|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
No i media zrobiły swoje - przedstawiły Tibię jako wytwór szatana, którego celem jest tylko i wyłącznie sprowokowanie dzieci do bicia krzesłami swoich rodziców... Przecież wszystko może być niebezpieczne, jeśli nie umie się tym posługiwać, nie tylko Tibia. No, ale teraz dopiero się zacznie - rodzice będą szli zgodnie z zaleceniami psychologów i będą stopniowo odcinać Tibię/komputer aż w końcu zabronią grania. Albo zaczną wynajmować ochronę która będzie czuwać nad ich bezpieczeństwem by "dziecko nie rzuciło się na mnie z metalowym prętem kiedy ośmielę się wejść do jego pokoju i poprosić by mi pomógł przy obiedzie"... Tak, to dopiero początek ![]() Ostatnio edytowany przez Donas - 26-04-2006 o 17:57. |
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Flora Flower
Profesja: Druid
Świat: Lunara
![]() |
![]() Qrwa jusz nie raz natknołem się na złe nprzygotowanie mediów do reportażu. Raz nawet był cytat w CD-A z jakiegoś czasopisma gdzie tam napisali że Queake to gatunek action-murder
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Omg... jesli sie idzie do kafejki i gada sie z dzieciakami, co maja nasrane we lbie to to wyglada jakby Tibia to bylo zloooo
![]() BTW. Przez te "reportaze" facet chcial mi zabronic grac w OTSy na informatyce ;P EDIT: Podobala mi sie audycja w Radiu Lodz, tam wszystko bylo jasno powiedziane, a nie, ze to wszystko wina Tibii. Ostatnio edytowany przez Bofedojo - 26-04-2006 o 11:19. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Imię: Kynniu
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 47
Poziom mag.: 5
|
![]() Tak jak Omander wspomniał ... Fakt że jeden dzieciak zaatakował matke taboretem nie oznacza tego że każdy biega z taboretem po chacie w razie awarii prądu ;], a tak sa narazie spostrzegani playerzy Tibi ;]. A co do reportaży np. TVN to lepiej bzk. babka robi wywiad z chłopaczkiem, który pierd*** o koledze który wali z axe. Podobna sensacja była keidyś z grą CS, która również ucichła po kilku dniach ;]
|
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Bolexus
Profesja: Sorcerer
Świat: Chimera
![]() |
![]() To nie Tibia jest narkotykem. Cały komputer/internet uzależnia. Moja mama wiedziała ze jak grałem to potrzebuje 10-15 minut zeby skonczyc i jak np. kazała mi wyłączać kompa to mówiła mi to wcześniej. Dzieciak jakiś poszedł se na dragi,starsza wyłączyła mu kompa a ten wpadł w furie. Takie coś trzeba leczyć. Za kilka dni w Radio Maryja Rydzyk bedzie mówił że tibia to dzieło szatana. Sam kilka razy opuściłem szkołe zeby pograć,ale to nie było tak,ze calymi tygodniami nie chodzilem.Wydawca Clicka dobrze powiedział-To jest celowe nagłaśnianie a to co sie stało to jest pojedynczy-patologiczny przypadek..Media muszą coś wymyślić. Zawsze musi sie coś dziać,jakieś afery i nagłaśniane ,bzdury-to normalka.
...:MiEjScE PoLsKa SyStEm SaMoWoLkA:... Ostatnio edytowany przez Bolexus - 26-04-2006 o 11:02. |
![]() |
![]() |
#26 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Wszystko juz ogladalem. Pozostala mi jeszcze tylko audycja. Posmiejemy sie z ranca ;]
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Stołeczne miasto
Imię: Lindlay
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: Arcania
Poziom: 117
|
![]() BUAHHAHAHAHA "MOJ ZIOMEK JEST KNIGHT I WALI Z AXE A JA JESTEM DRUID I WALE Z RÓŻDŻKI" BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAA ja j*bie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Swoją drogą jak się przyjże tej stronce http://www.tibia.com/community/?subt...Randell%20Riot to naprawdę dużo ludzi ma problemy....... |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Master Alucard
|
![]() Jaaaaaa, w faktach gosc wchodzi na forum.tibia.pl... Dobrze, ze nas nie wyzwali od dilerow, czy narzędzi szatana.
Drugi gra w CSa na mapie Aztec. Kurde, wlasnie! Zagram sobie w CSa.
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ocenianie wszystkich graczy na podstawie felernej jednostki jest co najmniej idiotyczne. To tak samo jak ja bym nazwał wszystkie kobiety lesbijkami, bo jedną widziałem.
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nauk Orik
Świat: Astera
Poziom: 37
Skille: 81/78
Poziom mag.: 5
|
![]() No to nas ładnie przedstawili
![]() ![]() ![]()
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() Tak przerywa, że oglądać się nia da....
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 08 2005
|
![]() BRAWA DLA ADMINISTRATORA STRONY TIBIA.PL
![]() ![]() Doskonala obrona naszej gierki. Aoni nie grali to nie wiedza czym jest TIBIA |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Niektóre zdania są zarąbiste..... "Oni" mieszają Tibie z błotem. Nie grali, nie wiedzą, a gadają głupoty. To, że jeden dzieciak na xxx jest chory psychicznie, nie znaczy, żeby z Tibi robić taką sensacje. Przecież większość ludzi gra 4fun. Zdania na temat agresji są poprostu śmieszne. Ciekawe, że nieuczepili się np. gier z serii GTA, czy GodFather gdzie agresja jest naprawde pokazana "na żywo", a nie lecące literki nad postaciami...=.=' Osobiście pokazałem wszystkie filmiki, relacje mojej mamie, która wie, że grałem w Tibie i też dziwi się tym ludziom, bo u mnie takiego zachowania nie było.
Co nam jeszcze zostało ? "Pod napięciem", "Uwaga", ew. "Interwencja"...
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Shokei (sold)
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
|
![]() trzeba obejżec ;p dzieks dr.o
![]() ![]()
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Co sie mnie pytasz?:P
![]() |
![]() Wszyscy mówicie że źle jest że była taka afera a ja mówie że dobrze a dlaczego ? Dlatego że teraz połowa 12'sto letnich noobków niebedzie mogła grac w Tibie bo im Mama zabroni xD I to jest teraz tak jak wszyscy chcieli "Żeby grac w Tibie powinno się mieć jakiś ustalony wiek żeby dzieci nie psuły przyjemności z gry normalnym graczą" I teraz macie o jakieś 50% noobów mniej
#38 |
Master Alucard
|
![]() Mi sie podobaja slowa policjanta: "Nie mozemy tak generalizowac co do gier. Cały internet moze byc zagrozeniem co do jednostek, jezeli bedzie niewlasciwie uzytkowany..." Problem nie tkwi w tibii, tylko (jak zwykle) w ludziach. Czego media oczywiscie nie raczyly zauwazyc.
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
|
![]() Nie moge, jak ten TVN wyolbrzymia wiadomosci omg.
"mój kolega jest knightem i wali z axa". lol kto ci to zrozumie kto nie gra w Tibie ?. Przykre że Tibia robi z niektórych agresynych ludzi, jak juz raz przestałem znowu wróciłem i teraz znowu nie gram.
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Gdynia
Imię: Zin Falo
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 61
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() To normalne ,że sobie troche pogramy ale nie wiem dlaczego TVN i inne media twierdzą iż jestesmy jakimiś narkomanami ....
BtW : Materialy maja zalosna tresc ^.^ Szczególnie to zdanie : "Ja gram knajtem i wale z aksa a moj kolega gra druidem." Zaloze sie ze reporterzy zadali mu tak to pytanie aby wyszlo na to ze on i My wrzystcy jestesmy tak uzaleznieni iż mamy swój jenzyk!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |