|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Moim zdaniem Pall najszybciej wbije 100 lvl, bo wyskilujesz te 60-65 Dista w 5-6 dni i od tego czasu expisz na Guardach. A tam expi leci jak szalony, a i loot jest nienajgorszy. A Sorek co? Fakt szybciej zrobisz od 1 do 33 lvl'a, ale potem co? Będziesz mógł lazić niby też na Guardy, ale jak zaczynasz od zera będziesz potrzebowal duuuuużo kaski na MF, więc raczej ciężej niż pallem. No i w ogóle mógłbyś powiedzieć czy będziesz miał Pacc, bo wtedy wszystko już wyglada inaczej.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 06 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 38
Skille: 76/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Pala na nowym serwie nie radze robic,ciezko bedzie i duzo kasy na niego wydasz,najszybciej 100 lvl mozna wbic knightem.Gralem wszystkimi profesjami i mi najwolniej na lvlu 30+ expi sie magiem i drutem.Wybierz knighta xD
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
ja np. ostatnio odwiedzan na 2h dworce iwbije wtedy ze 30k expa i mam kase na 8~ bp mf ew mozna runki porobic na guardy wystarczy wziasc monka i lejesz z woi i zwykle sie zwraca z pacc lepiej w tombie za tp (stone tomb) samemu z woi albo z ds |
|
![]() |
![]() |
#26 | |||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 05 2006
Lokacja: Bełchatów
Imię: Vulfae
Profesja: Royal Paladin
Świat: Antica
Poziom: 27
Skille: 70/56
Poziom mag.: 11
|
![]() Według mnie (jeśli nie masz kumpli, kasy) to najszybciej pójdzie Ci rycerzem, gdyż jest to najbardziej samowystarczalna postać.
@Vil Racja, na hydrach exp leci bardzo szybko... JEDNAK NA HYDRY POTRZEBNY JEST BLOKER! Co do guardów, mój best z GSa na 75 swordzie wynosił 206... Hity po 100+ leciały bardzo często... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem Sorc
![]() ![]() Koniec tematu |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Co do kosztów to pall ma najgorzej, non stop musi sie martwic czy mu sie zwroci za bolty(na nizszym lvl) a sorc bierze 2bp manasow, czyli rownowartosc 700 boltow, i moze expic polowe dluzej
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Imię: Lord Duszlik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
![]() Moim zdaniem pallek
Robisz 35 dist i expisz tylko (35dist robi się w 2-3h) |
![]() |
![]() |
#31 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
|
![]() Profesje magiczne wiadomo że najszybciej wbiją bo wiadomo że nie musza skillować.
Btw:Ale co ci z tego że wbijesz 100 lvl najszybciej jakąś profesją.Poprostu graj kim chcesz grać bo w końcu nie tylko lvl sie liczy ![]() Lubisz bić potworki z bliska-weż knighta,z daleka-pal,bawić sie z SD i innymi potężnymi runkami-Sorc lub Drut (co do Druida to bardziej leczyć innych na huntach) Ostatnio edytowany przez paruvkovic07 - 13-08-2006 o 16:31. |
![]() |
![]() |
#33 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Zeby bylo jasne, nie jestem ekspertem od TiQ ;p wiec moze sprawa wygladac nieco lepiej, ale nadal sorc ma ( imho ) dosc znaczna przewage. Knight >> sorc na faccu ( zdecydowanie ).
![]() |
#34 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Rotworm Cave\Venore\Elblag
Imię: Elite'Samuraj
Świat: Menera
Poziom: 12
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Cytuj:
Moim zdanie to Zrobic se Druta na poczatek robic m lvl do <30-40> p-otem mozesz spokojnie expic do <35-40 lvl> potem se kupic pacc narobic se < 5-10 bp HMM> kupic <7-9 bp MFow> znac kolege jakiegos 50+ lvl pacc EK i jakiegos 25-30 sorca z mniejszym m lvl od ciebie i isc na Hydry < a dobrac taki lvl zeby tamten sorc mogl postawic 2 DSy> stawiacie po 2 DSy bloker luruje Hydre i bloczy Ty i Sorcerer walicie z HMM <mniejszy lvl od ciebie najlepiej zeby dostac jak najwekrza ilosc expa ![]() POZDRO |
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Świat: Real life
|
![]() Cytuj:
buahaha nabb ^^ po tym co widze to ty na 20 lvl zaczniesz od nowa na innym serwie jak padniesz po raz pierwszy |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
uhm że co? że jak? od kiedy na 40~ lev 1300 expa to 10% to jest troche ponad 1%!!! i żębyś wiedzial na 45discie mozesz soldki i pojedyncze dwarwy bic cyca na ok. 10 arrows zjedziesz Ostatnio edytowany przez Diego'Odin - 14-08-2006 o 14:57. |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Rotworm Cave\Venore\Elblag
Imię: Elite'Samuraj
Świat: Menera
Poziom: 12
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Bielsk Podlaski
|
![]() A graj sobie jaka tam chcesz profesja ale i tak knight jest najlepszy nie tylko do expienia ale i blokowania. Zrobisz dobre skille to mozesz wejsc do kazdej jaskini w Tibii bez strachu. I co z tego ze 20 lvl zrobisz szybciej. W Tibii sie nie liczy czy szybko czy wolno zrobisz lvl, liczy sie w jakim stylu, a na pewno nie zrobisz bardziej efektownie lvl niz pallem.
![]() To wszystko co mialem do powiedzenia. |
![]() |
![]() |
#39 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Sorcer / Drut z naciskiem na Maga, bo jest bardziej offensywny.
mLev skillowany będzie sam minimum do 39 lev (wtedy zaczyna się poziom ostatniego wanda). Ja przy 26lev mam 26mlev więc nie jest źle (uznając, że potem trudno mieć mlev > lev) Ważne jest tylko to, by znaleść spawna odpowiedniego dla danego wanda, z zaopatrzeniem w kasę i food. Moje polecenia kolejnością wandów: Vortex - Trolle (jeśli ab) Dragon... - Dwarfy + Roty (-1 i -2 poziomy) "ryzykanci" mogą lecieć na soldiery (jesli mamy już dobrą (!!!) tarczę Plaga - Katedra + mf dla chętnych Cosmic Energy - Ghule, + bp GFB na ubezpieczenie, ryzykanci z HMMami mogą sami latać na dragi Inferno - tutaj mi trudno powiedzieć, nie mam wanda ![]() ![]() ![]() Ofkors z Inferno wandem można latać na wszystko co słabsze i da się podpalić
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorc będzie górą do osiągnięcia 50+ lvla, ponieważ jego obrażenia z hmmów będą dość mizerne, więc nie będzie sobie mógł pozwolć na szybkie expienie, a expienie z różdżką będzie już wtedy strasznie nudne. Do tego lvla sorc ma przewage, bo ma stałe obrażenia i nie musi trenować - m lvl sam wpada wraz z używaniem różdzki.
|
![]() |