Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-08-2009, 15:49   #161
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Teoretycznie tak, praktycznie- jeśli spytasz o powód, najczęściej zostaniesz odebrany jako gówniarz który chce pocwaniakować i niczym dobrym się to nie skończy.
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-08-2009, 15:52   #162
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Teoretycznie tak, praktycznie- jeśli spytasz o powód, najczęściej zostaniesz odebrany jako gówniarz który chce pocwaniakować i niczym dobrym się to nie skończy.
Dlatego dobrze jest ze sobą nosić coś ala dyktafon, żeby nagrać "rozmowę" z policjantem : D Owneda by facet miał.

EDIT: Chyba, że to też zabronione? ._. To może niech jeszcze premiera aresztują ...
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:03   #163
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
To zależy od sytuacji. Jeśli wiesz, że coś przeskrobałeś, to lepiej siedzieć cicho. Jeśli podejrzewasz, że jesteś spisywany, bo policjantowi nie podoba się Twój wygląd albo jest zwyczajnie złośliwy, to uważam, że dobrze jest pokazać, że nie zamierzasz dać sobą pomiatać i wiesz, że prawo jego też dotyczy. Jeśli nie będzie chciał podać powodu albo będzie Ci czymś groził, możesz poprosić go o podanie numeru odznaki policyjnej i złożyć na niego zażalenie. Pewnie nic nieprzyjemnego go w związku z tym nie spotka, ale ze swoich praw trzeba korzystać.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:03   #164
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Dlatego dobrze jest ze sobą nosić coś ala dyktafon, żeby nagrać "rozmowę" z policjantem : D Owneda by facet miał.

EDIT: Chyba, że to też zabronione? ._. To może niech jeszcze premiera aresztują ...
no u nas odrazu przeszukuja i zabieraja komurki , po to by dzieciak nie mogl nagrac rozmowy i zeby nie zadzwonil do starych. Ja komurki ze soba nie nosze , wogle jej nie laduje lezy se na pulce i raz nawet za to w mrorde dostalem bo jak pies powiedzial opruznij kieszenie i nie bylo tam komurki to zapytal mnie gdzie ja schowalem a ja mowilem mu ze nie mam... nie mogl uwierzyć...

aa i cos z tematu o ultrasach. tam napisales ze u nas jest male miasteczko i szybko sie rozchodzi.

Przyznam Ci tu racje , jak u nas cos sie stanie to zaraz o tym wszyscy wiedza.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:13   #165
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

Albertus wszystkie Twoje posty wywołują usmiech na mojej twarzy . W rl tez taki bajkopisarz jestes?

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:14   #166
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Jak byłem z kumplami na mieście to też policja sprawdzała nam telefony. Generalnie dialog wyglądał tak:
Kumpel - Skoro panowie chcą nas przeszukać to chyba dostaniemy jakiś papierek, potwierdzenie?
Policjant - Możemy pojechać na komisariat, tam dostaniecie papierek, albo przeszukamy was tutaj.

Dlatego yebaci polcujie :/
stary 12-08-2009, 16:18   #167
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Kumpel - Skoro panowie chcą nas przeszukać to chyba dostaniemy jakiś papierek, potwierdzenie?
Policjant - Możemy pojechać na komisariat, tam dostaniecie papierek, albo przeszukamy was tutaj.
Ja bym powiedział "To jedziemy na komisariat, a przy okazji chciałbym zamienić słówko z xxx (tutaj nazwa szefa policji, nie wiem, zwał jak zwał)". Co jak co, ale nikomu nie dam sobą szmacić.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:23   #168
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Jeśli podejrzewasz, że jesteś spisywany, bo policjantowi nie podoba się Twój wygląd albo jest zwyczajnie złośliwy, to uważam, że dobrze jest pokazać, że nie zamierzasz dać sobą pomiatać i wiesz, że prawo jego też dotyczy. Jeśli nie będzie chciał podać powodu albo będzie Ci czymś groził, możesz poprosić go o podanie numeru odznaki policyjnej i złożyć na niego zażalenie. Pewnie nic nieprzyjemnego go w związku z tym nie spotka, ale ze swoich praw trzeba korzystać.
Jak trafi się taki skurczybyk, to nawet największa kultura i kurtuazja ani opanowanie nie pomogą. Po prostu, raz się uda raz nie. A najlepszym sposobem, żeby unikać takich sytuacji są szybkie nogi i oczy dookoła głowy
stary 12-08-2009, 16:34   #169
Akkorin
Zbanowany

Data dołączenia: 13 11 2008
Lokacja: .nieokolice Szczecina Ilość postów: -8 . . . . . . . Posty: 7354,3854757346e+54 Wiadomości: 0
Wpisy bloga: 10

Imię: Eragog
Świat: Silvera/Antica
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Akkorin Pokaż post
To wyjątki. W każdym społeczeństwie się zdarzają. Może 2-3 historie ukazujące 'zło' policjantów, napisane w tym temacie mogą być prawdziwe, ale reszta to wymysły. Dlatego, jak wielu już tutaj powiedziało, nie oceniajcie policjantów po tych wyjątkach nagłaśnianych w mediach.
Od tego posta przybyło kilka nowych historyjek. Zarazem nie przybyła żadna prawdziwa. No, może ta sfinksa jest prawdziwa, bo gdyby kłamał dodałby jeszcze kilka przekleństw do tego co wypowiada policjant.

Ostatnio edytowany przez Akkorin - 12-08-2009 o 16:35.
Akkorin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:56   #170
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

mozecie se nie wierzyc , mi na tym nie zalezy. Poprostu ja wiem dla siebie jaka jest policja.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 16:58   #171
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Akkorin Pokaż post
Od tego posta przybyło kilka nowych historyjek. Zarazem nie przybyła żadna prawdziwa.
Oświeć mnie, skąd masz taką wiedzę?
stary 12-08-2009, 17:00   #172
Ulrikk
Guest

Domyślny

Poznał boga przy piwie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:12   #173
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Cytuj:
I on spisując Cię musi zapisać w raporcie, czy jak to się tam zwie, POWÓD spisania. Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Wedlug mnie takie pytanie nie ma sensu, bo sie na ciebie odrazu gorzej patrza i ci moga dac mandat z jakiegos blahego powodu. Dla przykladu podam wlasne niemile doswiadczenie z policja. Jakies 2,5 roku temu lekko po 18stce sam trafilem na dolek, powod w sumie powazny, ale tak naprawde to byl przypadek, wina na pewno nie byla adekwatna do kary(zawiasy). Z poczatku wogole sie nie czulem jak winny czlowiek, tylko jakby mnie zlapali przez pomylke, i tak sobie siedze na krzesle i czekam nawet nie wiem na co, na przeciwko mnie jest pokoj i siedzi z 8 policjantow. I ciagle mi dojebuja, cos tam jada, juz sie zdenerwowalem troche i mowie, ze chcialbym poznac personalia tego najbardziej aktywnego. To jednak nie byl dobry pomysl, pierw ten typ sie zdziwil, zachowal sie tak jakby sie przestraszyl, ale nagle zaczeli cos bluzgac i straszyc itp. Mowili miedzy innymi "madralinski sie znalazl, nie takich juz tutaj mielismy wrzuty". To pokazuje obraz wiekszosci policji, na pewno naduzywaja swojej wladzy. Czesto sie zdarzalo, ze jak jakis kumpel wyladowal na dolku to zostal pobity, oczywiscie bez zadnego wiekszego powodu.

Jeszcze inna sprawa, co do madnatow. Kiedys na kacu okolo 10 rano wyszlismy z 2 kolegami i poszlismy na REDSA! siedlismy na boisku zmarnowani, nic nie robilismy piwo dopiero co otwarte, nawet chyba lyka nie wzialem, patrzymy Policja jedzie, zatrzymali sie przed brama od boiska, odrazu dodam ze w okolicy nie bylo nikogo, zreszta co komu moglo to przeszkadzac. Policjanci zawolali "podejdzcie tutaj, a bedzie mniej". Podeszlismy, bo w sumie juz nie ten wiek zeby uciekac i oczywiscie skonczylo sie staniem 30 minut kolo kabaryny i 100 zl na glowe.

Dla porownania czasen wieczorami, jak na boisku siedzialo 20 osob i wszyscy pili alkohol i troche halasowali, gdy przejezdzala kabaryna na przeciwko(boisko jest wzdluz drogi) to zamiast podejsc i wlepic mandaty albo chociaz poprosic o pojscie gdzies indziej, samochod przyspieszal i tyle ich bylo widac.

Te przyklady pokazuja tchorzostwo i hamstwo policjantow, oczywiscie nie wszystkich, ale mysle, ze wiekszosci. Nawet jesli wsrod tych 8miu byli jacys porzadni, to i tak ulegaja presji wiekszosci, wiec nic nie robiac, staja sie tacy sami. Dodam jeszcze, ze ja szczerze mowiac do Policji nic nie mam, ale jednak z ponad polowa ktora sie spotkalem, nie chcialbym sie wiecej spotkac i nie mam na mysli oficjalnie, po prostu nie chcialbym miec takich znajomych.

Ostatnio edytowany przez Exodus - 12-08-2009 o 17:23.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:31   #174
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Najbezpieczniej jest zgrywać głupiego jasia i przyznać im rację, bo o to chodzi, ale według mnie nie można dawać się zeszmacić, pytać o numer odznaki, który podać musi policjant bo jest to jego identywfikaror. Jak chcą jechać na posterunek to proszę bardzo, walić skargi na wszystkich, nagrywać telefonami wszystko, później publikować. Na forum TVN 24 jest już temat, gdzie można umieszczać takie nagrania, zdjęcia.
Niech nie myślą, że zawsze będą bezkarni!

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:33   #175
__HAPPY_SVEN__
Użytkownik Forum

__HAPPY_SVEN__'s Avatar

Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2

Stan: Zbanowany
Świat: Kyra
Poziom: 67
Domyślny

Skd nienawiść do policji ?
Z tąd:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=203141&page=39

@up
Masz rację, większość PP (Panów Policjanterów) mocna jest w grupie (tj. 8 na 1 wrzucali), a jak jest już z 20 to uciekają gdzie tonfy rosną.
__HAPPY_SVEN__ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:33   #176
MasterofPuppets
Użytkownik Forum

MasterofPuppets's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2009

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
Domyślny

Albo te ich mądre odpowiedzi:
-A za co zostaje spisany?
-Nie pyskuj tylko podaj imię ojca. :|

Takiemu tylko w ryja dać, to się może w końcu nauczy, ale za dużo przypału .. Oni na meczach mogą tłuc pałami ile wlezie, o tym co sie dzieje w drodze powrotnej nie wspomne ...

" A teraz jesteśmy tymi, przed którymi ostrzegali nas rodzice.."
MasterofPuppets jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:39   #177
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Co do meczy to jeżeli prewencja trzyma szyk a idioci, bo inaczej nazwać się tego nie da lecą na nich, a potem płaczą, że policja ich pobiła to jest żałosne.
Po co robić zadymy na stadionach i wszystko niszczyć, takich hooliganów to nie żałuję. Chcą się bić niech idą na ring, albo sobie zrobią gdzieś daleko ustawkę, bo jeżeli dewastacja to dobra zabawa to nie wiem jaka może być lepsza.

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:39   #178
DaimenPro
Użytkownik Forum

DaimenPro's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Gotham.

DaimenPro ma numer GG 2966137
Domyślny

Ej a czemu wy tak przeżywacie z tym spisywaniem. Spiszę was i tyle wszyscy mają wyjebane na ten jego notatniczek. Mnie już wielokrotnie spisywała policja i jakoś nic się nie dzieje z powodu jedenastu biografi na mój temat w tej jego trylogii -.- oni mają w dupie za co spisują. nie mówie że wszyscy są tacy ale większość spisuje tylko po to żeby dostawać punkty za to jaki to on jest pracowity. Nie mam nic do policji tylko do dzielnicowych tyle na ten temat.
DaimenPro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2009, 17:44   #179
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Policjanci mają dzienną normę do wyrobienia jeżeli chodzi o spisywanie ludzi. To taka formalność, żeby np. złapać osoby poszukiwane czy ludzi z kradzionymi telefonami. A powód że akurat spisali Ciebie a nie kogoś innego? Miałeś pecha, ale spisanie nie boli.
stary 12-08-2009, 17:45   #180
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __HAPPY_SVEN__ Pokaż post
Skd nienawiść do policji ?
Z tąd:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=203141&page=39

Raczej z ludziej głupoty. Oskarżać rap o to, że przez niego debile jebajom policje to tak, jak oskarżać ludzi tworzących sztućce o to, że mordercy używają jednego z nich (nie chodzi o łyżkę) do zabijania. Btw, wskaż mi jakieś jedno zdanie, w którym Eldo nawołuje do nienawiści policji.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania