![]() |
#201 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() jahwe to bog zydowski, allah muzułmański. muzulmanie wierza w Allaha, żydzi w Jahwe, buddysci w Budde a amerykanie w latajace spaghetti z sosem pomidorowym. nie rozumiem twojego polaczenia
|
![]() |
#202 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Cytuj:
@out of topic Mystlich, faktycznie przesadzasz, czytając twoje posty miałem wrażenie, że czytam wypowiedź Rydzyka. Wierzę w życie wieczne, i Boga Jedynego, wiecznego, wszechmogącego. Przestrzegam Przykazań Bożych. Myślę, że każdy kto żyje godnie, sprawiedliwie, trafi do królestwa niebieskiego. Nie mogę znieść tego, jak widzę popisywanie się wiarą, jak to robi Mystlich. Wszystko co mówi jest prawdą chrześcijańską (lub część tego, część która nie służy kłótni z innymi), ale co to ma wspólnego z tym tematem? Co to ma wspólnego z Nibiru? @xoz Signed! ;D Ostatnio edytowany przez Arcan - 26-08-2008 o 23:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Cytuj:
@offtop Co do ateistów ogladalem ostatnio wspanialy skecz. Dane Cook - Atheist Polecam ![]() @xoz Respect ![]() Ostatnio edytowany przez Mapa_Europy - 26-08-2008 o 23:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mystlich oczywiście kolejny raz dał plamę. Prawdziwy chrześcijanin wierzy, że po śmierci czeka go Sąd Boży. Inaczej nie nazywałaby się to wiara tylko wiedza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przykro mi, że Mystlich omija niektóre posty (zwłaszcza moje) :<
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
|
![]() tego nie napisalem łasuchu...
![]() |
#209 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Nie dostał. Gdy Bóg rozdawał rozum on stał w innej kolejce. @Lightr: Przeciętny użytkownik działu 'Inne' powaliłby Cię inteligencją. Odpuść sobie wyobrażenia, że skoro 'wierzysz' dostajesz potęgę w postaci sprawnego rozumu. To jest po części prawdą (Buddyzm), ale nie w formie, w której ty to przyjmujesz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() @Mystlich
Mógłbyś się za przeproszeniem ZAMKNĄĆ? Prawdziwy chrześcijanin nie spamowałby w takim temacie. Robisz offtop i nie dziw się, że przez takich jak ty rodzą się ateiści. @topic Rozmawia jeszcze ktoś tu o tej "Nibru", która w 2012 walnie gdzieś między Odrą a Bugiem? ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Dla mnie cały ten temat jest do śmieci. Nie dość, że zrobił się spam Mystlich i jego wiara to jeszcze na główny temat czyli Nibiru nikt prawie nie wypowiadał się NORMALNIE.
Ale zapytam o jedno MYSTLICHU: Czy jak za 10-20 lat ludzie stworzą człowieka z komórek (nie urodzi się on, a powstanie z komórek) to co wtedy zrobisz? W koncu staniemy się wtedy Bogami dającymi życie. A możesz mi wierzyć za te kilkanaście lat będzie to możliwe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Nieważne jakiej człowiek jest wiary, każdego powinno się traktować z szacunkiem mimo tego, że jest ateistą/buddystą/chrześcijaninem/muzułmaninem. Szczególnie zwracam się tu do użytkowników, którzy wypowiadając się na tym forum, ranią innych. Nie będę mówił konkretnie kto to taki bo nie taki mam cel, wymagam od was tak niewiele, mianowicie dojrzałości..
Wróćcie juz do tematu, z którym nazwa tematu jest związana ; P. Ostatnio edytowany przez neopostman - 27-08-2008 o 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @neo
Popieram w stu procentach i jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. @Down A co to ma wspolnego?:O @2 down Artykul ciekawy, komentarz mniej. Co do wypalenia slonca, mysle ze ludzkosc jako rasa nie dozyje tych 5ciu mld lat, a jesli juz, to nie w tym ukladzie slonecznym. Zreszta, jestes emo? Bo po komentarzu mozna by tak wywnioskowac i nie wiem jak Ty, ale ja bym jeszcze chetnie pozyl. Ostatnio edytowany przez Grocix - 27-08-2008 o 11:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm jako ze siedze na tym forum dosyc czesto i przeczytalem juz duzo tematow cos mi sie tu laczy.
"Boryska człowiek z marsa zapowiadał katastrofę 1 kontynentu w 2009 roku." "Planeda Nibiru ma być blisko ziemi 22 grudnia," ma być blisko! ale czy jest prawdopodobne aby jakiś jej odłamek spadł i walnął w 1 kontynent dopiero w 2009? według mnie tak. powoli wszystko zaczyna się układać w całość ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa
|
![]() Jesli ktos to juz pisal, to przepraszam, ale nie mam czasu, by sprawdzac kazda strone po kolei.
Maly artykul, ktory znajduje sie na stronie 20 (Świat Nauki nr. 8 (204), sierpien 2008, ISSN 0867-6380, wyd. Prószyński Media) "Najdalsza ze znany planetoid - Sedna - porusza się po bardzo dziwnej orbicie, której kształt i rozmiary są dla astronomów bardzo zagadkowe. Aby je wytłumaczyć trzeba założyć, ze peryferie Układu Słonecznego zostały zaburzone przez przelatującą gwiazdę bądź znajdują się pod wpływem nieodkrytej jeszcze planety. Ta druga możliwość została ostatnio sprawdzona za pomocą komputerowych symulacji opisanych w Astronomical Journal. Okazuje się, ze "planeta X" byłaby w stanie nadać obserwowany kształt całemu pasowi Kuipera. Autorzy symulacji, Patryk Lykawka i Tadashu Mukai z Kobe University, oceniają jej masę i promień orbity odpowiednio na 0.3-0.7 masy Ziemi i około 100 j.a. (...) Komentatorzy pracy Lykawki i Mukai podkreślają, ze takie ciało niebieskie w niczym nie zagrażałoby Ziemi i w żadnym wypadku nie należy go utożsamiać z mityczna planeta Nibiru, która według bzdurnych informacji (...) zbliża się do nas, by w roku 2012 spowodować jakieś straszne katastrofy." Czemu ludzie wciaz szukaja, jakiejs apokalipsy? Jak nie upadek planety, meteorytu, czy Bóg wie czego, to jeszcze Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie. Jak w Ziemie cos uderzy z ogromna sila, to mowi sie trudno. Nasza cywilizacja upadnie, bedzie spokoj i wiekszosc osob bedzie szczesliwa, bo nie bedzie musiala sie meczyc tu na Ziemi. Naukowcy tez bija na alaram, ze Slonce sie "niedlugo" wypali, czyli za 4,5-5 MILIARDOW lat w najgorszym razie. Tez mozemy o tym porozmawiac, ale po co? Nas to bezposrednio nie dotyczy, przyszle pokolenia beda musialy sobie z tym poradzic (i na pewno sobie poradza). Wracajac do tematu: kolejna bzdura. A bym jeszcze zapomnial. Sprawa wiary jest dla kazdej osoby, sprawa osobista.
![]() |
#216 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Oni wyznają "Niewidzialnego Różowego Jednorożca" ;P. Mystlich przywdział teraz poglądy przykładnego katolika, ponieważ podszywanie się pod obrońcę praw kobiet, pisarza i homoseksualistę nie wyszły mu na dobre xd
![]() |
#217 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21
Stan: Początkujący
Imię: Eragog Rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Ja tam wierzę, że coś jest po śmierci. Nie wiem, czy jakieś niebo, czy reinkarnacja czy co tam jeszcze, ale znam osobiście 2 osoby, które przeszły przez śmierć kliniczną i coś widziały. Chociaż obydwie mówiły o czymś innym ;'|
![]() |
#218 |
Użytkownik Forum
|
![]() @wszyscy
Ci co chca podyskutować o wierze to zapraszam na bloga.Nie róbmy spamu. Co do Nibiru Czy słyszał już ktoś z was o projekcie Cheops?
![]() |
#219 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @2 up
Smierc kliniczna tez jest podwazalna, nie wiemy co moze w takiej kryzysowej sytuacji robic mozg. @3 up NRJ jest parodia religii ![]() Ostatnio edytowany przez Grocix - 27-08-2008 o 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() O grupce osób próbującej ratować świat przed nieistniejącym zagrożeniem za pomocą szpadelka i wiaderka ? ja słyszałem ; P.
|
![]() |
![]() |