się to wszystko miesza to, aby wyjaśnić drugie trzeba przekształcić trochę pierwsze. I tak w kółko.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 17:59   #49
kombossik
Użytkownik Forum

kombossik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2008
Lokacja: Venore

Domyślny

Hmm a co myślicie o samo spaleniach , klątwach , i innych dziwnych wydarzeniach np. była historia że 3 tyś ludzi kupiło obraz z płaczącym dzieckiem a po miesiącu wszystkim tym którzy kupili obraz spłonęły domy , co sądzicie o takich rzeczach?

kombossik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 18:25   #50
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kombossik
Hmm a co myślicie o samo spaleniach
Nie wolno wstrzymywać bąków.

A co do "Crying Boy'a", troche inaczej to było. Slay na ochotnika miał obraz na pulpicie przez parę miesięcy, chyba nawet wydrukował i powiesił nad łóżkiem. I żyje. Chyba.

Była już kiedyś o tym obrazie (razem z "The Hands Resist Him"), ale nie wiem czy na forum publicznym, czy w grupie, dlatego przypomnę:

"Crying Boy"

"The Hands Resist Him"

Jak chcecie informacje, to sobie je wygooglujcie.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 18:33   #51
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Faktycznie, jakbym miał tego "Crying Boya" codziennie oglądać, to też wolałbym już sobie chatę spalić. Paskudztwo
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 18:54   #52
Snick
Guest

Domyślny

Co kolejny post byłem coraz bardziej pogrążony.
UFO (ang. Unidentified Flying Object, pol. NOL – Niezidentyfikowany Obiekt Latający)
Jak można w to nie wierzyć. UFO = Kosmity (gigantyczne gały, latające talerze itp.)?
Tak samo ten typ co wypalił z SZATANISTAMI. Ludzie zlitujcie się. Plax no more.

Nie chce tu nikogo obrażać ale jesteście idiotami.

@topic
W to że kosmici nas odwiedzają to nie wierze. O Wielkiej Stopie nie wiem co mam myśleć.
Wierze w duchy miałem z nimi kiedyś ciekawą historie (dokładniej z niejakim Adolfem ).

@DOWN
Brzydko.

Ostatnio edytowany przez Snick - 15-06-2008 o 19:19.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 19:13   #53
Speedrun
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 05 2008

Domyślny

dawaj historie bo ded i hunted dowiem sie gdzie mieszkasz

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

1,2,3 kryjesz ty

Ostatnio edytowany przez Speedrun - 17-06-2008 o 18:25. Powód: huj cie to obchodzi
Speedrun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 19:37   #54
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
Nie wolno wstrzymywać bąków.

A co do "Crying Boy'a", troche inaczej to było. Slay na ochotnika miał obraz na pulpicie przez parę miesięcy, chyba nawet wydrukował i powiesił nad łóżkiem. I żyje. Chyba.

Była już kiedyś o tym obrazie (razem z "The Hands Resist Him"), ale nie wiem czy na forum publicznym, czy w grupie, dlatego przypomnę:

"Crying Boy"

"The Hands Resist Him"

Jak chcecie informacje, to sobie je wygooglujcie.
Crying Boy np mnie w nie rusza, ale Hands Resist Him rusza, i to bardzo

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tarind Pokaż post
Nie ma duchów ani innych istot
To są jedynie wymysły człowieka, ten kto w to uwiezy to bedzie mowic ze sa duchy itp <LOLZ>
W Boga wierzysz?
Co do istot pozaziemskich, to na świecie jest tyle gwiazd, a w okół nich tyle planet, że gdzieś po prostu musi być życie...

Cytuj:
Hmm a co myślicie o samo spaleniach , klątwach , i innych dziwnych wydarzeniach np. była historia że 3 tyś ludzi kupiło obraz z płaczącym dzieckiem a po miesiącu wszystkim tym którzy kupili obraz spłonęły domy , co sądzicie o takich rzeczach?
Jeśli demon jest klątwą, to wierzę, ale w jakiś ludzi, co przez obraz domy mają spalone, nie wierzę - w końcu ten obraz musiał ktoś NORMALNY namalować... no chyba, że oryginał został znaleziony na jakimś cmentarzu, albo gdzieś, to jeszcze mogło by być prawdą, ale i tak nie uwierzę

@Snick
'Niezidentyfikowany obiekt latający' - czyli jakiś pojazd kosmiczny, statek itd. W to nie wierzę, ale w istnienie ISTOT (nie obiektów) wierzę, chociaż może to jest jakoś powiązane, hm...
Cytuj:
(gigantyczne gały, latające talerze itp.)?
To, że oni mają gigantyczne gały, latają w talerzach, są zieloni, mają śmieszne głowy i metr dwadzieścia wzrostu to po prostu wyobrażenie, ja osobiście wierzę, że mogą mieć kilka razy więcej kończyn, ale mogą też być tacy jak my (głowa normalna, włosy itd)... Nie zdziwił bym się, jak by byli kilkaset 'cywilizacji' do przodu (np by się klonowali, albo lewitowali xD)

Ostatnio edytowany przez domin3x - 15-06-2008 o 19:45.
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 19:45   #55
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

"mutanty (w tym wielka stopa itp xD )"

od kiedy mutantem jest wielka stopa ??? wedlug naukowcow jest to istota naturalna, ktora powstala poprzez krzyzowanie sie roznych gatunkow.

A co do tematu nie moge powiedziec ze wierze bo nigdy czegos takiego nie widzialem ani nie znam osob ktore naprawde czos takiego widzialy
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 21:33   #56
Snick
Guest

Domyślny

Zapowiadana historia, sam ją przeżyłem więc nie pisać że brednie.

Kiedyś z kumplami i z kumpelami bawiliśmy się w wywoływanie duchów.
Usiedliśmy przy świeczce w kółku złapaliśmy się za ręce.
Kumpela sie już w to bawiła coś tam gadała. Słyszeliśmy jakieś szmery.
Spytała się ducha kim jest i wtedy usłyszeliśmy pukanie z szafy.
Kumpel podlazł otworzył ją a na samym dole jakaś stara gazeta z lat 40,
a na okładce Adolf Hitler. Choć miałem 12lat to przez tydzień ze starymi spałem.

Ostatnio edytowany przez Snick - 15-06-2008 o 21:35.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 22:21   #57
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Imię: b.d.
Domyślny

@przekazuję:
Cytuj:
@Ari2423 Już to napisałem (klik)

@Domin3x
Kto określił, że Obcy muszą być tak samo zbudowani jak my? Mogą to być równie dobrze ośmiorcicokształtne stwory, myślące kryształy, duchy, albo Trzymetrowe roboty zmieniające się w samochody ( : p).
stary 15-06-2008, 22:43   #58
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X-Zero Pokaż post
@przekazuję:
Do tamtego kolegi: to są moje domysły (jedne z wielu), ale to ten kolega, do którego pisałem, spytał 'czy chodzi o latające talerze i kosmitów z wielkimi oczami', co ja zakwestionowałem. btw Twoje 'propozycje' są też niczego sobie
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2008, 03:29   #59
dredu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2008

Domyślny

A ja zauważam tu u niektórych pewną sprzeczność. Piszecie, że wierzycie w boga ale nie wierzycie w diabła demony itp. Teraz zastanówcie się. Biblia mówi że istnieje bóg, który jest dobry a jego przeciwieństwem jest diabeł. Słudzy boga to tzw anioły zaś sługami diabła (przynajmniej według biblii) są różnego rodzaju demony (czyli istoty, które automatycznie kojarzone są ze złem). Podsumowując to wszystko wychodzi na to, że jeżeli ktoś jest osobą wierzącą w boga to automatycznie musi akceptować istnienie demonów (czyli tej złej strony) jeśli nie wierzycie w demony, diabły itp to nie możecie akceptować też istnienia boga ponieważ wasza biblia mówi że istnieją dwie strony: dobra (bóg, anioły itp) oraz zła (diabeł i jego demony). Wykluczając istnienie jednej z nich zaprzeczacie też tej drugiej.

@Topic

Nie wierzę w : duchy, demony, wielkie stopy i całą resztę tych wymysłów. Nie wierzę też w istnienie jakiś pozaziemskich cywilizacji ponieważ według nauki łańcuch przypadkowych zdarzeń, który spowodował że na ziemi pojawił się człowiek i wyewoluował do obecnej formy jest tak skomplikowany i znajduje się tyle przypadkowych czynników (na przykład wyginięcie dinozaurów co spowodowało, że człowiek mógł stać się rasą dominującą) że jego powtórzenie się drugi raz w innym rejonie wszechświata jest praktycznie niemożliwe.

Ostatnio edytowany przez dredu - 16-06-2008 o 03:38.
dredu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2008, 07:45   #60
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Niektórzy nie wiedzą po prostu że UFO to nie to samo co życie pozaziemskie. Trudno.

A co do tych rąk i tego chłopca to same obrazki są nieszkodliwe, nieszkodliwe do kiedy nie zaczniesz myśleć. A wtedy to już przesrane. Drunk, mówiłes, że Slay miał ten obraz wokół siebie. Widocznie ma nad sobą wielką kontrole. I to cholernie wielką. W wiekszości ludzią cięzko jest się opanować spojrzeć na coś co irytuje, tymbardziej kiedy to coś jest blokowane przez mózg. No ale i warto spojrzeć to teraz ze Slaya zostało ; p
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania