Pokaż pełną wersje : Prywatny test server otwarty!
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?
Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))
RoneTorun
15-06-2007, 16:50
co do innej sprawy :
mówicie ,że nowe światy są do dupy po 1 miesiącu
tak to prawda bo była era SORCERERÓW!
np harmonia świat sorców wyszedl w ten samym czasie co pacera
i moral jest taki ze ceny sa 2 razy miejsze na harmoni
nerana vs unitera
unitera dobry swiat
nera dzieci pgerzy sorców ,dzięki którym cena itemkow zwyczajnych takich jak k set itd są po miesiącu warte tyle co itemy na servach ,które mają już 3-4 lata więc baaaa.
Capality
15-06-2007, 16:50
Ponawiam pytanie bo zaraz zniknie w Spamie
Od jakiego lvla są spike sowrd i serpent sword??
Goldscorpion
15-06-2007, 16:54
pojawił sie już news na tibia.com
Jak Was czytam to mi się nie dobrze robi.
Jak od tibi 7.6 sorce sobie expily na wyloozce i byle dzieci neo 7-12 letnie robily druidow sorow i sobie graly bezproblemowo to bylo dobrze?
teraz przynajmniej CipSoft zbalansowal wszystko .
Mateusz Dragon Wielki :Dzienny exp +3,929,464 Tygodniowy +22,215,810 rekord dzienny :+14,141,141
Seromontis :dzienny exp +1,253,000 Tygodniowy +10,636,719
rekord dzienny :+5,581,785
widac roznice ?!
Najlepsze jest to że w tym upie obrazenia burstow beda zalezaly od dista :d!
///Hail sonek
SzlafRok
15-06-2007, 16:54
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?
tia tylko ze kinie pujdzie min z ~18 uh na demca (ofc jak by expił)
dodajcie Fe i macie koszt taki samy jak sorca/druta
:)
hehe już widze
I need Druid for sio (D-hell) I pay 20% loot+100 bp mf
8o
RoneTorun
15-06-2007, 16:55
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon
po pierwsze MDW nie będzie walił po 600 tylko po 900-1000 bo widziałem na ts :> i nie prawda ze walił demca na 6 sd tylko na 4-5 i mu to nie nierobi ,że z 2 sd więcej straci...chłopczyku on po 1-2kk na lvl wydaje i czy mu 100-200k zrobi duża różnicę? nie nic mu to niezrobi przy jego loocie nawet niezobaczy różnicy
Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.
Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.
Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 16:57
Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))
Haha - nie... poczekam do upa zobacze na ile zmienili to co bylo na t-serwie. Jak bedzie zjebane to bede grac moim 114 ek. Choc pewnie szybko mi sie znudzi bo latwiej bedzie niz teraz sorcem czy drutem. Ale przynajmniej siana nacykam tak by drutem to zwascic . Wiec sobie spoko dam rade.
Skoro moglem zrobic druta 50+ na tibi 7.5 to i 8.0 przezyje.
A burze sie bo tu chodzi o zasady i o uczciwe wyrownanie profesji, a nie wywracanie wszystkiego do gory nogami. Tyczy sie to zarowno kina palla jak i magicznych. Bo jak z...bia ten up, to w ziomowym znow bedzie ze magiczne beda silne a was udupia. A to nie o to przeciez chodzi.
Duke Dran
15-06-2007, 16:57
to miał być żart ?
jeśli nie to puknij się w łep do 70 mlvl stukac runki ?
8o
Mialem na mysli te niskie lvle ale to chyba nie w temacie xD
Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.
Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.
Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.
dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..
Angel of Death
15-06-2007, 17:12
W nowym newsie na tibia.com jest mowa o magicznych napojach zwiększających skille/magic lvl na określony czas ]:> Oraz o trofeach na ścianę (głowy potworów).
Erytreja
15-06-2007, 17:14
dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..
W wiekszosci masz racje, ale, że teraz knight bedzie mnie walil to tylko troche masz racje. Pamietaj, ze nie wastujesz na explo. ;P Wystarczy tylko bron kupisz i uh'y, nie musisz juz kupowac explo za kosmiczne ceny(joke).
Hestrial
15-06-2007, 17:21
A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00
DrazoreQ
15-06-2007, 17:23
Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!
Krwioplaczasty
15-06-2007, 17:26
@UP
ZAL to ty jestes i przestancie lamentowac jest juz update ?? nie wienc co sie rzuciacie i poco idzcie na rower bo ladna pogoda a nie sie wkur... relax i spokoj to poodstawa :P
Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!
Jakos ci co umieja grac w tibie nie placza a ty tak czemu? odp- nie pojdziesz na hydrki solo i nie wbijesz 200k tylko na smokach zajetych po 50k ? teraz to bedzie fajnie:>
A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00
Wolalbym wastowac swoja kase aby wbijac tyle expa co bil sor. np goroma dems..
Pacz_mag
15-06-2007, 17:31
@krwioplaczasty
U mnie deszcz pada xD.
@topic
Niema co sie wkurzac bedzie dobrze. Zawsze tak jest ze przed up'datem wszyscy gadaja ze bedzie dupnie, a po okazuje sie ze jest super i wogule.
Pytam jeszcze raz bo nieznalazlem nigdzie. Czy ten czar dla knighta "boomerang" bedzie dla faac czy tylko pacc? ;)
a moze zostaly magom odjete obrazenia ale za to dojda nowe rozdzki od okreslonego lv ktore nie zostaly pokazane na test aby zrobic jakies zamieszanie zeby bylo pisane...
Piotrek Marycha
15-06-2007, 17:36
Juhhny - moze i bedziesz bil z explo za 100, ale pomysl ile bedziesz bil z W-throwa, albo G-shake
Sir Dark Archeon
15-06-2007, 17:39
Cytuj:
po pierwsze MDW nie będzie walił po 600 tylko po 900-1000 bo widziałem na ts :> i nie prawda ze walił demca na 6 sd tylko na 4-5 i mu to nie nierobi ,że z 2 sd więcej straci...chłopczyku on po 1-2kk na lvl wydaje i czy mu 100-200k zrobi duża różnicę? nie nic mu to niezrobi przy jego loocie nawet niezobaczy różnicy
Wow - nie wiedzialem ze MDW jest tutorem i ze na na t-serwie byl - bo o ile slepy nie jestem to on tutorem nie jest wiec go na tescie byc nie moglo.
4sd na demca - wow to bije po 2000+ niezle, ja tam jego max hit widzilem 1530. No ale ty hlvl madra glowa wiec napewno wiesz lepiej :D8o
Juhhny - moze i bedziesz bil z explo za 100, ale pomysl ile bedziesz bil z W-throwa, albo G-shake
W-throwa, G-shake powiesz mi na pm co to jest bo nie mam tutora...
@up
Wirlwind Throw-Rzut trąby powietrznej, nowy czar knighta pozwalający mu miotnąć bronią w przeciwnika.
Ground Shaker-Wstrząsacz ziemi-nowy czar knighta pozwalający mu wywołać fizyczną eksplozję wokół siebie.
RoneTorun
15-06-2007, 17:56
z 4 sd przesadzilem 5 przewaznie bo wiesz co to sa bursty?
do nastepnej czesci obejrzyj sobie filmik to go znajdziesz a nie pieprzysz
nei musi pokazywac ze ma tutora/seniora czy cos takiego wiesz co to znaczy hidded?
a niech ktos wzuci zdjecie lub napisze ile walnie taki 150 ek z ice ripera :) bo chcial bym wiedziec
pozdro all
Medivh Shady
15-06-2007, 17:59
Wow - nie wiedzialem ze MDW jest tutorem i ze na na t-serwie byl - bo o ile slepy nie jestem to on tutorem nie jest wiec go na tescie byc nie moglo.
4sd na demca - wow to bije po 2000+ niezle, ja tam jego max hit widzilem 1530. No ale ty hlvl madra glowa wiec napewno wiesz lepiej :D8o
wiesz mógł zostać zaproszony na testa
Capality
15-06-2007, 18:05
OD KTOREGO LVL BEDZIE SPIKE SWORD I SERPENT SWORD
PROSZE NIECH KTOS ODPOWIE
milan233
15-06-2007, 18:05
nei musi pokazywac ze ma tutora/seniora czy cos takiego wiesz co to znaczy hidded?
MDW nie używa burstów...
"Hidded"... hmm... nie, nie wiem co to jest, powiesz nam?
milan233
15-06-2007, 18:08
MDW nie używa burstów...
"Hidded"... hmm... nie, nie wiem co to jest, powiesz nam?
Proszę o usunięcie tego posta, niezamierzony double.
mateusz_-14
15-06-2007, 18:13
nowy news na tibia.com ale badziew;/
Draggy_Slayer
15-06-2007, 18:36
Hit mort hura kosztuje dosc duzo, bełt 3gp, hit boni nic.
Nie zapomnijcie o roznicy hp i capa
oprocz tego ze SOV kosztuje 1.5kk+ a avenger hmm zalezy na jakims swiecie ale przyjmijmy ze 500k
to 2kk zeby na 80 lvl trzebac takie hity
malutko prawda?
~~AnpeR~~
15-06-2007, 18:36
Badziewie? Przeczytaj dokladnie... "niektórzy starzy magowie są w stanie stworzyć napój powiększający moc. Właśnie teraz odkryto te magiczne fiolki. Ostrożne badanie wykazało, że te napoje podnoszą Twoje umiejętności w walce z bliska, na odległość a nawet poziom magii na pewien okres czasu."
Taki Polski OTS stojacy na Neo 512kbps , gdzie jest Real Mapka i wszystkie npc które chodzą, Ciekawe kiedy CipSoft udostępni silnik i mapka na torgu.
Next Update bedzie taki
- zjebać najtów i palów jak teraz sorców
- ulepszyć tych co dostają 30 many co lv (jakim kosztem patrz wyżej)
- Dodadzą Train Monki
- Mana Rune
- Exori na Caly ekran
- domki od 50 lva
- mana runy O.o (to jak magiczny napój)
w Update news ten śmieszny CM czy GM napisał ze też gra w tą gre, coś mu do chuja nie wieże.
Szarancza
15-06-2007, 18:54
Badziewie? Przeczytaj dokladnie... "niektórzy starzy magowie są w stanie stworzyć napój powiększający moc. Właśnie teraz odkryto te magiczne fiolki. Ostrożne badanie wykazało, że te napoje podnoszą Twoje umiejętności w walce z bliska, na odległość a nawet poziom magii na pewien okres czasu."
Nie staraj sie tego tlumaczyc bo dzieci neo uzalajacy sie ze zostali udupieni (i to niewieadomo bo to tylko TS) nierozumieja takich informacji
pawel1992
15-06-2007, 18:58
OMG
Zonk
Teraz to cipsoft ladnie .... wyjechal -.-""""
Niech dodadza jeszcze nowy skill 'Penis Fighting'
I wprowadzą Penigre albo Viagre ...
Oni oszaleli :x od Mlvla mogli sie juz odwalic a nie jakies 'ulepszacze'
niech najlepiej odrazu , wprowadza takie cos, ze zamiast expic bedzie mozna kupic LVL za rl cash -.------- X(
Zapytam się tak , czy druidowie nic nie dostana i tylko im odejmą to co w nim było najfajniejsze i to co ludzi w nim kochali?
LookamZzaRogu
15-06-2007, 19:13
- modyfikatory obrony dla broni 1-recznych (np. Atk:20 Def:20+5, tarcza 30 - suma defence wynosi 30+5=35)
Może jestem ciemny, ale jakoś nie rozumiem tego "Def: 20+5"... może mi ktoś to wyjaśnić?
@edit:
Czy wymienione czary będą dostępne dla facc? Jeśli tak, to które?
@edit2:
Jeśli już odpowiedź na to pytanie padła, to sry, ale czytanie tych 50 stron jest na prawdę żmudnym i długim zajęciem^^ Najlepiej, gdyby autor zamieszczał wyjaśnienia w pierwszym poście edytując go.
@up
Masz eq: swords X (10atk, 10+5def) i Shield X (20def)
Gdy walczysz samym mieczem, bez tarczy: 10+5def=15def
Gdy masz sam shield: 20def
Dy masz Sword i Shield: 5def (sword) plus 20 def (shield)=25 def
Edier Master
15-06-2007, 19:36
Z tego całego update'u najbardziej interesuje mnie czy eternal będzie grał xP Chociaż seromontis ma najwyższy lvl to i tak eternal to knight legenda ;<
SSy ciekawe, informacje też. I tak uważam, że to "rzucanie broni" przez knightów jest beznadziejny.
btw. więcej ikonki nie mogli zmienić ?
...Na zakończenie chciałbym przypomnieć, że to jest test serwer i ceny ekwipunku /broni /amunicji oraz obrażenia nie są ostatecznie zatwierdzone i nadal mogą ulec zmianie. Proszę o nie zaśmiecanie tematów jęczeniem oraz narzekaniem, na to przyjdzie czas gdy zakończą się testy a wszelkie zmiany i poprawki zostaną ostatecznie wprowadzone.
Z hunted.pl
Goldscorpion
15-06-2007, 20:02
@Up
I po co te 55 stron spamu?? :)
Zapytam się tak , czy druidowie nic nie dostana i tylko im odejmą to co w nim było najfajniejsze i to co ludzi w nim kochali?
mają pogorszyć tylko ataki, więc sio i uh zostanie taki sam ;)
Jezeli teraz obrazenia burst arrows beda zalezaly od distance fighting to jak knight bedzie robil annihilator quest? Czy przed pojsciem na Anni bedzie musial trenowac distance?(troche bezsens wg mnie). Oczywsicie zalezy jakie hity bedzie zadawal z 10 w distance
rutek322
15-06-2007, 20:16
Hallo ,powie ktoś jak to wygląda z walka knightow i palkow
Nowe czary:
Knight
- Berserk (Exori): Level:35 Mana:120
- Fierce Berserk (Exori gran): Level:70 Mana:340
- Groundshaker (Exori mas): Level:33 Mana:160
- Whirlwind Throw (Exori hur), przy atakowaniu potwora: Level:15 Mana:40
Paladyn:
- Conjure Sniper Arrow (Exevo con hur): Level:24 Mana:160 Soul:3 Ilosc:5
- Conjure Power Bolt (Exevo con vis): Level:59 Mana:700 Soul:4 Ilosc:10
- Conjure Piercing Bolt (Exevo con grav): Level:33 Mana:180 Soul:3 Ilosc:5
- Enchant Spear (Exeta con), przy trzymaniu 1 speara w rece: Level:45 Mana:350 Soul:3 Ilosc:1
- Ethereal Spear (Exori con), przy atakowaniu potwora: Level:23 Mana:35
czy te wszystkie czary beda tylko dla pacc??
Nacpany_Wlodek
15-06-2007, 20:19
Jezeli teraz obrazenia burst arrows beda zalezaly od distance fighting to jak knight bedzie robil annihilator quest? Czy przed pojsciem na Anni bedzie musial trenowac distance?(troche bezsens wg mnie). Oczywsicie zalezy jakie hity bedzie zadawal z 10 w distance
Wygląda na to, że rycerze będą rzucać swoją bronią w demona ;)
rutek322
15-06-2007, 20:19
Z tego całego update'u najbardziej interesuje mnie czy eternal będzie grał xP Chociaż seromontis ma najwyższy lvl to i tak eternal to knight legenda ;<
Dla mnie legendą knighta jest bubble
Zastanawiam się czemu wszyscy gdybają jak to będzie po tym letnim uptade...
Ludzie nawet nie został wprowadzony jeszcze, nic innego wam nie zostało jak czekać, a nie spamować bo żal to robić na takim forum :)
Wyluzujcie i poczekajcie jak wprowadzą.
"Co ma być to będzie"
Kill_Bill
15-06-2007, 20:54
202 ludzi czyta temat ;] łeeee fajnie szybko będzie... TS prywatny czyli only4 tutors and gms?:P kiedy będzie taki porządny dla ludzi?;)
up: już parę razy było pisane wcześniej ze ts jest zamknięty i nie będzie dla ludzi tylko od razu update ...btw koniec spamu dawajcie nowe filmy z testu
down: no pomyęl co miałem na myśli mowie że nie będzie ts dla zwykłych ludzi tylko dla gm i toturow
down2: no to przeszukaj resztę tych stron
milan233
15-06-2007, 20:58
@up A tutorzy to kosmici?
mateusz_-14
15-06-2007, 21:02
up: juz pare razy bylo pisane wczesniej ze ts jest zamkniety i niebedzie dla ludzi tylko odrazu update ...btw koniec spamu dawajcie nowe filmy z testu
Gdzie ty widziałeś że jest tak napisane??Na Tibia.com nic takiego nie jest napisane a na forum tez tego nie zauważyłem a przeczytałem około 50 stron
mateusz_-14
15-06-2007, 21:03
up: juz pare razy bylo pisane wczesniej ze ts jest zamkniety i niebedzie dla ludzi tylko odrazu update ...btw koniec spamu dawajcie nowe filmy z testu
Gdzie ty widziałeś że jest tak napisane??Na Tibia.com nic takiego nie jest napisane a na forum tez tego nie zauważyłem a przeczytałem około 50 stron.
IwanGrozny
15-06-2007, 21:10
A wiec GS jest od 60 lvl ?
Lol...to walniete. Mam knighta z 37 lvl i nie moge walic z GS'a ? Przeciez GS to odpowiednia bron dla knighta z takim poziomem. Niedlugo Cipy tak pogorsza gre ze w tibie beda grac tylko 100lvl+
Ale dlaczego niema nic nowego dla Sorca i Druida ?:(:(:(:(
Bartoliniusz
15-06-2007, 21:14
fajnie będzie jak knighty dostaną nowe czary :] Na to czekałem
@bulwersant w sprawie gsa od 55+
Tylko, że ty po update z BSa będziesz zadawał porównywalne hity, jak teraz z GSa, więc nie stracisz NIC, tylko nowy cel w tibi ;]
IwanGrozny
15-06-2007, 21:22
@bulwersant w sprawie gsa od 55+
Tylko, że ty po update z BSa będziesz zadawał porównywalne hity, jak teraz z GSa, więc nie stracisz NIC, tylko nowy cel w tibi ;]
To po cholere bedzie komu ten GS
Nie dosyc ze dwureczny to jeszcze BS bedzie lepszy... ale to plus dla mnie :)
To po cholere bedzie komu ten GS
Nie dosyc ze dwureczny to jeszcze BS bedzie lepszy... ale to plus dla mnie :)
Czytanie ze zrozumieniem rox:baby: BS po upie bedzie lepszy od gs'a teraz.. rozumiesz już?
Robert Lublin
15-06-2007, 21:26
Ale dlaczego niema nic nowego dla Sorca i Druida ?:(:(:(:(
Hmmm a dla czego nie bylo nic dla knighta i palka hmm od kad pamietam a gram w tibie 4 lata (przynajmniej nic pozytywnego), dla sorka juz byly teraz czas na knighta i palka...
Juz wiesz dla czego? ^.^
IwanGrozny
15-06-2007, 21:28
Czytanie ze zrozumieniem rox:baby: BS po upie bedzie lepszy od gs'a teraz.. rozumiesz już?
Czytanie ze zrozumieniem...tylko pisze ze nikomu GS(Giant Sword) nie bedzie potrzebny gdyz lepszy bedzie BS(Brighta Sword)
mateusz_-14
15-06-2007, 21:33
IwanGrozny jaki ty głupi jesteś boshe............ idź do przedszkola. nic sie nie zmieni z tymi bs i gs. Tylko jakby ci to powiedzieć twoje hity z bsa i gsa będą mocniejsze z Bs będziesz bić 2x mocniej i z gs też. GS zawsze będzie lepszy od bsa. A do tego dodali jeszcze lev od którego co można nosić na danym lev.
IwanGrozny
15-06-2007, 21:40
IwanGrozny jaki ty głupi jesteś boshe............ idź do przedszkola. nic sie nie zmieni z tymi bs i gs. Tylko jakby ci to powiedzieć twoje hity z bsa i gsa będą mocniejsze z Bs będziesz bić 2x mocniej i z gs też. GS zawsze będzie lepszy od bsa. A do tego dodali jeszcze lev od którego co można nosić na danym lev.
Ehh...widac ze masz 14 lat. Gdyby tamten urzytkowanik forum mi wytlumaczyl tak od razu napewno bym zrozumial.
Pokomonom Stop
Ja mam 14 lat i jakoś nie czuję się gorszy, a jakoś na tym forum WSZYSCY zrozumieli o co mi chodzi, oprócz Ciebie, więc radzę Ci, popatrz na siebie i pomyśl jaki Ty masz poziom intelektualny w porównaniu do reszty forum, rzekomo od Ciebie młodszych.
Vick Sind
15-06-2007, 21:47
ogladajac filmiki z nowego upa zauwazylem palladyna na 110+ lvl udejarzacego z takich czerwonych gwiazdek po 500+ w porywach do 800 ;o przy discie 93~, a na innym filmiku widzialem 109 pallka ze skillem 90 walacego z taich fioletowych beltow [power chyba] po 200+, to neie przesada? widzial ktos jakie hity knighta na porownywalnym lvl? :P
Ojciec Dyrektor
15-06-2007, 21:50
Ehh...widac ze masz 14 lat. Gdyby tamten urzytkowanik forum mi wytlumaczyl tak od razu napewno bym zrozumial.
Pokomonom Stop
Może i ma 14 lat ale tobie brakuje ortografii piszę się Użytkownik
A co do tematu to teraz tibia bedzie jak ots -.-
Krwioplaczasty
15-06-2007, 22:07
A ja mam pytanie tego typu czy jest cos wiadome o nowych broniach typu club(obuchowych) ??
ogladajac filmiki z nowego upa zauwazylem palladyna na 110+ lvl udejarzacego z takich czerwonych gwiazdek po 500+ w porywach do 800 ;o przy discie 93~, a na innym filmiku widzialem 109 pallka ze skillem 90 walacego z taich fioletowych beltow [power chyba] po 200+, to neie przesada? widzial ktos jakie hity knighta na porownywalnym lvl? :P
Do skasowania
Kolego Po pierwsze jak byś czytał WSZYSTKO co zostało napisane na temat ubd. nie zadawał byś takich pytań. Palkowi odebrane zostanie strzelanie z Sd (będzie on zadawał bardzo małe obrażenia ), zamiast tego będzie on używał takich gwiazdek (cenna 1 to około 600gp gdzie sd stoi po 325gp) oraz boltów.
Co do obrażeń Knighta radze skilować bo jak wiemy obrażenia będą głownie zależały od skili i w NIEWIELKIM stopniu od lvl
Swoja droga, tak bardzo pogrzanego testa w zyciu nie widzialem. Nie mieli komu zabrac, to zabrali sorcom i DRUIDOM (druidzi i tak prawie nic nie mieli, ale co tam, zabierzmy im wiecej!). Zabrali im dmg, ktory byl ich zaleta przy malej ilosci hp, zabrali bursty, dali je pallkom (bursty beda bezuzyteczne?).
Ogolnie jestem bardzo rozczarowany.
Vick Sind
15-06-2007, 22:17
@Voldus
dzieki wlasnei o to mi chodzilo :] w takim razie tzreba sie brac za skillowanie skoro na wkaacje ma byc pacc :]].
W sumie to jakies hlvl pallki ze spora iloscia kasy bede miec fajnei z tym gwiazdkami i tarcza :P
Już to gdzies mowiłem.
Od zawsze było tak że knight to był blocker z dużą ilością hp i capa ale nie najlepszymi hitami. Gralo sie nim bezpiecznie ale expilo powoli lecz bez waste.
Palek zawsze miał trzymać dystans tak zostało, ale trochę przesada z takimi hitami. Powinny być wyższe od knighta ale nie od SD maga...
Od początku w zamierzeniu tibii to magowie mieli być tymi najsilniejszymi ale bardzo "kruchymi" i trudnymi do gry postaciami.
Rzeczywiście przyznaje że magowie za bardzo odstawali od palkow/knightow ale takie ich osłabienie do niczego nie prowadzi. Znowu w nast. updacie Cipsoft polepszy magów co już zostało zapowiedziane i to będzie takie "w koło Macieju". Teraz to już sorcem będzie wieczny waste. Tyle z mojej strony.
Druidaxo
15-06-2007, 22:32
Przeczytałem całe 58 stron spamu, w poszukiwaniu odpowiedzi :
- Ethereal Spear (Exori con), przy atakowaniu potwora: Level:23 Mana:35 - obojętnie czym atakujemy potwora czy musi być to spear? Proszę o odpowiedź kogoś kto widział/używał tego zaklęcia.
Ps. Więcej o palu plx?
Down :
Thx wielkie możesz dać link do filmu.
Już to gdzies mowiłem.
Rzeczywiście przyznaje że magowie za bardzo odstawali od palkow/knightow ale takie ich osłabienie do niczego nie prowadzi. Znowu w nast. updacie Cipsoft polepszy magów co już zostało zapowiedziane i to będzie takie "w koło Macieju". Teraz to już sorcem będzie wieczny waste. Tyle z mojej strony.
Zostało jedynie zapowiedziane, ze wyrównają druida w stosunku do sorca. A nie, ze w next upie magów naprawią
@Up: po prostu palek mówi "exori con" i leci spear.. przynajmiej tak widziałem na filmie.
No, w sumie to nie najlepszy, jaki zdobyłem, aczkolwiek hit 327 zadany przez budzi podziw.
http://img530.imageshack.us/img530/722/imgzi3.png
Najlepszy hit, to 362, ale niestety nie zdążyłem uchwycić...
wrogonastawiony
15-06-2007, 22:41
Już to gdzies mowiłem.
Od zawsze było tak że knight to był blocker z dużą ilością hp i capa ale nie najlepszymi hitami. Gralo sie nim bezpiecznie ale expilo powoli lecz bez waste.
Palek zawsze miał trzymać dystans tak zostało, ale trochę przesada z takimi hitami. Powinny być wyższe od knighta ale nie od SD maga...
Od początku w zamierzeniu tibii to magowie mieli być tymi najsilniejszymi ale bardzo "kruchymi" i trudnymi do gry postaciami.
A z jakiej okazji pal powinien uderzac mocniej niz knight ? Przeciez to knight walczy w zwarciu to chyba powinien mocniej uderzac ? Wedlug mnie powinien tez szybko expic, to byla by rekompensata za to ze nie moze solowac silniejszych potworkow..
tak czy siak wydaje mi sie ze pare rzeczy jeszcze ulegnie zmianie zanim odpala upd ;p
@up
Co bardziej zaboli, jak ktoś Ci ziachnie mieczem w brzuch, czy jak Ci przebiją strałą głowe na wylot?
Swoja droga, tak bardzo pogrzanego testa w zyciu nie widzialem. Nie mieli komu zabrac, to zabrali sorcom i DRUIDOM (druidzi i tak prawie nic nie mieli, ale co tam, zabierzmy im wiecej!). Zabrali im dmg, ktory byl ich zaleta przy malej ilosci hp, zabrali bursty, dali je pallkom (bursty beda bezuzyteczne?).
OMG Twoja wypowiedz mnie rozwala, ahh biedny Ty zabrali Ci wszytko a i tak prawie nic nie miałeś a knighty i palki juz pewnie od paru lat maja najlepiej ?
Biedactwo zabrali mu wszytko i tak nic juz prawie nie miał :baby:
Lukiskajwoker
15-06-2007, 23:06
Bright Sword od którego Lvl może ktoś napisać ??
A tak pozatym coraz bardziej mi się podoba ten UpDate :)
Bright Sword od którego Lvl może ktoś napisać ??
A tak pozatym coraz bardziej mi się podoba ten UpDate :)
chyba od 35 nie pamiętam dokładnie
Lukiskajwoker
15-06-2007, 23:09
oj kiepsko :/
Mam nadzieje że jakieś podobne bronie o podobnym DMG będą :/
@Michoss
bardziej zaboli miecz, bo przy strzale w glowe to nawet nie poczujesz.
@wrogonastawiony
Teraz to knighcik moze lajtowo "mocniejsze" potworki solowac.
Lukiskajwoker
15-06-2007, 23:17
nie ma co płakać :)
Zobaczymy po UpDacie jak to będzie wyglądać i jak się będzie grać
dzieki za pomoc
Pozdrawiam LuKi
A ja wam powiem tyle:
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=206106
I po co tyle narzekac?
i tego się spodziewałem :> niestety polskie naby już się popłakały. No cóż, tak jak pisałem TS to TS a nie GLOBAL. Pewnie już dużo osób ma 10 knightów i 10 palków : >
Ja sądze że update nie dojdzie na Globala taki jaki teraz jest TS.Moim zdaniem najt ma teraz jest bardzo wybalansowaną postacia,ktora zasluguje na te (bonus) po tylu latach monotonii.Ale jednakze z pallkami to przesadzili chyba zeby pall ,ktory posiada 92 dysta rzucil z throwing stara 821 :O (lekka przesada chyba i to raczej ulegnie zmianie),Hmm druida jak narazie skrzywdzili bo zadnych ofensywnych spellow nei dostal natomiast sorc jest jaki jes i tak bedzie dobrze od zawsze mial dobrze :)
To na tyle moim zdanie balansowanie postaci udane poza tym mankamentem z pallkiem Dzikuje :)
Ja sądze że update nie dojdzie na Globala taki jaki teraz jest TS.Moim zdaniem najt ma teraz jest bardzo wybalansowaną postacia,ktora zasluguje na te (bonus) po tylu latach monotonii.Ale jednakze z pallkami to przesadzili chyba zeby pall ,ktory posiada 92 dysta rzucil z throwing stara 821 :O (lekka przesada chyba i to raczej ulegnie zmianie),Hmm druida jak narazie skrzywdzili bo zadnych ofensywnych spellow nei dostal natomiast sorc jest jaki jes i tak bedzie dobrze od zawsze mial dobrze :)
To na tyle moim zdanie balansowanie postaci udane poza tym mankamentem z pallkiem Dzikuje :)
To nie był throwing star lecz assasin które kosztuje 500gp za sztukę i maja 90 atk :>
Mnie zastanawia jak bedzie wyglądało skillowanie. Jeżeli atak z broni tak znacznie wzrośnie to jak będzie sie trenowało na np: slimie, knight ze skillem 80 będzie tego gluta brał na "hita"? Jak to będzie? ;p
no coż jesli to prawda to troche przesadzili z tymi hitami.Sam jestem palkiem ale to troche za duzo.jak sie palek postara to sorc polec na combo.
No ale coz nie ma co za duzo spekulowac tylko trzeba czekac na Aktualizacje:evul:
Adow Adan
16-06-2007, 00:33
nie wytrzymam i musze to powiedzieć : zal dupe sciska ze wy przeje*****e teraz z DPFT bo u was większość to druidzi/sorki(jezeli do upa sie war nie skończy)
co do tematu , sork/drut i tak bedzie lepszy bo wszystkie czary/runki bedą po stronie druida i sorka , ponieważ bedzie prawie wszystko zalezało od mlvl (pewnie bedzie przelicznik 1:4 gdzie 1 to lvl a 4 to mlvl)
Omg, przed momentem wprowadzili pewne zmiany... i znowu jest na korzysc sorcow -,,- Tym razem jednak przesadzili W DRUGĄ STRONĘ- jeden sorc zsolowal wlasnie pare hydr bez waste z SD (zwiekszyli nieco obrazenia runiczne i zmniejszyli "NIECO" damage paladynow i knightow)
Krwioplaczasty
16-06-2007, 00:47
@up
no i zjeb.... :P tak powaznie to testuja od tego wkoncu jest test server :P
@Ramirez
OMG moj super evul kina niebedzie bil w smoka po 500 hp to straszne auuuuuuuuuuuu poplacze sie auuuuuuuuuuuuu :P powtarzam to od poczatku trzeba miec zdrowy stosunek to zycia oraz takich przyziemnych rzeczy jak tibia 3 pixele na krzyz a ludzie swiata niewidza :P
@up
Pięknie to waszmość podsumował -,,- Moim zdaniem jest teraz w zasadzie gorzej niz bylo przed tą "drobną poprawką"
Makaveli Tha Don
16-06-2007, 00:53
I zaraz zacznie sie lament knightow i palkow... "Dlaczego sorcki wala teraz wiecej, a my mniej!!!!!?????"
Najlepiej napiszcie list do Cipsoftu, jacy to jestescie rozczarowani.
Edit:
Jakby co, to sam gram knightem i zlewam na ten update... Nawet gdyby mieli calkowicie wycofac knightow.
hehe tak jak myślałem, czytałem dziś wypowiedź Duinhira, kolesia odpowiedzialengo za update itd., i cytuje w wolnym tłumaczeniu co powiedział:
" Osłabiliśmy magów jak najbardziej się dało a najtów i palów wzmocniliśmy jak najbardziej, jednak wraz z rozwojem test serwera, stopniowo będziemy zwiększać siłe postaci magicznych i osłabiąć najtów i palków, aż uzyskamy idealny balans profesji."
i wszytsko jasne:d
bardzej pogorsza tych knightow niz ich ulepsza moim zdaniem
np.fire axe bedzie od 35 levela to glupota ..
wogole to powinni zostawic drutow i sorcow i zrobic lepszymi knightow i paladynow. Cipsoft schodzi na psy ;(
Nacpany_Wlodek
16-06-2007, 01:10
Niezłe szopki... Przez te wahania to zaraz chyba połowa graczy się powiesi, wnioskując po niektórych wypowiedziach.
@ a teraz na temat
Dobrze, ze w końcu wiem jaki jest naprawdę cel tego testa - CIPsoft cały czas będzie wprowadzał zmiany w hitach, by w końcu znaleźć ten "złoty środek", więc chyba nie zjebią update'a, a może i zrobią najlepszy od czasu feralnych różdzek. W końcu mają jako króliczki doświadczalne masę świetnych graczy.
A więc nie będzie palków walacych 900+ w potwory, ani Taifuna walącego skromne 500+ z ue.
To był po prostu maksymalny rozrzut sił jaki mógł być.
@Lupus
LOL! Z fire axe moze bic nawet 8 lvl, po prostu zmniejszone damage -,,-
Pan Klocek
16-06-2007, 01:18
bardzej pogorsza tych knightow niz ich ulepsza moim zdaniem
np.fire axe bedzie od 35 levela to glupota ..
wogole to powinni zostawic drutow i sorcow i zrobic lepszymi knightow i paladynow. Cipsoft schodzi na psy ;(
Chyba gracze schodzą na psy!
Teraz żeby bić potworki będzie znów się opłacało robić teamy, a nie sorkiem solo wszystko.
Jeśli zwiększyli by moc knightów to teraźniejszej mocy magusów to wszyscy nagle nabijali by 200 lvl, a 100lvl to byłaby normalka.
Myślcie troche logicznie?
TO może niech zrobią ze wszyscy biją po 1000 obrażeń i będzie równo co nie?
ktos by mugl mi powiedziec czy te czary poza "Exori"
to dla Facca czy only Pacc ? :/
*Imprezka*
16-06-2007, 01:27
Ale z was debile... Test Serwer jest do tego, aby wytestować update oraz zlikwidować debugi. To nie jest jeszcze pewne, ze paladyn będzie kupywać p bolty za 6gp, ani ze będzie z nich walić nimi po 300~. Może być tak ze nie bedzie takich dmg, a tylko dostosują dmg do danej profesji aby nie bylo az takiej roznicy... Bo z czego widac na TS to z paladyna zrobili knighta tyle ze dystansowego... Wiec nie płaczcie bo jeszcze nic nie wiadomo....
skarabeusz323
16-06-2007, 02:22
gówno prawda myslisz ze taki 55 lvl bedzie bił z tego p bolta za 300 muhahahaha down jest jak bedzie mial skille max 70-75 to jebnie za 230 moze
Zacznę od tego że jestem knightem. Podoba mi się wizja update. Weźcie pod uwagę że jeśli taki 79 knight udeżył +350 to teraz mógł uderzyć 200 z broni i 150 z explosion daje to ten sam wynik, lecz explo kosztowało troszkę. Teraz coś o pallku +100 Pallek z +90 Distem uderzył 841 ,szczerze mówiąć jest to trochę za dużo. Lecz przed updatem jego cały damge wyniósłby Bolt = 150 w potwora + SD 450 = 600 więc już powiedziałem że trochę przesadzili. Ta gwiazda która ma 90 ataku kosztuje 500 gp ( na teście, na rl może być droższe). Więc BP SD = 5-6k (20 SD) a 20 Gwiazdek kosztuje 10k więc widać różnice w cenie. Nie widzę powodów do narzekania. Teraz coś o sorcu i druidzie tutaj muszę przyznać że CipSoft troszkę przesadził mogli zmniejszyć tylko troszkę. Ale z Drugiej strony taki 200 Sorc potrafił solo zabić 100 knight (przy dobrym pvp i taktyce) co nie powinno mieć miejsca. Sorc i Druid ma tą przewagę nad Knightem i Palkiem że posiadają czar Utani Gran Hur który daje możliwość szybkiej ucieczki albo z innej beczki taki 80-90 Sorc/Druid teraz z Exori mort/vis mogą tłuc dragi jak chcą biją 150 czyli na draga 7-8 Visów co daje 140-160 + Exura Gran 40 many = 2-3 manasy = 200gp zabicie draga. A taki biedny knight na tym levelu to musi patrzeć jak chmurki i missy leca raz na jakiś czas walnie blooda który jak siądzie 200 to można się cieszyć. Kończąc tutaj moje rozważania powinni zostawić tak jak jest na TSie ale nie zmieniać obrażeń sorców/druidów zostawić tak jak teraz są (7.92) lub troszkę zmniejszyć dmg. Jeśli nie zmienią tego to zrobią z knightów/pallków to co z sorcem od 7.6.
Prosty przykład
Nasz rodak 335 ED wbił naraz +14,141,141 Expa
Również nasz rodak 303 EK wbił +5,581,785
Więc widać różnice w możliwościach obu profesji
PS. To co jest na Test Serverze nie oznacza że będzie na RL !!!
Po to właśnie jest TS aby wykazać i błędy i je naprawić (Ceny,obrażenia itp)
mateusz_-14
16-06-2007, 04:17
Weście magowie lepiej nic nie piszcie , przecież w 99% jest to tylko wasza głupota, pomyślcie czasami poco jest ten test? Chyba po to aby sprawdzić czy hity są dobre? Tibia to wasza jedyna gra? nie macie innych rozrywek tylko KU$WA spamować forum sześćdziesięcioma stronami??A poza tym
cipsoft robi to co chce bo pacce za to mu płacą więc face nie maja co do gadania jak nie chcesz to nie graj a nie sie tu żalicie ze udupili magów. Mangowe walą po 700++ z sd to było dobrze a teraz wala po 500+ i macie pretensje. Pisali że trzeba wbijać mlev a nie LEV. Wasze granie w tibii opierało sie na wbijaniu lev. A runy tylko dla kasy. nie pomyśleliście kiedyś żeby powbijać ten mlev? Około 40 graczy ma tylko mlev 80+ a gdzie reszta? Wiem ze mlev wbija sie trudno ale ciężko poświecić te pół roku zęby podnieść ten swój mlev?
Piastol93
16-06-2007, 05:06
Jak Palkowie sie zrobili tacy mocniu to niebddzie juz combo sd tylko bddzie combo bolt xD
Milu Arhangel
16-06-2007, 08:02
@up
Ban dla niego proszę!!!
Darcik_ridaow
16-06-2007, 09:08
Według mnie nie możemy panikować i mieć nadzieje że to żart z strony Cip,
Zaraz usłyszymy głosy knightow i palko : dobrze wam tak, teraz my bedzie power.
Chciałem wam uświadomić że jestem zwolennikiem zmian i rozumiem radość nie których z was, jednakze trzeba się zastanowić jak by taka gra wygladała..
W tym momencie na ts 2x 130 knight maja na combo 200 sorca.
Jest to wedlug mnie absolutna bzdura. Dotychczas nawet 2x 130 ms nie wzielo by na combo 200 palladyna, nie mowiąc już o 200knight a nawet 160 knightcie.
Druga sprawa : Cip zawalil ostatni update z hotkeys. To naprdawde wzocnilo sorxow i ich zdolnosc pvp. Gdyby nie bylo hotkeyow nawet wysoko levelowy sorceer nie mialby szans zabic 140 palladyna lub nawet 100, gdyby nie potrafil celowac runami z sd. Taka jest prawda. Prosze nie mowic ze spam ue i palladyna niema bo to glupota.
3) : Zastanawialiscie sie jak by wygladaly wojny:
a) sorcerer nie mialby juz zadnego znaczenia. Damage z sd 170 ms mniejszy od boltow 130 palladyna, to jest kpina.
b) zadna profesja nie utrzyam sie w trapie dluzej niz 20 secund patrzac na hity zadawane przed knightow ktozy w pvp wala prawie zawsze 250+ + exori za 200 co daje nam combo od jednego knighta 450 minimum.
Palladyni wala z tych swoich gwiazdek po 360 <palladyn na 130lvl>.
c) sorceer padalby na jedno male combo. Dwie gwiazdki i podziekujemy za gre.
Co do obrażen. Moim zdaniem nie mzoe byc tak ze 130 palek wali z gwiazdek tyle co 130 ms z ue bo to jest przegiecie.
Od poczatku tibia byla robiona w duchy, iz sorcerer ma miec malo hp ale damage jaki zadaje jest wiekrzy od damage zadawany od knightow i palladynow.
Poprostu ostatni update zrobil zamieszanie z tymi hotkeys a teraz cipsoft nie wie jak z tego wybrnac.
Jezeli zostana hity takie sa moim zdaniem 50% l;udzi odejdzie z tej gry.
Najpierw odejda sorce i druidzi to zrozumiale.
Uważam jednak iż po jakims 4 tygodniach takich hitow polowa knightow i palladynow takze odejdzie z tej gry. Co z tego ze bede zadawac takie damage, jak trzeba pamnietac ze sami takie beda dostawac. Dojdzie do tego ze 2-3 knightow wysoluje w ciagu 6s palladyna, a to nie oto chodzi w tej grze.
Zgadzam sie ze sorcerer mial zbyt duzy power i to trzeba ukrucic, ale nie mozna poprawiac jednego zeby zepsuc drugie,
A ja mam pytanie tego typu czy jest cos wiadome o nowych broniach typu club(obuchowych) ??
Na forum tibianews pisali że z crystal spidera leci crystal mace a że jest od 35 lvl może być ciekawie :D
Goldscorpion
16-06-2007, 09:37
@UP
Jeszcze należałoby dodać Dragbone Staff. Atak 35. Def 18 30 oz. 30lvl or higher. Loot (najprawdopodobniej bardzo rzadki) z draga
mateusz_-14
16-06-2007, 09:44
kiedy w końcu będzie ten update;/ oby był w niedziele ;p
@Darcik_ridaow
Sorc by nie padal na 2 combo... bo na wojne sorciem raczej sie idzie z Utamką...;)
Tasman1989
16-06-2007, 10:01
Mi taki układ pasuje co jest na test serverze pokazany po 1 jestem knightem więc wiadomo a po 2 knight zawsze musiał Uciekać itp. w walce z równo lvl postacią niema jej jak zabic ,jedynie moze pobawić sie i biegnąć przykładowo z tym gs , wkońcu się to zmieni.
KNIGHT RLZ :D
Krzysiekkrzysiek
16-06-2007, 10:08
I znowu robicie panike zanim jeszcze update weszlo wzycie.
jakis knight wam walnął za 455? To sobie zobaczcie jego skile - ma 110 lvl i 98 cluba , arcane staff i club ring - wiecie ile czasu sie robi akie skile? I mzoe mają knighci bic jeszcze za 10 ?
Palkowie i ich gwiazdki bijące za 800 :
Przypuszczam , ze będą one znaczie drozsze niz sd , wiec niekoniecznie bedzie sie ich oplacalo uzywac
Czary sorca :
na rs juz je wzmocnili przeciez
wszyscy panikujący sorcowie:
I tak i tak bęziecie bić mocniej ale nie 10 razy tylko z ~3 i co ? Nie mozecie tego przezyc , ze knight nie bedzie slaby jak dotychczas? W tibie sie gra z uzyciem neta a nie w pojedynkę wiec teraz nie bedzie sorcow bijacych solo wszystkiego tylko grupowe hunty- i tak powinny byc. Gralem w tibie 7.5 i jakos sobie sorce radzili . Jak wprowadzali ulepszenia dla nich to knighci NIE NARZEKALI . Więc teraz zastanówcie się zanim cos napiszecie
Laiden-eN
16-06-2007, 10:12
prawda że z utamką ale te 3000 many na utamce 100 sorca to wcale nie tak durzo jak moga tylko 50-150 na ture tego odzyskać
a 100 knight morze za jednego uha mieć 600hp więc sorc niema szans
gdy jest w trapie a knight zawsze się utrzyma 1-2min
(do przybycia swojej gildi)...
moim zdaniem sobie jaja robią poprostu i taką banie nam wkręcają
jak zrobią takie coś to musieli by dodać sorcowi jakiegoś fajnego summona
typu dragon czy banshie (albo coś zupełnie nowego) bo tak to po co grać sorcem na wysokim lvlu skoro w wojnach sie niema żadnych szans a expienie też jest wolniejsze i o wiele droższe...
Tasman1989
16-06-2007, 10:16
Wkońcu ktoś napisał prawde popieram krzyśka :]
TibiaToDno
16-06-2007, 10:20
I po jaką chol*re tyle lamętowaliscie ?
Dzisiaj test serewer bedzie odpalony na innych zasadach niż wczoraj ... Kiny i Pale będą miały obniżoną moc ,niewiem jeszcze jak wygląda sprawa magów ,ale że ich wzmocnią to jest sprawa oczywista ,kwestia dni .
Musze sie wam przyznać ,że jeszcze wczoraj byłem bliski wsytawienia swojego sorca na all~ ,no cóź dałem sie zwariować ... ;/.
No ale jak zobaczyłem 140 ek cisnącego demonem na glebe przy 5 Uhach czy 80 ek który traci 2 Uh na zsolowanie Dl-a ... przy pratkycznie zerowej możliwości wyłapania dead'a ,albo palka ktory ciśnie z jakiejś włoczni za 500 w człowieka czy z assasin stara za 400+ .Do tego 130 ms wali 295 z UE w człowieka czy ~150 z visa w monstera no to już lekkie przegięcia pały było .
Na ale na szczęście ,a miare upływu dni ,test serwer bedzie zmieniany by zbalansować profesje a nie robic cyrk :)
@ up Racja, wystarczy logicznie pomyśleć Cip testuje obrażenia każdej z profesji osłabiając jednych a ulepszając drugich, aż uzyskają pożądany efekt.
Kto wie czy te czary dla Knighta to na facca czy only dla pacca ?
:baby:
@TibiaToDno
no właśnie tak myśli połowa ludzi grających w tibie... logiczne było że zmniejszą hity palków i knightów, do tego palek nie ma możliwości zrobienia combo więc jego hity były trafione w 10 poza assassin star... który i tak ma być drogi i będą mogli go kupować tylko ludzie z Full Assassinem
Zauważcie że teraz palek może praktycznie liczyć tylko na dmg p boltów/boltów
150 RP dziś wali combo równe:
100 power bolt/infernal bolt + 250 SD = 350
Po update waliłby combo równe:
200 power bolt + 70 SD
I co tak bardzo ulepszyli tych palków pod względem pvp?
*ofc nie patrząc na assassin~~
prawda że z utamką ale te 3000 many na utamce 100 sorca to wcale nie tak durzo jak moga tylko 50-150 na ture tego odzyskać
moim zdaniem sobie jaja robią poprostu i taką banie nam wkręcają
typu dragon czy banshie (albo coś zupełnie nowego) bo tak to po co grać sorcem na wysokim lvlu skoro w wojnach sie niema żadnych szans a expienie też jest wolniejsze i o wiele droższe...
Tak sorcowi najlepiej dać za summona demona kosztem 20 many lol.
A w tej chwili jakie znaczenie w wojnach ma knight ???? i kogo to interesuje bo chyba nie sorców.
Soulmann
16-06-2007, 10:37
Weście magowie lepiej nic nie piszcie , przecież w 99% jest to tylko wasza głupota, pomyślcie czasami poco jest ten test? Chyba po to aby sprawdzić czy hity są dobre? Tibia to wasza jedyna gra? nie macie innych rozrywek tylko KU$WA spamować forum sześćdziesięcioma stronami??A poza tym
cipsoft robi to co chce bo pacce za to mu płacą więc face nie maja co do gadania jak nie chcesz to nie graj a nie sie tu żalicie ze udupili magów. Mangowe walą po 700++ z sd to było dobrze a teraz wala po 500+ i macie pretensje. Pisali że trzeba wbijać mlev a nie LEV. Wasze granie w tibii opierało sie na wbijaniu lev. A runy tylko dla kasy. nie pomyśleliście kiedyś żeby powbijać ten mlev? Około 40 graczy ma tylko mlev 80+ a gdzie reszta? Wiem ze mlev wbija sie trudno ale ciężko poświecić te pół roku zęby podnieść ten swój mlev?
To idź skilluj przez pół roku :baby:
A w ogóle, to wnoszę, żebyś się zamknął, bo to już chyba twój 4-5 post w tym temacie, i 4-5 który przyprawia mnie o niekontrolowane napady śmiechu.
Jak ktoś wyżej wczoraj zauważył - wczoraj hity z melee zostały zmniejszone, dokładnie o 15% jak twierdzi CIP, atak assassin stara natomiast obniżono do 65. Z kolei moc SD została nieco podniesiona (dodano coś a'la critical hit, czasem wejdzie znacznie mocniej niż zwykle - niemniej średnia hitów niewiele się zmieniła). Jak widać - piłka wciąż jest w grze, więc nie ma co lamentować.
Ojciec Dyrektor
16-06-2007, 10:39
Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale:
Guido:
Also, we changed a few facts on the balancing measures. The average damage done by close and distance combat is now reduced by 15%. The attack value of assassin stars is reduced to 65. The damage done by SD runes has now a higher variance, so on average it is still the same but one can make higher peak damages.
Palladyni i Knightci, zmniejszono im obrażenia o 15%. Assassin Stars (te gwiazdki) zredukowali to 65 atk, a SD jest mocniejsze.
####
a tak sie fajnie gra knightem zapowiadała :( ale nie jest źle xD
up:
spóźniłem się
Kto wie czy te czary dla Knighta to na facca czy only dla pacca ?
:baby:
-.- hmm jak by ci to powiedziec FACC to pasozyty dla cipkow wiec why maja im dawac jakies czary?!
Ja tam sie ciesze gram Ms i nie zmienie na knighta:cup:
Lord'Micu
16-06-2007, 10:41
Yo mam pytanko co do tych wymaganych lvlów na bronie. Podobno, żeby użyć knight axe potrzeba 25lvl. I moje pytanie brzmi, czy jak będę miał k axe np. na 19lvlu to czy będę mógł bić z niego czy będzie to tak jak z różdżkami i wandami, że będą druidem nie będę mógł bić z wandów, czy poprostu obrażenia będą wtedy mniejsze.
Pzdr
TibiaToDno
16-06-2007, 10:49
@TibiaToDno
no właśnie tak myśli połowa ludzi grających w tibie... logiczne było że zmniejszą hity palków i knightów, do tego palek nie ma możliwości zrobienia combo więc jego hity były trafione w 10 poza assassin star... który i tak ma być drogi i będą mogli go kupować tylko ludzie z Full Assassinem
Zauważcie że teraz palek może praktycznie liczyć tylko na dmg p boltów/boltów
150 RP dziś wali combo równe:
100 power bolt/infernal bolt + 250 SD = 350
Po update waliłby combo równe:
200 power bolt + 70 SD
I co tak bardzo ulepszyli tych palków pod względem pvp?
*ofc nie patrząc na assassin~~
Zapędziłeś sie w kozi róg ;p a ja to teraz skrzętnie wykorzystam :
Widziłem hity Pala po prawie 500 z magicznej włoczni w człowieka ofc ,a co do dostepności assasin starów to kupować fakt może tylko ktoś kto ma full assasin outfit ,ale powiedz mi kto powstrzyma graczy by ową amunicje kupowali im kumple którze ten outfit mają ... I teraz wyobraz sobie takiego pala na demonach :D ,wkłada troszke kasy a wyciaga par mln gp tygodniowo ...
Ale nie ma się co rozpisywać ,już teraz są powierdzone informacje ze rycek ma 15% obniżoną moc wzgledem wczorajszego Ts-a wiec wszystko idze w dobrym kierunku i niema sie co pieklić.
Laiden-eN
16-06-2007, 10:49
Tak sorcowi najlepiej dać za summona demona kosztem 20 many lol.
A w tej chwili jakie znaczenie w wojnach ma knight ???? i kogo to interesuje bo chyba nie sorców.
nie mówie o demonie ale kiedyś sorce mogli z dragiem na pohu lajt expic :p
mówie tylko o tym że np jak taki 200 sorc bedzie bił z sd tyle co teraz 120 sorc czyli 600 to jaki jest sens takie drogie runy kupować
skoro knight takie obrażenia zada w 2 hitach
nie bojąc się wcale o to że padnie bo przecierz ma durzo hp.
jeszcze jedno mnie wnerwia w nowym update...
bronie od lvla.
czy nie uwarzacie że powinny być od skilla ?
Yo mam pytanko co do tych wymaganych lvlów na bronie. Podobno, żeby użyć knight axe potrzeba 25lvl. I moje pytanie brzmi, czy jak będę miał k axe np. na 19lvlu to czy będę mógł bić z niego czy będzie to tak jak z różdżkami i wandami, że będą druidem nie będę mógł bić z wandów, czy poprostu obrażenia będą wtedy mniejsze.
Pzdr
Bedzie tak jak z wandami/rodami
xD dziś na test servie pomniejszyli o 15% zadawane hity knighta i palla. Więc jescze może coś się zmieńić. ;p
Laiden-eN
16-06-2007, 11:04
przy takich sd'kach to MDW znów bedzie musiał na warlockach siedzieć :P
Laiden-eN
Tu masz rację, też uważam żę bronie dla knightów powinny być raczej od skila ;)
moim zdaniem sobie jaja robią [colo=red]poprostu[/color] i taką banie nam wkręcają
debilu, uh jest droższy od mfa, rycerz to rycerz i ma sie długo trzymać oni są blokerami na wojnach i na huntach, co ma ci wpaść knight na demce i po 150 się uhać ? pomyśl trochę
Kill_Bill
16-06-2007, 11:10
Haha - nie... poczekam do upa zobacze na ile zmienili to co bylo na t-serwie. Jak bedzie zjebane to bede grac moim 114 ek. Choc pewnie szybko mi sie znudzi bo latwiej bedzie niz teraz sorcem czy drutem. Ale przynajmniej siana nacykam tak by drutem to zwascic . Wiec sobie spoko dam rade.
Skoro moglem zrobic druta 50+ na tibi 7.5 to i 8.0 przezyje.
A burze sie bo tu chodzi o zasady i o uczciwe wyrownanie profesji, a nie wywracanie wszystkiego do gory nogami. Tyczy sie to zarowno kina palla jak i magicznych. Bo jak z...bia ten up, to w ziomowym znow bedzie ze magiczne beda silne a was udupia. A to nie o to przeciez chodzi.
nieno sorki,od kilku lat(updató) było tak:
1. Sorcerer zwany wymiataczem
2. Druid zwany uhmakerem
3. paladyn zwany uciekaczem
4. knight zwany blokerem lub najgorszą profesją w tibii
nadchodzi era knightów i palków , wyrównianie profesji ;) różdzki dla knightów XD a tak na serio powinni jakiś system skillowania zrobić a wg. mnie bronie od lvla to głupota
Krzysiekkrzysiek
16-06-2007, 11:12
---skasowany---
Tu macie kolejne screeny z test servera : http://img180.imageshack.us/img180/889/testaservasum (http://s3.gladiatus.pl/game/c.php?uid=27943)
Co to za strona?? To jest jakiś keylogger czy jakaś pomoc do innej gry jak tam wejdziesz?
Prosze o odpowiedź:D
Moim zdaniem to bedzie najgorszy update. Jak chcą wyrównywać postacie to niech dodadzą postacią magicznym wiecej życia , bo jak to będzie? Knight na około 100 levelu ma plus minus 1400 hp a druid ma około 640. Po update knight bedzie mogl zadać combo za jakies 400 hp ( z łapy + jakies exori czy coś) a druid musi tracić SD żeby zadać takie obrażenia. Uważam , że to po update gra postaciami magicznymi będzie żałosna tak jak cała Tibia... Jak się pchają w balansowanie postaci to niech to robią uczciwie we wszystkim , hp/obrażenia/cap itp. a nie tylko zwiekszanie obrażeń knighta/paladyna i zmniejszanie obrażeń magów. Mam nadzieje , że to co widzialem na róznych SS jeszcze się zmieni i CipSoft zrobi coś normalnego...
Bless
@up
Teraz wsyzscy druidzi i sorce placza... a jak mieli ek przez 10 lat? 10 ek ze skillami 100/100 zadawal takie obrazenia jak 200 ek z takimi samymi skillami pomysl chwile i sie zastanow.
Krzysiekkrzysiek
16-06-2007, 11:37
Ale narzekają : O nieeeeeee nie bede bil 100 razy szybciej expa niz knight
Ja mam 140 ek i nie podobalo mi sie to ze bilem z hmm tak jak 50 druid czy sorc..... i ze ze skilami 90+ moge trafic chmurke w rata.... ALe jakos sie powoli gralo i teraz cos moze dla nas wkoncu wypadaloby zrobic ;)
Robert Lublin
16-06-2007, 11:49
@UP
Ta masz racje mi tez update sie podoba chciasz tymczasowo nie gram ale mam zamiar isc an new... Mmm...tylko wydaje mi sie ze teraz nikt nie bedzie tam gral sorkiem i drutem bo nooby mysla ze te gwazdki z palka beda mili odrazu i benda za darmo i będą z nimi expic...a z knightem ze odrazu pójdą na demony i im nie bedzą uhy zchodziły...
TibiaToDno
16-06-2007, 11:53
Moim zdaniem to bedzie najgorszy update. Jak chcą wyrównywać postacie to niech dodadzą postacią magicznym wiecej życia , bo jak to będzie? Knight na około 100 levelu ma plus minus 1400 hp a druid ma około 640. Po update knight bedzie mogl zadać combo za jakies 400 hp ( z łapy + jakies exori czy coś) a druid musi tracić SD żeby zadać takie obrażenia. Uważam , że to po update gra postaciami magicznymi będzie żałosna tak jak cała Tibia... Jak się pchają w balansowanie postaci to niech to robią uczciwie we wszystkim , hp/obrażenia/cap itp. a nie tylko zwiekszanie obrażeń knighta/paladyna i zmniejszanie obrażeń magów. Mam nadzieje , że to co widzialem na róznych SS jeszcze się zmieni i CipSoft zrobi coś normalnego...
Bless
Kolejny pacan ,który nie umie czytać.
Gwarantuje ci ,że kina niewalnie comba większego aniżeli mag na tym samym lvl-u ... niewalnie nawet zbliżonego hitpointsami. Po za tym ,updatem zajmują sie ludzie którzy wiedzą o Tibii 100% razy więcej niż ty będziesz wiedział kiedykolwiek. I jeszcze raz powtarzam ,że na Test Serwerze można zaobserwować pierwsze zmiany co do wyrównywania profesji ,więc jeszcze trochę musimy poczekać z oceną czy update będzie dobry czy nie. Ale i tak pewnie wyjdzie na to ,że większość graczy będzie zadowolona.
DominiQ137
16-06-2007, 11:57
Bless
gram w tibie od czasow 7.4 wtedy bardzo ciezko gralo sie postaciami magicznymi...nie bylo rozdzek a runki trzebabylo robic samemu...
postacie magiczne z zalozenia mialy byc trudne w prowadzeniu...
w tym update ulepszyli was tak ze kazdy kto kupuje pacca to na magiczna....
niedosc ma regularne hity z visa to jeszcze ma rozdzke...
a knight? zanim zada takie obrazenia ile czasu musi poswiecic na skillowanie
(plus to ze czasem bedzie chmurka)
co do druidow...wszyscy lamentujecie ze zabieraja wam-DRUIDOM ale przecierz druid kocha nature nie jest agresywny on kocha pomagac ludziom
a sorc to jest agresywna prof i ma czary ofensywne
a ty kolego nie zapominaj ze sorc tez ma mega combo...walnie UE+SD manasuje sie i kolejne UE...
wiec co tu jest niesprawiedliwe?
wszyscy lamentuja bo juz nie bedzie tak latwo co ?
wreszcie ktos doceni cale dnie spedzone na skillowaniu
gram w tibie od czasow 7.4 wtedy bardzo ciezko gralo sie postaciami magicznymi...nie bylo rozdzek a runki trzebabylo robic samemu...
co do druidow...wszyscy lamentujecie ze zabieraja wam-DRUIDOM ale przecierz druid kocha nature nie jest agresywny on kocha pomagac ludziom
a ty kolego nie zapominaj ze sorc tez ma mega combo...walnie UE+SD manasuje sie i kolejne UE...
zgadzam sie z toba w 100%, kiedys probowalem grac sorcem i choc latwiej sie nim gra niz druidem, nie potrafilem nawet szybciej expic, uwielbiam druidow i zaden update tego nie zmieni
@up
Teraz wsyzscy druidzi i sorce placza... a jak mieli ek przez 10 lat? 10 ek ze skillami 100/100 zadawal takie obrazenia jak 200 ek z takimi samymi skillami pomysl chwile i sie zastanow.
1.Ty sie powinieneś dobrze zastanowić , porównaj sobie ilośc życia knightów i magów... Jak wyrównują zadawanie obrażen to niech życie też wyrównają bo tak to bez sensu.
2. 10 ek i 200 ek może i zadawał takie same obrażenia z broni ale 200 ek miał duzo wiecej życia , bardzo dobre exori oraz dobre obrażenia z run. Pomyśl co bedzie teraz jak Ci wpadnie 200 ek , bedzie mógł zabić jakiegos 80 ms/ed z łatwością. Magowie bedą bez szans na pvp jak bedą combo dostawać po 500.
3. Zastanowiłem się i dalej nie zmieniłem zdania. Dalej uważam , że bedzie to najgorszy update
<<<Kiemi>>>
16-06-2007, 12:06
Już wczoraj w szkole zdążyłem się dowiedzieć o TS dla tutorków :) Jestem bardzo ciekawy jak beda wygladala nowa amunicja :) I te nowe czary dla rycerza ^^ Najlepszy ten na 15 lvl nie? :D
Ah...nie wiem czy ktos zauwazyl, ale teraz bedzie sie robilo 10 power boltow naraz (moze juz tak wczesniej bylo, ale mi sie nie wydaje :P). Oby znaleziono wszystkie bugi...(przynajmniej 3/4..)
a 200 ms nie moze zabic 80 ek ? :) pomysl
Nie będe komentował Twojej pisowni bo to nic nie pomoże. Od razu przejde do rzeczy. Może druid "kocha nature" ale z tego co napisałeś wynika , że druid nie powinien w ogole bić. Sorc ma mega combo? Nie wiem czy wiesz ale jest taka rzecz która nie pozwala uderzyć 2 czarów na raz. Manasuje sie i kolejne UE? Pokaż mi jak to zrobić gdy np. Cie biją 3 osoby. Widać , że nigdy nie grałeś postacią magiczną z wysokim poziomem doświadczenia.
pamietajcie ze ten hit za 800~~ w demca zdarza sie raz na 20-30 hitów prawda?? .. pozatym takie ammo ma zastapic sd czyli mozna sie domyslec ze bedzie dostepne z silnych potworów lub tez za cene zblizoną do sd runek .. wiec nie wiem czemu taka panika na tym forum skoro moze okazac sie ze taki palek wyda 0.5 k na gwiazdke poczym trafi z niej za 50 ;]....
Atak gwiazdek juz zmniejszyli o 1/3
Medivh Shady
16-06-2007, 12:11
teraz tak ale na tescie nie ma bata ;>
Teraz może ale nie zawsze. Zależy kto gra tym knightem. 200 ED tak łatwo juz nie zabije tego knighta chyba , że ktos nie umie sie uhać. Sorc ma to ułatwienie , że ma UE i może zaskoczyć knighta. Po update 200 ed raczej nie bedzie mógł zabić 80 ek jak zmniejszą obrażenia np. z SD...
no to zmiana ;) teraz ek beda mocniejsi.....
zreszta po co wy placzecie. EK i palki juz maja o 15% zmiejszony atak a atak sorcow z sd jest delikatnie podniesiony trzeba pocezkac a nie wy placzecie ze bedize sie zle gralos orcem. Ladna pogoda na dworzu wakacje ida mozna cos innego robic a nie grac w tibie.
Szarancza
16-06-2007, 12:13
jeszcze jedno mnie wnerwia w nowym update...
bronie od lvla.
czy nie uwarzacie że powinny być od skilla ?
Ale to by niezmienilo faktu ze sca mogl by uzywac 8 lvlowy knight malo jest takich postaci co maja wyjebane skile na malym lvlu :>
1.Ty sie powinieneś dobrze zastanowić , porównaj sobie ilośc życia knightów i magów... Jak wyrównują zadawanie obrażen to niech życie też wyrównają bo tak to bez sensu.
2. 10 ek i 200 ek może i zadawał takie same obrażenia z broni ale 200 ek miał duzo wiecej życia , bardzo dobre exori oraz dobre obrażenia z run. Pomyśl co bedzie teraz jak Ci wpadnie 200 ek , bedzie mógł zabić jakiegos 80 ms/ed z łatwością. Magowie bedą bez szans na pvp jak bedą combo dostawać po 500.
3. Zastanowiłem się i dalej nie zmieniłem zdania. Dalej uważam , że bedzie to najgorszy update
najci juz nie wala taki hitow jak wczoraj, obnizyli im je o 15%
no to zmiana ;) teraz ek beda mocniejsi.....
zreszta po co wy placzecie. EK i palki juz maja o 15% zmiejszony atak a atak sorcow z sd jest delikatnie podniesiony trzeba pocezkac a nie wy placzecie ze bedize sie zle gralos orcem. Ladna pogoda na dworzu wakacje ida mozna cos innego robic a nie grac w tibie.
Ja sobie na razie przerwe zrobiłem bo koniec pacc'a oraz niedługo jade na wakacje :). Narzekam bo jak wróce nie chce zobaczyć jak postacie magiczne zostały całkowicie udupione :) Jakoś swój ból musze wyrazić :D
@up
Poprostu mozesz przestac grac :) najlepsze wyjscie dla Ciebie :)
ja uważam że sorkowi i drutowi powinni obniżyć dmg max 30%... bo 50% to trochę za dużo,
co do ulepszenia knightów to bardzo dobry pomysł, bo lamy z nich było przeokropne :D
a co do niektórych wypowiedzi że np. sorc powinien dostawac wiecej hp...
punkty za lvl:
sorc: 5hp + 30mana + 15cap = 50
knight: 15hp + 5mana + 20cap = 40
sorc dostaje 10 ptk więcej niż knight
wiec zamknijcie mordy że sorką trzeba dodać hp bo wcale tak nie jest !
ogólnie powinni zmniejszyć dostawana manę do 20 !
/EDIT
lepiej módlcie się żeby nie odjęli tych ptk od many bo tak pyskujecie że na miejscu CripSoft specjalnie bym odjął...
DominiQ137
16-06-2007, 12:24
80 MS kontra 200 EK
no bez jaj...przed update jak bylo? 80 MS kontra 80EK byl bez szans...jedno UE i lezy... pamietaj o tym ze czarodzieje maja tez mane ktora moga zuzywac zamiast zycia maja MF ktorych moga uzywac do "leczenia sie mana" wiec co tu jest niesprawiedliwe? to ze teraz czarodziej jest najlepsza prof i nikt jej nieda rady? bo od 15 lvl lata z visem i expi 3 razy szybciej niz knight na tym lvl ktory najpierw musi poswiecic mase czasu na skillowanie
teraz bedzie przynajmniej rowno bo czarodzieje beda musieli skiloowac Mlvl co jest bardzo dobry posunieciem
pozdrawiam
Atak gwiazdek juz zmniejszyli o 1/3
najci juz nie wala taki hitow jak wczoraj, obnizyli im je o 15%
Powinni teraz lekko podrasować profesje magiczne i myśle że każdy będzie zadowolony z tegorocznego update.
Ide stąd bo wasza głupota mnie przeraża.
Bless
Zbyszek_Czarodziej
16-06-2007, 12:27
ja uważam że sorkowi i drutowi powinni obniżyć dmg max 30%... bo 50% to trochę za dużo,
co do ulepszenia knightów to bardzo dobry pomysł, bo lamy z nich było przeokropne :D
punkty za lvl:
/EDIT
lepiej módlcie się żeby nie odjęli tych ptk od many bo tak pyskujecie że na miejscu CripSoft specjalnie bym odjął...
wyjdz i niewracaj p; i czekaj na upa
Ide stąd bo wasza głupota mnie przeraża.
Bless
i co chciałeś nam przekazać tym postem ?
myślisz że będziemy płakać ?
ty to byś chciał żeby dodali różdżki które mają demona na 1 hit, to by ci sie podobało... mógłbyś szybko expic i kozaczyć do innych profesji kto ty nie jesteś
maciejd14
16-06-2007, 12:36
siemka mam kilka pytan odnosnie update
od ktorego lvl Guardian Hally - przeszukalem caly post nigdzie niema napisane
czy nowe czary dla knighta pacc czy facc
jakies nowe axe jak sa to jakie staty ?
piszcie plx
@up
Ku.r.....wa
Poczekasz zobaczysz........
Evanosix
16-06-2007, 12:38
Kłócicie sie tu jak dzieci,jeszcze nic nie wiadomo jak będzie,a wy już skomlecie.
Przecież to TEST SERVER,i napewno zmienia coś na nim,może i mnie troche update dobił,ale nie zamierzam konczyć gry profesją magiczna...
I napewno bede grał nadal drutem,może i zarobie teraz jak nigdyś palle na desercie i siowaniu.
Co do czego ta gra to rozrywka a nie jakiś waste.Giniesz to giniesz,spójrzcie racjonalnie to nie real life tylko graaa.
Dobra nazekacie, a teraz pomyslcie jak sorc expil 2 lata temu? do 25 lvl byla to folda albo jakies trole czy cos, a potem czekalo go expienie z hmm ktorych nie mozna bylo kupic w sklepie, expienie sorcem bylo trodne, paladyn byl najlepsza profesja, a sorcami grali tylko ci co potrafili i lubieli, po upie 2005 pojawily sie hordy sorcow ze wzgledu na ich PG, ci co grali sorcami dla przyjemnosci beda grac dalej ci co grali dla PG skoncza grac nimi :) plz tibia 7.5
Wie ktoś może z tsa od którego lvla będzie avenger???
EDIT: Skazi nie panosz się tak, bo nie masz powodów. Czytaj sobie 70 stron tematu. Tak się powinno zachowywać tylko w sytuacjach, gdy temat wałkowany był już tysiąc razy
Saints, dzięki za odpowiedź.
jeśli dobrze pamiętam to na pierwszej stronie pisze :D
80 lvl trzeba
NIE NIKT NIE WIE X(
SZUKAJ!!!
@up od 75
Boże ja was ludzie nie rozumiem, jak wprowadzili łamiące się speary ludzie przeżyli, jak z upa na upa udupiali paladynów to ludzie nie płakali tak jak teraz. Wprowadzili tibia easy mode(sorc/drut) ludzie nie płakali, ale teraz jak chcą to zmienić to nikt się pogodzić nie może, i dobrze! podbiegało do mnie 2 sorców na tym samym lvl albo i mniejszym i mnie na combo zdejmowali, to teraz zmiana. Te zmiany nie są znowu też takie boskie, zamiast z bełta i hmma uderzę tylko mocniej bełtem.
Soulmann
16-06-2007, 12:53
(...)
(...)
Szkoda, że Tobie za młodu żaden druid na mózg nie pomógł, już jest za późno.
Goldscorpion
16-06-2007, 12:53
EDIT: Skazi nie panosz się tak, bo nie masz powodów. Czytaj sobie 70 stron tematu. Tak się powinno zachowywać tylko w sytuacjach, gdy temat wałkowany był już tysiąc razy
Saints, dzięki za odpowiedź.
To w takim razie mamy na 10 stron tematu 10 razy pisac od którego lvl jest Avenger?
Salarigoth
16-06-2007, 12:56
Ja sie modle zeby wszystko bylo dla pacc np d lance 60 + Pacc bo juz mnie wkur***** teksty typu" TO DLA FACCCCCC XDXDXDXD DXDXDD DXD DX DX D XD XD DXD XDX D XDD DXD XD D X " to kup se pacc -.-
Do jasnej anielki, przestańcie już gadać o upgradzie pallów i kinów oraz o pogorszeniu stanu sorca i druta!
To już szczyt wszystkiego, dopiero test server a wy już mówicie o wprowadzeniu takich zmian w życie tibijskie...
Co zrobią to zrobią, to ich "działka".
Może zamiast tego byście porozmawiali o dodaniu nowych terenów?
Wiem ze to mały off ale cóż, albert02 dał link niby do ss ale to była jakaś stronka z gladiatorem czy coś w tym stylu. Takie mały pytanie, czy to nie jest keylogger albo jakieś inne gówno ??
http://img180.imageshack.us/img180/889/testaservasum
Soulmann
16-06-2007, 13:02
punkty za lvl:
Jesteś idiotą. Od kiedy sorc dostaje 15cap/level?
EDIT:
80 MS kontra 200 EK
no bez jaj...przed update jak bylo? 80 MS kontra 80EK byl bez szans...jedno UE i lezy...
Kolejny mądry inaczej. Sorc 80lev UE w człowieka ~350-400.
80 EK - 1300 hp
1300 - 400 = dead? Omg, wyjdźcie trochę na dwór i przewietrzcie główki.
/EDIT
TibiaToDno
16-06-2007, 13:07
punkty za lvl:
/EDIT
xDDDDDDDDDDDDD hail PL!
Mam do Ciebie pytanie ... wyszedłeś kiedyś z rooka ? ^.-
mag: 5 hp + 30 mana + 10 cap = 45
kina: 15 hp + 5 mana + 25 cap = 45
pally:10 hp + 15 mana + 20 cap = 45 pacanie
Ale mam dla Ciebie i dobra informacje. Zgadzam się ,że pomysł z dodawaniem większej ilości hp dla maga jest pomysłem poronionym ,i jego autor jest prawie takim cymbałem jak Ty .
Nie obniżą magom siły o 50% ani o 30% jestem prawie pewny ze będzie to sporo mniej .
mateusz_-14
16-06-2007, 13:11
@up
Ja mam kilka pytań jak dopłynąć lub jak dojść do Svargrondu?
Można tam sie dostać każdym statkiem który jest w mieście?
Jaki ten kontynent jest duży?. Ile będę musiał wydać kasy żeby sie tam znaleźć?
Czy na nowym kontynencie będą nowe questy? Ile wysp jest wkoło Svargrondu??
szpundzio
16-06-2007, 13:14
jeśli mieliby hp podwyzszyc magowi, to powinni tez cos knightowi i pallowi many wiecej dac bo weszlo wiecej czarow i bedzie na co wydawac mane
TibiaToDno
16-06-2007, 13:15
80 MS kontra 200 EK
no bez jaj...przed update jak bylo? 80 MS kontra 80EK byl bez szans...jedno UE i lezy... pamietaj o tym ze czarodzieje maja tez mane ktora moga zuzywac zamiast zycia maja MF ktorych moga uzywac do "leczenia sie mana" wiec co tu jest niesprawiedliwe? to ze teraz czarodziej jest najlepsza prof i nikt jej nieda rady? bo od 15 lvl lata z visem i expi 3 razy szybciej niz knight na tym lvl ktory najpierw musi poswiecic mase czasu na skillowanie
teraz bedzie przynajmniej rowno bo czarodzieje beda musieli skiloowac Mlvl co jest bardzo dobry posunieciem
pozdrawiam
No po prostu muszę to skomentować .
Jeżeli widziałeś kiedykolwiek jak 80 sorc ściąga 80 ryca na jedno UE (O.oo) a nie był to OTS to nałoże sobie pelerynke ,namaluje S na klacie i będe latał po dzielnicy .
A tak po za tym to vis-owanie na 15 lvl-u to jest waste do kwadratu ,visowanie sie opłaca hum od 40 ? i to jak masz jakies tam nie najgorszy ml ... bo wtedy drogie dziecko są większe hity z visa proporcjonalnie do tego jak bijesz np. z inferno .
suchyxxx
16-06-2007, 13:18
Powiem tak : po 1 na teście widziałem knighta który podszedł do dragon lorda i ciach-800 bez żadnych czarów itp-wyoki bardzo levelowo knight.
po 2. Gwiazdki czerwone-assasins stars da się kupić w sklepie za 500 gp/sztuka i waklą po 700+ jak paladyn ma dobry skil i wysoki level
po 3.Ten spear co się czaruje wraca sam do rąk gracza po wyrzuceniu i znika dopiero po jakimś czasie-czar kosztuje 40 many i mamy super speara z extra atakiem przez 3 minuty? jakoś tak-więc teraz palkowie mogą huncić z tarczą
po 4. power bolty będą bodajrzę kosztowały 65 gp/za sztukę
po 5. knight ma teraz specjalny czar "exori gran" który bije jak ue-zasięg czaru jest prawie taki sam i czar jest bardzo mocny
po 6. są limity broni np. avenger sword-od 75 levela,Sov od 80 a fire sword od 25? Jakoś tak-co do ostatniego nie pamiętam
po 7. Arena jest bardzo banalna teraz dla palków-kolega przeszedł na najtrudniejszym poziomie-potwór podobny do demona-coś ala bije po 700 mniejwięcej ale palek stoi z tarczxą i nawala czerwonymi gwiazkami po 700+ i tylko co chwila się ucha-banał
po 8. z dragona wylatuje czasami miecz jednoręczny dla knighta co ma 40 ataku i wygląda jak urządzenie elektryczne-ma jakby kable?;p
po 9. dobry sorc z 200 levelem bije z ue po 700-800? Tragedia
po 10. palki są najmocniejsze bo walną gwiazką + czymś jeszcze i kolegi sorca nie ma;p
po 11. knighci i palki mogą całkowicie się pożegnać z runami atakującymi-z hmm kolega 151 royal pall bije max 85 a z sd po 150-200 max wic teraz runy są tylko i wyłącznie dla sorców i drutów.radzę więc przed updatem sprzedać wszelkie hmmy,gfb,explo i sd
po 12. ice rapier ma teraz nie 100 ataku a 60 ale i tak robi spustoszenie+exori gran=1k hp? może nawet ciut więcej
po 13. jest nowa broń dla palków strzelająca strzałami itp ale nie widziałem jej osobiście-wiem tylko że jest
po 14. podchodzi 5 palków do knighta z 200 levelem+ i bije go z czerwonych gwiazdek po 400+ hmm 2000 hp na 1 turę? knight nie ma więc szans
po 15 jest jeszcze taka pół przeźroczysta speara ale też nie mogłem jej zdobyć-tzn kupic nigdzie czaru
Podumowując? sorc potrzebuje ileś tam many na ue a wali z ue o połowę mniej niż dotychczas? dotyczy to takę innych czarów np. energy wave;p Kina teraz ze skilami 60 może bić smoka z fsa za 100+
Jeszcze raz ponawiam moje noobowskie pytanie. Czy link który podał albert02 http://img180.imageshack.us/img180/889/testaservasum to jakis keylogger??
tibiaplayer
16-06-2007, 13:31
@up
NIE!!! on podal link do gry, podmienil jego nazwe na to "img180.....testaservasum~" a ty kliknales
to nie jest keylogger, dzieki temu ze kliknales w ten link on dostal cos w tej grze, pieniadze lub inne bonusy
Powiem tak : po 1 na teście widziałem knighta który podszedł do dragon lorda i ciach-800 bez żadnych czarów itp-wyoki bardzo levelowo knight.
po 2. Gwiazdki czerwone-assasins stars da się kupić w sklepie za 500 gp/sztuka i waklą po 700+ jak paladyn ma dobry skil i wysoki level
po 3.Ten spear co się czaruje wraca sam do rąk gracza po wyrzuceniu i znika dopiero po jakimś czasie-czar kosztuje 40 many i mamy super speara z extra atakiem przez 3 minuty? jakoś tak-więc teraz palkowie mogą huncić z tarczą
po 4. power bolty będą bodajrzę kosztowały 65 gp/za sztukę
po 5. knight ma teraz specjalny czar "exori gran" który bije jak ue-zasięg czaru jest prawie taki sam i czar jest bardzo mocny
po 6. są limity broni np. avenger sword-od 75 levela,Sov od 80 a fire sword od 25? Jakoś tak-co do ostatniego nie pamiętam
po 7. Arena jest bardzo banalna teraz dla palków-kolega przeszedł na najtrudniejszym poziomie-potwór podobny do demona-coś ala bije po 700 mniejwięcej ale palek stoi z tarczxą i nawala czerwonymi gwiazkami po 700+ i tylko co chwila się ucha-banał
po 8. z dragona wylatuje czasami miecz jednoręczny dla knighta co ma 40 ataku i wygląda jak urządzenie elektryczne-ma jakby kable?;p
po 9. dobry sorc z 200 levelem bije z ue po 700-800? Tragedia
po 10. palki są najmocniejsze bo walną gwiazką + czymś jeszcze i kolegi sorca nie ma;p
po 11. knighci i palki mogą całkowicie się pożegnać z runami atakującymi-z hmm kolega 151 royal pall bije max 85 a z sd po 150-200 max wic teraz runy są tylko i wyłącznie dla sorców i drutów.radzę więc przed updatem sprzedać wszelkie hmmy,gfb,explo i sd
po 12. ice rapier ma teraz nie 100 ataku a 60 ale i tak robi spustoszenie+exori gran=1k hp? może nawet ciut więcej
po 13. jest nowa broń dla palków strzelająca strzałami itp ale nie widziałem jej osobiście-wiem tylko że jest
po 14. podchodzi 5 palków do knighta z 200 levelem+ i bije go z czerwonych gwiazdek po 400+ hmm 2000 hp na 1 turę? knight nie ma więc szans
po 15 jest jeszcze taka pół przeźroczysta speara ale też nie mogłem jej zdobyć-tzn kupic nigdzie czaru
Podumowując? sorc potrzebuje ileś tam many na ue a wali z ue o połowę mniej niż dotychczas? dotyczy to takę innych czarów np. energy wave;p Kina teraz ze skilami 60 może bić smoka z fsa za 100+
a czy ty nie slyszales ze juz zmieniono dmg pallow / knightow?
jeszcze pewnie zmienia lacznie ok 2-3 razy cos
i mysle ze na poczatku max w polowie lipca mozna sie spodziewac tibii 8.0 ;>
@Soulmann
to ty jesteś idiota, sorc dostaje 15cap... sprawdź sobie kozaczku a później obrażaj... dziecko neo :D
Van Saviola
16-06-2007, 13:40
Tak czy inaczej CS proboje wyrownac postacie. Jesli wyniki update beda niezadawalajace w nastepnym beda probowac to naprawiac...
Tibia to gra. Gra=zabawa
btw. suchy- wczesniej ktos napisal ze na TS beda zmniejszone dgm sorca aby skupic sie na palkach i kina ;)
@up
NIE!!! on podal link do gry, podmienil jego nazwe na to "img180.....testaservasum~" a ty kliknales
to nie jest keylogger, dzieki temu ze kliknales w ten link on dostal cos w tej grze, pieniadze lub inne bonusy
a czy ty nie slyszales ze juz zmieniono dmg pallow / knightow?
jeszcze pewnie zmienia lacznie ok 2-3 razy cos
i mysle ze na poczatku max w polowie lipca mozna sie spodziewac tibii 8.0 ;>
ja obstawiam ten lub przyszly tydzien ;]
TibiaToDno
16-06-2007, 13:50
@Soulmann
to ty jesteś idiota, sorc dostaje 15cap... sprawdź sobie kozaczku a później obrażaj... dziecko neo :D
Boże ! Ty widzisz i nie grzmisz ?!
wychodzisz na 8 lvl z rooka masz : 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
wbijasz sorcem 9 lvl masz : 190 życia, 65 many oraz 480 capacity
Ile wynosi różnica w obu przypadkach ? A no tyle ile wynosi twoje IQ :baby:
Nacpany_Wlodek
16-06-2007, 14:01
Każdemu zdarzają się pomyłki, ale ta była w rodzaju "Madryt jest stolicą Włoch".
Jego IQ........
Może mi ktoś podać linka do nowego clienta ?
Może gdzieś było ale ominełem. PLXX
gerrard725
16-06-2007, 14:02
czy ktoś wie keidy będzie to update???
wczoraj . . . . 15 znakow
panie mądra głowa...
tylko z kalkulatora na tibia.pl potrafisz korzystać...
dziwnie że przed chwila wbiłem 17 lvl...
jak miałem 16 to maiłem 5 cap wolnego po lvl 20...
potrafisz policzyć czy kupić liczydło ?
Szarancza
16-06-2007, 14:09
czy ktoś wie keidy będzie to update???
Kutwa ja ****** niemoge juz wytrzymac z tymi ludzi !!! Napisz do CipSoftu i sie zapytaj kiedy bedzie up date niby z kad my mamy to wiedziec kazdy tylko uslyszy od kogos i tak ciagle spamujesz temat jak koles co pytal sie o link gladiusa czy to keyloger DEBIL jakich malo, albo ten geniusz co pytal sie od jakiego lvla avanger przeciesz to kurwa bylo ze 100x juz pisane czemu takie leniwe lachy jak wy nie przeczytaja tematu tylko spamuja X(
Soulmann
16-06-2007, 14:13
@Soulmann
Proszę bardzo, idioto:
With each level, a sorcerer will gain:
* 10 oz of Capacity
szpigiel001
16-06-2007, 14:13
Update Update.... Tyle się mówiło o tym ale....
Czy będą jakieś zmiany na rooku??
TibiaToDno
16-06-2007, 14:18
panie mądra głowa...
Saints jesteś nie na tym forum co trzeba po prostu :)
Forum o OTS-ach jest na innej stronie .
PS. Jakim cudem udało Ci sie wklepać 17 lvl ?! SZOK :D
Byłem pewny ,że jak dotąd nie udało Ci wyjść na mainland ;p ,no chyba ze wklepałeś ten lvl na rooku ,ale tam tez 15 capa sie nie dostaje ...
PS2. Jakie miasto jest stolicą Hiszpanii ? evul :evul:
Gratulujemy Saintowi złowienia starego buta z kanału, tylko na tyle go stać. :)
@TibiaToDno
Lepiej, żebyś zmienił Twój wiek, bo serio robisz z siebie idiotę.
DominiQ137
16-06-2007, 14:27
Jesteś idiotą. Od kiedy sorc dostaje 15cap/level?
EDIT:
Kolejny mądry inaczej. Sorc 80lev UE w człowieka ~350-400.
80 EK - 1300 hp
1300 - 400 = dead? Omg, wyjdźcie trochę na dwór i przewietrzcie główki.
/EDIT
dolicz do tego jeszcze SD plus ew visa :)
czytanie do konca nie boli a nie przecztal poczatek i spamuje forum:baby:
panie mądra głowa...
Hmm no ciekawe sorcem gram już sporo a nigdy mi sie nie zdarzyło dostać 15 cap
gerrard725
16-06-2007, 14:33
ok spox tylko tak sie spytalem po prostu jestem ciekawy. hbys niedlugo juz jest prawie wszystko gotowe. a tych sorcow za mocno oslabili ja gram sorem wiec troche do dupy no ale to tylko ts jak mowicie raczje to zmienia
Wybacz dzieciaku, ale istnieje exchausted system i w tym czasie knight z pewnością zdąży użyć ultimate healing rune. Lepiej, żebyś poczytał manual Tibii.
TibiaToDno
16-06-2007, 14:35
Gratulujemy Saintowi złowienia starego buta z kanału, tylko na tyle go stać. :)
@TibiaToDno
Lepiej, żebyś zmienił Twój wiek, bo serio robisz z siebie idiotę.
A no jeżeli są jakieś ograniczenia wiekowe ,jeżeli sie chce coś napisać na forum to przepraszam ... ale takie stare pierniki jak ja też maja swoje prawa .
Mam tu konto od niedawna ,wcześniej tylko wpadałem pooglądać idiotyczne posty jakie niektórzy z użytkowników pisali ,no ale jak poczytałem sobie co ludzie piszą o balansie postaci ... sorry ale nie mogłem sie dłużej powstrzymywać :)
Ja wiem ,że nie wszyscy muszą od razu wszystko wiedzieć ,ale skoro sie nie znają to po kiego wała to wypisują ?
Soulmann
16-06-2007, 14:39
I z parówki w oko.
Czytałeś co gość napisał?
"Jedno UE i leży"
Wspominał coś o vis/sd? Nie? No to zacznij myśleć.
Saints jesteś nie na tym forum co trzeba po prostu :)
Forum o OTS-ach jest na innej stronie .
PS. Jakim cudem udało Ci sie wklepać 17 lvl ?! SZOK :D
Byłem pewny ,że jak dotąd nie udało Ci wyjść na mainland ;p ,no chyba ze wklepałeś ten lvl na rooku ,ale tam tez 15 capa sie nie dostaje ...
PS2. Jakie miasto jest stolicą Hiszpanii ? evul :evul:
hahaha, już nie jesteś pewien czy masz racje to najłatwiej napisać to nie forum o OTS... sporo osób tak robi na tym forum :)
krzysheak
16-06-2007, 14:45
Ale mi szkoda noobow co nic tylko tu spamuja z tekstami typu : dostalem 15 capa na lvl itp, co do balansu postaci to chcialbym obalic pare mitow ktore zostaly juz obalone przez innych uzytkownikow forum ale niestety nikt z noobow nie wzial sobie tego do serca:
po 1. power bolty nie beda kosztowac 6 gp od sztuki
po 2. to test server a gm xadam na tutor forum zasugerowal ze balance postaci nie wyszedl w sposob zamierzony
po 3. nie chce mi sie wierzyc ze bedzie tak ze knight zacznie bic po 500 a sorc po 100 bo to bylby absurd zwazywszy na to ze Sorcerer z samej definicji to vocation majacy najsilniejsze czary ofensywne i ogolnie jest to postac ktora najmocniej bije (zreszta craban sam napisal o tym na dedykowanym temacie tibia.com)
po 4. wiem ze wielu z was drodzy uzytkownicy nie zna angielskiego ale tlumaczenie jest na tibia.pl w dziale newsow :]
po 5. test server z nazwy oznacza ze cos sie testuje
TibiaToDno
16-06-2007, 14:58
hahaha, już nie jesteś pewien czy masz racje to najłatwiej napisać to nie forum o OTS... sporo osób tak robi na tym forum :)
Widzę ,że moja wypowiedź cię zszokowała i znowu zacząłeś pisać bez ładu i składu ,ale dobra mogę nawet powiedzieć ze mag dostaje 1500 capa za każdy wbity lvl ,byle bym nie musiał oglądać twoich postów.
Żeby nie było ,że jade cały czas off topem to pare faktów:
Test Serwer potrwa około 2 tygodnie ,co 24-48h będzie zmieniana siła każdej profesji ,by znaleźć złoty środek. Więc ludzie którzy spodziewali sie update jutro ,na pewno sie zawiodą .
Ale mi szkoda noobow co nic tylko tu spamuja z tekstami typu : dostalem 15 capa na lvl itp
fakt, sorry, lepiej płakać, że sorc po update to gówno, nie da się nim grać...
PS. to mój ostatnio post w tym temacie :p nie będę się się kłócił z mistrzami Tibi :D
Goldscorpion
16-06-2007, 15:01
Test Serwer potrwa około 2 tygodnie ,co 24-48h będzie zmieniana siła każdej profesji ,by znaleźć złoty środek. Więc ludzie którzy spodziewali sie update jutro ,na pewno sie zawiodą .
Heh w zasadzie sorcki są dobre. Byłoby problemem ubić na wysokim lvl solo demona. Co do knightów i palków myślę, że obrażenia zmniejszone +- 30-40% będa dobre za to z tego ataku co sie rzuca bronia zdecydowanie wieksze.
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
16-06-2007, 15:07
@Saints
Wyjdź i nie wracaj. Ew. poprzestań na czytaniu tego tematu. Pisanie inteligentnych rzeczy po prostu przekracza Twoje możliwości.
@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi. Update sam w sobie nie za bardzo mi się widzi jak na razie. Wg mnie było dobrze, sorc/druid - mała ilość hp, potężny dmg, palladyn - całkiem niezłe obrażenia i większa ilość hp oraz knight - słabe obrażenia, ale pod względem obrony - forteca.
Jeśli ktokolwiek z Was brał kiedyś udział w wojnie, wie, że bitew nie wygrywa się samymi sorcami. Ktoś musi te sdki zbierać na siebie i chronić resztę, aby sd power mógł działać, więc nie mówcie, że rycerze są bezużyteczni.
Co do expienia knightem. Czy aby na pewno jest tak źle? Rycerz na warlockach na demonie potrafi też ładne wyniki osiągać. Ma mniejsze waste'y i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że się poskłada na combo od wrl.
Podsumowując.
Wg mnie, CIPowie niech zajmują się dodawaniem nowych itemów, czarów, potworów, map, a całą fizykę gry zostawią w spokoju, ew. niech dokonują lekkie korekty. Takich update'ów ja bym chciał i sądzę, że takie by wszystkim najbardziej pasowały.
Pozdrawiam
Piaty~
maciejd14
16-06-2007, 15:09
lol niech zostawia juz te hity knighta juz obnizyli o 15% i starczy , niedlugo tak obniza ze beda takie jak przed update i znowu przy skilu 76 bede mial rata na 3 hity z dragon lance , bo albo nie trafi albo trafi za 1 bezsens . sorkowi/drutowi niech juz dodadza te 10% do hitow i starczy i niech wkoncu zaladuja ten update!!
/\ Up - lol dobrze wlasine ze palkowie i knighci beda mieli duze hity a nie ze sork na pvp na 70 lvl moze ubic sobie 100 lvl knight a knight jak go bije to sie prawie nie przebija , sork walil przez dlugi czas wiecej od knight/palka i niech teraz to zmienia , bo sork moze sobie na spokoj wbic lvl dziennie na hydrach, dl , dragach itp a knight jak by chcial bic to musialby wastowac uhy !!
Widzę ,że moja wypowiedź cię zszokowała i znowu zacząłeś pisać bez ładu i składu ,ale dobra mogę nawet powiedzieć ze mag dostaje 1500 capa za każdy wbity lvl ,byle bym nie musiał oglądać twoich postów.
Wedlug mnie to update bedzie pod koniec czerwca albo na poczatku lipca jesli masz racje ;/ :p
PS. Zmien nick i wiek bo zrobiles z siebie de*** w poprzednich postach!
pierdole takie wyrównanie hp
Knajt
+ W huj hp
+ w huj capa
+ 2x wiekszy dmg od magow
+ bez waste
+ bicie za darmo
WYRÓWNANIE ZE JA PIERDOLE
Tak... i tak knight nadal wali mniej od magow... Wiec nie narzekaj kolejny noobie. Jak nie wiesz po ile sie kim wali to nie pier...
TibiaToDno
16-06-2007, 15:17
@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi. Update sam w sobie nie za bardzo mi się widzi jak na razie. Wg mnie było dobrze, sorc/druid - mała ilość hp, potężny dmg, palladyn - całkiem niezłe obrażenia i większa ilość hp oraz knight - słabe obrażenia, ale pod względem obrony - forteca.
Jeśli ktokolwiek z Was brał kiedyś udział w wojnie, wie, że bitew nie wygrywa się samymi sorcami. Ktoś musi te sdki zbierać na siebie i chronić resztę, aby sd power mógł działać, więc nie mówcie, że rycerze są bezużyteczni.
Co do expienia knightem. Czy aby na pewno jest tak źle? Rycerz na warlockach na demonie potrafi też ładne wyniki osiągać. Ma mniejsze waste'y i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że się poskłada na combo od wrl.
Podsumowując.
Wg mnie, CIPowie niech zajmują się dodawaniem nowych itemów, czarów, potworów, map, a całą fizykę gry zostawią w spokoju, ew. niech dokonują lekkie korekty. Takich update'ów ja bym chciał i sądzę, że takie by wszystkim najbardziej pasowały.
Pozdrawiam
Piaty~
Nie zgadzam sie .
Porównując 150 MS i 150 EK ,widać wyraźne różnice w praktycznie każdym aspekcie gry i to na korzyść maga. Balans profesji jest jak najbardziej na miejscu i jest potrzebny tej grze. Co do wojen ... hum ... przytoczy ci pewną sytuacje :
Jak wiadomo na Aldorze jest wojna ,na jednym z OB(open battle przyp. red.:S) ,kilku z graczy ,którzy mają rycka zostali odesłani na noob chary ,bo nimi wiecej na takim OB mogli zdziałać ...
@Saints
Wyjdź i nie wracaj. Ew. poprzestań na czytaniu tego tematu. Pisanie inteligentnych rzeczy po prostu przekracza Twoje możliwości.
@topic
Podsumowując.
Pozdrawiam
Piaty~
Zgadzam sie z toba w 80%. Masz racje ale na wrl rzeczywiscie fajnie, tylko najpier trzeba jakos dojechac do tych wrl( w sensie dobicia lvl, aby moc tam expic). Z tym zmniejszeniem obrazen UE troche przesadzili. Niech sie wezma za only knightow :p Teraz beda sie bardziej liczyly skille. Tak ms to postac do pg i rozwalki, zmieni sie to po update. Tak tak... mateusz dragon wielki nie wbije nigdy wiecej 14 mln expa jednego dnia. Moze po update w koncu zmienia sie pk chary. Ja jestem ZA.
NIech to wyrownaja moze lepsze solowki beda na wojnie
@Saints
@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi.
Pozdrawiam
Piaty~
To chcecie zeby knajt/pal zadawal takie obrażenie jak sorc teraz ?? Wyobrażam to sobie MAX PG . Jednym z celow tego upd jest to żeby zmiejszyć szybkosc z jaka zdobywany jest exp przez druta i sorca .
hahahah nie mogę ze śmiechu wy jesteście tak bezmyślnie i co z tego ze 200 master zabijał 80 knighta? KURWA ALE PATRZCIE ILE CZASU GRA TEN 80 KNIGHT A ILE TEN 200 MASTER WY BEZ MOZGI TEN I PATRZCIE ILE JEST LVLI ROZNICY -.-
Duch Guardi
16-06-2007, 15:31
może ktoś napisać do czego potrzebne są te lodowe klocki ??
Jak CipSoft chce zrobic wyrownanie profesji to niech pomysli tez o drugiej profesji magicznej czyli druidzie bo on jest wlasciwie udup**** po ostatnim upadate;( bo ma najnizsze hity i nie moze expic tak szybko jak mag ale jak ktos sie uprze to moze nim grac tak jak ja(28lvl) i niech zmienia zasieg tempest rod bo 1kratka to do dupy jest, powinny byc przynajmniej 2 zeby mozna bylo przez summona bic potworka:cup
Tibia jest cool i nic tego nie zmieni bede wierny do ostaniej kropli krwi:baby:
Valeruis
16-06-2007, 15:35
@all
Strasznie się napaliliście a niewiadomo jeszcze jak będzie. CipSoft zrobi tak jak będzie najlepiej uważał za stosowne. Magowie przeżywacie to najbardziej, w sumie wasze 5 minut już mineło, ale i tak niewiadomo jak będzie ^^. Nikt nie był w stanie zrobić tyle kk expa dziennie jak ms/ed. To nie było fer, że 40ms uderzał z visa po 100-110, a knight/paladin na tym lvl 50% mniej. Weżcie sobie zapalcie, bo przeżywacie to jak Hitler wojnę:baby:. Jak czytam niektóre posty to poprostu "ciągnie mnie przed siebie". Najlepiej się nie odzywajcie jak nie macie nic mądrego do powiedzenia lub jakiegoś istotnego faktu.
I TAK CIPSOFT SRA NA WASZE POSTY. :)
może ktoś napisać do czego potrzebne są te lodowe klocki ??
Prawdopodobnie do nowego addonu ale mozesz znalezc dla nich tez inne zastosowania: stolik, krzeslo itd:p
Elitek70
16-06-2007, 15:39
Ja mam takie pytanko: Po update te czary zastepujace runy Whirlwinds throw, Grounds haker to dla pacca? Przeciez runy byly dla facca...
Na jednym zdjeciu widziałem ze palladyn walnął za 800+ czy knight tez bedzie zadawal takie obrazenia ?
Ja mam takie pytanko: Po update te czary zastepujace runy Whirlwinds throw, Grounds haker to dla pacca? Przeciez runy byly dla facca...
No i właśnie w tym momencie CIP-y zmuszają nas do kupna Pacca
tibiaplayer
16-06-2007, 15:47
Na jednym zdjeciu widziałem ze palladyn walnął za 800+ czy knight tez bedzie zadawal takie obrazenia ?
Nie.
Palladyn juz tez nie bedzie zadawal takich obrazen.
Chcesz walic po 800+? Zrob sobie sorca/druida.
No i właśnie w tym momencie CIP-y zmuszają nas do kupna Pacca
Zmuszaja? Oni poprostu ulepszaja tych dzieki ktorym cos maja (pieniadze)
Bo co oni maja z takiego FACC gracza? - Nic. Obciaza serv, zajmuje miejsca etc a od siebie nic nie da, szkoda mu nawet tych 80-90zl wydac.
Te gwiazdki miały 90 ataku(teraz już mają "tylko"60)
Poza tym chyba zmniejszyli oprócz tego siłe ciosu o jakieś 15 % bo teraz zamiast po 200 z bolta w człowieka to sie ze 170 wali
Nie.
Palladyn juz tez nie bedzie zadawal takich obrazen.
Chcesz walic po 800+? Zrob sobie sorca/druida.
troche by mu zeszlo zanim by druidem po 800+ walil ;d ale mi to pasuje i tak druidem gram i tak
SkateElement
16-06-2007, 15:52
Ja bym proponował wprowadzić tu mały regulamin, wklejać ssy z test serwera, a nie zadawać głupich pytań po xxxx razy i jeszcze więcej odpowiedzi. Od tego zaczynają się kłótnie i temat do niczego nie prowadzi -.-'.
Chociaż wszyscy narzekacie i tak h**a zrobicie, przed każdym update to samo... I tak będziecie grać i się przyzwyczaicie, ehh...
Ja bym proponował wprowadzić tu mały regulamin, wklejać ssy z test serwera, a nie zadawać głupich pytań po xxxx razy i jeszcze więcej odpowiedzi. Od tego zaczynają się kłótnie i temat do niczego nie prowadzi -.-'.
Chociaż wszyscy narzekacie i tak h**a zrobicie, przed każdym update to samo... I tak będziecie grać i się przyzwyczaicie, ehh...
mi tam update pasuje, nawet jakbym mial po 50 z visa ciagnac bede druidem gral :p
Te gwiazdki miały 90 ataku(teraz już mają "tylko"60)
Poza tym chyba zmniejszyli oprócz tego siłe ciosu o jakieś 15 % bo teraz zamiast po 200 z bolta w człowieka to sie ze 170 wali
Te gwiazdki nazywaja sie shurikeny :p
PS. Fajnie by bylo gdyby PACCa mozna bylo oplacic SMSem(w tresci wpisujac nazwe postaci i swiat)- mam racje? :cup:
Miszczoslav
16-06-2007, 16:13
A teraz zacytuje pewne bardzo madre slowa.. zrozumieja to tylko niektorzy.. Z tego co widze to strasznie przezywacie.. Pamietajcie to tylko gra.
Tibia .. ssie Twoja dusze gdy biegniesz po lvl i
loot.
Zaslania Ci oczy na swiat, otworzy dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego.
Nie używaj tych slów . bo naprawde Go zranisz , a potem zatracisz samego siebie.
Wracasz do niej bo jest rozrywka ale co jest jej celem ? 100 lat zycze Wam ! bo przez Tibie tracisz dziecinstwo.
nie wiem czy ktoś z was jeszcze zauważył że sorc oprócz największego dmg ma jeszcze większość ataków obszarowych więc wybór atakujemy 10 naraz po 50 czy 1 za 300hp ? RUNY DLA PALA I KNIGHTA JUŻ NIE SĄ NA MIEJSCU więc nie płaczcie ze wam combo walnie pal czy knight bo 150 rp nie walnie więcej niż 100 z sd, a knight od 73 lvl może exori, i to nie jest też mega mocne ale za to co ~70 lvl może 1 więcej.
I jeszcze 1 dla tych co chcą żeby zostało jak jest. Cipsoft jak tworzył tibie nie sądził ze ktoś nabije 300 lvl nawet 100 to był szok i on dla takich max 100 lvl obliczali dmg z run i czarów i teraz to już nie pasuje bo rycerze i paladyni maja dmg fizyczny za mały
thoriapall
16-06-2007, 16:20
Jezu, jak widzę użalanie się sorków to mi sie niedobrze robi. Jak Cipsoft wprowadził ruzgi to rycerze siedzieli cicho więc wy też zamknijcie mordy z łaski swojej.
Apropos updatu. TS a rl Tibia to różnica nie? TS jak sama nazwa wskazuje jest do testów. Na pewno wszystko będzie miało głowę bo Cipsoft by za dużo kasy stracił na postaciach magicznych.
Lux19R20teR
16-06-2007, 16:37
nie rozumiecie, ze knight/pall i sorc/druid nie beda mieli takich obrazen jak na TS ? Cip tylko sprawdza i caly czas dokonuje zmian.... tak wiedz watpie, ze pall z assasin stars bedzie mial taki dmg jak teraz, wiekszy niz 130~ ms z sd....
@edit: kumpel ma tuta i pisal mi, ze 130ms nie jest w stanie zabic na TS 80ED (ed sie wysioha/wyuha) a co dopiero 80 ek... to by bylo za bardzo bez sensu ;s
krzysheak
16-06-2007, 16:59
Sorci powinny byc najsilniejsza profesja jakby nie bylo... pomyslcie logicznie
JAKI JEST SENS GRANIA SORCIEM? CO JEST JEGO ATRYBUTEM JESLI:
-ma minimalna ilosc capa
-ma minimalna ilosc hp
-ma minimalna obrone
-mialby po update najmniejsze obrazenia (no moze poza druidem ktory nie ma ue i ew)
-mialby najwiekszy waste na dragach i ogolnie na wszystkim mialby najwiekszy waste
Wniosek:
Cipsoft zrobi tak ze sorc bedzie miec zredukowane obrazenia a knight bedzie mial nieco mocniejsze jednak nie na tyle by brac draga na 2 hity, no chyba ze to seromontis. Jak juz mowilem pare postow temu test server jest po to zeby ludzie
testowali jak balans postaci sie sprawuje , w tej chwili wg mnie nie wyglada to zbyt dobrze , tak wiec bedzie to najprawdopodobniej zmienione, dokladnie rok temu pamietam skriny z Massive Water Elementalami na drodze do hydra spawna , a teraz jak widac nie ma MWE nigdzie indziej niz na calassie.
Sadze ze nie powinno sie panikowac ze magowie beda slabsi czy knajci beda za silni bo TO TYLKO TEST SERVER
Ya'Shais
16-06-2007, 17:13
Wiadomość tę kieruję do tych co przeżywają, że paladyni i knighty będą rządzić.
NIE BĘDZIE TAKICH HITÓW JAKIE WIDZIELIŚCIE NA SCREENACH/FILMIKACH Z TS!!! WSZYSTKO CIPSOFT ZMNIEJSZA I BĘDZIE ZMNIEJSZAŁ, ASSASSIN STARY Z 90 ATK NA 60 ATK JUŻ ZESZŁY I TO RACZEJ NIE KONIEC!
CipSoft po to robi Test Servery żeby testować... W tym momencie właśnie testują i poprawiają to co jest źle :) Panowie uspokójcie się ;]
@up
jak dla mnie tak juz moze zostac jak jest teraz
@down
hmmm takie hity moga byc, po obizeniu o 15% hitow juz nie jest tak zle, a tak przy okazji gram druidem wiec mi to roznicy nie robi nie chce zeby poprostu najci znow nazekali ;p
Wczesniej wbijali sie jak w maslo, teraz moga jeszcze tak z 5% obnizyc max wg mnie i styka
Robert Lublin
16-06-2007, 17:26
@UP
To idz na ots z fast atakiem i hitami po 1000 jak chcesz taka tibie -.-
Hity z starow palka moga zostawic bo nie zapominajmy ze zabrali palkom sd (chodzi mi o te hity po zmianie czyli z 60 ataku stara), ale np to ze knight wbija sie w każdego powora jak w maslo jeszcze powinni zminic...
Bartek153
16-06-2007, 17:35
kurwa mac to dopiero test server a wy kurwa placzecie jezuuuu jaki teraz sork zjebany jest oni kurwa dopiero testuja cziacie? to takie trudnie do zrozumienia? nie zapominajcie ze kurwa pallkowi i knightowi zabrali runy dlatego sa takie obrazenia a nie inne czaicie biedne sorki?
@up
cos nie na temat zdeka piszesz bo od kilku stron nikt nie lamentuje, ja tam sie ciesze, prawie wroci tibia 7.4
Ziomal Dawidsol
16-06-2007, 17:42
@up up up
no ciekawe... juz sobie wyobrazam dle tak jak teraz tylko bez hmmow... nie ma szans
kurwa mac to dopiero test server a wy kurwa placzecie jezuuuu jaki teraz sork zjebany jest oni kurwa dopiero testuja cziacie? to takie trudnie do zrozumienia? nie zapominajcie ze kurwa pallkowi i knightowi zabrali runy dlatego sa takie obrazenia a nie inne czaicie biedne sorki?
Wyjdz <<<<
a czy te nowe czary beda tez dla facc ?
Robert Lublin
16-06-2007, 17:44
@UP
Taa będa tylko dla pacc....juz bylo to pisane kilka razy...
Najpierw przeczytaj a potem komętuj... ;>
Tak jak juz pisali moi poprzednicy to tylko TEST SERVER,wiec wszelkie lamenty i spekulacje zostawmy po wprowadzeniu update a na obecna chwile proponowalbym koniec spamu :)
Dziekuje i pozdrawiam ;*
Przemekox
16-06-2007, 18:01
Ja sie nie moge juz doczekac
gram palkiem i od jakiegos czasu juz mi sie nudzilo i wogle jak patrzalem jak jakis sorc/drut wymiata to mi sie zal robilo ze nie gram wlasnie nimi
mam nadzieje ze update przyniesie wiele dobrego dla kazdego :P
Każdy sorc płacze... a ja się ciesze z tego update chociaż zrobilem kilka dni przed nim sorca i zamierzam tym sorcem grac. Zobaczymy jak to bedzie jak włączą tibie 8.0.
Ja bym wogóle zamknął ten temat bo to już się śmieszne robi xD
Nooby się napaliły na update...
Na początku patrzenie na te kłutnie noobów było śmieszne teraz to już się w*****ające robi jak widze 10 posta z tym samym pytaniem.
Fast Attack PlxOr !!!1111111...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.