![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Za dużo Death Note :S
|
![]() |
#102 |
Guest
|
![]() @2up: za dużo DN, lol.
@edit: up, szybszy ![]() @topic: nie wiem, czy już ktoś myślał podobnie, ale według mnie ściema. Kiedyś w USA pokazano podobny 'trick'. Tyle, że była to kobieta po wypadku i też była niby stymulowana. Cały dżołk polegał na tym, że po prostu przechyliła głowę, a reszta ciała została sprytnie zakryta dzięki odbiciu luster. (Nie mam zdolności do rysowania obiektów 3d, ani żadnej masy plastycznej w pobliżu, więc tego 'nie pokażę' ;p). Całość została pokazana w filmie dokumentalnym dotyczącym największych tricków. Dobra, to teraz - jak to ma się do psa? Według mnie mogli dać mu morfinę a potem ten środek na ~p (poltofina? coś takiego?) na przebudzenie. Ten, kto był pod narkozą wie, że nie jest w stanie racjonalnie myśleć, czy sprawnie działać, ale normalnie reaguje na wszelkie bodźce. Lata 50-60 był okresem wyścigów w nauce, między USA a ZSRR. Także imho jest to zwykła prowokacja ze strony ruskich. Ogól psu łeb (sterczące włosy zakrywają 'to, co jest dalej', włóż resztę ciała do skrzyni), przyklej mu kable, podaj środek i smyraj. Taka moja teoria. Kwestia, czy powinni robić to na ludziach; otóż, nie. Mamy prawo (a raczej powinniśmy mieć prawo) decydować o własnym życiu (mam tu na myśli zakaz aborcji, czy hc modyfikacji ciała typu amputacje), ale nie mamy prawa decydować o życiu innych. Oni=/=my. Nie wierzę, że istnieją duszyczki odpowiedzialne za osobowość (patrz: kognitywistyka), transcendencyjne, wszystkowiedzące bezkręgowce czy cuś w tym stylu. Ale nie skracajmy życia nawet najgorszemu 'złoczyńcy', że tak to ujmę. |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm
|
![]() No i tutaj sie konczy nasza konwersacja ignorancie
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 02 2009
|
![]() Uczucia może i ma ale większosc zwierząt jest głupia jak but...
na przykładzie mój szczurek którego mam 1 rok gryzie mnie w uszy choc za każdym razem szczelam go palcem w nos (tak mi polecono na forum o szczurach) ale ten głupi but nadal gryzie nie wiem czy on jest masochistą czy jest tak durny że po 100 razie nie rozumie że po ugryzieniu dostaje w nos... Ostatnio edytowany przez hariboss666 - 27-02-2009 o 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
omfg Każdy ma prawo do życia i jeżeli ktoś jest skazany na śmierć to powinien opuścić świat w humanitarny sposób. A jeżeli jest skazany na dożywocie to już inna bajka, on ma prawo do życia wiec za co ma tak cierpieć? eMa o/ |
|
![]() |
![]() |
#106 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Żeby nie marnować masy kasy na takich sk***li, a zamiast tego np. wybudować jakąś sensowną drogę? Dać kasę na szpitale? Jak Ci np. dzieciaka zgwałci i zabije jakiś pedofil to zrozumiesz zapewne. Spójrz na różne sprawy z innych perspektyw. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 28-02-2009 o 07:53. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice
Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
|
![]() Cytuj:
I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze? Ostatnio edytowany przez alienXX - 28-02-2009 o 10:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
To sa owady...
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice
Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
|
![]() @up - Acha. Dzięki za wyczerpujaca odpowiedz. (z kim ja dyskutuje...)
Systematyka Domena eukarioty Królestwo zwierzęta Podkrólestwo tkankowce Nadtyp pierwouste Typ stawonogi Podtyp sześcionogi Gromada owady Rozumiem, ze tylko gromada ssaków jest uprzywilejowana i ich nie wolno krzywdzic; tylko one potrafią, myśleć i kochać? Ostatnio edytowany przez alienXX - 28-02-2009 o 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38
Imię: Michael de Löwe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Die Kreuzritter
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
|
![]() I co zaraz powiesz że zwierze to ciebie/was kocha bo się was trzyma i nie zaatakowało was/uciekło jeszcze?
To nie jest uczucie... To jest przywiązanie, ten zwierz wie że jeśli będzie ci posłuszny i ciebie ochroni to ty mu dasz jedzenie i schronienie(tzn. dom/buda itp.)... @Topic Ciekawy eksperyment... I nie widzę powodów aby nie użyć do niego kilku głupich kundli lub innego zwierza... Choć w sumie jak na to patrzę to mógłbym użyć do tego eksperymentu jakieś homo spiensa skazanego na śmierć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2008
|
![]() Dowodem może być to, że kiedy wracam ze szkoły widzę zadowolenie u psa tzn. skacze, liże, macha ogonem itd.
To nie ja daję mu jeść, więc dlaczego się cieszy z mojego powrotu? Przecież ja z nim tylko mieszkam. Według mnie pies się przywiązuje nie dlatego, że widzi w tym korzyść, ale dlatego, że kogoś poprostu lubi. A jak chcecie dowodów potwierdzonych przez amerykańskich naukowców, to znalazłem takie coś. http://viva.eko.org.pl/art11.htm http://paulaagro.webpark.pl/inteli.html Uważam, że psy nie tylko mają uczucia, ale też są bardziej inteligentne niż myślicie. @down Pewnie uważa, że jest ładna -.- Ostatnio edytowany przez Devus_ - 28-02-2009 o 12:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Guest
|
![]() Nie chcę być złośliwy, ale czy ten pan piszący czcionką 2x mniejszą niż normalna chce być fajny, czy używa jej po to aby każdego denerwować..?
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#115 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Aha a wiec widzisz teorie w ktorej kazdy pies oszukuje wlasciciela? =D Najlepszy post w tym temacie ahahahahah =D
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Kapłan Preclanski
|
![]() Cytuj:
Zawsze tak było, że silniejszy, wyższy ewolucyjnie, eliminował słabszego. Taka natura istot żywych. Insekty eliminujemy, bo nam zawadzają, a gatunek psów zniewoliliśmy. Zostaje tylko pytanie czy będziemy je traktować lepiej czy gorzej. Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9
Imię: (Rencista)
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Dowody były przedstawiane ~~3 razy już. A, dlaczego czasem na ustach zwierząt widnieje uśmiech? Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Kashek - 28-02-2009 o 13:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() t.pl jest niesamowite. Każdy temat w którym jest możlimy więcej niż jeden sposób myślenia zamienia się w flejmwar....
Cytuj:
Nipah~! Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 28-02-2009 o 14:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Guest
|
![]() Od kotowatych wzwyż pojawiają się 'uczucia'. Ale czy potrafią kochać.. raczej nie. Miłość jest abstrakcyjnym tworem ludzi (tak naprawdę to procesy chemiczne, a nie żadne magiczne wpływy i sny), ale nie bądźmy a-uczuciowi i pozwólmy na taki bieg rzeczy, że ludzie potrafią kochać. Czy myślą? Uważam, że tak. Taki kuguar nie zamieszka tam, gdzie jest -20C w dzień, nie będzie się mnożył, jeżeli nie ma pożywienia itd. Gromada ssaków nie jest uprzywilejowana, ale jest bardziej rozumna niż pozostałe.
|
![]() |