![]() |
#161 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
|
![]() Teoretycznie tak, praktycznie- jeśli spytasz o powód, najczęściej zostaniesz odebrany jako gówniarz który chce pocwaniakować i niczym dobrym się to nie skończy.
|
![]() |
#162 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
EDIT: Chyba, że to też zabronione? ._. To może niech jeszcze premiera aresztują ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() To zależy od sytuacji. Jeśli wiesz, że coś przeskrobałeś, to lepiej siedzieć cicho. Jeśli podejrzewasz, że jesteś spisywany, bo policjantowi nie podoba się Twój wygląd albo jest zwyczajnie złośliwy, to uważam, że dobrze jest pokazać, że nie zamierzasz dać sobą pomiatać i wiesz, że prawo jego też dotyczy. Jeśli nie będzie chciał podać powodu albo będzie Ci czymś groził, możesz poprosić go o podanie numeru odznaki policyjnej i złożyć na niego zażalenie. Pewnie nic nieprzyjemnego go w związku z tym nie spotka, ale ze swoich praw trzeba korzystać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
aa i cos z tematu o ultrasach. tam napisales ze u nas jest male miasteczko i szybko sie rozchodzi. Przyznam Ci tu racje , jak u nas cos sie stanie to zaraz o tym wszyscy wiedza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2009
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
|
![]() Albertus wszystkie Twoje posty wywołują usmiech na mojej twarzy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Jak byłem z kumplami na mieście to też policja sprawdzała nam telefony. Generalnie dialog wyglądał tak:
Kumpel - Skoro panowie chcą nas przeszukać to chyba dostaniemy jakiś papierek, potwierdzenie? Policjant - Możemy pojechać na komisariat, tam dostaniecie papierek, albo przeszukamy was tutaj. Dlatego yebaci polcujie :/
![]() |
#167 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Ja bym powiedział "To jedziemy na komisariat, a przy okazji chciałbym zamienić słówko z xxx (tutaj nazwa szefa policji, nie wiem, zwał jak zwał)". Co jak co, ale nikomu nie dam sobą szmacić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3
Świat: Iridia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Akkorin - 12-08-2009 o 16:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() mozecie se nie wierzyc , mi na tym nie zalezy. Poprostu ja wiem dla siebie jaka jest policja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Guest
|
![]() Poznał boga przy piwie
|
![]() |
![]() |
#173 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Cytuj:
Jeszcze inna sprawa, co do madnatow. Kiedys na kacu okolo 10 rano wyszlismy z 2 kolegami i poszlismy na REDSA! siedlismy na boisku zmarnowani, nic nie robilismy piwo dopiero co otwarte, nawet chyba lyka nie wzialem, patrzymy Policja jedzie, zatrzymali sie przed brama od boiska, odrazu dodam ze w okolicy nie bylo nikogo, zreszta co komu moglo to przeszkadzac. Policjanci zawolali "podejdzcie tutaj, a bedzie mniej". Podeszlismy, bo w sumie juz nie ten wiek zeby uciekac i oczywiscie skonczylo sie staniem 30 minut kolo kabaryny i 100 zl na glowe. Dla porownania czasen wieczorami, jak na boisku siedzialo 20 osob i wszyscy pili alkohol i troche halasowali, gdy przejezdzala kabaryna na przeciwko(boisko jest wzdluz drogi) to zamiast podejsc i wlepic mandaty albo chociaz poprosic o pojscie gdzies indziej, samochod przyspieszal i tyle ich bylo widac. Te przyklady pokazuja tchorzostwo i hamstwo policjantow, oczywiscie nie wszystkich, ale mysle, ze wiekszosci. Nawet jesli wsrod tych 8miu byli jacys porzadni, to i tak ulegaja presji wiekszosci, wiec nic nie robiac, staja sie tacy sami. Dodam jeszcze, ze ja szczerze mowiac do Policji nic nie mam, ale jednak z ponad polowa ktora sie spotkalem, nie chcialbym sie wiecej spotkac i nie mam na mysli oficjalnie, po prostu nie chcialbym miec takich znajomych. Ostatnio edytowany przez Exodus - 12-08-2009 o 17:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
![]() |
![]() Najbezpieczniej jest zgrywać głupiego jasia i przyznać im rację, bo o to chodzi, ale według mnie nie można dawać się zeszmacić, pytać o numer odznaki, który podać musi policjant bo jest to jego identywfikaror. Jak chcą jechać na posterunek to proszę bardzo, walić skargi na wszystkich, nagrywać telefonami wszystko, później publikować. Na forum TVN 24 jest już temat, gdzie można umieszczać takie nagrania, zdjęcia.
Niech nie myślą, że zawsze będą bezkarni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() Skd nienawiść do policji ?
Z tąd: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=203141&page=39 ![]() @up Masz rację, większość PP (Panów Policjanterów) mocna jest w grupie (tj. 8 na 1 wrzucali), a jak jest już z 20 to uciekają gdzie tonfy rosną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2009
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
|
![]() Albo te ich mądre odpowiedzi:
-A za co zostaje spisany? -Nie pyskuj tylko podaj imię ojca. :| Takiemu tylko w ryja dać, to się może w końcu nauczy, ale za dużo przypału .. Oni na meczach mogą tłuc pałami ile wlezie, o tym co sie dzieje w drodze powrotnej nie wspomne ...
![]() |
#177 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
![]() |
![]() Co do meczy to jeżeli prewencja trzyma szyk a idioci, bo inaczej nazwać się tego nie da lecą na nich, a potem płaczą, że policja ich pobiła to jest żałosne.
Po co robić zadymy na stadionach i wszystko niszczyć, takich hooliganów to nie żałuję. Chcą się bić niech idą na ring, albo sobie zrobią gdzieś daleko ustawkę, bo jeżeli dewastacja to dobra zabawa to nie wiem jaka może być lepsza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Gotham.
![]() |
![]() Ej a czemu wy tak przeżywacie z tym spisywaniem. Spiszę was i tyle wszyscy mają wyjebane na ten jego notatniczek. Mnie już wielokrotnie spisywała policja i jakoś nic się nie dzieje z powodu jedenastu biografi na mój temat w tej jego trylogii -.- oni mają w dupie za co spisują. nie mówie że wszyscy są tacy ale większość spisuje tylko po to żeby dostawać punkty za to jaki to on jest pracowity. Nie mam nic do policji tylko do dzielnicowych tyle na ten temat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Policjanci mają dzienną normę do wyrobienia jeżeli chodzi o spisywanie ludzi. To taka formalność, żeby np. złapać osoby poszukiwane czy ludzi z kradzionymi telefonami. A powód że akurat spisali Ciebie a nie kogoś innego? Miałeś pecha, ale spisanie nie boli.
![]() |
#180 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |