|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Omg co za lolek ten z TVN Moj kolega jest kngihtem i wali z axe a ja jestem druidem i wale z rozdzki |
|
|
![]() |
#122 |
Guest
|
![]() ludzie jak ktos ma niepoukladane w glowie to do tibi nie powinien sie zabierac, teraz sie robi wielka afera bo jakis kolo pobil matke ale czy za to trzeba odrazu obwiniac gre??? jak ktos jest niezrownowarzony to nawet jak bedzie gral w harrego pottera to moze mu odbic, wszystko jest dla ludzi, trzeba nauczyc sie grac z umiarem, a to, ze komus odbilo kuku to nie wina tibi! ponadto tibia ma tez sporo zalet np: rozwija znajomosc jezykow obcych, jak slysze te kometarze w tv ze tibia to internetowy narkotyk to mi sie niedobze robi!
|
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2006
|
![]() Tibia zostala stworzona do tego, aby uzalezniac. Przeciez TVN nie ocenia Tibi. Mowia ze gra jest dla ludzi, ale z umiarem. Wiec nie wiem czemu sie spinacie. Jezeli ktos walnal matke krzeslem, to maja to olac?? TO NIENORMALNE ZACHOWANIE, i chca uswiadomic was(lub rodzicow) zeby pilnowali zeby ich dziecko nie uzaleznilo sie. Sa pewne granice.
Jak wg was mieliby przedstawic o co biega w Tibi?"Chodzi o to aby skillowac, expic i robic UHy"? -.- Nikt by tego nie zczail. Albo "Dopiero po zniknieciu krzyzykow mozesz dac loga"? TVP3 dobrze powiedzieli ze trzeba zakonczyc walke. Ta Zielinska to pierwszy raz Tibie zobaczyla. Jak ja pierwszy raz gralem w 2003 r gdzie na tibia.gery.pl wynikalo ze Morning Star to najlepszy club jendoreczny, bo nie bylo tam skull staffa ani c mace. Oni nie siedza w tym po uszy zeby wiedziec o co biega -.-
![]() Ostatnio edytowany przez Wsk - 28-04-2006 o 13:15. |
![]() |
![]() |
#124 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#125 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Tvn----mój kumpel jest knaitem i wali axami,ja jestem druidem i wale różdźkami ---the best
Tvp3--------mały specjalista i jego ded na bezerku buhahhahahah radio-------- niesłuchałem bo już niemogłem się śmiać ![]()
#126 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 04 2006
|
![]() plz [powiecie jak wlonczyc audycje z radia
|
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Lokacja: Sandomierz
Stan: Niegrający
![]() |
![]() normalnie ściągasz z dowloanda na tibia.pl i w w winampie odpalasz
|
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
|
![]() Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzezna na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A
|
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzeznia na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A.Na przykladze tibii,sami widzi my,jak latwo sterowac opinia nie znajacych dobrze danego tematu osob,jak latwo kogos przeciwko komus zbuntowac etc.To samo jes np: z tymi konmi,wywozonymi niby w tragicznych warunkach do zezni w np wloszech.Po co przedstawia sie ta sprawe tragicznie?-ano poto,by wzbudzic litosc i wydrzec kase.Bo osobom uczuciowym lubiacym konie[a takich nie brak] ciezko patrzec na przedstawione w taki a nie inny sposob obrazy,nie wzruszajac sie.Nawiasem mowiac,caly ten cyrk z konmi uwazam za paranoje,bo dlaczego nikt nie wykupuje np swin czy kur?,ale to juz offtop,i nie bede sie w ten temat wglebial.Jednak ze wzgledu na w.w czynniki,ostatni raz kanal inny niz discovery ogladalem moze z 5 miesiecy temu[powaga].
Ps:Nie wiem,o co chodzilo z tym deadem na zerku,wszedl tam jakis low lvl,strzelil w orka z hmm/rozdzki i padl na 3 hity-ktos poswiecil postac,czy co? |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Gdzieś daleko... W odległej galaktyce...
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Morgana
![]() ![]() |
![]() Nieiwem czy ktos juz to mowil czy nie ale chcialbym skomentowac obrzek numer 2 gdzie jest niby tak duzo , otoz nie jest to na katana room, wiec gdzie sa 2 ciala z ktorych sa itemy ?
Fake plx? |
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
|
![]() Re up:Nie do konca rozumiem tresc twojego posta...To przeciez jest catana room-.-.Powieksz sobie screena,a zobaczysz dalszy plan,z ghoulem,ktory jest przeciez obok cata.room.Poza tym,jest taka opcja jak PRZESZUKAJ TEMAT.Na przyszly raz z niej skozystaj.A cialka[bo chyba o nie sie pytasz],zostaly najpewniej przykryte zlotem"zeby ladnie wygladalo "
Ps:Niech ten post nie zostanie odebrany jako spam,ale piszac go,chcialem uniknac dzesieciu kolejnych postow w stylu "No flasnje,a coto za ruum na tym skrinje?powjeccie pliks!11!1!1" PsII:Zachecam do przeczytania mojego wywodu na gorze strony ;]. Prosba na modow:Na przyszly raz,nie umieszczajcie 2 watkow w 1 temacie,gdyz prowadzi to do powstania bajzelu,tzn wymieszania sie komentarzy dot*****eenow z komentami dot. mediow i tibii. Ostatnio edytowany przez Zapewapu - 28-04-2006 o 19:26. |
![]() |
![]() |
#132 |
Guest
|
![]() fajna gierka.. zaczolem niedawno.. jest ok fajni ludzie i niezla atmosfera. ale!
staram sie byc fair i nie utrudniac graczom ich dzialalnosci w grze.. czy jak ktos gra na rookgardzie to po to zeby pomagac innym?? koles z dopiero 11 poziomem podawal sie za pomocnego itd ale jak zginalem w plomieniach to zabral mi wszystko <700 gp> i potem jeszcze wyzywal od najgorszych jak go prosilem o chociaz czesc.. jestem rozczarowany.. tez zaczac krasc?? :O:O |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale kazdy ale to kazdy mial LIGHT HACKA !!!
![]() ![]() ![]() A ten pan co gra druidem i macha różdżką i ma kolege knighta z "aksem" to gratz ! ![]() Ma także lighthacka xD. A TVN oraz TVP3 to musza najpierw w to pograc, bo przedstawiaja to jako masowego mordercę... Noob plx -.-" Ostatnio edytowany przez osaell - 28-04-2006 o 20:23. |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 04 2006
|
![]() plx opiszcie jak sie wlancza tom autycje z radia bo nieumeim co trzeba wcisnonc dowload potem media radio.. a potem co dalej ??
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niusiek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
|
![]() Nierozumiem żeby matke swoją udeżyc ? słuchałem radioludz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Guest
|
![]() Wedlug mnie te artykuly posiecone Tibii sa przesadne...
Przedstawiaja Tibie jako grę, gdzie roi sie od sam nie wiem czego..., a przeciez wcale tak nie jest To prawda Tibia uzaleznia, ale mimo to reportezy nie powinni "az tak" krytykowac tej gry..., ale bywa. Ostatnio edytowany przez Nico - 29-04-2006 o 10:38. |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2006
Stan: Rookstayer
Imię: Rookmaster Arcania
Świat: Arcania
Poziom: 13
Skille: 17/20
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Stan: Na emeryturze
Imię: XxXxX
Świat: Premia
Poziom: 79
Skille: 88/87
Poziom mag.: 7
|
![]() człowieku zgadzam sie z tobom ale tesz sie niegadzam poniewasz mój bardzo dobry kumpel trzebie niezlom kase z tibi. Ja gram w tibie dla przyjemnosci i zabicia czasu ;]
|
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Reasumując:
Wypowiedź chłopaka z TVNu: Nie zapominajcie, że może był troche zestresowany pozatym to dziennikarze mogli mu zadać jakieś debilne pytanie, a on wypowiedział się slangiem tibijskim... jednak nie przeczę... jego wypowiedź przdstawia nas w złym świetle... jesli jakiś rodzic zabroni dziecku tibii po obejżeniu tej audycji to jedynie będzie świadczyć o jego zaufaniu do własnego dziecka. Moja matka oglądała ze mną te reportaże i jakoś nic mi nie zrobiła. Jednak od zawsze powtarza, że za dużo gram na kompie ![]() TVN czy tam TVP3 mógłby przeprowadzić jakiś wywiad z prawdziwym, normalnym i co najważniejsze dorosłym graczem tibii (Zaprzeczyć nie można, że dorosły bardziej sobie poradzi i raczej mniej się zestresuje niż jakiś 10-cio latek z kafejki...). Mogłoby to być w formie debaty wraz z "genialną" panią psycholog (Gdzie ona dostała dyplom z psychologii? Na bazarze?) Wtedy by to trochę inaczej wyglądało ![]() Teraz tylko czekamy na Tibie w Interwencji oraz Uwadze ;]
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() loool,
ten pan z telekuriera to poprostu rox ! "trzeba dojść do pewnego lvl zeby zasave'owac bohatera" ![]() niech sie nauczy co to tibia a potem gada.... prawo dla naczelnego gazetki... ![]() |
![]() |