|
|
#21 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
|
o, ja tam jeszcze karmel/wanilia z liptona pije : p
|
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2008
Lokacja: Kraków-R22
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 45+
Poziom mag.: 12
|
Cytuj:
![]()
|
|
|
|
#23 |
|
Guest
|
Lipton z cytryną (+2 łyżeczki cukru) zala wżątkiem
Saga jabułkowa (+1 łyżeczka cukru) lekko pszestudzona woda <3 |
|
|
|
#24 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
|
Lipton cytrynowa +4 łyżki cukru.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2008
Lokacja: Kraków-R22
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 45+
Poziom mag.: 12
|
Cukier to biała śmierć a cukrzyca czai się na każdym kroku Poważnie słodzisz 4?Z jednej strony nie rozumiem jak można w ogóle nie słodzić, ale żeby AŻ 4 to też mnie dziwi. Słodziłam 5 łyżeczek w wieku 6lat Teraz 2,5 bo więcej to za słodko.
|
|
|
#26 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
A ja w ogóle nie słodzę!
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Ostatnio zasmakowała mi biała herbata. Jest delikatniejsza od zwykłej i posiada naprawdę ciekawy aromat. Smakuje mi także cytrynowa (znów Lipton, najprościej znaleźć), Earl Gray (obowiązkowo liściasta) Liptona... oraz Ahmada (polecam). Bez cukru.
Jednak najlepsza jest prawdziwa, miętowa, z zielonej, lub ew. suszonej mięty. Te w torebkach mogą się schować i więcej nie wychodzić... Zapomniałabym... Cytrynowa Nestea <3.
|
|
|
|
#28 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
Ostatnio zakupiłem sobie te piramidki z liptona, najbardziej zasmakowały mi Earl Gray Tea i Citrus Tea, chociaż White Tea nie pogardzę
![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2008
Lokacja: Białystok
Imię: Dreamland Traveler
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 151
Skille: 89/81
Poziom mag.: 8
|
Ja popijam coś co nazywa się ''Rooibos''-Czyli miód+wanilia
![]() Czasami też piję...znaczy jem granulkową ![]()
|
|
|
#31 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Zgadzam się. Te "torebkowe" mają zupełnie inny smak, o wiele gorszy. Zieloną w doniczkach można dostać już w prawie każdym większym hipermarkecie. Nie kosztuje wiele, a smak jest niepowtarzalny.
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Stan: Na Emeryturze
|
Najlepsza mięta jest prosto z ogrodu, z działki
Jeszcze z 7 lat temu, kiedy żyła "matka, mojej matki" i prowadziła ogród na działce, to dawała nam sporo mięty, do herbaty idealna mmm... A teraz muszę się zadowolić sklepową :< |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2008
Imię: Breakah
Świat: Eternia
Poziom: 20
Skille: 18/22
|
Cytrynowa Nestea < Cola/Sprite/Mountain Dew/Powerade/Fanta/whateva
A z herbat - pije Lipton, taka jedna owocowa mi ostatnio smakowala, ale sam chcialbym wiedziec jaka to byla. ; d @MCess Brzoskwiniowa mi nie smakuje jakos, tak samo jak te zielone, czerwone i zimowe edycje Nesti.
The rest is empty with no brain but the clever nerd The best emcee with no chain ya ever heard -------------------- Ostatnio edytowany przez piramjida - 17-01-2009 o 21:47. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
@up jak dla mnie to brzoskwiniowa nestea > all |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
Ja ostatnio trochę poeksperymentowałem, poczytałem i doszedłem do wniosku, że najgorsza herbata to zwykła herbata. No po prostu nie ma nic gorszego xd Kupiłem sobie taki zestawik różnych owocowych i muszę przyznać, że niektóre (Dzika Róża z Jabłkiem, Żurawinowa) są boskie
Dodatkowo, jednak z herbatek rozwiązuje mój problem ze snem - Malinowa, ew. Malina i Dzika Róża. Pije takową po 21, a 23 już śpię. Rano wstaję bez problemu o 6.30 i jestem wyspany. Polecam wszystkim, którzy nie mogą spać, a np. następnego dnia muszą wcześnie wstawać ![]() Inne patenty już wkrótce ;] Herbatka tzw. uspokajająca czyli Melisa - owszem działa, ale smak to po prostu szkoda gadać... To coś jak fervex albo jakieś inne coś rozpuszczonego w wodzie? Nie wiem, może ja po prostu na taką trafiłem (Melisa i Gruszka), ale nie polecam, lepiej się przespać z godzinkę żeby uspokoić ![]() Ostatnio edytowany przez Voniek - 13-02-2009 o 21:10. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Polska/Lubuskie/Zbąszynek/Dom
|
Ja dosłodzisz melise jakieś 1-2 łyżki cukru to smak będzie wyborny
. W sumie smakuje mi też bez cukru, może trafiłeś na jakąś felerną ;p.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik Forum
|
Moja ulubiona herbata to Dilmah ,w różnych smakach ;d.Mięta też jest niezła szczególnie gdy wcześniej człowiek trochę przegiął z zabawą.....
Nestea I lipton brzoskwiniowy tez jest super.. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
Zielona klasyczna,
Zielona z cytryną, Zielona z imbirem, Zielona z pomarańczą i goździkami, Różne inne zielone. Czarna - tylko zwykła z cytryną i jedną łyżeczką cukru. Owocowe: Malinowa, Dzika Róża, Truskawkowa. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice
Imię: Tomek
Świat: Real life
|
Z marketu:
Zielona klasyczna zawijana Biala z platkami rozy Rooibos Honeybush od czasu do czasu Melisa (szczegolnie moge polecic marketowe wyroby firmy BIOATIVE.) Z herbaciarni: Yerba mate green Yerba mate palona Yerba mate beduin +planuje na dniach kupno 0,5 kg Yerba Mate Pajarito |
|
|
|