|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() W tym tricku jak i w każdym innym chodzi o to aby odwrócić uwagę grającego/widza.
Mieszamy krążki powoli co teoretycznie uniemożliwia wybranie tego złego, ale wystarczy zamienić jeden krążek z drugim tak żeby grający nie zauważył. Wymiana ta wykonywana jest w momencie kiedy jedna ręka jest centralnie przed drugą tak że ją zasłania (chyba każdy wie jak miesza się kubki, krążki itp. ? ;p). Jak ktoś potrafi może to zrobić też w stylu hazardzistów ale to już dużo trudniejsze i nie wiem czy da się to zrobić na tak dużych krążkach. Metoda ta używana jest na żetonach. Szybkim ruchem nadgarstka wyrzuca się żeton spod ręki tak że ten wytrąca żeton znajdujący się na samym dole kupki (czy też wieżyczki) do drugiej ręki.
Ostatnio edytowany przez Liado - 16-06-2008 o 12:36. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Gdzieś w Miedzyzdrojach w okolicach promenady z odciskami 'gwiazd' jest czlowiek, ktory tez zarabia na tym tricku. Sytuacja b. podobna, kilku jego kompanow, co jakis czas wygrywa spora kwote, cieszy sie itp zachecajac do innych, po przegranej namawiaja do odegrania sie.
Znajomy troche umie ten trick, polega na b. szybkiej zamianie kart/krazkow, zanim zacznie sie je mieszać, jest to jednak bardzo, bardzo trudne i ruch ten trza miec wycwiczony do perfekcji. Sama rymowanka ma sprawiac tylko wrazenie, ze zadanie jest trudniejsze (ma na celu rozpraszanie). Po tym jak ktos wskaze wydajacy sie byc dobrym kubek/karte/krazek oszust ponownie b. szybko zamienia. Najlepsze w tym tricku i tak jest kiedy wokol oszusta stoi grupka 10-20 osob, a tu nagle straz miejska/policja a facet, ktory oszukiwal, wykonuje jeszcze bardziej fenomenalny trick- w ciagu sekudny zwija stolik/karton, zbiera to co bylo mu potrzebne, rozgania tlum, jego koledzy znikaja, a on sam jest zauwazalny jeszcze przez pare sekund, po czym niebiescy bohaterzy moga tylko pytac specerujacych gdzie pobiegl :-).
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() To proste.
Znaczek po prostu został wykonany z jakiegoś (widziałem taki na wycieczce w fabryce jakihś kapsli xP) chemicznego materiału, który pod wpływem ciepła zmienia dowolny kolor. Ciepło = tarcie = zmiana koloru na kolor kółka = nie ma znaczka. ;] Przynajmniej mi sie tak wydaję. Ostatnio edytowany przez janek@ - 16-06-2008 o 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() Cytuj:
Co do samej gry "W trzy karcioszki" jest nie legalna i karana przez polskie prawo bodajże jako wyłudzenie.
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG Ostatnio edytowany przez Sesef - 17-06-2008 o 03:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() Wytłumaczę ten trik w bardzo prosty, i zrozumiały sposób.
Temu kolesiowi POMAGA CZARNOKSIĘŻNIK (jeden z jego wspólników, pewnie ten w okularach przeciwsłonecznych, bo czarnoksieznicy maja czerwone oczy a nie biale) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
![]() |
![]() Cytuj:
@ Top Nie czekaj tylko idź do biblioteki (miejskiej najlepiej) - ja w podstawówce w jakiejś osiedlowej znalazłem książkę o robieniu win ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..
Imię: Dolcu
Gildia: Four Elements
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() @UP coś ci jego matka zrobiła,padalcu? jak nie to nie wal betonów bo zabawny nie jesteś,BAN dla tego pana plx,a co do ciebie to nie udzielaj sie plebsie...
Ktoś wyżej napisał że może pod wpływem ciepła,znaczek zanika całkiem możliwe |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() tak jego matka go urodziła i mam jej to za złe do końca jej dni -_- mogla sie poddac aborcji, głupia szmata. Dark Svenie WZYWAM CIE I TWOJEGO SOCZYSTEGO I WIELKIEGO!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sammen
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
![]() |
![]() Cytuj:
PS. Przepraszam za oftopa - nie będę ciągną dalej tej jakże żenującej rozmowy ![]() Ostatnio edytowany przez Wiedźmin - 18-06-2008 o 21:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2007
Lokacja: Latam Po Świecie i Wiejeeee (śśśwwist)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2007
Lokacja: Latam Po Świecie i Wiejeeee (śśśwwist)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() I tak macie raka.
Wjal
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
chyba w akwarium USTAW SE W SYGNATURCE TEN NIEBIESKI WYRAZ WIAL BO TO WQRWAI NORMLANYCH LUDZZI CO SA KLONAMI NP JA JESTEM DARK SVENA! @2up Ale gdy go pierwszy raz ssałem, to taki kruchy, że się połowa obtrąciła i masz tylko pół kutasika (nie ma żołędźia ![]() Ostatnio edytowany przez __HAPPY_SVEN__ - 20-06-2008 o 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Czy wy sie nigdy nie nauczycie? NIE KARMIĆ TROLLI! NIE POLEMIZOWAĆ Z DZIEĆMI!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Edit: @Down Patrzcie jaka ciota ahahaha i jak się do ojca odzywa. Wjal
Hasta lá vista, w toku apokalipsa strzał w stylu Giggsa, szybki aż w fotel wciska Ostry zakazany jak ekshibicjonista, który macha swoim fiutem do taktów partytury Ostatnio edytowany przez Tom The Tanner - 21-06-2008 o 09:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2008
Stan: Niegrający
|
![]() przesuwał przesuwał aż znaczek sie przetarł i znaczka niebylo
![]()