|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 05-12-2008 o 22:49. |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
tak btw to awansowałem na senior tuta ^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2008
Lokacja: Oln <3
Stan: Niegrający
Poziom: xx
|
![]() No, no ciekawe.
Ja dzisiaj miałem 1,2k na rooku i mam je ze sobą na mainie. -.-' jakoś kapitan nic nie mówił na ten temat. ![]()
![]() |
#44 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() Pozwole sobie skomentować z punktu ograniczenia ilości botterów.
- 1 k w banku, 1k max do wyniesienia na main: Który z graczy którzy opuścił tą wyspę dorobił się takiej kasy na rooku? Tyko i wyłącznie botterzy, nikt więcej. Zmiana wspaniała. A jak kiedyś było? Depo chary się miało i tam kasę trzymało. Co w tym dziwnego? Pamiętacie jak psioczyliście jak na rooku powstał oddział banku? ![]() - Brak kurczaków na faccu: Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór, a może i więcej. I zarobić w ten sposób od 3k (za 100 piór sprzedanych u NPC na Edron) lub do 10 k (przy sprzedaży u gracza).
Autobiografie Rookstayer'ów - bo to my tworzymy klimat Solucje do questów znajdujących się na Rookgaardz'ie Island of Destiny - miejsce wyboru profesji Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 06-12-2008 o 17:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() Brak kurczaków? Niech po dobroci usuną raty spod Al Dee!
![]() |
![]() |
#47 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() Ty sobie nie wyobrażasz ale dla botterów kurczaki były największą żyłą złota. Dlaczego? Oto powody:
a) nie więcej jak 2 - 3 zbieraczy piorek lata non stop, co słabsi z powodu marnego loota się wypalają. b) jeżeli ktoś wyposażył się w całkiem dobrego bota, nie będe mówił o jakiego mi chodzi, to zbierał także mięsko/marchewki i sprzedawał w młynie. Wystarczy wejść na takie forum i już wiadomo jak z takim botem walczyć. Zablokować mu wejście do młynu, bo żeby sprzedać musi tam wejść ![]() c) a raty pod Al Dee? Co oni tam zarobią? jak bot na bocie siedzi i tylko respawn sobie nawzajem blokują. Ale co fakt to fakt powinni usunąć te kanały i dodać jeden wielki kompleks gdzie minosów dla każdego by wystarczyło ![]() tak więc CipSoft usunął jedną wylęgarnie zła, może następnym razem przyjdzie czas na raty pod sklepem Al'Dee.
Autobiografie Rookstayer'ów - bo to my tworzymy klimat Solucje do questów znajdujących się na Rookgaardz'ie Island of Destiny - miejsce wyboru profesji Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 06-12-2008 o 17:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() wut? 1k max w banku? to gdzie tera rookstayerzy będą kasę trzymać? na nubcharze to jak wyjdzie atak ratów (cip może niech zrobi atak minosów na facc area w ilościach takich jak na najeździe ratów _._) to padnie i w chuj kasy złapie jakiś noobek który na rl krzyczy "HAWUDEPE" i "jepać byry!!!!!!!1", orac płacze że pacc "kożtóje arz cjefjenciesont zuotyh a tyle mi maama nje da no hybe rze pobije jom krzesuem ale ktosi muci mnji pszynoscjic fuda przed kąpa jak gram f tipje"
a z tymi kurczakami przeniesionymi na pacc to mało zmieni bo wystarczy zrobić konto z paccem a jak pacc się skończy to zostać na pacc area i przerzucać itemy |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Dawno dawno temu, zanim nadszedł update z bankami (który podobny był "Najbardziej gó**ianym update" i "Zjeb*ł tibie kompletnie") gracze trzymali szmal na oddzielnych postaciach. Przypomnijmy, że wtedy nie było jeszcze kristalek na rooku, a platynki były jak rare, więc wszystko trzymało się w GPkach.
Się do tego wróci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
najbardziej zje**ny był z 7.6 na 7.7 ;\ @topic co do tych kurczaków to ja sobie je lałem dzisiaj bez bota, zebrałem z 20(feathers'ów). Da się ? Da. Jeszcze nie spotkałem bottera na kurczakach o0 Najczęściej botują pod All Dee, żeby 8 lvl wbić. Ktos gadal, ze nie mogl wziasc ze soba na maina wiecej niz 1k. -.-' Dziś wyszedłem i miałem 1,2k i wszystko przebiegło normalnie, tzn. rozmowa z tym na statku.
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Jak w normalniej to nic dziwnego... Bo to z 1k będzie dopiero obowiązywać po wprowadzeniu aktualizacji. Do tego czasu możesz wychodzić na Main'a z kwotą jaką chcesz. ~Down. Tak, ale to było na TS... Wystarczy dokładnie przeczytać. : ] Ostatnio edytowany przez Anitaaa - 06-12-2008 o 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak na rl.
Tylko, że ktoś pisał, że miał 7k i musiał 6 wyrzucić, bo nie chciał z nim gadać ten kapitan(nie pamiętam imienia sry o0)
![]() |
#53 |
Zbanowany
|
![]() Ja pisałem. Chyba wszystko co pisałem w tym temacie było na test servie, chyba nie myśleliście że dałem ss jak zabijam mino maga z rl Tibii. o_O
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to, to nie, ale z tą kasą to widocznie przeoczyłem lub niedokładnie przeczytałem.
sry w takim razie ; }
![]() |
#55 |
Zbanowany
|
![]() Właściwie to akurat w tamtym poście o tym kapitanie nie napisałem, że to był ts, ale wcześniej o tym mówiłem. : p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 10 2008
Lokacja: Big City
Imię: Beniu Rozbujnik
Świat: Refugia
Poziom: 44
Skille: xx/xx
![]() |
![]() Czytałem wasze wypowiedzi i chiałbym się dowiedzieć czy jak będę jako Rookstayer mial na sobie np. 10k w Platynkach to czy bede mógł w banku zamienić je na Crystal Coins ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Kostrzyn Wielkopolski
|
![]() Tak.
123456789 |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zbanowany
Data dołączenia: 22 11 2008
Lokacja: KrK
Imię: Kubica von Kyra
Gildia: Right and the Justice
Świat: Kyra
Poziom: 97
Skille: 24/31
|
![]() Wszyscy mowia o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać wiecej niz 1k w postaci. W zwiazku z tym aby przetrzymac 20k musisz miec 20 depocharów... bez przesady, ludzie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zbanowany
|
![]() Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Guest
|
![]() To chcecie powiedzieć, że kiedy będziemy wychodzić na maina to możemy mieć ze sobą 1k ???
A w banku można będzie mieć również 1k??? Jeśli tak to ja się pytam : Po co ten bank??? Niech go też zlikwidują.... Co wy na to??? A jak chcą walczyć z boterami to niech Gm-owie częściej się logują a co za tym idzie łapią boterów bo ctrl + r do czegoś służy..... NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM. Można grać też dla przyjemności czy to takie dziwne??? Ostatnio edytowany przez nugget - 07-12-2008 o 12:18. |
![]() |