|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2007
Stan: Usunięty
Imię: 666
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
|
![]() Kiedyś też grałem na keyboardzie przez jakieś 2 lata.
Tera zaczynam gre na gitarze klasycznej. I marze o tym by umieć grać tak jak Mestre na instrumentach z Capoeiry. Ostatnio edytowany przez Badon - 29-06-2008 o 11:41. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gram na akustyku Takamine G220, a marzę o pewnym elektroakustyku Gibsona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Zabawka droga, ale moim zdaniem warta swojej ceny. Wiele ludzi ma sentyment do tej gitary (w tym ja). Zdecydowanie polecam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Eh sygnatura Slasha... tylko skąd te ~5,5 tys. zielonych, hehe ;p Popracuje i może nazbieram na jakiegoś używanego
![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
![]() |
![]() Gram an gitarze od jakiś 10 lat. W wieku lat 6 wysłano mnie do szkoły muzycznej na gitarę klasyczną, ukończyłem ją już parę lat temu i od tego czasu sam uczę się na elektrycznej. Mam Gibsona SG z 92 roku, którego dostałem po starszym bracie - on teraz ma LP ;p. Sporo efektów, z najważniejszych to fulltone OCD i Vox V848, a wzmacniacz to Marshall JCM 800 combo, również po bracie. Obecnie zbieram na stratocastera na 3 singlach made in usa.
Mieszkam w dziurze i mam problem z dobraniem ludzi do zespołu. Owszem są instrumentaliści i znam ich dobrze, ale ich ambicje to granie punk rocka i grunge, a ja bym wolał coś bardziej wyrafinowanego ;p Ale za dwa lata pójdę na studia do większego miasta, to może kogoś znajdę.
![]() "Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go." Ostatnio edytowany przez Marsseel - 29-06-2008 o 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Krzyżak
|
![]() @UP:
Taki to ma fajnie... Też bym chciał do szkoły muzycznej... ; ) Kiedyś chciałem, ale rodzice mnie nie chcieli posyłać bo powiedzieli, że po miesiącu przestanę ćwiczyć ; \ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź
Świat: Aurea/Candia
|
![]() Grałam na flecie podłużnym przez 6 lat w podstawówce, ale znudziło mi się. Tak jak skrzypce po pół roku.. :)
Za to na pianinie gram 12 lat, 6 w szkole muzycznej. I na gitarze klasycznej 5 lat, uczyłam się sama :)
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
![]() |
![]() Przez pierwsze 3 lata chodziłem "bo rodzice kazali", a później mi się spodobało, tym bardziej że brat wtedy grywał na elektryku w jakimś tam garażowym zespole, chodziłem do nich na próby i też chciałem tak grać. ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Ze szkołą muzyczną jest tak, że część ją skończy, część ją rzuci, ale tylko garstka naprawdę z tego skorzysta, więc nie ma się co martwić - statystycznie niewielka jest szansa, że akurat my mogliśmy być w tej garstce 'wybranych'. No ale ja też żałuję, że mnie nie wysłali, a teraz jestem już za stary. Na szczęście brat w przyszłym roku zaczyna, więc może jakaś gwiazda się w rodzinie znajdzie... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Gram na pianinie. Narazie Yamaha PSR-295, ale planuje pianino elektryczne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock
Świat: Astera
![]() |
![]() Gram od niedawna na gitarze klasycznej i robię bity w Fls.
A powiedzcie mi czy na skrzypcach się trudno gra? Na porównaniu np. do gitary, czy tak samo łatwo się nauczyć, czy może to dużo trudniejsze xP. Wie ktoś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Na pewno trudniejsze, choćby dlatego, że wszystkie osoby, które grały/grają na skrzypcach i które znam chodziły do szkoły muzycznej (tzn. nie znam nikogo kto byłby 'skrzypcowym samoukiem), a jeśli chodzi o gitare, znam dużo osób, które by się uczyły same (choćby ja. Terminologii/teorii nie znam, ale zagrać conieco potrafię).
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock
Świat: Astera
![]() |
![]() Też się sam uczę na gitarze i chciałem również na skrzypcach, bo lubię skrzypce ogólnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Fakt, ze na skrzypcach trudniej jest nauczyc sie grac niz na gitarze, ale nauczyciel jest potrzebny tylko na starcie. Jak juz nauczy sie czytac nuty i w miare plynnie grac to mozna sie doskonalic samemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Olgys Survia
Profesja: Paladin
Świat: Aurea
|
![]() Umiem na keyboardzie zagrać "Oda do radości" i "Fur Elise"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Perkusja, yamaha stage custom + zildjian k/z Hi-hat 13 + Zildjian K dark medium thin crash 18 + traditionals medium Light ride (nie mam możliwości sprawdzenia rozmiaru ale 22 chyba). Jako tako marze tylko o porządnym krzesełku, dodatkowym crashu i jakiś porządnych pokrowcach na bębny. Gram w okolicach 2 lat, takie garażowe granie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|